Transcribe your podcast
[00:00:00]

NPO Radio 1. BNN VARA podcast OK, ik hoop dat de oliebollenkraam nog open is, vriend. Dit is hier geen Amsterdammer. Broer die doen.

[00:00:10]

Ik zie wichelroede oog laaghartige te houden. Minder broec prima. Gaat samenwerken. Hoezo gadverdamme?

[00:00:20]

Als mensen dat geluid van die pilletjes niet horen en jaren taal van minder barok is uw.

[00:00:29]

De krokante Lees map met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries uit Tunnelkokers.

[00:00:41]

Ik had vroeger zijn obsessie dat ik altijd als laatste ergens zouden klappen. Echt waar heb ik in een zaal gezeten waar iemand anders had ook had. Nou, dat ging lang door.

[00:00:48]

Weet je wat? Ik had voor obsessie. Ik wilde vroeger de bekwamer terug uit school op de fiets. Vanaf de Rijndal straat wilde ik met de ogen niet dicht fietsen en wou ik graag met mijn auto waar ik ook ongelofelijk hard op Kim gevallen met herken ik het liefst wilde ik had zijn oma fiets. Hebben ze een recht stuur, dan wilde ik mijn benen zo op het stuur leggen en dan met mijn ogen dicht. En toen dat mijn moeder maar een keer gezien, want die reed de andere kant van wacht.

[00:01:12]

Die is zo lelijk tegen haar uitgevallen. Ik had nooit meer mogen doen. Dat snap ik nu ook wel. Dat ben ik door Jodocus geworden. Welkom in Wormer, wederom onze kerstaflevering. De extra lange uitzending We gaan nu het interview doen.

[00:01:49]

Ja, het loopt allemaal door mekaar heen bij meneer gehusseld. Wat speelt wat met ons? Wij zijn jouw marionetten jongen. Maak jij je poppen theatertje? Maar maak er maar een vrolijk kerstfeest van. Maak het maar gooien te hussel maar groter door mekaar in de pot. Jongen met een grote pollepel met brei. Maak het maar mooi, de tovenaar.

[00:02:09]

Ze hebben zitten krassen op de Playmobil tweede Playmobil. Nou stadhuis kapot en ik ben die euh gebruiksaanwijzing kwijt. Zet het maar even in mekaar. Ze even zitten Zipper in mekaar. Linda komt vandaag schoonmaak dan suits top. Ik zeg ik groeit in een doos. Is geen kind dat hier met Playmobil speelt. De enige die het iedere avond in mekaar zit te zeggen is pappa papa. Die zet de Playmobil weer in mekaar. Papa en papa, dat papa.

[00:02:34]

Misschien ben je bij je nieuwe derde kind anders kunt aanpakken.

[00:02:37]

Dat heeft ie nog niet bekendgemaakt. Nee, dat weet nog niemand. Dat ik een derde kind krijgt, maar bedankt nooit als ik ooit een derde kind krijg. Dan is het euh. Dan zal ik het anders aanpakken.

[00:02:47]

Stomme volgorde. Ja, ik zit. Loting heeft uitgewezen dat Noortje Veldhuizen mag beginnen. Ik handbalbond. Jij gaat heerlijk ons meenemen naar een andere wereld.

[00:02:56]

Je hebt allemaal dingen over een boek gezegd, namelijk ja, dat weet ik.

[00:02:59]

Maar ik ga nu eerst even mijn mond. Eerst ga ik genieten van jouw prachtige samenvatting en het boek Wat ik heb meegenomen is het boek.

[00:03:06]

Een klein land met verre uithoeken om gelijke kansen en veranderend Nederland. Van Floor Mili Coucy. Milieukosten Miry. Gorski! Hoor ik van de andere kant van de tafel. Zij is journalist en geografische schrijf voor De Groene Amsterdammer Groene Amsterdammer. Ik kan me uiteraard niet het hele boek behandelen, maar ik begin even. Ergens in het begin van het boek wordt het voorbeeld van Emme genoemd en ik ben er toevallig afgelopen maand best veel geweest in de buurt voor de filmpjes voor de vooravond.

[00:03:33]

Ik zal een stukje voorlezen. Het is mei 2013 en Emma bereidt zich voor op een ingrijpende operatie. De binnenstad gaat volledig op de schop voor de aanleg van een dieren belevenis park en een Wildlands en een tunnel, een theater en een plein. Het project gaat een slordige 500 miljoen euro anderhalf keer het bedrag van de jaarlijkse begroting van de gemeente kosten. Nou, en ze volgt wethouders. Ik ben dol op wethouders, vind het heel erg grappig, maar ze beginnen dat verhaal over dat Wildlands, over dat, dat moet het worden.

[00:04:02]

En het wordt ontzettend duur project. Nou, dat moet het prestigeproject van de gemeente prestigeproject van de gemeente Emmen worden. Kost 500 miljoen. Ja, heel veel geld.

[00:04:12]

Nou, dat doen wij ook voor het einde van het boek. Waarom ben je daar geweest?

[00:04:16]

Voor Nederland wordt het systeem plafond, hebben Jan-Dirk en ik twee bijeenkomsten in Emmen gevolgd. Eén daarvan was de opening van het meest moderne bejaarden complex van Nederland, waarin je in de bejaarden complex konden reizen van het ene land naar het andere. In de ene hoek kon je s sangria drinken en in de andere hoek zat je aan de Duitse hutspot met uitzicht op wildlife. En dat was ook onderdeel van dit plan. Een boek dat is uitgegeven bij dezelfde uitgeverij als Nederland onder systeem platform, waarvoor allemaal posters zijn gedrukt.

[00:04:48]

Voor dat boek. En terecht hoor, dat is heel mooi. Dus gedegen journalistiek.

[00:04:53]

Voor jullie zijn er geen posters gedrukt, begrijp ik. Nee, ze hebben geen posters. Daarin zit oud zeer tegen het boek Bij Jou Helemaal geen oud zeer bij dit boek. Waarom zou ik ben blij dat er is Vestfold.

[00:05:04]

Aan het einde gaat het erom wat jij net zei over iemand die hier door de straat liep? Over gentrificatie? Ik weet niet hoe daar daarbij gentrificatie en daar gaat het hier ook over. Hoe koffiehuizen koffiebars worden, tapijt winkels worden concept stores, oude havengebieden worden bruisende stadswijken, gentrificatie. Kom er niet snel genoeg komen na de opwaardering van buurt ten koste van de oude. Ik erger me dus al tijden aan.

[00:05:26]

Dat refereert ook aan dit boek, aan die Massy. Hoe tak in Het Parool. Die schrijft de ene column na de andere Noord mag niet veranderen. T Was een achterstand gebied en o wat was dat gezellig. De welvaart mag niet naar noord komen en de hoge huren. Ik vind het juist heel goed. Ik ben een vluchteling uit Amsterdam. Nou, laat de rest hier maar ook komen. Laten we in godsnaam verder gaan door opwaarts met de volkeren. Laat hier een koffie barretje komen als hier bedoeld is dat.

[00:05:53]

De oude bewoners kunnen dan niet meer mee. Die moeten weghalen. Maar dat is al eeuwen zo oud als al eeuwen zo.

[00:05:59]

Ja, ik heb ze heen.

[00:06:01]

Nou, ik huizen of weer naar een gebied waar minder aantrekkelijk is. Zo werkt het nu eenmaal. Maar goed, terug even naar dit boek. Ik heb niks tegen dit boek, behalve dat ze op hetzelfde moment uitkwam als Nederland toen dit systeem echt helemaal niks was.

[00:06:13]

Ik vind het helemaal niet op elkaar lijken. Dit is een heel ander boek dan. Maar dat is ook heel inhoudelijk volgens mij. Als ik het zo. Nou, dat is Nederland onder systeem. Ook daarin lijkt het me wel andere manier.

[00:06:24]

Ze beginnen dit boek met het voorbeeld van mij en dan gaan ze met de wethouder op stap. En nou ja, je leest het en je denkt dat dit wordt helemaal niks. Dit wordt helemaal niks. Wie? Wie gaat er in godsnaam hier naartoe komen? En er woont bijna emmer loopt leeg. Dan gaan we naar het eind van het boek. En het was dus 2013 toen die plannen er lagen voor dat Wildlands. Nou goed. Inmiddels is het voorjaar 2016.

[00:06:43]

Uhm en Emma Wildlands opent. 3 jaar later is het bijna failliet. Om het park te redden nam de gemeente in 2019 alle schulden over, waardoor het financiële risico voor de stad nog groter is dan het al was. Bezoekers die klaagden dat de dieren niet goed te zien waren, dat de kaartjes te duur waren. In een poging om meer publiek te trekken, werd er in allerijl een achtbaan in het park gebouwd. Maar ook dat bracht niet het gehoopte succes.

[00:07:06]

Om sluiting te voorkomen trok de gemeente opnieuw de buidel weer 60 miljoen euro in de pot. Zonder enige zekerheid dat het ergens toe leidt. Als het park over een paar jaar alsnog moet sluiten, is de financiële schade nog groter en blijft er nog minder over wonen. Zorg, onderwijs en andere dagelijkse noden. En dat vind ik.

[00:07:23]

Nou ja, wat vind je daarvan? Het is het schrijnende aan. Dat gebeurt natuurlijk door heel Nederland als er zijn een heleboel plekken waar het leegloopt en waar je last van de week over een huis in Zeeland, dat staat al negen jaar te koop. Krijgen ze niet verkocht. In Amsterdam staan er huizen nog niet eens negen weken te koop of een paar uur.

[00:07:43]

Als je mazzel hebt.

[00:07:43]

Verkoper Ja, dat is stukken en en een ding wat je niet beseft als je in de bubbel zit waarin wij leven, maar in dit geval in Emmen.

[00:07:51]

Probeert dus hoor. Jij wist dit niet. Jawel, ik wil alleen zo schrijft ook over over de specifiek die verhalen die in je hoort.

[00:07:59]

Dan weet je wat ik ervan vind. Dat soort mensen van De Groene Amsterdammer wonen zelf lekker in de grachtengordel. Ik weet niet waar Floor Milinkovic. Ik weet niet ook niet waar ze woont, maar daar ga ik dan maar vanuit. Kan ze toch nog wel beschrijven? Ja, ik zeg dat mag ook problemen hebben.

