Transcribe your podcast
[00:00:01]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Velo's Scout Puntkomma, Velo's Scout is marktplaats voor fietsen en fietsonderdelen met tweedehands en nieuw aanbod voor zowel wegfietsen als mountainbikes. Handig voor als je niet zo dik gesponsord wordt als onze Willemijn jonne en je toch graag goed materiaal wil. Willem, heb jij onlangs nog nieuw materiaal aangeschaft? Zeker weten. Stuur lintjes. Zo ja, op de fiets. De bianchi van mijn vriendin. Waarom wit zoiets? Een witte fiets en dat staat mooi bij elkaar.

[00:00:32]

Maar ik dacht ook een mooi eerbetoon aan de mevrouw Coppi, de witte dame in wit stuurstand voor de witte dame. Studieniveau de mij toch ook een romanticus? Wil je net zo goed beslagen ten ijs komen als Willem? Als je met je vrienden gaat fietsen of je vriendin of met je vriendin gaat fietsen, sport dan als de wiedeweerga naar Velo scout. Punt kom, dan gaan we nu door met de podcast. Het is zondagavond 6 september 2020 en live vanuit de Dag Nacht Studio in Amsterdam-West.

[00:01:19]

Is dit de rode lantaarn? Wie de podcast van het Discours. Waar de eerste dagen van de Tour meer leken op aflevering van Rado, was het vanaf vrijdag ineens een spel zonder grenzen. Het begon met een ouderwetse waaieretappe. Het hele peloton had zijn weer bekeken. Behalve het tijdperk Pulga en de tijger op de tak. Daarna kwam de Pyreneeën, waar zaterdag voor het eerst in zijn lange geschiedenis harakiri werd gepleegd, door een vlinder uit Maastricht. Primoz Junior maakte zijn fout van vrijdag goed en nam wat tijd terug op de grote mannen.

[00:01:58]

Jumbo sloot de gelederen, maar likt zijn wonden. Slag was verloren, maar de oorlog allerminst en oorlog werd het vandaag. Vanaf kilometer één was het koers. Na een slopende rit werd het een sprint van vier kleppers en een eenzame fietser. Helaas voor Hiroshi was de koers net een paar kilometer te lang en werd hij afgetroefd in de sprint. De twee Slovenen, waarvan Junior aan het langste eind trok.

[00:02:20]

Gefeliciteerd dat Boogerd Shar achteraan achteruit gaat die de orde verstoren. Eerst komt er hier ook een die Jan door nog helemaal over en gaat nog Flikken ook nog doen. Is niet te geloven, ook al is het aan de Zwitser. Jean Donilon wordt nog denk ik misschien tweede. Bokassa wint een etappe in zijn allereerste Tour. Binnen het kader van het schadevrij Hendrickje. Quatar. Ja, ja, ja, niet we helemaal uitgebreid uitgezocht tijdens de Vuelta. Qatar is er nooit als jullie wat zeggen, maar er is een soort grens tussen waar je het oorspronkelijk iets op de oorspronkelijke manier wil uitspreken en tot waar je het gewoon belachelijk klinkt.

[00:03:24]

Als je de hele tijd boogaart jargon zeg. Het klinkt gewoon net niet. Nee dus. Of zelfs toen Jan Roelfs ineens begon met Fredje en met vrijdag precies of Leon van het Discours de hele tijd wild Cervelo zeg. En in plaats van Servi, Clio of Bon Iver in plaats van Bon Iver is goed dat op één lijn zitten. Zo ja, maar goed. Bockaert jaar dus. Hoe dan ook jongen. Je bent weer terug. Ja, ik ben er weer welkom.

[00:03:49]

Dank jullie wel jongens, leuk jullie weer te zien. Hoe was het in Frankrijk? Ja, het was echt euh, echt fenomenaal. Ik euh. Ik was uitgenodigd door Skoda en de auto's van de auto's zeker. En van de groene trui. En ja, die sponsors. Jazeker. En de uberhaubt de hele Tour. Dus uhm ik. Ik was daar via liefst slome ook echt wel op uitnodiging van. Nou ja, we zijn ook fan van de rode lantaarn en we zouden het leuk vinden als je meegaat.

[00:04:17]

Dus met Joost. Euh, de de. De marketing manager die euh ja, die was groot fan. En die zei van nou de juiste marketing bij Joost de marketing manager en Joost de marketing manager. Zeker ook echt een wielerliefhebber, dus hij vond dat ook heel leuk dat we mee waren. En ja, ik heb me nog nooit zo via PIII gevoeld. Boos? Wat heb jij allemaal gedaan? Ik zag op een gegeven moment op de WhatsApp een beeld vanuit een helikopter.

[00:04:39]

Ja, dat vond ik al heel indrukwekkend. Dat was ook zo omdat er die dag maar één helikopter boven pelotonspurt. Ik weet niet hoe dat gerucht de wereld in is gekomen via de Tourorganisatie, want wij waren wel al met vier helikopters. Soort tour of duty was het.

[00:04:54]

Ja, ik, ik. Ik klapte nou ja, misschien maar n televisie opgezet van uqmb. Apocalypse now.

[00:05:04]

De renners in paniek? Nee helaas. Uhm nee, wij uh. Bij wij waren al met vier helikopters. We hebben allemaal n nee uhm ja, we werden opgehaald. Ging het vliegtuig euh, naar Zuid-Frankrijk waar we opgehaald. Toen sliepen we in een kasteel, gingen we een officieel kasteel uit het kasteelen boek van Herbert? Ja, zeker. Pagina 51 kan iedereen checken. En toen de volgende ochtend na. Dat was wel een van de weinige minpuntjes. Het ontbijt?

[00:05:39]

Nee. Fietsen met Andy Schleck. Dat was op zich vet, maar de verzamel tijd was kwart voor zeven. OK. Jullie kennen mij een beetje. Die net in de Mariazell geniet van lekker doorgeslikt in de auto is helaas niet met Andy. Maar. Nee. En na een lach en een supermooie fiets tuned je voor me klaar, inclusief groene trui. En toen zijn we lekker rondje gaan rijden. Dan kan je gewoon in een groene trui op een trek.

[00:06:11]

Heb je achter Andy Schleck aan gefietst? Ja, ik had een beetje aan. Die stopte die halverwege. Abadi bedoel je? Nee, nee. Hij was wel grappig. Hij reed op een iets iets. Euh ja, grovere fiets om zo de dikkere banden. Nee, ik was het dus af en toe ging hij ook gewoon lekker even uit zichzelf. Gewoon een stukje gras, keien en zo de verkoop wel genieten. Maar de vivere, ja de ij op de op de fiets kwam.

[00:06:39]

Maar kwam je wel echt wel lekker los? Mooi. Heb je nog een beetje met hem gebabbeld? Ja, toen ie er achter kwam dat uhm Steve. Stefan Bolte met onder andere Thomas Dekker nu ook vaak in de podcast maakt. Euh, toen. Toen euh. Ja, toen ontdooide die helemaal een tafel met de Dekker. Gefietst in de. In de jeugd. Goeie herinneringen, ja. Dus hij zei van je zorgt dat Thomas me een keertje belt.

[00:07:04]

Ze een kop koffie en een hond, denk ik. Ze deden mee en toen gefietst. En daarna gingen we dus de koers in. En we zaten dus echt in één van de volgauto's. Uh, en reden we dus gewoon langs het peleton wachten op peleton tussen peleton en kopgroep en daarna uhm met de helikopter boven het peloton. Ja, dat was echt goed zien dan als je in de helikopter zit. Nee, nee, maar nee, überhaupt heb je wel in een helikopter gezeten.

[00:07:37]

Vertoog Ja zeggen. Maar wat heb je er dan eigenlijk aan? Behalve in de Vuelta, die overigens al lagen over wat je die rugwind als Spaanse Koppenberg is? Nee. Ja. T. T Is gewoon wel heel vet, want je ziet. Ja, je ziet wel het peleton en je ziet ze gewoon rijden. Maar het is niet dat je dan heel makkelijk nog ploegen of mannetjes herkent. Nee, dat niet. En toen zaten we daar weer voor.

[00:08:01]

Voor alle renners. En toen gingen we uiteindelijk, want het was. Etappe van donderdag pas naar Gap? Nee, vrijdag, woensdag lopen de Montague al naar de maan en dat is natuurlijk een aankomst soort van bergop, maar daar lossen dus best veel renners. En wij zaten dus tussen de groep petto en en de kopgroep met helikopter. Nederhemert met de auto. Je was halverwege was de helikopter gestopt en toen was je nou toch aan. En toen zaten we dus weer in koers en dat gaat hard.

[00:08:32]

Tsjonge. We hadden een oude renner. Uhm Paul. Euh kom even niet op zijn naam, maar een oud renner die een Belg. Neen, de Fransman Paul Martens is een Fransman. Een vrij moeilijke Franse naam en die scheurde jongen. Maar het hele peleton, al die auto's, die volgauto's die scheuren echt met honderd over rotondes hebben. Paki drift. Dat was ook super vet. En uhm in een Skoda in een Skoda zeker. Heerlijke auto kan ik iedereen aanraden.

[00:09:01]

Trouwens Tasty zouden misschien niet de auto van de show.

[00:09:06]

Jongens kunnen dat niet. Ik wil niet regelen. Skoda is echt toch de officiele toer. Auto's zeker terwijl auto's. Dat is in de Tour hooguit zo fiat als je zelf op het bij de finish staan. Dus niet meer etwa eenmaal. Ik weet niet hoe je dat in Tsjechië zegt. Maar ja, dat dat is. Dat is nu Skoda en euh. En een beetje lekker eten. Natuurlijk kon je in Frankrijk was. Ja, dat was eigenlijk al Jorna.

[00:09:28]

Dat was misschien het tweede minpuntje in de. In het eerste kasteel kregen we dus drie gangen. Althans, dat was dat. Dat stond het menu en derde gang was een toetje. En dan maakt hij jou woedend. Ik had dus twee gangen gehad. Tuurlijk, en een kleine amuse toen die derde gang. Dat was een klein bakje met een soort moes, dus ik denk aan een toetje. Lekker een soort soort ijs achtig moest dingetje. Daar zaten wat nootjes op, dus ik was het om je handen in schoon te maken.

[00:10:02]

Nu was het ook weer. Ze waren bij de koningin Juliana ofzo. Dus ik vol enthousiasme duik de toets in nemen. Echt een flinke hap bleek het geitenkaas moesten zijn. Hoe lekker zit jij nooit te doen alsof dat vies is? Ik vind. Ik vind kaas überhaupt niet de beffen, maar ik vind geitenkaas dan een moe's. Maar iedereen met de hele tafel zouden best wat kaas liefhebbers. Uhm, iedereen dacht dat het een toetje was. En als je gewoon denkt van kaas is een toetje in Frankrijk waar je soort toetje.

[00:10:34]

Je denkt. En ja, ik ga nu iets zoets eten. Want dat kwam ook in Nederland, want ik zat ook een Fransman aan tafel Paul. En die schrok zich ook de pleuris. En uiteindelijk kwam daarna dus ook nog het echte toetje gezoet nog.

[00:10:56]

De kaas moest stadsstatus, de laatste.

[00:10:58]

Het was een tussen gang en was. Uiteindelijk was het dus gewoon een extra. Een extra extra Phys. Ze kreeg nog een extra fiets. Wat een verhaal dat je echt helemaal niks weten, maar ik heb begrepen dat je ook delen van builen tegenkomen onderweg. Dat is wel leuk. Delombaerde Dylan van Baarle show. Ja, dat was eigenlijk het leukste dat we op die laatste berg zaten. We gewoon iets achter de de koplopers. Gewoon een paar honderd meter.

[00:11:25]

Euh en t ja, je zag de steeds renners lossen. En dan kon je effe aanmoedigen of zelfs met Dylan van Baarle even een babbeltje maken. Het was heel gezellig. Je hebt gewone op de berg eventjes gebabbeld, ja, zei Dillen kwaadwillend. En toen keek je even de jongens. Hoe is het nu wel goed genoeg? Ja, ik heb gelijk. Goeie snooker. Euh, ja. Het zag er goed uit. Ik hoop eigenlijk dat die geen etappe gaat winnen.

[00:11:52]

Want gaat ie eraf? Hoe is dat de deal? OK, je effe even de orde. Vertel nog, vertel gewoon nog een paar dingen tussendoor als je leuke tour dingen hebt. Maar een game voor nu er vandoor met met de aflevering van vanavond wel heel veel te bespreken. Jammer. Wat belangrijk is. Belangrijk puntje. Volgende week zondag. Euh. Euh. De 13de. Gaan wij samen wielrennen kijken? Dat? We hebben dit een beetje uitgezocht, want vorig jaar vorig jaar zat hij natuurlijk in café Pompend in Amsterdam.

[00:12:26]

Maar het is korona tijd, dus het is een beetje moeilijk om samen te kijken naar wat een en ander georganiseerd met Thomas Spronk van Wieler Café t Verzetje. En dankzij hem kunnen we op zondag samen kijken en daarvoor kunnen loopproef Corona Proef kijken. En dan gaan we naar een speciale locatie, namelijk Club House op het Marine Treinen in Amsterdam. Daar staat binnen en buiten staan schermen binnen en buiten zitplaatsen en daar kan je een arrangement je afnemen. Dan krijg je een frietje, stoof een speciaal biertje en een wijntje.

