Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo, mijn naam is Gijs Groenteman. Dit is met groenteman in het nieuwe Normaal, waarin ik vanaf nu wekelijks op bezoek gaat bij iemand om te praten over het leven en wat er verder zoal altijd ter tafel komt.

[00:00:10]

Deze keer bij acteur Eelco Smits voorheen van Toneelgroep Amsterdam, bekend uit allerlei films en tv series. En nu speelt die samen met Minou Jozua de voorstelling Niet Vaders.

[00:00:23]

Wat die precies inhoudt, dat bespreken ze niet meteen te zien in het Landbouwbelang, maar vind je het vanzelf? Luister nu naar mijn gesprek met Eelco Smits. Elkaar waar zijn we nu? Zijn Heerewaarden in de Bommelerwaard. In de zee tussen de Maas en Waal, daar is de Maas twee minuten lopen ze Maas en twee minuten lopen in het Land van Maas en Waal.

[00:00:53]

Dat begint officieel net iets verder, maar dat zegt wel het wel. Als mensen ga ik niet voorliggen bij jou.

[00:01:00]

Heel principieel over zitten doen. En waar kom je zelf vandaan?

[00:01:03]

Oorspronkelijk in Brabant? Voel je je Brabander?

[00:01:09]

Nee, niet echt. Nee, nee. Voel je je iets? Niet voor niks zoveel rustig met hem praten komt bijna nooit meer niet uit woede of zomer. Leven je ouders nog, maar moet je dat niet zijn, dan ga ik soms heen. En euh. Maar die zijn nu in Griekenland op vakantie.

[00:01:35]

Half jaar, een half jaar. Waarom hebben hun bootsten? Gaan ze na een halfjaar varen? Wat heerlijk.

[00:01:41]

Kunnen jouw ouders goed leven hebben die snappen hoe je in het leven moet leiden? Volgens mij wel. Ja ja ja, die brengen.

[00:01:49]

Dan gaan we dat doen, dan doen ze het. En dan zit ze daar wel. Met een storing was net een storm geweest. Gaat het ook wel goed? Haar vader zo rustig doorheen? Nee, ze hadden wel last gehad, maar dan nog feestnummers en dan zijn ze weg.

[00:02:05]

Dat kan jij goed leven, vind je zelf. Jaren lijkt je op hen daarin. Nijlen In het Ik woon dat ik een moeilijke maak voor mezelf, meer dan zij dat voor zichzelf maken, zegt de vrouw vaak tegen mij. Van Wij spreken van.

[00:02:25]

Maak je niet zo moeilijk. Opties waren magertjes, zelfs de moeder.

[00:02:32]

Allez allez. Wel veel minder dan vroeger. Vroeger was dat wel erg, maar dat leer je af. Dat heb ik wel afgeleerd. Heb je daar hard aan gewerkt? Of is dat vanzelf ook wel hard aan gewerkt? Dat is echt een project geweest. Therapie. Heel lang en wanneer besloten van nu. Nu moet ik. Nu moet ik dit gaan. Nu moet ik me best gaan doen met mezelf. Wat minder moeilijk 2009. Weet je dat dat is?

[00:02:58]

Dat is een scheiding s.n. En waarom was dat in 2009? Dat problemen had met relaties met vrienden? Jullie ligt toch echt ook wel echt aan Metro? Dingen moeilijk gaan een. Ja, ik vraag ruimte, het is een hele mooie voorstelling gemaakt. Ik heb hem gezien op video weliswaar, maar je trekt ermee door het land. Samen met jou. Ja, hoe noem je dat? De moeder van jouw zoon? De niet biologische moeder van mijn zoon Jamie?

[00:03:28]

Jozua. Jozua? Jozua.

[00:03:30]

Ik ben altijd die klemtoon. En jullie hebben daarin eigenlijk ja. Jullie gezamenlijke ouderschap onderzocht de voorstelling en daarin geef je ook veel van je prijs over jezelf.

[00:03:44]

Ja, vandaar dat daarvoor ook al openlijk naar en ook de reden dat je hier woont.

[00:03:51]

Maar heeft daarmee te maken. Daarom begon ik daar ook over. Want zij woont hier in de buurt met haar vriendin en jullie kind. Een minuut lopen hiervandaan. En was het voor jou een stap om hier te gaan wonen om die reden? Ik zat na te denken over wat is nou precies de reden om onze vorstenpaar ook niet echt uit? Da's is waar, maar dat maakt niet uit.

[00:04:13]

Maar het was wel een enorme stap. Het was wel toe om uit Amsterdam een aantoe uit Amsterdam weg te gaan.

[00:04:19]

Ik wilde iets anders met mijn leven. Ben ik ook weggegaan bij terugkomst? Het moment was alles geweest. Dat kan ik ook hier gaan wonen. Heb jij gewoon een hele duidelijke punten in je lijf waarop je denkt ik moet nu iets anders gaan doen. Aangezien je dus ook zo heel duidelijk wist van 2009. Toen ben ik gaan proberen aan mezelf te werken om het even wat uit te drukken. En vorig jaar had je dus een heel duidelijk kunnen je dat.

[00:04:43]

Ik moet iets anders met mijn leven. Ik ga weg uit Amsterdam. Maar je hebt Jef. Jij voelt duidelijk momenten dat je denkt nu moet er iets gebeuren.

[00:04:51]

Ik geloof het wel. Ja dan. Dan ga ik niet dan zitten wachten tot het vanzelf overgaat. Ik pak het wel aan.

[00:04:58]

En is dat dan in momenten van crisis? Of is dat juist in momenten van grote helderheid?

[00:05:02]

Misschien dat je dat niet is? Nee, als ik dan niet dat besluit genomen begint te crisis, want moet ik een huis gaan kopen, dan heb ik daar natuurlijk. En dan moet alles anders. Hoe krijg ik al mijn spullen in dat huis? Huurwaarde? En hoe krijgt die badkamer van al die dat ze?

[00:05:16]

Daar krijg ik heel veel stress van. Van praktische half maagzweren en praktische dingen. Ook omdat ik alleen ben. Dan baal ik wel dat ik geen partner heb die dan zegt van Eelko. Gaat het zus of GMF weet ik veel. De afwas doen, dan ga ik met de makelaar bellen. Want klinkt gek, veel stress van jou precies?

[00:05:35]

Dan voel je t nog voor je het alleen zijn. Heel erg. Ja dan wel. En dat is echt letterlijk met maagzweren. Je kwam er zo geroutineerd uit dat iedereen niet echt heel veel stress naar de dokter moet.

[00:05:47]

En dat gedoe gedoe en achteraf gezeik telkens een makelaar was al Bombello vrouwen zijn. Maar ik koop nooit meer een huis, zei ze.

[00:05:55]

Maar nu weet je het goed. Moet ik voor ook weer in de hel? En ja, nu zou dat net zo kunnen doen. Maar dan dat helemaal aangaan. Dat kost me enkele jaren van mijn leven. Maar eigenlijk vind het leven dus best wel mooi, maar sta je wel heel erg open voor manieren om het leefbaar te maken. Dat is het idee. Ik vind het ook heel leuk. Ja, precies wat moeilijk en ik vind dat je vindt dat je vindt in een leerproject.

[00:06:16]

Zal ik maar zeggen wat leven? Ja, maar er is wel veel te leren. Ja, dat is veel te leren omdat ze met zo'n kind. Ook was het een vrouw als toen zij dat vroeger dacht ik niet nee zeggen.

[00:06:26]

Nee tegen zeggen, want dan is een kind dat. Wanneer komt dat op je pad? Ik ken mensen die hebben daar waar dat anders kan. Fractiemedewerker zegt ie dan natuurlijk. Nu had ik misschien wel een dochter van 15 gehad. Dat wil ik. Dat wil ik niet.

[00:06:40]

Leuk is dat niet. Leuk? Wat is leuker?

[00:06:44]

Dus uhm dan niet nee zeggen tegen zo'n wraak? Ja, maar ik ga niet neen zeggen als ik ga niet meteen nee zeggen of ik ga daar heel goed over nadenken, dan wist ik meteen wanneer ga ik dat doen? Wat ga ik doen? Het is met die voorstelling ook, want eigenlijk. Als het aan mij vroeg dat ik alles in mijn zou gadverdamme, dat wil ik helemaal niet.

[00:07:02]

Wil niet of zelf een voorstelling maken en je houdt er niet zo van om jezelf zo op het toneel te kwakken. Nee, nee, precies. Je houdt er meer van om gewoon Shakespeare uit je hoofd te leren en dat heel goed te spelen.

[00:07:15]

Eigenlijk wel ja, want ja, precies. Maar waarom zeg je dan toch geen nee? Omdat het een te grote uitdaging is om zou laf vinden voor mezelf.

[00:07:26]

Precies dus. Eigenlijk ben je een en een angstig en conservatief iemand die zichzelf de hele tijd over de kling wil jagen om het om iets anders te doen?

[00:07:35]

Volgens mij wel ja. Ik vind mezelf niet zo angstig, maar wel piekeren.

[00:07:42]

De problemen proberen op de weg ziet de harde realiteit zijn.

[00:07:49]

En hoe geeft vertelt nog precies hoe dat geen triton? Toen ze gingen vragen of je een kind met ze wilde maken.

[00:07:54]

Het kreeg een mailtje met die vraag en ik kende de biologische moeder kennelijk al heel lang van de toneelschool.

[00:08:01]

Maar dat was contact is een beetje verwaterd en toen zij zijn werk aan het helemaal opvoeden je niks verder niks aan te doen.

[00:08:08]

Maar het contact, aldus Van Water. Dus uit het niets krijg je ineens na. Dit is al lang.

[00:08:12]

Wij deden eigenlijk alleen maar Sinterklaas ofzo.

[00:08:15]

Dat virtualisatie nog wel toepasselijk als je ook een kind gaat maken met elkaar. Ja, met Sinterklaas dit Sinterklaas vieren. Ja ja, dat is halen we samen. Dus toen dacht hij dat het willen. Dat wil ik wel doen. En als je dan als je dan dat gaat doen, dan moet je.

[00:08:34]

Dan ga je eerst proberen. Dat is best wel in team, want het gaat ook niet meteen niet meteen goed. En dan ben je toch. Dat schept een band. Had je wel veel te maken? Had die banden aan? En toen was ze in verwachting. En dan moet je naar de notaris voor zo'n contract en dus tegen de tijd dat die was geboren. Waar we best wel weer bevriend. Ja, dat kan bijna niet anders. Precies dus heel duidelijk afgesproken van jij.

