Transcribe your podcast
[00:00:00]

NPO Radio 1, BNN, VARA podcast. Nou, wat zijn de beste podcast van Nederland? Vandaag gaan we verder met het uitreiken van de Dutch Podcast Award en de winnaars die maken bekend via social media en die probeert BNR. Tijd voor categorie nummer acht. Media en Opinie en de vijf genomineerden zijn een podcast over media. De krokante Lace map Het Land van Wierd Duk, het Tempo Podcast en Thrust Nobili en IBAN. Wie heeft er in deze categorie Ronne?

[00:00:32]

Dat is de krokante lees maar. Blauw is de enige podcast die zijn titel weet te prolongeren. Eén van de makers is Noortje Veldhuizen. En die spreken we nu door. Goeiemorgen, gefeliciteerd! Goeiemorgen! Dank je wel ja. En je maakt het goed als met Roelof de Vries en de immer goedgeluimde doch kritische Marcel van Roosmalen. Voor mensen die de podcast niet kennen Waar gaat de koek? Komt een leesbaar precise over. De Restaurantweek bewolking en nobile in het oosten en zuiden is dan ook van harte jongens, lekker gewerkt.

[00:01:19]

Ja, eindelijk weer eens een woord erbij. Stond zo alleen in de kast.

[00:01:22]

Heeft een klein broertje. De beker is wat kleiner dit jaar. Of trofee volumineus, mooier vormgegeven vind ik wel mooier plastiek.

[00:01:30]

Ja, het lijkt een beetje op het glas wat in jouw bril zit. Ja, dank je wel.

[00:01:35]

En ik? Ik kijk hier. Hij staat hier nu op tafel te glimmen. Ik wil alle luisteraars voor zover ze die hebben van Bionerga bedanken, maar vooral onze onze luisteraars. Ja, de mensen die 6 7 uur per dag oude afleveringen terugfluit. Niet normaal. Die zijn weerga.

[00:01:51]

We krijgen een mailtje met een inzending voor de SteDoCo van iemand die die AMPAS zou zei. Ik ben net begonnen met luisteren, met anderhalve week alle afleveringen geluisterd. De luisteraar denkt misschien is hé. Dit klinkt alsof ze binnen zitten. Dat klopt. Het is weer lockdown hé. T Is loopt daar, dus we mogen niet met z'n drieën. Een idioot is wel dat ik hele groepen mensen rondom mijn huis zie. Je bestaan allemaal mensen traag naar. Dat zijn mijn Bartho.

[00:02:12]

Eens uit hoe dat zijn mijn wachters Roelof Stavro in mijn tuin.

[00:02:16]

N serieus moet zie staan met die boeren publiek op.

[00:02:21]

Wij zitten in euh, in Wormer. Ja, omdat we dus niet met z'n drieën de straat op mogen. Samenscholingen van meer dan twee zijn verboden.

[00:02:27]

En dan kijk je uit het raam en zie je een grote samenscholing hier naast me allemaal kaal. Zie je dat? Neem een transplantatie. In implantologie transplantaties is er echt iets anders. De Krokante Lanzmann met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries. We zijn gedwongen binnen te zitten in Wormer en we moeten toch wat doen. Dus ik heb wat meegenomen. Kijk maar eens mee, dacht ik. We gaan eerder een hapje eten. Lekker huis, want dit is gewoon gemakkelijk.

[00:03:02]

Dit is niet vies.

[00:03:04]

Kijk maar eens wat je allemaal hebt en ezeltje Zulte. Een heel klein dus ezeltje.

[00:03:08]

Ja, die heb ik hier in de schuur ook. Ja, die zou blasé. Pak maar lekker door. Wat hebben we nog meer kwastjes kwastjes. Gaat wel buiten gebeuren. Nee, die billen die op tafel. Nee, gekauwd? Natuurlijk niet. Nou, dat wordt niet door ons geknoei hoor. Je moet er gewoon op het doek zijn zonder lik verf.

[00:03:26]

Trouwens allemaal verf die ik heb je palet heet. Ik zeg ik haat dit zeggen dat Israël zelf niets zou doen.

[00:03:35]

Verf acryl doeken doe ik niet, maar ik.

[00:03:39]

Dit huis is net schoongemaakt door een schoonmaakster. Normaal. Dit komt helemaal goed. Geloof me niet goed. Jawel. Nee, die hebben. Ik dacht misschien is leukers een soort abstracte euh, wat de krokante leest. Maar voor jou is schilderen.

[00:03:55]

Een bakkie, een palet pallet. Heb jij zwart, groen of mag ik een beetje voor jou zwart geel? Geloof mag je ook een beetje. Aan de zijkant van die schilderijen pakte Heb je vieze vingers? Ja, de haan, gaan we zo naar de eigenaar? Beleggen voor. Hij heeft dan ook weer zo'n vrouwtje, lijkt het een drentelen op de Wurmser dreven. Marcel. Ik belde jou eerder deze week om te vragen waar het geld van Damiaan in moest worden belegd.

[00:04:43]

Laten ze even luisteren.

[00:04:46]

Het is goed los, hallo, met Marcel. Dagmar, Salò, goeiemorgen, hallo Roelof. Goeiemorgen. Ik zet even een ander filmpje op. Ja, voor Lea die die verdient.

[00:04:57]

Dat gaat alleen nog steeds niet naar school. Eigenlijk heet dat Sid Calabro Lieren Roelofsen.

[00:05:05]

Ja, snel beslissen, want ik heb Roelof Luinge nu Buba. Of welke dan? De boze dinosaurus mama, lijkt het. Ik heb die EPP gedownload. Ja, en jij hebt ze. Je hebt bedacht wat je wil kopen. Zeker Roelof zijn natuurlijk door de Amerikaanse presidentsverkiezingen heel veel schommelingen. En euh, dingen. De. De Nasdaq, de Amerikaanse beurs die schiet op. Het is goed om te vertellen. Het is nu woensdagochtend. Dus dat is woensdagochtend na de verkiezingen.

