Transcribe your podcast
[00:00:02]

Jo Horzel, Dennis hier van Ellens en F.C. Zei Ik houd ervan beperkt tot een korte deze mededeling, maar weet dat ik tiene mokken winnen zijn en autobus zal lekker colletje verrassend fris is. Wordt eigenlijk wel in de standaard kiest voor elke renner. Hou sowieso de site in de gaten de komende weken, want er gaat weer van alles binnenkomen. Dus doe effe een lol en doe effe een lucky lucky. Immers Joepie op e-lezer F.C. Dat is crf punches zij ook een familie, twee gasten.

[00:00:31]

Ik was niet Joop die zei de fiets te fiets en verder niets. Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral het naast de fiets. Dit is de lift. Levensloop wijst podcast. In het staatsbemoeienis screening op single haalde de hervindt zijn en in deze podcast gaat over één ding beter worden trainer jezelf op die fiets trekken.

[00:00:57]

Zweten, puffen, je kader in twee stukken trekken, genieten en lekker douchen. Maar hoe dan? Wat moet ik doen dan? Waar moet ik nou op letten als ik gericht beter wil worden en mijn maten naar de vaantjes wil rijden of gewoon fitter wil worden en meer wil genieten op de fiets? Vandaag maken we weer eens een aflevering in The Shortcut Series. Omdat we op zoek zijn naar fundamentele principes en de koninklijke route, maar ook naar slimme geitjes waarmee Vermorgen ons voordeel kunnen doen.

[00:01:24]

Nummer vier alweer over normaliteit, power tips van de profs en principes van trainen over keuzes en kramp, over uren maken en moeite doen. Want als er vooraf één ding duidelijk is als je beter wil worden, moet je moeite doen om, zoals Yves Lampaert zegt. Als je denkt dat de gebraden kippen zomaar in je mond vliegen, zou je nog veel karnemelk stampers beroven door er zelf in te schijten. OK, dank u wel, meneer Lampaert. Het is de hoogste tijd voor uw periodieke portie wieler praat.

[00:01:56]

My name is Stefan Bolt. Tegenover mij zit ie beter dan een paar jaar terug. Misschien wel. Althans, dat zegt ie zelf. Laten we dat even checken bij de trainer. Laurens ten Dam gaat lek. Ik denk ik denk stoppen met die schuif je uiteindelijk uit eten, waarschuwt John Helen. Ja, ik zeg. Ik zat bij je intro te luisteren en ik denk Yo Shortcut There is de vorige podcast die nu nog niet online is, maar allerlei gaat worden met Iljo.

[00:02:22]

Ja, dat wat we willen is altijd nog een stel podcast. Ik denk dat ze die ook gewoon zou gebeuren. Het was een hit. Het zou er één een van de meerdere onderwerpen in die podcast zijn, maar ik denk dat het wel. Dat uur over stel hebben. We weten precies wat ik daarna op in sta en Iljo gevraagd van of mijn baas stuk is hoog genoeg, maar ze moesten nog een centimeter te hoogte. Antwoorden. Die heb ik trouwens niet op instar gezet natuurlijk, maar wel mooi, want wat hij zelf postte breaking news.

[00:02:48]

Laurens ten Dam wordt wordt wordt postuum nog stijlicoon.

[00:02:52]

Op latere leeftijd was hij een eufemisme voor ouwe lul. Hij is twee jaar jonger. Weet je zit in het peloton en krijgt meteen praatjes. Maar ik heb genoten van die podcast. Ja en euh ja nu. Het werd wel weer eens tijd voor een echte shortcut podcast. Minstens lange mensen die deze podcast luisteren hebben waarschijnlijk ook al de podcast geluisterd. Dus zijn jullie op podcast. Wie? Wat is die gast nog vitten? Die ziet er niet. Die ziet met Lou.

[00:03:19]

Met alle respect, maar ik ga me toch effe geven. Die is maar twee jaar jonger dan jij. We zitten minder jong uit hoeveel grote ronde zeventigers halen. Laten we een is jouw jojo? I bet? Nee, maar het was fantastisch. We zaten daar in het café van z'n pa. Drie flesjes. Euh, ik had nog nooit van bier gehoord. Ik heb naar Orval en ik weet je enorm veel bier dus, maar was lekker bier.

[00:03:43]

En euh, supergezellig. Wat je al zei. Hij blijft gewoon zitten, terwijl zijn Cayenne printje ook werd. Ook werd gelegd door de door de politieagenten. Hij bleef gewoon. Ja, het is zo weet je wel of blijf zitten. Ja was fantastisch. En uhm ja, wat ik zeg, die ging over stijl. Dat was er eentje. Die hebben we eigenlijk in onze eerste series niet gedaan, terwijl we dat altijd wel wilden. We hadden Jasper ook kolonisten in gedachten, maar ja, dit doet ze ook.

[00:04:07]

Over de beesten kunnen ze. Daar had ik veto. Ik zeg ja, de gouden Jasper voor mij. De gaan game GeenStijl podcast mee doen. Weet je wel, iemand die je dus maar Jagiello misser. Stel die die die die paste daar wel in denk ik. Vind het je serieus. Een goed plan? Ja, maar lees dit. Aflevering 5. We zijn Weimann. Ja, we zijn in het ziekenhuis. Van Uhm. Van euh. Naar het Jim van den Berg van George van Uhm.

[00:04:34]

Naast de wielerbaan van Sloten, naast het zegmaar straten parkour waar ik altijd mijn rondjes fiets. De Trenet, de trainer. Hij doet meer dingen waar hij de trainer is, zelfs trainer. Inmiddels wel ja.

[00:04:48]

Wat heb jij? Wat heb jij? Je hebt gewoon voordat wij kwamen. Heb jij gewoon nog even boodschappen gedaan? Natuurlijk ja ik.

[00:04:54]

Ik mocht jullie hier ontvangen.

[00:04:55]

Ja, helemaal MTI hen die hier en daar gaan zitten waar je je gewoon met PAK's blokjes als Jonna ergens een hekel aan hebt. Is het wel e heeft is het eten de mensen in de podcast wat gaan lekker schransen? Limberg chips.

[00:05:10]

Dat soort van een zak mini mars staat dus echt al twee weken. Vrouwen in die asjeblief mij nog?

[00:05:15]

Ja, ik kan niet als trainer sinds de Mini minimaal heel wat wat gratis.

[00:05:22]

Deze duidelijke lijn wordt als Kaas en Olijfje gewoon als vervoers, maar dan kom ik niet mee weg.

[00:05:28]

Geloof me nooit Lauri is uhm uh, op een iets meer serieuze noot Jim van den Berg. En waarom zitten? Nou ja, kijk ik. Ik moet eerlijk zeggen volgens mij. Uh, ben jij hier vaker geweest dan Nick? Maar Jim is euh is een oud renner. Oprichter van Cycling Team, heb volgens mij oorspronkelijk begonnen samen met Leon Burger. Dat is wat ik van mijn klopt, want Leon Burger zat al bij mijn broertje in de ploeg bij US.

[00:05:54]

Bij Pat Back To The, de voorloper van wat nu al blok is, zeg maar. En ja, Jimmy heeft euh. Die heeft altijd mensen getraind. Thomas Dekker naar zijn wereldrecordpoging volgens mij best zegt doet hij veel. Test me half Amsterdam komt hier zo'n fietstest te doen. En dan vergeet ik vast nog wel wat. Maar ja, sinds kort heeft hij ook een euh, een of sinds kort zegt dat goed in een paar maanden dat John live is zeg maar met onze trainingspartner zijn we nu een klein half jaar lief, klein, half jaar lief.

[00:06:24]

En ik ben van dat halfjaar. Denk een maand of drie gebruiken is een beetje stiekem. Omdat ik er niet voor uit durft te komen zullen je depth. Hij is altijd. Hij is met Strava. Haat is niet normaal. Misschien kan het Twitter verhaal nog even vertellen dat iedereen het beter laat. Ik hou van mijn Gali. Die tweet gaat in een feit, dus dat wil je nu. Sinds ik begonnen ben met die app, zeg maar, probeer ik het algoritme te kraken.

[00:06:47]

Ja, Herrenberg lukt me dat? En dan hang ik weer met de aan of op de RPO of aan de lijn van gasten. Volgens mij kan het hier nog een beetje fijn tuning gebruiken. Word je een beetje gek van Jim?

[00:06:57]

Nou nee, want het is euh. Het zou me ook wel leuk inzichten. Nee, echt verder van wat is er wat is?

[00:07:02]

We geven een voorbeeldje van wat een van de laatste appjes die hij stuurde, waarbij jij denkt nou dat hij het wel leuk?

[00:07:08]

Uhm ja te zeggen.

[00:07:11]

Het is over John in t in t trainings plan. Euh. Geef je natuurlijk op een gegeven met een bepaald aantal uren op basis van je beschikbare tijd.

[00:07:19]

En euh, Lauwereys is dan bijvoorbeeld benieuwd. Als je dan bij wijze van spreken iedere dag aangeeft dat je 24 uur per dag te trainen hebt. Wanneer gaat ie nou Rusada agent plannen? En wat is daar dan de regel achter? En daar probeert ie dan achter te komen.

[00:07:33]

En nee, want dat hangt dan af van wat ie ziet dat je niveau is en wat je ook in hebt gesteld in je profiel. En dan is je beschikbare tijd en uhm, nou zo.

[00:07:42]

Toen hebben we nog een paar dingen een paar regeltjes toegevoegd, dus dat is ook een Amsterdam optie. Nou ja, wie claimt die kleefband kop?

[00:07:51]

Limburg op. Ik zeg ik weet je wel, ik wil gewoon weten dat als ik gewoon weet van volgende week zaterdag ga ik gewoon met met Nikky 6 uur fietsen, want we hebben die rit gepland. Dat ie dan ook al vanaf zaterdag terug gaat rekenen. Van de toezegging dat je op vrijdag al een rustdag in krijgt als op zaten, ga je 6 uur fietsen. Weet je wie ik moet aanwijzen? Ik ga, ik ga luisteren. Nou ja, tuurlijk is het echt.

[00:08:12]

Ik ga liever niet vliegen. Ik ga luisteraars eventjes even voor de luisteraar die denkt wat de fax joint. Daar gaan we het zo meteen over hebben. Maar ik wil eerst eventjes kom maar kom komt nu ineens een anekdoten van die maar twee weken geleden heeft verteld in volstrekte vertrouwelijkheid en die ik nu ga ook openbaren. En en en die illustreert euh, een beetje. Laat ik zeggen het verhaal dat hij net verteld over dat ie weet wat ie over twee weken gaat rijden en dat ie dat liever in zijn joined al wil zeggen wil wil opvoeren.

[00:08:43]

Lau is het type Jim. Kan je een beetje plaatsen dat vroeger op de middelbare school naar zijn leraar ging? Mag ik het huiswerk van de komende twee weken? Dan kan ik een beetje vooruit werken. Ha ha, ha ha wel. 13. Heb jij dat wel eens gedaan? Euh, nee, nee.

[00:09:01]

Ik wist bijvoorbeeld als ik woensdag om 5 uur een duurtraining had naar school was 3 uur. Ja, nou ja, dan was ik om kwart over 3 half 4 thuis. Dan sprong ik, denk ik half 5 op de fiets. Dan moest ik 5 uur trainen in het donker tot half 10. Nou ja, dan stond er een bord aardappels met een gehaktbal klaar. Die ketsten ik naar binnen en dan naar bed. Maar ja, ik zat op donderdag.

[00:09:20]

Weet je wel, als je dan proefwerken Latijn of weet ik veel had. Daar had ik dus geen tijd gehad om die op woensdag te leren. Dus vond ik het wel handig om ja, maar het is v. T Is te. Ik vind het een illustratief verhaal en goed uitgelegd. Nou, hartstikke goed uitgewerkt dit teken. Het tekent jou als persoon. Nee, maar kijk, dit is. Dit is nog iets anders. De elte die functies zoals om zo te noemen is voor mensen die vooruitkijken.

[00:09:42]

Ja, dat is gewoon als je weet. Ik ga zaterdag 6 uur fietsen. En en en John die weet dat niet. Ja, dan wil ik wel dat er op vrijdag gewoon een rustdag staat. En dat donderdag gezegd. Maar ja want euh, want anders fietsen zaterdag 6 uur wat minder lekker. Je hebt een goeie superjaar en dat is nu extra regeltje. Ja, we gaan het over joinen hebben. We gaan eerst over Jim hebben. Is die nou ja?

[00:10:02]

Nee, dan ga je niet die die die conducteur die je die connectie geeft niet uitleggen. Oprichter en eigenaar Jim van den Berg van Cycling Lab. Een joint waar we dus zo meteen over gaan hebben. Wielrenner die is gaan studeren. Quoten heeft Thijs Zonneveld die ons net met een net met een voice. Heb je nog even wat geuren en kleuren ons heeft verblijd om door jou te introduceren? Bewegingswetenschappen en sport en exercise psychology, zeg dat goed.

[00:10:25]

Euh ja. Uh nee. Sport sporten ex-AZ. Euh. Ja psychologie. Jullie zijn goed, dus je heb gewoon bewegingswetenschappen en psychologie gedaan.

[00:10:33]

Ik heb. Ik heb een uur Pirmasens sportpsycholoog regionale in Frankrijk gecombineerd in in Montpellier en de Vrije Universiteit in Amsterdam.

[00:10:42]

Op de cijferwerk en zo weet je. Ik heb er geen zin vooruit. Het mentale aspect gaan we niet meer in. We willen gewoon een hart waar we geen millennial geneuzel. Op de site van Cycling Lab staat voormalig semi-prof Gek op waaiers en winnaar van onder meer De Parel van de Veluwe, Groeisnelheid Classic en de Ronde van Groningen. Thijs wisselt net vertellen dat je ook nog tweede in de Ronde van Noord-Holland geweest bent. Euh, hij. Hij kon ook ons vertellen dat dit jaar heel goed kon focussen op koersen, maar ook heel goed was.

