Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Tal codi sap que té molta feina a fer perquè vides està en llum aigua llum i comencen a pujar moltes marques en veure molt. Va sortir igual ens ho va intentar també va ser un equip humà vist l'oportunitat de tornar a ser gran home més gent fins aviat a la mitjanit. De seguida rematen la tertúlia. Més amarg sempre preu baix garantit comparem i actualitza cada dia els nostres preus perquè no pagui serveis i si ho trobes més barat no preocupis tinguem el preu al moment o tornem la diferència sempre al preu baix garantit.

[00:00:42]

A Media Markt es cobreix amb l'exclusiva col·lecció Barcelona i edicions vintage de les samarretes més clàssiques col·leccions de moda sostenibles fetes pel dia a dia i edicions exclusives de les seves regles de joc. S'hi troben les coses que no trobaràs el lloc més. Disponible a les borses de Barcelona. Si estàs pensant vendre un rellotge pensa en Grècia central de compres de rellotges a crisi són experts en rellotges moderns i antics. L'ex president Cartier Wert li porta i el teu rellotge de gamma mitjana i tant valoraran sense compromís.

[00:01:21]

A més et garanteixen la màxima taxació. Al carrer València 256 cantonada amb Rambla Catalunya.

[00:01:28]

Aquí ho tenim tot perquè puguis entrant amb seguretat i tu estàs a punt apunta Torra i tindràs un 75 per cent de descompte. La inscripció només fins al 4 de setembre. I a més si mai abans has estat Aldi i durant els set primers dies no t'agrada tornem els diners informa el club a puntCAT. Dir comencem. Les envelleix parisenc. Aquí seguim les dotze i un minut. Ara bé una pregunta complicada l'Ernest Folch. No faré escoltar Vidal però vull saber què et va semblar allò que jo faré escoltar faré escoltar.

[00:02:11]

Ja ho hem escoltat i prou va dir que el Barça diré que he pensat que recorrerà de Vale. Aquesta és l'única cosa que et diré és que actua a mi no em faria cap pregunta mai de física quàntica oi. Preguntar li Arturo Vidal parlar és el mateix. No ho sé. Per cert és un joc amb moltes virtuts. I que a mi m'ha acabat guanyant en part meva. Ell és un jugant això estaríem d'acord a defensar perquè a vegades feia falta una mica de gotes.

[00:02:41]

Però sempre és que justament m'ha atret pel contrari pel que no té ADN. A vegades això també és necessari. és un jugador que ha tingut la mala sort de tenir grans actuacions en dies horribles. Va ser el millor jugar del Barça a Liverpool per exemple arribar a Messi. Messi deixa sola la primera part de Messi en és molt bona deixa sol Alba a l'àrea de Cultura. Quan hi havia el desastre quan quan el desastre es va consumar ell ella ell estava aguantant i és un caràcter on juga amb força.

[00:03:10]

Però però que no parli de la gent és que no és que no sap ni què és a dir ni Mimi jo crec que ni li han intentat explicar diguem ho així no tinc ni idea de res d'aquest punt. Llavors per això és molt ridícul que faci alguna cosa molt amic de Messi ho ha fet tot. Algú podria explicar li la vida de la gent. Jo el que jo crec que és que una part de raó no perquè. Però sí que hi ha una cosa que és evident que és la condició física.

[00:03:44]

Avui fa deu anys sé si això ha variat i el futbol modern avui necessita un nivell de condició física molt més alt d'intensitat molt més alt i de velocitat molt més alt del que hi havia abans. Sí segurament fa deu anys amb un nivell de possessió podies tenir uns guanys diguéssim i avui necessites altres característiques que has d'afegir a les característiques pròpies teves que has de canviar perquè al final tot evoluciona. Si Guardiola el City no juga avui com jugava el Bayern o amb el Barça amb el Barça fa deu anys.

[00:04:23]

Per què. Perquè és normal perquè la idea general sí que la té. No d'aportació de cap a cap país perquè pot evolucionar. El Bayern i juga amb un mig del camp que té Xabi Alonso Arturo Vidal i Xabi Alonso. Són els jugadors que tu dius Escolta això no perquè perquè és el que s'ha de fer. Evidentment és fer una evolució que no pots estar aturat primer un dia sí tenim 10 o 15 hores definim. I aleshores una vegada tothom hagi decidit això no compareix jo quan tenia 15 hores no és suficient amb això jo crec que és molt per una marató una marató de 10 o 15 setmanes dedicada a la deessa compatibles has de dir que per a mi per exemple la intensitat o no va renyida amb la nena és a dir tu pots voler jugar d'una manera jo crec que el Barça de Guardiola era un Barça molt intens era un equip que volia jugar a camp contrari i recuperar la pilota allà i que això no vol dir que tu hagis de tenir més jugadors com Arturo Vidal que la solució sigui posar més múscul jo crec que no.

[00:05:35]

Jo crec que potser has perdut però aquesta li anava bé de tant en tant vull dir que està bé tenir ho mereixia però ahir a Cardona el bon record del Barça ja no és que el Barça per guanyar ara ja no és clar però quina era la base és a dir un base. El Barça podia jugar contra el Bayern de Munic i jugar amb Busquets Xavi i Iniesta que no eren els tres avions. I ho va guanyar tot jugant al mig del camp i jugar.

[00:06:01]

La clau és tenir jugadors a més de tenir jugadors del Barça s'ha fet diferent i de fer guanyar per mi és un estil amb unes premisses clara no hi ha una festa major sempre que tenia 45 metres darrere però això no és una i per això era brutal necessita condició física i necessita. I no sembla perquè ara ara el Barça juga a metres enrere. Quin jugador més jove aposta en la defensa la porteria. Jugadors com Sara bellíssim com els que té ara més senzilla la vida.

[00:06:39]

Però no ho havia vist Abidal Puyol i Piqué amb Piqué Busquets Xavi Iniesta Henry. Menys si eren atletes però sí que li posaven i que li posaven intensitat. Era diferent quan anàvem. Si diguéssim fa deu anys els nostres equips no eren com són ara. Eren diferents els equips de fa deu anys però si realitzem una visita en què ha crescut el futbol ha crescut que ara juguen tots caminant o jugant contra la velocitat. En física és bàsica la condició física per parts.