[00:12:56]

En je krijgt een gratis boy's biertje. En na afloop kan je luisteren. Mocht je daar zin in hebben. Na de opnames van een podcast van Ons Echt, de rode lantaarn met de Oculus versterkt geluid en alles. En wij zijn er ook de hele dag, dus je kan gewoon zeg maar alsof je Dylan van Baarle bent. Kan je dus gewoon naar jouw toelopen jongen en een praatje met jou maken. Ik weet niet of ik reageren. Ja, ik ben echt gefocust.

[00:13:19]

Leuk zeg. Ik heb zin in een vriendje stoof. Ja ja, ik mis het ook echt dit jaar. Goh, reserveren kan door te mailen naar groetjes ed. De rode lantaarn podcast punten wel en ik zal dit alles alle praktische informatie ook effe natuurlijk op onze site zetten. De rode lantaarn podcast punten. Maar je moet reserveren, want anders dan kunnen we de chronoproef heit niet garanderen. We moeten allemaal chronoproef blijven zoals wij dat in Leiden zo zouden noemen.

[00:13:43]

En er zijn ook Brabantse worstenbroodjes. Niets Galásek speciaal voor jou. Nou, als dat speciaal voor mij waren geweest, dan waren ze van een andere bakkerij gekomen. Deze kwam uit Dongen, wat ook okay is. Maar de beste Brabants worstenbroodjes komen natuurlijk uit Made. Dus ja jongens, daar samen kijken zondag.

[00:14:02]

Dat is de etappe van euh. Even denken Lyon na Grand Colombier de koninginnenrit. Ja, dat is wel een toffe rit om samen te kijken hoor. Je kan je niet anders zeggen. Hopelijk wordt gewoon mooi weer gewoon echt dat tour gevoel. Goeie Dumoulin en een goeie Mollema zou ook lekker zijn. Twee bergen van de buitencategorie. Aankomst bergop en Columbia. Grand Colombier is natuurlijk de langste beklimming van de Colombier en een Era. Een klassieker is niks leuker dan wielrenners te zien lijden, terwijl jezelf en een vriendje stoofvlees.

[00:14:32]

Speciaal leuk boîte. Leuk. Echt goed lukt Thomas goed geregeld is. Tot zover de administratie en we nog rectificatie is aanvullingen. Eerder zou ik zeggen. Uhm, 2 om precies te zijn. Ik zal gewoon geen fouten gemaakt terwijl ik er niet was. Nee, ik weet niet ik. Heb jij ons nog op fouten kunnen betrappen?

[00:14:53]

Nee, dat vond trouwens wel weer echt genieten. Uhm. Wat moet je van jou voelen als vroeger? Nou ja, het is een beetje het toetje tutte van mijn reis in de in zeg maar niet te. Niet te geitenkaas.

[00:15:06]

In inne in de bus naar het vliegveld. Toen hebben we verlekkeren Roland daarna gezet, gevolgd door de speakers. Ja euh ja, ik heb genoten. Willebois zette de lekkere dingen waar je t hartgrondig mee oneens was. Uhm, nee, niet direct. Ik vond dat jullie voor t eerst eigenlijk zinnige dingen zeiden. Dus ja, toch wel een positief ding dat ik er daar niet was. Michiel Elijzen van Sunweb was het niet eens met de analyse van de sprinttrein.

[00:15:32]

Maar dan vond hij dat de analyse was natuurlijk. De Vorstermans is niet snel genoeg. Zeiden Ja, kijk nog maar eens goed als niemand sneller dan onze eerste man. De feiten ging erover dat Pedersen de laatste Lida houdt van Sunweb, dat hij niet snel genoeg is om Cees Nooteboom te worden. De sprint van Van Aert was ie dat wel. Maar in de sprint daarvoor niet. En toen werden ze echt overgenomen, kwam er een golf over ze heen.

[00:15:59]

Uhm, jij hebt contact gehad met Elijzen. Ja, ViaVia. OK. Misschien kan ik dan ook uitleggen hoe het kan dat de club jou een etappe wint met 31 100 hoogtemeters? Dan doe je toch iets niet goed? Als je een goeie vraag en goeie verras team met een sprinter die wel een berg over kan. Dus Michiel bij deze vriend van de show en genoeg eigenlijk gewoon over rectificatie is in een boombox. We hebben t vorige week of woensdag hadden we het even over tiktak.

[00:16:26]

Ja niveau gebeuk niveau gaat omhoog. Het ging tussen over het Zuiden en het zuiden. Nee, ik kreeg een bericht van Tristan Bos. Die schijf. Het zou iedere keer een verrassing verrassing zijn of de hond, de kat of het schaap tevoorschijn komt. Die legendarische opening van Tiktak, die snap ik de drang naar ongrijpbare Trident. Maar helaas is dit net zo voorspelbaar als Mobistar in een grote ronde. De hond heeft alles te maken met de klepel. Verdween de klepel?

[00:16:49]

Dan zat ik al te schreeuwen voor de tv hond Hond.

[00:16:54]

Ik heb dit nagekeken. Dit klopt. Ik heb net met de rode lantaarn account op Twitter een tweet geretweet van van de VTV VRT en daarin legt de euh, de de degene die het decorbouwer van Van Tik Tak legt uit waarom dat zo was, namelijk dat het de klepel werd geprojecteerd op het huisje en het hondje was te groot. Dus als het hondje, euh, als het hondje zou zijn en de klepel was, zou het de klepel op het hondje worden geprojecteerd.

[00:17:23]

Dus deden ze het lepeltje weg zodat het hondje er gewoon kon passeren. En dus kon je zien dat op een moment dat het lepeltje verdween Morael dat het hondje bij de eeuwige afleiding van Tiktak of de nieuwe kijk niet de nieuwe Michio dochter.

[00:17:40]

Kijk ook schitterend in nieuwe afleveringen zijn echt heel mooi. Het is aan jullie dan om de nieuwe Tijl te vinden in het tiktak. OEH ja, nieuw Luuc. Minke die euh, die euh berichtte ons nog altijd een beetje een aanvulling op jouw nog jonge net. Weer geluisterd naar een schitterende aflevering de rode lantaarn. Erg grappig moment als de woordeloos woordenwisseling met Stef Clement de jongen beschreef. In de aflevering werd het hier over Radio 1. Bureau Sport volgens mij waar jij te gast was?

[00:18:05]

Ja en nee. Sporten ook. PFC of zoiets. Zoiets. En hoe zit jij met euh. Met Stef Clement? En toen kreeg Joliet over Dark Horses. En toen noemde hij Harold Delgada. Ja, en toen heb jij hem uitgelachen? Ja en kapotgemaakt. Ja, dat Steffen ik wellicht geen vrienden meer worden. Dat? Dat is misschien wel gegeven inmiddels. Maar hij noemde Harold Arrold de garra als dark horse. Die heeft tot nu toe nul punten gehad.

[00:18:33]

Vijfentwintigste vandaag. Nul punten. Maar af en toe heeft Stef ook niet onberoerd gelaten. Want, schrijft de Luuc. Laat ik nu net inschakelen op het live verslag van de NOS en laat het net over een dark horse hebben. Waarop Stef Clement eerst geen antwoord durft te geven. Verwijs naar de uitzending van Radio 1 en uiteindelijk toch maar kiest voor Mezgec. Ik hoorde via via hoorde ik dat Clement dat had opgevat als hij dacht ik noem een renner die ik in mijn voorbereiding niet kende.

[00:19:06]

ROME Alle renners die ik op dat lijstje had staan. Je houdt de gade te. Gadara is niet zo'n goed bekende renner. Nee daar, testa had hij voor gekozen en John ging gauw voor een parcours. Weet je wel, die goed kan zijn voor je broertje. Noemde Haditha ook geen Toptours? Maar ja, het was de vraag wie? Welke dark horse? Kan je je poeltje mee winnen? Ja, wel te gala niet. Maar kijk, hier was gewoon een misverstand over wat er precies een dark horse event is.

[00:19:34]

Mijn eerste man was echt dark of tot dark gemaakt. Natuurlijk kun je niet zomaar een horse dark dark gemaakt. Wanneer is dat zo? Ja, misschien had ik dan een beetje een baasje hoorns ofzo? Dat dat. Ik vind het een dark horse. Is gewoon iemand die niet tot de tot de standaard favorieten behoort maar mogelijk goed kan goed verrassend kan presteren. Ik vind de halte Gala inderdaad wel echt een categorie daaronder. Ja, want de gouden is een beetje.

[00:20:03]

Die is eens met jonne chocola en een beetje wil stoken. En ik hoop dat het toch een vuist gevecht. Behouden.

[00:20:09]

De garage, die chocola in de supermarkt met 500 procent cacao die echt bijna niemand ook lekker. Dark horse. Ik heb wel zin in. Tijd voor een nachtje uit Groningen. Ditmaal van bak bier. We hadden natuurlijk voorafgaand aan Dante in juni ergens de luisteraars gevraagd om lekkere lokale netjes en bakje bier werd meerdere malen getipt. Zijn Groningse brouwerij en dus heeft de het biertje ook een Groningse thiol gekregen. Kon minder. O ja, da's t. Is dat niet het soort Gronings motto van voor?

[00:20:44]

Vooral de podcast over Groningen? Precies, zo zeggen Groningers dat het iets fantastisch is. Cool veel minder. Kom in Sneek ook in het kader van euh. Bauke Mollema appreciation. Biertje eigenlijk? Ja dat. Euh ja, dat is wel terecht. En er waren er al weer een tijdje aanzoeken. Maar dit. Darth Vader heeft deze ook gedronken. Wat fijn. Ja, inderdaad, bij Warda Partia in Groningen. Hij zit er gewoon voor naar Groningen gegaan.

[00:21:13]

Ook dat is Dusart. Federer heeft een Britse man, heeft inderdaad iets weg van Blondeel, zegt die ruikt een vleugje citrus, wat licht in de fruitige smaak met sinaasappel terugkomt, maar wordt nergens echt aantrekkelijk.

[00:21:28]

Maar het is de smaak dat dit bier tieret heeft. Een zoete met een gemiddeld bitter smaakbeleving. Proefje, zoet, fris en licht zuur door elkaar, redelijk goed door drinkbaar licht. Diffuus met een witte schuimkraag. Diffuus? Ja, precies. Uitstekend uit zijn ogen. Kijkt een beetje verbaasd bij. Ik ja, ik. Meestal sluit de Dutch Darts vader op met een Zinger van jewelste, maar dit keer was het gauw ligt de fusilleerde. Met een witte schuimkraag van James Last wordt de koers op naar de rit van vandaag.

[00:22:00]

Reden van Van Pau naar Leeuw, van Pau naar Laurent. Ja, ja, het was zijn naam. Het was een bergetappe. De tweede Pyreneeënrit. Vier bergen met een slot ja, wat eigenlijk vooral een afdaling is. Nog een stuk vlak, dus het begon met de vierde categorie. Daarna krijg je de Col de la. Hoe zeg dat zeg. En die lag helemaal de mist vandaag, dus dat was wel spectaculair gezicht. Ik hoop toch altijd op gorilla's speuren?

[00:22:33]

Als Karsten Kroon erbij had gezeten, dan zeker gespot. Daarna krijg je de derde categorie Coelden Sud-Est dan een tijd niks. Daarna de Col de Iciar en tot slot de Col de Marie Blanc. En dat is een col waar je ooit ook Tom Dumoulin als eerste bovenkwam. Toch meen ik me te herinneren, maar misschien zelfs niet goed verborgen voordat dat rectificatie binnenstroomt.

[00:22:59]

Ik kan er maar niets zinnigs. En Laren dus nou mooie Pyreneeën etappe. Heb je de hele dag voor de tv gezeten? Jonne eigenlijk wel Jan Gleize ingeschakeld bij het begin? Nee, ik was nog even aan het peddelen. Het werd een vijfsetter die jammerlijk verloren ging. Hij ongelukkig. Maar ik was net iets later, dus ik dacht van ah, dan heb ik het. Het gevecht om de kopgroep heb ik al gemist, maar dat was helemaal niet, want het was nog steeds gaande.

[00:23:27]

Geen gevecht om de kopgroep. Nee. Nou ja, het kwam eigenlijk niemand weg. Nou ja, niemand. Aru kwam wel weg, maar net de verkeerde kant op. Arme Aru. Ja, heb je. Ik hoorde ook iemand van de uhjw zeggen dat ie je dat het mentale zwakke broeder was en dat ze toch maar eens moesten gaan kijken wat het was. Beppe Saronni over. Dat is de voormalige baas van. Hij is degene die Aru naar Hawaï heeft gehaald en is daarom ontslagen.

[00:23:59]

Nou, hij is nu nog steeds speciaal adviseur bij US bij UAI en hij vroeg zich onder andere af wie wie de beslissing had genomen om mee te doen aan de Tour. Want hij begreep er niks van. En hij had het over Aru, die hem mentaal was ingestort en de zoveelste keer dat je dat in je team teleurgesteld had. Dus denk ik. Ik weet niet hoe het met Aru verder moet. Ook zegt Tim Ik kijk een beetje naar jou.

