Transcribe your podcast
[00:00:04]

McKeon, Radio 1, BNN-VARA podcast. Hoe ik heb zorgen? Ik heb zorgen waarvoor ik heb zorgen en omdat verveling zo. Ik heb zorgen heb, ik heb zorgen. Hoe ik heb zorgen en hoe, dat verwondert me zo. In deze aflevering is opgenomen voor de versoepeling van de tijdelijke korona maatregelen. Drie personen mochten nog niet samen de straat op, dus verzamelde Marcel, Noortje en Roelof zich wederom in Wormer. Parel van de Zaanstreek.

[00:00:56]

Het kan zijn dat er af en toe iemand binnenvalt. Dat is onze schoonmaakster Linda Linda. Nou ja, ik heb dus. Ik heb vroeger nooit alle twee vroenhof een vis, een haring, een haring, een voor Noortje, een bakje friet van marsepein, Blekker van de plaatselijke bakker. Maar die is dus wereldgroei, wereldkampioen marsepein, bakker. Waar in de wereld toen ze nog meer dingen met marsepein op deze manier? Nee, hier.

[00:01:21]

Ze zijn hier alleen maar wereldkampioen in hun eigen dorp. Dus je hebt hier wereldkampioen barbecue wereldkampioen.

[00:01:28]

En dat de barbecue wereldkampioen is is eigenlijk gewoon warmer kampioen. Dat is hetzelfde jaar. En ja, mijn vader die eens zegt dus ik moet ook zorgen dat dit weg is te komen. Maar dit weekend bij mijn eten. Dan mag dit niet meer over zijn. Die eet zich ziek aan marsepein.

[00:01:41]

Wat is het uit pure suiker?

[00:01:42]

Of dat is nou, mijn oma riep altijd dat zijn alleen maar een man deltasport. En dan zijn mijn moeder en heel veel suiker, want dit hadden ze standaard. Als toetje krijgen we nou gewoon een stuk amandel. Zou rond december dagen aan mijn vader kan er wel eens last van maagzuur. Dus dan wordt ik ook.

[00:01:58]

We hebben al een sympathieke man. Heb ik ook wakker? Mijn moeder had echt een aantal keer gedacht dat dat ze dood ging worden dcw, want hij had het heel erg van schuim baantjes.

[00:02:07]

Oh ja, had ie er dan hun hele zak van?

[00:02:09]

Zou met jouw vader wel een aids feest willen hebben? Nou, dat zou misschien jullie dood worden als vervolgens s nachts ging je dus bijna dood. En nu mag die van mijn moeders ook die marsepein troep en zou niet meer. Maar wat hij dan doet op zaterdagochtend maakt dus een rondje langs de slager en de groenteboer en de markt en in elke bal. En dan gaat ie dus naar de bakker ook en haalt hij zijn marsepeinen varken. Zo'n half ding en het eten dan in de auto, in z'n eentje op de kwamen.

[00:02:30]

Heel veel aanvragen vond het schilderij ongelooflijk. En ik heb even zitten turven ja. Wie dan? Het meest populaire schilderij had gemaakt. Wat nou drie Morane? Nou, wat denk je jij?

[00:02:41]

Nee, ik denk jij u denk ik. Ik ging het begin heel erg op kop. Echt, de eerste vijf of tien vragen allemaal. Schilderij twee schilderij 2. En toen kwamen de The Mail in bijleert kennelijk binnen. En toen was het de 55procent voor Marcel, zesentwintig voor mij en negen voor Noortje met de drie stippen.

[00:03:01]

Nou ja, nou nou ja, dat was geen smaak. Nou ben zoals Reynst, maar dit is gewoon het verschil tussen ons Jaklien, dat wat en je denkt dat kunstenaars en ik maak iets. De mensen kijken ernaar en ze zien het in eerste instantie en denken ze daarna denken het is razend knap.

[00:03:17]

Dit is. Dit is Linda die boven de babyfoto staat af te stoffen, ik zal de babyfoon uitzetten die me tegen.

[00:03:38]

De krokante lichtman met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Huber de Vries. Hij verbrak. Nee, ik heb niet gedronken. Ik heb het resultaat gehoord vorige week. Ik doe het niet. Ik ben wat rustiger. Slaap zo weinig door die kinderen. Daar ga ik dus dronken naar bed. Om drie uur of vier uur. Na vijf uur sta je dan op. Kan je straks weer ja zeggen? Kijk, op drie uur worden ze gebracht. Ik was goed getrouwd van geen wijken.

[00:04:06]

Jij was heel populair. Ongekend. Noortje is lief, gingen ze daarna zeggen. En over de andere persoon hier moest ik moest ik echt inpraten. Wanda is wel lief en hij doet jullie geen pijn en doet jullie niet in de soep. Nou, doe maar normaal. Jij belde mij vorige week nog apart om te zeggen dat ik dacht dat de kindjes spijt hadden. Ja, we hadden spijt. Het erg vind ik dat zij daar niks aan kunnen doen. Want die had wederom en dat doe je al best lang.

[00:04:32]

Dat gebeurde ook in aflevering 5. Of dat je wederom had lopen vertellen dat ik een halfbroer van de griffel en Koekiemonster ben.

[00:04:38]

Ja, dat helpt niet. Nee, want dat doe ik nu anders zeg dan bijvoorbeeld wie heb je een telefoon? En dan zeg ik nu dus lieve oom Roelof.

[00:04:49]

We zijn wederom in Wormer bij Marcel thuis, want de lockdown duurt voort. We mogen nog steeds niet met drie personen de straat op.

[00:04:56]

Ja, dat klopt en we hebben besloten. Mag ik dat invullen? Zeker op jouw verzoeken? Ja, om onze wensen. Jij kwam vorige week hier met de schilders ezeltjes. Ja, en nu hebben we er een boekenclub van gemaakt en we gaan echt een heerlijk kwartiertje praten over boeken. Noortje de Lucia viel. Ben je een lezer?

[00:05:16]

Uhm, het gaat mij een beetje een ups en downs. Maar ik ben momenteel veel aan het lezen aan OK.

[00:05:21]

En wat? Wat? Wat heb je vorige? Is dat dan? Nederlandse literatuur? Is dat vertaald? Werk zijn dat? Euh, zomer. Op mannetjes is het flut. Werken we of niet?

[00:05:30]

Ik heb een fase gehad en het komt een beetje aan vader omdat ik echt heel veel van die vertaalde Zweedse thriller heb gelezen. Echt, ik bijna allemaal wel. Alleen ik ben klaar met het onderwerp moord. Nu dus nu is vrouw Nederlands.

[00:05:43]

Ja, wat is dat toch met Zweden Roelof? Je hebt er ook een tijdje gewoond in Finland. Ja, wat is Zweden van Finland? Ja, precies met Scandinavië. Wat is dat toch dat al die schrijvers daar?

[00:05:53]

Ze zijn allemaal depressief omdat ze heel weinig daglicht. Ik weet het niet, maar ik heb ook heel veel van die Noorse thrillers. De Zweedse thrillers Rones, Scandinavian Crime. En wat drastisch.

[00:06:02]

Ja, wat zijn jouw favoriete Nederlandse schrijvers, Roelof? Ik vroeg Helen van Leon de Winter gelezen die. Euh. Het is een beetje een aparte man, maar zijn boeken vind ik echt echt spannend en goed.

[00:06:13]

En hij is nu koolhydraatarm writer de markt aan brengen.

[00:06:17]

Ja, dat klopt, maar dat is al een paar jaar. Is ie daarmee aan de gang? Helemaal bezeten is ie daarvan. Met zijn schoonbroer. Wat grijp je jou nou juist in Leon de Winter?

