Transcribe your podcast
[00:00:19]

Het is woensdag 7 oktober en live vanuit de keuken in de Dag en Nacht Studio's in Amsterdam-West. Is dit de rode lantaarn? De wieler podcast van Het Is Koers. Alweer een dag met drie koersen, alleen vandaag ook nog in Kombi, met een doodnormale werkdag. Er wordt wat gevraagd deze dagen van onze striemen op de bankzitters. Graeme Brown soleerde aan het begin van de middag naar de zege in de Brabantse Pijl bij de vrouwen. Ondanks onze woeste aanmoedigingen richting Floortje Mackay en liet zien dat er heus leven is na affluiten bij Michelson Scott.

[00:00:58]

Een paar uur later waren het Michu VDP, de wereldkampioen en zeggen alle verliep die de race bepaalden bij de mannen en zorgde een Franse sneeuwwitte voor dat niet ons Sjouke, maar Alla La Flèche Molson op zijn toch wel kloeke erelijst kon bijschrijven. En tussendoor zaten we bibberend voor de televisie toen het Giro peloton in een afdaling vol machtig herfstig strijk ligt achter een Italiaanse tijdrijder aan Chiers. De kwal van Messina deed wat hij kon, maar het was vergeefs de tweede dagzege in de Giro en vrijwel zeker niet de laatste voor Brailsford.

[00:01:26]

Hoop in bange grenadiers dagen. Filippo Ganna Liquigas tijdens de Grand Racing aan de Paul O'Grady Show.

[00:01:35]

Frédéric Vectris, welke de Giro liet gaan na, is dader en dader het.

[00:01:52]

Willem Jonna We zitten hier in erbarmelijke omstandigheden, mag ik al zeggen zo. We zijn naar de keuken gedegradeerd toen dag en nacht. Het doet me een beetje denken aan mijn tijd in Rusland. In Siberië. Ja, geen privacy. Gewoon vet, weinig ruimte. Koud is het ook koud. Ja, Ajax had even groepsreis aan de koffieautomaat.

[00:02:10]

De koffieautomaat kan elk moment zijn reinigings programma starten inderdaad. En mag alsjeblieft die tv met Roland Garros uit? Immers, allemaal viervoeter omhoog, schoonmaakster om het ravijn. Maar het is. Er worden zoveel podcast vandaag opgenomen in de studio beneden hier dat wij maar boven zijn gaan zitten. Omdat wij natuurlijk even tijd nodig hebben voor onze invloeden ons verstaan. Je kan niet zomaar tussendoor. Ik zag net de criminelen uit de studio verlaten. Ze een podcast? Ja, en nu zitten Harry Lensink en Marjan Hüsker.

[00:02:41]

Ja, precies. En nu is het dispuut flyball beneden die podcast. De lange cornez zit nu beneden de lange corner. Maar wij moeten hier gewoon effe in de keuken opnemen.

[00:02:51]

Maar niettemin vond ik dat je heel erg goed ging met je introductie Willem. Dus dat blijkt dit jaar dat er in alle omstandigheden kan worden. Nog even informeren. Reserve alle Philiep ja dat zo heeft.

[00:03:00]

Ja, zo heeft ons een HollywoodLife mooie genoemd qua kosten. Voith? Allo Allo, Philiep ligt kost. En toch ja, alle flitslicht. Ja, volgens haar vader Flip. Ja Lidell. Alle verliep wat ik hem eerst alle Philidor, alles.

[00:03:15]

Het was een leuke geweest.

[00:03:16]

Misschien moeten we God nog één keer opnieuw doen. Zo gaat het. Het is een proces van vallen en opstaan. Geen introductie, zeker waar nee, oefent de laatste tijd weer veel op voorlezen. Mijn dochter heeft de leeftijd bereikt waarop ze moet leren lezen. Dan moet je dus heel tijd zeg maar woordjes hakken enzo. Ik merk dus dat ik doordat ik met haar weer oefen of toe dat ik ook weer train op hoe je goed moet voorlezen is echt leuk.

[00:03:41]

Ja, zangkunst maakt minder fouten. Een beetje zoals dat je mij vorige keer ging zeggen hoe ik me namens het uitspreken.

[00:03:47]

Nou, het leek daar ook best veel reacties op de mensen die dat daadwerkelijk deden. Ja ja, dat ging niet omdat je je naam moet uitspreken, maar dat je met met trots. En ik heb er iets moet doen. Ik heb er vandaag ook aan gedacht. Ja, ik moest ook ergens mezelf introduceren. Toen was ik ineens heel bewust, dus eigenlijk ook zo van ja, ik ben dus Tim de Gier.

[00:04:06]

Heel goed, vol power. Als echt mooi hoor. Je was leuke jongens met Nienke. Ja, zeker altijd genieten.

[00:04:13]

Nienke de Jong. Vorige aflevering werd ons aangeschoven. Neem van de show. Was er echt volgens mij voor de vierde of vijfde keer op rij je vaste gast? Denk niet dat er iemand vaker is geweest. Ik denk het ook niet. Anne Zoer, die zanger dichter komt dicht in de buurt. Maar ik denk dat Nienke nog net wint. Frank misschien ook bijna vier keer denk ik, zijn wel een beetje onze kijkcijferkanonnen.

[00:04:36]

Het schiet omhoog. Altijd heel nieuw publiek dat je bereikt. Nico was ook allemaal, want Épernay afgelopen week. Over wat voor crossovers we met Ikki? Ik ken iemand die konden maken, maar dat blijkt toch best wel verdomd ingewikkeld. Combineren kinderen en wielrennen? Ja, maar dat kan toch. Meestal wil ik gewoon dat ze weg zijn voordat de koers begint. Ja, dat zou ook wel een leuke zijn dat je gewoon een hele aflevering praat over hoe je je kinderen wegkaapt of 8 uur bezighoudt zonder dat je zelf afgeleid wordt.

[00:05:04]

Ja, maar jullie doen toch ook gewoon net als iedereen je zoon of dochter even de telefoon geven als de finale begint per PPG. Zeker als de finale begint. Maar we hebben nu dagen waarop drie koersen acht uur lang achter de televisie moeten zitten. Ja, mijn dochter. Mijn tweejarige dochter heeft ook al een paar keer de hele Lord of the Rings marathon te doen.

[00:05:26]

Ik heb wel gewoon een boek van Tsjechov van korte verhalen. Takk. Ga maar lezen. Ja, mooi hoor je. Een WhatsApp groepje werd ook meteen uitgebreid van Nynke. Ja, veel reacties natuurlijk op gekregen. Ja, zo blij iedereen dat ik Rayan Tammes z'n bek heeft gebroken. Want dan mag in het WhatsApp groepje bij de mensen met een bekkenbreuk van Ellen van Dijk. Nynke de Jong. Is dat er nog meer in hij die niet genoemd mag worden?

[00:05:50]

Oh ja, hij die niet genoemd. Over de mogelijke hij die niet genoemd mag worden, die gelijk uit koers stapte en met veel bombarie. Tommy's heeft gewoon de etappe uitgereden. Ja, zwaar en ging zelfs de volgende dag nog bijna van start. Als hij die niet genoeg genoemd mag worden. EITO hard uit. Ja, zo word je nooit een ronderenner als je. Als je dit als je niet eens de etappe uitrijdt met een gebroken bekken. Heel Schotanus.

[00:06:14]

Dus jullie vinden eigenlijk jullie, vinden hij die niet genoemd mag worden? Een mietje omdat die niet met zijn bekkenbreuk is. Hij is wel een beetje de Rob Fruithof van de WhatsApp groep, die de documentaire overigens gezien over hij die niet genoemd mag worden. Nee, toch leuk om dinsdag een documentaire op Sporza over het jaar van van hij die niet genoemd mag worden.

[00:06:36]

Gewoon nu al.

[00:06:37]

Ja, nu al ja. Maar dat ijdelheid cdz steeds de promo en laat zien bij Sporza en de promo is dus dat vond ik al veelbelovend. Dat zijn hele familie en Patrick Lefevere in één van de kantine aan het kijken zijn naar de koers. Lombardijen, waarin hij valt, is het stuk al spectaculair. Spectaculair beeld dus. Ik wilde nog wel gaan kijken, ondanks dat hij niet genoemd mag worden. Hij mag nog wel bekeken worden. Ik weet niet dat de regel dat de statuten tegenwoordig zeggen de rode lantaarn moet wezen moet erop naslaat.

[00:07:08]

Maar ik vind het wel. Ik vind het een beetje. Ik vind het wel mooi dat ze nu al zo vroeg een documentaire over hem maken. Ja ik. We moeten de hele tijd alle biografen hier buiten de deur houden. Niet over Willem een boek willen schrijven.

[00:07:20]

Ze gaan begint met jongens. Hij heeft al een eigen podcast. Dat doe je gewoon. Maar het is bij sporters doet iedereen het altijd heel erg snel, veel te snel en je hadden we nog scherper nog fouten gemaakt in de afgelopen aflevering. We hebben echt kan het me haast niet voorstellen.

[00:07:35]

Onze mailbox man had het al een beetje voorspeld en zeker in de kaart kardemom saga.

[00:07:40]

Maar er komen zo nu dus 24 stagiairs in de ruimte ernaast zitten om alle mails te kunnen beantwoorden. Ja, ik ben, ik ben er gisteren weer aan begonnen en er flink veel beantwoord. Maar voor degenen die waar ik nog niet aan toe ben gekomen ik toch even zeggen komt antwoord heus waar beloofd we krijgen. Ik krijg dus veel reacties. Laten we beginnen met Tom Leezer in Doha, waar we het over hadden. Weet je wat zijn kansen om het om het WK te winnen zomaar?

[00:08:10]

Huisman mailde ons mooie podcast weer live bankzitters. Wel heb ik helaas een rectificatie voor jullie, het grootste wapenfeit van Tom Leezer. De bijna winst in het WK was inderdaad in 2016 goed. Lieve, gerectificeerd, maar natuurlijk niet in Dubai, maar in Doha, de hoofdstad van Qatar. Ik werkte daar toen voor niet nader te noemen oliebedrijf. Maar omdat ze in Qatar op zondag werken en op vrijdag en zaterdag weekend vieren, heb ik de mannen koers helaas op mijn telefoon met VPN moeten volgen.

