Transcribe your podcast
[00:00:00]

Enkel Radio 1, BNN, VARA podcast. Straks gelden in de Lace map terugnaar 1983, het jaar dat Freddy Heineken en zijn chauffeur werden ontvoerd. Bij de massale protesten waren tegen de plaatsing van kruisraketten en Laurent Fignon zijn eerste Tour de France won. Verder bracht ene Michael Jackson het album Thriller uit. Maar laat je niks wijsmaken. Het echte muzikale hoogtepunt van dat jaar is het nummer dat je nu hoort. Rondeau Rousse. Van Berdien Stenberg, een vrouw uit Almelo met een fluit Berdien heet eigenlijk Steuben, maar dat is geen naam voor een artiest.

[00:00:52]

Rondeau Roessel is het ingekorte laatste deel uit het Franse regering in mineur van Saverio Mercatone. In Nederland stond het drie weken op nummer één in de Top 40.

[00:01:03]

Als je op YouTube zoekt, vind je een clip waarin Berdien Stenberg als een soort rattenvanger van Hamelen een groep zichtbaar verveelde kinderen achter zich aanheeft, terwijl ze maniakaal op haar fluitje blaast.

[00:01:15]

Later werd de politicus voor het CDH wethouder zelfs dat ze moest aftreden omdat ze er geen fluit aan.

[00:01:24]

Nu Roelof slaat iedereen uit is de Verbindingslaan allemaal uit shirt. Alleen het vorige stukje is volgens mij niet opgenomen. Hebben jullie weg geklikt? Weggeraakt? Dan moet je straks niet doen. Nee, maar nu gebeurde het op verzoek. Roelof? Luister. Zo gaat de economie naar de klote. We hebben nu dat. Wij hebben nu een kleine demonstratie gegeven. We zijn drie kwartier bezig hoe bedrijven op hun gat gaan. Dit trekt Nederland niet meer. Nou goed, we zijn er allemaal en ik zag de tweet van Ewald Engelen van de Partij voor de Dieren zijn volgens mij voorbijkomen.

[00:02:03]

Die zij van mensen die die zeggen dat het vooruitgang is, dat zoem enzovoort. Die zijn niet goed wijs. Het is verschrikkelijk. Weet je wel, het is een achteruitgang.

[00:02:13]

Nou, ik las uit een onderzoek dat zijn zo'n vergadering is veel heftiger voor je voor je frontale kwab, waar dat blijkbaar allemaal eerst in opslaat en binnenkomt, dan een gewone afspraak. Alles via een scherm zou veel vermoeiender is ook. Waarom zou dat dan zijn? En het door een scherm komt en met vertraging? En in zijn zwemmeeting zit je naar acht mensen te kijken, terwijl normaal gesproken als je in een meeting zit. Kijk je naar degene die praat.

[00:02:41]

Het is verschrikkelijk. Ik heb dus een boekpresentatie gedaan via Zoem, samen met Jan-Dirk. Dat was heel leuk, maar ik ik. Persoonlijk zitten de vijftig mensen naar je te zwaaien en de site nog. Mensen doen niet eens hun best. Weet je wel? Vroeg het kleedden mensen. Publiek zag er ook appetijtelijk uit. Bij boekpresentatie mensen hadden best gedaan, zagen er mooi uit. Nu hangen ze achter een Bocco bak koffie en wij zaten daar ons best te doen.

[00:03:07]

We zaten in een zaaltje onder een systeem plafond. Het was heel apart en ik hoop toch ik. Ik verlang gewoon weer naar menselijk contact, laat ik het zo zeggen.

[00:03:17]

Het is toch ook niet zo gek? Ik zit hier nu ook anders dan wanneer ik met jullie in mijn studio zit, weet ik. Maar daarom ben ik ook blij dat er geen beeld bij is. De krokante linksbacks met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Hubert de Vries. Wat vond Ewald Engelen dan? Nou, dat het allemaal niet zo'n vooruitgang is, die dingen doen die gebracht worden als vooruitgang en dat op afstand leven met mekaar. Al die technische vondsten, het is een achteruitgang ja, maar ik hoor nog geen argument.

[00:03:50]

Het argument is dat het geen vooruitgang is, Roelof. Dat merken we nu zelf ook. Het is geen argument, deze poll. Wordt deze podcast beter of slechter door op af op te nemen?

[00:04:00]

Mijn omgeving zegt allemaal met overlijden relatief veel eerder moeten doen op deze manier. Nou goed, ik vind zelf het menselijk contact wel leuker. De sfeer is goed, de sfeer is goed, maar je vindt elkaar ook in de afschuw naar dit systeem.

