Transcribe your podcast
[00:00:01]

Dit is een podcast van NPO Radio 2 en Caro en zeer ver binnenkomen lopen. Gil y Gil de Winter Uhm van stuk tv en nu hoor ik iedereen boven de dertig geboden. Dat zal iedereen boven de veertig, hoor ik denken. Giel zegt me niks tegen. Nee, ik heb niks met televisies. Stukje bij beetje bij begin beginnen. Wat een stuk tv structuur. Feest! Een euh, een YouTube kanaal dat ik acht jaar geleden heb opgericht. En ja, uiteindelijk ben ik acht jaar verder en heeft het YouTube kanaal ruim 2,3 miljoen abonnees, niet de grootste.

[00:00:40]

Ik zou heel graag willen zeggen dat ik de grootste ben, maar ik ben laatst ingehaald door Enzo Knol omdat die in de corona tijd zo populair was onder de jeugd dat er nu een prachtige tweede plek staan. Gelukkig maar, want er is nog veel werk. Kookwekker jij 30 minuten kruipen niet. Dit is de podcast van Ruud de Wild.

[00:01:00]

De komende 30 minuten praten met Giel de Winter als de linkerkuit is het gesprek voorbij. Dit is 30 minuten rauw.

[00:01:08]

Giel, waar kom je vandaan in het zuiden? Ja, dat hoor je goed. Ik kom uit Uden Brabant. Bij een echte Brabo. Ik ben een echte Brabander. Hoe we? Hoe dat Brabo? Da's een tekortkoming. Ik ben trots om Brabander te zijn en altijd de meest sociale mensen, zeggen ze. En de A en B en meest levensgenieters. Zo ja, ik geniet er echt van en ik weet. Ik werk natuurlijk al acht jaar ook voor een deel boven rivieren, maar elke dag rij ik lekker naar huis.

[00:01:38]

Ik rij naar huis, ik ga ik. Ik blijf niet hier. Werkt 80 uur per week in Hilversum en toch geen naar huis. Ja, waarom koop je niet? Je kunt hier toch een prachtig huis veroorloven? Helemaal verdiep. Voor die prijs kan ik ook een grotere Kittin Branford kopen. En waar eerst acht jaar geleden ben ik begonnen. Hoe ging dat nou? Ik hoop ook dat ik hier nu de NPO voor mijn neus die er staan, want door hen heb ik het eigenlijk bedacht.

[00:02:04]

Uhm, ik zat in mijn slaapkamer en ik had daar een televisie aansluiting net gekregen van mijn ouders. En ik was televisie gaan kijken en ik vond er eigenlijk geen ene zak aan die dag 30 nu. Ik was 21 22 en ik dacht ja, maar al deze programma's die ik nu zie hier vind ik allemaal niet leuk. Dus hoe kan dat? En door een beetje googlen kom je er natuurlijk achter dat een paar zender bazen uiteindelijk de klap daarop geven wat er wordt uitgezonden.

[00:02:30]

En dan was ik er niet meer. Ik miste de Interact. Waar was je niet mee eens? Nou, ik. Ik vind het dat dat je moet luisteren naar je kijken is gewoon ontzettend belangrijk. Dus hoe kun jij nou programma's maken zonder dat je nou weet of een programma werkt of niet? Er wordt ontzettend veel geld, wordt er zeg maar uitbesteed aan een programma. En als het niet werkt dan vroeger wordt het zo de prullenbak in gooit. En ik miste die interactie met je doelgroep met je kijkers.

[00:02:52]

Dus ik begin al ja ja. En toen dacht ik hé, hoe tof zou het nou zijn als nou kijkers kunnen bepalen wat bepaalde presentatoren moeten gaan doen? Dus toen heb ik eigenlijk het programma een tv bedacht. Waar gaan stuk voor jou jij? Euh. Uhm, jij kan opdrachten indienen en wij voeren uit, maar heeft niks te maken met kapotte televisie dit? Nee, totaal niet om het stukgaan, om dingen die je voor jou en je was.

[00:03:20]

21:32 zeggen het dan. Dan heb je dus wel kennelijk geldingsdrang. Je bedoelt dat ik je dat ik eigenwijs mannetje ja, ik was heel eigenwijs mannetje. Nee, ik was. Ik was. Toen ik al vijftien was, was ik al bezig met ondernemen. En toen wilde ik al mijn eigen geld verdienen. En ik wilde gewoon laten zien van hij ik. Ik heb ook iets. Mijn vader komt uit de media. Dus ja, uiteindelijk een belevenis.

[00:03:42]

Drie en euh, ja, uiteindelijk heb ik dat bedacht. Maar dan ben je nog nog mee. Je hebt iets bedacht en je bent er nog lang niet. Maar dat wat er wat? Wat deed je vader? Mijn vader zat in de. In de kranten een en een weekblad. Wat vindt u ervan? Toen hij op YouTube begon wat we eigenlijk niet kennen? Nee, die had. Die had net een website op op het internet opgericht voor nieuws augustus.

