Transcribe your podcast
[00:00:00]

Eerder vandaag, op de redactie van de krokante Liss map na, ga ik nu verder met mijn column voor de Nieuws BV. Onderwerp daarvan is iedereen een stroomstootwapen. Luisteren allemaal mensen. En dan moet je nog even energie, toch? Maar dat gaat minder gevoelige kant op. En Meulman een pak ik uit over mijn moedertje.

[00:00:19]

Brieven die ik jou nooit heb geschreven, maar toch wil voorlezen. Eerst 3 juni 1987. Ik vond het eten niet lekker. Ja, bloemkool gemaakt in aardappels. Die heb ik zitten pletten. Met platte kant zat me vork. Ik schoof met de linkerhand naar pin van de tafel. Ik zei ik ga frieten. Het bbr. Burke Nee, een jonge Torgny eten gewoon je bord. Nee vader, zei hij. Schijt aan jullie, zei ik stond op, trok de jasak, liep de straat uit en ik ben een frietje, Marchiennes, frikandel, eitje en een bami balletje.

[00:00:52]

Opeisingen temaken. En ik betaal later wel hier hier. Maar die friet, ach, op het schap, want dat zou hij ik gewoon rais door hem.

[00:01:12]

Dit zijn in godsnaam niet uit de. N BNN VARA podcast De Krokante Map met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Ruben de Vries. Sorry, wat zei je ziet eruit als Youp van t Hek met je rare brilletje. Ik heb net een euh. Ik weet niet of het wel loopt. Ik heb net hier een euh bevroren stuk appeltaart gegeten. De term warm appel gebak vinden ze hier denk ik heel vreemd. Bevroren met twee laagjes fuifbus.

[00:01:50]

Daar stond van appel gebak niet weet ik gebak, maar de vieze dot slagroom met uit de spuitbus. En da's dan nog net niet huis gebakken denk ik. Absoluut niet huisgemaakte binnenloodsen over de gevulde koek. Wat had je daarvan gezien?

[00:02:03]

Dat zagen we die koeken er staan dan. Op de kaart staat al gevulde koeken van de bakker, maar dat zijn gewoon van nee en plastic die ook uit een automaat kunnen trekken op het treinstation.

[00:02:11]

Je hebt een broodje frikandel. Hoe was ie prima? Ik vond brutaal dat ze hem al doormidden hadden gesneden. Ik ook. Dat vind ik helemaal niet kunnen, vind ik heel brutaal. Dat lijkt misschien wat jij wel? Die 1 procent ben die het heel lekker vindt om buitenkant twee stukjes zonder brood eten en daarna.

[00:02:26]

Ik ken een broodje frikandel niet anders dan had geschreven met Roelof. Volgens Nijhuis zitten ze allemaal met de klauwen aan t eten. Ik ben die man op theatertour geweest. Kwak worsten breken ze. Euh, een aardappel gekookt, knijpen ze fijn en heb je puree. De doppen ze bij elkaar op het bord. Ja, een combinatie van Friesland en Zwolle zit m in de bossen. Je hoort de hele wet verkeer. Ja, da's Nederland. Ja, het is wel echt.

[00:02:50]

Langs een drukke weg hadden ze het net. Ze hadden trouwens ook om kunnen draaien dat ze hier de kermis hadden neergezet.

[00:02:54]

En het terras daar stond Nederland nooit. Ik vind het wel een authentieke aan de uitspanning. Doe je ogen dicht en denkt dat t 1951 is. Dan zit je die net zo bij als nu. Ja, da's wel waar. Ja, maar met je ga je ogen dicht. Ik moest mijn oog dicht doen knijpen, toch? Snap je nou ook zo?

[00:03:13]

Ja, het is allemaal veel. Euh, hoe heet het primeerde dan bij ons? Onze lichamen zijn veel verfijnder. Hoe is met die plant? Hoe is met de plant? Ja, jij bent een plant tegenwoordig. Ja, ik ben ook liever mezelf, maar ik dacht nou ja. Misschien niet gek om ons plan te beginnen.

[00:03:28]

Ik had vergelijkingen, maar De Wereld Draait Door was natuurlijk wel beter dan dit. Beetje veel zelfs. En dan die rubrieken. Alles een lollig of lollig bedoeld. De minuut van Ruud ik als plant. Als er al grenzen waren aan mijn ijdelheid, dan zijn ze nu bereikt. Ik had nee moeten zeggen nee, nee, nee, ik ben net zo schuldig. Het enige voordeel is dat ik minder herkenbaar ben dan de rest.

[00:03:56]

En euh, dat gebeurt allemaal. Thuis kijk ik in een camera en een veranderingen in een plant. Nou, prima, dat gaat goed. Mooi. Goeie reacties. Eerste twee dagen wel. Daarna was een beetje zijn mensen eraan gewend denk ik. Ben niet ontevreden over dat wat mooier gekund. Marcel, hebben jullie al wel eens een kinderfeestje gedaan? Toevallig twee weken geleden. Hoe was dat?

