Transcribe your podcast
[00:00:01]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Velo's Scout Puntkomma, Velo's Scout is marktplaats voor fietsen en fietsonderdelen met tweedehands en nieuw aanbod voor zowel wegfietsen als mountainbikes. Handig voor als je niet zo dik gesponsord wordt als onze Willemijn jonne en je toch graag goed materiaal wil. Willem, heb jij onlangs nog nieuw materiaal aangeschaft? Zeker weten. Stuur lintjes. Zo ja, op de fiets. De bianchi van mijn vriendin. Waarom wit zoiets? Een witte fiets en dat staat mooi bij elkaar.

[00:00:32]

Maar ik dacht ook een mooi eerbetoon aan de mevrouw Coppi, de witte dame in wit stuurstand voor de witte dame. Studieniveau de mij toch ook een romanticus? Wil je net zo goed beslagen ten ijs komen als Willem? Als je met je vrienden gaat fietsen of je vriendin of met je vriendin gaat fietsen, sport dan als de wiedeweerga naar Velo scout. Punt kom, dan gaan we nu door met de podcast. Het is vrijdagavond 21 augustus en live vanuit het Dag en Nacht Studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn.

[00:01:20]

De wieler podcast van het Discours. Volgende week zaterdag start de 107de editie van de Tour de France in Nice nog wel. In elk geval qua naamgeving. Een wonderlijke keuze voor een koers in tijden van Korona. Het wordt een tour waarin bubbels een andere betekenis krijgen, een champagne en een deugdelijk mondkapje. Minstens zo belangrijk als eenzware is als een kekke zonnebril. Cwva pandemie wordt het drieweken billenknijpen en Quack koers hopelijk evenzeer. Kunnen de Killer Bees van Jumbo, Vismarkt, Ineos en Bayer verslaan?

[00:01:58]

Of gaat één van de andere hond in het kegelspel en met een metafoor vandoor? En als het lukt wordt het dan Turbo Primoz of de vlinder van Maastricht? Wie gaan we harder missen? Herbert of de ronde missen? Duiding hebben we nodig en duiding zullen we krijgen. Tijd voor kille berekening. Een stukje infusion en tikkie verstehen. Onze grootspraak en wat halfbakken metaforen vanuit ons eigen charmante bobbeltje in Amsterdam-West op 34 170 kilometer tot Parijs en op t minus acht tot de start.

[00:02:24]

Heeren vertrekt. Willem Jomme. Arjen Zuur. We zitten met z'n allen achter onze microfoons. Eén week voor de Tour de France ariaans hoor. Ik ben blij dat je er bent. Dank je een mooie. Mooiste wiskundige model van Nederland. Ik voel me vereerd. Hoe heb jij? Hoe heb je de Kroonen Christus doorstaan? Heb je nu al je modellen losgelaten op 1 0?

[00:02:50]

Ik denk dat de mannen bij de rivier maar goed genoeg in zijn. Euh nee. Ik heb wel een tijdje afzijdig gehouden van het wielrennen. Als er niks te verwerken is dan ook mijn database met rust gelaten. Maar toen de koersen bijna weer gingen begonnen weer gingen beginnen ben ik ook begonnen met het updaten en euh weer fijn slijpen. En gelukkig had ik wat. Oefen werken voordat de grote ronde aanstaande was. En ik heb wel wat wat zaken moeten aanpassen, want normaal gesproken kijk ik altijd ongeveer een jaar terug.

[00:03:22]

En twee jaar terug en drie jaar terug. En met een gewicht bepaal ik dan euh, hoe ik de resultaten meeneemt. Maar dat gaf toch hele vers verschoven beelden omdat er zo weinig koersen dit jaar gereden waren dat ik in één keer heel rare renners zag bovenkomen in de stad. Jasper Stuyven, favoriet voor het geel bijvoorbeeld. Jasper Philipsen konden we een keer heel goed sprinten en ook al niet ook heel goed sprinten. Maar niet zo goed dus dat. Daar moesten de gewichten aangepast worden.

[00:03:47]

Dus ik heb een vensters, iets wat verschoven en ik hopen en denken dat we de voorspellingen weer goed zijn. Met de laatste WorldTour koersen zat ik er redelijk dichtbij, dus we gaan we zien.

[00:03:59]

Maar gaan het zo uitgebreid over hebben. Voor de duidelijkheid je bent natuurlijk het Soer Cycling Stad. Op Twitter, dus daar kan iedereen je volgen. Maar ik zag dat de voorspellingen tegenwoordig op een aparte site worden gepubliceerd. Ja, dus met een paar fanatiekelingen hebben we hadden het idee van een mooie euh, goeie euh statistieken in een mooie database. Maar misschien moeten we die gewoon in Nederland vrijgeven zodat iedereen z'n eigen voorspellingen kan maken. Daar hebben de Wieler Orakel site voor gemaakt en gaan we dit jaar een beta langzaam proberen.

[00:04:27]

En hopelijk volgend jaar hebben een site waarin iedereen met. Op basis van de data die je het model genereert en zelf voorspellingen kan maken is dan. Dat is wel jouw data model en mag ze ook in eigen datamodel stoppen. Kan ook. En ze kunnen zelf gewichten geven aan hoe zij denken dat de etappe of de koersen het best.

[00:04:44]

De voorspelling maakt heel wat mooi. Opensource wielergekke, wiskundig zeker.

[00:04:49]

En ik hoop dat er wel mensen zijn die nog beter voorspelden. Mij heel fijn. Bij voetbal heb je altijd, ga dan etc. ETTU Cycling stad concurenten lanceren op Twitter. Ik daag je uit, want ook jij hebt allemaal van die optater bij voetbal. Opta. Opta, Yom en Opta Johan jou aan en die is dit is volgens mij een organisatie die ook allemaal van die van die wiskundige modellen maakt. Die doen altijd hetzelfde. Die zeggen daar altijd van.

[00:05:16]

Na deze etappe is deze Ascento als je topwielrenner zou toepassen en dan zou je met zeggen deze etappes perfect voor Kruijswijk winnaar. Je moet er altijd achter zetten of je nog even samenvat wat mensen moeten afleiden uit je model, dus misschien moet je dat vaak ook voor wielrennen doen.

[00:05:32]

Nee, daar gaan we gaan kijken hoe het allemaal de wereld in gaan brengen. Maar het idee is in ieder geval al we de data wat breder open gaan gooien dat iedereen het kan gebruiken he.

[00:05:40]

Het wordt een winner is, dus wel echt van belang. Winnen wil aangeven van Kruijswijk moet je. Daar is echt slecht voorbeeld lang geleden inderdaad. Dat komt ook. Het is maar een emotioneel moment natuurlijk waar we nu zijn. Want, want eigenlijk zou vorige week de Vuelta in Nederland begonnen zijn. Gewoon een beetje overmand.

[00:06:00]

Echt bizar. Dat weet ik doordat er vandaag in de kalender zit eigenlijk. Ja ja, we zijn ook nog iets heel speciaals. Doen ook niet doorgaan. Nee. Jammer. Zou het nou in het voordeel of in het nadeel van Dumoulin zijn dat nu de Tour nog verreden moet worden en niet dat die al geweest is? Paar weken geleden. Dat hangt ervan af of je een paar weken geleden gewonnen had. Je werd al met je analyse. Ik weet niet hoe dat in zijn voordeel is.

[00:06:30]

Nee, ik denk dat de dader dat hij er wel veel aan had gehad om toch meer te koersen dit jaar. Maar op zich, de tijd is dan wel weer voor een Manea koers, uitgaan koerst nodig hard uit. Je zag het in de. In de Dauphiné werd steeds beter, steeds harder en steeds harder.

[00:06:46]

Even een noodzakelijk rondje actualiteit te doen, want er zijn heel veel transfergeruchten in het peloton. Ja, echt heel veel. Nou, niet alleen geruchten zijn ook gewoon heel veel. Het beeld 1augustus, altijd de datum dat het tot het bekend mag worden. En euh, ze echt is echt leuk. Ik heb m. Ik bleef merk ik met t jaar steeds meer plezier aan het transfer en en geruchten. Circus in. In het wielrennen. Langzaam maar zeker bleven toch naar.

[00:07:14]

Gaan we toch richting transfer Jos, die iedereen nog maar voortekenen ziet in alles wat er euh, Wilco Kelderman gaat.

[00:07:21]

Iemand van BORA hansgrohe volgen op Instagram en dat ze dan meteen dat iemand uit het wielrennen voor gevolgen wel wie de mensen volgen op Instagram. Nou ja, ik weet niet dat Voetbalstraat heel normaal maar komend jaar is opletten. Ja, maar het is echt leuk. Dus de kijker is natuurlijk Jumbo vismeel heeft. Heeft maakte deze week bekend dat ze Nathan Van Hooydonck overnemen van CCC CCC, dat sowieso de hele maand leeglopen is. Volgens mij is het alleen Zaccaria, een trend die nog maar een paar uplz zegt dat sloffen.

[00:07:50]

Ik dacht dat dit afstevende. Ik begrijp altijd dat CCC heel rijk was en gewoon aan t wachten was totdat Kwiatkowski Jamaïca vrijkwamen. Het is allemaal niet zo leek het vorig jaar ook, maar toen kwam de korona crisis en dat is dus kennelijk funest voor de Poolse schoenen business model. Het is echt verschrikte, iedereen zit thuis. Hebt je alleen maar sloffen nodig, die schoenen? Dat rent achteruit. Nee, dat is het principe. Hadden al Eduardo affiene van van Mike tot Scott en David Decker natuurlijk, die die overkomt.

[00:08:19]

Is dat zo mooi? Daar staat tegenover dat Grundel Janssen vertrekt bij een Jumbo Fischer, sprak Mike Teunissen eerder. Die vond het ook echt jammer. Zo niet bekend naar wie of naar welke ploeg die gaan. Zou ik daar niet weggaan omdat die kopman wil worden? Geen idee. Teunissen zei dat hij dat zelf ook jammer vond. Dat ie meer.

[00:08:37]

Volgens mij was het geld dingetje nou echt niet op de Noorse kronen te azen. Denen een Deen Denis Pestis en echt mee. Oh ja, en maar ook met die trui toen niet. Fausto was nada, stapt per direct over naar Quick Step om per direct ook onder andere om te blessureproblemen van Quick Step een beetje op de Knols. Mocht dat nog dan wat heeft de laatste etappe van de Dauphiné was toch na de. Ja ja ja.

[00:09:06]

Maar volgens mij mocht het zeker. Want daarna kon meteen het gerucht dat als hij toestemming krijgt om naar de keuring te gaan. En zou het hypothetisch zou kunnen zijn dat Chris Froome nog naar voor Israel Cycling Academy kwam. Wat ik wel weer echt een bijzondere plotwending zou vinden als dat. Vooral toen het even langer duurde voordat Israël Cycling Academy de Tourploeg bekendmaakte. Dacht ik.

[00:09:26]

Stel je voor. Hij is toch nog niet bekend? De Tourploeg van Israël is volgens mij nog niet definitief.

[00:09:31]

Het hangt nog in de lucht dat ze gaat zijn. Ze moeten nog even kijken wie van de 8C sprinters opgesteld, maar die allemaal achtste kunnen worden. Dat zeker kwam van Trek toch van Androni toch aan Androni Giocattoli? Nou ja, natuurlijk bubbels en een krak naar Azië dus zeg. Dat is toch eigenlijk wel de.

[00:09:52]

Ik vond het jammer in jouw inleiding dat je je dat, dat bubbels? Ja, dat dat je daar niet verwees naar Jan Bobbels. Maar dat is pas de derde associatie nu. Dat is jammer voor Bob. Hij is wel weer een Luxemburger kampioen tijdrijden geworden voor de 34ste keer. Maar ja, met zo'n deelnemersveld ook is gouden Carl Frederik Hagen gaat naar Israël, Skylab, Nación, de romantische dichter en de romantische dichter. En dat t interessant, want er was sowieso niemand die bal in dichters landt, want Wilco Kelderman gaat naar Bohan KRO.

[00:10:22]

Karşıyaka Martina, jouw vriend jonge naar naar de Möbius. Ja, die heeft zijn eigen graf gegraven. Dat is zonde voor Ivo, die zich nooit met Wizzy maar nooit meer terug Jonna zijn net had aangediend naar de Toera. Had zes etappes kunnen winnen in de Tour zonder Ned Jame in de bouw. Er zijn een aantal mensen die niet meegaan, die hadden er tien kunnen winnen. Dat lijkt nog, maar het valt nog mee. Maar het is een begrijpelijke is van Bach en Niels Polit natuurlijk.

[00:10:50]

Die tranen beeld ook naar Tora Bora en tussen vriendjes met Wilkens zijn heel goeie aankoop.

[00:10:58]

En vandaag werd bekend dat Adam Yates na een losgaat zonder Simon, want die blijft bij Michotte. Ja, dit hartbewaking vond dit technisch mogelijk. Want zo ja, het is het einde van een tijdperk Yates, want ze kunnen nu een truc niet meer uithalen. Dat ze met z'n tweeën een ronde rijden. En het is vooral lastig voor Inias, want. Die goede gekocht door De Slegte? Dat is de grote vraag nu toch 50 procent van de YTC. Ja, ze hebben fifty fifty kans dat ze een topper binnenhalen en anders.

[00:11:28]

Ik denk dat het eerste trainingskamp gaan ze over. Heel teleurgesteld de kat in de zak. Maar jij gaat toch gewoon daar? Hij zegt dat ie voor honderd succes gaat bij Inias, maar het moet gewoon in treintje gaan rijden toch? Nou ik.

[00:11:43]

Ik vind het een heel mooie stap. Euh, m was eigenlijk altijd degene die het grootste talent werd toegedicht in geval ronde technisch. En eigenlijk stond die gewoon een beetje stil bij mits wat al best lang. Uhm, die zelfs die koers van een week waarin die toch echt wel wereldtop was. Was het elke keer net niet. Dan weer door pech. Dan maar door vallen, dan weer door net een seconde tekort komen. Maar laten we wel wezen in.

[00:12:07]

In de grote rondes is het echt al jaren bagger. Volgens mij de afgelopen twee jaar achtentwintigste of 29 in de Tour. Ook knap hoor dat je twee jaar op rij negenentwintigste zeker. Maar het is natuurlijk een Brit. Het zijn topjaren komen daar nog aan. En als ze ergens weten hoe je een ronderenner maakt van een Brit, ja dan is het toch wel bij Inias Grenadier zeker? En euh, nog wat geruchten die nog niet B.W. Dit is dus allemaal bevestigd.

[00:12:34]

Wat nog niet bevestigd is dat Jack Heekt naar Bahrein McClain gaat. Waarschijnlijk is werd de Wasting de man die door Annemiek van Vleuten een grote toekomst werd voorspeld. Goeie transfer voor Bagan. Annemiek van Vleuten kom ik zo nog even op terug. Michel Wuyts naar Israël. Celanese oog. Zure transfers? Ja, echt jammer allebei. Miguel Ángel López naar BORA hansgrohe. Echt, dat gaat ie daardoor als het gerucht nou ja, Zoepa aan spelen denk ik. Ik heb het gevoel dat Boula gewoon lukraak inkopen is op moment niet gewoon.

[00:13:08]

Ik vind een heel groot. Ik vind het een heel rare transfer en wij dachten dat Annemiek van Vleuten Ivan Garcia Cortina ging vergezellen bij de bobby's. Maar wat schetst onze verbazing? Met welk gerucht kwam Zoer vandaag de studio binnen? Zeg maar ja. Ik hoorde in de podcast toch haar de podcast in het nieuwe? Hoorde ik haar toch zeggen Jip Changeling. Ja en ja.

