Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo, zij zijn vandaag nog media hier. We groeien enorm snel. Daarom zijn Dag en Nacht en Donati platform Vriend van de show op zoek naar nieuwe collega's. We hebben vacatures openstaan voor accountmanagers, redacteuren, brodic managers, developers en producers. Wil je samen met ons zorgen voor nog meer goeie Nederlandse podcasts? Kijk op dag en nacht Pinel slash werk voor alle vacatures. Dag en nacht Pinel slash werk. En dan nu door naar de show. Het wielervoorjaar van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door BBB Cycling, alles om een fietsseizoen goed te starten.

[00:00:58]

Het is zondagavond 28 maart 2021 en vanuit de dag naar studio's in Amsterdam-West is dit de rode lantaarn.

[00:01:18]

Of we verwend worden dit seizoen, vraagt u bij bankzitters kunnen niet anders dan instemmend brommen. Want na de E3-Prijs op vrijdag bleek ook de tweede akte van de Heilige Vlaamse Wielerweek, die geheel volgens wieler traditie inmiddels twee weken duurt. Een koers om de Bahram kaas de vingers bij af te likken. Gent Wevelgem, sinds een paar jaar voorzien van de ondertitel In Flanders Fields, vertrok vanochtend wederom vanonder de Menenpoort in Ieper, de plek waar sinds 1928 trouw elke avond om klokslag acht uur de Last Post wordt geblazen ter nagedachtenis aan bijna 55 duizend vermiste soldaten van het Britse Gemenebest.

[00:01:50]

Tweehonderd kilometer later zagen we de ene na de andere renner afgemat afhaken bij het peloton. Maar toen moest er dus nog zestig kilometer worden gekoerst. Het was Nathan van Hooijdonk die in de resterende kilometers naar Wevelgem Jumbo's medewerker van de maand bleek door eerst de beste sprinter van de groep te lossen en even later een vluchtpoging van de beste tijdrijder te neutraliseren. Enkele uren later voltooide Goats Neemt Foqs bij de dames een schitterende dubbelslag van hierboven, maar winnaars van Gent-Wevelgem In Flanders Fields 2021.

[00:02:17]

Na twee machtige sprint Marianne Vos en Wout Van Aert en een minimale poging daar heb je de kloof.

[00:02:25]

Dit is de wagen en de straat. Wij zien de stip, Gent en Gent al in de verte liggen DS van 2017.

[00:02:30]

Geleden dat een landgenoot nog Gent-Wevelgem won. Dat was toen Greg Van Avermaet. Komt er afval? Ging nog altijd die verbluffende sterke Nathan Van Hooydonck nog 300 meter over 300 meter. Dat is eigenlijk wel goed snel voor van Wout Van Aert, die daar al goed voor de opvang zorgen en die draait vanaf die de rest. Wat op lengte trekt en vandaag gaat liggen duurt het amper nog iemand in de buurt. Komt er überhaupt nog iemand? Is Wout Van Aert die Gent-Wevelgem wint?

[00:03:01]

En dat een week voor de Ronde van Vlaanderen? Da's genoeg om als topfavoriet van start te gaan in de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert heeft een binnen. Zeg maar dat Gent-Wevelgem vanaf nu een monument is.

[00:03:16]

Hoe is de dit? Jo. Willem Jonna Hier op de dag nacht redactie worden dan natuurlijk wel eens pakketjes bezorgd, regelmatig volgens mij. Ja, het is een komen en gaan van pakketjes voor podcasts, maar vooral voor de rode lantaarn. En afgelopen week verscheen er weer een doos drugs. Ja, dat dacht ik. Zo zag het er wel uit. OK. Maar ik maakte me open. Wat denken jullie? Zes zakken Heartbreakers.

[00:03:51]

Is dat nou? Daar ben ik heel trots op. Ben ik heel blij mee. Hoe zat dat nou ook weer? Wie was wie van jullie? Was nou de Fenner van Heartbreakers? Ik, Johma en ik ook wel. Ja, ze vonden wij elkaar. Het was vooral omdat we van de hoofdcast discussie af wilden zijn. Daar waren de advocacy discussie wel vet hoor je hem nu ook nog. Euh ja, nog verder trekt door beenham de Branckaerts de vinger.

[00:04:15]

Ja, mooi. Ja, moet je nou geven. Reden? Maar ik was er al blij mee hoor. Met die Heartbreakers. Ja, het is die gemene Diemen-Zuid stuk. Ja, maar de regels wel. Want we zouden hem natuurlijk niet meer eten. Gewoon omdat ze het super lekker vinden. Een te warm hart toedragen de hard brekers. Maar dat mag niet van Jonne. Nee, want dan zit je namens namelijk tijdens de aflevering op een gouden regel.

[00:04:36]

Toch dat je niet dit soort geluiden mag maken tijdens podcast? Ja, dit zijn een aantal podcast, niet af en toe nog doen. En dan zegt ze wel eerst ja, ik ga niet vet eten en dan denk je sorry hoor. Sorry voor het eten en denken ja krijgt de pleuris. Ik zet hem uit. Ja, nee, daar ben ik helemaal met je eens. OK doen we niet, maar ik wil nog effe iets anders vragen. Fietsen.

[00:04:54]

De show zit hier nog wel eens op jullie kanons, want jullie zien er zo uitgerust en fit en blakend bij. Ik heb. Afgelopen vrijdag heb ik nog een spijbelt rondje gereden.

[00:05:04]

De Ronde Hoep. Ja, hoe ging het? Nou ja, euh, verrassend aardig voor je voor. Ik had al een tijdje niet meer gefietst. Ik had een paar weken geleden de. Met Beat Cycling had ik de Trofeo Baracca gereden. Dat is 150 kilometer met de stroken onverhard en zo een Hans koppeltijdrit. En dat was fantastisch, want er was geweldig weer. En niet om een schitterende route die nog steeds online staat. Dus als je keer een leuke uitdaging wil 150 kilometer die als je een koppeltje dan met mij in mijn.

[00:05:33]

Mijn goede vriend Hans. Oh leuk. Ja, maar dat was. Het was toch tegelijk heel motiverend en heel demotiverend van de reden. Dus nog geloof ik 70 andere teams mee. Zo'n beetje, waaronder gewoon zeg maar de site. De profs van PIAT Cycling. Om de zoveel tijd kan er echt een koppel renners voorbij razen. En zeg maar dat je niet geniet eens genoeg tijd had om hun rugnummer op te onthouden. Om dan later te kijken wie het waren geworden door de wind die ze haar als een niet normaal Hartwig Howard.

[00:06:02]

Volgens mij hadden de winnaars hadden het ook geloof ik die reden volgens mijn haar. Ik moet nu goed volgens mij. Negenenveertig gemiddeld over 150 kilometer. Dit was echt in Seward. Hoe dan? Ja, met z'n tweetjes en dan ook nog eens een stuk onverhard.

[00:06:16]

Misschien overdrijf ik niet, maar het was niet van keihard ze Brabants. Maar dat is heel mooi. Maar ja, het is afgelopen. Vrijdag was ik voor het eerst dat ik weer buiten op de fiets in de ronde hoef. En het was echt heerlijk. Lekker met die zoeven. Ik heb van die van die ujm, van die euh ja, van die hoge velgen op mijn kenne en sta. Dat suist dan zo lekker over over de asfaltweg. Lekker, want dat hoor je.

[00:06:37]

Ja, dat is een heel mooi geluid. Ik heb het op, staat op de op onze Instagram. Had ik hem? Ja, dat is inmiddels al weer avontuurlijk natuurlijk, maar dat doe ik. Af en toe zet ik af en toe een filmpje op als ik kan fietsen ben om reclame te maken voor onze sponsors. Ja, lekker dus. Ze zijn weer terug.

[00:06:50]

Ik kreeg van de Sjouke Jonna, ja, ik toen iets na de het Fries uffw het Fries feest. Toen heb je een stukje gefietst. Toen ik toen. Daarna heb ik erover nagedacht om weer te gaan. En toen kregen we toch zo'n stukje schijn lente. Ja, en toen zat ik op balkon. En mijn balkon is echt heerlijk, want het is windstil en vol in de zon de hele dag. En ik had krantje gelezen. En wat koers gekeken.

[00:07:14]

En toen dacht ik ja, ik ga. Ik pak gewoon visie en hef heel enthousiast. Een korte maar ook korte broek. En toen kwam ik buiten en toen was het toch partijkas. En toen euh, fiets ik in en bij mij aan. Aan de noordkant zeg maar is ook een heel lang stuk door de schaduw. Dus ik heb toen het einde van de straat gehaald en toen twijfelde ik zou ik omdraaien. Niet gedaan. En toen vanaf toen een route gepakt richting Loenen aan de Vecht of zo is dat met alleen maar zon Loenen, ja, Loenen, Loenen, Loenen, Loenen aan de Vecht en was heerlijk.

[00:07:48]

Het was echt ja. Het was genieten en je had je big five shirt aan, toch? Ik had mijn BICC 45jaar gekamde en kreeg een foto van jou uit de lift. Ja, lekker op Instagram gezet als t shirts uit miljoen euro per jaar. Maar de reacties dus. Door het verschil in reacties tussen als jonne een foto plaatst als je je zeg maar in zijn Big 5 shirt gaat fietsen, dan krijg ik alleen maar in de Instagram reacties. Ik wil dit shirt ook maar eens te koop met een handelaar die dan meteen een hele partij wil kopen.

[00:08:13]

Ja, en ik kreeg commentaar. Die bril kan echt niet meer.

[00:08:17]

Bril? Oh, die me met zonnebril. Bedoel je mijn zonnebril? Oh ja, ja mensen. Ik wel. Heeft contrast aangegeven dat jij krijgt alleen maar complimenten over je ook goed belachelijke outfit. Ik die enigszins gesoigneerd probeert uit, je wordt dan keihard gestraft. De klassieke ook. Ik heb. Ik heb echt zo'n zo'n hele goedkope van een paar jaar geleden een keer ergens op de kop getikt die inmiddels heel erg detoneren bij de rest van je outfit. Dan geef ik werk zo sneakers niet te koop.

[00:08:44]

Wij willen dat heel cliché. Zo ja, heb je of dat heb je niet? Ja, ik heb er namelijk al lang mee verzoend. Ik zit er wel in de winkel die Big Big Five shirts te gaan importeren. Ik heb hem in Zuid-Afrika gekocht en ik heb nu gevonden. Maar ja, waar ik ze dus kan euh. Kan bestellen. Ja, op zee. Als er genoeg genoeg liefhebbers zijn dan euh. Ik ging stel ik er een zootje Yonah.

[00:09:04]

Sowieso. Dit moet je doen, maar genoeg hierover. Er is heel veel wielrennen geweest. Ja ik. We hebben veel te bespreken. Zo, ik heb ook echt veel gekeken joh. Heerlijk door plekken.

[00:09:15]

Euh, nou best wel je zo nu en dan wel van koers. Dutjes gedaan. Lekker. Ja, je ziet uitgesteld. Ja nou, ik heb vanmiddag ook nog gekoerst dat je gedaan, maar worden natuurlijk vannacht een uur minder, dus dan heb ik echt nodig. Het viel tegen. Maar nog iets opvallends uit de Ronde van Catalonië en die de hele week was. Euh Kemna. Steengoed? Zo ja, leuke renner is dat. Ja, maar ook gewoon drie dagen achter elkaar in de aanval en dan op de derde dag beloond worden met een ritzege.

[00:09:40]

Mag ik wel, jou en Iniesta natuurlijk gewoon 1, 2 en 3. Ja, in Sain oude tijden herleven. Ja, dan weet je ook overtuin guys weer noemen. Ze weten ook dat ze n 2 poort en 3 Thomas stoppen. Ja, en dan hadden ze ook nog Car-Pass rondrijden in cabareteske 20 socio's, maar je moet gewoon knechten. Ja, ik had de arts met potlood op geschreven. Tom is niet zo sterk. Maar hoe? Nee, daarom gaat de Tour winnen.

[00:10:07]

Thomas dus ook. Volgens mij heb je al dat er wel op scheidsrechters zeg ik. Al hele seizoen merkte bij Thomas al enig chagrijn dat hij in deze positie belandde. Dat nooit in één keer zeg maar wél hele goede benen had. En toch moest knechten voor. Nou, hij hoefde niet echt te knechten. Maar nu weet je wat het is mocht er niemand aanvallen. Nee, maar dat komt. Adam Yates is in koers van een week gewoon absolute wereldtop.

[00:10:30]

Volgens mij. Ik kan naar de resultaten gekeken. Een koers van een week. Het slechtste is een achtste plek van 3, 3, 4 jaar geleden. Voor de rest is het gewoon altijd ja, top 5 top 3. En nu dan de eerste. Ik ben echt heel benieuwd of inons van hem een renner kan maken die 3 weken. Dit kan, want zoals hij daar rondrijdt in Catalonië, het is echt absurd. Het lijkt ook zo. Zo makkelijk ja ja, zeker als zij met een met een sterkste ploeg naar de Tour gaan.

[00:10:57]

En Jumbo gaat met de sterkste ploeg naar de Tour. Dat wordt feest hoor. Ja, maar ze moeten ook keuzes maken, want JP staat er nu bijvoorbeeld niet op. Die gaat naar de Vuelta. En ze moeten ook keuzes gemaakt, want je kan niet met alleen maar kopmannen. Dan krijg je dus scheve gezichten. Want Car-Pass, die was ook niet blij dat ie moest knechten. Nee, want ze hebben zo veel goeie renners. Echt echt onzin.