[00:11:11]

Zo nu en dan even rustig aan doen. Getuigen stappen op de rustdag van de Ronde van Portugal.

[00:11:17]

Wat was dat dan? Wat? Wat was de Ronde van Portugal dan? De Ronde van Portugal?

[00:11:21]

Is IS is twee weken lang achter opgevoerde brommers fietsen terwijl het 45 graden is.

[00:11:27]

Wanneer was dat? Dat is echt een halve reekswinnaar. Is echt wel een beruchte koers in het profpeloton. Ja ja, de Ronde van Portugal. Dat is zeg maar. Vroeger was de. Denk vlak na de Tour. Maar dat is echt wat je hem zegt als de enige koers buiten de Giro, Tour en Vuelta die langer dan tien dagen duurt. Vandaar dus ook dat die rustdag heeft. Ja, en de Portugezen staan erom bekend om niet zo heel nauw met de met de antidoping wet zeg maar je om te gaan.

[00:11:54]

Qua opgevoerde brommers. Dan moet je het in die krant zoeken zeg maar. En meestal is er een ploeg B52 portofoon uit de ploeg dat. Die hebben blauwwitte shirtjes. Die worden 1 tot en met 4 het klassement zeg maar. Of 1 tot en met 4 in 18:19. Dat zou je zeggen. Maar da's de ploeg die het meest opgevoerd is. Nou ja, daar rij je Jim dan met Parkhotel neem ik aan.

[00:12:16]

Of was het toch wel goedkoper? Nee met Parkhotel bak ja. Dus dat was. Ja dan rijden waar normaal. Nederlandse amateur? Ja. Hoeveel jaar ben je? Je noemt het semi-prof. Wat? Wat? Wat is een semi-profs?

[00:12:29]

Ja. Is het? Het continentale niveau? Ja, euh, dat is dat. Als al studentenwerk, want het is een beetje traditie ook geweest dat ik nog studeerde en dat ik mijn eigen bedrijf begon.

[00:12:39]

Ja, en ik heb dat 6 jaar gedaan. Uiteindelijk. En dan als student is het. Ja, je kan geen betere bijbaan hebben hoor.

[00:12:49]

Mag ik zeggen, er is een minimumloon van 500 euro ofzo. In de maand wordt officieel betaald moet worden. Dat betekent semi-prof. Weet je, ik verdien een paar honderd euro per maand, maar t is geen euh, geen tweeduizend euro in de maand. Bij wijze van spreken wat je wielrenner was een bijbaan. Nou ja, ja, dat fietsen was.

[00:13:05]

Ja, misschien had ie nog wat zwart, maar ik zie dat ik zonder reden met prijzengeld fietsen.

[00:13:13]

Uhm ikke ikke ikke. Ik ben ja, want niet al te technisch te maken. Maar ik, we konden wat zwaardere koersen. Als er dan een groepje van 30 40 man over was kon ik weer. Kon ik wel eens typen. Mathues?

[00:13:25]

Ah ja, maar dat vergelijking gaat totaal niet op. Ik heb totaal niet worden bij de vleet. Ik was. Je kunt me goed met Michael Matthews vergelijken.

[00:13:37]

Nee, dit laat ik me niet aanleunen. Een hele goeie wielrenner, maar ik ik.

[00:13:43]

Ik kon dat al op een laag niveau kunnen. Zou ik zoiets wel en kon ik een beetje aan?

[00:13:47]

Heb je nou nou strandrace is? Nu ja, weet je wel, plakken pakken niet op KO. Ik heb nog nooit op kop zien rijden is vooral prijs, maar hij bijna altijd geklopt zeg maar. Weet je wel zo eentje. Dus ja, hij op kop rijden heb ik echt nooit echt het nut van ingezien.

[00:14:02]

In een van de voice schathuis. Uh, noemde die het woord smerige sprinter. Ja, maar dat ben ik dus ook niet mee. Ik ben zo'n type wielrenner, wat net niks kan ook.

[00:14:12]

En dan? Euh ja, dan was het niveau dan maar laag genoeg was. Ja, dan kon je een keertje misschien een klassieker winnen.

[00:14:19]

Heb je ooit 1 groot gedacht in de zin van. Ik ga nu heel hard trainen om ooit de tour te rijden ofzo.

[00:14:26]

Dus ik? Ik heb eigenlijk gefietst tot en met ik ben begonnen. 1. Als als als ex-voetballer op mijn zestiende, met met wielrennen. En dat heb ik volgehouden tot mijn achttiende, negentiende als eerstejaarsbelofte. En toen kwam ik er eigenlijk al heel snel achter. Dat dat ik. Dat ik zo twintig generatiegenoten kon noemen die veel beter waren dan ik en ik. Ik ambieerde ook het allerbeste, het allerhoogste dus dat. Dat zat er voor mij niet in.

[00:14:49]

Zondag ging ja, dan moet ik gewoon helemaal wat anders gaan doen.

[00:14:52]

Ik heb vier jaar lang geen fiets aangeraakt en toen pas. Toen ik in Frankrijk ging studeren ben ik opnieuw begonnen, want toen dacht ik eigenlijk van ja. Wat ben ik ook een lul, want ik vind dat fietsen hartstikke leuk.

[00:15:01]

Ik ga gewoon weer fietsen en toen ik terug in Nederland kwam toen. En het was eigenlijk mijn enige ambitie van ja. Ik wil gewoon een keertje Olympia's Tour gefietst hebben. Dat leek me. Dat was als 18 19 jarige Verstappen een soort van ja dat. Dat kwam ook nog in de Sportsignaal.

[00:15:16]

Kent dat wel hoor. In De Telegraaf deed een uitgebreid verslag, was gewoon op zondagavond in Studio Sport en voor de.

[00:15:21]

Voor degene die Olympia's Tour niet kennen. Dat is een beetje wat nu de IS dan is. Het was eigenlijk de grootste amateurwedstrijd van Nederland. En toen toen Studio Sport nog ook de Topcompetitie uitzendt, is het hoge niveau zei ja, dat is echt wel mijn cluppie ook. Maar een victrix reden bijvoorbeeld ook. En dan was ik junior en keek ik vol trots naar die rooie shirtjes. Als ergens achterin mijn wayenberg. Maar dat was best wel aandacht voor wie wil kan Sideways.

[00:15:44]

Die heeft dat jarenlang gereden.

[00:15:46]

John den Braber, die vond daar niets van de zestig etappes ofzo.

[00:15:49]

En dat was dan eindelijk een potje fietsen. Die Collum Pontificia. Ja, daar was je wel. Dat waren wel idolen. Ja, ik weet nog wel dat ik A-junior was, maar daar lust die refo. Weet je wel. En ik kreeg een fiets en die kreeg ook dus wat geld. Maar dat was wel waar. Ik weet niet waar wij in opkeek bij hetzelfde als dat je na een hoofdklassen voetballer ook als dat je een klein jongetje bent dat je denkt van ja.

[00:16:16]

Bij AFC 34 en de eerste. Als dat toch weer zou kunnen. Weet je. Ik droomde ook niet groot op dat moment. En uiteindelijk ja, groeien door. Maar dat is wel Olympia's Tour dat voorstellen. Ik heb m helaas nooit gereden. Dat vind ik nog steeds zeggen. Toevallig zat ik vandaag. Ik zat tussen Procycling steeds te checken. Ik weet Jim heeft bij Parkhotel gereden en mijn broertje heeft bij Parkhotel gereden. Dat ging dus ook op m'n boertje.

[00:16:38]

Broertje doorklikken, die heeft verdomme wel Olympia's Tour gereden? Ik denk van wel. Samen hebben jullie samen nog gekoerst.

[00:16:46]

Ja, ik dacht dus van niet. Ja denk aan 2016 weet ik zeker dat we hebben gereden. Welke K was dat? B, C en K dat Groenewegen won maar eigenlijk de snelste man van Nederland had? Moeten we in Lissabon altijd Nederland? Het is dat we hem in de ploeg. Ja klopt, dat was. Dat was een tumultueuze laatste kilometer. Kan ik mijn renners? Alles was tumultueus en die doe je. Als ploeg dachten we natuurlijk ook wel.

[00:17:07]

Dat we daar konden uithalen natuurlijk, maar met Wim.

[00:17:10]

Maar hij? Hij was echt goed in het perspectief gaan kijken. Wim Stroetinga ja, is er nog een jaar prof geweest bij Milram. Of misschien wel meerdere jaren, maar in ieder geval. Die had ook een week eerder de laatste rit gewonnen in de Ster Elektrotoer. Dus een echte profkoers? Ja, dus dat was wel gewoon shit. Ja, profkoersen, daar ga je nou waarschijnlijk dat ie die laatste rit won voor 16. Ja ja, die had.

[00:17:34]

Een week eerder had ie de laatste rit in de Ster Elektro Sant'Agata geraakt, zegt Stijn Stijnen Ster ZLM. Ja, dat zeg maar men de oude benaming, dus dat was ook wel gewoon een hele snelle man. Nou ja, en. En zij reden ook echt al een beetje arrogant rond dat ik die mannen van pak telt. Jaja, ze waren sluit niet uit dat ze even nemers 7mei, maar we zaten er in die ploeg.

[00:17:57]

Euh Dion die om beukenbomen? Ja, dat was natuurlijk de motor. Thijs Zonneveld dus die kwam een jaartje op op mijn verzoek. Toen nog hoger. Juichte mee.

[00:18:06]

Meefietsen? Euh Jasper? Peter Schulting.

[00:18:13]

Jij en Wim.

[00:18:15]

Dus ja, behalve behalve op zich ook Hebbes ging met mij uitgezonderd. Hadden we ook wel een goeie amateurploeg. Toen hij met een knappe ploeg bedoel als je in de sterren lijkt het doelwit. Euh ja, ik zeg het weer verkeerd. Ster ZLM. Ja, maar als je in de Ster ZLM Toer een rit wint dan. Dat is gewoon een koers waard zeg maar. Euh, vroeger Argos-Shimano of Sunweb. Met Kittel in plaats van na de Ronde van Zwitserland gingen ze naar de Ster ZLM omdat de Ronde van Zwitserland wat te zwaar was en ze daar zeker vier sprinten konden oefenen met een sprinttrein voor de Tour.

[00:18:47]

Serieus is, zeg maar. Twee weken voor de Tour is de aanleiding voor die er voor die voor die arrogantie arrogantie die was. Hij was wel duidelijk. Want wat gebeurde er in die laatste? Ik ik. Nou ja, ik weet het nog. Ik wil het waar je aan wilt rijden.

[00:19:00]

Nee, want ja, nou ja, het uit eerste hand heb ik het. Ik bedoel, ik heb het teruggekeken en ik stond bij de finish. Wat is hier gebeurd?

[00:19:06]

Want ik kwam volgens mij vijf minuten later over de finish bollen, dus ik ben me dat moment zelf niet helemaal aanwezig geweest. Nee, dat was geloof ik, dat miscommunicatie stadion in Wim uiteindelijk. En euh ja.

[00:19:16]

En daarna Valori. Maar ik geloof dat Dylan ook best wel een sprintje eruit pestten.

[00:19:20]

Ja ja, dat was een beetje de dood. Volgens mij is dat ook het eerste jaar geweest. Nee nee, die bij Jumbo en hij Bomal bij.

[00:19:27]

Want ik heb Dylan nog getraind tot en met Roompot.

[00:19:29]

En dan won die al, maar won in dat jaar de eerste rit in de Tour ook. Dat bedoel ik Quenya. Daarna dus dat ie op de Champs-Elysées won. Ja, in de driekleur. Wat staat er op? Dat gangen opzoeken. Zoek jij dat ondertussen op? Ga ik vertellen dat het ook de eerste was die Strava had gehoord aan The Street? Wanneer was dat dan? En nu gaan heel veel mensen kijken wat er is wanneer hun Strava account heeft gestaan.

[00:19:55]

Kijk je nog in Nederland?

[00:19:56]

Euh ja, ik denk iets van 2012 ofzo. Ik weet wel dat ik en ik deed er ook in het begin om. Dus ik was verder weg van de eerste. Maar ik heb wel zoiets. Van 2012 en 2013 kon het ook nog wel een beetje. Dat ik dan in koersen wel versneld kom met je op de Cauberg pakte bevroren het.

[00:20:13]

Daar teken toen nog wel een beetje om. En dan weet je even gewoon is kilometer 70 van de koers in een provider ineens te zuipen? Euh ja.

[00:20:21]

Nou, ik heb wel al eens gehad inderdaad dat de weer die Ster ZLM en een reden om bijvoorbeeld te trekken. En dat was met Jens Voigt dande. De wegkapitein is Skai die echt was het een onwijs gecontroleerde race om precies wat Laurens zegt. Die wilde gewoon zo min mogelijk valpartijen, kopgroepje vooruit en nog gewoon een een koninklijke sprint rijden.

[00:20:40]

Gewoon niet sprinttrein. Goed oefenen dus die wilde. Totaal geen gezeik. En ook zo Limburg reed wilde ze gewoon lekker gedwee ik alle klimmetjes gewoon rustig overrijden. Maar ja, als je dan vijf uur lang in het peloton hangt, dan begint het wel eens te vervelen. En toen ging en dan ga je proberen kommetjes te pakken. Maar het is natuurlijk een beetje not done dat je dat je dan demarreren toch?

[00:21:00]

Reken met het gezin en oma bij Butaye Strava er niet aankon.

[00:21:05]

Dat heb ik Cavendish nog proberen uit te leggen, maar hij sprak over we zeggen even achter naar voren als een malle Priscilla en vooral ook van heel ver komen tussen de auto's. En daarmee bedoel je dat het eigenlijk net niet is. Het dorp achterop. Geen omdat constituante zo lang mogelijk. Ja, geen gewoon peloton. Maar daar komt het laatst zeg maar waar naast Cav uitkwam.