[00:05:37]

Ik moest natuurlijk eerst even alle cijfers op meer laten werken van de verkiezingen. Op dit moment is de toestand ongelooflijk onzeker. Dat betekent dat we met dat met Damiens pensioen gaan we niet al te veel risico bezetten. 200 euro ja, op goud, goud op omhoog en dan boven waarde. Dus niet te onderwaarde. Want als het weg is is het weg. Het is niet ons geld schuld van Damien, dus dat is jammer maar autoloos. 19 onder 30 euro.

[00:06:07]

Je nog iets kopen? Ja zeg, wat dan? Amerikaanse? 200 euro? Ja.

[00:06:13]

Tech Tech Papa Clock Glashouwer. Waar gaat het kleine helleveeg?

[00:06:26]

Een paar uur later belde jij mij weer en zei ik nu verkopen heb ik gedaan. Met als resultaat dat we nu zevenenzeventig euro en 30 cent winst en dat is meer dan 10 procent. Wat hadden wij afgesproken voor het tarief voor ons land? Dat jij wou 20 euro per week niet? Dat kan u toch? Hoezo is dat scheutig? Meneer heeft dan nog als we twee weken zijn, we nu bezig? Heeft nog een rendement van 36 euro over. We hebben 40 euro.

[00:06:51]

Jongens moeten handelsland uitbetalen en storten. Je kunt gewoon 40 euro. Dat systeem kun je uit laten betalen. En ik ga er wat leuks van koop. Nou, ik heb mijn mails. Ik zit even te kijken. We gaan kijken of het meer euh, zeker.

[00:07:04]

Maar de bedragen gaan ook omhoog en het risico gaat ook iets omhoog houden.

[00:07:07]

Heb je hier handhaving?

[00:07:10]

Dit is een enorme handhaaft. City is een voorbeeld dat hangertje Hafs Cerri.

[00:07:15]

Ze maakten er een notitie van likers van de overburen.

[00:07:17]

Ja, die staan te lang buiten en dat mag niet. Magnitski?

[00:07:23]

Euh, roulette. We gaan goud. Goud. De vorige keren, dat korte doel ging het stijgen. Nu doen we 200 50 euro goud naar beneden naar beneden met multiplayer 20, multiplayer 20. Nee, je moet bij. Nee, niet bouffe limiet. Je wil de boven limiet moet naar beneden. Dan zit ik die weer op nul komma. Ik krijg mijn vernietigd.

[00:07:48]

Hij moest tot 1900 verkoop, dertigers en opa en mijn oma.

[00:07:54]

Ach ja, wat doet je hebt? Nee. Oh, dat kan dan niet. Oh, dan moeten we dat laten via de telefoon doen.

[00:08:01]

Hoeveel procent Goldman olie boven in het gordijn? Nee, dat doen ze. Ja, bevestigen maar goed, het zijn geen eenden. Een hoertje. Het zijn katten. Eenden.

[00:08:15]

Ja, je gaat deze in bijvoorbeeld tilt. Duitse index. Die volg ik al jaren de DAX 200 euro.

[00:08:23]

Waarschijnlijk heb je straks al een mooi rendement, of dat minder. Waarom zou je die gaan dalen? Kijk Ohga komt let maar op Roelof.

[00:08:29]

Ik vind ook mensen van microcontrollers man. Euh. Hoe willen jullie ook dat jullie geld dat kennis Roelof.

[00:08:35]

Maar als het echt werkt, dan wil ik echt een beleggings firma beginnen onder de naam Kokand beleggen natuurlijk. Alles zit mee. Alles wat hij aanraakt verandert in goud, inclusief z'n pensioentje. Wat ik doe. FLI Genk trainer Paul Put Paul van Soulfly er twee hulpaanbod per jaar. In naam A wel. Ik zeg natuurlijk nog wel eens in de gracht ha, dat is goor. Nou ja dan. Ja, maar daar probeer ik dan niet te veel over na te denken.

[00:09:20]

Maar nu fiets ik drie weken geleden, dus voordat de horeca dicht ging, fietste ik in mijn aan. In het verlengde van mijn aan mijn gracht zit en uhm en theater Poell Café Zèta. Ja, ik had ze allemaal anders. Een Pol Café. En toen was daar zaten twee gasten en toen ik naar de supermarkt fietste zaten ze toch al met de tafel vol met potten bier. En toen kwam ik terug. Een fiets. En toen zag ik hem zo weer een eindje achterover slaan.

[00:09:43]

Hij zou onwel worden. Stond hij op en te kotsen. Die dus echt na een straal van je wang van werd. Vol die gracht in de nacht. Ik ga nooit meer in de gracht.

[00:09:52]

Wat dacht je dat er gebeurde in de gracht dat gezuiverd was? Ja, dacht je dat de slotgracht daar allemaal al? Ja maar jij zeg ik. Ik zwem nog wel eens in de gracht.

[00:10:00]

Maar doe je dat echt? Nee, niet voor de der AA klodders zie je.

[00:10:05]

Ken je dat nog van tante Til? Familie Knots.

[00:10:08]

Ik geloof dat je het ontspant. Mij wil dat hier oppervlakte oppervlakte waar papa.

[00:10:17]

Dit is voor mij een gave. Deze schilderijen verkopen voor een goed doel. Forceer is Jacques. Waar ben je in godsnaam aan het maken?

[00:10:24]

Roelof voor Griekenland is abstracte Laarse. Ik werd benaderd. Willen jullie toch even zeggen hoe Palomar Sanchez hier? Ze woont hier verderop in Jisp en zij is baas van de uitgeverij Volgendeweek. Ze zei van. Ze had de bestseller top 60 op school. Robbie, die kijkt ze iedere week en dan drinkt ze wel wat koffie bij, is lekker plat keek en ze zei van H. Man, de pot gras dat op Viere de bestseller top 60. Willen jullie met de krokante lees maar op geen boek?

[00:10:50]

Nee, zegt. Wij willen geen boek. Noortje is een lezer. Ik ben een lezer en een schrijver. Roelof is een consument. Wij willen iets. Wij willen iets anders. Wij willen. En toen kwam jij met het idee Roelof van een scheurkalender. En jij zei Noortje niet. Van januari tot januari, maar van maart tot maart gaan rijpe Sanches even over bellen.