[00:04:15]

Fijn voor je in ieder geval dat je de volgende aflevering bij jou in de tuin is, met ons op afstand. Ja, ik heb echt alle kosten noch moeite gespaard. Ik heb de beste slager van Nederland, de zoon van de burgemeester van de ex-burgemeester die ik heb een jeep gehuurd. In die jeep zit een barbecue. In de plaats van de koplampen zitten Disko lichten, komen vlees pakketten bij en een vegetarisch pakket. Ongelooflijk. De komt. Zit een stereotoren ingebouwd?

[00:04:47]

Het is snel kites. Ik heb Vuure besteld. Hoe bestel je dat? Vuure? Nou, dan koop je houtblokken en zit je op diverse plaatsen in de tuin. En ik heb ook 1 van mijn dochters. Bellen blaast machines gekocht. Dus dan komen mensen binnen in een zee van vuur en bellen Blaes en er staat een jeep. En er is muziek en wij staan er met z'n drieën. In identieke kleding staan wij daar lekker. De barbecue en de mensen mogen 10 minuten tot een kwartier blijven dan weg.

[00:05:19]

Ik heb wachters bij de poort Broel. Ze mogen ook niet binnen. Ook niet als je het toilet moet beginnen. Mohammadi aan, maar gewoon een kwartiertje Mose met ons mietje en Grietje. En dan? Nou ja, ik. Ik denk dat ik wel boeken gaan verkopen ook. Want er mag dan niet goed dan dat niet. Noor Ja, er kwamen ontzettend veel aanmeldingen binnen voor deze barbecue.

[00:05:43]

Euh, nou eens Marcel, druk met dat vlees. Zullen wij de commissie vormen die gaat kijken wie mag komen? Nou, dan komt er niemand in en het is goed. Ik ga je uitgebreid bekijken. Goed zelf effect checken, effect checken, kijken naar strafbare. Groen-Zwart is hartstikke handig met computers. Ik kan me daar goed bij helpen. Het is goed, ik neem de gastenlijst wel.

[00:06:09]

Vullen jullie dat ik wat ero bedjes in de tuin leggen? Want die heb ik ook besteld omdat verhuizers gaan doen.

[00:06:14]

Nou euh, ik denk een tafel met afstand is genoeg. Toch wel dat ze kunnen liggen. Waar ga je huizen ruilen? Eerst met mijn vriend Roel in in Nijmegen, dat volgende volgende week en de week erop na. Dus de barbecue of de twee weken daarna geloof ik. Hoe heet het? Gaan we naar een tante van Eva die is opgegroeid in Wormer? En die heeft zelf een huis in Bergen? Lekker dus. Dan gaan we naar een kunstenaarsdorp.

[00:06:42]

Hartstikke leuk. Een bezoekje aan Kranenborg brengen. Wat zeg je een bezoekje aan Kranenborg. Wie is dat museum? Nergens is dat open. Dan moet ik zeker reserveren. Ja, ik zeg gewoon dat ik bekenden ben van de Whittier podcast klamme kleine Michio. Ook kom ik er ook wel binnen. Ik zeg wat ik gisteren ben. Ik ben een gespit en ik weet alles van kunst. Nou Noortje, we lopen hier door Bergen. Ga naar Kranenburg. Heb je daar zin in?

[00:07:22]

Nou, dan gaan we naar binnen. Belastingbetalende rommel hè, een oude meester. 17:44 Aan het werk te zien. Het lijnenspel aan dat dat leuk trappenhuis trippelt. Trippel naar de wc hier hoor.

[00:07:42]

Ik heb nog geen kapjes van Jacobien. Ik koop niets, neem ik aan. Vrijdag zijn er Hemelvaart waarin ze wat verlaat, maar ze kwamen eind deze week of begin volgende. Ik neem ze met de barbecue waar deze Zouzou hebben.

[00:07:56]

Hebben jullie die Sywert op tv gezien? Die heeft een miljoen mondkapjes ofzo binnengesmokkeld. Als weldoener. En nou zit vind die alle andere mondkapjes slecht bij Jacobine is ook een soort Sywert. Jij zij is dus heel vroeg op die mondkapjes boot gestapt. En nu zie ik de mondkapjes overal in prijs zakken. En Jacobien? Vorige week was het nog goedkoop 50 euro 50 mondkapjes. Nu is het al duur. Nu is het al voor 20 euro. Dat is ongeveer gangbaar.

[00:08:25]

Dus ik weet niet hoe snel ze is met de levering.

