Transcribe your podcast
[00:00:00]

Eerder vandaag op de redactie van de krokante lees mat de Bretonse variant uit Bretagne en wat va het idee is allemaal geloof ik. Die kun je niet meer opsporen. Wat allemaal? Weet ik veel?

[00:00:12]

Ik noem het maar zo. Ik bedoel, het is de Bretonse variant. Die kun je met een wattenstaafje in millibar opsporen. Oh nee, maar weet je wat het is met dat voelt? Die willen alles Engelstalig maken? Ja, daar zit ik dan hangen. Er komt geen Engels en daarom stem je kunt geen Engels. Ik spreek Engels, ik versta Engels. Maar de uitspraak is die het gaat. De uitspraak is niet vloeit. Ik ga natuurlijk niet op een partij stemmen die zegt van ja, laten we alles laten.

[00:00:35]

Het onderwijs. Engelstalig gedoe. Waar ga ik dan heen met mijn stukjes? Ja pik, beginnen we in het Engels te publiceren? Dan ben ik een Engelse. Op de radio dat kan niet uit de poel of is het ook niet goed.

[00:00:48]

Voelt is gewoon echte marketing. Wist je dat het allemaal van die McKinsey jongetjes zijn?

[00:00:52]

Natuurlijk weet ik heb me toch verdiept in die partijen waarop gestemd?

[00:00:55]

Ja, ik weet niet of jij je verdiept voelt dat je gewoon stemt. Maar waarom heb je dan niet gewoon op D66 stemt zoals al jouw collega's?

[00:01:02]

Omdat ik het belangrijk vind dat er in een kabinet waarin heel veel mensen skeptisch zitten op de Europese Unie zijn heel veel partijen dat het goed is om naar een tegengeluid.

[00:01:10]

Daar ben ik met je eens. Ik bedoel, ik ben ook voor. We gaan ook maar waanzinnige crisis in dit kabinet gaat max 2 jaar zitten. Hoezo stemmen? Ik wil dit kabinet heb met Maurice de Hond takeover gehad, al is hier ook in de stal neem ik aan.

[00:01:26]

Nee, ik zat laatst bij de televisie met hem. Wat een klein vuurshow, maar een. Waar ging het over? Waarom zat je dan?

[00:01:32]

Euh, over de waanzinnig lekkere podcast? Dat kan een Kleine Nete ook waarmee we nu kunnen. De routes in de buitenlucht.

[00:01:39]

Het is wel leuk, maar je hoort. Ik zeg ook meteen dat is wel leuk en. Een. Heb je Roelof zijn nieuwe auto al gezien? Nee, is ie met de auto van de weg? Nee, ik ben niet met de auto. Nee, de auto staat in Diemen. Want we hebben nog geen vergunning. En bovendien, ik woon 300 meter verderop met Kantel. Ik krijg ook een nieuwe auto vanmiddag met Disko licht aan de binnenkant.

[00:02:14]

Jij krijgt denk ik zo'n euh, zo'n Chōshū. Een vriend waar je ook die koopt. Een nieuwe auto is altijd en we hebben ze echt in de middag. Gordijntje gezien al weg. En zo ja, ik heb wel een keer een nummerplaat met je naam erop, het kenteken al.

[00:02:26]

En dat heb ik allemaal. Ik denk dat dat het niet wordt, want ik ben met Ronald en houden dat ook. Ik heb mij thuis geweest. Er zijn wel nuchtere mensen. Hij komt uit Hoorn en hij zegt dat het gaat het voor je regelen.

[00:02:35]

Wij hebben nu een systeem in de auto. Twee autosleutels, eentje hebben ze een bakje gemaakt. Naast het contactpunt moet een autosleutel hangen, want die straalt dan naar de andere autosleutel. En dan pas kun je contact maken.

[00:02:49]

Maar dit jaar komt jullie auto. In 1993 is het om om diefstal te voorkomen. Nee, dat is om de motor te laten starten. Dat was een ingenieuze verlichtingssysteem in die tijd. Dat was het nieuwste van het nieuwste. Dat werkt met straling. Is het grootste voordeel niet zo ik. Dat is ook niet zo. Dat is anders straks. Hij startte op een zeker moment niet meer. Toen zei die ja, twee weken duurt is drove stagiair op veld alles reynst.

[00:03:13]

Helemaal onderzoekers uit die tijd weet ik nog. Dan heeft ie heel lang mijn grazige examen inderdaad. Dan vertel je eenheden.

[00:03:18]

Daar hebben ze dus een plastic bakje gesoldeerd. Naast het stuur moet je de ene sleutel dan halen, de sleutels ook. Deed dat door mekaar. Maar doe het contactslot. Doe het maar met de andere sleutel. Naast het stuur hangen in een bakje en rostrale ze met elkaar. En dan pas kun je contact maken met hun laatste auto uitgeleend. Die mensen kregen we niet. Niet gestart. Dus zeg jij sleutel in de bak?

[00:03:39]

Had je niet uitgelegd. Want jawel, maar Noord-Fries is gewoon een sleutel in een bakje. Dat is warmer. De krokante Lace map met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Hubert de Vries. Ik heb mijn kinderen, dus wil ik heb vertellen wijsgemaakt dat ik vroeger heel veel dieren had. Ze vertellen al die verhalen na. Ik ben het echt een hele goeie. Ik ontpoppen tot een hele goeie kinderverhaal. Welke dieren heb je zelfverzonnen dan? Simon de schildpad, Karel de kameel, Olli de olifant kameel, ga weg.

[00:04:20]

Daarvoor jouw kinderen gesproken? Ja. Wanneer is de verjaardag? Woensdag zijn we uitgenodigd. Euh, wat mij betreft als jullie. Ja, daar komt dus die goochelaar. Ja euh. Behalve de ballonnen vouwen. En als jullie in een euh, in een dienende rol dus de. T Is zo dat. Jullie zijn welkom natuurlijk, maar jullie zijn in een dienende rol. Dus de krokante lees BAP is niet het even het hoofd evenementen waar jij en ik ga.

[00:04:47]

Dus. Euh, ik ga ook pannenkoeken bakken.

[00:04:50]

Ja en dan komen wij rond etenstijd. Nee. Hoe laat is dit? Om 3 uur s middags? Ik kan om 3 uur s middags gewoon werk.

[00:04:58]

Ja sorry dat we de kienen verjaardag niet verzetten hé. Kunnen we die s avonds doen? Noortje Ofwel. Of stel je nou serieus voor tegelijk als ik zullen blijven? Ja nee, want dan doen we het nog nooit. Nou, ik ga nu Eva bellen, hoor je Eva met Marcel voor volwassen doen. De bedoelde kinnen verjaardag van Lea doe we s nachts of s avonds komt nooit je beter uit. Die komt met een nieuwe auto en de auto nooit je.

[00:05:22]

Je bent van harte welkom. Roelof is daar wordt zelfs op gerekend. Hij is de Boeddha van ons gezicht.

