Transcribe your podcast
[00:00:02]

Ik lees de Volkskrant omdat ik in alle hectiek even helemaal tot rust wil komen en omdat dit een moment is waar ik altijd iets positiefs uit halen. Eigenlijk zou iedereen de Volkskrant moeten lezen. Gun jezelf ook de Volkskrant. Ga meteen naar Volkskrant.nl. Slash Nu leest de krant tot wel acht weken voor, maar vier euro stopt vanzelf volgens de actie voorwaarden. Hallo, mijn naam is scheids Groenteman.

[00:00:27]

Ik zit niet in een archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Ik zit thuis ook niet onder de hoofdstraat van mijn dochter. Ik zit aan mijn eigen keukentafel, want hier ga ik zometeen Mike Meijer ontvangen. Zij is actrice, maar vooral ja, comédienne en maakster van het programma Toren C. Samen met Margo Ross maakt ze dat ze beroemd van en euh.

[00:00:49]

Ze heeft nu een boek geschreven dat heet. Wen er maar aan. Het is een heel grappig boek, een soort dagboek achtig ding van een fictieve actrice die zit in de overgang.

[00:01:02]

Uhm, nou, het zou allemaal van niet totaal autobiografisch zijn, maar wel een beetje. En ik ga erover praten en over de rest van het leven met Maike Meijer.

[00:01:16]

Mika Salo buitenhuis. Waarom zitten we niet bij jou thuis na? Omdat er wordt verbouwd, er wordt verbouwd en er er toevallig vandaag beginnen ze met de plinten leggen en een was gezaagd. En ik dacht ja, als we dat doen, dan kun je maar en kunnen we elkaar echt niet verstaan. Nee, dat moeten we niet hebben.

[00:01:32]

Nee, nee. Maar ik had het wel leuk gevonden. Maar waarom had je het leuk gevonden? Nou, omdat het nu zo'n rommel is thuis.

[00:01:39]

Dat ik dat dan wel weer leuk vind vanwege die boeken die ik allemaal aan t inpakken ben voor mensen die ik op moet sturen vanwege de tafels vol met bakpapier en strikjes en briefjes.

[00:01:49]

En je hebt je boek zelf uitgegeven. Ja, waarom eigenlijk? Nou, dat vond ik leuk.

[00:01:53]

Ik vond het euh ja leuk.

[00:01:56]

Ja, niet alleen leuk, maar ook omdat ik ook medeproducent was van toren C of ben.

[00:02:03]

Ehm, vond ik het een beetje een logische stap. Ik van hou uitzieken dit nou ook zelf uitgeef. Dan kan ik ook meer misschien me ermee bemoeien. Ja, en meer tot op het eind.

[00:02:15]

Hoezeer voor niemand boos zijn dat het niet zo is gegaan zoals jij het wilde. Ja, precies. Precies. En ik had ook gesproken met mensen die het zelf hadden uitgegeven en die hadden goede tips gegeven. En ik bevond me ook nog in een gelukkige positie dat ik dat team met dit team kon werken, met wie ik een boek heb gemaakt en met haar Menke, mede door die men alle namen.

[00:02:37]

En dan mag dus wel Oscaruitreikingen. Ja en nee, maar dat wil ik toch effe doen.

[00:02:41]

Maar die maar goed dat Times. Zo fijn dat dat het ook heel overzichtelijk was, maar dat het eigenlijk met z'n vieren niet zo ingewikkeld. Nee, nee, het is gewoon. Waarom wil je het maken, dat boek? Ik had daar ongeloof.

[00:02:52]

Alles wat ik maak komt vanuit een enorme zin dat ik gewoon zin heb. Ik had er paar jaar geleden al was al uhm, volgens mij.

[00:03:00]

Vijf jaar geleden dacht ik van ah, dat zou leuk zijn in die stomme overgang om daar iets leuks over te maken. Of die fase in je leven om daar iets leuks mee te doen in plaats van somber. Uhm.

[00:03:11]

Niks zeg. We bij de pakken neer. En het past ook wel in mijn stijl. Ook met toren C zoek ik altijd naar zeg maar achterkant en rafelig heid. En en ik dacht ja, dat is natuurlijk eigenlijk heel leuk. Ik weet de vorm nog niet, maar een boek is wel heel leuk.

[00:03:26]

Want uhm, daar kan ik dan opschrijven. Dan kan ik zoeken naar de woorden zonder dat iemand de hele tijd op mijn vingers te kijken. Daar kan je echter elkaar de tijd voor nemen.

[00:03:38]

Maar je kan ook nog tekenen en dat was altijd een soort langgekoesterde wens van mij ook, want je houdt van tekenen. Ja, alleen ik heb eigenlijk veel te lang niet gedaan. Uhm, maar ik had wel zo niet echt urgentie natuurlijk om het te doen. Mee in het schrijven en maken en spelen nog met andere dingen precies. Maar ik vind het altijd heel leuk en ik doe het eigenlijk altijd onder site voor cadeautjes voor mensen. Vertel. Ja, ik heb het altijd wel gedaan.

[00:04:03]

Maar nu dacht ik ja als ik die combinatie natuurlijk wel superleuk, dus daardoor was een boek eigenlijk.

[00:04:09]

Ik kwam als geroepen ja, en waarom was het belangrijk om iets leuks te maken over zoals je zelf zegt, die stomme overgang? Nou euh. In eerste instantie. Uhm. Hou ik van zelfspot, dus dat ik, ik, ik. Het viel me wel op dat er wel heel veel dingen over de overgang te vinden zijn. Ook niet heel veel, maar wel als je zoekt. En die zijn allemaal best wel serieus zo van het is een kloosterregel fase.

[00:04:39]

En jij en je komt in verval en niemand kijkt er meer.

[00:04:43]

Maar zo zit ik niet in mekaar, dus ik voelde ook wel dat ik daarin glij. Namelijk het moment dat ik in de kleedkamer stond en mijn lichaam zag en dacht jaar paar rozemarijn takken daartussen en heb in een schaal de oven in. Bij wijze van spreken of dat ik dacht ja, dit is gewoon een grote polenta. Prak wat hier nog gebeurt. Wat? Wat? Wat heb je daadwerkelijk gehad? Maar echt meerdere keren dat je ziet dat je denkt wat zie je dan eigenlijk ineens niet meer?

[00:05:11]

Diegene die je was van je lichaam verandert ook de overgang uit je lichaam verandert, je jfl wordt dunner, je huid gaat hangen, je mensen zet het ook op.

[00:05:25]

Het is gewoon en je kan er nog wel even onder je vorm ook jij je vorm van je heupen verdwijnen.

[00:05:32]

Je wordt rechter. Het wordt meer een zeg maar een soort magnetron. Daar in plaats van een taille.

[00:05:37]

Ja, en ik heb een vriendin. Maar wat horen zeggen alle vrouwen veranderen in SpongeBob.

[00:05:43]

Kijk naar SpongeBob. Maak je kind Borsboom door een geur schoon. Een geel geel vierkantje. Ja, maar dat is wel een beetje waar. Het is een beetje waar. Het is alleen.

[00:05:54]

Euh, ook qua absorberend trouwens, want je gaat ook eten.

[00:06:01]

En het enige verschil is dat wat ik ben best wel slank bedoel van mezelf. Van mijn bouwen is helemaal niets.

[00:06:07]

Ik heb daar nooit problemen mee gehad, maar het verandert dus toch zodanig dat je er geen invloed meer op hebt dat je er een soort van invloed hebben op veranderd in overgeleverd aan ofzo.

[00:06:18]

En als je het vogelkooi. Als je een paar kilootjes te zwaar was dacht ik ga lekker trainen. En dan zag je er na een paar weken. Na een week of zes zag het er weer helemaal patent uit. Ja, en hier valt gewoon tegen. Deze verandering valt van die tegen op de trein.

[00:06:31]

Er is deze buik gaat er gewoon nooit meer af. Het zal hem nog hebben.

[00:06:36]

Nee, nee, maar ik neem je niet allemaal complimentjes. Maar dat hoeft ook niet. Maar dat is dit natuurlijk ook hé. Ik vind het ook helemaal niet erg. Nee, maar het is wel.

[00:06:44]

Neen. Ik heb me ook voorgenomen om niet zomaar zeggen in de reflex te schieten om dan verder te gaan terwijl ze in een soort zullen rijden. Maar je ziet toch nog heel patent uit. Of we nou, dat valt reuze mee. Ja, maar grijswit zijn allemaal perceptie.

[00:06:55]

Zeker allemaal perceptie. Maar ik ga dus ik ga dus niet de hele tijd alles wat je zegt weerleggen door te zeggen dat allemaal meevalt. Hadden we van tevoren al voorgenomen ja, maar heeft het nu toch gezegd.

[00:07:04]

Maar de disclaimer wil ik ervan maken dat je niet denkt waarom zegt ie de hele tijd over dat het dat het dat het wel meevalt en dat je twee keer zegt ja is dan wel wat ik bedoel.

[00:07:14]

Ik snap wat je bedoelt. Sorry, maar het is.

[00:07:18]

Maar dan moet je toch slagen. Altijd interessant is dat ik in die reflex schiet en dat ik aan jou merkt dat je het ook niet leuk vindt om het te vertellen. Wat te vertellen.

[00:07:27]

Nou ja, zo over die veranderingen en die huid zou het toch een klein rommeltje over de media weet je, want je wordt er toch. Nee, je wordt er niet echt op afgerekend, maar je rekent er waarschijnlijk jezelf het meest op af.

[00:07:39]

Of je voelt gewoon dat het niet meer vanzelfsprekend is hoe je eruitziet. En we hebben nu alleen over de uiterlijke veranderingen, maar je verandert natuurlijk ook van Van Van Binnen op een bepaalde manier naar hoe je naar de dingen kijkt of hoe je je wordt gewoon in andere fasen ingetrokken. En niet alleen door die hormonen, maar ook misschien doordat je door je omgeving die anders naar je gaat kijken. Door je kinderen die de deur uitgaan, door gewoon door, door, door van alles.

[00:08:03]

Het is echt een andere fase.

[00:08:04]

Fascinerend en Marika? Ja, ik vind het fascinerend wat Matvej fascineren. Alles wat je a dat wat pas een vrouwenlichaam allemaal door moet maken. De shit kan op heeft aan een fantastische selecta of met die. Met die twee flip, met die flip over voor wat er in een mannenlichaam verandert en wat er in een vrouwenlichaam veranderd door de jaren heen. Ja, dat is het nou goed, dat moet mensen maar op zoek op YouTube toch?

[00:08:26]

Maar dan moet je doen, want dan weet je het helemaal.

[00:08:29]

En euh ja, dat is inderdaad de beloning. Na jarenlang ongesteld zijn borst voor de kinderen baren, uitte hij weer inkrimpen. Alles tot de beloning. Dan is dat je in de overgang raakt en dat. Dan krijg je helemaal een trap de afgrond waar je helemaal intrapt de afgrond in begon ik golddigger. Oh ja, dat het fascinerend is. Dus wat dat het fascinerend vind wat er allemaal in een V met een vrouwenlichaam gebeurt. Er lopen jou wat dat ook nog geestelijk allemaal voor de implicaties heeft.

[00:08:53]

En dus inderdaad dat ie dat ie dat ie overigens dat het ook een soort dat het toch niet prettig is om erover te praten.

[00:09:01]

Voor voorvrouw denk ik.

[00:09:03]

Nee, maar ik maak het hiermee wel een stukje prettiger. Ja, want ik vind het ook.

[00:09:08]

Uhm, uh, ik ik, ik. Ik heb misschien ook het geluk dat het verlies zijn. Die voor sommige mensen is natuurlijk zo verschrikkelijk dat het. Dat het echt niet draaglijk is. Of het duurt verschrikkelijk lang. Ik ken vrouwen die 15 jaar in een overgang hebben. Sommigen komen er nooit meer uit. Na petje, tel uit je winst, tel uit je winst. Maar ik heb het daar met opvliegers en dat soort dingen wel.