[00:08:39]

De vrouw en de jongeren wel gezien, al was zelfs zitten kijken in de schaduw. Een uitputtingsslag. Goethes Selma, dat zou ik werd ik met haar man Shasta 6 mail, want de was daar toen in Doha was. Ik heb allemaal gezien. Er was één iemand langs kant, dus ik dacht die hebben we te pakken, maar blijkbaar toch niet. Blijkbaar zat ze toch binnen koers te kijken. Dus degenen die daartoe langs de lijn stond in Doha.

[00:09:06]

Stuur ons een mailtje. Stoke City dachten zo weten van geen publiek. Pas bij in Doha inderdaad. Maar in die lijkt dus dat ze inderdaad weet dat er wel publiek was, maar alleen dat die ook allemaal gewoon binnen zaten. En achter de scream met een VPN. Dat ook nog dubbelop via Nederland ze aan het kijken naar Sporza. Euh, we hadden nog een vaste Meeder Tom Benjamins.

[00:09:28]

Die stuurde onze beste twee bankzitters naar aanleiding van de twee bankzitters. Twee tweezits bankzitters. Tweezits bankzitters. Ja, hoe? Euh. Wie? Wie zit we dan bij elkaar op schoot of tweezits bank is gewoon een formaat bank je maritima met z'n drieën op? Ja, wel knus in Coronet. Uitkan niet. Maar goed, naar aanleiding van de voor podcast min of meer als genoegdoening voor het feit dat ik nu de Wacko Jacko schoen in mijn hoofd heb. Een referentie naar Maske Nada presenteer ik nu de liedjes die ik spontaan ga zingen als bepaalde renners in beeld komen.

[00:10:00]

Ik dacht namelijk altijd dat ik de enige was die dit soort associaties had. Maar dat is dus niet zo. Uhm, bij Sergio Higuita heeft die ohhy gita. You'll never know anything about home van Elton John. Kennen jullie de hits van Cijntje die Willem Willemstein? Dit is Elton John, vind ik. Je kunt jou van Elton John al-Mansouri. Nee, nee, dit moet ik je schuldig blijven. Kijk nou maar deze kant herkennen we allemaal wel. Ik weet het O Higuita, you never know en I think about my home.

[00:10:29]

Toch? Ja, volgens mij is dit een liedje. Dat dit dan niet de Amstel Standing.

[00:10:35]

En o ja, denk ik.

[00:10:37]

Ik gok Aemstel standing, maar ik laat me hier graag op rectificeren. Okay, ik laat meer rectificeren. Wat een schitterende, uitermate gore een beetje Gore Vandegoor deed vind ik erg leuk. Sam Oomen. Hoog Sammy rijdt omhoog Sammy. Dat is genieten als Sammy Go.

[00:10:57]

Pieter Weening. It's raining again. Oh No My Love zet een tent. Supertramp van Supertramp. Ik zou eerlijk zeggen wereld laat. Ja, ik zou eerder dan denken iets Weening Main in plaats van It's Raining Men, maar wel een leuke. Ik ben voor Supertramp, maar kan je hier dan heeft zingen? Euh, nee.

[00:11:21]

Aan het einde van de aflevering zal ik een poging wagen.

[00:11:24]

Nou vooruit, afhankelijk van hoe dit gesprek zich voltrekt. Dit was mijn favoriet. Richard Car-Pass. Ja, zo in mijn sas met Carapax is een hele goeie en een verwijzing naar een wazige Nictiz reclame. Volgens mij van badass. Waar staat dat eerlijk? Wij zijn? Dit zijn ook favoriete categorie van ons. Ik denk dat ons favorieten zijn. Wel Sergio Henao, Henao, Henao, Donche, Dreamed zover. Retinol Réginal. Welke bakker er nog meer ahadith zal de belangrijkste van de banken Boise Fairmount via Mooss, de van taiko over Irma shuttlemissie, maar die in superteam blijft in mijn hoofd het meest hangen hoor.

[00:12:07]

Maar dan kan je niet Universitario phishingmail studies aan het einde van de aflevering linken.

[00:12:10]

Ik heb nu geen enkel beeld bij Cliff Hangertje op een spontaan moment jonna en boviene en bovendien is hij is. Pieter ja ja vandaag.

[00:12:19]

Het is over zijn net. Jij insinueerde net dat wij enthousiast werden over iemand die doorreed met een gebroken bekkenbodem. Dat was terecht dat je ons daar op aanspreekt. Ik dacht vandaag voor het eerst was ze lieten Trek-Segafredo zien dat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen, want die Pieter Weening was gisteren hard gevallen en had vandaag last van lichte duizeligheid op de fiets. En dan heeft de dokter van Trek-Segafredo gezegd onverbiddelijk afstappen. Pieter klaar, zelfstandig. Dit is goed. Hier moeten we ze ook voor prijzen, want dit is.

[00:12:49]

We moeten niet alleen negatief gedrag benoemen, maar juist ook positief vieren. Hulde virtuoos beknelling, lid van Trek. Wat is virtuoos zingeving? Laten zien hoe goed je bent.

[00:13:00]

De Deugd Deugd. Renners en coureurs. De Gutmenschen uit het peloton. Ik maak het mailtje nog even af. En met name dat laatste. Wisten jullie ook dat Dodi Apeldoorn het Bogle harkte Slash stokje overnam van Frank Kramer in 1990 is Frank Kramer is de Ojjy Bogle The Original Gangster? Dit klopt. Je kreeg wat meer commentaar op dat van Kramer de Ojjy. Dat mag zo zijn. Maar we hadden het belangrijkste dat Dodi Apeldoorn de goot is. Dus dat niet hoor.

[00:13:30]

Want heb jij dit? Ik heb het fragment op Twitter gedeeld. Jij moet uitkijken en dan ben jij dan dan? Dan wil je deze discussie ineens meer voeren. Maar we weten wel dat Frank Kramer in zijn allerlaatste commentaar voor Eurosport moest je een wedstrijd krijgt voor klachten. Wedstrijden om om twee uur s nachts van de Amerikaanse competitie. We zien Indonesië, zei hij.

[00:13:49]

Die gast is wel heel chagrijnig, ook als hij die een keer. Dat ging mooi net, vertelde Tim. Dank je wel dachten zelfs van Kramers een borrel. Ja zeker. En nee, de vader van tafel en Michiel Kramer. Ja, de voetballer voetballer voetballer ij wordt betaald om op het veld te staan, maar een soort borrel stok in de spits. Frank Kramer heeft dus zijn allerlaatste wedstrijd bij Eurosport. Hefti. Anderhalf uur lang commentaar geeft bij een wedstrijd dat niet over de wedstrijd ging, waarbij hij één keer bloedlink werd omdat er gescoord werd.

[00:14:22]

Midden in zijn verhaal over de beurs geloof ik, ging het op dat moment dat was genieten opgenomen. Helaas vervallen de opnames na een jaar bij mijn kastje, maar ik heb me nog paque. Terugkijkend is echt schitterend. Volgens mij staat het nog op YouTube. Ja, het staat vast nog erg, vinden de laatste laatste commentator wedstrijd van Frank Kramer. Nou dankjewel, voer voor al deze fijne, fijne feitjes. Benjamins wat ook nog een rectificatie omtrent ganzen betreft.

[00:14:51]

Ganzen van Frank van der Hoek die zij aan de hand. In De Laatste Show hadden jullie het over ganzen naar aanleiding van het natte De Gouden Gans. Er werd toen gezegd dat ganzen in het centrum van Zwolle of Deventer lopen. Volgens mij hadden we zelfs Guus genoemd als optie. Nico was al zo slim om aan te geven dat het zeker niet Zwolle was, waardoor Deventer over zou blijven als enige optie acht. Echter, dit is ook zeker niet juist, want de Ganzenmarkt is al sinds de vijftiende eeuw in Coevorden.

[00:15:15]

Sinds het einde van die eeuw werden ganzen vetgemest door de boeren en op een vast tijdstip naar Coevorden gedreven. En er was dan Ganzenmarkt. Op de Markt werden de ganzen verhandeld en uiteindelijk via Rotterdam naar Engeland verscheept, met als eindbestemming het Kerst diner.

[00:15:29]

Maar wacht even, wat hadden wij nou gezegd over ganzen? Nou, dat ze dat. Ik had het over een ganzen parade die in een stad die in een stad was en toen waren aan het zoeken welke stad dan ook alweer was. Er is een Nederlandse stad die bekend staat om haar Ganzen Parade, maar dat blijkt dus Coevorden te zijn. En tegenwoordig is de Ganzenmarkt in Coevorden een fonk folkloristisch evenement. En dan worden de ganzen weer worden Coevorden gedreven. Maar hoe drijf je een Ganshof?

[00:15:54]

Die vliegt toch gewoon weg? Nou, dit schijnt helemaal niet zo heel ingewikkeld zijn. Want ganzen zijn een vrij volgzame dieren blijkt vroeger gewoon die vroeger gewoon hun baasje. En ieder jaar wordt in Coevorden ook traditiegetrouw een Mis Ganzen Hoedster gekozen. O ja, ze moeten misschien een keer naartoe met de mooiste ganzen. Pas met ja, het zou kunnen. Lekker jonne.

[00:16:15]

Ik was overigens ik dacht ik ben nooit in Coevorden geweest en ik weet zeker dat ik vaker een ganzen parade heb gezien. Maar je kunt ze dus uren. Dus ik dacht ik was op ganzen fanfare punten. NL kun je kun je de sensatie op elk theaterfestival, de hit in een winkelcentrum, een ganze fanfare huren waardoor waar dat gewoon is gewoon een ECD? Mensen die met ganzen, door jou, door jouw winkelcentrum of kantoor of wat wherever lopen heb je gewoon.

[00:16:41]

In het in het ganse land gelardeerd drumsolo, tromgeroffel, gefluit, gebak en andere muzikale klanken marcheren ze door de straten van dorp tot stad.

[00:16:50]

Ik weet niet of. GAK Na onder muzikale klanken van zijn harmonieorkest harmonieorkest flaneren ze aan u voorbij, iedereen in verbijstering achterlatend. Als dit echt hoe kan dit? Heb ik dit echt gezien? Zo wordt het aangeprezen als ik wil voorstellen dat we dit als onderdeel van de verrassing Skarsgård gaan doen. Een ganse parade ja, voor het misschien in het geneutraliseerde deel dan van de koers nog. Ja, da's leuk. De ganse Fanfare Pantanal Goop, onze nieuwe sponsor voor de luisteraars die op dit moment in de podcast bang zijn dat het ooit nog eens over de koers zal gaan.

