Transcribe your podcast
[00:00:00]

Eerder vandaag op de redactie van de krokante Liss map. Ja we. En dan kijk ik ook naar mezelf, lacht tegelijk. Ik heb het nieuwe groothoeklens.

[00:00:09]

Dat gaat weer op de. Ik ben vorige week gefotografeerd, dat wil je niet weten. Ik ben geïnterviewd door de Libelle vanwege dat boek over mijn moeder. Prima interview. Toen ze daarna op de foto kom ik aan. Het moest in de kas. In Park Frankenthal kom ik. Ja, leuk. Ik dacht ook lekkere koffie. Enzovoort. Ook ja. Nou eten was het niet. Liepen wat werkloze koks op en neer. Kom ik daar aan? Zit daar een fotograaf, een assistent van de fotograaf stylist, een kleed ster en een assistent van de Klees met allemaal kledingrekken?

[00:00:42]

Is het thema vlinders? Ik zeg ja. Zie ik eruit als een vlinder? Ja, ik. Ik ben het mens type toch niet die die het thema van van de Libelle van die week was. Vlinders word vlinders, maar je had niet geïnformeerd van tevoren. Nou, ik verwacht dat niet dus. Te dragen. Allemaal vlinder, bloezen en vleugels en de schepnet. Vleugels. Vleugels? Ja, vlinders hebben ik. Nou, ik zeg ik ga niet als vlinder.

[00:01:06]

Pak de bomen weer in. Euh. Maar dat is toch ongeloof dat mensen dat doen? Uiteindelijk heb ik een vlinder bloes wel aangetrokken. En waar zat jij? Nee, helemaal niets wat. Ik ga jullie wel. Jij trekt het dan toch weer aan. Houden gezocht. Ik wil doen.

[00:01:21]

Nee, ik. Ik heb. Ik heb. Euh. Euh. Hoe beter je je pasje ook een beetje aan aan. Aan zo'n blad dat je denkt nou ja, het is ook publiciteit. Prima. Ik ga niet als vlinder, maar het compromis was. Daar zitten dus 3 4 vrouwen dan voor je gezicht te rouwen. Die zeggen van nou ja dan het hele thema gaat in vlinders. En de hoofdredactrice is ook een vlinder. En er is dan zoveel n belushi n bloedzakken.

[00:01:45]

Vlinder was je. Ik wist niet. Ik heb een applaus en dit jasje eroverheen. Maar wat ik me dan zo opvalt aan dat? En dat zijn toch dat er dan altijd een assistent is? Dan ga je bijvoorbeeld voor een muur staan en had ze ook nog in de binnenzak. Heel nonchalant. Kleine vlinder, magneetjes. En die gaat ze dan nog snel achter je hoofd.

[00:02:04]

Ik kan niet wachten op een nummer uitkomt. Wanneer? Wanneer is het zover? Jaar grootmoeder, dacht ik. Over tijdschriften gesproken. Ja, er ligt al voor je dit. Ik zal het even inleiden, Marcel. Die repte gisteren naar onze krokante Lace Map groepje. Ik zat tv te kijken. Hij was ook, denk iets anders en Doeve reageerde niet heel snel. In de regio altijd weet niet en begon niet meer te bellen. Ik heb er zelden zo enthousiast over over iets meegemaakt.

[00:02:47]

Ja, ik was.

[00:02:48]

Ik had gisteren een vergadering ergens in de lach. Een story. Vroeger, toen ik nog tijdschriften bespraken. Wat al meerdere keren besproken op blad. En dan zie ik een foto waar je in eerste instantie van schrikt. Van een man met een grijze baard. Ik denk dat Hoelen vooral wil weten over wie er gaat. Dat is Pierre Kartner Vader Abraham en daaronder Ik denk verrek, dat is Roelof Roelof met een koptelefoon en microfoon en daarna Roelof de Vries. Dubbele punt en dan ruzie suikergoed.

[00:03:13]

Dat zo goed omdat Ruëll Roelof nu eindelijk door het roddelblad in één woord getroffen wordt. Heel slim, want zo kennen wij hem ook iemand die hitst. Iemand die ja op een makkelijke manier wegkomt met dingen, maar ondertussen nergens anders toch even uit wat er staat. Nou, het artikel heet Pierre Kartner, middelpunt van Brel. De bovenkies zou veel Kieler neergesabeld als haat. De man. En dan denk ik Goh, wat is hier aan de hand? En dan?

[00:03:42]

Wie heeft er redelijkerwijze dan ook? En dan staat er Piccardt op 85. De arme man is 85. Hij is niet normaal als leeft van is het alom gerespecteerde artiest, dat is zo en heeft nummers geschreven als Het kleine huis weet ik het. Toch haalt NPO 1 presentator Roelof de Vries keihard naar hem uit. Wat is voorgevallen? Nou, dag staat er. Pierre Kartner, alias Vader Abraham, is vorige week onderdeel van een rel geworden. Citaat openen.

[00:04:11]

Hij is een heel haatdragende man. Ik heb ruzie met hem gehad, zegt NPO Radio 1 presentator Roelof de Vries in de podcast De Krokante Deiss map. In 2007 schreef Roelof samen met Jan van Lieshout het boek Gedeelde Smart Het levenslied in Nederland, waarvoor Rudel Roelof Pierre destijds interviewde. Citaat openen. Tijdens het interview was hij al megalomaan. Ik was de Borsato, de bouwer van mijn tijd. Nou, bla bla bla. In ieder geval blijkt dus dat Roelof met zijn uitspraken over Pierre Kartner waarin Pierre Kartner alias Vader Abraham zich totaal niet herkend heeft, die de ouwe man is er wederhoor gepleegd.

[00:04:49]

Wel zijn we Pierre gebeld. Oh, ze hebben Pierre gebeld. Dat klopt. Heb je echt goed ingelezen?

[00:04:55]

Pierre reageert in Story. Ik vond dat ik daar als Vader Abraham best iets van mocht zeggen. Vandaar ons meningsverschil. Ik heb vele artiesten van hits voorzien. Ik kan wel een liedje schrijven, nationaal en internationaal. Daar ben ik vrij goed in. Nog steeds vind ik zelf. Verder heeft Pierre er geen zin in om zich druk te maken over de uitlatingen van Roelof de Vries. Hij heeft gelijk. Liever geniet hij met zijn vrouw van het leven thuis in Breda.

[00:05:20]

Nou ja, en dan ebt het artikel weg van Pierre die ik stel hem helemaal voor in dat huis in Breda. Hij ziet bijna niemand, behalve z'n vrouw, maar in zijn achterhoofd. Klopt. Weet je wel. De man heeft geen sterke aderen meer. Klopt de hele tijd dat stemmetje van Roelof de Vries, die het nodig vond om in de krokante lees Mobb, de arme artiest op de ziel te gaan staan. Waarop Roelof Leo nog even luisteren naar wat jij over Vader Abraham zei in die uitzending.