[00:21:28]

10/10 kommetjes bedacht pakken. Moeten we de tijd stoppen.

[00:21:31]

En zo ja, we hebben nu vijf. Hij heeft er wel gereden toen Groenewegen de Tour won. De laatste rit niet won Greipel dus een jaar later won.

[00:21:38]

Dus dat was nog zijn Tour recht om te leren. Het was hoe dan? Hoe dan? Jaar erop. Wat doe jij nu de hele dag dan? Ja, achter mijn laptop een beetje jouw trainingsschema in de gaten houden. Dan gaan we het zelf ervaren coach. Wat? Hoe zou je je werk euh. Euh noemen? En wat? Wat even gewoon meer. Euh, op een serieuze noot was je je dagen mee? Nee, kijk ik. We worden hier geen grappen gemaakt.

[00:22:08]

Ik ben bedrijfswetenschappen en ik en ik train wielrenners.

[00:22:11]

Ja, ik train ook profwielrenners nog en ik train gewoon nog een aantal wielrenners. Train ik ook echt persoonlijk? Niet alleen met het bedrijf, maar uiteindelijk ben ik ook ondernemer. Dus ik heb een eigen bedrijf waarin we wielrenners trainen en testen. En dat doen we hier dus in City Lab. Maar dat doen we ook met een EP. Uh uh join. En ja, dat kan ook allemaal dingen bij kijken. De hele dag eigenlijk kunnen.

[00:22:37]

Kunnen wij het hier even hebben over Johan? Ja, want voor de luisteraar heb ik al even aangestipt. Wat? Wat is het?

[00:22:44]

En het is een euh. En een flexibel euh. Trainings plan. Dynamisch trainings plan eigenlijk. Of iemand zei eens een is een leven trainingsschema. Dus het past zich eigenlijk aan en wat jouw doel is en wat je doet en wat je niveau is. En het plant eigenlijk de hele tijd voor jou de training in die op dat moment het beste zou zijn gelet op jouw doel. Dan is het probeert jij een beschikbare tijd en je beschikbare tijd?

[00:23:09]

En als je dan vervolgens de training overslaat of je doet iets compleet anders dan dan pas het schema zich weer aan. Het is alsof jij ja dan gaat bellen met je coach. En dan zegt ja coach. Ik heb mijn training niet uitgevoerd. En in plaats van dat de coach dan zegt van ja lul. Waarom heb je dan weer niet gedaan?

[00:23:25]

Is Joigny gewoon? Nou, kijk maar naar LA onbevooroordeelde.

[00:23:31]

Prima ik pas het aan moest dan even staan alle tijd stil.

[00:23:35]

Ja, dat is het echt wel zitten. Subtiel natuurlijk. Nou ja, kijk, ik heb ik. Ik gebruikt u sinds een paar maanden en ik heb natuurlijk geen zin om iedere dag een trainer in mijn nek te hebben. Eigen zegmaar van euh, weet je. Ik zie zelf ook wel dat donderdag slecht weer is. En als je dan 4 uur nu opgeeft moment weet ik veel wat allemaal met swipe ik gewoon. Mijn beschikbaarheid naar nul van die dag kan ik niet.

[00:23:59]

En dan heb ik opeens heel veel meetings. Ja, schrijf me in de media met allerlei niet indexsysteem. Nee, maar dan geeft die automatisch tactiek tactiek vrijdag, zaterdag, zondag wat en weet je wat normaal? Altijd waar ik altijd een hekel aan hebben. Want ik heb best wel veel met Jim. Ook voor die ge gediscussieerd over euh ik. Ik noem dat knippen, plakken, trainen en weet je wel, je betaalt best wel veel geld voor een trainer.

[00:24:24]

Weet ik veel. 60 70 80 in Amerika. Nou iemand meer die coats. Tien mensen die drie of twaalf mensen in dienst heeft daarvan. In Amerika is het heel normaal. Honderd, vijftig, honderd zestig dollar te betalen voor een voor een coach. Ja, en ik geef hem maandag een schema en waarschijnlijk geeft hij euh 10 van die 15 hetzelfde schema. Knippen plakken van 1. Van maandag tot en met zondag. En dan. Daarbij, ik hoor je maandag alweer.

[00:24:50]

Ja, dat is wat vaak gebeurt aan de partij en na dan moet ik wel nuanceren. Dit is zeg maar dat het 60 dollar schema. En als je t 150 dollar schema hebt, dan kan je 24 uur per dag open en bellen en dan wordt het wel aangepast wat je zegt. Bel je coach als slecht weer is. Maar euh. Maar de logica daarachter, de logica indachtig. Hij is gewoon t zelfde en met Jorina als je zeg maar in.

[00:25:12]

Nou ja, als je een keer euh zeg maar een uur te lang getraind heb of omdat je weet ik veel me gisteren eqq over het strand. En het was een klote strand en ik zakte weg tot aan m'n assen en ik was 40 minuten later thuis. Ja, 40 minuten te lang getraind. Dan voel je die tussen die trainingen in en binnen 10 seconden is voor zeg maar voor voor. Gisteren was het dinsdag is zeg maar van woensdag tot en met zondag.

[00:25:37]

Je schema lichtelijk aangepast. En dat vind ik gewoon fijn om te zien. Weet je wel dat er gewoon daar wordt rekening mee gehouden? En ik weet niet welke d. Er zitten 300 regels achter, misschien wel troep 400. Inmiddels is al die telefoontjes met Jim van E. Hoe zit dit tabblad? Nou ja, helemaal niet mee met geen enkele zelfwerkzaamheid? Die naam is aangepast en dat vind ik fijn natuurlijk. En nou ja, wat een ander pluspunt is voor mij is het is euh, simpel.

[00:26:05]

Ja ik bedoel, ik heb ook wel eens. Het laatste jaar van mijn carrière werkte ik met testaan en ik denk dat die man heel kundig is. Maar als je dan van hem een schema kreeg. Nou had je gewoon A4'tje en dat kon je bijna uitprinten op je stuurkolom sturen en plakken. En dan moest je na het eerste halfuur zoveel keer vijftien seconden op zoveel cadans. Dit omdat. Dan moest je nog met één been fietsen. Dan moest je op het laatst nog 5 keer 10 minuten dit en half zes sprint.

[00:26:31]

Als ik Jorna kijk 10 seconden op en ik weet wat ik moet doen. En tuurlijk staat er een uur fietsen. Maar ja, als je dan midden in Bussum bent voor voor jou de overwinning veel waar bent, dan was dat je je blokje zeg maar vijf minuten later als je buiten de bebouwde kom bent. Maar je. Euh ja, je het is. Het is simpel je kan het met één oogopslag en dan weet je ook vandaag maken is een tempo training of vandaag is een training met de twee tempo's.

[00:26:55]

En dan nog 5 5 keer een krach blokje. Klaar? Weet je wel. En maakt die invoer. Dat zie ik dan wel. Dus ik zie natuurlijk ook wel dat het liefst aan het begin van de training is de intensiteit en aan het eind van de training wordt het zegmaar alsmaar minder intensief. En dat is een van de regels die JIM heeft ingevoerd tijdschalen. Af en toe draait de jongen een week van alles vertellen over de blackbox.

[00:27:16]

Laat nog wel even wachten. Dan kunnen jullie dit gebouw wel heel eventjes waar.

[00:27:20]

Voor mij is dat gewoon ja wat ik net opnoemt, dat is voor mij gewoon super fijn. Wat Lauren zegt is die die die simpel simpele overzichtelijkheid, die die die euh. Het is gewoon precies in één oogopslag duidelijk wat het wat het zou moeten zijn. Die staat in schril contrast tussen de twee tot de schema's die Diouck in het verleden heeft gezien als tekentafel. Is dat de stad? Is de stad een uitgangspunt voor jullie geweest? En geef betekent dan dat dit soort trainingen ook aan je, want je hebt ook naast de.

[00:27:50]

Heb je ook gewone gewone topsporters die? Euh nee. Pro fietsers die gewoon profrenners. Moet ik zeggen die het traint? Ja, geef je die dan ook? Geef je die andere meer custom trainingen mij? Of is het fundament hetzelfde?

[00:28:06]

Ja, nee, ik zit eigenlijk twee kanten aan het verhaal. Uhm, kijk enerzijds wat ik. Ik train inmiddels vanaf vanaf 2010 wielrenners en ook vanaf 2011 ongeveer. Ook profwielrenners en uhm. Enerzijds euh. Euh.

[00:28:21]

Merk je dat bepaalde regels bepaalde logica? En dan gaan misschien straks je nog alpin. In hoeverre bijvoorbeeld training of visie, training, fysiologie een exacte wetenschap is of niet, maar bepaalde logica of bepaalde regels paste eigenlijk altijd wel toe. Bijvoorbeeld periodisering of in het opbouwen van trainings, volume of hoe je intensiteit verdeelt. Dat zijn regels die die pas eigenlijk op ieder niveau toe en die pas het hele jaar door toe. En sterker nog, door dat soort regels op een bepaalde manier te automatiseren, kan je eigenlijk vaak beter zorgen dat die regels worden nageleefd dan wanneer je iedere dag voor zo'n A4'tje gaat zitten, wat je loopjes er over na moet denken.

[00:29:00]

En eerlijk gezegd, van dat soort schema's twijfel ik dan wel van ja.

[00:29:03]

Ik bedoel, het is ook maar net met welk been Destrée uit bed is gestapt. Wat je dan op jou vierde staat? In hoeverre houdt u nog rekening met je eigen logica?

[00:29:10]

Sommige dingen kun je beter aan de naaimachine overlaten dan aan de aan de emotie. Zo zeker?

[00:29:15]

Ja, maar aan de andere kant zit natuurlijk dat je ook ziet dat er dat er een bepaalde complexiteit bestaat die voor een bepaald niveau wielrennen absoluut noodzakelijk is. Ja, want dan. En het is nou eenmaal zo. Bijvoorbeeld hoe beter je wordt, hoe hoe specifieker en hoe gerichter je op een gegeven moment moet gaan. Target. Wil je nog verbetering op dat specifieke vlak bereiken, terwijl het voor mensen van een wat lager niveau bijvoorbeeld trainings prikkels wordt? Ja, verdeelden kunnen zijn en juist wat gemengde kunnen zijn, omdat je het hele systeem als het ware nog een beetje verbeterd worden.

[00:29:50]

En juist daarvoor hoef je kan je ook ietsje minder custom of iets minder ingewikkeld doen. En laten we dat dan ook alsjeblieft niet doen, want dan wordt het gedaan en goed gedaan.

[00:30:00]

Backpack pak in je in je trainings aanpak. De les zijn eigenlijk de complexiteit die hoort bij bij je niveau Absillis en op momenten dat jij nog maar twee procent te verbeteren hebt. Ja, moet je specifieker? Moet je moet? Je moet je van de snelweg af, zeg maar. Maar die snelweg is voor 95 procent van van de renners is die werkt die gewoon? Wauw. Nou, het is natuurlijk ook vaak zo dat als je zeg maar. Je koopt eigenlijk discipline.

[00:30:29]

De stok achter de deur, een stok achter de. Als jij 60, 70 80 euro of 150 dollar in Amerika je coach betaalt, dan zou je je maar beter zorgen dat je die trainingen doet. Want anders is het weggegooid geld toch? Ja ja toch?

[00:30:43]

En euh, dat is de 50 dollar betaalde de niet gekwalificeerde Koosje dag. Ja ja, maar ook als je het gewoon je trainingen dan niet doet zeg maar die hij opgeeft. Dat bedoel ik dan. Dan denk je toch een beetje zelf dat ze amendement voor de sportschool toch? Ja, als je dat afsluiters kan je maar beter twee keer in de week gaan. Als je in onmin met het amendement hebt, dan dat je weet dat je het er niet uithaalt zeg maar.

[00:31:05]

En euh, nou ja, dat is dat het bij Ajoin eigenlijk hetzelfde van ik moet. Ik moet soms zelfs om mezelf lachen. Wat ik moet eerlijk zeggen, de laatste jaren van mijn carrière heb ik nooit sprintjes getrokken en nu heb ik Niki wel eens afgezet. Thuis. En dan is het nog een kwartier naar huis en heb ik stiekem zes frietjes getrokken. Zes gratis kom. Is dat wat stokken als stok achter de deur? Of voor de oud prof Lawrence Delmas?

[00:31:29]

Nog zes van die rode balkjes in wete. Dus ik denk dat eigenlijk zelfs het toch effe. Dus. Nou ja, dat is iets wat je prikkelt en wat je triggert. En al al is dat het groeien, dan is het ook al goed toch? Dus helemaal eens ja. Merk je. Merk je dat dat? Uhm, want jij noemt de sportschool en als één ding euh, als sportscholen ergens geld aan verdienen. Het zijn het wel de mensen die niet komen.

[00:31:54]

Merk je. Merk je dat? En is er een soort van?

[00:31:57]

Euh, Standard percentage wat wat afhaakt? Of die jij die diehij ziet? Dat die het niet gebruiken is een beetje gevaarlijk.

[00:32:05]

Vraag misschien maar ben nu wel benieuwd naar mensen die een account openen en een schema openen en na drie weken nergens met 100 procent gaan we die zien.

[00:32:14]

Maar ja, moet. Ja, we zijn nu een klein half jaar bij deze trend begonnen. En dan komen er eerst de HD. Zeker de maanden december januari komen we wel een beetje door fanatieke mensen. Dus dat we eigenlijk nog weinig. Maar ik sluit niet uit dat dat absoluut auxois. Ja, dat klopt.