[00:07:24]

Per què Guardiola al Bayern no jugava igual o al City. No només per oci per adaptar se als jugadors que tenia a la idiosincràsia del club i per optimitzar els recursos que tenia. Ell té una filosofia de base i després es diu Alemanya. Jo tinc un club on hi ha aquesta història on hi ha aquest bagatge on tinc aquest tipus de futbolistes adaptem les meves idees a un tipus de futbol mantenint sempre una essència després de guanyar el futbol no era tan diferent a nivell físic en l'ara no anaven coixos els rivals del Barça de Guardiola o fins i tot de l'any de Tito al mig del camp al mig del camp de Lionel Messi al camp del Barça que qualsevol que el Madrid té uns quatre al mig del camp del Madrid.

[00:08:06]

Quin era el Madrid que jugava a Alemanya. I entre la segona jo al mig del camp avui hi ha un mig del camp com hauria de ser però jo jo crec que no. Jo crec que la qüestió no és el físic muscular sinó només una cosa la qüestió no és una part de la llei. Deixo tres hores no és localitzable no una cosa a l'altra és sumar. La clau és que no m'havia començat a explicar jo jo jo jo. Jo el que dic és la qüestió per mi no és tant el físic muscular o la potència muscular com la velocitat de pilota.

[00:08:55]

Per a mi és la clau és el Barça en l'apogeu de la Santíssima Trinitat és Messi Xavi i Iniesta aquests aquests són tres cossos mediocres tres senyors de metre seixanta que si muscular ment mediocres Lionel Messi i un altre inferior de Messi sí però que en el i el d'Iniesta i el de Xavi tot eren molt ràpids fent esprints Messi sí Messi sí però tampoc tampoc és que Luis però tenien l'òrgan més desenvolupat que Xavi i Xavi. Xavi i Iniesta no sé quin és el quin és el diferencial la velocitat de pilota i la velocitat de pilota que és home doncs ve determinada també pel cert per la velocitat d'execució cerebral que ve determinat per una perquè tu ja saps a on anirà la pilota o donat vindrà perquè perquè tens unes idees tan interioritzada que guanyes molt de temps en el rival una condició física també per la condició física perquè diguéssim Si tu no tens si necessito físicament no bé espiritualment i ha cap i aquí acabo que potser vaig a un punt on ens acostem escolta i amb això estic d'acord.

[00:10:08]

El Barça els últims temps per mi la característica del Barça no és que hagi jugat molt malament que ha jugat bastant malament o que hagi estat un desastre físic que no ha estat. No ha estat entre els grans equips físics del món. és que ha estat un equivalent al Barça hem entrenat malament perquè el Barça la caracteritza. El problema del Barça és que han trencat la característica del Barça és que ha estat lent però està com a entrenador. No depèn. No depèn de què tingués Arturo Vidal o tingués xarxes de premi fa deu anys de l'entrenador i del projecte esportiu.

[00:10:42]

Una idea creu en la intensitat. I repeteixo jugar amb la defensa al mig del camp no vol dir que tinguis més o menys quan l'equip entrena malament. Santi juga malament juga malament. Quan un equip entrena malament de qui és culpa esperes per l'ONU. Ara no només té l'entitat amb Arturo Vidal i Vidal Vidal Tres o quatre llibres tots de ell però tres hores del Barça però sí que és veritat que des que va marxar Andoni Zubizarreta no hi ha hagut una estructura esportiva lligada al director i un entrenador que parli equivocat de verb.

[00:11:20]

Des que van acomiadar Andoni Zubizarreta aquell gener del 2010. Per a mi és la gènesi de tot va dir Luis Enrique. és a dir l'etapa de Bartomeu comença amb Andoni Zubizarreta al carrer i a partir d'aquí per a mi comença tota la disbauxa és a dir l'elecció de Luis Enrique que ja està feta aquella temporada en què es guanya el triplet i a partir d'aquí la successió de decisions. Pep Segura éric Abidal Ramon Planes Robert Wahlberg verd perquè és Robert és la nomenclatura.

[00:11:52]

Aquí comença sap. és molt important director esportiu Andoni Zubizarreta. No n'hi ha hagut cap manera setmana gens secretaris tècnics. Algú que tinc una. Transversal del club des de dalt fins a baix. Desquerra a dreta Andoni Zubizarreta des que marxa a Zubizarreta acomiaden el club. Era un crac per a mi era i és un crac va sortir un gran violinista perquè estava tocant el violí. No em deia mai absolutament res ho guardava tot. Andoni Zubizarreta ha obert només aquest valor perquè em feia gràcia saber què em pensava més Folch d'Arturo Abidal que ahir va dir aquesta frase el Barça tiene que olvidar que ve ganar perquè el populisme físico.

[00:12:32]

Ahora bé m'agradaria parlar per tancar la tertúlia del de la moció de censura Saperas com la tenim ara mateix. Doncs mira avui Jordi Ferrer i els grups que li donen suport han anat a buscar les paperetes per posar en marxa aquesta moció de censura. Tots aquests grups compromissaris FCB dignitat blaugrana com blaugrana el senyor molt la resistència del Palau Manifest Blaugrana Seguiment FCB i Twitter entre les precandidatures de Lluís Fernández i Víctor Font tots aquests grups han anat a buscar avui les paperetes per tant a partir de demà ja poden començar a buscar 16 mil cinc centes vint signatures que caldrien per poder dur a terme aquesta votació de la moció de censura al temps que tenen com dic a partir d'aquest dimarts 14 dies hàbils i aquí ja tenim també un clàssic de les mocions de censura com és la discussió sobre quan acaben o quin és el termini d'aquests catorze dies hàbils al club.

[00:13:25]

Entén que dissabte són dies hàbils que el termini acaba el 17 de setembre. Els impulsors entenen que els dissabtes no són dies hàbils i que tenen temps per recollir les fins al dia 21. Per tant ja tenim aquesta primera discussió sobre la taula. Recordem que en el vot de censura d'Agustí Benedito també vam tenir tot aquest debat ho va denunciar després Agustí Benedito un jutge li va donar la raó en el sentit que no eren dies hàbils. Ara tornem a tenir aquesta discussió i també s'ha plantejat la possibilitat de poder recollir signatures a través de plataformes digitals el club el que diu que no és que les signatures han de venir en aquestes paperetes.

