Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Sonos, het toonaangevende merk als het gaat om geluid beleving. Bijvoorbeeld als je naar een etappe kijkt van de Vuelta en geniet van de omgevingsgeluiden. Een helikopter, een motor, een supporter die hard Mike Teuntje alleen alleen roept bij kijken. Het wielrennen hier in Amsterdam-West. Met een prachtige Sonos Beam soundbar onder de tv en jonne zit daar vaak met jou. Wat is jouw favoriete koers geluid Renaat? Of toch misschien toch dat Jos?

[00:00:34]

Nee, niet niet, niet niet? Nee. Het is moeilijk. Kiezen is zoveel moois om naar te luisteren. Maar dit alles wordt dus extra mooi met een Sonos Beam soundbar. Schuif even op je agenda jonne van Black Friday tot Cyber Monday. 27 november tot 30 november Sonos. Speciale aanbiedingen op zo'n news.com. Perfect moment om je audio te verbeteren zodat je heerlijk deze podcast kan luisteren of de koers kan kijken. Goed Nieuwjaar en dan nu door met de aflevering.

[00:01:23]

Het is zondagavond 1 november en live vanuit de Dag en Nacht Studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn. De wieler podcast van Het Is Koers.

[00:01:44]

En zo zaten we plots in november en is het einde van het hertekende wielerseizoen nu echt in zicht. Nog maar een weekje strijden de Matador om het rood in de Spaanse arena, waar vandaag de mythische Angliru op het programma stond. Noem ons vervaarlijke nieuwlichters, maar in het rijtje dingen die mogen blijven na de korona mag de walgelijke, steile klim zonder publiek. Er blijven geen malloten die per se een selfie willen maken met de kop van het peloton. Geen irritante meelopers meer in een panda pak zonder billen, gewoon zwoegende renners, sacrale stilte en tomeloos genieten van de prachtige omgeving.

[00:02:15]

Winnaar werd vandaag een Brit die ons deed terugdenken aan de slotscène uit Love Actually, waarin de Britse Jünger, Colin Frisell, God of Sex na langdurig falen in eigen land zijn liefdesgeluk, besluit en zoeken in de Verenigde Staten. Alfa! We dwalen af. Victorie vandaag op het kleinste molentje voor jou huidige sabot Botel Carty.

[00:02:33]

Dik drie uur gekoerst in een heerlijke etappe koers van start tot finish. Het is een Brit die gaat winnen op de Angliru, schrijft daarmee geschiedenis. Wordt de eerste Brit die hier aan het feest zal zijn in de voetsporen van Alberto Contador en co. Hoe dicht komen ze hier nog? Ze zijn in elk geval bij marketing gekomen. Kus en Roglic 300 meter nog kan er niet meer ontsnappen. Geen Myst, geen publiek, een gewijde zalige stilte voor een overwinning in de geschiedenisboekjes.

[00:03:08]

Geel Corti is de naam Education First. De ploeg heerlijke overwinning, de mooiste uit zijn carrière. Attempt het beest van Asturië. De winnaar op de Angliru is heel Carthy.

[00:03:19]

De Brit is Hacked by the Day na de Fin Trieu. Willem Jonne Bronzwaer Moslaag, We zijn we met z'n tweeën. Ja, zeker een tête à tête à tête à tête. Tim kreeg van zijn euh ja, het zijn internet of tv provider een enkeltje oertijd. Sneekweek een Sicko. Heb hem genekt. Ja, het is gewoon. Het hele weekend kregen wij appjes van hier. Gebeurt er nog wat. Euh, jongens jongens, hebben jullie nog een Twitter euh.

[00:03:55]

Update status?

[00:03:56]

Tim gaat dus verhuizen naar buiten de A10. Ja, en dit is dus. Dit is dan je straf. Ja geen internet. Nee een tv. Ziggo besluit dan onmiddellijk om je internet af te sluiten. Ja, dat krijg je ervan. Ik vind wel leuk weer eens met z'n tweeën. Tim, ik moet eerlijk zeggen ik. Ik werd er een je moe van. Taymor de hele tijd het aanvoelen dat Festeyn ja, geen man kunnen zijn. Gewoon even over feiten hebben.

[00:04:20]

Het zou fijne ja gevoel. Euh, ik sluit je je aan bij het genootschap. Vervaarlijke nieuwlichters die vinden dat de klimmer ook prima zonder publiek of zo ja, ontzettend. Ik zat vandaag te kijken en dus het is een moment dat ik dat ik ineens dacht. Ja, FIP is geen publiek, ja en dat was heerlijk. En het moment was namelijk euh, dat er wel ineens één iemand stond die ook dan een beetje mee ging rennen met een mondkapje.

[00:04:45]

Een beetje dikker ventje. Ik dacht dat ze die andere die stonden ook nog n die letterlijk alle bidons naar zijn hoofd gesmeten kreeg.

[00:04:55]

Dat was heel grappig. Die heb ik effe binnen na de kopgroep. Een tas vol bidons. Ook toen dacht ik al die die de hele bus moet nog komen joh. Is een vet zware taak om al die bidons waar te nemen was. Hoe was de op de berg zwaar man zwaar? Echt kilo's bidons mee mee moeten nemen? Ja ja, wel mooi. Maar uhm heb. Heb jij nog? En dan heb je nog andere dingen bedacht die je die je graag nog zou willen handhaven na de corona.

[00:05:18]

Nou, ik denk dat we de vorige keer al wel hadden aangestipt. Maar uhm ja, ik vond het wel heel erg prettig dat de Vuelta zo laat is. Ja euh. En eigenlijk is dat de Vuelta en euh en het WK zijn omgedraaid en in een positie op de kalender. Ja, ik vind de Vuelta zit gewoon altijd kort op de Tour. Ja, en daar moet ik echt nog effe bijkomen. En en voor een WK is dat makkelijker uitzenddag en euh.

[00:05:46]

En ja, toch een heel ander type koers. Dan ga je toch altijd heel makkelijk voor zitten. En ik denk renners ook die kunnen zich echt opladen voor een WK en voor een Vuelta. Ik denk dat de Vuelta er ook goed aan doet omdat die dan meer mensen krijgt. Voor wie het echt een doel wordt. In plaats van ouwe. De Tour ging niet zo lekker of ik ben gevallen in de Tour. Nou, dan ga ik de Vuelta maar rijden.

[00:06:06]

Maar nee, gewoon frisse renners. Euh, ik denk toch ook altijd wel jonge talenten? Dat vind ik ook wel heel erg leuk om te zien zeker? Uhm, en gewoon extra karakter. Want die Herfstrit zowat. Ja, en dat is een beetje de combinatie vond ik ze dus. Wat me opviel is een berg zonder publiek. Is dus ook nog dat je gewoon de omgeving veel beter ziet. Ja, het is in één keer t prachtig. Ja, sowieso, dat stuk dacht ik.

[00:06:30]

Ja, maar dat is het geld natuurlijk voor de Alpen en de Pyreneeën ook. Maar daar zien we nooit iets van dat er allemaal zoveel volk staat. Ja nou, maar die panda's die die die zijn wel. Of die mis ik wel. Dat zijn echt unieke beesten. Ja euh. En die zijn heel schaars ook. Panda's zonder billen. Panda's zonder binnen? Ja, zeker omdat ze toch nooit seks hebben. Grute. Nog eventjes dan dat laatste puntje uit de inleiding en Love Actually.

[00:06:54]

Ik weet dat jij me een euh. Ik veel. Dat het ook weer. Waarin Quercy, Wedding Crashers effectively. Heb je ook geen laffe actie? Heb ik Gesina ik? Ik ben uh, ik af en toe een goeie romkom eigenlijk alles met uh, hoe heet ie God die je de gewone dj de ultieme Brit Grant kroont? Ja, grote brand. Of enfin ik kan m v je guarantee kan ik wel echt waarderen. Ja ja ok. Vooral Tony natuurlijk werden aangehouden voor.

[00:07:21]

Ja ja, ja zeker. Ja ja, ja precies.

[00:07:24]

Maar ja, nee, ik. Ik zag het wel. Nou, het was waar je op doelt. Natuurlijk is is jouw Carty lange, slungelige Brit? Ja uhm, in mijn groep wordt hij de casting ongenoemd. Casting? Ja. En dan niet met twee essche, want dat is zo'n gedraaide die je bij de bakker koopt, maar een kaas. Thingol dat is dus met een met n is. Ja euh, dat zijn van die kaas tengels die in de frituur doet.

[00:07:50]

En die heet de tengels. Ja Anna Vingers, ja, haar vingers. Ja, ja dus dat scheelt een es. En het scheelt.

[00:07:56]

Ja, dat scheelt dus ook de wereld, want ik hou het voorlopig bij Collum, Frisell, God of sex is bijna bijna van Ucar.

[00:08:02]

Ja nee, uhm. Het was wel lelijk tegen lelijke. Vandaag denk ik. Op een gegeven moment namen ze de deur uit in een SUV en daarna Carthy. En nu Denmark? Ja, maar dat is natuurlijk Yugi. Komen kwam er lekker uit. Uit deze vergelijking? Jazeker, maar het cliché tuurlijk dacht ik in het land der blinden was dit hoor. Maar ja, Eenoog was hier letterlijk koning. Ik als ik. Ik als uh ik. Ik wendde mijn hoofd af.

[00:08:34]

Het was echt te heftig. Uhm ja, lekker lekker. Lekker lekker, lekker lekker.

[00:08:39]

Gerben Thijssen Ik mag wel zeggen dat dat Gerben Thijssen denk ik, met dank aan onze podcast. De. De stap heeft gezet van e artiest naar d uit. Ik heb zoveel reacties gehad op Gerben Thijssen. Het is echt ik. Euh, ja, ehm, heb ik hem thuis natuurlijk laten horen. Zeker, mijn vriendinnetje luistert gek genoeg niet alle podcast. Euh, die ik maak. Euh ja. Nogmaals. Walgelijk. Ja, maar dit deed als ik het hoorde ze ook niet eens.

[00:09:06]

Nee. Daarom zeg ik maar ik had dit even los laten horen. En toen? 6. Oef. Hoe schrijf je Theissen? Ik nou graag? Liet het zien in een oew. Ik ga toch even kijken of dit familie is van mijn beste vriendin? Euh ja sifw, ze kon het niet uitsluiten. OK, dus ja, dan de wielrenner of de zanger. Hmm. De zanger. Nou ja, voor echt veel leuke reacties op Gerben Thijssen blijft wel.

[00:09:32]

Het is een oorwurmen en blijft maar hangen in je hoofd. Ja, veel mensen vond het een lekker nummer. Snap ik wel goed, want schakel je in. Nou euh. Ik had echt de perfecte timing, want ik had niet eens in het spoorboekje gekeken. En euh en ik zette de tv aan. Gewoon op gevoel. Ja, en even zaterdag in de geneutraliseerde zone. Ja, dan weet je dat het einde seizoen dat je echt goed lekkere grenzen kent.

[00:09:55]

En ja ja, ik had er wel natuurlijk een beetje natuurlijk ingeschat van. Ze zullen we laat beginnen, want het was maar een korte etappe. Nou en dus ik had zo berekend zo na ook drieënhalf uur ofzo, zoals zoals overdoen. Da's volgens mij iets korter nog zelfs. Ja maar euh. Maar euh ja. Dus nee nee. Je kunt de geneutraliseerde zonder. Dus ik heb alles gezien. Lekker. De eerste van de eerste Julius van den Berg.