[00:32:31]

Uhm, voordat we beginnen. We zijn toch al snel weer een half uur een half uur bezig kunnen gaan beginnen met de met de rechter. Uhm, ik denk dat het goed is om even te benoemen wat we voor wie we dit maken en wat eigenlijk de basis vraag is dus die die die ik heb. Ik heb gewoon omdat we in het verleden ook wel eens een podcast hebben gemaakt waarbij het echt ook zoeken was. Ook vooral omdat dit een heel complex onderwerp is.

[00:32:58]

Althans, we kunnen het heel complex maken. Uh en uhm, weer een hele brede groep van mensen zijn. Ik heb een V op Instagram kennen en een aanvraag zeg van. Of een en een oproep gedaan voor kom met je vragen de variëteit in, in de respond, in de hoeveelheid. Maar vooral de variëteit geeft aan dat we dat we wel echt een beetje een richting moeten kiezen in in hoe diep we willen gaan. En de conclusie. Nee, laten we eerst even beginnen met WA.

[00:33:27]

Wat is de hoofdvraag eigenlijk? De hoofdvraag is welke belangrijke inzichten heeft een amateur nodig om gericht aan prestatieverbetering te werken? Uhm, dingen die behapbaar zijn praktisch toepasbaar voor onze luisteraars. Iemand die zegt 2 3 keer 4 keer misschien per week wil luisteren of hij er kan en wil fietsen moet ik zeggen. Voor een brede groep, dus niet alleen voor eliterenners.

[00:33:50]

Wat ik het zo goed samen als dat de vraag is, dan vat je het prima samen. Nee, maar eens is dat.

[00:33:55]

Is dat ook in lijn met wat jij denkt dat goed is? Ik?

[00:34:00]

Ik denk vooral euh. Of tenminste het is een prima vraag. Wat is training? Over prima vragen gesproken. Euh.

[00:34:07]

Training is dat je het het lichaam eigenlijk uit uit evenwicht brengt. Uhm, zodat het je gaat herstellen maar zodat het er eigenlijk ook achter komt van jou. Verdomme de volgende keer dat je dat je weer zoiets verzint. Dan moeten we een beetje beter gewapend zijn tegen deze onzin en dan eigenlijk tijdens het herstel. Dat lichaam. En is het dan net even wat beter gewapend tegen je volgende?

[00:34:29]

En wat zijn de trik?

[00:34:31]

Laten we zeggen jalla na een training is dan eindelijk het systematisch toedienen van prikkels.

[00:34:37]

Maar ja, maar wel met een doel had Hendrik het over. Uhm en Werner.

[00:34:43]

Waar is onze Shurgard?

[00:34:45]

Wat kost zeg maar als training ten opzichte van fietsen? Ja, maar ik weet eigenlijk niet helemaal of ik het daar mee eens. Want de grap is natuurlijk wel dat als je fietst als jij gewoon op de fiets stapt zonder je doel en je gaat gewoon met je met je vrienden ga je.

[00:34:58]

Ga je een een rondje fietsen. Ja, zou je al fietsen? Dan maak je jouw lichaam dat onderscheid niet. Of je of je een doel maar een doel was. Zat het. Het gaat wel verbeteren en daarom moet je dat ook opnemen als een. Uiteindelijk is dat wel een trainings prikkel en het in één in waarschijnlijk een trainings prikkel met echt nul mentale belasting. En het is geweldig sociaal fietsen.

[00:35:19]

Wat ik zeg maar best wel vaak zat zondag met vrienden doe en dan 100 knallen is ook gewoon trainen natuurlijk. Ja, een beetje meer lullen Pott noemen ze dat. Dat vind ik sowieso. Een mooie uitspraak waar je als je je heilaar. Jij hebt de neiging om als mensen zeggen gewoon amateurs die 2 3 keer per week fietsen zeggen hij kan niet, want ik moet trainen. Weet je dan zeggen jij elkaar, Darijo? Dat is geen trainer. Je gaat gewoon fietsen.

[00:35:42]

Ja, nee. Oh, dat weet ik eigenlijk niet. Nee, nee, want ik was ja. Ik was vrij. Ik was juist veel aan het vechten. Ja maar verder. Ik train niet mee, maar juist beter, die discussie.

[00:35:54]

Want ik fietste heel vaak met NHB. Was ik aan het fietsen? En wat mensen zeg maar profs als train. Lanaken stijl is trainen. Ja, je heb ik een versie tegen, zeg maar. Dus ik was eigenlijk ook al een fietser. Volgens mijn eigen standaarden. Ja, maar ik ben best wel blij dat fietsen ook gewoon trainen is. Als je er beter van wordt. Na al trainen als trainer? Euh euh he? I of t. Of gewoon het fysiologische proces van van bewegen en beter worden.

[00:36:24]

Ja euh. Maakt het eigenlijk niet uit met welk idee op die fiets stapt. Wat zijn nou de Ashman op de fiets? Als je maar op de fiets stapt. Precies wat zijn OK? Dus dat is trainen en dat is euh, zeg maar de definitie. Wat zijn de lui? Ze zeggen dat de de grote knoppen van training, de dingen waar je, waar je waar. Zeg maar de basisprincipes van training, voordat we namelijk al die vragen ingaan.

[00:36:45]

Ga jij namelijk al die principes terloops noemen? Misschien maar één.

[00:36:50]

Dus de training is dan dus een prikkel. Een bepaalde euh, zwaarte heeft een prikkel dan. En uiteindelijk wordt dat wordt. De training die je dat lichaam oplegt wordt bepaald door intensiteit, volume en frequentie. Dus hoelang doe je het? Hoe zwaar is het wat je doet en hoe vaak doe je dat bijvoorbeeld per week? Ja, dat is. Dat zijn eigenlijk al. Dat zijn de de drie knoppen en euh. Waar zit de rust? Rust zit overal de hele tijd, want het is uiteindelijk wel de.

[00:37:23]

De. De. De rust die ervoor zorgt dat er weer een evenwicht wordt bereikt in je lichaam en sterker nog dat er de compensatie optreedt dat het lichaam wat beter wordt. Je noemde euh. Zijn twee basis soort van euh, euh, begrippen die heel vaak genoemd worden periodisering en super compensatie ja. Periodisering, Wat is dat? Ja, periodisering? Euh. Is eigenlijk dat je dat je? Ja, dan moet je al weer eens stap teruggaan hé.

[00:37:59]

Een belangrijk idee van beter worden is dat je het als we even teruggaan naar die naar die trainingsparcours, dus dat die tegensprekende wordt toegediend. En euh, het lichaam heeft dan zoiets van al wacht effe. Euh, ik moet beter worden om de volgende keer die klap beter te kunnen opvangen, want je brengt dat lichaam uit evenwicht. En wij? Alles is constant op zoek in de natuur naar een home staessens, dus dat wil weer terug naar dat evenwicht.

[00:38:22]

En dan gaat het zich even wapenen tegen dat tegen de volgende keer dat je dat verzint.

[00:38:28]

Dat betekent ook dat als je de hele tijd diezelfde prikkel toedient, dan ja dan kan je dat op een gegeven moment aan. En dan gebeurt er eigenlijk ook niets meer in dat lichaam. Dan verbeter je niet meer. Dus een belangrijk idee ook van training is dat je door het volume of de intensiteit constant blijft opvoeren dus stelselmatig blijft opvoeren.

[00:38:47]

Dan kan je niet tot in lengte van dagen training volume maar blijven opvoeren of de intensiteit maar blijven opvoeren. Dus wat we daarmee doen is dat we die volume en een bepaalde periode opvoeren en dan ook weer even euh, de belasting eraf halen om weer aan een nieuwe cyclus te kunnen beginnen.

[00:39:03]

En het indelen van fan van een trainingsschema bijvoorbeeld in die cycli. Euh, dat noem je dan periodisering.

[00:39:10]

Ja, en waar is er? Is dat? Is dat iets wat altijd geweest is? Of is dat iets van de laatste jaren? Nou, het is ook euh. Nee. Of tenminste het is ook. Het is vooral niet altijd nodig.

[00:39:22]

Het hangt er maar net van af hoeveel volume of hoeveel intensiteit jij op dat lichaam gooit. Uhm, is het veranderd?

[00:39:29]

Is het verandert de manier waarop denken dat je je moet wel effe echt tot uitputting creëren voordat je die week rust ook verdient.

[00:39:37]

Of die precies zit is dus een hele grote Humblet.

[00:39:42]

Die zeg maar in de AB. Die komen er niet aan dat volume waarbij je moet gaan Piller periodisering, want die zijn gewoon niet moe genoeg. Maar ja, precies.

[00:39:51]

En eigenlijk wat LA. De allerbelangrijkste trainings regel is juist. Continu trainen. Dat is echt verreweg het allerbelangrijkste. Dus wat is dat? Dus consistentie blijven trainen? Dus dat nog veel belangrijker? Dat is voortaan hippere voor periodisering, zelfs voor intensiteit. Verdeling is het allerbelangrijkste dat je gewoon continu blijft trainen. Dus ze zijn bijvoorbeeld. En dat is ook een belangrijk uitgangspunt bij ons in de ajoin is dat we vooral ook willen uitlokken dat mensen blijven fietsen en dat we ze blijven uitdagen.

[00:40:25]

Want uiteindelijk is het heel gaaf. Als jij drie maanden lang als een als een monnik gaat leven in en en zowel je gezin als je werkt eronder te lijden, heeft dat je ja een en een mooi doel neerzet.

[00:40:37]

Maar als je vervolgens gelijk je fiets aan de kant zet en dan weer in december denkt vanavond verdomme en er zijn toch vijftien kilo bijgekomen, laat ik weer opnieuw beginnen. Dan begin je eigenlijk ieder jaar weer te gaan van Kvitová.

[00:40:49]

En heel eerlijk gezegd zijn hele volksstammen die het op die manier doen. En het is juist ik bedoel ja als je als je één ding wilt doen, dan is gewoon continu blijven trainen.

[00:40:58]

Dit jaar ben ik ben stiller, maar dit is dit is dus kon zijn. Dat wordt bevestigd door iemand met autoriteit.

[00:41:10]

Maar dit is dit.

[00:41:11]

Ja, maar jij vaak op zoek naar mensen is belangrijker dan perfectie. Over laag na laag over laag zijn zijn niet die vier grote trainingen waar je alleen maar naar de tering gaat.

[00:41:21]

Dat je je Stevinstraat waar je Stevens zegt dat ik moet even naar een nieuw plaatje kijken, maar dat dat ik geloof. Ik geloof ook daar gaan we weer. Ik geloof dat je soms als je. Nee, laat ik zo zeggen. Dag na dag na dag trainen. Dat zijn vaker kleine stapjes voorwaarts. Dat zorgt voor de voor de euh. Voor de vooruitgang en en ik geloof ook wel als jij. Euh. Wat je net zegt dat je mensen niet moe genoeg zijn.

[00:41:57]

Dat ze dan eigenlijk al twee dagen rust nemen terwijl ze nog even juist twee dagen moeten trainen en dan één dag rust nemen. Dat dan die lijn van de conditie. Pas echt omhoog. Euh, ja maar ja. Maar met consistentie bedoel ik niet dat je iedere dag moet trainen.

[00:42:12]

Voor de duidelijkheid nee, dat valt me ook op. In theorie krijgt echter net zoveel rust.

[00:42:17]

Ja ja, daar zitten ook rushing. Maar ja, er rust is is is Paramount. Dat is nog belangrijker eigenlijk.

[00:42:24]

Trainen zonder rust ga je nooit beter worden, dus is het wel een bepaalde verdeling in. Dat moet weer aansluiten op je niveau, maar uiteindelijk bijvoorbeeld voordat je gaat periodisering moet je wel een bepaald volume halen. En dat is ook wat Laurens bedoelt.

[00:42:38]

Uhm, als jij bij wijze van spreken vijf tot ongeveer acht uur per week traint, dan is periodisering nog niet zo heel erg belangrijk.

[00:42:47]

Maar dan moet je 10 euro maken. Dan moet ik precies zijn, ook al is het, dan is het eigenlijk voor periodisering.

[00:42:53]

Zou het dan interessanter zijn van euh, hoe verdelen we de intensiteit over die week?

[00:42:58]

Wat gaan we dan een paar weken, meer dan acht uur precies? Laten we het niet he.

[00:43:03]

Laten we eens kijken of je daar niet van 5 naar 6, naar 7 en 8 en misschien een keertje euh. Een weekje in Spanje 13 uur fietsen. Dat zou dan nog wel eens kunnen.

[00:43:12]

Wat is de meest? Wat is de meest gestelde vraag van 1 mei? Werk kan je een. B. Wat is de. Wat is jouw doorsnee klant? Als die zou bestaan? Euh.

[00:43:22]

In in euh. Ja, dat ligt er een beetje aan.

[00:43:24]

In welke categorie zitten de meeste klanten? Uiteindelijk is de de de de de grote euh groep. Wielrenners zijn recreatieve fietsers en uhm, ik bedoel, ik ben ook ondernemer en het is. De cijfers zijn ongeveer 80 procent van de wielrenners. Uh, of of andersom. 20 procent van de wielrenners fietst twee keer of meer. Ja, dus 80 procent van de wielrenners fietst maar één of twee keer per week gemiddeld van die van mij. Ik denk achthonderd vragen die ik die ik kreeg zijn er denk ik 300 uur van.

[00:43:58]

Uh uh, ik denk dat er van de achthonderd dat ik zeg maar 6 zevenhonderd van de van deze groep komen. En er waren 300 vragen. Die waren allemaal in het verlengde van. Dit is wat ik kan fietsen. Ja, maar ik fiets drie keer per week. Hoe kan ik beter worden? Is dat ook de meest gestelde vraag die jij voor je voelt?

[00:44:15]

Uiteindelijk is het hè dat je dat je in een tijd dat je in een tijdscapsule constraint hebt. En uhm, wat moet ik toch doen om beter te worden? Op zich kijk, daar wordt wel dat het bedrijf Lauwerijs ook een handje van ik kan het soms wel een beetje badinerend overdoen.

