Transcribe your podcast
[00:00:00]

Tot el que sentireu en aquest programa ha passat els fets i els llocs són reals. Alguns diàlegs estan dramatitzades però el seu contingut consta en documents surt de testimonis que eren al lloc dels fets. En algunes descripcions aquest programa podria ferir sensibilitats. Relaten crims reals la realitat i la mort no entenen de sensibilitats. Són les 10 del matí del dilluns 17 d'octubre del 2016. Els pares de la Raquel Beltrán es presenten al pis de la seva filla a Masquefa fa moltes hores que no respon als missatges ni a les trucades tampoc contesta quan truquen al timbre amb les claus que té una veïna.

[00:00:49]

Aconsegueixen accedir al pis quan entren al bany. Veuen que hi ha el cos de la seva filla està asseguda a la dutxa i recolzades sobre la mampara està morta. Té una ganivetada al pit però no hi ha restes de sang per enlloc. és com si algú hagués netejat tot hi ha un altre detall que crida l'atenció. Té amputats els teus dits de les mans. Hola a tothom sóc Carles Porta. Gràcies per escoltar nos troben una noia morta al seu pis de Masquefa a la comarca de l'Anoia.

[00:01:28]

La mort d'una ganivetada que sembla obra d'un professional i li han tallat les puntes de tots els dits de les mans. L'escenari del crim està net com una patena. No s'hi veu ni una gota de sang. Els investigadors els passarà de tot pel cap des d'un ritual macabre fins a un possible assassí fetitxista i s'obrirà la porta a pensar fins i tot en un assassí en sèrie. Perquè aquesta història d'avui que la realitat ens ofereix sigui més novel·lesca un telèfon una maleta i un tren hi tindran un paper important.

[00:02:01]

Intentarem posar llum a la foscor. Comencem. Així. Així el principal grup que perduraria organitza mesquites i dones dels sol. Crims. Així un hotel. El relat dels moments foscos de la nostra societat. Quins. En Carles Porta. Des d'avui ens hem de situar a l'octubre de l'any 2016 a la comarca de l'Anoia. Concretament a Masquefa un poble que està situat al bell mig del triangle que formen Piera Sant Sadurní d'Anoia i Martorell. La Raquel Beltran viu al carrer de la Concepció no fa ni quatre mesos que està instal·lada en aquest pis.

[00:03:25]

Fins aleshores vivia a Rubí d'on són. Tant ella com els seus pares. Masquefa té 8.000 habitants i ella pràcticament es coneix tothom sobretot els que són del poble de tota la vida. La Raquel però encara no ha tingut temps de conèixer gaire gent. De moment només ha fet amistat amb un parell de veïns. és el 16 d'octubre de 2016. Diumenge i sembla que la premsa s'ha posat d'acord per destacar un titular Rajoy nega a Puigdemont un referèndum acordat que ha plogut són gairebé les deu del matí i els pares de la Raquel han decidit anar fins a casa de la seua filla perquè estan inquiets des del matí que la Rachel no els contesta els missatges ni agafa el telèfon i a més hi ha un altre fet que els acabi de posar nerviosos.

[00:04:13]

Albert Mercadé Hola Carles després que els pares s'hagin passat tot el dia trucant a la Raquel el mòbil sense obtenir resposta. A dos quarts de vuit algú els ha despenjat el telèfon però no era la Raquel sinó una treballadora de l'estació de tren de Vilafranca del Penedès el maquinista havia trobat el mòbil de la Raquel. El tren que passava per Vilafranca i l'havia donat aquesta treballadora per si algú s'interessava per ell. La dona havia intentat trucar a un número que estava guardat com a casa per avisar el propietari però no hi havia hagut manera perquè el mòbil tenia les trucades sortints restringides.

[00:04:47]

A dos quarts de nou del vespre de diumenge els pares han recollit el telèfon de la Raquel a l'estació de Vilafranca i ara han decidit anar cap a Masquefa per tornar li aquest que sentireu. L'inspector Ramon Roig de l'àrea d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra amb el telèfon. Els pares el que fan és adreçar se al domicili del carrer Concepció de la vila truquen a la porta i a més a més trucant al telèfon fixe del domicili i estan a la porta i el senten com el telèfon fix estan sonant però no l'agafa ningú.

[00:05:22]

Llavors és clar davant d'això ells van al domicili que també tenia a Rubí feia només quatre mesos que vivia allà i allà tampoc es veuran. A partir d'aquí li posen el cotxe que estava al carrer i li posen una nota al parabrises li diuen hem trobat el teu telèfon. El cotxe de la Raquel és un Seat Ibiza de color gris platejat. Està aparcat just davant de la porta de casa. La nota l'escriu la seua mare Raquel. Tenim el teu mòbil.

[00:05:57]

Vindrem demà a dos quarts d'onze del matí a tornar tal que els pares pensen que pot ser que a l'adonar se que ha perdut el mòbil hagi sortit a intentar recuperar lo però segurament tornarà a dormir a casa tot i que continuen amoïnats. Se'n tornen cap a Rubí. L'endemà al matí la Raquel encara no ha trucat i els pares decideixen tornar a Masquefa. Quan arriben al carrer de la concepció de seguida veuen que la nota que van deixar ahir encara és el parabrises del cotxe.

[00:06:25]

La Raquel molt ha vist pel dilluns 17 es presenten pel matí al voltant de les 10 del matí i ells sabien una veïna de l'edifici Trini tenia còpies del domicili i li demanen les còpies de la tècnic obren i és quan es troben es troben el cos de Catalunya els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona que han trobat aquest matí al seu domicili a Masquefa a la comarca de l'Anoia.

