Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Declaracions en forma de veu el temps ha evolucionat de manera que queda clar ara és virtual i per tant menys contundent. Però no per això va ser contundent perquè sí que sí que hi havia Instagram ho va ser. Va ser crític també amb la directiva quan es van retallar el sou per la crisi de la pandèmia. En aquell comunicat no es van entendre amb Setién i la temporada ha culminat amb el 2 a 8 de Lisboa a mans del Bayern. El sac de Greuges està a rebentar.

[00:00:29]

O sigui està gairebé tan ple. Si no fos perquè el cas d'Hisenda va ser tan tan bèstia la cosa no sé si està empatada o guanya aquesta temporada. Jo crec que esportivament per golejada. Exemples sonors declaracions d'aquesta temporada setembre del 2019 al diari SPORT diu que vol continuar al Barça però vol fer ho guanyant.

[00:00:52]

Quiero ganar i quiero ganar en cru i no tinc la intenció de manipular el mes d'octubre RAC1 si m'hi volen.

[00:01:04]

La meva idea és continuar.

[00:01:06]

La gent pot estar tranquil·la pel teu futur immediat perquè la gent pateix a dir si no veu un projecte guanyador marxarà o es quedarà aquí uns quants anys encara que manté encantada de repetir sempre que sempre hi haurà manera no anar més de febrer. Mundo Deportivo.

[00:01:31]

La frase mítica que resumeix la temporada i la estripada després de perdre la Lliga encara a la gespa i els micròfons de Movistar demanant autocrítica global al club.

[00:01:47]

Aquesta seria la manera de fer se campió de Lliga que necessitava un boc d'aire fresc per on acabaria un poco de todo lo que pasó al camp del Polo però que ara després de perdre la Lliga imagineu vos com està. Després del 2 a 8 contra el Bayern de Munic i vaja només hem de veure la situació en què estem ara mateix. No té clar si continuar al Barça o no. Toni és un cinc. El teu grau de preocupació sobre la situació de Messi després d'escoltar aquest moment que també va tenir dubtes segurament més provocats en aquest cas per un tema extraesportius com era el d'Hisenda però també amb problemes esportius en aquell any del Tata Martino no sé quin equip quines reflexions i amb problemes d'enteniment també amb la directiva.

[00:02:55]

Sí sí ja sé que és el primer moment clar d'enfrontament amb la directiva. Quina lectura en fas de la situació actual. Bé jo crec que té un problema però no crec que tingui un problema amb el Barça. Jo crec que té un problema amb Bartomeu i companyia i és un problema que s'arrossega de fa molt de temps que vas omplint un got. Com deia la Marta que està molt ple i que quan la situació esportiva fins ara ha anat guanyant lligues copes.

[00:03:26]

Però quan la situació esportiva de descarrilar d'aquesta manera tan tan tan estúpid propicia aquest rebombori amb aquesta magnitud amb aquest a doncs la sensació es multiplica. I jo entenc que els primers els primers dies setmanes Messi tingui una sensació contradictòria. Jo crec que no voldria marxar del Barça però diu ostres què collons estic fotent aquí amb aquesta gent que ens estan torpedinar. Fins i tot també ens estan torpedinar. Des de les xarxes socials no és una mala organització. No ens estan torpedinar.

[00:04:03]

També des del terreny esportiu perquè pensar que hem arribat a una fase final de la Champions amb 14 o 15 jugadors del primer equip a la plantilla hi ha hagut partits que s'han afrontat amb 13 amb 13 fitxes. Això és culpa directament de la gestió que s'està fent d'aquesta plantilla que és una gestió més a vegades encaminada a qüestions econòmiques que no a qüestions esportives que ens han canviat l'entrenador a mitja temporada. Que això del lugar és clar no és veritat és a dir i després bé jo no sé.

[00:04:41]

Ell evidentment parlava d'una autocrítica i parlava d'una autocrítica global. Per dir no només no només nosaltres sinó. I m'agradaria saber fins a quin punt es fa l'autocrítica dins del vestidor. Això per a mi és una gran pregunta I per mi és la meitat d'aquests cinc que té donat la nota de preocupació. Jo no crec que Messi marxi perquè crec que ho té molt difícil per marxar perquè crec que ho té molt més fàcil per quedar se a nivell contractual a nivell del moment a nivell que li queden sis mesos per negociar el seu futur com vulgui a nivell que seria d'alguna manera una casa que ha acollit des dels 13 anys i que hi has estat tota la vida que has fet tantes coses aquí i tens molts lligams que vius aquí que la teva família viu molt bé aquí etcètera etcètera etcètera.

[00:05:23]

Tots els que tu vulguis marxar de mala manera. Em costa de veure ho. No dic que no pugui ser dic que em costa de veure ho. Ara a part de tot això. I els problemes que pugui tenir en la directiva també pot pensar la directiva li queden vuit mesos i marxa. I a mi encara em queden dos o tres anys bons de futbol per pensar això i per tant jo crec que el perill que marxi existent existint com existeix penso que és petit.

[00:05:55]

Ara bé si em no pot ser el mateix que Messi amb Valverde o Messi amb Setién. Fins i tot Messi amb Luis Enrique. Per què. Perquè és que no. No partim de zero. Partim de menys 22. Els quatre de París els tres de Torí i els tres de Roma els quatre i els vuit de Lisboa. Si partim de menys 22 i la plantilla. Si això jo entenc que cadascú mira per si mateix i jo tinc un contracte Jo vull acabar el compleixin.