[00:08:13]

Het is misschien maar omdat je in Wormer woont vind ik dat ik meer recht van spreken heb dan een vrouwtje van de grachtengordel. Vind jij nu dat je meer mag? Umbo jij Oost ook?

[00:08:24]

Ik vind dat ik het nu meer mag. Ik onderscheid ondergaat toe, maar dit gaat dus ook over de gemeente die dat probeert te keren met een soort megalomaan project.

[00:08:31]

Maar ja, maar ook zeer van wat. Wat ga je anders doen? Maar er is in dit geval een voorbeeld. Daar meer voor. Er staan veel meer voorbeelden in. Het gaat gewoon over. Ik benaderde de gemeente waar ik vandaan kom gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat gemeentehuis is een aantal jaar geleden, toen het gebouwd werd, ook nogal breed uitgemeten in het nieuws omdat ze een veel te duur gemeentehuis hebben gemaakt met Utrechtse Heuvelrug. BTW rekensom. Hij zegt van alles mis te gaan, de bouw van het gemeentehuis en dat.

[00:08:55]

Dat lees je hier een beetje terug met die wethouders die ook. Ja eigenlijk. Ze doen maar wat?

[00:09:01]

Ja zo. Zo voelt dat een beetje, zo schrijft ze in Het Niet Op. Is niet. Niet suggestief geschreven. Maar het is wel dat je doet dat je met je lezen dat je denkt. Nou, de typte staat erbij en dan weer 60 miljoen. Inderdaad, in een dierentuin die geflopt is, waarvan de mensen klagen dat ze de baas niet kunnen zien.

[00:09:16]

Denk je dat ze doelen als je dit leest? Al die wethouders in al die plekken omdat ze daadwerkelijk het beste voor hebben met hun dorp? En of dat ze zelf gewoon een prestigeproject.

[00:09:26]

Ik denk dat het een beetje van allebei is, want op een gegeven moment haalt ze ook een voorbeeld aan. En dan heeft mij heeft daar is de winnaar van de markt van het jaar en dan staan. Alle wethouders staan daar voor een dag op de markt achter hun kraam. En dan zegt de wethouder zegt ja, dat vonden de mensen zo leuk om dan brood te bestellen bij de wethouder denk ik. Mensen vinden dat toch helemaal niet leuk? Doe eens normaal.

[00:09:44]

Wat vinden jullie zelf leuk? Dit is een goed voorbeeld, het licht, maar het boek is doorspekt met dat soort voorbeelden.

[00:09:49]

En uhm ja, ik vind het. Ik vind het gewoon. Ik hou gewoon van Nederland ook. Ik hou er ook wel van. Ik vind ook wel tragisch dat dit nog steeds aan de orde is. En dan gaat het ook steeds meer verantwoordelijkheden vanuit de politiek naar de gemeenten. Wat ik? Ik vind dat niet altijd. Die wethouders krijgen steeds meer te zeggen ja, die krijgen steeds meer te bepalen en te beslissen en is natuurlijk heel vaak dat je denkt ben jij wel degene die deze beslissing kunt?

[00:10:11]

Dus volgens mij is Hollands Kroon.

[00:10:12]

Waar is al die datacenters aan het bouwen zijn is ook totaal. Ik ben er laatst langs geweest Lubach het ook best wel creepy uitkomen.

[00:10:18]

Wat dacht je van Beverwijk? Want al die schoenen steunde Roelof. Da's ook schrikken.

[00:10:22]

Een klein land met verre uithoeken. Ik moet geven, maar daar is hij machtig.

[00:10:27]

Tuurlijk is net schoongemaakt door Linda en die doet dat grondig hoor.

[00:10:31]

Oh Linda uit de Zaanstreek, Linda uit de Zaanstreek, Linda uit de Zaanstreek, Roy, Linda uit de Zaanstreek, Linda uit de Zaanstreek, Linda uit de Zaanstreek, Hooi uit de Zaanstreek, Linda uit de Zaanstreek. Linda uit de Zaanstreek. Hoi A.

[00:10:48]

Hqsw. Met Hellboy is. Dan gooien dit weekend in zee voor een. Marcel belde mij. Dit is nu kerst, maar het was tuurlijk Sinterklaas een paar weken geleden. Hij belde mij een paar dagen voor Sinterklaas. Ik heb een probleempje, zegt ie even. Die heeft net tegen de kinderen gezegd dat Sinterklaas waar waren. Misschien een beetje vervelend dat Sinterklaas niet komt. En nu zijn ze aan het huilen. Kun jij bellen? Zit ik je op Spieker?

[00:11:29]

Dat jij dan zegt dat je Sinterklaas bent en dat je dit gezellig toch wel langs wil komen? Prima. Ik bellen.

[00:11:36]

Hallo kinderen. Dat zeiden ze nou. Lucy zei meteen dat is Sinterklaas niet. Dat is ome Roelof. Dat is ome Roelof. Roelof doet net alsof ie Sinterklaas is.

[00:11:47]

Ik vond het ongelooflijk ook dat oom Roelof ook wel vertederend, maar weinig positieve associatie beginnen inmiddels.

[00:11:56]

Het is niet meer het Koeck. Iemand is het nog goed gekomen?

[00:11:58]

Zeker, want Roelof had hier alle pepernoten opgegeten. Ik had dat aangeboden. Maar goed, dat schaal gaat er meteen leeg.

[00:12:06]

En euh. Toen heb ik nieuwe pepernoten gekocht.

[00:12:09]

En toen was weer goed begonnen. En nu dus kerst.

[00:12:14]

Nou kerst gat verder gaat voor wat heb ik er nu al veel ruzie met de familie en jullie willen wel echt echt werk van gemaakt. Moet ik zeggen. Dat is wel eens Eva te zien. Ja, weet je wat ik graag zou willen hebben? Maar dat is echt een fantasie dat je een kerststalletjes hebt. Ja, met hamsters die verkleed zijn als de als de figuurtjes dus helemaal met pakjes aan omdat die ook zo leuk redde. Nou nou, dat je dan kijkt.

[00:12:39]

Dat zie je. Jozef Joseph Maria upkb. Die koningen daarbij.

[00:12:44]

En een baby'tje Jezus en een herder hamster en een wijze.

[00:12:48]

Dat lijkt me te gek om in te kijken. Een levende kerststal? Bent u of kent u mijn al heel ziek? Maar goed. Nou ja, oh God, de dieren vriendin, je eet de hele dag als mens. Wat maakt het uit? Tijd voor ons jaarlijkse evaluatiegesprek. We gaan bellen met de zenderbaas en nog nooit een evaluatiegesprek. Maar er is een nieuwe zenderbaas nodig.

[00:13:07]

Dit klassieke LASK en je weet de ene hand streelt zijn andere hand heeft ze de een keiharde vrouw.

[00:13:18]

Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana Fall, zo wel mooi met die foto die jij voor haar op de telefoon hangt, maar dat heb ik nooit. Heb ik niet zelf ingesteld.

[00:13:30]

Weet je wel. Ik ben classic en denk na aan de jeugd in Friesland, Groningen, Groningen dacht ik. Ja, en heel veel bieten akkers dus dat zijn bovenprofiel winderig kamertje zat te schrijven.

[00:13:43]

Beter kom met de wereld.

[00:13:45]

Een vrije radio is voor haar altijd zeer belangrijk geweest als contact. Voor de buitenwereld was toen nog geen internet. Noortje luisterde classic en alle zenders op de wereld. Dan ging ze plannen maken.

[00:13:56]

Hoe het beter kon dan anders maakte ons multicultureel genoeg.

[00:14:01]

Wat kan Noortje nog doen via ons talent? Wie van ons Drive-In? Dat geld dan het klassieke. En wie heeft de zender leest? Ja, de serie Hallo Middag!

[00:14:13]

Hallo, goedemiddag, hallo klas jullie erbij goed zitten in vorm waaronder het is.

[00:14:19]

Het is in warme kerstsfeer. Hoe zit jij erbij?

[00:14:22]

En rara? Ik zit achter laptopje en nog wat laatste dingen weg te werken in Hilversum. Nee, in in Amsterdam. Want wij zijn.

[00:14:30]

We hebben ervoor gekozen het platteland op te gaan. Want de Radio 1 is voor mij niet alleen Amsterdam of Hilversum, maar ook de verre omstreken. Vandaar dat we in Wormer zitten.

[00:14:40]

Klassieke aasgier bent wanneer men begon ook. Inmiddels zijn er baas.

[00:14:43]

Het denken. Dat was in mei en wij kreeg toen te horen van t. Het moet de leest, maar moet wat journalistiek?

[00:14:50]

Ja, klopt. En hebben jullie hier op een prachtige manier gehoor aan gegeven? Ja ja, maar was tot mijn.

[00:14:56]

Wat vond je niet goed aan de en de leest, maar voor je dat jij het pand binnenliep?

[00:15:02]

En kijk, zoals jullie weten ben ik eigenlijk fan van het eerste uur van de krokante. Natuurlijk is daar heb ik altijd met volle teugen van genoten. Uhm en raar toen ik natuurlijk als Hellemont je kwam bij Radio 1. Maar moest ik even goed kijken naar ons portfolio en waar Radio 1 voor staat. Radio 1 is een nieuws en sportzender als jullie weten het is Bijbels een belangrijke taak om te informeren en te agenderen en sneller nieuws te brengen, maar ook duiding, context en achtergronden bij het nieuws.

[00:15:32]

En nou ja, dus dan kijk je zo even naar het portfolio. En toen kwam er ook weer een intekening van de kokand. En toen dacht ik van ja. In hoeverre past dat eigenlijk goed bij Radio 1? De stream daar hebben we eventjes de boel op scherp gezet. Nou ja, volgens mij zijn jullie ook toch goed te rade gegaan bij jullie zelf.

[00:15:49]

Tuurlijk, klassen die je hebt onsta impuls gegeven die je op je geheel eigen sympathieke wijze deelt die wij nodig hebben. Waren we dat? Ja, we hebben die input voor jou gekanteld. We hebben er een paar keer naar gekeken toen dat. Ja, ze heeft ook geen ongelijk. Het kan wel wat journalistiek is en we kunnen dat.

