Transcribe your podcast
[00:00:01]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Velo's Scout Puntkomma, Velo's Scout is marktplaats voor fietsen en fietsonderdelen met tweedehands en nieuw aanbod voor zowel wegfietsen als mountainbikes. Handig voor als je niet zo dik gesponsord wordt als onze Willemijn jonne en je toch graag goed materiaal wil. Willem, heb jij onlangs nog nieuw materiaal aangeschaft? Zeker weten. Stuur lintjes. Zo ja, op de fiets. De bianchi van mijn vriendin. Waarom wit zoiets? Een witte fiets en dat staat mooi bij elkaar.

[00:00:32]

Maar ik dacht ook een mooi eerbetoon aan de mevrouw Coppi, de witte dame in wit stuurstand voor de witte dame. Studieniveau de mij toch ook een romanticus? Wil je net zo goed beslagen ten ijs komen als Willem? Als je met je vrienden gaat fietsen of je vriendin of met je vriendin gaat fietsen, sport dan als de wiedeweerga naar Velo scout. Punt kom, dan gaan we nu door met de podcast. Het is zondagavond 30 augustus en live vanuit de dag en Nacht Studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn.

[00:01:20]

De Wider Podcast van het Discours.

[00:01:34]

Het nieuwe wielerseizoen roept bij tijd en wijle terugdenken aan de televisie parel te land, ter zee en in de lucht zagen we Mathieu van der Poel bij het WK op de Drentse vuilnisbelt De Ronde na ronde een fietsende Windu op een strookje beton van acht centimeter bij de start van de tour. Was het blij dat ik glij op de flanken van de bergen rondom Nice. De originaliteitsprijs ging naar de boys van Astana, die in een vlaag van burgerlijke ongehoorzaamheid. Tony moduul Martin voorbij staken in een kletsnatte en eeuwig gladde afdaling en in een vlaag van opspattend karma Miguel Ángel supermaan Lopez tegen een verkeerspaaltjes aan surfen.

[00:02:05]

Bijna kregen we ook een opvolger van Mike Teunissen en een vriend van de show in het geel. Cees Nooteboom trok zijn sprint helaas net niet lang genoeg door. Hij zag Alexander Kristoff nog net langszij piepen. Zondag toonde niets van een vriendelijker kant en bood bovendien. Zie hier video van de heren renners ook wat ruimte voor koers. Dutjes wisten eigenlijk allemaal wel waarin zou gaan en het deed ook weinig moeite om zijn voornemen te verbergen. Wel verrassend dat Mark Joshi nog zo'n talent van de Sunweb is, nog zo makkelijk naar zijn wiel sprong en uiteindelijk nog zo dichtbij kwam in de eindsprint.

[00:02:34]

Of het een zegereeks wordt als in de vorige Tour? Daarover twijfelen. Maar de kop is eraf en het eerste is binnen. Lekker gewerkt weer. Julian Alaphilippe.

[00:02:43]

Jan Peeters. Jij is leven waar je familie? Het ziekenhuis? Balen verleden tijd. Hasi is natuurlijk bijzettingen. Maar en dat slechts twee zeer niet Frans Spaans is hij er natuurlijke ale stijd is.

[00:03:21]

Willem Orge nazeggen Modo Tonie moeder Martin Ainslie politieteam zit je er al lang mee. Eerder stond ik al lang bij je. Wie is dan 3/4 brigadier God? TomTom? En toch. Ja, ik had wel een beetje patron gevoelens gister. Absoluut. Ja, maar dan toch midden of de officier. Ja ja, het gaat hier hoger dan een brigadier is toch de laagste in rang? Hoe? Geen idee.

[00:03:52]

Willem ik officials uit al moeten zijn dat ik van mijn tijd bij het leger weet ik weinig meer die in dienst was zeker? Panzerwagen Ja, maar ik vind moeder ook een hele mooie bijnaam. Kunnen wij bepaalde bijnamen Materia Model Martin, Model Martin afdoen? Ja, jongens zijn begonnen. En hoe zijn die? Euh. Zijn jullie gelukkige mensen? Zit hier twee gelukkige mensen tegenover me?

[00:04:18]

Of euh ja. Maar alles is veranderd, Willem. Alles is niks meer heilig. Overal dik commentaar. Stoeltjes die gewoon door gewoon Chaussee en Michel om in een hoekje te zitten in een ander hokje. Herbert en Maarten. Maar nu alles, alles is omgegooid. Jordania vastte. Je hebt vast in een Sparta zitten kijken. Geen kasten bij Eurosport. Die mis je nog. Carsid en de Babelsberg zou eigenlijk dan het derde koepeltje moeten zijn. Wie is wie wilde ze daar dan?

[00:04:44]

Jij? Jan, ik weet je. Je weet niet hoe die verder reed.

[00:04:49]

Ze zijn overgestapt op Duits commentaar. Lekker lekker. Nee, ja en nee. Bobbie Traksel volgens mij. Jan, Jan en Bobbie niet Babel Belgen. Nou, ik vind Jan Marcus graag naar luister hoor. Ja ja, ik denk dat ik weet wie het is. Van de euro vind ik dat mijn favoriete commentaar. Ik zou die graag als koepeltje met Karsten zien. Daar heb je net als mijn verzoekje Mario Najeb, neem ik aan. Sport zag ik de afgelopen twee dagen.

[00:05:15]

Ja, ik heb eigenlijk continu. Hij staat gewoon continu aan. Ook als geen jongen. En ik heb in principe alle afnemen van buren gekeken. Althans degenen die niet zijn vervallen dan hoor. Ja, ik heb lekker op de Belgische. Ja, ik snap nog steeds niet wat jij, waarom jij altijd nog nog af en toe zo'n switch maakt, maar daar heb ik toch wel een staaltje staatsdiner groep bij.

[00:05:38]

Dus jij zit dus nu met Joris van den Berg? Ja euh, waarvan ik altijd geweten dat ik naar een samenvatting zit te kijken omdat dat is wat ie eerst deed. En uhm euh. En wie zit er nog meer naar meer naast je? Je zwager Stef Clement? Ja, Stef Clement die dit begint. En uhm die maar die mag het begin doen. Ik heb het gevoel gevoeld Maarten. De keus denk ik in de contractonderhandelingen gezegd dat ie niet meer, net als John Azerische van de rode lantaarn voor drie uur s middags op wil staan.

[00:06:05]

Dus die doet alleen het einde. Mag eerste Stef Clement mag het eerste gedeelte van de etappe doen. Dan gebeurt iets heel raar, want dan midden in de etappe zijn ze ineens een tijdje stil. En dan zegt Joris van den Berg ineens. Stef heeft even plaatsgemaakt voor Maarten De Croo. Alsof de normaalste zaak van de wereld is. En dat is dan. Nou, dat is de stoelendans is te doen. Waarom? Wat is daar nou aan de toevoegd toegevoegde waarde van jou?

[00:06:28]

Ik heb het gevoel dat ze bij de ampel net als bij 1 op 1, dat ze gewoon geen keuzes meer willen maken en niemand voor het hoofd willen stoten. Niet tegen maar te willen zeggen het is wel leuk weesjongen. Denk het maar dan vervangen. Vervanger voor Stef Clement show. Ja, dat zou mijn keuze ook niet zijn. Maar ja, ik praat ze als klein kind in een schulpen. De soep is gevallen. De zwager van Timmer was daarom uit het is familie.

[00:06:51]

Dan mag het is niet haar mama zwaar, maar wel bijna. En hij kende mij voor.

[00:06:57]

Zijn we eigenlijk nog steeds voiceover?

[00:06:59]

Bovendien had ik. Ik had al een beetje mot met me op Radio 1, dus mot met hem op radio. Ja nou ja, waar ging het over? Ik moest een dark horse doorgeven voor het programma dat hij maakt met Roelof de Vries. Dus ik had de Gita, gaf ik aan. Bang voor het was, voor toer, poeltjes en dergelijke. En hij zei ja, dat is toch geen uhm, geen dark horse? Dat is een tienersterretje dat de gerenomeerde redde.

[00:07:25]

En toen zei ik van nou ja, n.a.v. Ik denk voor de gemiddelde Radio 1 luisteraar niet om waar te zijn. Weet je wie ook nog het publiek beledigd? Dat heb ik wel gedacht, zeg maar. En toen kwam hij met de Tuhala, die tien Tejada uit Delgada. Tigana die van Astana. Harold zei dat Harold zijn goede voornaam maar die gaat. Je gaat geen punt voor je pakken. En toen zei hij ja, maar als ie ze pakt dan tellen is het dubbel.

[00:07:55]

Dus toevoegen. Jij zit in het casino bij roulette ook altijd op nul of niet? Toegegeven, Roelof de Vries in dit gesprek op die hoogte. Ja, ik werd de weggedraaid en dat heb ik helemaal gemerkt. Even de Carpenters erin Jonna van topsport zou doen.

[00:08:12]

Dus precies zelfde toch, want het is ook niet elke dag mee. Michel en CLC en gebaad op de motor. Nee, t is Michel en José die. Dat is wel. Gewoon een hele tijd, maar die zitten dus in Brussel of in in België. Helaas omdat. Volgens mij hebben ze dat echt een beetje uit overweging gedaan omdat zij ook wel wat ouder uit zijn. Ja, ik wil dat niet zo stellen, maar risico groep. Ja dus ze wilden echt geen risico.

[00:08:37]

Mensen nemen snap ik echt nooit risico nemen. En nu zit een Carrol op de motor momenteel. Maar dat Nico van Nieuwkerk en Carl Berteele inderdaad euh. En die wisselt af met Renaat dus. Gelukkig komt Renate vanaf morgen weer. En dan doet Carrell de interviews aan. De hoop dat ze dan wel de verbinding een beetje herstelt. Want dat gaat nu dus. Dat is echt een leuk feitje. Ik heb het even nageteld. Het gaat nu. Per telegram doen ze dat dus gewoon.

[00:09:06]

Ze sturen Telegram. Hij zit op de motor. Telegram pist Telegram netjes te sturen. Het is ongelofelijk. Hoe kan het nou? Ja, ik weet het niet. Dit is gewoon. Zit een kwartier vertraging. Elke zin die zegt en de helft valt weg. Het is altijd wat. Het is dan moeilijk met dat signaal, want dat zag ik vandaag ook weer. In de Alpen is altijd signaal slechter dan in de Pyreneeën, omdat zo veel bomen staan.

[00:09:31]

Dus het is al zo moeilijk, maar ze zitten nu toch niet op tv gezien een grote stad niet is heb je toch gewoon 5G? Ja, maar ze zijn naar de bergen en rijden dan wordt dus moeilijk. Want heb je allemaal overhangende bomen willen kappen? Kappen met die bomen! Is het antwoord. Jongens. Euh. De tour is begonnen, dus de onze. Onze actie met Kenne is ook begonnen. Dus voor iedereen die zat te wachten op een nieuwe fiets News of the time.

