Transcribe your podcast
[00:00:19]

Het is zondag 11 oktober en live vanuit de Dag en Nacht Studio's in Amsterdam-West is dit de rode lantaarn. De wieler podcast van Het Is Koers.

[00:00:39]

Behalen nog maar een keer van stal de Willunga Hill theorie. Dit is het eerste jaar sinds de Copernicaanse wending dat Richie Porte in de Tour Down Under niet iedereen op een hoopje reed. Op Willunga Hill en sindsdien is alles anders. Vlak daarna brak Korona uit. Het hele wielerseizoen werd verplaatst naar het najaar. Sagan wint geen koers meer. Er worden vrouwen koersen gereden zonder een integraal Nederlands podium in de Giro. Is het slechter weer dan in Wevelgem? De ene etappe finisht om 3 uur en de andere om halfvier.

[00:01:10]

Jan Bakelants laat de renners verliezen nog voordat ze aan de koers beginnen. En dat was vast ook de strategie van Simonart. Toen gisteren bleek dat hij rondreed met Tsarskoje 2. En als klap op de vuurpijl wint er vandaag een Pedersen in Parijs-Tours en een Pedersen in Gent-Wevelgem. Het is dat de Pedersen software, maar anders had er vast ook eentje in de Giro gewonnen. Daar werd het een Portugese met een bakfiets en een gezicht waar Anthony Lurling nog wat van kan leren.

[00:01:37]

Zo eentje die met een eend op de borst rond fietst. Ook zoiets wat weer alleen kan in 2020. Desalniettemin Felicity duw aan weer een Portugese in deze Giro.

[00:01:47]

Gruben, Guerreiro, Castro, de Spaanse kegel.

[00:01:53]

De Portugese heb in de week van de grote portie kiss&ride en Forti Warnier is te worden. Steeds stamelt en de eerste trillion aan de Brit kijken een handtekening. 10. Amid Castro weer good feeling. De Ruyter Ziekenhuis ADRZ is wél goed bezig. Kolmen National Champion in Kortrijk is vast ebbe pinguïn in de propeller te kneden.

[00:02:16]

Griene zullen steeds wyn voor Gruppen gekregen op haar Essec en steeds worden de Rais voor E.

[00:02:23]

Education daden. Dit. OK. En alsof niet al echt alles anders is dit jaar is, zit ik nu in de studio met Jonne en Sede Willem in de bunker in Osdorp, omdat die een loopneus zijn.

[00:02:50]

Niet alleen een leuk neuten hoor, maar ook met een leuk neusje had ik nog wel gedacht. Dit is. Dit is gewoon. Dit hoort gewoon bij het seizoen. Wat loopt er nog meer dan nou? Keelpijn? O ja, het is dag. Die combinatie van symptomen die die nopen mij toch om het bezoekje aan de studio af te zeggen. Maar na een tijdje trek in quarantaine heb je het na. Het lijkt er sterk, maar ik moet zelf eens een proefje tasje gaan doen weer.

[00:03:18]

Ja, da's niet de eerste keer voor jou. Nee, de tweede keer. Jij bent echt zo'n Hollander. Gewoon hoop is gratis. Pak mij elke week mee door die straat, maar weer bonuskaart je mee genieten. Maar ja, ik weet het niet. Ik ga zo. Maar als we klaar zijn met opnemen ga ik en ga ik een afspraak proberen te maken. Ik heb daar helse verhalen over gehoord dat je alleen nog in Goes kan en zo goed met d'elegance.

[00:03:45]

Ja, maar die generatie was in. Dat was ergens anders Coevorden, waar? Euh ja. Nee de meneer. Misschien kan ik het combineren met de Ganzen Parade. Inderdaad, dat zou mooi zijn. Maar ik. Ik moet zeker even een lesje. Nu ja, maar waar je het misschien mee kan combineren. Wat misschien handig is als je nou dat tasje even gaat halen in Ruban, want daar is ineens heel veel plaats vrijgekomen. Daar hoeft namelijk geen tasje meer worden afgenomen.

[00:04:07]

Maar ik bruggetje Tim. Dank je wel.

[00:04:11]

Die gaat wel voor het slechte Brugsche van Jaap denk ik. Deze jongens is toch echt een ramp. Parijs-Roubaix gaat niet door. Ja, onbegrijpelijk echt om. Nou ja, om de woont daar toch geen hond? Ja, ik denk ook je kan in Parijs en roep bij bijwonen. Best veel beter. Maar Parijs-Tours? Parijs-Tours mocht starten. Vandaag en vandaag gaan ze naar t zuiden, maar naar het noorden. Daar woont helemaal niemand. Ja, maar ik denk dat ze bang zijn voor het publiek.

[00:04:34]

Toch dat er gewoon een hoop publiek komt en dat die gemeenten die waar ze doorheen gaan gewoon geen vergunning durven afgeven. Ja, het punt is dat ze gewoon niet kunnen controleren hoeveel supporters langs de kant gaan staan. Maar je zegt gewoon je mag niet komen. Noll Ach, je mag niet komen jonne. Maar en dan iedereen hier staat zeg je hoi, dat is dan 150euro alsjeblieft. Zo moeilijk is het toch niet? Nou, dat is te moeilijk om te controleren.

[00:04:58]

Dat lijkt de openbare weg. Dat kan misschien in de velodroom wel, maar je kunt er niet mensen verbieden om langs de kant van de weg te gaan staan. De te volgen koers gaan. Dan moet je juist opletten. Dat kan je gewoon wel verbieden, maar ik moet het wel zeggen. Ik vond het wel waren natuurlijk. We hadden natuurlijk het voorjaar, hadden natuurlijk zo klap na klap gehad van al die koersen die waren afgelast. Maar deze komt toch wel aan hoor.

[00:05:18]

Moet ik zeggen. Ja dit is echt een onderrichtingen. Is echt mijn lieve linkse koers. En ik vind wel echt heftig dat het gewoon een jaar zonder moeten stellen. Ja, het is het zou ook de grote showdown worden denk ik. Aan tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel dit jaar. Mike Teunissen ja, Mike Teunissen en uiteraard. Die had geprofiteerd van deze van deze show? Waarschijnlijk wel. We hebben zondag nog de twee grootste verliezers van dit weekend.

[00:05:47]

Ja, dat snap ik. Corona was wel een beetje het thema deze week, want Simon Yates stapte dus uit de Giro. Ik weet niet of die nou zo wisselvallig reed vanwege Corona of dat dat gewoon in de aard van Simon Yates ligt. Maar ik zal het zijn. Volgens mij had ie geen klachten. Dus het is niet de strijd zou ik kunnen. Maar het is ga ik heel, heel milde klachten. Maar ik moet wel zeggen toen ie zo op dag drie de zeuro naar de Etna zag al episch loste.

[00:06:16]

Toen kwam ie de de. De streep over met het met het truitje helemaal open t8 koef. Naast dat dat. Dat geeft gewoon zo'n slechte indruk. V d. Dan voel je echt niet goed. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn om die afgepeigerd was Robert Gesink altijd. Hij heeft de Malthus helemaal zo wapperend open. Ja, korstjes was dat. Was dat de reden waarom hij dacht oef.

[00:06:37]

Nou ja, het geeft gewoon aan dat je het echt heel zwaar hebt gehad. En als je dat op dag drie al hebt. Nou ja, dat verbaast me niet. Maar ja, het is een beetje een story of een olifant worden. Je weet nooit wanneer het goed is, maar ik van het meest opvallende. Deze week vond ik wel het tv optreden van Jan Baeckelandt, die dus korona bleek te hebben, waardoor nu ook Tiesj niet mag starten. Waar ging die Socquet starten in Wevelgem?

[00:07:02]

Gent-Wevelgem? Ja ja ja precies. En Michel Wuyts ook niet mochten afreizen. Dat was. Ja, die zat er ook bij. Bommetje Bakelants noemen ze Munoz gewoon. Hij heeft gewoon een bommetje gelegd. Onder ander het hele Belgische wielrennen A op was toch wel fascinerend. Lotte Kopecky die toch ook aan die tafel zat? Die mocht gewoon. Die mocht dan wel starten vandaag. Ja, Sunweb ze altijd wel een beetje het braafste jongetje van de klas. Heb ik het idee.

[00:07:30]

Maar op zich goed hoor. Laat dat voorop staan. Nou, heel zuur Fortis. Dat zeg je nu de. Dat ze het braafste jongetje van de klas zijn, maar het stuk best wel een beetje gek dat je als je zoals je als team zo streng bent in die bubbels, wat Sunweb de hele tijd is geweest volgens mij. Ik bedoel we de het vorige aflevering nog gehad over Michael Store die weggestuurd werd omdat die een Champa shampoo was gaan kopen.

[00:07:53]

Dat het dan toch best wel raar is dat je euh, Tiesj Benoot toestaat om naar een tv studio waar je toch heel veel andere mensen tegen gaat komen. Euh euh te sturen. Ja brult is makkelijk praten achteraf, maar daar zullen ze toch wel een beetje spijt van hebben. Geen gekke keuze, want het is ook het was ook niet mis. Haalt er ook niet kunnen zitten. Dat geld zal misschien of zou toch toch zichtbaarheid? Ik bedoel euh ja, dat hebben ze.

[00:08:20]

Hebben ze ook nodig. Weet je, het is toch een soort van vervanging van de heilige week? En ja dan, als je ergens zichtbaar kan zijn dan is het daar zeker in België. Ja, maar je zou zeggen meestal onzichtbaar in Gent-Wevelgem zelf in plaats van voorbeschouwing. Ja, da's waar. Maar ik begin me langzaam maar zeker wel een beetje zorgen te maken om de Vuelta die volgende week start over 9 dagen om precies te zijn wat een beetje gek is.

[00:08:43]

Ja, heel gek! Op dinsdag en Starkey. Ja, da's toch raar? Ja, ze hebben gewoon Nederland overgeslagen. Dus normaal gesproken waren dan zeg maar zaten waar. Zaterdag, zondag, maandag de etappes in Nederland geloof ik met een rustdag. Ja en dan. En nu begint het gewoon dus op dinsdag 6. Ze hebben gewoon Nederland geschrapt en ze beginnen op de plek waar ze waar ze dan waar ze naartoe waren gevlogen. En je had verwacht dat ze net als de Giro gewoon een andere start zouden doen.

[00:09:10]

Gewoon dan weet je wel. Ook op Sicilië weet ik veel als gast het peloton toch is. Ja, maar nu. Dat was wat wel leuk was geweest als ze even de overlap tussen de Giro en Vuelta gewoon het gevoel hebben dat er twee grote rondes tegelijk bezig zijn, vreugde ik me al een beetje op. Gewoon even kan of kan het ons nou echt leuk geweest, maar in drie dagen samenvatten? Jullie hebben het al opgegeven merk ik. O ja, het is natuurlijk nog gewoon een week door.

[00:09:34]

Dan is de derde week van de Giro. Ja zeker. Dat is de jonge. Dat een verstrooide professor dus dezelfde plek bedoelt Tim. Ja, het was altijd schoon in Spanje. Een Giro en niet aso. Nou, gewoon 2 2 pelotons achter elkaar aan op zo'n Breedeweg. Best gekund. Ja, best wel leuk, maar het is wel. Het ziet er een beetje zorgwekkend uit, want als je op het kaartje kijkt van Spanje dan kan je gewoon als je een Google Top corona in Spanje en dan krijg je gewoon zo'n kaartje en de gedeeltes van Spanje waar de Vuelta doorheen moet.

