Transcribe your podcast
[00:00:00]

Voordat we beginnen. Even een ingezonden mededeling. Beste luisteraar van de rode lantaarn. Heb jij enig idee wat de commando's doen?

[00:00:11]

Deze Special Forces van Nederland opererende Mael in het diepste geheim? Maar in de podcast Byloo, Radar Bouviers zelf geeft hij voor het eerst een kijkje in hun werk en leven. Iedere aflevering neemt de Kommando je mee op een geheime missie.

[00:00:32]

Luister Byloo, de Rada, het B-4 stel nu op werk bij Defensie, Pantanal, Slash Commander of je favoriete podcast en het wielervoorjaar van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door BBB Cycling.

[00:00:48]

Alles om het fietsseizoen goed te starten. Het is zondagavond 21 maart 2021 en vanuit de dag naar studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn.

[00:01:33]

Waar wordt toch weer ingetuind? Want als iets in het wielrennen onontkoombaar lijkt, is de kans dat het net even anders loopt toch nog altijd vele malen groter. En zo zagen we zaterdagavond plots beelden van de kwal van Messina en Kuenen. Symens in de trek. Bus samen dansend op van links naar rechts. Die Binger van de snelle bollekes, volgens sommigen oorspronkelijk bedoeld als protestlied tegen de volatiliteit van het hedendaagse Nederlandse electoraat. Elke generatie krijgt een Bob Dylan die het verdient, zei mijn oma zaliger al.

[00:02:00]

En daarmee dwalen we wellicht ontzettend af. Maar je moet toch wat in een koers van 300 kilometer die van begin tot eind wordt uitgezonden. Hemel zij dank voor Winner Taco van der Hoorn. De Maarten Tjallingii van dienst die ons 250 kilometer lang vermaakte in een vroege vlucht die pas eindigt op de flanken van de Cipressa. Daar zou de strijd tussen de drie tenoren wellicht al ontbranden, werd ons vooraf bezworen. En anders zou niemand ze toch zeker kunnen volgen op de Poggio.

[00:02:23]

Niemand. Dat bleek dus bijna iedereen. En de onontkoombare zege werd plots meer onontkoombaar in de afdaling naar San Remo. De chocolatier uit Heverlee ging daarop in en het lot besloot hem te belonen. Geen Van Aert, geen alle verliep, zelfs geen VDP. Het eerste monument van 2021. Welkom in de feesttent. Doe maar lekker maf. T Is jammer van de zolder, maar het dak gaat eraf. Was een prooi voor Jasper Stuyven.

[00:02:46]

Na de knuffels is het feest met carnavalsnummer s op de bus. En natuurlijk met een hoofdrol voor de winnaar, stelt.

[00:03:12]

Aviz werd binnen het kader van het kader van Zin Wayne Bridge. Een schitterend Willem, schitterend, echt echt, die met een griffel. Dank je wel.

[00:03:31]

Ik heb het gevoel dat wij van anatomie van deze introductie moeten afstappen. Misschien moeten we in een podcast opnemen die ik de introductie bespreekt. Ja, dat lijkt me ook hier. Culturele referenties? Waar wil je beginnen? Typ? Ja, je hebt het over de kwam van Messina en Q en Q. Anon Simmons die in de trekken. Samen dansend op van links naar rechts de bengel Van der Snol Bollekes, die oorspronkelijk bedoeld is als protestlied tegen de volatiliteit van het hedendaagse Nederlandse electoraat.

[00:03:58]

Ja, sommige mensen weten niet meer eigenlijk. Elk wordt raak. Ik heb Bas Heijne ingeslikt.

[00:04:03]

Wat wil je zeggen, Tim? Je hebt stemmen geteld afgelopen week. Ja, dat klopt ja. Hoeveel water? Het aantal stemmen dat ik geteld heb in mijn stembureau waren dat er ongeveer 950 waren met z'n zevenen. Dus ik denk dat ik ongeveer. Nou, het zal zijn 150 stemmen op geteld en 60. Waren jullie een populair stembureau? Ja, volgens mij.

[00:04:25]

Nou nee, middelgroot medan. Volgens mij met 950 populair populistisch. Maar ik zat in. Ik zat dus midden in Nieuw-West, dus het was mijn. Mijn stemmen. Het stemmen tellen bestond eigenlijk uit Kuzu Azarkan, Qzu Azarkan, Azarkan, Kuzu. Alhoewel op Denk gewoon alhoewel of denken een beetje van Haga. Die was ook verdomd populair. Van Haga. Oh ja, en maar weinig traditionele partijen. De Stitt was er echter. Dit is gewoon een buurt waar van Haga en denk de hele tijd tegenover mekaar staan en die wonen.

[00:04:52]

Die mensen wonen naast elkaar, maar toch wel echt vooral. Denk ja dat Stapel van denk was echt enorm hoog. Nou is dat Azarkan ook regelmatig luisteraars van der Laan zeker. Dus proficiat met je overwinning in mijn stem Farid. Ja ja, als ie dit hoort. Een man met smaak heb ik altijd al gezegd. Bilek. Azarkan is tegenwoordig goed te noemen. Ik wil hem nog wat vragen. Winnaar Taco van der Hoorn. Ja, dat vind ik een heel, heel fijne Moia.

[00:05:18]

Een klein knikje naar. Ja, nou ja, misschien wel het beste ijsje ooit dat uit de schappen is verdwenen. Ja ja, ja, dit is het. Is er daadwerkelijk verdwenen of is het gewoon naar de achtergrond verdwenen? Ligt het nog ergens in een hoekje van het vriesvak? Dan zou ik hem nog wel regelmatig kopen. Maar ik ben echt van Dewinne. Taco's, echt echt een lekker ijsje. Ik denk het ook. Maar ik denk ook dat dit vooral in ons en in onze hoofden nog heel lekker was.

[00:05:43]

Want als je puur kijkt. Ik zat met de afbeelding op te zoeken. Ja, het kan bijna niet echt lekker zijn. Jawel, dit soort fabrieks ijs met zo'n met zo'n laffe wavell die daar tegen het water lopen in de mond. Het enige wat lekker is dat het chocoladen randje met nootjes nog steeds veel smaakt het.

[00:05:59]

Het viel, is een file, stond altijd een beetje met of de koek krokant was. Ja, dat was wel. Het lijkt me een probleem bij the winner takes. Lijkt me verdomd ingewikkeld, zeker als het ijs een beetje gaat smelten. Dan wordt het seizoen. En dan wordt het zompig. Ja. Maar goed. Winner Taco. Mooi binnentuinen van de Hoorn vond de leuke. Ja, maar het kan ook gewoon een Winner Anacona rond ja, vernoemd naar H.

[00:06:21]

Het zou toch wel een beetje minder willen. Taco Peter winnen? Ja, even kijk, ik kan maar een paar puntjes stiekem wel effe wilde bespreken. Jomme. Ik geef. Vorige week kreeg ik een stukje. Zat ik in de Carcela. Roland draaide weer een aantal keer gespot deze week trouwens door luisteraars. Waarvoor dank. Ja, heel leuk dat hij of blijft. Ze opsturen kan nergens mee natuurlijk. Foto's. Maar toen uhm. Toen hoorde ik tijdens ik geloof.

[00:06:49]

Tijdens de lunch hoorde ik ineens ging het op Radio 1 over jouw andere podcast. Ja, studio Socrates. Gut ja, hoe gaat het ermee? Jij gaat uitstekend. Euh, we groeien als kool. En ik was bij Radio 1 geweest. En daar bleken ook nogal wat fans van studio Sokratis te zitten in de redactie. Dus die vroegen Van Hee zou een Vili niet te gasten willen zijn, want ik was voor voor. Voor ons. Eigenlijk was ik bij Radio 1.

[00:07:13]

Het zou dus nou, doe dan wel effe een van die andere jongens, want anders denkt ze dat we een deeltje met jou hebben. Dus we hebben Jasper afgevaardigd. En euh. Dat ging heel goed. En waar moest je over praten dan? Over Socrates? Nou ja, over ons podcast en over dus de unieke voetbalteams uit het recente verleden is vanaf 2000 en Viggo Waas zat er die natuurlijk tot in den treure het over Johan Cruijff en Marco van Basten heeft.

[00:07:37]

Weet niet weer na. Ja, waarschijnlijk wel. JC, dat doet ie al jaren. En Viggo Waas had Johan Tahon Oflag. En dat was lekker, want daar kon Jasper zich een beetje tegen afzetten. Tegen dat cynische gelul over dat vroeger alles beter was. 19. Vierenzeventig en wat is de meest recente aflevering van Studio Sokratis Lester Lester City? Er is wel heel recent. Ja, die de kampioensjaar neem ik aan. Ja ja, ja ja, dat was wel schitterend.

[00:08:00]

Desmeth. Nou ja, met Lineker in in zijn boxershort Match of the day. Leuk. En ja, dus dat was niet echt een leuke. We hebben komende week. Hangen we bij Gouda en bij Rotterdam? Hebben we twee gigantische billboards langs de snelweg van Studio Socrates. Hoe dat zo? Ja, euh. Eén van die boys, Jasper. Die was in gesprek geraakt met de gast. Zei Ja, ik beheer die borden en we hebben door Korona hebben we heel veel plek over.

[00:08:28]

Dus ja, als ik die podcast vindt mogen jullie er wel hangen. En dat is echt heel vet. We wilden dus eerst heel groot ons hoofd doen, maar dat blijkt niet zo heel goed te werken. Dus we hebben niet voor niks podcast gemaakt. Nou ja, ik wil heel graag groot mijn hoofd en uhm. Dus ja, als t goed is dan hangen we langs de A16 en A22 geloof ik. Uhm en een miljoen mensen gaan het te zien krijgen.

[00:08:52]

Ik ben heel erg benieuwd of dat uberhaupt iets oplevert. Maar het converteert. Ja inderdaad. Ja mooi. Mooi woord. Spannend hoor. Ja helemaal Tim. Heb jij gisteravond ook nog of eergisteravond ook nog voor de tv gezeten voor dat andere hoogtepunt van dit weekend? Ik weet wat jij bedoelt. Willem ja, zijn weer begonnen. The Voice Kids. Nee, daar doe ik niet op om. Maar dan Monty Don Monty door. Is World na dat seizoen nieuws van BBC programma?

[00:09:17]

Ik dacht het BBC programma over tuinieren. Ik dacht dat hiermee op zouden Monty Don zich dus weer. Maar was toch het laatste seizoen?

[00:09:26]

Nou, misschien wordt dit laatste seizoen, maar dat hoop ik niet. Ik hoop dat ie voor eeuwig doorgaat. Maar heb je gekeken? Nee, nog niet ik, maar ik bewaar. Ik ga me deze week zeker een prachtige reportage in over een man die wel honderd soorten rabarber verbouwt, maar honderd soorten en honderd plantjes. Nee, 100 verschillende soorten rabarber kan niet. Ja, dat gelooft toch geen manier? Nee, maar dat is dit kan alleen in Guinness World.

