Transcribe your podcast
[00:00:02]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral het naast de fiets. Dit is de Levensloop Rietveldt topcast. Menuhin in een staat swing screen in de gymzaal zingen de herwint zijn Lenne.

[00:00:20]

Het is geen Stelvio van toe, maar zeker geen klim van niks. De Col de la Zet de Tour deed dit jaar aan. Ik was erbij met uw favoriete podcasts produced achter in de Skoda. Midden in de koers was de etappe van de Monday Guang. Ja, inderdaad, die van de renner.

[00:00:37]

Het was een warme dag. Lastig ook. Dat was vuurwerk voorspeld, vooral door de buzet venijnig ding.

[00:00:43]

Een vroege vlucht bestond uit grote namen, waardoor de beste knechten van de klassementsmannen al vroeg in stelling werden gebracht.

[00:00:49]

Zo ook Dylan van Baarle. Hij haalde in een paar beurten een hap uit de voorsprong van de koplopers, om zich vervolgens net onder de top te laten lossen.

[00:00:57]

Werk zit erop. Morgen weer een dag. De inspanning was kort, maar krachtig. Een vak apart. Een fietsende hitman in Britse dienst. Louis zwaar werk, zoals hij het zelf zei, met een ongeziene alertheid en de parate kennis van een liefhebber.

[00:01:11]

Toen we hem stapvoets passeerden en jonge, hangend uit de auto een soort van polshoogte nam willen delen. Wil je nog iemand groetjes doen?

[00:01:29]

Mijn 21:9 is niet meer schoon.

[00:01:35]

Het is de hoogste tijd voor de welverdiende portie wielerfanaat. My name is Stefan Bolt. Tegenover mij zit ie.

[00:01:41]

Laurens ten Dam van. Nou ja, lekker snel, een beetje spijt. Die meegegraaid hebben we uit wij genieten. Euh. Laten we met het protocol breken en meteen naar onze gast gaan. Gaan we trouwen door het gebrek daaraan? Eigenlijk weet je dit moment nog. Dylan van Baarle. Welkom in de podcast. Dankjewel. Dank je wel ja, ik weet het moment nog zeker. Uhm zeg ikke ikke.

[00:02:10]

Ik zag jullie. Ik zag deze jongen uit de auto denken. Groetjes.

[00:02:15]

Ik helemaal onder het zweet. En ja, dat verwacht je niet natuurlijk. Ik moest ook eventjes nadenken over hoe goed ze wilde doen, dus dat duurde even. Maar je zei maar ik weet het niet. Maar met 22. Hoe hard je doen als je de film gezien? Of je daar? Ik had die film gezien. Een ja, niet de hele film, maar niet voor de trailer ervan.

[00:02:33]

Ja, ja dus. Vandaar dat ik euh. Dat is het onthouden.

[00:02:37]

Ik was net 5 dagen uit die film. Ja maar ja, je zit in de naartoe en je rijdt die klim op.

[00:02:42]

Dus dan was dat en was dat een euh, een etappe. Een bijzondere etappe. Ook vanuit de renner bezien zeg maar. Is dat iets wat je bezighield? Nee, niet. Niet echt. Uhm. Maar was wel lastiger als ik had verwacht. Eigenlijk zo. Die Lucette was echt. Ik noem het een beetje een jaren 80 cool van een hele smalle paadjes.

[00:02:59]

Ja ja, ja ja, het was euh. Het was ook best wel warm die dag. Dus uhm ja, het was geen makkelijke klim.

[00:03:04]

Heb je? Uhm, ik kan me voorstellen. Als je dan maar knechten in zone ploeg ben ik ploegje kleiner. Kleine ploeg dat je dan de de want die die die kopgroep van die dag daar zaten allemaal 1 5 sterren renners. Ja, als je dan wel won natuurlijk. Ja nee.

[00:03:23]

Uhm ja. Het is eigenlijk alleen maar zorgen dat die mannen vooraan die klim beginnen. En dan 1 jaar kom ik nog effe klein stukje door. Dat zouden ze altijd mooi. En zo kom je nog even een babbeltje maken.

[00:03:34]

Het was een fantastische dag. Apart podcast, de overige dagen ook niet. Ook nog een heleboel geweest zeker? Zei Recopa. Verteld, vertelt De Leeuw.

[00:03:45]

Waar zitten de jongen? Ja, we zitten. Nou ja, dat kan jij weten. We zitten in de Kempen, ergens in Zoetermeer. Ja, maar het schijnt dat ik hier met twee Zoetermeerder aan tafel zit die die omgeving niet beter. Maar ik ben ieder geval. Ik werd helemaal een beetje blij dat ik hier omhoog een tafeltje neergezet. Dat is echt lang geleden dat we in kampen te hebben opgenomen. Ja, dat zouden we eigenlijk de hele voorjaar doen tijdens de Flanders Classics.

[00:04:06]

Maar dat is natuurlijk niet van gekomen. Dat was dan de laatste keer. Ik denk met Tank zou alleen maar goeie podcast vanuit de Kempen janken en euh een mickie hebben gedaan vanuit de Kempen. En nee, we hebben de Denia tapes vanuit de Kempen ingesproken. En nou ja, delen, dan zal één groot volk in de Kempen blijven. Zoniet leek zich in het zweet leek City.

[00:04:28]

Dit is normaal, maar ik ben opgegroeid. Ja ja, nog steeds het huis waar ik bijna altijd heel mijn leven heb gewoond. En dan zit je. Ik zei net je zit anderhalve week bij je moeder. Ja, het is een vrij heftige opdracht, maar misschien ga ik dat. Sorry man, maar na anderhalve week bij jullie te gaan logeren zie je zelf niet doen. Maar ja, het is de statistische toets. Het is een hotel of euh op dit.

[00:04:52]

En ik kan me voorstellen dat je ook al blij bent met je familie te zijn uit is. Nou is het een bed and breakfast. Nee, ik ben daar veel onderweg geweest afgelopen week. Dus euh ja, veel. Thuis ben ik niet geweest. Maar uhm ja, het is altijd fijn om om je familie te zien. En zeker nu ken ik niet meer in Nederland woon. Zie je die natuurlijk niet missen. Heel vaak. Uhm, normaal gesproken tussen de klassiekers door kom ik altijd eventjes euh, eventjes bij m'n moeder buurten.

[00:05:17]

Maar ja, die waren nu euh meneer van andere datum. Dus euh ja, sinds kerst eigenlijk niet meer gezien. Hm. Is het dan? Euh. Zijn het dan de Belgische taferelen? En daarmee bedoel ik de Belg? Ja, maar de Belgische winnaar op de Belgische geene laat zich altijd heel goed verzorgen door de familie.

[00:05:36]

Mijn moeder vindt het heel euh, heel leuk om me te verzorgen.

[00:05:38]

Dus dat is euh ja, dat is daar zeg ik geen nee hoor. Hoe ver gaat dat? Is dat is wat ze van je houseparty startklaar s ochtends? Nee, dat doe ik liever zelf. Uhm, dan weet ik euh. Ja ik vind het lekker omdat dat soort dingen zelf te maken waarvan een week had ze dan euh, wafels gemaakt voor lunch en euh en avondeten. Tja, dan mag ze al tijdens dat. Euh, jij vind ik leuk vind ik.

[00:06:01]

Hotel Mama en van hotel mama eigenlijk ja. Dus ik laat me laat me graag verwennen. Welke man? En wanneer ga je terug?

[00:06:08]

Uhm, e. Euh ja woensdag. Uhm. Rijdt met de auto terug. Ja, dan ben je met de auto gekomen. Ja ja dus. Ik was naar Vlaanderen toe gereden met de auto en uhm maar tonneke ineens de Ronde van Spanje. Dus toen heb ik mijn auto daar laten staan. Uhm en is iemand van de ploeg euh. Op komen halen bij het vliegveld binnen.

[00:06:28]

Ik neem aan. Je moest je auto eigenlijk nog ophalen ergens in Deinze. Deinze In Deinze start er een hele dikke Guyenne.

[00:06:39]

Hij stond op surveys, korstjes, viel gelukkig mee.

[00:06:42]

Maar uhm, krijg krijgt de Hulke renners van Grenadier. Wil ik even weten. Euh, zijn ouders, kleine renners met grenadiers? Nee, nee, want hij is nog niet uit elkaar. Uhm. Volgens mij komen ze in 1. 2. Eind 2021. Maaike. Ik zou er wel graag in willen als elk ding. Ja, ja en nee. En zijn er volgens mij ook niet heel duur in aanschaf. Je krijgt toch geen milieu punten voor?

[00:07:08]

Euh nee, je geen milieu punten. Maar ja, wel andere punten. Maar eigenlijk doet mij goed in Monaco. Ik wou dat zeggen Monaco. Hierdoor zal die een beetje.

[00:07:19]

Ja, ik weet niet of je drinkt die aardig wat over mij. Hij deelt uit. Aangehouden krijg je eigenlijk.

[00:07:27]

En dan gaan we langzamer gaan. Maar zo een beetje in de podcast rubriek Krijg je eigenlijk is dan is dat. Kijk ook even naar jouw auto van de zaak. Ik zat in wielrenner. Is dat iets wat bestaat? Ik zag Sam bijvoorbeeld in de Skoda aankomen, 2 weken geleden. Nee, ik had hem nooit. Ik heb nog nooit een auto gehad van de ploeg. Nee, en ik ken ook niet veel renners eigenlijk die dat hem de ware.

[00:07:46]

Wel wat Lias regeling. Netjes volgens mij een keer met Mini. Ja ja, Posthuma Sunweb. Maar voor de rest hier. Volgens mij echt. Het Sunweb-Projob vind ik echt waanzin huisje. Die ga ik euh. Kennen jullie elkaar uit de koers? Maar wat mede mogelijk gemaakt door muziekkoepel? Nou ik euh. Ik was superveel geweest. We hebben niet veel samen gekoerst, dus ik was een beetje aan het opzoeken op nou ja, Procycling. Destijds heb ik natuurlijk afgekeken.

[00:08:25]

Ja, maar toen kwam ik ook wel heel leuk berichten waar ik delen voor het eerst samen in de koers had. Weet je nog dat we al hebben gekoerst? De Ronde van Naaldwijk, Ronde van Naaldwijk, weet je? Euh, 2011. Nou ja, ik zat een beetje uitleggen. De setting kwam uit de Tour in augustus, waar hij positief gaat uitkomen. Ik weet dat ik weet dat er weer. Ja, ja, ja en ja, we kwamen naar de Ronde van Naaldwijk en dat was helemaal niets.

[00:08:56]

Zo was er weer onweer. Tour, dat was een omnium en dat moest. Daar moest ik goed rijden of dan moest ik zeg maar winnen. Uit welke onderdelen bestond het was er niet. Het begon ieder geval met een tijdrit en dan bijvoorbeeld puntenkoers en afvalkoers. En meestal zeggen ze dan van Alou, jij moet gewoon aan het eind van de Ronde van Naaldwijk op podium staan. Dus jij moet die tijdrit volle bak rijden of in ieder geval mee rijden. Maar negentig procent ook.

[00:09:19]

Rijd je, dat weet je wel. En dan zeggen ze tegen de jonge mannen van jou jij mag eigenlijk niet te doen, maar op 70 procent. Ja, ik word 23e openingstijd. Ik heb voor mijn gevoel best wel volle bak rijden, maar dat was een rondje. Nou, dan ben ik natuurlijk niet goed in en na de Tour al helemaal niet. En wie won die tijdrit?

[00:09:42]

Willem van Balen. Wie is dat nou? Dat was het dilemma van ruwweg hetzelfde geluk gehad. Hetzelfde shirt aan. Ja ja, er was voor het eerst ook. Ik zeg jij hebt 70 procent gereden. Je rijdt op 20 seconden in de kilometer. Ja, nu weet ik het weer. Dus toen moest ik de punten in de afvalkoers winnen. Dus dat lukte uiteindelijk. Petacchi ga je ook. Maar ja, hij was inderdaad maar ik. Ik wist nog wel dat een amateur daar daar heel hard had gereden in die tijd, maar ik wist niet meer dat.

[00:10:12]

Dat was ik. Maar zo heb ik ook nog herinneringen aan andere billen en de criteriums. Groene wegen in Wateringen, maar degene die ook altijd zo hard die die winst wordt altijd naar Wateringen is altijd wel redelijk. Maar ja, zo ook het Westland toch? Ja, alles hard ook wel weer mooi toch dat Willem die reed toen voor Van Vliet en ook als amateur of de nou ja of. Toen heette het misschien de al of zo, maar in ieder geval die ploeg.

[00:10:37]

En uh, die. Die zat ook in iedere kopgroep mee. Maar dat is voor het eerst ook met een koers. Maar voor de rest hebben we denk ik alleen maar Tour de France tegenslag. Nee, negenennegentig. Euh, koersdagen samen. Ja, waarvan negentig in de Tour bij wijze van spreken. Ik denk het wel, want Sebastiaan een keer zo maar even een praatje maken. Binnen vind je wat is er van Langs Leeuw? Hoe is die jongen nou?

[00:10:57]

Ik moet zeggen ik. Ik praat wel met alle Nederlanders zagen, dus ongetwijfeld heb ik ook. Laten we er een keer een praatje gemaakt. Ja, nee hè. Wat me het meest herinnert van Billen als ik eerlijk ben. Weet je wel dat ie echt indruk op me maakte. Was niet in een Tourrit. Nee, dat was in het thuisland. En wat uiteindelijk denkt Langeveld aja dat ie op kop begon te rijden en dat was eigenlijk uit balans. Euh, dat was in 2015 denk ik fit.

[00:11:23]

14 14 was Ootmarsum. Ja, hij begon daar op kop te rijden en met samen met Tom-Jelte Jongen. En dat ging zo hard dat ik dacht dat ik dat zo in het wiel. En een jaar later was het in Emmen waar Niki won en dat ik denk van godverdomme, het lijkt alsof je een brommer heeft ingeslikt. Weet je op dat vlak enzo? Best wel lichter rijdt ie dan. Of nou ja, mooi trekt je in ieder geval met zo van.

[00:11:47]

En dan was ik al in mijn CLIM vorm, zo dus voor de Tour dus. Wij waren alletwee en kaastaart had ik op goed 15 minuten voorsprong ofzo. En euh, was het eigenlijk al verloren zaak 9 van de 10 keer. Maar ja, de een toen het eerste jaar reed toen met Tom-Jelte Slagter deden we slechts lachen.

[00:12:11]

Het tweede jaar was meer. Dan was er met Langeveld een euh uitleg voor de luisteraar. Dat was dan zeg eens een is een management up uit een managementbureau en die je verder een team en een development team inmiddels. En daar ging natuurlijk altijd verhaal had. En dat zijn meestal renners die die allemaal als individueel bij buitenlandse ploegen rijden die dan samen? Zeg maar. Dat noemde dat de SEG ploeg. Reeskens zeg auto achter dat. Euh ja, maar we hadden nooit.

[00:12:38]

We hebben nooit echt de dealtjes gesloten of nee met elkaar rijden. Maar het is het kwam toevallig wel.

[00:12:45]

Een sabbatsjaar is elk jaar weer in dezelfde groep waar Nicky, Nicky en Sebastião. Die hebben natuurlijk. Op zo'n moment hadden ze dezelfde belangen en dat was dat dat gat binnenkwam. Dus dat kwam zowel Mickey als Sebastian wel uit. Dat dat en dat gat dichterbij. En dan? Of nou ja, nu bijvoorbeeld een Fabio. Als ze als Julius z'n best doet voor Fabio. Bij wijze van spreken dan. Want dat zijn toch ook wel de mooie dingen? Wat vind je t voor renners?