[00:04:07]

Die was net van de kranten overgestapt op het internet. We kunnen mee laten liften, nu inmiddels. Hij kijkt nu wel alle programma's en dan kan ie inmiddels ook handiger worden na. Euh, nou, hij is wel zeker handig. Jawel, hij is heel erg handig met dit jaar, maar hij is wel euh. Het bedrijf bestaat niet meer, maar is handig nu met een computer. Dat kan wel zeker. Hij is hartstikke handig dat alles alles aangeleerd.

[00:04:29]

Nu ik. Nou, dan heeft ie geluk zelf gedaan. Dan heb ik een nieuwe vertaling. Nee, je begint op houtgroep dan uit uit onvrede. Euh, zeg maar eigenlijk de kunstenaar die je die mooie schilderijen niet kent en dus zelf gaat maken dat de ideeën over je benen. BRToen toch weer terug naar Hilversum gegaan om het aan te bieden. Je maakt. Nee, totaal niet. Niet? Nee, ik dacht de Hurricane me niet is. Waarom zou je naar me luisteren?

[00:04:55]

En uiteindelijk heeft het wel zeker een jaar geduurd. Dat stuk tv begon te lopen, want we hadden geen bereik. Ha, je gaat gewoon ergens Regnum opstarten en ik weet nog dat ie dat wij naar project x haren gingen. Ha ha ha, dat feestje van Merthe in Groningen en alle media die stond haar langs de kant van de weg te filmen. En wij doken de preciezen met camera en al. En ik word. De volgende dag werd ik gebeld door NPO, RTL en SBS van morgen.

[00:05:21]

De beelden hebben jullie hebben gemaakt, mogen die kopen en daar kon ik mijn eerste camera materiaal. Dan kon ik de website van. Ja, dat was dat. Ik was in een dorp waar gewoon lekker bedraag, waarbij je dus dingen kon gaan denken. Duizenden daar duizenden euro's afhaal. En en hoe was het je eerste eerste erkenning dan ook? Was mijn eerste erkenning. Toen dacht ik ja en nou had ik een tegeneen. Oh ja, ja, het was meer zoiets van en nu kunnen we door en uhm ja.

[00:05:49]

Vanuit daar heb je een basis ontwikkeld en een website gelanceerd. Kijkers konden opdrachten indienen die wij moesten gaan uitvoeren. De meest idiote domme dingen die je maar kan. Euh, ik kan bedenken. Die kon je invoeren en en we deden ze. Ik heb echt hele domme dingen gedaan. Ach, afgelopen acht jaar. What does? Inbreken in een dierentuin, zelf stoppen. In een kast en dan wacht totdat ze er aan gaan sluiten. Ruzie gehad met de politie?

[00:06:10]

Euh, ik heb echt heel veel he. Met met met koets door de bouwmarkt gereden. Euh ja, noem maar op. Om op te vallen of contente. Maar dat was konten. En dat was de kijker die zei heengaan Piet Bouma. Het waren allemaal opdracht. Allemaal opdrachten die de kijker bedacht. Dus jij was gek, Lowietje die alles deed voor de kijkcijfers of deed dat voor het geld? Dat deden we eerst voor de kijkcijfers. Ja, nee, want er was Yutu was nog niet zo heel populair.

[00:06:35]

Dat is echt gegroeid. In de afgelopen jaren voelde het toen al van als ik dat doe, dan krijg ik meer kijkers. Als ik meer kijkers heb, krijg ik mijn geld. Ja, en als je uiteindelijk een goedlopend programma hebt, kun je dus ook je merk gaan verbreden en kun je dus met series echte formats gaan maken. En die kun je weer koppelen aan A-merken. Wilt u heen? En een tv producent wordt dan veel beroemd? Nee, ik wilde.

[00:06:55]

Nee, ik had echt een recht om eigenlijk voor het scherm te werken. Ja, echt verschrikkelijk. Ik merk het steeds meer. Hoe ouder ik word, hoe meer las ik daarvan heb. Waarom? Omdat ik het zo veel leuk vind om programma's te maken, te bedenken en uit te creatief. Ja ja, vind ik echt een Tassis. Ik heb altijd is. De afgelopen acht jaar is mijn hoofd nooit rustig en formats komen naar voren. En elke keer dan.

[00:07:16]

Dan heb ik een voorbeeld bedacht. En al zegt uiteindelijk de spelmaker Jagiello, jij kan hier niet bij zijn, want je bent een van de presentatoren van stuk en denk het helemaal niet. Dus ja, dat is, dat is wel een keerzijde. Ben je de grootste vijand van de bestaande tv? Euh, ja, denk wel dat lachje, omdat ik denk dat ze heel veel afkijken van ons. Nou euh. Een voorbeeld wij waar je bij droppen een een.

[00:07:45]

Een format. En euh, we zien dat we dat er heel veel gegeven wordt over dat format. Wat wij hebben bedacht. Dus het leeft wel. En euh, ook het jachtseizoen wat we hebben gemaakt natuurlijk razend populair. Ja, daar zitten heel veel. Producenten zijn rare dingen van af aan het kijken en al van het snoepen en denken hé. Dat kunnen we ook. En mag ik jou ook boos ja verzinnen? Zelfs zelf weer auman? Nee.