[00:10:06]

Dat die kleuren. Laat ik zeggen vrij donkerrood. Dus ja, bij de Tourstart maakt er dan niets fout, want niets was ook donkerrood toen ze zagen starten. Maar ja, ik ben toch een beetje moe. Toch een beetje de Vuelta van Tom worden. Dus ja, ik maak me wel een beetje zorgen. Ja ja, Semir, de. Het wordt gewoon billenknijpen denk ik. Billijker naar uit. En hoe dan ook. Raar toch, want ik hoorde Karsten Kroon volgens mij vandaag ook zeggen dat in ieder geval die Jumbo vist, maar jongens ook allemaal geen niet hoogtestage ofzo hebben kunnen doen omdat het omdat overal die gebieden zo afgesloten zijn dat je eigenlijk niet weg mag.

[00:10:43]

Niet echt makkelijk kan reizen. En zo is de. De voorbereiding is ook voor heel veel renners heel anders. Dus als ze al een Vuelta krijgen dan zal het en zal het ook om dat opzicht weer een rage zijn. Ja, ze ook. Laatste. We gaan ze meteen nog verder over de koers hebben. Eerst nog even terugkijken op wat we eerder gezegd hebben. Natuurlijk waren herwerkte evocaties en de eerste was Voor Jou Jomme. Dat ging over Cofie 19.

[00:11:11]

Ja, natuurlijk, één van ons favoriete renners uit het peloton. Ja, schitterende rennen waren echt een plaag voor de rest van peloton, maar voor de rest prima peer. Kan je vertellen waar het over gaat? Jazeker, Rubens, die mailden ons beste bankzitters. Het was weer een leuke podcast naar te luisteren, maar als student Infection en Immunity. Dat is iets Engels denk ik. Euh, kon ik het toch niet laten om een rectificatie in te dienen?

[00:11:34]

Het betreft de zaak Cofie 19 overigens geniale woordgrap, waarvoor dank Rubettes jonne gaf aan het coven 19 het corona virus is, maar dat is onjuist. Coven 19 staat namelijk voor Coronavirus 2019. Dit betreft dus de ziekte die je krijgt na infectie met het virus en niet het virus zelf. In deze pandemie hebben we trouwens te maken met het SARS COF 2, wat niet het crooners virus is, maar een soort coronavirus. Het ging dus over Allessandro Coovi, die waar en welke dat was ook al eerder waren.

[00:12:06]

Was die ook je goed grenen in de Giro? En nee, BinckBank, was het in de winkel ook? Nee, nee, nee. Nee, nee, nee. Jij was. Hij reed in de Pijl. Brabantse Pijl. Ja, precies. Daar had ie goed gereden en daarom hadden we het over hem. En toen bleek dat ie in de BinckBank ja 19 of 19 was geworden. Hij was 19e heel vet. In etappe 5 was dat niet.

[00:12:32]

In het algemeen klassement en nog meer semantische gekkigheid en. Namelijk een mailtje van Freek de Graaf. Dit vind ik echt wat voor jou. Ja ja, Freek van der Graaf die e-mailt als beste bank zitten. Graag wil ik een verzoekje tot rectificatie plaatsen. Terugkerende zinnen als we hadden nog een rectificatie omtrent ganzen. En we hebben nog rectificatie is en ik laat me hier graag op rectificeren wekken de indruk dat iemand anders de verkeerde informatie voor jullie heeft rechtgezet. Ik wijs jullie er graag op dat jullie zelf degene zijn die deze rectificatie doen.

[00:13:02]

Wij als kritische luisteraars kunnen slechts een verzoek tot rectificatie plaatsen. Ondanks dit misbruik blijf ik graag luisteren en heb ik mij ingekocht als nieuwe vriend volgens jou goed dokter VUB. Oh ja, dat springt de groep ook dokter groep. We moeten dus voortaan zeggen we hebben een brief gekregen met een verzoek tot rectificatie en daarbij rectificeren we nu precies. Vind wel heel veel moeite en nu gehonoreerd de verzoeken tot rectificatie. Precies Willem hebben er nog meer. Ja, het ging natuurlijk over de.

[00:13:36]

De uitspraak van Van Uhm. De renner van Sunweb die de beste renner van Sunweb in de Giro momenteel Jay Hinckley euh of jaar Hinckley of Joy Hinckley of Johnny Hinckley en co kwamen hun wederom niet uit. We hebben dit probleem wel eens vaker aan de hand gehad en we. We vroegen aan elf of iemand van Sunweb ons kon verlossen met een euh. Met een definitieve uitspraak. En dat hebben we geweten, want we kregen sowieso allereerst een WhatsApp van Lennard Hofstede.

[00:14:10]

Die schreef Het is niet JJ Hinckley, maar Joy Hinckley Hinckley op z'n Nederlands. Dus. Kan ik heel boos worden als iemand zijn was sjjz vond ik een leuk dreigement. Sjors Groot, hun data expert, die mailde ons. En als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een voice memo van Michiel Elijzen. En om voor eens en voor altijd duidelijkheid te verschaffen over hoe je de naam J. Hinckley uitspreekt. Heb je hier?

[00:14:41]

Michiel Elijzen Je vraag over hoe je de naam Choy Li uitspreekt is dus geen J. Dat dacht ik ook niet dat daar boos om wordt, maar liever dat je chaser is.

[00:14:56]

Voor alle duidelijkheid en voor eens en altijd ja, maar wordt dit nou wel of niet bouwsom als jij zegt het vaak als het een beetje hetzelfde. En met alle respect en dan komt iets respectloos. Als iemand zegt nou dan wordt je niet boos, want dan weet je wel dat ie dat echt kut vindt. Of hij wordt alleen boos op op Disveld. Ja, zou maar heel zielig vinden op Disveld of hofsteden bedoel je? Euh, nee, sorry, het was Disveld ontsteken, Seiko stelen.

[00:15:24]

Ja, ja zeker. Ja, jij, die rijdt niet eens bij Sunweb. Nee, daar gaan we al. Oh, dit gaat weer rectificatie regenen. Ongelovigen verzoeken tot ruimtelijkheid moet ik zeggen. Zonder daarover gesproken. Was er nog eentje van jou? Ja, nou, voor mij niet per se, voor mij, voor ons allemaal. Fouten maken we samen. We winnen en verliezen samen. Tim. Maargoed. Euh, de beste van Joost Tober.

[00:15:45]

Euh geachte Jon en Tim en Willem. Allereerst wil ik heb gezegd dat ik groot fan en vriend van de show ben. Maar blijkbaar zijn jullie wel hardleers. Een paar uitzendingen geleden maakt jullie de fout om Alpecin nog steeds sponsor van Team Sunweb te beschouwen? Kan gebeuren, maar in de laatste uitzending maak je exact dezelfde fout. Het begint er toch uitzien als sluikreclame of iets dergelijks? Nog maar even voor de duidelijkheid. Team Sunweb van Microsoft. Team Apps in Phenix van ene Van der Poel.

[00:16:11]

Met Vriendelijk groeten Joost Tower. Dat is. Dit is het begint inderdaad gewoon sluikreclame te worden. Voor sluik haar. Maar dat klopt helemaal. En tussendoor zijn ze ook. Is Absent ook nog sponsor geweest van het schitterende Katjoesja. Inderdaad ja ja, waar Kittel ook nog een gevecht heeft gevoerd tegen zichzelf, maar vooral tegen slecht gestart hart. Ja, maar het was ook een gelegenheid. Foutje volgens mij vorige keer, want ze wilden graag ergens shampoo noemen.

[00:16:40]

Meen ik me te herinneren zeker. En toen? Misschien moeten ze voortaan gewoon Team Sunweb badeendjes noemen. Ja hallo. Maar goed idee. Ik zoek nog wel een huis shampoo. Dan was er nog een leuke brief binnen. Ja, heel leuk. We hadden. In de vorige uitzending hadden we Selmer Huisman, die ons berichten over het WK in Doha, waar zij als enige toeschouwer aanwezig was geweest. Euh Mark. We kregen vandaag of aanhouden. Deze week kregen we een extra berichtje van haar van iemand.

[00:17:08]

Iemand had haar namelijk gehoord of had ons horen vertellen over haar rectificatie die ze schreven. Lieve bankzitters, bedankt voor het voorlezen. Een vriend die ik een beetje uit het oog was verloren en al zes jaar niet had gesproken, heeft vanwege deze rectificatie contact opgenomen. We hebben net een uur videobeeld, dus er staat nu ook een herstelde vriendschap op jullie palmares. Hekstraat. Nou, ik heb maar ik heb weer kippenvel. Vind echt leuk. Echt wat een warme theos.

[00:17:33]

Ik vind trouwens wel een beetje uit het oog verloren en elkaar al zes jaar niet had gesproken. Eigenlijk wel. Ja, ik ben wel benieuwd wat dan echt uit het oog verloren is. Mooi is Nederlands understatement. Dat is gewoon zo. Doe je dat ook als je in buitenland bent? Ja, maar je moest wel maar ervoor proosten dacht ik zeker dat jullie daar in de studio ja sanctae, daar hebben jullie Haupt aan het bier gedacht. Nu ik er niet ben.

[00:17:54]

Sterker nog, ik zat thuis en ik zat een beetje laag in mijn energie. En ik dacht oh nee, dan moet ik straks weer zo'n dubbel bruine bok die je door twee keer je niet proberen weg te werken. En toen keken m'n koelkasten en lagen er nog twee van mijn favoriete biertjes bak. Zijn dat de funky velgen van de Touches Brewing? Ik zie mezelf graag als een funky Felten. Ja euh, ja, ik vind het echt een super lekker biertje.

[00:18:23]

We dronken heel vaak, maar in de kroeg waar ik werkte. En uhm. Hij is ook nog eens gerecenseerd door twee van de drie vedettes. Je hebt het even opgezocht natuurlijk. Ja zeker. Euh, Michael Alsem uitwonen? Eikel blijven. Dit is echt schitterend. Die heeft hem uiteraard beschouwd. Lichte Woerts. Het was ik uitdraaiden dat zo weinig Frisius. Het was vroeg voor één seizoen recht. Drinkbak goed, de balans. Vernuftige peplum guns ook.

[00:18:56]

Zware jongens dus. Acht. Willem, jij kan TDCi. Marion zit hier in de studio, zit hier met een een Duitse voetbal elftal shirt aan en wij zaten echt een beetje naar me te lützen terwijl die dit voorlas. Dat is natuurlijk het was een beetje opwindend, grenzeloos. Geil staat een Micheil Arsenal Obsession op zijn rug. Weet je wel? Nee, wat een eikel staat er ook. Wat zegt ie is Dwarf? Euh ja. Alsdorf donkergeel bier met schuim.

[00:19:23]

Smaak is bitter, koppig en fruitig met iets van ananas en citrus is iets te waterig om echt goed te zijn. Weet je wat mijn moeder dan zegt? Is horv kop is een beetje te water om echt goed te zijn. Het is dus kut recensie. Goed door naar de koers. Zo ja, zit je aan mijn bier, dan zit je aan mij een beetje zweten aanval. Ach proost, nog op Selmer. Ja santé. Met de funky velgen.

