Transcribe your podcast
[00:00:00]

Die lijn doortrekt, zou jij moeten steken in een frikadel? Dat zou willen, maar dat zou wel willen. Maar dat gebeurt mij nooit omdat ik altijd genoeg, maar nooit.

[00:00:09]

Ik heb al genoeg zo een vastknopen op mijn hoofd ken ik ze toch maar bij de krant. Hij zingt af en toe fouten.

[00:00:29]

Twee van de testers zeilsport. Goeiendag ben je weer terug in België? Ik ga er zo heen en sjouwt, vindt de Maddelein kennen. Ik ken je zo niet dus. Make up, styling, shoots. Iemand die weet dat voetbalcarriere in de zaaltjes gaan zetten. Maar waar?

[00:00:56]

Ik heb dus geen voetbalkampioen meer. Dat was altijd omdat ik aan de zijkanten kort geschoren had. Het is nog steeds. Het is echt mooi, ordinair, ordinair.

[00:01:04]

Het is gewoon kort. Ja, het is fraude. Maar wat ga je doen?

[00:01:07]

Wat voor Sjoerd is een shoot voor een blad? Haalbaar? Omdat ik natuurlijk wel wat dingen uitbrengen waar staan. Voor de negende keer al. Daarom dat ik wat dingen heb. Ik kan het nog vragen, maar we staan voor de negende week op numero. Blijft puntje bij paaltje Dore. Rammelen de bekende bladen? Nee, het is ja.

[00:01:29]

Ik weet niet precies hoe het heet, maar het is gewoon een plaatje in België. En ja, ja.

[00:01:42]

Maar we gaan het hebben over iets vrolijks, iets luchters. Deze uitzending is iets te makkelijk. Dood de dood. Waarom gaan we het over hebben? Ja, omdat dat toch wel een ding is. Uhm ja, het leven. Nee maar maar. Maar ik denk er wel meer. Ik, het lieve moedertje die Didi die kruipt richting de RIKILT tussen de 70 en 75 is. Ik weet het eigenlijk niet precies. Die kruipt en gaat er zo langzaam naartoe.

[00:02:20]

En ik ben er nooit zo heel erg mee bezig geweest met hem dacht ik nu wel. En ook zeker met kids dat je dan denkt dat er zomaar iets in het najaar dus de dood is dan wel mooi is het natuurlijk maar over kunnen zijn.

[00:02:33]

Ik me een goed idee om daar zo over te spreken. Zullen we eens beginnen met een dieptepunt? Nou, zeg het maar jij mag, ik mag. Wat zullen we doen?

[00:02:44]

Ja, we hadden het vorige week al natuurlijk over de bemoei je bemoei cultuur, bemoei maatschappij en ik. Ik was natuurlijk met vakantie.

[00:02:53]

Drie weken bijna en dan heb je even tijd om voordat jij met vakantie hier niet op vakantie ging. Heerlijk. Het is mij ook altijd zo geleerd, maar ik denk dat negentig procent van de mensen op vakantie gingen, maar daarom ze de één procent. En toen dacht ik van ja, ik ben nu 36 en dat vind ik wel de leeftijd waarop je eigenlijk niet meer wegkomt met alles. Maar de rol van de Jong en remaining ik maar weet je wel is mijn rol is natuurlijk de afgelopen jaren geweest.

[00:03:27]

Schoppen ook in mijn columns en in alles wat ik doe presenteer vooral snoeihard gestrekt been erin. Het is ook lekker en het is daar ben ik ook goed in en dat is leuk. Maar ik ben bang dat het op termijn voor mijzelf onbevredigend wordt, omdat het al te lang te blijven doen. Dus ik vind dat ik nu in een andere fase terecht kom. Ik realiseer ik zat op Twitter weer eens ruzie te maken en toen dacht ik van Jezus. Het is nu eigenlijk wel mooi geweest.

[00:03:54]

Ik moet nu toch ook wat? Wel een beetje kracht. Maar ik zeg ook niet dat het opeens helemaal niet meer moet. Maar het moet niet alleen maar dat zijn.

[00:04:03]

Ik vind de balans. Ik heb, als ik terugkijk op het afgelopen jaar, vinden dat de balans een beetje doorslaat naar het trappen. Je komt er volgens mij ook gewoon niet zo makkelijk vanaf van dat stigma.

[00:04:16]

Als jij nou Stillemans in Sjimmie. Het gaat om een persoonlijk geloof of ik blij mee met wat ik doe. En ik denk dat ik dat ik ben ook zesendertig vind. Je moet ook wel goed in de gaten houdt. Je bent voor je het weet ben je 55 en zit je nog steeds als een als een jong Ryman te ouwehoeren en te trappen terwijl je helemaal niet meer jong bent en je daarmee dus beter. Dat ligt natuurlijk altijd op de loer. Mijn mensen in mijn rol, dus ik vind dat ik iets iets meer constructieve dingen moet gaan maken en schrijven.

[00:04:49]

Dus ik ben eigenlijk voornemens om een nieuw boek te gaan schrijven dit najaar. En ja, dat te doen met een ik. Ik bedoel, het moet geen Rutger Bregman achtige hipster knuffel toestand worden, maar het moet wel een en iets positiever constructiever tonen dan boek je normaal van mij gewend bent.

[00:05:13]

Ben benieuwd, maar enig idee waar het over gaat? Ik heb wat ideetjes, maar ik ben daar nog te onzeker over.

[00:05:22]

Wat jij zegt wel iets maatschappelijk is non-fictie, maar ik ik maar meer in brede zin Nederlands van het boek. Ik vind dat je op een gegeven moment moet je ook. Je moet niet te lang blijven hangen in een bepaalde rol. Je moet jezelf opnieuw blijven uitvinden. Het dieptepunt was eigenlijk dat ik het gevoel had van Gosen. Je bent nu al een tijdje bezig hetzelfde aan te doen en je moet weer even een een andere slag maken. Dus dat was mijn dieptepunt, maar waarvan ik denk dan eens goed acteert op tijd heb ingezien.

[00:05:54]

Ik vind het knap. Ik snap je wel. Ik heb dat zelf. Ik voel wat ook wel een beetje. Uhm, kunnen we nogal eens een uitzending bij jezelf?

[00:06:01]

Nou, ik voel wel dat je als je heel lang hetzelfde kunstje doet dat dat of je het of je daar heel gelukkig van wordt. En aan de andere kant moet je soms ook bedenken. Kijk in die muziek ook als je als je weer ergens staat op die op die kist staat te zingen en dat sta je op je 55ste nog te doen. En euh ja, heel constructief is dat ook niet voor mijn gevoel en wil ik heb ik ook wel het gevoel dat ik ergens iets meer iets wil opbouwen.

[00:06:28]

Ja, ik snap dat wel weer iets anders dan wat jij. Het verschil tussen het is echt een passie zoals in jouw geval en in mijn geval schrijven. En dan komen daar dingen bij kijken die misschien niet de passie zijn. In mijn geval is presenteren natuurlijk niet echt.

