Transcribe your podcast
[00:00:00]

Je vliegt meer vliegen er meteen aan. Dus rustig. Vlieg je helemaal uit. Doe eens normaal man. De Zwarte Zee. Lazy Jay. NPO Radio 1.

[00:00:08]

BNN VARA podcast.

[00:00:12]

Deze podcast is genomineerd voor de Darty Podcast Awards. Ben jij fan? Breng je stem uit via podcast Word Pantanal.

[00:00:39]

Dat zei dat ik het tweede bosje in de natuur eet van Noortje kan niet tegen de geur. Is het gezondste wat je hebt? Hij zegt dat het moet. Dat zou ik 1-2-3 niet weten. Toen ben ik bij die broodjes gaan schuilen. Dit was het broodje ei en het broodje kaas. Nauwkeuriger kan het niet hoor gaan, de natuur jongens.

[00:01:00]

En ik heb helemaal me daar al op gekleefd, maar laarzen liggen in de achterbak. Dus geen natuur. Roelof daar is geen kunst. Natuurbeheer maakt niet uit. Wat zeg jij? Hahaha, als ik een woord verkeerd zeg.

[00:01:12]

Geconstrueerde geconstrueerde natuur is het dus niet echt. T Is gemaakt. Was het een goede lyrique op de rails? Anders moet je je noemen. Maar dit is gewoon hoe heet het in het moment? Dat gebeurt ook wel eens, dat moet je ook oefenen. Af en toe sta je voor het verkeerde stoppen en verder moet je opeens rechtdoor. Dat het echte leven.

[00:01:37]

Zo'n grote grazer die liever op. De krokante leesbaar met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Hubert de Vries. Het is een hele eenzame man. Hij is met zijn vrouw. Dat is geen vrouw. Dat is een assistent betaald die je lekker nu is. Griekenland. Ja, dat is een ander soort natuur. Note. Dat is andere koek.

[00:02:09]

Griekenland? Daar zitten we niet met een stel bezielen in Den Bosch.

[00:02:14]

Hartelijk Oostvaardersplassen. Ik vind het nu al leuk. Want lekker in de natuur. Dit is geen natuur. Dat hebben we onderweg al een paar keer over gehad. Dit is A. Dit is zeebodem.

[00:02:24]

Ja, maar het is wel even lekker buiten. Jij hebt er ook een en een feest van gemaakt. Je bent groener dan Kermit de Kikker.

[00:02:32]

Dit is hoe je je kleedt als je de natuur in gaat. Ik heb lekker mijn regelaars aan, die zitten zalig onder zit ik. Bonte In die zin is t echt? Ach als pantoffels. Ja ja, ik heb een schutkleur. Uhm. Broek aan. Ik heb me Barbour jas aan. Ja, en een groene hoed op.

[00:02:47]

Ja. En dit is gewoon wat teveel geld met mensen doet. Dat je voor alles een gelegenheid voor elk NoordNed natuurgebied.

[00:02:54]

Even de trein die er achter langs denderen trouwens. Dat is wel echt ongezellig.

[00:02:57]

We gaan zou echter natuurlijk als je de mensen hier uit dat dat die plas uit ziet lopen zien ze d'r allemaal uit zoals ik. Nou, dat is niet waar, want fotografen met telelenzen hebben schrik is geld.

[00:03:07]

Dat is ergernis nummer één. Wat mij betreft hier die ooit documentaire gemaakt. Nou, het blik eenzame met een camera is wel leeg getrokken en hier gedropt. Dat is allemaal hard in de wilde graasden. Als je een wilde grazer bent, is dit het laatste gebied waar je wil zijn.

[00:03:22]

Want treurig, treurig, die Eminems. Wat zeg je dat je misselijk van die Amenemhat. Ik koop een familiezaak, maar die zet jij naast jou in de deur en die eet je vervolgens helemaal leeg.

[00:03:30]

Gaat die van mij was? Ik had gewoon honger. Wat nog opviel. Ja jij. Dan vraag je aan jou van mag ik een paar Eminems? Ja en dan geef je niet de zak met een pakje met je handje beetje kleffe handje. Pak je de 4 uit en die krijg je dan. Je hebt geen klef handje. Jij hebt kleffe handjes. Ik heb helemaal geen zak. Ik heb juist, voel me hand. Nou ontsmetten nu meteen jongens, want dit gaat allemaal volgens Korona regels.

[00:03:51]

Daar zitten kabels van 3 meter in zitten en de en de opnameapparatuur voor de goede orde krijgen de Wii gezien. De auto had te zijn krabt.

[00:03:58]

Nou, over natuur gesproken. En dit apparaat wat toch een beetje deed denken aan een octopus als er met z'n allen aan zou sluiten. Hij wil niet op Netflix al de documentaire My Octopus Teacher gezien? Nee, nee, echt een aanrader. Over een man die bevriend raakt met een octopus. Over de natuur gesproken.

[00:04:13]

Echt een bijzonder vergister, tekenfilm, noor en gezondheid. Uitkijken, thuisblijven? Ja, mag ook niet buiten hè. Ik weet niet dat misverstand bestaat.

[00:04:22]

Zo mag je helemaal niet buiten hoesten en je heel wat zijn je net over beleggingen. Ik zei het was gewoon maar een idee. Het lijkt me leuk om voor rijke mensen het geld te gaan beleggen. Nou, als mensen daar helemaal niet goed in.

[00:04:36]

Dat lijkt jou wel leuk als je. Als ik een flinke buffer hebt ben ik t natuurlijk wel goed in, want er wachten tot een treffer. Die heb jij net een dag voordat de corona dat de beurs op hol sloeg.

[00:04:46]

Ook daar eens een rake buffer. Ik heb ooit een keer belegd in olie in t begin van de corona crisis. Nou ja, is fout.

[00:04:52]

Ik word jij ook niet aankomen. D'r wordt mij telkens veel na de corona crisis dat de olie enorm meer in de lift gaat. Ja nou, ik trappen niet in omdat Shell dan chaletstijl door Shell. Ja dat zijn goed, maar die zijn er ook. Het gaat ook even helemaal niet als Shell.

[00:05:08]

Staat nu heel laag. Heerlijk dat dat bedrijf eens een keer flink op z'n flikker krijgt.

[00:05:11]

Al die mensen die het koningshuis belegger bent kan dit niet hè? Nee, waarom niet? Je kunt het toch met je? Je kunt niet zeggen heerlijk dat bedrijven. Ja, dat kan niet, want als ik farm is gaat het om het resultaat hoor. OK Stevo, ik ben, ik ben een rijk iemand. Ik kom niet zeggen kopje koffie erbij zeker kom. Marcel van Roosmalen. Ja, ga lekker zitten. Ik heb twee keer stempelgeld. Tijd wil je voor ieder wat lekkers.