[00:06:26]

Jo no me'n vaig a qualsevol lloc perquè només vull aquí. No vull ser moneda de canvi de no sé què. Jo vull jugar tots els partits. Ja sé que tothom té els seus interessos però al final per sobre d'això és el Barça i per això ara hi ha un entrenador que jo crec que té l'autoritat. I a més a més de tenir hi l'autoritat com a entrenador o com a trajectòria com a caràcter com a moltes coses perquè en sap a més a més aquesta autoritat té l'autoritat de què aquest equip ve d'un 2 a 8 davant el Bayern que l'ha exposat despullat davant tot el món i que no és la primera vegada que queda despullat davant tot el món com a mínim a la competició europea sinó que ja ve plovent sobre mullat ja que són 22.

[00:07:08]

Any rere any durant els últims tres quatre anys i per tant és molt obvi que s'han de fer coses en aquesta plantilla i és molt obvi que el nivell d'exigència que pot tenir la plantilla amb l'entrenador o el nivell de posar se de cul pot tenir un jugador amb l'entrenador és bastant més reduït ara que fa un any f2 f3 per tant i fins i tot i jo crec que fins i tot això afecta a Messi és a dir Messi. El Barça no pot seguir sent tan dependent de Messi perquè es demostra que quan tot està en mans de Messi Messi es queda sol moltes vegades i quan Messi es queda sol ja no dóna per fer segons quines coses.

[00:07:44]

Aleshores ell i el Barça el Barça de Cuba i el Barça del futur. El Barça d'aquest nou cicle acaba de començar. El Barça d'aquesta catarsi que comença ara ha de ser per força més col·lectiu. Ha de ser per força més intens. Ha de ser per força menys dependent de Messi i per tant aquí hi ha d'haver hi haver hi bastants canvis. I això s'ha d'entendre i Messi potser ha de perdre una mica del lobby que té la vida d'aquesta guàrdia pretoriana que té amics de gent amb la qual ell confia molt futbolísticament i dins del camp i fora del camp.

[00:08:18]

Perquè està demostrat que això ha envellit i que això ha caducat i per tant no sé fins a quin punt Messi està disposat a tenir un rol diferent i acceptar aquesta nova situació. Tampoc no sé si el seu interès personal. Amb 33 anys aquest punt de la seva carrera a casa amb l'interès del Barça d'iniciar un nou cicle en el qual lògicament ha d'haver hi més presència de gent jove i per tant més marge de paciència s'ha de conjugar tot i així jo crec que si hi ha algú capaç de fer li veure que això té un camí aquest pot ser com.

[00:08:57]

Perdoneu però quan van guanyar la Copa d'Europa Messi tenia 5 anys i quan Messi entrava quan Messi entrava a la Ciutat Esportiva La Masia amb 13 anys i els següents continuava sent un referent. Es feien homenatges pel íntim i es commemoraven els 10 anys de la Copa d'Europa perquè el Barça estava dues veles en aquella època que era el trienni negre de Gaspart és a dir que pot haver hi una connexió hi pot haver hi un hi pot haver hi una credibilitat que no existeix a nivell de club a nivell de projecte perquè Bartomeu i companyia s'han carregat el projecte i aquesta credibilitat i no en tenen cap.

[00:09:39]

Però sí que pot creure en Coman i en el que pot fer aquest equip. Per tant la preocupació per mi em veig molt matisada per aquestes aquestes coses. Com ho veus que el Barça en aquest moment davant la situació que es planteja després de la conversa entre Messi que ha de fer el Barça. Què ha de fer. No perquè crec que la clau aquí com bé apuntava el Toni és la figura de l'entrenador. De fer li de fer li creure de tornar lo a endollar.

[00:10:12]

Perquè jo ara veig que Messi és realment endollat del projecte segurament pel conflicte per la guerra civil. Dèiem abans que aquella la directiva i vestidor per a tot el que comentava la mare de nou sobretot també perquè esportivament l'equip s'ha desgastat molt i ha empitjorat en els últims anys. No ha millorat els reforços que han arribat tampoc han quallat. Això que dèiem sempre de Messi d'envoltar Messi dels millors. Això no s'ha fet a part. S'ha filtrat des de la directiva i Messi ho sap que mana molt prendre les decisions i té part de raó perquè no només ha faltat a la directiva.

[00:10:55]

També s'ha filtrat des dels executius i fins i tot dels jugadors que dins el vestidor hi han capelletes i també en guerres internes dins del vestidor. Per tant aquí la gran feina de cohesió i de tornar a endollar a Messi és de l'entrenador ara mateix. Però si estic d'acord amb això que dius eh. Però clar Bartomeu no vol passar com el president que perd Leo Messi. L'obra és Jaume vendria ràpidament. Jo crec jo veig quatre escenaris que em deies de preocupació.

[00:11:29]

La preocupació dels quatre escenaris ja que el primer seria rescissió del contracte de Messi i que Messi decidís jo no vull seguir aquí i vull rescindir el contracte. Crec que Bartomeu després. De tot el daltabaix que s'ha fet de tal com està i com ha deixat el club esportivament financerament no ho acceptarà o vaja ja em sorprendria ja seria el súmmum que ho acceptés. El segon escenari és la clàusula de rescissió. Ara mateix tal com està la situació econòmica en plena recessió jo crec que no hi ha cap club disposat a pagar 700 milions d'euros per ningú encara que sigui Messi.

[00:12:12]

L'altra opció és que marxi que s'esperi com tòniques esperi al final de 2021 i que decideixi marxar gratis. També em costa de creure perquè al març hi ha eleccions i aquesta directiva marxarà i per tant amb un nou projecte directiva amb complicitat que pugui tenir amb els que puguin arribar o amb el foc nou i el nou projecte que hi haurà al Barça. Doncs crec que a Messi se'l pot convèncer també a connectar se no només a nivell de vestidor i d'entrada sinó també a nivell institucional o amb els dirigents.

