Transcribe your podcast
[00:00:00]

EO Radio 1, BNN-VARA podcast. Juni 2020 Er klinkt weer gelach. De terrasjes zijn open. Langzaam maar zeker ontworsteld het land zich aan de wurggreep van Covic 19. En zo komt er na acht afleveringen ook een einde aan de Koroma Famous. Maar voordat het zover is, vieren onze helden het aanbreken van de zomer groots en meeslepend, met een zonovergoten spektakel dat zijn weerga niet kent.

[00:00:42]

Een potpourri van plezier en heerlijke spijzen. In Bonanza, van Luim en Ambrozijn. Zo klinkt vrijheid welkom bij de coronavirus acht. Misschien is dit wel de slechtste dag in Wormer qua weer sinds ik hier woon, gutst werkelijk lekker droog in de schuur. Als je trouwens zout doet, maar zo beweeg mee met je hoofd. Dat staat onder een dampende schaal met vlees. Echte belplas machine moeten we aan de vuren doen het goed. Er zit ook een lading spiritus, een aanmaakblokjes in.

[00:01:48]

Dat wil je niet weten. Ik heb net jouw kind, moet het maar daar af moeten trekken. Dat ging bijna rennen met allemaal proppen papier van het kladblok in de keuken. Dan heeft ze dat aardig opgepikt. Dat dat de manier is om Vuure hoog te maken. De slager heeft de chipknip bezorgd. Hij wilde niet even blijven om toe te lichten, want op meer mediamarkt. Dat is toch gewoon de angst hier voor het grote bobo's in Hilversum die in het gezapige Wormer toeslaat?

[00:02:14]

En hij dacht dat Johan Derksen hier zat. Hoe komt ie daarbij? Media? Dan denken mensen hier Johan Derksen die denken dat ze Johan Derksen in de tuin. Ik vind het wel. Je had beloofd dat hier een jeep zou staan met een barbecue erin. Het is alleen voor pandje van een jeep met een radio, vijftig die achterin gebouwd en een glasplaat. Ja, maar is dit een jeep of is dit niet de disco licht in inzittenden. Die zitten erin, maar moeten wachten tot aan de voorkant of op de plek van de koplamp.

[00:02:43]

We doen het toch een beetje om het einde toch van de vieren.

[00:02:49]

We doen het. En hopelijk komen we terug. Maar ik heb er een hard hoofd in. Hoezo dat? Coronel gaat gewoon weer terugkomen in de herfst dagen, de tweede golf in de herfst. En dan begint het echte isolement pas. Nou, daar kunnen we altijd weer gaan zoeken. Da's waar ik hoop dat voorbij is. Maar het is toch dit carnavalsnacht een beetje toch als het het einde van de Koran levels. We gaan het land in, maar we gaan voorlopig even eerst op vakantie.

[00:03:16]

Zo is het op vakantie, zo noem je dat dan toch heerlijk. Ontbijtpakket is goed gekruid. Wat ruikt heerlijk naar hier zijn de kinderen toch ook voor zou zijn? Een beetje ondersteunen van de regen. Je kunt de kinderen die buiten laten. Voltrekt nou precies de barbecue waar ik bijna op heb je, heb je de bak wel verzwaard? Nee.

[00:03:54]

De krokante linksbacks met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en De Vries. Wat heb jij nou geleerd van deze Coronel? Ook zit ik even over na te denken nou, dat je het gewone leven wel weer moet waarderen. Dat heb ik geleerd, want ik vond het toch wel heel beperkend. En nu is en dat je niet op je medeburgers kunt vertrouwen wat? Nou gewoon iedereen gaat controleren op elkaar in de gaten houden. Een ontzettende hekel aan kop. Zeven weken achter mekaar gezegd volgens mij dat er heel veel te zien is op Netflix.

[00:04:34]

Dat ik daar nu bijna doorheen ben, dat heb ik er wel van geleerd. Hoe kwetsbaar we zijn, ook als economie. ChaCha allemaal. En jij, word ik gelukkiger van Korona? Nou, dat ik het eigenlijk best leuk heb met mezelf. Ik heb het gewoon best lekker naar mezelf geloof ik.

[00:04:58]

Wil je woont ook heel leuk met jezelf in een grachtenpand in Amsterdam kan iedereen zeggen en dan heb je het ook snel. Leuk. Nou, lekker met de kat die gracht pandjes.

[00:05:06]

Die is natuurlijk wel hartstikke mooi, maar ze is niet heel groot en veel groter dan wij zeker. En ik denk dat alleen wonen vond ik nooit erg, want ik was nooit thuis. Ik was elke avond of uit eten of bij vrienden of vrienden bij mij. Inmiddels gaan alleen saus maar de saus te lepelen.

[00:05:24]

Echt hebben zitten vond het. Alleen zijn aan het begin vond ik echt wel lastig, maar inmiddels is dat ook. Hoeveel hoeft er niemand meer bij in?

[00:05:33]

Nee, ik heb Claus en daar komt wel eens iemand langs, dus worden op de hoogte.

[00:05:40]

Dat levert weer nieuwe formats op.

[00:05:44]

Ik vind dat uhm, de tijd is rijp van versneld is.

[00:05:48]

Ik had dat ook. Het is juni. Ik dacht dat mijn houri fak. Het is de helft van het jaar zit erop.

[00:05:53]

Ik was maart en ineens was het juni.

[00:05:55]

Nou, ik moet wel zeggen toen ik hoorde dat we over tien weken zitten we nu elf weken in die situatie. Toen dacht ik God almachtig. Ik ben er ook aan gewend geraakt. Maar goed, we mogen weer.