[00:13:36]

Die slogan kan toch echt als die van Sunweb dit is aanvoelen? Chastain Ja, hoe krijgen we straks? Krijgen we straks? Nou ja, ik beschouw je team Sunweb nog als Nederlandse ploeg. Een beetje toch nog wel. Ja, we dus. Marianne Vos bij US. Bij de Jumbo prisma's en Annemiek van Vleuten bij Team Sunweb. Maar jongens stappen er nu heel over hem. Je zit gewoon aan de concurrenten.

[00:13:56]

Luister je met vakantie? Het liefst alles. En wij zijn er natuurlijk niet. Vierentwintig uur per dag kan je er gewoon op repeat zetten.

[00:14:04]

Dat waag je aan de lijst anders. Kijk maar leuk. Leuke transfer, leuke transfernieuws. En dat vind ik een leuk blokje hoor. Je houdt van van wintertransfers en ik hou van wielen. Transfers? Ja, nog eentje die je er echt moet plaatsvinden wat jou betreft. Heb je er nog eentje? Sam Oomen noem je het huis niet. Hij kan me dit zijn de recente SRAM ook al lang bekend. Auke niet. Nou, kannetje een beetje.

[00:14:34]

Mike Teunissen naar Astana. Natuurlijk ook hartstikke leuk. Voor hoeveel geld zou je terecht zijn? OK? En zijn er nog rectificatie? Is dan onze aflevering kan bijna niet voorstellen. Maar dat lijkt me ook sterk.

[00:14:48]

Nou weer eentje. Euh. Iris Pieterse, een vaste luisteraar die 1. Die zij die had. Euh. Die zei ik heb na 2 jaar eindelijk een goede voorspelling voor de Ronde van Lombardije. Schwazer Tim had zelfs een flesje opengetrokken, trok en hoorde aan het einde van onze vorige aflevering niet haar naam tussen de goede voorspellers. Geen mega ramp natuurlijk, maar ze was wel benieuwd of er voortaan enkel de namen van de vrienden van de show zouden noemen. Met Het Goeie Antwoord of gewoon iedereen die reageert met het goede antwoord via de website.

[00:15:17]

Ik weet niet wat er is misgegaan, maar Iris bij dezen je. Je had gewoon genoemd moeten worden als Pietersen. Raar maar waar ook vrienden van de show noemen. Wij staan open voor de mensen. Dat doen we niet. En jongens. Hoe? Uhm, even nog. Want laten we dit ditte. En dat je niet uitsluit dat het net euh. Natuurlijk. Even over Mike Teunissen. Hoe is met Fabio Ginue met Remco? Nou, Fabio heeft iets heeft van zich laten horen.

[00:15:42]

Uhm, dat het euh ja, dat ie heel veel geluk heeft gehad en dat ie heel dankbaar is naar naar de hulp die die heeft gekregen. Eigenlijk onmiddellijk na na de koers. Uh of nou na het ongeluk en dat ie dat ze ook in Polen fantastisch werk hebben verricht en dat ie nu thuis is en dat ie euh ja, daar een volgende stapje kan maken en langzaamaan gaat revalideren. Maar dat ie zich vooral ook wel echt beseft hoeveel geluk die heeft gehad.

[00:16:09]

Maar ja, met hoe het moet. Ja is een goed lopen. Het is afgelopen. Uhm. En dat ie echt heeft gevreesd voor zijn leven. Dat dat. Ja, dat moet toch ook heel raar zijn omdat als zo'n jonge gast dat te ervaren te hebben? Ik zag wel in het kader van transferdossier zag ik wel. Op Instagram zag ik Jacobse onder een post van Evenepoel zeggen Ik ben trots op je jongen ziet. Ik ben trots op je eerste stappen.

[00:16:37]

Dus misschien zijn ze wel wat. Misschien raar ze allebei naar de keuring Quick Step, maar ze zijn elkaar niet of zo gewoon via Twitter ofzo. En Instagram dan ook in social media. Good food zag ik ook. Ze waren heel sportief naar elkaar. Leuk. Mike Teunissen had ik ook nog eventjes, want hadden we in de vorige race uit en natuurlijk over omdat ie knieproblemen had. Als eigenlijk de eerste reserve voor de Tour. Dus waar nu Grundel Jansen voor de Jumbo vismeel stond had eigenlijk en marktkennis moeten staan.

[00:17:08]

Het gaat nog niet zo best. Met de knie gaat dit wat langer. Hij heeft goede dagen en heeft slechte dagen dan de bedoeling is om het in de Tirreno weer weer aan te haken. Dat is niet van zijn bedoeling. De ploeg zegt Dat zou een wonder zijn als je dat zou redden. Maar Ruben is nog ver. Dus we houden hoop. Maar dan niet naar de Giro, want hij zat daar te speculeren over wat voor Giro ploeg de Tour kan samenstellen.

[00:17:29]

De Movistar nummers wist, maar wat zei de Tour, de Tour, de tour met een als je ziet. De opstelling ziet al Sherri Gouverneur zette. Nee, dat zwaar. Euh, ja, want dat zal ook nog wel iets te vroeg zijn. Dat is wel best liste gegaan. Dan toch een beetje.

[00:17:50]

De radar is ie gevallen in een trainingskamp is de laatste dagen op trainingskamp en. En nu duurt toch best wel lang, héél lang met een nare blessure en tik op je knie. Als je daar slecht opvalt is dat vrij belangrijk onderdeel. Als je als je. Ja, ik nog nooit gedaan is, maar hopen dat mijn beste man sterk aan het seizoen is. Zo kort, maar zitten toch wel vrij veel mensen al in de lappenmand. Voor zo'n kort seizoen.

[00:18:14]

Zo ja, daar hadden we ook nog een heel aparte lijst van kunnen maken. Ook jongens, we moeten wel drinken. Tim, ik zie dat jij iets hebt meegenomen.

[00:18:24]

Ja, ik dus niet mijn eigen idee. Ik las gewoon het draaiboek en maakt na van tevoren een draaiboek. En daar stond het eerste wat er in stond was dat ik een champagne mee ging nemen om om de twee een half miljoen downloads van de rode lantaarn te vieren. Tweeënhalf miljoen opleveren dus dat heb ik gedaan. Jij bent van de uitgever Dag en Nacht Media als trotse uitgever. Bijna spontaan een fles om het te vieren. Maar dat is toch wat.

[00:18:52]

Tweeënhalf miljoen keer is na ons geouwehoer over wielrennen geluisterd. Ik vind dat heerlijk.

[00:18:56]

In 150 afleveringen ook nog ook nog op een op een akoestisch paneel ok.

[00:19:07]

Maar ik vind het wel flashy dat je gewoon een mooi Shantel mee hebt genomen. Het vandaag altijd koud staan hier willen is altijd wel wat te vieren. De Lidl versie van is van een mooi Chanel jonne gokschulden, maar toch mooi. En Chiltern, dat is lekker. Nou, dank je wel, die gauw eens lekker drinken. Dank je wel. Dag en nacht mee. Leuk dat jullie aan ons denken van jullie jongens.

[00:19:30]

Check. Nou ja, goed, als ze een nachtje hebben ingeschonken, dan kunnen we ook wel over wielrennen praten, dacht ik zo. We gaan het hebben over de Tour de France. Ja, het is nog steeds maar een beetje de vraag of die echt of echt gereden gaat worden, want het was gister was weer PED met het aantal besmettingen in Frankrijk. Het gaat hard, maar laat ze doen alsof die begint in Jonna en je hebt natuurlijk. Jij zit al een paar weken voor al jouw verschillende poeltjes en goksite zit je allemaal?

[00:20:01]

Zit je in de file? Dat ene trouwboek van achter naar voren door te lezen? Wat kan je zeggen over de Tour de France van dit jaar? Na Tim zal je. Het zal je verbazen met zijn 21 etappes. Zo ja, nou, dat is flinke. Ja, sommige dingen. Nee, ik heb hem even doorgenomen voor jullie. Ik heb het jullie ook opgestuurd zodat jullie ook een keer wat kennis hebben. Vind ook belangrijk. En uhm, het is.

[00:20:24]

Het is een beetje een atypisch parkour. Heel veel, ons onvoorspelbare etappes. Normaal gesproken heb je in de Tour altijd de eerste week. Heb je zo de eerste tien dagen? Heb je wel 4 5 pannenkoeken. Gewoon zo plat als een dubbeltje traantjes. Guyon Van Keirsbulck krijgt vijf minuutjes reisduur. Lekker achteraan en dan de sprint Reintjes en Uhm. Dat merk je dan ook in in de de ploegen die die selecteren dan gewoon hun sprinter. En die gaan er ook voor rijden dit jaar.

[00:20:55]

Ja, dat is eigenlijk al vanaf de. De presentatie van parcour. Is dat gezegd? Het wordt een klimmers parcour en dat is ook met name in de sprint etappes best goed te zien. Uhm. En dat is heel erg leuk, want daardoor maken de renners de etappe in plaats van dat het al. Euh ja, voorspelbaar is. Uhm, even de feitjes drie etappes waarvan ik vrij zeker weet. Dit wordt een sprint drie maar drie van die drie pannenkoeken 1 2, 2 in week 2.

[00:21:30]

En natuurlijk Parijs. Zeven etappes die zowel een sprint kunnen worden als dat er een groepje wegblijft. Of dat er een een klein groepje gaat sprinten wat je wel 30 man met. Na de sprinters die een heuvel over kunnen. Er zijn 10 bergetappes waarvan er 4 echt heel zwaar zijn. De andere 6 is voornamelijk middengebergte, wat natuurlijk heel erg leuk is omdat daar veel meer gespeeld kan worden. Het is daar niet per se de recht van de sterkste, maar ook van de slimste is de ploeg en de beste ploeg.

[00:21:56]

Zeker vijf aankomsten bergop, maar lang niet altijd op de allerzwaarste cols. Dus af en toe op een eerste categorie, af en toe op een derde categorie dus dat is ook heel erg leuk. Weinig grote namen, ook weinig grote namen. Uhm. Euh. Dat dat klopt. Ja dus de geen van toe. Geen Alpe d'Huez. Volgens mij zit de maddelein er in. Of was dat alleen in de Dauphiné. Vergis ik mij je? Waar kijk naar jou?

[00:22:19]

Nou ja. Hij is een vriend. Hij zit er in. Ja euh, prachtige berg. Ik heb mezelf beklommen, dus ik weet dat heel goed op je kan je. Nee, dat was toen nog op weg. Een borrel op 17 trek ofzo. Nee, een X-Trail die wil je absoluut niet dat zoiets van jou. Dan kan ik je wel zeggen vier keer een finish bergaf of vlak na een afdaling dus. Euh, nou Pineau hoef je niet mee te nemen, maar niet de Ronde van Polen achter.

[00:22:43]

Nee nee, nee nee, maar wel uhm. Echt dat er nog maar een paar kilometer zijn na de afdaling. Dus ja, als er daar druk gezet gaat worden dan wordt het spannend. Je moet kunnen dalen. Verliep bijvoorbeeld. Je moet zeker kunnen dalen. Is een tijdrit? In die 30 kilometer vlak en daarna 6 kilometer heul steil. Da's namelijk La Planche de bijl viel. De mooie meisjes die we kennen van de overwinning van Froome van de twee meisjes, de springplank van een mooi meisje met een mooi meisje.

[00:23:08]

Heel slecht af.

[00:23:10]

Ja, da's vaak met mooi. Maar het plankje. Ja, de oh ja, wat me ook nog opviel de vele etappes zijn kort. Het is dus één etappe boven 200 kilometer. Vond ik opvallend. De rest zit tussen de 160 en 170, maar ook wel van rond de 140 150. Uhm ja, weinig. Weinig grote namen dat de ze het gras heb je voor mijn voeten weggemaaid. Nee, er maar niet uit joh. Uhm, Weldam, Maddelein heb ik gehoord.

[00:23:38]

Maar wat een berg is dat hij zomaar beklom. Ongelofelijk wel. Een ballon nog wel, maar ingewikkeld lijkt na dit lang en ingewikkeld plannen. Het is gewoon. Het is niet alleen maar bekend rijden, dus is dat middengebergte stad aan de Vogezen of als centraal Ammerstol Geezer komen ze Jura en het Centraal Massief. En natuurlijk de al bij de Pyreneeën, dus ze doen 5 1. De vijf bergketens van Frankrijk doen ze aan. Ik weet echt niet of er nog een zesde is.

[00:24:04]

Ja, waarschijnlijk waarschijnlijk wel. Maar ja, dat is dat ze parkour bos. Nou ja, wij gaan t waar gaan t natuurlijk bespreken. Zoals altijd aan de hand van ons SCOR Rito Poeltje waar je aan mee kan doen. Als je naar de rode lantaarn podcast punten gaat kan je scoren, niet opoe invullen. En wij gaan nu dus bedenken hoe je met dit nou toch beetje verrassende parcour een goede score Rito Poer kan samenstellen. Dit jaar kan je natuurlijk ook weer een mooie prijs winnen en dat is een shortje van Nairo Quintana.

[00:24:36]

Dat is toch mooi gedragen gedragen denk ik wel ja. En nog namen ruikend. Dat is nou ja, dat vaar je muur natuurlijk. Want eigenlijk de regel is onder andere fanatieke wielrenners dat je niet de shirtjes van je favoriete ploeg draagt, maar die hangen aan de muur.

[00:24:53]

En de kans dat je m past is natuurlijk ook net zo klein als t shirt. Nou precies. Maar sorry to nou. Ze het heel effe erover hebben. Wat wat dat eigenlijk voor wieler spel is? Want Johnny, jij doet altijd aan alle wieler spellen mee. Euh nee, alleen als Koita. Rita Tim. Dit is onze sponsor. We moeten even doen alsof hij zeer blij met onze sponsor. Zeker bij Securitas werkt dat als volgt dat heet de Tour de France Wieler Spel.

[00:25:21]

Je selecteert een ploeg van twintig renners en elke koers moet je er een aantal selecteren en negen selecteren om mee te nemen. Dus na een etappe dus je moet even van tevoren zat het slim om even alle etappes in te vullen, want ik wil er nog wel eens eentje vergeten omdat ik net een bolletje heb. Weet je wel. En dan de volgende dag denk je Euclid vergeten team op te stellen. En dit is overigens ook waar ik altijd de fout ingaan, want ik heb meestal al aardige renners bij me, maar vergeet dan altijd de juiste renners op het juiste moment op te stellen.

[00:25:50]

Altijd mijn hoogtepunt van de Tour. Als jij weer toch de top drie niet hebt opgesteld. Tim is een beetje team Sunweb van vandaag. Exact zoveel potentie, zoveel protocol. Nee, maar even een paar dingetjes nog over. Kortom, effe in de gaten houden dat ik zo belangrijk kom. Ik heb aan de mensen van Securitas gevraagd hoe het aan. Wat zijn jouw tips om onze ploeg samen te stellen? En je moet er rekening mee houden dat je dus tot de top 20 in elke etappe punten krijgt.

[00:26:22]

Dus een renner die in de top 20 eindigt levert je punten op. De renners die in de top vijf van één van de klassementen staan na rit, krijgen ook allemaal punten. De stad geldt voor de gele trui, de groene trui, bolletjestrui, jongerenklassement. Je krijgt ook punten als je een teamgenoot bent van iemand die in de gele trui rijdt of de etappe wint. Ook als je ook voor de klassementen geldt dat. Daar ga ik wel vaak Newtopia, de start belangrijk om maar om in de gaten te houden.

[00:26:50]

En je krijgt punten voor het eindklassement. Als je dat goed voorspeld, maar als je er goed naar kijkt. Je krijgt dus 100 punten voor als je de winnaar van de Tour goed voorspeld, terwijl je 50 punten voor de winnaar van een etappe krijgt. Is er maar 100 punten voor de winnaar van het eindklassement? Ja, echt. In de States. Eigenlijk moet je daar niet blind op staren.

