Transcribe your podcast
[00:00:01]

Dit is een podcast van NPO Radio 2 en KRO NCRV Glennis Grace. In de studio in de podcast Leer je weet hoe het werkt? Nee, maar ik laat me verrassen.

[00:00:11]

OK uh, 5.30u Drau. Ik heb een een ijzerwerk. Die zit ik op 30 minuten en dan zet ik het neer. En dan zijn we begonnen.

[00:00:20]

Dit is de podcast van Ruud de Wild. De komende 30 minuten praat Ruud met kleine Grace. Als de wekker gaat, is het gesprek voorbij. Dit is 30 minuten rawod.

[00:00:32]

U was vrij als ik als klein meisje wie ik was. Eigenlijk wil ik niet zo heel erg veel veranderd qua persoon. Ik was altijd best wel pittig. Ook Uhm kon niet zo goed tegen onrecht. En dan moest ik mezelf ook toen al heel erg laten geld. Hoezo toen al? Nou, dat doe ik nu volgens mij ook. Interiors van jou dan. En wat de unique selling point IALA denk ik wel als ik ik. Ik kan niet tegen dingen die euh, waarvan ik vind dat ze niet kunnen in ieder geval.

[00:01:07]

En dan? Daarna moet ik maar beter. Dan zou zoon jong. Euh ja, hoe noem je dat? Je bent geen idee. Je komt mij niet over als iemand die constant alles wil rechtzetten voor de mensheid of begrijpt waarom. Nee, dat niet. Maar als ik uhm, als ik iets zou zien waarvan ik denk van Niçoise, Camarón, dan kunnen andere mensen nog wel eens hun mond houden. Ik ben dan wel iemand die zegt van al kei rechtvaardigheid.

[00:01:33]

En ja, wat zei ik? Rechtvaardigheid is. Is het derde begin. Dat dacht ik dat je zei ik had toen al een gevoel dat ik het maar moest laten gelden. Zoiets? Euh. Het is misschien wat je zegt recht. Ik kan niet tegen onrecht. Dus ja, ik ik, ik ben wel heel erg voor rechtvaardigheid. Ja, wat het de. En dan zie ik een meisje van 10 jaar 12 jaar. Wanneer was het dat dit eerste eerste oh ik.

[00:01:59]

Ik denk wat ik me kan herinneren en ik denk dat ik een jaar of acht zou zijn geweest. Is dat wijs stonden op een camping in Harderwijk? En het was echt een hele witte camping? En wij waren de enige donkere mensen daar. Donkere kinderen daar. En mijn zus die werd benaderd met van alles en nog wat en werd eigenlijk best wel verrot gescholden. Uh, en. Ik hoorde dat en er werd echt iets naars tegen haar gezegd als huidskleur.

[00:02:31]

Ja, vuile neger en zwart en je hoort hier niet. En uhm, ik krijg al warm als ik als ik eraan denk, want dat was echt niet fijn. Maar op dat moment dat ik het hoorde sprong ik uit het zwembad en heb diegene ook echt een en een een klap verkocht. Je wist al heel snel dat je een keuze had tussen verbouw en Olijfberg. Ja, op dat moment was het ook echt iets. Kijk, ik ben absoluut niet dat ik dat ik meteen zou slaan, maar ik vond ik vond dat zo erg dat dat tegen haar gezegd werd.

[00:03:06]

En mijn zus, die kwam niet heel erg voor zichzelf op. Dus ik had het idee dat ik dat voor haar moest doen. En het was gewoon in mijn ogen. Ja ja. Puur vergif, want de tijgertje haar ZVB viert gek dat mensen jou onhandelbaar dan zouden kunnen vinden. Uhm. Nee, als. Als er mensen zijn die mij daarop willen afrekenen op die manier, dan snap ik dat wel. Kijk, je weet je, het is nooit goed om iemand zomaar omdat het tegen je wordt gescholden.

