Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Aquest compte de Twitter de la comunitat de professionals de la indústria de l'esport que lidera Marc mengen. El nostre home ha vist més que ens ha portat una miqueta de llum a tota la qüestió numèrica Marc moltes gràcies a una abraçada forta.

[00:00:23]

Dos quarts d'onze de la nit seguim endavant amb aquest programa especial deixeu me que torni cap a oficines allà hi tenim el David Bosch com a David de nou de nit bona nit i bona nit de nou vaja Bona nit ja no sé com com està la situació o el grau de vincle.

[00:00:46]

Durant una hora diríem que ningú marxava que no hi havia moviment vol continuat continuat. No hi havia moviment Grau i per sorpresa ha cridat i d'alguna manera s'han apropat a la valla. El grau Bartomeu el crit de Bartomeu jo evidentment era el moment. Això juntament amb la política però poca estona amenaçava d'intervenir perquè la gent ho ha dit. Ja ho veurem.

[00:01:42]

òscar Grau que ha marxat un centenar de persones i dius David em el camí a l'altura en podríem dir David Seguim connectats fins ara.

[00:01:57]

Mentrestant segueixen arribant reaccions reaccions de pes a través de les xarxes. Exacte de l'expresident Joan Laporta que diu Bartomeu i la seva junta han de dimitir immediatament. Han anat minvant la moral de Messi per salvar se a ells del desgavell econòmic i esportiu que han creat. Si dimiteixin encara hi hauria esperança que Messi es quedés al Barça aquest és el tuit que ha fet aquesta hora Joan Laporta a les xarxes socials. També tenim una altra acció reacció en aquest cas que ens arriba des de la política Oriol Junqueras ha fet un tuit on diu Gràcies Messi gràcies Messi ha dit Oriol Junqueras.

[00:02:35]

Els polítics s'animen a fer ho ja folls. Recordem que fa una estona també ha estat Quim Torra el president de la Generalitat qui ha agraït Messi i li ha dedicat un tuit pràcticament de comiat. Ara també Oriol Junqueras deixeu me que introdueixi també a la taula i a la conversa en una nit amb moltíssimes veus aquí a RAC1 Marrero la seva bona nit Hola bona nit. L'estiu era mogut. L'estiu ha tingut moltes qüestions però clar en aquesta dimensió no esperàvem vaja no l'esperava tal com va anar avui.

[00:03:14]

Jo crec que moltes reaccions es podien esperar però d'aquest nivell d'aquest calibre les paraules no havien. Espero que sí que sí que es verdad que si bé ya sabemos que tenemos compañero humorista que todo lo saben todo pero algo así yo creo que por mucho que es verdad que si hay com a militars de Camino sabíamos desencontre con la directiva. Sabíem que la reunió havia dit sólo no había ido bien pero un final así un Veinticinco de Agosto un burofax yo creo que tan triste entristir Simó esperaban a l'instant.

[00:04:08]

No voy a aventurar ni había visto ninguna otra manera tenía diari Ara la data clau. Ara ens explicava en Joan Maria Pou que l'aposta del club o la proposta del club serà asseure's i intentar que Messi es converteixi en el fitxatge en la venda en la venda més cara de la història del club. Ara no intentarà maquillar Si hasta ahora ha demostrado algo Bartomeu que maestro de l'escoltisme su residencia fuera de lugar lo ha demostrado ampliamente quan es tapin de no matar a nadie.

[00:04:53]

Benedito i Henry saludar quan en la roda de premsa i quan estava borratxo i no ofensivo les mata calla. I pensava que es podia escapar que fue una vergüenza escandalosa un ridículo para el Barcelona club pensaba que se podía escapar tan ricament dando una entrevista. Bueno órgano. En una entrevista en la televisió del club empezando con gracias mi que tiene que tiene aventurat no eren imprescindibles no presentar si convenia no dejando que los periodistas preguntaran admitir a un turno de pregunta pel periodista.

[00:05:47]

Em preocupen i no para una que fue para él dijo estudiar lo dije ayer medios en finestra cosa que conmigo o Nova el asunto. La frase de la crisis no és institucional Deportiva i aquest gran pelotazo Largo i sigo tan rica. Quan comen i com de tercer máximo goleador de dos minutos i Messi ja no començarem perquè som tristos i si seguro que Messi segueixi. Doncs mira no resulta més gran en clau de i el pas de todo de todos que creu que és la palabra más utilitzada Rico que hasta aquí hemos llegado a partir de ahora a ver qué hace el Barça por mucho que sigan diciendo que lo quieren vender como una salida que puede dejar dinero.

[00:06:42]

No hay quien lo aquí ya se pueden emprenyar muchísimo. Aquí no hay quien se lo tragué otra cosa es a mi Messi que determina si también un burofax. Tampoco me parece bien triste una puntualització. Evidentment el Barça la voluntat absoluta seria que Messi es quedés el Barça la seva voluntat el seu desig i li ha transmès al jugador. Seria que Messi escapés evidentment i es retirés al Futbol Club Barcelona. Home evidentment això ara sí però aquesta és la intenció del Barça.

