Transcribe your podcast
[00:00:01]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets.

[00:00:08]

Dit is de lift slow lichtfeest podcast Mijn Menuhin in het staatsbemoeienis. Screening. Samen zingen maak jij de herwint en zijn.

[00:00:21]

De Floraliën Hall in het Gentse Citadelpark ligt er verlaten bij dit weekend, zo naast het Velodrome en vlakbij het Museum van de Schone Kunsten. De zwaar verouderde constructie van beton, staal en glas.

[00:00:33]

Het mooiste parkeerterrein van de wereld. Die ene ochtend in het jaar. De plekken waar het voorjaar start. De lucht in de hal is heilig. Het ruikt naar frituur en diesel, naar koffie en bier. Fans die velen tussen de renners getooid met vlaggetjes en blauwe nieuwsblad klassiekers. Maar geen enkele andere koers is de spanning. De opwinding zo geconcentreerd als bij de omloop. Statisch geladen, bijna. Het is de opgekropte goesting van een lange winter. En dan, als de blauwe bus van de Keuning QuickStep naar binnenrijdt, stijgt de stemming bijna tot een hoogtepunt.

[00:01:03]

Bijna. Het is alsof de bus van Oranje aankomt bij het stadion waarin het de WK finale gaat spelen. En als de renners zich richting de naastgelegen velodroom begeven voor de ploegenpresentatie, loopt de grote hal leeg in het Kuipke vol. Bijna bijna mag de spanning eruit. De mannen van blauw en wit bestormen het podium.

[00:01:22]

De wolven van Lefèbvre Gent zet zich schrap. Het publiek gaat staan. Het applaus neemt toe, want daar is ie de trots van de stad. De renner beweert op dat moment dat specifieke moment even allemaal draait in een Gents universum. Niet Cilia, niet Kasper nietin zelfs niet.

[00:01:40]

Een langgerekt en repeterend Iljo zwelt aan. Harder en harder, langer en langer als Iljo Keisse zijn hand opsteekt om het publiek te groeten. In het Kuipke zijn hoogtepunt bereikt. Pas dan is het Vlaamse voorjaar begonnen. Het Museum voor de Schone Kunsten ligt op een steenworp afstand, maar schoner dan daar in t Kuipke.

[00:02:01]

Op die ochtend in februari wordt het niet dit jaar. Geen publiek, geen vol Kuipke, geen nieuwe ejo. Dan maar een pintje extra op de bank. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie wieler gebabbel. My name is Stefan Bolt. Tegenover mij zitten ze, Thomas Dekker en Laurens ten Dam.

[00:02:20]

Hij ging meteen aan die start. Mij was er geen publiek. Is wel Iljo. Goeie start ik gewoon niet. Ga ik wel uit eten? Juichte veel publiek als ik terugdenkt aan die aan die ochtend. Is dat wat? Eerste indruk, want hij is gewoon niet. En streek staat te vermommen op zaterdagmiddag. Waar zijn we?

[00:02:42]

Zaterdagmiddag 27 februari moet ik voor de volledigheid even bijgezet in de nieuwe Urkz van Thomas. We zagen hebben heel mooi intermezzo. Buiten gebeurde begon de echte gebeurt nog eens. Lopen gebeurt nog zelden in Amsterdam, waar de oude Sint niet zoveel aan de hand hier is.

[00:02:59]

Vlak om de hoek is de Amstel Ulfeldt afgeladen vol. Maar dan moest een meisje plassen. Recht voor ons tussen de auto's ging ze op de hurken, zeg maar. Dus ja, wat is zeg, zo is teleurgesteld. Ze liep nog even naar het terrein om aan te bieden dat ze binnen mocht ook mocht plassen.

[00:03:16]

Maar ik heb toch maar weer ook weer begonnen. Te laat en toch een beetje koers, zette de gebruld wel wat.

[00:03:27]

Wat? Wat? Wat hebben jullie vanochtend gedaan samen? Klein rondje. Ik ben hier naartoe gefietst en toen we een rondje hoep geknald zeg maar. Dus was eigenlijk een beetje Vanasch als vanouds. Ik was. Ik zat vanochtend op de fiets na te denken weet je wel voor het openingsweekend? Wat als nieuweling of junior? Al had je dan nog geen wedstrijden? Dat was best wel vroeg in het jaar. Dus dan ga je soms even snel een paar uur trainen.

[00:03:46]

En dan? Dan zeg je zeg maar om half twee klaar voor voer voor GeoSea Michel.

[00:03:51]

Maar vandaag weet je wel ja, we moeten eerst en moesten eens naar voetbal. Toen moesten de anderen daar voetbalden. Ze waren wat later vertrokken, dus was wat korte rondje en we hebben de. We hebben de. Om eerlijk te zijn volgens mij. Maar pas om kwart na halfdrie thuis zeg. We hebben de de voorbeschouwing gemist op de Belg. Dus verantwoordelijkheden. En zo ja, is die alweer een beetje in gang geschoten? Vraag ik aan Lou over Thomas.

[00:04:13]

Nou kijk. Euh ja. Thomas kennende weet je wel. Maar hij heeft een hoogtepuntje gehad en laat die daarna versloffen.

[00:04:18]

Zeg maar deze keer echt goeie reden. Ja ja. Ik weet niet of we daar nog over gaan hebben. Nee. Maar ja, je had inderdaad een goede reden, maar wij hebben we weer uit z'n dalletje getrokken. En dan weet je toch wel dat die motorwissel al snel toch weer sneller aanslaat dan in september zeg maar. Dus euh. Nou ja, je rijdt goed. En hoe was het om euh. Omgekeerd om LA om een keer een andere route dan de erna 100 te zien.

[00:04:45]

Fietsen was hier maar was uit z'n hum gemakkelijk.

[00:04:48]

Het is wel vervelend dat veel stoplichten jongen ik. Ik sprak. Ik sprak af, zegt hij.

[00:04:52]

Hij komt dus op de fiets naar Amsterdam en zegt ja en euh dan niet.

[00:04:56]

We willen bij de Schellingwoude brug daarna wel een rondje rijden. Centrum van Amsterdam ga je in. En dan gaan we de andere kant een keer op voor jou. En dat hebben we ook gedaan. Een prachtige route.

[00:05:08]

Toch een beetje tegen sputtert. Maar uiteindelijk heb het wel gedaan. Ja nee, ronde hoep. Toch gedeeltelijk klassiekers. Ja, hij was te kort voor Thomas. Thomas was moe, zei die. Dus die euh. Maar uiteindelijk hebben we toch zestig kilometer een rondje geknald? Ja, en er was prima. Hij rijdt hard door de stad York. Helemaal mee was achter hem door de stad gereden. Nee, maar ik weet. Ik heb. Dat hebben we natuurlijk in de film The Berto gezien en dat is voor hem koersen.

[00:05:31]

En dan rijden na zo'n tien, twintig meter achter en alle gaatjes waar hij net doorheen. Ik had als jij dan niet. Had een paar keer. Nee, dit gaat niet lukken. En dan iedereen achter zich maar mij uitschelden. 0.

[00:05:44]

Ik probeer alleen maar te volgen.

[00:05:47]

Inzicht in de staat. Altijd een beroep over de bettel gesproken. Heb jij veel goeie reacties gehad?

[00:05:54]

Nou, ik heb voor het eerst in mijn leven en niet n negatieve reacties gehad.

[00:05:57]

Ja, een man die alles wat jij meegemaakt in je leven vinden je ongeveer drie keer uitsprak over alles wat ik heb meegemaakt.

[00:06:04]

Is dit ook weer uniek? Nee. Uhm. Huilende mannen. Uhm ja.

[00:06:10]

Mensen vonden denk ik heel mooi.

[00:06:11]

En de onderliggende boodschap de liefde voor de fiets. Dat is eigenlijk wel wat het is natuurlijk. En waarom wij ook hier nog steeds nu zitten. En ja, dat was wel mooi dat. Kijk, het ene moment hartstikke leuk. Uh uhm. En ik denk dat alles waar je echt een heel hoog niveau haalde voor 9 januari als 2 x 1 ex-wielrenners uhm mariane. Het was prachtig om om het te doen en ik denk aan een heel leuk eindresultaat. Het was ook een beetje.

[00:06:38]

Het was wat dat betreft ook de beste denkbare uitslag en de de. De rode draad door alle opmerkingen heen. Maar dat zal dus ook na de opmerkingen die rechtstreeks van jou gerichte het geval waren het geval zijn. Fijn dat ie weer fietst. Ja zelfs zin om te fietsen. Maar zo ook zo. Maar heel vaak zijn dezelfde partijen er goesting van. Da's wel vertellen. Ja, dat waren er veel. Die zijn door die Bettel ook weer op de fiets gestapt zeg maar.