[00:04:19]

Ik zie er allemaal van die kleinere kolonies rondlopen, huilen met schmink en ze willen nog meer aapjes en dieren. Ik.

[00:04:28]

Ik denk dat ik hier wel een kinderfeestje wil geven, vooral vanwege het gebrek aan mensen. Heerlijk. Wat is het hier? Rustig kijken hoe dat zo'n typische leidster. Weet je wel, die automatisch haar hand onder een druipend eiste, van een kind trouwt en ondertussen met d'r eigen ijsje zit af te kolven. Maar het is vrijdagmiddag en er zijn hier nou ja, 20 kinderen. Denk het. 2 wielrensters met met Fitbit een een ongelooflijk vies wielren mannetje in een oranje hesje en zijn zoon denk ik en wij en wij en wij.

[00:05:04]

En jij kent dit, want jij hebt hier in de omgeving.

[00:05:07]

Nou, ik heb in Amerongen is een steenworp afstand. Als je nou ja, zo even door de bossen heen kijkt dan zit mijn wel echt. Daar zit een manege en we zijn. We zijn in Woudenberg en gingen we al naar de tandarts. Hindernis naar mijn manege waar vroeger zat. Zaken liggen op de toppen van de piramides.

[00:05:22]

Is dat wegens de luchtaanvallen? Euh, afgerukt, afgegrendeld met groen boven de daken ofzo.

[00:05:29]

Want een heel bosrijk. Maar je hebt hier ook de ontgroening gedaan.

[00:05:33]

Daar reden we net in de auto langs achter op de hei. Dit was de laatste stop voordat we naar kamp gingen en daarachter op de hei bij Leest en Amersfoort moest wat boompjes plukken en daar sliepen we op één of ander marine. Volgens mij was het van de gemeente of van de mariniers als.

[00:05:49]

Maar er liepen we langs boompjes plukken. Ja, het geld voor de vereniging en dan voor Staatsbosbeheer, dat was gewoon vrijwilligers.

[00:05:55]

Een criminele organisatie, dat weet je, dat weet ik. Ik heb laatst een herder gesproken op de Veluwe. Nou, die deed daar een boekje over open.

[00:06:02]

Goh, wat is dat een criminele organisatie? Roelof Jongen, wij zijn van de generatie. We kunnen ze nog stoppen. Weet je wel, stops. Stop ze! Stopte ze met kappen. Maak je heel Nederland kaal? Ze maken er één groot Wormer van. Maar hoe was dat kinderfeestje? Nou? Nou ja. Bij ons thuis achter. Ik was s avonds kapot. Het was 35 graden. Daar stond een zwembadje in de tuin. Bezoek ging om zeker, want ook in het zwembad springen.

[00:06:28]

Maar kreeg hij dan toet worm? Over de vloer of mag niet iedereen uit mensen van twee kinderen uit wormen, de rest gewoon van gecontroleerd van vrienden en bekenden leek.

[00:06:38]

En hij wil niet langer strikjes op de cadeautjes. Dat hadden we wel moeten doen, want euh, Lucy heeft een robot hondje gekregen van een goeie vriendin van Eva. Nou, die waning lijkt helemaal. Die loopt blaffend door huis, door het huis.

[00:06:52]

Ja maar poezen ook. Geestig, geestig, geestig. Wat dacht je dankzij. Ik verslond het Lisp. Onder wat en hoe ben jij dan op zo'n verjaardag? Lief, attent, zorgzaam. De papa die iedereen entertaint? Nee, helemaal niet, maar wel de. De Pillar die rust brengt. De pijler moet trouwens wel op gegeven moment weer naar Amsterdam en ik heb een oester feestje straks mee.

[00:07:17]

Wat moet? Ja, ik kan me daar iets bij voorstellen. Maar oesters feeste.

[00:07:21]

We gaan oesters eten. De sfeer impressie in het. Ik heb geen joggingbroek aan. Is het Frans verzoek aan zijn Franse broek. Het is wel een beetje vergane glorie inmiddels. Vroeger was dit echt bruisend iedereen. Elke dag was het druk en nu is het kaal. Staan er maar hekken omheen. Zal er voor de korona zijn.

[00:07:48]

Laten we nou gewoon eens beginnen over de Franse tijd, maar je kunt de eerste Franse soldaten op de foto. Ja, weet ik wel, maar het is de kleine. Niet iedere Fransman was Napoleon.

[00:08:00]

Ik zal hem voorleest en doen. Welkom in de Franse tijd 1795 1813. Hier Bienvenu, een Frans woord Roelof. Beleef de Franse tijd. Maak kennis met generaal Auguste BRMOL en zijn soldaten. Kom meer te weten over deze historische plek. Bezoek de historische speeltuin, een zwevende zweefmolen of nuttig een drankje en of een hapje in de uitspanning. Nou goed, Pyramide van Austerlitz. Sinds juni 2008 opengesteld voor publiek. Kunt erop klimmen. Genieten van het uitzicht. Waarom is het ding gebouwd?