[00:08:09]

Overal in de kern, in de kern is wel letterlijk alles al bedacht in de wereld. Dus het is logisch dat je dingen van daag roept om uiteindelijk je eigen product te ontwikkelen. Lijkt mij, maar ik ben nog wel altijd in de basis. Ben ik bezig. Wat is nou nog niet bedacht? Alleen je komt altijd wel achter van heden. Zit er toch al dingen die die bestaan per geboren zakenman of bermbeheer? Meer geboren creatieveling? Euh, vader en moeder zouden zeggen geboren zakenman.

[00:08:37]

Ik zou zeggen geboren creatieveling? Ja ja, maar ik vind. Ik vind. Ik moet zeggen ik zit nu natuurlijk. Euh. Maar je bent per ongeluk miljonair geworden. Nee, zeker niet. Nee, dat doet dat niet. Daarom dat creativiteit voorrang had. Nee, nee. Ik heb wel door dat dat het zakendoen heb ik wel geleerd van mijn vader, waar ik ook heel trots op ben. Heeft jou ook begeleid in in in Sherman, die hele gang naar het verkopen van een stuk?

[00:09:06]

Nee, nee, in het verkopen van stuk? Absoluut niet. Nee, ik weet hoe je het doet. Je bedoelt echt stuk gewoon met mijn collega's nu ik. Ja, daar zit natuurlijk Thomas en Stefan. En daar zit nu Jeroen Smolders. Die zit als vierde stuk er altijd. En we hebben. Momenteel hebben we nog tien man extra dingen, maar we zijn met drie begonnen uiteindelijk. Ik ben ermee begonnen en daar heb ik Thomas en Stefan heb ik gezocht via filmacteurs.

[00:09:31]

Ik zocht presentatoren en ik zocht echt iemand die heel erg verstand had achter de schermen om dat allemaal te doen. En dat was Jeroen. Heb jij ooit eenzaam gevoeld en begin je dacht. Ik moet het allemaal doen. Je bent de eerste echte. Heb je echt helemaal geen geld en heb draaide echt? Ik was je creditcard l.h. Trekken. Weet je wat je met een creditcard kunt doen? Het gevaarlijkste van allemaal als je geld hebt, kunt u wel geld opnemen.

[00:09:53]

En ja, laat krijg je een brief van de bank. Je moet volgens mij even wat gaan terugbetalen, dus mijn creditcard stond behoorlijk in het rood. Maar ik geloofde zo in het idee. Maar je krijgt heel veel weerstand. Beginnen, want mensen geloven niet in dat je houdt. Op internet is dat allemaal gereed. Heel veel mensen hebben me uitgelachen en en en hup bek. Dat is zeker payback. Maar dat is ook wel wat ik begrijp. Tuurlijk wel ergens.

[00:10:14]

Maar ik voel me bijvoorbeeld altijd in het herin. In in in de ude waar ik woon voel ik me altijd wel. Ik ben om een plek, maar ik voel me altijd wel alsof mensen in jouw ogen in je rug hebben. In de media bedoel je nou gewoon dat wel. Mensen denken van hij ja, ik heb je eerst wel. Euh. Ik geloof het niet. Eerst en jij en ik vind nog steeds wel een raar ventje en ik weet nog steeds niet wat ik met je moet.

[00:10:36]

Denk dat dat mensen wel lastig. Ik vind dat soms wel lastig. Ja ik kan. Ik kan euh, omdat je omdat mensen je niet kennen. Mensen weten niet wie je bent en wat je doet. Maar heb je aandrang dat mensen jou moeten kennen? Nee, nu absoluut niet meer. Waar is dat geld? Wat voor wat je zeker maakt? Of de dat de macht niet mag ook niet. Nee, ik denk meer van ik heb het.

[00:10:59]

Ik heb het ongelijk laten zien al. Dus ik heb nu niet meer die drang om te laten zien. Hij zou de mensen kennen kunnen zeggen jou. Hij is arrogant geworden. Dat kunnen mensen zeker zeggen. Hebben ze daar gelijk in? En nee, nee, want ik ben juist iemand die de mensen die om me heen heb. Echt wat. Ik weet je, ik zeg ook ik heb nooit. Ik heb geen tien vrienden, ik heb geen vijftien vrienden.

[00:11:19]

Ik heb drie hele goeie vrienden en al die had ik al. En euh, mensen die in mijn familiekring zitten in mijn vriendengroep. Daar doe ik alles mee. Ik deel alles. Ik ga samen op vakantie. Ik betaalde vakanties. Ik ga lekker uit eten. Ik bepaalt ook waar je naartoe ga. Zeker dat voordelen. Wat er intens gelukkig. Ik ben net vader geworden en dat is echt m, dat is, dat is echt het mooiste van alles.

