Transcribe your podcast
[00:00:01]

Dit is een podcast van NPO Radio 2 en Caro en VRW, een bijzondere reeks afleveringen van 30 Minute Round deze week met O U, dus met een zwart randje.

[00:00:12]

Speciaal voor de KWF collecte week bij NPO Radio 2 ga ik elke dag in gesprek met een beenhard die een die waarde verloren heeft aan deze verschrikkelijke ziekte. Ehm, vandaag is het niemand minder dan Simon Keizer. En je weet hoe het werkt. Ik ken het principe van de van jouw podcast. Het is echt heel simpel. Ik stel vragen en dan gaat de wekker op 30 minuten. Eigenlijk is het best overzichtelijk en het is ook een echte. Een echte wekker.

[00:00:38]

Ja of nee. Echt gesprek.

[00:00:39]

Beiden hopen dit is de podcast van De Gedrild. Speciaal voor de KWF collecte week gaat Rutte in gesprek met Simon Keizer. Dit is 30 minuten ruw met een zwart randje. Simon Keizer, jij verloor op UNM. Euh, euh, op t nee, wacht er de. 21 jaar geleden jouw vader. Ja, dat goed uitgerekend. Ja, dat klopt. Euh, aan kanker. Uhm, je was ze een jaar. 14 15 16 toen ik was 15 jaar.

[00:01:12]

In 2014 werd ook haar moeder ziek. Dat was lymfeklierkanker. Klopt. En hoe ging dat? Hoe ze ziek werd? Hoe ging de ziekte verder? Euh, dat? Dat is nog spending. Euh. Het is. Zij heeft non hodgkin, een variant binnen lymfklierkanker. Dat wil zeggen daar heeft nog nooit iemand van gewonnen. Uhm. Is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat het inmiddels wel zo'n beetje een chronische chronische variant kan zijn. Er zijn euh, mensen bekend die dit bij die dit al 30 jaar bij zich dragen dus.

[00:01:46]

Dus daar hebben we dan maar de hoop op gevestigd. BBR gezegend met de tijd dat het 2020 is en niet 19 80 in geval van mijn moeder ziektebeeld zeker? Ja, want met name euh. D. D. De de categorie lymfklierkanker heeft heel veel baat bij immuun immuuntherapie. En dat is iets wat dat vooral de laatste 5 jaar echt stappen heeft gemaakt. En euh, en we hopen dat mijn moeder daar ook baat bij heeft. Ehm, Simon Nicolaas Keizer Koorhek was het Gympie?

[00:02:20]

Nee, het is altijd Szymon geweest. Ook nooit de enige die mij een beetje mijn naam een beetje verbasterd is. Mijn manager die noem me altijd siempre. Ja wqny. Eigenlijk zou ik dus nooit graag. Maar ik ben ook nooit afgekort binnen m'n vriendenkring. Nassim ofzo. Altijd Symon geweest. Vind ik ook wel prettiger wielerzesdaagse als hij een jong jongetje als kleine Simon. Ik denk dat ik euh een vrolijk euh mannetje was. Het tweede en het tweede van het gezin, ook van de twee.

[00:02:49]

Ik heb een oudere zus, twee jaar ouder. Ik denk dat ik me daardoor ook altijd een beetje wilde bewijzen. Mijn zus deed havo op school, dus wilde ik minimaal een vwo. Weet je wel een beetje? Euh ja, prestatiedrang ofzo. Wat is het toch bij die de Brit Nick Simon en de 3JS? Dat is allemaal vanilline van in je geleerde gasten moeten zijn. Hoe komt dat? Oh uh, dat is denk ik gewoon toeval. Ik denk dat je dat bijdraagt toch?

[00:03:17]

Of zo? Het valt op dat ie is. Is dat toch? Euh allemaal. Bewijs drank hoeft niet in mijn geval. Tussen mijn zus en mijzelf was dat wel. Ik vond wel cool dat ik dan bij hebben b beter tussen aanhalingstekens presteerde dan mijn oudere zus met muzikanten onderling. Nee, nee, helemaal niet. Nee dan denk euh ja, iedereen gun ik hun succes. En dat da's heftig aan te gaan. Na die tijd wie was je?