[00:06:08]

We mogen weer dingen hebben gedaan die we op een terras gezeten in Monnickendam. Zo ik in Nijmegen gisteren. Maar dat was wel vrij absurdistisch. Die vragen van jullie ene huishouden.

[00:06:21]

Oh ja, ik heb twee keer gelogen. De eerste keer dat ik die vragen niet. En een tweede wat er gebeurt is dat er om de vijf minuten maar met ontsmetting gel langskwam. Dus mogen we uw handen heeft. Wilt u uw handen even ontsmet? Dat heb ik niet gehad hoor, maar dat vind ik zo. Dat slaat die horeca weer zo door. Ik heb helemaal niet zo'n medelijden meer met horecamensen, want ze zijn weer gewoon zichzelf hoor. En hoe is dat?

[00:06:46]

Schaper inhalig. Daar wordt nu net gedaan of de horeca een soort gelijk staat aan verplegend personeel. Ik ben heel anders gaan denken over het concept kroeg. Wat is het eigenlijk leeg? Wat? Wat zit je daar nou eigenlijk met z'n allen te doen? Jezelf verdoven dan tegen mekaar aan schreeuwen? Beloftes doen die je niet waarmaakt tegen mekaar aanhangen.

[00:07:09]

Bedoeld eigenlijk als iemand mee naar huis te krijg je daar spijt van uit?

[00:07:16]

Zet je er weer aan vast. Verdomme jongens, lekker zeg, krijg je zo'n gasten? Ja oh ja, wie zijn dat God?

[00:07:23]

Krijgen als eerste hebben tijdslot wat Corona helemaal niet allemaal bij elkaar.

[00:07:27]

Mis eigenlijk boorde. Je kunt toch op je schoot zo? Je gaat toch niet een ruw stuk vlees op de knie leggen?

[00:07:33]

De eerste gasten te gast bij Niels? Kijk. Welkom. Dank je wel. Leuk dat ik mag komen. Nee, je ziet het is een euh festijn. Een beetje zoals ik had verwacht. De Theunisz. Jij woont hier hier in de buurt Zanddijk. Hoe staat Wormer de daarop?

[00:07:53]

Ja, ik moet zeggen ik woon al 25 jaar in Zaanstad. Eerst in Krommenie en nou eens dan denk. Ja, ik kan me niet zo al een beetje mijn plekje nog steeds altijd. Ja, dat blijft altijd maar wonen, maar is wel altijd een beetje het buitenbeentje moet ik zeggen. Dat eigenlijk nooit meer in wat voor opzicht. Dat ik hier nooit kom. Dat ik hier terecht. Nee, dat is te. Maar dat geldt voor iedereen. Ja, ik denk het wel.

[00:08:22]

Iedereen die ik ken in ieder geval wel.

[00:08:24]

Wat ik me afvraag? Ik woont dus je hele leven al hier niet leven.

[00:08:27]

Ik ben echt het meest. Ja misschien. Ik schaam me er bijna voor. Maar ik ben geboren in Lelystad, maar ik kan me dat niet herinneren. Dus echt n jaar niks meer horen als sneeuw voor de toekomst naar Lelystad. Misschien, maar in hoeverre in de toekomst, dat weet niemand.

[00:08:41]

Maar jij wil je nooit meer weg zoals de meesten? Nou ja, ik ben wel een beetje verknocht aan zijn stad. Ja, maar wat dan? Wat is het? Ja, ik weet niet. Ja, ik heb hier gewoon alles in de buurt. Ik. Ik werk nog wel in Amsterdam, maar ik zou het liefst echt of dierenmarkt week in Amsterdam willen wonen. Waar nou echt wel een leuk plekje in Almere Onderwijscentrum.

[00:08:58]

Maar wat voor werk doe je? Ik ben productontwikkelaar en kwaliteitsmanagement wijn. Maken er plantaardige yoghurt in de voeding wegen vigan van kokosmelk is wel echt vlees uit de Zaanstreek. Dat proefje? Dat kunnen we slachten. Jagen is wat dat betreft, dus zit hier allemaal te jagen.

[00:09:24]

Dit is platteland of niet. Dit is voor mij ook zeker het platteland. En je reist niet alleen in afstanden weg van de stad, je reist ook terug in de tijd. Ik denk dat het hier 19:54 is. Was net op tijd, want er zijn een paar trma gevonden en dat is niet gelogen.

[00:09:37]

Ik vind het heel irritant dat jij in alles met Marcel meepraten. Ik woon hier ook zo. Hij is één van de normale en ondernemende mensen uit Amerongen. Die leven hier niet lang. Alle glinstert spulletjes voor je van je afgepakt kunnen niet jagen. Er wordt op gejaagd. Hoe ben je de komende tijd doorgekomen? Je moet trouwens flink blijven door schrokken, want tijdslot.

[00:10:03]

Een beetje thuiswerken is er bij ons, ook al ben ik niet zo heel fan van thuiswerken. Ik vind het best wel lekker voor de 1 2 daagjes thuissituatie. Ja, ik zit op we op de slaapkamer met een broodje en ik heb een Pools samenwonend. En ik heb een kindje en kindje eentje. En ja, die komt dan af en toe wel eens storen. En dan ben ik aan het bellen of zit ik in een call met Skype.

[00:10:29]

En dan met wie dan met andere mensen die ook in de plantaardige yoghurt zitten? Dus dat die dat soort gesprekken worden vanuit de slaapkamer gevoerd door andere multinationals. Precies Europa hebben reithofer. Plantaardige yoghurt en plantaardige yoghurt een groeimarkt? Zeker? Absoluut, dat is echt enorm.