[00:07:19]

Ara bé ara els expliquem. A estas alturas no hay ningún interlocutor del club com Messi ninguno ninguno. El único era Pepe Costa Pepe Costa se comporta más com una empleada de Messi que una empleada del club. Es el único que puede hablar con Messi porque Bartomeu. L'altre dia en una entrevista que Samanta en Barça Televisión varias veces ja que quan més o menys continuamente ante la cuestión de tres la pregunta directa no resulta que no haya bla bla bla bla. Nadie del club nadie está Santo transmitir a Messi quién como por un burofax a favor que a buen seguro que claro xiular és una notícia d'impacte que ha generat ja gentada a les oficines i que evidentment i a mesura que passen les hores anirem sabent més reaccions de l'oposició de la oposició que hi ha en aquesta junta directiva sap si la possibilitat o no que algú es plantegi començar engegar allò que a dia d'avui tant sembla que costa que és una moció de censura.

[00:08:36]

No sé si tenim alguna possibilitat de començar a agafar força per exemple tenim un comunicat de Manifest Blaugrana que ha penjat a les seves xarxes socials que diu Estem en disposició de presentar un vot de censura a la totalitat dels membres de la junta directiva en les properes hores el qual i convidem a qualsevol soci que s'hi vulgui sumar diu en aquest comunicat hem arribat a un punt de no retorn i és per això que emplacem a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu a punt número u reconduir la situació amb Leo Messi i assegurar ne la continuïtat com a mínim per completar la temporada 20 21 i que la junta entrant pugui treballar amb tranquil·litat amb aquesta tranquil·litat de saber que el millor jugador del món seguirà a les files del club.

[00:09:18]

Punt número 2 dimitir de manera immediata i en bloc amb la resta de la junta directiva i donar pas a una comissió gestora que convoqui eleccions el més aviat possible diu aquest comunicat ho remata així emplacem a Josep Maria Bartomeu a atendre aquestes peticions que en el context de la crisi institucional en el que estem considerem més que proporcionades i raonables en cas que arribem al proper divendres 28 d'abril i no s'hagi assolit cap dels punts sol·licitats presentarem un vot de censura de manera immediata.

[00:09:46]

Doncs això és el que ha comunicat el Manifest Blaugrana a aquest col·lectiu. Aquest col·lectiu opositor a Josep Maria Bartomeu i insistim les diferents vessants opositores de l'actual junta directiva que es comencen a pronunciar deixeu me que afegeixi també la conversa en Joan Puchi company de Mundo Deportivo a qui Bona nits en parlàvem l'altre dia.

[00:10:11]

I finalment tot acabat salta pels aires del club i el Camí del Mig i és clar a qui la qüestió és els motius que arriben a aquest punt.

[00:10:39]

I abans ens ho deia algun dels tertulians que han passat per la taula fins a quin punt era determinant el fet del que va passar i amb Suárez i les formes a través de les quals es comunica Suárez no es compta amb ell la temporada que ve no ha donat senyals la vida pública.

[00:11:19]

Jo no puc entendre que no hauria de renovar el contracte o bé la temporada passada. I no ho diu ara que hi havia una clàusula que jo entenc que va expirar el 10 de juny.

[00:12:02]

Tu tens o si tu comprèn la postura del Club Patí perquè no.

[00:12:24]

Quan va arribar el 30 de juny va acabar contracte professional no hi va haver acord amb el club pel qual els jugadors titulars quan s'estava jugant la permanència s'ha hagut de quedar definit en algun lloc i el 30 de juny al 10 de juny al 10 de juny admet que la seva era el contracte de la temporada.

[00:13:02]

Ho va comunicar el 10 de juny i així va acabar i el lloc on no pugui interpretar que la temporada no acaba quan ha acabat la llarga la prova. La prova que el jugador de Primera Divisió hi havia el Barça el 30 de juny al Barça i no han arribat a un acord amb l'entitat per prolongar per canviar la data final del contracte havien canviat de club culpable contractual actual el Barça va dir Jo no content. Era evident que no cap content amb la gestió de Bartomeu però jo no ho sé perquè a mi no m'ha explicat i per tant no ho dic d'acord amb la manera com ho ha fet avui ni el moment ni la manera formes va comunicar Suárez múltiple múltiple.

[00:14:14]

Un altre també pot fer forat perquè havia comunicat el comunicat per telèfon i ara emprenyat i no per tant com que no ho sabem. La primera és una aplicació pràctica per al Barça. El Barça no entra a valorar que quedi molt clar no entren a valorar Bartomeu el millor o pitjor per al Barça també qui actua fora de lloc al contracte.

[00:14:53]

Jo entenc jo que el contracte empara del Barça i que ens agradaria saber però vaja en tot cas hi ha una situació i entenem i insistim el que portem dient tota la nit entenem que la voluntat del Barça. I així ho ha manifestat seria que Messi seguís al Barça i es retirés al Barça i després si això no pot ser és la voluntat del club. La pretensió del club és que s'asseguin per intentar negociar una possible sortida a través d'una venda. Us ho pregunto a tots dos començant per Artur Mas i abans amb menys gent que en sap on estaven números ens deia que no hi ha ningú tenint en compte el moment actual que sigui capaç de pagar el que pretén el club.

[00:15:40]

Estàs d'acord que a dia d'avui aquesta fórmula no és viable sobretot pel fet de que ningú pot arribar a aquestes quantitats pensant pensant pensant que és impossible però és impossible. Unes hores més potser un burofax al Barça diciendo que havia marxat. I mira el que ha succeït i experta en el Barça com enginyeries financeres van saber captar coses rares per venir a Miami. és impossible impossible però el tema és curiós com ho és integrada en el nostre focus. Hace mucho fàstic ahora tengo una frase cuando el Barça cuando estás fórmules per escapar se clàusules tenien els contractes i el Barça saben que estos temas más allá de lo que diga un contrato a cualquier parte.