[00:03:39]

Dat zeg ik ook tegen mijn kind. Weet je. Schelden doet geen pijn, maar schelden kan dus wel pijn doen. En helemaal als je jonger bent. Dus dat leer ik mijn kind ook niet ontslaan. Maar op dat moment was het gewoon een soort van actie reactie. Maar ik snap wel dat er mensen zijn die denken oh ja, het is mij een beetje agressief, parva washok agressief en moest de woede uit. Ze hebben het over zwarten en dat je dichter gelijk het zwembad uit iemand aanvliegt ook ook werkelijk iemand aan de deur.

[00:04:08]

Ja, iemand aanraakt. Ja. Maar is dat dan dan iets wat? Wat dit rechtvaardigheidsgevoel? Wat hem met de paplepel pekelharing? Komt er zo? Hoe? Euh. Er is ons wel geleerd om van ons af te bijten. En er is zelfs niet geleerd om vanuit hun reactie euh agressief te zijn. Bizons, mijn zusters en mijn broer waar ze voor het eerst uit. Het gezin dus. Het museum ook. Neenee, maar wel dat wanneer het gebeurt.

[00:04:42]

Dan moet je gewoon wel van je af kunnen. Een clan dus, zoals gevoel. Wij tegen de rest van de wereld is dat. Neen, neen, dat gaat te ver denk ik. Nee, gewoon vanzelf opkomen. En hoe komt dat? Komt het omdat je al snel gekwetst wordt? Of komt het omdat je heel snel in de gaten hebt dat het niet ok is in jouw wereld? In mijn wereld, waar de wereld en jouw wereld wil hoe jij tegen de wereld aankijkt.

[00:05:07]

We zijn nog bij de kleine meisjes, toch? Jij? Hoe jij dan tegen je alweer had op dat moment aankijkt? Is dat het als je het hebt over dat moment zeker? Ja. En hoe zag je wereld eruit? Waren de waar ze echt alleen maar witte mensen om me heen? Neen, dat niet. Nee, nee. Nee, nee, nee, tuurlijk. Maar waar zijn we in Nederland? Wat zeg ik? Waar zijn we in Nederland?

[00:05:27]

Harderwijk? Harderwijk daarbij ook geboren?

[00:05:30]

Nee, ik ben in Amsterdam geboren, red. Nee, wij stonden op een je namelijk helemaal axwijk. Het is heel gek dat we ook op een camping in kwartje valt. Maar wij stonden ook op een camping in Harderwijk.

[00:05:43]

Het was natuurlijk best wel gek van grapjes dat Harderwijk. Maar het idiote is dat je je juf. Je kijkt naar je verleden en je. Het is bijna alsof je zegt naar daar begonnen. En dat was de keuze voor de rest van je leven. Nee, dit is natuurlijk iets. Nee. Vraag me maar nee, ik ben heel benieuwd binnen de eigen, heel benieuwd dat dat meisje daar die dan geplaagd wordt. Is dat dan dat eigenlijk? Waar ik naartoe wil is?

[00:06:15]

Uhm juist jouw talent? Is dat een onderdeel van haar talent dat je een ijzeren doorzettingsvermogen hebt en dat je dus heel goed weet wat je niet wil? Ja, dat denk ik wel. Dus dat zit m ook in dat soort dingen. Ja zeker dat ja. Ik denk dat als ik dit niet in mij had gehad, dan was ik allang gestopt met datgene wat ik wil bereiken met de beste zangeres van Nederland. Nee, wie dan wel? Geen idee bij wat voor omhooggegaan, wat er voor mij ik.

[00:06:47]

Ik weet niet of ik de beste zangeres ben. Van Nederland tot de top drie. Ja, tot zeker wel. En er staat ook een top 2 kunnen zijn. Ik vind Davina, hij Michel heel erg goed. En daarna jij dan hem. Een treintje ook goed. Trijntje Oosterhuis. OK, is het mijne, maar de derde plek, meer zwart op rij, wit of rood? Noem je dat tegenwoordig in donker wit? Ja, weer. Maar wat deed in die hele discussie?

[00:07:19]

Hoe ga je daarmee om BB dan nu zwart. En ik weet is dat het? Ja, kijk als. Als iemand tegen mij zeggen ja maar jij bent toch wit? En dan is dat een leugen. Ik ben gewoon donker van kleur. Tenminste in ieder geval donkerder. Jij bent. Dat is dus bijna november.