[00:03:46]

Speelde op straat of was je alleen of vriendjes veel vriendjes. Ik speelde veel buiten. Gek op voetbal. Ik kan me ook euh dagen herinneren waarbij ik gewoon uren alleen met de bal op het schoolplein een beetje tegen de muur trapte. Euh ja, vooral buitenspelen ja. Maar wat wil het weer worden? Voetballer of zanger? En waar voetballen na voetballen wilde iedereen worden. Dus ik had niet de specifieke droom van ooit wordt het Barcelona of Ajax of en ik heb het ook zelf nooit echt serieus genomen.

[00:04:22]

Ik zat nooit in een selectie ploeg tot dat ik door omstandigheden. Doordat er een spitser tekort was belandden in de A1 spitsen tekort. Ja, ik speelde spits en hoorde dat we binnen de A1 waren. Wat geblesseerden. En toen gingen ze shoppen bij de A2 waar ik speelde en ik mocht blijven. Ik deed het wel aardig kennelijk. En pas toen dacht ik ook maar wacht even, dit is nog één stap verwijderd van de OFC. Pas toen begon ik me een beetje te realiseer van waarde.

[00:04:50]

Als ik al die jaren iets gedisciplineerde was geweest, zou ik misschien zelfs wel mijn geld hebben kunnen verdienen met voetbal. En met een klein contract dan misschien. Maar wat is dan de de opstappen in je hoofd? Dan glijdt Barcelona of is dat wel in Volendam? Dat ja, ik het echt. Dat talent moeten we niet groter maken dan het wel en wee wanneer ze dat zingen gekomen. Als kind al. Mijn moeder wil nog wel eens zeggen dat ik eerder zong dan praten.

[00:05:23]

Euh. Het schijnt dat ik op mijn tweede groen is. Gras zong door de telefoon naar mijn oma. Wat mijn oma geloofde het niet. Mijn moeder had gezegd ja, hij zingt de hele tijd groen is gras. Kleuter liedje. En als bewijs ging mijn moeder maar mijn oma bellen van nou ja, dit is laat me horen. Euh. En er is altijd gebleven tot je in de puberteit komt. En in mijn geval was dat dan opeens niet meer cool om uit te spreken.

[00:05:49]

Dat je zwanger wilde worden is natuurlijk ook een beetje een periode met de baard in de keel en geen controle meer. Wat wil je dan? Helemaal niks? Of wil je dan rappen of na?

[00:05:57]

Dan wil ik ik. Ik wil het nog steeds, maar ik durfde het niet meer hardop uit te spreken. Tot ik ene Nick tegenkwam school. En die uh, die zonder gêne door de gangen aan het galmen was met zijn stem. En toen dacht ik wou die gast, die durft dat gewoon totaal zijn, niet van m dik. Nee dat dit die gozer liep. Altijd gewoon een beetje te zingen door de dood, door en door de gangen op school.

[00:06:23]

Maar omdat hij stoer wilde doen of gewoon schijt. Ja en uhm. En ik wist van. Ik zat niet bij hem in de klas, maar het was met een leeftijdgenoot en ik wist dat hij gitano les gaf. Al vond ik ook wel cool. Op jonge leeftijd al lesgeven en op een bepaalde dag kwamen met elkaar in gesprek. Ik heb een nieuwe gitaar, zei hij. En in die euh. Ik speelde ook gitaar, dus weer. Ik ging die bekijken en we begonnen heel voorzichtig te zingen.

[00:06:49]

En er was een beetje een harmonie ontstond er en dat is altijd gebleven. Dus toen durfde ik weer opnieuw te zeggen. Ik vind dit wel leuk om te doen wat hem muzikale liefde op het eerste gezicht tussen Nick en mij ja. En dan niet later. Als je dan een tijd met elkaar blijft samenwerken of gaat samenwerken. Euh. Of samenwerkt lag zou zeggen dat je dan denkt. Euh. Had ik niet ook iets anders moeten proberen, alleen of met de vrouwen in de band?