[00:12:47]

I l'última ja seria coneguda seria que ara mateix la veig molt difícil però que sí que podria ser ja de cara al futur és la renovació feta ara fins fa quatre dies. Teníem pràcticament molt encarrilada una renovació per dos anys i 10 mesos on fins i tot estava disposat a abaixar se a reduir se el sou. No vull dir que vaja això ara mateix ho veig impossible amb la directiva perquè no crec que Messi vulgui regalar la foto de la seva renovació a Bartomeu però sí que ho descartaria fins i tot de cara a l'any que ve.

[00:13:28]

Tot això evidentment seria fruit d'unes conseqüències que per mi la primera seria que Colman fos capaç de convèncer de convèncer el jugador d'Ullà. No perquè per tenir Messi endollat o fastiguejat aquesta temporada com se vist perquè jo he de reconèixer que a mi m'ha sabut greu quan quan he vist Messi sobretot a estones al Liverpool el partit del Liverpool o en partits importants del Barça que el Barça es veia superat ell no es veia capaç i això creieu que estava molt sol. No es veia capaç de poder arreglar la situació com ho feia abans.

[00:14:05]

Crec que Messi amb inèrcia i el resultat l'equip encara dins l'equip o que responia i respon bé encara però quan a l'equip li van les coses molt en contra. Jo he trobat a faltar Messi en moments importants tot i que evidentment l'he trobat a faltar perquè el poble s'ha vist superat en molts aspectes i s'ha vist molt sol. Ara mateix també contemplava el Toni de la Transició aquesta fal·lera post Messi que la setmana passada diumenge me'n recordo de Leo Messi amb Messi a l'equip B.

[00:14:39]

Messi ho ha acceptat amb Argentina. He acceptat això amb Argentina. Li van treure el nucli dur que tenia argentina amb Banega i Higuaín amb Villa amb jugadors importants per a ell. I ara això li pot passar a Can Barça si ho va acceptar amb Argentina per què no ho pot acceptar. Ja veurem què passa. Tot això Toni en un any electoral que també això no sé fins a quin punt encara farà augmentar el soroll amb tot el que pugui passar és que quan deia abans que era un any horrorós per aterrar el Barça se'n comentés.

[00:15:19]

Doncs ho deia en part per molts motius perquè perquè la plantilla condiciona perquè la falta de diners et condiciona perquè la pandèmia et condiciona perquè les eleccions estan a l'horitzó i en un any electoral generalment hi ha més soroll i hi ha més problemes perquè la parcel·la esportiva estigui tranquil·la i no tot. Tot et condiciona i tens un president i una junta directiva que no té cap que no té cap que t'ha portat però que no té cap crèdit que ha destrossat un projecte que ha fet tard a reaccionar tard no ha tardat a reaccionar i perquè ara estem parlant de l'època de l'era post Messi Escalera Messi no sabem.

[00:16:01]

Fa cinc anys no sabíem si seran els 30 els 31 o els 32 dels 33 als 34. El que sí que sabem és que un equip com el Barça un club com el Barça hauria d'estar permanentment preparant aquesta etapa Messi perquè Messi és tan gran i ha fet tant que provoca ara. és a dir que era pràcticament un tabú parlar de que Messi no hi sigui el dia que Messi no va voler parlar el dia que Messi no hi sigui. I ara per ara veus i si Messi se'n va.

[00:16:34]

Hi ha un pànic i dius això s'hauria d'haver estat preparant des de fa dos tres quatre anys i no. La junta directiva ha demostrat la incompetència per fer ho perquè perquè no s'han atrevit a fer les coses que calia i això és un condicionant ara per un entrenador que es troba a la plantilla que es troba a la part que hi hagi eleccions. D'aquí uns mesos hi ha un element que em comentava aquesta tarda la Marta a la reelecció. No sé Ferran com ho veus que és el Mundial del 2022.

[00:17:05]

Clar ell marxa del Barça i diguéssim que diu Mira com anava allò que de tant en tant a Estats Units vaja. Vull dir però no continuar una lliga competitiva clar. Tu com vas a jugar un Mundial has d'estar a un nivell competitiu mínim per arribar amb opcions al Mundial del 2022. Ostres a part que no contemplo que Messi marxi a un equip d'una lliga menor tot i que segurament són els únics dels pocs equips que podrien fer se càrrec de la seva fitxa.

[00:17:47]

La Lliga dels Emirats o Qatar o Xina o fins i tot la MLS. Però jo no ho contemplo perquè al final crec que si Messi marxa del Barça és per seguir competint al màxim nivell. Perquè entenc que aquí no pot competir al màxim nivell després del 2 a 8. També hi ha una part esportiva important més enllà de les divergències que pugui tenir amb la directiva al final. Jo crec que podríem marxar a un altre equip de primer nivell si ha de marxar ben al cap tres o quatre equips perquè no hi hagi gaires equips que puguin fer se càrrec de quasi 100 milions d'euros que pugui cobrar Messi al Barça més bona part de la Fundació és la part de la innovació que se'n va una morterada que ara mateix no podria pagar.

[00:18:36]

Potser el PSG Manchester City té apostes més. Però si Messi no guanya el Madrid no anirà. Això sí que no vol tornar a guanyar una àmplia tasca entre els 24 hores per guanyar cap Champions entre els 4 i els 33 anys. Messi no ha guanyat cap Champions. El PSC el PSC se'n pujà al PSC o a la Lliga la del 2015 ara està calculant els anys. Estava pensant dic dic sí que ens hem fet vells ràpid perquè no fa tant.

