Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Sonos, het toonaangevende merk als het gaat om geluid beleving. Bijvoorbeeld als je naar een etappe kijkt van de Vuelta en geniet van de omgevingsgeluiden. Een helikopter, een motor, een supporter die hard Mike Teuntje alleen alleen roept bij kijken. Het wielrennen hier in Amsterdam-West. Met een prachtige Sonos Beam soundbar onder de tv en jonne zit daar vaak met jou. Wat is jouw favoriete koers geluid Renaat? Of toch misschien toch dat Jos?

[00:00:34]

Nee, niet niet, niet niet? Nee. Het is moeilijk. Kiezen is zoveel moois om naar te luisteren. Maar dit alles wordt dus extra mooi met een Sonos Beam soundbar. Schuif even op je agenda jonne van Black Friday tot Cyber Monday. 27 november tot 30 november Sonos. Speciale aanbiedingen op zo'n news.com. Perfect moment om je audio te verbeteren zodat je heerlijk deze podcast kan luisteren of de koers kan kijken. Goed Nieuwjaar en dan nu door met de aflevering.

[00:01:23]

Het is donderdagavond 29 oktober en live vanuit het Dag en Nacht Studio's in Amsterdam-West is dit de rode lantaarn in een podcast van Het Is Koers.

[00:01:44]

Denkend aan de Vuelta zie ik brede pelotons traag over oneindige snelwegen gaan rijden. Ondenkbaar. Groene olijfbomen en kale punchers die elkaar naar het leven staan. Vandaag was zo'n typische Vuelta dag een Spanjaard en een Colombiaan vooruit, een peloton breed over de weg en een kapstok die nog in elkaar gezet moest worden. Ook dat laatste was een persoonlijke strijd, die met het koningskoppel Renaat en José ineens een stuk makkelijker werd. Maar voor de rest was alles zoals het hoorde. Het peloton kabbelde voort, maar het venijn zat hem in de staart, maar echt in het puntje van de staart.

[00:02:18]

Sam Bennett testte gisteren net als de rest van het peloton negatief. Maar er is één ding dat wel eens overgesprongen de afgelopen dagen. Het Spaanse temperament. Lang leek hij zijn tweede overwinning deze Vuelta binnen te hebben, maar hij ziet daarin. Hem bleek in aanloop naar de finish te sterk. Een kopstoot en heel wat overleg later ging de overwinning naar Ackermann en de wijn naar mij. Gefeliciteerd Johnny Series.

[00:02:41]

Nu is het Gaus troef van Bennetts met Morkov. Nu en dan op dit beeld. Ackermann rechts in beeld. Bennetts middendoor Bennett Twente etappe pakt zijn tweede. Het is Ierland aan het feest, denk een derde of vierde. Knap knap zijn herdenkt deze onoverzichtelijke sprint, maar dan toch met dezelfde winnaar als in de vierde etappe. Sam Bennett pakt zijn tweede in deze Ronde van Spanje. Misschien is kijken straks van bovenuit. En wie was daar de man die daar die kwak uitdeelde of die maar een halve kopstoot verkocht was?

[00:03:16]

Allemaal niet echt koosjer is hakhoutbeheer en de dagen nadien drie. Jonne worden. Wat een ontluisterend einde van deze dag was dit. Ja, jij kwam binnen. Ik had het. Ik had de thee, ik. We zaten onder WhatsApp en ik had. Ik had je al de het wijntje gestuurd met inklinking klinkend wijntje. En toen kwam ik binnen. Ik dacht nu ga ik het. En nu gaan we het krijgen. Wacht eens even euh. We zijn nog allemaal niet bij dit beetje een agenda die eerst nog bij het pintje moet over dingen, ditjes en datjes praten.

[00:03:57]

Ja, maar dit denk ik. Dit kan ik toch niet laten lopen, maar ga zo meteen. Kunnen jullie elkaar hier goed over dwarszitten? Ik wilde eerst even zeggen Jonne. Euh. Citeert die gewoon Hendrik Marsman en Intro. Mooie herinnering aan Holland. Ja, ik dacht dat jij meer van de van de Russen was. Ja mam, hier allemaal Russische gedichten voor te dragen. Dat jij dat verstaat. Niemand dus. Ik denk doe het kind Holland.

[00:04:18]

Als Vlasov nog een keer een etappe pakt Russisch gedicht dan Wilke. Dan kan ik zal ik ook nog wel een keertje. 3.

[00:04:25]

Vlasov associeert zichzelf toch niet echt meer als Rus? Het is niet toch niet meer stuk Kazak. Ja tartaar, oh nee verdomme, ik zit er in de war met Sivakov. Ja die val natuurlijk. Die vindt zichzelf meer een Fransoos. Echt ja. Pévèle? Ja Sivakov. Ja ja ja. Vlasov is nog wel echt. Vind ik nog wel een. Ja, je hebt al aan echter de hele Astana ploeg, die zijn ook. Die zitten allemaal in Italia.

[00:04:48]

De hele tijd. Hmm, da's niet echt. Ik romantiseren dat. Heel erg dat ze net als in de tweede X-Men film waar Wolverine zo in de sneeuw opgroeit. Zo zie ik het hoofdkwartier van Astana voor William Stryker, die experimenten doet tot renners. Maar daar zijn we niet zo mee. Je moet je voortdurend trainen in de sneeuw. Sneeuwkettingen om de bandjes te gaan. Ja, maar het is gewoon Italië is ook zo maar weer terug naar de agenda.

[00:05:14]

We krijgen twee bedreigingen deze week heel goed.

[00:05:17]

Jeetje, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt.

[00:05:20]

Ja, en het ging niet eens om dat wij wilde Kelder. Wilco Kelderman tekort hadden gedaan. Wat ook sommige luisteraars vonden, maar het ging gewoon om totaal andere dingen. Eentje was in de podcast. Neutrale kijkers, daar hadden we hele leuke podcast dance podcast over voetbal. Qua vandaag aandacht media. Met Jordi Jamalië en Peter Moerman. Jij luistert altijd. Ik luister altijd. En daar ging het erover dat het Valencia bestuur een mariachi band achter zich aan heeft.

[00:05:47]

De supporters hebben dus een mariachi band ingehuurd om achter het bestuur aan te gaan, want ze zijn zeer ontevreden over het bestuur. En terecht. Gewoon de hele dag. Ja, nee, de hele week gewoon vrij.

[00:05:57]

Ja ja zeg.

[00:05:58]

En waar waren het bestuur ook gaat? Ze worden achtervolgd door een mariachi band die speelt wat fets. En toen was de vraag aan de presentatoren van deze podcast. Achter wie zouden jullie dan een draaiorgel aan willen sturen? Dat is gewoon een Nederlandse variant van mariachi band. Ja, en toen zeiden ze ja achter Willem en Tim van de rode lantaarn Jonne, niet achter Jonne. Ik werd gespaard ja, want jij had ze gewoon nog nodig om te kunnen monteren, zeiden ze.

[00:06:23]

Wat ik Phibel van ze vond? Ja, dat vind ik sympathiek. Ja ja. En wat vond jij? Vond jij evva die jij dit als een bedreiging in het in? Nou, dat is toch de eerste bij wie ze dat de binnenschiet over wie zij ontevreden zijn? Ja, maar in derde defensies zeiden wel ik denk we. Ze zochten een podcast die mensen die hier goed mee om zouden kunnen gaan. Nou, daar hebben ze mij de verkeerde.

[00:06:43]

Ik trek de grens bij draaiorgel. Daar zou ook serieus echt agressief van worden, denk ik. Maar wa wat? Wat is het verschil tussen een Mariotte ben en een draaiorgel? Is dat haar draaiorgel?

[00:06:52]

Vind ik van die zeiken en jammer muziek. De hele tijd een draaiorgels. Verschrikkelijk mariachi band zou ik wel vrolijk van wordt hoor. Als dat misschien na een week niet meer.

[00:07:00]

Ik kan niet helemaal een voorzittersfakkel stekkie, maar dirty laten horen. Nou ja, als je wil graag.

[00:07:13]

Spanjeplein Manganiello. Fruitplantage. Di Maria fietste Arnhem, Nijmegen. Nou, eerlijk, toch verschrikkelijk. Ik zou je wel gelukkig van worden, jij niet. Nou euh, ik moet zeggen dat ik wel 1 à 2 seconden lekker na 20 seconden dacht. Ik proef oorarts hm. Dus ja nou ja, nou helder ja. Blij dat ze jou gespaard hebben. Het was niet de enige bedreiging die wij hebben ontvangen. Ja, de twee onze vlag is gejat hier dus in de studio een hele grote rode lantaarn Flachau ligt hier.

[00:08:11]

Zou me sowieso een hele hoop rode lantaarn parafernalia die studie langzaam het hier hierover een tekening van Nairo Quintana. Hilaire Van Der Schueren hangt hier Mathieu van der Poel wat terug, maar het is ook een vlag van de rode lantaarn.

[00:08:22]

Krijgen we vandaag een mail van Mark Juche zonder Mark Chiers? Ik wil jullie vlag helemaal niet, schrijft hij. En ik ben erop gebrand om hem zo snel mogelijk te retourneren. Maar ik heb een verzoek. Zo werkt chantage nu eenmaal. Zouden jullie willen overwegen om wielerkenner, schrijver, Blonde God en redacteur van De Groene Amsterdammer Joost de Vries eens uit te nodigen in jullie podcast? Dat is mijn enige verzoek. De vlag verkeert in goede staat. Ik vraag hem dagelijks even uit en op.

[00:08:50]

In de bijlage vinden jullie een foto als bewijs. Met de krant van vandaag.

[00:08:54]

En niet zomaar in kranten. Maar dit is die vlag is is hier ontvreemd uit de studio door iemand die zichzelf Mark Juche noemt. Maar jij weet toch wie er allemaal in de studio zitten? Wie heeft dit gedaan? Er komen hier echt heel veel mensen in de studio. Ja, en dit verzin je een Groene Amsterdammer redacteur of zo zijn geweest die dit heeft gedaan. Walgelijk. Maar ja, ik weet niet direct wie, maar mijn in Nijns dacht ik vast.

[00:09:17]

Jan Fantine van De Speld podcast. O denk je?

[00:09:20]

Ik dacht aan de die jongens van podcast over media eigenlijk al. Die verdenk ik nou. Het is sowieso hommeles in podcast. Het is hommeles in binnen en buitenland. Maar dan de neutrale kijkers zijn er toch ook voor? En ook iemand die ons toch ook al bedreigd? Ja, dat is waar. Maar met twee bedreigingen in één week voor dezelfde podcast. Nou ja, ik. Nou ja, ja, het is toch juist als je er eenmaal lekker in zit als je eenmaal iemand bedreigt.

[00:09:40]

Dat zou je. Dan ga je door met bedreigen. Je gaat niet, zegt Van Eijk. Bedreigt die een beetje en die een beetje. Maar zouden ze zouden bedreigen. Weet kennelijk niet dat Joost de Vries al twee keer in ons podcast heeft gezeten. Ja, en hij zit hier nu ook, maar heeft gewoon geen microfoon gekneveld.

[00:09:55]

Ons verzoek voldaan. Hij zit hier zonder microfoon gekneveld met een met een handdoek voor zijn mond. Ja, hij kan niks en appel zijn mond en we geven m alleen maar terug in ruil voor onze vlag. Inderdaad, oorlog is oorlog.