[00:07:14]

Euh, nee. Ik heb wel een beetje gesnuffeld aan een peentjes leven, maar ook allemaal heel euh, erg met een dikke knipoog en oma uit huis te zijn en bomen bezig te zijn. Euh, maar met Nick voelde het wel meteen wachten voor wij met z'n tweetjes klinken als iets wat er nog niet is. En ik alleen is dertien in een dozijn. Ik vind mezelf solo een middelmatige zanger. Samen met Nick vind ik ons echt wel wat zijn euh.

[00:07:43]

Wanneer merkte jij als als jonge jongen dat je vader ziek was? Hoe hoorde je dat toen het me werd verteld? Uhm, mijn vader euh. Voelde zich een beetje euh. Moedeloos al een tijdje. Uhm ging zijn bloed laten prikken. Dat deed hij op regelmatige basis en op een gegeven moment mocht hij niet meer bloed geven. Het was een soort van bloeddonor, want zijn waris waren niet goed. Dus de wet aan de bel getrokken. Iets meer onderzoek en op een dag werkte ik euh, als bijbaantje in de tuin van een tante van mij.

[00:08:18]

Het gewone voer voor anderhalve gulden per uur bij wijze van spreken. En ik was nog lang niet klaar met die tuin. En toen kwam mijn tante de tuin ingelopen met rood betraande ogen. En toen zei ze gaan maar naar huis te zeiken, maar ik ben begonnen. Dus ja, maar ga je maar naar huis. En zij wist dus al wat ik daar te horen zou krijgen, want die ochtend had mijn vader een zeer foute uitslag gehoord. Hij had maagkanker en mijn ouders hebben mijn zus en mij daar meteen wel gewoon bij betrokken.

[00:08:46]

En zo, ondanks dat ik 14 was. Of misschien juist omdat ik 14 was? Uhm. En toen ging daar een heel raar traject in van. Hoe is het als verder 14 jarige jongen, want de daarmee echt toch echt heel onvolwassen Kim meme en net kind af? Ja, t. T. T. Euh. Het is. Het is de aller slechtst denkbare timing voor ze. Want wanneer je in mijn geval is, zou ik. Ja, je zit midden in je puberteit en er is een heel belangrijke fase in je leven.

[00:09:23]

En die? Die heb ik overgeslagen eigenlijk, want je merkt ineens wat. Wat echt belangrijk is. Kun je met zicht hebben. Daar ga je naar huis toe van je tante. Bijbaantje in een benthuizen. Dan zie je je vader. Ja, en dat een bedrukte sfeer. En misschien was er nog een verdwaalde oom ook bij. Dat is een beetje Bleri en euh. En weet jij wat er aan de hand was? Toen hij wegstuurde? Nee, ik vond het gek dat ze al naar huis moest en en toen ik die keuken bij ons binnenstapte voelde ik wel aan alles van.

[00:09:57]

Hier gaat mij iets naars worden verteld en dat werd mij ook verteld. Direct. Ja ja, want ik wou. Ik wist. Ik wist zijdelings wel dat mijn pa een bepaalde uitslag moest halen die dag. Maar ja, je denkt niet meteen aan het zwaarst denkbare beeld. En toen werd me gezegd ja, je vader heeft je vader ziek of mijn waardigheid zelf. En toen rende ik naar boven. Huilend want, want in mijn beleving was het woord kanker stond synoniem aan doodgaan.

[00:10:29]

Was het ook zo, dat wel? Dat was op dat moment nog veel te vroeg gedacht. Uhm, maar uiteindelijk. Euh. Op het moment dat mijn vader geopereerd zou worden is de operatie überhaupt niet doorgegaan omdat ze zagen dat het allemaal te ver was al en dat dat daar schrokken. Zelfs de artsen van die hadden dat niet verwacht. Hoe vergaat het? Hoe veel tijd zat het dus best nog lang? Want toen beet mijn vader zich vast in allerlei alternatieve geneeswijzen, zei Didi.

[00:10:59]

Ik klampte zich aan alles vast, om maar te blijven hier. Maar en verdenken volgens mij heeft nog ruim een jaar euh geduurd dat ie euh, dat ie nog onder ons was. Er ging ook wel een hele tijd wel studie goed als in. Het verergerden niet. Maar wat is de tijd dat een jaar of twee? Neenee, in intotaal vanaf de. Vanaf uitslag tot overlijden was het volgens mij een jaar en twee maanden zat daartussen en en en binnen drie jaar en twee maanden ging het wel een maandje of acht dat we dachten ook.

