Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo, mijn naam is scheids Groenteman. Ik zit niet in archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Ik zit thuis onder een half slapen van mijn dochter om het interview aan te kondigen wat ik gister deed. Ik was op bezoek op het kantoor van Deli Peiper, waar ik een van de eigenaren directeuren sprak. En hij is niet alleen zakenman. Hij is ook filmproducent en film, scenarioschrijver en filmacteur en maakt eigenlijk zijn eigen films. De laatste als film Suriname, een intense film waar zelfs de hoofdrol in speelde en snuiven heeft geschreven en hij werkte dag in dag uit bij Deli Peiper helpt mensen die het niet weten.

[00:00:37]

Een waanzinnig hip up merk kledingmerk in Amsterdam gevestigd.

[00:00:43]

Dus luister naar mijn interview met niemand minder dan Rodney Lam. Kijk op Yolanda en ik zet hem even uit mijn euh. Is dat nou handig? Een Apple Watch?

[00:00:57]

Ja, voor mij wel ja.

[00:00:59]

Waarom worden niet gek? Je de hele tijd de hele tijd gestoord kan worden? En nee, want ik zit m ook heel vaak op uhm op stil. Ja, dan worden ingestort.

[00:01:09]

Nee, er wordt niet gestoord, maar meer om te zien of ik genoeg beweeg. Oh, wat wil je bijhouden? Ja ja, je slaapritme zit er ook om, maar dat heb ik nog niet gedaan. Maar bij een soort bewust levend iemand zeggen ja ja en waar zit m dat in?

[00:01:24]

Eigenlijk in alles tot in de details. Kijk, wat ik eet ken genoeg. Beweeg mijn kinderen ook genoeg bewegen. Ja, alles belangrijk. Ja, want je vindt dat je zuinig moet zijn met je lichaam of met je leven. Of met. Waarom is het controle daarop weer? Voel je gewoon lekker als je genet zijn? Veel vragen? Nee, maar wat is het? Wat is het gevoel?

[00:01:45]

Uit welk gevoel komt het voort? Uhm ja.

[00:01:50]

Denk ook eens ik denk die is is een vraag die je stelt en misschien ook wel meteen het antwoord zou zijn ja.

[00:01:57]

Zuinig ja, vitrage al mooi met je dat je dat zou zeggen, ja, dat je het gevoel hebt dat je zuinig moet zijn met je leven en Beyayo hebt. Maar ja, je hebt er maar één.

[00:02:07]

Ik heb denk ik wel een grote verantwoordelijkheid. Ben je met vijf kinderen? En ik wil niet één van die mensen zijn die de aarde te vroeg verlaten ofzo? Kom kleinkinderen. Ja, ik wil nog even doorligwonden verdubbelen. Heb je altijd van het leven gehouden? Ja, ja, ja.

[00:02:27]

Je bent een zondagskind wat dat betreft. Iemand je je, je bent. Je bent geen pokeraar.

[00:02:32]

Jawel, naar. Uhm, dus ik kan me wel heel veel nadenken over vanalles, maar op een gegeven mind moet het wel doorgaan naar actie. Ja, ze moet wel doen. Ik zou het niet. Ik zou niet kunnen leven met alleen maar gedachten en dan moet je gek als je denkt als je niet kan handelen op je gedachten. Ja, en hoe was je als kind? Hoe? Druk, denk ik. Ja, het was. Als ik er nu op terugkijk, denk ik heb ik heb rustige kinderen.

[00:03:02]

Ik heb drukke kinderen en als kind zelf ben je er niet van bewust wat je bent. Ja, maar als ik er nu op terugkijk denk ik ja, ik was toen wel echt beursval.

[00:03:11]

All over the place. In wat voor gezin mee opgegroeid. Uhm, nou, ik denk dat mijn ouders ongeveer toen ik elf was zijn gescheiden. En tot die tijd waren me een happy family. Waar stond het huis van deze? Heb je familie? Uhm. Amsterdam West eigenlijk? Hier aan de overkant.

[00:03:29]

Sociale buurt? We zijn nu. We zijn nu bijna de helft. Het hoofdkantoor van Deli Peiper Houthavens bij de Houthavens, Diep Diep in Amsterdam-West. Ja precies.

[00:03:37]

En nee, ik ben hier echt nog geen kilometer vandaan opgegroeid. Ja, ja ja. Heel, heel fijn om hele fijne buurt ook.

[00:03:46]

En toen je elf was ging je ouders scheiden. En tot die tijd zeg je waarom en heb je familie.

[00:03:51]

Ja ja, voor zover ik wist wel natuurlijk. En toen opeens niet meer. Het voelde het anders voor jou.

[00:03:57]

Daarna ja, heel veel veranderd. Wat gebeurde er dan wat? Los van dat dat huwelijk brak na dat gezin samen samenstelling veranderen.

[00:04:07]

Mijn moeder krijgt een andere man. Ze krijgt er zusjes bij met wie ik een hele goede band heb overigens. Maar het is toch heel anders. Ja, heel anders. Ja, en over broers en zussen had hijzelf.

[00:04:19]

Of heb je voor jezelf? Nou, ik heb één. Ik heb echt een typische Surinaamse familie, dus ik heb een zusje van dezelfde vader en moeder en ik heb even kijken.

[00:04:31]

Eén broer en een zus en een zusje van mijn vaders kant. Van mijn moederskant heb ik één broer.

[00:04:39]

Hou je nog bij? Luister, ik luister dankbaar. En euh, ik moet zelf ook altijd de verteller en 3 3 2 zusjes van mijn moeders kant.

[00:04:49]

Jezus ja, maar dat is dan wat dan? Dan groeien op ergens een soort soort lappendeken aan familierelatie. Ja maar goed.

[00:04:58]

Kijk en dat is denk ik ook wat mooi van de Surinaamse cultuur. Je denkt niet in halfbroers, halfzussen, iedereen gewoon in broers en zussen. En dat dat spreekt al voor zich, weet je zelfs na. Denk dat dat wat? Ouders, Surinaamse ouders veelal hebben, is dat een kind van een andere moeder ook heel erg welkom is in het gezin. En dat geldt ook voor eforen voor vaders. Niemand is onderling.

[00:05:26]

Zo zullen ze misschien wel struggles hebben, al die ex-vrouwen of ex mannen bij elkaar. Maar als kinderen ben je gewoon een familie.

[00:05:33]

Hou je veel van Suriname? Ja ja zeker. Werden veel geweest in je leven. Ja, heel veel.

[00:05:40]

Ja, ik ben wel hier opgegroeid binnen de toegekomen. Toen ik echt een baby was. Mijn moeder heette het loterij gewonnen. Ja ja, in Suriname. En met het geld zijn mijn ouders naar Nederland verhuisd.

[00:05:54]

Al wat geweldig geweldig. Dus het was echt haar lot, het lot. Ik moest eerst. Hij zei dat dat ze hiernaartoe kwamen, zeker was dat een grote droom van haar was. Wat haar grote wens. Ik denk dat dat haar grote wens inderdaad was als ik nu naar mijn moeder kijk.

[00:06:09]

Zij is echt een echte persoon en het is heel raar dat ik dat zeg, maar zij past niet in Suriname. Zij was ook al veel te westers in haar denken en heel erg ambitieus denk ik dus.

[00:06:20]

Dus toen leeft ze nog? Ja ja. En wat voor vrouw is er dan? Een korte Javaanse vrouw die heel erg gespierd Javaanse vrouw heel erg spirited is?

[00:06:30]

En euh ja, en ambitieus.

[00:06:33]

Ze wil vooruit. Haar ambitie lag voornamelijk in wat ze voor haar kinderen wilde bereiken en zelf zelf heeft ze geen carrière nagejaagd. Nee, maar wel altijd voor gezorgd dat beide kansen krijgen die we nodig had om te slagen.

[00:06:50]

En ze wist in Suriname ga ik dat niet voor ze klaarspelen of daar zal de weg. Daar zal de weg een stuk langer rommeliger zijn om. Ik denk dat het wel mee heeft gespeeld. Ja ja zeker. Dus toen zij de loterij won. Meest letterlijke zin dat ze dit het met ticket naar Nederland. En dan ga ik daar naartoe. Ja zeker. En M en a collum bedoel je zegt eigenlijk passen zijn niet in Suriname. Pasten ze hier wel?

[00:07:13]

Ja ja ja zeker. Zij zegt zij is gelukkig hier. Zij is heel gelukkig hier. En ze zij heeft eigenlijk alleen een Javaanse naam. Maar zij die gewoon Marlayne is is echt een aangenomen naam. Ze is echt gewoon zij. Zij hoort gewoon bij extra als echte Nederlander.

[00:07:29]

Het is een aangenomen naam. Zij heeft zich toen ze hier kwam. Heeft ze zich maar?

[00:07:33]

Ik denk dat ze me al ietsje eerder heeft aangenomen. Ja, ze heeft eigenlijk alleen een Javaanse naam. Ja en zo ja, laat werd dat. Werd het anders? Ja, ja, en ze heeft gewoon hier haar plek gevonden. Ja, want ik heb zelf bijvoorbeeld altijd heel erg best wel last van Winterson Bertha. Januari is voor mij een hele moeilijke maand en het lijkt me dus altijd zo moeilijk als je al uit een uit een warm land komt naar gewoond hebt.

[00:07:58]

Je komt hier en je. Je moet gewoon leven met die grijsheid, bijvoorbeeld van die maanden he.

[00:08:03]

Los van alle culturele verschillen is er ook nog samengewoond dat dat grijze had gehouden. Het klinkt heel erg raar dat ik het zeg, maar ik heb ook denk ik een paar jaar in Suriname gewoond.

[00:08:16]

Ik had met. Ik had juist moeite met het feit dat het altijd warm was, ja, altijd warm. En dat is één van de dingen die je gaat waarderen als je terugkomt in Nederland is dat je seizoenen hebt.

