Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Sonos, het toonaangevende merk als het gaat om geluid beleving. Bijvoorbeeld als je naar een etappe kijkt van de Vuelta en geniet van de omgevingsgeluiden. Een helikopter, een motor, een supporter die hard. Mike Teuntje alleen. Alleen roept bij kijken het wielrennen hier in Amsterdam-West. Met een prachtige Sonos Beam soundbar onder de tv en jonne zit daar vaak met jou. Wat is jouw favoriete koers? Geluid Renaat? Of toch misschien toch dat José zegt nee, niet niet, niet niet nee.

[00:00:36]

Het is moeilijk. Kiezen is zoveel moois om naar te luisteren. Maar dit alles wordt dus extra mooi met een Sonos Beam soundbar. Schuif even op je agenda jonne van Black Friday tot Cyber Monday. 27 november tot 30 november Sonos. Speciale aanbiedingen op zo'n News.com. Perfect moment om je audio te verbeteren zodat je heerlijk deze podcast kan luisteren of de koers kan kijken. Goed Nieuwjaar en dan nu door met de aflevering wanneer jongeren kijken of het nu wel goed kan.

[00:01:08]

Maar leuke reacties, gewoon vele reacties.

[00:01:29]

Het is zondagavond 8 november en live vanuit tuincentrum De Vier Seizoenen is dit de rode lantaarn. De Wielen podcast van Het Is Koers.

[00:01:50]

En toen, op een fraaie herfstdag in november, kwam het hertekende wielerseizoen van 2020 tot een einde in Madrid, een seizoen dat misschien wel meer dan ooit voor velen voelden als balsem voor de ziel. Want met alle pandemische misère was het voor velen uw favoriete bankzitters incluis, een zeer welkome afleiding van al hetgeen in de anderhalve meter wereld gaande was. We kregen bovendien meer dan we verwachtten drie bijna volledige superspannende grote rondes. Alle klassiekers minus de Hel van het Noorden en de Ronde van Wablief?

[00:02:18]

Dikke proficiat aan alle organisatoren, ploegen en renners. Het was genieten met de pet op. Nog 111 dagen tot de omloop en een welverdiend supersprint event bij Jumbo. Fris, maar vanavond de winnaar van de Vuelta 2020, Primoz Roglic Sulejman met New Ledda Soutine.

[00:02:34]

Qua zitten lay gamepads is Patrick van der Laan korte duur. Zo aan het zit new glaswol. Lang warm, warme Serkan Theo Kanaan baard kan de suite cafétoog van Foxhol uitdraai is forty fayt sections which bollende klaar. Bij hen zakken staal Rowlands fitting. His live Gujarati class is de Laelaps praliné AngloGold Ashanti looks like Iskandar Haldane Haapsalu leer mij zijn Rezgui jbn tapuit Zeo trillion zakkende sterven. Zijn Henegouws is la Vuelta par wordt WhatsApp Final Stage effectively. Dat is Sayid de titel Brita, maar twee Tambora.

[00:03:10]

Wat Primoz Roglic petekindje Ledesma spaarmarkt en Twenty Five zakkende is Hacked by dader gaat drinken strike. Jonne Willem. Laten we eerst even door het stof gaan, want we hebben iedereen per ongeluk zes mails gestuurd.

[00:03:36]

Had maar zes keer ja, ook binnen een minuut of zo omdat ik was. Ik was aan t stoeien met de voorspelbare kou op vriend van de show Pantanal en daar sinds new sinds. Wat was het woensdag of nu een functie bijgekomen dat je mensen ook kunt e-mailen? En ik wist nog niet zo goed hoe dat werkte, dus ik was zo woest en druk op mijn enter knop. En toen bleek dat ik al zes keer mailtjes had verstuurd. Nee hoor, dit ligt allemaal niet aan jou.

[00:04:03]

Nee, nee, nee, je had het helemaal goed gedaan. Oh. Het was gewoon dat de software nog niet helemaal op berekend was dat je een heleboel mensen tegelijk een mailtje probeert te sturen. Dat is in het geval van de rode lantaarn. Is dat zo dat wij gewoon te veel vrienden hebben? We hebben te veel vrienden, want je kan dus vriend zijn van de rode lantaarn. Dan doneer je aan ons. Je kan ons ook gewoon volgen.

[00:04:20]

Dan krijg je ook de mailtjes. Dat kan dus op Roland haar een podcast punten. Ha, dat is dat andere cijfer. Dus dan hebben we bij elkaar gewoon al Duijck en dan heb ik gewoon duizend mensen zes mailtjes gestuurd. En precies het systeem dacht is hé. Hij stuurt naar een heleboel mensen mailtjes tegelijk. Hmm, dat lukt me niet in één keer. Dus ik moet opnieuw proberen en daardoor gingen dus drie keer verloren. En hoe vaak heb jij hebt ingedrukt dan?

[00:04:41]

Maar ik wil managen? Ja, ik dacht zes keer, maar dat valt dus kennelijk wel mee. Gewoon, maar wel meerdere keren gewoon. In ieder geval één keer woedend heb ik het niet snapte. Maar kortverhaal lang nee, wacht even lang verhaal kort. Sorry sorry, het zal niet meer gebeuren. Nee Siberie, niet altijd lijkt me dat maar goed. Als je dan toch van iemand zes dezelfde mails achter elkaar moet krijgen, laat het andere land daar maar zijn.

[00:05:02]

Ja preset en na waar ik ook nog benieuwd naar was Willem. Nadat jij zoveel gif in de woorden had gesproken over de Nack podcasting je naar het zuiden. Jullie dan nog? Ha! Ik was maanden in de onschuld. Ik wou het zeg ik ben eigenlijk nooit negatief. Ik kan het. Ik kan het fragment nog even terughalen. Nee hoor, ik weet. Ik werd. Wat was het? Vrijdag werd ik gebeld door door hem. Euh. Euh, iemand van de redactie van tikjes over tikkie naar het zuiden om ons hartelijk te feliciteren met onze overwinning van de podcast te woord te complimenteren met de stunt van het onderscheppen van het omkopen pakket.

[00:05:36]

Maar hier de. De sjaal van NAC. Nog in de studio hangt een biertje de Breda biertje. Lekker smaakt de worst. Worstenbroodjes heb ik thuis liggen. Ja, precies. En het verzoek of ik aankomende maandag bij hun in de uitzending wil komen verantwoorden, vecht voor alle nare dingen die jullie over alles buiten de Athina hebben gezegd. Maar, en over Pierre van Hooijdonk. Dat was leuk. Ik ben de vervanger van Pierre van Hooijdonk.

[00:05:57]

Echt? Ja, die zou eerst komen.

[00:05:59]

En toen kon die niet en hebben ze mij gebeld. Jezus bijna net cesuur. Reserve Pierre van Hooijdonk. Ja maar het is wel. Jij bent echt van NAC. Nou ja, zeg maar als Ajax tegen NAC speelt. Ja NAC ja, maar ze hebben jou gebeld. Heeft iedereen buiten de A10 elkaars nummer? Ja zeker. Gewoon ieder jaar het gewoon zo. En dan wel Willem is zo'n euh, je hebt zo'n dik boek. Ja, en daar staan eigenlijk alle telefoonnummers in van iedereen buiten de A-10.

[00:06:22]

Een mening opzoeken is er wel goed van vertrouwen. Nou ja, zeker. Ik word eigenlijk alleen gebeld door NeoGAF. Is alles en je sleutels hebben geen sleutels bij de data wat ermee. Maar er wordt elke plek. Dus ik mag en ik mag en denk ik een uur lang commentaar geven op 1 op NAC EnBW van afgelopen vrijdag. Da's leuk dat hoeveelste worden 1 4 van NAC. Dan is dus nog Borna opgetogen hoofdcast. Ja M en is echt is echt de beroerdste ploeg van de keuken.

[00:06:47]

Kampioen divisie is dat. Ja zegt niet zoveel, maar het was een welkome overwinning, want we hadden een paar wedstrijden achter elkaar verloren. Met dank aan Corona. Ah ja, maar goed, moet je meer geïnteresseerd zijn in mijn NAC verleden nog wel. Dan mag je maandag luisteren naar een dikke Duitser. Ik ga niet luisteren. Twickelo werden wel Johann Kommel en gewoon John, maar je gaat er wel zitten. Interesse? Ja. Ik luister echt al veel naar jou hoor.

[00:07:09]

Dan moet je niet vergissen. Ja ja euh. Een paar rectificatie is ja. Eerste. E npo rectificatie. Ja is leuk. Televisie direct. 4K televisie rectificatie is. Maarten de Groot schijft naar ons klein verzoek tot rectificatie. Bij het opzoeken van de vorige winnaar op de Altonaer Confetti's zegt Tim dat hij de B. Van Bauke Mollema wil invullen in twee voor twaalf. Moet je dan echter de eerste letter van de achternaam invullen? De M. Dus ja, ik had zo'n belletje.

[00:07:37]

Weet je al Tinga leerlingen? Toen zei ik het was de vorige keer Bauke Mollema. Ja als STB. Ja, maar dat is niet zo. De stem is best belangrijk en een belangrijke rectificatie over de masque. Maskertje Singer. Uhm, wat ik afgelopen vrijdag dus voor het eerst heb gekeken. Kopeken? Ja, ik dacht ook nu een net zo groot zijn als toepassingen. Ja ja. Met BAP Babette van Veen als Glimmer Vlieg. Loretta Schrijver in de jury.

[00:08:01]

O ja, wat is een glimmer vlieg? Ja, dat is gewoon een een vlieg met heel veel glitter op z'n lijf, zoals verpleeg verkleed als vlieg. Maar ja, die vlieg gaat dan allemaal. Die zag klimmers uit. Dit klinkt ja, die klinkt raar, dat snap ik, maar het was zoals was dat toch Tim? T was een klemmend, dat is exact wat het is. En is toch wel echt wat beter. Het einde van de formule hoor.

[00:08:23]

Qua mensheid ja, maar wel goed. Goed weer 3 miljoen en 2 kijkers, want in paniek waren erbij de vrijdag. Het is een nieuwtje. En nu KIJK zit als kijkcijferrecord. Maar het bleek dus. Het is op RTL en niet op SBS 6, want op een camping draag je immers geen masker. Daar is geen schaamte, zei Guy Tax in een uitstekende rectificatie van Ruud. Dank je wel. Ik heb het idee dat Ruud een een eiland van realisme is in een oceaan van diarree.

[00:08:47]

Ja dit. Ja, prachtige metafoor. Dank je prank. Ook Roel van Duijn, wees ons hierop. Ja is toch goed dat meerdere mensen dan denken ho eens eventjes twee eilanden. Maar ik moet zeggen. Wat vond je ervan? Tim van The Mask Singer? Ja, het is euh ja. Het is volstrekt infantiel programma, maar het is wel leuk om naar te kijken. Ja, vind niet. O. J. J.

[00:09:09]

Ik vond het eigenlijk helemaal niet zo. Echter, ik kan niet zo goed tegen dat soort geëxploiteerde gemaakte enthousiasme van die bij NRC, die dan zeg maar in de in de die dan moeten raden wie er inzit. Ik. Ik geloof ze gewoon niet dat ze echt anti. Dat ze echt super enthousiast worden van Babette van Veen in een vliegtuig.

[00:09:28]

Ja, aan deze kan op een tegeltje. Ik kan echter een tegeltje. Ik moet ze echter ook niet zo heel lang gekeken hebben, want er was natuurlijk ook verkiezingsavond in de Verenigde Staten. Of tenminste ja, de dag 3 van verkiezingsavond in de Verenigde Staten is duidelijk iets gebeurd. Toen niet. Toen zat ik dus gewoon nog steeds wat je wel zat. We hebben donderdag en vrijdagavond de hele avond zien hem gekeken. Ja, om te wachten of Pennsylvania eindelijk binnenkwam, maar dat was eigenlijk toch nog wel leuker dan de massa zingen.

[00:09:55]

Ik vond het pas spannend toen Movistar voorbijging.

[00:09:56]

Geraden voor welke?

[00:10:01]

Van welke zender vind je de reclames verder van CNN of van Eurosport bij CNN? En die maar die de big shot van CNN? Dat is raar. Wat is de Big Show? Dan krijg je midden tijdens de reclame en krijg je een aantal stille bevroren plaatjes van sporten. En dan staat Enzo. Djokovic heeft nog steeds een goede forehand en dan zie je het JOC videovoor en toegeven dat je dan denkt wat is de context hiervan? Maar het is. Er zit heel veel opzien en dus schijnt de internationale is hier heel veel op veel reclame te zitten.

[00:10:30]

Omdat de adverteerders bij CNN moeten een enorme premie betalen als ze ook op de internationale skien en willen. Maar omdat al die momenten allemaal gelijk lopen, hebben ze gewoon vaker reclame vakken niet goed gevuld, dus al helemaal online. Als je online kijkt gaat het beeld gewoon op zwart. Eva's Ja, dat staat er wel. Bizar. Hier wordt de commercial afgespeeld. Hier had de commercial kunnen staan, maar die de big shot registreert denk ik naar sport foto's.

[00:10:56]

Maar het zijn dus volstrekt random. Het goud staat er ook die en die is weer goed op Roland Garros. Of euh ja nou, Ajax ook weer lekker op dreef. De keuze is Eurosport voor boven zien en de Cooking Revolution gewoon wel boven de big shot. Ja, ik ben er wel echt weer aan gehecht geraakt. Ja ja, het is wel een onderdeel van de kult. Goed? OK. Nou, tijd voor een natje. Ja Tim Metje.

[00:11:20]

Wat heb je voor ons meegenomen jongen? Ja vrienden, om het einde van het wielerseizoen te vieren. Prijzen die we gewonnen hebben. Mijlpalen van 3 miljoen luisteraars die we voorbij gegaan zijn. Twee afleveringen per week sinds juni. Of zoiets. Mei april. Ik weet niet meer wanneer we begonnen zijn nu de Pillaert. Heel lang gezien dacht ik. Ik neem een flesje mee van de lokale brouwer Moët Chandon. Een leuk nou ja, champagne Weesperzijde.

[00:11:48]

Toch wel heel leuk AMSTERDAM. Leuke wijn, gratis datsja daar waar ik van champagne wel gepast. En deze aflevering van het wielerseizoen afgelopen is is natuurlijk zo lang houdbaar is. Kan je ook lekker na 12 uur luisteren met oud en nieuw? Absoluut. Ja ja, stemmen hebben wij ook champagne zeker. Dus ja, voor jullie alvast alleen maar ook een zeer goed. Ben heel benieuwd hoe je dit gaat doen, want dit is altijd zijn Advani spannende momenten. Je moet ook meteen terugdenken aan wie schoot Wout Van Aert nog bijna met zijn dop in zijn oog?

[00:12:18]

Dit door? Ja, echt heel anders kunnen aflopen. Ik ben vooral heel erg benieuwd hoe lang je hem richting zijn eigen laptop houdt. Nog na een klein gaat die richting. Nu ga ik mijn laptop. Je doet het met dopeerde erop op. Met euh ja, die zal qua Valea. Nee, ik doe gewoon mijn ding. Alles gaf en is goed.

[00:12:39]

2. Hij moet ze het, maar mag niet poppen ook. O o o hou boven je laptop. Het zou leuk zijn als ik dat probeer. Ik zou doen ja, paniek. Jongens. Dit is op het wielerseizoen en op de heteinde van Delta en op de zege van Roglic en dat we elkaar maar weer maanden niet hoeven te zien. Zo zie je kijkt naar het zwarte gat. Ja, wist je dat um een Michelangelo's? Die zien elkaar dus ook niet.

[00:13:07]

Of Sison? Nou ja, die gaan ook niet bij elkaar langs. Ook niet op verjaardagen zo. Wat ze dus wel jammer vinden, maar dat doen ze zodat ze nog wat te bespreken hebben. Eerder dit seizoen en dat snap ik wel. Dat van Maarten De Croo. Altijd bij Herbert Dijkstra onuitgenodigd op het kerstdiner verschijnt er daar ook allemaal een rare stellingen, poneert Meerkerk. Meerdere keren gevraagd. Gevraagd om niet te komen en zegt u zou ik eerst even mijn mening geven over over het everzwijn dat op tafel staat?