[00:13:14]

Vraag ik nu voor de luisteraar aan Lauwen over Billen. Nou wist te. Ik vond het toen gezegd er iemand die een brommer had ingeslikt, zeg maar op het vlakke en ook in euh. In de klassiekers. Maar ik denk wel dat ie de laatste twee jaar een beetje transitie heeft gemaakt van euh ook. Nou ja, meer richting het bergop rijden en dan echt lang keihard kunnen rijden. En ja, dat kan je. Dat kan ie nu ook bergop dus.

[00:13:38]

Ik denk wel dat ie veranderd is. Wel dat er net over. Ik was een beetje onderzoek gaan doen voor de podcast en toen kwam ik ook op een filmpje terecht dat ie Thunnissen. Nou, dat was het strand filmpje. Er was nog een film. Dat was nog een filmpje dat. Dat kwam na het strand filmpje dat en dan loopt YouTube. Lekker door blijven. Gewoon Verpale spelen. Ja, dat willen verbouwplannen. Is dat ie dat ie de zesdaagse rijden in Rotterdam?

[00:14:01]

Uhm, eigenlijk wel stiekeme ambitie had om de puntenkoers in Tokio te gaan rijden. Hij koppelkoers of de koppelkoers? Ja ja, de ja samen. En hij was daar met Nikki en uh in uh in Rotterdam aan de aan het knallen. En om eerlijk te zijn, dat zie ik hem nu niet meer doen. Toen was ie een andere renner dan denk ik.

[00:14:19]

Dus ja, ook omdat ik het team verhuisd ben. Een manager. Dan verwatert dat een beetje waarmee je echt meer bezig met de op de weg rijden. Ja, nee, klopt ik? Ik ben wel uhm. Ik denk dat ik zelf in t algemeen een betere renner ben geworden sinds dat ik daar woonde of sinds dat ik daar woon. Uhm, die rijdt gewoon veel beter bergop wat je vaker doet. Man man, je hebt echter gedaantewisseling ondergaan. Dat ik wist dat je een paar kilo's kwijt was, iets bij elkaar zit.

[00:14:47]

Maar toen ik die sowieso dat strandweer heb gehad zou hebben, want dat was echt. Wanneer was dat dan verleden jaar?

[00:14:53]

Dat was helaas euh, 10 jaar geleden zo. 1000 zijn lang 12 of 13 12 13 jaar. Maar uhm dus.

[00:15:01]

Uh uhm. Waar kijk je wel eens dat soort filmpjes van jezelf terug? Nu en eigenlijk niet?

[00:15:06]

Dus dit was de eerste keer dat ik een drecht zag. Luister wel eens podcast. Ik luister af en toe als rode lantaarn, weet ik. Ja, ons, euh.

[00:15:15]

Zo nu en dan ga je eruit jongen. Nee ik. Ik heb. Ik heb er wel naar geluisterd.

[00:15:23]

En uhm uh vooral uh, die onderaan. Oh ja, sorry hoor. Heb je nog vibe?

[00:15:31]

Nou, dat kan wel iets weten. Uhm uh, d'r is een protocol en dat zegt wat drinken we?

[00:15:39]

En nou had ik een hele mooie fles Barolo.

[00:15:41]

Ja, alleen die had ik uh op de stoel gelegd, dus die was ietwat verwarmd. Dus wat drink je nu? Lauw drinkwater moet je maar. Tijd om die Barolo even op de game. We gaan hier gewoon een Barolo in camping bekertjes inschenken. Wellicht nog n. Ik heb deze jammer zijn allemaal uit glazen en weet zelf terwijl leeuwen hier maar daar zijn ze niet minder van jou lichten of verwarmd flesje wat erin schijnt.

[00:16:11]

Eentje uit de kopgroep lauw. Als het dan toch over de kopgroep hebben is de ruiten. Heb je die? We hebben. We hadden een wijn actie, hadden een korting gekregen bij wijn. Voordeel delen bestaat niet, dus wij hebben het is het exclusieve flesje. Letterlijk, want daar is het niet mee. Je kan hem ook niet meer bestellen, dus het is de gewone Beco. We komen volgende week met de met de Met een nieuwe aanbieding voor de kerstdagen zullen maar zeggen, maar tot die tijd zullen we het met deze exclusieve fles moeten doen.

[00:16:35]

Uhm. Heel eventjes terugblikken op het afgelopen wielerjaar. Hoe kijk je er op terug? Met een lekker gevoel seizoen uitgegaan?

[00:16:42]

Ja, voor mezelf wel. Uhm, t is natuurlijk uh. Iedereen weet een beetje cliché maar te keren. Heel graag was hij vergeten. Ja, euh, nee. Maar ja, als je dan weer begint te koersen dan. Dat voelt een beetje. Het voelt niet eens zo. Euh, zoals na de winter, want dan ben je echt zot van super. Gretig om weer weer te beginnen met koersen. Maar omdat je dus eigenlijk. Ik heb toen alleen Australië gereden.

[00:17:09]

Dus je hebt zo'n lange break gehad dat. Ja, toen was het. Dat was de eerste koers die gereden was. Was heel gek, maar het was toch om erin te komen of wat. Wat was een gek? Ja.

[00:17:21]

Gewoon omdat je dus zo lang niet gekoerst hebt dat je dus dat niet vergeet. Maar je. Ja, ik was m. Ik was minder gretig was dan ik dat ik in Australië was zeg maar. Uhm. Maar uhm. Komt dat ook doordat je zo lang getraind hebt?

[00:17:36]

Of ja, ik denk dat het wel mee te maken te maken had. Op een gegeven moment weet ik dat balkonnetje weet ik ook wel een beetje gek.

[00:17:44]

Uhm ja. Toen was ik wel nog heel gretig, zeg maar toen. Euh. Maar dan weet je ook niet hoe lang dit allemaal gaat duren. Kijk, je hoopt natuurlijk dat de tijd van een paar weken is, maar een paar weken winnen maanden. Hoe lang heb je op dat balkon gezeten?

[00:17:59]

Ja, in Monaco.

[00:18:00]

Uhm, ik denk euh, anderhalve maand ofzo. Anderhalve maand ik. Ik weet het nog. De laatste training die ik op de weg was, 20 april en 19 april, kwam toen terug uit Zuid-Afrika. Als ik met Chris Grijsgroen voor de luisteraar was op trainingskamp in Zuid-Afrika en toen zou leren terug naar huis gaan. Ja ja, omdat er gewoon ja. Daar was het nog wel oké. Maar ze waren bang dat als ze daar uit zou breken dan zit je natuurlijk in Europa bij iets iets veiliger dan in Zuid-Afrika.

[00:18:35]

Dus toen moesten we naar huis. Ik was. Ik was er acht dagen geweest en uhm, dus 20 april. Dus ik heb nog één training buiten kunnen doen. Euh. En dan 20 april. Uhm, lockdown lockdown tot en met 5 mei. Uhm, en toen kon ik alleen in Monaco fietsen. Toen dacht ik ja, dit wordt leuk in Monaco fietsen eindelijk weer buiten naar binnen. Binnen 20 minuten was ik helemaal klaar mee. Maar na Monaco is twee vierkante kilometer.

[00:19:04]

Dan ga je eigenwijs rondjes rijden als je drie sets wilt doen. Maar je mocht de grens niet over of in Frankrijk mocht je niet buiten fietsen. In Frankrijk mocht je mocht je nog niet buiten fietsen, dus we moesten alleen in Monaco blijven. Uhm, en toen werd ik dus ook nog aangehouden omdat ik een klein stukje ja, toen had ik aangehouden en uhm ja werd me verzocht om niet Frankrijk meer in te gaan zeg maar. Dus uhm. Maar dat was 5 mei en dus van 20.

[00:19:33]

En daarna 1. Of sorry, het is niet 1 april maar maart 20 maart 20 maart. Sorry en waarom wij niet naar huis gaan of naar Nederland gaan. Na ik dacht ik. Ik hoopte dat het niet zo lang zou duren. En dan op een gegeven moment ben je zo dat je dan denkt of nooit. Ja, dan gaat dit. Je kan me niet meer terug.

[00:19:53]

Dus uhm, ben ik daar gebleven, want de eerste twee weken was was wel ok.

[00:19:58]

Je zit gewoon zijn ritme dat je het je wilt die op die dag springt, bijvoorbeeld op de kicker. Uhm ja, dat gaat gewoon vanzelf. Hoe lang? Hoe lang per dag? Gemiddeld was je langste. Wat was je langs de 6 6 uur? Nee.

[00:20:11]

Ja Holi. Ja ja, ik heb wel wat gekke uren gemaakt. Die kicken.

[00:20:18]

Maar weet je, wat was ik? Ik was daar alleen en het enigste wat je kon doen was dus dat je als Netflix of op de bank net wanneer je ja je probeert. Maar wat? Wat? Wat de reden op Swift? Ja ja. En wat doe je dan gewoon? Die van Wereldhuis?

[00:20:35]

Het is Autopia, Utopia door de op de Swift. Ik ga hier eens rechtsaf. Ja en nee. Bedankt! Had je dan als je wel gewoon eventjes zomaar een beetje een beeld te schetsen? Had je dan muziekclip? Of als je Netflix ivette op?

[00:20:52]

Ja ik. Ik had dus mijn laptop voor me. iPad met me Netflix. En ja, dat is ook gewoon euh.

[00:20:59]

Daar zal ik gewoon net zo'n zeven en een half uur zijn. Maar ik stopte ook na 3 3 0 voor Rosemary's en na 3 uur stopt. En dan? Ik zou nu weer opstaan, maar ging gewoon koffie drinken en ik had vaak van die keek gebakken.

[00:21:16]

Of weet ik niet wat zou ik lekker eten na de Spronken?

[00:21:18]

Weer een vol awwy. Ja, dus wat ik zei dat het enigste wat ik kon doen dus geen moment was. Was mijn huis wel schoon? Ja, maar ook niet echt een rondje buiten lopen. Ik keek, was gebakken. Ja, maar ik maak je geen. Je gingen anders trainen, gingen bijvoorbeeld zesenhalf uur gingen wel, maar gewoon heeft het schema. Of ging je dan juist heel veel blokjes erin stoppen of juist heel erg?

[00:21:43]

Nou, ik daag hetzelfde uit als. Wat ik normaal gesproken op de weg ook zou doen is Uhm. De eerste dag een beetje blokjes, twee dag lang gewoon lang rustig en een derde dag weer blokjes. Op een gegeven moment switchen we dat wel naar euh, gewoon fietsen, blokjes, gewoon fietsen. Uhm, omdat het te lang ging duren.

[00:22:04]

Ja omdat omdat euh een beetje uitzichtlozer was. Zeg maar. Hoe heet het je beter gemaakt die periode? Nee, dat denk ik niet. Maar nee, ik euh.

[00:22:12]

Ik denk wel dat het euh te veel is geweest. Uhm, en ook gewoon die hele periode zelf dat je dat je daar alleen zit op dat moment als het geel maar. Ik denk wel dat het me niet heb geholpen. Euh, voor de tour denk ik. Hoe? Euh, toch nog heel even af. Toch even terug naar die situatie. Je hebt een appartement daar in Menen. In een in een flat. Ik persoonlijk zie ik. Die heb ik in mijn appartement.

[00:22:37]

Ik heb een duplex appartement, dus boven slaapkamer en beneden woonkamer en een keuken. Mooie eentje. Ja dus ja, dan moet je wel echt helemaal locog.

[00:22:48]

Nou ja, de eerste week gaan nog wel, maar op een gegeven moment ben je ook gewoon overbelast.

[00:22:52]

Je hebt last van je rug, van je knie, van ja. Van alles wat wil. En omdat het dus ook uitzichtloos is. Je weet niet hoe lang het nog gaat duren.

[00:23:00]

Het kan zomaar nog 1 m nog twee maanden duren, maar het had ook twee weken. Natuurlijk ben ik toch benieuwd waar. Ja, ik zou gewoon een huisgevel gereden zijn ofzo. Ja, midden in de nacht weet ik veel gewoon wegwezen hier.

[00:23:12]

Ja ja, ik heb er eigenlijk op een gegeven die me niet mogen meenemen verwacht ik gewoon. Oké. Ik moet het hier uitzitten.

[00:23:18]

En dat er twijfel is en natuurlijk ook niet. Het kost ook energie en zal wat bevatten. Ik weet van Sagan is naar Slovakije gegaan denk ik. Het zou misschien raar, maar je hebt niet onderling daar een beetje contact met zaken en heb ik sowieso niet nee, maar weet ik veel dat je met de inmiddels groep zeg maar. Daar zaten ze allemaal hetzelfde schuitje. Of Martin met andere keuzes. Ja, Kwiatkowski was euh. Was daar nog. Uhm vroem ja uhm Wout ook volgens mij.

[00:23:46]

Ja maar Wout.

[00:23:47]

Nieuwe manier van bouwen inderdaad. Maar dat is Wout. Wout van Aert. Iedereen jong. Uhm. Volgens mij was die hem terug naar huis. Guy en Luc waren allemaal terug naar huis. En volgens mij puccio ze ook nog in euh Monaco. Ze waren ja, we waren nog wel met de met wat mensen, maar dus dus ok.

[00:24:10]

Dus dat is de. De echte losbol. Een periode waarin je twee weken wel redelijk euh. Creasy werd.

[00:24:15]

Nou ja, op nog geen moment zat ik en moest ik gewoon anderhalf uur wachten voordat ik de supermarkt in mocht. Ben je wel dat soort gekke dingen?

[00:24:21]

En ja, dat de dat helpt natuurlijk niet.

[00:24:25]

Hoe is nu daar eigenlijk? Vergelijk met Nederland. Uhm ja, daar is op zich wel oké. Er is alleen een avondklok. Dus om acht uur sluit alles. Maar restaurants zijn nog open. Dus als je naar een restaurant gaat, dan krijg je vrijstelling om tot tien uur naar huis te gaan. Ook omdat Uhm zei de zijne hoogheid dat ie in topvorm achter moet binnen zijn eigenlijk.

[00:24:47]

Uhm ja, ik denk het wel. Ja, hij kan overdag gewoon trainen. Ja kan gewoon over krachttraining. Wel met euh, met ook vrijstellingen van ja en nee. Je moet wat papieren invullen, maar ik ben nog niet aangehouden daar. Uhm. Dus ja, dat euh. En dan die avondklok tot een uur of zes zondagochtend.

[00:25:06]

Dus dat is hoe. Ik ben benieuwd hoe zouden delen van drie jaar terug dit getrokken hebben? Want nu lijk je weer lockdown. Ja nu. Nu lijk je me daar best wel ja.

[00:25:18]

Nou ja, ik kan ook maar al te graag een stuk jonger. Weet je wel dan? Euh. Zeker in in je in je periode dat je geen wedstrijden hebt. Dan ga je eventjes maand met vrienden of een biertje drinken of vanuit de stad. Maar dat is natuurlijk ook allemaal gesloten. En ja, ook deze periode nu eventjes in Nederland. Je kan ook niet zien hoeveel je normaal gesproken. Ga jij even naar restaurant of of naar de kroeg?