[00:05:45]

Ja, ik vond het oké. Ik vond het grappig dat ze jou gespaard hebben, Jurrie. Ja, maar ik weet niet wat ik gezegd. Nee, dat dacht ik wel.

[00:05:50]

Hier. Jezus man Vader Abraham Vader heet hier in het echt. Kartner bierkaart Nog ga je kapot schamen man. Met terugwerkende kracht. Dit vernietigt het kleine café aan de haven wat mij betreft.

[00:06:04]

Wat een schande, maar daar hoor je de meeste de media niet over. Ja nee, maar daar hoor je die. Nou ja, schijnbaar is dit kijk. Van mij wordt het misschien verwacht. Ik heb niet die olijke binnenkomen of zoals jij overal binnengeleid. Ha ha, dat is wel waar. Dat bedoel ik. Bij mij krijg je wel je wat je verwacht.

[00:06:29]

De krokante Lace map met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Hubers de Vries. We hebben een nieuw puntensysteem, of eigenlijk een oud, want ja, de SMIK feb. Nee, niet eens meevecht, maar wel ja. Da's niet echt maar hattricks. O ja. Ja, maar jij hebt er natuurlijk de vorige keer toch een beetje genaaid. Weet je wel. Dus we doen gewoon weer. Voordien was die hele positieve uitzending hier zeker, maar wel dat je ons eerst de hemel in prijzen bijna zes en een half gaf omdat er een wedstrijd element in zit, zei je.

[00:07:01]

Het is nu gewoon weer er 10 punten verdelen onder de de twee collega's.

[00:07:05]

Heb jij ook als je met de kleintjes speelt dat je de kindjes ook altijd wil winnen? Ja, ik laat mijn kinderen niet winnen. Laatst hebben we euh. Euh. We hebben zo'n Sinterklaas spel en dat hebben we gespeeld op de poppen van Lea 6 3. En als we dan op een plakje komen, dan mocht je een pop Valea uitkiezen. En wie het eerst in het midden was, die mocht alle poppen hebben. Dus ik was het eerst in het midden.

[00:07:28]

Ik pak al haar pop. Ik zei ja, dat meisje, dat is het spel. Nou ben je alles kwijt en misschien komt het bij een nieuw spelletje een keer terug. Maar daar zijn alle poppen voor papa. En dat gooit het bordje omver en kan het niet goed tegen. Dus ze leren eigenlijk wreed. Nou ja, nee, ik wapen ze voor de lijn neemt die Lija op schoot, zegt ie als mama.

[00:07:50]

Dat heb ik niet gezegd.

[00:07:53]

Welk bezoek moet weg? Zei ik dikwijls te dunne. Het liefst dat alleen maar. Waarom heb jij geen kinderen? Wat? Ja, waarom hebben jullie geen kinderen? Wie zei dat? Lies Ja, maar goed, dat heb ik wel uitgelegd.

[00:08:05]

Ik zeg zo snel gaat dat niet nooit. Je doet er alles aan. Ja hoor, goed.

[00:08:11]

Nou ja, ik heb hier voor me een Rainbow Pockets. Dat is een boek wat opnieuw is uitgegeven. Ik ben begonnen met euh. Euh. Ik vind a dat wij niet meer moeten zich boekbespreking. Ik zie er leerboeken. Dan hoef je ook niet zo als een boekbespreking op de middelbare school te doorheen te bladeren. En ik vind dit zo mooi. Ik vind dat zo mooi. Dit boek is van Caroline Spaens is Cingel. Ik zie een leer. Dit boek is opnieuw aardigheidje jaar.

[00:08:35]

Dit boek is opnieuw uitgegeven. Fantastisch boek. Het heet Doet sneeuw pijn? Het is het eigenlijk een soort levensverhaal van Károly spuwt Spaans die was getrouwd met Jean-Michel. Ik ken haar. Ze is een vriendin van Eva. Ik kende hem ook. Hij is euh, verongelukt op hun skivakantie en zij heeft euh. Daarna opgeschreven hoe haar leven verder ging. Euh, de periode daarna. En ook eigenlijk heeft ze gewoon een boek geschreven. Prachtig boek over hun relatie en de meeste van dit soort boeken.

[00:09:05]

Die zijn vrij humorloos enzovoort. Maar zij heeft. Ik bedoel, ik heb dit boek met jaloezie gelezen dat ik dacht van God. Wat wat heeft ze dit mooi verwoord. En wat heb ik er een paar keer echt keihard om gelachen. Ze heeft met dit boek Geloof twee weken in de Bestseller Top 60 gestaan, maar ik kan dit boek aan iedereen aanraden. En niet alleen mensen die ze iets soortgelijks hebben meegemaakt. Tussen Gozer heeft dat op een hele mooie manier gedaan.

[00:09:29]

Ze is ook een euh.

[00:09:30]

Maar hij heeft er al een paar geschreven. Of was dit haar eerste?

[00:09:33]

Zij is ook columniste en ze? Ze is bezig geloof ik aan een ander boek. Dit is wel haar eerste boek, omdat ze hiervoor een grote soort noodzaak voelde om dit schrijf. Wat ik ook begrijp, want het is nogal euh, haar Maldense in een euh. Ja, in een ravijn gevallen of door de sneeuw gezakt in een gletsjer naar beneden gevallen. Dood. En nou ja, goed, dat houd je natuurlijk heel erg bezig. En als je voor je werkende leven al de hele tijd schrijft, is het logisch dat je dat dan allemaal achter elkaar gaat zitten en dat je dat als eerste wil doen.

[00:10:05]

Het is ook een en een toneelstuk geworden, wat helaas door Korona. Hoe heet nou die die bekende zoon? Zo'n actrice echter? Van de grootste actrices van Nederland die euh, die heeft dat toneelstuk. In Haarlem was bij de première en daarna is dat toneelstuk nog drie keer opgevoerd en daarna niet meer door Korona. Ook heel heftig. Wat zijn theater in Haarlem? Prachtig. Maar nee, het was niet in Haarlem trouwens. Het was in het Nieuwe de la Mar.

[00:10:30]

Zit ik nou te herinneren? Maar wat wel heel grappig is, dan zit je dus een hele pijnlijke monoloog. Net zoals Eric Corton, dj bij MA van Hugo Borst van anderhalf uur. Helemaal uit je hoofd geleerd. En dan mag je door maar drie keer opvoeren en ik vond dat zij dat ook supergoed. Maar als dat toneelstuk was doorgegaan was dit boek natuurlijk ook nog. Euh euh ja, weet ik veel. Dat boek was waarschijnlijk wel meegegaan en nu is dat allemaal stil komen te verzusterd.

[00:10:58]

Saskia Temmink, Saskia Temmink nou ja, kunststukje. Luister van veel van het toneelstuk. O wat goed.