[00:10:08]

Maar goed. Uh, in de categorische. Slechter nieuws, nog diepe teleurstellingen. Geen Tour Down Under? Ja, dat was vandaag het nieuws. Geen Tour Down Under en geen euh. Hoe heet die andere Santos? Santos ketose een Charcot UK? Cadel Evans is dus kan een ITU-T Down? Ja ja ja. Ik vind het wel heel zuur eigenlijk. Ik vind het een heel fijne manier om langzaam dat wielerjaar weer in te rollen. Zo'n einde van het zwarte gat aan de horizon, zo'n zonnetje dat langzaam opkomt.

[00:10:40]

Ja dus. Ja inderdaad. Koala's hebben nog een cliché's of twee, maar dat is altijd een stunt. Ze doen toch altijd bij je Tour Down Under? Laatst toch ook altijd de renners met met baby kangoeroes en koala's knuffelen? Echt zoiets niet? Nee. Nou, dan moet je ze opzoeken. Moet je googlen op Tour Down Under? Renners baby koala. Dat ga ik zeker doen. Ze doen zelf ook niet moeilijk over de clichés. Nee, nee, nee precies.

[00:11:03]

Neen, maar dit is natuurlijk wel echt een dit. Los van het schetst hier komen twee problemen samen. Probleem is natuurlijk dat dit eigenlijk de eerste koers is van het nieuwe wielerseizoen die wordt gecanceld, wat natuurlijk een beetje een schaduw gaat. Alvast een schaduw leggen over het volgende seizoen. We hadden gehoopt dat alles anders zou zijn in 2021. Nou, dat valt vies tegen. Euh. Hij tweede is natuurlijk dat. Ja, wij hebben het afgelopen jaar voortdurend de Willunga Hill theorie gedebiteerd, namelijk dat de oorzaak van alles van alle ellende in 2020.

[00:11:35]

We tv terug te herleiden is naar het feit dat Richie Porte niet won op Willunga Hill tijdens de laatste Tour Down Under. En ja, dit is een beetje de vloek van Willunga Hill geworden. Zo hebben we het zo noemen we ook wel, maar die kan dus ook dit jaar 2021 niet ongedaan gemaakt worden. Genoeg, vloekt de Bond tegen Vloeken. Maar dit schept dit is toch iets. Dat schept toch een probleem voor ons? Want wat gebeurt er nu?

[00:12:00]

Gaat is blijft de Willunga Hill Thesen overeind omdat die niet kan worden hersteld? Of gebeurt er iets anders? Wat denken jullie? Wat dacht het? Normale keert pas weer terug als je sport gewoon weer wint. Noemen heel erg dat ik ook een prachtig loop. Ja, maar dat moet dus dan 2022 zijn. Ja, het is niet anders. Is ook mijn jongste niet meer mijn enige hoop is maar dat is dit is wel hoger.

[00:12:23]

Filosofische wiskunde is dat. We hebben natuurlijk gezegd dat alles anders wordt in. Als Richie Porte niet wint op Willunga Hill. Je zou kunnen zeggen dat ie in 2021 wederom niet wint op Willunga Hill en dat is weer alles anders wordt. Misschien dat Anders Anders Anders een keer anders wel weer normaal heeft. Min plus minus plus min of min keer Minter. Ja min. Deïsme Newquay euh, verzoek tot rectificatie de. Ik vind een mooie theorie. Onze mailbox was heerlijk vol.

[00:12:54]

Deze week staat heel veel leuke dingen in.

[00:12:56]

Ja, van genoten. Euh. Eentje kwam van Ahmed Karimi die scheef uit Californië, uit Californië. Nou, wat leuk. Hij schreef Ik kon mijn oren niet geloven toen John en jullie laatste uitzending het volgende zei over kale wielrenners tussen aanhalingstekens.

[00:13:13]

Je hele leven fokking lelijk. Dat is blijkbaar wat John heeft gezegd als een kau medemens. Kan ik jullie verzekeren dat het niet alleen door epo komt en het zeker niet fucking lelijk is? Dat zegt mijn vrouw tenminste. Volgens de hoofdsponsor van de ploeg van Mathieu van der Poel is 80 procent van de kaalheid erfelijk. Bovendien, het grootste gedeelte van de mannen krijgt vroeg of laat met kaalheid te maken.

[00:13:34]

Dus Jonna. Maak je borst maar nat. Ja ja, dat dat klopt heb ik gezegd. Ja uhm he. Het gaat bij in. Het is meer de combinatie dat sprinkhanen lichaam. En dan die die epo. Kaalheid waarbij dat begint dan? Ja, dee dee dee. Waarbij ze vaak nogal aan de zijkant zo'n reepje hebben waar ze dan halsstarrig aan vasthouden. Ja, er zijn een aantal voorbeelden. Ik vind ik. Valverde is zo'n voorbeeld. Ja, je ziet niet zo vaak zonder helm, maar dan doet ie me af en denk je.

[00:14:02]

Oef. Allessandro. Ja ja. Heb je dat nooit? Ik hoorde ook daarover gesproken. Ze was vandaag een euh. Karsten Kroon en de wie? Met wie doet het nu? Stefan Klinkers of Sander Sander lijken situaties. Ja die hadden. T Is vandaag ook over Valverde. Dat die steeds krommer ging lopen en had meegekregen of naar de Belg gekeken. Ik heb op de Belg gekeken. Hij veranderde langzaam in den morgen. Nou moet wel gezegd worden.

[00:14:26]

Valverde is echt snel oud want worden, want wij zijn is er al heel lang.

[00:14:33]

Maar ik bedoel, als je het vergelijkt met de beelden van Valverde aan het begin van zijn carrière. Het was echt een andere Spaanse adonis. En nu is het gewoon euh ja mannetje, maar niet niet alle. Het is bij sommige mannen staat kaalheid heel mooi. Maar bij euh, ja toch. De wielrenners met sprinkhanen lichaam is dan toch een euh ja faced. Dat ze fucking lelijk maakt. De rest van hun leven mag met jonge meisjes niks terug. Euh, is er nog meer verzoeken tot rectificatie?

[00:15:01]

Ja Pheno helder? Ja. En daar schaam ik een beetje voor. Dat Tim Jacobs die mailde ons in de heerlijke afleiding van zondag 25 november, oktober, 1 oktober. Ik vond het met name het hele Sunweb analyse verhaal heel prettig, maakt de jongen een kleine, haast onzichtbare verspreking waar ik graag een verzoek tot rectificatie voor indient? Toen jullie overgingen op de Vuelta en het vroege uitvallen van Ilan Van Wilder van Wilder 1 benoemden, mompelde Jonne redelijk zachtjes Bourdy heinemann.

[00:15:28]

Dit moet echter Bourdy Liedson zijn. Jonne verwees namelijk naar de waanzinnige film Veenwouden Party Line, zo'n Biasion Jackson, waarin Terry en met name Ryan Reynolds schitteren. VEENWOUDEN Feest niet alleen veel, hij organiseerde de feestjes vandaag Liceo Leadsom Liaison. Ik heb moeite met het woord, maar dat klopt wel. En daarom mompelde ik het ook. Ik verwees daar inderdaad naar. Ik ben ook fan van die films. Een van de weinige films naast Wedding Crashers die ik ooit heb gekeken.

[00:15:55]

Uhm, eigenlijk alles van Visconti toch? Ja, alles van Visconti. Ja, dit is echt een klassieker. Uh in t in t zanger. Dus ja, ik had. Ik had dit moeten weten. Waarvoor dank. Tim Jacobs. Hier zie je neem ik gewoon terug. Ja, maar alle ouwe dikke kale mannen met sprinkhanen lichamen zijn rectificeert hebben. Ilan Van Wilder Parry Liaison Ja, zo zal het voortaan. Zo zal die voortaan bekend staan. Ja, goed, we hadden er ook nog even van, agent Jelsma.

[00:16:18]

Die schreef donzige bankzitters na jullie verhitte discussie over de strategie van Sunweb Badass. En dan vooral de anti fragiliteit theorie van Willem. Nou ja, vooral van Nassim Taleb. Toch kon ik het niet nalaten om ook een duit in het zakje te doen. Ik ben het eens met Willem dat anti fragiliteit oftewel robuustheid in het wielrennen essentieel is. Maar ik ben het er niet mee eens dat bij Sunweb mis is gegaan doordat ze te fragiel waren. Sterker nog, ze hebben in mijn ogen verloren omdat ze te lang robuust probeerden te blijven.

[00:16:44]

Doordat badass in de Stelvio beide opties probeerden open te houden, hebben ze inderdaad met zowel Kelderman als Hinckley nog een kans op de eindzege. Maar tegelijk laat ze deze dag de individuele winkans van zowel Yay! Als Willcox kelderen. De einduitslag. Tweede en derde in het eindklassement is ook typisch voor een zeer robuuste strategie als ploeg, maar te weinig vertrouwen in elke afzonderlijke optie om nog op tijd n te laten vallen ten bate van de ander. Het doet denken aan de befaamde Trident en van de Möbius.

[00:17:09]

Meestal leidt die tot twee of drie top 10 noteringen en de winst in het ploegenklassement, maar niet tot eindwinst. Toegegeven, in het geval van de Möbius komt dit waarschijnlijk doordat geen van de kopmannen de ander het licht in de ogen gunt. Maar het resultaat is hetzelfde. Kortom, om een grote win ronde te winnen moet je als ploeg robuust genoeg zijn om te kunnen reageren op allerhande pech in vorm fluctuaties. Maar we moeten op tijd n optie gekozen worden die voorrang heeft op alle anderen.

[00:17:31]

Iets wat Sunweb deze Giro verzaakt heeft te doen. Groetjes Agen. Mooi. Laat laatste Tasha meteen nog even hoop hebben, want wij hebben. We weten daar meer van. Nu we de beelden uit de ploegleiderswagen hebben kunnen zien. Ja, maar niet. Voordat er iets gedronken hebben inderdaad, maar gaan niet over Koerse praten voordat ik voor mijn trip is. Precies.

[00:17:52]

Ik krijg nou leuk pakketje opgestuurd van Milky Road Brewery. Dat vind ik dus een moeilijk woord.

[00:17:57]

Boury na één keer doen en één keer voor de liefhebber Nail kerel uit begin 3 februari, aldus de man die een jaar lang in de VS heeft gehost. BREE Sap coach Preud'homme nog wat voor De Boer krijgen, kreeg een. We krijgen een tropische verrassing opgestuurd, namelijk de Roccat Mango. Ascher Punica waseen een tropische verrassing. Ja, dan moet ik altijd denken aan aan Frank de Boer, die toen Danny Hoesen bij Ajax kwam, sprak van een tropische verrassing.

[00:18:27]

Wat echt heel raar was aangezien Denny gewoon het in de rechtbank super racist. Echt schandalig Aztec kleurtje. Danny Hoesen was gelijk de tropische verrassing in de ogen van Frank. Maar goed, dit is een spicy mango ipv. Hij ziet er geweldig uit. Rocket Mango. Uhm, er staat heel groot. Elton Johns had voorop en rocker mijn ja Workman met een aantal mango's omzagen dus zeggen. Maar moeten we dan denk ik als het mango uitspreken? Raccoon Mango.

[00:18:58]

Precies dus. Ramon en Saskia van Milk Root broer schrijven.

[00:19:04]

Het is een goed bittere ipi, waardoor we extra benieuwd zijn naar de reactie van Jonne. We kunnen zijn smaakpapillen nu al horen. Knisperend? Nou, ik. Ik hou van bittere app's hoor. Ja, nee, het zijn die bruine donker dubbel bok. Dat vind ik echt niet de beffen. Maar ik ben benieuwd. Scheelt a mango mango. Ben ik groot fan van Mango en dat is echt een goeie vrucht jongens. Absoluut een goeie vrucht trouwens op de taart.