[00:25:40]

Of hoe weet ik het wel? Want zo herinner ik me jou wel. Zeg maar als gast. Ja waar zowat alles over hou van jou uit delen die je een vacuum internisten zijn nog wel steeds zijn hoor.

[00:25:53]

Maar ja, nu moet je even maar gewoon met de middelen die je hebt. Je kan er wel goed. Ja, daarom vind ik ook knap dat je daar zo goed mee om kan gaan. Want ik herinner me Willem wel als een jongen. Nou ja, die ging wel eens een stap. Die gingen wel eens op stap. En euh, ik zag jou niet. Zeg maar 6 weken lang 6 uur per dag op Swifts zitten. Nee, maar in de dagelijkse praktijk in Monaco.

[00:26:12]

Nee dus. Dat is wel ergens een switch geweest van euh.

[00:26:15]

Ja ja, ik moet wel zeggen van van richting het wielrennen met oogkleppen op zeg maar.

[00:26:20]

Ja nee klopt. Ik ben wel. Uhm ook Sensi ik dan bij Sky kwam is alles wel een stuk professionele voor mezelf geworden. En ik denk dat je op dat niveau dat ook wel moet moet doen om om echt op een op de topniveau te rijden. En ben je daarbij een mooie gestimuleerd door de ploeg om dat te doen? Of komt dat meen ik echt van mezelf?

[00:26:39]

Want je wil ook gewoon bewijzen aan de ploeg dat je dat je erbij hoort en dat je bij het Real Madrid van dure.

[00:26:45]

Dat je wel. Nou ja, ja, je wil gewoon, je wil gewoon het beste laten zien van jezelf. En uhm ja, misschien heb ik dat wel te graag gewild door zes uur op Swift rijden. Ja, zo kijk ik. Ik wil um eerst nog weten of er dingen zijn die je volgend jaar die je dit jaar geleerd hebt door die lockdown na te gaan. Zijn er dingen die je anders gaat doen? Die lessen die je meeneemt van dit jaar naar volgend jaar, bijvoorbeeld in het trainingsopbouw of het gebruik van.

[00:27:17]

Gebruik je van je kikker of weet ik veel?

[00:27:20]

Ik ga me quick in ieder geval wel minder gebruiken. Beste bananen, broodjes heb ik. Dat ik het wel leuk vind om te koken of dingen te bakken. Nee ja, wat ga ik meenemen? Ja, dat is een beetje.

[00:27:35]

Ja, het is natuurlijk niet echt een opbouw periode geweest die je nu in april hebt gedaan. Ik. Ik ben dan eigenlijk in één stuk doorgegaan en heb wel effe een beetje rust genomen. Maar uhm, ik heb wel geleerd dat je dat dat zegt, maar niet echt je je. Je zou me voor deze periode ook niet moeten moeten pakken om gewoon door te blijven trainen. Maar natuurlijk spring ik wel af en toe de fiets op, maar dat is gewoon dat ik het leuk vinden.

[00:27:59]

Maar ik heb wel gemerkt dat mijn lichaam welverdiende rust nodig heb, want je bent aardig in seizoen gegroeid zoals in grotere staten jaar. Kun je echt jouw interviewtjes al weer eens doorlezen? Dan denk ik nou ja, ik denk dat.

[00:28:12]

Ik heb me nooit echt Renny gevoeld om uhm te koersen. Vanaf de eerste koers zeg maar. Dus Occitanië. Uhm, en die koers zit ie. Ik voelde het gewoon niet. En eigenlijk pas na de tour is dat een beetje gekomen met het WK en dan dan Vlaanderen en de Vuelta dat dan ging het een stuk beter. Is gewoon goed toch? Vlaanderen? Ja ja, nee, dat was gewoon goed. Maar dat gevoel had ik zeker niet voor de Tour.

[00:28:37]

En en en die en die etappe koersen daarvoor.

[00:28:40]

Wat was je beste dag dit jaar? Uhm ja, ik denk wel Vlaanderen. Ja ja. Ja ja. Dat is ook gewoon het gevoel op de fiets en het WK had ik ook wel een goed gevoel. Maar Vlaanderen was euh ook omdat je daar dan weer een top 10 plek krijgt. Dat is altijd altijd. Gaat toch lekker.

[00:29:01]

Maar vinden we nog over toch lekkerder als je als afvaardigt van opgroef Pittomvils 15b? Nee, nee, ik weet zeker. En ook gewoon een manier. D e. Ik was er gewoon niet bij, zegt Wayne. Uhm ja, ik had. Ik had die kleinere course, kleinere koers. Ik had die koers daarvoor overgeslagen met Talence Pijl en Gent-Wevelgem. Gewoon om eenmaal te focussen op 1 op Vlaanderen. Roep bij een Amstel na, dan gingen die dus niet door.

[00:29:27]

Uhm, waar ik in die vrijheid krijg. Gelukkig ook van de ploeg dat ik denk daar wel kunst voor die koersen ben je wel echt kopman toch? Maar Inias of.

[00:29:35]

We hebben niet echt een kopman, maar iedereen uhm heeft min of meer vrije rol. Dus eigenlijk gewoon doen wat je wil. Ja, het is iets. Zijn we dan allemaal kopman of zijn we allemaal vrije renners? Ja. Nee. Maar ik vraag me af weet je wel? Dan zit jij Vlaanderen erbij in Vlaanderen en je bent echt wel goed in orde. Je wordt achtste. En dan zie je Van der Poel en Van Aert rijden. Ja en ja, wat doet het met je?

[00:29:58]

Ben gefrustreerd denk je van. Nou weet je wel wat? Jij wil ook een coureur als zij de komende jaren slim spelen. Straks gaan niet te veel ruziemaken zoals vergeten. Ja maar wel jongens, ik wil ook winnen. Maar ja, dan daarop Job. Tuurlijk, ik snap dat je nou woma in Gent-Wevelgem na verneuken. Ze testwagen is natuurlijk gewoon maar eens in Vlaanderen hadden ze er dus snel van gehoord. Ja en je bent echt goed en je wordt achtste.

[00:30:23]

En ja, ik vraag me af want ja, jij bent de winnaar. Allemaal bij de amateurs hoor je koers per jaar zeker?

[00:30:29]

Nee, dat is ook zo. Maar ja, soms moet je ook gewoon je je meerdere erkennen dat jongens beter zijn. En maar je zag ook aan Sagan een paar jaar geleden die dieren natuurlijk ook alles op een hoop en het ene juist niet. Uhm. Dat hopen dan. Maar ja, nu steken ze daar gewoon met kop en schouders bovenuit. Dus je accepteert het. Ja, en dan hopen we op een super goeie dag.

[00:30:52]

En dat zei je na te verminderen dag hebben. Het zijn er twee en ja daar. Daarachter zitten grotere groepen Nadarkhani en verliep met 3 1. Ja, lekker dus dat het. Het zijn de drie sterren in de daarachter zit een groep harer waar wij onderdeel van maakten.

[00:31:10]

Ja ja, ik moet gewoon echt op die superdag hopen. En dan maar hopen dat zij iets minder een superdag hebben. En dan euh ja, dan kan. Dan hoop ik ooit nog eens een keer of te winnen over of een woning bruinige. Maar het is niet zo dat je dat je daar anders voor gaat trainen. Zeg maar nu richting de klassiekers omdat je je bent. Natuurlijk een hele belangrijke pion. Baelskaai in de Tourploeg, zeg maar nooit. Op gegeven moment ben je tot ik als we gaan uit van een normaal jaar bij tot de klassiekers bezig met met dat.

[00:31:41]

En dan ga je daarna naar de Tour of ben je al in december. Nou, ik moet. Zeggen De eerste twee jaar was train ik eigenlijk hetzelfde als als die andere jongens um die echt aan het trainen waren voor de tour de force.

[00:31:55]

Geraint Thomas en Chris Froome, maar de afgelopen jaren echt wel in de winter en gewoon specifiek getraind. Uhm, en omdat ik dat ook gevraagd. Omdat ik wel het gevoel had dat ik iets miste in de klassiekers en dus in een euh downer. En daar ging het, al ging het al best wel goed. Had ik wel echt het gevoel dat ik die korte inspanningen beter beter onder de knie?

[00:32:20]

Ja, heel euh.

[00:32:21]

15 miljoen Willunga Hill, maar ook die andere aankomst. Stilaan niet kookschool. Maar hij wil Stirling. Bedoel je die? Nee ook niet? Uhm, maar gewoon wat kortere, steiler, kortere stijlen. Daar zat ik, terwijl ik misschien ook top10 zeg. Maar ja en dus ja, ik had wel het gevoel dat dat vandaag wel anders getraind.

[00:32:43]

Ja van tot april, maar ja gewoon. En dan toch.

[00:32:46]

En dan toch even de hamvraag willen. Als je, als je zou weten dat je geen grote ronde zou rijden en het 100 procent op dit soort koersen mocht dan mocht verrichten, zou je dat anders doen.

[00:32:59]

Ik richt me dus vanaf nu vanaf deze periode tot aan april staat gewoon in teken voor de klassiekers. Uhm, en dan heb ik mijn oog op de tour zeg maar. Dus het is niet zozeer dat dat als ik weet dat ik geen grote ronde zou rijden.

[00:33:13]

Dat ik dan in juli voor de Ronde van Vlaanderen. Volgend jaar gaat de muur van pijn.

[00:33:19]

Doet u het doet daar geen concessie? De trend gewoon voorbij.

[00:33:24]

Zie bijvoorbeeld aan een Wout van Aert die je hebt. Focus tot en met april op de klassiekers. En dan doet ie je nog meer mooie dingen in de Tour. Dus ik denk niet dat dat hoeft te steken, maar ik denk wel dat t steekt. Als je dus te veel gefocust ben al in in november en december. Met het trainer voor langere uhm, langer bergop rijden. Ja dan gaat het wel steken natuurlijk. Ja, ik ben blij dat ik dat dus toen heb kunnen discussiëren met de mijn coach.

[00:33:54]

En ja, daar hebben we best wel euh, wel goed aan gewerkt deze winter, maar dat mocht niet. Mag niet zo zijn. Hoe? We zijn eny vergeten. We hebben nog nooit op een fatsoenlijke manier zowel een passieve agenda van deze podcast geïntroduceerd. Gaan we toch nog even doen voor de mensen die honderden jongeren stenen hebben gelegen? Delen van Balen. Daar kunnen we ook nog een halve eeuw een halve eeuw terug beginnen. Rutten, 21mei, 92 jonge Gozelo.

[00:34:21]

Ja ja. Werd zowel bij de junioren als de nieuwelingen tweede op het Nederlands kampioenschap tijdrijden tijdrijden. Kon via Rabo Continental tot 2013 een nieuwe naam en Team Kennedy Garmin tot 2017 in 2018 terecht bij het grote Team Sky met de belofte Nederlands kampioen tijdrit op de weg 2004. Eindwinnaar Ronde van Groot-Brittannië 2008 Nederlands kampioen tijdrijden won in de Herald Sun Tour. 2009/10 Critérium du Dauphiné euh. Euh. In 2015 vierde in de Ronde van Vlaanderen. Zoon van oud baanwielrenner Mario van Baarle en oud baanwielrenster Renate De Haes.

[00:34:56]

Sweet Lake City Cycling Superstar. Yes, yes, yes! Willem van Baar. Er is er ooit trouwens. We gaan nu even terug naar de kleine Willem van Bruille. Een optie geweest dat jij gewoon lekker ging voetballen of er op, voor of na of net voordien in het hockey. Dat kan echt niet.

[00:35:15]

Ja euh. Nee. Nooit voetbal. Uhm, omdat dus allebei mijn ouders fietsten was dat eigenlijk de eerste sport die ik ging proberen. En dat was meteen raak. Tenminste, ik ben begonnen bij Uhm met BMX'er Anthoni van de Hemel. Glan zeker hé jongens zeker? Daar ben ik me een beetje buitengesloten. Ja, schrijf je in uit te zitten. Alleen, ik betaalde Gardiner geen lidmaatschap. Ik ging gewoon onder het hek door.

[00:35:47]

Nee, maar wij waren super fanatiek waarin je heel, heel, heel Nederland door om wedstrijden te rijden. Dus ja, daar. Daar is allemaal begonnen op de Vleminck clan BMX'er.

[00:36:00]

Ja, hij is die niet meer daar. Nee, nee, nee, er zijn nog appartementen. Ja, daar staan maar appartementen. Nu krijst het stadshart. Jonge expansie is de nieuwe tijd net wat u zegt en al vrij snel de overstap gemaakt naar waar. Als je welke wielerclub zat je dan? Als je hier in de buurt?

[00:36:18]

Ja, we gingen eerst naar. Dat is wel een eind weg. Delta Spijkenisse. Omdat de vrienden van mijn moeder euh waren daar Lytton, gingen wij daar ook naartoe. En daarna zijn we bij Ahoy Ahoy Rotterdam.

[00:36:34]

Nu zagen we van Rob Trip. Maar er is ook genoeg, want je moet daar bij SS Rotterdam. Zo ja, een mooie groep. Nee, hard hoor, jongens staren en. Toen zijn we naar 11. Ben ik naar Risto Cycling in Pijnacker gaan? Uhm ja, jammer dan wel geen club hoor. Maar ik zou. Ik zag een interview winnen met je met je oude coach. Euh, wie koos die ergens? Ja. In een interview om je winnaarsmentaliteit.

[00:36:59]

Je bleef altijd sprinten tot aan de meet en later zei die ook nog eens. Het was geen trainingsbeest flink, maar twee dingen had ie wel. Talent en wilskracht is dat. Is dat vat dat goed samen. Waarom jij zo'n goeie wielrenner ben als dat je bent?

[00:37:14]

Ja, vroeger vond ik trainen niet leuk. Was trainen omdat ik moest trainen en niet omdat ik het leuk vond. Tenminste tien nieuwe fietsen. Leuk, maar het trainen daarvoor voor je minder leuk. Mag ik dat illustreren aan een quote voor diezelfde man? Je kunt me maar als ik vroeg of hij op de fiets van Scheveningen naar huis nog een rondje ontduikt naar de buik, dat zal je altijd. Hoezo ben ik toch in vorm? Ik ga niet over mijn vorm trainen, maar won toen meer dan twintig wedstrijden bij de junioren, dus die waren waar.

[00:37:44]

Wie waren wij om te zeggen dat die niet goed was? Het ging allemaal heel makkelijk en misschien is het ging hem heel makkelijk af. En misschien is het daarom ook wel beroeps geen goeie beroepsrenner geworden. Een goeie tegensprekende gaat gewoon niet over mijn vorm trainen. Ja ja, herkenbaar. Ja, ja, de het was mooi. Ik liep toen stage bij US, waar hij me TNO of TNO en Uhm ging zijn. Ja, ik weet het, want is is een Ierse club toch?

[00:38:13]

Ja.

[00:38:14]

Ik was dat wat ik moet zeggen. Ik weet niet precies precies waar ik zat dan op de. Ik werd afgetekend na enkele weken weggeweest. Een keer op de fiets, heen en weer recht op de Hajer afdeling liep metastase.

[00:38:29]

Uhm. Ik deed een juridisch medewerker H. Het Idee College Zoetermeer. Jaja, zeker weten. Uhm, dus ja en ja, hij was dan mijn ploegleider bij de barriers door toendertijd. Uhm en hij zei ja nee, ik kan er misschien wel wat regelen. Wij hebben onze bek.