[00:09:54]

Want met de actie Code Heijstek fiets van de show 20 dat ze heijstek is dan zo'n schuine hekje heet dat officieel. Dat karakter ook een hashtag? Ja zeker? Ja, het is gewoon een hachelijk fiets. Van de shoot 20 krijg je zowiezo gratis verzendkosten, maar ook een fikse piekfijne verassingen bij een geweldige speciale verrassing. Echt waar we nog niks mogen zeggen. Wat leuk. Je goede vriend van mij die maar vandaag van Vanheede heb je nog een keer niet in actie, want die gaat een keer niet kopen.

[00:10:23]

Nou, ik fiets van de SHO 20 gebruiken de voor die speciale verrassing. Daar gaan we nog later wel een keer op terugkomen. Hij wordt heel speciaal. Ja, hou anders gewoon de rode lantaarn Podcast Pantanal in de gaten. Daar zorgen wij even dat het zo snel mogelijk op zeg wat die verrassing dan inhoudt. Goed rectificatie is kritiek. Kritiek op 1 op onze onze BIFFF. Over wat het lelijkste accent van Nederland is. Ja, dat zijn er een hoop natuurlijk.

[00:10:48]

Ja, we waren kregen. Ik kreeg de 5MB boot Sietze doen kregen bericht van Igor Berg. Die leuk, die ken je. Ja, die ken ik jou ook. Nou ja, dat lijkt ook.

[00:11:01]

Zoals Jonne weet kom ik vol trots uit het dappere Opdam. Dus jullie snappen dat ik enigszins geschokt was door de opmerking van Jonne over dat Noord-Hollands het lelijkste accent van Nederland is? Volgens mij bedoelt Jonne West-Fries. Want dat is inderdaad echt lelijk. Noord-Hollands is voor zover ik weet geen accent, want anders zou Amsterdams daar ook onder vallen. En wat te denken van Haarlemsche? Nou ja, jullie snappen mijn punt volgens mij. Kijk, ik bedoel die Noord. Hoe bedoel je?

[00:11:23]

Bedoel je West-Fries? Ik vind het West-Friese accent wel inderdaad nog een hele hoop lelijker dan andere accenten zeker? Maar ja, principe, alles buiten de A-10 is natuurlijk niet meer aan te horen. En als het binnen de A-10 ook te heftig is, dan vindt u het ook lelijk. Kijk maar wat. Je moet gaan en spreken, maar mensen in de dorpjes in Noord-Holland spreken toch een ander accent dan mensen hier in Amsterdam. Je kan jonne toch niet in zo'n dorpje neerzetten?

[00:11:48]

Niemand verstaat hem of iedereen vindt ze in ieder geval irritant en denkt dat ie de boel continu reviseren. Kijk ook zo is. Ja, lekker mokka bar, umbar, soja lotus bestellen en. Maar goed, mijn antwoord was dus dat euh, dat de Nijmeegse Clerix accent van Nederland was. En daar was Thijs Brouwer dan weer niet mee in zijn nopjes, want die schreef in jullie laatste aflevering met een sneaky steek onder water, uitgedeeld aan het Nijmeegse accent.

[00:12:13]

Als geboren en getogen Nijmegenaar kan ik hier over gaan. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het Nimwegen eenzelfde soort charme kent als het nu van Mappa of de Ero houding van Bauke Mollema van lelijkheid. Zijn charme, charme, charme, charme, charme. Ik zou dit argument kracht bij kunnen zetten met een spraak bericht, maar ik denk dat het zoeken naar lokale politicus Jo Janssen op YouTube een beter idee geeft. Hoe drinkt u de koffie? Gewoon zwijgt.

[00:12:39]

Kippenvel. Ja, het is serieus en leuk. Fragmentje om even op te zoeken. Alsof je in een Raspe over een gong haalt. De jongere generatie zou kunnen opteren voor de rapformatie. Zo moeilijk, wiens hit Nijmeegse Modo een cultstatus heeft verworven onder Nijmeegse twintigers zoals ik zelf. Mocht het dan ook tot ooit show aankomen, dan stel ik voor om één van deze mensen te charteren. Vriendelijke groet ofwel Haine Thijs Brouwer. Oef, modo weer kennelijk. Dus Reece, ik zie een patroon in deze uitzending opdoemen.

[00:13:10]

Zo moeilijk heeft een hitje gewijd aan het Toney mode model Martin kennelijk. Laten we hopen dat het geen drol rappers zijn dan? Nee. En dan het bericht. Mijn hart en jullie hart verwarmden tot in het einde der tijden? Ja, ze was wel heel bijzonder te. Het begon natuurlijk al met het onderwerp baby van de show na de andere ons, maar roepen zeker jullie met je baby's zal in zijn geheel voorlezen. Ik mag die van mij. Ik denk dat jij het maar even moet doen.

[00:13:40]

Ja Tim.

[00:13:41]

Beste Roland, aan mijn makers, schrijft Christiaan Vandenbosch. Als trouwe fan volg ik alles van de rode lantaarn op de voet en mijn hang naar Minnaard. Zo fijn is het halen van de uitzending met de mail richting de tot dan toe onontdekte Spirito mailbox over het fenomeen Groetjes mens. Een moment om nooit te vergeten zeker? Dat was echt klasse. Nooit ben ik dat men vergeten dat mijn hang naar zendtijd geen grenzen kent, blijkt uit het volgende. Eind december 2019 werd de zwangerschap van mijn vriendin Annemieke bevestigd en ons eerste kindje zou op 27 augustus geboren worden.

[00:14:15]

Toen bleek dat het een jongetje zou worden, werd het mij direct duidelijk en moest vernoeming komen naar de rode lantaarn. Op subtiele wijze liet ik namen vallen als Willem, Jongen en Tim. In mijn achterhoofd waren vrienden van een show en zelfs brandweermannen en notarissen alternatieven. Nairo hield ik achter de hand als ultieme joker. Grappig, dat was bij ons ook altijd ja. En bij Acqua Samsung ook. Zelf had ik een voorkeur voor de naam jonge uitleg overbodig.

[00:14:42]

Maar zoals dat gaat in het poldermodel geschoeide Nederland, kwam er ook hier een middenweg en is het Timm geworden. Nou wacht even, wacht even de eer. De middenweg is dus Tim, terwijl Jonne eigenlijk de grote favoriet was. Wat feitelijk betekent. Hij verder op 23 augustus is Tim Kobus Marinus van den Bosch op de wereld gekomen. Naar mijn idee. De eerste baby van de show. In potentie een groene groeimarkt, maar dat terzijde. Een eventuele rode lantaarn, speen, rompa lui of andere marchandise zie ik graag tegemoet.

[00:15:16]

Zo al mocht zijn bek gelijk naar op zoek gaan naar jongens. Schitteren. Nairo Quintana shirt zou ook geweldig zijn en waarschijnlijk is Tim de enige bij wie het als gegoten zit. Wat bedoelt u dan? Tim Kobus, Marinus van den Bos mee? Geweldig zeg. Ja, heel vet. Tim Van den Bosch. Heel erg leuk. De eerste baby van de show. Nou, dat is niet helemaal. Kijk dit Johma ook gelijk zei toen deze mail binnenkwam niet helemaal, maar de hele week ben je op zoek geweest naar bewijs dat er al een Jonna van de show was, maar die heb ik nooit gevonden.

[00:15:45]

Dit is de is ooit iemand geweest en het was misschien niet een rechtstreekse vernoeming, maar ze vond het gewoon een heel leuke naam en het was een leuke bijkomstigheid. Heit dat ik ook zou heten. Ik heb de mail niet kunnen vinden als diegene zich nog wil melden. Graag, maar ik stelde dus aan mijn moeder. Ik las deze mail voor en die zijn ook gelijk. Ja, maar dat is al een keer eerder gebeurd. Dus het is misschien niet de eerste keer.

[00:16:07]

Hij zegt er niks van. Hij heeft die langer dan vandaag. Zet de tering naar huis. Ik kan me niet meer. Nee, nee, nee, nee. Maar Leon, geen redactie die wist het gelijk. Ja, maar ook hartstikke leuk. Ik vind dat er meer baby's van de show beter. Hij het echt echt heel bijzonder. Welkom Tim. Ga maar bij Jonna zitten in de in de wieg van The Box. Maar ik heb gelijk al even gegoogeld.

[00:16:32]

Ik ga proberen mooie Bauke Mollema of Nairo Quintana spenen te vinden ergens. Dat zou leuk zijn. Moet toch kunnen? Ik dacht naar dit prachtige verhaal over een eerstgeboren zoon. Dat kan maar één dat je bedenken wat past. Wat ik wat uit onze kist van van van een netjes voor deze tour komt. Dat ze de supernovae is natuurlijk naar mijn zoon genoemd is, dacht hij. Maar hebben we toch nog? Heb ik tenminste ook nog iets die allebei een baby naar je vernoemd hebben?

[00:16:57]

Heb ik in ieder geval een dagje naar mijn zoon is vernoemd naar Willem. Vergeet niet dat mijn zoon heet Max. Maar uit zijn twee namen Willem en Heino. Het is een feit dat hier gewoon de ouders gaan over en weer hier. Ik had het de supernovae van brouwerij t Verzet. Ik had de hemel aan het begin of ergens mee twee maanden geleden ofzo gevraagd en onze volgers op de sociale kanalen welke biertjes me zouden aanraken. En brouwerij t Verzet werd heel vaak genoemd.

[00:17:24]

Toen denk ik als een brouwerij nou hoeveel genoemd is, dan is je dus heel populair. Nou moeten we er dus van uit kunnen gaan dat een Dodge de Dodge Dart vader of een AJS Dwarf. Wel de biertjes gerecenseerd heeft. Maar nee, supernovae is niet gerecenseerd door een van hun. Maar heb je dan wel gecheckt? Want kijk Duts door dit soort VDM, maar misschien iets. Worf zijn misschien wel alle mannen op leeftijd. Ze hebben zoveel bier dronk, dat moet haast wel.

[00:17:48]

Wanneer zijn bijvoorbeeld hun laatste essenties nou vrij recent ook de 6? Ze leven wel allemaal nog 2020. Nou ja, je weet het nooit in Corona daarom. Maar moeten we ons zorgen? Laatste feiten. Ja, ik ga goed dat iets zegt. Ik ga even in de gaten houden wanneer er weer een nieuwe review komt. Wat nu? En nu heb je bij mij ook het zaadje geplant. Maar het is toch een vrouw, al dan niet ontdekt dat iedereen een vrouw is?

[00:18:09]

Nee, dat is niet waar. Het is wel zwanger. Was dit in dezelfde tijd als die van van Jonne Dwarf? Het is een dwarf, maar het leuke is dat we wel een alibi. Duitsland hadden die in een recent die dit kennelijk wel geproefd heeft en die schreef die trots Belgian Jesi en oogst om kleiner zc. Refresco past goed gegrild en Honig toe. Chiny hsy toe. Doe niet, dat is een een honing. Euh aubergine. Precies courgette, courgette, soky kidney.

[00:18:44]

Ik dacht het is niet zomaar een dat zomaar een songtekst van Modo kunnen zijn. Of Bluf. Maar jongens prose. Op het bordje van de show bakende Noa Subalpiene van brouwerij Verzet chairs en kijken of die echt sito is. Goed fietsen jongens. Voor 187 kilometer vandaag in de tweede etappe en een ja en eigenlijk gewoon een bergetappe. Jongens, twee keer eerste categorie. Daarna nog een tweede categorie en nog een ongeadresseerde. Maar dat was het eindelijk. Vandaar het vuurwerk.