[00:08:26]

Jullie zijn misschien seizoens mensen. Ja en euh het. Ja, je moeder kan. Ik kan gewoon genieten. Echt genieten van regen en of in de auto en dat het donker is en dat je in het verkeer gewoon de lampen van de auto's op de wegen ziet. Dat vind ik echt heel mooi. Ja en euh euh ja, dat dat euh ja drinkt. Ik denk inderdaad elke seizoens persoon ben. Ja ja, sneeuw.

[00:08:49]

En ja moeder misschien ook wel. Ja waarschijnlijk wel. Ja ja ja, je hebt wel een soort iets heel soort optimistisch over je hebt dat van jouw moeder.

[00:08:59]

Euh, dit soort voorruiten achtig. Ik denk dat ik dat voor een vader. Ja ja. Want wat is je vader?

[00:09:05]

Wat voor type? Mijn vader is mijn vaders ambitieus?

[00:09:09]

Het is nog ambitieuze Creamoda die, maar ook voor zichzelf. Jouw moeder wil het beste voor haar kinderen en je vader wil gewoon vooruit in de wereld.

[00:09:16]

Ja ja, hij is nu wel gepensioneerd, maar die is hiernaartoe gekomen en begon als timmerman.

[00:09:21]

Hij kwam mij met het lot van je moeder. Ja ja. En uiteindelijk is ie toen bij de KLM terechtgekomen. Na een jaar of twee in Nederland was ik nog superkleine dus.

[00:09:31]

En euh ja, die zijn Leefbaar KLM. Zij is pas met pensioen en die is ergens geëindigd als ik weet nu precies hoe de structuur beheert binnen KLM loop maar ze ergens geëindigd als een manager in in de bagage.

[00:09:45]

Hij heeft carrière gemaakt binnen KLM en dat was ook. Daar was hij ook mee bij. Daar was ie ook aanwezig. Ja, absoluut. En daarnaast is ie altijd bezig geweest met auto's, maken auto's en repareren dus alles gewoon werken voor zijn pensioen met z'n handen. Ja ja, en was ie euh hard of duidelijk voor jou wilde die wel? Hij heeft zijn ambitie ook op jou geprojecteerd. Nee, maar ik denk wel dat uhm. Ik ben er wel erg door geïnspireerd.

[00:10:14]

En en da's wel iets wat ik zelfs ook zo probeer met mijn eigen kinderen niet altijd lukt en ik misschien ze, want iets van deze tijd. Maar ik heb mijn vader altijd zien werken van na s ochtends vroeg tot s avonds laat. En dat was mijn opvoeding.

[00:10:31]

Dat je vader werkte en dat was gewoon het voorbeeld wat hij gaf. Dus de wet werd niet gezet. Hij later als je groot wordt dan moet je werken. Hij werkte gewoon. Voor mij was dat de manier om om ouder te worden. En het enige verschil dat ik dacht ja, ik wil het niet met mijn handen doen. Ik wilde het met mijn hoofd doen, maar ik wel. In in in deze maatschappij. Met Ja, ik weet hoe je ze allemaal noemt hoor je millennials en generation zie en euh, jouw klanten.

[00:10:57]

Sommigen merk je wel. Daar staat dat het heel anders is omdat er eens een enorme shift gekomen in in wat werken betekent. Je hoeft er maar niet meer van 9 tot 11 te werken.

[00:11:12]

Of weet je van s ochtends vroeg tot s avonds laat je werken? Nu draait om creativiteit en iedereen zijn weg naar in aan het vinden.

[00:11:20]

En voor mij is het soms raar omdat ik denk van ja, maar je werkt allemaal niet zo hard, terwijl die persoon gewoon doet wat die moet doen en heel veel geld ermee kan verdienen. Dus ik moet er zelf ook nog een beetje aan wennen.

[00:11:31]

Ja en euh. Uhm, dus het voorbeeld wat ik kan mijn kinderen. Het gegeven s ochtends vroeg tot s avonds laat werken is misschien niet zo relevant meer als ik als ja als ik dag en vind het moeilijk om te zien.

[00:11:42]

Want dat zijn er ook mensen. Los dat je klanten zijn, zijn het ook je collega's natuurlijk die er werken. Dat is natuurlijk ook veel jonge mensen.

[00:11:48]

Wij zijn ongeveer leeftijdsgenoten. Ja ja, want je bent uit 19:53. Ja, ik ben het vierenzeventig. Wij zijn hetzelfde qua leeftijd. Uhm, maar je werkt natuurlijk ook met jonge mensen. Ik heb ze gehad.

[00:12:01]

Ik heb gewoon mensen van van 24 die de sterren van hemel spelen. Echt? Ja ja, want dit is nog verlagend. Een heel hip kledingmerk. Ja uh en uh. Mijn kinderen dragen het ook graag naar lach en uhm. Dus allicht werk je met jongens mensen.

[00:12:19]

Je kan dit niet met allemaal veertigers gaan zitten leiden. Nee, zeker niet. Maar irriteert het je dan ook dat ze dat, dat dat wat arbeidsregels wel anders is? Of kan je? Ben je daar inmiddels in meegegroeid? Nou nee.

[00:12:30]

Ik moet wel eerlijk zeggen hoor dat dat de mensen die hier werken werken wel echt heel erg hard.

[00:12:34]

Echt heel erg. Zorg er wel voor na een dynamisch op aandenken eindig je kijkt.

[00:12:40]

Je kijkt naar stukje karakter. Want euh ja. Ik denk dat het een van de belangrijkste dingen om mensen aan te nemen is. Karakter en je kan heel veel leren. Maar karakter moet je hebben. Althans, het is heel veel. Het is heel moeilijk om iemand karate op te voeden.

[00:12:56]

Ja en uhm. En en en skills leerden ze een stuk gemakkelijker. Uhm en me.

[00:13:03]

Waar we voorheen heel veel allemaal jonge mensen aannam, is het team nu wat meer gemixt. Dus we hebben inderdaad wat meer veertigers.

[00:13:11]

Je hebt ook geleerd dat je een paar ouders een beetje ervaring autoschuimers. Het is wel goed voor de mix denk ik en ik denk ook gewoon dat je je kan vuilkar leren, want ik durf wel echt stellig te zeggen dat de veertigers hier net zo veel leren van de 25 jarige Anderson.

[00:13:27]

Uhm, maar je merkt gewoon dat dat als je 25 bent in B nog vrij vers ookop oproept op de werkvloer en moet je nog heel veel leren. En in Naveau is het gewoon prettig dat je naar mensen kan kijken en de kick. Ik zie ook wel dat het einddoel wordt gewaardeerd en naar naar die mensen wordt opgekeken. Dus om die vraag te beantwoorden. Het irriteert me helemaal niet. Ik ben ik.

[00:13:51]

Ik voel me zelfs best wel gezegend op een of andere manier dat ik het op deze manier mag doen. Uhm, want als je kijkt naar bijvoorbeeld als je er zijn waar. Er zijn weinig gebieden waar je zo snel kan samenwerken met zulke jonge mensen bedoel ik. Heb ook voor de bank gewerkt, heb in de telecom gewerkt. Ik kan me niet voorstellen dat je daar met vijfentwintigjarige mensen op op een bepaald niveau kan werken en dan en dat je zo op hun creativiteit moet leunen.

[00:14:20]

Natuurlijk al. Ja ja, zeker kijken. Het verschil is natuurlijk ook dat, zeker als je kijkt naar merken als Dely Peper. Ik snap heel veel dingen. Ik begrijp het. Ik weet hoe het moet, maar ik kan het niet zo goed als die mensen die gewoon net zo oud zijn.

[00:14:39]

Weet je, ik snap. Als mensen mij vertellen via trend gaat dit in dit en dit worden om deze reden in. Daar kan ik het volgen en denk ik weet je, dan kan je misschien ook nog één keer of twee keer iets slims zeggen. Maar zij doen dit de hele dag en dat is hun leven. Zij snappen gewoon wat hun vrienden dragen. Ja of een broertje. Of euh. En soms is 25 jaar zal oud.

[00:15:01]

Als je kijkt naar extravert, zeker omdat het natuurlijk ook veel 6 in 15 16 17 jarigen is. Dan ben je al weer 25 jaar bij alweer een opa. Precies als je zegt ik neem mensen aan op karakter. Hoe? Hoe kan je iemand correct doorgronden als je iemand aan moet nemen?

[00:15:18]

Ja, ik uhm ik. Ik stel, denk ik. Uhm. Maar dat is jouw persoonlijke. Ik stel gewoon hele andere vragen wanneer ik mensen aanneemt.

[00:15:26]

Uhm, ik kan bijvoorbeeld de vraag stellen in een sollicitatiegesprek. Je heb de normale vragen van en waar zit je over 5 jaar en dat soort dingen? Maar ik kan bijvoorbeeld de vraag stellen. Hij Uhm, nou ja. Maar als ik bijvoorbeeld zie dat iemand van G.

[00:15:41]

Van Snickers waarvan ik zie dat Snickers Haya en Ricochet Snickers vroeger. En dan krijg je een ander antwoord, want daar zijn ze ook niet op voorbereid en dan moeten ze nadenken. O ja, wie kocht dat? En ik had bijvoorbeeld een jongen die ik natuurlijk meteen aangenomen. Ik vroeg van wie kocht Snickers en hij zeven jaar naar mijn ouders? Wel heel arm is wat ik draai. Ik leunde op mijn netwerk en karakter, dus wat ik deze aan koppelde.

[00:16:08]

Ik mensen aan elkaar.