[00:10:49]

Ik denk dat ik op het goede moment daar begonnen ben.

[00:10:51]

Drie jaar geleden eet je dat zelf ook. Ik weet het wel en ik vind ook lekker. Ik ben niet per definitie vier keer nog vegetarisch, maar dat heb ik gezien zeker, maar wel aan het denken. Wim begon trouwens het kan nu nog. Ik bedoel 100 een stokje. Ik maar even de uitknippen dat ik altijd kleed. Nou nee hoor, maar het is wel zeker dat Guldenmark absoluut waar zijn.

[00:11:12]

De echte Linkerwoofer vijfvoudig qua omzet en mag je het gratis meenemen.

[00:11:19]

Ik mag gratis met elke dag elke dag voluit zuivel ook eten voor je knieën.

[00:11:25]

Allemaal altijd een beetje onder de knie. De oorlog heeft heel weinig melk gedronken.

[00:11:30]

Zelfs slechte knieën zijn niet helemaal waar te zijn. Maar goed dat je kind je oma denk ik niet zei. Ik ben er dol op.

[00:11:37]

Ik eet eigenlijk nooit zuivel. Nee, nee, je bent er dol op.

[00:11:41]

Je eet nooit zuivel. Plantaardige yoghurt. Ja, ook die zie ik aan jou.

[00:11:46]

Ik wil geen yoghurt van planten. Dat zurige, dat kenmerkt de yoghurt. Ben het met me eens. Heb jij dat ook? Dat is van kokosmelk, van kokos bruikbaar kokosmelk.

[00:11:57]

Dat proef je al die kokos er ook helemaal door. Een heel klein beetje.

[00:12:01]

Het is niet alsof je een bounty is. Het is gewoon een kleine bounty cellen met suiker. Dit is echt echt nog heel wat zurige.

[00:12:09]

Dat zit toch niet echt in een kokosnoot? Heb je het zelf uitgevonden? Heb je dit product niet uitgevonden? En wel iemand uit de Zaanstreek, denk ik. Wij gaan zelf wel yoghurt maken.

[00:12:20]

Nee, wij maken wel muis van kokosmelk en je ziet hoe het eruit ziet.

[00:12:27]

Groen!

[00:12:28]

Nee, wij maken een huis van kokosmelk dat ik doe. Een zakenkranten, maar zonder het accent op mooiweer denk na zegt de ander dan mooi weer te schilderen. Waarom? Dat zijn de kinderen gaan ook zo praten. Nee hoor.

[00:12:52]

Toch je wel, want dat had ik ook. Dit was echt een goeie gast. Succes jongens, ik hoop dat de rest net zo leuk gaat zijn als jij. Dat vrees ik niet. Dit was in ieder geval een bakje vis bijvoorbeeld.

[00:13:08]

Lekker. Eet zoveel, je wil je wagen ook. Ik ga yoghurt bestellen.

[00:13:13]

Zit allemaal kip in je mond. Garnaal. Maar wat is er mis met gewone yoghurt? Is dat dierenmishandeling? Hoe moet dat? Zalig. Waarom? Ik kan niet zo goed tegen lactose. Ik krijg ik ook blij van.

[00:13:38]

Kan het ook niet tegen mij, daar heb ik geen last van. Ja, ik een beetje wel. Lactose werkt tegen hooikoorts.

[00:13:44]

Ik heb ik nooit. Lacko. Dit werkte.

[00:13:47]

Melk drinken helpt tegen hooikoorts. Is dat eigenlijk wel? Krijgt naar de drieëndertigste stick aangeboden geduwd. Maar we hebben nog de koelkast vol met vlees. Lactose werkt tegen hooikoorts. Als jij je insmeert met lactose en dan heb je heel wat lactose nodig. Jonger dan 1. Dan krijg jij geen hooikoorts meer.

[00:14:14]

Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring. Banana FPO. Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana. Ga zo maar voor de mens ben ik dacht Dries.

[00:14:37]

Premier Dries Dries Roelvink.

[00:14:40]

Om te checken haalde Dries Roelvink heel wat kinderen warm met een ander broekje. Oh mijn god, hoe kun je vlees blijven eten?

[00:14:54]

Voor Dries?

[00:14:55]

Hallo, hallo, daar is hij! Dries met Roelof en Noortje en Marcel van de Krokante Lees map dag, mooie dag. Dat is een podcast.

[00:15:06]

Daar zit je nu in. Ja, gezellig, leuk. En Marcel, je hebt de vraag voor Dries.

[00:15:12]

Klopt het triest dat jij vorige week in Wormer was? Klopt het dat ik twee weken geleden al twee weken geleden even goed denken ben ik doorgereden misschien?

[00:15:24]

Nee, dat klopt niet.

[00:15:26]

Ik zou het zweren. Ik denk. Ik wist zeker ik kwam mijn huis uit. Dat jij daar stond in een auto. Maar dat is niet zo. Stond ik in een auto? Nee, jij stopt met de auto stil. Je kunt natuurlijk niet staan.

[00:15:40]

Ik wist zeker dat jij dat jij was.

[00:15:42]

Toen hoorde ik laatst een zwarte auto. Zwarte rook er wel bij het merk BMW. BMW was de BMW immers ook.

[00:15:52]

Dacht Audi dat jij je Audi? Dacht ik niet. Nee, dat klopt. Verder nog niets weten van Dries. Zeker. Ik wil weten of ie nog verder gaat met documentaires maken.

[00:16:00]

Stil in de stad van genoten. Nou, ik heb er één gemaakt en ik heb nog het idee om nog een opvolger te maken van de horeca mag weer open en bereidde zich voor die afstand. Dat zo snel. Daar was ik te laat mee. En nu heb ik nog een idee over de op mijn collega's een keer allemaal. Allemaal onzin om te kijken hoe die nou het hoofd boven water houden en daaronder optreden. Dat vind ik.