[00:07:01]

Of kreeg een meer moraal om rondjes te fietsen. En dat eikvaren te voldoen natuurlijk. En mensen een beetje of een beetje inspireren om zelf ook lekker op de fiets te springen en weer vrij in het hoofd te zijn.

[00:07:11]

En ik heb genoten van de aanloop naar de bettel en eigenlijk nu nog steeds in de aanloop. Nou ja, ik hoop dat er nog wat van koersen te rijden zijn. En als het niet zo is, dan is het ook al lachen dat we dat we langs de ronde hoeken.

[00:07:24]

Vorig jaar was de druk eigenlijk. Nee, nee, nee was die truc met fietsen.

[00:07:29]

Maar ik heb me laatst gedaan. Die ronde hoeken. Toen was het echte aanschuiven. Aanschuiven? Ja, heel veel meisjes ook.

[00:07:35]

Viel me op. Ja, dat is dan wel leuk. Nou ja toch? Euh, mannen. Allemaal geïnspireerd door Thomas.

[00:07:42]

Misschien kom ik hem wel tegen. Zal die echt bestaan? Euh Leeuw?

[00:07:50]

Euh. Ben je alweer een beetje hersteld van de boomplantdag woensdag?

[00:07:56]

Ja, nee. Euh. Ja ja. Ik ben nu inmiddels alweer hersteld. Maar het was echt schandalig hoe je thuis kwam zeg maar. We hadden. We hadden één dagje in Friesland gefietst, maar ik was twee nachtjes weggeweest in een camper waar een korte nacht is en een dagje in Friesland was. Een hele lange dag op de fiets, met heel veel stop en heel veel vleugjes tussendoor en op donderdag. Ik had. Ik heb. Ik zei tegen Tessa Ik trek het niet, weet je wel.

[00:08:18]

Ik moest de auto nog schoonmaken. Weet je wel uitmesten. Fiets poetsen. Maar ik zeg ja, ik ga eerst even gewoon een kwartiertje liggen boven klimgeit. Ik heb carlistische aan in jouw trui uit en ik vroeg uit bij 5 in bed. Ja, jij gaat altijd eerst douchen en dan ga je naakt in bed liggen. Is zover. Ik ging gewoon meteen weg. Een kwartiertje zeg ik werd twee uur later wakker. Echt zo. Zoals het al vier, weet je wel zo.

[00:08:42]

En toen we gisteren hetzelfde. Eigenlijk was er een halfuurtje, maar toen kwam Bodo. Kevin? Die had die was gevallen. Skatebaan ofzo. Dus echt. Ik werd zwaar uit mijn remslaap ge ge gewekt. Maar het was echt euh. Ja we hebben dus in Friesland gefietst. Ja wat? Daar vertellen we daar de aanleiding? Ja, we hebben al een paar keer verteld. Maar nee, de aanleiding is we hebben. We hebben ze aan zo'n heup flesje laten maken natuurlijk.

[00:09:05]

Of hebben gemaakt die verkoop onblusbare uit Faust. En dat is een Bomba. Of die noemen we de Bomba naar aanleiding van een recept van de opa van Eros Poli. Maar die hebben we. En dan zijn we de eerste Bomba toegedaan. En dat was te hebben allerlei immers illegale stokers in de Betuwe bezocht om er om die bomba te vullen. Zeg maar gaat de wereld voor je open? Thomas echt waar we zitten wordt gewoon zo veel clandestien gestookt in Nederland.

[00:09:27]

Ja, iedereen die maar twee fruitboom tuin heeft die zegt dat de meeste alcohol van dat.

[00:09:32]

Ze bracht me ook op ideeën. De marktplaats wordt druk bezocht in Huis ten Dam om S-tog stookketels uit z'n lassen apparaten en toestellen. Een dag eerder terug om een Rutte die ik ook kondigde. Toen nooit echt een keiharde lockdown aan, die grutter jongen. Ja en nee, het begint hard vriezen. We wilden Bomba 2 doen. En we wilden eigenlijk de Elfsteden. Of we eigenlijk wilden we naar de Veluwe. Maar dat zijn natuurlijk van die platgetreden paden. En toen wilden we de Elfstedentocht schaatsen en is overal Beerenburg in.

[00:10:01]

En ja, echte schaatsten nootjes halen. Toen toe ging het dooien. Toen dachten we na en dan gaan we toch. Dan gaan we toch de Elfstedentocht fietsen? Uiteindelijk hebben we dat niet helemaal gedaan. Wat? We hebben vier van de Elfsteden gehad bij de beste BDBH. Ik had deze 38 procent. Ik had op mijn Strava Elfstedentocht, maar dan anders ben ik een hele dikke vette knipoog naar de eerste drie. Opmerken waren van Friezen. Ik kan dit niet goedkeuren.

[00:10:29]

Dit is geen Elfstedentocht. Maar het waren wel weer mooie gravel paden. En euh. En we gingen, hoe ze ook door Texas van Friesland waaide. Zeg maar. Euh ja dus. De Friese wouden waar Pieter vandaan kwam, daar wonen de ruige Friezen die een conflict niet uit de weg gaan. We reden daarbinnen en kwamen weer bij. Het was meteen één van een pick up truck zonder ramen. Vandaag weet je wel. Dus euh.

[00:10:53]

En daar kwamen we Frankie tegenkwamen. Vagevuurstraat tegen M. Een jongen die z'n auto roze heeft laten schilderen. Een podcast met Weening komt hier nog naar voren. Maar we hebben dus in Friesland ook weer allemaal stokerijen, vooral in Friesland is whisky stoken populair. Dat was een segment beter minder.

[00:11:10]

We hebben whisky calvados gehad en ligt natuurlijk dicht bij Ierland. Dichter dichter bij je hart weten we. En omdat ze daar gewoon de Beerenburg. Dat zit verankerd in de EU. En dat klinkt een beetje hoogdravend. Maar dat zit eigenlijk kwamen de eerste avond al achter. Ja, dat zit echt. Dat is echt verankerd in de natuur. In Leeuwarden drinken ze geen Sneker Beerenburg en andersom zegt Malysz dat als je in de stad juist je eigen eigen Beerenburg en het was een theater als een fantastisch toch aan de avonturen.

[00:11:38]

Ja, we hadden nou ja Jochum, ja Jezus, ja, ik had. Ik sprak Bruno gister en die zei ja, we moeten echt even over wat wij dachten. We maken daar een clipje of een videootje van 10 minuten, want het is maar één dag. Maar ik geloof dat die 1. Hij komt van de ochtend alleen al een film van een halfuur maken. We kwamen vast te zitten door wat jullie hadden moeten zien. We kwamen daar op en af en toe.

[00:11:59]

Het was geen wij. We hadden een plek nodig om Dekempeneer te gaan naar Vleuten wanneer we Camping Nacht Nieuwsblad is geweest. En wij gaan het over Jochem hebben.

[00:12:07]

We hadden weer plekje nodig om die temperatuur toch om in de finale waarin hij zat. Maar graag had e rood oog zo stralend. Ik durf er niet aan te kijken. Het soort kan je Jan Wolkers nog? De schrijver? Nou, de grote grijze coupe. Alleen dan is is ja soort. Alsof die euh, een beetje te lang in de zon wat gevaar, maar altijd rood ogen en tranen. Ik.

[00:12:30]

Ik kon m bijna niet twee keer achter elkaar gewassen, zeg maar ik weet je jullie stilaan zijn. Korona kapper was al drie jaar niet te beschikken, zeg maar. Maar hij was een beetje sinister en we kwamen dus op een Kampstraat houden. Wat gingen daar slapen? Kwam ook, maar ik kwam direct vast te zitten met die camper op de camping. Weet je wel. Midden op het veld gaan we hier meer slapen dan gewoon morgen. Ja en. Maar dat we daar stonden overal van die pipo wagens en yoghurts en een Renault 4 helemaal overwoekerd.

[00:13:01]

En allemaal ouwe auto wrakke enzo. En dat huis, dat was geen hond. Het was echt net als was een beetje horror cypers prepress.

[00:13:08]

Dat was het. Ja en nee. Er kwamen vast te zitten en hij gingen Herkingen hebben, dus we zijn er lang verhaal kort. We zijn waar we gingen, hoe laat hij maar wil. Nog vijf uur. Want we wilden van de vandalen houden. De hele dag fietsen, zeg maar. Vanaf half 5 tot 9 s avonds. We reden om 11 uur weg, om half vijf wakker. Nou ja, half, zei de Dehaene die ik begon om half vijf.

[00:13:29]

En dan gaat ongeveer acht halen om wat er echt iets ontstegen zei. Heb je de buks of alleen dubbelloops afgezaagd?