[00:11:16]

Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana Fo.

[00:11:26]

Dat is een hele leuke jongens.

[00:11:27]

En Manmanman in mijn boek. Ja, heerlijk boek. Je hebt m gelezen.

[00:11:32]

Ik heb het al gelezen. Ach, ligt zo'n lekker in de hand.

[00:11:36]

Heb je nooit last van mensen die er heel erg naar binnen kijken? Jawel, want ik krijg de dikke vinger.

[00:11:42]

Marcelo H.

[00:11:44]

Paloma. Je spreekt. Ja, je spreekt niet alleen met mij.

[00:11:47]

Je spreekt ook met je oma. Roelof hoor je Paloma. Hoi, welkom!

[00:11:54]

We hebben vandaag een prijs gewonnen. We doen een hele grote uitzending, dus jij bent een van onze gasten in de uitzending.

[00:12:01]

Ik heb nog niet eens een sudoku gemaakt. Nou ja, jij vroeg gisteren mij willen jullie een boek? Maar ja, wij hadden. We hebben dus nu bedacht dat we geen boek willen, maar een scheurkalender, een scheurkalender van maart tot maart. Ook op die blaadjes komen dan teksten en de allemaal dingen tekeningen.

[00:12:19]

Enzovoort. Recepten, sudoku's, sudoku's, landkaarten, mopjes. Precies? Ja, zie je daar. Handel in de handel in.

[00:12:31]

Nou mooi is het eigenlijk zo'n beetje geregeld. Note of note is. Wat ben je te doen?

[00:12:36]

Ja, ik krijg een video doorgestuurd van toen ik gister Nijverdal was, maar ik zou er zo naar kijken. Ja, ik vind het onzin.

[00:12:41]

Ik vind de schurk en ik krijg dat. Ik doe dat ook nog cadeau aan mensen kunnen het geweest zijn zonder scheurkalender. Echt zo saai. Ja, dat is heel saai en we kunnen het gewoon als boek.

[00:12:51]

Ik bedoel. Volgens mij kan een scheurkalender ook moeiteloos in de Bestseller Top 60. Is dat zo een beetje de Poortmans?

[00:12:57]

Nee, dit mag volgens mij niet. Maar als we het een ioss BN nummer geven toch wel euh.

[00:13:02]

Ik weet niet waar het mee te maken was. Volgens mij tellen Suske en Wiske aanschurken letters en Donald Duck kinderboeken enzo. Die tellen niet mee. Schandalig. En waarom gewoon bij het ontwaard?

[00:13:12]

Omdat we anders met een heel jaar moeten wachten? Of krijgen we die gedrukt?

[00:13:16]

Ja, en er zijn geen kalenders die in maart beginnen, dus dan is het ook qua concurrentie zien we dan heel lekker.

[00:13:21]

Dus of er een zomer scheurkalender van augustus tot augustus kan ook. Dan ben je wel uniek.

[00:13:26]

Maar Palomar, wee als jij het had over een boek. Wat had je er dan in willen zien?

[00:13:30]

Nou, ik heb wel een paar keer eerder met Marcel over gehad, die eigenlijk een soort.

[00:13:35]

Ik zou veel gehoord doorbreken in op de grens tussen Yes en no orderboeken winter ook een euh eigenlijk boek schrijven, maar dan in een boek.

[00:13:50]

Een plaats voor een speelkalender.

[00:13:52]

Maar de scheurkalender klink je ook beter in de oren. En niet beter. Vind je allebei leuk? Nou, dat doe je toch allebei? Nou, nou, ik wil ook werk.

[00:14:01]

Er zit ook heel veel technische dingen, ook aan een scheur kalender met 365 blaadjes aan de technische kant van een scheurkalender. Ben je nu ook benieuwd?

[00:14:13]

De de dernykoers niet sexy kant van alles wat met Skyblasters te maken heeft is dat zo valt in het voorjaar moet aanbieden. Ja, zoals wij dat noemen. Dus dat betekent dat in een voorjaars catalogus van alle staan scheurkalender voor 2022. Ja ja, dus daar is voor 2022.

[00:14:35]

Zou u in theorie te laat zijn behalve shit aanpakt zoals wij het aanpakken? Ja, als je als je niet van januari tot januari doet dan. Dan kan het na. De eerste hobbel is weg.

[00:14:46]

Zal het nog wat vertellen jongens? Ik ga vanavond eten bij Palomar. Ik serieus. Weet ze dat ook?

[00:14:51]

Ja, ik ben ik langs achter ons huis gereden en net boodschappen. Want wat schaft de pot? Ja, maar dan is het. Het is om even als Roek te vieren. Dat komt uit. Het is natuurlijk geen boekpresentatie. Ja, maar dat geen verrassing is.

[00:15:06]

Geen klinker. T Is geen kind dus he. Ik denk niet dat ie denkt dat ie het wel overleeft.

[00:15:12]

Nou even geen vlees dus het wordt een euh, geen vlees. Maar nu en euh, eerst een Wiske en daarna bouwkost steaks met Tsjoektsjische uis en daarna chocolade amaretto taart voor Nigella.

[00:15:27]

Denk dat Marcel bij de dessert schuift. Nou lekker bloemkool steekt. Ik hoopte toch een beetje Palomar dat je zo een beetje een kater te pakken.

[00:15:38]

Wat heb je gedaan? Ik heb gisteren had ik ook kunnen eten, want er zijn lampen gehangen. Die mensen hebben vandaag drie keer gebeld om te vragen of ze weer met hem ging.

[00:15:45]

Ja, ik dacht dat je naar je moeder ging gister het boek af te maken, want jij maakt een boek over je moeder en de luisteraars weten dat niet. Maar ja, alweer alweer je. Nou Palomo, die scheurkalender. Die gaat er komen hoor.

[00:15:56]

BNN-VARA moet er ook nog wat van vinden denk ik.

[00:15:58]

Ja, nee, ik kom wel goed. Je moet het even netjes. Roelof is heel erg.

