Transcribe your podcast
[00:00:01]

Dit is een podcast van NPO Radio 2 en KRO NCRV.

[00:00:06]

Bono van Erven Dorens gaat beginnen en we kijken. Ik heb geen kookwekker, dus ik zit er nu met mijn telefoonnummer op.

[00:00:14]

Dit is de podcast van Ruud de Wild. De komende 30 minuten praat Ruud met Beau van Erven Dorens. Als de wekker gaat, is het gesprek voorbij. Dit is 30 minuten rauw.

[00:00:25]

Beau Noël van Erven Dorens, neem er van minuut de Wil jij je? Jij was uhm is a debiel thuis.

[00:00:31]

Uhm, jongen van 10 jaar. Ik doe mijn ogen dicht. Waar? Waar zijn wij? Op het hockeyveld, bijna permanent, op het hockeyveld. En waar wordt kunstgras gelegd? En ik zit op die grote hal, die ronde rollen die eruit worden gerold.

[00:00:47]

Dat was toen nog heel bijzonder kunstgras in Bloemendaal, dus verder aan geleden was in Bloemendaal al kunstgras. Nou ik ikke. Ik doe het een beetje raar. Maar ik weet wel die. Die tijd was ik altijd. Op het hockeyveld vinden was geen goeie hockey. Ja ja, ik was eigenlijk wel goed alleen. Op een gegeven moment als je een helemaal aan het eind van je carrière komt, in mijn geval toen ik 18 was.

[00:01:07]

Euh ja, ik was echt een vrouw, dus ik liep gewoon met de keeper.

[00:01:11]

En t goal zeg maar viel dan om het veld te hebben. Dus de achterlijn over. Toen merkte ik dat ik toch wel heel veel inzet had, maar net te weinig eigenlijk talent. Dus mijn vader heeft in Nederland elftal gezeten. Je was echt supergoed en niet als Kapteyn en niet rukte de vlag in Rome 1960 op de Olympische Spelen. Maar ik was gewoon net niet goed genoeg.

[00:01:32]

Is in jou een er toch een grote sporter verloren gegaan?

[00:01:36]

Nee, jij bent mijn deel van het ik.

[00:01:39]

Als je gaat kitesurfen dan doe je dat niet één keer. Maar dat tegelijk heel leuk en goed die het zegt. Ik heb namelijk zo'n pijn aan mijn rug. Gisteren echt heel hard gevallen. Gisteren was echt heel veel wind en ik zit en dan is een gast die allemaal over me heen springen. En ik kan gewoon eigenlijk. Ik kan het wel, maar ik kan natuurlijk niet goed genoeg, maar ik doe alles. En dat geldt voor heel veel dingen die ik doe.

[00:01:58]

Ik doe het, maar ik vraag me altijd af. Ja, heb ik een auto ultieme talent van al die dingen? Misschien van praatjes maken, net als jij maar. En dat is het dan niet. Als die dan. Wat een groot talent. Nou, ik denk dat dat praatjes maken.

[00:02:10]

Euh ja. Luisteren ook, maar ook kletsen. Vroeger wilde ik ook altijd op tafel staan. Weet je dat je dat ook? Nee, nee. Hoe komt het dan dat je dan wijzer geworden? Nee wacht. Maar nee, het gaat om jou dat. Dat zeg maar is toch iets anders? Dat is interessant. Kijk bij mij zegt iedereen. Oh ja, ja, dat wist ik eigenlijk toen al. Snap je? Dat wist ik al dat ie dat zou gaan doen.

[00:02:32]

Is dat? Is dat wel? Want je bent ook schrijver? Uhm, programmamaker bij dit programma bedenken? Ook presentator m dus. Euh, het komt eigenlijk van meerdere kanten. Ja, maar zeg jij dan? Het zat in mij om het middelpunt te zijn. Of het zat in mij om in deze branche terecht te komen. Nou, ik denk dat een mens vele dingen is, vele gedaantes is. Je hebt allerlei soorten rollen. Euh, je kan sommige dingen goed en sommige dingen kan je minder goed.

[00:03:00]

En wat mij altijd wel goed afging is gewoon euh, het soort shit naar buiten treden. Op tafel staan, springen, zingen. Toneelspelen is péage en gek doen. Dat zou toch altijd al in een tv maken? Is is een is een is een element daarvan. Ik bedoel waar je al heel veel dingen kan samenvoegen. Maar bijvoorbeeld dit radiomaken, dat vind ik, heb ik ook altijd prachtig gevonden. Ja toch radio heb je een hele tijd graag een praatprogramma als een soort Radio 1, maar dan voor de commerciele.

[00:03:29]

Uhm, wee. Wat is dat iets wat wat al heel vroeg hij haar zat vragen? Nee, nee, nee, nee, de haal vragensteller wel. Ik was toen ik 12 was. Ze hebben voor de Heemstede courante naam voor de koerier, een Haarlems Dagblad en Dorner naar Veronica. Hoe heet het? Uh uh club Veronica al d a.

[00:03:45]

Dat heb ik allemaal gedaan en allemaal geschreven. Ik wil de journalist worden en op een gegeven ben ik in de commerciele wereld terechtgekomen van euh ja, radio en televisie. En dan gaat het journalistiek. Er gaat natuurlijk wel van af. Ik schreef nog wel eens een keer hier en daar een interview. Maar uhm, ik vond dat toch het leukste dat dat euh, dat dat zit er nu nog steeds in vindt. Nog steeds leuk. Evenwichtigere je die tienjarige jongen op het UH toen net nieuwe kunstgrasveld in Bloemendaal.