[00:13:39]

Maar het was het was. Dus uiteindelijk werd het nog een race tegen de klok. Niet helemaal baan gehaald.

[00:13:45]

Maar hoeveel kilometer per uur gereden op 80 100 meter in elf uur vrij veel gestopt? Uiteindelijk werd het publiek kreeg we gelukkig en een hele goeie lift van twee uur. Jongens die ons van Dokkum naar Leeuwarden escorteerde en euh. Nou, dat ging gelukkig wat rapper. Dus ze waren net niet binnen de aanvalstrom terug als eerlijkheid terug. Maar we waren terug avontuurtje. Maar ja, dan ben je pas twee dagen naar de kloten. Maar vandaag was ik alweer met jouw beentjes.

[00:14:12]

Nou, ik moet zeggen wel.

[00:14:14]

Maar goed, ik ben best wel goed hier. De Trapop. Ja, ik ben. Ik heb geen zin. Ik moest gisteren van Jim weer weg doen.

[00:14:21]

O ja, drie wasjes. Maar drie was het sprintjes getrokken. Arkady uitgegeven, buitengevels met ene hand, chakra's op alfabetische volgorde gelegd, maar dat gaat wel goed.

[00:14:36]

Jim is dus zo één grote schaatsbond QAS, Jim of Yorin.

[00:14:41]

Ik moest van mezelf intrusies naar hagelen, busticket van de jonge Orion. Ik moest wel. Nou, als we dan even later weer helemaal in het honderd. Maar ik moest twee keer tien minuten op omslagpunt en al twee sprintjes tussen. Een beetje afgezien en weer afzien. Morgen moet ik over alles. Lijkt erop zweeft. Dit was zich. Hij zit mij. Deze grote nieuwe computer generaal, maar hij zit met te. Hij zit mij aan te spreken, praat dat ik over laat.

[00:15:08]

We zitten ook hier. Moeten nog over de schaats podcast hebben. Nee, weet ik ook niks van af. Nou, jij bent er ook, jij bent er ook, dus dat is harstikke goed. En wat drinken we? Jij drinkt ook al niet. Is het zeker ook niet overhebben voor je neus? Euh. Kwaremont je op een 3/10? Thomas heeft ook een doelpunt Rietje gepakt?

[00:15:30]

Jazeker, ze zien we niet hangen. Kwam er ook aan geslingerd. Helemaal uit de goal. Denk je nou? Uhm, uit goed voor me gezorgd door Rootes Humes en binnen die broodjes vissen. Want die broodjes, broodjes, vis van T-vorm, vis, lekker paling jongen. Dan kreeg ik de haring. Haring. Makreel. Heb je die bossen bloemen die je in je nieuwe huis staan? Ook die zelf gekocht, zoals Eva's naar de markt? Dat doet ie altijd.

[00:15:58]

Dat vind ik. Jij maakt. Ja jij. Jij zegt is dat huis voor jou niet te lang doorgaan? Ik heb alleen maar ingezonden brieven voor het nummer van Thomas. Hij stelt ook vragen. En zo ja, dan krijgen we echt wederzijdse interesse. Euh. Gaat goed zingen de podcast Alles onder controle.

[00:16:15]

Ik hoop dat er keren over wielrennen kunnen gaan praten. Dat gaan we doen. Dat gaan we zeker doen. Maar we gaan eerst even luisteren naar een bericht van onze vrienden van Futur om Chop.

[00:16:25]

We gaan het hebben over de koers meteen maar eerst even een berichtje van onze vrienden van Future Shop. Ben jij al bezig met de plannen van je volgende avontuur? Aan het trainen voor een speciaal evenement? Of heb je gewoon een onbedwingbare behoefte aan spullen bij Future Shop? Ben je aan het goede adres voor Bike Paccar gravel lahars voor mountainbikers en roadies het allergrootste assortiment? Gratis bezorgd en voor elf uur s avonds besteld. De volgende dag binnen. En neem meteen even een kijkje op Future Shop puntenloos Liv Slow Ride Feist ons eigen hoekje soort digitaal schap binnen Future Shop in Lauwe en ik onze favoriete spulletjes hebben gezet.

[00:17:05]

Van lampjes tot droog voer, van de beste fietstassen tot sportvoeding. Zeker even checken dus.

[00:17:11]

En als klap op de vuurpijl luisteraars van de podcast krijgen nu bij een bestelling vanaf 75 euro en tot en met 14 maart direct 10 euro korting op het hele assortiment. Gebruik hiervoor de Code Podcast. Ga naar Future Shop Punten nl. Sales Lift Slow Ride Fest en gebruikt de Code Podcast voor een mooie korting door met de show. Euh, we hebben euh, live goals, hun eigen shop, eigen shop in future shop. Nou, wie kent daar? Ja, nee, t is.

[00:17:44]

Ja. Het komt eigenlijk voort uit het feit dat heel veel mensen vragen waar haal je nou die buvz? En euh, en meestal stuur ik mensen door een Surf's koers of een schilderij fietsen. Maar ja, als jij in Nijmegen woont heb je daar niet veel. Als je een beetje serieus wielrenner dreigt, de fiets waarmee je vroeger ook dat zal. De beetje uitgaanscircuit voor de kerst voor de Kirstie Hopmans beroepszaken dus. Euh ja dus. Maar duren dan je die lamp die we die we ophalen met die?

[00:18:14]

Ja, ik heb een lamp die ik nog steeds niet hebt om mee te krijgen ook niet. En krijgen we niet dinsdag een eindje. Jij krijgt dan één van die stadslaan pies dat je een beetje door. Ik kijk gewoon veilig door de beveiligde melkerijen, maar zegt me dat je in het bos een bouw lamp hebt dat mij niet wel wat bouwkamp is.

[00:18:28]

Tsja, daar kan je mee om tot 3 om 3 uur s nachts is om 3 uur s nachts wil Plague en dan moet je land verlaten als wij als. Het is best wel vaak terug. Of ja, dat was zeg maar dat we gaan niet zeiken en dan bij mij in en bij de vuurplaats zeg maar. Euh nog effe zitten met een paar man. En sinds ik die lamp heb gekregen voor een fietser hij doet het ook twaalf uur ofzo. Weet je wel, hoe leg ik m bij het vuur zodat we daar een lamp?

[00:18:50]

Ik hoef daar gezegd geen lampje op te hangen of een bouwkamp op te zetten. Is perfect. Glasblazer Multi. Ik was blij dat je m had opgeladen en had meegenomen voor me, maar ik had er nog één van die gemonteerd. Ik was blij dat ik achter jou zat gisteren. Portugal is niet blij met me, want ik heb gisteravond nog een rondje bos gereden in verblindt ook wel ja zeg maar is stoer. Toen stonden een beetje veel stil op de ouwehoeren.

[00:19:13]

Dan verblindt die echt omdat je wilde immers.

[00:19:15]

Ik vind ook wel een verdrietige Didier allemaal. Ja sorry, haalde je al die andere glinsterende oogjes?

[00:19:21]

Ja, dat is nog maar eventjes jongens. Het is zover. 4 oktober.

[00:19:24]

Mannen, al die God komt. Wat is precies op 4 oktober, dierendag? Maar dat is dat staat om de hoek. Ja, nee zeker.

[00:19:34]

Ik vind eigenlijk dat je het voortaan voor ieder een podcast bijvoorbeeld zoeken. Hoeveel dagen nog 23 dagen? Het maakt niet uit. Jongens die de dag later feilloos weer bijten hebben is gewoon geen verhaal kort. Maar Tomasi wat thomistische zei. We zaten wat al in Chubby hadden gezet en toen zei die ik wil ik dan. Ik wil ook een hoekje in die show. Wat moet ik met miljard erin hebben dan?

[00:20:04]

Wat wij hebben nu zeg maar. Weet je wel? Slaap Martje lampjes. Uh, zakmessen.

[00:20:11]

Aanmaakblokjes, cassettes, kettingen. Dat werk. Wat zou Thomas Dekker daarin willen hebben? Zalfjes, klemmetjes, ketonen, katatonia? Komen en gaan we rijden en ik nog nooit geprobeerd hebben. Alles geprobeerd, maar gewoon een licht assortiment je keto. Waar gaan we gaan? Waar gaan we mij nou weer eventjes bekijken? Maar er is ook een klein beetje voor de upper class over de toonbank. Drie flesjes zijn 100 euro, las ik laatst. Een paar kilootjes was dat niet.

[00:20:37]

Ja, dat was dus ok. Waar gaat het over? We gaan het over wielrennen. Uhm. Nieuwsblad Ooit gereden? Vraagteken? Jawel, hij. Dat werd vorig jaar met Lastig als je het niet over hebt. Dat is toch. Ik heb het zegt toch altijd wel mijn mooiste koers ooit? Zeg me uit 2006. 7. 7. Een nieuw doel weggooien. Zo rijden vol met Verbon bij de kopgroep en zo praatjes. Hij had er armbeweging of Galhardo in mijn nek en wilde die allemaal lijken, Emad.