[00:16:07]

Ja, dat weet jij niet Palop. Maar rubbertje en ik loop loopt ook heel erg tegen aan. Roelof is heel erg van de regen. Dat is de boa onder de radiomakers.

[00:16:16]

Handhaving zelf bepalen? De kok van de podcast Dan word ik een hele goeie, hoorde ik een hele goeie Westerhuis.

[00:16:25]

We hebben nog wel even gaan luisteren naar Marcel, die dat in de vooravond vertelde hij op een ander.

[00:16:30]

Zijn jullie toch een ziekelijk melige megalomaan af en toe? Wie weet jij jij ook wel, Paloma? Maar we hebben we gepakt.

[00:16:37]

We gaan ook vandaag lekker aan de bloemkool.

[00:16:40]

Ook zag hierin je met sherry snuisteren. Iedere week gaat bellen met gerecht. Of is het niet leuk? Even serieus om haar heel lang aan het lijntje te houden?

[00:16:50]

Waar Paul? Putte we hier gaan we hier weer met geel cirkeltje omheen maken.

[00:17:24]

OK, ik heb geknoeid. Waar heb je op geknoeid? Ik zag jouw gezicht echt betrekken bij het Eva. Eet geen vlees. Euh.

[00:17:32]

Het wordt het Chimie jury. Punaise nooit geen vlees of Guinness. Eva is op de gezonde toer. Ik ga lekker met mijn opa Indonesisch eten.

[00:17:40]

Legboor Indonesisch ja. Is die ook Indonesisch of wilde hier Indonesisch zijn?

[00:17:46]

Nee, mijn tante is geadopteerd uit Indonesië, zijn dochter niet mijn moeder.

[00:17:50]

Dan krijg je de gerechten erbij. Er zit gewoon een waanzinnig Indonesisch restaurant in. In Driebergen zit dat. En dan kom ik langs en daar. Eigenlijk is Driebergen een leuke stad om te wonen.

[00:17:59]

Heel leuk. Nou, heel serieus. Mijn ouders gaan er dus nu waarschijnlijk aan naar huis kijken in Driebergen. En mama zei dit nog die zij moeten Marsan even niet bij Driebergen-Zeist. Dat is naast het station. Het is naast Utrecht. Je bent overal zo. T Is echt een leuke plek.

[00:18:12]

Daar zit een autohandel. Opleiding rijd ik Driebergen, bekent Iva. Ja ja, da's een privé.

[00:18:18]

Nou, misschien is Driebergen ook al wat. Nou naar Bussum als we in Bussum niks kunnen krijgen, te ver weg? Ik wil even meekrijgen naar Arnhem, zeggen ze wat over Arnhem. Ik dacht ook kindjes leuk. Ik dacht dat ze eruit waren en dat zowel jullie als wij naar Bussum gingen. Jawel, maar Arnhem vind ik ook leuk. Heb je grotere huizen op grote huizen?

[00:18:34]

Hoe Busnois gooien? Als je ergens grote huizen hebt, is het daar dat Kosterman syntheseroute of een luisteraars vraag kwamen binnen van Johanna Lea Muna Frère. Hij is voor jou Marcel. Ze vraagt Is het jou al gelukt om meer theorie te halen? Ik ben vandaag gezakt en voel me echt een sukkel nu. Vooral omdat er zeventienjarigen waren die wel zijn geslaagd. En ik ben 24. Ik ben overigens. En ik heb ook nog eens een hele cursus gevolgd die ervoor zou zorgen dat je in één keer zou slagen.

[00:18:59]

Niet gelukt dus als ik jou al gelukt is, heb je tips? Jazeker. Ik heb wel wat tips. Ik ben nog niet opgegaan. Ongetwijfeld slaag. Ik wil nog één keer wat jij moet nemen zijn nicotine tabletjes. Die moet jij 3 of 4 nemen s morgens. Ook s nachts in bed. Lekker op sabbelen.

[00:19:16]

Dit kun je toch niet laten? En dan serieus aan mensen die dit niet nemen. Jawel, zij moeten nicotine tabletjes gaan Sobradis en vraagt toch tips.

[00:19:23]

Zet kan uit. En dat geluidje, ja, ik kan er niks aan doen.

[00:19:25]

Palomar Sanchez begint als een gek nu. Euh. Nou. Nou ja, dus hij moet nemen. Neem gerust twee of drie tegelijkertijd Sobel daar flink op. En zijn ze op. Voel je de hartslag iets omhoog komen? Is de nicotine die je gewoon doorslikken door sabbelen, sabbelen, sabbelen? En je zul jij zien dat een paar maanden een stukje slimmer bent? En jij wil je theorie in één keer raad? Torrini? Dat is de tip. De tabletjes hebben met intellect te maken, niet met concentratie.

[00:19:55]

Doortje, goed geraden en daarom moet jij die ook gaan slikken. Dat milieus kijken Pacqué hoe jij de wereld gaat zien.

[00:20:02]

Ik ben een stukje sneller, anders gesproken ik. Ik was bij de de loopbaan coach van de week. We kregen dus een beetje ruzie. Zij zegt op een gegeven, zegt ze. Oh nee, het klinkt alsof jou wel heel zelf is.

[00:20:13]

T shirts is maar veertien. Nee, doe ik al allerlei vormen van therapie en coaching en ik vind ik hier iets heel gezond om met andere mensen te praten over wat er in je hoofd allemaal als je veertiende wel over je loopbaan.

[00:20:24]

Maar dat was andere coaching. Ja, ik heb het gehad en er meer gedaan. Dan zou ik gek veel met massage ook. En waar is dat bij die loopbaan coach? Waarop zij op een gegeven moment wel heel zelfbewust voor iemand van 25 waarvoor ik dacht hij wat zeg jij nou zegt? Jij hebt zeker al die boeken achter mij ook al gelezen? Haha. Maar ja, daar stond inderdaad een boekenkast achter met maar tien boekjes waarvan ik zei ja, die heb ik inderdaad allemaal al gelezen met Tony Crabbe en dat soort boekjes en die kennen we allemaal.

