Transcribe your podcast
[00:00:01]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Velo's Scout Puntkomma, Velo's Scout is marktplaats voor fietsen en fietsonderdelen met tweedehands en nieuw aanbod voor zowel wegfietsen als mountainbikes. Handig voor als je niet zo dik gesponsord wordt als onze Willemijn jonne en je toch graag goed materiaal wil. Willem, heb jij onlangs nog nieuw materiaal aangeschaft? Zeker weten. Stuur lintjes. Zo ja, op de fiets. De bianchi van mijn vriendin. Waarom wit zoiets? Een witte fiets en dat staat mooi bij elkaar.

[00:00:32]

Maar ik dacht ook een mooi eerbetoon aan de mevrouw Coppi, de witte dame in wit stuurstand voor de witte dame. Studieniveau de mij toch ook een romanticus? Wil je net zo goed beslagen ten ijs komen als Willem? Als je met je vrienden gaat fietsen of je vriendin of met je vriendin gaat fietsen, sport dan als de wiedeweerga naar Velo scout. Punt kom, dan gaan we nu door met de podcast. Het is woensdagavond 2 september 2020 en live vanuit de Dag en Nacht Studio in Amsterdam-West.

[00:01:21]

Is dit de rode lantaarn? De Wielen podcast van Het Is Koers. De risico's voor Michel en José worden almaar groter. We hadden al korona, maar vooralsnog lijkt de grootste vorm van Wout van Aert het echte gevaar voor de gezondheid van onze geliefde Vlaanderen stemmen was er gisteren al een stevig verhoogde bloeddruk vanwege zijn bijna poel bergop richting oogspieren merlet. Vandaag geraakte was gevaarlijk dichtbij ziekenhuisopnamen toen hij Cees Nooteboom klopte in de eindsprint. Gelukkig hadden ook zij de rest van de dag lekker rustig aan kunnen doen, want het peloton koos op weg naar Privas voor een collectieve snipperdag.

[00:02:00]

Zelfs Romain Bardet was met koers toe aan een koers dutje. Getuige zijn aanstekelijke Grape. Gelukkig wekte de laatste kilometers als een dubbele espresso shot met een peloton in vol galop langs allerhande Franse verkeers regulatie materiaal. Het treintje van Sunweb zag er indrukwekkend uit, maar de laatste wagon kwam net tekort. Wout van Aert haalde nog even wat bidons, hield turbo Primoz keurig uit de wind, poetste zijn tanden, was er een verhaaltje voor en wachtte nog even tot ie echt sliep, sloop toen zachtjes naar beneden en won de sprint.

[00:02:27]

Want hij was er toch twee op rij voor Jumbo. De eerste geëvenaard en nog heel veel ijzers in het vuur. Als dat maar goed gaat met Michel en José.

[00:02:35]

De sprint op woensdag. Dat weten stuk. Waar is het precies in de haven? Deze week geleden krijst Paul Ravana deze draagwijze wat de paarden Stijns is. Willem We zijn hier weer met z'n tweeën en we zijn direct na de etappe ja, zonder jonne. Het voelt een beetje als OS 2016, toen we net begonnen en met de rode lantaarn zaten we altijd bij mij op de bank in Amsterdam-West. Met huilende baby's en alles zat de podcast Leven is dat precies.

[00:03:26]

Gewoon even stil bij wie we zijn nu. We gaan niet. We gaan nu net een etappe opnemen. Ja ja, dit is dat inderdaad Google met z'n twee zijn. En inderdaad is ook al lang geleden dat we zo snel na de etappe een podcast opnemen. De adrenaline zit nog een beetje mijn lijf moksha. Jacco Swart voelt als voelt lekker als live televisie. Ja, een beetje wel ja. Maar daardoor weet je ook. Sommige dingen weet je nog niet, want het is altijd heel makkelijk om als je alle reacties terug luistert.

[00:03:50]

Na afloop geeft altijd een goede indruk van wat wat je hebt gemist, wat je op televisie niet kon zien en wat mensen in Peelland onbeleefd hebben. Maar dat kan nu niet. Wat hebben die reacties nog niet gegeven? Nee, precies. Wij moeten puur aanvoelen Festeyn. Maar dit is dus wat waar? Waarom? Het is ook zo ingewikkeld is om sporters direct naar een wedstrijd te vragen hoe ze het hebben gevonden zeg maar, want die hebben dat moment ook nog niet gehad van contemplatie en reflectie na extra verwerken.

[00:04:15]

Eerst voordat je een goede reactie daarop kan geven. Ze is misschien ook een soort therapeutische sessie om deze etappe te verwerken. Het is sowieso natuurlijk voor renners op dit moment alleen de etappewinnaar die zegt wat gelijk met een mondkapje op. Na de race en de rest moet ook hij verwacht, want de media mag er maar niet direct achter de finish kwam. Nee, zou dat dan de reacties veranderen? En volgens mij mag. Volgens mij mag de zegmaar die rennende cameraploegen die er altijd aan.

[00:04:40]

Die mogen daar niet komen en dus die moeten langer wachten. Misschien neemt de kwaliteit van de reacties daardoor wel toe. Het zou goed kunnen. Ik hoorde gisteren Tom Dumoulin na afloop van de eerste finish bergop. Het klonk, klonken heel afgewogen. Maar ja, het stond natuurlijk eigenlijk altijd. Hij zei van zichzelf niet zo goed. En toen kwam Zeeman. Maar hij? Zeeman, een die zei vandaag hemel, jou is wel hartstikke goed.

[00:05:02]

Hij finishte gewoon in de eerste groep. Als dit zeg maar zijn slechte dag, dan staat als Noodle te wachten. Het is mooi, bekijkt Dumoulin. Die denkt gewoon er komt nog iets aan. Dus nu ben ik slecht. En Zeeman denkt nee, maar dit is hartstikke goed. Is nu bijna dubbel. Die top eum, even wat administratie. Ben je in een rondje transfernieuws? Ja, zeker, er gebeurt veel. Er gebeurt heel veel. Ja zeker?

[00:05:27]

Nee. Sowieso werd natuurlijk bekend definitief bekend dat Annemiek van Vleuten na een tocht naar Mobistar gaat. Dat is toch schitterend als het, zoals door ons aanvankelijk voorspeld en onderuit getrokken door Zaugg die je zei dat het Sunweb zou worden. Maar het is toch een. Later werd nog bekend was ergens een gerucht dat ze toch had bijgetekend bij Michotte, maar deze kiest voor het avontuur. En Movistar en dus ook de fiets van de show. Ja, het is te gek en ze zit straks op haar knieën.

[00:05:54]

Ik denk niet dat ze de kortingscode hoeft te gebruiken. O ja, de kortingscode. De vader vragen of ze even tussendoor doen. Ja, dat is de kortingscode is. We waren wat vragen over dat de kortingscode niet zou werken. Dat doet ie wel, maar hij werkte tot dusver alleen met hoofdletters, dus hij stak fiets van de show. Twintig was dan de was de code. Maar nu werkt ie ook met kleine letters. Dus nu maakt het niet meer uit, maar het is in ieder geval Heijstek fiets van de show.

[00:06:18]

20 euro, gratis verzendkosten en een speciale verrassing bij kennen je dus kort. Met je kortingscode moet je een fiets kopen. Dat was het idee van Mark. Ik heb echt al heel veel mensen gesproken die een fiets hebben gekocht of die ons mailde of die een tweetje stuurde over die kortingscode. Is toch werk? Ik vind dat toch iedere keer hartverwarmend hoeveel mensen er op een fiets van de show willen fietsen? Maar het zijn ook echt schitterende fietsen. Aanhangers zeggen Astala onder de fiets merken inderdaad op een fiets dat.

[00:06:45]

Maar goed rondje transfernieuws. Daar waren we natuurlijk mee bezig. Vandaag werd bekend Reintje daarmee en Baptiste Planckaert naar circus Wanty.

[00:06:52]

Reintje randje. Mag ik zeggen. Eerder deze week al om dikker nieuws. Dat was zat, al hing al een tijdje in de lucht. Maar dat Sunweb afscheid nam van Michael Matthews, dat was volgens mij net. Na het opruimen opnemen van ons vorige podcast werd dat bekend waar en werd ook met bekend dat zijn contract bij Sunweb ontbonden werd en dat ie terugging naar Michael Scott. Ik ben ook benieuwd wat haar gebeurd is. Ja, dat ongelukkige huwelijk is in ieder geval ten einde, want dat het daar echt rommelde.

[00:07:19]

Dat was tussen die tussen hem en de ploeg. Dat was wel duidelijk, maar iedereen gaat erom een eind weg bij Sunweb. Op dit moment is een beetje een ploeg in de disagree, maar je kan wel zeggen van na Spekenbrink die zegt dat hij is in hun opleidingsploeg en dat willen we ook graag blijven. En daar? Dat ja, ik bedoel, je ziet ook dat men hier ziet dat het nu weer goed werkt zeker. En waar ik. En met Bol.

[00:07:42]

Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat iedereen met slaande deuren vertrekt? Is toch niet de idee van de opleidingsploeg? Nee, zou ik ook zeggen. Wat ik wel opvallend vond was dat. En dat was misschien ook wel meteen een statement van de ploeg dat Tiesj Benoot wel bekendmaakte dat hij een jaar extra bleef bij Sunweb. Lang een jaar langer bij dan IS. Die tekende bij omdat die hier erg gelukkig was. Wat me heel wat ik heel opvallend vond, want die hij had eigenlijk aangekondigd bij zijn overstap van.

[00:08:05]

Ook Sudo naar Sunweb, dat een van de redenen waarom die graag bij Sunweb wilde fietsen was omdat Michael Matthews daar zat en omdat hij dat zijn heel complementair zijn in Voort in het voorseizoen. En dat is dus nu niet meer weg. Dat gaan we misschien nog zien. Jammer eigenlijk, want ze hebben nog niet echt de gelegenheid gekregen om wijnmarkt samen met me af.