[00:19:28]

Ciclista a España. Ik zeg dat jullie een nieuwe opening hebben. Timm ja voor kreeg tegen. Bijzonder is maarja t is van nee die hebben gekregen van die funky vuilcontainers. Rob Jones. Sympathiek, leuk, lelijk. Heel goed. OK. Nou, ik jonne troep. Neem even een slokje. Geef je eerste reactie. Voor Ramon en Saskia. Heerlijk echt een lekker hapje. Bitter met een vleugje fruitig uit. Hij is wel bitter inderdaad. Dat duurt gewoon drie seconden voordat die bitterheid naar je toe komt gewandeld.

[00:20:01]

Proeven? Gadverdamme.

[00:20:04]

Gaan we dit weer krijgen? Zo makkelijk. Dit is zo makkelijk om even mijn maar heftige bruine trippel lijf. We proosten nu al toe Vuelta. Maar laten we nog heel even over de Giro hebben, want ik vond het heel prettig dat we gewoon zijn er nog niet over uitgepraat. Nee, maar het was toch heel vet dat we ineens in die documentaire door Sunweb zelf uitgebracht. Konden we gewoon zien wat er in de ploegleiderswagen besproken werd.

[00:20:26]

Ja, vond ik heel leuk. Ja, sortie. Nee, nee, oprecht. Ik vind het heel leuk. Ik vind het echt een enorme toevoeging dat ze dat Sunweb een stuk heeft. In het verleden ook al vaker. Echt leuke en goeie docu's gemaakt, een soort een mini portretjes. En dat soort dingen staan er best wel een beetje om bekend. En ik had ook gezien dat ze hier mee bezig waren. Dus ik keek er erg naar uit om m om te kijken.

[00:20:47]

En die viel niet tegen, want het was inderdaad ging over de laatste week van de Giro. Euh. En ja, de Tour was echt boeiend. Je kon dus zien wat er in de ploegleiderswagen besproken werd. Dat was eigenlijk het koelste. Ja, dus ook de tactiek en alles natuurlijk weet Beetje de vraag wat hebben ze niet laten zien? Wat mogen ze niet laten zien? Gewoon van ik kots op Wilco Kelderman hebben ze niet laten racen naar beneden, zo spugen uit.

[00:21:10]

Daar komt misschien nog een keer. Maar nee, hier zag je in ieder geval vrij duidelijk. Vond ik dat. Ze zaten met de ploegleiders. Auto in de gevreesde etappe op de Stelvio, naast Wilco Kelderman. En wij dachten allemaal. Ze gaan nu voor Jimmy Hemeleers rijden. Weg. Toe doet ze je goed. Allemaal succes bij Bora, maar ze zeggen eigenlijk wel iets te zeggen. Eigenlijk wel. Ze zijn heel aardig tegen. Ze zeggen ook van Jay heeft honger.

[00:21:33]

We moeten dingen gaan brengen. We komen zo terug, want ook niet Wilko. Ja. En dankzij de spuit weg. En Wilco Kelderman zien wij allemaal tfha. Die maakt op dat moment dat soort wegwerpgebaar loze wegwerpgebaar. Dus ik denk dat nog steeds zo vervelend voor was. Maar het was niet zo dat ie helemaal de in de steek werd gelaten door zijn ploeg. Maar ik denk ik denk dat dat Kelderman dat gevoel daarvoor al had. Dat Kelderman bouw gewoon namelijk.

[00:21:58]

Dat heeft die bij hem bleef hem. En toen dat niet gebeurde toen dacht ja, wat gebeurt hier nou? Ik heb de roze trui. Ik ben hier naartoe gekomen als kopman. Sta drie minuten voor extra, drie minuten voor. Wat maak je me? Nou ja? Daar kwam bij. Gisteren was Extra Time koers met Wout van Aert en Jan Bakelants wereld gezien. Nee, een Paul Herijgers en Sven Nijs die analyseerde. Die gingen ook in op deze doka.

[00:22:22]

En ik vond t heel in t zand wat Van Aert zei Bakerloo. Bakelants had sowieso een interessant perspectief. Vond ik sowieso op het hele gebeuren. En die zei ik vond De J. Er zijn een aantal. De keuze die die Sunweb maakt voor en voor Hinckley snap ik. Ha dus. Hij zei want als je in de ploeg bent. Die vind ik zeer te prijzen. Want als je zegt wij zijn de ploeg die jonge gasten een kans geeft, dan is dit zeg maar de proef of de pudding.

[00:22:45]

Namelijk dat je bereid bent om je ook om die jonge gasten ook daadwerkelijk een kans te geven om zo'n koers te winnen. Zij was wel kritisch over dat hij er Hinckley vervolgens niks probeerde op die op die slotklim. Maar Van Aert zou ook wel iets heel interessant, want hij had het namelijk over die zei ja, het probleem is zij kunnen dat wel uitleggen op dat moment. En zeggen van we moeten even naar naar Hinckley, want die heeft gevraagd om een Gilette en een euh en een bidon.

[00:23:08]

Maar bij Kelderman komt dat nooit zo aan. Wie die? Die nuance gaat allemaal verloren, want die zit vol blok te rijden. Euh, daag. Daar komt amper iets binnen. Dus de enige boodschap die hij onthoudt is wij zijn weg naar Naya, naar Hinckley toe. Dus je kunt wel zeg maar daar een genuanceerd beeld bij brengen over wat ze bedoeld hebben te zeggen en wat ze euh, hoe ze hoopte dat het overkomt mij Kelderman. Maar feitelijk is natuurlijk wat Kelderman ziet en hoort.

[00:23:38]

Is gewoon heel primair. Gewoon een auto die heel hard van hem weg rijdt omdat zijn omdat zijn voormalige knecht en één keer vooraan zit bij perineum. Dat is wat hij hoort. Ja, dat is precies ja. En dat is Fonk. Ik vond het interessant om te horen van een voor hoe dan een renner dat op zo'n moment ervaart, want daar gaat het natuurlijk om. Want dat is het. En zij zeiden ook allebei zij. Ik weet zeker dat Kelderman daar echt een klap van krijgt, dus dat hij echt op dat moment een minuut verliest.

[00:24:03]

Alleen door die alleen door wat daar gebeurt. Het gebeurde ook. Dat zagen we dus dus niet helemaal recht gebreid Tim. O nee, dat wilde ik helemaal niet zeggen. Maar het was wel interessant om het erbij te zien. Ja, maar het zeer, zeer aan te raden toch. Wat waren jouwen? Wat wat? Wat vind jij verder? Opvallend hier in Hiroki. Nou, dit was het belangrijkste moment. Eigenlijk was de meeste benieuwd naar. Maar ik vind ook ik intussen wel goed als je dit soort beelden ziet, want je gaat gewoon.

[00:24:28]

Je krijgt genadige opvattingen en vind ik van zo'n ploeg dan als je het allemaal zelf gaat invullen. In mijn hoofd geef vervullen. Maar wat is de echt grootste addergebroed? Wat er in zijn wielerpeloton rondrijdt? Want Wilco Kelderman in de steek heeft gelaten? Ja toch? Nou, als je verder staat er verder nog iets in. Nee dus, Klaas, maar dit is gewoon leuk. Is echt leuk om te kijken. Ja, je bent eigenlijk zo daarheen, dus gaan wij graag.

[00:24:50]

Hebben doorgestuurd van kwam kijken eigenlijk gewoon op YouTube. Op YouTube. YouTube. OK, als je troost ook bent, dan moet je ook effe de. De Tour de titel maakt kijken de nieuwe afleveringen. Laat ik even een dipje geven tussendoor. Die zijn namelijk bezig met hun challenge om euh, waren bezig met een challenge om tijdens de Giro van het startpunt van de Giro op Sicilië terug te fietsen naar Nederland. In dezelfde tijd als dat de renners zouden doen over alle etappes van de Giro.

[00:25:14]

Ze mochten fietsen als de renners aan het fietsen waren, zeg maar. En uhm, waaronder dat ze op geen moment over de over een enorme Alpen reus waard waren. Keihard snauwt en min 5 is moet de moeite fietsen. Serieus, ik heb echt weer genoten. Terecht. De vrienden van de titel. Maar kun je er prima bij hebben? Ja, zeker heel erg leuk, maar als je toch op YouTube zit. Ja ha ja, dan zit je daar lekker.

[00:25:34]

Als je dan toch een YouTube type ook even in mariachi bent. Mensen die tegen een glazen deur aanlopen, dat is echt hilarisch. Kan je echt als je niet lekker in je vel zit? Gewoon 20. Niet kijken naar mensen die technocratie lopen of helemaal het mannetje of vliegtuigen die landen op korte landingsbaan.

[00:25:52]

Goed. Maar we dwalen af. Ja, laten we nou de Vuelta gaan. Euh. Slecht nieuws op het front van de Dumoulin, maar het is afvallig. De voorzitter van het internationale comité daar natuurlijk doelman Lista hebben die aan tafel zitten. Frank Heinrich Frank is de voorzitter en penningmeester. Weet ik niet hoor. Misschien? Algemeen bestuurslid zou ik zeggen. Zonder zonder portefeuille. Maar Willem, ik zie aan je wenkbrauwen hoe ze nu optrekt. Dat jij het interpreteert als doe en gaat volgend jaar de Tour winnen.

[00:26:22]

Dit. Ik denk dat de doolt natuurlijk prima hier koffiedik te kijken. Ja dat. Ja nee dan de. Euh. Ja, ik was heel teleurgesteld, maar ik vind het ook niet. Ik dacht hoe moet ik? Hoe moeten we dit nou duiden? Volgens mij is het wat overschatting van zichzelf en ook overschatting van de ploeg van Froome. Hem nu in de Vuelta tot kopman te bombarderen hebben de verwachtingen wel heel hoog gelegd. Uhm. Uhm ook gezien de rest van zijn wedstrijdprogramma en het feit dat ie de toch 4 jaar uit is geweest.

[00:26:54]

Totaal is het misschien wel echt is het. Was het wel echt overvraagd om te verwachten dat hij hier uh zou gaan winnen?

[00:27:01]

Ja, aan de andere kant. Die laatste week in de Tour was wel erg goed met die tweede plek in de tijdrit. Maar wat is sindsdien zijn prestatie op het WK? Was ook niet slecht? Nee. Nee, verre van. Dus ja, ik ik. Ik denk dat ie dat dat zit bij de ploeg hoopte. Ik denk dat dit zelf hoopte. En wat ze ook zeiden, van toen ie er doorheen zakte communiceerde de ploeg van ja. We willen niet dat ie naar huis gaat, want daar kan ten eerste nog van nut zijn voor Primoz, maar ook met het oog op volgend jaar.

[00:27:29]

Hij heeft gewoon toch echt wedstrijdkilometers nodig en daar schrok ik eigelijk het meest van. Ja dat dat dus ook niet meer gaat eigenlijk. Nee. Nou ja, volgens mij was de conclusie we hoop. Ze hoopte dat die zouden herstellen door wat rust te gunnen in de koers. Weet je dat die even niet hoefde mee te werken? En euh, een paar dagen eigenlijk gewoon lekker in het peloton kon meefietsen. Volgens mij was de conclusie Ajax stelt gewoon niet.