[00:24:25]

Jij bent echt de Roel Versteeg. Ja, ik ben een echte groot liefhebber van Ouro. Vooral omdat er niemand zo mooi zinloos kan demarreren als Aru. Hij beheerst namelijk perfect om dan op een spectaculair moment van de ene kant van de weg naar de andere kant te gaan en helemaal met zijn fiets te schudden alsof er muziek onder staat. En dan drie meter weg te rijden en dan een tijdje drie meter voor het kopgroepje te blijven rijden en hard teruggepakt te worden, heeft ie toch zijn airtime gepakt.

[00:24:53]

En hij kan dat gewoon. Dat soort showman Chip kan ik waarderen. Uiteraard een beetje een Fransman. Dus ja ja, een beetje Fransman. Maar het is dus tijd niet meer gezien. Nee, voorheen zat er wel. Zat natuurlijk nog wel een beetje klasse achter, maar we hebben toch echt. Dat is toch echt een aantal seizoenen geleden alweer dat we Arrow echte blessure gehad die ook Sam Oomen heeft geteisterd en die de liesslagader de liesslagader is geopereerd. En dat heeft te maken.

[00:25:16]

Dat heeft hem veel gekost. Maar nu zegt ze dus bij zijn eigen. Dat hij ook gewoon mentaal zwak is, Chaussee zegt ook niet meer gebeuren. Het is toch droevig om te moeten. Op je dertigste moet je moeten stellen dat je op je vijfentwintigste op je best was. Ja ja, dat is zo overigens. De molen heeft echt niks met die berg de Col de Marie blank te maken. Maar dan is het had gekund. Waar kunnen zijn, waar kunnen zijn voor fetch?

[00:25:41]

Maar had gekund. Ik vind het wel jammer, want nog één was nog één dingetje van Ago. Wat ik wel grappig vond was het euh, dat euh team. Euh. Voor. Vlak voor de Tour bij. Toen zijn ouders van tevoren zeiden ze van euh. Ja, Aro is de echte leider en Pouga jaar kaassoort knecht met een vrije rol. Dit zou dat de oude oude hierarchie, aldus Denk.

[00:26:04]

Nou ja, hij begon natuurlijk vrij imposant door met de grote mannen te gaan babbelen over dat de koers geneutraliseerd moest worden. O ja, inderdaad, hij ging gingen. De Patrol ging die uithangen. Het was wel leuk en een mooie rol voor hem, maar ik ben bang dat t dat t dat ik. Ik ben een beetje bang dat dit de zwanenzang van je eigen ploeg zo uit de uitspugen. Maar ja, dat dat. Dat lijkt mij ook. Het is einde verhaal zonder Aro is natuurlijk ook extra geliefd door die enorme waffel die hij helemaal open zet, waardoor die extra veel zuurstof omzetten.

[00:26:35]

Wat ik wel heel mooi vond en heel erg en getuigen van zelfspot. En dat ik een prachtige eigenschap was dat ie een mondkapje op waarin niet de mond wijd open had gespeeld. Ook echt heel zeer. Daarom is de geweldige renner jongens schitterend. Maar ja, wel euh.

[00:26:50]

Abandon. Na een tijdje toch een groepje weg. Een best mooie groep jeuk. Ja, Hiroshi Kemna, Martines wijven. Bach vormeloos, formeler. BRGEEL Guido en Castro, Castro, Yego, Reichenbach sinds euh. Tom de Jiro heeft Vernon God. Maar lekker zelf hoor. Inmiddels zijn we daar wel achter. Maar toentertijd. Laten we zeggen t en lieten we Reichenbach niet niet onbenut, maar schitterde de kopgroep. Jorge Martínez is natuurlijk gewoon winnaar van de Dauphiné.

[00:27:28]

Denk dat veel mensen me in een poeltje hadden zitten. Net als Kemna daar ook heel erg goed zeker. Marginal heb ik ook nog een klasbak. Natuurlijk vormeloos, die kan er ook wel wat van. Guido Serwir aanpak lijkt er doorheen te komen. Schrijf maar op voor de bollen. Ik zag me een paar sprintjes trekken. Vandaag zag je me ook het talud af, duiken de toeschouwers.

[00:27:48]

Dat begreep ik niet helemaal, maar misschien zag je nog een paar bollen liggen. Twee bolletjes keken aan. Dus dat zou kunnen. Ja, schrijf maar op. Ik zag een man van twee, drie keer een sprintje trekken voor voor de bollen. Dus ja, maar is dat dan niet? Loopt ie niet al veel te veel? Veel achterover bergen, want hij staat nu zestiende. Hij heeft acht punten en kost een fraaie zesendertig punten. Je kunt met 1 0.

[00:28:12]

NOS Peters heeft gisteren één etappe voor aangereden en die staat tweede volgens mij. Deze 31 punten. Je bent er. Je bent er zo weer bij. Moest Nancy niet bij de bij de rectificatie is trouwens of jullie willen.

[00:28:26]

Willen jullie daar je handen niet aan branden? Wat is er gebeurd met Nand? Ja, jij zei vorige week tijdens de aflevering zei nam zij het niet eens mee? Heb ik dat echt gezegd? Ja, toen waren we aan doornemen. Wie? De voorspelbaar kalen inzendingen overigens ook een rectificatie. Ik had gewoon zegmaar ons opzoeken van de voorspel bokaal. Inzendingen had ik gewoon in de podcast laten zitten. Jonne was geen keuze. Toen zei ik dat dit, dus officieel hoorde ik niet tot de show.

[00:28:52]

Nou ja, vind ik ook geen rectificatie. Ik zeg zoveel dingen bijten dat je die niet. Het gaat erom wat je doet in de show. Maar het was een euh ja man Peter. Hij reed trouwens wel gewoon mee en een hartstikke goeie overwinning gisteren. Ik wist helemaal niet dat hij dit in zich had. Jawel, de Giro ook wel eens gedaan. Maar ja, da's waar. Maar dan denk je nog. Misschien is het een rare trick pony.

[00:29:15]

Maar ik vond gisteren wel echt indrukwekkend. Ik had er ook drie groots opgezet, maar we moeten effe props geven aan lekker verdiend, want hij. Hij had niet de hele lage ratings. Was lekker eten.

[00:29:26]

Was het maar Paul van t Veer. Die had m ingezonden bij de voorspelbaar kou. En die waren wij dus aan bespotte. Maar die had eigenlijk best wel goed gezien dat die klasse. Maar goed, t groupie Hirsi Ali gaat solo op gegeven moment en Jumbo toch weer controleren. Ja, daar moeten we misschien even over laten winnen. Laten we het even over Jumbo hebben en de tactiek. Nou, het is dit weekend. Euh, ik wel.

[00:29:54]

Ik ga met het sneeuwwitte model dispositief wat goed is voor drie ritten. Overwinningen hebben al fantastisch. Het is geweldig dat ze nu in het geel rijden. Fantastisch. Bewaar die dan voor de andere kant van de Alpen. Sorry zeggen, want de shirtjes zijn er ook.

[00:30:13]

Dit wordt echt een dikke steen. Dit soort Bic Mac ziet het positief. En dan gister. Ja, ja, weet je wel he? Laat ik beginnen, inleidende beschietingen. Het stoort me gewoon al deze hele tour dat de Jumbo de hele tijd voorop gaat rijden, terwijl nog geen reden is om voorop te rijden. Dat vind ik eigenlijk het grootste probleem. Ze zijn echt super dominant sinds we uit de corona breaks zijn gekomen. En ze rijden echt ontzettend goed.

[00:30:42]

Maar ze vinden blijkbaar zelf ook dat ze ontzettend goed rijden, want ze denken. We gaan ook wel effe het vuile werk voor iedereen opknappen terwijl nergens voor nodig is. En gister in de etappe leidde dat er dus toe dat op de laatste beklimming dat er gewoon geen Jumbo renners meer bij zaten. Nee, en dat kan ook gewoon een dagje gebeuren. Natuurlijk dat je gewoon denkt dit is over het algemeen onze strategie. En vandaag gaat het kermis. Effe geen goede koers.

[00:31:07]

Geen goede Bennett, maar het ergerde me gewoon een beetje dat je dat je denkt de niéts rijdt in de gele trui. Waarom maak je gewoon die ploeg van naam? Je eet ze gewoon niet wat kopwerk doen op de eerste beklimmingen. Waarom ga je daar Robert Gesink zitten opbranden? Ja en vooral uhm, waarom ben je dus niet echt eerlijk na elkaar? Want Gesink die brand niet alleen zichzelf op, maar ook Bennett in koers. Dus of de volgorde moet die dag worden aangepast.

[00:31:37]

Van hij koerst moet aangeven. Ik ben niet helemaal top. Bennett moet aangeven. Ik voel me ook niet super. Dan gaan zij als eerste op kop rijden en heb je daarna Geesink. Maar dat gebeurde niet. En ja, wat ze? Ze rijden dus dus op kop en en gooien eigenlijk maar een probeerd naar wat een raaigras in erken wat raar is. Daar zit spoorverdubbeling niet in tussen ze. Ze proberen de koers heel hard te maken. Maar de reden waarom je té hard wil maken is omdat je wil profiteren van de zwakte van de anderen.

[00:32:07]

Is dat je wél wil? Ballast overboord gooien en je gaat het hardmaken om dan tenslotte verschil te maken. De strategie is wat wat ze zelf zeggen is de strategie te zorgt dat favorieten niet weg kunnen rijden. Zoals euh, eigenlijk Ineos en Skai. Relaxerende skai, ja, dat kan allebei niet waar rijden. Nee, nee, gewoon de koers tactiek. Skai en Inias. Ja, zo hard mogelijk op kop. Precies.

[00:32:34]

En als er iemand wegspringen, dan trekken we er wel weer bij, want we rijden gewoon vol hard tempo. Gewoon de. De wurggreep en het steeds verder aan. Euh, aan aan aan knijpen, dichtknijpen. En op het moment dus dus dat je je kopmannen weg zijn. Dan zelf demarreren. Dat is wat inos altijd heeft gedaan. Maar ook op een wapen, op een bepaalde manier ook een jurres bouwsel. Daarvoor had jij altijd dat ze zich eigenlijk best wel goed wisten te verstoppen.

[00:33:00]

En dan zodra zij op kop gingen rijden. Wist je dat t echt aan was? Ja, dat de Tour echt begon als koers. Echt begonnen als ineens Tyler Hamilton op kop kwam rijden of Bridgeport dat was gaan. En nu denk je toch een beetje. Jumbo zit gewoon in rit twee, zitten al op de eerste berg, zit met een hele team voorop te sleuren. Denk je toch een beetje stad? Nou, wel zo handig om te doen.

[00:33:23]

Maar misschien denken ze wel gaan ze er vanuit, is hun strategie gewoon bij zijn zo goed en zo dominant dat wij gewoon de koers vanaf het eerste moment in die etappe die Rodalies won, waar Van Aert zo die bergop op trok zeg maar. Daar ging het natuurlijk goed, want aanmaakte Rodalies maakte het uiteindelijk af. Dus dan zegt iedereen. Geweldige ploegen strategie en goed gedaan. Maar het Gamper Bizarro was eigenlijk hier eigenlijk dus de dubbel uit. Zit voor mij in dat je de koers zo hard maakt.

[00:33:50]

En tegelijk heb ik bij Rodalies de hele tijd het gevoel. Hij gaat nog niet om oud, want hij wil zichzelf niet opbranden. En die twee dingen rijmen slecht met elkaar. Want dan zou je zeggen ga met de hele ploeg of je gaat met de hele ploeg iets conservatiever koersen of een stukje Konservative koersen. Of je gaat zeggen ja, wij denken dat we in week 1 alvast wat verschil moeten maken, want een heleboel van onze concurrenten zijn nog niet top.

[00:34:15]

Zie Nool bijvoorbeeld in de afgelopen week. En dus is het zinvol om daar te proberen om daar soort van een soort van deuk in t m eentje in te schieten, maar vervolgens Roglic. Ja, maar wat graag inhaken. Want wat wij ook zeggen, het zijn dit model. Drie etappes en de gele trui. Maar uiteindelijk, de voorsprong die Roglic heeft is minimaal. Terwijl ik het idee heb dat die een stuk groter had kunnen zijn. Dus met name op bnal ook die jij noemt, die die toch wel echt een diesel is.

[00:34:47]

Die heeft niet die die die vandaag alweer beter dan Avonts. Vandaag alweer beter dan gisteren. En die gaat dus alleen maar beter worden op de lange beklimmingen op de hoogte. En ja, dan heb je dus gewoon deze eerste week toch gewoon een gigantische kans gemist. En vooral je loopt niet heel veel voor. En ja, je je ploeg heeft toch gewoon al een jasje uitgedaan? Ben het een koers. Ja, die waren in de Dauphiné een stuk beter.

[00:35:12]

In de Tour de l'Ain. Deze eerste week kan tactiek zijn natuurlijk. Uhm ja, hebben ze toch wel vaak niet thuis gegeven op moment dat zij de trein. Dat zijn de locomotief van de trein waren gejat. Eigenlijk was ik als Jumbo fan. Had graag gezien dat op dit moment. Ik had graag die drie etappeoverwinningen ingeruild voor nummer 2 Dumoulin en nummer 3 Roglic in het algemeen klassement, in plaats van horen hoe Jumbo er nu voorstaat.