[00:05:30]

Maar leuk. Ik ben heel benieuwd naar die euh. Ballonnen vouwen ook. Ik ook en zijn vriendin komt ook mee. Ja, die geen handstand les hé. Nou, dat kan. Dat kan Lucy goed gebruiken. Want nou, ik heb laatst met haar geoefend. Ja en ik kan het niet voordeel. Want ja ik kan niet echt. Een handstand is het toch fijn als daar een volwassene met haar motoriek? Dat zeg ik ook niet, maar een Hans Anders fucking moeilijk.

[00:05:52]

Ik doe het dus niet meer, want ik ooit opgeklapt ben. Terwijl per ongeluk een flik flak met mijn rug op de rand van de stoeprand en de postbode overeind geholpen. Laat me nooit meer handstand gemaakt. Hoe oud was je toe? Zeven of zo'n schitterend verhaal?

[00:06:04]

Lucy had de kinderen van haar klas buiten op het schoolplein ook handstand geleerd.

[00:06:09]

Eentje had een heleboel bloed op zijn arm. De huidjes open gehaald. Goed, toen moesten ze klappen voor dat zij het wel goed. Grappig verhaal.

[00:06:20]

Met een bloedende klauwtjes stonden ze allemaal nog applaudiseren. Overal spetters. Maar je bent welkom. Nieuwe muziek. Ik heb gesignaleerd, want ik vond het een mooie term. Ik ga hem ook gebruiken. Ik heb gesignaleerd. Vinckx Eind wordt de Jousten by van Phillip Glenn Esther. Dat is deze man. Ik zal mij van zijn een dood eigenlijk over.

[00:06:41]

Je kunt duidelijk zien dat Heijdens voor zijn grinddecreet heeft moeten staan, omdat die ongemakkelijk werd van de fouten. En hij heeft hier de klassieke Pilkem maar even aan je mouw positie aangenomen. Agri ski rijden vaak met ringen. Het is een paarse achtergrond. Ja, maar dat kan seksshops worden. Ja, dus dan kun je ze overal onscreen. Hij kijkt ook met zijn ogen daarvan. Ik ga je gelijkertijd nog niet. Hebben jullie deze man ooit gezien? Hij doet Pieter Omtzigt denken ja, mij ook oprecht.

[00:07:05]

Ik kan niet op z'n naam. Dan weet je wel, het is een acteur en hij Kempense.

[00:07:09]

Hij speelt onder andere Jean Hangt in twee series Life On Mars en Ashes To Ashes van de BBC, die Charlie Sheen hand Dionysia en is na een Sanitary om Oost in het de series van een jaar of tien, vijftien geleden die vernoemd zijn naar liedjes van David Bowie.

[00:07:27]

En die muziek speelt ook een rol in die uhm.

[00:07:30]

Waar haal je de tijd vandaan om het allemaal te volgen? Ik heb het idee dat jij alles leest, alles kijkt.

[00:07:35]

Ik heb Life on Mars al diep, maar die heb ik toen nog kijken toen het uitkwam. Dus al zo'n tijd. Tijd geleden. Life On Mars speelt in de jaren zeventig en Ashes To Ashes in de jaren tachtig. En die series, die waren eigenlijk wel lost een beetje is voor tv kijken. In de Verenigde Staten was dit in Engeland. Het veranderde echt series in hoe je tv kijkt. Grote series waarin een een groter mysterie of raadsel wordt geschetst, waarmee je waarmee de kijker mee kan puzzelen.

[00:08:03]

Dan heb je daarna veel meer van gezien. Dark is de Hebben jullie Dark gezien op Netflix? Duitse serie over tijdreizen. Fantastisch zijn waar je mee bezig. Voor ik ook heet dat. Dat is de achtergrond over die series. Uhm, en die zorgde voor een bescheiden revival ook van Uhm. De C-17 zijn later de ethisch in. In Engeland. Een beetje dat nostalgie gevoel. Over welke tijd spreken we naar die rivier? Wanneer was dat een jaar of tien geleden dan?

[00:08:28]

Dus we hebben het nu over een revival? Tien jaar geleden van iets van dertig jaar geleden ook. Ja, klopt. Klopt dat? Na de series schreef ik over die tijd is dit boek uitgekomen? Dit is een boek uit 2008. Ja, en daar is film Glenn Esther, die dus de hoofdrol speelt in die beide series. Die is handig op het treintje van die nostalgie gesprongen door een boek te schrijven wat zich eigenlijk laat vertalen als jij. Vroeger was alles beter.

[00:08:51]

Vincent wordt de Jousten by. Ben jij nostalgisch aangelegd? Zeker af en toe wil je in de jaren 80, eind jaren tachtig. De tocht wil de ultieme vrijheid in Nederland. Jullie zijn er allebei heel nostalgisch aangelegd, vind ik. Als jullie het hebben over vroeger dat jullie nog op tripjes gingen toen die nog onbekende journalisten waren en over alle mensen die meeging en dat er toen nog bezette bij de bladen waren om te gaan vliegen de hele wereld over. Dan zou ik toch altijd even een klein uurtje uit voordat jullie daarover uitgepraat?

[00:09:18]

Misschien moet je ook de veertig voorbij zijn om nostalgisch te worden. Weet ik niet. Jij hebt mij, ben jij nostalgisch? Maar toen je na zestien was naar tijden die je niet hebt meegemaakt? Daar kan na de oorlog.

[00:09:28]

Ik ben niet nostalgisch naar de oorlog, maar ik ben wel soms dat ik denk omdat het leven. Het leven is zo volwassen, net dat ik denk oud was, het gelijkstand veertien was en mijn enige zorg was. Akkoord, maar ik moet vandaag 11 kilometer heen en 11 kilometer terug.

[00:09:41]

Je hebt er niet zoveel verder garen wringen en dus niet naar dingen dat je zegt van nou ja, euh toen. Ja, ik weet echt niet wat er populair was in jouw YouTube tv. In de qbt kubisch de jaren 80 denk ik. Nou misschien had zij die thuis liggen. Haar vader. En dat u dan? Dat je denkt dat iedereen op een Lolo bal sprong. Wat voor je? Wat voor jou een mooi is zo'n bal met een schijf eromheen, waar je dan opstaat?

[00:10:01]

En bij de vierde erbij ligt dat altijd. In mijn tijd niet was wat kinderspeelgoed maar, maar dat heb jij niet. Dingen of programma's. Of nee, je leest heel erg in het nu.

[00:10:12]

Ja, maar verlang jij meester terug in jaren tachtig dus. Maar wat? Wat dan precies? En meer het gevoel of meer met Ron Brandsteder op tv? Het gevoel dat het nog niet af was bijvoorbeeld. En dan kom ik altijd met de euh. Euh met het idee kijk. Alles was je had Amsterdam. Hoe dat eruitzag eind jaren tachtig? Dat had natuurlijk ook iets verlopend als je de stad binnenkwam zag je ook nog wel eens een krot. Niet dat dat.