[00:10:14]

Uh uh, vlucht tot tot het laatste. Tot de laatste druppel. Lekker. Ja jij. Ja, ik ben bij Julius van den Berg in slaap gevallen. Nou euh. Toen werd ik wakker op de voorlaatste berg. Dus was ik eerlijk. Ik had echt. Ik had ochtenddienst vanochtend. Ja dus. Euh, hier stond om 7 uur was ik er wel klaar voor en zou ik echt onmiddellijk naar buiten. En zo ja ja, dat is verschrikkelijk voor mij.

[00:10:37]

Euh, ik sliep om 2, denk ik. En euh. Dus toen zette ik Renate en José aan. En toen? Langzaamaan ging die oogjes in je indommelen. Heerlijk. Ik had wel. Ik had iets langer nodig. Nou, ik heb jullie isnog uitgebreid kunnen bewonderen. Ja, hij was komen zo terug op Julius van den Berg en alle jong dat young Nederlands talent dat zich laat zien hier in deze Vuelta. Uhm, eerst eventjes naar de honoreerde aanvragen tot rectificatie.

[00:11:02]

Nou en uhm, moesten we niet iets iets vieren?

[00:11:05]

Oh ja, 3 miljoen downloads. Ja ja, download luisterbeurten heet dat volgens mij tegenwoordig. Want dat Sillicon een schitterend woord. Ja of ja, want het is. Het is dan Spotify streams en downloads. En terwijl de V. Ja ja, het is een technisch verhaal. Maar wat? Vroeger waren we iets minder streng dan nu, dus nu zijn we supersnel. Straks tellen als een download, maar 3 miljoen. Staat er gewoon een cijfertje dan in de Artland I?

[00:11:28]

Ja, dat is wel heel vet. Ik zat al heel lang op de Aage. Ja ja, gefeliciteerd Willem. Maar goed gedaan. Dank je. Jij ook jonne. Dank je wel. Jij ook Tim. Echt veel 3 miljoen. Ja ja. Ja goed veel.

[00:11:40]

Nou, 3 miljoen ongeveer 3 miljoen. Ja ja goed. GE honoreerde aanvragen tot rectificatie is. We hadden er in ieder geval n van Steven Peters. Uhm die uh nou ja, dat was onderdeel van een van een euh. Van een brede coalitie van Agfa, van andere mensen die die deze specifieke rectificatie indienden, waaronder IFOR. Ook bijvoorbeeld Uhm, waar Stefan Peters schreef. Geachte heren bankzitters bij deze die ik een officieel voorstel in tot rectificatie. In de vorige aflevering strooide jullie terecht met lof voor de weeral weerbare adelaar van trouwbelofte spreek uit tig de mooie Primoz Roglic de adelaar van turbojet tegen Ter Bolin.

[00:12:22]

Dan denk je. Uhm ja, jullie noemden hem de Slovaakse kampioen. Ja jullie, ik zal ik, maar ik zal het boetekleed meteen aantrekken. Sympathiek van jou. Daar zal Primoz niet blij mee zijn. Maar onze ex Slovaakse kampioen Peter Kopstoot Sagan ook niet. En die zou ik maar beter niet kwaad maken. Maar ik snap de verwarring om twee redenen. Roglic eerste reden reed op het moment van uitzenden rond in de groene trui. Tot voor dit jaar het bijna exclusief eigendom van de eerder genoemde Peter de Grote en twee Slovenië en Slovakije Slowakije worden wel vaker verward.

[00:12:50]

Zeker omdat niet alleen de naam, maar ook de vracht vlag sprekend op elkaar lijken. Wie op de Slowaakse vlag een wapenschild vindt met drie heuvels, geen bergen met een zilver patriarchaal kruis op de middelste heuvel, zie je op het Sloveense wapenschild drie bergtoppen bergen. Geen heuvels van de Triglav spreek uit drie blauw. De hoogste berg van Slovenië die in de Julische Alpen ligt. De Julische Alpen. Mooi genoemd naar je dochter, genoemd naar Julius Caesar. O ja, maar ja, tenzij jouw dochter ook genoemd is naar jullie Seder, zeker?

[00:13:21]

Wij zijn groot van thuis af. Trouwens Willem. Daarom dat het shirt van Rorik echt wel mooi is, want de drie toppen van Trik Leeuw vertegenwoordigen het grote blauwe vlak op zijn shirt. Het ultieme eerbetoon aan de hoogste berg en de nationale trots van Slovenië over de culturele en nationalistische beleving. Beledigingen die jullie gemaakt hebben ten aanzien van het Sloveense volk. Maak van jullie gerust jonne zal ik me niet uitspreken. Een Sloveense vrouw zal er vast niet mee kunnen lachen.

[00:13:45]

O, dat is ongelukken niet heen. Vriendelijke groet Stefan Peters. Heb ik veel Slovenen beledigd. De Ier beledigt altijd wel volkeren. Dus ik denk ik denk dat de Slovenen ook een keer aan de beurt zijn. Waar kijk, je merkt ook aan mijn reactie nu dat het niet persoonlijk is dat ik gewoon euh ja, iedereen beledigd. Ik probeer nog te zoeken naar ik maak deze fout. Ook merk ik in gewoon gesprekken over koers ook nog steeds heel vaak dat ik Slovenië en Slowakije door elkaar hussel.

[00:14:11]

Of moeten we niet altijd even over nadenken wie nou uit welk land kwam? Ik heb. Is dit echt een ezelsbruggetje voor dus daar sta ik voor open? Als mensen hebben die ezelsbruggetje hebben om dit te onthouden. Die vlaggen lijken ook echt ramjet met veel op elkaar. Ja en de namen en euh ja ligt al een beetje in dezelfde hoek van Europa. Ja is echt ingewikkeld. Ja goed. Uhm. Hadden we dan nog meer Johma van Pieter van den Akker?

[00:14:35]

OK. Euh. Mannen? Vrij vroeg in de podcast hoorde ik Willem zeggen geef mij maar een lekker heftige bruine tripel jongen op het moment dat John eindelijk een keer kon genieten van een cipier als liefhebber. Of is dat net je echt alleen voor de show viel me dat toch een beetje tegen van je? Willem in Trippel is namelijk zeer zelden bruin. Volgens mij heb ik daar toen ook gemompeld want een dubbel ja, hij zei dat ik de dubbel en trippel door elkaar.

[00:14:59]

Ja euh. Wees blij dat geen d'arte bent. Willem. Dat is zeker zo. Of meerdere reden. Ben ik blij dat ik ging uitkijken? Euh.

[00:15:07]

Die komt namelijk door het volgende. Tijdens het brouwproces wordt de bron van zetmeel gerst, tarwe, haver, spelt et cetera verwerkt tot mout. Gerstemout en samengevoegd met water, zodat het een beslag wordt. In dit beslag komen suikers vrij uit de bron van zetmeel. Die vergist kunnen worden en dus worden omgezet in alcohol en koolzuur. En om het verschil uitleggen tussen dubbel, triple en quadruple is mout belangrijk. Een tripel is namelijk licht van kleur omdat het geen gekarameliseerde suiker in de mout bevat.

[00:15:33]

En dat is waarom ik ook dubbels niet lekker vindt trouwens ik. Dit is vaak te zoet. Dubbel is daarentegen donker van kleur, wat betekent dat de mout die gebruikt is ook donker van kleur is. Dat kan door de mout te drogen en licht te branden voor een verzoek tot rectificatie. Op mijn verzoek tot rectificatie komt heten wel donkere tripels te bestaan. Ik ben deze zelf echter nog nooit tegengekomen. Ja, en bij ons in de. In de groep van met, met de boys van het Secours, maar ook een hele hoop euh.

[00:16:01]

Euh bier. Alcoholiste ins, bierliefhebbers inzitten. Uhm ja, wat ze zelf het debat met t zelfde debat en werd ook gezegd dat de donkere tripels vaak mislukte quadruple zijn. Ja nou ja, ga er maar aan de voeten. Kleed wat jij dus al had aangetrokken. Dat kan je nu lekker helemaal. Kan je lekker in wentelen? Ja maar ja. Maar er zijn dus wel de donkere trippelt hier. Nou wel roepen. Heb je ooit een donkere tripel gedronken?

[00:16:26]

Nee, maar ik had er wel eentje gegoogeld laatst.

[00:16:30]

Nee, hoor ik. Ik weet het niet. Ik ben geen bierkenner. Ik ben een gewone ik. Ik riep ook maar wat. Ja, je bent meer van de champagne. Ik. Ja, precies. Nou ja, daar kun je me nou ja, niet. Kunnen we nergens nachten wakker maken? Nee, nee, maar champagne misschien niet.

[00:16:46]

Ik wil er nog eentje, want het zijn natuurlijk niet allemaal rectificatie, maar ik niet alleen maar fouten. Vaker. En dat is ook echt leuk. Dus vroeger net om het ezelsbruggetje om Slovakije Slovenië uit elkaar te houden daar. Daar hou ik me voor aanbevolen. Maar we kregen ook nog een echt een heel goed idee vond ik dat ons misschien wel gaat er volgend jaar wel een Tourzege gaat opleveren, dus die ga ik even voorlezen. Was van Maarten Smack Man die schreef.

[00:17:09]

Ik pleit ervoor om euh, dat jullie in het aanstaande zwarte gat. Iwan Spekenbrink, Richard Plugge en Merijn Zeeman of Michiel Elijzen is serieus aan de tand voelen over het onderwerp tactiek. Daarbij heeft die twee vragen. Vraag 1 Hoe en door wie worden de beslissingen genomen tijdens de koers? Is dit letterlijk vanuit de ploegleiderswagen? Midden in de toch al zo'n grote chaos van de volgens karavaan en twee? Waarom hebben teams geen control room? Net als bij de Formule 1, waar aan de hand van realtime data met vooraf bepaalde opties in de hand cols worden gemaakt.

[00:17:38]

Niet listings dat ik niet teams door de mangel wil halen. Het gaat om het op tafel krijgen van de juiste vragen en het verkennen van antwoorden. Zou een leerzame, vruchtbare betekenis voor ons als volgens kunnen zijn. Naar mijn idee als wieler volger ben ik ervan overtuigd dat er bij meerdere luisteraars veel vragen en oplossingen en ideeën voor het oprapen liggen. En met die ideeën van al die luisteraars zit een tamelijk koud kunstje om de optie kwaliteit van de Nederlandse ploegen te vergroten.

[00:18:01]

En daarmee. En dan zijn we weer terug bij Nassim Taleb en de Anti Fragiliteit theorie. De winstkansen Sticky Wisdom Of The Crowd waar iedereen beter van wordt. Nou vind ik dit sowieso. Dank voor je mail. Maar ik vond het idee van een controlling echt ontzettend goed. Goed idee. Ja, ik heb het zelf afgelopen tour in een volgauto gezeten. Ja, ik zou je niet kunnen vertellen wat er die dag gebeurd is in koers en wie er gewonnen heeft.

[00:18:30]

Ik gok iemand van Astana, want ha, chaos is is het. Maar ja, je krijgt een schitterende ploeg trouwens. Schitterende ploeg. Je krijgt gewoon heel weinig mee. Het is chaos. En als je dan ook nog beslissingen moet nemen met met hartslag 100 zoveel, want ook in die auto's gaat het RAM echt hard. Ja euh, je moet overal op letten. Tuurlijk ben je wel met z'n tweeën, maar je hebt ook helemaal niet heel de heel goede ontvangst ofzo natuurlijk.

[00:18:58]

Zeker in bergetappes niet dus. Er is wel een iPad. Ieder geval was bij ons in de auto. En je hebt de koers radio om de om de koers op te kunnen volgen om te kunnen volgen. Dan heb je ook nog de koers radio en je hebt nog je eigen radio. Het is ben met zo veel dingen bezig. En laten we wel wezen de beste plek om koers te. De vorige is achter de televisie inderdaad ja, nee, maar daarom dacht ik ook dit.