[00:38:49]

Het ging om een fiets heen. Misschien zal zijn 50 minuten ofzo en na daar een hele dag en dan op de fiets terug. Uhm. Maar ik heb niet het idee dat ik daar veel te veel heb gedaan zeg maar en bouw. Om met je te ommetje ging je ook het ommetje. Dat was ook teveel. Nou ja, daar voegt ie dan wat anders.

[00:39:08]

Dan ga je sowieso terug naar huis voor de lange vakantie kijken, kijken, kijken. Maar ik ben altijd, ik ben nooit nooit over te gaan. Maar ja, maar nu is dat dus totaal anders. Dan lukt alles. Dat zit je sessie en twee keer afstand al om 6 uur en in het zonnetje zonder dat op een gegeven dat het zo erg dat ik was vergeten in te smeren.

[00:39:37]

Ja heb ik wel gevoeld de volgende dag. Ja, dan word ik goed verbrand. Maar uhm nou ja dat. Nu is dat wat totaal anders. Nu ben ik echt een liefhebber van fietsen. Nu vind ik het mooi om te fietsen, zeg maar. Kijk, ik spring graag de fietsen op en eigenlijk door weer en wind. Wel ja. Ben je een euh? Train je? Train je veel? Zeg maar veel. Zit naast me iemand die je die die.

[00:40:01]

Dat is een man van de kilometer. Zeg maar jouw weerstand. Ja, Achttiendaagse kilometer per jaar. Waar is dat? Is dat zo? Is het?

[00:40:10]

Ik kijk nooit naar een nieuw reglement, maar ik doe het wel veel. Uria. Ik uhm, waar ik ik in jou omdat ik natuurlijk mijne. In Monaco wonen zijn de kilometers. Als je zes uur doet dan 1 je vragen 27 gemiddeld ofzo. Ja, dan rij je 6 27 gemiddeld. Dus ja, dan zijn die kilometers. Als je je zes uur doet, dan heb je soms wel 200 kilometer. Als je als je een beetje doorrijdt.

[00:40:37]

Ja, daar ga je door. Ja dus. Uhm nee. Traint veel. Je bent iedereen wrjb. Ben jij iemand die? Uhm zeg, maar ook omdat ik gewoon leuk. Ik vind het gewoon leuk om dat. Dan kom ik thuis en ga lekker.

[00:40:49]

Zes uur of 5 uur weet ik. 6 uur is toch lekkerder dan 5 uur vielen niet bij. Ga je? Ga je weg met een plan of ga je soms ook maar gewoon lekker rijden? En je ziet wel hoe de benen zijn en dan pas je de training op aan wat voor type?

[00:41:02]

Uhm ja, dat denk ik altijd dat ik dan euh weg ga. En dan als ik me dan niet goed voel, dan pas ik meteen aan, maar dan vaak. Dan doe je gewoon wat je moet doen. Ja, en dan nog wel een uurtje extra ofzo. Weet je wel dat? Euh. En ja, maar we krijgen natuurlijk wel een plan van euh van de coach. En het is nooit een probleem om een uur om een uurtje extra te doen, zeg maar.

[00:41:23]

Zolang het allemaal maar binnen de perken. Ja, het is niet zo dat we een uh een uh een oefening extra doen.

[00:41:30]

Wat ik zou zeggen je. Hoe ben jij dan? Nee, beter ook weer niet zo gewoon een voet nemen. Kleine bellen. Nou, laten we niet meteen. We hoeven de draad niet op te pakken. Laat. Laten we die meteen maar eventjes op tafel gooien. Heb jij iets van de Bettel gehoord tussen Lourenço van de bende gehoord? Ja ja. 9 januari 9 januari Egmond, Pier Egmond. Dan gaat Egmond Pier Egmond niet door. Maar we hebben besloten we gaan gewoon sowieso die dag rijden en we mogen een ploeg van het is of een koppeltijdrit of mijn trio zijn.

[00:42:04]

Exact trio's doen, trio's, trio's mogen uitzoeken. Ja dus. Thomas die begon meteen te brullen. Die billen. Sebastian Langeveld is een ploeg en kan heel strak zijn. Oud ploegmaats. Ik dat je over wordt gevlogen of alleen moet ie wel fiets regelen. Ik heb geen kijk, ik heb gestrand.

[00:42:21]

Fiets. Ja, dat materiaal zal wel Drempt voor jou. Ik geloof dat dat in jouw geval wel geregeld wordt door teambazen, maar ik denk dat u dat wel even surft. Moet er van de strandrace rijden? Maar we gaan naar zee. Maar het mooie is, want ik merk dus nu bij mijn vriendengroep zelf dat. Euh, dat zijn allemaal kleine Bartelds aan te ontstaan tussen gasten die elkaar op een strand of gewoon op het strand die dag op het strand.

[00:42:47]

Ik hoop eigenlijk dat er in heel Nederland van die Bartelds ontstaat. Maar zeg maar. Ja hoor, ze zouden bezig zijn met materiaal bij Jan Schilder die hij heeft. De eerste twintig jaar heeft ie niks uitgegeven aan fietsen. Ik begon me opeens te eprv welke banden moet bestellen en euh. En Frank van Rooij heeft het nieuwe Specialized Seuss Koers weggehaald. Ja, echt een dik ding dus. Die hebben een bettel onderling. Ze zijn allemaal Berteloot. Ze zouden ontstaan.

[00:43:09]

Dus misschien dat we daar wel. Dat lijkt me 9januari. Bettel. Ja Bettel, dan gewoon betalen. Bel je 3 beste de twee beste vrienden. Zorg dat je je één na beste vriend vijand van maakt. Ja precies. Oh, lekker zelf bepalen dus in welke gemeente. Hij mag het lekker zelf gaan. A-segment op het strand maken? Ja, en daar kan iedereen tegen elkaar betalen. Ja, en dat en dat segment, dat moet nog even kijken of dat vanaf het centrum van Egmond gaat, of het wel een beetje finale dingen.

[00:43:37]

Ja daar op. Ik heb Nikki ook al warm gemaakt. Willen weten. Weet je tegen wie die top gaat? Als ik ga even mee. Weet je van tevoren. Stel je voor dat jij nou eh Niki en Tom regelt en erna, Langeveld, Emme en billing.

[00:43:54]

Dan heb je wel Sune en redelijk beter. Ja, dan moet je nog maar zien dat je het wiel gaat houden voor de luisteraar. Voor de kijker, want we maken een film van een heel aantal bestaande Tiene cameraploeg op strand. Voordeel voor de kijker is dat fantastisch of of het voor jou.

[00:44:14]

Al moet ik zeggen ik heb laatst met Thomas gefietst en hij was wel van jou onder de indruk.

[00:44:19]

Ik kom toneelschrijver, een beetje puinwaaiers, schulden en da's altijd goed. Hij stopt niet met fietsen, die jongen. Nee, die blijft Gundobad als die 50 is komen gewoon Fondo gaat. Maar ja, als je als je het leuk vindt toch mooi is. Het mooiste wat er is dat wel. Uhm, ok.

[00:44:34]

Dat is de bettel. Dat is de kleine BMX baan en me talent dat langzaamaan ook begon te trainen. Ja, toen ging jij ervan. Euh Garmin ken eendeel. Zeg wat goed. Toen ging jij naar Sky Slipstream. Ja, toen ging de SQKA.

[00:44:50]

Ja nou, eigenlijk was het zo dat uh ik had bijgetekend bij US. Bij Drapac deel toen. Uhm. En toen hoorde Uhm in augustus, op de dag voor Uhm. De Bretagne Classic. Dat dat de ploeg daarmee ophield was geen geld meer ofzo.

[00:45:07]

Nee dus. Dus voor mij, de sponsor drukte toch het geld eruit. Dus ik had dus getekend voor FOK! Ik had twee jaar bijgetekend bij de ploeg en uhm, en toen stonden we eigenlijk allemaal naast die tijd met die Kraut funding.

[00:45:20]

Weet je nog wat? Toen was het team zeker, dat zou best kunnen. Maar toen zijn ze gaan. Kraut, Wolters. En dat heeft ie toen. Vandaar dat ik. Dat heeft. Heeft ie wel gered? Uiteindelijk? Uhm. Maar ja, ik was uh wachten denk ik.

[00:45:32]

De enigste die je die toen vrij snel groepeerden heb je snel gehad. Maar volgens mij was dat was al lang interessen van ja dan was Brailsford zelf ja, ook al die keren daarvoor.

[00:45:42]

Uhm. Ook voordat ik tekende voor voor. Voor Kendal toen uhm. Was er ook interesse. Dus ja, dat was altijd contact. Nu uhm. Toen ging het echt supersnel.

[00:45:53]

Voorstellen hoe dat gaat. Ik krijg dan eerst een mailtje van de ploeg. Uh diepholt, ja, die foto zet je wel af. Ik heb zo'n mailtje al een keer gehad van Rabobank. Oh ja, weet je wel dat je?

[00:46:03]

Ja ja, inderdaad, er was ik in de zaak bij de opleidingsploeg. Ja, oh nee, ze hebben gekregen. Ja, dat je denkt o nee daar. Het eerste wat je doet is natuurlijk je manager. Dus ik denk dat jij van Martijn of Eelco Berkhout je Jez hebt gebeld, zeg maar.

[00:46:17]

Nou ja, ik was toen met Langeveld en euh Vanmarcke daar. Nou, toen hadden we een gesprek met met Martijn Berkhout. En uhm ja, toen zaten we met z'n drieën naar US Open Kamer en met Martijn aan de telefoon die je daarvoor allemaal ging uitleggen hoe het moet. Dat zou gek, want ja, dan ben je ineens elkaars concurrenten in de markt. Ook een beetje. Maar hij heeft van tevoren ook 3 3 ploegen afgewezen. Nou ja, precies.

[00:46:45]

Terugkomen, dat is heel. Het was een hele gekke situatie natuurlijk, maar voor mij pakte het pakte goed uit, want Dave die Dave Brailsford die hij mag bijstaan, die twijfelde.

[00:46:57]

Sir David, die twijfelde niet. En die euh ja, het was eigenlijk binnen no time geregeld in de gaaien van Jonathan Hippy wrappers. Maar Dave Brailsford? Hoe is dat al? Euh, Terwagne en euh ontsnapt? Ja ja, de overstapje. Nou ja, devis. Euh. Heb je de ene kant van het spectrum? Ja, lekker eigenlijk. Heel even uit Johnathan foto's en ben bij Brulez maar John een te schetsen. Ik heb toevallig een boek gelezen.

[00:47:26]

Dat is. Dat is een renner geweest die in de jaren negentig gewoon goed was. Maar euh, ook in die apartheid. Maar eigenlijk wel vrij snel genoeg van had toen gestopt is en een juniorenploeg begonnen is die is uitgegroeid tot wat het nu is. Met als eigenlijk grootste grootste Essed toen toentertijd van dat soort. De klimteam waren dus toen Houttuinen ging rijden was het iedere maand testen in het ziekenhuis. Ja, dat was een beetje de start van US Slipstream.

[00:47:56]

Nou was Maecenas niet Maaskant. En euh daar. Dat blijft natuurlijk de ploeg die van alternate Freezing met Lachlan Morton en de mannen die Kenza rijden. Of Mound volgend jaar dus de de vrijbuiters ploeg waren, maar waar je waar je dus een gekke snor mag hebben? Ja, dat weet ik veel. Brulez behalve dat is wel. Dat is dan de Engelse, de surreëel, de. Dus de ploeg die alles volgens Naya protocollen doet, trainen doet en daar C-Zero het erg.

[00:48:31]

Want volgens mij heeft Dave als je dus een pak uitrekt. Ook her en der een tattoo zetten, zeg maar dat iemand in heeft gezet. Ik heb liever katten zonder ze kleren gezien weken voor me. Ik heb me, voel het. Het zijn het zijn die Engelsen dat en dat blijven Engelsen blijft straatvechter bij wijze van spreken. Dus hoe iets is dat verschil zo? Want bij het forceren twee kanten van spreekt gaat van aanvallen van volledig links naar volledig rechts.

[00:48:59]

Ja ja, euh ja.

[00:49:01]

Is toch wel een beetje een beetje uitleg in Davis. Euh ja, die weet wat ie wil en die heeft z'n zaakjes bijzonder goed.

[00:49:10]

Goede woorden van alle twee.

[00:49:12]

Wootton is een beetje ja, iets iets losser in bepaalde dingen. Uhm devens ho bijvoorbeeld. Sommige jongens die. Die hadden ook helemaal geen contact met met zeg maar. Ja Dvty is echt super nauw betrokken bij alles. Eigenlijk dus bij wijze van spreken. De mechanicus. De de de verzorgers. Ons euh. Die is zo nauw betrokken bij alles, ook vanaf het moment dat de koersen weer begonnen is. IE denk een week thuis geweest, in totaal anderhalve week tot tot aan het einde van de Vuelta.

[00:49:45]

Hij is alleen maar bezig geweest met die ploeg en alleen maar ja bij ons geweest zeg maar. Dus dit is wel echt zijn, terwijl je bij Johnathan de verhalen weer uit het peloton hoorde. Die was op gegeven moment een vliegbrevet aan te halen ofzo. Tof of nu eindelijk op de Tour. Dan was ie weer een tijdje niet die wat hij die was toen hij voor zijn helicopter view een boek geschreven.

[00:50:06]

Ja, maar die was dan in de Tour. En dan euh ja. Was Yolanthe? Ja, die zelf een weekje op op kop op Wayne.

[00:50:12]

Die hebben we bij proever Pavel Amide in de Tour. Weet je wel?

[00:50:17]

Nee, maar hij was er in Frankrijk en hij was eerst een paar dagen in de Tour en dan was ie eventjes naar wijnproeverij en weet je waar dat. Dat zou je D.F. Niet snel zien doen, zeg maar. Maar je werd wel getraind op foto's. Ik werd wel getraind. De foto's als één van de weinige soorten uitverkoren positie is dat volgens mij bij die ploeg als je maar als je je beter, beter en op gegeven moment gaat foto's je trainen?

[00:50:39]

Nee, maar ik was de eerste zegmaar renner die hij hij ging trainen. En dat was wel euh. Dat is wel gek als je bazen ineens je renner ook wordt. Maar in principe was het dan minder gaat dan vroeger. Hetzelfde natuurlijk.

[00:50:57]

Nee, maar het was. Ik trainde super graag met hem. Manager daarin was die wel echt super.

[00:51:01]

Beschreef die echt? Echt een training? Dan moest ik uitprinten. Meenemen? Nou ja, bijna wel. Uhm. Nou dan moest ik uh uh vijf uurtjes en dan 335 wat dus Chasan gemiddeld thuis komen weet je zo. Zo specifiek?

[00:51:18]

Ja of euh ja, dan had ik in het eerste uur. Dan moest je zoveel sprintjes doen. 2E moest je deze blokjes doen. Een uur zoveel blokjes zijn ze wel echt.

[00:51:27]

Tajine men elke dag contact. Elke dag 1 na elke training. En als ik dan in zo'n lange training net iets te hard had gereden, dan was het niet de volgende keer 10 wat minder. Of er was wel echt. Daar was ie echt super mee bezig toen. En dat, euh ja, dat is wat. Waar ik me altijd afvragen of er Brailsford is Zidan uhm, hoe betrokken is die in zo'n Tour? Of is een in een grote ronde met met met met team strategie, met tactiek?