[00:08:25]

Of dat Michael Matthews nu nog op heel veel plekken wordt opgesteld door Sunweb. Ja, da's wel jammer. Hij zit toch in zijn eentje doen? Misschien naar in ieder geval volgend jaar. Wat ik echt een een bijzondere transfer vond hij weer gewoon weer Michotte in de hoofdrol speelt Jack. Dat was ook als degene die Annemiek van Vleuten noemde, als de als de grote. Het grote talent is super hard reed in de trainingskampen van. Van Michotte, waar ze super van onder de indruk was en die getekend bij Bahrein.

[00:08:57]

Leclère Ja was ook een gek ploeg. Bij Inter Milan. Van de ploegen? Ja, precies. En het gerucht gaat nog steeds dat Jasper Philipsen er opeens in Fenix gaat. Toch ook een grote Naya. Niet een grote vis, maar wel een hele talentvolle coureur zou zijn om voor de ploeg van Van de Poel. Het verbaast me toch altijd een beetje als Alpecin renners aantrekt? Ik denk gewoon Alpecin bestaat voor Mathieu van der Poel. Voor de rest doen ze niks.

[00:09:21]

Maar ja, ze moeten er de rest van de rooster ook vullen. En ze zijn volgens mij veel te druk bezig om langzaam die ploeg naar WorldTour WorldTour niveau te tillen. En daar heb je natuurlijk wel gewoon goede namen voor nodig. Het zal ACCC weggaat en dan een licentie.

[00:09:36]

Dat is een beetje de vraag wat is de. Volgens mij is nog steeds het idee dat dat dat Emanuela Foundation die eerst Michotte Scot zouden overnemen. Dat die nog steeds in de running zijn om gewoon de licentie van CCC over te kopen. En dan is maar de vraag wat er gebeurt. Het gaat volgens mij op het aantal punten dat je scoort. Omdat je dan in de WorldTour blijft of niet weet ik niet helemaal zeker zekerheid over de voordelen. Maar het is niet zo makkelijk als het lijkt.

[00:10:01]

Nee, nee. En goed nieuws voor een aantal vrienden van de show, want Cael Tiesj Benoot bijgetekend bij Sunweb, maar Kees Bol dus ook een jaar extra en Lennard Hofstede en Timo Roosen ook weer langer bij. Bij de Jumbo vis.

[00:10:14]

Maar ik heb het al te lang niet van Lennard Hofstede gehoord. Ik ben benieuwd hoe het gaat verder.

[00:10:20]

Dit is in Hongarije volgens mij. Dat leek me niet heel erg gezellig, maar was het was zo leuk tijdens dat gesprek met mij. Hij ziet zichzelf als een soort wegkaapten als Tony Martin, zeg maar. En dus je gaat hem niet echt als hij. Als hij niet pontificaal in beeld rijdt, ga je me ook niet heel veel zien, want hij is niet echt iemand voor de. Voor de uitslagen voor de klassementen telt toch een heel belangrijke renners voor de ploeg?

[00:10:41]

Ja, nee, absoluut. Ik zal even kijken of de Hina op de startlijst staat voor ja, volgens mij gaat ie ook niet de Giro rijden. Dat zal wel aan de Vuelta worden weer ja. Kan ik wel ruzie maken met elkaar? Wat wel leuk is, want de Fante. Ik voorspel een leuke dingen voor je over is. Maar in de Vuelta zou natuurlijk nog steeds kunnen dat Tom Dumoulin als kopman gaat starten en dan aan dan als hofsteden dan in de wegkaapt een rol Roma.

[00:11:08]

Dat zou hartstikke mooi zijn. We zoeken nog wel een ploegje voor vriend van de vriend van de show, Taco van der Hoorn. Het is zijn contract. Dat is niet gelijk verlengd bij Jumbo. Wisman en is toch hartstikke leuk. Gast en een leuke renner. Die verdient wel een leuk ploegje. Dat moet toch ook? En dan zou je zeggen. Ja, zeker op iemand afstaken van wat er irritant is dat al die heel veel van die ploegen allemaal toch al best wel veel vol zitten.

[00:11:31]

Het lijkt me best lastig om nog ergens een euh, ergens een zaaltje te bemachtigen. Het lijkt me leuk als hij een beetje Jetse Bol koers kan varen dat hij ineens opduikt. Colombia, een Colombiaanse ploeg. Het zou mooi zijn. Mocht er een man zijn. Bestaat niet meer. Helaas niet. Maar mocht er andere ploegleiders van Colombiaanse ploegen naar deze podcast luisteren? Taco Taco van der Hoorn Taco is wel heel Zuid-Amerikaans. Desnoods wil hij ook wel Paco van Maken, Paco van der Hoorn.

[00:11:59]

Euh, Taco Taco met kip en rijst. Rectificatie hadden we ook. Ja, meer aanvullingen, een rectificatie en ook nog leuke aanvullingen. Ten eerste Jan van Eurosport. Op wiens achternaam we niet kwamen is Jan Hermsen onze onze. Nou ja, met stip getipt. De commentator. Asse in Asse jawel, één van onze favorieten van dit jaar zou kunnen worden is ook Telesport. Hij heeft een soort rust over zich. Zo word ik heel blij van en hij houdt de Houtrak zo mooi in toom.

[00:12:28]

Vind ik ook leuk. Hij is echt, ik wil me echt goed. Etzion Yang Liu heet hij op Twitter. Corden ook. Dat er veel de Noor is veel kritiek krijgt omdat Herbert Dijkstra er nu niet is, vind ik wel mooi dat die er niet is. Het is iedereen de hele tijd boos als hij nu iedereen boos omdat die er niet is. Het is ook al zover ik mij ook. Tot Herbert Dijkstra. Eerlijk gezegd ik mis er nog niet.

[00:12:50]

Zal ik eerlijk zeggen. Maar wacht maar Willem Bach, maar ik, ik ik. Wat ik lastig vind is dat ik. Ik kon vandaag voor het eerst weer op Sporza kijken en behalve de finish, want die heb ik hier gebouwen op kantoor gekeken en dat was op de Eurosport player. Maar ik. Ik ben nog niet. Ik heb nog niet een vaste vaste stek gevonden deze deze Tour, omdat ik. Dit zijn natuurlijk allemaal werkdagen enzo en ik zit vaak.

[00:13:14]

Zondag zat ik bij de zwemles en dan heb ik ook alleen maar de Eurosport player. Kan ik ook niet Sporza kijken? Ik voel me nog een beetje ontheemd. Ik heb nog geen echte vaste stek om om alles te volgen en mis. Het randprogramma gaat ook een beetje langs me heen. Is de avond etappes en de Vive le vélo zijn zo, maar ik moet er nog een beetje inkomen. Dit zal een thema. Ik denk dat het dit ook gewoon een beetje moeten blijven volgen deze tour.

[00:13:35]

De tombola. Bij alle presentatoren schoon. Je wil toch als wielerliefhebber wel een je meubilair hebben? Ankerpunten, ankerpunten dus we gaan gewoon. We gaan op zoek naar een nieuw ankerpunt. Ik tip je Angliru dus als mijn vaste ankerpunt Jan Hermsen. Ja, precies. Wat hadden ook een mooie aanvulling van hard gewassen? Die schreef Beste bankzitters. Sta me toe weer een lange e-mail over een totaal irrelevant te schrijven. Het ging over gordelroos wereld in de laatste aflevering.

[00:14:05]

Tim noemde het abusievelijk Gardening World. Maar Willem zei het wel goed. Het is Governor's World. Nee. Bekijk ook. Het programma bestaat niet al 40 jaar, maar al 53 jaar en sinds het jubileumjaar 2017 wordt het logo daarom in gouden letters weergegeven. Monthy Don is superpopulaire, niet alleen om zijn tuinieren, maar ook omdat die heel open is over zijn depressies. Niet in het programma zelf overigens, maar in dat programma liep een tijdlang twee golden retrievers rond, waaronder één Nagel echt een vaste co-host was.

[00:14:32]

Zijn honden zijn belangrijk voor hem om met die depressies om te gaan. Ik denk dat veel mensen dat herkennen. Tuinieren en honden helpen om je angsten en donkere gedachten te bezweren. Helaas is dit jaar Nuijts al overleden. Dat had ik eigenlijk moeten melden. Echter gemist voor het programma. Hoe dan ook, ik tuinier nauwelijks alleen het bovenwerk heb geen hond, maar ik ben wel een trouwe Gardener zwartkijker. Ik word daar heel rustig van. Na een volle werkweek, een uurtje na bloeiende planten kijken en de geruststellende stem van Monty Donn erbij.

[00:14:56]

Dat geeft hoop. Maar dat is toch ook precies Wirdum dat jij? Jij zegt toch ook altijd rustgevend te kijken? Ja, precies een schitterende tuinen. Je wel voelen, zwierden, vieren, een sokota de tutu. To have is to believe in the future. Is dat een motto? Ik weet niet wie dit gezegd heeft. Ik denk Einstein dat een mooi citaat ergens in 2008 hebben we nog een schandalige vallen. Dit doet me pijn. Medion aansnijden.

[00:15:25]

Wij wisten het allebei niet meer na wij Naya het gieten. Wij kregen een fantastisch mailtje dat Christiaan van den Bosch uit Schiedam een zoontje heeft gekregen die Tim heet. Ik dagenlang verheugd en gezegd o ik gewoon. Er is gewoon een baby Tim genoemd. Dit is een primeur. Dit is nog nooit gebeurd.

[00:15:45]

Baby van de show was als naam geclaimd daarvoor. Blijkbaar blijkt er dus ook al een baby jonger te zijn geweest waar we zelfs ook al over jubelt hebben destijd. Ja zeker. Er werd even terug geluisterd, maar we krijgen maar kreeg een mailtje. We krijgen eerst een mailtje van Niels Elsinga en die zei tegen ons.

[00:16:06]

Onder het dweilen van de keuken luisterde ik naar het bericht van de baby van de show en hier wou ik graag even op inhaken. Johnny heeft helemaal gelijk. Er is al een baby van de show geboren op 4 mei 2018. Jonge Tsinghua? Ja ja, dus dit is echt. Er is al een baby van de show jongen gaan dus jongen is zou mij dan vooraf zijn geweest. Toen dachten wij. Het raadsel is opgelost. Ja, er is een jonge nou, 1 1.

