Transcribe your podcast
[00:00:00]

Eerder vandaag op de redactie van de Krokante Lichtman. De Chiro Warme sedatie is weer anesthetica. In de Efteling is het Land van Laaf ook niet het koninkrijken. Kabouter Prikkebeen zegt dat Sneeuwwitje een rustig, rustig.

[00:01:04]

Heb je niet een kindermeisje in de tuin staan waarin je even kunt afkoelen?

[00:01:08]

Kinderen. En Eva. Ik wil niemand niet. Maar gisteren hebben ze me mijn werk pas in het zwembadje gedaan. Ik was daar even woedend. 2. Systeem plafond boeken helemaal naar de kloten. Dit soort dingen gebeuren. Ik word er knettergek in dit dorp.

[00:01:26]

Echt, maar ik euh Marcel, jij weet dat wij vakantie hebben en dat hij die rooie knop is alleen voor noodgevallen. Ja, dus wat is ouderraad? Wat is er aan de hand? Weet ik veel sneller klaar.

[00:01:42]

Door deze conclusie ook weer. Het is een reclame voor de podcast Glasbak of de gijzeling van Glabbeek. Ik zeg het verkeerd. Geweldige reconstructie van mij en mijn jeugdvriend. Hoe Goots of jeugdvriend kwamen een studentenhuis gewoond. We zijn een gijselinck gaan reconstrueren in Duitsland. Bloedserieuze journalistiek over ja, over een bankoverval in het plaatsje Glabbeek die helemaal uit de hand is gelopen. Op het laatst gijzelden ze een bus met mensen en journalisten misdroegen zich. Daar gaat het eigenlijk over.

[00:02:17]

En daar moeten wij reclame van maken op het kanaal van de krokante leesboek. Dat is eigenlijk wat je zegt.

[00:02:22]

Dat is euh, ongeveer hoe BNN-VARA erin staat. Oud moet van BNN-VARA. Die belden mij Willy alsjeblief op het kanaal van de krokante leesmarathon, want dan bereik je in ieder geval wat mensen na. BRDeze luisterden naar mensen.

[00:02:38]

En misschien ja, dat gepiep was Jan Dirk van der Burg.

[00:02:44]

Met een foto of een boek kun je dat uitzetten. Schijnbaar niet. Roelof is nog een officiële promo. Hoe gaat ie? Ja, jij hebt m maar in ook. Nanodeeltjes zijn zo aan liefde lessen openhartig en integere gesprekken over de liefde met onder anderen Marcel van Roosmalen.

[00:03:09]

Het is niet de goede. Dat. Het is 1988, het jaar waarin Nederland in de ban is van het WK voetbal. Het Nederlands elftal verslaat in de finale de Sovjet-Unie en pakt de titel. Een mijlpaal in Amerika wordt George Bush senior gekozen tot president van Amerika.

[00:03:50]

Daarnaast werkt hij in Duitsland, is men bezeten van een bankoverval die de geschiedenisboeken ingaat als één van de meest gewelddadige bankovervallen ooit. Dit is de geest die van Glabbeek in deze podcast duikt weer in een bank gijzeling in Duitsland in 1988.

[00:04:17]

Deze gijzeling zal later door journalisten worden gezien als een gitzwarte bladzijde.

[00:04:27]

Maar wat is hier gebeurd? En hebben we daar iets van geleerd? Een podcast van mij. Marcel van Roosmalen en mijn jeugdvriend. Hoe groot de geschiedenis? Docent samen met Hoe maak ik een roadtrip door Duitsland om te spreken met betrokkenen en te zoeken naar antwoorden op onze vragen? Vraag is natuurlijk allemaal van de gekken. En dat men in Duitsland de verslaggeving zet, maar op die manier een gezicht kon krijgen. Tenslotte om over te praten, dat kan niet.

[00:04:55]

Is onbestaanbaar. Een podcast voor BNN, VARA en NPO Radio 1. Gedaan Ik ga naar lijsttrekker en een wervende en wervende reclame, dit hoort bij Duits praten. Hollandse radio. Marcel van Roosmalen hier. Wie gidst de kwamen door antwoorden? We waren dus bij een vrouw op bezoek. Die wist helemaal niks meer van de gijzeling te herinneren, maar die had echt een hoogtepunt. Bevroegen. Bent u getrouwd? Toen zei ze. Ze was getrouwd geweest, maar haar man was inmiddels getrouwd met een andere man en die had een relatie gehad die jarenlang op zolder had verstopt.

[00:05:37]

Die had op zolder een relatie met een andere man die daar had verstopt. Die vrouw, die had ook in de gang. Net zoals heel bang voor inbraak had ze allemaal paspoppen staan met pistolen in de hand. Hou op. Dit is echt waar. En ze hadden.

[00:05:54]

Hij was heel ziek. Toch tijdens die opname. Al was je niet gewoon uit ijlen.

[00:05:59]

Nee, dit is. Dit is echt allemaal waar. Ik was inderdaad, dat hoor je ook. Op die podcast komt een beetje het rare is. Ik ben helemaal niet iemand die klaagt, echt nooit. Maar of ik heel veel klaag omdat ik doodziek was? Ik was echt veertig graden koorts. Ik denk dat een voorloper was van de corona. Ik lag gewoon in die auto te ijlen. Een week dood.

[00:06:22]

Leek zich in Riga. Patiënt Robert? Dat denk ik haast wel. Soms denk ik dat ik verspreider ben geweest in het Roergebied.

[00:06:34]

Geen enkele oneliner komt er per week, eentje of twee weken. Ik heb geen idee, het is echt iets wat de luisteraars zelf moeten uitzoeken en ik heb niet alle afleveringen tegelijkertijd. Als dat niet kan beluisterd is toch lekker naar reclame kan. De kleine lichtbeuk? Hoe heet de kleine nichtje ook of een nijlpaard kon lachen? Maar eerst kleine nichtje ook en dan maar kon lachen.

[00:06:58]

En een keer omdat je dat nog wél alle oude krantenlezer afleveringen terug Leistra. Ook mensen die dat doen.

[00:07:04]

Daarover gesproken jongens. Jullie hebben Rutte gekregen denk ik. Hoera, hoera, hoera, we maken weer in de auto en met z'n drieën eindelijk Noortje. We kunnen gewoon op pad.

[00:07:15]

Ik kijk er ontzettend hard en ik heb dus een concept bedacht Noortje. Waarom gaan we niet gewoon overal heen? Ik wil gewoon niet meer joypad. Hoe staan jullie er bijvoorbeeld in? Ik zou het heel leuk vinden om met jullie twee langs vergeten stammen te gaan. BNN-VARA.