[00:08:56]

Geniet je met de opvoeding bemoeien. Voor dat niet een beetje jammer. Nee, van heel rustig, ja, vind ik wel rustig, want er zit ook een tijd in dat contract. Hebben ze hun contract op laten stellen. Is dat een soort standaard contract? Of is het niet zo?

[00:09:12]

Zo niet geïnteresseerd was ik ook destijds. Het zal wel. En het zal ook in het begin. Ik heb geen recht, maar ik heb ook geen plichten en beschermt me ook. Dus inderdaad, ook als de moeders zouden komen te overlijden of niet meer voor het kind zouden kunnen zorgen om wat voor reden dan ook nog. Heb jij niet de plicht om om de zorg op je te nemen? Dan gaat het niet automatisch naar mij bijvoorbeeld. 100K Waarover je dan toch dit jaar geen nee tegen moet zeggen, want eigenlijk is het enige wat je dan doet is je zaad leveren.

[00:09:46]

Omdat ik ook wel. Ik vond het een fijn idee dat ik een kind had gemaakt. Wat was het document dat je iets had achtergelaten in de wereld? Toch wel. Dat is toch een wonderlijke trek van de mens, het natuurlijk waar de hele evolutie opgebouwd is. Maar zelf wil voortplanten. Ik zag het niet aankomen bij mezelf dat ik dacht dat ik daar interesse voor opbrengen. Voor dat gevoel voor die nieuwsgierigheid eigenlijk zou dat misschien ook, want het gaat in de voorstelling ook nadrukkelijk over homoseksualiteit uiteraard.

[00:10:21]

En dat je dat euh, dat je het op zich prima vinden dat je homo bent. Maar ook jammer. Ja, ergens zou dat dan misschien toch een soort euh diepgeworteld gevoel zijn. Je vertelt ook dat niemand het er eigenlijk moeilijk mee heeft dat je bedoelt het niet zo dat je wordt beschimpt of of gigantische hordes heb moeten nemen omdat het open te kunnen zijn. Maar zouden er misschien toch een soort diep gevoel hebben dat je de evolutie mist of zelf?

[00:10:50]

Dat je dat? Dat je die dacht je dat je dat je dat pad niet op een of een soort eenvoudige, logische manier kan bewandelen.

[00:11:01]

Mja, dat denk ik wel. Ook omdat. Het pad wordt je dan wel gaan bewandelen, is zo euh. Moet je alles helemaal zelf uit? Jij broeikas döner kebab zomer al in de hele wereld ingericht voor hetero's en waar je homo. Maar zelf ben ik zo anders.

[00:11:18]

Mijn enige, mijn hele leven, dat zijn heel mijn leven. Ben ik dan anders en je hoeft het niet te doen.

[00:11:23]

Ik kan ook, maar ik kan ook niet. Ik ken ook mensen die zijn homo zijn het niet. Ja, die zijn in de kast. Die zijn in de kast. Dat kan ook. Je kiest ervoor om dat niet te doen. Gedoe, gedoe? Ja ja. En en en en het gevoel dat je anders bent. En dat je vervolgens toch handig geweest. Als het niet zo was, dan moet je trotste.

[00:11:43]

Moet je er trots op zijn? Weet je wat dat is, dan voel je je ook tegen je zeggen dat dat. Dat? Dat stoort je een beetje. Ja, dat je dan niet meteen zou dat je extra Fagan moet zijn.

[00:11:52]

En zeker nu het zwart wit universum sowieso trotste op ons is niet rijk. Ik heb helemaal geen last van mezelf. Zo haat zo maar meteen zo. Hij geniet toch met rust gelaten worden. Dat vier, dat vieren van de homoseksualiteit op een heel uitbundige manier. Je kan het toch gewoon? Je kan toch ook vieren dat je gewoon een een leuke, introverte homo bent? Het is allemaal niet helemaal niet zo. Het hoeft helemaal niet. Het mag natuurlijk heel extravagant, maar hoeft helemaal niet zo voor haar staan.

[00:12:24]

Weet je wel, want anders dan ben je niet trots.

[00:12:29]

Maar goed, dat kind, je had geen rechten en plichten. Maar euh, je je.

[00:12:36]

Je had toch het gevoel van het is goed als ik, als ik, als ik me voortplant. Waarom komt dan eigenlijk op neer? Dat is zwart. Dat geeft toch een soort intrinsieke bevrediging? Dat is ook echt zo. En hoe voelde dat dan?

[00:12:51]

Hoe was dat toen het? Toen het zover was? Nou, dat was eigenlijk ook helemaal niet zo.

[00:12:57]

Omdat ik voor het eerst de baby vast dacht ik ook niet van dat soort kosmische clique, zodat ik ook niet echt. Ik dacht ook altijd denken eigenlijk nog steeds als u wat ouder is, dan denk dat het dat het. Echter niet nieuw en nu ook hartstikke leuk, maar dan na. Dan verwacht je dat er een soort. Dat een werknemer van een banken zo ja, precies ja. En is je leven toch veranderd sinds je vader bent? Wat?

[00:13:24]

Welja. Wat dan? Ja, en ik voel me toch ook zo verantwoordelijk voor iemand? Jij moet wel zorgen dat ik gezond blijf of dat ik euh. V m v moet, als ik nu een partner zou vinden, moet het ook wel iemand zijn die met hem naar de Efteling kan bewijzen spreek uit als niet tammer die daar enig gevoel voor moeten hebben. Ja, voor een kind. Ja, dat is wel echt zo. En hoe is uw is?

[00:13:56]

Hoe is de opvoeding nu in de praktijk? Nou, zij voedden hem op zijn voor hem en zijn. Maar jij bent papa, jij bent papa. De zon komt toe. Langzaam. Op dit zwembadje gaan we iets leuks doen of niet, of je bent de duidelijke aanwezigheid, dat wel. En ik noem me ook papa, wat ik ook heel gezellig vind. Maar ik heb wel geluk dat zij. Geen dingen doen we vandaag echt niet over nagedacht, dat zijn geen dingen doen van de wind.

[00:14:24]

Dat gaat het doelpubliek op zo'n school een beetje wel ja.

[00:14:27]

Dat loopt gelukkig wel ja, want dan zou ik, want dan zou ik ook niets te zeggen hebben.

[00:14:33]

Maar dan verveel je toch dat je daar euh. Dat je daar inwendig in ieder geval tegen in opstand zou komen. Dat zou je toch moeilijk vinden als zij keuzes zouden maken die helemaal niet jouw keuze zouden zijn? Dan zou ik daar zou ik last van hebben. Dan zou ik namelijk niet over nagedacht. Nee, maar dat had je misschien ook helemaal niet kunnen voorspellen dat je dat zo zou voelen. Misschien dacht je dat je daar veel laconiek over zou zijn.

[00:14:56]

De 4 na een vrije school gaat of naar een christelijke basisschool, GO! Maakt het uit twee daar nu misschien veel dieper gevoel over. Hij denkt elk jaar. Elf kleinere dingen ook Horne een appel eten op de achterbank of zo van de auto. Wat is daarmee? Dat wil ik niet als je doet. Je wil niet dat een appel eten. Het is gevaarlijk.

[00:15:16]

Dat stelt de dienst dat ze heeft zich verslikt. Zit ik, dan kan ik het niet. Daar kan je niet handelen. Dat soort kleine dingen en dat hebben we nog nooit over nagedacht. Vier kinderen geboren Elko, kan je maar op voetletsel meegeven. Dat soort dingen. Je had ergens gelezen dat je ineens heel sterk dat soort dingetjes.

[00:15:42]

En dat zijn wel spreek je dan met de moeders? Ja, dan zit het een beetje zo. Ja, daar ga ik niet. Ja, dan zeg ik wel Goretti, dat mag je wel. Dat was het. Dat is dan wel vader instinct misschien. En dat is dus heel erg. Jij bent ook, want je bent het. Je bent dus een pokeraar, hebben we inmiddels geleerd. Dus jij dus. Dus jij bent van het t. T Rampscenario's verzinnen?

[00:16:07]

Dan zie ik dat in je hoofd zie je veel dingen gebeuren die mis kunnen gaan. Ja, maar ik vind het ook. Ik vind het ook fijn om voor nu doet met hem zwemles want zwemles vind. En dat vinden ze heel vervelend om te doen. Het iets minder voorstellen. Dus daar gaan we af en toe zwemmen.

[00:16:24]

En dan vind ik ben ik heel streng. Ook merk ik dat niet de hele tijd. Maar ik vind dan echt dat die dat moet kunnen bereiken als een hond los heeft. Zo hebben zo'n pak aan met die schuimrubber dingen. En wil ik niet dat ik m loslaat. En dan ben ik heel erg mee bezig dat wat kan en dat u dat ding, dat moet u dan echt van mij. Maar nogmaals, ik uit het niets. Ook ben ik blij.

[00:16:45]

Ja, maar goed, dat voelt een kind toch? Nou, ik heb dat ook wel interessant, vond ik introns. Zeker omdat het ook in die voorstelling gaat. Het is een heel interessante manier die heel veel van dit soort thema's op een hele goeie, terloopse manier aanstippen, vind ik die natuurlijk in dit geval gaan over inderdaad de de vorm van ouderschap die Julie hebben, maar die uiteindelijk gewoon gaan over het ouderschap volgens mij. Maar het gaat ook over dat jij zegt dat je bepaalde eigenschappen die je hebt of de manier waarop jij in het leven staat dat je Perry niet aan je zoon wil overgeven, die niet wil overdragen.

[00:17:22]

En ik geloof daar dus niet in dat het kan. Nee nee, het is me niet ok hebt afgehandeld.

[00:17:28]

Nou nee, maar dat bedoel ik ook met dit streng zijn. Als jij je streng voelt en ook al zeg je niet alles wat je in je hoofd hebt, dan nog zal je zoon denk ik voelen van OK. Nu staat er iets op het spel of nu is het spannend.

[00:17:41]

Nu vind papa het belangrijk dat ik dit stap. Ik denk dat dat je dat je dan nooit over zal komen als een relaxte vader die alles maar best vindt.