[00:05:35]

Ik heb 2 ton te besteden. Alsjeblieft, waar zou ik dat? Waar ik? Dat is in stenen reizen te nu geeft het aan mij en ik begint spontaan te beleggen met van hier treed platforms. Ja, maar je hebt je hebt belegd nu zoals octopus Paul voorspeld. Ja nou, en dat is dé reden. Dat is all in de game en dan haal ik een heel mooi rendement voor jou. En de rest is voor mij. Wat heeft u gedaan in het bos?

[00:05:58]

Jeetje, je sommeert mensen.

[00:06:00]

Ja, dat is toch een heel raar gezicht meneer. Loopt met oranje dingen en een verrekijker zo de bosjes in. Wat heeft u? Bent helemaal? Wat zegt u? Komt u maar eens hier. We zoeken iemand.

[00:06:09]

Marcel wil graag gaan beleggen. Zou u uw geld toevertrouwen aan Marcel van Roosmalen?

[00:06:13]

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten? Ik denk het niet serieus. Ja, maar dat mag niet beleggen. Dus heel simpel.

[00:06:20]

Maar u bent wel wat verdwaald van de werkplek. Mogen we dat zo stellen? Of bent u hier een toezichthouder?

[00:06:26]

Absoluut niet. Nee, Fortis kijken echt waar, want ik zou het Eduards natuurlijk een aan het euh. De bode de dames aan zijn bronstig. Toch? Klopt is het bundeltjes. Ze zijn allemaal het vechten er weer knokken wa. Daarachter gaan we zelfs even kijken. Dat is uw hobby echt. Ja, dat vind ik leuk om te kijken. En en dan bent u dan opgeladen als u terugkomt. Euh ja, absoluut. Euh dat. Ik heb er van alles gezien wat ik niet direct kan.

[00:06:56]

Vaststellen wat het is dus een boekje erbij pakken van wat voor voorbeeldje was dat ook alweer Ziekendag nog terug werden beschreven. Maar wat is de kick? Want je legt het niet vast? Nee, het is echt te ervaren. Kunt u daar met iemand over praten? Ik bedoel bedoel ik niet verkeerd, maar komt u dan op uw werk? Zegt u vannacht goh.

[00:07:11]

Gisteren werd het aantal mensen die op mij werkten die dat ook leuk vinden. We zouden eigenlijk afgelopen dinsdag met z'n allen in de Kennemerduinen gaan wandelen. Ja, dat ging dus niet door te veel bewegingen. Ja, grappig dat juist de Autoriteit Financiële Markten ja, dat daar enorm natuurliefhebbers zoveel te of plooien ze zich door u dat ze angst hebben dat ze denken goh, ik ga ook Falconi voorstellen.

[00:07:33]

Nee, nee, nee, nee, zeker niet.

[00:07:35]

Zullen we gewoon eens even iemand bellen met de vraag of die dat zou vertrouwen als jij zou beleggen?

[00:07:39]

Nou vertrouw jij je eigen bank? Dat zijn toch ook die Noortje? Wie is de rijkste persoon die jullie kennen? Oh Damien, Damien? Ja ja.

[00:07:46]

Maar Dami maakt al zijn geld op aan zichzelf als Smeers, zoals aan huidige belletjes aan spiegels.

[00:07:58]

Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana van de Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Jambi, Banana Fo zijn niet.

[00:08:08]

Je vriendjes, familie, zo vriendin Alain.

[00:08:15]

Ja, ik versta me hier ook maar op.

[00:08:20]

Ja, hallo mijn God. We hebben een korte vraag aan je zou jij je geld laten beleggen door Marcel A.

[00:08:31]

Euh ja, omdat ik.

[00:08:34]

Ik geloof wel in dat land. Dus ik denk wel dat het een goed idee is hier.

[00:08:37]

Nee toch? Zeg je dat nou ja, oh nee, dat niet.

[00:08:41]

Het wordt leek me beter of ik het niet goed lees met beter als je het wel doet dan. Ik snap niet dat je Nederland doen. Nou, ik ben helemaal in de war nu. Nee, ik heb nooit tot doel, had een geinig experiment vinden.

[00:08:51]

Ben jij bereid om daar 500 euro in te steken? Ja, maar daar kan ik niks mee. Ja, tuurlijk wel, dan kan je er wel wat mee. Het moet echt bemoeizuchtige. Hij zegt dat je met alles kunt beleggen.

[00:09:00]

Nee, want ik ga de hele tijd heel beleggen. Dus eerst 500 euro goud gezakte, dan kopen we duizend euro goud. Damien. Hoe ben je bereid om dat experiment aan te gaan?

[00:09:09]

Nou, het wordt nu allemaal wel heel spannend, maar voor 500 euro durf het experiment nog wel aan, maar dat ga ik er wel vanuit. Dat op 5 pond wordt ook Liana.

[00:09:16]

Dit is het wordt geweldig. Dit gaan we regelen. Dit gaan we wekelijks doen Domine.

[00:09:19]

En dan gaan we weten hoe het gaat, hoe het gaat met het aandeel Yes. Dit is ontzettend leuk geld tellen.

[00:09:25]

Ik heb altijd leuke ideeën, plicht iedereen uit mijn leven.

[00:09:28]

Maar we gaan het ook in he Damien. Ik hoorde dat jullie bij de podcast niet goed gaat. Zou jij het niet leuk vinden om als stagiaire of als meeloper een keertje met ons mee op reis te gaan? Het ging heel goed met de bondgenoten.

[00:09:39]

Kom je erbij? Uhm, waar moet ik? Heb ook duidelijk, maar ik zit ondertussen ook in dat opzicht verder blijven. Wel even hangen. Wat staat er op 1? John Kerry ook? Dank je wel. Geweldige deDuitse, daar hoor je Kate. Ik keek daar.

[00:09:53]

Ach nou euh, we gaan echt wel een beleggingsrekening openen. Nou, dit is mijn vriend. Amy is een hartstikke sportief en ik vind het heel leuk. 500 euro. Even kijken waar zijn de prullenbakken?

[00:10:05]

Roelof Matthys kan zo denk ik tegen ik ga je wel een puntje, dan moet er wel voldoende van zijn, anders dan het bezit van.

[00:10:12]

Ja, wat? Wat moet ik met m'n plastic? De sfeer impressie. Hier liggen volgens mij als je hier gaat gapen, Roelof het ene lijk naar het andere. Dit is echt een crimineel. Afspreken? Punt, als je je afval wilt dempen van je XTC of je wilt een afrekening of je wilt iemand laten afzinken. Dan moet je hier zijn.