[00:16:11]

En dan zorgde ik voor korting voor bepaalde mensen, zodat ik mij al Veramme connecties had. En soms verkocht ik ook Snickers. Door de zaak was dat in dit geval. Zo begon hij gewoon een jaar of vijfenzestig geleden en uiteindelijk ja, maakte ik daar een saaie business van. Dus ik kan niet alleen sneakers, maar ik had ook gewoon gewoon geld om andere dingen te doen.

[00:16:34]

En een visje à ijzer sneaker fanaat erbij. Hij is een zakenman. Hij is een handelaar en handelaar en een netwerk en een netwerk. Ja, dus heb je zoveel skills voor nodig. Dus die vraag heeft u zo mooi kunnen beantwoorden.

[00:16:48]

En hoe was dat met jou, Ronny? Toen je 17 was?

[00:16:50]

18 was je ook een ronselaar?

[00:16:56]

Nee, ik ik. Ik denk dat ik niet eens wist wat ik wilde doen. Ik ik. Ik wist wel dat ik iets in de fase wilde doen. Dat heb ik later alweer losgelaten.

[00:17:05]

Week 17 jaar. Toen ben ik naar de modeacademie gegaan.

[00:17:10]

Maar er zijn nog meer meisjes op, dus dat kwam niet zoveel van. Ik ben verliefd op mijn vrouw en na een jaar ben ik al gewoon gestopt, dus er is geen succes.

[00:17:21]

En euh ja, toen wist ik gewoon niet wat ik wilde doen.

[00:17:25]

En euh, maar ik.

[00:17:28]

Ik ben serieus geworden omdat ik toen ik negentien was getrouwd ben en toen ik zoiets Enhabo wou echt iets van mijn leven maken en je mee getrouwd is. Nu moeten we echt een carrière najagen. En toen werd het een beetje kopertijd KPN.

[00:17:42]

Hoe kom je daar?

[00:17:43]

Hoe kom je eraan? Wat had je? Je had dus niet een studie bedrijfskunde gedaan? Of nee, ik ben echt onderop.

[00:17:50]

Begon in een callcenter. En nogmaals in een mijn vader als je gewoon elke dag om 8 uur binnenkomt in gaat om 9 weg. Val je op.

[00:17:59]

En net zoals je vader bij KLM deed. Ja, gewoon onderop begonnen en je naar boven gewerkt.

[00:18:06]

Precies. Ja, ik ben ergens geëindigd. Pas toen ik 27 was phone vol content CRM en hier voor Europa tentatief. Wat Zwitsal vouwde van content CRM.

[00:18:20]

Ja volo van content en tendance zeg maar waar je al die filmpjes zat. Interza pas begon in Decrem Customer Relationship Management. Ook Europees niveau dus.

[00:18:31]

En toen?

[00:18:32]

Ja toen voordat een leuke tijd maar helemaal is om zeggen in die nou toen was je 27 de site er ongeveer acht jaar over gedaan. Was je dus eigenlijk van acht jaar van het callcenter naar Européens CRM management?

[00:18:46]

Ja, ik weet, want ik denk dat ik een persoon ben die alles leuk probeert te maken. Weet je broer, je moet het toch doen als kan je net zo goed zo leuk maar mogelijk maken als je kan het wel een beetje met instelling.

[00:18:58]

En als ik echt iets niet trekt dan trek ik het ook niet. En soms kunnen ja soms. Soms is het gewoon echt niet leuk. Maar ik heb het wel als heel prettig ervaren. Heel leuke collega's gehad en met heel veel heb ik nog steeds contact. Dus was het een leuk bedrijf om in te werken.

[00:19:14]

Ja. Ja en nee. Nou ja, je moet er wat van maken denk ik. Het kan ook weer echter heel erg stijf zijn. Ja en moest je hard zijn? Ik denk het hard zijn, niet echt zoals hier mijn karakter ligt. Wat wat, maar wat? Wat? Het kan niet zijn dat je alleen maar dat het simpelweg om acht uur begon om 9 uur s avonds weer wegging. Dat kan niet. De enige sleutel eten en zakenlui kan ook wel wat.

[00:19:42]

En ik ben heel erg leergierig. Dus uhm, ik ik. Euh. Ik probeer zoveel mogelijk. Ja, dus veel mogelijk bijtje bij te leren. Dus ik heb in die tijd kookcursussen gedaan.

[00:19:59]

Uhm en en ik denk met name ook gewoon Piepel skills ontwikkelen, want ik denk dat dat wat ze na Pepels skills mensen begrijpen mensen begrijpen niet. Als je mensen begrijpen kom je al heel ver. Dan en dat is snappen wat ze willa, wat ze drijft, wat ze drijft. Ja, wat hun ambitie is. Uhm, en wat hun competenties zijn om dat te kunnen komen. Ofwel kon breken. En als je dat wij dan kan je, dan kan je op een coachende manier kan je mensen gewoon vooruithelpen.

[00:20:32]

En dat denk ik wel altijd wel mijn mijn ding geweest om meer vanuit coaching mensen te ontwikkelen en op een open plek te krijgen dan hard te zijn. Want is dat eigenlijk misschien jouw talent in dit? In dit zaak deel van je leven zou ik maar zeggen wat je eigenlijk net vertelde over dat sollicitatiegesprek en hoe je iemands karakter en en zijn vaardigheden of haarfijn zijn karakter of vaardigheden probeert te doorgronden.

[00:20:56]

Heel snel is dat misschien wat jij probeert zo goed mogelijk te doen om te begrijpen wat iemand kan, waar die op z'n plek is. Ja, hoe je hem ver kan hebben en hoe je hem ook kan gebruiken. Niet op een negatieve manier, maar waar je, waar je waar je wat aan hebt. Bij.

[00:21:10]

Ik denk ook wel gewoon dat het dat gaat ook wel voorbij. Uhm. Dat gaat me voorbij. Dely peep of film of alles wat ik doe. Dat is gewoon echt oprecht interesse hebben in mensen en een goed voorbeeld daarvan is. We hebben hier een projectmanager die is binnengekomen. Euh ja. En na geheel groen is ze binnengekomen en die groeit op een gegeven moment zo snel in bij Deli.

[00:21:38]

Pijpers zag ik niet meer echt mogelijkheden om om door te groeien. Omdat om. Ja, dat is gewoon geen functie voor op dit moment. Navracsics van jou weet je, ik zie wel gewoon Ertl skills die ze moeten ontwikkelen. Dus ik heb een gevraagd en hij kan je mij helpen bij mijn volgende film en gal puur om hard vooruit te helpen. Ik vind wel belangrijk dat wanneer mensen je ontmoeten en wanneer mensen afscheid van je nemen.

[00:22:05]

Nappes zakelijk vlak dan heeft ja, dan moeten ze wat hebben gehad en die relatie in ieder geval. Ik moet het gevoel hebben dat ik heb geïnvesteerd in mensen en dat ze vooruit zijn geholpen.

[00:22:16]

Uhm. En ja, dat dat is ja. En dat werkt denk ik ook heel goed. Zakelijk? Ja en ja. En wat betreft de mensen die hij tegenkwam. Uh, die boven jou stonden of aan wie jij iets had. Geloof je uiteindelijk in het goede of het slechte van mensen?

[00:22:35]

Ik ga uit van het goede. Maar ja, ik moet wel heel erg eerlijk zijn als ik. Ik denk wel gewoon dat de slechte mensen zijn met slechte intenties.

[00:22:43]

Die heb ik ook meegemaakt wanneer familie tegen. Nou ja, doeltreffend specifiek. Nou, ik heb gewoon wel een paar keer gehad. Een en.

[00:22:55]

Dat. Euh, dat ik gewoon echt mensen, dat ik me gewoon niet kon voorstellen dat mensen echt zo gemeen waren en zich daar niet voor schaamde en na eerlijker uitkwamen.

[00:23:05]

En uhm, en op welk vlak gemeen was dat nou bijvoorbeeld? Euh. Euh. Gewoon keihard liegen over bepaalde dingen.

[00:23:15]

Je had een afspraak gemaakt die belangrijk voor jou is. Ik ken het gebeuren precies. Ik heb mij iets is beloofd. Ja ja, ik heb veel meegemaakt. Dat cuty rijmschema stegen, maar dat je een contract hebt en dat stuur je op in.

[00:23:28]

En dat was nog in de tijd dat je wordt gebruikt in dit pdf en dat iemand dan stiekem dingen ging veranderen en dat niet vertelde en zijn handtekening onder zetten en dan terugsturen naar tqjy heet. En dan een tijdje gewoon niet het contract dat je hebt gestuurd. Nou, dat soort dingen dat het daar.

[00:23:43]

Ik denk dat je daarvoor. Daarvoor moet je wel wat slechtziende hebben denk ik om dat te doen.

[00:23:49]

En euh ja. Nou ja, goed, dat kan je niet van tevoren altijd ondervangen. Dus het overkomt je ook. Uhm ja dus. Maar ja, het is wat het is. Maar Bekking ja. De vraag of ik me niet ik moet ik. Ik kan me niet herinneren dat ik het voor minnetjes heb gewerkt.

[00:24:06]

Die echt die er puur slecht uitzagen niet? Nee nee nee.

[00:24:10]

Ik heb het geluk gehad aan. En ik ik. Ik neem aan verliezen ook vrij snel. Dus als ik merk in de persoon van ja, dit is gewoon niet de persoon met wie ik iets wil doen. Dan neem ik al heel snel afscheid. Je bent er vaak pragmatisch in. Ja zeker? Ja kijk, ik pikt in. Door de jaren heb ik voor mezelf de stelling ontwikkeld. Ja, niet verbitterd, maar ook niet naïef. Mijntje, en als je dat als je dat doet dan.

[00:24:39]

Ja, dan ga je altijd wat goeie uit, maar verrast niet je achteraf.

[00:24:44]

En dan heb je veel met je vader gepraat over de carrière die je maakte.