[00:19:45]

Ik heb die jongens overigens al half op. Ja, dit is echt niet laten staan natuurlijk. Jones We zijn al ver voor deze prozaïscher funky vocum begonnen. Ik Preuss niet met jullie mee, maar ik doe wel nog een extra rondje handsspel. Ja of shotje hoestdrank.

[00:20:01]

Een paar shirtjes en dan hebben we echte beren. Gezellige Willem aan het eind van de podcast. Het wordt wel een beetje in een volière hoor.

[00:20:08]

Met Tim de Gier die er een funky velké en afin geluk. Uh, effe voor de goede orde. We gaan het hebben vandaag over Gent. Wevelgem In Flanders Fields. En daarna over de Giro etappe van vandaag. En dat was ook de volgorde waarin ze op tv werden uitgezonden. En ik wilde eerst even vragen voordat ze het hier over hebben. Hoe is dat bij jou vergaan? Vandaag is het gelukt om een beetje twee etappes tegelijk te kijken. Ja, ik ben dus redelijk pissig eigenlijk.

[00:20:36]

Euh, dat was ook misschien wel redelijk. Ze lagen me energie zat om. Ja de Super Sunday met met Roubaix. Dus is niet meer. Euh, dus met die drie, drie schitterende koersen. Dus eigenlijk werd er vandaag dan gesproken van nou ja, dan is nu vandaag Super Sunday met Parijs-Tours, Gent-Wevelgem en de Giro. Ik werd wakker na ergens tussen de tien en half elf. Geen koers of heel even koers, maar daarna was er niks te zien.

[00:21:06]

Nergens scheen in de Giro helemaal los te gaan. In het eerste uur niks van gezien. Wevelgem ook niet, dan pas op het allerlaatst, het minst pas op het allerlaatst. Op een gegeven moment. Ik had namelijk een paar delbaen geboekt en die zijn nogal schaars in Amsterdam, dus ik kon alleen nog van half twee tot drie. Dan had ik een planning gemaakt die ik na half twee tot drie kwart over drie, half vier ben ik thuis. Daarna kan ik heerlijk nog anderhalf, misschien wel twee uur koers kijken.

[00:21:33]

Kom ik thuis na na na na na na een matige pot pedel, moeten we eerlijk in zijn. Kwart over 3 was er gewoon nog 8 kilometer te gaan. In Gent-Wevelgem. Ja, het was en toen de Tour was dat afgelopen. Ik had echt het allerlaatste staatspark nog, maar toen was dat afgelopen. Toen moest ze ook nog iets van 12 kilometer in de Giro. Het was heel haagplanten. Echt heel matig gepland. Maar op zich snap je het wel.

[00:21:58]

Dat Gent-Wevelgem iets eerder op de dag is zodat je daarna de Giro kan kijken of andersom. Maar het moet toch in ieder geval tot tot 5 uur. Moet er gewoon koers kunnen kunnen zijn toch? Dit is walgelijk. Meneer de voorzitter Willem, zeg je wat van ja, walgelijk. Thank you. Rest ook wel lekker hoor, dat het gewoon om 4 uur allemaal klaar was. In ieder geval nog iets andere koek. Nog iets anders gaan doen. Wat heb je gedaan?

[00:22:20]

Beetje in je tuin gewerkt, zeker bij de vrouw. Koers gekeken. Daarnaast heb ik ook gedaan trouwens dubbel zo genieten. Nou, dat was een goeie uitvinding om dat zo te doen. Dit was een hele goeie uitvinding. Ja dus. De vrouwen waren na dat de vrouw van Gent heeft Gemara een na de mannen. Overigens de grote verliezer was denk ik vandaag wel de NOS. Wie wat? Wat was er op deelnemers? Nou, volgens mij was er ook nog de finale van Roland Garros en er was ook nog Formule 1, maar zij zijn zonder toch Pinoké.

[00:22:50]

Tegen Amsterdam uit belangrijk. Ongelooflijk. Sommige mensen zijn het ook belangrijk, zoals de podcast De Lange Corner Jonne die vorige week onze onze airtime pakte. Waardeloos. Maargoed, Gent-Wevelgem laat staan of hebben. Dat heet tegenwoordig Gent-Wevelgem In Flanders Fields. Ik was hier dus in de buurt op vakantie, dus ik herkende het landschap. Schitterend stukje van van Vlaanderen jongens. Het begon in Ieper voor het eerst en ze reden 232 kilometer naar Wevelgem en zal proberen ieder jaar die die Eerste Wereldoorlog referentie sterker te maken.

[00:23:25]

Heb ik het idee. En dus nu. Vandaar ook de start in Ieper. Een belangrijke stad natuurlijk in de Eerste Wereldoorlog, maar ik vind dat wel leuk. Merk wel dat het tot die koers daardoor wel soort van nogmeer karakter krijgt. Meer verhaal dat stof slim gedaan, want is van dezelfde organisator als de Ronde van Vlaanderen dezelfde organisatie Flanders Classics, Flanders Classics dus die zijn gewoon een beetje aan denken wat ze eigenlijk verschilt. Is deze koers ook gegeven? Dat brengt me dat mooie over aan het publiek.

[00:23:52]

Nou, dat doen ze dus zo. In Ieper starten slim en dus een vrij lange samen 130 kilometer. Kon je nog vrij rustig koersen en daarna krijg je al die heuveltjes. En vooral de Kemmelberg. Die moet ze dan een paar keer over. Die dit keer een keertje extra, want de door Frankrijk was geschrapt natuurlijk. Ja, dus drie keer geloof ik. Ja ja, dat wel. En dan een uitloper van een kilometer of dertig naar de finish, vlak na goed.

[00:24:23]

We konden dus in. We konden inhaken op Sporza en daar zagen, want dat gaan tot er een kopgroep was. Een vroege vlucht met erheen kon om half tien al inhaken. Toch? Het was echt heel dikwijls ik. Ik ging rechtstreeks van mijn bed ging. Ik kon de televisie aan. Dat vind ik ook altijd luxe. Als dat jammer is dat mogelijk is. Maar de naam was, waren de beelden weer een tijdje weg. Ja, dat was jammer, maar dat is in ieder geval fijne ochtenden.

[00:24:48]

Maar goed, toen was ik dus nog niet wakker. Maar hij heeft dus best wel lang een vroege vlucht vooruit gereden. En daarin zat onder meer Mark Cavendish. Ja, die was een beetje zijn rondje Alona vandaag. Ja, achteraf was ie ook in tranen. Dat dit toch wel eens de laatste koers zou kunnen geweest geweest kunnen zijn. Officieel nee, want volgens mij is aan zijn laatste koers dat hij daadwerkelijk meedeed was natuurlijk wel al het tweede jaar geleden.

[00:25:12]

Maar ja, groot kampioen. Ja ook wel raar toch dat het dan zeg maar zomaar voorbij waaide. Zijn laatste koers. Je zou je zeggen als je dat dan van tevoren aankondigt. Dan kan de organisatie ook nog wel een soort van momentje van maken ofzo. Maar nu als het echte nu zelfs de verslaggever aan de finish leek verrast te zijn dat Mark Cavendish in één keer begon te huilen en zei dat het was omdat dit waarschijnlijk zijn laatste koers zou zijn.

[00:25:34]

Ja, ik denk dat zelfs zijn ploeg verrast was, want volgens mij hebben ze hem gewoon opgesteld voor de Scheldeprijs woensdag. Maar goed misschien, dat mag ik nog niet gezegd hebben. Dat kan natuurlijk. Verder zat in de vroege vlucht Alexis Gougeard, Alexander Koni chef zoon van Dimitri Cooney, chef ex TVM. Ja ja, dat is. Dat was toen ik net begon met wielrennen kijken was koning chef van van TVM. Het was echt een echt een grote naam, dus dat is het zo grappig dat we dus.

[00:26:03]

Ja, dat is voorzien. We hebben natuurlijk met Adrie van der Poel en Mathieu van der Poel ook gezien, maar ik ben ik begin nu dus echt op die leeftijd te komen waarin ik de tweede generatie renners zeg, maar waarvan ik de vader ook al heb zien actief heb zien fietsen. Zo ook best heftig. Ja, ik kan me voorstellen, maar die gaat jullie ook overkomen. De jongens zijn hetzelfde erlebnis, had ik vandaag. Toen Betty Jodin blijkt, is met de dochter van Andrea Tafi te gaan.

[00:26:30]

Werd toen ook van de wacht. Even niet de dochter. Ze nog iets. Tafi. Andrea. Gretha. Hoe groot dat Tafi niet echt Italiaans en een leuke naam als toch verder. Over over beroemde renners gesproken. Leonardo Basso een familie van vijf keer van Chili en Maurice Kenny, Molly en hielden wilden ze kleurrijke, kleurrijke kopkap tot ongeveer een meter, een kilometer of zestig voor de finish. En dat was eigenlijk waar het waar. Maar ik inhaakt ongeveer.

[00:27:09]

En toen was het eigenlijk vooral hoe zou ik zeggen. Zenuwachtige koers was het dus heel veel aanvallen. Al op op kilometers zestig socios van Mathieu van der Poel en van de Jumbo's. Ik zag de hele tijd uit elkaar vallen. Daarna weer in mekaar. In mekaar gaan mensen. Ze hadden er wel zin in. En. Ja, ik, ik. Ik zou graag mee willen praten, maar ik heb dus. Ik heb. Ik heb vrij weinig kunnen zien.

[00:27:34]

Ik heb wel een gedeelte teruggekeken, maar gek genoeg had mijn recorder ook bedacht van deze sport. Op zondag neem ik een keertje niet op. Euh, dus ja, ik heb het met met flarden en stukken terug moeten kijken, dus ga ik. Ik laat deze even aan Willem. Nou will see you was chaos eigenlijk. Maar het was wel leuk. Ik vond het wel leuk, want dat gebeurde. Het was sowieso prachtig weer om naar koers te kijken.

[00:27:57]

Hier regende het een beetje en af en toe af en toe was geen regenbogen en zo, maar dat was in daar ook. Dus je had af en toe regen en dan stak de wind weer op. En op gegeven moment was er een fase waarin het in één keer heel hard leek te waaien. Toen waaide Daniel Oss de gracht in en en het had dan op gegeven moment hadden ze een keer echt super veel geregend ergens waardoor de renners in één keer door tien centimeter aan plassen moesten moesten fietsen en reed de ploeg uiteen van Van.

[00:28:25]

Hoe de groei zich vast in de smurrie. Ze moesten wegenwacht voor gebeld worden. En zo ja en ja, dat is toch wel Jack van de. Er was wel het was. Er viel genoeg te zien, zegt Marjan, die in die tijd de. Normaal gesproken is de. De Moeren is natuurlijk altijd zo'n zone bekend. Momenten dat het op de kant gaat en daar gebeuren nu eigenlijk helemaal niks. Maar ja, maar ja, het was gewoon.