[00:04:11]

Klein Zwitserland. We hebben het over Neenee Bloemendaal. Bloemendaal is in Bloemendaal, vlakbij Zandvoort. Een wat kleinere versie krijgt iets. Wassenaar was, en dat was wel het tuig waar we allen tegen hockeyen. Er zaten ook al vrienden aan de andere kakkers. Bijvoorbeeld Reinout Oerlemans. Daar speelde ik ook tegen. Ik herinner me nog een keer een finale, verloren we acht, twee en ik. Ik verstuikte allebei mijn enkels en dan was Kempten en scoorde twee keer.

[00:04:32]

Maar die acht keer, dat was de klap in het gezicht. Dat was echt verschrikkelijk.

[00:04:36]

Ze gingen echt zo af en altijd qua kakker. Is dat een soort geuzennaam? Of is dat een excuus? Nee is gewoon een geuzennaam. In het begin moest ik toch een beetje om me heen proberen te komen en op geen medaille. Het slaat nergens op. Kijk nu naar jezelf. Kijk naar die die lak en euh, die lokken je in je haar in de kijker.

[00:04:53]

Ja, die dat accent. Het is gewoon niet vanaf te krijgen, dus dan pakje maar gewoon helemaal aan. Maar dan ga je ook voor een Gorts studentenblad schrijven. Euh ja. Euh. Je was er een beetje de de de moraal gewoon. Nee lacht anders zeggen b. Wa wa? You will was al werd je scheef puntig. Euh ja, maar dat was kijk. Er is een tijd geweest waarin ik heel erg in die Schijfwereld zat, schreef ik eens columns, want ik had ook een literair satirisch weekblad waar redacteur was.

[00:05:20]

Ik was ook redacteur van Folia, de universiteitsblad voor de nieuwssites van Amsterdam en Jeppe maar 30 minuten, maar ik moet echt al snel praten. Heel veel heb ik toen meegemaakt. In die wereld met de al met Theo van Gogh en met met de Met Rijk de Gooyer in het begin van mijn radio. Tijd waarin ik in die bellettrie zat, dat een wereldje in Amsterdam. En daar ben ik op een gegeven moment een grote sprongen uitgegaan. Toen ik bij RTL 4 kwam.

[00:05:41]

Het was een soort splitsing.

[00:05:43]

Het was een splitsing of je gaat mee richting VPRO. Daar zou ik een lunch programma kunnen doen. Of je gaan naar RTL en je gaat geld verdienen en je gaat de commerciele mee. Nou, dat was voor mij niet eens een keuze. Was daar Boulevard een begin van Boulevard? Nee, dat was daarvoor nog.

[00:05:56]

Daarvoor heb ik ook nog een paar andere dingen gedaan. Euh, toen ben ik heel hard ontslagen. Overigens omdat de man directeur. Ik was ook echte opziener hater. Ik was echt vervelend. En toen kwam ik terug met Boelvaar en dat was eigenlijk mijn echte doorbraak.

[00:06:09]

Euh, dan zit je ineens. Euh van W. Jij zegt dat Theo van Gogh en uh da krijgt een gooijer. Die wereld lijkt er precies tussen. Da's de gracht. Euh, redelijk geacht. Gordon is links toen het toentertijd nog veel linkser. Euh, politiek correct en misschien ook wel. En dan van het ene uiterste. Totaal het aan de andere kant van spectrum, ja, bij boeren vaak. En dan zit je ineens met Albert Verlinde aankijkt.

[00:06:37]

Is jammer dat de radio is, maar ziet het misschien ook maar echt prachtig. Zelfs een soort veldes is. En het is ook zo. Ik ben al een kameleon. Wat dat betreft een man met heel veel gezichten. En euh, ikke ikke, ikke ikke. Ja, ik moet dat wel bekennen. Dat was gewoon opeens een sprong in een hele andere hoek. Maar wist jij ook dat je eigenlijk de beste zou worden? Nee, iemand. Wij deden maar wat we deden allemaal, maar wat we deden met alles.

[00:06:57]

Dat zegt iedereen altijd. Maar ik kijk, kijk we waarmee je je je je wordt beter omdat je heel veel fouten maakt, de hele tijd. Je wordt beter omdat je alles verkeerd doet. Dat heb ik ook heel vaak gedaan. En euh, daar word je beter van. En dan nog hoop ik euh, dat er nog ontzettend veel te leren is. En het is ook zo. Er is ook heel veel te leren. Ik zie er in mijn zo tijd nu wat ik nu aan doen ben op de late avond, maar gaat gewoon.

[00:07:23]

Iedere avond pak ik weer wat op. Ik weet niet of dat bij jou kush. Ben jij in jouw uitzendingen dat je denkt? O ja, misschien moet ik dat minder doen. Af en toe een punt zetten, bijvoorbeeld door.

[00:07:32]

Ja nou ja uhm d ik. Ik zie jou wel eens met de bakfiets. Is dat euh wie jij bent geworden? Of ben jij dat? Of is dat een ecologische overweging?

[00:07:45]

Nee, maar we. In onze tijd hadden we geen bakfietsen met en met euh, met batterijen erin. En die kinderen zijn nu allemaal in 1917 en 15. De tweeling is 19, dus die zitten niet meer in de bakfiets. Zou ik wel leuk vinden, maar vroeger had ik met z'n vieren in die bakfiets de allereerste van de fiets fabriek in Amsterdam en reed ik met ze zitten drie wielen onder met 2 van die wielen schuin op de rand van de Keizersgracht.