[00:10:37]

Dat is geen tip, maar een constatering. West-Australië? Mag ik sorry? Mag ik wat vragen?

[00:10:43]

Wat is hier in godsnaam aan de Hampel? Jullie allemaal met camera's hier lopen? Wat hoopt u aan te treffen?

[00:10:49]

Nou, misschien een zeearend? Oh, ik kom van ver. Lijkt zo. A zachte g uit Wolvega Fryslân. Da's niet heel dichtbij toch? Wat was uw voorganger?

[00:11:02]

U heeft. Beantwoordt u ook de zeearend aan te treffen? Succes daarmee? Hoe staat u tegenover de de. Ja gedoe wat hier ieder jaar is?

[00:11:11]

Euh, ja, ik vind het toch een natuurlijke ontwikkeling? Dat moet ook. Zeg maar langzaam z'n vorm krijgen en dat hier grote grazers zijn en dat dat zegt niet helemaal ontwikkeld zoals wij denken dat het zou moeten dat. Dat is een natuurlijk effect. En euh ja, dus wel of niet afschieten om de vraag even bondig samen te vatten.

[00:11:32]

Ja ja, nou ja, ik blijf zielig.

[00:11:34]

Bent u dan ook voor tegen korona medicijn? Want je zou de mens ook hetzelfde kunnen gaan behandelen als de grote grazers?

[00:11:40]

Ja ja, als je de natuur zijn gang laat gaan dan zou je. En daarna hou je natuurlijk de survival of the fittest. Bent u een voorstander van?

[00:11:50]

Wel euh ja. Ik moet eerlijk bekennen dat we wel heel veel mensen op de aardbol hebben en dat het dat euh. Dat er een groot probleem. En en eigenlijk is dit een natuurlijke oplossing. Door euh, zeg maar. Euh. Ziekte en een zwak heden. Zeg maar euh. Te gebruiken om om te selecteren en de en de sterksten over te houden.

[00:12:12]

Dus eigenlijk is Corona ook een zegen. Het selecteert wat uit.

[00:12:16]

Ja, eigenlijk wel. Als je t als je t zeg maar natuurlijk beschouwt wel. En het is natuurlijk een hard gelag. Als je je naaste. Als je die kwijtraakt. Maar het is wel een natuurlijke selectie.

[00:12:27]

Je kunt het ook zien als een kans. Dan is eigenlijk de boodschap. Ja, ja en nee. Klinkt misschien heel raar als je zou zeggen ervan. Eigenlijk gaan er nog veel te weinig goed.

[00:12:37]

Toch staat hier maar een hele zware plaat onderaan. Roelof stukje Bach erbarmen die.

[00:12:59]

Pas en stoppers bij mij slaan heel de tijd en de edelherten PED die Burner nu. Maar hoe komt het dat jij dat soort woorden kent? Beulen, want dan ging je vader.

[00:13:09]

Ze schieten toch van de natuur hier? En je hebt ieder jaar het MKB. Dat is in de media ook al het best wel een dingetje ook.

[00:13:15]

Maar even serieus je houdt van de natuur. Of zij jouw vader vroeger. Compacte buks? Zijn er beulen?

[00:13:20]

Mijn vader is helemaal niet van de natuur. Die wil terug naar de Keizersgracht. Die wil terug naar de Keizer Schuurbrand. Heerlijk in de basis. Maar die voorouders hebben rond gevreten aan andermans arbeid. Wat?

[00:13:31]

Damiens stuurt een berichtje nu, stuur maar een tikkie. Ik zal me duidelijk een tikje sturen. Heerlijke, kom ik het weekend ook weer door?

[00:13:38]

Dan gaan we naar daar gaan we borrelen de beestjes om. Is dit de prullenbak of een vogelhuisje?

[00:13:50]

Ze hebben je zinloze maatregel tegengehouden. Hoor je ze een beetje uit mekaar zakken? Ja ja, dat ben ik. Ja, dank u wel genieten. Nou, dank u wel.

[00:14:01]

Het bedrag van je deraedt. Ik vind borrelen klinken als wat wij sjiek gaan borrelen.

[00:14:08]

Wat een leuke mensen hier allemaal leuk. En nu opeens wel ja. Nee, maar nooit die jaloezie. Maar ik heb er ook keihard voor gewerkt.

[00:14:17]

Het is en het is niet Burleson zeg het is Gooiland. Burleigh je naar rechts is.

[00:14:22]

Het is een slang. Ook dat hoort zo te zijn. Geen lang leven der dieren in een klopte het algen als dat af afwas?

[00:14:31]

Hoe die man heb ik beledigd? Ganzenmarkt of zijn kinderen geluiden gemaakt? Ja, je hebt gezegd dat ze kinderen sst omdat ze me niet.

[00:14:38]

Je wordt helemaal genadeloos. En dan moet ik voorop lopen.

[00:14:40]

Ja, slapjanus. De eerste jonge mensen zijn ook gespot. Die waren denk ik 20.

[00:14:46]

Driemaal raden wat die hebben gedaan. Ja, echt serieus, dat is. Dit is er de plek voor. Waar moet je anders heen in Lelystad? Barsten van de condooms die seks bos. Dat zie je toch aan alles?

[00:14:58]

Hou op zijn werk niet over de natuur denken.

[00:15:01]

Het heeft toch iets heel viezer? Deze natuur een samenraapsel van zaden?

[00:15:07]

Sorry, maar niets is de natuur. Hoe bedoel je deze natuur dan iets?

[00:15:10]

Friedrichs Limburgers die overal overheen gaan? Misschien zit hier geen claim op brandnetels. Bruine bal, maar kleef nerds twiske.

[00:15:22]

Oh oh oh.

[00:15:24]

Ik heb laatst een rondleiding over het Floriade terrein gehad. Niet zo ver van hier hebben ze een bos waar alle bomen op alfabetten. Echt waar? Tja, dat is ook waarom zijn we daar niet? Geen idee. Ik vind het mooi dat je het echt al een beetje ziet.

[00:15:39]

Herfst?

[00:15:40]

Haha, ja, dan komt alles samen. Weet je wie dat ook mooi kan verven? Vermeer? Hoe weet jij dat nou?

[00:15:47]

Jij denk ik nog nooit een werk van Vermeer gezien. Er zijn er maar heel weinig.

[00:15:51]

Je kent de zaak, je kent toch van Vermeer? Wil t Herderinnetje of niet? T Melkmeisje? Ja, ook wat herderinnetje. Dat is hetzelfde meisje. Die zit dan op de hij is nog ver.

[00:16:03]

Ik moet heel eerlijk zeggen dat deze natuur hoe raar is een God? Maar vooral ook omdat het heel menselijk is. Ze B&C de natuur.