[00:28:47]

Het was wel leuk. Af en toe eens een ja. Klinkt al heftig, af en toe een zinvol partijtje. Maar als het zonder ergens is het wel. Dat maakt dat de koers natuurlijk wel interessant. Van Trouw. Ik baalde wel dat Oliver Naesen weer weer tegen het asfalt lag, maar veel pech, veel pech. Dit was toch een beetje de bedoeling dat dit jaar toch zijn jaar zou worden van de klassiekers. Ja, het ging wel als ze werd geïnterviewd voor en toen.

[00:29:09]

Het ging natuurlijk nog even over zijn knie, die hij geblesseerd had in de BinckBank Tour, maar waarbij al wel bleek dat bij die laatste EPEAT etappe dat Van der Poel won en hij tweede werd en er eigenlijk nog heel dichtbij kwam dat het met die knie eigenlijk best wel meeviel. En dat had hij zelf eigenlijk ook wel. Dat was die zelf had hij ook al moet uitgeput is wel zuur. Dat het dan dat hij nog meer weere meer valt er en volgens mij ook weer op die knie viel.

[00:29:31]

Ja, maar dit was dus. Het was zo bijzonder dat we zaten de 60 kilometer voor de finish en ze ging er echt al voor. Dus dat was. Je hebt het helemaal met je eens. Zag gewoon allemaal schitterend uit het parcours, maar het was. Ja, je zou kunnen zeggen plaagstootjes van Mathieu van der Poel. Maar ik vond toch dat het allemaal vrij serieus uitzag op de. Op de Kemmelberg en op een gegeven moment was ook Wout van Aert, die was er even van af.

[00:29:56]

Die moest gereden worden.

[00:29:58]

Nou, het was wel ja, er gebeurde veel. Maar daarna kwam eigenlijk een periode waarin er niet zoveel gebeurde, want toen plooide het een beetje. Toen kreeg het dus. Op een gegeven moment krijg je een kopgroep met een naam met tien best veel grote namen met een achtervolgende kun je wel zeggen. Een elitegroep dus rond rondom veertig kilometer voor de finish had je dus een kopgroep met Gianni en Florian Vermeersch. Met kroeshaar. Met Trentin, Vanmarcke, Mike Teunissen.

[00:30:27]

Erg leuk om hier te zien. Luke Row, Mads Pedersen en Stefan Küng zaten in in de kopgroep. Toch ook niet de minste. Best een sjieke groep. Ja, echt een zieke groep. En daar zat een seconde of twintig steed of een halve minuut. Zat er een groep achter. Daar zat Van Aert en Van der Poel. En als Krain, Degenkolb, Dylan, Teuns en Beton. Ja, dus dat waren echt geen chemische namen. Die waren gewoon keihard achter mekaar aan het koersen.

[00:30:55]

Ja, schitterend. En dat duurde best wel lang voor de Tour voordat die weer bij mekaar kwamen. Dus dat was eigenlijk. Dat verbaast me een beetje. Zo'n zenuwachtige fase en daarna eigenlijk een patstelling. Een tijdje en het moment dat het eigenlijk alweer openbrak was de laatste keer Kemmelberg. En dat was wel echt indrukwekkend, want die groep reed omhoog en volgens mij Kune met namen was daar. CUNY en Trentin waren eigenlijk de besten uit die uit die kopgroep.

[00:31:21]

Euh, maar achterin. Je zag zo'n mooi overzicht. Shot van bovenaf richting beneden de de Kemmelberg en Kune en en Trentin waren al bijna boven. En Van Aert en Van der Poel? Die begonnen me toch aan een vlucht aan een rush naar boven. Dat was echt dat Naya. Van Aert was super. Indrukwekkend sowieso, want die reed echt het hardst. En Van der Poel was de enige die ze de enige die zijn wiel kon volgen en die reden echt in één keer de de.

[00:31:47]

Het gat naar die groep dicht en daardoor ontstond. Boven op de Kemmelberg ontstond eigenlijk de derde najaar een man op vijftien bij elkaar kunnen. Reed dan nog eventjes voor, maar die werd die werd teruggepakt. Maar mannen 15 bij elkaar die het. Ja, dat waren de sterkste. De sterkste uit het uit uit de koers. Ja en Turkije gaan best wel interessante finale. Want toen begon een heleboel mensen begonnen gewoon aan te vallen en sprongen weg. Dus we hebben demarrages gezien van Bettel.

[00:32:15]

We hebben gezien dat Van Aert probeerde weg te springen. We hebben gezien dat Koen nog keer probeerde weg te springen. Van der Poel verdedigde een beetje, vond ik vorig jaar. Zijn reactie achteraf dat dit na de laatste keer Kymmell dat de. Beste duel af was bij hem en had zich toen goed tussen het zo'n Denil over hebben. Heeft u zich gefocust op op Van Aert? Althans, hij zag hem als sterkste en dacht die laat ik niet rijden.

[00:32:42]

Dan rijden we samen naar de naar de meet in ieder geval. Er waren in ieder geval nog twee momenten waarvan ik dacht die waren echt wel bepalend voor het koersverloop. Dat was op een gegeven moment. Die aanval van Bettini zorgde ervoor dat hij eigenlijk die groep van vijftien in twee. Nou ja, in tweeën brak. En onder andere Theunisse zat er dus vervolgens niet bij. Dus wat betekende dat Van Aert eigenlijk geïsoleerd zat in de kopgroep. En eigenlijk gebeurde hetzelfde met Van der Poel, want die al Gianni Vermeersch eigenlijk bij zich als als knecht.

[00:33:09]

En die viel op dit moment en waardoor hij ook alleen kwam te zitten. En dat was wel bepalend voor wat er vervolgens gebeurde, want zij hadden allebei heel veel baat gehad bij bij een ploeggenoot die het beter had kunnen controleren. Maar wat wel een mooi moment was, keek dus op Sporza. En of vlak voor de laatste kilometer sprong Bettino weg. Trentin, Senecio en Pedersen glipten achter hem aan, waardoor buit, zei hij. En ga je alleen maar buitenlanders weg?

[00:33:42]

Ja, u was echter zenuwinzinking nabij. Vond alles normaal uit groot onrecht. Werd aangedaan aan dat Van der Poel de hele tijd me bleek te blijven. Blijf rijden. Ja, die gast is het ook echt helemaal kwijt. Ik bedoelde dat nationalisme van hem. Is het te harde weer? Het gaat echt ver. Ja ja, maar het is het ga. Ik brom een beetje nationalisme. Zijn wij niet vies van. Maar het is van dat verongelijkte. De hele tijd vindt de hele tijd dat Wout van Aert van alles wordt aangedaan.

[00:34:11]

Ja, dat is het. En er werd Van Aert zelf ook informatie over. Ja, ik dacht, aldus werd dat Van Aert daar eigenlijk redelijk redelijk nuchter mee omging. Maar maar dat de na net na de koers viel dat in ieder geval wel een beetje tegen. Ja, hij moet het zo doen, maar even over hebben. Maar ik vond na die aanval van Van de Stremt tien Senesael en en Bartholdy die er vandoor gingen. Daar zag je eigenlijk dat dat Van Aert en Van der Poel eigenlijk dat dat dacht eerst dat moment miste, zeg maar.

[00:34:41]

En toen was er het. Maar fascinerende was dat dat. Net toen ik dacht oh, dit is. Het is jammer dat jullie nu niet dat je er niet achteraan rijden, want dit kan wel eens de beslissende zijn dat met spelers te doen besluit. Het besluit nam om er in zijn eentje achteraan te gaan en in zijn eentje dus dat gat dicht reed en de loopvlak met de. Met de kennis van nu, zeg maar, bleek dat heel belangrijk en waanzinnig knap, maar ook eigenlijk.

[00:35:06]

Dus maakte het eigenlijk tot twee gemiste kansen voor Van der Poel en Van Aert om om terug te komen op die groep. Maar Basson was niet zo dat Mads Pedersen die sprongen achteraan Wout van Aert die zag dat of Van Aert van der Poel zag dat gebeuren via gat. Van Aert ging het nog proberen. Die zette nog aan. En net op het moment dat Van der Poel dan over moest nemen om dat laatste stukje dichtrijden, stuurde Van der Poel weg.

[00:35:35]

Ja maar ja, ik denk dat het eerder uit onmacht was dan uit onwil hoor. Ik denk eindelijk naja ja, want anders had je nog kunnen winnen. Ik bedoel kijk, kijk naar Pedersen die die hem gewoon pakt. Maar ik was wel echt heel knap dat Pedersen dat groepje daarvoor nog terughaalde. Ja, hij had kennelijk wel de macht die dus Van Aert niet had. Ook jou of ik. Ik ging er eigenlijk vanuit dat Van der Poel dat laatste stukje niet dicht wilde rijden omdat dat volledig Wout van Aert in de kaart speelde.

[00:36:01]

Want dan moest hij dus de laatste proef doen. En dan kon Van Aert die kon kon betrekkelijk fris aan de sprint beginnen. Ja, ik was een beetje gokken ook ja, maar wel van Pedersen zei dus dat hij na afloop dat hij dat hij tien kilometer daarvoor nog kramp had gehad. Ja, hij zich echt niet zo geweldig voelde. Maar jeetje man, als je dit kan dat wel. Ik vond dat echt. Ik vond het echt indrukwekkend. Bedoelde ook niet dat Senegal en Trentin langzaam beetje gingen.

[00:36:30]

Ook gewoon full speed vooruit en met z'n drieën. Maar hij rijdt traag, reed het binnen. No time zat hij erbij. Ja, hij verbaast me echt enorm. Ik hem. Ik stond natuurlijk wel op de radar. En toen, wanneer ik vorig jaar het wereldkampioenschap maar daarvoor zag, was tweede geweest in de Ronde van Vlaanderen. Dus ja, het zat er aan te komen dat die dat die een goeie klassieke coureur kon worden. Maar toen begon ineens deze tour ook mee te doen in allerlei massasprints en daar gewoon ook tweede te worden.

[00:36:58]

En in de Ronde van Polen pakte die een etappe voor Ackermann geloof ik. Ja en dan denk je van elkaar. Misschien heeft hij dan een beetje aan inhoud of of aan kracht ingeboet. Maar ja, wat hij vandaag laat zien. Ja, dan hebben we hier gewoon echt een super fitte renner voor de komende jaren. Hij doet me een beetje denken wat dat betreft aan Sagan die niet toch ook die ook in de Tour meedoet in in massasprint, maar ook gewoon hier.

[00:37:24]

Euh, klassiekers kan winnen. Ik heb een heel sterke Boasson Hagen. Fives bij een ja, dat een beetje de. De Scandinavische connectie, ja. Ik wou Alexander Kristoff zeggen dat ze vanuit daar. Als we die nou allemaal. Die drie in de blender gooien.

[00:37:38]

Dan krijg je Thor Hushovd. Thor. Ja nou ja, ja maar. Prachtige overwinning. En ja, hij is gewoon al het hele jaar gewoon supergoed. Ja, want hij won echt met overmacht te sprinten en dat was echt. Ja was. Dat was in. Er was indrukwekkend. Maar een beetje tegen dat Trenti niet echt mee kon sprinten. Ja. Zou die nou echt een fiets? Wel echt een beetje een WK trauma dat je toch daarvoor niet duidelijk.