[00:13:59]

Jordi Ferrer defensava que d'alguna manera s'haurien de poder recollir també de manera com dic. Per tant dius que segons el jutge fins al 21 seria il·legal dir que en l'anterior però valdria ara o no això és el dubte que tindrà perquè hi ha aquesta discussió després de què ja va passat amb Agustí Benedito aquesta mateixa aquesta mateixa polèmica de dissabte són dies hàbils o no. El club considera que sí que per tant fins al 17 de setembre es poden recollir. Els impulsors consideren que no haurien de ser dies hàbils i que haurien de tenir temps fins al dia 29 per tant veurem com van aquests dies i si aquesta diferència acaba sent una altra dificultat educativa i acaba també provocant alguna confrontació legal o no.

[00:14:41]

Una altra disputa legal d'aquestes per començar la temporada si us plau. Què en penseu. Si tirarà endavant si no si creieu que pot perjudicar fins i tot el cas Messi. Que es convoqui una moció de censura. A veure aquí aquí diverses coses poden per primera que els estatuts del Barça tenen previst que es pugui fer una moció de censura i per tant és absolutament legítim i absolutament normal. De fet és un dels molts intents de moció de censura que s'han fet en els últims temps.

[00:15:16]

Un dels problemes que hi ha és que hi ha hagut tants intents de moció de censura i tantes amenaces de moció de censura que aquesta que segurament seria la més justificada que es produeix en el context que Messi se'n va del Barça. Home en principi seria la mare de totes les mocions. Però hi ha un desgast previ justament de com s'han cremat les anteriors mocions de censura. Llavors aquí hi veig dos problemes. Un detall mig és a dir si això tira endavant tal com va tot.

[00:15:52]

Al final com a molt aviat les eleccions si no m'equivoco serien al gener i s'acabaria guanyant. Guanya la moció o guanya la moció si superen l'altar i guanyar. Al final seria guanyar dos mesos i després. és veritat que s'ha aconseguit per primera vegada una certa unitat de l'oposició de diversos grups de diversos precandidats etcètera però al final hi ha una figura que no és la de Joan Laporta. Llavors porta res ni Benedito i Freixa no hi ha Toni Freixa foto. Però sí atesa el caràcter d'aquesta moció de destaco la de Laporta llavors això per mi és una pregunta per què Joan Laporta potser per això i menys potser per no cremar ho.

[00:16:42]

No en tinc ni idea però per a mi aquesta és una de les preguntes a fer és a dir què ha passat i com és que una persona tan activa en l'oposició no està aquí. Diguem no això per mi és una de les incògnites que passarà si no tira endavant la moció. Avui Ara parlem del calendari de Lliga un moment. Avui hem sabut que si no tirés endavant aquesta moció i per tant les eleccions s'haguessin d'anticipar al gener la data d'eleccions prevista per al club seria el 4 d'abril en un Barça a Valladolid.

[00:17:11]

és Setmana Santa i set dies abans del clàssic del Bernabéu tindríem una setmana al mes d'abril amb eleccions jugant a la lliga havent d'anar al Bernabéu Setmana Santa. Això quan tu ja dius que faràs el primer cap de setmana després hàbil després del mes de març no es va dir Això és el primer calendari electoral. Tot això ja ho sabia. Si avui el calendari m'ha fet gràcia ja hem passat la vida així però ens hem passat la vida dient no. Les eleccions no poden alterar el ritme de l'equip i de sobte diem que les eleccions bé que siguin en plena competició veureu que llavors passa això que dius és clar és que estava cantat que passaria això avui dia és un Barça a Valladolid al Camp Nou.

[00:17:49]

Setmana Santa molta gent fora. Clar és que condició no vulguis o no. Ja veurem quina serà hi haurà si es pot votar la gent que pugui anar a l'estadi d'eleccions abans del calendari. Si esdevé el cap de setmana anterior recomana anar a partir del 15 de setembre per Setmana Santa del Valladolid just posterior a la convocatòria. Jo crec que és curiosa en el sentit que els estatuts marquen a partir del 15 el primer dia que no teníem la certesa que seria març i finalment marca que cauen en 4 d'abril el primer partit després del 15 de març.

[00:18:30]

és molt difícil arribar a aquesta quantitat de 16.000 guanyes poc. Amb la moció perquè final és això aquests tres quatre mesos des del gener fins a l'abril. Ara la situació en què està el club suposo que ha empès a tanta gent que portava temps treballant en aquests projectes a tirar ho endavant. Jo em remeto al que vaig parlar. Jo crec que aquí hi ha un programa origen Gènesi que és l'assemblea compromissaris del 2013 quan s'aproven els nous estatuts és fixa i el canvi dels anys de mandat i llavors es fixa també o es ve dels sis anys de mandat i es fixa que es necessita passar del 5 al 15 per cent del cens electoral per tirar endavant un procés com aquest.

[00:19:09]

Una moció de censura. Jo crec que aquí hi ha un expert i crec que em remeto a això hi ha un desequilibri i em que al quinze per cent tot i que és molt difícil però no va acompanyat dels anys de mandat. Les coses haurien d'anar o rebaixar la o l'altra. Per tant està desequilibrat sis anys és molt i a la vegada se dificulta molt més la capacitat de poder tirar a engegar una moció de censura perquè passes del cinc per cent al quinze per cent.

[00:19:34]

Com es va aprovar el 2013 l'Assemblea dels compromissaris en un club amb una massa social com aquesta. 16.000 15.000 i escaig no arriben les setze mil signatures del cens electoral. és molt trist. Jo sóc partidari sempre que els mandats de cinc cents vint darrere més de setze. A partir d'ara i d'acabar els mandats va iniciar la una l'últim any amb aquesta dificultat sense gent als estadis és un escenari dantesc per a tothom que ha impulsat aquesta moció recordava Benedito que es va quedar amb 10.000 batallant i batallant i que va treure unes deu mil signatures no va arribar a la darrera moció va dir i va dir que havia aconseguit va entrar i que no les va llegir.

[00:20:23]

és una eina democràtica. Jo crec que per casos d'excepcionalitat i consideren que és veritat i que també em sembla perfecte que la gent que promou tiri endavant. Jo estic d'acord una mica més en el sentit que les eleccions al març. Aquí el que ja és important diguéssim és que les eleccions i Min guanyar més de dos mesos. Deixeu me saludar molt ràpidament. Marc Duch és Manifest Blaugrana una d'aquestes plataformes d'aquests grups que també impulsen la moció Marc aquesta nit a la nit en directe nou minuts per dos quarts d'una de la matinada del Tu diràs a RAC1.

[00:21:13]

Volem saber només com us organitza Creu que això serveixi d'informació de servei per als socis que ens estiguin escoltant i que tinguin ganes de donar suport a aquesta moció de censura.