[00:11:35]

Maar dit. Als het zo mag doorgaan prima. Maar mocht niet zo zijn. En ineens was het weer mis. Ja, opeens met mijn pa een bepaalde lichte chemo kuur. En dat zou die mogen blijven volhouden als alle als bleek dat dat ook aansloeg. Als dat at bleek dat dat deed wat ze hoopte dat het deed. En op een bepaald punt. Ik denk na 27 keer als ik het me goed herinner. Na 27 keer een chemokuur toegediend te hebben gekregen.

[00:12:08]

Euh, deed het het niet meer. Sloeg het niet meer aan. En dan wordt gewoon gezegd ja euh, we stoppen kappen. Uhm, in 2019 heb jij iets gezegd in de in de trant van uhm, ik doe mee. Ja deed mee om uit de kleren te gaan. Ja, omdat kanker een belangrijke rol in haar leven speelt. Euh ja. Er was een een ludieke show. Had we op touw gezet voor wanner Tony. Met acht collega's gingen we totaal uit de kleren om aandacht te vragen rondom mannen.

[00:12:44]

Kankers dus niet. Niet zozeer de kanker die mijn vader heeft gehad. Dat was maagkanker, maar om mannen wakker te schudden. Als jij af en toe je zaak V-test. Dan kun je echt wel de bui op voor zijn en hoef je niet meer te overlijden aan euh. Teelbalkanker. Uhm of prostaatkanker. Maar dat deed ik vooral in mijn uitleg was ik doe dat vooral omdat ik nu zelf vader ben en ik wil er voor mijn kind zo lang mogelijk zijn.

[00:13:09]

Ik ik weet ik. Ik herinner me de pijn. Uhm van het niet hebben van een vader, het de. Het gevolg daarvan dat dat je het gewoon stiekem toch gewoon bij je draagt, ondanks dat je denkt dat je het allemaal hebt verwerkt. En die pijn en dat verdriet. En dat proces wil. Gun je niemand en laat staan je eigen dochtertje. Dus vind ik een plicht naar mezelf toe dat waar waar je zelf kunt checken. Moet je dat doen?

[00:13:37]

En dat? Dat was de reden waarom ik daarmede en van mannen die nu luisteren je denkt ja wat Portugal checken. Nou ja, simpel gezegd kun je zelf heel goed. Euh, de ballen bevolen om te kijken of er niet. Want, want teelbalkanker openbaart zich vaak doordat er een gek hard knikte of zo voelbaar is na dat. Dat moet je al wakker schudden van hij. Dus dat is de test die je zelf kunt doen. En uhm, als je iets te vaak voor je gevoel naar de wc moet als je minderen makkelijker de plas, je plas kan ophouden.

[00:14:13]

Het zijn allemaal tekens van klop effe aan. Veel mannen vinden het een taboe en denken wat vanzelf komt, gaat misschien ook wel vanzelf weer over. Het is een kleine moeite om aan te kloppen en jezelf te laten testen. En dit zijn nou net kankersoorten, waarbij als je er op tijd bij bent het echt goed te genezen is. Allemaal de Bxa naar je vrienden en de omgeving. Omz. Met deze boodschap euh. Nee, ik vind dat je beter geen evangelist.

[00:14:44]

Nee, tenzij ter sprake komt. Dan zeg ik wel degelijk mijn mening. Maar ik ga het niet prediken hé. En dan je eigen lieft. Die wordt dan gegrepen. Godzijdank goedaardig. Mijn vrouw ja, dat is alweer tien jaar terug. Euh ja, ook weer vanuit het oogpunt van euh. De ervaring uit het verleden van af en toe een checken bij zelf kan nooit kwaad. Gingen we? Eigenlijk had ik dat doorgeduwd. In Duitsland had je zo'n soort prés ken verhaal en mijn vrouw ging dan maar mee.

[00:15:18]

Dacht Yola. Laat ze goed, baadt iets gaat het niet. En euh. En daar bleken euh. Een. Een een goedaardige tumor ter grootte van een tennisbal in haar leven te zitten, werd daar ontdekt. En euh, men wist niet wat het was of of het op den duur misschien kwaadaardig zou kunnen worden. Dus euh. Preventief is die verwijderd. Dus dus toen één derde van haar leveren verwijderd. Hoe was dat voor jou toen? Ja, dat was omdat de val van je vader weer terug.