[00:27:52]

En uhm uhm euh. En en daarom hebben ze daartoe besloten. Ja, want kijk wat het probleem is. Uhm, het betekent denk ik voor de demo list weer een wynter van twijfels. Dus dus stel je voor. Hij was na de Tour of na het WK gestopt en dat was einde seizoen en zal het ook aangekondigd als zodanig van weet je. We stoppen nu. Dan had ik een hoopvol gevoel gehad en had ik gedacht. Hij is hij heeft, eist nog niet terug op het allerhoogste topniveau, maar daar gaat ie wel komen en wist ik toch een beetje weer met het chagrijn in mijn lijf.

[00:28:30]

Zijn symbolisten al weglopers? Dus mensen die een lidmaatschap opzeggen die niet meer elke zondag komen, zeg maar. Maar nog één keer per maand ofzo? Of zeggen dat er hervormd moet worden. Nou, het is gewoon een schisma. De zoem. Afgelopen donderdag was wel was wel een stukje leger. Ja, ik kan me dan wel voorstellen hoor. Het is ook. Het was een beetje klap op klap van Teeven, want hij reist daarna af om de Vuelta te winnen, zegt ze.

[00:28:53]

Daarna zegt ze ok. Dat gaat niet lukken. Hij gaat voor etappe overwinningen. Daarna was ze eigenlijk plan C was. Nou, dan kan ie toch wedstrijdkilometers in de benen krijgen. Maar zelfs dat lukte niet. Dus dan kom je op een gegeven moment dan dan maar afstappen nadat plannen A, B en C niet gelukt zijn bedoeld. Dat er eentje toch zegt van naam is een beetje vermoeid. De Vuelta winnaar gaat niet meer lukken. Ja ok, dan hopen dat ie misschien een goede tijdrit kan rijden, maar dat ie zelfs te vermoeid is om gewoon die wedstrijd kilometers te maken vind ik wel erg.

[00:29:22]

Je hebt je lidmaatschap opgezegd. Merk ik, maar ik vind het wel. Ik vind het allemaal een beetje een veeg teken aan de wand. Maar ja, ik wel. Ik ben ook iets meer dan Willem. Ben ik altijd geneigd om er maar het slechtste van te denken. Dat kan meevallen. Ja, maar ik, ik weet niet of ik er per se iets slechts. Kijk, ik kan natuurlijk gewoon dat je dat die moe is en op is.

[00:29:41]

Ik baal gewoon vooral van het soort van de mentale staat waarin het Dumoulin me daarmee wordt gebracht, namelijk dat je in plaats van een hoopvol hoopvol. Zwarte gat in te duiken dat je nu weer, dat het nu weer omgeven is met twijfels en dat vind ik gewoon. Dat is gewoon. Dat is natuurlijk niet fijn, ook voor hemzelf. Ik kan het zeggen, vooral voor mezelf. Hij zit mentaal ook voor mezelf. Het is ook ook voor ons te zeggen.

[00:30:04]

Zou dat ook bij ons? Ook voor mezelf? Hij is mentaal heeft hij toch veel voor voor de kiezen gehad? Ja en euh. Het lijkt er toch op dat ie wel in een pokeraar is? En ja, als je dan zo de Vuelta verlaat terwijl je met die ambities komt. Inderdaad wat jij net zegt Tim. Euh, elke keer een stapje terug en dan lukt het niet. Ja dan. Dan ga je, gaat hij in ieder geval een een winter in.

[00:30:27]

Misschien wel weer met twijfels in plaats van met euh ja, goede moed.

[00:30:31]

Weet je wat hij moet doen? Hij moet de Servier komen zitten op de stoel. Dat zou echt goed zijn. Gewoon even op de bank bij de jongens. Het gewoon een paar uur lang niet over wielrennen hebben, maar gewoon over allerlei andere dingen in het leven over tuinieren. Kom gewoon lekker bij ons of tuinieren. Praetbrug festivals gewoon live. Een Monthy doen aflevering kijken. Dan wordt iedereen knapt iedereen wel op. Wijntje erbij. Aanstaande vrijdag trouwens de laatste afleveringen van dit seizoen, als het zwarte gat nog nog niet diep genoeg is.

[00:30:54]

Ook Monty Donn is dit voor dit jaar al weer klaar. Tussen de laatste garnalen soort Het Laatste Nieuws borrelt op een VBC. Dat is wel een heel zwart gat, waar ze normaal gesproken natuurlijk heel bedrijvig mee zijn. Nee nou jongens, met een kosmische snelheid zijn we aangekomen bij de etappe van vandaag. Euh. Het was een schitterende vlakke rit. Ja, het was wel een beetje zo de euh, typische Vuelta rit. Weet je wel gewoon over van die provinciale wegen waar je 80 mag rijden.

[00:31:21]

Echt schitterend dat jij gewoon jij de eerste. Wat is het 150 kilometer hebt gekeken en ik de laatste 7,7. Ik heb alles ertussenin. Denk dat ik de Brüder en de deal heb in dezen. Ja, ik heb echt een onnodig deel van deze etappe zitten kijken. Lekker achterover geleund. Beetje kijken naar hoe drie renners over die lelijke wegen rijden. Nou, het waren wel mooie beelden, maar ik heb dus net te vinden is gemist, ik hier naartoe onderweg was en die heb ik achteraf teruggekeken.

[00:31:48]

Voor alle mensen die nog zitten te wachten op een antwoord van Tim. Zakelijk gezien ja uit vandaag dus eventjes drie uur Develter gekeken.

[00:31:56]

Je geen mail, geen antwoord op je mail hebt gehad vandaag. Dan komt hierdoor. Ja, het is allemaal de schuld van iets Bergues. Ja, er zijn was dus al vroeg gevlucht, van twee renners maar liefst. En wat voor renners? Johan Sauwens Bergues van Rural Seguros Urga op een gegeven moment en Guang verliepen Osorio van bouwregels. Op een gegeven moment was het koningskoppel Renaat en José. Wat echt een feest is om naar te luisteren. Zelfs ik ben regelmatig bij mijn moeder om wielrennen te kijken, want dan is mijn dochtertje daar.

[00:32:22]

Dan kan ik rustig kijken en mijn moeder, die zelfs mijn moeder is van. Maar zij gingen vandaag, dus op geen moment hadden ze het over het palmares van deze twee renners. Een kwartier over hebben gehad terwijl ze niks hebben gewonnen. Eentje was de één van de twee keer niet. Welke was vijfde geworden in de Ronde van China n. Niet de Ronde van China twee, want het tweede is Rakesh waar je niet over hebt. Ja ja, ja en euh, aarde.

[00:32:47]

Hebben ze echt heerlijk lang over uitgebreid? Dat het palmares wel pas nog niet indrukwekkend. En uhm ja, de kans dat er nog wat bij ging komen was klein. Ja euh, maar er was wel iets. En nou, het is echt heerlijk om naar te luisteren. Ze waren wel lekker van een nemers, zelfs als ze in beeld waren. Gewoon effe een beetje de camera en kijken een beetje poseren. Ja, maar daarvoor rijden ze toch in de kopgroep.

[00:33:12]

Dit is. Dit is de enige reden waarom deze jongens vooruit zijn gestuurd. Toch na publiciteit? Ja, wat dan? Jammer voor ze was. Was dat eigenlijk de koers vandaag in het teken van iets anders stond, namelijk de verjaardag van drie renners? Nou ja, da's wel. En niet zomaar renners. Nee, Martin Martijn Salmon inmiddels Martin. Spelmoment is De Rooij in Australië of niet? Martijn Sandel heeft inmiddels Libens Rybinsk.

[00:33:39]

Ja, en wie later nog een belangrijke rol in de etappes speelde ook nog een goeie sprinter en Primoz Roglic. Ja, is een nieuwe tunnelbak of lange ritten?

[00:33:48]

Nou ja, Trapani. Het zegt altijd denken wat doet me dit aan denken? Het zegt hij heeft dus de is de wonderlijke combinatie. Indraait die nu mee rond van de groene trui, de Slowaakse kampioenstrui, de euh, de gele accenten? Yade, de Yankovic Jumbo voor Jumbo Vis maar Pak en gisteren presteerde is het dus om daar in drie verschillende kleuren groen te verwerken. Is de fiets de Bianchi Bianchi Groen had een waa. Het is de Celeste. Ja, dat was de fiets.

[00:34:19]

En dan hadden ze een groen stuur lint en dan had ie weer een andere kleur groen shirt. Maar ik zat ook nog. Wie doet me dit aan denken? En ik dacht het is gewoon een nieuwe titel. Heel vet. Ja, dank je wel willen. Ik was de associatie. Ja, ik was ook namelijk wel diepblauwe. En dat is donji. Volgens mij doen de blauwe is Leonardo. Leonardo. Leonardo. Jezus wist te Martello do de paarse ouders met de stok.

[00:34:41]

Leonardo da. Ja ja, Leonardo heeft zwaarden. Ja, daar deed ie me aan denken. Heel vet. Ja, maar het ging natuurlijk vandaag allemaal om de sprint en. Ik ook heel erg naar uit, want jullie hadden echt skin in de game van de kinderen. De game? Jawel, een fles wijn. Ik had natuurlijk echt gezegd van die woensdag. Etappes hoeven niet of die donderdag geen tape hoeven, niet te kijken en niet te voorspellen, want dat is appeltje eitje voor stemband.

[00:35:04]

Nee, nee, nee. Tenzij Jonne zei ja nee. Ik verderzet wel een flesje wijn op dat het Pascal Ackermann wordt. En uhm ja, God en werd wat. Dit was genieten. Gaan we even terug naar inmiddels de 4 pins? Ja, want het is eigenlijk zijn schuld dat ik nou verwijs naar jou moet. Moet moeten weten dat hij euh. Hij reed dusdanig in de weg. Ja euh, dat Sam Bennett euh. Even geen koekeloeren van hé.

[00:35:30]

Euh wat doe jij hier? Wat zit er onder je in? Zo? Ja, en dat deed ie dusdanig enthousiast dat ie wel heel dichtbij met zijn hoofd bij de neus van Libens kwam. Ja en uhm. 2 bodycheck achter mekaar. Ja, kopstoot wel. Trouwens, als er echt iets meer dan een nieuwtje op. Nee. Maar ja, dan komen we weer bij de discussie. Ik vind het wel goed dat dit nu gebeurd is. Maar ja, in de Chiro is dit met.

[00:35:56]

Is dit ook een aantal keer gebeurd door. Ik denk dat er na, maar dit zal zo echt op zijn. Zeg maar, ik vond het. Ik vond dit. Ik zag het en ik dacht oef. Ik zou hier wel aan een diskwalificatie denken. En dat is commentatoren zijn het ook meteen, omdat ik dan een fles wijn van Willem kreeg. Plus het feit dat ie dan eerst nog even proefde van de winst. Zelfgenoegzaam wat heb je? Stuurde een aantal emoticons, zeker om zijn emoties weer te weergeven.

[00:36:22]

En dat die ook met het met dezelfde de panache ja besmuikt rotkop binnenkwam. En dat die toen ik kon het niet geloven geloven. Maar zijn Bernards sprinter dus wel echt iedereen eruit. Gewoon vandaag. God, het ging niet veel harder dan de rest. Ja, was wel sterker. Maar euh ja, had waar hij gewoon zijn handen omhoog te steken. Dan heb je meestal overtuigend gewonnen. Ja ja, nee, maar ja heftig. Ja, hij wordt dus gediskwalificeerd.