[00:17:21]

Heb ik een geruststelling. We hebben nog een rectificatie, namelijk op het gebied van kardemom kardemom. Even over kardemom. Daar kan het kardemom doorbreken. Kardemom, toen juist, zocht volgensmij naar een kruidt. Toen kwamen we daar niet op, tenzij ik kardemom. Maar toen stroomde het woedende reacties. Onder meer Anthony Gatz, Dom Sander, Gosen en heel, heel veel mensen op Twitter wezen ons erop dat dit niet klopte. Remmert Kozen legt het goed uit in de mail die zegt.

[00:17:53]

Beste mannen van de rode lantaarn. Helaas moet ik bij deze Nienke rectificeren of opvoedde. Kardemom is namelijk geen kruid, maar een specerij. De scheidslijn is dun, dus ik zal het kort toelichten. Nou, daar komt de jongens van onze luisteraars een les over kardemom. Een van de verschillen is dat een kruidt uit een gematigd klimaat komt en vaak bestaat uit een blad of een stengel. Een specerij groeit in een tropisch klimaat en we eten vaak de meeldraden, wortelstok, vruchten of sites.

[00:18:21]

Van de laatste soort is kardemom een voorbeeld. Da's toch schitterend, heel mooi en dus goed. Ja, we moeten en moet even pas op de plaats maken wat het over het kruid kardemom. Dat is geen kruid, dat is een specerij. Ik denk dat we hier kunnen spreken, rima en de curry. Ook blijkt dat dat was. Dat was mijn. Toen zei ik van ja, dat doe je door de curry ja, zoals hoe dan ook een pittige discussie.

[00:18:42]

Ja, zo goed dat dit rechtgezet is. Ik heb dorst.

[00:18:47]

Kan jij er iets aan doen? Tim? Ja, jongens hebben het heel erg leuk, want pronk brouwerij en valse nat bier. Die stuurde ons een heel pakketje op met daarin Peroni, Birra Moretti. Vals nat bier. Dat is een biertje met jullie natuurlijk in de podcast hebben gehoord. Maar dat is hun zogenaamde Jiro Bier Box. Die kan je zelf ook bestellen bij hun. Dus bij Pronk bouwen brouwerij een valse noot bier en heb je van alles wat je nodig hebt.

[00:19:13]

Taaiste Jieha! Want daar zit verder verder ook nog in. Een Kwaremont, een blok biertje. Dat zegt Greg altijd. Een interview zit altijd over Adblock. Ik zat Adblock, wat is het ook? Werd je niet meer, kan je niet meer? Kan je? Euh ja, er zat ook een stukje kaas en jongen kan je aan de kaas doorgeven? Nee, de kaas is inmiddels opgegeten door Emma, want jij zegt wel dat dit naar ons werd gestuurd, maar dit werd gewoon naar mij gestuurd.

[00:19:39]

En jij had. Jij was vrij summier geweest in je communicatie. Waarom niet naar mij werd gestuurd? Ik ging er eigenlijk vrij blanco in namelijk. Het was twee dagen na mijn verjaardag en er werd ineens een enorme doos met bier en leuke dingen bezorgd. De volgende dag kwam er iemand koers kijken en Emma die die zag een lekker kaarsje liggen. Ik heb eigenlijk van alles opgedronken. Jonne, alles is werk bij ons.

[00:20:02]

Nee, dit soort frivoliteiten kunnen we ons helemaal niet permitteren. Dit was natuurlijk puur naar jou opgestuurd voor de rode lantaarn, maar ik ben blij dat jullie ervan genoten. Ja, zeker als heerlijk. Je was vorige week jarig. Dat is natuurlijk ook de verwarring. Ja, oké. Nou, ik trek hem open. Ja, dus wij trekken open. De Birra Moretti. Ja, en dat is natuurlijk een mooi toepasselijk biertje voor bij de koers.

[00:20:22]

Protestanten. OK, we gaan. We hebben weer een ingewikkelde choreografie, want er werden twee koersen tegelijk gereden. Vandaag zal het iets beter gepland. We konden eerst de Giro etappe kijken en daarna de Brabantse Pijl ietsjes beter. Ja, dat is natuurlijk de vraag aan jullie. Op welk moment zijn jullie inhaakt vandaag? Nou ja, het was eigenlijk een beetje een rare dag, want ik moest gewoon werken. Dus dan heb je. Ben je afhankelijk van de livestream tussen de.

[00:20:51]

Of tijdens de vergaderingen? Daar zal ik heel eerlijk in zijn. En het is het. Ja, het waren allemaal verschillende momenten, maar de Jiro vrij vroeg eigenlijk en bij de Brabantse Pijl vrij laat dus. De Brabantse Pijl was echter de laatste. Het laatste driekwartier zo'n beetje. Er was eigenlijk volgens mij toen. Het was wel de de finale, maar ik begreep dat er daarvoor al een heleboel moois gebeurd was. Dus dat vond ik wel jammer dat ik had gemist.

[00:21:16]

Dat Jonna. Ja natuurlijk om 5 uur vanochtend. Nou, het zal je verbazen, maar ik moest ook werken vanochtend. Nou ja, verschrikkelijk. Nee heilig. Ik moest. Ik had de opnames. Ik. Ik produceer ook de olympische podcast van de NOS. Ik had vanochtend opnames. Wie vanochtend met Twan van Gendt de wereldkampioen BMX'er, aan de deur werd opgedaan door een buitengewoon mooie vrouw om zijn vriendin met wie hij hoqt. Die kennen jullie wellicht.

[00:21:47]

Nee, Puck Mone. Nou ja, ik wist het. Dat is jij. Nou, ik niet. Dus ik was aangenaam verrast. Hm. Wieler Influence. Ja, ja, nee dus. Maar mooi podcast. Henry Schut deed de presentatie en een mooi gesprek met met Twan. Is dat dan een huishouden waar tien fietsen in de keuken staan? En zo ja ja, ze hadden samen iets iets van tien fietsen ofzo. En die stonden niet inderdaad niet in de keuken.

[00:22:11]

Maar ze hadden een hele fiets ook. Ja, ook een fiets ook, maar ook een en een echt zonder zo'n trainings hok dus met ook met allemaal beeldscherm om te zweefde. En dat zag er wel vet uit hoor. Leuk en wereldkampioen trui. Toen we binnenkwamen met de gouden medaille dus het was mooi nieuws. Klinkt goed. Ja maar uhm. Zo met de Brabantse Pijl beginnen. Ja, laten we dat doen. Ja, het begon natuurlijk met een vroege vlucht.

[00:22:37]

Jouw Brabantse Pijl van vorig jaar was was Van der Poel toch? Ja, zeker voor te mooi open opening. Salveo voor de Vlaamse klassiekers. Voor de vorige keer was er natuurlijk de Waalse. Voor de Waalse klassiekers is dat uit de eerste Amstel Gold. Het is het vorig jaar was het was het toch. In het weekend voor de. Was het volgens mij ook al naar de Waalse klassiekers. Ja, maar dat dat was. Dat was wel raar.

[00:23:01]

Normaal gesproken is dit de al is is. De Brabantse Pijl nam de overgang van Van de Kasseien naar de heuvelzone. Vorig jaar kan ik me herinneren, namelijk dat het moment was dat we dachten over Poels. Echt goed. En toen won die daarna de Amstel Gold Race.

[00:23:13]

Ja, ik vond het vorig jaar wel raar. Maar goed, ik wil er van af zijn.

[00:23:17]

Dit jaar is alles anders. Maar goed, in een vroege vlucht hadden wij Sagan. Ja is toch leuk. Dat was genieten. Jawel, helaas de neppe Sagan. Maar hij was er gewoon Juraj. Ja. De oudere broer moeten we altijd even erbij vermelden. Veel mens denkt dat jonge broertjes omdat die nep is, maar dat is niet zo. Als verder scheefgroei. Stoker Sprengers Perron en Chel Moser. Ja, snor. Daar was ik heel blij mee.

[00:23:40]

Want die was. Dat was degene die op het trainingskamp van Sunweb de Cofidis regels had overtreden. En ze hadden allemaal bubbels gemaakt en hij was shampoo gaan halen. Het team moest het trainingskamp verlaten, wat natuurlijk extra ironisch is, aangezien zij gesponsord worden door Alpecin. Ja, het gaat ook gewoon even de sponsor kunnen bellen lijkt mij zou ik zeggen. Of hij houdt zo van zijn sponsor dat hij dacht ik heb maar Alpecin niet bij me. Ik moet voor.

[00:24:06]

Hier staat alleen maar badass. Maar goed, wij krijgen vijf minuten vandaag. Ja en toen.

[00:24:14]

Het was natuurlijk wel een beetje wachten op wat er wat er komen ging, want dit was Stuka. Dit is niet de groep die de Brabantse Pijl gaat winnen, dat weet iedereen wel. Dus met de zonnewind rond de aarde zal een aardig startlijst bij elkaar bij elkaar gevonden weer. De zon was alle Philiep wassen en van der Poel Washer en Kwiatkowski was er. En dus nee en Tim Wellens en Nobre Ellie Colbrelli. Barthes stond aan de start na een mooie line up, dus het was eigenlijk wachten op de op de grote kanonnen.

[00:24:42]

En wij bij van Van der Poel verwachten inmiddels dat hij op 100 kilometer voor de streep gaat demarreren. Hij probeerde het wel vrij vroeg al. Dat was een een op de Hertstraat was een. Was er een toen eigenlijk toen de vroege vlucht nog weg was? Ja, een soort tussen aanval ofzo.

[00:24:59]

Maar even aan de boom schudden vonden jullie sowieso niet van deze Brabantse Pijl. Had het de hele tijd chaos? Normaal is deze race na demarrage en het brak weer. Het kwam weer bij mekaar. Echte junioren koers. Ja, vragen ze de profs dan zeggen ja, daar vond ik ook wat normaal gesproken. Het is net zoals de Waalse Pijl toch wel heel erg wachten, wachten, wachten, wachten tot het tot die laatste laatste kilometer. En dan rammen.