[00:15:48]

Ja, dat was een trip down memory. Leen van je houdt het dan nooit op. Dacht jij ook weer? Dit is dit nieuws. Wordt weer datzelfde nieuws? Nee, omdat we ons meteen was gezegd dit is. We kunnen aan euh, aan de manier van oplichtten zien met de kans dat dit op dit moment goedaardig is. Dus dit gaat wel zwaar zijn in in de zin van revalideren na zo'n operatie. Maar dit is niet een kwaadaardig ITY ga je niet aan.

[00:16:14]

Je zal je niet euh, door overlijden of zo. Wat heb je gedaan op weg naar huis na die scan toen je hoorde dat het wel was, maar goedaardig en te genezen. Naja, we wisten dat ze moest worden geopereerd, dus het was geen gezellig ritje naar huis toe. Euh, geen opluchting ergens. Nou ja, op een gekke manier wel. Maar ja, leg dat en vier vrienden uit die nog die route te wachten staat en het heeft.

[00:16:41]

Het heeft ervoor gezorgd dat we zijn getrouwd, want ik zou ik. Ik hoefde niet per se te trouwen op het moment dat zij de OCA op reed. Toen knakten ik, toen ging ik helemaal kapot en moest ik letterlijk worden opgevangen door het personeel daar. Toeval? Toen voelde ik hoe intens veel van. Van die vrouwen en toen dacht ik ja, maar als ik dit voel dan ik wil met haar trouwen. En toen zijn we getrouwd en we haar toe gevraagd.

[00:17:10]

Nee, een half jaartje daarna, maar daar. Op dat moment in het ziekenhuis kwam bij mij het besluit en houtsnedes veel van jou. Als jij van haar dat mag ik hopen is dat gevraagd? Nee, het is geen wedstrijdje en ik ben geen vraag. Dit omdat zij natuurlijk Volendam is een dorp. Redelijk bekend. Euh. Jullie kennen elkaar altijd iedereen en heel goed. Dus ik kan me ook voorstellen dat zij van de andere kant heeft meegemaakt dat de eigen sterfelijkheid ook een rol speelt in jouw leven.

[00:17:44]

Dus dat het ook wel dat houden van iets heel belangrijks is zeker? Uhm, op dit level hebben wij nooit nooit die gesprekken gevoerd, maar ik moet je samen met haar luisteren landen waar je dat. Ik vind zo'n gesprek ook helemaal niet nodig omdat wij zo goed voelen dat dat goed zit. Ik weet. Ik weet dat zij euh ook ook datzelfde euh voelt voor mij als ik van haar heb je gezongen in de tijd dat jouw vader ziek was. Euh, ja, de ongetwijfeld zo.

[00:18:20]

Zingen is altijd mijn uitlaatklep geweest, maar er moet wel alleen zijn. En nog steeds ze voel ik me. Als ik niet op een podium sta, zing ik niet met mensen in de buurt, dus voel ik me onprettig bij. Waarom niet? Dat voel ik me bezwaard. Is dat een soort van plaatsvervangende schaamte? Misschien mee met de zanger? Meer sociaal wenselijk gedrag, al in de zin van euh. Al als ik hier nu even helemaal naar mijn plaat ga, wat zullen zij daar verderop dan niet denken?

[00:18:52]

En zijn we daar misschien niet op? Heerlijk calvinistisch. Ja, misschien wel, maar bij een artiest hoort toch dat ie. Euh ja, arrogant is en dat mag, dat hoort er zelf ingenomen het podium pakken, groter zijn dan je dat je bent. Want dat maakt toch de de kermes. Ik denk dat ik dan niet een prototype zanger ben en dat ben ik ook. Euh. Op andere fronten niet in de zin van stem onderhouden en zo euh, zangles.