[00:06:24]

Ik hou heel erg van plot dreven. 1 Books. Dus uhm, dat het niet zozeer gaat om de reis, maar juist wel om de bestemming in d v d. Dat doet hier altijd wel goed. Nou, mijn favoriete auteurs zijn toch echt wel Voskuijl en Nicoli mis.

[00:06:37]

Heb je het hele buro gelijk? Het bureau het eerder besproken hier? Ja, maar jij hebt het helemaal gelezen. Ik heb het helemaal gelezen en ik vind het fantastisch. Ja, het is af en toe saai, maar juist dat vind ik ook mooi. Ik vind zijn beschrijving echt fantastisch is ook een hoorspel van gemaakt dat in achtduizend delen volgens mij heb je daar wel eens oeverloos heit. Ook goed. Mag ik dat nog zeggen? Wie mij liever links is?

[00:06:57]

Ja, zeker dat v. B. B. Sorry dat we even ik dacht ik praat even wie mij lief wel eens is. Ik wou ook nog zeggen Walter van den Berg ook steengoed. Joris van Casteren ook wel non-fictie. Heel goed, maar wie is jouw lief links? Arthur Japin. Verschrikkelijk. Kan niet anders zeggen waarom. Dat geen tierelantijntjes. Hele tijd wat Plantijn. Je gaat tierelantijntjes. Wat bij zinnetjes en dingen. Bedoel je wat? Wat?

[00:07:19]

Wat? Wat wil je daar goed aan doen? Maar dat is toch. B.

[00:07:21]

Voskuil is gewoon is is heel saai en dat vind jij mooi. Ik haak daar toch een beetje op?

[00:07:26]

Het is niet echt suikerrijk bijvoorbeeld. Dan hebben we t over Nicoli MBC. Fantastisch hoe zij bijvoorbeeld een helemaal opschrijft dat ze ruzie heeft met haar zus bij de afwas.

[00:07:36]

Ja, het is gewoon smaak. Wat bijvoorbeeld Maarten t Hart kan ik niet lezen omdat die alles in de sloot, alle organismen Piast alles uit elkaar gaat pluizen. Dat kan ik niet lezen. Mijn moeder is geobsedeerd door Maarten. T Hart heeft alles van hem, van voor naar achter.

[00:07:49]

Valt jouw moeder eigenlijk diep in haar hart? Want zo'n type ik heb haar gezien hoe ze zich beweegt rondom die boerderij die jullie hebben. En ze is heel plakkerige. Ze kan nergens met die kleef vingers over. Waarop we zitten weer aan een roos, dan weer aan een bord met eten dat niet van haar is.

[00:08:03]

Dan Hup, mijn moeder heeft, zei ik, wat zij eigenlijk ook op mannen als Maarten t Hart?

[00:08:10]

Geen idee, ze is met mijn vader gereinigd en dat lijkt niet echt op Maarten t Hart.

[00:08:14]

Nee, dat klopt. Jouw vader. Als ik met iemand moest gelaakt een soort Willem Frederik Hermans, nou niet de minste. Nee, zeker niet tenminste. Maar vind ik nou ook De donkere kamer van Damokles en van mijn lievelingsboek ook even geweldsdelict films? Ja, die is maar kort. Ik heb één keer gezien, maar nee, ze is echter gewild. En dan heet ie anders, dan heet ie als twee druppels water. Ja, dat is het verhaal met Ken je het verhaal over Freddy Heineken.

[00:08:37]

Freddy Heineken had die film geproduceerd naar het boek van UVF Hermans en had gezorgd dat zijn minnares. Een niet onaanzienlijke rol krijgen was een volgens mij geen actrice, maar een fotomodel of zo. Toen ging het uit. Zij maakte het uit. Freddy Heineken. Dan wordt die film nooit meer vertoond. Dus die heeft al die film blikken die in de kluis gelegd. En euh, pas na zijn dood een paar jaar geleden is de film weer. Ja, maar je nu uit.

[00:09:04]

Ik heb het een paar keer geprobeerd. Ik heb een paar keer geprobeerd te huren, want hij is in die films in 1961 of 63 nu echt voor die tijd fantastisch geacteerd. Fons Rademakers heeft echt gemaakt. Heel goed, ik heb hem één keer gezien, maar ik heb wel een paar keer geprobeerd terug te zien. Je kunt hem nergens vinden. Dat is niet helemaal juist. Voor wie benieuwd is. De film staat momenteel in zijn geheel op YouTube.

[00:09:27]

Hij heeft dus als twee druppels water.

[00:09:30]

En ik wil nog wel even zeggen wat ik dan goed vind. Een Arthur's heb hem sorry te zeggen. Ja dan heb je ook helemaal gelijk. Kan ik daar niets op reageren? Wat ik er wat? Waarom ik er zo van hou is omdat het euh, omdat hij zo ontzettend uitvoerig onderzoek gedaan heeft. Collega's en van mijn mijn favorieten. Dat komt heel erg overeen met wat daar daadwerkelijk gebeurd is in die tijd in Rusland. En dat vind ik echt Stijn.

[00:09:49]

Goed gedaan. Je houdt eigenlijk van non-fictie ja, maar wel een fictie jasje verpakt.

[00:09:54]

We hebben dus alledrie een boek meegenomen. Uhm ja, ik heb drie boeken om te bespreken. Nee, je hebt er n hoop ik. Ja, die zit in mijn telefoon. Maar ik deze wilde ik eigenlijk. Bedoel je toch die? Ja, maar daar ben ik me hier overwegen.

[00:10:07]

Bij Radio 1 2 Pajero. Ik wil bespreken De Schelpe jaren van Martin Bril van Astrid dus Schelm, maar schelden, schelden, jaren van Martin Bril van Astrid thuis.

[00:10:21]

Dat boek heb ik gelezen is eigenlijk wel een fantastisch boek over een heel tragisch leven. Maar is het wel een jaar geleden? Het is een telefoontje is een boek. Het is een boek. Ik heb het ook ergens echt waar.

[00:10:31]

Je hoeft het toch niet heel slecht maar op je telefoon te lezen, want dat ligt in je iPhone is niet goed. Daarom hebben wij een e-reader. Als je t natuurlijk licht in. Ik heb echt nog geen zin kunnen zeggen het. Het boek De Schelluinen jaren van Martin Bril door Astrid Theunissen. En dat is echt een geweldig boek. Wat het beschrijft eigenlijk het hele tragische leven van de columnist Martin Bril, die we allemaal kennen van die vrolijke stukjes en je werd wakker.

[00:10:59]

Kun je het nog herinneren dat hij op de voorkant stond van de Volkskrant? In de tweede katern dan daarvoor? Maar je kunt niks herinneren van hem. Hij was in zijn tijd, maar wanneer ze jouw verleden 2009 geloven. Ja, maar dat is toen was nooit je puber. En toen las je geen krant. Was ik veertien? Ja, je brengt het als excuus, maar je zult toch wel in de wereld hebben rondgekeken. De krant? Nee, sorry je op je veertiende laat je niet de krant.

[00:11:23]

Weet je wat ik deed? Op m'n veertiende de knipte ik stukjes uit.

[00:11:26]

De Gelderlander maakt mijn eigen krantje, zei het.

[00:11:36]

Na Martin Bril? Nou ja, wat ik? Ik vond het een ontluisterend portret en mooi opgeschreven. Euh, van van zijn leven als columnist. En vooral dat hij maar door bleef gaan met produceren. Hij had allerlei schimmige dealtjes, liet zich sponsoren door Mercedes, hergebruikte de ene collum moving product of the product. Dus hij heeft dat eigenlijk uitgevonden. Tegelijkertijd kon hij natuurlijk geweldig schrijven, maar praktisch dat je iets maakt voor opdrachtgever en dat ook gebruikt voor opdrachtgever B en het nog eens in een boek herplaatst en wat je voorleest ergens.