[00:11:17]

En jouw favoriete regionen afgelopen vrijdag? Ja, stripprijs, maar toen was het weer genieten achter snelweg en mooi bij de snelweg lag er prachtig bij. Ja ja en het is dus leuk. Ik hoorde dat bij uh uh ten Dam en uh en ik las ook een mooi artikel op wie de flits. Dat ze dus de D. De J. De eigenaren eigenlijk van de E3 prijs gaan volgen. Of de organisatie, want dat is dus nog een koers die niet bij Flanders Classics hoort of niet bij een grotere.

[00:11:43]

Ze zijn dus independent, de independent in de en een indie indie via wifi in. En zij komen dus uh uh. Het hele jaar komen dus de de de d. De eigenaren hebben veel Veenman het zijn, maar die komen dan één keer per week bij elkaar aan de toog en dan gaan ze effe overleggen naarmate ze dichterbij komt. Iets dat in een wegrestaurant aan de A3 boven een broodje bal.

[00:12:02]

Ja, en dan? En dan bepalen ze dus hun eigen koers. En dat zie je ook wel, want het is. Het is zo'n leuke, eigenzinnige koers ook. Met natuurlijk altijd tifw, die gekke flyers die ze maken, die af en toe dan wel niet over het randje gaan. Maar ik vind dat je dit. Dat is ook terugziet in de karakter euh, van de van de koers. Het is. Het is altijd leuk eigen, het is eigen en alle alle kleppers staan aan de start.

[00:12:25]

Want je weet. Als je goed mens in drie. Als je of als je Vlaanderen wil winnen. Moet goed zijn in de E3 en maar daar staat net iets minder op het spel. Want het is niet de Ronde van Vlaanderen en daardoor krijg je dus een nog leukere koers eigenlijk. En er was vrijdag wat anders. Nee, dat maar dat is. Dat is toch wel het allermooiste dat je gewoon vrijdag wakker wordt. Niks wat lekker is vrijdag op E3 prijs.

[00:12:45]

Yes! Ja, het is wel echt de grootste koers op een doordeweekse dag denk ik. Ja ja, nou, door de Waalse Pijl misschien een boenen. Ja ja, maar de Waalse Pijl vind ik wel. Die is de laatste tien minuten leuk. Ja, maar alles zit natuurlijk niet. Nee, nee, nee, helemaal eens ja. Maar het was wat leuk was hier om te zien was hoe QuickStep de twee favorieten Van der Poel en Wout van Aert sloopte door gewoon overtal.

[00:13:10]

Ze waren met 120 renners aan de start verschenen. Ze zaten allemaal mee onder 19 zaten daarmee. Ja, maar dat is ook wel weer mooi, want vandaag past Quick Step dus laagste dus juist enorm onder vuur. Dus eerst gaan? Ga dan in de quickstep. Gaat daarbij denken van God. Hoe gaan we nou van de. Hoe een van hard aanpakken? Ja, en dan twee dagen later denkt het Peter zal you. Maar hoe gaan we nou Quick Step aanpakken?

[00:13:32]

Dat is ook wel weer, maar het was wel echt een euh. Toch zou ik wel echt wat ze natuurlijk de hele tijd hebben aangekondigd daar van de één. De manier waarop we Van der Poel en Van Aert kunnen pakken is door een gewoon overtal te creëren. Ja dan gewoon als een wolfpack na te jagen. En dat lukt hier natuurlijk echt supergoed. Eerst isoleren en daarna eten. Hoewel toch nog eventjes euh. Als je dus echt Citroën ja. Had het hier gewoon kunnen afmaken hoor.

[00:13:55]

Nou ja, sedentair site zat er vandaag ook weer niet bij. Nee. Euh, daar gaat daar iets niet in. Maar goed. Ja dus net niet. Net niet de power om dan op het beslissende moment echt toe te slaan. Ja Grec. En dus voor ik Greg Van Avermaet en Oliver Naesen in de kopgroep. Ja een en euh. En volgens mij zat de keuring. Quick-Step zat er met de drie. Ja, nog vier. Misschien zelfs wel Senecio als Krain STB.

[00:14:23]

Henri Muziekkrant Lampi Naya Lampi was uitgevallen. Natuurlijk wel pech ja, dus het was 3 tegen 2 tegen 1. Ja en euh. En maar de. Je zou zeggen dat dat nog maar een goeie grec en een goeie olie zou dit toch wel zouden? Toch in ieder geval moeten kunnen reageren was als ik aangaan zeker. En daarom was ik ook een beetje teleurgesteld, want het leek alsof ze niet echt samenwerkten terwijl zij moeten elkaar versterken in die finale. Anders komen ze dus niet in de ultieme finale.

[00:14:50]

Dus eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, had Grec moeten gaan halen, want olie is denk ik wel sneller. Inmiddels aanmeet Frankrijk. In de sprint. Ja ja. Of zeg ik iets heel erg? Nee, volgens mij ook. En ik vind het wel leuk dat naastde die begint wel weer lekker in vorm te komen. In naar aanloop van de ronde was hij wilde voor de ronde en Bijbel. Wil natuurlijk in vorm zijn. Klopt, maar dan vandaag sprintte niet eens mee.

[00:15:15]

Dus hij zat in de tweede groupie. Ook met Trek. Grec gaat de sprint doen. Want dat ik gek altijd. Dit doet altijd z'n best. Huitema hem. Hij trok hem aan toch naast en trok me aan voor een voor gek. Ja, zou dat het zijn dan? Hij wordt in ieder geval laatste in die tweede groep. Nee dus. Dat is omdat die hem aantrok ook niet schenen dus. Maar ze lieten niet lopen. Ja, ik vond het een beetje tussenin.

[00:15:36]

Maar goed, rijd je vandaag in de E3 prijs. Sprint is in ieder geval alle twee en werd het alle twee niet echt net niks. En dan nog heel even de veertiendaagse van de pannen. Zou ik afgelopen week wel echt de minste van alles? Ja. Eigenlijk is het jammer dat het niet meer drie dagen is. Ja, en nu vooral die donderdagochtend etappe die misschien kilheid klopt. Of uhm, en de tijdrit altijd wat er in zat. Het is nu gewoon eigenlijk een sprint koers.

[00:16:03]

En het is zo'n leuke sprint. Nee, best een saaie eigenlijk soort Scheldeprijs. Nu ja, maar de Scheldeprijs is dus heel klein geworden. Lang niet iedereen doet mee en het is dus. Het is een impro geloof in koers. En uhm ja dit. Dit heeft een beetje de inderdaad. Dus de nieuwe Scheldeprijs, want alle grote sprinters waren er wel. Misschien wentelde de actiegroep terug naar drie dagen gaan. Nu ja of vier dagen is ook leuk.

[00:16:28]

Ja, en dan het stiekem wel drie dagen. En je kan je best wel onderscheiden door gewoon twee keer per dag een koers te doen. Zeker als steeds s ochtends en s middags en gewoon drie dagen, maar dan 6 6 etappekoers s middags, s ochtends, s middags meer variëren. En nog mag ik nog ene ene Koesj wat van koers. Uitslag je die me vandaag opviel. Zeker? Marijn van den Berg won de GP Adria Mobil ook in zijn tweede profkoers.

[00:16:53]

Nederlandse jongen 21 jaar rijdt bij de opleidingsploeg van Groupama FDG en won zijn tweede Pro Tour, heeft de Le Samyn Reedie. Het was zijn eerste proef profkoers, tweede profkoers deze. Hij wint CIK, zijn renners die hun hele carrière doen en nooit winnen. En hij doet het in zijn tweede profkoers. Ik was heel blij, want ik dacht het is zo eentje die we kunnen opschrijf voor de klas. Of toch niet gewoon rijden van de breuk. Marijn van den Berg.

[00:17:20]

Hoe is jullie Frans? Euh, reken een beetje op jou. Willem Erebia Erebia. Spreek ze toch in t zuiden Frans? Ja ja, ja ja, zeg jij. Allez allez, bezuiden Roosendaal spreekt Frans. Zeg jij Jambon Fromage of Jambon vroemans? Ik zeg dit eigenlijk sowieso nooit.

[00:17:39]

Kan ik even kijken. Kijk, dat viel goed. Jongens hebben we nog. Hebben we nog rectificatie is gehonoreerd. Ja uhm, van Floris van der Meijs. Beste bankzitters in het prille Ludion van de laatste aflevering moest, nadat de vergelijking werd gemaakt tussen trio van Ali Villard de Rabaul en de drie tenoren bij mij de podcast direct op pauze. Woedend was ik. Want zo riep ik hard op tegen de verbijstert hardlopers om me heen. Met zijn donkere brom moeten we Van Aert toch op z'n minst als bas bariton beschouwen.

[00:18:09]

Mijn woede sloeg snel om in lof en waardering voor deze meesterlijke metafoor. Immers, na jaar op jaar als één van de beste tenoren ter wereld, verscheen classica Plácido Domingo Placido Domingo in 2008 als bariton in Simon Boccanegra. Net zoals de wereldkampioen Cross ineens een puike klassieke renner bleek te zijn. Maar betekent dit dan dat Van Aert de rest van zijn carrière in eendagswedstrijden door zal moeten brengen? Natuurlijk niet. Na zijn succes als zanger pakte onze Plácido het stokje letterlijk op en vandaag de dag is de tachtigjarigen nog steeds actief als dirigent.

[00:18:40]

De conclusie is duidelijk zolang Van Aert zijn BMI onder dat van Domingo weet te houden, is zijn toekomst als klassementsmannen alleen maar crescendo. Groetjes van Florus uit Praag. P.S. Rest ons alleen de vraag wie van de overgebleven twee carreras is en wie Pavarotti. Ja, ik denk alle verliep Pavarotti die eigenlijk alle verliep. Lijkt me iemand die heel dik wordt als ik als weduwe van Wesley Sneijder type. Nee. Jawel, want die Fransen hebben jawel. Want hebben er toch best wel wat aanleg voor jou?

[00:19:10]

Qua baardgroei hebben ze ook wel een beetje hetzelfde. Dus kan je ook wel een beetje Pavarotti. Escada? Ik denk het wel hoor. Van der Poel niet hoor. Als je kijkt naar Poulidor en A. En Van der Poel Adrie van der Poel aan. We zijn allemaal nog gewone. Ook dat jullie maar overtuigt alle Flybe wordt gewoon alle Freeport. Nick. Hadden we nog meer? Ja, zeker. We kregen een mail van Enrt Bezemer. En niet alleen mail verklap ik vast.

[00:19:37]

Die schreef. Beste bankzitters, behalve dat ik jullie analyses over wielrennen bijzonder interessant vind, luister ik ook naar jullie podcast vanuit een behoefte aan regelmaat, structuur en voorspelbaarheid. Als bij mijn tweejarige zoontje iets niet volgens het vaste patroon gaat dat hij gewend is, begint dit te huilen en te brullen. Zo voel ik me de afgelopen weken naar huis gaan voor jullie podcast. Soms helpt het bij mijn zoontje om duidelijk uit te leggen waarom er iets anders gaat dan hij gewend is.

[00:19:57]

Ook dat ontbreekt helaas in de podcast. Eén van mijn favoriete momenten in jullie show is het moment waarop jullie een biertje opentrekken met veel euh, bezieling. Een recensie voorlezen van Dutch Darth Vader eist Worf of Micheil als een Mayumana eikel. Een jongen die over een fantastisch biertje roept dat hij het bier niet te beffen vindt. Op dit moment heb ik de afgelopen podcast vergeefs gewacht. Ik klopte. We hebben echt heel veel commentaar op gehad. Had. Het natte zonder enige, zonder enige toelichting gewoon hebben afgevoerd van de agenda.

[00:20:26]

Uhm, enrt vervolgt. Ik heb geprobeerd de invullen investeren in mezelf naar boven te halen. Ik heb de volgende verklaringen n. Volgens goed gebruik zijn jullie de veertig dagen voorafgaand aan Pasen aan het vasten. Brabant is bovengemiddeld vertegenwoordigd in jullie podcast, is deze verklaring is plausibel? Overigens zondag, de enige dag dat traditioneel niet gevast wordt. Nou, daarmee valt deze verklaring wel af, want we nemen deze podcast eigenlijk altijd op op zondag 2 juli. Bier is op en vanwege jullie drukke bestaan vol koersen, dutjes etcetera.

[00:20:53]

Lukt het niet om voor 8 uur bij de supermarkt te zijn? Deze uitdaging had waar kunnen zijn. Dat had ik laatst. Ja, hoewel ik gewoon bier halen, zeiden ze Nee, dat mag niet. Het is acht uur geweest. Nou ok. En 3. Jullie zijn bekeerd tot de islam en hebben alcohol volledig afgezworen. Ja, waar? Een charlatan is wat het is alleen voor Tim. Tenzij de laatste verklaring van toepassing is, wil ik jullie graag met vloeibare middelen te hulp schieten en zal ik een paar flesjes Westvleteren 12 laten bezorgen bij Dag en Nacht Media.

[00:21:19]

Dit bier is meerdere keren uitgeroepen tot de beste bier ter wereld, dus ik heb al een vermoeden wat jonger van het gebouw in een klooster in een plaats vlakbij Ieper. En dat is de euh, dus de aflevering Wheelie Gent Gent-Wevelgem bespreken. Is er een perfecte aflevering om dit te nuttigen. Hartelijke groet art bezig. Maar dit is geweldig jongens, dat is een heel bar biertje dit. Want het zou ook zo'n biertje wat heel moeilijk verkrijgbaar is omdat je.