[00:10:37]

Het is natuurlijk vooruitgang dat die de niet meer zijn, maar nu is het natuurlijk een groot aan gehurkte samenleving. En eind jaren tachtig, dan had je ook nog oude voetbalstadions. Om maar iets te noemen. Mensen werden nog niet totaal gecontroleerd, liepen dingen nog wel eens uit de hand. Het echte vrijheid had je eind jaren tachtig, toen maar voor je alles met pasjes als je naar een festival gaat. Alles is maar, t is vooral en in.

[00:11:02]

In hindsight zeg maar. Wel, ik denk niet dat je toen dacht van hee, wat heerlijk. Ik zit in een in een oud voetbal. Maar ik. Ik kan me nog wel herinneren dat dat je wel dat gevoel van ultieme vrijheid had dat de Dercon nog wel is. Iets wat niet zo opviel. Het is heel moeilijk. Dat zegt Geert Mak ook iedere keer bij die stomme SCIRI in Europa van hem. Het is heel moeilijk om de geschiedenis te betrappen op momenten dat het gebeurt en daar heeft ie natuurlijk wel een punt.

[00:11:28]

Je weet niet wanneer het veranderd is. Dat zie je pas achteraf dat er heel veel dingen zijn veranderd, alleen de echt hele concrete dingen. Als we de val van morgen met een euro of de muur flotilla. Ja ja. Trainer Phillip Glimmers zegt sorry hij. Hij legt dingen naast elkaar. Eigenlijk van vroeger en nu. Of van 2000. Maar toen kwam dit boekje uit. Dat is het idee van wie of wat was dan beter van die twee?

[00:11:51]

Dus bijvoorbeeld een Roger Moore of Daniel Craig? H. James Bond acteurs Benidorm of Dubai in zijn tijd gingen kennelijk met het gezin naar Benidorm. James Hunt. Formule 1 coureur Lewis Hamilton. Chips, noem wat leuk spelcomputer. Het is leuk inderdaad. Hij gebruikt het vooral om anekdotes op te dissen over zijn vroeger verhalen te vertellen. Korte stukjes. Dit is echt een kolfje naar je hand, maar in het Engels? Ja, maar goed, ik kan.

[00:12:18]

Ik kan prima Engels lezen, maar Marcel niet. En daarom heeft ie geen volgestouwde. Het Engels is niet zo'n probleem, maar je merkt wel dat die Britse cultuur gewoon wel best wel veel verschillen heeft en had. Met de onze is daar best wel veel dingen in die ik dan ook niet ken. Waarom lees je dat boek dan uit? Omdat er ook dingen staan die ik wel kan. Bedoel je hersenen als je echt te veel vrije tijd? Nou, negenen leest is een leuk boek.

[00:12:38]

Maar ja, ik denk dan ook Van Gogh. Nou, dit herkende ik niet. Laat ik die hoofdstukken er ook nog bij pakken. Ik ga wat later naar bed jongens.

[00:12:44]

Daar leer je wat. Daar leer je.

[00:12:46]

Wat is eigenlijk nog nooit in mijn leven zelf wit geweest als nu tegen naar mijn benen te kijken? Eten is inderdaad afschrikwekkend, maar het stijf naar wiet, daar ga ik het net geboekt.

[00:12:55]

Een klein stukje voorlezen over Oliver Read gaat over een acteur die uhm en ik draagt tegelijk boekje. Het is ook leuk. Het is alleen kantoorwerk.

[00:13:04]

Het is voor 2008 een euh ja, goed is toch ergens te krijgen Roelof.

[00:13:09]

Ja, ik heb het onlangs gekocht. Ik doe er een klein stukje over. Oliver Reed, een acteur uit de jeugd dus van Lekker in het Engels van film begeleidingstraject, gaat niet onder spot vertalen. Olaf Rietjens, een acteur die nogal veel dronk.

[00:13:24]

Deze story storyboard olie turning op voor Kristen ging waar hij was. God Vader. The Perfect Guardian of the L'Île, want Morales I was drunk Niles tc den. Zo worden baby's, perrons, de godmother en de wekker app When the cry frame piiw towards the back of the Church alweer médecins slice verlijmen in the found. Hilarisch natuurlijk. Mike zou leuk zijn, het doopvont hè? Daar mocht wel een limousine in voor de drank. Het is een geinig boekje.

[00:13:54]

Geen idee, wie is jullie aan? Ik heb tv serie online.

[00:13:57]

Hoe kom je erbij? Hoe kom ik er? Bij Ik zag het staan en toen dacht ik is misschien Orne was iets voor een format. Je zit iets van een format nog niet helemaal uit. Ik weet dus niet hoe. In hoeverre hijzelf het schreef aan de redacteurs staat hier wel heel groot. Filip op het schutblad. Dus ik denk dat hier. Ik denk dat Filip altijd heeft geschreven dat ik die ook niet. Denk het ook eigenlijk wel ja. Nou leuk dat ie zijn naam de vorige leent heeft en dat ie op de cover heeft geplakt poseert.

[00:14:22]

N wordt de nieuwste bi cover. Als het ervan weet ik wist niet wat ik over zijn vele kleine ster. Mijne God. Ik. De dag dat ik hier word weggebracht, wat die ik ook hoor, leidde de. Lede, Lede, Delesie, de scheibogen, Māori dj. Ik kreeg een bericht een paar dagen geleden van Bauke Spooner, het zusje van spuwden microsporen.

[00:15:00]

Wat heeft het dan? Moet je wel even uitleggen? Het zusje van Spoon? Ja, da's voor die dildo's.

[00:15:05]

Nee, dat is Floor. Spoon is van mij is mijn is mijn jaargenoot met wie ik altijd op skivakantie gaat.

[00:15:10]

Allemaal hebben ze die wel eens ontmoet. En dat zwarte haar dus op de wintersport vorig jaar. Ze lijkt op Halina Reijn. Niks dat doorgeven. Jij straalt echt helemaal van een beetje verbrand op die foto. Je straalt eigenlijk meer met haar.

[00:15:23]

Dat ik je ooit met iemand heb zien stralen. Ik heb je nog nooit zo zien stralen.

[00:15:27]

Het ging anders nog even stralenkrans.

[00:15:29]

O ja, geen teken van Krantz. Straal straal straal straal. De kans is groot dat je je straal Spooner straal straal. De krant o.

[00:15:52]

P. Mag ik nu? Als ik zit maak ik Spoon groot en klein met je duimen over het scherm.

[00:15:58]

Bolcom geef mij even en die oizo. Ik krijg een berichtje van Bauke Volpi. Bauke Harveys. Ja, ook zijn zus. Haar zusje Bauke is bakmeel. Bauke is toch een jongensnaam? Nou ja, Bauke Mollema, Bauke met. Dat is toch ook geen naam? Spoelders achternaam zijn Maaike. Het is Poell niet. Spoon zie je. Engels is helemaal niet op termijn nog. Ik heb een vraag voor je. Ik krijg hier de vraag waarom zeg jij zo vaak als in wanneer je iets uitlegt?