[00:51:55]

Hij heeft euh, de de stoere. Voorin. Dus hij is wel eisen. Duel tussen zegmaar. Maar hoe in hij? Hij zet niet de lijnen uit voor de koers, zeg maar. Hij zal ongetwijfeld meteen met de ploegleiders wel euh uhm zitten voor elke etappe om om dingen te bespreken. Maar het is niet dat hij dat overbrengt in in de bus. Wat was? Wat was de grootste zeg maar choc in de. In de ene in de hoofdstad van Kenneth deel naar scare inhield dat dat eigenlijk alles gewoon zo goed is geregeld.

[00:52:30]

Uhm, je komt bij elke koers kom ik gewoon weer nieuwe mensen tegen. En uhm, zoveel mensen ook. Euh ja, het is gewoon allemaal.

[00:52:41]

Op een gegeven moment weet je gewoon niet meer wat een persoon doet om omdat die. Maar ja, als je dus niet met nieuwe mensen binnen tegenkomt, dan merk je wel meteen dat die mensen weten wat ze doen. Jaja, dat wel. Het is niet dat je weekendhuisje. Heb je weer een nieuwe? Nee, dat is geen issue. Soms had ik dat wel. Ja, jij bent ja en nee, we staan hier uitkleden.

[00:53:09]

Nee, nee, dat is het totaal niet. Maar voor iedere taak is iemand. Ja, echt. Noem het op, want ze hebben iemand die t in de tour bijvoorbeeld. En is daar gewoon een verzorger mee die alleen maar de was doet en alleen maar de bidon invult. Weet je wel. Die hebben gewoon zes verschillende acht Marsmissie. Zo ja, is dat eigenlijk een eigen wasmachine? Ik. Ik heb een vraag, want ik heb natuurlijk gelezen van Brailsford dat die zijde tijdens de Tour.

[00:53:37]

Volgens mij was dat al. We zijn ingehaald door andere ploegen. Zoiets zijn die van jou hebben. Wij waren altijd koploper. Ze nog eens moeten zijn naar hun morfisme is ons voorbij, zegt Macula. Ja, qua aanpak, qua sirens weten. Concurrentievoordeel? Ja, precies. Euh. Maar ja, we gaan veranderen. Of we moeten veranderen. We moeten. We moeten weer vooruitkijken in plaats van op onze leeuwen. Heb je al dingen gemerkt de laatste maanden?

[00:54:06]

Nee, eigenlijk nog niet. Nee. Uhm eigenlijk? Euh. I. Hij vond het wel mooi. De manier van koersen in de Giro. Dat wilde die graag. Meerdere in gaan brengen. Dus echt meer aanvallen en dat soort dingen. Maar voor de rest. Uhm, eigenlijk nog niet. Maar ook omdat het seizoen natuurlijk net voorbij is. Dus ik denk dat ze dat nu allemaal goed en wel. Daar gaat wel iets komen. Dat idee heb je wel.

[00:54:32]

Of denk je nou ja, ik denk als de as. Als we blijven doorgaan zoals we de afgelopen vijf, zes jaar hebben gedaan, dan. Dan ga je achter je lopen. Dan komen er nog meer ploegen je voorbij, zeg maar. Dus dan moet er wel iets gebeuren. Willen we? Willen we weer US Congress die voorsprong pakken? Hoe was de sfeer in de Tour vergeleken met. Nou ja, je hebt ze altijd gewonnen zeg maar. Ik bedoel, je bent verwend van geweest toch?

[00:54:58]

Ja ja ja, ik heb het jaar daarvoor zeg maar in de winnende.

[00:55:02]

Nou nou ja, uhm dus ja, dat was wel een iets andere sfeer dan dat ik dat jaar zeg man. Gewoon omdat je voelde. Maar al vanaf Dauphiné waar bijna al natuurlijk niet voor was en geen enkele US. Chris werd thuis gelaten, niet op het niveau waar ze moesten hebben. Dus je merkte al dat er een beetje onzekerheid was natuurlijk. Uhm, dus ja, dat is natuurlijk iets lastiger presteren dan dat dan dat je weet hoe Karagandy is.

[00:55:34]

Super. Uhm ja, dan is het dan. Daar gaat het eigenlijk om een beetje wel. Hij is eist de kop. Praat zomernummer met je. Of nee, eigenlijk niet. Nee, nee. Over hoe het met hem gaat.

[00:55:47]

Ja, dat bedoel ik. Ja of nee. Dus eigenlijk moeten ze naar het gekke was dat ik daar zaten.

[00:55:53]

En uhm, we hadden avondeten. De etappe voordat die afstapte zeg maar. En uhm ja, wat avondeten. Gewoon lachen, want hij had de 14 15 minuten verloren die de volgende dag graag in ontsnappingen wou. En uhm, ik word wakker en ik kijk met de telefoon. Op AD.nl weet ik welke push meldingen kreeg ik?

[00:56:16]

Een bnal start niet als ik aanspraak maakte. Beetje bij beetje gek. Nou ja, een uur later kregen in de groep zetten dat ding dat je van start ging.

[00:56:29]

Zondag 12 wist ik al, dat was wel een beetje. Maar eigenlijk de laatste weken was alles. Ja weet jij. En dan zijn we vragen en dan kunnen we dan eerst een beetje de druk achteraf. En dan kan je gewoon weer heel gewoon doen wat. Wat we willen? En ja, je merkt gewoon dat er zoveel druk op die toren staat dat als er dan maar één dingetje niet euh ja, dan sluipt die onzekerheid er misschien een beetje in.

[00:56:54]

En dan?

[00:56:55]

Uhm ja ook wat jury denkt. Denk je dat? Denk je dat die wat je zei Bruford? Ik zal maar.

[00:57:03]

Dat is misschien wel handig als podcast, maar als eerste dat je rotzakken verwennen. Uhm, dat Brailsford zegt ja hoe we in de in de Giro gekoerst hebben. Dat was natuurlijk wel interessant en leuk en entertaining nee. Daarin heeft de cvva Carp, zeg maar emotie bij het publiek en mijn reactie van publiek inmiddels wel echt punten gescoord. Ja, was echter wel hoe die Dennis reed en een beetje Toughbook. Een hart natuurlijk. Echt wat een leuke, leuke innemende gast is.

[00:57:39]

Wel ja, dat is een hele andere kaart die je dan trekt als ploeg dan. Uhm, de meer rationele kaart die u afgelopen jaar hebt getrokken. Die ik overigens ook zou trekken als ik zo'n ploeg had, zo'n budget had en zo'n ploeg had zou een rode kaart trekken, want dat vergroot de winstkansen. Dus ik snap het. Even afgezien van de emotie, die drama. Maar dat is nog wel van een stad. Daar zit veel tussen die twee tussen emotie rijden en door de ratio rijden.

[00:58:05]

Ja, maar ik denk niet dat je dat euh, dat je dat echt kan combineren als je naar. Als je als je echt voor de voor eindwinst gaat. Kijk, nu kwam het zo met me. Met Theo kwam het zo uit die gewoon bleef volgen voor gevolgen. En dan is er vrij lekker ja en de rest gewoon een beetje doen. Zo kan het dus ook. Dat is maar zo kan het dus ook, maar je.

[00:58:27]

Je kan dus niet een als als favoriete Touring gaan, maar dan zo raar zo rijden.

[00:58:31]

Het kan niet je plan zijn, maar dat is hetzelfde als uh Asti als ze Alpecin zeg waar je die voorjaarskoersen vorig jaar. Ja, altijd een mannetje mee in de vroege vlucht. Weet je wel, op een gegeven moment. Daar gaat het niet meer. Dan gaan ze dat gewoon. We gaan ze terugdraaien. Maar ja ja, uiteindelijk moet je ook gewoon je verantwoordelijkheid nemen in in zo'n koers. Uhm, dat kon vorig jaar nog. Maar ja nu.

[00:58:53]

Hm. Nu kunnen ze geen mannetje meer meesturen in een vroege vlucht van de Ronde van waar bijvoorbeeld of van welke koers ook dat.

[00:59:01]

Hoe kijk jij naar zo'n t.o. Als dan een hard andere winnaar van de Giro? Ja het. Ik denk dat het me goed om nu was.

[00:59:08]

Een beetje onverwachts voor iedereen denk ik. Hij was mee. Hij zat in de voorselectie voor de Tour, dus hij was mee. Uhm, op op trainingskamp. Uhm, waar ik ik. Ik wist wel dat die euh. Want toen in de Dauphiné denk ik toen je de Tour won. Dus dat is 2008 18 18 toen Reedie in de Dauphiné. Was één van de betere ook. Als je weet dat. Ja maar zie is. Ze zijn niet mee.

[00:59:37]

Ze zijn met plannen doorgegaan. Orgaan je wint ja. Nou wint hij. En rijd ik wel eens van een week. Hij rijdt volgens mij door een van de beste prestaties uit de historie van Sky. Zeg maar bergop in die drie ritten. Je Huntly op kop rijden en in wat tages en wattage is. Dat zijn Santon ook hoor. Dat ze zullen groeien. Goeie waarde te hebben gereden. Ja dat ik vind. Ik vind het wel leuk dat jammer dat zo iemand dat kan, terwijl ze zelfs bij Ineos dat niet voor voelt hebben zeg maar van wat ie het gaat kan dat niet komen.

[01:00:08]

Nou ja, hij was daar natuurlijk ook wel heengegaan als laatste man voor VRJY.

[01:00:12]

Dus ze weten wel dat ie. Dat ik dat ie dit zou kunnen. En uiteindelijk aan negen van de tien laatste mannen die we hebben, die kan ook gewoon winnen. Winnen was zelfs een bout die ze altijd hebben gehad. Of noem die mannen waarop die altijd euh. Een JW of Landa. Weet je wat dat zijn? Allemaal mannen die ook gewoon top 10 kunnen rijden? Uhm. En dat is bij Theo ook zo. En nu pakte natuurlijk superrijken.

[01:00:38]

Die gaat er wel beleid op en maken. Denk je dat die? Ja, dat wordt natuurlijk interessant. We hebben nu zoveel potentiële en een ronde winnaars. Dat wordt wel interessant.

[01:00:49]

Hoe is het intussen duidelijk? Vroem is weg. Ja, vroem is weg. Maar ja, je houdt natuurlijk altijd nog Bernauw en Tombes en Sivakov die eraan komt. En Theo, Car-Pass, Car-Pass.

[01:01:00]

Dus jij en Soča die die ook weet je wel wel hebben.

[01:01:05]

En dan hebben ze nog de renners aangetrokken. Daar komt volgend jaar en Martinez heet James Cook die ook lekker ploeg is.

[01:01:17]

Ik ben blij dat ik die planning niet hoeft te maken, maar bij. Ben je bezig met het effect dat wat op jou heeft. Uh uh, hoe bedoel je van nou bijvoorbeeld die van SourceForge vorig jaar te.

[01:01:30]

Op de manier van koersen, maar ook op jouw positie binnen het team. Nou ja, in bijvoorbeeld een grote ronde. Ik uhm mij kunnen ze op meerdere vlakken inzetten, maar kunnen ze een beetje gebruiken. V. V voor het vlakke. En dus ook voor het middengebergte. En uhm, die renners hebben ze wel iets minder aangetrokken. Dus is de rol. De rol die best blijft staan. Daar hebben ze niet heel veel.

[01:01:55]

Nee, dat denk ik niet. Ze gaan altijd een Diller nodig is. Zeker is dat ze aan kop rijden, al is het voor die middelgebergte een keuze voor wie Donne. Ze kunnen Richie Porte geen geen bidon laten halen en dat is maar beter dat je op kop rijdt en dat wordt gewonnen met 1. Dat is zeker dat. Jij wil natuurlijk graag met dat gele stuur Lenette of met het rode stuur lintje of met het roze stuur lintje? Nee, maar over die laatste dag rijden.

[01:02:19]

Dat is natuurlijk niet je tour, weet je wel.

[01:02:22]

Het is niet dat ik een super slecht niveau haalde, maar omdat we nu in een andere positie zitten komt rol natuurlijk ook niet helemaal. Vorig jaar zat iedereen van Balen dit van Malabar en maar dat is gewoon omdat je dus niet mijn rol was. Niet helemaal zoals die moest zijn dit jaar naar Thorin Tour in de Vuelta, al was je dat wel iets meer als was een schakel in een andere ketting zeg maar. Die schakelde je normaal. Mijn rol was een beetje.

[01:02:48]

Hij was niet nodig. Maar toen ik op het vlakke heb je altijd al zei dat ze mannen nodig, maar echt voor die middelgebergte en die. Dat was iets minder nodig. Wie spreekt je eigenlijk meest uit de ploeg?

[01:03:00]

Euh, wie spreekt eigenlijk mee achtig eigenlijk de gasten die euh. Die in Monaco wonen omdat bijna al elke dag met elkaar trainen zeg maar. Uhm, maar het is niet zo dat we s avonds nog effe op de koffie gaan bij een volgende vraag voor meer heb je voor het laatst werpe in de kroeg gezeten en bier achterover.

[01:03:19]

Nou ja, alle kroegen zijn dicht. Even afgezien van Corona was dat iets wat jullie deden zeg maar.

[01:03:25]

Fortuna Jawadde met Wounds verjaardag. Die is 1 2 oktober jarig. Toen waren we wel met een gedeelte in de kroeg geweest. Uhm, als dit klinkt treurig. Ja, maar we zijn oh ja, we waren toen een keer in de kroeg. Best wel. Dat is wel serieus.

[01:03:44]

Pas nu zullen we 5 of 6 keer precies de energie in een winter met z'n allen eventjes de plank bedrijven brengen.

[01:03:53]

Uiteindelijke doe je dat het meeste met je eigen vrienden als je in Nederland bent of weet ik het wat? Uhm ja, maar het gebeurt wel een beetje wel. Alleen jammer dat de kroegen dicht zijn, maar s'jongers als ze allemaal gelijke uitglijders.

[01:04:06]

Maar als ik in Amphion ook lekker broodje Tönnies heb je ook een 12 huiswerk gemaakt.

[01:04:21]

Ik vraag me af wat je. We hebben het nu heel. Als ik zo naar jou kijk. Echt, het is. Het is nu één en al rijdt vast om. Euh, als je stopt en dat is nog ver weg. Maar. Dan heb je tien jaar in Monaco gewoond om er een bui is als goed is, euh, wat dan?

[01:04:44]

Ja, dat euh karakter moet ik wel.

[01:04:49]

Euh. Uhm, deze tijd tot aan het einde van mijn carrière. Maar over nagedaan cnu is het allemaal nog. Lang leve de lol en we fietsen en dat zint mij. Er komt wel een punt waar je moet gaan denken. Wat ga ik je nadoen? Maar daar op dit moment heb ik daar nog niet over nagedacht. Maar dat punt gaat wel binnenkort komen. Want wat? Toen we 28 waren en toen ook al wist? Nee, maar ik begon wel dingetjes te ontwikkelen.

[01:05:14]

Wat vond ik naast het fietsen leuk? Ik had de. Ik was toen al met mijn vrouw, ik. Ik stond op punt kinderen te krijgen. Daarmee ging de mevrouw op vakantie of naar Amerika trok. Ik of wat zijn je dingen naast het fietsen? Nou ja, behalve koken dan. Ja, als Katinka. Volg jij de ontwikkelingen van Barnim net zo nauw te voet als wij? Ja, hij is weer aan en moet via al een tijdje vloer tournooi.