[00:07:35]

Nou, ik zit ook heel veel sneller in. Wij waren bedoeld, kwamen even zwart en wit, maar ik probeer dat even te stampen. Want jij zijn het zwart wit? Dan ben je zwart wit. Wanneer ben jij niet zwart? Ik denk niet dat aarde ik, daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht, want ik voel me. Kijk, je kan niet. Je kan niet wat ik net als je kan niet tegen mij zeggen ja maar jij bent.

[00:08:00]

Jij bent helemaal niet. Jij bent helemaal niet donker. Ik ben dat wel. Mijn vader komt van de Antillen en zijn kleur heb ik meegekregen. Hij is nog veel donkerder dan dat ik ben en mijn moeder is echt heel erg wit. Dus ja, als je dat naast elkaar gaat redden ben ik donker. Is jouw wereld nu veranderd? Nu de hele discussie? Euh. Nou ja, iedereen die mij een beetje kent weet wel dat ik daar heel erg tegenstrijdig als het hoor.

[00:08:26]

Ja ja, nou ja, altijd al kijk ik. Ik. Ik ben natuurlijk ook opgegroeid met een witte kant, maar s avonds zet mijn moeder zeggen mijn moeder is wit en ik ben opgegroeid met Sinterklaas en Zwarte Piet. Dus ja, je krijgt dat mee. Maar ook de zwarte piet die wij kennen. Ja, dikke lippen en gekke oorbellen. Ja, ja, ja. En dan heb jij als kind ook al gevoeld dat het een slaaf was?

[00:08:54]

Nee niet nee. Je groeit ergens in mei en als kind denk je ja, dat is iets wat. Dit is heel gewoon weer boxed. Wat zei Sinterklaas? Nee, op dit moment. Maar je doet het niet uit uit overwegen over de Durme. Dit doe je niet principieel of doe je niet omdat dat je zoon te oud is. Uhm, ik was er al mee gestopt om of gelooft hij nog. Kan ook mijn 14 jaar denk ik niet.

[00:09:23]

Nee, ik, ik, ik, ik, ik heb het met hem heel, heel erg. Na elk jaar heb ik het gevierd, totdat ik zeg maar in die discussie kwam en vond dat er dingen moesten gaan veranderen. Euh, heb ik wel Sinterklaas gevierd, maar dan wel zonder de Zwarte Pieten. Ik vind het Sinterklaasfeest namelijk heel erg gezellig. Beter laat dan gerust eigenlijk toe. Ja ja ja, er werd mij geld. Ja ja. En voor je het terecht wat er allemaal gebeurde, hoe of ik het recht.

[00:09:51]

Ja, ik vond het terecht dat mensen daarnaartoe zijn gegaan om hun stem te laten gelden. Ja, zeker. En ook het was een coronaire discussie dat eigenlijk niet had gemoeten. Ja, ging het voor? Ja? In mijn ogen wel ja. Er was een Akwasi op dat moment. Een goede man denk je die die daar sprak. Ik denk het wel, ja, vormt grof. Er waren momenten dat ik daarvan. Oew, ook hier ga je wel wat wou als jij de grens najaagt.

[00:10:22]

Nee, lijst wat ik zeg, hier ga je wel wat van horen. Ik bedoel elke emotie is een emotie en iedereen mag zeggen wat hij wilt. Ik had het anders geformuleerd dan wat hij deed en we weten allemaal waar het over gaat, waar ik het nu over heb. Maar ik snap het wel. Ik snap wel dat dat een voorrecht is het voor hem, maar ook de woede die natuurlijk hij als antwoord heeft.

[00:10:47]

En is het nou zo dat dat witte mensen het niet snappen is dat het? Want heel, heel vaak zie ik discussies er vooral de laatste weken maanden op televisie. Dat witte mensen zwarte wensen elkaar tegemoet komen en andersom. En dat er toch een soort van ja. Je snapt niet waar ik het over heb. Heb jij het uurrecord het uitleggen? Ja, dat na ik vind ik ben er altijd voor om de discussie met met beide kampen aan te gaan.