[00:35:41]

Ja, die 3 etappeoverwinningen vind ik wel dat, die pakken ze niet meer af. Weet je? Dat is gewoon wel heel fijn. En ik vraag me ook. Ik denk dat het niet heel veel energie heeft gekost zeker sprint en ook eigenlijk een sprint van rook liet. Ja, ik denk. Van Aert die, die is zo goed momenteel dat. Dat maakt hem niet zoveel uit. Uhm. V. Het is gewoon goed, ze staan gewoon bovenaan alleen.

[00:36:04]

Ik denk dat ze wel heel veel energie hebben verspeeld. Los van en los van die energie. Ze hebben een wapen. Ze zijn een wapen kwijtgeraakt dit weekend. Want daar, dat is natuurlijk een tweede wat de hel heet. Dumoulin Nou, wat ik dus. Wat? Wat ik fascinerend vond is dat dat Dumoulin na afloop zei ik. Ik rijd hier niet voor de B.W. Tom Dumoulin, dus ik had het gevoel dat ik niet meer dat ik niet meer kon winnen en niet meer met de besten omhoog kon.

[00:36:31]

En dus heb ik besloten om om voorop te gaan rijden omdat ik anders gelost zou worden zonder een Coburn te doen. En dus was eigenlijk mezelf eigenlijk. Wat hij zei is ik heb mezelf weggezuiverd in het algemeen belang voor de ploeg. Dat zei die gister staat zaterdag na de etappe waarin hij kopwerk ging doen voor ook liet ze me toen af moest. Maar de ironie is natuurlijk dat zijn ploeg geen dienst heeft bewezen door dit te doen. Want het grote voordeel van Jumbo, Prisma, maar boven bijna alle andere ploegen is dat ze twee mannen hebben die hoog in het klassement kunnen staan.

[00:37:04]

Als je kijkt nu naar de top 15 volgens mij. Dat zijn allemaal eenlingen van t en van het algemeen klassement. Jimbo, maar was in de unieke positie om twee wapens te hebben op schootsafstand van de fan van de gele trui. En Dumoulin heeft dat wapen zijn ploeg ontnomen door aan kop of het op een op de B op kop te gaan sleuren, wat ook nog geen effect had. De enige die hij daarmee elimineerde was hijzelf. Ja, precies, want alle andere jongens die eraf moesten in eerste instantie kwamen weer terug uit toen die niet van kop afging.

[00:37:34]

Dus het is. Het is de. De ironie is dat de Dumoulin denkt dat hij zijn ploeg een dienst bewijst door niet egocentrisch te koersen, terwijl die juist egocentrisch had moeten koersen. Want de kans dat je ik doel er is niks verloren. Ik kan het dus nog. 2 weken is echt nog heel lang. Ze hebben de gele trui. Ze hebben de gele trui dus. Dus dat is dus nog niks verloren. Maar er is wel een wapen verloren gegaan namelijk.

[00:37:58]

En en ook niet alleen het wapen van iemand die je die. Uhm die kort in het klassement staat, maar ook iemand die voortdurend nu voortdurend loopt te roepen ik ben niet goed genoeg. Ik ben niet goed genoeg. Ik ben niet goed genoeg. Volgens mij alleen al. Het mentale idee van Tom Dumoulin, die die elk moment achter je kan opduiken als je Bernal zegt, is volgens mij al een wapen van deze Giro winnaar. Natuurlijk ben je daar bang voor.

[00:38:25]

Ik ben een knecht en voordat ze echt evocaties krijgen de top twaalf zijn allemaal eenlingen en daarna krijg je het rijtje Mollema die natuurlijk poort aanvult. En daarna Domina is nog steeds veertiende staat. Dus hij kan wel roepen dat heel erg slecht is. Maar hij rijdt eigenlijk best wel goed bergop. En 15 is Car-Pass. De staking bij de top 12 dan? Ja, ja, ja, ik maak me een beetje zorgen over de mentale weerbaarheid van van Tom Dumoulin.

[00:38:55]

Kijk, t is. Ja. Zou natuurlijk te veel zijn om gelijk vergelijking met Raymond van Barneveld te gaan trekken. Maar Fabio Aru? Knap. Doe je bek, mooi Pains aan en je staat vijfde in de Tour. En na elke rit die een beetje zwaarder zegt ja, ik was niet goed genoeg. Waarom doet ie dat eigenlijk? Want dat is dat het maar na over het algemeen deed die drie jaar geleden deed ie dat ook daar zo vaak er gewoon.

[00:39:23]

Ben niet goed genoeg jongens. Verwacht niet teveel van mij. Ik denk gewoon dat er veel twijfel in zijn hoofd zit. Hij heeft natuurlijk lang niet gekoerst, maar ik denk dat het altijd wel een beetje inzat. Gewoon gewoon twijfel. En t t. Het sprak heel lang voor hem dat hij die twijfel uitsprak. Dat is best mooi. Maar ja, wielrennen is natuurlijk ook gewoon. Euh ja toch voor een klein persoon. Maar belangrijk percentage acteren. Weet je wat je je doet als je in een in de in met de grote mannen zit, doe je alsof je het heel, heel makkelijk kan.

[00:39:54]

Je gaat geen gekke bekken trekken, je doet gewoon mee. En dan ineens los je dus. Acteren is ook een belangrijk onderdeel van van het wielrennen. En ja, hij is misschien iets te eerlijk. Maar nu? Maakt die ook gewoon een een en een heel slechte keus? Zouden niet kunnen. Ik kan me voorstellen dat zij zijn gaan naar die tour en ze zeggen we gaan. Na een week gaan we de balans opmaken. Kopmannen? Ja, dat was de strategie.

[00:40:23]

En we zijn in ongeveer een week verder. Tom rijdt daar in de koers en die denkt al een paar dagen. Ik kan eigenlijk niet echt goed meekomen. Ik voel me niet goed genoeg en denkt GSR op die claim denkt na dan. We gaan nu aan de klim beginnen. Ik ga sowieso een paar minuten aan mijn broek krijgen. Mijn klassement zit erop. Dan ga ik nog even wat kopwerk doen. Voor rook niet. Want als je het uit Dillens bekijkt dan is maakt eigenlijk niet zoveel uit of die kopwerk of niet gedaan heeft voor ook liet die paar minuten ging je toch verliezen.

[00:40:50]

Maar kijk als je een minuut. Als ie dat niet had gedaan en een minuutje minder had verloren. Ik bedoel, dit is een andere dimensie waarin dit was. Je weet niet of dat dat was gebeurd of dat ie dan een nog steeds zo ver doorheen was gezakt. Euh. Maar als ie dat niet had gedaan dan was ie dood, dan stond ie nog dichterbij. In het al in het algemeen klassement. En dan had niet iedereen nu gedacht. Ook Dumoulin is de knecht van Roglic.

[00:41:13]

Dumoulin heeft veel meer waarde als schaduwkopman, zelfs als sluw schaduwkopman die niet in vorm is voor Roglic dan dat ie heeft als als meesterknecht. Alleen al zeg maar. Alleen al door zichzelf zo te vreten heeft ie dimorfisme een wapen ontnomen. Ja, maar als ie 1 minuut minder had verloren dan had ie nu een plekje hoger. Laat die 2 minuten staan en dan is nog. En dan is nog niet aan een top 3 minuut 22 en Mollema die 1 plekje hoger staat staat op 2 minuten en daar maar 2 minuut 22 met nog twee weken te koersen met nog plant de 4 die er in zit.

[00:41:47]

Wat een tijdrit is die die op zijn naam op zijn lijf geschreven is. Ik kan echt zo veel gebeuren in deze Tour. Het is absurd om in week n te besluiten. Ik ga nu. Ik ga er nu vanaf. Vanaf nu knechtje. Hij deed een Uhl die gast die US aanviel zonder te overleggen. In dat spelletje hebben ze allerlei Loulou Yang Liwei Jenkins deed mee, maar je zou ook kunnen zeggen dat. Nu is het verhaal. Tom Dumoulin is onzeker, maar je zou ook kunnen zeggen de strategie van Jumbo van tevoren om al na een week te gaan beslissen wie van de twee kopmannen is, is niet zo'n slimme strategie.

[00:42:26]

Want waarom zou je die twee kopmannen niet gewoon week 2 en week 3 innemen? Want je hebt genoeg goede knechten. Maar dan? Misschien hebben ze het dan niet goed uitgelegd aan Dumoulin, want het feit dat je iemand tot tot de kopman benoemt wil niet zeggen dat je dat je daarna dat er dan vervolgens nog zes knechten zijn. Dat kan ook betekenen dat je nog iemand een bijzondere status geeft en dat je weet dat je dat je zegt is onze schaduwkopman.

[00:42:48]

Die staat er nog goed voor, dus die proberen we zo lang mogelijk boven het algemeen klassement te houden, want dat helpt ons op alle fronten. Ik weet. Ik weet niet of het nou gaat over de mentale gesteldheid van Dumoulin. Ik denk dat we in ieder geval moeten constateren. Ik vond het echt een knapperd van een tactische blunder en en de ploegleiding zei ook dat t dat het dat dit niet de bedoeling was. Nee, nou, precies daarover dus.

[00:43:11]

Dus daar wil ik het ook nog wel even over hebben, want dat is ook volgens mij belangrijk. Maar je die tactische blunders, dat stuk. Dit is het hoogste podium in het weer bij het wielrennen. Dit is in zijn. Er is nauwelijks ruimte voor fouten en is een grote fout. Ik zeg niet dat ze hiermee de Tour verliezen. Verre van. Maar dat kan nog van alles gebeuren. Ook met Dumoulin kan. Misschien geeft het hem juist de ruimte om een keer aanvallen of Ronsese juist ontstaat strijd in zijn hoofd.

[00:43:35]

Maar het was een. Het was een grote fout in een week in, eigenlijk in een week die voor Jumbo. Dus een week waarin voor Jumbo volgens mij een soort hosanna stemming was met drie ritten en zo dit steeds. Dit was echt een Duffels, een stomme fout en beest met een toch volgens mij een beetje een kater. Euh, de rustdag. Ondanks de gele trui. Je zou dus kunnen zeggen. Verbazingwekkend. Punt 1 is dat Jumbo zoveel kilometers op kop heeft gedaan.

[00:44:01]

Een week 2. Verbazingwekkend punt nummer 2 is dat Dumoulin besluit om Harry Kiri te plegen, want dat was ook. Je zat naar een tv te kijken, heeft ongeveer een minuut op kop gereden. Echt heel kort, maar volledig in het rood. Dus echt keihard op kop gaan rijden. En natuurlijk daarna nam Robiano over wat ik ook wel gek vond. Ik vond namelijk op geen moment ging Polestar die die viel aan. Robaeys gingen vrij simpel naar toe samen met Quintana.

[00:44:28]

En toen hield ie de benen stil. En dan denk ik van Herder 3e liggen toch best wat. Euh mannen. Ik noem een Bernal euh die die niet mee is. Nou ja, euh. Ga maar kijken. Ga maar eens proberen. Naar eigen zeggen was dat omdat ie nog niet de gele trui wilde pakken, want die wou die pas vandaag pakken. Hij zei ook dat ie met rood, dat ie met dat ie de beslissende aanval een paar jaar had kunnen counteren als ie had gewild.

[00:44:50]

Zijn niet altijd gedaan. Ja, dat snap ik ook niet.

[00:44:53]

Maar punt 3 nog over euh, de Jumbo strategie deze week. Ik vind het eigenlijk ook wel heel erg raar dat er nu direct nadat dit gebeurd met Dumoulin, ook weer zo'n shit storm rondom de ploeg ontstaat dat een effe terugbrengt naar LottoNL-Jumbo. Een paar jaar een paar jaar geleden dat ik dacht van Robert Gesink geeft kritische fans op zijn Strava gewoon lekker middelvinger op. Merijn Zeeman, die zegt Dumoulin heeft het eiste zelf besloten de Skytrax Sander van af en snap ik dat wel?

[00:45:25]

Ik bedoel ja. Het was niet de afspraak. Dan moet je dan gaan liegen dat dat. Dat dit wel de afspraak was of dat je dit hebt gezegd. Nou ja, jij kan ook gewoon zeggen doe maar besloten om dit te doen. Dit was niet de afspraak die Ronald Koeman aan Ronald Koeman doet.

[00:45:43]

Het is ook ja, maar het is ook een beetje de fout isoleren. Dus je moet. Je kunt ook zeggen het is juist. Het is juist slim dat je dat je dit zegt. Het is een individuele fout van een van een renner gehad die niet moeten doen. Zand erover en weer door de ploeg is de ploeg. Tactiek blijft ongewijzigd. We moeten Marleen misschien nog een keer herhalen dat Tom Dumoulin ook snapt. Dus ik vond die reactie in de media.

[00:46:07]

Ik vond die reactie van Maassen en van Zeeman niet per se heel, heel vervelend. Gesink snap ik ook wel. Ik bedoel die is die. Wie heeft zichzelf helemaal onder de barste gereden? Uh en uh en krijgt. En ja, dat is niet het moment dat je kritiek moet komen. Ik vind het gewoon. Ik denk ook dat je er weer zo'n hosanna stemming rondom die ploeg zou kunnen. Prima af door een keer te zeggen. Nou, dat ging helemaal zoals ze wilden is ook zijn naam.