[00:17:49]

Nee, nee, Teófilo. Maar dat is misschien juist ook heel erg leuk dat hij jou gewoon leert kennen zoals je bent. Ja zeker ja. Maar dat is inderdaad iets wat ik. Dat zit er ook in dat de voorstelling. Dat kan gewoon niet voorstellen dat. Dat het leuk is eigenlijk of dat. Heb je niet in de hand natuurlijk. Wat kan je niet voorstellen dat leuk iemand iemand kent?

[00:18:18]

Hij krijg natuurlijk een beeld van mij en heb ik niet zo heel veel over te zeggen. Het zijn wat jij zegt met het streng zijn en zo. Hij krijgt de hele Hilckmann. En niet alleen de mensen zijn willen het wel beter kennen dan wie dan ook op de wereld.

[00:18:33]

Ruimer dan niet op ingetekend, maar dat hoort er wel bij. Maar dat is toch ook wel heel erg leuk om er iemand zo goed gekend te worden. Ja misschien. Maar dat is misschien net wat je moeilijk vindt ook.

[00:18:43]

Dat denk ik wel, want je zegt dat je zegt ik had iets. Een zinnetje opschrijven, maar kan nu ook wel zo'n papiertje. Je zegt dat jij dat je het het euh. Dat je het zo moeilijk vindt om intimiteit aan te gaan met mensen. Dat zeg ik, dat wil ik niet doorgeven. Ik wil dat hij dat kan. Precies, je wil dat hij dat kan. Dat is iets wat je zin is.

[00:19:01]

Maar goed, wat je dus inderdaad doet met hem is een heel intieme band aangaan. Ik snap nu dat je zegt van ja, dat vind ik. Ik weet niet of ik dat wil of kan me niet voorstellen hij dat leuk vindt. Ja, dat is ook. Door hier te gaan wonen zeg je natuurlijk ook een stap in die richting. Het kan ook in Amsterdam kunnen blijven.

[00:19:17]

En dan was je veel ver weg er iemand geweest? Ja, en de volgende stap is dan dat die hype dat die de poort open is. Wij spreken in plaats van altijd dicht op je. Dat zijn dingen die ik. Daar moet ik. Daar ben ik actief mee bezig. Ja, maar dat is dus weer typisch in jouw lijn. Dat je dat je eigenlijk al alle restricties die je jezelf oplegt of alle moeilijkheden die je nou eenmaal hebt van jezelf, die wil jij gewoon actief doorbreken.

[00:19:41]

Dan wil ik daar wil je. Daar wil je tegen vechten.

[00:19:46]

Dus dat is het nemen van een kind waarmee een intieme band aangaat automatisch al het. Het is het hier gaan dicht, dicht bij hem gaan wonen, waarmee je veel benaderbaar wordt voor hem. En is de volgende stap eigenlijk het huis? In de meest letterlijke zin zal openzetten dat hij ook altijd kan binnenlopen. Dat zou ook volgen. En dat je nu nog moeilijk. Ja nou ja, de.

[00:20:11]

Kan de gang ook weinig echt mis? En met Vinck? Ik vind ik wel moeilijk. Dat was de. Terwijl wij in de stad zijn, kan dat heel gezellig. Er is altijd openheid bij de mama's, niet iedereen in en uit nieuwe segmenten. Als je naar Papp gaat wel eventjes, dan hebben ze van tevoren eventjes goed aankloppen. Weet je wel. Maar goed, gaat wel aan al elke schatje helpen.

[00:20:45]

Je bent zo kwetsbaar.

[00:20:55]

Ja, want je hebt het foldertje dat je huis een beetje een cocon moet zijn. Dat het dicht moet zijn of dat het dat het op je eigen voorwaarde ik mag hier komen, dus het is niet zo dat je een kluizenaar bent die niemand toe wil laten. Precies. Maar je wil het op jouw voorwaarden en momenten openzetten voor de buitenwereld Russisch.

[00:21:16]

Hij Dat die angst voor intimiteit of het onvermogen om een intieme. Wat? Wat? Wat? Wat je roept op een gegeven. Ik vind mensen vies. Meivuur, vuur en. Uh, wat zei de therapeut erover? Nou, ik delen dit uiteindelijk. De conclusie was dat het niet zei dat als de conclusies zijn, er verder niet meer doorgegaan met waarom dat al zo is. Omdat ik ook niet zo erg vinden dat ik het dat je dat wil, je gewoon.

[00:21:45]

Dus Sam zeggen dat erkennen was de was het resultaat van de therapie. Wij zijn echt wel, zei dat.

[00:21:51]

Ik ben ook al lang wegbeheerder, zegt Kumar. Mensen het minste wat ik zeg, ik vind dat het contactname en dat het dan voor de nacht met iemand.

[00:22:03]

En dan vind ik iemand leuk en een vorig denk alleen maar legt wegleggen. En dat komt natuurlijk misschien op de hak vanuit ooit iemand waarbij ik het niet heb of die damweg het ook na uren denkwerk zou gezellig zijn. De Zwitser kwam. En dat moet ik ook een beetje actief. Is het van de liefde of is geen vriendschappen? Needs Van de liefde en vriendschap gaat alles wel. Sinds ik zit hier piekeren. Ja, maar mijn vriendschap is natuurlijk ook zo.

[00:22:28]

Want daarvoor heb je met vriendschappen ook moeite.

[00:22:30]

Ja ja. Als ik een strenge rode leg dat ik dan om. Kan dan wel streng zijn OM zelf valt ook wel mee, maar in ieder geval dat leg ik dan ook op andere mensen. Ja, dus hoeft er maar iets verkeerd te doen. Jaren werden ze meteen Mateso en werden ze weer terug. Communiceert dat jouw leven?

[00:22:47]

Nee, dat niet, maar wel heel raar. Want ik was als zoon niet te handelen. Dat zeg ik ga me effe appreciëren. Toen het trio dat op een geheime zolder gedaan misdroeg je eigenlijk gewoon in een vriendschap.

[00:22:57]

Dan was ik veel te letterlijk, zegt de veel te strenge regels op eigenlijk.

[00:23:01]

Of als je dan niet dat doet, dan kan je niet, want Wedeo voor vriend is natuurlijk gewoon zelfverdediging is. Dat is natuurlijk gewoon een manier om de vriendschap meteen kalt te stellen.

[00:23:10]

En om zelf inderdaad niet ja. Gekwetst worden inderdaad. En dan de grap is dat je dat dan wel wordt, want dan zeg ik niet met hem. Nu weet ik het wel. Maar dat is natuurlijk een last van mensen die niet gekwetst willen worden. Dat ze de hele tijd als een soort vooruitlopend op wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Gewoon die hele boel in mekaar laten flikkeren.

[00:23:29]

Ja. Waarom was je zo bang gekwetst te worden? Dat is. Zit al diep in je gewone, denk ik. Ja, je kan je echt niet anders herinneren dan dat het zo is en dat je dat niet zo die dan die woorden aangeeft. Dus eigenlijk ook voor het eerst ook op die manier over nadenken. Want dat dat. Ik zie het zelf uit Cronos dat ik veel te streng was en veel te hard in het zijn mensen Erfurter. Onderwierp aan regels die veel te hard beoordeelden op op redelijk futiele details en dat dan niet kon laten gaan en mijn moeilijke gesprekken en nog een moeilijk gesprek.

[00:24:08]

Dat was tussen 2009 en precies 2009 is het keerpunt gekomen. Dan heb je de vriendschap. Heb je toen toegelaten in je leven? Dat zou zo. En ik denk ook vaak. Ik denk ook vaak als ik naar een relatie zou hebben, dan zouden die vriendschappen minder belangrijk worden. Dan zou je daarmee ook luchtiger. Ja, dan heb ik dat beeld ook altijd.

[00:24:26]

Of dat zo is, zal van de woorden vriendschappelijk van lachend koffiedrinken met elkaar beetje door de stad banjeren, in het nieuws in hebben met het zingen van de moed een diepe connectie zijn. En ze moeten over exact alles exact hetzelfde denken als ik. Enzovoort.

[00:24:42]

Dat is een wegdeel denk ik altijd. B was heel verliefd geweest in haar leven? Ja zeker. En hoe liep dat dan? Ik was dan ook verliefd op mensen.

[00:24:54]

Euh hetero's ofzo.

[00:24:57]

Of mensen die me echt niet zagen staan onbereikbare mensen per definitie per definitie natuurlijk. Ja, wie was jouw eerste grote liefde?

[00:25:08]

Heteroseksuele jongen uit je klas op de middelbare school zou jongens zo wat konden ze zijn broer omgeving om je een dorp en komt een jongen vandaan.

[00:25:17]

Die had ze s ochtends op t land gewerkt.

[00:25:18]

Wat je wel knap hoor. Een beetje socialisatie dan van die dikke Poolse man, die vieze handen.

[00:25:25]

En dan ging je heerlijk op strand naast de zwijmelen. Goede. Dat zet waarschijnlijk wel de toon voor de rest van je leven. Voor de rest van mijn leven deed je dan een poging of niet? Totaal niet. Helemaal niet. Nee, ik kan me nog herinneren als hadden ik een keer tegen de toneelschool. Zo was er bij deze middelbare school. Toen moest ik tegen hem, want het was toch een heel romantisch gevecht.

[00:25:53]

Maar goed. Maar het Roland begrenzer, dat zo patroonherkenning dan ook wel na een tijd wordt verliefd op iemand waarbij het geen zin heeft. En zodra iemand interesse in mij heeft. Jaar later maar zitten, want het. Dat slaat nergens op, vond ik. Ik heb. Ik ben dat niet waard. Dat denk ik minimumbod opnieuw. Nu zie ik dat. Zo ben je zelf langzaam aan het kneden tot het moment dat je gewoon een relatie. Zonder al te veel ingewikkelde bij gedachtes aan kan gaan.

[00:26:23]

Ja, precies. En dat probeer ik ook echt hoor. Dat doe ik ook echt met je verlangt wel naar de liefde. Niet alleen om iemand te hebben met wie je de makelaar die de makelaar voor je kan bellen, maar om gewoon samen te zijn.

[00:26:35]

Ja, dat lijkt me ook leuk. Het is heel lang, heel lang buiten de deur gehouden. Ook een beetje nu gewoon een geen groot huis. En zit ik zo in mijn eentje. De bank zou. Ik denk dat ik nu wel tijd tijdens het iemand bij kan.

[00:26:45]

Ja, misschien samen naar Netflix te kijken. Ja ja, om maar wat te noemen. Precies of dat iemand boven iets aan het doen is. Gezellig en een beetje wat voetstappen wordt leuk.