[00:06:46]

Die dingen moet je er een beetje af snijden. Die moet je eigenlijk gewoon bij jou. Is het dan? Nou ja, veel neven dingetjes die eromheen hangen waar commerciële commerciele dingen raak. Wat? Wat niet? Wat? Ja, dat gaat mij niet heel veel blijer maken en dat moet dan misschien niet doen. James Zoomit 30 is inderdaad wel een moment dat je denkt van ja ik. Je moet keuzes maken. Goed, wat is jouw rol? Ik heb me toch zo'n heerlijk dieptepunt?

[00:07:09]

Uhm, even nog over de verkanting. Ja, ik kom aan op Alicante Airport en ik ga naar die ferrymaatschappij als het 12 uur was. Het was laat met de kids en ik wil je gewoon zo snel mogelijk weg. En ik had natuurlijk weer ergens op zo'n. Op zo'n site had ik zo'n ding gehuurd. Dit shirt ook geen reet. Maar ik dacht ook. Geen gelul. Weet je wat waar? Maar waarbij ik nam dus echt een Mondego station weet ik veel.

[00:07:35]

Echt iets heel kut dus. Die vrouw die zei dat de gewone mensen die jarenlang sparen voor een Mondego. Ik vind het gewoon heel. Ik vind het zo elitair.

[00:07:42]

Ik vind het niet zoveel, voelde ik. Nogmaals, Mondego vind ik heel kut. Dus ik kom er aan en en en en jij zegt Jo, je kan voor 5 euro per dag of zo kan je een Volkswagen Tiguan krijgen. Is dan echt een prima wat geld dat je leuk als prima. Maar ik heb hier ook een Doblo. Een Fiat dominosteen dus, dus ik heb die vrouw nu maar de video doe mij niet Dolomiti hebben gereden. Ja, maar je kan ook je eigen risico afkopen.

[00:08:09]

Ik heb gewoon niet geluisterd. Ook ik zeg nee nee gewoon. Doe maar dat ding mee. Zo snel mogelijk. Ik wil de weg naar mijn vakantiehuis met een Hummer.

[00:08:16]

Kwamen ook nooit verzekering nemen, want het wordt echt bedonderd aan de kant. Dat ga ik niet.

[00:08:24]

Vervolgens ga ik kom, ik kom ik bij die auto aan. Nou staat daar in een helblauwe via Doblo. Ik heb echt nog nooit zoiets Nederrij gezien. Echt afschuwelijk. Dat ding mocht je eigenlijk ook helemaal niet harder dan 100 ofzo. Want dat is eigenlijk maar een Doblo is zo'n beetje logisch. Want zo'n busje die eigenlijk Jamaer dan echt veel kerri is nog te doen. Dit is echt niet te doen. Zaten schuifdeuren in het Revor gemeten? De airco doet het natuurlijk net minder dan bij die.

[00:08:51]

Alles was keurig en legendarisch, platinum en iets echt verschrikkelijk. Ik merkte ook dat ik. De hele tijd zat ik mezelf te verkopen aan kip, maar dit is toch ook prima? Ja, het is toch ook helemaal goed? Ze doodloopt, doet, rijdt ook en dus allemaal niks aan de hand.

[00:09:04]

En ik kan mij het nou schelen. Rijd normaal in een af gesponsorde dikke marcha die rijdt en die rijden.

[00:09:08]

Ja dus dat is allemaal wel even anders. De dochter van een van wel. Een succesvolle man die heel wat andere verwachtingen heeft aan de verwachtingen.

[00:09:17]

Maar dan moet ik wel. Dat vind ik dan wel weer mooi. Kim, die gaat er ook rustig in zitten. Dit, die interesseert dat wel. Maar die vind het vooral grappig dat ik dan lult ja, op zo'n keuze om 5 uur per dag doe ik daar niet. En dan zit ik vervolgens Sietze. Amen! Hoe kan het niet belangrijk vindt? Vervolgens krijg ik natuurlijk van mijn vrienden van mijn broer Enzo. Die zitten natuurlijk maar gek te maken in die kut doodles zit.

[00:09:36]

En wat gebeurt er de eerste dag dat ik de parkeerkaartje aan het strand en ik kom terug en ik heb het dus zelf niet gedaan.

[00:09:43]

Is die hele auto beschadigd aan de zijkanten die Espagnole? Die hebben natuurlijk die die die toen dacht. Dat is bekend. Die rijden deuken en die later nooit maken interesseert ze niet wat natuurlijk een top instelling is. Maar ja, boeien. Ga gewoon zo is hier in Amsterdam natuurlijk ook meer gewoon. Ja scharen wordt gewoon bij.

[00:10:00]

Dus ik. Maar ik had dus een eigen risico van 12 100 pk. Nee kut zo. Dus ik helemaal naar een of andere gare halfgare auto spuiten. Heb ik dat voor. Voor 240 euro heb ik dat over laten spuiten, dan kom ik daar.

[00:10:13]

Ik zie, je ziet echt mega grote problemen zo wrijven in de vlek. Het was zo kut waar ik hem dus terugbracht. En die gast, die gaat gratis van de ferrymaatschappij gaat met een zaklamp. Over die auto heen. Zijn gewoon top. Helemaal goed en deze is ook nog eens verzekerd. Gewoon dit. Deze schade, dat spuiten, dat kan ik dus wel laten verzekeren. Wat eigen risico kan je niet. Is niet verzekerd. Dat doen ze niet wat ergens logisch is.

[00:10:41]

Je hebt een standaard verzekering.

[00:10:43]

Ik heb gewoon Naya. Hier heb je dan gewone schade verzekering. Dat krijg je dan wel vergoed, maar je krijgt dat eigen risico. Krijg je niet vergoed en toch twaalfhonderd pik. Het is allemaal gelukt, maar ik heb me dus wel weer tweeënhalve week. Toch een beetje.

[00:10:55]

Maar hoe vaak doen die Spanje? Polen als ze weten is een blonde eikel. Die wilde geen verzekering afsluiten met een reisen, gewoon een mannetje die schade veroorzaakt.

[00:11:07]

Dat kan bijna niet anders lopen. Ik geloof daar dus ook gewoon in dat ze gewoon langsrijden. Er staat een hele grote naar. Daar zullen niet heel veel Fiat Doblo zijn met een grote sticker van centauren achterop. Dus ja, dat weten ze natuurlijk wel. Maar dat bedoel ik dat ik denk jongen. Waarom ben je als een kneus dat je dat doet? Doe gewoon wat geld.

[00:11:30]

Ik ben dus heel benieuwd. Ik denk. Jawel, ik heb echt geen idee hallo, met wie nieuwsposter. Het is weer maar weer moslims. Elke keer denk je het is het snoepje van vorige week of de week daarvoor.

