Transcribe your podcast
[00:00:00]

Tot el que sentireu en aquest programa ha passat. Els fets i els llocs són reals alguns diàlegs estan dramatitzades però el seu contingut consta en documents de testimonis que eren al lloc dels fets. En algunes descripcions aquest programa podria ferir sensibilitats. Relaten crims reals la realitat i la mort no entenen de sensibilitats. En el capítol anterior. No sabien exactament a qui pertanyia la identitat d'aquell cos que havien trobat al maleter del cotxe perquè podria ser que el cotxe fos de Pedro Rodríguez però el cost correspongués a una altra persona del maletí o que el vehículo se convirtió en un horno solo percebien la part inferior del crani o una tíbia i peroné que era fill del estrangular o no no pot demostrar.

[00:00:54]

No sap com fer favors era vital i escorta. También hay que decir que nosotros en un cadàver reciente nadie muere Lerroux o cartílag tiroides i recuerda la corpulència de la víctima per evidenciar que els únics tràngol la virtut devia ser una o dues persones fuertes. La meva atenció el seu Pedro argumenta a mi com jo recordo que si em permetia dia veure la Cabeza ja que ella creia que era dolenta que s'havia posat molt agressiu activamente que tenia el peu com Pedro de la Rosa Peral se sent acorralada i aleshores canvia d'estratègia.

[00:01:42]

I si fins aleshores sempre que li preguntaven qui creia que estava al darrere del crim del Pedro Rodríguez ella deia que potser el seu exmarit en aquell moment canvia d'estratègia i diu que potser darrere de la mort del Pedro Rodríguez del seu nòvio hi ha el seu examant el seu exnòvia Albert López. De tant en tant com he vist la mirada i em van dir que jo veo ella durant el novè mes como muy fría recorda que mi marido comentaba mosso estar en xoc o no es consciente de lo que todavía de lo sucedido.

[00:02:29]

El 4 de maig del 2017 un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Pedro Rodríguez apareix mort dins el maleter del seu cotxe a prop del pantà de Foix. El vehicle està calcinat i el cos ha quedat totalment carbonitzat. El cadàver ha estat tan malmès que els forenses no han pogut determinar ni quan ni com s'ha produït la mort. La policia interroga la seva parella la Rosa Peral que també és Guàrdia Urbana. Ella assenyala com a possible autor del crim el seu exmarit el Rubén que en aquest cas és mosso d'esquadra.

[00:03:02]

L'interrogant i el Rubén posa un altre nom sobre la taula el d'Albert López. L'Albert és el tercer guàrdia urbà d'aquesta història qui havia estat amant de la Rosa en els diferents interrogatoris i a través de les dades de geolocalització dels telèfons mòbils els investigadors veuen que ni la rosa ni l'Albert diuen tota la veritat. Nou dies després que s'hagi trobat el cadàver del Pedro la Rosa demana declarar voluntàriament davant els Mossos i aquesta vegada assenyala l'Albert el seu amant com a possible autor del crim.

[00:03:39]

Hola tothom sóc Carles Porta. Gràcies per escoltar nos. La Rosa i l'Albert s'han convertit en els principals sospitosos del cas. I no serà fàcil establir qui diu la veritat com sempre els detalls seran importants i els testimonis sobretot els de referència en aquesta història les Filles de la rosa tindran un paper indirecte molt important eren a casa el dia que va morir el Pedro i sense voler van veure coses però són petites. Tenen 4 i 6 anys. La jutgessa les vol protegir i no vol que declarin.

[00:04:16]

Però les nenes van explicar coses a algú. Mentrestant la Rosa ha assenyalat l'Albert i l'Albert diu que quan va arribar al xalet ja estava tot fet. El crim de la Guàrdia Urbana. A mesura que avança la investigació lluny d'aclarir se sap res. Intentarem posar llum a la foscor. Comencem. Així. Així fins a prop que perdem el temps hem escrit durant 19 hores. Crim perquè et deixin començar dient nos recordeu que. El relat dels moments foscos de la nostra societat crims.

[00:05:33]

Carles Porta que ens havíem quedat el dissabte 13 de maig quan la Rosa declari davant dels Mossos. Diu que l'Albert es va presentar a casa seua sense avisar i gairebé assetjant la que ella li va demanar que marxés i que no li busqués problemes. I explica que potser va matar el Pedro en un interval de dues hores en què tots dos homes eren fora de casa i ella no els veia que els Mossos no se la creuen i la detenen. Criden a declarar l'Albert i quan li diuen que la Rosa l'acusa.

[00:06:07]

Ell no pot més i dóna una nova versió ara diu que ell va anar a casa de la Rosa perquè ella li va demanar i quan hi va arribar el Pedro ja era mort. Els investigadors creuen que l'Albert igual que la Rosa ha caigut en contradiccions. Els Mossos veuen tantes incongruències que també el detenen. Pensen que tots dos amaguen coses. La Rosa i l'Albert demanen un habeas corpus una petició a la qual té dret un detingut i que consisteix a demanar que els portin davant la jutgessa immediatament però la jutgessa no admet la petició i decideix que continuïn sota la custòdia dels Mossos.

[00:06:49]

Les 72 hores reglamentàries abans de passar a disposició judicial recordeu que els Mossos havien interceptat una conversa telefònica de l'Albert on deia que havia de passar la rumba pel pis per netejar ho tot. Això va precipitar els escorcolls a casa de la Rosa i l'Albert que es faran el dia 14 mentre estan detinguts a comissaria i abans que declarin davant la jutgessa. Aniré amb els escorcolls però els Mossos es comencen a fer una primera hipòtesi del crim. Lídia Orriols explica si us plau.