[00:13:36]

Ja jongens, Shears shirt eerste lekker hard bakkie Tim. Dank je wel. Op de afgelopen zevenentwintig afleveringen. Ja mooi. Uhm, en misschien moeten we toch nog eventjes om te beginnen want er uh opneem tape word uh worden de laatste 10 kilometer van deze van de Vuelta van 2020 gereden, dus die kunnen we zo meteen live. Kunnen we de laatste de laatste meters van dit wielerseizoen meemaken? Is ook wel leuk om nog een keer in te slaan. Voor t eerst echt live.

[00:14:05]

Ja en. Maar misschien moeten we voor die tijd voordat er gefinisht wordt toch nog heel even terug naar gisteren, naar la comitia. Want uhm, het scheelde weinig of ik had mijn cardioloog weer moeten bellen. Heb je Achiel nog om je pillen gevraagd? Holy shit, wat maakt die toch weer spannend? Ja. Iemand op Twitter schreef dat euh, dat de dat er ook om nog eens euh nog jaren van zijn leven ging kosten. En dat kan ik wel.

[00:14:29]

Kan ik wel inkomen? Dat maakt het wel verdomde spannend teruggekeerd. Hij gaat zelf natuurlijk ook in zijn slechte derde week geloven dat hij denkt het gaat me toch niet weer overkomen? Ja nou ja, ik ja ik. Ik denk ook wel dat dat zijn derde week gewoon niet heel goed is, toch? Ja, maar hij is zo goed dat ie het normaal dat ie t altijd wel redelijk kan hebben nog maar dat. Daardoor wordt het wel nog spannend.

[00:14:48]

Nou ja, kijk dat ik allemaal wat zo slecht in de derde week, want hij is natuurlijk gewoon. Hij is er een keer doorheen gezakt in de Giro omdat ie veel te veel rondes daarvoor gereden had. Maar in de Tour was gewoon eigenlijk alleen de tijdrit slecht, want was in die de hele derde week was helemaal niet zo slecht. Sterker nog, daarna is die Porky nog een keer afgereden. Euh ja, klopt. En toch. Toch heb je ook in de laatste week de tijdrit.

[00:15:11]

En er werd nog een keer tweede in de Masters in een sprint. Tussendoor had ik slecht is ie natuurlijk niet, maar dat laten we in ieder geval zeggen. Ik denk dat dat beeld wel blijft hangen. Hij is niet kwetsbaar in de derde week. Klopt. Sowieso is ie gewoon best kwetsbaar. Hij is echt echt steengoed en momenteel momenteel ook wel de beste. Zeker als je kijkt. Hij wint ook nog Luik-Bastenaken-Luik en rijdt gewoon fantastisch seizoen met heel Jumbo.

[00:15:33]

In mijn optiek. Toch blijft ook wel wat onvrede hangen over de tactiek of de air waarmee ze rond hebben gereden. Maar wat? Wat? Wat mij opvalt is is dat de manier waarop ze rijden lijkt natuurlijk heel goed nieuws. En wat Sky heeft gedaan en een voorheen Discovery of US Postal met Armstrong, maar dat rook niet is toch echt wel een slag minder is dan vroem. Uhm dat dat. Dat wijst ook gewoon dit uit. Van wie? We hebben altijd naar Vroem gekeken, want ja hij heeft zo z'n ploeg en dat gaat zo makkelijk weet ik wat.

[00:16:07]

Maar vroem, die maakte wel altijd het ploegwerk echt finaal af door op 2 3 kilometer echt te demarreren. En dan kon er ook gewoon niemand meer bijblijven. Dus misschien wordt het ook tijd om omvormers. Zijn zin zijn herwaarderen. Zeker, ze zijn eerder geen fan van wat voor een bijzondere renner is geweest. Zegt natuurlijk heel bijzondere dingen gedaan, maar werd ook nogal gehaat door de door, door zijn team en door een volledig gebrek aan uitstraling. Uhm, maar dit.

[00:16:38]

Wat wordt Roglic nu elke keer bijna wel of niet gebeurd? Dat zou Vroem eigenlijk nooit overkomen omdat die wel echt dat ploegen werken. Elkaar afmaken had ook een feestdag vandaag. Of de Vuelta van 2011 officieel gewonnen vandaag kreeg. Vanochtend kregen de trofee was de eerste keer dat zelfs zelfs zelfzorg zelfs al wint. Wint Ineos niet, dan winnen ze toch. Dat vind ik dan wel weer sympathiek eigenlijk. Ja ja zeker. Ja, dat is die. Euh ja, die 2 2011.

[00:17:04]

Ja ja, omdat Cobo euh euh ja ja is werd ie afgepakt. Cobo werd afgepakt. Ja, koop even leuk om kopen om dan uitreiken. Ook dat zou dan wel leuk vinden. Cobo destijds met z'n met z'n managers Gianetti en machine. Ja, de mannen achter achterportier. Jaar zouden jullie weer Gaya. Ga ik weer. Kennen jullie de de de. De top 10 van de 2011 Vuelta noemen? Ik weet alleen nog dat Wiggins ook het podium stond.

[00:17:29]

Ja en 2011 Mollema dan der molenbouwer Mollema derde? Inderdaad, maar de nummers twee en drie heb je al genoemd. Je nog één iemand noemen uit de top tien verder. Als je dan nee, Fernando Escartin nee, nee, nee. Abdo shapes spel Dia zal wel toch nee vieren werd Denis Menchov toch vijfde. Maximum voor zesde, Nibali zevende. Jurgen Van den Broeck twee Belgen in de top tien achtste. Daniel Moreno Neven. Negenen en vogeltje dienen echt aan hem.

[00:18:02]

Wow, die is dan natuurlijk door. Door dat schorsen zien is in plakboeken. Ja, ja, nee dan. Ik heb in mijn hoofd dat die hiervoor deze Giro pas één keer top10 had gereden, twee keer. Maar nu kan Cobo en je begon op de plek waar je hoort. Negende plek in de Vuelta. Hij is er nog de orde. Hij rijdt dit jaar ook mee. Na het teleurstellende veertiende vijf plekken te laag? Ja, maar hij is de enige van deze top tien die dus in de Vuelta nu nog mee rijdt.

[00:18:26]

Ja, maar even terug naar La Quartier, want dat was natuurlijk te de wijk waar we allemaal nog naar uitkeken van dat. Tja, daar zou nog wat kunnen gaan gebeuren. Drie man You Carty, Roglic en uhm uh Car-Pass spinnende. Binnen de minuut dus daar kon nog van alles gaan gebeuren. Wat een vroege kopgroep met de Lennard Hofstede, een vriend van de show, in. En in die groep was ik heel blij mee, want Inyo zat niemand in die in die groep zitten.

[00:18:52]

En euh. Net op het moment dat ik m vergeten was. Ja en Car-Pass aan. Aan het vallen was. Wie kwam daar? Want er was een prachtig beeld van de mannen die met z'n allen de berg op reden richting de zon. Prachtig licht wat voor tegen ze reden naar de zon toe. En wie zakte daar terug uit? Uit de zon, uit het zonlicht? Lennard Hofstede Sies de hulp die ze nodig hadden. Op het juiste moment was hij daar om Roglic de Roglic te helpen aan de.

[00:19:16]

Aan de eindzege. Het was echt Gandalf bij zonsopgang bij Helms diepte. Ja, ik weet niet waar het over de heup is lost. Om een tjonge jonge jongen.

[00:19:27]

Ja, maar ik denk dat in deze tijdens deze etappe, want hofsteden hulp kwam zeer goed uit. Roock lies was niet zo goed. Zou Car-Pass zich achteraf niet op zijn kop geslagen hebben? Dat isolaten is begonnen? Ja en ja, want in jouw Carty begon zijn wachten sowieso heel lang en zelfs nog vierenhalf kilometer ofzo.

[00:19:46]

En toen ging karten ging als eerste. En ik dacht ook waarom eigenlijk? Waarom wachten jullie allemaal zo lang? Ja, maar dit is natuurlijk wel. Dit is toch wel de naam de kracht van Jumbo Whiz. Maar ook t is die die haren natuurlijk wel. Dat was natuurlijk wel machtsvertoon wat ze deden. Wederom koers zat er gewoon wel heel lang bij nog ja, maar dat is denk ik ook een beetje dat ze dus gewoon denken ja, het heeft nog geen zin om te gaan, want koers zit er nog bij.

[00:20:05]

Maar het verbaast me toch elke keer wel een beetje als vorig jaar iemand demarreert, koerst eraf, vliegt naar huis, moest altijd zo. Maar het is niet altijd zo, maar nu wel vaak. Zo was het ook al. Verrassend vond ik dat. Want hij zit er al. Hij kijkt elke keer alsof die aan t wachten is tot ze PlayStation geladen is. En dan en niks aan de hand. En dan ineens blijkt dit slecht te zijn. Klopjes.

[00:20:24]

Je kan een koers niet zien of zien of je goed of slecht is. Nee, en dat is denk ik vrolijk. Of ik moet toegeven. Hij is altijd vrolijk. Heb het idee. Ja maar dat. Dat is een carnivoor in Windows Vista. Die moet je wantrouwen. Maar van wielrennen is dat echt een heel goede eigenschap. En ik denk ook dat heel veel ploegen daardoor gewoon zien van hoe. Hij zit er nog bij en ook hij is eigenlijk ook nog wel fris.

[00:20:46]

Ja dan. Dan ga je niet zo makkelijk aanvallen, want je weet die jongens op eigen tempo blijven rijden. Robert raakt niet in paniek. Die gaat in zijn spoor zitten en op een gegeven moment halen ze me weer bij. Maar als je zag hoeveel, hoe euh, hoeveel Car-Pass eigenlijk nog pakte in die laatste. Die laatste kilometers. Ik had het idee dat Robaeys kwam er op een geven moment wel weer doorheen, omdat het op het einde vlakte het ook wel weer af.

[00:21:07]

Dan zag je dat ie dan toch wel weer een soort van overwicht hadden. Ik had het ook het idee. Het zat hem ook mee, want de Möbius ging er vorige rijden. Ja, hoe zou dat zou komen? Ja en ja, ik kan me straks nog wel op, denk ik. Uhm, dat was in de NOS furry interesting. Maar hij had daar wel mazzel denk ik. Want want als de Möbius niet waren gaan rijden en Carty niet een beetje was teruggevallen, had Kuipers echt nog een kans gehad om zeker mee te winnen.

[00:21:31]

Ja, ik denk dat we heel lang zouden beter geweest. Stel je voor dat je. Dat dacht ik echt alles. Stel je voor dat je twee rondes op het laatste moment verliest op die manier. Dat is wel. Dan ga je wel met een slecht gevoel 2020 uit. Ik vind overigens dat je aan Roglic wel kan zien dat die er slecht bij zit, want ze zeggen altijd commentatoren zeggen altijd ja hoor, niets is niks af te lezen, maar een soort twee manieren van fietsreis dat hele lichte en krachtige manier van fietsen en uit gewoon dat harken en dan onderin zijn beugels hangen.

[00:22:03]

En dat had ie gister echt zo. Dat je dan het verschil met Car-Pass die echt agressief ziet staan en rook Leticia achteraan aan het harken is. Dat vond ik toch niet zo goed uitzien?

[00:22:12]

Nee, hou het op de Angliru vond ik het. Was het nog duidelijker natuurlijk dat die echt zo? Ja, dat is echt een beetje een stijl die nu echt niet snel een beetje weggegeven. Want ik had het eigenlijk voor deze ronde nog niet dat ik zeg maar kon zien aan Rodalies. Is ie nou goed of slecht? Ja, en dit is wel. Dit is je wel duidelijk geworden. Lijkt me niet per se heel, heel goed overgenomen. Vond ik heel grappig van bijv.

[00:22:31]

Education. Noem ze Cathy Ucar die special toch getipt. Daar wordt voortdurend over de Angry Lou gesproken als het over de. Angliru en de angry angry Leeuw echte Rowena, nou ja, en maar het was uiteindelijk een storm in een glas water, want Gouka Lies pakt hem gewoon 20 seconden. Of zou verloor die op Car-Pass. Ja, ja en neen, want een maar kon. Carty was toch een beetje een euh tandeloze aanval? Ja nee, pfff.

[00:22:59]

Hij durfde wel. En hij had het natuurlijk. Het probleem was was dat. En dat was de kie super slim wel van Car-Pass. Dat ie. Euh. Dat ie Carty euh. Als eerste liet gaan. Eigenlijk vond ik heel slim, want ik dacht ik dacht op dat moment nog dat toen Carty ging dacht ik o Roglic is is scherp. Die laat. Die laat hem niet weglopen. Euh, McCarty heeft wel. Want het was wind tegen een berg op, dus het is superzwaar.

[00:23:22]

Als je dan gaat aanvallen is nog extra, want dan rijd je gewoon vol in de wind. En hij moest dat twee keer doen. McCarty om weg te komen. Toen dacht ik ja mooi, die is al uitgeschakeld. En toen ging Car-Pass en die ging. Die ging. Die had maar n cartouche. Die hoefde te verschieten zeg maar. Euh. Toen. Rook liet je ook al euh. Ook al uhm euh. Oppas. Dus het was wel tof.

[00:23:41]

Slim bekeken van m. Ja, willen we even naar de finish kijken? Ja ik, maar wel live. OK. Maar zijn we Cibona voorop rijden? Het is nog 300 meter of zo'n 300 meter Borra voorop. Voor Ackermann voor AQI. Ja, dat zal Selig zijn. Dan zit daar nog meer. Jasper Philipsen, Jasper Philipsen en het zijn altijd dezelfde drie sprinters. En nu moeten we nu het duel ADO verplicht dat we toe praten naar de finish.

[00:24:04]

Inderdaad, AQI gaat aan, AQI gaat aan en daar komt de Benetti in zijn tas. Over de snelheid dan weer te vroeg. Het komt er makkelijk overheen en het is bijna té weinig, zegt Mark Bennett.

[00:24:16]

Bennett Bennett Bennett voor Actor's Bennett Bennett vrijspraak voor Leonhart? Ja, ja, dat is eigenlijk voor Leon. Van die zich niet kwispelen thuis. Nou prachtig, geen jongens. Is iets over de finish? Ik ben een vrouw, liet ze bijzet. Ik twijfel er uqky of ben het wat ik wil? Nee, toch komt die. Een herhaling? Gaat Borra naar VROB, want. Wist dat? Euh, ja, die tweede is Philips in ieder geval.

[00:24:49]

Je wordt vakkundig gesloten. Oh nee, het is de derde pas de derde qij. Is die Sunweb jonger dan 20 man van Sunweb? Die wordt derde. Maar kijk, hier komt Bernards er toch gewoon overheen? Nou ja, Pennant concerned haarfijn. Nou, nee, nee, maar niet hoor volgens mij aqi. Het is ook een schisma binnen de rode lantaarn redactie geweest natuurlijk. Akkerman en Ben Akkerman, een bijna zestig jaar jongere, toch meer in actie bij MET zal er gewonnen hebben wie gediskwalificeerd wordt.

[00:25:25]

Ja kijk, als Ben alleen maar kopstoten uitdeelt zoals jij ook dat doet tijdens onze uitzendingen dan. Euh. Geen wethouder, maar volgens mij is het gewoon een Equator. Kijk, mooie beelden van Roglic en hofsteden die Roglic, die zijn groot. De grote man bedankt. Nou, terug naar de aflevering. Misschien zou er weer gewonnen heeft toch? Terug naar de aflevering. Ja, precies. Nee en. Maarja. Twitter is toch nog spannend op open lacko over het jaar waar overigens David Gou doe.

[00:25:50]

Euh een mooi nummer deed samen met Armie RAI zijn zin uh zijn uh z'n ploegmaat en uhm. En ook gewoon even nog de top 10 in binnenreed op het laatste moment. Dat vond ik wel. Naja wat mooie push gedoe deed hoopte ik dat Wout Poels gisteren zou doen. Maar poltie kwam op drieënhalve minuut binnen. Ja ja ja, dat was maar dat was toch wel leuk geweest. Alleen dan. Een koude douche stond wel een stuk verder in het klassement.

[00:26:14]

Ja, maar denk je dat ze Poels niet had laten rijden? Nou, ik denk dat Massop Egemen dan wel zenuwachtig was geworden voor zijn vijfde plek. Ja Alicja dan Akkerman. Net voor ben t zij toch. En de Sunweb jongens kantten gemaakt. Kantor? Ja en Jasper Philipsen ja vieren ook mooi. Ja, het scheelde echte millimeters. Minimaal. OK, laat ze maar om te zien.