[00:20:48]

Ja nou, dat is. Dat is een boekenkast wat zij altijd dan zegt. Een soort zal ik er een boek bij?

[00:20:52]

Pak een fotoboek uit Sobibor haal. Jij zegt dus dat jij slimmer bent geworden dan nicotine pillen dat je zeker gaat slaan. Dit klinkt een beetje. Donald Trump. Wat zeg je? Klinkt een beetje. Donald Trump mag hem smartelijk en een Parijse test. Nou, het lijkt dus deze vrouw voorbereid. Wat? Ik heb er Theo die vragen voorbereid. Komt ie als jij? Ik wil van jullie beiden een antwoord Marsan mag tanks beginnen, want jij hoort het al te weten.

[00:21:17]

Ha! Jaja Marcel. Wanneer en ik wil drie antwoorden horen is groot. Licht verboden wanneer het groot licht?

[00:21:25]

Ja, maar het is toch meldt dat het zo is? Zit er geen open vraag? Nee, je moet een opening die in dit krokante examen is het open overdag.

[00:21:33]

Dat is correct. En ja, overdag als de zon schijnt.

[00:21:37]

Dat is hetzelfde. Ja, nee, je mag hier niks meer geen groot licht gebruiken als je tegenligger ook groot licht aangeeft.

[00:21:42]

Dan kun je mekaar verblinden. Roelof daar sowieso bij tegenover de anderen. Dat zijn al twee goede antwoorden. De derde? Ja, en nu de derde als stilstaat.

[00:21:52]

Gebracht hebben. Dan word je wakker worden, ja, en ik sta even na te denken wanneer dit al goed loopt. Maar die derde is euh. Bij het op korte afstand volgen van de ander. Dan kun je je zaak Binsbergen verblinden.

[00:22:03]

Logisch toch? Waarom zou je dan je groot licht aanzetten, maar heel veel zin achter een auto rijdt? Heel veel dingen van die theorie dingen zijn toch logisch?

[00:22:10]

Ja Marcel. De volgende.

[00:22:13]

Wanneer heeft een bus met richtingaanwijzer geen voorrang? Oh, ik weet het. Wanneer heeft een bus het richting aangeven? Waar geen voorrang? Ja, nou, als ik een passeer net buiten de bebouwde kom.

[00:22:24]

Dat is goed nieuws. Als de bus binnen de bebouwde kom dan staat is er bij de halte H en een gooi is het licht uit en dan gooit die zich er altijd voor. En dat is dan heel irritant en vaak een gevaarlijke situatie. Maar dat mag die binnen de bebouwde kom. Maar zodra je daarbuiten bent, maakt het niet meer uit.

[00:22:39]

Buiten de bebouwde kom rijden in bussen dus alleen maar binnen Bolcom. Dat is niet waar. Maar volgende mag een fietser een voertuig rechts inhalen? Dat is op het fietspad, dus dat mag. Nee, op Goorloop op de weg. Nee, nee, ja. Sinds in ieder geval bestuurder hoe sommige fietsers aan de verkeerde kant van de weg. Ik las autoriseerde. Nee, nee, dat klopt. Hoezo mag? Je gaat het niet helemaal om die auto heen?

[00:23:05]

Maar sowieso warener. Haalt een fietser een auto? Moet je heel hard? Wat is dit voor rare vraag? Boonen vindt t ook wel een rare vraag.

[00:23:10]

Ook nog n dan. Marcel. Wat is de maximumsnelheid op een autoweg?

[00:23:15]

Dat is op dit moment 80 tot 100.

[00:23:19]

Nee, dat is veranderd op de autoweg. Autoweg is gewoon autosnelweg. Dan is het 100. Dat is 100 of 120 s avonds na 7. En een autoweg is euh 100 alle.

[00:23:29]

Dat is hier bijvoorbeeld als je de snelweg afgaat hier vanuit 18u30. Nee, maar dat die weg daar niet.

[00:23:35]

Autowegen buiten de bebouwde kom. Da's 80 ok.

[00:23:37]

Nou, ik ga dat theorie examen niet en daarom mag de bus dus niet opeens voor. Want dan moet je van 80 met je vol in de ankers om die geit best depressief van.

[00:23:45]

Wist zit er nog eentje om het af te leren een blind persoon met witte stok wel overstek lint. Nou dat treffen we oversteken. Barend Barend wil oversteken. Maar ja, met witte stok waar geen zebrapad is heeft hij voorrang. Ja nee zeker. Weet ja zeker.

[00:24:00]

Weet wat mij betreft wel, maar schijnbaar is het niet zo.

[00:24:04]

Nee, het is wel zo. Ja, echt bestaan. Ze moeten zich niet zo gek nooit. Als je als je blind bent of slecht zien. Ze hebben toch een Kudo? Die kunnen ze toch? Wat is het voelen waar het pad is? Daarom dat het pad?

[00:24:13]

Wat denk je dan maar lekker veroordelen? Bestuurders moeten blinden. Dan moet je heel erg op pak wil. Dit is een diverse zender. Ja, da's waar. En we mogen ook wel eens een lans breken.

[00:24:22]

Ik ben dol op blinden. Alleen blinden zijn de beste luisteraars die er zijn. En waar behalve Vincent Bijlo, die snapte er werkelijk geen hout van. Ik ben dol op blinden.

[00:24:31]

Ik ken niet heel veel, maar dat is toch niks. Gewoon vriendelijke mensen. Ze zijn niet anders dan andere mensen. Dat is toch ook zo? Daarom ben ik zo dol op zijn.

[00:24:45]

De BN ers ook.

[00:24:47]

Laten we luisteren naar de opgaven van de vorige keer. Mag ik liegen? Nee, natuurlijk niet. De opgave van de vorige keer. Help me even, zei de vrouw van de loonadministratie. Ik ben de contracten aan het sorteren. Hebben al die rappers hier eigenlijk een vast contract? Bijna allemaal, antwoordde haar collega boef sneller. En Latifa werken hier vast, maar puntje pinkte. Ja, ik weet wie Islam niet mag zeggen.