[00:16:11]

E busje Golfkartel. Ik wil helemaal dol op het vogelkijkhut. Games' daar rolstoel e.d.

[00:16:19]

Dit zijn meeval puntjes. Mag ik jou wat vragen? Wat ben jij? Ik binnenpleintje.

[00:16:25]

Ja, pleite lekker kabouters, dat de Hitlergroet brengt.

[00:16:32]

Wat een kabouter met een uitgestoken arm. Niet omhoog. Nee.

[00:16:37]

Opzij betekent dat genieten vanuit de vogelkijkhut. Kijk je uit over de natte graslanden met soms wel honderden zilver, reigers en lepelaars. En dan let die een goede kans overdag een vos tegen te komen.

[00:16:48]

Een vos na zijn we. Staatsbosbeheer heeft geüniformeerd en weer terug, oogst geüniformeerd en schooluniformen.

[00:16:54]

Het zou me niet verbazen als het ingeloot goedemiddag, worden we opgepakt.

[00:16:59]

We krijgen allerlei berichten. Daar is een urn met microfoons in het park. En wat is er?

[00:17:07]

De klok gaten in microfoons? Ja, nou ja, wij. Wij kregen in één keer melding dat er hier mensen waren en we wisten nergens van. Maar het is geen paniek toch?

[00:17:14]

Die maakt die melding dan. Vaak zijn het mensen die natuurlijk vrijwilligers enzo rondlopen en wij hebben altijd vrijwilligers. We hebben ook gewoon een groep Zep. Je een boswachter? Ja, dus je hebt er aandacht. Wij kregen een melding dat er dat de mensen dit gebied waren met mijn microfoons en dat was. Nou, je hebt ze te pakken.

[00:17:32]

Je hebt ze te pakken, maar zo mag het niet met microfoons. Mag wel toch? Nou ja, het is t is dat het niet niet bekend is zeg maar. Dat is jammer, want er lopen ook al eens is met camera's.

[00:17:41]

De hele dag Greenland met een camera dus op een wei niet. Media in t in het park komt en wij zijn er niet van op de hoogte. Daar zijn we toch? Ja, maar we hebben dus van tevoren gemaild. Ja, nou ja, dan is daar in de communicatie bij ons dus niet helemaal goed precies.

[00:17:53]

Nou ja, maakt niet uit. Het gebeurt natuurlijk niks op zo'n dag. En dan één keer is dat natuurlijk. Sinds Wij hebben ook de hele dag op ons gat gezeten en dan gebeurt er niks en dan tot in één keer. Nou ja, goed, ik snap het wel. Proef enige irritatie nu deze opmerking Marcel T. Totaal niet voor mij. Nee nee, ook van de zwarte herten.

[00:18:11]

OK, daar ga je niet komen. Oh oh nee, die staan. De herten die staan op 1, op de been landen en op de water landen. En dat is het afgesloten gebied. Nou nou, dat is goed dat we hier tegenkomen dan wel. Dat gaan niet naar de te luisteren zitten luisteren. Goh, ik gewoon wat barro geluiden onder.

[00:18:29]

Ja, mogelijk mag hij nadoen. Ja, maar daar hebben we zo normaal gesproken een borrel pijp voor. Dus dan? Dan weet ik weet ik maak je er eentje uit de losse pols.

[00:18:39]

Heeft u de sleutels van de Golfkartel ook in de kofferbak?

[00:18:43]

Ik monteerde gewoon allemaal dierengeluiden onder. Begint zelf de beelden.

[00:18:46]

Nu ja, is met. Dat was leuk. Een kleine nichtje leek het allemaal niet. Onze door gaat lekker met de boswachter door. Hoe heette Jarry als Maryańska ook geen dubbele achternaam? Goed voor enige teleurstelling, maar niet uit. Cranach Choupette, Notebaert doet denken van achteren. Maar die schaft met zo'n Paget en van dat afgeknipte dejaren dertig jaar worden.

[00:19:18]

In het geval dat er dat er nood is. Verder hebben wij eigenlijk capabele vrijwilligers die je gewoon in het weekend zijn en niet Marcel. Wat vond je het werk van vrijwilligers? Ben ik op tegen, dan ben ik wel nieuwsgierig met welke reden dat is. Ik ben voor betaald werk. Op die manier.

[00:19:33]

En wat schuift dat naar boswachter zijn?

[00:19:35]

Voldoende voldoende? Noortje We gaan nog een kopje koffie drinken. Dank je wel voor de ontvel. Dankzij jou stopt het ook. Dat is wel prettig, want anders waren we nog uren doorgelopen. Dankjewel. Ja, ik wist bijna dat, denkt u al jaren. Hij was een beetje, het was een beetje snel boos omdat ik de indruk euh, ja, maar ik snap dat de boswachter hier uhm bang zijn voor mensen die zich raar geluid fragmentjes van heb je wat fragmenten van boze mensen jarig bestaan?

[00:20:06]

Mooie woorden, ik heb al gehoord of wat willen jullie bereiken vandaag? Euh, ik kon slagkracht.

[00:20:12]

Voordat de kogel door de kerk was om de herten af te schieten, waren ze al in gesprek geweest met Paulinus om het vlees te verkopen. Hoe triest ben je dan? Maar dit is de natuur.

[00:20:21]

Nee, nee. Het is al de vierde keer, is niet wie. Wat bedoelt u een tafel exoniem? Wat zegt u precies? TEKENTAFEL? Experiment? HostIT? Waarom een concentratiekamp voor dieren?

[00:20:38]

Het is schandalig voor woorden. Sorry schaamden? Ja. Schade en schande dat al die bekende Nederlanders als de van de wereld, het glazen huis. Weet ik veel onzin met die dieren creperen en laat betalen. Al die achterlijke instanties nog met een lidmaatschap ook. Maar daar is algemeen. Hoewel veel gehandicapten hier twee stuks Gadara vragen? Nee, want ik moet even mee. We hebben al hij is goed zo klaar.

[00:21:24]

De BN ers ziet ook de opgave van de vorige keren luidde als volgt.

[00:21:29]

2. Clijsters zitten op een filmset, zegt de één tegen de ander. Die twee actrices die we zouden moeten, Steijlen. Je weet wel, die altijd samen in films spelen. Gebruiken die eigenlijk gewoon dezelfde kleerhangers? Oh nee, zeker niet, antwoorden de ander. Daar zijn ze heel strikt in. Halina houdt meer van plastic kleerhangers en puntje puntje puntje.