[00:19:21]

Maar er komen we zometeen. Donemus. Santé!

[00:19:27]

Het was. T Was uhm onvoorspelbaar vandaag. Niemand wist euh, wie ging er goed zijn? Euh. Wordt t vandaag iets voor de aanvallers voor de sprinters? Nou, dat was wel redelijk duidelijk dat dat niet ging gebeuren. Maar uhm, gaan de grote mannen bijvoorbeeld al gelijk uit hun kot komen? En ja, als ik ook nog na die etappe van gisteren en het slagveld, want dat was te land, ter zee en in de lucht ook wel een beetje té.

[00:19:54]

De vraag van geen gaan ze door? Vandaag weer meteen op. Hoe groot is de schade bij verschillende klassementsrenners? Bij mij in de kopgroep begon het al een beetje te edje. Gewoon de irritatie ergernis over hem over het najaar gister werd dan stilgelegd. Vanuit het peloton en dat euh ja, dat dat toch wel een bepaalde ploeg ook een patrol aan het spelen was en dat iedereen zich daar maar aan hield. Dus de wet Astana? Ja, er werd al gehoopt van dat Mobistar en Astana een beetje oorlog gingen maken.

[00:20:28]

Want euh ja, het was wel met de renner op vond ik toch weekenddag er gisteren natuurlijk ook wel zo verstandig. Het was wel echt schitterend om te kijken. Zo ja, prachtige beelden, zegt die omgeving het bedoeld is. Fans natuurlijk. En maar het was perfect voor koers, dutjes en dan een beetje wegdromen. Denk dat vakantie is en zit gewoon in september. Oh nee. Nou ja, bijna morgen. Wat extra moois vind ik van de beelden.

[00:20:55]

Nu is dat de schaduwen iets langer zijn.

[00:20:58]

Willen jullie dat nog niet opgevallen?

[00:21:01]

Nee, we zitten er natuurlijk gewoon een maand later dan normaal of nog langer. Twee maanden later dan normaal en het stuk richting de herfst zeg maar kra worden. Dan worden de schaduwen langer. En je ziet dat is die je kunt. Je ziet af en toe de regisseur heeft. IS heeft volgens mij ook opgevallen, want hij maakt nu heel veel shots. Vandaag maakte hij heel veel shots. Dat je die schaduwen zo mooi zag over de weg. Maar ja, het is zo krachtig.

[00:21:23]

Het is een beetje renommee, zeker gister ook met de trein de hele tijd. Het is gewoon echt zo schitterend programma. Maar ik maak dus een naar gewoonte van om s ochtends. Ik ga vaak een beetje plannen hoe ik dan de dag overdag op elk moment moet inschakelen. Maak vaak een tweetje van vorige. Voor de rode lantaarn. Sympathiek, maar het was een moeilijke jongen. En de tour, da's voor de klassiekers. Is dat wat makkelijker dan iets makkelijker te voorspellen hoe lang het duurt, meneer de finishes en dat soort dingen?

[00:21:52]

Maar vandaag was de echt dat wieler of het peloton was echt gewoon. Lag een half uur achter op het snelste schema, waardoor mijn hele treintje over de inspraakmomenten niet meer klopte. Ja, maar daardoor kon je wel weer een extra koers dutje doen.

[00:22:06]

Toch zou het ook eindelijk ook gisteren door tussendoor. Nee, het is echt nodig om extra moe. Daardoor moest bij slapen en twee etappes dus van begin tot het eind op tv. Ja was ook leuk, ja. En heel fijn dat we heel goed bij konden houden hoe lang de renners op de fiets zaten.

[00:22:26]

Ja, prachtige innovaties dat de klok gewoon een ander hoeft. Dat is gewoon wel een vergadering geweest van de hoogste bazen daar. En een jongens moet hier iets mee. We moeten de weg hebben. Innovatie nodig. We hebben, we verliezen jonge kijkers. Heeft iemand nog een idee? Gewoon iets iets. Ik zie mijn zoontje van 15 heel vaak met een stopwatch.

[00:22:53]

Maar brandweerman Bas die zei dat ie op z'n smart tv dat ie dan kon aanklikken dat ie kon dat ie iets interactief mee kon doen. Volgens mij was het een grapje. Was een grapje. Nou ja, maar waarom zou je dan doen? Wat is dan tijdelijk? Punt 6 geen in natuurlijk als eerste is uitgerold.

[00:23:12]

Daar kan dat zo. Maar wat is dan de punt van die klok? Doe mij loop. Wat heb je daar? Ja, niks. Dat is dus de hele grap voor de mensen die thuis geen klok hebben, maar een klok. Het is een stopwoord. Je hebt helemaal niks, maar het is voor de mens die thuis geen stopwatch hebben en die toch toch toe willen. Taymor vanaf het moment van de start. Ja ja, het enige wat ik er wel leuk aan vindt.

[00:23:35]

Of maar dat voor dat is dat je ziet hoelang ze al op de fiets zitten op dat moment. Maar goh, daar hoef ik niet een permanente herinnering uit. Zelfs zoals het klokje in de tour tikt tikt ie nergens. Willem! Geen weet er iemand? Ik vind het wel leuk als iemand van de luisteraars ons kan vertellen wat de argumenten om dit te doen. Ik weet het echt niet. Je hebt maar zo weinig ruimte daarboven. Je kan er zoveel.

[00:24:00]

Het is al zo ingewikkeld als verschillende groepjes zijn. Heb je al geen ruimte meer om dat aan te geven? Geire Stomphorst laten meelopen. Ik zou ook wel leuk vinden als dan als ze toch dit de koers die ze inzetten om maar ook gewoon de tijd in New York in de tijd te zetten.

[00:24:14]

Wist je al dat mensen die nu in Tokyo kijken? Daar is het nu eigenlijk. Zoiets zou mooi zijn. Wereld klokken en berichten voor de scheepvaart. Dat zou je zo dat ze ook iets wat traineren in de podcast gaan invoeren. Een tip van Nienke valse berichten voor de scheepvaart. Berichten worden scheepswrakken. Ja, er werd iemand verzocht een verzoek om file informatie in de meldingen. Als je nu op de A2 rijdt bij Vinkeveen, staat het vast maar heel even nog over voordat we naar de etappe van vandaag gaan.

[00:24:45]

Even over de etappe van gisteren. Dat was natuurlijk totale chaos. Hoe het wordt, werd zijn lid van het kamp. Het is schandalig dat de organisatie niet stil legt van het kamp Astana.

[00:24:57]

YOLO? Nee, die niet. Niet? Misschien ben ik altijd kamp Astana. Natuurlijk Astana. Maar uhm, nou ja, ik vind het ook wel vet en ook wel goed dat dat de. De renners maken de koers en die kunnen ook zo'n beslissing nemen. En dat is toch prima? Ik bedoel het karma. Karma is ook wel een bitch. En ja dat als je dan toch gaat aanvallen dan mag dat. Ja dat je dan gelijk krijgt een bord aan ja, dat is ook wel weer geestig.

[00:25:26]

Heel knap lopen is dat veel nare kunnen aflopen. Voor precies dat botje komt dat hier. Dat die jaren wat hij verloor zijn evenwicht en hij hield z'n fiets niet zegmaar, maar zou natuurlijk honderd verschillende manieren om te vallen. En hij surfte mooi naar de kant van de weg. Helaas, te weinig of te veel vraagt om me nog iets te kunnen doen. Wel netjes uitzien na de vonc ook t was gevallen was het gewoon een heel stijlvol ja nee en ik.

[00:25:51]

Maar ik vind het wel gewoon goed dat dat die dag dat de renners dit zelf niet zijn toch ook helemaal de grote jongens dit soort hoort. Dit is gewoon zelf als je ze dus zelf verantwoordelijkheid nemen. Als je het te onveilig vindt ga je meteen mee met de patrons overleggen. Ha! Fabio Aru. Schitterend voor een cultheld die daar ook bij ging denken. Denk je ook dat Tony Martin dacht? Fabio? Wat doe jij je met je mee? Ja, en wat opvallen dat je er nog bij zit.

[00:26:16]

Fisheries laten Defauw Rozemaai over. Zo verwarrend als je tegen Aro zegt. Je hebt een grote mond, maar kan dat niet letterlijk en figuurlijk worden opgevat? Ook wel mooi trouwens dat het dan. Dat het nou gewoon Tony en Luke Rowe waren toch na na hun akkefietje van vorig jaar. Ze gingen ook nog even de schijn Boxee om even te laten zien hoe goed ze al gooit. Is dit gebeurd? Dit is echt gebeurd. Nou, dat heb ik gemist, maar jullie op 1 34 minuut 22.

[00:26:46]

Misschien is dat een handige Tait kans te geven is voor de podcast makers en mensen die een samenvatting aan t IJ moet schrijven.

[00:26:53]

34 supertrio? Dank je wel toe. Hoe laat is nu in Tokio om en nabij? Maar wat vonden jullie dan van Geesink, die achteraf zei dit is echt op het conto van de jury te schrijven? Hij zei is het wel? Ik vond het een beetje opgeblazen, want hij had het natuurlijk over de neutrale. Dus hij vond eigenlijk dat de UCI had moeten besluiten op hun verzoek om de. De tijd waarin verteller de tijd voor de klassementsrenners vast te zetten op 10 kilometer op 15 kilometer voor de finish.

[00:27:21]

Had je dat gedoe rond die tot die drie kilometer? Wat? Wat nu de tijd de twee gouden moment is? Zeg maar dat je dat niet krijgt. Nou ja, dan was een val. Daar ontstond ook prompt een valpartij op die drie kilometer, dus daar was Cinthia boos over. Maar volgens mij was die over het algemeen volgas. Ook Gesink was erg te spreken over het feit dat het zelf hadden opgelost. Alleen denk ik meer back up van de UCI verwacht om het nog veiliger te maken.

[00:27:44]

Ik gezegd vond ik Gesink heel erg monter overkomen. En vervolgens zag je dus in een nieuws verschijnen dat hij woedend was. En toen dacht ik na de val eigenlijk al mee. Mij was gewoon adrenaline van net voor net gefinisht en ik had het idee dat de Dumoulin die spraken volgens mij een aantal minuten later en die had volgens mij. Die had alweer een veel afgewogen verhaal. En dat er eigenlijk hetzelfde was als wat Gesink zei alleen dan maar van hier kon de UCI.

[00:28:08]

Het regent gewoon heel hard. Dan kunnen ze toch ook niet zoveel doen? Nee, maar ik snap wel dat ze dan die, want nu ging het natuurlijk fout op die drie kilometer. Waarschijnlijk ook omdat heel veel van die klassementen jongens zich lieten uitzakken op dat moment. Ja, dat was onhandig. Maar ja, dat is natuurlijk wat er gebeurt als je het op 3 kilometer doet. Maar ja, misschien was dat bij 10 kilometer ook al gebeurd. Als je dan had gedaan dus.