[00:19:22]

Door al dat soort dingen doe ik niet, maar ben je bang dat het je afgenomen wordt. Is het een soort angst? Nee, maar waar komt die bescheidenheid dan vandaan? Euh, ik weet ook niet of het bescheidenheid is hoor. Euhm, misschien ook niet de behoefte. Ik vind het. Ik vind het heerlijk nuchter is dat het weer gewoon super nuchter met u qua qua inzingen. Ik heb. Ik heb een kantoortje op een industriegebied bij, bij ons in het dorp en ik heb een links van me.

[00:19:54]

Een Timmermans bedrijf zitten. Onder meer Zit zitten, stukadoors bedrijf en ik zit daartussen. Klinkt best Volendams inderdaad. Maar euh, op een moment dat ik dan dingen moet repeteren of voorbereiden. En ik moet echt even kijken of ik die hoogte haal. Dan moet dat. Dan is het niet anders. Is het overmacht, dan moet ik dat effe repeteren. Dan voel ik me bezwaard. Want wellicht horen u ja, dat is gewoon de aard van het beestje.

[00:20:19]

Ik, ik, ik kan niet van het dorp, Volendam of Aken. En dan gaat het over naarmate je wat ouder wordt of. Waar en wie is er geen wezenlijk verschil tussen tussen de persoon en de artiest? Als je omkijkt. Ik kijk naar de spiegel. Ik weet het niet. Ik zeg hier wordt s morgens wakker. Ik zit er dwars doorheen. Doe ik expres om een van die andere gedachten te krijgen. Je wordt wakker smorgens en dan is het eerste contact.

[00:20:53]

In de spiegel. Wat denk je dan? Wie staat er? Uhm, dit vind ik een gruwel, daar ben ik helemaal niet mee bezig. Jo wist dat haar vader Sanga. Ze had er gewoon Simmel. Ja, daar staat wel een vader. Ja, vooral s ochtends. Inderdaad ik. Ik pak, ik pak de ochtenden lekker en het mooiste moment van de dag met. Met die kleine. En wanneer ben je dan de zanger? De artiest?

[00:21:17]

Euh, pas in de auto naar na de show toe. Dus dat is rangeerwerk? Ja, maar het mooiste werk van de wereld? Nee, oké, maar het is wel een thuisspits. En thuis ben je dus niet. Thuis ben ik niet zo, zanger niet? Zanger Simon Nee, de vader, de echtgenoot. Thuis ben ik de vader in. En om dat gegeven heb ik twee jaar terug een kantoortje elders in het dorp aangeschaft om ook na mijn werk te kunnen gaan.

[00:21:41]

Maar omdat ik thuis gewoon thuis wil zijn het daar niet mee eens. Hoelang zet je een auto of ga je lopend? Euh, ik ben heel lui. Ik zou. Ik zou er euh twaalf minuten over kunnen lopen. Maar ik stap toch drie minuutjes in de auto. Dat geef ik niet. Sinds kort belt ook af en toe wel iets of niet veel meer zeg. En wat laat de laatste keer dat je tegen je vader hebt gesproken? Euh, ja, ik ben dus niet niet zweverig.

[00:22:16]

Maar ik loop wel bij sinds kort bij een coach en die vroeg ook een soortgelijke vraag. Euhm, wat? Hoe groot? Euh. Wat? Hoe groot is de rol van jouw vader in het in je leven? Ik zeg ja niet, want hij is er niet een beetje bot. Botte reactie. Dus als je nu vraagt wanneer heb je vader voor het laatst gebroken? Dan zou ik zeggen de ochtend voor zijn overlijden had ik. Maar ik heb van haar geleerd.

[00:22:40]

Uhm, het is echt echt onderdeel van je zijn. En ze zei je je bent je vader. En dat heb ik wel de afgelopen jaar pas eigenlijk geaccepteerd van. Hij zit wel degelijk in me en dat is niet zweverig van. Ik ben. Ik ben niet religieus ingesteld. Ik ik. Ik geloof niet in een hiernamaals. Ik geloof maar, dus het is een heel groot winstpunt dat ik nu wel heb geaccepteerd. Hij zit wel degelijk in me.

[00:23:09]

Ik ben wie ik ben. Doordat me dit is overkomen. En ik heb een. Volgens de verhalen wel ja, ook zingen. Ik heb ja, kon, was heel muzikaal, had niet de mooiste stem, maar was wel muzikaal als in. Hij vond hem makkelijk een tweede stem in harmonie en dat heb ik van hem overgenomen. Kun je nog terug naar het zijn met hem? Ja, en het sneue vind ik. Euh, is dat euh.