[00:17:02]

és increïble como se desintegra así como decía por aquí podemos especular con los diferentes motivos que van a Europa en estos tres o merament una la forma podrían haber sido otra. Especular molt pero no sabemos exactamente pel boca de Messi que ha pasado a que un anell Marino ha fichado Valverde mucho que si a Vidal que ja habitat ja no està tan poco exactamente qué ha pasado para que Messi que decía que se quería el Barça plantear era seguir en el Barça para siempre.

[00:17:46]

Crec que el Barça podia estar molt tranquil·la porque nunca más. De repente hoy 25 de agosto a col·locar un burofax al club diciendo que se quiere pide a mi. I en aquest sentit i pregunto per aquí. Aquí hi ha una junta directiva sota la qual s'ha gestat aquesta situació que ha desembocat aquí. Què ha de passar amb aquesta junta directiva perquè el buit és molt gros però jo crec que això evidentment és de les notícies i d'elles e és dolent per al Barça per al Barça doncs de les notícies més dolentes de la història del club.

[00:18:29]

La directiva vulgui 21 de valent per parlar per la cara li han portat la junta directiva perquè crec que tampoc ho està. Vam votar sí o no tant. Per tant no volen arribar al final i al final el que no pot fer el que no pot fer la junta directiva no ho pot fer ara mateix. Jo entenc que ara cada cop que hi ha una junta directiva el Barça ha de dimitir i jo també vaig comprovar que era molt personal que jo no volen plegar.

[00:20:19]

Torno a repetir i quan arribi el moment jo personalment crec que com a mínim cal ampliar la junta directiva per fer ho ara mateix al contrari del club davant d'un davant d'una confrontació que està legitimat legitimat.

[00:20:59]

La junta directiva. Aquesta junta directiva i jo entenc que la van votar. I jo entenc que evidentment té la legitimitat de les urnes però tenint en compte tot el que ha passat en els últims mesos té legitimitat per seguir legitimidad en el sentit estricte de la palabra.

[00:21:15]

Si es vota tenen la potestat per convocar o no elecciones para garantizar la para dimitir en el sentit estricte de la palabra si otra cosa és el sentido ético o mira que ja ni siquiera es escuchar era muy complicado también entenien que a la hora de dimitir per un tema económico las cuentas era fill era un tema tabú no era un tema complejo. Problema principal para mí como casi siempre se explica fatal se explica fatal siempre chavisme una patada para adelante. Como que no pasa nada i Son riu contra insisto contra el Bayern de Munic se solucionava una entrevista en su casa en Barça Televisión.

[00:22:15]

No se solucionava si n'hi ha anunciat a comen ni dejan instant a preguntar tenía una rueda de premsa. Sí pero me preguntan en este grup cansarem durante las aplicaciones sa vida se prevé que por lo menos a partir de ahí no insisto nosotros somos una vía conductor para los socios para que los aficionados se esas cosas bien. El Barça ha roto sistemáticamente rompiendo desde hace tiempo desde hace tiempo. Creia que simplemente otra vez con presenta Coman que s'ha descobert el pòster de Coman com el Madrid fa considerat el pòster de Wembley.

[00:22:58]

Des de la paret sento que Suárez equipo de medio otra vez aquí no ha pasado nada però resulta que sí sí que passen coses sí que passa o passa un cotxe o passa un artículo en el primero sinó que era el último d'una i passada que Messi llevaba tiempo avisant lo de no passar algo pasa algues que hoy explota prou bé com ella seguien actuant com aquí no pasa nada i Vamos a seguir. Ja no se puede seguir o no. Desde luego de la misma manera la situación ahora mismo és caòtica.

[00:23:33]

Estamos hablando de Luis Suárez Sigue Sigue el club. Bartomeu dijo que elecciones en marzo la liga empieza entre semana ya otra vez. Si hi ha el calendari la situación ahora mismo del Barça i el calendari apretat doncs imaginem nos ara amb aquesta bomba que acaba d'esclatar. Avui dimarts 25 d'agost del 2020 toqui Marrero moltíssimes gràcies a tots dos una forta abraçada. Que sea leve un abrazo. Cinc minuts i mitja arribarem a les onze de la nit però sobretot sobretot sobretot no marxeu no deixeu d'escoltar la sintonia perquè a les onze s'hi posarà en Joan Maria Pou en un programa especial seguint el que ja portem fent des de tres quarts de vuit de la tarda fins a arribar a la una de la matinada.

[00:24:35]

En principi per parlar amb molts més protagonistes per parlar amb totes les veus possibles que ens apropin més detalls d'aquesta notícia d'impacte que hem conegut a les set del fet que Leo Messi ha comunicat al club via burofax que vol rescindir el contracte i marxar ara mateix una notícia que insistim també ha provocat imagineu vos la magnitud d'un moviment espontani al voltant de les oficines on s'hi ha aplegat. Abans ho deixàvem en David Bosch amb un centenar de gent. Com està la cosa ara mateix David.

[00:25:07]

Un centenar de gent més d'un centenar la gent m'atreviria a dir però avui ja hem vingut aquí a l'exterior de les oficines del club. De moment no tenim ara crit de Bartomeu. Poca cosa a l'interior. Jo ja ha tancat barraca a la llum. Treballador empleat per tant a dins creiem que era hora i continua avui aquí a dos quarts de nou de la nit quan s'ha conegut aquest moviment ha dit que no se sabia si allò si és espontani si hi havia alguna organització no sé si es pot donar algun detall.