[00:06:56]

La víctima de 37 anys presentava signes de violència però encara no s'han aclarit les circumstàncies de la seva mort. De moment no se saben més detalls de la investigació ja que el cas continua en secret de sumari.

[00:07:08]

A nosaltres ens entra la notícia mitjançant la sala operativa de la regió mitjançant la Policia Local de Masquefa verifiquen que hi ha un cadàver d'una dona amb signes evidents de violència i incompatibilitat amb la vida i uns protocols interns amb nosaltres. L'àrea regional d'investigació criminal.

[00:07:31]

L'àrea d'investigació criminal amb l'inspector Ramon Roig al capdavant es fa càrrec de la investigació. Un cop s'ha fet l'aixecament del cadàver i la inspecció inicial del cos poden accedir a l'habitatge la víctima es troba al bany amb una dutxa amb mampara recolzat amb Esquerra i el que es troba al bany. és doncs el cos amb una ferida al pit d'arma blanca. Horitzontal i sense resposta. O sigui en lloc del bany hi ha dos elements de l'escena del crim que criden l'atenció de l'inspector Roig.

[00:08:11]

El primer és que amb una ganivetada d'aquest tipus hi hauria d'haver molta sang al cos de la Raquel i també a la dutxa. Però està tot impecable. Ho acabem de sentir. El segon detall encara és més impactant presenta amputació dels dels deu dits de la mà a la víctima li falta l'última falange de tots els dits de les mans. Un cop la comitiva judicial ha fet l'aixecament del cadàver intervenen els membres de la policia científica que es posen ja a analitzar a fons l'escena del crim.

[00:08:43]

El que en l'argot policial es coneix com una TP inspecció ocular tècnica policial el que es veu és que el pis està superat endreçat i net es va veure que per exemple el que diu tot el pes de la víctima la Raquel. Tot el que són les persones els seus està molt endreçat. No té res a veure el que en principi seria un escenari d'omplir la cuina superar endreçada i a més a més una taula on diu que o bé amb quatre cadires dues separades una ampolla de vi al mig.

[00:09:19]

Algú ha dinat allà o àcid però falten elements del que seria un sopar. No hi ha signes de baralla jo ni. Cosa cosa fa preveure una xocolata molt minuciós i de fet va durar quatre dies perquè la nau es va desmuntar tot el que ja havia enviat. Tots els indicis el laboratori del pany fins l'últim resta que hi havia a les comèdies tòpics. Un d'aquests elements que s'envia a analitzar són les restes d'una petita taca que han localitzat a terra al costat del llit.

[00:09:52]

Una anàlisi que acabarà sent important ja hi arribarem. Ara bé el que no aconsegueixen trobar enlloc són els trossos de dit que li falten el cos de la Raquel. Qui sigui que els ha tallat. Se'ls ha endut. Els ha fet desaparèixer però el que sí serveix la inspecció ocular és per constatar que una de les habitacions del pis hi ha restes d'una mini plantació de marihuana. Ara ja no hi ha cap planta però els Mossos no tenen cap dubte que en aquella habitació s'hi ha cultivat cannabis.

[00:10:21]

Ràpidament sospiten que la droga pot tenir alguna cosa a veure amb l'assassinat. L'endemà mateix arriba l'informe de l'autòpsia. L'autòpsia ha confirmat que la causa de la mort ha sigut la ganivetada que la Rachel tenia al tòrax però hi ha un detall rellevant. La direcció de la incisió és poc habitual. Normalment quan hi ha una ferida per arma blanca l'entrada acostuma a ser en sentit vertical. En el cas de la Raquel crida l'atenció que la incisió del ganivet és horitzontal. Això li ha accelerat la mort per l'assecament es troba al cos i es veu una única punyalada en sentit horitzontal.

[00:10:56]

Quan veus apunyalaments sí que pot haver hi una però hi ha moltes punyalades. Però quan agafes un ganivet apunyala en sentit vertical perquè la fulla és vertical. Doncs fa pensar en una manera característica agafar un ganivet no molt tècnic o professional amb unes característiques. De destresa per.

[00:11:20]

L'altre element a tenir en compte del cos de la víctima són els dits amputats. La pregunta que es fan els investigadors és per què l'assassí els ha tallat. El primer que es plantegen és que ho hagi fet per extirpar li les empremtes dactilars i que així no es pugui identificar la víctima però no tindria gaire sentit perquè la Raquel estava a casa seua amb totes les seues pertinences. L'inspector Roig ho redueix a dues hipòtesis. Trobes uns dits i diu Malet perquè dit i els dits dels peus.

[00:11:53]

Doncs eliminar les proves que hi ha hagut relacions sexuals o hi ha hagut una baralla. és que veig restes d'ADN però que les ombres de la víctima detalla. Una altra és a veure un altre motiu i una persona que es dedica a la víctima i i ja hem dit i tenim el principi del que podria ser. és un escenari molt obert. Inicialment no es descarta cap possibilitat. Ara bé els agents han de decidir com orienten la investigació i de moment creuen que el més rellevant que tenen són els indicis que el pis hi havia una plantació de marihuana.