[00:36:51]

En terecht. Maar wat je zegt inderdaad. Er wordt nog steeds vaak met twee maten gemeten, of met heel veel verschillende maten peloton. Maar het is. Het was een. Ik vind dit een terechte, diskwalificeert ook een diskwalificatie, ook al kost het me een fles wijn. Lefevre was er vast mee eens. Hm. Nou, dan kunnen we naar de website die ik heb opgericht jongens. Namelijk heeft Lefevre al aangifte gedaan? Puntennood? Ik citeer Patrick, what bullshit muezzin his lead out en de track rider want to boulimie auto with word wino already a long time.

[00:37:21]

Die incompetent of the USA voor safety first. Ja ja, wat zou Pesthuis daarmee bedoelen? Totaal over zijn theewater was. Mee eens. Ja, ik weet het niet. Ik was redelijk mild tot die laatste twee woordjes die Safety First! Denken. Dat is wel echt op scene. Eigenlijk toch dat je dit dat je safety first durft te schrijven als soort van commentaar op wat hier gebeurt. Want ja, en de doel? Je kunt kwaad zijn over het niet eens zijn met de beslissing of wat dan ook, maar die beslissing wordt genomen.

[00:37:54]

We diskwalificeren mensen om de sprint veiliger te maken. Daar is toch iedereen het over? Daar is toch iedereen het over eens? En we hebben het vaak over de hypocrisie die hiermee gepaard gaat. Is een stuk hypocrisie terug te herleiden op uh, op zijn aanval op uh op Groenewegen, nadat Groenewegen Jacobs in de hekken had gereden en met. Met alle gevolgen van dien. Maar Jesus Christ mal deze man, wat moeten we hier nou mee uitnodigen? Ja, hij moet even met ons naar Gardener School te komen.

[00:38:24]

Kijk gewoon even lekker op die stoel hiernaast. Wijntje erbij, wijntje bij beetje ontspannen. Maar jij zei ja, ik vond wel interessant. Wij hadden hier namelijk voor de uitzending een discussie over. Het zei ja, het is ook. Hoe noem je het nou ook een beetje een chic? Antwoordde die. Dat je dit hypocriete bossige uh, als mijn renners niets doen is het prima. En als iemand anders zijn renners dit doet is het verschrikkelijk. Een beetje Moreno, beetje denk je een petje.

[00:38:49]

Ik denk dat beetje typetjes spelen is ook gewoon een beetje om zo te laten zien hoe erg je voor je renner staat. Ook een beetje om andere renners te verleiden. Als je als je wilt dat ze naar Quick Step komen, ga je zelf moesten kijken hoe ik voor mijn renners sta. Ja zo, Araguaia is een beetje dat invloed uitwerpen. Denken ja. Mooie jongens vertrek.

[00:39:08]

Ik bedoel, blijkt dat je in een heel team nu niet.

[00:39:11]

Maar die trekt een heel vies gezicht. Ik vind het echt verschrikkelijk, maar ik vind het echt verschrikkelijk. Ik vind dit echt. Ik vind het echt stuitend dat je dat je safety first durft te zeggen als een van jouw rijders wordt er wordt getest. Een kopstoot geeft tot twee keer toe, maar Lefevre is toch zeg maar Richard Plugge van de Keuning. Of is hij zit ook echt?

[00:39:30]

Lefèbvre is meer de zeeman na meer de Gandy zouden alleen al om vertegenwoordigde. Hij is een soort. Ja, daar zit een beetje Petrie, Patrick Lefevere en iedereen ook in Gandy. Ook dat is Ecker en hij is helemaal zen in verlicht en. Hij houdt van hete moeders en is ook belangrijk. Laten we zeggen dat jammer, want ze is een beetje lukraak zo. Je moet even dat hebben voor volgens mij. Vorige keer geflitst vind ik leuk. Vind ik leuk Jez optreden.

[00:40:02]

Kijk maar goed. We eindigen dus met de met de volgende uitslag. Dus euh. Sam Bennett werd gediskwalificeerd. Daardoor won Jonny Surprise Jaja van BORA hansgrohe. Euh. Gerben Thijssen werd tweede van Lotto-Soudal. Dat is echt leuk voor hem. Want want die jongen is is vorig jaar. Ik weet niet dat jullie dat nog weten, maar hij is echt heel zwaar gevallen tijdens de Zesdaagse van Gent in t Kuipke. Hij was heel heftig. Ik zou euh.

[00:40:26]

Nou ja, er zijn oude, allerlei beelden van. Maar het is toch zo'n klassieke valpartij op de baan, zeg maar. Zij werd geschept en ging over de kop. Volgens mij zwaar gevallen. Ook een aantal hersenbloedingen gehad. Dus uhm, en het leek lang op dat ie niet dat ie niet meer terug zou keren in het profpeloton. Maar dus dit is volgens mij in dat opzicht weer de eerste keer dat ie weer eens een neus aan het venster steekt.

[00:40:49]

Ja was eerder deze eerste sprint etappe. Was ie ook al het Redeker, een ereplaats parkeerplaats 50 ofzo. Maar nu zat ie er echt dichtbij. Ja mooi dus als hield golf. Ook leuk want want de max canter van Sunweb. Ook weer een jonge gast. Ja wordt derde. Ja euh, dat is gewoon wel een euh, dat d. Dat is leuk aan de voorkant en zeker in de sprint. Ja euh, zie je altijd weer de de een beetje toch een beetje een b garnituur.

[00:41:13]

Maar in dit geval zijn er dus veel jonge gasten die euh, die opstaan in Canter en Theissen zijn dan wel echte Minneke om in de gaten te houden. Echter. Nou overigens ken je die ook. Is mijn associatie dan weer de volkszanger Gerben Thijssen?

[00:41:28]

Nee, maar waar Gerben is geweest was het gegarandeerd een super feest.

[00:41:33]

Ja, kan je die meezingen?

[00:41:36]

Want dan kunnen we m zuiver draaien. Gerber? Ja, ik kan. We kunnen wel even een stukje horen en lezen we toch de tijd. Wacht even. Uhm. Uh. Welke wil je lekker lekker horen? Jazeker. Absoluut. Het klinkt een beetje als een draaiorgel in de discotheek staan en dan kom jij nu weer vandaan. Dat betekent eigenlijk niet wat ik. Jij bent zo lekker, lekker lekker en je bent zo lekker lekker.

[00:42:31]

Ja jongens, lekker lekker, lekker, lekker lekker pak in de tekst. Da's wel lekker goed. Lekker nummer. Lekker wijf van mij ook. Ik vind het wonderbaarlijk. Ik ben redelijk thuis in in de Nederlandse muziek. Ja, maar dat is maar. Dit verraste de IS toch nog een genre onder euh.

[00:42:47]

De zangeres die dekant zo niet meer acceptabel pit.

[00:42:53]

En daar daar vendelen dan toch nog een aantal ja euh mannen zich. Euh en die die Schaper daarna toch nog wat centen mee winnen. Ja. Feestjes ja. Laten we nog effe leuke etappe van gisteren hebben. Want uhm ja, die was natuurlijk veel belangrijker dan liever vandaag. Dat was mooi. Dat was echt. Wat geweldig was dat gisteren.

[00:43:14]

Ik dacht echt dit heeft alles wat je in een bergetappe wil mag mogen beginnen met nogmaals euh te zeggen hoe fantastisch het is dat er koersen in de herfst zijn. Ja en euh. En euh, even. Wat ik echt een heel mooi moment vond was dat tien kilo. Kijk, ik kijk dus op de Eurosport player door de week als kantwerk, bed en euh, want die kan ik lekker op mijn bek boekjaar ontvangen. En dan uhm, toen euh.

[00:43:38]

Of 10 kilometer voor het einde, zeiden Karsten. Vroeg Karsten zich af. Hoe laat gaat de zon hier eigenlijk onder? Met enig eigen, enige bezorgde ondertoon zat in zijn stem, want je zag al de schemering kwam al. Ik kwam wel op en bovenin stond nog tien kilometer te gaan. Dus hij was even dacht we gaan hier in het donker, voor en achter een half uur s steil bergop. Dat zou nog even duren. Het zou nog wel even duren, maar Hooley, dat is toch geschitterd?

[00:44:02]

Maar ik? Ik zeg het al jaren. De Vuelta moet gewoon een maand later dan wat ze normaal doen. Want ja, het zit ook voor ieders gevoel. Zeg je dit al jaren? Ja, voor ieder gevoel zit de voorraad er gewoon te dicht op de Tour. Ja, da's waar. Ik moet altijd. Ik ben echt een wielerliefhebber. Ik denk dat de meeste mensen dat weten, maar ik moet me als het toch een beetje opladen voor de Vuelta nu en dan.

[00:44:24]

Ja, je moet toch een beetje zien maken en dat. Dat hoort niet. Dus eigenlijk zou je in mijn ogen het WK in de Vuelta om moeten draaien, waardoor het WK wordt dan door alle renners die de Tour hebben gereden. Dus iedereen is dan echt in topvorm. Uhm, die kunnen nog nog een mooi eendagswedstrijd erbij pakken op het WK. Toch altijd iets. En dan? Euh ja, een beetje rond deze periode. Misschien iets eerder. Ja euh, de vrouw te rijden.

[00:44:50]

Ja, jij zou je hoop toch echt dat het dat de hertekende wielerkalender ook zeg maar dat soort de uit voor zo'n permanente veranderingen heeft dat we de herfst wat lekkerder beladen met de mooie mooie Cloe is. T Is zo mooi. Ja, maar wat was ie nou? Want deze claim hadden we nog niet eerder gezien. Een Vuelta op de Alto de Monte Savio 8,3 kilometer van 9,2 procent gemiddeld. Maar het was ook een soort piste. Het laatste stuk waar ze overheen moesten.

[00:45:17]

Heel smal weggetje waar ze elkaar nog wel in beeld konden zien. Ja, schitterende camera beelden waar iedereen zo'n lofzang greiner. Ja, maar wat waren nou de ingrediënten die ervoor zorgden dat deze etappe zo geweldig was? Want dit was echt smullen van 8,3 kilometer toen het begon voor de finish. Tot het einde was het gewoon sensatie. Ja, wat ik fantastisch vond. Sowieso, dat is deze berg moet blijven en er, want je denkt altijd wat je wil.

[00:45:42]

Hij is steil, dus 9,2 procent gemiddeld. En euh. Het waren in de Vuelta wel eens de neiging toe heeft is om dan een te steile bergen te pakken waardoor je eigenlijk niet meer echt verschil kan maken. Daar staat gewoon iedereen stil op. Maar daar komt het eigenlijk op neer. En dit was was een. Deze was steil en en een echt pittig, maar ook een soort loper. Dus je kon ook je. Je had voortdurend had je.

[00:46:04]

Had je plekken waar je waar je verschil kon maken en in de aanval kon gaan. Het hielp volgens mij ook echt om die berg goed te kennen. Bedoeld dat het af en toe afvlakken. Nou ja, juist. Jaja, klinkt dat zo tof? Het is echt zo. Het is echt een ideale Wienerberger. Ik de hele wedstrijd. Daardoor wordt het inderdaad heel tactisch en ik denk dat het ontzettend leuk maakte. Is dat? Dat de grote mannen daarvoor reden?