[00:09:31]

Euh, dat heb ik heb ik wel, maar niet zo. Heel het Frans valt eigenlijk van mij. Het is vooral die die die euh, wat ik bij mijn vriendinnen met mijn familie beminde.

[00:09:40]

Mijn nichtje zie dat je. Je voelt, je verandert en je bent niet meer wie je was je voor. Je gaat echt een andere fase in.

[00:09:49]

En wat voel je dan voor wat, wat, waarin? Los van alles wat je in de spiegel kijken weet, ben ik zelf niet meer.

[00:09:53]

Maar wat? Hoe voel je je anders?

[00:09:56]

Euh. Nou? Uhm. Dat vatte. Euh. En dat is het positievere aan dat wat je vroeger nog allemaal, waarvan je allemaal het gevoel had dat je het moest omarmen, dat hij dat wist. Dat wordt minder belangrijk. Dus je focust beter.

[00:10:11]

Wat? Wat moest je vroeger allemaal omarmen? Wat alles aankunnen? Alles willen. Alles moeten. Alle ballen in de lucht houden. En nu denken je eraan gaat gewoon niet meer.

[00:10:20]

Dus bijvoorbeeld wat je nu heel onbelangrijk want je bent wel belangrijk vond.

[00:10:23]

Euh, bijvoorbeeld iedereen please of te vriend houden. Of euh. Euh. Nou ja, alles fantastisch kunnen. Terwijl nu denk je gewoon ik. Sommige dingen lukken niet. Euh. Een onvermoeibare energie hebben. Vierentwintig uur per dag lukt me niet. Ik wil namelijk gewoon slapen om 4 uur s nachts. Ook vrij genant, maar voor die energie heb je dus gewoon niet.

[00:10:48]

Heb je dus niet meer residu's dus daar maar neer. Maar daar heb ik dan minder moeite mee nu dan denk ik dan is dat gewoon zo.

[00:10:54]

Roger wilde je gewoon, als er maar doorgaan. Alles doorgaan, alles aankunnen. Altijd aan. En nu is Jordan er ook veel laconiek er over. Of niet laconiek er zorgvuldiger. Met een zorgvuldig over wat je belangrijk en wat belangrijk is en laconiek er over wat in feite onbelangrijk? Ja ja dus inderdaad dat mensen te vriend houden die je eigenlijk helemaal niet te vriend wil hebben. Ja euh, doe je niet meer. Euh, je opwinden over dat je moe bent doe je ook niet meer.

[00:11:22]

Dan ga je gewoon lekker slapen in je middagdutje. Ja ja.

[00:11:25]

En dan? Dan wordt dat nooit tien minuten. Wat je dan hoopt? Maar zoals in mijn boek soms anderhalf uur. Ja, en dan komt je zoon binnen en die zegt dan lijkt hij wel een mortuarium. Dat dat, dat soort dingen krijg je dan ook. Ja, dat is ook kritiek. Heel genant als je ouders, want dit is mijn man ook. Die komt uit zijn werk en dan bij gewoon allebei heel moeders ook. Die zesenvijftig. En dan denk je nou ga even liggen.

[00:11:49]

Nou, dan ligt het. Aan hem ligt een aantal koffiesoorten. Slapen is gewoon helemaal niet leuk voor een kind om daar binnen te komen uit school. Ja dus dat is dan weer dat de andere.

[00:11:59]

Maar goed, mijn manier is dus om daarna te kijken is altijd van dat ik er toch om moet lachen.

[00:12:06]

Ook omdat ik het plaatje zie van dat kind wat binnenkomt in dat huis waar twee ouders op een bank liggen te ronken.

[00:12:12]

Mijn teringherrie, want ze snurken allebei en je denkt mag dit anders? En dat is dan wel jammer, want dat was vroeger niet zo, maar daar stond je gewoon op dat moment leuk. Weet ik veel wat te doen? Ja euh. Dit is niet meer eindeloos ofzo. Die energie, dat voel je wel. Maar misschien komt dat. Wordt dat de hierna ook weer beter?

[00:12:32]

Naja dat. We zien het wel. Misschien het wel ja, maar je bent er dus niet ongelukkiger van geworden.

[00:12:38]

Nee, nee, zeker niet. Nee, helemaal niet.

[00:12:41]

En ik lees het hele oud worden daar behalve dat bedoel je het. Tot op heden vind het helemaal niet zo erg.

[00:12:47]

Niet dat je oud het ouder worden.

[00:12:49]

Nee, ik vind het helemaal niet erg. Ik ben natuurlijk ontzettend. Ik prijs me rijk dat ik dat niet zo afkloppen, gewoon zonder kleerscheuren af kom en dat je gezond bent. En dat is allemaal cliché, maar het is zo fucking waar ook. Euh ik. Uhm, nee, ik vind het helemaal niet. Helemaal niet.

[00:13:08]

Ik vond 30 worden erger dan 50 worden boven rond 2.30 worden erger. Dat weet ik niet. Dat vond ik toen frees.

[00:13:15]

Je hebt ook echt als hoofdpersoon in dit boek euh. Gekozen. Iemand die een soort incarnatie van je oude zelf was, maar ook een actrice die het nog niet is, nog niet haar plek gevonden heeft in in in haar carrière. Dat ik het zo zeggen in het leven misschien wel, maar niet in haar carrière. Albert, jij een beetje had. Totdat je totdat je zei je ging maken. Dat het zo allemaal nog zo net niet was. Ha ja, dus misschien was dat ook waarom je 30 woorden erger vond?

[00:13:42]

Omdat je het toch nog niet had voordat je ja.

[00:13:44]

Toen wilde ik nog heel erg de Carice en Halina zijn. Alles dat je denkt ik moet het allemaal gaan waarmaken.

[00:13:51]

Een grote dramatische actrice worden. Ja, ja ja, dat was absoluut wel wat ik in bad wat in de pens had, zeg maar.

[00:13:57]

Dus in die zin waarom stel je dat zou maandag gewoon. Waarom zette je daarop in?

[00:14:02]

Nou ja, dat zit natuurlijk ook in mijn boek. Wat natuurlijk ook in die zin, want dat wil ik nog even aanstippen. Niet overigens. Zeer alleen over die overgang gaat me vooral over ouder worden. Ook voor mij, maar ook voor mannen. Want dat gaat gaatje gaat.

[00:14:11]

U wilt nu je publiek vergroten. Precies het uitzetten van is voor iedereen van 1 tot 100.

[00:14:17]

Iedereen die van relativering houdt, maar ook voor iedereen die niet van relativering precies. Ja.

[00:14:22]

Nee, het gaat over ouder worden. Maar neem miljoen eens denk je in dat soort zelfhulpboek wel weer af.

[00:14:29]

Het is sowieso een hele geestige schets van iemand in een fase van der leven.

[00:14:33]

Dus ja, ja ja, het is nou ja, ben ben blij dat je het zo noemt. Zeker dat dat dat is. Euh. Het is grauw. Het gaat echt ook over ouder worden.

[00:14:42]

Want ik raak in het boek dus ook. Natuurlijk die overgang aan, maar ook gewoon het feit dat je ouder wordt. Dat dat gegeven weet je wel van die briljante uitspraak van het Dorrestijn geloof ik. Nee, van ouder worden, iedereen.

[00:14:56]

Iedereen wil het worden. Maar niemand wil het zijn. Dat gevoel dat dat en probeer ik op die manier wel. Uhm, wel wat lucht in te blazen.

[00:15:04]

Maar wat was je vraag? Uhm en even de wegwerkt, dan zeg dat je een beetje een ja mijn overgang dan ook weer braaf was, dat je daarvoor je, waarom je dacht dat je een grote dramatische actrice maar dan had je.

[00:15:19]

Ja, toen dacht je maar omdat je natuurlijk een eigen uitgever bent, was je. Toen zaten we met denkt van moet nog wel even zeggen dat dit boek echt voor iedereen is zoals ik ook maar juist vrouwen in de publiciteit minuutjes.

[00:15:29]

Nu voorbij ga ik weer terug naar de inhoud. Ik was inderdaad een actrice die zo meteen weer aan publiciteit, maar je krijgt er natuurlijk de hele tijd in dat je dat wil weten. Ja jawel.

[00:15:40]

Maakt niet uit. Nu niet meer Amoco ook. Nee, nee, nee, nee, maar nee. Dit is voor iedereen superleuke. De de. Oh nee zeggen. Ja, jij zegt dit. Ja, het is ook waar.

[00:15:49]

Nou ja, dank je wel. Ik vind de tekeningen ook echt heel erg leuk. Ja, fijn. Ja, sowieso leuk. Een boek met tekeningen. Dan krijg je toch weer een beetje alsof je bedoeld is. Geen kinderboek, maar een beetje dat dat lekkere gevoel wat je af en toe las. Ik wilde ik aan jou, dat is zo lekker.

[00:16:03]

Want dat is ook leuk van een kinderboek dat je af en toe gewoon met een tekening toch even een cadeautje krijgt dat je even een andere een andere consumptie hebt. Ik word zeggen dat letters letters letters, maar dan weer even dat je geest even op een andere manier wordt gepruts gevoed.

[00:16:18]

Ja nee, dat klopt wel. Dat gaat. Volgens mij hangt het ook ergens tussen tussen boek en en en en en tekeningen en T-shirts.

[00:16:27]

Maar ja, en ik zijn het al dat J. Ik vind je stijl lijken op die van Ole Lund, Kierkegaard en de Deense kinderboeken. Tekenaar en schrijver. Euh, ik ben geen dood is gegaan dat ie in een dronken in een plas is gevallen, daar is doodgevroren. Leuk Bruch, dit terzijde. Het was nog vrij jong overigens die het boek Pudding Tarzan gemaakt. En van de absolute klassiekers uit mijn jeugd had ik ook veel aan mijn kinderen voorgelezen.

[00:16:51]

Dat is echt helemaal mijn lievelingsboek en aan die tekeningen lijkt een beetje op zijn of zijn stijl. Vind ik nou leuk, maar jij zei dat ie dat je tekening met heel veel verschillende tekenen.

[00:17:00]

Nee, nee, nee, nee, dat is het is met tekeningen zijn. En nou ja, nee ik, ik, ik ga, ik wil. Ik ben niet degene die gaat vergelijken, want ik heb het wat. Voor mij is gewoon dat die tekeningen eigenlijk dat ik ontdekte dat ze nooit veranderd zijn. Dat ik eigenlijk altijd op deze manier heb getekend en dat het nu weer terugkomt. En omdat ik de tekeningen eigenlijk heb gemaakt toen ik het boek al grotendeels af had.

[00:17:21]

Ja, was het zo leuk omdat ik merkte dat ik een andere hersenhelft aan kon zetten?

[00:17:26]

Al heel lang niet gebruikt had? Ja, precies. En dan was dat was die Teeken kant van ik ga zitten kijken wat ik hierbij kan tekenen. Ja, op het zijn.

[00:17:33]

Net als lezer heb je die zelfde sensatie eigenlijk. Nou, dat is omdat je andere hersenhelften wordt aangesproken. Maar waarom? Wilde je een grote dramatische actrice worden? Daar geloofde je gewoon hevig heen. Neira word je in opgeleid als je op een toneelschool zit. Niet dat je een grote dramatische actrice wil worden, maar wat wil je anders?

[00:17:49]

Je wil niet een klein lul. Lul kutje in de derde hoek van achter in de Nuclear Cneudt rijden. Je wil daar staan en leden spelen.

[00:17:58]

Of Hedda Gabler of Hedda Gabler. Ook al staat er in de recensie de had H2 werden door dood gemogen.

[00:18:03]

Heb je dat letterlijk meegemaakt? Dit is het niet.

[00:18:06]

Niet ik, maar een andere actrice. Dit heeft haar werk gemaakt. Het is niet vanuit mijn. Ik heb de kabelaar nooit mogen.

[00:18:11]

Jij bent niet eens zo ver gekomen dat je dat je dat nog spelen.