[00:25:16]

Maar groeien. Weet je het nog? Ronnie Flex, Ronnie Flex, Ronnie werkt Flex. Naast Ronnie Flex waren er meer antwoorden mogelijk. Daar werd ik onder andere door Bob Mulder op gewezen.

[00:25:26]

Die dorney door Netflix. Nee Tom. Zij werken vast. Maar Donny en Geert Hindrik zijn de Lani dus ook zij zijn meegegaan in de grote tombola voor de sleutelhangers, sleutelhangers en opto is bijna op.

[00:25:40]

Ja ja, ik euh. Heel op zoek naar wat nieuws, maar dat komt allemaal goed. We gaan naar de opgave van deze week. Een tip van Thomas de. Via Instagram heb je ook een tip geef hem daar of op de mail. Wij maakten er de volgende sudoku van. Is leuk hoor. Vlak voordat de bibliotheken dicht moesten, ging Bert nog snel even langs. Heeft u voor mij een woordenboek? Zei die tegen de bibliothecaresse. Daar ben ik dol op.

[00:26:04]

Nou, die zijn bijna allemaal uitgeleend, verzuchtte ze. Nu heeft u wellicht nog een Pools Spaans woordenboek of zou liggen, probeerde Bert. De vrouw achter de balie keek op haar computer. Nee, nee, helaas. Die is ook weg. Net als het woordenboek Japans, Russisch en Italiaans, Kroatisch, Portugees, Engels. Ik heb eigenlijk alleen nog ja, ik weet de.

[00:26:26]

Moet ik zeggen.

[00:26:27]

Ze worden steeds langer, is maar één benig die vernoemd is naar woordenboek toch? Ja, weet je het goede antwoord?

[00:26:32]

Hart klopt, hij wil de nicotine pillen serieus. Maar Vercampt jouw hart dan nu ook echt? Nou, echt kloppen.

[00:26:38]

Maar t staat er ook op hè? Je moet, maar je mag één per één of twee uur toch?

[00:26:42]

Ja, en als je ze na negen maanden nog steeds slikt, moet je ermee ophouden.

[00:26:46]

We hebben toch een chirurg gesproken? Dus ook heel gauw onze plastisch chirurg red je het goede antwoord mailen naar de krokante lees map. Met Outlook.com komen er steeds veel inzendingen binnen zonder adres. Dat mag ook best gezellig, maar alleen als je je adres daarbij ziet, kun je ook winnen. Kijk Joseph nou Joseph katten pootte is Jobriath naar voedsel zoals wij op zoek gaat in die tent springen.

[00:27:08]

En dat gaat helemaal niet.

[00:27:09]

Eigenlijk is Michel dus smikkelen.

[00:27:11]

Ach, hij heeft al een keer een eend hier gebracht en een meerkoet een kraai. Regelmatig wordt hier een merel geslacht in de tuin. Grijze muizen en ohga ogen is veel minder bloeddorstig dan de Joseph Joseph meer mijn karakter kluizenarij.

[00:27:28]

Dat het alleen maar vogels mee voor de gezelligheid. Dat is echt waar. Die bijten niet, die krabt ze niet, maar neemt ze gewoon mee.

[00:27:35]

Het zijn de grootste soort door mensen die voor de gezelligheid martelden in de oorlog. Wat ruikt hier? Is dat dit? Dat zijn die geur staafjes.

[00:27:42]

Ik vind het helemaal niet lekker. Ik vind Wingenaar leiden niet leuk.

[00:27:46]

Luister dit. Dit heeft Eva. Zet dit interneren? Ik niet. Niet te opdrinken.

[00:27:51]

Dat is parfum. OK! Je kunt ons volgen op Twitter en Instagram. Hoe beide heten we krokante leesten op? En vergeet niet maar je kiezers kruiken en duimpjes om ook uw. Awami Eva. Mijn vader deed dit doet het, dit is ook heel vaak tot hij op een gegeven moment is met een ski ongeluk echt verongelukt.

[00:28:34]

Toen ging het niet goed, maar toen ging die dit ook doen. Dus daar hebben we allemaal heel hard staan lachen. En toen bleek echt de een heleboel als een kniebanden voor kruisband alles afgescheurd.

[00:28:43]

Hebben die wereld? Euh. We kennen het verhaal. Opletten voor mijn moeder. Altijd vroeger, wachtend voor mijn moeder, altijd vroeger. Dan was ze even boodschappen doen, pakte met de ketchup. En dan gingen we onszelf op de polsen insmeren. Dan messen daarnaast leggen met ketchup erop. Ja, serieus. De trein schrok zelf uit.

[00:28:59]

Ze schrok altijd. Jullie deden dat de hele iedereen. Ik heb echt een keer een slagaderlijke bloeding gehad. En wat viel toen? Was spatbord in mijn knie geduwd?

[00:29:07]

Nou, ik heb nog een litteken. Kun je zien?

[00:29:10]

Nou, nee. Maar toen was het ook echt bloedspoor. Autoruit. En toen had ik de eerste stance ook naar Housen op met die ketchup.

[00:29:15]

Nou ja, zo was het echt. Ga lekker zitten een grote letters gelezen.

[00:29:21]

Heb jij ooit je geschilderd? Marcel is zeker heel veel bij tieners die dat doen. En Ruud de Wild Carry Tefsen.

[00:29:29]

Ik ben wel wat beter dan Ruud de Wild. Want Starring kapseist wat van die testes.

[00:29:34]

Mien Dobbelsteen is mien dobbelsteen hé, zeggen ze. Ken ik niet.

[00:29:39]

Dit is dus doe nou eens normaal wat je moesten lezen maar beschilderen. Ja, dit ben ik.

[00:29:46]

Je maakte dit a. B. Ik stralenkrans. Halo Om jezelf zo a rostra te pakken. Want man, wat zit je uit te maken? Olijke dolken, waar ben je nodig?

[00:30:13]

Allemaal een doel, jonge bij elkaar?

[00:30:15]

Nee, schilders door. Zou ik het uitleggen wat ik gemaakt heb?