[00:16:30]

Dat laatste idee vind ik wel heel goed. Wie is dan de eerste bij wie aanklopt?

[00:16:35]

Dan zou ik misschien het eerste toch gaan kijken bij René Froger dat er nogal wat over gezegd had. Dat bedoelde die helemaal niet verkeerd. Hij Euh, ja, ik kan zelf nog wel een jaar of tien voort. Maar hij bedoelde meer. De hele branche wordt er toch redelijk hard door getroffen. En als je al hoort 1 september en dan horen wij ook een Spyro's. Vergeet het maar eens. Dat wordt pas van de winter voordat je ze een keer meer dan eens iets gehoord.

[00:17:07]

Weet je wie je ook kunt opzoeken? Peter Beense, Die komt iedere dag bij de groenteboer in Krommenie. Gaat het ook heel slecht bij? Serieus?

[00:17:16]

Dat is natuurlijk typisch iemand die altijd heel veel optredens doet per maand.

[00:17:21]

En daarnaast ook nog een café een paar jaar geleden aan zijn dochter en de daarbij getroffen in een café zingen.

[00:17:30]

Kijk, ik denk dat wij daar praat. Ik over mezelf ben ook als je je kan een beetje mazzel hebben. Dat is toch wel een klein persoontje kunnen opbouwen dat je een paar maanden als je gaat kijken wat er per maand scheelt, dat je per maand. Is er wel geld?

[00:17:50]

Nou, hoe lang hou je t nog vol?

[00:17:53]

Nou, ik denk dat ik zelf kan ik dit niveau nog twee jaar volhouden.

[00:18:00]

Dan ga ik de bodems in en ga ik in godsnaam maar nog meer documentaires maken.

[00:18:10]

Een goeie afsluiter.

[00:18:12]

Bryce Dallas Howard, nog tot later toch Simply Loempia Peter Beense tegen bij de groenteboer, bij de groenteboer die het Johan in Krommenie en Johan maakt.

[00:18:27]

Allemaal zelf salades. Ik zeg is er geen salade meer? Hij zegt nee, Peter Beense is geweest. Je hebt alle salades gekocht. Hij zei je ziet het niet aan hem, maar hij eet op de lopende band salades. Maar goed, Peter Beense, die schijnt dagelijks bij groenteman Johan te komen.

[00:18:41]

Ach, laat die helemaal los over Korona. Het jaagt ook andere klanten weg. En ik? We kunnen misschien de Peter Beense ondersteunen. Hij heeft een nummer. Dat vind ik echt wel mooi. Uhm ja, dat is dat gaat over z'n buren ofzo. Ja, ik ken de titel Niemand is echt geweldig nummer.

[00:18:57]

Ik moet daarvoor op zijn verzoek bure. Hij zit in een trio van drie dikke vrienden met Jango.

[00:19:04]

Ik heb ooit eens gehoord wat zij binnenhalen voor een half uurtje. Dan sta je echt steil van achterover.

[00:19:09]

Laat ze maar lullen. Het nummer gaat over dat nummer gaat uit van het hypothetische geval dat mensen jaloers zijn. Peter Beets.

[00:19:20]

Zo kunnen opzetten leuk. Toch kun je die gast toch laten lopen of niet?

[00:19:40]

Als het niet bevalt gaat kan echt. Dat vind ik toch geen Thunderclap? Wel wie is het die gast? Dat ga ik je vertellen. Dat is euh, bas. Bas Roozen en Bas Roozen is gekozen door Noortje, omdat die dj is gespecialiseerd in schlager mixes. Als iemand Connex komen halen is het bas roze kijk. Het was een apart opnameapparatuur en als we dan even met z'n allen jij ook gillen, dan zien we een dan ik gelijk gelijke piep en twee.

[00:20:12]

De muziek op dat spoor dat hij uitslaat en hier ook Doe Maar rustig welkom was. Welkom. Dank je wel. Jij komt helemaal uitruilen helemaal uit voor dit voorjaar, voor dit en met dit weer ongekend. Het was ook wel anders van ja, ik had wel iets anders verwacht. Wat had je verwacht? Ik had verwacht dat er dus een stuk meer mensen zouden zijn over die wel een paar mensen en weet wat voor tijden we leven. Dat weet ik.

[00:20:36]

Dan weet ik dat is. Misschien dat er iets van drie mensen, vier mensen komen. En zo kunnen we niet. Dat is nu al met een kok.

[00:20:47]

Dat liedje nog van Harry Vermeegen en Henk Spaan Sla je slaatje, sla je slag. Nee, de kok hier laatste sla je slaatje, doe gok uren open en een kok wordt valt dus een beetje tegen of over hem.

[00:21:14]

Of je zit hartstikke lekker een kip te eten. Lekker kip te eten, wel een beetje droog, maar wasco völker. Waarze kom je niet uit Arnhem? Toevallig op droge kip was hij van meegenomen.

[00:21:26]

Heel goed. Nou was smoky boot wishlist echt waar? Ongekend. Dank je wel Bas. Heb je dat zelf gemaakt? Nee, niet zelfgemaakt. En waarom denk je dat veel mensen ken jij die hun eigen whisky maken? Nee, ik ken mensen die dan hun eigen Marchiennes eigen boeken overal mee naartoe. Dacht ik nu ga ik mijn eigen whisky aansmeren. Dat weet ik toch niet?