[00:21:41]

Dat wordt gewoon een beetje op willekeurige momenten door een stel monniken op de markt gedropt. Westvleteren 12 als ze als soort euh, als ze er als Jezus na Nike of Nike Air Max. Ja de zeldzame of White's. Ja, het is een euh extra zeer exclusief biertje. Maar ooit werd mama al een keer eerder gedronken, namelijk. Leon Geule heeft m in het eerste seizoen van de rode lantaarn een keer meegenomen in het prionen tijdperk. En ja, dat was echt zwart.

[00:22:06]

Gitzwart was t nou jongen? Het is ook weer geen zwarte of niet. Kregen we nog wel eens biertjes van Leon geilen? Ja ja, nee. Mag ik een schaar de handen gelijk doormidden? Neem maar even een slokje. Laten we daar even later bij zijn hoe John eerst eerste slokje neemt. Gewoon uit de fles. Dit is echt vastte. Heiligschennis.

[00:22:23]

Voor wie moet het? Moet dit uit een glas? Maar even een glas?

[00:22:27]

OK, ook voor de druk wel. Oh maar God. Het is een soort koffie. Is inderdaad bruinig dan bruinig. Het is een soort soep. Door de uiensoep jonne trekken de gesmolten kaas in doen. Zet je soep proeven ruikt naar cola, cola en koffie. Dan vind ik opzegbaar. De ene belediging naar de ander. Een soort uiensoep. Gadverdamme. Maar ja, ik vind het echt niet. Ik vind het echt niet de beffen. Heel eerlijk, ik zal.

[00:22:58]

Nou ja, ik vind hem niet de beffen. Het leuke is dat euh, dat uhm, ondanks jouw euh ja, positieve recensie. Er zijn ook nog andere mensen die er wat van vinden. Ik dacht als we dan toch net je teruggaan, dan halen we ook effe dit jaar het feeder weer van stal toch? Ja ja, God, heeft je hier iets over gezegd? Tuurlijk. Lastig beoordelen als je op voorhand al zoveel hebt gehoord en gelezen.

[00:23:17]

Een donkerbruin biertje met een lichtbruine kleur in de schuimkraag in een West-Vleteren glas is de vergelijking met een monnik in een bruine pij ook niet heel ver weg. Lekker literair. Het heeft een hele zachte schuimkraag, wat je bij de eerste slok meteen constateert. Je proeft een subtiele, fruitige, kruidige mix die inderdaad vrij allround en vol, maar vooral heel zacht van smaak is en ondanks het hoge alcoholpercentage je er eigenlijk niks van. Maar in de miljoenen aan indirecte smaak van deze topper wel weten versterken en daarmee IS ook drinkbaar maakt.

[00:23:46]

Hoe subtiel kan het zijn? Proef verder de mout, proef karamel en koffie. Jaja, ik ben niet achterlijk plastic koffiesmaak. Wel veel subtieler als je Imperial Stout gewend bent. En daar zijn wij niet, dus ook uit in de kast. Provocatus nog een jonge vletten van nog geen jaar. Wat ik lees is dat de smaak pas echt na anderhalf tot twee jaar tot z'n recht komt. Een vervolg komt er dan ook zeker. De enige gek maker is dat er geen etiket op het glas en de enige tekst staat dan ook op de dop.

[00:24:13]

En daar kan ik onder andere lezen. Tenminste houdbaar tot zie top A. Waar staat dat dan? Wordt vervolgd. Goed, dank je wel ijsdag.

[00:24:22]

Dorff zij zwart bier met weinig schuim. Smaak is complex. Bitter hopper chocolade, port en koffie. Ja ja, ja ja. Fles heeft. Twee jaar gestaan. Uiteindelijk valt het bier toch wat tegen? Jou had dan naar Dutti Darth Vader geluisterd die zei dat je tussen anderhalf en twee jaar moet drinken en niet na twee jaar, want dat is te lang. Daarom zal de tegeneis geven allebei de Hoog ZuidZorg. Het is zeker een hoofdleger, maar naar mijn mening enigszins overgewaardeerd.

[00:24:46]

Ja, dat zeg ik al jaren eigenlijk. Michael Alshammar uitwonen, eikel, hond. Niet te beffen, maar naar mijn haren die zijn identiteit al een klein beetje maar 4,5 van de 5 sterren. Door dus Darth Vader. Ja, dit is een 4,4 van de 5 sterren door ijs en water. Wat geef jij dan, Tim? Ik vind het heerlijk. Ik vind het echt heerlijk. Nee, ik weet het echt. T Is. Het is zacht, het is genadig.

[00:25:10]

Het is. Ja, ik vind het ook wel lekker. Subtiel, zacht. Het is genadig, zijn genadig biertje. Als ik daar geen goeie, geen goeie bier reviewer, maar ik vind t gewoon lekker. Ik vond het vorig jaar ook leuk. Wat trouwens vond ik het vorige keer lekker? Weet ik niet. Het is vast een luisteraar die dit effe voor ons wil opzoeken. Dat zou ik enorm waarderen. Ja ik. Proost op uit, want dit soort gebaren worden uit waardering natuurlijk altijd werelds schoonen overgeschakeld op een blikje.

[00:25:35]

Iets is denk je dat we nu al onze luisteraars beneden de rivieren kwijt zijn? Nee hoor, nee hoor. Nee, niet al onze. Als het niet aan onze luisteraars, aan bier snobs. Maar ik ben ARD baas, maar wel erg dankbaar hiervoor. Ja, ik was er in de buurt en bij. Vleteren Westvleteren weet niet meer. Ik zag er volgens mij Vleteren op een bordje staan afgelopen zomer, toen ik daarbij in de buurt was. En toen dacht ik hier ten westen van Word vastgoed bier gebrouwen.

[00:25:59]

En u bent niet de flank Schra, want je kunt volgens mij. Ik heb dat wel eens een keer opgezocht dat je van die slots kunt reserveren en dat je dan een een kratje kunt ophalen bij de monniken. Ah ja, da's is echt. Het was vast een beleving. Ze West-Vlaanderen dus bij Ieper enzo en Wevelgem. Precies goed. Nou laten we naar de koers gaan jongens in Wevelgem. Ja, mooi gezegd, we zijn daar inmiddels beland. Ja, Gent-Wevelgem de wint klassieker bij uitstek.

[00:26:21]

Ja hé. Sinds euh, niet zolang. Euh, hoe lang is het? Een paar jaar denk ik dat ze helemaal in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog. Ja, ik denk een jaar of vier, vijf. Nu ja, starts, lange start. En ook dat die van van plek veranderd is op de kalender was me. Volgens mij was je vroeger de woensdag voor. Vlaanderen voor de Ronde en inmiddels is volgens mij één of twee jaar na de Ronde van Vlaanderen geweest.

[00:26:46]

Ja ja, ja, euh dus. Maar nu is die altijd op de de zondag zondag voor. Voor de voor de hoogmis en de starts op de Grote Markt in Ieper en met name in De Moeren kan het gigantisch waaien. Ja, dat is. Dat is berucht. En dus wordt er eigenlijk de hele week voorafgaand aan Gent-Wevelgem altijd al reikhalzend uitgekeken naar alle weerberichten. En als dan de wind een beetje opsteekt, dan wordt iedereen enthousiast, want dan weten we gaan spektakel tegemoet.

[00:27:12]

Ja en euh. En euh. Nou ja, de wereld weersvoorspellingen waren uitstekend deze week, want er werd windkracht 5 voorspeld. En dan weten we ook daar wordt dat woord mooi vooral wordt mooi in de in de Moeren. Het was altijd een beetje een euh, een Ulm. Een klassieker voor de Sprint Koerse. Ja en euh. Maar dat is wel het een en ander veranderd in het parcours. Met name dat er een aantal gravel stroken bij euh zijn gekomen.

[00:27:35]

Plus streetwear en blacksmith precies. En die euh, en die maken het toch iets meer in iets onderscheidende parcours. Heb ik het idee waardoor de snelle mannen niet altijd meer winnen.

[00:27:44]

Het was vandaag gewoon een beetje verwarrend, want er was een. De finish lag anderhalf, een anderhalve kilometer de andere kant op. Doordat er brand was uitgebroken daar in de buurt. Ja ja, de finale was anders. Inderdaad, was anderhalve kilometer verder, waardoor ik dus een paar keer tijdens de etappe me heb afgevraagd. Zou het nou die kilometerteller die boven in beeld zou zijn, die nou kloppen of zouden zou zijn aangepast? Ja, bij ons was er ook een heftige discussie dat als die anderhalve meter anderhalve kilometer korter was, dat dan jongens als Van Poppel en Trentin ineens topfavoriet waren.

[00:28:14]

Poppel in één keer het voordeel dat je denkt. Wat gaat die nu eigenlijk? En dan kijkt de rest voor ouders van Poppel. En dan blijkt daar ineens toch de Finse piste te liggen. Ja, zegt een. Dit was zijn kans. Dat blijkt nog zo. Blijft nog steeds zo'n goed element van de rode lantaarn, verrassingsacts en een koers waarvan je niet weet waar de felicitaties liggen. Het geeft gewoon een heel leuke dynamiek. Je moet blijven gaan blijven gaan, maar jongens.

[00:28:36]

Vanochtend kwam het bericht dat Trek niet mocht starten. Ja, geen trek. En toen vlak daarna ja, was dit grapje. Trek trek had geen trek, geen trek. Ja ja en geen bore. Maar als. Bora Bora mocht vrijdag al niet meedoen in de E3-Prijs en de E3 Saxobank Prijs. Zo moeten we noemen volgens mij. Uhm, en alles was positief getest volgens mij. Wie met Jules? Hoe gaat het? Nou ja. Maar ze waren er dus wel echt van uitgegaan dat zij vandaag mochten starten.

[00:29:08]

Ja, maar de koers dokter besloot anders. Nee, nee, nee. Braida nee. Nee nee. Mocht niet. Dus geen Pilsner lid en geen Yass verstuiven. En de titelverdediger mat SPDC. Ja, dat was echt wel zuur. Ja, en ook wel echt dat je denkt dit zijn wel twee ploegen die het die het kunnen kleuren. Deze koers dus. Het werd wel. T Is niet niet alsof. Ja, noem eens iets die diabetes ploegen één keer ontbreekt.

[00:29:33]

Ik zou hier inmiddels op komen hoor. Hier gaan ze eerst die West-Vleteren en nu dit qua bloed mij. Ja qua bloed hoor. Wat het? Nee, ik doe dat uit aan Milaan-San Remo mee. Ja ja, die weten weer Gazza kort. Ja, ik kom er ook. Ik gaat op zoek. Pak belletje me of Coca-Cola Cycling was het. Maar we zijn toch genoemd als een medicijnfabrikant. Bogaert heeft Seneca AstraZeneca, Taishan, Cycling Novo Nordisk, Novo Hoofdletsels, Tienen-Diest, Think Tank Mining gaat naar 11.

[00:30:09]

Ik ga er even over nadenken. Kopgroep 4 man. Ja Rex. Bitsiger A, Rojava en Fjodorov? Ja, wie zeggen leuk Fjodorov, ja, mooi hoor. Ja, daar ligt de klemtoon. OK, maar eens met de J ook video of via de J de e in het racistisch met is een je door. Ja, ik was vooral verbaasd, maar geen E. Gewoon een J en een pas van e e. J zeg maar v.

[00:30:35]

Via twee man van Jeff Education. Uhm die Aro Javi Yaro Jaffna had ik nog nooit van gehoord. Ja, ik vind het heel moeilijk met al die Colombianen van Jef. Hij weegt dik en weegt 52 kilo volgens spaarverzekering. Stad Anders, maar anders kan je dat wel. Hoe denk je dan te moeten overleven? Daarom gaat ik zo vroeg. Ja, maar hij heeft het overleefd. Ja, hij is niet gefinisht. Niet voor niets, dus we weten niet.

[00:31:00]

Nee, Aicar is een counter te volgen. Misschien zijn we volgend jaar Schijvens en bij dat monument van weer. Maar wie kent men bij FMG bij postduiven? Amai, is die missing in action? Hoe pijnlijk? Pijnlijk? Uhm. Maar ja, die is die mannen ging vooruit. Maar ze kregen al heel snel, namelijk 180 kilometer van de finish. Uhm, gezelschap van een aantal grote namen. Ja, bike exchange. Die euh ja, hun naam is echt net zo gaar als de pakjes.

[00:31:33]

Uhm. Die trok het in stukken voor Mikal met. 4. Ik vind het echter onmogelijk omdat bij Sheens ik vind. Laten we zeggen is Orica of Mitchell te noemen, maar niet nu, niet hier. Waarom? Bike Exchange? Dat is toch geweldig?

[00:31:47]

Je valt er ook over terwijl je makkelijk gek Paiute. Maar ik maak mevrouw van Wijker mag maar 4 mevius van Bike Eggs. Ik ben ook iedere keer verward als ik dit shirt zie. Dat ik omdat ze het lijken, ze lijken op al op iedereen. Ja, het is er totaal niet onderscheidend. Nee, ik moet het elke keer met als Borra. Ik moet dat ook een beetje paperboy. Wel mooi shirt vind ik. Ja, maar wel het lijkt op veel aarde shirt.

[00:32:11]

Je raadt het al, biercafés waar ik blijf. Maar ik moet onmiddellijk denken mijn buik uvf aan hun ploegenpresentatie, die om mij komen onduidelijke redenen in een gymzaal was waar Simon Yates het nieuwe shirt van buikomvang toonde en ook iemand van de US van de damesploeg. En die was zoveel groter dan Simon Jr. Het zag er echt heel kolderiek uit. Mooi. Ja dus. Sindsdien heb ik een soort van gymzaal idee bij me. Zijn het gewoon irritant? Ik vind gewoon irritant, want je kunt iedere keer kijken.