[00:23:39]

Mijn vader was een ontzettend harde werker. Hij had vier banen tegelijk. Bij wijze van spreken. En hij was echt echte kostwinner, omdat hij dan later daarvan zou genieten. Maar voor hem was er geen later. Euh, het. Het paradoxale is dat dat zijn ziekte euh. Perioden die die 14 maanden die ik net omschreef. Toen pas ben ik hem een beetje gaan leren kennen. Maar dan dus wel met die donkere sluier eroverheen. Dus ik kan.

[00:24:07]

Ik kan me wel euh, tijden herinneren samen en het samenzijn kan ik herinneren. En dan kan ik daar wel met de glimlach op terugkijken, maar ook wel toch met een traan van Jame. Hij was toen wel ziek en we waren samen omdat ie ziek was. Heb je ooit een lied over hem geschreven? Mijn allereerste nummer ooit geschreven? Dus schreef ik toen Zestien was Engelstalig. Dat deed Still Searching. En euh, stiekem, dat heb ik nog nooit verteld, maar onze eerste single Steeds Weer gaat er ook over.

[00:24:38]

Dus je hebt een primeurs en warme stad. Deze is nooit officieel uitgebracht. Ja, ik had geen zin om bij een eerste single die je uitbrengt euh, te promoten te gaan doen over het verlies van je vader. Misschien had hij het wel verdiend en ik wilde niet zo bekend staan. Euh. Hij heeft zes. Dit is een nieuw duo en het liedje gaat over het verlies van z'n vader. Kijk. We zijn nu 16 jaar, 14 jaar verder na release van het liedje en als je ook gewoon luistert naar de tekst steeds weer zie ik lopen.

[00:25:13]

Maar als ik mijn ogen open zie ik je niet. Dus ik zie hem in mijn dromen en ik zie hem steeds weer. Durf ik te wedden dat jij me zult redden van mijn verdriet? Euh, dat? Dat zijn de lyrics van van steeds weer. En dat slaat daarop vaak waar. Euh, waar heb jij het over met je moeder als je vader gaat? Uhm. Ik heb in bijbenen te weinig overen en dat kon door mij. Ik heb het.

[00:25:47]

Mijn moeder wilde in t begin daar heel veel over praten. Bijna obsessief en dat hield ik af. En mijn weerwoord toen was Ja, jij hebt een man verloren en ik een vader. Het was wel dezelfde man, maar het is een verschillend soort verdriet, een verschillend soort rauwe. Dat staat nu anders, denken de jury. Euh, ja, en dat. Komt omdat ik echt pas recent euh, erachter mee gekomen dat dat het trouwen is nog steeds gaande.

[00:26:19]

Ik was vijftien en je denkt dat je hem nog zo nodig was. Dat zou nu echt nodig hebben. Ja. Vandaar de coach. Ja, ja, onder anderen. Wat zijn nu met. Met hem willen bespreken dan niet het onderwerp zelf ragga te hangen? Wat? Wat? Waar gaat het over? Gaat het over t leven of over ik? Ik herinner me het. Het afscheid gesprek. En toen gaf ik me wel levens. Euh, handvaten mij.

[00:26:48]

Euh. In de zin van euh. Zoek een lieve vrouw, want van alleen een mooi bord kun je niet eten. Waarden zijn de woorden en gaan niet aan t. G. G. Experimenteer niet met drugs. En dat dat soort dingen gaf ie me mee. En lekker van iemand die in de showbizz gaat. En met terugwerkende kracht vond ik dat ook oneerlijk. Dus ik zou. Ik zou bijvoorbeeld een gesprek met hem willen voeren van da's niet fair dat je dat zei dan.

[00:27:17]

Euh. Nee, ik heb geen drugs. Ik heb nooit meer een weerwoord. Ook bijvoorbeeld. Ik kan die discussie nooit aangaan met met alle levenslessen. Het is allemaal goed bedoeld natuurlijk, maar waar zij nu in discussie met haar over aan willen gaan. Uhm, nou ja, ik ben het met hem eens. Drunks doet mij gelukkig helemaal niks. Uhm maar om omdat ik dat net net bijvoorbeeld aankaartte. Dus gewoon niet Akhtar per se zou willen bespreken, maar omdat we het omdat dat viel.