[00:18:15]

Ik heb dat nooit mogen spelen. Had ik wel graag gedaan. Is nu. Maar dat wil je wel. Wat is jouw? Wat is jouw gloriemoment geweest als grote dramatische actrice? Ik denk dat ik bij Dirk Tanghe bij de Paardenkathedraal terecht. Ja ja, ik denk dat ik daar in die vijf jaar dat ik daar gespeeld heb. Verstraten, de regisseur in het boek, is ook gebaseerd op Dirk Tanghe waarmee ik gewerkt heb.

[00:18:36]

Verstraten is de regisseur waarnaar de oudere actrice steeds hengelt. Misschien ziet hij het nog immer.

[00:18:41]

Ja, precies. Dat is vanaf het begin af aan van het boek Gewoon de man waar ze eigenlijk gewoon alles voor opzij zou zetten, maar één keer te chlorella.

[00:18:48]

Hoop op het gevest dat dit ooit in haar zag. Precies. En dat had jij met deze Dirk.

[00:18:52]

Tja, en dat had ik ook omdat hij dat bij mij ook had en dat was een soort wisselwerking. En nou is het natuurlijk niet helemaal direct tangen geworden, maar wel de ervaringen. Dat gevoel van. Hij heeft mij twee.

[00:19:05]

Ik heb daar twee hoofdrollen gespeeld in Spoke en ook de media.

[00:19:10]

Trouwens ook De Midzomernachtsdroom hebben gespeeld die toch een personage spelen.

[00:19:16]

Hij was heel erg fan van de klassiekers en uhm euh, de mensen haten. Speelde ik zeemannen in zulke grote rol.

[00:19:23]

Dat waren stukken die diehij volledig naar zijn hand zetten. En Dirk Tanghe was ook een regisseur die dat helemaal in jou naar boven haalde. Dat gevoel van zo'n zaal inpakken. En nou ja, waarvoor? Ik ben gewoon opgeleid actrice, dus dat is heerlijk om staan. Maar ik ontdekte ook al heel vroeg in mijn carrière dat. Euh, ik niet.

[00:19:45]

Die actrice was die ja, die zoveel gevraagd zou worden. Of dat het liep tussen mij Bond en de filmwereld. Dus ik merkte dat daar iets was dat gewoon niets. Beetje stroef. Ja, het liep niet en ik werd het ook nooit.

[00:19:57]

Nee, dat is allemaal dat dat is.

[00:20:00]

Dat is natuurlijk een mislukte auditie naar de ene in het boek White's Life. Als acteurs, want hard gelachen, dat lijven. Ja of niet hé. Het hoort erbij. Ik denk dat heel veel mensen gewoon uit met andere beroepen ook constant afgewezen worden in sollicitaties.

[00:20:17]

Misschien, maar dat heb je dan. Voelt een baan. Nou, dat is dan je baan. Euh, heel lang. En dat met dat met dat acteren moet natuurlijk wel elke keer die audities doen. Op Wembley is het wel heel erg je eigen hebben en houden wat je de hele tijd in moet gooien.

[00:20:30]

Ja, je moet er toch zelf aan? Ik heb een keer eerder geïnterviewd en zei dat je in De Gelukkige Huisvrouw speelde met Carice van Houten. Wat je met je haalt een rolletje en Carice van Houten had de hoofdrol. Ja, dat je wel zou er in dat shot, daar zag je gewoon. Zag jij ook als consumenten ook maar zeggen van dat shot dat je gewoon naar Carice van Houten keek? Ja ja, terwijl het enthousiast was. Ja, precies.

[00:20:50]

Ja, dat is natuurlijk een tragischer. Kan je er niks aan doen? Nee. En dan kan je acteren tot je een ons weegt en weet ik veel wat. Maar goed, zij heeft dat blijkbaar. Ja, dat zeker als dramatisch actrice dat je gewoon in de ogen gezogen wordt.

[00:21:03]

Nou ja, kijk dat dat is. Euh, voor mij eigenlijk heel goed geweest. Want in mijn leven is het. Heeft het mij die schop gegeven van. Daar ligt het kennelijk niet.

[00:21:13]

Ja, precies. Wat wil men dan doen?

[00:21:15]

Dat moment van die toeschouwers zagen op een bepaald moment heel misschien zat wel eens een van de cvy dingen geweest dat ik dacht van ja dat je dat. Hier zit ik nu naast een iemand die heel geslaagd is in het met jij. Wat ik eigenlijk wil beoefenen. En je zag zelf waarom het was. Waarom zij daarmee succesvol in was en jij niet?

[00:21:32]

Ja. Als als, als. Je hoort vaker dat dat cameramannen ook iets hoofdcamera vrouwen ook iets hebben van een camera. Mensen vooral. Euh, het hebben terecht hebben in hun metalfan. Een iemand kleeft op beeld en dat is ook zo als je naar bepaalde acteurs kijkt, zijnde dat dat met beeld. En dat is iets heel anders dan op toneel. Dat vind ik een wezenlijk verschil, want het wil niet zeggen dat de ander Amsterdam. Ik vind veel en filmacteurs dus niet op het toneel om goed uit de verf komen.

[00:22:01]

En omgekeerd ook maar minder. Ik vind. Ik vind het oer met jij vind ik eigenlijk het op het toneel staan, maar ik ben misschien van de oude stempel. Maar dat is dat dat? Euh, dat dat. Dat zag ik wel van van wat sommige mensen zo hebben. En ik cameramensen dat eruit halen. Dat heb ik niet, dus kan ik wel denken van ja, dat moet ik ook gaan ontwikkelen.

[00:22:23]

Maar nee, ik ga zelf iets maken en dat is wel een harde conclusie voor jezelf te trekken. Maar ook een hele fijne, want er is eigenlijk al 20 jaar bezig ofzo.

[00:22:30]

Nee nee, je hebt de gelukkige huisvrouw was in. Ja, ik wist wel al een tijdje bezig.

[00:22:37]

Maar ja, toen was ik al een tijd bezig. Maar dat ging dan echt met name over film en televisie werken. Is niet over toneel. Nee waar. Want dat dat.

[00:22:47]

Daar heb ik nooit eigenlijk een euh, voor mijn gevoel graf moeten graven. Dat is gewoon altijd doorgaan. Alleen ikzelf wilde op een gegeven moment komedie gaan schrijven. Ja, en daarom maakte ik toren C. Ja dat ik dacht het daar ligt.

[00:23:00]

En behalve jouw waanzinnige leer zo met Dirk Tanghe. Ja goed, je hebt ook bij Carver gezeten, zeg maar je v. Maar dat is eigenlijk al meer in de hoek van waar je nu ook in zit.

[00:23:08]

Ja, maar dat je het toch niet helemaal haalde. Weet je wat je voor ogen had toen je nog in het kluisje op de toneelschool was?

[00:23:17]

Dat je echt denkt van dit shot is nu op mij geweest. Die camera is is actiegroepen en dan spil in een sqna. Er wordt actie geroepen. Je leeft je in. Je hebt die teksten van binnen en van buiten geleerd. Die camera staat op je kop en je speeltjes zijn en daar zit een soort tranen in je ooghoek aan je denken. Dit was zo fucking briljant wat ik hier heb. Staand spelen en fijn.

[00:23:40]

En we zijn gestopt! Roept de cameraman of.

[00:23:43]

En die film komt in de bioscoop en je ziet het terug en je denkt ja. Het is goed, maar dat je denkt dat doe ik het niet voor. Dan ga ik iets doen wat ik gewoon echt wel helemaal heb.

[00:23:57]

Jij dus wel. Je wil wel het uiterste uit jezelf halen. Nou, maar je doet dat niet voor een beetje lol.

[00:24:02]

Het moet leuk zijn en moet stromen zeg. Ik zeg dat ook tegen mijn kinderen daar zijn maar waar het stroomt, waar je logeert. Makkelijker gezegd dan gedaan.

[00:24:10]

Nee, nee, ik vind het wel heel goed om dat te ambiëren, maar we ook wel. Moeilijk om soms te weten waar het waar het precies klopt.

[00:24:17]

Voor sommige mensen is dat moeilijk. Ik heb me ben en ik ben een zondagskind. Ja, dus het is verjaart nooit moeilijk geweest. Ook niet in de tijd dat je nog niet helemaal je plek had gevonden.

[00:24:26]

Ergens wist ik dit zit ergens anders. Ja, ik moet maken, dingen maken. Ik moet niet uitvoeren, alleen maar voor iemands anders idee. Een regisseur, een ding. En dan? Dat is het. Ik moet ook iets zelf maken.

[00:24:38]

Ja, maar daar heb je toch wel een beetje iets te lang mee gewacht misschien? Nee, duurde gewoon lang voordat ik dat durfde. Of of wist wat dat? Wat dat dan was en dat het vooral ook in comedy lag.

[00:24:48]

Berg en blijmoedige iemand? Ja ja, blijheid. Ja ja, altijd geweest. Nee, ik heb ook wel daar ook al dagen ook wel een onderkanten. Klinkt vies. Ha dit.

[00:24:59]

En dan kan je er wel zoveel over het onderkanten gaat in je boek.

[00:25:06]

Ook hele leuke tekeningen van dit was er geen. Nee, dit is een tijdsnood. Nee, je hebt op Gent ook een heleboel Jakoeten getekend had voor het jaar daarvan.

[00:25:18]

Leuk en informatief ook. Ik heb er zelf bijna N.A. Maar misschien heb wel ze ingezien. Ja. Ja, ik heb, want je hebt een blije kut, een teleurgestelde kut, een brug. Zo heb ik aan. Dan heb ik er nooit naar gekeken.

[00:25:33]

Nee maar ja. Kijken vrouwen wel zo naar geslachtsdelen?

[00:25:38]

Nou uhm, ik weet niet als je als je misschien een keer wil weten hoe die eruitziet. Dan kan het een blij moment zijn dat je denkt niet dat je even kijkt van hoe zie je hoe? Wat? Wat voorheen heb ik en dan kan je dit boek bijnemen. Wat denk je van nou?

[00:25:51]

Wat is herken jij? Heb jij? Heb jij ze veel bestudeerd? Andere anderen?

[00:25:56]

Ja, want mijn ouders gingen naar naturisten campings vroeger. Maar dat heb ik verdrongen als ik het internet overnam, schreef ze. Naar deze informatie overleed ze. Want ja, dit is best wel gedetailleerd over wat voor verschillende vormen kut er zijn. Ja, dus dat moet je toch ergens opgedaan hebben?

[00:26:13]

Ja, of op de sportschool of je in je leven. Dat weet ik niet eens.

[00:26:18]

Nou, ik heb de Mick Jagger kut daarbij gedaan. Ja, omdat ik natuurlijk altijd echt wel verliefd was op mijn jekker. Vroeger zie je dat. Dit is wel een misschien een soort stille fantasie. Ik weet het niet, het komt ergens vandaan. En de andere vagina's? Ja, die heb ik ook. Inderdaad bij de sportschool onder de douche. Uhm ja, je ziet ze.

[00:26:38]

Verloor je wel een beetje over wat en wat er al wat voor vormen zijn. Nou ja, het is ook een beetje het woord. Ook een beetje bij dat zelfonderzoek dat je inderdaad denk. Ik noem het dan de waaier kut. Maar dat is inderdaad gewoon dat het schaamhaar soms helemaal bijna tot de buitenkant van het been.

[00:26:53]

Ja, echt als een soort slip.

[00:26:55]

Ja, ik moet je eerlijk zeggen dat nu ik over al die mondkapjes op straat zie liggen vind ik net ook slipjes de hele tijd. Ik heb. Ik vind dat smerig.

[00:27:04]

Ik heb dat zo'n ik. Maar dit na goed zeven zeveren dat ik dat net dacht toen ik hier aankwam. Fietsen lagen weer over van die mondkapjes. Een soort slip gevoel.

[00:27:13]

Dit is ook een soort. Ja, het is gewoon niet zo aantrekkelijk, maar wel heel menselijk.

[00:27:18]

Maarja wat Fipresci dit zo aantrekkelijk dat het zo lang als dat zo breed uitwaaierende schaduw moet je het wel een beetje beetje bij het bijhouden vind. Jij vind ik er zo niet feministisch, terwijl ik toch echt wel vind dat iedereen gewoon lekker alles moet laten staan. Waarom zeg je dit dan voor mezelf? En ik doe het niet allemaal?