[00:16:04]

En met als resultaat toch een hart weer binnengesleept? Zeker zeker zéker.

[00:16:10]

Maar denk ik. Dat komt door die doordat de journalistieke is geworden. Want we hebben nu journalistiek blokje en we vragen aan mensen. Goh, wat speelt er bij u?

[00:16:17]

Ja, nou ja, dat lijkt me goed om daar misschien nu eens even met elkaar over van gedachten te wisselen. Hoe zijn jullie dat nou? Het juryrapport eigenlijk niet gelezen hoor, maar stond daar niet overeen?

[00:16:27]

Nee, nee, nee, helemaal niks is jammer. We zijn nu. We zijn nu ook een beetje aan het boeken bespreken, geslagen ook met een visie in het achterhoofd van. Kijk, een boek is toch een venster naar de wereld. En vanuit dat venster kun je natuurlijk alle kanten opkijken. En dat doen we toch ook wel een beetje met jou in het achterhoofd?

[00:16:47]

Ja, maar ik moet zeggen ik. Ik ben zelf een beetje afgehaakt bij die boeken. Boeken, afleveringen redigeren. Hoe daarop wordt gereageerd. Maar heel positivo's ook. God, ik ben het staatsscholen is een luisteraar.

[00:17:01]

Ja, jammer ja, waar. Maar even even wat. Wat zijn jullie reacties op het. Ik heb. Ik heb trouwens maar één iemand kreeg ik op een gegeven moment van ik vind het een hele goede toevoeging aan het blokje journalistieke blokje. Maar goed nieuws dus. Ik weet niet wat jullie op jullie nog meer reacties hebben ontvangen.

[00:17:18]

Ach, niks om positiviteit. Ja ja, het valt me wel op dat de meeste mensen die vraagt wat speelser. Die zeggen eigenlijk niet zoveel zo wat.

[00:17:24]

De output valt dan maar ligt dat aan aantal aan de mensen ook lichter dan de vraag wat ze wil?

[00:17:31]

Toch vind ik een optie inderdaad een corona light. Iedereen zegt die zegt wat speelser behalve Corona. En zeggen ze nou verder eigenlijk niks. Want alles valt in het niet natuurlijk bij die verschrikkelijke ziekte. Hoe zou jij de vraag stellen?

[00:17:41]

Nou, ik vond trouwens. Iemand reageerde heel scherp door op een bank te voegen. Wat speelt er daar in bij? Ik weet niet wat jullie waren dat iemand? Ja, dat weet ik niet, want ik ben nu hier. Ja, want ik was wel meer van dat soort luisteraars.

[00:17:55]

En mensen moet je dan natuurlijk wel hebben. Maar wat zou je meer willen horen dan ja?

[00:17:58]

Volgens mij is het een heel mooi vooronderzoek. Volgens mij jullie een hele mooie eerste stap gezet om met dit soort vragen een beetje ophaler wat er her en der speelt.

[00:18:07]

Oh ja, en dan kunnen we volgend jaar misschien de tweede stap zetten bij de volgende intekende. Zo gaan we dan maar door. Ja, ik moet zeggen dat ik toen ik voor het eerst hoorde.

[00:18:17]

Zo was ik. Is zeer verheugd dat er bij jullie zo de pijlers van het jaarplan wisten op te lepelen. Ik was daar wel erg goed in. Ja, want wat zijn dat ook alweer? De luisteraar weet dat misschien niet, maar misschien weten jullie het nog. Ik weet dat Roelof het in ieder geval goed weet. Ik denk dat de regio. Interactie met de luisteraar ook altijd van belang. Diversiteit en diversiteit?

[00:18:39]

Heel zeker. Wat vinden wij zelf ook heel belangrijk? En uhm, en en een nieuw seizoen rustiek onderzoeksjournalistiek?

[00:18:46]

Ja ja, ja en ja, die vier pijlers. Ja, ze kunnen me alles afpakken.

[00:18:51]

Klassieker, maar die vier pijlers niet tien jaar, maar die zijn dus nu eigenlijk wel een beetje verankerd in jullie. In jullie podcast zeker?

[00:18:58]

Staat hier een kluis? En als ik die open doe, dan zie ik vier pijlers Kranjska.

[00:19:03]

Ik vind het heel leuk trouwens dat kleine nichtje weer een nieuw seizoen krijgt.

[00:19:07]

Ja, dat waren jullie mag ook weer door. Maar wat trouwens kan je daar? Ik ben niet of jij de luisteraars wel iets wil vertellen over het nieuwe plan, maar dat raakt namelijk ook wel een beetje aan. Aan wat jullie nu natuurlijk doen met de krokante oh zo toch wat?

[00:19:23]

Wat is dat? Heb je kompanen nog niet ingelicht over het nieuwe opzet in het nieuwe seizoen?

[00:19:29]

Gaan we naar de verhalen van werken in de publieke ruimte? Het wordt echt een heel leuk nieuw seizoen. Dat wisten wij, maar met het leven gaan ze meestal naar plekken waar niks gebeurt.

[00:19:44]

Dus jij wilt roedels, die is voorbij.

[00:19:46]

Nou, dat is in de schaduw. Ik ga ook voor de vooravond ben ik ook al een week in het land in zee gaan.

[00:19:52]

Maar ja, dit is ook fijn. Dank je wel klassieker. Dat je ons daarover bijpraten is zorgt hier bevelvoerende.

[00:19:58]

Maar ik vond het trouwens ook wel euh Noortje. Want ik bedoel ik leer jullie elk seizoen natuurlijk ook weer wel beter kennen. Maar denk jij?

[00:20:05]

Jij zag het niet heel erg zitten toch om mensen aan te spreken op straat? En hoe werkt het bij jou daar wat terughoudendheid in?

[00:20:12]

Ja, maar dat is omdat op die plekken waar wij komen. Die mensen zijn allemaal gek. Vind jij dat de meest vreemde mensen?

[00:20:18]

Je hebt toch ook recht op een stem op Doritos? Maar ik vind dat een beetje beter te leren kennen. Zo mag iemand jullie sturen, maar dan in mijn eentje met een microfoon en stuur iemand op zo'n groep mensen af.

[00:20:27]

Wij vinden het ook belangrijk dat een vrouw dat soort vragen stelt, dus niet altijd wij. Nee, dat is een persoonlijk verbeterpunt. Ik wil dat. Volgend jaar wil ik dat wel weer meer gaan doen, maar ik vond dat de een drempel om overheen te stappen onbegrijpelijk.

[00:20:38]

Je hebt een voorbeeldfunctie en dan word je. Er zijn heel veel vrouwen die ervan dromen om bij de radio te werken en dan kunnen we het nu niet hebben dat je zoiets hebt van nauwelijk. Voor mij hoeft het niet. Ik vind het wel.

[00:20:48]

Ik weet niet hoe jullie dat ook zien, maar Marcel leeft wel heel erg op in interactie met andere mensen. Gewone mensen vind je niet, maar dat gun ik hem dus ook.

[00:20:57]

Hij zag man beter in haar eigen. Ik zie jou wel een beetje zwart nieuwe laurier. Raw macho.

[00:21:03]

Nou, dank je wel. Plascobel jij nog doorgroeit bij de omroep. Wat? Wat is er een mooier einde dan nu een soort Jubal muziek te starten? Dank je wel klasse.

[00:21:21]

Veel plezier, daar weet je lief voor mekaar tot aan het einde van het jaar. En we gaan nog met elkaar in gesprek over de jaren die volgen. Heerlijk door bij het twickelo.

[00:21:35]

Geweldige vrouw. Na wekenlange. Zou Noortje maakte het iets huiselijk. Het is net alsof ik een ja alleen had trui. Het kleed ontbreekt nog waar ze zich duidelijk neer vlijt en gaat liggen spinnen. Ik heb het een hele warme kerst gloed en als ik naar Noortje kijk op dit moment heb jij dat ook doen op een warme kerstgroet. Maar dat komt ook omdat deze huiskamer zou helemaal opgetuigd is. Ik zie niet één, maar twee enorme kerstbomen.

[00:22:33]

Ja, wilde de kindjes beide een kerstboom halske maske komen. Las Kerkplaats, Kerkplaats, Niklaaskerk, Last Capitals plat geklad, kopblad dat er bier. Ik heb een uniek boek bij me. Euh, ik weet niet of jullie nog weten wie Ferdi E. Was. Ja Cenk. Ferdi Elsas, de ontvoerder van Gerrit Jan Heijn eind jaren 80, eind jaren 80. Heel Nederland was in de ban van die misdaad.

[00:23:00]

Gerrit Jan Heijn, de broer van Albert Heijn, is sinds woensdag spoorloos. Zijn auto is die dag leeg en afgesloten aangetroffen in de buurt van zijn huis in Bloemendaal.

[00:23:10]

Ononderbroken heeft de politie de afgelopen weken het pand in het Noord-Hollandse Landsmeer in de gaten gehouden. In alle vroegte drong de politie vanochtend het huis binnen en lichtte de 45 jarige P. Zijn vrouw en vier andere huisgenoten van het bed.

[00:23:26]

Hij was een uh uh, een belezen man. Iemand een beetje gefnuikt in zijn carrière. Hij ontvoerde op een zeker moment Gerrit Jan Heijn hackte een pink af, begroef in de bossen. Ergens en op dat moment besloot Tim Krabbé de schrijver om een vriendschap met hem aan te gaan. Toen die gepakt was toen ie gepakt was, besloot hij hun vriendschap met hem aan te gaan. Hij ging hem opzoeken op in de gevangenis, ging hem mailen. Ze gingen elkaar brieven schrijven en ontwikkelde zich een vriendschap die dertig jaar heeft geduurd.

[00:23:58]

Dit is een. Dit boek is een verslag van Stan allemaal.

[00:24:01]

Niels vertelt hoe het heet. Want dat heb je nog niet. Het heet Vrienden. Dat slaat dus op de vriendschap tussen hem en Ferdi E. En de vrouw van Ferdi E. Pels Hupkes, want hij krijgt op een zeker moment ook terwijl Ferdi E. In de gevangenis zit, een affaire met de vrouw van Ferdi E. Vicca. Toch niet echt een teken van vriendschap? Nee, maar het wordt allemaal uitgesproken en gezegd. En uiteindelijk euh. Ferdi E.