[00:16:31]

Hartstikke leuk. Pech voor mij dat er nog steeds geen Willem geboren is, maar we hebben in ieder geval twee baby's van de show. John heeft gelijk. Tot daar aan toe. Krijgen we nog een mailtje van Lieke van der Straten en die zei de eerste rode lantaarn baby is natuurlijk jonne. Luister naar de aflevering van 24 maart 2019. Toen alle vinden verliep Milaan-San Remo won, waarin zij ons een mailtje stuurde over de geboorte van haar baby Jonna. Zo de luisteren.

[00:17:00]

In een berichtje van Lieke van der Straeten, die de winnaar is, schreef Ame aan notaris Van Dijck voor. In het kader van de voorspelbaar bokaal vorige week is onze zoon Jonne geboren.

[00:17:12]

Na inspiratie door de rode lantaarn, zegt ze. Na Parijs-Nice en de Tirreno in bed te hebben gekeken, maken we ons vandaag klaar voor Milaan-Sanremo. Zijn er nou 1 of 2 jongens? Wij weten niet helemaal zeker kunnen dat dit de moeder en de vader is die onafhankelijk van elkaar een mail heeft gestuurd. In ieder geval als de twee zijn geweest. Dat doet me natuurlijk al helemaal pijn. Maar volgens mij in de geschiedenis van de rode lantaarn was dit wel van Lieke van der Straten zeker jonge.

[00:17:44]

De eerste keer dat wij dus een thaler over een baby van de show die de rode lantaarn genoemd als een rode lantaarn presentator.

[00:17:51]

Maar graag nog even opheldering. Niels en Lieke of jullie het dier liet hierover diezelfde jonne hebben of dat het hier over twee verschillende jongens gaat. Ja, zouden het allebei leuk vinden hoor, daar niet van. Gaan ook op ze allebei proosten. Want want zwemmen en naadje van de week natuurlijk. Zelfs als honderden niet is drinken van bier. Nou, ik kan aan dit nieuws wel een biertje gebruiken. Ik dacht. Omdat we d'r omdat het toch een beetje een oldskool aflevering is en we toch met z'n tweeën zijn.

[00:18:15]

Dacht ik. Ik neem de compaan bondgenoot Willem, want dat zijn gemeente waar euh. Is een brouwerij Den Haag. Compaan, je weet dat ik helemaal aan het begin van het seizoen onze luisteraars had gevraagd om de beste tips van lokale brouwerijen en zo waar ze allemaal zelf allemaal fan van waren en deze werd getypt. En dit. Ik weet niet meer door wie. Maar euh, in ieder geval iemand uit Den Haag denk ik. Want daar komt Compaan vandaan en de bondgenoot is een hun vlaggenschip bier.

[00:18:42]

En uhm, ik heb ook een recensie van na Darth Vader. Nee, dat is onze andere broeder Isidoor iets Dwarf uit Etten-Leur. Ja, er waren twee. Was er ook een recensie van Michele OSM als reserve onze reserve recensent. Maar ikzelf gaat toch altijd voor als iets geschreven heeft. Dus die gaf m 3, 3 sterren 1, 3 en 2 eigenlijk en zei lichtgebouwd geel bier met schuim. Smaak is bitter, hoekig en kruidig, met sporen van anijs van hier en rook drinkt makkelijk weg.

[00:19:11]

Smaak blijft helaas niet erg lang hangen. OK, maar matig enthousiast? Ja, maar toch klinkt het als een biertje dat ik nu wil drinken. Past goed bij deze dag. Dat smaak blijft helaas niet echt lang hangen. Ik vond dat de schrik. Dat vind ik fascinerend. Ik had dus laatst toch verteld dat ik. Ik was in de Bourgogne geweest om te fietsen en een vakantie te vieren. Daar staat ook bekend om de witte wijn. Maar nu had ik dus een wijnboer gevonden.

[00:19:35]

Nou ja, een wijnhuis eigenlijk. Dat levert aan alle Michelin restaurants ter wereld Bourgogne wit. En die was een half uur van van ons huis vandaan. Ik was daar een wijn gaan kopen en Brougham proeven enzo en zeer serieus de hele weg terug. De half uur terug naar huis. In de auto proefde ik de wijn nog in mijn mond en er was eigenlijk voor het eerst dat ik dacht nu snap ik wat ze bedoelen met mij bedoelen met smaak die heel lang blijft hangen.

[00:19:59]

Het is gewoon hele goeie wijn waar de smaak heel lang in je mond blijft. Dat snap ik op zich wel, maar bij bier heb ik over het algemeen toch niet dat ik het lekker vindt als de smaak heel erg lang blijft hangen. Lekkere smaken? Ja ja, maar bij wijn snap ik het wel meer. Ik wacht gewoon even voor Compaan. Bier gaat het gewoon effe proberen. Lanaken de bondgenoten open. Laten we dat op baby one, baby jongen en baby Tim precies terwijl openmaakt.

[00:20:22]

Strike! Zal ik de honneurs waarnemen voor voor de koers van vandaag? We gingen van Gap vanaf nu bekendstaat als gaap. Lekker werden, wees voorbereid.

[00:20:34]

We zien nu Gap staan. Ik denk dat lijkt heel erg op gaap en dat was wel een beetje exemplarisch voor de etappe. Gap is nou onze jongen. O ja, natuurlijk jongens in Gap. Hij zal de laatste foto die ik van hem zag was dat in het vliegtuig zat, maar ik vermoed met een mondkapje op. Maar ik vermoed dat die er al is. Ja, hij is met Stefan Bolt van Laszlo Uitvaart. Is hij naar afgereisd naar de Tour.

[00:20:55]

Andy Schleck te fietsen? Toch met de fiets. Dit is echt waar. Hij klinkt als een grapje, maar het is echt wel. Horen er zondag alles over, denk ik. Hoe het zo gaat? Maar vandaag van Gap naar Privas eigenlijk een euh ja. Een lieflijk glooiende rit hadden we een vorige keer genoemd, 183 kilometer met de vermoedelijke na vermoedelijke sprint. Opvallend in in alle voorbeschouwingen ging het hier bij deze rit eigenlijk over een vals plat oplopende aankomst.

[00:21:26]

En eigenlijk halverwege de uitzending bij Sporza werd volgens mij Kristof Van de Hoogweg werd in gebeld en die had de laatste dertig kilometer had had zelf gefietst en die kwam met het met verrassend nieuws. Namelijk dat het helemaal niet vals plat oplopend was, maar dat de laatste anderhalve kilometer per Goffart ging naar de berg af. Ik heb hier wel de meeste emoties mij bij ervaren van de acht tijdens de race. Dit was het grootste emotionele punt. Vandaag was die finish ging in nou bergop of bergaf.

[00:21:57]

Maar de ware waarheid was volgens mij. Hij liep dus een klein beetje bergop en daarna nog anderhalve kilometer beneden en een stukje plat. Ja, precies. Maar. Maar dat maakte nogal wat uit, want volgens mij had de helft van het peloton er was had eigenlijk deze rit omcirkeld. De Greg Van Avermaet is van deze wereld als een potentieel interessante doelwit vanwege die vals plat oplopende aankomst. Want als het vals plat omhoog loopt. Heb je een andere type sprinter die boven komt drijven dan in een sprint die gaat over pure snelheid zoals nu het geval is?

[00:22:32]

En euh. En dat is wat ze eigenlijk is. Dat vind ik echt fascinerend dat. Want dat bleek ook dus. Vervolgens gingen ze kijken in het grote boek. En daar was inderdaad het allerlaatste stukje was anderhalve anderhalve millimeter van T. Van T. Van t Pak. Getekende parkour, zeg maar, bleek inderdaad Guk Berg af te lopen. Dat had eigenlijk gewoon niemand gezien. Maar zo'n kort stukje was en sprinten. Etappes ga je ook niet echt verkennen.

[00:22:54]

Da's niet echt wat je doet met sprinten etappes. De sprintersploegen wel denk ik. Maar ik denk dat ze wel, dat wel. Uiteindelijk dan bedenken. Ik denk dat het hier heel erg het gevolg is dat heel veel mensen elkaar natuurlijk gewoon napraten. Misschien kon het wel niet omdat vanwege Korona kon je die sprint etappes niet verkenners zoals je normaal zou doen en was daarom en je kunt gegarandeerd iedereen zich op de route boeken. Je kunt er gewoon goed komen kijken.

[00:23:17]

Hij tijdens Korona. Het was zo mooi. Euh, hoe heet ie ook weer? Herman Schermen bij de NOS. Die had dus ook het parcours bekeken. En dat was dus eigenlijk bergaf. Maar ook heel technisch en met de enorm scherpe bocht en over een rotonde. Ja, prachtig manier hoe ze dat op hadden gelost met een rotonde. Dat was natuurlijk super gevaarlijk trouwens voor de Johnny Flodder oplossing gekozen, namelijk een weg recht over het asfalt overheen gelegd zodat ze allemaal over die rotonde konden rijden.

[00:23:46]

Want dat was gisteren nog wat. Gisteravond nog wat zorgen over of dat. Of dat het inderdaad 400 meter voor de finish nog een rotonde lag waar ze zelf overheen moesten. En Johnny Flodder in Flodder. Altijd met z'n roze auto, gewoon dwars over het onderzoek. Want bij niet Agathon. Mijn moeder alleen en nam zij ook altijd en wijlen mijn moeder zaliger nam ze altijd wat. De kortste kant was ik nog heel goed, maar linksom als ze linksaf moest zeg maar.

[00:24:12]

Nou ja, en er was ruimte voor linksaf. Super gevaarlijk ja. Maar ze keek wel voor niks uitkwam hij. Ja, zij zei ja, waarom zou ik heel die rotonde rondrijden? Ja, ik zat ik bij een Italiaanse vriendin. Mag niet. Maar ja, zodat ik er bij een Italiaanse vriendin in de auto. En ik vond het bijzonder inefficiënt als auto's voor het stoplicht gingen wachten met ruimte. Te veel ruimte tussen de auto, dus daar gingen ze er gewoon tussenuit.