[00:27:38]

Uhm totaal. Nou ja, hier mensen ook geen gnqt, geen tis geen 20 meer. Dus het hoeft ook niet. Maar het is gewoon fascinerend om te kijken hoe en waar het groeit. Maar ja, ik schrijf ook ergens het laatste oerbos was in Polen en zelfs dat hebben ze weggekapt. En dit zijn de woorden van Em. De Golfschool, zeg maar in mijn boek.

[00:28:00]

Ja, het is dus wat je vindt. Het gaat niet alleen over schaamhaar, het gaat ook over de vorm van de schaamlippen. Daar gaat het ook over. Ja ja. Dat ze dat. Dat fascineert haar inderdaad ook. Van hoe. Hoe wordt dat? En hoe verandert dat ook in de loop der jaren? Bij sommige vrouwen verandert dat ook heel erg.

[00:28:17]

En zeker man met lange schaamlippen. Waar ze op is gaan staan. Nou ja, euh, zitten feministisch is deze tekening Yanal. Het is juist feministisch. Ja, hij is n 1 en van een feministisch pamflet. Deze tekenaar.

[00:28:36]

Maar ik kan. Ik kan er van alles. Je kan er. Ja, je moet het laten zien. Ja, niet echt, want het is dat natuurlijk niet. Hij en ik zei toen je binnenkwam van het boek gaat voor een heel groot deel over. Geen zin meer hebben in seks. En zo riep je meteen heel defensief ja, maar dat is totaal niet uit mijn eigen leven gegrepen. Dat is helemaal niet autobiografisch.

[00:28:57]

Maar dat was natuurlijk indijking. Is dat. Overigens denk ik daarna gaat hij naar vraag wanneer gaat ie toch naar vragen? Goed.

[00:29:04]

Deels is dat natuurlijk als je er een heleboel een. Dit is een belangrijk thema. Absoluut absoluut is er ook heel dankbaar. En van de veranderende dit verandert je gevoel over seks? Ja. Ja, dat wordt gewoon minder, want vroeger was het iets heel urgent. Ja, en dat is het niet meer. Dat vind ik ook wel jammer, maar ik denk van ja godver, dan ben ik 53.

[00:29:27]

En euh, het is niet zo dat het dat het totaal verdwenen is, want ik hoop wel dat het helemaal niet, maar het is wel veel minder belangrijk.

[00:29:35]

En dat vind ik ook zo fucking irritant, want vroeger kon je er helemaal door overvallen worden na de Moesj. Muzikaal?

[00:29:40]

Ja, dat het gewoon totaal. Dat het gewoon heel groot onderdeel van je leven van je bestaan is.

[00:29:45]

En je merkt gewoon dat dat minder wordt. En en en en en dat is ook wel rustig. Nee, want het hield ervan.

[00:29:54]

Van dat gevoel natuurlijk. Tuurlijk. En natuurlijk kan toch ook heel ontregelende zijn?

[00:29:58]

Ja, het is ook weer niet zo dat ik de hele dag mijn broek uitgaansstraat Albret. Nee, maar goed, ook al zal ik dan plotseling ineens zo zo door geilheid overvallen worden.

[00:30:06]

Maar dat is dus een houtje weer wat. En ja, maar dat dat. Dat is meer zo'n zo'n euh, zulke soort motor en een soort motor. Iets wat je zelf Vroon dus ik mis.

[00:30:19]

Dat ik het niet mis kan je dat kan je, daar kan je. Snap je dat? Ik mis dat ik het gevoel niet mis. Ik kan soms denken waar is het waar ze nou gebleven of zo?

[00:30:29]

Wat wilde een motor? Dat die seksuele, die seksuele drive? Om maar te zeggen ja, dat het ook een motor is om gewoon aan de gang te blijven.

[00:30:39]

Zo ja, dat is een enorm gloedvol iets in je bestaan. Ik denk dat dat bij mannen natuurlijk ook weer zo irritant veel langer doorgaat, alhoewel ik ook heel veel mannen spreek. En Kenney bij wie het gewoon.

[00:30:50]

We hebben niet voor niks onze midlifecrisis. Absoluut natuurlijk ook een soort laatste opflakkeringen is.

[00:30:56]

Ja, en het is ook niet fijn om om omgang toch? Ik kijk effe naar jou. Maar dat je denkt van ja, die potentie, die wordt ook gewoon misschien minder zin of minder of sneller moe of minder. Ja dat. Dat zijn gewoon wel dingen.

[00:31:08]

Je bent geen twintig meer Mohikanen of 30 of 30. Ik vond 30 nog nog meer.

[00:31:14]

Toen was je helemaal ja, vlak voordat je kinderen over. Ja, dat dat. Dat is gewoon biologisch sowieso zo bepaald en je hebt natuurlijk nu allerlei euh euh dingen waardoor je het allemaal weer op kan wekken en hele cursussen die je kan doen.

[00:31:30]

Ja, ik heb gewoon de tijd niet om erin te duiken, maar ik vind het allemaal wel interessant.

[00:31:34]

Maar het is wel een gegeven dat voor een deel is dat wel. Ik denk dat dat er voor heel veel vrouwen met name herkenbaar is.

[00:31:40]

Maar wat het natuurlijk fascinerend is, vind ik. Is dit geld voor mannen, net zoals voor vrouwen? Dat zeggen de de. Je hebt je je je zin in seks wordt.

[00:31:51]

Ik wou zeggen minder, maar later zeggen anders ja, minder zin in seks. Wat minder op zich misschien zelfs niet, want je hebt er minder zin in, maar je mist gewoon dat. Dat gevoel van vroeger. Euh, dat je euh.

[00:32:04]

Dat je dat je dan had. En dat je dan dat je dat je de wereld op wil eten bij wijze van spreken om gewoon ook die omdat die lust daarbij hoort.

[00:32:12]

Ja, ik heb het over mezelf he, want ik denk dat dit heel veel mensen hebben. Dat misschien Ofra. Je hebt ook vrouwen die zeggen van de mannen. Mensen begrijpen zijn bosui en ik loop de hele dag.

[00:32:20]

Ik weet natuurlijk ook van over de vaartjes natuurlijk ook wel interessant. Wat is inderdaad die die die seksuele drift dus voor een invloed heeft eigenlijk op je hele bestaan? En je hele bestaan draait heus niet alleen om neuken. Maar goed, dat is dus toch iets op de achtergrond wat de hele tijd wat, wat wat de boel een beetje gaande houdt en misschien wat jij zegt dat je dat je allemaal dingen minder belangrijk vindt heeft ook te maken met dat je die sized minder belangrijk vindt.

[00:32:47]

Ja dus inderdaad niet. Maar iedereen wil please. Euh, dat je het niet erg vinden als je gewoon euh, voor dood op de bank ligt smiddags. Dat heeft ook te maken met dat je niet meer de hele tijd. Nee, nee.

[00:32:58]

En daarom zijn die dingen die die ik beschrijf over momenten in paskamers of dat mannen wel of niet naar je kijken of vrouwen wel niet naar je kijken. Ik vind net zo belangrijk dat vrouwen het hier of je gezien worden.

[00:33:10]

Ja, en de behoefte daarom is hij is iets wat we allemaal hebben en die heel heel je kan zeggen. IJdelheid of wat? Nee, het is een lekkere manier van ook in het leven staan ofzo.

[00:33:23]

En als het op een gegeven moment minder belangrijk wordt is dat ook een winst.

[00:33:25]

Want ik spreek vrouwen bijvoorbeeld van over de zestig. Da's ook weer heel interessant.

[00:33:31]

Die hebben dat al helemaal achter zich gelaten en die staan in enorme euh bloementuin van hun leven weer in de zin van te fok. Ik heb dat allemaal niet meer nodig. Ik laat het allemaal al lang achter, maar ik begin opnieuw naar daar.

[00:33:44]

Dat heb ik dus nog niet zag zitten. Een soort Dusk Till Dawn achtig wit zomermaand.

[00:33:50]

Ze zijn nog toch een beetje in rouw. Los wat je er niet hebt verdiend, maar je moet.

[00:33:53]

Je bent nog aan t afscheid nemen van dingen. Wat komt daar dan voor in de plaats? Net zoals ik in t begin schrijf van veel van dat je je lichaam je oude lichaam is er niet meer is een soort Ali expres van wat je nu van je van je origineel geworden.

[00:34:05]

Een goedkope versie en alle onderdelen zijn niet meer leverbaar. Dat is echt heel herkenbaar voor mij. Dat dat. Dat heb ik. Dat is echt veel, maar deze wil ik niet. Net als dat ik vroeger krijg ik altijd een minder barbiepop, want die waren goedkoper. Maar ik wil de breemen van de benen konden. Bagatel? Ja, dat krijg ik niet.

[00:34:22]

Nee Tijl. Nee. Ik heb wel huismerk Barbie en ik wilde zo graag Mattel.

[00:34:27]

Piep. Dat mag gewoon.

[00:34:30]

Ja nee, maar dat wil dat weet je, dat gevoel. En ik zie ze allebei in je doos met Barbie natuurlijk redelijk belachelijk zijn, maar wel. Vroeger was dat gewoon toch een dagje.

[00:34:39]

Ja, dat zou ons feministisch van je maken van zoveel Interplay dat je hier Barbie zit te promoten.

[00:34:46]

Ja, walgelijk. Proefboringen. Leuk. Sorry vrouwen, want ik vind niet dat jullie er als barbies uit moeten zien.

[00:34:53]

Mannen wel of geen kans? Nee is helemaal waar. Maar goed, dat gevoel je zelf een huismerk Barbie geworden en huismerk Bouwmans is er net niet.

[00:35:04]

Ja ja. En nu zit je nog in de periode van van dat dat je daar een soort frustratie op dat je dat je denkt waar, waar?

[00:35:11]

Waar is het zoals het was? Waar is het gebleven? En je hoopt dat je rondjes Betserse eerder?

[00:35:17]

Je kijkt eerder hoe eerder, hoe beter. Maar je kent vrouw die al wat verder zijn die dag. Gewoon helemaal chil mee zijn met hun oude zelf. En dan gewoon en gewoon. De wereld ligt weer aan hun voeten.

[00:35:27]

Ja ja en in in euh, in flyball van V euh Britt zit een geweldige scene. Inderdaad van een vrouw die die leeftijd bereikt heeft en tegen een jongere vrouw zegt van oh, het is fantastisch. Het is allemaal nieuw. Het begint overnieuw. Het is er. Ik, ik, ik. Ik begin nu te leven.

[00:35:46]

Ik ben opengebroken, is een hele mooie sqna, omdat dat seks dan ook weer terugkomt of weer weer goed wordt. Ik dat hoop. Dat hoop je wel dat het gewoon maardie Verbeek bedoel.

[00:35:57]

Het klink nou net of ik een ouwe droge boon ben. Euh. Maar ik doe dat advies ook weer niet zo. Maar het is wel. Uhm, nou ja, wat ik precies wat ik net zegt. Het verlangen om dat verlangen weer terug te hebben, dat dat weer wat meer wordt. En er zijn ook heel veel vrouwen.

[00:36:14]

Ja, we willen het generaal die dat wel hebben.

[00:36:16]

Dus die kliek, die Didi. Dit is voor iedereen, maar ik heb. Adelheid Roosen wil dat ze over haar overgang geïnterviewd. Ja ja, precies hetzelfde verhaal, maar heel erg op ze. Adelheid Roosen. O ja, ja. Fantastisch. Ja, gewoon heel enthousiast staan van het is hier helemaal droogte gebeurd er helemaal niks meer naar de keel te grijpen. En ja, gewoon zoals zij is fantastisch.

[00:36:38]

Maar dat is dat staat daar allemaal in zeker?

[00:36:40]

Zeker. Maar dat je nu zelf dan maar bedoel te zeggen van goed nee. Neen zeggen.

[00:36:46]

Ja weet ik. Dat probeer ik ook te doen.