[00:25:55]

Hem parlat amb algú del Barça que crec que sabem que hi hauria la gent vingui al llarg d'aquesta tarda nit però no de manera massiva. Molta gent esperava el moment la gent no em va dir que la Guàrdia Urbana no guardava la seguretat i per tant intervindria la gent continua a l'espera que algun grau del club et crida de l'equip blanc cridat i també una mica el crit de la nit.

[00:26:41]

Bartomeu ha dit qualsevol cosa línies obertes i n'anem parlant una abraçada. Ara queda en res tres minuts perquè arribin les onze de la nit tres minuts perquè s'hi quedi en Joan Maria Pou en aquest programa especial que s'allargarà fins ben entrada la mitjanit fins a la una de la matinada. Per acabar vos d'explicar tot el que succeeix al voltant de la notícia del dia tot el que succeeix al voltant del fet que Leo Messi ja ha comunicat via burofax que vol deixar ara mateix el Futbol Club Barcelona Nit de ràdio per tant no desenganxar se del transistor tot.

[00:27:46]

1 presenta un final i un inici de temporada amb un agraïment enorme a tot en un programa. Aquesta temporada hi tornarem. El divendres 28 d'agost especial del món a RAC1 amb Albert Sordo en directe des de l'Hospital Clínic de Barcelona. Com es presenta la temporada. Ara ens fa il·lusió especial a partir de les 10 del matí presentació de la nova temporada de RAC1 amb tots els editors de l'emissora. El recinte de l'Hospital Clínic de Barcelona el que farem és el que fem sempre estem en un moment en el qual s'ha de cedir el parc.

[00:28:18]

La novetat d'enguany és que tindrem un tècnic d'això. Divendres 28 la prèvia de la temporada 20 21 serà una mostra d'agraïment a tot el personal sanitari que dóna la cara davant del virus. 29 us esperem a tots. El primer que arriba al primer no per les restriccions del codi. 19. Aquest acte només tindrà com a públic personal sanitari. Seguiu a RAC1 i escrivint un punt que hem engegat a la web recordeu divendres 28 d'agost a les 10 del matí.

[00:28:48]

Una edició molt especial del món a RAC1 amb Albert Soler en directe amb el personal sanitari des de l'Hospital Clínic de Barcelona RAC 1.

[00:28:57]

Tots som RAC 1. Posa en qüestió l'estrena del nou espectacle viure. Als 50 anys estic esperant el programa del programa que no passarà a la història però es farà amb molt. RAC 1. Tots som 1. La comunicació és fonamental i per això a RAC1 seguirem treballant per una comunicació òptima i efectiva perquè tingueu a l'abast els formats publicitaris que més s'adaptin a nosaltres i els nostres clients envieu un correu electrònic a publicitat arroba reconfortat i un dels nostres assessors us atendrà gràcies per confiar RAC 1 en comunicació.

[00:29:59]

La bona nit a tothom són les onze en punt Benvinguts al programa especial que no hauríem volgut fer mai més si vol marxar del Barça. Tot va començar amb un tovalló i ara tot s'acaba amb un burofax. Fins i tot l'inici de la història era especial. Era diferent digueu me quants jugadors que han marcat una època de la història del futbol havien començat la seva relació amb el club de la seva vida en un tovalló. Doncs bé la història de Leo Messi amb el Barça comença amb aquell famós compromís firmat en un tovalló.

[00:31:03]

I des d'aleshores doncs ha passat impensable el que era inimaginable una superioritat futbolística descomunal. No us vull atabalar moltes dades però jo crec que algunes serviran per entendre la magnitud de la notícia que estem compartint amb vosaltres. Des d'aquesta tarda Leo Messi ha jugat 731 partits amb la samarreta del Barça. El segon jugador de la història del club que ha defensat més vegades la samarreta del Barça 731 partits 634 gols i dues centes cinquanta sis assistències. 10 Lligues i 4 Lligues de Campions.

[00:31:54]

Dos triplets fonamental en els dos i clau evidentment en el sis de sis en aquest cicle perfecte amb Guardiola a la banqueta. A banda d'això sis pilotes d'or sis Botes d'Or i set pitxitxi podria continuar amb títols de menys rellevància etcètera etcètera. Ha guanyat 34 títols defensant la samarreta del Barça. Estem parlant del millor jugador de la història del club. Doncs bé avui 25 d'agost de 2020 aquest futbolista 731 partits amb el Barça 634 gols 256 assistències. Però més enllà de les dades una superioritat futbolística descomunal any rere any aquest jugador Leo Messi ha comunicat amb un burofax al club de la seva vida que vol marxar el millor jugador del món.

[00:32:48]

No vol continuar al club de la seva vida. Jo crec que ja ho podem dir el millor jugador de la història del Barça s'ha creuat malauradament amb el pitjor president de la història del Barça i la conseqüència per a la institució és devastadora devastadora. Veurem com acaba aquesta història perquè evidentment avui el que ha fet Leo Messi és posar sobre la taula una situació molt difícil de governar. és un pols en tota regla perquè Messi té contracte fins al 2021 i en funció de com s'interpreti aquest contracte la pel·lícula pot acabar d'una manera o d'una altra.