[00:12:38]

Podia ser un crim vinculat al món de la droga. Per exemple un robatori de marihuana l'amputació dels dits podria ser una mena de avís per a navegants un fet bastant habitual en crims vinculats al narcotràfic. Quan parlen amb els pares de la Raquel aquesta hipòtesi guanya pes. La Raquel és una noia que té uns trenta vuit anys. és una noia que té diagnosticada una. Una malaltia que és una dependència per parents concretament la cocaïna i llavors està a l'espera d'un ingrés hospitalari en una clínica avituallament i tot això mitjançant el cap de Rubí perquè abans de viure al domicili hi vivia a la localitat això que sentireu és el que publicava el diari La Veu de l'Anoia.

[00:13:28]

L'endemà d'haver trobat el cos la marihuana podria estar al darrere de l'assassinat de la noia de 37 anys d'edat que va ser trobada morta dilluns al matí en el segon pis d'una casa del carrer Concepció de Masquefa. Es dóna el cas que hi ha precedents de situacions similars tota vegada que el consum d'aquesta droga s'ha incrementat de forma notable especialment entre la gent jove i també al tràfic il·legal. La Raquel feia temps que era consumidora i els investigadors pensen que això l'hauria portat a moure's en un món familiaritzat amb la delinqüència guanya pes la hipòtesi d'un robatori amb força o fins i tot una venjança per algun tema de drogues.

[00:14:05]

Ja sabeu que les primeres hores d'una investigació són les més importants. Els Mossos intenten recopilar tota la informació que posen sobre la vida de la Raquel Bertran. Els testimonis els pares li pregunten per relacions sexuals o passades de la Raquel i es refereix a. Quatre setmanes quatre setmanes havia deixat una parella que tenia abans i amb la qual compartia el pis en un cas com aquest amb una dona que apareix morta de forma violenta al seu domicili. El mòbil d'un crim sentimental sempre és dels primers que es tenen en compte els investigadors.

[00:14:43]

Estirant el fil la parella de qui parlen els pares de la Raquel es diu On Ladrones és un xicot que coneix la vila per fer ho es coneixen. Però quan comencen a viure al pis que té la Raquel a Rubí i després com aquest pis el tenia compartit la Raquel. Feia quatre mesos que vivien que vivien i els dos compartien aquest pis al pis de Masquefa on han trobat mort a la Raquel i han viscut també Ladrón i el seu germà i quan Leroy i la Raquel van oficialitzar la relació el germà de la dona se'n va anar a un altre pis.

[00:15:18]

La dona i la Raquel van viure junts fins fa aproximadament un mes quan després d'una discussió van deixar la relació. A partir de llavors la dona se'n va anar del pis i va quedar vivint sola la Raquel. Al saber això els mossos posen la mirada sobre el ladrón i més encara quan arriba l'informe de la inspecció ocular de la Policia Científica. Ni la porta ni cap de les vies d'entrada del pis han estat forçades. Això refreda la hipòtesi d'un robatori relacionat amb la marihuana o si més no hi introdueix un detall important.

[00:15:50]

L'assassí va entrar al pis de manera legal o bé perquè la Raquel li va deixar entrar perquè en tenir les claus qui segur que en tenia una còpia és la veïna la Trini. Recordem que és el joc de claus que van fer servir els pares per accedir al domicili el dia que van trobar el cadàver. La Trini era l'única persona de confiança que tenia la Raquel a Masquefa. Prou confiança per donar li una còpia de les claus de casa. Els Mossos la interroga.

[00:16:20]

La tècnica ha que amb la Raquel es coneixien de feia aproximadament un mes que tot i que feia més temps que eren veïnes havien començat a tenir amistat. D'ençà que la Raquel havia tallat amb taronja els diu que a casa seva dona a la part de darrere del pis de la Raquel i que moltes vegades els últims mesos se sentien crits i discussions fortes pel que li semblava entendre gairebé sempre per temes de diners. Una vegada fins i tot hi havien hagut d'intervenir els Mossos d'Esquadra.

[00:16:47]

Quan li pregunten per les claus els diu que la Raquel li va donar una còpia el 12 d'octubre feia una setmana per si algun dia se les deixava. La Raquel també li havia dit a la veïna que tenia por que li entressin a casa. La Raquel tenia por que li entressin ladrón el germà de León o algun dels seus amics del grup de motards. La Raquel li havia explicat a la Trini que havia tingut problemes amb ells per uns diners que els devien i que des de llavors que estava espantada fins i tot havia demanat al marit de la Trini el Julio que era bastant manetes.

[00:17:20]

A veure si podria fer li alguna modificació al pany perquè només el pogués obrir ella. Això dels problemes de la Raquel amb Ladrón i el seu entorn també ho confirmen els pares que declaren als Mossos que la Raquel havia rebut amenaces per una disputa de diners pel que els havia explicat la seva filla. Aquesta discussió havia sigut el motiu final de la ruptura de la relació. Finalment el deute l'havia acabat pagant la mare perquè no arribés la sang al riu. Però la declaració de la Trini en surt un altre element rellevant que els diu que va veure la Raquel el diumenge al migdia el dia abans que la trobessin morta.

[00:17:56]

Va ser entre les 12 i la una a la cantonada del carrer on viuen. La Raquel arribava a casa conduint el seu cotxe el Seat Ibiza gris i al seient del copilot hi havia una persona. La Trini no li va poder veure la cara però recorda que portava una dessuadora grisa i negra i que anava amb la caputxa posat més o menys. Aquesta és la descripció d'una bala que ella saludava la Raquel que va acompanyar aquest home que no li veu la cara perquè no aixeca el cap.