[00:25:22]

Maar nee, het. Het was spektakel eigenlijk. Ik had een beetje een Montreal Quebec voorbij, want ook altijd zo. Dat gebeurt ook altijd zoveel. Klopt. Ze was heel erg leuk. De hergroepering was op 39 km. Daarna was het een kilometer of Naya vijf à tien ook gewoon even los van elkaar. Wat gaat er nu gebeuren? En toen was er een klein kassei klimmetje op de Moskous straat. Waar Stybar ook wel leuk om die eindelijk wist te cine vond ik echt matig, namelijk in de.

[00:25:53]

In de BinckBank Tour reed internet aan tot geloof ik. En die trekt hem aan voor de wereldkampioen. Of alle verliep. Die ging aan aids. Ze kwamen eigenlijk met een groepje op die je op die straten. Het was echt een heel leuk klimmetje was gevonden. Hij zit ook in het, hoorde ik ze bij Eurosport zeggen in het WK parcours van volgend jaar. O echt ja, dus het is goed om te zien wie er nu al goed was.

[00:26:16]

Moeten wij alvast zijn. Zo'n Koninginnedag kruis op de grond zetten bezet volgend jaar. Boven dat bovenste stukje was er een bord omdraaien dat serieus. Echt een goede plek om te staan, want je ziet ze allemaal maar toewerken naar dat, naar de naar de top. En ze zijn echt allemaal kapot als ze bovenkomen is. Je ziet ze. Je ziet ze lijden en herstellen van Vandepoel, want die heeft dan ongeveer 3 meter nodig om weer op adem te komen.

[00:26:39]

Dat zie je hem dan ook even doen. Maar het was mooi, je was niet gewoon herstellen. Inderdaad, Stybar en alle verliepen van de Poel en Fraile en Kostenverhoging en Colbrelli Kwiatkowski zaten in die in dat groepje Jacquier. Die kwam er net iets later nog bij, want ze leken eigenlijk al gevlogen. Ze hadden op 20 seconden en omdat het toch wel echt de kleppers waren, had ik zoiets van nou. Het zou me verbazen als die nog terugkomen maar kwam.

[00:27:02]

Kwam eigenlijk uit het uitgedunde peloton, toch op een seconde of zeven. En toen maakte Kvyat de sprong. Ja, maar het was wel. Daarmee had hij wel zijn cartouche verschoten, want vervolgens kon je op de moskees gaat niet meer mee. Nee, ik vond het. Ik vond dat heel opvallend, want om omdat ie daar dus echt zo'n sterke indruk maakte en die sprong waagde terwijl. Eigenlijk had hij ook best nog kunnen wachten in het peloton denk ik.

[00:27:26]

Was hij er ook wel bij gekomen en hij deed dat. En toen dacht Coe Kvyat, zou hij dan gaan flikken vandaag wel serieus impressive.

[00:27:34]

Nouja, wij zeggen natuurlijk voortdurend over de Pool, maar hoe makkelijk hij dan alle Philiep toe springt op zo'n zo'n stukkie wat toch eigenlijk echt hemel gemaakt is voor alle verliepen. Jaja en en kostenverhoging. Wat natuurlijk we zeggen voor alle verliep. Die konden ze ook gewoon niet volgen. Net waarvan de poel makkelijk meegaat. Met alle Philiep moet Kostner afhaken en het was toch ook niet niet slecht? Nee, helemaal niet zoals ik. Vind het wel mooi dat Van der Poel zoals vandaag.

[00:28:01]

Hij heeft een soort van soort van bi's Maud die je aan kan zetten en dat is gewoon ook. Veel van die klimmetjes komt gewoon ook op kracht. Gaat ie zo met zijn schouders Schatz zoveel krachten uit. Dan zijn. Zijn hoofd verdwijnt zo'n beetje tussen zijn schouders. Pouga. Is dat ook een beetje een zelfde soort manier van kracht uitstralen als ie op zijn fiets zit?

[00:28:22]

Het is natuurlijk wel echt veel minder gespierd. Nog voor de pauze heb je inmiddels ook Saoudi. Die nek had er als een soort Spicer stieren is. Weet je wel. Mooi hoor, maar hij zag er goed uit toch? Hij was hij sterk. Dat rood wit blauw hoort ook bij hem. Ik vind gewoon de komende 10 jaar hoeven we geen kater rijden. Is Mathieu van der Poel permanent Nederlands kampioen. Een goed idee bij deze kostenforfait Airy Varsity. Zo goed was al een beetje aangekondigd.

[00:28:49]

Niet heel erg verbaasd. Ik had namelijk een tientje gezet op. Dat die top drie ging hij aan. Hij was namelijk gewoon echt goed in de Waalse Pijl. Had dunne olie immers getipt. Nee, ik had hem zelf getipt. Hij was de pijl. Werd hij tweede of derde, geloof ik. Terwijl andere Paul, de Waalse, de Waalse Pijl dus vorige week nam. En dat verbaasde mij toen, want ik vond hem eigenlijk een beetje teleurstellend in de in de Tour.

[00:29:20]

Hij rijdt daar best lang in het in de bollen. Maar hij reed daar wel een beetje. Ik vond. Ik vond het een beetje armoedig ofzo. Het was een beetje van. Naja, je zat in die eerste vroege vlucht. De twee dagen erna ga je maar verdedigen. Maar ik had eigenlijk wel meer verwacht omdat die dus hij. Dit kan hij. Hij kan gewoon een punch rijden. Maar hij werd in de tour werd ie gewoon ook vaak bergop gelost door mensen waarvan ik dacht poe maar dat je ook die rare situatie dat hij heel lang hetzelfde aantal punten behield voor de gele in de Tour.

[00:29:48]

Dat bouwde die helemaal niet uit. Normaal de bolletjestrui zit een fool's in elke ontsnapping mee. Een pak van altijd punten, maar dat lukt hem de hele tijd niet.

[00:29:56]

Jammer waar de kamer bovenop de moskee straalt en daar de wagen dus nog drie man, eigenlijk twee man over alle verliepen van de boel kostenverhoging. Er hing prachtig hangbruggen en kwam er hangen en wurgen kwam je erbij. Dat gold niet voor Colbrelli en die andere Italiaan, Cofie Coovi Coovi 19. Bovina reed helaas niet met nummer 19. Dat was jammer. Dat was echt zonde. Hadden jullie ooit van hem gehoord?

[00:30:23]

Van hem gehoord, maar die konden echt geen idee. Ik had niet. Ik heb nooit gedacht die gaat hiermee zitten. Cofie 19, Frontex, het COOVI dus. Er werden natuurlijk vrij rap allerlei Kofoed 19 grappen gemaakt. Oh ja, dat is een coronavirus. Kon niet mee, maar kon niet mee. Nee met en zij gingen eigenlijk met met Colbrelli samenwerken om achter het groepje kostenverhoging alle Philip van de Poel aan te gaan. Euh. Dagen was Colbrelli overgens wel echt een beetje een linke ballen, want hij liet Coovi 19 al het werk doen.

[00:30:54]

Ja euh, en probeerde vervolgens op een klimmetje ernaartoe te rijden en dat lukte niet. Vervolgens zakte ze eigenlijk eerst met de Colbrelli en Coovi zakte terug in het been. En toen kwam er eindelijk weer een soort van hergroepering achter die achter de drie koplopers met Dylan Teuns, die ging rijden voor Colbrelli. En die er nog even verdomd dichtbij. Ja, maar het was eigenlijk maar wat. Wat die die die achtervolging typeerde in mijn ogen was dat ze op de vlakke stukken inderdaad nog enigszins dicht bijkwamen, maar op moment dat het ook maar iets omhoog ging.

[00:31:29]

Vaak was het het begin van een van die klimmetjes. In de Brabantse Pijl sprak begin gelijk 10 procent, 12 procent. Ja, en elke keer als dat gebeurde, dan zag je ze weer langzaam achteruit rijden. Ze speelden ook een beetje mee. Volgens mij was ook de dat die deze drie jongens zijn zo sterk. Die zouden ook. Individueel zouden ze nog wel kans maken tegen de tegen deze groep denk ik. Maar toen de sprint de eerste. Je zag eerst nog even een aanval van Kostner.

[00:31:55]

Tussendoor probeerden alleen te gaan lockout door Van der Poel. Toen kwamen bij de bij de laatste bocht voor de finish en daar was gebeurde iets onverwachts. In ieder geval iets onverwachts, volgens Mathieu van der Poel aan het einde van wat hij zei na afloop, namelijk. Hij had niet verwacht dat hij had eigen bedacht. Ik moet als eerste de bocht in een. Kostner kwam al over me heen. De start was sta ik de eerste verrassing. Hij wou net zoals vorig jaar gewoon van kop af van kop af, zodat ie zij dan moeten.

[00:32:23]

De rest moet tegen de wind in om mij voorbij te komen. En en dan? En dan rijd ik. Mooie redeneringen, zaad.

[00:32:30]

De rest moet dan tegen de wind in om mij voorbij te komen terwijl hij zelf met een volgende minderheid. Maar dat is een extra moeilijke factor voor zijn tegenstanders. Maar wat gebeurde er dus? Hij was dus zijn Wetterse kostenverlaging aan en hij dook in het wiel van Kostner. Op het moment dat hij eigenlijk wilde gaan sprinten, zat alle flyball naast hem. Of eigenlijk was al iets voorbij waardoor hij ingesloten raakt. Ja, het was echt een fout, had ik idee en vond hij dat zelf ook.

[00:32:55]

Hij vond het een enorme fout, want zelf zei die kan je niet van slapen. Heeft hij ze heeft gezegd. Ja, dat vind ik dan wel weer genieten zeg.

[00:33:01]

Ja, leuk toch? Dat zegt ja maar het was.

[00:33:04]

Hij had echt pech, want het was. Het was omdat alle verliep en kost nog allebei min of meer dezelfde snelheid hielden. Ontstond ook aan allebei de kanten. Geen gat om nog langs te komen. Het was bijna. Je zou bijna zeggen als het strategie was geweest en alles verliep om Van der Poel daar zo lang mogelijk tussen te houden. Zeg maar, dat was briljant. Een briljante sprint van hem geweest. Ja ik. Ik dacht nog even goed hebben ze.

[00:33:25]

Dit hebben ze afgesproken qua lekkere in het Frans gebabbeld. Ja, maar van de prospects natuurlijk ook vloeiend Frans, dus dat zal niet geholpen. Gewoon allebei die snelheids metertjes op een telefoon of op een fiets. Gewoon allebei bij de Fransen. Gewoon even zo. Je moet nu exact dit rijden om het gat dicht te houden. Ja, het was jammer, want Van de Poel kwam uiteindelijk toch nog uit het wiel van alle Philiep die wederom aan het juichen was voor je over de streep kwam.