[00:44:27]

Doen zich zeker, want lekker dat je dat zegt is wel op de luisteraar.

[00:44:32]

Deze verdeling is wel dat je tevens een microfoon uit.

[00:44:35]

Als je niet vergeten is natuurlijk wel kijk.

[00:44:40]

Uiteindelijk moet ook voor mij ook als trainer. Ik moet proberen zo iemand zo efficiënt en effectief dus zo min mogelijk tijd zo effectief mogelijk te trainen. Want dan heb je ook zo min mogelijk kans op blessures. Heb je zo veel mogelijk tijd om te rusten? Dus op zich is dat prima uitgangspunt. Even afgezien zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk bereiken is, zou het doel moeten zijn van iedere trainer, afgezien van de beschikbaarheid van de van je.

[00:45:03]

Dat zal een tweede dan komende soms dingen of redenen om de hoek kijken of een vrouw van Lourdes dan gaat denken.

[00:45:09]

De krant. Deze week beetje fatsoenlijk. De cijfers zijn wel lekker om 5 euro. Ja ja, wij willen ze wel aan de waterkant in Amerika als in Europa regelen. Ja precies is er is. En dan mijn buik worden. Wat? Wat? Wat? Daar duiken we. Casus Laurens en zijn d mica's Stevo. Want waar jij op alle twee onze onse voor zie je zo nu en dan eens rijden van een adviseur wat we wat we waarderen? Wat is nou het antwoord aan die mensen die zeggen ho, ik fiets drie keer een uur per week.

[00:45:44]

Hoe word ik beter? Is daar een antwoord voor? Uhm, ik vraag dit.

[00:45:49]

Nou nee, dat u dat een dat waren zijn prima vragen.

[00:45:53]

Ja nou bijvoorbeeld. We weten wel bepaalde dingen, dus wat ik net zeg over consistentie, dat is heel erg belangrijk. Dus in ieder geval laten we dan de uren echt gewoon dat we zorgen dat we blijven trainen. Dus niet dat het even 4 weken weinig beschikbare uur is en dan volgens doen 2 weken niks. Ja, dan moeten we dat proberen anders in te delen. Dus zorg ook vooral dat we dat we het zo weten regelen dat je iedere week ook echt de tijd hebt om te trainen.

[00:46:17]

Nou, als je als dat lukt of als we dan weten hoe dat moet, dan zou het wel heel interessant zijn van ja, hoe gaan we nu bijvoorbeeld die trainings loot? Hoe zorgen we nu dat we gaan meten wat voor wat de intensiteit verdeling is? Want voordat we het gaan hebben over wat je dan precies moet doen is natuurlijk eigenlijk eerst belangrijk. Hoe gaan we uiteindelijk ook terugzien? Of hoe gaan we meten wat je moet doen of hoe? En hoe weten we dat?

[00:46:38]

Wat we je opgeven? Ook voor jou geschikt is, is aansluit op jouw capaciteiten? Nou, dan moet je dus denken over dat je iemand toch moet gaan testen met een inspanningstest of dat iemand je beter geworden bent of dat je weet wat het startpunt is.

[00:46:52]

Vooral ook.

[00:46:53]

Dus we moeten wel weten waar iemand wat het vertrekpunt is en hoe we dan vervolgens intensiteit gemeten. Gaan we dat bijvoorbeeld doen op gevoel? Gaan we dat doen met een hartslagmeter? Gaan we het doen met de vermogens meten? Doen we het met alle drie? Hoe gaan we een inspanningstest doen? Of doen we in een een? Een rentestap zweeft na.

[00:47:07]

Voor alles valt wat te zeggen, maar je moet wel dan dat zal. Stap 2. Dat we daar wel over nadenken als mensen hier aan te pas komen. Grappig, want ik doe dat eigenlijk niet. Ja, ik voel denk ik wel jij gaat zo maar even een terrasje doen. Nee, helaas zal ik met Steve Allen de discussie steeds. Ja, ik zit op een plateau. Ja, dat moet je meer trainen. Ja, kan niet meer trainen en zo ook niet meer beter.

[00:47:30]

Maar ik kan ook niet meer trainen. Tenzij jij er geen moment voor staat in een auto scene uit Jim. Wordt wel ja te zeggen jaja, maar kom maar eens hier noemen. VPP je en dan zie je wel dat je toch wel beter bent geworden, ondanks dat je verwacht dat je eigenlijk niet te bergen. Ja dus dat dat dat meten, dat vind je wel belangrijk. Voor mij was het vroeger in de wedstrijden een beetje gemorst als je niet goed en euh ja nee, maar meten is er ook bijvoorbeeld.

[00:47:57]

En dat doen we ook in theorie. Nee, wij vinden het heel belangrijk dat we na een training kwalificeren hoe zwaar het voor jou voelde. Want in dat getal hoe zwaar het voor jou voelt zich stiekem heel veel informatie. We proberen heel veel dingen te kwantificeren en er komen steeds meer trackers, ook op de markt die van alles kwantificeren. En zo proberen we ook van trainingen steeds exacte wetenschap te maken. Maar uiteindelijk zijn er eigenlijk is het systeem zo complex en zijn er nog zoveel variabelen die we niet meten of die we niet zien.

[00:48:23]

Dat het nog geen exacte wetenschap is. En ik sluit ook niet uit dat we ook nooit gaan komen, maar dat is een ander andere discussie.

[00:48:31]

Wat daar? Wat dan wel dus bij belangrijk is, is dat we dat dat bijvoorbeeld dat wij vinden dat gevoel en dus iedere keer hetzelfde met vragen ja, hoe zwaar was dit voor je? Vinden we heel belangrijk.

[00:48:41]

Vinden we em bijna net zo belangrijk als dat we ook op andere? Dat we ook andere dingen kwantificeren of meten. Maar daarin moet je ook wel weer rekening houden dat als Laurenz met al zijn ervaring als profwielrenner iets zegt over zijn lichaam en dat kan ook wel sociaal wenselijk antwoord geven.

[00:49:02]

Zo moet het tellen. Weet je wel dat dat het gevaar bestaat op een gegeven? Ja, bij tempo's, dat is een en dat is een zeven van acht jaar was geen succes. Ja, daar zit zitten. Wat je zegt is eigenlijk gewoon niet juist. Door het kamp van van t kan van meerwaarde zijn Dordts door de zo naar te kijken, maar neemt ook risico's met zich mee.

[00:49:22]

Daarbij neemt het is juist, het is heel erg. Nee, je moet juist dat soort getallen juist meenemen. Het is heel interessant, juist om daar ook naar te kijken. Maar dat is ook meten bedoel ik. Ja, precies dat is net zozeer Meteors dat je kijkt naar vermogens meten als je kijkt naar hartslagmeter. Laat het anders zeggen als jij bijvoorbeeld. Er zijn nu volksstammen die met een met de vermogens mee te fietsen, maar niet weten wat een FTP is.

[00:49:44]

Ja, dan is een soort van random data generator. Daar heb je die. Aan dat soort getallen heb je niet de data, maar geen informatie.

[00:49:50]

Ook bijvoorbeeld een join is bijvoorbeeld euh. Voorbeeldje uit de praktijk. Euh. Tom Dumoulin. Die moest bijvoorbeeld na twee keer af twee machtsblokken doen. Ja, en dat gevoel zou een acht moeten zijn, maar qua qua pijn. Maar voor hem was het een 10, zeg maar zoveel maximaal inspanning kon echt niet harder bewijs spreken terwijl achter is van me. Maar dit was een zware training en ik voelde mijn benen wel. Maar het was ook. Weet je wel.

[00:50:17]

En als je dat signaleert, zeg maar als trainer en dan ga je ingrijpen. Ja, dat is denk ik.

[00:50:23]

Wat klopt precies? Oké, dat is dus de de lucht, de gevoel X-Factor nog heel ver terug door in nulmeting die hij zei. Want dat hoe je even afgezien van hoe je dat doet. Maar welke informatie heb je het liefst? Waar kijk je naar? In de. In de zeg maar. Als je iemand binnenkrijgt b. B. Welke dingen wil je dan van. Van zo iemand weten? En daarvoor teste?

[00:50:43]

Uhm, nou wat? Wat uiteindelijk? Als je dan vervolgens je gaat die trainingen? Ha, als het even simpel houden die je hebt. Die hebben al een bepaalde intensiteit, dus die zijn een bepaald percentage van iets van iets wat jij kan. En dan moeten wij dat kunnen meten. En het liefst weten we dan vermogens. Dus bijvoorbeeld het vermogen dat je in een uur zou kunnen volhouden. En dat noemen we dan het FTP. En uiteindelijk is ook een vermogens.

[00:51:08]

Meten is de mooiste manier om echt te kwantificeren hoe zwaar het voor je is. Ja, maar ik zeg altijd wel een dagen dat dat je ook werken of trainen met de vermogens meten.

[00:51:20]

Het is niet dat je dat je dat je dat je nu naar de muziekwinkel loopt, dat je gitaar koopt en dat je kan gitaarspelen. Het is ook niet dat je een vermogens meter koopt in een staat daar wat. En dan ga je dat wel even doen.

[00:51:32]

En nou wil ik absoluut niet dat vermogens meten, want dat is dus een stuk simpeler dan leren gitaar gitaarspelen.

[00:51:37]

Dat is de complexiteit. En het is nou ja, dan staat er bijvoorbeeld in het schema dat je dat vermogen ergens tussen de 200 en 250 watt moet houden bijvoorbeeld ik noem maar wat. En ik denk dat Lauden zit ook wel herkent. En Lauweryns? Die kan dan wegfietsen en je ziet dat. En je kijkt de luidspreker 30 minuten niet naar ze, naar zijn Garmin of naar een fietscomputer en en komt die thuis. En dat heeft ie gefietst. En een gemiddelde recreatieve fietser die stapt op dat ding.

[00:52:01]

En u heeft er misschien zelfs instant power ingesteld, dus dat is iedere seconde eigenlijk. Wijzigt dus niet in drie of tien of dertig seconden waarde. Hij heeft even een veld, heeft er even snel in, gooit nog vijf minuten voor vertrek.

[00:52:14]

Veel vragen strategist, wat adviseren je vijf seconden? Nou ja, laatst.

[00:52:18]

Je is in ieder geval onder mekaar bijvoorbeeld. Dus dat je ook eens je blokjes gaat doen, bijvoorbeeld een wat langer blok. Is het heel lekker om je gemiddelde minuut waren in beeld te hebben. Dan heb je niet de hele tijd. Het heeft geen zin als je. Nou, ik heb het een beetje koudijs. Je gaat iedere minuut de thermostaat draaien. Dan moet je niet doen. Je moet even de tijd geven dat ding is aangepast. Zet dan ook een minuut waren bijvoorbeeld in beeld, maar verder groeit de shortcut shortcut.

[00:52:41]

Vijftien vragen afgevinkt. Lekker. OK, dus dat wat dat is het. Uhm, laten we zeggen EDP is een hele belangrijke indicator waar je waar je verdere trainingen in het in want de zegt iets over jouw capaciteiten.

[00:52:56]

Eigenlijk moeten we die capaciteiten. En dat kan je nog veel complexer maken. We kunnen het ook hebben wat ze aan de punt van maximale vetverbranding. Hoe groot is het gebied boven je FTP? Ja, maar dan gaan we wel die laatste Vanduren bezitten.

[00:53:06]

Ja, precies als je voor de zeker simplicity om het zo goed Noordhollandsche te zeggen dat FTP ze een hele belangrijke. Die hoor je ook te pas en te onpas. Ja, het is ook gewoon dat is waar ze bij waarin Swifts bijvoorbeeld dat de binnensleept het. Euh ja ja ja. Nou ja, de indicatoren Swift is volgens mij 30 kilo onder gewichten invoeren.

[00:53:28]

Bouchra Buken, Kalenberg zullen waarover over gezweefd gesproken is. Maar de casus Laurenz gaan?

[00:53:34]

Ja, hoe goed te zien? Ja euh. Kijk, ik heb wat dat betreft natuurlijk niet de informatie.

[00:53:39]

Nee, ik ben niet de trainings daarvan.

[00:53:42]

Hoe goed Laurens was naar PSV? Ik heb. We hebben natuurlijk wel na nu. Ongeveer drie maanden viermaanden we het heel veel over training gehad en over wat Lauwrys nu doet.

[00:53:52]

En wat wat nu leuk is he? Dat is een heel duidelijk doel ja.

[00:53:57]

En bouwt 5 juni 320 kilometer qua 3000 hoogtemeters he. Was het doel dus natuurlijk. Dat is het doel, daar begint het wel. Maar recreatie dus dat is voor jou is een cvwy schieten waar week van tevoren waar dat er eigenlijk verrast helemaal goed zit met een honkbalknuppel te denken joh. Crèmekleurige vesten.

[00:54:18]

Dus 23 kilometer, 5 juni. Drieduizend hoogtemeters op op gravel? Ja, ja, want wat denk jij dan wat? We gaan jou in de eerste plaats denk je dan natuurlijk. Lekker lang een extreme, aerobe inspanning. De emmer lauw. Dat kan. Je kan het geen drie weken. Weet je wat wil maken? Überhaupt drie weken rittenkoers?

[00:54:41]

Ja, ze staat die dag ook op Unibet. Dat klopt wel.

[00:54:46]

Dus nee, dus dat is misschien op mijn lijf geschreven, hoor ik al jaren groeien.

[00:54:51]

Maar wat wel is. Kijk, Laurens is geen prof meer, wat die net ook zegt.

[00:54:56]

Hij zit nu ook regelmatig honderden systeempje vol met jou aan de vergadertafel coupons bakken.

[00:55:01]

Ja dus pakken tijdens selecties.