[00:21:15]

Gisteren werd ik trouwens aangesproken voor Laurens ten Dam in het bos en Laurens. Het was donker. Had je geen last, dan gaan mijn een me naar de kapper geweest. Zondag met baardje geschoren, m'n wangetjes alles.

[00:21:25]

Heb jij wel gekoerst in België? Ja, er zitten wel wat was dat? Was al heel SGP Zottegem gewonnen? Kijk bij de profs bij de profs. Ja was het gewoon echt. Hij heeft ook voorzien waar wij voor gaan zitten. Luik-Bastenaken-Luik? Ja nou ja, ik bedoel niet langslapers. Euh, Vlaanderen zijn drie prijzen. Klassieker Kuurne was het al. Hoe werkt dat dan in zo'n jonge loopbaan? Is dat dat je je kiest gewoon een andere prioriteit?

[00:21:55]

Ik reed rond die tijd vaak Spanje, Baskenland precies.

[00:21:58]

En uhm ja, dat was toen op een gegeven moment. Nu zie je ook met alle verliep die eigening met een UH 60 62 kilo ook niet heel geschikt is om over dit parcours heen te rijden. Maar uhm. Maar toen was het eigenlijk bijna geen keuze. Ik weet dat Boogerd op een gegeven moment wel. Doodleuk ging Vlaanderen dan ook rijden.

[00:22:15]

Maar dat was best wel onhandig, want dan begon Baskenland op maandag en dan moest je denken door. Nu heb ik ook gedaan toen dat jouw dag kreeg.

[00:22:23]

Dus nee, dat was toen allemaal een klein beetje anders. Maar als ik dat nu opnieuw zou mogen doen. Dat mag helaas niet. Maar had je het wel willen doen? Zeker? Ja, het was nog wel leuk. Eentje uitschieter van Vlaanderen is altijd wel een optie omdat jij begint over gewicht en alle Alaphilippe.

[00:22:41]

Hoe zwaar was jij in die tijd?

[00:22:42]

Was het dan 70? Dus ik was wel, maar ik was nog wel beter voor geschikt ook. Ik had toen ook al een groot vermogen om er gewoon op het vlakke redelijk door te rijden, maar was niet echt een keuze.

[00:22:51]

Nooit echt bij stilgestaan, maar hij heeft er gewoon niet over nagedacht daar. Hij toen net als heel veel andere dingen op. Eigenlijk was je gewoon je verstand. Ach ja, ok. Maar lekker. We hadden net nog over de mooiste editie van de afgelopen jaren, maar dat moet toch wel 2015 geweest zijn. En dat we zonder hem een EITO 2015 Stannard voor 1 voor drie Quick Spooner Terpstra en Vandenbergh Stijn Vandenbergh. Maar wat Terpstra 2de? Ja maar euh.

[00:23:18]

Ja dat was de editie. Dus dat dat. De Sternet kon men eigenlijk niet winnen en erna won toch? En eigenlijk deed die Quick Step dus van alles. Fout natuurlijk. Vooral Stijn Vandenbergh toch? Nou kijk ook in eerste instantie. Als je bijvoorbeeld heel tijd Vandenbergh en Terpstra laat demarreren en dan gaat Sternet ook niet winnen. Maar dat wilde Boonen natuurlijk ook niet, want die wilde ook. Ja, die wilde zelf. Die ging als eerste, want die wilde zelf winnen zeg maar.

[00:23:41]

Terwijl zij gewoon altijd in het wiel blijft en geen trap op kop doet. Wint ie. Ja, wint altijd een quickstep. Maar is hij minder zeker van dat hij wint? En daar begint het natuurlijk mee. Dus ze zullen ons wel uitlachen, zei Terpstra. Ik heb nog even teruggekeken, het interview daarna. Schitterend. Ja ja, baalde als een stekker. Afijn, vandaag was het 27 februari start in het Citadelpark in Gent. Finish op de Onderwijslaan in Ninove.

[00:24:08]

Negen hellingen, dertien kasseistroken. Parcours voor derde jaar op rij zo goed als ongewijzigd. Kort samengevat de finale de oude Ronde van Vlaanderen met meer dan veertig kilometer over de kasseien en de duo's Haaghoek, Leberg en Muur Bosberg als zwaartepunten.

[00:24:26]

Was er een ujm vooraf een euh, een iets wat je met grote interesse ging volgen in de koers.

[00:24:34]

Een V. Een verhaal in een nieuws item.

[00:24:36]

Ik had ploeg en ik had het eigenlijk wel zo bedacht. Toevallig kreeg ik een berichtje. En wie gaat er morgen winnen? En met een eerste naam die in mijn hoofd zat? Was Ballerini en euh. Dat kwam natuurlijk. Dat komt ook door de keuring. QuickStep. Die ploeg in de breedte, zo sterk is dat natuurlijk niet.

[00:24:54]

Heel moeilijk om daar achter te komen. De laatste jaren is het niet heel veel anders geweest met die ploeg.

[00:25:01]

Ik heb het niet naar hem teruggrijpt, maar dat was wel echt de eerste naam.

[00:25:04]

Vooral omdat die die ritten die in Zuid-Frankrijk won. Uhm ja, dat is wel heel in 2000. Ja ja is eigenlijk. Met renners die best wel hard bergop sprinten. En dus ja nee. Weinig verrassend. Maar we zijn natuurlijk ook best wel vaak verpest met wielrennen omdat het zo vaak iets spectaculairs geven. Of euh, maar alle friet probeert het vandaag. En als de wind net een beetje anders staat. Ze hebben wind vol op kop, maar de wereldkampioen gaat wel aan op de Berendries.

[00:25:32]

Hij rijdt weg. Ja ja, maar op zich best wel mooi.

[00:25:36]

Maar even afgezien van van van wie de wind en het en het koersverloop waren er vooraf dingen voor jou. Laudy waarvan je de gekste vindt? Ik vind het daar ben ik wel benieuwd naar. Wat je Covic natuurlijk supertof dat ouwe. Voor de Ronde van Vlaanderen. Maar dat is dan ook gelijk het leukste dat. Nou ja, dat is dat als je zoals het vandaag daar niet overheen rijdt. Heb je helemaal gelijk. Dat is de leukste, maar uiteindelijk zie je het normaal gebeuren.

[00:25:57]

In mijn beleving altijd vet. Veel data er vandaag een keer niet. Eigenlijk. Weet je wat het natuurlijk is?

[00:26:05]

Dat vergeet je heel snel als alle verliep niet wegrijdt. Maar hij rijdt gewoon een strak tempo of een uitvinding. Een reis met twaalf naar de finish. Of dan rijdt die later weg. Zeg maar.

[00:26:14]

Nee, dan krijg je later een F1 actie of iets. Maar dan is die koers wel heel veel leuker. Ja ja zeker, maar dan is het al eerder geselecteerd. Zeg maar een Lukáš. Je bent nog vijfde sprinter die je eigenlijk wel mag niet gezien hebben.

[00:26:28]

En als ie daar in de laatste bocht niet hoeft te remmen, dan rijd je misschien nog podium viel ga je wel even uit ontleden. Zal ik even het koersverloop spelen voor de luisteraar die misschien maar half gekeken heeft? Niet zoals wij?

[00:26:39]

Wie gaat er nou deze hele podcast luisteren? Niet naar die koers kijken? Nou, dat zijn er wel veel. Ja ja, u wil gewoon.

[00:26:45]

Sommige mensen hebben. Sommige mensen hebben wat te doen met dingen te doen. Vroeg in de koers vertrekt er een kopgroep. Kenny De Ketele en Bert De Backer Fedotov, Gibbons Nouvel. Met nog honderd veertig kilometer te gaan brengen Movistar en De Carne QuickStep Step zich om de voorsprong van het vijftal te bekommeren. Met twee renners op kop houden zij kleine hapjes uit de achterstand. Vierenveertig kilometer kilometer Molenberg, Olaf Kooij en Johan Jacobs maakt zich los van het peloton op 32 kilometer.

[00:27:16]

Alaphilippe valt aan op de Berendries, 19 kilometer Muur van Geraardsbergen. Alles komt weer samen. Groot groep naar de meet met rappe mannen als Kristof Colbrelli, Turki, Jaques Tauber, Davide Ballerini, Greg Van Avermaet, Hayter, PID Kok. Afijn, de uitslag. Nou, daar hebben het eigenlijk over gehad. Ballerini. James Stewart. Sep Vanmarcke. Wat valt op aan de top tien? Laat ik me vaak afmaken, want er zitten mooie namen tussen met allemaal een verhaal Haussler, Gilbert, Aram, Boehoe.