[00:33:50]

Ja en nu wel drie centimeter overhad in die wederom toch een klein slippertje naar links maakt. Het is een klein Swiebertje, maar het verschil op de meet is ook heel klein. Dus uiteindelijk bedoel. Dit was absoluut niet onreglementair. Maar het is weer een klein Swiebertje. Het begint inmiddels een dingetje te worden. En ja, uiteindelijk internet toch ook wel een risico mee, neemt een enorm risico mee. En dan ook nog te vroeg juichen. Maarja goed, het is ook wel leuk.

[00:34:16]

Misschien misschien niet dat ook zijn dingetje maken. Maar ja, ik ben die renner die al te vroeg juichen. Leuk toch? Maar ik vind het wel onvoorstelbaar dat je dan Luik-Bastenaken-Luik wint omdat je te vroeg gejuicht hebt. Naja, en omdat je vervolgens gediskwalificeerd wordt. Vervolgens in elk interview zegt dit is een wijze les. Dit doe ik nooit meer. En vervolgens letterlijk de eerste koers daarna exact maakt helped echt over. Stel je voor dat Van der Poel dan nog langs was gekomen.

[00:34:41]

Dat was toch wat dan? Wat doe je dan als je dan stoppen? Lefèbvre bent weet je wel. En je verliest twee koersen. Twee belangrijke koersen doordat je kopman zo dom is. Het is gewoon kotsen. Hij is gewoon consequent. Ja, maar misschien is het ook. We krijgen al een tijdje krijgen mailtjes van Jacco Lauric en onze mailbox. Ja, en die blijft volhouden. Die Miltons namelijk over de vijand van de show. Hij noemde een tijdje geleden zijn er al weer nieuwe vijanden nodig in de show.

[00:35:09]

En die breekt keer op keer voor alle Philiep. Ik ben wel bang dat u volhoudt. Hij zegt namelijk. Hij geeft vier redenen naar voor waarom alle verliep. De vijand van de show moet worden. 1. Hij is een niet Nederlander die teveel wint. Nou, dat is een arme. Bij Willem zal landelijker zeker één of twee net een beetje teveel theater en maniertjes feud layer 2 0 schitteren. Reden 3 dat fucking horloge van duizend miljoen miljard. En 4.

[00:35:35]

Hij heeft Sam. Hij heeft een beest van piraat hoofd. Echter prima badgley. En daar wil ik toch even opkomen voor jonne die natuurlijk ook een beetje een pirateneiland is.

[00:35:42]

Niks mis mee najaarsweer, maar wij tappers niet overtuigd dat het onze nieuwe vijand. Ik vind het. Ik vind het toch vet. De toffe renner om me tot tot haat symbooltje mij goed jaar in vernieuwer die ook een toffe renner had waar het.

[00:36:01]

Ik denk dat het belangrijkste argument is van álle verliep niet de vijand van een show kan worden is dat hij in een aantal koersen al dit jaar de enige was die aanviel en ook aanviel op een moment dat alle favorieten nog bij mekaar zaten. Dus op het moeilijkste moment. Dus hij zou echte parcoursen gemaakt. Hij maakt elke koers waar je meedoet. Maakt hij toch. Hij is altijd, het is altijd feest. Ik ben ook echt echt benieuwd hoe je het gaat doen in de Ronde van Vlaanderen.

[00:36:24]

Ja, ik ook. Ronde van Vlaanderen ook. Reinigde jazeker, maar Siena niet te licht om voor naar eigen zeggen niet. En paddle lef zegt ook van niet. Ja maar ja, dan weet je waar goed. Hij wint vandaag voor Mathieu van der Poel en kost nog. Colbrelli wordt nog vierde, dus leuk voor Dylan Teuns die niet voor niks aan kop heeft gesleurd van die groep Barguil. Verrassend? Ja. Het is de eerste keer sinds tijden dat we weer iets van een Barguil zien, toch?

[00:36:52]

Nou, hij was wat echte Arid LBIO toch ook een goed top10 behoeft Caraman.

[00:36:59]

Maar dat was natuurlijk goed. Nu zat die weer niet in de voorste groep, maar da's goed ook. Laten we het. Laten we zeggen dat Marginal weer zijn 13de 14de Motocicli in in de Tour. Hmm, toch zwaar zware tour maanden. Het zit er weer aan te komen, maar het is niet. Het is niet de belofte die Barguil ooit had. IS is natuurlijk nooit echt, maar welke belofte was dat? Of dat die ene Tour met de bergtrui en de twee ritzeges?

[00:37:25]

En dat je dacht van dit wordt eigenlijk. Dit wordt alles verliep goed. Kwiatkowski 6, Badioli 7. Taugé 8ste Coovi Che Coovi 9 Calvino. Dries Devenyns op 10. Goed door naar de Giro. Zo ja, want die was er ook nog schakelen. Elke keer hebben jullie dat niet.

[00:37:44]

Ik raak er echt een beetje van in de war. Dan ben ik ineens weer van hem. Maar waar zit nou waar ze dit kost dan vrouwenhockey werd? Wat het ook is doet.

[00:37:52]

Ik vind het echt schitterend en zijn eigenlijk hartstikke mooie dagen natuurlijk, want je wordt echt verwend. Maar het is wel een beetje. Het doet ook een beetje afbreuk aan de aan de aan het monumentale van de koersen waar je naar zit te kijken. De Brabantse Pijl kun je prima twee dagen op teren. Zeker, je hebt feitelijk iedere keer twintig minuten om het te verwerken. En dan is het de volgende koers alweer die waar we iets mee moeten. Ja ja, men vond dat bij Luik-Bastenaken-Luik afgelopen zondag toch eigenlijk het meest schrijnend dat je het gevoel hebt.

[00:38:18]

Dit is echt. Dit is echt letterlijk een monument. Ik doe het nu af als een koers die ik ook nog moet kijken tussendoor. Ja, dat wel echt. Dat is wel echt een ding van deze wielerkalender dat ik niet letterlijk monumenten Willem maar snap wat je bedoelt. Wie de monumenten maar moet een monument niet fysiek ding zijn? Nee, er zullen letterlijk terrein, ook figuurlijk letterlijk monumenten.

[00:38:41]

Maar ik heb het ook. Ik heb ook met met cogito natuurlijk onze sponsor en dan moet ik elke keer kijken. Ik moet team opstellen en dan nog bij de klassiekers en nog bij die. En ik vind hun live tikker ook heel chill. Dus dan zit ik ineens ohhy city ineen in de kopgroep. En als ik toch weer in het verkeerde speldt kijken. Overigens, ik. Ik merk dat jullie daar duidelijk aan voorbijgaan, maar we hebben dus een rode lantaarn.

[00:39:06]

Klassieker spel groep, een peer zeker? Natuurlijk. Een beetje raar is omdat we allemaal Korona die die selectie hebben moeten maken. Raar, maar noem het raar. Ik sta vijfenzeventigste van de 1800. Keurig Ja, dankjewel Willem, ik heb al heel lang niet meer gekeken.

[00:39:25]

Het zou kunnen dat ik dat ik daarboven nog staan. Kleine kans. Maar wie weet waar Willem toch echt genoemd hebben? Ja, ik wil je graag snel even overheen gaan door te zeggen van IS rectificatie. Monument kan natuurlijk roerend en onroerend zijn, dus letterlijk een monument. Dat is ook zo. Ik had gelijk. Ja, je had gelijk. Maar het ontroerend DeGiro. We zijn ook hier al snel overheen. De Giro was vandaag een zware heuvel rit van Milito naar Ojee.

[00:39:52]

Het gaat om Camilia Teló Elano.

[00:39:56]

Ja, ik durf het niet hardop te zeggen, want door het Lejon geluid is koers altijd heel erg boos op mij.

[00:40:00]

Nou ja, tuffen is leuk. Krijgen we weer een leuke Camilia Tello? Sylvano nadat had leidster gekocht? Nou ja, het begon weer met een vroege vlucht, dus niet in de war. Niet te verwarren met de vroege vlucht, die andere vroege vlucht waar het de verkeerde Sagan in zat. Hier zaten 8 man in Poggio Ganja Restrepo, Travnik, Hagan Japara. De dichter jagersvereniging khagan kan het enorm tegen Monti en Sardinië en Restrepo dus dat is toch. Dat is toch de Facebook Messenger?

[00:40:31]

Jatta was pas bij Repo, heeft een ooit naar bij Katjoesja gesolliciteerd door een Facebook berichtje sturen aan de ploegbaas.

[00:40:41]

Leuke renner, echter leuk redden.

[00:40:44]

Er was het op dit moment. Terwijl die kopgroep weg was, bereikt ons het nieuws dat Weening afstapte vandaag. Dat zou ook gebeurd. Jammer. En zij begonnen eigenlijk met drie minuten voorsprong anders aan de slotklim.

[00:40:59]

Ja, dat was een klim van de eerste categorie en het was natuurlijk de hele dag een beetje van. Ook gaan zij het halen of niet en het leek de hele dag wel in kannen en kruiken. En dan toch die slotklim 3 3 minuutjes. Ik zag het nog wel gebeuren, maar uiteindelijk, dat is wel leuk. Om te zien is er natuurlijk, in tegenstelling tot tot in de Tour, veel minder controle. In de Giro überhaupt altijd, maar zeker dit jaar.

[00:41:27]

Er is geen enkele ploeg goed genoeg misschien. Trek misschien Bora die die nog iets van controle zou kunnen kunnen uitvoeren en de rest is gewoon allemaal. Ja, die heeft een goede kopman en misschien nog een goede knecht. En voor de rest wordt het toch best wel snel Mano Amano. Dus nu ook. Ze kwamen dichterbij op die slotklim en het schommelde een hele tijd. En het schommelde zo erg dat ik ook op GMM dacht van na dit. Het is duidelijk dat hier niet het horloge van Alaphilippe wordt gebruikt om de tijd te meten zoals het ging op en neer als Mollema in zijn beste dagen.