[00:09:49]

Ja ja. Trouwens is is dat dan in. In Groot-Brittannië is dat dan in de rest van Europa is. Dus als als de la Primavera en dan begint de lente. Maar in Groot-Brittannië is als Gardez World. Dit werd wel echt groots aangekondigd door de BBC. Ja dat het nieuwe seizoen Guinness World begint en begint. Volgens mij is heeft het wel een beetje soortgelijke functie, namelijk het begin van de lente. Ja, want zo kondigde het zelf ook aan.

[00:10:10]

En hij begint al meteen met wat je allemaal nog moet doen en zo. Dus was dat ook een uitgebreide lessen in over hoe je bomen moet snoeien en dat soort dingen. Maar je krijgt gelijk een huiswerk mee. Ja, ik heb het ook meteen gedaan. Althans kan de weken voor wat ik al gedaan. Maar ik had het wel. Ik had het wel, mijn bomen. Een bol acacia heb ik gesnoeid. Jij met tips van Monty Dom. Jij bent gewoon een type dat vooruit werkt.

[00:10:29]

Ja, precies, je weet je al heel lang voor het begin, dacht ik. Maar daar had ik zo uit leren hekel aan het schone.

[00:10:36]

Heb je ooit nog een boom gesnoeid? Euh, ja, dat ligt eraan of dit een metafoor is? Nee niet. Heb je wel eens jouw boom gesnoeid, maar gewoon de bomen gesnoeid? Uhm nee nee. Dit is dus best wel heftig. Trouwens wel ja. Ik heb. Euh ja ja. Vorig jaar ben moeder in de tuin, want dat moet. Dus heb ik dus geleerd van. Ik heb Monty Don ooit een keer een appelboom zien bewerken en zien sinds snoeien.

[00:11:02]

En ik schrok er echt van, want die knipt hem niet helemaal terug tot aan het. Bijna niks meer van over is. Ik heb wel het gevoel dat er altijd zijn tips min of meer altijd daar op neerkomen. Dat je verder tot aan de stronk moet snoeien.

[00:11:15]

Ja, min of meer. Maar dat heb ik dus niet gedaan met mijn bolle acacia. Die was helemaal uitgeroeid van jaren en jaren verwaarlozing. En nu heb ik dus helemaal teruggesnoeid tot op de stam. Maar het is doodeng joh ik. Dit staat nu een soort van dood door de paal in mijn tuin en daar staat en wordt dan overal Bond die zegt nee geduld. Over een paar weken, dan schieten de scheuten alle kanten uit. Maar ja, ik weet het niet.

[00:11:37]

Laten we een dode paal in de tuin. We gaan zelf nooit daarvan vinden, jonne. Ik weet niet hier. Je had het wel vaker over bomaanslagen met zoveel luisteren op de hoogte van hoe dit avontuur afloopt. Daar gaan we erg ver in op de. Ik denk stel gewoon wat cash voor vragen, maar dan belooft dat voor de rest van de afleest. Jones gaat al bijna over de koersen. Maar ja, ik. Ik had nog één dingetje een tip van mij.

[00:11:57]

En dat is voor onze luisteraars die van ongemakkelijke gifjes houden om effe asieldossier citroenen te zoeken en dan gifje daarachter. Dan krijg je dus ja, ik weet eigenlijk niet zo heel goed waar het voor dient. Uhm, maar dan krijg je dus v ja, volwassen mannen met sprinkhanen lichamen. Want zijn wielrenners in Wellin fiets kleding die dan dingetjes uitbeelden waarvan een aantal?

[00:12:27]

Ja, het zijn gewoon seksuele handelingen eigenlijk. Maar ook de Nacebo broertjes, de nazigroet. Maar vooral Kostner Floyd. Euh. Grec en een NAS'en laatste Chigi die hiervoor lenen.

[00:12:39]

Ja, die zijn op een gegeven het soort van euh, je hebt toch elk detail. Weet je wat je doet als vierde dit dan? Zo? Ja, er masturberen. Euh. Wat in een groep? Euh. En eentje weet niet zo heel goed. Ik denk Kostner vrouw, die weet niet heel goed hoe het moet. OK. Dus je zit een beetje van hem. Hoe doen jullie dat dan? En die andere twee doen een beetje voor.

[00:12:58]

Dus even een tip. Misschien dat we er ons in kunnen zetten. De mensen thuis moeten me even googelen. Ja, ik willen best een paar van op zetten als dit. Is het de even lijdende Harry als de de befaamde Lotto Belisol? Euh, fotoshoot met de kids spuiten? O ja zeker? Ja en hebben zelf nu toe mijn favoriet voor gemakkelijke fotoshoots. Ja of. Hetzelfde als Bora vorig jaar. Weet je wel, allemaal onder de douche, met en zonder shirt enzo.

[00:13:21]

Die heb ik niet, heb ik ook niet gezien. Is goud maar waar het over gaat shoppen. Met Daniel Oss en Sagan met lange haves geniet van mijn jongens zoveel hoogtepunten afgelopen jaar. Ik snap dat je er een paar vergeten. Zijn er nog rectificatie? Is gehonoreerd? Verzoeken tot het pardon? Ja ja. Ja ja ja. Eentje eentje Savanna. Een kleintje. Remy Cavan. Ja ja, die deed zijn naam eer aan. Hij rijdt namelijk graag alleen en tegen de klok.

[00:13:47]

Alleen had ik gezegd dat die tweede werd op het WK. Hij rijdt graag alleen en tegen de klok. Remy ja Remy. Ja euh ja, neem ik van je. Uhm. Frank is gevallen. Uhm. Maar hij werd dus tweede op het EK. Op het WK werd hij 7e. Daar werden we op gewezen door onder andere Ivo de Beus. Uhm, hij zegt de beste bankzitters. Wij luisteren met veel plezier in je podcast en kijken ernaar uit.

[00:14:15]

Elke zondagavond echter waren wij heel erg teleurgesteld in jullie alledrie. Ondanks dat John heeft en kijk heeft op fietsen, moesten wij toch concluderen dat ie niet in vorm is. Jullie worden niet genoemd. Het spijt me jongens. Uhm. Maar ja, hij zegt dus dat. Ja, het was op de Eka, niet op het WK en dat jullie het mij hadden moeten corrigeren. Ja, Remy werd zevende op het WK. Nou ja, dank je wel.

[00:14:42]

Ja ok jongens. Laten we even naar uhm, zaterdag switchen Milaan-San Remo La Primavera. Het was dus de eerste keer dat deze koers van start tot finish werd uitgezonden. Sterker nog, ze waren nog niet eens gestart. In de live uitzending was al begonnen. Dat komt Willem, omdat iedereen zo blij is dat het wielerseizoen eindelijk begonnen is. Ja, ik ook. Wat een beslissing. Jongens, kom nou uhm, laat het goed echt als een tang op een varken om dit uit.

[00:15:10]

Vanaf half tien uit te gaan zenden. Nou echt fan van de koers. Het was. Dit ging mij erg zeker. Ik deel hier nu laten we nee. Ik deel hier deze mening. Maar zoals jij ook vaker zegt het eerste uur was wel leuk. Ja klopt. En daarna hadden ze gewoon rustig effe wat oude aflevering Gartner soort kunnen kunnen gaan uitzenden. Precies ja. Ik heb wel eens kijken hoe skeleton, alpineskiën, whatever maar nu is gisteren.

[00:15:36]

Ik denk dat Tim Declercq. Die gewoon driekwart van Milaan-San Remo op kop heeft gereden. Gewoon meer airtime heeft gehad in een week dan euh. Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Humberto Tan bij mekaar zouden zouden hebben geklaagd dat die te weinig airtime. Want misschien heeft u wel betaald. Als iemand veel Ertan heeft zoals Tim wilt of niet, rijdt bijna altijd op kop. Ja ja. Hoe later schakel jij in Tim? Ja, ik heb mij begin aangezet weer.

[00:16:01]

Maar ik ja dan. Dit is echt een uitstekende koers, maar allemaal dingen tussendoor te doen. Ja zeker? Wat heb je allemaal echt half Tino, zat jij al zat jij al Sharp? Ja, en toen ben ik. Daarna heb ik m weer uitgezet. En toen ben ik naar Amsterdam gegaan, maar ik bij vrienden op bezoek geweest. Ben ik weer teruggekomen, was er nog niks gebeurd. Geen Tim Declercq, nog steeds voorop. En jij?

[00:16:20]

Euh. Ja, ik heb me ook in het begin af aan gehad en daarna heb ik mijn moeder geholpen met de verbouwing. Die is zo goed als afgerond. Ze hebben allerlei dingen gesjouwd en euh. Hebben jullie ook? Heb je ook de babbel bel gehoord over Milan? Nee. Ik heb wel eigenlijk de hele week, want ik was er live bij dat de babbelt Belg en Croon erachter kwamen dat ze de hele dag samen Milaan-San Remo moesten gaan verslaan, wat uiteindelijk niet zo bleek te zijn.

[00:16:51]

Nee. En uhm, ik hoorde Karsten ongeloof. Ik dacht echt we gaan zaterdag live. Vanaf half vijf. Ja, getuigen getuigen zijn van de ineenstorting van het fenomeen. Karsten Kroon. Maar goed, jij. Uh, loonschalen jij. Bobbie Traksel had die had ie gecharterd om de ochtenddienst te doen. Babbel Belg moest worden. Moest wel de hele dag, maar die begon dus een uitzending met een toeristische beschrijving van Milaan. Volgens de bobo Belg, vooral bekend vanwege AC Milaan en Inter Milaan en de Dom Pedro die er wel echt flink wat finished.

[00:17:29]

Misschien is ie wel samen met Theo Bos daar naartoe geweest. Het is dus ook die gaat ook op zo'n manier. Hartstikke mooi is dat. Ja, ze spreken Italiaans niet. Ik kan me heel lekker pizza eten. Ze gingen spaghetti. Heerlijk. Ze hadden zich wel voorbereid, want ze had een paar mensen die ze in de ochtendshow konden bellen. Dus Johan Museeuw onder andere werd Effe werd er effe bij getrokken. Leuk mocht vertellen wat ie de hele dag ging doen.

[00:17:50]

Hij ging fietsen met de premier in de Vlaamse Ardennen. Mocht het internet dan wel wat? Je hoeft toch alleen maar de laatste 30 kilometer te kijken? Ja, maar ik heb toch wel veel moet zeggen. Dus ik zat ook om me om half tien. Ik heb m verder zo'n beetje. Ik heb wel een paar keer zo'n uurtje gemist omdat ik Dan Dooley moest uitlaten bijvoorbeeld mijn hond of of euh, even iets in de tuin moest doen of even iemand weg moest brengen met de fiets ergens naar een vriendinnetje.

[00:18:13]

Balletles moet ik tegenwoordig ook. En euh. Maar heb ik? Ik heb echt veel gezien van deze koers.