[00:24:35]

Twee stroken en daar stonden twee auto's en ging er tussenin staan. Ja, da's gewoon efficiënter.

[00:24:42]

Nou ja, moeder en mijn Italiaanse vriendin zou dat vastgoed met elkaar denk ik ook. Ja, denk ik. Maar ja, wat hadden we verwacht van deze rit? Ja eigenlijk, Taco had ik verwacht. Ontsnappingen? Ja, in ieder geval een ontsnapping. Maar dit is toch echt een etappe voor een vroege vlucht waar je gewoon met twintig man wegrijdt. En dan blijft er 10 over. En dan ook nog een berg van vierde categorie aan het einde twee zelfs.

[00:25:06]

Ja eigenlijk. Normaal gesproken heb je voor dit soort euh. Voor dit soort etappes heb je dan de zeg maar de de de de de wildcard wildcard ploegen die in een vlucht voor de show op of op op touw zetten, zeg maar de Vitol Concept Enzo en de in de Direct Energies die dan. Of ja, want er zit totaal energie tegenwoordig. Die dan euh, die dan gewoon drie man naar voren sturen. En dan? Die moet het dan maar uitvechten.

[00:25:32]

Die rijden dan 100 kilometer op kop. En dan worden ze 30 kilometer voor de meet gepakt. Ik denk dat ze het gewoon echt niet geloofden. Allemaal dat ze gewoon dachten Discart en verspilling kansloos zijn misschien? Of zijn maar misschien wel toevallig allemaal niet opgeschreven, want er deden ook gewoon niemand een poging om echt te rijden. Nee, dat was een FOB poging van De Gendt en De Clercq doen dat wel. Een soort grapje. Maar ja, het is eigenlijk best wel raar, want het werd héél lang.

[00:25:57]

Je had best wel veel publiciteit kunnen halen. Weet je wel dat tante Réginald ook op gegeven moment ook van gekkigheid niet meer wat ze in beeld moesten nemen? Ik heb die gaap van Bardeen wel twintig keer gezien. Ja, maar het was ook hè. Het was echter haar gezicht, want dus op die berg van de vierde categorie ging dan kosten voor. Ging voor de bergtrui rijden en dan ging ook niemand tegen mij rijden. Nee, geen gewone.

[00:26:17]

Ook nam niet eens iemand de moeite om het peloton bij mekaar mocht hij gewoon wegrijden en de punten oprapen. Fascinerend hoor, maar ik vind het ook wat ik altijd leuk vind. Is dat grappig? Vind dat dat die renners die dan op de eerste rij van het peloton rijden zich toch altijd kunnen beheersen om niet. Ik zou mezelf niet kunnen beheersen omdat dan niet alsnog zo even een paar trappen te doen en dan toch gewoon de tweede plek te pakken. Ja, van voor de bergtrui.

[00:26:43]

Waar zijn we op één van de meren? Hebben de renners op de eerste rij altijd zoveel zelfbeheersing dat ze dat dan niet doen ofzo? Of is zij of denk je dat? Dat het gewoon niet dat het heel koud is om niet opnieuw punten te pakken terwijl het wel had gekund? Ik zou wel wat vaker weer zo'n cameraatje of zo'n geluidsopname willen horen van het peloton. Want ik heb toen bij die documentaire van David Millar daar kon Hortensius hoorde je het geluid uit het peloton en dan hoor je dat ze ook de hele tijd naar mekaar roepen.

[00:27:06]

Als dan iemand probeert weg te rijden. Soms besluiten de wegkapiteins van de ploeg besluiten dat er niemand weg mag rijden als gewoon allemaal blokkeren vooraan.

[00:27:15]

En dan hoor je ook hier blijven. En dat misschien hoor je dat ook, want wij horen alleen maar het geluid van de helikopter de hele tijd. Dus wij horen niet dat. Ze tegen mekaar zeggen, maar misschien is het wel gewoon van Neij, laat hem gaan. We moeten de komende dagen wel opletten op het geluid van de helikopter, want het kan jonne zijn, want Johnny gaat ook in een helikopter over het peloton vliegen.

[00:27:35]

O ja, is maar dat kunnen we ook. Je denkt dan dat we aan de helikopter kunnen horen of John erin zit.

[00:27:40]

AMSTERDAM Hij is wel luidruchtig lijkt me, vonden de de The deze. Deze rit gaat natuurlijk de geschiedenisboeken in als ze de rit waarin Van Aert als alles al het werk opknapten voor Jumbo vist, maar daarna alsnog dus de massasprint won. Maar de zin van Sporza toen de wedstrijdleiding het licht op groen zette, toonde geen enkele levende ziel. Interesse in een dagje aan zee.

[00:28:07]

Dat is denk ik wel hoe je deze beschrijving wel gaan beginnen. Maar er zijn wel een paar dingen waar ik de grote encyclopedie van de Tour. Want Sagan, Sagan. Je kan er niks meer van. Geschreven stukje dichter mezelf aangesproken. Dat is knap. Ruimte zit gewoon ruimte ruimtes disposition is. Dit is gewoon rijd niet meer in het groen. Nee is later overgenomen toch?

[00:28:34]

In december 1978. De laatste keer dat Sagan niet in het groen rijdt.

[00:28:39]

Hij werd denk allebei nog nooit echt in levenden lijve meegemaakt.

[00:28:43]

Coughlan Ik, Sagan gewoon in een bol shirt, ziet er gewoon heel raar uit. Net net als Bob Jungels die niet de Luxemburgse kampioen ben. Iedere keer in verwarring of of Powhatan zonder witte trui. Ja ja, dat Sam Bennett rijdt nu in het groen. Ja ja, het is God. Sagan heeft het nog niet in deze Tour, maar Sam Bennett verrast me ook al. Want ik zag Bernhard altijd als iemand die gewoon keihard kon aankomen en niet als Sagan achtige dynamische sprinter voor een groene trui.

[00:29:11]

Maar dit is nu in het groen. Ja, ik vind het wel slim van mannetje. Ik denk dat ik denk dat Yunis denk ik wel mee door die ritzege van jou een euh. En die magische sprinter die als soort van en dat je overal tussendoor zigzaggende zeg maar de. De overmacht die daaruit sprak. Ik denk dat het Bennett wel ook een belletje doen rinkelen, dat hij misschien ook voor andere doelen of een ander doel moet kiezen dan alleen etappeoverwinningen.

[00:29:35]

Dus dat het groen misschien ook wel interessant is. Want eigen is natuurlijk best wel dom om je krachten te verspillen in zo'n tussensprint voor groen als je eigenlijk je ogen hebt gericht op de massasprint aan het einde van de rit. Ja, maar kennelijk. Kennelijk vindt die groep toch ook wel een mooi doel. Maar kunnen we al iets meer zeggen over Sagan dan het wilde gerucht dat de hele tijd gaat dat hij en zijn vrouw uit elkaar zijn gegaan sinds die van al onze verklaringen.

[00:30:02]

Dat is in de zin en het feestje is nee, maar dat wordt. Dat wordt heel vaak over hem gezegd. Hoewel iedereen die gewoon tv te kijken is, zegt dat ie is opgehouden met creatieve middelen. Maar wat is er nou aan de hand? Wat Sagan is toch gewoon die hij is? Hij kijkt zelfs vind ik. Als je naar de slow motion kijk kijkt van een sprint, dan gaat die op tien meter van de finish, gaat ie een beetje gedeprimeerd en verveeld zitten kijken.

[00:30:26]

En dan laat ie zich uitrijden. Ik denk dat het gevoel dat ik denk dat bij hem heel veel in de motivatie zit. Inderdaad is dat dat je daar eerder dat je daar echte verklaringen moet zoeken. Zij heeft natuurlijk natuurlijk jarenlang echt aan de top geweest. Alles echt zoveel gewonnen en voortdurend forté en voortdurend gewonnen. Ook dat ik me best kan voorstellen dat omgevende lastig is om dan nog ja, wat is drie keer wereldkampioen geweest? Dat je wel een paar grote klassiekers gewonnen?

[00:30:51]

Wat blijft er dan nog aan in de groene trui? Jaar na jaar ging de Tour de France. Wat blijft er dan op een gegeven nog aan doelen over voor zo iemand? Om dan om echt voor te trainen en gemotiveerd voor te zijn? Behalve gewoon een zak geld die je krijgt elk jaar om je kunstje te doen. En misschien is dat wel een beetje het probleem van Sagan. Dus dat ie dat ie dat hij een echt nieuw fijn doel mist in zijn leven en dat dat net het verschil maakt tussen of ie echt super top is en onverslaanbaar is.

[00:31:21]

Of zoals nu nog steeds met de top meedraait. Maar gewoon net niet meer het verschil kan maken.

[00:31:26]

Mist wel gewoon een beetje Kwiatkowski en zo. Dat is gewoon een soort regeneratie die je gewoon mist.

[00:31:32]

Ja, Kwiatkowski is volgens mij einde contract bij Inias en volgens mij heeft ie nog niet bijgetekend. De hoop is natuurlijk dat de Michou gewoon bevrijd wordt en ergens anders kan gaan rijden. Sunweb bijvoorbeeld. Datzelfde geldt overigens met je. Zouden ze dat Amanti geven? Koop het volgende inderdaad voor. Maar het was nou Bennett. Ik vind wel Bennett leuk in een groene trui. De stad Kobani. Nou dat ze daar gaat. Ja zeker? Ja en uhm ja ja, ik word er.

[00:32:00]

Wat vond je van de van de sprint van Van Vanuit? Het was al waar, dat was geweldig. Eigenlijk had ik er heel erg leuk aan, vond was dat de sprinttrein van Subnet heel erg goed werkte. Ja, we hebben natuurlijk een keer uitgebreid met Curvers gepraat over zijn OES, zei trainer op sprinttrein. En zo leuk om terug te luisteren als een aflevering. Een interview met Roy Curvers gemaakt.