[00:11:48]

Ik wist niet dat ik zo ineens zo gevoelig kon zijn. Valverde van verder. Verder is er zo'n bruggetje met me, met mijn prachtige vriendin die ik. Euh ja ikke, ikke ikke. We hebben het afgesproken om niet in elkaars werelden te belanden. Het goed? Ja, en dat waarderen we heel goed. Maar dat is wel pittig om het knisperend en vers te houden. Ja ook, maar ook wel gewoon. Uhm, zij heeft er niet voor gekozen om in mijn leven te komen.

[00:12:13]

En wat doet hij? Zij is facilitair medewerker bij zorginstelling. Zij heeft echter totaal andere taal iets anders. Dus je hebt een hele heftige tijd achter de rug. Bij een pandemie? Nee, nee, ben jij en ook sociaal bevlogen? In de zin van Foon dat ik wil helpen, hoor ik ook dat heel sociaal mens. Nou, ik zou mensen wel helpen, maar ik wilde altijd aftasten hoe iemand is en houdt rekening met je met je vriendin.

[00:12:44]

Hold em de hoer. Hoe wordt verder op opgevoed voeten? Beschermend waardigheid maken? Ik vind het. Ik vind de wereld de laatste jaren. De grote boze wereld geworden gebeurt zoveel. We hebben allemaal een telefoon, ons handen en ik zit zelf in de sociale media. Laat dat vooropstellen, maar het is verschrikkelijk wat er is. Waarom? Je zit continu op je telefoon. We houden niet meer op. Het is aan de keukentafel. Het is op de bank.

[00:13:11]

Het station scheidt de band tussen China en naar bed gaat. Die telefoon heb je in je hand. En als ik zo om me heen kijk in de bus, in de trein, overal. Iedereen heeft de telefoon in handen. Gerda krijgt straks toch ook een ijspret? Dat waarschijnlijk wel. Dus ik hoop gewoon. Ik weet gewoon hoeveel stress ik zelf heb meegemaakt en hoe meer stress factoren er in de wereld komen dat ik hoop. OK. Ik hoop dat het mannetje het overeind houdt en er raken bij helpen.

[00:13:37]

Maar het is wel een. Het is gewoon een pittige wereld. Is die pittiger geworden sinds je zaken doet? Pittiger geworden? Stel deze vraag om omdat je je doet ineens niet mee in de wereld. Jij doet mee in de Vrakking grote mensenwereld. Ineens gaat je brein stuk tv niet zomaar naar een bedrijf, maar naar Talpa Content en naar een beursgenoteerd bedrijf. Het is echter groter dan groot. Jordan is miljonair. Uhm, dit is allemaal in twee jaar gebeurd.

[00:14:07]

Ja ja, verandert heel erg als men zijn ook. Geef toe. Euh. Je moet je vooral heel erg staande houden. Maar ik denk dat ik dingen, dat vooral. Ik zeg het altijd olifantenhuid opzetten. Kan dat zomaar doen? Dan kan ik zo opzetten en pak aantrekken zeg maar. Ja euh, onzichtbaarheid. Onzichtbaar. En dan? Euh. Dan kan ik het negeren of kan ik het enorm in? Wat valt er het meest tegen de media?

[00:14:35]

Dat iedereen heel aardig voor je is, maar soms ook gewoon niet is, is eigenlijk. Het is een heel nieuwe wereld, want eerlijk is eerlijk. En dat? Daar kom je niet gedaan. Nee, nou, nee, ik vind het na. Nee, ik je anders met je, met je familie en vrienden en je intimi dan met andere mensen. Nou, ik ben meer oplettend in deze wereld. Bij Thuis heb je dat niet. Thuis kan ik echt gewoon mijn olifantenhuid uittrekken en kan ik op de bank zitten.

[00:15:03]

En dan kan ik gewoon lekker naakt en met een zak chips tussen mijn benen zitten en denken hee. Niemand kan wat mij doen. En als ik naar buiten gaat moet ik wel ja toch uitkijken met wat ik doe en chips op de bank. Is dat ook het geluk spumante dan dat je veilig bent? Is dat wat je zegt? Ja, thuis is een veilige haven. De veiligheid is dus heel belangrijk voor jou. Daarom ga ik ook altijd elke avond heel graag naar huis om thuis te zijn, om thuis te zijn.

[00:15:32]

En dat moet ik ook wel zeggen. Dat is echt sinds kort ook wel nog meer belang. Belangrijk geworden sinds ik natuurlijk een klein mannetje op de wereld heb. Ik wist niet dat dat gevoel zo zo intens kon zijn. En ik heb het natuurlijk. In de media heb ik het niet verteld dat ik vader en waarom niet? Nou, omdat ik, ik ik. Dat vind ik echt typisch Amerikaans om een babyshower te houden en heel hard van de wereld te roepen.