[01:05:44]

Netjes moet ie weer terug naar de topper.

[01:05:47]

Ja ja nee, maar die vloeit nootjes volg ik niet. Nee nee, gewoon lekker op RTL7.

[01:05:52]

Justified scorende. Voetbal Feyenoord. Sorry Feyenoord. Feyenoord zeker? Nee, fijne groeiperiode. Oogjes met Zoetermeerder.

[01:06:03]

Nirvana's vind ik wel. Euh ja Feyenoord. Maar het is niet zo dat ik euh, dat ik hier ook dat balkon zeg.

[01:06:10]

Maar dat doet ie ook geen. Cactussen, cactussen die je die hoeven.

[01:06:17]

Geen water binnen sport, junk en zin. Euh. Je volgt anders sporten. Of is het echt een euh saleem? Zeg maar. Open je sport s ochtends of wielerfanaat?

[01:06:27]

Uhm a d v d. Ja, ben ik een spotje? Denk ik. Het is niet zo dat ik het Sportsignaal echt volg, maar als een sport op is. Ik blijf er niet voor thuis. Laat ik het zo zeggen maar eens als ik kan kiezen tussen Goede Tijden, Slechte Tijden en Eddard, ja, dan kies ik daar goed verborgen flits.

[01:06:53]

Nee, maar ben ik een pondje?

[01:06:54]

Denk Ja, nee, geen jank. Maar ik ben wel een sport fanaat. Mooi wordt, vind ik heb. En zo zullen wij even maar ik noem. Kijkers vragen ja, maar zijn luisteraars vragen maar Klinkaardstraat. Gewoon lekker bezig is Van Es Bold uit. Is er een groot verschil? T Is hoe Chris Froome in een interview is en hoe. Die is één op één.

[01:07:21]

Nee, nee, hij ze is echt. Zoals die in de interviews is ze gewoon super correct. Correct, vriendelijk en vriendelijk. Uhm ja, ik kan er geen slecht woord over zeggen. Hij is echt zoals die in interviews. Ogiz is die ook. Maar het is wel een killer in de koers natuurlijk. Het is echt een keer.

[01:07:40]

Ik zag uh. In de Vuelta zag ik wat filmpjes voorbijkomen van een battle tussen hem en Quintana. Ook in de Vuelta ergens. En ja, ja, maar natuurlijk, dat is niet normaal. Want die Wanty want die daarbij zeg maar doen was. Dat was zo gaaf om te zien. En ik ben er dus ook een paar keer met hem op trainingskamp geweest. En ja, dat is het is gewoon bijzonder dat je met zo iemand dan dat kan delen.

[01:08:06]

Dat weet je wel. Dat is euh ja, dat is gewoon super vet. Maar dat besef komt komt pas later. Want op dat moment denk je ja, ik ga met Chris, ga ik er vertrouwensman ploegmaten in Zuid-Afrika. Maar nu denk je wel van euh ja, het is wel gewoon een legend. Ja maar wat het doet. Wat doet u daar anders dan anderen?

[01:08:25]

Nou ja, het hele team van Van.

[01:08:29]

Van s ochtends tot s avonds alleen maar bezig zijn met met met peter ze beter worden. Euh, weet je wel. Cor Korsten binnen die soort van halve krachttrainingen. Fietsen. Gewoon zo professioneel bezig, de hele dag met euh. Met z'n werk eigenlijk. En dat is wel gaaf om te zien. Is wel echt gaaf om te zien. Euh, het eerste jaar dat ik met de ploeg mee was naar Tenerife. Ja dan. Dan leer je gewoon zoveel van van dat soort mannen van een javel van een guerin tommen zijn van van Chris dan.

[01:09:05]

Dat is ja, dat is gewoon.

[01:09:07]

Dat neem je gewoon mee. En hoe kan het dan dat ze nu op het moment suprême niet goed zijn? Na afloop kan ik me voorstellen, maar maar een stuk denk van ja dat was euh ja.

[01:09:16]

Dat is denk iets tussen hem en de coach omdat. Euh. Maar ook als je. Misschien was bijna ook net niet op het niveau waar je moest zijn. Of en Chris natuurlijk. Maar zag. Hij zag er andere focus bij jezelf, dat niet.

[01:09:32]

Bij bnal heb ik niet veel, want die was met Hollandia eigenlijk niet. Eigenlijk deed die min of meer. Hij deed wel iets minder in Tenerife dan dan dat jaar dat je de Tour won, maar het was niet zo dat die twee uur minder deelbewijs spreken. Weet je wel. En toen? Toen deed ie echt 7/7 een half uur. En dan gewoon bijna elke dag dat ik echt dacht van hoe dan maar dat ik gewoon afgedraaid was na zes zesenhalf uur naar de haaien gaan.

[01:10:02]

Ga dan even een uurtje. Weet je wel dat soort?

[01:10:04]

En is dan het verschil dat dat? Dat zij dat kunnen? Of dat zij de volgende dag ook weer gewoon kunnen trainen en effectief kunnen trainen dat ze sneller herstellen? Beiden beide beide? Ja, ik dacht niet echt na over dat ik eventjes zeven een half uur zou doen. En dan de volgende dag weer vrolijk bezig met vandaag dingen. Gewoon effe overleven om weer die tijden op te komen en dan blij zijn dat je in een hotel ben en die dan maar.

[01:10:30]

Daardoor won nu wel de tour zeg maar. Ik weet niet of het daardoor kwam, maar in ieder geval wel de Tour. Er zijn er wel meer. Als je met Vroem op stage bent, zijn er dan bepaalde Riquet? Ze kan in kleine dingen. Zit er gewoon in dat die specifieke correct Cesaris doet of dat die een bepaald protocol heeft voor zichzelf. Dat die euh kra altijd krachttraining nadert. Ik ben even op zoek naar. Doet die dingen anders.

[01:10:53]

Zeg maar effe te denken. Uhm, andere dingen.

[01:10:58]

Of is die gewoon stijf en familiegeheimen? Dat je godverdomme die heeft die me nooit verteld. En nu zegt ze. Ja, jij gaat er niet. Euh, iedereen vertellen wat jouw geheimpje zegt. Godverdomme New City. Euh, wat ik iedere ochtend dit doe? Of iedere kameel in z'n haven? Zit het zout, het zoute kaneel? Jong oranje zout?

[01:11:23]

Nee, dit is iets speciaals.

[01:11:24]

Uhm, heb jij dat soort dingen? Ja, ik heb wel zeggen ik heb al die hou lekker voor mezelf, maar ik heb wel echt dat ik gewoon elke ochtend hetzelfde eet.

[01:11:35]

Gewoon standaard. Weet je wel dat je in een toost net met avocado en ei? En dan de havermout weet je wel, dat is avocado. Is de groeten de magic met je dat that's all is. Dat is wel dat ene Coucke. Morgen zijn ze allemaal uitverkocht.

[01:11:52]

Ja en havenautoriteit niet meer te vinden. Citymesh? Ja. Zijn havermout je zout erin denk ik.

[01:11:58]

Overigens zou het ook hij havermout overigens. Zou overigens zijn. Elke ochtend mediaformaten, ook als ik me met chil dag heb. Nou ja, dan neem ik iets minder.

[01:12:10]

Zeg maar mij wel. Euh ja, ik doe echt bijna elke dag hetzelfde. Ja ja, jongens zijn zelfs bij mijn moeder. Ik ga gewoon graag naar de supermarkt om zelf boodschappen te doen, zodat ik maar eieren heb.

[01:12:23]

Ik ben heel makkelijk hoor, maar ik moet iedere ochtend gewoon avocado, ei en havermout en avocado in mijn zestig slijters goed beter uit zijn. Dit is mijn wil. Ja, nee, ja, dat is mij. Bij de oude buurvrouw in Maastricht. Die heeft een boek geschreven die in 100 dagen. Daar wordt het belang van het ochtendritueel. Wordt daar echt? Dat is niets nieuws. Maar ook dus dit soort dingetjes. Dat soort kleine fasces. Ja, het zijn ook de twee.

[01:12:52]

Eigenlijk slaat het nergens op, maar het geeft jezelf gewoon wel een soort houvast. Maar ook in de wereld. Ja, dan heb je gewoon ook Zuid-Afrika. Ja, precies ben je dan.

[01:13:04]

Gebruikers zorgen er ook voor dat je met je je geen energie kwijt bent aan euh. Jij bent niet elke ochtend energie kwijt aan zag vannacht.

[01:13:11]

Wat zal ik effe gaan eten? Nee klopt, dat is gewoon.

[01:13:14]

Wat doe je in havermout? Ik ben wel benieuwd. Gaan we gewoon nog even met de beginnen? Niet havermout of havervlokken? Havermout? Snelle, snelle versies. Sneller hoor. En met water en een soort lasker. Als ik een hele gekke dag heb wel.

[01:13:31]

Almond melk en euh ja ja ja, want ik heb.

[01:13:42]

Hij doet gewoon een radiokanalen en gooit er zo bij. Zo of doe het wel. Dat heb ik wel een tijdje gedaan. Terug naar de top dus. Dan maak ik wel havermout in een pannetje water. Uhm, en dan met de golden CIBE.

[01:13:56]

Ja, is dat mijn pollepel? Oh ja. Uhm ja, dat is Brits. Dat is uhm, morgen ook overal uitverkocht.

[01:14:06]

Ronsele Willem van Brouwerij hielp het Willem Sar proeven. Ja dat is wel echt echt top secret golden sayer de pindakaas in.

[01:14:17]

Nee, geen binnengehaald. Ik doe um kaneel fruit. En dan soms een beetje van die Cruyslei.

[01:14:24]

Of ah ja, voor iets iets knappen. Margera van mouwtjes, t zeg maar. Doe je dan geen melk? Geen boter, geen pindakaas? Hiernaast doet er wel eens eiwit wit poeder in. Af en toe ja, maar dat doen muna en lactose die als ik lactose heet voor voor het trainen zeg maar dan krijg van die een hele dikke samen wordt soms misselijk. En dan heb ik liever geen euh, g. G. Geen eiwit poeders of geen echte melk of zij.

[01:14:49]

Ik drink gewoon zwarte koffie voor elke Kortgene. Kijk, ik denk dat we geen pindakaas maar eens proberen om te onthouden. Naadje Bouckaert.

[01:15:01]

Hoezo hou ze best wel veel calorieën binnen? Een goeie vind ik eens goed hoor. Ja, we gaan even door met de met de kijk schragen kaas. Bier vraagt heb je meer jeugdheld? Uhm en euh, ik was ik. Ja, ik denk dat Tom Boonen dat echt wel echt. Maar nee, ik. Op een gegeven moment kocht ik die handschoenen toen die wereldkampioen werd. En die bril en welke handschoenen hij droeg. Nooit handschoenen toch? Namen die nou WK handschoenen.

[01:15:27]

Daarnaast vonden ze die bril.

[01:15:28]

Dus ja, dat was wel echt mijn. Euh. Had ook een Boonen kapsel.

[01:15:34]

Ik zag gisteren een filmpje van hem, want er was vorig jaar. Of euh ja. Vorig jaar was er een beetje sprake van komt ie terug of niet? Dat is een beetje met die nieuwe heup hydrolyseert die na een lang verhaal. Maar ik zag gisteren een filmpje van omdat die weer met dat ie het maximale is vernoemd naar huis über fitness Superfish tatoeage. Dan kan je erbij. Ik vond het. Ja, gewoon de Renne. Ja vond ik altijd zo.

[01:15:57]

Euh, zo mooi. Ja. En het. In de klassieke zin dat vond ik ze. Dat vond ik echt mooi voor echt mooi. Frets van mij vraagt was het verhaal achter herstel Carl. Maar ja, hier kende ik niet bij mij voor opgezocht. Ja, dat is het verhaal.

[01:16:13]

Nou ja, uhm, ik hou zoals Lou al zei je wel van een feestje. En ik ga dan ook nog wel eens. Regelmatig ben ik wel eens naar feestje geweest.

[01:16:23]

En uhm, Reinier Zonneveld zegt jullie waarschijnlijk niks. Ga je geen BV lijst denk ik. Maar uhm. Uhm die je. Dat is een techno dj en die gebruikt dus de hashtag karma.

[01:16:36]

Meer van dat losgaan kan ik wel ergens tegen. Ja, de vraag groter. En uhm ja sindsdien a d e. Hij doet het dan weer van die filmpjes. Euh van euh. En dan zegt ie ook karma wat jij nooit vond.

[01:16:49]

Ik vond ik wel lekker klinken. Oh ja, dat is nu zeker dat er ook weer een foto van Kanagawa van elke dag effe knallen of knallen zoals de judy-ann vraagt. Heb je nog goed tips en Zuid-Holland rond rondje Noord moorddadig route Tibbs Noord-Hollandse Noord-Holland in noord zuid of Zuidland.

[01:17:03]

Sorry. Je ziet het al helemaal in mijn hoofd en na 10 rondjes noord aan de SnowWorld van de interbankenmarkt gewoon over een wegfietsen. Die bult bult. Nee, hij is ook weggegaan vanwege vanwege dat vanwege al die stoplichten hier. Nou ja, ik moet wel zeggen als ik hier dan weer fiets, dan is niet mijn favoriete plek om te fietsen. Daarom mee naar Veenendaal. Toen verhuisd toch? Nou ja, ja eigenlijk. Omdat de tijd dat zowel echte als echt supermooi om daar euh laten fietsen.

[01:17:36]

Als ik nu ook zou kiezen dan als ik nu terug zou gaan in Nederland zou ik wel weer in die omgeving. Maar ik vind altijd de beide Meije.

[01:17:46]

Dat vind ik echt wel een supermooi stukje lesmethodes. Maar ja, dat is gewoon bij mij. Oh ja, dat zeker vind ik een mooi stukje. En A en B. Als je in Monaco fietst veel alleen of ja, altijd met de andere zei het toch.

[01:17:57]

Uhm, ik fiets wel eens alleen maar meestal met de plannen van de groep of ik Lamotte leiden. Ik zou het wel graag, maar dan is dat. En het is niet dat je op als het gaat. Nou, ik zal eens een rondje uitstippelen gasten. En nee, vaak is het Kwiatkowski en Luque Rody. Die vinden het wel mooi om al routes te maken. Dus dan laat ik me graag hebben dan ook de avond van tevoren zo van deze route gaan city-pier-city.

[01:18:23]

Nee of is deze begeven met wel?

[01:18:26]

Maar daar zijn ze dan echt wel waar? Maar daar komen we bij. Team Duizend. Dat zegt mijn team Huissenaar. Daar verzamelen we dan. En dan is het van Naumann. En waar gaan we heen? En dan Luque en euh ja, daarna zullen we deze dit zullen we dit en dit komt er uiteindelijk wel.

[01:18:42]

Nou ja, dan zijn we halverwege. Je weet het wel, het is niet dat je de hele dag in het ongewisse zit. Nee, maar dat hebben wij daarbij wel gehad. Ja, dat hoor ik van Kees. Ja, ging vroeger met Nicky trainen en wist ik niet. En dan keek ik altijd meteen als shit. Hij heeft twee grote bidons op z'n fiets. We krijgen wel oh shit uit veel eten mee en dan weet je wat een dag van tevoren.