[00:08:31]

Klein stukje geschiedenis. Achttienduizend Franse en Bataafse, dat zijn Nederlandse soldaten. Die verveelde zich en toen zijn ze dit gaan bouwen. Want wie gaat er nog met z'n hok? Attractiepark meneer, loopt u met uw hond in een attractiepark? Maakt niet uit hoor. Het is geen waardeoordeel.

[00:08:53]

Rechts pijlen. Ach goh man. We zullen de rommel onderleider dat jij tot een risicogroep behoort.

[00:09:01]

Sorry omdat de kinderen hier niet bij zijn. Goh, wat hadden ze dit leuk gevonden. Mocht weer niet. Je kunt hier overal je hoofd insteken. Groeten vanuit het oosten lees twee gaat op een kartonnen bord. Als je als kind dacht ik toch.

[00:09:17]

Het was altijd heel leuk en heel groot. En nu zie je pas dat eigenlijk heel klein is. Eén rondje met een treintje, Noortje.

[00:09:23]

Dat geldt voor heel Nederland als je wat ouder wordt. Nou, er zit hier ook een kamp in de buurt. En toen ik klein was. De Amersfoortse zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. Nee, ik heb het over Kamp in Zeist. Het zigeunerkamp in Zeist. Dat is de grootste van Europa van Nederland, nietwaar? Wel gek ben ik geweest. Ik heb toen een boek gekregen van de burgemeester. Die heeft het nog zin, terwijl hij het hem niet geschreven.

[00:09:43]

Burgemeester van Zigeunerkamp en de burgemeester van Zeist. Maar toen ik klein was en ik als ik ging vloeken, ha, dan dreigde mijn moeder al zei dat ze me naar het kamp zou brengen en deze mensen even aan de botsauto's. Ongetwijfeld kamp mensen.

[00:09:58]

Maar even dit ding is uit verveling gebouwtje. Nu zo mooi ik wou dat alle werklozen nu ook zo aan de slag gingen.

[00:10:08]

Stond vol met kunst. Zeker vlag gestegen. Wat bedoel je? Plaggen steken? Plaggen? Wat dacht je? Dat was een beton met gras op is een echt plaggen. Hoe kan het al zo lang blijven staan? Dag Vrouw mag wat vragen. Is dit echt van gras?

[00:10:26]

Dat is echt van gras. Hoe komt het dan dat dat al die jaren goed is gebleven?

[00:10:31]

Het is niet alle jaren goed gebleven, maar nu wel omdat er een beregening installatie is en er wordt gemaaid. En dan gaat het gras groeien.

[00:10:41]

Nou, veel plezier.

[00:10:42]

Dank je wel. Dank je wel. Het was de bedoeling omhoog en omlaag.

[00:10:46]

Nog net zo vaak net was er iemand die geeft tot vier keer gedaan. Ook in razend tempo, dus dat kan een uitdaging zijn.

[00:10:52]

Is er in defibrilator? Nou, dat is nog waar ook.

[00:10:56]

Maar ik kan het niet verdienen, ook als hij naar beneveld stort. Hele dingen. Nou, daar gaat jij gaat naar boven kijken er daar nog veel meer tekst en we kunnen er ook in proberen. Ergens een halve zoek 11 uur ook.

[00:11:10]

Kom maar begaan. Dank je wel he, maar dit is helemaal niet authentiek. Ik denk dat er niet Ørsted is achter doel. Nee. Oorspronkelijk zat er geen trap op. Hoe dom lopen?

[00:11:23]

Gek gewoon? Wat betekent de stappenteller kijken? Heb je al een Fitbit? Misschien leuk voor mijn verjaardag.

[00:11:37]

Je kunt de Zuidas cinerea en een boekje meegepakt. Kantoor Amsterdam Zuid als Hilversum kunnen we ook zien.

[00:11:42]

De tv toren als dieten attractie staat midden in natuur. Kan de Zuidas zie ook Nederland hoor je ook zien. Amerongen. Leersum God. Eck en Wiel. Hier staat er ook op.

[00:11:55]

Ja, maar daar is niks te zien Noortje. Ik cylinder alleen maar groen. Nou, dat valt mij tegen.

[00:12:01]

De Pyramide is opgericht in 1804. De houten obelisk, in 1808 reeds gesloopt, is in en heeft door deze stenen obelisk vervangen.

[00:12:11]

Ja ja en dan kun je mensen schieten vanuit topje. Dat is de Zuidas. Of is dat nu terecht?

[00:12:21]

Wat is dat? Sorry, ik zei we zijn nog geen 50 meter hoog en we kunnen heel Nederland zien. Bijzonder toch? Jullie willen we buiten ademen.

[00:12:32]

Beweeg. Wie zei überhaupt dat een piramide was?

[00:12:35]

Ik zeg toch nee dat ik hier al mijn hele jeugd bij ga? Maar dat wilde niet zeggen dat jij weet dat dat een piramide is. Tuurlijk weet dat het een piramide met heldere praten jullie in driehoeken. De driehoek bij het Luna Park. Het is een piramide. Wat zou jij gedaan hebben in de Franse tijd zonder meer bij de Fransen gezeten? In ieder geval niet bij het verzet. Ik ben Francis slecht, maar ik had verschijnen ook een grenspost gehad, want daar waren ze goed in en daar waren jullie mensen teams komen brengen.