[00:24:26]

Blijkt in het leven van Els Hupkes toch wel de allerbelangrijkste man te zijn. De zon om wie alles draait. En dit.

[00:24:33]

Die drie, die gekke driehoeksverhouding. En daar gaat dit hele boek over. En dit? Dit zou juist wel heel leuk vinden om te lezen, want het zijn gewoon korte stukjes dagboeknotities. Ik kan geen hele pagina's lezen. Nee, maar het leest lekker weg.

[00:24:48]

Nieuwpoort Het zegt niks over jou lezen. Ik weet dat jij je hebt net een klein land met verre uithoeken. Euh besproken. Ik weet dat jij hele lappen lekker tekst heerlijk weg leest. Weggekapt. En daarom is het ook wel eens leuk om zo'n heel dik boek. Dus achthonderd pagina's dik, maar met allemaal dagboeknotities. Euh, mails die aan elkaar gericht zijn. Ik vind dat heel lekker lezen, want je kunt het ook gewoon opslaan. En dan zit je weer midden in die verhouding die heeft met Els Hupkes.

[00:25:15]

Wat maken ze mee? Ze maken heel weinig mee. Ze. Psychologisch leren alles wat er gebeurd is. Waarom ze Vergauwe analyse eigenlijk wel eigenlijk. En van een huwelijk en van een vriendschap. En van drie verschillende personen. Want hij spaart zichzelf ook niet, want hij is natuurlijk ook. Tim Krabbé was vroeger getrouwd met Liz Snoy Inc. De hoofdrol speelt in de. Een nijlpaard kon lachen.

[00:25:39]

Een leuke podcast over Wacko Jacko. Zo wordt Wemba enthousiast aan dat Fast And Test en Staaf precies.

[00:25:49]

Het zegt heel veel over zowel de schrijver, de ontvoerder en de vrouw van de ontvoerder. En ik weet niet wie ik het meest waanzinnig vind van die drie. Alles waargebeurd, alles waargebeurd. Je kunt je ook best voorstellen willen.

[00:26:01]

Het lijkt me nu wel dat ik denk jeetje, wat zwaar. Maar liefst jaar die ik wist. Niet elk van Els Hupkes neem ik aan toe. Nou, volgens mij was die relatie die wel liep een beetje aan z'n eind. Ja, nee. Hij is wel vreemdgegaan met Els Hupkes tijdens Liss nog. Wat ik verbazingwekkend vind, want als je de keuze hebt kiezen tussen Els Hupkes en Lies Loicq, ik weet allebei niet hoe ze eruitzien. Ik was in de jaren 80 toch wel euh.

[00:26:25]

De fabriek, dacht ik. Euh, daar in dossier Verhulst in ieder geval.

[00:26:29]

Maar waar het over staat actrice. En ja fabriek weet ik even niet. Dat weet ik ook niet. Nee, maar in ieder geval kijk je. Je krijgt ook wel een zekere bewondering voor die versie. Als je dit leest, ook bij Tim Krabbé bestond die bewondering. Het was natuurlijk een man die zich niet makkelijk liet ontsluiten en ook niet makkelijk een waar je niet makkelijk een vriendschap mee aangaat, maar je waar je ook wel bewondering kijk. Die ontvoering van Very Best Of van Gerrit Jan Heijn.

[00:26:56]

Hoe je er ook tegen aankijkt dat zowel haar zat enorm goed in mekaar. Hij had het ongelooflijk slim. Bijzonder in z'n eentje is hij erin geslaagd om dat Ahold concern ongelofelijk veel geld afhandig te maken en dit is een eigen. Daar wordt dan helemaal ook op ingegaan. Hij heeft zichzelf verraden, eigenlijk door naar de slijter te gaan en daar te betalen met papieren geld, wat genummerd was met grote biljetten waardoor ze dat. Die nummers waren allemaal doorgegeven. Ze konden op een zeker moment achterhalen he.

[00:27:24]

Hier wordt de hele tijd geld uitgegeven. Maar als je dat niet had gedaan. Hij was nooit gepakt. Ze zaten op een totaal verkeerd spoor van de bende. Euh, ze verdachte geloof ik. Dat zeg ik uit m'n hoofd. En natuurlijk niet meer precies. Ze verdachte gelooft Molukse Nederlanders iets met die euh, euh, met die achter? Ik weet het niet, maar liet hem met die vinger. Die heeft dat. Die werd een euh had bewaard in een in een euh filmkijkers jasje.

[00:27:51]

Toen nog van de filmrolletje en ingevroren en pas later opgestuurd. Maar dat konden ze niet. Hadden ze niet echt door. Ze dachten toen nog dat hij nog in leven was ook, terwijl je volgens mij naar. Op dezelfde dag nog of de dag daarop is neergeschoten. Wat grappig is dit boek. Dit gaat. Toen stuurde hij ook euh, een sadistisch briefje erbij.

[00:28:11]

Daarbij bijvoorbeeld hij stuurde, bijstuurt 4 cooker op. Nou, hij zal wel niet veel meer kunnen typen. Zoiets dergelijks. Of toen is een leesbril. Euh, had ie ook afgepakt en opgestuurd van zal de krant niet snel meer kunnen lezen. Maar dat soort. En daar wordt dan ook tot in detail op ingegaan. Waarom die zo gemeen? En waarom was dat dan nou toch omdat die die macht voelde?

[00:28:32]

Overigens op een bijzondere. Of eigenlijk een beetje een rare manier. Er is een einde gekomen, Ferdi E. Dat weet ik niet. Hij is uhm wat hij was. Op geen moment is hij natuurlijk weer vrijgelaten. In 2009 werd hij bij een verkeersongeval op z'n fiets geschept door een graafmachine. Zo ja, heel apart. Nou ja, hij ging ook dagelijks. Ging overigens wel vreemd met die Els Hupkes, want euh, h. Hij schrijft ook over Lisse.

[00:28:58]

Die List Nordic vertelt op een zeker moment ook aan hem dat ze een minnaar heeft. Maar het gaat allemaal. Schrijft hier bijvoorbeeld t Is gewoon dagboekfragmenten. 11 maart 1989 met Els naar Arnhem, naar een expositie van Klaas Gubbels. Ik stel haar daar een paar keer voor als een vriendin. Wat een link. Michel die Tim denkt. Els, zoals ze later schrijft. Hij gebruikt mij om maar eens voorzichtig te polsen hoe er gereageerd wordt als zij zonder lies en met mij gezien wordt.

[00:29:22]

Het is allemaal van dat soort bespiegelingen, staat er ook in. Klaas Gubbels over zijn hele bekende Arnhemmer, de man van de theepotten Cady. Hij is wereldberoemd geworden, wereldberoemde kunstenaar omdat je altijd theepotten schildert en koffiekan zal je moeder wel weten is geld waard, al die theepotten.

[00:29:40]

Maar in ieder geval dit boek heb ik gekocht uit ik heb het niet eens helemaal gelezen. Ik lees gewoon af en toe wat dagboekfragmenten, wat brieven. En dat vind ik gewoon. Ja ontspant is wel een lekker boek.

[00:29:52]

Ik me indenken voor voor het slapengaan dat je ergens een stukje kunt lezen. En ik heb die Ferdi E. Door dit boek. Ja, precies dat ben ik eigenlijk wel wat normaler gaan vinden. En ik heb meer vraagtekens gekregen bij Tim Krabbé dan ik denk. Jezus Christus 30 jaar en echt bevriend raken met Ferdi E. Een affaire beginnen met zijn vrouw. Ik hoop dat je mij nooit als onderwerp neemt. Vrienden dus van Tim Krabbé. Ja.

[00:30:22]

Op die lijst is T. U hoorde het Wormer Jongenskoor Soli Deo Gloria hartstikke goed en een lofzang op klassieke tabellen.

[00:30:53]

Onze chef. Natuurlijk een beetje mager, altijd een driepunter, maar goed gedaan jongens. Mooi artikel en dus jullie zijn ook nog. Jij werd GERB door Thomas Wolthuis en dat is euh.

[00:31:06]

Dat is onze huispakken van ons geloof, ons medium. Ja, het is toch een beetje blij. Dat zie je die man. Die heeft die vervuld. Toch wel een grote rol in ons drieën in onze gedrieën leven.

[00:31:16]

Maar hij wilde weer bellen.

[00:31:18]

Ja, nou hij zij bood zichzelf aan. Hij checkte even in met ze willen jullie weervoorspellingen hebben en hoe gaat het met je? En ik had het bericht nog niet kunnen lezen. En toen belde die ook gelijk al. En dan is zoals ieder jaar hetzelfde grapje neem ik op. En dan zeg ik haha Thomas en dan zegt ie. Zie je wel, jij kunt ook voorspellen.

[00:31:38]

Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Banana van. Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring, Ring. Banana Jorssen Hoe vaak op een vraag voor Thijs. Thijs Thomas Thomas. Maar hoe hebben we hem ooit ontdekt?

[00:32:00]

Ja, ik heb hem ooit ergens aangetroffen. Ik weet het oprecht niet, maar wij doen het al zo lang. Ik kan me niet na een jaarwisseling zonder Thomas herinneren.

[00:32:08]

Misschien wel het laatste om te kijken. Een aantal uitzending. We hebben echt met z'n drieën 73 75 uitzinnige fans die me normaal inmiddels privé dingen voor verjaardagen.

[00:32:18]

Jacobine keer gehouden. Ja serieus.

[00:32:22]

Thomas Olthuis goeie middag.

[00:32:24]

Goedemiddag collega's. Thomas Hallo, hoe is het?

[00:32:29]

Het gaat goed hé. Het gaat zelfs heel erg goed. We zitten aan het eind van het jaar en dat houdt in dat je dat ineens iedereen met mijn voorspellingen voor de dag komt. En dan denk ik. En dan kijk ik naar daar hoor ik dat aan, een week na Thomas Ype. Qua voorspellingen heb je een goed jaar achter de rug en je wordt betaald per voorspelling.