[00:21:53]

Da's in Amerongen heel normaal. Dan hebben fabrieks eigenaren die zeggen kijk wat gemaakt. Dat bedoelen ze nee te zeggen. Want dat milieukunde Lorette de bass whisky fabrieken is niet zo. Waarom whisky? Uhm, als je het dan niet maakt, maar ik. Ik vind een whisky zelf wel lekker. En ik werk ook voor een bedrijf wat whisky verkoopt met iemand die in de yoghurt zat, nu in een whisky.

[00:22:18]

Het wordt steeds spannender en ik heb iemand die naar de volgende. Dat kunnen we nu toch ook wel vrij uit zeggen?

[00:22:24]

Is Biking of voor degene die mailde over een boek of niet? Nou, ik wil heel graag boek kopen. Heb je? Heb je een ex-playmate kunnen kopen? Je kunt ook naar de winkel om te kopen.

[00:22:35]

Maar ik wilde wel. Ik wilde de hele ervaring. Je hebt er meer over als je het hier koopt.

[00:22:41]

Ik zou je zelfs zeggen dat ik zelfs heb. Ik ken mijn oma ook. Je hebt ook het geld bij Natuurpunt. Divers. 27 euro of 50 gaat naar Glimmen. Ja, ik vind het fantastisch, maar doe dat straks bij het bos. Jij krijgt natuurlijk een heel verhaal in dat boek en het is ook louter een voorbeeld zijn voor alle Haarlemmers. Jij bent dj.

[00:23:05]

Ja, af en toe. Ja, nu niet.

[00:23:07]

Dank je. Dat is de reden waarom je geselecteerd bent.

[00:23:12]

Jij bent een lezer die sowieso een streepje voor.

[00:23:16]

Je hebt toch slager mix? Quod non hebben we hier.

[00:23:19]

We hebben hier alleen een radio. In die dienst kun je hier links draaien. Maar als jij nou zegt dit moet je even draaien, dan zet ik het achter elkaar. OK, dus hoor jij nu niet dan maar dat hoor je dan wel. Moet ik dat nu zeggen? Maar kan ik dat eigenlijk ook gewoon naderhand zeggen? Dus jij moet het zeggen? Kijk, dan heb je t gezegd. Dan zeg jij nou wat je moet draaien is dit en dat en dan starten wij dat als een soort magisch fenomeen.

[00:23:52]

Doe dan maar een beetje een ich bin wie du.

[00:23:56]

Op de achtergrond om in te komen waar gaan we naar Marianne Rosenberg naartoe? Dan wil ik weer. Dan wil ik doorgaan naar Looking for Freedom. Ja, u heeft ook een beetje een Duits tintje. Daarin wist je dat. David Hasselhoff heeft persoonlijk de Berlijnse Muur afgebroken met dat nummer. Ongelofelijk. Jij kent hem wel eens, die man van Baywatch en euh, Neith.

[00:24:24]

Maar dat is niet zo. Het was een vrijheidsstrijder. Ik weet echt wel waar gaan we naar deze twee Deventerse of bos? Slokje bier ondertussen hebben we wel een beetje voor t Blokje hoor, want dit is de man die jij.

[00:24:50]

Je mag er ook nog even over nadenken. Ook mag je weggelaten omdat je maar antwoordt en weer eens zeker is dat je die spanning wilt snap ik. Eén keer paste je ook al eens. Euh ja, totaal andere verwachtingen. Wat doe je pas nog meer als je niet je dj bent?

[00:25:08]

Dan werk ik met met drank. Wat is je rol? Euh, ik? Ik ben euh, data analist bij een bedrijf. Wat euh, whisky en allerlei andere dranken verkoopt.

[00:25:23]

Dat je meteen bij het woord data analist zeg jij meteen vet wat? Wat is dit voor heel?

[00:25:29]

Ik vind het interessant werk dat listed.

[00:25:34]

Dat heb ik niet. Ik vind het ook fijn dat iets is wat ik niet. Ik kan dat niet. Dus dan vind ik het feit dat er heel veel dingen.

[00:25:52]

Maar wat? Wat hopen jullie vandaag nog te kunnen doen? Jullie zijn wel een beetje deprimerend bij jou. Ongemakkelijk en kritisch dat jij in de rol van vragensteller maar op je genomen maar merkt dat het heel erg zoekende is.

[00:26:07]

En ik vraag me af hoe je iedere date was.

[00:26:15]

Ik weet niet of jij wel eens luistert, maar die jij dit is. Dit is hoe het gaat. Ik heb alles wat er uiteindelijk klinkt het vlot. Maar de. Dit is het altijd als we interacteren met de luisteraars. Zo ja, dat zijn echt wel de dieptepunten onder de uitzending. Ik bedoel, dat ligt ook aan ons. We kunnen schijnbaar helemaal niet tegen. We weten alle drie ook wel. Dat is een beetje vreemd. Dus waar we mee bezig strafballen bekeken worden wordt het extra ook een beetje een afsluiting van de korona tijd.

[00:26:46]

Dit of het nieuw begin deze feestelijker bij.

[00:26:49]

Ben je somber of vrolijk over de couronne? Gaat het nu eindigen of we staan op de pagina?

[00:26:56]

Wat betekent dit voor de Whisky Markt? T Is is niet goed. Na in begin was het wel goed voor de Whisky Markt. Mensen gaan drinken maar niet. Nou, vooral online kopen mensen stuk meer whisky. Maar die mensen zijn nu dood.

[00:27:13]

Maar ik ziet wel positief in. Maar waarom is vanaf nu alleen maar? Gaat het alleen maar bij het nemen? Nee ik bedoel dat komt de hele Corona niet specifiek de whisky markt. Maar waar baseer je deze data analisten allemaal op dat het nu beter gaat?