[00:18:19]

Ik ik maar. Jezus, wat saai ik maar prachtig. Ik vind de beelden. Ik kijk dus gewoon voor de beelden. Jij bent echt veel vakantiegevoel. Ja, ik ben echt fan van deze koers. Het is gewoon het echte begin van het wielerseizoen, maar wel tof. Pas gasten de kust bereiken. Ja, pas als. Da's wel echt zo. Daarvoor is wel afvlakt is niks voor jou. Dus daarvoor zou je dat gewoon van die never ending N-wegen en zelf moeten.

[00:18:43]

Maar jij bent er ook vaak op vakantie geweest, want jij bekende dat op de. Op de SP. Ja ik zit, zei Remo echter echt een waardeloze stad? Ja, maar je zei wel ik ben er meerdere malen geweest. Maar wat mondaine badplaats zoals de biblebelt. Maar wat is het waard? Is echt niks mondrand aan deze badplaats? Nou ja, ok. Het is dat gebied. Weet je wel van Monaco en zo ligt er ook vlakbij.

[00:19:04]

Dus het heeft wel. Het heeft wel iets. Maar San Remo is dan wel een beetje het leipe broertje, want er ligt ook gewoon die weg. Die ligt er ook gewoon langs het strand. Waarmee ze dus eigenlijk een beetje gewoon het strand afsluiten is de hele tijd in Italie. En zeggen ik zag dus van de vorige week een aflevering van Ik vertrek en dat ging dus over een stel dat er een soort bungalowpark in aan de Italiaanse kust had. Dat bungalowpark was ook in tweeën gedeeld door een spoorlijn die de titel vroeger doorheen liep.

[00:19:32]

Dat is ook absurd, maar dat is de hele tijd in niet leuk. Inmiddels tijd van die rare beslissingen, maar da's leuk als je het strand wil of zelfmoord plegen. Dat kan allebei gewoon, maar leuk. Leuk detail van de omgeving is dat daar dus in de bergen en bij San Remo, waar jij dus meerdere keren bent geweest. Dan ben ik een paar keer op vakantie geweest, want daar ligt een dorpje waar allemaal Amsterdammers huisjes in hebben. Oh, en dat zijn dus gewoon.

[00:19:53]

Het was een beetje toevallig. Die zijn daar zo, klitten daar een beetje zo bij mekaar en die gaan er vaak op vakantie. Zijn leuke dorpjes en pakken, maar dan Italiaans. En ik was gewoon ja, ja en nee. Ik was dus vooral gefascineerd. Natuurlijk dat in een van die dorpjes ging vroeger. Bruinrode ging altijd op vakantie. Vond ik wel een prayers. Nu nu nog alleen maar zijn zijn. Nada van nie. Ja precies is dat nou nada van nie.

[00:20:16]

Ha ha ha. Maar zijn hele mooie dorpje in de bergen. En dan ga je dus wel eens naar San Remo omdat je denkt nou, dat is ongeveer het enige in de buurt. Beetje een stad van formaat in de buurt de mondaine badplaats Monder Marktplaats. Er is echt geen bouwen aan. Waarom ga je dan doen dat je eentje gaat? Dat snap ik, want je g je denkt San Remo ha, maar je bent meerdere malen geweest. Wat is dan het moment dat je denkt oké, nu ga ik.

[00:20:38]

Twee keer kun je zijn team onwijs van snelwegen wisselen. Ik maak dus elke keer dezelfde fout. Ga je erheen? Leukemiepatiënten berg denk je nou toch? Oh, ik zie de reizigers in de mondaine badplaats hier in de buurt en dan ga je naar San Remo. Denk je maar het project Leuk zal tijdens de Poggio kan zien. Die staat natuurlijk gewoon 3,7, maar ook wel 3,7. Ja ja, da's de Poggio. Deze vrij onontkoombaar daar in de buurt.

[00:21:02]

Rechtsgang aan de gang. Daar ga je altijd op of langs phet. Dus ja, da's de enige leuke. Jij als liefhebber mag dan de koers introductie doen. Milaan-Sanremo? Ja, na 200 negenennegentig kilometer. Hele lange koers dus heel lang door door over het land. Bereik bereikte op gegeven moment de zijde. Rijden ze allemaal achter Tim Declercq aan langs de zee. Daar krijg je. Het begint altijd met de trek capi, de drie, drie kleine klimmetjes.

[00:21:29]

Dan wordt het interessant. Dan kijkt iedereen uit naar de Cipressa die ze al. Dat, die ze al wat moeilijker. En dan is het geloof ik nog. Maar het is dan vijftien kilometer. Zal hij minder tijd en vanaf de Cipressa twintig kilometer. Zoiets? Nee, minder volgens mij. Tot in de Tour tot de Poggio. Ja, tot einde. Maar de zon krijgt nog de Poggio. En dan de afdaling van de Po. Dus de Poggio is de beklimming waar het allemaal om gaat.

[00:21:53]

Heb je de afdaling dus héél technisch, dan nog een paar kilometer vlak en dan finish. Vorig jaar won Wout van Aert hier voor Alaphilippe. In de sprint. Ja ja, het is eigenlijk altijd heel lang wachten. Toch? Ja. En aan het einde is of voor de sprinters die het lukt om over de Poggio heen te komen. Of voor de aanvallers die op de Poggio gaan. Dat was eigenlijk een beetje de regel. Ja, en het verhaal natuurlijk voordeze.

[00:22:17]

Voor deze editie van Milaan-San Remo was kan het? Is er een ander scenario denkbaar dan dat een van de grote drie Van Aert, van der Poel of alle verliep niet wint? En eigenlijk was ik de gemeenschappelijke mening. Nou, die kans is niet heel groot, want alle drie waren ze in in topvorm. Alledrie drie kunnen ze fantastisch die Poggio op en zouden ze in staat moeten zijn om alle andere mensen te lossen. En de kans dat dan zeg maar één van de drie een slechte dag heeft is aanwezig.

[00:22:46]

Maar de kans dat ze alledrie een slechte dag hebben en niet kunnen. Ja, dit is niet zo groot. Het is vooral ook een koers die hun alledrie ontzettend ligt. Ja, ze kunnen alledrie goed aankomen. Ze kunnen alledrie heel kort zo'n klimmetje op. Ze kunnen alledrie ook gewoon razend haar tempo rijden. Ze kunnen alledrie goed dalen. Dus ja, het enige. Het enige alternatief scenario wat wij volgens mij in de voorbeschouwing als realistisch achtte, was Davide Ballerini.

[00:23:13]

Ja dus QuickStep die een tweede man heeft die het ook zoundi die in vorm is en die het ook zou moeten kunnen. Ja, en die alle verliep zou kunnen uitspelen als als, als ze nou ja, gewoon 2 kaart eigenlijk. Ja of. Nee. Mijn alternatief was dat Jasper Stuyven nog een late uitval deed, maar volgens mij. Ik weet niet of ik dat is, maar volgens mij niet uit Duits en niet gaan. Nee, dat had ik toen geknipt.

[00:23:35]

Nog het laatste stukje. Ja, nee, maar dat was eigenlijk. Dat was hoe we eraan begonnen. Dus eigenlijk zat iedereen te wachten. Of of op de Cipressa of op de Poggio gaat er rem gaan. Ze gaat. Een van die drie moet het. Moet de knuppel in het hoenderhok gooien. Maar ja, daarvoor zat nog 7 uur aan de Italiaanse snelweg buiten Limburg. Karsten Kroon Normaal gesproken is dit het moment dat je naar Maarten Tjallingii kan kijken in de vroege vlucht.

[00:23:59]

Toch? Het blijft fascinerend hoe diep dat dat in in ieders geheugen gegrift staat. Want is dit? De grapjes vliegen je de hele week vol voorafgaand aan Milaan-San Remo al om de oren over. Zit Maarten Tjallingii al in de vroege vlucht? Ja, en hij heeft het. Nou, volgens mij heeft dit een paar jaar zou ik proberen tegen te houden dat hij het eigenlijk zelf niet grappig volgens mij heeft het nu echt volledig omarmd is verstandig. Hij zei vrijdagavond ook Ik ga vroeg slapen, want dat was mijn huis.

[00:24:29]

Maar de vroege vlucht zat hier helaas niet bij, dus hij was niet op de afspraak. Maar ik was de equals, dus ik zat De Stoop. Ik zag die vroege vlucht ontstaan. Dan denk ik altijd wel goed. In godsnaam, laat er één iemand tussen zitten naar wie ik, naar wie ik zin heb om zes uur lang te kijken. Ja, en je had geluk. Dat werd Winner Taco mee naar Taco. Wacht even, het groepje was kongsi.

[00:24:51]

Andrea Perron, Charles Planet.

[00:24:56]

Allessandro Reed Champlain heet Plannen. Alessandro Antonelli, Filippo Cagliari, Mattia Vile en Taco van der Hoorn. En vergeet je nog Matías Noord-Scharwoude, die de minste van Ma Moby van de Möbius. Ja, da's waar. Nee precies. Nee, dat was de CEJA. Een Ihq Conti Nors Gård en Van der Hoorn. Tnly had heeft ook al een paar keer in de Giro volgens mij een paar keer een ontsnapping mee gezeten, dus die kende ik ook nog wel.

[00:25:28]

Novo Nordisk jongens, dat zijn die diabetici. Ja, nou is dat nog steeds.

[00:25:34]

Wij zijn het allemaal nog jongens die je die dan zei ja, ik zeg dat wij eisen dat ze met. Altijd alleen hier volgens mij, want ik zie ze altijd alleen maar Milaan-San Remo als enige monument. Ja, dat zou kunnen. Ik dacht dat het Aqua Aqua Blue toch dé acné novo nordisk is, de diabetes ploeg. Ik dacht dat het Aqua Blue staat ook niet meer. Dat was nou ja, dat dacht ik. Ik dacht dat dat ze allemaal Cinema Novo Nordisk is namelijk een euh.

[00:25:58]

Farmaceut die heel veel in de in diabetes medicijn insuline en zo doet. Nou nee, het is die. Dat is dit. Deze ploeg is allemaal. Het zijn allemaal diabetici. Ja, maar jullie kennen het takeover maar worden een beetje toch? Nou, het is. Hij woont dus samen met Jan-Willem van Schip. Ja euh. En daar? Die hebben we daarvoor natuurlijk een leuke special meegemaakt. En die hele special heeft Taco. Dat kan, maar ik zit te luisteren.

[00:26:20]

Ja, en wat kunnen jullie iets aan context geven? Hoofdtaken van een superleuke gast? Sowieso. Ja, maar hij was heerlijk huishouden met z'n tweetjes. Ja ja, heerlijk huishouden. Ja, echt redelijk studentikoos. Ja maar rij zat 1 ei kwam van Roompot. Daar heeft ie euh. Heeft ie een paar gehad. Die paar mooie overwinningen 10 ging niet naar jumbo vis maar volgens mij die 2 jaar bij Jumbo vis maar gezeten. Maar er was een beetje het slachtoffer van Uhm en een matig eigen seizoen, maar vooral dat die ploeg een keer zo heel veel beter werd.