[00:55:05]

En daarin moet hij dan zo goed mogelijk trainen. Maar daarin kan hij uiteindelijk wel zijn zin zijn. Allerbeste 1 uitmunten. En dat is gewoon die Adobe capaciteit. Hoe goed is ie?

[00:55:16]

Ja, hij is nu wel echt goed. Hoe weet je dat? Dan wordt hij nog beter.

[00:55:21]

Ik zie natuurlijk wat hij doet en ik zie de vermogens die iedereen die er ook terugkomen. En euh ja euh.

[00:55:26]

Dat is al serieus waar hij zich goed in Heuvelmans, maar buiten waar is je goed in?

[00:55:32]

Nou ja, Laurens is gewoon eigenlijk in één ding heel goed. En dat is gewoon die citroen. Heel lang, heel langzaam uitknijpen.

[00:55:39]

Dat is een Karaj. Dit is de karakter fysiologische fysiologisch. Jij weet zeggen dat drieweken nu niet zoveel? Nee, maar dat is heel lang.

[00:55:48]

Dus het is extreem efficiënt in. Dus ja is zijn efficiëntie. En de vetverbranding is heel efficiënt. Dus je moet hen Lauweryns.

[00:55:56]

Hij reed niet een minuutje. Die gast eigenlijk niet. Ja nou ja, dat dat. Dan moeten we toch trouwens nog wel over hebben? Want zelfs dan is het heel belangrijk om heel goed te eten op de fiets.

[00:56:07]

Maar uhm. Dat is dat kan heel goed. Ja wordt gewoon eigenlijk het. Om het simpel te zeggen hij wordt gewoon niet slechter. Dus hoe? Het duurt heel lang. En dan? En dan wordt de rest wordt langzaam maar slechter in Laurens Word wordt ook niet slechter maar minder snel slechter.

[00:56:22]

Geldt dat voor een euh dat ik? Ikke ikke, ikke zeg maar zie nu. De Tour de France vormen. Maar kan dat ook in een eendaagse koers gelden?

[00:56:31]

Nou ja, België 23 kilometer? Nee. Sowieso kan dat absoluut niet. Dus die lengte die je die spreekt? Euh, de lengte en de zwaarte van de koers. Dat is wel in zijn voordeel. Jaja zeggen ja euh, waar zit de zin? Maar als de etappekoersen zijn zou misschien inderdaad nog meer.

[00:56:49]

Ja, omdat ik, omdat die heel omdat ie goed herstelt lekker in gesprek zit.

[00:56:54]

Trouwens omdat je dan dus omdat je die die die tank ook boven het FJP wat minder hoeft leeg te trekken en wat minder dus juist de hele tijd ook dat lactase systeem hoeft aan te spreken. Maar heeft hij wel wat minder te lijden? Eigenlijk zoetwaren dus. Waar andere?

[00:57:09]

Waar? Waar andere lactase aanmaken maakt. Hij maakt hij te. Hopelijk. Maar het is vaak als ik dus echt een gooijer moet. Is het ook al snel afgelopen, dus dat is het probleem. Dat is problemen, dus die anderen die kunnen zoals van de porie kan wat ie liet zien in de Strade Bianchi twee weken geleden. Dat is uh ja, die kan dus zo'n zo'n strook oprijden en dan herstellen. En als ik zo'n strook ver boven ons op punt oprijdt of sowieso kom ik daar niet.

[00:57:35]

En ten tweede, dan liet ik daar wel van. Terwijl als ik m. Als ik alles zeg maar ja, alles zeg maar parelend alles zeg maar op dat AfterPay niveau mogen rijden, dan kan ik dat. Kijk tot in Florence van maar breekt vooral in als je denkt dat dit nu weer te ingewikkeld is.

[00:57:54]

Dat je dat dat FTP. Dus dat is eigenlijk. Dat is een heel groot gedeelte, dus dat kan je heel erg lang nog op vetverbranding. Maar een met van die koolhydraten we echt een rol spelen. Maar dat kan je dan heel lang volhouden. Maar wat je een beetje moet zien is vaak licht. Als dat FTP heel hoog ligt, ligt het gebied wat je naar boven kan doen. Dat is ook een soort van in en denk je energie. En hoe loop ik word capacity maar.

[00:58:16]

Die tank energie, die is vaak bij. Bij wielrenners zie je een relatief heel hoog FTP hebben is dan ook plante. Wat je effe leeg kan trekken maar ook weer terug kan regenereren is dan wat kleine turbo.

[00:58:26]

Ik heb geen turbo knop, dus LouisLouise heeft de pezige is relatief laag. Maar wat daarboven? Nee, ze heeft de pezen heel hoog. Maar dan is dat die tank daarboven die de bovenhand die nu af en toe effe leeg gaat trekken, die bijvoorbeeld bij een bootje of drie of vijf minuten even leeg gaan trekken.

[00:58:42]

Die is wat kleiner.

[00:58:43]

Warnez in en Mathieu van der Poel heeft dus bij de EVP dus wat heeft ingeleverd. Dus Löw is niet zo goed als Mathieu van der Poel.

[00:58:52]

Niemand ooit zo goed geweest op gaat, zo goed zijn of maar een voorbeeld is.

[00:58:57]

Bijvoorbeeld waar hij toch in de Vlaamse Ardennen en dan op de klimmetjes tot twee minuten. Maandag hebben we gereden voor de podcast met audio. Rij gewoon mij eraf bij wijze van spreken onder de minuut. Zeg maar. Ja in vijf Paterberg. Omdat jij je mag ik heel eventjes Nederland mag ik heel even Nederland deelgenoot. Maar ik heb een drafrennen op de op de Kwaremont op minuten. Op de Koppenberg helemaal weg. Maar zo'n. Blijf ik wel op de kasseien en jij René Gootje, heb je nog geen rit?

[00:59:24]

Ja, maar dat maakt niet goed voor die 7 seconden die ik boven stond te wachten hoor. Nou ja, ik denk het wel. Hoe lang hebben jullie gefietst? Tweeënhalf uur?

[00:59:35]

Oh ja, het was ook weer net kijken, want ik denk aan 6 juni. Vanaf ongeveer 3 uur in het vierde uur zou het een beetje lastig. Dan hadden we asieldieren nog een keer een paar kliksysteem gedaan. Ik had het nog wel even eens.

[00:59:48]

Ja ja, nee ja, maar niet iedereen was vooral om jou te complimenteren.

[00:59:52]

Men wilde dus gewoon dat je met een lagere heeft en dat is een grotere. Hoe langer de klim, hoe groter het gat wooden boven hebt. Kan je gewoon zeggen op die korte klimmetjes wel mee. En dat eigenlijk wat ze vaak zeggen met kleine motor zoals euh ja, dat is maar een kleine boot.

[01:00:10]

Groter is een beetje af en toe een beetje een lastige analogie. Maar ja, met een grote motor kleine motor hoog in de hoge FJO twee.

[01:00:17]

Max is een hoog FTP eigenlijk Karnavalraad, dat een kleine motor had, maar wel heel hoog is.

[01:00:22]

Het contact met elkaar moet doen wat je wil, terwijl ik natuurlijk ook Dusar zoek naar wat wel wat misschien wel in dit licht wel wel een beetje belangrijk is, is dat die systemen niet compleet maar enigszins tegen mekaar inwerken. Dus bijvoorbeeld in een baan sprinter die vooral heddy die wil alleen die moet V1 sprint doen. En die moet vooral die diesels boven dat FTP, FTP. Het internet kan zo laag mogelijk zijn. Dat heeft ie toch niet nodig? Dus heeft een enorme tank nodig, dus die die doen dan ook vaak trainingen.

[01:00:55]

Dat je dat. Ja, die gaan even de baan in en dan doen ze de dingen die ze wel.

[01:00:59]

Tien minuten later hangen ze weer in de sluimerde te rijden in een boomklever, want die willen juist niet meer de fietsroute dragen.

[01:01:05]

Ze worden precies, want dat is het probleem dus juist. Uiteindelijk zijn die zijn niet profwielrenners. Dat zijn in de eerste plaats allemaal echt dure atleten die absoluut de duursporters en ook de sprinters.

[01:01:19]

Ook de sprinters precies.

[01:01:20]

Ja en uhm. Terug naar Lou. Dan heb je dus een 30 seconden waarde. Wat daar een maximale wattage? Wat iemand op 30 seconden of 5 seconden en in 10 minuten en 20 minuten in een half uur in een uur. Welk van die al die opties? Is Lau dan zijn zoon? Euh, wattage wat hij trapt op een uur? Dat is relatief ten opzichte van andere rennen. Dat is zijn kracht. Ja, wat ik het zo goed gedaan en wat je dus bijvoorbeeld bij hem ziet is dat er dat er.

[01:01:53]

Kijk, dit is bijvoorbeeld een en een soort van een manier om dat te bepalen is dat je twintig minuten voluit gaat. En dan neem je daar 95 procent van. Dat zou dan je FTP moeten zijn. Maar bijvoorbeeld bij Lauweryns gaat die vlieger niet helemaal op. Maar juist als je wat anaerobe bent, dan kan je in die 20 minuten best wel veel anaerobe energie kwijt.

[01:02:12]

En dan is die 95 procent eigenlijk een beetje een overschatting van je F2P was bijvoorbeeld van Tom Waes, waarbij in 24 minuten waarden van 64, maar dan moest die blokken doen. Was eigenlijk relatief. Hij had relatief van die 64 best wel ongewoon veel anaeroob gereden, omdat hij ook veel plezier een grote tent erboven heb. Dus als je dan op 55 procent gaat zitten, dan maakt ze je omslagpunt. Moet je meer verhelpen. Teams hebben een v.w.b. 4.40 of Sofi 35, dus dat zou dan ze AfterPay zijn.

[01:02:45]

Maar is die ZVP kan u een uur lang volhouden. Dus eigenlijk als er andere blokken worden dan te hoog ingezet. Bij mij worden ze misschien juist wel lager ingezet en omdat ze dus heeft zijn we over weer zo'n lijst heeft is niet alles heeft echt te maken met wat je AfterPay is, maar alles. Maar dan moet je gewoon een uur lang een berg op gaan fietsen. En dan weet je dus dat er veel harder van 20 minuten is. Toch altijd bij VB is niet alles als je het twintig minuten aflegt.

[01:03:10]

Dit is ook een heel leuke discussie, want ik zeg dus van jou, je moet dat FTP meten. Waar staat FTP voor? Functional Threshold Power?

[01:03:17]

De definitie is gewoon het het vermogen dat je een uur maximaal zou kunnen volhouden. Dus inderdaad zo zuiver mogelijk gemeten. Bijvoorbeeld Steve Chainel n inspanningsfysioloog professor en die zegt ook goeroe. Absoluut. En die die zegt ook ja. De één miljoen te meten is een uur voluit gaan. Maar ik bedoel iedereen die van fietsen die we nu van de straat plukken, die die die zegt ja, gaan we een uur voluit fietsen? Ja waar? Die weet echt niet waar te beginnen.

[01:03:45]

Laurenz die we vragen gaan ze een uur vol fietsen die.

[01:03:47]

Die weet ongeveer als ik hierin zit ja, dan kijken we over twintig minuten.

[01:03:51]

Hoe ik me dan weer voel, ga ik iets lager, iets hoger en dan weet je dat heel mooi uitsmeren. Maar raakt die fiets kan het niet tussen? Bestaat een beetje een offset tussen wat in de praktijk als test haalbaar is en dat je het ook relatief regelmatig kan uitvoeren?

[01:04:08]

En dan ga je misschien wel iets inboeten op de nauwkeurigheid, de balans tussen wat je meet en de relevantie en hoe je het mij precies de precisie van een chip bijvoorbeeld zit ook een ramp test. Ja ja, die is heel makkelijk om uit te voeren. Die is ook wel op de schaal van accuratesse het minst accuraat.

[01:04:25]

Hoe loopt die legt uit? Hoe is dat? Die gaat zo. Als je die uitvoert, zeg maar regelmatig, zie je wel of je beter wordt.

[01:04:32]

Klopt dus absoluut. Dus ja ja, maar voor veel fietsers overschatten het FTP een beetje. Vooral omdat M. De meesten toch wel ja, van nature met anaeroob denk je hebben. En dan is het een beetje een overschatting van het F2P. Ze kunnen je Trebizonde ook wat uitvallen.

[01:04:48]

Redelijke richting 5 of te gaan. Waar gaan we weer even terug naar Left 4? We gaan weer even terug naar. Als jij je computer kijkt. Even afgezien van je computer waar staat dat je mee mag kijken. Maar euh. Kijk nou, hoe gaat het met Leeuw? Maar kijk je dan naar. Waar ik naar kijk? Wat lauw.

[01:05:07]

Want even voor luisteraar Lauf vult z'n zwemtraining, z'n Strava zeg maar Pharos en ze zijn wattage zijn de trainingen die worden gekenmerkt met wat er in een Johanne gebeurt. Jij kan mee in deze overs van Malser Database van Join ex-Ajacied. Dus jij ziet het excellente Vanleeuw? Waar kijk je wel live?

[01:05:25]

Dashboard is iets wat je niet tijdens de training. Niveau. En daar moeten we trouwens, want dat is wel interessant.

[01:05:34]

Wat je ziet is natuurlijk de uren die je traint, een intensiteit die leeftijd en de intensiteit verdeling per training. En wat erachter zit is natuurlijk dat we in een systeem hebben waarin we eigenlijk kijken naar wat is nou de trainings belasting van bijvoorbeeld de afgelopen zeven dagen? En dat vergelijken we ook met het trainings belasting van de afgelopen 42 dagen. En daarin wil ik een bepaalde verdeling hebben bepaalde ratio hebben zodat je steeds progressief dat op blijft voeren. Wat ik wil dus dat je de moed niet te snel gaan?