[00:26:35]

We gaan deze aflevering. We gaan deze aflevering kijken wat er allemaal in onze mailbox zit. Ja, aan aanvragen van vragen en theorieën van luisteraars. Misschien goed om even te beginnen met terugblik op deze Vuelta. Wat gaan we onthouden van deze Vuelta? Willem Jonne? Ja euh.

[00:26:59]

Ten eerste de lengte. Ja, dat ben ik wel. Benieuwd of jullie dat geslaagd vonden. Ik heb drie dagen korter, drie dagen korter. Ik heb het niet heel erg gemist. Ik vond het niet um. Nee, ik vond het. Ik vond het geen ramp. Het zo zeggen. Nee, gewoon zo spectaculair dat het begon met een bergetappe. Maar je mist wel ook een beetje een feestelijke opening. Ik vind de opening van de Tour de Grand Départ vind ik toch altijd één van de leukste dingen aan de Tour.

[00:27:21]

Ja, en dat miste nu een beetje in de Vuelta. Gewoon wat je rijdt. Zou in in Utrecht gestart hebben dit jaar. Ja ja zeker. Utrecht, Den Bosch, Breda was hartstikke mooi geweest. In de Grote Kerk in Breda waren zes mannen hadden vrij, maar hadden niet. Ja, dan zou je die langskomen. Ja dan voor de ronde is. En niet per se heel erg, maar het hoort gewoon een beetje soort bij feestelijkheid van.

[00:27:41]

Maar denken jullie dat dit een euh, een optie is om bijvoorbeeld de en halve of twee weken te doen?

[00:27:47]

Nou ja, kijk. Het is een beetje. Daar zit natuurlijk echt een groot verschil tussen de grote tours en de en de de week koersen. En ik zie niet in waarom je niet waarom je niet zou zeggen waarom maken we waar maak ik van de Vuelta niet in 2 weeks koers? In plaats van drie weken na de test van de organisatie van waar ook de Tour van is en de ASO? Denk niet dat ze dat gaan doen. Ik denk dat daar teveel trots is voor wat de Vuelta betekend voor Spanje.

[00:28:14]

Om te zeggen we gaan terug schalen naar 2 weeks gekoerst? Ja, maar je moet het dus niet zou brengen als terugschakelen. Kijk nu eens de derde en de derde grote ronde, de derde dus na de recente Tour, dan de Giro, dan de Vuelta. Dan is het de eerste twee week zonder jou. Of je gooit er na 4 weken na een week één van die twee gewoon nog zeven bergetappes bovenop. Gewoon 7. Geite Pate. Leuk?

[00:28:40]

Ja en nee. Wat ik vooral onthoud. Dan hebben we denk ik ook al vaker over gehad. Eigenlijk vond ik vind het in stand. Wat je zei over. Is de tel van Roglic. Dat vind ik vind ik een interessante. Is die gratis? Die gaat veel beele veelbetekenend worden denk ik voor de komende jaren. Of zou dat kunnen worden? Maar ik vond dat dit koers in de herfst. En hoewel het gisteren al over die berg die met het met strijken ligt werden bedwongen.

[00:29:00]

Zeg maar een race die ik echt geweldig vind, ik echt geweldig. En dat ze dat zeggen. Dat was eigenlijk de hele Vuelta door dat. Ik vond het echt genieten van het herfst landschap als ze doorheen reden. Ik bedoel we hebben echt ook zeiken in de regen gehad en dat vind ik dan niet per se leuk. Maar zeg maar de momenten van van dat het zonnetje scheen en dat je die prachtige kleur in het bos en zo zag. Ja, dat is wel dat zijn wel plaatjes en dus ook.

[00:29:23]

En euh, en dat. Ik vind ook leuk dat er een soort volwaardige herfst hebben gehad nu dit jaar. En dat met dank aan de Vuelta. Dus ja, ik wil tuin, dan ga ik wel trouwen. Zou het alsjeblieft laten in het jaar zoals wel een paar keer betoogd hebben? Ja, maar wat ik ook echt leuk vond was beklimmingen zonder publiek. O ja, ze krijgt acht van Naudts kunnen we dat voortaan niet gewoon doen? Publiek een laatste kilometer en voor de rest kunnen wij gewoon naar dat schitterende landschap kijken.

[00:29:49]

Waar zijn fietsen ineens Siau die Bergen eruit zien en dat echt heel erg leuk. Ja maar ja, je hebt ook een aantal mensen. Uhm die bijvoorbeeld Panda pakken CKO verkopen. Ja die rent dan achteruit. Ja dat is ook niet aan te pakken. Bijvoorbeeld zonder bibs.

[00:30:09]

Mooi, maar ik merk dat jij niet meer wil schelden. In de podcast. Nee, een kerel ben ik heel voorzichtig mee. Goed en goed. En de grootste verrassing van deze Vuelta, Thijmen Aarsman, ga ik niet. Ja ja, en je vond ik echt een grote verrassing. Ja, ik vind dat die echt steengoede debuut ronde heeft gedaan in Afrika. Ook als je in de in week 3 op zaterdag nog. Hij ging euh. Hij zei er wilde eigenlijk in de groep zitten.

[00:30:36]

Dat was niet gelukt. We hadden drie andere mannen van Sunweb daar al. Dus ja, het was ook niet zo dat ook niet zoveel zin om erachteraan te rijden nog zeg maar. En toen zaten ze zeiden ja, dan ga ik mezelf testen en ik ga kijken of ik hoelang ik erbij kan blijven bij de grote mannen. Euh, naaischool met Valverde gefinisht? Euh zeg maar. Eindigt in de groep achter de favorieten en hij zei ik zat. Hij vond ik ook nog mooi.

[00:30:57]

Hij zei ja, ik zat verkeerd gepositioneerd op het moment dat er ook iets aanging, dacht hij. Dus. Stel je voor, je had misschien nog kunnen volgen als je. Maar ik vind die jongen heeft dus een aantal echt een aantal hele goeie ontsnappingen gezeten. Heeft zichzelf voortdurend laten zien. Ik vond dat echt. Vind het echt geweldig en ik weet echt heel leuk om te bedenken dat dat er in, want er waren natuurlijk echt meer. Ide Schelling reed gisteren lang ook lang op kop.

[00:31:21]

Weliswaar op een gegeven moment dat we dachten. Ben je nou? Ben je nou je je Grooveshark vernielen? Want die had een lekke band. En waar dat? Dat is toch tof dat je nu jong Nederlands talent ziet waarvan je weet. Ja, hier gaan we gewoon. De komende jaren gaan we echt hopelijk nog heel veel zin. Daar was ik wel echt mee. Ik was echt verrast. Ja jullie voor de rest. Ja. Jakarta Jakarta. Jakarta heeft me echt euh, echt verbaasd als vorig jaar geloof ik elft in de Giro.

[00:31:53]

Ja, niet heel veel, zeggen een renner of zo. Natuurlijk, als je naar de top tien van de Giro kijkt, denk je wel oei, dat zijn allemaal grote namen. Dus euh, en na hem werd het allemaal wel wat minder. Dus er was een beetje best of the rest denk ik maar dat hij hier zo lang en zo goed meegaat. Die tijdrit die ook echt sterk is. En kijk, de Vuelta is altijd wel een beetje gemankeerd qua klimmers.

[00:32:18]

Van wie is er nog goed? En er zijn heel weinig mensen die echt hun hoofddoel maken van de Vuelta. Hmm uhm, zeker ook dit jaar. Met met die overvolle kalender natuurlijk. Maar je hebt gewoon wel echt twee absolute wereldtoppers aan de start staan. En dat zijn Roglic en en Car-Pass die al eerder een grote ronde hebben gewonnen die meedoen om en om de eind. Zege in de Giro en de Tour. En hij? Hij komt gewoon op binnen een halve minuut geloof ik.

[00:32:45]

Komt ie binnen? Of wat? Wat wordt je uiteindelijk? Of E op n 15 uiteindelijk? Ja dan? Dan doe je echt echt mee met de big boys en uhm. Hij rijdt bij een. Bij een leuke ploeg die een ja nog niet altijd echt heel erg kent is op op op een klassement. Natuurlijk zijn we best wel veel beloftevolle klassementsrijders, maar in grote rondes is toch altijd een beetje afwachten van blijdschap met Oranje. Ja, waar hebben het over?

[00:33:14]

Je kan je je keuze. Ja, ik ik. Ik vind Oranje een beetje en eenmaal. Ik kijk meer naar de digitalis en de Philipe Martinez dus, maar die gaat weer naar Inias. Ja, die gaat er een Inias. Maar die zit daar best een talentvolle lichting aan te komen. Euh, dus ik ben heel erg benieuwd wat hij of hij volgend jaar gaat bevestigen in bijvoorbeeld de Giro. Ik vraag me ook heel erg af. Ik heb mijn gevoel, zegt dat ze me niet heel erg snel weer in de buurt van t Podium gaan zien.

[00:33:39]

Ik dacht een beetje een beetje lucky shot geweest. Is de Vuelta sowieso. Het is een heel ander seizoen geweest dan normaal. En als de ploegen zich weer goed gaan organiseren volgend jaar, denkt dat moeilijker wordt. Maar we zullen zien. Ja, weet je wat zijn grootste verdiensten tot nu toe was in jouw Carty? Zijn grootste overwinning? Om eindklassement Ronde van Korea 2014. Als je de Asia weer een beetje volgt, Jordan dan uit zal komen.

[00:34:07]

Maar heeft die niet was maar dat dat voor een klassement en vadsig ook wel ergens een rit gewonnen in Zwitserland of zo zelfs kijkers mij. Er staat me iets voorbij. Ik weet het niet zeker. Maar nee, volgens mij niet hoor. Oh ja, Ronde van Zwitserland ja station 2019 Paşa. Maar ik sla de Ronde van Korea hoger aan. Ja ja, ze ook wel luisteren. Zuid en Noord Korea. Nee, gewoon de gezamenlijke. Een Korea zonder een ronde.

[00:34:30]

Dat snap ik wel. Nee, dat snap ik. Nee, het is ook scheppend. Ja ja, hoe hebben ze zich om? Omdat mijnenveld heet. Want dat is in de game. We bevinden ons hier in een mijnenveld en hier gaan we weer met zijn eigen partij. Is glad ijs. Hoe hebben de Nederlanders gaat het gedaan? We hebben het al over tuinmannen aanspannen gehad. Wout Poels. Nou, ik denk naar behoren. Nou ja, heel goed zelfs.

[00:34:51]

Ja ja, maar begon matig als zesde plek. Is toch mooi. Ja, Sven gaat weg bij bij Ineos om kopman te zijn en goed smaken zeker. Plek is mooi. Maar in een niet heel erg sterk bezette Vuelta de hele tijd net niet meekunnen op de laatste berg true. Ik toch gehoopt dat die net wel had gekund. Hij had eigenlijk de ucar die van deze ronde moeten zijn. Dus eigenlijk. Ja nou ja, eerder de Martin. Ik ben.

[00:35:16]

Ik ben groot van de markt en dat weten allemaal hoe mijn hobbelpaard. Maar het was een beetje afwachten van kan niet nog. En dat vond ik bij Poels eigenlijk hetzelfde. Ja van OK. Euh ja, dat klopt. Vorig jaar minder jaar. Slechte tour bijvoorbeeld. Ja zeker? Ja. Nee, dat zeker. Waar eigenlijk? Maar het is denk ik wel enthousiast hoor ik de gevallen in de Tour. Dus t nu. Dit is de ronde waarin het wel goed ging.

[00:35:38]

Ja, maar dit kon laten zien. Ik zou zeggen etappezege ook, maar het is toch gewoon een 7.2. Ik bedoel het is geen 9 geworden. Dat was leuk geweest. Maar het is hij is er nog. Ja, nee zeker. Ik vind ze. Ik vind dat. Ik vind dat precies. Dat is heel hoopvol. En dat is heel knap. Het is gewoon vrouw. Inderdaad, denk dat gevoel van uhm het is. Hij is wel echt natuurlijk voor het algemeen klassement gegaan.

[00:35:59]

Dus je hebt hem nooit in echt in de aanval gezien. Je hebt m. Het is gewoon aan blijven hangen, net zo lang dat je kan. En dat schijnt een hele. Vindt dat gewoon niet een hele aantrekkelijke manier van een grote ronde rijden. Dus dat is denk ik meer, dus dat niet. Dit is een fantastische prestatie, maar je hoopt gewoon dat die je je hoopt dat je in ieder geval een keer kunt juichen. En dat is niet echt.

[00:36:18]

Da's natuurlijk niet echt gebeurd. OK. Even uit de postzak er eentje van de olie die vraagt welke theorie heeft Willem voor de tactische keuzes van de Bobbi's in de laatste bergrit? Dit wraak? Was dit Willunga Hill dus gewoon omdat alles anders is dan normaal? Of als gewoon KLA Classic Moby? Ja ja ik. De ECB denkt dat je doelt op dat dat het laatste moment dat uhm euh, dat Mobistar rook iets ging helpen om terug te komen. Solaire Solesmes solaire mas ja precies.

[00:36:49]

Dan zou je kunnen zeggen die reide nog voor een soort van ja waar je eigenlijk voor tot MAS lek, MAS voor z'n vijftiende plek en Solaire voor zijn negentiende plek. Jarenlang zo n plek gestegen hierdoor. Kijk als je als je van plek gewisseld met Gorka Izagirre in de sprint dit je daarvoor verliest. Die vier negenenveertig. Dan denk je ja. Als je daarna nou je best had gedaan, rij je top tien als je wil. Nou ja, ik kijk dus het is altijd.

[00:37:15]

Het zal altijd Olivier behalf zijn. Typisch wraak hoor. Ja en nee. Precies dus daar precies. Dus ik zou je maar als je Eldi Amin of Spnc Sado had gezien. De documentaire over Mobistar op Netflix. Aanrader! Dan weet je hoe de slotscène daarin is. Dat zijn er ook twee bijzonder. De slotscène is namelijk. Het gaat eigenlijk over twee hoofdpersonen, dus. Dus Car-Pass en uhm, Nairo Quintana die daar nog rijdt en Nairo Quintana die eigenlijk in tranen afscheid neemt van euh, van bij de lunch van zijn ploeg.

[00:37:44]

En uhm en uhm, Barabbas die eigenlijk als soort van dief in de nacht vertrekken naar Inos en eigenlijk met ondeugende oogjes eigenlijk niet echt meer durft te zeggen dat die voor het geld gaat daar. En en en je voelt eigenlijk alles. Dit gaat Movistar je niet in dank afnemen. Je zit mee en ik denk dat dit jaar de revanche is. Dish Best surft Colt en beste bovenop la comitia. Dus ik denk laat ik zo zeggen het zal hem niet geholpen hebben.

[00:38:12]

Ik denk dat het ook door de ogen van alle Granero Valverde moet bekijken, want die is volgens mij de baas over wat er in de koers gebeurt. Ja, en dat is toch wel eentje die van wraak houdt. Ja dus als hij, als hij het over dat telefoontje had, daar weet ik veel twee groepjes achter ofzo. Die heeft geen garantie rijden. Ik denk vooral die ploegbaas hoor. Die zijn echt van die zooi he, heetgebakerde naar ons toe.

[00:38:34]

Hij is volgens mij nog de meest uitgebalanceerde van het stel. Die andere zijn echte die hebben, die is echt zo echt. Spaanse furie dus die zou ik niet graag tegen me hebben. En ik vermoed dat die gewoon ook een zwart boekje hebben waarin ze alle namen in Ossendrijver met wie ze nog een keer moeten afrekenen. Maar dan vind ik wel een leuke vraag. Wat denken jullie? Had Robert M. Gewonnen zonder euh massaler? Ik denk dat. Jawel, het D was heel benauwd geworden hoor, denk ik ook ja.

[00:39:01]

Maar was hij dan zeikerd? Is dus ik denk. Hij had immers die. Wat daar gebeurde was dus dat ie. Hij had echt mazzel dat die hofsteden trof. Nee, dat is natuurlijk daarvan zou je kunnen zeggen. Massaal nee, maar goed wel op dat moment. Weet je wat het is? T Is i hofsteden kwam echt exact op het juiste moment kwam. V. Kwam voor hem rijden. Maar laten we hem ook de eer geven die ze toen absoluut absoluut.