[00:33:28]

El pitjor escenari de tots ara mateix seria que el Barça i Leo Messi s'haguessin d'enfrontar als tribunals. El pitjor escenari amb diferència seria que els advocats dels uns i dels altres s'haguessin de barallar per veure si Messi se'n pot anar o no sobre com pot anar de franc del club de la seva vida. Leo Messi Leo Messi no pot marxar del Barça Envoltat d'advocats i guanyant un judici o perdent lo. Leo Messi és d'aquests futbolistes que se li haurà de fer una estàtua.

[00:34:04]

Tard o d'hora que s'haurà de posar alguna instal·lació fonamental de la institució haurà de dur el seu nom. Leo Messi hauria de marxar en un Camp Nou embogit molta estona i fent lo plorar a llàgrima viva. No pot ser que Leo Messi marxi Envoltat d'advocats i enfrontant se als tribunals amb el Barça però ara mateix aquesta és una opció perquè fa pocs dies poques setmanes també semblava impensable que Leo Messi pogués marxar enviant un burofax o dient que vol marxar enviant un burofax. és el que ha fet avui.

[00:34:38]

Fins a quin punt s'ha degradat la situació del millor jugador del món dins el seu club a casa seva que avui ha enviat un burofax per deixar clar al món i al Barça que se'n vol anar. Fins a quin punt se li han inflat els pebrots el 10 del Barça que ha decidit comunicar que vol marxar. D'aquesta manera tan freda i alhora tan contundent Serà una nit llarga fins a la una. Intentarem reflexionar què està passant què ha passat. Quines conseqüències pot tenir.

[00:35:13]

Tot això des de tots els punts de vista evidentment des del punt de vista futbolístic des del punt de vista institucional des del punt de vista econòmic des del punt de vista jurídic des del punt de vista social. Perquè les reaccions del barcelonisme no paren i estan sent molt molt molt vehements. és un dia de compartir a banda les reflexions i pensaments i idees doncs també hipòtesis i sentiments i emocions perquè allò que va començar en un tovalló avui acaba amb un burofax.

[00:35:46]

La paraula ja és lletja enviant un burofax o envies un burofax que realment segurament la relació amb el receptor d'aquest document és una relació ja absolutament subordinada. Tinc a la meva esquerra el Roger Saperas o Roger bona nit al Roger Saperas micròfon autònom del Barça juga a Rac1 un grapat d'anys. De fet va agafar uns anys bastant Bonet. Va escollir una temporada va estar malament bastant bones de Leo Messi. Després ja ho sabeu ha dirigit i presentat també el Tu diràs.

[00:36:23]

I curiosament aquesta temporada fa uns dies ens va anunciar que deixava la direcció del Tu diràs. No sé si és que s'havia fet alguna cosa que no sabia amb els altres vaig veure com està el panorama vaig dir que vingui un altre i que agafi l'eix per ser la bona nit. I aquest altre. Ara en parlarem perquè vull saber les vostres sensacions des d'un punt de vista futboler però també de professionals de la comunicació sobretot tu a l'eix que segurament porta unes quantes setmanes imaginant el teu tu diràs potser no te'l imaginava sense Messi no ha defensat la samarreta del Barça li acaba d'enviar un burofax de Jaume Peral que no comença però ja és massa tard.

[00:37:06]

De seguida en parlem Roger fem una recapitulació breu d'allò curta i al peu de qui ha passat els últims dies com s'ha degradat la situació fins al punt que avui el 10 ha dit adéu al Barça. Tot plegat poc després que dijous. Allà va ser dijous el nou entrenador del Barça Ronald Koeman es va reunir amb Leo Messi per explicar li el seu projecte aquell mateix dia. Aquell dijous explicàvem a RAC1 que les conclusions no van ser del tot positives i que el missatge que li havia transmès l'argentí el nou tècnic blaugrana és que la seva decepció sobretot arran de com va ser el final de temporada i el 2 a 8 contra el Bayern.

[00:37:42]

La seva decepció era molt profunda que no veia clar el seu futur i que es veia més fora que dins. A partir d'aquí el club es va limitar a dir que no feia declaracions que el seu desig era que Messi seguís fins a final del seu contracte i si era possible fins al final de la seva carrera al Camp Nou. Recordar també que dissabte teníem l'entrevista de Luis Suárez al diari El País on deia que ningú del Barça s'havia posat en contacte amb ell per parlar li dels plans de futur que tenien amb ell i que ell personalment es veia com a mínim un any més recordem que tenia contracte fins al 2021 amb opció encara allargar lo a una altra.

[00:38:21]

Això és dissabte. Ahir es produeix un moviment en aquest sentit com truca a l'uruguaià i en un minut li deixa clar per telèfon que no com ell. Tot això després que el Barça ja hagués trucat als seus advocats per negociar o anunciar que volien negociar la liquidació del seu contracte. No és l'única afectada una altra els jugadors propers a Leo Messi al vestidor Arturo Vidal també rep la trucada de Coman i per idèntic motiu que Suárez dir li que no compta amb ell com tampoc amb Rakitic ni amb Umtiti.

[00:38:45]

Aquests ja segurament no tan lligats íntimament. En tot cas important la situació de Suárez perquè l'endemà d'aquesta trucada cau la bomba atòmica amb aquest burofax de Messi al club demanant marxar a través d'aquesta clàusula que li permet sortir de manera unilateral. Hi diu el club ha confirmat el burofax de Messi que efectivament és a les oficines del Barça i assegurant que la resposta que li han donat és que el desig del club continua sent que compleixi el seu contracte i que pugui retirar se al club.