[00:28:28]

Maar je moet ergens een grens trekken. Mijn favoriete gerucht was toch wel dat het parcours zo glad was geworden omdat er in de Tourkaravaan een zeepfabriek kant zou rijden. Mooi om te checken. Weet ik wat afwasmiddel ofzo over het parcours hadden getrokken waardoor het zo glad was, maar waarop iemand gelijk counterde. Als het zo warm is en dat gaat dus een beetje regenen zoals gister gebeurde, dan krijg je dus dat er gelijk een soort gladde laag op het wegdek ontstaat om dat dan allemaal velser geeft opgestapeld en krijg een soort olieachtige substantie op het parcours.

[00:29:02]

Als het al zo lang niet geregend heeft. Ja, en zoals bleek ook uiteindelijk onzin, want de plekken die waar dat het meest was, zeg maar. Dat was in de afdalingen en bergop. En daar ging die hele reclamekaravaan helemaal niet langs. Maar het was al een leuk gerucht geen sites bevoordeeld wordt gewoon volbouwen meer van dit soort geruchten, ook in de categorie zwembadje. Het schijnt ook dat er een spijker fabrikant meerijdt in de karavaan en die die strooit terug.

[00:29:27]

Strooit erop los dat de hele tijd voor. Wie had er nou zo voor pech? Laatste week? Nee Alaphilippe nee, dat gaat niet meer op nummer op het eerste been. Wat hebben jullie meteen ook vanaf het begin af aangekeken? Vanaf nul punt 0 0 7 en daarna van 0 0 1 1. Ik heb eigenlijk echt veel te lang gekeken vandaag. Verwacht die jongens. We zitten nu op 29 punt 22. Voor de meeste cijfers en cijfers schat.

[00:29:55]

Maar uhm, de cilly hebben ook David goud zien lijden. Oh ja ja, wat kunnen Fransen dat de goed? Ja ja, echte afkeer van de allemaal van de school van Lech. Ja, we zijn allemaal kinderen. Kinderen van Titi. Dit is een big deal, want dit is a. Een protegé van Willem en B natuurlijk de belangrijkste knecht van Pino. Zeker wel vet dat je dan als A protegé van Willem bent. Belangrijker dan Willem heeft denk ik wel wel 150 keer goud voorspeld als etappewinnaar.

[00:30:26]

Klopt. Doe zeker nog een keer doen hoor. Je moet het als. Het is klinkt het is als hout nu dus koud is. Maar ja, maar het is toch jammer? Ik bedoel ja en nee, zeker niet. Wat me verraste ze in de. In de in de. In Geel in stijl van Titi. Ook weer bleek het natuurlijk omdat die abandon ging. Ik dacht als jij nou na vijf kilometer al zo bij rijdt. Dan wil ik je nog wel zien als die als het bergop gaat mij had.

[00:30:53]

Hij kreeg sorte de de wieler equivalent van een natte spons bij het voetbal. Iemand uit zijn been. We doen er effe een natte sponzen. We gaan ervan uit dat het wel weer oké verschil is. Dat dat uit de spuitbus nu een spuitbus met soort pijnstillende spray noemde. Over zo'n broek ook, maar over het mooiste rechtstreeks of wat je ook denkt, drie kilometer boven de tien kilometer naar de streep. Daar had je ook wel voor de start. Maar wonder boven wonder is ie gewoon in het peloton gefinisht.

[00:31:25]

Weliswaar niet in het eerste peloton, maar tweede, maar toch gewone gewone rijst is gelukt. Maar dit is heel goed. Het is echt mooi Franse traditie om zo opzichtig te leiden op je fiets en zo een beeld worden gebracht. Zaten er ook altijd een camera bij die Fransen? Ja, maar mijn theorie is ook dat ze dit oefenen van tevoren in de spiegel. Ook bij Alaphilippe denk ik dus dat die oefent hoe die moet kijken als ie demarreert. Want zijn demarrages zijn altijd extreem fotogeniek, dus de echte wil ze heel vaak terug kijken.

[00:31:52]

Want hij gaat dan kijkt u een beetje om zich heen en dan kijk je even naar achter en dan springt ineens weg. En dan vaak van de ene kant van de weg naar de andere kant van de weg. En anders weren't over het parcours. Het is echt een 10 voorstel. Gevoel voor drama hebben ze allemaal schitterend, maar dat maakt het ook zo mooi. Daardoor weet je ook altijd dat er Fransen in een ontsnapping zitten. Is ook zo. Nou ja, wie zaten er vandaag in ontsnapping qua kracht?

[00:32:15]

Een vrouw kost wat kost voor de grote tip van van olie. Olie? Al twee jaar op rij. Alaphilippe niet. Ja, ja en nee. Maar de Tour was t was een beetje gekke ontsnapping eigenlijk, want het leek er even op dat Sagan en Pottelberghe gingen mee en dat leek eigenlijk vooral voor de punten voor de groene trui. Die lag na een kilometer of 8 volgens mij de eerste sprint. Uhm uh kostende freeway dus voor als je de zeg als ik kring is een mooie Deense kampioenentrui.

[00:32:42]

Schoonjans deto van de PTT boys Pierres, Gogel en Trentin dus Trentino ook voor de groene trui als het ging om Sagan en Trentin die de punten wilden pakken neem ik aan. Ja precies.

[00:32:54]

En uhm. En verrassend genoeg ja dus die die gingen er vandoor. En dus dan denk je Pottelberghe had er aardig wat op kop gereden ook. Dan denk je Sagan, die gaat hier de punten pakken. Maar nee, ze waren voor Trentin. Ja en euh. En dan komen we ook bij. Bij mijn eerste vraag aan jullie kant Trentin Sagan bedreigen om het goud te pakken. Ja, hij maakt veel van jou, dus hij zal euh ja, dat kan.

[00:33:21]

Ja, want zeg daarom slecht ja en Christian kon nog gewoon slecht over. Hij zit niet lekker, zitten niet lekker en uit liefdesverdriet, uit liefdesverdriet. Ja, dokter Smit neemt de telefoon op. Maar en. Maar ja en Trentin zit volgens mij wel. Zit er wel goed bij tussen twee ACCC natuurlijk Doriath, maar wel gister gisteren. De sprint was Trentin in geen velden of wegen te bekennen. Nee, dat weet ik, want daar wordt Sagan gewoon vijfde.

[00:33:50]

Ja ja en kat idee dat ie ook nog maar werd. Nog een beetje gesneden en gedaan. Ik denk dat er nog wel veel. Ja, ik zou.

[00:33:59]

Ik vind Sagan ook nog steeds de favoriet voor de groene trui, maar het zegt best al veel dat je dan in zo'n tussensprint jouw. Het is niet Dessain kans om daar al het kaas van het brood te laten eten, toch?

[00:34:08]

Nee, nee, nee, nee, dat zelfs niet van Trentino toch ook echt een aardige sprinter is, maar een goede zaak. Kunnen winnen? Waarom gaat Grec nooit voor de groene trui? Eigenlijk? Ik denk dit jaar omdat die dus met Trentin in het team zit. En ik denk ook Grec mengt zich toch uiteindelijk niet zo graag in de massasprints. En Sagan pakt gewoon wel drie tussensprints altijd na de massasprint. Daar is De Kreek gewoon niet snel genoeg voor.

[00:34:36]

Dus dan ga je elke keer wel meedoen in het smijten in het gedoe. Het kost heel veel energie, veel risico, veel risico voor een voor plek 10 tot en met 5 terwijl. Sagan doet natuurlijk gewoon mee om plek 5 tot en met 1. En dan heb ik zoiets van na. Dan ga ik liever gewoon een volgende etappe of een of een ontsnapping, want anders kost goed finishen. Als je goed hoor krijg die ik zag een Hyacinthe met hem.

[00:35:00]

Hij zei dat de goede benen heeft. Hij gokt vandaag een beetje op de sprint, vond wel weer goed van de laatste tijd dat hij dan achter de eerste drie de sprint wint. Ja, hij is wel wat saaier geworden. Want ja, waarom? Waarom zou je niet proberen mee te gaan met alle. Het is. Het is natuurlijk een dan kan hij niet meer jongen. Dat zou je wel kunnen. Maar dan dan. Hij zegt dan wel ja, ik ging echt voor geel vandaag en ik hoopte dit en ik hoopte dat denk ik ja.

[00:35:27]

Maar waar is de tijd die je gewoon zelf die koers ging maken? Die demarrage in de gele trui? Hij heeft toch wel mooie gebouwen? Mag je nog wel een tijdje houden? Ja, maar er zat natuurlijk. Dat is natuurlijk altijd in t begin van die euh, van de van de Tour. Iedereen staat op nul, dus je kunt vrij makkelijk het groen pakken en vrij makkelijk de bollen pakken. Dan zeg ik makkelijk, maar relatief makkelijk. Makkelijker dan in de etappe 12 of 13, zeg maar.

[00:35:52]

Is dan is het wel leuk. Altijd in strijd om die paar puntjes. Die kunnen meteen heel veel betekenen. Ik kan me gewoon betekenen dat je s avonds op het podium staat of niet. En da's wel leuk is ook zeker voor het bergklassement. Dat stuk is dat natuurlijk spannend, want vandaag gisteren was er al n berg geweest volgens mij. Dus daar was al dus de de eerste. De eerste bergtrui was al verdeeld. Maar het ligt eigenlijk dan voor vandaag lag het weer helemaal open om dan wie dan de wie dan het bergklassement ging pakken en overduidelijk waren.

[00:36:18]

Kostenverhoging en Perez waren zaten daar op te azen. Ja, en die een Gogel ja en die eindigen dus gelijk ook vandaag. Dus uiteindelijk gaat dan volgens mij de uitslag in de uitslag van de etappe. Dus squashen voor Kastner? Voor ja maar. Maar de groene trui waar we net over hadden? Die hangt nu voorlopig af om de schouders van Kristoff. Met 64 punten. Sagan volgt met 46 punten. Trentin met 36 punten en weer ook aardig bijstaat is Mads Pedersen, dacht ik.

[00:36:54]

De wereldkampioen kan ook nog wel een interessante. Dat verbaast me wel. Register zeg maar. Nog heel even terugkomen op die dat bergklassement natuurlijk, want is kost. Vrouw wordt vandaag 92ste en Perez 94ste zou dus daarom gesprint hebben. Ik denk het wel. Ja, dat denk ik wel, al moeten we even terugkijken als iemand de Time Code heeft vergeten. Nou uhm. De regie was dusdanig op alle verliep gefocust als de pelotonsprint niet mee pakten vandaag. Dus ik denk eigenlijk dat ze nog steeds alle verliep aan het filmen waren toen de jongens zeventien minuten later binnenkwamen.

[00:37:29]

Kelly lag ook een mooi, dramatisch diep en tranen met O op het parkour. Papa is overleden, vaders doet het altijd goed. Natuurlijk zijn vaders motivatie. Ja, ja, nee, dus is het suetens. Het was mooi. Ze had echter moeite mee te snikken op de stoep. Jack Alaphilippe heette die. Maar nee, nee. Zo weten mijn vader ook, maar die ook.

[00:37:56]

Yo yo!