[00:08:06]

Dus echt van de straat en de gracht zelf. En dan zeg ik tegen zij die mevrouw. Zij kijken, kijken wat we aandoen zijn de kerststronk. Hartverzakking, want die kinderen zitten ook al in met riempjes vast. Met andere woorden als je in het water flikkert heb je echt problemen om ze boven water te houden met die zware bakfiets. Maar ja, de bakfiets en ik. Ik vond het een schitterend ding. En euh. En echt typisch Nederlands bier.

[00:08:28]

Folklore. Wat het daar gaat? Ik ben wel echt een chauvinistisch. Ja dan heb ik ben ik wel achter gekomen. Als iemand iets vervelend zegt over Nederland vind ik heel irritant. Nou gewoon ik. Ik hou van Nederland. Ik hou ook van het koningshuis en ik vinden als onze jaar fantastisch. Ik vinden. We hebben niet echt veel natuur, maar wat we hebben vind ik wel mooi. De architectuur vind ik verschrikkelijk, die mensen, daar moeten we eigenlijk een hartig woordje mee wisselen.

[00:08:50]

We hebben dan ook eigenlijk alles wat moderne is.

[00:08:53]

Bijna alles wat modern is vind ik echt monsterlijk lelijk.

[00:08:56]

Maar ook daar zouden we een keer een programma over moeten maken. Bouwen, aan alles afzeiken. In de jaren 80. Bedoel je? Ja, nou begon denk ik eigenlijk al vlak na de oorlog dat alles goedkoop en veel neer. Dat was jaren 50 60 jaar mijn broers architect, dus die euh. Die ligt mij daarover wat een beetje in. Kijk hier vlakbij de Nederlandse bank. Ha! Nederlandse banken. Ja, het is bijna zo lelijk dat het weer mooi aan het worden is.

[00:09:18]

Vroeger stond daar een schitterend gebouw van Samuel Sarphati en nog gebouwd door een over over overgrootvader van mij. Net zoals overigens hier te. Het Amstel Hotel werd er boos over.

[00:09:30]

Nee, nee, nee, dat ook niet. Nee dus.

[00:09:32]

We hebben het niet beter je. Ik ben ook bijvoorbeeld over de DNU hebben bijvoorbeeld. We zijn er de hele dag met tante op schoot. Maar ik ben ook nooit boos op de overheid of zo'n. Je kan wel bezig blijven omdat iedereen boos zijn.

[00:09:43]

Beau van Erven Dorens is dat van Adel? Ik ontken dat niet. Nee, maar nee, het is niet waar. Het is niet niks. Nee, echt niet. Maar het klikte. Dat. Nee, maar het klinkt heel deftig. Maar volgens mij is er ergens in het verleden ooit keren een deal bij gegaan omdat die anders uit zou sterven. Dus waarom wil het van Erven Dorens ook? Maar je hebt er sowieso niks mee. Een zekerheid? Nee, nee, ik vind het een mooie naam hoor.

[00:10:07]

Ik heb er geen last van, maar ik heb ik me ook niet. Euh, ik doe ook niet deftig.

[00:10:11]

Of zou er over een kerstkind of een zondagskind echt wel zondagskind. Hoe en hoe? Hij zegt dus eigenlijk altijd mazzel. Of ja, nou ook wel ja. Ik heb wel een tijd gehad hier vlakbij.

[00:10:22]

Zit natuurlijk in Amsterdam op de Albert Cuypstraat. Toen was ik zevenentwintig en toen dacht ik Jezus, al die praatjes, al die dromen en daar komt niks uit. Helemaal omzoomd met allemaal grote dozen met voor mijn papieren en boeken die ik dan geschreven had, die niemand wilden uitgeven. En euh ja, dan komt er opeens toch een Massotte. En dat mannetje, dat komt wel omdat je het zelf haalt. H. Dus ik schreef al het ongeloof. Veel gelogen overigens.

[00:10:45]

CV is naar allerlei bedrijven en allerlei dingen de n die helemaal nergens op sloegen met studies die ik nooit had gedaan. Maar toen kwam ik wel beetje ergens binnen en dat is aan de massa. Een keer dat zondagskind dat dan opeens binnen een v d euh wa wa waar?

[00:10:59]

Had je die Leugers voor nodig dan? Nou omdat. Ik had zelf geen studie afgemaakt, maar je wist toch al wat je kon? Ja, maar toch. Hilversum binnenkomen, dat is niet makkelijk. Het is echt heel moeilijk. Wilde je echt? Hilversum binnen? Ja ja, ja ja ja, dat wa waar? Waar had je het liefst toen al willen zitten? Waar je nu bent? Nee. Goede tijden, slechte tijden. Echt. Nou, ooit jaar.

[00:11:17]

Toen was Reinout. Die zou toen bij Goede Tijden, Slechte Tijden. En ik ging toen net studeren. En ik deed ook dat de coalitie er dan voor holletjes. Ik wil eigenlijk acteur worden. Het zijn allemaal hele elementaire droom. Wat die jongens dan hebben? We wil schrijver worden, je wil acteur worden, je wil profvoetballer worden. POV hoekje voor hockeyer. Dus die dingen, die heb ik die fantasieën. Kijk, eigenlijk wil ik het nog steeds.