[00:11:05]

Ja, misschien ben ik wel verliefd op jou omdat je er enig bent met mijn hil. Of misschien vind ik je alleen maar knap. Vind ik je wel. Eigenlijk vind je heel knap. En wat als jij ontdekt dat ik helemaal niet ben? Een heel raar. Misschien ga je wel vreemd of ik. En wat als er iets gebeurt? Wat zou je zeggen? Nou, dat wat jij zegt over het stuk of het verwerken van het proces ook een boek te overschrijven?

[00:11:46]

Ja ehm, maar stimuleer je dat bij iedereen?

[00:11:50]

Ja, maar dan wordt er bij ook vaak gezegd dat hoeft ook helemaal niet. Voor haar zal dat misschien wel zo zijn. En ik heb haar helemaal niet gestimuleerd. Sterker nog. Euh, ik. Ik las op pas toen het af was en ik vond het gewoon heel goed.

[00:12:01]

Ja, ik hebben het meer van juichte iedereen toe. Dit moet dit kunnen schrijven.

[00:12:06]

Een driejarig kind begrijpt dat zij kan schrijven. Zij kan heel goed schrijven verhaal.

[00:12:10]

Maar, en zij kan ook grappig schrijven in ieder geval. Ik vond dit heel goed geschreven. Kan misschien ook komen omdat ik de situatie ken omdat ik haar ken. Dus dan kun je als iemand zichzelf goed kan beschrijven. In mijn ogen vind ik dat je goed kunt schrijven. Uh, dat hij daar heeft mee te maken als jij een boek zou schrijven over jezelf, als je iets hebt meegemaakt wat dan ook. En je zou jezelf goed treffen in je eigen zwakheden en sterke punten.

[00:12:35]

Dan denk ik van ja. Goed gedaan. Ik ken jou daarin. Dat kan ik bij driekwart van de schrijvers helemaal niet beoordelen, maar waar toevallig wel? En uhm, ik studeer, stimuleer het zeker niet bij iedereen. Als je dit hoort mensen het alsjeblief. Je hoeft niet allemaal een boek te schrijven. Je hoeft onze niet mee lastig te vallen. Maar ik ben wel blij dat Caroline Spaens ons lastig valt met haar boek. En zoals ik ook blij ben, ik bedoel dat ik over m'n moeder heb gezegd ik kan het beter doen dan dat.

[00:13:02]

Uh uhm. Iemand anders te doen. Ik vind helemaal niet dat iedereen. Hoe heette die? Uh, die jongen Thies Huppeldepup, leuk geprobeerd. Tis Teulings, maar die deed dat nog redelijk, want ze zijn ook heel veel mensen die denken dat ze alles maar op papier moeten toevertrouwen. Je moet het wel kunnen worden. Verdrietige verhalen altijd beter als ze ook in een. Als er ook iets in te lachen valt vind ik wel ja.

[00:13:24]

Ik vind het te verteren. Nou, ik vind het wel prettig als er een zekere zelfrelativering in zit. Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in een alleen maar een tranentrekker. We. Het gegeven is vreselijk, maar als het dan alleen maar vreselijk is ik. Ik zie graag een beetje humor daarin, hoewel er ook veel boeken zijn. Uhm, die die heel goed geschreven zijn, maar alleen maar de ellende waar helemaal geen humor inzit. Maar ik vind het wel een kunst als iemand het wel humoristisch kan brengen.

[00:13:54]

Je al helemaal geen licht meer aan het eind van die zin? Meer kransje content vind je op onze Twitter en Instagram pagina's. Op beide kanalen heten we het krokante Lace Map. Karami Jagged, mijn arme Nicole Simon. Kanye Henri. Heb jij Lensen gedaan? Nee, in de zonnebril op sterkte. Ik was vroeger filosofisch leraar en liep toen op een gegeven moment van de ene op de andere dag liep die ook met zijn zonnebril op. Ja, want die had een ei laten vallen die ochtend en dat had ie zo mooi gevonden dat was gevallen.

[00:14:39]

Dus dan had ie zijn bril even afgezet. En bij dat eigen legger van ik dacht een ei moet je er ook in terugvinden, maar het echt slecht zicht. Dan is een camera gaan pakken om dat gevallen ei na een foto van te maken. Maar toen ie op de terugweg naar het ei op de tv of z'n bril gaan staan. Maar die heeft. Ik denk dat het echt een week of kende tot 14. Heeft ie met een zonnebril op lesgegeven.

[00:14:59]

Maar hij vond een gevallen ei de moeite waard maakte. Ja, filosofie docenten en laat dat maar even op je inwerken.

[00:15:07]

Ja hop, hop hop, het maakt een keer geluid. Ik doe er bij jou toch ook niet? Slurpt, slurpt, slurpt, pak ik wel een slokje water nemen natuurlijk. Goddank staat je altijd vrij. We gaan even bellen met Karin. Karin zat vorige week in onze luisteraars recensies. Zij was die vrouw over de zeven zussen.

[00:15:24]

Oh ja, dat mijn gezin klaagt. Als ik het leest, want dan ben ik dus met mijn hoofd zo daar. Zo erg dat ik bijna niet hierbij is. Dat is wel het nadeel van als je dat boek leest. Het is een soort van. Je bent een Imea, maar goed, onmiddellijk daar en met kranen kun je toch niet daar zijn. Dus dan ben je gewoon weer in het boek en dan ben je toch daar? En dan heb je toch het idee dat je op vakantie bent geweest?

[00:15:44]

Dacht dat is een bijzondere vrouw.

[00:15:45]

Nou, dat de.

[00:15:51]

Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Bananas, Bling, Bling, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana.

[00:16:02]

Dat maakt uitgedrukte. Wat vind ik? Iedereen die van het gewone volk mij iets instuurt is al bijzonder.

[00:16:11]

Ze heeft verzet. Neem op zitten tussen fietsen door. Wat zeg je?

[00:16:18]

Neem op de vensterbank geschoond stofjes eraf. Hup Karin, hoi Karin, daag, hoi Martha, goeiemorgen. Hoe is het meisje?

[00:16:31]

Ontzettend leuk dat je een euh recensie had ingestuurd naar de krokante leus Bedankt! Euh. Het is wel zo dat het dat niet helemaal mijn smaak. Ik vind het zo jammer Qari, dat je er nou helemaal op de zeven zussen stort en niet op iets anders. Totale tunnelvisie hiertoe.

[00:16:48]

Het zou mij wat mij begonnen met Liane Moriarty en maar op een gegeven gingen we naar De Paepe. Inderdaad, rigz gaat wel. Dat is de enige inderdaad eerst eerste boek. Dat duurde een tijdje voordat je er helemaal aan. Je moet je echter doorheen klauwen dus echt lastig maken. Haken af. Bijna, wij ook, maar we willen boeken. Moeten we wel door short gaan en ben jij daarna? Dan wil je de rest wel kwijt. Maar waarom?

[00:17:18]

Want ACLO?