[00:27:27]

Dezelde waarschijnlijk bronnen die jij raadpleegt Markse dat je een beetje gewone h. Je hoort weer wat beter nieuws. Je mag weer naar buiten, je mag weer dingen ook zelf gewoon euh, wel wat vrolijker of depressief geweest afgelopen. Ik ben behoorlijk depressief geweest. Alleen opgesloten geweest of zitten of met mij alleen met een gezin lijkt me nog erger.

[00:27:48]

Maar euh alleen is ook niet fijn. En hoe moet ik me dat een voorstellen vervelde? Euh, je zat met je whisky voorraad en je slagers. Ja ik zat met mijn whisky voorraad. Uhm die nog wel aan. Waarom zou je doen wat je? Waarom zou je kleden? Jaja, iedere dag. Voor wie? Voor Klaus B. Wat maakt het uit? Weet je hoe je eruitziet? Wat maakt het uit wat je doet? Ook zijn de volgende gasten ik.

[00:28:14]

Ik hoop dat de komende intervieuw euh, succesvoller wordt voor mij.

[00:28:20]

Op een harig microfoontjes. Marcel, wat een leuke huid.

[00:28:24]

Billy en Eva Hoeke bij Sara uit Groningen worden elkaar bijna drie uur kunnen optrekken. We dachten na dit. Ik zag een tattooshop. Noortje van een leuk uitzicht op een tattooshop, maar ik zag de deur open. Ik weet niet hoor wat mensen met een microfoon. Oh.

[00:28:53]

Dat is de baas van BNN-VARA. In het huis wordt het allemaal opgenomen, maar ze worden opgenomen. Weet je wat wij willen?

[00:29:03]

Wij komen dus heel open. Wat geheel stijl, sigaretje roken.

[00:29:07]

Dat kan toch? Dat verklaart dat hij solidair stond, gewoon met z'n drieën. Verslag doen wat hier en daar heeft gezegd. Een gevaar dat zeggen dat wij meisjes fan van huis is. Ook zo. Is dat zo? Hoe weet je dat? Omdat ze dronken zijn. Ze zeggen ze zitten met een lopende band bevinden. Ik heb Eva gezien.

[00:29:57]

In de zomer blijf je die vandaan gehaald.

[00:30:01]

Die is van Omroep Max.

[00:30:03]

Eva, dat is wel lekker. De duimpjes opgestoken. Is dit Eva? Dit doe je toch niet? Je gaat er niet tegen mensen.

[00:30:17]

Eva, doe normaal.

[00:30:22]

Gooi je anders stuk. Ben ik echt de eerste potje voor mijn stervende moeder?

[00:30:29]

Serieus, waarom lach je nou? Het ongemak heb ik ook heel vaak hoor.

[00:30:35]

Hoe later is Bas even afwikkelen? Nou, Bas heeft een nieuw boek gekocht binnen. Hij hoefde geen wisselgeld. Hij vond het fantastisch allemaal. Nou, die indruk wekte Denies. Nee, maar het ging hem om de ervaring. Hij wilde zich graag ongemakkelijk voelen en dat was misschien dat was gelukt. Wat u ervan verwachtte?

[00:30:53]

Heb je nog iets leuks daarin geschreven ook? Ja, ik heb een behoorlijke leuke boodschap. Hoe luidde die voor Bas? Krokante, hartelijke groet Lorette.

[00:31:03]

En hoe weet je nog ook niet dat je liever niet voor jou geld even de buik vol had?

[00:31:15]

Bij jou ook heel wat anders verwacht zij die wel grappig voldeden aan de verwachtingen.

[00:31:21]

Niet gek dus dat ze had gewoon een plaatje in z'n hoofd er van gemaakt hebben.

[00:31:26]

Ik ben toch ook bekend van tv? Jawel, maar hij had toch een ander beeld sympathieker zoals jij jezelf. Een herkansing. We hebben twee nieuwe gasten. Stel jezelf even voor.

[00:31:36]

Maar ook heel wat.

[00:31:38]

Hier wel hartelijk. Een lekker stukje vlees op een stokje dat rookt en het ruikt.

[00:31:45]

Nou, hoeveel hebben jullie gedronken onderweg hiernaartoe?

[00:31:51]

Komt nog al die kijkers. Wat nou voor de is?

[00:31:56]

Stel jezelf voor, praat in de microfoon. Ik ben Barneys uit Groningen en ik ben hier samen een vinden genaamd Sara uit Groningen.

[00:32:07]

En zijn jullie Groningers? Of studeren jullie in Groningen? Anderen komen uit Veendam. Was ook Groningen, Groninger provincies en we allebei opgegroeid in hetzelfde dorp. We zijn al vriendinnen sinds groep 2. Nou, dat is qua karakter vind ik echt heel goed dat ze niet heel veel keus.

[00:32:26]

Maar ja, ik heb mijn vriendinnen die ik vroeger uit groep 1 ken heb ik ook nog steeds. En dat is gewoon je moeder met elkaar doen. Nou maar een ander universum waarin die misschien helemaal geen vriendinnen was geweest. Maar ja, er zaten 3 5 andere kinderen die sowieso gebroken.

[00:32:39]

Zo is het. En als je in een ander land was geboren had je misschien nog geen Nederlands gesproken. Bizar.

[00:32:44]

Zo is het ook echt zij samen tegelijk afgestudeerd. Of nou afgezien van de havo klaar. Dat verhaal zichzelf Balbus dan afstuderen.

[00:32:55]

Heb je daar goed?