[00:13:05]

Nou, ik heb me een beetje opgesteld. Die man hier bij de botsauto's. No! Nou, ik had denk ik graag gelijk de afdeling achternamen, ja, die zijn toen bedacht. Ja Veldhuizen, dus jullie hadden een huisje in t veld. Hij zin in t veld? De Vries. Nou, wat zou dat zijn? Ik weet het niet. Dat je het koud hebt. Van Roosmalen, weet je waar dat vandaan komt?

[00:13:28]

Nou, ros oliemolen. Dat waren molenaars. Die zorgden ervoor dat de heleboel electriciteit kreeg. Dat de kleren werden gewassen. Dat het graan werd gemaakt toen nou heerlijk doorrekent. In feite waar we de baas over de dorpen. Maar daar had niemand het in de gaten. Oh ja, en nog en nog.

[00:13:49]

De Van Roos behaal is berucht om hun molens. Het is ook echt niet leuk. Ik wil heel veel mensen vinden, dat is heel erg leuk. Ik ken niemand. Ik kan dat. Degene die wint krijgt mijn club diploma met vlekken. Met zelfs lekker.

[00:14:09]

De opgave van de vorige keer luidde zo. Zo zei de ene gemeenteambtenaar tegen de andere. We hebben die Friese lenige gast nu een jaar de tijd gegeven op zijn perceel te verkopen en hij blijft maar weigeren. Ik stel voor om hem te onteigenen. Anders kunnen we nooit beginnen met dat nieuwbouwproject. Nou, nou nou, antwoordde de ander. Dat vind ik wel een zware maatregel. Als we dat doen, dan zit puntje puntje puntje Epke Zonderland natuurlijk.

[00:14:35]

Lenige vries Epke Zonderland. En dan zit Epke Zonderland daar een beetje de bedoeling. Nochtans ben jij de nieuwe voorgelezen.

[00:14:45]

Ja, ik moet toch oefenen? Ja toch? Het begint autocue oefenen. Nee, dat kan ik al heel goed doen. En ik kijk naar deze fraaie oefening. Ja, ik wil gaan voorlezen. Voorleesboeken in het begin bij. Ik ben het even kwijt.

[00:14:56]

Dat zo'n beest.

[00:14:59]

Ik ben het even kwijt, zei de stagiaire paniekerig tegen haar Baas Ducale Cabarets. Zanger en programmamaker speelt die vanavond de rol van Blikken Man in onze productie van De Tovenaar van Oz. Nee hè, zei haar chef. Ik zeg het nog één keer. Mart Smeets is de blikken man. Jeroen Pauw doet de vogelverschrikker op en pintje.

[00:15:22]

Pintje pinkte heb je. Rens doet Klamer. Je antwoord mag naar Ducrot, kant en leest. Maar op het Outlook.com zit ook jouw Dreft erbij. Misschien win jij wel die sleutelhanger van de krokante, lekker bevlekte clip.

[00:15:36]

Diploma? Wil je meer knappe rugs? Volg ons op Twitter en Instagram. Hoe beiden heten we? Het krokante leesmarathon? Wij waren in de supermarkt en daar waren de paarden aangegeven met pijlen, maar uhm ja, dat was bijna niemand die de supermarkt dus ik dacht ik neem aan tegen de peiling en ik kon me knakker tegemoet van een jaar of dertig. En die blokkeert me met z'n wagentje met een karretje en die zegt nee, nee, dat gaan we niet doen.

[00:16:13]

Dat vind ik zo asociaal. Praktisch een telefoon, zegt ie. Ik ga een foto maken. Ja, ik ben bezig een album te maken van de mensen die korona regels overtreden. Oh jee ik. Ik steek mijn duim op en lacht naar hem en en loop weer door. En in het voorbijgaan fluistert hij me toe. Vet klep. Ja niet. Nee dus.

[00:16:36]

Er zijn. Nou ja, in een doos eieren gepakt en niet in een waffel geduwd. Ik liet het tien seconden inzingen toen zegt ik ga terug. Ik ga een tik geven. En nee, dat mocht niet. En achteraf ben ik daar wel blij mee. Want bij een vechtpartij in de supermarkt kent alleen maar verliezers.

[00:16:50]

Denk ik nou zo dat ik erger had? Echt waar heeft ie gevochten in de supermarkt, in de supermarkt met het kassière meisje? En dat is een idee.

[00:16:58]

Je moest laten zien gevochten ja, met het kassière meisje eigen aanzet en de ruzie kregen ze over. Jij moet hem maar het precieze verhaal vertellen. Jij kunt natuurlijk nu niet bellen. Dat gesmeerde kan zeker wel. Ja, dat kan wel hoor. Ja, ook dat impliceert vergelijken in te zingen. Nee, die slaat denk ik. Even zeggen ze vrijdagmiddag power dit gaan doen.

[00:17:19]

De. Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana Fall niet op de grond gooien, zijn natuur leggen, een rondje theezakje.