[00:39:21]

Ja, nee, zeker is dat. Nee, daar heb je gelijk. Stuur hem vooruit voor vooruit. Absoluut. En heel blij dat ze dat een keer hebben geprobeerd. Nu en hopelijk. En hopelijk is een. V een belofte voor de toekomst dat het dat we dit vaker kunnen gaan doen. Maar inderdaad. Uhm ja, kijk of dit het enige wat anderen wat ik kan bedenken is dat roken niets gezegd heeft. Euh weet knaken verdienen vandaag nog effe extra bonussen voor vanavond dit.

[00:39:46]

Dan moet je het helemaal verkeerd. Je hebt je natuurlijk dat echte aanvoelen vuursteen voor nodig. Ik kijk daarna naar de koers. Ik zie wat er gebeurt. Lennard Hofstede zitten bij een mhu. Ze hebben gewoon Lennard Hofstede eraf gereden voor wat hij Valverde heeft geflikt vorig jaar in de bocht. Ah, dat zou nog kunnen ja. Oh zo ja ja, dan zijn Valverde af in de bocht omdat Valverde was gaan rijden toen ook liet zijn lekke band had gevelplaten om van den Hartog zelf hiermee door zichzelf op te offeren.

[00:40:14]

Weer zo'n prachtige daad, 100procent daad van echte liefde. Nog een uurtje. Nog een vraag uit de malbec van Joonas. Zien jullie dit seizoen van Jimbo Vista als geslaagd of niet?

[00:40:27]

Ja zeker? Zonder enige twijfel fantastisch seizoen echt? Ja ja, maar niet de Tour gewonnen.

[00:40:33]

En Zeeman is hij. We zijn er. We zitten erin om de Tour te winnen en zijn in de special die wij maakten in juli.

[00:40:38]

Ja euh, ja ja. Maar hebben we toen ook de vraag gesteld? Als je de tour niet wint is het. Is je dit seizoen dan niet geslaagd? Stel. Stel, je wint de tour niet en wil wel de Vuelta. Luik-Bastenaken-Luik wordt Milaan-San Remo, drie etappes in de Tour en je wordt tweede. Je wint de drie etappes in de Dauphiné. Je wint Un Grand Piemonte, drie etappes in de Tour de l'Ain, Milaan-San Remo, de Strade, de A1 Tour en de Vuelta.

[00:41:05]

De Comunidad Valencia. De gele trui dan. Ja, ja, dus ja, die moet je dan niet. Die heb je dan niet. Is ook wel lekker om nog iets te hebben toch anders te dromen. Want dat is beter dan anders. Alles was klaar geweest met Movistar. Ja en nee, dan was je nu je. Nu is het nog. Nu sta je nog net boven net voor de top, terwijl je al wel heel veel succes viert.

[00:41:25]

Maar hadden we van tevoren verwacht dat ze al zo ver zouden zijn? Want ze zeiden tegen mekaar ze gaan Idiots uitdagen, maar ze hebben niet in ons uitgedaagd. Ze hebben op dag één inos onder hun schoen verpletterd. Ja, en ze hebben sinds. Sindsdien hebben ze de hele dij bij de rest van het seizoen heel dominant gereden. Nu ja, want de Idiots heeft uiteindelijk natuurlijk de Giro gewonnen. Maar dat was omdat daar. Euh, hoe je je mouwen eruit was.

[00:41:52]

Dus laten we daar dus geen concurrentie van Jumbo, maar de plaatsen waar ze echt geconcurreerd hebben. Bijvoorbeeld in vast aan de Ronde van de Alpen. De reëler toen hij de Tour de l'Ain? Ja, waar ze echt met alle kopmannen bij mekaar zaten. Toen was Gleichen Uomo Walsche eroverheen. Ja klopt, maar dat is ook wel iets waar je EMBO van moet leren. Want uhm, er zijn wel sterk geruchten dat de manier waarop Jumbo gekoerst heeft dat het ook niet per se geliefd heeft gemaakt.

[00:42:16]

Een peloton geliefd zijn. Nee, dat hebben we vandaag of gisteren gezien bij Car-Pass. Als je geliefd bent in het peloton, kan dat af en toe cruciale momenten best wel eens helpen. Kan enorm helpen. Uhm, nou, het is toch ook een Nederlandse ploeg die die. Nederlanders staan toch ook wel een beetje te boek als arrogant en euh, we doen het wel effe. En Ha en Tim hebben ook best vaak discussies. Jij vind dat zij teveel onnodig op kop rijden.

[00:42:43]

Dat vind ik eigenlijk ook. Er zijn natuurlijk momenten dat je wel op kop moet rijden, je je verantwoordelijkheid moet nemen. Je moet het verschil maken. Uh wa waar je t moet maken en je moet niet overdreven veel. Uh uh spierballen gaan laten zien als dat niet nodig is. Uh, het eigen bordje leeg eten dat dat. Tja, ik denk dat dat wel in de. In de analyse van hun. Ik hoop dat ze dat dat goed gaan analyseren en zegt van een Showa hebben we nou teveel energie verspild?

[00:43:09]

Nummer niet, maar uiteindelijk hebben ze toch gewoon echt echt en de bal goed seizoen? Ja ja ja ja ja dus ik vind het echt geen vraag. Nou nee, het is fantastisch geslaagd. Het is kritisch. Ik ben een beetje kritisch. Nee, het was fantastisch seizoen. Ik wist niet dat ze al zo ver waren, maar als ik kritisch Kalmthout bij mag plaats is dat kopwerk op rare momenten. Ik vind dat ze daar ook niet echt reactie op hebben gehad.

[00:43:31]

Dat de Jumbo's af en toe gepikeerd daarop reageerde in de media. Ik bedoel Gesink die gewoon mensen middelvingers stuurt op Strava als toppunt daarvan, maar dat het gewoon. Ik had graag een keer gehoord waarom. Waarom doen jullie dat nou? Op sommige momenten zaten ze gewoon op Bergen NH, terwijl ze niet in een leiderstrui reden. Ging Gesink echt iedereen aan gort rijden en dan was de enige reactie die we na afloop kregen. Ja, de koers. Uh uh, hardbop maken ja aan de kant.

[00:44:00]

Dat is ook wel het Ineos jarenlang heeft gedaan. Ineos heeft ook heel vaak op kop gereden, terwijl ze nog niet de leiderstrui hadden. Dat is hun wordt tactiek. En die wurgden actief van de inias is meestal op de laatste berg. Niet? Nee hoor, die begon. Nee, het begon echter al wel. Of ook wel veel vaker. Al veel vroeger. Ook op momenten dat je denkt waarom doen ze dit? Ik hoor commentatoren nog zeggen van Ineos rijdt op kop.

[00:44:22]

Ze doen het ook in klassiekers bijvoorbeeld. Gaat Inias op kop rijden dat je denkt ja, waarom doen jullie dit? Omdat ze gewoon eigenlijk niet beter weten dat ze gewoon hun tactiek. En ik vind? Euh, en dat. Dat zou ik heel leuk vinden als ik Jumbo was van goh, iets meer kijken naar onze eigen specifieke kwaliteiten, naar de specifieke kwaliteiten van de renners. Wanneer zijn ze goed? Wanneer zijn ze minder? En dan kijken van wanneer gaan we welke tactiek naar toepassen?

[00:44:46]

Zodat je op de momenten dat je goed bent het meeste rendement haalt en op momenten dat je slecht bent dat je dat toch op een bepaalde manier weet te vermommen? Nou, dat is de. Kijk de hoop mijn hoop voor Ford 2021 voor je Movistar is. Denk dat ze dat precies dat is dat ze voortbouwen op het succes van dit seizoen, maar wel bedenken. We moeten onze gereedschapskist wel echt een beetje gaan uitbreiden. Dus we moeten kijken op welke manier hebben dit bij deze koers nou aangepakt?

[00:45:12]

En euh, en had dit nou ook op een andere manier gekund en succesvoller gekund? En ik denk dat er zeker daarin in de Tour is. Daar denk ik echt een voorbeeld van dat dat je dat er echt prima na te denken was over een ander, een ander soort strategie die wellicht meer gebracht had. Dan weet je nooit wat ze altijd alles. Maar je weet zeker dat Seemann deze winter nog effe goed die tour terugkijken. Denk dat evalueren. Dat is een enorm voordeel dat je dat je je daar zitten.

[00:45:36]

Echt goeie slimme mensen bij Movistar die ook heel volgens mij heel zelfkritisch zijn. Over wat doen we goed en wat doen we verkeerd? En er zit groei in die ploeg. En dat, daar ben ik echt eens begonnen jonne. In dat opzicht is het misschien wel een zegen dat je dit jaar niet de Tour Tour hebt gewonnen, want ik heb wel het idee dat ze daardoor nog hartstikke gretig zijn, hoewel ze natuurlijk echt een seizoen hebben gehad om van te smullen.

[00:45:58]

Ja, ik ben echt benieuwd wat er volgend jaar gaat gebeuren. Ik kijk ook heel erg uit naar een showdown tussen Jumbo en Ineos op hun sterkst, want dat is toch een beetje wat we gemist hebben. Het was inmiddels ontliepen elkaar een beetje in Ineos heeft natuurlijk ook echt weer geweldig ingekocht. Het is een soort. Het zijn ook broer sterker geworden hoor. Ja, precies dus. Ik denk dat het in de Tour volgend jaar dat we dat ook kunnen gaan zien.

[00:46:20]

Overigens ook leuk dat Jumbo volgend jaar op Cervélo rijdt en niet meer op die lelijke Bianchi is. Lelijke Beyoncés, maar die pionnetjes is schitterend. Alleen de matches zijn moeilijk. Het is een beetje met niks, maar daarom vind ik het een beetje zoals ik ik. Ik ben ook heel mooi. Maar ja, dan zit je dan overal in of vloekt het wel een beetje. Dat is lastig, is een beetje, verzachtte toch? Het is gewoon als je het zeg maar los als kledingsstuk ziet, dan is het best wel ok.

[00:46:45]

Totdat aan een lijf hangt. En dan rinkelen. Ja, nou, ik ben blij dat ze naar Cervélo gaan. Volgens mij ziet het er alleen maar beter uit. Van overigens een shirt. Echt mooi dit jaar. Dus koop dat voor volgend jaar. Het geel steeds steeds meer richting. En kan ik alleen maar toejuichen. Ja, leuk. De visie van Paul de Cijntje van jouw jonne. Wie is de beste knecht van dit jaar? Euh ja, Wout van Aert toch?

[00:47:10]

Ja, ja, ik. Ik zet er eentje tegenover Rohan Dennis. Ja, mooi wel. Beslissende knecht. Ik kan nog wel een derde set accu's. Snap ik ook wel. Je mag er eentje meenemen. Je mag naar volgend jaar. Rook liet Dumoulin in de Tour. Mag en krijgt mij nemen. Wie geef je mee? Euh, ja, ok. Ja, Wout van Aert. Deze heb ik eens. Ik zou denken ook van Aert.

[00:47:39]

Want heb je die? Da's zo'n complete kan alles, maar niet.

[00:47:42]

Maar niet niet tot in. Tot in de laatste kilometer van een van een euh. Of van een buitencategorie klim. OK, maar dan euh. Het wordt op de kant getrokken. Ja dat je daar met Sep. Nee nee, dan heb je lekker waaien. Dan heette Dumoulin en dan kun je dat zelf. Dat is niet zo. Dat is nou niet per se zijn grootste probleem, dus het is zouden als laat ik zeggen als ik een. Als ik Nairo Quintana was, zou ik Wout van Aert meenemen.

[00:48:05]

Als ik Dumoulin was zou ik voor QHS kiezen. Rohan Dennis is natuurlijk wel. Hij is natuurlijk wel de meest. Na Lennard Hofstede in de Vuelta was de belangrijkste dynastiek wel echt de degene die het verschil als knecht. Het meest verschil van Dennis was wel wat langer. Die colbert dan die van hofsteden bleef iets. Ja nou goed ja, die blijft dan twee dagen aan kop. Ja, je krijgt eindelijk een Lennard tien seconden, maar het waren tien seconden.

[00:48:31]

Die schilderes is niet zo in het daglicht. Inderdaad, of zonsopgang zien en op dat witte paard ook. Verwacht je ook niet schitterend.

[00:48:39]

Willem II expense van jou. Ja, grootste koers gerelateerde teleurstelling dit jaar. Ja, da's echt geen. Geen twijfel over toch? Groenewegen Jacobse in Polen. Pfff, ik twee. Er zijn geen twijfel over mogelijk. Ik dacht Kelderman nee. Nou ja dan. En ik dacht de niet in de laatste in de laatste etappe. Maar daar vond ik ook wel in schoonheid. Dat vond ik ook wel eens. Ja, nee zeker. Nee, maar nu nu juist ook zegt dat kan je natuurlijk volledig mee eens.

[00:49:07]

Dus ook het is euh. Ik heb over dat ongeluk is natuurlijk al heel veel gezegd. Maar waarom ik het onder teleurstelling bekeken is? Omdat ik denk dat het zo'n schaduw legt over hun beide super veelbelovende carrières. En en dus het is een beetje een uitgestelde teleurstelling. Misschien in dat opzicht niet alleen over een carrière als gaan over hun leven. Ja, precies ja. Dit heeft net zoveel impact op op alle ja op hun volledige zijn. Ja nou precies.

[00:49:36]

En en en en de dans natuurlijk hè hè? Het allerergste is natuurlijk gewoon. Nou ja, ik bedoel. I koers gerelateerd aan een stuk dat je denkt. We gaan met twee topsprinters fantastische jaren tegemoet en dat ze eigenlijk elkaar opheffen. Eén in één, één ongelukkig moment en daar ben ik wel echt naar. Daar ben ik wel echt verdrietig over geweest. Zijn ook wel soort steen in mijn buik gehad. Heel lang. Ja euh. Nou ja, natuurlijk, die eerste dagen toen.

[00:50:07]

Toen Fabio nog op de IOC lag. Euh, sowieso. Maar omdat ik merk dat ik nog steeds als ik daar aan terugdenk zeg maar wel echt. Nou ja, het is wel tis. Het is gewoon t is tik. Op alle fronten is het pijnlijk, maar een ongeluk toch? Als kun je natuurlijk kijken. Ja, nee, maar dit is. Ja. Maar ook een ongeluk juist is toch juist verschrikkelijk? Ja, dat was dat. Ik vond dat echt.

[00:50:31]

Dat is natuurlijk echt het dieptepunt van 2000. Deze vraag was van Gilberto terrorisme. Om een vraag van Hans van Torre, die je natuurlijk een van ons favoriete verhaaltjes van torenhoog cellaag. Ik denk dat Hans van Toren hoog is. Wat hij zegt is wat mij dit wielerseizoen is tegengevallen is de Nederlandse oogst. De gouden generatie lijkt al een jaartje vakantie te hebben gehad. Gelukkig maakte Mathieu veel goed met zijn prestaties, maar geen enkele etappe in de grote rondes is gewoon slecht.

[00:50:59]

Met de toppers die we hebben wat moet er in 2021 veranderen volgens jullie om meer te gaan winnen met Neerlands trots?

[00:51:05]

Nou Willem. Het is wel eentje uit jouw uit jouw kaartenbak. Nouja kijk, hebben natuurlijk ook veel pech gehad. Wel dus. Dus iig Groenewegen. Dus dat dat geen enkele etappe in een grote honderd jaar als Groenewegen en Jacobse overeind waren gebleven. In Polen was dat probleem opgelost, want dat zijn gewoon twee van de beste sprinters ter wereld. Uhm, als je als je kijkt. Nee, we hebben pech gehad denk ik met Mollema in de Tour. Die viel op een pijnlijk moment niet door toen die me nog best euh goed voorstond.

[00:51:40]

Sowieso, maar die ik vooral heel erg had opgeschreven voor de WK als een als een interessante outsider. Dumoulin is natuurlijk als. Hij heeft natuurlijk een nog best een aardig jaar gehad, maar wou wel een soort schaduw overheen ligt. Maar dat je het gevoel hebt van weet je, waar is ie? Hij is nog niet helemaal terug. Laat ik het zo zeggen. Ja, en dus. Maar ja, Van der Poel wint gewoon Vlaanderen. Zijn jaren zijn jaren geweest waarin we waarin we, waarin wij nou echt jaren en jaren geweest, waarin we geen enkele klassieker wonnen.