[00:32:48]

Thomas. Dat zou wel leuk zijn hé. Dat zou wel erg leuk zijn. Ik de koning, schud ze heel even weg. Want wat was het snedige grapje regering maken?

[00:32:59]

Ik spreek, zei dan een de stadsrekening.

[00:33:02]

Neenee, ons mag je wel gratis doen, maar ik bedoel meer. Je leeft hier toch ook Fantômas van voorspellen?

[00:33:07]

Ja, weet je het? Het is mijn, het is mijn vak, dus ik upja ik. Ik probeer hier een boterhammetje bij te verdienen en euh, dit is Jadid. Dit is gaandeweg euh, mijn bijberoep geworden en hiermee probeer ik bemuurde me Gaslight te laten zakken. Betalen lukt dat goed redelijk. Het kan altijd beter, maar dat is niet mijn streven. Mijn streven is dat ik probeer zuiver te blijven in in hetgeen wat ik probeer te voorspellen. En en daar wringt, daar vind ik mijn meeste voldoening uit.

[00:33:36]

Het virus had jij ook voorspeld. Toch trauma's? Ja, ik ben de enige die het met die het zo dusdanig omschreven heeft dat je inderdaad kunt spreken dat ik de enige ben in Europa die het zag aankomen. Weliswaar heb ik het niet zo benoemd. Ik heb niet het korona genoemd, dat moet ik eerlijk te zijn. Maar ik heb wel heel duidelijk gezegd dat er een virus over de wereld zal plaatsvinden die zijn weerga niet kent en waarbij aids waarbij aids in de schaduw komt dat wil zeggen dan is er toch nog een weg te gaan.

[00:34:06]

Euh euh. De zullen toch nog meer slachtoffers moeten vallen om die voorspelling helemaal. Maar dat gaat waarschijnlijk ook wel gebeuren.

[00:34:14]

Ik en ik vind dit. Ik vind dit niet leuk. Ik vind een beetje het soms vier dingen. Die zijn al helemaal niet leuk. Ik stel liever dat je de De Honderdduizend gradueerde in de Staatsloterij. Maar ja, als. Als dit, als dit op mijn pad komt om de op te delen, dan doe ik dat en Thomas Siha licht aan de horizon.

[00:34:30]

We zitten nu natuurlijk midden in een duistere periode. Gouden tijd van het jaar. Blijft dat nog even op? Zie jij ligt of blijft het tot donker zeggen? Maar eerlijk wat je ziet?

[00:34:39]

Ik ik heel eerlijk. Tegen jou gezegd blijft dit nog even. Het is wel zo dat euh, ik ben heel eerlijk dat ik wel zie dat de zomer van 2021 een dusdanige positieve flow gaat krijgen dat we kunnen spreken van een opleving. Euh, alsof de firuz min of meer weg is. Maar de het is geen kwestie van de vlag uithangen.

[00:35:01]

De toekomst van de leidsman. Hebben we jou voorgelegd? Euh ja ja, ik heb. Ik ben er voor gaan zitten. Echt echt echt in een soort meditatieve sfeer. Dat doe ik trouwens altijd. Nu zijn Wijbenga Sisa een hoop wierook. Je kan echt doden door de dubbelganger, niet zien waar de muren zitten. Het is flauwekul, jullie gaan door. Dit is een en deze vorm die nu gekozen is voor de voor de leesbaar. Die I blijft vooralsnog doorgaan, maar ik moet wel zeggen dat ik aan het eind van het jaar.

[00:35:34]

Uh uh uh, door een eigenlijk een onverwachte verandering qua tijd, qua tijdsindeling, qua uh uh afhaken van iemand. En ik kan niet zeggen wie maar door de gaan gaat om een twijfel ontstaan. Zullen we het dan wel door laten gaan?

[00:35:52]

In mij kun je het niet zeggen. Of wil je t niet zeggen dat ze denken dat het niet leuk is?

[00:35:57]

Oh nee, nee, nee, ik. Ik kan het niet zeggen omdat ik het niet echt bluft en erop kan leggen. Ik heb zelden zo. Oh, daar gaat in de gaten. Uhm. Uh. Iets wat jullie niet forst wat jullie zelf voor iets voorspelden. Wij niet voorzien, maar daar gaat plaatsvinden waarvan ik zegt dan zullen we dan nog wel doorgaan?

[00:36:15]

Dat de E3 sfeer positief of negatief is. Dat een positieve gebeurtenis om van één van de drie worden weggerukt? Of is dat een negatieve gebeurtenis?

[00:36:25]

Nou, ik vind het sowieso een negatieve, ook al zou het al zal de oorzaak positief zijn. Zou ik de negatieve sfeer vinden voor de V voor de voor de Ledebaan, maar tot eind volgend jaar zitten we de snoert met z'n drieën.

[00:36:36]

Ja, dat denk ik wel dat. Daar heb ik wel heel goed gevoel over.

[00:36:40]

Zit er een kans in dat één van ons drieën een bestseller schrijft in. 2021 Zonder dat gaat het niet om welke personen n van de drie hij na om percelen. Uhm de n voor jullie. Ik denk dat jij dat bent. Euh Marcel. Euh euh. Jij gaat een. Jij gaat vanuit een nieuwe invalshoek. Een invalshoek die je eigenlijk misschien euh, het twijfelde of je dat wel zou willen en zou kunnen. Ga jij iets doen? Wat opmerkelijk te noemen valt over Crabbé praat over een bestseller is er is een te groot woord.

[00:37:17]

Je hebt geen Mullins, helaas nog steeds niet, maar het door de Heer gaat wel degelijk iets of iets opvallends doen. En ja, dat komt ook in het nieuws. Let op mijn woorden, je gaat het op een bepaalde manier. Ga je een aandacht krijgen die een dier niet eerder in deze omvang heb mogen meemaken wat hier aan tafel met je wegtrekken?

[00:37:36]

Maar die gedi de politiek in? Of je zit toch wel positief?

[00:37:39]

Thomas moet het. Het zou wel leuk zijn een keer de politiek te gaan. Het werd mij trouwens ook van de week gevraagd over de politiek. Integendeel. Maar ik wilde het niet door een een een collega van een collega paragnost had gezien. Een nadeel, dat niet. Maar hij vroeg zich af en ze je. Je bent zo vooruitstrevend in je vooruit, in je voorspellingen. Euh.

[00:38:01]

Kun je dat niet beter combineren met strevend als je naar de toekomst kijkt dan naar voor? Jawel, baas vooruit.

[00:38:08]

Kijk je in een gewone politicus die hoopt dat er bepaalde dingen gebeuren en ik zeg dat er bepaalde dingen gebeuren dat? Wat maakt het verschil?

[00:38:17]

Maar Marcha wat? Wat zou die voor baanbrekend oogaandoening? Enigszins positief of negatief?

[00:38:22]

Thomas Euh, ze. Het is een positieve ontwikkeling. Alleen hij wordt niet overal op een positieve manier ontvangen. OK.

[00:38:29]

Een meneertje zit daar ook nog wat in het vat. Qua opvallend laag. Ja, Anouk gaat genereren. Is er iets bijzonders in haar leven? De komende tijd?

[00:38:41]

Ik wel. Ik heb. Ik heb eerder gezegd kan ik me vaag herinneren dat Noortje? Euh, dat het dat er op haar pad iemand gaat komen waar ze nautisch mannetje. Ja ja. O ja, o ja, dat is ook zo. En en en. En ik heb haar antwoord niet eens afgewacht. Maar ik. Dit is wel degelijk iets gebeurd. Weer gebeurd. Alles heeft het niet toegelaten of ze geen tijd voor of gezin in orde is.

[00:39:07]

D. Dat is iets gaande.

[00:39:09]

Klopt. Thomas, jij zit daar we weer heel warm.

[00:39:12]

Ze laat het inderdaad niet toe en dat is het. Het is. Weet je ik? Ik heb. Ik heb de Heer gehad om jullie alle drie te mogen ontmoeten. Sleden jaar en ik heb. Trouwens, ik heb noordsche mijn boeken overhandigd. Euh, wat ik verleden jaar geschreven. En toen hij? Toen voelde ik meteen bij Noortje dat zij euh. Ze is er klaar voor om inderdaad de liefde te mogen ontdekken. Alleen het lijkt net alsof ze een beetje de poten afhoudt, alsof ze zich niet niet bloot wil geven.

[00:39:43]

Alsof ze niet de de de kern vrij wil geven om ontoegankelijk zijn voor iemand die haar zijn hartje wil geven. Zou ooit dat?

[00:39:55]

Ja, ik heb ik zit luisteren, ja.

[00:39:57]

Ze zit misschien wel iets van waarheid in, maar kon ze niet gewoon een nieuw iemand?

[00:40:00]

Gewoon iemand die niet nou opeens ja euh ja weet je het is. Het is wat wat ik doe en dat weten jullie inmiddels. Euh, ik. Ik voel ik. Ik voel energie. En die, die vertaal ik naar woorden.

[00:40:14]

Daarmee wil het niet zeggen dat alles wat maar bij bij Noortje.

[00:40:21]

En dan ben ik echt heel echt meen ik heel serieus. De kans daar heeft al lang een kans gelegen en die gaat weer plaatsvinden. Alleen jij, je moet het wel zien.

[00:40:29]

Onmiddellijk met de persoon of met een nieuw persoon.

[00:40:34]

Oh oh euh. Noortje na de thee. Euh. Laat ik het zo stellen deze persoon is al in jou in jou energie Feld Sosseteit. Dus je hebt om monster.

[00:40:48]

Dat weet ik niet.

[00:40:49]

Dat is iemand die iets heeft met kunst. Harnes op.

[00:40:53]

Nee, nee, we hebben het natuurlijk over Noortje gehad, over mij. Maar er is één iemand die veel moeilijker te doorgronden is en dat is Roelof. Voel jij daar iets bij? Ik ben benieuwd of voel je leegte net zo ziek? Leegte voel. Ik kijk vaak in een in een lege emmer. Het is maar een mooie carrièreswitch. Nou Thomas, ben maar eerlijk. Roelof Roelof is een is een man. En dat? Dat hoef ik je helemaal niet bevestigd te hebben.