[00:38:04]

Dat was eigenlijk het moment dat het eigenlijk eind natuurlijk de doorbraak van Mads Pedersen was, maar ook de doorbraak van wat spelers als iemand die een sprint kan winnen. Want toen was natuurlijk iedereen dacht hoe. Onvoorstelbaar dat Trenti dat hier van die dikke Deen verliest. Achteraf blijkt dat toch wel blijkt dat de vrij logisch te zijn dat dat gebeurde. Nou, hoe erg moet je balen als je Trentin bent? En je? Het is één kilometer voor de finish en je kijkt achterom en Pedersen rijdt dat gat nog dicht.

[00:38:33]

Ja, ach ja, dat kan wel helemaal zijn, want ook de nummer drie van het WK in Harrogate, Stefan Küng. Die zat er ook bij. Die werd vijfde. Ja ja, t is slecht weer. T Is najaar. Nou, trek trek kunnen. Maar waarbij ik in dit blik weer overtrekken. Maar goed, het was dus niet de enige Pedersen die we ons vandaag. Want Casper Pedersen deed het voor Team Sunweb in Parijs-Tours. Ja ja, niet.

[00:38:58]

Niet al te best bezet Parijs-Tours, maar niettemin een mooie overwinning. En ook niet al te best uitgezonderd trouwens. Nee. Niemand zond het uit. Waarvoor bedankt? NOS. Wat is ook Parijs-Tours? Wat is dat ook weer voor koers? Dat is sprinten toch? Maar dat was het. Was het altijd maar zo. Ze schijnen nu uit het parcours iets aangepast te hebben, waardoor het veel heuvelachtiger wordt. Een beetje. Ja, Strade Bianchi viel als term.

[00:39:25]

Euh. Vorig jaar kreeg Andersen toch Yongle? Ik dacht twee jaar geleden vorig jaar Jelle Wallays aan mijn hoofd. Ja uhm, maar bijvoorbeeld Barguil wordt vierde vandaag en Bardet wordt zevende. Ja, dan zal het geen sprint koers zijn geweest. Nee.

[00:39:39]

En Jetse Bol heeft hem ooit bijna gewonnen. Parijs-Tours? Ja ja, zo eentje met veel geschiedenis. Toch zegt de oud renner waar was ik? Wat dus vet was dat Joris niet werd gewoon derde. Ja ja, ook heel vecht. Lekker. Ja, echt leuk. Maar ok. Nou is dit bij de agenten even galmgat. Nee, er kwam natuurlijk de prijs voor de vrouwen kwam er nog achteraan. Ja, er moet hij heel eventjes over hebben inderdaad.

[00:40:02]

Want dat was inderdaad, we zijn net al van. Ik vond het echt leuk dat ie na de race van de mannen was in plaats van ervoor toch altijd geniet. Maar ik ben ook meer een toutes man dan een voorgerechtje man. Dus ook in dat opzicht vond ik het maar afremming a al uitstekend en vooral omdat het uit was. Ook echt wel nog een leuke, spannende, spannende koers. Dus ik vind eigenlijk dat dat wel mag blijven, maar dan wel vaker.

[00:40:25]

Vrouwen koersen na afloop van de mannen. Ja, maar dan wel effe een heads up van tevoren. Gewoon van hé jongens. Dit komt er nog aan. Ja en nee. En vooral van de mannen finishen wat vroeger. Want daar ga ik niet meer peddelen, weet je? Nee, dat zwaar zullen we doorgeven aan Griet Langedock. Dat is namelijk de organisator van Gent-Wevelgem. Oh ja, als ze wisten dat je die is dus ook lid van de vrijwillige brandweer in Wevelgem.

[00:40:47]

Echt mooi. Hebben we nog een leeftijd? Daar komen we zo op. Ik dacht ook nee. Ik dacht ook. Eigenlijk vond ik het wel. Ik bedoel, ik vond eigenlijk wel leuk. Gent-Wevelgem in de herfst dus. Ik ben ook echt een groot pleitbezorger van dat we dat we. Het is natuurlijk echt een om een ongelukkig seizoen op heel veel fronten, maar ik hoop toch dat dat er ook zeg maar langzaam dingen te treffen die we toch wel willen houden en zo.

[00:41:12]

Ik moet zeggen Gent-Wevelgem in de herfst dacht ik. Als je toch die twee koersen dus. Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem elk steeds meer een eigen identiteit wil geven, dan zou ik me echt best kunnen voorstellen dat je Gent-Wevelgem naar de herfst verplaatst in plaats van hem ook in de lente laat verleiden. Want nu heb ik toch altijd bij Gent-Wevelgem nog een beetje het gevoel. Het is het voorprogramma van de Ronde van Vlaanderen, terwijl als je net als vandaag ziet.

[00:41:36]

En ja, dit is gewoon. Dit krijgt een ander soort van identiteit van een veel grotere klassieker dan wij tot nu toe dan. In ieder geval dan dat die in mijn hoofd is. Ja, mee eens. Het zou echt mooi zijn als er een paar mooie klassiekers en in het najaar verreden worden. Ook zoiets als de Tro Bro Léon ofzo. Die verdient gewoon een veel groter podium. En in de herfst heb je dat.

[00:41:56]

Maar moet Gent-Wevelgem dan niet gewoon op 28 juni verreden worden, op de dag dat Franz Ferdinand vermoord werd?

[00:42:03]

Dat zal wel echt gedaan zijn om het te blijven in Sarajevo. Dat Sarajevo Wevelgem lijkt me een goeie. In Flanders Fields. OK, ik wilde er nog niets over zeggen Willem. Nou, wat zei je of ik iets over Wout van Aert wil zeggen ja, we hadden net de tijd. Een tijdje terug zei iets over Wout van Aert. Zei je daarover later meer? Ja, nou ja, inderdaad. Dus je over de over medialogica die dan volgt?

[00:42:31]

Na zo'n koers is Van Aert. Je was een beetje grumpy na afloop omdat omdat hij vond dat Van der Poel wel iets te veel op zijn wiel had gereden. Dat ie dat jaar zei ja. Van der Poel was eigenlijk meer bezig met zorgen dat ik niet zou winnen dan zelf dat hij de koersen te winnen was. En Van der Poel reageerde daarom. Eerst wordt een beetje kribbig op zijn eigen gekreun. Ik vind een beetje flauw van Wout, want hij weet zelf ook wel dat ik altijd ruimte winnen.

[00:42:52]

Wat waar is, weet je wat dat is? Dat is gewoon zo en het is vrij logisch dat je je focus legt op de. Op de grote favoriet voor de koers. Dat snap ik ook heel goed, maar je ziet dan meteen Johnny in met name in die Belgische media dat het super opgeklopt wordt. Meteen met jou door de stad in. Volgens mij. Het Laatste Nieuws kwam als een colum over de scheldpartij tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

[00:43:15]

En zo ik echt eens echt ja. Zo creëer je dus een situatie waarin de jongens echt nooit meer iets willen zeggen over elkaar of over de koers ook maar iets wat spannend is. Is alles zo over interpreteren. Dus dacht ik vond het wel een beetje flauw van Van Aert om op zo'n manier te reageren. Ik dacht ook ja, het is ook gewoon. Hij is ook gewoon niet bepaald gewoon naar de koers dat die voor dat ie niet gewonnen heeft.

[00:43:35]

En dat is de voornaamste reden. Ik denk dat hij nog steeds Van der Poel prima renner vindt en andersom ook hoor.

[00:43:40]

Maar bij de vrouwen dus geen Nederlander op podium, niet eens bij de top vijf. Pas op de zege is compleet. ISIS is compleet. Gitzwarte dag. Het was heftig tijden van Rob. Ze zijn er weer twee. En ze. Sterker nog, twee Belgen op het podium op 1 en 2 is ook. Dat is ook dus de Belgi. De Belgen zaten in crisis en een paar nu hoogtijdagen. En wij zakken weg in het moeras. Maar wacht effe.

[00:44:06]

Marianne Vos deed niet mij of vrouw. Nee nee, Marianne Vos zijn in mei eerste wilde ook niet, want die had ook Korona en Annemiek van Vleuten deed niet mee. En Anna van der Breggen deden. OK.

[00:44:17]

Dat heeft misschien. Dat heeft ook misschien iets te maken met de uitslag. Waaruit was de dingen des te sterker nog? Uhm. We speelden wel degelijk een belangrijke rol, want eigenlijk kwam het vooral door de overwinning van Jolien. D'Hoore kwam ook vooral tot stand door het geweldige werk van Amy Pieters. Die werd volgens mij uiteindelijk achtste of negende. Uhm, en die dieren die controleren. Ik voel me in de groep zodanig en zo goed dat Jolien D'Hoore de sprint kon winnen.

[00:44:47]

Het was toch een. Er was weliswaar een Belgische zege, maar met een met een Nederlands randje.

[00:44:52]

Gelukkig is het ook niks nationalistisch ontvreemd. Nee.

[00:44:57]

Demi voering bevolking is heel jong en een groot talent, dus die gaat de komende jaren. Gaat al die Belgen eerste woordjes vinden vandaag geen zorgen. OK. Laat ze het over die Giro hebben, want daar stond vandaag een enorme bergetappe op progamma. Ja, namelijk van San Salvo naar Rio Rock praatshow. Ik ben altijd elke keer als ge jame geen.

[00:45:20]

Dan weet ik weer dat ik Leon Geule of of Lidewij boos op mijn op een dag krijg. Ja ja, die wij ook onze niet door Timmer vergeven dente. Nou, ik niet hoor. Ik ben ook echt woedend nu. Maargoed, dus na een flinke bergetappe en met finish bergop. Ja, echt eentje om je top op te verheugen. Ja, als je vooraf naar de naar de Giro programma kijkt en denkt welke etappes moet ik opschrijven omdat ze de moeite waard zijn om te gaan kijken?

[00:45:50]

Dan stond deze er wel bij. Ja, je zou bijna kunnen spreken van een uitdagend parcours. Ja, meer dan 4000 hoogtemeters. De slotklim bijna 10 kilometer met een gemiddelde van 5,7 procent. Ja, ik had er maar op mijn laptop weer opstaan. Naast Gent-Wevelgem in de Eurosport Player, want daarvoor werd het de hele dag uitgezonden op Eurosport. Was er overigens gewoon weer Moto GP, maar dat is toch een wonderlijke keuze toch? Ja, maar dat er überhaupt mensen naar motorrijden.

[00:46:21]

Je kent niemand die naar motorrijden kijkt, niet goed. Misschien zijn dat al die mensen die in Noord-Frankrijk wonen. Dat die dan allemaal een Moto GP krijgen? Geen idee waar ook.

[00:46:32]

Maar ook ze hebben dan ook echt 12 kanalen waarop je Moto GP kan kijken. Bizar toch? Ik weet het echt heel veel moeite.

[00:46:41]

Iedere motorrijder heeft een eigen camera. Die hebben allemaal een eigen kanaal op Eurosport. De motorrijder komt niks tekort dit najaar. Heel benieuwd wie daar dan commentaar geeft en of dat commentaar dan ook af en toe wordt gemixt met Giro etappes. Ik zou ruim. Ik zou gewoon Karsten Kroon ook overheen zetten, maar bij de Giro duurde het héél lang. Ik vond het bijzonder demotiverend dat het regende in de Giro, want ik vond het juist heel erg leuk om naar het mooie zomerse landschap te kijken.