[00:52:14]

En dat was toch denk ik een van de mooiste koers van het jaar. Ook de Ronde. Uhm. Dus ik ben en ik. Aan de andere kant is. En dan kom ik toch weer terug op wat we hier en wat we in de Vuelta ook zagen over het jonge talent dat er weer aankomt. Ik heb niet mijn. Ik heb niet het gevoel dat het eindig is. Dus ik heb niet. Gevoel dat dat we het nu moeten doen en dat we anders nooit meer succes zullen hebben.

[00:52:36]

Of dat we anders weer een nieuwe periode Rob Ruijgh ingaan. Het is de staat ons best nog wat te wachten. Een hele hele hele goeie coureur. Klasse voor niet gornji. Ja, maar het laat zich toch niet winnen. Is echt interessant. Maar goed, wanneer de advocaat van de duivel vandaag, want vergeleken met het tijdperk Rob Ruijgh is dit inderdaad een gouden generatie. Maar zijn we dit jaar niet een beetje voorbijgestreefd door de gouden generatie Slovenen, de gouden generatie Colombianen, de gouden generatie Britten?

[00:53:04]

Ja, na de de Britten en de Slovenen ben ik dan eens Colombiaan? Heb toch niet zoveel gedaan? Nee, maar ik kijk wel wat het natuurlijk een beetje meer stoort aan Marino. Het probleem van zijn slechte jaren had eigenlijk het probleem van onze gouden generatie is natuurlijk dat ze weinig. Dat is een beetje jouw stokpaardje. Nu sluit ik me wel bij aan dat ik relatief weinig wapens hebben. Weinig wapens om. Het zijn geen veel winnaars, behoudens de sprinters.

[00:53:25]

Maar goed, weer weten we wat daarmee gebeurd is. En kijk wat ik. Als er één ding is wat ik hoop van de nieuwe generatie Nederlandse wielrenners, de Arents mannen en de Coffs van deze wereld en de Dave Dekkers en bij de meesten zijn die indicaties er echt. Wel is dat het de jongens zijn die echt naast dat ze steengoed zijn, ook wapens hebben om wedstrijden te winnen op verschillende manieren. En dat is gewoon dat is. Dat is natuurlijk wat de de pech van onze gouden generatie is dat ze dat eigenlijk net niet hebben.

[00:53:54]

Ja ja, omdat je je wapen en van der Poel.

[00:53:57]

Ja, je heeft er echt vijf. Die heeft een soort hele wapen klaar. Van de Poel zou je nog bij de nieuwe generatie kunnen rekenen toch? Ja, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je wapens door bijvoorbeeld de parcour worden ontmanteld. Laten we wel wezen de. De tijdrit van Dumoulin is een wapen. Ja, daar wint ie ook uiteindelijk ooit de Giro mee. Dan is ie gewoon goed bergop. Euh, wie wint ie ook wel een aankomst bergop.

[00:54:18]

Maar uiteindelijk in die tijdritten maakt je het verschil. En de komende Tour hebben de twee ze. Ja, weet je wat mij wel? Wat ik gewoon heel erg vind om naar te kijken is het op eigen tempo naar boven rijden. Ik werd op een gegeven moment dacht ik ik wil niet weer. Nederlanders die op eigen tempo naar boven rijden en door rijd je wel door de springveer eraf worden gereden en dan een beetje achter zo'n kopgroepje hangen. Maar laten we wel wezen.

[00:54:40]

Mollema en overwinning van Oranje op Europa.

[00:54:44]

Toen reden ze ook op eigen tempo naar boven. Ja, en Quintana ging twee keer drie keer en hij won hem gewoon. En het was fenomenaal, dus het kan ook fucking gruwelijk zijn. Maar wat als je dan op eigen tempo naar boven rijdt? Dan moet je ook winnen. Ja, wat zijn jouw conclusies?

[00:54:57]

Weet je, maar weet je wat gewoon is? Je wil niet de hele tijd degene zijn die in de verdediging sterk klopt, want dat is gewoon vervelend als je op je tijdrit rekent. Pak je een beetje voorsprong in die tijdrit en vervolgens hopen dat die springveer er niet bij wegkomen met toch liever de springveer die wint. Ja, ik ben ook glorieus ten onder gaat. We hebben ook weinig renners die glorieus ten onder wensten te gaan. En ik wil ook een keer een van die Nederlanders die zo'n truc uithaalt als Froome die op de eerste berg gaat.

[00:55:20]

Weet je wel, maar dan wil ik nog één keer zeggen hoe bijzonder Froome is. Ja, Froome is gewoon een van de grootste. Van uit het uit het wielrennen, van ja of Olthuis. Hij wint vier keer de tour en wint alle grote rondes. En hij doet echt leipe dingen. Ja, maar de dingen. Ja, maar precies. Maar je wilt dus Froome die samen met Sagan in de in de afdaling in de aanval gaat. Of Nibali die in de afdaling van de Poggio euh in in de aanval gaat en in Milaan-San Remo.

[00:55:49]

Ik kan me ook nog met Heras een keer herinneren of Astana geloof ik die Dumoulin toen een keer was dat met zijn Astana Rujano het gewoon. Ik wil graag een keer zien dat de Nederlanders aan de goede kant van de stunt zitten. Dat wil ik graag voor 2021. Mooie conclusie.

[00:56:03]

Ja leuk. Een vraag van anders wapens is. Ik wil graag weten wat jullie denken over doping in het huidige wielrennen. Hoe hangt de vlag erbij tegenwoordig? Is alle doping?

[00:56:14]

Liefdesverdriet is er gewoon. Laat de laatste bijna filosofische vraag natuurlijk ons altijd uit handen uit een gat in je hart. Natuurlijk is je besluit om doping te gaan een gebrek aan liefde. Nee, maar dat refereert natuurlijk aan dolfijn Sagan. Altijd liefdesverdriet toeschuiven, ja, terwijl er ook geruchten gaan. John Lee is nu heel boos na maar een fles champagne aan te wijzen. Ja, ik heb maar dat Haagse bakje gegeten en sindsdien is het echt. Schenk nog maar even een uitje.

[00:56:40]

Een beetje zoals beloofd. Dat gaat zo in Madrid, maar daar wil ik graag dat jij deze vraag beantwoord. Doping in het huidige wielrennen? Uhm ja, ik heb deze dus al zeker nog doping zijn. Daar twijfel ik niet aan. Euh, denk ik wel. W. W. Wij zijn niet echt incrowd H. Maar we spreken af en toe aan mensen uit de uit de uit de wielrennerij. En daar heb ik wel ook. Ook oud renners en een en euh.

[00:57:06]

Die zeggen ook van ja, het is wel echt minder. Sinds ze sinds het biologisch paspoort kwamen. Natuurlijk kan je wel de situatie dat het alom tegenwoordig aan het zeggen. We kwamen uit een situatie. Heel snel, minder snel, minder situatie. Alle 180 renners uit de Tour. Ik denk dat de opkomst van die junkies ook wel een. Een veeg teken is. Want doping is iets wat toch een. Het is toch een lange termijn? Met name EPO is toch een herstel?

[00:57:32]

Uhm, doping. Dus het maakt dat je sneller herstelt, waardoor je harder kan trainen waardoor je dieper kan gaan waardoor je taaier wordt. Nou ja, dan zijn die jonkies of dat zou heel echt een stunt zijn. Al deze jonge generatie is op zijn 9de begonnen met doping. Dat zou natuurlijk kunnen dat ze daar nu de vruchten van plukken. Of als Obelix zeg maar een beetje optics of uhm ja D'Herde is toch wel een kentering gaande. En als ik voor mezelf spreek een bekentenis.

[00:58:04]

Nou ik. Ik gebruik regelmatig doping. Nee, dat hou je niet met jullie 72ste aflevering. Nee, uhm, ik kijk er nog steeds hetzelfde naar van dat. Mijn vreugde over Boogerd bijvoorbeeld is er niet minder op geworden op moment dat ik de dat ik weet van achteraf heeft die doping gebruikt. Dus mijn enthousiasme en mijn liefde voor de koers verandert er niet om dat dat. Dat zal niet anders worden. Totdat ik erachter komt dat er iemand een motortje in zijn fiets heeft gehad, dan dan haak ik echter af.

[00:58:40]

Dat blijkt gewoon dat ik jarenlang naar motorsport op zitten kijken. Ja, dat kan ik net zo goed. Een tractor trekt de fruitboer gaan kijken. Bert die als verrekte poelen trekt, de poelen. Maar ik had nog een overpeinzing hierover CEATEC. Ik vind het toch wel heel erg dat Marchin en Gianetti bij oersaai die zo'n dopingverleden hebben dat hier weer opduiken en dat je die weer de hele tijd bij de finish ziet staan aan. Echt een veeg teken. Ik vind het een veeg teken.

[00:59:05]

Ik vind dat niet zou moeten kunnen. Dit zou de weg moeten zijn naar het peloton. Ja, ik zeg maar. Waar trek je dan de grens bij? Bij welke mensen bedoeld? Mensen die veroordeeld zijn of bekend hebben dit moeten gewoon mogen niet meer terugkeren. Bijna elke. Kijk, dat is een strenge grens. Ja, maar ik weet niet of dat het wel een hele generatie die je nee maar de vraag is moet je dit? Kijk, waar ik?

[00:59:27]

Waar ik wel op hoop is dat die generatie uit het wielrennen weg is. Maar dat is nog wat anders dan dat je ze een beroepsverbod geeft. Zeg maar vanwege hun verleden. Dus ik voel daar wel mee, want ik voel heus het ongemak. Als ik Riis en de ploegleiders uit die zitten of inderdaad zo'n machine zie je aan de. Aan de finish dat ik denk blijf met je fikken van Jasper Philipsen af. Uhm. Dat voel ik heus. Maar de da.

[00:59:54]

Dat is meer dat ik het. Maar dat gevoel heb ik ook bij een Patrick Lefevre dat ik denk. Ja, ik hoop dat je snel met pensioen gaat, want ik zie hier en liever zonder dan met jou. Ja uhm en en. Maar dat is denk ik wel een spier. Dat FNV. Ja, maar da's ook gewoon een beetje neen hoor.

[01:00:11]

De persoon die laf te heet een beetje morio. Ja de moet toch ook gewoon? Weet je als je ja ja ja. Maar Merijn Zeeman hebt natuurlijk ook een beetje eerlijk gezegd zo je hebt dat ge karakter heb je nodig, dat snap ik. Dat voel ik ook wel maar. Maar laat ik zeggen dat op doping vlak zeg maar, daar hoop ik gewoon. Ik hoop dat dat dat die generatie gewoon langzaam uit het wielrennen vertrekt. Dat zou heel fijn zijn.

[01:00:32]

Het zou voor de Jura heel goed zijn, maar mijn gedachten wel bij. Doping is. Ik sluit me helemaal aan bij wat jonne zegt. Ik denk wel dat het dat we een nieuwe manier hebben gevonden om beter te presteren zonder dat je naar illegale middelen hoeft te grijpen. Dus ik denk als je bijvoorbeeld kijkt naar de naar de bijvoorbeeld wat Sunweb en vooral Jumbo niet met voeding doen enzo. En wat we daar nu anders in doen dan vijf jaar geleden bijvoorbeeld.

[01:00:56]

Dat is echt zo'n wereld van verschil. En dat blijkt ook zo een wereld van verschil te maken. En dat zeggen al die renners ook. Dat dat gewoon dat dat. Ja, het is eigenlijk. Dat is natuurlijk de Uhm soort. Dat is echt een nieuwe magische sleutel gebleken, dus ook binnen. Het is denk ik veel makkelijker geworden om euh, om op andere vlakken prestaties te bevorderen dan dan dat je meteen naar medicijnen moeten grijpen. Zo kan het zouden wel een goede.

[01:01:21]

Ik ben nog even advocaat van de duivel. Je zou ook al een goede cover en natuurlijk zijn als je zegt ja. Beetje dubieuze prestaties allemaal, maar wij doen heel veel geld verliezen. Er zou een goede foert coach. Ja, dan zou ik me wel echt Pseudomys voelen. Maar ik ben ook wel waar ik me helemaal mega met jonne is dat ik niet leuk vind om over doping te praten. Dus dat zou ook een van de redenen waarom het een beetje een rode lantaarn vermijden.

[01:01:43]

Wat ik een opsteker vind is dat Roglic af en toe gewoon gigantisch door het ijs zakt. Je krijgt gewoon ja, want dat is gewoon een keer een slechte tijdrit rijden of er een keer niet mee kan bergop. In week 3 denk ik nou dat ze sowieso een beetje een rol. Ja, eens een leuke vraag. Als je die ene renner op een welverdiend pensioen zouden mogen sturen naar dit seizoen. Ja, ik hoef niet te antwoorden natuurlijk, want dat is Vincenzo Nibali.

[01:02:08]

Maar wie zou dat voor jullie zijn? Ja, kom we.

[01:02:10]

Marine Lady Gaga, Alessandro? Ja ja. Loodzwaar allemaal. Het doet gewoon pijn. Ik ik. Ik ben fan en adres. Ik denk niet te straffen. Ik denk niet dat die nog. Ik denk ook niet dat je nog toe uit hij is nu twee 73. Ja, nee, nee. Nee, nee, nee. Nee nee. Hij is net als gisteren achtenzestig. Ja, oké, tuurlijk hé. Laat me laat me door een kleine Nimda zitten.

[01:02:38]

Jaren na weet je dat ie dan ook nu uit de uit de top 10 valt geloof ik. Uhm ja, dat doet wel pijn vind ik. Ik ik ben. Ik ben fan van het type renner, maar is geworden. Is tiende geworden nog net. Ja, ik denk dat het inderdaad meer kan. Twee seconden voorsprong op Vlasov. Het is ook dat hij niet meer kan. Puncher? Nee, dat vind ik het jammer. Kijk, ik ben echt fan van van punchers.

[01:03:06]

Uhm en met name messieurs die eigenlijk net niet goed genoeg zijn om een grote ronde te winnen. Hij heeft er dan eentje gewonnen de Vuelta. Eén keer in de veertig jaar dat die koerst. Uhm, maar weet je dan Martin Valverde? Woerts groot vindt ook die dit wel proberen, maar toch elk ander niet goed genoeg zijn. En ja, daar zijn natuurlijk het ultieme voorbeeld van, maar daarnaast was ie gewoon altijd wel oppermachtig in. In van allerlei koersen.

[01:03:34]

En dat heeft ie niet meer. En dat vind ik wel. Ja, dat doet pijn. Ik denk dat het brak. Euh, dat ik het zag breken bij hem in die etappe dat Cort Nielsen won en Roglic tweede werd en Möbius de Möbius eigenlijk voor hem al waren om die sprint aan te gaan. En eigenlijk uhm. 50 meter voor de finish het hoofd boog en zich liet uitbollen. Ja, terwijl hij best wel lekker ging. Dat vond ik erg raar, dacht ik ineens.

[01:03:58]

Is die op of zou ik? Nee, nee, nee, want wat daar gebeurde was koers. Ging ging de sprint aan of die trok de sprint aan. Nee, niet Koesj Bennett was Bennett ook. Ik dacht dat koersen maar om, want Mobistar staat er met best Wilman. En hij ging die sprint aan en en en maar zijn zijn laatste man ging veel te vroeg af. Wat ook niet zo gek is, want ze zijn er maar geen sprintploeg.

[01:04:21]

En toen zat zat er dus nog een morfisme en die begon de sprint aan te trekken. Hij dacht ook niet zo keek hij om. Toen zag je ineens de bejaarde koppel veilig aan de weg en toen die weg. En toen zat allerhande. Rodeyns van ja chaise, ja Parijs sprintte. Hij gaf het vijftig meter voor de finish op en ik denk in die anderhalve seconde tot de tot de meet. Heeft die denk ik besloten. Het is wel klaar.

[01:04:43]

Toen zag je McCracken er al wat goed Willem. OK. Euh, fiets. Even genoeg over de koers. Even over jullie zelf. Auch. Bernadette Nolens en Huub McCray van der Wiel vragen eigenlijk hetzelfde. Hoe kennen wij elkaar? Hoe is dit tot stand gekomen? Dit duiden van het wielrennen niet? Nou, ik ken jullie helemaal niet, wie zijn jullie eigenlijk? Is ik zitten jullie al? Wat hebben jullie allemaal gehoord? Een kleine geschiedenis? Jullie kennen elkaar al jaren en culturele geschiedenis van de rode lantaarn.