[00:08:28]

Ik zal er een bericht sturen zijn. Hij zegt heel erg genoten van het nummer wat je over haar gemaakt hebt.

[00:08:33]

Dat was ook mooi. Wat dan?

[00:08:36]

Ja, wie mag ik je nog een keertje zien? Jokowi Jacobien Jacobien, Biondi, Jacobien, mag ik je nog een keertje zien leven? Jacobien Jacobi. Jacobi. Jacobi. Piombino. Jacobi. Jacobi. Jacobi. Wim Jacobi.

[00:08:54]

Jacobi, Jacobi op kop. Luister jij eigenlijk wel naar onze podcast? Roelof? Ik luister meestal. Toevallig heb ik de laatste. Niet helemaal afgeluisterd mocht ik in de auto gebeuren op weg naar Moock. Gezellig. En dan zet ik tegelijk drie afleveringen van de gewone man achteraan. Ik denk dat ik klaar ben voor mijn moeder.

[00:09:24]

Vanuit het niets in mijn oren wat verschrikkelijk dichtbij sudoku, noem maar op de sudoku van vorige week zijn echt echt ontzettend veel antwoorden meer.

[00:09:40]

5. Nee, echt een getal van drie cijfers is echt ongelooflijk. 0. Nee, het waren echt meer dan 100. De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen en ze hebben een sleutelhanger. Wil je er ook één? Je zou natuurlijk het goede antwoord mailen naar de krokante lees map Outlook.com. Het antwoord van vorige week eerst even ja, dit was de opgave. Gaat het ook alweer een merkbaar medewerker krijgen, de andere voormalige Sjöberg koppel daar in de hoek? Die hadden beide een frikandel.

[00:10:14]

Speciaal toch? Jazeker, antwoordde zijn collega. Maar Patricia had ketchup en een drankje krijgen. Wat was het antwoord? Jongens Curry, Curry en Curry? Inderdaad, want dan is de goedlopende zin. De winnaars hebben dus bericht. En hier is de opgave van deze week. Twee boks trainers staan in de sportschool. Tegen wie zal ik vandaag gaan sparren? Zegt de één tegen de ander. Die beroemde oud bokser daar verderop, aan de andere kant van de zaal.

[00:10:50]

Zou ik die kunnen hebben? Kolder keek een poosje naar de richting waar zijn collega wees en zei toen Ik denk dat dat wel goed komt als ik zo naar puntje Prinzie puntje.

[00:11:04]

Nou, geen idee waar hij is. Iets moeilijker dan vorige week. Nou, zo ontzettend moeilijk. Ik weet het nu al. Ik wil toch even opmerken hoe klein wij zijn dat je gaat zeggen. We hebben meer dan een getal met drie cijfers en reacties. Dat ben ik onderhand te groot voor Roelof.

[00:11:21]

Jij zegt anderen zijn er vijf. Dat is niet waar. En dan denken mensen misschien waarom heb ik geen sleutelhanger na? Omdat er heel veel reacties zijn.

[00:11:28]

Ook niet iedereen tevreden te stemmen? Nee is toch wel kun je alles er toch op tegen? Ook geen sleutelhanger kan er allemaal bij.

[00:11:34]

Roelof is echt de man op de kermis die iedereen een warme hand geeft.

[00:11:39]

En dan moet je de botsauto's nog in meer plekken waar je ons kunt volgen. Twitter bijvoorbeeld. Instagram bij de hete, krokante Lesnjak. Hij kwam met een artikel uit De Gelderlander over. Over Utrecht.

[00:12:03]

Gek genoeg. Meerdere kranten. Er zat geen geen audio bij, dus ik laat de stem maar even samenvatten.

[00:12:11]

Rob Reikte, de Utrechtse restauranthouder en ontwikkelaar van tv programma's, kijkt met lede ogen naar de nieuwe straatnamen voor de stad Utrecht. Hij had, vindt hij zelf, een veel leuker idee en humor wijk. Afgelopen december mocht hij bij de straatnamencommissie langs met straatnamen als De Zoden Aan De Dijk en De Waar een wil is, is een weg. Uiteindelijk gooide de brandweerman in de commissie roet in het eten. De namen konden volgens hem bij calamiteiten voor onduidelijkheid zorgen.