[00:12:10]

Nee, dat doe ik niet. Nou ja, behalve bij boeken. Ja ja, we hebben een punt. Dat heet bundeling. Ja, dat heet bundeling.

[00:12:17]

Maar je hebt er ook tijdens de theaterzaal van je liggen, je aan een collum voorlezen. Mijn eigen column? Ja ja. Gebruik je toch je column ook voor je verhaal? Anders dan zetten ja op een ander. Maar dat is iets anders dan dezelfde achterbrug. Nog een keer. Oh, dat is dan ook behoefte.

[00:12:31]

Ja joh. Ik deed ook hoofdproduct t. T. T. Het gaat mij erom dat hij eigenlijk wat ik gewoon te begrijp je probeert te begrijpen. Je onderbreekt me echt veertig, vijftig keer en je grotere je grote ronde vriend, die kan er ook wat van. Nou ja, wat dat natuurlijk. Ik ken natuurlijk ook wat dingen, hoe belangrijk dat schrijven voor hem op een zeker moment was. Hij krijgt op een zeker moment kanker, maar hij vindt het eigenlijk belangrijker het schrijven dat zijn gezin.

[00:12:57]

Hij weet zich helemaal niet meer te verhouden, want hij was iedere dag alleen maar bezig met stukjes schrijven. Echt iedere dag. Die column was het belangrijkste wat er was.

[00:13:05]

Dat ik het zo mooi omdat je misschien iets in herkent.

[00:13:08]

Ja, ik kende wel wat in, maar ik vond. Ik vond het gewoon. Nou, dat wil ik in ieder geval niet. Ik bedoel, ik zou wel zo beroemd willen zijn als hij of zo goed. Maar ik hoeft niet dat ik alles heb opgeofferd voor euh. En dat las ik wel. Dat vond ik de tragiek in dat boek en dat was eigenlijk ontzettend goed beschreven. Dat euh ja, gewoon dat alles. Dat schrijven stond voorop en de rest ja, hoorde daar dan maar een beetje bij.

[00:13:33]

Terwijl alles stond ik in dienst van het schrijven, de hele dag op zoek naar een stukje dan wel redelijk snel geschreven. Dan alweer het volgende stukje en volgende stukje. Een volgende stukje en eigenlijk. Euh. Thuis was ie. Buiten de deur was ie het warme, aimabele mens, maar thuis was ie vrij verschrikkelijk. Tegelijkertijd was er natuurlijk wel iemand die ook nooit tevreden was met zichzelf ook. Ik bedoel, je bent de grootste columnist van Nederland en je zit er eigenlijk alleen maar te missen.

[00:13:56]

Meeuwssen Dat je dolgraag een roman wil kunnen schrijven. Het is toch wel een aanrader om om dat boek te lezen op meerdere, om meerdere redenen. Gewoon t is niet alleen de beschrijving van het leven van de columnist, maar het is ook gewoon wat kunst met mensen doet. Ik heb laatst ook een boek gelezen van de weduwe van Joost Zwagerman, van van wie ik de naam nou even niet binnenschiet. Maar dat was ook al zo'n verhaal. Dat iemand helemaal opgaat is een eigen ding.

[00:14:22]

En ik zie dat ook wel. Een soort als een soort waarschuwing, want ik leef je een Duroc in Wormer met twee kinderen. Nou aan het. Ja, uiteindelijk doen al die stukjes natuur niet zo erg toe als je zelf denkt. Ik denk dat van jou. Ik wil dus ook gewoon als stukje schrijven nog veel verder komen.

[00:14:57]

Ik wil nu gewoon mijn voorbeeld onderbroeken met een QR code dat je die kunt inscannen. Je koopt een onderbroek en je scant de QR code in en dan krijg je een voorgelezen column van mij op je telefoon.

[00:15:08]

Nou behoefden product, ja, dat is toch prima?

[00:15:12]

Ik wil dat ik zeggen dat ik iemand nog moet feliciteer. Ik moet eigenlijk met mijn masao bellen met een verjaardag.

[00:15:16]

Wie wil de Bellicher Tani Danie Bles? Nee, mijn vriendin Dany geeft dat dus aan mij. Maar ja, we kunnen de NAVO. Hier dacht ik dat het gaan maar niet vergeten is om na de lunch.

[00:15:28]

En het is eigenlijk al niet meer sympathiek. Hoezo dat kan zo laat Ben? Dit is toch gewoon nog de verjaardag? Ja, da's ook wel.

[00:15:34]

Mag ik het doen? Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana Fo.

[00:15:50]

Wat zou er gebeuren als ik kijk, hoe dan niet? Reageert de zege van de Noord-Ierse doorgestoten. Ik mis gereciteerd verder. Ik moest je bellen, maar ik zeg misschien iets kiezen wat minder.

[00:16:00]

Hallo. Gefeliciteerd met de niet voor jou is deze muziek.

[00:16:06]

Je zit in de aan Roelof zijn er ook.

[00:16:08]

Hallo, hallo hallo hallo.

[00:16:10]

Gefeliciteerd met je verjaardag en je hebt bij een lied dat je belt er eentje van hem op. Ja, ik eet vanavond mee.

[00:16:17]

Dan had ik al gezegd hoor. Wat eten jullie dan niet? Wat maken om stoofvlees te maken? Maar dat mag aan beginnen.

[00:16:25]

Nou, dat moet in de pan nu. Ja. Of je laat de catering komen helemaal uit. Lekker weer komen er nog meer. Rominger?

[00:16:36]

Ruud van de Pol. Romy van Pol in het hart van de polder.

[00:16:39]

Ik heb jouw cadeaus gehad voor je heel jarig. Ik voel me heel jarig, want ik heb nog nooit een plan pan. Liefde op die persoon.

[00:16:47]

Jullie hebben nog een liedje voor haar toch niet? Uchida Nick Ugda, die ik de.

[00:17:01]

Voor die. Jim J. Noortje heeft net allemaal hele positieve dingen over jou zitten vertellen dat jij eigenlijk. Ze zei van Als ik in mijn hart kijk, zie ik één grote ruimte en helemaal achter in dat gebouw zit Danique. En in dat kamertje kom ik het liefst. Oh ja, en dan doe ik de haard aan, zei ze. En dan?

[00:17:26]

Dan maakt Danique stoofvlees. En dan kunnen we heerlijk praten. En dan en dan in dat kamertje is heen praten. Ruimte voor mijn allerbeste vriendinnen. En het liefst zou ik voor Danique een paard kopen. Ik zou nooit, dat hoeft niet, want zo zat ze gewoon voor zich uit. Half ontroerd zoals Noortje is van zichzelf een beetje te filosoferen over jou en over de andere vriendinnen. Maar vooral over jou, omdat jij ook. Ze zei van ja, ik zie in Danique ook een pionier omdat ze eerder zesentwintig is dan die ik te zeggen had.

[00:17:55]

Is dit het levensjaren? Ik kan me daarover vertellen over de keuzes en de beslissingen die ze gaat maken. Heel belangrijk dat ik daarbij betrokken ben en ik hoop zo dat ze mijn cadeau mooi vindt. Was echt een dure plant en niet zomaar een plant. Ik heb gekeken naar het karakter van de plant na allemaal dat soort dingen.

[00:18:11]

Dus ongelofelijk lief voor Lohr. Dat weet je toch. Voordat iedereen emotioneel wordt. Nee, hou het niet meer.

[00:18:23]

Dank je wel. Danique, fijne dag. Hoe laat moet ik er zijn vanavond?