[00:24:47]

Nee, nee, mijn vader is geen prater. Surinaamse vaders praten niet. Is dat echt zo? Maar jij bent toch ook een Surinaamse vader? Of nou ja, maar wat jij met je kinderen? Ja nee, maar ik schnaps. Vaders praten niet met de kinderen. Dat komt. Dat het ding niet zoveel als ik zou moeten denk ik eerlijk.

[00:25:04]

Heel eerlijk. Ik probeer het wel. Uhm. En dat is eigenlijk geswitcht, want ik wilde eigenlijk doen wat mijn vader had gedaan, liet Baixa Hempel.

[00:25:15]

Maar ik woon ook niet meer bij deze tijd en dat doe je automatisch. Ik bedoel ze zien. Ze kijken altijd naar, ze kijken altijd. Maar dat kan. Praten kan er nog bijkomen. Precies. Dus. En en het past ook niet meer bij de tijd om niet meer te praten.

[00:25:28]

Je moet wel, maar dat is voor jou iets wat je zomaar zeggen moet doen. Je moet jezelf. Je moet het. Je moet jezelf echt toespreken om te zeggen ik moet ook met mijn kinderen. Volgens mij ben je wel heel dol op je kind, want je hebt het wel vaker. Of tenminste het feit dat je vijf kinderen hebt. Een gezin zou dat, dat benoem je wel opvangen en hij vind ik ben.

[00:25:46]

Ik ben enorm dol op zijn. En ja, ik weet je bedoel.

[00:25:51]

Ja ik. Ze eendjes aan eendjes. Nu pas het huis. Die mis ik dan verschrikkelijk. Weet je, maar ik wil ook wel echt dat ze uit huis gaan. Ja tuurlijk, andere twee moeten ook zo snel mogelijk. Nu zou ik die leeftijd. Maar hoe oud sta ik in? Mijn oudste is 25 jaar en ik denk 24 en. Als jullie 23 22. Ja, en dan heb ik er nog eentje van 14 en eentje van 10. OK.

[00:26:20]

En allemaal bij dezelfde vrouw. Ja ja, precies wat weten bij deze een heel atypische Surinaamse vader. Je verhaal van daarnet mag geloven.

[00:26:28]

Ja ja, maar moet ik wel zeggen wat ik denk dat de rollende autodieven gedraaid zijn?

[00:26:33]

Alles is vooral niks meer hetzelfde als het was. Zij rijden.

[00:26:36]

Ik denk van nu. Uhm, ik kan je geen onderscheid meer maken bij Culture. Wie het met wie doet in mijn invaren. Maar je bent stapelgek op je kinda en af en toe neem jezelf gewoon voor. Ik moet meer met ze praten. Zeker? Waarom vind je het moeilijk? Waarom? Waarom is dat niet iets? Omdat je niet gewend bent?

[00:26:53]

Ik denk dat ik denk dat dat ook gewoon te maken heeft met het voorbeeld wat ik heb gekregen. Maar ik wist dat mijn vader dol op mij was, maar hij sprak gewoon heel weinig. Maar hij deed wel leuke dingen dus.

[00:27:05]

Dus dan zag je naam en dat was het. Pa had nee, ik heb maar ik.

[00:27:09]

Ik schrok me wezenloos vorig jaar, toen ik voor het eerst een berichtje kreeg van mijn vader via WhatsApp. Ik hou van jou, ga uit het niets. Niet uitgelokt ofzo. Dat meen je niet. Toen dacht ik. Dus je zat gewoon op je telefoon, je krijgt en je krijgt een bericht. Mena is papa of wijnrode in je telefoon staan.

[00:27:28]

Ik hou van jou, zegt ze. Dus ook niet wat ik moest reageren. Het ging volgens mij ook een dag voordat ik. Hoe heb je gereageerd? Volgens mij had ik ook verjaardagen, ook voor jou. Zoiets hadden we al gezegd. Geen nieuws meer, maar het was wel en hou je van je vader. Natuurlijk. Ja, ja, ja en nee, mijn vader is ik.

[00:27:47]

Ik denk één van de liefste mensen die ik ken. Ja ja, dus dat is wel heel apart.

[00:27:54]

Maar ik heb er het liefste zitten we dus eigenlijk in iets heel non-verbaal. Starten jullie na, is er gewoon een connectie? Grappig ook dat hoe dat? Hoe dat kan zijn? Ja, en ik denk dat ik denk dat Surinaamsche liefde gewoon sowieso heel vreemd is.

[00:28:14]

Toen een Surinaamse moeder zou denken van Jan ik. Ik geef een pak slaag omdat ik van jou ja, waarbij overal in de wereld gewoon kindermishandeling is. Een Surinaamse moeder gaf zich echter voorgenomen het pak slaag geven om je te corrigeren. Dus ik denk dat dat euh ja, dat is gewoon apart. En dat past ook weer in deze tijden. Dus. Maar ja, ik denk jij krijg ook wel eens een pak slaag als kind. Ja ja, maar op een gegeven.

[00:28:45]

Beiden groeiden al vrij zeker meer. Als kind wel. Als kind wel. Is het om een pak slaag te krijgen.

[00:28:50]

Na frustrerend zijn als me heb verdiend ja. En je vindt met elkaar vaak dat je minder verdient. Soms weet je ook dat je nooit verdient. Precies? Ja, ik wil ook één keertje en dat is wel. En hoe gaat dat dan? Een pak slaag effe gratis op de billen? Ja, op je billen. Ja ja ja, dan gewoon een paar flinke TKH, gewoon echt een paar flinke tikken. Ja, het was dan echt nog een keer.

[00:29:14]

Toen had ik hem wel verdiend dat ik met mijn broer op op veel te dun ijs letterlijk op hun eisen aan het wandelen was.

[00:29:23]

In de spannende Âme buurt op zo'n grachtje hebben de buurvrouwen ons gezien en die toegaf klappen tegen hun moeder na een Wegman pak slaag gekregen. En dat was dus de liefde. Gecorrigeerd in de liefde.

[00:29:34]

Ja ehm ja.

[00:29:37]

Dat had natuurlijk wel anders gekund achteraf, maar dat was gewoon wat zouden geleerd. En dus ik denk dat we stapje voor stapje nieuwe dingen leren genen.

[00:29:45]

En je voelt de liefde toch ook wel? Op dat moment voel je alleen maar pijn hoor.

[00:29:49]

Dan voel je pijn. Ja ja, maar daarna denk je van ja. Weet je ja en heb je eigenlijk een euh euh puberteit gehad? Dat lijkt me ineens ook zo iets heel Nederlands dat je als kind zo gaat verzetten tegen je ouders. En allemaal verwijten gaat maken.

[00:30:07]

Toch moet er niet zo veel van herinneren.

[00:30:08]

Eigenlijk hebben we ons gewoon aan het werken, ook op een gegeven. Ja en ik was ik waar ik was, denk ik ook vrij gemakkelijk.

[00:30:15]

Maar simpele, simpele jongen dus, euh, heel erg zelfstandig weet je dus ik weet. Ik was al volgens mij levend uit m'n krantenwijk en was ik 14 of 15 en maakte ik daar ergens in Red Light District ook koelkasten schoon.

[00:30:32]

En dan weet je wat er zo hard aan het werk is. Op jonge leeftijd. Ik. Ik vond het heel belangrijk om zelf zelfstandig te zijn en mijn eigen dingen te kopen.

[00:30:41]

Dus ja, puberteit, dat diepe besef heb je altijd wel gehad.

[00:30:45]

Ik wil gewoon mijn eigen zaakjes kunnen regelen.

[00:30:48]

Je hield dus van kleren, dus je dacht ik wil zelf duurzame kleren uitgaan en moet zelf mee met drinken kunnen kopen. Dus het was niet zelf van mama. Heb je geld verloren? Zou ik het? Ik deed echt alles zelf.

[00:30:58]

Ja ja, alles. En dan heb je het ook. Heb je het ook te druk om helemaal thuis op zondag te gaan zwemmen wegens werk? En je bent jezelf houden?

[00:31:06]

Natuurlijk ben je zelf in je en in mijn moeder is heel erg fraai en ik ben mijn moeder opgevoed. Dus ja, als ik, als ik mijn vrienden wilde zijn of wilden slapeloze zouden Stefaan en vindt een belletje. Ja, ik kom niet thuis. Vanavond was Turkije.

[00:31:22]

Ja ja, ze ging niet de hele tijd staan wachten wanneer de tijd al rendsburg. Nee, dan heb je dus vanaf je twaalfde dertiende. Heb je gewoon ben in je leven gaan leiden eigenlijk? Absoluut? Ja. En wat waren je dromen? Want je hebt dus. Je bent dus nu niet alleen. We zijn geen zakenman, maar ook filmmaker. Had je dat ook altijd al dat je dacht? Ik wil dingen maken. Of schrijven? Ja, zeker, ik ben ik.

[00:31:48]

Ik ben altijd wel creatief geweest. Uhm. Maar ja, goed, we zijn dezelfde generatie zeker.

[00:31:54]

Ja en creativiteit was niet iets wat van mijn ouders dacht dat je er geld mee kon verdienen.

[00:31:59]

Nee, maar het kwam wel. Een heel andere cultuur is een heel andere.

[00:32:02]

Blijven dus naar mijn ouders. Mijn ouders waren arbeiders. De stad waar ze gewend.

[00:32:07]

Dat is hoe je geld verdiende, dus zij zaten echt op de pusher.

[00:32:12]

Dat ik gewoon naar de mavo moest. Mavo, mavo, mavo en ik wilde gewoon een beetje vjja of een euh. Beetje zo'n beetje een designer achtige opleiding die de grafische school grafische spolia weet je.