[00:17:18]

Maar wat is dat dan? Je zit eigenlijk met z'n allen in die boekenclub riekende. Ik vergelijk maar met het spul wat aan de binnenkant van een kroket zit. Je worstelt je daardoorheen. Waarom door die gracht? Waarom? Waarom hebben jullie dat nog nooit? Is met bijvoorbeeld een literair boek of een boek? Wat? Waarom altijd die streekromans? Waarom vinden die? Ik heb bijvoorbeeld zelf ook een boek geschreven over mijn moeder. Maar wat is de moeite? Wat?

[00:17:42]

Wat is nou? Wat maakt dat nou zo lekker? Wat maakt dat omdat je naar binnen slurpt?

[00:17:48]

Ouwehoeren? Dat is beter. Kan ook. Het voelt alsof je het zelf zou kunnen zijn. En ik weet niet of dat je hebt. Tuurlijk veel meer.

[00:17:58]

Want wie heeft er nou zeven zussen? Niemand. Terwijl er heel veel mensen een demente moeder hebben. Juist ja, dat Caulfield vaker voor wij dat.

[00:18:06]

Maar dan wel een beetje niet zo vrolijk, maar vrolijk. Ook een beetje gezellig.

[00:18:10]

Hoezo is dat niet vrolijk? Dat is lachen. Maar alle andere vrouwen in de boekenclub ook, zeg maar, zijn dan wel gelijk gestemd. Nou hebben we af en toe leiden dat je je opent. Begin je opeens? Willen we het gaan van kernwoord? Geweldig. Hoe heet die ander? Maar dat is na een lekke band met een week buiten in de zon, maar ook lekker lang mee met het. Maar dan komen we ook op vakantie in mekaar.

[00:18:38]

Je wilt toch ook intense boekenclub? Je hebt wat en wat je wilt, is Ariq prettig lezen en je moet nergens over gaan. En dan dat het allemaal goed afloopt. Dat is jouw idee.

[00:18:48]

Dat het nou zo zijn dat het goed afloopt en mij serieus hebben. O'Reilly berg op een heel heel eng doen en dan weer lekker. Ga je naar bed en ga lekker uit leiden en op buiten. Dan heb je wel veel meer zin en dan kan iedereen aan het weg. Kreeg ik niet leven voordat je naar bed gaat? En je zit in het onderwijs. En ja, ik kom je. Hoe oud zijn de kinderen die jij lesgeeft op dit moment?

[00:19:19]

Maar ik twijfel inmiddels aan. Ik heb eigenlijk al aan de hand van basisscholen en je hebt zelf ook kinderen.

[00:19:26]

Of in ieder geval één. Wij wegzuigen op Instagram dit jaar jouw dochter noemen en zijn dochter, heeft ze geïnstrueerd.

[00:19:34]

Ja, mijn loopt alles dood. Maar dat ik jullie moet luisteren naar Bellême, eenmaal hieraan begrijp jij. Ik heb namelijk dat ook moet doen over papa Karam. Dat uitspraak omdat, dan moet je maar die link. En dan? Maar goed, zij hadden geen tijd, want ik had er in Groningen ook voor de goede orde. Jij noemt je dochter nu bij haar Instagram naam.

[00:19:58]

Ja ja ja ja dat Lotte lost boek en LOVS oeps.

[00:20:06]

Maar heeft zij dezelfde smaak van boeken op? Zij studeert dus misschien is zij verder dan Lucinda Riley maakt van het leven en ik lijken nog het Nederlands.

[00:20:17]

Michelle Obama, die hebben we een boekenclub geleid. Die kan heel erg leuk om die gezellige jullie doen. Eigenlijk ben ik jullie gaan hardlopen. Ik wil nog een voorbeeld door Michelle Obama, maar elk jaar na jaar mee doen. Jullie beleidsmaatregel uitbreiden vind ik ook compleet, maar blijkbaar volgens boek lopen bij lotgenoten.

[00:20:38]

Zo is het in quarantaine met je dochter. Wat is dit voor gesprek? Ik probeer echt wat je probeert een lijn interview. Michelle Obama luistert naar ons, maar dan blijkt het Lotte Loos Boeckx te zijn. Carine houdt van foto's die laatst ook nog hard.

[00:20:50]

Ik ben. Helemaal kapot van de in zijn ogen. Ik dacht ik vond K3 zo leuk. Enthousiast is dat. Je kan enthousiast vertellen. Ja, ik probeer het ook. Weet je waarom ik het ook liet? Wij brengen het heel erg makkelijk. Ik denk van heel Amerika. Alsof ik tegen. Ik ben zelf heel commercieel.

[00:21:14]

Wat me wel een beetje. Jij wil niks van de realiteit lezen. Je het moet allemaal goed aflopen. Obama en nergens over.

[00:21:24]

Het gewoon een beetje. Het lezen van een romkom toch?

[00:21:26]

Ja, maar ze bleek ook Sylvia Witteman ook leuk. De realiteit van vandaag gebeurt allemaal.

[00:21:35]

Ja, dat is allemaal waar gebeurd. Euh. Welke? Euh. En hoe volg je ook de politiek?

[00:21:44]

Ah ja, ok. Maar Karin, dank je wel.

[00:21:50]

We gaan er even van bijkomen.

[00:21:55]

Wat was dit? Mag dat even vragen? Op Instagram stond dus al van. We gaan met Air bellen, stond op dialogen. Toen hapte ene Dante naar onze instrueert pagina. Tante Dante. Meteen afbellen, zegt ie. Bel mij maar voor een mop.

[00:22:11]

Nee, nee, hulppostbodes zit is de ziel van een verband.

[00:22:17]

Hallo hallo zeggen waar? Je hebt hem op oude. Hallo, hallo? Het begin, maar kredietrisico grappig. Dat dit het ik wil dit niet hoor in je leven. Jawel, hij heeft een leuke mop, zegt hij. Kom er mee. Kom er dansen. Roelof, doe eens normaal ook over trommels opendag.

[00:22:42]

Midden in de winter stopt een vrachtwagen voor het rode stoplicht en achter deze vrachtwagen stopt ook Norge had. Ze stapt uit en zegt tegen de vrachtwagen. Meneer meneer, nu verstopt, u verliest uw lading. De vrachtwagen die kijken aan. U wilt er wel antwoorden, maar op dat moment verandert het verkeerslicht weer op groen. Rijdt hij door bij het volgende licht? Duckworth. Meneer, u verliest de lading. En nu denkt de meneer IJzerstraat echt gek. Hij rijdt weer door de volgende lichtgekleurd.

[00:23:20]

Buurtpolitie puilde een notebook meneer listing lading man raampje omlaag, zegt mevrouw ik ooit serieus, dankjewel dat ze het ongeval gehad.

[00:23:36]

Wat is dit Roelof? Prima dat jij de leiding uithangt. Gezakte nu wel door de sneeuw en dat vinden de mensen leuk om.