[00:27:44]

Senecio, Trentin, Zinnetjes en Polit. Ook een hond springt eruit voor je. Ja, ik vind Haussler komt uit 1980, ik. Mijn eerste koers die ik tegen Heinrich Haussler rij was het Europees kampioenschap in 2000, in 2000 in Luxemburg. Ik weet nog heel goed met het busje, met mijn ouders en mijn oom en tante die kant op en mijn eerste keer dat ik een oranje shirt aan mocht. En Heinrich zag er ongeveer hetzelfde uit als dat ie er nu uitziet.

[00:28:11]

Euh ja, hoe is dat? Maar dat is op z'n Beama dus bijna heel jammer. Al is het fantastisch.

[00:28:17]

Ja en is één van de euh. Eventjes echt gegoten op een fiets. En het is echt een wonderbaarlijke carrière. Die Rethy die toen won in de Tour de France dat jaar met dat weet maar die rit wint. Weet je wel? Nee nee. Cervélo! 2.BC gewonnen. Een rit in de Tour. Maar toen leek die eigenlijk wel iets te hard, want daarna er wel iets langer. 500 al een rit in de Vuelta, dus hij is heel vroeg heel goed geweest.

[00:28:38]

Nee, hij was dus al in 2000, toen heel goed. En ja, die carrière. Heel veel blessures, knieproblemen. En nu afgelopen winter heeft ie um best wel wat crossen gereden. Hij is denk ik nergens aan de finish gekomen en is altijd een rondje ingehaalde. En dat is ook helemaal niet helemaal erg. Da's is helemaal niet erg, want het is een enorm hoog niveau.

[00:28:59]

Maar ook hoe die die crossen rijden gewoon is. Een stationwagen. Weet je wel, twee vreemdere in. Volgens mij nog meer dan alleen paar je extra wielen. Wat u wel in de post zette voor als wielrenner. Weet je wel. In eentje. Liefhebber. Terwijl de Belgen die komen na met pa en oma die die poetsen gezicht, vader. Bestaan er twee in de post. De camper is al weg of zij mogen meteen naar huis. Douche in de Kempen.

[00:29:20]

Hij ging nog bij, moddert dan deze stationwagen weer inpakken. Nog snel douche en dan moest ie weer helemaal terug naar Duitsland. Dat was trouwens iets dat het. Dan deed je gewoon de liefhebber in hem die zegt jou ik wil dat gewoon doen. Of denk je dat er bijvoorbeeld een en een en een trainings 100 of serving liefhebber?

[00:29:36]

Natuurlijk, als jij de 10 12 keer in de winter open reini. Niet dat u vol je rijdt 40 minuten. Het is weer iets uit je comfortzone. Een andere prikkel goed voor je hoofd. Je bent. De winter gaat wat sneller voorbij. Die uren zal je toch altijd moeten maken? Uhm, dus ja nee. Ik denk wel echt dat de liefhebber maar dat die vandaag vijfde wordt. Dat is toch gewoon het is waar je dat verhaal apart verhaal ken?

[00:29:58]

En dan is het ook wel weer verdiend om toch ja de stof. En dan ja de winnaar. Als je echt zegt wie spreekt eruit? Natuurlijk van die top tien. Iedereen heeft een verhaal. We waren ook die Luxemburgse kampioenen checken. Van waar komt die vandaan? Maar de winnaar, die Ballerini? Ja ook ook waar die vandaan komt. Volgens mij wilde jij zeg maar het ploegje van van Androni Androni twee jaar geleden nog een jaartje voor Tinkoff daarvoor, maar toen stopte Tinkoff, moest die terug naar Androni.

[00:30:22]

Daarna Astana. Jamaer zijn grote droom is altijd geweest om voor het grote de keulen kwikzilver? Vroeg ik. Ja, quickstep vallen ver van te rijden. Weet je wel. En dat rijtje nu ze?

[00:30:33]

Ja, denk vorig jaar 26 juni. Nee, dit is de tweede jaar. Vorig jaar was die staan. Euh ja. Vertelt dat nog eventjes. Nou ja, wij gingen de Strade Bianchi en gingen er kijken en wij stonden op. De Monte San Maria strookten de langste strook. En daar stonden we komen zo ver. Zo zou het van Quick-Step aanraden die stopte om bidon aan te geven. Mooi heet loeit, want het is niet normaal. En dan kwam dus die Ballerini.

[00:30:54]

Die kwam dan kennen na een kwartier Kandi uit de auto. Ja, en dan ging je daar een beetje op de motorkap liggen zo een beetje aansteller was. Was helemaal een echte Boonen jaren. Maar ja, het is echt helemaal naar de kloten. Waterhozen hoofd en daarbij ei keek altijd net alsof ik kon gaan huilen. Toch rijden ze volgende keer zo naar de kloten eruitziet. Een lijk was het dus, maar die wilde heel graag voor Quick-Step rijden en had die Nauen die die koers voor die ploeg wint.

[00:31:19]

Dat is natuurlijk fantastisch. De hele koers. Hoe?

[00:31:21]

Uhm ja ja, dat is lekker lekker jaar tot nu toe. Hoe gaat dat in zo'n ploeg? Ha. Want ik las dat de dat van de zeven renners zijn er vijf die dit jaar einde contract als tiende. De column van Van van Lefevere vandaag. Dat hoort ook een beetje bij zijn tactiek. Maar wat is nou het effect wat zoiets heeft dat van de dertig renners twintig of vijfentwintig dit jaar einde contract zijn? Levert dat?

[00:31:46]

Euh, wat voor? Levert dat spanningen op in zo'n ploeg ofzo? Zeg dat alles op scherp. Hoe is dat?

[00:31:51]

Werkt dat gewoon altijd een troepialen? Lefevere Die zitten dat zo is een column. Maar aan de andere kant heeft hij ook zijn hele ploeg voor volgend. Vorig jaar direct een contract aangeboden, zo zei Van In ene Korona kan je ook niks zeggen. En de enige die het niet aannam was Jules, want die vertrok naar zullen zeggen ja dus hij is eigenlijk ook wel best wel trouw aan zijn Raas. Weet je wel, dus ik denk ik denk dat. Natuurlijk speelt het mee.

[00:32:13]

Weet je, ik bedoel jij bent ook einde contract geweest. Of ja wel toch? Ja, dat je. Ja, dat dan dan?

[00:32:19]

Ja, maar ik denk dat het niet zo meespeelt bij de Keuning Quick-Step. Euh, dat dat renners mekaar toch last gaan zijn omdat dat zo'n hecht team is dat je daar gewoon niet mee weg kom, dat je de rest bij. Dus je kan maar één keer doen. Ja, je kunt één keer huis en dan je dan? Ja, maar dat ziet alle vijf ook natuurlijk. Als je dat doet, dan krijg je juist dat contract dus. Ik denk dat ik denk dat het euh dat ze hecht genoeg zijn wat ik zeg maar wat meevalt.

[00:32:46]

En ook als je ziet dat die vorig jaar. Weet je hoeveel renners hebben tot op het. Eind van het jaar moeten wachten totdat ze een contract kregen. En Iljo? Die wisten in augustus al aan de hele ploeg wordt verlengd, weet je. Dus dan is er maar geen plek voor veel nieuwelingen. Uiteindelijk is volgens mij alleen Charney van CCC er nog eentje. Volgens mij zijn we twee nieuw gekomen. Dus euh ja, dat geeft me aan hoe trouw willen verf ook aan zo'n groep renners inzetten.

[00:33:10]

Dat heeft ie ook met zijn personeel toch? Dat is. Dat is één van zijn sterkhouders. Dat die zeg maar. Ik wil geen niet te veel verloop hebben in mechanicus verzorgers. Als ik personeel noem bedoel ik dat dan. Want dat is zeg maar de basis van de ploeg. En ja, zeg maar de cultuur van de ploeg. Zie je wel weer dat die ook na dat Korona gewoon balata is. En ja, dan zie je ze dus na de Bosberg beginnen ze op kop rijden en uit alle Felipe komen eruit als ik alleen op kop.

[00:33:32]

Ze doen nog een paar Lampard op kop en An Marchal en Ballerini die woorden. Maar achteraf kan een mens zo goed winnen. Ja, je kan hem net zo goed winnen, maar die rijdt toch een sublieme finale met zijn tweeën. Ja, ik bedoel, want Kristoff krijgt met z'n tweeën die andere zijn gewonnen.

[00:33:46]

Ja zegt leeggereden ja. En dan?