[00:17:33]

Niet waar.

[00:17:33]

Reactie hier liggen tjamsweer. Zo. Forest en Yogi zijn het opnemen en toen hadden we het over supermarkten. En jij hebt toch wel eens gevochten in de supermarkt? Wat heb ik gedaan in maar een keer gevochten met de caissière? Niet gevochten? Nee kijk, het was niet vechten. Ik heb er ook heel veel spijt van. Maar ik heb een keer mijn verjaardag gevierd en het was denk ik. Zeven uur s avonds en om kwart over zeven half acht zouden de mensen al komen en bijna alle boodschappen doen met mijn vriendinnetje en hele kar vol met shapes wijn en kratje bier en.

[00:18:18]

En opgeven kwamen bij de kassa. En toen werd ik om mijn idee gevraagd. Ik pak mijn idee zien en mijn vriendinnetje Marcela toen. Het tijd werd ook om de idee gevraagd, maar die had geen idee bij zich. Maar wel een kopietje van de Passport. Dus die pakt dat kopietje en laat het zien. En toen niet goed. En toen bleek. Maar het is inmiddels al vijf en half acht en ik ben jarig. Kunt u misschien niet iemand laten komen?

[00:18:42]

En toen kwam de iemand die daar dan de baas was zij ook? Nee, kan niet meegaan. Godverdomme, jaren gaat dat zitten. Mensen worden door een kerk, een krat bier over de kasseien gegooid gegooid.

[00:18:54]

Zoiets wordt wat. Ik heb het wel spijt van. Ja, ik vond het wel, maar ik vond muziek. Nee, dat is het ook niet. Wie heeft er nou geen idee bij zich? Maar wel een kopietje? Je hebt nog nooit nooit gedaan. Nou ja, daarom is het uit. Heel vervelend is, maar zo ook zeker leuk.

[00:19:18]

Is altijd vind het leuk als plant.

[00:19:21]

Nou, dan zeg ik ook niet nee laat. Laat hem ook eens een keer iets zinnigs zeggen. Wat Vd Leukst en Marcellis plant dat ie groen is.

[00:19:29]

Nou, ik vind het gewoon een hele frisse afsluiter en dan heb je inderdaad gewoon zo lekker. Lekker vrolijk programma. Ga lekker dit tempo in. Goed duo, goed op elkaar ingespeeld en dat wordt dan in één klap kapot gemaakt. Ook van. Hij zit helemaal te glimmen nu ja, ja en nee. Ga jij gefeliciteerd met je radio? Gefeliciteerd!

[00:19:48]

Meer dan terecht. Het initiatief van Sander om met 100 drieëntachtig radiostations gelijktijdig You'll Never Walk Alone te draaien, is genomineerd voor de Corona Virus Radio iDeal markt, een eenmalige internationale radioprijs die in het leven geroepen is vanwege de Korona crisis.

[00:20:06]

He heeft gewonnen, heb je maar gewonnen voor DJ voor het draaien van dat lied. Dan krijg je een medaille denk ik. Hé, wanneer wordt die prijs uitgereikt?

[00:20:15]

De prijs weet ik niet. Dat zijn we volgens. Maar Airplay? Nou ja, jawel toch? Internationale prijs? Ja, ik. Ik hou niet zo van prijzen. Je doet iets met je mond vol, maar niet. Ja, dat is prima, zo las ik ook in het leven.

[00:20:35]

Nou, wij zijn gek op prijsjes hoor.

[00:20:36]

Je kunt weer de kunst als nominee uitreizen, lopende band prijsjes en ze gaan allemaal naar Dami. Dit jaar wordt het nog moeilijker.

[00:20:42]

Mensen hebben te stemmen, al is het wel allemaal adumim. We hebben echt een stem nodig van mensen. Roelof Ja, dat zou leuk zijn als jij daar ook een oproept.

[00:20:50]

Ja kun je niet even in de ochtend zou een oproep doen. Oh, heel graag gezel. Leuk. Nou, ik hoop dat ik de taal ok ogenblikken. Euh ja, dan mis jij te denken weer enorme samenwerk.

[00:21:04]

En dat zie ik aan je oogjes.

[00:21:06]

Nee, soms denk ik wel als het niet dermate je leven zo erg opgefokt die schijt ochtendshow, dan had ik dat wel gedaan. Waar we wat fokt t op dan? Je hebt geen leven, want als je wekker elke dag om kwart voor vier gaat, heb je geen leven. Ik was altijd moe. Ik kon nooit met mijn vrienden afspreken.

[00:21:22]

Ik was de hele middag vrij als je 24 viel, een stuk gezonder en tevreden. Nee, ik was veel zwaarder. Gebroken nachten, niet gezond. Ik was lijkbleek.

[00:21:31]

Ik was altijd chagrijnig, maar je je zat minder aan de alcohol. Dat was geen tijd voor je. Kon me niet binnen al dispuut. Frutos is helemaal niet leuk, dus geen leven maar wel gezonder. Dus helemaal niet. Lamotsite weer aan de. Aan de oesters en daarna 4.10 eiwit. Ik heb nog nooit zoveel gesport als nu. Wat spot jij dan? Ik train personal trainer twee keer in de week. Zoiets. Wat sport jij dan?