[00:23:54]

Alle leden een dumay. Alles in het leven gaat. We wil jij wanneer u verliest uw lading. Ik vraag niet eens zouden ze normaal verliest uw lading? Ik dacht even nog dit wordt een hele gore seks gehad. Maar wat gelukkig dan nog mij het is. Ik heb gesignaleerd. Wat heb jij verbaasd? Dat is een luiaard. Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelt aard van Cindy Hoetmer. Zij is columniste vroeger voor Blvd. Ik weet nog niet of ze dat nu nog is.

[00:24:42]

Weet je dat ik de burgemeester zijn? Wel percenten T.D. Ik ken haar wel refugie. Euh, iedereen. Columns ook voor Volkskrant Magazine in de zomer. Volgens mij op de. Op de plek van 9 in de zomer. Euh, ze werkte ook nog bij. Ik dacht iets in de in de in de grafische vormgeving. Eerder schreef zij twee romans. Vijftig jaar geleden, lang geleden, die heb ik niet gelezen. Maar dit dit boek min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelt vond ik meesterlijk.

[00:25:10]

Er staat een roman op, maar het is eigenlijk een V en een verzameling van korte Facebook stukjes. Zij schreef als ze inspiratie had altijd in een kort stukje op de Facebook pagina en dat hebben ze dan achter elkaar geplakt. En dan krijg ik eindelijk een roman. Of niet? Ja, ik weet het niet. Je hebt ook gelezen Marsala. Ik heb het jou. Tip veertig roman lijkt beslist geen roman. Ik heb het wel met plezier gelezen, maar dat komt ook omdat er mensen in voorkwamen die ik ken.

[00:25:36]

Ja, dat had ik ook een beetje. Euh euh. Het speelt in Amsterdam een beetje in de in de in de kroegen.

[00:25:41]

Ik vind alleen zo'n. Wat vinden jullie daarvan? Zijn een losse kaft eromheen vind ik irritant.

[00:25:46]

Ik flapperen. Ik haal m er ook vaak af als ik m lees. En natuurlijk om later weer ja. En dat vind ik. Weet u wat ik jammer vind? Dan zouden gaan met lek. Ik heb het liefst een plaatje dat dat vastzit aan het boek en dan krijg je weer zijvenster stopverf Boekelbaan. Ja, ja, dat zeggen we. Ja ja, precies. Dat zeggen we nou ook dan. Dat treffen. Noortje. Dan zijn wij het eens de redder.

[00:26:05]

Maar ja, ik vond het. Ik vond het zo verschrikkelijk grappig. Ik heb echt hardop hardop gelachen. Het opent met een citaat uit Seinfeld. Nou, dan heb je mij eigenlijk al, want het is dan zo simpel is het is gewoon een citaat van Seinfeld. Dan heb je. Maar ik vond ook een leuk boek hoor. Dat wil ik wel. Even gezegd van George Kestens, één van de hoofdpersonen. Everybody's doing something why do nothing? Seinfeld is show about nothing en is eigenlijk ook een beetje het leven van Cindy Hoetmer.

[00:26:28]

Ze is een treuzelt waar van begin vijftig. Ze zappend zich echt een beetje door het leven. Noortje.

[00:26:34]

Groot nieuws. Ik ben begonnen met Seinfeld met seizoen één.

[00:26:38]

Echt? Ja, mijn seizoen. Nou goed, zo'n meid, maar lekker door kijken. Je hebt je Emmerson of stakingsgolf net. Of je. Dat jij daar tegen kunt. Dat je als werkt onder. Misschien dat ik de afwas ben gaan kijken.

[00:26:50]

Dat ik het ook aangeboden hou je door mekaar. De OFIZ. Ja, maar daar ben ik eens gaan kantoor speelt. Is het The Office of weet jij dat ik ga kijken naar bureau OK? Nou nou, dat staat het filiaal.

[00:27:00]

Dat jij daar tegen kunt en zo hinderlijk te worden onderbroken. Gedoe met je verhaal.

[00:27:03]

Roelof is veel veerkrachtiger dan jij. Dat merk je meteen. Nou, nou, ze is zich door het leven. En ze krijgt niet zo heel veel voor mekaar. Ze is ze is een echte uit steller. Euh, ook het sturen van een sollicitatiebrief bijvoorbeeld. Dat vind ze echt al een dagtaak en moeilijk. En dat wil ze niet. Zoiets als een opgave. Ze loopt ook bij een psycholoog te gaan, sommige stukjes ook over, maar die geeft haar telkens huiswerk op.

[00:27:25]

Die zegt ja, maar dan moet je brief sturen in. En dat is nou precies wat ze niet wil en waar ze niet tegen kan. Dus het is treur. Gelukkig is er het kaf. Daar zit ze vaak op vrijdagavond als Kapels de pijls. Inderdaad, lekker cafeetje. Ja, je kent het ook in de euh ja Neerstraat. En het is weer eens lekker eten. B.

[00:27:44]

Wat ik leuk aan een boek vond als ik de B mag aanvullen is dat ik ook ongelooflijk vaak in dat café ben geweest en dat die sfeer van dat café wel goed getroffen. Wel goed getroffen is. Want dat was een verzameling echt van mensen uit de literaire wereld die nog mislukte. Dan de journalisten en schrijvers. Ik ben ook wel street op vrijdagavond naar toen. Toen mocht je ook nog roken, dan sloeg de damp je ongeveer bij de brug al tegemoet.

[00:28:10]

Altijd gaten in je colbertje als je er één aan had, want dat was de hobby daar even gather inbranden in die tafel achter een tafel lag. En daar zaten er dan de zeurende ouwe mannen allemaal van HP De Tijd. Nou ja, ze heeft ook bij HP De Tijd gewerkt overigens. Daar speelt een groot deel van dit boek zich ook af in dat café. Het is inderdaad leuk. Ik ken die mensen ook een beetje van gezicht en dan is het toch wel grappig, zo'n klein stukje voorlezen.

[00:28:34]

Klein ja stukje. Het zijn nog maar korte stukjes. Ik zat naast Sabri aan de ronde tafel. Hij had Esther gevraagd of ze zin had om ook naar de kroeg te komen en liet me de sms op z'n Nokia zien die ze ten antwoord had gestuurd. Nee, schreef ze, ik heb geen tijd en ik hou niet van mensen. Net als wij zij Saberi. Niet waar, zei ik. Ik hou wel van mensen. Dol ben ik op ze.

[00:28:57]

In een groot gebaar wees ik naar de mensen om ons heen, in het volle café en ik meende het. Ik hou echt van mensen. Waarom zou ik anders zo vaak naar het café gaan? Onzin, zei Saeb. Jij en Satan zijn de enige die me begrijpen. Naast me stond een lege stoel. Paul draaide een tijdje als een satelliet om de tafel, hofdame handzamer. Paul draaide een tijdje als een satelliet om de tafel heen tot die stil hield.