[00:18:26]

I ell li fa una salutació molt freda. Quan generalment això és el que li vaig situar una persona amb el cotxe que en principi està al costat de casa seva per la qual nosaltres deduir que aquesta persona és una de les últimes que la va veure amb vida. Si no és dona implicada amb el tema de l'homicidi a partir de la declaració de la Trini que els Mossos poden escoltar que la Raquel va morir entre l'una del migdia del diumenge el moment que la Trini la va veure arribar amb el cotxe i les 10 del matí de l'endemà que és quan els seus pares van trobar el cos.

[00:19:08]

Al conèixer el barri. Quins. En Carles Porta els Mossos també inspeccionen el cotxe de la Raquel que continua aparcat davant el número 3 del carrer de la concepció de Masquefa. Obstant ja tenim un testimoni que situa una persona. Al costat del conductor del que fas la J.P. Molt menys sa del que és l'interior del vehicle i a més a més es troba als altres trobar una burilla de tabac. No només la màquina en qüestió ahir aquesta burilla acabarà sent important mentre la científica analitza el vehicle.

[00:19:53]

Els agents intenten esbrinar qui és la persona que anaven dins del cotxe amb la Raquel amb la caputxa posada. El primer que sospiten és que era el ladrón la seva exparella i que no va ser un robatori. Com havien apuntat en un principi sinó un assassinat per despit. Però aquí hi ha un detall que els fa dubtar. Per tota l'experiència quan hi ha un crim passional amb l'arma blanca és molt estrany que només hi hagi una punyalada perquè hi ha un carregament d'odi de ràbia acumulada flagrants.

[00:20:21]

Quan tu fas una acció. D'aquesta escala sóc una persona i la raó és personal doncs Carreras tota la. La impotència la ràbia i això es manifesta generalment per més d'una vegada i amb molta contundència. Però encara que la manera com han matat la Raquel no els quadra amb un crim passional i han vist que ella i l'heroi tenien discussions per diners i la Raquel li tenia por perquè l'havia amenaçat i els Mossos citen a declarar el sospitós però en confirmar que efectivament feia uns quatre mesos que havien començat a sortir amb la Raquel i s'havien instal·lat al pis de Masquefa un pis que compartia amb el seu germà fins que va arribar a la Raquel llavors el germà va marxar per no trencar la intimitat de la nova parella.

[00:21:08]

La relació però no acabava d'anar bé i havien decidit tallar perquè es passaven la vida discutint l'ex nòvio. Els diu que la culpa la tenia l'addicció que la Raquel tenia la cocaïna que feia. Tots els diners que tenien en droga. L'última discussió que van tenir va ser perquè la Raquel s'havia gastat els diners que tenia estalviats per comprar se uns audiòfons.

[00:21:29]

L'interrogatori al ladrón també serveix per descartar definitivament una hipòtesi del robatori de marihuana. Ladrón els confirma que sí que el pis hi havia hagut plantes de marihuana que les plantaven ell i el seu germà quan vivien junts i després es treien un sobresou fent petites vendes per la zona però que això era abans que ara ja feia força temps que no en tenien. La hipòtesi que la mort de la Raquel podria estar relacionada amb un intent de robatori i marihuana doncs queda descartada. L'interrogatori a LeBron continua.

[00:22:01]

Havien deixat la relació però quin vincle tenia actualment amb la Raquel. Ens van ensenyar coses que van quedar per dinar el divendres que va ser l'últim dia que va veure en vida perquè tot i ja s'havien deixat tenien una relació d'amistat i es veien alguns dies cridaven i es veia aquell divendres van quedar per dinar i la Rachel havien quedat el divendres tres dies abans de trobar la morta. Era l'heroi la persona de la dessuadora grisa que anava al cotxe amb una Rachel.

[00:22:33]

Ell assegura que no diu que es va passar tot el diumenge a Piera el matí a casa amb els seus pares i després amb uns amics prenent unes vistes es van trobar al bar Andaluz de Piera i després ho van allargar tota la tarda a casa dels amics. Aquesta quarta a quedar me a mig va dinar a casa dels meus pares perquè ara vivia a casa dels seus pares. Després se'n va anar van anar a Piera en un bar. Tot això es va comprovar l'endemà el dilluns va anar a treballar.

[00:23:05]

Tot això es va comprovar tot el que repetia allò no havia estat diumenge i el dissabte i el dilluns al matí amb declaracions de l'amic. Tant l'aroma no pot ser la persona que va matar la Raquel. Han de buscar en una altra direcció i de l'interrogatori en surt una pista interessant. Sí perquè front els diu que té informació que creu que els pot ser útil per a la investigació. Un amic seu del grup de motards el va trucar per dir li que havia vist la Raquel la nit de dissabte a diumenge.

[00:23:37]

Segons els càlculs dels investigadors aquesta va ser l'última nit de la Raquel amb vida. L'amic assegura que la va veure de festa al bar Big box un local nocturn de Sant Sadurní d'Anoia. Mentre els Mossos fan els primers interrogatoris arriben els resultats de l'examen que la científica ha fet al cotxe de la Raquel. Més enllà de les burilles el cendrer que ja van veure la inspecció ocular no s'hi ha trobat res més que els aporti cap pista ni rastres ni empremtes ni cap altre detall que ajudi a esbrinar qui és el misteriós copilot que els Mossos han de reorientar la investigació.