[00:19:18]

Afortunadament n'ha guanyat una misèria. Doncs això jo ja al final veig tres o quatre equips. Només hi veig més potser fins i tot un Bayern un Manchester City PSG però són equips que em costa veure Messi a Terrassa cultura nova. El futbol no seria fàcil tampoc per a ell. Ara ja porta que puguin parlar li i tot plegat que la Champions només va guanyar un cada any. és una competició ultra difícil de guanyar. Aquest any la Champions excepcional i el Mundial del 2022 és que l'any que ve quan acabi la temporada el Barça que jo crec que aquest any és molt difícil per als quatre escenaris que parlàvem que Messi pugui marxar quan comença d'aquí quinze dies d'aquí 10 dies va la temporada amb el Barça.

[00:20:14]

A més a més és que si hagués volgut marxar allà ja estaria negociant amb algun equip que el pogués fitxar és que em costa molt de creure. I després el 2021 quan acabi la temporada al Mundial 2000. Al principi de 2022 és el Mundial que és el gener o el Mundial de Qatar.

[00:20:32]

Si és el que havia de ser a l'hivern el que passava. Amb totes les alçades ja no sabem com quedarà tot plegat. Potser sí. Aquests tres mesos no podrien haver sigut quatre mesos d'impàs entre el final de la temporada que ve i el Mundial. Sí que es podia. Sí que se'n podia anar a una lliga més o menys competitiva. Ara per exemple setmana a la Xina abans de l'últim Mundial amb Argentina però això li va anar de novembre del 22.

[00:21:04]

és a dir que estaríem parlant ja de temporada i mitja temporada i llavors. Llavors ell llavors pensava que era jo vaig veure Messi jugant encara com a primer nivell. Segurament el Barça malgrat tot i per rematar Messi i jo crec que jo crec que Messi ho té molt fàcil per decidir quedar se tranquil·lament esperant aquesta temporada a veure quines. Quina química li genera aquest nou equip a aquest nou projecte que comença. I com que té les mans lliures per negociar el seu futur per decidir el seu futur.

[00:21:42]

A un any vista del Mundial a l'estiu que ve. Doncs esperar simplement esperar. I tot està obert és a dir està obert quedar se al Barça amb la nova junta directiva. O sí sí sí sí sí aquesta catarsi que ha de fer l'equip. Realment li genera bones vibracions i li genera bones perspectives a curt termini. Doncs ho té tot per decidir si pot decidir quedar se o si no pot decidir marxar unes mans lliures i sense pagar traspàs. Tots estarem pendents Marta bones vacances.

[00:22:15]

I moltes gràcies. Vagi molt bé que vagin igualment la nit. La Marta que s'ha guanyat uns dies de descans com la resta de la redacció d'esports que ara mateix estan de vacances vaja que tampoc ja fa una pausa i parlem del Girona ja a la recta final de la tertulia. Jaume Molló. Cómo ve la próxima temporada la próxima temporada. La veo claríssima con un juego de calidad y excelente definición en cada partido. Ahora lo tiene todo el fútbol gratis toda la temporada en calidad de trucar la mayor calidad de imagen para disfrutar de nuestros partidos.

[00:22:57]

Este año con ven ben tota hora entra en hora punta o matisar el 14 14 i consultar condiciones. Eso.

[00:23:08]

Bona nit el número premiat en el sorteig celebrat avui ha estat el. Seixanta vuit 1883 6 8 8 8 3 de la sèrie 114 1 1 4. Aquest número ha obtingut un premi de 9 milions d'euros 15 milions si s'ha jugat el comuners pots consultar la resta de números premiats són presoners. Demà tens una nova oportunitat amb el sopar sou del cap de setmana. I recorda els tornejos de la il·lusió. Ras i para. Un Tu diràs amb Jaume Mullor. A mitjanit ho dirà RAC1 amb Antoni Brosa Ferran Martínez de la tertúlia torna a entrar a l'estudi Miquel Agut ha tornat a Polònia per explicar nos aquesta ressaca del 0 Girona 0.

[00:24:41]

Hi ha hagut un Girona que fa números abans de jugar demà passat en aquest partit decisiu ja de l'eliminatòria final per l'ascens a Primera. Quines sensacions hi ha abans d'aquest partit. Doncs evidentment que hi ha confiança màxima en l'equip perquè se l'ha guanyada en les últimes setmanes sobretot des de l'arribada de Francisco a la banqueta però també saben tot i el bon joc que han fet fins ara en els últims partits sobretot que el 0 0 de l'anada pot ser molt traïdor. Recordo que si l'Elx fa un gol el Girona està obligat a fer ne dos perquè en aquestes eliminatòries es manté el valor dels gols en camp contrari.

[00:25:17]

I d'altra banda si hi ha empat a zero l'eliminatòria se'n va a la pròrroga. Si hi ha empat a zero al final de la pròrroga seria un escenari taquicàrdia. Aquest escenari de l'empat a zero voldria dir que el Girona pujaria a Primera Divisió per haver quedat més ben classificat a la fase regular que no pas l'Elx. Per tant el Girona amb un empat a zero a la pròrroga pujaria i no hi hauria penals perquè el criteri de desempat seria la classificació al final de les quaranta dues jornades de Segona Divisió.

[00:25:49]

Per cert el Girona a la Lliga durant aquestes jornades és el segon millor local. Ho ha estat amb 47 punts. Només n'ha fet més l'Osca 48. és una bona dada que avala el rendiment del Girona a Montilivi i també li valdria al Girona. Els resultats a Montilivi des de l'arribada de Francisco 0 que és el resultat talismà Luso a la banqueta 3 2 contra l'Almeria un a la fase regular de la Lliga i l'altre a l'anada de la primera eliminatòria d'ascens 1 0 també contra el Saragossa o el 2 1 contra el Cadis en cinc dels nou partits amb Francisco el Girona a més ha deixat la porteria a zero que seria un gran que segur que si deixa la porteria a zero acaba pujant.