[00:12:41]

Het gaat dus over een man. Die heeft een plan ingediend voor een huurmoord. Wijk Rob Rijx is te kwaad. Doener is toch helemaal niet leuk. Hij is ook restauranthouder en ontwikkelaar van tv programma's. Ben benieuwd welke programma's dan, maar dat zal hem wel. Kijk, wie kent miljonairs en lucky letters? Dat doe ik nog steeds. Een chipmarkt zie tonics staan en is een quizvraag geboren. De radar staat altijd aan deze man. Roelof had jouw beste vriend kunnen zijn omdat hij dit bedacht heeft.

[00:13:10]

Nee, hij is gek op quizzers, dus laat die door de supermarkt. En dan maakt ie ook een quiz. Vraag. Ik vind het. Het lijkt mij helemaal niet leuk om te wonen trouwens. De weg is weg omdat ze een soort Harry Potter knippen als is dat leuk. Maar de beren op de weg in de humor wijk beter niet in. Als je dan een pakketje besteld hebt of iemand vraagt waar je ook gaat trouwen. Naar welk adres mag de uitnodiging?

[00:13:36]

Daar schaam je je toch dood?

[00:13:38]

Namen met woordspelingen de hap slik weg. De humor rijk? Ja, en dan ren je rot om. Het is gewoon wormachtige in de krant. Dit is weer een voorbeeld van hoe De Gelderlander langzaam genereert tot een clubblad van minder begaafde. Ik denk dat het uit het idee komt. Eigenlijk gewoon de krant. Alles blijft bestaan. Dat lijkt hem ook heel leuk van. En stel je auto stopt op de met pech langs de weg.

[00:14:16]

Je moet de ANWB bellen en die vragen waar staat u nou? Dat lijkt hem dus heel geestig. Deze man. Dit is het verdriet van Nederland. Dit is wat er mis is. Weet je wel, laat de crisis er ook maar over. Laat de stof Kandarock? Maar doorgaan? Dit is wat er helemaal mis is. De wind waaide weg.

[00:14:38]

Ik bedoel wat jou op. Ik word zo verdrietig weg. Je hebt me heel goed dat je dit aankaart in de krant. En dan gaan we weer met z'n allen doen alsof heel veel mensen dat is leuk vinden, maar ik zou het niet leuk. Ik bleek graag een lans voor alle mensen die het helemaal niet willen. Ik roep alle journalisten van het Algemeen Dagblad op om het werk één of twee dagen neer te leggen. Dit hoef je niet te pikken.

[00:15:02]

Maar mee jongens, legt de pen neer of ze zet een laptop uit voor zover je elektronisch werkt en zegt gewoon geen rotzooi meer in onze krant. Dit is nog erger dan Afterlife. Weet je niet of jullie dat gezien hebben, die serie gekke serine met Ricky Servaes spreekt die naar niets genoemd wordt. Ricky Gervais het guitige mens werd door die krant, die krant Marcell in de serie Jij hebt zelf ook voor kleine kranten gewerkt.

[00:15:37]

Dat is precies hoe het is.

[00:15:39]

Het allerleukste vond ik de baby die op Adolf Hitler leek op te maken en het hoofdkwartier van Gemeenteweg.

[00:15:56]

Zolang de waarheid dat Amin was een boom wordt, is hij verhoord. Maar Staes was een Noors cappon berkenbomen staatsman.

[00:16:12]

Bibi kwam na na na.

[00:16:18]

We zijn niet verblind door Robert Mugabe. Hassan Rohani won een witte loopplank in Afrika en Azië, is namens de familie heel erg grappig.

[00:16:40]

En ik vond het ook heel leuk. Die man die zijn post heel lang in de hondenpoep bak gegooid heeft.

[00:16:46]

Ik was overigens een quiz vragen in Per Seconde Wijzer. Het is ongelooflijk, maar een moment van glorie.

[00:16:53]

Negen columnisten de gasten zien. Ik geef een beschrijving én haar columns in het AD over televisie, Radio 2 columnist Marcel van Roosmalen 3. Deze columnist schrijft over nieuws over aids. 4. De televisie columnisten van het AD. Angela de Jong is goed en deze man is columnist voor NRC. Voor Hard Gras en voor Studio Voetbal. En hij is fan van Vitesse. Daar kan je ook niks aan doen. Marcel van Roosmalen van de Volkskrant.

[00:17:24]

Deze dame Sylvia Witteman zat je zelf te kijken. Nee, ik werd erop geattendeerd. Je bent nu een quiz kut geattendeerd door jobke, deed Bouma, die ook een quizvraag was uiteraard.