[00:21:54]

Nou, ik zoek een personal trainer voor twee keer in de week. Zoiets. Ik zoek. Tijd om dat te doen. Kun je niet mee. Nou ja. Nee, jockey is naar het Westerpark en dan begin ik. Ik heb ik. Ik heb hard gelopen, kreeg enorme blaren, maar verkeerde schoenen te groot. Ja, ja.

[00:22:11]

En dan slecht. Eenmaal mensen over water. Dat Mexico. Ten behoeve van de zenderbaas het journalistieke blokje wat, dat vind ik wel belangrijk hoor, dat we klassieke tevreden stellen. En dat vind ik ook belangrijk. Maar haar pijlers zijn dus diversiteit, regio en onderzoeksjournalistiek. Ja, die regio, daar kunnen we zeker een slag mee maken. Daar zijn we nu ook. De de intervieuw kandidaten komen gewoon misschien wel. Woef is ze niet eens, kunnen ze ook beschrijf.

[00:22:49]

Ik denk dat klassieke dan ook heel tevreden mee is. Zij wil reporters die zelf hun conclusies trekken over het gebied. Na wat ik zie je note, ik zie hier wel een euh, en dat is misschien wel typisch voor Austerlitz. Ik zie je heel veel eenzaamheid. Mensen die die maar liefst aan een tafeltje. Ja, of ze zijn in therapie lopen daarom die piramide op hen af. Of ze zijn gescheiden. Maar het gaat dus om verankering in de samenleving.

[00:23:17]

Dat is eigenlijk het toverwoord. Nou, wat ik fijn vindt van klasse is dat ze deze lijn uitzet. Ja en dat wij dan echt een richtsnoer hebben. Ik kijk met hele andere ogen. Ja, ik kijk bijvoorbeeld hier die provinciale weg waar we het over gehad hebben. Ik denk dat daar heel wat discussies in de gemeenteraad over geweest zijn. Ik denk dat we wel jij. Wil jij de eerste aflevering maken? Één seconde.

[00:23:43]

Hier vandaan dit gebied. Ik kom hier niet vandaan, maar woonde wel ok. En u woont in Austerlitz naar Woudenberg.

[00:23:50]

Je zit hier ook in Woudenberg momenteel. Wat speelt er in Woudenberg? Oh ja, t is een boerendorp. Lekker rustig. Maar wat zijn de problemen? Ik zie geen probleem. De korona. Dat is een probleem.

[00:24:03]

Ja, ja, dat is een algemeen probleem. Maar voor de rest spanningen tussen de nieuwe Woudenberg en de oude Woudenberg is. Nee, nee, totaal niet heel gemoedelijk. Ook de oude houten bergen zijn gemoedelijk tegenover de nieuwe.

[00:24:14]

Woudenberg is om zo maar te zeggen en is dat dan niet juist het probleem in Woudenberg dat het allemaal zo gemoedelijk is? De wereld staat in brand en in Woudenberg is het dan allemaal gemoedelijk?

[00:24:24]

Nee, ik zie daar geen nee, geen probleem in. Nee, dan komt er weer een nieuwe Woudenberg langs. Wie bent u? Jan Tuin. En nu komt uit Woudenberg. Ik kom uit Breezand, Noord-Holland. Wat zijn de problemen die er zijn in Breezand? Ga dan. En dan heb ik geen problemen, want ik ben hier. Ik weet het niet. Nee. Normaal gesproken in Breezand. Ja, wij hebben niet zoveel problemen. Al uw vriendinnen.

[00:24:51]

U heeft twee zussen verhaal. Echt waar? Heb jij zoveel zussen? Acht stuks, acht stuks. En hoeveel broers? 2. Dus jullie waren vroeger met z'n elven dan dik een katholiek gezin? Inderdaad. En zijn er veel problemen in katholieke gezinnen die veel leed gekend? De armoe. Armoe. En dan hebben jullie aan ontworsteld? Inderdaad ja ja ja het gaat nou gaat gewoon allemaal lekkerder en op. Heb jij acht zussen? En dan zie ik hier op het dienblad twee kopjes koffie en twee taartjes voor mijn vrouw en voor mijzelf.

[00:25:27]

Want ja, je moet voor je eigen bestellen tegenwoordig. En wat vond je van de piramiden? Ik had dat alles te zien op Klokhuis voor je. Mooi. Ja, ik vind het wel interessant. Ja ja, waarom eigenlijk? Nou, voor W omdat het er zo uitziet, omdat het een piramidevorm heeft. Ya ya ya ya ya ya ya. En het is natuurlijk van euh, hoe heet ie ook weer? Napoleon Jolyon bijvoorbeeld. Ja maar t mee te maken.

[00:25:54]

U bent de geschiedenis Freek? Nee, dat hebben ze verteld in t Klokhuis. En wat maar is een kinderprogramma? Ja, leuk. Dan wordt alles gewoon goed duidelijk uitgelegd.