[00:26:50]

Is dat de selectie? Nou ja, ze hebben maar beperkt aantal plekken voor renners en hij viel daar net buiten. En toen leek het heel lang dat hier geen ploeg zou winnen. In de World Tour ging die had ie getekend bij Beach Cycling Team van z'n van zijn maatje Jan-Willem van Schip. Die fiets daar namelijk ook groots gepresenteerd en zo was dat echt een goede aankoop voor biedt ook. Ja euh. En op het laatste moment. Hij had in zijn contract laten opnemen dat als geen WorldTour ploeg alsnog zou komen, dat die dan weg mocht.

[00:27:17]

En want die groep Gobert zocht nog een sogno. Ja, nee. Wat is nu Intermarché? Want immers. Ja. Zucht, nog een zorg. Nog een paar renners en die kwamen bij Taco uit. En toen heeft ie alsnog een contract kunnen tekenen bij WorldTourploeg. Wat te gek is voor hem, want het is dat stuk. Ja, we magneetkaart heel veel mooie koersen rijden. En laten we eerlijk zijn na gisteren heeft die geestdrift die we echt bewezen dat ie op WorldTour niveau hoort.

[00:27:39]

Ja en en laten we hopen dat het ook euh voor Jan-Willem van t Schip is dat er nog zoiets langskomt naar Tokio, waar die zich nu natuurlijk op richt. Ja maar m is gewoon een World Tourrenner. Ja en het zelfde geldt voor tak van Hoorn is echt echt leuk. Aantal plekkie is gewoon beperkt. Ja het is maar goed. Ja, daar zijn echt wel minder renners dan dan. Ook dan Jan-Willem van Schip. Jawel, World Tour rijden momenteel.

[00:28:03]

Maar er zijn ook wel een beetje paradijsvogels toch die twee, want ze zijn nogal met de marge van de Marzouk. Een maandje nogeens voorschip meer dan Van der Hoorn denk ik. Al zag ik bij Van der Hoorn ook wel dat ie dat zijn shifters heel erg naar binnen stonden. Ja, dat is daar. Daarvan dacht ik wel. Zou dit de invloed van op het schip zijn geweest?

[00:28:20]

Wat bedoel je met Paradijsvogels van Jan-Willem van t Schip? Die is zo met zijn sport bezig. Dat is echt niet normaal. Denk je ergens wel een bijzonder dat ze geen andere jongen? Ja, absoluut. Ja dus. Net als t is een stuk d'aa die natuurlijk net zo gedetailleerd en zo fanatiek bezig met alle inderdaad alle Morison doorgaans dat hem ook natuurlijk een beetje een bijzondere jongen maakt voor allerlei. Zeker voor conservatievere teams. Ja ja. En hij is niet de jongen die je die een fiets geeft en die dan gewoon gaat rijden zeg maar.

[00:28:45]

Je gaat die gisteren drie uur bezig met alles af te stellen en bij te vijlen en aan te passen perfect opduikt. Ja, heel vet. Een taco van der Hoorn heeft dat een beetje. At A was ook zo. Zat er dus een beetje raar bij op de fiets. Door die shifters zijn je schakelaars. Ja ja. En wat is voordeel ermee naar San? Nou ja, weet ik niet. Ik rijd nooit maar eventjes naar binnen. Ik vermoed dat het alles bij Jan-Willem van Schip gaat.

[00:29:08]

Alles over aerodynamica, dus die heeft ook. Die had ook wat kleinere. Dat smallere stuurtje dan. Bij Béart heeft ie een langer een langer stuur gemaakt, waardoor het soort bijna een soort tijdrit houding, nog meer tijdrit houding kan zitten. Ik vermoed dat dat dat dat de reden was dat of of hofraad. Had gewoon een hele lijn monteur. Dat kan ook. Maar ja, hij is dan echt een tijd de tijd aan kop of in een kopgroep gereden.

[00:29:32]

Daar zou men veel meer tijd in wrok. Een hele Ronde van Vlaanderen in de kopgroep gezeten. In de 250 kilometer normaal nam hij liever dan ik. En hij was ook wel ik had ik het idee. Diegene die daar een beetje organiseerde en uiteindelijk ook bleek wel de sterkste man, want daar bleef als langste over van allemaal. Ja ja, en toch ook die Nederlandse aartje hem dan dingen te gaan organiseren. Nou ja, hup, gelijk penningmeester, secretaris en voorzitter.

[00:29:56]

Ja en lekker overleggen. Even het eten. Careless ja en nee, dat deed ie goed. Maar het was het was maar het duurde tot trek. Kpy geloof ik. Nee, tot de tot op de Cipressa werd die pas teruggepakt door een andere vriend van Chew, Timo Roosen. Ja ja, maar daarvoor. Ik wil dat dat nog effe aansnijden. Dat op de treinkaping gebeurde niet veel, maar zagen wel Jumbo de hele tijd op kop rijden met Paul Martens.

[00:30:21]

Ja, ook nog op dat moment ja. Maar Jumbo had blijkbaar de strategie van tevoren bedacht. We gaan de koers hard maken. Op elk heuveltje wat ze tegenkomen, gaan we keihard op kop rijden. Ja, waardoor je dus na Paul Martens zich op de trein Caepio kapot mocht rijden en daarna dus op de Cipressa. Dacht je maar. Laat Rosa en oma zich ook maar kapot en nou deden ze vrij goed, de Cipressa was overduidelijk. Tenminste, zo zou het ze moeten vragen.

[00:30:45]

Maar voor mijn gevoel was daar zwaar ik bang voor. Een vroege aanval van Van de Poel die al heel snel aan zou gaan. Volgens mij was het idee als we het tempo heel hoog houden, dan ontnemen we mensen de moed en de zin om daadwerkelijk te gaan.

[00:30:59]

Ja en nee, want ik. Ik verbaas me er ook over. En op de FP ging het er ook over. En in allerlei andere apps ook. En toen dacht ik wel want ik zat, daar kom ik straks nog op. Maar ik denk dat Jumbo door een man tegen man gevecht van waar maken. En kijk. Je zag namelijk op moment dat dat oma aan het koersen was en roze ook dat bijvoorbeeld Wellens. Die ging er best vroeg af wat ik heel slecht vond van Wellens.

[00:31:29]

Maar Wellens is x was exact de renner die Huan miste in de finale. Dus ik snap heel goed dat je bepaalde sprinters die wellicht aan kunnen haken op de rem op de Poggio of de Cipressa. Dat je die wil isoleren om dat je later nog die aanval wil zetten of dat je ieder geval niet wil dat zijn nog mensen terug kunnen. Nog een ploeggenoot hebben die men terug kan halen. Volgens mij heb ik Wellens later nog wel gezien in de finale.

[00:31:58]

Ik denk dat die dan in die groep zat die terugkwam tussen de stress van de Poggio, want volgens mij zet hij je nog best wel goed af bij de Poggio. Was dat niet Wellens? Volgens mij niet anders.

[00:32:08]

Zou misschien een andere teamgenoot dat zou kunnen. Ik dacht dat we. Maar daar kom ik straks op. Maar die strategie werkte niet echt. Nee kijk, zeker niet omdat iOS op geen moment overnam. Ja, het kan er. En Vanbaelen met Cannae van Balen. En dat heeft naar sprengen door de tijd, want dat was op de Poggio. Ja dus op de Cipressa ging ging Jumbo gewoon hard. Hij is de eerste Timo Roosen die 3 driftig zat te communiceren met de Witte.

[00:32:35]

Met de rest van de ploeg, met een team auto ja, en later Sam Oomen. Wat? Tuurlijk waren wij natuurlijk altijd heel blij van worden als ie zeker vooraan liet zien. Maar ja, het precies is die door. Die lieten zich inderdaad kapot rijden. Waardoor evenwel een situatie ontstond waarin Van Aert echt heel snel alleen zat. Ja, dat is natuurlijk heel raar. In een grote groep ook. Dat is dat is beetje raar. Ik zou zeggen laat Oomen dan nog iets langer wel gewoon erbij daarbij in plaats van dat jij die koers gaat maken.

[00:33:03]

Maar dat is natuurlijk een moment dat Ineos overnam met RAW en later Gana en Van Baerle Roze als verfilmt op zijn fiets. Die hing daar over het stuur. Die was dat wel kopwerk te doen, maar die kijkt me toch partij verveeld. Daarbij is dat waarschijnlijk ook al zes uur naar de Babelsberg komen luisteren. En over de biodiversiteit in zo'n beetje auto's geven was nog alsnog. Ik dacht die valt zo in slaap als het zo doorgaat. Maar hoe slecht hij op het asfalt.

[00:33:29]

Ik las dus net dat zij zo'n verschroeiend tempo aan het rijden waren dat er niemand meer overheen kon gaan. Pas toen toen Van Baerle van kop af ging. Ja, toen konde kon alle verliep zijn aanval inzetten en de enige die kon volgen was Van Aert en van der Poel zat gewoon weer te ver. Eigenlijk hetzelfde als vorig jaar, waardoor die best een grote inspanning moest doen die wel die ie wel had. Maar daarna was het wel. Volgens mij althans een beetje op ging denk ik dus.

[00:34:00]

We hadden de Cipressa Jumbo voorop wel een grote groep eraf, maar die kwam er bij mekaar tussen de Cipressa en de Poggio in. Ja, en toen was het geen groep dringen. Het waren 80 man ofzo. Dat is echt groot. Was echter gewoon en dat is de helft van het peloton. Ja ja. En volgens mij was dat ook een beetje wat er daarna door van Van der Poel werkte. Want ik vind dat dringen altijd heel erg vervelend.

[00:34:24]

En het was echt dringen om onderaan de Poggio op een goede plek terecht te komen. En ineens deed dat echt heel erg goed. Die wilde. Volgens mij was de strategie om Pit Petkov en Kwiatkowski op een goeie plek af te zetten. Daar gaan we zometeen nog over hebben. Dus die onderaan de aan de Poggio begonnen zijn gewoon te rijden. En die Ganna, daar gaan we nog wat mee beleven hoor. De komende tijd, want die was in de Vuelta was gewoon.

[00:34:47]

In zijn eentje deed hij alles. Was in de Vuelta, waarin de Vuelta toch met Whitby. In de Giro. In de Giro was de Giro de partij die ook drie etappes. Het blijft toch verwarrend? Uhm ja, maar die was ook weer hier zo goed. En dat gaan we nog straks. Ik zat gewoon al vast. Ik. Toen ik dat zag rijden dacht ik alvast dat gaat nog wat worden straks tijdens de Tour. Als ook zo'n mooie renner, zo'n mooie man.

[00:35:14]

Graziano Pellè van het peloton. Ik ben echt zo'n fan. Ik vond het wel jammer dat, want ook Van Baarle vond ik supersterk. Vond ik eigenlijk wel jammer dat Ineos voor deze strategie koos om voor om voor zo. Want ik vond dat ze meer op. Volgens mij mikten ze meer op Piccoli dan op Kiya eigenlijk. Daar wil ik dus over hebben. Maar als je toch ganja in en Van Baarle hebt die volgens mij allebei in zo'n vorm zijn en eigenlijk ook allebei mannen zijn niet zouden moeten.