[00:37:57]

Nee, gewoon Sjaak. Sjaak. New York Fashion Show aan de vind ik leuk. Nee was mooi, maar we zaten op de Cattrysse mee dus, want hij ging dus. Alles verliep eigenlijk. Was Eric zag je de hele koers al aankomen. Het blijft vrij komen. Tot op dat. Tot die laatste. Tot die laatste klim met de kopgroep. Je had dus een eerste categorie in eerste categorie, tweede categorie en daar fietsen ze gewoon gezellig informatie overheen.

[00:38:24]

En maar het was inderdaad van tevoren een beetje te voorspellen dat die shaman die aan die ons gecategoriseerd was en aan het einde zat van 14 kilometer voor de finish, dat die nog erg verraderlijke was dan dat je zou denken. Jullie doen nu wel alsof dat heel normaal is. Alsof het alsof te voorspellen was. Maar tijdens de koers. Ja, misschien wat minder. Vooraf had ik zoiets van nou ja, ik ben echt heel erg benieuwd. Wie gaat er iemand koers maken?

[00:38:47]

En met name door natuurlijk, die die tweede lijn aan en aan mensen die misschien wel misschien niet een klassement willen kunnen rijden. Maar nee, Mollema zeer slecht. Mollema is bijna zeker. Ik zat mee aan de aan de vormeloos van deze wereld te denken en misschien ook wel de de Adam Yates en de daarbij jagende Pierre Rolland die Delek groes. Ja ja, na nog nogal iets weten mensen die gewoon echt wel top 10 kunnen rijden. Maar in dit soort etappes.

[00:39:17]

Ja, een beetje oorlog gaan maken en kijken hoe nerveus Jumbo Unidos en misschien wel andere ploegen worden hiervan. En dat nou ja, daar hoopte ik wel echt enorm op. Dat dat er gewoon echt wel iemand met de statuur die die 3 weken zou aankunnen klamp eventueel en dat ie dat ie geen reie. Het verbaast me ook wel een beetje. Het had wel gekund als Jumbo niet zo keihard op kop was gaan rijden. Geesink heeft echt zoveel meters op kop gemaakt en het tempo wel hoog gehouden.

[00:39:47]

Ik had ook. Ik begrijp daar ook echt helemaal niks van, want sneeuw en een doma. Maar waaruit was kan je dat verklaren? Nou ja, controle uitstralen over de koers. Zeg maar dat je spierballentaal. Ja, het is een beetje spierballen denk ik. Maar u wilt natuurlijk het. Ik vond Theo tof, ook van Geesink. Maar volgens mij hadden tot er vooral tot effect dat op moment dat hij van kop afging ging, vloog, koesteren ook meteen af en van de aarde branden ook vrij snel daarna.

[00:40:12]

Nou, van aard gaan volgens mij z'n fiets aan Dumoulin ook, dacht ik. Ik weet niet zeker nee, want hij is op zijn eigen fiets gefinisht, die destijds misschien even gestopt, maar niet alleen fietswissel. OK ja, dat dat zou kunnen. Want uhm, Bennett heeft nog eventjes op kop gereden. Maar ik vond het. Ja, ik vond het niet echt nodig. Ze hebben het geel niet. Euh, waarom zou je? Zou je die last en die druk zo opzichtig op je nemen?

[00:40:38]

En dan ja, in een toch in de finale. Alleen Roglic en Dumoulin die daar zaten. Ja, zo gewoon een beetje een risico dat je neemt. Maar je zou kunnen zeggen dat het voor Jumbo niet slecht was geweest als er een beetje aangevallen werd door tweede garnituur klassementsmannen en iemand misschien uit het geel gepakt had voor een paar dagen. Want uiteindelijk wil je dat geel gewoon niet 3 weken lang moeten verdedigen. Laat ze laatste lekker gebeuren. Dat is nu toch al gebeurd met alle alle gaat nu wel.

[00:41:07]

Die heeft echter de eerste paar seconden. Het had nu ook, want als ze aangevallen was vandaag had iemand een gaatje van twee minuten gehad en iemand had gewoon om twee minuten geel gehad. Was misschien toch al lekker geweest. Had je ook kunnen zeggen van t Wout. Jammer genoeg 6. Een snor kunnen drukken zal en hoeft er nog effe geen koers te maken. Alleen maar risico dat je een finale zonder knechten komt te zitten. Daar ben ik het absoluut mee eens.

[00:41:29]

Maar dat is anders. Het geel pakt hartstikke een beetje rond zie ik. We kijken dan natuurlijk nu wel echt zwart met een loep naar nou wat je doet, alles wat Jumbo vismeel doet, zeg maar. Maar het voelt een beetje alsof ze ze nog een beetje. Ook zij nog een beetje moeten wennen aan wat hun rol is dan in deze tour en hoe ze dit moeten spelen. En daar zaten wel wat meer. Eentje waar je wel meer van dat soort momenten dat je eigenlijk nog een beetje voelt.

[00:41:52]

Ik weet niet of dat dit de hemel nou zo slim is of logisch is. Dus bij het wegrijden van die kopgroep bijvoorbeeld. Hadden ze ook zo'n moment dat dan? Dat zij dan zwart gingen zeggen. Euh, volgens mij. Dat was het enige moment dat ik de NOS zat te kijken en instemmend zat te knikken bij wat Stef Clement zei, namelijk dat ze dat euh, dat er nog een jongen volgens mij van Frances djq achter de kopgroep aan wilde springen en dat iemand van Jumbo een man ging halen en ging zeggen het is klaar.

[00:42:19]

Deze gaan weg. En dat Stef Clement toen zei ja, ik kom, laat zo'n jongen gewoon rijden. Doe niet zo moeilijk. Hier maak je geen vrienden mee in het peloton. Dat is dom, zeg maar. Maar dat voelde ik al wel gewoon een beetje van. Maak je hier nou wel vrienden mee in het peloton? Nou, dat is dat stuk. En wat dat betreft hebben ze misschien wel iets te veel naar Inias gekeken. Ja, de afgelopen jaren die dit natuurlijk tot in de puntjes beheersen.

[00:42:42]

Nee toch, want het is toch niet geheel Sicard ze juist voor mekaar. Die laat zich altijd pas zien als ze echt het hooggebergte begint. Is wel zo, maar niet als dat nu Movistar gereden die dit gedaan.

[00:42:53]

Wat voor nudes in ini in de Inos hegemonie had Movistar dit werk gedaan wat aan gedaan had. Ja, dat is misschien wel waar, maar Inias gedraagt zich natuurlijk wel als hij de baas is de menner van het peleton. En dat is een rol die hun licht dat. Dat doen ze al jaren. En euh. Jumbo wil ze toch een beetje naar de kroon steken. En ja, dan kan dit ook wel een beetje geforceerd overkomen.

[00:43:20]

Wat mij betreft het is dus het is. Wat mij betreft valt het nog heel erg onder het zoeken naar uh en hopelijk vinden straks van Van Youro van je nieuwe rol in het peloton. Want is natuurlijk een beetje verschuivende panelen en zo is de gebeurt van alles en en euh. En dat is natuurlijk voor Jumbo vis, maar ook nog een beetje zoeken. Over wat doe je dan wel? En wat doe je dan niet? Ik hoop dat ze vanavond in het team team bespreking met elkaar gaan zitten en zeggen.

[00:43:45]

Was het nou wat moeten we dit nou de komende etappes weer zo aanpakken? Of is het? Moeten we iets Shiller zijn? En wat dat betreft is Step natuurlijk wel een heerlijke. Die de gele trui heeft. Die gaan hem ook verdedigen. Die gaan niet m niet tot Parijs houden met ALA, maar die willen wel gewoon zo lang mogelijk hebben. En dat kan ook als je kijkt. Als je dan Declerq bij hebt zet die gewoon op kop. 80 procent.

[00:44:09]

Dat geldt voor Jumbo's. Geldt dat ook wel je Tony Martin niet op te branden? Ja, maar Malvo is mooi. Mojo Modo modo modo, Hanswijk politie. Hopelijk. Hopelijk helpen de omstandigheden. Is maar dus om een beetje relaxed te gaan koersen als een dans. Tot nu toe. Want dit probleem is Brando zichzelf natuurlijk ook gewoon snel op. Het is drie weken jongens. Ze hoeven niet te hoeven de Tour niet te binnen een week gewonnen te hebben.

[00:44:32]

Ze geen nadat Parijs nog vers is. Dit zou ik dat nooit uit mijn mond. Ik woorden dat je denken hoor. Ik hoorde dat je denken. Het is ook zo Parijs is hartstikke ver geklopt. Dus eigenlijk mooi bergop, bergaf. Eerste categorie, eerste categorie, tweede categorie. En dan op die Cattrysse. Mensen rijden dus eerst vier weggetjes en keer over de finish in Nice. En theoretische vind ik heel handig. Je kunt je vast even de kon verkennen.

[00:44:56]

Zo weet je precies waar je finisht en dat ziet er ook allemaal schitterend uit. En toen reden ze dus weer de Katra Shamil op en daar gingen alle Philiep en ik mee. Ik wou wat een juweel van een renner is het toch. Ik dacht echt ik heb nu gewoon. Ik dacht nog letterlijk op dat moment. We hebben nu een aanval van Alaphilippe nodig. En dan doet ie het ook gewoon weer niet halfslachtig, gewoon in volle glorie demarreren. Hij belt ook een half uur van tevoren dat ie gaat.

[00:45:21]

Het ziet er schitterend uit en niemand kan hem gewoon volgen. Dat is ook zo mooi aan. Een eerste aanzet is gewoon wie is blijft gewoon krachtig. Maar wat ie prachtig. Ja en en ja, prachtig en krachtig. Maar wat ie vorig seizoen altijd. Dat is natuurlijk dat ie dat doortrok en dat. Je ziet nu zeg maar dat ie iets eerder stilvalt. Weer iets meer een soort op aarde beland, iets eerder op aarde beland dan dat ie vorig jaar deed.

[00:45:43]

Vorig jaar was natuurlijk ook echt buitenaards qua niveau, maar is het was. Ik vond dat ze die. Hirsi ging erachteraan van heel ver. 22 is ze ook weer zo'n jonge gast is ook wereldkampioen bij de nieuwelingen geworden in de. En uhm uh, het is dus een groot talent. Maar die Jaadi. Wie kon er achteraan? Ja, da's echt dat ze echt waanzinnig knap.

[00:46:05]

Mag ik hier chimiques? Voor mij gelden dezelfde stad als ze vader Fabian Cancellara. Al is de term volgens mij gewoon hoor. Zo werd de renners dat aanliggend. Wie doet daar? Komt Federer vandaan? Toch maar de euh. Maar wat weet jij? Wat weet jij ook viercilinder? Want die van mij? Ik zag ineens deze naam overal opduiken en favorietenlijst. Ik weet dat die dat die tot nu toe dit jaar nog niet zo heel veel heeft laten zien, terwijl de verwachtingen echt wel hooggespannen waren.