[00:18:27]

Euh, manier? Kijk maar naar Frankrijk, maar het stoofvlees stuurt even lekker in de pan.

[00:18:34]

Helemaal goed. Nou, gezellig zit hier. Vanavond gaat bijna per dag.

[00:18:40]

Doen jullie dat altijd in die kringen? Dat je dan als je bekabelde? Ik zie dat veel vaker bij vrouwen dan wel gaat de telefoon. En dan gaan ze in één keer heel overdreven praten. Vind je die? Waarom niet gewoon? Gefeliciteerd. Hé. Ik bel even op je met jaarfeest. Waar? Waarom dat dan aan beide kanten ook van leven is?

[00:18:58]

Ik durf te wedden dat als jij je moeder aan de telefoon neemt, dat je ook een beetje anders praat.

[00:19:02]

Weet je hoe ik dat praat? Hallo, hallo Marcel, de oudste van je kinderen? Ja Marcel. Nee, je moet hem aanzetten. Maar snel. Hoe is het met de korona?

[00:19:18]

En over Radio 1 2 Pajero? Ben jij bezeten? Mag ik dat even vooraf zeggen? Je begon ook al ben je bezeten door Ischa Meijer. Een beetje omdat jij ook al begon over fases.

[00:19:34]

Soms omdat je ook wel begon over die podcast. Groot uur u een paar weken geleden. Je zei tegen mij dat liedje luisteren, dat is dat Prem Radhakishun dqr. Isra bedoel je? Begrijpt u? Ze was een programma met Koos Postema.

[00:19:46]

Vanavond een heleboel gasten in de grote grotere. Ik noem u Jan Blaaser, Frida Boccara, Willem Nijholt en oud leerlingen van de Metal School in Amsterdam die een kleine sketch uit hun cabaret zullen spelen.

[00:19:58]

Ja, ik zeg geback even.

[00:19:59]

Ik loop even naar de voorkamer. Ik pak even de dubbelloops geweer en ik schiet m nou echt eerst iets bij hoor. Maar je weet niet hoe jij nu veel beter ruikt. Een talkshow met Koos Postema.

[00:20:10]

Ik kan me forst dat mensen denken, want ik ben helemaal in de war van alle domme gelul. Maar ben jij helemaal bezeten? Dus van van Ischa? Dat is wat er staat. Wat zit daarachter?

[00:20:18]

Nou, ik moet bekennen dat euh, gif heel erg veel in is. Gary was het allemaal. Het liefst begon met die podcast luisteren met die podcast ook gaan luisteren en toen met een soort van ja in de inn in de spiraal geraakt.

[00:20:29]

Is eigenlijk jouw gids naar cultuurland. Nou, als je dit zegt dat zijn echt dat, dan gaat die helemaal naast zijn schoenen lopen. Uhm ja, ik heb meegenomen en ik heb dat uhm recent gelezen. Ik ben nu ben ik Joya vijver aan t lezen daar best wel een beetje moeite bij moeten toegeven. Want ja, ik kom er niet doorheen.

[00:20:49]

Maar dit boek begint heel smerig met wat. Dat geloofde ik, die cd verhaal. Ja, dat ze altijd weer moeten poepen. Ja ja.

[00:20:56]

Maar goed, dat verhaal dat ze ook allemaal al heel vaak een verhaal gehoord is, daar ga ik het verder niet over hebben. Maar waarom ik het zo leuk vond is over wat je net vertelde. Over hoe heet die man?

[00:21:05]

Kees Bril Martin Erg hard is ook zo hard kunnen t gaan.

[00:21:12]

Elf jaar is een reden om aan te geven dat het wel zonde is in Amerika.

[00:21:16]

Daar gaat het in dit boek ook over als je overlijdt. Je wordt daar onsterfelijk. Mensen die wat betekend hebben worden daar voor altijd herinnerd en krijgen allemaal een ster en een beeld en een straat en noem het op. Maar dat is daar vergankelijk. En dat dat Martin Bril. Ik vind het heel jammer dat we hem dan dat ik. Ik ga dat boek ook echt lezen toen je net vertelde dat ik. Ik denk echt dat ik het een leuk boek vind, maar dat hetzelfde met Ischa Meijer.

[00:21:37]

Dan had ik het met mijn ouders laatste over en toen mijn vader. Ik vond hem verschrikkelijk.

[00:21:40]

Dat is de reden dat er heel vaak heel veel mensen dat houden. Ja, hij was natuurlijk wat ik. Wat ik? Jij kent hem toch? Ja, maar ik vind hem wel talentvol.

[00:21:49]

Of zoiets. Nou echt? Nee, dat vind ik helemaal niet. Zo goed kende ik het niet, maar ik. Het leek me niet de leukste figuur om mee op pad te gaan. Nee. Nou, ik vind dit boek uhm.

[00:22:03]

I think I of Live Mail is een nieuwe Miry die op Loosbroek uit wie wil kopen.

[00:22:13]

Waarom krijg ik dat soort mails nieuw dennen extra etc. Should turn up voortdoet twenty twenty work as push meldingen. NB hoezo krijg ik dat maar is waar? Wat ik zeg? Ik kijk naar B, waar ik ben nooit je eens. Kijk, zijn leven draait natuurlijk. Hij schreef toen columns in dit boek voor Parol. Zij gingen op reis door Amerika.

[00:22:37]

Als ik het van dikke mannen ja, ze gaan heel meerdere columns waren echt vrij matig. Ik bedoel, hij was de. En dat draait. Dus zij vond het dan heerlijk dat die man op vakantie de hele tijd Kölob zat te typen. Ha.

[00:22:48]

Hij stelde zichzelf heel erg centraal. Eigenlijk wil jij zeggen vrouw, ik ben met Eva ook. Euh, dat ik op vakantie. Dat ik altijd nog colditz moest eruit. Maar vindt zij dat ook heerlijk? Nee, nee. Maar ik heb wel zo'n vrouw, want ze tolereert best veel.

[00:23:00]

Dat is waar en ik vind het. Uhm, ik vind het een heel mooi liefdesverhaal. Dat vind ik in dit boek. Dat heeft me. Het heeft me echt geraakt. Vind het dus. De schrijfstijl is er een. Ik denk nu niet ik ga nu alles van Connie Palmen lezen. Dat heb ik niet. Maar ik vind dit echt een heel, heel, heel lief, maar ook tragisch verhaal.

[00:23:18]

Want dat je broer het feit dat jij dat was lijkt me geen leuke man om mee te lezen. Nee, maar ik vond m wel heel goed hoor.

[00:23:23]

Ik bedoel, ik vond m maar dat soort mensen wel verschrikkelijk. Mensen om mee te leven als één, maar ook wel. Ik snap ook wel waarom ze waarom ze wel bij hem is gebleven.

[00:23:31]

Misschien moeten we even een klein stapje terug nemen voor de luisteraars die niet weten. Ischa Meijer was een interviewer, schrijver, columnist, theatermaker, Tainio ding. Ze zoeken maar op.

[00:23:41]

En die oh ok. En die krijgen op latere leeftijd een relatie met Connie Palmen. De schrijfster latere leeftijd. Dat is dus tegenwoordig al als je in de veertig bent. Hij was in de 50 50. O heeft alles in de feiten. Volgens mij is ik begin vijftig.

[00:23:53]

Hij was net zo oud als ik, leerde ze hem kennen. Niet zo heel lang woont hij toch. Nee, maar op latere leeftijd. Nou, hij had al wat relaties. Alles wat u doe is ook op latere leeftijd. Na alles wat jij nu nieuw doet, ben ik ook op latere leeftijd aan een podcast carrière begonnen. Want de KRO krantenlezers was ik toch ook wel achtenveertig?