[00:24:15]

L'home té una coartada i del cotxe no n'han tret res. Decideixen concentrar se en un element que pot ser clau. El seu telèfon mòbil de la Raquel recordeu que un maquinista de Renfe l'havia localitzat en un tren que anava en direcció Vilafranca del Penedès. Això volia dir que o bé la Raquel se l'havia deixat allí o bé que algú altre li havia deixat intencionadament. A més a més hi ha un detall important que el mòbil tenia les trucades restringides és a dir que algú l'havia bloquejat perquè amb aquell mòbil no es pogués trucar a ningú.

[00:24:48]

Això fa que els Mossos apostin per la segona opció que fos algú altre qui l'hagués deixat el tren. L'envien els informàtics perquè treguin tota la informació possible. Mentrestant continuen estirant la pista de la persona de la dessuadora. Si la primera opció és portat algú a casa seva és aquesta persona l'esquiadora. Aquesta persona ha de tornar on fou on havia anat a recollir la Raquel i evidentment no torna en cotxe per la qual cosa aquesta persona després de fer l'homicidi ha tornat a Unió i només pot tornar a peu o en taxi amb un vehicle proposant una de les coses que els facilita la feina.

[00:25:33]

L'estació de Masquefa torna a estar a un minut del domicili concepció del domicili i el que fem nosaltres és per una banda anar a buscar informació de taxi autobusos testimonis i de tren de les càmeres de l'estació de Masquefa. Com que el telèfon de la Raquel va aparèixer en un tren els Mossos creuen que l'opció més probable és que la persona que la va matar marxés d'allà en tren i que fos el mateix assassí qui va agafar el mòbil de la Raquel i el va deixar abandonat a dins d'un tren per despistar la policia.

[00:26:07]

Si això va així alguna de les càmeres de seguretat que hi ha als trens i estacions l'hauria d'haver gravat en algun moment.

[00:26:14]

Sobretot perquè per anar de Masquefa a Vilafranca on es va trobar el mòbil cal fer transbord a Martorell i l'estació de Martorell ja és de les grans. Hi ha diverses càmeres. Ara bé aquest diumenge hi ha molta gent que ha agafat el tren i l'únic que saben del presumpte autor és que podia portar una dessuadora grisa. Això suposant que no s'hagués canviat de roba o sola hagués tret necessiten acotar les hores si no no se'n sortiran.

[00:26:43]

Seguim la línia del telèfon. Acabem en el tren on apareix el telèfon fa una parada a l'estació de Martorell. Hi ha un tren des de Masquefa a Martorell.

[00:26:54]

Només em va establir quina relació i quina freqüència de trens fan des de Masquefa a Martorell i a quina hora i llavors tenim un tren que surt a les 15 hores de Masquefa. Direcció Martorell fa que es pugui agafar el tren cap a Vilafranca. és un aparell. I llavors ens apropem les hores de mirar a mirar les càmeres a les que els investigadors fan el següent plantejament. La persona de la dessuadora anava dins del cotxe de la Raquel. El diumenge a la una del migdia el telèfon el vam trobar en un tren a Vilafranca al voltant de les sis de la tarda del mateix dia.

[00:27:31]

Per tant refent el camí la persona de la dessuadora hauria d'haver estat a l'Estació de Masquefa entre la una del migdia i dos quarts de quatre de la tarda del diumenge 16 d'octubre revisen les imatges de les càmeres de l'estació i descobreixen una pista sobre el possible assassí per Chinatown. Els Mossos localitzen una persona que entra a l'andana a les 3 i 19 minuts de la tarda es disposa a esperar un tren. Porta una dessuadora grisa amb caputxa però hi ha un altre detall que resulta encara més revelador.

[00:28:13]

També porta una maleta tipus petroli. Nosaltres clar veiem una persona a les càmeres amb una dessuadora i una i una maleta però és molt característica de color fúcsia amb unes taques blanques. A això li preguntem a la mare i la mare és la verificació de Raquel tenia una maleta d'aquestes característiques i no apareix al pit. I és clar això ja han situat més veracitat que la imatge aquella potser la del presumpte autor del dossier. Un cop tenen l'home de la dessuadora identificat visualment intenten reconstruir quin recorregut va fer i repassen totes les càmeres de seguretat dels combois de la línia R6 dels Ferrocarrils i de la R-4 de Renfe.

[00:28:53]

és una feina entretinguda però donen els fruits esperats. Aconsegueixen refer tot el recorregut d'un sospitós. Fa les I i 24 minuts de la tarda l'home puja el tren a l'estació de Masquefa. és un comboi de la línia R6 dels Ferrocarrils de la Generalitat que va en sentit Martorell a les tres i quaranta vuit baixa a l'estació de Martorell centre. Allí s'hi està vint minuts fins que puja un altre tren en aquest cas de la línia R4 de Rodalies en sentit Vilafranca del Penedès.

[00:29:22]

és el mateix tren on la tarda d'aquell diumenge el maquinista va trobar el mòbil de la Raquel. Finalment a dos quarts de cinc de la tarda l'home baixa del tren a l'estació de Sant Sadurní d'Anoia. Durant tot el recorregut l'home de la dessuadora grisa no se separa ni un moment de la maleta fúcsia de la Raquel. Recordem que Ladrón l'exparella de la Raquel ha explicat als Mossos que un amic seu va veure la Raquel la nit de dissabte en un bar de copes que el Big box ja no és el Big box a Sant Sadurní.