[00:32:47]

Wat is dit dan? Welke ploeg is dit ook alweer? Ga ik u daarbij curved? Ja, maar ze zijn wel goed. Ze zijn of niet slecht. Ze hebben echt een paar hele goeie renners. Ze hebben heel veel hardrijders van die Australiërs die gewoon keihard kunnen beuken. Het is van oudsher ook een heel leuke ploeg. Alleen ja, ze hebben een. Ze zijn voor hun naam gegaan en een pakje dat je denkt. Nou, misschien moet je dat bike dief die je die.

[00:33:08]

Ik vind dat Big Five shirt van jou is naar zich toe heeft. Dat zou wel wat zijn je? Hoewel Meerts is voor Koubek kan misschien maar goed mee, maar dan met de Big Five uit Australië is die door kanker vijf koala, koala en vast n andere enge spin. Een witte haai. Great a great white sharks. Maar was het dan? Want was dan ook Grundel Jansen die er aan het huishouden was? Nou, Grundel Jansen, die heeft nog niet helemaal laten zien waarom ze hem nou hebben gehaald volgens mij.

[00:33:34]

Nee uhm advocaat, leuk renners. Jammer dat die naar die ploeg is gegaan. Vonden ze bij Jumbo. Vis maar ook. Maar ja, ik denk dat ze na vandaag dachten we hebben best wel goede deal met Van Hooijdonk, maar hij is die daar niet helemaal in het begin naar huis moeten houden vandaag, want hij heeft er kolossale bovenbenen. Ronald Janssen. Ja, hij zou hier niet moeten knechten. Dat is. Dat is niet het idee. Misschien in deze koers nog wel een beetje, maar hij rijdt tot nu toe echt een kleurloos seizoen met echt negentigste plaatsen en zo.

[00:34:00]

Maar zij trok het wel aan stukken. Inderdaad voor Matthews. En dat was wel echt interessant, want daardoor in die daar werden echter heel veel ploegen verrast. Leek het wel door die hoef, want eigenlijk deed de complete de Keuning ploeg behalve Bennett zaten. Was verrast, maar ook als je dus echt dus met Naesen en Van Avermaet de ziet. Ja en euh. En dat daarmee was deed Van Aert de slag. 1. Ja, maar daar zaten wel wat wel heel veel andere mooie namen bij.

[00:34:30]

Dus Van Aert met die had dan ook nog ploeggenote Van Hooijdonk hem niet. Solo Colbrelli, Trentin, Kuan, Stefan Qcu. Ja. Niet dat we daar weer commentaar.

[00:34:41]

Ben het je, Boy van Poppel? Ja en euh. Dubbel. Timothy Timothy Dupont. Ja euh. Zat een mannetje of 20 21? Ja en uhm, het zit gewoon. Dus waren de citroenen weer zuur, want die misten de slag en de keun. Ik twijfelde een beetje. Ja, wat ze moesten doen. Ja euh, ze kregen ook geen enkele hulp. Dus nee, dat was ook zuur van. Ja, het was overduidelijk dat dat de rest van het peloton had besloten.

[00:35:08]

T Is aan jullie nu en uh en uhm en ja, dat brak die ploeg echt wel een beetje op. Want Lampard had volgens. Maar die zag er best goed uit. En wat die denkt en euh. Maar ja, als je als je ik was ze zelden. Zo omschreef het na afloop allemaal. Zowel de aside zeggen ze als de keuning als ze. We hebben de hele koers achter de feiten aan gereden. Ja, dit was het moment, zeg maar.

[00:35:27]

En ze kwamen op een geven moment kamers oplopen tot dertig of zelfs tot twintig seconden van die groep. Maar, en vervolgens zakte het weer terug naar een minuut. Ze kwamen er gewoon niet bij. Ja, maar het was ook vreselijk, die wind de hele tijd. Je zit gewoon met z'n allen met een man, je bent een fietsend windscherm bij en tijdens deze koers. Maar ook ik denk dat ze erg snel dacht van nou ja, op zich de beste sprinter van peloton is.

[00:35:48]

Bennett zit bij de kopgroep. Sowieso was een kopgroep met zoveel goeie sprinters dat je dacht nou uitgemaakte zaak. Weet je wel dat ik gewoon met z'n allen naar de finish is? Maar dat was het. Dus was er ook voor heel veel ploegen was het zo? Ja, we hebben onze man de die hier zou moeten kunnen winnen. Die zitten zitten op de plek waar die hoort is misschien zuur dat die geen klacht meer heeft. Maar wat wil je anders?

[00:36:07]

En dat schiet de twee hetzelfde. Die dubbel uit zat natuurlijk bij de Keuning ook in, behalve dan dat je al wel een beetje had kunnen voorspellen. De vraag is dik gaat Boonen dit redden als ze nog over al die heuvels moeten? Ja, maar de heuvels verteerde die prima. Het was gewoon welletjes. Helemaal goed verteerde. En ze is een repens. Hij zei dat hij zei na afloop dat ie teveel gegeten had. Hij wou de motor niet leeg laten laten.

[00:36:29]

Dat gaat gewoon te veel gedenkt. Maar hij moest gewoon na de Kemmelberg. De laatste keer dat ze gewoon moesten kotsen. En niet zo'n klein beetje ook echt Ierse kotsend als groen. Het was gewoon een eer die op zijn pedigree uit te rollen. Zo zag hij eruit. Ja ja, dat was het wel. Nee, maar het is wel dat ik dacht op dat moment dat ik euh, want ik schakelde best. Ik had s ochtends vroeg had ik ingeschakeld, dus bij de start vond ik mooi.

[00:36:53]

Toen inderdaad en later best wel laat. En dan krijg je zo'n eerste soort schouwer van die kopgroep. En ik dacht wel Oribe die denkt aan het mooi voor Van Aert. Lekker dat Van Hooijdonk daarbij zit, maar dacht ook daar zit je echt nog wel veel gevaar in deze groep om voor voor de eindzege. En met name dus benen tijdens Architect van je eigen kan van iedereen pakken in de sprint. Maar als het een pure sprint is, dan ja, bijna twee stink gewoon.

[00:37:17]

Euh. Wellicht denk ik de de beste massasprint er op het moment, dus die zou moeten kunnen pakken. Ik heb ook eigenlijk. Dat was ongelukkig, want ik heb precies na de Kemmel zette ik in op Banned. Want ja, toen het kotzen gemist? Nee, die de seconden later begon ik te kotsen. Ik had echt nergens. In Jinx. Bennett die ik bedoel. Het was en ging richting de laatste Cécémel. En het was wel duidelijk van elkaar.

[00:37:44]

Daar moet je bij het lossen. Anders heb je gewoon echt een probleem. Want ja, het gaat niet meer lukken anders. Ja dus. En hij kwam eigenlijk de Kemmel op. Toen gaf ie 10 20 meter ofzo. Maar dat dat rijen wel dicht en dat gebeurde ook. En toen dacht de Cuwz hem castte vond het. Het was een bijzondere gok, vond ik, want Van Aert was duidelijk de sterkste. Indien op die Kemmelberg af. En uhm, je zag ik.

[00:38:09]

Van Aert had natuurlijk een soort dubbel belang, want die had een soort. Aan de ene kant het belang om Bernard eraf te rijden en aan de andere kant het belang om Van Hooijdonk erbij te houden. En dat ging niet samen. Nee, want Van Hooijdonk was slechts als de enige echte. Op de Kemmelberg was de enige die eraf moest. Ja, dus je zag hem. Hij trok volgens mij nog redelijk vol door op de Kemmel en keek wel één keer achterom waar Van Hooijdonk zat.

[00:38:29]

Maar toen hij eenmaal boven was hield hij in die ook na afloop dat hij dat zodat Van Hooijdonk weer bij kon komen en dat ie m nog kon gebruiken in het resterende stuk. Maar ik vond dat wel een gok, want ik denk inderdaad van waar ga je het er anders af krijgen? Nou ja, het was niet een gok denk ik. Want euh. Bennett zat nog voor Van Hooijdonk en Ben het zat gewoon te dichtbij. Die gingen ze niet meer.

[00:38:49]

Ben het gewoon uit daar echt voor was gegaan.

[00:38:53]

Ja, maar er is iets heel raars met de sprinters aan de hand, want vorige week Caleb Ewan in Milaan-San Remo. Die rijdt gewoon met de besten bergop mee. Maar Bennati kan dit tegenwoordig ook. Wat ze zich goed jong? Ja ja, natuurlijk. Relatief zijn de relatief korte inspanningen die wel je als sprinter ook wel zouden moeten liggen. Weet je wat is? Wat is er 30 seconden ofzo al uit op de Kemmelberg? Maar ja, nee, het is wel opvallend ja, maar een goed in zijn sprinters.

[00:39:17]

Een ander soort types geworden ofzo. Dat er de laatste jaren iets minder gewone klassieke spierbundel. Ja iets, maar dit is ook weer op. Ook wel. Gent-Wevelgem is van oudsher natuurlijk gewoon een sprintjes koers en de laatste 35 kilometer zijn gewoon zwaar. Zo vlak dus. Euh, de de meeste sprinters die iets van iets willen nog in. In Belgie bedoel. Jouwen heeft gewoon vorige week gezegd ik ben niet goed in België. Ik ga er niet meer koersen.

[00:39:42]

Hij zegt vind het prachtig om naar te kijken, dus ik ga lekker e-banking liggen, maar ben in het wiel echt nog wel wat. Die rijdt ook bij een Belgische ploeg. Hij is in Belgie geboren. Uhm zo, dat werd ook 121 gezegd, zegt Uiterste uit zijn. Laten we eerlijk zijn als je in Made geboren was altijd al beweren dat hij elke aflevering een Bennetts blokje Medema dan bedoeld was. Nou is ie nou voor of na zijn geboorte dorpje gaan kotsen en gelost.

[00:40:10]

Daar was ik wel bij. Dat weet ik niet, want ze kwamen er echter doorheen. Overgangs de de rest van de sprinters die erbij zitten vind ik. Die moeten erbij zitten niet solo. Heeft ambities hier. Colbrelli wordt er elk jaar in dit soort koersen achtste. Uh, Trentin is ontzettend goed, maar weet altijd in de laatste kilometer toch nog te verpesten. Matthews? Matthews? Die wil dit ook. Dus het zijn gewoon. Het zijn natuurlijk niet de puurste sprints behalve binnen dan, maar die wil echt nog wel wat.

[00:40:35]

Euh euh. Op. Op dit soort parcoursen. Want laten we wel wezen, twee jaar geleden werd Viviani hier ook gewoon tweede toen ie bij de keuring reed. Ja nee, maar kijk, normaal gesproken zou je zeggen dat je het allemaal eigenlijk redelijk zelfde types jongens in de in die in die kopgroep is. Van Aert niet solo. Colbrelli euh. Trentin. Dit is allemaal een beetje hetzelfde slag rete je. De één is echt beter dan Van Aert.

[00:40:55]

Steekt natuurlijk wel bovenuit, maar hij had dan Bennetts waarvan ik dacht is in gevaar. En kun je ze. Dit is in gevaar, want die kunnen echt iets anders dan wat. Wat? Van Aert kan. Cumae is gewoon een super goeie tijdrijder. Als je die 10 meter geeft dan is je weg hartrijders. Zeg maar toch. Nou ja, precies specialismen. Ja en euh, einde. Dus daar moet je eigenlijk mee afrekenen. Denk je dan bij dat dat moet ergens?

[00:41:16]

Daar moeten we ergens moet. Je moet zorgen dat die geneutraliseerd worden. Dus ik vond het wel interessant om te zien hoe hoe je Movistar dat ging spelen. Want zwaar natuurlijk de enige die twee man in de kopgroep hadden zitten. Ja ja ja. Maar Van Hooijdonk, die was echt onwaarschijnlijk goed. Jij was trouwens ook de dag dat ik erachter kwam dat Van Hooijdonk geen Nederlander is maar een Belg. Is dat even een tegenvaller? Veel revelaties. Nou ja, dat viel af tegen AZ.

[00:41:40]

Maar die was goed zeg. Ja en had d e. D. Heb je dit interview na afloop gezien? Ja, bij de bij de Belgen bij Sparta. Die bril? Ja ja ja, die was wel.

[00:41:50]

Zette hij een plank.

[00:41:51]

Had ie ook. Ik bedoel, ik heb ook zo'n soort, maar niet echt wel nog een slag kleiner. Ja en ja, ik wil deze bril. Ja, ik maak er maar die bril. Als je moet luisteren. Euh, stuur gewoon op dag en nacht. Media belt de naam van Jonne. Anders dan je had Willem M.

[00:42:05]

Maar wordt er wel mee gereden in ieder geval. Ja maar ja, maar ik draag m g. Ik draai gewoon naar de Albert Heijn en sla. Ik doe gewoon heel vaak op uit dit alles zag er ook heel raar uit, want ik vind het zo raar dat zo die hele nette studio hebben waar ze gewoon zijn allemaal netjes aangekleed zijn. Karl Vannieuwkerke netjes jasjes aan en ineens loopt zo'n renner loopt er naar binnen. Nog in volledige outfit op Similes schoentjes en ik word erbij aan tafel zitten.

[00:42:28]

Ja ja, verbaast me toch elke keer weer een beetje. Jij vindt dat ze snel driedelig pak aan moeten.