[00:21:53]

Euh. Euh. Het Harries van Houten. Carice van Houten natuurlijk. Ja hoor, de winnaars hebben inmiddels hun sleutelhanger ontvangen en dan door naar de opgave van deze week. Goede tip van Bart van Hest via Instagram is ook een tip hebt mailen naar de krokante lees maar met Outlook.com of op Instagram mag allemaal. Daar komt ie bij. Het is maar wat. Het is me toch wat. Zat er even naar de aandelenkoers te kijken? Zilverzand zakken? Nu ja, dan had ik de overname door meer gedaan.

[00:22:21]

Het is me allemaal wat ik even rust. Het is me toch wat. Het is me toch wat, zei de ene tv kijker. Er gaat wel vaak wat mis bij dat Ontbijtnieuws. Hij zou die presentator dan ook nooit moedeloos van worden. Dat valt geloof ik wel mee, antwoordde de ander. Hij blijft er meestal monter onder. Alleen die ene keer toen het licht uitviel en de studio was overstroomd en hij de hik kreeg. Toen verloor punctuele puntje puntje.

[00:22:51]

Als je dit niet weet, dan mag je voor straf nooit meer naar onze podcast luisteren. Als je het wel weet dan stuur je je antwoord naar Ducrot Klantenlijst Map. Het Outlook.com. Misschien win jij wel een gratis wandeling door de Oostvaardersplassen of een sleutelhanger?

[00:23:18]

Volg ons ook op Twitter en Instagram. Je vindt ons daar als apen startte krokante lees Matt.

[00:23:39]

Luister, ik heb hier tot nu toe ik. Ik weet je wel aan welk programma ik nu moet denken.

[00:23:43]

Ontdek je plekje. Vroege vogels en vogels. Dit is wel echt.

[00:23:47]

Zie jij Willemijn Veenhoven zo tekeer gaan? Spoort de trein. Ik hoor het nog wel, een spotje van mijn Abend van de Nacht. Jezus, wat heeft die man toch een goede stem. Ongelooflijk hoe je stem, de Médard.

[00:24:08]

Ja, over stemmen gesproken. We hebben veel positieve reacties gehad op Marcels een mini luisterboek vorige keer, maar jij liet vallen dat je boeken wil inspreken.

[00:24:19]

Als jij nou eens een mooie natuur gedicht t moet auteursrechten vrij zijn dus. En we forestier, of er nou een foldertje.

[00:24:26]

We hebben hier comments over een zeearenden. Ik weet niet of de mensen blijven hangen naar. Na de podcast voor een foldertje van de Oostvaardersplassen kun je niet iets. De raaf van Edgar Allen Poe of zo wat de The Raven kenner niet nimmer meer never nooit. Komt straks met iets leuks.

[00:24:43]

Heb je de nieuwe Smouter? Nee, neem toch begint er aan de pilletjes.

[00:24:47]

Ik moet er zo van hikken. Echt ongelooflijk he, die nicotine pillen die die. Ronde enorm de hik van oprispingen.

[00:24:54]

Wat gaat hij doen? Je survive soort Jos Brecht die nu het bos in loopt over van Vijver gesproken. Toen ik denk ik. Ik zat in groep 7, geloof ik. Toen hield ik een boekpresentatie over een van die hoe overleef ik boeken? En dat boek ging over hoe overleef ik kamperen met mijn ouders of zo? Ik ben er wel natuurlijk goed. Nog steeds gaan wel zeker van mijn zaak, dus ik vond boekpresentatie spreekbeurten hartstikke leuk om te doen.

[00:25:22]

Maar de hele tijd tijdens de presentatie ging naar een soort van lachje door de klas heen. Want helemaal niet leuk is als je als tienjarige staat te spreken. Vol zelfvertrouwen. En toen was het daarna met de groep. Nou ja, presentatie affront. Zijn er nog vraag? Toen stak Wouter Bouma. Die sprak zelfs meteen zijn hand op en zei wat bedoel je met survivalrun? Ik wist gewoon niet dat je survivalrun moest zeggen. Ik had maar goed servi vullen en dan Slug.

[00:25:48]

Eenmaal super over waterdieren en dat slechts eenmaal met. Ten behoeve van de zenderbaas het journalistieke blokje. Ik heb hier geen zin in om die mensen te interviewen, hoort erbij. Mag ik u een paar vragen stellen? Voor Radio 1 hoeft niet. Oh nee. Niet voor niets. Dat zijn nog maar drie gasten over. Effe kijken. Wat zit hier nog? Sorry, mag ik? Mag ik jullie wat vragen stellen waar heel kort de vraag is waar komen jullie vandaan?

[00:26:32]

Wij komen uit Nijmegen. U. Nijmegen? Nijmegen. Amsterdam en u bent familie. Wij zijn família.

[00:26:41]

Jaja, allemaal zijn man, vrouw en zoon. En ongelooflijk. Ik ben er zoon trouwens. Wat speelt er in Nijmegen? Dat zijn de problemen daar op dit moment.

[00:26:50]

Wat zijn de problemen in Nijmegen? Euh, moet ik even nadenken? Want wordt me overvallen? De naam? Ik denk op de eerste plaats natuurlijk het hele gedoe met de korona, dat zijn. Maar dat is een algemeen probleem. En verder is het natuurlijk een sociaal euh zwakke stad. Dat wil zeggen dat er heel veel euh sociale woningbouw uit moet komen en dat is toch nog niet duidelijk.

[00:27:18]

En in Amsterdam ongeveer dezelfde problemen. Ik heb hele andere problemen. Wat zijn jouw problemen dan? Ben vrijgezel en is op te lossen. Dat is op te lossen. En in Corona tijd heb ik daar vindingrijke enfin maar vindingrijk geweest.

[00:27:32]

Ik heb het heel leuk gehad, maar dus R'dam hier in de Oostvaardersplassen. Nou ja, ja, ik zag jouw collega maar Noortje. Ja zelfs leuk. Ja, nou kunnen we erbij roepen.

[00:27:43]

Ik Uh, wat mij betreft is het een aanwinst. Ja, zei ze van adel geloof ik. Zij is wel dat. Dat kun je wel zeggen. Een soort tegenhanger Noortje Commis, want jij komt ter sprake op een manier die ik ook niet had verwacht. Hij is vrijgezel. Hij zag jou lopen. Nou ja. Ja, ik zei God die nooit wat je bieden.

[00:28:02]

Ja, deze man. Op en heerlijk huis aan het water in Amsterdam en kan ons lekker koken. Noortje bijvoorbeeld.

[00:28:09]

Aan het water. Nou nou, hartstikke leuk. Of denk je nou? Nou dank je, dat is beklonken. Zijn jullie daar blij mee? Ja hoor. Is een hele leuke partij hoor.

[00:28:18]

Ja ja, ja nee. Hij brengt die vaker een partij binnen. Maar dit is zeker ook het goedheid. Je hebt het slechter getroffen.