[00:30:19]

Ja kijk, leuk aan mijn werk. En sowieso, je kunt het. Ik vind het zo ophangen. Rechtop staan en het zo ophangen. Je kunt alle kanten in het opdraaien. Ja, ja en euh. Het is een blauw werk. De achtergrond is blauw en er zitten drie dikke klodders op. De middelste is een warme kleur geel. Dat is Roelof, want hij staat in ons midden en hij is dus om.

[00:30:42]

Uhm en de paarse gekloot Marcha, dat ben jij. Dat is ook belangrijk, want weet het hele dikke structuur dat je kind als het straks opgedroogd is kun je het voelen. Zit er heel dik op en dat geeft de structuur van onze persoonlijkheden weer.

[00:30:54]

Wat is de paus? Dat ben jij? Ja, maar wat geeft dat weer? Ja, ja ja, op jouw persoonlijkheid. Dat zie je er toch in? Nee, ik zie niks in agame goed kijken straks. En die andere klodder die dan linksboven in zit. Die oranjekleurige. Die klodder, dat ben ik. En wij? Marcel zit eigenlijk qua structuur en qua kleur van de tolar niet zo ver uiteen, maar toch staan we lijnrecht tegenover elkaar.

[00:31:15]

Of worden we remlichten tegenover elkaar geplaatst? Is goed over nagedacht? Is vrije interpretatie. Ja Marcel, kan je wat vertellen over jouw werk? Dit zijn drie Indiase amuletten die vroeger vanaf de middeleeuwen tot begin negentiende eeuw in India om de nek van minderjarige kindjes werden gehangen en die symbool stonden voor wat ze later gingen doen. Nou, de grote amulet is de amulet van Marcel. Dat is een amulet voor vrede, stabiliteit en veiligheid. Die kregen de liefste kindjes omgehangen.

[00:31:46]

Dan heb ik linksonder een zogenaamde ech mutant. Dat waren eigenlijk geen amuletten, maar stempels. En dan moet je nagaan hoe verschrikkelijk dat is. Dan werd er een emmer met hete kooltjes werd gemaakt en dan werd er een ijzeren stempeltje gedaan. En dan kregen de mislukte kindjes de stoute kindjes. Die kregen een brandmerk er de erf van Roelof. En dat is voor op hoqv. Laat ze maar werken en dan het weer in een grijs amulet. Ja, de derde amulet is de het kabinet hè.

[00:32:16]

De amulet? Euh, de derde amulet?

[00:32:20]

Ik denk het niet. De derde Ämter wet het ik zeg. Gebruik geen lidwoord. Derde amulet is de amulet en voor narigheid. Voor Noortje. Dat werd eigenlijk. Die was specifiek voor euh, voor meisjes. Die werden in cohort, werden opgesloten in kloosters in Indias kloosters en die leerden daar Punica en andere dingen. Maar die waren eigenlijk niet geschikt voor buitenlicht en die werden dus opgesloten in India's kloostergemeenschap. Nou zegt dat helemaal niks. Maar ik zie wel dat je je was.

[00:32:52]

De spekkoper als je de grote amulet had.

[00:32:56]

Ik zie dat je vooral in natuur kleuren hebt. Ik heb gewerkt met warmere kleuren. Ik heb gekozen voor de wat primaire kleuren. Het grote rode vlak is de krokante Lace Map, het verleden dat achter ons ligt, het grote tijdschrift Vlak boven aan gloort de toekomst? Het blauwe licht. Ik zie het van de Deka El Tours in de corona pandemie die ooit misschien weer ophoudt. Scheurkalender. Het boek Precies de gele vlakken is daarvoor de bekroning. De bekroning van ons werk.

[00:33:24]

Zijn twee grote gele prijzen die de kijker tegemoet stralen. En als kijker vraag je je misschien af wat bedoelt de schilder daarmee? Die staat voor jullie, beste luisteraars jullie. Zonder jullie zijn we niks. In het midden lopen Driebruggen en dat zijn de verbindende factoren. En dat zijn wij Puyol. Wauw. Ik vind dat Roelof gewonnen. Nou, we gaan zo cijfers geven. OK. Ik heb hier een wat kleiner schildersezel, dus als we die zou gaan beschilderen voor de luisteraar is leuker.

[00:33:50]

Toch kunnen we weggeven. Ik maak wel een klein schilderijtje, maak een kleine amulet. Gaan we zouden doen? Gaan we eerst? Doen we eerst even cijfers? Ja. Begin er maar nooit. Uhm, nee.

[00:34:02]

Begin jij maar? Nee. Begin jij, maar begin jij? Maar ik weet hoe dit gaat. Bent Roelof die denken een hele duistere tijden?

[00:34:09]

Ja beheerder. Nee, ik begin niet toe. Maar nee.

[00:34:12]

Doe nou gewoon mee. Ik waffel de hele tijd. Heb je t opgeschreven? Nee. Nou, doe dan geen.

[00:34:17]

Ik geef het nou hoeven die opschrijf, want ik weet het wel zeg maar. Roelof krijgt voor dit werk. Ja, en dat is omdat ik tien punten moet verdelen toch? Ja, dus bij elkaar tien opgeteld. Dan vind ik jouw werk en dat zal ik heel eerlijk zeggen creatief. Leuk gevonden. Ik vind dat je mooi kleurgebruik hebt. Ik Noortje. Ik vind dat jij uh uh je best hebt gedaan. Ik vind dat je een hele mooie blauwe ondergrond gebruikt.

[00:34:41]

Ik vind dat met die kwasten vind ik vind ik leuk verzonnen over. Wij zijn twee tegenpolen. Middenin zit iemand anders. Dat van Roelof heeft nog meer textuur. Ik vind het leuk dat Roelof het publiek bij zijn werk. Trekt En ik vind het leuk dat Roelof met zachte kleuren werkt. Dus ik heb besloten om ik.