[00:19:21]

Je moet toch ooit deed dit? Want ik kan me voorstellen dat dit tot een aantal jaar geleden best ingewikkeld moet zijn geweest. Weet je al dat je dat je al die verschillende datastromen zeg maar bij elkaar op één plek brengt? De real time en zo. Maar inmiddels zijn is de techniek toch wel zo ver gevorderd dat dat super makkelijk zou moeten kunnen zou je zeggen. Tuurlijk moet toch kunnen dat je als je straks dat je gewoon op het hoofdkantoor van Jumbo vist maar gewoon 3 hele slimme mannen of vrouwen hebt zitten die eigenlijk gewoon de Kölsch maken voor héél veel verschillende koersen omdat ze gewoon de tv zien.

[00:19:50]

De data van de renners binnen zien stromen die de renners ook op een computertje hebben staan bijvoorbeeld. Euh, weten hoe we van tevoren weten hoe we mensen. Ik dacht dit lijkt me echt. Je moet het toch voorleggen aan een zeeman, juf of Elijzen? Of euh ja ja, een kind is zoiets als ze eigenlijk zoiets volslagen logisch. Wat dan eigenlijk nog niet in het wielrennen is omdat het zo'n conservatieve sport is? Omdat we altijd zeg maar in de ploegleiders auto besluit nemen.

[00:20:14]

Ooit zegt dat ze eigenlijk geen slechtere plek of besluiten nemen dan in ploegleiders. Het is gewoon chaos na chaos en je weet dat dat rijden is ook echt echt moeilijk. Ja euh ja. Tuurlijk weet ik zat dat niet in een ploegleiders auto. Maar ja, we hebben gewoon 3 4 bijna aanrijdingen gehad. Ja en dan is het echt zo. Dan is daarna weer ok. Dit. Dit ging echt heel geheel bijna goed. Ja euh. En ja, ik vind het echt fantastisch.

[00:20:42]

Ja, ik kan het. Ik vond het zelfs zo'n goed idee eigenlijk dat ik twijfelde of dat ik het wel in de uitzending moest noemen omdat ik dacht ja, dat zul je zien dat dan. Dat dan die 1. Dat de Ineos ze dit dan oppikken. En dan je ook kluistert. Ja precies lev. En dan gaan we. Ik zou die al aangifte hebben gedaan. Het zou kunnen. Hij eigenlijk ook gewoon nog steeds fluiten op die op die sprint van ten en akkerbouwer.

[00:21:06]

Hij houdt gewoon vol dat ie gelijk heeft. Ja toch echt wérkelijk. Wat een droef toetje. Ja ja, mooi woord. Maar hij mag gezegd. Ja goed, maar hij is wel van harte van harte welkom. Nog steeds aan tafel iets gezien wat ie gezegd had. In zijn reactie. Nee, over schaakclub Tfiz.

[00:21:23]

O ja, ja, het was ook nog.

[00:21:27]

Hij ging ook nooit dat argument geven dat ie dat ie euh. Dat het hem niet interesseerde wat schaak Clovis uit Achterhoek 20 te zeggen had. Want Sjaak Lovis uit de Achterhoek heeft maar 3 volgers. En hij vijftigduizend er echter geen. Laten we dat. Laten we die strijd inderdaad voeren. Ja, volgens mij heeft de leeftijds koersdag al meer Minangkabau die zijn dan petten. Die zouden dan meer autoriteit hebben om met lef. Maar dat hebben ze misschien ook wel zwaar alfa.

[00:21:55]

Laten we naar de koers gaan. Ja, maar niet. Niet voordat we opnieuw een natte hebben hebben geopend. Ik hoop op een euh triple. Nou uhm ja, het is euh. Het zou kunnen, want hij is niet. Euh, brulkikker Guijt. Nee, het is een Belgische krachtige blond. Maar ik weet niet of staat niet of dat nou een dubbele of een tripel is. Een blond blond is meestal gewoon een of een gewone gewone. Ja ja, ja ok.

[00:22:18]

Ja. En dat de Hab Kim heet, die ken je dat? Nee genoemd. Hapkido is de is een bijnaam van graaf Boudewijn, de zevende van Vlaanderen. O ja, dus heb jij je ooit? Klinkt Sjiek de podcast De Bourgondiërs glas en Toeva van Bart van Loo.

[00:22:33]

Nee, hij is me wel meerdere malen aangeraden. Echt. Dat is volgens mij een blunder dat ik dat nog niet heb gedaan. Ja, nou weet ik niet. T Is niet per se dat je dat t is niet zo'n soort actualiteitsprogramma hé, maar gewoon een mooie geschiedenis. De geschiedenis is soms ook nog zal ik zeker afmaken.

[00:22:51]

Voorspellen is de toekomst. En nou jij weer? Ja uhm maar uhm. Maar het is B. Uhm uh, voordat hij Matthes over de aanslag. Ja, ik ben helemaal van slag door deze schitterende mannen en ik denk dat het zo maar zelden gezien sexy is zo we denken. Uhm, maar de Baudewijn, de zevende van Vlaanderen. Ik weet niet of dat hij in die podcast voorkomt, maar het gaat wel helemaal over zijn familie en de en de graven van de graven van Vlaanderen.

[00:23:16]

Zo ook van de Bourgogne is heel erg leuk en Hopkins dus zijn zijn was zijn bijnaam en euh, en daar is ie. Daar is dit biertje naar genoemd. Dit Belgisch krachtig, blond en hoera, deze Darth Vader was lekker was present om hem te recessieve. Wat heerlijk. Ja uhm, en hij had ook nog vond. Ik had z'n best gedaan om de recensie, want hij schrijft bloemig, zoet, redelijk zacht, maar in de nasmaak iets bitterder en licht droog.

[00:23:40]

Ik proef banaan, light hop, ook zoet. En inderdaad een hint van kauwgom, ballen, smaak, maar dan wel op een goede manier. Gelukkig. Gelukkig. Dussart Veba Bubba. Denk dat ie meer dan alleen een te sterke alcoholische nasmaak. Dat mocht wel. Minder licht mouwtjes, wat zoeter geurend. Een directe concurrent van Leffe is het eerste wat in me opkomt en dat is best een compliment. Nou, dit soort VDT was niet het eerst wat in je opkomt, want er staat in regel 5 1 wazig geel medium koolzuur, kleine schuimkraag.

[00:24:08]

Jaja, daar is ie. Ja uhm, dit tweetal 3,4 stemmen he. Dit soort Feder is een Leffe. Fenner? Ja ja dat. We hebben eigenlijk, want op geen moment was één van onze Twitter volgers. Ja, het was dit soort Feder op het spoor. Ja, ik heb daar niks meer van gehoord. Ik zal me daar deze week even op attenderen. Dat zou dan morgen niet mochten luisteren. Laat effe weten dat het wat de stand van zaken is.

[00:24:28]

Ja, en als je m dus op het spoor bent en je hebt die even naar huis in de buurt, maar krijg niet te pakken, dan kan je misschien zo stom zoals vroeger zoon lokken met allemaal Leffers en dan zo'n hele grote doos met zo'n stockt eronder en een trekje zat tak A. Het moment dat je dat masker dan ziet. Ik heb wel meteen een deed open en ik rook meteen wel ik. Ik had meteen al die flard van een kauwgom ball.

[00:24:49]

Die is nu misschien alweer vertrokken. Ik snap wel wat je bedoelt, maar het is wel een stuk sterker dan een kauwgom op het achterhoofd procent. Ja nou nou proost.

[00:24:59]

Hopkins pleit ik nog niet gedronken vandaag op deze cliënt uit. Larie en zijn weed en zijn wederopstanding. In de podcast. Goed, de koers.

[00:25:08]

Even even de stand van zaken in de Vuelta. Sinds afgelopen donderdag waren voor het laatst overwinningen van Roglic een hele mooie afgelopen vrijdag.

[00:25:18]

Dat was een euh, een opvallende, vond de. En nam even voor de liefhebbers. Hm. Woensdag is eenzelfde type aankomst, dus dat zou zomaar weer eens een schifting van de wacht kunnen zijn. Maar Tafellaken lifting van de wacht, wisseling van de wacht bedoel je? Je bedoelt dat er dan? Wie wiens wachtwoord worden gewisseld? Nou, dat de droid weer teruggaat naar Parijs heeft hem toch al lang? Dan heeft die taal jou. Ja, nee, ja.

[00:25:48]

Touché Willem. Touché. Touché! Maar leuke theorie. Euh, Rodalies? Ja, hele mooie overwinning en euh houden. Hou nou ja ja vond ik leuk. Ja vond ik ook. Uhm, toch een beetje ongelukkig seizoenen. Heel ongelukkig, maar ik denk dat ie dit wel deed. Dit was ook erg blij toen die over de finish kwam. Ja euh. Geloof jij er nog in dat hij een ronderenner kan worden?

[00:26:13]

Euh, nee, nee.

[00:26:17]

Ik geloof wel dat ie euh. Ik denk dat ie zo'n 6 wedstrijden moet uitzoeken. Hij is natuurlijk zo'n vedergewicht en hij kan echt wel. Hij kan wel. Dat zag je ook bij deze aankomst. Dat ie op dit type aankomst is ie echt een stuk zijn is echt een springveer. Ja dus dat moet ie wel kunnen. En ik zou. Ik zou het niet als ik hem was eigenlijk niet gaan focussen op die drieweekse drieweekse koersen. Nee nee, gewoon deze mooie mooie mooie klim etappes uitzoeken.

[00:26:40]

En dan gaan we zo zijn Willem wel klaarstomen om de opvolger van Pino te worden.

[00:26:45]

Ja, hij is een beetje toch een beetje de Franse hoop in bange dagen. Ja, want wat zit er achter hem? Nog niet zoveel macht. Ja, maar ja, hij is ook niet paradepaard. Volgens mij wordt ook heel veel van die shampoos. Ja, ze zijn er wel een paar hoor, daar die. Maar dit is niet. Het is niet. Andere landen hebben heb ik het idee meer gehoord, een bredere voorraad aan talent dan Frankrijk heeft.

[00:27:09]

Nou ja, eigenlijk zo'n beetje. Dat is best een gekke trend. De traditionele Wyle landen Frankrijk, Spanje, Italië. Ja, daar zit achter de huidige generatie. Ja, zit gewoon heel weinig. Nee. Ik las een interview met Contador die ook net over beginnen. Leuk vind je trouwens leuk wie Frits en uhm ja, die die typte nog wel. Twee jongens heeft een opleidingsteam. Ja, maar hij zou ook van ja. Het gaat natuurlijk een beetje met golfen, maar dat is ook gebeurd.

[00:27:37]

Te weinig in in euh. In in Spanje. Aan een wielrenner zijn maakt zich wel zorgen. Italie is helemaal mager eigenlijk als je kijkt naar de ronde renners. In ieder geval met Lidewij natuurlijk nog over en in Frankrijk eigenlijk ook. Ja, toonaangevend Duitsland, Groot-Brittannië, nu Scandinavië en veel Scandinavië. Ja dus. Denemarken goed en toch ook Nederland. Maar ja, we zullen toch wel echt moet gaan oogsten? Ja ja, maar het is toch ook wel weer leuk dat je ook alweer een nieuwe.

[00:28:08]

Ik kreeg wel weer nieuws over deze deze afgelopen week ook. Maar het Nederlands met Nederlands talent? Ja, het echte aantal jongens die zich die zich echt lieten zien. Ja, en dat was echt tof. Maar de Rodalies in Gouda wonnen dus twee etappes. Ehm ja, dus even waar zitten we nu in de Vuelta? Is. Er zitten dus voor aan de vooravond van de tweede rustdag. Die is morgen en eigenlijk het zwaartepunt of van tevoren bedacht.