[00:42:33]

Ja, je denkt gewoon die studio die gewoon ergens anders jou, maar die is gewoon echt direct naast het parcours kunnen er gewoon naartoe lopen. Heel vet. Er zat wel wat venijn in. In wat Van Hooijdonk zeiden ze dat ze dat ie met name niet zozeer in de studio werd gevraagd om naar de koers werd gevraagd om daarop te reageren. Maar vooral in zijn interviews bij de start up merkte je echt dat ze wat. Dat ze bij DJ De Jumbo's en met name hij echt een beetje chagrijnig waren over het commentaar dat ze hadden gekregen na de E3 prijs.

[00:42:58]

En nog wel naar een aantal andere koersen over dat Jumbo vist. Maar eigenlijk, dat is een beetje de dominante euh euh. Denk lijn van Michel Wuyts. Dat Wout van Aert niet goed genoeg wordt ondersteund door Jumbo wist maar hoe. Zo stellen is niet gewoon niets op. Maar ja, je kunt er gewoon ook niet voorstellen in Gent-Wevelgem. Maar waarom is die molaire gestopt die al prima kunnen knechten voor van uit? Dat is wel waar. Maar. Van Hooijdonk was er overtuigend overduidelijke niet blij mee.

[00:43:22]

En je voelde ook wel hier eens over gepraat binnen de Jumbo Wisman ploeg. Dat ze. Dat ze die. Dat ze dit toch een beetje een wrok voelen en zich een beetje miskend voelen. En ik had toch ook het gevoel dat ie een beetje had rondgereden op die op die energie, op rancune. Vandaag even laten zien dat ze dat echt wel goed is. Ja ja, daar zit misschien wel wat ik mis. Misschien kijken belgedrag heel anders dan wat er bij Jumbo gebeurt dan in Nederland.

[00:43:46]

Tuurlijk, maar Michel Wuyts was er echt nog voordat Wout van Aert de finish over reed. Riep die O ja, hiermee is Wout van Aert de grote favoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Denigrerend voor Gent Wevelgem dacht je dit is. Dit heeft hij gedaan. Heeft niet Gent-Wevelgem gewonnen. Hij heeft laten zien dat die Ronde van Vlaanderen de ronde is. Zo belangrijk voor hem dat gewoon alles, want buiten is heel constant tegen iemand die zei ook al dat de.

[00:44:12]

Wout van Aert de Strade reed. Ter voorbereiding van de Ronde van Vlaanderen. Ja, echt fascinerend. Ja, maar even echt fijn. Maar dit ging echt ver. Ja ja, ja ja. Sowieso hij. Nou ja ja hij hij en ejaculeren. Bijna natuurlijk. Toen? Euh, toen. Toen Van Aert won. Hij heeft twee momenten om de de laudatio voor Van Hooijdonk een beetje af te maken. Euh, die ik echt geweldig vond. Hij plaatst natuurlijk de aanval waarmee euh euh.

[00:44:39]

Van Poppel en euh ben het uiteindelijk moesten lossen met z'n tweeën. Nou ja, ja, Trentin begon immers toch. Het was de eerste Trentin die dit gat veroorzaakte. Ja, en toen Van Hooijdonk die door trok volgens mij. Nou nou net of net andersom met Trentin was er ook bij betrokken. Die was ook. Het was in ieder geval was dat was fantastisch, maar het moment van Van Hooijdonk vond ik de aanval van. Die ging aan en ik dacht oh, daar zit dat je weet.

[00:45:05]

King kan heel, kan heel hard demarreren die wel heel hard rijden en van Hooijdonk ging van kop af. Eigenlijk zonder te gaan voorzitten of zonder op te staan ging die zetten die even aan zeg maar. En hij reed naast kinderen, keek om even te halen en het was klaar waar je voelde. Het was heel dit, zag er heel raar uit. Je voelde ook terstond alle energie uit die kopgroep lekken. Echt van ja ja. Oh ja, later.

[00:45:26]

Maar ook Nederlanders daar. Dan is het voor. Van Aert en Marcoen gingen aan en hij deed wel zo de goeie demarrage met jou aangaan. En dan nog een keer versnellen. Ja, dus dat deed ie op zich perfect. Maar toen moest ie uitwijken voor iets wat toch op de weg stond. Maar een aantal Van Hooijdonk bij stond een paaltje ook nog te weg. Maar toen ie dat paaltje voorbij was toen was ie nog niet eens het voordeel van Nathan van Hooijdonk is het voorwiel niet voorbijgekomen, maar dat is echt demotiverend.

[00:45:52]

Je echt? Het was zelfs voor mij demotiverend om uit te kijken, dacht ik. Dit heeft geen zin. Ja, maar ja, dat is dat. Dat was echter dacht je echt, Yakin kan het vergeten. Want dat als je tegen deze deze kleppers dan gaat hij nooit goed. Ja, je weet maar voor je gaat de zesde worden. Het was voor iedereen in dat kopgroepje. Dit betekende dus gewoon. Dit gaat in ieder geval geen aanval worden.

[00:46:09]

Nee, nee, daar wordt sprint. Maar goed, ik denk ook dat de meeste dachten ik moet gewoon. Ik moet gewoon rekenen om mijn sprint. Denk dat ze allemaal hebben gedacht. Van Aert gaat die favoriet zijn, maar ik ben zeker niet kansloos. En dan is dit ook zo. Als je Colbrelli of niet solo of of Matthews bent. Ja, die kunnen ook sprints winnen. Je zou toch als je een beetje een beetje getapte jongen bent en dan denk je toch van.

[00:46:29]

Sorry maar Wout van Aert, dat gaat heel moeilijk worden. Maar niet zo een naam. Daar heb je dat denk. Denk dat je daar gelijk in hebt en maar vergeet niet hoe zwaar deze koers was. Dus ik. En dat viel me echt naar die dank zij het in een introductie naar die 200 kilometer was echt zo'n punt. Dat was omgeven met kreeg je een beeld van de achtervolgende groep waar de ene na de andere renner gewoon uitviel, de ene na gelost werd.

[00:46:51]

Dus dat ging. Daar ging EQOV bijvoorbeeld ging ook. Die was ook daar dat je denkt heb je nou pech of ben je gewoon echt dood? En dat was te gebeuren. Zoveel dat je echt dat je echt dacht hoe ook deze gasten hebben echt al 200 kilometer. Alles alles gegeven en niet ja en die moeten. Dan moet je nog zestig. Dat was los. Alsof t een bergetappe was. Op sommige punten gewoon op een vlak stuk. Dan vloog er van die mensen de achterkant van af of effen.

[00:47:16]

Vinden jullie dan dat dat dat niet solo? En Colbrelli en Trentin en Matthews dat die harder moeten aanvallen? Hebben zich een beetje naar de slacht laten leiden? Ik vind dit zijn allemaal jongens die aan kunnen komen. Op geven moet je ook gewoon vertrouwen hebben op je sprinter. Ik vind dit echt een fout die bijvoorbeeld Trentino heel vaak maakt. Ja, dat die dan toch de 2 3 jaar geleden in San Remo ging je toch aanvallen na na de Poggio in plaats van dat die gewoon vertrouwt sprint zoals zoals in Yorkshire bedoel je?

[00:47:47]

Ja ja, ok. Ja, dat is ongelukkig. Nee, ja natuurlijk. Je moet ook durven te Haazen, maar ik denk dat je denk ik de enige die hier kon aanvallen was of moest aanvallen. Uhm ja, Gardena Masa uitspraak.

[00:48:01]

Maar ook anders krijgen we rectificatie. Jonah Hill. Kijk, ik vind het. Ik vind dat je gelijk hebt als je je wel als je zegt. Euh, als het gaat over. Het is een duel tussen euh. Één op één. Maar hier was niet. Zeg maar. Euh, je was je zoon niet als Colbrelli als Trentin. Uhm. Hadden niet kunnen. Hadden naast Van Aert nog vier andere concurrenten namelijk ook allemaal jongens die supergoed konden aankomen.

[00:48:26]

En je moet denk ik wel bedenken hoeveel maximaliseren ik mijn kans zeg. Maar? Is dat dan? Door te wachten en te sprinten in een groep met allemaal jongens die ook heel goed kunnen sprinten? Of is dat? Dat vond ik wel het moment eigenlijk op het moment dat Qu'une ging en teruggepakt werd. Verbaasd met wel verbaasde me het wel dat er niemand anders dacht er is toch. Misschien moet ik de gok nemen om toch te gaan, want de situatie is wel echt anders als je met met twee hele goeie sprinters naar de finish rijdt of met vijf.

[00:48:55]

Maar wat je net zelf aanvoelde klopt denk ik dat gewoon op momenten dat Koen ging en hij niet eens voorbij het voorwiel van Van Hooijdonk kwam. Ja betekende eigenlijk voor de rest. Ja God, maar op je sprint, dan heb je misschien. Dat snap ik ook wel, maar het was gewoon hopeloos. Niemand ging wegrijden. Ik denk het precies, maar ik denk niet dat t. Euh. Ik vermoed. Nee, ik ben benieuwd, maar ik denk dat de ratio iets anders had besloten.

[00:49:19]

Als je als je nou laten we zeggen niet solo zou, ik zou ik niet zo lang moet gewoon wachten. Ja ja, maar Colbrelli. Ja, ja, ik weet nog Morelli en Trentino. Dat zit er inderdaad tussenin. Ja maar ja, als je als je hier nog een een. Als je in. Als je in zo'n klein groepje al niet vertrouwt op je sprint. Want wat ben je dan nog voor? Ja sprinter? Ja maar kijk, je kunt een klein groepje hebben met met Quintana.

[00:49:46]

En niét overwegend een klein groepje klasbakken, maar niet. Maar niet per se. Maar in de vlakke sprint uiteinde. Klopt. Of een groepje met alleen maar hele goeie sprinters. We hadden het vorige week over Stuyven natuurlijk die dit gokje wel waagde. Jammer en daardoor toch de zege pakte. Voor Trentin was er geen enkel scenario dat hier ging winnen.

[00:50:07]

Trentin heeft 4 1 massasprint etappes in de Vuelta gewonnen, maar in deze groep. Natuurlijk is het in deze groep maar. Ja toch, ik. Ik was eigenlijk blij dat Trentino het een keertje niet probeerde met een met een met een. Met een aanval weet je. Ga dan maar een keer nat of ga een keer op je bek. In de sprint. En er wordt gewoon derde. Zeker. En laat wel eens wat later. Laten we dan het laatste nationaux sprint gaan.

[00:50:36]

Niet solo. Wat doet hij? Ja, want wat doet hij nou hij proberen te winnen? Maar leuk niet? Nee. Hij reed tweede of derde positie. Ja euh, richting de sprint. Hij gaat er naast rijden en pikt als laatste in terwijl er was rugwind volgens mij toch. Dus met tegenwind. Als je dan een laatste wiel gaat zitten snap ik nog maar dit. Hij ging. En als je kijkt naar de sprint. Hij zit veel te ver van Van Aert.

[00:51:01]

Dan moet die meters moet je allemaal goedmaken. En hij moet nog een keertje inhouden omdat hij Q. Euh de nog de nog doorheen zakte dus. Dit ging de sprint aan en hij zat slecht gepositioneerd.

[00:51:13]

Hij zat heel slecht positie neer, maar hij koos bewust voor het laatste wiel. Terwijl als hij. Ik denk als hij het wiel van Van Aert euh. Kiest dat het ontzettend spannend was geworden. Van Aert heeft niet solo's, intrinsiek gewoon wel echt heel snel. Maar Van Aert heeft natuurlijk wel echt die enorme kick in het begin. Dus die is die die dat is. Wat natuurlijk hem onderscheidt van van de rest van die groep is als je ziet hoe hij zijn aanzet tot de sprint is die zo keihard is.

[00:51:39]

Hij is meteen twee lengtes weg, dus je moet meteen reageren. Of eigenlijk. Denk aan terug aan Van der Poel in de Ronde van Vlaanderen. Je moet eigenlijk een fractie van een seconde eerder aangaan. Van Aert om die kick te kunnen volgen. Ja en ja, dan moet je dat doen omdat je niet laatste wiel gaan zitten waardoor je om iedereen heen moet laveren. Namelijk niet zolang. Maakt echter fout. Ja, die maakt gewoon echt een foutje in deze sprint.

[00:52:01]

En daar? Daar betaal je cash voor. Ja ja nou ja goed. Uhm, wel heel mooi. Wout van Aert won zeker. En nog twintig meter of vijftig meter voor de streep was Nathan Van Hooydonck al rond. Juichen? Volslagen terecht? Ja, maar ja, ook zijn overwinning. Maar wel een beetje revelatie. Tot vandaag. Nathan Van Hooydonck. Ja, jij mag dat goed. Die kan je gewoon een enorm grote ronde als zo'n knecht bij hebt.

[00:52:26]

Ja ja, nee, ik denk dat ze hebben toch vooral voor het Vlaamse voorjaar denk ik. Ja, laten we. Mike Teunissen is een plekkie aan in de Tour. Niet vast weggeven aan iemand anders die we hier uit België willen. Ja, en hij is er weer. Maar jij bent natuurlijk Van Hooijdonk kenner bij uitstek. Zeker als hij in de jeugdopleiding en het drie Annie van Hooijdonk stadionspeaker bij NAC Sydney MPEG spitsen. Hij is wel gestegen, maar een ranglijst van favoriete Van Hooijdonk zal bevrijden.