[00:36:49]

Ik kan een goeie vraag, maar die wil ik vergeten. Die door deze, door dit euh. Door dit intermezzo.

[00:36:57]

Het is wat ouder worden. Het is voor iedereen ook. Het is voor iedereen.

[00:37:01]

Mannen komen er ook niet genadeloos van af. Niemand komt er genadeloos vanaf. Nee, echt niet. Nee, maar ging het over?

[00:37:08]

Het is een wrede lot, want ja ja, is het wel heel grappig?

[00:37:12]

Vond jij? Iets herkenbaar voor jezelf? O ja, wat ik wou zeggen.

[00:37:14]

Ik weet het al weer. Wat ik dus ontroerend vond. Zei je hoofdpersoon in het boek is dus na. Ze moet enorm haar best doen om weer om meer geld te worden. En noem dat omdat ze toch ook het gevoel heeft van dit. Want ze heeft dan een man. Dit is toch wat we hadden ook een deel van de Waddenzee. Dat moet je ook gaande houden. Ook een soort idee van dat moet. Dat moet, want dat hoort bij hoe het moet zijn.

[00:37:35]

En anders is er niks meer.

[00:37:37]

En dat doet ze ook best voor een lukte dit en dat ze dan? Dan is er toch soms seks, maar dan eigenlijk op een hele gekke manier dat ze uit perongeluk ineens gaan hoorde van iets. Dat vond ik ontroerend.

[00:37:50]

Ja ja, met het maar met met de Tarzan die erbij gaat.

[00:37:55]

Dan is er een Tarzan. Met hem vindt zijn ouwe Tarzan een euh. Zelfs een deeldorp vibrator. Nou jeetje nou goed, want het is net zo'n Negril zo net pik in elk geval.

[00:38:06]

Ja ja, er is weinig verschil tussen deel. Bravo is iets wat alleen maar trilt. En eigenlijk toch, want dildo's een hele. Ja, dat beweegt niet. Dat is gewoon een heel spik. Ja ja, hij zal misschien ook wel dildo's met met brugfunctie hebben.

[00:38:20]

Ja het Gildo. Ja sorry.

[00:38:23]

Maar goed, ze heeft een ouwe Tarzan gevonden. Die gaan ze dan proberen en dat wordt het allemaal niet. Dan wordt ze eigenlijk van de weeromstuit. Worden ze eigenlijk dan toch nog een beetje gelmen?

[00:38:33]

Ja, wat ik dan ook heel. Ja, wat ik dan heel grappig zelf is? Dat hij dat de batterijen bijna op zijn.

[00:38:41]

En dat ie dus euh, dat is dat ze dat hij dan de uit de plee console van van van hun zoon de batterijen even uitlenen om toch weer tot leven te wekken omdat dat denkt ho ho, ho, ho ho.

[00:38:56]

Ja, dat is ook treurig. Dat probeer ik ook echt daar in zo'n scène. Want het zijn eigenlijk een soort sickness. Probeer ik dan ook echt op te zoeken wat ik dan bij toren C ook altijd heb? Dat daar waar je eigenlijk van weg wil, daar ga je dan door. En dan denk je hoe ver kan ik gaan met het opschrijven van deze sqna? Dat het pijnlijk wordt of ontroerend wordt of gaat schuren? Je wil in de narigheid.

[00:39:16]

Ik wil in die narigheid terechtkomen.

[00:39:18]

Daarom staat ook. Nou ja, het is alsof die iets staat te mixen. Alsof het volgende eider wel weer door kan. Weet je wel dat zo klinkt dat onder die dekens?

[00:39:26]

Ja, ze proberen dat ouwe gevoel dat sexuele gevoel weer op te wekken wat er eigenlijk niet meer is. Maar je wil k ook niet loslaten. Nee. Ja, dat is ook volgens mij waarom je uiteindelijk ineens bij goede stellen bij elkaar blijft. Omdat je dat in elkaar herkent. Dat moet wel een beetje gelijkwaardig zijn en ook gewoon kunnen opgeheven. De seks.

[00:39:44]

O ja, ik denk ik. Ik bedoel. In het algemeen zal ik niet. Ik denk dat dat wel heel vaak gebeurt, vaker dan we denken.

[00:39:52]

Heel veel en niemand. Dus zijn niet veel mensen sceptisch over rijk. Nee, en zeker niet van onze leeftijd. Dat is dit. Dat is. Ik denk dat dat enorme taboe op rust. Maar ik denk dat er heel veel stellen. Niet meer neuken en niet meer met elkaar. Wel gewoon liefdevol. Maar op een gegeven moment weet je als je die strijd of of of of het is te pijnlijk, letterlijk, fysiek of het is. Een man krijgt er niet meer omhoog of een vrouw.

[00:40:17]

Het is een gewone.

[00:40:18]

Het lukt gewoon. Het is er gewoon niet meer. Dat je nu misschien nog wel een beetje masturbeert weet ik. Dat wel, misschien af en toe, maar voor de rest is het gewoon prima zonder. Ik denk dat het heel veel voorkomt. Misschien trouwens ook wel bij jongere mensen. Weet ik niet.

[00:40:32]

Maar ja, er zijn mensen die daar niet zo van houden. Ja en nee, nee, die heb je ook. Maar ik heb ook bijvoorbeeld wel jij zou niet zonder kunnen.

[00:40:42]

Nou, daar zou ik heel treurig vinden. Voor mezelf hoop ik dat. Dat zou ik missen. Dat vind ik niet gezond voor mezelf. Om. Omdat je het een essentieel onderdeel van het jaar, denk ik aan. Ik denk het wel. Ik denk dat het wel echt je krijgt en zo ernstig bent. Maar er is toch ook eigenlijk maar eentje het idee dat je dat echt geloof.

[00:41:07]

Wannabe gaat het vanaf nu nooit meer doen. Pyjama's aan. En nou sorry.

[00:41:12]

Nou ja, dat is niet per se dat je dat al zo tegen elkaar zegt. Vanaf nu gaan we dat nooit meer doen. Maar dat je gewoon merkt dat het gewoon dat die balon een beetje leeggelopen is.

[00:41:20]

Eerst was het nog zo'n Sanson, zo'n kekke ballon die dan tegen het plafond aan het stuiteren was. Op een gegeven moment is het zo'n ballon die zo een beetje zo, zo half leeggelopen op de grond ligt en niet meer kan vliegen. Ik heb nu van heliumballonnen met heliumballonnen gebeurt en een dag.

[00:41:36]

En ja, dat je daar gewoon bij neerlegt.

[00:41:39]

Ja, maar misschien is dat het waarom. Als jij dit nu zegt dan denk ik daar aan en dan voelt het als een soort afscheid. En dan wil ik dat wil ik niet. Dat wil je niet aan omdat je denkt ja maar Jezus jongens, dat kan toch niet? Want wat ben je wat? Wat? Wat doet dat dan met je als je dat helemaal niet meer doet? Volgens mij is het alleen maar altijd pure winst als je het wel blijft doen.

[00:42:00]

Het is volgens mij een heel gezond gegeven seks, grappig eigenlijk. Wat is toch eigenlijk de functie van seks, behalve om kinderen te maken? Maar dat heb je op een gegeven moment gedaan? Waarom is het zo? Is het zo goed om het te blijven doen?

[00:42:12]

Nou ja, ik denk dat een soort levenselixer een energie. En ik denk ook dat dat wat je nu hebt met die euh euh.

[00:42:19]

Euh die die die orgasme studies bij vrouwen en zo dat ze wij in het westen zijn afgegaan.

[00:42:25]

Euh. G. G. Weg gegroeid van het idee dat een orgasme of een vrouwelijk seksueel orgaan en alles wat daar omheen speelt dat het een levensbron is. De oerkracht van een vrouw met een geboorte gebruiken we die natuurlijk immens, maar daarna zijn we vooral hier dan kennelijk gewend geraakt omdat gewoon een beetje op slot te zetten. En dat wordt steeds minder euro boehoe.

[00:42:50]

En dan gaat het in de kast. Sleutel wordt weggegooid. Klaar. En die Fenty gaat alsmaar in onze perceptie door en door mijn vrouw. Dat houdt wel een beetje op en de overgang steunt dat alleen maar. Er zijn hele culturen het die tantra zijn BPL en de oosterse culturen die daar een heel ander idee over hebben.

[00:43:07]

Want die gaan ervan uit dat je hele seksuele orgaan bij vrouwen gewoon moet je blijven stimuleren. En dat moet je omdat dat gewoon je levensenergie geeft. Dus niet alleen met seks, maar gewoon in alles, in je fantasie, in je werk, in hoe je naar mensen kijkt, in je relaties. Is dat een bron van kracht? Nou, of er nou wel of niet waar is, het is wel een interessant gegeven. En daarom als je het mij vraagt, dan is het nou zo erg denk ik.

[00:43:31]

Nou, als ik nou zou zeggen nee, laat ik misschien een heel stuk liggen waar miljoenen jaren wijsheid uit een andere cultuur een heel ander onderwerp antwoord dan hebben wat ik gewoon niet weet omdat ik daar niet in ben gedoken.

[00:43:42]

Of omdat dat voor ons allemaal anders is in deze cultuur. Dat is natuurlijk wel. Dat is, dat speelt er ook nogal mee. Misschien is je over de 70 bent, maar je weet niet wat je weggooit. Je weet niet wat je weggooit. Ja dus daar moet je het blijven doen. Precies dus.

[00:43:58]

Ik stel voor dat nee, maar is het dan ook net zoiets als weet ik veel wat hardlopen?

[00:44:03]

Weet je wat je wel moet doen? Waar je niet altijd zin in hebt? En dat je dan toch maar je schoenen aantrekt?

[00:44:08]

En dan was het leven geen zin heeft. Daar maakt het maar zijn deficitair Gunma. Maar het is wel een goeie godverdomme. Ja ja ja dan dan. Euh, dan moet je gewoon. Ja, dat doet zij ook.

[00:44:18]

Zij gaat ook in het boek ook constant. Toch jammer ook dat je denkt, maar het houdt er toch mee op. Later toch?

[00:44:24]

Ja, ja, nee, nee, want ze voelt ook dat van nog wel in een in een ene soort van flirt met andere vrouwen terecht komt. En dat je denkt van oma. Als hij dat doet, dan betekent het dus dat die mij niet meer wil of moet dat? Moet ik ook iets gaan doen? Iets gaan ondernemen om hem weer terug te krijgen? Dat ik van mezelf mezelf weer als een soort seksueel wezen gaan zien.

[00:44:44]

O God, dat heb ik helemaal verwaarloosd. We gaan aan de slag.

[00:44:49]

Jonas Nergens is er zichzelf voortdurend op alle fronten aan het toespreken dat ze dat ze gaande moet blijven na audities moet blijven doen, ook ook in je in je seksuele leven.

[00:45:00]

Vooral blijft auditeren, zijn seksuele lijf blijven auditeren, ook in jezelf blijven investeren op allerlei manieren, door zichzelf heel veel toneelstukken lezen en zo ja ja gaande blijven.

[00:45:12]

Ja, het is voortdurend tegen zichzelf aan het zeggen ik moet gaande blijven.

[00:45:15]

Ja. Wanneer begon jij jezelf als een seksueel wezen te zinnen eigenlijk? O jee. Vorige week woensdag vroeg wij of niet. Uhm, nou ja, ik denk Ridderstraat 13 ofzo.

[00:45:35]

Herinner je nog dat dat gebeurde? Daar gingen ze aan de geneeskracht.

[00:45:38]

Of dat is wel ja. Ik zie wilde er leuk uitzien, want dan jongens en herinner je nog dat dat gebeurde?

[00:45:45]

Ja, ik weet het nog zeker omdat ik mijn uiterlijk.

[00:45:49]

Euh, ik bedoel ik was vroeger een kind met een dikke bril en een beugel.

[00:45:53]

En ik was erg dun en ik was ja, ik was aan hem niet bezig en op geen moment. Natuurlijk, als je ouder wordt voel je dat je dus dat seksuele wezen wordt omdat je misschien denkt van borsten en mannen en jongens gingen kijken. En gaat dat aan? Ja, dus ik heb op een gegeven moment wilde ik ook. Ik had slechte ogen. Min 6 is best wel slecht op die leeftijd.