[00:32:22]

Twee jaar geleden even misschien wel volgens mij de best beluisterde special die we ooit hebben gemaakt. En was een heel leuk gesprek en ging dus ook over hoe Sunweb de sprinttrein heeft geperfectioneerd. In de tijd van Argos-Shimano waren Degenkolb en Kittel. Ja, ja. En nu? Dit was ook weer een indrukwekkende sprinttrein voor euh, Cees Nooteboom. Hij noemde toen Kees Bol. Ook als ze, als ze de nieuwe man die het wel zou kunnen gaan doen voor voor Sunweb.

[00:32:47]

In de sprint. Ja, ze deden het heel goed en al een paar keer de zee zijn. Het is eigenlijk de enige ploeg die echt een volledige sprinttrein! Iedere keer in een massasprint krijgt. Uhm. Maar ze missen de snelheid, dus de. De lanceert snelheid voor kaasboer lijkt telkens net iets te laag. Dus volgens mij is of Nieuwenhuijs of Niklas Arndt een van die twee is. De IS de is de laatste man. Ik verschilt een beetje.

[00:33:14]

Volgens mij is zou het eigenlijk Arnt moeten zijn, maar is het paar keer Nuys geweest omdat Arndt gevallen is en niet helemaal fit. Niet helemaal fit was nog. En je ziet wel als je die sprints terugkijkt dat ze eigenlijk alles goed doen tot het laatste. De ene laatste man voor kaasboer en dat dan diens snelheid eigenlijk te laag is om een boel echt vol te kunnen lanceren. En bij deze sprint dus van vandaag viel dat volgens mij nog wel mee, maar bij je zag het vooral bij de bij de vorige sprint die jouwen won.

[00:33:43]

Toen werden ze echt overvleugeld. Toen waren ze echter toen. Toen ik denk dat ze die goed geëvolueerd Tabor. Maar dat lijkt nog te ontbreken in de. In de sprinttrein van Sunweb is ook de laatste man niet op Zadie die de sprint snelheid erin moet brengen waar Bol overheen kan komen. Ja, de steensoort lanceren wat nog niet helemaal goed gaat. Wat je ook eigenlijk vandaag zag gebeuren. Want wat Wout Van Aert deed was een klassieker. Sagan die fietsen er namelijk doorheen en die koos gewoon goed positie en die lanceerde zich op precies het goede moment.

[00:34:12]

Hij zei het ook. Huis had zat bij Bol in het wiel en hij zei hij lette op wanneer Böll aanging en dan ging hij ook. Zij heeft eigenlijk. Hij heeft eigenlijk optimaal. Grappig genoeg eigenlijk was Kees Bol was eigenlijk het laatste wagonnetje fopduik van Aert. En dat gebeurde dus vorige keer eigenlijk ook een beetje.

[00:34:31]

Dus dat is. Dit is een beetje de risico van de sprinttrein van Sunweb op dit moment dat iedereen gewoon lekker in dat sprint treintje gaat fietsen en dan wel die lancering doet. Ik denk dat het nog wel een keer goed komt met Bol deze tour, want hij heeft wel ijzer echt al een paar keer dichtbij gezeten en ze krijgen denk ik wel volgensmij wat, zei ze ze. Ze mikken er ook wel echt op, dus ik denk dat het vanavond als derde.

[00:34:52]

De teleurstelling bij Bol weer gezakt is. Dat ze weer gewoon met z'n allen om tafel te gaan zitten en gewoon kijken wat er maar nou goed gedaan. En wat kan er nog beter? Dat is eigenlijk ook in dat gesprek met Curvers zijn dat eigenlijk? Wordt dat voortdurende met elkaar praten over hoe kunnen we dit nou helemaal perfectioneren? Denk dat ze dichtbij waren, maar nog net niet. Maar ik heb wel het vermoeden dat dat deze tour nog een keer goed komt.

[00:35:11]

Misschien. Dat zou natuurlijk t allermooiste zijn. De Charlet elite wordt ze net. Dit is met Groenewegen natuurlijk wel zeker. Het lukte de hele tijd niet, lukte de hele tijd niet en toen lukte het wel op sjans Elysee. Ja en bol zit wel dichterbij dan dan. Groenewegen destijd overigens. Uhm na over die sprint gesproken Lieuwe. Die Van Uhm die Caleb Ewan won op zo'n indrukwekkende wijze. Ik vond het wel echt weer fascinerend om te zien hoeveel sprinters daar enorm van hun leieland afwijken waren.

[00:35:44]

Dat blijft toch ook dat blijft er ook iets wat ik? Wat me echt vooral peerd aan. Ook aan het aan een deel van het wieler journaille zeg maar dat wij volgen. Die soort selectieve verontwaardiging dat dat. Het is niet erg zolang er niemand valt. Er is toch daar? Als je kijkt naar die sprint. Ik heb m echt. Ik dacht ik vind dat tegen nu. Ik let er nu altijd extra op. Ik heb dat de de.

[00:36:06]

De regel is eigenlijk zeg maar op het moment dat je de sprint leen kiest, dan mag je daar nu wel van afwijken. Dus dan moet je zeggen moet je recht vooruit blijven sprinten? Kees Bol. Overigens zegt een van de Nedstat sprinters van het peloton is bijna altijd een kaarsrechte lijn naar de finish. Uhm, maar hier zag je bijvoorbeeld Bernhard die enorm afweek van zijn lijn die even leek te gaan winnen van Van Van Jouwen en op het laatst echt maar echt een paar meter uitweek voor de inzet in de laatste 20 meter ofzo.

[00:36:35]

Niet solo, die enorme die enorme gekke moves maakt en Sagan die eigenlijk tot drie keer toe soort zwieper maakte. Er gaat niks mis. Wat wel heel veel van die sprinters zijn ook wel handig genoeg om om dan dingen te ontwijken. En doordat er allemaal gekke bewegingen waren ontstond die gek genoeg ook weer ruimte voor jou en om daar langs te komen en die zigzag sprint te doen. Maar eigenlijk ook een zigzag sprint. Jaja. Kijk, daarvan zou je nog kunnen zeggen, heeft niemand in gevaar gebracht zeg maar, want iedere keer pakt hij dan een andere pakt ie dan een andere lijn.

[00:37:03]

Maar ik kijk wel. Niet ja, zelfs daar kan je je twijfels bij hebben volgens mij, maar waar het om gaat natuurlijk is dat iedereen die moord en brand schreeuwde naar die actie van Groenewegen op op Jacobse dat ik inmiddels echt al wel weer om echt een aantal sprints heb gezien. Waar? Waar waren we toen? Schande van spraken? Zeg maar eens tot zodanig afwijken van de lijn en het je breed maken. En dat soort? Dat gebeurt gewoon weer volop.

[00:37:29]

En zelfs dus euh. Zo'n incident als Groenewegen versus Jacobse is niet een reden voor de UCI Ejiofor. De jury van van die race is om te zeggen we terugtrekken ervan. We moeten even de teugels aanhalen en even zorgen dat we weer dat we weer teruggaan, dat we de de de. De autoriteiten terughalen die sprinters weer even een beetje kalmeren. Want het is nu. Het is wachten op het volgende volgende incident. En nu? Nu wachten we weer eigenlijk tot het moment dat er een grote valpartij ontstaat door zo'n door een zelfde soort mauvais die voortdurend gebeurt.

[00:38:00]

Om dan weer schande te spreken en te zeggen of iemand moet gediskwalificeerd worden. Want er is nu wel iemand gevallen na het bestand. Het helemaal met je eens uitstekende rand werd toch een goede bondgenoot. En het is nog één ding naar boven op het einde. Wat me echt ergert is dat iemand die net is Patrick Lefevre. Die trekt de grote broek grootste broek uit. Als het gaat over Jacobse snap ik helemaal dat je daar emotioneel over bent. Maar hallo ja, je eigen sprinter Sam Bennett doet doet het ook.

[00:38:28]

Waar waren zijn? Waar is je verontwaardiging dan? Zeg maar dat het is. Dus ja, maar leef feitelijk. Ik vind Lefevre echt zo'n vervelend heethoofd. Die wordt gewoon alleen maar woedend als iets ten nadele uitpakt van Quick. Voor de rest is ie nooit ergens boos over. Nee ja, dat vind ik ook erg vervelend. Maar de sprint van vandaag van Wout van Aert. Ja, dit was toch al. Het was wel hilarisch dat Wout van Aert volgens mij in t vorige beeld was die nog bidons aan t halen en het beeld daarna was die de sprint.

[00:38:56]

Dat winnen? Ja maar ja. Bizar? Nee, maar wel in shock. Die weten echt niet waar ze het moeten zoeken. Die zijn geworden. Gewoon helemaal die die op ontploffen van enthousiasme. Ja, hij snap ik wel. Maar ik dacht natuurlijk elke wielle werd dat je euh, dat je werkt voor je kopman die netjes afzet naar 3 kilometer zeg maar. En euh. En dan besluit ik ga toch nog maar effe meesprinten en gooi gewoon de sprint wint, zei ze achteraf zeiden ja maar etappe gepakt dus nu kan ik weer echt voor de ploeg werken.

[00:39:25]

Of tenminste zoals ik tot nu toe voor de ploeg heb gewerkt. Ja ja, ik vind het. Mike Teunissen had het natuurlijk al een beetje voorspeld voorafgaand aan die zij van Wout van Aert. Ik had hem toen gevraagd. Waar heb je een goeie pronotum op? Hij zou Wout van Aert, want hij gaat weinig kansen krijgen. Maar in zijn huidige vorm Ishii is ie beter dan Sagan. En hij heeft ook maar een paar halve kansen nodig om om toch heel veel punten te pakken voor je.

[00:39:49]

Sorry Topo, dat wel. Mike is een kenner. Dat blijkt maar weer, maar er is wel iets geks aan de hand met die Jumbo ploeg. Er is iets geks, mijn aantreden. Er komt nu een complottheorie. Ja, ze zeggen zo vaak dat ze voor het team willen werken en dat het team zo geweldig gewerkt heeft en dat de sfeer zo goed is dat een beetje doet denken aan de Nederlands elftal.