[00:39:13]

En tot cas des del Barça asseguren que no hi haurà cap altra reacció durant el dia d'avui ni que hi ha hagut reunions ni hi haurà declaracions ni comunicats. De fet avui hi havia una reunió de la comissió que gestiona la situació del Cobi al club. No de la junta directiva que avui no s'ha trobat. A tot això la intenció de Messi ara mateix també pel que sabem és no presentar se diumenge al primer entrenament per deixar clara la seva posició de força.

[00:39:37]

El desig del club en canvi és el de seure a parlar amb ell amb l'objectiu de comunicar li com deia també abans Pou que si vol marxar haurà de passar per caixa. Aquesta és la intenció i deixar el traspàs més alt de la història del futbol. Veurem com avança tot plegat. Reaccions tampoc no n'han faltat començant pel president de la Generalitat. Quim Torra que ha dit Catalunya sempre serà casa teva moltes gràcies per tots aquests temps de felicitat i d'un futbol extraordinari.

[00:40:01]

Hem tingut la sort de compartir uns anys de les nostres vides amb el millor jugador del món i un noble esportista no oblidarem mai Leo Messi Creu de Sant Jordi per tant acomiadant se ja durant el pare acomiadat. El president de la Generalitat seguint per Carles Puyol que no acostuma a mullar se ha dit a les xarxes respecte i admiració en Leo todo mi apoyo amigo. Comentari que ha merescut els aplaudiments virtuals del mateix Luis Suárez també lligant ho amb el que explicàvem abans a les xarxes Joan Laporta i Víctor Font s'han pronunciat demanant la dimissió de Josep Maria Bartomeu o Manifest Blaugrana.

[00:40:30]

La plataforma fa ben poca estona que ha dit que presentaran si no hi ha canvis si no es garantizar si no es pot assegurar la seguretat si no es pot assegurar la continuïtat de Leo Messi o no s'aparta del seu càrrec el president Bartomeu. Divendres dia 28 posaran en marxa una moció de censura a tot això també ens explicava el company David Bosch. Alguns aficionats s'han concentrat també a l'estadi han estat esbroncat a última hora quan sortia d'oficines del Barça òscar Grau protestant pel que és sens dubte la notícia de l'any del segle o.

[00:41:00]

No sé si del mil·lenni. Leo Messi ha demanat marxar avui del club a través d'un burofax molt breument Aleix Roger. Expliqueu me la vostra reacció la primera reacció quan em dóna la notícia. Jo encara estic una mica impactat i incrèdul. Vull pensar que hi ha una mínima escletxa perquè això no acabi passant perquè realment per a mi és sorprenent tot i que fa cinc dies a RAC1 ja vam explicar que la trobada amb comen no veia clar el projecte i que Messi es veia més fora que dins.

[00:41:32]

Després de tot el que havia passat aquests últims anys però ja llavors no m'ho vaig creure vaig pensar seran capaços de reconduir ho. Però és que més malament no es poden fer les coses bé. Passi el que passi amb Messi encara que hi hagi una operació de prioritats que es quedi i que es quedi ja és el que està passant avui és indigne és lamentable és vergonyós. és delirant és impropi d'un club com el Barça. Estic impactat i vull creure que hi ha una mínima opció.

[00:41:56]

Ara mateix és el que em passa pel cap d'incredulitat Pou i incredulitat l'altre dia quan deia que Messi es veu més fora que dins jo pensava que podia ser un avís cap al club. Si hi ha alguna cosa que no funciona. Anem a seure a parlar però mai no arribarà el moment de pensar que Messi sap mai i per mi això és el més trist d'avui que tenim la constatació que Messi se'n vol anar al Barça és a dir que ara podem estar en la qüestió de legalment aquesta clàusula si no quina interpretació.

[00:42:24]

Però el que sabem és que més enllà del Barça Me'n vull anar amb aquesta clàusula i veurem si després d'això es pot fer o no. Però me'n vull anar del Barça és a dir i per a mi deia Tu que Messi. Aquesta frase tan dolorosa del tovalló el burofax que pugui marxar entenem com allò de Martins i pita que pugui tenir un final com el de Ronaldo. Em sembla la cosa més més més dolorosa crec també que és la constatació que sempre anaven parlant de quina era la relació que tenia Messi amb la junta al vestidor amb la junta i que segurament els resultats no anaven tapant tot una mica però crec que les maneres del club amb Suárez de Messi amb el club deixen clar també quina és la relació que hi havia entre el vestidor i la junta.

[00:43:04]

I a partir d'aquí jo crec que no és el 2 a 8 que això és una cosa que com deia també s'ha anat degradant i per a mi era tan fàcil que el debat s'ha d'acabar en el futbol ja que li ha donat Messi al Barça. Per mi la resposta era molt fàcil. A Messi sí a tot només una cosa mai critica Messi però tot el que ha donat i l'altra pregunta que em faig des de fa una bona estona és. Li està dient no al Barça o li està dient no a Bartomeu i a la seva junta.

[00:43:28]

és a dir si marxen més si hi ha opcions que es quedi perquè jo no crec que Messi li digui no al Barça. és una excel·lent pregunta perquè si Messi es plantegés continuar al Barça en cas que el president marxés. Jo crec que la tria és immediata. Sense cap mena de dubte un minut i arribarem a un quart de dotze. Jo quan tinc dubtes jurídics al voltant del món de l'esport sempre faig una mateixa trucades s'havia obert canal que és advocat especialista en la matèria i 10 de cada deu vegades m'ha aclareix els dubtes d'una manera que és d'agrair.