[00:46:35]

Hij is vorig jaar geloof ik. Werd die derde in San Sebastian, had gegokt voor de strana. Maar ja ja, dus hij viel eigenlijk een beetje tegen. Tot nu toe. Dus dat ik hem daarna ook trouwens echt mooi op de pedalen zag dansen. Dat deed me wel goed en werd namelijk eerst heel even gezegd dat het Rocio was en dat vond ik toch wel jammer. Is dat ook? Ja, aanvankelijk maar toen. Toen was het dus toch Joshi.

[00:47:00]

Maar hij is wel fit. Hij is, want hij is ook gewoon tiende geworden in de BinckBank Tour en 5 5de in de BinckBank Tour en iets van tiende in de E3 Prijs. Dat was het. En ja, dus hij is heel veelzijdige voorjaars renner. Want als je ze Sebastian aankan, ja, dan kan je ook gewoon wel een stukje klimmen. Maar als je BinckBank tour goed kan rijden en de E3 dan kan je ook gewoon kasseien en heuvels rijden.

[00:47:23]

Ook zo volwassen is ook dat ie zichzelf niet opblies in die achtervolging. Eerst op alle Philiep, dus gewoon weer rustig studi, hoog tempo naar m toe rijden en euh lief zat zich ook volgens mij vreselijk aan met emeritaat. Ja echt zo ja, maandagavond maakt die ook echt een beweging. Ik dacht ook dit is echt op het randje wat je doet. Ja, dat is uitweken. Wie? Alaphilippe maakt een beweging, daarna Heerse en euh, maar dat het idee verzaker komen.

[00:47:50]

En hij speelde vervolgens echt goed vond ik de Zwitser. Ik ben ben geen partij is. Maar dat vond ik echt, vond ik heel knap. En uhm, en hem JeTi natuurlijk ook een mooie springveer. Muff zo in één keer daar naartoe.

[00:48:07]

Ja, ik heb dit eigenlijk al lang niet meer gezien van hem. Nee, misschien is het natuurlijk zijn truc om zo straf uit te zitten. Meestal gewoon van t wieltje plakken. Die is niet zo. Splijtende splijtende sprong zeker. En ik? Ik heb Adam ook geplugd als ze niet meenemen in je iets cogito team. Net als Kristoff toch? Ja die trouwens wel nog bijna 9 hoor. Maar goed. Uhm. Maar hij lijkt wel zoals ik hem nu zag aanvallen en ging ook meedoen voor die bonificatie.

[00:48:38]

Sprint. Gaat ie nou stiekem toch een klassement rijden? Wat ik best wel vet zou vinden van het klassement? Ga ik een klassement rijden en dan toch een klassement rijden. Maar misschien is het ook gewoon wel het feit dat ie verlost is van het klassement, dat ie daardoor weer wat vrijer in z'n in zijn hoofd is en wat wat losser gaat koersen. Want zijn eerste tour werd ie gewoon vierde, pakt ie gewoon de witte trui. En dat is nou ja, we lang geleden 5 jaar geleden ofzo.

[00:49:02]

En sindsdien is het toch elke keer echt sappelen met Adam Yates, terwijl ook in hem een veel grotere ronderenner zag dan dan in zijn broer Simon. Ja, net niet gewoon, maar hij wil wel. Hij zei achteraf altijd iets dat hij nog steeds voor etappeoverwinningen ging en dat dat ook het doel was. Demarrage vandaag na de tussensprint niet moeten doen. Mag ik een beetje gek? Maar ik vind het wel vet dat ie dat dit alsnog gewoon doet en ook die tussensprint doet van jou.

[00:49:26]

Wat kan niets schelen omdat het een beetje is. Of nou ja, als jij euh. Je mag best voor etappes gaan, maar moet je wel eerst op achterstand staan en rijden. Ja, ik vind wel vet dat ie gewoon schijt aan die regel dat het vak G. Dan zou je zeggen spaar je n gardie. Laat die tussensprint lekker schieten. Als je voor etappezeges gaat, spaar dan je energie voor de eindsprint.

[00:49:44]

Ja, maar ik denk dat ie ook wel wist dat ie tegen Ala en Hiroshi wel af zou gaan leggen. Nou, hij won de tussensprint van die Amerli, die die.

[00:49:54]

Die deed dat wel met de maar je hebt wel gewoon geel. Uhm en uh en jeetje zeg naka snoep om gewoon mee. Ja eerst je gokte duidelijk op ja die dacht van ik pak waar het op de eindsprint. Goed. Volgens mij goed. Euh. Geen goed geïnformeerd door zijn zoon. De ploegleider. Dat het weer tegen was en dat. Lang moest wachten, lang in de jongens blijven bij zijn enige foutje was dat die euh euh, niet snel genoeg reageerde op de dj.

[00:50:20]

De eerste aanzet van alle furry viel net iets te groot gat, wat hem volgens mij heel veel energie kost om dicht te rijden. Is dat niet gelijk op? Dat klopt, want hij had wel de power nog. Bedoel dus de alle FLI trapte echt door en hij had wel echt lekkere power om de gewone naast te komen. Ja, maar daarvoor trapte alle verliep niet door. Ik vind het zo knap van alle. Ten eerste de laatste paar kilometer wat alle Allemand doet gaat ie aan zich.

[00:50:43]

Clipjes City. Hij zat op z'n buis. Hij zat achterom te kijken op z'n buis. Hij zat eventjes op een geven, begon in zijn hand los te schudden denk ik. Die heb, die heb je niet echt nodig.

[00:50:54]

Bij het sprinten natuurlijk wel, maar uhm was ie als achterhoofd aan het krabben. Ik liep echter genieten, want je weet gewoon Agaath gaat het gewoon flikken en meestal is het echt een teken dat ie goed is. Hoe meer hoe rustiger die is bij hoe beter die is, hoe zenuwachtiger juist, hoe meer tjix weten. Maar het is 11.5 gezegd altijd. Dan weet ik al dat goed zit. Als je dat doet. Ja, ik had gewoon Amstel Gold Race momentje, want je zag daarachter.

[00:51:24]

Het peloton zou aankomen ja. En bij de Amstel Gold Race had ie dat ook. Zat die er ook daar mee te klooien, de hele tijd achteruit te kijken. En toen werd ie dus ingehaald door Mathieu van der Poel. Op spectaculaire wijze. Maar dat vind ik dus wel vet aan hem, want hij heeft dat natuurlijk meegemaakt. Dan kan je denken ook. Ik ben nu voor de rest van mijn leven getraumatiseerd en elke keer die sprint veel te vroeg aan 500 meter.

[00:51:42]

Ja, maar nu deed ie dat dus wel echt. Hij was dus zo aan het pokeren. En hij deed het echt goed, want hij kwam ook heel laat achter Yeates vandaan. Want hij bister waarschijnlijk ook wel dat het de tegenwind was. Kop wind. En ja, hij had het uiteindelijk gewoon met een half wieltje. Ja, schitterend. Ik heb echt genoten van de finale. Wat moet je dan doen? Als je dus weet dat de tegenwind is, dan moet je dus zorgen dat je zo laat mogelijk gaat, mogelijk in de wind zit.

[00:52:08]

Ze gingen echt pas op 170 meter sprinten. Ja, echt. Het was echt heel lang te wachten en die peddelde gewoon lekker naar de finish. Het is zo leuk dat je niet tourdata. Wieler account. Twitter. Twitter account kan je dus zien dat in de laatste 60 seconden van een reis de gemiddelde snelheid van Hiroshi en alle Philiep even hoog was. Maar Hiroshi heeft een hogere topsnelheid bereikt, dus de in de sprint hebben ze eigenlijk allebei over de hele sprint gezien.

[00:52:38]

Even snel gefietst, maar dat laatste stukje van de eerste was sneller. Was dus ook echt maar een halve band die die voorsprong uit. De voorsprong die Alaphilippe uiteindelijk had als het de timed verder is dan 1 dan wint. Hier zie je hem staan. Maar je kan ook zeggen dat je zou kunnen zeggen dat Alaphilippe beter verdeeld heeft de stad op dat punt. Natuurlijk is dat eerste verkeerd gegokt heeft door net iets te laat aan te gaan dat sowieso de winnaar heeft.

[00:53:01]

Altijd gelijk ja, maar daar zitten dus. Het grappige is dat ze dus even snel eigenlijk hebben gedaan over de laatste 60 seconden. Alleen dat ze dus van verder weg kan, terwijl een half wiel er geen achterband iets iets iets meer marge had. Maar wat ik tof vind en we echt wat echt natuurlijk echt voor de grote is. Wat laat zien dat alle Philipe groot is. Dat ITUC bij alle bookmakers bovenaan stond. Huizenhoog favoriet voor deze rit. Eigenlijk eigenlijk al vanaf het moment dat de Tour bekoord uitgeschreven was.

[00:53:29]

Er stond eigenlijk al vast. Die tweede rit is echt een klassieker. Alles verliep rit. En dat ie dan gewoon doet. Ja, dat is dat. Ik bedoel dat er dus extra punten hoor dat Daya dat vind ik zo waanzinnig knap. Nou en. En iedereen weet t. Iedereen kijkt naar precies. Iedereen weet ik wanneer die gaat Agaat. Nou, dan kunnen er maar twee mee en die kletst die in de sprint.

[00:53:49]

Het verbaast me toch wel dat er dan maar twee mee kunnen, want ik zou toch een heleboel kandidaten kunnen bedenken die die dan van deze gelegenheid gebruik maken om met mee te fietsen. Dit dat toch ook in een groot leek? Nou dat snap ik dat ie dat nu niet doet, dat ie daar nu geen zin in heeft. Maar het zou nog wel een heleboel andere waarvan je toch zou kunnen denken te kunnen toch volgen. Wat dat betreft denk ik veel na elkaar zitten te kijken.

[00:54:12]

Ook is de PokerStars enzo van deze wereld die die kijken gewoon het gaat Roglic. Dan ga ik ook en anders niet. Ja, ze verliep kennelijk niet als de grote BV een grote bedreiging voor de eindzege, maar zit toch wel echt. Het is jammer dat Valverde zich niet goed voelt. Die was een goeie geweest om hier gewoon mee. Valverde Ermelo is een echte Delpech. Valverde had een keer terug moeten rijden. Loetsenko gokte op de sprint. Loetsenko zat erbij.

[00:54:39]

Die had dat misschien wel gekund. Bartosz had erbij Sharman, want het werd toch wel Milaan-San Remo werd het. Chapman had gekund, maar niemand probeerde het. Dat had het voornemen om mee te gaan rijden. Altijd wel omgeschreven als ze als. En hij rijdt een verrassend goeie sprinter. Mollema wordt wordt gewoon zesde. Inderdaad, ik heb me niet opgesteld. Super te gek, ik ook niet. In dat opzicht bedoel ik ook niet alle drie even grote losers.

[00:55:10]

Maar goed, alles verliep dus. Uitslag Alle liep 1 2. Ermita 3. Van Avermaet wint de sprint van het peloton net voor JRC. Jo Julita. Mollema 6. Loetsenko 7. Boogerd jaar 8. Je kan toch ook springend naar die gast slagman. 9. Batty op 10 na en Martha VFW The Dark Horse van Velum 11 is toch geen dark horse?

[00:55:32]

Nee, volgens de Kenter volgens Stef Clement niet op de gala avond vandaag.