[00:11:48]

Of ze wel iemand draagt. Maar het is Maite je slims. Maar even om ze nog even in het zonnetje te zetten zet ze wat. Dat doen wij even. Ben jij je rug slaper of in zijn slaap van maat van jouw Balch rug slapen hierin? Je bedoelt anders dan val ik om zoals ik op een zij slapen. Als je aan de zwaartekracht van de boog schaakcomputer als je op je buik zou slaan, dan zou je hoofd niet. Ik slaap nooit op mijn buik nooit.

[00:12:21]

Dat is inderdaad en als ik gaat niet werken. Ik ben in mijn buik slapen. Vreselijk uitslapen zijn ook echt bekende vrouwen zijn vreselijke mensen. Maar nee, ik snap best wel veel terug. Meeste mannen en vrouwen snurken het meest, maar ik snurkt niet. Dat scheelt weer. Waarom vraag jij dit? En dat vind ik zo leuk dat jij dit vraagt. Omdat je slaapt heeft een kussen. Het maakt niet uit of je slaapt. Zij slapen bed.

[00:12:57]

Het maakt niet uit hoe dat kussen is. Bij goed wat, wat uniek. Maar dan heb ik nog nooit meegemaakt dat je met een kussen dat je gewoon uit. Het is bizar en dus erg jonge mannen haar slaap je op je slaap. Weet je wat je ook niet wist over iemands leven? Nou is dat ze ook Rombauts. Ben jij? Ben jij? Ben jij echte? Ben jij nou echt een boxspring mams? Dat ook? Ja, daar ben jij dan echt een boxspring man?

[00:13:30]

Of ben je meer? Doe mij maar in een loft achtige zetten. Wat dacht je zelf? Ik moet echt boxspring. Ik moet natuurlijk niet zo'n klassiek. Jij hebt zo'n zoon. Ombouw van maatje in Kroatië is koninklijk. Nee, ik heb niets van die stalen. Vreemd, die een beetje paleis, een loft, loft achtig, dat wel. Het is een verkozen president en ziet er mooi uit. En ik hou niet van boxspring. Ik vind het iets heel burgerlijk.

[00:13:57]

Heerlijk vind hoor. En mooi achterkanten. Gecapituleerd weet je wel, zo'n achterkanten met buttiens erin, het Puttenaars putters het Spartans goed genoeg maakte. Sleeps decode. Krijgt de catering punten met Nederland? Zelfspot kan zelfspot ook. Madelief 100 euro. In deze slaapverwekkende podcast word je mede mogelijk gemaakt met Sleeps.

[00:14:26]

We gaan het hebben over het doel wat het lekkerste. Daar heb ik over na te denken. Als je dan dus gewoon dood moet gaan, dan lijkt de lekkerste manier om dood te gaan. Zou ik vinden, gewoon in mijn bed, in in je slaap en je op iemand sliep, op iemand sliep misschien wel werknemer. Heb je dat niet dat je wat?

[00:14:45]

Dat wil toch iedereen? Dat is toch geweldig dat je gewoon? Ga je toch maar wat? Volgens mij gaan de meeste mensen ook zo.

[00:14:51]

Yamanashi dan gaat ik heb. Jij bent ook was bij mijn. Mijn oom die inmiddels is overleden in Tsjechië geweest. Dat is echt een Kauwboy. En die heeft ook allemaal van die mooie jachthonden, honden en paarden. En die. Is gewoon een soort echte Kauwboy. En die heeft altijd gezegd ik ga dood te paard, dat gaat. Dat gaat gebeuren. Dus maak me ook niet uit hoe oud ik dan word. En die is goed. Hier weet ik.

[00:15:13]

Het E65 is hier op zijn paard, is geflikkerd overleden en dat lijkt me dan wel weer. Het gaat mij natuurlijk nooit gebeuren. Zoiets. Dat gaat natuurlijk weer een lijdensweg worden die lijn houdt. Als je die lijn doortrekt, zou jij moeten stikken in een frikandel. Dat zou.

[00:15:30]

Dat zou wel willen, maar dat gebeurt mij nooit omdat er altijd genoeg mayo is. Ik heb al genoeg, zal een vastloper. Zou mij nee.

[00:15:41]

Maar zou je het niet mooi vinden dat je je? Ik bedoel jij het ook niet echt iets van o dan ga ik, dan ga ik. Ik heb echt, ik hou van zeilen en dan ga ik op zee een andere man slagen om en dan ga ik daarmee dood. Iets iets heel. Of ik ga op een berg en dan ga ik dood. Dat moet toch vet zijn?

[00:15:56]

Ik ben ook bang dat ik gewoon ziek wordt en lang ziek wordt.

[00:16:02]

Geen gave mooie. Nou ja, je weet het niet misschien.

[00:16:05]

Maar bij jou zou het mooi zijn als je met de pen in de hand en je laatste stuk in je zit in Kroatië. En met een banaan zit je met een vorm voor een glas. Aanhanger wordt vermoord.

[00:16:14]

Dat is echter wel, moet er niet aan denken.

[00:16:19]

Het is een realistisch scenario, gewoon dat er gewoon zo'n Insel van zijn zolderkamer denkt. Ik ga nu godverdomme de schimmelpennink omleggen.

[00:16:29]

Ja, misschien word jij de kans dat ik omgelegd. Ik heb. Als ik word omgelegd, dan kom ik niet meer. Waarom draait bij jou zo ook niet? Je zou kunnen zeggen Jaap is wel omleggen. We gaan Jaap om rollen. Nee, maar als je mij dus dan omlegt, dan kan ik. Daar kom ik niet meer als grillpan goed. Laten we het nu even wat serieuzer inkleden.

[00:16:52]

Dit onderwerp zijn wij alleen maar.

[00:16:54]

Lachen, gieren, brullen, de dood. Dat denken mensen wel eens alleen maar lachen. Maar wat leed is natuurlijk ook best wel wat verdriet komt kijken. Het is niet wat je denkt van lekker opgeruimd.

[00:17:06]

Nee, dit komt. Je moet het runderras niet zeker is.

[00:17:12]

En wat is eigenlijk in een Instagram info en schrijver reis vlogger ze? Zo ja, zei ze. Zij is iemand die professioneel ontbijtjes fotografeert op Bali en daar dan over schrijft. En zij ze schrijft het geregeld aan de stok met haar. Ik heb het wel eens met A. Aan de stok, maar wel op een op een leuke manier. Ik waardeer haar wel, dat durf ik toe te geven. Zij durft dat van mij niet toe te geven, maar ik weet dat het wel zo is.

[00:17:35]

Had je er maar eens opgestoken. Nee, nee, nee, nee. Maar zij zei denk ik. Ik vind dat wel wel erg stoer, zei ze reist vaak alleen. Ze heeft een boek geschreven over solo reizen en zij heeft in haar leven. En nu moeten we echt even de omschakeling naar serieuzere toon maken. Jaja, en zij heeft in haar leven echt wel serieus wat te verduren gekregen en is dus een aangewezen persoon om iets te zeggen. Ze heeft ook een podcast gemaakt over rouwverwerking.