[00:32:27]

En dat dat. Dat kwam er niet. Dat kwam er niet doorheen. Dus ik moest gewoon persé daarnaartoe innam. En ja, dan wandel je wel in een bepaald stramien, maar je volwassen je woord is om. Toen heb ik nog nooit wat een uitstapje gemaakt voor de mode vakschool naar het werkte ook niet. Toen ben ik mag gaan werken en de enige manier kan krijgen zijn dan beginnen bij een Kolossenzen en de dag gaan we gewoon omhoog werken en gewoon dat je die die ambitie van je vader van.

[00:32:53]

Je gaat dit doen en dan ga je door zo hard mogelijk werken naar boven. Ja, die heb je nou eenmaal preciezen. En het is niet hetzelfde als nog altijd dromen van de filmacademie. Zeker niet helemaal. Kwam in je hoofd niet op. Nee, nee, nee, het was gewoon geld verdienen. Ja, en zeker de eerste jaren ook toen de kinderen nog klein Maria. Ik had toen drie kinderen. Het enige waar je aan denkt is zo goed mogelijk voor je gezin zorgen.

[00:33:14]

En ja, dat is denk ik wel gelukt toen ze wat ouder. En je komt er financieel op het beter bij te zitten dat ik zoiets van ja. Nu is het ook misschien wel tijd om mijn dromen na te jagen.

[00:33:25]

Ja ja, wat grappiger dat je dan toch nog dat hij dan toch nog gewoon overeind zijn. Ja, en hoe roese? Hoe? Hoe kwamen die dromen in je? Was je een hele fanatieke film kijker of zit er gewoon iets in jou dat je moet scheppen?

[00:33:38]

Ja, dat zeker. En dat is euh. Toen ik in Suriname was bijvoorbeeld, heb ik mijn allereerste film gemaakt, maar heb ik ook zoiets van ik moet ook gewoon een echte moestuin hebben. Ik vind het niks leuker dan saaie planten in het groot zien worden en dan de vruchten daarvan eten. In Nederland is een stuk moeilijker. Ik heb al tomaten, altijd in mijn eigen tuintje. Maar en hier?

[00:34:01]

Ja, toen ik in Nederland weer terugkwam en deze al jaren jaren geleden hoorde ze maar dat ik ook zoiets van ja, maar je moet iets gaan scheppen, creëren, van niets iets maken, dat wil jij.

[00:34:11]

Ja ja. En waarom was je in Suriname gewoon eigenlijk? Ik deed een euh project samen met uhm stichting doen.

[00:34:23]

Euh. En dat was euh ja, op een gegeven moment. Ja hield dat op en ik had gewoon het gevoel. En toen de afroming naar Suriname gegaan. Dat was na twee jaar hield het op.

[00:34:35]

Uhm, en ik had nog het gevoel ja, ik ben gewoon nog niet klaar. Dus toen ben ik nog even blijven hangen. Toen heb ik een heel groot stuk land gekocht, met je gezin of met mijn gezin. Een heel groot stuk land gekocht en heb ik toen een euh ja, half dorp gebouwd. Een arctisch verhaal. Kijk nou ook weer van niets iets maken en het halve dorp gebaald.

[00:34:57]

Ja ja, we zeggen geen huisjes bouwen, huizen bouwen. Ja ja, ik had het nog gedaan.

[00:35:02]

Maar met je eigen handen. Al heb je nee, nee, nee nee.

[00:35:05]

Projectontwikkeling ja, precies diegene dan verkopen of verhuren aan mensen. Ja ja en uhm. Nou ja, op een gegeven moment kwam Bouterse aan de macht. Is het echt wel tijd geweest langer dan tien jaar en kwam je aan de macht en. En toen had ik zoiets van. Volgens mij is dit maar Kyung weg te gaan. Toen ik alles verkocht ben ik weggegaan. Terug naar Nederland en was het een bijzondere tijd in Suriname. Ja, ik vond geweldig ik voor ik heb.

[00:35:34]

Ik heb het heel leuk gehad. Ze eigenlijk bijna één lange vakantie ja. Maar waar je je ook in HOOFDDORP dorp gebouwd en geld hebt verdiend en een moestuin had. Ja ja, maar het voelde als een lange vakantie voelde.

[00:35:47]

En daar heb ik ook. Ik heb na, denk ik mijn eerste film gemaakt, mijn eerste boek geschreven en ik had daar gewoon veel meer vrije tijd dagen aan dan langer. Daar weet niet hoe dat komt. Maar dan heb je dus een heleboel kinderen. Ja, een vrouw. Je bent huizen aan het bouwen. Ja euh. Nou er is altijd vanalles al handen. En dan ga je s avonds vrouw of s ochtends heel vroeg. Ga je nog zitten schrijven?

[00:36:09]

Ja en nee, ik ben in, ik ben vrij gedisciplineerd en. En ja, ja, ik kan.

[00:36:18]

Ik kan bijvoorbeeld ja s ochtends een trein en dan kom ik naar delibereren en dan ga ik werken. En dan doe ik al mijn meetings. Allemaal afspraken en dan kom ik soms vaak. Breek tussendoor ook mijn kinderen naar school en haal ik ze ook van school. Uhm, en als ik dan thuis kom dan ga ik of iets met ze eten. Of een vrouw doet dat. En er zit wel gezellig aan. S Avonds pak mijn laptop weer ga ik gewoon weer werken.

[00:36:42]

Ja en schrijven of schrijven zij voor een boek schrijven? Weet ik veel wat? Ja, en ook op zaterdag en zondag werk ik gewoon door. Schitteren heb ik. Ik denk. Normaal mag het schieten als het zon.

[00:36:53]

Zondag tien nieuwe pagina's geschreven om een nieuwe film en om zo. Zo gaat dat. Ja, en een puber. De Nachtwacht zeg ook ik ga minimaal vijf pagina's schrijven voor een voor mijn film. En dan? Ja, zelfs soms lukt dat niet. Maar het zal wel. En je zat dus in Suriname prinsheerlijk. Je genoot. Ja, en toen. Maar toen Bouterse kwam dacht je dit is niks. Dit is foute boel, die Bouterse. Wat is er nou voor een figuur?

[00:37:20]

Erg charmante. Na. En ik denk. Maar jij hebt mensenkennis rond Nieuwjaar. Wat is dat? Wat drijft hem? En hoe? Hoe komt ie waar? Hoe ze zich komen? Waar die? Kijk, ik ken hem. Ik ken hem niet persoonlijk. Maar goed, je hebt en je hebt het. Je hebt in dat land geleefd. Je hebt zijn Rienes en vol gevolgd. En ja, ik denk dat ik denk dat uhm met Bouterse is.

[00:37:46]

Het is het heel erg moeilijk omdat er gewoon heel veel.

[00:37:54]

Ja, je wordt niet zomaar zoals je bent en ik denk dat in zijn geval. Als je kijkt wat je meegemaakt en en hoe hij ontstaan is als als legerleider.

[00:38:04]

En naja goed, in zijn beleving is je gedwongen. Tot slot tot moorden en en tot het dealen van cocaïne.

[00:38:14]

Uhm ja, ik denk dat het gewoon iemand is die koste wat het kost probeert te overleven. Niet anders dan Donald Trump die probeert te doen.

[00:38:23]

Ja maargoed. Er zijn een heleboel mensen dikwijls wat kost willen overleven, die dan toch maar wat zachtaardige manier doen. Ja, absoluut, ja, absoluut. Ja, ik denk dat ik denk dat dat ook het gevaar is van van zulke mensen. En is er in Suriname hetzelfde als bijvoorbeeld nu ook in Amerika aan de hand is? En bijvoorbeeld ook in Engeland rond de Brexit en wat hier natuurlijk ook veel is. Nu ook met Couronne dat het dat het echte Gijsens scheidt, dus dat je voor en tegenstanders hebt en dat ie en dat dat Ariq een hele principiële diepe kloof kan zijn.

[00:38:55]

Ja ja, is het ook. En dat en het speelt in Suriname al een stuk langer dan in Amerika. Al moet ik zeggen dat het Amerika al was alleen.

[00:39:03]

Uhm ja, maar het kan ze echt zo denkt Sampers. Zou concentreren. En laat je dan zeggen dat je volgens het familiewaarden uit elkaar valt omdat de ene helft voor hem is en de ander tijd dat dat niet te overbruggen meningsverschil is. En ik denk ik denk het verschil is dat in Suriname is dat gegroeid door Bouterse en ik denk in ik denk in één in bijvoorbeeld Amerika. Is Donald Trump? Hoe is het Donald Trump alleen te zeggen wat al die mensen al vonden?

[00:39:31]

Ja, inderdaad, hij deed dat Boudens het meer gemaakt heeft.

[00:39:35]

Die euh, die scheiding.

[00:39:37]

Ja nou, ik denk dat euh boutjes. Maar ook bijvoorbeeld Nederland heeft daar een rol in gespeeld. Weet je hoe meer je op iemand in gaat slaan, hoe meer mensen zich gaan verdedigen. En kijk, wat je niet mag vergeten is dat bijvoorbeeld toen bij de onafhankelijkheid is er een deal gemaakt voor miljarden. Volgens mij was het iets van 9 miljard. Dat was toen heel veel geld. Toen Bouterse aan de macht kwam toen is de kraan die gedraaid kwam al die miljarden niet meer binnen.

[00:40:06]

En het gevolg daarvan is is dat je daarmee een heel land boycot.

[00:40:12]

Ja, dus dan is het helemaal niet zo moeilijk voor een land om te zeggen van ja, ze hebben gewoon geld de geldkraan dichtdraaien. Daarom ben ik nu voor Bouterse. Ja, wat heeft Nederland voor mij gedaan? Ja, dat krijg je aan elk negatief signaal. Is vuur voor de tegenstander en dat zie je ook gewoon in Amerika bijvoorbeeld. Zie ook gewoon Harriët op Trump ingaat. Hoe?