[00:29:53]

L'estació on va néixer l'home de la dessuadora grisa abans de continuar el capítol malgrat que tenim fins al dilluns 17 d'octubre del 2016 els pares de la Raquel Beltrán troben morta la seva filla al pis de Masquefa on viu. El cos està a la dutxa sense roba. Amb una ganivetada al pit i l'última falange dels 10 dits de les mans tallades tot està molt net i no hi ha ni rastre de sang. Algú ha netejat l'escenari a consciència. La Trini una veïna de la Raquel és l'última persona que la va veure va ser el dia abans diumenge als voltants de la una del migdia.

[00:30:29]

La Raquel arribava a casa amb el cotxe i al seient del costat hi anava una persona que no va poder identificar perquè portava una dessuadora grisa amb la caputxa posada. Els Mossos van creure que podia ser l'exparella de la Raquel León. Les discussions entre els dos eren freqüents fins al punt que havien deixat la relació feia unes setmanes. La Raquel havia dit més d'una vegada que tenia por del front i del seu entorn. Els Mossos interroga el ladrón però sembla que té una coartada sòlida.

[00:30:58]

Com que el mòbil de la Raquel l'havien trobat en un tren i algú l'havia bloquejat perquè tingués les trucades restringides es creu que l'autor va fugir de Masquefa en tren estudien els horaris dels trens a totes les hores i finalment detecten les cintes de les càmeres de seguretat. Un home amb una dessuadora grisa entrant aquella tarda a l'Estació de Masquefa i a més a més porta una maleta fúcsia que és de la Raquel. Els Mossos segueixen el seu recorregut i veuen que baixa a l'estació de Sant Sadurní d'Anoia.

[00:31:27]

és el mateix poble on segons la font van veure la Raquel de festa la matinada del dissabte. Els investigadors reben el resultat del buidatge del mòbil de la Raquel que han fet els d'informàtica i hi ha un element rellevant. Una de les últimes converses de WhatsApp que hi apareixen comença la matinada de dissabte a diumenge però no es pot seguir perquè la majoria dels missatges estan esborrats. Hi ha un missatges de Whatsapp i a més a més aquest telèfon el té la Raquel gravat.

[00:32:03]

Com enviar doncs. Quan nosaltres demanem la titularitat mitjançant la judicial de les dades del propietari nostre una persona de nacionalitat colombiana que a més a més té el seu domicili sense Sadurní. L'últim missatge encara hi és no està esborrat. Està escrit la nit del diumenge quan els Mossos creuen que la Raquel ja estava morta l'envia al tal Colombiano i li diu cómo ha ido con tweets. La Raquel no el va arribar a respondre mai. Ara bé el missatge torna a situar plecs a la investigació havien quedat la Raquel i Ladrón aquest diumenge.

[00:32:42]

Recordeu que ell ho havia negat i havia dit que l'últim cop que s'havien vist havia sigut divendres. Els Mossos ja havien comprovat la coartada. Prenem declaració a la gent amb qui se suposava que havia estat tot aquell dia i tots havien confirmat que ell havia dit la veritat podia ser que els haguessin enganyat. Mentre valoren l'opció de tornar lo a citar a declarar segueixen estirant el fil d'aquest colombià. Una vegada realitzat l'anàlisi inicial de la memòria del terminal telefònic de la víctima amb l'objectiu d'identificar les últimes persones que varen tenir contacte amb ella s'ha pogut establir que el nom que tenia com a contacte l'agenda com a colombiano ha rebut la resposta a la petició de dades del titular de l'operadora Vodafone respon a una targeta de prepagament a nom de Julian Leandro i.

[00:33:36]

A partir del nom revisen el rastre digital del tal Julián Leandro i Pia hi troben un perfil a Facebook registrat a nom de Leo hippie.

[00:33:45]

El perfil està obert i té públiques diverses fotografies i xarxes obert. Tenim imatges que volem donar un indici a més a més que aquella persona podria ser la que es les imatges. Doncs això també és i es veu que hi ha un perfil de Leandro obert on es veu clarament que la semblança entre una persona que és una imatge de Martorell és Leandro i el seu partit. Els investigadors tenen clar que Leandro hippie el colombiano és l'home que va estar amb la Raquel el dia que la van matar.

[00:34:28]

Nosaltres una vegada tenim el titular del telèfon i la possible relació amb el homicidi per tant també manament judicial és demanar la comprovació del seu domicili i de tota la informació que pot tenir altres cossos policials d'estrangeria ja sigui efectivament el Leandro és de nacionalitat colombiana viu a Sant Sadurní d'Anoia i treballa de forner. Té 25 anys. Els Mossos localitzen el seu domicili al carrer Doctor Escayola i dissenyen un sistema de vigilància per recopilar informació dels seus moviments. Això sí amb molta cura per evitar que els detecti i pugui fugir a l'estranger.

[00:35:07]

I atenció a què descobreixen quan demanen informació al seu país d'origen. A més a més ens van dir que o bé que era reservistes de les forces armades cosa que enllaça amb nosaltres va pensar que bé tenen una destresa militar i concordant amb la manera de procedir proclamar una certa destresa amb el tema de l'apunyalament. Recordeu que vam deduir això de la destresa perquè la ferida al pit de la víctima era horitzontal i no vertical. Amb tot això els investigadors creuen que ja poden avançar amb tots els indicis que és.

[00:35:46]

Les càmeres de l'estació de Masquefa i de Martorell les converses amb el mòbil. El fet que hagi estat la Raquel a Sant Sadurní on vivia l'autor tenim prou indicis com per procedir a la detenció a les set del matí del dia 26 d'octubre del 2016 10 dies després del crim. Els Mossos detenen el Leandro hippie quan arribe a treballar al forn Cal Arseni de Sant Sadurní d'Anoia. Tenia perquè segur que anés a treballar i els va detenir allà.