[00:18:07]

Ik weet even niet hoe die heet. Rauwkost of zo weet ik. Maar zij heeft. Zij is de moeder en door Renate Dorrestein was eigenlijk haar tweede moeder na het overlijden van haar eigen moeder en zij is ook overleden. Zij heeft twee keer van heel dichtbij een heel belangrijk persoon jong. Dus zij weet waar ze het over heeft.

[00:18:34]

Leuk stukje ongevraagd advies van een beenhard of een onbekende.

[00:18:39]

Ja, hallo Sander. Ik zou eerlijk zijn. Ik was behoorlijk verbaasd dat mij werd gevraagd en ongevraagd advies in te dienen. Want Sander en ik hebben net met enige regelmaat flink aan de stok op Twitter over feminisme en ander austro geneuzel zoals hij dat noemt. Maar goed, dat gaan we een andere keer uitvechten, want vandaag hebben jullie in aflevering over de dood. En daar ben ik zeer om gevraagd. En ervaringsdeskundigen, want ik verloor mijn moeder toen ik 10 was en twee jaar geleden overleed mijn soort van tweede moeder.

[00:19:13]

Geheel volgens Millennial Protocol, een podcast over gemaakt waarin ik praat met collega rouwenden. En als die gesprekken en mijn eigen ervaringen natuurlijk maar iets hebben geleerd, dan is het wel dat rouwenden elkaar heel snel weten te vinden. Je treedt als rouwende tot een ander clubje toe en die mensen die weten dat niets in het leven vanzelfsprekend is. De dood stemt nederig. Hoe het voelt om te rouwen? Dat is eigenlijk niet uit te leggen aan iemand die ik niet kent.

[00:19:41]

En precies daardoor kan het heel erg eenzaam voelen. Mijn advies is dan ook ga. Iemand die rouwt niet uit de weg? Vraagt diegene hoe het gaat met zijn of haar groot gemis. Want het moment dat jij daar niet naar vraagt en daar niet over wil praten, dan lijkt het voor diegene alsof dat verdriet er ook niet mag zijn. We vinden het vaak ongemakkelijk om over de dood praten. En eerlijk is eerlijk, dat is het natuurlijk ook een beetje.

[00:20:03]

Maar onthoud jouw ongemak valt altijd in het niet bij het verdriet van de ander. Lieve Jaap en ook lieve Sander. Ik hoop dat dergelijk grote tegenspoed jullie nog heel lang bespaard zal blijven. Maar ik hoop dan ook dat mijn grote Twitter vriend op een andere manier een lesje in nederigheid zal vinden in nederigheid.

[00:20:22]

Ja, hij weet natuurlijk eigenlijk helemaal niks van mij, dus dat. Ja, dat is ook makkelijk om te zeggen ik ben het volledig met haar eens.

[00:20:31]

En ik vind dat ze het mooi. Het is even mooi gesproken en mooi gesproken, maar ik kan me wel. Ik weet nog wel in mijn omgeving ook dat er vriendjes van ons euh, waar de moeder dan beide keren dan is overleden aan kanker ook vrij jong? Uhm dat dan dat rouwproces? Dat ik dat ik ook niet goed wist hoe ik daar mee om moest gaan. En wat vaak de eerste week dat dat was gebeurd. Vaak ook wel omdat het ook een soort opluchting was, want het was nog heel lang.

[00:20:58]

Ziektebed en dan op een gegevensbeheer ook. Is gewoon klaar. Je bent er klaar mee natuurlijk ook als kind. En dan is het gewoon effe. En dan gaan ze vaak die eerste week keihard zuipen. En dat ik dan nog dat ik juist op dat moment heel emotioneel was. Daar stond ik te janken bij het uitgaan. En dan stond diegene waarvan de moeder was overleden mij te troosten. Nee, heb ik echt meegemaakt omdat die ja, die waren er echt even buiten.

[00:21:20]

En dan komt dat dus pas later. Maar ik denk dat het wel heel veel gebeurt. Dat mensen het ook maar een beetje doodzwijgen is nu een beetje gek woord. Maar het gebeurt wel dat er dat er toch niet dat mensen het heel moeilijk vinden om daar dan over te praten. En zeker als je dat zelf niet hebt meegemaakt. Ja, ik heb het ook niet heel veel meegemaakt in mijn directe omgeving.

[00:21:41]

Nee, echt wel. Ik merk aan mezelf ook een bepaalde, dus dusdanig heeft Liesbeth wel gelijk. Dus een soort van ongevoeligheid met betrekking tot het onderwerp. Dus ik was laatst was ik op reis met een maatje van ons. Ik zal zijn naam niet noemen, maar die is ooit zijn broer Floris en broertje verloren. En toen waren heel jolig gaat ouwehoeren met elkaar. En toen zei ik van de Odda heb jij zeker een broertje dood aan. En dat helemaal zonder enige bedoeling.

[00:22:09]

Maar dat is gewoon een Nederlands spreekwoord. Weet je dat? Zeg je gewoon. En toen die op het moment dat ik het zeiden dacht ik Holy shit. Jij bent de enige persoon wie dat gewoon echt niet kan gezegd. Dat heb ik meteen gezegd. Alles prima. Holy shit joh, wat een. En toen dacht ik ook wel een belachelijk spreekwoord eigenlijk.

[00:22:23]

Maar vraag jij hem ooit wel eens over? Nou, toen hebben we. Dat was eigenlijk wel soort van mooi dat ik perongeluk dat zij nog steeds van een belachelijk spreekwoord. Hoe kwam het ooit? Zeg maar leuk zijn om ergens een broertje dood aan hebben is best wel heftig. Spreek. Maar goed, het leidde wel tot een goed gesprek over dat verlies. Uhm, en nou ja, het is niet aan mij om daar nu over te spreken. Nee, maar het is natuurlijk wel zo dat als je weet dat zoiets is gebeurd in het leven van iemand die dicht bij je staat.

[00:22:56]

Dat het geen kwaad kan om daar gewoon eens naar te informeren. Gewoon eens even gewoon helpen op niet dwingend, maar gewoon gewoon informeren naar de vraag van Joel. Hoe? Hoe denk je daar eigenlijk over?

[00:23:08]

Denk je daar nog? Eigenlijk wel even een van mijn beste maatjes, die desinteresse zijn ze zijn moeder verloren en niet toevallig postte die een foto met dat ze met haar alle kids lekker uit eten waren. En dan op jouw oma. Weet je wel. En ik merk hoe weinig ik. Ik vraag eigenlijk nooit naar nee en is best wel ja, omdat het ook. Het is gewoon heel veel zelfs. Ja, het is. Dat is. En nu?

[00:23:30]

Het is eigenlijk wel gek. Misschien moet je dat gewoon wel eens vaker doen. Ja, dat moet je doen. Interesse tonen. En euh ja, het is. Het is. Ik denk dat het een onderwerp blijven wat niet echt heel erg voor je gaat leven, tenzij je zelf iets meemaakt. Wij zijn natuurlijk massaal pikken in die zin. We hebben allebei onze ouders nog.