[00:42:03]

Dus uiteindelijk kwamen ze dusdanig dichtbij dat ook Thomas De Gendt, die al eerder op de dag een aantal malen probeert om in die eerste kopgroep te komen, toch nog naar de kopgroep sprong. Dat vond ik heel vet. En toen zwaar samen met Rubio trouwens. De babbel Belgen op Eurosport die 3FM en Wout Jorre vandaag met Thomas De Gendt. Die zat de hele tijd. Städtische Sati is hij de hele tijd terloops dingen als Ja, wie gaat hier van Thomas De Gendt verslaan?

[00:42:31]

Ze moeten nu wel met strategie komen om iets, zegt Thomas De Gendt te doen.

[00:42:34]

Hij leek ook zo'n sterk, maar dit is toch niet. Thomas De Gendt Manier van de etappes winnen is dat hij toch bij kilometer 25 gaat en na een 175 kilometer alleen rijdt. En niet dat hij in zo'n kopgroepje met allerlei aanvallen.

[00:42:47]

En nee. Ja maar ik. Wat er gebeurde was vervolgens op die klim. Was natuurlijk dat dat, want De Gendt en Rubio sleutel sloten aan en daardoor had Mobistar had in één keer twee mannen in de kopgroep. Maar er was duidelijk onderweg iets misgegaan tussen De Gendt en Rubio. Ja ja, de motor. Die hadden mot en De Gendt zei na afloop op Sporza Ook dit is heel verklarend als je de aanval van Ganja ziet, die uiteindelijk beslissend bleek.

[00:43:14]

De Gendt had besloten. Iedereen mag winnen, behalve Rubio.

[00:43:21]

Oh, wat heerlijk, wat lekker kinderachtig. Had ik ook verwacht dat Rubio de hele eigenlijk Gent al het werk heeft laten doen en zelf niks deed zeg maar, terwijl die wel sterk genoeg was om om werk te doen. Heerlijk. Ja. En vervolgens wilde die aan, wilde die aanvallen. En toen zat De Gendt in zijn wiel. Dat doet me een beetje denken aan toen Van Nistelrooij tegen Andorra die penalty maakte. Voordeel voor die verdediger juichen. Oh heerlijk.

[00:43:47]

Het is zo leuk als als grote sportmannen zich zo laten kennen. Maar met als je die. Want ik las het na afloop en vervolgens ging de samenvatting kijken en je zag ook op het moment. Je zag even contact tussen De Gendt en Rubio, wat overduidelijk niet al te vriendelijk was. Nee klopt. Vervolgens ganja die al een tijdje je al een tijdje die al even gelost leek, maar vervolgens op zijn eigen tempo naar boven aan het klimmen was. En die zag, die komt echt in zijn ritme.

[00:44:13]

Die zag en dacht dit is mijn moment om aan te gaan. Want deze jongens gaan mij allebei niet halen want zijn veel te veel met zichzelf bezig en liep pufte ervandoor. Het was echt raar om ganja zo te zien hoor. Ik kan het woord toch helemaal niet? Ik dacht was waar ze een normale helm had en een helm die ook zo zijn. Zijn helm zat er onnatuurlijk op ofzo. Ik dacht dat klopt niet. Hij is misschien wel een beetje met zijn ijlt probeerde zijn lijf ook in een tijdrit houding te doen, waardoor hij met zijn handen naar buiten gedraaid op zijn stuur lag.

[00:44:41]

Echter, het zag er over elkaar. Ja ja, echt tijdrijden staan. Maar ja, hij maakt wel snel tempo en in de wat schitterende renners dat in de groep. Bij ons werd de vergelijking met Indurain gemaakt. Ja, die snapte ik wel. En ook een beetje met Dumoulin vond ik. Ja ja, maar ja, hij is de uitslag nog wat langer. Ja, hij is echt groot. 1m97. In 94 dacht ik zoiets. Maar dat is echter voor een prof is dat.

[00:45:07]

Dat zie je ook wel, maar die. Ja, het was echt indrukwekkend wat hij doet, want hij had. Je zag eigenlijk meteen je gaat en je weet ook als hij alleen weg is, dan kan die gewoon vermogen trappen voor een voor een bepaalde tijd. Dus ja, wie gaat hem nog? Wie gaat hem nog halen? Alleen het peloton had nog een optie om het peloton. Het vergt vandaag wel heel erg om Sunweb gewoon. Spierballen te zien tonen?

[00:45:32]

Ja, die gingen gewoon goed te bruinen. Ja sámen oma. Gewoon als ik dacht ineens oma meesterknecht zou oma jeugdfuif was ik heel blij mee. Want ikke ikke. Ik wist. Ik kan nog niet. Ik had nog niet gezien dat die nou echt in vorm was voor deze in deze Giro. Sterker nog, naar de Etna verloor die een minuut of acht precies. Maar ze was wel een beetje van geschrokken. Vandaag was er maar een Disveld. Hebben we al gezien dat die goed is?

[00:45:54]

Hanley is is volgens mij heel, heel lekker bezig. Die proberen ze ook hoog in het klassement te houden, las ik als een soort van Schaaij om gaat. Toen was Kelderman kopman. Maar het zou slim. Was anders een beetje. Laat hem lekker laten om straks lekker aanvallen. Ganglion. Je kunt gewoon je Hinckley. Het is volgens mij Hinckley, Hinckley, Hijken, Hinckley, Lindley. Ik weet het niet. Als je het. Maar waarom zouden de Hinckley zijn?

[00:46:19]

Dat klinkt zo omdat er eentje staat, maar het is een arm. Het is een Australiër. Ja, en daar is alles omgekeerd. Die hint als je al je achterste bedoelt. Die Hinckley waren niet fluke behind lie. Kennen we maar iemand bij Sunweb die dit kon ophelderen. Ja, dat zat. Euh ja, maar dit is fijn. Ben het daarmee eens. Is fijn om Sunweb te zien. Op deze manier zagen Sunweb Sago kopwerk doen.

[00:46:44]

Trek ja bij wat ze bij Quick Step preciezen noemen.

[00:46:48]

Dat vond ik allemaal een beetje willekeurig. Dat kopwerk beurten. Nou, ik dacht dus volgens mij is dat. Het was even de vraag wie durft hier nog voor de ritzege te gaan, want dat was nog best een optie. Er was natuurlijk best een optie omdat die die aankomst. De groep was uitgedund en die aankomst was redelijk onderscheidend natuurlijk. Dus ik denk dat Quick Step dacht als we Almeida daar krijgen en dan maken we nog wel een kans op de ritzege, ook als we dat.

[00:47:13]

En dat zou een reden zijn om zei denk ik meereden. Maar dat was buiten Patrick Conrad gerekend. Die Konrád Ja ja, maar natuurlijk een leuke punch wil zijn bonificatieseconden ook de finish.

[00:47:24]

De start was ook nog belangrijk natuurlijk voor Almeida. Ja, ik wil gewoon net die paar seconden sprokkelen voor het klassement. Kreeg hij ook toch?

[00:47:33]

Ben benieuwd of hij een team of hij een echt drieweken een klassement kan rijden. Maya ja. Nou is het dus leuk dat je het zegt. Thomas De Gendt zei vanochtend had hij een interviewtje bij Sporza. Toen ging het dus over die zei hij zei ja, dit is een. Dit wordt een Jiro waarin we wel eens een verrassende eindwinnaar zouden kunnen krijgen. En hij zei toen werd hem gevraagd aan wie denk je dan zij die nou? Almeida gaat? Ik denk dat die drie weken.

[00:47:59]

Het zou me niet verbazen zich drie weken voluit. Dat hoorde ik ook en dat vond ik wel een gewaagde uitspraak, een zeer gewaagd uit van wel een interessante DDG ja, maar hij is 22. Pas op zich wel natuurlijk in het nauw. Dat zijn natte tief van de koers. Ik denk voor drie weken is dat nog wel echt goed. We zijn niet allemaal Ogata. Natuurlijk is ook het is en het is ook niet de heeft nog wel wat concurrentie van mannen die al harder meer gehard zijn in het drieweekse werk.

[00:48:30]

Ja, deze gast is dus nog nooit een grande tour gereden. Het is een eerstejaarsprof toch? Want wij hadden maar ook als dark horse in een voorbeschouwing. Jaja, jij puur op scorebordjournalistiek, want hij had nog niet zoveel in beeld gereden. Hij was de Giro delle Emilia was tweede geworden, dat was heel erg goed. En de Coppi Bartali? Daar was hij ook heel erg goed. Maar ja, dat zijn van die koersen die je gewoon buiten beeld blijven.

[00:48:58]

Maar ik vind hem er erg goed uitzien, want je krijgt de censoren zijn vier dagen onderweg. Heel goed staat er bij. Maar je krijgt dus die sprint je. Cres wordt sprint naar het einde met het peloton sowieso van pelotonnetje pelotonnetje Aretas soort zo'n soort gemankeerde sprint bergop was het, maar daar was hij goed. En ik vond sowieso leuk om te zien dat ze gewoon allemaal horizontaal over het parcours gingen rijden en gewoon maalderijen Malo gingen sprinten. Dat is natuurlijk omdat er nogal wat een paar seconden slagen, enkele seconden sneller dan weer keurig vierde.

[00:49:31]

Zij hebben nog niet eens genoemd, maar is van die was ook zo sterk mits. Sorry, ik zit verkeerd kijken. Sheehan die zat erachter. Ja Chris Hamilton, was ik maar in verwarring. Ja ja, maar het is Kelderman dat. Toch zijn dit soort dingen. Als je dan aan speuren bent naar wie zo goed dat Kelderman er op zo'n moment bij zit is eigenlijk toch helemaal niet. Keldermans. Op zo'n moment in het wiel van Nibali te kruipen in een af in een super natte afdaling.

[00:49:56]

Ook niet des keldermeester daler Nibali Boumeester. Nee dus? Nee. Ja, hij. Wieling gehuld in Willunga Hill.

[00:50:05]

Het is echt allemaal. Alle seinen staan op groen. Maar is dit het moment om heel even stil te staan bij dat er sinds vorige keer tot heropgenomen hebben zondag zoveel gebeurd is in deze Giro? Ja, het is echt chaos. Geraint Thomas hebben we wel over gehad, maar de tweede man in het volgens mij bij de bookies was Simon Yates. Ja, wat is met Sarmiento land? Geen idee, maar hij moest ook weer lossen vandaag. Uiteindelijk finishte hij wel nog volgens mij in de eerste groep.