[01:06:06]

OK. Dat je de afgelopen week. Je moet niet te snel veranderen in training bedoel ik niet. Nee, je moet niet precies. Dat is het. Ja, je die opeens zoals wij dat noemen. Dat is dat icoontje ook rechtsboven in voor. Je doet te veel te weinig van dat je binnen een bepaalde bandbreedte zoals je stelselmatig vragen wat te veel getraind hebt, zegt ie.

[01:06:24]

Je doet iets te veel. Als je de laatste zeven dagen zeg maar minder dan 42 dagen gemiddeld heb getraind, ga je eigenlijk wat naar beneden in conditie, zegt hij. Die probeer mee te doen. Ja, maar het is dus niet alleen volume 3 omhoog.

[01:06:36]

Nee, het is het volume, intensiteit en frequentie. Eigenlijk gewoon maar op, maar ook weer.

[01:06:41]

Kijk, iemand die een hoog niveau heeft en bijvoorbeeld ook een hoog AfterPay, die kan echt wel een keertje wat meer buiten de lijntjes kleuren. Ja dan. Euh dan dan iemand met even simpel gezegd minder talent, maar ook weer iemand die net begint. Waar is die verdeling nog? Euh ja, waar de absolute getallen klein zijn. Ja, die man, die mag ook wel. Euh a en wel even goed beginnen. Dit bestaat bijvoorbeeld. Je ziet wel eens dat was wel een.

[01:07:09]

Een mooie vergelijking. Daar gaat het over. Ja, ik wil, ik wil afvallen.

[01:07:13]

Dat sowieso een goed idee met met sporten, maar dan willen mensen dat je in de vetverbranding wil blijven. Als jij conditie nog heel laag is, dan moet je zo'n verschrikkelijk lage intensiteit aanhouden om in dat deel Fatso! Niet te beleven het Maritiem Buurthuis. Dat je dat je bij wijze van spreken bijna geen calorieën verbrand. Beter is het dan gewoon om te beginnen. En dat systeem gewoon op gang te gaan brengen. En uiteindelijk inderdaad is het heel belangrijk dat we dan ook gaan zorgen dat we doen dat we zorgen dat je in die lage intensiteit verdeling blijft en dat we probeerden dat die vetverbranding verbeterd wordt, dat je efficiënter wordt.

[01:07:48]

Maar soms zie je wel eens dat dat een misvatting bestaat dat een ongetraind iemand proberen in de vetverbranding te blijven. Ja, dat is dat niet te doen. Dat ze dat. Dat kan niet. En dan? En dan doe je er dan uit. En dan is uiteindelijk het resultaat dat je eigenlijk bijna niks doet.

[01:08:02]

Nee, dat kan niet de bedoeling zijn. Als er één lijn is of of of twee lijnen in zo'n grafiek waar je naar kijkt. Euh, welke? Welke zijn dat dan? Want je hebt het altijd over een munt met een risico dat we naar naar level 5 gaan. Maar fuck it beschoeiing we even door. Euh, ATI en City.

[01:08:21]

Nou, dat is die verdeling inderdaad dat je kijkt naar trainingslocatie van de afgelopen week en die vergelijk je met het trainings lood van iets meer dan de afgelopen maand. Die trend loopt van de afgelopen week. Dat noem je de acute trainingslocatie al een chronisch trainingslocatie sandi van de afgelopen maand. En daar zijn er eigenlijk ook al wel berekeningen en formules en ideeën geformuleerd. Hoe hoe je dat zou kunnen doen? Moet wel zeggen in Joigny.

[01:08:47]

Toen we dat allemaal weer net even anders. Uh, en nemen we het getal ook weer veel meer mee. Hoe je het gevoel van het gevoel? Ja, want wij vinden eigenlijk de. Ja, dan wordt het wel heel erg niveau.

[01:08:58]

5 misschien maar door het doorspoelen. Ik vind dit zo.

[01:09:01]

Je hebt er bijvoorbeeld een getal dat heet het trainingsvest koor en dat bepaalt veel vraag over de PSS. Dat bepaalt hoe zwaar de training is. Ja, en dan zeggen we eigenlijk een uur fietsen op het genormaliseerde vermogen van je pc om 100 punten. Dus een uur fietsen op dat vermogen zijn de 100 punten als jij, 300 als jouw F2P waar ik het over gehad hebben.

[01:09:22]

300 dus en je gaat een uurtje 300 dan genormaliseerd 300 Genooi. Precies dus dat kan je zo misschien nog wel wat het verschil is, maar voor de voor de C-Crosser plus 300 watt. Dan heb jij een UM, een TSS, een training stress score. Dan heb je uit jezelf 100 eenheden moeilijk gemaakt precies.

[01:09:41]

En andersom dus ook gezegd dat als je op 2 uur op 50 procent daarvan hebt gefietst is er dus ook 100 punten. Ja precies ja. Daar zit dan ook meteen een beetje de misvatting dat dus bijvoorbeeld 2 uur op het omslagpunt fietsen of volgens zo'n berekening volgens zo'n trainingsvest score hetzelfde is als 4 uur op 50 procent van het omslagpunt.

[01:10:04]

Als je dat voor jezelf maar vier uur op 50 procent van de omzet punten, kan je 30 dagen lang doen. Ja ja. En 2 uur op 100 procent doe je één dag en dan doe je drie dagen niet meer. Ja ja, dus daar zit toch wel iets moois aan. Dit is namelijk de. De jouwe. Het is de kunst van beter worden is ook een beetje kunnen uit zoemen en het. Het euh. In een bredere context. Ofwel open op lange termijn zelf vertrekken.

[01:10:32]

Ja ja ja, op lange termijn zien, maar ook gewoon dat die dat die waarde niet klopt. Dus dat is wat. Wat? Wat? Wat?

[01:10:38]

Wat Jim zegt is eigenlijk volume wordt overschat. Ha ha ha. Snap je ook bedoeld? Ja ja. Kijk 4 uur op 4 uur op 50 procent van je omslagpunt. Fietsen is niet zo zwaar als twee uur op je omslagpunt. Fietsen en 2 roobjee op zorgpunt fietsen is veel zwaarder.

[01:10:56]

Je moet vooral ook goed door meenemen en dat is eigenlijk ook het mooie van het getal erbij. Want ik vind het ook een heel mooie stap voor Jos de Koning als hoofd zwaardvechter.

[01:11:06]

Hoe zwaaien met de afkorting ACV raad RAID of PCV exception of in Nederlands Emy ervaren van maten inspanning? Ja, van de mate van inspanning. Hoe zwaar vond je? Hoe zwaar vond je het dat? Dat is eigenlijk een trainingsmaat. Waar? Waar? Euh. Het dertig jaar geleden werd alle training op die manier gekwaak.

[01:11:26]

Dat was er nog. Een examen was er nog niks aan. Toen kwamen we de jaren tachtig kwam, kwam de kwam Martin De Croo met een hartslagmeter.

[01:11:32]

En toen was dat het. Het was Martin Decroly, maar het was wel een van de eerste volgens mij.

[01:11:36]

En ja, volgens de overlevering hoor hardware en en in de jaren 90 begin jaren negentig kwam dan onvermogend meter en op een gegeven moment waren er ook bewegingswetenschappen s. Van die net afgestudeerde gasten zal zeker dienen zij die eigenlijk alleen nog maar naar voor mogen. De rest boeit niet, interesseert ons geen fluit. En nu zie je ook op profniveau zie je weer enorm terugkomen.

[01:11:58]

We willen ook weten hoe zwaar je het vond, want daarin vangen we eigenlijk ook of je een beetje lekker in je vel zit, of je misschien een gezeur thuis hebt, of je je stress op je werk hebt, of je wel of niet slecht geslapen van je daarin.

[01:12:14]

Uit de vorige short gepot kan je, of zoals verhaald zou zeggen de totale totale mensen.

[01:12:24]

Plezier, want kijk uit. En een mooi is ook dat we. We proberen natuurlijk en dat is op zich een nobel streven zoveel mogelijk te kwantificeren, dus we gaan nu mee. We hebben een slaap tracken. We gaan proberen hard reed variabelen tihw. Gaan we dan meten en dan meten met de vermogens mee teveel heeft? Trainings belasting? Dan gaan we winnen en gaan we nog je dieet bijhouden. Nou, dan hebben we straks ook nog een EP of je vrouw een beetje lief tegen je is.

[01:12:46]

Ja, yoga.

[01:12:48]

We willen yoga en yoga de mix en op een gegeven moment doen we dan alsof we echt alle variabelen kennen. Ik durf wel te voorspellen dat zo ver gaan we dus gewoon niet komen. En terwijl heel veel van dat soort componenten eigenlijk stiekem in het getal zitten dat. Ja, als jij een training doet nu en wij doen om over twee weken doen we nog een keer en jij geeft nu aan op een schaal van tien. Waar ga je eigenlijk heel makkelijk in zes?

[01:13:11]

En je gaat over twee weken aan precies dezelfde training. Precies zelfde vermogen, misschien zelfs zelfde hartslagen. Je vindt deze negen, maar dan moet de trainer of in dit geval John gaat dan niets anders doen. Euh, mooi. Wat is je? Wat is Lauwse Citea op dit moment? Ja, volgens onze berekeningen.

[01:13:30]

Echter, dit is echt een indicator die belangrijk is. Ja, maar die wijken wel af van de normale CTL. En ja, jij zit op 100 F40 volgens mij 142 en dat is maar wat.

[01:13:44]

Ik wil een beetje ophouden met je opbouw. Wat is dat dat? Dat betekent dus dat die je zei laatst tegen mij. Ja, weet je? Euh. Het is gewoon een of neither die euh, die zit. Die gasten zitten altijd ongeveer omdat die zo veel uren op de fiets zitten. Altijd zo op dat niveau.

[01:14:05]

Totdat euh ja en nee, maar dat is ook alweer een gevaar. Dus wat het. Wat het gevaar is is maar omdat Lauwrys is alweer een paar niveaus verder is, is juist periodisering wel weer wat belangrijke Balou. Dus ook voor moeten zorgen is dat niet. Dan kan je wel de intensiteit over de weken mooi verdelen. Maar als je iedere week exact het aantal uur doet, train je alsnog eigenlijk een beetje grijs. Dan doe je alsnog met eigenlijk iedere week een beetje hetzelfde.

[01:14:31]

Geen moment heeft liggen om truukje vandoor. En dan weet je het ook weer meer. Nou, dan moet je je. Dan moet je dus ook zien te doorbreken. En Claudius is wel bepaalde trainings belasting wel gewend, maar is die is die waar ik ook benieuwd naar ben is.

[01:14:44]

En daar gaan we door, want we hebben heel lang over jou iets wat jou opzich moet aanspreken. Uhm, Syrië sluit zich aan. Uh uhm was zijn. Wat denk je dat zijn? Is die die waarde dat die drie jaar geleden anders was? Hoger of lager hoeven? Nee hoger? Ja ja tuurlijk. Jij hebt nog veel meer volume. Draaide omdat jij ook grote rondes reed toen jij.

[01:15:06]

Kijk nu training tussen minuut training zeg maar 15 uur in de week en 25 ja dus ja.

[01:15:13]

En dan is het geld nog af. Misschien ze wel een weekje Derboven zelfs. Nou ja, kijk eens in Parijs niet rijden heb je een week van 35. En ja, weet je dus vrij intensief ook over t algemeen. Ja dus dat is echt wel significant anders. Ik moet wel zeggen ik voel me misschien soms wel. Ik voel me minder moe. Ja dat. Dat scheelt natuurlijk wel dat je minder uren rijdt, dat je bent minder moe. Je hebt misschien ook wat meer zin om hard te fietsen altijd.

[01:15:34]

En als je weggaat weet je dat. Nou ja, we hebben met Thomas te gaan CA's. Thomas zaten we? Dat jij wilde foca Stevens Kazlauskas Thomas Caers is een goeie, goeie overstap. Casey Stoner, Thomas Dreesen, Casey Stoner zijn we zeggen een vrolijke podcast, maar waar hij me wat hij me wel op het hart drukte was zeg maar gewoon wat korter. Trainen, wat intensiever trainen, wat gefocuste wegrijden uit Oudorp. Wat weet je? Vroeger train ik al vijf à zes uur en eigenlijk kon je eerst wel even een uurtje op je gemakje zegmaar tot Purmerend fietsen.

[01:16:03]

En dan begon je weer eens een keer aan om richting horen. En nu als je het houcke met drie uurtjes. Is er eigenlijk toch wel iets gefocuste weg? Weet je wel, meteen na het kippenei bruggetje ligt die zegmaar op de fiets. 36 uur. En dan beginnen we eraan dus. Maar dat komt dus ook doordat je na drie uur bij je thuis. Nou ja, ik heb laatst met jou over gehad. Weet je, je hebt toch gewoon twee uur meer op een dag?

[01:16:26]

Je bent ook twee uur minder moeders. Je bent voor de rest ook wat productiever onder je. Is het systeem telefoonnet? Ja, dus. Ik moet zeggen ik voel me dan wel vettig bij. Kijk, of ik het straks in inbouwt, harder van gaat fietsen. Dat is de wet. Moet toch even afwachten? Ik denk ook wel dat we de laatste maanden wel af in euro omhoog gaan. Zeg maar sla. Als laatste vraag. Waar gaat die?

[01:16:45]

Waar? Waar? Waar wil je? Ejaculeren? Welke knop ga je dera? Euh.

[01:16:51]

Eindelijk zijn sterkste wapen. En dat is die. Dat is eigenlijk gewoon zijn FTP. Dus wat zit er nog weinig de fles? Ja ja, ja zeker.

[01:16:58]

We zijn het zinnetje zelf ik schenk, ik zeg iets is dat wat we juist hebben gedaan? Is dat er juist een beetje op de anaeroob capaciteit in en juist dat dat stukje boven het FJP?