[00:21:23]

Com podran signar donar la seva signatura en aquestes butlletes que avui ha recollit Jordi Farré que ha recollit tots vosaltres tots els grups que compareu ho farem molt bé d'una manera totalment novedosa donant li la volta a la truita posant en lloc de posar un condició portarem més de 50 voluntaris que aniran amunt i avall recollint butlleta i al final el que farem és posar tota l'activitat bancària a disposició de tots els partits perquè puguin signar amb garantia i amb total llibertat. Acollir a Barcelona a Catalunya a tot arreu a Barcelona prioritàriament per una qüestió demogràfica perquè hi ha molts recursos i hem d'enfocar allà on hi ha.

[00:22:16]

Ara intentarem que arreu de Catalunya i a l'estat espanyol també puguem tenir com a mínim capital perquè s'han de ser butlletes físiques o digital el col·lectiu que no té encara resposta tenint en compte que també és veritat que hem donat poc perquè podem respondre.

[00:22:37]

Però a dia d'avui a hores d'ara la prudència crida a treballar.

[00:22:45]

Fins quan tindreu el SOC 16 al 17 de setembre i el 17 de setembre que accepti el recurs que hem presentat avui que demanem bàsicament perquè hi ha una sentència final que estableix que no hàbil encara que ens diguin que l'última i llavors sou públic aneu en alguna pàgina web els horaris d'obertura d'aquests locals a Barcelona perquè el soci pugui anar a donar la signatura correcta.

[00:23:12]

Estem ultimant la pàgina web i ha està publicada. Cap al cap i aquí trobarà el soci. Probablement a partir de demà cada punt de recollida de signatures al seu domicili i l'horari que de dirigir etcètera. I aquest punt alguns tenen a veure per fer una fotocòpia encara d'altres no.

[00:23:40]

Per tant recomanem recomanem i demanem si us plau que porti còpia per les dues cares del seu DNI perquè aparegui un esforç addicional que demanem als que creiem que és una pregunta que respongués al marge dubte que tenim no crec que es guanyen aquests dos o tres mesos es guanyen les eleccions a principis d'abril que és el principal punt fort que té aquesta moció tenint en compte que és l'últim any de mandat i que sense guanyar el que es guanya bàsicament a partir de novembre bloquejar qualsevol operació que aquesta lluita pugui fer respecte a la temporada 20 21.

[00:24:21]

Ja hem vist la facilitat que tenen per frau comptable. Ja hem vist la facilitat que tenen per prendre males decisions actiu econòmic i professional i no volem veure com signant un crèdit de 8 milions d'euros amb un banc americà com el magnat. No volem veure com hipoteca a 20 anys vista l'economia del club i sobretot veure com acaben culminant la destrucció esportiva que han anat treballant durant aquest any i que ara sembla que no pot anar més enllà. Però però mai es poden equivocar.

[00:24:55]

Queda clar Marduk de Manifest Blaugrana i seguirem això de la moció fins al 17 o fins al 21 de setembre i dels Cardona A. Deixa marxar també perquè ho entenem els tertulians. Cinc minuts més us demano cinc minuts més d'aquest primer dia d'estrena. Jo crec que serà donat tertúlia molt interessant amb diversos punts de vista i això és el que busquem aquí que hi hagi diversos punts de vista que hi hagi debat i que la gent després de casa agafi les seves pròpies pròpies conclusions.

[00:25:29]

Només un moment a Madrid. Rodrigo fa la bona nit a bona nit encantat. Un any més que ens acompanyi Rodrigo sales el nostre home els nostres ulls la nostra veu a Madrid durant aquesta temporada i per a mi és un autèntic plaer que un asturià com tu seguidor de l'Sporting de Gijón llavors porti el Sabadell d'aquest any conscient no hi haurà un esport que segurament Sporting amistats molt pesades arlequinada i jo volia saber avui que ha començat la pretemporada també també primer com es veu des de Madrid la possible marxa de Messi estan escurçant el cava allà a Madrid o no estan encantades.

[00:26:10]

El miércoles el martes cuando el va assegurar un marge de dos whatsapps de dos jugadors no havia estat es verdad que va a missa i estava encantat de jugar ja era hora i tard. Però sobretot perquè ells tenim tan interioritzada que Messi sempre et marca ho sempre és la bèstia negra sempre. Quina mania com és normal no arribar a aquest tan encantador i sobretot una palabra que me dijeron los dos liberales alliberadors. és clar que és això dels vasos comunicants. Santi Darnés Albert a Madrid ara mateix vals va marxar Cristiano i van tenir una temporada molt dura molt dura perquè a més van quedar se en blanc.

[00:26:54]

Aquell any recordo perfectament amb 18 o 19 derrotes és l'any del PT i Scolari després acaba tornant Zidane que havia marxat va dir que torna a fitxar el francès i jo crec que a Madrid deuen pensar si se'n va. Messi ja porta un any en blanc i potser n'acumula acumula la Lliga del Madrid ha fet molt mal al Barça. La remuntada final clar. No en parlem gaire però poc hàbit com ha jugat el Madrid i com ha jugat el Barça i la comparació i com ha anat tot això ha fet molt de mal.

[00:27:24]

Amb tot això i després que ara esteu comentant és la demostració que el Barça el Barça com a eines que inclou tot inclou més inclou la directiva i ens inclou a tots. Li ha regalat el Madrid doncs un dels grans regals que li podia fer ho clar és que és la mare de totes les crisis. Tot ho mira o al revés. No sé què estaríem fent nosaltres. Allà vam ser vam celebrar diria que marxés Cristiano però no és el mateix. Sí jo crec que aquesta comparació no l'accepta perquè Cristiano era un mercenari.

[00:28:03]

Cristiano jugava al Madrid com podria com podria haver jugat racionalment cèltics a Nova York. Esportivament els hi donava molt joc i no tant com Messi al Barça però els hi donava moltíssim donava molt. Però sentimentalment no té res a veure. La gent del Madrid mai va sentir que Cristiano era del Madrid Cristiano un senyor que venia amb una maleta cobrava la meva feina. Quina és aquesta la feia perfecta. Però no hi havia cap sentiment cristià. Tot això està en joc.