[01:19:08]

We gaan vijf uur of vier uur. Ik noem het nog op. Bij ons om 5 uur zowat zeven uur worden, want dat was een vraag. Ook van ik ga je bewust altijd net de grens over naar Italie. Iemand die auto dus in de gaten en die weet je net te grazen.

[01:19:22]

Uhm. Als ik zelf zou fietsen rij ik graag in Italie.

[01:19:27]

Ik weet niet waarom dat koffie is. Koffie voor een. Ja, dat koffie sowieso, als je de keuze hebt, ga je toch even lekker? Ja, maar dat geloof ik. Ja Ventimiglia. Maar dat gevoel is gewoon fietsweek.

[01:19:39]

Aso's die anders die koffie maakte. Of liever nog even de Italianen of in de finale. Weet je of België dan? Frankrijk is niet hetzelfde als.

[01:19:49]

Nee nee, maar het gevoel daar is euh ja, fing vind ik fijn. In hoeverre is zoiets eigenlijk 20kilometer ofzo? Zo toch tot de grens? Euh ja, en misschien nog wel minder. Ik denk zelfs 15 houcke terug. Ja ja, want je gaat de grens over bij Menton. En dan kom je eigenlijk in Ventimiglia. Tja, dat als je zeg maar een Ventimiglia op en neer rijdt. Hij was verdwaald talentje. T Is echt endless dog.

[01:20:11]

Als je daar gewoon ja je hebt natuurlijk die kustweg, maar als je dagelijks de bergen in gaat dan.

[01:20:16]

Ja, ik ben al nooit echt verdwaald. Vaak maak ik wel een route via via Strava, maar ik kan me wel voorstellen dat je daar wel wat weg kwijt raakt of eventjes net even niet goed inschat dat het nog zo ver naar huis gaat.

[01:20:28]

Dat ik in Central Gursever at. Ik ben dan vijf uur thuis, zeven een half uur op de fiets geweest, want toen was dat ook nog net een beetje voor het plan om Wasco Motor. Dat was er allemaal nog niet. Ja je dat je nog met de kaart zit? Ja, precies uitdaging.

[01:20:42]

Ga je wel eens op JFL? Uhm nee nee. Uhm ik heb daar heb je wel. Maar misschien ben ik er nog niet. Uhm uh, ik heb nog niet echt naar gekeken. Maar ik heb wel eens een graf Pataer gereden, maar niet te laat thuis met de met Kris en Zuid-Afrika hebben wel een ritje gedaan. En toen kwamen we echt tot de gekste plekke. Kwam hij terecht in een soort van oerwoud stonden waar de auto dus gewoon niet meer doorheen komen met de vorige auto.

[01:21:12]

Prachtig? Ja nee zeggen. Hadden we dus af sink.

[01:21:19]

En ja, wij konden dus afstappen van de fiets en over een soort van BQJ springen.

[01:21:24]

En die auto, die redes achtergrond. En die kon de auto daar dus niet niet niet doorheen. Ruim 4 euro. Ik kon dus ook niet meer terug, want dat was zo steil naar beneden, dus we moesten met takken. En Dinger moesten we dus een soort van bruggetje maken om om die auto euh. Nou ja, echt een half uur drie kwartier te klooien met die. Maar dat is vroeg. Ik zit dus. Dat is een mooi voorbeeld.

[01:21:52]

En ik zal echt echte gast. Waarom moeten we dit pad ook? Hij maakte de ronde. Hij maakte er ontstond uit zijn armen over elkaar. Hij wil dit dus.

[01:22:03]

Nou ja, maar dat is dat is. Hij zegt zo avontuurlijke fietser. Weet je wel, hij. Hij vindt dat mooi. Om dat soort werd route staan. Ja, ik heb zelfs wel eens verhaal gehoord dat die vroeger heel vroeger in Monaco ook nog ging. Spinvis in de zee, maar met een beetje overdreven.

[01:22:21]

Dat zou met ontbloot bovenlijf gaan. Nee, het is beste nummertje moesten te eten. Maar dat verwacht ik wel. Dat ook bijvoorbeeld Bobby Julich. Die zat natuurlijk bij Sky helemaal in t begin van Sky, want die heeft hem ook echt wel. Euh, zijn leven zeg maar op Origen. Nou toen heel. Ja ja, die wist. Die wist helemaal niks. Ik wist niet wat de verzekering was. Bij wijze van spreken weet je dat in Kenia gewoon zo daar.

[01:22:50]

En dat was dus ook gewoon helemaal helemaal niks. Hij is echt wel fan van een van hen. Zijn achtergrond is wel dat ie echt van echt wel een USB stick learning curve heeft gehad. Ja, zeker ook toen ie bij Barloworld reed. Ik weet niet of Vjja was foto's van heb gezien, maar er was ie echt ja. Was ie 72 15 kilo zwaar en misschien wel een die de tour wint. Die die die strandrace bepalen wel niet gek.

[01:23:18]

Nee nee nee. Maar ik heb dan niet 4 keer de tour gewonnen. Ik kan nog wel wegkomen voordat je die tour wint. Je bent wel al euh, deelgenoot geweest van een een en een Tour winnende ploeg. Gert Kranenborg vraagt over welk cadeau kreeg je in het verleden vanaf die dikbetaalde 35's voor je bureauwerk? Hoeveel van de tour ook, het espresso's heb jij wel niet thuis staan me binnen.

[01:23:40]

Nou, we hebben geld bonus hebben Harker. Ja, dus we hebben niet een euh. Het probleem is al die gasten hebben dus al alles, hebben een duur loontje of die hebben al weet jij dus doen ze het. Ja wat ik heb begrepen doe ze dan vaak gewoon hun geld. Bonus? Laatste vraag van Tim van Geest Draag je je sokken over of onder je bloemstukken? Zo'n klein dingetje is sowieso een tip van de geest van Van der Geest. En ja, ik hoef het antwoord was ik echt helemaal niet bombe.

[01:24:16]

Want je weet onder andere dat jij bovenaan eindelijk ook nog met hem gaat fietsen. Ben ik nog altijd de dandy ruiter? Jonathan Vaughters ook over? Ja, dat denk ik. Dat denk ik ook. Zo, Jef bevalt op een hele andere inhoud. Euh. Bevalt het leven als profrenner jou eigenlijk? Het bevalt me steeds beter omdat het omdat ik het euh, omdat ik het fietsen steeds leuker begint te vinden. Gewoon het fietsen zelf. En uhm ja, het gewoon tijd vrij zijn in de natuur.

[01:24:51]

En zeker nu kan in. In Monaco wonen. En ja, ik kan gewoon uren uren blijven fietsen daar in de bergen energie. Ja dus ja, het is gewoon fantastisch nieuws. Als je als je dus in Zoetermeer zou gebleven zijn dan. Ik weet niet of ik het dan nog steeds leuk zou vinden, maar je telt je zegeningen steeds meer. Ja, nee, zeker weten honderd procent zeker het moment van dat ik van het balkon af mog. Kun je dan niet in Monaco, maar dat ik weer Frankrijk in mocht?

[01:25:19]

Ja, dan besef je wel van OK. Dit is wel euh. Dit is een heel feit. Ze is gewoon je werken.

[01:25:25]

Ja, zo werkt ze elke dag een beetje. Hoeveel mensen zouden dat wel niet willen doen? Nee, maar dat is ook zo.

[01:25:30]

Maar als je 20:22 bent wil je ook wel eens van je werk. Want ik heb wel eens gezegd in de tour van ik weet nog wel dat ik een rustdag. Mocht ik de blokkades op fietsen in de Giro grijpen als dit toch elke dag extra scheidsrechter gaat. Van Houwelingen Een dag later moest ik daar natuurlijk weer afzien bij de beesten. Ja, soms toch iets minder leuk. Jij hebt heb je ook wel eens momenten dat je even naar.

[01:25:53]

Ja tuurlijk. Kijk welke dat?

[01:25:56]

In een grote ronde hebben we altijd wel van die slechte dagen al wie denkt of moet? Moeten we ineens weer wie die klim op de Col de la Losey die dit jaar beter?

[01:26:05]

En dan word je al geworsteld in een Madeleine en denk je dat moeten we nog die Colosio van 30 kilometer lang? Dat was denk jij geen publiek durft geen meter. Was dat vervelend?

[01:26:15]

Geen probleem. Dat was wel anders. Ja, dat was wel euh. Op een gegeven. Want hadden we de Grand Colombier en dan de eerste twee kilometer stond echt vol met publiek. In het dorpje zegmaar. En dan rij dat dorpje uit en dan hoor je gewoon helemaal niks. Je voelt echt je voor jezelf. Zo ja, wat ben ik eigenlijk aan doen met je?

[01:26:36]

Voor wie doen rijden naar die klim omhoog en terug. Want wat jij jij? Volgens mij heb je niet veel hele slechte valpartijen meegemaakt ofzo. Of een nee.

[01:26:47]

Ik heb wel uhm uh, in de Vuelta toen mijn heup gebroken. Twee jaar geleden. Maar dat is wel het ergste wat ik dat ging gelukkig.

[01:26:58]

Dan ging je dan vrij ook mee om of achteraf achteraf af te. Nou ja, ik weet. Ik heb wel. Ik heb wel naars gehad. Ik heb wel. Ik heb jaren gehad, 14 en 15 jaar aan het eind van het jaar. Ik ging ook naar Amerika voor een Reason zeg maar dat ik het gewoon even allemaal niet meer. Nieuwe niet meer trok. Weet je ook denk ik niet vrede getekend 23. Wat zeg je zo'n Riess-Passer is al jaren al een keer gehad.

[01:27:24]

Of nee, dat heb ik geluk of een maand of dat je dat je weet. Nou moet er iets veranderen, want nee, dat heb ik gelukkig euh, gelukkig nog niet gehad.

[01:27:31]

Dat ik echt dacht van waar ben ik eigenlijk mee bezig? Weet je wel. Lekker toch dat je. T Is altijd wel. Je gaat altijd wel gewoon weer door en door.

[01:27:39]

In welke? In welke? Als je zeg maar over 15 jaar terugkijkt naar maar dit gesprek. In welke fase? Of gewoon deze fase waarin je je loopbaan zich nu bevindt? In welke fase bevindt jouw loopbaan zich nu? Jouw wielercarrière? Na nog wel stijgende denk ik nog wel stijgende. Ik denk dat ik elk jaar wel weer stapjes maken. Misschien dit jaar iets minder grote stappen dan wat ik vorig jaar heb gemaakt. Maar uhm, ik bevestig wel nog steeds elke keer dat ik dat ik er wel nog steeds steeds ben.

[01:28:08]

Zeg maar uhm. En die stapjes blijven nog steeds te hopen maken.

[01:28:13]

Ja, antwoordde ik dan. Hier zit ik nog in een goed plaats in de kluis. Hij zit eigenlijk bij het Real Madrid van het wielrennen en woont op een mooie plek om te fietsen. Hij vindt het fietsen steeds mooier. Ja, hij zit een goed geformuleerd. Ook hij vindt het steeds mooier. Ik weet dus ja, nee waar vroeger? Weet je wel.

[01:28:29]

Hij wordt steeds beter als regendag. In Monaco regent het twee keer. Dat scheelt een man als het regent. Delen mag je ons even feestplein, maar anders dan eventjes. Dat kan gewoon door dat. We komen ook een keer langs de leeuw. Vandaag het tevens nog heel even terug naar.

[01:28:52]

Maar wie? Het is een vraag van een andere orde, maar uit pot. Maar op zo'n deurtje Kenza achter gaat je toch effe vragen. Want ik denk dat als jij doet ik een Blount. Moet ik zeggen ja, zo'n fiets winnen of tweede worden in Winterberg. Maar is dan is dat iets waar je waar je wel eens aan denkt. Even afgezien van of het kan.

[01:29:13]

Nou, ik denk dat het wel dat het iets is. Want wat echt van de laatste jaren dat steeds meer opkomt, zeg maar. Dus ik heb eigenlijk nog nooit echt over nagedacht. Twee jaar geleden wist ik nog niet eens dat dat het was. Voor mij was de eerste keer dat ik ervan hoorde was dat Tim Borowski denk ik. Die ging over. Veel rijden, dat was de letter V, nou, dan die in ieder geval ook. Dat was de eerste keer dat ik überhaupt van is aan dat soort wedstrijden hoor.

[01:29:38]

Dus ik zat. Ik zat denk 16. Kunnen kunnen wij niet. Zo ben ik nu gewoon even defibrilleren. Bellen voor de inias op hun tv programma schrijven ploegleiders met wie zijn wij daar ook volledig mee bezig zijn.

[01:29:52]

Deze renner, die verhuiswagen je niet zo met fijne game. Twee keer net een nieuwe gravel buik. Ja ja, ook nog. Ik zou zoiets hebben. Een knuffelbeer krijgen. Ja maar ja, dan moet ik wel. Euh, daar effe wat meer. Euh Krefel paardjes gaan euh gaan onderzoeken. Kimoto koffie zetten. Dat zou een gevecht vinden. Ik wil best wel een route voor je bouwen en dan sta je eigen straks daar. In december sta je daar zo voor bijna Tiemen huis.

[01:30:21]

En dan zeg ik via J. Ik route. Ik heb er nou een router. Mooie dingen op Guantanamo. Ik zou wel even tweeëndertigste dat de startplek die Muisca. Ja, dat gaat goedkomen. Mark Rutte, zo bleek. Hij is mooi. Ik heb laatst stuikt. Nieuwe hobby routes bouwen volgens mij. Maar Bloois ja ik Doedajev lui binnen. Laat toe plus. Oh, je hebt maar twee neefjes. Ja, ik heb twee volle bicolor zaten.

[01:30:55]

We komen geen koffietent tegen. Nee, vannacht grote rondes, zestien monumenten gereden, vier overwinningen, geen eendaagse cursus won bij de amateurs alles bij voor een iets scherpere vraag. Ik zit die me zit zit, want je won alles. En ook als ik terug grijp op die quote van die ouwe coach van jou die talenten en een beetje weinig trainen. Maar die hoeft ook niet, want hij won alles. Ziet de winnaar dan nog. Die winnen zitten nog.

[01:31:20]

Maar ik ben geen euh. Ik weet zelf ook dat ik geen Mathieu van der Poel bijna verliep. Ik. Die hebben gewoon net nog effe dat stapje extra kunnen maken. Of dat talent of wat het dan ook is. Uhm, die echter veel winnaars ook. Zou ik waarschijnlijk niet niet meer gaan worden.

[01:31:37]

Nee, is het iets wat je de t zeg maar het wenkend perspectief van die ene overwinning in Roubaix of in Vlaanderen? Is dat iets wat je wat je dag in dag uit motiveert of motiveert jou goed voor de ploeg zijn? De beste grenadier kan zijn? Is dat iets wat je?

[01:31:55]

T Is niet dat ik elke dag als ik op de fiets stapt van OK. Nu gaan we weer werken naar Vlaanderen. Of zeg maar Sep Vanmarcke effect.

[01:32:03]

Ja, de foto van Peter Pan eigenlijk. Ja, ja en nee, dat is het. Dat gevoel heb ik niet. Euh, t is meer van ok. Ik ga nu de fiets op om beter te worden. Voor volgend seizoen. Uhm, ik ben niet op submissie, zo zeg. Waarop onze obsessie op zijn obsessie met korona enzo.

[01:32:27]

Ik heb ook geen school afgemaakt, maar iets minder Zoetermeer. Toch meer de grote jongens. Je kan die jongen naar Monaco trekken, maar je zult er niet uit.