[00:35:39]

Die hadden nou wel. Die hadden echt iets anders kunnen proberen. GONA wel van Baarle niet voor KIJK. Voor van Baarle komen er nu gewoon tweeënhalve week aan waarin hij mag doen wat ie wil. En de grote man is GONA en dat wordt nu al heel veel gezegd van. Is dat niet gewoon een nieuwe Cancellara? Hadden ze niet gewoon hem een beschermde status moeten geven en kijken of hij zoiets als duivel kon doen? Maar als we gewoon kijken nu naar de na de eerste zeventien mannen dus die finishen.

[00:36:07]

Kijk, de de grote drie winnen niet. Dat kan gebeuren. Die die hebben gespeeld zoals ze hebben gespeeld. Dat is prima. Die zaten allemaal alleen. Kaleb Juan was echt debiel. Indrukwekkend wat. Dat voor rare rennen. Het ene jaar komt er geen vluchtheuvel over en het andere jaar wint u op Hatta Dam en rijdt die als bovenaan regelmatig de Poggio als de beste op de Poggio 5mei. Rij in die Ineos strijdtonelen tijd. Grappig als ze zeggen geen.

[00:36:35]

Alsof het hem geen moeite kost. Terwijl twee jaar geleden moest hij toch echt struikelen in de Tour om op tijd binnen te komen. Het lijkt alsof hij elk jaar wat anders traint en er dan gelijk beren goed in is, maar de rest een beetje verwaarloosd. Maar goed, als we naar die eerste C-17 kijken dus de stuiven wint supermooie komen komen zo nog wel denk ik. Maar dan zijn er toch zes man in die in die zeven van die eerste zeventien die zich echt enorm achter de oren moeten krabben van God.

[00:37:03]

Wat is hier nou gebeurd? Want er zitten allemaal solo's behalve slagmannen Sagan s charme en Sagan. Even kijken Colbrelli en Moho Rik van Bahrein en Kvyat en Pit Cok Kvyat en Pit Kok worden 17de en 15de na. Sagan wordt vierde. Chapman wordt veertiende en Moritz wordt 11de en Colbrelli wordt achtste. Dan heb je gewoon echt echt iets niet goed gedaan. Met z'n tweeën, want stuiven rijdt weg. Dan gaat iedereen kijken van God. Wie gaat hem halen?

[00:37:38]

Ja, nou ja, dat moeten dus Moritz Jarman. En dan of Kvyat of BitLocker. Ja, je moet één van de twee kiezen. Je zou zeggen op anciënniteit ga je voor Kvyat m maar op je om hem terug te halen ga je dus voor Pidgeon. Euh ja, dus dan moet moet Kvyat moet pitten ook moet gaan rijden. Maar als je kijkt naar vorm en naar bol, wat kan die gast ziek goed fietsen dan zou je zeggen oké Kvyat, ga jij maar ga jij maar terughalen.

[00:38:04]

Want die pit kok is in bloedvorm. Dus die was ziek geweest afgelopen week. Pit ook. Ja, tis ja maar hij was Aging. In de afdaling ging ie nog eventjes niet. Zo zie ik dat ie dat ie geen 300 kilometer aankon. Over die afdaling zei hij achteraf die ik had geen idee waarmee ik bezig was. Ja, maar als ik dus helemaal los. Als ik dus die mannetjes zijn van Borra, van Bahrein, Merida of van iOS, ja dan zou ik wel euh.

[00:38:31]

Daar zouden er echt wel wat drinkbussen door door de spelersbus heen gaan. Toch hebben die nacht zitten doen. Ja maar helemaal eens. Ik denk wel dat dat dat wat? Daar wil zich wreekt en ingewikkeld is. En dit is geen excuus, maar wel een verzachtende omstandigheid is. Wel denk ik dat het wel totale chaos is in zo'n in die in die afdaling en in die laatste. En die laatste kilometers zie denk dat het best dat het sowieso communiceren heel ingewikkeld is met elkaar en veel ingewikkelder dan in de gemiddelde koers.

[00:39:03]

Het is. Het is het is wel. Je hebt echt, maar zeg maar fracties van seconden om te beslissen. En volgens mij colbrelli en motoriek heb ik sowieso eigenlijk niet gezien. Ik had het wel meteen bij Charlemagne Sagan ja, want die hadden namelijk wel. Zag je ook voortdurend contact met elkaar. En Dash tja, ik snapte niet wat ie aan doen waren die de slagmannen had gewoon. Zeker als je ziet wat Sagan uiteindelijk kon. Ja, dan denk ik echt hard aan.

[00:39:31]

Ja ja, dat was dan had hij echt meer ingezeten. Ja denkt dat ie zichzelf misschien ook wel verbaast in die zin, want hij is nog de kroon aan gehad. Ja ja, hij was nog niet zo Anan. Niet zoveel laten zien en hier had ie echt een topsnelheid. Waar je u tegen zegt ja, maar ik denk dat doordat wat er gebeurde met ganja op de Poggio zaten er zoveel mensen bij mekaar en het tempo was zo hoog. En het is echt een record geweest het laatste half uur.

[00:39:59]

Da's laatste half uur. Hoe snel die gereden hebben is. De een is nog nooit zo hard gereden in laatste half uur. Ik denk dat iedereen echt kapot was en dat er daardoor dus de dynamiek helemaal veranderde, want ik kwam zelf achter de tv al oog en oren tekort. Over wie waar zat en wie wat moest doen. En als je dan een renner bent? De draaierig hier natuurlijk. Die altijd soort ja, wat adding insult injury is al superieur.

[00:40:23]

Ingewikkeld. Maar dan heb je ook de rijdier. Maar het was echt chaos. Maar ze hebben nog even terug naar de Poggio. Dat beklimming dus. We zien de Ingalls en op een gegeven moment. Ik vind het zo vet dat Alteveer ook al Reider. Vier mensen van Ineos voor je denkt dit gewoon. Ik ga er gewoon voor ja. En hij greep ook echt het ontplofte gelijk. Daardoor reed weer alles aan gort. Wel later dan vorig jaar.

[00:40:44]

Of was vorig jaar toch dat ie weg? Later zeg maar op de beklimming. Dus er was niet meer zo heel veel tijd om echte verschil te maken. Maar wat? Wat ik wel opvallend vond. Twee dingen van die demarrage was dat Van Aert. Die ging mee en dat was heel logisch moment voor Van Aert om ook te gaan. En dat deed ie niet. Ging alleen maar naar alle flink toe na afloop kijken en stuiven. Moest eraf. Op dat moment in de in de beklimming dus.

[00:41:13]

Stuiveling moest echter gat laten daarachter. De Saade Eigenlijk denk ik maar dat Van Aert had hier gewoon even. Volgens mij was zich ontzettend goed. Achteraf had ie door moeten trekken. Had gewoon. Hij zegt ook achteraf dat hij het zelf als een strategische fout beoordeeld had voor de sprint is gegaan. Maar ik dacht ook op dit moment mag ik nog maar genoeg een derde puntje toevoegen. Van der Poel zat veel te ver. Ja, dat was echt. Dat vond ik echt een blunder.

[00:41:39]

Ik weet niet wat het is, want hij zat. Hij zat eerder zat hij al. Zat volgens mij op de Cipressa als die ook al halverwege het peloton loopt. Ik weet niet of dat dit met toen liep. Toen dacht ik nog dat ie liep te. Volgens mij spoot iemand nat ofzo Bennett ofzo dat ie nog effe iets met een bidon netje deed. Ik weet niet wat het was, maar het leek wel alsof ie de de de schijfremmen van Bennett aan het koelen was met Spidey.

[00:42:00]

Wat ik niet per se Pheifer schoonmaken? Ja, dat zou kunnen, maar ijsbad. Hij had het niet qua positionering. Dus hij rijdt dan wel weer dat gat dicht. Maar hij moest wel zo ver komen op de Poggio. Hij moest echt veel mensen inhalen en dat snap ik wel. Dat je dat je dan dat dat je je je je punch kost. Uhm. Dit is voor veel ploeggenoten bij zich. Nee, maar alleen moet dit. Van der Poel moet dit kunnen en die het is.

[00:42:22]

Het is echter wel heel makkelijk. Van der Poel moet het kunnen. Ja. Nee, die bedoel die kan. Die komische opera is iets. Nee, maar jij Joanie kan niet altijd top zijn. Maar het is qua positionering is wel. Is wel iets waarvan ik Van der Poel altijd wel goed vind. Ja, maar aan de ene kant wat. Wat Tim net zegt is uhm. Hij houdt niet zo van het gedrang. Nee. Euh. En het is bij Milaan-San Remo om het tempo zo hoog ligt.

[00:42:48]

Euh. Is het? Is het veel moeilijker om even een paar plekken te winnen? Ja, maar dat snap er niet met met een met een goede boog dat je ineens vijftien plekken pakt. Of dat snap ik maar. Maar kijk. Pfff. Ja maar even terug naar naar Van het Anker. Het scenario dat we. Dat we dat wat het meest waarschijnlijk was op de Poggio was natuurlijk was. Wie moet je in de gaten houden daar? Van Aert en alle verliep.

[00:43:08]

Ja, dat waren de mannen die die zouden kunnen verslaan op dat potje. En als. En als niet, dan wil je toch ook op een plek zitten waarin je jezelf een aanval kunt doen? Nee, het is enige waar dit toe kon leiden. Voor Van der Poel zeg maar de positie waar die zat was dat die als er een aanval zou zijn dat die zou kunnen volgen. Maar er was een fractie van een seconde waarop het lijkt dat ze alle drie weg zouden zijn.

[00:43:28]

Alles verliep Van Aert en Van der Poel, maar het kwam echt door Van Aert dat dat niet gebeurde, want Van der Poel kwam dus helemaal van achter aangereden. Het idee een soort demarrage midden in de poel in de. In de groep naar voren die Raso. Dat gat dicht. Slagman volgens mij net als charmant charmant was ook nog wel soort van mij en ze waren toen al boven. Ja zal het. En te weinig ruimte. En Van Aert hield in die tijd niks.

[00:43:50]

Maar dat snapte ik wel. Want want je kan het. De aanval was te laat dat je echt nog het verschil kon maken. Dus dan ga je heel veel geven om uit de klauwen van het peloton te blijven. Maar het peloton was nog best wel groot, waardoor Van Aert de keus maakt van jou. Dit gaat toch niet worden? Ik ga voor de sprint. Ja, wat ik wel even dacht ja. Maar als je dan omkijkt en je ziet jou en als tweede in je wiel zegt, vraag je plots de pot.

[00:44:15]

Draai ik wel ja, maar die had hier wel de week daarvoor nog geklopt in de Ueno. Ja maar ja. Maar ja, Geele bouwen. Ja, ja en nee. Het zou ook niet mijn eerste keuze zijn daarmee naar de sprint, naar de naar de lijn te gaan. Maar het geeft ook weer aan dat die gewoon vertrouwen heeft in zijn sprint. En terecht, want in de week daarvoor nog geklopt. Ja maar goed, Juan was de bal goed.