[00:47:08]

Ja, maar het regende dus uit. Nou ja, het regende en het was gewoon super saai. Het was echt. Het was echt een vreselijke wedstrijd. Ja, ik had ja, ik zou het graag anders zeggen. Gent-Wevelgem was echt genieten en een Giro als echte precise. Dat was eigenlijk het negatief van van de wet van Gent-Wevelgem. Het was. Je had een hele vroege vlucht. Ja God ja, zo kunnen de namen opnoemen. Laat ze het even doen voor de administratie.

[00:47:37]

Lori Forbes. Gloria Forbes Rubin. Antonio Almeida Guerrero van Jeff Education, Gillian Fantini zesde. Eduardo Soepjes Lida van Mobistar Ben O'Connor proberen al. Echt mooi. Arcelor Jonathan Cata weer gewoon Nicolas van Idiots Mike Bird, Joanie Wii's County Unida. Schitterend zijn die Visconti trouwens. Ooit al gezien op Twitter van hem? Nee, hij. In etappe 6 werd hij met zijn voet bijna gespiest. Ze waren zwaar in afdalingen doen en op een of andere manier denk ik dat er iets op de weg lag.

[00:48:20]

Een soort en een inbouwt sleutel. Daar leek het in ieder geval op op de foto. En die is door zijn schoen heen geschoten. Dus ja en euh. En maar dan zeg maar ja, helemaal aan de voorkant. Ik vermoed tussen zijn tenen door, want hij had dus niks. Maar het zag er echt bizar uit die foto gewoon gespiest en dat had heel anders kunnen aflopen voor Giovanni. Maar kennelijk goed, want anders had hij vandaag niet de kopgroep.

[00:48:47]

Ja, hij was. Hij zat natuurlijk in de kopgroep omdat hij voor het bergklassement rijdt. En nou met succes niet onverdienstelijk. Maar goed, wij zaten natuurlijk gewoon te hopen dat er demarrages waren in het peloton die qua dichtblijven eigenlijk gewoon achterwegen. We hebben heel veel trek op kop zien rijden. We hebben kleine stukjes Sunweb op kop zien rijden, maar het was voor de rest was niet echt AENA en moesten ook niet eens heel veel mensen af. En het peloton hele lange tijd.

[00:49:15]

Dus ja, ik wil. Het was inderdaad oersaai, maar toch toch één iemand. Eventjes de uitlichten vanuit de kopgroep of acht. Iemand die er tussen reed, die Mikal Berg. Ja, dat wordt echt een beuker hoor. Die is drie keer en drie keer wereldkampioen geworden tijdrijden bij de junioren 17, 18, 19 en hij vertrok denk ik toen ie toen toen er al 6 minuten ofzo. 1 addie kopgroep 5 minuten hadden ze al. En toen dacht hij van nou simplisme teken, ik flikkert gewoon.

[00:49:54]

Zo zijn er nu 5 minuten weg naar. Dit. Dit is lekker. Daar rij ik naartoe. En dan denk je heel lang van Naya Chasse patat vitten Olvarit. Maar niet voor Mikkel. Nee. Geen Mikkel, een Mikkel in dit initiatief dat daar fenomenaal is. Ja, echt heel knap. Het is zijn derde top 10 notering in deze Giro. Hij werd gisteren ook al negende en in de openingstijdrit werd die derde Caslon nog op Neisse twee tijdritten éénentwintig.

[00:50:26]

Dit wordt echt echt een beuker. Wat doen die? En wat doet die Denen alweer in een soep? Ik bedoel, we hebben ook al. We hebben al een gouden generatie Slovenen, een gouden generatie Colombianen. Ja, gouden generatie Belgen. Dan komt er ook nog een gouden generatie Denen aan. Gouden generatie Nederlanders, gouden generatie Duitsers, een gouden generatie. Het gaat in alle opzichten eigenlijk alleen. De Italianen gaan aan de slag en de Spanjaarden ook wel weer eens lekker is.

[00:50:51]

Want heb je jarenlang gewoon alles gewonnen wat er te winnen viel? Ja zeker. Ik zat eigenlijk de hele tijd te wachten totdat Nibali ging plassen. Kijk, wat had je dan? Moeten er misschien nog even recapituleren. Fuglsang en Nibali hebben ruzie met elkaar. Althans Nibali die zei of Fuglsang schijfje. In zijn column schrijft dit dat Nibali hem nooit meer gedag zegt. Zegt überhaupt niks meer tegen hem. Hij kijkt alleen maar, kijkt ijstaart wel terug, maar hij zegt niks.

[00:51:21]

Ja, nee. Ja, ze zeggen het zeg gewoon bijna niks meer tegen. Tenminste Nibali zijn ding. Niks meer tegen hem. En voetbeentje heeft geen idee waar het mis is gegaan. Ze hebben samen nog bij Astana gereden en daar was vluggertje natuurlijk gewoon knecht. Voorbeeldjes theorie is dat ie dat Nibali gewoon niet kan hebben. Dat? Dat Fuglsang nu voor zijn eigen kansen rijden. Die gewone concurrentie krijgt altijd gelijk.

[00:51:44]

Maar dat is toch heel raar tussenbroek. Want er is toch heel raar, want het is niet dat Fuglsang weg is gegaan bij Astana om om daar te gaan om ergens anders te gaan. Chaîne tegen Nibali en Nibali is weggegaan. Dus ja, ik vind het heeft best een hoog. Michael Jordan gehalten Nieuwstraat fintech klanken. Dus vindt het de hele tijd ruzie aan t zoeken met ja, hij creëert gewoon vijanden. Hij is gewoon Michael Jordan. Marc-Antoine Maskertje wordt zijn collegeleden.

[00:52:14]

Is eigenlijk zo leuk als je althans tegen me gezegd dat want hij was zo had dus trek was op kop a hard op kop gaan rijden op het moment dat uh Flügel zijn, want dat ie pech of gevallen was gisteren. Ja pech, pech uh en uh en ze waren teruggekomen. En toen had Flügel ze tegen Nibali gezegd. Ik zou volgende keer opletten als je gaat plassen. Ik zou zich geen moment zeer goed, zeer goed kiezen omdat ik dan wel weer echt heel erg leuk vond.

[00:52:40]

Vind ik ook, maar dat gebeurde niet. Ik denk dat Nibali de hele dag gewoon in de broek geplast. Vandaag hoor de handen bij de dopingcontrole. Maar Nibali was wel wat van plan, want die zetten de hele tijd trek voorop met weer de fantastische. Nou weet je wat er bij Jumbo ook gebeurde. Dat was dat elke keer als we op kop gingen rijden dat Utrechtsche af vlogen. Dus dat dat vaak ook niet echt super. Bij Sunweb gingen ook een paar keer op kop rijden zo vol voor Hinckley en dat was.

[00:53:13]

Ja ja, Hitler was goed vandaag. Ja ja, dat was toch. Alle acht zaten ze nog van Sunweb, alle acht de zeven man en één gast. Maar laten we het even hebben over hoe de kopgroep afliep. Want jij kreeg een man tegen man gevecht tussen Castroviejo en Guerrero. En ik vind dat Guerrero wel een astronomische back office en een gezicht heeft denk ik ook.

[00:53:41]

Op zijn hoofd kan ik maar zeggen dat het Portugese nog niet naar deze podcast, maar sommige mensen hebben gewoon. Anthony Lurling had het altijd, Arjen Robben had ook een beetje. Maar voetbal weet je wel. Gewoon zo'n gezicht waarvan je dacht. Die verdient het om een om een om een vanmontfort te krijgen, om zijn neus beter bij de cornervlag, gewoon schuine trappen achter observe of op z'n benen. Maar die Guerrero heeft dat ook een beetje. Jezus ja ja.

[00:54:08]

Maar ja, ik denk eigenlijk Castroviejo die schop op een gegeven. Want Guerrero heeft geen meter kopwerk gedaan in het in het groepje voorraadkast strafschoppen. Die kan niet demarreren. Dat is gewoon niet iets wat hij doet. Wat dat betreft een stuk niet helemaal rimpelloos rijden. Ja, en dan Carrero die is besprong gewoon in de laatste kilometer. Wat venijn zat echter in de laatste kilometer eigenlijk in de laatste 400 meter en die ga je gewoon na de rij gewoon keihard bij Castroviejo gewoon weg en won Ensors voor Portugezen.

[00:54:38]

Een hele leuke Giro antwoorden ja, voor en veel in feite kation ook, want er is ook al een tweede, hun tweede ritzege. Ja, anders hadden ze denk ik toch niet verwacht dat ze aan deze man. Die dachten we hebben met de presentatie van onze van ons outfit al al het hoogtepunt gehad als chainel gepakt. En dan heeft Tanel Kangert nog niet eens een Sneeuwwitje duivels ontbonden. Als je trouwens nog onder de Seel meegekregen van de JWT uit je kation 1 keer pelsen outfit nee was.

[00:55:06]

Donderdag om 12 uur ging de kou, ging de zaal open, dus kon je kon je alle spullen kopen die van je kationen waren. En toen heb je voor mij even even om een beeld te geven van Jacky. Voor 500 euro. Het was niet goedkoop en binnen 4 minuten alles uitverkocht. En dat heb jij gewoon van mij gekocht. Ja ja. Nou ja, echt sympathiek echt. Ja, dat had je niet hoeven doen, maar ik ben er wel heel blij mee.

[00:55:30]

Je moet er wel de hele dag in lopen. Ja, da's prima joh. Je kent me ook die tijdrit helmen. Technisch wel heel vet. Gewoon mee door Amsterdam, maar bij het peloton, die rijden gewoon met z'n allen naar de finish. Ja. En pas in de slotkilometer gebeurde er wat het in de slotkilometer was.

[00:55:48]

Ook wel echt om je te op te verheugen, want die de klim was wel lang, maar de de. Het venijn zat in de staart, want daar ging het pas echt omhoog. En uhm en euh ja JJ yay, hinckley, ja, yay hinckley.

[00:56:01]

Met nog iemand van Team Sunweb. Ik herkende me even niet en die ging samen met de met Fuglsang gaven. Ze gaven nog even gas en dat was mooi, want want ze lieten. Best wel, zei ze. Ze maakte ook nog best wel wat afstand ten opzichte van Almeida bijvoorbeeld. Maar ook Nibali en Pello Bilbao en Kruijswijk was. Die vond ik echt verrast. Daar zitten eigenlijk te ver, zo ver dat euh, Koen Bouwman zelfs vroeger voor Kruiswijk was.

[00:56:27]

Hoezo kan Koen Bouwman dan één keer klimmen? Trouwens dacht ik nou, hij was ook best wel goed in de Chiro van Go! Waar Roglic even kijken maar Car-Pass van een Roglic net niet meekon, maar toch niet zo. Toch niet zo goed dat hij gewoon zo lang mee kan op een klim. Nee, maar eigenlijk was het ook verkeerd onthouden hoor. Maar was het vandaag gewoon niet zo heel veel gebeurd? En Kruiswijk kan dit gewoon niet. Als iedereen ineens super hard op zijn steile klim begint te rijden van die springveren, dan kan ik gewoon niet zo goed mee omgaan.