[00:46:24]

Dus dat zie je toch best veel eigenlijk dat? Dat de kopgroep kort wordt gehouden? Ja, de afgelopen dagen. Uhm, zodat de zodat de etappeoverwinning door er ook nog steeds een rol speelde. Waardoor jongens als Vlasov maar ook Poels nog heel lang. Echt iets hadden om voor te rijden. Ja, liet Seite ook achteraf uit dat ie de etappeoverwinningen heel belangrijk vond. En terecht, want daar liggen nog bionisch. Uh, het is psychologisch natuurlijk lekker dat je daarna uh ha toch gewoon wat te vieren hebt.

[00:46:59]

Uhm. Maar ja, het was natuurlijk een strijd om de etappe, maar ook om om klassement. Ik denk dat dat dat ook echt een ideaal ingrediënt was. Samen met wat jij zegt dat er ook af en toe stukken waren waar je aan kon vallen, waar je kon recupereren, maar je gecounterd kon worden. Het is schitterend, maar het was heel mooi. Van de echt, een van de mooiste etappes in de grote rondes die ik gezien heb dit jaar.

[00:47:19]

Ik zat ook te denken dat het heel erg leuk is als renners. Als je zo een strijd krijgt dat mensen terugkeren in de kopgroep en dan weer lossen en dan weer terugkeren als je dat krijgt. Want je wil eigenlijk niet een voorspelbare rit waarin dan euh, weet je Ineos begint de beklimming. En dan springt iemand weg en is het gedaan. Maar eigenlijk wil je dat het dat verschillende momenten zijn waarop de race gedefinieerd wordt. Dus het was hier was gewoon heel erg mooi.

[00:47:45]

Poels eraf. Poels weer terug. Weet je wel. Car-Pass leek leek te moeten gaan breken. Car-Pass pas weer terug. Rook niets lijkt hem moeten gaan breken. Roadies demarreert. Weet je dat de speurders zijn? Er zijn heel veel subplot waarin het in de etappe dat ze ook altijd. Dat is ook altijd heel mooi zeker. Maar als ze zo, laat ze dan ook even om het heel even chronologisch te houden. Want het begon met Mobistar die op oorlogspad was.

[00:48:09]

Ja, die ja. En wat vervolgens faliekant in hun gezicht ontplofte. Ja, toen ze allemaal op Maz. Ja, euh, dat had Valverde zelfs van tevoren gezegd. Die zei we gaan volle bak euh, voor Massa rijden vandaag en want die staat nog hoog. En ja, Más is nog wel ok. Maar die heeft natuurlijk ook wel gewoon een pittige tour gereden. Die is een beetje op zijn Zubeldia vijfde geworden.

[00:48:32]

Je hebt me niet gezien, maar hij was er wel en hij werd vijfde en het lijkt een beetje alsof de koek op is. Maar ik weet niet hoe jullie daar euh naar kijken. Ja, want hij zat er uiteindelijk niet in te elitegroepje wat er overbleef. Nee, net achter. Net achter Wout Poels. Ja, de hele tijd naar de. Het was wel mooi. Ik vond het wel mooi weer Mobistar met net zo een peloton dat je gewoon denkt jullie hoeven dit allemaal niet te doen.

[00:48:57]

Voor jullie hoeven dit ook niet voor Massa te doen natuurlijk. Ook gewoon lekker in het wiel van Idiots blijven.

[00:49:02]

Ze wilden dus ook echt voor de etappewinst gaan, dus dat was ook de reden dat dat ze uit de kopgroep kort hielden. Want dit was in principe. Deze etappe zie je en dan denk je van nou, dit is de lange aanloop tot de eerste klim. Ja, dan een klim in die aanloop. Ik me natuurlijk. Mooi moment voor de kopgroep om weg te gaan. Op die klim komen de sterkste klimmers boven en die gaan het dan uitmaken op de slotklim.

[00:49:26]

Maar ja, Mobistar dacht non non non. Nee, maar je zou zeggen dat zoals we voor was gaan doen. Dan denk ik als je ja zei, dan zou je zeggen houd zolang maar gecontroleerd op eenzelfde tempo. Maar Valverde liet dit echt ontploffen. Valverde was de eerste die maar die ging echt. Die ging echt demarreren.

[00:49:43]

Ja valt, is is valt. Let op. Is dat een. Is dat heel opvallend? Ja, het lijkt alsof ie. Alsof ie zich niet zoveel gelegen laat liggen aan aan teamorders of aan ploeggenoten. Maar die zijn toch. Nee, ik is niks vergeten, was wat ze afgesproken hadden. Zou, natuurlijk is het woordje weer even niet. Ja, dat zou natuurlijk kunnen, want dit is niks voor Valverde. Om dan van tevoren te zeggen we gaan voor MAS en dan ineens hetzelfde van door te proeven.

[00:50:09]

Nee. Ik ben wel erg blij dat ie weer goed is, dat ie gewoon meer mee doet. De Huijts ijs is in ieder geval goed genoeg om om 1 om niet te luisteren naar Görges.

[00:50:19]

Ja, maar ook gewoon om een beetje koers te maken, want de dag ervoor staat hij natuurlijk in de kopgroep. Euh, de die etappe. Het Hoets van ja, ook ontzettend leuke etappe trouwens. Uhm, verrassend leuke verrassing. Leuk omdat Valverde dus in de kopgroep zat. En euh, het peloton niet sterk genoeg was om omdat gelijk dicht te rijden. Ja, dan krijg je dus gewoon etappes met heel veel zigeunerin eigenlijk. Ja nee, die hadden dus de deur dus.

[00:50:45]

Uiteindelijk bleven over met een groepje van Car-Pass, Koesj, Roglic, Gio, Marter, Jouck, Carty die ook een sterke indruk maakt trouwens. En Vlasov die weer op de weg terug lijkt. Euh. En net vlak daarachter je aan het elastiek. Eigenlijk al meteen, maar daar hield het best wel lang vol. Wout Poels die uiteindelijk ook echte schade heel erg beperkt hield. Echt een mooie goeie goeie etappe gereden. Uhm, en die daar ging eigenlijk om.

[00:51:11]

Stembeurt iedereen een keer aan dit. Carty werd gelanceerd op Woerts, maar Carty heeft dus ook gewoon de tour gereden toch? Ja, heeft ie de Tour? Ja, die heeft ook gewoon de Tour gereden. Ja, da's toch ook een rare kwibus? Ja, dat is iemand. Het ging volgens mij voor geen meter in de Tour. Tenminste hij is. Het zal hem wel op Preserve hebben gereden en gewoon ja maar ja of nee reserve? Nee, want dat is dus fascinerend dingetje.

[00:51:37]

Dus dat van mij komen zo meteen op de top 20 nog maar daar staan bijna de hele top 20. Bestaat bijna alleen maar uit renners die de die de Tour hebben gereden.

[00:51:45]

Oh ja, nou ja. Opvallend was ook de aanwezigheid van Vlasov je vorige aflevering nog verklaarde van euh, nog binnen één aflevering van stadsnaam tot grote favoriet hebben. Nee, wat als? Als favoriet voor de dieren aan frituur t shirt stelt u al in de Vuelta stond hij alweer op te stoken. Toen we dat bespraken flink ook. Maar die gaat, die gaat nog wel stijgen. Net zoals Poels. Poels begon lekker de eerste etappe van de Vuelta en begon natuurlijk met drie bergetappes.

[00:52:13]

En dan moet je er gelijk staan en dat werkte voorheen niet zo goed. Maar Vlasov dacht op een gegeven en die gaat een pak trappen. Daar ging ging knap weg en en het leek er even of vier alsof het goed ging komen. Maar dat was buiten Rodalies en Car-Pass gerekend, want die staken het toch wel weer met een met kop en schouders bovenuit. Ja uhm, uhm, die. En dat was. Uiteindelijk was dat natuurlijk het mooiste duel van de dag.

[00:52:40]

Op een gewone koers ging ook nog een keer. Je ging ook nog een keer aanvallen op een heel goed moment. Goed tactisch gespeeld van de hierboven Ausma Car-Pass ging aan Roglic counterden m. Car-Pass kwam je bij elkaar op, was ging even eroverheen en Roglic counterde hem weer. Het was. Het was echt feest om te zien. En toen, op een gegeven moment, had je zo'n beeld dat ze vijftien meter achter elkaar aanrijden. Wat me weer even deed denken aan Roglic Frans Bogaerts architectuur, maar ook niets hield.

[00:53:07]

Het hield het en en ging. Nou ja, dat is natuurlijk ook tof. Ik zat te denken gaat ie zijn handen omhoog steken voor de streep. Maar hij deed het na de streep niet. Alle secondes zijn nooit. En dan zit hij ook in een Zwitser om mooi op te fietsen. Ja, dan vind ik hem dan. Dan Goliath. Ja, dan is het ineens weer zo'n soort soort soort stier ofzo. Veel mooier dan onder de beugels.

[00:53:30]

Echt schitterend. Als je dan naar boven gaat. Ja ja, maar op een andere manier dan in de Tour. Want ik kan me niet voorstellen wat ik wat ik zeg, maar het is een soort van ijs. Het lijkt alsof de ranke er uitziet, vind ik. Alsof die meer klimmers is. Niet tunnelbak, misschien wel door pak. Maar ik vind ook dat hij agressiever rijdt hier dan in de Tour. En daar zou ik dat niet natuurlijk oppakken.

[00:53:54]

Maar het is echt heerlijk toch?

[00:53:55]

Dit is echt de allerleukste Roglic. En dit dan natuurlijk wraakgevoelens. Weet je voor de Giro anderhalf jaar geleden? Ja Turturro ook niet als jouw favoriet er ook niet. Dat is duidelijk ja. Welke afstand mutant nog heel? We kennen elkaar natuurlijk al langer, maar ik ben toch wel benieuwd naar wat voor vlees ik in de kuip heb je? Wie is jullie favoriete auteur? Die Oranje? Echt Michelangelo? Ja, jij weet dat zijn net gekko's. Uhm ja, maar dan in Raffaello.

[00:54:22]

Lekker ik.

[00:54:23]

Ach ja, ja ja. Had er met twee van die messen. Ja zeker is die rode ster die drietand dingen uitstoten voor rook literati geen putdeksel tegenkomt. Ik moet dus best wel vaak de laatste tijd aan de Foot Clan denken die in de Turtles zitten omdat ze nu op straat er allemaal bijlopen als de Foot Clan. Die hebben na de namelijk mondkapjes op. Oh ja, dat snap ik dan. Ik probeer wel eens, zeg ik tegen iemand. Het lijkt net alsof iedereen bij de voetklauwen zit, maar daar lag niemand mee.

[00:54:49]

Gelukkig hebben jullie ja zelfs zo ja, wat ik lastig vind. Uh, aan rook niet. En dat wil ik ervaring jullie voorleggen, want hij was stuk supersterk en tegelijk. Vond ik hem ook moe ogen? Euh, ze in de in de in de Tour had ik het idee dat hij dat er nog een frisser koppie op zat, zeg maar. Je ziet wel echte inspanningen in zijn gezicht nu en ik. We hebben natuurlijk vaker over Roglic. Als de man in de derde week wat een probleem gaat zijn nu is, heb ik het idee.

[00:55:21]

De derde week van deze Vuelta niet per se de zwaarste. Nee klopt, veel heuvels ritten volgens mij. Maar één bergetappe die er nog inzit is dat. Heb je last van dat een beetje? Heb je last van een bittertje bittertje? Of is het een mango? Dit heb ik dus nooit met tripels, maar doe jij op bubbels? Maar goed, ik vind het wel een lekkere. Ik vind het wel een lekker biertje. Ga ik geef. Ik geef ik ook toe.