[00:27:09]

Jonne ik ga. Ik ga stante pede nog wat sprinters erin gooien, maar een mooie mooie tip die ze gaven is de 100 punten regel. Euh. Zij zeggen voor elke miljoen die je uitgeeft moet je eigenlijk 100 punten moet je zien te halen, want anders is het 10 miljoen niet waard. Als je een renner selecteert die 4 miljoen kost, dan moet je eigenlijk ervan uit moeten gaan puzzelen. Waar gaat die dan 400 punten halen? Want als die niet 100 punten oplevert, is die eigenlijk de 4 miljoen niet waard.

[00:27:39]

Met deze tips ga ik er dus wel vanuit dat iedereen die aan de rode lantaarn doet in het algemeen klassement in ieder geval helemaal bovenaan staat. Het zijn er al hebben echt al twaalfhonderd deelnemers zonder dat we al heel veel promotie hebben gemaakt. Dus ik verwacht er na deze aflevering dat het verdubbelt. Iedereen wel bompa Migros, Jurgen hebben aan ons beschikbaar gesteld door zijn fiets sponsor Canyon Canyon fiets van jou zeker echt tof ook.

[00:28:04]

Nou mooi. Uhm ja, dat heel goed. Misschien nog heel even kort over de korona maatregelen in de koers. Het is een goede toevoeging, want dat is waar we natuurlijke zijn. De twee diepe positieve tests mogelijk in de Ronde van Frankrijk. Variatie en een mooie variatie op umbo. Dit zou ook iets voor de verrassingsconcert masseert. Ik opende Wyle flits die op een tintelend zo stond iemand en een test positief te zeggen dit meen je niet te gaan. Weer op Corona.

[00:28:30]

Lekker mooi voor een beest. Positief getest op Corona moet je het Lauri hebben. Twee mensen in een ploeg, de Supplier ploeg, moeten in bubbels blijven, is het idee. Dus als ze maar een beetje bij mekaar in de buurt blijven en niet allemaal andere mensen door een ploeg heen gelopen, dan zou het goed moeten komen. Maar als er dus binnen die ploeg twee mensen korona hebben, renners of verzorgers? Ja, er zijn in totaal 30 ploegen zijn ook, maar er zijn relatief klein, maar 30 man per ploeg mogen er in totaal mee.

[00:29:00]

En naast twee daarvan positief testen, dan is het einde verhaal. Het is. Dat is toch niet te handhaven? Laten we wel wezen, dan ga je toch gewoon? Ik stel, je hebt niet een heel sterke ploeg, maar je kan wel zevende worden ofzo. In het eindklassement ga je neem je toch gewoon iemand met Corona mee en die ga je af en toe een beetje laten hoesten bij die andere ploegen. Dat doen ze nu toch ook bij die nertsenkwekerij waar iedereen al jaren vanaf wilde gooien?

[00:29:24]

Niet eens in een paque op dinertje en dan ook allemaal weg met een tactiek bovenaan waar dit gaat. Ik denk dat dit deze regeltjes die wel gaan handhaven, maar natuurlijk niet als alle of Pynoo en dat het ASO. Het is ook best lastig, want het is het natuurlijk euh je die. Voordat je symptomen hebt kan het ook gewoon twee weken duren. Dus zolang je moet uit de eerste twee. De eerste week geen symptomen krijgen, daar komt het op neer.

[00:29:53]

En het is ook nog oneerlijk, want Zakarin is gewoon hoog in Gent. Waarschijnlijk is dat de Russische inmiddels de hele Astana ploeg. Ja ja, daarom dus het is Naardense. Je hebt gelijk, je hebt gelijk en we moeten het zonder Herberts stellen dit jaar. Dat vind ik wel wat hoor. Vorig jaar kwamen John en ik Herbert Dijkstra nog. Tegen Herbert Dijkstra staat met Mike Teunissen te praten en de twee Kavus rijkaards moet een vader zijn, want ik ken de vader van van Marc Teunis, dus heel aardige man.

[00:30:25]

En ja, Herbert Dijkstra. Ja, ik ken zijn stem toen ik zijn stem hoorde terecht. Dit is misschien ook wel niet. Hij was heel. Ja, ik schaamde me wel, want Herbert Dijkstra is een is een oudere man en een aardige man. En dat ik hem niet herkende vond ik wel. Ja, het was, het klonk leuk en het was maar ik vind het wel jammer dat ie er niet bij is.

[00:30:47]

Ik bedoel, ik had het niet gemerkt waarschijnlijk. De KRO zou uitvallen. Dat is wat anders. Maar voorjaar bereikt zou je toch wel. Jammer? Ja, maar zijn er dan nu ook dit jaar geen kastelen? Ja, dat vraag me ook af. Ja, ze zijn hier gewoon allemaal geschrapt nu. Maar hij is ziek toch? Willem zandkastelen kunnen niet vanwege rugklachten. Dus ja, grappig is natuurlijk niet. Is eigenlijk heel zielig voor. Maar ik vond wel weer mooi dat ie dan dezelfde blessure had als alle renners na de Dauphiné.

[00:31:12]

En dan heb ik er allemaal een theorie over. Want ineens hebben alle renners rugklachten. Terwijl vroeger hadden alle renners. Ze hadden astma en dan heb een cortisone kleurtje. Dus als Herbert. Die zit nu gewoon volle bak aan de cortisonen, zodat die top kan zijn in de Giro en Vuelta.

[00:31:29]

Dat zou. Het zou mooi zijn en we hebben geen rondemiss voor het eerst. Dat is ook dat ze ook nieuwe Kerkradenaren dingetje. Dat is meer en meer een. Euh ja, wat is dit? Metertje seksisme en seksisme dingetje was al lange. Heel veel commentaar op op de euh, op de rol van de vrouw in de in de mannelijke Tour de France, zeg maar de vrouw als dingetje, zeg maar. Zoals de zware een euh. En daar is nu een einde aan gemaakt.

[00:31:54]

Dus de ronde missen zijn ook wel leuk. Want Mark, mijn beste vriend, die heeft ooit een outfit gewonnen bij NOS. Uh De Avondetappe met de vraag hoe word ik rondemiss? Waar overigens geen antwoord op kwam, maar hij had wel interesse. Hij was een man. Hij is een man, dus hij is nu een stap dichterbij. Dat het, want of schafttijd helemaal alleen. Ze zijn nu nog zijn mannelijke hoost en vrouwelijke hoost zijn er maar geene.

[00:32:19]

En er wordt niet meer gekust op het podium, maar dat zat ie ook niet per se op azen. Nee, maar wel gewoon op het podium staan. Nee hoor, dus veel, veel, veel euh. Veel gedoe over. Dus dat is nu en da's nu uit. Dus dat is ook een ender van. Nou, ik vind ook niet. T Is ook al een beetje gedateerd, maar wat ik wel graag zou willen weet ik altijd. Ja, te vroeg gaat je altijd.

[00:32:38]

Ook daar stond er dan een mysterieuze vrouw bij de finish een renner op te wachten.

[00:32:42]

Dat is Van Basten toch altijd maar met Fausto Coppi. Dat was altijd terstond de dame in Wit Dame in het wit. En dat zou nu ook al graag weer terug. Het lijkt nou bij Bernal ofzo dat ie dan altijd door een gesluierde dame wordt opgewacht bij de serieuze mysterieuze eega. Gewoon iets. Iets zou dat soort mystiek zijn. Één eens Tim, Heer Heer. Dank je wel willen, maar niemand gaat er maken verder. Ik ga ze in die ronde missen of dat is gewoon.

[00:33:10]

Daar zijn we nog niet aanbeland.

[00:33:11]

Nou Leon G. Gaat dit ook het centrale zintuig? Kinderen bij wie gaat er even naar naar de Tour terug? Waar kijken jullie meeste naar uit? Belangrijke vraag waar vind je het allemaal hiervoor? Arjen Tapper 20, De tijdrit. Oh ja, jij bent de tijdrit. Liefhebberij joh, dat vind ik al fantastisch.

[00:33:34]

En dan kom je er bekaaid vanaf, want er is er maar één. Ja, nee dus. Ikke en het meest fantastische vind ik een ploegentijdrit. Dat vind ik helemaal mooi. Discipline is al een tijdje uit de gratie, maar nee, dit wordt gewoon genieten. En helemaal omdat de in mijn optiek de J&M bouwfirma's het natuurlijk goed gaan doen. Ja, ook in deze tijdrit zeker? Wat zeg jij wisselen of niet wisselen? Zeker is de stijl jaja.

[00:34:01]

En nu gaat het boekje ook met de aantekening schitterend tussen 14 komma 14 een halve kilometer vlak en dan 10 kilometer licht stijgend en dan 3 dalen 3 vlak en dan 6 kilometer aan achter een half procent. Na anderhalf procent te gaan met een tijdritfiets? Nee, tenzij van kennen dan kan, dat zou dat prima maken. Die hebben denk ik wel een betere eroev. Iets om me absoluut fantastisch.

[00:34:29]

Maar heb je al je deeldorp model gehaald? De tijdrit mag dan al gas gaan, snel van start met een tijdrit nog niet ingehaald. Wel zeg maar hoe de tijdrit het zijn effect heeft op de algemeen klassement. Maar kan je deze aparte tijdrit an sich nog niet? Maar het wordt wel een hele interessante. Ook als jij voorspelt dat je Movistar het gaat doen. Want dat is natuurlijk het enige echte moment dat er een zuivere krachtmeting tussen robotische en Dumoulin gaat plaatsvinden.

[00:34:55]

Dan hoeft de ene niet voor de ander te knechten. Ik vind het echt van als je als je vraagt waar kijk je naar uit? Dat is voor mij de apotheose. De derde week nog zo goed, dan is Dumoulin dan op z'n piek. Oké, maar stel, het lijkt wel echt. Het is trouwens voor allebei een echt en een uitermate geknipte tijdrit, toch? Maar stel, je bent niet zo goed die tijdrit. Derde week. Bent u überhaupt niet zo'n lekkere tijdrijder?

[00:35:18]

Maar ook als tijdrijder kan je wel echter doorheen vallen? Gaat er daar met minuten worden gesmeten?

[00:35:24]

Denk je? Ja, ze boden 6 6 kilometer aan half procent. Dat is echt dat dat gaat. Echte significante. Jij zegt iedereen gaat wisselen. Ja, maar dit is dus etappe 20 en op zaterdag 19 september is de dag voor Parijs. Och, dit is wel spectaculair einde. Dat is fantastisch. Krijg je drie weken lang spektakel en dan weet je er hangt voortdurend boven de markt dat die zaterdag nog aankomt. Dit voelt als de Giro overwinning van Tom.

[00:35:55]

Ja, het kan, maar het kan ook. Wat er ook zou kunnen gebeuren is dat ze dus allemaal de benen stil gaan houden in de bergetappes die daaraan voorafgaan. In de angst dat ze. Nee, natuurlijk niet, want Tom en Roglic hebben gewoon een veel betere tijdrit, dus de rest moet gewoon moeten gaan in die etappes. Daarvoor stel je met Nairo Quintana en dan moet je wel. Dan ga je niet rekenen op je tijdrit. Ik wacht.

[00:36:20]

Goeie goeie jongen heb jij. Heb jij iets waar je speciaal voor? Ja, ik. Ik vind het middengebergte dus heel erg leuk. Euh, dit jaar natuurlijk. Kijk heel erg uit naar Jumbo en Ineos en die the clash of the Titans. Maar het middengebergte en daar is echt veel van dit jaar. Dat maakt dat je ook uhm, dat het niet per se recht van de sterkste is. Weet je wel als als het gewoon heel steil is en aankomst bergop.

[00:36:45]

Ja dan wint uiteindelijk wel de sterkste. Maar het leuke is dat in het middengebergte kan ook de slimste winnen of degene die het beste daalt of degene die tactisch het goed doet heel wat mensen vooruit te sturen. Dus ik ben heel erg benieuwd hoe. Uhm ja, hoe? Hoe ploegen dat gaan aanpakken. Vooral omdat er dus echt echt veel goede renners meedoen. Het is echt een heel sterk bezette Tour. Laten we hopen dat al die jongens die een beetje blesseert zijn wel mee gaan doen waardoor het mij echt neit te moeilijk leidt om dit te controleren.

[00:37:17]

Ik vraag me ook af of Jumbo dat gaat doen. Ik vraag me vooral af of Inias eraan mee gaat doen. Want ja, die hebben nu toch echt wel een heel slechte generale repetitie gehad. En. Maar ja, het gekke is aan die ploeg. Die kunnen eigenlijk niet anders. Die kunnen eigenlijk alleen maar controleren, controleren en. Nou, dan heb je Jumbo. Die wil dat nu ook doen. Maar het is een tour die veel lastiger te controleren is.

[00:37:41]

Als je kijkt naar parkour dan de afgelopen jaren en over de hele tijd tactische overwegingen van wie laat je wegrijden bijvoorbeeld? Dat is waarom Jumbo natuurlijk. Tony Martin heeft gehaald. De Isar is er zeker en daarom vind ik het sterker nog niet eens zo rampzalig dat Kruijswijk niet meegaat. Want je hebt al jumbo's gemaakt maar kunnen. Janssen is gewoon op het vlakke uhm heel sterk. Die kan ook best een bergje over. En eigenlijk was de balans om klimmers en vlakke bij Jumbo misschien wel iets te veel naar het klimmers gedeelte, waardoor je toch ook wel wat hartrijders te kort komt.

[00:38:19]

Zeker met klimmers die zo in vorm zijn die je wel hebt is de QHS en Gesink en en zelfs bij Bernard. Ja dus je hebt. Je hebt dus nog aardig wat. Blijft zeker. En het is natuurlijk altijd heel jammer dat Kruijswijk, nummer drie van vorig jaar, niet meegaat. Maar de kans dat hij geen knechten? In ieder geval het begin is natuurlijk klein. Euh, dus ja. Dan moet je drie man beschermen. Euh, dat is wel gewoon heel veel werk.

[00:38:49]

Voor de rest. En het enige nadeel is vind ik stel. Het gaat echt omhoog en stel die die de klimmers die we net noemde vallen weg. Ja, dan zal Tom toch wel op een gegeven moment moeten gaan knechten? Want ik denk dat Roglic momenteel nog een stapje voor heeft op de top. Maar Arne, jij? Jij maakte net een euh een demonstratief geluid uit.

[00:39:10]

Dat is meer mijne. Mijn wielen hart. Kruijswijk. Al sinds de val in de sneeuw muur, zeg maar.

[00:39:17]

Dit is een woord wat verboden is. Maar daar zit je wel. Een jongen zit die in mijn hartje? Dus ik vind gewoon mooi dat ie wat ie bereikt. En ook vorig jaar de derde plaats. Dus daarom zeg ik ja, want die die horen er eigenlijk gewoon bij. Maar ik ben wel eens met jongen. Dat is toch te gek dat ie naar de Giro gaat winnen? Sweet Revenge uit is op een fundis business.

[00:39:35]

Is het ook omdat jij die derde derde plek vorig jaar had voorspeld?

[00:39:38]

Dat je daardoor extra een extra plekje in jouw harten houdt van renners die zich aan een prototype die precies wat er moet gebeuren zeker? Dat is zeker waar. Gewoon een mooie renner, maar ik ben er wel eentje.

[00:39:52]

Ik denk dat je nu met Rochlitz en met de man Tom heb je gewoon twee goeie kopmannen. Waarbij Tom schaduwkopman is, want Holly's staat er echt wel boven. En ik denk dat wat jullie net ook zijn. Dus de 3 4 goeie Berge klimmers met Bennett Gesink heb ik van genoten zeg. Met zijn werken wat die verzetten in de Dauphiné. Amai zeg, euh. Op kop lopen sleuren. Fantastisch. Echter, het is echt de rol die geknipt is voor me.