[00:41:19]

Maar Roelof is een man die diep vanbinnen euh euh, vaak een bevestiging wil hebben van de buitenwereld. 1. Roelof is een is een de hele zuivere. Hele mooie zuivere energie. Dat is maar. Maar Roelof. Uhm. Euh. De buitenkant het. Het verbaal vermogen doet heel anders vermoeden als dat u daadwerkelijk in mekaar zit. Hoeveel? Het is heel prettig. Waar is heel kwetsbaar? Dat is echt zo, maar dat is helemaal niet negatief.

[00:41:48]

Maar Thomas. En heb jij dan ook niet het gevoel dat dat kleine mannetje dat in Windows Phone Kareem niets Medtronic verstaat? En dan niet zoals alle door elkaar?

[00:41:58]

Hoe kunnen we dat dat kleine wezentje wat in de Roelof huist? Hoe kunnen we dat helpen? Of hoe kunnen we maken? Hoe kunnen we dat groter maken?

[00:42:04]

Dat de echte Roelof door de schil heen komt?

[00:42:08]

Ja ja, zei hij. Uhm, euh. Je kunt hem helpen en dat weet ze zelf ook wel. Je kunt hem helpen door een implantaat te bevestigen dat wat die tijd waar die goed in is schouderklachten en bijvoorbeeld bevestig je met je net, dat doen wij al ontzettend vaak.

[00:42:26]

Nooitgenoeg Almaz Confession catchphrase wat meer hoor. Af en toe gewoon zal ik je vertellen dat het een hele fijne kerel is.

[00:42:33]

Laten we eerlijk zeggen ja, het WK voetbal is volgend jaar. Heb je daar nog? Wil je daar nog wat over zeggen?

[00:42:39]

Laat ik voorop vooropstellen dat het me helemaal niet doet over wel of niet over in de we. In de finale zitten we wel met zo'n bekertje naar huis gaan lopen, dat weet ik dan weer niet. Maar wat ik wel heb gezegd is dat Ajax geen landskampioen wordt. En dat werd niet in dank afgenomen, want het geloof in deze maand staat in de Mokum nergens hiel en bedreigingen ontvangen toch?

[00:43:04]

Ik heb. Ik heb letterlijk letterlijk een letterlijk boze boze mail met Thomas.

[00:43:09]

Dit is jouw hart wat spreekt. En ik voel dat je hierin gelijk hebt. Ja, want jij gaat nu die dingen denkt dat Vitesse kampioen?

[00:43:15]

Ik denk dat Vitesse landskampioen word je. Na de kant wilde ik weet niet wat ik ben, zo'n analfabeet op voetbal, dat ik weet niet eens wat Vitesse is en waar die vandaan komt. Wat ik wel moet zeggen is dat het een en een. Een sportclub is die vanuit het zuiden van het land euh. Vergeten is onder de rivieren. Als jij zegt Vitesse. Dat klopt. Nou dat dan.

[00:43:40]

Net over de rivieren PSV dan hè? Nog één vraag naar vooruit kindjes, baby's. Ze zat er aan te komen. Heb je plannen voor eens voor één van ons 3, 6 3 en ik nee, je moet de liefde vinden.

[00:43:52]

Ja ja. En dan moet je dat dan. Dan nog. Dan moet je ook wel wat voor doen hoor. Uhm, ik denk dat er nou al dwingen jou kijken hoe ze dat voor doen.

[00:44:02]

Je hebt hier in, je moet er wat voor doen. Note note ik bedoel.

[00:44:06]

Sowieso moet je iemand aan de haak slaan. Doe je ogen open, want het wordt tijd dat je gaat zien dat er een hele mooie, fijne kerel in de buurt is. Maar je moet het wel willen. Sidy moeten ze ook kunnen omarmen. Ze niet letterlijk, maar zijn ze zelfs spiritueel?

[00:44:20]

In ieder geval wel die gezinsuitbreiding ergens. Euh, ja ja dat. Ja ja, maar dat gaat niet het komende jaar gebeuren. OK. Ja. Nou ja, dus dan kijk je of je ze gelooft. Verloofde gaat iets kalenderjaren. En wat is je? Dat is ook voor mij zeer moeilijk te zeggen. Tussen 1 januari en 31 december op haar daar gebeurde en ik krijg geen tijdspanne. Ik krijg nooit een tijdspanne over iets dus en dat is krijgen dat mijn handicap mag.

[00:44:54]

Ik mag ik jou een naam aanbieden die me zomaar te binnen schiet. Een een ruwe steen en misschien een onzekere steen. Een gewoon dat jij zegt wat je voelt. Klassieke takeling, dat voel je daarbij. Bedien naam. Een klassieke tuimeling? Ja, euh, euh. Dee. Euh. Die staat op een keerpunt. Die staat op een keerpunt, dus de rug. De rest zit in een transformatie. Is een transformatie in de zin van euh, het loslaten van een aantal euh, nare elementen uit haar leven.

[00:45:31]

En het lijkt net alsof ze nu de vruchten gaat plukken van dat wat ze al eigenlijk al een hele poos geïnvesteerd. Alleen het is in dat opzicht is een enorme twijfel komt. Wat kan ik dat wel? Durf ik dat wel? Moet ik het eigenlijk wel doen? Ook weer stadsklassen dank weer in de tot volgend jaar. Dat durf je wel te zeggen. Ik ben zelf een hele fijne jaar bezig, mensen met plezier goed uit. Tot volgend jaar tot volgend jaar.

[00:45:59]

Ook de dag hebben jongens geen kind. Krijg ik Eva ze dit moment zestien weken zwanger? Maar ze krijgt geen kind. Ik weet niet hoe ik dit moet gaan vertellen. Nee, ik weet niet. Misschien heeft de luisteraar het gelezen in de Volkskrant. Het zou kunnen dat ze erover schrijft, maar voor wie het nog niet weet. Jij wordt papa. Ja pa. Hoe papa toch? Ja, voor de derde keer. Voor de derde keer. Ben je blij?

[00:46:27]

Nou ja, nadat ik Thomas gehoord heb. Begin ik me op het ergste voor te bereiden. Gaat verder.

[00:46:31]

Misschien is dit wel een bestseller komend jaar. Nee, ik kom in het nieuws. Ja. En hij wist ook verder niet met wat opzienbarend.

[00:46:38]

Ik zit hem tegen mij, dus over de liefde altijd heel streng. Hij is voor Gert, want ik hem zag ook. Hij is echt heel erg. Maar ben je dwingend, wat Gispen dus ook is? Nee. Ja. Maar wie zegt dat het over hem gaat? Er is iemand in mijn energie dat gaat over gidsbeurt.

[00:47:08]

Coely Ik heb bij mij het boek Trage Paarden van Mick Harren, een Britse schrijver. Je bent niet zo van de Nederlandse schrijvers hé.

[00:47:17]

Nee, valt me echt op. Ja Jan op rij.

[00:47:20]

Nou, omdat jullie eigenlijk alleen maar Nederlandse schrijvers. Nou, we leven ook in Nederland. Het is wel leuk om nou en dan mag je de blik niet naar buiten richten. Nou, ik denk dat klasse dat, die is toch ook heel duidelijk geweest dat Nederland gaat hier inzending gaat. Het gaat zelfs je eigen provincie. Kijk eens wat daar ligt.

[00:47:36]

Maar goed Mick hebben Engeland BICC. Euh.

[00:47:39]

Het is een eerste deel van een euh. Rijkst. Speelt in Londen. Bestaat uit zes delen en twee novelles, dus totaal acht eigenlijk nu. De trage paarde is het eerste les veel, zeer korte romans. De boeken uitgegeven bij uitgeverij Prometheus. Ook Uhm, de eerste twee boeken zijn alleen maar vertaald van deze serie. De rest heb ik in het Engels gelezen.

[00:48:01]

Maar ik zou zeggen Mai Spijkers van dan acht boeken. Deze week gelezen begrijpen. De rest heeft ze in het Engels. Maar even zeggen. Prometheus vertaalde rechtste ook eens. Dat is voor mensen die misschien wat minder makkelijk in Engels lezen ook veel fijne spionage boeken.

[00:48:16]

Het speelt zich allemaal af in een sluw house. Hallo hallo met Robin Belwaarde RTL 7.

[00:48:23]

De arts He, hallo hallo. Oh ja, het is leuk, want. Jij is bijna zeker. Je zit met je zit. Marcel van Roosmalen zat in een opname van de Krakauer leesbaar. OK. Mag je later weer terugbellen? Jullie stort helemaal niet allemaal even naar België voor ik. Ik ben later dan ooit terug. Kijk, Roelof is degene die die overstap maakt. Nota gaat met je telefoon. Roelof wat hij gaat doen? Oh jee John het toch altijd door de mand komt het kleine mannetje uit dat hij graag.

[00:48:54]

Daarvoor hadden we niet verwacht.

[00:48:58]

Roelof. Dames en heren, Roelof de Vries gaat niet altijd even daar moeder. Wie daar weggaat? Nou ja, ik dacht ook wat graag van jezelf, maar roemden Och, jij gaat weg die je hebt om beats. Snap godverdomme. Deze boeken spelen zich allemaal af in Slough House. Dat verklaart ook de Engelse titel Traen. Gepaarde slow horses. Uhm. De bijnaam van de agenten die daar werken op house is trage paarde Slow Horses, want ze zitten daar een beetje de drop outs van de Engelse geheime dienst.

[00:49:26]

Euh, ze hebben iets helemaal verneukt. Of ze zijn overspannen, hebben burnout. En ze houden zich nu bezig. Opslaan house. Met lege dozen schuiven zou je eigenlijk kunnen zeggen. Oninteressant werk, camera's, krimi booklet. Uh, krimi als in IT. Politiek, politie, spionage en MI5. En Mark Six leest veel.

[00:49:46]

Ja, ze heel erg geïnteresseerd. Dat is dat wantrouwige, dat voelt die helemaal is. Fleischmann. Spannende boeken waar Thomas Wohl toen ze het over had. Dat mannetje moet af en toe een complimentje krijgen. Precies ja. Nou, op dat slavenhouders waar dus die drukfout van de Britse geheime dienst werken. Ja dat doen ze oninteressant werk kentekens natrekken. Maar goed, de leider daar is Jackson Liam Jeruzalemse, de hoofdpersoon van deze serie. Het archetype van de grumpy agent hebben we al vaker gezien.