[00:07:23]

Els Mossos sospiten que la Rosa i l'Albert van matar el Pedro la nit de l'1 de maig i que la nit del dia 2 van cremar el cotxe amb el cos al maleter. El 3 al matí un ciclista va veure el vehicle calcinat a prop del pantà de Foix però no va dir res. El migdia del dijous 4 la Rosa i l'Albert anaven en un ambient distès amb un grup d'agents de la Guàrdia Urbana. Això reforça la hipòtesi que tots dos tenien una relació sentimental.

[00:07:48]

El vespre d'aquell mateix dia el dijous 4 un excursionista veu el cotxe cremat i avisa la policia quan els Mossos obren el maleter. Troben el cos carbonitzat un possible mòbil és el sentimental la Rosa i l'Albert tenien una relació amagada i quan el Pedro se n'assabenta el maten però en tot això hi ha una cosa que grinyola. Els investigadors el pare de la Rosa havia declarat que havia vist viu el Pedro el dimarts dia 2 al migdia. Per tant si el va veure viu aquell dia i a aquella hora no pot ser que la Rosa i l'Albert el matessin la nit de dilluns a dimarts.

[00:08:21]

Com sospita la policia. De moment les dades de geolocalització que els Mossos han demanat per saber on era el pare de la Rosa el dia 2 encara no han arribat però el dia 14 quan ella i l'Albert estan detinguts a comissaria i ja s'ha fet l'escorcoll dels seus domicilis passarà una cosa que aclarirà si és possible o no que el pare de la Rosa veiés viu el Pedro. El dimarts dia 2 al migdia ja hi arribarem Doncs continuen. La Rosa i l'Albert matessin el Pedro perquè es va assabentar que ells dos s'entenien.

[00:08:57]

és una hipòtesi que cal demostrar i prova i el triangle Pedro rosa que té moltes coses sorprenents com aquesta el març o abril del 2017 la Rosa i el Pedro van anar a una clínica de fertilitat. Volien tenir un fill. Per què hauria de voler matar la Rosa al Pedro. Si la intenció era tenir un fill només 10 dies abans del crim per Sant Jordi la Rosa li regala un llibre al Pedro. Amb aquesta dedicatòria por todas las celebraciones que nos queden por delante San Valentín i Sant Jordi dos aniversaris J.

[00:09:33]

NACIMIENTO tenemos aún un papel firmado que diga que somos Marido i mujer ni tenemos aún en común que tanto deseamos tenemos una fuerza unides que envidia el resto. Tenemos una conexión que sólo nosotros sabemos aunque hoy nos falta dinero ni para cuanto prestin filtros carícies. Eso es lo que nos queda aquí a cuarenta años. Te lo digo muchas veces si te lo repito Te quiero comuniqui nunca nadie te elegir bien ni elección. Una vida tornat només diré així que el mes que viene de otro los que hacen falta buscamos nuestra Pb que quiera siempre.

[00:10:16]

I escolteu quins missatges troben els investigadors que s'enviaven amb la rosa i el Pedro.

[00:10:22]

Así que sólo la muerte me separarà de ti que tota esa es la que espera lucha a partir aguanto lo que haga falta.

[00:10:30]

Estoy esperando el día en el divorcio para pedir la mano i poder me casar. Contigo eres todo lo que necesitan estar vida. Y por eso aguanto. No lo parece que no sea trapezi escribe algo bonito que ver nuestro bitxo i estemos puntas. Así será por cierto que eres casarse con mi hijo claro tonto sabés que si mi compañera en todo el día que me muera.

[00:10:57]

I és que si no me cansaré de decir coseta tenemos una situación muy complicada de les más complicades que podamos tener marginat cuando ya está todo sentado i pasan los años de todo esto fuera así te necesita en mi vida.

[00:11:16]

El crim es comet al maig i la rosa i el Pedro tenien un viatge contractat pel setembre següent havien d'anar de creuer i ja ho havien comunicat a tota la família. El pare de la Rosa n'estava al corrent si bé llavors ja havia mort anteriorment sembla doncs que entre la Rosa i el Pedro hi havia plans de futur a curt i a llarg termini. Escolto la rosa com expliqui que no tenia cap motiu per voler matar el seu nòvio pero en todo momento hasta la vida no hemos tenido nuestras discusiones pero ha estado ayudando me aposta a un abogado para mejorar el abogado de la bona venganza me ayudó a poner un abogado per alliberar el tema de la custòdia hijas.

[00:12:05]

Me ha ayudado en todo lo que ha podido i Mas creu que és l'última persona que pot obviar els investigadors no es poden basar en sensacions i no volen fer cas de les declaracions d'una persona que creuen que menteix per defensar se. Els instructors es basen tant com poden en fets. Per exemple la nit del 2 al 3 quan el Pedro ja feia un dia de mort. Els telèfons de la Rosa el Pedro i l'Albert es mouen junts i van fins a la Bisbal del Penedès prop de la casa de l'exmarit de la Rosa el trobem un repetidor de la zona.

[00:12:39]

Detecta que el mòbil del Pedro desconnecta a les 21 48 recordeu que l'últim whatsapp que el Pedro envia la Rosa va quedar registrat a les 21 51. Només hi ha uns tres minuts de diferència. és aquest missatge que escolta riuen si no te'n fa saber que no te quiero contorn però no implica Artemis coses sabes que cuando me enfado no digo lo que siento algo que no quiero que més te vibren del mòbil. Si els investigadors creuen que el Pedro ja era mort la nit del 2 al 3 qui va enviar aquest missatge i per què el mòbil del Pedro també era a la Bisbal del Penedès on viu el Ruben.