[00:15:50]

Ik krijg een zoon en ik krijg een dochter, maar ik ben gewoon meer iemand van ik. Wil ik nu nog eerst komen op de wereldranglijst. Hoe kijk je tegen andere YouTubers? En ja, eigenlijk Jango, jouw euh collega van. Euh ja, wel wel. Nou heel ik ben. Ik ben zelf. Hoe ga ik dit zeggen? Nou, heel veel respect. Oneerlijk. Nou, heel eerlijk. Uhm, met heel veel respect. Ik hou van bepaalde YouTubers die heel veel zich inzetten in het maken van hele goeie content, want daar heb ik zelf ook.

[00:16:20]

Wie is de beste? Ik vind delen HGC de beste. Ja, omdat hij precies een jonge doelgroep weet te bereiken omdat hij energie stopt in zijn video's. Hij is ook meer dan alleen. Dus hij heeft ook een heel productieteam om zich heen. Hij maakt script, hij doet heel professioneel en ik vind vloggen een totaal ander vak, maar mag een paar namen noemen. Euh, of er eentje gaat gewoon naar voren. Lukraak Monica Geuze. Ja ja, dat is niet mijn Konta.

[00:16:47]

Want nou ja euh. Dat is een nieuwe doelgroep. En euh ja, ik hoef niet de de mijne dingen te weten. Euh, voor mij toch? Ik snap dat dat voor de vrouwen doelgroep heel interessant is, maar voor mij. Ik kijk het niet en ik vind het gewoon. Ik vind het heel knap dat je elke dag een kamer in je handen kan hebben en je heel de dag je leven kan filmen. Maar dat is echt niet mijn ding.

[00:17:09]

Ik vind dat er nergens over gaat. Is dat het te leeg, te leeg. Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen respect voor heb, want ik vind het heel knap dat je dat kan. Dat is heel stressvol, maar het is wel het is. Die zorgen ervoor dat je elke keer hetzelfde doet of niet, niet elke dag hetzelfde bent. Wat zeg je tegen YouTubers? Een jonge jongen, Dee Dee Dee? De jongen aan wat nieuwe aanwas als er een uh en een kanaal willen beginnen vernieuwend zijn?

[00:17:32]

Ja, en alles is al uitgevonden. Ja ja, ik ben echt heel streng. Echt, ik ben heel kritisch op de content die er komt. Haha ja, ook nog steeds. Voor jezelf is het niet heel moeilijk. Ik heb de affaire succesvol bentel. Nou uhm, aan de ene kant kan ik me ook wel heel erg in een bubbel dan plaatsen. En en en genietenvan van van juist het creatieproces. Ik heb de afgelopen week 70 of 80 uur in de Eddard gezeten en ik ben echt gewoon tot s avonds laat tien, elf uur en om baal ik dat ik laat thuiskomt omdat ik net kleine heb.

[00:18:04]

Maar ik moet het af krijgen en dan is het vaak idioot. Dus ja, ik wil gewoon echt tot het puntjes wil ik het hebben van voice over. Tot slot tot verhaallijn tot details. Ik wil het gewoon naar voren hebben. Perijn Dee Dee Dee Dee las het anders zeggen. Denk jij dat dat YouTube de de de televisie die wij nu kennen overneemt? Of blijft het naast elkaar bestaan? Ik denk dat het wel naast elkaar zou bestaan. Ben ik heel eerlijk en af als je me deze vraag drie jaar had geleden afgesteld?

[00:18:31]

Had gezegd na YouTube neemt overhand. Maar dat is niet zo. Want hoe komt het dat we er iedere keer naast zit? Want radio roepers ook al 30 jaar na het binnenkort voorbij is dan dus nog nooit zo groot geweest. Groot huis waar hij dat mee te maken. Ik denk dat het ook met B met. Met de tijd waarin we leven. Corona heeft natuurlijk ook veel meegespeeld als je nu de kijkcijfers kijkt, want toendertijd televisie was echt enorm hoog en voornamelijk informatieve gesprekken zullen altijd blijven staan.

[00:18:57]

Daarom is radio ook zo populair. Er is altijd nieuws. Er is altijd wel wat te bespreken, dus dat blijft bestaan. Maar ik vind echt het entertainmentprogramma's. Ja, dat zal wel anders worden. Je bent bij RTL geweest, want met een voorstel ja en dan weer weggestuurd. Ja waarom? Je bedoelt met overname? Nou was het weinig. En ik vond het. Ik vond het geld. Wilde jouw bedrijf een stuk tv overnemen? Het was niet mijn ding.

[00:19:21]

Nee, verzin jouw ding. Hoe bedoel je de conference? Nou, nou, nou, dat staat ook wel zeker iets tegenover. Laten we. Laat het eerlijk wezen. Ik verkoop. Ik verkoop mijn jas. Euh en euh. Ik vond de visie ook. T Was niet helemaal mijn visie en ik. En als ik als ik er instap? Dan betekent dat klinkt gek, ik. Ik heb er verstand van hoe het de afgelopen jaren is geweest, dus die lijn wil ik ook voortzetten.