[00:44:34]

Ja ook. Ook in de sprint. Maar we ook nog over de Poggio. Je kan dus op Strava kan je dat segment bekijken van de Poggio. En het duurt dus ongeveer vijf minuten 40 seconden om die berg op te fietsen. Of die heuvel op de fiets als je heel snel bent. Als je heel snel bent. Maar ik vind dat toch altijd wel fascinerend. Dat dus de snelste tijd op de King of the Mountain is. Kwiatkowski met vijf eenenveertig en die keer dat die met Valverde aan hem overheen.

[00:45:01]

Valverde is ook tweede. Maar dus deze keer euh. 2021 was. Maar wat was het? Euh ja, was Van der Poel snelste? Maar één seconde langzamer 1 seconde. Maar het is toch echt ook frappant dat gewoon zo dicht bij mekaar ligt. Als je dus dat peloton de hele tijd naar boven liet rijden. Maar het is wel echt ziek. Dat wat ik wel hoorde ook daarover was dat de omstandigheden dit keer waren. Heel het was makkelijk om de Poggio.

[00:45:25]

De wind hield wind in de rug. Het was makkelijk om de Poggio te beklimmen dit keer, maar dan vind ik het wel. Als het maar 1 seconde langzamer is dan beste tijd ooit, dan vind ik het helemaal knap wat jou een maar ook al die jongens daarachter ook stuiven. Al die jongens die hebben gewoon een knetter goeie Poggio gereden. Ja, maar ga niet zo hard nodig.

[00:45:42]

Want als iedereen wint mee had ging het misschien gewoon. Hadden ze nogal 10's. Hadden ze hier wel in ieder geval wat tijd vanaf kunnen rijden omdat de omstandigheden zo mee zaten? Ja, misschien wel, maar dan nog. Ik bedoel je rijdt de. De op één na hardste tijd ooit en alsnog zitter is het. Zestien man in je wiel? Ja, dat is wel echt. Dat is ook gewoon heel knap van de rest. Ja nou, toen ging PID ook nog in.

[00:46:05]

In de afdaling probeerde die nog iets, maar die zei daar later over. Dus dat ie de afdaling niet kende. Hij was gewoon. Hij ging gewoon solo naar beneden kijken wat er gebeurd was. Hij was het ook als dit de afdaling dat pas ook uit de bocht vloog. Ja ja, zei hij ergens tegen een muurtje ofzo. Ik was echt even bang dat er al iemand anders overheen lag, maar dat bleek achteraf niet zo te zijn. Klopt, maar dat sloeg wel die groep weer even uiteen.

[00:46:30]

Ja, en toen aan de voet. Toen kwam Prins Praliné. Ja ja, hij is super slim volgens mij. PID Kok kwam van kop af en en een stijve pufte ervandoor. Achteraf zei ie En dat vond ik heel tof, want ook stuiven. Nou ja, goed in. In dit geweld vraag ik me af of dat gestijfd kan. Natuurlijk ook aardig aankomen, maar niet zo goed dat ie dat hij op zijn op dat ie gaat winnen als ie met deze groep naar de finish graait.

[00:46:59]

Maar had ik heel tof vond was dat ie zei ja, ik kan hier rijden voor een ereplaats, maar ik word liever. Ik heb liever een kleine kans om eerste te worden dan een grote kans om top tien te rijden. Tuurlijk en het was echt dood of de gladiolen, dood of de gladiolen maar het in stand was. Ik denk dat het de dood was geworden. If did not work for Seurynck Cragg andersom. Wie had die erachteraan ging en de kop overnam?

[00:47:21]

Wat deed hij? Ja, ja. Begrijpelijk toch? Nou, zijdeachtige. Ik neem aan dat ie dacht we gaan er met twee voor. Nee, ik denk dat ie gewoon z'n zenuw niet. Onder controle had ik de. Ik kon eigenlijk alleen maar denken dat ie tevreden zou zijn met de tweede plaats, maar hij wordt negende. Dus dan doe je ook. Doe je het ook niet goed. Hij werd echt. In de laatste seconden werd hij door een heleboel mensen ingehaald.

[00:47:40]

Thuis waren ze. Ze hadden dichtgereden. Opstijven denk ik als ze als Cragg Andersen niet niet mee was gaan rijden. Ja, negentiende. Het gebeurt heel veel rijden, maar stuiven. Stuif houdt in. Gebeurtenis. Wat er toen stuiven? Weg? Hmm, degenen die er weer achter zat was Van Aert. Ja die. Het gaat weer om zich heen kijken. Maar men tweet dat Van Aert denkt Keienhof iemand anders de dichtdraait zodat ik zo meteen kan gaan sprinten.

[00:48:07]

Wat ik raar vind van Juan was er ook nog bij. Ja maar goed. Maar het was Asschers als hij het wel doet. Dan is je sowieso kansloos, want anders had je de eis van zijn sprint af. Kijk naar Van der Poel. Van der Poel dacht op geen moment met een lange sprint kan ik hem nog winnen? Dus die gingen voor jou en die wordt uiteindelijk wel ingehaald door Van Aert huwen en dan Sagan. Maar Van Aert had ook een dood of de gladiolen kunnen doen.

[00:48:27]

Maar die kousen? Decoussemaeker? Die dacht nee, maar dit is wat er gebeurde was. Het kreeg krach anders, was supersterk, want die reed echt heel hard op op schrijven af. Ik had eigenlijk al niet dacht vandaag. Ben benieuwd of je t redt, maar die die reed er heel snel naartoe en die ging overnemen waardoor stijve stijve super makkelijk in zijn wiel kon blijven zitten. Het meest logisch was geweest als ie heel even bij stuiven in zijn wiel was gaan zitten en dan dat ze dan over gingen nemen met twee.

[00:48:53]

Het was gewoon alsof kracht anders. Euh ja, een paar tientjes had gekregen van trek. Ja, ik was. Ik vond het een hele. Hij zei zelf ook dat hij een tactische fout had gemaakt. Nou nou ja, ja, euh, ik denk maar voor de wind. Ja maar ja, God is ook dat een stuk super moeilijk. Want het is ook niet dat je per se t is. Het zijn echt fracties van fracties, van een scuola waarin je beslissingen maakt.

[00:49:16]

En je ziet wel of niet te doen. Volle bak in t rood? Ja, maar dat is natuurlijk wel waarvan ik dacht van Herman methaar. Euh natuurlijk. Naar aanleiding van die lockdown wel ook een beetje over gehad. Ook met. Michiel Elijzen bijvoorbeeld. Over wat zij hadden gedaan tijdens de tijdens de lockdown en ging wel voor een heel groot deel ook over dit soort dingen. Dus proberen om wat je op dat moment zelf in de finale van San Remo op 1 kilometer van de streep.

[00:49:38]

Heb je niet meer de M. De Denk. Ruimte om om te gaan, om om logische beslissingen te nemen. En daarom moet je het van tevoren hebben gedacht. Dus als ik in deze situatie kom, wat doe ik dan? Weet je hoe ga ik dan? Maar kennelijk was dit hoofdstuk nog niet behandeld, want de seurynck ging gingen wel een beetje nat. Dat is de voor de volgende lockdown jongens, effe even dit scenario bespreken. Maar er was ook de liturgie, dus dat er ook de hele tijd bij een aanval van daar werkte en eentje in het dat was die plattelands Fransman met zijn belletje.

[00:50:08]

Ja, dat was de eerste die de achtervolging op stage inzette. En Stuif heeft wel mazzel gehad hoor, want ook Turki. Die ging dus in de achtervolging op stuiven en die hield in. Van Aert ging achteraan en hield in, dus de stuif had net als met Mollema toen bij Lombardijen. Weet je wel dat iedereen gewoon een beetje is, maar dan moet je heel veel dingen goed vallen om om zo'n aanval te doen slagen. En het is en je moet natuurlijk zelf de klasse hebben om gewoon door keihard door zijn gevallen en die sprint nog in te zetten.

[00:50:35]

Dus niet. Niet voor t eerst dat zuiverde. Volgens mij ze. Kuurne-Brussel-Kuurne won nu ook zo op een dergelijke manier Omloop Het Volk. Ook super slim en sterk gespeeld inderdaad. En uiteindelijk is dit natuurlijk. Wat hij doet is heel typisch voor deze koers voor Milaan-San Remo gebruikmaken van omstandige gebruikmaken van omstandigheden en vooral dat het daarachter een één tegen één gevecht is, waarbij iedereen in chaos chaos. Iedereen zit nu haar kaarten kijken, want de afstand naar de Poggio is is echt te verwaarlozen.

[00:51:07]

Dus je met een goeie ja punch zoals duiven doet, kan je het redden. Maar ja, degene die me gaat halen. Dus als je eenmaal weg bent, dan zit je heel lekker. Want degene die m gaat halen die twijfelt van ja dan. Dan geef ik mijn kans op om te winnen. Euh, om om iemand terug te halen. Dus iedereen zit naar elkaar te kijken. Ja, zo gek is het ook weer niet. Behalve dus van Moritz Chapman en Kvyat of pitbox.

[00:51:33]

Ja, die hebben gewoon. Heel slecht gereden? Ja, want Colbrelli kan goed aankomen, Sagan kan Golkar of ze komen niet meer en kan ook. Kvyat zei dat ie dat ie gewoon niet meer kon. En als ik naar zijn zeventiende plek kijk dan dan zou dat ook wel kunnen. Uhm nee, maar ook dat is je zag het in de achtervolging. Het waar zeg maar voeren op het peleton waard waren gewoon echt eenlingen. Dus er hing de dreiging volgens mij heel veel op apengapen achterin.

[00:51:57]

Dus er is ook zo. Dan kan je wel ja. Maar ja, chapeau voor stijvere, want dat was het. Het was dus precies het goede moment ja. En ja, het is ook wel ik ga. Het is echt een leuke renner zeker, dus ik gun het me ook meteen. Ik hoop ook dat we keer de podcast krijgen. Wat is dat met chocolade en stuifzand zijn vader is? Is een oom, zijn oom? Zijn oom is Choco en Choco Coletti.

[00:52:20]

En hij heeft zelf ook een euh, een euh, een euh. Chocola met zijn neefje een chocoladewinkel geopend. Hij was de eerste chocolade van t stad. Hij was de eerste Belgische Accenta. Ja, ik hoorde iets genetic, maar ik was de eerste persoon bij wie ik op Wikipedia heb geprobeerd. Was nog nog lang voordat ik Vijvens werd met de podcast. Uhm, heb ik geprobeerd om zijn bijnamen aan te passen. Want ja, hij was dus kwam.

[00:52:48]

Hij komt uit Leuven, ben ik geweest. Superleuk stad uhm. En hij chocolatier hevig L.H. Oorspronkelijk. Ja ok, maar dat is de. De chocolade winkel zit in Leuven en dat ben ik geweest in ieder geval. Dat was misschien ja en ik dacht chocolade. Het moet een beetje allitererende tuurlijk. Dus wij dag. Ja, chocolade heeft men al een Lyon. Ook een onderschatte chocoladereep. Dus wij dachten de linet. Leuven Een halfuurtje standgehouden. Hoe spreek je je uit?