[00:13:18]

Quina és la hipòtesi dels Mossos. Lídia. Els Mossos dedueixen que la Rosa i l'Albert volien que semblés que el Pedro havia anat a discutir amb el Rubén i que el Rubén havia matat el Pedro i l'havia fet desaparèixer cremant el cotxe i també pensen que va ser la Rosa qui es va auto enviar el missatge. A aquestes alçades de la investigació i a mesura que els Mossos han anat comprovant les dades dels telèfons mòbils la policia ja té clar que el Rubén no ha tingut res a veure amb la mort del Pedro.

[00:13:48]

Ell havia declarat que no s'havia mogut de la comissaria del Vendrell on feia tasques d'oficina i les dades de geolocalització confirmen que el telèfon del Ruben no s'ha Belluga mai de la Bisbal o del Vendrell. Hi ha molts testimonis que li donen coartades sòlides. Descartat totalment el trobem que els investigadors se centren en l'Albert i la rosa. Colom acusa l'altre qui diu la veritat. Per testimonis de la Guàrdia Urbana i per altres indicis sembla que l'Albert i la Rosa tornen a estar junts havien tingut una mena de relació temps enrere abans que aparegués el Pedro en la vida de la Rosa.

[00:14:26]

Després haurien tallat i ara l'haurien reprès d'amagat del Pedro. Però són o no són amants l'Albert i la rosa. Escolteu què diu ella.

[00:14:36]

La relació és el que ja tenia Robert per exemple ja tenia com Pedro que ja va una relació porque no accepta un momento más que ocasionalment cuando más están grupos con todos los compañeros de trabajo que no se ha visto más que la obligación de estar hay que ocasionant que no es podia anar a casa podem o cedir podemos hacer cualquier otro tipo de actividad como si fuera la pareja però sí però els investigadors troben uns correus electrònics on la Rosa li diu això a l'Albert senyor Trump hi està unida i qui no.

[00:15:13]

Els investigadors creuen que aquest missatge demostraria que tenien una relació sentimental. Però ella ho nega. Pedro Pedro no tenia pressa i Todo lo contrario odio. Pensava que ja sempre serà mentida que només estava a soles ha acercado al centre però no s'ha fet ambos anada i tornada a Porto quatre anys anada i tornada ja pensa que no deixarà de pensar que és on li va generar una discussió entre ells. Em pensava que vaig perdre i va generar una discussió innecessària. és veritat que és possible tirar balones fuera com no s'ha d'escoltar com Pedro que connecti amb qui ja coneix.

[00:16:12]

Quan la saga es posa de passada. Aquesta obsessió en tirar conmigo no hem sentit la Rosa diu que volia guanyar temps és mi manera de fer lo en ese momento fatal si hoy se mal en ese momento era enviar un remei que no devia haver li enviado i l'envia o bé que en ese momento es creia que era lo más con más o menos lesiu o digamos para ambas partes. Hem dit que el triangle rosa Pedro o Albert té coses sorprenents. Ara bé un altre anem una mica enrere 22 dies abans del crim 8 d'abril i la Rosa està en una terrassa amb una amiga on esperen taula per dinar.

[00:16:59]

Escolteu que expliqui l'amiga de pronto per fer se el vestit d'uniforme i l'entrega a capità i li pot parar la teva penses. Penses sí i posteriorment va caure la kafeta que és una dona solitària un brillante i al·lucinant emprant bona cosa. De nosaltres però la Rosa ja portava un altre mes de compromís. Pere Planas i Albert Ventosa no le dijo no ni sé lo devolvió no se lo puso. I va veure millor joc i que quan això era millor que demanar la Rosa porta una Ametlla de Mar i cel.

[00:17:55]

Fins que després els investigadors troben el seu telèfon.

[00:17:58]

Escoltem com ho expliqui alguna de les policies que ho va tenir jo aparentemente no és una pedra incrustades diferent és una millor lliçó com ara que seria compatible compatible que una línia de prometatge de Pedro per ordenar cronològicament serien primero les dues fotos que hemos ensenyat antes el jurado sería en 10 horas anteriores. Esta sería anterior correcto lazos anteriores del espejo Rojo tirant a se la foto con el anillo izquierda. Estas son 24 i aquestes últimes són de les veinte 55 horas y unas horas más tarde se tenía de la cuerda y se pone la mano derecha en 4 hores i mitja 317 fi.

[00:18:44]

La Rosa pren una decisió i ho explica a l'amiga que sentireu ara al final del dia si canta pedra.

[00:18:51]

ça com Qué palabras me quedo literal más literal que Usted puede. Vista a major la vista i follar me dijo.

[00:19:12]

Si es decanta pel Pedro. Per què l'hauria volgut matar. La rosa diu als Mossos que l'endemà mateix va tornar a l'Ametlla l'Albert com a mostra de fidelitat al Pedro i li va deixar molt clar que no volia saber res d'ell i ara bé la versió de l'Albert diu que no era un anell de compromís però sí que admet que volia reprendre la relació amb la rosa. Hem dit que l'Albert regala l'ametlla la Rosa el 8 d'abril. Aquell mes passen més coses entre tots dos.