[00:19:43]

En niemand hoeft mij dan te vertellen wat ik wel niet dat ging. En dat deed Bertil. Dat was wel een ding. We gaan het samen doen. Nou, dan wil ik dit jaar alleen doen. En dan kom je een eigenwijze man als John de Mol die alles beter weet. Maar ik ben ook eigenwijs als jij wint het van John. Nou, ik weet wel heel eigen eigenwijs. In deze wereld win ik het wel. Hij weet meer digitaal dan hij.

[00:20:04]

Ja natuurlijk, anders haal je me toch niet in huis. Maar wat doe je ervoor? Voor Talpa? Voor John? Nou, ik ben natuurlijk heel druk bezig met stuk, maar ik ben nu ja, ik vind het heel duur, wordt creatief directeur van Talpa Social. Dus alles wat social euh. Doet daar. Dagen, daar heb ik het over. En we kijken daar een bepaalde strategie past passen. Daarbij is het een tof format. Dat vindt het lastig om het van Shanghai te werken, want hij weet natuurlijk wel alles van tv.

[00:20:31]

Die man. Lastig? Nee, ik vind het juist wel interessante gesprekken opleveren, maar het wil ook niet zeggen dat ik nou continu elke week bij hem op de stoep staat. Want dat hoeft van mij ook niet. Niet omdat ik ook gewoon heb je weer iemand die gaat vertellen hoe goed bijvoorbeeld ik wil. Wel, mijn formatie is natuurlijk altijd heel netjes doorgaans, zegt Van Goor. En laat we keer zitten. Dan kunnen we effe bespreken en dan komt je echt wel met hele wijze tips.

[00:20:55]

En daar heb ik ook echt wel wat aan. Als programmamaker kun je je echt heel goed op een leven met elkaar. Dat vind ik heel fijn. Maar ja, qua programma's laat hij ons wel lekker gewoon met je in onze waarde van weer grootgebracht worden. Wat bedoel je gewoon als klein jongetje? Gilde wint en ik ben nu 30. Als je twintig jaar geleden, twintig jaar geleden. Waar zijn we dan? Ik was op de basisschool Het Mulken in Uden groep 6 7.

[00:21:27]

Ik weet niet of het toestel jou schoolvak. Ik was heel vervelend mannetje op school. Maar ja, hij was echt heel moeilijk. Hoe uitzicht dat vast van school gestuurd? Ook niet. Hij was echt een moeilijk mannetje. Baal ik nog steeds van. Want na de. Je leert er heel veel van. Maar het had ook anders gekund dat anders en beter terug gaan naar school. Laatst toevallig om te vertellen hoe het wel moest. Nee, wat dan?

[00:21:54]

Nou nee. Toevallig werd daar een reportage gemaakt over een schooljaar van toen was ik uitgenodigd. Het commentaar op die school. Ja, heel gek. Ben na een jaar geweest en een jaar later was ik weg en toen werd ik naar school gestuurd voor en na. Tussen haakjes moeilijk opvoedbare kinderen, dus ik werd naar een een school gestuurd van dertig leerlingen naar tien leerlingen in één klas. Dus het was veel meer focus op me en dat had ik dan nodig.

[00:22:20]

En was dat gegoed voor jou? Ja, heel goed voor jezelf om ontplooiing zeg maar. Ja, je moet je voorstellen. Als jij met 30 leerlingen in een klas zitten, dan ben je eigenlijk een nobody. Het is gewoon zo, je bent maar gewoon een nummertje. En bij die tien ben je al een tiende van die groep en heb je veel meer focus op jezelf. En wordt er na je gekeken wordt een eigen luistert. En ik denk dat ik dat gewoon wel wil.

[00:22:42]

Dat was wel heel fijn. Je houdt het bij bier en soms een jointje. Waarom heb je dat gezegd? Euh, dat is wel een oud interview. Drie jaar geleden ben ik helemaal ermee stopt, want nu weer helemaal zelf denk ik. Ik kan er altijd. Nee, zo ben niet. Ik denk dat ik. Ik denk dat gewoon opletten, want ik, ik, ik. Ik kan echt als ik bier drink, dan de anderen, dan drink ik enorm veel.

[00:23:11]

De Brabanders gingen de Brabander carnaval in het huwelijk, maar ik wil wel Grugger blijven en ik heb heel lang gezeten met duizeligheid, 6 jaar lang stress, pure stress. En toen kwam ik bij mental coach niet, vertelde Giel. Je moet gewoon het ritme gaan. Bouhbouh in je leven, dus niet drinken, minder drugs sporten en dat ben ik allemaal gaan doen. Wat gedrukt? Nou nee, alleen een jointje dus. Volgens mij. Ja kijk, en één keer in het jaar heb je al iets door de neus.

[00:23:41]

Wat? Wat niet slim is. Maar daar ben ik al lang weggekapt. Allang geen kind hebt echt niet ja en nee, maar dat is echt al opaia voordat ik vader zou worden. Geloof in God, ik geloof. Uhm, ik geloof niet helemaal in God. Ik geloof in karma en ik heb een kruis op mijn lichaam toevallig staan. Dat zou niet toevallig zijn, toch? En ik heb ook altijd een kruis om mijn nek hangen. Ja, altijd draag ik sta ermee op.