[00:32:57]

Studeert af van iets en dan ga je verder. En toen gingen we dus naar Groningen met z'n tweeën. Ook vandaag was ons de dag nog, maar we gingen van de snelweg af, met name de toeristische route. S Avonds was en wat zagen wij een lepelaar dan was je zo blij mee.

[00:33:12]

Mam is jullie dag was al ok. Dat was al helemaal een koninkrijk. Dus zag jij mij bij de voma. Waarom zeg jullie dan niks? Want ik zie niet dat jullie zijn herkend, maar ik weet dat jij je kind zat op de grond.

[00:33:25]

Je was een beetje een rendeerden, slijterijen en je was een beetje van om elkaar heen aan het kijken.

[00:33:30]

Het ging niet echt gecoördineerd in die supermarkt dat. Dat begrijp ik dat dat niet gestroomlijnd ging. Ik kreeg al twee mooie verhalen dat strak ging en maar die indruk had jij niet.

[00:33:41]

Ik had liever dat ik even moest zeggen van trouw. Wat moest ik zeggen van oh trouwens, ik zit vanavond onder controle. Ik had. Ik was alleen hydrofobe om om bloemen te halen. Om toch om de illusie te wekken dat we het hier gezellig thuis weggelekt. Ja ja, ja, precies. Maar de slijterij begrijp je loopt altijd een slijterij.

[00:34:00]

Ik zag dat één van de twee Lenette, maar dat had je gewoon kunnen zeggen hoor. Kun je gewoon aanspreken. Je verlaat het wel. Maar hoe zou je worden van iedereen die dan zegt van hou je hem toch heel blij? Ik heb nul aanspraken. Zo ja, is het echt zo? Als jij dan achter mij in Rijsel. Stond, dan had je makkelijk gesproken. Nee, helemaal niet.

[00:34:20]

Ook niet de hackers zoiets. Laat die mandekker gewoon in de rij staan. Wat saai. Wat ga je kopen? Is erg irritant irritant. Maar dat je wel die erkenning krijgt van je wordt erkend.

[00:34:33]

Nou, ik word hier wel herkend in dit dorp hoor. Maar wat wil je dat ook?

[00:34:36]

Tuurlijk. Wat denk je nou? Die podcast. Niets liever Noortje, dat lekker oppoetsen de geest is. Je moet er heel lang aan wrijven. Ik kan er niet voor.

[00:34:48]

Jij hebt waarschijnlijk ook is kennis van een aardappel die hier klinkt. Het is de schil van een noot.

[00:35:05]

Vorige week nog. Ik doe gewoon nog een keer twee boks trainers staan in de sportschool. Wie zal ik vandaag eens gaan sparren? Zegt één tegen de ander. Die beroemde oud bokser daar verderop aan de andere kant van de zaal, zou ook die kunnen hebben. De ander kijkt een poosje naar de richting waar zijn collega naar wijst en zegt dan Ik denk dat dat wel goed komt als ik zo naar Regilio Tuur.

[00:35:28]

De sleutelhangers zijn onderweg. Will wil even jullie de nieuwe opgaven voorlezen.

[00:35:36]

Die begint bij zeg zeg, zei Coby tegen haar vriend Rupert. Jij komt toch mooi morgenavond eten, samen met die blonde vriendin van je moet ik nog ergens rekening mee houden? Tijdens een ruppert dacht even na. Eerlijk. Ik vind het eigenlijk alleen broccoli, maar dat spek je lekker. En geloof het of niet, maar dat is precies ook het enige dat puntje.

[00:36:03]

Ik had wel heel veel broccoli, maar lievelingetje groenten.

[00:36:06]

Wat is jullie living schoentje? Als ik vragen mag.

[00:36:08]

Goed. Stuur je antwoord naar de krokante Lays map met Outlook.com en wie weet win jij de sleutel de voorgangers.

[00:36:23]

Kijk, we hebben een jaar lang samen op reis geweest.

[00:36:27]

Waarnaartoe naar Nieuw-Zeeland? En we zijn intussen in China en Australië en Thailand geweest. Maar vooral Nieuw-Zeeland. En eigenlijk is dit de eerste keer. En dus een half jaar dat we weer terug zijn. Dat we echt met z'n tweeën weer in de auto ook zitten en weer op pad zijn.

[00:36:43]

Samen dus ook een beetje terug. Of is het voor jou misschien minder leuk om de reis te beginnen? Ik heb het idee dat jij en je meegesleept bent echt van wat je niet weet dat wij geen vriendinnen meer zijn.

[00:36:58]

Dat zie ik aan alles wat je wil. Jij bent met haar op reis geweest en je hebt er echt van gehad.

[00:37:03]

Wij hebben samen een nieuw leven begonnen met luisteren en oprecht luisteren.

[00:37:10]

Jij mag wel een beetje het luisteren.

[00:37:13]

Ik vond het ook heel leuk, maar Saar is een trouwe luisteraar. Niet zozeer maar zij heeft nu deze Miette en gooit geregeld en ik ging gewoon mee. Samen is alles. Het avontuur maakt niet uit. We zien een lepelaar. We gaan naar de Folmer. Het is allemaal grappig.

[00:37:28]

Werken jullie dan in die landen die jullie aandoen? Of is dat allemaal? Hoe kom je aan geld? Aan de andere kant van de wereld?

[00:37:34]

Ja, we hadden inderdaad geen geld. We hebben gewoon gewerkt in Nieuw-Zeeland. Wat doen jullie dan in de restaurants? Vooral schoonmaak? Euh Wijngaarde. Echt vanalles en nog wat vlekken. Druiven plukken, stampen. Nee, we hebben niet gestampt.