[00:19:41]

Febrer i març. La comunicació és nul·la. Abril Sarrià nude i l'aparcament d'un total de comunicaciones cuenta entre ambos. Si l'Albert regal l'ametlla la Rosa el 8 d'abril i l'endemà ella li torna i li diu que no vol saber res d'ell perquè continuen trucant se tot el mes d'abril una o dues vegades cada dia. Què ha canviat perquè tornin a parlar se fins i tot després de l'episodi de l'anell. Els investigadors ho interpreten així passa només que les coses i el dia 13 al dia també hi havia una polaritat la misma polaritat que intentava recuperar desmentia que tenia com perdre.

[00:20:17]

Por otro lado hablar de cometre de tener un bebé posteriormente el día 29 detectar que hores electrónicos 29 de enero en el mismo sentido la dirección rosades com Pedro N de sexo Pedro intenta recuperar la mente Albert.

[00:20:38]

Alguns dels missatges de la Rosa que han trobat els investigadors diuen coses com aquesta minúcia NeXT com pedra fatal. Totes les famílies s'enfada por cualquier cosa si no estuviera que una xica les coses impossibles son un poco más difíciles.

[00:21:00]

Sembla que la Rosa estava indecisa. Parlaven de casar se amb el Pedro i tenir un fill alhora que pensava tornar amb l'Albert. Els Mossos creuen que al març hi comença a haver un nou apropament emocional entre la Rosa i l'Albert pels missatges de Facebook que s'envien els dies 29 i 30 on ell es disculpa amb ella per actes del passat i que s'accelera a l'abril amb les trucades. Però com sempre us dic la realitat és la millor guionista aquella i ara veureu perquè.

[00:21:33]

Tornem el dia 13 de maig del 2017. Els Mossos han detingut la Rosa i l'Albert i estan a l'espera de passar a disposició judicial l'endemà diumenge 14 de maig. Els investigadors escorcollen la casa de la Rosa al carrer llorers de Cubelles i el domicili de l'Albert a Badalona. Al llarg de la investigació es faran diverses inspeccions oculars i escorcolls perquè el dia 14 serà la primera. Deu dies després d'haver se trobat el cadàver ja sabeu que la policia utilitza uns productes químics que reaccionen amb la sang.

[00:22:05]

Els Mossos ens retiren mobles i objectes i apliquen el bloqueig està que és com es diu el reactiu químic. El resultat és que hi ha sang en unes quantes peces de roba i sabates diferents. En inspeccions oculars posteriors troben sang a diversos llocs de la casa que compartien la Rosa i el Pedro. La bombolla de bilis té allargada a media altura de la paret frontal a l'interior de l'habitació 3 el picadura de sangre contra contra intentes fer tintes según ha afirmado los peritos d'elèctrode acto en l'instrument tota la culpa que sea correctiu a Pedro de forma ovalada.

[00:22:41]

Los restos de sangre si tendrían sentido del 3 al picadura de sangre con riesgos que intentes en la parte inferior de la puerta de la izquierda de la habitación preferentes según los peritos no por el traslado de un cadàver o un herido sino un segundo gol a la víctima. Se trataba de Cortes de sangre por simple caída de un lugar más elevado si no se'l picadura. Por lanzamiento desde un punto más elevado en el interior de la habitación una mujer con gotes de sangre en el exterior visibles a simple vista i un botín también con sangre pero no visible a simple vista Lister en el interior de la calle.

[00:23:20]

Totes aquestes restes de sang fan pensar als investigadors que el Pedro l'han matat dins el xalet de la Rosa i fixeu vos que diu que hi ha esquitxos de sang amb un recorregut de baix a dalt dels cops que va rebre per força. La hipòtesi que podria morir escanyat hi guanya pes que morís a cops cops que després tornarem a aquesta qüestió que es va trobar en l'escorcoll al pis de l'Albert a Badalona a casa de l'Albert i troben postís regles i altres objectes amb la inscripció Albert i Rosa.

[00:23:52]

També una tovallola i unes botes de motorista que els productes químics demostren que tenen taques de sang. Sembla que l'Albert va anar de Badalona a Cubelles en moto ja hi ha elements físics que vinculen la Rosa i l'Albert amb Sam.

[00:24:06]

Però no només això. I ara bé una cosa molt important en l'escorcoll troben un element que serà clau per a la investigació. Aquest que sentireu ara és el sergent dels Mossos d'Esquadra que va escorcollar la casa de la Rosa se hace un registro i en el armario de Rosa de la habitación de matrimonio una compañera encuentra documentación y la placa a la credencial de Pedro con la cartera hi ha alguna cosa i esta documentación había un teléfono móvil de la marca Samsung me passar al telèfon amb totes les comprovacions con los compañeros que están en comisaría que estaven redactant un informe de Telefónica i me confirmen que su teléfono móvil era el teléfono de Pedro.

[00:24:49]

Los mensajes que no s'ensenya. La primera noche se han hecho desde el teléfono móvil y lo tiene Ros.

[00:24:58]

La Rosa té el telèfon mòbil del Pedro recordeu que els últims missatges del Pedro de la Rosa com diu el sergent que acabem d'escolta van ser el dimarts 2 a la nit quan suposadament ja feia un dia que era mort. Els investigadors creuen que el fet que la rosa tingui el telèfon del Pedro confirmaria que ella es podia haver enviat el missatge de cos cita per proporcionar se una coartada i ho va fer quan el WhatsApp marcava les 21 51 hores i potser anava de copilot quan tornaven amb l'alberg de la Bisbal del Penedès però la hipòtesi que la nit del dia 1 al 2 el Pedro ja era mort encara penja d'un fil.

[00:25:37]

Recordeu que els investigadors no els quadra que el pare de la Rosa digués que havia vist el Pedro el dia 2 al migdia segur que l'havia vist.