[00:11:38]

Wat zou dat mooi zijn als we uitschuiver. En je hebt je boek uitgebracht. Dus ja, maar ik ben schrijver geworden omdat ik bekend was. Dan kan je makkelijk schrijven worden, zeggen Jan. Ik heb gewoon een boek, zegt iedereen. Maar ik kom erop hé. Dat is wat anders dan dan bedoel ik. Ik zeg niet dat ik het niet kan. Ik heb zo ontzettend veel geschreven, maar het is wel gekomen omdat het bekend ben niet. Euh, eerst een boek gekregen en daarna bekend worden en eerst bekend worden.

[00:12:03]

Politicologie, geschiedenis, Nederlands, drie studies en v. Waarom drie studeer? Euh. Waarom? Drie studies en niet één afmaken is dat. Ik heb een onthulling. O ja, nee, ik ben een laatste achtergekomen. Ik kan me een euh iemand tegen en euh, een vriend van mij. Euh. Hij is de baas van een euh. Van een wijn in coding en euh, ongelooflijke leuke gasten. En die zei ja, ik heb die uit Haarlem.

[00:12:27]

Ja ja en ja ik heb ADHD. Ja en heel heftig. En toen dacht ik ja, dat weten we allemaal al lang kwam hij en zei hij. Ik kwam er achter om met jij, omdat mijn zoon het heeft. En toen kwam ik weet dat ik het had. En toen dacht ik later zonder t nou helemaal op mij meer te willen betrekken. Ja, volgens mij heb ik dat ook. En toen ging ik aan mijn vrouw toe en die zei ja, ja, wat denk je zelf?

[00:12:48]

Natuurlijk heb je ADHD. Maar ik hou niet van die stempels. Maar dat verklaart wel bij mij een hele hoop dat je gewoon duizend dingen de hele dag achter.

[00:12:56]

Als ik wakker word, dan wil ik eigenlijk duizend dingen doen waar zij niet tegen de vrouw. Waarom hebt u zelf honderd jaar met elkaar? Had het eerder gezegd of had je dingen willen weten? Nou, nee.

[00:13:07]

Het is ook niet zo belangrijk. Het is ook niet ernstig. Het is gewoon dat het verklaart wel een hoop. Het verklaart al die die die die chaos. Of nou ja, dit zeg maar.

[00:13:15]

Dat drukte eenmaal weer chaos of overkomt gehoorzamen. Nee, nee, dat is echt. Het zit in mij en het is niet chaos. Het is drukte. Dus het is ook niet zo ernstig eigenlijk. Dat alles bezig toch? Ja ja, dus heel veel ballen in de lucht houden. Maar ik heb gelukkig ook wel een aandoening. Dat ik het niet erg vinden als er een paar van die ballen dan op de grond vallen. Hij is sommige mensen kunnen dat dan niet hebben.

[00:13:37]

Jij bent zelf wat ik waar we mee begonnen. Euh, presentator, maar ook euh. Eigenaar van een productiebedrijf. Is het al lastig als je ook je eigen werkgever moet verkopen? Ja, dat lijkt me heel lastig. Ja ja, ik kan moeilijk met dezelfde emotie. Aan de andere kant zit je daar ook weer praatjes te maken. Ja, dus dat is ook lastig. Dus uhm, ik heb haar daar al verschillende keren echt. Euh ja toch verkeerde dingen gezegd en gedaan omdat.

[00:14:03]

Ik ben dan zo overtuigd van iets. Dat moeten we gaan maken. Ja emotioneler zakenman. Ja, dus dat is niet de ideale combinatie. Maar ik heb het nu hem teruggebracht tot de kern van wat wil ik nou eigenlijk? En ik ben net 50 geworden in december en ik maak daar ook helemaal geen big deal van. Maar ik vind het interessant wat je dan gaat afspreken met jezelf. Dus ook dat dat hoeren gaan en dat alles maar doen dus het hele veld proberen te bestrijken.

[00:14:28]

Uhm, daar ben ik zo langzamerhand toch ook wel m mee? Ben ik het gaan aanpassen en veel meer gaan maken wat ik echt wil maken? Soms kom ik wel eens in iets wat ik dan denk aan Yes.

[00:14:38]

Waar zit je nu weer in? Maar euh. Dus dat maken van mooie programma's? We hebben onlangs de wasstraat gemaakt, daar hebben we een jaar lang over gedaan. Dat was zo veel werk en in vijf uitzendingen was dat weg. Maar het was zo ontzettend mooi om bij Human en Work helemaal gelukkig van.

[00:14:52]

Ook omdat ik daar niet inzit.

[00:14:55]

Maar wat is het verschil dan tussen euh. Deal or no deal? En uhm, nou dus. Dus gek, euh, dakloos? Thijs in site 5 deze site. Nou, als diezelfde Beau dus dezelfde exuberante figuur die euh, maar er gezellig mee kan kletsen. En ik ben ook oprecht geïnteresseerd in alles, ook in vijf. Deze even ook in in bijvoorbeeld giorno diol. Dat kan je in 3 minuten spelen, maar je moet natuurlijk niet iemand leren kennen.

[00:15:21]

Ik leer jou kennen in wie ik dan gun je als kijker iemand wel of niet wat. En dan ga je 20 minuten kletsen en keten en in 5. Deze site moet je ook gewoon volle bak er ingaan met je voelsprieten om alles te horen en alles te voelen. Dus wat dat betreft is dat de combinatie. Ik zie niet zo ik dat stempel van dit is wel journalistiek of dat is euh entertainment. Ja, het interesseert mij maar niks eigenlijk.