[00:24:11]

Ja, eigenlijk wel. Nou ja, maar niet het confronterend.

[00:24:15]

Of ja, een beetje wel goed.

[00:24:17]

Ik wil graag nog een klein stukje voorlezen wat ik heel mooi vind en dat wil ik ook gaan voorlezen. Nee, want je laat mij voor. Ik wil ook voor mijn beurt is geweest. De reden waarom ik mensen. Mocht je nou denken wat een warrig, onsamenhangend verhaal, vertelt zij over Connie Palmen. Ischa Meijer Dat snap ik, want dit is warrig.

[00:24:34]

Podcasts bladzijde behandeld. Dat is de reden waarom je het moet lezen. Ja, het komt binnenkort op televisie. Het is verfilmd met Maarten Heijmans en weer Maarten Heijmans.

[00:24:44]

Die kan alleen niet, maar bijvoorbeeld ook de relatie met Maarten Heijmans. Daar heb je Ischa Meijer en Maarten Heijmans. Ramses. Ja, ik ben nu door de cursus Ransels.

[00:24:53]

Wat is het nemen met zanger?

[00:24:56]

Geen leven dat ik niet gewoon. Je kunt niet houden van de zon zon, de laatste chansonnière met Francine Ramsey Nasr. Dat is wel een. Die zou het kunnen doen. Zien als Nasr, die lijkt ook wel een beetje op. Geef die iedere dag wat vetste eten.

[00:25:15]

Picqué had ik een mooi stukje voor ons, ook omdat het over herkenning gaat. Ze zijn hier in Amerika op reis om even te schetsen waar ze zijn. Veel van hetzelfde. Dat vind ik prettig, zeg ik tegen Israel als we opnieuw in een gehuurde auto vanaf Miami de kustweg afrijden op weg naar Leeuwarderadeel. Herhalingen zijn noodzakelijk voor de herinnering. Je verliest veel beelden en kennis als je niet terugkeert naar waar je alles bent geweest. Ik mocht niet terug. Ik ben voor een deel afgesneden van mijn persoonlijke geschiedenis.

[00:25:46]

Goh, en is dit gewoon willekeurig gekozen passage zeker niet echt beter tot deze treffend was.

[00:25:52]

Ik vond dit heel mooi, want het is voor mij de waarheid als je niet af en toe teruggaat naar de plekken en de herinneringen, want dan gaat ze weg.

[00:26:02]

Er is meer krokante lees map te vinden op de stations. Volg ons op Twitter en Instagram voorbij de hetere. Het krokante leesmarathon. Is dat maar weer goed schoon? We vroegen ons af wat je aan doen was. Wat Woof was, hoorde ze. Schurend geluid.

[00:26:22]

Ja, een stofzuiger was een stofzuiger en onder het bed vandaan.

[00:26:27]

Je hebt veel meer kamers, dus waar ze goed kunnen begrijpen schiet het goed en anders niet. De deur gaat dicht. Hoe denkt dat je wel het weekend? Eerlijke verhaal?

[00:26:45]

Euh, de sudoku? De sudoku?

[00:26:48]

Mag ik voorlezen aan. De BN ers sudoku We gaan luisteren naar de opgaven van vorige week, vlak voordat de bibliotheken dicht moesten, ging Bert nog snel even langs. Heeft u voor mij een woordenboek? Zei die tegen de bibliothecaresse. Daar ben ik dol op. Boek nou, die zijn bijna allemaal uitgeleend, verzuchtte ze. Nu heeft u wellicht nog een Pools Spaans woordenboek ofzo liggen, probeerde Bert. De vrouw achter de balie keek op haar computer. Nee, nee, helaas.

[00:27:22]

Die is ook weg. Net als het woordenboek. Japans, Russisch en Italiaans, Kroatisch, Portugees, Engels.

[00:27:29]

Ik heb eigenlijk alleen nog ik weet het nog nooit Frans-Duits, een woordenboek van Grasset afgezaagd. En dit. Dit was te makkelijk. Ik vond er ook te makkelijk. Ook omdat ie het zei er is maar één zanger.

[00:27:42]

Maar het ging over woordenboek. Wat wil jij nou? Wil je nou een goeie sudoku maken? Of gewoon veel reacties? Dat laatste? Dat laatste? Nou, maar ze hebben nu een volwassen sudoku droogijs. Iets pittiger. Belga De winnaars hebben een sleutelhanger gekregen.

[00:27:55]

De nieuwe Murck is onderweg. Wat een boekenlezers de opgave van deze week. Mike ergerde zich kapot.

[00:28:03]

Je begint veels te hoog. Je begint meteen. Begin nou eens gewoon hup, neutraal. En dan die klemtonen wanneer het moet en probeer vooruit te lezen. Drie woorden vooruit lezen gaan we weer.

[00:28:13]

Mike ergerde zich kapot aan haar buurvrouw, die de radio weer eens op standje levensgevaarlijk had staan, waardoor de stampende beats van Hollandse makelij dwars door de muur beukten. Profspelers even later aan. Dat is toch niet normaal wat jij doet? Brieste zijn buurvrouw keek haar schuldbewust aan. Je hebt gelijk, zei ze met de neergeslagen ogen. Die radio staat. Pain jp gepunte.

[00:28:37]

Geen goed Nederlands. Serieus? Wist jij wat het woord? Dat is gewoon spreektaal. Ze had een moeilijk woord. En maar weten of nooit. Je snapt die de hele zin.

[00:28:45]

Wat brieste. Ja, precies wat briesen was.

[00:28:48]

Ja haha.

[00:28:49]

Briesen. Ja, dat weet je. Maar ik heb toch een paardrijden gezeten?

[00:28:52]

Natuurlijk weet ik dat Brise is, maar weet jij het goede antwoord? Mail dan naar de krokante Lace Map. Het Outlook.com. Misschien win jij wel een sleutelhanger of zo? Nieuwe boeken, legger of een wandeling terug naar de Tweede Wereldoorlog.

[00:29:06]

Hm had het over Radio 1 2 Pajero. Ik heb meegenomen de spion en de verrader van Ben meekomt Tallard is een boek dat ongeveer een jaar geleden uitkwam. Ik heb een paar maanden geleden gelezen, een vertaling. Het is een vertaling. Ja, de blurb komt van John le Carré. De blurb is het staartje op de op de achter voorvlak en die zegt Dit is het beste waargebeurde spionageverhaal dat ik ooit las na John le Carré. Dat zegt toch de de grootmeester van de spionagethriller?

[00:29:39]

Dan moet het wel waar zijn.

[00:29:41]

Heb jij de zaak van Hendrik Hubert ook gelezen? Ja, want de waarheid over de zaak heb ik niet. Die vond ik een euh euh. Heel fijn boek. Alleen de inleiding telkens bij de hoofdstukken dus die schrijven lezen die Harry Cuuw beschreef. Die vond ik bloed irritant. De serie is best wel goed. Ook is een serie van gemaakt.

[00:29:57]

Vorig jaar heb ik nog niet gezien gelezen. Nee dat. Dat doet de schrijver dat ook. Die gaat andere boeken beschrijven. Dat die slechter zijn dan het boek dat je als lezer bent, vind ik mogelijk.

[00:30:07]

Is dat niet ook dus ook verfilmd toch? Of in een serie of door de VPRO Himmlers hersenen? Nee ja, maar zijn eten hydride wel dat je echt eerst moet lezen voordat je gaat kijken? Ja, ja toch? Ja.