[00:25:57]

Crims. Amb Carles Porta. El dia 14 quan la Rosa i l'Albert ja estan detinguts i ja s'ha fet l'escorcoll del xalet de la Rosa una patrulla de mossos es presenta a casa del pare per tornar li les claus del xalet de la filla perquè quan la van detenir se'ls van quedar els pares. Els Mossos es troben una escena insòlita després de l'entrada i registre en casa de la Rosa. Dirigir se a casa del padre de Rosa ara a l'entrada de la llar des de casa ha estat la mare de rosa i el padre también de la televisión están saliendo Noticias del Caso i en un momento el padre de Rosa se la bomba.

[00:26:46]

El jurat quiere explicar la verda l'informe que tiene que tiene derecho a no declarar en contra de su hija. Pero le dice que sí que quiere explicar nos que el día a día 2. No veo digo Pedro casa de Rosa ni que su hija le haya dicho que quiera i como lo. El cotxe BBB Rojo i la puerta que ni siquiera Juan Solo se Centro en eso no quiso aplicat nada más.

[00:27:14]

La mentida li deuria pesar tant a la consciència que el pare de la Rosa va acabar reconeixent que el dia 2 al migdia no va veure el Pedro. De fet no està gens clar que aquell dia anés a casa de la filla. Sí que hi va anar però la nit del 2 al 3 per quedar se a cuidar les nenes i la rosa sempre havia dit que era ella qui era a casa cuidant les durant el judici. El pare de la Rosa va dir això però que no diu que el pare reconeixent que no havia vist el Pedro el dimarts dia 2 resulta que aquell dia ningú va veure el Pedro més enllà del que diu la Rosa que havia explicat que van discutir i que ell va marxar abans de dinar.

[00:27:58]

Però els investigadors creuen que la Rosa tampoc diu la veritat i es referma en la tesi que l'assassinat es va cometre la nit del dilluns dia 1 el dimarts dia 2. I ara sospiten que el dimarts la Rosa i l'Albert van voler desfer se del cotxe i del cadàver. Aquí caldria tenir en compte que en les segones declaracions tant l'Albert com el Rubén havien dit que la relació entre la Rosa i el Pedro no anava bé. L'Albert va dir que el Pedro havia pegat a la Rosa i el Rubén va explicar.

[00:28:28]

I atenció perquè això és molt important que una de les seues filles li havia dit que havia vist com el Pedro l'agafava pel coll a la seva mare la Rosa i la tirava a terra. Més coses. Dos dies després de l'escorcoll el dimarts 16 la Rosa i l'Albert passen finalment a disposició judicial i declaren davant la jutgessa d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. Ja us hem explicat que la Rosa nega totalment la seua participació en la mort del Pedro i al principi de la investigació havia apuntat cap al seu exmarit el Ruben i que després va acusar el seu amant l'Albert va dir que lAlbert potser va matar el Pedro en un interval de dues hores en què tots dos homes eren fora de casa i ella no els veia.

[00:29:13]

Davant la jutgessa va donar més detalls explicant que l'Albert es va presentar al seu xalet que va saltar la tanca que anava amb una destral a la mà i que ella doncs en aquell moment va deixar el Pedro allà a sota de casa. Era un xalet de dues plantes i va decidir anar cap al pis de dalt a protegir les seves filles que dues hores després va baixar. No va veure ni rastre del Pedro al cotxe del Pedro estava al jardí de la casa i no va preguntar res.

[00:29:39]

No va demanar cap tipus d'explicació i ja està. L'endemà doncs l'Albert va tornar diu que la va amenaçar i aleshores tots dos van anar cap al pantà de Foix i van van calar foc al vehicle. Quan vam sentir el periodista Toni Muñoz que va escriure un llibre sobre el cas anem a pams.

[00:30:00]

Un moment clau és quan segons la Rosa l'Albert salta la tanca del xalet quan salta la valla ya le dic jo aquestes qüestions Segundo Sexto no és un tiempo a la vegada que yo tengo un tiempo de reacción i podem pensar en lo que está pasando cuando salta la valla no tiene una gran apuesta. Se la pone a posteriori la apuesta a la grada i anar lo a fer todo de inmediato es en cuestión de segundo tiempo sí que me queda paralitzada en ese momento la Braga és un buf que ningú se'n faci una foto equivocada.

[00:30:35]

Fixeu vos en un detall la Rosa diu que l'Albert portava una destral. Si fos l'autor del crim i hagués fet servir la destral podria quadrar amb els esquitxos de sang a la paret que els investigadors van veure en un escorcoll a casa de la Rosa. Els Mossos els caldrà trobar la destral que de moment no s'ha vist enlloc. La Rosa diu que quan l'Albert arriba ella puja al pis de dalt per protegir les nenes i explica que quan torni a baixar al cap d'una estona l'Albert li ordena que netegi o que pujarà a buscar les nenes i els farà mal.

[00:31:10]

Ara sentirem la Rosa durant la reconstrucció del crim.

[00:31:13]

Són imatges de La Vanguardia que no va passar a la Rambla. Qui sap qui és la Rosa.

[00:31:42]

Expliqui'm més coses diu que l'Albert li dóna el telèfon del Pedro i que li ordena que s'enviï missatges entre ella i el Pedro. Com si encara fos viu i que també enviï correus electrònics a la Patricia. L'exdona del difunt per fer li creure que encara és viu. Fins aquí aquesta història dels missatges quadren amb la hipòtesi que la Rosa es va inventar la conversa de WhatsApp del dia 2. Si és cert que l'Albert la va amenaçar. La Rosa moguda per la por s'hauria contestat a ella mateixa com si fos el Pedro.