[00:23:50]

Ja, mijn opa's en oma's is zo'n ander verhaal. Mijn opa. Ik had een hele goeie band met beide opa's. Ik heb hun dood wel vrij intensief meegemaakt. Mijn, de opa van mijn moederskant, ging op relatief jonge leeftijd 74 dood en die had eerst een hersenbloeding. Dus er was nog een soort van laatste fase waarin een soort van dement werd. Eigenlijk niet veel meer. Kom, dan had hij nog af en toe wel heldere momenten en gingen we samen kruiswoordpuzzel maken.

[00:24:17]

Kom je dan heel goed begonnen P's Frans te praten? Weet je wel dat hun ouwe mensen ook? Vaak gaan ze opeens een andere taal tegen je praten. Dat vond ik wel mooi. En men de opa van mijn vaders kant. Die heeft echt een soort van afscheidden gesprek met mij gearrangeerd. Dus ik kwam. Ik kwam. Als kind kwam ik altijd, maar dat moet wel.

[00:24:35]

Dat is wel indrukwekkend, lijkt me wel heel indrukwekkend.

[00:24:37]

Ja, dus hij hij. Hij wist dat ie nog een paar dagen had, maar hij was mentaal helemaal goed. En hij ja, ik weet nog precies in zijn. In zijn studeerkamer, waar het altijd lekker naar pijp rook.

[00:24:52]

Hij rookte pijp, superlekker, lucht in slaap en ging echt met mij praten. Een poppetje formeel van ik ben mijn kleinzoon en ik heb altijd veel vertrouwen in gehad. Dat was echt soort van Motivaction speech die hij mij gaf.

[00:25:08]

Maar wat heb jij? Want jij bent niet echt iemand die snel huilt en emotioneel is. Je kan het besef wel snel van je afzetten. Je weet je er nog iets van. Ik weet wat ik. Ja, ik zou dan instorten. Dat weet ik nu al, maar stortte niet in. Ik vond heel mooi. Ik vond een heel sterk en dapper.

[00:25:23]

Hij was een soort van hout en zei het was 2000, 9 à 25 was ik.

[00:25:33]

Ik was net advocaat.

[00:25:34]

Jij dan? Nee, ik heb niet gehaald. Show gekkere? Ja, ik ben echt bij. Waarbij bij begrafenissen. Maakt niet uit waar hoe, wat? Ik ben echt altijd de enige die al Shonan zit te huilen. Er zit een snik in en zit ik altijd om me heen te kijken. Jongens wou hem, maar dat is er gewoon niet. Dat is echt mijn ding wat ik lekker doen.

[00:25:52]

Is dat dan ook wel klaar? Maar het is omgekeerd ook wel eens irritant.

[00:25:57]

Mensen denken dat ik een gevoelloze eikel ben omdat ik niet hel. Maar ja, ik heb vochtige ogen. Ik vind het wel moeilijk. Ik slik al een paar keer, maar ik. Ik ga niet huilen. Nee, dat zit op mijn manier met de mediterraanse rouwproces en de nee schreeuwen. Iedereen heeft dat voor zichzelf, maar goed, ik vond dat wel. En ja, dat is wel een van de meest indrukwekkende dingen die ik heb meegemaakt. En vooral ook omdat en dat.

[00:26:23]

Dat is dan wel. Dat is dan ook een beetje mijn familie dat hij echt als pater familias een soort van euh ja, echt een soort van familieband en een familielijn wilde doorgeven en een soort van. Hij was dus niet bezig met zijn eigen dood, maar hij was vooral bezig met zijn nalatenschap. Hij was heel erg bezig met wat wil ik nalaten en hij vertelde. We hebben echt twee uur gepraat en vertellen over zijn leven en hoe hij onze familie weer een beetje op de kaart wilde zetten en wat hij heeft geprobeerd en waar die spijt van had.

[00:26:50]

Ook heel eerlijk over bijvoorbeeld dat hij was gescheiden van mijn oma en dat dat misschien niet altijd even netjes en verstandig was geweest. Levenslessen, zei hij. Het was echt zo'n klassiek gesprek op het sterfbed. En dat vond ik heel mooi. Heb je gespitst?

[00:27:07]

Ik heb gespietst op op op alle begrafenissen van mijn opa's en oma.

[00:27:13]

Ja en ja, dat kan je natuurlijk wel denken.

[00:27:15]

Nou ja, dat is het. Ik was ook wel de meest aangewezen persoon omdat bij mijn opa en oma van mijn Omarska van mijn moederskant ben ik alleen met mijn zusje kleinkind en van mijn vaders kant waren wij de kinderen die altijd daar gingen eten. Op donderdagavond woonden daar. Dus ja, het was logisch.

[00:27:34]

En jij in jou, jouw opa's en oma's heb je dan opgegeten?

[00:27:38]

Ik heb natuurlijk ook uit het geheugen van een van de vergieten dat een goudvis. In principe had een hond, weet ik.

[00:27:45]

Ik kan me euh. Kijk bij mensen zoals zoals mijn mijn. Ik kan me eigenlijk van mijn oma van moederskant als enige nog echt goed herinneren. En euh ja, dat was ook wel gewoon klaar. Ze was 94. Euh. En ja, nee, dat is zoiets anders dan ik ben ook mijn soort van tweede moeder. Euh, dat weet ik nog wel goed. Verloren. En dat vond ik wel heel heftig en dat je dan erg bang bent, maar niemand jou dat was.

[00:28:15]

Dat was een soort van onze vroeger onze.

[00:28:19]

Euh, eigenlijk een beetje. En euh, Truus. En die was er altijd.

[00:28:23]

En die heb ik opper denk je meteen aan types als Truus die gewoon in Terwolde en dat weet ik nog wel heel goed dat ik caere. Daar kan ik nog steeds. Dan heb ik echt ook nog wel een paar jaar daarna, dat ik echt af en toe even dat moment had en dat ik dan nog wel even kan janken en was prima dat dat voor mij ze is huilen. Sowieso vind ik huilen altijd wel, maar echt echt gewoon echt vocht. Echt vol ingaan.

[00:28:49]

Dat werkt voor mij gewoon de waterlanders.

[00:28:51]

Ik wachtte droog Waterlandse ik. Ik zat er van wanneer komt. Gelukkig heb ik dat niet heel.

[00:28:58]

Niet super dichtbij meegemaakt, maar ik kan me haar kamer niet voorstellen in angst voor de dood. Dat omdat het zo niet vertelde net over je moeder dat je misschien.

[00:29:07]

Nee, daar heb ik wel. Ik ben daar wel bang voor dat je. Op een manier lijkt het me ook wel goed om je enigszins voor te bereiden op zoiets. Dat dat misschien komt ofzo. En ja, ik weet niet of dat goed is, maar ik ben er nu voor het eerst mee bezig. Ik denk ook. Hoe gaat dat dan zijn? En hoe ga ik dat vinden? En hoe voelt dat dan? En als dat in één keer komt?