[00:28:35]

El que sí que és evident és que Cristiano la Marca Cristiano. La Juve no té la força que tenia la marca Cristiano al Madrid. Crec que és molt fàcil Florentino Pérez. Sens dubte sé també per cert ara que tenim també el Rodrigo aquí a la tertúlia des de Madrid. Dani Aguilar avui ha sortit del calendari. Ja tenim clàssics per exemple i les grans dates clau del calendari atípica calendari amb molts condicionants o un calendari recordem que hi ha equips que han d'ajornar partits per haver d'acabar més tard amb el curs han acabat més de 9 punts.

[00:29:07]

El Barça jugarà els dos primers. Per tant el primer partit del Barça aquesta temporada serà el cap de setmana del 27 de setembre al Camp Nou davant el Vila real. Aquell arc que es farà del 31 d'agost al 27 de desembre. El primer partit oficial. I per tot això deixa'm dir que el Barça està estudiant potser fer algun amistós però la Lliga condiciona que els amistosos siguin amb equips que segueixin el protocol de la Lliga és a dir que el Barça només es pot enfrontar a equips de Primera o Segona Divisió del futbol professional.

[00:29:39]

I jo crec que Girona i Sabadell que són equips de futbol professional potser l'espanyol també però l'Espanyol està fent una gira. Poden ser les opcions més probables perquè el Barça pugui jugar algun amistós de preparació abans d'aquest 27 de setembre. Doncs trigarem però compte després amb l'inici. JORNADA 4 seria la segona a Balaídos i després el Barça rep el Sevilla visita el Getafe que mai és fàcil i després arriba el clàssic jornada 7 cap de setmana del 25 d'octubre. Barça Madrid jornada 30.

[00:30:06]

Partit de la segona volta al Bernabéu això és a mitjans d'abril cap al dia 11. Aquí com deia abans. Veure què passarà amb el públic de la primera volta que això fa olor de carril perquè aspirem a veure si no cal ser l'inspector Clouseau per saber que el primer clàssic segur que no n'hi haurà 25 d'octubre. Segur que ja se sabia que és segon. Bé doncs vés a saber. és a dir com a mínim les possibilitats no són zero això ni el primer.

[00:30:36]

A les cases de això zero Rodrigo a Madrid s'ha comentat avui del públic ha argumentado. Però és que jo vull un poco más allá perquè no estava ara més que el Madrid i si no era en la primera vuelta clàssic casa seguramente jugaria a Valdebebas però va la segona volta jugaria a Valdebebas o en el Bernabéu a un a seguiran en Valdebebas. Yo creo que yo creo que todavía no se sabe. Però ahir des de la directiva que sí que està clara és que el Bernabéu és avui.

[00:31:13]

El que sí sé segur és que una competició on un clàssic es juga amb públic i l'altre no és això és el alteració de la competició. Però res d'això. Això és una alteració absoluta. Això ho sé segur i si et diuen primera volta sense públic. I segon en públic tot i els partits que toqui. Això ho accepto ja va passar la temporada passada ja va haver hi onze jornades que es van jugar sense públic el calendari de l'inici del calendari és brutal.

[00:31:41]

El Barça del Madrid és l'únic que pot fallar al Barça a l'inici llegendari és perdre la Lliga. és impressionant. Són cinc jornades del Madrid. Madrid comença a Anoeta no comença després de Valladolid i Valladolid i comença al camp del Betis. No crec que els suspenen com va ser el primer partit del Madrid Sevilla contra el Getafe que és el partit que ajorna i després el Madrid s'enfronta a la Reial Societat a la primera jornada que es juga és a dir la jornada 2 prevista per al 20 de setembre.

[00:32:16]

A la tercera el Madrid visita al Villamarín duel contra el Reial Madrid per cert té overbooking i Don Rodrigo que té problemes que sí que és cert que tenen una baixa però sembla estar a punt de fer se oficial que veurà l'Everton porque el acuerdo con el club farà que s'acorden entre Madrid i era catalana i que estan intentant furtar a Mariano. El Benfica però En Marea no crec per donar un euro de los cinco millones de euros que cobra Mariano Rajoy pot ser suplent el Madrid no genera a penes minutes i es podria saber que Dani Ceballos va voler retenir cedido otro año más a l'Arsenal salida sobretot más grave porque tiene que hacer sitio para intentar que vengan si es queda claro porque el Real Madrid va saber que la directiva no tiene ahora mismo un duro lo poco que tiene para gastar se lo invertint en la reforma del Bernabéu.

[00:33:18]

Sólo faltaria que meridianament Messi aprovechando que a falta de la Lliga la Lliga va dir que la Generalitat hauria de ser un equip estranger tens tota la raó del món. Rodrigo un placer vamos hablando per veure el seu adéu a una data més clau de la Lliga de Mataró comentava jo crec que abans d'aquesta data la primera a priori en què hi hauria d'haver les eleccions a aquest Barça a Valladolid el 4 d'abril en plena Setmana Santa aquest seria aquesta seria la data en què tenint en compte el calendari electoral establert hi hauria d'haver una possible contesa electoral i insistim el 4 d'abril en plena Setmana Santa per tancar el curs.

[00:34:00]

El Barça visita Ipurua mentre que el Madrid rebrà el Vila real això serà ja el cap de setmana del 23 de maig. Sembla que el Barça ha tancat la lliga a Ipurua. Recordo vuit lligues guanyades allà i que no s'hi jugava res. A mi m'agrada aquest final de Lliga i de segona que sobretot el Sabadell B i el Girona els digui tots sinó també molt condicionat al calendari. De fet mirat cadascun dels tres catalans comencen en jornades diferents a l'Espanyol a la primera contra l'Albacete a casa cap de setmana del 12 i 13 de setembre al Sabadell a la segona a Vallecas el primer partit de jornada perquè s'enfronta a l'Almeria que ha participat a la fase d'ascens com també ho ha fet el Girona de manera que els gironins comencen la tercera jornada al Molinón davant les Sporting ja el cap de setmana del 27 de setembre on a Segona Divisió que acaba el 30 de maig sis enfrontaments catalans el primer a la jornada quatre ben d'hora Sabadell Espanyol per partit onze Espanyol Girona.

[00:34:55]

Els dos següents enfrontaments catalans a Montilivi Vic Girona Sabadell 22 Girona espanyol a la jornada 26 Espanyol Sabadell i l'últim de nou a la Nova Creu Alta Sabadell i Girona la tenim en obres. Per això hem de començar la segona jornada. Molt bé doncs aquest. Calendari ja tenim la competició a veure com i quan es pot jugar perquè tot continua sent molt incert. Esperem que comenci com toca el 12 de setembre. De moment amb aquest partit de l'Espanyol al camp de l'Albacete.