[00:15:45]

Je bent gewoon ik ben dus een journalist is niet doodgegaan. Nee, alleen op een nee. Maar ik vind mensen mensen die zeggen journalisten. Zo voel ik me niet. Ik voel me zelf gewoon boos omdat je journalist wilde worden. Art. Nou ja, ooit was dat mij.

[00:15:57]

Ik wil een filosofische avonturier. Filosofisch? Ja, dat dat voor de had op een kaartje gezet.

[00:16:04]

De journalist moest ik hebben, zo'n kaartje zonder onder filosofisch avonturier. Maar daar moest ik over, moest ik me aanmelden. Maar dat vind ik veel mooier. Is dat je probeert iets te maken van je leven en dat je probeert die avonturen die je als kind euh, altijd bedenkt voor jezelf niet op te geven omdat je denkt ja, de waarheid is nou eenmaal wat killer.

[00:16:20]

Hoe hou je de balans tussen vader zijn en een euh jongen die een eigen bedrijf heeft? Schrijver, tv maker DHP. Heeft God dan nu een stempel, dat komt dat eigenlijk al. Maar het is helemaal niet zo ernstig als dat. Ik heb gewoon. Het is gewoon druk. Ik wil veel dingen doen in mijn leven. Euh, nou ik. Ik moet zeggen ik heb uhm, ik heb zo'n leuk gezin. Dat is voor mij had het boven alles wat vader brengen.

[00:16:43]

Ja gewoon. Euh, ik sta er wel boven. Dus ik. Ik ben wel euh. Ja ik ben wel een vader. Maar tegelijkertijd ben ik ook de hele dag mensen aan de keten. Als ik de kans krijg, zei zijn vader serieuzer dan ik. Maar ik ben wel de baas. Ja, het gaat wel bijvoorbeeld. Euh euh. Vandaag gaat de oudste. Die gaat dan een uur een auto lenen. Ja, dan krijgt die van mij wel eerst even een paar lessen, want hij heeft twee keer die auto geleend en twee keer heeft die ding ergens thgz ergens langs geschuurd.

[00:17:07]

Dan word je dan boos.

[00:17:08]

Nee, ik word niet echt boos, maar ik vind het wel heel dom en ik zeg u heel boos.

[00:17:12]

Wat Mascha woest. Ja toch? Dat cliché? Uhm. Euh. Als je in je euh, rug gestoken wordt met een mes. Kijk, misschien is dat wel jouw perceptie. Misschien voel ik dat dan zo, maar dat heb ik wel. Euh dan? Dan krijg je me echt op de kast. Waar ben je dan direct boos? Of is dat iets wat stapelt? Nee, nee, nee, nee. Is gewoon driftig. Gewoon meteen dingen.

[00:17:37]

Nee, dat niet. Maar kijk, als iemand mij aanvalt of als iemand zoals vroeger was gebeurd of was. Als je dan euh in een woordenwisseling komt, dan ben ik daar ook heel emotioneel. En ik ben aan alle kanten emotioneel en euh en driftig dus. Euh ja, maar dat komt vaak wel.

[00:17:54]

Het is wel zo dat net als met uhm, met zink verf dat veel mensen herkennen is dat als je heel veel stress hebt. Dus als je alles op je afkomt en je hebt te weinig geslapen en euh etcetera, dan gaat het wel makkelijker om bij een euh persoon die op geven wat klaar is. Wat met deze wereld? Ja ja. En dan spannende vaderstad.

[00:18:17]

Ja, dan is het ok. En ik heb eigenlijk al ze denk ik daar wel eens ook aan van als dan nu. Als ik omval omdat ik dood waren ga op een berg ergens waar ik natuurlijk bovenop wil klimmen. Ja, dan is dat euh, voor mij ook. En voor mijn euh kinderen en voor mijn familie is natuurlijk heel vervelend. Maar ik heb. Ik zeg niet dat ik m ja dat ik dood wil. De manicure ook 100 worden.

[00:18:43]

Maar ik vind wel euh, ik. Ik ben er niet. Ik ben er niet bang voor.

[00:18:47]

Ik zal altijd de vraag. Wat nou als je vanmiddag onder tram 13 loopt? Maar dat past niet bij jou hoor ik al. Bij jou hoort een heroïsche dood dus.

[00:18:55]

Maar dan zal je zien dat gebeurt echt. Weet je wel dat dat wat dat is natuurlijk. Wat het leven zo mooi maakt dat je dat je bij de lurven wordt gegrepen. Aan de ene kant en aan de andere kant. Wat het zo ontzettend verdrietig maakt is dat dat. Ik heb het in bij mijn schoonvader meegemaakt twee jaar geleden. Onwijs mooi. Een schitterende vent die dan opeens een uh en uh een bloedprop krijgt en die daarna alleen maar kwijlend in een hoek zit.

[00:19:17]

En dat zo zou het met mij eindigen en misschien wel met jou ook. PMB haar bankkaart verzamelen. Je weet je wel. Vroeger had hij een grote mond. Ik wil alleen die je weet daar bang voor.

[00:19:29]

Daar ben ik wel bang voor. Is dat. Is ie bij iemand van angst uberhaubt? Nee, nee, nee, helemaal niet. Nee nee.