[00:16:26]

Vraag van een fan dat is wel zo.

[00:16:29]

Ja, ik zegt heel vaak inlands als in kan er niet meer mee ophouden.

[00:16:33]

Vind ze zo irritant. Ik kan wel voor de zekerheid een soort alarm inbouwen dat als jij het zegt wat is je minst favoriete liedje? Pepper uit Samba Pepernoten, Samba ook nog eens heel rascist? Ik niet kan. Nou, dat gaan we dan niet doen hoor. Wat is het ook die je op één na minst favoriete lied?

[00:16:49]

Euh, ik niet. Luister niet naar.

[00:16:52]

Weet je wat ik luister? Friet. Weet welk nummer we doen. Miel So van Frida Boccara ok.

[00:16:59]

Mieras was. Sandie Shaw Solz Librairie ook elke als jij nu al zin zegt, ga we een stukje van Frida Boccara.

[00:17:17]

Ja, ik wil er echt graag vanaf. Ik vind het zelf heel irritant ook. Uhm. Maar ja, het is ook echt anders mensen het zeggen.

[00:17:24]

Dus ik vind het. Ik vind zelf eigenlijk rietland als mensen het zeg. Nou omdat je dat er bewust wordt van jezelf.

[00:17:29]

Ik wil niet de hele tijd zou bewust zijn van mezelf wat ik allemaal zeg.

[00:17:32]

Ik praat heel de 14augustus van zichzelf. Ben jij het? Nou ja, niet echt hoor.

[00:17:36]

Wat is dit? Wat zou jij je neus een euh. Ontstopper zichtbaar verkouden? Nee, ik vind het gewoon lekker. Schitterende radio. Over schitterende audio gesproken. Ik krijg nog steeds geregeld verzoekjes van mensen om aflevering achtenveertig te publiceren.

[00:17:55]

Nee, nee, nee, het is oud, maar efficiente. Luiz was leuk.

[00:17:58]

Wat ik laatst wel vond en dat is misschien wel leuk. Ik vond onze pile terug. Uçar Hardee weet je nog, toen waren wij bij houtstof, wat waren we terug waar uiteindelijk bij ze wordt in een veel te gehore geruimd. Ja, ik kan me er niks van herinneren. Echt niet. Wij zijn eerste een nemsi geweest van de van de boekwinkel of de sigarenwinkel Hill.

[00:18:18]

Om het rendement van de nog tijdschrift aan Roelf hadden we toen al een klik. Er zitten best wel veel dingen in die nu nog Patronus die er tonaal al in slopen, in de piloot nooit uitgezonden steken laten horen. Ik ga het laten horen.

[00:18:29]

Vind ik wel leuk.

[00:18:29]

Eerder vandaag bij de betere bladen handelaar ziet en wat voor je bij sloop moet even niets kunnen van bladen.

[00:18:37]

Wat kan je ook aanraden qua bladen en van vrouwen? Meestal als mensen iets zoek een het blad van een vrouw, dan ga ik voor de Leena. Je kan je ook gewoon echt urenlang lezen. Je staat er zelf in. In de linde zit te kijken naar die rubriek die invullen. Misschien moest je even vertellen wat er op de foto staat.

[00:18:55]

Sta ik op met mijn vriendin Eva terwijl ik een vastpakt bij d'r nek, mijn vinger in de keel, Kleyn. Ja, ik moet er zelf om lachen. Sorry hoor.

[00:19:07]

Marcel, wat heb jij? Voelde je moeder deze winter? Het lijkt wel een beetje een schoolmeester die buurten te. Dat heb ik onder mijn hoede deze week. Ik zit verwoed te bladeren in de panorama. Het lama monster schat alles op.

[00:19:21]

Ik geloof dat ik tel. Dekrant pikant zichzelf nu toch wat overschat. Wat haal je daar dan uit? Uit de vocum? De hel? Mode? Ja, wat je nu aan hebt? Een zwarte trui? Een wit bloesje eronder.

[00:19:32]

Ja, ongeveer wat jij ook aan hebt. Ja, ik heb het dan niet uit the book of de hel. Nee, maar ja, nee hoor, het hoeft niet gelijk vijandig te worden. Wat natuurlijk de mokkende wel. Maar maar hou je dan ook van ver, mooi geschreven stukken of maakt dat helemaal niet uit? Daar hou ik wel van.

[00:19:48]

Daarom is de vrouw in NL jaar een ik hier. Als je m open is, een beetje alles wat Linda ook heeft. En dan staat er één keer per week Sex Wenke Project Seks uit je vagina in topconditie. Ik wist niet dat dat ook nog een conditie was die je bij moest houden met seks.

[00:20:01]

Dat wist ik ook niet.

[00:20:02]

Je vagina is blijkbaar in conditie houden, maar als je als je dat niet doet, wat gebeurt er dan mee?

[00:20:07]

Dat staat er niet bij. Seks met een gigolo?

[00:20:10]

Dat fantaseren we allemaal wel eens over gigolo, gigolo, gigolo, gigolo, gigolo, gigolo.

[00:20:16]

Dat hiermee bijvoorbeeld een interview met Lucille Werner. Ik ben niet voorzichtig, echt groot fan van de. Flikker toch? Waarom? Waarom ben je fan van Lucille Werner?

[00:20:27]

Hier het verdriet van Eberharter onbekende andere gezin.

[00:20:32]

Ik heb gisteren Artforum in het condoleanceregister. Het is ongelooflijk wat mensen daar heen schrijven.

[00:20:37]

Wat heb jij dat al ingezet? Gewoon bedankt voor alles.

[00:20:41]

Maar waarom? Euh. Wat bezielde jou om daar?

[00:20:44]

Ik ging een parkeervergunning aanvragen in de klas. En toen dacht je hoop ik goed. Euh, ik geloof dat ze zo hebben. Kun je hier wel mee?

[00:20:53]

Ja. De zomer is in volle gang. Aan. Alphonsus 30 van Bon. Pakkend drankje ga je gang. Goed de dames Westdiep. Say Yes! Rota was. Leek me. Wat heb je gesignaleerd? Dit is een zogenaamd kakkerlak. Een boekje van uitgeverij Loopfiets uit Arnhem. Die geven allemaal hele kleine boekjes uit hele dunne boekjes. Je houdt iets in schrijvers.

[00:21:41]

Ik kan me herinneren jij een keer een lans gebroken. Hebt u nog tijdschriften derde voor Kakkerlak?

[00:21:44]

Ja, omdat ik er zelf heb geschreven als Vogels. Ik had er zelf echt schrik. Verdiende helemaal niks aan. Dus dat hij voor de duidelijkheid ik vond het gewoon mooi. En voor reportages schrijven ze is natuurlijk heel leuk. Als je een verhaal van duizend woorden in boekvorm ziet, wordt het een beetje verkocht. Loopt enorm goed. Elke keer hebben ze een thema. Ik heb bijvoorbeeld een boek geschreven over het thema. Het is ook een eenmalige oplage, wordt niet herdrukt op het thema verjaardagen en dit gaat over Frituur Verlangen en dat is een boekje.