[00:17:35]

Wat een stijve bedoening. Obin mogen ook helemaal geen verzetje hebben voor jou. T Is bij de BNN-VARA mensen die de hele dag overal microfoons plaatsen daardoorheen zitten te tetteren. Wat heb je daar over mij? Ja, ik stap. Ik snap de zin niet eens. Ik weet zit. O ja, sorry, ik moet lachen om mezelf. T Is. Laat die mensen ook eens een keer een verzetje. Mag ik misschien blij zijn of blij niet? Het was toch gewoon grappig?

[00:18:03]

Ben je in één keer een quiz? Vraag Denk je nou als mijn vader dit nog had meegemaakt? Die zit net vol integere topprijzen en en nu zit je hem wat te glimmen. Fermette in een quiz vragen.

[00:18:15]

Ik zit niet helemaal te glimmen. Ik zei ik was gisteren een quizvraag en dan werd meteen een orkaan van woede. Nou, je zat wat te glimmen hoor. Ik zat helemaal niet te glimmen Roelof. Jij zei hij niet. Je zei iets dat we uit de Glynn bleek. Niks.

[00:18:30]

Dit is ongelooflijk. Wat een moment van glorie. Nou, daar heb ik zitten glimmen. Ik krijg er geen geld voor en dat weet ik. Dat zou wel niet zijn geld krijgt om een vraag te zijn. Hoezo niks? Ik ben die in vaste dienst. Jullie niet met een zak potgrond op je nek. Lauwwarme lopen zeggen ja, maar werkgebieden VARA. Lekker hoor. Wel zwaar hoor bij de omroep tegenwoordig.

[00:19:00]

Goed, ik ga nou eens de planten water geven wat extra grond kan schelen. Loopt er wel door.

[00:19:07]

Ik ga het in ieder tv programma doen.

[00:19:09]

Wat dan met Anita Witzier van de zomer? Hoe heet dat programma? TV Toppers? Luister, daar kan ik je wel wat over vertellen. Ik werd gevraagd om mee te doen aan tv toppers. Jij ook? Wat leuk. Nou, maar ik ben er uitgegooid. Oh ja, ik zit in het panel. Ja, ik zou ook in dat panel zitten, maar ze moeten op het laatste moment niet. Rot op, echter kan je de mails Latour eerst de hele tijd aandringen, zeg ik oké dan.

[00:19:39]

Je bent niet geselecteerd en weet je niet nu geworden zijn. Viseter. Het is normaal dat ik daarvan verlies. Sorry, maar dan moet je helemaal niet tussen willen zitten. Dit is echt zo. Dit is echt zo'n slag in mijn gezicht. Dat gaat dadelijk een het betaald goed. Marcel, ik weet dat het goed betaald. Jij bent vandaag toch maar zelden een beetje de grote zon waar we omheen draaien, merk ik. We gaan nog een beetje oppoetsen.

[00:20:12]

Jij zat bij kijk, even luisteren.

[00:20:15]

We gaan er vrijdag weer allemaal invullen. Even aan jouw vraag Marcel nog? Wie is de meest bizarre bekende Nederlander die je tegenkomen van al die mensen die ooit een vakman tegenkomen?

[00:20:24]

Ik vind Dries Roelvink nog altijd een bizarre bekende Nederlander, ook vanwege zijn politieke analyses op de radio.

[00:20:30]

Dat. En dat je ook een documentaire maakt vind ik wel euh.

[00:20:34]

Speelt ie dan ook zelf Dries Roelvink? Nee, hij loopt met een microfoon en wordt uitgezonden door Amsterdam te constateren. Want iedereen ziet in.

[00:20:44]

Dit ging over Dries Roelvink.

[00:20:46]

En daar wil ik het even over hebben, want de volgende ochtend ga ik, want het is op dinsdag en dan moet alles bij ons, de groene buiten.

[00:20:58]

Ik loop dus in een joggingbroek met m'n bril op de haren in de war. Staat de file voor mijn huis? Ik loop met die bak voor de school langs bewonderaarster schoolgebouw.

[00:21:14]

Ik zweer je, daar zit Dries Roelvink in een auto. Het is acht uur s morgens dat Dries Roelvink in een auto is. Ik kijk in die auto. Hij kijkt terug te kijken, wezenloos naar mekaar sois, naar mekaar kijkt. Misschien dat. Ik zag natuurlijk ook minder glamoureus uit dan op tv. Maar ik loop dus na verder met die greenback. Ik zet die grondbank op de plaats waar de groen bakken neerzet. Ik steek die straat weer over.

[00:21:44]

Toen was je weg.

[00:21:46]

Dit was het idee achter Denk je dat Dries hier kwam opzoeken? Ik weet het niet. Of denk je dat je gewoon een dagje ouder wordt en dacht ik Roelvink? Nee, ik heb Wolter Kroes ook al een keer gezien. Die woont hier en woont een dorp verderop. Wat voor auto Dries?