[00:26:56]

Ik had ook altijd dan heel vroeg op moest. Bij terugkomst om spullen in het buitenland te nachtkastje. A-senator. Dat vond ik altijd zo kut dat ik me naar bed moest. Heel vroeg, want moest weet ik veel. Het zou nog gezellig zijn als nu nog iemand tv zou blijven kijken. Als ik dan al naar bed zou gaan.

[00:27:12]

Dat je beetje dat geluid dat je vroeger had als er nog een feestje bezig was al in bed lag dat er gewoon nog wat aan de hand was.

[00:27:18]

Dat er toch nog iets extra's is, dat je wakker wordt s ochtends en dat iemand dan af alsof jij een douche met iemand zet.

[00:27:23]

Koffie of thee? Dat vind ik. Dat vind ik heel dat. Dat zou ik heel leuk vinden. Dat zal intimiteit. Een lief romantisch beeld heb je van de liefde. Elk kloppend beeld hartkamers, dat is toch ook wel heel erg leuk? Van een relatie hebben. Het komt voor van een relatie hebben. Los van al dat gezeik wat erbij komt kijken is net het. Is dit dan net het hele leuke natuurlijk. Dat je inderdaad gewoon een een andere aanwezigheid hebt in je leven.

[00:27:51]

Maar dan moet ik ook minder snel uitgekeken zijn op iemand. Dan moet ik eerder een drankje drinken en dan komt nog maar een tweede keer langs.

[00:27:57]

Nou ja, maar dat is natuurlijk dat dat. Dat is natuurlijk dat rare mechanisme in jezelf denk lijkt mij, waarmee je gewoon actief mensen buiten de deur houdt. Wat je dus vroeger in vriendschappen deed door overdreven kritisch te zijn en nu misschien overdreven gevoelig zijn voor elk spoortje verveling of mogelijke aversie die je voor iemand zou kunnen voelen en dat het gigantisch uit te vergroten. Dat is ook narcisme.

[00:28:20]

Heb ik geleerd dat je dan dat je denkt die jij zo leuk bent, het eigenlijk bijna niemand is die. Daar moet dan wel van hele goede huize komen om de relatie met jou te hebben.

[00:28:31]

Jij zou dit narcisme zijn met jou waardoor jij gekweld wordt. Dat denk ik wel. Opnieuw werd. Ja, ik ben niet. Ik ben ik. Ik vind het altijd. Ik weet nooit precies wat de exacte omschrijving is, of de de exacte symptomen zijn van bepaalde persoonlijkheidsstoornissen. Kijk ook niet en ik weet ook niet wanneer het precies een persoonlijkheidsstoornis is en wanneer het gewoon het geploeter in het leven is waar we allemaal, maar we allemaal onder gebukt gaan.

[00:29:03]

Is dat ook wel fijn dat je het gewoon daarop kan schuiven?

[00:29:06]

Ja ja, het is uiteindelijk natuurlijk ook allemaal. En heb je wel. Heb je wel eens een relatie gehad? Ja zeker? Ja. Vertel, hoe ging dat? Vind ik interessant?

[00:29:14]

Het was pas echt na waar ze ook wel was. Was het wel heel leuk?

[00:29:19]

Jong-VLD ken ik van de toneelschool en die woon in België en ben ik vijf jaar mee geweest. Alsjeblieft. Precies, dat was wel echt leuk. Hij woont in België en heeft een prettige en een of een duidelijke afstand tussen jullie. Ook in België gaan wonen? Oké, dat gaan we niet wonen. Wat ook leuk was, is heel simpel. Iemand met zoon was ik helemaal all over the plees. Die moeten echt. Je moet echt hebben geleden. Waarom?

[00:29:45]

Toen was ik echt afschuwelijk. Glazen Aquae, dat strenge Enzo, maar ook heel erg. Maar waarom? Waar was je dan heel streng op? Bijvoorbeeld op hoe hij was en hoe?

[00:29:54]

En hoe ik vind dat hij moest zijn? En hij heeft het. En dat ging hij het vertellen of laten voelen. Ook dingen als gingen op vakantie. Ik wilde graag verkassen naar Noorwegen. Ik had geen rijbewijs en hij was een rijbewijs te halen terwijl die net dat rijbewijs had. Ik gaan op vakantie in Noorwegen en in Noorwegen is de Jong heeft alleen maar zo. Ik alleen maar kijk, daar heb ik wel helemaal geen empathie voor.

[00:30:23]

Het gevoel voor het feit dat hij best wel enkele wegen moest berijden die een week zijn rijbewijs had gesleept.

[00:30:28]

Wat je zo'n eventueel ergens in Stavanger zo zo de auto en dat ik nu denk dat lag gewoon aan mij omdat ik zo dominant aan het doen ben. Heel dwingend dan ook was. Deze maken me die voorstelling achter. Omdat ik mijn zoon dus heel dwingend vind. En toen keek me van je. Wat heeft die van jou dat ik helemaal niet dwingend toe dacht raad en ben ik heel erg op Dudi, dat in mijn huis en het moet zo.

[00:30:58]

Zo is het zo. Mensen mogen wel langskwam, maar dan moet het wel. Zo dacht ik ook. Ik ben extreem. Zo ja. Ik denk dat ik Zürs van Lessen ver aan het denken niet, maar ze wil wilden graag overkomen. Ja, precies, je denkt dat je veel meer lesgever bent dan je in feite bent. Ja ja.

[00:31:15]

En iedereen, iedereen zegt ook dat is echt niet moeilijk om een goed beeld van jezelf te hebben. Ook daarin is het vaderschap vind ik heel erg nuttig. Ja, om in de voortdurende spiegeltent of. Cliché. Maar de voortdurende spiegel die voorgehouden wordt in hoe je jezelf gedraagt en ook in wat je terug, wat je herkent in je eigen kind. Maar ook inderdaad, omdat je, omdat je zo rücksichtslos met je met je eigen tekortkomingen geconfronteerd wordt.

[00:31:46]

Ja, precies. Maar ik heb wel soms dat ik bijvoorbeeld een kwart van de week bij hem kwam. Even langs waar ze iets met Lego aan het doen. En hij wilde niet dat ik hem hielp. En dus krijgt een beetje wat kinderen doen. Weet je wel dat je van je mama moet het doen. Maar toen ging ze aan huis. Ja, omdat ik, zei ze. Maar zo kort zie ze dat soort. Soms voel ik me daar ongerust, een beetje ongezellig ofzo.

[00:32:08]

Dan blijft het gevoel. Ik heb niet een lang traject met hem staan. Dat gevoel lost Zehlendorf op. Niet s avonds op bij het eten of bij het voorlezen of hoorde er ervoor. Dat vind ik soms heel lastig. Het echt die plukjes alleen maar heb zo'n duurzaam winkelen dambreuk Gubbio dat je overzicht over het beeld het luteijn lang.

[00:32:24]

Omdat ik steeds, maar omdat je niet in zijn volle in zo'n volle tijd zitdagen. En als hij niet al zijn grillen meemaakt.

[00:32:31]

Soms is stilte en soms zelfs heel veel zin om me te zien. En soms ook niet.

[00:32:34]

Dat is heel normaal, maar het leeft inmiddels niet. Een beetje jammer ook. Ja, dan denk ik dat er een contract is getekend, enzovoort. Dat je met handen en voeten gebonden bent met je toe toebedeeld krijgt. Maar nee, dit is meer dan alleen we. Dat komt later.

[00:32:49]

Dan is dat anders. Gaat het goedkomen. Als ie ouder is en meer beschikking heeft over zijn eigen tijd? Ja precies. Toe kan komen als je daar zin in heeft.

[00:32:57]

En de deur open staan inmiddels ja en impliciet en Nimes zelfs niet meer zo klein is en ook soms last heeft van zijn eigen nuke. Of. Dat. Was het voor jou eigenlijk altijd een uitgemaakte zaak dat je in een creatief beroep wilde gaan doen? Ja ja, nou, ik wilde dat het was. Het stond, ik wilde heel graag acteur worden en als dat niet lukt dacht ik Scandinaven studeren omdat ik altijd omdat je naar Noorwegen wilde altijd of naar IJsland wil komen uit IJsland.

[00:33:30]

En waarom trok IJsland je zo ontzettend?

[00:33:32]

Ik weet het niet. Heel mijn leven nogal wat raar is. Het is toch ook weer fantastische. Ik wil mijn elfde verjaardag? Vroeg een landkaart van IJsland.

[00:33:40]

Zo vreemd en met elkaar, dat is toch geweldig? Dat dat hoe? Dat je als mens zo in elkaar zit dat je op je op je elfde al een diepe fascinatie heeft voor een land waar je nog nooit geweest bent? Ja, wat wist je van IJsland? Niets dat je er ook niks van. New. Het was de enige reden dat dit ze ging in de bibliotheek.

[00:34:00]

Dat je van die platte boekjes wat je muziek cluny bakken, waarbij ik ben uit 74 78 en hartjes een boekje over IJsland en zag zoveel zwart wit plaatje van een rek met stokvis. Weet je wel. Maar ik zeg dit omdat ik, omdat ik een spookbeelden, geen creatief plan-B.

[00:34:20]

En in IJsland dat. Dat heeft zich had zich in jouw hoofd vastgezet. Heb je talent voor obsessies? Kan je heel diep in iets voor iets? De diepe fanzine fascinatie voor iets opvatten of niet? Precies snappen waarom?

[00:34:37]

Ja, dat ook. Maar ook omdat het donker haar. Niet dat boekenlezer op de serie kijken, want dan ga ik me helemaal zo als wat gek naar helemaal vastbijten. Waar heb je dat bijvoorbeeld bij gehad, behalve met asielstroom of zoiets? O ja, dan wordt dat echt Mandan dan dat ik hermandad, dat verzin je in die wereld. Maar goed, dat is anders, maar helemaal niets anders is hetzelfde. Ja, ik vind het fascinerend dat je dat je dus zo dat je datjes aan een diepe, diepe obsessie voor iets kan opvatten.

[00:35:05]

Onmensen? Inderdaad of. Is dat misschien ook de zelfbescherming, met liefst dat je eigenlijk bang bent dat je zo geobsedeerd door iemand kan raken? Ja, zeker rijdraad? Zeker zeker? Absoluut. Dat is het ook chantabel? Beginnende ouders veel te veel kan helemaal niet jaloers van en voor die anderen niet leuk. Nee, dat weten we nog van toen.