[00:46:14]

Helemaal in contactlenzen waren toen net in. Of die kwamen eigenlijk net in een markt waar volgens mij nog van bakeliet ofzo.

[00:46:24]

Ik had een hele dikke bril en ik dacht op ik moet ik, ik, ik, ik moet diptiek. Ik moet er goed uitzien.

[00:46:31]

Die bril moet weg. En toen heb ik die bril weggegooid. Op weg naar school. En toen ben ik op de tast weer terug naar huis gegaan, want ik was verliefd op een jongen op school. Paul Groenteman moet toch even zonder Paul. Dat kan helaas niet, want hij is overleden. Maar hij maar het.

[00:46:50]

Het is een nagedachtenis. Daarnaast, dat is de Paul.

[00:46:54]

Euh. Ik moet die bril. Ik kom thuis. Ik zeg tegen mijn moeder, ik wil geen bril. Ik wil contactlenzen zijn, mijn moeder naar school te gaan, mee doen. Dus toen heb ik inderdaad contactlenzen genomen en ben ik naar de volgende binnen.

[00:47:06]

Per week voelend dat ik dat wezen aan het worden was, heb ik de stap genomen om op Paul af te stappen en te zeggen Hey Paul, ik ben Maaike, maar dat mag.

[00:47:16]

Je doet ook helemaal niet. Ga je de borst vooruit sterken en zal je schouders naar achter.

[00:47:20]

Dit is blijkbaar een universeel universele houding van. Ik bied me aan. Ik bied me aan al je ben ik al harder achter je kind naar voren.

[00:47:28]

14 jaar, 15 jaar. Wat was ik na 14 en zou er niks heipaal?

[00:47:32]

Ik ben ook grappig dat je gewoon een lichaamshouding hebt waarin je dat uitstraalt. Dat je echt denkt dit moet ik in de strijd gaan gooien. Maar weet je wat hij zei?

[00:47:40]

Hij keek naar aan en hij zei ik je had toch een bril?

[00:47:45]

En toen zei ik ja, ja, ik had een bril. Ja, echt met zijn hoofd. Van wie heeft er nou nog een bril tegenwoordig? Terry Ja, dat stond je leuker. Het is ook nooit iets geworden. Het is echt gebeurd. Harde lessen, blijf maar wel.

[00:48:00]

Als je het hebt over wanneer voel jij dat dan? Is dit wel eentje die op op omhoog komt er geen echte herinnering van jij ik? Dat zijn echte momenten.

[00:48:10]

En dat was dus het moment dat je aan het groene luiken was.

[00:48:14]

Ja, precies. Dus wel weer in de knoop gesmoord. Nou, daarna heb je dan nog ook nog wel wat jongens gehad als nu zo. Ik ben die bril gaan zoeken met struiken. Nee, natuurlijk wel, maar dat is wel een van de eerste met ons beste jaar. Lang geleden eigenlijk.

[00:48:35]

Ja, maar goed, dat was je toen je toen je jezelf ontdekt als seksueel wezen. Ja ja, ja. En hoe was dat dan een motor in je leven?

[00:48:43]

Nou, dat is volgens mij de motor tot tot verliefdheid. En en en dat je dan op de verkeerde jongen als je vaak verliefd ja, helaas vaak onbeantwoord. Bijna altijd in mijn jeugd. Maar euh, ja, dat was wel jammer. Dat is een heel lang op de verkeerde jongen verliefd zijn. Ja, tot in euh.

[00:49:01]

Toen ik op dat moment een hobby van meisjes het verkeer. Verliefd worden op de jongens. Ja ja ja het bij mijn jongens maken daar misschien ook minder een punt van.

[00:49:10]

Die denken gewoon Anaya. Het meisje Bentein per kind is winterklaar de mij. Maar hij moest. Mertens moest allemaal weer kloppen. En je moet allemaal weer. Het plaatje moet helemaal matchen en hij moet wel helemaal zijn. Maar tot de toneelschool niet.

[00:49:22]

Geen verkering, nooit 0. Want euh, niet wederzijds. En daar weet het nog wel eens met mensen. Nee, echt niet.

[00:49:30]

Nee nee ik. Ik was volgens mij 17 of na en ik was 17e eeuw toen ik voor het eerst meedeed.

[00:49:39]

Het deed ja, maar dat was allemaal. Dat was niks. Dat was gewoon een fluittoon. Werkjaren? Niks. En toen me jaren niks. En toen in toneelschool werd ik echt verliefd. Voor het eerst. Toen heb ik verkering gekregen. Dat Westerdok meteen 6 jaar. Maar dat. Dat was echt aan meteen ik heb. Ik ben nooit die fase geweest van heel veel vriendjes of verkering of afwisselen. Of of nou ja, zeg maar het pre Tinder tijdperk.

[00:50:05]

En dan dat helemaal uit.

[00:50:06]

Heb ik nooit gehad. Jawel. Ook niet schutting mee tqmy teaser? Nee, nee, nee, dat is ook een interview technieken. O ja, ook niet verbaasd doen. Hmm, beetje verbaasd toen.

[00:50:19]

Ja, maar dat is wel waar. Het is voor mij nooit de ja. Vond je dat jammer? Wilde je dat eigenlijk wel? Nee, volgens mij niet. Nee, nee, dat ben ik geen type voor een warned Steinsson.

[00:50:35]

Dat soort dingen en ook niet ongewoon begeerd te worden en daar een beetje mee te spelen. Nee, veel te veel energie kost dat. En ik denk ook dat ik dat je snel echt wel verliefd word ik. En dat moet dan blijven, want anders is het een beetje voor niks.

[00:50:50]

Zo zit ik een beetje met Capensis, want seks en liefde zijn voor jou ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb dat dus nooit uitgeprobeerd. Hoe het is? Maar blijkbaar had je dus nooit zo'n soort algemene geilheid die gewoon even bevredigd moest worden door. Maakt niet uit wie Biya moest. Een soort romantisch ja euh. Romantisch verhaal is dan wel een beetje tijdverspilling dan bron. Ik had gewoon geen seks om de seks hebben.

[00:51:12]

Ja zeker, het zou top zijn maar zo. Maar ik kan dat nu precies.

[00:51:17]

Maar dat kan er ook weer anders ingebakken zijn. Absoluut.

[00:51:20]

En en zolang het allemaal veilig gaat, dan wens iedereen veel succes. Maar van mij God, dat geldt dat niet. Nee nee, jij had dat het trouwens meegaande.

[00:51:29]

Ik ben daarin ook best wel traditioneel braaf.

[00:51:32]

Uh altijd geweest n met jou n partner in in India. Niet scheren niet.

[00:51:38]

Je jullie traditioneel braaf. Maar dat is dus omdat je geen andere behoefte had, want anders had je het heus wel gedaan. Ja als ik. Ja dus is dit de D. Je wilt niet dat dat niet iets is wat door traditie of braafheid is ingegeven, maar gewoon een jij dat voor jou blijkbaar je seksuele lust echt hand in hand gaan met ook een diep ja romantisch gevoel. Ja klopt dat denk ik wel. En ik wachten ook wel een beetje op de ware.

[00:52:03]

Daar had ik heb ik ook altijd gedaan dat mijn ouders zo gelukkig met elkaar zijn waren en ik dat altijd zag en bleven tot op de dag van vandaag. De die lat lag hoog. De lat lag al heel hoog en je dacht dat moet ik ook hebben. Ja, en wist je toen je de ware had gevonden? Hoe wist je dat? Dat zag ik meteen. En ik zei al zag je hem. Nou ja, we zijn gekoppeld aan elkaar.

[00:52:26]

Euh, dat was. Dat kwam doordat mijn man Marc. Die was de beste vriend van de man van Anneke Blok en een goeie vriendin van mij. En toen ook al. En Anneke, die vond mijn scharrel van destijds maar niks. En die is toen. Had.

[00:52:42]

Ik had een scharrel, maar dat was dat. Het was een klein schaaltje en het was dat. Werd ik niet gelukkig van laat ik het zo zeggen. Niet gelukkig genoeg. En zij had deze man voor ogen, namelijk Mark en dacht dat ga ik eens even regisseren. Hoe dat moet? En die heeft ons op één van manier. Wij zijn Zama uitgegaan met haar vriend erbij destijds en gekoppeld.

[00:53:03]

En dat was meteen dat ik hem heel spannend en leuk vond. Het was niet meteen aan. Dat heeft wel even geduurd, maar ik dacht wel dit is wel heel bijzonder wat ik nu voel.

[00:53:12]

Maar bij jou gaat het dus nooit heel snel. Nee, toen uiteindelijk, toen ik hem geschaakt had, want ik heb hem echt moeten schaken. Toen weet ik nog wel dat ik de tik euh, dat ik tegen mijn moeder zei. En dat was voor mij een soort ijkpunt, want hij haalde mij af van station. Ik ging Nijmegen, da's mijn geboorteplaats halen me op en ze zegt zich volgens mij bij je verliefd in de auto nog.

[00:53:34]

En ik zeg ik heb hem. Drie woorden en daardoor wist ik dat ze moesten lachen, tenzij ze. Dat heb je nog nooit gezegd en dat is echt tot op de dag van vandaag ook. Ik heb hem. Ik hoef niets meer te zoeken. Dit is hou het bij jou het bij. Dus dat dus maar da's een gelukje.

[00:53:52]

Ongelofelijk, maar wat heerlijk om dat te hebben.

[00:53:55]

Ja, en hij wil niet zeggen dat van dit. Ik bedoel die fokking strijd hebben wij ook geleverd. En nog weet je wat het je denkt. Soms weet je niet met je relatie en dan kan je elkaar wel achter.

[00:54:02]

Hoe kan dat dan? Je zou dat gevoel van ik heb omdat je Ladon al die schuimend Leijnen. Omdat iets?

[00:54:07]

Ja, maar dat is omdat het een relatie strijd is altijd om een relatie strijd is. Je moet het iedere dag weer opnieuw moet.

[00:54:14]

Je zit je weer te zoeken en je weer. Godver of dat betekent niet dat het een en al euh candy mounten is. Je gaat door.

[00:54:22]

Door Dale en en zijn job was bijna uit elkaar.

[00:54:25]

Ja man. Ja gelukkig. Gilbert werd wel eens verliefd op iemand anders geweest.

[00:54:30]

Nee, dat niet. Neen, niet tijdens onze relatie. Nee. Nee, maar ik denk dat dat dus ook wel heel ingewikkeld. Dat kan je er gewoon niet. Dat zit gewoon niet in jou. Ik laat het denk ik niet naar toe. Nee, en daar helpt de zeg maar deze fase ook wel bij. Want als je heel erg geil bent de hele dag, dan ga je denk je ook van. Ja, maar dat lag bij jou dus ook geen probleem.

[00:54:50]

Nee dus ik sluit ik al eerder iets af.

[00:54:52]

Laat dat dan je collega uit keuvelden helemaal op Marc projecteren. Uhm ja, tinteling. Dat denk ik wel. Dave Dee Dee Dee Maar ik denk dat dat ook ook.

[00:55:06]

Ook 1 jaar voor iedereen is dat ook weer anders. Mensen kunnen een heel goed huwelijk hebben en je kijkt toch naar Annie. Ik heb het even niet over anderen.

[00:55:16]

Heeft daarvoor van Janis. Maar meer ga ik niet vertellen. Er hoeft alweer, maar goed, het is gewoon, dat is blijkbaar hoe jij in mekaar zit. Ja ja, maar heel duidelijk. Dit is niets. Ik heb hem betekent niets. Er is geen strijd.

[00:55:31]

Nee, dat heb je duidelijk gemaakt, want een relatie is strijd. Ja, elke dag weer. Ja, altijd weer je eigen plek bevechten en ook andere leuke, nog moeilijke fases. Want je zei je bent blijmoedig, maar je hebt ook je diepe momenten gehad.