[00:28:31]

Je hebt de bergen natuurlijk en de Angliru van vandaag. Dat zou een belangrijke scherprechter worden. Maar iedereen kijkt toch ook al met een schuin oog naar dinsdag de tijdrit van 33 kilometer met een klein klimmetje op het slot. Zo heb je gekeken naar de klim. Ja, hij staat volgens mij gecategoriseerd als derde categorie. Ja, omdat ie maar 1,8 kilometer is. Ja, maar het is niet een plausibele 4 ofzo. Nee maar zoals het is. Ja, maar toch.

[00:28:58]

Daar zitten stukken van 29 procent in elkaar. Dus gewoon. Het is echt een een euh. Een flink errt dus. De eerste half uur 1 Keerstraat kilometer kun je wel ontploffen. De eerste? Ja, de eerste 500 meter is 10,6 dan euh. FIS 500 meter 15 en half dan 500 meter 16,4 en de laatste 13,3. Dus uhm, ik had net met een vriend van mij over die die die zelf fanatiek fietst en ixa wisselen of niet. Asea sowieso wissel anders dan sta je gemend stil.

[00:29:33]

Maar ja, het is wel heel kort. Dus ik ben heel erg benieuwd. Ja, het is woont iemand met een wissel. Volgens mij hadden we op de plank DBL 4 gezien dat je 520 seconden zou verliezen. Ja dus. Dat is wel dat een stuk op 1,8 kilometer is wel echt veel. Maar ja zeker. Maar ja, het zegt een tweede en twee. Ja ja, goed. En zo waarschijnlijk is het goed te berekenen en zo.

[00:29:55]

Misschien is het toch wel geen twijfel zijn ja ik. Ik ben benieuwd. Ja maar goed. Dus dat is morgen en of dinsdag. En maar vandaag gingen we dus over de Angliru. Euh, en dat verzin t zand. Nou ja, we begonnen de. We begonnen er aan de zijde van. We haakten in op het moment dat dat Julius van den Berg en Ruud Anthony Roux van ook Francis Desutter die die gingen ervandoor was eigenlijk. Ik vond echt knap van Van den Berg dat ie wegkwam, want het ging super hard.

[00:30:23]

Iedereen wilde weg en. Hij was eigenlijk de enige met Roef samen die het die het lukte. Ja, euh, en dat had onder andere te maken met het feit dat hij echt hard reed. Hij is ook gewoon een hardrijder, toch? Ja, dit is wel. Dit kan hij wel. Ja, maar hij heeft een euh. Ik was heel blij dat hij zichzelf. Volgens mij is heeft een automatische contractverlenging gehad. Net als iedereen bij Jef.

[00:30:44]

Kaasjes. Sympathiek ja. Dat hij op de foto's had dat gedaan omdat ze omdat ze salaris hadden moeten inleveren tijdens de gewone crisis. Iedereen die salaris heeft ingeleverd is automatisch verlengd. Ja, precies. Dus ik ga er een beetje van uit dat dat ook voor voor hem geldt. Maar wat een beetje was natuurlijk dus dat hier. Hij had wat lang nodig om op gang te komen. Leek het in het. In het profpeloton. Om hem ooit zei dat we hem echt een keer zagen.

[00:31:08]

En dit is eigenlijk een van de eerste keren dat ik hem hem echt zijn neus aan het venster zag drukken. En echt iets dat ik dacht oh ja, ik snap wel waarom je waarom ze bij fiets aan je zien. Ja ja, het is wel euh. De vraag van welke kant hij opgaat. Ja. Ik zou zeggen klassiekers toch? Parijs-Roubaix, zo dacht ik meteen. Maar dat is ook een beetje cliché, omdat iemand groot en zwaar is.

[00:31:31]

Ja, ja, nee, het is dus ja fijn om hem onder meer te zien. Maar daar kwam Massa echt was als een goeie belofte over naar ja, naar naar de grote mannen. Ja, samen met Menno Haanstra schrijft een schijft een reeks verhalen over de opkomst van Fabio Jakobsen en zijn Mathi Iliaz van het jaar. Ja euh, waren. Nou ja, in ieder geval is dit jaar er niet van. Boeiend, interessant hoofdstuk gaat ook worden toegevoegd.

[00:31:57]

Uhm ja, het zou leuk zijn om hem een keer te spreken. Ja, dat dacht Kokejane podcast. Ja is ook net vader geworden volgens mij. Heeft genoeg te vertellen dit jaar. Ja hoor, dat is leuk en dus ik vond het leuk dat ie erbij zat en hij eigenlijk zijn waren met z'n tweeën op kop. En vervolgens kwam er een euh, kwam er een hoop bij. Euh, Gio, Martin en Perignon van Cofidis, Stannard en Edmonds en van Mitchell tot Scot.

[00:32:18]

Euh, Louis Lejon van Astana. Madrazo haha. Madrazo kan nog steeds niet getekend. Als ik m zien snap ik. Euh. Tosh en Kobe Goossens van Lotto-Soudal. Kobe Goossens werd toch ook wel een beetje benoemd als de hoop van België voor de. Voor de grote rondes? Euh ja, na. Natuurlijk deed hij die niet genoemd mag worden. Maar waar? Het is in ieder geval fijn dat je meer smaak hebt. Ja Kobe, Kobe. Ja.

[00:32:44]

Zou die vernoemd zijn naar Bryant? Oh ja, nou ja. Goh Robert, ja. Zou leuk zijn toch? Ja.

[00:32:52]

Coby, Cobi, COI, Carry Goossens en dat zijn een bijhorende Brown heet dat huis. Of Villena of Shaquille, zoals de zoon van Van Persie, Ezekiel als een gewone Erviti, de oude krijger van Mobistar, Wisniowski van CCC Riau Aboe Shingo en van UAI Schillinger. Hoe Qatar Neo Cameron Worf ken ik niet. Nou, dat is een leuk verhaal. Kamernummer van Ineos? Ja euh, die hebben ze opgepikt omdat Kiryienka en één keer met pensioen ging. Ja en Heijdens pensioen?

[00:33:23]

Ja die werd. Jaadi had hard hartklachten ofzo. Zoiets moest stoppen met fietsen. En toen had Inias in één keer een plekje over en Cameron Worf ging, ging was met ze mee op trainingskamp. Hij is A. Was een oud profwielrenner, maar inmiddels omgeschoold tot triatleet. Euh ja. Euh. Die bleek dat die enorme vermogens kon trappen. En toen hebben ze gezegd ja eigenlijk sukkel. Gewoon een type Kiryienka die gewoon lang op kop kan rijden. Je hebt alle kwaliteiten om dat te kunnen doen.

[00:33:48]

Dus ja, wil je niet gewoon tekenen bij ons? En toen kwam Kentrosaurus dus weer terug in een te Parijs top. Bizar, want ook meteen bij de bij Ineos. Weet je wel. Is ook niet zomaar. Nou ja, goed. En dus die euh. Maar die en die mag dus nu de Vuelta rijden. Het leuke is dat ie dus in wieler prono nul punten kost. Kamernummer. Want want hij heeft niks gepresteerd vorig jaar. Ik neem aan dat je met een geselecteerd.

[00:34:09]

Jazeker Garcia nanny's. Peeters en Julius van den Berg dus en zei je zij hield het eigenlijk vol tot aan de Alto de Cordell. Dat was de voorlaatste beklimming van de dag. Euh, uhm ja, ze. Ze bleven iedere keer op schootsafstand en rond de 2, 2, 0 of 3 minuten maximaal. Volgens mij dat ze kregen. Die groep kijkt niet naar mij. Ik was het slapen. Jij was het slapen. Ik. Dit is ongeveer een moment dat ik in een dutje zakte.

[00:34:33]

Uhm. Dus zeg maar. Toen ik wakker werd dan was de kopgroep uit elkaar gespat. En dat was onder meer onder invloed van Guy Martin, die voor zijn bollentrui je iedere keer wilde de punten wilden sprokkelen. Buitengewoon lelijke bollentrui trouwens. Ja inderdaad. Ja ja, ik snap de ja. Volgens mij die bolletjestrui uit de Tour dat door één van de chocolademerk toch. Hm, dat is natuurlijk wel de Classic. Ja, maar wat hier dan het idee van is?

[00:34:59]

Ja ja ja naja het is gewoon een bergestraat blauw. Het is meer gewoon een blauw blauwe vlekken op een wit shirt. Ja ja ja bergjes, dat zijn nu gewoon bergjes. Is voor iedereen meteen duidelijk waar die voor staat. Ja, dit is wel waar. Ja, wat een goeie tip. Uhm ja geometry. Dus die je die gaat doen denk ik ook wel winnen. Dat voorjaar. Ze verbaasde me e. Ik was een beetje kwijt. Euh.

[00:35:24]

Het zit niet zo'n groot verschil, lijkt het de. Wat je op de Angliru krijgt en voor een willekeurige andere bende berg in de Vuelta. Het lijkt erop dat er iemand toe is. Zijn de verschillen volgens mij veel groter tussen de de buitencategorie en de vierde categorie? Ja, maar hij heeft wel twee keer meer dan twee keer zoveel punten dan de nummer twee Car-Pass. Hij rijdt wel heel leuk. Hij rijdt zonder voortdurend in de aanval. Martin? Ja, maar dat is ook wel een beetje uit armoede geboren.

[00:35:51]

Toch kwam je voor een klassement. Ja, nou ja, maar goed als het lukt. Eruit bij Cofidis dus. Dit is toch hun waar ze iedere dag in hun tour elke het volgens mij de afgelopen drie dagen. Elke dag zit hij in elkaar, iedere keer in de kopgroep. Da's waar, dat moeten we nageven. Ja, Kádár Neo en Louis de Leon Sanchez die waren bleven eigenlijk als langst over. Waren echt de sterkste Guimard term wist nog terug te keren en pakte dus inderdaad de de de la de punten op de voorlaatste berg.

[00:36:16]

Euh, maar het leukste was eigenlijk wat daar achter gebeurde, want dat was natuurlijk de. Dat was het lang voorspelde duel tussen die giganten richting de Angliru. We hadden gisteren al een beetje in de analyses kunnen lezen. Volgens mij dat de verwachting wel was dat het op die euh, die berg daarvoor. Dus dat is de Alto de Cordell al los zou gaan omdat je daar al dood was. Dit had zo'n kort zo korte afdaling tot aan de Angliru en eigenlijk was mooi om en daar kon je eigenlijk al verschil maken.

[00:36:44]

Ja, was ook een stuk een pittige bergen. Ja dus. Gewoon 1 5, 6 kilometer aan 9 procent. Ja, maar wie zag wie stak daar zijn neus aan het venster? Leuk. Chris Froome frisgroene ja, dan sla ik hem. Zat gister nog te denken van het kan toch niet zo zijn dat hij op deze manier afscheid neemt wat je wel elke keer zesenzeventig? En geen gekkigheid, want stiekem is Froome namelijk echt best wel een spectaculaire renner.

[00:37:12]

Ja, maar hij heeft een beetje de schijn tegen door door dat die voor inos slisse.

[00:37:18]

Sky heeft altijd het laatste treintje in het euh ja, maar je ziet nu hoe moeilijk het is om het af te maken. Dus euh, want Jumbo doet hetzelfde. Die hanteert de de de wurgslangen. Een tactiek noem ik dat al. Je gaat gewoon keihard op kop rijden, je knechten zijn de bal goed in orde. En en en ja, knijpen langzaam aan de keel dicht van het peloton. Geen ademruimte, geen mogelijkheid tot wegspringen. En dan op een gegeven moment als laatste knecht gedaan is.