[00:22:12]

Het is geschreven door Marije Sietsma en Anna Stalinistisch. Het is een duo waar ik nog nooit van gehoord had. En toen denk je ook van goh, wat leuk. Die gaan dus lekker uitpakken met een C of een frituur verlangen. Nou, hoe mis kon ik zijn ik in de trein hiernaartoe sloeg ik dit boekje open en dan begint het als volgt. Er zijn van die momenten meestal aan het einde van een lange dag of nacht dat ik er niets anders kan denken dan een knapperige korstjes, een gloeiend hete ragout of flinterdunne laagjes knisperend filodeeg aan perfect gebakken friet met grote klöters mayonaise en een portie garnaalkroketten.

[00:22:51]

Nou, ik ken de dames niet hoe ze eruitzien, wat je denkt. Nou ja, daar zit in ieder geval veel snacks in, maar het blijkt eigenlijk helemaal geen C te zijn. Het blijken dus blijken receptjes in te staan in deze toevallig. Dit is gewoon het verkeerde kant. Kanacki meegenomen. Niettemin, ontzettend leuk is ballen. Wat zijn dat excuus? Ballen, dat zijn gehaktballen. Noortje, gemaakt met bier, beslag, bier. Dat is een onderschat ingrediënt in de keuken.

[00:23:16]

Dat leggen ze ongelooflijk leuk uit. Zij zeggen hier maak is gehaktballen van met bier beslag en dan met bier beslag, zeggen zij wordt werkelijk alles lekker? Nou, dat zal je in deze tijd van duurzaamheid aanspreken. Weet je wel, we worden steeds meer katten. Katten eten ook rest vlees.

[00:23:34]

Nou, ze zijn hier beslag, maar dat is geen vlees meer vlees. We kennen jullie wel veel meer van Euro Cockmartin met gehaktballetjes.

[00:23:42]

Met die met die zwarte randjes, maar die onder je nagels. Daar lijkt het op. Weet je wel. Hij zegt of zij zeggen hier, dan ben ik in de war. Nou ja, je maakt bijvoorbeeld ene dag nazi.

[00:23:52]

En dan zegt deze nazi nazi zeg jij nou?

[00:23:58]

Je maakt de ene dag rijst schotel nasi met een saus. Ja, ik voel je zo moe van zinnen die zo de taal nazi uit te hangen. Experimenteerden vooral op los. Gooi alles gewoon in die gehaktballen. Doe dan wat gehakt bij draaideuren, usb hub, een flinke scheut bier, een voor de niet alcoholiste bronwater. Nee, dat slaat natuurlijk nergens op. Dan heb je bier beslag meer. Nou ja, goed om verder hier. Hoe maak je je eigen vassili mayonaise?

[00:24:23]

Saby. Laat me nu in godsnaam in 2 minuten dit hele dunne boekje bespreken waar werkelijk ook niks instaat omdat ik het verkeerde kakkerlak heb meegenomen. Hoe dik? Hoeveel pagina's zijn die 12 nou 20 dec en weten pagina betaal ik daarvoor voor zo'n 12 euro geloof ik. Zo vind ik echt heel erg aan de prijs.

[00:24:42]

Hoezo dat zeer plastisch uit?

[00:24:44]

Als je dat een receptenboekje met was simi je met natekenen. Pak het verkeerde.

[00:24:49]

Ik pak het verkeerde kakkerlak. Ik heb 30 van die kakkerlak is thuis.

[00:24:52]

Als ik dat omrekenen. Roman onbetamelijk 400 euro voor een roman, maar je moet het die omrekent naar Rob Mammoth Stabel ridderroman tekeningen doen.

[00:24:58]

Als je het dan omrekent naar guldens mensen, goedheid, ga zelf lopen rekenen de 2,2 ik op met 2 0 3 7 1 vrijheidsboom. Bouwvan in ieder geval dit. Ik heb een verkeerde kakkerlak meegenomen. Ja, wat ik wil zeggen die kakkerlakken is die wordt voorgeschreven door gerenommeerde reportages, schrijvers door en door schrijvers. En precies het ene kakkerlak je wat dan wordt volgeschreven door een kok en haar assistente heb ik meegenomen. Ik wil toch even een lans breken voor het korte verhaal en de reportage schrijft het sterft gewoon uit.

[00:25:30]

Verdomme! Ik zit serieus te denken op een tijdschrift te beginnen. Het hoeft niet de Marcell te heten, het kan ook gewoon reportages heet. Ik wil een. Als er uitgeverijen zijn die dit horen. Ik wil graag een tijdschrift beginnen met alleen maar reportages.

[00:25:43]

Ik zet Coupes precies wat details. Wat er in kranten nu reportage wordt genoemd? Dat zijn geen reportages.

[00:25:50]

Is geprobeerd. De torpedo is tot jij. Heb je ook nog ingestaan? Weet ik, maar dan een nieuwe poging onder mijn leiding. En dan maken we er ook meteen een voorlees boek van. Dat de auteur ze toch voorleest. En we betalen de auteurs normaal. Alle uitgeverijen kunnen bellen. Nou, jij mag misschien ook wel reportages schrijven. Jij mag lezen.

[00:26:15]

Marcel van Roosmalen Wij begonnen met 500 euro van Damien om te beleggen.

[00:26:21]

Hoeveel is er over denk je? Nou ja, goed. Euh, ik zeg bijter is niet.

[00:26:26]

Hebben geluisterd? Dat is niet Hartoch. Nou ik als graag wat risicovoller gaan beleggen.

[00:26:30]

Ik denk dat er nog 70 à 70 euro over is, 72 euro vijfenveertig. Ja, dan zullen we dat vol moeten zetten. Goud omhoog. Goud omhoog omhoog. Factor 20 gaat doorstijgen. Ja, we mogen. Ik kan niet verder dan 50 euro omhoog met die handel. Euh, we doen geen clubhouse meer hoor. Die hype is volgens mij helemaal overgelukkig in het drie weken weer vergeten.

[00:26:56]

Binnen drie weken. Gelukkig.

[00:26:59]

Ik heb het idee dat alleen Bas methaar de hele tering dagen op zich geen nieuws televisie heeft dat uit het masterplan van het koor dat geluid wil Kluivert van DAB overnam. Dam van die slagerij. Ik zag een foto van jou in m in een regenton met ijsblokjes. Ik was bij Wim Hof. Wim Hof de uit de ijsman juist roep om wat te doen hebben.