[00:28:28]

Maar dit programma? Jullie hebben vandaag over de natuur geschreven. Dat was van jullie het meest het meest mooie. Wat hebben jullie vandaag gezien? Je hebt het hart niet gevonden zijn.

[00:28:36]

Nou ja, ik ben niet zo gek op deze natuur omdat ik het allemaal nep natuur vind. Jullie komen uit Nijmegen, da's echte natuur.

[00:28:45]

Oh ja, de rooie. En je hebt de Dillingen waar dus meerlingen meningen waren. Gek, wij gingen vroeger altijd maar waar we waar zijn. Naturisten waren wij vroeger en dat was in de softwareprobleem en bij de Bizon baai bij oortjes hekken. Daar was het grote bekende naaktstrand, weet je nog wel bij?

[00:29:02]

Ja ja, dan ging je in je blote kont lopen. Jongens, ongelooflijk ja. In die tijd heb ik dan gemist. Kun je nog doen? Dat weet ik, maar ik heb echt. Ik heb echt totaal niet de behoefte. Ik vind ook heel vreemd dat ik op dit moment gewoon bij willekeurig interview dat ik nu hier in betrokken word. Ik. Ja ja, je deelt gewoon dat je je blijft delen. Je hebt nooit je al van ons afgepakt.

[00:29:26]

Nu gaan de kleren uit. Oh oh.

[00:29:34]

De buitenwereld hebben gemist, zegt het informatiecentrum, is ook handig. Dit zijn van die echte hier. Doe het even, kan je even lekker zo.

[00:29:42]

Ach, hou toch op blote. De Vlaamse handelaars schrobben van je paard Rillaarse waar je in zo in het hoekje dringen komt. Hadden wij wel niet zijn hoeven. Geen paar Noortje. We hadden een fietsje.

[00:29:55]

Nee, maar het feit dat jullie het niet hebben betekent niet dat ik er niet over mag praten dat ik het wel had. We weten dan wel wat je allemaal had in een kistje met goud en je wieltjes. Zit iemand enorm te kraken met een koekje?

[00:30:06]

Dat is afval dat je lekker brood. Jongens, wat ligt er op tafel? Lekker Protea plastic voor de dieren. Voor de spaarders die graag lekker op tafel laten.

[00:30:15]

We hebben de vrijwilligers van het koffie achter de kiezen.

[00:30:19]

De slagroom druipt af. Noortje is nog mostert. Soep aan het eten is lekker. Hij is voor mijn smaak een beetje. Ik heb mijn eigen microfoon. Rot op, voor mijn smaak. Een beetje te dik. Maar hij is wel goed was maken. Het broodje wat ik erbij krijg was lekker warm.

[00:30:33]

Dat belooft wat iedereen op het terras eten. Dat jullie met je appeltaart. Ik dacht ik neem soep. Je moet altijd nemen wat je andere mensen ziet eten.

[00:30:39]

En Marcel, jij hebt een boekje gekocht. Wat? Euh. Hou op, ik wil het wel even pakken Roelof.

[00:30:45]

Het ligt hier voor twee '97 ook een belachelijke prijs. De koop is zoek, lacht hij. In die copies hoek 2 euro 97 weer tref je nou zo heet Papa is mijn held. En dat zegt heel veel over de Oostvaardersplassen, want ik denk dat hier heel veel gescheiden vaders lopen die een goedkope zaterdagmiddag willen met hun kroost. En dan zal Albert Spreuken in dit boekje bijvoorbeeld. Het is een wijze vader die zijn eigen kind kent en zo'n broer, vader, geliefde vriend.

[00:31:13]

Er is in het hart ruimte voor alle gevoelens, net zoals er in de hemel ruimte is voor alle sterren in dit gedicht. Dit gedicht wil ik opdragen aan mijn dochters Lucy en Leentje. Jongens. Deze is voor jullie. We krijgen geen handleiding bij het leven. Daarom hebben we vader. Deze vind ik ook mooi. Toen ik klein was, beeldde ik me in dat er dieren onder mijn bed rond remde. Ik vertelde mijn vader en hij zaagde de poten van mijn bed.

[00:31:41]

Wat? Het is een metafoor en een goede vader zijn is als. Scheren. Hoe goed je vandaag ook hebt geschoren. Je moet het morgen weer doen.

[00:31:50]

Nou, ik scheer om de dag.

[00:31:53]

We hebben hier in de waar is iets wat we doen wel iets wat de man perfectioneerde is kapper, maar we hebben hier een mooi uitzicht over een plas.

[00:32:01]

Het is een rusthof gras.

[00:32:03]

Echt heel mooi zijn weinig mensen hier.

[00:32:05]

De mensen die er zijn zijn de gehandicapte nadering van een lekke band. Dat heb ik ook zien en je moet nog rijden. Ja, zullen we gaan jureren?

[00:32:14]

Na Prima Roelof. Ik euh. Noortje heeft de pijn die ze doet het wel met de vingers.

[00:32:18]

Met mosterd, soep, catégorie hadden we ook alweer. De wauw factor. Wat leren we ervan? Amusementswaarde in horeca.

[00:32:28]

Hoewel, Noortje is niet de Cito toetsen. We beginnen met de wauw factor. Marcel, ik heb het acht voor de wauw factor. Ja, de wauw factor, dat is dat. Ik ben ten positieve verrast door dit gebied. OK.

[00:32:40]

Ik had de helemaal niks van verwacht en ik kom hier aan in een troosteloos stuk natuur waar ontzettend veel gebeurt met paden. Zoals ik op de Veluwe niet ken. B Duidelijke bewegwijzering met controleurs met overal wandelaars met een mentaal klein gebrek. Dus is heel gezellig dus. Ik ben positief verrast.

[00:33:04]

Ik heb een hele leuke middag gehad en acht vrouwvolk. Ik heb ja, ik heb er 5. Want wat nou? Omdat ik dit qua natuurgebied? Ik denk dat zit je negatief. Straetman Nou echt heel raar. Ik kom uit Friesland. Ik ben wel iets meer natuur gewend dan dit jaar, maar ik zeg het niet. Dat vindt natuur mooi, is jong. Ik heb geen groot wild gezien, ook omdat je niet verder wilde lopen. Je hebt toch een leuke middag gehad?

[00:33:26]

De niet.

[00:33:27]

Dat is bij amusement. Ook dat heb ik mij wel. Dat mag ik maar. 7. Ik dacht en ik vind de trein hier wel echt heel erg kut. Is onder vijf minuten voorbij, wordt razen bezig. Maar ik vind het een leuk gebied. Daar komt dit grote biodiversiteit zeker uit.