[00:29:21]

Met de stoel naast me. Hier zal ik maar niet gaan zitten, hè? Vroeg hij. In principe vind ik dat iedereen in zo'n café overal mag gaan zitten. Dat is juist de charme ervan. Maar ik zei niets en hij ging toch maar niet zitten. Ik hou wel van mensen, maar niet van alle mensen. Het is inderdaad en het is wel wat. Wat wel grappig is samenzijn is hetzelfde gebleven. De voornaam voornamen dus. Dat is wel dapper ja, want niet iedereen is er even blij mee.

[00:29:47]

Ik wou net zeggen hoe waren de reacties? Nou ja, euh.

[00:29:50]

Ik ken wat reacties. Euh euh. Van mensen. Dee dee dee dee dee n. Enthousiast. En euh. Euh. Er zijn ook een paar mensen minder enthousiast. Zij beschrijft onder andere euh. Euh. Euh. Mensen. Euh. Ook in euh, wie het met wie doet. En euh, wat mensen over elkaar zeggen. En als mensen dat lezen. Sommigen vinden ze niet allemaal even leuk lijkt.

[00:30:12]

Maar eerst is er me ook voor mensen bijten. Ja, het is dan ook echt zij. Goed schrijven en ze is mee in t echt. Een beetje een euh ook. Net zoals in een boek een beetje een rare vrouw. Zij werd laatst in maart in een in een stukje euh, zei iemand ziek zijn de vrouwelijke Marcel van Roosmalen, maar wel heel vaak benieuwd of je daarin kunt vinden. Nou, zij zegt of laat. Wat me wel wat?

[00:30:32]

Ze heeft een keer in een interview gezegd ik ben niet zo negatief. Marcel van Roosmalen. Nou, dan lees je mij helemaal niet goed, want zo negatief ben ik niet. Maar uhm dat. We worden vaker aan mekaar voelen. Ik kan het ook best goed met haar vinden. Je kunt. T Is gezellig gezelschap. Tussen de Ili. Een goede vrouw voor in de kroeg zeker? En daar is ze dus vaak vaak te vinden. Ze zal het nu wel moeilijk hebben.

[00:30:53]

Ze zou eigenlijk niet werken, maar ik zou dolgraag een boek van haar lezen. Hoe zij de Carentan in de tijd door euh, tijd. Nou, ik kan me voorstellen dat dat ze gewoon doorgaat met het bundelen van die van die stukjes. Dus dan zijn het korte observaties. Dus scenes. Euh. Wat ik ook heel grappig vond. Haar ouders hebben een huis in Spanje, ook op een soort compound. Dat noemt hij consequent de Urban Lisasi. Vind ik ook heel grappig.

[00:31:15]

Daar gaat ze dan ook heen op bezoek. Het is allemaal prachtig droog opgeschreven. Ik vond het het grappigste boek dat ik in tijden heb euh, gelezen. Niet het grappigste boek van je hele leven, want dat is niet het knapste boek van mijn hele leven, zeg maar ik. Ik deel je mening.

[00:31:36]

De BN ers ook dit. We gaan luisteren naar de opgave van twee weken geleden en toen kwam er een olifant met een grote snuit en die blies dit verhaaltje uit. De vrouw van de bibliotheek kijkt tevreden de zaal met voetbaltrainers in. Zo moet het dus mannen, als jullie die terminaal zieke kinderen gaan voorlezen. Daar in de hoek liggen wat sprookjesboeken voor jullie klaar. Zoek maar een leuke uit de een na, de ander liep naar de tafel toe. Maar wie welk boek kreeg, zorgde voor wat discussie.

[00:32:06]

De trainers uit Venlo en Waalwijk begonnen ook de steggelen, maar kordaat kwam de vrouw tussenbeide. Niet zou kibbelen, jongens. Weet je wat? Hans, neem jij dat boek van Andersen?

[00:32:15]

Maar dan pakt puntje, puntje puntje.

[00:32:20]

Fred Grim ja, trainer van RKC Waalwijk, zijn altijd sport gerelateerde Cutts vragen. Nu niet nu, want morgen, ik wil hem voorlezen. Nee, maar er moest ook nog nooit je voorlezen. Hou je bek. Morgen mogen we stemmen. Dan is het maart. Wat ik wel vindt Roelof, wil jij als radiopresentator? Dan kijk je echt slecht. Ik maak er sportprogramma's zeker bij. Maar goed, heel goed. Maar je moet wel staan voor het behoud van de van de publieke omroep en van de Nederlandstalige programma's.

[00:32:48]

Je kunt het niet in het Engels noemen. Bij de New. Dat is niet waar. Hij spreekt vloeiend Engels. Nou, je kunt geen programma presenteren.

[00:32:55]

Je bent niet de BBC. Nee, ik ben niet de BBC. Nee, dat doe je.

[00:32:59]

Ziet ze hier nu uitspraken gedaan? Nee, maar Roelof goed.

[00:33:03]

Laat even een paar minuutjes in het Engels doen, maar je weet wel hoe van de BNR sudoku.

[00:33:10]

Noortje Veldhuis Zoals ik al weet. Dat is dus de CEBS sound. In hersenpan redelijker, tante mica's. Hoewel de stembussen open en Tomorrow. Ze kunnen Woot zo om de douane te duwen. En wij zijn zo seizoenen New York en New bij de doe het in nodig de sudoku. Dan klopt er niet. In elkaar zitten zit taalspelletjes. Wie iets lijkt, heeft Marcel Ritsen daarin ingezet. Ik zeg erbij het is een fonetische voor de mensen thuis. Daarom kan het niet in het Engels.

[00:33:38]

Nou, sowieso niet van een kopje ok, nooit note.

[00:33:44]

Nee, echt hoor, zei Yekaterina beslist. Veel mensen weten dat niet, maar politiek verslaggevers zitten vaak tjokvol fobieën. O ja, antwoorden momper geïnteresseerd.

[00:33:55]

Heb je daar een voorbeeld van? Zat? Xander is bang voor hoogtes. Bauke was als de dood voor spinnen en Frits moet niks hebben van clowns. Op het Binnenhof hebben ze allemaal wel iets. Alleen van die ene met het grijze haar weet ik het zo even niet.

[00:34:10]

Wat zou peen chipping je pintje? Dat is fonetisch, inderdaad fonetisch, fonetisch het RONG. Het is een naar een idee van Michiel. Dank Michiel niet geraakt. Jawel, Michiel. We wachten op je volgende bijdrage. Dan zie je maar weer net zo leuk. Maar woorden als deze. Michiel heeft een XXL boekenlezer gekregen voor de moeite. Wil je die ook winnen? Stuur dan je inzending naar de krokante lees map en Outlook.com. Vergeet niet je adres te vermelden.

[00:34:36]

We hebben onze eigen wetten bij ons op kan. Deze winter namen de renners de koningin maakt dus en Nizza het mis. Maar moet ze weten of die schooiers die gaan?

[00:34:57]

Serieus, ik vind het heel ijdel, die hele Ernest van der Kwast ik had eigenlijk nog nooit van Ernest van der Kwast gehoord, totdat ik over hem las in Volkskrant Magazine.