[00:35:00]

Roelof krijgt van mij zes punten Jack en vier. Ik heb uhm. Euh. Ja, ik waardeer de textuur. Euh. Euh van Noortje. Wat meer dan jij dat doet. Wat ik ook waardeer. En het werk van Noortje is dat ze niet zichzelf enorm euh, met de naam van megalomaan in het midden plaatst. Maar ik heb gekozen voor een verdeling 7.3 in het voordeel van krijg ik nou serieus weer? Het minste punten weet ik niet. Het woordje is.

[00:35:23]

Ik vind jouw werk, Marcel. Uhm ja en niks. En die van Roelof eigenlijk ook al.

[00:35:33]

Ook niet mooi. Nou ja, maar dat je niet op je. Ik vind die vlakken die je in het bovenste geheel van het werk gebruiken vind ik vind ik leuk. En de symboliek erachter. Je hebt er beter over nagedacht dan Marcel. Uhm vind ik echt onzin.

[00:35:46]

Dus je tekent een vierkant en dan heb je daar beter over nagedacht. Blijf jij in godsnaam weg bij de Van Goghs?

[00:35:52]

Je hebt ligt dicht bij elkaar, maar toch zes punten voor Roelof en vier voor Marcel. Daar kom ik bij mekaar opgeteld op acht punten. Ik op twaalf zie ik het halen. Helf slaat toch helemaal nergens op. Dit wordt wel twee koppen met een hele grote waffel. Mijn huis binnen gaat lopen, kliederen en dan zeggen nou begonnen we.

[00:36:10]

We zijn ook mijn narigheid. Noortje Ik ben niet waardig voor het buitenlicht. Wat een vak. Denk jezelf dan.

[00:36:16]

En dan wil ik de luisteraars oproepen. Wil jij één van deze schilderijen in huis hebben? Wat kan? Of die kleine ha die we zullen gaan maken? Zegt Tom. Welk schilderij wil? En dan ben ik benieuwd wie op welk schilderij de meeste? Dat is goed. We kunnen wel een polletje van de. Het is een democratie, maar stem alsjeblieft niet op Lucille Werner. Asjeblief houdt zijn vrouw tien.

[00:36:44]

Zij gaat er wel inkomen hoor. Wat mij betreft niet.

[00:36:46]

Ik bedoel wat is dit Lingo? In de Tweede Kamer is echter onze onze Trump.

[00:36:51]

Nee ze is gewoon minister van gehandicapten zouden had gehad. Nee dat is die. Dus die Rick. Euh nog wat? Ja, maar hij moet nog geen minister. Kom op zeg. Ik weet het niet hoor. Verschrikkelijk.

[00:37:02]

En hoe heet ze die anderen die zo graag willen? Die staat heel laag modder mogen hebben. Ze heeft te veel op gestaan met een viskraam en die kunnen we ook wat.

[00:37:11]

Mona Keijzer heeft jarenlang. Daar ken ik haar van. Die heeft in mijn jeugd was een ongeveer even oud Mona Keijzer en ik zij veel meer kinderen dan ik trouwens. Maar goed, nu ja, maar ik haal dat nooit meer in. Maar Mona Keijzer, die stond in mijn jeugd op bij Den Heuvel in Velp met de viskraam VVV Vis van Valkuil. Dat blijkt. Zij werd iedere dag zij heel jong op kamers in Arnhem gestuurd, moest met een vis fiets van Arnhem naar Velp en stond er een visvlees.

[00:37:41]

Dat is een fiets met een tonnetje daartussen met vis en een uitknop scherm. Dat klapte ze uit in en zij moest van haar ouders of oom en tante blijven staan op Den Heuvel in Velp. Tot alle haringen waren gekocht en ik heb regelmatig. Diep in de nacht stond ze er nog naast. Ik kwam Mona Keijzer vanuit het niets tegen. Bij Uhm Zorg congres dat ik een praatje ooit. Twee jaar geleden kwam Moonens de prijzen naar me toe. Die zei Spijker.

[00:38:07]

Mona Keijzer die zei Van Gogh ken je me nog? Ik heb jarenlang vis verkocht in Velp. En toen zei ik verrek, berg, ja, dan heb ik helemaal nooit die link gelegd tussen kreeg een heel ander beeld van Mona Keijzer. Mona Keijzer was één van de beste Viz verkoopsters van wel. Wat maakt een doorzetter?

[00:38:24]

Ze schreeuwde echt euh, voor die vis.

[00:38:28]

Is Bokrijk? Ik heb het nog haring. Ik heb nog haring zat ook zelfs. Dit is natuurlijk. Ja natuurlijk. Ja, maar ja, de Velpenaren ook. Die gek liet soms uren staan met de laatste visjes door een Rading. Ja maar zo, ze kende ik en dat was vroeger best een euh, aantrekkelijk achter die vis khar. Ja, je ruikt naar vis, maar voor de rest. Het was helemaal geen onplezierige. Euh, verkoopster hoor.

[00:38:54]

Nee, helemaal niet.

[00:38:55]

Nou, ik heb een mop over blinde vis. Colorless komt in Zama Anymore.

[00:39:00]

Ja ja, ik denk dat ik weet welke kant opgaat. Kom, er loopt is en m'n moeder gaat het weer niet leuk vinden. Nou loopt een blinde langs de viskraam, zegt ie weer.

[00:39:16]

NPO Radio 1 podcast En we zien alleen maar water als Waar Water Water Watersnoodramp, Februari 53, Keppler Zoutzuur, maar nog nooit over gesproken. Hoe dieper ik graaf, hoe meer pijn in konde. En zo moest het mogelijk verdrinken. Hele gezinnen die zijn verdronken.

[00:39:33]

Herbert 89 en ik kan nog steeds snappen waarom omhoog Hulke nog ruim hun zoveel andere mensen verdrinken. Een bevalling op een drijvend dak.

[00:39:42]

Vader pakte een roze zeildoek, ze zakmes en scheurde af de navelstreng af te knippen.

[00:39:49]

Wij treuren om het verlies van vele honderden mensenlevens. In de podcast Verdronken verdriet van het televisieprogramma Typisch doorbreek ik het Zeeuwse zwijgen van mijn eigen familie. Luisteren nu een podcast app.