[00:55:44]

Nee, maar ik ben wel benieuwd ook wat die tour graad gaat doen. Want in de top 20 nu alleen Vlasov. Sergio Henao en Caetano uit de top 20 hebben geen Tour de France gereden en dat stel ik eigenlijk een beetje gelijk aan. Hebben niet allen eerder dit seizoen al een zware inspanning gedaan van drie weken. Ik vraag me af in hoeverre dit nou van effect gaat zijn op deze euh, op deze Vuelta. Of je nou gaat zien dat deze jongens dan euh te lang hun vorm moeten vasthouden en dat daarvoor gaan betalen in de laatste ja, de enige laatste week.

[00:56:16]

De enige die echt nog daar echt voordeel van zou kunnen hebben is Vlasov in mijn ogen. En misschien gaat u die heeft wel de Tour gereden, maar niet heel lang. Nee, dat is waar. Maar ja, Gaudy was gisteren ook niet denderend en was ook niet slecht. Maar Vlaamse film Vlasov van Schwazer was goed zeker. En dan heb je natuurlijk nog de Kartite en de Deen Martin van deze wereld die wel de Tour hebben gereden. Maar ja, toch als knecht.

[00:56:43]

Maar geldt dit niet voor etappes? Carapax? Die heeft de eigenlijke Tour ook niet heel erg zijn best gedaan. Na op gemend. Natuurlijk is de laat. Juist de laatste weken zie je Sieb gaan proberen te knallen. Ja, maar dat was echt pas in de laatste week. Dus daar kan hij nu voordeel van hebben ten opzichte van van Roglic. Ja, maar mijn gevoel was eigenlijk Vlasov. Staat Weeldestraat wel echt ver weg? Is op 1 op 6 52, dus dat is wel echt een end.

[00:57:07]

Ja, dat lijkt me. Lijkt me echt teveel. Dat is teveel. En maar dat is wel echt jammer voor hem. Want als je installatie nu op 3 minuten had gestaan, dan had ik het wel willen zien. Ja, met een aanvallend je, hoewel en misschien zou je ook kunnen zeggen hij mocht gisteren. Nou ja, dat is niet alles. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo heel goed weten hoe zijn tijdrit is. Daar komt natuurlijk nog wel een flinke tijd uit aan.

[00:57:30]

Dit is ook een ding. Het is goed dat je dit uitstraalt jonne. Want ik had gisteren dus even naar alle tijdritten gekeken van de van de top tien. Ja ja. Slaat nergens op. Roglic is ie bij kop en schouders de sterkste tijdrijder van allemaal. Nou ja, da's. Martin is ook een topper. Ja, dat is zeker waar. Maar hij was wel waar, want gobelins gaat gewoon een anderhalve minuut in die tijdrit pakken. Maar meer nog.

[00:57:55]

Het is wel weer echt ook een flinke tijd hebben. Maar dit is zo'n. Dit is natuurlijk. Dit is. Ja, je weet nooit wat er gebeurt natuurlijk. En euh, maar dit is. Dit is dit verschil van echt groot tussen hem en alle rest is dit. Dit kleurt de koers natuurlijk ook enorm. Ze moeten alle andere moeten, want ze weten dat ze dat ze echt slaag gaan krijgen. Maar Rodalies in die tijdrit. Jouw Car-Pass zou wel balen hoor.

[00:58:16]

Ik wilde hier wel verschil maken en de kracht is een klein beetje op sebroeck van Roglic. Een deksel op de neus? Ja ja, weer eens het deksel. Wie hadden we eigenlijk opgeschreven voor deze etappe? Nou, ik was ik even, dacht ik. Ik heb hem CEP koers had ik namelijk euh. Die ging me. Ik heb echt een heel mooi moment aan, maar dat werd hem niet jonne. Ja, had de pech dat dat je was er één etappe te vroeg.

[00:58:38]

Ik had een van poppetje. Ik was te vroeg. Tiger Woods. Ja, echt zonder jou, Tim. Na één etappe te vroeg is vandaag gewonnen. Lewis won één etappe te laat. Woods? Wat bedoelt u? Woods won dinsdag. Ja Jesse, te laat en te laat. Ja ja, Woods was een etappe te vroeg. Wie zich altijd te laat, want dat is niet anders. De Van Poppel metafoor klopt ook niet meer. Euh ja, ik moet denken aan Jurgen Ryman, maar ik weet niet vandaag.

[00:59:05]

Gerben, lekker lekker, lekker. Theissen is die altijd te laat? Ja, nou, vandaag wel ja.

[00:59:14]

Lidewij van Noort die er afgelopen zondag te gast was. George Bennett Ja, het is niet een super opvallende Vuelta. Toch is het wel dat het bij maar niet zoveel kopwerk Georges lijkt gewoon een beetje gepiekt hebben. Zo rond de Lombardijen klopt wel een beetje toch? Ja, er waren wel luisteraars niet goed al. Steven Peeters Floris, departij Tim. Ik had Wout Poels. Die heeft ook goed gereden. Ik net aan je eigen Martin biertje. Ik had Wout Poels 19 goed gereden.

[00:59:42]

Ja maar ja ha gewoon staat wel gewoon tien in klassementen.

[00:59:46]

Goed vijfde worden denk ik. Deze Vuelta. Dat zou zijn beste prestatie ooit zijn in een grote ronde volgens mij. Ik denk dat die podium gaat eindigen. Maar zo verrassend? Ja misschien. Het zou leuk zijn, het zou zeker leuk zijn, maar het is de. De winnaar Stefan Peeters, Floris D&B, Gijs Van Maele, Tom Streekplan, Dorien en Tom hadden het goed op een vriend van de show. Punten sleepten de rode lantaarn en daaruit heeft de notaris Gijs Van Maele gekozen als de winnaar van de voorspelde ook.

[01:00:17]

En die mag dus in de volgende show de hoedjes doen. Vorige week won er niemand. Wel hebben we eindelijk eindelijk eindelijk eindelijk de uitgestelde Goethes Van Den Dimi. Die won een tijdje geleden, leek van de aardbodem verdwenen, maar is als een feniks uit de as herrezen. Zoals in juni 13 vroeger altijd zeiden. Een feniks als een feniks uit Wenceslas Nederlands voor Feniks AHK.

[01:00:39]

Nou, dat komt de jongens. Dacht Tim, Jonne en Willem ja, iets later dan gepland toch nog mijn groetjes. Toen ik vol trots vernam dat ik voor de vierde keer al dit jaar voorspelt Bokaal had gewonnen, was ik op groene proever vakantie in Zuid-Frankrijk, samen met Maarten en Korneel, die ik met deze ook de groetjes doe. Waren we daar op een fiets gerelateerde vakantie naar enkele Pyreneeën cols bedwongen? En ja, voor de rest ook een beetje de Giro gevolgd.

[01:01:11]

En dan ook ja, heel veel onze eigen versie van het Flamme Rouge Wieler spel gespeeld nu. Daardoor hebben we een aantal afleveringen van de rode lantaarn gemist. Jammer genoeg en pas bij terugkomst merkten we dat ik de groetjes mocht doen aan jullie. Dus bij deze nog eens de groetjes aan Maarten en Corneel. Om mee te gaan. Hoe kan Surin, ook een lid van onze koers Freeks, een groepje deelnemers goed op de hoogte heeft gehouden gedurende de rest van alle andere koersen die plaatsvonden op dat moment?

[01:01:46]

Natuurlijk wil ik ook de groeten doen aan het hele team van de rode lantaarn. Wij genieten telkens tips van jullie analyses. En ja, de Bjarnason zoals Oeren, Buru, Lukather zijn ondertussen al ingeburgerd. Bilders de Slagmolen. Doe zo verder en ik denk wel dat de man die niet genoemd mag worden dat hij wel de Giro had gewonnen.

[01:02:07]

Uiteindelijk doe je wat nou jongens, lekker Dini. Horen jullie ook? Groetjes aan Corneel. Goed. Ik dacht dat dat gewoon dat die naam dat dat gewoon één keer in een liedje was gedaan en dat daarna nooit meer. Ik heb zeker vier, vijf alter ego's die Cornel heten.

[01:02:29]

Ik mocht ik ooit een zoon krijgen, dan ga ik deze wel proberen erdoorheen te drukken. Snapple Korneel stappen. Dankjewel Dimi. De volgende voorspelbaar ook al gaat over de Vuelta etappe van aankomende zondag en die gaat naar de Angliru befaamde befaamde Vuelta klim. Euh ja, is een parcours van euh. Hoe ver moeten we eigenlijk? 109 kilometer? Een korte rit. Da's wel leuk rond 109 kilometer. Vier beklimmingen erin. Uhm, een parel van derde categorie, twee van derde categorie.

[01:02:59]

Één van eerste categorie. Nog één van de eerste categorie en dan één van buitencategorie. Dus dat zijn vijf beklimmingen die eindigt bovenop de iconische Angliru. En dat is Reintje dus van 12,4 kilometer met een gemiddelde van 9,9 procent en dus een steilste strook van 23 half sjezen. Maar dat is dus echt. Dit zou een beklimming waarin iedereen stilstaat en waar je niet weg kan fietsen. Precies. En wat is dit ook? Nou die die koers? Die klim met dat ze aan het einde over zo'n wasbord moet rijden?

[01:03:26]

Zo van die rimpeltjes, van dat rimpeltjes asfalt. Dat doen ze soms op dat soort klimmen, omdat dan de auto's niet zo snel dat ze grip blijven houden. Maar dat is supergroot meetfiets. Laatste. Vorig jaar in Frankrijk eentje. Klopt. Ik weet het niet op mijn hoofd dat dat hier is. Dan ben je al helemaal kapot en dan ben je. En dan krijg je ook nog dat. Ja ja, Ribble, lekker dribbelen, klikken op schrijven.

[01:03:49]

Nou, begin jaren.

[01:03:49]

Bayonne ja, ik zat eerst aan de ontsnapping te denken. En dus euh, het euh toptalent Tijmen Aarsman. Euh ja, had ik lang staan. Maar toen dacht ik honderd kilometer. Ik weet niet of dan de de de ontsnapping het gaat halen. En je moet echt volgens mij. Iedere keer als ik de Angliru kijk dan. En ik denk de ontsnapping gaat het halen, want ze hebben vijf minuten, maar dan halen ze de alsnog niet. Nee, daarom dus nooit zo een voorsprong hebben die daar goed aan.

[01:04:18]

En dus doet de laatste merkhouders nu goed met heel steile stukken en ribble paartjes. Nu ga je van de hobbelen. Het hobbelpaard? Ja dus. Ik ga voor den marter. De. De. De vader is hier de wens van de gedachte. Nee, de gedachte is de wens van de vader. Iets in die taal. Vader is een nicht van de gedachte. Het is in ieder geval familie en jullie. Ik dacht Alexander Vlasov.

[01:04:45]

Ik heb het dus Girowinnaar voorspeld als je moet je een beetje in de buurt blijven. Ja hoor, hopen dat dit gaat winnen. Sluit ze niet uit. Zou ik zeggen. Ga voor deze voorspelbare kale gok ik op jouw tip. Maar dat vind ik mooi dat we ook Ocak kunnen inzetten. Ik doe een eurootje team. Vier euro willen, spreid die kans. Ja ja, ik. Euh, ja. Altijd goed op de op de Angliru aanleg. Ja ja.

