Transcribe your podcast
[00:00:00]

Ik vind mezelf fantastisch. Dit is de stem van Mathilde Willink in de jaren zestig en zeventig de muze van de Nederlandse schilder Carel Willink.

[00:00:08]

Hij was eerder in haar leven eigenlijk maar één doel en dat was Willink. En dat was ze kwijt. Ze is een wandelend kunstwerk met opvallende make up en dure kleding en ze is eigenzinnig.

[00:00:17]

Ze was gewoon niet te temmen. Assisteerden, zoals in 1977 wordt ze met een kogel door haar hoofd gevonden in haar hemelbed.

[00:00:25]

Zelfmoord is de conclusie. Maar veel vrienden geloven dat niet. Zij is er in vol ornaat gestorven zijn met de mooiste jas en de mooiste staart. Nee hoor, zoals zovelen zijn niet gezien worden. Is Mathilde Willink vermoord? Of is het toch zelfmoord? Ik heb natuurlijk nooit geloofd dat zij zelfmoord heeft gepleegd. Dat haar wereld er gek uitzag met met met bromde en met met mensen in een verkeerd milieu. Dat was denk ik wel duidelijk een Mathildes mysterie. Een podcast serie van NPO Radio 1 en AVROTROS gaan Babs Assink en ik Lammert de Bruin 43 jaar na haar dood op zoek naar de waarheid.