[00:26:04]

Ga maar lekker smullen met vrouw en zussen. Dank je wel alsjeblief. Is dat een broei? Dat is in mijn zwager omkijkt, die is getrouwd met mijn zus. Nou namen ze het zenden management bedankt.

[00:26:21]

Ga ik niet doen omdat mensen wat zeggen. Ik ga dit niet doen. Wat niet? Ik ga niet de volgende keer nog van die mensen ertoe. Je moet wel beseffen Noortje, dat wij een podcast maken bij de zee. Wij moeten voor Radio 1 onderzoek doen naar wat er speelt en speelt hier niks. We hebben dat afgekeurd. Wat is dit? Dit zijn stemformulieren. We gaan elke locatie waar we komen cijfers geven, zodat er een ranglijst ontstaat. Ik ga geen peen geven.

[00:26:46]

O, is dit nu? De wauw factor? Naar aanleiding van euh, de Boer?

[00:26:52]

Nee. Wie weet ook welke de boer Frank? Nee, de boer van afgelopen Boer Zoekt Vrouw.

[00:26:58]

Geen idee waar het over hebt.

[00:27:00]

Bekijk hier een audiofragment van het hier en daar kun je dat erin plakken. Die zocht een boerin en die moesten we afwachten.

[00:27:05]

Hij heeft weer zin om verliefd te worden en één ding staat hoog op zijn lijstje.

[00:27:10]

Wauw, foutjes moeten ze wel een beetje. Twaalfvoudig dat ze wel een kiekje zet. Wauw.

[00:27:17]

De zou fouten bij oordelen op vier criteria. De wauw factor. Of je er iets van opsteekt. Of je je er goed kunt vermaken en hoeft de horeca te pruimen. Is Noyce.

[00:27:29]

Ja, we beginnen bij jou door wauw factor van de Pyramide van Austerlitz en achteraf wat zo weer veelste.

[00:27:36]

Als je daar bovenop staat dacht ik rauw. Voor Nederlandse begrippen ook wel.

[00:27:40]

Euh. Ik heb een zeven ruime voldoende. Ik heb er zeven en een half gingen gingen. We gaan ze ons alle drie de niet Noortje bepaald. OK, ik heb er zeven een half ductus in steek je er wat van op 6,7. Daar heb ik vind een beperkt. Ik heb een acht. Ik heb ook geen acht. Echt? Ja, ik heb wel wat klassieke wil. Jij deed ook al mee. Maar luister, je moet je wel proberen te kijken door de bril van klassieke.

[00:28:03]

Wat ziet klassieken als je hier staan?

[00:28:05]

Ze kijkt uit over Nederland, wat zij eigenlijk het liefste wil. Ze wil het hele Nederlandse landschap zien. Ze ziet verschillende soorten mensen de piramide opkomen. We zagen mensen met een handicap. Ik heb iemand met een kleurtje gezien. Veel vrouwen, dat wil klasse allemaal bij een attractie. En dat is hier toegankelijk. Is wel waar. Ik heb wel één opmerking wat klassieke niet leuk zal vinden. Nou is dat voor gehandicapten spastisch. Zie dat soort mensen is een hele moeilijke attractie.

[00:28:33]

Ja, nee, nee, je kunt er wel omheen vermaak. Een 7 6 6.

[00:28:38]

Wij zitten heel erg op en ik vind vermaak niet ja, tenzij erg kleine kinderen. Maar dan ben je ook snel heel dronken bent of een pilletje hebt geslikt. En de horeca 7 en half zes en half een drie. Nou ja, sorry, ik heb een stuk bevroren appeltaart.

[00:28:54]

Ik heb slagroom uit de spuitbus niet zelf geklopt, vind ik heel belangrijk. Ik heb een vrouw gezien die de hete thee met schoonmaakmiddel aan de bestellen kun je niet zo goed als Coro, maar je moet toch ook kunnen bestellen of niet? Helaas ben ik heb ik prijs kwaliteitsverhouding om u tegen te zeggen, want de frikandel die met blote handen is doorgebroken.

[00:29:12]

Nou die mensen hier achter die jij net gesproken hebt. Die hebben allemaal voor hun, is het idee. Die zijn voor de derde ronde met hazelnoot opengegaan. Maar luister. Dat zijn mensen uit Bovenkarspel. Hoger grind, grind weet ik veel waar ze allemaal vandaan komen. Die zijn niks gewend. Voor hun is dit echt de hemel op aarde als je er met de auto gaan.

[00:29:30]

Ik word op een gegeven met als je hier dan te lang bent. Ik zal even optellen. Maar je moet het Roelof. Je moet het door 12 delen. Dat snap ik ook. B lekker aan tellen joh. Niet zo daardoorheen. Kleppe met een man. En die wil jou inmiddels echt dood hebben. Naar welke man niet uitdagen? En zo komt de Pyramide van Austerlitz op een 6. Punt 81. Je hebt 3 gegeven waar we bij kijken. Zo verbaasd.