[00:53:17]

Willem? Lyon, Lyon, zeker Lyon, Lyon, Lyon chocolade als één van Jasper Stuyven zit aan de Aarschotsesteenweg in Betekom. Mocht je er ooit eens naartoe willen. Leuk, maar die zit samen met de omzet in Leuven toch samen met zijn oom Ivan. Maar een kleine blik op de uitslag. Ik vond het ook opvallend dat Mathues. Zat er ook gewoon bij. Is me helemaal niet opgevallen. Ja, die zit er altijd bij. Maar Sanremo toch?

[00:53:42]

Maar inderdaad, oeren boel toevoegen was er ook geen. Het is gewoon zevenen. En Eucalyptus zit je ook als die ook mee.

[00:53:52]

Eucalyptus. Eucalyptus was die heks uit de Paulus de Boskabouter. Ja, ook herenboer komt toch uit.

[00:54:01]

Uit Paulus de Boskabouter, de Boskabouters, waar ze ook Oriente affloot, kan je alles onthouden. Ik ben geen wandelende Wikipedia. Ik vond het ook mooi dat het leek. Iedereen leek er wel vrede mee te hebben. Van Aert en Van der Poel. Ja, dat Stuif had gewonnen. Ja, ik denk dat ze ook goed voor t wielrennen. Lekker spelletje nog weten of Van der Poel. Maar het blijft fascinerend. Ik weet niet of dat jullie dat ook hadden, maar ik vond echter dat ik beter wordt dan in zo'n weekend.

[00:54:24]

Nou. In aanloop naar Milaan-San Remo, dan gaat het natuurlijk regelmatig over en zijn best wel veel mensen die natuurlijk weten dat ik een podcast over wielrennen maakt. Dus die aan de vragen van heel wat. Ha. Wat denk je daarvan zo zaterdag Gepiden zien in wat? En dat ik mezelf dan ook weer. Dat ik ik dus ook nog steeds iedere keer in die valkuil trapt. Dat ik dan denk ja ja. Het meest waarschijnlijke scenario Stuka. Alle Philiep van der Poel, Van Aert.

[00:54:47]

En ja, ik moet nog maar zien. Één van de drie kan een slechte dag hebben, maar niet alle drie tegelijk. En en en inderdaad ja, het alternatieve scenario misschien QuickStep, maar verder naar de kleine kant. Hele kleine kans.

[00:54:59]

Telraam is wielrennen zo leuk en daarom is weer in t toch ook zo leuk? Kijk ja in en om voetbal. Ja de over het algemeen winnen de winter rijksten ja, maar in wielrennen kan je toch altijd gewoon ook nog als een kalian uit een doosje komen. Weet je aan de slimste zijn? Ja ja, ze waren de top 10 stuif op 1 uur en op 2. Die zou toch wel balen quayle péage. De tweede keer toch dat die tweede wordt is er eentje achter Nibali.

[00:55:23]

Ja, een beetje zelfde verhaal, maar toen zat die in de sprint. Wat was Nibali weg? Ja ja, maar ja, dat is nu toch ook kan. Maar nu is Juan dus gewoon ineens gewoon een. Die gaat gewoon mee klimmen. Je gaat gewoon volgende keer met alle Philiep schuif mal. Schrijf maar op voor Luik-Bastenaken-Luik. Euh, Wout Van Aert de derde. Wout Van Aert. Derde Sagan. 4. Mathieu. 5. Mertens. 6.

[00:55:46]

Herenboer. 7. Sonny Colbrelli. Die zal Horridus een tijdje niet meer willen zien. Niets achtste. Wie dacht dat Sonny Colbrelli altijd negende werd? Hij werd altijd achtste. Ja, oké. En ze kan altijd vierde. Dus wat dat betreft weinig nieuws van de zon. Euh, ska. De domste euh. Renner uit de top tien. En ja, Anthony Turki. Dat is toch wel opvallend? Ja, leuk. Waarom rijdt toch wel vaker uitslagen?

[00:56:11]

Hoe oud is ie?

[00:56:12]

26 ofzo? Ja, 26 miljoen. Ja ja, leuk. Moritz liet zich ook weer eens zien. Vond ik ook leuk. Heb ook al horen ze ook alweer een tijdje een beetje uit beeld.

[00:56:21]

Ja. Vorig jaar vierde in Luik-Bastenaken-Luik. Ja, dat vraag dus. Euh, die gaat. Je gaat wel goed, maar niet. Natuurlijk. De strijd beslecht slecht in de straten. Dat viel Aviel me tegen. Maar dit was natuurlijk ooit een echt al een paar jaar geleden. Echt een super belofte Moritz. Ja, dat heeft hij nog niet echt waargemaakt. Nee, maar dat gaat gaat denk ik nog wel komen. Het doen wat Warri rest van de groep.

[00:56:42]

Trentin, Van Avermaet, charmant, PID, Kok, Alaphilippe en Qija. Ja dit. Dat was de eerste groep. Ja, ik zou zeggen het is wel Wylin royalty. Want ja, het kan je met een gerust hart tussen zitten. Het wordt chique met een hoofdletter Q. Ja ja, tof tof! Tolstojs. Uhm ja. Daarna was het feest. Willy Willy euh. We hebben het natuurlijk al even over de snelle bollekes, maar beweerde in de.

[00:57:04]

De beelden uit de trekt best gezien ja. Van links naar extreem rechts en links naar extreem rechts. Mooie. Mooi om te zien was Quincey mensen ook bij jou kunt zien, maar die gingen allebei naar rechts waar het steeds zwaarder weegt. Dat geen moment was ie helemaal rechts. Het is niet meer normaal. Van rechts naar rechts en extreem rechts. Nou ja, nee, het is mooi om te zien. Toch niet willen yoka. Het is toch ook gewoon tussen een beetje schoorvoetend, maar toch kwam Gai deed mooi mee.

[00:57:33]

Ja ja, nee, ik vond het mooi overigens. Dit nummer van de Zwollen Bollekes is ooit geschreven als anthem voor Sensation Wayland wat? De Wayland Sensation Ryelandt. De site is de mafische variant van Sensation White op. Zeker is dat we het gewoon hier een mates liedje Mader. Nee niet, maar de Sensation Weyland is wel een beetje gootje de grote. De grote roerganger huisvest één grote festival in het Brabantse land. Wat een vrouw de feestmuziek. En daar zeg je feestmuziek.

[00:58:06]

Dan zeg je de snelle bollekes zwaar slimste mens. Het is best gewoon heel sympathiek dat er nog eens uit die regio naar Slimste Mens zou komen. Wie had dat gedacht? Winnen verbaast mij. Mag je als je De Slimste Mens? Nederland wint, mag je dan door naar de echte Slimste Mens België? Dit gaan we binnenkort zien toch? Ik heb gehoord jij je mogelijk een deelnemer niet. Ik weet ik. Ik wil al heel lang meedoen met Slimste Mens België om mijn held te ontmoeten.

[00:58:31]

Erik Van Looy. Dan zou dus De Slimste Mens Nederland zijn. Wel een mooi opstapje zijn voor jou het ideale opstapje zijn. Ik klein, maar ik zeg niet ik zou gewoon rechtstreeks proberen om in België hebben toch ook luisteraars in België? Ze hebben vast wie maakt dit Woestijnvis ofzo? Twee soorten zouden mensen zo? Ja, zo'n soort productiemaatschappijen. Mustafic modernisatie? Ja, de mensen ook. Oh oh. Iemand die iemand kent die iemand kent. Die De Slimste Mens.

[00:58:54]

Redacties zijn candidates samenstelling doet. Nou nou ja, miljoenen Syrische. Ja, dat zou. Het zou echt alles. Ik denk dat jij kan. Ik kan ook prima Vlaams praten de hele aflevering. Niet dat Vlamingen dat leuk vinden. Hoezo niet? Ik kan alleen geen. Ik weet. Je moet gewoon net als Jan Mulder. Je moet gewoon nog extra je accent aan je Amsterdamse accent aanzetten om mij. Vinden ze leuk daar. Maar Jan Mulder gelijk in de schoenen te schuiven vind ik weer zo de karaktermoord.

[00:59:16]

Maar wat die doet is dus een chronic. Zij die die benadrukt zijn Groningse tijd in België, zodat het contrast nog groter wordt. Net als Rik. Je moet Rick de Leeuw. Die is ook. Dat is ook zo'n Nederlander die een leeuw is en die spits van Emmen beroemd is in Nederland. Michael de Leeuw, Lous van de Tröckener Kecks. Kijk niet naar dit werk, maar als je hiermee mee gaat straks aan De Slimste Mens toe en je kan terug naar Kerksken, de juiste naam.

[00:59:40]

Iemand moet een beroemde Nederlanders in België tutorial voor jonne maken wat je al deze namen kent. We zijn beroemd. Belgen rinkelen jou niet. Het is. Dit is dus wordt ook voortdurend voor allerlei talkshows in België gevraagd. Als de Nederlander die in het WK sowieso fett. Dat ik dat ik langzaam aan de Nederlander wordt. De Belg Jan Mulder en Rick de Leeuw zijn allebei een beetje onder hun onderrok way out, dus dan ontstaat er een vacature. En ik denk jonne ik.

[01:00:03]

Dit is een gat waar ik echt in moet springen. Ja, iets euh. Ik denk ook dat John Jones The Rise of Bryan Roy Jonna goed hiervoor zou zijn, want bij Willem is het onderscheid met de Belg net iets te klein. Maar bij ons is het onderscheid zeker dat je ze gewoon duidelijk bent te claimen, ook door de Belgen. Ja, voor je het weet ben je een halve Belg, maar zit jij jarenlang Vlaams bloed in. Maar doordat ze rooie roomkaas uitspreekt.

[01:00:27]

Ik denk dat de hele natie zich van je afkeert behalve natuurlijk. Weet niet precies deze pool niet in Belgie gedaan zou kunnen. Zou ik nog een keer kunnen doen. Jongens hebben nog nieuws over de vrienden van de Chiro. Ja ja zeker. Fabio Jacques getrouwen. Ja, het is leuk hoor. En ja, hij heeft een meisje ten huwelijk gevraagd. En euh, het gaat goed met hem. Euh, KTM eventjes op de EP. En hij euh.

[01:00:49]

Ja, je heel feestelijk. Prachtig interview in Bahamontes. Uur gelezen? Nee, nog niet gelezen. Aanrader! OK! Leuke gana. Prachtige passages over hoe die voor zijn ongeluk altijd vond. Het gevoel had dat ie je recht had op overwinningen en zo een opweg op een puur levensgeluk en dat ie na dat ie dat het zijn kijk op het leven totaal heeft veranderd. Ja nou mooi. Euh ja, ik word tegenwoordig quarto. Misschien moeten we m weer eens uitnodigen als dat.

[01:01:17]

Was de tijd rijp. Het zou leuk zijn en als zijn wonden geheeld zijn. Ja, hij is altijd welkom.