[00:37:53]

Dan val je aan. En Froome heeft is jarenlang dat laatste wagonnetje geweest, maar die viel niet aan op 500 meter voor de top of 700 meter voor de top, maar gewoon twee kilometer voor de top of drie kilometer voor de top. En dan maak je echt verschillen en dat is dus echt ontzettend knap naast. Dus alle gekkigheid die die heeft gedaan, want hij is gewoon af en toe op gerend. Ja en die etappe na en na Sestrière hield met Sagan.

[00:38:18]

Ja weet je, dat soort dingen heeft lang. Ja heeft ie gewoon allemaal gedaan. En ja, hij moet nu ja, het is wel. Tijd voor een herwaardering van Chris Froome. Ik heb het idee ja, ik heb het idee dat ie ook weg moet bij Idiots, wat ik een beetje droevig vind. Ja euh, en hier rijdt ie dan. Euh. Hij kwam dan wel uit respect noemde ze hem ook nog kopman. Maar ik denk dat ze wel wisten van nou ja, dan gaat het niet brengen deze ronde.

[00:38:42]

Maar ik hoop. Ik hoop dat die nog nog een leuke konijn uit de hoge hoed trekt. Eigenlijk. Ik heb net tv gekeken, dus ik was aan het kijken naar die tijdrit. Ja, ik heb een paar uurtjes gezet. Ik had eenenvijftig keer gespeeld en dat vind ik echt wel veel. Dat vind ik ook sowieso wouke, want jij, ik. We hebben vorige keer natuurlijk een weddenschap gedaan met het sprintten dat ik vandaag. Misschien kunnen we weer een leuke weddenschap onderling.

[00:39:08]

Voor de tijdrit? Ja, voor de tijdrit. OK. Je. En wat is dan jouw voorstel? Nou ik, ik. Uhm ja, jij mag natuurlijk eerst kiezen, want ik heb. Ik heb gewonnen. En uhm ja nou dat ik dan dus niks mee neem of iets dergelijks. Of tenminste als dat de verliezer. Verliezers De snacks meenemen voorbij voor mij en voor Chris Chris Froome. Wil je dat nou zeggen?

[00:39:30]

Nou, ik zat persoonlijk aan Cavan ja te denken. Maar als jij die persoon is, dan ga ik voor vroem. Ik ga er even over nadenken, maar ik krijg nog even de tijd was af. Ja, nee, nee. Maar nog leuk over Chris Froome, want ik zei al het is tijd voor een herwaardering van Chris Froome. Hij nam me, nam zich, nam zich ook wel voor me in. Nee, andersom.

[00:39:52]

Ik was wel weer een beetje enthousiaster over kerstfilm omdat ie werd. Op Twitter werd hij aangesproken door iemand die zei dat het. Die vond het beneden zijn stand dat hij als een renner met zo'n palmares ging knechten voor Car-Pass. En toen zei Froome en dat vond ik heel mooi zei ja, ik zou. Ik zou niemand ooit vragen om iets te doen wat ik zelf niet zou doen, zei ie. Dus als ik andere mensen vragen om voor mij te knechten, wil ik zelf ook meedoen.

[00:40:18]

Moet ik het zelf ook dat vuile werk doen? Als het nodig is? Mooi, dacht ik. Dan heb je mooi gezegd. Chris zeker. En hij was er dus vandaag. Hij was er vandaag. En ja, met Carp als een wiel. En het leek even alsof ze zelf met z'n tweeën vandoor gingen. Ja, dat was buiten de Ginza gerekend. Ja, die is wel weer in orde. Zou de knechten hij. Die rijdt wel echt heel sterk.

[00:40:38]

Heb je die op gegeven moment? Had ie zo'n echt een enorme. Toen reden denk ik ook kilometers op kop bergop en toen had die even zo'n gelukzalige glimlach. Ik denk dat ik Gesink echt het Nirvana heeft bereikt. Ja hemel zijn issy. Ja nou ja, dat we. We hebben best wat kritiek. Had MOBO in de Tour. Niet altijd even slim, want wat ie deed? Nee, maar ik vind dat ie die controlekamer gewoon iemand nodig die in zijn oortje zegt.

[00:41:02]

Nu moet je rijden en nu niet.

[00:41:04]

Inderdaad. En ja, dat aanrijdt echt ontzettend sterk. Dus dat is vooral te genieten. Ja, verrassend ook. Hetzelfde geldt ook voor QHS eigenlijk deel die al die allebei de jongens natuurlijk echt al een stevige tour achter de rug hebben ook. Ja Robaeys trouwens ook. Ja nou ja. Hoe Koester elke keer bij zit? Ja, speels, gemak en ongelofelijk, want Froome was aan het aan het sleuren op kop en hij was daarachter. Was ie nog effe iets aan het eten en dan nog een bidon petje aan.

[00:41:31]

Volgens mij is ie nog een telefoontje gepleegd en heeft ie nog even ingezet op zichzelf voor de winst vandaag, want hij was echt daarachter met speels gemak krediet achteraan, maar even down. Hoe doodzonde is het dat die ene etappe zo heeft moeten laten lopen? Ja, ja, ik ik. Daar komen we weer bij. De tactiek van Jumbo. Ja, en dat sluit een beetje aan bij hem. Dat we nu zien hoe moeilijk het is om die wurgslang tactiek af te maken.

[00:42:02]

Dus dat rook. Lisi gaat dan zevenhonderd meter 500 meter voor het eind en pakte een paar seconden. Uhm, als je zo sterk bent als Jumbo moet je toch uhm hebben het al eerder over gehad, maar moet je misschien toch iets anders proberen omdat je koopmannen elke keer net niet af kan maken. Dus uh, probeer de ander op kop te dwingen. Wellicht met een banned met een koesj. Door ze inderdaad gewoon korter te houden en en iets meer te gaan spelen.

[00:42:31]

Er was denk ik ook de bedoeling, maar dat is dus in die ene etappe waarin 1 roglic met regenjasje aan het kloten was. Ja G.G. Grandioos mislukt. En dat is wel, want als je m ziet. Ja, ik denk dat ie vandaag gewoon had kunnen winnen. Dus ja, dat denk ik ook. Hij was zo goed. Hij was al eens de beste. Volgens mij is dat speels gemak. Even inhouden om Robaeys weer op te halen en terug te brengen.

[00:42:51]

Even. Het was echt fascinerend. Ik vond hem op een gegeven moment dat ik voor t eerst dit seizoen zag. Hoe heeft het zwaar? Ja uhm. Dat je gewoon iets in zijn blik zag van hij. Hij gaat niet helemaal soepel meer mee. Maar hij had wel het idee van als je wil, dan rijdt die nu nog naar Carty toe en een winti m. Maar, moet ik wel zeggen. Zo ziet het er ook altijd bij me uit.

[00:43:15]

En dan demarreert Roglic en de rest zit met man daarachter nog die paar honderd meter. Beetje te sterven in het wiel. En het is niet dat Koesj dan ook meegaat. Nee. Of dat dat ie met die concurrenten mee gaat. Dan laat ie of hij laat t lopen of hij is gewoon op. Hij ziet er. Hij is op, maar hij ziet er gewoon nog steeds uit alsof ie op fietsvakantie is. Daar kan natuurlijk ook. Ja, ik had iedereen die de sterkste was, maar de overmacht van Jumbo vist, maar is wel nog veel groter dan tijdens de Tour.

[00:43:43]

Ja, maar het vertaalt zich dus niet uit in minuten. Nee, laten we na de tijdrit na de tijdrit vijf uur later heb ik nog steeds veel vertrouwen. Maar ja, maar doe maar even dus wat ik wilde. Nog nog even een vinger kaartnummer zo. Want stel dat jouw terecht dat als je Gesink en kuststeden natuurlijk fantastisch werk. Maar er was eigenlijk ook de eerste keer dat we Vinge kort zo lang in op die positie in de klim trein van Jimbo zagen.

[00:44:08]

En I like. Hij lijkt voor Eisel. Ja naja, geel maar eens. Euh jonge gozer. Talentje ja. Volgens mij is de eerste grote ronde. Als ik me niet vergis, je trekt zijn geel zwart truitje aan en je laat ze bergop rijden, zei ze, zei José. Ja, ja, het. Het is indrukwekkend. Wat doe je wat ie laat zien? Ja is dit jaar achtste geworden in Polen. De Ronde van Polen. En ondanks een etappe daar toch.

[00:44:34]

Euh, dat weet ik niet. Dat heb ik niet. Euh. Nee, volgens mij niet. Althans, dat staat hier niet. Maar uhm ja, echt een euh, echt weer een heerlijke lente uit Denemarken. Ja ja, leuk. Nee dus. Ook vind ik ook leuk dat dat soort dat is. Dat zei hij eerder deze uitzending ook al kan volgens mij wel vaker dat ge geroemd moet bij de Vuelta. Dat is echter een leuke plek is om juist die jonge gasten aan het werk te zien en ook verrast te worden en nieuwe namen te leren kennen.

[00:45:02]

En dit is ook dik. Vind ik ook heel leuk, want is zo'n kapbeurt leidt dat dus ook toe dat je m gewoon 3 minuten lang of 4 minuten lang of hier en daar misschien nog wel langer gewoon in z'n gezicht kijkt? Ja, ik weet niet hoe die eruit ziet. Dat is ook fijn. Ja ja, goed. Uhm ja, het is wat. Wat gebeurde er? En we gingen. Het was stukken. Het spektakel liet lang op zich wachten, want Gesink en Vinger Guard hielden een strak tempo omhoog en dus de topfavorieten bleven dicht bij elkaar.

[00:45:27]

Uhm, nou ja, ik kilometer of zes. Onder de top van de Angliru zaten er eigenlijk nog tien man bij elkaar. Rookbeleid, vingerhoed en qhs van Van uh uh jumbo vismarkt. Car-Pass in z'n eentje van Ineos was weer waren weer vroeg weg. Al zijn kompanen, vooral Vanbaelen eigenlijk dit keer. Die was tot de tot nu toe iedere keer echt de sterkste. Ja, en in vorm toch ook. Die toch toch ook gewoon wel snel parkeren?

[00:45:51]

Ja ja uh. Uh. Waar voor de Möbius heel hard hadden gewerkt. Euh. Den Martin, Woerts en Carty van Jeff Education. Vlasov en Wout Poels. Uhm. Euh ja. Wout Poels was hing er al hing heel lang aan het elastieken. Té lang dat ik de. Veel mensen hadden voorspeld voor de Angliru. Alsof die daar ook in het verleden hele goeie resultaten had geboekt. Maar haalde het net niet vandaag?

[00:46:15]

Nee, maar hij rijdt wel echt en sterker. Vooral tja. Hij begon zwak, waardoor ik zoiets had van oef. Wat wordt dat? Wat wordt dat? En het is ook een beetje. Ja, staat toch een beetje op een tweesprong. Hij is naar Bahrein gegaan om kopman te zijn. Ja, en dus niet meer knechten voor Inias, maar echt voor eigen kans. Nou ja, dan. Uhm, gaat ie naar de tour, dan valt die dus pech wel in een ondersteunende rol.

[00:46:41]

En dan nu kreeg ie kreeg je de kans om te laten zien en de eerste etappe was gelijk. Gelijk drama Élodie minuten. Ja, da's wel een beetje een Pools kwaaltje ook toch dat ie altijd dat ie niet zo goed is in het begin van een van de grote ronden lijkt dat wel moet in moet groeien. Dus wat dat betreft. Uhm ja, wordt het nog leuk? Komende week? Ja, behalve dan als je er nu. Laten we het zo even afmaken, maar als je.