[00:26:34]

I d'altra banda més enllà de Francisco en el global de la temporada 17 dels 22 resultats a Montilivi li valdria al Girona per poder aconseguir l'ascens de categoria i quan queden 48 hores per a la tornada d'aquesta final es parla dels dies previs al partit decisiu amb un exjugador del Girona molt carismàtic sí senyor un tros de jugador Felipe Sanchón l'esquerrà que va jugar tres play off d'ascens a Primera amb el Girona en l'última el de l'ascens que va baixar aquell no va ser directe però va jugar amb el Girona i li han preguntat per començar com són les hores prèvies que recupera el partido molt important i que guarda roba i a més amb els jugadors concentrats pel coronavirus encara fan més voltes a les coses perquè no poden aïllar se amb la família o sortir a l'exterior fer una volta perquè això ho tenen prohibit i hem preguntat també Felipe si els fantasmes del passat afectaran als jugadors perquè recordeu que el Girona en play off no ha pujat mai a Primera Divisió i que fins i tot en eliminatòries que tenien la tornada a casa han acabat malament els resultats hi han vist llàgrimes de decepció sobre la gespa de Montilivi.

[00:28:13]

Per això li hem demanat si creu que aquests fantasmes del passat segons com vagin les coses diumenge poden reaparèixer al cap d'alguns dels seus excompanys.

[00:28:27]

Recordo però que quan i per acabar evidentment li hem preguntat també com veu l'equip. Com veu aquesta eliminatòria que es decideix diumenge a partir de les 10 a Montilivi i evidentment també a RAC1.

[00:29:08]

Gol molt greu.

[00:29:20]

Pocs gols emoció i tensió. Montilivi ens adverteix Felipe Sanchón alguna cosa més. Doncs que demà l'equip fa l'últim entrenament i que Luna Francisco farà la roda de premsa prèvia a la final de les finals. Ja no hi ha cap altra part de baix és aquesta caixa o faixa de diumenge a les deu contra l'Elx. Us acabo demanant Antoni Ferran un percentatge no tinc temps permès. Quin percentatge li donava el Girona de pujar a Primera. Toni 51 per cent per cent i no sé si com diu Ferran al 75 per cent.

[00:29:58]

Martín és dirà Tu diràs on 95 no 8 amb el teu optimisme habitual. 95. Jo estic per als 70 70. I que ja és molt car. En un cas com aquest CCCC la ruleta escolti. Escolti qui va ser diu Toni. Exacte. Després amb el ganivet a la boca sortim a Montilivi i Ferran una abraçada forta una abraçada que vagi molt bé.

[00:30:28]

Igualment gràcies als dos senyals horaris de la mitjanit ha hagut que vagi bé per a net fins demà. David Bagés Bona nit bona nit Jaume bandereta parlem de l'Espanyol ha arribat a un acord amb Javi López per rescindir el seu contracte tot i renovar en ple confinament i encara amb el final de temporada en joc. Avui s'ha conegut que Javi López no continuarà la temporada vinent. El capità ha arribat a un acord amb el club per resoldre l'any que li quedava de contracte.

[00:30:52]

L'andalús deixa l'Espanyol després de 12 temporades i 283 partits oficials a l'esquena. Javi López és la segona baixa important d'aquesta setmana. Dimarts es va acomiadar Víctor Sánchez també capità de l'equip. L'ascens a Segona A l'Espanyol que va portar conseqüències en baixes importantíssimes com la de Víctor Sánchez o la d'avui la del capità Javi López. Una pausa i com ho havia promès a l'inici del programa trobarem amb Marc Mundet. Estalvia 3 euros en 50 cèntims esclar. Amb la targeta Club Vanguardia estalvia 7 cèntims per cada litre a les estacions de servei.

[00:31:34]

Omple de gasolina amb descompte a les estacions de servei de vides a la promoció i a fer quilòmetres. Descobreix més descomptes el Club Vanguardia Punt com la del Club Vanguardia. I els temps són plens de la tensió viscuda està contenta. Dir passa sempre desitjant el millor als nostres concursants. Aquesta és la gran recepta de rebaixar un estiu avui que més vols. El 2002 va quedar el misteri de fet si seguiu a les xarxes Mundet ell ja ho ha explicat aquest vespre sabeu que durant aquests partits de la marea els després de la pandèmia aquestes retransmissions televisives ofereixen als rostres una sèrie d'aficionats que viuen en directe el partit i que se'ls veu doncs força força bé durant la transmissió televisiva.

[00:33:09]

Doncs bé avui Marc Mundet Bona nit ha exposat un breu parèntesi a les teves vacances per ser una d'aquestes persones que ha aparegut. De fet el primer periodista no català no espanyol no és europeu.

[00:33:30]

El primer periodista europeu que ha estat convidat per navegar en aquesta experiència que avui has viscut durant el Brooklyn Toronto que ha acabat amb la victòria de Marc Gasol és a dir al final la posada en marxa mecanismes per donar a conèixer aquesta iniciativa. S'ha obert l'aixeta parlar per la premsa europea. Hem començat amb uns països concrets a l'estat espanyol a França Eslovènia i Itàlia. Hi havia cinc periodistes quatre a Madrid a Catalunya quatre a Madrid m'han explicat que havien triat la sèrie va explicar Balmes contra hotels on Sitges han triat aquest Brooklyn com a primer i mira han sigut els primers en entrar a la bombolla.