[00:27:49]

Ja, het is mijn leven. Het zijn mijn keuzes. En als ik een keertje euh, een pilletje zou willen wat overigens nog nooit is gebeurd, toch door mijn vader, dan moet. Dan moet dat mijn keuze zijn. En dan snap je wat ik bedoel is zulk soort gesprekken zou ik willen voeren. Euh natuurlijk over hun muziek. Er was een groot muziekliefhebber, hij heeft dit allemaal nooit meegekregen. Wat stond er bij jullie aan? Wat zette hij op?

[00:28:16]

Wat wat jou nog steeds raakt? Uhm, nou ja, ik heb in mijn solotoer bijvoorbeeld ook verteld dat ik. Ik ben dom door z'n platenkast gegaan en ik zag allerlei. Ik zag dat onze muzieksmaak ontzettend op elkaar leek. Veel beter Stone's egels kat uiteraard, maar ook vier platen van Rory Gallagher en een dacht ik. En toen dacht op dat soort momenten, dan doet het pijn. Jammer, want daar zou ik willen weten waarom zoveel platen van, want ik vind het vet, maar ook weer niet dat je dat soort gesprekken Zaaijer willen voeren.

[00:28:50]

Uhm. Ja en en dan? Ja, dat is natuurlijk gewoon jammer, want wat mis je het alle meest op dit moment als je weet wat? Waar zou je je op dit moment balvoordeel worden? Eerlijke en gelijker over willen praten met mijn dochter? Ze gaan effe vasthouden, kennismaakten. Kia na alle mooie momenten doen pijn omdat je iemand daarbij mist. Wordt er een standbeeld, zal een standbeeld van dan moeten komen? Ik hoop dat elk kind een standbeeld voor voor zijn ouders zou willen hebben.

[00:29:30]

Hoe groot is het? En dat geldt voor mij ook. Nou, doe dan maar gewoon zijn eigen lengte. Hij was niet groot. 1.70 wel wat van materiaal hoor. Ik ben niet thuis in de standbeelden. Koopwaren. Wat voor kleur? Ja, maar ik zie nu. Ik zie nu zo'n standaard standbeeld voor is het zo'n zo'n zwaar zwart koperen standbeeld gevuld, heeft iets in zijn handen, heeft iets vast. Uhm, nee, maar hij heeft dan wel z'n mouwen opgestroopt, want het was echt een zuur dat dat vroeger uitdroeg.

[00:30:02]

Ook altijd overhemden met opgestroopt de mouwen, want dat was hij ging. Hij ging zo door het leven. Het was echt een aanpakken. Wat deed ie van werk? Euh, toen ie overleden. Hij werkte in een in een kartonfabriek waarbij ze allerlei verschillende soorten kartonnen rolle. Dus hij deed fabrieks werk. Maar daarnaast was hij een begenadigd stoffeerder. Euh. Stoelen, stoffeerder, tapijt, legger. En hij was echt een alleskunner die zei mijn hele kamer.

[00:30:33]

Thuis had hij gebouwd, van de kledingkast tot mijn bureau tot al. Hij kon dat allemaal. Cedars voor. Euh, we zijn in 2020 alles. Alles is mogelijk, maar echt alles is mogelijk. Hij gaat nu eenmaal niet bij zijn. Wat hij tegen me zeggen is dit een jammerlijke Taymir. Wat zijn de spelregels? Dat je hem nog afmaakt? Je wil. Ja, ik. Ik. Ik zou hem gewoon heel graag mijn dochter willen euh, laten leren kennen en en ik uhm.

[00:31:16]

Ik heb er heel lang ge gewild om. Ik had heel erg lang de prangende vraag doe ik het goed? Maar volgens mij doe ik het allemaal wel goed. Simon Keizer wordt hier vader. Klaas Claes Keizer, lief voor altijd. Dank je wel, dank je wel.

[00:31:30]

De KWF collecte week duurt nog tot en met zaterdag 5 september. Geef voor het KWF aan de collectant of via BBW een KWF Puttenaar.