[00:32:15]

I també com si fos el Pedro hauria enviat un correu electrònic a l'exdona. Però quina és la versió de l'Albert. L'Albert diu que tot ho va organitzar. La Rosa estava molt nerviosa que li va trucar la nit del dia 1 cap a les 10 plorant perquè havia discutit amb el Pedro i qui li va demanar que hi anés.

[00:32:35]

Escoltem com ho expliqui l'Albert i l'Albert diu que després que la Rosa li truqués va intentar dormir una mica que no va poder i que cap a les dues de la matinada va agafar el cotxe i va anar de Badalona Cubelles al xalet de la rosa on va arribar una hora després. és a dir a les tres els posicionaments del seu telèfon ho confirmen. L'Albert explica que quan va arribar al xalet va trobar la Rosa netejant el terra de la terrassa com absent i que va haver de saltar la tanca de la finca per apropar se li.

[00:33:16]

La Rosa li va dir que tot ho havia fet per les seues filles i va obrir el maleter del cotxe on segons l'Albert hi havia el cadàver del Pedro amb el cap ensangonat i l'Albert el que explica és que ell va jugar un paper accessori que la matinada de l'1 al 2 la Rosa Peral el va trucar per telèfon i que li va demanar ajuda per desfer se del cadàver del seu nòvio perquè ella l'havia matat i aleshores ell. Com que en aquell moment era un bon amic era l'exnòvia però havien reprès la relació tot i que només una relació només basada en l'amistat no en l'amor i aleshores ell va decidir que l'ajudaria a desfer se del cadàver.

[00:33:52]

Qui diu la veritat la Rosa l'Albert qui dels dos va matar el Pedro o encara hi ha altres possibilitats.

[00:34:04]

Un element important molt important en aquesta història són les filles de la Rosa i el Rubén que el dia del crim eren al xalet amb la seua mare amb la rosa i hem dit que la jutgessa de Vilanova no va permetre que declaressin perquè tenien 4 i 6 anys i perquè no volia que el seu testimoni pogués ser utilitzat contra la seua mare. Què va passar. Doncs que les nenes òbviament havien explicat coses al seu pare i a la parella del seu pare una noia que es diu Antònia i això la converteix en un testimoni de referència és a dir ella no ho va veure però explica el que li van dir les nenes que sí que ho van veure.

[00:34:44]

Qui diu que les nenes li van explicar això va gastar se li agradava seure sabia qui era. Dieu que la manca de i la manca l'Antònia diu que la nena també li va explicar que se sentien sorolls i que van veure algú que no era el Pedro. El testimoni de l'Antònia és una prova fonamental per saber què va passar la nit del crim per un motiu molt evident que l'advocat de l'acusació particular va remarcar durant el judici les persones a part dels acusats i la persona morta que evidentment ja no hi és.

[00:35:23]

Vam veure el que va passar era aquesta nena dels tres que ho poden explicar la Rosa i l'Albert no diuen la veritat o com a mínim un dels dos. No la diu però la contradicció genera un cacau important. Així que el relat de la nena és clau per poder aclarir els fets però la menor no declararà i tot queda en mans de l'Antònia la testimoni de referència segons l'Antònia la nena va dir que eren a la seva habitació a la planta de dalt del xalet quan va veure la seua mare i el Pedro baixant les escales va explicar que el Pedro baixava com un robot tot i que durant la fase d'instrucció davant la policia l'Antònia va dir que la nena li havia dit que la Rosa i el Pedro baixaven corrent les escales no com un robot i que després la mare la Rosa va pujar per dir los que el Pedro estava dormint i que no es moguessin d'allà.

[00:36:16]

Els investigadors sospiten que en aquell moment la rosa o l'Albert o tots dos acabaven de matar el Pedro. L'Antònia tindrà un paper fonamental en el veredicte però ja hi arribarem De moment el seu testimoni ha servit per establir amb seguretat el dia que es va cometre el crim. Com ja pensaven els investigadors confirma que va ser la nit del dilluns 1 el dimarts 2.

[00:36:48]

Anem ara al cotxe i a la manera com el van cremar. Aquí també es juga un partit de tennis entre els dos acusats. La nit del dimarts 2 de maig de 2017 la Rosa va demanar al seu pare que es quedés a casa a cuidar les nenes i va marxar unes quantes hores en les seues declaracions. Tant la rosa com l'Albert admeten que aquella nit tots dos van contribuir poc o molt a cremar el cotxe i el cadàver. Ja veureu per què dir poc o molt.

[00:37:16]

Reconeixen que van anar amb dos cotxes fins a la zona del pantà de Foix però discrepen sobre qui conduïa el vehicle que anava al davant. Qui va escollir el punt on cremar lo i qui el va ruixar de gasolina i el va encendre dramatitzada.

[00:37:32]

Les versions que donen la Rosa i l'Albert Ella conducía el cotxe con el cuerpo i jo vull detrás com Mi cotxe vamos circulando i conducir molts dirección Tarragona y a la derecha molts por el pantano i me dice aquí en este descampat. Espera te aquí coger el cotxe de Pedro i fuimos per la carretera Isabel pantà i me dijo luego el cotxe a principi del Camino. Qui va cremar el cotxe.

[00:37:59]

Jo estava delante pero fue ella la gasolina i la gasolina i empezó a discussió una explosió en una explosió muy fuerte lluvia Ell que venia Julia que Mas no volia como a mi madre. Quan fan la reconstrucció dels fets la Rosa dóna aquests detalls a la jutgessa.