[00:30:19]

Oleg Georgievski zegt jouw maar zeker dat een Rus dat klopt. Weet je iets meer van dat is een Russische zus? Euh, piloot is een spion. Misschien weet jij wat? Jij bent wel een kenner op het gebied van de Koude Oorlog ook? Volgens mij ne olietekort jetski. Euh. Kwam uit een KGB gezin. Zijn vader werkte daar, zijn moeder was er ook bij betrokken.

[00:30:41]

Ben in het museum geweest in Praag, het KGB museum waar je dan vraag je moet verbergen en zo in je is.

[00:30:47]

Wat leuk is dat in Praag en dan kun je verstoppen. Ja, het is.

[00:30:50]

Die man heeft alles is van een vanuit. Beetje gek, gek gek.

[00:30:55]

Museumpje Oleg zelf. Die gaat ook bij de KGB werken, want zo hoort dat dan het soort kaste systeem maar zijn de KGB gezin komt. Dan ga je daar ook werken. Hij klimt vrij snel op, maar dan gaat het toch iets knagen. Hij ziet beelden die hem niet bevallen en op gegeven moment gaat hij uhm werken op de ambassade in Londen. En dan zit ie he. Zo kan het ook. Dit is eigenlijk veel toffer vrijheid. Het is dus allemaal echt gebeurd.

[00:31:19]

En voor de goede orde. Uhm, dan wordt ie benaderd door de Britten om om mmol te worden.

[00:31:24]

Opnieuw kwamen ze hem op het spoor dan in dat sexiest vrij gebruikelijk om om te weten van iedereen. Uhm euh, wie werkt daar?

[00:31:33]

Wie, wie? Wie is wie? En dan gaan ze een beetje Polen. Dus gaan ze op recepties, gaan ze eerst heel informeel een beetje prikken. Wat leuk, heel om omzichtig en omslachtig.

[00:31:41]

Ik vond dat ik die Netflix serie over dat gezin zo, maar dat was nu wel genoeg. Ergens dat gemaakt op zich. Ik heb dat lievelingsmuziek binnen de dieje merk en is bedoeld voor fantastisch. Ik ben na drie seizoenen. Maar daar komt geen vervolg meer terug. Nee, want het is afgelopen. Maar hoe zijn het uiteindelijk geworden? 7, 6 of 7? Godverdomme, die kan ik weer oppikken.

[00:32:00]

Ja, Eva geraakte er maar niet in.

[00:32:02]

Echt? Ik vond het echt geweldig Tasty. Echter, ik zag de plot niet verklappen. Dan is hij gewoon nee, ik ga niet weer beginnen. Heel erg leuk. Je hebt hem uitgekeken naar een zielig partijtje. Ja, maar dat, dat vond ik ook het vettere aan. Het is echt een meedogenloze serie. Het hele verhaal staat in dienst van iets hoger.

[00:32:17]

Ik begreep wel. Ik moet eerlijk zeggen van uh, je bent toch wel. Je kijkt meer dingen dan ik dacht.

[00:32:24]

Nou, als compliment kunnen de andere Meistersinger Dispute een voorbeeld aan nemen. Ik denk niet dat Danique lees die wel eens een boek Danique.

[00:32:32]

Waarom geef jij nog veel meer aan gelezen dan Aquafin? Ze zijn allebei heel erg en van hem allerlei.

[00:32:37]

Gaat dan op gegeven moment weer spioneren voor de Britten, geeft je informatie door, heeft elke week dan een afspraak met met een Brit in een soort safe house. Die inlichtingen worden ook doorgespeeld naar de CIA. Alleen die weten niet. Uhm, wie de Mol is dus zeggen wij hebben iemand, maar we zeggen niet weten is op hetzelfde moment zit er bij de CIA jij zit een werknemer met een alcoholprobleem. Die wordt gerekruteerd door de Russen en die gaat puzzelen en die denkt op een gegeven moment he.

[00:33:04]

Dat kan die Oleg wellicht zijn. Oleg moet op een gegeven moment wordt ie teruggeroepen. Zit zijn termijn erop? Moet ie naar Moskou? Daar gaan de Britten voor me lobbyen dat hij een nog hogere post op de ambassade in Londen krijgt. Dat doen ze door zijn concurrenten in diskrediet te brengen door dingen te lekken over overigens hun collega's. Dan wordt ie heel hoog op de ambassade. Blijft die mol en die Amerikaan? Die heeft het inmiddels bijna rond. Ik denk die Gruevski, dat is een spion en dan moet ik.

[00:33:35]

Jetski gaat terug naar Moskou. Voor de tweede keer wordt geroepen en daar wordt ie opgepakt. En dan moeten de Britten om het land uit zien te krijgen. En dat is superspannend achter in de kofferbak. Euh, een ambassadeurs gezin moet hem dan de grens over brengen. Ik zal niet met om terug naar Rusland. Nou Rusland uit en via Finland phet wat kan jij toch goed voor.

[00:33:57]

Het is een waargebeurd verhaal. Het is bijna ongelooflijk als je het euh, als je leest. Dat kan omdat ie niet wordt onderbroken.

[00:34:04]

Nee, hij kan dit wel echt beter dan Walewein neuken. Misschien beter voorbereid. Nou, ik wist niet dat het toegestaan was om notities te maken, anders zou je vertellen het is zo makkelijk om dat dit boek echt een plot heeft. En dat is natuurlijk bij biografieën minder dan ja.

[00:34:18]

Beetje jammer dat je mij meetrekt naar beneden. Het is een superspannend boek. En allemaal echt gebeurd. Oleg leeft nog, kan ik wel zeggen. Hij woont in Groot-Brittannië.

[00:34:28]

Het is het lijkt me ook een ingewikkeld boek. Dat zeg ik eerlijk daarbij, want dit is het niet. Nee, dat leest echt als een als een euh. Is t goed geschreven?

[00:34:36]

Ja, waarom dan? Nou gewoon? Euh. Ik wil. Ik wil dat dan weten. Is vertaald. Vaak zijn die vertalingen slecht. Nee is prima vertaling. Ja, leuk. We hebben drie goed geschreven boeken. Ik vond ook een heel inhoudelijke bespreking op bepaalde manier. Jammer. Degene die het eerste verhaal leest is altijd een beetje de dupe van. Van de springerig heid van de rest. Maar goed, we hebben toch een poging gedaan. Zullen nog even bellen met Uhm, hoe heet ie ook alweer?

[00:35:00]

Max. Max is de man die euh ja, dat is de man die 6 7 afleveringen per dag luistert. Oh, dat is even leuk.

[00:35:07]

Nou.

[00:35:13]

Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana Fo, Ismail, Helguera, Makoto, Ha Max met de Roelf Marcel Noortje van de krokante Ledesma Biddag.

[00:35:31]

Hoe is het goed? Leuk in Wellen? Ja, wat ben je aan doen computeren?

[00:35:36]

Euh ja, eigenlijk wel met lekker net wakker zo rustige vrijdag. Wat voor leven heb jij? Het is bijna één uur. Respect.

[00:35:47]

Jij trekt je gewoon nergens op slaan. Je laat je eigen leventje heel goed. Ja, eigenlijk wel. En e heb jij nodig? Ja. Heb jij een Tosatto uitkering of moet je nog naar de werkplek toe? Of geen werk of studerend?

[00:36:00]

Ik studeer en ik heb een bijbaantje dat het voorbije baantje heb je. Ik ben pizzabezorger.

[00:36:07]

Ah, da's best druk. Nu het waait doe je dat. Max. Amsterdam Buitenbaden. Daar heb ik gewoond. Doe jij dan nog bij je ouders? Nee, ik ben samen met Oekraïne en woon je in Buitenveldert ook Nederlands. Want buitenvelder is. Ik heb daar gewoond. Het is verschrikkelijk saaie dagen, daar gebeurt er niks. Je zit wel lekker dicht bij het centrum. Vergeleken helemaal niet.