[00:27:19]

Ik was daar ook aan. Het werk was met Arie Boomsma, waar ik een nieuwe podcast serie aan het ontwikkelen. Maar we waren dus euh. Nou ja, in Stroe. In die oase die Wim Hof daar gebouwd heeft. En uhm. Het was te gek. Het was een hele gekke middag. Ali B was er ook met zijn gezin en nog twintig mensen om in ijs te duiken. Ja, ik ben ook van die. Wim heeft daar een en waterval van drie en een halve meter hoog ook laten bouwen, dus dan spring je van die waterval.

[00:27:46]

Etc. Het cauwe open water in en er is een zwembad en er staan overal tonnen met ijs in en er is een kas gebouwd en er staan allemaal palmbomen. Ik heb acht minuten gepland. Ik wist niet dat ik het kon, maar het is toch echt gelukt. En daar is ik heb de binnen en Wim neemt ook niks aan en zei de bescheiden man is. Hij mag dan officieel nu geen trainingen geven, maar er komen nog wel eens mensen langs en die willen dan hem betalen, zegt ie.

[00:28:05]

Nee nee, dat boek niet hebben en die komen dan palmbomen brengen. Dus ik kwam daar aan. En toen moest ik even wachten, want Wim zat ergens in een klein hoekje waar op te warmen in een sauna. Laat je ergens achter in de tuin, stond te wachten met een jongen en zei ik nou, wat kom jij dan? Hij zo ja, kom een palmboom cadeau doen. Een gigantische palmboom kan brengen. En die is het eigenlijk ook.

[00:28:23]

Het water in gegaan met een Rivlin tegen hem moet je niet ook. Nou, die trok ook meteen zijn kleren uit en die dook ook van die fonteinen. Maar hoe voelde dat?

[00:28:29]

Je stapte in zo'n in zo'n ijs grote ijsemmer, want dat was het eigenlijk. Ja, en het doet fracking. Veel s-Heer, maar je bloed gaat dus als een malle pompen naar je vingers aan je tenen, omdat dat een reflex is van je lichaam met ouders aan uiteinde. En die gaan eraf vriezen. Daar moet ik meteen naar gaan pompen. Pomp pompen. En het was wel Arie doet dit elke dag. Die heeft een ijsbad in Abcoude in de tuin staan, dus die heeft me er wel doorheen gepraat.

[00:28:52]

Maar op een gegeven. Want ja, op dat filmpje wil ik er op een gegeven moment ook uit. Ik kom dat bad uit en hij duwt mijzelf weer terug.

[00:28:57]

Dat ijs in een heel bizar gevoel. Voel je dat ik ook iemand hyperventilatie had opgeslokt?

[00:29:16]

Kreeg legaal goed ontbijten. Jezus, ik denk dat het heel leuk zou zijn opname bij Wim. Ik geef echter hele bijzondere man.

[00:29:27]

Het is een hele bijzondere man, maar ik vind hem niet goed, wijs ik. Sorry.

[00:29:30]

Het is inmiddels met de wetenschap. Hij heeft met de universiteit nooit zo op. Het is gewoon een soort oermens. Die krijgt een keer een hartstilstand als je in een wak zit. Ik ben het helemaal zat. Die hele Bibron vertelt al tien jaar lang op tv hetzelfde verhaal of twintig jaar lang. En het is helemaal niks. Moet kijken hoe die eruitzien met een wilde baard. En dan gaat ie weer met die gore tengels en ijsblokjes. IJsblokje super gespierd.

[00:29:51]

Hij is eenenzestig. Maar euh ja nou hartstikke maar wat een kleuter rondloopt. Een kind van drie.

[00:29:57]

Ja ok. Dat komt er dus ook voor. Je wordt er heel potent van. Is een ijsbeer? Ja, ja, maar ik ga niet naar Wim Hof. Zeker niet als het risico bestaat dat ik en Arie Boomsma en Ali B met zijn kinderen tegenkomen.

[00:30:18]

De BN ers sudoku. Ik ben deze week de klopt. Ik heb al naar rept, we gaan luisteren naar de opgave van twee weken geleden. Nee, echt hoor, zei Yekaterina beslist. Veel mensen weten dat niet, maar politiek verslaggever zit te vaak tjokvol fobieën. O ja, antwoorden momper geïnteresseerd? Heb je daar een voorbeeld van? Zat? Xander is bang voor hoogtes. Bauke was als de dood voor spinnen en Frits moet niks hebben van clowns. Op het Binnenhof hebben ze allemaal wel iets.

[00:30:48]

Alleen van die ene met het grijze haar weet ik het zo even niet. Wat? Zaal Peen, Chipping je pintje en Ron Freese.

[00:30:55]

Rol razendsnel Korona. Ja, dat bleek een paar dagen later inderdaad. Hij vergeleek het, want het was vlak voor de verkiezing, kreeg Kroon en vergeleek het met de. Volgens mij een spits die vlak voor de WK finale uitvalt. Mooie vergelijking. Alsof. Woordje film, alsof al zien. Je weet niet eens een stopwoord is, al zit toch.

[00:31:18]

Nou zeg dan niet nee, wie ga jij het zeggen? Omdat jij dan houdt dat het nummer er ook in komt. Ja, ik vind een prachtig nummer. Ik kan niet anders zeggen de winnaars hebben hun XXL boekenlezer inmiddels binnen. Ik wil niet dat je op latere leeftijd opeens elitair wil worden.

[00:31:36]

Marcel neemt de vloer voor de opgave van deze aflevering. Weer een politieke leuk. De volgende sudoku is naar een idee van Wim Helder. Dank Wim. Dank je wel Wim. We weten verder weinig van je, maar je naam klinkt goed. Ik vind Den Helder een hele mooie achternaam.

[00:31:58]

Meteen denken aan mevrouw Helderder Plek. Aannemer is. Begin deze eeuw raken enkele mannen aan de praat tijdens een borrel voor oud bewindslieden. God ja, nee, de tijden zijn wel veranderd, zegt Ruud tegen Wim. Neem nou alleen al de grootte van de gezinnen. Tegenwoordig is het één of twee koters. Maar jij had geloof ik wel negen broers en zussen. Ikzelf had er vijf. Joop was er meen ik eentje van zes. En puntje puntje puntje heb je nee, echt niet.

[00:32:30]

Ruud Weem Joop.

[00:32:34]

Oh, eindelijk die Kedziora ook. Stuur je inzending je antwoord naar Ducrot, Canter maar op met Outlook.com. De winnaars worden niet allemaal natuurlijk, maar een kleine selectie beloond met een enorme boekenlezer.

[00:32:53]

Ik heb het boek De sneeuwpanter van Sylvain Telson meegenomen, dat is vertaald door Eef Gratama. Waar gaat het over? Het gaat over de zoektocht van de Franse schrijver Sylvain Telson. Hij is ook filosoof en reiziger, een avonturier en een vriend van hem is fotograaf die zegt tegen hem ga je mee naar Tibet, zoeken naar de sneeuwpanter. Maar er zijn heel weinig sneeuwpanter over, want die hebben we allemaal afgeslacht om naar kleedjes en jassen en mutsen en mopjes van te maken.