[00:11:17]

Ook mensen die het niet snappen. Ik zit daar zelf namelijk in, want mijn moeder is echt euh. Sowieso trouw Piet. Dus voor mij is dat een heel geijkt en blokkeer zo'n blokkeer. Nog net niet, maar als recalcitrant zijn ze dus heel erg voor Sinterklaas en Zwarte Pieten. O ja, ja ja ja. Dus ik heb wel eens de 16 jaar pijn dan wel? Nou, dat is dus een beetje waar ik de laatste tijd met haar over praat.

[00:11:46]

En dan? Ja, dan probeer ik haar wel voorbeelden te geven van waarom het mij pijn doet. En dan? Euh ja dan. Dan kijkt ze me wel aan en zie je wel denken. Maar als ik het dan twee weken laat weer met Hadera. Ja, dan is het allemaal weer vergeten. Dan weer was ik natuurlijk heel boos. Meer boos ik. Ik. Ik denk niet dat het dat het zin heeft om om heel erg boos worden op mensen die het misschien die misschien onze pijn niet snap is dat de generatie denkt dat de man degene aan wie nu die de mensen die 15 jaar 16 jaar zijn.

[00:12:21]

Dat hij het wel gaat snappen dat dat ze over 10 jaar dit helemaal niet meer hebben. Deze discussie. Nou dat, dat zou wel kunnen volstaan. Ja, want ik maak het vaak genoeg zelf mee als ik op mijn soos Myria weer eens naar de tering gescholden werd door een jongetje van 13. Van mij is 15 wat nog steeds gebeurt en je gaat daarmee in gesprek, maar je keert het om. En het grappige is dat ik altijd. Ik ben wel Feld, niet eens tegen kinderen hoor, want ik heb zelf dus amper één en je moet dat niet doen.

[00:12:54]

Gewoon. Je kan het beter met liefde aanpakken en uiteindelijk zeggen. Maar volgens mij ben je helemaal niet af. Volgens mij ben je niet haatdragend. Deze jongere Dee Dee Dee was hoe in 2 3 maanden geleden alweer. Die die die die zei you of your sword. Wat niet naar daar ging van alles. Gerard was behoorlijk grof. Uhm, je hebt hem aangepakt. Je hebt hem niet heel erg fout. Waarom? Ik heb hem wel GE Express.

[00:13:20]

Jawel, maar niet i j. U had nog veel erger kunnen. Ja, maar ik weet niet wat ik heb. De inhoudelijke eerlijkheid ik weet niet wat ik gedaan zou hebben.

[00:13:28]

Ja, ja, ja, ik heb expo's. Maar ik stopte daar overigens met hem toen. Ja. Maar goed, ik heb hem natuurlijk ook geblokkeerd op de account, dus hij kon niet meer bij mij komen. Maar dit jaar hebben we geen brief van hem gekregen. Of iets. Nee, Amelinckx vind het jammer. Uhm. Na wat ik die misschien liever had gewild, is dat bijvoorbeeld zijn ouders euh, contact met mij hadden gezocht. Misschien heeft de jongen helemaal geen ouders of het is weekjes zo ver, weet ik.

[00:13:59]

Ik weet het niet, ik weet het. Maar dat had ik wel. Ik ben mooi, dacht hij niet dat de dag hij. Euh ja, domme lul. Jonge jongen van 13. De jonge jongen van de beurshallen van midden in de Buber leeftijden. Het grappige is dat ik ook wel eens volwassen mensen heb. Exposed die dit soort dingen tegen mij zeiden en er werd. Dat werd bijvoorbeeld niet opgepakt. Toch door de Telegraaf. Of wat dan ook.

[00:14:27]

En dit stond meteen al de volgende dag gewoon al echt overal. Ook al omdat de jongens bedoel ik denk dat ik denk het.

[00:14:36]

Maar ja, je kan net zo verrot zijn vanbinnen als je jong bent of op dat moment zo'n jongen moeten gebeuren. Een goeie vraag wat zouden moeten gebeuren? Nou, in ieder geval als als begin een goed gesprek. En verbouw. Of zijn wij het einde toe? Nee wacht, gaan niet veilig geweest als je. Die dag had gezien. Rozeke? Ja ja, want je slaat geen kinderen. Natuurlijk niet. Nee, nee, nee. Nee nee.