[00:50:15]

Een beetje op leeftijd, een beetje dikker. De hele dag drinkt hij sterke drank en laat scheten. Dat wordt ook heel vaak benoemd. Lijkt me dat Lucieer als je het zo vertelt je nou dat. Dat is ook het enige wat ik eigenlijk hier op aan te merken heb. Dat dat soort dingen denkt ja euh. Om om de halve pagina later weer een gerucht euh. Wordt dat weer benoemd denk ik. Hou daar niet van. Soms mag het wel iets minder.

[00:50:37]

Maar goed toch zijn fijne, spannende boeken, want het zou je niet verbazen. Ondanks dat die afdeling niks te zeggen heeft, worden ze natuurlijk constant betrokken in allerlei grote zaken. De hoofdstukken die wisselen telkens tussen de karakters. Je wisselt telkens van point of view. Daardoor komt er heel veel tempo in het verhaal telkens een ander gezichtspunt vertelt dan dezelfde geschiedenis. Of telkens een nieuw onderdeel voegt het wat toe waar je je voelt, waartoe je ook. Maar je wisselt telkens van het euh.

[00:51:06]

Van het perspectief. Inderdaad. Het is vrij hard. Daar gaan ook geregeld mensen dood. Ook half karakters. Dat vind ik dan wel weer de durf hebben. Dat komt er gewoon weer. Een nieuwe is wel verfrissend. Niet alles loopt goed af in deze reeks en in dit boek zijn ook allemaal eigenlijk niet leuke mensen die de werken eigenlijk allemaal een beetje vervelend is. Niet zo dat je van ze gaat houden, maar toch heeft het ook wel iets sympathiek.

[00:51:28]

Ze willen daar natuurlijk allemaal weg, want ze zijn allemaal geplaatst en ze willen de weg te zitten daar Hamilcar opgescheept. Dit eerste deel gaat over een gijzeling van euh, van een jongen. Een tiener verschijnt een live stream op internet en wordt dan in een oranje overal vastgehouden. Nou, dat beeld kennen we. Kap over het hoofd. Ze dreigen te executeren. Race tegen de klok. Buitengewoon spannend. Kan verder niet veel over vertellen natuurlijk hoe dit zich ontwikkelt, want dan geef ik de uh de plot weg.

[00:51:54]

Uhm ja, het klinkt misschien als het zoveelste spionage boeken voor de krimi, noemde hij dat. Ik vind triller het beste woord. En helaas ja, jij vertelt over iemand in een oranje pak die dreigt geëxecuteerd en toch wel een beetje trillen. Ook qua fruitsoort door de stijlperiode. Kristy Hoek gaan zoeken? Nee, zeker niet door stijl en opbouw is het niet. Uh uh, de V. De zoveelste cliché. Euh spionage roman.

[00:52:22]

Acht delen. Dus je kunt nog even vooruit. 1, 6 en 2 novelles. Ik zei ik wil voor jij het leukst. Begin 2021 staat er weer een. Nieuw deel geclaimd van meneer Mick Harren? Is het niet vervelend om voorserie? Dat ga. Ik was inderdaad mijn volgende punt. Daar komt een serie met Gary Oldman als Jackson Lamb.

[00:52:38]

De scheten laten de het vaderland al internetverslaving Libische Apso, Apple gaat te maken. Ik heb al maakt goeie dingen voor je echt kosten noch moeite gespaard.

[00:52:47]

Garriott natuurlijk een geweldige acteur eikenblad. Tinker Tailor, Soldier Spy. Weggekeken voor je. Een goeie film voor ik. Goed voor je niet voorbij. Ja, een beetje. Ja, ik snap wel dat je dat vindt, maar ik vond het maar Voskuil was ook zijn, maar was leuk. Nou ja, maar de verfilming van Voskuil zie ik niet per se. Ik heb toen bij nader inzien gezien Kun je die serie nog herinneren? We op de VPRO uitgezonden jaar of dertig geleden meetrekt met een geweldige Rijk de Gooyer.

[00:53:12]

Inderdaad, je was een lul en je bent nog een lul. Die zin staat nog steeds voor ogen. Maar maar Roelof, jij? Jij hebt dus in één week tijd 1 2 Nederlandse boeken vertaald door Prometheus en zes Engelse delen gelezen.

[00:53:26]

Jij hebt de vrienden toch ook weet ik hoe lang geleden gelezen? Heb dat uit? Dat heeft Roelof ook. Heb dit niet.

[00:53:31]

Ik heb dit niet allemaal in één week gelezen. Maar dat jij ook in het Engels leest. En wat me ook verbaast is jouw voorliefde voor toch dit genre. Het moet bij jou allemaal wel zonder ooit eens een keer iets persoonlijks inzitten. T Is allemaal spionne politie he? Je hoort de sirenes finaliteit.

[00:53:49]

Je ziet toch in een bepaalde ontwikkeling in jouw persoonlijkheid die dom is?

[00:53:54]

Ik zeg hou jij van een serie boeken? Ja, Snuf de hond. Ben je daarmee begonnen als kind dat je dus al in gegroeid bent? Ik had de olijke tweeling en de schippers van de camera leren in De Kameleon.

[00:54:04]

Nou, ik had Snuff Douwe Bob Evers serie. Die heb ik ook allemaal gelezen. Was fout in de oorlog in liedschrijver? Jazeker. Dat is de aandrijving. Nee, dat is waar.

[00:54:12]

Het is beslist geen aanbeveling. Roelof Ik distantiëren van iedereen die fout is in de oorlog. Maar dat betekent niet dat je niet kunt schrijven. Zoals bijvoorbeeld de schilder Julian Andeweg misschien ook wel heel goed kan schilderen.

[00:54:24]

Ondanks dat die allerlei vrouwen maar even van wegblijven, want die heeft echt verschrikkelijke dingen gedaan. En er is nog geen uitspraak over.

[00:54:33]

Ik weet wat ik wil zeggen is dat je de kunstenaar wel los moet kunnen zien.

[00:54:37]

Dat is onzin. Er is ook een heet ik weer een Franse band en die heeft zijn eerste vrouw destijds vermoord. Hij heeft haar kop eraf gehakt en toen was ik de discussie. Die werd Naima op de radio gedraaid. Een stuk met boef.

[00:54:48]

Ook ten behoeve daarvoor krijgt had Bouffe een aardig gerecenseerd. Want die mag gewoon weer meedoen met alles. Toch een documentaire gehad? Meneer is gewoon multimiljonair hoor.

[00:54:58]

Jij wilde Martin Ros eren. Overleden ik? Ik weet niet of jij beter.

[00:55:02]

Ik heb wat filmpjes doorgestuurd in de groep Zep die we hebben. Hij was van de boeken recente. Serener?

[00:55:10]

Ja ja, daar een foutje. Of wat zwarten, die moustache Kaufhaus dat jaar.

[00:55:14]

Maar hij was de meest geweldige boek recensent ooit. En dat kwam omdat ie z'n eigen procoel Pera. Nee, aan de woord z'n eigen zichzelf. Menam in de boeken zou ik maar zeggen. En hij besprak boeken op een manier ongeëvenaard. Hij ging er helemaal in op.

[00:55:32]

Hij deed dat bij de nieuwsshow De 25 Jaar, maar toen lag de TROS Nieuwsshow. En jij wilt een fragment uit je laatste nieuwsshow bij Peter de Bie en Mike van der Wei. Kunnen we het inleiden? Even?

[00:55:42]

Ja, hij haatte Mike van der Wei. Hij vond dat zij niks van boeken wist, enzovoort. En ze wij wederzijds. De haat was wederzijds. Op een zeker moment moest er een einde komen aan die samenwerking. Dat ging gepaard met een hele grote serie interviews die Martin Ros gaf aan alle bladen, waaronder Twee keer aan mij, waarin die leegliep, over Mike van der Wei. En op een zeker moment besloten ze toch. Het ging niet meer langer bij de TROS Nieuwsshow en toen besloten ze hem weg te sturen.

[00:56:08]

Dat eindigde in een serie rechtszaken die uiteindelijk geschikt werden vlak voor de uitspraak. Hij kreeg vijftienduizend euro en moest toen stoppen. En het fragment wat nu gaat horen is het de allerlaatste uitzending waarin hij boeken besprak waarin hij dan bij Peter de Bie. Zo heet die man toch afscheid neemt van de luisteraars. En dan over die boeken die beeld zijn van onze wereld dat. Daarmee neem ik afscheid, ook voor alle mensen die mij beluisterd hebben. Cooper leest deze boeken.

[00:56:40]

Dan heb je een zalig kerstfeest. Martin. Tja. Ze hadden voor 21 jaar tranen Jorah. Ja, tuurlijk ja, dit is mijn leven geweest. Het nog. Ja God, dank dat dit boek de storm. Maar goddank dat er mensen bestaan die dit hebben beleefd. Want dat gaat over de mens. Al die mensen gaan dood, die zijn weg. Maar ze heeft het niet nagelaten. Als troost om verder te leven. Niet te zeggen waar.

[00:57:12]

Het is een grote troost. De nieuwe show zal nooit meer zijn zonder meer. In ieder geval nooit. Metzelder bedankt! Spreken we elkaar dadelijk en in rust na nog geen advies. Door de focus draaiingen media. Wij zijn een schoenenlabel intervieuw zich over hetzelfde kantoor moet u me herinneren hoor. Niet goed, ik heb jullie altijd hoog gehouden. Echt waar? Ja nee. Maar ja. T Is voorbij zich toch geregeld. Het is achter de rug. We gaan als vrienden uiteen.

[00:57:43]

OK. Absoluut.

[00:57:44]

Oké, hij was een zeer nadrukkelijk boeker recensent. Euh. En de smaak van boeken. Hij had een grote voorkeur voor boeken over de Tweede Wereldoorlog, vooral over collaborateurs. Je herkent dit en wielrennen.