[01:05:14]

Is dat? Willem en ik kennen elkaar van de verkiezingscampagne van Lodewijk Asscher uit 2010. En dan niet de commerciële Amby artiesten. Maar de v d politicus. Ja, dat halen mensen vaak naar mekaar. Daarom maar in euh. Als je Willem en ik zou kennen, dan zou je weten dat onze politiek ging. Als je mij zou kennen dan wist je dat het om de commerciele Amby ging. En toen waren we bij Willem Eenextra extra gewoon met dat podcasts begonnen met het toen podcasts eigenlijk nog een beetje een woestijn was, dachten wij.

[01:05:42]

We gaan elke dag tijdens de tour een podcast afleveren. Gaat een oasen oprichten dat 10 jaar ouder geworden. Met huilende baby's naast ons op tafel. Zeker een jongen is erbij gekomen omdat ze toen een keer naar de Tourstart in Düsseldorf gingen en 2 luisteraars meenemen. Namen Jonne mee en die bemoeide zich met alles wat we deden. En we waren allebei te besmuikt om te zeggen gaasje bleef daar en sindsdien is ze gebleven. Ja ja, maar ik durf er nog steeds niet te zeggen.

[01:06:08]

Sodemieter op! Nee, helemaal niet jouw podcast. Ik. Euh, ja, nee, maar jullie hebben mij meegevraagd dat dat via Anne Janssens is dat gegaan toen? Dat is jouw medewerker. De oprichter van Dag en nacht dat ik was. Ik was al van plan naar de na die Tourstart te gaan en ik schreef dat het euh. Ik schreef dat het onzin stukkies voor af en toe wat websites en afte voor mezelf en af en toe voor wat.

[01:06:28]

Wat? Wat ander volk. En uhm toevoegde mijn te. Dat klikte helemaal niet. Maar toen kreeg ik een paar maanden na een epov of ik of ik. Of ik jullie podcast wilde produceren. En ik wist eigenlijk niet zo heel goed wat dat inhield. En nog steeds zit ik met heel veel vragen. Maar uhm, nee. En dat. Dat klikte. Het klikte heel goed. Het was een heel leuke dag in Düsseldorf toen donderdag start in Düsseldorf.

[01:06:52]

Regen van verder ging voor onze neus op z'n snufferd. Ja euh, dat schept toch een band. En ja, het idee was een beetje jonne en dacht dat het door hem kwam. En toen was het wel één van de momenten waarop wij dachten ja. Hij praatte ook op dezelfde manier over Wilders. Deze moeten we hebben. Dus dat was gewoon een hele leuke dag. En ja, ondanks dat Valverde die ik toen echt één van de favorieten voor de eindzege van de Tour was, ging echt grandioos op Semel en viel uit.

[01:07:18]

Gebroken knieschijf. Leuke vraag van Huub is ook wie was de eerste vriend van de show? Ja, ja, dat moeten jullie. Euh. Nou waren we natuurlijk.

[01:07:27]

In het seizoen 2016 hadden we in dit. In de Tour van 2016 hadden we natuurlijk een aantal speciale gasten. Euh Leon, ga je sowieso de voorzitter van Het is koers? Uhm. Huub Bellemakers was er toen ook al. Lodewijk Asscher was toen een keer. Is er maar een keer te gast geweest. Michael Boogerd hebben we toen als als speciale gast gehad, maar daar zijn we nog in een strandtent in Zandvoort gegaan om een om Michael Boogerd te interviewen met Lag je daar te zonnen?

[01:07:53]

Met knikkende kindjes. Ik weet niet wat hij daar deed. Oh nee, die was daar voor. Spijkers met koppen, zomaar spijkers. Nou, de cirkel is rond. Ja, schitterend, ja. Waren heel leuk, laat staan een cirkel. Is de cirkel rond? Ja, precies. Anders was ie vierkant. Michael Boogerd was denk ik de eerste echte de wielersite LEP die we hebben wat dit is. Deze vraag wordt gesteld door Huub. Ja, maar het eerst ongetwijfeld.

[01:08:14]

Huub Bellemakers. De eerste officiële cd aan zichzelf zijn andere zou aansluiten door de officiele eerste spelshow. Hebben we gemaakt met Dylan van Baarle volgens mij.

[01:08:23]

Nee, nee, nee, nee nee. Acquis Davisbeker was er voor. Nee, zeker niet. Ja wel. Ja ja zeker, want dat was de. Dat was de eerste afdeling waar ik bij was als producer toen. Kijk naar acquis ben ik dan jou. Af en toe ging men me uitgebreid pres praten en toen verklapte hij dat. Tom vond klassement, ging in de tour zwaaien toen hij samen op teletekst als eerste eentje. Ja, maar het is natuurlijk net dat vriend van een show is natuurlijk altijd een beetje geweest dat iedereen die wel eens iets tegen ons gezegd heeft iets aangeland waar je geen vlaggetje omheen de vriend van de show te noemen.

[01:08:56]

Ja, en dus dat is wel zo is het gegaan. En daar is uiteindelijk ook het platform vandaag gekomen. Toch? Want dat is dus. Wij noemden. Wij noemden dat al. Iedereen te pas en te onpas vriend van de show. En toen werd dat in één keer de duiding. Voor alle vrienden van podcast van dag en nacht media. Vriend, dat is jouw Tim! Vraag voor jou van Martijn. Als nieuwe luisteraar dit jaar een nieuwe vriend van de show?

[01:09:17]

Vroeg ik me af waar dispute uilen bal vandaan komt. Een toelichting van een oude mime zou welkom zijn. Nou nou Martijn, ik euh. Ik kan nogal goed bekakte praten, dus komt uit Leiden en kom uit Leiden. En ik ben ook voormalig corpsen student, dus dan leer je gewoon heel goed om. Maar niet bij de bal. Toch niet bij Dispute Huilebalk Dispute Oudenbos volgens mij van Jiskefet. Het fictieve dispuut maar sindsdien noemen wij uhm uh uh.

[01:09:49]

Coureurs wiens naam je zeer bekakt kan uitspreken. Leden van Dispute Global Sounds natuurlijk. Feud Koesj. Ja, maar de Gorkha E, dat is de dieren. Ja, dat was de. Dat zijn de rituele en. Dus wij zoeken altijd in het peloton naar namen die je heel bekakt kan, maar uitspreken en die bombarderen we tot leden van dispuut huilebalk. En die zijn wel een beetje geconcentreerd rondom ons favoriete ProTourteam Astana. Astana Astana is daarna uiteindelijk fino.

[01:10:20]

Geef je nog gekibbeld weg of niet? Fnrt loopt het wat. Sowieso is natuurlijk ons ultieme doel stuk om alle vrienden van de show in het peloton uiteindelijk bij Astana te hebben fietsen. Ja, had Mike Teunissen laatst ook een cursus Kazachs aangeboden aangeraden? Maar het valt toch op dat Spaanse namen gewoon heel goed bekakte kunnen? Dat is toch gewoon Urka, Gorka of Valverde? Wel zo. Ja, dus dat is de. Dat is. En af en toe komt er een nieuw lid van dispuut Eikelenboom bij jou.

[01:10:49]

Euh. In de komende specials zou ik denk ik dat er ook weer n introducing. Ja oh ja euh tuinbonen. Armand scheer je al die man Aarsman Jezus rijden. Sowieso doet dit zijn naam, maar is natuurlijk heel erg goed. Maar we vonden ook een interviewtje met Thijmen op TV Gelderland waar een Thijmen is. Deze slimme jongen gymnasiasten. Uh en uhm euh. Hij komt ergens uit. Ik weet niet waar Velp ofzo uit die buurt en euh, maar hij was ook nog een beetje verkouden waardoor ie echt hij kon.

[01:11:20]

Het was echt n of n op n dispuut Eikelenboom. Al was het hele heel lekker bekakt. Ja altijd wel zwak voor. Ik vind het wel leuk. Ik vind het ook leuk die naam. En ja natuurlijk jongen. Ja ja ja ook gewoon lekker dat Amsterdamse. Ja, Paul en David Rozema en Martijn ten Cate. Die vragen eigenlijk allemaal hebben dezelfde soort vraag. Hoe kijken jullie al die koersen met kinderen erbij? Hier ontstaat altijd ruzie tussen twee van de drie.

[01:11:45]

Als de finish nadert, schuift Paul ja. Ten eerste neem nooit drie kinderen mee, maar vaders uiten ook kinderen. Zijn hinderen. Uhm ja, wat? Wat? Ik kijk best wel veel koers. Uhm, met m'n oortjes gewoon oordopjes in. Sluit je gewoon af voor de rest van het gezin. Nou ja, nee. Ten eerste is natuurlijk heel fijn. Uhm, de dat ik zegt tegenwoordig het het heerlijkste excuus ooit kan gebruiken. Die moet werken.

[01:12:12]

Het is mijn werk. Ja dus. Dus ja daar. Dat is al beste. Euh, dat wordt daar best wel geaccepteerd.

[01:12:18]

Uhm en sommige etappes. Euh, daar ga ik wel gewoon bijvoorbeeld mee naar de speeltuin met een dan. Ja dan heb ik m gewoon om me telefoonnummer en m'n oortjes in. En wat ik. Wat ik vaak doe. Mijn moeder woont om de hoek. Dus dan wanneer ik even naar m'n moeder vindt, mijn dochter. Echt het leukste wat er is. Mijn moeder ook. Echt helemaal happy. En ik leg lekker bank koers te kijken. You go.

[01:12:40]

Nee, de mijn truc is inderdaad gewoon a euh papa, zegt Van t Werk. Papa moet het kijken voor zijn werk. Wat met dank aan jullie lieve luisteraars ook gewoon feitelijk waren is. Dit excuus mag je prima gebruiken. Zeker als je vriend van de show bent. Dan is dit eigenlijk ook jouw werk namelijk. Ha ja, de koers, de rode lantaarn. Daar hoor je ook bij. Dus dat is ook. Was het ook onderdeel daarvan?

[01:13:02]

Uhm, en de laatste tijd? Dat vind ik heel erg leuk. Beginnen ze ook een beetje interesse te ontwikkelen voor wat er voor het wielrennen is dan? De vragen die ik nu krijg is wie ligt voorop? Voor wie zijn moet, papa? En dan moet ik zeggen voor de gele of voor de rooie of voor de roze. En de Grolse is vaak favoriet. Ze zijn erg. Education minded, mijn kinderen. En uhm. Maar dat helpt ook.

[01:13:23]

Dus en dat, dat is natuurlijk echt het voorland. Want ik hoop, want zo is ik bij mij ook begonnen. Dat ik vroeger met me met m'n vader mee keek. Euh ja, weet je wel wat die klassieke herinneringen van de van de Tour de France in de zomer waar de gordijnen dicht gingen? Papa, is dit stuk op de deur zat te kijken? Ja, dat is nu een beetje dat. The next generation is. Dat probeer ik zo'n beetje mee te geven, dus ik hoop dat over.

[01:13:45]

Nou ja, een jaar of vijf dat het dan niet één niet meer is. Papa, waarom papa? Ik wil filmpje kijken, maar papa mag de tv aan want Chelsea Renaat zijn. Ja, ik wil een child's zijn. Papa, ik wil je altijd zien. Precies. Ik denk dat ik ook een grote poster van José op mijn op de kamer van mijn zoon ga hangen. Maar ik moet ik moet nastreven waar. Ik moet hier eerlijk bij aantekenen dat ik het af en toe wel echt heel ingewikkeld vindt.

[01:14:07]

Staan mijn dochter weer voor de tv? Zeg niet dat die staat, maar ook omdat de finish van etappes eigenlijk best wel relaxt met vaste Giro die elke keer om 4 uur finishte. Ja, want die etappes die vinden is altijd precies op momenten dat kinderen van de crèche moeten houden. Spitsuur, you know. Spitsuur? Ja, dus t is wel een leeuw. Dit in het kader van dingen die mogen blijven in het nieuwe wielerseizoen. De finish iets eerder dus rond.

[01:14:31]

Eerder ronde deed ie iets na vieren, zeg maar in plaats van iets na 5. Zoals we een beetje gewoon waren. Echter ook goedkoop blijven mag blijven. Ja, maar dan wel van t lekkere zeggen. Want ja, we hebben het vorige zeggen we hebben sowieso, want we zeggen regelmatig verrast zeker? Ja, ik had het. Er was ook een leuke inzending van Ken je schaakt. Die stuurde ons een heel wiskundig model. Die reageerde natuurlijk op Arjen Zoer, die regelmatig bij ons wiskundig mazure oliezuur.

[01:14:58]

Gast. Zei dit echt heerlijk dispute. Per ongeluk kan je het ook niet bedwingen, vind ik altijd wel leuk, aanrekende Fons uit tot een podcast of voor maximaal de helft over wielrennen gaat. Ja, dat klopt. En dan nog een paar observaties. Gemiddeld wordt vierenveertig komma acht procent van de woordgrappen van jongeren door niemand opgepikt. Ja, dat is mij ook opgevallen. Daarin zijn niet de woordgrappen meegeteld die jongeren dubbel maakt om te kijken of iemand ze een tweede keer wel heeft.

[01:15:24]

Het probleem is niet dat we ze niet doorhebben. Weet je wat het is? Ja, het is net als vroeger na een rapport dat mijn moeder altijd. Ik ben niet boos, alleen teleurgesteld. En ja, dat dat is hier ook. Jullie hebben het gewoon niet eens door hoe grappig ik ben. Ja, het is echt zonde. Nou, dan hebben we gerust Doriot. Ik vind jou hartstikke grappig jonne. Maar ik vind de woordspeling vind ik persoonlijk toch een beetje de.

[01:15:48]

Ja hoor. Ja, de diarree die de mensen data van de grappen. Goed seizoen. Nee hoor. Ja, inderdaad. Ja alweer. Ze zijn veel doping. Maar goed seizoen en T&T. Hoezo veel doping? Jerry ze is.

[01:16:02]

Oh zo ja, oké, maar wat meer conclusies. Ja, nog meer conclusies dan zijn vierentwintig renners in het peloton. Euh. Over. Zonder een door de rode lantaarn verzonnen bijnaam. Klopt voor het gemak nog een lijst met bijnamen die nog niet gebruikt zijn. De ketting fluisterden Albatross van Poeldijk, Julianna FLA. Flip en George Ben net niet goed genoeg. Dat is er weer eentje in de categorie NTTB van de grappen. Ja, er komen, puilde Albatross van Poeldijk vind ik wel echt en ik ben een bijnaam voor een willekeurig gerecht.

[01:16:31]

Ja zeker, er komt vast iemand uit Poeldijk. Dus ja, wie is dat dan? Nou, ik zou dit ook wel leuk vinden om deze bijnaam gewoon te geven aan aan een willekeurige op shampoo. Ze bijvoorbeeld shampoo zeggen dat we die gewoon. Weet je wel dat we die gewoon voortaan altijd de albatross van Poeldijk noemen? Vroeg ook iemand die toevallig of Wikipediapagina vroeg. Dus iemand waarom komen die naam nooit op Wikipedia terecht? Maar altijd als zelfs bijna maar waar wij al totaal aan gewend zijn?

[01:16:56]

Die haal het gewoon niet op Wikipedia omdat daar dan misschien komt. Dat omdat wij ook nog geen Wikipedia pagina hebben. En euh, ik kijk daar een beetje naar jou Tim. Ja, ik had toch geen Wikipedia vanzelf aan? Je bent toch de eigenaar van het imperium? Heb jij toch mensen voor jou? Jij bent Wikipedia editor. Je betaalt toch gewoon mensen hier? Ja, ik kan er iemand doen die eigenlijk de hele maar is. Ik vind dit wel een interessante vraag achter natuurlijk.

[01:17:18]

Dus wanneer wordt een bijnaam een officiele bijnaam? Ik vind dat wij inmiddels natuurlijk was rode lantaarn de beste sport podcast luistert inmiddels best wel wat wat invloed hebben op het open discours rondom wielrennen en en ook over. En het is ook dat best geluisterd mag worden als wij een bijnaam G, M introduceren of gebruiken die dan navolging krijgt bijvoorbeeld in de Twitter's 10. Ja maar of elders in dit. Ik bedoel, er zijn gewoon bijnamen die wij. Ik noem een Cees Nooteboom.