[00:44:12]

Xavier Albert Canal Hola bona nit bona tarda bona nit escolta primer de tot l'eina utilitzada per Leo Messi el burofax aquesta paraula que fins i tot un punt inquietant té algun valor té alguna importància al fet que ho hagi fet d'aquesta manera.

[00:44:33]

Jo crec que verbalment vam tenir el contingut de Carrara que marquen els contractes que el contracte tenia un requeriment notarial o econòmic.

[00:45:08]

Per tant van creure que el contracte en aquest cas per tant ha fet servir una eina on d'una manera inapel·lable contundent dia a hora i tot i contingut tothom sap què és el que ha comunicat Leo Messi al Barça B. Aquí el dubte que tenim Xavier Albert és que segons el contracte que té Leo Messi firmat amb el Barça el futbolista vint dies abans que s'acabés la temporada havia de comunicar li al club si feia ús d'aquesta clàusula per marxar de franc del club és a dir en una temporada normal abans del 10 de juny vint dies abans el 30 de juny que és quan s'acaba les temporades.

[00:45:48]

Messi havia de dir Ei vull marxar i activar la clàusula me'n vaig de franc a partir de l'11 de juny. Doncs si Messi volia marxar havia de passar per caixa. La seva clàusula són 700 milions d'euros. Ara amb aquesta temporada tan peculiar del coronavirus sembla que Messi creu que té dret a marxar de franc perquè la temporada és diferent i perquè la temporada no s'ha acabat el 30 de juny té alguna possibilitat de guanyar o això el futbolista.

[00:46:21]

Primer hauríem de veure què és el que diu el contracte del 10 de juny al Club o no l'eina amb el qual s'empara per poder dir que el jugador no normal. Per això el contracte precari va tenir un preu raonable. Al Barça li valgué un premi per saber quina opinió faria el jugador blaugrana. Cada quadre era perquè els contractes normalment prorrogat fins al final de temporada que acaba el 30 de juny o allargar la temporada en el cas que va marcar aquest dia vaig comunicar davant sí sí clar.

[00:47:37]

és a dir si hi ha aquesta clàusula de preavís en una temporada normal és vint dies abans del 30 de juny. Aquesta temporada doncs hauria estat 20 dies abans de l'últim partit de Messi amb la samarreta del Barça aquesta temporada.

[00:47:51]

Per tant 20 dies abans el 2 de 8 s'hauria d'haver activat aquesta clàusula per tenir una contacte amb molts contractes.

[00:48:04]

Per tant si això és així i el que ens diu el club que posa el contracte és cert des del seu punt de vista. Xavi Albert Messi té les de perdre.

[00:48:13]

No perdre econòmicament i el contracte pot resoldre unilateralment el jugador. El club hauria de demandar lo laboral perquè una quantitat no pot donar un duro al club el club que vaig veure elaborant. Prou poder considera que el jutjat laboral té claríssim Xavier Albert Canal moltíssimes gràcies que vagi bé.

[00:49:10]

Només faltaria això que marxés dient marxa lliure i marxo. I que el Barça hagués de denunciar lo. Esperem que hi posin una mica de seny els uns i els altres. Romero. Hola bona nit jo també faig la pregunta Tu abans de començar a informar i d'explicar una mica també les reaccions a Can Barça etcètera. Quan ho ha sabut. Doncs bé que per segon dia consecutiu de les vacances es va tirar tot i només pots estar pel telèfon. Ja estava a l'Ebre una família i no m'ho creia i de fet us confessar que feia deu minuts que estava just al programa en directe on s'ha donat la notícia i que he quedat com un autèntic retratat.

[00:50:04]

I per què m'han preguntat precisament pel futur de Leo. I jo he dit que sí que estava en un moment important i en un moment crucial que nosaltres la setmana passada vam explicar que la trobada amb Koeman no va anar del tot com segurament s'esperava però que vaja que l'escenari que plegués i es veia lluny. Doncs bé en deu minuts un company de llarg que estaria cuinant la informació ha tirat ha tirat la bomba. A partir d'aquí hem estirat els nostres fils ens han confirmat que s'havia enviat aquest burofax tal com estava explicant el shape i vaja que jo crec que és que no hi haurà volta enrere.

[00:50:49]

Tota aquesta gent que pensa i que creu que si Bartomeu acabés dimitint més s'ho podria repensar. Jo crec que és tan gros el que més ja ha fet enviar aquest burofax i d'alguna manera intentar acabar la seva etapa al Barça d'aquesta manera que crec que serà poc viable fer una marxa enrere. Per molt que el club com ara ho ha explicat. Doncs li voldria dir d'alguna manera que si seguíem intentem parlar i veure qui és el que és el que passa. De fet aquesta hora de la nit Joan Maria unes fonts bastant ben informades ens diuen que Leo Messi fa dies que munta l'opció del Manchester City.

[00:51:40]

I aquestes mateixes fonts ens diuen que no ens poden donar detalls però que fins i tot ja hi haurien acords parlats pel futur de Messi amb el Manchester City de Pep Guardiola. Molt bé jo en aquest món si em permets m'agradaria recordar que el 2016 Messi ja té contactes amb el pare de Messi de fet l'entorn de Messi ja té contactes amb Ferran Soriano i amb el Manchester City perquè Messi ha intentat o ha tingut dubtes de deixar el Barça en dues etapes el 2014 quan acaba l'any del Tata i Tito Vilanova sis dies abans de morir qui el convenç a casa seva.