[01:05:12]

Van veel ereplaatsen bij elkaar gereden. Volgens mij nog nooit gewonnen. Ik denk dat dit het laatste kunstje wordt van Alexander de laatste. Je bedoelt dit meer niet als van dit wordt nog één keer. Dit wordt nog één keer gloriëren, maar je bedoelt gewoon hiernaast klaar. Ja, daarna overlijdt ie. Nou, ik heb. Ik heb verschillende interviews gelezen waarin alle kranten toch min of meer van het afgelopen jaar allerhande toch min of meer hint op het einde van zijn carrière.

[01:05:37]

Omdat hij. Hij had eigenlijk gedacht ik wil nog wel twee jaar door. Maar hij constateert ook dat dat in niet zoveel meer wint en dat het. Dat blijkt dat dan toch zijn voornaamste motivatie is. Dat je kan winnen heb ik ook gelezen, maar hij zegt dan ook wel weer van. Zoals dit jaar weet ik ook niet eindigen. Nee precies. Maar dit is dus de ingewikkelde tegenstelling, dus ik denk dat het een laatste kunstje wordt van alle andere ouders waren die wint.

[01:06:04]

En dan zijn fiets aan de wilgen hangt. Maar het probleem is dat als hij weer wint, dat hij dan feitelijk automatisch besluit om meer twee jaar door te gaan. Is de vraag is kan een laatste kunstje van Valverde überhaupt bestaan als dat je voornaamste motivator is? Ja, dat is wel. Zette wederom een filosofisch dilemma in deze rodelbaan. Ja maar vqmy. De laatste keer won op Angliru.

[01:06:28]

Euh. Dylan Teuns. Nee Contador. 2016 is het echt de laatste keer. Dat was zijn laatste kunstje. En toen was Racecourse van Contador de laatste kunstjes. Berg en equitum tweede was Dylan Teuns verwacht. Jonge jonge jonge. Shit, ik moet dit weten. Waarom weet ik het niet? Hij reed voor zijn kopman. Chris Froome. Uh Posch, ja, pas als een tweede jonge God. Ja, sorry. Oh ja, post tweede op de Anglican.

[01:07:05]

Zeker? Niemand heeft m genoemd. Nee, dan zullen we de voorspellingen wel terugzien op euh, op een vriend van de show. Want daar staat de sinds vanavond de euh. De voorspelbaar koude. Je kunt meedoen en als je wint maak je dus kans om de groetjes te doen in deze show. En jij krijgt eeuwigdurend opschept recht Papa Wemba. Sorry. U luistert naar de rode lantaarn, gepresenteerd door favoriete bankzitters Willem Dudok, Jonas Risa en mijzelf. Tim de Gier.

[01:07:33]

Veel dank aan onze sponsor Canyon Heijstek fiets van de show als vriend van de chauffeur. Ja, daar krijg je hetzelfde enthousiaste stem. Slaat gewoon over. En dank aan de vrienden van de show bijvoorbeeld. Frank de Jong. Huub Bellemakers is een echte vriend van de zanger. Zeker Sam Wallach, Koen en André van IJzendoorn.

[01:07:55]

Maar ook Marco Beentjes de Leon en Martin Remy, Hanna Schaafsma en Michael of Michael Drovers. Ontzettend bedankt aan deze schatten van mensen, onderdeel van een peloton van inmiddels 667 schatten van mensen die zo vriendelijk waren om wat geld te doneren aan drie dolende zielen. Met een podcast die ook een schat van een mens of een dolende ziel. Weet dan dat het makkelijker dolen is in een peloton. Dat scheelt toch al gauw een procentje of dertig aan doel voordeel. En dat het in ons peloton Movistar blauw ziet van de andere schatten van mensen met wie je prima virtueel knuffel is.

[01:08:24]

Ofwel geef ons geld pas Duko. Dat kan op een vriend van de Chopard en als steeds de rode lantaarn. Al waar je kunt klikken op wordt vriend en overige vriend van de show gesproken. Daar vind je ook de vraag die misschien wel jouw zwarte gat gaat bepalen in de komende winter, want ze hebben daar de vraag gesteld. Euh, we zijn onze specials aan te plannen. Of liever over het nadenken. Met wie willen we eigenlijk praten? Langer.

[01:08:46]

Dit deed deze winter en de vraag is wie zou jij nou eens wat graag wat langer horen deze winter? Welke ploegleider of renner zou je graag in een spelshow willen zien van de rode lantaarn? Wat betekent dat je er wel anderhalf uur naar moet luisteren? Dus dus. Dus denk effe goed na over wie met wie je die tijd zou willen spenderen. Euh. En. En geef vooral je suggesties door op gien van de show. Ja, zo is het.

[01:09:08]

Uhm. Waar waren gebleven bij de rode lantaarn op meligheid onmogelijk. Dat wilde ik zeggen. Wordt mij verder mede mogelijk gemaakt door Dagmar Media, net als Koersplan, terwijl de wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken hen voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaansen jaar Maarten Visser, Leon Guyenne, notaris Bas van Eijk tevens gediplomeerd brandweerman Tamale. Daarover gesproken willen wij snakken naar nieuws uit Made. We hadden natuurlijk de dit nierstenen in de Aqualibi.

[01:09:34]

Ja, wat een verhaal was dat veel. Inderdaad te veel erkenning. O, naar aanleiding van mijn ontboezeming dacht ik ook dat ik ook nierstenen had. Dat er toch opvallend veel euh euh. Dikke ouwe mannen luisteren naar de Duitsers die schokkend. Schokkend. Ja, ik vond het leuk. Ik vond de gedeelde smart home smart zeg ik altijd verder dit. Deze weken was bleef het rustig in Made, maar er was wel goed nieuws van het Victor Campenaerts front.

[01:09:59]

Victor is natuurlijk aan t zoeken naar een nieuwe ploeg en dat lukt toch niet heel erg. Uhm en uhm en dan was ze een beetje. Hij was een beetje depri Victor Campenaerts, want ijs maakt zich toch een beetje zoveel. Of wil je wel of nog wel een ploeg vindt voor volgend seizoen? Nou, dat zal toch wel? Ik denk het ook. Jij vindt zelf dat ie thuishoort in de WorldTour. Dat vinden wij ook. Ja, dat heeft ie bewezen in Italië.

[01:10:19]

Euh. Heeft geprobeerd om om bij Alpecin Phenix aan te haken, maar daar was geen plaats meer. Alleen voor Xandro Meurisse hadden ze nog. Hadden ze nog een plek? Oh, dat is zo'n goeie aankoop. Dat is absoluut een goeie aankoop. Zal groeien. Maar hij zei met zijn manager Jef Van den Bosch zoeken ze even verder. En als we geen oplossing vonden vinden, kan ik misschien een carrière als brandweerman beginnen. Die job heeft me altijd gefascineerd.

[01:10:40]

Lang geleden ben ik in Antwerpen al eens naar een opendeurdag geweest. Wat zet dan?

[01:10:45]

Dat is een heel mooie samenkomst van allerlei rare euh, perverse hobby's. Gedragen verhaallijnen van de rode lantaarn zijn. Zeker is dat hij dan euh euh, de verrassends koers gaat het gaat organiseren waarbij die mensen nat spuit met een brandweerschool. De rode lantaarn is een soort bizarre roman waarin het laatste hoofdstuk Allez Allez toch alsnog samenkomt. Opendeurdag. Dat woord ken ik graag, wat ik ook niet.

[01:11:08]

Lijkt me heel erg Vlaams, maar met Victor weet je nooit. Misschien is dit wel zelfverzonnen opendeurdag. Klinkt een beetje als de.

[01:11:15]

Als de fanclub dag voor je onderschriften zeker waarvoor ik nog iemand zoek voor een snuffel stage. Dus kom, kom gezellig langs Johnny. Serialisme trouwens, iemand die surprise Johnny is. Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Je kunt ons sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar je mag ook mailen naar groetjes. De rode lantaarn, podcast puntennood en we vinden het super leuk als je eens een review achter wilt laten op iTunes. Omdat ze ze zelf leuk vinden, maar ook omdat ze anderen helpen de show te vinden.

[01:11:41]

Jonne hebben we er nog eentje? Ja, en in een heel vette eindelijk is het ons gelukt. Do toch eindelijk echt op WRu een recensie achtergelaten. Dat is toch echt schitterend? Ja, we hopen dat dit het onderwerp was. Oh oh, dat is wel het eigenlijke recensie was van Jantjie Niemeijer. Oh, dat is wel jammer. Ja, had ik. Ja, ik ken Jan Tien verder niet. Zeiten en artiestennaam is dood. Ja dat dat do eigenlijk Jantien is.

[01:12:11]

Of andersom natuurlijk. Nou ja, goed ken je Antifa niet, maar Do had ik echt wel. Euh Do. Als je het hoort schrijven van wie foute muziek zei ook ja, kom op ha. Euh. Maar ze geeft wel vijf sterren. Ik was een matige wielren kijker. Drie weken per jaar in juli tot mijn vriendin. Test deze podcast aanraadde afgelopen winter. Alles geluisterd wat er te luisteren viel, zelfs in hints uit de afleest aflevering over een zeiknat WK dat ik niet eens gezien met veel nieuwe kennis en zin zat in klaarmaakt voor t nieuwe koers seizoen.

[01:12:39]

Enfin, dat liet wat op zich wachten, maar dankzij de rode lantaarn loopt mijn nieuwe hobby sinds augustus enorm uit de klauwen. Zelfs de saaiste, vlakke rit of de obscure De Ronde zit ik te kijken. En na de spectaculaire etappes is het echt de uren aftellen tot ik kan luisteren wat mijn drie nieuwe vrienden over te vertellen hebben. Heerlijk mannen jullie. OK! En de held op de fiets helpt me door. De lockdown zijn ja natuurlijk altijd dankjewel do, waar de aanhef en zijn bijna willen zeggen waar de heren weer zeer jonge zweite zijn.

[01:13:06]

Er zondag weer na de etappe naar de Angliru, dus ook Asiento Arrieta.

[01:13:13]

Dat was op z'n Spaans. Het internet en die radio.

[01:13:35]

Ik zag achterin de discotheek staan en dan kom jij er nu weer vandaan, komt bij mij. Ik beken en ik was meteen van slag. Ze was zo lekker en ik wist niet wat ik zag. Kom jij mij hier? Jij lijkt qjhy, want je bent zo lekker lekker. Lekker, lekker lekker. Je bent zo lekker lekker. Lekker, lekker lekker. Maar als ik langer. Een dat zo lekker, lekker, lekker, lekker lekker. Ja, je bent zo lekker lekker lekker lekker.

[01:14:10]

Lekker babbeltje met. Electrica Erin de ogen echt waren, is niet te geloven, ja, ze speelden met de haren. Je ziet een lekker ruiken. Kom, we gaan dit tussen haar. Met haar mooie haren kon ik mij niet meer de. Alleen met een beetje Badings kan je meteen lekker lekker, lekker, lekker lekker! En je hebt met zo'n lekker lekker lekker lekkere lekker. Je bent zo lekker lekker, lekker, lekker lekker. Je bent zo lekker lekker, lekker, lekker lekker.

[01:14:51]

Maar wat je. Ja zelfs beter. Ja, ik doe dit ook maar voor het eerst. Ja, het is allemaal heel spannend. Ik ga morgen was die microfoon goed vast schroeven. Is irritant. Je kan er in ieder geval deze deze goed vast is dat dit vingertje nog komt voor ze.

[01:15:19]

Je moet hier ook niet allemaal van die amateurploegen kan.

[01:15:22]

En. Je bent ok. De rode lantaarn. De grote nabeschouwingen Simonne Mysterio. Ze kan ik er niet werken.