[00:40:20]

Ik echter te gast om echt als een jas. Ja ja, waar, wat en wat ik heel leuk vind. Uhm euh. Nee wacht, ga jij eerst. Maar wat vind jij jou? Ik zie een grote finale aankomen net allemaal, zei dacht ik. Volgens mij sectororganisaties gewoon schaamteloos hebben het hele parcours aangepast op alle Philiep. Want vorig jaar weet ik nog dat ze vorig jaar op 14 juli finishte in het geboortedorp van Bardet. Hadden ze bedacht.

[00:40:48]

Lekker hart onder de riem. Misschien gaat Bardet wel de Tour winnen? Natuurlijk de Tour van Alaphilippe. En toen hebben ze gewoon gedacht alles verliep, maar hij kan ineens met de besten mee bergop en hij rijdt heel lang in het geel.

[00:41:00]

Wat kunnen we doen om het voor alle verliep nog net iets comfortabeler te maken? Nou, dat is volgens mij dit parkour. En ik denk dat de Fransen helemaal ijp weer gaan worden van het idee dat de alef en het in het geel kan gaan rijden en daar. Volgens mij kan dat ook in de eerste week zeker. En euh. En ja, ik ben. Ik ben wel benieuwd hoe dat alles verliep zich heeft voorbereid, want hij was niet volgens mij niet de allerbeste.

[00:41:25]

Halen verliep in de afgelopen weken, al was ie al heel erg goed. Milaan-Sanremo vond ik hem wel weer terug op de afspraak. Ja, is maar dus Alaphilippe. Hij is er klaar voor. Is zo'n leuk voorbeeld van. Wat gaat een ploeg als Jumbo of Inos daarmee doen? Hetzelfde met iemand als vormeloze of zo stel. Die zit in een in een grote ontsnapping, in een in een best heuvelachtig parcours dat je als hij als die minuten gaan pakken hetzelfde.

[00:41:52]

Ja, Adam Yates. Dat soort jongens gewoon na de tweede rij die stiekem ook wel een klassement kunnen rij eigenlijk. Zoals alle Philiep vorig jaar deed je best wel veel tijd gepakt in heuvel etappes waardoor die ineens geel werd. Ja, dan krijg je vleugels wel minder snel laten wegrijden in zo'n kopgroep, maar ze zijn er best wel veel van van tweede garnituur. Oscar Pereiro zie je ook terug krijgen. Ja, dat is wel echt spectaculair. En zo een beetje, maar dat is er aan.

[00:42:22]

In aansluiting daarop, daar zie ik ook wel naar uit. Dus sowieso denk ik waarom het fijn is voor E. Waarom het ook onvoorspelbaar is ook. Voor Jumbo wist, maar het is natuurlijk een tour waar altijd van alles gebeurt. Een stel Rodalies gaat één keer op z'n snufferd en komt op dertig seconden achterstand over de finish. Wat Dumoulin twee jaar geleden volgens mij ook overkwam, dan is het in één keer zijn de rollen één keer omgedraaid. Dat kan ook.

[00:42:45]

Kan ook zo maar, maar dit vind ik heel leuk. Dus zoveel tweede garnituur die in die heel erg in staat is om die hele koers op de op te schudden. En dan kijk ik heel specifiek eigenlijk naar de Colombianen. Mag ik nog wel even iets voor dat er helemaal geen fouten alles liep? Echt een dilemma als geliefkoosd, namelijke obscuriteit. Drieënhalf miljoen. Dat is echt duur. Dus dan zou die 350 punten moeten halen. Zou die drillen precies uit drie wedstrijdformulier staan?

[00:43:10]

En dat echt een groot risico denk ik met hem, want hij zal sowieso nauw gaan aanvallen. Ik denk dat ie ja gaat voorbereiden. Wil de camera natuurlijk. Die laatste kamer en de Kamer laten hem. Ja en nee. Ik denk ook wel dat ie voor het geld zal gaan. Ik denk dat ze minder snel gaan laten rijden dan voor vorig jaar en het risico is dat als ie stuif wordt dat in etappe 2 al op 1 5 minuten binnenkomt zal een bergetappe.

[00:43:34]

Etappe 2 jaar. Maar hij heeft ook nog eens een trui. Hij heeft ook nog de bolletjestrui. Hij kan. Hij kan alle truien pakken, maar dan wordt het ineens veel moeilijker wanneer je hem op moet stellen. Want als ik voor etappezeges gaan altijd opstellen.

[00:43:46]

Ja, en wanneer ook vlakke etappes. Tuurlijk, want dan heb je benen tas sprint en euh s euh kan ie. Kan ie ook nog 10 punten pakken. Alles verliep is een no brainer. Aan dat is wel een eerste ronde wedstrijd voorbij, maar dit is jouw jouw poeltjes. Dilemma is voor drieënhalf miljoen vind ik. Hetgene vind ik het geen dilemma. Eindejaarscorrida omnium? Sowieso, maar als ie vijfenhalf was geweest. Dan kun je gaan nadenken voor Poeck.

[00:44:09]

Maar hij is bij heel veel andere. Poels die gebaseerd zijn op een resultaat van vorig jaar is echt echt bizar duur. Dus als je bijvoorbeeld Wyle op chrono hebt waar ik ook graag inferieure als dat inferieure Poels aan security, maar toch waar ook sommige mensen die security bijvoorbeeld niet kunnen betalen. Inferieure mensen, arme mensen, inferieure mensen en dat ie is wie daar is zie je echte de. Dan ben je de helft van je punten kwijt aan alle Philiep.

[00:44:36]

Dus kun je daar kun je feitelijk Roglic en alle Philiep kopen. En dan heb je niks meer en kun je zelf je gewoon twee mensen waar je voor je gewoon op de bank. We hebben dit ook al eens naar de grec gehad en krijgen kost 1 miljoen. Nou een grec is een. Die heeft ook wel eens op zo'n manier gewoon. Hoe lang heeft ie toen in de gele trui gereden? Volgens mij een dag of tien? Ja ja, grec is altijd een moeilijke.

[00:44:58]

Zeker als Van Uhm. Maar ja, in de Tour is het te onvoorspelbaar en alle afliepen. Alle Flybe heeft ook gewoon te veel en veel meer een puntje en een winnaars. UM aura ofzo. Ja ja ik. Ik zou niet over twijfelen. Maar goed, wie ben ik? Jongens, wie ben ik? Joh.

[00:45:17]

Willem, jij ging niet over Colombianen zeggen ja, nee dus in dat in dat de twee tweede garnizoen, zeg maar de. De zitten zitten verdacht veel Colombianen die in staat zijn om deze koers op te schudden. Dus nog een paar. Nou ja, wat natuurlijk. De winnaar van de Dauphiné. Daniel Felipe Martinez. In zijn ploeg zit ook Sergio Hylidae natuurlijk. Je begint met de twee mannen met een beugel. Waarom niet? Chaves bijvoorbeeld, van van Van Eyck tot Scott.

[00:45:47]

Euh, wat hebben we nog meer allemaal rondrijden. Nairo, Nairo en er waarschijnlijk Winner Anacona en supermaan Lopez Lopez hebben tegenstanders van die Colombianen vind ik. Ze rijden allebei andere ploegen veel bij andere ploegen alleen. Euh. Alleen bij IAF hebben ze de 2 en 3. Want Oranje ook nog, Oranje ook nog. Maar La Express Bernal niet. Zet de is natuurlijk redelijk goed. Het is de theorie is dat ze zitten. Ze hebben allemaal. Ze zijn redelijk redelijk eenlingen en bijna zit natuurlijk als enige echt een goeie ploeg om zich heen denk ik.

[00:46:19]

Waarom is deze D. De echte ultieme kopman? De vraag is een beetje gaan de Colombianen elkaar helpen om één van de Colombianen de Tour te laten winnen?

[00:46:31]

Halverwege is een beetje kwik die een duidelijke mening over een hatende Colombiaan ook aan de kant kan. Ik dank.

[00:46:37]

Ze hebben met elkaar op die vlucht gezeten, misschien een gezamenlijk filmpje gekeken Dances With Wolves en zijn tot elkaar gekomen en besloten om euh, laten we het samen aanpakken. Jij. Ik heb het idee dat Colombianen zelfs binnen hun ploeg al redelijk eenlingen zijn.

[00:46:55]

Laat staan dat ze elkaar gaan helpen. Waarom kom je dan met dense pitbulls? Redelijk veel. Dat lijkt me typisch een film die je kijkt op een lange nachtvlucht van Colombia.

[00:47:06]

En als Bogota nabij Madrid is dat die vrijheid. Anders zou je iets anders kiezen. Ik kijk eigenlijk ook altijd mijn keuzes altijd. Ik kan of wil kijken of Wedding Crashers. En dan kijk deze film Dense bedoel ik. Nou ja, gewoon elke renium film kan je invullen en een overwinning kwastjes. En dan kies ik eigenlijk altijd voor en ik vind ook wel een ratatouille man. Ja, had ik kunnen kijken. Toen ben ik best gekend als Mijn-Erfgoed, de Colombianen, kijk eens hoe Dewolfs en euh.

[00:47:35]

En dat inspireert tot tot samenwerking en tot een wolfpack.

[00:47:41]

Na mensen als jullie nu konden zien is een cirkel hier ineens rond. Nee, maar is voor de vrouw voor. Voor sommige Fransen zou je hetzelfde kunnen, zij het daar. Die hebben namelijk ook echt een prachtige tweede garnizoen legertje. En maar ja, over.

[00:47:57]

Voor de luisteraars die nu inhaken. Allemaal live radio. En we hadden het dus over de vraag waar kijk je het meeste uit?

[00:48:02]

Jij kijkt naar Colombianen uit nee, de commissies van de Nation van van de van de landen Nederland dat dan ook doen. Waar zijn we op wachten? We gaan zo over. Nederlanders hebben Jonna ook even hebben in ieder geval wel bij bier dat het wiskundig model er weer naast van zitten. En zoals altijd heb je dat op papier heb je meegenomen en uitdraaiden gemaakt water te hebben over de bergtrui. De bergtrui kan je dus als moeilijkst te voorspellen.

[00:48:29]

Zegt je altijd toch? Of de leren moeilijkste moduleren omdat je eigenlijk. Eigenlijk moet je eerst een voorspelling doen. Wie goed gaat zijn in het klassement en dan ook gaan kijken wie goed genoeg is, maar niet genoeg voor het klassement die dan ruimte krijgt om ook voor de bergtrui te gaan. En dit jaar is het wel lastig denk ik, want er zijn best wat aankomsten bergop waar je ook al 80 tot 100 punten als klassementsmannen kan winnen. Dus het kan ook maar zo zijn dat je uiteindelijk bij Rochlitz onder de om zijn schouders hangt.

[00:49:01]

Aan het einde van de. Gewoon doordat ze omdat ze steeds bergop finishen pakt Roglic het meeste punten aan dan ja mits ik.

[00:49:09]

Er zal vast wel één of twee 1 door hun ontsnappingen worden gewonnen. Maar mijne. Mijn hoop lijkt dat dan ook.

[00:49:16]

Stellen is toch ook dat de klassementsmannen op de laatste beklimming voor de overwinning gaan en dan pakken ze best veel punten. OK. Nou laten we toch eens kijken van 10 van 10 naar één mogen. Mogen wij zelf eerst nog een duit in het zakje doen van wie wij denken dat m t m gaat pakken? Nou ja, maar een duit in het zakje. Laten we eerst en dan en door eerst het eerste de statistiek en dan t hard ok.

[00:49:39]

John t Hart. Jij anders dan ik ook jouw tiener. N eigenlijk Elvis. Thomas De Gendt was ook wel jammer he? Die zit al niet in de top 10. Het zou beter zijn best moeten doen.

[00:49:51]

Het team pello Bilbao leuk net tijdritkampioen geworden en Spanje is voor 9. Ik vind een verrassend, maar de computertje B misschien niet van ze liefdesverdriet. Tony Gallopin. Achter Ben Hermans zal je zien dat Ben Hermans dat alle Philiep aanpakt. Met Tony Ben Hermans leuk. 7. Pierre Rolland niet Pierre Rolland. Wel veel zuurder wordt het niet hoor. Bryan Coquard misschien leuk voor Vital Concept. 6. Tiesj Benoot.

[00:50:30]

Dat zou ik leuk vinden en dat zou het mooiste aan de start staan. 5. Een verrassende naam voor mij. Jan Hirt. Mooi. Oh ja, leuk is die niet. Een keer te horen in de Giro. Kenny de computer mocht ACCC toch? Euh. Volgens mij was die geblesseerd uitgevallen. Dat dat? Nee, want Pieter weet niet van blessures. Is maar vijfhonderdduizend euro. Ja. 4. Den Martin, t hobbelpaard. Die is geblesseerd.

[00:51:04]

Ja ja, die heeft zijn pervis gebroken. Of ie geraakt? Nee, nee, die heeft de uitgebreid onderzoek gedaan afgelopen jaar naar IS verteld. Leuk feest. Dit was de eerste zege is binnen.

[00:51:15]

Ik had het fout. 2. Euh. Jan is twaalfde geworden de Giro.

[00:51:20]

Ixus in de Times zegt dat Damart nog steeds hoopt de Tour te gaan rijden. Ja, hij hoopt ook de Tour ooit nog te gaan winnen, maar hij is inmiddels 54. Hij hobbelt wel wat minder groot ver, maar hij heeft. Hij heeft een gebroken bekken, volgens mij niet. Dat is lastig bergop. Beckenbauer De top drie beginnen we met de Pila Tour op 3.

[00:51:46]

Ik weet dat die vandaag niet is opgestapt bij de tijdrit kampioenschap van Frankrijk. Geblesseerd of ziek? Ook dat is geen goed teken.

[00:51:53]

Maar goed is een rugblessure is. Dan gaat natuurlijk ook de brandweer.

[00:51:59]

En dan twee extra twee en één twee renners van mitsen. Een Scott op twee. Adam Yates ook op Chavez. Chávez lijkt leuk. Ja, die is maar anderhalf miljoen. Mijn mijn theorie is altijd dat de Achêne. Als je de winnaar van de bergtrui hebt dan. Dan ben je je torpor. Maar ja, het is de meest onvoorspelbare. Tenzij Michael Chavez inderdaad onder de scored ook technisch dus kennelijk een heel interessant, want is maar anderhalf miljoen. Ja, volgens mij is die bij willekeurig elke vorig jaar niet heel veel grote dingen laten zien.

[00:52:33]

Dus die zouden bij andere bij andere wieler spellen ook niet heel erg duur zijn.

[00:52:37]

Dat zou wel eens interessant kunnen zijn, maar dat komt ook omdat die je natuurlijk gewoon geen moer presteert.

[00:52:41]

Al anderhalf jaar.

[00:52:43]

Maar als je dus als je de ploegmaat hebt van de leider van het bergklassement, krijg je ook elke dag drie punten. Dus misschien als twee met een míchel ten scot staan en je hebt nog maar heel weinig geld in je portemonnee? Neem dan een mits wat een scot mij goedkoper kopen. Nou nee. Nee. Neen. Neem dan een Jumbo mee, want die rij integrerende pakken veel meer met veel meer mee. En je weet het gewoon nooit met geld over hebt.

[00:53:09]

Hoeveel geld hebben jullie? Hebben jullie? Hebben jullie gewoon Nederland aan bonus? OK. Mooi.

[00:53:18]

Maar ja, kijk, ik denk ik ga mee met jou aanvankelijke theorie namelijk. Ik denk dat de bergtrui van Roda Literatur. Ik denk dat de winnaar van de de winnaar dit doet.