[00:35:29]

Die relatie had helemaal zo en onzekerheid en dat het dan omslaat naar onaardig doen.

[00:35:36]

We haten het hele circus. Laat maar beter van niet in de kiem smoren. Ja dus, die obsessieve kant die natuurlijk ook hartstikke leuke is. Want natuurlijk ook heel leuk dat je zo gefascineerd en geïnteresseerd fascineert door en geïnteresseerd in iets of iemand kan zijn. Maar dat is ook iets wat je de hele tijd een beetje probeert in toom te houden door bijvoorbeeld niet naar een bepaalde serie te gaan kijken en niet verliefd te worden. Ja ja. Ja, je kent je eigen valkuilen wel goed, denk inmiddels ook maar dat is misschien ook een beetje jammer.

[00:36:09]

Ook jammer, want dat doet dat natuurlijk ook. Iets van de argeloze heit het leven weg en het spontaneïteit gaat er dan wel van af. Ja ok, maar je had dus het was eens of toneelspelen of Scandinavisch. Ja, vanwege je IJsland obsessie. En waarom was het toneelspeler? Weet ik niet. Dat is zo'n vraag van. Ik denk achteraf denk ik dat als je toneelspelen ligt, ook alles vast dat heel prettig, veiliger. Het is heel fijn.

[00:36:38]

Van de acht tot elf is alles wat je doet bepaald. Dan zijn drie hele veilige achter de Allessandro. Jazeker, tijd ligt alles vast en heb je al eens alles afspraak en licht.

[00:36:49]

En het is aan de ene kant inderdaad creatief en aan de andere kant is het inderdaad ook heel erg gestructureerd. Dus bedoel, als je schilder wordt, dan moet je op zo'n wit doek elke keer maar weer gaan zitten uitvinden hoe het moet. Toch heb je toch een tekst?

[00:37:03]

En dat is ook het soort toneel waar je van waar je waar. Waar waar je? Waar je Forgent absoluut van kan groeien?

[00:37:08]

Groeien. Grote rollen spelen? Ja, dat vind ik. Dat vind ik het leukst nog steeds. Maar door deze voorstelling ook. Ook voor jou eigenlijk een stap in het duister was zeker.

[00:37:19]

Ik vind het. Nu vind ik het heel leuk om te spelen omdat het nu af is, maar ik snakte echt naar de tijd dat de tekst er was.

[00:37:25]

Was het maken ervan dan begin lastig? Hoe ging jullie het schrijven?

[00:37:30]

Nou, gingen over praten en dan wel over een onderwerp improviseren of waar ik zou kletsen en dat zal opnemen en dat dan terug luisteren? Die zin is grappig. En dat dan nog. En daar dan weer over praten. Maar we hebben heel lang mee rondgelopen omdat we voor haar beurt een privé jet in Den Bosch. Toen de corona is uitgesteld is opgenomen, liepen we anderhalf jaar lang met medicijnen. Sneeuw mist ook nu wel zo'n lekker doortimmerd ding geworden. Waar maak ik ook?

[00:37:54]

Omdat ik daar dus. Ik heb overal een mening over en ik denk dat we alles lostte op wat jou. Was het niet te doen?

[00:38:02]

Zelf vat vol tegenstrijdigheden. Beminnelijk. En Milow? Die werkt altijd zo. Dus die die euh. We hebben ook best wel niet gebotst, maar wel het botsen van dat. We zijn tot elkaar. Dat maakt die voorstelling ook heel interessant. Dat zie je ook gewoon vanaf het eerste moment dat jullie totaal verschillend zijn en wat zij belangrijk vind. Dat denk ik alleen maar van wel. Is dat de smaak ook?

[00:38:27]

Dus dat is best wel een zoektocht geweest. En eigenlijk eentje tegen jouw natuur in. Ja ja, heel erg ja. Dat ik op gemist hebben? Ik wel. Ik doe wel mee, maar zet me dan gewoon ga ik wel ergens op het podium zitten en dan hou ik wel mijn mond. Maar ik wil niet begrijpen dat ik ook dacht er moet nu ook iets van mezelf inleggen. Anders dan wordt het dan kan zijn ook niks mee. Anders word je ook helemaal over overruled aangeduid.

[00:38:53]

Precies toen dacht ik dan ga ik over intimiteit. Dat is inderdaad iets waar ik mee zit in mijn leven.

[00:38:58]

Ja, dat geef ik dat aan. Nu weet je wel, zei Dan Hover over dat zij wil dat een kind door meerdere ouders. Het zijn opvoeders, vaders, moeders, dat er meerdere kinderen en meerdere ouders om een kind staan vanaf de basisschool.

[00:39:12]

Het zijn eigenlijk te beperkt als een kind. Twee ouders is helemaal zijn of haar wereldbeeld op basis van die twee mensen moet gaan vormen. En dat is helemaal haar stokpaardje.

[00:39:21]

Maar daar had ik heb dat niet.

[00:39:23]

Maar als ik, als ik niks omdat ik niks anders zei, voelde ik me overruled met over of afgespeeld. Ja, dan moet ik ook nu iets doen. En dat was waarschijnlijk wel goed. Het grappige is dat ook de manier waarop jullie jullie punten brengen zo en zo totaal verschillend is. De zestig zegt Sam zich heel veel en staat heel veel te springen en is heel zwart. Een soort zwarte vlag achtige aanwezigheid op het toneel. En jij neemt af en toe.

[00:39:51]

Het woord zegt dan eigenlijk in vrij korte tijd een paar hele intense dingen, die dus allemaal evenveel gewicht hebben. Is wat dat betreft is het heel gebalanceerd, maar zou totaal verschillend. Ja, want wat zij wilden is het liefst iedereen een hand geven in het publiek. Ik heb dat totaal niet. Na het eerste deel tegen het precies.

[00:40:13]

Maar ik dacht de eerste keer aan doe dat ook maar wat je wel ging, zegt Jamal. Ben ik daar mee bezig? Zijn is niet wat.

[00:40:17]

Ik had hem maar niet. Ideaal dus als als als jonge dacht dagje van na, kan ik dat, ga ik toneelspelen? Dan ligt de wereld ook een beetje aan je voeten. Euh, dan weet je ook dat je in een andere sociale wereld terechtkomt. Ja, dat is leuk. Ja, je misschien. Dat zag je misschien ook zitten. Ja, nee, je gaat daar zo'n cursus gaan. Een stuk leuker als je een puber bent. Dan zet je op een snelcursus in Tilburg en noemde het heel belangrijk vinden wat je wil.

[00:40:49]

Ja, was dat leuk? Die cursus was echt heel leuk. Vertel het erg Hira.

[00:40:54]

Dan ging dan nu woensdagmiddag naar school. Fietsen daaromheen en dan waren dan gelijkgestemden. En dan ging een voorstelling maken over het liefst natuurlijk met heel veel teksten over lief stuk toe doen. Shakespeare had zichzelf iets maken over gepest worden en dat soort. Het is leuk om dan, maar toen had je al het liefst gewoon. Weet ik veel wat er allemaal jullie teksten van? Ja, dat voelt ook hé. Het voelt ook het ergst. Op het toneelschool doe het ook best wel.

[00:41:19]

Lang voordat je teksten gaat doen, moet je ook eerst allemaal andere dingen ontdekken.

[00:41:24]

Iedereen wil altijd moet je eerst afgebroken worden en dan je dat soort. ECMA en slapstick maken? Wanneer gaan we dan? Wanneer gaan we de gaan van Clausen uit het hoofd leren die zo goed mogelijk zeggen waar je echt zin in?

[00:41:38]

Ja, maar wat moet je dan diep gelukkig geweest zijn met Toneelgroep Amsterdam? Dat wordt dan echt dat. Dat moet je walhalla geweest. Was het ook echt? Ja, ik bedoel ja, dat is maar zeggen het.

[00:41:49]

Het heet het summum van de tekst. Toneel. Goeie tekst. Toneel. Was je daar ook heel gelukkig? Was ik heel gelukkig. Waarom werk je er niet meer?

[00:41:57]

Omdat ik. Ik was. Die afhankelijkheid wilde ik niet meer. Weet je altijd wat je bedoel als je werkt heel goed voor me gezorgd, maar soms heb je ook seizoenen waarin je minder dingen te doen krijgt.

[00:42:10]

En als het twee seizoen lang gebeurt achter elkaar, dan kan je zuur worden of een mens om je heen worden. Zuur of die afhankelijkheid van die vond ik niet fijn. En ik? En ik was mijn positie in de. In de. Je hebt een positie in zo'n bedrijf als symbool en dat wil ik ook uit. Dat is een heel jong. Komt ook heel jong als een heel lastig om om daar iets mee om daar iets anders van te maken.

[00:42:37]

Dan blijf je dat een beetje het ventje? Ja, voor je gevoel.

[00:42:40]

Daarna wordt gekeken of er nog vergaderingen op je wordt gereageerd of niet. Dat het respectloos was? Totaal niet. Maar kom je niet uit. Dat blijft hetzelfde.

[00:42:47]

En die is daar de apenrots en die is daar. En die reageert zo op jou, reageert Sophie. Je hebt al een vete met die. Maar je kan wel goed spelen en dat ze daarvoor, daar wilde ik echter uit.

[00:42:58]

Je zit in een in een sociale en in een hiërarchische structuur die bijna niet te doorbreken is. Nee dus. En dat heeft dus niks te maken met of dat vervelend is. Niemand kan het prima naar. Wat dat betreft had ik een prima positie en speelde het hele mooie rollen.

[00:43:11]

Maar dat ze daadwerkelijk uit? Ja dus. Dat bleek lastig. Maar op zich het feit dat je gewoon lekker elk jaar een dividend elk jaar mag, maar dat je dat je toch heel vaak een lekkere Shakespeare kon spelen. Dat is heel wat van die en en en weet ik veel wat gewoon van die van die echte lekkere toneelstukken kon spelen die je niet bij elkaar hoeft te improviseren, maar die gewoon gewoon goeie teksten. Goed geregisseerd. Ja, daar genoten van het koor van de.

[00:43:39]

Maar het is ook dat ook met die plek te maken, want soms wordt het nu ook wel benaderd door een doornam door door mensen of plekken over hun gaan nemen. Er louche castingbureau?