[00:40:34]

Hoe meer hij erbij reduit. Ja, weet je die harde kern die wil dat een derde je pijn doen om te zien dat Bouterse weer zijn positie heroverde?

[00:40:44]

Ik had niet verwacht dat het zo erg zou worden als het uiteindelijk heeft uitgepakt. Fantasie China al echt de koers? Toen ik daar wegging was volgens mij n. Euh. Europas drieëneenhalf Sleeuwaert.

[00:40:58]

Dat is onderhand nu één euro tegen 20 cd. Ja, dat is gigantisch inflatie.

[00:41:04]

Dat is niet. Het is gewoon verschrikkelijk. Dus uhm ja, daar kan je niet tegenop. Al kan land en ik heel bewust toen ik bij ik. Ik ben redelijk cijfermatig en dat is ook de reden dat ik weg ben gegaan toen ik de eerste begroting zag. De jaarbegroting van Suriname. En ik keek zo tekort.

[00:41:25]

Ik kan dus ik weet echt niet hoe een muur die dat niet kan zien ofzo. Maar toen zag ik al oud zijn hier gewoon een ding aan het schuiven en wat aan verbloemen. En dit geld kan er niet zijn als je gewoon heel logisch kijkt na het jaar ervoor en het in het huidig jaar.

[00:41:39]

Ja dus afrekeningen zit of.

[00:41:41]

Ja ja, ik kan redelijk Balance lezen. En ik? Ik kan me voorstellen dat bij zo'n kredietbureau als Mahmoudi dat ze dan nog beter kunnen. Danique dus iedereen congruente dit klopt niet. En toen ik wat je vooral wachten van de tsunami gewoon binnenkort failliet. Dit gaat heel erg worden. Toen ben ik weggegaan. Met pijn in het hart was het moeilijk. Nee, het was er van bij de opworp een beetje klaar dat ook als genade kon doen. Suriname is klein en euh, te klein voor de ambitie die ik heb.

[00:42:12]

Zo voelde dat hij zich voelde, dat wel, maar het was echt wel een heel leuke ervaring.

[00:42:18]

Maar je hebt liefde voor dat land en jij liefde voor die cultuur en de manier waarop mensen met elkaar omgaan en alles ja vond. Kan me voorstellen dat ik een beetje voelde als het gaat nu mis. En nu ga ik weg. En ja, hoe redden jullie het nu hier?

[00:42:33]

Ja, als je daar zorgen over had, maar zeker zeker nog steeds hoor.

[00:42:37]

Ik heb al familieleden daar. Een dikke god oech. Hoe gaan ze dit redden? Goedkomen? Ja echt. Echt een en en het heeft ook bijna en dat is het trieste van. Het heeft ook bijna geen nut.

[00:42:54]

Om dingen te ontwikkelen om ze te helpen, want het geld gaat nergens naartoe. Het is gewonnen en het is gewoon een monster wat gewoon energie en geld weg vreet. En zolang er niks verandert in euh. In het leiderschap en het karakter van het leiderschap in Suriname blijft de bevolking daar gewoon onder lijden. En en als al dan niet snel een nieuw voorbeeld gaat komen dan. Dan creëer je dus weer een hele nieuwe generatie van mensen die denken zoals de leiders nu denken.

[00:43:29]

En dat gebeurt gewoon heel makkelijk. En hoe denken de leiders? Wat is het? Ze zijn heel erg koppig, vind ik ze.

[00:43:36]

We hebben het altijd zo gedaan. Ja dus ja, de ouders blijven het zo doen.

[00:43:42]

Terwijl ik denk als een ander resultaat wel hebben, moet je dus vooral niet doen wat je altijd hebt gedaan.

[00:43:46]

Maar dat komt er niet in. Uit haar. Net zo grappig, terwijl jij juist heel erg bent van de tijden veranderen en dingen kunnen ook veranderen hoe je met elkaar omgaat kan veranderen. Ja euh. Normen kunnen veranderen van wat normaal is en wat goed is. Euh, en dan moet je meegaan. Absoluut. Jij bent een flexibel iemand van jezelf. Ja, zeker is dat het eigenlijk.

[00:44:10]

Dat is anders dan de dande dan de Surinaamse politiek. Die zijn heel standvastig in de politiek.

[00:44:16]

Is een drama. Ja. Met uitzonderingen daargelaten het is wel echt lekker, denkt Van. Ik moet eerlijk zeggen ik weet niet of het nu zoveel beter gaat met Santokhi.

[00:44:27]

Aan de macht. Want iedereen klaagt nog steeds. Ja, er moet je wel heel fout is het natuurlijk wel een echte psychopaat. Tenminste, zo stel ik het me voor. Ja, ik pik ik in. Ja, dat weet ik echt niet. Ik weet gewoon echt niet of of hij een psychopaat is. Ik denk aan.

[00:44:49]

Ik denk, ik denk wel dat we enigszins m groter hebben gemaakt dan niet eens. Ja ja, ja ja.

[00:44:56]

Als je dat de hele tijd op het nieuws hoort hier in Nederland. Ja, dan word ik diep in. In Suriname is een heel ander beeld bij Bouterse dan in Nederland.

[00:45:05]

Daar kan ik je wel vertellen.

[00:45:07]

En waar verschil, want hier dus zwart zwart. Een gevaarlijke gek? Ja, en een misdadiger? Ja. En in Suriname? Een man die wegen bouwt, woningen heeft gebouwd voor arme mensen, bruggen heeft gebouwd. USB verbinding heeft gelegd tussen Commewijne juli en in Paramaribo UMM omkijkt naar ouderen? Euh dus.

[00:45:31]

Er kleeft gewoon heel veel goeds aan die man en dat maakt het ook zo dubbelzinnig. Iets wat ik bij dondert van bijvoorbeeld niet kan kan zien. Bij hem is alleen maar gepraat, maar bij Boud heb ik gewoon mijn broer, wat gewoon in een van de woningen die hij heeft gebouwd. Dat dat. Dat kan je dus niet ontkennen.

[00:45:46]

En dat zien zijn tegenstanders ook. Ja ja, ja. Het is dus hij heeft. Hij heeft een een, een donkere kant en een slechte kant. Maar het is ook een pragmatisch iemand die dingen voor elkaar heeft gekregen zeker? Ja zeker? Ja, echt wel.

[00:46:02]

Ik denk. Ik vraag me af hoor. Als je al, dat weet je nooit. Maar ik denk dat als Nederland er toen anders mee om was gegaan.

[00:46:14]

Was Bouter een heel ander persoon geweest, dus als MacDonalds in Nederland hem minder klem had gezet, hij minder in de hoek had gedreven? Ja, en maar door uhm. Nederland dacht hem te kunnen intimideren en vastzetten en toen hij emanciperen heeft zich had teruggeslagen.

[00:46:28]

Ja, absoluut. En wat ga je dan doen? Dan ga je praten met euh, met Cuba. Dan ga je praten met Venezuela.

[00:46:34]

Dan ga je praten met China en dat worden je vrienden. Ja, want die wil je wel helpen.

[00:46:40]

Maar toen waren de Decembermoorden misschien al geweest.

[00:46:43]

Ja. Ja, en dan moet je je ook afvragen hé. Ik bedoel tuurlijk, het is allemaal heel erg echt heel erg. Aam. Mama neer? Moet je ophouden daarover te praten en en vooruitkijken? Omdat het gaat om een half miljoen mensen die moeten eten?

[00:47:07]

Kijk, de Decembermoorden zijn als een strop om de nek van Suriname gehouden en het heeft Suriname. Na een diefstal de 80 was het traag december 980 is 40 jaar, veertig jaar geleden. Zolang heeft het Suriname verland. Maar ook echt verlamd als je op een gegeven moment moet je ook gewoon zeggen we gaan gewoon door. Kijk, en tuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurd is en misschien uit balans ook moeten zeggen ik ben niet meer de juiste persoon om op de voorgrond te treden en weet je iemand anders macht van me overnemen en zo zit er dus niet in.

[00:47:42]

Zo zit hij dus niet in elkaar. En misschien moet dan een Nederlandse ervan. Weet je wat? Goh, laten we dan maar ook gewoon doorgaan. Want laten we wel eerlijk zijn. In Nederland zijn we al niet vies van om met de grootste wapenhandelaar ter wereld te werken.

[00:47:56]

Amerika? Nee, maar om en euh, zo zeggen bevriend politiek leider te steunen en te financieren. Die die die. Die zou een rij politieke moorden net in die tijd dan net op zijn geweten heeft.

[00:48:10]

Is natuurlijk ook wel ja en handig. Ik snap het. Ik praat ook zeker niet goed. Maar ja, er zijn wel slechtere deals gesloten in de wereld. Ik bedoel, de wereld is niet een euh. Het is niet altijd de kleur volle plek. Nee hoor, als je kijkt naar de gruwelijkheden van Amerika of van China of van een Rusland of van Saoedi-Arabië. Euh Barba. Allemaal goeie vrienden. Mij zijn als het gaat om geld maken. Maar een man die dan moorden heeft gepleegd en daar een heel land voor.

[00:48:52]

Euh ja, geboycotte boycott geilen. Ja, dan moet je avui.

[00:48:57]

Ik vraag me af is dat we achteraf de juiste keuze geweest vind dat Suriname te veel te lijden heeft gehad van de veel te veel van het principe. Het principiële gedrag van Nederland voortkomend uit de misdaad van Bouterse.

[00:49:10]

Ja ja. Kijk, je kan dan wel wijzen naar naar Suriname en er kijken naar cocaïne en drugs cultuur. Maar. Aan de andere kant is Nederland misschien wel de grootste exxa chipproducent ter wereld. Ja, beetje bij me allemaal ons probleem. Ja, precies. En los van alle sentimenten over Bouterse voor en tegen. Voelt dat? Is dat gevoel van in de steek gelaten zijn door Nederland of te hard gestraft of te hard in de hoek gezet door Nederland?