[00:53:29]

Ik weet niet wanneer dat voor t laatst gebeurd is, maar denk niet zo heel vaak geleden in mijn herinnering.

[00:53:33]

Maar ik heb nu, als ik nu naar het parcour kijk en jonne ook zaadlijsten, denk ik dat de dat dat de gele trui ook een hele goeie kans maakt om de berg bergklassement weer jonna zijn.

[00:53:42]

Want jouw hart begon net te brullen toen een over bergklassement ging. Nou euh ja ik. Dit is super moeilijk te voorspellen en aan gek doen. Uhm toen. Toen ik hierheen fietste dacht ik van euh, ook van wie we wie? Wie gaat er falen? En dan denk ik eigenlijk gelijk aan de niéts. Euh ja, die gaat gewoon. A gaat dit jaar niet eens voor een klassement. Dus dan? Dan zou dat nog wel kunnen. Maar daarna vind ik drieënhalf miljoen die je moet betalen echt veel geld bij Sorry To Jane zit een beetje in mijn familie om mee.

[00:54:24]

Michel. Maar het is nog niet zeker of Mémé ook schap Michel Wuyts, Jan Bobbels een miljoen Mesquita niet.

[00:54:35]

Nee, als het niervormig zou worden voor de 400 vijfendertigste keer dat het over de Nederlanders hebben. Goh ja, er doen er niet zo heel veel mee dit jaar. Nee, eigenlijk 7/8. Da's toch raar. Jumbo zo dominant op dat moment. En ik heb toch een beetje het idee dat de Nederlanders een beetje ondersneeuwen. Zijn kleine noemen dat een klein ongenoegen bij Bold. Sorry die champagne. Uhm, vind jij Wout van Aert een Nederlander?

[00:55:04]

Jazeker, ook acht Nederlanders had ik ook opgeschreven. Willem van Baarle, Wout Poels, Bauke Mollema, Kees Bol, Joris Neways, Tom Dumoulin, Robert Gesink en Wout van Aert Nederlands. En dat is het laagste aantal sinds ze sinds de Tour van Rasmussen 2007. Echt lang geleden dat er zo weinig meededen. Willen jullie in voor een quizje altijd zeker winnen? In Arjan begint te glunderen zijn tour van 2007. Wij weten natuurlijk nog de Tour van Rasmussen. Hebben het er vaak over gehad in Nederland.

[00:55:34]

De Rabobank in slagorde voor. Voor Michael Rasmussen. Wie waren de zeven Nederlanders in de Tour van 2007? Karsten Kroon. Jullie mookse je gezamenlijk mooier, antwoordt Dekker en Boogerd.

[00:55:45]

Karsten Kroon is fout. Dekker en Boogerd zijn alvast goed, als tenminste Thomas Dekker bedoelt 2007 2009. Zo, ik heb nog twee Rabo's nodig. Rob Ruijgh? Nee.

[00:56:00]

Johnny Hoogerland. De Bakker. Bakker, een renner die nog steeds actief is, althans wegens actief is. Pieter Weening. Davide Rebellin. Een familielid van iemand die aan tafel schoof. Familielid Stef Clement ICES bij Boudicca Telecom, geeft hij toe.

[00:56:21]

Twee jongens van Van QuickStep die redenen toe met Quick Step. Bram Tankink juist. Umm. Lotz Nee, nu tegenwoordig ploegleider Alea Knaven is Steven de Jongh, maar missen we er nog eentje? Wanneer ga je denk ik moeilijk raden? Bram de Groot reed ook in de Tour van Rasmussen bij Rabo Zeeman. Tweede quiz graag over de Tour van 2007. Er zijn twee ploegen helemaal uit die tour geschrapt of gehaald. Of Phonak. Welke twee ploegen waren dat? En waarom?

[00:57:02]

Niet Phonak, niet Phonak. Dat was eerder goed nieuws, Saunier Duval was een jaar later toch niet van die niet? Twee ploegen bestaan allebei nog steeds grappig genoeg. Al deze twee ploegen Euskaltel. Nee, die bestaat er niet meer. Jawel, die zijn weer geanimeerd. Is cartooneske Iscal die? Nee, ik heb het hier over twee WorldTourploeg.

[00:57:32]

Ja, dan moeten we kijken naar welke ploeg Astana vanwege de positieve bloedtests van Vino Vino en Cofidis van de positieve bloedtest van Moreno. Weet je dan gelijk? De ploeg rijdt. Grappig, want dat is dus niet de hele lijst van 21 ploegen waren dit, dus zijn er drie ploegen die nog bestaan. De derde is Frans-Duits. Deze tweede af waren zijn uit de doorgeseind uit de Tour gehaald. Dus door een dopingschandaal is helemaal niet per se negatief op lang termijn.

[00:58:05]

Je zal vergeten dat Cofidis, die rijden gewoon nog steeds rond het peloton.

[00:58:09]

Viviani zit er nu ja en John Angio mag die hij heel goed.

[00:58:16]

Maar daarover straks meer? Goed. Dat was mijn gedacht aan Bram de Groot. Wat verwachten jullie van de Nederlanders? Waar kijken jullie naar? Welke Nederlander kijken jullie uit? De belangrijkste hoeven natuurlijk niet te zien hoe ver je gaat, kunnen we eigenlijk best wel onvermeld laten. Ja, wie noem jij nettowaarde? Die molaire 4.000.000? Ja, Jezus vind ik een koopje. En ja, ik heb heel veel vertrouwen. Ik. Hij werd echt steeds beter. Uhm, en hij zit volgens mij ontzettend lekker in zijn vel, ook met het feit dat ie dus gewoon won.

[00:58:59]

Of de gays is in bij Jumbo dat ie niet meer euh ja, het vlaggenschip is dat ie. Dat ie alles in z'n eentje moet dragen en zelf van alles moet bepalen en vinden en aangeven. Volgens mij gedijt die enorm goed bij euh, bij de cultuur. Die deur die er hangt in. In die ploeg naar de cultuur uit uitgebreid beschreven in die specials. Ik heb vakantie, dus ik kijk alles. Bureau Sport had een interview met Merijn Zeeman.

[00:59:26]

Oh ja, leuk. En dat vond ik al Eric, die zei je euh. Het lijkt wel of ie echt weer gewoon fun heeft. Je glimlacht weer zo'n dag. Dat moet ik ook wel beamen. Ja, ook gewoon lekker aggressieve scherpe over die afdaling in de Doves 9 op BAM op z'n Toms. Ik vind dat wat van.

[00:59:41]

Ja, goed vond ik ook heel euh. En heel heel goed teken. Grappig ook trouwens. Maart is ja gezegd, maar geef me eens een paar voorspellingen over dat Nederlanders deze tour. Willem. Kaasboerin instapper. Leuk, daar krijg je een vraag, ook van een luisteraar die vroeg wat de Squeezebox zou in de Tourselectie van Team Sunweb. Ja, ik ben fan van Kees, vriend van de show, maar hier wil ik wel een beetje op zetten. Dat gaat niet gebeuren.

[01:00:09]

Is goed. Hoezo niet hem gewoon te zwaar? Het is gewoon te zwaar parkour. Te weinig hoor.

[01:00:15]

Hij is 1 meter 97 ofzo.

[01:00:18]

En en en zeg maar zeggen dat ie heel lang is en dus geen kilo's heeft. En er zijn gewoon te weinig ploegen met echt een topsprinter die die gaan gaan koersen voor de sprint. Dus wat we nou ja, als je naar parkour kijkt zijn er best wel vaak. Hertogh een klimmetje van de derde, tweede, vierde relatief laat in de in de etappe en dan moet er daarna gewoon flink gekoerst worden. En eigenlijk heb je alleen een lotto met jouwen en Quick Step met de Bennett Di die dat heel graag willen.

[01:00:51]

En dan Sunweb. Maar ja, ik moet eerlijk bekennen dat dat de ploeg van Sunweb niet supersterk is. Heb ik nu ook laat laten. Nu nog een hardrijder thuis om nog een sprintje trekken en duidelijk zijn dat ze wonderlijke keuzes hebben gemaakt. Maar ik ben blij met de selectie van Kees. En ik denk dat ik ook elastine. Ik denk wel dat ik wilde best een beetje zelf een voorspelling dan en slechts wat onderschat. Ik denk dat Mollema wel gaat verrassen.

[01:01:16]

Voor nummer rassen. Wat is verrassen? Een tijdperk? We zitten midden in een tijdperk ze top 5 top 5. Zeker is dat nog steeds voor Mollema. Hij heeft hier nog nooit gedaan in de Tour, dus dat vind ik wel verrassend. En als je kijkt naar de bezetting, dan zou dat wel heel knap zijn vind ik. En uhm ja, ik denk echt dat die euh. Dat zou leuk zijn. Ja was echt goed in de les.

[01:01:38]

Ik wil en Mollema. Mollema top 5 werfzones, kaasboer in etappes goed, waarbij ik een mooie. Dat vind ik een mooie plek om een mooi, goed zonnig Chandor. Want die is naar Inos goed in. Een tweede voorspelling is dat Wout Poels afstapte in de vierde etappe. Waarom heimwee naar Ralf Multiples? Die ontspannen je Wout Poels op jou? Wout Poels op Instagram? Dat zou je het moeten doen. België krijg je alleen maar elke dag echt ongeveer twintig stories over een uur over een hondje, Ralph I, Calvi, multiples en euh, met honden, paspoorten en zo.

[01:02:15]

Wat die leuk vindt en wat favoriete knuffel is. Ik weet inmiddels meer van Ralf Multiples, fan van de Tour. Dus als we de ene keer een podcast over willen maken, dan kan er ook een behind the scenes bij in Bahrein willen zien. En dit jaar wordt een reallifesoap. Dat kan maar niet anders. Maar Ralf wordt multiples, gaat daar een grote rol in spelen. En Wout, Wout is zo dol op hem dat ik niet denk dat die drie weken zonder hem kan.

[01:02:38]

Ik. Ik wil wel graag blijven bij mijn eerdere voorspelling. Dat krijg dus we gaan week 3 in met een super dominante Jumbo. Misschien staan ze wel al met twee man in de top drie. Misschien sta ik wel met drie man in de top 3 en dan krijgt iemand Corona. Ik denk Geesink. Eentje mag zich echter lullen.

[01:02:57]

Eentje mag ja, maar dat is wel matchpoint. Al meteen Inias de ik. Dit is wat ik gezegd heb aan het begin van seizoen. Wedstrijd snaai wat gaat gebeuren. Dus ik ga me nu niet aanpassen omdat nu de regel lees twee mensen Corona is. Maar ik vind het juist dus spannender scenario geworden Dajo, want daardoor is het niet meteen einde verhaal. Maar is neemt de spanning wel toe. Wat mag niet? Iemand met een cupjes uit elk ugjy kan fataal zijn voor de toekomst.

[01:03:21]

Maar ik denk echt dit wordt. Dit gaat echt chaos worden. Dit gaat weer met camera's en rennen naar persconferenties worden. Als er zoiets gaat gebeuren als in de ploeg van de geletruidrager en knecht Corona verschijnselen krijgt chaos. Dus dat is bijna nomineer. Jij voorspelt gewoon dat Geesink het gaat verpesten. Iedereen kan er niks aan doen. Je komt omdat Berno op een gehoest heeft. Ik heb nog koffiedik gekeken en dit is wat ik zag jonne. Welke vorig jaar nog toe?

[01:03:52]

Nee, niet qua cwva.

[01:03:54]

Ja, ik denk inderdaad Tom. Uhm nee. Zelfs om te vertellen wat computer denkt. En dat hierbuiten komt er een hoop ik gewoon een hele goeie tour op. Wat een heel goeie tour.

[01:04:04]

Dat die hoger komt op mijn computer afgespeeld kan ook 10 top 10 zijn. Dan zou ik niet tevreden mee zijn. Maar gaan we zo en dat gaan we zo hoor.

[01:04:12]

Maar nee, ik. Ja, ik blijf bij Geesink. Zoals Geesink weer 10kilometer kilometer op kop zit te sleuren en iedereen naar een moederen laat roepen. Ja, dan word ik heel blij ik, want ik had ondanks de couronne maakt niet uit. Ik had dus nog even een rondje langs de velden gemaakt bij de vrienden van de show om wat tips op te halen. Een chrono, prono, tips en zo te krijgen en te kijken hoe en hoe de vlag erbij hing, denk ik scheef aan Dylan van Baarle dat ik heel erg op zag tegen het moment dat hij achter Tom Dumoulin aan moest rijden.

[01:04:41]

En uh en uh. Hij schreef terug. Even zoeken. Ja, dat wordt genieten, delen is er klaar voor denk ik leuk. Wie dacht wil dat hij zijn legaat goed gaat terecht, gaat er staan en gaat goed. Niemand weet waar het zeggen, je zag echt een stijgende lijn. En dat wat dat betreft is het jammer dat die toch niet zo heel veel uit koers nog? Nee, maar misschien lijkt het in het derde weekend ook een voordeel.

[01:05:10]

Ja of in de Vuelta. Na een goed moment om eens te kijken naar de groene trui van het model en de groene trui. Goh, ik heb er nog andere over nagedacht. Maar dan de groene trui dit jaar. Met zo weinig sprinten, etappes en weinig sprinters in koersen wordt interessant.

[01:05:26]

Nee, nee, er is niemand die me op gaat halen. Schriftelijk afdoen.

[01:05:32]

Maar ik ben wel benieuwd wie de tweede wordt. Uhm, ja, ik denk dat ik het wel eens kan zijn met mijn jongen. Sorry Tim, een. Top 3 op nummer top 10. Wat ik daarvoor nog wil zeggen is. Ik heb er twee staaltjes mee. Dat is zeg maar wie het beste is in een vlakke sprint. Dat is niet de nummer één die de groene trui gaat halen. De groene trui is wel anders voor de dieren dan de topsprinter, zeg maar 1.

[01:06:05]

Maar 1 van de al jaren toch eigenlijk? Ja ja, maar is misschien ook wel jammer. Dus probeerde ook ik hier iets voor te verzinnen om toch. Ze moeten gewoon minder waarde hechten aan die tussensprint. Dat is heel duidelijk nu ook, want ik heb natuurlijk het parcours uitgebreid bekeken en veel tussensprints zijn dan ook weer net na een bergje of net ook weer bergop eentje.

[01:06:25]

Volgens mij na acht kilometer was al die lijkt me niet die enorme moni maken voor naturae die tussensprint tussensprinten theorie is. Die plaatsjes waar die dingen die dingen liggen die betaald krijgen. Blau voor zo'n ding. Ik heb het idee dat de Tour er niet zozeer om maar om geld verlegen zit. Ik vind eigenlijk dat schone. Ze moeten weer gewoon om je je lichaamsgewicht in varkensvlees. Daar moet zich echt gaan rijden. Drieduizend liter bier? Ja, precies. Maar top10, top10?

[01:06:54]

Euh. 10 had het net over onze grec. Van Avermaet Ja, zeker tegen zijn teamgenoot Trentin. 8. Acht Kristof via Kristof gmr meenemen.

[01:07:08]

Jonna is jouw vaste klant. Jij zegt dat ik een mening, maar ik en ik raad dat ook iedereen altijd aan. Ik neem mezelf nooit. Er komt namelijk geen vluchtheuvel meer over. Echt verschrikkelijk. Hij is een vluchtheuvel geworden en het schijnt is vorig jaar. Dat. Dat hele ura e vind ik ook een heel rare ploeg. Die schijnt vorig jaar. Die hadden niet eens eten voor hun renners. Die moesten gewoon nog naar de. Naar de Total Station.

[01:07:33]

Dus ja.