[00:36:26]

Immediatament es va sol·licitar l'entrada i escorcoll a casa.

[00:36:32]

El jutjat d'instrucció número 6 de Martorell ha decretat presó provisional sense fiança per a l'home de 25 anys detingut aquest dimecres per la mort d'una dona de forma violenta a Masquefa. El detingut que aquest matí s'ha acollit al seu dret a no declarar està acusat d'un delicte d'homicidi. La causa continua sota secret de sumari. En el moment de la detenció de Leandre hi havia si intervenen com a efectes personals del detingut. Els següents indicis rellevants un telèfon mòbil de la marca i un encenedor amb la imatge de la Sagrada Família de Barcelona i tres cigarretes sense tabac al seu interior de les destinades a fer cigarretes de forma manual que es componen d'un filtre groc amb paper de fumar de color blanc on s'observa un anagrama amb les lletres.

[00:37:19]

Recordeu aquella burilla que s'havia trobat al cendrer del cotxe de la Raquel. Doncs és de la mateixa marca que les que portaven Leandro a la butxaca. Els Mossos solen dur el detingut fins al seu domicili perquè presenciar l'escorcoll a les 7 hores i 20 minuts del dia 26 d'octubre del 2016 s'ha dut a terme la diligència d'entrada i perquisició al domicili situat al carrer Doctor Escayola de Sant Sadurní d'Anoia. Els objectes intervinguts han estat els següents. Un gorro de llana de color gris de la marca Cortefiel un parell de bandes negres de la marca Ribot.

[00:37:58]

Uns pantalons texans de color blau desgastat de la marca i es coneixen i una dessuadora amb caputxa de color gris i negra de la marca bic albergs. Tots aquests elements són idèntiques característiques els que porten l'individu de les imatges intervingudes als sistemes de videovigilància de l'estació de Ferrocarrils de Masquefa.

[00:38:21]

Leandro tenir a casa seua la roba que havia servit per identificar lo i localitzar lo. Leandro tenia a casa seua la roba que havia servit per identificar lo i localitzar lo tot i que a simple vista estava neta. Els Mossos li van aplicar reactius que s'utilitzen per detectar restes de sang i totes les peces van donar positiu. També hi havia restes de sang en un rellotge de la marca Viso de color negre que van trobar durant l'escorcoll i encara un últim detall.

[00:38:51]

A més a més es va trobar una targeta T-10 que aquesta targeta T-10 tenia una validació del dia de l'homicidi a l'estació de Martorell per la qual cosa aquest viatge havia estat validat amb la tarja que es va trobar al domicili. Es confirma que Leandro era la persona que va estar aquell migdia a Masquefa però encara estan pendents de les restes de sang. I com que ell es nega a declarar de moment no tenen cap prova concloent que pugui servir per atribuir li l'assassinat i a més a més els falta un element clau la maleta fúcsia que portava quan va sortir de casa de la Raquel.

[00:39:30]

Els agents estan convençuts que Leandro va amagar les proves de la seva presència aquest diumenge a la casa de Masquefa. En aquella maleta fúcsia però per més que la busquen al domicili de Sant Sadurní no apareix per enlloc si aquesta persona portava una maleta que era de la víctima.

[00:39:47]

Doncs bé tot allò que faltava al domicili estigués dins la maleta.

[00:39:53]

Si la maleta es veu ara de l'Estació de Masquefa de Martorell Això vol dir que la maleta el més segur és que hagi desaparegut i si no es trobava al domicili del presumpte autor hagués desaparegut des del camí de l'estació de Sant Sadurní al domicili del tot conscients que pot ser la prova definitiva per tancar el cas.

[00:40:15]

Els Mossos destinen una dotació d'agents a remoure cel i terra per intentar localitzar la maleta. Repassen tots els camins contenidors i descampats entre l'estació de Sant Sadurní i el domicili del detingut. També les deixalleries i abocadors de la zona. Es va fer una batuda moltes batudes no es va trobar res no es va trobar la maleta. Mai s'ha trobat la maleta.. El relat dels moments foscos de la nostra societat. Termes porta. Un mes després que el jutge enviés el Leandre en presó provisional acusat d'haver assassinat la Raquel Beltrán els agents dels Mossos d'Esquadra no acaben d'estar satisfets amb la investigació.

[00:41:18]

és cert que han pogut provar el vincle de Leandro amb la Raquel i també que aquell dia va ser a Masquefa però encara els falten proves per situar lo dins del pis de la víctima i poder demostrar que va ser ell qui la va matar. Estan segurs que aquestes proves són dins d'aquella maleta fúcsia però ja no saben per on buscar la fins que un mes després i per allò que diem la implicació que tens la Ruth en un moment donat algú et diu unitat.

[00:41:48]

Això s'ha de trobar un agent que anava cada dia per recorreguts diferents i una bossa d'escombraries de color blau amb un marge d'un camí troba una bossa escombraria mig oberta tothom veu que surt una ampolla de vi i a més a més en el primer moment cobra amb cura. Sembla que els dits d'una mà. Ràpidament la gent dóna l'avís perquè sigui la científica la que es faci càrrec de les restes. Tornant a policia científica el lloc es torna a fer una de pedra on es troba la bossa aquesta i el que surt d'aquesta bossa són Nou Dits no deu i no falta un.