[00:55:44]

Na je diepe momenten ben je natuurlijk niet gezellig. Pervaja? Nee, neen, hij ook niet. En hij ook niet dus. Dus ik kan me daar afval bij voorstellen. Moeilijk is ja.

[00:55:52]

En het is ook maar het leven is ook maar een beetje. Je doet maar een beetje de dingen vind ik. Ik bedoel je weet het niet en je doet maar ook wat ik.

[00:56:00]

Het is niet zo dat je verzekerd kan zijn dat je altijd bij elkaar blijft. Dat weet je niet. Dit is alleen dat je iedere dag denkt ja dit. Hier ga ik mee verder. Dit voelt goed of niet en dan moet je eraan werken. Dat is maar je moet er wel aan werken. Dan hebben wij wel altijd gedaan als het echt kut zooi was dan elkaar op proberen te zoeken.

[00:56:19]

Toch denken waar zit het dan? Godver. Hoe doe je dat praten? Praten, eerder praten dan neuken? Uhm, communales een na het ander. Andere naties? Je kan ook ja, maar dat hebben we feitelijk zeker doen kinderen. Als de kinderen klein zijn dan heb je gewoon gewoon energie. En je hebt allebei je Wettunnel.

[00:56:39]

Je bent moe. Iedereen dat na en nu nummer. Nu zei ze zelfs daar een hele korte window. We zeggen het begin van een relatie en ergens midden in zijn twee korte periodes waren we gewoon helemaal klaar voor Bent.

[00:56:51]

Voor de seks. Ja, waarschijnlijk wel.

[00:56:55]

En nu bijna hebben we klaar voor. En dan hoeft het niet meer.

[00:56:58]

Is het eigenlijk niet ook een soort soort soort? Ja, dwangmatig ideaal. Wat we onszelf opleggen dat je alsmaar zou die seks in moet houden?

[00:57:06]

Tuurlijk. Maar jij zegt mij dit net iets te vaak reis. Gaat het voor jou zeker? Ja, dwangmatig de seks erin houden? Nee, helemaal niet.

[00:57:15]

Maar dat is natuurlijk dat is natuurlijk het. Jij bent een man. Ik ben zeker een man. Nee, maar waarom? Waarom dat interessante Mieke? Omdat het. Omdat het eigenlijk de hele tijd gaat over iets wat wat afneemt en waarvan je er maar waar je waarvan je vindt dat je er vast moet houden zonder dat je precies weet waarom.

[00:57:31]

Het is een beetje alsof je helemaal geen trek meer hebt in chocola of nog maar heel weinig trek hebt in chocola. En dat soort eten zeg maar.

[00:57:37]

Ik moet elke dag een reep chocolade. Maar je hoeft ook niet iedere dag. Maar goed, ik moet. Ik moet chocola blijven consumeren. Nou omdat vind ik echt zo.

[00:57:46]

Ik heb daarom iets van waarde omdat als je wel seks hebt voel je daarna wel fucking lekker. En wat ik net vertel, die hele andere filosofie die daar aan de andere kant van een aardbol misschien bedacht is. En dat je denkt dat die filosofie aan de andere kant van de harmonie dat gelul.

[00:58:00]

Ja, ik geloof niet zo'n filosofie omdat ze dan in India de Kama Sutra hebben verzonnen of waar dat ook verzonnen is.

[00:58:09]

Zouden ze wel gelijk hebben ofzo? Of?

[00:58:11]

Ja, ik weet niet. Nee, jij hebt helemaal gelijk.

[00:58:13]

Als je boven de bomen kijkt zegt ze natuurlijk interessant omdat het iets is wat inderdaad wat je zegt. Het is een soort motor ja. Tegelijkertijd is het iets wat heel erg onbenoemd is bedoeld. Het wordt nooit genoemd als motor. Het is nooit als je als je vraagt aan turven, waarom wil je die rol zo graag? Dat is het zegt namelijk lekker veel meisjes neuken ofzo. Weet je, het wordt nooit het worden. Het wordt nooit uitgesproken als als motor.

[00:58:37]

En dan gaat het weer. Dan verdwijnt het weer blijkbaar die motor. Maar is het is het toch? Belaïd is het is zoiets. Zoiets vaags en ongedefinieerd is wat er was, wat er de hele tijd doorheen zweeft zonder dat je precies weet waarom en zonder dat er gewoon eens goed over gepraat wordt.

[00:58:52]

Ja, maar jij zit een fase te ver te denken. Ik zit daar nog in. Ik probeer me nog aan die klif te hangen met die met die tien vingers. Ik denk nog misschien wel van. Maar als ik het wel behaal, dan heb ik misschien langer die waar ik zo van genoot.

[00:59:07]

Ja, en dat is goed voor een mens. Is toch dat is goed. Ik vind ik.

[00:59:12]

Nou ja, die prachtige documentaire van uhm uh, die vrouwen die allemaal praten over een van Heddy Honigmann was er toch. Ja, zeker daar dat dat. Dat was fantastisch omdat die vrouwen allemaal praten over een seksualiteit op een hele ongedwongen manier moeten. Even weten hoe die nu heette. Wat is leuk? Kunnen mensen dat ook weer terughalen? Maar ze zijn ook een hele oude documentaire.

[00:59:31]

Uhm, maar waar die vrouwen over? Over hun orgasmes, over mannen, over seks praten. En dat je inderdaad als je daarnaar kijkt, dan dan dan foei is in een foei. Een soort cracker.

[00:59:44]

Denk je nou, ik wil dat ook.

[00:59:46]

Het is gewoon illegaal. Is dat ook?

[00:59:48]

Maar er zijn de volgende wordt ge de volgende doen een volgende normaal? Heb je hierna? Zeg je? Euh ja.

[01:00:06]

O amor natural o amor natural, zou hij zien. Maar je hebt je de Behrang rollen. Geen mana. Nou, ik ben niet, maar een voorbijganger wordt maar zal behangen worden.

[01:00:19]

Goed, niet altijd zorgen, maar juist behandeling.

[01:00:21]

Maar goed, we hebben iets interessants.

[01:00:25]

Maar goed, dat is een onderdeel van. Dat klopt.

[01:00:28]

Daar gaat het verhaal ook over. Maar ook daarin humor zoeken.

[01:00:32]

Zeker lichtheid. Ja, de Dementors zijn natuurlijk ook heel veel humor over het seksuele.

[01:00:37]

Ja, het ging er aanhoudend over.

[01:00:39]

Ja ja, precies dat je denkt van jou. Hoe krijg ik de? Hoe krijg ik de boel? Hou ik het levend?

[01:00:46]

Ja, ja, ja, maar ook heel veel over de seksuele interactie tussen mensen. Ja, op dat kantoor. Ja, ja, ja, geile vrouwen. Of ja ja mannen. Ja die willen of niet. Maar ja, het is een belangrijk belangrijk thema in je werk. Ja, dat klopt, maar het zit hier natuurlijk ook in dat. Jaja, de boel gaande houden en elkaar opzoeken. En en in toren C was het natuurlijk gewoon geweldig om te doen omdat het een tō een kantoor is.

[01:01:18]

Dus heb jij de schijn op te houden met de Stuka?

[01:01:21]

Iedereen moet z'n moet keurige functie vervullen en daarom en daaronder gist en toiletten, gebraad. Alles mis. Ja ja. Ja, en onder de tafels en. En ja, ja, daar zit ook wel in roeien en naar de mensheid kijkt zit ook wel iets heel Goorse.

[01:01:39]

Door Görz methodes zijn we sowieso altijd met ook met met heel veel die die de CAK explosies in een iets heel iets heel lijfelijke zat ook wel een beetje ranzig was. Maar dat is hier dus ook met al die kutje die je hebt getekend en schaamlippen die uit Lubbert en tieten. Waar laptops onder gehouden kunnen worden.

[01:02:02]

En ja, het is dood aan terzijdes. De schone schijn die jij ziet hij in de wereld om je heen.

[01:02:10]

Nee, ik probeer echt te.

[01:02:13]

Je ziet de aftakeling en ja die week zichtbaar maken en daar wil ik dat je om kan lachen. Dus je dit. De humor zit hem in ik als ik denk van euh, als ik niets en en en knieval zegt de vrouw in een boek leest en ik schrijf.

[01:02:31]

Jij hebt de gevoelens of de Oosterscheldekering in één keer wordt opengezet. En het resultaat is dat je eigenlijk iedere korrels in je onderbroek moet stoppen dan. Dan ben ik heel blij met al die vergelijkingen, want dan kan ik ze tekenen. En ik voel voel dat heel veel mensen dat zullen herkennen. Want dat is ook door de ravage na een bevalling of de euh van je onderkant. Zeg maar in heel veel gevallen dat.

[01:02:54]

Daar moet je de Huyge. Daar hou ik van om naar de humor en de overdrijving van in op te zoeken. En daar daar zitten natuurlijk. Daar zit. Daar zit het leuke van Schaaij van het schrijven van dit boek. Dus het meest is het.

[01:03:05]

Het is natuurlijk allemaal veel groter dan wat het echt is, maar dat is dat de lol. Ik moest er zelf zeker, dat is Lomba. Dat is ook wat jij ziet. Socii is ook zeker. Je kijkt naar de mensheid als mensen die hunkeren en die willen en ook iets vriezers in zit. Ja, viezer, maar iets iets physics wat niet per se esthetisch is. Ja, iets iets. Uhm, wat ze van zichzelf liever niets zouden willen zien.

[01:03:35]

En dat valt mij op. Dat dat. Dat zoeken kan in dingen en in mensen. Het zoeken sickness. Maar ook in het in mijn persoonlijke leven. Als me dat opvalt, dan kan het voor andere Cheonan zijn. Maar voor mij is het altijd een soort goudklompje. Dan schrijf ik het op. En dan denk ik dit kan ik ergens voor gebruiken. Ja, ik wil goed voorbeeld, want ik weet bijvoorbeeld nog we hebben met Theu Boermans toen mijn voorstelling maakte.

[01:03:58]

Jaren geleden maakte hij een voorstelling, de Faust Gustav Ernst had dat geschreven en was toen met Theatercompagnie, speelde dat de Ouwe Thrust en is een hele grote voorstelling waarin we allemaal naakt in een soort kunstwerk moesten staan. En het repeteerden we in een oude loods in België, waar we weken mee bezig. We zaten allemaal in hotels daar. Ontzettende leuke tijd en daar heb ik onder andere Anneke Blok leren kennen.

[01:04:24]

En die scènes werden gerepeteerd. Naakt en elke keer als we dat deden stonden dus met twintig, dertig man. Theu Boermans zette ons in een bepaalde positie in dat kunstwerk neer en ik ontdekte op een gegeven moment dat we dat de ring een bepaalde.

[01:04:40]

Ja, dit is echt heel, heel vies.

[01:04:42]

Maar daar hing een bepaalde lucht en lucht van schoonmaak doekjes. En ik dacht het.

[01:04:48]

En toen kwam ik erachter dat op die wc in die loods lagen van die verfrissing doekjes dat iedereen voordat ie ging repeteren in zijn blote reet zichzelf even verfrissen met zo'n doekje. Dus iedereen ging zo ruiken, maar niemand sprak erover. En ik heb dat toen opengooit. Jongens, we ruiken allemaal. En toen hebben we ontzettend daarom moeten lachen omdat het iets blootlegden over. Het was ook allemaal heel Shonan, maar je bent gewoon bang dat je niet lekker ruikt. En er was ook geen douche, dus de Denen maar zo.

[01:05:17]

Nou, daar zit voor mij ook een ook een enorme ontroering in. In een soort schaamte en een soort K dat iedereen maar met zijn lichaam en zin leed en zijn probeert er het beste van te maken. Dank. En daar hou ik dan heel erg van. Dat vind ik dan daar. Nou ja. Dat is ook in mijn boek gewoon dat ik dat opzoek. En dat beschrijven vind ik gewoon heel leuk om te doen.