[00:55:39]

Nou, net buiten de eerste groep zat ie klasse. Euh.

[00:55:46]

Je ziet je nog effe. Ja nou ja, halen verliepen bovenaan. Vier seconden op Yates, zeven seconden op Hirsi. 17 seconden op de rest. Eigenlijk gewoon de witte trui. En die gaat die zij ook al van Lady hqrw probeert te verdedigen die wedstrijd. Maar ja, ook de tegenstanders. Ik bedoel je, gitaar ziet er supergoed uit. Hoe die aan te aan de koers is? Die zit op 10 seconden voor de witte trui. Pawel Chars zit er vlak achter, maar ook Bernau mag nog voor de witte trui.

[00:56:15]

Dus het wordt nog wel even lastig voor Jerzy. De komende dagen zouden het nog wel. Zou nog wel kunnen denk ik. De slachtoffers van vandaag belangrijkste Daniel, Felipe en Martinez missen eventjes een bocht, miste een bocht en euh en euh. Komt op achterstand binnen. Sivakov Where Were Di had gisteren natuurlijk al elf minuten aan zijn broek gekregen, maar hij heeft evenzeer. Ik vind dat wat voor jou. Ik heb een scripta. Ja, schrijf me goed binnen.

[00:56:43]

En van daaruit. Ja, ik denk dat dat een belangrijke Aru Tim Arrow ook. Ondanks de grote mond. Toch jammer dat geen groot vraagteken. Wat? Wat doe je? Hoe goed is, want het is al jaren eigenlijk de grootste was ook. Hij heeft ook veel verloren. Ten dele Kroes heeft een breukje in het heiligbeen. Maar ja, geloof ik zal één minuutje. Ik vond het heel raar, want hij viel aan, pufte nog bijna nare.

[00:57:16]

Na een Nala toe en ik dacht voor het eerst zowaar weer de soleert te zien die Parijs-Nice won. Ooit GoneWest nog niet. Grote. Het leek wel even wat op te zitten, maar dan komt het toch weer op een minuut binnen een raar Paré renner. Te voorspelbaar. Kale jongens willen eerlijk gezegd ik. Ik had op een een ontsnapping gerekend met de ordinatie assen snap ik omdat die een paar jaar geleden hier was afgelopen. Parijs-Nice. Toen was ie was het.

[00:57:49]

En s was jammer en in kasseien was een mooie gok, want hij was stond de 1 op 100 51 in de boekjes squat dicht en zou mooi zijn. Zou een leuke middag zijn als ik hier gewoon de eurootje erop er. 2. Ik doe altijd 2 uur en 2 uurtjes gewoon 300 5 300 euro pakken op olie met olie jaminé. Maar nee. Olie is gewoon en te fietsen toch? Voor de Vlaams-Marokkaans gaat die twee ritten winnen. Dus daarom had ik ook gedacht dat al die olie zit wel op een etappeplaats hoor in deze tour.

[00:58:17]

Ja zeker. Ze krijgen de vrijheid bij het Agadez, bij de bruine broeken. Geldsmijterij. Ik had Bauke Mollema het tijdperk. Goeie kans. En dan niet opstellen. Dat vind ik wel weer gewoon voorspellen dat je gaat winnen maar niet opstellen. Nou ja, kijk, weet je hoe ik dat had gedaan? Je hebt wel een sprintploeg, zeg maar een sprintploeg en een klim ploeg. En hij valt er net een beetje zegmaar tussen die twee in. Wat een beetje raar is, want eigenlijk is maar gewoon een klimmer.

[00:58:46]

Ja, hij heeft natuurlijk gewoon een lekker eindschot, dus ik denk echt dat ie t echt heel goed gaat doen. Dat ie hier nu ook weer zo goed bij zit. Peertje Julita. Maar betekent inhoud dat ik weer het best voorspeld had van ons drie Nederlanders. Boven Kittel ga ik niet als vijfde, middagsessie niet. Maar ja, zolang je niet de eerste mediacarrière diệm net niet. Het is niet.

[00:59:08]

Volgens mij is dit de eerste keer dat ik verslagen wordt en ik voorspel altijd sinds sinds de container onder de rode lantaarn luisteraars ook regelmatig alles verliep voorspellers. Alleen win met de groetjes aan Johan. Had hem voorspeld. Slim om zo'n naam te kiezen. Ruëll Hoewel Ivar van OS, Lotte, Martijn, Tankvaart, Dido, Robbert, Hugo, Anneloes en Jozefien. Dan hebben wij natuurlijk gevraagd aan notaris om een eind aan deze naam uit te trekken. Wie is geworden Tim?

[00:59:40]

En de winnaar is geworden en mag tegoed doen aan rode lantaarn Josefien. Of je het leuk vindt? Laat ons en stuur ons even de groetjes via de rode lantaarn Podcast Pantanal. En dan kom je op het friend van de show. Puntenoogst lees je rode lantaarn en daar kun je de audio berichten inspreken.

[00:59:58]

Ja, we hebben best een paar leuke audio berichten willen luisteren die er wel eens af en toe een paar dagen niet van die rovers. Een paar rovers. Laat hem dan maar even horen.

[01:00:09]

OK. Nou komt ie in.

[01:00:13]

Genk vanmiddag hebben gedaan op 25 kilometer de finish hebben ingezet op zijn koers, daar zijn we mooi over.

[01:00:21]

Toen dit nog op de derde weg was gelukt, een kilometer later nog twee keer zilver. En dan haalt hij eigenlijk al gewonnen.

[01:00:31]

Ik al vanaf de start gewonnen. Mates.

[01:00:34]

Wat is er gebeurd met alle winst die eerst inzet op mooie Roberto Tourwinst?

[01:00:39]

Dus Shem Koesj wint de tour. 30 pop ingelegd. Opschept Koesj Tourwinst 51 45 100 pop. Iedereen is nu al binnen. Die is in België. 3. De kans dat stemcoach de Tour niet wint is eigenlijk inmiddels best klein.

[01:00:56]

Wie is best klein bij de overheid van Chain Link? Topshop we. Waar gaan we onze winsten investeren? Goed koers, mooi.

[01:01:10]

Over. Schipbreuken kan wel zeer waarderen dat jongens en zeker Bob de maanvis sturen dit in. Dankjewel Bob euh kussen. Vannacht 42ste geworden op 2 minuut 24 is alle kans die 340 euro zal unibet dat ze daar blij mee zijn of niet na dit nummer? Ook zij bedoel ik. Sorry jongens. Dit is de nieuwe voorspelde kou gaat over de rit van woensdag van Gap naar Privas. Dat is de vijfde etappe van de Tour. Uhm, lieflijk glooiende rit zoals de Touretappe omschrijft.

[01:01:50]

Echt lieflijk glooiende rit 183 kilometer. Uhm, met prachtige schaduwen. Ja, een plat oplopende aankom. Ja, prachtig mooie schaduw en een plat oplopende aankomst. Nee, vals plat oplopende aankomst. Daar gaat de schuin omhoog. Behoorlijk vals plat. Ja volgens jou Cibo. Is ie te vals plat voor euh. Voor de bennetts van deze wereld. Ik weet het eigenlijk niet zo goed, maar Grec zei vandaag dat woensdag een etappe van hem was. Dus toen dacht ik.

[01:02:16]

En dan zou het wel behoorlijk vals plat zijn. Dus extra op brengen die toch mooi voor Greg Van Avermaet. Wat een bruggetje. Ja ik. Ik flikkert gewoon Peter de Grote. De rivier vol. Weet je wel hoe vaak? Dit is natuurlijk heel makkelijk en ga niet meer gewend zeggen. Je doet gewoon een beetje. Peter Sagan is het makkelijk. Peter Sagan heeft nog niet gewonnen dit jaar. Nee, nee, ik vind het. Woensdag gaat gewoon de eerste keer zijn.

[01:02:40]

Ik vind dit een dappere keus. Dank je wel. Je hebt gewoon nog niet gewonnen dit jaar.

[01:02:44]

Dat is toch dat voelt een beetje een beetje ongemakkelijk bijna. Nou is moet ook gezegd worden dat we helemaal niet gekoerst hebben. Dat zal zeker meespelen, maar daarvoor word je ook niet gewonnen. Nee dat maar ja, ik denk dus ik. Ik ga voor Wout Van Aert na de het grote vraagteken deze Tour. Maar ik denk dus dat de. De gele trui van Alaphilippe hem de vrijheid gaat geven om om mee te sprinten. En als ie mee sprint, dan wint ie.

[01:03:12]

Jullie kunnen de steering goed, zo is het, maar je kan zelf ook meedoen. Ga naar de rode lantaarn podcast centraal kan je insturen. Is het zo belangrijk om het inderdaad via de rode lantaarn podcast snel te doen en niet via Twitter of Facebook? Komt Guido gewoon niet meer bij TVL? Jij raakte de kluts kwijt. Kluts kwijt. Daar kijken we ook nog even naar Sorrento. Er doen meer dan vierendertig honderd mensen mee aan onze poll op Hercor.

[01:03:40]

Maar nog nooit zoveel gehad zoveel.

[01:03:41]

En als je wint, dan krijg je een shirtje van Nairo Quintana.

[01:03:44]

En dus is het natuurlijk superleuk op de grote waarde. Groot misschien wel de groene trui als je niet wint. Ja euh ja. Als je snelmenu moet aanmelden dan mag je dan nog in willen of niet. Ja nog. Ik doe meestal laat ik nog een week zeg maar tot de eerste rustdag laat ik mondjesmaat nieuwe mensen toe. Ja, dat is heel courant. Ik weet het, jij zou het niet goed doen als Berlijnse Muur. Maar het is dus leuk.

[01:04:09]

Deze mensen zullen een heleboel mensen zijn die vergeten zijn om een poeltje in te vullen. En dan op zaterdagmiddag ineens denken shit, toen ergens aan mee. Die kunnen nu alsnog een Paul hebben ingevuld bij security om nog mee te kunnen doen. Dat zie ik anders. Anders dan euh. Dan heeft het geen zin. Als je bij een andere pool van Securitas al meedoet, dan kan je wel meedoen. Kun je je aanmelden voor de pool van de rode lantaarn en maak je dus alsnog kans op het Nairo Quintana shirt.

[01:04:32]

Ik snap het uitstekend. Jongens. De huidige koploper mag ik m? Mag ik hem vertellen? Mag je verklappen. Ja, het is Fredje, vrijdag voormalig spits van Essed. Echt leuk. Ten eerste dat die luistert. Ten tweede dat ie dan ook nog meedoet. Ten derde dat ie dan gewoon mag spelen, zei Kees Bol heeft klasse en dat is zichzelf Fredje vrijdag noemt. Ja, met foto erbij. Alles aan de stamlijn. Het is gewoon niet beperkt reserve, red.

[01:05:00]

Momenteel is de clubloze clubloos.

[01:05:03]

Kunnen wij misschien wel aantrekken dat hier gewoon hier bij ons op de bank zit? We hebben hier een bank in de stad. Ik had er inderdaad wat naar gekeken Aad. Gister Mats. Spelers zijn Kees Bol niet als kopman. Maar ja goed, als je die had was je wel spekkoper. Cees Nooteboom. Cees Nooteboom.