[00:57:58]

Ja, ik moet zeggen dat ik naar wielrennen houd, niet van collaborateurs. Vind ik wel een geweldig item. En iedere week besprak ik drie of vier boeken, terwijl die er eigenlijk maar één mocht bespreken. Maar hij nam gewoon de linde tas met boeken mee en hij begon gewoon te oreren. En die Mieke van der Weide ging daar helemaal stuk op, die die die wilde opblazen met de knop het liefst uitdraaiden als hij aan het.

[00:58:22]

Hij die man van die prijs is Job heeft wel woord gehouden bekers. Nou ja, nou ja. En de mondkapje, een mondkapje, een krokant mondkapje diep. Die moeten we in massaproductie nemen. Serieus, die beker klinkt goed. Ik heb een fantastische beker gekregen. Podcast King of die van Noorderstraat, podcast Queen. En op die van jou staat ook wat groter.

[00:58:43]

Daar staat de BNR Sudoku King. Nou nou, ik ben hier nougat inderdaad mooi gejat. Ik vind m. Ik vind dat ie dat hartstikke goed gedaan. Dank je wel Harry.

[00:58:52]

Ik vind het heel echt mooi heeft. Waarom zeg ik nou je hebt. Dit gaat eruit. Nee, nee, ja nee. Laten we voor de lol. Laten we voor de lol de taalfouten van Marcel Drin laten. O, dat is lachen. De Girkin.

[00:59:12]

De BN ers sudoku's na, deze was echt goed te doen in heel veel instellingen weer. De winnaars hebben inmiddels hun XXL boekenlezer binnen. Nog even luisteren naar de opgave van vorige week. Bolke legde de wjy die hij aan het lezen was even neer zeg, zei hij tegen mijn jusqu'à die verdediger, die ene uit Groningen die tegenwoordig in Italië speelt.

[00:59:35]

Heeft die nou eigenlijk echt een hekel aan de bondscoach? Nou, dat is nog zwak uitgedrukt, antwoorden ze. Hij kan zijn bloed wel drinken.

[00:59:43]

Echt hoor. Petit Pelé gepunte. Ik weet het wel hoor. Hans Hateboer Wie is Hans Hateboer? Dus de speler van t Nederlands elftal?

[00:59:52]

Ik haat De Boer, want de bondscoach heeft natuurlijk De Boer. Frank de Boer. Jaja, de nieuwe opgave is aangedragen door Luuk. Jij mag in Geel in het geel en dat is ingezonden door Lucky Je Hulzebosch.

[01:00:11]

De nogal bazig en egocentrisch ingestelde Roos bracht samen met de schrijver columnist een bezoek aan een molen.

[01:00:22]

Geheel naar verwachting maakten ze eerst zelf uitgebreid gebruik van de maansteen. Pas daarna mocht puntje.

[01:00:30]

Ponte Colton is de goed gevonden.

[01:00:34]

Ja, heel leuk.

[01:00:36]

De krokante vleesmarkt met Outlook.com voor al je instellingen. Maak kans op die XXL boeken legger. Vermeld wel je adres. Anders kunnen we ze niet opsturen. Hoeveel mensen dat?

[01:00:45]

Zondaren het best wel. Ik wil een mondkapje. Je hebt een mondkapje, maar ik wil de rest van de krokante lees Matth. Op de markt.

[01:00:53]

Ja, hij mag geen geld aan verdienen, heeft geen enkele zin laten zoveel geld liggen door die.

[01:00:59]

We dwalen af, papiertjes, papiertjes. Ik durf nergens aan te komen, want straks zijn kunstwerken van de kinderen God, wat een lange dag.

[01:01:14]

Mijn opa was volgens mij een hoop Colditz.

[01:01:19]

Kom er de puntjes. Climaxen met ja, met toelichting Roelof. Omdat je echt op een geweldige manier boeken kunt bespreken. Dat meen ik echt. Jij bent als enige van ons die echt in staat om je mee te nemen in een verhaal. Wat doe je op een hele mooie en beeldende wijze? Ik vond niet zo interessant, dat doet er niet toe. Ik zou het zelf nooit lezen, maar vanwege de manier van vertellen 7 punten. Noortje Ik voor je keuze.

[01:01:45]

Verrassend. En eigenlijk ook wel heel goed.

[01:01:48]

Je hebt blijk gegeven dat je verder wil kijken dan je neus lang is. Voor jou ook zeven punten. Je brengt het alsof het een geweldig geschenk is.

[01:01:57]

Naar mijn gevoel was deze hele opera Ava een evaluatie van mij. Alleen maar luisteren naar wat ie doet. Hij presenteert ons met een glimlach en een drol. Ja, twee keer is even geweldig gedaan. 7. Nou, wat krijg ik? Ik ga nog krassen in m'n punt. Nee, dat mag niet. Nee, dat mag ik ook nooit. Dat. Nee, je mag niet komen. Ik zet een plusje.

[01:02:19]

Eerlijk zijn dat na half zes en een half uur, want ik zou dit boek niet zelf lezen. Ik vind dat ik die hele C. Dat ik denk ja, wat lees je dan iedere keer voor niks? Ik ben ook een beetje klaar met met spionagezaak. Je kunt wel goed vertellen. Dus een boek wat ik niet zou lezen heb ik toch geboeid kunnen luisteren. En Marcel. 7. Euh, ik zou dat boek wat sneller lezen en ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord.

[01:02:42]

En ik vind het een ziek verhaal en dat vind ik dan toch leuk om geleerd te hebben.

[01:02:47]

Dat vind het jammer dat het zo moet lopen. Uhm Dirk van jullie beiden. Ik Snijkers de kust des doods krijg. Maar goed, volgende keer ik zat meeneem.

[01:02:56]

Nou echt heel, heel, heel raar. Als jij punt uit dealtjes is. 5. Al wat? Ja dan is het van nou een 5. Van mij. Van de grote Roelof.

[01:03:05]

Nou doe de Noorse heeft van mij 7 punten gekregen en Marcel 7 een half doel.

[01:03:13]

Een toelichting, een toelichting.

[01:03:16]

Ja, nooit vergeet men nooit. Uh uh, dat Noortje zat er vandaag niet helemaal lekker in. En Marcel heeft euh ja. Nou voor mij wel goed weten te vertalen waarom dit interessant boek is. Ik de eindstand voorlezen op de derde plaats met 13 in een halve punt.

[01:03:32]

Wie gaat t ja ja zeggen? Maar de derde plaats dertien ieder half punt. Roelof met trage paarden van Mick Harren toch wel even gezegd hebben. Goed boek. Tweede plaats Noortje Veldhuizen 14 punten.

[01:03:47]

De verschillen zijn wel heel klein, met een klein land met verre uithoeken van Floor Mili, Coucy, Gorski en Marcel Word.

[01:03:55]

Vorig jaar ook al in NRC eerste met veertien en een halve punt voor Schele. Heel weinig vrienden van Tim Krabbé. We gaan oliebollen halen, jongens lekker die magen vullen is maar komt even met de instuif Jacobus. Na een korte nieuwjaarsbrief is de krokante Lace Map midden januari weer terug. Volg ons zonder tussen op Twitter en Instagram. Wij wensen je mooie dagen en hartelijk 2021 te delen Pia. Ik zie hem dat helemaal doen, dat d'arte ook cash geld. Maar wat is het dan?

[01:04:45]

Is RTL 7 daar en wat willen die vangen uit het oog? We gaan Gijp zitten.

[01:04:49]

Het WK darts komt eraan en ik denk dat ze bellen. Mij uitnodigen voor euh euh. Als studiogast. Dat zou fantastisch. Ja, dat gaan we dan wel in de volgende lees map ook behandelen. Ook gewoon hoe je erbij zit en wat we ook oefenen voor Roelof. Ik ben ik ben een Nederlander. Ik gooi wat pijlen. Wat zeg jij dan? Ik ben ook een Nederlander. Van Gerwen. Ik ben Van Gerwen. Wat me oog heeft? Zeker wel.

[01:05:13]

En tegen wie speel je?

[01:05:15]

Jij van G. Van Gerwen speelt in één van de eerste rondes tegen Jelle Klaasen, die op de éénvan manier weer terug. Elke nieuwe ruzie? Ja, ja maar goed. En. En Van Gerwen? Die gooit een paar in. Wint ie? Hij wint maar nipt. Ja, dan zeg ik. Nou ja, je ziet dat ie nog duidelijk in het ritme moet komen. Maar ja, op basis van de status van beide spelers mag je toch wel verwachten dat Van Gerwen dit ook wint.

[01:05:35]

En dat zeg je ook met die blik die je nu in je ogen. Een blik die ik nu mogen. De dart wereld is vaker en ik ben benieuwd of Roelof nou nog eerlijk wil zijn. Is een hele. Veel mensen met een laag CCU die zich ook promiscue BNN-VARA.

[01:05:55]

We gaan eerst oliebollen halen en er verrassen we Eva en de kindjes Eva, Liestal, Pa, Loemba en Cavalli. Sorry, dat moet eraf! Hoor.

[01:06:14]

Zijn No Man's land, rondlopen met dienbladen met champagne en interessante dingen erop. Vandaag is de grote dag. Vandaag gaat gebeuren muzikante en bediende. Zelfs een paar mensen uit het dorp kwamen kijken wie de nieuwe buren waren, denk ik. Ik kende niemand op die bruiloft, behalve dan die paar gasten die al in het huis verbleven. Ik was ook niet per se uitgenodigd.

[01:06:37]

Ik sla een paar glazen champagne achterover en ik trek me even terug met mijn vriendinnen in mijn kleedkamer. En op dat moment lijkt het gewoon even een bruiloft zoals je daar ooit naar uitgekeken hebt. En zoals je vooropgesteld. Die nacht werd ik wakker, uhm, en ik was nog een beetje suf van de wijn en ik hoor een gibbons. Ik voel me bekeken. En ik wist dat ik alleen maar achterom of te kijken om te zien niet was, maar iets vertelde me dat ik dat niet moest doen.

[01:07:13]

Precies of iemand was met zijn vuist tegen een muur aan het slaan, terwijl ik met mijn ogen dicht op bed liggen.

[01:07:22]

Hoe ik ineens dat, dat iemand in de kamer is? Het was precies of dat geluid kwam uit de muren zelf. Mo Tobia, de nieuwe serie van de makers van de Blankenberge Tibbs vanaf 20 december in je favoriete podcast app.