[00:36:27]

Ja ja, maar nee, je woont als je de bejaarden daar zo.

[00:36:30]

Nou kun je dan even hebben over een andere kwestie Max. Want ik zat goed te lezen gisteren dat Tim Hofman de dagen dat de aanvoerder van de millennials zoals die zichzelf graag ziet dat ie zat te klagen over dat ie zo vaak bezorging krijgt via de lieve vrouw. En die eten dan de helft van de bestellingen alvast op. Dat was een gek bericht. Hoe gaat het bedrijf?

[00:36:48]

Wat eten? De helft van u. Ik kan het haast niet geloven dat dat. Ik vond het ook een gek verhaal.

[00:36:54]

Ik heb dat nog nooit geloofd, daar niks van. Ik kan me misschien indenken dat er een bezorger is die denkt aan meneer Hofman. Die kan het wel leiden. Ik heb nog nogal. Ik heb al weken niet gegeten. Ja ja, ik weet het niet.

[00:37:04]

Maar het zou ook wel cultfilms hoor, dat er bezorgers zijn die juist bestellingen van Tim Hofman eten.

[00:37:09]

Nou, ik kan me indenken dat het bij jou nog wel eens zou kunnen gebeuren. Hoezo bij mij dat ze een schijntje laxeermiddel door daardoorheen doen? Waarom?

[00:37:16]

Waarom zeg je dit soort dingen? Of laag? Max. Max. Waarom wil je eigenlijk bellen? Natuurlijk is dat dat jij mailden volgens mij met een oplossing voor de soep Dokoe in daarbij zetten. Ik luister pas kort, maar ik heb ze allemaal geluisterd. Alle afleveringen die wij hebben uitgerekend dat je er dan zes of zeven per dag hebt geluisterd, want je had in anderhalve week gedaan.

[00:37:35]

Klopt dat? Ja, dat geloof ik ook wel ja, wat ik zeg. Ik ben dus bezorgder en een normale leidersscalp nu stikt bezorgen en 20 uur per dag.

[00:37:46]

Jij mag uit nootjes dispute meisje kiezen. Samen dus normaal.

[00:37:52]

Nee, wil jij? We hebben hier Danique. We hebben Romi van de Poll. Die heeft recht. Zie je dit allemaal niet in dispuut? Nou ja, dat nou. Jij hebt toch een hele stal? We zitten in die stal geweest in het wiel. Daar zijn nog hartstikke veel. Waar haal jij van Max?

[00:38:04]

Nou lekker? Lag hier keurig antwoord op geven. Ja natuurlijk, maar wij doen. O, wat zijn we nou weer goed?

[00:38:14]

Maar hoe? Hoe ben jij daar aan toe als je zeven afleveringen lang leest maar op hebt geluisterd?

[00:38:18]

Ja, ja, ik denk ik. Ik kwam niet tegen en ik had de eerste Nicolo nog wel geluisterd, dus ik dacht dat dat beetje het principe was. Toen ging het eigenlijk vanaf de eerste aflevering kijken. Ja, ik vond gewoon erg leuk. Dan blijf ik een beetje hangen. Net zo van watcher.

[00:38:35]

Zit je? Als je dat je bent? Gameverslaving gevoelig? Ja, ook heel erg.

[00:38:41]

Wat heb je nu gebruikt? Euh, ja. Nou nee. Nu nog net koppie. Wat gaat er zo in? Wat? Wat ga je duidelijk? Nee, nee, echt niet. Als je vrienden ook al Wacken met vriendinnen is gewoon heel keurig. Vroeg Wakker Dier weet een ander leven dan ik.

[00:38:58]

Het is volgens mij heb jij een geweldig leven. Ik heb ook Sonica. En wat studeer je dan? Max. Social work, social work.

[00:39:07]

Vroeger heette het gewoon maatschappelijk dienstverlener.

[00:39:09]

Maar dat echt kijkuit jongen. Dat is het gevaarlijkste beroep wat er is. Niks benoemen zou echt niks. Nee, in deze tekent helemaal niks meer benoemen. Je moet niet meer allemaal alle dingen ter sprake stellen.

[00:39:20]

Wat bedoel je nou? Zeg je nou spotprenten? Dat soort dingen uitkijken naar maatschappijleer? Oh, is geen leraar, maar sociaal? Nee. Is dat in het Engels voor mensen die zelf werken?

[00:39:31]

Dan moet je je hard van maken voor je, voor de taal, het behoud. Wij gaan vandaag boeken behandelen. Ben jij bekend met het topproduct met een bus?

[00:39:40]

Euh, nee, eigenlijk niet echt. Ik wilde de discussie generatie. Ja en nee.

[00:39:44]

Maar als je een boek moet noemen gewoon het eerste boek wat die opkomt, wat is dat dan? Speedboat. Joyce Joe Speedboot. Lekker dun, lekker dun. Boekje lekkerder. Precies in mijn tijdloze. Het bittere kruid voor je lijkt als je een dun boekje haalde.

[00:40:01]

Sorry, was het bittere kruid van Marga Minco. Nooit was er twee keer fluiter. Dat is niet niks om te lachen hoor. Het prentenboek Dit kruid ze vertellen waar het over gaat. Nou nee, hebben we het boek inhoudelijk?

[00:40:13]

Die vraag zal ik het vertellen? Zeg nee en dan ga je het toch doen? Wat is dat toch?

[00:40:18]

Van mij hoeft het niet. Van mij mag je niet wanneer het gaat over de Tweede Wereldoorlog toch doen na Max Max. Fijne dag. Dank je wel moet je nog werken. Vanmiddag leek het zaterdag, dus ze gaat lekker.

[00:40:27]

Ga je de rest van de dag ook lekker liggen op het officiele?

[00:40:30]

Nee, wat betekent print? En dan ga ik gewoon lekker gezellig gaan gamen. Precies ja. Geef wat voor game dan? Wat FIFA?

[00:40:40]

Voor welke voetbalclub ben jij? Ajax en Manchester City en Manchester City? Ja, dat mag niet van meneer. Nee, ik vind het een slechte keuze.

[00:40:50]

Dat zou wel effe een vieze vuile console omdat het dank je wel max mij.

[00:41:04]

Zo kan iedereen vrij.

[00:41:12]

Nou, ik las van de week een artikel over dat het euh. In bibliotheken steeds meer op een buurthuis. Begin gelijk en tegenvoeters in brand steken. Helemaal niet. Ik vind dergelijke bibliotheek acht jaar leuk in Amsterdam.

[00:41:22]

Ja, omdat je er allemaal latte macchiato zit te drinken. Mag ik niet gebruiken in de dorpen is het gewoon dips. Dit papier. Dit is een bestuurder. Bon. Dus ja, liever niet.

[00:41:33]

Ik kwartier. Een ander probleem is dat van de wet.

[00:41:36]

Beoordelen we nou het boek of de off the pitch? Tip alle twee óf je de zin van kreeg om te lezen ok. En ik stel ook voor dat we een beetje positief en dat je alle twee een cijfer mag geven tussen 0 en 10. Vrije keus. Het is vrije keus cijfer tussen 0 en de 10.

[00:41:51]

Ook mijn cijfers Marcell een 7 ja en Noortje ook een 7.

[00:41:58]

Nou ja, waarom niet hoger? Ja, dan wil je echt. Is dit nou serieus de dit zijn prima voldoendes toch? Ja, veel beter dan Marcel. Noortje.

[00:42:08]

Uhm, laat maar zien.