[01:17:47]

Cees Nooteboom wordt gewoon Cees Nooteboom genoemd bij Team Sunweb. Ja ja, maar het is Willem Jemenitisch. Ik wil niet zeker niet Calimero hier doen, maar het komt toch een beetje doordat. Euh zo. Als je een beetje conservatieve mensen hebt. Ja, ik noem een redactie van Wikipedia die zegt gewoon tittel. Pas als bijnaam als maakte de Crommen op tv gebruikt eens of dat er bij de avondetappe hebben gezien, maar niet een podcast. Vinden ze ingewikkeld?

[01:18:12]

Ja denken ja, zei ze allemaal. Republikeinen daarbij. Bij Wikipedia? Ja, maar we hebben nu toch contacten bij de NOS. We kunnen toch gewoon? Je kunt er gewoon effe Robert de Reik vragen van om effe een lijstje toe te toe te schrijven aan Maarten die ik geloof, want dit is gewoon de officiele NOS lijn. Nu ja, ja, de schrijver Cees Nooteboom, die moet er in ieder geval in. Cees Nooteboom tijdperk, het tijdperk Mollema.

[01:18:33]

Maar beauty's, maar British zou een paar belangrijke ja, we hebben. Ja, precies wat ik ook best wel lastig vind boel. Alex Ouroboros. Ja, het voorprogramma voor Gino. Meer jeugdsport. Ja, het is nou toch? Maar dan zijn we wel wat ik. Het is even over dat. V. V het voorprogramma, die bijnamen. Wat ik bijvoorbeeld lastig vind is ik sommige bij C. Bij sommigen denk ik meteen. Die kloppen hoor.

[01:18:59]

Da's of. Die zijn leuk of grappig of wat dan ook. Maar sommige renners zijn echt euh. Zijn bijna lijken immuun voor goeie bijnamen, voor iets dat blijft plakken. Dus Tom Dumoulin bijvoorbeeld. Weet je wat dat is dan? Ik Turbo Tom of de vlinder van Maastricht helemaal niet dekt. De lading. Het is allemaal niet. Dus is dus is wonderlijk wat dat wat dat vraagt van een renner om. Ik vind het nog wonderlijk dat je ineens de Theo wegglijdt bij de weg laat.

[01:19:23]

Ben niet bij niet.

[01:19:25]

Ja als het over omdat je dan dat je dan ineens zie. Ik zat in mijn hoofd ben ik hier inderdaad het zuiden. Maar daar zit ik morgen. Nee, maar da's toch als je gepassioneerd raakt dan? Dan ga je er gewoon zwaar. Ja, maar dat is toch wonderlijk dat dat dan dat bij Dumoulin één van Nederlands grootste renners lukt? Het is niet ons als Nederland om een om een bijnaam te vinden die die acceptabel is, of die past of die klopt.

[01:19:48]

Ja, maar ik vind niet dat alle renners zijn bijnaam. Nou nee, ik ook. Sommige renners. Tom Dumoulin is een schitterende naam instituut van een renner. De stifter, een bijnaam nodig. Maar sommige renners, vooral renners die een beetje kleurloos zijn. Dat is leuk om naar een bijnaam zwaar maar. Het frappante is rondom de. Daarmee kunnen we de casus Dumoulin afsluiten. Is dat zijn fans Jumo Liste? Dat klopt dus wel helemaal. Ja, dat is helemaal anders.

[01:20:12]

Zijn fans hebben een bijnaam en ikzelf niet. Da's toch fascinerend. Dat Dumon Lismont me nog geen stroming is op Wikipedia is ook een God. Echt een gotspe. Ik heb twee vragen aan jullie. Van Heerden Roorda die zegt ik heb twee uur dag prijswinnaars. Twee vraag van een niet prijswinnende podcast er kan nooit lang meer duren. Euh. De eerste doe ik aan jonge jongen. Wat is je favoriete koersdag aller tijden die jezelf gezien hebt? Euh, Gent-Wevelgem 2015 is de Geraint Thomas in de.

[01:20:41]

Ja ja zeker. Ja, schitterend, ja. Jagen en euh.

[01:20:46]

Regen, waaiers, cocaïne, Pollini en met zo'n wind. Probeer dan maar eens ook weer zo'n lijst te krijgen, maar daarom weten we ook dat ie die koers echt schoon reed. Hele Haaghoek ligt nog voor mijn Colombiaanse cookiewet. Schitterend wat daar allemaal is gebeurd. Dat is. Dat is met geen pen te beschrijven jongens. Ja, dat was geweldig. Ik zou. Ik zou uhm de de de tijdrit van Dumoulin in de inzet winnen in de Giro. Nu snap ik.

[01:21:17]

En omdat sowieso natuurlijk een stuk fantastisch dat een Nederlandse renner euh zo'n prestatie levert. En voordat we voor het eerst sinds wat was uit 1980 weer een grote ronde wonnen. Als ze, als ze Nederlands volkje waar ik zit, ik altijd een euh. Zit ik altijd een soort. Ik moet altijd. Bij een bijzonder moment heb je ook altijd een soort persoonlijke connectie vind ik. En dit was dit was. Hier heb ik me in. Weet ik nog m'n euh, mijn zoon uit bed gehaald die op dat moment lag te slapen omdat ie 3 maanden oud was?

[01:21:46]

Laat de kinderen voortdurend onmiddellijk in slaap en de baby wakker gemaakt omdat ik kindermishandeling een tik kreeg. Glas water in zich? Nee, maar ik vind dat ie niet mag missen. Hij was ook al wel toe om werk wakker te worden, maar ik dacht hij mag dit niet missen. Dit is zo bijzonder. Dit willen we dit Wilkie laten kunnen vertellen. Dat een keer op je dat op als ie 16 is dat ik tegen me kan zeggen. Toen Dumoulin de de Giro won, dan heb ik je uit je wieg gehaald omdat ik het sowieso bijzonder was het echt net als mij een goed moment zit, altijd ook een zitje is.

[01:22:16]

T Is nooit alleen maar wat er op tv te zien is, dus ook wat er in jouw huis gebeurt. Ja, da's zeker waar ik. Ik zou zelf hebben gezegd Boogerd, La Plagne. Ja, we staat op een Macca. Heel hoog. Echt een hele goeie herinneringen. Ik in Marokko heb ik niet gezien. Ach, Willem Wilmink, wat aan jou de vragen eigenlijk stellen. Favoriete niet Nederlandse coureur aller tijden. Ah ja daar. Ja, het gaat over naginata, maar die vind ik echt heel moeilijk.

[01:22:39]

Ik denk Oscar Freire echt waar? Ja, dat kan ik me heel goed voorstellen. Ja, ik was ik ook overal. Ja, maar ik weet ook waarheen. Natuurlijk voor Rabobank. En ik was natuurlijk super voor Rabobank in die tijd. Nu ja, nu nog steeds van Forier Movistar, maar inmiddels. Toen was ik wel echt voor Rabobank en en Freire was er natuurlijk echt stuk. Zo'n toffe renner. Zo'n zoon, die soort soort zo die alles zo makkelijk deed lijken en zoveel won.

[01:23:06]

En toen hier en ook vaak als een duiveltje uit een doosje in één keer alsnog alsnog koersen won. En zou ik kijken. Ik hield gewoon heel erg van hem. En zeker met. Met. Met de kennis van nu. Als je dan de verhalen hoort van Tankink en over hem en over hoe die dan ook, die weet ik veel. Tot z'n 33ste nog met een onderbroek onder zich om God zijn koersbroek krijgt omdat ie dan niet wist dat dat niet hoorde.

[01:23:28]

Of dat ie dan op trainingskamp. Na op dag twee of drie zijn vandaag een beetje last van mijn knie. Alhoewel drieënhalf uur ging tennissen met assistent coach. Ja, zo vet. Ja dus ik ja. Oscar Freire toch? Oscar niet? Ja ja. En je toch dit deze jaargang toch een beetje leren kennen. Dat een beetje een zooitje was bij die Rabo ploeg. Ik had altijd zelf. Het gevoel leeft er bij mij heel erg dat de Rabobank de help professionele ploeg was.

[01:23:53]

Nou, ik vind het leuk dat je het zegt, want dat is het is één van mijn euh euh. Plannen voor voor deze winter om een ja, maar om een meerdelige serie te maken over over die jaren, over die jaren. Rabobank en Rabobank special is er echter nog meerdere dus. Dus als ik kan kijken of ik een serie kan maken met gesponsord door een nog een. Maar wat is jouw idee? Ik ben wel benieuwd wie jouw jouw favoriete maar een Jace uitgesproken favoriet.

[01:24:19]

Ha groot. Favoriet is Marco Pantani. Ja ja, maar ik hooligan. Ik was echt een b zoon. Ja, gewoon een tiener fm. Weet je wat dat? Ik was gewoon. Leerde sport heel erg kennen. Dat was in. Ze is zo fijn altijd geweest van Nederlands elftal 1998, New Jersey 1995 en Pantani. In die tijd. Maar wat je al dan niet niet van te houden er toch zoveel romantiek gewoon bij die rare Italiaanse Mercatone Uno ploeg zat.

[01:24:45]

En dan zo'n bandana om z'n hoofd had en altijd bergop in de aanval ging. Het spectaculaire wijze lijkt. Ik moet al bij Pantani. Ik heb altijd nog een extra voor. Hij lijkt namelijk als twee druppels water op mijn vader. Ja. Op. Op Timm ging zeggen nee, nee, nee, nee, wij lijkt echt druppels water op mijn vader. Iedere keer als ik hem zie dan. En zeker als een in een bepaalde positie of ceuninck.

[01:25:10]

Het is heel raar om wat grappig. En jij hebt dat met Lance Armstrong? Tim lekker. Euh, meest iconische wielersport ooit. Sluiten we mij af? Laatste laatste vraag wat is het meest afgrijselijke wieler shirt volgens u? Er zijn twee vrijspraken en conisch. Dat zegt Twan Cleo vast. Ik zeg dat mooie naam, ja, ik. Voor mij is het Mappa ook echt zo shirt. Maar ja, ja, ook wel afgrijselijk.

[01:25:36]

You is me altijd een beetje dichtbij. Jij wil graag dat iets. Hij wordt van lelijk is. Maar dan vind je het daardoor ook weer heel erg vet. Echter van zatte boy. Nee, nee, Verstraete vind ik heel lelijk, maar ik ik. Ik hou van felle kleuren. T. T. Euh. Klinkt als Frank Groven. Kleuren fascineren mij enorm. Nouja euh, een beetje voor vissticks mag wel van mij. Gewoon euh. Sofist, die sofist.

[01:26:00]

Die 6 mooie schitterende kunststroming natuurlijk. En euh ja ik. Ik vind het wel mooi als ze jou, als ze wat wel wat kleur en wat gekkigheid in zit. Gewoon niet in iets. Niet alledaags dat je het zoals Bochum, de Duitse, die Duitse ploeg het op geen moment ook ooit zo'n euh, zo'n funky shirt. En euh, ik. Ik spaar voetbalshirts en dan neem ik ook dat degene met meest kreuken beetje van. Volgens mij is de Real Sociedad of zou ik met zo'n regenboogtrui op het EK genieten.

[01:26:27]

Ja jij nu. Je zit hier met een Ajax 1995 uitshirt aan. Ja van Patna. Ja klopt. Ik ik. Euh. Ik heb er ooit voor voor 10 euro in een tweedehandszaak hier in Amsterdam een PDM shirt op de kop getikt. Maar daar heb ik toch ook wel? Die vind ik dan ook wel schitterend hoor. Ik heb me na één laatste het afgelopen zomer was ik in Frankrijk één dag in gekoerst, gekoerst, gewoon gefietst, rondje gaan fietsen.

[01:26:52]

Ja, alhoewel ik vind dat ik daarvoor was. Qlt. Dat was de meest gesoigneerd dag dat ik die ik heb rondgereden omdat een heel Mosshart. Ik vind het toch ook Rabo? Ja, dat is gewoon. Ik heb zo'n warm gevoel voor de Rabo ploeg. Nou ja, alles wat André dan wel de vroegere Rabo toch met de echte blauwe broek blauw. Zeg maar Boogerd. Eerste etappeoverwinning in de Tour. Dat dat dit jaar echt heel, heel leuk.

[01:27:16]

Terwijl dat gewoon de kleur. Dat was gewoon een folder van de Rabobank die daar rond fietste. Het was gewoon niet eens. Er zat geen enkele creativiteit in. Nee, ik zou het zo graag willen dat ploegen gewoon designer zijn shirt laten maken. Dat ze dan gewoon. Weet je wel gewoon van die samenwerkingen doen zoals hoe heet het je Jef? In de Giro had met met dat wat hoe dan ook. Dat Squat merk.

[01:27:38]

Ja euh. Roossens?

[01:27:41]

Nee. Bauer? Nee. Nu gaan alleen nog meer speller. Ja, maar dat zou ik dus ook wel leuk vinden. Jumbo als je luistert. Het is gewoon wel mooi Charteau en zo rondrijden. Maar volgend jaar gewoon Jumbo en Piet Parachute. Ja ja, maar dat is super vet. Maar ik kan ik toevallig toevallig. Euh, heb ik hetzelfde verdienmodel ook zeker? Want ik heb toevallig afgelopen jaar wel een klusje gedaan voor die kende u ook in de mijn.

[01:28:08]

In mijn andere leven als ze als qué communication? Heb je dit wel gemeld bij ons? Waarin staat gewoon in statuten dat ik alles mag? Ja zou. Waar staat bij het hoofdstukjes schnabbel en moest je maar even kijken? Ja, echt ook alles. Je moet alles melden. Ga je maar. Daar ging het daar onder andere over. Over het iconische Nederland shirt zeg maar. Is dat en dat? En hoe je hoe je dat eigenlijk nog iconische kunt maken.

[01:28:30]

En dat Nederland dik heeft. Dat ik zo'n m zo'n geweldige design cultuur, zoveel geweldige ontwerpers ook die echt hele mooie dingen kunnen maken. Eigenlijk heel jammer is dat we dat euh en doen. Dan doe ik een beetje flauw hoor, maar dat we dat we. Laten we zeggen dat de design van de shirts van Jumbo, Viz, Ma of van euh, van van van Nederland op een WK of op de Olympische Spelen overlaten aan de designer bij een Bio-Racer of bij aigu of zo.

[01:28:55]

Weet je wel. Terwijl ik bedoel je wil daar juist eigelijk de top van de top voor hebben omdat om daar echt geweldige geweldige dingen van te maken die iedereen wil hebben. Volgens mij kan dat ook prima in hun parra. Ja, weet je hoe vaak wij wel niet de vraag hebben gekregen over of dat we wanneer we nou eens met wíllen kleding van de rode lantaarn kunnen komen? Ja, dat heeft gewoon te maken met dat dat dat dat natuurlijk echt kwaliteit, want die man maakt een bijzonder en en interessant.

[01:29:18]

En dat stuk? Dat is wel een beetje wat je hoopt, ook dat de Nederlandse teams ook een beetje gaan doen. Weet je al dat je dat je ook daar in zorgprofessional gaat groeien? Maar ik vind ik op korte termijn sponsor belang om je sponsornaam zo groot mogelijk daar op te zetten en helemaal in de kleuren van de van de reclamefolder van de sponsor te rijden. Ik zou gewoon zeggen het allerbelangrijkste is is dat er over 15 jaar nog steeds over jou gesponsorde shirt wordt gepraat.

[01:29:42]

Ja, en als je als je homo dat nou volgend jaar. Of dat je zoals in het voetbal. Euh, dat je dat werk shirtjes gaat verkopen. Kijk, dit is natuurlijk een enorme cultuur in het wielrennen. Dat je. Of dat je als je als amateur wielrenner mag je dan niet in een bepaald shirtje rondrijden ofzo? Ja, da's vooral voor de te draaien in de groene trui. Te dik en te lelijk voor. Uhm. Maar dat komt ook omdat je je wil ook niet het soort van wandelend reclamezuil zijn.

[01:30:07]

Uhm, Friends' Maria voor de grap een BORA hansgrohe gekocht. Hij staat vaak BORA hansgrohe op, dat echt niet, maar er zijn wel meer dan 21 keer. Maar het is echt ontsluierd. Ja, want niemand gaat voor de gein in dat BORA hansgrohe shirt lopen terwijl hij wel hoor. Gaat hij maar met een geel weinig paar een paar idioten die dat doen. Hij doet het hooguit naar je doet hé. Ik denk dat het te vaak ironisch gebeurt, maar ik hoop echt zonder echt dat het een keer gebeurt.