[00:37:51]

Dat was het seizoen niet voor stripverhalen. Maar ik ga even voordat we heel erg in deze spiraal gaven. Iets wat me echt niet interesseert.

[00:38:02]

We zijn allemaal landen die nee, ik bedoel meer. Ze zijn nu 28, allebei en veel gereisd. Veel gewerkt. Daar hebben jullie dan ook ook gestudeerd in Nederland of nu een band. Maar hoe? Euh.

[00:38:15]

We zijn allebei af. We woonden al samen in Groningen toen we gingen afstuderen, allebei ook al in hetzelfde jaar. Zelfde studie ook helemaal niet zelfs. Wat dan? Nou, ik heb dier, mens, dier en mens en dier in Leeuwarden, dier dieren.

[00:38:37]

Ik heb studeer onderzoek gedaan naar boommarters in Utrecht als boommarters gezien te leven in en in bossen. Daar hebben we onderzocht ook nog. Dat klopt.

[00:38:49]

De bossen in de bossen moeten beschermd worden en behouden. En dan blijft de boommarter ook bestaan. Voordat wij dus op reis gingen, ben ik ook afgestudeerd als docent. Ik blijf hier uit de frontlinie.

[00:39:05]

Heeft echt niets gestolen hoor.

[00:39:07]

Ik ben afgestudeerd als maatschappijleer docent, maar ik ben Voor-Alpen. EMBO geef ik les. Dus dan noem je dat. Burgerschap docent. Nou ja, er is heel wat te zeggen over ook die naam burgerschap.

[00:39:21]

Ik leer kinderen alles over hoe je een burger.

[00:39:25]

Wat een verschrikkelijk vak burgerschap. Wat weet je niet leren? Maar wat? Wat is dat dan? Wat is dat dan? Burgerschap vind ik ook verschrikkelijk, maar ik vind het wel leuk. Het vak is dat je omgaat met elkaar. Maatschappijleer? Ja, maar nuttig. Burgerschap vind ik dan wel een verkeerde titel.

[00:39:42]

Dat vind ik ook. Maar wie ben ik om daar wat aan te doen? Ik heb dat lopen te roepen tegen iedereen en begint nou God. Maar wat is nou eenmaal zo?

[00:39:49]

Doe eens een klein meisje, iets wat wij niet weten.

[00:39:53]

Dus leer je je dat je kinderen mee gaat over kijk bv. Ja oké, ik docent maatschappijleer. Dat gaat. Lesgeven over de maatschappij en ik ben vooral dus EMBO gespecialiseerd in vier dimensies en heb je een sociaal maatschappelijke dimensie. De sociaal culturele, economische dimensie, de politieke dimensie en de mondiale Suso.

[00:40:36]

gaatDe. Begrip vakantie jij gaat op vakantie. Wij zitten thuis. Daar komt dat. Waar ga je naartoe? Ik ga nergens heen. Ik werk gewoon door met jou trouwens. Ah ja, dat waren ook. Maar ze doet tegenwoordig elke dag iemand uit de geschiedenis.

[00:40:55]

Hartstikke leuk dat Catherina van Oranje. Roelof. Ik ben blij dat je belt met Dick Bruna. Hallo, hallo Armstrong? Piet Roelof. Ja, mooi zeker? Hallo Roelof? Prinses Beatrix. Hallo hoi Marcel als historisch figuur.

[00:41:17]

Is deze zomer op werkdagen te horen bij jaaren die ook geen lieverdjes waren. Van half twee tot twee op NPO Radio 1.

[00:41:24]

Nou mensen, tot na de zomer is dat gas uitgedraaid op een gas.

[00:41:32]

Je kunt nog blijven luisteren naar dat. Kwam een kleine nicht ook in een radio naar Gladbach? Dat boek staat ook nog niet online.

[00:41:40]

Wat lafbek dat is uitgezonden als de nieuwe? U wel? Leuk om te vermelden. De gijzeling van Klabbeek Roel Goossen en Marcel van Roosmalen gaat over een gijzeling in Duitsland. En wanneer komt dat dan ooit over een paar weken?

[00:41:53]

Lieve mensen, hartelijk vakantie en toen loempia mensen tot volgend jaar?

[00:41:59]

Nee.

[00:41:59]

Zo lang duurt het, zo lang duurt het niet tot volle tot in t 1 september? Nee. Tot in oktober. Wanneer dat in augustus tot in mei en juni van volgende week. Tot ziens, wat tot Groningse humor tot. Want ik had eerlijk als ik heb niet burnt terwijl ze mijn beste vriend is en mijn hele wereld altijd al is jouw beste vriend niet.

[00:42:40]

Dat is echt éénzijdig. Dat is iets wat in jouw hoofd. Jij hebt haar tot vriendin gemaakt of aangewezen en dat is heel eng en griezelig.

[00:42:49]

En nu zit ze de rest van haar leven met jou.

[00:42:52]

Valt het jullie mee defense? Of is het echt erg als je dat gedaan? Eerlijk is eerlijk, ik ben er wel van geschrokken.

[00:43:09]

Je hebt bankjes en die zitten op een soort van revoltes waarmee naar voren rijdt wat hoort een roeier in het geluid van sport?

[00:43:17]

Laat Steven de Boot horen hoe topsport klinkt.

[00:43:21]

Synchroon zwemmers zitten in een wereld die bijna niemand kent.

[00:43:27]

Souness.

[00:43:31]

In tennis is geluid belangrijker dan je denkt. Ik gaf een ongelooflijke P&R tegen die bal. En ja, dat geluid wat. Die bal gaf, dat was zo prachtig. Wanneer je op de NPO Radio 1 podcast Het Geluid van Sport.