[00:42:10]

Ja, ik heb het hier opgeschreven maar zien. Nou wil ze eigenlijk toch onder. Nee, nee, nee, nee, nee, nee dus.

[00:42:16]

Ik heb het verkeerd. Aan de 17:08 dus eigenlijk voor Marseille. Daar staat Roelof 7 D. Marcel 7 7 punten. En dan kan ik ze zeggen wat ik snoertje voor punten. Ik heb verkeerd gedacht.

[00:42:25]

Ik dacht namelijk met dat boek dacht ik oh ja, dat vind ik meteen waar. Maar deze had ik meteen zelf lezen dus. Dat is dus dat is nog maar acht.

[00:42:30]

Precies 7,8. Ik heb Noortje een 8. Laat maar zien. Ja, ik laat zien. En Roelof ook. Ach, elke al twee tweede achter alle. 2. Dat is dom. Nu gaat hij weer winnen.

[00:42:43]

Nee, want ik heb een 7 8 en hij heeft.

[00:42:46]

Nou ja, hij heeft die 7,20 opgeschreven. Zo wist ik doe ik doe niet. Nee hoor. O. Dan ga je nu uit, want je krijgt hier nooit. Nee, wat staat hier? Ik heb het nooit gezegd dat ze namen door mekaar gehaald heeft. Nooit je, zegt Marcel 7,18. Wat had ik voor jou? 7.

[00:43:02]

God van rijpende. 7. Oh ja, niet. Weet je wat je fucking vertaling zakker? Maar was een keer dat ik hier wil alles uitsloven? Nou, wat is de uitslag?

[00:43:16]

De uitslag is. En dan heb ik het omgedraaid. Dus ik heb eigenlijk de tellingen gehouden. De tweede telling. Ja, ik ben laatste. Ja, dit is toch echt niet te geloven.

[00:43:25]

Marshall komt op veertien punten acht. Norge komt op 15. Lull en Roelof. Dat is het boek De spion en de verraders. 15. Punt 2 zijn laatste Mooi zijn geen bedelaars met geld, heel veel eten de veertiende. Johan Sjimmie, Sherri Burger met bloemkool met euro, steak met SURB Palomar. Euh. Het eten was heel gezellig met Paloma. Het is wel zo euh, Eva van de bloemkool. Want zoals voor haar bedoeld. Heerlijk. Ja, ik vind de bijgerecht.

[00:43:59]

Ik vond het te weinig. Nou ja, chocoladetaart van Manuella. Ja, die was heerlijk.

[00:44:04]

Maar euh ja, bloemkool. Dan had ze stukjes tussen de spelonken van de bloemkool, stukjes fetakaas gepropt en de overige soort groene Japanse drab dat in de oven. En dat wordt dan op je bord gelegd. En dan ja, dat de rest je niks anders. Euh ja, ik had gewoon heel snel drie glas rode wijn op.

[00:44:26]

Sushi ball is altijd goed om zalm in de winter. Nee, dat is goed. Wat voor gebaren jij er ook maakt. Alsof je lekker kloppen. Nee, ik had alle zin. Ik had vis. Nee, hier klopte vis. Sushi Bol zat goed dan nog meer culinaire tips van de fatty Chiny Roelof. Wat nog meer rouleau. Wat is nog meer goed? Wat doe jij bijvoorbeeld een borreltje? Want wat serveerde kaas blokje altijd goed? Kaas blokje ook goed zijn ouders Cobouw bobbeltje kaas te.

[00:44:54]

Het beleg slaan we even een weekje over. Gelukkig, want nou, dat zou ik vertellen. Wij stonden vorige week op 577 euro, oftewel een winst van 77 euro. Keurig. Toen moesten we om even kijken goud in de Duitse Tech, de DAX, Duitse Dax. En daar is toch nog wel wat verlies op gemaakt. Wij staan nu. Uhm nee, Taming staat op 445 euro. Zevenenzeventig. Ik dacht Doornse, ik zeg 125 euro. Nee, waar gaan we?

[00:45:22]

Ik laat even een weekje rusten. Nee, want Damian is genaaid door de club. Het coronavirus, het vaccin?

[00:45:29]

Dat kwam ondiep.

[00:45:30]

Je kon me niet meer normaal beleggen door het vaccin en kwam op een moment dat het euh euh, betalend wederom op dalend kwam. Dat vaccin schoot alles omhoog. Ja ja, ik geef het even rust. Nee, maar wat je nu moet doen en dat meen ik serieus. Goud is helemaal gekelderd. Ik wilde het een groot risico gaan lopen met geld van 400 euro. Nee, de gerouwd omhoog. Nee, dat kan niet. Let maar op mijn woorden.

[00:45:52]

400. Hoezo niet? Ik mocht. Ik wil niet dat dit rubriekje met twee weken voorbij is, omdat Willem nog een tientje hebben. Nee, hij is niet gek. Nee, maar ik ben natuurlijk gebaat met mijn manier van speculeren met onrust.

[00:46:08]

BNN-VARA.

[00:46:14]

Ha ha, ha! Vroeger, toen we nog een kleine jongen was, was ik op het schoolplein al een hele meneer, want ik had een oom. Oom Wim en Omin werkten in Hilversum. Bij de televisie. Zijn hele ziel en zaligheid legde mijn oom in het maken van de prachtigste decors en rekwisieten voor één van de populairste programma's van het land.

[00:46:59]

Hij zei altijd kort 30 is ons huis mag dag kom ik thuis en dat was echt zo.

[00:47:08]

Maar ineens was het voorbij. Van de ene op de andere dag veranderde mijn oom in een zielig hoopje mens. Praten over wat er precies gebeurd was, dat wilde hij niet of hij kon het niet.

[00:47:24]

Op een gegeven moment KDDI, CAG. Mijn tranen zijn op Mag ik weet Warrick nieuwe kanalen.

[00:47:31]

Mijn oom Wim is overleden. Nu ik zelf oom ben, ga ik op zoek naar de waarheid. En ik beland in een bizarre wereld. Dit is nou echt een raadsel. Een wereld waar de deuren naar het verleden hard worden dicht gesmeten.

[00:47:46]

Hallo meneer Girart, die insanity, die werkt vandaag thuis. Euh, maar u zei net nog dat u hem zag lopen.

[00:47:53]

Nou ja, dat was een andere Geeraerts. Maar stapje voor stapje. Wat ik daar gezien heb? Het wordt echt bij de konijnen af.

[00:48:01]

Kom ik dichter bij de waarheid tot en met jou om?

[00:48:03]

Wim is gebuurte, daar lusten de honden geen brood van. Over Hilversumse geheimen laat ik het zo zeggen wat ik er zelf over gelezen heb.

[00:48:12]

Is het niet zo'n denderend onderzoek die heel bekend Nederland bezighielden? Ik denk dat er een geweldige bende gaat komen en dat we als je zullen sterven dat niet van verveling zal zijn.

[00:48:23]

En over een man die ik dacht te kennen, maar heeft dingen gedaan die mij totaal niet bevielen en ik vind het zeer behoorlijk lullig gedragen heeft.

[00:48:32]

Maar die vele gezichten haat, drugs, geweld, alpaca's.

[00:48:37]

Alleen zei tegen mij. Paula, ik ga jou helemaal kapotmaken.

[00:48:41]

Uiteindelijk is dialoog omroep die de van de onderdoorgang. Mijn naam is Michiel Eijsbouts. Het is het grootste mysterie van Hilversum en dit is mijn verhaal.

[00:49:14]

Dit najaar gaan de poorten van het Mediapart en het dierenrijk wagenwijd open. BNN, VARA en NPO Radio 1 presenteren. Een nijlpaard kon lachen. In je podcast hebt Spotify en op NPO Radio 1 Daniel. De.