[00:56:57]

Ja en wat Tim zegt zowaar waar. Ik denk gewoon dat er niet zo hard gekoerst werd. Ook niks. De van Koen Bouwman hoor maar meer. Ik denk dat dat iedereen gewoon euh ja, redelijk! Naar de naar de finish reed, maar niets hard gekoerst werd. De. De dat zou de qua tempo zou misschien kunnen, maar het was natuurlijk wel Louis zwaar met die regen. En zo zou Harm Vanhoucke werd na afloop geïnterviewd en die zei gewoon dat ie de reden waarom die niet meer mee kon aan het einde zeiden ja, het sloeg gewoon op hun benen van de kou en van één van de hele dag in de regen fietsen, dus de omstandigheden waren wel echt heftig.

[00:57:30]

Dus ik vermoed wel dat ze dat ze echt uitgeput waren na afloop van de race. Ja, wat dat betreft is het goed nieuws voor jullie Hinckley en die andere gozer van Sunweb.

[00:57:41]

Ja ja, want misschien moeten we even wachten voor de administratie. Even de uitslag van deze rit dus. Guerrero wint voor Castroviejo die acht seconden later binnenkomt en Michael Berger in Den Haag in niemandsland in zijn eentje licht chagrijnig over de finish op 58 seconden. Daarna kwam het kleine groepje langzaam binnendruppelen. Frank Frankie. Waar Bas een hart. Die was nog even weg gefietst uit het groepje van favorieten, samen met Lucas Hamilton. Op een gegeven moment. En ik kwam dus op ongeveer één minuut 20, kwam neer, kan niet binnen rijden en daarna kwam het groepje met favorieten.

[00:58:20]

We zullen het nummer Achterdam even over en een negenen wordt Fuglsang. En tienermeiden. Jaja Hinckley. Ja, toch als de eerste Mandal Sunweb ja. En laat zelfs eens kijken naar het algemeen klassement. Almeida weer Porte. Gijs blijft gewoon. Is gewoon in de rostra rijden. Nummer twee Bilbao. Daarna Pozzovivo, Nibali, Fuglsang, Vanhoucke, Conrad. Ik vind het Huntly en nummer drie Bilbao dan toch wel. Ik snap dat we m niet noemen, maar wel om iemand dan anders dan zijn plek.

[00:58:51]

Geef ik ook wel weer wat. Ja, ik snap dat we heel voorzichtig willen zijn met met deze precaire situatie van de huidige nummer twee in het algemeen klassement. Er zijn natuurlijk ook wel luisteraars die wellicht de vorige podcast niet hebben gehoord. Ik wil het er niet over hebben, maar we gaan het niet over de nummer twee in de huidige algemeen klassement hebben. Maar Bilbao is derde. Ik wil het ook niet hebben over het niet hebben over de nummer twee.

[00:59:15]

OK ok. Nou, dan gaan we verder met nummer 3 PVO Bilbao. En ik zag ook dat wel leuk was. Ik zag ook luisteraars en denk ik tenminste luisteraars ook op Twitter. Vandaag andere mensen erop aanspreken die die die het wel over. Over de huidige nummer twee van het klassement hadden en andere daar ook, maar ook op aanspraken dat het dat het dat dat niet kan. Wil je dat niet kan Baecker zeker niet nu. Nee en euh.

[00:59:42]

En dan was ik heel, werd ik heel blij van. Dus dacht ik dat. Dat hebben we wel nodig de komende twee weken dat we elkaar ook durven aanspreken op gedrag. Ja, ja, ja en nee. Weet je, laat die hele Corona maatregelen dan maar even zitten en focus effe hierop op elkaar aanspreken hierop. Ja dat is belangrijker ja, maar een blik op het algemeen klassement. Kruijswijk zakt van drie plaatsen van de achtste naar de elfde plek door het speelbaarheid.

[01:00:07]

Ja zeker. Zeker met die derde week die er nog aankomt. Dit. Dit wordt echt nog ballenjongens. Dit wordt echt nog bal. Ja, en ik moet ook zeggen ik denk dat er in die top 10 nog wel een paar mensen staan die verder zouden kunnen wegvallen. De komende weken luisterde luisterde toevallig naar de namen Harm Vanhoucke Hij heeft van Hoeke gewonnen. Hoboken. Maar waarom staat er dan een eeuw oud dan? Vanhoucke Willem? Ja, ja, ja, dat weet ik niet.

[01:00:30]

Het is Van Hoecke in ieder geval, zo zeggen ze op de Belgen. De Amerikaan maar al een hele hoop voor vond was dat Almeida tijd verloor vandaag. Dacht ik. Ik dacht dat ik oké. Deze jongen had zelf namelijk ook al aangeven dat hij twijfelde of dat die drie weken vol kunnen houden nu. Nu geloof ik echt dat die geen drie weken vol gaat houden. Hij snakt naar de rustdag. Hij zag er koud en chagrijnig uit. Zeg dit ook voor een Portugese.

[01:00:53]

Is dat eigenlijk ook dit programma niet leuk? Dit heeft toch allemaal niks meer met verhoute? Maakt mij op. Dit heeft helemaal niks met voetbal te maken. Dat is waar het zeker waar jij dus morgen rustdag? Ja, en dan een Taubira. Best wel een beetje. Dus die derde week? Daar wordt iedereen. Daar zit iedereen iedereen een hele tijd op te focussen. Euh, waarvan natuurlijk echt, maar ook weer. Uhm, nou ja, zowel Korona als het weer nog nog spelbreker.

[01:01:20]

Ze kunnen worden over wat dat dan precies gaat worden, die derde week, maar eigenlijk de komende week is redelijk redelijk rustig. Dus je hebt morgen die rustdag en dan heb je volgende week op dinsdag een heuvel rit. Woensdag vlak naar Rimini, dus dan wordt de dikke Bardi aan het einde.

[01:01:36]

Flügel? Ja, schrijf, daar verliep de vleugeltip. Waarom? Dan heb je Cesenatico. Dat is zeg maar de heuvel rit rond een beetje sorte memorial Marco Pantani. Want dat is de woonplaats van van Pantani. Dan weer een vlakke rit. En dan heb je vrijdag heb je de tijdrit en dat wordt eigenlijk vrijdag, zaterdag, zaterdag, zaterdag SORI. Zaterdag de tijdrit. En dat wordt eigenlijk weer het eerste moment dat de denk ik dat je echt zeker weet dat er iets in het klassement gaat gebeuren.

[01:02:07]

En dan zondag weer echt een knietje van een bergrit. Voor de tweede rustdag. Ja, en dan moet je vrede nemen met het ook weer in het. In het weekend. Maar ja, de Giro zou de Giro niet zijn als waarschijnlijk. In de vlakke rit van vandaag van dinsdag alles op zijn kop gaat. Ja ok. Wie hadden jullie van voor de voorspelbaar kou vandaag willen? Want niemand weet niemand niemand nadat de site die die kwam nog aardig in de buurt.

[01:02:31]

Ja, ik ja ook. Ook mij een beetje uit eigenbelang. Kippen. Ik heb een nieuw huis gekocht en de badkamer moet eventueel nog worden gedaan. Dus ik had ik het Rafal Majka opgeschreven. Nou ja, ik geef je weinig kans op een nieuwe badkamer jongen. Steeds minder eigenlijk. Dacht aan Majka. De Giro ging winnen. Toch staat tienen op speelbare afstand. In 1702 zou kunnen ja, mayonnaise Rafal Majka. Ja, ik had raakpunt Shai Hinckley.

[01:03:01]

Nou ja, het heeft goed gedaan vannacht, want er was circulaires stond die er stond. Tienen Tienen. AA Gent staat ook nog steeds goed in het algemeen klassement. Willem wint m dus met met niemand. Opvallend. Gelukkig had niemand anders carrero, maar ook een beetje omdat ze vergeten waren.

[01:03:18]

Een partial lacht kalklaag is is K.P. Alleen gewoon niet op verzenden gedrukt. Stomme ja, maar dan wel ja. Maar de winnaar van de vorige keer mag mag. Mochten de groetjes doen. Dat was dan Dimi. Maar ja, ik geef niet thuis. Hij of zij, dat weten we natuurlijk niet. Nee, maar misschien moeten we ons zorgen maken, want in Dimi doet wel vaak mee met de kou. Het heeft hem ook vaak goed alleen. Ja, we krijgen maar geen groetjes van hem of haar nu.

[01:03:50]

In dit soort weideland in deze tijden. Ja. Onzeker, onzeker zeker. Maar misschien wil Dimi wel meedoen met vocht naar voorspelbaar goud. Hij gaat namelijk over de etappe van donderdag. Dat is de eerder genoemde etappe rondom Ojee, Cesenatico. Helemaal goed. Cesenatico. De woon en begraafplaats van Marco Pantani aan de Adriatische kust 204 kilometer en lijkt wel een beetje op Luik-Bastenaken-Luik, dus daar kan best nog alles wat gebeuren. Je zou kunnen spreken van een uitdagend parcours en zeer prikkelend parcours zeker?

[01:04:27]

Uhm ja, maar ja, dit is weer zo'n etappe waarvan je denkt hm. Jaar bij Tjoeratam windtunnel gaan werken, Tim zinnetjes opschrijven, dit gaat altijd gekleed alle kanten op. Dit kan ook gewoon een eindsprint worden. Eindsprint aanvallers klassement na klassement klassement lijkt me sterk. Euh Weeda mis, ga jij op? Nou, ik ben ik.

[01:04:55]

Ik zal. Ik was even gaan kijken. Ik dacht dat Luik-Bastenaken-Luik had ik er ook bij verzonnen dat het daar wel wat van weg had. Dat kwam niet van Touretappe op. Jammer. Ik vond het parcours wel redelijk vergelijkbaar, dus toen dacht ik laat ik eens kijken naar de naar Lacson cross check doen met deelnemers aan de Giro die ik nu goed in vorm vind. Renners die in het verleden goed hebben gereden in Luik-Bastenaken-Luik. En toen kwam ik Patrick Conrad tegen.

[01:05:22]

Toen dacht ik Kaka spelen vandaag. Da's een goeie, da's een goeie. Zeker staat ook een hoog eindklassement. Dus om een goeie punch hattrick nog voor Luik-Bastenaken-Luik van dit jaar opgeschreven. Maar ja, dat heeft ze toen niet. Nee, want toen was namelijk ook al de Giro bezig. Maar Meinoud kan dingen door elkaar radiobaken voor de Waalse Pijl misschien weer wat jij voor deze voor spouw bacău jongen.

[01:05:48]

Uhm ja euh. Omdat er toch ooit ook een obscure Italiaan moet winnen. Deze Giro ga ik voor een wielle Milaan la vie lilla. Jongens kunnen echt van Mobistar en van de mobi historici van de Möbius. Ja ja, precies ieder jaar bij de boobies. Ja, ik moet zeggen dat de Möbius. Leuker koersen dan ik had verwacht, als ik naar het gestuurde team keek, zag ik het zo goed. Riadh Bahri kunnen ze in hun zak steken. Maar de Ronde is redelijk tevreden.

[01:06:23]

Maar wat met Movistar dit jaar? Die sturen elke keer gewoon een stuur. Is ze gewoon allemaal op semi-profs volgens mij. Maar koersen wel was wel het summum. Een afvaardiging dit keer? Ja, ik schuift Giovanni Visconti op. Saai? Ja, ik denk dat klassement. Die gaat hier natuurlijk mee in de kopgroep.