[00:52:53]

Nathan de Annie op N. Annie op één na een hele tijd niks. Pierre en Nathalie zijn allebei stuk steengoede voetballers die me ook veel hebben gebracht, maar die ik nooit echt sympathiek heb gevonden. Dat mag ik hopen. Ja ja en Nathan vond ik in zijn in zijn euh. Ik was. Vroeger was ik al fan van Edwig van Hooijdonk. Zijn oom was. Ik heb je ooit zien fietsen. Nog erger was het als zijn oom fietste. Edwig van Hooijdonk is een heel mooi verhaal eigenlijk, die zich min of meer naar het ETWY v.d.w.

[00:53:19]

Edwig van Hooijdonk was beroemd. Hij reed altijd in een jaar voor de Buckler ploeg, Reedie voorganger van de Rabo en had rood haar. Dus dat was altijd heel erg opvallend. Maar hij was heel goed en hij is echt slachtoffer geworden van. Ik heb hem één keer een interview zien geven dat hij in één keer al jongens die om hem heen reden veel beter zag worden. Oh ja en nee, dat is echt zo'n jongen die het slachtoffer is geworden van het.

[00:53:42]

Van een optreden van het epo tijdperk. Gelukkig maar. Mooie overwinning van Wout van Aert. Hij was ook erg blij na afloop. Ja, zeg maar een beetje verbeten ook. Ik vond het interessant wat je zijn, want dat was ook al een beetje zo. Hij was blij op een manier van. Ik had het even nodig. Blij en niet van. Ik heb hier iets fantastisch neergezet. Blij. Ja, je zegt je iets goed, want dit was.

[00:54:02]

Dit viel mij ook op. En wat ik mooi vond was ik vond het niet per se. Dus in. Van Hooijdonk zat een soort van verbetenheid, rancune, een beetje boosheid over het feit dat hij was onderschat. Bij Van Aert zat soort existentiële zelf twijfel na. 1. Na de denk ik na de 3 E3 prijs ja of ja, want daar weet hij natuurlijk wel echt afgereden door door Van de Poel en voren Stybar. Eigenlijk is ie tot nu toe gewoon nog niet echt op de afspraak.

[00:54:27]

Ik bedoel in. Hij was goed in de strade, maar niet hij kon die uiteindelijk van de Poel niet volgen. Wat natuurlijk gewoon toch zijn zoon, zijn aartsvijand vijand is. Ja uhm, Milaan-San Remo. Ja beetje zelfde verhaal. Wordt ie toch ook weer geklopt? Ja, er wint dan wel indrukwekkend trouwens in in de Tirreno. Maar ja, ook de E3-Prijs was mij met die 11de ofzo. Ja maar ik denk maar ik denk vooral dat moment dat ie gelost werd door Stybar en Van der Poel.

[00:54:55]

Dat dat echt dat er inhakt. En het mooie vond ik normaal gesproken. Uh, het is deze topsporters eigen denk ik. Om dan te doen alsof je dat niet interesseert en ons dat ja een beetje dan zeggen ja maar het gaat, dan gaat er nu nog niet echt om. Maar even investeringstak momentje. Bla bla bla. Maar hij zei echt ja ja, ik was al slecht gaan slapen die die avond. Euh, dat het hem wel echt wat gedaan had en dat ie ook dacht dat dit ook wel voor hem voelde als bevestiging van ik kan het nog.

[00:55:22]

Ik ben er nog als het nodig en je weet je wel. En dat dacht ik vond het echt heel mooi. T Was echt zo'n echt zo'n diep menselijk momentje. Wat nog natuurlijk nog versterkt werd door dat Sara aan de finish stond met George in de kinderwagen. Ik heb dat ook wel als je zoontje Georges en zoontje. Ik heb het ook al was. In het wiel zou een keer een goed weekend draait, dan denk ik ook ja, dan slaap ik ook slecht weer.

[00:55:45]

Ja, en dan toch weer zo soevereine overwinningen. Ja nee zeker. Tuurlijk ben je. Dan denk je toch gewoon weer het mannetje? Ja top. Hoe hebben jullie de vrouwencoach ook nog bekeken? Het begin? Daarna moest ik mijn moeder helpen. Die had de moed. Er moet gesjouwd worden. Ja, de goot. Ja vandaag. En dus maakte de 1 2 voor voor Jimbo Wiersma compleet. Maar in de sprint toch massasprint. Ze lange. En ja dus hier gebeurde wel wat jullie al vreesden.

[00:56:11]

Namelijk dat de kilometerteller niet klopte. En dus op het moment dat we dachten het is nog een kilometer te gaan bleek het nog drie kilometer te gaan. Wat wel heel veel uitmaakt, omdat er een kopgroepje met Bastianelli en nog een vrouw mij vergeten die op kop zat en de negen seconden voorsprong had. Wat nou ja, in met één kilometer te gaan te spelen is maar op drie kilometer te gaan. Ingewikkeld wordt, dat maakte nogal wat uit. En die groep kwam dus terug andersom, waardoor je met drie kilometer te spelen is.

[00:56:37]

Met drie keer meteen wordt het lastig. Ja, dus is te spelen voor de voor de kopgroep zou jij kunnen ze dus. Maar de tweede is een Wetters. Een sprint met een klein met een drie. Nou, een redelijk flink groepsdenken, een dame of 30 ofzo. En euh, Floyds Mackay trok hem aan voor haar ploeggenote van haar. Vos zat daar in in het wiel. En ik denk dat McCain dan voor Wiebes aantrok en dat De Vos kwam er uit en won.

[00:57:02]

Ja, mooi ja. En dat is een oud zet. Haar eerste grote overwinning in een Jumbo Jumbo outfit. Dus dat was wel top. Wat is de reden geloof ik ook echt binnengehaald? De kopvrouw natuurlijk. Het gezicht van de ploeg is wel lekker als je een neffe Gent-Wevelgem op schaal phet helvert. Maar niet dus. Ik vermoed dat dat Merijn Zeeman lekker slaapt vannacht. Ja, nou, dit was het voor Gent-Wevelgem. Ja, nog even kijken naar hoe het met vrienden van Chew gaat.

[00:57:27]

Ja of ja ja. Nou euh. We zagen wederom een hoopvol insteekweg. Een poosje van Fabio Jacobse. Ja, op de Copa aantreden is redding. Ready to race. Ja, die zit eraan te komen. En leuk, te gek. Overigens ook weer niet de race. Dylan Groenewegen. Ja ja, leuk. Ja natuurlijk. Mag weer even, maar is weer in ieder geval weer iets nieuw uit post. In ieder geval weer foto is dat ie zegt dat ie en klaar is om te koersen.

[00:57:52]

Maar ik mij ja. Ja maar mij is niet ver weg meer. Wil je weken en vijf weken? Nou ja toch? Nou daar. Jumbo heeft er nog eentje bij weer. Ja. Euh. Mike Teunissen zat in een podcast van een of andere Vlaamse krant De Standaard volgens mij. Ik weet dat nooit met heel slecht geluidskwaliteit. Ik. Ik luister naar wie de podcast Hardie maar daar vertelde die dag ging. Dat was de dag voordat bekend werd dat prijsgeld waarschijnlijk naar het najaar zou gaan en marktkenners hadden daar al gezegd dat ie dat deed.

[00:58:19]

Schandalig van zichzelf vond, maar dat ie waarschijnlijk wel blij zou zijn als dat zou gebeuren. Ja, maar dat is toch ook. Ik vind het wel weer een cadeautje hoor najaar. Ja, absoluut. Ja, het is maar die ja, maar dan moet ie wel plaatsvinden. Ja, ik kan niet Willem gaan nu kijken. Ik heb.

[00:58:34]

Ik heb daar behoefte aan Tim. Nee, maar straks in Nayar als je honger, extra regen, extra modder en dan ook nog heel veel vertrapte bladeren op de weg. Ja, da's Jonna. Maar ik zou S&P's maar zijn lente editie met heel veel stof over de kasseien worden ze ook wel pracht? Ja, ik verlang gewoon twee doen. We doen gewoon 2 dit jaar zou leuk zijn. Toch geen twee jaar niks geen gedaan. Ja, doen we dit gewoon?

[00:58:53]

Dit is voorbij. En dan najaar 2021. Iets wat we kunnen. We kunnen ook een keer inderdaad van ruber naar Parijs. Ja, dat doen we nu van Parijs erbij en dan daarna van UPA. En een eindig is een trieste binnenstad voorstad van Parijs. Ja, schitterend. En dan met de regen lekker naar het centrum. Nou ja, goed idee, dat is stof. Ja en. Laten we dan, want achter de groep, met en met de man achter de kopgroep.

[00:59:17]

Vandaag zat Dylan van Baarle. Ja, die is in orde hoor. Ja en in de E3-Prijs is ook goed zeg. Nog even een momentje E3-Prijs dat Dylan van Baarle in zijn eentje terug reed op de kopgroep. Dat was daarvan toen dacht ik. Jij bent. Ja, zeker als je door maar dat probeert in van dus weer te doen. Ja dat hij was ook eigenlijk op het moment dat je dacht nu eens niet echt veel zin, maar het ging die ook weer.

[00:59:40]

Ik had het idee dat hij zichzelf aan testen was om om euh, om zichzelf in de finale nog een keer echt even goed pijn te doen. Kan ik het na 250 kilometer? Dat is de Nederlander. De. De de wielen variant van het van het voetbal cliché kun je het ook op maandagavond om half negen in een uitwedstrijd in Urk. Nou was ik het ook wel avondwedstrijd, maar het was vandaag extreem zwaar door de wind. Ja, de stad dat die nu misschien dacht van ik zit nu zelf haar reserves.

[01:00:08]

Ik ga even kijken wat ik nu nog kan. Die Brickell nog wel, maar ik had gevoeld dat die de sterkste van de rest was. Ach ja ja, samen met. Hij zei ja, ook goed weer. Maar ja, dat was volgens mij ook helemaal geen enkele reden om niet in die kopgroep te zitten, behalve slechte positionering op het moment dat het brak. Dat geld gold denk ik wel voor meer gasten. Alleen behaalde de Keuning daarom extra knap dat je dan.

[01:00:30]

Dat je dan aan het einde toch nog zeg maar de motivatie vind om dan groot. Ik zit gewoon, t zit gewoon goed bij hem. Zit goed en dat is heel fijn. En het enige waar ik. Voor frees is is het laatste stuk. Hij heeft natuurlijk het. Het probleem van wat de halve Nederlandse wieler generatie onze gouden generatie heeft, heeft natuurlijk niet echt een wapen om te winnen.

[01:00:49]

Nee nee klopt. Dus ja, dat wordt lastig, maar hij kan wel. Hij is toch van een zesje in de sprint of zo? Hij is wel maar wanneer eens een zesje? Nou genoeg? Nou ja, als je desmeth als hij met kunt naar de finish rijdt. Q Ja, daar moet je wel boven ja sorry zeggen. Door achter elkaar zonder dat zegt ja en euh. Is er nog nieuws over fruit vanuit de internationale beweging der Dumoulin Liste?

[01:01:14]

Dan moeten we kijken naar WIDM. Ja is gesignaleerd langs het gespot in het Albertkanaal. Het is dat prins Albert. Ik weet het nooit. Zijn ideeën als een kanaal waar prins Albert later als een kanaalwater wordt, vaak zwemt. Maar heel veel Belgen, altijd en Limburgs altijd trainen om hun tijdrit, omdat dat zo langs een lang recht stuk asfalt is, zeg maar waar je langs kunt rijden. Dumoulin werd dus door ruiming van de chloor. Dat zei een journalist van het Limburgs Dagblad, waarvan ik nooit stukjes kan lezen omdat die Pizarro Paul wil hebben.

[01:01:44]

Ja, echt de mol, de mol en de Noorse. Want in Game of Thrones is er echter een kleine rol vergeleken met Paul Van Abeele. Echt koste wat het kost voorkomen dat een niet Limburger stukjes uit het Limburgs Dagblad leest. Volgens mij waarschijnlijk omdat overal vraagtekens achter staan. Precies. Elke zin eindigt met Wablief? Euh. Waar die? Euh. Maar daar was dus Dumolin gespot op zijn tijdritfiets. En dat was voor een aantal ervóór na het jaar.

[01:02:07]

Nou ja, zoiets moet ook als ik dacht. Dat was dus was wat enige ophef. Eerder deze week over dat ie volgens mij met Ten Dam en Sam Oomen euh euh aan trainen was en een Birgitte aan te. Of in de Ardennen in de Vlaamse Ardennen. Want de koers was. En euh. En toen dacht ik nog ja, ik kan me voorstellen. Lekker met vrienden, lekker een beetje spelen. Weet je al een beetje blijven er juist nog basisconditie.

[01:02:29]

Dus hij kan euh. En rijdt die jongens dan wel af? Rijden jongens nog wel af? Dus ik kan me goed. En toen dacht ik ja, dit betekent natuurlijk niks. Maar ja. Wie gaat er voor zijn lol? Euh. Tijdrit jes. Fietsen? Ja, inderdaad, ik heb een paar weken alleen nog gedaan. Maar langs sprints Albertkanaal. Ja, zeker leuk, maar dat sprankje hoop zoals ik dat. Dit was voor het eerst dat ik dacht het zal toch niet?

[01:02:52]

Het zal toch niet dat Tom ons allemaal hier voor het lapje houdt en gewoon gewoon lekker aan trainen is? Al maar in de luwte rustig aandoet. En dan? En dan in één keer op. Op 1 juni zegt hij ons ja, ja ja, ik heb er wel weer zin in. Ik wacht heel even. Nee, jonge effe niet nu nee zeggen. Laten we heel even de 10 seconden vasthouden. Stel je voor dat hij het maar mee doet en dat hij dan ineens gewoon in die ploeg wordt aangekondigd.