[01:05:21]

Frappant had Kristof nog teamgenoot van Kristof? Altijd belangrijk dat je teamgenoot van de winnaar hebt. De nummer twee die nu tweede staat. Tendances. Corretja, Poll. Marin. Langenbach. Die heeft Kristof wel. Maar Fred Scheidegg was vandaag weer lekker bezig, want hij had Alaphilippe als kopman en hij had hier shhy in de poel. Leuk hier, een leuke keuze. Maar trouwens Vrije Vrijdag is pseudoniem van Karel Jan van der Heijden of van de Oude. Hij is gewoon zijn social media en zou Jan van der Heijden broer van Jan-Arie van der Heijden zijn.

[01:05:54]

Dan is de cirkel rond hoor. Dan hebben we een hele hoop voetballers genoemd in onze wieler podcast. OK jongens, ga je afkondigde. Ja was er helemaal klaar voor. Ben benieuwd. U luistert daarna de rode lantaarn.

[01:06:06]

Gepresenteerd Doe door eerlijk. Dit is waarom Jonathan even die drukte op, nu in één keer goed aan je bankzitters Willem Dudok, Jonas Riesa en mijzelf Tim de Gier. Veel dank aan onze sponsoren Sorento en Kennan. Denk aan de kortingscode Heijstek fiets van de show 20 voor gratis verzendkosten en een prachtige verrassing. Geldig tot er findings wordt op de Champs-Elysées. En euh, dank natuurlijk aan de vrienden van de show, waaronder Karin Vhhy, Helmut Reijns, Lucien de Kint, Erik Timmer en Joris van Erven.

[01:06:45]

Die hebben ons gesteund. Wil je dit schitterende peloton van inmiddels meer dan 400 vrienden vergezellen? Brousse dan naar de rode lantaarn Podcast Pantanal en zocht teleport tv. Willem, Engels, Frans of Frans vertrekt en trekt de poep lab.

[01:07:00]

Ja, en dan wordt dat voor ons een stukje makkelijker om vaak in VI te verschijnen met een mooie nieuwe show. En dan hebben we immers allemaal al jaren plezier van. Of niet? Soms zeker wel, zeker nu. De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht mediaan aan het discours openstelden wieler blog van Nederland en Vlaanderen. Wij danken hen voor de steun op vele fronten, in het bijzonder Bastiaen Kalamata, Visser Leon Geule en notaris Bas van Dijck, tevens gediplomeerd gediplomeerd brandweerman te Made.

[01:07:24]

Bijna keer zo lekker willen wij we nog een brander.

[01:07:29]

Zeker zeker jarige schwere. Er is weer vanalles gebeurt volgende week zondag 23 augustus. De 100 eerste geboortedag van mijn oma overigens werd gearresteerd. Ja, ze deauto. Zou je wijlen oma zaliger van een wijze uitspraak van de wijze uitspraak zin ook een beetje als valstrik. Die zou 101 geworden zijn. Vuil spel speel ik ja. Maar de brandweer werd gealarmeerd om prio 1 weten niet wat Pio is, zeker bij brand. Spoed uitgereden naar de Serie A Priori gebouw.

[01:08:05]

Brand aan de Geijsteren Maeda. Tijdens het aanrijden. Dat is niet zegmaar, maar dat je iemand daadwerkelijk ergens naartoe krijgt kregen we te horen dat het om een keukenbrand zou gaan ontstaan door een vlam in de pan. Heel gevaarlijk. Opletten. En wat moet je doen bij vlam in de pan? Nooit blussen met water. Goed weer en je moet er een doek overheen doen zodat de zuurstof toch van de is.

[01:08:26]

Als die doek ook vuur vlam vatte vuur bestendige doe ik thuis, ben ik ook benieuwd naar wat de shirt van Nairo Quintana een heel klein pannetje. Dan kan vragen. Want je moet wat voor of dat een Duqu ook mag. Maar volgens mij mag je ook zo'n zo'n keuken weet. Ook een theedoek mag je gaat. Het gaat erom dat je even de de zuurstof ontneemt aan het vuur, maar toch voor een deksel gaan. Het is toch ook een oplossing om de brandweer maandag te bellen?

[01:08:55]

Zeker zeker dan te zeggen dat je een prio eentje hebt. Maar dat was dus aan de AA aan de hand. En maar de melder had de brandende pan inmiddels naar buiten weten te brengen, waardoor de schade beperkt bleef. Even was het vermoeden dat de brand in de afzuigkap geslagen was, maar de brandweer maar iets zijn als dat natuurlijk van mijn hart is weer goed afgelopen. We zijn weer aan een ramp ontsnapt. Dankjewel voor deze hartverwarmende overslaan naar andere dorpen in dit soort branden.

[01:09:25]

Het voelt een beetje als als uhm full house of zo van niet. Series van vroeger loopt altijd goed af. Een beetje knullig, maar al te goed. Ik heb altijd maar juist meer letters.

[01:09:34]

Meer Seinfeld show about. Ja, inderdaad, reageren op deze rode lantaarn, dat kan op via vele wegen. Je kunt ons sowieso vinden op vriend van de show Pantanal Slash, de rode lantaarn op Twitter en op Facebook. Maar je kan ook mailen naar groetjes ed. De rode lantaarn Podcast Pantanal. Wij vinden het heel leuk als we daar veel mailtjes op binnenkrijgen en dat gebeurt gelukkig ook nog steeds. En wij vinden het fijn als je een review achter wil laten op iTunes.

[01:10:01]

Vooral omdat dat andere mensen helpt om de show te vinden. Jongen hebben nog een mooi riviertje. Jazeker, 19augustus 2020 schreef Ted Dilla. Koers genieten met een uitroepteken. Vijf sterren. Iedere aflevering genieten alleen al vanwege de vermelding van Monty Donn. Vijf sterren waard. Monty Python Willem gekeken. Ik heb gekeken tegenover vind ik mooi dat jij je glimt. Helemaal te. Euh, het BBC programma Gardening World. En ik had me VPN dat je ingeslingerd. BBC iPlayer dacht ga maar eens kijken.

[01:10:34]

Vrijdagavond gekeken. Spectaculair kan niet anders zeggen. Fantastisch toch? Maar het is toch echt super. Super fijne televisie. Ze hebben echt schitterende tuinen, die tuin van hemzelf. Veel zegt Van Landgoed Huisbrand zeker. En ja, daar gaat ie dus vertellen hoe je het beste je viooltjes kan bijhouden. De echte heer laat wordt dit uitschot de wereld uit is. Wat is vrijdagavond?

[01:10:55]

Primetime is volgens mij rond half tien echt gewoon een uur. Gevolg een volle tuin watched. Maar dit is dus een programma wat al 40 jaar op tv is. Audit en Monty Python heeft t overgenomen. Sinds een jaar of 15 geloof ik en hij is ontzettend. Als icoon van de. Van de tuinier in Engeland tot het jaar en volgens mij de hele Angelsaksische wereld. In Amerika zie ook supergroot het laatste boek gekocht. Aanrader! Ik hebt nu een balkonnetje natuurlijk.

[01:11:24]

Maar mocht je ooit een tuin krijgen, dan is dan krijg je van mij een mond die donkerder. Maar daar kan je de cijfers ook. Tips voor beginners als voorbeeld van de hele dingen in als. Ik heb een appel boompje in mijn tuin staan, hoe en wanneer moet ik dat ding in godsnaam snoeien dan wel? Ik had een appelboom op mijn balkon staan en die heeft niet overleefd. Na twee seizoenen heeft het dit boek van Ja, da's niet lang genoeg.

[01:11:47]

John heeft de dode takjes niet weggeknipt. Jawel, ik heb gesnoeid. Ik heb dus vandaag geleerd van Monty wat ik moet doen met mijn blauwe regen. En nou wil het echt weten ja. Dus je moet dus voor een blauwe regen. Die heeft heel veel gescheurd. Dat gaat heel veel, gaat heel lang, maar ik kan me heel snel heel grote takjes aan. Maar de kunst is om een om dicht bij de stam te snoeien. Je moet hem.

[01:12:08]

Nu moet je m. Eigenlijk moet je de lange scheuten tot ongeveer 40 centimeter afknippen, zodat hij de winter doorkomt. En dan moet je die scheuten afknippen tot zo'n 10 15 centimeter van de stam. En dan wordt het een waar. Dan gaat ie weer mooi bloeien. Dan krijg je die mooie blauwe regen zoals je m kent. Een dikke mooie stam met groene blé, groene bladeren en blauwe bloemen.

[01:12:28]

Maar schitterend is het dan wel.

[01:12:30]

Had hij toevallig over een blauwe regen en natte? En heb jij ook zo?

[01:12:35]

Kan je dat opzoeken in het boek Blauw Regen? En dan staat daarin. Dit moet je als jonge gast. Wat zou je daar moeten? Die zou dit nooit doen, want we zijn er vanaf nu. De komende 12 jaar zijn we er twee keer per week en elke woensdag. Dus ja. Komende woensdag naar Gap. Zonder jou toch autochtonen zonder mij. Jij zit in de Tour. Ik zit in de Tour. Ik ben.

[01:13:00]

Weet jij wat je programma woensdag is? Na woensdag, woensdag vlieg ik en donderdag uh, zit ik? Ja, ga ik eerst een stukje fietsen naar het schijnt met de Andy Schleck die Andy Schleck fietst?

[01:13:13]

Ik ben uitgenodigd door Skoda via Lintelo, maar ook eigenlijk wel op op titel van ons. En euh ja, dus moet je er ook flink jaloers maken. En euh, want hopelijk mag ie volgend jaar ook mee. En daar gaan we. Euh ja, we. We zitten in een van de volgauto's en we hangen er nog een tijdje boven het peloton in een helikopter. Dat is leuk. Heel vet dus, maar we gaan wel iets bedenken wat je moet doen om op te vallen.

[01:13:36]

Ja, dat is niet zo moeilijk. Toch kan je iets geks doen. Ja, je gewoon je mondkapje. Af en toe heb je snel genoeg. Nee joh, Jonna, gewoon jezelf zijn. Nou ja, dus hopelijk gaan we binnenkort ook een naast de fiets van de show. Ook een auto van de show. Eenmaal kun je niet de Shaaban die ergens voor rijdt voor strikken.

[01:13:52]

Wat wil je? Wat wil je Gottes? Ik wil groetjes van de Abadi. Dat zou leuk zijn. Dat moet wel lukken toch? Frank H.

[01:13:59]

Frank Dan zou het leuk vinden als er alleen nog communiceren met elkaar via ons jongens jongens. Woensdag veel plezier en veel plezier met de komende etappes. En dan zien we elkaar woensdag weer in de twee jaar oude wet. Maar wint ook iets leuks bedenken.

[01:14:18]

En zo ja, omdat ik er niet ben, gewoon. Dat deden we vroeger. Het is nu echt klaar.

[01:14:25]

Into you to be a. Om onze luisteraars ook veel mensen hadden alle Philiep ze ook. Het spel was zo voorspelbaar. Nee wacht, dit is een klopje zeker.