[00:52:26]

Quan Messi va visitar lo i Tito va acabar convencent ja es queda ja el 2016. Messi després d'un mal any amb l'Argentina el projecte amb Luis Enrique i ara la segona temporada tampoc l'acabava de veure clar i parla amb el Manchester City. I és Bartomeu qui a casa de Messi convèncer el pare de Messi a Messi que es quedi també el 2016. La diferència com deia El Gerard és que en aquelles ocasions va poder parlar i ho va fer de forma interna.

[00:52:49]

Jo crec que el pas que ha fet avui evidentment cedissin. és una estratègia legal indestructible. I encara que jo li vulgui trobar un punt de escletxa que Messi es quedi crec que serà molt difícil. Doncs apuntem ja aquest nom el del Manchester City de Pep Guardiola com un possible destí del millor jugador del món. En cas que pugui marxar perquè aquest factor que és important Maria permeten. El City està disposat a pagar els calers que es pugui acordar. Vull dir ara mateix no parlarem de xifres perquè nosaltres no les tenim però el City estaria disposat.

[00:53:33]

De fet en aquesta mateixa línia els companys de globus porta a Brasil donen el nom de Gabriel Jesús com a futbolista. El City podria posar damunt la taula aquest per intentar fer aquesta operació. Torna i tornem hi. Gabriel Jesus Gabriel Jesús Gabriel Jesús i Khaled. No sé si estem parlant d'intercanvis jueus però bé en tot cas comentàvem ho comentàvem abans. Evidentment si fos decisió de la junta directiva Leo Messi es quedaria fins al 2021 sempre que es quedés a gust.

[00:54:13]

Però evidentment Messi ha dit que vol marxar. En cas que això sigui així opinable com sembla doncs ara diguem que el mal menor per a aquesta junta directiva és dir li a Leo Messi. Bé si vols marxar marxarà. Però no pots marxar de franc has de marxar deixant una quantitat significativa de diners però en principi hauries d'intentar deixar la quantitat més gran de diners que ha deixat mai un futbolista. La tresoreria del Barça. Tinguem present també que hi ha un nom que és éric Garcia el central que també fa que el Barça i el City fa dies que parlen.

[00:54:50]

Per tant totalment vigilem ho tindrem o tindrem en compte tinc en línia el Toni Freixa va ser directiu del Barça i va ser candidat a la presidència del Barça. A banda d'això és advocat senyor Freixa bona nit.

[00:55:07]

Primer de tot la magnitud de l'impacte que hi ha hagut imaginàvem que un dia arribaria el dia que vaig girar full de manera sorprenent i traumàtica.

[00:55:36]

Per què. Perquè ho entenguem no hi entenem senyor Freixa és a dir quan li envia un burofax a l'empresa perquè treballa diguéssim que ja vol dir que la relació està destruïda.

[00:55:47]

No perquè m'imagino que veurà una reunió vulguin la voluntat de trobar un punt d'acord. Perquè igual que hi ha un acord per celebrar un contracte o per renovar lo també pot haver un acord per rescindir lo. Em sembla que la millor forma.

[00:56:14]

D'aquesta manera jo també interpreto perquè creu que el millor per al Barça ara és arribar a un acord amb Leo Messi i acabar ho de la millor manera possible tenint en compte les circumstàncies i evidentment el president del Barça se'n vagi millor.

[00:56:35]

Un acord entre la voluntat del club amb una taula i trobar la manera que jo com a barceloní hagués tingut mai continuar jugant al Barça la temporada vinent. Com em van dir que havien acordat amb el nou entrenador i poder arribar a un acord. Seria molt millor quan el fet que el president dimiteixi dimiteixi convocada o anunciada perquè ha estat anunciada al mes de març. I jo crec que que hi ha l'entorn respecte del president del qual ha estat molt dolenta. Era evident que la junta directiva en el seu conjunt i de la parcel·la esportiva optà per fer fora immediatament quan hi ha convocat.

[00:57:40]

Personalment no acabo d'entendre la raó. I el president ara hauria d'entrar una comissió gestora i el nou president tindria un mandat escortat i seria responsable dels resultats econòmics de la temporada 20 21.

[00:57:58]

I aquesta junta directiva pot acabar xocant no entenc aquesta petició de determinats factor que immediatament de ben segur que no en la meva opinió va bé ja que ha explicat que com que jo també he estat en aquesta Jo no sóc ni un sector ni res sóc jo i jo sí que crec que el millor per a la institució és que plegui segurament perquè ja no tindrà més decisions que després passaven altres coses però com a mínim ja no prendrà més decisions perquè realment sembla que cada dia que passa és pitjor que l'anterior.

[00:58:42]

Aleshores penses que com a mínim evitem que d'aquí al març encara es pot ser molt més mal.

[00:58:47]

Intentem evitar ho pot pensar un barcelonista o no tot en benefici del Barça en benefici de conspiracions judeo maçònica sinó en benefici de tot.

[00:59:01]

Totes les opinions són respectables és evident però que la conseqüència necessària de la dimissió de la junta directiva seria que la nova junta directiva et faria responsable d'un resultat econòmic que no li pertocaria i tindria un mandat acordat que tenien cinc anys i una mica més d'activitat hom podia adoptar decisions que es podrien equivocar ha perjudica el club. Però tampoc té pressa.

[00:59:44]

Gràcies Déu senyor Torres són nets.

[00:59:50]

Joan Maria Nin per dir ho d'alguna manera que no escoltava amb interès aquest últim.