[01:05:42]

Dat is, dat is eigenlijk de geheime geur die we allemaal om ons heen hebben en die je dan probeert te verdoezelen. Dat vond ik dus ook heel ontroerend. Nu met Korona dat ik ontdekte dat iedereen in die lockdown in mei in april toch parfum opdeed. En ik dacht dat raakt iedereen toch nog een beetje lekker terwijl je mocht helemaal niet bij elkaar in de buurt doen, maar mensen doen gewoon parfum op, bleek de vonk. Dat vind ik aandoenlijk.

[01:06:06]

Da da da dan denk ik ja, dat is. We willen allemaal zo graag geroken en gevoeld en worden.

[01:06:11]

Ja, het is het doen het dan maar op. Maar dit album is hetzelfde als wat ik heb met de seks van Cesar. En iedereen weet het en iedereen ruikt het bij wijze van spreken. Maar niemand zegt het ja.

[01:06:21]

En dat, daar ga ik in zitten. Dan pak ik mijn pen bij wijze van spreken. Hier zit iets. Ja, hier zit ie. Maar je ziet het ook om je heen. Ik zie het en ik heb er een oog voor die precies dat moment dat iemand het niet van zichzelf kan laten zien of weg duwt of ruikt of ziet of stopt. Of daar zit ik. Euh. Daar begint mijn loeren en dat vind je aandoenlijk vind ik aandoenlijk vinden.

[01:06:46]

Het maakt het meer van mensen, meer dat je van mensen houdt en dat je van ze walgt. Nijlen Niet meer van ze houden. Maar daar zit ook de humor. Daar zit gewoon een lach. Want dat is wat mensen herkennen. Daarom is het ook als ik in mijn boek er om moet lachen, dan. Dan weet ik dat het goed is, want dan denk ik dat. Dat is herkenning. Dat beeld kennen mensen. Maar kom je eraan aan dat de ogen op mij eraan.

[01:07:10]

Heb je het altijd gehad? Ja, ik heb het altijd gehad en mijn vader en moeder hebben ook zo'n manier van kijken en mensen hebben het allebei.

[01:07:16]

Mijn moeder heeft vroeger een bevobbelt. Die hadden we. Hadden we dus nog de foto's gewoon. Die halen we dan bij de Hema voor een vakantieboek. En dan vond ze de buik te dik en er knipte ze er buik eraf. Van de foto's. En dan heb je de zo die rolletjes, plakte ze alleen die rolletjes in fotoboeken en schreef ze erbij na. Dit was ons rubberbootje.

[01:07:39]

En dat is dus ook.

[01:07:41]

Ik heb heel erg van haar. De manier van kijken naar dingen, maar ook heel erg van mijn vader, want die omschrijft mensen altijd ook de visboer. En ook de man waar die net een auto had gekocht.

[01:07:51]

Of of dus het omschrijven van mensen of dingen komt heel erg bij mijn ouderlijk huis vandaan. En mijn broer kan het helemaal fenomenaal. O ja, die verslaat iedereen. Wie is die is zo geestig. En wat doet hij voor de goals? Die heeft de Hoog Hotel Vakschool gedaan.

[01:08:05]

Die heeft een managementbuy. Die heeft vooral als manager en in een autoraam besluitvaardig en mensen voor zijn werk Nayarit.

[01:08:14]

Die behoefte heeft ze niet, maar hij is er fenomenaal. Hij is het Max Verstappen in het maken van een grap bang. Hij is er al. Hij ziet die situatie, Teijn en hij is genadeloos. En ik lig op de grond. Het is niet te doen. Hij zoveel grijzige. Ja. T Is e dat t is, dat is een heel erg familie ding. De manier waarop we kijken naar en omschrijven van ja. Net zo leuk om het over te hebben, eigenlijk nooit zo.

[01:08:42]

Of waar het vandaan komt, maar dat is inderdaad, dat is een soort familiequiz. Ja, en dat zit hem ook een beetje in het. In het tragische van mensen. Ja, hoe ze proberen en hoe ze willen. En hoe ze na elkaar naar hunkeren en nul op het rekest krijgen. Of juist niet. Of en vooral ook jezelf.

[01:08:58]

Hoe je. Ik kan er ook heel op die manier ook echt naar mezelf kijken. Dit is zelfspot, dus vandaar ook de manier waarop ik dat altijd beschrijf. Ook mijn audities die deels van mezelf zijn of of wat dan ook. Het heeft ook heel erg met je eigen perceptie te maken van toen ik in die spiegel stond te kijken en me uitkleden en dacht mijn God, waarom zitten hier geen hendel landend aan de muur? Waarom waaraan ik me kan vasthouden?

[01:09:23]

Waarom is er geen alarmknop?

[01:09:25]

Dat is dat heb je bij. Dat heb ik bij mezelf voor het eerst weer gezien en ik denk dan aan HCT. Iets leuks in.

[01:09:33]

Dat gaan we opschrijven in plaats van het rustig. Nee joh Ben, gekte is helemaal niet erg. Ja, en toch bij nog een beetje in rouw over de overgang. Over dat je dat je niet. Dat je nog niet. De mate dat je nog dat je geen euh Mattel Barbie meer bent. Maar Barbie? Nee, eigenlijk niet finishes.

[01:09:56]

Maar dat heb je net zitten verzinnen. Nee, maar ik bedoel ik vind niets. Ik ben oud, helemaal niet van.

[01:10:00]

Dat was helemaal niet zo. Je bedoelt het seksuele gebeuren toch dat hij de gevoel te zijn van vrouwen van 60?

[01:10:09]

Die zijn er. Jij?

[01:10:10]

Als jij mij. En ik begrijp je verkeerd. Dat klopt. Ik hou nog aan die jaargang nog. Ik denk nog van kan ik nog een beetje?

[01:10:18]

Dat is ook het moment dat vrouwen plastische chirurgie botox gaan doen. Heb je dat? Ja, waar? Uhm. Heel weinig hoor.

[01:10:26]

Voordat moeilijke, voordat de moeilijke beslissing om van mij gewoon doen. Hier bij men, bij mijn neus tot mijn mond. Ja en hier niet, want dit is allemaal. En ik heb het. Euh, eigenlijk deze. En hier hebben ze iets gedaan.

[01:10:43]

Hebben ze ook in dit Sophie Hilbrand serie daar eerlijk over? Ja ja, toen was ik nog enorm.

[01:10:49]

Daar was. Dat vond ik ook heel fijn eigenlijk, want ik dacht begrijp niet waarom mensen daar zo gek op schaapachtig over deden.

[01:10:57]

Nee, maar nu.

[01:10:58]

Ik heb het vorig jaar ofzo. Twee jaar geleden heeft Vorthoren C nog een keer gedaan. En toen dacht ik ik doe dat niet meer, want het is ook best pijnlijk en ik denk ik.

[01:11:08]

Ik moeten wel oppassen daar van worden. Ja, maar ik heb.

[01:11:12]

Je ziet ze zelf. Ik heb gewoon rimpels. Ik doe het ook eigenlijk bijna, maar het is maar heel weinig wat ik gedaan had. En uhm, ik heb er helemaal geen zin meer in. Dat is wel zo. Kan je dat doen? Jij ga weet je, het gaat over het is. Dit wordt er niet.

[01:11:32]

En het is ook aan het uitgaan merken. Het is. T Is aan het verdwijnen.

[01:11:36]

Maar je ziet natuurlijk ook de meest verschrikkelijke voorbeelden soms voorbijkomen. Ja, ook in mijn vak helaas. En het komt echt nooit ten goede.

[01:11:44]

Dus we moeten er voorzichtig mee zijn. Ja zeker. Ja, maar ik ben er wel eerlijk over, waarom niet? Ja, tuurlijk. Dat. Ja, maar dat voor je tweede deed wordt een heel logische keuze. Nee, ik heb daar wel euh. Dat is de werd voor het eerst. Paar jaar geleden ofzo. Dat is ook alweer lang geleden. Heb ik wel goed nagedacht. En eerst durft ik het ook helemaal niet aan Mark te vertellen.

[01:12:07]

Dacht vanavond alvast heel stiekem gedaan. In de eerste keer wel echt. Maar hij zag helemaal geen verschil. En toen heb ik het uiteindelijk vertaald. En toen de. En ja, toen heb ik precies zitten ook in. Heb ik het verteld. En toen schrok die eerst wel heel erg, want hij vindt het gelukkig natuurlijk helemaal niks. Maar uhm. Het grappige is dat. Nee, hij zegt nee, dit is heel weinig. Je ziet het bijna niet.

[01:12:28]

Je moet het vooral zelf doen, maar voor mij hoeft het niet. Maar heel soms gaan mannen om je heen ook vragen van God. Toch even vragen. Euh. Ik zit te denken ik heb hier die kaaklijn hé.

[01:12:39]

Heb jij dan mensen gehad van die ene rimpel? Want dan zie je er zo boos uit en dat wil ik niet het liefste. Waarom het dan gelegitimeerde anders hier zo boos uit? Precies, ik wil het oude Mistero nooit per se booze uit mijn hoofd. Maar nee, doe jij?

[01:12:52]

Heb jij botox? Wat zou jij boos zijn als Irv botox zou hebben?

[01:12:58]

Nou, ik zou het wel een beetje wonderlijk vinden en gezegd. Ja ja. En ja, dat is ook. Nou, ik vind het uit hetzelfde. Ik moest er ook aan denken toen. Het hadden overal over dat krampachtig vasthouden aan seks je ook dxva ze mocht dingen. Moet je ook gewoon gasreuzen aanvaarden?

[01:13:14]

Ja en. Maar dat is dat is ook iets wat iedereen voor zichzelf moet weten. Zeker moet iedereen het voor zichzelf. Dat meldt De Traagst. Met die botox is dat het dus echt uit de hand kan lopen Haman, en dat het dan wel heel Konta vindt. Een beetje zielig. Ja ja, dat is ook zo.

[01:13:28]

En dat daarom euh. Euh die in Hollywood dus geen kop meer te vinden die er gewoon goed uit oud uitziet. Ik heb het erg zeg ik. Het ook over Renee Zellweger of Riddick is eigenlijk gewoon vintage vin. Dit is niet meer niet meer.

[01:13:41]

Is niks meer aan wat je herkent. Er is geen projectie die je er meer op kunt doen om te herkennen als bioscoopgangers. Dan zie ik er dan ook zo uit. Of hoe oud is die vrouw? Alles valt weg. Het wordt dus wat raar, dus dat moet je voor oppassen aan.

[01:13:57]

Anyway, heel. Oud worden, oud worden, gelukkig is oud worden of doodgaan. Katja Schuurman Ja. Gewoon lekker lui. Fijn. Samen doorgaan.

[01:14:08]

Vrolijkheid. Wat jammer is. Dit kan gaan voorlezen uit het boek in het land.

[01:14:12]

Maar daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Maar dat is onzin. Natuurlijk zou er flink per nu jammer op een dag misschien wel ja. Heb ik je nu aangepraat? Ja, moet winnen. Zoals dat David Sedaris gewoon op 1. En die heb ik nog gezien in Carré. Twee jaar geleden. Lekker gaan voorlezen. Heerlijk.

[01:14:26]

Ja ja, gefeliciteerd Mike met het boek. Dank je wel. Afrekening met het ouder worden. Ja, wen er maar aan. Groeit dit ook? Ja nou aan. Dank je wel. Dank je wel.

[01:14:45]

Dit was met Groenteman in een nieuwe normaal met Mike Meijer. Mijn naam is Gijs Groenteman maakte deze podcast samen met Daan Hofstee.

[01:14:52]

Bevindt zich abonneren op alle mogelijke manieren kon ze een e-mail sturen, podcasts, het volkskrant.nl volgen op Instagram, de DMR en geef ons toch vooral lekker veel sterretjes.

[01:15:14]

Ik lees de Volkskrant omdat ik altijd alle kanten van een verhaal wil weten. Ben ik nieuwsgierig ben naar de mening van andere. Eigenlijk zou iedereen de Volkskrant moeten lezen. Gun jezelf ook de Volkskrant. Ga meteen naar Volkskrant.nl, Slash nu en leest de krant tot wel acht weken voor. Maar vier euro stopt vanzelf volgens de actie voorwaarden.