[00:33:48]

Dan weet je wel wat ze je zit je wat te kijken. En dan zie je bijvoorbeeld want die vijf man dus vier man die voor euh. Pascal won de sprint van aantrekken en Kristoff en en die die op enige manier. Kristoff schakelt verkeerd of zo die andere vallen. Op hetzelfde moment was er heel wat. Ja, was een heel gek moment. Super klote voor Kristof Selector. Nee, nee die. Je had iets met de achterdeur. Volgens mij supergrote van Wanty.

[00:34:12]

Want ja is ook een fantastische koers dat ze daar nog met zoveel renners zitten. Maar normaal was het dan bij Wanty wel dat ze met zesde, zesde, achtste en negende waren.

[00:34:21]

Ja ja, ik weet wel dat eigenlijk viskweek dat een beetje probeert om te turnen, dus ga maar na twee liggen. Maar dan kun je in ieder geval bij mij je zitten. Dus kijken. Het overkomt Quick Step niet of de kreunen en Wanty net wel een Kristoffel dus dat is gewoon. Dat zit gewoon wat in die ploeg. Ze winnen gewoon weer weten. Ik bedoel, het is geen toeval meer. Nee. Kennen jullie de Ridder? Is hier een soort nationale piss plek?

[00:34:44]

Wat staat er daar weer? Rijden tegen een boom? Kijken over jouw schouder heen met de slag? Daarna nog even. Ik heb twee keer drie keer afkloppen. Radiotoestel als vierde keer wordt discutabel. Kenden jullie Jake Stewart gebeurt altijd wel weer. Jackie Stewart? Nooit van gehoord? Nee, maar nee, lekker eerlijk antwoord. Hier kan je niet anders hoor. Maar ik euh. Twee sterk springende super vet. Ja. En al die andere van Fenicië ook.

[00:35:09]

Die die luxe, die Jimmy met tegenzin.

[00:35:11]

Het had ook niet zoveel meer met sprinten te maken, want de vermarkt iedereen en Gilbert waren gewoon hard naar de finish zouden rijden.

[00:35:17]

De eerste keer in die euh, die blok toen nog goed. Ik ken hem ook niet. Jij zei ze jou beroven jij. Ik weet niet wie het was. Maar euh. Gilbert die je die. Die wordt gewoon vijfde op 1. Ook op koers, zicht en hoop op ervaring. Ja, echt zo hoor.

[00:35:31]

Ja nee, Gilbert, ineens een geniale dagen. Die reed natuurlijk overal omheen en tussendoor. En vandaag geen trap te veel gedaan en puur op inzicht inhoud. Uhm daar.

[00:35:43]

Euh. Daar Dave zo ver mee gekomen. Dat is met Vanmarcke ook al. Dat zie je perdus die die ploeg die rijdt op het podium. Euh, en dat zegt ie ook heel eerlijk na de wedstrijd. Ja je probeer dan toch nog maar eens je ploegen dat er nog eentje top 10 rijdt. Ja, dat is ook wat typisch wielrennen. Euh dat jij weet je wel dat je sport doe en dat je dan uiteindelijk ja toch nog effe hem finaal mijn wiel over de finish drukken.

[00:36:06]

Want dan is iedereen in de bus straks weer wat rustiger. Dat doe je dan. Dat doe je dus echt voor een ander. Ja, zo goed overname. Ik denk wel dat je blij is dat die derde geworden is. Derde wel, maar top 10 niet afstralen. Achtste nee maar achtste. Was jij ook naar huis gegaan? Dat die s avonds zelfs een bordje na de benen zijn? Goed. We zien morgen wel. Zo gaat dat hij.

[00:36:27]

Wie missen we in deze top?

[00:36:29]

Nou, ik best wel wat te zeggen over de weinig Nederlanders. Ja, ik wou het zeggen. Die die in jou jouw koers vlotte. Ja, een vodje. Olav Kooij ja.

[00:36:41]

Eervolle vermelding toch ook zeker? Ik zat. We zaten eigenlijk. Na de Bosberg zaten we te hopen op euh, want er zaten best wel n cor zat bij het Dimaro staat er erbij, dus ik zat te zoeken wat de jongens ook heel snel.

[00:36:53]

Ja ze eerst in koers bij WorldTourploeg.

[00:36:56]

Ja, want die is volgens mij vorige maand de lange latten overgeheveld omdat rubella ze hebben. Wat Theunisse?

[00:37:02]

Nou ja, meer ook omdat er bij de beloften weinig in koersen doorgaan.

[00:37:05]

Ja, na een jaartje of anders rijdt helemaal geen koers. Ja, dan moet je wel ook in een jaar achteruit. Ja nou ja, die Ruijters hebben wij een beetje wel. Ja hoor, dat hebben wij nu eigenlijk met Egmond. Weet je dat je toch ongeveer zeven onze eigen dit?

[00:37:23]

Olaf Khoi ek schaatsen ook. We zou het niet meer over de schaatssport komen schaatsen. Oh, dat weet ik wel, maar volgens mij schaatsen best een goeie training. Ik hou toch op man. Niet als je zou schaatsen als hij jij mij niet in staat mijn nieuwe schaatsen laat gaan. Ik had gewoon schaterde op Marktplaats. Maatje te groot, nergens meer schaatsen in Nederland te krijgen. En Lauwe pakt mij daar wel op. Saleem mannetjes die even later gekocht uit die woeste ISF.

[00:37:49]

Krijgen van die bergschoenen, of die komt dan ook met Berghman. Waarom die de schaatssport capsule? We laten het met mate. We laten die even zitten. Olaf Kooijman gaat het schaatsen.

[00:38:04]

Eervolle vermelding verdienen. Leuk. Dit is in de kern wel iedereen.

[00:38:09]

Dit is beter. Kunnen iedereen samen podcasting, dan gaan we t gewoon halen. Laten we hebben en ik ben er wel achter. Hij heeft ook wel echt trekken van een pestkop, maar dan een boelie. Niet van een gebedje, maar een pestkop. Lekker gewoon dat je. Sommige mensen hebben een aging is ook veel. Was de bettel weer goed? Sommige bij sommige mensen raken je ook niet waar.

[00:38:30]

Maar nee, dat Olof Khoi Olav tooi. Eervolle vermelding ja en nee superfood koersniveau. Ik hoopte dat ie daarbij zat nog na dat, want ik had hem wel in die tussen zien gooien in de sprint zeg maar na een paar bochten is daar kan ie wel. Misschien had ie toch wat langer moeten wachten. Had ie nog in de sprint wat kunnen? Is altijd Nathan Van Hooydonck. Ga nou op die Bosberg zaten er klaar voor. Rosberg gaat natuurlijk de familie eer een beetje al gaan.

[00:38:54]

Weet je weer trouwens. Nou, dat gaan we graag nog over kunnen hebben. Houden we vast. Ja, ik heb euh ja Niki, die werd. Euh ja, die reden altijd achteraan. Ik hoop dat ie eromheen zal rijden. Of als je de Reseco als je. Had je verwacht dat ie dat ie dichter zou zitten. Dat ie meer zou hij met dinsdag gereden, maar echt op een hoop zeg maar tijdens de. Dat zegt ook niet alles wat lekker!

[00:39:16]

Is een bejaarde ex-wielrenner op een WK dag? Als ik bij voor de overheid is ie echter echt heel gaaf. Weet je wel. Nou, dat is ook een beetje kut voor mijn zelfbeeld.

[00:39:26]

Ik denk dat het me ook wel een beetje tegenvalt, maar ik denk dat we met dezelfde benen als je wat meer van waarde opdraaien.

[00:39:33]

Kan je nou natuurlijk gewoon zitten als je zeg maar de ziel bij benen hebben? Ja nee, maar dat kan hij natuurlijk altijd. Siebert vernuft om dat toch tussen te zitten.

[00:39:40]

Dat is ook een gekkenhuis. Want Jon Izagirre om haar een naam te noemen zat er ook gewoon. Maar die rui die hieruit straks Baskenland grammet is en die klimmen zou over zijn door hitte dus. Dat voel ik trouwens wel heel knap. Maar ja, dat.

[00:39:54]

Daar baalde ik zeg maar persoonlijk van. Omdat ik hoop gewoon dat ik hier zit je. Dan zit je dan toch even. Ziet je wel steeds in beeld even te kijken wat je ziet. Ja ja, is wel grappig. Lotito die de hele tijd een klein beetje heel ver weg.

[00:40:07]

Maar het is wel grappig eigenlijk, want hij heeft helemaal geen gevoel. En nu doet ie of je dit een beetje doet. Ja, dat is dit voor jou. Zou ik dat niet hebben? Nee, maar daar hoop je.