[00:46:34]

Maar daar hoef je voor de rest niet in te ontzetten, in de verdediging te gaan en boos te worden of wat dan ook. Dat is gewoon. Nou, ik vind wel ook dat ze ook gewoon wel kansen hebben laten liggen. Uhm, als we kijken nu naar Brno bijvoorbeeld, die etappe waar ik dus donderdag was waar niet zo veel gebeurde, dan was Bernal gewoon niet zo goed. En vooral Bernal is niet zo explosief. Dus op die kortere klimmetjes van één van de eerste categorie die wel steil zijn.

[00:47:05]

Ja, daar moet je toch gewoon echt iets proberen? Want de rook niets is daar wel heel goed. En die heeft wel die punch. En nu ja, bijna al. Je zag het vandaag, die gaat gewoon heel sterk zijn in de tweede en derde week. Gaan we straks nog over hebben? Maar het sneeuwwitte model? We moeten nu dus nog iets positiefs zeggen. Nou, ik weet er alleen maar door te sturen. Dus even ter aanvulling op het op punt wat Tim maakt in Ned.

[00:47:29]

Uhm, wat zijn tot nu toe miste natuurlijk Jimbo geweest. Maar waarom ik ook wel gematigd enthousiast ben over de middelvingers is die Robert Gesink uitdeelt of zijn Strava. Wat je doet wat ze miste was een gezamenlijke vijand en das de geel pret zowat. Wat maakt maakte teamgevoel nou echt sterk? Zeg maar eens dat je s avonds laat met elkaar gegeten hebt en met elkaar aan mopperen bent over n over ook precies over dit nummer kon maken. Eenvoud en iedereen valt over ons heen.

[00:47:58]

Zie je wel, de ETO moet het moet het allemaal zelf doen. Dus ik denk dat het voor team beeld gevoel zou het wel eens een doorslaggevende factor kunnen zijn als we straks over 20 jaar andere tijden terugkijken op de overwinning van Tom Dumoulin in de Tour de France van 2013. Maar ja, het is hopen en zijn en Hamburg model. Ze zijn wel echt ontzettend dominant en sterk. En ze rijden gewoon als ze effe aanzetten. Gewoon heel idiots. Niels is niet goed.

[00:48:27]

Kijk bnal gaat nog wel beter worden. Maar om eerlijk te zijn, de rest van Ineos zal alles kwijt zijn. Meesterknecht? Euh, ik bedoel ze kopman Nerja Vanbaeden is goed in Castroviejo. Ego is goed, maar de rest is Sivakov is gevallen, dus die zou nog wel beter kunnen worden. Maar de rest is qua quizploegen is er weinig concurrentie. De Möbius zijn ook nergens. Ja, daarom is het jammer dat dat dat ze dan toch een tweede wapen.

[00:48:55]

Nu zit ik weer in een dubbele dubbele centuries model. Sorry Boys. Terug naar de koers. Terug naar de koers. Want zagen wij Savigny was solo gegaan. Ja, en toen zagen we dus weer alle beidjes aankoopprijzen waarbij je dan toch ook wel weer denkt van waarom rijden jullie nu op kop? En niet bijvoorbeeld de ploeg van jeugd of een andere ploeg?

[00:49:16]

Ik denk ook dat misschien een beetje de traditionele regels van de gele trui moet zich verdedigen en op kop rijden. Dat in het geval van Yeates misschien ook al een beetje geldt. Dat zou duidelijk was dat jij het die trui niet naar Parijs ging brengen. Dat er ook de strijd nog steeds wel een beetje tussen Inos en de jumbo's plaatsvindt. En dat er ook gewoon wel dusdanig weinig met shotguns in de voorste groep zaten dat waarschijnlijk gewoon J.T. Zelf op kop moest gaan rijden.

[00:49:40]

Of bijna. En ja, die kwam wel flink acht van binnen vandaag. Ja ja, wel jammer, want die had nooit twee dagen achter elkaar goed maar niet kunnen kloppen. Ik dacht dat ie wel de bolletjestrui opgescheept zou hebben. Dit is toch niet echt? Gaat goud nu wel winnen? Ik even Hiroshi achtigs. Een tweede nummertje deze Tour, dat was indrukwekkend. Ja, dat is een lekkere Draaijer is echt een leuke renner. Die gaat de mooie Beutels uitvechten volgend jaar.

[00:50:06]

Met alle verliep denk ik. Hirsi Ali noemen wij als echte Ternana Somalisch bloed Somalisch but you verre, verre familie heel kritisch op de islam ook zeer netjes is. Dat is echt typisch Mark. Het is mij ook opgevallen en Ayaan. Maar wat wel grappig is 40km ziet fietsen is dat ie best wel stevig is. Best wel veel spieren je veel meer dan zijn zus. Veel meer dan zes weken, maar dan gewoon toch in flink tempo die Bergen over rijdt.

[00:50:38]

Want had echt goed geklommen. Je zit helemaal niet uit als een frêle klimmer, zo hard power, maar het is ook. Ik vond het knap hoe hard die wegreed van het groepje, want dat was nou ja wel, zeiden benoemde net al wie er allemaal in zaten. Maar dat is toch ook toch ook geen koekenbakker? Dus knap dat ie dat dat en dat lukte. Schitterend. Ik had hem echt gegund 4 minuten toen hij aan de laatste klim begon.

[00:50:59]

Ik dacht een beetje voelde dacht ik van 4 minuten snel een beetje krap als de favorieten echt gaan rijden. Wat gebeurde gewoon net niet echt met onontplofte en niet genoeg zegmaar dat de favorieten me in één keer bij bij kon halen op die klim. Dus hij kwam in zijn eentje nog boven. Begon in z'n eentje aan de afdaling en maar toen had ie wel echt heel weinig. En had een beetje pech ook dat dat het daarachter natuurlijk gewoon in groepjes was.

[00:51:26]

Dus dat de jongens voorop dus de White Power Arlanda bnal. Die wilden we rijden, want die waren bezig om om die botsten achterop achterstand te zetten. Jana? Ja zeker, maar ook Gio, Martin en uhm. Uran die toch ook gewoon wel echt in orde is, vind ik echt wonderbaarlijk naar die val van vorig jaar in de Vuelta, een slechte Dauphiné en een Instragram het afgelopen jaar opgevolgd. Dan denk je dat die je dat hier eigenlijk nooit fietst.

[00:51:56]

Maar een feestje met vreemd of winkels openen. Fietsen met vroem. Maar ik Wissembourg de OVSE enerzijds zij stapje voor Hogan is een biografie is uitgekomen, vooralsnog alleen in het Spaans, maar maakt ook niet zoveel uit.

[00:52:10]

Maar het grappige is dat die op de koffer kijk die om zijn kijk die over zijn linkerschouder bedoelt refereren naar het fino moment dat er een mooie knipoog naar naar t Moment in Londen dat zijn sickness wist hij stierf die een dagje aan mee verdient voor de hele tijd doen verschijnen. Voor de mensen die dit niet weten op de Olympische Spelen reden met Vino naar de finish. En toen ging die een beetje opzichtig de verkeerde kant op kijken, terwijl Vino aan de andere kant langs hem fietste, terwijl Oranje echt wel een robbertje kan sprinten.

[00:52:40]

Maar er zijn vermoedens dat ie dat expres deed. Maar ik vind het altijd heel leuk. Dit soort etappes. Als je dus zo'n situatie krijgt. Sowieso is de laatste jaren is een finish bergaf of een vlakke finish na een bergetappe is vaak heel erg leuk. Dus de finish bergop zorgt duidelijk tijd voor dat het kruid een beetje droog blijft tot 1 kilometer of 3 kilometer voor de finish. Maar vandaag krijgt deze leuke situatie dat je dus groepjes met favorieten had die bij mekaar zitten.

[00:53:07]

Dat vind ik altijd superleuk, die ook nog eens echt flink moesten koersen. Ja dus het werd echt. Op een gegeven moment gingen dus Bernal en Roglic en Poullet shar. En wie zat er nog meer bij? Landa de tijger op de tak, de tijger op de Tagsatzung was wakker. Hij was wakker, houdt zelfs af en toe z'n mond open. Klopt. En geen last van kraampjes. Nee, dat is toch ook fijn? Maar die gingen dus echt koersen tegen de achtervolgende groep met daarin onder meer wordt Martje Quintana, Bardet, Uran, Mollema Poortstraat.

[00:53:39]

Trouwens op de berg zat hij er goed bij. Maar waar die daarna ineens was hij was er in één keer was niet. Betalen was verkeerd. Nou, gelukkig maar. Is wel in orde. We zijn er niet bij tapper Neo-Geo. Nee, als ik vandaag vandaag op 9 heette. Persoonlijk record? Ja, maar dit is. Dit was dus een hele mooie situatie in de race. Maak je dat? Euh. Je had eerst Jersey, dan dat groepje erachteraan met Bernau en een Roglic en daarna het groepje met Quintana en een poort.

[00:54:10]

Het was echt koersen tegen mekaar op dat vlak is dan echt zo tof. Alle knechtje weg. Kaarten op tafel en euh. En gaan. Dumoulin deed dus wel weer kopwerk. Deze keer voor voor Roglic. En nu was het nuttig, want daar haalde pookje terug. Ja en nee, het was nuttig en het was dus niet ophoudt. Hij ging ook niet helemaal in het rood, want hij is ook gewoon best kort gefinisht. Parkeerder wel even na zijn inspanning en hij mag ook maar toen toe trok die zichzelf wel weer in gang.

[00:54:38]

En inderdaad, kort gefinisht is best nog best aardig. Hij zat in het groepje met met Quintana of internet met Valverde en Car-Pass JS en Lopez. Toch eigenlijk wel, die die mannen toch best beste verliezers van de dag. Jesus en Lopez? Ja ze vielen 40 seconden. 54. Ja ok. Ja, 54 seconden op. Ja nee dus. Maar ja ja mijn. In de afdaling kwamen Power, Shar, Robaeys, Landa en Bernal dus bij.

[00:55:07]

Hirsi Ali Ja en uh en Hirsi bleven geen keurige aanhanger. Hij hield de benen stil en gokte op de sprint. Hij dacht ik ga niet doorrijden, ik ga gokken op de sprint en acht medailles. Dat is ook heel logisch. Hij heeft gewoon van hun. Heeft hij de beste sprint. Alleen ja, hij had al 100 kilometer op koplopers stampen. Ja, het was echt een wnd had gereden, dus hij ging ook als eerste de sprint aan.

[00:55:30]

Wat ik ook wel weer vet vond vond ik ook maar was zo. Ja, dat is altijd achteraf beste. Mooi wonen, maar hij had. Hij ging wel iets te vroeg. Twee Slovenen die weer eens die wel de hoogste topsnelheid heeft. Boogerd jaren, die Día. Die had het ook door dat ie dat ie helemaal die kroop lekker in zijn wiel en die kwam er nog overheen. Ja, ik denk dat ie toch ook een beetje op de verrassing gokte.

[00:55:55]

Bij hem had ie. Ja ja, het weet je intussen. Een hele lange sprint en een soort en een korte explosieve, korte, explosieve. En daardoor was het van allebei eigenlijk net niks. Ja, het beter voor de korte explosieve kunnen gaan omdat omdat ie daar natuurlijk met die klimmers veel meer het verschil maakt. Ja, zeker naar 100 kilometer. Maar ja, die had ie ook al op kop gereden. Hier. Nee is klote. Maar hij was al een keer tweede geweest achter Alaphilippe en nu derde achter Boogerd jaar en Roglic.

[00:56:22]

Mooi om eens Corrie te te hebben. Ja maar toch. Ik die dingen weet bij dit soort jongens. Denk altijd dat. Volgens mij hebben is de ervaring bij grote rondes altijd als dan zou je eenmaal als je die eenmaal een paar keer hebt gezien. En hij is goed dan. Dan komt er nog wel een kans. Dus ik weet niet of dat in deze Tour nog een etappe wint. Maar die gaat is niet de laatste keer dat hem gezien hebben.

[00:56:43]

Dan gaan we nog veel gaan horen. Wil je zeggen, de komende twee weken Ares? Altijd wel zo. Er is altijd tijdens de Tour en Einse iemand die komt opduiken en Nijns bij alle aanvallen betrokken is. Dat gewoon. Altijd zijn er altijd twee of drie. Hoe dichter je bij de DDW komt, hoe meer. Hoe minder dat, hoe kleiner dat groepje wordt. De stad was A en B, dus we verwachten dat ie jersey er nog een keertje in de laatste weken bij zal zitten en dan wel de sprint wint of gewoon wegblijft.

[00:57:11]

Want ik dacht nu dus gewoon wat had er wat was gebeurd als ie gewoon was doortrapt?

[00:57:16]

Ja omdat ie op geen moment inhield. Nee, dan had ie t niet gered. Nee, ze kwamen echt zo hard met z'n vieren of zijn ook echt Roobeek. Echt een goeie daler ook. Volgend jaar ook trouwens.

[00:57:25]

Nog effe de top 1. Nou ja, wat is jouw potent jaar? 1 dus in het groepje. Roglic wordt 2de, Hirsi derde, Egan Bernal 4de en Mikel Landa 5e. Mollema even de sprint van Mikel Landa die het ontbreken van een sprint had ik op een stadsfiets nog wel gepakt en niet gejat. Is een blauwe band ook al TiVo fighters, fishsticks. Bauke Mollema elf seconden, zesde in het groepje met biomarkt. Romain Bardet, Richie Porte, Rigoberto Uran, Nairo Quintana, Richie Porte gewoon etappezege overleefd en negende geworden.