[00:35:24]

SANTI COLL Ernest Folch Albert Llimós ha estat un autèntic plaer un plaer de veritat igualment el plaer ha estat meu. Us ho dic de veritat he començat en aquesta tertúlia i segueix amb l'optimisme cada dia i a més us heu portat molt bé estan els pupitres costat amb unes guixos aquí. Ara encara mantinc fe perquè Messi es quedi a desgana ja em convencen i que es quedi encara. Després del que hem explicat Hem escoltat a Manchester. Ja veurem dilluns que ve més.

[00:35:52]

Gràcies a grada fins ara fins ara una petita pausa i remata amb el Tu diràs. Avui parlarem amb Xavi o elegant i senyores i senyors tenim pendents un final feliç. Un dia sense el nou Seat León sona així al meu cotxe i amb el nou Seat León també. Però si el vaig liderar es basa igualment en Seat Connect localitzar el teu cotxe i saber com arribar hi serà molt més fàcil. Ja ho sé per quinze 1.900 euros. Com tot el que és nostre.

[00:36:27]

Si el concessionari oficial de Granollers Sabadell i Terrassa. Tots som RAC 1 cada dia esports a l'hora de dinar del dia després de la nit més fosca de tota la història del Barça. El 2 de 8 contra el Bayern de Munic als quarts de final continguda al club després de la gran bomba que va caure ahir a l'entitat quan va arribar aquest burofax que estava comentant com dèiem aquest matí a la Ciutat Esportiva Dani Jarque i també a l'estadi de Cornellà-El Prat s'han llevat amb pancartes.

[00:37:01]

El Girona no va poder fer bo l'empat a zero del partit d'anada i va veure com el somni de l'ascens es veia un cop més de manera que la final de partit únic i la disputaran el líder de la lliga regular abans de l'aturada contra un Baskonia que la jornada acaba de caure Marc Márquez i per tant s'acaba aquí la remuntada del cerverí. A dos quarts de tres. Primer de tot Xavi Rocamora RAC 1. Tots som 1.

[00:37:30]

Amb l'Aleix Pellicer queden 23 minuts per la una de la matinada. De seguida al final feliç amb el de millor cada dilluns tindrem un final feliç aquí un mestre de les històries com és el company de Mundo Deportivo David Llorens. Abans però la Laia Coll ens deia a l'inici del programa que hi havia cert enrenou amb la Lliga Asobal que havia de començar demà oi. Sí però no començarà demà perquè el Comitè de Competició de la Federació Espanyola ha aplaçat les dues jornades previstes per a aquesta setmana tenint en compte que el protocol del coronavirus del CSD encara no està aprovat i que tant jugadors com entrenadors de la Lliga demanaven un protocol clar de seguretat i passar per res abans de qualsevol partit.

[00:38:31]

L'inici de la Lliga ara per ara serà dimecres de la setmana que ve dimecres dia 9 amb el Barça visita a la pista de la meditació i viatjant a Villa de Aranda. S'hauran de reubicar aquestes dues primeres jornades pendents en un calendari que ja està molt atapeït però ara per ara no és possible un canvi de format de la competició. Com algunes veus fins aquí tot dins d'una certa normalitat diguem ho així tenint en compte les circumstàncies del coronavirus però la decisió d'ajornar se d'inici per part de la Lliga ha desencadenat una nova guerra dins l'handbol espanyol ha desencadenat amb una dimissió en bloc de la Comissió Delegada de l'Asobal una dimissió que ha arribat només sis dies després que el president reelegit al març renunciés també al seu càrrec.

[00:39:12]

Creuen que la federació espanyola s'està extralimitar en les seves competències com la d'ajornar l'inici de la competició. Després d'aquesta dimissió de la comissió delegada que s'ha produït avui els clubs de la qual han decidit convocar una assemblea extraordinària d'aquí a quinze dies per votar el futur de l'associació es votarà la seva dissolució. Aquesta dràstica decisió i a més arriba en un moment molt inoportú a pocs dies de l'inici de la lliga i amb una pandèmia pel mig és fruit de la divisió que viu l'ASOBAL des de fa mesos i les males relacions entre la direcció de l'associació i la Federació Espanyola.

[00:39:45]

De fet el Barça va abandonar la qual el passat mes de juliol en contra de la gestió que s'estava fent però també és cert que amb la dimissió del president la setmana passada s'obria un nou escenari amb un possible retorn del Barça a l'Asobal. Però ara amb aquests últims antecedents haurem de veure com evoluciona en els propers anys una associació històrica empresarial fundada el 1900 84 i que ha organitzat les principals competicions. Ja veurem uns aspectes estar a l'aire així però la realitat també diu que serà molt complicat que es pugui dissoldre perquè calen tres quartes parts dels clubs i ara mateix segons ens consta estem lluny d'aquesta majoria de dissoldre la.

[00:40:23]

El que sí que cal és tornar a l'ordre i que tots els agents rebin cap a una mateixa direcció que ara mateix encara li falta molt. Volem parlar d'aquestes opcions i de les conseqüències que podria tenir la possible dissolució d'una associació històrica com la Lliga ASOBAL amb una persona que coneix molt bé l'estructura de l'handbol i que va formar part precisament de la Lliga Asobal durant més d'una dècada més de deu anys va ser membre de la Comissió de la Nova i també del 2011 al 2018 vicepresident és en Xavi Alcalá exjugador del Barça i també actual director de l'Oficina del Barça a Nova York.

[00:40:56]

També el tenim en directe des de Nova York Hola Xavi bona nit de les persones que més coneix aquest món de l'handbol. Com a jugador després com dèiem en aquesta vessant dels despatxos.

[00:41:06]

Sorprès amb tot el que ens explicava la Laia Coll que s'hagi arribat a aquest punt li havia comunicat un perill és així ja que falten tres quartes parts dels suports perquè s'arribi a dissoldre.

[00:41:32]

Xavi posaria per l'associació parlant vol una dissolució de l'Asobal.

[00:41:41]

Un canvi a nivell de qualitat de primer nivell europeu tot i el fet que la Lliga espanyola d'handbol hagi perdut força sobretot per la crisi també ja no d'ara sinó dels últims anys pot fer que s'hagin augmentat conflictes als despatxos.