[00:19:35]

Nou, ik heb wel een paar dingen meegemaakt. Ik was op een boot een keer met 42 uur in de Noordzee. Dat was heel eng. Toen dacht ik nu ga ik dood. En dan vond ik voor mezelf echt behoorlijk verschenen. Maar voor mijn gezin heel erg, want het was echt helemaal aan mijzelf te wijten. Ik ging die Noordzee oversteken terwijl eigenlijk niets kon zijn. Ik wil helemaal alleen klein roeibootje. Waarom doe je dat wat je doet? Alleen maar dat soort dingen doen?

[00:19:57]

Nou, omdat ik vannacht.

[00:19:58]

Ja, maar ik vind het een hele uitdaging om het toch ergens in je eigen leven grenzen te verleggen. Dat vind ik heel mooi en voor mij. Het is niet. Het is niet dat ik dat heel goed kan of zo. Ik doe het gewoon. Maar waarom maak je keuzes? Bijvoorbeeld? Je kunt de Dam tot Damloop Zonde van mijn 16,1 er precies tien mijl h. Officieel uhm, die kun je lopen met sportschoenen. En jij loopt m op blote voeten.

[00:20:22]

Waarom? Dat was trouwens heel erg. Hoe weet je dat? Ja, ik heb het geven. Natuurlijk kom ik er uit, lag ik in het ziekenhuis.

[00:20:29]

En toen zei die dokter zegt tegen mij maar meneer Uhm, ik had er heel snel gelopen. Of E22 op zijn armen en voeten. Ja, op blote voeten en die vent. Maar op wat voor schoenen loopt u eigenlijk? Want die lagen, de velden lagen helemaal en af en toe zei ik ik loop niet op schoenen. Maar bent u helemaal gek geworden? Je weet gewoon negentig kilo. Ben je gek? Ja, dus toen heb ik het nooit meer gedaan.

[00:20:51]

Maar waarom doe je dat nou? Ik had een boek gelezen en dat heet euh.

[00:20:56]

En hoe heet dat ook alweer? Euh, een fantastisch boek. Kom er zometeen op. En het gaat over de Barefoot Uh Runners. Ik heb het ook. Voor trainers hebben we toch de hele lichte bescherming aan?

[00:21:08]

Ja, maar ook op blote voeten. En ik heb zelfs een vereniging opgericht. Het is ook een onthulling die Bervoets Society. En dat heb ik op internet helemaal opgezet met allemaal grappige vader en allemaal kolder. En euh daar. Toen ben ik overal in de wereld waar kwam, ben ik ga rennen op blote voeten. En ik vind het een kunstproject. Want vrouwen die kijken naar en ik oh oh, tik haar baby en man en zeg hem wat een sukkel is, staat op z'n blote voeten.

[00:21:30]

En er gebeurt van alles. Als je daarmee als je op blote voeten rent en raadt je het iemand aan. Euh, ja, ja ja. Het is echt heel erg leuk als je niet te zwaar bent. Nee, nee, maar het is ook het is het. Je moet even trainen, maar dan kan je terecht voor opvoeden.

[00:21:41]

Lastig. Euh. Lacht vaak met de jongens. Zeggen het maar ja. Nee, ik vind opvoeden niet zo lastig. Ik ben heel blij met Sidy, want wij zijn eigenlijk altijd eens met elkaar. Dus dat maakt het heel makkelijk. En Charlie is supergoed, die is fantastisch. Die kan het ook. Heel geweldig. Ik denk dat ik eerder, hoewel dat een cliché is, ook achter haar aanlopen zit er toch een liedje heen en kom op nou Ruud, ik moet jou nog een paar vragen stellen.

[00:22:05]

Ik zit of vind jij opvoeden lastig? Euh, ja, ik vertel lastig. Ja, vooral in dat dorp Amsterdam. Uhm. Trek je iets aan van wat andere mensen van jou vinden? Steeds minder. Heb je daar wel last van gehad? Nou, vroeger wel ja. En dan Crotone op nou. Dat je dus je belaagd wordt door allerlei euh euh. Columns en zo over wat wat een bal je bent. En ik vond het lastig, maar tegenwoordig helemaal niet meer.

[00:22:30]

Ik heb ik heb Sauser. Kijk angry young. Die man heeft mij vaak op de korrel. Iedereen, maar ik vind het helemaal niet erg. En hoe leg je dat dan? Ik lees dat ik. Laatst moest ik zelfs heel hard lachen. Want wat ging over RTL exclusief wat er iedere week anders is? Dus heb ik er gewoon gewacht. Je hebt en je hebt ook eigenlijk helemaal gelijk. Helemaal de slappe lach van want het was ook elke week is het iets anders proberen een soort vorm te vinden.

[00:22:52]

Maar kun je dat hebben omdat je euh, heel succesvol bent op andere vlakken?

[00:22:57]

Nee, ik kan gewoon hebben omdat je leert om hier daar niets van aan te trekken. Ook als mensen me helemaal de hemel in prijzen heb ik ook steeds minder mee. Snap je? Vind ik ook niet. Niet ik sinds vroeger vond dat fantastisch en knipte ik het uit en hingen heengaat op bij wijze van spreken. Maar nu doet me dat ook minder. Ik denk het niet zo goed is om jezelf helemaal te laten runnen door wat andere mensen van je ben je wantrouwend wat?