[00:58:04]

Ja, dit is toch. Dit is de theorie die wij al. Dit was de eerste theorie van 2020 die we halen. De Willunga Hill die al Willunga Hill die alles ging veranderen, de Willunga Hill Thesen omdat die dit keer niet won. Of Willunga Hill zei jij Willem dat alles anders zou worden dit jaar met witte port en de Willunga Hill Ottesen houdt het vooralsnog. Is eigenlijk wel een beetje uit de hand gelopen. Moet ik zeggen. Wees niet dat zeg maar dat het ook zeg maar effect zou hebben op de op de rest van de wereld.

[00:58:34]

Corona zou ontketenen. Henk Poort negende. Boeran 10de, Quintana elfde. Ja, FOK! Opvallend. Ik dacht dat die beter was. Ik dacht ook dat ie echt heel goed was. En dat leek ook even dat ie euh gister. Gisteren leek ie echt heel goed nog alle kansen op de groene trui. De groene trui van Skoda bedoelde de groene trui van Skoda. Ja, precies 54 seconden zat het groepje daarachter, met onder anderen Valverde, Yeates, Miguel Ángel López, Car-Pass en Dumoulin en Enrique MAS in de stad.

[00:59:07]

Daarmee hebben we alle favorieten wel zo'n beetje gehad, toch?

[00:59:09]

Ja ja, Bogtman is er hard doorheen gezakt. Die heeft toch echt veel last minute aan de broek en heeft echt veel last van die valpartij in de Dauphiné. Weet je met wie niet in een groepje zat? Harold Tigana, Dacourt dan 45procent, Cacau. Maar goed, nu geletruidrager dus, want de JSF finishte niet in de bovenste groep. Dus Roglic zijn eerste ooit, zijn eerste ooit te Turbo Primal. Het is een eerste ooit en ik zag hem staan in zijn gele trui.

[00:59:39]

En ik was eigenlijk al meteen heel erg gewend aan het beeld. Ik zou niet zeggen dat het zijn eerste ooit was. Nee, we hebben hem al vaker in een gele trui zien rijden. Alleen is dat anders. Is het ook de eerste ooit van je morfisme? Ja toch? Mike Teunissen bijvoorbeeld. Sorry, kleinschaligere. Kan ik het vergeten? Zo ja, misschien was dat het gewoon aan gewend was. Is dit een goed moment? Om maar even de balans op te maken hoe we nu staan?

[01:00:04]

In het algemeen klassement?

[01:00:06]

Ja goed, eerst eventjes, dan de top 10 of zelfs de top 15 pakken. Daarbij mensen die nog meedoen. Rodalies dus bovenaan aan 21 seconden voorsprong op Berno. Achtentwintig op Giro, Märtha 30 op Romain Bardet 32 op Quintana en Uran 44 op Boogaart shag en 1 minuut 2 op Adam Yates en 15 op Miguel Ángel Lopez en in 42 op Mikel Landa.

[01:00:31]

Uhm, ook niks voor Lopez om nog niet één keer in de aanval te zijn geweest. Ja, dat vind ik zo'n onzin. Dat vind ik dus echt hetzelfde als de wat Willem heeft met als dat Nibali ook is een goeie daler wordt genoemd. Dat Lopez zo'n aanvallende renner wordt genoemd. Het is het is aan Levi Leipheimer die akkertje hard plakt, plaatje plakt. En dan doet ie ene keer een Aru aanval met veel bombarie. En dan wordt die 20 meter weer wegga weer ingehaald.

[01:00:57]

En dan is het ineens al ja, wat een aanvallende renner. Ik waardeer dat. Ik waardeer de Aru aanval. Miguel Angel Lopez vanaf nu noem ducttape, Mikel ducttape Lopez jaar goed en lijkt me uitstekend. Euhm. Kijk wat me nou pijn doet als je er naar kijkt. Beste Nederlander? Ja, dat wilde ik zeggen. Mollema is 13de op 2 31, daarna Dumoulin 14de op 3 22. Maar we hebben de steile tijden over de gouden generatie Nederlandse wielrenners.

[01:01:27]

Maar ja. Kijken we nu effe naar de Tour? Zien we Slovenen, Fransen, Colombianen, dominanter Colombianen? Staan er al 4 in de top 10. 2. T Bernauw, Quintana, Uran, Lopez in de top 10. Waar Slovenie en natuurlijk met Poullet jaar en Roglic Frankrijk met Martijn en Bardet partij rijden ook beter dan verwacht. Veel beter was zijn eigen bedoelingen, maar niet. Nee, die ging voor etappe. Zij die maar moest bevrijd.

[01:01:52]

Ja, omdat Pineau slecht is is dat. Ik las een stuk over het Sloveense wielrennen en Begijnendijk. Laurant speelt best wel een belangrijke rol. Een Sloveense wielrenner aan kantoor in Ljubljana en zit heel veel Slovenen in het in het bestuur en in de crew van Bahrein. Leclère. Waarom rijd je dan geen Sloveen? Dat heel veel. Bijvoorbeeld Moritz. Maar ja, zij zeggen zelf ook van. Ja, het zou natuurlijk wel mooi zijn als ze als gerookt lied of power Sharona een keer de overstap maken.

[01:02:26]

Nou, van rookies blijf je ze af. Die heeft net zijn contract verlengd. Uhm zegt niks. Wieler Transfer is the next best thing of the next the next big thing expecting. Euh ja, conclusies. De eerste weken of de balans. Dat is denk ik goed, want we gaan morgen de eerste rustdag in. Uhm, daar één ding wat boven de markt hangt is vandaag wordt iedereen getest op Couronne en dat is natuurlijk nog steeds. Zie je je?

[01:02:54]

Nou ja, het is moeilijk om met hem om te vergeten dat dat de context is men in deze tour plaatsvindt. Maar nog even voor de duidelijkheid twee positief geteste gevallen. En je wordt verzocht de tour te verlaten met de hele ploeg, dus dat is toch al. Dat is nogal iets wat dus. Stel je voor en morgen wordt er een ploeg uit gehaald. En dan is dat natuurlijk waar de hele rustdag overgaat. Een hele volgende week. En dan is eigenlijk de Tour een beetje onderhand om het zomers te zeggen, dus dat is volgens mij de maar even ervan uitgaande dat we in een wereld leven waarin dat niet gaat gebeuren.

[01:03:26]

Ja, dan is dus de vraag wat is de. Wat is de. Wat is de conclusie na week 1? Nou, de conclusie is tenminste als ik zo naar de de top 10 kijk dat het gister natuurlijk wel een rampdag was voor Jumbo. Ondanks ons sneeuwwitte model. Ik vond gewoon een rampdag, maar dat het wel echt schitterend is geweest voor de koers. Kijk, Jumbo is was echt ijzersterk, ook met 2 man in de top 5 sterkste ploeg, meeste overwinningen, de ze gingen elke dag in polonaise van het hotel naar de bus en dat heeft nu gewoon in op anderhalve meter aftelbare of meter afstand, met met z'n hand met een stok daar aan.

[01:04:05]

Uhm. En nu zit je gewoon met 7 man binnen 44 seconden. Dus de top 7 staat dat binnen 44 seconden en niet nummer 7 is in mijn ogen. Uhm, misschien wat gevaarlijks Teddy's. Belga. Teddy Teddy. En dus we zitten eigenlijk gewoon na als je naar de stand kijkt naar een schitterende koers te kijken. Neemt niet weg dat er tot donderdag een buitengewoon saai en suf gekoerst is. De de de. De parcoursbouwer heeft een schitterend parcours uitgezet met leuke aankomsten, veel middengebergte.

[01:04:48]

Waar? Van alles kan en ze doen er gewoon niks mee. Ze laten gewoon en gewoon wandel etappes terwijl het parcours nodigt uit tot aanvallen tot tot kleine verschil ledjes maken. Bernau had in mijn ogen al op veel grotere afstand kunnen staan, die staat op 21 seconden. Het was heel fijn geweest, de rust. Dat was heel fijn geweest. Maar ja, het belooft wel heel veel. Gekkigheid voor voor de komende twee weken. Het is grappig dat gewoon de aankomst bergop is.

[01:05:19]

Gewoon in het parcours leidt vaak tot koersen die op slot zitten. Dus je moet gewoon de parcoursbouwer moet gewoon meer van dit soort etappes zoals vandaag het roer erin stoppen. We moeten meer wind in de koers. Winnen is leuk. Vrijdag was er natuurlijk ook. Nou ja, hebben niet eens over gehad. Volgens mij. Dinsdag is het weer waaiert time reizen met kerst. Ik zag het. In de Tour boek zag ik de gouverneur die de parcoursbouwer is.

[01:05:47]

Die zag ik. Die zag ik zeggen van dinsdag gaan we expres Roeters gnou ward altijd keihard waait. En woensdag gunnen mensen wat rust en en juist voor heel erg afgeschermd door goed gekozen en mooi. En denk je dat Mollema en Pogba in de tijger op de tak nu wel weer gaan bekijken? Het is toch ongelooflijk? Mollema na afloop? Ja, ik wist het niet. Ik wist niet dat het daar ging ging breken terwijl iedereen. Ik wist het ook dat het daar ging breken.

[01:06:19]

Het was helemaal open. Ze gingen naar rechts, draaide wind schuin in de rug en iedereen wist iedereen zat er klaar.

[01:06:25]

En dan toch drie ploegen die Bauke Mollema. Rustige Groningse jongen is die toegenomen met de wind moet kunnen. Het heeft heel veel, ook met mijn timing en zout te maken. Je kan net zit je één seconde op de verkeerde plek en je hebt een gaatje en je komt in de wind te zitten. Dat is ook het probleem met de waaieretappe. Helpt het wel als je het weet, zelfs als je het weet. Moet je super scherp zijn om te zorgen dat je niet in een verkeerde waaier komt te zitten.

[01:06:50]

Dat is zeker waar, maar nog wel maar. Maar nog effe wat de wat? Omdat je om aan te sluiten bij wat jonge net zegt. We hebben natuurlijk de in theoretisch kader de hegemonie aan de stabiliteit steel. Vooral omdat de hegemonie van Skai en Ineas een beetje afgelopen lijkt. Zijn al een paar jaar eigenlijk. En er is dus oorlog in het peloton. Voor wie de nieuwe hegemonie gaat worden. En we zien langzaam natuurlijk Jumbo als nieuwe hegemonie weer tevoorschijn komen.

[01:07:17]

Zou natuurlijk schitterend zijn als dat zo is. Maar wat je net al noemde het zijn. In de top twaalf staan allemaal renners, alle kopmannen van verschillende ploegen. En dat is precies wat hij monialen stabiliteits theorie zegt. Oorlog 12 ploegen. Voor de nieuwe hegemonie. En daar ben ik dus ook een beetje met mijn met mijn geel hartje. Een beetje bang voor, want daarom ging ik ook zo hard op Dumoulin. Net. Want het dreigt natuurlijk gewoon een Mano Amano te ontstaan in de komende twee weken.

[01:07:48]

En dat is schitterend voor de koers. De hemel? Ik er zeer naar uit. De komende twee weken wordt het echt. Ja, mensen moeten gaan aanvallen en liet vrijdag zien Jadis. Dat is schitterend. Daar wil je niet in je eentje komen te zitten. Maar dit gezever bergen vrijdag. Juist ja dus. En en in dat opzicht kunt ik zeggen Jumbo vismeel heeft nog steeds een hele sterke ploeg en dat is nog steeds een heel belangrijk wapen om die maand hermano een beetje tegen een beetje naar je na je naar jouw eigen vorm te chape.

[01:08:15]

Maar waar ik een beetje bang voor ben is natuurlijk. Dat is nou een. Jij noemde net Bernal een diesel. Uhm, ik vind Quintana beter dan ik. Uh dan ik had verwacht. Ook al verliest die vandaag een handvol seconden. Porky was liet zich verrassen door die waaieretappe, maar als had ie dat niet gedaan dan had ie. Dan had hij nu in het geel gestaan. Uhm. Beetje het gevoel. En dat is ook dat. Roglic kwam natuurlijk eigenlijk om fier deze deze Tour binnen.

[01:08:42]

Uhm, waar was natuurlijk al iedere keer de vraag kan ie het drie weken volhouden? Ik ben een beetje bang voor dat dat Roglic of gelijkmatig de komende drie weken of een klein beetje minder wordt en dat er een aantal anderen van die uh van die zeg maar 12 uh toppers die die in de top 12 staan. Van al die verschillende ploegen steeds beter gaan worden in de komende in de komende weken. En uhm. En dat ze. En dat het dus de mano Amano wordt en dat de vraag is kan Roglic dat winnen?

[01:09:16]

Ik denk dat in ieder geval in mijn gevoel is de ik he? Ze hebben wel. Ze hebben kansen laten liggen deze week. Uhm en ze hebben. En ze hebben blunder gemaakt. En we gaan pas over twee weken zien wat er gaat gebeuren. Maar mijn ik ben minder zeker geworden van een jumbo vismeel overwinning in het afgelopen weekend. Dan dat ik daarvoor was. Ik ook. Ik ook. En om aan te sluiten bij jouw hegemonie realiteit. Monialen, stabiliteitsstudie, eigen monialen.