[00:40:13]

Maar afgelopen jaar elke keer. Het is zo van tevoren geprogrammeerd om elke keer te zeggen ik ben zo blij hoe het vandaag met het team hebben gedaan. Dat is gewoon een beetje aan begint te twijfelen of dat het echt zo is. Als dat zo vaak zeggen, dan denk je gewoon Applause effe op joh. Je bent Dirk Kuijt niet, maar t euh. Zouden ze gewoon. Zouden ze een soort wolfpack aan het worden zijn?

[00:40:34]

En dat zou ook allemaal een beetje te vergelijken zijn met wat heb je al gewonnen?

[00:40:37]

Meneer mag ik een keer wel? Ik weet je zit natuurlijk wel in de flow met z'n allen. Dus ik denk dat ze dat dat ei, dat dat dat. Ja ja, dan zou dat ook aan tafel zou gaan. Dat ze dan tegen mekaar zeggen willen, maar een stem aan de andere kant van de dag. Maar wil jij niet nog n biefstukje? Want nog eentje wil jij dan misschien een beetje friet friet? Wat jij het laatste maakt? Wat jij?

[00:40:58]

Maar je mag er zijn en mag er echt zijn, zo blijkt uit Jeunet. Waar dat da dat probleem van het laatste biefstukje op is natuurlijk opgelost met die voed quote. Want ze hebben allemaal een eigen we te horen krijgen dus dat er heel veel problemen opgelost. Juist op dat vlak zou dat ongemak heb weggenomen uit de ploeg die de laatste biefstukje. Nou, ze zitten nu duidelijkheid. Ik moet volgens mijn voet nog een stukje eten en dan nog moet er ook eentje voor eten.

[00:41:25]

Het zou kunnen, maar ja, het is volgens mij gewoon de winningmood. En en ja, ik ben benieuwd wat je daar kan heel veel gebeuren, maar dit wel. Ik denk het is voor Van Aert natuurlijk heerlijk dat hij die overwinning heeft en ook weer een bevestiging dat ze een beetje is. Ze hebben hem weer net genoeg ruimte gegeven zodat het weer dat ie weer met volle motivatie kan gaan knechten voor voor de rest. En hij geeft ook Bergen op gister zo goed ja op hem speelbaar.

[00:41:51]

Ik wist helemaal niet dat hij zo goed bergop was, even veel beter een qhs nog was.

[00:41:57]

Geesink was er al af en ook was hij interessant. Dat eigenlijk gisteren die etappe en dus de bergop overwinning van Roglic. D Jumbo, Floss, maar alles goed wat je moest doen tijdens zo'n. Tijdens hun beklimming zware dominant. Ze reden echter iedereen aan gort. Ze lanceerden Rodalies op precies het goede moment. Het enige wat denkt niet helemaal goed ging, was dat Wout van Aert zo hard op kop reed dat kiezers iets achter gezakt en zat met rook niet en waar Wout van Aert stuurde weg moest.

[00:42:27]

De koers moest naar voren rijden. Dat hoort natuurlijk niet achter te zitten. Op dat moment. Maar ik vond echt spectaculair uitzien, want Van Aert had zo goed gereden dat dan koers nog naar voren komt gereden. En dan nog weer overneemt. Maar het werd een Cuza ook echt zo goed uitzien. Maar ook natuurlijk. Ja, maar Roglic ook. Want ja, het gemak waarmee die dan die wedstrijd nog wint is de enige die niet zit te janken in het wiel van Van Aert.

[00:42:54]

Bernal had het echt erkend. Of dat je die jawadde. Het is wel interessant om even in te zien op het gezicht van Bernal terug. Wout van Aert op kop sleurt die weg op. Die jongen is echt niet top hoor. Da's niet die is dat niet de Berno van vorig jaar? En euh en euh, Boogerd? Chardy die die leek het iets té leek het iets makkelijker af te gaan. En die zat een klein beetje opgesloten in die laatste.

[00:43:16]

In die laatste bocht voor de voor de meet. Maar de aanzet van een Roglic was echt veel sterker nog dan die van van Boogerd. Maar alles verliep juist. Is iemand die juist die jij die het juist van die aanzet moet hebben? Ook die verloor het van Sampo van Roglic. Het is echt iets wat een. Ze hebben gewoon denk ik 3 4 van de sterkste renners in het peloton momenteel. Maar gaan om effe weers wat voorbarig te zeggen. En de kans is groot dat ik hier natuurlijk iedereen meezingt.

[00:43:45]

Maar ineens lijkt echt soort van rijp voor de slacht omdat er is waar waar je dan aan moet denken. Als je Roglic zo ziet rijden, dan denk je ineens. Ineos heeft eigenlijk al een paar jaar niemand bergop eraf gereden, dus Bernal heeft vorig jaar gewoon echt na. Hoe lang zal die vooruit gereden hebben? Echt heel erg kort. Die heeft vooral gevolgd. En Thomas en Froome lukte het ook de laatste jaren niet meer om mensen bergop er echt af te rijden.

[00:44:11]

Misschien in de laatste 10 meter weet je wel met een sprintje ofzo. Maar het was eigenlijk gewoon straffen. Team discipline en niemand die echt meer het vermogen had om onderscheid te maken. En nu zie je een ijzer met rook. Niets is zoveel beter dan de rest die ze. Ik hoop deze vorm in ieder geval. Ik hoop is dat we. Ik hoop wel dat we dat we de individuele klasse van Roglic nog in een in een een of twee ritten nog zeg maar explicieter zien dan alleen in de laatste 100 meter.

[00:44:40]

Dus echt wegrijden dus op 2 kilometer voor de finish, op 5 kilometer voor de finish. Echt gewoon wegrijden en dat ook Hadjar dan niet kan volgen echter. En dan het liefst. Zeg maar nog dat dat dat het moment is dat ie gewoon geel pakt. Ik vind dat ook horen. Ik vind dat je de tour niet mag winnen als je niet je concurrenten uit het wiel bergop hebt gereden. Niet beslissen in een tijdrit en dan voor de rest hele tijd informatie naar boven rijden moet gewoon dat verschil hebben gemaakt.

[00:45:04]

Maar dat zou leuk zijn. Als dit zo is zou ik wel echt de Tour deze tour gunnen en ons als kijker ook heel erg gunnen. Dat ze ook, dat ze dat ze nog een andere strategie gaan hanteren dan alleen maar mogen. Hard op kop rijden en iedereen doen janken in je wiel. Ja, stemmen, het is het zou echt wel tof zijn als ze als ze nog als ze ook een keer echt de aanval durven kiezen. En ik denk dat echt kan, want na de Eighth heel veel renners waarvan we die we tot de favorieten behoren.

[00:45:31]

Die kunnen ze echt. Die kunnen ze echt slopen zeker? Zeker met zeg maar. Als je als Dumoulin ook nog in vorm komt. En ze kunnen het één voor één doen of om beurten dan maar staat ons nog wel moois te wachten? Is eigenlijk in de laatste twee jaar maar één moment geweest dat Roglic niet goed genoeg was. En dat was in de derde week van de Giro. Dus er zou ik weet niet hoe ik daar zelf naar kijkt en hoe ze dat bij Jumbo inschatten.

[00:45:57]

Maar de derde week is misschien nog wel een risico voor ook niet uit in de Vuelta natuurlijk. Goed gemaakt de testis. Het is wel dat die t is. Niet dat ie dat we onzekerheid hebben of dat Roglic 3 weken aankan. De onzekerheid zit m in. Zit een piek op het juiste moment zodanig dat ie niet dat dal niet al tijdens de toeren is maar wisselaar schoten concurrenten of vorig jaar jaar. De voornaamste denk ik. Ik hoorde ze bij The Cycling Podcast, onze Britse evenknie.

[00:46:27]

Hoorde ik zeggen dat Quintana aanvankelijk heel sterk als. Als iemand die vaak goed is in de derde week, er ook als als grote tegenstander te zien. Nou, ik vond het. Ik vond het opvallend dat. Dat is volgens mij was ook een beetje onderbelicht, maar Quintana werd derde. Volgens mij in de in deze rit waar we nu over hebben slag effe op 18 jaar. Volgens mij. En uh nee. Nee, ik was onder de indruk van Quintana, dus ik denk dat Quintana ook nog een interessant roeken kan spelen deze rit.

[00:47:00]

Maar ik denk dat als de gaat over de de uitdager van. Van Roglic tot dat Voor-Alpen wat jaar zijn zal zijn een Sloveens feestje. Ja, en ik dacht eigenlijk dat hij dit seizoen nog niet zo heel goed was, maar hij was nu weer ongelooflijk zeker.

[00:47:16]

De uitslag van vandaag nog eventjes over. Ik had mijn geloof graag wat je. Had je het gevoel dat Inias hier probeerde in een spurt met tegenwind? Ineens zagen we Berna op kop rijden. Vandaag voelt het iets, probeerde. Nou, volgens mij proberen ze vooral gewoon veilig te zijn, veilig te zitten dus. Dus de Jumbo was 4 dat trouwens. 4 Jean-Martin. Waren die de props? Sergio Märtha die als enige nog de adem had om aan te vallen nadat verschroeiende tempo van Art uitprobeerde.

[00:47:48]

Hij probeerde het echt, dat is respect daarvoor. Maar en nog meer respect. Dat je daarna nog gewoon derde wordt terwijl je aanval geneutraliseerd wordt is de tweede adem was goed. Maar ja, maar Quintana 4e vind ik ook indrukwekkend. Ah ja, ik had het gevoel dat Inias vooral dacht we moeten veilig zitten hier in een moeilijke, in een moeilijke fase van de race. Dan is het ook veilig als je Bernauw even op kop zet. Ja, gewoon om uit te buiten de drukte te blijven.

[00:48:14]

Dat verbaast me ook wel. Dat ik, daar snapte ik niet meteen de tactiek van alles in Parijs-Nice had ook zien doen. Je wat had ie dan in de waaier megahit en het gevoel dat ze een beetje probeert een waaier te maken? Maar daar waaide denk ik niet hard genoeg voor. Maar ook wel weer een les voor Jumbo vis, maar dat hadden daar iets oplettende moeten zijn. Ja maar ja goed, als je standaard op een goeie plek is dan maakt dat ik niet zoveel uit ook.

[00:48:38]

Overigens volg tip 1 de na de Nairo Quintana fanclub op Twitter.