[00:34:29]

Ni que sigui de manera que t'has vist durant el partit. A mi m'ha semblat que almenys estava gravant el vídeo que després de penjar a Twitter m'estava filmant i en aquell moment la qüestió allà on es va filmar i no la tapa com es va dir que és a dir aquests dies de pandèmia tots hem fet fer videoconferències a Internet. El micròfon del llit és punxes. Podries punxar i fotre un crit al micròfon. Doncs sí sí sí s'ha sentit perquè això també ha tingut èxit no gaire avançada.

[00:35:23]

No però sí sí sí ho he fet bé. Mira fins i tot sentir tant i tant i tant que sí.

[00:35:31]

Com ha està l'experiència clar. No és només guiat per una part el que estem explicant és que Mundet ha estat una d'aquestes cares que ha aparegut al pavelló durant el partit però tu a més has pogut veure el partit amb una experiència virtual com si estiguessis a Orlando o no. I jo explico tot plegat és conseqüència d'una convergència d'elements que ens dibuixen un escenari molt interessant. Ara ja parlant seriosament té pinta de revolucionar la manera com els aficionats consumeixen l'experta en directe. Ben aviat té clar que ha estat tocant sostre en el model tradicional de l'explotació del negoci.

[00:36:10]

Ja fa temps que des de l'Oficina de Nova York en coordinació amb les altres àrees escampades arreu del món es treballa amb la idea d'exportar les experiències no només fora dels Estats Units sinó també fora dels pavellons. En aquest sentit fa uns mesos i mai van arribar a un acord perquè la companyia fos el soci tecnològic de la Lliga i redefinir i personalitzar l'experiència dels aficionats com ha passat ara millor que degut a les circumstàncies que estaven en un calaix o que només eren un projecte a llarg termini.

[00:36:48]

Han esdevingut prioritaris en el model de negoci de la Lliga. és a dir la pandèmia ha fet que la idea es sentís amb l'obligació de compensar els seus fans i els seus aficionats amb la possibilitat de veure virtualment en directe aquests partits. I és el que vull ha pogut fer en directe. Això és sobretot jove l'expectativa del que pot arribar a ser més que l'experiència. Si això vagi endavant i el punt de partida són antigues experiències meves per exemple comprant entrades per veure partits en directe posa com a exemple les peça de los àngeles si tu eres comprendre l'esport en partit dels Lakers.

[00:37:28]

Segon anell bloc 27 32 i en 16 likes en el mapa web el pavelló en qüestió hi veu la panoràmica real que tindràs adquireixi aquella entrada en el cas de les Dirty experiències. No és això un circuit de televisió molt millor que la retransmissió d'un partit normal en deien que per exemple han passat de quinze càmeres que habitualment fan les retransmissions d'un partit de 25 28 càmeres. Doncs imagina't que ara mateix Orlando és un plató de televisió sense públic i permet col·locar moltes més càmeres en un partit normal anglès que per cert és que en moments donats la realització s'emporta el que estàs veient per tot allò que hem vist la claca de les cistelles.

[00:38:21]

En determinats moments per oferir vistes que no tens són aquestes dues centes cares que es veuen per televisió penjades de les parets el comentarista que tries pots triar la besnéts dels Raptors amb la particularitat que ho faça allò que podríem dir socialitzar amb el partit és a dir sense els aficionats que criden critiquen. He tingut la sensació i entendre els motius d'això.

[00:38:48]

Un micro obert que dóna una mostra de l'ambient que hem enregistrat a l'aficionat aficionats que estan animant el soroll de fons del partit no sé si això era l'expectativa que genera aquest concepte. Aquest concepte de públic virtual que comentava al principi ara només és això però qui no et diu que la millora de la tecnologia es pot convertir aquestes fotografies que es poden veure per comprar entrades dels vehicles en imatges d'un partit tall de Ciutat del Cap de Salt a Banyoles i veure en directe un partit és a dir.

[00:39:48]

Dit d'una altra manera el pavelló més gran de l'era Avià és Tarbet Chicago amb capacitat per vint mil nou cents espectadors. Amb el desenvolupament de Microsoft el pavelló tenia capacitat per set mil milions d'espectadors que té tot el planeta Terra amb el conseqüent negoci sense sense límits en continuarem parlant avui no tenim més temps Mundet una abraçada forta i a continuar gaudint de les vacances una abraçada. Salut. Continuarem parlant d'aquestes experiències virtuals relacionades amb l'eina DEA. Parlem ara de vol perquè avui hem tingut doble final de la Supercopa Catalana victòria del Barça en la final masculina sobre el Granollers 32 a 25 la vuitena Supercopa Catalana.

[00:40:46]

Els blaugrana Oriol Jové Bona nit Hola bona nit els de Xavi Pascual han guanyat a Granollers 32 a 25. Ha estat una victòria molt clara al minut 48 el Barça guanyava de quinze i al final els vallesans han maquillat una mica el resultat. Era el primer partit del Barça aquesta pretemporada ja amb un títol en joc però aquestes han estat les sensacions de Xavi Pascual quan en un partit típic de pretemporada després de molt de temps amb molts jugadors per jugar la qual cosa dificulta i amb molta calor.

[00:41:13]

Crec que no hem pogut veure un bon partit però és el que toca i el que ens tocarà ara és anar fent més partits aviam si podem trobar una solució que puguem tindre una competició el més normal possible una final això sí amb una nota negativa que és la lesió de timó ingressant al lligament lateral extern del turmell esquerre abans ho havia ho havíem comentat en el seu temps de baixa aproximat serà d'un mes segons ha comunicat el club.

[00:41:36]

La pitjor notícia segons Pascual mateix canviaria en una jugada per jugar l'últim i bé quin és l'abast definitiu i seguir treballant. He parlat amb ell però la situació és la que és. Anem a veure si el dilluns es van fer bé les proves i vull saber exactament què pot veure el Barça.