[00:24:08]

Maar dat teken staat eigenlijk voor mij, voor karma. Ik heb daar mijn eigen geloof van gemaakt. Iedereen weet hoe zou karma voor een ander dan krijgt verhelderen. Maar is het ook een soort van verplichting aan jezelf die zeer goed moet zijn om het terug te krijgen? Of wil je het ook terug hebben of hoeft niet? Als je goed bent, wil je dan ook dat je voor even even flauw vertaald je je leent iemand iets en wil je dat geld of die geld?

[00:24:36]

Wil je dan terug hebben? Of zou de liefde terug willen hebben en de gezondheid? Hoe komt dat? Een hele goeie vraag naar B, want kwijtgeraakt of wat het je zo denkt. Nee, nee, ik ben niet niet echt nee. Hoe ben je met je ouders? Wel wel prima reactie nu klinken veel twijfelend, maar dat is helemaal niet, ik heb wel en met mijn moeder en mijn vader heb ik een hele goede band met m'n pa.

[00:25:06]

Even iets minder geweest. Hij is natuurlijk de zakenman, dus het is best wel moeilijk om daar natuurlijk soms op één lijn te trekken. Hij was natuurlijk niet makkelijk op school. Ik was zeker niet makkelijk en dus ook niet thuis. Nee, ook niet thuis dus. Nee, maar dat is wat jij. Ik ben al. Ik heb nu ontzettend goeie band weer aan het opbouwen met mijn vader, maar dat heeft nog even geduurd. Maar dat ligt ook aan mij en mijn ouders zijn gescheiden sinds ze sinds zeven jaar van een heel groot bedrijf en ging het bedrijf failliet.

[00:25:32]

Dus eigenlijk is dat lastig. Mannetje wordt een leuke man. Ja, echt verrassend is dat wat er aan de hand is. Nadat het is. Dat is wat er aan de hand is misschien? Ja, en hij zou jou zijn van jouw werk. Want wat nu is gebeurd? Jouw erkenning daarmee te maken van. Ja, ik ben wel blij dat ik mezelf aan mijn familie heb laten zien wat ik voor elkaar heb kunnen, jaloerser voor je gevoel hadden directe vragen zeg.

[00:25:56]

Is die wekker al voorbij?

[00:26:00]

Nou, ik had wel het gevoel dat ik iets moest laten zien in mijn leven. Ja, ik wilde niet mislukken. Wat was het moment dat je dacht? Nou heb ik jullie. Toen ik de eerste kijkcijfers haalde met poète haren. Toen dacht ik kan n middelvinger opsteken, want ineens van 0 naar 400 duizend views op één video dacht ik na Dik neus mama echt. Maar alle alle allergrootste middelvinger is dat ik uiteindelijk. Na echter al ging er naar Talpa.

[00:26:31]

Wat heb je gedaan als allereerste toen je getekend had? Een Porsche kocht direct en dat was een jongensdroom. Iemand die dezelfde dag ook een dag later weer een pint cash afgerekend. Vroeger ging dat gewoon rekening over WEA en laat ik dat wel weten. Dat is een jongensdroom, maar ik ben nu mijn jongensdroom gehad. En nu zeg ik ook dan gaat de Porsche werd gedraaid. Waarom staat er weer voor calvinistisch gedoe?

[00:26:58]

Omdat ik ook leer van de wet. Ik vind het ook heel fijn om komen geld in te investeren in eventueel een pand. Of waren we gewoon? Gewoon nadenken. Maar je mag toch ook als je zoveel geld verdienen mag je droom hebben? Dat doe ik ook zeker. Maar wat moet je met twee auto's? Ik heb twee auto's. De is ook voldoende denk ik dan als hij vanmiddag zo uit puur geluk onder tram 13 loopt. Euh, kom je aan dan in het achtuurjournaal?

[00:27:22]

Ja, Zweden openen werk over de ring niet. Ik denk het wel. Ik weet het niet. Ik denk dat ik klinkt. Ja, da's nieuws toch? Het is echt nieuws hoeveel jij herinnerd worden. Je vroeg aan jou en jouw leven. Hoe graag wil dat nu al? Ik ben 30 maart goed om dit in ieder geval te bespreken. Dan hebben we maar vast a new. Hoe wil je herinnerd worden dat ik denk dat ik de tijd dat ik hoop dat de aanzet ben om om een generatie aanspreken die nieuwe content op de markt wist neer te zetten op een nieuwe manier?

[00:27:57]

Het eerste. En nou qua vorm van content? Wel zeker, want wij hebben echt het vloggen en en programma's maken en we weten vertalen in echte programma's die nu gewoon op de markt zijn. Dus ja, ik was daar wel in de eerste. Maar moet je zeggen dat er wel YouTube zwager die natuurlijk al best wel wat groot waren voordat wij gingen beginnen was Enzo Knol minder groot geweest zonder jou. Nee, Enzo Knol, die op zijn eigen manier en dus de hele andere markt.