[01:09:48]

Marineer altijd wat. Wat bij Skai en later bij Ineos eigenlijk nooit gebeurde. Dat dat iedereen tegen hun ging koersen. Dat vond ik wel dat het een beetje bij Jumbo gebeurde. En dat is omdat ze dus de status nog niet hebben, maar ook omdat de rol ze nog niet helemaal past. Mensen hebben zoiets van ja. Wie zijn jullie eigenlijk gelijk? Groot gebouw vol grote waffel. Uh uh modo die in het peleton Ament. Als als, als ware Angela Merkel weet je dat?

[01:10:18]

Ja, dat, dat kan zich ook tegen je keren. En euh, tot nu toe was het toch wel heel erg. Ja, met z'n allen tegen Jimbo.

[01:10:25]

Ja, ik denk ook waarom al die spierballentaal in de eerste week.

[01:10:31]

Ik heb ook een beetje het gevoel dat ze dat euh. Ze moeten er even de rustdag aangrijpen om even tactisch goed alles door te spreken en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Paar met een paar gezegd cruciale jongens uit die molijn. Lijkt me sowieso dat je bij een gesprekje een gesprekje misschien een Prozac ofzo, maar geef ik ook wel een beetje hoor dat ik denk dat God die laat zeggen die laat zich ook niet van de dingen. Voor een renner met zoveel ervaring zou ik iets meer tactisch vernuft verwachten.

[01:10:57]

Euh, die van die man je die had zelf, die kan zelf ook bedenken met z'n m. Als je zoveel ervaring hebt. Misschien is dit niet zo handig. Niet het handigste moment om mezelf helemaal naar de kloten te rijden. En dus ik Dells een beetje. Dus ik luisterde op de weg hier naartoe. The Cycling Podcast, die vond ik wel heel hard, maar dat gaat ook wel over wat het sentiment wat rondom die ploeg hangt. Dit is natuurlijk zuiver natuurlijk.

[01:11:22]

Een ander perspectief zij kijken. Zij kijken juist. Zij zijn een beetje meer, zeg maar de inos connaisseur. En zij refereren heel erg aan Nicola Po Nicolas Portal die je ploegleider bij die euh. Vorig jaar overleden is. Gené dit jaar en paar maanden geleden. Ja uhm. En die ook altijd bekendstond als euh. Zeg maar er de het baken van rust in de ploeg van Van Inos en ook tactisch brein. Tactisch brein. Die eist altijd rust.

[01:11:50]

Rust propageerde. Zij wachten tot je tot tegen dat je kans komt, zeg maar. En bij hen was de conclusie. Ja, ik zou het team Unmovic maar een Nikola Portal gunnen. Zeeman is dat. En ook hoor. Ik vind Zeeman gehad, maar het was echt onder de indruk. Ik ook absoluut, maar het gaat waar het over gaat. Wat is het sentiment dat rondom die ploeg hangt namelijk? Daar worden tactische fouten gemaakt. En euh, en en en uhm, dat soort dingen gaat ook een eigen leven leiden onder de ploeg.

[01:12:20]

Moet er gewoon eerlijk zijn en krijg gewoon transparant over zijn. Er zijn fouten bij Zeeman. Geweldig? Ja, maar dat is toch maar dat dat een eigen leven leiden door bijvoorbeeld podcasts door ons eigen leven probeert te laten leiden. Dat wij de gezamenlijke vijand worden van je morfisme maar zeggen dat stelt daarbij om eigen slim. Je tekent voor de 10k precies is. Vingertjes. Robert Gesink van de rode lantaarn. Jongens altijd maar met mensen. Altijd meta, meta, meta, meta.

[01:12:48]

Deze podcast. Euh, dat was een mail voor de balansen. Ja, dat kunnen we door doornat hoogtepunt toch speciaal? Ja nou jongen. Euh Boogerd. Jij? Jaja, dank je wel Tim. Ik zeg.

[01:13:05]

Je bedoelt de enige man die nog geen voorspelbare. Exact. Ja, Tim, de enige man die nog geen vertrouwen had gewonnen in deze Tour is hard en vooral, maar maakt dus aan hoe slecht de verliezer die is. Want dan zet ik dat eigenlijk onmiddellijk. Op een moment dat Boogerd jaren wint, zet ik dat. Laat ik even in de app weten van Nou jongens, ik had hem voorspeld. Gewoon even feitelijk van mijn ongelijk. Zo ja, lekker makkelijk als je een favoriet voorspelt.

[01:13:28]

Dat is wel waar. En eventjes de strade had ik goed en Milaan-San Remo. En toen zei ik toch achteraf zei ik van ja ja, ik ben niet van een favoriet te gaan voorspellen. Dat doe ik niet meer, maar ik had Bardet ook. Maar lekker vandaag zeker. Het mocht niet baten, maar hij is hiervoor etappeoverwinningen. Ik wil hier niet op terugkomen. Ik probeer over te praten en willen een jij. Nou, ik kom er zo meteen ook nog terug.

[01:13:54]

Dus kom maar door Wim. Had Tiesj Benoot. Ja, maar die heeft geen zadel meer. Dus dat ze da's balen, geen zadel meer heb je er niet gezien. Had je wel weinig gezien? Euh. Gister eergisteren die de etappe dat die in een ontsnapping zat het donderdag. Toen vloog je uit de bocht, die schampte die in een vangrail en kegelde die overheen. Zonder erg, maar toch wel euh. Z'n fiets zadelde Gezina bij mij studentenvereniging.

[01:14:25]

Was dat een manier om iemand homo te noemen? De fiets heeft een fiets onder zadel die niet het geval was. Letterlijk laten liggen. Maar nee ja. Maar een beetje met de theorie van euh, wie die Righi waargemaakt heeft namelijk gaat gewoon mee in de vlucht en dan eindigt ie solo. Maar helaas. En Tim, jij jij? Uhm, downplayen dus. Mijn inzet van jij hebt een favoriet voorspeld. Dus dan ga ik ga je kijken naar van hoeveel luisteraars hebben dit dan ook voorspeld?

[01:14:55]

Hoeveel denk je? 126 zesentwintig bijna. 2 2 2 luisteraars. Het is ook de kans natuurlijk ook niet zo heel groot dat iemand twee etappes achter mekaar wint. Dat gebeurt niet zo heel vaak toch dat je dan gewoon bij wonder ook geen twee, want toch geen toegang als Peter was, zat er vorig jaar wel avonden aan wonen. Inderdaad, de kans dat je twee etappes achter elkaar wint is niet zo bedoeld. Los hiervan gewoon in het algemeen goed.

[01:15:27]

Twee luisteraars hadden het goed. Ja, heel goed. Tristan en Marc de Lepper. En wie het geworden mag? De Lepper. Gefeliciteerd Magdala. Zeker maken. Goeie zadels hoor. Wat denk je? Ik ben dat media deden.

[01:15:46]

We hadden natuurlijk ook. Ik doe niks af aan je overwinning, maar we hadden vrij, laat de voorspelbare online gezet. Dit is ook de de mensen die erbij mee eindigt zonder moeite schoon. Met Tristan en Marc de Lepper waren Tristan en Marc de Lepper naar mindere mensen.

[01:16:02]

Dat vind ik echt echt walgen. Dat zou ik nooit doen. Ik vind juist knap. Ik vind dat mensen Marc de Lepper, maar de rest van zijn leven en Tristram eigenlijk ook wel de rest van leven zeggen dat voorspel Baqouba gewonnen is. Belangrijk zijn mensen die dat in een Twitter BYO opnemen in een LinkedIn profiel. Het zijn mensen die daar banen door krijgen.

[01:16:18]

Minister Grietjes vecht nog 2 2 gîtes te groeten van Josefien en Shuter over fluisteren is Josefien komen. Maarin.

[01:16:34]

Jan, Willem, Tim. Heerlijk om de frietjes te mogen doen. Podcast. En hoewel jullie alledrie fantastisch zijn, kan maar één iemand de beste zijn. Dat weten jullie ook. En dat is dus wel mijn volgende houtvester met garandeert Mario waren de vele hartjes aan mijn rode lantaarn en collega's. En uiteraard fietsvrienden. Alleen familie en vrienden. Oh ja, nog iets. Wout van Aert is een Belg, dus de vader Frites Josefien. Nou Willem, ik zit hier al met de rooie blokjes op mijn wangen, Rooie Countess, ik zie het mooi zeg.

[01:17:12]

Die opsteker kan je wel gebruiken. Willem ook nog in mooi, zo'n mooi Vlaams. Schitterend. Dacht al dat jij dat leuk zou vinden. Daarom heb ik het ook gevraagd of ze dat wel doen.

[01:17:24]

Dit het begin is van een supportersclub in Vlaanderen en dat we dan iedere jaar een eetfestijn kunnen organiseren wilde De Romeo's met frieten, frietjes, zegt Jozefien.

[01:17:37]

Leuke naam. En dan nog mooier over een gewoon shirt. Mooier over shirt komt. Ja jongens, that's a vrienden van de rode lantaarn. Wat een eer om bij jullie te groeten te mogen doen. Dus bij dezen wil ik de allereerste groeten doen aan mijn vriendin Claire en onze drie potentiële Tourwinnaars. De kans heb mijn maatje Rogier en ook de groeten aan de mannen van Toe, Galder en Jos Boeykens.

[01:18:03]

Daarnaast nog Speciaal de groeten aan De Roovers, Van Dispute Oyelowo en Jullie Natuurlijk maken weer een mooie show van die De groetjes aan een Jos Jos die White's is, dat zijn de kinderen van de Jostiband. Dat zou goed kunnen van de joshi binnen de mini Jostiband of zoo die de Joshi Juniors Yoshimi. Maar die Jostiband zijn wel volwassenen. Ook weet ik niet. Ik ben nog nooit naar de Jostiband geweest. Wat is Meens Wingas mee dat de speler eigenlijk best wel goed is.

[01:18:33]

De keren dat ik ze heb gezien was ik iedere keer positief verrast. Hoe vaak ben jij geweest? Een Bayliss waren toch gewoon welz op televisie? Jostiband? Niet niet op de zenders die mag ingrijpen. Een nieuw voorspelbaar Kau is dat nou, meneer meneer Wilders? Even niet geen goed nieuws, gaat geen kind naar hem vernoemd en hij wel.

[01:18:56]

Ik belachelijk gemaakt vanwege de voorspelde bokaal dus. Maar ach ja, we gaan nu donderdag. We dachten gewoon, verplaatste de woensdag naar donderdag. Dat is normaal technisch correct, maar je begrijpt wat ik bedoel. We zijn het donderdag weer eens de langste rit van de Tour, de enige rit boven de 200 kilometer. Met vier bergjes, twee klimmers, netjes twee koers dutjes. Zou ik het gisteren goed koersritme. Ze lieten zich die kopgroep gaan en toen heb ik echt een uur lang echt een perfect koers ditte en op een middag wakker werd.

[01:19:27]

Was het koers echt heel content mee. Goed getimed, goed. Ik wil nog steeds graag een koers dat je wordt. Websurfers starten vanuit de rode lantaarn. En nu slapen en ook nu wakker worden. Alleen als die bij mij in de wielen zit. De dag en nacht man. Jouw compagnon de baas, de echte baas. Die had een heel matige koers. Dat je vandaag toch twintig minuutjes naar de finish werd hij wakker. Dat is pijnlijk. Dat kun je dus voorkomen als we de rode lantaarn.

[01:19:55]

Wake up call doen groeien. Aan het einde van koers niet echt een goed start Lapidee en dat geef je gewoon weg, maar beginnen wat websurfers voor koers dutjes binnen. Ik vind dat Denoyette dit moet doen. Dit zijn staatszaken. Goed, je was bezig met een voorspelbaar voorspelbaarder naar Sanga. Uhm, dus een licht glooiende finish aan het einde en oplopende finish en een bergje van tweede categorie 1 op 30 kilometer voortuinen.

[01:20:21]

Ja, dus dit wordt een interessante rit. Het is moeilijk eentje voor de aanvallers, misschien eentje voor de sprinters.

[01:20:28]

Zou kunnen misschien maar eens voor de klassementsmannen komen alle sprinters eroverheen is dan de vraag wie hebben jullie?

[01:20:34]

WIDM. Ik ga voor krek. Ja, altijd leuk. Altijd leuk en een veilige keus geef ik meteen toe niks spannends aan. Gewoon euh sprint zijn veel sprinters af. Sprint bergop. Ik denk dat Quick derde wordt. Die kans acht ik groot. Dan zie ik namelijk een trend in It's Still Believe, die mooi, heel mooi bruggetje naar de voorspelling van Tim is. Ja, ik dacht aan Matteo Trentin, maar Frankrijk en Trentino vind ik ook al een beetje dezelfde categorie.

[01:21:05]

Klopt, ik vond die transfer vond ik niet verstandig. Zijn HCSS zijn. Ja, het zijn gewoon. Ze zijn niet complementair aan elkaar. Ze gaan ook uit elkaar. Heb je gehoord waar wat het laatste gerucht is van Trentin?

[01:21:19]

Nee, Alpecin, echt Alpecin? Ow ja, dat zou een grote aankoop zijn. Dat zou een hele grote aankoop zijn. Maar dat is die gaan nou wel echt een 10k geel. Ja, die hebben Jasper Philipsen ook al binnengehaald. Maar ze willen naar de WorldTour, dus ze moeten wel gaan, zij de licentie van de Poolse schone. Verkopers zijn volgens mij meer kapers op de kust voor die licentie. Maar uhm, ik begrijp ook dat Alexander Vlasov.