[00:40:14]

Ik heb dat ook. Euh, natuurlijk ook mijn hele leven met Nicky gekoerst. En je weet natuurlijk t is echt euh, het einde van zijn carrière. En jij hoop gewoon dat ie nog een mooie uitslag daar uit kan knallen. Hierdoor ging je gewoon en dan maar lekker chauvinistische. Uhm ja dus. Het is ook de sport van der Hoop. Mooi.

[00:40:34]

Weet je wel wat minder mooi was. Jij hebt op een gegeven moment la. Stond ik hier voor de deur? Scheen en is er echt kleding. En dat als je nou weer over maar niet over wilt laten kijken. Wat Kokomo onder zijn shirt gestopt hebben. Alsof je, alsof je in een zegmaar een bord mee had waarop een pizza van 30 centimeter golden. Alsof dat zo op zijn buik had geplakt. En dan is er iets was gescheurd. Maar dan moet je dus gesponsord door kledingmerk en alles wat voor kledingmerk degelijk Switsers de dodo door, eigenlijk zeg maar het kledingmerk So What?

[00:41:09]

Vroeger was het wel echt de heilige graal. Ja, weet je een Asses broekie? Maar ja, ook die ritsen scheuren, zeg maar. Dus moesten we hebben Kundera in jij en ik. Maar waar ben je dan bij? Ik vraag van jou omdat jij bekend stond als zeer gezond.

[00:41:23]

Jij ook en later naar zijn naam dacht dat ie gezond. Wat gaat er?

[00:41:28]

Jij zit in de finale. 5 voor de finale van Miss, maar ook op 50 kilometer ga je denkt verdomme ter Rubén die knalt.

[00:41:33]

De Bosberg hoor je niet alleen niet de hele rit alleen scheurt uit. Wat gebeurt er dan in jouw kop? Dan word je afgestraft. Opgegeven in koperwerk. Stel je voor dat bij Christoph gebeurt. Ligt gewoon niet buiten op die bovenbuis en ze die goal niet te dik waren ze bij Weening met z'n fiets een keer goud. Als ik nou niet goed schakelt dat je als iemand als alles nog één keer de ketting van buiten naar binnen de afschakelen. Capcom stop ik gewoon.

[00:42:04]

Ik in een kopgroep met m in Catalonië wonen of bij die koers begint wonen. Ja ja en. Maar die was er echt zo. Dus ja, jij zou ja, maar daar krijg je toch een knauw graasden. Afstand Elpa. Dat zou je krijgen. Maar het is ook super zonde als je dan een foto hebt met je handen in de lucht. Ze kunnen tegenwoordig veel met Photoshop. Ik vind het trouwens wel een. Die zijn op zich.

[00:42:32]

Ik vind het ook echt wel mooi dat zo'n fietsenmerk dus gewoon echt maar in in in het fietsen toch? Die die die inspanning doen om zo'n ploeg absoluut overeind te houden.

[00:42:42]

Over vette designs gesproken die. Euh ja dus. Dit gaat dus niet over Het Nieuwsblad.

[00:42:48]

Er komt een nieuwe Lada. Toen ik als stijlicoon zelf mee die Nieuw-Zeelandse kampioenstrui van George Bennett daar eigenlijk had associeerden wat van achter. Ik leek het zo kom ik erop. Ja, die had dus zelf een een Nieuw-Zeelandse All Blacks kampioenstrui voor Jumbo Fisher ontworpen is een vrouw. Die doet toch ook altijd tekenen op zijn schoenen zijn of een ontwerper ontwerpt. Ontwerpster is afgekeurd door de Nieuw-Zeelandse bond. Dat is echt zo bijzonder en leek wel een beetje op die trui van Roulston.

[00:43:19]

Die had gewoon nooit gevraagd, schrijft Muziekwerk. De officiele trui moet dus wit met zwart erop zijn. En hij had een zwart met wit gemaakt en ander jumbo teken was dan wit zeg maar. En alle logo's waren wit zwart. Ja, maar dat wa. Dat leek te veel op de nationale trui van de nationale selectie. Maar ja, hij koerst nooit samen met de nationale selectie. Het was wel echt ja.

[00:43:40]

Ik vond het echt jammer dat seizoenen bij Jumbo ook altijd zo'n dansje.

[00:43:44]

De haka die decennialang hadiths hebben ze allemaal van. Ze hebben dus gewoon bij op het trainingskamp. Hebben ze dus gewoon elke avond een half uur had staan oefenen, pluggen, uit de bus komen, dan doen ze dat best heftig. Robert Gesink echt best wel. Loszone heupen.

[00:44:04]

Mannen hebben, dat is toch zonde? Ja, dat is wel een gemiste kans. Ik vond tov van Jumbo of van Van der Ploeg dat ze dat zo hebben we natuurlijk de gaten gehad met met Rámon. Ja dus ja, dat ging niet helemaal goed en ging helemaal goed. Ik ben benieuwd naar zijn trui. Euh conclusies. Nieuwsblad een ronde maar af. Nou, zin om met jou morgen in koers te zien? Ja, waar mijn moeder, want ik zou altijd j'accuse.

[00:44:27]

Daar gaan we niet over hebben. Ze keurt koers. Ik zit toch hoor morgen. Ja jij gaat toch wel weer effe kijken. Goud commentaar geven. Clubhouse morgen zullen we dat gewoon doen. Is net ontstaan eigenlijk voor de mensen die nog geen clubhuis hebben. Zorg dat je als een dolle op een clubhuis komt.

[00:44:42]

Zijn wij gewoon een iPhone? Je kan alleen met een iPhone. Ja ja, dat euh. Het plannetje om het laatste half uur geeft het commentaar vanaf familiefeestje. Dus eigenlijk mag ik nog chips, maar echt leuk toch?

[00:44:56]

Ja, lees het laatste half uur van de koers. Praten we hier reden doorheen? En dan effe een conclusie.

[00:45:02]

En dan kan je weer door de het ellendige leven gaan we doen. Als mensen dit komt er. Dit komt vanavond online. Als jullie nog een beetje goedgemutst is, dan kan je morgenochtend deze podcast de luisteraar of vannacht hij vannacht. Dat kan dus. Dat kan dus ook. Mag ook hoor. Euh, en dan kom je morgen gewoon even lekker in de thuis. Maak je zo meteen af van de hoeveelste oefenschool van de pollak staan bij de bookies? Nou nee.

[00:45:27]

Een euro geeft kun je een half uur uit je hoofd? Nee, maar anders gaat het hele ding failliet. CMV voordat we X. Ik zit die over de schouder van leeuwen en te kijken in de gigantische spiegel die jij hier op staan. Trouwens al zijn dingen die ik ben helemaal niet ijdel duidelijk. Daar hoort ook bij. Het lijkt ook een stuk groter ineens. Nee. Daardoor ben ik in staat naar de televisie te kijken. En daar was net een Anna van der Breggen, want laten we dat vooral niet.

[00:45:51]

Maar waar we zijn tijdens de door de vrouw koers. Laten we niet overslaan zijn we gaan opnemen. Bomans wilde het Amstel fel en daar ging. Ik wilde nog even wat kaas tengels kopen. Daarna ging hij ging Anna van der Breggen 8 euro grens aan. Ze won geloof ik zeker en zeker. Nou ja, ik magistrale wijze en ik heb niet gezien. Het zag er goed uit hoor.

[00:46:10]

Ja ja, ze fietste een WK kleur. En dat krijg je op de Bosberg zijn. Want ik heb er één gezien bij Captein en er zijn dus zijn allemaal genummerd.

[00:46:20]

Ik denk misschien hebben zij dan.

[00:46:23]

Ik weet niet of zei je ook, zeg maar in die serie. Zij zitten maar.

[00:46:26]

Er zijn er dus 200 van Specialized. Ja, alles mag.

[00:46:32]

Als ik dan zou meteen Distant Anton bij de veertigplussers wereldkampioen worden die ook zo. Fujita wil ik ook zo'n figuur die ook wel eens gaat hossen over en weer ergens errv pakje regelen. Ja, voor de voordeur. Dat zou trouwens wel een Luif goal zijn. Dat we wereldkampioen. Ga je nog meedoen aan het WK tijdrijden? Nee, dit jaar niet dat je dit jaar niet volgend jaar ja, misschien heel eventjes voor de luisteraar die Yanal er geen touw aan vast kan knopen.

[00:46:56]

Anna van der Breggen rijdt op een euh en euh en specialists tarmac induikt en zelfs even en zelfs even in de kleuren euh, in de custom paint. BK kleuren dezelfde custom paint waar alle Phlypo op rijdt en daar zijn er dus maar een gelimiteerd aantal van gemaakt.

[00:47:12]

Mooi fic ja, maar toch vind ik het altijd wel iets hebben om. Ik zou het niet. Ik zou. Ik vind het prachtig als je wereldkampioen bent. Om die naam te kopen. Maar dat mag niet toch?