[00:43:53]

Nee, die hadden ook met remixers te maken of met de kwaliteit van het werk daar. Niet dat ik zo, maar ik denk niet van nu kan ik eindelijk hard aan mijn best doen. Dat heb ik niet. Dat is iets wat ik nog graag wil spelen en dat ga ik dat niet voor mezelf regelen. Dat is het ook niet, dus ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Dat is een beetje. Nee, maar ja, goed, om een hele maagband voor jezelf te regelen is ook wel een mens hoor.

[00:44:13]

Mensen regelen dat. Maar weet je wel? Dan gaan ze gewoon die directeur bellen. En dan gaan ze zeggen waar jij gaat iemand bellen. Leven moet best zijn. De gewelddaad regelen dat en dat. Ja, dat kan je op poten zetten. Zo zit ik niet in elkaar.

[00:44:25]

Nee, maar ik denk dus ook dat jij, Elko van heel veel, eigenlijk heel veel. Maar goed, zoals ik net was en je bent een beetje een vat vol tegenstrijdigheden. Dat je ook gewoon heel veel liefde hebt voor gewoon zo'n Samp van dat goeie Alshammar toneel. Zeker van zoon van zo'n groep mensen. En af en toe waait er eens iemand bij of er af. Ja, maar dus anders dan dat je nu zelf iets uit de grond gaat stampen.

[00:44:47]

En dat helemaal. Je vindt het ook lekker om je gewoon in zo'n traditie te werken. Zeker inderdaad wat je zegt dat je met een club bent, dat je als je gaat repeteren. Elkaar al zo goed kent dat je daar kunt beginnen, wij spreken niet met elkaar om dingen hoeft uit te zoeken, dus voor je het heerlijke en tegelijkertijd het moeilijke van mij bij zo'n groot gevestigd gezelschap zitten. Ja, zeker en ook. Dat is het. Hij heeft het toneelspelen gebracht wat je hoopte toen je als als jongetje naar toneellessen Tilburg ging?

[00:45:22]

Ja, ik vind toneelspelen wel heel leuk. Waarom is het leuk? Omdat het beddingen van het soms door dingen van leer over mezelf.

[00:45:35]

Dat kan natuurlijk nooit zeggen dat je dingen leert over jezelf, maar een beetje anders.

[00:45:38]

Hallo. Waarom kan je niet zeggen dat je dingen leert? De ander dat andere mensen maar bepalen? Soort soms ben ik ook met de rol bezig. De incourante vind ik wel heel goed voor die schrijven naar de wereld kijkt dat stuk ook. Leuk dat je met schrijvers bezig bent met regisseurs.

[00:45:51]

En dat vind ik heel interessant om een tekst gewoon heel diep te doorgronden, om te begrijpen wat precies dat is. En dat leert toch heel veel van, ook over jezelf. Dat is toch het hele leuke van heel intensief met iets bezig zijn met iets zinnigs? Ja, dat is zo. Dat vind ik het leukste daaraan. En dat heb ik nu minder met die teksten die ik dan zelf schrijf.

[00:46:11]

Dat kan ik op een GMD. Ken ik dat? Ben je eigenlijk meer jezelf aan het? Ja. En er zullen inderdaad schrijvers zijn die die die zo diep in zichzelf kunnen graven. Dat is misschien de gave van een echte grote schrijver dat je helemaal in de. In de zwarte krochten van je eigen ziel terecht kan om daar dingen uit te halen. En dat er dat lukt is raar genoeg meer met met vragen. Da's misschien helemaal niet raar, met teksten van het hele en met eigen repertoire.

[00:46:35]

Toneel lukt, dat is het. Daar kan je het eerder uithalen dan de dingen die of dat voor jou geldt, dat in elk geval. Em is is jouw relatie met je collega's? Is of was die intiem? Niet met iedereen, maar. Braaf waren Regi wel kennen door sommige mensen? Jij denkt dat je daar ook niet aan ontkomt. Dat je net zegt wat je zegt over je zoon met je zo ziet en met collega's ook zo is.

[00:47:04]

Ja. Maar dat is dan misschien juist weer heel prettig voor iemand die dat moeilijk uit zichzelf toelaat, dat je dan in een situatie zit waarin je dat eigenlijk, waarin het niet anders kan dan dat zo toe te laten. Dus deze heb je. Heb je eigenlijk een soort geformaliseerde structuur waarin je heel intiem moet zijn? Dus dan heb je ook niet echt keuze om het niet te zijn. Ja precies ja. En daar zijn ook wel dingen gezegd. Of zei men tegen mij iemand over mij?

[00:47:28]

Hilko is heel veel hoofd, dat Königs hoofs Pieter over en nu.

[00:47:32]

Ik had heel erg gelijk, maar ik zie dat zelf helemaal niet. Dat is ook wel net zoals dat dwingende ja ja.

[00:47:42]

Het is dan ook maar heel erg dat je dat dan in eerste instantie denkt. Wat een onzin. En dat je dan in tweede of in derde of later dan toch gewoon blijkbaar.

[00:47:50]

Dat gaat schiften in je hoofd en dat je erover gaat nadenken en dat je dan denken ja, het is eigenlijk wel waar dat we ook al wat aardig eigenlijk dat iemand het opmerkt dat iemand zich zo in jouw verdiept heeft dat hij of zij dat zit.

[00:48:01]

Ja, dat vind ik. Dat vind ik fijn. Hij was dat weggaan met Amsterdam, net zoals hier naartoe verhuizen ook het soort of misschien een kind nemen of in therapie gaan.

[00:48:13]

Ook een soort van tegennatuurlijke beweging die je dan waarvan je vond dat je het toch niet niet kon doen. Ja, heel erg. Want het is een plek waar je voor waar je makkelijk tot aan je dood kan blijven werken en wat je zelf misschien allemaal met plezier gedaan zou hebben. En toch voel je dan. Dit is voor mij nu toch het goeie om te doen. Ik moet me.

[00:48:34]

Ik moet mezelf hiertoe dwingen zodat je een nisso. Euh, ja. Wil men dat een extraatje uitvalt, dan heeft het ook moet stoppen of moet ik iets anders? U moet ook iets anders mee gaan doen. Dan ben je dan ook heel resoluut in ja. Was dat niet lastig voor jou? Twee nog, want je was als tiener vast, ook al zou dat je heel resoluut. Soms wist je iets moest doen of niet? Juist, en dat zal wel.

[00:49:01]

Heb je daar geen herinneringen aan? Als je een lastige tiener of heet nu wel heel wel heel uhm, heel euh. Teruggetrokken? Heel erg op jezelf. Voorbeeld Omniversum voor mij. Communautair zou ik hem niet met mijn ouders gingen er niet over praten. Maar dat kwam ook omdat ik dat zelf niet toeliet. Niet dat niet. Dat zei de tiener aan mij vroeg. Of zou me dat ook niet, maar ging ook niet naar ze toe. Het is nog geen heel erg, heel erg in mijn eigen wereld zitten.

[00:49:31]

Dus ja, je had een coming out op een gegeven moment, maar dan nog zijn er niet over gepraat worden. Neen, er werd niet over gepraat ook ook niet. En er werd niet over gepraat, er nog niet over gepraat worden. Want als je het niet afmaakt klinkt het vooral van. Daar wilde niemand over praten. Nee precies. Ik denk dat ik dan ook had gedacht. Van het laatste uur van Van Milas zag ik dat ik wel zo'n beetje was.

[00:49:51]

En hoe ging de coming out dan in de praktijk?

[00:49:54]

Wat was het moment dat aan mijn moeder? Die had het allemaal door. Heel, heel vluchtig, ook als je zin in iets. Maar tussen de bedrijven door. Tijdens het koken of zaal nakie savonds. Dus niet in het bos, niet in Boom en niet echt een heel duidelijk moment kommetjes, zo het al een beetje ook zo. En alles in Australië waarschijnlijk uit. Maar hier wil ik verder niet over praten. Waarschijnlijk wel ja. Of is je moeder ook een beetje gesloten?

[00:50:24]

Iemand als jij doet dat dan ook niet precies in Phaedrus kapper? Ja ja, dat is per definitie niet gesloten. Iemand zou gaan zeggen zoals je al zei zoals je in die vorig jaar verteld staat de hele dag te ouwehoeren stond. Ik ben maar het werkt niet, maar waar ik niet meer mee.

[00:50:42]

Dat is iets. Het zit niet in zijn aard. Dat is ook omdat zijn beroep, dat zijn vak. Maar dat is niet omdat ie het leuk vindt dat praten. Dat is best wel wonderlijk eigenlijk. Het is de club die op z'n 19e of zelfs op zijn zestiende salon gaan staan en daarmee natuurlijk die tijd een stuk niet bezig met wat past bij jou. Nee, dat was gewoon dit Karni. Dit moet, dit moet. Dit moet haalbaar zijn.

[00:51:05]

Ja ga maar doen. Kan je eigen zaak beginnen en dan is het geregeld. Ja, geen vragen bij stellen. En daar hoort natuurlijk bij van dat je de hele dag zaten ouwehoeren maar uit al je ouders allebei geen praters van nature zijn iemand die hun ziel en zaligheid meteen op tafel gooien. Ook niet mensen met heel veel vrienden zouden die zijn, ook zo op zichzelf of met elkaar. Ik heb wel een paar goeie vrienden, een paar hele oude vrienden ook nog Pratensis hebben.

[00:51:29]

Schijnt geen social butterflies met allemaal contact, niet met een grote Brabantse kring aan. Weet ik veel wie? Nee, nee, dat zit allemaal niet op. Grappig dat je dan toch ook hier in op je ouders lijkt? Ja. Heel grappig dat het drama van 40+ zijn, dat je gewoon op een gegeven merkt dat je gewoon onherroepelijk in je ouders van André bent en dat er ook helemaal niks tegen te doen is. Ja, dat gebeurde langs de loop der dingen.

[00:52:04]

Ik dacht dus altijd dat je met je eigen invulling het natuurlijk mag.

[00:52:08]

Ja, maar ik dacht altijd dat ik ben homo, dus ik heb mij overkomt het niet. Zie je dat? Ik ben zo anders. Ja, dat ze daar ben ik ook.

[00:52:16]

Dat glijd ook. Gaat ook van me afglijden. Ik helemaal mijn eigen Eelko, want ik ben homo.

[00:52:22]

Heel bijzonder, heel bijzonder. Als dat al in de zijn.Het van zo lastig wordt, dan ben je toch altijd anders. Ik denk dat als je bent toch ook weer met een heleboel andere homo's bedoel? Je bent wel anders dan de allergrootste standaard, maar ook niet dat je in zo'n piepkleine niche opereert op liefdesgebied.