[01:30:36]

Gewoon gaan doen, maar ik vind je ook echt. Dus we hebben het vaak dus over jou, over de ontwikkeling van bijvoorbeeld Jumbo vis, maar als professionele professionele wielerploeg. Ik vind ook op dat vlak moet je dus ontwikkelen om met je verder komen en dat heeft dat even denk ik daar ook mee. Weet je wat als mensen volgens mij die renners vnna super vet en het is voor je martini's is het ook geweldig gaan naar een ontzettend leuke kledinglijn. En de baas, zo is hij als Aldo harstikke marcheert dit jaar.

[01:31:00]

Maar ik kan echt nog zoveel mooier. We moeten nog even. We zijn door de mail back vragen heen. We krijgen echt een heleboel vragen. Zo erg leuk en dit gaan we vaker doen. Dus daar kunnen we nog op terugkomen. Maar we moeten nog voor vandaag naar de voorspelbare Cael kijken van de Vuelta etappe gisteren, waar we net ook al even over hebben gehad. Want moeten we voor de administratie natuurlijk nog even doen? Willem Jaat Richard Car-Pass kwam dichtbij toch?

[01:31:24]

Ja, die was het wel mijn. De grote mannen eigenlijk. Mijn voorspelling was natuurlijk wel gebaseerd op het idee dat hij samen met Roglic naar de finish zou rijden en dat er ook niets om dan zou laten winnen. Dus het was niet helemaal de theorie. Was niet helemaal geen eigenlijk. Nou, hij werd achtste. Jonna hoopte op het hobbelpaard. Ja daar Martin Straus ook nog zijn bijnamen en die gewoon het hobbelpaard. En dokter Pot. Zo toch, de pot zou het niet hebben allemaal ammon.

[01:31:51]

Bizar dat die nog niet op wiki staan en dat maakt die crossen niet te pas en te onpas gebruikt. Nou ja, uhm, het Enric MAS en Ryckmans. Ja, dat was gewoon stom. Ik sajan iedereen weer. Iedereen wist dat die voor Robaeys ging rijden. Inderdaad, maar ik vond ik van Mark Solaire van terwijl de kolderieke demarrages van de van de Vuelta leveren dit jaar hem gewoon op volstrekt willekeurig moment houdt. Daar gaat solaire weer wel haar etappe gepakte jongens.

[01:32:18]

En het is altijd wel. Het is ook Movistar. We kunnen nog altijd heel veel kritiek op hebben, maar ze kleuren wel altijd de koers weer. Weet je wel dat ze ook weer erachteraan gaan rijden? En dat Solaire dan Erviti dat ze doen, Erviti laten wachten en Solaire daar naartoe laten rijden. En dan is Solaire toch op en wij proberen het in ieder geval. Is toch leuk. Maar er was één iemand die het wel goed had. Ja Pepijn, dos.

[01:32:41]

Ja, dat vind ik heel knap, want er was de enige. Ja, en dat is het. Ik kan me niet heugen dat er dit seizoen is een voorspelbaar WK is geweest waarin één iemand het goed had. Pepijn Bos was alleenheerser. Dit weekend in zijn macht goed te doen.

[01:32:53]

Dag Bankzitters, wat een genoegen om de laatste voorspel bokaal van dit seizoen te mogen winnen. Het is wellicht van een andere orde van grootte, maar toch bijzonder. Op dezelfde dag met Joop Baillon de niet onbelangrijke overwinning te vieren. Die maakt er ook graag gebruik van het recht om de hoedjes te mogen doen. Allereerst aan Sander, Niels, Jaap en mijn broer Jeroen, met wie de wieler actualiteit geregeld wordt doorgenomen. Daarnaast doe ik de groetjes. Een vriend van de show, Bart Vriends en zijn zoontje Stef, die afgelopen augustus op zo'n mooie wijze Fabio Jakobsen een hart onder de riem hebben gestoken.

[01:33:23]

En tenslotte doe ik er goed aan. Zijn jullie zonen Tim en Willem en wil ik jullie bedanken voor die hele fijne podcast in de afgelopen maanden? Daar heeft deze wielerliefhebber in Korona tijd heel veel plezier aan beleefd. Dus ga zo verder. Ik kijk al uit naar de Winter Specials.

[01:33:37]

Nou dank, mooi mooi. Een mooie cross referentie naar de actie inderdaad van de zomer een Bart Vriends willekeurige Zwart-Afrika willekeurig Bart Vriends vergiftigen. Maar we hadden ook vorige keer nog als een euh, een een jaste. Had jij al over je hart gestreken? De groeten van jou waren ik in een supergoede bij omdat we de Dutch Podcast Award hadden gewonnen. Dat was dit al nooit gekomen. Ja maar goed. Bert van der Spek en kom erin.

[01:34:01]

Goedemorgen! Ik ben best Vanderspikken om alvast proficiat aan jullie bankzitters. Is voor mij ook een hele eer om die groetjes te mogen doen in een award winnende podcast. Het voelt wel een beetje aan als een overwinning voor onze columnist die aan de tour van 2014 mag zoals hij blijft beweren. De overwinning is meer verdiend en zeker en vast niet gestolen. Een Giro hobbelpaard mag je ook niet in de bek kijken, zegt het spreekwoord Wil je Karni groetjes doen aan mijn vrienden Bart, Wout, Robin, Gerrit ipqw die ik al van in de lagere school ken, maar tegenwoordig jammer genoeg meer digitaal zie dan in echt ojjy.

[01:34:41]

Groetjes aan mijn ouders, mijn mama en papa en mijn zus. En laten niet het minst Amrum in den Lin en mijn zoontje. Daar ben ik grote fan van het wielrennen. Twee jaar. Maar kijk niet liever dan naar tijdritten. Hoewel de klad. Als een renner de finish op rijdt. Voor de rest jawel, op de rug en tot de. De goede leukers. Ik kan me niet heugen dat we eerder een winnaar uit Groningen hebben gehad en vooral heel F.R.

[01:35:08]

Die zichzelf even voorstelden. Zeker, gefeliciteerd Bert en dank voor de aardige woorden Yes, u luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok, Tim de Gier en mezelf. Rice. Ik kan ook op Wikipedia trouwens die bijnaam Johnny Surprise Yeni ja surprise mag evt. Maar Johnny sterische veel dank aan onze sponsors kennen. Hij steekt fiets van de show en natuurlijk Sone Sound zegt het goed zat. Ja ja zeker. Iedereen moet zo'n kopen met de feestdagen is belangrijk.

[01:35:41]

Ja, en natuurlijk aan de trainingsessie voor het gezellige muziekje en aan de vrienden van de show bijvoorbeeld Frank Theunisse. Familie van. Kan men niet anders Jacco Lauric Nikki checken? Nou, dan hoop ik dat Adidas ook sponsort. Mark Pruisen en Maurice De Sloover en ook Dennis en Jeroen Amsterdam en Sjors Laurijssen en Martijn van der Heijden en Bas Peters. En ook Maarten BIL Sink, Reinder Suiker, Mark Meijerink, Guang Meijer en Rik Plattner, de tune van de swing in inches 34 dollar.

[01:36:16]

De studio nam Stan West 70. Jones liefst voor OMX 139 95. Willems sluimerde ketamine. Verslaving? 400 euro per week. Nou, de Fincke is mager. Ik vink bakkerin, schat Tims minnares 1800 euro per maand. De chemie in de chemie tussen ons drieën onbetaalbaar voor de rest Eurocard MasterCard en daarmee kan je terecht op vriend van de Chopins. En als je heel snel bent, zou je zomaar nummer 700 kunnen zijn. Zevenhonderd vrienden van de Shulman.

[01:36:51]

Ongelofelijk veel gebruik. De rode lantaarn wordt vandaag mede mogelijk gemaakt door dag en nacht media in het Scaurus, terwijl de wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken hen voor de steun op vele fronten en in het bijzonder voor de laatste maal dit seizoen. Bastiaan Galjaar, Maarten Visser, Leon Geule en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman en prijswinnende brandweerman in Made. Uhu. Welke prijs heeft hij gepakt? Nou, er is weer wat gebeurd. Is hartstikke leuk, want de mannen hebben nieuwe blust pakken gekregen bij ons.

[01:37:25]

Dat is een leuk feitje. We hebben ons prijsgeld helemaal gestort aan de vrijwillige brandweer. De krokante lees moppie OCA en Rhedense. Precies dus nieuwe blust pakken hebben ze gekregen. De eerste uitrukt was een feit, want het brandweer team werd om 18 uur negenenveertig afgelopen donderdagavond. Het was net donker geattendeerd op een brand. Gerucht Aan de pluk Matenstraat in Made had een voorbijganger was de pluk Matenstraat zinkassen gebied, dus daar worden de couleur locale even. De naam zegt het eigenlijk al pluk mada.

[01:38:00]

Precies toen. Een voorbijganger had daar metershoge vlammen gezien nabij een kassencomplex en de brandweer ingeschakeld. Nou, dan denk je. Paniek. Gierende sirenes. Hup, naar de plek Matenstraat. Het bleek een klein brandje. Het bleek te gaan om gecontroleerd vuur bij iemand op eigen terrein. De eigenaar was aan het stoken. Ik denk gewoon aan het barbecueën krijgen. En hij heeft het vuur bij aankomst van de brandweer zelf gedoofd. Nou, dan heb ik jullie, maar dat ging dan ook als de brandweer er dan toch al is.

[01:38:29]

Waarom ga je t dan nog zelf lopen doen? Gewoon open. Die slang smijten volgens mij uit de Gosens heeft niks te doen. Maar goed, druk €80 van dit jaar toch alweer in de nieuwe pakken. Dus nou lacht. Er moet wel een spectaculair gezicht zijn geweest dat ze zo in die nieuwe pakken het terrein op kan lopen terwijl je daar gewoon met je oma en barbecue bent. Ja, ik ben benieuwd wie die pakken dan worden ontworpen. Maar als dat dan ook zo'n beroemde Nederlandse designer?

[01:38:53]

Die pakken die Palaia. Maar wat voor lul ben je dan om het om te zeggen? Metershoge vlammen? Doe ze normaal joh. Wat is dat soort aandachttrekkerij ofzo dat je denkt? Euh. Maar de mensen in Made, dat weet ik. Hebben van zichzelf een enorme last van kosmische zelf vergroting. Ze horen zichzelf, hoe zelf ook graag bellen. Ja, dus die bellen makkelijk. En dan wordt het overdreven metershoog.

[01:39:17]

Hoe hoog was die brand dan precies? Krijg je die vraag zich meestal misschien 10 20 centimeter, maar als er geen metershoge? Je moet het door 3 delen bij en mensen uit. Vaak is goed om te weten. Nou wil je reageren op deze rode lantaarn. Dat kan via heel veel regen. Je kunt als sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar je mag ook mailen naar groetjes uit de rode lantaarn podcast punten nl. We vinden het super leuk als je een review wil achterlaten Bray-Dunes, want dat helpt anderen de show te vinden.

[01:39:41]

Tim, hebben we er nog eentje zeker? We hebben er eentje een 5 sterren recensie. Ik dacht het is belangrijk dat Willem goedgeluimd de feestdagen in gaat. Zeker vijf sterren van café 81. Deze podcast is de roozen op de vuilnisbelt van het leven in tijden van Korona. Interessante voorbeschouwingen. Analyses van de koers worden afgewisseld met een heerlijke dosis humor. Ga zo door mannen. Nou, dank je wel leuk. Heel even niet. We gaan eventjes euh, even bijkomen.

[01:40:11]

Ja, maar wat was het dan? Wat was het een seizoen. Ik voel wat ik heel bijzonder vond van euh, van dit seizoen. De rode lantaarn zijn kan het. In de inleiding had ik het ook al over, maar het stuk echt een en naar rottige vervelende periode waarin we met z'n allen leven met die korona zo eentje. Nee, het is allemaal ons allemaal moeilijk, moeilijk en een economisch. En heel veel mensen die volgens mij heel depressief van worden en zo.

[01:40:34]

Maar wat ik echt leuk vind is dat dat het wielrennen heeft die van mij echt heel erg geholpen om een soort van andere euh, even iets anders even afleiding te hebben. En ik heb het gevoel dat er ook met de rode lantaarn voor heel veel mensen dat onze rol ook een beetje is veranderd en dat heel veel mensen heel veel plezier hebben gehad aan gewoon even te soort van escape waren uit dagelijks leven in plaats van begeleiding. Begeleidende stem bij wat altijd al is dat we gezamenlijk soort van andere alternatieve werkelijkheid hebben gecreëerd waar je nog gewoon over koers kan gaan.

[01:41:04]

Leuke theorieles kunnen debiteren en dat is wel, dat vond ik dan toch wel heel bijzonder de afgelopen tijd. Zo werd het samen toch ook wel weer een heel erg mooi wielerseizoen qua voelt dat schitterend wielerseizoen te. Iedereen bij elke aflevering stroomt het vol met mailtjes en reacties op vriend van de show en op Twitter. Ja, da's heel erg leuk. Dus ik heb wel het gevoel dat Star Wars samen beleven? Ja, absoluut. En dat was volgens mij zouden samen echt door hoogte en dieptepunten gaan dit jaar.

[01:41:27]

Ja ja en euh ja, een mooie vervanger. Gewoon van De Wereld Draait Door. Weet je dat je waar ze toch ook opgeven met een beetje in zichzelf gaan geloven? Ja ja, dat hebben ze. Dat hebben wij helemaal niet. We zijn heel normaal gebleven. En euh, we maken ons ook ook niet groter dan we zijn en dat vind ik mooi om te zien. We drinken niet elke week Moët Chandon.

[01:41:48]

Is ook wel erg laag. Nee, maar ik wil daar nog wel. Euh. Jij zei over. We krijgen heel veel reacties en zo wil iedereen daar echt nog wel echt hartelijk voor bedanken. Want dat is inmiddels niet eigenlijk niet meer te doen op op iedereen uitgebreid te reageren. Een jongen doet hard zijn best. In de mail en ik doe hard mijn hard mijn best op Twitter weten wij ook. En maar dan nog is het echt best zoveel, maar weet dat alles gelezen wordt en alles heel erg gewaardeerd wordt en weer heel.

[01:42:14]

Uh uh, nou ja, heel blij van worden dat zoveel mensen kennelijk zoveel plezier beleven aan wat wij elke uh, elke week nou elke week twee keer anderhalf uur in de ether slingeren. Maar heel tof. Veel tof om te merken. Dus jullie wel daarvoor? Mooie woorden, Willem en euh, we hebben voor deze winter we nog op ons verlanglijstje. Een aantal specials willen dus ook na een paar afleveringen over de Rabobank maken. Daarvoor krijg je een jongen.

[01:42:37]

Ja, dat is mijn. Euh. Dat zou. Zo'n leuke plannetje zou zeer leuk zijn. En dan zien we jullie deze winter weer terug en in het voorjaar natuurlijk gewoon weer fris onder de oksels.

[01:42:46]

Ja ja. Koop je Taye allemaal op dat je een beetje afgevallen zijn. En dan gaan we weer nog een kleine shou dat naar mijn beste vriend Mark die echt het aller aller aller moeilijkste wieler spel ooit heeft gewonnen vandaag. Ja ja, giga buik. Euh, het is voor de echte absolute freaks. Je moet echt heel veel simulaties draaien. Wil je daar? Euh ja. Wil je dat winnen? En euh. Het is mij hopelijk gelukt om in de top 100 te eindigen.

[01:43:14]

Uh, en hij heeft m groot gewonnen. Gewoon de eerste. Van de eerste van de wereld. Gewoon wereldkampioen. Ja, ik weet zeker dat ie nu ergens naakt de polonaise gaat lopen. Is nergens wat ik hem echt van harte en op anderhalve meter afstand zal weinig zeggen. Het is met deze Mark I get Toph ok jongens euh hartstikke. Bedankt jullie ook voor de jeuk voor dit leuke seizoen. Ook wat verhoogd tot bij de Winter Specials. Laatste laatste 6 woorden Ambiente Akihito Abierto.

[01:43:45]

Mooi.