[00:33:24]

Uhm, ze gaat met die vriend die fotograaf is, de verloofde van die vriend. Hij gaat ook mee. En nog een filosoof, want ja, die hebben toch altijd alle tijd en die kunnen overal mee naartoe. En die kunnen het schijnbaar betalen om naar Tibet te gaan. Nou ja, t is niet waar zij een dure vakantie, want ze liggen de hele dag in min dertig te wachten tot die sneeuwpanter komt. Dus je leest een boek met zijn overpeinzingen en het verhaal van die reis.

[00:33:46]

En ik vind het heel lekker om in deze tijd waarin we niet kunnen reizen in zo'n reisboek te kruipen. De schepten zit helemaal in die in die bergen en ze kan heel weinig mensen tegen deze tijd viert.

[00:33:57]

Lekker om naar een plek te gaan waar ze de hele tijd op één plek blijven. Dus je blijft zelf de hele tijd op één plek in Tibet. Ja, een plek in Tibet in de sneeuw hut. Je ziet dus helemaal niks van trekken daardoorheen.

[00:34:07]

Ze trekken door die hele zeggen die bergpas zijn ze blijkbaar zo blijven. Imhoff euh.

[00:34:12]

Zitten we daar in min 30? Dan gaat door.

[00:34:15]

Nou ja, wat ik mooi vind aan het boek behalve het. Ik hou heel erg van de bergen, dus ik vind het heel lekker om in de bergen taal te lezen dat ik daar dan een beetje in kan kruipen. Ook de acht bergen van paarlen confetti vond ik ook een schitterend lekker boekje. Nou ja, en hij schrijft onder andere in dat boek ook wat sinds de Sijbers zeg maar de opkomst van net daarvoor hadden. De nostalgie. Het is de overkom van de televisie in bewegend beeld.

[00:34:34]

Kijken we dus passief zittend naar naar zit, naar bewegende beelden in plaats van dat we zelf in beweging komen. En dat stuk in een tijd waarin we niet echt in beweging kunnen komen als. We kunnen niet. Ik kan niet naar Tibet, maar kan er wel lekker over lezen. Ik heb echt heel erg genoten van dit uhm van dit boek. Sowieso de sneeuwpanter.

[00:34:51]

Ik vind panters echt super vet beesten en is het vooral filosofie of het suspens op zoek naar de panter allebei.

[00:34:58]

Er zitten wel wat schreed overpeinzingen in. Zal ik een stukje voorlezen?

[00:35:01]

Ja ja, nog even stukje.

[00:35:04]

Een klein stukje lees ik voor zet het muziekje onder.

[00:35:08]

Nee, meneer leed aan een vreedzame en continentale vorm van het syndroom van Moby-Dick. Hij zocht geen walvis, maar een panter en wilde die niet hard poneren maar fotograferen. Maar hij werd door hetzelfde vuur verteerd als de held van Herman Melville. Terwijl mijn vrienden de wereld door een verrekijker ontleden, lag ik te loeren op een gedachte. Erger nog, op het juiste woord als het even kon, noteerde ik aforisme. Dat was niet altijd even makkelijk, want ik had zoveel kloven dat mijn vingers bloedde.

[00:35:39]

Voor mij waren de histoire naturelle van Zjuul Reena het mooiste eerbetoon dat een man met een notitieboekje aan de natuur kan brengen. Hier en daar noemde de schoonheid van de wereld. Met het enige waarover hij beschikte, worden zowel de schitterende schrijfstijl zich.

[00:35:54]

Ik zit er echt helemaal in. Wat is dit lekker? Wat een heerlijke zinnen. De zinnen dansen weer klassiekere. Is er nog even een recept voor de voor de nasi bal voorlezer verdedigde schrijfstijl? Ook helemaal niet. Ik.

[00:36:05]

Ik vind een leuk spelletje. Wat ik wel vinden is best wel. Uhm, wat Nederland uitmaakte, dat is best wel moeilijk. Dus er zitten heel veel verwijzingen in naar inderdaad filosofen. Ik vind het gewoon hele fascistisch. Dat bedoel je gaat niet echt naar een andere wereld. Je gaat naar de hel en dan wel de grammaticale hel.

[00:36:23]

Ik vind het boek De Sneeuwpanter een lekker boek, omdat je helemaal in die bergen zit. Je kunt echt even ontsnappen aan de realiteit en het gaat alleen maar over dieren, over jaks en over wolven.

[00:36:34]

Jack schreef een roze melk alles wat ze tegenkwam onderweg blauwe schapen bij hadden. Het is eigenlijk alles waar ik van hou en lekker natuurbeelden. Dit was in de Birmanen.

[00:36:45]

We hebben zo weer een boeketje met luisteraars. Hij weet je wie erin zit. De Lotte losbreekt God, de dochter, de dochter van Kari Kari. LOVS foto's. Ik ben zelf wel erg.

[00:36:56]

En van de correcties van Jonathan Franzen. Dat is een Amerikaanse schrijver en dat gaat eigenlijk over de destructieve kant van de Amerikaanse droom. En het wordt aan de hand van vijf personages helemaal uitgewerkt. En dat is vrij grappig.

[00:37:16]

Mijn boeken tip is van Karin Bloemen mijn ware verhaal. Haar stiefvader Ben Qds was fotograaf op de kermissen en heeft haar vanaf haar achtste tot haar veertiende drie keer per week seksueel misbruikt. Adembenemend, verschrikkelijk. Een boek dat ik iedereen aan zou verhalen. Is De meester en Margarita van Michail Boelgakov. Ze wil geen popmuziek, heeft grote invloed gehad als inspiratie voor ze het nummer Sympathy for the Devil van de Rolling Stones. Maar het is ook fantastisch geschreven en zelden zie je op zo'n mooie, elegante, vanzelfsprekende wijze vrij metafysische elementen beschreven worden.

[00:38:09]

Real rule nooit. Marcel van de Krokante Leest, maar ook Loete. Louis Boeckx hier. Jawel, dochter van carillons, foto's. En ik wou graag een recensie inspreken over het boek EPROM Island van Barack Obama over het beloofde land. Ik lees meer in het Engels, want ik studeer ook in het Engels. En zoals mama al zei vind ik het veel prettiger om Nederlands boek Engels te lezen. En ik vind het een heel cool boek. En omdat het gaat over hoe Obama deals met racisme tijdens dat hij president wordt en met de doelen die hij voor ogen had voor Amerika en hoe er heel veel dingen in zijn weg hebben gestaan.

[00:38:48]

En ik denk dat jullie dit ook een heel cool boek vinden. Vooral Marcel, omdat het allemaal echt gebeurd is. Ik euh.