[00:52:45]

Maar het is natuurlijk ook weer lekker om het gevoel te hebben dat je een beetje anders bent. Of heb je dan nooit zo gevoeld zo gevoeld? Nee, behalve dus dat je dacht ik ga in ieder geval in ieder geval heel anders dan mijn ouders, want ik heb dit deze hele speciale is het precies die dans ontsprongen. Na de dezelfde zal het voordeeltje misschien. Het gaat de zoon waarschijnlijk om weer. Ga niet op hem lijken en onderwijs. Natuurlijk is het erg als je twintig bent.

[00:53:17]

Denk je dat je helemaal dat je helemaal los gaat vechten als je veertig bent, dan blijf je gewoon toch in de fout te zijn. Maar dan wel een gewone homo, maar dan eigenlijk gewoon. Ach, wat maakt het ook uit precies.

[00:53:34]

Ik geloof dat 40+ afbeeldingen, want ik heb een keer met Hartkamp zie ook een vriend van mij over gepraat in Into Tonto nog in de kast mochten zitten. Preken houden over dat viertal had een Helton. De Wikipediapagina van hem en Tim verandert, zodat lijken alsof ze nog geen 40 waren. Omdat ze zegt dat 40+ dat is in de homo wereld.

[00:53:55]

Is dat echt een ding? Ben je ineens minder treinen? Of nee, dat heb ik dus niet.

[00:54:00]

Dat voel jij helemaal. Heb ik echt geen last van gehad zo'n echt met hem te doen? Ik dacht van Jesus, dat is ook erg.

[00:54:07]

Alsof je een soort keiharde houdbaarheidsdata bent gegaan. Maar het is wel zo. Maar er komen ook weer andere dingen voor. In de plaats wordt ineens Warne als je hem als je een baard laat staan. Je bent boos worden is een derby. Oh ja, en dat is dan ook weer heel aantrekkelijk.

[00:54:20]

Ja. Want je hebt heel veel homo's die hun Greiner Greiner altijd 39 blijven. Precies dat met zwart. Wat is zwart hoe dan ook aan het doen met Broekema tot tot 39 vaak ziet blijft dat maar aanpassen. Maar dat voel jij helemaal. Jij voelde dat dat zwaard van Damocles van die 40. Voelde jij helemaal niet boven je hoofd hangen? Nee, dat is wel heel erg rustig. Dat is echt zo. Ik vind het ook zo dom om over leeftijd te liegen.

[00:54:51]

Wanneer het gaat toch waar? Wat heeft het voor zin? Ja, ja, het is dom.

[00:54:56]

Maar aan de andere kant als we op de buis buiten door de buitenwereld op een bepaalde manier gereageerd wordt op een leeftijd. En je wil nog graag van alles vloeit misschien als een op zee enige optie of zo niet sexy. Ja, hier kom je strengheid. Dat is iets. Ja, dat doe je gewoon door je niet te doen. Dat gaat niet over. Waar eindigt het dan? Nee, da's waar heb je gelijk in? Maar hij kan in empathie hebben voor mensen die dat toch doen.

[00:55:25]

Maar dan ben je wat harder in jouw leven dan zwarte lecturer. Snap ik het zo niet. Niet dat hij dat doet, maar ik vind niet dat hij dat hoeft te doen. Nee, ik ken ik. Dan denk jij ja, loopjongen.

[00:55:42]

Wie je bent? Ja, hoe moeilijk dat ook is, dat is het eigenlijk wel ja. Heb je toch meest aan dat? Dit zijn wel weer hele goeie lessen die hij zal gaan leren. Hij denkt ook dat het allemaal niet hoeft. Want wat vond mij de eerlijkheid ook een soort eigenschap van jou? Sepsis. Het is toch mooi? Ja, da's mooi dat maar het zeker. En het is ook soms. Euh, ik heb er ooit een hele goeie vriend die die uhm.

[00:56:18]

Houdt daar niet van van. Die wil liefst tegenovergestelde. Die leeft altijd een beetje in een wolk van leugens. En leuks is een groot woord.

[00:56:25]

Maar het leugentjes of. En dat kan ik daarbij botsen als op dat punt. Dat vind ik, dan is het heel confronterend. Waar moet? Waar moet het? Waarom moeten ze bij mij altijd de onderste steen boven?

[00:56:40]

Moet het altijd authentiek en echt en eerlijk zijn?

[00:56:42]

Behalve dus dat mijn tanden plaats bleken te houden voor de opname van de drink. Geen koffie meer, maar je tanden bleken vjja eigenlijk ook al niet authentiek. Dat zie je eigenlijk al een soort euh. Daarmee doe je de waarheid eigenlijk al geweld aan. Ja, eigenlijk wel, maar dan maar dat ik maar de Ducatt begon. Ik zelf last van te krijgen. Dat ik dus niet meer durfde te lachen.

[00:57:03]

En zo ja, omdat je dan in een film of serie speelt met Derk de Lint is een hele rij van I Know sportland. Dan had Jeroen Narciso. Dat is ook jammer waarvoor we nu worden. Kaladze. Dat het volgende ding zeker.

[00:57:18]

Al moet ik bij mezelf. Wil je iemand zijn die dat voor 30.000 euro laat fixen? Of wil je iemand zijn die gewoon niet kan accepteren? Aftakeling gewoon gratis aanvaard en dat op een aantrekkelijke manier doet? Nou, in de. In de manier waarop je de twee opties geeft is al duidelijk welke welke jij het aantrekkelijk vindt. Maar dat is een.

[00:57:40]

Dat is ook een beetje gevecht met jezelf, want je wordt een beetje een gevecht denk ik. Ja, want je bent ook ijdel. Blijkbaar ook wel ijdel. Het doet gewoon boekers.

[00:57:50]

Wat doe de haartransplantatie? Haartransplantatie? Maak er een verhaal van dat jouw leven leven. Grappen over en dan heb je dat haar zit het allemaal heel ironisch gaan zitten benaderen. Maar ondertussen wel gewoon met dat middel. Ik vind een hartoperatie ook niet zo'n mooi weekend in jouw hart.

[00:58:08]

Dat is dat je het superleuk haar. Eerst gewoon een goeie. Dank je wel. En het zit een beetje. Is het wel met je hart? Hopelijk krijg je altijd zo'n soort hele recht. Echt zo gaan zonnetje krijg je.

[00:58:21]

Je ziet dit soort botox denk je nooit tien jaar jonger. Je denkt altijd botox precies en een plaats in je dromen. Lekker voor je hebt nog een lekker gevoel ook op het hart dat je nee heeft laten doen.

[00:58:30]

Want het is. Het ziet er toch. Natuurlijk gaat het staat is een eerlijkheid. Ik zou bij mezelf succulente, want dat kan gewoon niet.

[00:58:38]

Je maakt niet het of je zelf zit te gijzelen.

[00:58:47]

Daar kan je op allerlei manieren benaderen en mee omgaan met huidtransplantatie en dat.

[00:58:54]

En dat dat gepieker van jou dat de hele tijd afwegen of je het ene wil of het andere wil en jezelf ook wegen daarin in hoe authentiek je daarin bent of of je het goede doet. Dat voel je als een soort gegeven, of alsof je zelf aan het euh ja, aan het aan het aan het straffe bent.

[00:59:12]

Maar ik kan wel film dat tegenwoordig echt wel veel makkelijk uitstappen. Dat je gewoon zeggen stop Elko. Zo erg is het allemaal niet. Aardig zijn voor mezelf, dat kan ik ook. Heel goed kan. Dat kan ik heb je geleerd of heb je dat altijd gekend hebben geleerd? Heb je geleerd? Dat is 2009 geweest. In 2009 begonnen. Is begonnen. Leren om aardig te zijn voor jezelf? Dat is helemaal niet zo moeilijk. En tegelijkertijd een moeilijk Stadsfries is, vind je.

[00:59:41]

Ik denk dat dat de grote zoektocht is voor mensen met niet echte problemen zoals honger of weet ik veel wat voor dakloosheid, maar waar ze echt met ons een beetje als psychologische galante vantorre er mee bezig zijn. Denk dat aardig zijn voor jezelf dat dat de grote de grote puzzel is in te leggen.

[01:00:03]

Ja, ik denk dat ik denk dat ik met het strenge op anderen dat meldt waardoor die vrienden wegrende. Je strenger als je aardig wordt voor anderen waar je ook aardig voor jezelf.

[01:00:13]

Tuurlijk bestaan ze dat wel. Dat zal wel iets de stoel iets in gang zetten. Zo fijn. En met mijn zoon is het ook fijn om het scha nogmaals in Kerkem bij mezelf te sturen. Een hele strenge vader kan ik heel moeilijk actief Aurland. Zeker bij hun opa. Die moeders ook die Benares soms dingen ik ouder zou, kan natuurlijk ook. Dat vind ik heel leerzaam als uitgeleverde omdat die al lang wij spreken. Zo maar even dat ik iets wil straks, zoals je vindt dat er geen appel op de achterbank mag eten en Rik iets anders vindt.

[01:00:43]

Dat heeft te maken met het HYEON Stikt in Geel op een cadeautje. Weet je wel dat het. Hoe moet je reageren op een cadeau? Hij krijgt niet. Hij is niet blij mee hoe je reageert. Hij toont zijn dankbaarheid niet genoeg of hij toont gewoon wat hij zegt. Maar dit vind ik stom cadeau. Ja, zo wordt ook super eerlijk en authentiek. Ja, precies daar hou je weer van. Nee, houden is niet aan je wel en niet van mij, zei ze.

[01:01:06]

Zij kunnen dat dan veel meer laten bestaan. De reactie laten bestaan. En dan kan dan zeker beginnen denken. O ja, een zoem ik uit en ik wat.

[01:01:14]

Wat maakt het uit in de loop verlooft van zijn leven? Als ik straks 30 is of 50 woorden over, zegt het alleen maar iets over mij.

[01:01:21]

Dat ik denk wat. Ik heb helemaal kadootjes is enzo. Dus dat vind ik wel leerzaam. Als je dus alleen van mij zou verlangen. Als jij een cadeautje krijgt, dan zeg je dankjewel, denk je. Waarom eigenlijk? Waarom moet ik dat gaan opleggen? Dat kunnen de moeders is heel goed en dat is dus een geluk, want ja, dat wist niet van tevoren dat zij het zouden kunnen. Nee maar goed hè. Het siert je ook dat je blijkbaar je eigen natuurlijke reactie bereid bent dat je bereid bent om je eigen natuurlijke reactie uit te schakelen en gewoon te denken van nou, dat doen die moeders eigenlijk best wel goed.