[00:29:26]

Je denkt er nooit over na. Ik merk wel dat ik veel meer met mijn moeder nu doe. Echt bewust dat ik veel vaker daarheen ga met met de kids dat ik veel vaker zeg kom even hier omdat ik die momenten wel wil hebben. Terwijl nog helemaal niet speelt mijn moeder en waarschijnlijk ook iemand die je diep in de negentig euh wordt en dat je een taaie heb gegeven. Want denk nou euh.

[00:29:48]

Tijd maar toch niet luisteren. Maar dat is toch gewoon beoefen?

[00:29:52]

Als jij 4 4 5 9 bent, dan wil je mijn oma zei ook als mijn oma is 93.

[00:29:58]

Die is echt. Die is nog lang niet klaar hoor. Je gaat echt nog wel even door. Hoe ziet hoe zij dat uberhaupt vinden als je als het gewoon kan dat je 120 kan worden? Wat de dood is toch ook wel mooi? T Is toch ook wel een mooi punt?

[00:30:09]

Ik denk dat het goed is dat er een einde aan zit. Ja, want anders wordt alles.

[00:30:16]

Je moet ook wel. Ik denk dat je ook wel een soort van dit zal schrijvers deadlines nodig hebben. Toch heb je in het leven ook wel een soort van mwl.

[00:30:24]

Je moet toch ergens een eindpunt hebben? En dan heb ik dat bereikt, heb ik dat gedaan en laat ik dat na. Misschien zijn laatste hap. Ook wel heel mooi om gewoon goed over na te denken, want daar ben ik eigenlijk pas. Misschien een jaartje dat ik wel eens nadenk over überhaupt nalatenschap. Niet alleen voor mijn kinderen, maar überhaupt wat laat ik na?

[00:30:44]

Dat sluit weer aan bij waar we begonnen. Dat je dat je nu op een leeftijd waarop je denkt van ja, ik wil wel wat opbouwen en dus nalaten.

[00:30:52]

Maar nog even over die angst voor de dood, want dat is iets waar ik met mijn Lotta heel veel discussies over heb. Lotta is prachtig, zijn zusjes van mij die zeer groot is.

[00:31:08]

Het is mijn vriendin in eigendom eneen in bruikleen, zou ik zeggen. Marrum. Zij is enorm bezig met de dood. O ja, de Zweden zijn zowieso hebben een dieper gevoelsleven dan wij. Nederlanders zijn toch van. Je moet alles een beetje luchtig en leuk en gezellig houden. Wat een beetje leuk. Weet je al zo. In Zweden zijn heus niet voor niets dat het hele Jahren in Zweden van de Nordic Noir bestaat, dat al die mooie detective series en al een beetje grimmige grijze series die komen uit Zweden.

[00:31:43]

Ze zijn heel erg bezig met de dood van Pols hebben en heel dom zijn zijn korte dagen, dus ze zijn bezig met met de dood en zij heeft gelijk. Ik zal er niet te veel over uitweiden, maar zij het best om een moeilijke jeugd gehad met veel ellende, persoonlijk vervelende dingen. En dat heeft wel voor gezorgd dat zij ook een soort van darkness. Hoe noem je dat donkere? Kijk heeft op de op de op de op de wereld soms.

[00:32:12]

En dat staat eigenlijk heel ver van mij af, want ik ben in die zin een ontzettende Nederlander. Ik ben heel erg van optimisme door angst hebben om om een klein beetje dat gebied het donkere randje af. Maar ik denk het niet.

[00:32:26]

Ik denk dat het voor mij. Ik denk dat onze relatie in zekere zin dus heel nuttig is, omdat ik omdat we elkaar een beetje balanceren. Ik heb natuurlijk de neiging om te gemakzuchtig en te weinig daarmee bezig te zijn. Ik ben natuurlijk heel erg van slag. Geen slachtoffer gedrag, doorgaan, optimistisch, niet te lang blijven hangen in zelfmedelijden. En zij is juist iemand die bijvoorbeeld heel erg bang dat de moeder doodgaat. Ze is echt.

[00:32:52]

Zij is doodsbang dat de moeder dood gaat. Is ze ook gewoon geobsedeerd door?

[00:32:56]

Tsja, veel mensen denken. En dat dat niet het is hier staat heel ver van mij af.

[00:33:01]

Ik ben nou eenmaal eigenlijk niet mee bezig. Maar ik zou daar misschien best wel wat meer bezig mee kunnen zijn. Rond. Dat omdat mijn ouders ook ouder worden en ik heb. We hebben voor de korona tijd heb ik natuurlijk ook veel meer tijd dan ik eigenlijk normaal doe met mijn ouders doorgebracht omdat ik in het tuinhuisje in Twente zat. En toen dacht ik van ja, het is eigenlijk best wel heel fijn om af en toe om iets vaker mijn ouders te spreken op een volwassen, gelijkwaardige manier.

[00:33:29]

Niet als gast, niet als kind bij je ouders thuis, maar op een op een gelijkwaardige mensen met kinderen helemaal hebben.

[00:33:36]

Dan trek je nog veel meer naar je ouders toe.

[00:33:38]

Dus dus haar haar donker donkerte vind ik overdreven vind ik. Vind ik ook niet gezond en moet ze ook moeten. Ik probeer een beetje te corrigeren daarin, maar anderszins corrigeert zij mij ook in de zin dat dat niet altijd. Lachen, gieren, brullen en weer doorgaan?

[00:33:56]

Natuurlijk wel. Ik bedoel, wie weet worden je ouders allebei euh. Prachtige? Ergens diep in de 80 of 90 en gebeurt er verder niks. Maar wat jij dus net zij van.

[00:34:07]

Misschien is het verstandig om meer met de dood bezig te zijn dat je erop voorbereid bent. Dat kan dus ook doorslaan, want ik vind dat bij Lotto doorslaat, want zij laat zich af en toe echt leiden door angst. Dan is ze echt ja, maar daar heb je de heup gebroken en gebroken. Heup is vervelend, maar dat is niet het einde van de wereld. Maar zij denkt dan dat dat het einde is dat de moeder gewoon doodgaat. Dat ze dat ze invalide raakt en dat het helemaal misgaat.

[00:34:34]

Ja, dat is dan die Zweedse. Getrouwd.

[00:34:38]

Zijn ze daar ook meer zelfmoorden? Ja dan men. Zelfmoord, veel met depressie. Veel meer automutilatie dus. Snijden in jezelf en je zou dat doen.

[00:34:48]

Zweden meer dan wij dus al wat zijn. Het zijn allemaal dingen waar ik nooit mee geconfronteerd was. Nooit gedacht.

[00:34:55]

Nou ga ik nou springen hier vanuit de bossen.