[00:49:42]

Dat leeft heel sterk in Suriname. Ja, ja, ja zeker. Zeker onder zijn aanhangers.

[00:49:49]

Maar ik denk ook onder zijn niet aanhangers. Alleen dat is het verschil. Is wel, dat denk ik zijn tegenstanders misschien wat pragmatischer zijn en snappen dat je wel moet delen met het buitenland en weer de banden moet aanhalen met Nederland omdat we dezelfde taal spreken of in België of een Amerika ja of een China. Is er een plek waar nemen waar jij je meer thuisvoelt in Nederland of in Suriname? Nee. Nee, zelfs grappig als ik in New York ben, voel ik me ook thuis en voel je overal thuis.

[00:50:23]

Het zegt je niet zo heel veel. Euh nee, waar je woont. Nee, nee, zeker niet.

[00:50:29]

Ik moet wel zeggen dat ik het altijd wel lekker vind om thuis te komen, om warme familie is. Ja, en op dit moment is dat in Amsterdam.

[00:50:35]

Maar ik denk dat als ik als je fraudes spullen pakt en in New York gaat wonen of jaartje na, dan ga je daar ook lekker bij. Moet ik daar thuis? Ja, absoluut. En wat is je vaak voor iemand?

[00:50:45]

Euh. Het tegenovergestelde van van van ofja, wat ik ben. Waarin is het tegenovergestelde? Zij is sijz misschien? Zij is veel minder ambitieus en de ambitie die zij heeft is voor haar kinderen zoals bij ouders ook wat.

[00:51:08]

En. Maar ook heel erg zorgelijk en heel erg lief. Zij is wellicht een prater. O ja, ja, ja, ja, ook met de kinderhuis, met de kinderen die houden wordt de hele dag oud. Ja ja, ze smaakt goed voor ons twee.

[00:51:25]

Je komt er niet tussen na. Zij is een hele echte, een extreem lieve moeder en in en bij kinderen. Echt heel veel geluk met haar. Dat beseffen ze ook wel hoor. Dus maar ik. Ik denk dat ik gewoon kan doen wat ik doe omdat zij zo goed is en wat zij.

[00:51:41]

Want jij was er ook van. Om acht uur s ochtends gaan werken en s avonds mee ophouden. En dan achter je laptop woonleningen te gaan zitten.

[00:51:47]

EPA. En ze laat me altijd het is nooit van Rodney. Ga je nu niet nu. Nu kom je nog maar eens gezellig bij. Je wilt betalen en ik denk je moet.

[00:51:56]

Ik denk ook gewoon dat je dat het best knap is voor iemand om met mij te zijn denk ik. Iemand die zo? Waarom? Waarom is het nodig om je na te zijn? Ik ben heel erg flexibel, dus ik kan wel op een dag opstaan mevrouw mevrouw, wat gij van aandoeningen aan. Ik denk dat ik ga werken aan een nieuwe film.

[00:52:14]

Dat zegt niemand normaal.

[00:52:18]

En dan kijkt ze me aan. En het erge is dat ze gewoon weet dat het mijn euh. Dus als ik bijvoorbeeld zei weet je. Het kan zo zijn. Ik denk van al wachten. Ik denk dat we gewoon een nieuw bedrijf moeten beginnen. Dat doet. En dan? Ja Dandan dan. Naardense raakt er nog net niet in paniek, maar zei wel iets van. Wat gaat die gebeuren? Ja, maar ze vinden het.

[00:52:40]

En zo zou ben jij zo Banica? Jij wordt wakker met een idee. Ja, en dan wil je dat gaan doen.

[00:52:45]

Nou ik. De gedachte is al vaker wat langer en al op een gegeven moment moeten slaap ik erover en dan word ik de opwond nog Mayne. Ik ga het gewoon doen.

[00:52:57]

Ja, er zit een soort dwingende kracht in jou om bepaalde dingen te doen. Die kan je niet en die kan je niet niet doen. Dan word wordt per ongeluk dat moet gebeuren. Als ik dat niet hoor ik echt heel ongelukkig. Ja, snap je? Snap je dat? Hoe dat werkt? Ik heb geen idee. Nee, nee en. Het is ook wel fantastisch dat ik weet niet of het fantastisch is. Soms is het super irritant. Ja ja, het zit je ook altijd.

[00:53:21]

Soms wil ik mezelf ook wel uitzetten.

[00:53:23]

Ja, het is nu even geen lieve filmmaker. Raar maar waar. Waar moet ik altijd bezig zijn? Waarom moet ik altijd iets doen? Ja, waarom moeten we het weten? Een nieuw project opgestart worden? Ja, en u moet ook echt altijd nieuwe dingen doen.

[00:53:36]

Anders ja, dan moet ik ook al onrustig van de dingen die je nog niet kan leren dat niet gedaan hebben. Bedoel je precies ook bij Dely Peiper? Ik denk dat ik. Ik moet echt.

[00:53:47]

Uhm, dingen doen die gewoon nog niet die we vorig jaar niet hebben gedaan. En euh, zoals bijvoorbeeld na dit jaar. Ik heb bijvoorbeeld een winkel open in New York. Dat dat. Weet je, dat hebben we dit jaar daarvoor niet gedaan. En dit jaar opende daar een winkel in in Londen. En die wil ik wil voorzichtig aan beginnen met kijken wat we kunnen doen in China. Omdat ik de ballen verstand van heb van China dus en ik.

[00:54:16]

Maar ik vind het wel leuk omdat om daar in te duiken om te snappen hoe Chinezen zijn, hoe ze werken en wat hun drijft en hoe een product aan hun kan verkopen. En uhm ja, dat dat dus.

[00:54:30]

Dus dan moeten we echt gewoon. Ik moet wel het gevoel hebben dat het moet in beweging blijven. Ja absoluut. En oesters overnemen DDP.

[00:54:37]

Want jij bent er niet vanaf begin mei. Nee, ik ben er later bij gekomen.

[00:54:40]

Ik denk een jaar of vier geleden. Uhm. 4 4 jaar geleden ben ik voorgesteld door de Rabobank en nu wat zijn ze? Lezen hun euh aan aan Abdurrahman Jefferson en Hoessein.

[00:54:55]

Dit zijn de oprichters en oprichters die uh uh, die waren via de forwards begonnen met Dely pijpen, maar zij liepen op een gegeven moment tegen een bepaald plafond aan. Financieel, maar ook ook in in management.

[00:55:09]

Want hoe maak je na die groei door? En we staan elkaar volgens.

[00:55:14]

Er was een klik en ik zou ze. In t begin zou ik ze een beetje helpen. Maar dat is op een gegeven moment is dat een fulltime job geworden? En de rolverdeling is.

[00:55:25]

Nou, dat zijn voornamelijk het creatieve gedeelte doen. Uhm, en ook gewoon het gezichtshaar van de organisatie.

[00:55:35]

En ik ben gewoon als directeur degene die het leidt. Ja ha, van productie tot finance, tot zorgen dat de collectie op tijd af is en dat onze klanten te ontvangen. Of dat onze ICOM goed loopt.

[00:55:48]

En dat is een winkel in New York. Ook interesse internet in Londen? En dat de Chinezen een beetje begrepen worden?

[00:55:54]

Ja en ja zeker. Ja, echt wel heel, heel erg leuk.

[00:55:58]

Waarom is een bijzonder bedrijf? Ik denk dat dit het eerste bedrijf is waar ik heb gewerkt, waar Bauwens zo divers zijn. In Culture etniciteit, in leeftijd en in gender. We hebben gewoon hier denk ik gewoon van. Uit zijn spectrum hebben we gewoon van alles en dat. En dat maakt ook maakt deel LPB heel bijzonder en ik denk ook dat dat de kracht is van ons succes.

[00:56:32]

En hoe is dat in een modemerk? Hoe voel je dat in een modemerk? Hoe bedoel je naar de abdij? Deze waanzinnige diversiteit? Ja, en dan koop je toch een trui of een trainingsbroek of een jasje? Weet ik veel wat. Maar ja, maar het is niet.

[00:56:46]

Het is niet alleen wat je maakt me, ook hoe je het maakt en je moet wat gelukkig van worden. En die positiviteit. Euh ja, ik ben echt niet zweverig ofzo. Maar ik denk dat het mensen ook die zit Harry Reid kopen en en uhm ja en ik denk ook gewoon dat daardoor ons verhaal klopt.

[00:57:07]

En DDP Burzum merk wat staat voor inclusief fitheid en authenticiteit. Euh, het moet. En in het laatste.

[00:57:15]

Het moet gewoon echt zijn.

[00:57:16]

Dus dus weet je wat je zegt moet je ook zo ervaren en er moet je dan. Dan moet je ook geen rekening mee houden als je nieuwe dingen ontwikkelt. Als je mensen aanneemt dat je wel altijd zorg dat dat die balans goed blijft. Uhm, op alle vlakken. Ik heb ze net om opgenoemd, maar uhm.

[00:57:36]

En juist doordat je zelf als bedrijf zo bent inclusief. Maakt ook gewoon dat je consument inclusief is en daarbij wil horen. Uhm. Ik denk niet dat we op een andere manier bij paarden kunnen bouwen, maar dat is onze succesformule kwijt. Ik snap best wat het een is Maurice. Heel andere succesformules of turf, maar die vleugels. Maar ja ja, maar die van ons is. Ja dit. Dat is dat. Ja, wat vind je van deze tijd?

[00:58:08]

Uitdagend. Ik heb wel erg vaak moeite om aan te passen. Veranderen dingen zo snel en zelfs vrij slechts eenmaal. Iemand is lastig. Ja, ik kan me ook heel goed voorstellen dat heel veel mensen depressief zijn, depressief raken, niet weten wat ze met hun leven aan willen. Iets wat je heel veel ziet bij jonge mensen tegenwoordig kijken naar voorbeelden op Instagram en het niet zijn. En Depay in the image die er niet is. Uhm. Euh.