[00:47:21]

Nee, we houden het op 200 mensen die m komen halen.

[00:47:25]

Of allemaal maar butaangas. Ik zie Steven wel op rijden. Dat is toch de derde regel? Ik heb hem gekregen. Ja, ik heb ze krijgen geen geld van Jeffrey. Jeffrey. Bedankt. Zeg maar uitleggen waar de omloop is wel traditioneel ook een beetje. Ja die Associates weet je wel een beetje Pitchford kijken, maar ik vond euh. Ik vond die snoeiwerk shirtjes ook. Ja zeg maar de combinatie geslaagd. Niet wereldkampioen, maar gewoon de demi folle Reederij op kop.

[00:47:52]

Heel lang en dubbel zo zie je het uit. Stef past niet. Stef Clement, de commentator voor de dienbladen nos. Die hij eigenlijk zo. Er zijn te veel paarse shirtjes op Stayen aan een lief waaruit ook in paar zeg maar dat ze. Dat is wel een beetje lastig inderdaad. Het is paars, dus wel de hoofdmoot in dames. Tot nu. Het is gewoon irritant. Uhm, om terug te komen ja, dat zijn de Tandja andere Wilhelm Boulif, maar bij deze demo zag er goed uit bij Mi.

[00:48:19]

Chapeau Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat ortolaan is verdomme. Wij dachten naar die Skipper systeem. Gaan we nu maar trekken een dure grap uit Boldklub House. Euh, om terug te komen op euh. Op je vraag wat staat Mathieu van der Poel bij de bookies?

[00:48:31]

73, maar de maar acht 20. Tim Merlier vond ik wel opvallend. 9.20 Toen ik die beter niet goed doen. Maar wij hebben wel een vrouwenclub pauze. H.

[00:48:49]

Het sprintje aantrekken. Ja, Sinkel dus. Kristof. Ik ga 525 maats peinzend. 15 50 Kasba als ik er.

[00:48:57]

Misschien is dat wel leuk. Als we gewoon ergens in een aquae of gokken niet te stimuleren, maar als we ergens een account aanmaken. Wij 3 voor dit voorjaar en we zitten er allemaal 100 euro op en dan beginnen we morgen en dan kijken of en dan doen we het tot Luik-Bastenaken-Luik. Kijk wie de meeste spoedt heeft en dan wie de meeste geld heeft. En dat vind ik tolplannen. En ik spreek ook af welke koersen we doen. Dus weet gewoon um niet gewoon op Nokere Koerse de 100 euro weg is iemand echt te voor vinden en het eraf binden en dan naar Nokere Koerse rijden?

[00:49:33]

Bij de bevolking kan men mij die mogelijkheid wel leuk doch heel goed vanaf.

[00:49:41]

Vanaf kernel Vanackerestraat door vanaf straat en Australia kun je eventjes 100 uur werken en denk effe dat het een concept je. En we maken van concept je wat van concept je. Welke koersen schrijver verworpen? Moeten we allemaal eerlijk?

[00:49:52]

Weet je wat het was bij de Bettel? Al had ie ook allemaal reeds schone? Dat gaat hartstikke goed hoor, maar sommigen beginnen pas wat te spelen na hun carrière.

[00:50:00]

Ik wil Ivar zijn. Dat is wat de boekjes zeggen. Wij gaan euh. Wij gaan aan het eind van seizoen 1 warana Amstel helpen kijken hoe blijer hoe het er vanaf brengt. Maar goed plan toch? Ja, maar ik heb de pootjebaden. Ha ha, serieus, een supergoed. Want ja auto als je luistert. Nou kom door 33procent.

[00:50:18]

Euh. Je kan ook iemand geldmachine, terwijl die geweldig idee. Ze komen eten bij die iedereen. Winkel een corner.

[00:50:27]

Hebben we nog ergens over gehad waar we wat we. Want we hebben afgesproken nog wat kort te doen. Beste luisteraar die nu ineens denkt wat is dit? Vijftig minuten stopte er al mee. Ja, maar dat komt ook omdat de Motherboard op ons veld. Uhm, zijn we nog wat vergeten?

[00:50:40]

Hoe gaat ie rijden morgen en gaat morgen? Morgen rijdt ie Sinkeldam. Ja, eigenlijk wel een grote favoriet. Maar de maarja daar gaat daar gaat ie voor rijden. Misschien een leuke inside info dan wat ze de maardie zouden dus te het nieuwsblad niet rijden. En euh bij die ploeg is toch altijd. Ze doen alles wat de kopman zegt. Als Thibaut Pinot naar de Giro wil ook ga je toch naar de Giro. Ik doe liever een keer pedicures en.

[00:51:04]

Ja, dan gaan ze met z'n allen naar de pedicure. En nu wilden ze maar op het laatste moment Verhildersum. Maar het nieuwsblad draaide mocht niet. Mocht niet. Hebben ze gewoon een stokje voor gestoken. Zo van ja, we gaan niet opeens op de laatste momenten die bijvoorbeeld die die Jackie Stewart eruit haalt. Jij wil rijden, bijvoorbeeld in die andere hotels. Weer andere waren de maardie. Of waren ze heel boos? En dan gaat op z'n Frans zeg maar staken morgen of ook al mee.

[00:51:29]

Is Morra en hij zou it's all.

[00:51:31]

Het is waarschijnlijk morgen al weer gewoon wel weer bekend met SJU gaat iets doen morgen, wat weer zo vermakelijk en mooi en eigenlijk niet kan. En dan haalt ie het waarschijnlijk net. Hij heeft niet in één keer gekoerst van een week en één keer gewonnen. En toen een verre neef korona en zelfs een huis. Gaan en morgen, ja, overal waar die man koerst, gebeurt er iets. Ongelooflijk. Je hebt toch bijna geen koersen waar hij iets doet?

[00:51:56]

Dat Jan van Sauli een clubhuis account heeft? Want dit is natuurlijk een hele makkelijke. Maar ik hoop het demografische handje op steken. Ja, maar krijg ik meer op het podium?

[00:52:07]

Nou, dan kan je toch Sinkeldam corner niks vergeten.

[00:52:11]

Dus we gaan langzaam af ronden. En maar niet voordat wij de voorjaars planningen even hebben doorgesproken. We hebben portomonnee. We hebben een planning. Bouw Thomas met een planning. Voor mij ook niet hoor. Maar jij kan op Milaan-San Remo Gent. Zijn we daar vanuit Italië als het allemaal eventjes euh no kenwood kan. Gaan we naar Italië.

[00:52:30]

De wonden 31 3 in Parijs-Roubaix meedeinen elf april. Toen ik eindelijk naar Clubhouse morgen ik had er nog opgeschreven.

[00:52:39]

Lazarev zijn we helemaal gory stockt kertsj al bijna uitverkocht.

[00:52:42]

Alweer dat zo werd verkocht. Serieus kennisniveau. Gisteren wordt de Baene call waren zijn zeg maar jij bent helemaal kaal. Maar we zijn eigenlijk bestaat nog wel. Daar staan we. Ging je in stilte doen voor winter, want er kwam weer wat koud weer aan.

[00:52:57]

Het geld klotst tegen de plinten hier. Ik hoorde het wel.

[00:53:00]

De verkoper kan te weinig in. Ja, sommigen hebben zeven shirtjes verkocht, vier per week trekken, maar dat is toch de drie klokjes. Als ik weet zeker dat ik het 95euro of met die honderd euro gewoon gewonnen. Ik weet niet hoeveel Leeuw heeft gewonnen, maar wel negentig euro. Diegene die wint.

[00:53:23]

Je krijgt het geld van die andere twee. Ja zeker. En we moeten het ook niet voor twintig euro. Honderd euro 100. Dat wordt weggekapt drempel voor de Calatayud. Hoewel, de oefenmeester kan niet allemaal kan. Ik had uit de BV naar niet bij te storten op Cambon. Fiscaal gezien zien dat in box 3 accountant.

[00:53:47]

Euh, wij zijn er doorheen. Uhm, we gaan Hollandscheveld. Dank je wel Thomas. Terwijl Leeuw. We zien elkaar dus weer goed. Ik heb dus drie kinderen gevonden. Dat leek raar. Is toch echt heel raar. Welke mensen woonden voor deze staatsgreep? Waar komt die knikker vandaan?

[00:54:09]

Dat kan alleen maar de spirituele leider van de Oosterveld. En dit is. Er is meer tussen hemel en aarde.

[00:54:14]

Mannen met die wijze woorden van de heer Thomas Dekker sluiten we af tot de volgende keer.

[00:54:19]

Donderdag zijn we helemaal geen mensen op straat. Voor de tussentijd BUSSLOO Rita Van.