[00:41:58]

Avui han debutat les quatre noves incorporacions de Jang macos i l'hangar o la final femenina Balonmano Granollers ha aconseguit el títol Oriol si les vallesanes han derrotat 41 a 22 el Sant Vicenç dels Horts en un partit que ha començat força igualat però a la segona part les vallesanes han posat la directa i han acabat guanyant sense cap apel·latiu. Així ho valorava l'entrenador Robert Cuesta.

[00:42:22]

Hem tingut errades que no feia cinc mesos que no competia en teníem moltíssimes ganes. Fa molta calor els dos equips.

[00:42:31]

I poc a poc a mesura que ha anat passant el partit els fans han anat sentint més còmodes hem pogut córrer hem defensat millor i escoltem un últim document de veu de la jugadora vallesana Mireia Torres posant en valor la Supercopa Catalana en competició i amb un equip català ara malgrat la calor que hi ha aquest any victòria del Granollers a la Supercopa Catalana Femenina d'elevar se a la masculina.

[00:42:59]

Obrim bloc motor dos minuts per a un quart d'una. Avui han començat els entrenaments lliures del Gran Premi d'Estíria amb bons resultats per als catalans de Pol Espargaró ha estat el més ràpid en MotoGP seguit de Jack Miller i Andrea Dovizioso el que ha fet el segon i tercer millor temps. Qui ha fet un paper molt discret han estat les Yamaha. Maverick Viñales ha finalitzat vuitè i Fabio Aru líder del mundial ha acabat catorzè un per sota d'àlex Màrquez que ha acabat als entrenaments amb el seu quinzè lloc.

[00:43:27]

Els catalans Joan Miró Alex Rins i Maverick Viñales han obtingut la sisena setena i vuitena posició respectivament encara en Moto GP i en quant a la sanció de Zarco protagonista de l'accident de la setmana passada al Gran Premi d'àustria. El pilot italià sortirà des del pit lent com a sanció per pilotatge i responsable el cap de setmana passat i que recordem va acabar amb la moto de Zarco passant a centímetres dels caps de Rossi i Viñales. Aquella imatge fa feredat de recordar ja a Moto2 i Moto3 que destaquem a Moto2 el més ràpid ha estat el britànic Sam Lowes els catalans Scarponi i Xavi Biargé han quedat a mitja taula i en Moto3 el líder del Mundial Albert Arenas ha firmat el segon millor temps per darrere de Celestino obvietat.

[00:44:07]

Demà la jornada de qualificació a Moto3 a dos quarts de tres motos GP i a dos quarts de quatre a Moto2 i diumenge cita de les grans també pel motor.

[00:44:18]

A RAC 1 Tu diràs amb Jaume Mullor. Saludem el Tu diràs de RAC1 l'àlex Palou participarà d'aquí a un parell de dies aquest diumenge a les 500 milles d'Indianapolis la mítica prova automobilística Alex Bona nit vol venir molt bé gràcies per atendre els dos dies d'aquesta cita tan important.

[00:44:44]

No sé si és la cursa més important de la teva carrera. Fins ara. Jo crec que sí.

[00:45:00]

Jo crec que sí que hi ha i l'automobilisme on tothom vol guanyar i intentar guanyar i que el meu primer any aquí un barceloní de 23 anys que és Rocky l'indi l'indicat en les sèries indis dels Estats Units que si no m'equivoco és la quarta prova d'aquest mundial en aquest campionat per entendre'ns hi arribes estrenes a aquest circuit oval mític fent una setena posició a la classificació i encara dius que bé dius no va passar que vas tenir una avaria al cotxe. Si no encara haguessis donar més guerra l'àlex.

[00:45:48]

La veritat que ja vam comentar ràpid amb el cotxe i la pole la primera fila que al final aquí tot i tenir un problema. Quan em vaig sortir del cotxe parat perquè tothom volia la pole però bé igualment bé hi havia la mirada i tot cap a la carrera firmat abans de començar.

[00:46:30]

Segona posició. Abans de començar tots els entrenaments. Perquè tenim un equip petit vicari i o hi ha molta. Llavors esperàvem què hem firmat. Ara bé l'oportunitat de tenir una mica més calmat i poder anar amb una mica amb calma perquè precisament volia preguntar per què suposa sortir endavant sortir des de la setena posició.

[00:47:24]

Això vol dir que a l'hora de plantejar la carrera ho pots fer amb un cert i entre moltes cometes tenint en compte les velocitats que voleu pràcticament un cert punt de tranquil·litat. Primer premi una mica l'aire que o bé diem l'aire brut li diem que no té tanta qualitat. Llavors anirà molt millor. Anirem ràpid per ocupar un lloc molt millor per suposat.

[00:48:15]

Amb tot això que estem comentant que tens cotxe per guanyar diumenge tot i com deia ser d'un equip petit el cotxe és molt competitiu i ambiciós. No. La veritat com em comentava que era molt bo però encara millor. Per molt que una cosa molt important. Molt ràpid. Jo no pot seguir la carrera que L'únic hàndicap que tenim el meu primer veí que amb tan ràpid durant mitja llavor haurem d'aprendre a la carrera o aprendre molt ràpid.

[00:49:16]

I jo crec que el fet que malauradament sigui sense públic pot ajudar en aquest sentit de ser un home que només t'hagis de centrar en els rivals i en la pista. Havíem dit que era una pena i jo crec que cap altre veïnat llavors òbviament fa pena la primera però el moment de la carrera ja que hi havia el primer dia d'entrenament amb el cap de carrera i hi ha moltes mesures de precaució pel tema del Cobi álex.