[00:34:57]

Ik spring de straat op en in stand heb je nooit gehad dat je op een metrostation staat. En ik heb is toch altijd even door je hoofd geleid. Als ik nu dit doe gaat dood. Tuurlijk, het is. Het is te zijn. Ik heb nooit serieus gedacht. Ik wil er een eind aan maken. Maar tuurlijk is dat iets wat volgens mij gewoon iedereen wel eens in gedachte heeft. Hoezo? Hoe gaat het dan? En hoe is dat?

[00:35:17]

En of dat je er helemaal doorheen zit? En dat je denkt dat je gewoon even denkt heel snel en dat je een soort van heel licht maar het bedoeld heeft. Dit is. Ik heb er echt nooit over nagedacht. Dus in het kader van ik zit er doorheen, ik voel me niet goed. Ik heb alleen maar gewoon uit een soort van sensatiezucht, van als ik nu voor de tram of voor deze metro springt.

[00:35:36]

Dat ik snap dus meer van YouTube sensatie, maar niet omdat ik me zeg nee, ik ik ook niet. Ik ook niet echt. Ik denk ja, ik vind ik heel gek. Ik weet niet hoe ik dat. Ik denk wel dat ik, ik, ik, ik zouden nooit ook maar over nadenken om dat te doen. Of het zou ik niet in me opkomen of wat dan ook. Maar dat soort donkere gevoelens, dat herken ik wel. Dat ik dacht dat dat ergens wel eens speelt ofzo.

[00:36:00]

En dat dat dan wel redelijk wat doem denken en meer down zijn en er wat meer echte echte.

[00:36:08]

Ik heb weer meer diepe dalen. En wat. Het gaat wel een beetje heen en weer schommelt wel meer en meer.

[00:36:13]

Dat minder of vaker naarmate je ouder wordt.

[00:36:16]

Uhm nou nee, ik heb. Ik heb het denk ik misschien wel wat minder.

[00:36:22]

Ik denk minder. Voor volwassenen is dat denk ik ook wel, maar ik denk qua de dood. Sinds ik kinderen heb denk ik wel. Ik heb één ding meegemaakt met Adtranz. Ik was er niet bij, maar ik was in Eindhoven en Guus Meeuwis mocht ik, mocht ik wat doen, mijn spullen opruimen en biertappen achter de bar. En Kim was thuis en Kim heeft daar meegemaakt dat onze oudste euh ja, ze kwam bij het bête aan en die was echt baby en die lag levens levensloos in bed en dat bleef ook.

[00:37:04]

Die stelde daarop Telamon op en dat bleef ook zo. De niks Susteren is echt op de straat opgerend, gegaan, gillen en gaan. En na een aantal minuten is ie weer. Kwam weer tot leven dat heet en al te heet had. En dat is dus dat gebeurd. Dat komt heel weinig voor, maar het gebeurt wel. En euh ja, dan kun je ook echt niet op voorbereiden. En Kim heeft dat dus wel de wereld in gebracht.

[00:37:26]

Luister, dit kan gebeuren. Doodeng. En die heeft daar wel echt best wel een klap van gehad, want je denkt gewoon echt dat je kind dood is. En ik kan me nog wel herinneren dat ik dat heb ik al vanaf het begin gedaan dat je dat zou iedereen herkennen met je, met je kind. Die kunnen heel stil liggen. Dat die bijna niet ademen, die dat ze zo. Dat is gewoon alsof ze en dan s nachts word je wakker.

[00:37:47]

En ik heb vaak genoeg, ben ik rennend de kamer ingegaan en heb ik ze ook. Was wakker geschud. Echt gewoon veel te hard, terwijl ze daar gewoon slapen. Alsof ze allemaal in één keer doodgaan in bed. Maar die angst heb ik heel veel gehad. De wiegendood is toch wel een bekend?

[00:38:00]

Jawel jawel, maar als je dat goed, als je dat goed. Dekentjes moet je heel goed. Je moet goed instoppen. En je hebt tegenwoordig allemaal. Zwaarder, wat allemaal ademend is. En als er dan op één mond? Er is best wel veel. En er zijn zelfs allemaal lampjes en dingen voor. Maar ik heb die angst heb ik wel heel vaak gehad sinds ik heb daar. Ik ben nu alleen maar bang. Ik ben dus denk ik voor mezelf minder bang voor de dood geworden.

[00:38:24]

Dus als ik denk ja, als ik dood ga, ja, heel kut natuurlijk. Maar euh. En daarvoor was ik daar misschien meer bang voor. Nu denk ik echt als er iets met die kids voor de kerst. Typisch fenomenen van ouderschap 100 procent, dus daar ben ik goed.

[00:38:39]

Euh ja pa, we moeten een beetje een idee hoe hier in godsnaam? Als je toch iets met Moller te halen.

[00:38:48]

De Mol in Mol is natuurlijk leeft onder de grond. En je bent mol daarmee dood. Die is mol.

[00:38:55]

Maar volgens mij wordt de meeste mensen tegenwoordig gecremeerd. Gecremeerd in de Victor in het N.A. Ik denk dat ik er even tussendoor of ik denk dat ik toch wel weet dat ik wel euh begraven. Ik vind het wel mooi. Ik vind het wel in de natuur. Ik vind het wel prachtig. Aan de andere kant steek je minder vaak. Strooi nergens uit. Ik zag vroeger ook.

[00:39:14]

Ja, we hebben de familie ook, dus ik moet natuurlijk wordt bijgelegd in een kerk of zo onder een grote steen bovenaan. Logisch, met mijn prieel. Maar het maakt mij ook niet uit. Nee toch?

[00:39:31]

De nieuwe cd van. Maar ik had dus daar hebben we het over het begin gehad. Iedereen denkt altijd het is allemaal wel zo'n feest. Maar nou nou, dat valt wel mee. De dood in die trant. Euh euh. Het is. Het is. Ik vind wel de traditionele Nederlandse begrafenissen of crematies. En het is nog steeds gewoon plak. Ik draag niet bij. Het is echt verschrikkelijk en dan kijk je uit. Dan heel vaak wel mooi op die in de natuur en zo.

[00:39:59]

Maar het is allemaal gebouwtjes. Ook een beetje de plaatselijke Rabobanken. Het is toch gewoon een beetje. Het is gewoon lelijk. Het is gewoon niet mooi. Het is niet fris, gezellig. Ik dacht wij gaan euh, festival of junior alles doen. Dus wij gaan echt de festivals vermaken met alles erop en eraan. Een pilletje op links en euh. Leuke charmante rechts. Ja, en dan ook gewoon lekker lekker muziekje erbij, alles erop en gewoon zoals een een hebben.

[00:40:31]

En dan in plaats van confetti gewoon de urne leeg spuiten. Juist dat is heel vet. Ja, dat is heel vet, want ik denk dat heel veel van onze generatie dat liever hebben. Je hoort toch altijd dat mensen zeggen nou, op mijn begrafenis moet het een feestje zijn, want ik wil het leven vieren, toch? Dat is toch jammer?

[00:40:48]

Dat vind ik wel. Ik vind het ook verschrikkelijk. Ik vind het ook verschrikkelijk.