[00:33:45]

Leer je er wat van? Een Marcel 6 en 7 uur, een half zeven, een half. Wat leer je hier? Hoe planten dingen die ze gewoon hier geplant heb? Je leert hier helemaal niets. Je leert mekaar kennen, je leert eenzaamheid kennen, jgt jezelf kennen en meer niet. Wij halen niet het onderste uit de kan qua leren, maar er staan nog maar bordjes. Je kunt vragen dingen voor mij geen natuur. Dat scheelt natuurlijk leren.

[00:34:06]

Ik heb er zeven nadat ik heb je gewoon geleerd. Net tekort. Maar jij leert overal overdag consequent zien. Ik heb met jaren Janssen gesproken, die heeft me allemaal dingen geleerd.

[00:34:13]

Amusement. 7 6 7. Een half PPN negatief.

[00:34:20]

Ik vind het gewoon niet natuur. Ik begonia's en natuur mensen en ik vind het niet designed. Ik kom uit Friesland. Ik ken de natuur, dus ik zitten echt. Net als de microfoons uitstaan zitten wij hier drank te bestellen. Jij zit hier 3 keer te verzucht ik neem een lekkere cappuccino of wat heb ik een geweldige middag. Ja, de microfoon gaat aan.

[00:34:37]

Een manier is om zeg 5 zijn allemaal niks, maar qua amusement.

[00:34:41]

Het is niet dat hier er weer heel veel meer moet. Dezelfde amusementswaarde in de natuur. Ze zijn nu zelf je gezien hoeveel mensen met telelens hier de bossen intrekken omdat er zeearenden toch mijn mening krullende hert, euh horeca. Ik heb geen te zeggen maar horeca. Maar omdat ie op de bank zaten. Ze zijn er wel zeven en zeven en half.

[00:35:00]

Ik had het met mij vandaag, want Marcel normaal gesproken met mij doet. Ik vond de acht voor de horeca. OK, de mosterd soep was dik en lobben gemarteld.

[00:35:07]

En ik ging natuurlijk net bestellen. Ik mocht wel sjouwen en ik zag wat hier een aanbod hebben aan broodjes warm. Ik vond het souvenirwinkeltjes leuk met een boekje Vader voor gescheiden ouders. Papa is mijn held.

[00:35:17]

En ik heb hier een klem gekocht die al tijden zoek voor het is toch belachelijk. Midden in de natuur koop ik zo'n klem voor op de fiets, op de telefoon, door op de parking. Eigenlijk.

[00:35:25]

Eindelijk gaan fietsen. U bent lief, de verzorger. Daarmee eindigen de Oostvaardersplassen op een 7 punt. 0 7 haalt bovenaan in de lijst boven Austerlitz en boven Volendam.

[00:35:36]

Terecht, heel terecht en zo ontzettend korona proef om hier naartoe te gaan. Daar is allemaal ruimte.

[00:35:41]

Dat is feite wel een beetje zielig, dat eenrichtingsverkeer. Nou hup, in de auto naar huis Zeev. Een ruime voldoende tot over 3 eeuwen als dit volgroeid is. Ik ben vanaf nu je vermogensbeheerder. Hij heeft het tikkie betaald. Hij heeft 500 euro overgemaakt. New Damien stijgt in mijn achting. Ik ga vanaf nu die 500 euro. Daar gaan maar gaan. Daarmee ga ik aan het werk met zorg. En euh, hij betaalt mij daarvoor 20 euro per week voor de kosten en de onkosten en de winst en het restbedrag.

[00:36:22]

Krijgt die over een halfjaar terug en dan kan dat dus een heel mooi bedrag worden. En ik euh, ik stuur. Ik maak van iedere deal maak ik een foto van die stuur ik aan het eind van de week naar hem toe. En dan maar wacht even hoor. Een halfjaar, dat is zesentwintig weken en je vraagt 20 euro per week. Ja, dat is zo werken de banken ook. Roelof 26 keer 20 is 520 euro en je zult zien dat er misschien gaan we naar dit bedrijf.

[00:36:51]

Marcel van Roosmalen Vermogensbeheer bestaat nou pas kort, maar je zult zien dat ie er heel mooi uit gaat springen.

[00:37:06]

Ik ga je het verhaal vertellen van een man die luistert naar de naam We zeven jaar geleden vertelde hij al zijn familie, vrienden en mede stamgasten van een café in Roermond dat er iets verschrikkelijks stond te gebeuren.

[00:37:22]

Ik ben ongeneeslijk zieke kind, dood en daarom zijn jullie hier. Dit is mijn afscheid.

[00:37:27]

Hij danste nog een laatste keer met zijn hartsvriendin op een liedje dat ik had gemaakt en zijn live linx liedje was. Houd met je eens vast. En die laatste dans houdt zijn vrienden en familie tot op de dag van vandaag bezig. Dat doet zo'n pijn. Hij beseft niet denk ik, wat i o wat die ooit allemaal aan heeft gedaan.

[00:37:46]

Je ziet wat, probeerde Oeren verborgen te houden, want ze hadden een bedreigd van de schedule.

[00:37:52]

Kapot werd oever bedreigd. Ja, clipjes van 20 duizend euro bij me.

[00:37:56]

Van wie was dat geld? Semi criminele bendes. En welke sporen zijn na zeven jaar voorgoed uitgewist?

[00:38:03]

Jij vindt niks vangen.

[00:38:05]

Inmiddels ben ik ook gegrepen door dit bizarre verhaal. Het had mij kunnen overkomen. Het kan jou overkomen als je dit allemaal achtereind vertelt.

[00:38:14]

Het is genetisch niet te bevatten, nog steeds dineert en de laatste dans is een speurtocht.

[00:38:19]

Een waargebeurde podcast serie van de Rentier Radio 1 en Van Mij Frans Pollux.

[00:38:39]

In het kader van de culturele opvoeding leest Noortje Veldhuizen Voor jullie de Raaff van Carl in Pong. Goed, het is allemaal weer vanuit huis werken, dus live vanuit de keuken brengen je dit gedicht. Als je wat geluiden op de achtergrond hoort, dan is dat ofwel de kinderdagverblijf waarbij de kinderen worden opgehaald. Dat is een beetje huiverig op dit tijdstip, of het is Klaus die heen en weer en dat hij heeft net toevallig de gekke tien minuten te pakken. Dus dan hoor je dat katten Luik af en toe een beetje klapperen.

[00:39:18]

Maar ja, daar moeten we dan maar mee doen. Uhm, en we kijken de raven door Edgar Allen Poe. Vertaald door John Maltha.