[00:38:28]

El cotxe passa una cosa en la qual no hi ha discrepàncies és que la rosa abans havia demanat a l'Albert que comprés gasolina per cremar el cos i ell plenament conscient del que feia en va comprar ho va reconèixer davant la jutgessa. Jo no cumplir con mi obligación. Tenía que ver los denunciado pero me pudo el xantatge emocional que me hizo. Rosa insiste mucho estar que lo consigue no para d'insistir i sabe cómo convèncer. En resum tots dos coincideixen que van ser còmplices a l'hora de desfer se del cadàver però no a l'hora de cometre el crim.

[00:39:11]

Hi ha un element curiós. Tots dos saben què va passar ningú en un primer moment ho explica. I cap dels dos dóna cap tipus de pista als investigadors per saber quina és la causa de la mort del Pedro Rodríguez. I això és una manera d'encobrir se també mútuament perquè jo et puc acusar d'haver matat a una persona però si no dic com el vas matar el teu testimoni doncs perd força. El dia 16 de maig dotze dies després que es trobés el cadàver i quinze dies després del crim la jutgessa va enviar la Rosi i l'Albert a la presó.

[00:39:40]

Ella res deixarà empremta. Ja ho sentirem a la sortida dels jutjats. Les declaracions dels respectius advocats ja auguren que la investigació per saber qui diu la veritat serà difícil. Primer per l'advocat de la Rosa i després el de l'Albert ha contestat a les preguntes que han fet les diferents parts. Ha mostrat la seva voluntat de col·laborar totalment en la investigació dels fets. Ha deixat ben clar que ha negat totalment la seva participació en la mort de la seva parella. Les versions contradictòries i El secreto de su participación en la mort de donde se encontraban pasaron donde se encontraba en la caseta de firmas e un sistema determinado i el cadàver parece donde parece todo lo demás el secreto de sumario conveniente cuando tenga vols acceso a todas las actuaciones de los explicaciones de todo ello pero hasta ahora yo creo que es conveniente que mantenga amors si la gente se declara.

[00:40:56]

I electrònica crims. El relat dels moments foscos de la nostra societat. El contrari en termes porta. Els investigadors tenen clar que el crim es va cometre la nit de l'1 al 2 de maig però no poden precisar l'hora. Ja hi arribarem. També té pendent una incògnita molt important com va morir el Pedro Rodríguez. L'autòpsia apuntava que l'agent de la Guàrdia Urbana podia haver mort però es triangulació però si va morir escanyat perquè hi havia sang a casa de la Rosa la Rosa ha dit que l'Albert es va presentar al seu xalet amb una destral i que quan ella era al pis de dalt va començar a sentir cops molt forts.

[00:41:52]

Però no parle de crits. Escolteu com ho expliqui la Rosa. Quan li pregunta l'advocat de l'acusació que representa la família de la víctima vostè sí represento.

[00:42:01]

Penso en algún momento. En aquell moment el senyor Albert ja no estava que podia haver habido una pelea entre el senyor Albert i el senyor Pedro o una agressió del senyor Albert al senyor Pedro. Si una pelea i això vostè que podia haver habido una pelea en la qual el señor Albert hubiera utilizado onatge según usted vilatge que estaba usted viendo no puedo asegurar nada porque ya le digo que al no haver lo. Yo no puede ver el que passa. No està clar això ja no pot precisar però vostè aunque no lo vea es decir sí que ha habido.

[00:42:36]

Piensa usted que había una pelea piensa veus que el señor Albert o siguiendo su historia ha entrado con onatge i luego d'unes manxes en el suelo que pueden ser de sangre i luego platja un poco Rota usted de todo esto lo digo como qualificaria como persona normal no te dijo que podía haber ha habido una agresión del señor liberal Pedro con onatge que le diga las conclusiones. Bueno si usted se pensó eso no lo penso simplemente en ese momento lo que imagine pensava que se había utilizado la dieta ideal porque daba por hecho que si s'haguessin utilizado o bien sabido m'haurien marginal algo más visible.

[00:43:23]

Pero el señor Albert Abelló ha estado limpiar junto con USTEC. Sí pero yo no no creo que eso se pueda limpiar esa manera com a parar que ja no llegar a vernacla. M'estranya que realmente eso autoritzava la Leaf me hace que se haya autorizado que veu que sufraga también está ahí puedo llegar a la conclusión que haya podido sagrada l'avi. Hoy muchas conclusiones en ese momento que era mejor no poden ser vàlides pero puede ser para no afectar en ese momento el que estava passant.

[00:43:53]

No va ser o no va ser la destral l'arma del crim. Sabeu què diu l'Albert de la destral. L'Albert explica que setmanes abans la Rosa li va fer comprar una destral i que amb aquesta eina va tallar llenya per fer la barbacoa i explica una cosa més que la nit del dia 1 va marxar de casa de la Rosa però s'hi va descuidar el mòbil. El dia 1 és el dia crim i les dades de localització situen l'Albert a casa de la Rosa enmig de l'embolic de versions i contra versions apareix una nova possibilitat sobre com va morir el Pedro.

[00:44:30]

Al maleter entre les restes de la víctima els investigadors han trobat un petit objecte metàl·lic que es va enviar a analitzar el Departament de balística. Podria ser un altre cargol de la pròtesi d'esquena que duia el Pedro. Podria ser una bala dels tres agents de la Policia Local implicats. Qui tenia armes la nit de l'1 de maig quan van matar el Pedro a la casa de Cubelles la nit de l'1 de maig. Ni el Pedro ni la Rosa podien tenir pistola.