[00:15:12]

Je was woest. Witheet. Je was er grappig. Was dat ik nog niet eens heel erg woest was. Echt niet. Je kwam zelfs over als. Nee, want ik heb mezelf niet laten zien. Nee hoor, je gaat prima exposeren. En ik wilde dat dan dan. Dan weet je dat je boos. Ik ben meer fan. Ik was meer verbaasd omdat omdat hij zo jong was dat ik dat verhaal waar komt. Hoe komt zo veel vuiligheid uit jouw mond?

[00:15:39]

Hoe kan dat? En en hij blijven ook maar doorgaan en het maakt hem ook niks uit. Ik heb er zelfs nog een en een dag gegeven om erover na te denken. Euh, wat hij daar misschien fout zou hebben gedaan, maar het maakte hem allemaal niet uit. In een interview zei hij een tijdje geleden In het begin van mijn carrière werd hij enorm allemaal getrokken. Heeft het jou veranderd? Dat je in de war raakte? Wat jou richting moest zijn?

[00:16:08]

Augé? Ja, echt wel ja ik. Ik ben natuurlijk begonnen toen ik naar mijn allereerste podiumervaring was, toen ik 6 jaar was en na haar egeltje moeder alles voor je tot mijn. Na misschien 14de, ongeveer vijftiende deed mijn moeder alles. Die was een soort van mijn manager manager en die probeerde mij natuurlijk ook al in een bepaalde kleding te hijsen. Jurkjes was ik helemaal niet. Toen was ik dat al niet. Ik vond het ook heel vervelend.

[00:16:43]

Het is een moeder met kind en je hebt ooit aan te luisteren ofzo. Uhm, dus daar begon het van mij al als ik daaraan terugdenkt. En dan kom je managers tegen. Of mensen die dan denken aan een wereldster sterven jou te maken. En die probeer je dan ook in een soort van een hoekje te plaatsen. Dus ik ben daar denk ik nou misschien drie jaar geleden mee gekapt om daarna te luisteren. Maar gewoon mijn eigen ding echt te gaan doen.

[00:17:13]

Is het ruis wat je krijgt als artiest. Ruis in de zin. Maar ja, dat allemaal om meningen van buitenaf. Ja, ik ben daar gevoelig voor. Ik was daar heel gevoelig voor. Ben u hard geworden? Nee, ik denk niet hard. Maar ik denk wel dat ik meer naar mezelf luisteren, naar mijn eigen gevoel en wat ik wil. En wat voor mij goed voelt. Daar komt Amerika. Waar ga je daar naartoe? Euh, is het dan mooi dat bij het wakker?

[00:17:42]

Ja, het gekke is dat ik het niet eens zo heel erg meegekregen heb hoe ze in het hier en met mij het mensen in Nederland hebben meegekregen, want je zit er eigenlijk de hele tijd op je hotelkamer totdat je weer naar het podium mag en je ding mag doen. En in de tussentijd ben je al je liedjes aan het oefenen waar je heel weinig tijd voor krijgt, dus dat was wel echt mijn prioriteit. En je gaat het eten. En dat Betts idd en je wacht tot de volgende uitzending komt dus ik heb er niet zo heel veel van.

[00:18:10]

Is dat het alleen maar was dat niet de grote wens Amerika uit? Het was eigenlijk de wens van heel veel andere mensen en ik was eigenlijk heel erg nieuwsgierig. Iemand Cauwels of om zelf al ja, jij zat op dat moment misschien het hoogst haalbare voor. Ja, ik wilde ooit een keer gewoon foolish jurist aan en kijken wat hij zou zeggen. En wat heeft het met je gedaan? Naam? Jaar na jaar goed. Ik kwam als vijfde was ik in de finale.