[01:17:11]

Ik heb wat harder getraind dan normaal. Zeg dat korter en wat intensiever. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem wel een keer gewoon op een dag niemand heb gemept en na de klim weg ben gereden om daar dan zes keer omhoog te vlammen in de regen te wachten dat je elkaar de baan.

[01:17:27]

Ik zit ook effe te denken, want uiteindelijk is natuurlijk jouw vraag ja, wat heeft de recreatieve fietser daaraan? En dit is nog steeds ook een beetje een dogma dat je bijvoorbeeld in de winter vooral lange uren lekker rustig trainen? Ja, terwijl eigenlijk. Is het ook juist voor recreatieve fietsers? Als je nou op een gegeven punt minder gaat trainen of minder tijd hebt dan. Dat betekent dus dat de volume omhoog gaat. Dat moet eigenlijk gewoon intitiatief. Sorry, dat volume omlaag gaat, dan moet eigenlijk gewoon intensiteit omhoog.

[01:17:54]

Ja ehm.

[01:17:56]

En wat heeft u bij mij ook ingebracht? Op gegeven moment belde je opa, zegt Jo. Lauwe zet hem nu even op. Op dit schema. John. Met dit doel, zeg maar. En dan zul je zien dat zou je niet al te veel uren trainen. En dan 100 van vier uur is dan al lang toe. Vroeger was dat voor mij een soort basis dingetje. Weet je, als ik ging fietsen was het altijd 4 uur of meer.

[01:18:15]

En toen merkte ik na een drie uur kan je ook best wel trainen. Weet je als je dus wat intensiever gaat rijden en ook omdat dit nou ja is. In de winter. Het minder weer wat slechter weer we hadden af en toe wat dingetjes te doen, dus ik was er ook wel meteen mee dat hij ook in de laatste maand voor voor uw Mound. Want daar gaan we dus nu een draaisnelheid. Straks een maand mei. Lekker weer zeg maar.

[01:18:34]

Door die cancelde weer van vorig jaar. Dan ga je gewoon even een maandje wat meer uren draaien. Dus eigenlijk heb het een beetje omgedraaid als wat piramide omgekeerd. Ja de euh ja ja. Of eigenlijk gewoon laatste als je het al over periodisering hebt. Dus niet dat heel veel uren. En dan euh, kort en intensief gaan trainen op het laatst. Kan je veel beter. Geeft er in het begin en dan juist wat meer uren aan wat aral bijwoorden op het eind wat uiteindelijk bijvoorbeeld is het trainings effect van je echte pay omhoog krijgen blijft langer hangen dan bijvoorbeeld de de.

[01:19:07]

De kracht die van je spieren.

[01:19:08]

Ja ja, eigenlijk een beetje wat van de polen van toen toch? Ja maar ja klopt.

[01:19:14]

Winter gewoon V-2 Maxi-Cosi. Volle bak draaien en dan, want die doen echt wel veel duurtraining nu. Maar ja, ik gok. Maar ja, nou ja, we hebben die. We hebben volgens mij in twee podcast gelezen. De straat van Fells van Van Uitgesproken op Tenerife. 82 uren, 3 weken op hoogte dus. Dat is gewoon 27 uur per week zeg maar. Ja dus daar heeft ie gewoon belachelijk over. Ja echt een Płock volume gedraaid. Maar dat is eigenlijk vlak voor de koersen vlak voor zijn seizoen terwijl dat vroeger deed.

[01:19:39]

Dat bewijst spreke december januari al en nu heeft hij het in februari gedaan, terwijl die in december euh, volle bak aan het trainen was voor het BK cross en ook nog even vader werd tussendoor dat die vier dagen op een op een op een op een bedje in het ziekenhuis lag zeg maar. Dus hij heeft eigenlijk veel minder uren en relatief gezien kijk, vergeleken met met met en met een recreatieve wielrenner heeft dit natuurlijk nog serieuze uren gedraaid. Maar zeg maar als je zijn jaar eindelijk ziet zitten.

[01:20:06]

Nu richtingsroer uren dus. Nou ja, dat is een beetje wat de new wave om een vergelijking te maken.

[01:20:12]

Als je dus als jij en van een periode wat minder traint, dan merk je misschien dat je nog net zo hard het kopje van Bloemendaal op kan fietsen of in het eerste stukje op de klim of harder fietsen. Misschien ja, omdat je goed uitgerust bent. Knal je daarop je hartslag en door het plafond. En je kijkt er naar app Strava. Ik krijg gewoon dezelfde tijd als toen ik een half jaar geleden in topvorm was. Maar als je het drie keer zou moeten doen of het herstel na die Denni, klinkt je weg.

[01:20:37]

Dat is maar 100 kilometer. Dat is compleet. LIGO. Dat is helemaal weg. Dat is eigenlijk die die ouro. Dat Ouro bouwdeel. Dat is weg, dus die die kracht component. Als je relatief ongetrainde en dat blijft eigenlijk best al lang hangen. Die anaeroob component dat. Dat is dan nog wel. Dat doet je dan ja beseffen van ja, ik kan het nog wel een beetje, maar dat duurt ook heel snel achter. Precies dat is dan effe kwijt en dat duurt ook.

[01:21:01]

Dit zijn de dit zijnde en voor de luisteraar. We hebben wel echt een shitload aan een hele specifieke concrete tips en tricks. Vragen van van een andere luisteraar blijft dan vooraf aan. Maar ik wil nog heel even naar mezelf. Euh, hoe? Hoe gelden die principes nu ook voor mij? En hoe? Hoe? Euh. Waar moet ik de komende maanden? Zo zijn de dingen waar ik op moet letten de komende maanden wezenlijk anders. Niet voor mij als persoon, maar gewoon als type renner.

[01:21:32]

Maar ook voor mij als Sandra's.

[01:21:34]

Nou, voor jou is bijvoorbeeld je doel. Wat is je doel? Want je exact hetzelfde doel. Dat is namelijk de vergelijking. OK, maar wat wil je daar?

[01:21:44]

Ja zo zou goed mogen. Je mengen. En wat bedoel je daarmee? Nou, ik wil zo hard mogelijk kunnen fietsen. OK, ja ja. En dan komt er meteen bij. Ben je bereid om keuzes te maken die daarbij horen? Zeg maar? Qua qua prijs en blijf thuis en niet jouw keuzes. Niet dus ik heb alles bekijken voor het exact. Ja, dat is niet alles wijkt voor typische. Ja, maar dat is jammer. Dat is het uitgangspunt.

[01:22:10]

Want het imperium bouwen uit administratie van extra alcohol gebeurt wij op een serieuze noot bij echt. Is hieraan Heraclius 16 gewoon. Dit is exact.

[01:22:23]

Stop graag mee. Het antwoord is dat dit ook, maar dat dat wel zo goed mogelijk fietsen. Ja, maar toch niet met een aantal beperkingen in het Intermarché. Tijd dus dat. Maar ja, dat.

[01:22:37]

Dus het is uit en eigenlijk het korte antwoord is. Het is feitelijk precies hetzelfde. Alleen je vertrekpunt is anders en daardoor is jouw opvoering van intensiteit en volume daarmee ook anders. Daardoor is bijvoorbeeld ook jouw Perica, waar we bij Lauwerysen voor op moeten passen dat hij niet iedere week precies 17 uur traint en dat dat we daar wat meer een verdeling in in in een naam aanpassen. Is dat bij jou er minder van belang. Het gaat er veel meer om.

[01:23:06]

Zorg dat we dat we niet in één keer te snel trainings, volume of de intensiteit opvoeren. En laten we het ook niet te langzaam doen. Laten we je blijven prikkelen met bijvoorbeeld Balou prentjes, dan opgeven met ook belangrijke omdat die veel uur traint. Dat het dan ook echt heel erg gepolariseerd is dat het er heel veel rustige duur is. Met euh uhm ja wat? Foto Max. Prikkels om juist echt maximale zuurstof namelijk te prikken en locaties in te prikken.

[01:23:32]

Dan gaat uiteindelijk de van omhoog.

[01:23:33]

Heel veel rustig. En als je hard gaat echt hard. Ja, dan moet het ook echt heel hard zijn.

[01:23:38]

Anders is het eigenlijk niet meer specifiek genoeg.

[01:23:41]

Als ik dan. Nu zijn ze naar de IJzer Bosbrug wijn, dan weet je hoe laat je mag niet te bellen.

[01:23:50]

De kern van het probleem is dat ook omdat je zoveel uren doet, ze vertrekken. Is dat al hij bijvoorbeeld dan echt heel veel Threshold trainingen zou doen? Ja dan. Dan is het een beetje vlees noch vis. Dan word je super moe van de stress op training.

[01:24:04]

Een beetje op hol rond en rond het moment. Roldan FTP. Ja precies ja. Dus dan moeten we bij hem is het extra belangrijk dat je daar dan dat voor de showbizzwereld dat je daar een beetje weg van blijft?

[01:24:14]

Dat zal er niet teveel in.

[01:24:15]

Dat heeft. Dat heeft impact op zijn gestel.

[01:24:18]

Sommigen zeggen ja maar bij jou als je. Als jij bijvoorbeeld een week opgeeft dat je wat minder uren hebt, kunnen we die juist soms wel eens nog even voor kiezen om juist wél die threshold training te doen. Want jij kan die vermoeidheid kan je nog wel gebruiken, want anders kom je niet vooruit. Nou ja, anders voeren we. Dan draaien we niet teveel. Veel dikverdiende die volume en intensiteit knoppen is het.

[01:24:42]

Euh, maar wat jij eigenlijk zegt is dus eigenlijk wat. Dat zeg maar op hoe minder uren je traint of beschikbaar hebt. Ja euh, hoe minder specifiek je schema wordt na. Hoe? Hoe gevarieerde de prikkels moeten zijn.

[01:24:58]

Terwijl als je heel veel uren hebt, dan wordt het meer zwart wit, dan moet het. Dan moet een gepolariseerde zijn. Dus.

[01:25:04]

Dus bijvoorbeeld er wordt wel eens gezegd volle de 80 20 regel voor serieus niveau weer geregeld is het 90 die precies zit, terwijl Steve misschien wel als ie is zeg maar een weekje heeft dat ie maar 6 uur heeft dat het 60/40 is.

[01:25:18]

En dus ook bij Steven is het belangrijk dat je wel dat het gepolariseerde trainings model is. Is er redelijk aardig bewezen en dat zeg ik ook expresso. Omdat eens van die fysiologische studies. Als je twee groepen van 20 deelnemers hebt met met een leuke interventie, dan is dat echt al een hele serieuze studie.

[01:25:37]

Nogmaals, voor de luisteraar gepolariseerd betekent als je hart gaat echt hard, maar maar heel weinig, heel hard en de rest van de tijd rustig.

[01:25:44]

Ja, maar dan wel echt niet de hele tijd. En dat is nooit hele volksstammen naar op zoek zijn. Met 30 kilometer per uur thuiskomen na een hele tijd tot grijze, brommende ja, maar wat je nu is wel leuk.

[01:25:57]

Nou, en wat je zoiets komt. Je wordt er heel moe van. Nu komt er ook heel moe van thuis. Je hebt ook een lekkere vermoeidheid comitatus.

[01:26:04]

En we moeten nou ook weer niet dat als je bijvoorbeeld even voor het gemak tussen de 4 en de 8 uur traint. Mogen we echt wel af en toe ook dat soort prikkels tussen zitten. En dat is eigenlijk mijn punt. En juist bij jou moeten we voor oppassen.

[01:26:17]

Maar we Laurens, ja en uhm. We lopen natuurlijk omdat er beperkingen zijn. En in termen van tijd loop je ergens. Ja op gegeven moment. Daar houdt het een keertje autoverkeer op. Ja, betekent dat ook dat ik niet meer beter kan worden?

[01:26:34]

Jawel, want jij uiteindelijk, dat is eigenlijk het leuke.

[01:26:36]

Dat is ook het leuke van impressies. Dus moet u maar eens de mensen keuzes maken. Nee, maar je blijft. Al blijf je de hele tijd zelf. Doe gewoon jaar op jaar, kijk op een leven met wordt het wel een gevecht ook tegen je leeftijd? Dus doe je dan niks? Dan word je eigenlijk alleen maar slechter. Dat zorgt train of sporten ervoor dat je gewoon fit en vitaal blijft en dat het redelijk op hetzelfde niveau blijft. En wat ook.

[01:26:57]

En dat is natuurlijk ook waarom heel veel mensen de fiets hebben gevonden. Dat je met wielrennen op relatief hoge leeftijd wel kan merken dat.

[01:27:05]

Er zijn heel veel mensen die op hun vijftigste veel fitter verhalen zijn toen ze 40 waren.

[01:27:10]

En de mens is van nature gewoon best wel. Aro wij kunnen gewoon kunnen. Dagenlang een beetje over die over die steppe slenteren.

[01:27:17]

En dan vinden we die de prooi die helemaal uitgeput is. We zijn supergoed van nature in sprinten of er helemaal achteraan gaan, maar we zijn er misschien net iets vindingrijke. We kunnen ook reductieve lang zonder eten en ook op die vetverbranding redden we het dan wel.

[01:27:35]

En dat systeem is dus ook supergoed op te trainen. En dat is ook. Daar hoef je geen 20 voor te zijn. Dat systeem is ook juist is. Dat zie je natuurlijk ook een beetje in silo's en evenementen.

[01:27:44]

Die worden vaak ook bij de de. Het doel ligt nog vaak in.

[01:27:48]

In het dure ja. En dat is toch door het trainen.

[01:27:53]

Ja ja, bijna de goud op de Moth is dan weer een tijd bijvoorbeeld. Maar je ziet natuurlijk dat evenementen ook wel. Ja, het wordt wel wat extremer. Op zich is dat wel leuk, want daar kan je goed voor trainen. De mens is trema op dat gebied.

[01:28:06]

Op het die op het gewoon lang volhouden is de mens goed trema van nature.