[01:07:34]

Overigens kan 4jaar Philips in zijn huidige vorm, dus misschien hebben ze een voedingssonde, zeven afliepen, zes Jacmel, een vitolo verrassend hoog. Maar het is nog laag. En Wout van Aert lijkt een enorm twistpunt. Hij kan die groene trui gewoon ophalen, want hij is momenteel beter dan Sagan. Maar ja, hij zit wel bij een ploeg n doelen. Ze halen Rodalies gewoon uit de Dauphiné om niet geen enkel risico te nemen, maar alles wordt geel. Jammer.

[01:08:11]

4. En dan? Nou ja, ze gaan natuurlijk wel punten pakken in de vlakke etappes. Elia Viviani zou kunnen als team uitrijdt en Nancy weer eens in vorm is. Ik weet nog niet wat wordt de laatste rittenkoers dat ik hem zie sprinten? Wordt die door Arvid de Kleine af gereden? Ik kijk naar achteren. Respect voor te klein, maar dat zou je niet degenen zijn die je moet verslaan als je de groene trui in de Tour de France wil winnen.

[01:08:38]

Nee. Euh. En dan twee echte snelle mannen. Noem je drie? Sam Bennett en nummer twee Caleb Bowen. En in zakken? Ja, logisch. En Bennett gaat nu ook echt van de groene trui mee doen.

[01:08:54]

Zijn toch meer, maar voor de platte sprint en de platte sprint en natuurlijk zo licht is dat die in Bergen op een na in de Tour van Wallonië. Een euh bakri die weer bruin hoor. Sjonge jonge jongen, welke eten? Hij won er één en die etappe. Daarna gingen ze gingen zich volgens mij echt over een vluchtheuvel en hij moest passen. Maar ben het dat ook zoiets geks als de dag daarvoor.

[01:09:20]

Dus ik vond het voor allebei niet, maar hij heeft al wel eens van die sprint bergop gewonnen toch? Ja zeker. Maar hij is toch ook niet de minste? Nee, helemaal niet. Maar het gekke is dat ie dus hij komt bijvoorbeeld ook weer niet mee over de Cipressa en de Poggio. Precies zo vroeg afhaken. Bennett vond ik dat ie nog best lang aanhaakt op de Poggio, maar moest er uiteindelijk ook allebei een teamgenoot op geofferde Sjöberg die terug trok door en die ging uwen eraf.

[01:09:45]

En toen alle verdiepende. Dus wat dat betreft ik hoop. Ik hoop echt heel erg dat alle verliep door een en een zaakje van maakt. Kijk euh. Wout van Aert. Het is mijn grootste twist in in vrijwel elke poule waar ik kan meedoen, maar ook zeker bij ISKCON Rito. Hij is anderhalf miljoen, maar Maggie Zeeman heeft gewoon gezegd en mag niet. Tenzij in een uitzonderlijk geval zoals vorig jaar dat ze ineens in een klein groepje. Maar ja, ik zie het nog best gebeuren dat ze best wel vaak in een klein groepje aangekomen zijn.

[01:10:14]

Zeker meenemen. Je krijgt hij raad. Weinig kansen krijgen, maar de kansen die gaat krijgen, die pakt hij. Want hij is momenteel zo goed als Peter. Hij kan gewoon geel pakken. Waarom zou je t laten liggen? Ik wil de gele trui niet in de eerste rit nemen voor t groen voor t groene zoute.

[01:10:32]

Ja, maar goed, als het voor Van Aert naar je je wil niet willen behouden denk ik. Maar dus volgens mij voor Van Aert geldt denk ik dat hij die. Dat die tussensprint en daar gaat het natuurlijk niet doen. Dat snap ik heel goed. Dan heeft hij gewoon ander werk. Maar als hij als hij in de. In de laatste en de laatste kilometers zien. We kunnen hier gewoon een ritwinnaar. Jij bent toch al gek als je die laat liggen?

[01:10:51]

Zeker? Maar uhm. Groeimotoren Jumbo heeft gewoon toch heel erg naar Inias gekeken en inmiddels heeft van Kwiatkowski. Die zou ook al vijf keer de groene trui hebben kunnen winnen. Die had gewoon Sagan kunnen zijn. En een spine. In de Dauphiné werden ze was op een geven moment was ook één etappe dat ze een beetje kritiek kregen of op zichzelf hadden omdat ze ze vonden dat ze te gretig waren geweest. Dus dat dat ze dat was, die etappe dat Dumoulin en Gesink er al vrij vroeg af moesten.

[01:11:22]

En dat kwam eigenlijk omdat ze te happig waren om die etappe ook te winnen. En daar zijn ze eigenlijk van achteraf. Van mij hebben voor geleerd we moeten niet. We moeten niet te gretig zijn, onze energie durven sparen. Ja maar ja, God is ook van de andere kant. Stel je voor, je krijgt de kans in de eerste etappe om meteen een etappe te winnen. Dan heb je wel meteen de winning mood te pakken. Weet je nog hoe vet zit?

[01:11:42]

Hoe goed het was vorig jaar dat dat de Theunisse die eerste etappes pakte? Wat dat doet met je zelfvertrouwen in ploegentijdrit weet je zeker dat er een hele ploeg op tilt? Zeker, maar is het kan ook mee.

[01:11:54]

Het is ook een mentale overwinning als je die of als winnaar hebt.

[01:11:56]

Ik zit enorm in dubio. Maar anderhalf miljoen zit veel te wachten.

[01:12:00]

Parkeerbedrijven een paar keer zelfs, zoals de renners een fiets parkeren en 130 jaar wielrennen.

[01:12:11]

Heb je weer bruggetjes? Ja, ik wil eigenlijk een brug te maken. Naar wie moet je zeker niet meenemen? Maar laat ze het eerst even hebben over de jokers.

[01:12:19]

Wat is nou een renner die jullie die eigenlijk zeg maar niet uit uit de modellen van Arjan komt? Of die 1 die er goedkoop is en waarvan jullie eigenlijk zeggen koop je? Wie begint? Nou ja jongen? OK. Ik ga voor beugel, bekkie Nikita. Sergio heeft zo een schitterend pak bij Jeff etiketje. Ja, die lui die Columbiaanse gelijk er gewoon nog een boef is. Maar klopt. Ja. Had ik ook hoogtepuntje aan mijn grundel? Jansen rijdt in het rood.

[01:12:51]

Ja, dus toch weer acht Omnio beter. Uhm, derde in Parijs-Nice. Hij is. Het is een vedergewicht en weegt helemaal niks. Hij is echt klein. Hij is erg klein en voor etappes worden gewonnen in de Vuelta. Volgens mij werd die uiteindelijk iets van elfde ofzo 54 kilo. Zo, hoeveel jongen? Ik heb mezelf al lang niet gewogen, maar ik denk rond de 80 82. Zoiets is ongeveer even veel als mijn rechterbeen weg. Daar zit veel in hoor.

[01:13:25]

Zo groot is die jongen. Ja uhm, pocket klimmer. Dat is dan zo'n zo'n cliché. Maar in super ligt een goede puncher. Hij is nog jong. Het is de volgens mij. Hij durft lekker aan te vallen, kan helemaal vrij rijden omdat omdat die ook nog die andere natuurlijk Uran en Martinez die ook een klassement kunnen rijden. Maar hij kan ook een klassement rijden. Hij kan ook twee, drie ritten winnen. Hij is ook voor de jongerentrui ook nog eens een trui die meetelt bij Rito.

[01:13:55]

Uhm en heeft een beugel. Socquet we allemaal gehad. Kijk maar wij zijn gekomen. Ik heb nog steeds een beugel. Echt is er, maar dan wit gemaakt om zo een draadje.

[01:14:09]

Ook heb ik al echt wat leuk. Ja zeker? Nee, zit jij ook niet vast? Je hebt wel hele mooie tanden. Zo mag je ook spelen en ga ik voor 1. Voor Giel mag je toch te noemen. Netto van van Cofidis. 1 miljoen werd derde in de Dauphiné. Volgens mij werd vorig jaar verbazen, maar ik zat het klassementen bekijken. Twaalfde naartoe is eigenlijk een eigen kerk. Ja, het was volgens mij een beetje een plannetje doen.

[01:14:39]

Wat verbaasde dat die toen twaalfde werd, want dat was me eigenlijk amper opgevallen. Hij reed toen nog voor Wanty. Volgens mij werd dit voor Cofidis. Ik heb toch het idee dat het qua professionaliteit een stapje omhoog is, vind ik wel. Hij heeft ook echt een stap gemaakt. Hij ging nu echt erg lang met de besten mee in de Dauphiné en hij liet me laatste heel erg lachen. Omdat hij je omdat die je Hilaire Van Der Schueren verscheen vergeleek met Einstein had ik schitterend omdat die een Bauer is dit dus moest hem uit de.

[01:15:06]

Ik werd het ook een beetje opgelegd. Kreeg de vraag, maar als je je sowieso al hoe? Als je Hilaire Van Der Schueren zou moeten vergelijken met een met een bekende filosoof of denker. Wie zou het dan zijn? Werd het Einstein?

[01:15:16]

Dat was de eerste Jean-Martin als vorig jaar. Mijn Joker?

[01:15:21]

Nou, dat was toch een beetje anders. Vroeger pak ik m een pak ik hem over mijn kost maar één miljoen. Zou het me 100 punten te halen om van waarde te zijn voor je ploeg? En ik denk dat ie dat ie zich keurig in de. Nou laten we zeggen minimaal top tien gaat rijden, maar moet dus wel. Kijk als hij niet de eerste 20 van een etappe krijgt punten. Nou, daar zat ik dan toch wel regelmatig bij zitten, zeker bij de eerste vijf van het algemeen klassement krach punten.

[01:15:48]

En daar zou een beetje risico dat ie gewoon 6 7 nachttreinen niet. Ik denk dat ie vaak genoeg bij de eerste 5. In het eindklassement toch niet na de eerste vijf in. Als je in de gele trui zou die dagelijks ja ok, maar dan moet je je ook niet blind opstellen.

[01:16:00]

En dat zijn er niet zoveel punten in het eindklassement. Györ Martijn ga ik noem maar dat gaat een uur rond. Dat is dat ik vind. Ik vind die euh seriously een surveilleert voor één miljoen. Ik ook. Jullie begrijpen wel natuurlijk wie ik graag als joker op zijn naam neem aan graaf graaf Gregor. Van 0 buigen. Die ga jij hem gewoon vanaf nu. Elke aflevering ga jij graaf kraken over Mulder tot hij het wint en dan zegt die zie ik.

[01:16:24]

Ik heb het gezegd na de Tour de Limousin. Dat was exact mijn strategie. Leuk weer is wat, maar hij heeft gewoon een heel goed gereden tot nu toe dit seizoen. Heb jij nog Arne? Heb jij nog ergens feit dat in de top 100 staat in de top 100?

[01:16:41]

Ja, vast wel, maar de boom past niet op de duur. Zie Tip Top 10 van renners met een adellijke titel. Goeie vraag. Ik ga dit gelijk voor of voor je FEC checken. Je weet het ook gewoon niet. Je geeft gewoon een tip zonder dat je weet hoe duur die is. Nou nee, maar ik moest er gewoon aan denken. Wat verwacht je dan?

[01:16:58]

Van een 750.000euro vind ik een hele hoop centen voor graaf creëren voor meerwerken. Nou, maar ik denk dat ze nog maar één categorie die is 35 punten. Da's toch wel te doen. Hij kan goed klimmen. Zijn ploeg ja, ik weet niet heel goed gaat toch één van de grote winnaars van de Korona Crisis dubbel boren? Ja, maar gaan ze echt meedoen om het podium Bogtman programma? Ja zeker. En ze hebben Bama.

[01:17:24]

Is het wel euh, t vragen zodat ze veel moeten opofferen voor Boeganda? Of dat ze? Of dat ze veel veel jongens laten rijden? Ik denk dat ze gaan moeten offeren voor Belgrado, maar ik dat de graafwerken. Ik heb een beetje sélection Beijers gekregen omdat gewoon de. Het eerste wat ze zagen was de Ronde van Roemenië er goed bij. En ik kan dat gewoon niet van me afzetten. Jij bent gewoon blijven hangen in de Ronde van Roemenië en het was gewoon dat ik mijn excite moment was zo het was.

[01:17:52]

De spanning was zo opgebouwd. Je gaat de aankomende verkiezingen op shotjes koesteren, maar gaat maand hard en joker. Nou ja, we hadden het over Batman.

[01:18:04]

Je hoopt dat hier helemaal fit is, maar als ie niet fit is hebben we een oud Sunweb renner Lennard Kemna, die goed ook voor één miljoen in de.

[01:18:14]

In de Dauphiné Libéré interim Vandoninck Reedie met Dumoulin mee de hele tijd in een fantastisch Intelsat natuurlijk.

[01:18:22]

Indien die in die superdeluxe kopgroep. Waar waren die bijna? Die ook van de adel was eigenlijk zo goed? En daarna was hij toch niet de grote favoriet? En hij won wel de etappe. Maar denk jullie dat hij een klassement kan rijden bijvoorbeeld? Nee, ik denk dat hij. Ik denk dat als ze als ze Bogtman goed genoeg is, dan zal die ook moeten knechten. Maar anders dan en anders dan is het een aanvaller. Dus ik denk niet dat ze met Kempenaer over het klassement gaan.

[01:18:44]

Hij werd wel achtste in of tiende in de Dauphiné.

[01:18:49]

Ja, maar we wonnen vooral de etappe. Ik denk dat er ook. Volgens mij heeft hij, maar hij zat er elke keer dus best kort bij. En ja, ik denk dat drie weken nog wel te lang is voor hem. Maar ik was benieuwd of jullie Sam Oomen achtig type. Hij debuteerde toch vorig jaar voor de voor Sunweb? In de Vuelta? Heel goed dat hij ook een paar keer Schengenland. Heel jammer dat ie wegging bij Sunweb Visboeck.

[01:19:13]

In ons interview met Elk week. Hij zei zijn gang trekken vandaag, maar dat is inmiddels drie jaar geleden. Die zei toen die hij toen al vroeg. Wie zit er aan te komen tussen hemel en aarde? Toen ging hij naar Bora Bora, vorig jaar CNI knechten voor Wilco. Goeie transfer. Oké, laten we nog even op de schouders. Mag jij je? Mag jij deze beginnen? Ja, dus we gaan nu effe. Wie moet je echt niet meenemen in turbo?

[01:19:44]

Tibo Pineau werd dit weekend. Ik word hier zo misselijk van. Het is straks met z'n tweeën op de banken. Het valt te hopen dat die valt. Het overkwam vorig jaar. Reden door enkeltje rente krijgt is een stuur tegen zuipen of zoiets. Zoiets was na afloop van de etappe. Het is in het hotel ook silex met veel pijn en moest vet hard huilen. Maar zo kan je het grootste risico sinds kort niet. Opal samentelt zal je een hele dure renner koopt en je moet eigenlijk van tevoren bedenken wat is de kans dat mijn hele dure renner teleur gaat stellen?

[01:20:20]

Bridgeport is natuurlijk het beste voor mij. Nooit Bridgeport mij, want die naarhuis weer heel erg goed dit jaar. Typisch weer bij de eerste valpartij liggen. Na een thibeau Pineau ook een beetje traditie. Misschien gaat u al gewoon de derde week in in de gele trui. En wat gebeurt er met hem gewoon? Op een vlak stuk rijdt een stukje in het gras waardoor zijn fiets een beetje gaat wiebelen. En hij krijgt zijn zadel. Krijgt u precies op dat bordje?

[01:20:47]

Tussen je billen als je billen en ik denk dat je.