[00:18:45]

Dus ja, ik ben best wel ver gekomen. Maar het is. Tuurlijk wijk, het is leuk als ze als ze daarna nog meer hard genoeg was gebeurd. Maar ik ik het is. Amerika is niet mijn. NAM Bohan Priory of zo? Wat is jouw war? Maar waar hoor jij als vrouw? OK? Dus niet in Nederland. Dit in New York. Nee, nee, nee. Muziek is voor mij mijn stem. Ik. Nee.

[00:19:14]

Maar waar gaat ze? Waar? Waar gaat jouw koffer het liefst naartoe? Hoe? Ja, het gekke is hij. Toen ik in LA was zat, toen miste ik Amsterdam of Nederland heel erg. Daarvan waren deze wereld hier. Is dat wel het meisje uit de Jordaan? Ik denk het wel. Toch een beetje de nuchtere, nuchtere gezelligheid. Ik word er misselijk van als ik het zeg, maar het is wel zo. Je kan niet. Je kan jezelf niet verloochenen.

[00:19:47]

Dat is nou eenmaal geloof in God. Weet ik dus niet. Denkt er wel heel erg veel over na. Ik denk dat als mij iets over mijn vader gaat heel erg slecht op dit moment. En wij dachten letterlijk vrije dat hij kwam te overlijden. En dan denkt en dan hoe krijg je de telefoon? Je vrienden moeten nu naar het ziekenhuis komen, want dan weet je het gaat gewoon echt heel erg slecht. Want ja, hij is 86. Zijn lichaam stopt er gewoon mee.

[00:20:14]

Vind dat lastig. Ja, ik vind dat heel lastig, want helemaal op het moment dat je dat je dat telefoontje krijgt van we moeten nu echt en je ziet hem daar liggen. Dat is heel confronterend. Je denkt dat je vader nooit dood kan gaan. Gek, want daar sta je dan ook op dat moment stil van Heihoek. Al had ik dat ooit kunnen bedenken dat zij onsterfelijk bij een Pappus kindje. Ja, ik denk het wel. Als je hem nodig ook nog.

[00:20:37]

Ja, hoewel hij niet eens heel erg daar was in mijn leven. Mijn ouders zijn nog steeds met elkaar, zijn er wel gescheiden, maar zijn nooit bij mekaar weggegaan. Voor de kinderen. Maar ik ben ondanks dat we best wel veel hebben meegemaakt tussen hun is vind ik nu dat ik denk firma was gelukkig wel. Maar ja, lastig wijf. Nee nee. Mensen denken dat wel van mij, vooral mannen. Maar ik denk dat ik zelf zou vooral maar voor ons hebben.

[00:21:07]

Waarom zeg je dan gewoon vooral man met vaak te horen krijgt volgens mij echt lastig. Kijk nu ik. Ik zeg ik. Ik vraag het maar je vraagt het willen rijden. Ik waarom vraag je het me?

[00:21:19]

Nee, ik had ook kunnen zeggen ga je van kunst? Ben je geïnteresseerd in theater of als de laatste film die je hebt gezien? Waar ik dacht. Nee, je bent uitgesproken en ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die daar moeite mee hebben. Ja, die daar. Nederlanders zijn over t algemeen best behoudend. Een beetje. Ze hebben de zogenaamde beaamden ze allemaal uitgesproken zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee. En ik vind jou heel uitgesproken en werk ook.

[00:21:46]

Ja, dus dat kan ook niet anders. Daaraan gekoppeld dacht ik Phủ lastig wijf. Nee, het is wat je zegt. Ik denk dat mensen het vaak heel lastig vinden als je, als je eerlijk bent in je hart beton hebt. Zoals mijn moeders al zeggen zij gaat graag, zag het andersom. Vind het lastig om om in een goede relatie te zijn in een goeie relatie. Hoe? Nee, dat denk ik niet. Ik denk het is dat is wat ik het liefste zou willen.

[00:22:20]

Ja, maar wie is dan? Of wat is dan de basis van een goede relatie? Waar begint het mee? Respect. Ik keek naar de wijk als zeker. Weer iemand die die water bij de wijn doet? Jazeker, wel moet het toch een keer geleden toch? Nee, maar dat ben ik. Ben ik zeker. Ik zal je zeggen ik denk dat ik zelfs te makkelijk in een relatie ben. Dat ik hij eigenlijk niet. Niet makkelijk, nee.