[00:42:39]

Segurament la crisi econòmica que va portar. Ara bé era molt complicat i al final el Lliure ha anat baixant una mica el nivell de la petita i evidentment no ha volgut. Però tot i que li venia l'agilitat cap problema vam trobar que havia preparat per ara i intentar sobreviure. Arreglar ho va aconseguir però ara ja hi ha un punt molt complicat tirar endavant les relacions amb la Federació Espanyola també són molt dolentes ve de molt lluny curen a dins tampoc hi ha ajudat.

[00:43:52]

Arribats a aquest punt s'ha dit com creus que s'ha solucionat qui treu foc nou i començà a faltar el lideratge d'una figura que aglutini a tothom. No hi ha d'haver cap paraula. També hi va haver com a requeriment per crear un producte volem ja molt còmoda. Tal com ja va bé però avui en dia no ho valora això. Llavors algú que tingui la visió de futur i decretar que és molt complicat perquè la econòmica no era em demana però tenia unitat.

[00:44:57]

Era molt difícil tirar endavant i amb aquesta situació no tinc ni quinze dies hi haurà una assemblea on es votarà la dissolució.

[00:45:07]

Xavi Tu coneixes bé pot afectar d'alguna manera la competició és a dir la competició podrà començar dimecres que ve tal com està previst per a la Lliga. Un híbrid i una mica el resultat d'una idea va crear en el seu moment però que era molt d'hora la competició perquè tinc un conveni. Però no tota la veritat vol la veritat. Al final el que vol la majoria ho acaba clar això ja ho comentava amb els jugadors i amb raó. Doncs molt complicat. D'acord.

[00:46:06]

Hi ha una situació molt difícil molt complicat però la votació que tenia mèrit no ha d'afectar la competició.

[00:46:14]

Després veurem què passa amb el coronavirus. Si la federació espanyola decideix tornar ho a endarrerir però en cap cas afectarà aquesta assemblea d'aquí a quinze dies.

[00:46:23]

Entenc que al final de la taula un conveni vigent no val i conjuntament. Al final la prioritat espanyola d'àrbitres que jo crec que no. Enric jo podria parlar ho però en un entorn en el qual hi hagi unitat i diàleg pot acabar el diàleg complicat i complicat tirar endavant la competició.

[00:47:11]

En principi d'arrencar la setmana vinent seguirem de prop aquest cas de la Lliga Asobal que seria una notícia històrica si s'acabés dissolent com ara ens explicava la Laia i estem comentant amb el Sevilla des de Nova York escolta un culer com tu des de Nova York com viu tot el que està passant amb Messi.

[00:47:27]

No tinc opinió perquè jo crec que ara mateix hi som tots.

[00:47:37]

Sap greu que estiguem en aquesta situació però entenc agradable. No és agradable però entenc que des de dins del club evidentment no és fàcil opinar ne escolta. I per acabar com estàs vivint allà als Estats Units. Tot el moviment protestes esportives contra el racisme d'aquests últims dies.

[00:47:55]

També hi ha un caldo de cultiu final que no ajuden que millori. I aquest incident remarcable i principalment fa un esforç molt important per conscienciar encara més cal acabar d'una vegada per totes pot donar una visió molt conservadora i posicionat per jugar per anar canviant d'opinió i començar a veure que no és correcte dir moltes coses i que la situació millori i que evidentment no cal anar tan lluny tampoc també tenim una eina per aproximar a tothom en aquest cas millor acabat per demostrar que no està bé tenir un món millor per a tots.

[00:49:14]

Tant de bo fos un plaer. Seguim escoltant un nova.

[00:49:34]

Onze minuts per la una. Hola David Llorens bona nit. Visc cap fet cas posa la cançó de la nit dels estels en castellà. Jo crec que és una bona manera d'anar a dormir de tenir un final feliç amb aquest dilluns d'estrena de la temporada radiofònica. Segur jo no tinc una bona opció per a les portes avui el que ens portarà és cada dilluns més o menys amb aquesta hora. Tu diràs doncs les africades habituals històries d'esportistes o de coses relacionades amb l'esport que són sorprenents desconegudes i que normalment no trobeu en els mitjans habituals és a dir no deixa de ser el que ho van fer en els últims 20 anys.

[00:50:18]

O sigui que una mica això és històries sorprenents del món de l'esport que després també hem pogut llegir algunes de Mundo Deportivo a aquesta pàgina. Sí de vegades sí i de vegades no. Això va molt bé i avui comencem. Doncs mira ara que el tema del posicionament de l'esport respecte al tema del Black Mata i tota la història i això que ha impulsat el COI per tal anat a l'origen de tot això perquè l'origen de tota aquesta revolució el fet que l'esport americà avui en dia sigui eminentment afroamericà és a dir als jugadors no els propietaris no els entrenadors la immensa majoria de jugadors són afroamericans.

[00:51:04]

Tot això ve d'una reunió de més de tres hores que va passar ara fa 75 anys l'any 1945 entre el que llavors era propietari d'un equip de beisbol als Brooklyn Nets i el jugador que va desencadenar que va ser el primer que va obrir les portes a tots els jugadors afroamericans que és un jugador de beisbol que es deia Jack Robinson i que ha passat a la història per ser l'home que va impulsar l'esport com el coneixem actualment als Estats Units. O sigui perquè us feu una idea sense Jack Robinson.

[00:51:40]

Ara mateix el primer llibre de la NFL va ser un tal que diu així que l'any 1945 els rams. En aquella època no hi havia cap jugador afroamericà. Avui són el 68 per cent dels jugadors afroamericans. Els tres primers jugadors no van arribar fins al 1950. Nat Clifton dels Nets cèltics i el lloc dels capítols fins llavors no hi havia ni un sol negre. Ara són el 74 per cent i sorprenentment el beisbol és l'esport pel qual es va conèixer Jackie Robinson i que va obrir les portes als negres un americà només té un 8 per cent de jugadors negres.

[00:52:23]

El que passa és que un 24 per cent són jugadors llatins cubans dominicans veneçolans etcètera. Una pregunta percep els insultava en aquella època se'ls menystenint l'estadi. Això se sap a les cròniques.

[00:52:37]

Sí sí sí és que pots imaginar. és a dir l'arribada de Jackie Robinson a l'esport professional americà és a dir el fet de portar un negre per primera vegada a un esport que llavors era només de blancs no va ser casual sinó que va ser una cosa perfectament planificada.