[00:23:15]

O nee niet. Nee, echt niet. Maar kijk, ik zit. Ik krijg. Kijk niet naar Twitter. Ik kijk niet naar Instagram. Ik kijk niet naar wat mensen van niet. Ik heb het wel, maar ik kijk er niet naar. Dus ik kijk niet naar wat mensen over mij zeggen. En soms komt het je wat er over. Ja dan dan denk ik dan vind ik het ook niet prettig. Maar ik laat me er niet door lijden.

[00:23:32]

Ik kijk naar mijn gezin en mevrouwen, naar mijn ouders, mijn vrienden. En dat. Wat heeft dat met jou gedaan?

[00:23:37]

Dat dat jij in deze toch door de koning van de Van der LEDENPARTIJ geworden?

[00:23:42]

Nou, ik denk dat ik dat niet ben, maar ik denk dat dat ook weer een rol van mij is. En uh, wat heeft het? Heeft me in zoverre ik zag dat a tech toch een beetje als de Olympus voor mijzelf vooral van A als je dat kan en dan kan je je ook zomaar in die wereld. Euh van van de ministers en in de wereld van de scherpe interviews. Uh, in mijn geval ik ben echt een talkshow. Man H dus dus ik ben niet zeg maar die ik die knal.

[00:24:07]

Harde interviewer zoals Sven Kockelmann en bijvoorbeeld Jinek of Pauw. Maar ik vond wel mooi om om dat te leren. En ik zie dat we. Dat ik mezelf nu daar staande kan houden. Nee, maar ik had er specifiek. Daarom koos ik ook verlatenheid af, aangezien de inhoud. Uhm, je ziet de kijkcijfers ook toch?

[00:24:24]

Ja, maar wat mensen zich ook moeten realiseren en waar jij en ik weten is dat een heel groot deel van die kijkcijfers hangt ontzettend af van wat het programma voor jou doet. Dat is een soort grote roze olifant in de hele wereld.

[00:24:36]

Maar ik heb vorig jaar rond deze vorig jaar eind vorig jaar 2019 moet ik zeggen in 2019 vier maanden lang gevochten op die late avond. Elk programma wat RTL daarvoor euh. Programmeren voor mijn programma was echt.

[00:24:48]

Euh, ja, ik wil niet zeggen RUC, maar dat was in dit geval niet goed. Nu hebben we de luxe bij RTL dat het opeens heel goed gaat. In die vooravond en op de avond. Nou dan. Als tock show host spring je daar op de late avond. Careless mensen die het leuk vinden, dan gaan ze. Daar kijken ze niet. Nee, dat is wel zo.

[00:25:03]

Maar ja, ik weet ook wel dat ik vanaf een keer proberen.

[00:25:07]

Nee, maar ik ben er ook wel eens goed geweest. Euh, dat het dan Amani scoort? Ja ik. Ik ben blij dat het nu goed gaat.

[00:25:14]

Wat is jouw beste programma ooit? Ja, ik vind zelf uhm, mijn avonturenprogramma waarin ik mezelf op een eiland had opgesloten. Tien dagen, dat was echt heftig. Wat is het solitaire in jou? Nou dat. Dan word je op jezelf aangewezen. En toen sprong ik dus op uit een boot, ging naar een eiland zwemmen met gewoon een heel klein meisje, wat uiteindelijk verkeerd mest bleek te zijn. En allemaal camera's. Mensen zeggen altijd heeft altijd mensen bij zich.

[00:25:38]

Ik heb nooit iemand. Ik zou nooit liegen daarover. En ze hebben in een tien dagen geweest. En dat brengt je weer terug naar de kern van de zaak waar het allemaal om draait. En dat vind ik leuk. Dus ik zoeken worden naar nieuw iets om dat binnenkort te gaan doen. Om gewoon. Ik zeg maar, want je weet het al. Nou, ik zeg ik heb iets van wel. De Yucom willen afzakken. Dat duurt ongeveer een maand in mijn eentje, met allemaal van die grizzlyberen aan de zijkant gang.

[00:26:00]

Dat betekent dus dat dat je een man thuis weg bent en een maand geen vader bent. Ja ja, dus dat kan allemaal. Nee, nee dus, zei ze. Zij vindt het ook niet goed. Snap je? Zij vindt die dingen zoals de oceaan over zeilen. Wat ik eerst eigenlijk wilde doen en de Mount Everest beklimmen. Al dat soort stomme jongensboek dingen vindt ze niet goed. En zegt ze ja, dan ga ik wel van je af bij wijze van spreken.

[00:26:22]

Ik hoop niet dat ze het echt meent, want ik ga het ook echt doen ooit.

[00:26:25]

Euh, maar nee, dat er. Tot nu toe heb ik ook helemaal geen tijd voor. Wat is dat in dat je dan zeg ik ga toch doen? Ik vind dat ik hier op aarde ben om wat van mijn leven te maken, hoe onwijs arrogant en kinderachtig dat ook klinkt. En ik vind die uitdaging ontzettend mooi. Ik ga nu bijvoorbeeld in oktober wil ik een euh en Armin gaan doen. Een hele Harriman waar ik ja, ik kan me al een stukje rennen en zwemmen en fietsen, maar dat niet.

[00:26:49]

Dus dat vind ik een uitdaging. Dan ga ik helemaal blind voor. Heb jij niet ook zo'n uitdaging voor jezelf staan?

[00:26:54]

Ja, maar dat is dat dit programma weer voor de deur door. Want wat is wat?