[01:01:55]

Laat hem gewoon maar heel ondankbaar zeggen dat dit een stom cadeau vindt, ondanks dat het super onaardig is.

[01:02:01]

Vind je dat ook? Snap je dat? Ik snap het hard, maar dat is wat ik zeg. Dat is die spiegel die je die je de hele tijd wordt voorgehouden dat je de hele tijd daar echt zelf moet reageren op hoe je kind reageert op dingen voor je kind is. Dan moet je zelf op reageren. En daarbij voel je voortdurend van doe ik het nou eigenlijk goed? Ben ik nou te streng of ben ik juist te laks? Of je moet voortdurend beslissingen maken die heel diep in je eigen wezen verankerd liggen en waardoor je voortdurend euh ja, eigenlijk gewogen wordt door jezelf ook.

[01:02:29]

En dat zie je ook weer terug in je je kind. Dat alles wat je doet hij natuurlijk ook weer effect.

[01:02:34]

En het is natuurlijk dat dat zal je ook snappen dat het een grote proef is voor elke relatie, omdat je de hint het inderdaad ook met elkaar moet communiceren. Over hoe pakken we dit aan eigenlijk? Hoe doen we dat? Het is geweldig. Een kind is echt wel geweldig. Daarom zeg ik ook altijd als mensen zoals ik ontmoet ik mensen. Ida die diezelfde vraag was ook al moeten doen. Ja. Los van alle regeltjes en hoe je dat gaat aanpakken, je moet het wel doen, want er zijn zoveel momenten om.

[01:03:10]

Diniz kon opnoemen waar je dat je heel normaal, dat kan heel veel van hem houden. Dat is toch nooit kunnen bedenken dat ik nu met hem wordenvoor of het zijn? Wel, dat vind ik heel leuk en ik ben helemaal niet. Ik heb nooit een kinderwens gehad. Nog steeds is nog steeds niets dat denkt dat dat ook heel gezellig is. Of gezellig. Euh. Dat maakt het heel goed. Ik vind het een hele leuke zin. Ik heb nooit een kinderwens gehad, nog steeds niet, zegt een vader.

[01:03:36]

En dat maakt het heel gezellig, dus dat zie ik heel erg. Er zit geen sentimentaliteit om mij. Nee, het is heel ontspannen en ik denk ook soms al gaan ze een weekje naar de camping of zouden ze nu hinken? Hebben ze aan lekker en van niks. Weet je wel, het ze alsof. Ik hoef nooit wat te doen. Nee, maar dat voelt toch alsof je een weekje vrij hebt? Heerlijk. Ja, het kan ook heel anders dan op zaterdagavond.

[01:04:00]

Vroeger wilde oppassen dat ik zaterdagavond het allemaal niet.

[01:04:03]

Weet je wel dat ze gek doet? Al honderd jaar niks op zaterdagavond. Wat maakt het uit?

[01:04:10]

Zaterdagavond zijn al lang voorbij.

[01:04:12]

Die waren echt zo heilig. Wanneer mijn vrouw op zaterdagavond zei ik altijd wel braaf en alles dacht ik. En natuurlijk kan dat. Dat is afgelopen.

[01:04:21]

Ik ben een oude man geworden. Ouder geworden? Ja, maar hoe moet je lief zijn? Nou in je leven komen? Waar ga je die jongeren tegenkomen?

[01:04:28]

Inderdaad, we hadden dat inderdaad wel de vraag, want hier comissie veel mensen langs.

[01:04:33]

Uiteindelijk zou ik me wat meer buiten willen wonen dat er nog meer mensen om ons heen dan mensen om me heen. Misa echt in en in the middle of nowhere. Heerlijk vinden om het totale isolement ook echt te voelen. Wel naar Amsterdam. Af en toe. Of natuurlijk geen kluizenaar? Nee maar. Maar dat gevoel dat je echt afgesloten bent van de wereld?

[01:04:54]

Ja, ook fysiek. Dat lijkt heerlijk. Dat lijkt me heel fijn. Ja, een hutje in in het niks. Ja, dan kom je raad weinig mensen tegen. Want bijvoorbeeld als je in Amsterdam bevobbelt op Grinder, waar je toch een beetje soort van Google van zou kunnen hebben. Dat staat echt stil. Je. In Amsterdam heb je al toeristen, dus dat heb je altijd nieuwe mensen in je je of heb jij?

[01:05:15]

Jazeker, hier staat zijn gewoon de boeren die hier in het dorp wonen. En dan nog maar verderop. In Amsterdam stromen veel mensen door en er is natuurlijk een hele levendige gezien, en misschien wel doordat ik nu ander werk af en toe heb dat ik wel wat in mijn werk kwam. Ook vaak alleen maar dezelfde. Zit je weer met Gijs Scholten van Aschat, Halina en nu nog eens een vers jongen van de toneelschool kan komen. En een van de voorstellingen waar je in zit of een cameraman hoeft helemaal niet zo cliché.

[01:05:44]

Het is dan ook leuk, maar gebruik je Grinder nog minder en minder? Want het is toch wat. In Amsterdam rijden doe ik ook, maar deed dat omdat ik wel in de buurt zijn. Wel leuker. Dat vind ik wel. Er worden wel hele leuke mensen hier in de buurt. OK, ik zit hier op een sportschool. Nog niet zo lang en het werkt.

[01:06:02]

Een meisje die zo knap en zo maar zo aardig dat als je zo gezichts hebben in Amsterdam wonen zijn niet zo aardig zijn.

[01:06:09]

Ja, precies. Dat vind ik wel. Maar goed om daar nog helemaal hetero of wat aan te doen. Dat begrijp ik ook niet. Willen de jongens daar ook een beetje? Zo ook maar een beetje zo? Dat ze zo knap ze dat ze in Amsterdam Al-Ghazali zijn geworden. Dat is dit jaar, maar ze zit daar niemand voor jou tussen. Dan heeft Ben bezig met de Tsjech. Zit m in het westen. En hoe ben je in IJsland geweest?

[01:06:33]

Inmiddels heel vaak, heel vaak in IJsland werkt. Voorbeeld in The In The Gift Shop van de kerk weet je waar ze een zijn. Zo'n knappe jongen, dat ding als je zo je zou in Nederland nooit in de gifje van de kerk werkt. Als je die looks had.

[01:06:47]

Dat vind ik dus een leuke winstreeks. Dat een kerk in IJsland zit steeds aan jonge. Ik heb het diertje moeten hebben. Het moet kunnen. Die jongen was het geweten van jawel, een IJslandse jongen. Een IJslandse jongen. Dat zou leuk zijn. Heb ik ook wel geprobeerd hoor. Nu moet ik volgens dat soort hard hart. Ja, die moeten natuurlijk overleven. Je moet echt overleven in dat barre land.

[01:07:11]

Ja ja, maar je bent dus vaker in IJsland. Heel vaak naar elkaar. Je hebt op je elfde en IJsland obsessie gekregen en het land bleek je ook te geven wat je nodig had.

[01:07:21]

Ja ja. Dat is wel echt, zou ik heel graag over ons. Dat als het vliegtuig landt, krijgt hij thuis en het de Temme weg is als het al te makkelijk. Terwijl is heel hard en benaderbaar zijn. Maar misschien ben je zelf ook natuurlijk. Ik weet niet hoe hard de man je bent. Je bent u ook een beetje gesloten. Dat is ook helemaal niet gesloten. Maar goed, dat is dus wat vat vol tegenstrijdigheden. Je bent.

[01:07:48]

Ja, maar in IJsland voel je dat, dat is dat je snapt dat land. Er is nog beginnen. Zou ik ook kunnen wonen? Misschien is dat mijn volgende stap, maar dan wel niet wat er moet gaan doen. Dat is echt zo. Het is echt. Als ik nou de taal zou spreken als een hele moeilijke taal kan gaan leren. Het is niet te doen. Dat is waar het zit. Maar ik blijf het toch fantastisch vinden het blijkbaar iets voorbestemd.

[01:08:12]

Achtigs is dat jij als kind al voelde in dat land moet ik zijn. Dat laat dat het land dat ook helemaal ingelost bleek te hebben of in bleek te lossen helemaal was. Misschien Elko, op een dag kreeg je een IJslandse liefde. En. En dan moet je weer weg van je kind. Dat zou dat natuurlijk ook weer, dat nu ook weer gebonden aan Nederland. Een meisje en dat is wel zo mooi. Maar maar omdat het zo goed gaat met die moeders denk ik.

[01:08:45]

Logisch, als je echt een IJslandse liefde vindt, ja, dan moet dat kunnen. En dan ga ik niet. Daar ga ik niet voor. Hamblok kan niet leven, kan niet.

[01:08:52]

Je hebt al contract getekend, je hebt vrij plichten, maar je hebt geen rechten, maar ook geen plichten.

[01:08:58]

Daar zijn we nog niet. Daar zijn we nog niet versteend. Ik hoop het voor je gewoon dat ik ook nieuwsgierig ben naar het verhaal. Mag je dan weer komen spreken? Leuk als je een buitenlandse liefde hebt gevonden? Zeker? Ja. Kom ik dan weer terug naar IJsland? Reykjavik? Je meteen welkom. Leuk, gezellig. Kijk er naar uit. Dank je wel, jij bedankt.

[01:09:22]

Dit was met Groenteman een nieuwe normaal met Eelco Smits. Met name scheids Groenteman maakte deze podcast samen met Daan Hofstee. Kunt u zich abonneren op deze podcast op alle mogelijke manieren? U kunt dus een mailtje sturen podcast Het Volkskrant.nl.

[01:09:36]

U kunt ons volgen op Instagram met Groenteman en geef ons vooral lekker veel sterretjes.

[01:09:52]

Ik lees de Volkskrant omdat kennis van zaken bij mijn geruststelt daardoor sterker in mijn schoenen voor staan. Eigenlijk zou iedereen de Volkskrant moeten lezen. Gun jezelf ook de Volkskrant. Ga meteen naar Volkskrant.nl, Slash nu en leest de krant tot wel acht weken voor. Maar vier euro stopt vanzelf volgens de actie voorwaarden.