[00:22:04]

Een witte als ik ben geen ridder, een witte en Anderssen zwarte werknemers, maar met in de corona file staan we naar virtuele plekken zolang dat in het echt niet kan. En je zal vandaag ben jij aan de beurt om een bestemming te kiezen. En ook tijd. En we gaan terug naar 1983. Het was 15 graden in Velp, woonde daar in een rijtjeshuis op kosterij land. We hadden een gifgroene Mazda 3 2 3. Mijn moeder was al dagen van tevoren zenuwachtig.

[00:22:38]

Heene Blikken vlees gingen we in de achterbak. We werden in elkaar, propt echt met z'n drieën op de achterbank van de Mazda 3 2 3. Mijn broertje in het midden, mijn zus aan de linkerkant, ik aan de rechterkant op handdoeken op spullen. En dan vertrokken we schokkend.

[00:22:55]

Richting Duitsland, richting het verre Duitsland, naar vaak bij Zevenaar begon de googelt kots van de Prima Tour. Dit is de enige vrouw die moet kotsen van prima toe, in plaats van dat een. Dat was in de Anti Ziekte pilletje dat vergingen. 14.15 uur achter mekaar rijden op die vakantie. 19:33 Nog steeds echt waanzinnig speels met de kleine gele pilletjes toch? Die Geele is maar mijn zusje, wat er ook van in slaap is meteen weg.

[00:23:24]

Levensgevaarlijk spul, maar die vakantie weet ik nog wel grappig. Mijn broer werd later blind, maar we kregen zo ruzie in de auto. Hij zat in het midden en ik geloof dat hij met z'n been iets te veel tegen mijn been aan zat. Dus we kreeg slaande ruzie. Cryptic, twee vingers in mijn ogen gestoken. Onverwachts moesten we echter. Af toe heb ik hem echter helemaal ook geslagen. Mijn vader moest bij de eerste de beste meemoeders dan achter de naar achter te rammen.

[00:23:52]

Echt met haar hand. Nou, allemaal stil. We gaan op vakantie, enzovoort. Veel geschreeuw zijn we bij de eerste Rats Rastatt in Oberhausen gestopt. Nou, dan zijn we met z'n allen vechtend parkeerterreinen opgerold. En toen komt het. Waar was het bijgelegd? Toen geeft mijn vader ons alle drie een mark, een Duitse munt. Wat was de ijsjes automaat? Mijn vader zei Gadamer. Een ijsje halen. Dus ik doe die Mark in die ijsjes automaat.

[00:24:20]

Ik geef er een klap op vallen door in één keer wel 200 marken uit. Ze kwamen terug met die net handen vol marken en mijn vader zei we waren al aan het wegrijden zegt wat zie ik nou handenvol marken? Wat zijn jullie van plan vrouw keer om zij die tegen mijn moeder, mijn moeder en ben geen vrouw? Je bent wel een vrouw. Zo'n gesprek. Ik ben juffrouw. Maar goed, ze draaide om. Moest ik van mijn vader al die marken terug in dat ijsjes apparaat gaan gooien?

[00:24:50]

Maar toen kwamen er allemaal ijsjes uit. Zaten we op zeker vijftig ijsjes die we mochten ze ook niet op eten, moesten we ze weg gaan geven op de parkeerplaats. Nou en zo kwamen de eerste dag met enorme vertraging aan in Hilversum. Wat stond er op de autoradio van de autoradio? Dat was altijd praatprogramma's.

[00:25:14]

Wij waren niet van de muziek van de Coen moeder Reed. Die kon zich dan niet concentreren. Wat had je willen draaien, want dan ik dat even op, dan kun je dat alsnog. Nou ja, weet je wat toen een hit was in die tijd? Koemans Safa nummer Normaals?

[00:25:29]

Mooi. Ik heb die zanger een paar jaar geleden nog geïnterviewd. Eerlijk? Ja, we gaan luisteren. Een uitgebreid verslag daarvan. Wat een eikel.

[00:26:02]

Of ze met de hulp van God je strot uit het nummer opgeven. Op de meest rare teksten te verzinnen dat ze die handtasjes jongens. Maar ja, daar krijg ik natuurlijk op. Het onderga, dat moet je niet doen. Mensen vinden het een leuk liedje. Die horen het wat minder dan jij. Dus blijft Assemblies met respect behandelen. Die teksten zijn niet voor herhaling vatbaar. Na Mostafa volgde de singel Justify. En dit lijkt wel heel erg op Komm, Ostrava.