[00:50:35]

Wel weer ook achteraan. Ja, ik heb het idee dat ze weer zijn. Nu zijn nu zelfs theorie dat er dat er niet maar twee J.T. Zijn, maar wel echt vier of vijf. Michael J. Ja dat dit wel echt de Gare de Jesus uit te pakken. Aanjaagt het zuy ook voor Ten Schoot is dat zij ook nooit weten welke J.T. Ze krijgen. Dus dat is natuurlijk de grilligheid van deze gasten. Echt raar hoor, want hij we hebben de Vuelta.

[00:51:03]

Vorig jaar was ie super dominant. Heel goed de Giro. Tony zou grandioos 2.0 geweest door het huis. Door het ijs zakte tot ruim Jinx was hij ook ontzettend dominant en goed. En ik begrijp gewoon niet dat diezelfde gast nu ineens zo slecht heb. Bovendien 2 weken geleden wint gewoon de Tirreno en een fiets bergop iedereen op een hoop.

[00:51:25]

Het is echt fascinerend, maar zo raakte dus op de Etna eigenlijk. Want jeetje zit nog wel in koers, maar staat inmiddels op 3 52. Raken we eigenlijk toch twee topfavorieten voor de Giro zege? Nou, je onderstuk hierbij een vingertje op je dat zij.

[00:51:40]

Nou ja, kijk, als ik tot eigenlijk tot vandaag had ik nog best vertrouwen dat Yates zelfs nog deze Giro zou kunnen winnen. Want 3 52, dat is op Almeida. Ja, dat is wel gewoon een neoprof die ook gewoon nog flink doorheen kan zakken. Zeker met zo'n zware derde week. Dan kan hij nog 3 minuten op Kelderman en bijvoorbeeld 3 minuten op Kelderman. Naja goed als je van tevoren zegt. Het verschil tussen Yeates en Kelderman gaat 3 minuten zijn.

[00:52:08]

Aan het eind van de derde week. Nou ja, dan dat. Dat kan je best goedmaken in een week, maar dat die vandaag vlak voor de voor de top toch weer even moest lossen. Dat zegt een hoop denk ik. Ja, nee, ja, precies. Maar heel even, want als je anders laat. Laten we even de administratie doen. Van deze etappe. Ganja wint. Daarachter wint Konrád de sprint. Almeida daar vlak achter. Kelderman daar weer vlak achter.

[00:52:38]

Hamilton Hinckley, Harm Van Houcke, Vanhoecke, Vanhoeck. Vanhoecke staat in de staat. En u? Het is al drama, maar Bilbao, Fuglsang en Massada complementeren de top tien, maar dan in het algemeen klassement. Want wie zijn en wat Yuli betreft over als favorieten voor de eindoverwinning in deze Giro? De Haya van von dem Tihw. Ik zou zeggen Kelderman is de eerste die me die staat nu op 48 seconden van Almeida Almeida. Ik denk niet dat hij het kan.

[00:53:13]

Drie weken lang of in ieder geval het is echt niks. We hebben het nu ook gewoon die hem nog kunnen winnen, want ik vind Bilbao namelijk ook een kanshebber voor het podium inmiddels. Maar winst is natuurlijk wel en een aanval, dus we gaan we laten zien. De echte klasse met Bilbao zal echt een verrassing zijn als je het zeker kelder. Het is Gelderlanders. Nog een kopman die nog die nu eigenlijk het beste voorstaat. 48 seconden Nibali op 1 0 1.

[00:53:41]

Ja, Pozzovivo, dokter Pozzo. Hij merkte wel dat hij. Hij liet zich niet verrassen door het weer en dat is winst. Dat is natuurlijk gewoon een van zijn sterke punten, want het is één van zijn hobby's, weervoorspellers en ik denk dat hij daar deze dieren nog veel van gaat hebben.

[00:53:58]

Ja, als we soms even kijken wat het weer op de Stelvio is. Doedelzakken op 19, Kruijswijk op 1, 21, Majka 32 32. Ik denk dat alleen maar.

[00:54:08]

Dan heb je het wel een beetje gehad als jongens vergeten niet de nummer 13 uit het algemeen klassement Junior.

[00:54:14]

Nee, dwars door Zakarin. Maar dan stel je voor dat dit het jaar wordt. Dat al-Nour sakkeren ineens in een grote ronde.

[00:54:21]

Die moest dan wel lossen op de Etna. Volgens de Debussy's is het nu na de. Na het verscheiden van Thomas en Yates is nu Nibali de grote favoriet voor Fuglsang, Kruijswijk, Kelderman, Majka, Almeida, Yates en Pello Bilbao. Dat zijn ook namen die bezigen.

[00:54:40]

En laten wij dan een rondje doen waarin we er allemaal één kiezen. Het mag ook natuurlijk allemaal dezelfde zijn. Maar nou, ik weet wel welke Willem gaat kiezen. Ja ja, Willem III je dat het eens. Kijk, hier is een dilemma en is ook een dilemma wat de Kiley wil voorleggen. Me ook Thijs Zonneveld heeft ooit. Hij heeft ooit een boek of een artikel geschreven over Wilco Kelderman. Helemaal aan het begin van zijn carrière. Dat luidde.

[00:55:05]

Wilco Kelderman bestaat niet in de theorie daarvan echter was van Wilco Kelderman is zo goed. We moet het niet over hem hebben, want alles wat we over hem zeggen jongst Jinx, de toekomst. Kennelijk zijn er toen een aantal mensen geweest die toch over Wilco Kelderman hebben gepraat, want er is veel misgegaan in zijn carrière. Maar ik werd op op. Op Twitter. Iedere keer word ik iedere keer of iedere keer regelmatig aangesproken op mijn voorliefde voor voor Nederlandse wielrenners en hun kansen om om de Tourzeges te halen.

[00:55:35]

En deze keer een normaal ga ik daar gretig op in. Maar graag uitleggen wat scenario's zijn waarin Nederlanders de grote rondes winnen. En nu dacht ik nee, nee, Willem mee.

[00:55:47]

Tot nu toe is het steeds gaat het steeds, gaat het steeds mis. En misschien moeten we de Thijs Zonneveld doctrine hier hanteren. Wilco Kelderman voor de rest van de Giro. Compleet negeren in de veronderstelling dat hij dat hij daarvan opknapt. Dit begint wel steeds lastiger, want er is al iemand die we niet mogen noemen. En daar komt nu dus nog een tweede bij, noemen we degene die we niet mogen noemen. Kelderman kunnen we gewoon negeren, dus we gaan gewoon niet.

[00:56:11]

Als hij in de uitslag staat nu moet gewoon maar als als als. Wilco Kelderman, de ritwinnaar en Massada wordt tweede. En dan zeggen we Massada heeft de rit gewonnen. Kan er misschien wat gaan we de hele Giro volhouden? Is een voorstel. Het is een voorstel omdat ik denk dat Wilco daar het uiteindelijk beste zou zijn voor Wilco. Laten we het een week proberen. Ja ja, ik ben hier wel voor. Maar met als uitzondering als eerste of tweede staat, dan is onze beroeps functie toch wel erg belangrijk.

[00:56:39]

Onze missie op aarde? Dan moeten we daarmee breken, maar kunnen we niet buiten de uitzending doen. Kunnen we dan niet, zeg maar de aftiteling hebben? En dan alsnog zeggen dat iemand anders laten inspreken? Dat Wilco Kelderman, ondanks dat we het in de uitzending niet hebben genoemd, wel eerste is geworden. We gaan kijken of of dit kunnen doen, of dat het volgens Ajax zo dwingend wordt dat het dat we z'n bestaan erkennen. Want dat het de handdoek in de ring moet gooien.

[00:57:04]

Maar wie? Wie zegt hij dan nu? Niemand zou niet Steven Kruijswijk. Nee. Nibali. De kwal? Ja, het zijn wel echt ideale omstandigheden voor Nibali. Het zijn wel kwallen omstandigheden. Kwallen alarm. Calabar goeie topo mogen in goede momenten denken aan de kwal. Gedenk de kwal! Hadden we hadden gedacht dat dat echt een fantastische tatoeage van Steven Kruijswijk zou zijn. Zo bol over de borst. En dat je dan zeg maar in de afdaling van de Yellow.

[00:57:41]

Als je die sneeuw muur langs bent en Nibali ligt op de grond gekrast, dan zou je een shirt opentrekken met een heel groot Memento.

[00:57:48]

Pourbus ook Joma. Leuk? Ja, ik ga ook een beetje een verrassing doen denk ik, omdat het echt wel een Longford is. Maar. Ik denk dat Majka de Giro gaat winnen. Wauw. Dat zijn echt heftige, maar ook heftig.

[00:58:08]

Vind jij Tim? Nou ja, ik vind echt. Ik vind het echt heel moeilijk om te voorspellen. Ik vind bang voor de kwal. Ja ik. Ik denk het gewoon niet goed genoeg is. Ik vind Bilbao zeker ook wel een goede omdat die gewoon die hij heeft dat eigenlijk nog niet echt geprobeerd om een goed klassement te rijden. Ik denk dat die volgens mij was top 10 gereden in de Vuelta uit mijn hoofd. Maar hij kan heel goed klimmen.

[00:58:32]

Ja dus. Nou, we gaan zien. Je gaat voor Bilbao. Ik ga voor Bilbao. Niet van de gekkigheid de komende dagen. Wat zat er allemaal op het programma? Heuvels, vlak, heuvels? Ja, het is redelijk. We gaan nu een aantal redelijk Shiller dagen tegemoet. Morgen weet je dat natuurlijk nooit in de Giro. Waarschijnlijk waait er waarom, waarom het peloton? Zo ja, morgen weer een heuvel rit. Dan hebben we. Vrijdag is een is de kortste rit uit de hele Giro, 143 kilometer vlak.

[00:59:01]

Dit is eigenlijk waar alle sprinters voor komen. Brindisi. Dan heb je nog een heuvel rit op zaterdag en een en een flinke bergetappe op op zondag. En dan zijn wij er natuurlijk. En dan is het rustdag. Ja ok.

[00:59:16]

Nou, laten we kijken naar de voorspelbare Cael. Wie hadden wij voor vandaag? Willem, jij had Fausto Massada? Ja klopt maar goed gereden. 10. Wat dat zien was een soort creatine. Ja. Bilbao had ik. Die zat er ook bij. Maar niet een achtste achtste. Wie had jij jonne? Ik had de Corne en die had nog last van COOVI 19. Ja nee, als je die zegt gezegd had dat zou niet genoeg herstellen. Nee ja klopt.