[00:58:40]

En ja, ik ik. Ik denk gewoon dat euh. Als je zoveel meemaakte en zoveel er al alles zo snel gaat dat ik. Ik vraag me over A soms wel af hoe houdbaar is dit voor een mens? Hoelang blijven we hiermee doorgaan? Alles? Check op Instagram, LinkedIn en Facebook. Geen mens toch genoeg? Maar ik weet het niet. De slaper zelf ook maar overkomen je hebt het idee dat het doordraaide af en toe dat het teveel is.

[00:59:11]

Ik denk dat wel meer dan idées. Ik denk dat de bewijzen daar zijn. Ik denk dat euh. Uhm ja, de de mensen die gewoon geraakt worden hier doorgaans wel echt het bewijs van dat dat dit systeem misschien niet echt zo houdbaar is als we denken. Dat is een beetje om een blinde muur aan het afreizen en ja, op een gegeven moment merk je ook wel. Soms heb je modemerken. Die hebben het lef om niet meer op op sociale media te zitten.

[00:59:42]

Hoe heet het? Euh. En dat dat paar uit en uit de UK? Mengin in.

[00:59:47]

Is het Harry Harry die gewoon van Instagram af zijn gegaan vanwege haat heette ik? Ik denk dat dat wel dan? Ja, dat zou misschien van de toekomst kunnen zijn.

[00:59:58]

Dat dat mensen ook bewust gaan zeggen, maar vind wel allemaal goed om het leven niet op. En voor al die complimenten hoef ik je niet te doen, want ik heb genoeg vertrouwen mezelf. Ik weet wie ik ben. Dus waarom zou ik dan op Instagram zitten en likes gaan tellen? Dus ik denk wel dat dat een euh ja, het is in theorie heel makkelijk, maar het is tegelijk en het zit.

[01:00:17]

Stoppen met roken? Absoluut. Ja, het is ook Super Verslype moeilijk. Ja ja.

[01:00:22]

En en plus dat je bijvoorbeeld als als als modemerk natuurlijk eigenlijk niet kan permitteren om te zeggen ik ben moe ik.

[01:00:28]

Ik trek me daar niks meer van aan. Nee, nu nog kunnen niet zeggen van waar Gavan Instagram of naast het eigenlijk net krijg.

[01:00:34]

Nee, nu nog niet, maar we de was. Er was mode voorheen suprême. Dat zal ook wel molen zijn na Instagram. Je weet niet als hij de vrouw alles verandert zo snel. Misschien is er over een euh en 10 jaar een hele andere manier van hoe wij mode ontdekken. Ja, misschien gaan we wel weer naar het authentieke en dat we trouw aan willen raken. Het is ook niet alles. Een beetje koud en kil.

[01:00:57]

Ja. Het is wel een spannende tijd waarin we leven, absoluut, met pandemieën en sociale media en toestanden.

[01:01:06]

Ja en ja, het wil echt meteen aanpassen. Heel snel schakelen. Eraan Denk je nou dat je vader die beirlant gestuurd? Heb je het wel gevraagd? Hij is gewoon ouder geworden. Ik denk dat ik toch wel leeft, dat je ineens uit het niks hou van je. Ja ja, ja ja. Ik denk gewoon na een heel leven dat we eigenlijk niet kunnen zeggen ik.

[01:01:28]

Ik denk gewoon dat dat als een aurum is. Ja, als je ouder wordt. Uhm ja, word je toch geconfronteerd met je? Euh ja, dat je niet voor altijd zal leven en je gezondheid gaat achteruit.

[01:01:41]

Dus ik denk dat het allemaal meespeelt en dat iedereen weet het al gauw nog een keer zou gaan. Ik bedoel dat niet weet of zou zoiets denk ik. Ik heb hem niet gevraagd en zeg Jane was tegen Gina. Ja. Ja, niet zo vaak als ik het zou moeten doen en klinken en raar, wel heel erg Albien in eigenlijk niet. Maar goed, ik denk dat het makkelijker is om nee te zeggen tegen kleintjes. Dalmatische grote woorden. Heintje als je als ik die zal van 25 moet zeggen dan ik denk ook dat ie me nog aankijkt duwt.

[01:02:12]

Wat is er met jou? Vind dit wel fantastisch. Hij zal het al fantastisch vinden. Maar ook denkt dat doe ik met jou zo.

[01:02:20]

Dit is niet de tijd die ik me ervaar. Ik moet even doorwerken snap je dus. Ja ja, ik weet het niet. Ik denk dat het echt meer. Ach ja, er zijn veel gekke dingen. Ik denk ik is omdat je ook niet waarom je dingen doet of niet doet.

[01:02:35]

Juist ja, het is wel leuk dat je ermee bezig bent.

[01:02:39]

Misschien tijd voor een psycholoog ofzo? Misschien wat saai om er gewoon naar toe gaan en zeggen ik hou van jou dat sowieso. Stuur die gewoon wat eerder even naar je eigen Valentijns gedaan?

[01:02:49]

Ja maar ja sowieso. Nee, dat sowieso. En dat moet ook. Dat besef ik ook.

[01:02:54]

Dat besef ik ook echt waar je bent als hij de vorige keer en er kan me niet anders voorstellen.

[01:02:59]

Uhm, Wettinck lief. Nou kijk, als je kijkt naar mijn. Als je het vergelijkt met bijvrouw is niemand lief. Zij is extreem lief. Dan doe je het nooit. Je kan nooit met haar concurreren met haar dus. En ja, en elk gezin heb je goedkoop. Bergkamp? Ik ben dan Bergkamp. Ik ben degene die ze verder niet tijdig in hun vaders huis gaat heten. Dat je niet dat je van gewone ruimte voor jezelf gaat zoeken.

[01:03:33]

En die betaal jij dan niet de ruimte na of onbezonnen?

[01:03:37]

Natuurlijk wel. Ik heb wel pech geholpen, dus ik heb wel eens een borg betaald en ik weet je is huur volgens mij en dan kopen wel gewoon. Euh ja, een deel van de uitzet. Weet je dat?

[01:03:48]

Dat doen we wel, maar maar niet te veel verwennen. Nee, wij zijn niet aan de andere kant ook wel weer hoor. Ja ah ja joh.

[01:04:00]

Ja hoor ik ja. Kijk. Voor mij is het allerbelangrijkste dat ze. Dat ze gelukkig zijn en doen wat ze, wat ze willen en dat ze vooruitgaan in het leven. En of ik ze daar mee moet helpen of dat ze dat helemaal zelf willen doen. Fine. Weet je, dat maakt mij niet uit. Ik heb best wel vaak een bemiddelende rol gespeeld in de baan die ze krijgen. Wat ik niet erg vind en waar ik juist prettig vindt.

[01:04:27]

Maar dan weet ik gewoon dat ze bij een goede werkgever komen. En uhm. En dat een mannetje die straks hebben dat die Ygor in ze gaat investeren. Want dat is mijn belangen. Maar kinderen gaan groeien en uhm en vooruit komen het leven. Dus als ik zeg waar ik ze kan helpen. Ja, dat zal hij doen. Ja ja ja. Maar dat is ook een beetje verwennen zeker. Maar Surinaamsche vader blijf je.

[01:04:52]

Ja, alles is door het koken. Ha ha ha, kan je dat? Euh, ja, ja ja, kook graag. Ja hoor.

[01:05:00]

Wat wordt je volgende film? Wat niet op slot? Uhm, ik ga een film maken over een euh donkere ervaring. Speel ik zelf de hoofdrol.

[01:05:12]

Hij gaat zelf, was al de hoofdrolspeler, maar daar hou je gewoon van. Vind ik gewoon leuk. Ja, ik moet soms iets anders doen dan bij die Peiper. Dus nee, ik speel dus een euh donkere vader met een stiefdochter en haar moeder is al overleden.

[01:05:28]

Paar jaar geleden. Maar zijn stiefdochter is wit, dus dat is best wel iets van ja, een beetje raar he. Donker, maar meestal andersom. Uhm, waarbij euh stiefouders wit zijn en dan euh stiefkinderen. Sanon zwart of gekleurd. En die is dus bij mij is het dus andersom. En.

[01:05:47]

Nou, dat bekt wel heel leuke situaties mee. Wordt het een beetje komisch drama, komedie, drama, komedie, drama, komedie? Zou het anders zijn dan de vorige film? Ja, dat dat hele heftige, heftige film speelt zich af hier in Nederland. Speelt zich af in Nederland. Ja, wanneer ga draaien? Ergens in juli.

[01:06:04]

En wie gaat regisseren? Ik ben op zoek naar een regisseur. OK. Ze kunnen zich melden. Die kunnen zich melden. Maar het scenario is al af. En ja, ik ben nu bij de laatste pagina's van mijn script, dus ik heb de synopsis wel uitgeschreven. Laatste pagina's van Script en dan gaat de dramaturge eroverheen en zouden dus wel. Maar tegelijkertijd zou ik echt een echte regisseur. Dus ja, ronde, ik vind je een fascinerende figuur.

[01:06:29]

Ik kan niet anders zeggen ik zal een week achter je aan willen lopen om te weten wat er al gebeurt. Misschien wel vermoeiend ook een beetje. Euh, nee. Ik zit heel vaak op één plek hoor. Dus maar hard werken, dank je wel. Dank je wel. Dit was met Groenteman in het nieuwe normaal. Met Rodney Lam. Mijn naam is Gijs Groenteman. U kunt zich abonneren op alle mogelijke manieren. Deze podcasts. U kunt ons een mailtje sturen, podcasts, het volkskrant.nl geef ons lekker veel sterretjes en volgers op Instagram.

[01:07:03]

Eet met groenteman.