[00:26:38]

Wat vonden wij zelf ook hoor? Ben ik het helemaal mee eens? Het was ook een beetje euh ja, bij de platenmaatschappij te maken die als de dood was dat je iets anders ging doen wat helemaal niet meer aan zou slaan. Dus die hadden echt zoiets van we moeten de inkomsten van deel twee hebben. En toen? Uiteindelijk mochten we euh euh omschakelen. Maar subsidies kwamen we niet onderuit. We komen aan de schier. Noortje is er wel eens geweest, weet ik inmiddels.

[00:27:06]

Ik ging altijd naar Wenger. Ach, dat kan ik ook in Wengen. Heerlijk is één van de drie autovrije dorpen in Zwitserland en zijn er dus maar drie. Het is echt na, het is het paradijs op aarde. Het is zo lekker daar de wielders.

[00:27:19]

Ook wij begonnen ieder jaar met dezelfde wandeling naar de ruïne. Je hebt een ruïne en wil de ziel van een oud kasteel. Daarna bedacht twee, wandelden we naar Saxe. Toen was een dorpje midden in de bergen. En De Melkers. De koeien gewoon nog met de hand. En daar verkochten ze rauwe melk van de koe. En daarna Grindelwald aan Grunewald.

[00:27:38]

Het is de schaduwzijden, daar schijnt nooit de zon. Klopt er niet. En je hebt er een geweldig kabelbaan Grindelwald met die eitjes. Grindelwald is Harry Potter ook.

[00:27:53]

Pastoor wankelmotor. In die kringen wat? Maar ik vind het zo mooi dat Zwitserland van mij begin jaren 80 alles was nog nog niet de voorzieningen die daar nu zijn barsten de wel van de Japanners.

[00:28:11]

Blijf het bandje om. Waarschijnlijk heb ik jouw moeder zwanger zien lopen. Van welk jaar ben jij 95? 5. Waarschijnlijk liep je moeder toen ookal zwanger van een ander.

[00:28:24]

Zou jij zeggen dat heel veel veranderd is? Is niks veranderd, want je hebt er alleen maar stokoude treintjes. Fantastisch. De topvier is een eigen museum.

[00:28:34]

Nou ja, het klopt dat eist museum had toelopen. Ligt er nog sneeuw? Jungfraujoch? Wat de laatste keer dat ik geweest ben. Die achtentachtig of zo? Toen lag er nog sneeuw, maar het werd ieder jaar minder en er ligt nog wat sneeuw.

[00:28:46]

De kleine Cheider kan je dan ook kleine en de Grosse Scheidegg ook zo majd. Wat is je? Wat is jouw favoriete Zwitserduits?

[00:28:54]

Wordt kazen aan mijn Guge gesleept?

[00:29:00]

Dat dat smerige taaltje met de naam hallo taal mij om de herbeleggen crystals terrie en het altijd bij de treinen roept en daarna zucht zo in lagen. Ja, echt fantastisch. Maar ik kom nou echt mijn hele leven al.

[00:29:16]

Ik ook, maar ik ben er mee opzegbaar mee gestopt. Interlaken en je had daar ook de Migros. Zo heette de supermarkt eens en je had een aparte lade met chocola. Je had er wel honderd verschillende soorten repen en wij sliepen ieder jaar bij dezelfde mensen bij de familie Heijn. Jullie zaten waarschijnlijk in een heerlijk luxeresort, maar wij zaten bij het ene en één in een hotel.

[00:29:42]

In Bellevue zaten we altijd en daar liep het personeel nog in klederdracht rond. En. Dat was de eigenaar van het van het hotel. Die zat volledig onder de plak vrouw en niemand was duidelijk de baas. Maar hij had iets Gandhi's. De helft van de tuin was voor zijn modeltreinen. Daar kwamen. Elke dag kwamen er allemaal mensen uit het dorp, want het zat net 5 minuten buiten het dorp aan en kijken naar zijn modeltreinen 500. Helemaal niet erg als ze in de winter niet zo veel sneeuw in het dorp lag, want die kon je goed kijken naar zijn modeltreinen die elke dag een vast tijdstip rondjes meerijden.

[00:30:14]

Wat ik me herinner Noortje was ieder jaar zo'n feestdag nationale feestdag in juni en dan werd er vuurwerk afgestoken in de bergen. Toen verkochten ze daar kleine knolletjes en dan kon je dus vuurwerk rotjes in een knolletjes steken en op elkaar schieten. Jonge, jonge jonge, mijn zus, die zat dagen in de schuur, mijn broertje en ik had het zo opgesteld als het eruit kwam. Pats, vuurpijl om de oren. En dan zei mijn moeder dat zitten ze toch leuk te spelen.