[00:59:53]

Daar was nog niet genoeg. Is daarna wel kopwerk gedaan trouwens, want op gemend trek ging wel koers maken bergop. Maar dat was gewoon nog. Er was iets teveel aan nog voor Julio en Thomas de Gendt. Nou zat er best wel dichtbij vandaag allemaal wel redelijk redelijk in de buurt ongevoelige. Bovendien moet Thomas De Gendt heeft vandaag gewonnen doordat die ene gast niet gewonnen heeft.

[01:00:13]

Dat waren we eigenlijk allemaal geworden door het enige als niet gewoon goed.

[01:00:18]

De winnaar van de vorige keer en jawel, diegene. Niemand van ons luisteraars die het goed al. Wie zou nou ook ganja ik dat? Dat was toch echt niet te voorspellen tot ganja en hier zou gaan winnen? Nee, nee, dat klopt. Maar dat had dus ook niemand. Dus geen groetjes. Nee mogelijk. Hadden we. Groetjes van de vorige keer. Aflevering vorige keer hadden we twee mensen die we tot winnaar hadden uitgeroepen. Dat treft nu, want daardoor kunnen we er nu eentje naar zondag verschuiven, verplaatsen en gaan we nu even luisteren naar de groetjes van Tobias Greeven.

[01:00:47]

Beste heren van de rode lantaarn dat om in eerst voorspelde koude ik goed uit meteen te winnen. Voelt het natuurlijk nooit echt leuk om te moeten winnen door toedoen van Peter Sagan. Sliertjes verdriet. Ik wil graag iets doen aan mijn fiets met Ajahn, het gehele dispuut. En natuurlijk aan jullie mannen voor het maken van deze geweldige podcast. De groetjes. Heel leuk voor huilebalk, dit hebben moeilijke tijden, ja, tenminste voor zover ik stel altijd al staan een beetje gelijk met dispute huilebalk.

[01:01:16]

Maar het is natuurlijk her en der verspreid. Het zijn de kakkers van peloton en veranderen. Voor de duidelijkheid leuk dat ze de groetjes Gaya sympathiek Rutte's terug Tobias voor zondag. Dus den Dimi ja. Ben benieuwd of die man opgestuurd jonne. Niet dat ik weet, maar dat dit als een kans kan aan mij liggen. Maar ik heb nog niks gezien. Alles vinden we wel. De volgende voorspel bokaal gaat over de etappe van aankomende zondag, dus dat is die die zware bergrit.

[01:01:42]

Een uitdagend parkoers zoals Touretappe punctueel omschrijft. 207 kilometer rond Arason uit Griekenland en Korea. In totaal meer dan Sidali. Een hoogte van een ofwel slotklim van 10 kilometer met een gemiddelde van 5,7 procent. Dat is en dat is een flinke, maar eigenlijk als je heel eerlijk bent. Dan gaat het eigenlijk vanaf kilometer 108 tot 199, eigenlijk 90 kilometer lang bergop. Het echt. Maar het is een etappe die zo moeilijk te voorspellen is, want ze kunnen net zo goed met z'n allen tot het laatste heuveltje blijven zitten.

[01:02:18]

Maar het kan ook inderdaad echt al vanaf kilometer 81 en 200 meter gewoon losgaan. Dat zie ik deze Giro ook wel gebeuren. Hinckley vanaf kilometer 82 weg, zegt hij. Jaarlang. Waarom niet? Kijk, ik wil toch nog terugkomen op de uitspraak, want die hint doe je natuurlijk. Maar ken je Teeken hint? Dan zeg je dan gebruik je wel de i. Nee. Ja ok.

[01:02:45]

Maar het is alvast wel iemand die je met al anderszijds haar maantee natuurlijk.

[01:02:50]

En dat heeft een effect op de i voor de. En ja, juist.

[01:02:55]

Maar goed jij je hebt je hebt kunnen we niet aan hem zelf vragen. Dat zou leuk zijn. Het zou leuk zijn. Laten we dat proberen jonne. Wie gaat er winnen? Uhm ja, de. De man waarvan ik denk dat dit het gaat winnen.

[01:03:09]

Jamaica denk dat Jamaica ging zeggen a zag het al aan je wenkbrauwen. Je trok ze omhoog. Zo van ik ga hem gewoon zeggen ik flikkert gewoon, colum dat je net mij hebben doet het.

[01:03:18]

Ik doe het even hoe jij je voorspelt.

[01:03:22]

Niemand in navolging van hij die niet. Euh ja, die genegeerd wordt. Ja, eigenlijk wel.

[01:03:31]

Niemand wint. Geen winnaar. Geen winnaar, maar wel iemand als eerste over de streep. Maar of we die dan ook tot winnaar uitroepen? Het is een beetje precies tussen die eigenlijk. En uhm ja, leuk, leuk. Leuke voorspellingen. Ja, zeker leuk verspillingen, jongens, u luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok, Tim de Gier en mezelf. Jonas Leysen veel dank aan onze sponsors is cogito en Kevin Heijstek fiets van de show en aan de vrienden van de show.

[01:03:59]

Bijvoorbeeld bijvoorbeeld Hubert van de Klei, Elmar Hoogenboom, Arjan Kruithof, Stefan Rijcken en Jos van der Borch en ook Ruben van Leeuwen Martijn ten Kaat onheuse oude finca, goeie naam, onheuse Rob van de eigenaar en Rob Malschaert, twee van mijn favoriete Robs uit de hele wereld zijn er goede Robs. We zijn met inmiddels 571 vrienden van de show en dat is wel echt reuze leuk. Mocht je daarbij willen horen en een extra plekje in onze hartjes willen veroveren, kan dat.

[01:04:31]

Cyber surfen doe je dan naar de rode lantaarn podcast. Punt snel en klikken doe je dan op. Word vriend. Makkelijker kunnen we niet maken. En zodra je rechtstreeks bij een meer nieuwe shows en een toekomst voor de kinderen van Tim. Ja, het is niet meer van die vlieg op een hoog hebben. Het zou wel echt fijn vinden dat de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Dach Media en het koerspotentieel. De wielerploeg van Nederland en Vlaanderen bedanken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Brassinga, Maarten Visser, Léon Geule en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman te maken.

[01:05:03]

Ik word altijd een beetje zenuwachtig als ik. Ik heb. Ik heb me ook. Ik lees hem ook expres nooit. Dan heb je gewoon een verrassing. Willem, hebben we nog een update? Hoe je dit? Het is een ijzige stilte. Ik word wanhopig jonne. Hoelang kan een rubriek bestaan voordat het zielig wordt? Zonder zonder updates? Er is wederom niks gebeurd in Made. Ja, ik geef het nog een week en dan ga ik over de gemeentegrenzen heen kijken.

[01:05:31]

Hoe kan het nou dat ik ben? Ik word ik mijn mailbox? Iedere week zit er een mailtje van den Hout in met moet het niet over ons gaan? Dan weer? Oosterhout, Geertruidenberg Hank is al een keer op de koffie geweest. Iedereen wil graag die update, maar wie heeft hem? En ze doen niks mee.

[01:05:46]

Het heilige vuur in Made ontbreekt wel tijdig aan de crisis uit het ongeloof.

[01:05:51]

De hele wereld staat in brand, maar in Made Made is er niks aan de hand. Lit.

[01:05:55]

Nee, ik klik niet lid. Nee dus. Ja, nog een weekje jongens. En dan? Euh dan? Ja, dan ben ik toch gedwongen om naar andere opties te kijken. Goed Willem, je bent ook maar een mens. Ik ben ook maar mensen. Dat zeg jij goed, zeg je mooi.

[01:06:09]

Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan natuurlijk via vele wegen. Je kunt ons sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar je mag ook mailen naar Goethes rode lantaarn Podcast Pantanal. Of ga naar de Roland haar podcast Pantanal zelf.

[01:06:21]

Daar kan je ons ook. Dan kan je ook reageren.

[01:06:24]

We vinden het bovendien superleuk als je eens een riviertje wil achterlaten in de iTunes Store, zegt Nieves in de iTunes Podcast app.

[01:06:34]

Omdat ze het zelf leuk vinden, maar ook omdat het andere helpt om de show te vinden. Jonna hebben nog een leuk, zeker en wel van een heel speciaal persoon. De Fresh Prince of The Hague Za za bedankt uitroepteken 5 sterren, beste bankzitters. Op mijn zevende levensjaar ben ik ooit begonnen met koersen. Vanaf dat moment elk weekend met vader en moeder en later met teams de uithoeken van Nederland en Europa opgezocht om al dan niet in wedstrijdverband te genieten van al het moois wat wielrennen te bieden heeft.

[01:07:05]

Het combineren van wielrennen, het normale leven gaat niet altijd over rozen en zijn doende ben ik om 23u gestopt met deze prachtige sport. In de jaren erna fiets moe als ik was mijn prachtige fiets zelden of nooit meer aangeraakt en mijn plek op het rugbyveld ingenomen. Zo ik denk dat we kunnen spreken van een Copernicaanse wending in zijn leven. Het is ook wel een beetje de omgekeerde van op BNR. Maar goed. Alweer een tijd geleden kwamen jullie om de hoek kijken.

[01:07:29]

En mede door jullie eindeloze enthousiasme, scherpe analyse, inside jokes, de zoete aardappel, emoticon. Leuk. Vandaag nog gebruikt en onze gedeelde voorliefde voor netjes plezier in de wielersport weer teruggevonden. Morgen sta ik weer op de tweede rij in een scrum, maar vandaag stap ik na maanden weer eens op de fiets en zoek ik Dutch Dart V.D.S favorieten alvast op voor na deze wanprestatie op twee wielen. Bedankt gasten, ga zo door. Schitterende Xpress prins. Ja prins heeft echt uitgepakt.

[01:07:56]

Echt een mooie mooie recensie. Wij zijn er zondag weer aan de vooravond van de eerste rustdag. Een klijte van een bergetappe is Into Abierto Merito. Hacked by. Verder staan er in het kader van Wayne Bridge. Willem, ga jij nu dat nummer nog zingen? Via. Wat ik mezelf. Meningen, gehen, weetjes, meningen gingen je ook een leuke clip ook.