[01:32:35]

Nee, daar ben ik niet. Ja, het is niet dat het me gek maakt dat ik euh, ik daar te veel mee bezig ben. Zeg maar soms dan inderdaad met met, met euh. Maar dat komt natuurlijk ook wel een beetje door de media. Die speelt er een beetje op met Sepp. Want ja, die maakt natuurlijk helemaal gek van.

[01:32:51]

Je moet Muti, maar die zegt altijd bij.

[01:32:54]

Als dat. Als ik iets winnen is mijn carrière opeens vijf stappen meer. Zeg maar in de andere. Ja, nee, maar verkeerde drijfveer. Misschien wel veel mooier. Ja, het zijn gewoon twee verschillende verhalen. Ik geloof. Ik geloof Seb ook echt als u dat zegt. Je ziet zo je vrijwel serverruimte in de podcasting. Maar zoals jij dit verhaal nu vertelt denk ik ook godsnaam godsnaam is ook wel volwassen. Of euh euh, echt zeg maar.

[01:33:19]

Ik geloof je weet als je dat zegt je mag beter worden. Ik wil gewoon beter worden. Het is niet zozeer dat als ik nooit Vlaanderen win of nooit Roubaix zou winnen, dat het dan allemaal mislukt is. Weet je wel, t is. Ik fiets graag, maar het zou wel lekker zijn. Ja, maar ik zou meer. Ik zou nu eens fietsen, maar ik heb een foto van de Paterberg nog maar eens kan. Heb je een soort van scenario in je hoofd?

[01:33:43]

Wat het beste, wat is nou het best mogelijke scenario he? Hoe de wedstrijd zich ontvouwt in Vlaanderen? Wat in jouw voordeel zou kunnen werken? Ja, zoals zelfs Niki denk ik.

[01:33:53]

Vlaanderen en. En Robert. Euh. Heeft gewonnen. Ik ik. Ik zou het niet in een euh. In een groepje van vijf hoor. Want er zit altijd wel Van Aert of Van der Poel. Noem maar op bij en heeft die brommer nodig die op die zat. Dat ik in een buurstad. Weet je wel. Tuut tuut tuut tuut. Motor achter.

[01:34:14]

Een beetje achter die motor is weet je wel en zie je ook goed. Is het maar toen wel met die gasten, met talenten die. Ja dit jaar. Geluk dwing je af. Oké, uhm. OK, ja, ik heb vandaag lekker getraind. Vijf blokjes, vijf minuten, vijf keer, vijf minuten. Ik heb vervolgens. Ik heb vervolgens maar ik ben er met de trainingscentra bezig zijn en euh. En t werkt voor mij. En dat wat kan jij onderstrepen?

[01:34:50]

Heb jij nog in je goed? De laatste tijd nog wat serieuzer. Ik voel jij bij Send Me nu een beetje hun blog. Nee, maar daar eigenlijk niet. Maar waar? Een beetje volledig voor het blok. Eigenlijk is mijn vraag een beetje. Ga jij nu? Ga jij nu ook met joint trainen? Ja, tuurlijk. Drie keer tien minuten voor nog. Nee, ja, ik. Ik ben. Ik probeert algoritme een beetje te kraken.

[01:35:15]

Ja, zeg maar. Ja, dus vertel eens dat joinen. Jim van den Berg de. Die heeft nu een app gebouwd wat zeg maar ook automatisch je trainingsschema aanpast. Dat jij bijvoorbeeld vandaag een keer staat een training op. Ik heb al zo'n hekel aan van die starre trainingsschema's, zeg maar jij. Met je coach krijg je ook niet. Van nu tot een maand verder op iedere dag wat je moet doen, want de morgen heb je een QGI en dus die heeft een afgebouwd die dat eigenlijk een beetje ondervacht.

[01:35:41]

Als jij vandaag niet kan trainen dan swipe gaan hup naar links. Ik kan niet trainen 0 uren vandaag en dan pas je automatisch schema aan als jij. Zaterdag had ik met Thomas, die wil sneller en na 100 rijden. Dus dat was gewoon koers. Dus we hebben gewoon 4. Dus dan swipe je RB. Dus hoe zwaar je het hebt ervaren na 9 impala in plaats van 6. En dan zie ook doet het schema voor de rest van de week veranderen.

[01:36:03]

Dus ik ben er mee bezig en ik vind het echt echt een leuk fenomeen. En euh, nou ja, ik heb die ouwe Ayres rockschool het graf van coach en Krefel wedstrijden in Zaventem en gezamenlijk veldtoertocht. En er was al 140 kilometer of 750. En euh, nou ja, ik hoeft er geen n keer echt op je te wachten zeg maar. Behalve als ik weer uit de bocht was. Ja, dat is wel vaker wel gewoon. Nee dus.

[01:36:31]

Ik zeg ook wel voor voor zeg maar. Mensen als Stefan. Euh, t brengt je gewoon ook eens stukje discipline bij. Wat wij gewoon hebben automatisch van onszelf. Want als jij gewoon eerlijk gaat terugkijken wat je nu de afgelopen 6 weken hebt gedaan met die app en wat je daarvoor deed, dan denk ik echt dat je een wereld van verschil ziet. Ja ja, dat de die die discipline kaartjes trekt jij wel vaker een baby? Die trek ik niet, want dat is echt onzin.

[01:36:58]

T Ga denk ik word veel meer om gaat dus dat je dat je bewust traint. En dat als dat met discipline bedoelt. Want dat gaat bij mij niet om op de fiets stappen of niet. Maar ja, wij rijbaan gewoon niet willen in. Maar ja, dat is dat dat ij als jij de jij expressionist zat met met Thijs Zonneveld en ik zei ja, ik train alleen maar 1 uurtjes op schrift. Volle bak. Ja, dan had jij de discipline om dat ook te gaan doen.

[01:37:22]

Maar dan mag je jezelf 2 weken helemaal overhoop. Dat is het verschil. Ja, en ik word nu eerder afgeremd en dan serieus. En ik moet minder intensieve blokjes doen dan dat ik. Omdat ik dan. Ik zei tegen je ja, ik ben de met lauw geweest. Dan moet je kijken. En dan zie je op Strava kan je zeggen voor je conditie getal omhoog zeg maar. Ja ja, ik noem vorm. Net als het drinkpauzes heb je vormcurve ja.

[01:37:45]

En dan zeg je ja, dat is leuk. Maar als je dat heb je nu drie keer gedaan en 3 3 dagen daarna trek je bij die raad hebben. Ja, dat is ook zo. Dus je kan beter. Dan kan je dus maar 2 trainingen doen. Per week kan je maar beter. Je mag niet meer mee één keertje. Dus mijn vraag aan hem wat zal ik twee keer met gaan en dan maak je twee keer zo'n pieken. Dan zeg jij dan doet ie de hele tijd niet meer toe.

[01:38:07]

En van twee keer weet hij twee keer in de week trainen word je niet beter. Kan beter. Drie rustiger training. Het geheim van trainingen is gewoon consistentie voor gewoon ja, maanden aangepast overigens. Niet dagen. Ja ja. Dus gewoon consistentie en en altijd zo ja, altijd gewoon gedisciplineerd doorwerken. Je bouwt gewoon steeds iets erbij, zeg maar. Dat is het geheim van trainen en en dat kunnen ze keer zoveel druk opleggen dat je daarna een week niet kan trainen.

[01:38:32]

Ja, dan blijf je gewoon hetzelfde niveau Sneijder af. Dat is niet zo. Onze luisteraars kunnen ook met jullie trainen. Ja, winterplan is niet aan. Euh ja. Nou ja, dat is wel zo. Ik ben een beetje met Jim, ik ben uitspaart, maar ik vind wel grappig. Ik heb ook wel wat wat feedback, wat feedback zeg maar van A. Dit zou ik wel heel erg vinden als dit erin zit. Als ik weet dat ik volgende week met Dillens 6 uur gaan fietsen in Monaco, dan wil ik dat gewoon effe daarin kunnen zetten dat je al teruggerekend.

[01:38:59]

Dan moet je niet van ja, precies dat. Ja nou ja, Dilles snapt het meteen van ja. Dat wil je daar in zetten, dus daar zijn we mee bezig. En omdat er euh Yamani was die zei ja, ik zou eigenlijk wel een lusteloosheid vast plan willen schrijven voor deze winter. Wat bijvoorbeeld erg, want gaat niet door. Al die doelen vallen af. Dan kan je wel een basistraining plan doen of juist een FTP plan overal. Maar ik zeg ja, doe gewoon van alles wat.

[01:39:22]

Weet je wel, gewoon leuk. Afwisselend fietsen leuk te worden. Ja precies. Nou, die komt er dus in. Euh. Dus mensen kunnen bij het downloaden je gaat. Mound Keihard rijden zeg maar. 5 juni of door de kansel te sluiten. Het gaat dan natuurlijk allemaal. Uiteindelijk gaat het er wel allemaal om dat je op 9 januari je vrienden afgelast. Ja toch? Dat is toch een leuk soort? En dan maakt het ga je goed voor trainen, maar dan moet je ook goede banden hebben.

[01:39:49]

Alles moet je gebruiken. Steven Bettel slaat de drie tegen. Drie is net jij graag met noppen banden. Ik kreeg al een fiets voor mijn kleren uit voor Thomas, maar we kregen de fiets. Hij kan gewoon zijn eigen fiets meenemen. Hij En dank je wel als je weet wat je doet, maar vier jou niet te veel vielen me wel mee. Dan kom je bij Super Bedankt Billen tot het gezellig vond. Leuk moment Kempense morgen weer.

[01:40:21]

Euh, morgen weer. Euh, morgen weer terug. Overmorgen wordt er overmorgen.

[01:40:25]

Ja, dus effe een eendje sturen. Podcasts luisteren? Ja maar ja, u weet wel, kruip meteen al vanaf euh.

[01:40:33]

Doorgeduwd Régine. Als u het recept. Of is het daar nog effe chillen?

[01:40:37]

Ja, ik ga waarschijnlijk vanaf 1 december weer beginnen omdat je laat. Geinig. Ja ja, ik heb nog niet echt met mijn coach daarover gehad. Dan heb ik van de week nog een gesprek gehad. Zelf bel voor over drie weken.

[01:40:48]

Maar ja, je hebt me van de weken die zij van Neil heb je anders. Even tijd om euh, effe voor planten. Hij zit ook daar. Ja, hij zit in Monaco. Ja, ik ben nou in Nederland. Is misschien effe effe dan gaan verwachten. Dus euh ja, die die ziek van de week wel ergens voorbijkomen. Waar is het? Waar is het de. Het eerste kamp dat al belegd? Nee, nee, we hebben sowieso geen kamp in december, maar uhm, omdat jaar niemand weten.

[01:41:15]

Iedereen komt natuurlijk overal vandaan en dat is een beetje. Maar het is precies wat je niet wil natuurlijk. Dus waarschijnlijk zal het ergens in januari worden. Of of misschien wel februari. Maar waar gaan jullie op kamp? Meestal met een afgesproken Majorca? Hij wil graag naar Majorca, precies wat we willen. Hij wil naar Majorca. Maar ik zeg je, alle bruggen zitten zegt in de verkoop. Ja ja, alleen. Alleen inmiddels zit Majorca. Klopt maar Lorca.

[01:41:45]

Nou, ik zie wel rellen in de podcast en Lauro hebben samen podcast dat blijkbaar niet zo is geluisterd. Ja, ik heb wel eens gelijk. Die zitten gewoon echt op de knop op makelijk. Een beetje wat wij doen. Alleen zijn liggen er nog bij op bed voor voetbalgevecht. Nee, maar dat is ook. Ja. En dat is ook. Ja ja. Ik vond die intro van euh van euh in je standaard dat ze die in de pot draaien.

[01:42:09]

Die vogelkooi. Mooi! Goeie gast. Ja ja, dit is wel leuk, maar ze zal het ook over vroem enzo, dat keihard. Helo, zei hij gewoon. Ook Rohan Dennis. Daar wil ik nog effe over. Als je terug gaat over Jos en krijgt het over links en rechts van het spek. We stoppen nog even niet. Ja, maar dat vind ik wel. Dingen als je het over Inyo zo. Één van de twee renners die een podcast hebben waarin ze waarin ze alles kunnen bespreken ieder vrij transparant zijn.

[01:42:39]

Dat vind ik eigenlijk best. Dat neemt Ineos wel voor mij in. Dat ik denk van daar weet je wel, die ploeg. Die is toch niet zo strikt als dat het eruitziet van de buitenkant? Nee, maar bij Lucky Luke is zo. Die neemt ook echt totaal geen blad voor zijn mond. Ook gewoon in de bus. You as he. Als het zo is, dan is het zo en dan zal je dat ook gewoon recht in je gezicht zeggen.

[01:42:59]

Het was euh, en dat doet ie dus ook gewoon in de podcast. Ja, het is euh. Zo is hij. En dan? Maar het wordt getolereerd. Het zal ook kunnen zeggen ja, maar niet dat jullie dat doen. Nee klopt wat ze kunnen zeggen. Wij hebben misschien jij. Wordt er wel iets besproken, want ze doen het wel volgens mij met de mediaman van Van der Ploeg.

[01:43:16]

Het zal wel geheel niet gefilterd worden, maar het zal wel geluisterd worden voordat ze de toch opzetten maar blijkbaar af blaffen zijn.

[01:43:26]

Een half jaar zal het op een gegeven moment ook zijn om ging naar Israël voor de manji. En dat was allemaal over Rohan Dennis. Die maakte zijn dkq gewoon mooi.

[01:43:37]

Jim Ratcliffe hebben ze toen ook in de podcast gehad. Ze de eigenaar van van die deals. Dus dat is wel zo leuk, maar wel een goeie grap.

[01:43:46]

Luister Tippi, maar uhm, ook een tip is euh.

[01:43:50]

En dat is m. Dat is een soort urma. Euh, doe wat wij onszelf gesteld hebben. Blues Sunrise, het nummer van Jeveren in de Top 2000, de soundtrack van de podcast, moet in de Top 2000. En dat betekent dat euh. Volgens mij is het van 1 tot 6 december, maar dat zet ik nog nooit in de schoonhoudt. Goeie, goeie datum waarop gestemd kan worden.

[01:44:10]

Tot 2000 kan je stemmen, maar heb je altijd n vrije keuze.

[01:44:16]

Voer daar Almaz en massaal euh blueszangeres van JW Roy in zorgen dat die gozer in de Top 2000 komt.

[01:44:27]

En dan kunnen we in die dagen tussen kerst en oud en nieuw Top2000 luister en origen bijna net zo vet zijn.

[01:44:34]

Nou nee, dat we dat gaan we voor je regelen.

[01:44:37]

Wanneer zijn we er weer? Is volgens mij een van de vragen eigenlijk. We hebben experimentje voor het eerst twee podcasts op een dag, dus we rijden zo door naar Bruchem. De Bommelerwaard. Ja dus. Volgende week komt ie online. Maar dat mag jij regelen. Ja, al ga jij het niet regelen. Nee voor een producer. Uhm. Nogmaals dank. Graag willen dat jullie was top.

[01:45:02]

Heel veel succes in Uhm in het komende jaar. We zijn er doorheen aflevering 87 tot de volgende keer. Hoe dan ook, aan waar dan ook en voor de tussentijd heeft Slow waardevast.