[00:39:34]

In een nacht, toen het buiten woedde en ik peinzen al. Dat was dus de bus opnieuw in een nacht toen buiten woedde en ik peinzen Matt en Mudra nadacht over het schoone en goede van een lang vergeten leer en mijn hoofd begon te knikken, hoorde ik plotseling iets tikken dat me uit mijn slaap deed schrikken. Wie zou het wezen in dat weer een bezoeker klopt? Daar dacht ik aan mijn kamer in dat weer, dat slechts. Is het niets meer.

[00:40:11]

Om middernacht had juist geslagen toen mijn ogen schemeren zagen hoe in het vlammend vuur met vlagen schimmen dwarrelden heen en weer, kraakte vurig naar de morgen. Ik vond geen boek dat mijn zorgen weg dreef voor mijn oog. Verborgen opgevoerd naar hoger sfeer was Lenore schoon en stralend opgevoerd, naar hogere sfeer hier. Helaas voor mij niet meer ritselen werd als voor mijn ogen zachtjes het gordijn bewogen. Ik voelde nu mijn vrees verhoogen nooit zo sterk gevoeld weleer dat ik sprak om aan te beven, had dat ik sprak om aan het beven van mijn hart.

[00:40:49]

Wat een vak dat ik sprak om aan het beven van mijn hart wat rust te geven. Een bezoeker klopte haar even die wat laat komen deze keer. Dat slechts is het en niets meer. Wat een lang gedichtje zit.

[00:41:03]

Oh mijn God. Ach, ik snap ook niet. Moet dit gericht naar voorlezen omdat we in de natuur zijn geweest? Of gewoon omdat het een lang gedicht is? En ja, dat heel mooi, vindt Roelof. Ik voel nu mijn moet herleven en ik sprak van vrees ontheven.

[00:41:20]

Zeker, zult gij mij vergeven. Het lange wachten in dat weer. Ik zat al sluimerend te knikken en zo zachtjes kwam gij tikken dat gij mij deed wakker schrikken door uw kloppen deze keer. Kom dus binnen. Heer of dame na uw kop deze keer. Duisternis en ook niets meer.

[00:41:40]

Lang bleef ik in het duister staren, doch ik kon mij niet verklaren. Het was mij of het dromen waren die geen sterveling had weleer. Niets kwam nu de stilte breken en de stilte gaf geen teken. Ik kon slechts een woord spreken. Ik riep de naam der dierbaren weer grip. Lenore Vlug gaf de man mij het woord Lenore weer, dat alleen en ook niets meer. Ik snap ook niet waar het over gaat. Nu een stout besluit genomen.

[00:42:08]

Het venster opent zonder schroom een zieke raaf naar binnenkomen. A. Daar is ie de raaf. Driftig nee, deftig. God sámen, deftig schuddend, week en ver niet in meer.

[00:42:24]

Niet in het minst scheen Beest te dralen en als kwam het naar mij. En als k. Daarmee niet in het minst scheen het beestje dralen. En als kwam het mij verhalen van dat oord waar geesten dwalen, liet het zich toen statig neer bovenop een beeld van Pallas. Aan mijn deur zich statig neer, Sattar stil en deed niets meer. Sorry Silke, dat moet eruit. Dit moet je echt niet inkrimpt. Ik heb gewoon een soort oprispingen. Ik heb net een onder LWD gegeven.

[00:42:55]

Misschien dat daardoor komt soms een vogel zag als deze strijk op een buste neer. Zulk een zonderlingen vogel strijken op een beestje neer met de naam van nimmer meer. Lang bleef ik gespannen wachten en naar een verklaring trachten, toch? Het dier gaf zijn gedachten. Met dat ene woord slechts weer. Het gaf verder taal noch teken, had geen veer, zelfs gladgestreken. Ik ging tot mijzelf spreken. Alles floot mij van weleer. Als het daagt, vertrekt die vogel.

[00:43:26]

Als mijn hoofd vervloog weleer. Leer en de raaf zijn nimmer meer.

[00:43:31]

Dit is nog niet eens de helft. Ik snap het mensen als je nu afhaakt, want ik zou dat zelf denk ik ook gedaan hebben. Nu weet ik ook niet meer waar ik was.

[00:43:43]

Nou ja, schoon verrast dat woord te horen dat de stilte kwam verstoren. Dacht ik. Zo sprak het dier tevoren zeker bij.

[00:43:53]

Ik bedoel waren laag en de vogel nimmer wijk kent en geen enkele veer verstrijken en zit nog altijd ernstig kijkend op het borstbeeld als weleer. Somtijds schijnt hij ook te dromen. En als de avond is gekomen lijkt er een tekst van Nick en Simon en zijn schim wordt waargenomen bij het Lamb licht. Telkens weer voelt mijn ziel van zware schijnsel dat haar schrik geeft telkens weer zich ontslagen. Nimmer meer holy fuck en shit was al lang gericht. Op het Zuid eigenlijk betekent.

[00:44:29]

Ik moest bij Edgar Allan Poe vooral denken aan die afleveringen van Gilmore Girls. Ik heb die hele serie wel vijf keer in totaal heb gezien. Van voor naar achter. Daar is ook een aflevering dat de post the City komt dan in dat dorp en dat ze dezelfde aflevering dat ook de één van Lorelai in brand vliegt. Euh. En dat hoor je dan. Moet kiezen of ze naar Harvard gaat volgens mij. Maar ik begrijp dat ook helemaal niet. Maar ik snap dus nu dat die Postsite.

[00:44:54]

Wie gedichten van Edgar Allan Poe kwam vertellen. Bent u ook wel benieuwd? Wat betekent dat eigenlijk het nieuws? De raad Ik denk dat het erover gaat dat die uhm, nou de raaf staat symbool voor kennis van magie en voor telepathische energie, omdat zij dingen weten voor de mens dat doet in reizigers serie Outlander wordt. Nou, dat wil ik allemaal niet. De witte raaf zien er als tovenares en genezer. De raaf staat symbool voor de magie. Dus uhm, ik denk dat die Lenore dus dood is en dat die hoop dat die raaf daar wat over komt vertellen ofzo.

[00:45:34]

Raven, een gedicht geschreven door de Amerikaanse Bla Bla. Het gedicht vertelt het mysterieus verhaal over een nachtelijk bezoek van een raaf aan de verteller, die treurt om zijn overleden geliefde Lenore. Nou had ik het toch bijna helemaal goed. Einde bericht.

[00:45:51]

Wat een lang verhaal. Vergeet niet te stemmen op de podcast. Hoe hard je mensen kan dat nog steeds. Moet ik daar nog reclame voor maken? Ik heb het gevoel ik elke dag niets anders meer. Maar goed, dat ook wordt gedaan. Ook leuk is eens kijken in je duim moet helemaal.