[00:48:43]

Volg jij ook denk ik dat die een pleidooi? Ja, volgens mij is het Nairo in Green zo. Hun grote doel is om Nairo in een groene trui te krijgen. Maar omdat ik hilarisch vind van wel. Twitter. Ze maken elke dag een samenvatting van de hoogtepunten van Nairo Quintana in die rit vaak tegenkomt op positionering en één keer dat ie gevallen was en heel snel weer opstond. Dat vonden ze heel, maar het is echt zo leuk moet. Ik geniet daar erg van.

[00:49:13]

Ja, wij zijn ook al een beetje de Nairo Quintana fanclub. Toch zeker en zeker. Jij kan zeer goed mee gaan in dit in deze lijst. Als je ons als Corretja poule wint krijgen Nairo Quintana. Dat is zo. We hebben een aantal uh dus nee deden de uitslag van vandaag. Wout van Aert 1. Kaasboer 2december 2. 3. Sagan toch nog vierde. Jasper Stuyven die je het winnende loodje had getrokken in in de sprinters loterij van Trek-Segafredo vandaag.

[00:49:40]

Elke keer raden wie daar vrouw verschijnt. Wordt vijfde. Mezgec Ches breien Koolkaai 7 Kulübü en achtste na valt toch wel een beetje tegen, want volgens mij had het vooral met positionering te maken bij Juan ditmaal. Hij zat wederom heel ver van achter en dit in deze en deze sprint was een probleem. Venturini 9, Hofstadter 10. Niet solo 11. Die noem ik nog omdat heel veel mensen me toch in een poeltje hebben opgenomen. En opvallend een nieuwe geletruidrager, want alle verliepen kreeg een tijdstraf.

[00:50:10]

Ja, wat een gezeik zeg. Ja, ik krijg een tijdstraf omdat die Talaat een voedings pakket had aangenomen. Ja dat. Ja ja. En dan? Dat mag niet in de laatste 20 kilometer ofzo. Binnen laten twintig kilometer te gaan krijg je een tijdstraf van 20 seconden en daardoor ga je nu Adam Yates in de gele trui. Die had ook niet gedacht dat dat ooit nog zou gebeuren zonder wijn onder de douche. Ik kan me voorstellen dat objets is.

[00:50:36]

Dus Julian Alaphilippe krijgt een tijdstraf van een Franse jury? Dan is er wel iets meer aan de hand dan alleen Leene verkeerd aanpakken van een theezakje. Op een moment dat niet mag, hoor je misprijzend minimaal drie mensen vermoord onderweg. Inderdaad, anders krijg je liever geen twintig seconden dan nog over het scenario gehad. Dat alles verliep tot daar Korona zou uitbreken. Dat ze allemaal Korona zouden hebben is nog steeds niet uit zou maken is wel zo. Maar dit was er al.

[00:51:02]

Dat is toch al het feestje. Verpest een eigen feestje. Dat kan toch niet jongens?

[00:51:07]

Nee. Ja God, ja ik nee. Het verbaast me echt. Ik vind dit echt heel. Het is ja, je ziet maar. 2020 is een bizar jaar.

[00:51:16]

Saai die de ASO die je tijdstraffen uitdeelt aan Franse vriendin van hoe heet ie Tourdirecteur wegracer die Brydon staat in de vergunning van Prudence? Nee, daar ga ik niet op speculeren dat ze alles hebben gezien wat wel. Je gaat echt wel een beetje waar met zo'n gleufje van anderhalve ton waar die mee rondrijdt. Ja, dat kan ook alleen maar. Je kan ook alleen maar in een tour waar heel weinig publiek is. Want anders Memento kwijt is helemaal geen mooi horloge.

[00:51:47]

Nee ook nee. Maar dat geldt voor de meeste Deleus van anderhalve ton is mijn ervaring. Mee eens. De voorspelde kou? Ja, daar wil ik het graag even over hebben. Laten we kijken naar de volgende voorspel bokaal. Gaan naar jonge serie. Zo had Peter Sagan voorspeld die jij. Dit wordt de wederopstanding van Peter Sagan. Helaas, Peter Sagan werd vierde. Toch nog heel aardig. Ik had Greg Van Avermaet die vandaag weer schitterend met zijn gouden helm op!

[00:52:18]

Heel even aanzetten terwijl die midden in het peloton reed. Maar voor de rest eigenlijk niets heeft gedaan. Nee, maar Greg was dus iemand die dus het goed te boek verkeerd had gelezen. Die dacht. Een dag die je er voorbij is en jij Willem. Wout van Aert BAM, bam, bam, bam, bam. Of misschien wel? Moet je de uitzending van vorige week even terug luisteren? Dan hoor je precies de theorie waar je gaat winnen die precies overeenkomt met wat er vandaag gebeurt.

[00:52:43]

Dus. Hij wint de sprint, was de theorie. Hij mag voor het eerst. Maggie, Maggie Los moet en doet keurig zijn werk en weer en wind ontspint. Amai. Gefeliciteerd werden maar goed gedaan. 1 0. Je had ook wel wat goed te maken hoor, want in je eentje gewonnen. Buckman jij echt? Vraag maar aan het is waar. Waar ik die security jongeren ook discussion hadden het over de ramp programmering van de Tour die nog niet helemaal in het systeem zit.

[00:53:10]

Datzelfde geldt eigenlijk voor de dagelijkse opdracht om een ploeg in te vullen voor security. Dat is ook. Daar heb ik ook al nog moeite mee, dus ik heb nu een terugkerende taak op mijn dagelijkse to do lijst staan. Corythosaurus carried opoe in te vullen. Ik heb een tip voor jou. Wat ook, ik heb over de hele tour de ploegen ingevuld en hoef ik alleen nog maar een beetje te schuiven. Maar als je dan een keer vergeet, dan is dat niet meteen een man overboord.

[00:53:33]

Nee, dat zwaar stukje vooruitdenken. Je hebt gelijk. Ik zal er. Ik zal er beter op letten. Maar ja, God is in elk poeltje ga ik slecht. Maar Capwell de voorspelbare couronne ja klasse. Heel goed gedaan. Ik kan me niet meer heugen wat de laatste keer was dat ik onvoorspelbaar beaucoup gewonnen is, dat soort. Er hadden natuurlijk ook rode lantaarn luisteraars. Wout van Aert voorspeld, want dat is natuurlijk de man in vorm. Ruben Wouter had de man had Wout Van Aert Kevin verder 1993, Hidde Roorda, Anja Kuipers, Sjoerd de Rover, Toon den Dimi, Willem van Ewijk en Floris d&b.

[00:54:14]

Daar ben ik nog een paar vergeten. Lisanne. Rob Prak. En Yohji Van Aken en Frans de Vries en Hees is ook mensen. Ik noem ze gewoon allemaal even. Zo voelt het helemaal niet meer zo knap van mij. En ja, laat hij eentje Sjoerd Deroover shirt erover Shuter over. Ja, het is de notaris. Dit heeft allemaal zeer volgens de wet plaatsgevonden. Sjoerd Roover mag in de volgende uitzending de Gottes doen. Ja, we hadden nog goed nieuws tegoed.

[00:54:42]

Hoog van de vorige keer. Nee, maar nog niet binnen de moet. Josefien Josefine C. Die had hem vorige keer goed. Moeten ze even insturen? Herhaalde oproep ja, want we mogen volgens privacywetgeving mogen niet zo Josefien zelf benaderen om een gentes. Dus moeten doen. Dus als iemand Josefien stekend nagels in godsnaam de gîtes wil aan een jasje en net als Sjoerd Deroover je goed is ook wel veelzeggend dat ze het niet naar de vroege uitzending niet gewoon van zichzelf heeft gedaan, want dat betekent dat ze waarschijnlijk niet geluisterd heeft.

[00:55:12]

Anders had ze wel wat haar hart een sprongetje gemaakt van vreugde en had ze daarna subiet in de pen geklommen om ons Gottes proces aan het bedenken. Wissel gîtes genoemd.

[00:55:20]

Ja, ik wil dan ook nog even kijken naar Sorry Theo. De leiding is inmiddels daar gegrepen door Roj elegans. Rode lantaarn Gwynne nam hij zijn echter punten sprokkelen. Dat vind ik mooi, want hij heeft bijvoorbeeld naast printers, kalebassen en Sam Bennett, die de meeste mensen ook wil hebben, pakt hij veel punten met Trenti niet solo. Cees Nooteboom en Calcar Roel richtten God in je hoofd om elkaar te selecteren, maar te veel punten op mijn gepakt. Gewoon weer zevenen vandaag en in de bergen ook bijvoorbeeld Quintana en Chavez.

[00:55:51]

Chavez is ook verrassend apart. Ook aardig wat punten, dus dit gaan we even goed in de gaten houden. En ik ben wel benieuwd. Ik denk dat de dag des onderscheid nog moeten komen ook voor de score stapeltjes zal kunnen of which? De nieuwe voorspelbaar cao gaat over de etappe van aankomende zondag van Pool naar Larum 154 t m col, van vierde, van derde, van derde en van twee van eerste categorie. Zo evalueren twee van eerste en twee van derde categorie best wat wat klimmen in de Pyreneeën.

[00:56:23]

Finish in het dal weliswaar. En er wordt een interessante rit tussen die. Dat is de volgende, voorspelt Bacău voor aankomende zondag. Maar na 20 kilometer nog in het dal rijden dat toch altijd zo ingewikkeld is, zitten we allemaal bergen. Maar dan kan echt alles gebeuren. Het is zo, dus hé, weet je, het kan weer. Net als vandaag Desgrange en met z'n allen bij mekaar blijft. Dat lijkt me te gast, die heel erg als een etappe voor voer voor een groepje vluchters.

[00:56:47]

Ja, maar dat is de allermoeilijkste om te voorspellen vind ik het. Tiesj Benoot. Dat zou best wel eens kunnen. Hij maakte weliswaar een flinke smak gister toen hij in een afdaling van de vangrail schoot en Tardi vlak na een aanduid geen schade, zei die. Dat was heel goed. Hij gaf ook grif toe dat het een eigen stomme fout was, omdat die te snel op het wiel van Niels Polite wilde zitten in de in de afdaling, maar gaf ook daarbij aan dat het eigenlijk dat hij het jammer vond.