[01:20:51]

Ik denk dat ie dit jaar euh euh. Wel goed gaat doen. Kijk eindelijk een klein beetje. Uiteindelijk komen jullie wel jongens in die top 20 ratelslangen die wie ze in huis ze rijden. Hebben ze dit ook weer geflikt? Zeker niet. 4 miljoen kost ruim 400 punten. Is niet goedkoop. Maar ja, ik denk ik. En ja, ik denk ook dat dit goed gaat doen. Ik vond wel uhm. Hij leert slecht. Dus ik vond hem in de Dauphiné was hier kreeg ik natuurlijk de.

[01:21:24]

De eindzege in de schoot geworpen nadat hij je nadat die 31 ook niet was uitgevallen. En hij rijdt die laatste koers. Die laatste de wedstrijddag weer zo paniekerig rond.

[01:21:34]

Ik heb het idee dat hij mentaal niet zo sterk is, want hij heeft jarenlang in Italie gekoerst omdat dit de druk van Frankrijk niet aankon. Dat is natuurlijk de nieuwe. De nieuwe Tourwinnaar moest worden. Uhm, en vorig jaar ook. Toen leek ie ook te gaan winnen. Toen toch ook weer? Inderdaad, ik geef toe een rare blessure nu ook. Kon ie gewoon eigenlijk. De Dauphiné lag voor het oprapen. Was ik gewoon na Roglic continu de sterkste.

[01:21:58]

En dan heeft die last van zijn rug of weet ik veel. Hij heeft altijd ergens last van, dus ik fascineerde. Daar vond ik inderdaad dat je, als je als Dumoulin in dezelfde positie had gezeten had hem gauw gewonnen. Die is die als die reed namelijk wel volwassen, slim en koel. En je zou zeggen Pineau die je ze aan de ene kant kan je denken ja, jij moet dat nog. Misschien moet ie nog leren, maar hij is ook al ervaren genoeg kunnen maken.

[01:22:19]

Ik vind het ergens ook wel eens met Tim, maar het is gatekeeper. Gaat wel. Hij gaat wel. Ik denk ook echt kleur geven aan deze aan deze tour. Daar denk ik hoop dat ook John er weer bij en dan opgesteld volgens een eigen straat. Ja eigenlijk, die ik had hem al genoemd. Adam Yates. Ik vind drieënhalf miljoen. Voor iemand die waarschijnlijk negenentwintigste gaat worden, vind ik een hoop geld. Hij heeft nu ook gezegd wat ik ook echt een zwaktebod vind dat hij niet voor een klassement gaat wat ik heel raar vind wat gaat mits wat dan daar doen in de Tour de boel trappen?

[01:22:51]

Ja, de bollentrui dat dat is denk ik het hoogst haalbare voor voor J.T. En dan vind ik hem echt Knijster. Drieënhalf Ja maar. Arjan Ja. Nadat ik de documentaire van Movistar heb gezien, neem ik landen echt nooit mee.

[01:23:11]

Als ik structureel chagrijnig was, maar ook gewoon over mentale hardheid.

[01:23:18]

Zeg maar dat dit hoofdeilanden niet sec. Die gaat eruit.

[01:23:21]

Hij Bagrationi op daar ook niet echt bij. Ook dat zal vast, maar ik het toch echt aan landen. Want landen waar het zeker niet aan zichzelf. En dan gaat er ook nog naar vier etappes naar huis omdat je zoontje mist. En dat wordt niet landen die hem drieënhalf miljoen landen. Ja, ik ga hem zeker meenemen. Maar hij euh. Hij viel uit met kraampjes of zoiets. Dit klinkt echt als een baby. We hebben ons in de savanne laatste laten.

[01:23:51]

Leuk. Ik neem even mee. De laatste etappe van de Dauphiné hadden ze moeten inbraken. Nou ja, dus met zicht voor iemand vraagt waar is Landa dus iemand antwoord. Die had last van kraampjes waarop ik zeg. Nou, dan is het te hopen dat zijn euh euh. Ploegleider me even oppakt en zachtjes op zijn rug klopt en zegt het komt allemaal goed, maar op iemand anders zegt Oh, de ouderwetse tijger op de tak dus dat je je baby'tje zo op zijn buik legt.

[01:24:22]

En dan ha. En toen zei iemand dat ik eigenlijk een prachtige bijnaam Mikel Landa krijgen op de tijger op de tak. Een prachtig dier die die die af en toe bijt en aanvalt. Maar eigenlijk voornamelijk ligt die gewoon mooi te zijn. Want het is een prachtige man in pracht en te wachten tot iemand om op zijn rug tikt zodat hij van zijn kraampjes af komt. Inderdaad ja, de tijger op de tak. Zeg gewoon in woninginbraken oldskool ok, zal ik er nog?

[01:24:50]

Ik had. Ik had er eigenlijk drie op geschreven. Twee kunnen heel snel mee zijn. Thomas De Gendt Sowieso. Volgens mij zei hij voor Gekeerd. Security is altijd de valkuil als je te veel aanvallers meeneemt. Aanvallen is onvoorspelbaar, je moet gewoon nul aanvallers meenemen. Thomas De Gendt valt toch echt in die categorie en is niet in de vorm. Volgens mij is op het Belgisch kampioenschap vond ik het. Ja en een Belgisch kampioenschap ware wagen zowel Yves Lampaert als Remco Evenepoel maar niet eens aan meededen.

[01:25:15]

Dus dat vonken vond ik pijnlijk. En David Gaudy maakt er ook menigmaal de loftrompet over heb gestoken. Ziek, je was ziek. Anderen daarvan, denken ze. Hopen ze dat hij in de derde week in vorm komt? Ik denk niet dat die de derde week uit halen. En nog eens anderhalf miljoen, maar wel veel geld. De duurste renner in één. Sorry to Egan Bernal kostte 6 miljoen zesenhalf, zelfs zesenhalf zelfs. En dat is echt veel.

[01:25:40]

Ik heb er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in hoe ik denk eigenlijk dat die. Ik denk eigenlijk dat die er dat ze dat Djumbo de killer boys dood doodgaan steken en vrij snel en dat. En dat zij het niet doen dat anderen het wel doen en dat Sivakov de reden is. De reserve kopman van Van naar schatting heette niet Car-Pass. Nee Sivakov echt. Ja, ik heb ik meer vertrouwen in omdat ie in Gent is. Die heeft dat Russische Russische bouwer virus gekregen.

[01:26:09]

Maar ik heb ik de euh, ik hoop voor. Maar ik denk het niet. Ik denk niet dat dat gaat gebeuren.

[01:26:16]

Wel eigenlijk. Je kan. Je kan in koppeltjes denken. Je kan natuurlijk zeggen van. Stel je voor, je neemt Bernal en Martinez je de Turbo S zesenhalf miljoen bij mekaar. Martinez Imbrium, Bernal Zesenhalf. Of neem je mee? Pino en Landa hebben ook samen zesenhalf miljoen. Het is handig om te denken van wie gaat je alternatief zijn als ze als één van de twee uitvalt? Als een goeie? En Bernal is wel echt. Hij moet het waarmaken.

[01:26:45]

Maar wat ook interessant zijn Bernal is dat ie ook voor de wedstrijd meerijdt. Pakt ook voor jou. Nou, die gun ik hem dan wel. Ik denk dat het wel goed gaat doen, maar ik denk niet dat ie gaat winnen. En dat is dus niemand die zesenhalf miljoen kost. Daarvan ga je eigenlijk vanuit. Dat wordt dan wordt mijn winnaar of die gaat drie etappes winnen. Ik denk dat ie dat ie dat ze te veel op Humblet om etappes te winnen.

[01:27:06]

Ik denk dat er andere mensen zijn met betere wapens om etappes te winnen. Zie ik bijvoorbeeld Boogaart JAG dan dat dan? Dan Berno. Dus ik zou dan in mijn koppeltje zou dan in ieder geval Porky zitten, naast Rocky, Pookje en Rocky. Ach ja, ben ik ook heel erg gewaagd. Gewaagd, maar wel gewoon mee hoor. Moet het allemaal niet doen. Maar ik ben wel eens naar pom pom pom pom.

[01:27:31]

Ja, het belangrijkste zijn de mooie maar Maio John. Volgens het wiskundig model H. Ik heb er 24 printmedia. Ik heb er twee.

[01:27:46]

Ik heb eentje met teamorders en eentje zonder A. Dat ze interessant was, want in voorgaande voorgaande edities was altijd duidelijk dat knechtje toch uiteindelijk misschien wel top 15 halen. Maar top vijf wordt wel lastig. Uhm. Ik ga toch voor diegene zonder de teamorders immers gewoon de beste klassementsrenners. Zeker topteam nummer 10. Spannend, zeggen Adam Yates Nee, uh, ik zat te kijken naar wie we dan missen. Neem eens goed top10 Mikel Landa.

[01:28:24]

Leuk de nieuwe. Immanuel, de causerie De negenen R9, De tocht via de kruisweg door acht Niermann naar Roermond. Quintana. Het vraagteken. Een knietje. Zeven. Tom Dumoulin, zevende nu al en nu nu al zevende jaar niet gefietst, is evenmin favoriet. Hoe werkt dat dan? Een model? Want dan is er ook onder 10 jaar niet gefietst. Heeft geen kans. In dit model nemen dit jaar, daarvoor had hij zowel de Giro als de.

[01:29:04]

Tour 2de Tour 2de. De stad neemt u dan Meizhou. Neem nu Bewegings Factor waardoor die net iets lichter meeneemt. Jaar niet gefietst. 6. 8. Miguel Angel Lopez. 5. Richard Car-Pass opvallend Girowinnaar 4 Thibeau, Pineau Madariaga, Elke Taddei, Palaia zo. 2. Ik kan een bernauw. 1. Primoz Roglic.

[01:29:42]

Oké, oké, dan is dit Fincke. Vind ik het weinig. Weinig verrassend zijn de namen die we missen in dit model. Mollema mooi zeker? Nikita Kyo Martin Geel tijdens de Martinez Molla 12. Daniel Martinez 13 14. George Bennett zo'n 15 Alfieri nu is de la Philiep en nu is de instant vraag tuurlijk, want het model zegt de volgorde. Maar hoe groot is het verschil tussen in de top drie? Dus hoe groter, hoe groter topfavoriet acht jaar Roglic van onder de klassementsrenners?

[01:30:21]

Eén punt voorsprong op Brunel is dus eigenlijk niks. En vervolgens op Obertan, want als nummer drie mij tien punten. Ook daar zitten grote schilders in dit model dus tussen. De top twee is de Roglic en Brunel en alles wat er onder komt ook interessant. En is er een groot verschil als je als je de teamorders wel meeneemt.

[01:30:43]

Dat gaat natuurlijk met name voor Dumoulin en Bennett en zo waarschijnlijk veel schelen dat ze Car-Pass gaat naar 12 en Dumoulin naar 14. De rest schuift even omhoog. Ja en euh. Romain Bardet wordt dan 15, dus ook.

[01:30:58]

Wat als je als je de teamorders wel meeneemt dan? Wie ging er naar omlaag? Sorry Caxias Bauke en bij welke top 10 krijg. Nou ja, da's dan hetzelfde liedje. Uh Bernal. Euh. Pocket Pino Lopez Quintana Bogtman. Wat een 7s Landa. Gio maakte Mollema. Mollema aan de top 10. Daniel Martinez. Car-Pass, Alaphilippe, Tom Dumoulin en Bardet. Ja ok. Maar goed, dit is natuurlijk het model. En nu moeten we het zelf gaan doen.

[01:31:30]

Ik ben wel erg benieuwd. Inias is echt één groot vraagteken, toch? Ik vind dat ze een hele sterke ploeg hebben, maar ze hebben echt een rommeltje van gemaakt tot nu toe. Ik ben erg benieuwd of ik kan me toch niet voorstellen dat Jumbo net zo dominant kan rijden tijdens deze tour als het tot nu toe daar in de Dauphiné bijvoorbeeld gedaan hebben?

[01:31:49]

In de Ronde van de E en het is deze opzet of het kunnen is één ding een en het parcours leent zich dus niet voor. Dat zelfs wel eens. Dat is een interessante constatering. Volgens mij is dat een moeilijk te controleren mol. Moeilijk te controleren tour. Zelfs met zo'n sterke ploeg als die is in de Dauphiné de allerlaatste. Dus het wordt spannend.

[01:32:07]

Maar zouden ze nou weer ineens helemaal omgegooid hebben? Afgelopen week is er een vergadering daar geweest, dus dachten we gaan het helemaal anders doen. Of was dit wisten ze. Al hield Formio al een beetje rekening mee, hield Thomas hier al een beetje. Het is niet dom, is niet vroem denk ik eigenlijk wel. Die wist al wel van nou euh, t zit nog niet goed. Dat is ook niet zo gek. Heeft echt Ram met veel botten gebroken vorig jaar dus.

[01:32:29]

Maar ik denk wel dat er paniek is. Wij kregen een mailtje van iemand van hij is het niet? Euh, is Brailsford niet? Zand in de ogen, het strooien. En ik mailde diegene terug van nou ja, het zou kunnen. Ik zou het vet vinden ergens. Maar het lijkt me heel sterk, want de Dauphiné hecht zijn gewoon heel veel waarde aan. Daar moet iedereen goed zijn. Daar moet je uit geraamte staan van de ploeg. En ja, een paar weken later kan je gaan oogsten.

[01:32:55]

En laten we wel wezen. Car-Pass ging gewoon de Giro rijden. Uhm en Sivakov is goed en je wordt nu ineens veel belangrijker gemaakt. En Tom is euh ja, die schijnt overtraind te zijn. Dus die heeft te hard getraind. In tegenstelling tot vorig jaar werd in het begin van het seizoen werd er gezegd van dat. Tom is een veel betere training, veel beter, veel harder getraind, had veel beter.

[01:33:19]

In vorm was hij dus blijkbaar te hard getraind. En dat is voor Inias echt een aderlating, want Tommy's heeft in tegenstelling tot Bernal wel de punch en er zijn gewoon veel finales waar je die punch nodig hebt. Dat zag je ook in de Dauphiné. Bernal werd een keer derde, maar de rest moest je het gewoon al wel laten in de. In de laatste kilometer. Ik moet nu in één keer gaan denken aan die euh. Wat was het ook alweer weer drie keer twaalf.

[01:33:43]

Die 36 uur op de fiets, die deed voor de netjes volgens mij en euh, met terugwerkende kracht. Als je dan maar over overtraind hebt. Het was een duur grapje. Ja ja, absoluut. Dus uhm, ik denk dat dat iets voor de Zoro doen. Ik denk dat er gewoon wel een beetje paniek is en dan is het heel interessant. Gaan ze nog zo rijden als ze als ze altijd rijden, dus dominant en euh voorop. Want dat zag je in Tour de lijn waar ze dus wonnen van de Ronde van de Ain, waar ze dus inderdaad gewoon echte armpje aan het drukken waren en spierballen rollen met de Jumbo.

[01:34:20]

Maar ja, dat konden ze dus niet volhouden. In de Dauphiné. Maar het zou wel lekker zijn eerlijk gezegd voor Jumbo als als uhm Inias blijft koersen zoals altijd koersen. Ik denk het niet, want daarmee. Dat maakt het voor voor Jumbo toch wel een stuk makkelijker als je twee ploegen hebt die willen controleren. Maar ja uhm, want andere ploeg zie ik niet doen. Ze waren voorheen waren ze natuurlijk altijd bij de beste ploeg en nu niet meer.

[01:34:46]

En die weten het ook. Dus ik vermoed ook zeg maar dat het aanpassen van de ploeg ook wel eens te maken zou kunnen hebben. Misschien moeten we toch een iets andere strategie gaan profits.