[00:22:54]

Mensen die makkelijk, heel makkelijk of te gemakkelijk in relatie zitten zoals ze, die zijn er eigenlijk helemaal niet. Want als je alles goed vindt ben je dagelijks rijk finaleshow. OK, dus wat dat betreft heb ik ook zeg ik ook gewoon wat ik vind op dat moment. Ja, dat is voor iemand die met mij eens moet leven is dat soms best moeilijk. Dus je moet wel sterk in je schoenen staan denk ik als je met mij gaat. Hoe zou dan wat?

[00:23:15]

Wat? Wat maakt jou ingewikkeld of lastig? Of. Umm. Ja hoor, je eet in je eentje Ruut, het maakt maar ingewikkeld en lastig. Ik denk gewoon dat ik eerlijk ben in alles. Als ik iets wint, als mijn schoonmoeder eerlijk of heerlijk. Nee, gewoon eerlijk. Ja. Bestaat dat eerlijk?

[00:23:41]

Nee, je kunt sommige dingen denken en het voor je houden en je kunt alles zeggen. Nou, als ik willen zo. Om een voorbeeld te geven als ik, als ik in een relatie zit en een kip. Er is iets met mijn schoonzus of mijn schoonmoeder en ik ben het daar niet mee eens. Heel veel mensen zouden ze zouden mijn mond houden om de goede vrede. Maat Bavaria, doei. Ik moet toch met jullie samenleven ook? Waarom zou er?

[00:24:02]

Dan is ruzie dus heel kort, hevig en was daarnaast ook zand erover en glad of niet eens ruzie te zijn, maar dat je het wel uitspreekt naar elkaar toe als je neemt. Heel belangrijk dus. Je neemt iedere hobbel gewoon. Maar de een is voor jou een hobbel. Of iemand anders misschien lastig? Ja ja, dan moet je je er maar aan wennen. En is dat? Is dat het temperament of gewoon karakter? En maakt niet uit?

[00:24:25]

Ik denk wel dat het ook een beetje mijn temperament maken te maken heeft. Jordanese vader, Antilliaans. Ja, goeie combi. Goed, ik ben jij. Euh. Uhm. We hadden het over gelovigen. Ben jij iemand die zich aantrekt wat er in de wereld gebeurt? Zo ja, hoe dan? Luister goed voorbeeld meteen. In Nigeria we zijn worden heel veel mensen doodgeschoten door politie. Ik dacht nou dat gaan we op op het opnieuw zien. Toch?

[00:25:00]

Kijk. Elke morgen kijkt nieuws voor de televisie uit, want het is allemaal één en al narigheid. Maar ik was gewoon echt heel erg benieuwd of of of men minder het daarover zou hebben. Want het is echt vreselijk wat daar gebeurt. Gewoon nul, niks. En dan denk ik. Er is laatst in Frankrijk toch een een een man onthoofd, de leraar onthoofd. Vreselijk, maar daar hebben het de hele week over. Terwijl aan de andere kant van de wereld gebeurt daar ook iets.

[00:25:28]

Dat snap ik. Snap dat niet. Ik snap gewoon soms niet hoe goed het verdeeld is en waarom. Aan het ene wel nieuws gegeven of. G. Na geluisterd wordt en het ander totaal niet wat PagiA was. Waarom vind je zo op hierover om? Euh, is het ongeloof? Welke ongelijkheid? Welke ongelijkheid speelt hier parten? Wil wat? Omdat daar mensen strijden voor hun voor hun rechten en die worden gewoon bij bosjes worden ze neergeschoten, doodgeschoten vrouw en kinderen.

[00:26:02]

Het maakt niet uit. Maar is het omdat Afrika te groot is en te veel problemen op mijn continent? Is dat het? Geen idee. Dit gebeurt en dit is vreselijk. Snap ik, denk niet dat je daarna moet kijken. Kom je in de hemel ondanks dat je niet in God gelooft? Ik die ik ben half, ik is haar beste vriend, mijn beste vriend. Davy Verheyen. En wat doet ie voor jou? Hij was de allereerste die zei Ik hou van jou, het is nu je beste vriend geweest gebleven.