[01:03:19]

En dan in een vrije rol. Maar voor een bergetappe en voor een tijdrit. Ik krijg echt.

[01:03:24]

Je hebt toch dat 11:06 in Genk? Jij zegt gewoon dat zwa inma. Ja, hij heeft ook een Duitse uitspraak van. Er ist wieder da da da zou het kunnen zijn.

[01:03:33]

Maar dit ging over iets letterlijk en een mooie, linkten Jumelet. Hitler ok en alles ertussenin. Ik zal je zeggen waar mijn gedachten naar uit gingen, niet naar de Tour, want daarvan dacht ik. Ik weet het niet, maar wel naar de Olympische Spelen. Ik dacht als alleen dat, met name omdat die natuurlijk niet op de tijdritfiets had. Ik dacht als je ergens voor kunt opladen weer, dan is het voor. En dan denk ik voor de Olympische Spelen de tijdrit om daar om daar goed te zijn.

[01:04:01]

En daar hoef je ook niet per se heel veel wedstrijd hardheid voor te hebben. Volgens mij gok ik na van nee. Een tijdrit kan je natuurlijk gewoon lekker in je eentje ook wel trainen. Kun je gewoon helemaal opbouwen zoals je zelf wil. Maar stel je voor dat straks een inke wordt aangekondigd. Dumoulin gaat toch de tijdrit rijden in in Tokio? Het is wel een Dumoulin tijdrit. En je bent de Remmerswaal wel even de boel bergop bergaf of Wout van Aert.

[01:04:22]

En je ziet in één keer Dumoulin toch weer opduiken op de startlijst. Ik zou toch wel even denken oei oei, maar denk je dat Filippo Ganna dat ook denkt? Ja, maar misschien is wel. Ja want lacht concurrent Danna. Hm. Het is dus. Dumoulin is natuurlijk wel een erkend tijdrijder en hij is wat hij gedaan heeft. Dit is natuurlijk. Dit is natuurlijk super. Nu is ie in één keer de onvoorspelbare factor. Als ie mee had gedaan zeg maar.

[01:04:45]

En hij was gewoon was gewoon doorgaan met wat ie deed, dan was ie. Dan had ik al nagedacht. Ja, die Malé is ook wel goed. Ja ja, zeker zeker top tien. Maar nu is het soort mystery guest die gaat verschijnen in Tokio. En ja, hij kan in één keer een halve kilo, maar hij kan maar één keer of 5 procent hebben gewonnen. Ik ben echt blij dat dat. Dat dit dat deze opnames tegenwoordig worden opgenomen ook met video.

[01:05:05]

Want je leeft helemaal op Willem glundert. Ja, maar kun jij nou niet glunderen? Hoe kan je niet? Ook dat is de vraag. Dus niet de vraag waarom ik glundert. De vraag is waarom jij niet gleufje? Weet je wat ik vet? Zou Fenty cynische bril eens af. Probeer eens een optimistische bril. Willem, weet je wat ik vet zou vinden? Als je dan aan de start van de Olympische Spelen aan de start van de tijdrit verschijnt als mystery guest en dan helemaal in het wit.

[01:05:26]

Als Dumoulin The White met zijn lange witte baard ook afsluiten en afsluiten in zo'n grote wandelstokken. We zitten toch wel ruim boven het uur of niet? Dat zou wel echt. Rectale Dat gaat, euh, jongens, wat een waardeloos en de White White Wizard. Jullie hebben weer de hele winter echt alleen maar nu de boeken kunnen lezen. Iets ook. Dit zou echter helemaal niet weten. Dat zou toch zo? Eerst dit. Er verschijnt iemand. Wat gebeurt er het helemaal in het wit?

[01:05:55]

Witte fietsen, winterbanden, witte barende. Ja, op het laatste moment toegevoegd aan de startlijst. Ja ja, het zijn een hoorntje op z'n Philipsen die ook rijdt onder de olympische vlag. Het helemaal witte olympische vlag. Maar ja jongens. Dit was nieuws. Zo schattig als jullie nu het worden. Ja ja, ja ja, goed jongens. Euh. Terug naar de zee, terug naar de zakelijke kant. Deze podcast De Voorspel Bokaal. Wat waren onze voorspellingen voor Gent-Wevelgem?

[01:06:26]

Nou uhm, Tim, Niels Eqov. Niels Eqov zijn 81e geworden. We zagen een kilometer rijden op een kilometer of vijftig voor de finish. Ik had het idee dat hij zijn cape simpelweg af had gedraaid voor Seurynck Craig Anderson. Maar DSM was er niet echt op de afspraak vandaag. Nee, heb ook niet echt een sprinter behalve dan Böll en eqov kan goed aankomen. Maar ja, maar dan dacht ik dat is juist mijn theorie waarom eqov hier goed ging zijn vandaag.

[01:06:52]

Dat is geen uiteindelijk ook heel leuk zijn geweest. Heb toch nog het idee dat het iets te ver is voor ons nog. Ja, we zijn wel euh jonne zijn Bennett. Ja. Ik was het dichtstbij van ons allemaal. Nicky, Nicky, maar helemaal niet verdicht van ons allemaal. So far away. Wa wel, maar wel bij de zege van de meest kansrijke in de groep J. Dit is weer scorebordjournalistiek. Je hebt weer. Co Adriaanse filmt zich afgelopen week kotsend om er aan de Kemmelberg.

[01:07:18]

Exact? Ja, inderdaad, AZ gaf vooraf moest Azazel lukken. Het was uiteindelijk hongerklop, toch? Wat een nekten. Te veel gegeten, veel gedoe. Maar hij heeft de infecteerde het niet. Ja, maar volgens mij had ie teveel gegeten. Alles uitgekotst en vervolgens was dat Haye had kwetsen. Ben helemaal leeg. Ja ja. Ik denk sowieso dat je niet heel lekker maar op je fiets zit. Als je een Nikky bent gegaan dan was ik ook vaak als als ik een uit was geweest en dat ik dan al thuis was dat ik niet meer hoeft te fietsen na het kotsen.

[01:07:46]

Het was ongelukkig als onderweg moest kotsen. Dan weet je daarna ga je. Ga je de sprint niet meer winnen. Geen brug meer op. Nee, zwaar. Ik had Yves Lampaert 14e voor t scorebord. Heb jij gewonnen? Ja maar Ivan, zegt Tim. Viervoudig winnaar was geworden als hij niet. Als hij gewoon in die groep was gebleven, dan was het een interessante speler geweest. Maar dat Marshall dan maar? Vlaanderen is goed. Die hadden het goed.

[01:08:09]

Nou, het viel eigenlijk wel mee. Ik dacht hadden heel veel mensen Wout van Aert voorspeld, maar het bleken er zes te zijn. Jan 3. Thijs 37. Matthijs Denijs. Luuk Minke Paling. En Yamal dan? Kijk en luister. En wie heeft de notaris tot winnaar gekozen en mag dus de groetjes doen? Paling natuurlijk snap ik eerlijk. Het blijkt om Galea. Gefeliciteerd. Goed voorspeld? Ja, en neem even contact op met groetjes uit Rusland naar een podcast punten.

[01:08:39]

NL of spreek je goed? Is inmiddels een audio bericht op een vriend van de Chopins. En als je de rode lantaarn, dan horen we je volgende week en de winnaar van vorige week. Met dank aan Jasper Stuyven in de Milaan-Sanremo. Hij was pas de barman of Smid en Voigt komen maar in Bas.

[01:08:54]

Goedenavond mannen, was de barman hier Bohai. Voor de tweede keer de voorspelbare Gau winnen dat echt heel lekker hoor. Maar goed, ik ben natuurlijk voor de hoedjes. Ik doe de hoedjes en een hart onder de riem aan alle vaste gasten van Catfish, met een voogd die het mooiste café van Amsterdam natuurlijk nu heel lang moeten missen. En dan tot slot nog een tip voor volgende week. Ik zou Lampard spelen in de Ronde van Vlaanderen later.

[01:09:19]

Oei kijk, was dit. Dit geeft dus aan hoe weinig kijkbuis de opgeeft. Bedoel, vorige week wint ie dan. De kapotte klok heeft ook twee keer per dag gelijk. Euh, met stuiven. En dat ie dan nu of Lampaert voorspelt. Ja, dit is typisch zou ik zal ik tweede noemen. Ik heb dus wel effe in de. In de geschiedenisboeken van een voorspelbaar kau gekeken. En Baslijnen heeft dus gewoon al eerder een voorspel bekomen. Volgens mij met Chad Haga toetsen.

[01:09:43]

Tweede voorspelbaar kan iets uithalen. Had jij toen goed? Had ik toen goed? Maar hij ook, want hij is Chad Haga fan. Hij zegt ook altijd dat ik hem toen heb gestolen van hem. Maar dat is niet waar, want je hebt gestolen van Willem, want die had hem als tweede op gas opgeschreven. Maar goed, uiteindelijk is alles bij mij. Nou, uiteindelijk heb ik hem gewonnen. Heb ik m, want hij stuurde inderdaad van ja, ik heb wel twee keer gewoon niks.

[01:10:00]

Ja, ik heb hem zo vaak gewonnen. Grap hem maar hij is. Hij vindt dus dat die Chad Haga niet bij mij hoort. Ik vind het heel leuk dat we van deze totaal particuliere Fallas verstandhouding tussen jou en de barman van een café in Amsterdam getuige mag zijn. Maar laten we vooruitkijken. Want over een week. De vraag is oh ja, ja, heerlijk toch de hele dag. Ja, de bank ja. De hele week is volgens mij beginnen ze vanavond al met met voor beschouwen.

[01:10:27]

Ronde 1 0 4. Volgens mij Afterlife. Nou ja, je hebt dus altijd te maken. Dus elk jaar sinds een aantal jaar een documentaire over euh, over de Ronde. En die verschijnt dan aan de vooravond van de week van de Ronde daarop. Dus we krijgen nu de documentaire De Ronde 100 4. Wat heeft de ronde 100 104 volgens mij over? Overigens de zege van Van der Poel? Ja, en dat zijn altijd echt prachtige documenten, vind ik.

[01:10:49]

De. Ze lieten wat snippers zien vandaag. Sportstadions en genieten is met name de bettel tussen Uh Jumbo en Uhm. Van de Poel en QuickStep. Dus ja, over wie er moet rijden en zou er pas echt echt genieten. Nou is nou ja tof. Ja dus. Dus het wordt genieten. En het is woensdag ook nog Dwars door Vlaanderen. Dus euh, om om van mijn pa als opwarmertje. Euh, maar ook dit jaar weer zonder publiek.

[01:11:17]

Euh ja, wederom. De organisatie zegt laat dus ook niks los over parcour, maar grote kans dat het gewoon een kopie van vorig jaar is. 244 kilometer, 17 hellingen Oude Kwaremont en de Paterberg in de laatste 17 kilometer. Uhm ja, euh. Vorig jaar op de Paterberg ging de kopgroep eraan en na verschillende euh op de zeg maar op de Taaienberg kwamen alle Philiep van der Poel en Van Aert samen. Knalde in de afdaling daarvan. Van de alle verliep op een motor.

[01:11:47]

Ja en dresses history of dom. Dat was in de ronde dat die een loterij samen was, dat weet ik. Mouwtjes stopte. Nee, hoor ik mezelf niet op. Die motor stond stil en en hij zat. Hij stond niet eens stil zitten. Analisten gingen er harder. Ze gingen er hard langs. Nou ja, hij is hij. Hij stond wel stil. Hij zette hem aan de kant en Van der Poel pakte nog best wel lang de slibstort.

[01:12:08]

Zo Grüner glipte die door langs en Al-Hadi die zat te bellen of ze schoentje goed te doen. Of waarschijnlijk dacht ie aan Pavarotti ofzo om wat ie ging eten die avond te knallen op die motor voor veel snacks die ging eten als ie gestopt zou zijn met wielrennen. QuickStep versla uit een ploeg jongeren die komen met stenen sjouwen. En Stybar en Alaphilippe Lampaert, De Clercq als Green. Nou, die kunnen wel wat aan partijtjes gaan huishouden hoor. Ja ja, ze zullen wel moeten genieten.

[01:12:35]

Het wordt genieten. Ja euh. Vorig jaar is Van der Poel won voor Van Aert en Kristof tragi werd toen vierde. Zagen we vandaag ook weer. Want als je al vierde, vorig jaar vier. Die is gewoon goed. Ja, AIF vijfde, dus hij kan. Hij kan het wel inhoudsloos in in Vlaanderen. Kansloos. Euh. Kleis zesde. Oliver Naesen 7de. Dylan van Baarle werd achtste vorig jaar. Altijd goed in Vlaanderen op één of andere manier.

[01:12:59]

Degenkolb 9. Tiesj Benoot 10. Echt een zeer sjieke top 10 uitdagingen, weet aangeleverd. Favoriet volgens de bookies Van der Poel. Huizenhoog favoriet? Ja, is dat nog steeds zo? Want wanneer heb je deze ingezet? Nou vorige week. Maar uhm, ik denk dat ik nog steeds soms de de de. Dus de laatste keer dat ik keek was nog niet geupdate. Maar ik denk dat we nog steeds ongeveer. Ik ga. Ik ga dat gewoon en vandaag zal het weer iets dichterbij staan.