[00:52:54]

Els propietaris de franquícies tenien clar que els afroamericans que llavors estaven recollits en el que es coneixia com a qui va veure un missatge contra els afroamericans llavors estaven recollits amb unes lligues que només eren parelles casades negre que només eren jugadors de raça negra. Els propietaris van veure clarament que els jugadors eren fins i tot millors que els blancs que jugaven a la major Lynch que eren físicament superiors que eren excel·lents solistes i van veure clar que tard o d'hora els havien d'incorporar. El que passa és que el que va filar més prim que ho va fer millor que va celebrar Ricky el propietari dels Brooklyn nuggets.

[00:53:33]

Ell no buscava el millor jugador ja havien jugadors millors ja que era Robinson però ell volia trobar ne un capaç de resistir la blanca després sis insults provocacions i violència verbal i física que hauria d'afrontar d'aquí d'aquesta famosa reunió aquesta reunió van estar més de tres hores. Tots dos es van celebrar el 28 d'agost de 1945 és a dir fa molt poc va complir 75 anys estaven aquest propietari de la franquícia drogues i Jackie Robinson i això aquesta reunió i la posterior incorporació de Jackie Robinson.

[00:54:04]

Una lliga que fins llavors era de blancs es va conèixer el passat a la història com de nou experimento és a dir l'experiment noble. En aquella reunió el ric i el propietari dels dos jets li va dir de tot és a dir es va fer passar per tota mena de personatges que Robinson es trobaria durant el seu transcurs en les lligues blanques és a dir li va fer de recepcionista d'hotel racista. Un periodista despectiu dels estats del sud que són tradicionalment els més catòlics en aquest sentit ja que George ja havia patit discriminació racial moltíssimes vegades li va recitar a la cara tots els insults racistes que se li van acudir.

[00:54:48]

Imagina't això ara és ara és impensable propietari d'una franquícia i un jugador. Això és impossible. En aquella reunió rica i que era un devot metodista buscava un jugador capaç de posar l'altra galta quan el provocaven i de mantenir se ferm davant de les provocacions. Va haver hi un moment que Robinson estava tan summament desconcertat que li va preguntar Escolti senyor Ricky que busca exactament diu que vol un jugador poden respondre les provocacions i la resposta de Ricky va passar a la història va dir No vull un jugador amb els pebrots suficients com per no respondre a les provocacions per aguantar aguantar qualsevol classe.

[00:55:26]

El propietari sabia perfectament que si hagués agafat a un tir amb un altre tipus de caràcter que s'estavellés cada dos per tres quan el provocaven hagués acabat fora de la Lliga hagués arruïnat del tot el seu experiment. Noble i Robinson un cop acabat aquella reunió de tres hores llargues li va semblar que era la persona ideal. Hi insisteixo no era el millor jugador de les lligues negres. N'hi havien de millors però ell era el que responia al perfil que ell buscava. Què va fer.

[00:55:55]

Com que va respondre a les seves expectatives el va fitxar el va enviar dos anys a un equip de les lligues menors al Kansas City monarques. Allà ja va patir tot tipus de vexacions i com que va veure que el dia aguantava un jabato va dir molt bé. Ara és el moment de votar hi. L'any 1947 el va fer debutar causant un terratrèmol descomunal amb unes lligues professionals que llavors eren eminentment blanques. I la prova més clara que aquell experiment va funcionar perfectament és que un any més tard era la NFL qui obria les portes als jugadors negres.

[00:56:31]

Dos anys més tard va ser idea i fins i tot una mica més tard la lliga més blanca entre cometes de tota la encara avui que és la NHL d'hoquei gel perquè és un esport que bàsicament és un esport blanc és un esport d'hivern. Recordo que jugant. Exacte n'hi ha molt pocs. Jack i Robinson tot i no ser segurament el millor jugador de les lligues negres però si el jugador amb el cap ben moblat i amb els pebrots millor posats per aguantar tot el que va tenir que aguantar.

[00:57:05]

Va ser prou bo per aguantar deu temporades almenys jo li dic ser sis cops a l'Estat i fins i tot guanyar les Sèries Mundials és a dir que estem parlant d'un jugador que evidentment Escola Fepime és segurament l'esportista negre més important de la història juntament amb Muhammad Ali mai. I potser podríem afegir uns. Sens dubte i tot el que està passant avui a la idea què passarà quan comenci la Lliga el dia 11 de setembre. I què passarà si les coses continuen així als Estats Units en totes les lligues professionals és gràcies a aquest senyor que un bon dia després d'una reunió que es va haver de sentir de tot perquè el propietari li va fer role playing és a dir es posava amb situacions molt molt complicades.

[00:57:58]

Va ser capaç d'obrir unes portes que ara mateix estan en mans dels esportistes afroamericans i que ara mateix hem vist que són una força molt molt molt important per influenciar l'opinió pública i que estan prenent cartes en un to de discriminació racial que realment semblen fora de lloc.

[00:58:20]

I tot seguit Jackie Robinson i el beisbol van ser els pioners i ara hem millorat perquè és absolutament normal com hauria de ser que negres juguin l'esport de primer nivell dels Estats Units. Però ni així serveix perquè el racisme sistemàtic no continuï arreu del món sobretot últimament als Estats Units i en el món de l'esport també continua perquè una cosa són els jugadors. Si busques tècnics també trobes tècnics afroamericans. Però si pujar és una mica més en l'escalafó i comences a buscar propietaris negres per exemple no n'hi ha ni un.

[00:58:53]

N'hi ha algun però molt pocs. és a dir que encara el racisme està molt establert des de fa molts anys i la discriminació continua pujant esglaons com deia tu però molt a poc a poc i s'ha de tenir molta paciència perquè la cosa té un recorregut molt llarg encara. Sempre aprendrem els dilluns pel final feliç que va.

[00:59:21]

I amb aquesta sintonia marxarem cada dia a la una de la matinada a dormir. Abans però repàs dels diaris que trobarem demà als quioscos. Mundo Deportivo amant Coman i el City renunciaria al fitxatge de Messi si tiene que pagar traspaso. Esport té el Barça de com arranca si Messi l'esportiu van passant amb protagonisme per Ivan Rakitic que deixarà el Barça destí a Sevilla el marc de la Liga que se puede perder. Messi i una imatge de tot el calendari complet de la Lliga.

[00:59:51]

I acabarem amb una informació precisament del Marca de la seva pàgina web Adama Traoré positiu per coronavirus ex del Barça ara el Wolves.