[00:44:58]

En principi el Pedro estava sancionat de sou i feina per l'incident amb un motorista que es va saltar un control. Per tant un cop suspès de feina havia deixat la placa i la pistola a la caserna. Qui tampoc tenia l'arma era la rosa ella estava de baixa per depressió i també havia deixat l'arma a la caserna. El tercer involucrat en el cas l'Albert López estava treballant amb normalitat i podia tenir l'arma la va entregar el dia que el van detenir. Sis mesos després que es cometés el crim el laboratori de balística dels Mossos d'Esquadra va determinar que aquell objecte metàl·lic que havien trobat entre les cendres del cos no era un cargol de la pròtesi d'esquena del Pedro sinó que era una bala.

[00:45:44]

Les anàlisis fetes determinen una composició de coure i zinc en parts de plom que per la composició i proporció químiques podria ser compatible amb una bala blindada amb nucli de plom i a més a més una bala de 9 mil·límetres de calibre. El que utilitzen les pistoles oficials de la Guàrdia Urbana. Aquesta troballa fa pensar als investigadors que el Pedro podria haver mort d'un tret. Però qui va disparar aquella bala. Hi ha tres persones que tenien pistola la víctima i els dos sospitosos.

[00:46:15]

La jutgessa ordena que se examini les pistoles de la Rosa de l'Albert i del Pedro per establir si la bala va sortir d'una d'aquestes tres armes. Ja sabeu que cada pistola deixa una marca particular al disparar la bala es podrà establir mentre es feien les anàlisis de balística. Es va celebrar el judici contra el sotsinspector acusat de penjar una foto eròtica de la Rosa a Internet. El cas de la venjança. El judici de la venjança té una importància fonamental en aquest cas per explicar quin era el tipus de pressió a la qual es veia sotmesa la Rosa Pera en tot aquell moment.

[00:46:55]

No era només l'angoixa d'estar en una relació que no la satisfeia era la del Pedro Rodríguez. No era potser l'aspiració de voler tornar amb el seu ex nòvio que era l'Albert López sinó que en aquell mateix moment se li va afegir un altre element distorsionador o depressió que era i d'angoixa que era el judici de la venjança. Allà doncs les condicions han canviat. Rosa Peral ja no és la víctima vulnerable que ha sigut objecte d'un delicte lamentable com es va fer al so d'una fotografia sexual sinó que en aquell moment ja és la presumpta assassina del seu nòvio.

[00:47:30]

En aquell cas el que va passar és que no hi havia proves. Només era la paraula de la Rosa Peral contra la paraula del sots inspector que estava acusat d'haver filtrat la fotografia i com que la Rosa Pera l'havia mentit molt en la investigació del crim del seu nòvio la seva paraula no va valdre res. I al final el sotsinspector va quedar absolt. La sentència va absoldre el sotsinspector el 9 de gener del 2018 una de les coses més curioses del judici és que a la foto s'hi deia la rosa i un penis en erecció sabeu què va dir el sots inspector.

[00:48:07]

Ella explicava que la Rosa Pera o almenys la defensa l'estratègia de defensa que van fer servir la Rosa Peral era una persona que tenia diverses relacions simultànies mentre estava a la Guàrdia Urbana i que per tant en aquella fotografia on era una imatge d'una fel·lació en què només apareixia un aparell reproductor masculí i la rosa. Doncs ell va dir doncs que no s'identificava amb el que va dir diu és té pena no se corresponde con el. Ningú va demanar mai que el penis de la fotos com Parés meu del sots inspector quede tancat.

[00:48:50]

El cas de la venjança. El sots inspector surt definitivament d'escena i la rosa queda en una posició complicada. Tothom a la Guàrdia Urbana havia vist aquella foto se l'acusa per això es planteja com un greuge. Com una acusació de mantenir diverses relacions a la vegada i l'home que ella considera qui li havia fet mal. Públicament quedi absolt. Com deia fa un moment el Toni Muñoz. Ella ja no és una víctima és una dona sospitosa d'un assassinat i de mentir. Estem pendents de saber com va morir Pedro Rodríguez.

[00:49:27]

Hi ha sang a casa de la Rosa i l'arma del crim podria ser una destral que la policia encara no ha trobat però s'ha trobat una bala de 9 mil·límetres de calibre. Les mateixes que utilitza la Guàrdia Urbana entre les restes del cos del Pedro i els tres protagonistes són policies. Les anàlisis de balística han de determinar si la bala ha pogut sortir de l'arma de la mateixa víctima o la de la rosa o de l'alberg. Però avui se'ns ha acabat el temps.

[00:49:55]

Us donaré més detalls en el capítol vinent. On també us parlarem d'una moto serra que va aparèixer el cas en l'últim moment i que podria explicar algunes coses o no. I també us parlarem del judici. L'Audiència Provincial de Barcelona es convertirà en un teatre on magistrats lletrats acusats i testimonis seran espectadors d'una insòlita funció de mímica. Gràcies per escoltar nos. Tornem tan aviat com puguem. Crims guionistes Lídia Orriols Mercè Folch i Adolf Beltran cas d'avui Lídia Orriols.

[00:50:48]

Muntatge musical Sergi Cutillas direcció artística Dolors Martínez. Direcció Guió i presentació. Carles Porta amb les veus de Catalunya Ràdio. Fins que un milió sosté que el foc que va fer. Des. Sóc jo qui em dóna.