[01:13:24]

En alle Phlypo ook maar van Van der Poel Van Aert afliep. Dat is. Dat zijn de grote kanshebbers. Sagan? Ja ja, ja, hij is er weer. Hij is er weer. Hij won een rit in Catalonië. Ja, jij schrijft hem op toch heel. Ik schrijf hem zeker op voor de voorspelbare. Ja, jij zegt dat Peter Sagan de Ronde van Vlaanderen gaat winnen. Ik zeg dat Peter Sagan de Ronde van Vlaanderen gaat winnen.

[01:13:43]

Het is een gewaagde uitspraak. Nou, ik zou het als dit waarheid wordt en dan zou ik het een indrukwekkende voorspelbaar cool vinden. Ja ja, dank je wel. Ook indrukwekkend. Ik heb lang gedacht Dylan van Baarle op het net al even over gehad bijgehouden. Alles opnoemen? Nee, bij gebrek aan wapens ga ik toch voor een andere outsider en wel echt een outsider. Gianni Vermeersch rijdt ook goed. Dat is wel goed en mijne. Mijn theorie hierbij is dat de dat van Paul euh euh.

[01:14:12]

In de Van der Poel en hij in een in een kopgroep belanden. En dat iedereen let op Van der Poel. En dat Vermeersch van de hoeft en m er een pakt. Ik vond hem echt indrukwekkend. Ik vond hem in de E3-Prijs prijs zo goed en in. En hij heeft alleen maar geheele. Hij heeft al helemaal heel dichtgereden. En terwijl die voortdurend in dienst rijdt van een DePaul eigenlijk. Op de plekken waar van polder is vanaf vandaag weer steengoed.

[01:14:36]

Ik denk dat dit kan ik helpen te hopen. Ik denk het ook. Tenminste, ik. Hij kan in ieder geval meedoen in de finale. Staat er vannacht niet bij dan in de kopgroep. Gewoon niet opletten. Geen zin, want Mercier had zich vergist of gezegd dat hij geen zin had. Dat. Of om zich te sparen. Echt leuk zijn als een wielrenner, dat is juist. Waarom zat je niet bij? Ik had echt geen zin in zin.

[01:14:57]

Vandaag ga ik als echte ja, ik zat gewoon. Ik had ze gewoon gewoon fijn om even rustig aan rijden. Ik zat ook nog eens echt in een vet gezellig groepje. Ik was net in een hartstikke leuk gesprek met. Ik denk dat kan decoreren gewoon niet blijven zitten. En lekker was ook een prima keuze. Pils met deels een euh en net row. Hartstikke leuke discussie over vastgoed. Ik heb Turki. Ja leuk leuke Officejet Turki maar show?

[01:15:25]

Nee, maar Chelsea is echte tragi. Turki Ja, dat dacht ik ook. Of Turkey Turkey en Tiny Turkey Turkey de kalkoen. Hij is toch van de drie broertjes Turki? Ja, waarvan er al twee niet meer mogen. Iets volgens mij, want die hebben allebei hartklachten. Ja, ik zou zeggen Anthony, laat je nog even checken. Ja ja ja, maar hij heeft ook hartklachten. Ja gebroken, gebroken. Hij kan dit engagement is het toch wel weer geheeld.

[01:15:49]

Maar liedjes duren echter al lang duren. Ja, vertel ja. Sowieso is dat gewoon gewone. Meestal is het pas echt over op het moment dat je dat je een nieuwe liefde vindt. Nee, dat is onzin. Nou ja, maar de regel is pragmaticus hier een taal van. Willem is de romanticus. Ik weet precies hoe dit gaat. Gaat weer, maar zo kan lang duren. Jonne? Nee hoor, je kan er gewoon de volgende dag weer als je mee wil doen.

[01:16:09]

Voorspelbaar, kaal. Dat kan Guerreiro. Sterk voorspelbaar en goed samengevat ja. Mooie samenvatting kan ook via vriend van de show. En terwijl de rode lantaarn en de winnaar krijgt natuurlijk. Eeuwigdurend opschept, recht, maar ook de kans om maar aan één iemand de groetjes te doen. Ik word zo fanatiek. Vanavond vinden we belangrijk dat maar één iemand is. Ja, dit was het. De rode lantaarn. De podcast voor Wyle kijkers, gepresenteerd door uw favoriete collega bankzitters Willem Dudok, onderschriften en mijzelf Tim de Gier.

[01:16:37]

Veel dank aan onze sponsoren BBB Cycling zoals Auto NL. Al natuurlijk van de martelaren. Ik zag je het rijden, zag ze moet uit. Ja zeg, ja, ja moet. Hij werd weer gefotografeerd, maar bij mij in de straat was een beetje angstaanjagend. Ja, snap ik, hebben ze ook zo'n sticker op je rug naar een vizier op links? Dat mag ook gewoon hartelijk uitgelachen versieren. Linksche ook veel dank aan natuurlijk de vrienden van de show, waaronder Wim Ruiten P.K.

[01:17:05]

Mark Hill. Voor de Bianca Adams steeg café Koeck. O leuk, dank je wel. Jaspers, Kimmy Claudia en Pim Cigars. Tom de Kort, Stefan Luigi, Eelke, Menno de Jong en Maarten Pullen. Ook Jesper van Jan-Jaap schippert, Thijs Buitenhuis, Jurre van Hell en Jelle van Geel. En dan ook nog even speciale dank aan Gio. Lippens B. Gio is de maker van de Heartbreakers, houw CHIO en Gio jongen. Gaan we dit krijgen?

[01:17:39]

Sowieso ben jij heel slecht met het geld dat jij jij zegt. Denk jij dat het CHIO is? Het is CHIO en jij zegt. In plaats van een err zeg je ook een GFA. Dus ik denk dat dit niet verstandig is om om hier om dit duel aan te gaan. Wat denk jij? Dat is Tim. De vorige keer al vond ik het probleem. Gio werd Gio. Wat denk jij dat het is? Daar staat Gio mooier over?

[01:17:59]

Nee. Wel denk jij? Dat is dus een serieuze graag? Nee, ik heb er geen in. Staat erboven als Mario over de hartbewaking. De IS. Het sowieso een het is. Het is internationaal hard bekers en is geen enkel land ter wereld die de CHC uitspreekt. Dit is niet waar, want de waar? Nee nee, sorry, dit wou ik gewoon heel graag zeg. Maar ja meneer. Dus de euh, Rob Hatch vroeg naar onze FA.

[01:18:24]

Na zo'n dag bedoel je? De commentator van Eurosport vroeg mensen om hun favoriete snack. En toen had ik Wiles om tijdens de tijdens het kijken naar de koers. En toen had ik dus een foto gestuurd van de Jack Heartbreakers waar op dat moment aan bezig was. En toen zei Oh oh, wat grappig. We hebben zo iets vergelijkbaars in Engeland. Ja, maar het is wel waar, want de allereerste keer dat ik hartbewaking zat was in Luxemburg. Nou ja, misschien is Luxemburg wel, maar in ieder geval niet een wereldwijd fenomeen.

[01:18:49]

Ben je er al uit wat het is? Of Chögyal? Het is toch niet één of andere wielerverslaggever die op een motor zit? Dit is dus een Tibbs Gio Lippens? Ja. Sowieso Oeste sowieso achteraf niet zo noemen. Ik Heartbreakers. Lippens wil hier geen uitspraken over doen. Dit voelt als kiezen tussen papa en mama. Moeilijk. Oké. Oké, oké ben maar wil je geen. Wil je zelf ook geen Heartbreaker zijn? Sluit je dan aan bij onze 860 vrienden?

[01:19:17]

Koning Van der Bruggen? Ja zeker, tekent Epke Zonderland van de rode lantaarn. Euh, daarmee maak je weer een hoop uren wider luisterplezier mogelijk. Kijk even op vriend van de show, puntenloos de rode lantaarn en doe een donatie. Gaarne.

[01:19:35]

De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht mediane. Het is koerspotentieel, de allerleukste wieler blog van Nederland en Vlaanderen. Wij danken hen voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen Galjaar, Maarten Visser, Leon Geule en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman. Tamale film over de brandweerman te Made gesproken. Hebben we nog een update? Nou, in Made is weinig gebeurd. Maar ik heb wel twee leuke weetjes voor jullie honden met brandweer wezen weet je één is dat?

[01:20:02]

Euh, ik had. Vorige keer had ik natuurlijk over het tekort aan vrijwilligers bij de lokale brandweerkorpsen. Oh ja, is nog steeds zo. Maar wat interessant is wat de Krohne crisis heeft ook positieve effecten, namelijk de uitrukt. Tijd is ernstig verkort omdat Allebé vrijwillige brandweerlieden allemaal thuiswerker zijn. Veel zit veel dichterbij de kazerne nu dan voorheen dichter bij de brand. Dus als je ooit. Als er ooit, als je ooit brand wil. Nou ja, als je gewoon als brandweerman thuis zit is die dichterbij de kazerne.

[01:20:28]

Ja, die moeten we willen gezegd. Vrijwillige brandweer en amateurs. Oh ja, natuurlijk. Normaal gesproken zijn die natuurlijk aan het werk op kantoor en ver van hun huis vandaan. En nu zijn ze allemaal thuis en de. Je moet wonen dicht bij de kazerne, dus ze wonen dicht bij de kazerne. Maar ze werkten natuurlijk voorheen ver weg, dus waren ze niet altijd op tijd in de kazerne. De wagen kan pas uitrukken als er 6 man is.

[01:20:50]

Nu zijn er veel sneller 6 man omdat ze allemaal thuiswerker zijn, astronomisch snel uit geraakt dus zijn veel sneller uitgerukt. Maar is het dan uitstel? Ze zijn met die 6 maanden al weg en jij komt dan als zevende of achtste man. Ga je dan nog wel naar de brand of ga je dan terug naar kantoor? Ik denk dat je dan pech hebt. Dan moet je gewoon weer naar huis. Echt? Ja, goh, het is wel zo.

[01:21:07]

Weet je een is. En ook weet jij als snelste uitrukt tijden ooit tweedelijns. Dat was vandaag natuurlijk een brand in bij Gent-Wevelgem, een zware industriebrand bij een metaalverwerkend bedrijf Galloo in Menen overigens Menen. Interessant, want daar ligt dus een. Dit zijn de. Ik doe even site saaie weetjes, maar lichtjes een. We hadden het over natuurlijk. Over de over de. Het monument voor de gilde voor de gemene Britse Gemenebest soldaten waar ze starten. Daar ligt dus het Duitse oorlogskerkhof.

[01:21:38]

En daar lag altijd bij Menen lag een nep vliegveld. Dat is ook bijzonder aan de. In Menen was er een nep vliegveld met houten vliegtuigen om de vijand zo ver te krijgen dat ze dat gingen bombarderen. Echt ja, fascinerend toch? Nou, dat zullen we maar uit was wat ik leuk was. Ik was maar dat was even in die band gedoken. Want ik dacht ze in zand natuurlijk. Wie weet zit daar iets leuks in. Toen kwam ik de term bruingoed tegen.

[01:22:00]

Stond namelijk bruingoed in brand gedeponeerd en geschilderde bruingoed strandwachten. Staat synoniem voor Duitsers, weet je? Weten jullie eigenlijk wat jullie eigenlijk om de klachtenregen weer? Kom maar door. Weten jullie eigenlijk wat bruingoed is? Euh, suiker? Bruine suiker? Nee. Weet je waarom? Post? Nee. Weet je wat taal witgoed is?

[01:22:22]

In witgoed is zijn wasmachines en zijn pc? Die leven langer met koper. Waarom denk je dat witgoed witgoed heet? Omdat het wit is? Precies. Heel veel van die kasten zijn wit. Nu moet je dus denken in dezelfde categorie bruingoed kachels, kachels, oude kachels en bruingoed testis oude elektrische apparatuur. Wat heet bruingoed? Omdat dat voorheen waren dat vaak televisies en radio's die in bruine kasten zaten? Ja, ja, ja als voorheen allemaal. En daarmee het bruingoed.

[01:22:47]

En dat is anders in brand. Maar weer wat geleerd. Kan dat nou in Brandsen? De laatste bruine tv is 60 jaar geleden of heet het is. Het is nog steeds het heet. De verzamelterm is nog steeds bruingoed, maar er zullen nog maar weinig bruine tv's worden gehaald.

[01:22:59]

Jocqué Interesting. Zo mooi dus. Nou leuk. Weer wat geleerd? Ja, voor de mensen die nog luisteren. Toch wel even lekker. Er nog meer weetjes. Nou sorry, maar je kan je pubquiz. Maar Willem Willems bij beetje twee van de gaat verder. Helemaal eerlijk. Als je je klachten over hebt. Dat kan via vele wegen. Wij zijn vooral actief op Twitter en Instagram, maar je mag ook mailen naar groetjes uit de rode lantaarn podcast Puntennood.

[01:23:27]

Wij zijn er aankomende zondag weer. Dan blikken we terug op jouw watde altijd wat. De Ronde van Vlaanderen, Jawadde en wat? Het is aan jou. Wat wilt u nou nog meer luisteren? Bel nog gewoon Willem IV op de muur. Zeven, acht, negen andere feitjes en heel veel leuke weetjes over zilver, goud en goud. Jongens, dit is wat je pup kiezen wint, maar je voortdurend in dit soort rabbit holsten duiken. Bento Abierto is, daar zit het.

[01:24:10]

Wil je weten wat voor geheime missies commando's uitvoeren? In de podcast Byloo Radar Bouviers Cell geeft de Nederlandse special forces voor het eerst een kijkje in hun werk en leven. Luister de podcast nu op werken bij de fancy Pantanal slechts Kommando of in je favoriete podcast app.