[00:26:59]

Wat is dan nu jouw grootste? Uhm, jouw grootste euh. Anker?

[00:27:05]

Nou, nou zeg ik meteen dat gezin jij dus dus altijd wel dubbel dat je je wil. Wel alles een maand. Ja, om jezelf maar een maand weg. Ik kan me niet herinneren een verlaten maar weg.

[00:27:16]

Het is meer een fantasie die ik heb. Het is meer een fantasie die ik heb en ik wil ook niet iets doen om onze pijn te doen. Ik herinner me nog dat Jan toen ik ging zijn in lag ijs op het water, in het Jan euh, tranen in zijn ogen had toen ik hem achter me liet. En ik filmde dat ook nog. Moet je nagaan wat een lul je dan bent. Toen ben ik overigens niet gegaan, want toen was alles kapot en die boot dus toen lag er eisen en alles was kapot en ik was boos, ik niet kon gaan.

[00:27:40]

Maar gelukkig heb ik dat toen niet gedaan, want dat was denk ik wel mijn einde geworden. Maar euh, dat dat asociale drin, dat ben ik wel een beetje kwijt. Geloof in God. Nee, nee. Geloof jij in God? Nee, ik geloof er niks. Nee, nee. Gaat ook niet zo opgevoed. Nee, nee, nee, maar ik. Ik laat me ook graag verrassen hoor.

[00:27:58]

Dus als je zoals Ramses Shaffy die je had daar ook eigenlijk niet zo veel mee aan het eind dan zij die euh ja.

[00:28:05]

Nou wie weet weet je wel die hij had.

[00:28:09]

Hij stond open voor alles wat de dag morgen brengt. En hoe denk je over de dood? Vroeg ik aan hem.

[00:28:14]

Sherri, oh. Nou nee niet. Hij dacht namelijk alleen maar aan vandaag.

[00:28:19]

Dat is was, vond ik een mooi voorbeeld. Hij was heel close met hem.

[00:28:23]

Nou, nee, nee, echt niet. Zou ik willen zeggen. Ik was gewoon een grote fan, dus ik kwam. Ik zocht hem af en toe op, maar hij was zeker niet KRO's. Ik heb een keer geïnterviewd voor de VARA gids. Echt waanzinnig spannend. Uhm, een spannende avond. En ik heb. Ik heb veel. Ik heb een paar keer een dvd of een cd uitgereikt, dat soort dingen. Ik was op zijn begrafenis en ik had ook gewoon hoog zitten.

[00:28:43]

Wat is de mooiste platen die je ooit hebt gehoord?

[00:28:47]

Jeetje, nou, dan kom ik toch wel snel bij? Euh. Toch een jacmel uit. En mijn mooiste liedjes gaan toch Cantona Cadamuro als er niet zo'n liefde is. En en en ik vind dat de manier waarop hij zingt. Is die hele. Dat ingelijfde dat. Elk nummer is een monument, eigenlijk van zijn leven, maar ook van de wereld. Dat vind ik echt prachtig. Maar ik vind Bob Dylan en nou jongen ook helemaal fantastisch. Sommige dingen van Herman van Veen vind ik ook fantastisch.

[00:29:13]

Echt heel grotesk. Meeslepend? Ja ja, ja, maar ja, melodramatisch. Ja, enorm weemoedig. Melodramatisch. Uh, aanstellerig. Uh, al dat soort zaken. Ik kan heel snel huilen. Uh, behalve als ik heel goed geslapen heb hoor dan dan heb ik minder last van. Maar ze drinken veel. Nee, ik drink helemaal niet. Ik rook niet en ik enigszins suiker. Maar dat is ze eigenlijk eventjes nu. Daar kan je de afgelopen tijd omdat ik ben veel aan het trainen.

[00:29:38]

Probeer een beetje fit te worden. Want zo'n leed niet als je dat maanden doet. En nu heb ik niet zo lang achter elkaar gedaan, maar dan ga je echt een stuk op. Dus ik slaap dan slecht en ik in een leven slecht.

[00:29:49]

Van wie hou jij het allerminst op de wereld? Ja, van mijn kinderen en mijn vrouw. En dan mijn stad een persoon voor jou. Ja, ja, ja, ja, ja. En natuurlijk dan mijn ouders en mijn familie en mijn vrienden. Maar kijk, je bent met elkaar met z'n zessen een soort soort oneens, honk en.

[00:30:09]

Dat maakt het euh, t leven prachtig. En de rest is eigenlijk allemaal spielerei. Hoe word je herinnerd worden? Ooit helemaal niet. Echt niet helemaal al gek van die mensen die dan iets doen om na te laten. Ik wil niks nalaten. Echt niks.

[00:30:22]

Ik? Nee, maar ik wil ook niet zo'n beetje zo'n necrologie als ik het lees. Ik zo zielig voor diegenen die dood is denk ik yes. Is dit nou wat je bent geworden? Alleen die 15 zinnen en dat gelul eromheen? Nee, echt. Je hoeft mij niet te herinneren, maar jij haalt wel het achtuurjournaal en dat er ook niet. Dat wil ik ook niet. Ik denk dat ik over een jaar of vijf langzame uitdoofde en dan ga ik een paar boeken schrijven onder een andere naam.

[00:30:46]

Dank u wel. Nou alsjeblieft.

[00:30:48]

Dit was een podcast van Ruud de Wild, Vaccaro en CR-V. Wil je meer Ruut volgen op Facebook, Twitter of Instagram?