[00:57:17]

Want dat zijn beste dag in de Tour was, had weinig vertrouwen in die ontsnapping omdat ze te dichtbij te. Dat het peloton zich niet liet gaan, maar wel. Hij voelde zich beter worden. En ik denk dat je die lijn door gaat trekken en dat we aanstaande zondag wederom in de kopgroep zullen zien en dat hij dan met de zege gaat strijken. Jonna gelooft dat de favorieten het maken en heeft Pocket jaar opgeschreven. Zou ook wel eens kunnen, Armand.

[00:57:41]

De eerste categorie. Die code. Marie blank. 7 kilometer. Die zit, die schrijfstijl. En die zit niet zo heel ver voor de finish, dus zou best wel eens kunnen dat er onderscheid gemaakt gaat worden. Ik weet het niet. Maar iemand die ook voor etappeoverwinningen gaat en toekomstig toekomstig ploeggenoot Tiesj Benoot is Bardet. Ja, als hij wakker is tegen die tijd. Ja, maar hij zegt van ja.

[00:58:07]

Niemand kan die klasseringen van mij herinneren van de laatste jaren. Maar keer op keer en vijfde te zwaar vond ik heel leuk. Dus die gaten, dit is dat die net zo goed mee kunnen. Ja zou ik leuk vinden, maar zou die achter Minotaur rijden, ook als ze als toekomstig ploeggenoot Schleck samen? Dat zou leuk zijn. Ik zeg dat. Daar zie ik naar uit dat Bardet en Benoot samen in de kopgroep zitten. En dan kijken wat er gebeurt.

[00:58:29]

Raak je altijd woedende appjes die er als Pardaens bij? Nu in de winning mood. Iedereen kan meedoen, natuurlijk via de rode lantaarn Podcast Pantanal. Zo is het. Uhm, nou Tim, mag jij afkondigen bij gebrek aan jonne. Ja, dit als het de rode lantaarn gepresenteerd door uw favoriete bankzitter citters Willem Dudok en mijzelf Tim de Gier. Vandaag zonder jongens risee, want die zit in Frankrijk. Ik hoop dat het goed gaat dat die morgen veel plezier heeft in helikopter.

[00:58:55]

Veel dank aan onze sponsors SCOR, Rito en Kennan. Denk aan de kortingscode Heijstek fiets van de show 20 voor gratis verzendkosten en een vasthing. Ook op de grabbelt fiets. Nu dat Moeskroen, dat moest ik nog specifiek benoemen. Dat was volgens mij ook nog niet. Je kan ook werd toegevoegd aan het assortiment. Weet je wat ik zag? Ze hebben dus nu ook. Ze hebben een uh en uh zeg maar volgens mij concurrenten worden van Moses en zijn ogen geïntroduceerd.

[00:59:19]

Gewoon zeg maar straat fietsen. En ze hebben ook elektrische gravel baix met een motortje. En dat is leuk voor Cantina. Deze kortingscode is geldig tot op de finishlijn van de Champs-Élysées. Daarna gaat ik gewoon echt uit. Met de knop de staafvormige bestellen. Dank ook aan de vrienden van de show, waaronder bijvoorbeeld Michiel Graat, Peter Bos, Wouter van Wouter de Hoon. 2. W. 2. P. Cathy. Het soort robot uit Star Wars.

[00:59:49]

Inderdaad. En Mart van der Slot. Wij zijn jullie zeer dankbaar. En wil je dit schitterende peloton van inmiddels 435 vrienden vergezellen? Braudel naar de rode lantaarn podcast punten NL en TNT die iedere brief tasje herhout. Willem, ik wil jou zo creatieve echter zo goed. Ik ben erg benieuwd. Ik kan heel goed met Goebel Translink. Dus we kunnen dit nog 191 keer ongeveer doen. Is iedere keer spannend welke taal we nu weer hebben gekozen. Het is een beetje als kick tiktak vroeger en je peutertuin is zeker.

[01:00:20]

Dat zat er altijd volgens schaapje, schaapje, schaapjes en dan heel af en toe was in een aflevering, maar die eindigde met het hondje. Da's een beetje dit gevoel. Je weet nooit wat je krijgt. Ouders? Ja, misschien kan je zo de metafoor even uitleggen. En ja, als je ons steunt, dan wordt dat voor ons makkelijker om mooie nieuwe shows te maken, zoals deze en die van zondag en die van de woensdag daarop. Want we zijn er vaak op moment en tot diep in november.

[01:00:46]

De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht mede aan het discours, terwijl de wieler blog van Nederland en Vlaanderen. Wij danken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen jaar Maarten Visser, Deomgeving Janota, notaris Bas van Eijk tevens gediplomeerd brandweerman te Made. Willem is er nog nieuws uit Made. Er is altijd nieuws uit, maar wat en wat ik heel opvallend vind is vaak genre. Er zijn dagen dat er niks gebeurt, soms zelfs in weken dat er niks gebeurt.

[01:01:13]

En dan zijn er in één keer een dag waarop melding na melding regent op de kazerne. Dat is toch fascinerend? Er zijn dagen die kennelijk meer vatbaar zijn voor alarm dan anderen. 23 augustus Ik had het er in de vogelshow zou de brandweer gewoon niet zeven dagen per week werken. Zet ze gewoon alleen af en toe of dat ze gewoon bepaalde meldingen op op een bepaalde GoalRef een paar dagen laten liggen. Afgelopen dinsdag was er een melding van op opdonderdag donderdag, dan dinsdag en donderdag dus 23 augustus.

[01:01:41]

Als je goed hebt opgelet in de vorige aflevering, dan weet je nog dat dat de geboortedag van mijn oma zaliger is.

[01:01:49]

Ik had banned, tenslotte een slokje compaan bondgenoot. Het was geen disrespect naar mijn oma, maar naar elkaar. Goed om te weten. Maar uhm uh. 23 augustus was een dag. De zon was dus ook al dus de bliksem in. Oh nee, de vlam in de pan. Dat was vorige keer in de keuken. Blaf, vlam in de pan, maar gelukkig op tijd naar buiten. Nu heb je nog steeds niet opgezocht wat je nou moet doen met vlam in de pan.

[01:02:08]

Of dat het nou oké is om de doek eroverheen te leggen of dat je alleen de deksel wilm voor de draad. Maar wat is er gebeurd? Goed 18 uur 3 uur werd de brandweer Demare verzocht te varen naar het Keizers 4 voor dienstverlening aan derden. Een vrachtschip maakte water. Ook de tankautospuit van Post Raamsdonksveer werd gealarmeerd. Rijdend in de nieuwe jachthaven kregen we te horen dat een lekkage in de machinekamer van het vrachtschip gestopt was. Het schip maakte volgens de melding alleen water tijdens het draaien van de motoren.

[01:02:36]

De bemanning van het vaartuig heeft de machinekamer zelf leeggepompt en alle hulpdiensten konden daartoe. Kazerne was dresser fornix uitgerust voor niks uit. Het gaat om het idee vaak ook al geeft ook al een veilig gevoel dat je weet dat ze onderweg zijn.

[01:02:51]

Is er nou? Hoe heb jij een contact bij de brand? Of is dit publieke informatie? Posthoornwijk gediplomeerd brandweerman Tamale. Maar dat is als je graag meer informatie wil en alle meldingen wil zien, dan is er ook brandweer teammaten punt in NL. Daar worden alle meldingen worden keurig geregistreerd en weten ze dat hier zoveel publiciteit krijgen. In deze podcast. Ik denk leuk om eens een keer te vragen. Het zou kunnen. Wil je reageren op deze rode lantaarn?

[01:03:23]

Dat kan via vele wegen. Je kunt er sowieso vinden op vriend van de show punten, nl. Slash de rode lantaarn op Twitter, sindskort met meer dan vijfduizend volgers. Leuk en op Facebook, maar je mag ook mailen naar groetjes ed. De Rode Lantaarn Podcast fontanel. En we vinden t reuze fijn als je een vuurtje wil achterlaten op iTunes. Vooral omdat ze anderen helpen de show te vinden. Jong, jonger hebben we er nog eentje. Jonge jongens, Tim, wil jij meer dan leuk?

[01:03:53]

Recensente vijf sterren met de titel Hoogtepunt van de week, geschreven door Daphne Willem Tim. Jonne is de enige Trident die na die week na week gewoon levert. Overwoog een half sterretje in de min te doen, omdat Julie's nog steeds geen Vilar kleding hebben. Maar ik ben de kwaadste niet. Je wel, Daphne. Ja, maar de reden? Kijk, de wij zitten hier ook mee. En wij willen ook graag een uitgebreide merchandise lijn Lizen met haar naam door een beroemde door Stella McCartney tuinkers stellen.

[01:04:29]

Maar wij denken eigenlijk dat ze geen weyler kleding moeten doen, want wij zijn toch meer wieler kijkers dan fietsers. Dat zou. Het parcours heeft wel hele mooie wieler kleding. Dus als je Bilek. Tegelijk denk ik God, we zouden wel een hele mooie kunnen maken met ons mooie logo. Je zo je van de week, de lente, de de wielen kledinglijn van de Hema gezien hebben. Oh ja, jawel, weer een poesje erop. En toen dacht ik dat met leugentjes van de rode lantaarn.

[01:04:54]

Het zou mooi zijn, maar ja, dan zijn podcast voor Wilier kijkers. Ga je niet met een Wyle kleding met Wyle kleding aan op de bank zit dan Magnien.

[01:05:01]

Dat is niet de regel, daar mag je niet doen door iedereen. Wie een rode lantaarn Hornsby dan? Een dan een rode lantaarn of slip short denk ik. Maar goed, Daphne, we gaan hem nog eens overwegen. Gooit nog een keer in de groep. Wij zijn er aankomende zondag weer veel plezier. Met de komende etappes staat weer wat moois op het programma. Vergeet niet te voorspellen op de voorspelde kou en Pinto Pinto.

[01:05:26]

Binnen het kader van het France zit.