[00:47:06]

Toch over Poels hebben. Het is nu een soort gekke G. Hij staat nu een beetje gek. In het algemeen klassement. Want hij heeft dus een sprongetje gemaakt vandaag, want hij reed uiteindelijk nog best aardig omhoog van negen naar zes. Hij staat nu dus op vijf dertien, maar de eerstvolgende die bovenaan staat is Enrique en die staat drieënhalve minuut voor hem. Ja, dat is echt een wnd. Dat zegt een vent. Is dat Shell? Dat is wel pittig.

[00:47:27]

Dat is ook niet wat je verdicht rijdt in een euh, in een tijdrit. Nee, niet op Malsen, niet op mansnaam, misschien nog op den Markt en in jouw Carthy. Het zou natuurlijk komen dat ik nogal wat etappes waar je dan weer vijf minuten achter. Ja, dat is echt bizarre. Dus dat zit echt zo'n zou je denken, zo'n schisma in tussen de top vijf en de rest. Maar nee, daar komen ze nog op. Maar de.

[00:47:46]

Is wat we zagen is is eigenlijk uhm wa wel? Of had ik een beetje gek vond? Car-Pass wekte de indruk dat hij niet zo sterk was, vond ik. Want de hele de laatste al een hele tijd in het laatste wiel en ook al een paar keer dat ik dacht hé, is ie nou het lossen? Moet ie nou moet ie nou een metertje laten? En dan was het dan weer net niet. En het voelde een beetje dat ie.

[00:48:05]

Nou ja, want elastiek was een beetje een groot woord elastiekje. En uh, maar uhm ja, hoe zou het nou? Zou het nou uh bewust zijn geweest dat ie daar zat? Of kon je gewoon niet beter?

[00:48:19]

Ik had niet idee dat het een bewuste was. Ik had het idee dat ie er gewoon op geen moment doorheen kwam ja en dat ie op glimmend bloed rook. Ja want euh. Aan Roglic zie je natuurlijk heel lang niks. Hmm uhm die die blikte bloost niet. Nee. Maar ja, de Angliru is gewoon iedereen gaat daar gewoon op z'n hardst. Ja, het heeft. Daar heeft heel weinig meer met tactiek en en indeling en weet ik wat te maken.

[00:48:43]

Je gaat gewoon, je stampt door en je probeert ritme te houden. Dat is het. Ja uhm, en op een gegeven moment denk ik dat dat uh Car-Pass ja toch gewoon uh je zwakte zag bij Roglic. Ja, en dan kan je natuurlijk altijd weer net wat harder. Maar dat duurde ook niet heel lang. Maar toen begin maart moest ie wel weer lossen bij Vlasov. Ja en bij. Ja ja dus. Uh, en ze laten zelfs nog uh dat dat mass forum eindigde waardoor die ook geen bonus pakten.

[00:49:11]

Dus nee. Ja, misschien had je het gewoon eerder op de klim wat zwaarder, euh, en en je ging je gewoon heel lekker op. Ja ja, op het passen van rook niet. Het was wel een euh ja goalies. Uhm, reed heel zwaar vond ik. Ja, veel zwaarder dan alle alle anderen. Uhm. Dat is misschien ook een teken dat je denkt van ik kan gewoon dat hoge tempo, dat hoge beenhard me effe niet aan.

[00:49:35]

Ik moet het gewoon even op power doen, maar dat is natuurlijk wel wat. Waar is je oud? Halverwege de halverwege de klim zat weinig soepeltjes aan en op een geven moment had ik even zelfs het gevoel hij gaat echt breken. Toen maakte hij een paar van die, maar nu stuur maneuvers ook van links naar rechts. Ja, toen dacht ik dit is ernstig koersen pakken om. Kijk van nog. Ik denk dat heel goed was dat ik koester bijhad alleen al zeg maar mentaal gewoon als een soort steun te hebben.

[00:50:00]

Ja, want uiteindelijk moet je moet je zeggen. Want wat gebeurde er dus? MAS en Carthy en Car-Pass? Die reden dus eigenlijk met z'n drieën weg, hoewel dat wegrijdt. Op een gegeven moment tussen aanhalingstekens. Want het is. Je ziet dan zeg maar. Het gaat dan over een sica, een verschil van 15 seconden wat zich afspeelt op veertig meter. Het slaat echt. Nergens gingen ze langzaam.

[00:50:24]

Onvoorstelbaar. Dat vind ik trouwens jammer. Waarom zien we wel de percentages rechtsonder in beeld en niet hoe hard ze rijden? Ja nou, dat had je graag willen zien. Tuurlijk, dat wil ik gewoon. Dat wil je gewoon zien, ook per renner. Ja, maar ik denk acht. Nee, ik denk dan 8 9 per uur of 7 8 9. Maar dat steilste. Dat wil je. Dat wil ik dus weten. Ik wil het graag precies weten op zo'n moment.

[00:50:44]

Ja, maar ja, dat is. Dat was leuk geweest. En. Maar euh. Dus zei zij gingen weg. Euh. En eigenlijk dacht ik Biocartis. Die zat zo scheel te kijken in het wiel van Car-Pass en MAS dat ik dacht na die gaat die. Die moeten. Die moet er op een geven moment af. Maar die schakelde op gegeven moment bij en die ging er toch vandoor met het tempo waar je eng van werd. Zeker. Ik was eigenlijk al de hele week een beetje aan het wachten tot die zou breken.

[00:51:09]

Ja uhm, hij is voor mij een verrassing. Volgens mij was zijn beste resultaat tot nu toe in een grote ronde. Elfde of twaalfde in de Giro. En dat die in dat ie een lekkere punch heeft wist ik wel. Dus dat ie aardig bergop kon wist ik ook wel. Maar wat hij nu laat zien? Ja, dat de jacht altijd een beetje een beetje reserve Michael Wood. Als die niet kan, dan sturen ze jou Carthy. Ja ja, inderdaad ja.

[00:51:35]

En hoe is natuurlijk gevallen, net zoals Philippe Martinez? Ja uhm, hij neemt de honneurs waar op een manier waarvan ik denk hoe ook. Ja, dissidentie dit coming? Nee. Weet je hoe goed zijn tijdrit is? Matig? Ja toch? Matige tijdrit toch wel? Euh eiste. Hij gaat gewoon mee spelen. Het podium?

[00:51:56]

Ja zeker, want die andere jongens zijn ook niet zo goed 80gb. Nee, dat is. Dat is natuurlijk van de top 10 naar Roglic steekt de tijdrit technisch denk ik wel echt ver boven uit. Massa kan een aardige tijdrit rijden. Uhm. Poels op een goeie dag. Ja ja Valverde. Ja hmm. De rest is allemaal echt matig. Ja, bedoelt Daniel Martin. Maar als je niet achteruit gaat ben je al blij. Euh ja, groot shirtnummer.

[00:52:25]

Zelfde verhaal. Ja, die staan al zo ver achter. Vlasov. Even even afmaken, dan kunnen we daar zo over hebben. Dus het is Roglic. Moest passen. Eddy was blij dat die koers nog bij zich had. Carthy. Die ging er vandoor en won won de rit. Car-Pass proberen nog het verschil groot te maken. Het leek even alsof hier, alsof ik er ook niet echt gebroken had, maar uiteindelijk viel het toch tegen, want hij pakte geen bonificatieseconden en Rodalies kwam gewoon nog op tien seconden van hem binnen.

[00:52:54]

Dus als uitstekend schade beperkt gehouden zou ik zeggen. Uhm en uhm ja, ik zou zeggen ik kan me voorstellen dat het een Drente is voor Roglic dit maar dacht eigenlijk was je dit goed analyseert. Je bent gewoon een morele winnaar, want dit was het moment waarop Car-Pass als afstand had moeten nemen. Ja sire, niet lukt. Nee, zeker van. Nou ja, de. De tijd dat we net over daar gaat. Ook dit is natuurlijk tijd pakken.

[00:53:18]

Ja, en eigenlijk als je naar de rest van parkour kijkt. Euh, woensdag is is een euh een puntje. Ja niet echt een super punch. Maar een beetje was zoals vorige week donderdag en vrijdag is heuvels en zaterdag nog is nog bergop rammen. En dat is niet zo. Nee, geen Angliru dus het is niet een. Het is niet zo'n steile buitencategorie. De slotklim en een voorbeden toch twee berg volgens mij van eerste categorie dus. Tuurlijk, je kan daar wel nog.

[00:53:48]

Dat kan nog wel wat gebeuren, maar daar gaat daar niet met minuten worden gesmeten. Nee, en dat gaat ie wel nodig hebben denk ik. Na die tijdrit. Ja, we gaan zien. De tijdrit van Roglic. In de derde week is toch altijd wel een stuk minder? Weten we inmiddels. Ja, sowieso. De derde week van Rodalies is toch vaak wel wat minder. Hij zit nu uit in IS Defensie. Het zit nu vrij vroeg in de derde week tijdrit.

[00:54:09]

Bovendien na een dag rust. Ja. En bovendien is is de. Ietsjes korter? Ja, dus dat dat spreekt natuurlijk ook in zijn voordeel. Uhm, nee, maar dat is dus het is wel lekker spannend. Ja qua. Carty won dus de rit voor Vlasov en MAS en Car-Pass. Roglic werd vijfde voor Qhs en Den Märtin. Poels hield zich ook nog redelijk de schade beperkt voor iemand die er vrij vroeg af moest. Ja 1.35. En dat brengt hem dus op de zesde plek in het algemeen klassement.

[00:54:35]

Uhm, maar ja dus wel. Je hebt dus nu de situatie waarin Car-Pass bovenaan staat. Tien seconden gevolgd door Roglic twee seconden op jouw Carty. Martin op 35 seconden. Dus dat die top vier niet super dichtbij. Dat gaat echt nog wel. Dat wordt echt nog wel leuk. Ja, dat wordt heel leuk, zeker voor die voor de tweede, derde en vierde plek. Zeg maar denk ik. Euh. En dan heb je een gat naar Enric MAS.

[00:54:56]

Die staat op 51 en dan een enorm gat. Wout Poels. Die staat op 5 13. En dan heb je een rijtje met grote Yarne, Valverde, Vlasov en Nieve die allemaal binnen anderhalve minuut staan. Vlasov reuzensprong hem 6 plekken. Ja en euh, die baalt wel van van die eerste drie dagen. Ja, daar heeft hij echt zijn hele Vuelta voor. Nog wat anders deed hij nu gewoon mee. Ja, volgens mij verliest in de eerste rit iets van 4 minuten ofzo.

[00:55:20]

Ceintuur. Euh ja dus. Uhm ja, want hij rijdt nu gewoon weer met de besten mee. Ja ja, echt goed te zien. Ja uhm ja. Dus ja die die tijdrit, dat wordt gewoon wordt gewoon allesbepalend denk ik.

[00:55:32]

Uhm ja, ik denk het wel. Ja ja, maar ja die zat. En die tijdrit en zaterdag ja, zaterdag kan kan je natuurlijk gewoon nog wel aan. Een hoge hoed, een konijn uit de hoge hoed. Ja, een cornetto. Ja, dat is waar. Tegelijk denk ik ja, maar Jumbo vist maar heeft het wel. Ze hebben zo'n sterke ploeg. Euh. En niemand anders heeft zo'n sterke ploeg. Om echt iets te proberen. Dus hier.

[00:55:55]

Movistar kan ook met de ploeg nog genoeg rechttrekken. Ja euh. En dat is denk ik. Dat gaat denk ik het. Dat gaat denk ik met de tijdrit van Roglic echt het verschil maken dus. Ik vond het een beetje euh. Bij José en uhm renner dat. Ja fijn duo trouwens, met z'n tweeën koningskoppel. Echt mijn absolute lieveling is.