[00:35:15]

Een paar maanden geleden stond ie met een groot interview met een nieuw boek.

[00:35:18]

Het blad sloeg aan bij BJO. Dat interview.

[00:35:21]

Ik vond de knappe man doorsloeg, krijg vooral op aan zijn hele mooie. Hij is echt een mooie man, vind ik. Ja, Halfbloed is hem altijd knap. Uhm. Anyways, Toru ook briey ben ik een beetje in zijn bibliografie gedoken. En toen kwam ik uit bij Mama Tandoori. Wat zijn eerste zijn debuutroman toch? Nu ja, uhm. En mijn moeder had natuurlijk ook de Volkskrant Magazine gelezen. En die begon ook over. Is dat niet wat voor jou en toen kijker op uiterlijk?

[00:35:46]

Ja. Dit vind ik zo erg en dat kan toch wel eens als iemand waar niks mee gedaan. CD schrijvers. O wat lekker. Kijk eens wat een lekkere schrijver. Dat boek wil ik hebben na mamma.

[00:35:56]

Vond ook dat ie in de letteren een leuk interview gedaan had en die was jarig. Twee weken later in november. Dus ik heb Mama Tandoori en haar cadeau gedaan. Daar heeft ze om Giersch van het lachen. Daarna van mijn vader gelezen. Die vond het ook best leuk familie. Echt. Dat is dan om te vieren zijn. Want een heel gauw ook wat ik. Uhm. Allereerst niet zo leuk vind aan het boek. Ik had het nooit op de cover uitgehangen.

[00:36:15]

Ik haat popart.

[00:36:16]

O ja, dit is belangrijk om Warhol achter de vlakke compositie van lelijke.

[00:36:21]

Ik houd niet zo heel veel van felle kleuren en mag ik even kijken wat wat voor vrucht staat en op te voeren. Een banaan?

[00:36:26]

Nee, een hete peper. Want hij kon natuurlijk tandoori.

[00:36:28]

Hij Jezus Christus. Ik vond het gewoon een leuk boek. Het is ook niet zo'n heel dik boek. Het is het 200 pagina's, dus als je vliegt er lekker doorheen. Het leest prima weg en het gaat over zijn moeder die uit India komt. En zij is mogelijk de aller gierig, de vrouw waar ik ooit over gelezen heb. En dan denk je nou dat is dit mag je niet zeggen, want die mensen waren vast heel arm. Maar zijn vader deed onderzoek naar prostaatkanker en die was chirurg en onderzoeker.

[00:36:53]

En nou ja, ze wonen inmiddels in minister er nog steeds wonen maar in Canada. Zijn oudste broer is gehandicapt, verstandelijk beperkt. En nou ja, goed, het is. Het is een boek uit Gent. Het is een roman, dus ik vind het al lastig in te schatten. Wat heb je aangedikt en wat niet? Want het is eigenlijk de hele tijd dat je denkt. Tis niet waar. Dat is niet gebeurd. Kan niet waar zijn.

[00:37:12]

Maakt dat uit voor jou? Dat maakt voor mij wel een beetje uitmaken.

[00:37:15]

Want want het is natuurlijk ook een vorm dat je denkt van als je door een man opzet kun je ten opzichte van je eigen familie ook nog een beetje weg komen. Maar ik zou ook wel benieuwd zijn dan Van O. Zou dit echt gebeurd zijn? Ja, dat is dan toch wat je denkt. En wat ook in dat interview naar voren kwam is dat was de bedoeling al dat hij econoom zou worden, zeiden ze. Ik begonnen aan de Erasmus Universiteit en komt uit Rotterdam met een studie Economie is zo gestopt en daar werkt die schrijver Tom Kandy.

[00:37:37]

Dit met de mededeling dat die schrijver werd. Dat was al een grote blamage voor de familie. Geloof je dat? En dan ook nog over zijn moeder. Dat vond ze dan ook vreselijk. Ik geloof dat wel. Ja, ik geloof dat zeker en ik zal een stukje voorlezen. Dan krijg je een beetje een idee van zijn Schijfstraat. Dat is wel lekker bondig en het is. Het is niet. Ik vind niet een moeilijk boek ofzo. Uhm, dit is een scène waarin ze zijn in euh.

[00:37:57]

In Duitsland geloof ik of in Frankrijk. Ze gaan op vakantie uit en ze boeken nooit een huisje, want dat kost altijd meer geld. Je kunt beter op locatie met andere mensen afdingen in een taal die je niet begrijpt. Dat is de filosofie van zijn moeder. Het is een heerlijk en we gegeven voor het begin. Het lukt niet, ze vinden geen huisje, alles is te duur. En zijn vader is dus een Nederlandse man. En die heeft niets in te brengen in dit hele huishouden.

[00:38:19]

Het is een heerlijke plek voor de kinderen, probeerde mijn vader nog, maar mijn moeder was onverbiddelijk en onmogelijk. Ze rekende de prijzen van de huisjes om van Duitse marken naar Nederlandse guldens en van Nederlandse guldens naar Indiase roepies. Zonder inflatiecorrectie. Zonder ratio. En dit gebeurt dus de hele tijd. Is ontzettend op geld en op een gegeven moment gaat hij bij de atletiekvereniging en komt ze erachter dat als hij in de jury gaat van de Atletiek Vereniging dat ze dan lunchte bonnen krijgt en consumptie muntjes ofzo en je kan ze dan weer omdraaien.

[00:38:45]

Dan krijgen ze thuis geen lunches. Daar moet iedereen op de atletiekvereniging komen lynchen. Ja, het is het is een en en euh, ik vond het gewoon een leuk boek.

[00:38:53]

Nou, ik ben dom. Ik ga het zeker lezen als jij 17 was geweest wat je. Wat denk je dat echt gebeurd is? Maar als jij op je zeventiende tegen je vader had gezegd ik word schrijver, wat jij dan warme reacties kreeg?

[00:39:02]

Ik denk dat heel veel ouders dan toch zeggen nou, als jij toen al een boek over je moeder had geschreven. Verschrikkelijk als ik dat gedaan had.

[00:39:08]

Maar euh. Nou ja, ik weet niet wat ik schrijf. Was toch wel een beroep van met een zeker aanzien. Volgens mij en heel veel gezinnen vinden ze dat toch een beetje artiste. Het is niet acteur ofzo.

[00:39:21]

In het kader van de publieksparticipatie volgt hier weer een fraai boeketje met leestips van luisteraars.

[00:39:30]

Hallo croque kantjes. Ik vind dat iedereen het boek Het achtste leven voor Bulka moet lezen van de Duits Georgische schrijfster Nino Harrer tegen Willy. Omdat in dit boek, dat gaat over acht vrouwen levens uit dezelfde Georgische familie, ongeveer een eeuw aan Georgische geschiedenis wordt verteld. Voor mij persoonlijk was dat iets waar ik niet zo heel veel over wist, maar wat eigenlijk wel heel interessant is. En dat gun ik de mensheid. Groetjes jongens hier.