[00:40:52]

Maar als je nou gewoon ik denk toch dat veel mensen best zullen zeggen ja maar Sander. Jullie mogen een festivalletje organiseren voor mij. Ik vind het wel een goed idee.

[00:40:59]

Ik denk dat er behoefte aan is, maar ik wil echt de Siciliaanse bruiloft. Dat er gewoon dat gewoon het hele dorp en eigenlijk wat mij betreft het hele land huilt. Hoed af.

[00:41:09]

Ik denk wel dat het hele land dat deel dat gaat kloppen, maar dat huilen is. Misschien gaat dat in juli. Nationale feestdag, Bevrijdingsdag, een nieuwe Bevrijdingsdag. Dus ja, ik weet niet hoeveel mensen er bij jou komen of willen praten. Maar die gasten zijn te tellen op de hand van een.

[00:41:28]

Dat is een beetje de vraag, maar ik wil best een festival voor jou organiseren. Het heet Festival Funeral Centcom.

[00:41:34]

Ik vind een goed idee. En ja, dat kunt kunnen wij voor je organiseren.

[00:41:37]

Ik vind een goed idee. Uhm, snoepjes. Heb jij een snoepje, want ik vind dat van jou moet komen, moeten we wel even met vrolijks uit van jou en jij? Jij? Jij zoekt. Jij doet. Je bent toch ook even uitgeweest? Hebt genoeg tijd gehad om uit te zoeken. Ik heb op het strand alleen maar lopen zoeken hoor. Ik heb wat leuks voor jou. Xavier. Het sneeuw aan de. Ik dacht we gaan. We hebben een zwaar onderwerp, we gaan niet moeilijk doen over snoepjes.

[00:42:10]

Gewoon even lekker wijf moeten doorheen. Dat vind ik ook een goed idee.

[00:42:16]

Het grappige is dat ik haar dan ook wel weer eens heb gezien. Gram. Jet Li bouwkranen, 661 duizend volgers. Zuidafrikaanse? Ja zeker Suger. Van Uhm, ze is ook guitig uit Zuid-Afrika. Dus het is moet ook hé. Daarin dat Kaapstad. Jongen daar. Maar goed, dat komt door de modellen.

[00:42:39]

Het is best uniek, want Zuid-Afrika is een land met een soort van tweederangs Britten met een lelijke rotkop.

[00:42:45]

Maar ze hebben daar ook wel heel veel mensen. Ook dat is natuurlijk een walhalla waar alle Sjoerds worden gedaan.

[00:42:51]

Daar komt het landschap niet omdat die mensen er zo mee. Maar misschien komt zij ook wel, zegt hij. Ook Zuid-Afrikaan is en dat is echt Zuid-Afrikaans. Nou ja, omschrijf een helemaal meisje voor jou een ongelooflijk mooi Kaekelaar. Euh, valt mij op met dikke lippen. Euh, wel mooi dat jij gewoon echt lekkere wijven. Typisch een meisje voor mij noemt. Dat vind ik. Dat vind ik.

[00:43:12]

Nee, nee, nee, want ik vind het wel met je eens.

[00:43:14]

Nee, want ik vind het niet per se. Ze is ook wel heel modelleren en het is ook niet per se een. Het is geen ordinair Instragram wijf die gewoon heel wat qua kwaakblaas aan jou is.

[00:43:25]

Nee, maar ik vind dit echt wel. Dit is wel helemaal. Ik snap hem helemaal. Ze heeft ook gelijk. Weet je. Ik heb hier een exxy een foto. Ja, het is een. Het is natuurlijk wel echt een sproetjes op de neus van die prachtige sproetjes op de neus. Uhm, maar ze is dus ook grappigs.

[00:43:40]

Doet me een beetje denken aan die Olivia die al heel jong had. Ze is wel heel mooi, liep bekende campagnefilmpjes en tikte sokjes en zit.

[00:43:48]

Ze maakt is ook grappig. Ze heeft ook links en rechts nog een heel klein tatoeage. Een kleine Smithers, een SURFnet. Ze heeft een beetje beach hair op Almere. Op alle foto's, maar ze is natuurlijk wel gewoon een topmodel. Dat zie je wel. Ze is wel heel model terug en dat zie je op sommige foto's wel, want ik vind dat hele modellen soms.

[00:44:06]

Dat kan zij wel hebben, maar zij heeft iets unieks het sproetjes en ze heeft een spleetjes.

[00:44:11]

Hooijer heeft ze ook nog. Ik ook van sámen ja. En ik denk wel dat als jij gewoon zegt O en ze en Sebastian Brockmans kunnen wij die er ook gewoon die foto.

[00:44:22]

En Peter Pannekoek waarschijnlijk ook.

[00:44:23]

Zus kijken of ie erbij zit. Waar en wanneer, waar wel genoeg die we kennen? Ik denk wel dat hoe lekker zou het zijn? Gewoon op het vliegtuig naar Kaapstad. Je hebt je je, je neemt voor langer met Wesley. Je gaat lekker op het strand zitten. Je neemt daar ook een podcast op. Het is misschien ook al verstaan.

[00:44:47]

Ga je gewoon lekker in Kaapstad wonen? Misschien wel alle fijnste plekken op aarde. Ik zeg. We gaan het doen. We gaan en we gaan een Josly. We gaan het juist. We willen niet van nog niet dood. Nee, maar wat wel lekker is. Wat was dat ik ook aan te denken? Je kan ook, want we zeggen altijd wel het kerstdiner bij ons. Ga lekker naar café. Het is lekker weer. Dan ga je lekker daar zitten, dus we moeten gewoon.

[00:45:09]

We gaan vooruit. We gaan die kant op. En we willen natuurlijk ook dit afronden. Het hele verhaal. We willen niet dood.

[00:45:15]

Nee, al is het alleen maar omdat er jerseys rondlopen. Dat is het. Misschien moeten we dat niet. Uiteindelijk de enige drijfveer om te willen leven met het stukje voortplanten natuurlijk.

[00:45:25]

Dat is toch alles houtig samenhangt met herplanten? Waarom doen wij al deze debiele dingen? Zitten wij hier in deze rare constellatie met elkaar te blaten? Het is wel omdat we aandacht willen natuurlijk. Dat is alles.

[00:45:38]

En en en en dat gaan we dan ook doen. En klinkt dreigend en we willen niet dood, maar we ze.

[00:45:45]

We kunnen misschien wel iets. We kunnen de af en toe wel iets meer mee bezig zijn en vooral wat meer vragen aan mensen om het rouwproces.

[00:45:53]

Voor leed en rouw.

[00:45:56]

En nee, maar ik vraag het verhaal nooit aan mijn vrienden. En ik vind dat eigenlijk wel een hele goeie les. Omdat het is om wel eens te doen hé. Hoe gaat het? Hoe voel je de ronde? Dat is een goeie. Ook hebben we geleerd van Liesbeth. Heel goed, Liesbeth.