[00:56:15]

Ja euh, ik durf dat nog niet aan. Maar wel gaat heel weinig over wielrennen de eerste paar uur. Ja, maar dat doet ook niet, maar dat is heerlijk. Ja, ze zijn er niet goed op elkaar ingespeeld. Weinig frictie. Ja en uhm. En ze zijn ook lekker allebei. Euh, ze zijn euh. Niet dat ze zelfstandig als in ze. Ze hebben allebei een eigen verhaal. Ja, en het schuurt niet. Dus als goed en met als hoogtepunt dat verhaal van Renate dat hier op bezoek was bij Eddy Planckaert.

[00:56:41]

Heb je dat gehoord? Afgelopen maand vertelde hij na een vrij lang verhaal. Na een minuut of twintig over dat die ooit had. Ik echt prima weet zeker en er wat ze reden. De door een stukje bos en het werd al wat donkerder. En dat was het haakje waar het zei ja, ik ben ook ooit in een donker bos geweest in Litouwen. Hij heeft ook geen haakje nodig. Nee, in Litouwen bij Eddy Planckaert. Die was toen gestopt met wielrennen en ging ze daar reportage maken.

[00:57:10]

En dan had hij nog een houtbewerkers bedrijf ofzo. Ja, Eddy was zelf ook al een beetje op zoek naar zichzelf en en ze mochten dus bij Eddy blijven logeren. Hij en de cameraman en. Nou, het is een reportage gemaakt. Een paar dagen waren ze. Daarna was helemaal aan blij en vereerd. Zo gezellig begin met ging ze. S Avonds ging ze. Dan ging ze nog even het bos in en werd ik gevat. En op een gegeven moment komen we dus allemaal mannen uit de bosjes met geweren.

[00:57:36]

Waarop Eddy helemaal in paniek begint te roepen. Hou je stil! Hou je stil. Het is de maffia. Het is de maffia. Ze gaan ons beroven. Waarop de uh, de cameraman. Je had als een Zwitserse zakmes tevoorschijn gepakt om zich te verdedigen. Ook toen bleek dus dat het de Nederlandse buurman van Eddy Planckaert was met bezemstelen. Eddy had ze ingehuurd om deze grap uit te halen met een heerlijk ouwe Renaat. Arme Renaat. Ja zeker.

[00:58:08]

En dat dat. Ik denk dat een minuut of twintig zoiets verteld vind. Nou ja, dat is knap. Ja, voor zo'n anekdote. Het was echt feest. Mooi.

[00:58:17]

Ja, nee, ik mag ze ook wel. Nee, maar zijn ware vond ik vrij. Uhm, nog vrij mild over uhm zeiden ja, het is een super spannende Vuelta met o en ik kan nog van alles gebeuren met die vier man binnen de 35 seconden. Maar ik dacht wel ja, dat is waar. Maar dat is niet m. Vind ik niet helemaal een eerlijke afspiegeling van waar deze koers nu staat, want feitelijk is het. Het is het Roglic zit echt in een uitstekende positie.

[00:58:41]

Ja, en natuurlijk weten we die derde week. Maar ja, God. Alsof alsof Car-Pass, Carthy en Den in zo'n enorme trackrecord hebben in een derde week van de grote ronde dat ze er ook niet zo nee, denk nou Car-Pass wel coupes goed in de derde week ja. Was in de Tour goed als vorig jaar, maar die heeft weer geen ploeg. Weet je, dus het is een beetje. Nou ja, en niet echt een tijdrit dus.

[00:59:02]

In principe zit ook op rozen ja, maar dat zat hier naartoe ook. Dus ja, wie won zit WSM meer op rozen dan dat ie in de Tour zat. Toch? In de Tour twijfelt er niemand aan dat Roglic Smith ging winnen. Nee, maar da's waar. Maar blijf ik herhalen, want iedereen die na afloop zegt ja. Ik heb het de hele tijd gezegd iedereen Emblemse echt uit zijn nek. Ja, het zal ongetwijfeld wel iemand zijn geweest die het heeft gezegd.

[00:59:25]

Net zoals dat er nu mensen zijn die zeggen dat Trump gaat winnen.

[00:59:28]

Hoe je het jij gooit in een politiek bommetje? Ja, ik kan het als leuke aan aankomende donderdag. Dan zou ik en dan hebben we gewoon een andere president van Amerika misschien?

[00:59:38]

Ja, laat het hopen. Zou goed zijn, maar een nieuw. Ik denk dat het is dat dat de kans niet is. Daar heb je gelijk in. Iedereen dacht de meeste mensen dachten is voor Roglic is het. Wie? Maar ik denk dat de kans groter is dat Roglic. Ik denk dat hij er nu beter voorstaat dat niet in de Tour ooit gestaan heeft. Roglic Paul. Raakte het vergelijkbaar ook? Nou ja, het was nog steeds de Callebout.

[01:00:04]

De kans is groot dat die m wel wint. Als ik op iemand moet zetten momenteel een strook niet goed, dan zou ik daarover eens voorspelt. Beaucoup jonge jaar had het hobbelpaard. Ja, ging lang mee, ging. Ze hobbelde mijn schitterende bekken. Maar het was niet genoeg. Hij moest opgeven met lossen en toen kwam dit toch weer bij. En toen hobbelde het. En in het hobbelde. Maar ja, het wordt wel een euh. Het wordt wel een euh.

[01:00:25]

Euh. Een verzameling stijltje straks bij Israël. Ik ga samen met vroem, ja en uhm even kijken welke kleppers hebben hoe het is natuurlijk. Ja, het zijn allemaal schitterende. Zit erg gebeiteld op de fiets. Ja, maar ik ben wel echt heel blij dat ie weer op niveau is. Ik ben echt fan van Dean Martin en ik vind t gewoon altijd leuk als je het goed doet. Is het dan? Jij had? Euh. Ik dacht dat wordt het laatste kunstje van van werden.

[01:00:52]

Ja maar nee, we moesten vrij snel af. En wat betekent dat? Betekent dat dan dat ie nog een jaar doorgaat om een l'espace te laten zien? Of is het nu echt? Nou uhm, echt. Het zal veel afhangen van de laatste week. Euh ik. Ik denk serieus dat Valverde gaat als hij niet een euh. Niet een overwinning pakt. In de laatste week denk ik dat de kans groot is dat ie zal zeggen. De groeten adios.

[01:01:16]

Ja ja, dat is Bassie en Adriaan destijds. Ja ja, waar zie je dat ik? Dat denk ik. Ja, ja, we gaan zien. Die liggen wel echt kansen voor hem. Ja zeker. Ze zijn echt iets van drie of vier etappes waarvan ik denk hoe als jij daar wat probeert. Staat ook op ruime achterstand natuurlijk op ruim zes minuten. Ja, hij zal wel iets van ruimte krijgen. Ja, en iedereen gunt het de motor.

[01:01:39]

Ja, ik weet niet of Valverde nou heel geliefd is in Pélé, maar het lijkt me wel, want we missen natuurlijk nog wat. Wij hadden toen in deze Vuelta aangekondigd als hofsteden versus Valverde. De Seagull in dit duel wil natuurlijk nog niet gezien. Ik verwacht dat we in de laatste week nog wel een keer Valverde die weg springt en een hofsteden die hem gaat halen.

[01:02:01]

Ik hoop het van Ganser. Dat zou schitterend zijn. Want oh ja, en niet hoe. Euh sorry, ik moet het niet meer zeggen. Heb ik al. De derde keer moet ik met mijn repertoire halen. Niet heel moeilijk, omdat één keer iemand ooit de mails heeft gestuurd. Neem daar. Daar heeft diegene heel erg gelijk in. Dat is echt een stopwatch. Moet ik niet gebruiken. En hoe. Hoe dan ook. Euh, jij had het hobbelpaard.

[01:02:21]

Euh Tim. Want Vlasov dus wel. Al waren alle drie waren we Tim dichtstbij tweede? Ja maar ja ja, 2DS. De eerste is de eerste verliezer. Ja zeker. Zeker als je geen internet is. Eigenlijk heeft die de slechtst gedaan van allemaal. Uhm. Twee mensen die het goed voorspeld hadden. Wat ik weinig vond, dat hadden superveel inschrijvingen op vriend van de show, de grote Slash, de rode lantaarn en uhm die grappig is. Dat wil toch heel veel mensen altijd op dezelfde persoon gaan zitten terwijl ik heb het idee.

[01:02:48]

Een tip voor de horde voorspel bokaal is altijd strategisch interessant om. Er zijn heel veel mensen die dus altijd voor de topfavoriet gaan. Dus in dit geval dus bijvoorbeeld Roglic of Car-Pass. Het loont echt om dan een renner te kiezen die daar net onder zit, want waarschijnlijk ben je dan een van de weinigen die daar op zit. En de kans is toch altijd best wel aanwezig dat zo iemand dan toch wint? Ja Tippi Germyns ja. Twee mensen Bonzo, Friso en Oscar met elkaar.

[01:03:14]

Precies. Precies. Ik heb niet gekozen. Dus jij mag zeggen welk woord Friso natuurlijk ponsen. Friso die mag de groetjes doen in de in de volgende show en wint eeuwigdurend af opschept recht. Helaas Oscar. Het was een jonne die deze keuze heeft gemaakt. Volgende keer ben je aan de beurt. Vorige week hadden we Gijs Vermaelen die won de Voorspel Bokaal en naar zijn groetjes. Gaan we nu even luisteren? Tijdens de bankzitters wat een eer dat ik goed mag doen voor de eerste keer een goede voorspelling en meteen goed nieuws.

[01:03:43]

Dank je wel iemand Leonardo Roglic allereerste groetjes aan mijn vaderschap in mijn wider en verslaafd aan openbaar heeft gemaakt. Volgende keer beter voorspellen, voorspelbaar afwachtte. Voetjes terug sori. En goed naar mijn moeder Karin, die net zo fanatiek real gezocht als wat wij doen, maar niet begrijpt dat zweite ook de kou of het hebben. Chamrousse neemt Marchin aan, mijn broer Mart die bij de minister wil hebben maar toch de groetjes verdienen. Daarnaast naast elkaar boetes doen aan de heren van Kobold, Albert Kaes en Gerard en Frits.

[01:04:14]

Alarm wie zijn maar nog niet trouw liesslagader? De rode lantaarn wordt nu wat tijd heren. De laatste gauches waarvoor jullie bedankt voor de analyses. Bedankt Plasser wat Chakkar, Bliek topschaatsers en Dulk bedankt voor eeuwige opschepperij. De van mij. Nou dankjewel Gijs. Ja. Hoewel de werf veel goed is gedaan aan mensen die niet naar ons luisteren. Ja, en dan vraag ik me af. Verdienen die dat?

[01:04:40]

Maar misschien is dit wel de aanleiding voor ze om te gaan luisteren. Dat mensen dan tegen ze wordt de groetjes gedaan. Deze podcast. Misschien meer luisteren. Goede finca. Slimme strategie van Gijs. Dankjewel Gijs. De volgende voorspel bokaal gaat over de Vuelta etappe van aankomende donderdag naar de Puebla, de sanatoria, een heuvel rit van 230 kilometer. Niet mals zou Touretappes Greif denken. Uitdagend, uitdagend of gewoon een lekker lekker pak. Lekker lekker lekker. Ja, ja, het begint in Mosch.