[00:40:00]

Koen van de perfecte podcast, dat is die podcast over Suske en Wiske uit aflevering 34 van de krokante Lace Map. Weet je nog? Jullie zongen toen nog samen de tune van de Suske Wiske pop causerie.

[00:40:12]

Maar eerst neem ik het blad even door de versie die dan is opgesteld. Dat liedje doen. Suske en Wiske en tante Sidonia en dan natuurlijk Lambik. Varieren Azaria? Nee, als jullie aanraders zoeken voor goede boeken, dan weet ik nog wel een album of 300 zesenvijftig die je gelezen moet hebben. En als ik er dan echt één moet aanraden. De regeling schat een oud verhaal van Willy Vandersteen waarin die Noorse mythologie, waar Ring des Nibelungen en het middel Duitse Nibelungenlied verwerkte.

[00:40:52]

Een absolute aanrader.

[00:40:53]

Ik heb zeker een boek waarvan ik vind dat iedereen in hem moet lezen. Dat is namelijk een klein leven van Hanna Hani Gaara even uit mijn hoofd. Het neemt je mee naar New York van ik vermoed de jaren tachtig. Het is een zogeheten coming of age boek. We volgen een groep vrienden van hun jongere jaren tot aan hun oudste jaren en dood internationaal. Theater Amsterdam heeft er een prachtige voorstelling van gemaakt, dus als het weer mag zou ik eerst het boek lezen en daarna naar de voorstelling van Ita gaan.

[00:41:27]

En anders kan je nog altijd luisteren naar de perfecte podcast, wat gaat over Suske en Wiske en die verhalen. En die boeken schildje weer een heleboel boeken kopen kan je gewoon downloaden.

[00:41:35]

Je favoriete podcast hebt de perfecte podcast dag Krokante Ledesma. Almaar uitdijende Eschede. Ik zou iedereen willen aanraden de donkere toren Dark Tower van Stephen King. Prachtige saga van zeven boeken. Die niet zo horror is, zoals iedereen denkt van Stephen King, maar prachtige avonturen. Geniet van je lach dan. We doen over twee weken de boeken van Damien en Mama Mannen. Leuk kijken draait helemaal goed. Ik ben nog helemaal aan doorlezen. Roelof is heerlijk.

[00:42:13]

Mmm, mmm. Het zijn er veel boeken en zijn veel boeken. Heel wat boeken. Marcel de punten. Ja, ik had jullie het liefst alle twee een heel ruim voldoende gegeven, maar dat kan niet in verband met de nieuwe telling. Daarom begin ik met Noortje 4 punten. En daarna Roelof zes punten, maar dat heeft niks te maken met je performance die ik heel goed vond, vond voorgelezen stukje gaf ook een goed beeld dat meer te maken dat ik meer heb met een boek.

[00:42:42]

Wat Roelof besprak dan met Mama Tandoori?

[00:42:44]

Nee, met Ernest van der Kwast. Nu eerlijk zeggen ook je hebt niks met hem.

[00:42:49]

Nee, ik heb niks met hem. Ook niks tegen hem dus. Maar ik heb meer met Cyndi Lauper dan met Immers Van der Kwast. Ja als stijlfiguren me. Dat is dan net dat puntje. Dus dan net dat puntje. Marcel, je hebt vandaag een soort nieuwe vorm geïntroduceerd. Het signaleren in plaats van rechercheren. Ja, dat smaakte naar meer. Maar ik vond ook de euh euh. RECENSIE van Nooit goed mooi. Bondig. Kort uitgelegd toch helder in de stijl van het boek ook.

[00:43:15]

Uhm, ik. Ik kon toch niet echt kiezen? Ik heb jullie beiden 5 punten weten gezakt. Hoezo? Nou, gewoon omdat je pc zelf wil winnen. Nu heb je dan gewonnen. Ik heb toch geen idee wat jullie? Ik heb geen idee.

[00:43:27]

Nou ja, ik moet zeggen dat ik allebei jullie boeken! Echt oprecht heel graag zou willen lezen hierna. Ik ben daar helemaal warm voor gelopen. Maar ja, we hebben weer een nieuw puntensysteem. Dus ik. Ik vallen mijn. 5. Zie je zo het precies?

[00:43:40]

Ik kan niet allebei je meegegeven dat dat echt gedaan. Nog nooit gedaan had ik dit keer echt willen doen.

[00:43:44]

Maar ja, dan wint Roelof. En wij eindigen gelijk, ja zelfs altijd. Nee, ik eindig als laatste.

[00:43:49]

Nee, oneindig als laatste. Jij hebt mij ook dat gegeven. Kan ik ook gewoon voorlezen op de derde plaats. Noortje Veldhuizen 9 punten voor Mama Tandoori van Ernest van der Kwast. Laats 2 10 punten voor Marcel van Roosmalen van Ko. Nee, met Cooley Spaans met doet sneeuw pijn door Marcel van Roosmalen gesignaleerd. Zou gesignaleerd en op de eerstegraads recenseren van mensen die kennelijk op de eerste plaats min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelt aard doorzien.

[00:44:17]

Die Hoetmer, gesignaleerd door Roelof de Vries met elf punten. Jij vliegt naar Kleicross. Fluiten? Kan. Ik doet me niet lachen. Doe jij nou? Ik ga geen vliegtuigreis nadoen. Gelijk als hij iets samen doen. 4. 6. Ja, maar ik kan dit allemaal niet. En ik heb geen zin om vernederd te worden door een man van 20 1 2 4 7.

[00:45:15]

Wow, ik wil best een keer mee. Maar is de Wierum dan wel wat voor niveau ik zit? Zegt een gewoon eerlijke. De man is net de 50 gepasseerd. Ga hem niet tarten. Het gaat mij in de eerste instantie om afvallen. Daarna om spier opbouw.

[00:45:30]

Dan is het afwachten wie ervaren.

[00:45:41]

Wil je meer? Wil je nog een podcast tip? In de Parool Radio Podcast selecteren bevlogen radiomakers de allermooiste verhalen.

[00:45:53]

Dan wordt je dus verhoord. Extra Langvoort, dat wordt handtastelijke, dat is niet fijn.

[00:45:59]

Het was een inmiddels geblinddoekt Paro radio voor de beste documentaires. Dekker wilde de mens verbeteren en met name de mannen moesten verbeterd worden.

[00:46:09]

Parool Radio voor een niet te missen drama blijft dan nog maar even. Hij strafte hem veel erger. Iedere twee weken krijg je een nieuwe parel.

[00:46:21]

Kees, ik voel genoeg, Fili en honderd vijftig tijdloos. Mooie verhalen staan al voor je klaar.

[00:46:28]

William. Duik Barel op en abonneren je via je podcast app of via NPO Radio 1.

[00:46:38]

Punt Danel. Schuine Streep. Podcast. Tot in Parol dag.