[00:42:28]

Nosaltres ho atribuïm perquè igual que va passar un mes des que es va trobar la bossa alemanya va fallar perquè estava oberta la bossa es troba tabac es troben vidres trencats dos gots de vidre tancat una ampolla que va ser compatible amb un tap de suro que es va trobar també al domicili de la víctima. Roba interior femenina negra que es va reconèixer com a propietat de la Raquel panells. També també va reconèixer a la mare una tarja d'Eros qui era propietari de la Raquel la qual cosa sense cap mena de dubte la bossa que es va trobar un mes després contenia tot el que faltava al domicili de la víctima i que probablement va dir que és la maleta que no es va trobar mai.

[00:43:14]

Si el més important a l'analitzar la bossa s'hi identifiquen empremtes dactilars del Leandro és la penúltima prova per tancar el cas. Encara falta una altra. Recordeu la taca que els Mossos havien localitzat al costat del llit de la Raquel quan havien fet la inspecció ocular del pis. Els resultats d'ADN de vegades triguen però quan arriben són una prova concloent. També a posteriori tot i que el domicili estava netejat al dormitori al costat del llit es va trobar una taca possiblement seria bala d'ADN.

[00:43:49]

També va donar positiu en la comparativa amb l'ADN recolzar se situa a l'altura indubtablement el domicili de la víctima. La Raquel i el Leandro abans de dissabte no es coneixien de res. Tots dos van coincidir aquella nit al bar Big box de Sant Sadurní d'Anoia. Es van conèixer al bar aquell es van donar Alepo on va haver hi una conversa amb Leandro i la conversa va iniciar per facilitar li els estupefaents. En una d'aquestes converses de WhatsApp li diu així què va passar aquella nit encara és una incògnita.

[00:44:31]

Els Mossos pensen que van seguir de festa fins que van tancar el bar i la Raquel va tornar cap a casa seva a Masquefa. L'endemà al matí però van tornar a quedar. La Raquel va anar a buscar Leandro amb el cotxe a Sant Sadurní i van anar a casa d'ella. Masquefa és en aquell moment al voltant de la una del migdia quan la Trini la veïna els va veure tots dos al cotxe va reconèixer la Raquel i la va saludar però no va poder identificar Leandro perquè portava posada la caputxa.

[00:45:00]

Des d'aquell moment i fins que les càmeres de l'estació enregistren el Leandro passen aproximadament tres hores allà doncs mengen i hi ha una interacció amb els gots i ampolles de vi. Van mantenir relacions sexuals i a partir d'aquí alguna cosa va passar el que va provocar que Leandro ja sigui per una discussió sexual o sobre el tema de l'afany pel declarant últim del que es va barallar i per què l'ha matat. Només ho sap i ell no ho ha volgut explicar mai. No sabem què va passar en aquell pis que va desencadenar que Leandre decidís clavar una ganivetada mortal al pit de la Raquel.

[00:45:45]

El que està clar és que després de quatre dies dit va netejar el domicili tot el que va poder al cos també em va portar als dits i tot allò que que el podien eliminar. Podia haver hi dictades empremtes dactilars i va agafar la maleta però li estava al domicili ho va ficar tot i va agafar el tren direcció Martorell per no estar adormida.

[00:46:12]

Leandro es va endur també el mòbil de la Raquel va restringir les trucades i el va deixar abandonat dins el tren que anava en direcció a Vilafranca. La hipòtesi dels investigadors és que pretenia que el mòbil viatgés lluny del lloc dels fets que algú el recollís se'l quedés i això servís de pista falsa per desviar l'atenció. En una darrera maniobra per intentar despistar la policia aquell vespre quan va arribar a casa va enviar un whatsapp des del seu mòbil. De la Raquel li deia Como te ha ido con tu es volia fer los creure que la culpa era de l'heroi.

[00:46:43]

Gairebé ho aconsegueix perquè si no hagués tingut una coartada. Si aquell diumenge hagués passat sol a casa seva potser la història que us estem explicant avui hauria acabat d'una altra manera.

[00:46:56]

Leandro en cap moment va voler col·laborar amb la investigació. No va declarar ni davant dels Mossos ni tampoc davant del jutge instructor. Semblava que per fi el sentirien durant el judici que s'havia de celebrar el 23 de juliol de l'any 2020 però no va ser així. El judici no es va arribar a fer. Leandro va pactar amb la fiscalia acceptar la seva culpabilitat i una condemna de 18 anys de presó a canvi d'evitar el judici. L'inspector Roig va acabar reflexionant que la realitat és que hauria estat molt difícil atrapar lo si no hagués tingut aquella fal·lera per despistar la policia.

[00:47:37]

La maniobra d'abandonar el mòbil del tren va acabar donant los la pista clau per descobrir lo si no l'hagués tocat o l'hagués fet desaparèixer. Potser el cas encara seguiria obert. Per què va matar aquella dona. Per què li va tallar les puntes dels dits. S'ho ha guardat ell. Gràcies per escoltar nos. Tornem tan aviat com puguem.

[00:48:02]

Crims guionistes Lídia Orriols Albert Mercadé i Sílvia Comet. Des d'avui Albert Mercadé producció i Núria Ventura muntador musical Sergi Cutillas direcció artística Dolors Martínez. Direcció Guió i presentació.

[00:48:20]

Carles Porta sense èxit. En la llista. Els seus. Com que hi ha minvat. Cap. Des del. Vocàlica amb la morfologia que s'escriu de no. Es dóna. La meva manera. Desenes de. Ja sabem que a día de hoy.