[01:05:11]

Maar die plaats was vet waard. Misschien kan ik daar door mijn boekpresentatie van 100 en n Aad de Mos grappen à drieduizend. Ja, heel goed. Wie heb jij opgeschreven voor donderdag? Ja, ik euh. Ik keek naar buiten. Ik zag de regen en ik dacht waarom niet eens Wellens? Ik had dan ook ik. Ik liep net in de regen naar de studio. Dan boog ik mij over deze vraag. En toen regende het inderdaad ook.

[01:05:36]

En dan is er maar één naam die je een tik in je opkomt. Ja, wat met woorden. Toen had jij me al opgeschreven. Toen ik niet heel tevreden, maar toen ging ik kijken wat Tim dan had voorspeld en die ik koos voor een zege van Ilbo Gorka. Mooi hierover. Izaguirre Ja. En toen dacht ik nou deze wil ik wel aan. Daar ga ik voor om. Ja, dit is een beetje zo'n play' dat iemand moet gokken van hij.

[01:05:58]

Euh, hoeveel weegt dit of hoeveel? Boonen zit er in die pot en zegt iemand twaalfhonderd eenenvijftig. En dat jij dan zegt twaalfhonderd 52. Heel flauw. Ergens flauw. Ja ja. Maar goed, als er dus een Izaguirre wint, dan zitten jullie goed. En euh ja, als het niet is. Wellens wordt dan. Dat weet ik toen. Ik dacht ook nog even aan Jetse Bol. Ik gaan we ook niet.

[01:06:19]

We moeten ook nog zo'n momentje hebben. Deze is juist één keer in de vlucht gezeten en dit is ook wel zo'n etappe. Of vond ik dat? Zo aan moet ik zeker. T Is echt een eindje voor de aanvallers. Precies dus dat zou leuk zijn. Dus daar zou ik ook mee kunnen leven zeker? Jetse wint. Als je mee wil doen, laat dan een reactie achter op een vriend van de show. Punt Slash. De rode lantaarn, daar staat op het moment van Life gaan van deze podcast.

[01:06:40]

Ook de nieuwe Voorspelbaar kan u luisteren naar de Roland Tuijn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok en mezelf. Syrische. Vandaag zonder Tim de Gier. Sjaak Clovis uit de Achterhoek met slechts drie volgers. Volgens Bert leggen volgens PED Logisport juist veel dank aan onze sponsors. Ken je een heijstek fiets van de show en aan vrienden van de show bijvoorbeeld? Ilan van Veen. Johan Karremans familie van Rick Staring Uh. Koen citer en Philip Scheuer ja. Maar ook Jelmer Dijkstra, Joost Driessen, Michel Bresser, Patrick Boer en Bart Portegies.

[01:07:16]

Yes! Nooit vroeg ik aan jou een stuiver dat je mee. Het was gewoon. Zelfs als jij een keer was stappen, gaf ik jou iets van mijn loon. Ik gaf je alles, zelfs mijn kleren. Want een vriend, die laat je niet staan. Ben je alles dan vergeten? Waarom deed je mij dit aan J.C. Bloem? Nee, rake woorden van de enige echte. De enige echte André Hazes dus niet. Zeg maar één van de lelijk jong treetje.

[01:07:40]

Smoezelig aftreksels. Uhm, en tevens een schitterende metafoor voor hetgeen wat wij de afgelopen jaren voor de Rode Leger hebben betekend. Ik vind het wel mooi hoe jij langzaam maar zeker de benaming Rode Leger voor onze vrienden van de show uiteraard. 1 mei ziet Kruisland kundigheid op socialistes slijterijen het rode vaandel volgen. Wij willen jullie eindelijk ook wat terug doen en jongens, dat kan. Het hoeft tenslotte niet altijd van één kant te komen. Ga naar een vriend van de show.

[01:08:05]

Puntengrens. De rode lantaarn al waar je kunt klikken kan klikken op Word Vriend. Zo hebben we er inmiddels 674. Nou, dan zeg ik voor het eind van de week eenrichting die 700. Het zou mooi zijn. Staan ver boven aanhef van alle dag en nacht podcast. Tuurlijk dat ze dat deed. Ik had niks anders verwacht.

[01:08:25]

Op een vriend van de Chopins wel staat ook nog een andere vraag, namelijk de vraag die jou zwarte gat gaat bepalen of het een leuk zwart gat wordt of een minder leuk zwart gat. Want wij willen graag horen van ons luisteraars. Wie zou je nou graag eens wat langer willen horen waar komende winter? Van welke ploegleider of renner? Dat zou een beetje onze voorkeur om dat soort mensen te hebben we niet per se wieler duiding van buiten peleton. Maar kunnen we zelf ook wel?

[01:08:48]

Denk ik dan altijd hoe? Ja toch? Ja wel. Maar goed, die Suggest zijn ook welkom. Maar liefst de renners of ploegleiders waarvan je denkt jij hebben een mooi verhaal. Daar wil ik wel eens anderhalf uur. Ja, we zeggen altijd een uur met anderhalf uur naar luisteren deze winter dus. Laat van je horen. Dat zou leuk zijn. Is de Roland Teeuwen wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht media en het is koerspotentieel. De wielerploeg van Nederland en Vlaanderen bedanken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder bastion van Maarten Visser.

[01:09:16]

Leeuwen gooien en notaris Bas van Eijk. Dank jullie wel trouwens, jongens, voor de schitterende petjes die we hebben opgestuurd gekregen. Eeneigen is ook gediplomeerd brandweerman trouwens in maar wist je dat? Willem ik heb er wel eens van gehoord. Zij schrijven dus elke week een update. Dat is echt superleuk. Als we dus weer wat is gebeurd. En daar ga ik aan. Elke week ga ik even kijken. En dan? En dan lees ik dat voor.

[01:09:37]

Oh nee, dat doe je altijd. Dat is mijn taak. Kom maar door dan als coach bij de NOS correspondent. Ja ja, nou ja, uh, gisteren. Gistermiddag werden ze weer verzocht om richting Biesbosch te rijden. Het was weer iemand onwel geworden in de Biesbosch. En wat moet er dan gebeuren? Wonen nierstenen? Nee, verscheen eerst in de misschien. Het ging. En misschien iemand was onwel geworden. Dus dat is altijd nog een beetje vaag wat ie dan heeft.

[01:09:59]

Dus zouden nierstenen kunnen zijn, maar is altijd natuurlijk in de Biesbosch. Dan moet de blusboot moeten uitvaren, die moeten ophalen, hem of haar en dan terugbrengen naar de wal. En dan? Staat daar de ambulance klaar om Hoei naar het ziekenhuis te rijden? Is er een ziekenhuis in Maenen? Nee, maar in Oosterhout of in Breda ziekenhuis of in Tilburg als het ernstig is?

[01:10:19]

Ja, in Tilburg en is in Breda is alleen voor niet ernstig gevallen. Nee, Breda is ook al goed. Ze hebben volgens mij specialismen verdeeld. Straks weet je nog wat je mankeert. OK. Ja, maar wat ik leuk vond was dat ze werden werden uitgerust. Ze moesten uitrukken naar zee, naar de Biesbosch. Maar je hebt. Jij bent niet bekend in de Biesbosch. Ik ben er lang niet geweest. Nee, het is echt. Ze hebben zulke prachtige namen van van polders en gebieden.

[01:10:44]

Dus nu moesten ze uitrukken naar de polder. Kwestie heus. O ja, ja en en de kwee kwestie. Heus ik ging nieuws opzoeken en kende die naam wel van dat t. Dat de polder kwestie heus heet wordt ook aangeduid als de polder kwestie yeux. En dat is dus euh is die zo heb je bijvoorbeeld ook DePaul, de polder boeren verdriet en de polder Krakeel waard. En ook Krakeel is natuurlijk een soort ruzie. En dat lijkt ze inderdaad.

[01:11:08]

Deze woorden blijken dus anno voortkomen uit het feit dat er altijd strijd was in de Biesbosch van wie een bepaalde grond was, of het op was of aanwas was dan ene was dan van de staat en de andere was dan van een van die van particulieren. Er was een ruzie over en dat werd dus uitgedrukt in de naam van de van de polder. Spoelde verdriet was waarschijnlijk een polder waarvan een boer dacht die is voor mij en de betekenis van de staten zijn schitterend.

[01:11:31]

Maar Questions dacht ik dat vind ik echt een Clas. Een prachtige naam. Heb je ook overigens de moord plaats in in de Biesbosch. Dat klinkt een beetje Joran van der Sloot achtig. Ja, en de naast de moord plaatsen die ook nog de dood. Een polder helfteren. Ja, dan wil je niet vast. Daar zit ook vast ook nog een verhaal achter, maar daarover een volgende keer. Tot zover dit lesje topografie in de Biesbosch. Ik hoop dat je genoten hebt.

[01:11:56]

Jazeker, euh.

[01:11:57]

Ik vind het altijd leuk om om om dingen te horen uit vroegere tijden of als iets heel ver weg is.

[01:12:04]

Dan heb je toch het idee dat dat er meer is dan dan alleen het leven binnen de A10? Dat vind ik mooi, vind het. Ik vind het aandoenlijk. Ja, klopt toch?

[01:12:12]

Ja, ja en t is tijdloze geschiedenis is ze morgen nog, zeg ik altijd.

[01:12:17]

Maar sinds vandaag wil je reageren op deze rode lantaarn. Dat kan via vele wegen. Je kan ons sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar je mag ook mailen naar groetjes het de Roland daarin podcast Puntennood. En we vind het superleuk als je zo'n review achter te laten op iTunes. Omdat we ze zelf leuk vinden, maar ook omdat ze andere helpen de show te vinden. Willem, we hebben er nog één, zeker vandaag niet over mij. Die schreef geweldige humor.

[01:12:42]

En nou volg B. Ja, dat komt omdat Attx altijd afbreekt na een bepaald aantal. Ja, het is niet dat die in één keer de konijnenpijp inrijdt. Nee, ik heb. Ik heb nog wel geprobeerd van aanklikken en afkicken, maar werkt niet. Nee, het is gewoon Naveau B. Na volgens B. Ja Renaat in de konijnenpijp. Bij elke aflevering worden de uitstekende analyses afgewisseld met de nodige dosis humor om te lachen. Maar in de op één na laatste aflevering kwam het hoogtepunt.

[01:13:05]

Ik was blij dat ik vast zat op een racefiets, want anders had ik er zeker weten van. Afgevallen kon niet meer stoppen met lachen na het schitterende intermezzo over dokter Pot. Zo. Keep the good work.

[01:13:13]

Ja, ik denk dat dat wel een hoogtepunt is dit seizoen. Niet oeuvre? Ja, in ons oeuvre zijn niet om woorden. Wel weer direct uit China. Door Gerben Thijssen natuurlijk weer een beetje e-tailer. Ja, wij zijn lekker lekker, lekker, lekker lekker. Wij zijn er aankomende donderdag weer na de etappe met de op één na laatste show van dit seizoen. Zo ja, het zou wel eens een bijzondere kunnen worden. Zal ik je vaste Holthof vastleggen?

[01:13:36]

Ja, ik ben weer Mónica zegt nog niet. Vol verwachting klopt mijn hart vol verwacht. Ja, mijn ooghoek. Dat doet het zeker. Maar je moet dus, dacht ik. We moeten weg, want dit is de laatste week. Euh, hertekende wielerkalender. Dat komt hier na. Geen Guangxi ofzo. Het is gewoon klaar. Dus we moeten er echt maar even van genieten. Deze week mogen gerust en dan nog nog zes dagen knallen. Nee, vijf dagen knallen.

[01:13:56]

Zin in Abierto Jom Abierto?

[01:14:01]

Hacked by Ernest Faber in het kader van zijn Waarheidsvriend.