[01:34:53]

Maar aanvallers zijn durf je. Durf je iemand fruits? Die durf je Sivakov mee te sturen in een in een euh, in een spannende kopgroep. Is wel heel leuk. Zou echt tof zijn als ze dat zouden. De manieren van Baerle heeft gezegd dat je de de antieke vroeg even naar informeerde, even naar de isnog van Dylan jenevertje. De snor van Dylan van Baarle. Nee, daar houden indrukwekkend een vriend van de Chop zich Vinokourov onder.

[01:35:21]

Maar de sneeuw blijft in de Tour. Wisten jullie gaan er allemaal van van kunnen genieten. Tenzij die een etappe wint, dan gaat die snorders af. Ik ben hier wel mee bezig. Ik ben zeer gesteld op de snol van Dylan van Baarle, maar ik heb dit er wel voor over. Dan maar een vriend van de show minder.

[01:35:39]

OK, wij zijn aangekomen en dan bij de voorspelde bokaal.

[01:35:45]

Ja zeker, want naast security en d'escury topo van de rode lantaarn hoort natuurlijk ook een voorspel bokaal. En die gaat altijd in deze aflevering over. Het hele podium van de Tour de France nummer één plek zou zo gemakkelijk zou het veel te makkelijk zijn. En dan te Geesink. Maar de top drie, dat is zo ingewikkelder. Het podium van het podium van de Tour de France in 2020. De sum. Hoe? Hoe ziet jouw podium eruit? Volg jij het model of ga je zeker?

[01:36:13]

Jij volgt gewoon een model.

[01:36:14]

Waarom mag je gewoon niet meer na? Nee, je doet gewoon Computer Center. Oké op de iPad 2. Berno N. Roglic is ok. Waarvan akte. De vorig jaar alle voorspellingen hadden we. Wie wint de Tour? Willem, zei Steven Kruijswijk. Die werd derde. Jonna, zei Thibeau. Pineau, die viel uit. Hij was de sterkste man in koers.

[01:36:39]

Jakob Fuglsang, maar David Mark Theunisz in het geel. Maar dat is toch leuk? Oké, en nu?

[01:36:49]

Wat zeg ja ik? Het is natuurlijk wel die twee Bernauw en Roglic is gewoon een beetje. Die liggen zo ver voor op de rest. Ik zou zeggen Bernal. En ook 2 en 3 naar Goliath. 2 Car-Pass op 3. Waarom niet leuk zijn? Nog gewoon Inias 1 en 3. Ja, jij bent echter uiteindelijk weer echt Darkside. Maar dit zijn twee paradigma's willen. Kijk, jij bent altijd.

[01:37:19]

Jij denkt altijd als ik ga voorspellen dan. Dat is een hart onder de riem voor Jimbo en gewoon hele polymere weer voorspellen. Ga je waarschijnlijk gezeik weer roepen op nummer 1 zetten toch meer aan de promesse over de lever. Dat ben ik ook. Is echt dat. Omschrijf mij eenmaal IJzerlo. Ik denk dat je gewoon de zak van Brailsford zit. Dat zou ook knijpen op Twitter. Dat zou ook al heel lang bezig zijn. Ik vind het wel opvallend hoor.

[01:37:46]

2. Nou, ik. Ik ga ook voor voor je eigen hoop, die moeder. Maar. Maar Sherlock? Ja maar euh. Maar ik denk er ook iets. Steekt er met kop en schouders bovenuit. Hij is zoveel beter dan de rest. Ook zoveel beter dan. Euh, dan Berno. Wij hadden. Zeeman euh. Zeeman vertelde dat hier Boogert jaar eigenlijk het meest vreselijke van allemaal. Wat ik snap. Maar ook als je Boogert jaar dan weer vergelijkt in de Dauphiné met de vorm van Roglic.

[01:38:13]

Viel me een beetje tegen Polen. Die wint ook wel een paar etappes. Dat denk ik wel zeker. Maar uhm, ik denk dat Roglic deze Tour deed. Dat is een zegetocht. Voor Obelix wordt deze rubriek 1. Pino 2 zou ook heel erg leuk vinden en vooral ook omdat ie hoorde ik net door zijn eigen straat mag fietsen naar Kenmonge. Een tweede bent een polenta. Op nummer 3 staan de Prodata er date. OK, dus dat uhm die ook niets zijn dan jonge jongen rock n.

[01:38:52]

Het lijkt me duidelijk dat is niet zo niet zo gek met zijn dominantie momenteel ook al over gezegd. 1 op 2 Burgman. Hoe vond ik? Euh ja, is natuurlijk op z'n snufferd gegaan. Dat is balen. Wel euh. Ja. Niks gebroken. Dus ik ga er gewoon van uit dat jij wel dat je wel in orde gaat zijn. Euh. Ik vond een berggroep echt indrukwekkend. Vorig jaar ga ik al dit jaar in de Dauphiné zag ik m zelfs een enkele keer aanvallen.

[01:39:22]

Dat mag in de krant wat mij betreft. Het is natuurlijk een soort Levi Leipheimer avant la lettre, maar wel vet. Hij is echt nog jong. En de Duitse hoop in in een nieuw nieuw elan in in bange dagen. Euh, dus ja als hoofdstad. Natuurlijk, dat is een Fransman. Veel Duitse naam Noyelle is zeker. En jij zit Heinrich Haussler aan die Arriaga te denken. Heinrich Haussler is een Australiër en Heinrich Heine denken dit is de Duitse dichter Tobias TwinAir.

[01:39:55]

Bloemen schitteren in kleine 6.20 Shootout Hilaire Van Der Schueren en op 3 1. Boogerd jaar ook ook een beetje is. Bogtman en Polgar zijn natuurlijk jong en dat is duidelijk een tendens gaan in de wieler in het peloton. Dat de jonge ventjes de boel overnemen. De generatie Sagan en Vroem en Tom, ze ligt op z'n gat. En de jonge. De jonge, gretige honden die laten zien hoe het ook kan, Sagan heeft liefdesverdriet. Hooguit drie weken.

[01:40:30]

Drie weken vergt wel gogme. En dat is wat die jonge gastjes nog vaak nog net niet.

[01:40:35]

Jammer vind ik ook, maar lekker is het eindelijk eens zonder gogme. Ja, maar jij zegt dus eigenlijk Rocky, Bucky, Rocky? Ja ja zeker. Maar dat ik dan toch piano podium heb ben jij niet. Maar jij bent vaak een jaartje te laat. Vorig jaar viel je uit als beste man. We nog wat. Dan nog Gottes tegoed?

[01:40:55]

Ja Dennis gelijk had. Die won vorige week de Milanees. Wat was het? De Ronde van Lombardije had hij goed met Fuglsang en mochten de groetjes doen, dus daar gaan we nu even naar luisteren. Kom erin, Dennis heet hem. Willem Janssen. We hadden eerst recht om zomaar uit de hoge hoed van notaris brandweerman Bas te mogen getrokken worden. En dan nog wel met dank aan Jakob Fuglsang, dus een welgemeend aka Astana. Onder het genot van een fris vleugeltip is wel op z'n plaats denk ik.

[01:41:24]

De groetjes klassiek, aan mijn ouders, aan mijn vriend en aan mijn schoonouders ook. En natuurlijk aan de leden. Als de kustploeg terug naar AZ en ook aan alle luisteraars van de rode lantaarn blijft zelfde te doen. Ik geniet er elke keer weer opnieuw van Dori. Nou, dank je wel Dennis. Wat een heerlijke naam voor een quiz, ploeg naar inhoud, terug naar. En mag ik trouwens even terugkomen op Groetjes van twee weken geleden. Ik heb daar meerdere euh opmerkingen over gehad, namelijk twee weken geleden wonnen.

[01:41:55]

Terwijl jij. Tim, jij en ik waren die uitzending aan doen. Toen wonnen 14 jarigen. En daar zijn wij niet op ingegaan. En daarvoor wil ik mijn oprechte excuses aanbieden. Ik vond heel fijn dat ik toen won en euh, ik weet echt niet waarom we er toen niet op in zijn gegaan. Ja, dat zou hé. Dat zou heel goed kunnen. Ik heb de naam even niet, maar waarom zou je niet kunnen winnen als 14 jarige?

[01:42:13]

Neen, maar nee, nee, dat is hetzelfde uitgangspunt als wij. Het is niet Delsin als dat ie de tour wint of ook willen, maar laten we even teruggaan naar toen jij veertien was. Waar hield jij mee bezig? Naast masturberen ga ik ook niet veel anders denken. Nou, dat is toch schitterend? Ten eerste dat die koers kijkt. Ten tweede dat ie dan ook als geslacht lid, dat ie ook nog naar de rode lantaarn luistert en dat ie daarna ook nog meedoet aan een voorspel.

[01:42:42]

Had ie gewoon wat ie echt zou meer wat meer krediet voor verdient. Daarom hij deed vette groetjes ook en zwom gewoon jij wil hem gewoon nog even de groetjes wel zijn naam vergeten. T Is meer een 41 jarige. Ja, hij weet te jagen die lui. Maar hij weet. Hij weet wie die is. Hij weet wie ik bedoel en je zit in mijn hart in mijn caravan is wel zo belangrijk. Meedoen kan via de rode lantaarn podcast puntennood. Polletje staat al klaar, dus je kunt nu al.

[01:43:08]

Je kunt nu gaan invullen. En wij zullen wel weer een leuke prijs van Ken je een fiets van de show denk ik toch voor De Nije voor de Saccoor Rito Appel.

[01:43:17]

En dan krijg je Nairo. En bij ons toch al tijdens de Tour. Ja, precies. Misschien ook nog maar eens te vermelden dat we weer een kortingscode hebben. Natuurlijk voor, voor en tijdens de tour dus. Daar komen nog terug. Daar zijn we nog samen nog in creatief beraad over waar je moet. In ieder geval nu nog en kan je een kopen. Volgens mij als de tour begint ook het luisteren naar Roland daar gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok, Tim de Gier en mijzelf.

[01:43:46]

En deze week zwoer Arjan gek dat je er was. Heb je genoten? Het was een mooi, mooiere live meemaken. Lekker. Wie vond je het leukst? Niet in mijn Willem. Uitstekend antwoord. Leuk dat je er was. Veel dank aan onze sponsors Corto en Kennan heeft ik fiets van de show en aan de vrienden van de show. Bijvoorbeeld Hendrik zonder achternaam Joost Elstak, familie van Rupert, DJ Derk-Jan, DJ Paul, Derk-Jan, Paul Elstak, Paul Elstak, Daan Hommeles, Willem II Peer uit Bernadette Nolens en Bas van der Sande.

[01:44:20]

Kane Hommeles. Schitterend, echt. Een mooie naam, maar eigenlijk ook. T Is weer hommeles met Daan. Wil je dit schitterende peleton van inmiddels 371 grienden vergezellen, brousse dan naar de rode lantaarn podcast puntendelingen en schop die plaatsvindt. Het is een Nijmeegs dialect voor plat. Finkers schopte ik plaatsvindt, kruidt, betekent, trekt ten strijde trekt zeggen dat nou een eigenschap die je plat vind.

[01:44:48]

Ik weet niet ik de lelijkste in Nederland. Nee, dat is Noord-Hollands. Nijmeegs echt is echt lelijk. Misschien kunnen we Kuurne een Kaunda aan. Dat is Chooz. In de podcast. We waarderen het zeer en zo wordt het voor elk. Zo wordt het telkens weer een stukje makkelijker om lekker vaak mooie Chooz te maken voor ons. Ja, als er veel vrienden hebben. Schitterend opgeschreven hier. Fantastisch. Daar wordt verder mede mogelijk maakt door dag en nacht media en het koerspotentieel.

[01:45:17]

De wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen, Kaija, Maarten Visser, Laughlin en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman in Made.

[01:45:29]

Willem hebben we nog een update die water in Waspik jonge dier te water in de melding die we kregen uit prio 2 blusboot uitrukken. Blusboot. En dit dus we hebben het hier over afgelopen woensdagmiddag. Dus is het nog heel vers allemaal. 1 dier te water. Waar denk je aan? Wat denk je aan als je hoort? Dieren te water en otter en niet vis? Niet dieren die kunnen zwemmen? Dat zou je. Daar wordt de brandweer. Ik woon in het oosten van het land, bij ons.

[01:45:56]

De paarden en koeien in sloten zou ik ook zeggen. Het ging hier om een kleine hond, liet een grote hond. Niet zomaar een kleine hond, een kleine hond met zwemvest. De eigenaar kon die niet zelf was expres een kleine hond met zwemvest. Als je aan Tarja niveau n niveau Eikenaar. Wat een nieuwe voorzorgsmaatregel. In ieder geval het geval dat ik dan zeggen een geluk bij een ongeluk, een geluk bij een ongeluk. De kleine hond met zwemvest was uit het zicht verloren en moest dus door de blusboot blusboot moest uitrukken.

[01:46:25]

Maar gelukkig, bij het uitvaren van de haven van Drimmelen kregen we al bericht dat het hondje inmiddels veilig en wel weer op het droge stond. Dus dat was helemaal ok. Maar het was niet onverrichter zake, want het hondje stond weliswaar op het droge, maar wel helemaal aan de andere kant van. Dus de blusboot is daarnaartoe gegaan, heeft het hondje opgepikt en teruggebracht naar de baasjes. Dat meen je niet met zwemvest en al. Wat een hartverwarmend verhaal.

[01:46:51]

Ik had het schitterend. Ik kan me voorstellen dat de brandweer zich net zo overbodig voelde als de vlaggetjes. De Belgische vlaggetjes gisteren bij het Belgisch kampioenschap en brandtrap denken ja, en wat voor één zo. Het is geen moment saai. Het was dit of een blikseminslag in een schoorsteen. Maar daar komt het misschien volgende week bij.

[01:47:15]

De jeugd heb jij gaat echt geen moment. Saida, wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Je kan het sowieso vinden op Facebook en Twitter. Maar eenmaal gemeten naar goed je zit de Roland er een podcast. Punten nul. Vinden we super te gek. Euh. We vind het ook super leuk als je een review achterlaten op iTunes omdat we ze zelf leuk vinden, maar ook omdat ze andere helpen de show te vinden. Tim, hebben we er nog eentje van een niet obscene luisteraar of klit?

[01:47:42]

Klopt. Deze week geen recensie achtergelaten, maar wel Janssen Rick. Die heeft, want Quote stuurde me al vijf sterren geeft aan een podcast waar zeer dankbaar voor zijn. En hij schrijft Moby Tactics. Het maakt niet uit wie er wint. Als we allemaal maar proberen te winnen, is dat een quote van hebben wij? Dit hebben wij gespit. Oké, maar dat is lekker aardmannen. Uitstekende quote. Ik heb echt heel weinig over Mobistar gehad deze uitzending.

[01:48:12]

Nou, misschien komt het omdat ze er geen hout van bakken. Ik heb ze met hun regenboogtrui netjes gaan rijden. Nee, dat is dan is er tenminste nog iets leuks aan. Maar ze als Valverde over zichzelf zegt op deze manier ga ik niet door tot 2022. Dan weet je dat het euh, dat het daar hommeles is. Jammer dat ze bij Mobistar net besloten hebben om de hele ploeg om hem heen te bouwen. De rest ontslaan is gewoon ongelukkig.

[01:48:38]

Ja, dat is ongelukkig, zeker als je bedenkt dat die al achter de 40 is. Maar ik heb hem wel gewoon meegenomen, want een wielerploeg kan je niet winnen zonder arrogant. Klopt. Jongens zijn er volgende week zondag weer met een terugblik op het openingsweekend en vanaf dan tweemaal in de week tot en met november. Dan gaat onze Ronse ons stropers.

[01:48:57]

Stropers oogsten in deze heftige moeten we nog werken ook hier? Want uit hoor. Aangezien we elke week een mooi Chandor van dag en nacht krijgen, kom ik hier wel door met onze luistercijfers. Moet dat lukken? Jongens, tot in Frankrijk. Abierto to be.