[00:50:25]

Tothom ha parat un control de temperatura perquè el joc i l'equip que controla. Jo crec que o bé de moment toquem titani i ferro i el que faci falta.

[00:50:52]

Tinc entès que tinc entès que quan va arribar als Estats Units no era ben bé això que està confinat a l'estat espanyol i que va xocar el que et vas trobar.

[00:51:03]

Explica'ns una cosa vaig venir cap aquí i hi haurà una mica de tot. Però no va venir aquí i ara tothom cuidado i que de moment les proves del campionat indi han afectat d'alguna manera Hobbit.

[00:51:52]

Perquè normalment teníem carrera. Ara crec que farem un bon número però normalment eren molt reduït i normalment eren una mica. Però bé.

[00:52:23]

I aquesta setmana per exemple des de diumenge que s'acaben els entrenaments es a treballar amb el cotxe. Estàs al circuit. Tot enrarir la tele i tornem a l'últim entrenament mecànic al darrere i preparant tot el que pugui perquè més enllà de la mística del lloc respecte altres circuits que hagis competit ovals vull dir..

[00:53:11]

Quina diferència hi ha en aquest de les 500 milles d'Indianapolis. Al llarg de tot ràpid arribem a un 50 de punta i aquí arribem vam arribar molt llarg i llavors tot perfecte perquè hi pugui haver el cotxe. òbviament malament però a part d'això 385 Alex.

[00:54:03]

Tot era tranquil òbviament el 4 4 pot però molt divertit. Jo crec que veure ho també ho farem naturalment i també estarem pendents del que faci Fernando Alonso amb qui et vas trobar al circuit el cap de setmana passat.

[00:54:48]

Hem trobat també el lloc on la temperatura i escolta m'has d'acabar explicant això de la llet.

[00:55:17]

Ell pensava que m'he tornat boig. Però d'entrada tots els participants heu de triar quin tipus de llet voleu.

[00:55:26]

En cas de guanyar la prova perquè aquest és un dels requisits de les 500 millors una cosa que forma part de la història i aquí sempre hi ha una llet desnatada en enlloc de cava llet guanyador o un got de llet o bé per l'anell amb una copa la copa forma part de qui li queda guanyar una Copa ell i el got de llet i estudiar.

[00:56:25]

Per cert llet som. Sense d'anar molt bé tant de bo la pogués tastar diumenge. Sigui com sigui desitgem tota la sort del món des de RAC1 seguirem naturalment en aquestes cinc centes milles i d'ara en endavant que vagi molt bé Alex. Palou que d'aquí a un parell de dies disputarà a 500 milles abans d'arribar a dos quarts d'una sempre actualitzar la informació general amb la companyia dels serveis informatius Sandra Brunet. Bona nit de l'Ajuntament de Reus tanca parcs instal·lacions esportives i zones de jocs infantils per prevenir els contagis.

[00:57:11]

El consistori ha decidit adoptar mesures complementàries a les dictades per la Generalitat per reduir el risc de rebrot a la ciutat. Així Reus tindrà les restriccions més estrictes de tot Catalunya després que la taxa de rebrot s'hagi multiplicat per cinc en dues setmanes. Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones i es limita l'aforament al 50 per cent en bars i restaurants tant a l'interior com a l'exterior. Tampoc es podrà consumir a les barres dels establiments i es restringeix l'aforament en cerimònies religioses i en esdeveniments culturals i esportius.

[00:57:39]

Tot això després que Salut hagi alertat que aquesta setmana s'ha tirat per terra les bones xifres que s'havien registrat fa set dies amb nous focus de contagi que compliquen molt la situació epidemiològica en diversos punts de Catalunya. El Govern avisa que els pròxims quinze dies seran claus per redreçar la corba. Fa unes hores la consellera de Salut Alba Vergés ha insistit que no s'ha d'abaixar la guàrdia en el darrer tram de l'estiu. Tots tenim ganes de retrobar nos. Hem vist ens hem adonat i les dades ens demostren que els brots que tenim arreu del país ens demostren que aquests retrobaments després de vacances amb les famílies les amistats on tenim una excusa perfecta és aquesta festa major que no la podem celebrar de forma normal són un risc importantíssim en la transmissió del virus i acabem amb la informació de servei a dos quarts de dotze d'aquesta nit han arrencat les obres de Renfe al túnel de la plaça de Catalunya.

[00:58:29]

La circulació de trens estarà aturada tot el cap de setmana i les línies afectades seran la R1 que començarà i acabarà el recorregut a la mateixa plaça Catalunya. La R2 que ho farà a Sants la R3 que s'aturarà a Sant Andreu Arenal i la R4 i la R12 que es desviaran pel túnel del passeig de Gràcia això sí es podrà utilitzar el metro per fer transbordaments gratuïtament i acabem amb el temps aquest cap de setmana baixarà la temperatura amb una refrescar que es notarà sobretot diumenge al Pirineu i a l'interior els matins continuarà fent sol durant les tardes carregaran alguns ruixats i tempestes al Pirineu i a les comarques interiors de Girona i Barcelona.

[00:59:01]

Bona nit. Per últim segons tenim un avançament d'una entrevista de Luis Suárez al diari El País el titular és a un poder aportar mucho al Barcelona. Diu que si s'ha de quedar. Tenim menys minuts està disposat a fer ho i que en tot cas si algú tan vell doncs espera que li comuniquin i que encara no ha parlat amb Ronald Koeman un altre jugador del Barça per cert Rakitic circula el vídeo per les xarxes socials s'ha vestit s'ha llançat vestit a una piscina per celebrar la victòria del Sevilla aquesta nit a l'Europa.