[00:26:42]

Déjà vu. Nou, hij weet alles van jou. Allez allez. Ook dingen die wij allemaal niet mogen weten. En ja, ook dingen die je zo niet weet. Je moeder. Ja, je kijkt weg mam. Weet jij moet alles van jou. Uhm. Ja, ik denk het wel, maar het is niet. Omdat ik het verteld heb. Want zat in de race, is hij achter gekomen? Had de adviser moeten zijn? Nee, want anders had ik het nooit.

[00:27:18]

En wat er waar werd? En wat voor soort dingen heb je daarvoor niet? Nou voelt het dat het? Nee, dat het is iets steppers. En wat is de mooiste plaat ooit gemaakt? De allermooiste plaat Oh Mijn God is moeilijk.

[00:27:32]

Dodelijke vraag aan een andere zangeres. Servetje ik hem? Jeetje. Kan een nummer van jezelf zijn? Ik vind Ne-Yo. Ik vind het blijkbaar vind ik heel mooi van de Beatles. Waarom die? Ja, weining, het is gewoon een manier van euh, heel simpel liedje. Heel simpel, maar de meest simpele liedjes zijn het allermooiste toch? Ja, en wat hoor je daar in? Wat hoor ik daarin? Weet je, ik laisser? Het eerste waar ik naar luister is een melodie van een liedje en hoe het gezongen wordt, met welke emotie en daarna komt pas eigenlijk luister ik naar een tekst.

[00:28:17]

Mijn eigen doet dat ook wel met hem blijft Bert. Maar misschien is het toch dat stukje Blackbeard. Wat me dan heel erg aantrekt. Maakte de Emotional dan ook ja, waarom dan? Is dat iets? Neem het je ergens mee naartoe of is een confrontatie met jezelf? Nee, nee, het neemt me. Het maakt me rustig als hij er vanavond onder of er vanmiddag onder tram 13 loopt in Amsterdam. Hou je het acht uur journaal denk ik wel weer openen.

[00:28:52]

Uw werk over de. Nou, dat mag ik hopen van wel. Wat moeten mensen, fan van Glennis Grace, weten wat ze nog niet weten? Dat ik dat er achter deze grote bek echt een heel klein hartje schept. Ben je daar trots op? Want je lacht afgelegen wij euh. Ben ik daar trots op? Ik denk dat ik het meer kan laten zien. Naar de buitenwereld toe. En dat ben ik ook wel van plan. Was jij?

[00:29:25]

Naarmate je wat ouder wordt ook rustiger? Ja, spreekt hij de waarheid. Spreekt jij de waarheid of spreek jij de waarde van de waarheid? Zeker als de dreef die je die muziek. Wat is? Wat is de beste soundtrack voor jou? Om wat voor soort muziek hoor je dan ooit? Is het een orkest of juist een heel klein liedje? Of is het zonder meer zonder muziek alleen je stem? Wat een vraag. Goed. Nou, dat moet ik echt over nadenken hoor.

[00:30:02]

Hij won nog nooit over nagedacht. Uhm, de vraag die bij het misschien wel het meeste bezighoudt? Nee, ik weet het wel. Soro zeg maar. Ja ik denk I was heer van bierland zijn val. Want want want omdat ik wil hele goeie dingen. Ik wil niet zomaar gaan. Dan wil ik wel wat betekend hebben voor mensen. Uhm. Ja, die dat het hardst nodig. Wat is jouw hoogtepunt al geweest? Komt het nog nooit bij?

[00:30:30]

Die komt er nog. En hoe? Geen idee dat ik. Ik heb zoveel dromen nog en ideeën die ik moet uitwerken en die ik ook allemaal Wagemaker. Maar ik weet het niet. Ik. Nee, ja, nee, ik ben nog niet daarbuiten zijn.

[00:30:43]

Hoe jammer.

[00:30:48]

Dit was een podcast van Ruud de Wild voor Caïro en CR-V. Wil je meer Ruut volgen op Facebook, Twitter of Instagram?