[01:06:42]

En ik ben met Jonne eens. Moet gewoon een keer na een obscure Italiaan moet je gaan winnen. Als je dan echt naar die Visconti gaat vind ik ook wel echt een jaloersmakend een gocart. Want het is wel echt een euh. Als we echt een winnaar. Deze man uit om neem neem jij meneer jij Visconti? En dan neem Tim Conrad. Nee, zeker niet. Ik vind mijn keuze nog altijd beter. Dan kan je sowieso Esens ook, die heeft toch echt al.

[01:07:04]

Die heeft echt al tientallen koersen gewonnen. Die kan maar wat hoor. Ja, we hebben hem ook genoemd als dark horse. En daarvoor voorbeschouwing. Hij is toch ook echt als 37 of zo toen? Toen noemde? Toen noemde Jonne prijs, maar ook nog voor zijn regiewerk in Wedding Crashers. Dat is trouwens echt fantastisch, zo'n goeie film dat hij die heeft geregisseerd. Wonderbaarlijk. Oké, jongens die in januari 1983 trouwen. Dus hij is inderdaad 37.

[01:07:27]

Nou, dan heb je het. Dan hebt u luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitter Willem Dudok, Tim de Gier en mijzelf Jonas Leysen. Veel dank aan onze sponsors Scooby-Doo en Kenny. Ik fiets van de show en aan de vrienden van de show. Bijvoorbeeld Joey van den Heuvel, Tim Smolders, Lennart. Ja, waarschijnlijk een crimineel, maar aan de andere kant kon ik waarschijnlijk gewoon niet de volledige naam vinden. Matheo en Jasper Mols, hopelijk hopelijk familie van Michael Mols.

[01:07:58]

Ja ja, ja als diepe spits. Ja, fantastisch. Maar wie nog meer Tim? Jawel. Maar even daarover gesproken. Jonne had een rectificatie van iemand die Tobol met zijn achternaam heeft en dat jij daar rolletje. Daar hoor je niet. Dat is ongelukkig.

[01:08:11]

Ja ja, vond ik niet dat jongens. Ja maar ja, klopt dat dan merkelijk lager in energie zat Tim? Ja. Stond bij vrienden van de Shou ook nog Elli en ik hoop dat dat mijn moeder is. Die heeft ook Ellie. Dat zou zomaar kunnen. Ja, weet je. Het zou heel goed kunnen, maar ik clearly het effect even aan op de naam en dan krijg je het e-mailadres. Oh ja, en beste Femke Kloosterman, maar ja, niet gelijk hier doxa in gelijk.

[01:08:37]

Als jullie vgfz op straat gooien, jonne ze als we allemaal fanmail. Ja, da's de man ook. Euh. Ook bedankt Tim van Ham Jurgen Haeck of vriend vriend. Wat zou natuurlijk Jaap Laerhoven Laerhoven. Dat is de supporter van Timo Roosen. Da's toch leuk? Ja, heel leuk Jonglei. Gezegd dat die supporter een van Timo. Ja. Uhm. Naast. Euh ja, dat stond tussen haakjes dus namelijk bijgezet. Naast de korona epidemie is er nog een andere epidemie gaan in Nederland een eenzaamheid epidemie.

[01:09:11]

Gelukkig hebben wij als rode lantaarn een oplossing voor. Word vriend en voel je nooit meer eenzaam jongens. We zijn inmiddels met Moiraine. Ja, goed, warm, heel warm. Ik zat nog te denken om met zo'n met zo'n euh. Misschien zo'n pianomuziek te horen. We zijn inmiddels met 592 vrienden van de show. Klopt dat nog? And counting? Jaja. Dus als je wil kan je intergalactisch websurfers. En dat doe je naar de rode lantaarn podcast, puntensaldo en klik dan op Word vriend.

[01:09:39]

We krijgen ook veel vraag van onze Belgische luisteraars. Hoe ze vriend van de show kunnen worden en daar stuurde klassement voice berichten over die overigens wel cement klassement. Ja, en daar gaan we nu even naar luisteren. Het is voor de Belgische Leistraat om de rode lantaarn Outcast of zoals men zelf de Nederlanders die in België wonen.

[01:10:03]

Je kan ook vriend van de worden door gratis een bank account te downloaden en via die weg lid te worden. Je hebt niet per se iDeal Nederland-Spanje nodig. Succes mannen.

[01:10:16]

Goed e-mail of clef clef. Super sympathiek. Opvallend wel dat ie. Euh ja, dus wel goed met van Michiel deed, maar dat waarschijnlijk door een vriend van hem. Al gauw, want dit was dat hoorde je aan alles klassement af. Vind u wel veel werk om vriend van de CIO te worden uit het buitenland? Killer niet effe makkelijk regelen. Tim Hatim hup, aan de slag.

[01:10:39]

Ja, dat wordt nu gebouwd. Dat komt eraan. Contrary jongens, kom je er ook. Het is momenteel oorlog met België dat het is. Euh. Dat bemoeilijkt de zaak. Ja, dat gaan we niet makkelijk maken. Nee. Makkelijker kunnen we het ook niet maken. Uhm. Euh. Wel? Nou ja, never mind. Ze dragen rechtstreeks bij aan onze nieuwe shows en wellicht een zeer verdiend derde huis voor Willem. Ik kan alles kan. Euh.

[01:11:04]

De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht Media en Hitz koerspotentieel aan de wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Euh, wij danken hen voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen K. Mart Visser, Leon Gueugnon en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman te Made Willem. Hebben we nog een update? Nou ja, kijk, ik had de vorige vorige aflevering natuurlijk de noodklok geluid. Ja hoor, want het was al zo lang geleden dat er nog iets gebeurd was in, maardie dat ik nou ja, serieus aan het overwegen was om ja toch het gesprek met Den Hout in Oosterhout voort te zetten.

[01:11:37]

Maar ik weet nog. Dus we hebben de vorige aflevering. We nemen altijd zo rond 8 uur op. En het was meteen op woensdagavond met Nienke en om tien over half negen dus eigenlijk. Even nadat ik de brand in maart voor het laatst had gewaarschuwd, kreeg het brandweer 10 maart een melding binnen, namelijk dienstverlening aan derden in de patrijspoorten in Made. Nou, de de. De vaste luisteraar zal dat herkennen. En dat is één van de plekken in Mader waar veel bejaarden wonen en waar veel bejaardenwoningen is.

[01:12:04]

Vaak is vaak alarm. Veel pyromanen? Ja, zeker of gewoon mensen die snel in paniek raken. Dat zou kunnen. Maar tijdens het aanmelden kregen we te horen dat de ambulance om assistentie gevraagd zou hebben. Dus moesten ze aanrijden. Maar na enkele minuten aanrijden kregen ze alweer te horen dat de hulp niet meer nodig was.

[01:12:25]

Dit kan heel goed nieuws zijn, namelijk viel allemaal wel mee. Of heel slecht nieuws. Ha. Het was toch al geschied, dus het is niet meer nodig om ook niet uit te sluiten. Valt de patrijzen letters af. Afgebrand is echt, was niks meer van over. Het was een retourtje kazerne, maar dat maakt niet uit. Uitrukken is uitrukken, uitrukken is uitrukken. Dat is dan wel bekend, maar een spreekwoord heb ik laatst opgezocht, uitrukken, uitrukken, uitrukken en Duitsland is het beloofde land toch?

[01:12:52]

Dat is een beetje het Mottola. Desnoods rijd je een rondje over de rotonde en dan ga je weer terug de kazerne in. Maakt niet uit. Je bent uitgerukt en dat is belangrijk, zeker? Wil je reageren op deze Jolanta? Dat kan via vele wegen. Je kunt dat sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar dat is echt mooi. Euh, mij mag ik mailen naar groetjes ed de Roland 10 podcast punten nl. En we vinden het super leuk als je een review achterlaten op iTunes.

[01:13:16]

Omdat we ze zelf leuk vinden vind ik echt. Maar ook omdat ze andere helpen de show te vinden. Tim, hebben we er nog eentje zeker?

[01:13:23]

We hebben eentje van Day Lady Day. Kijk maar Maryańska zevenenzeventig heeft op dinsdag. Dat is de day van dinsdag een vijf sterren recensie achtergelaten met de titel Altijd fijn net. Nynke Nu Keijzer is, hebben we Nynke een poos moeten missen, maar ineens zit ze bij de vrienden van de rode lantaarn. Wyler praat wordt altijd leuker. Men leuker met Nienke erbij. Hoera! En dan bedoelt Maryańska zevenenzeventig natuurlijk meid. Dat doet mij de podcast. Ik ken iemand die na een tijdje niet was omdat Nienke aan bevallen was, maar Julia en volgens mij omdat Anne Jansens een beetje doet.

[01:14:00]

Moet door Montée hoor, jammerde de producer van. Ik ken iemand die, die wordt er ook weer gewoon klakkeloos geschaamd. Ja, goed, goed aan de slag. Willem. Waar heb je echt gezeten? Tijdens deze aflevering zeg jij je zat je in de woonkamer ofzo op de bank? Nee, op een logeerkamer zit ik. Ik zit. Dit is de leuke logeer slash werk slash Swift kamer. Momenteel zie je ze niet meer in de kledingkast zoals vroeger.

[01:14:25]

Nee, ik dacht dit zou ik eigenlijk wel prima kan doen. We hebben hier nu. Ik heb hier nu ook gordijnen hangen, dus dan kan ik het een beetje dempen. En zo blij. Het is veel gezelliger dan in een kledingkast praten. Zeker blij dat je uit de kast bent gekomen. Willem, dat wil zeggen een uitstekend. Zeker. Zo is de cirkel weer rond vandaag. Schitterend. Wij zijn er donderdag weer. Dus niet woensdag, maar donderdag even opschrijven met roze pennetje in Den Haag en daarom heb ik mijn zusje in de waagschaal.

[01:14:49]

Bokaal staat nu online. Ah Willem. Je bent geweldig. Je klonk als een achterhoudt je. Zien jullie donderdag weer dienende tot dan aan Bento Abierto, Willem Abierto mijn naam en trouwens ook rijkelijk Vroeg-Perm tabak en methadon. Dit type. Maar je klonk heel goed hoor. Ja, was lekker. Ik denk niet dat we jouw opname nodig hebben. Heel hard zijn die quick time, maar stuur maar op hoor je er niet van marktrecht. Ik heb niet opgenomen.

[01:15:29]

Mee niet. Maar had ik wel. Wat ik wel moet? Je weet veel beter. Dan is wijs veel beter geluid. Oh ja, echt veel verschil. Maar wat ik wel echt moeilijker vind is dat ik merk ineens hoe van non-verbale communicatie weer doen de rode lantaarn maken. Dat ik trouwens vaak even knik naar Willem van neem jij het hier over? Of eigenlijk als je een vraag stelt dan dan weet ik altijd wel van deze keer gaat mijn kant op komen of gaat naar binnen.

[01:15:56]

Gewoon door je houding klopt. En dat is nu. Dat kan nu niet. Nee, maar ging goed toch? Willem Willem Willem meester lang ophangen lukte helemaal niet. Dit is echt letterlijk heerlijk, al kijken gaps op drukke afkijken.