[00:28:25]

Ik had heel graag ja gezegd, maar nee, hij heeft een andere man. Als je nu de de nieuwkomers ziet. Wat? Wat? Wat denk je dan kunnen? Wel eens hetzelfde als paar jaar geleden. Is niks veranderd? Nee. En blijft het ook zo? Is het ook goed dat ik denk dat ik denk dat het een wel een tijdje zo zou blijven? Ik hoop dat het verandert en ik zou ze daar heel graag bij willen helpen.

[00:28:45]

Hou je van muziek? Ik hou heel erg van muziek. Wat was de allermooiste plaat die je ooit gehoord hebt? De allermooiste plaat die ik ooit heb gehoord, dat is dat de heftig! Ik denk dat heel veel muzieklijst van Cayo. Maar ik luister ook wat van Noordrand aan Akiko. Het diep houdt het rustiger, maar zonder drugs te onderdrukken. De mooiste platen doen me vind ik heel moeilijk, maar het werd niet een lijstje met nummers die erop staan.

[00:29:18]

Na ik. Als ik zo in mijn immers Potiguar gaan kijken, wat luister ik nou echt? Euh, het meeste aanstalten om te checken. Wat ziet dat? Zo gaat ie op herhaling na ik luister nu hyperventilatie van Anthoon. Heel veel. Ehm, ik luister. Lof is drugs van 16 2 Çelik. Ik luister. 1. Kraantje Pappie drank en nu staat er allemaal in. Ja sorry van Airtime en Ouwerling ook. Uhm, oude dingen. Mja.

[00:30:00]

Ik weinig zoals ik zie, nooit aan mijn vader was wel echt van oude muziek, maar hij heeft niks van van overgenomen. Dat klinkt allemaal. Je zit alleen maar in deze wereld. Een herkenning. Elke andere wereld. Niet de ouders lieten de bedoel ook geen. Geen sentiment daarmee de schwung. Dit is jouw wereld. Ik kan wel heel goed naar die platen luistert, maar het is niet zo dat ik nou denk van ik gaat opzetten in de auto.

[00:30:22]

Nee, ik vind de artiesten die nu muziek uitbrengen A wel leuk. Prima. Maar je hebt geen Marco Jackson en Yuto en euh Bon Jovi nodig. Nee, helemaal niet. Euh, wa wat? Wat is iets wat wij van jou denken? Wat zeker niet zo is? Euh, nou, dat dat ik arrogant ben. Kijk dat mensen dat denken, maar als ik denk dat jij uiteindelijk best wel met me weet te praten dan euh, dan weet je dat ik in een gesloten kring om me heen heb.

[00:30:49]

Als je daar in weet te prikken dan maar. Je bent heel zeker heel zeker over. Dat denk jij. Ik ben de meest onzekere. Guijt Iedereen is dat wel. Ik bijt nagels. Ik euh. Ik schijt gewoon drie keer op een dag. Ik ben continu nadenken. Ik slaap. Ik kan heel slecht slapen. Ik kan malen. Dus ja, euh. Over de gekste dingen over piekeren. Ja, ik kan gerust een paar uur in bed naar boven kijken met de wekker.

[00:31:18]

De opluchting. Nou lastig, helemaal anders. Ik heb wel zeetong zoals het is. Ben jij? Je stelt je wel op een formulier open en bloot stuk tv. Gilde Winter dertigjaar succesvol? Euh. Ik had dan eerder was dat hartstikke leuk.

[00:31:37]

Dit was een podcast van Ruud de Wild van. Wil je meer ruut op Facebook, Twitter of Instagram?

[00:31:47]

Ik ga hier van start met een nieuwe podcast serie. Prominent aanwezig in deze podcast praat ik Annemieke Schollaardt met een gast prominent over de muziek in zijn of haar leven. Aan de hand van stellingen wandelen, waardoor hun voorkeuren, guilty players, oude liefdes en nieuwe ontdekkingen. En dat wil ook wel eens verrassingen opleveren. Zo weet Frank Evenblij echt alles over symfonische rock uit de 17's.

[00:32:08]

Uiteindelijk groeide ik steeds meer in een iets meer nog alternatievere wens en is één band The Kymmell. En dat is echte.

[00:32:16]

Dat is echt voor de debielen in deze wereld en gaat de muziek liefde van Eric Corton over van vader op dochter in de zestien.

[00:32:24]

En dat is ons echte singer songwriter. Die maakt hele mooie liedjes, maar nu hoort ze dan voor mij, maar is ze zelf gelukkig ook helemaal niet Dornoch? Ik vind dat. Daar gaat iets. Gaat wel iets van komen, maar ik merk heel gelukkig. Want zeg nou zelf, wat is er fijner dan praten over muziek?

[00:32:43]

Vanaf nu elke week een nieuwe aflevering van Prominent Aanwezig Abonneren is niks missen. Je vindt de podcast in je favoriete podcast of kijk op Radio 2 punten, nl. Slash podcast. Prominent Aanwezig is een podcast van NPO Radio 2 en AVROTROS.