[01:21:46]

Maar zou je dat niet? Even zou je daar niet enthousiast voor worden. Daar word ik zeker enthousiast.

[01:21:49]

Maar ik ben ook wel Fenner van een Trenti sluik renner. Maar Alexander Vlasov is dichtgroeien. Astana? Weet je wel. En die de overigens in de Ronde van de Toekomst de enige was die EPO Kadjar kon volgen. Paar jaar geleden Agaat de One, deze week in de Tirreno. Gaat de ronde deze week in de Tirreno? Die gaat waarschijnlijk naar Inias Grenadiers. Nee toch? Dat werd genoemd in één van de drie sportkanaal in het wielercommentator. Bovendien. Ik heb het ook gehoord, dus we hebben ieder geval dezelfde dezelfde Gehuchte bron.

[01:22:22]

Maar ik vond Trentin sowieso Alpecin Phenix verbaasd. Ik vond Jasper Philipsen vond ik Oranje een toptransfer. Maar een krant die Trentino is wel weer een nummer. Lebl zeg maar waar je dan in belandt. En 0:00 vpb me Jonna. Wie heb jij? Ja, het is Carnaby bore all over again. Uh, ik vond het super vet dat de Bora Bora koerste in die waaieretappe. Eindelijk een ploeg die het begrepen had. Ze zitten gewoon echt veel bergjes in.

[01:22:48]

Euh in. Ook in de vlakke etappes. En dan kan je gewoon Bennett en uwen helemaal aan gort rijden en dan maak je een bol. Maar Böll zou eigenlijk dus mee moeten kunnen. Ik vind het dus heel raar dat dat Sunweb dit bijvoorbeeld niet eerder heeft gedaan in die etappe van dinsdag en woensdag de jouwen won en Bora heeft dat gewoon begrepen die het gewoon gaan doen. En de aanhouder wint jongens. Peter Grote Sagan hoofdpijnen bijna niet meer zo heet met bloedend hart zit ik te kijken.

[01:23:17]

Ja, ik ben echt fan van Sagan en hij rijdt rond met ja, mensenmet met alle hangende schouders. Echter, ik vind dit zo grappig dat je dit zegt, want ik werd in beeld genomen. Op een of andere klim en overduidelijk ging de camera naast hem rijden en eventjes gaan nam om even in beeld. Dat was eigenlijk volstrekt logisch dat hij daar loste en een Nema een Sagan. Sagan in goede vorm had daar effe een grapje gemaakt. Even naar de camera, even knipoogje een Willy, even iets geks waar niks.

[01:23:47]

Hij keek stoïcijns voor zich uit. Een beetje veeg teken gaat niet goed op. Maar Peter, maar goed, ik. Nou ja, wie weet misschien. Uh, misschien de aankomende donderdag. Nou, Tim heeft nog over mijn voorspelling. Vind je dit één van de favorieten? Nou, ik denk dat dit wel alle drie één van de favorieten bij De Boeck is. Ik denk dat ze, als ze straks de bookies zien dat ze misschien alle drie wel eens staan in de top vijf.

[01:24:10]

Zou goed kunnen als je mee wil doen, dan kan dat via de rode lantaarn podcast punten wel. Dan kom je op onze vriend van de show pagina en daar kun je je voorspelling in leveren. En als je wint mag je de groetjes doen. Ja, we zetten maar online op een moment dat je deze etappe of deze aflevering hoort. En dan kijken we nog even naar Sorry To. Aan kop gaat Team Joris Zwartjes dat het team van Joris Zwartjes.

[01:24:36]

Ja, die is spekkoper. Die heeft hier shhy. Dat scheelt natuurlijk Gio. Martijn is ook een naar een punt pakken. Dus sterft ie ook. Maar wat ook wel mooi is, is om te kijken wie een beetje de puntenpakker zijn dit jaar. Dus van die renners die de hele tijd in de top 10 ergens zitten zonder dat je doorhebt. Koka is er zo eentje. Brian Ja, zullen ook maar best zo blijven.

[01:25:01]

Een fijne eigenschap vind ik dat van mensen. Zo is is ook een puntenpakker. Dit deed stoer, wat een beetje gek is volgens mij. Bij Trekt doen ze gewoon elke keer. Dus een soort tombola. Weet je wel, wie mag ermee sprinten? En dan zit er een stuiver bij dat ze die krijgen. Allebei de Kristof bokaal voor onverwachte puntenpakker is leuk. Ja, mooi. Dus ja, ik ben benieuwd. Joris had vandaag echt Murle goed gescoord.

[01:25:27]

Ik had gewoon effe 390 puntjes. Ja ja. En dat mocht ik wel, want Ajax ging echt heel slecht. Nu stak Dryon 23 100 achtste jouw grootste tegenvaller. Wie heb jij in je? Sorry to die helemaal nergens op slaat. Euh Borgwal? Ja Pino ook. Moeten we daar nog over hebben? Neen, zieliger ja, dat die snel terug gaat naar zijn ezeltjes. En ze inma. Hoe zeg je dat in t Frans? Het is niet.

[01:25:52]

Het is niet eens fineer. Het is niet te doen. Het is niet de Tour van de renners met huisdieren. Nee, Wout Poels. Wout Poels. Pineau enzovoort. Enzovoort. Ik heb het vermoeden dat niet solo ook wel iets van die is. Ook iets van een leguaan of zo ruim lijkt me een pak pieterman. Maar Pino was niet slecht, is gewoon gevallen. Maar is wel, die valt er wel mee te maken. Nee, dit was al in de in de Dauphiné.

[01:26:18]

En dat is altijd zo'n naam Bardet. Die kondigde aan dat die niet voor een klassement ging. Dus een hebbben heeft. Heel Frankrijk heeft zo die druk op zijn rug gelegd en sindsdien heeft die last. Ja, dat is goed, gaat iedereen. Heel Frankrijk. Vergeet dat Gio Marthijn ook een Fransoos is. Dat vind ik echt heel zielig. Ja, het is juist lekker, de ander het ook goed. Dit was het luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete drie dente Willem Dudok de Gier en mijzelf.

[01:26:48]

Schisis. Met veel dank aan onze sponsors Clarita en kan je denken aan de kortingscode heijstek fiets van de show 20 voor gratis verzendkosten. En een leuke verrassing die kortingscode is geldig tot de finishlijn van de Champs-Élysées. En natuurlijk dank aan de vrienden van de show, bijvoorbeeld Pepijn Fonk, Sjoerd van Liemt Chan was Watch Chan Wassink, Jeroen Hakkens en Teun Trommels. Trommels en nog eens trommels voor jullie steun! Zijn al wel hashtag quique van de show 20. Ik kortingscode als de mensen om me verkeerd.

[01:27:22]

Nou, het is toch heijstek huurfiets van de show 20. Misschien grote letters, maar ik wil nog een keer. Ik wilde ze verstehen ook dat dat team niet voorleest en niet ik, want anders denken ze dat ik zo hakkelend door die tekst maar dat is dus euh. Dat is dus Tim Duncan. Wil je dit Pille peleton van inmiddels 100 vrienden vergezellen? Cyberseks dan als ze zouden weer gaan. Zouden wiedeweerga wiedeweerga wiedeweerga solohit. Dwerggalerij Terrell en Tomei.

[01:27:53]

Bioterra, Thoma, Labiad, Terrae. Grijp je portemonnee. Zo wordt het voor ons makkelijker om steeds mooie Chooz te maken. En zoals beloofd. We zijn er de komende maanden twee keer per week, soms op woensdag, soms op donderdag, inprincipe op donderdag vanaf nu. Liefst wil de rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Dag en Nacht Media en het Discours Puntensaldo Wieler Blog van Nederland en Vlaanderen. Wij danken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen, Kaija, Maarten Visser, Leon Gueule en uitdagers Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman te Made.

[01:28:26]

Daarover gesproken Willem zijn er nog deed ja, maar het zal lastig te worden. Dus ik maak natuurlijk altijd wat. Het gaat natuurlijk wel. De grap is natuurlijk altijd dat er óf wordt uitgerukt en dat er dan niks aan de hand blijft. Tot halverwege halverwege weer moeten omdraaien. Maar soms gebeurt er ook daadwerkelijk wat. Wat wel erg is, was er een ongeluk gebeurd? Laatst en toen er twee auto's op elkaar geklapt op de Godfried Schoolke straat bij de oprit naar de A59 afslag Made.

[01:28:54]

Menigeen wel eens langs daar, maar daar moest eens een iemand worden. Uit de auto worden geknipt was gewond geraakt. T Schijnt allemaal redelijk goed te gaan, maar dat doet de brandweer dus ook. Dat soort dingen. Dus toen dacht ik dat is eigenlijk niet iets om grapjes over te maken. Maar gelukkig hadden we nog een strap hiermee ook gewoon. De brandweer deed dat wel. Dit was het enige wat er deze week gebeurd was. Ik dacht daar kan wel een beetje rondgelopen hebben dat iemand het ziekenhuis ligt en dat de brandweer supergoed werk had geleverd.

[01:29:20]

Maar dat is niet leuk. Zeker niet, maar wel goed om even genoemd te hebben gediend hebben dat ze ook dat precies en en uh, wat wel goed is, want we hebben eindelijk uitsluitsel jonne over ons theedoek versus deksel. Probleem Midori. Wat moet je doen op het moment dat er vlam in de pan ligt? Nou, in Tims geval. Die woont tegenover de brandweer. Dan loop je met de pan naar de brandweer. Zeg je wat moet ik doen?

[01:29:43]

Dat staat in brand. Aanbellen met een brandende pand. Maar voor alle andere mensen die niet tegenover de brandweer wonen wat je moet doen is eigenlijk belangrijk dat je wat je eerste actie is niet meteen de brandweer bellen, maar eerst proberen om zelf iets op te lossen. Alles wat je kunt doen is goed, dus zuurstof afsluiten dus. Een brand is een driehoek zuurstof, temperatuur en brandstof. Als je één van die drie weghaalt, dooft de brand. In het geval van een pan is dus de beste optie.

[01:30:10]

Zuurstof weghalen deksel werkt goed. Dat was je optie. Dat zou bijna altijd goed. Ja, zeker is dat ze een dispositief waar een theedoek in principe ook is. Lastig alleen, want een theedoek is niet persé luchtdicht materiaal, dus dan hou je niet alle zuurstof weg. Dus een deksel als die voor handen is. Altijd beter dan een theedoek. Want anders. Die Teló kan toch ook gewoon vlam vatten op moment dat je dus niet alle zuurstof afsluit en maar op het moment dat je dat je de meeste zuurstof afsluit.

[01:30:38]

En dan is. Dus als je niks voor handen hebt, is een theedoek nog altijd beter dan niks. Dat is volgens mij ook maar euh, grootkeukens.

[01:30:46]

Professionele keuken hebben vaak een branddeken, dus dat is misschien ook iets om te overwegen. Jonge branddeken, proefje.

[01:30:53]

Ik weet niet hoe vaak je uit dit alles komt of hoe wij op de discussie denk ik. Ik kook op inductie dus. Het gebeurt me eigenlijk nooit. Maar op het moment dat je de brandweer belt, dan zal dat. En voor dit een vlam in de pan. De brandweer zal scha een schuim blussen gebruiken. En dan ben je echt verder van huis, want dan staat heel je keuken is dus niet leuk.

[01:31:13]

Maar goed, een leerzame tijd dacht ik. Het hoeft niet altijd de tv niet altijd leuk te zijn. Soms is het nuttig. T Gaat al wekenlang over vlam in de pan. Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan op vele wegen, via vele wegen. Je kunt wel sowieso vinden op de IS te lachen. Ja, dat je op de rode lantaarn podcasting punten haalt. Je kan ons ook vinden op Twitter en Facebook, maar je mag ook mailen naar groetjes ed.

[01:31:38]

De rode lantaarn podcast punten dan? Dat doen jullie nog regelmatig en vinden wij superleuk. En we vinden het driewerf heerlijk als je eens een riviertje achter wil laten op iTunes. Vooral omdat ze andere helpen de show te vinden. Jonna, hebben we nog een leuke Trivium, zeker van Marc? Barneveld Familie van waarschijnlijk vjjy, maar dan wielrennen. Vijfsterren. Wie is die jongen? Dirkx van het trio? Tip voor een natte poes bier. Acht procent. Ja, wie is die Johan Derksen van het?

[01:32:05]

Euh. Wie ben jij? Twijfel over een sluimerende racist? Dan zijn we toch altijd zo? Maar zeker met dat rare kleine snorretje van onze neus. Ja, ik zie het wel. Nou ja, ik dacht ik probeer ze. Dylan van Baarle ben je. Maar ik dacht ik ga.

[01:32:25]

Na deze review ga ik in alle rust alle ballen op Jonna spelen, maar dat kan natuurlijk al aankomen. De vraag is eerder wie is de Wilfred Genee en wie is de wie is de.

[01:32:35]

René van der Gijp zei Ja, wij zijn er! Aankomende donderdag, donderdag weer veel plezier met de rustdag en de komende etappes in de Tour wint ook. Is het binnen het kader van het schadevrij?