[00:30:40]

Een vakantie in Zwitserland herinner ik nog. Het was altijd mooi weer daar, mooier dan bij ons. We gingen altijd wandelen. Dat jullie ook op die wandelstok. Dat je dan van die dingen kreeg als je in een dorpje was die erop moest spijkeren. Van die metalen plaatjes.

[00:30:53]

Wij gingen altijd in de winters. Ik ben nooit in de zomer geweest en wel heel graag nog een keer in de. Er gingen altijd in de winter.

[00:30:59]

Ik wil graag een keer in de winter. Ach Noortje, ik zie ons samen al zitten en dat laat Roelof de bestelling bijhalen. Goh, wat zullen wij een lol hebben en dat uitzicht en paasstage. Lekker Emmentaler. Gaat het nog ergens naartoe of is het puur nostalgie? Nou, het eindigt natuurlijk naartoe. Zowat alle mooie dingen eindigen natuurlijk ook in mineur, want ze waren zes jaar geweest en zeker met Kom Je in de pubertijd. En toen herinner ik me een vakantie van 87 88 89 met 6 weken aan een stuk.

[00:31:31]

Mijn vader ging zijn hand overspelen, gingen ieder jaar langer naar de boerderij, ieder jaar meer en meer en meer. En toen hebben 6 weken regen gehad. Toen hebben we met z'n allen op de bovenverdieping van de boerderij hele ruzies tussen mijn ouders van mijn vader wilde per se wandelen, mijn moeder ga niet door de regen wandelen. Ook in mijn Monopoly spelen. Duitsland op een gek, 6 weken achter mekaar gemonopoliseerd. Helemaal knettergek. En toen had ik op een zeker moment.

[00:31:58]

Ik werd ook als puber steeds gekker. Toen had ik op een zeker moment een mobieltje gekocht waarin voetbal bij lagen inzat en die had ik op de stoel gelegd.

[00:32:09]

En dan vond ik dat mijn zus niet meer mocht aanraken, want als ze m zou aanraken was het oorlog.

[00:32:19]

Spaans Spaans. Ik ga uit zijn kastje, ik ben weg, maar hij staat er een audio kip. De opera in Venetië kan ik niet gauw voortaan bij jou opnemen. Ik ga naar jouw huis fiets.

[00:32:39]

Voortaan zal het zo moeten zijn dat Noortje BMW ons op bezoek komt, want zelfs lukte het haar niet om een computergame uit te zetten. Voor mijn neus snoertje onbeschadigde laten. Jammer. Maar wel een groot talent. Het is gewoon een hele knappe man. Dat is het wel. Ik denk dat iets van een meter 85 is. Redelijk gespierd ook. Euh, halflang haar had euh. Mooie scherpe trekken, niet zulke grote ogen. Want het is in Nederland.

[00:33:21]

Er verdwijnen vrij veel mensen vrij vaak, die kan ook weer terug. Dat is eigenlijk negen. Van de tien keer komen die mensen weer terug.

[00:33:35]

Uiteindelijk werd er een lijk gevonden. Te Blankenberg tijd misdaadserie van Tom Hofland en Pascal Vanhulst. Wil je meer weten? Ga naar VVPR Open TNL sluisje te Blankenberge.

[00:33:47]

Waar gaan we het vandaag over hebben? Clous Martialis Elkin Wielders wereldwijd ontdekt. Over babbelen zaten we in een heel duur hotel. In de week nog mocht de Friederike niet. Ik mocht er dan bij het ontbijt zo veel mogelijk paaseitjes eten, dan was dat de wedstrijd. Nadat ik af en toe echt zo'n dag tussen dikke vinger in de keel. Dan konden we niet meer wandelen. Fluwelen berghs schoentjes. Maria Mama. Gekocht in de sopje in Interlaken en met zijde en GSP als lunchte kaviaar ging papa naar de haven bellen of de praktijk al binnen.

[00:34:22]

En dan was het feest. En daar s avonds weer eten heel veel kaas en Pudong een koe gekocht en hij briscoe ga eten als het weer de volgende dag ging met een vliegtuig en een koe in de bergen goed zien. Een andere mensen liepen naar de bergtop. Wij gingen met een speciaal treintje. Die raadsels en dan ga ik het allemaal al vijf jaar met elkaar buteneers. BNN-VARA.