[00:38:56]

Euh. Ik was wel geschokt toen ik de vorige uitzending op terugfluit. Die man die die mop vertelt. Dat kon echt niet. Nee, dat is echt niet. Dat was echt. Ik heb moeten bijzetten. Ik wist niet van tevoren. Kende de mop niet. Die had ie niet gerept. Nee, maar dit dit was echt. Dit was echt een podium geven aan. Ja, daar waren heel veel luisteraars die vonden dit kunnen we niet elke keer een mopje.

[00:39:17]

Ik dat gaat me nog ver. Maar euh.

[00:39:20]

Ja ja ik euh. Ik voel me wel een beetje. We hebben het natuurlijk al zijn geld nu te ver belegd of zo. Ja, laten in godsnaam op twee weken afspreken. Dat werd ver belegd. Dat je het. Het is in het ravijn gegooid. Het had ook goed kunnen uitpakken van Dami, maar Damien is een man. Dat weten we allemaal met ontzettend veel geld. Het maakt hem niet uit. Weet je wel. Euh, goed. Doel slecht doel.

[00:39:44]

Zijn zakken zitten vol. Hij gooit het alle kanten eruit en gaat lekker op vakantie. Maakt hem niet uit. Mondkapje van een paar honderd euro, maar de monialen is lekker te praten in die microfoons. Maar laten we om het goed te maken wel, dat boek van Manmanman. Tja, het ligt me al een paar weken aan te staren. Over twee weken doen we dat dan toch? Laten we dat in godsnaam doen. Goed, we zitten ons allemaal aan te verlekkeren.

[00:40:04]

En euh. Nou ja, laten we deze collega ook wat gunnen. Tien punten mogen de verdeeld worden. Marcel jammer euh. Dat je het verkeerde boekje hebt meegenomen. Ja ja, ik heb zitten luisteren naar assistentie van de gaat om het idee van een goeie bitterbal moet bakken of eigen balveren. Nou ja, het zal leuk vormgegeven zijn.

[00:40:26]

Uhm, ik heb hier drie punten voor over. Dat betekent dat er zeven gaan. Een oortje die je toch een veel inhoudelijke recensie gaf van. En echt literatuur boek. En dat is ook wel eens leuk.

[00:40:36]

Hou toch eens op man. Dit zeg je om te provoceren. Dat heeft niks met literatuur te maken. Dus euh, ik bedoel de. Ik haat het dat meneer wijdbeens. Okay, ik zeg euh euh. Het volgende noordt je. Jouw broek sprak me totaal niet aan. Maar goed hé. Het mag en dat is jouw wereld. De poll van de poll vosse, enzovoort. Een onhoudbaar citaat. Roelof vindt de gemakkelijke keuze. Ik vind het een Engelstalig boek.

[00:41:07]

Ik vind het niet horen in een podcast. Het is hier allemaal om te laten zien hoe buitenissig je wel niet bent en dat er in jouw hoofd allemaal tv formats schuilen. We weten het nu bellum op. Jij krijgt van mij vijf punten en jij krijgt van mij ook vijf punten.

[00:41:23]

Geloof mijn peentjes nooit er nog. Toen heb ik ook weer drie punten of Marsal. Ik geloof echt dat je gewoon per ongeluk het verkeerde boek gepakt hebt. Kan de beste overkomen. Ik vond het niet een leuke kakkerlak je dit. Ik haal ook echt niet van koken is. Het heeft mij niet gegrepen, maar ik ben wel warm gelopen voor het idee van een kakkerlak die je krijgt. Zes punten.

[00:41:44]

Yes! Lid Olof Jaarboekje. En wat ook. Leuk, maar ik kan eigenlijk niks maken van het citaat.

[00:41:52]

Uhm, en wil je misschien uitleggen hoe dat komt? En twee keer voorgelezen jij? Nee, alleen de laatste zin. Jij zat ondertussen Marcel ook een push pushbericht te laten zien. Nu moet ik het opnieuw voorlezen. Roelof blijft er in dat jij je stem, dit mag niet. En natuurlijk nu de punten opgeschreven. Daar mag niks meer aan vooraf. Mag niks meer vooraf. Noortje heeft gelijk. Roelof krijgt 4 punten, maar ik vond het wel een aardig boek en ik vind het ook wel leuk.

[00:42:14]

En dat vind ik wel. Dat is een groot compliment aan jouw kant. Ik vind dat echt bewonderenswaardig dat je dan inderdaad kunt denken. Ariërs is misschien wel een format in dat jij altijd meteen al de andere kant op gaat denken. Waar Marcel je daar op afgeslacht heeft bewonder ik jou.

[00:42:26]

Daarom krijg ik vier punten voor jou omdat die kakkerlak ook zo leuk was. En zo zijn we weer aan het IJ kakkerlak, maar gewoon van krokant en leesbaar. Roelof, heb jij de punten bij elkaar opgeteld? Ja, daar heb ik. Het was niet zo moeilijk. Nou vertel. Op de derde plek. Is geëindigd met 9 punten. Marcel Ja Rule of eigenlijk? 2.

[00:42:47]

Euh, ja, want ik heb nooit 5 4 7 punten op de tweede plaats. Marcel van Roosmalen ook 9 punten, maar heeft om onduidelijke redenen 6 als hoogste cijfer gekregen. En de winnaar van deze editie van de krokante lees map is Noortje Veldhuizen.

[00:43:03]

Met Hoe sneeuwpanter door Sylvain Taizong en vertaald door Eef gaat Ma de arbeid. Eef Gratama Eef Gratama is flink communist. Straatdealer is communist. Hoeveel peentjes heb ik vrouw sorry 12. Nou, hartelijk bedankt vrienden. Alleen ik voel me hier af en toe eenzaam. Bij het bespreken van de van die boeken omdat ik denk ja. Uiteindelijk ben ik de enige die de verstand van heeft. Ik bespreek het allemaal niet goed, dat weet ik wel.

[00:43:35]

Maar ik, ik weet BNN-VARA. Het is één van de bekendste cold cases van ons land. Een paar uur later kon zijn identiteit worden vastgesteld. Het bleek de 47 jarige handschoenen willen uit Leiden te zijn, bijgenaamd de Indiaan. Wie vermoordde in 1999 de Indiaan een vergrote wereld?

[00:44:03]

En ja, het is. Het is wel waar, weet je? Ja, hij is dood, is er gewoon niet meer.

[00:44:09]

We duiken in het leven van de horeca, gokautomaten, schimmige zaakjes en de illegale lotto. Wordt deze moord 22 jaar later alsnog opgelost? En ik ben er van overtuigd dat de oplossing van deze zaak min of meer onder onze neus ligt en dat dat heel veel mensen in het Leijnse weten hoe het zit. We gaan samen met politie en nabestaanden op zoek naar antwoorden. Praat, praat gewoon en dat kan ook anoniem. Maar maar maar zeggen we hoe het is geweest?

[00:44:39]

Dit? In een nieuwe AVRO TROS Opsporing Verzocht Cold Case Podcast De moord op de Indiaan. Vanaf 24 maart elke week een nieuwe aflevering in je favoriete podcast app. Abonneren alvast, zodat je niks mist.