[00:29:56]

Nou, ik vind het een heel raar idee. Ik had het hoger verwacht. Ja ik ook. Maar jij oplagecijfers. 3 5. Ik heb n 3 gegeven, maar ook in acht en een 6 en de 6 en de 7. Ja, maar dat zit er ook maar net boven. Nou ja, 6,12, dat vind op zich geen onredelijke afspiegeling. Vind het een onvoldoende dan. Nee, kost mij rondje dat op de basisschool achter de 7.

[00:30:15]

En dan ga je met een heel mooi diploma de smederijen. Nee, ik ben. Ik was een scriptie aan het schrijven over de familie van Mussert. Het zijn na de oorlog allemaal in wegrestaurants gegaan, onder andere namen. Marcel stond in de Playboy. Ja, hij is afgelopen editie twee afleveringen geleden. Ja, met wat een heel groot interview. Waar ging het over? Je bent niet echt een playboy. Toch wil ik helemaal niet lullig. Je zit nu weer heel boos te kijken, maar je bent toch niet echt een playboy?

[00:30:54]

Je hebt een gezinnetje. Je woont in Wormer. Daar kun je nog een playboy hebben op een andere manier. Wat voor mensen zien in mij in Playboy? Wie zijn mensen? De lezers? De lezeressen? Kijken dit, dat meisje? Dit is toch leeftijdsklassen, Noortje? Weet je dat in de Volkskrant Magazine? Dat vind ik echt een bizarre rubriek. Had je aan het eind Cecile Marling met een of andere psycholoog? En dan gingen we op een terrasje zitten en dan gingen ze gek.

[00:31:20]

Gingen ze over praten hoe belachelijk de andere mensen eruitzag en ze erover filosoferen en vervolgens aan ze vragen wat ze bezielde, waarom ze een polkadots en een beetje ook.

[00:31:29]

Die man leidt met z'n geite sikje een beetje alleen. Wat is dat niet? Heel zielig gedoe. Ongelooflijke onzin. Weet je wat jij net deed? Ja, maar ik doe het dan niet voor de Volkskrant.

[00:31:38]

Nee, wij zeggen mijn broodje frikandel was lang niet gek. Crisis. Lekker zout was. Patricia Paay zou ik graag heeft. Waar heb je het over?

[00:31:53]

BNN-VARA? Zit een beest in schooljongens? Godverdomme de tekens, denk eraan. De nacht is als een donkere deken over de stad gevallen. In een populaire nachtclub in het centrum van de stad loopt een kopstuk van de Zuid-Italiaanse maffiaclan B-label, Telly, richting de bar. Hij wil een drankje bestellen als hij plots op schrikt van luide pistoolschoten. De dansende Club gangers stuiven op en maken dat ze wegkomen. Hij ziet twee leden van een andere maffiafamilie wegglippen. Eentje heeft het pistool nog in zijn hand.

[00:32:39]

De man kent de jongens en voelt zich opgelaten. Hij verdwijnt direct weer weg uit de club. Waar dit gebeurde niet in Zuid-Italië, maar gewoon in Amsterdam. Bij ons in Nederland. Inmiddels is de Ndrangheta uitgegroeid tot een internationale organisatie met een jaarlijkse omzet van zo'n 30 miljard euro en heeft vertakkingen over de hele wereld, waaronder Nederland 1. Het antwoord was ja, ze houden zich hier schuil. Het tweede is. Euh, ja, ze houden zich hier bezig met georganiseerde criminaliteit.

[00:33:20]

Wie is dan precies gelieerd aan de maffia? Wie niet? Maar werkt er wel voor? Hoe groot is dat probleem eigenlijk van maffia in ons land? Welke lijntjes lopen er vanuit Calabrië naar Nederland? Of Vincents?

[00:33:33]

Een groep die werkelijk de grote leider is van de groupie? Klein? En vanuit Madrid Brentano het je uitspreekt? Ik weet het niet. Ik hoor heel veel verhalen. Ze hebben mij eenvrachtwagen, hebben ze een keer cocaïne gevonden onder de stoel van de chauffeur en bij de dieseltank van de chauffeur. Dat zegt niet dat hij niks van afweet, maar zeg maar nog zeker niet dat ie het geregeld heeft.

[00:33:56]

En hoe is die maffia connectie voelbaar in beide landen? Ja, dat was ook een hele grote begrafenis van een familie die ook duidelijk bekend is en duidelijk laten zien wij zijn hier. Dit zijn wij dat er en gaan de mensen door de hand te geven het antwoord te krijgen. Iets wat in Bergen in de brand wordt gezet. Iemand die beschoten wordt. Allemaal zien we dit gebeuren. We beginnen in de broedplaats van een ranked aan. Zo kom ik tijdens een snikhete zomer aan op het vliegveld in Calabrië.

[00:34:29]

Samen goed voor labore. Het is heel gek dat de burgemeester daar ook al meteen van de is. Ja, maar hij is ook meteen weer weg. Hij is ook meteen weer weg, maar moest laat zien dat dit best een podcast van Gabriëlla der Met Richards van Sanne de Boer en mijzelf.