[01:01:21]

Ja, nee, dat was leuk. Alle waar gaan we hem nou nog terugzien dit seizoen? Ja, ja, ja, hij is het gaat best goed. Toch ging deze week ging ie hem echt de. De zware trainingen oppakken. Dus echt. Trainingen waren waarmee die koers hard moet gaan worden. En dan gaan ze hem weer rustig brengen. Hij zal de kleinere koers gaan rijden denk ik. Maar uhm, want het is nog afwachten hoe die op die zware training reageert.

[01:01:47]

Maar ja, dat is wel het plan om echt super. Benieuwd wat ze hem dan laten rijden. Ja ja ja. Ik denk iets van Romandië ofzo. Ja, het lijkt me een heel. In de marge. James of misschien echt n Petén amper 2, maar daar 3e QuickStep. Niet zo vaak en misschien lekker het Afrikaanse circuit in. Dat zou Aussems, Amistad, Bonger. Dat zou wel lekker zijn. Ik voelde me al aankomen als er hulp van Thailand.

[01:02:12]

Dat zou ook. Langkawi wel lekker. Sprintkanon van een cavia. Kan ie daar ook veel net zoals Gordini ofzo. Weer was dat binnen 20 vegers. Ja, het zijn allemaal van 15 deelnemers interesse. Ja nee, zeker waar. Mooi branderige de. Want het zou natuurlijk nog. Het restje van de Tirreno. Ik het zou nu eentje over hebben. Het was nog wel interessant om met die de Tirreno Vergès Parijs-Nice blik naar de uitslag te kijken. Maar uhm, uhm uh.

[01:02:37]

Ganja was natuurlijk de grote favoriet voor de tijdrit. Maar Wout van Aert versloeg hem zo vol dat je sowieso vond ik sowieso waanzinnig. Wout van Aert gaat zo. Ik weet zeker die gaat perfect. Ik werd ga ik de echt geïrriteerd van buit die de hele tijd t erover had dat ie gewoon een trainer was voor de Vlaamse week. Ja, maar die komt de echte zwaarbewapend zometeen naar de Belgische klassiekers. Sebastian Langeveld, vriend van de show. Ja, in die tijdrit weer keurig twaalfde.

[01:03:02]

Ja, die gaat ook een goed voorjaar rijden. Kan en hopen ook dat ie een beetje. Nee, het is een beetje. Betti leek er niet echt in orde. In Milaan-Sanremo moest nemen wel vond ik. Maar wel in die tijdrit was hij ook goed. Dus daar heb ik echt nog niet afgeschreven. Cort Nielsen vond ik heel sterk, ook niet. Euh en euh. Dus ik ben benieuwd wat ik ben. Ik ben vooral benieuwd om wat voor rol Langeveld dan gaat krijgen in Vlaanderen en Roubaix.

[01:03:25]

Ja, die die. Die zal beschermd zijn. Toch? Klein maar kort. Niels ook waarschijnlijk toch? Ik denk dat Cornelisse iets meer richting het Waalse, dus de de Brabantse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Hij zie echt een lekkere killer hoor. Die kort Niels. Ja, maar hij ziet het niet als je het niet eens is. Een kopgroep? Ja, maar die hij ziet niet in zichzelf en een kopbal rijder. Volgens mij dus geen kans. Niet echt een kassei man, maar echt meer.

[01:03:49]

Toch meer de heuvels. Hm, type Mettes. Of is over de prijs berg gesproken dat het dagenlang geen klein beetje donkere wolken is boven het Franse Lozada? Ja, kan me niet aan. Nog een keer nog een jaar ballastwater is afgelast. Ja, dat vind ik nog tot daar aan toe. Ja ja, maar dat betekent nog heel sneu natuurlijk, maar dat scheelt een hoop belletjes. Maar wat ging er in zijn hoofd verschil tussen jou snel? Het is wel interessant natuurlijk, dus wat is de kick?

[01:04:15]

Uhm, bij Van der Poel had ik toch een beetje het idee dat dat. Maar hij wordt uiteindelijk 5. En dat natuurlijk super knap. Maar waar we natuurlijk op hadden gehoopt en gedacht dus dat de 2 punten en de power die ie had op de slotklim naar China de twee P's ja. Precies dat idee ook. Dat die die je ook op de Poggio zou kunnen, zou de derde p je duidelijk zou kunnen worden vandaag gepost op PPP site. Dus is en.

[01:04:45]

En voor Van Aert gold wel een beetje hetzelfde als ik ook daar het gevoel van had. Van en alle verliep eigenlijk ook kunnen we Sautou niet toch zo zijn geweest? Het is makkelijker. Steiff heeft Parijs-Nice gereden dus en die heeft gewonnen en dus de winnaar heeft altijd gelijk. Maar was de Tirreno niet net te zwaar? Ja, een week voor Milaan-San Remo om een handje eraf te halen. Jammer. Zou het niet gewoon zijn dat Milaan-San Remo zich niet zo heel veel interesseert?

[01:05:10]

Al heeft de man gewonnen waardoor Van Aert ook. Ik denk dat die voor Van der Poel nog het hoogst op het lijstje stond, maar Van der Poel kijkt toch veel meer naar Vlaanderen Roubaix. Uhm, hij rijdt geloof ik dwars door Vlaanderen. Nog Gent-Wevelgem slaat die over. Een hoop dat hij de E3-Prijs rijdt. Zou mooi zijn. Het is namelijk maar liefst XKR-S. Maar uhm ja, die kijkt toch gewoon verder dan verder dan Sanremo van Van der Poel.

[01:05:34]

Vindt Milaan-Sanremo irritant? Ja snap ik ook wel een beetje zo chagrijn over. Ja, het 280 kilometer verveling is wel een beetje. Ja, hij wil gewoon koers maken en dat kan daar gewoon niet. Ja ok. Maar ja, wat waren onze voorspellingen eigenlijk voor Milaan-Sanremo? Ja. Het zal je verbazen willen. Maar eigenlijk vind ik dus dat jij gewonnen hebt. Oh, wat naastde had stuiven had ook naast kunnen zijn misschien wel moeten zijn. Dit was wel het scenario inderdaad.

[01:06:02]

En ik weet niet wat er met naastde is, maar wordt echt. Éénentwintig zit niet bij de beide groepjes. Had een tweede groepje? Ja, ik weet het niet. Sowieso, als je Desair. Misschien moet ze die gifjes maar effe. Ik dacht ik gaf het even goede hoop toen ik zag dat Van Avermaet. Ik zag de gek is elke keer wel ok. Ja en dacht ja. Daar kan je dus gebruik van maken als ie wel. Als je als je als naastde wel goed bent.

[01:06:25]

Ja en ja goed. Nou ja, wat is de tweede groep? Komt op zes seconden binnen ofzo, dus valt ook nog wel weer mee. Maar hij zit er dan toch net niet bij. Ja vond ik jammer, maar het is inderdaad. Jij maar weet uithaalt éénentwintig. En Tim. Euh ja, het was met jury deze week. Dus euh. Of dit jaar dus. Démare heeft niet gewonnen. Dat is jammer voor jou. Zat was dat ook in 2016.

[01:06:46]

Heeft ie toch gewonnen? Had ie lekker aan de auto? Hing alles. Ja, je hebt een ingi in de auto en treatise Strava. Val snel verwijderd. Nou, dat vond ik heel fascinerend. Was één of andere. Hoe heette die Belg nou? Groene trui? Winnaar Belgische groene trui, winnaar uit de Tour? Die ook ingebeeld werd op Eurosport. Dan krijg je natuurlijk allemaal reacties op Jadis die vinden dat het schandalig is. Inderdaad echt schandalig dat deze historie.

[01:07:09]

Ik vind het ook walgelijk. J2 waarvan akte waar? Die zou Museeuw nee deden als die Museeuw was die anderen die ze inbeelden.

[01:07:17]

Hij Paul Paul. Wie zit er nu allemaal luisteraars woedend naar de oortjes te schreeuwen? Müller, Paul Rozema, Paul Rosenmöller, Paul Van Himst in Nederland ook Paul Van Himst, Paul Van Himst. Dat was Paul Van Himst en Paul Rosenmöller. Twee man. Euh. Oh ja, maar die die vertelde dus dat het ging. Daarvoor moest hij denken omdat jij dat altijd. Jij hebt daar best wel vaak over over de vragen die aan de auto de pondje op gesleurd werd en toen een sprint won, maar dat ze dat hij zij dus.

[01:07:44]

Hij vertelde dus dat. Euh, eigenlijk verwonder vroeger veel vaker een sprinter omdat er dan nog minder camera's rondreden en dat het eigenlijk veel normaler was om gewoon lekker te worden in de auto. Een auto met zes sprinters, uiteraard een hele lange sliert. Toen dacht ik dus eigenlijk best wel logisch. Het is echt niet zo dat de maar de enige is die dit bedenkt. Dat je dit dan dat je zou. Het zijn toevallig de enige die dat zegt maar in dit tijdsgewricht mee wegkomt.

[01:08:08]

Maar volslagen logisch dat al die andere sprinters dat in het verleden natuurlijk ook hebben gedaan. Heeft Cipollini niet ook gewoon Milaan-Sanremo gewonnen? Vast wel toch? Ja, daar ga ik wel van uit. Ik zoek tfha op. Ondertussen even jonne. Jij hebt er natuurlijk kijk op. Kijken jou jouw keuze? Jouw gok is natuurlijk ook goed uitgekomen. Toevallig was Ballerini. Ballerini is eenenveertig geworden, maar die was op zoek naar de sprint auto. Maar ja, die zat er dus niet in dit jaar.

[01:08:35]

Helaas echt weinig jongens. Even een momentje, want we hebben één iemand die het goed heeft. Ja, en dat is toevallig iemand die ik ken hem. En deze uitslag is natuurlijk totaal absurd. Ja, het is een absurde uitslag. Het is een absurde uitslag. Maar als je het iemand gunt als je het iemand gunt, dan is het was de barmen van cafés met een voogd. Maar het is ook wel weer typisch, want dit is Weesperzijde toch in Amsterdam?

[01:08:59]

Ja, bij om de hoek. Béart is omroepen, Artest dus tegenover het. Het Wertheim plantsoen. En het is. Het is natuurlijk ironisch, want hij heeft zo weinig kijk op wielrennen. Euh, dat die dit dan goed heeft. Ja, ook als enige dus hij. Hij mag ook de goeie groetjes doen. Maar dit is dus die gast met wie jonne Chad Haga Guy had een paar jaar geleden. Dat klopt. Hij is een groot Chad Haga.

[01:09:22]

Nou, dat weet ik wel wie de groetjes krijgt. Ja ja, ja, waarschijnlijk wel. Ja, misschien moeten we. Misschien moeten we Chad Haga vragen of ie de hoedjes wil doen aan Bas. Dat zou leuk zijn, dat vindt hij heel leuk. Ja ja, kunnen we dat regelen? Nou, ik. En we hebben een vast contract in december. Toch zeker verschijnt die perschef. Die is echt fan van hij was met belletje.

[01:09:41]

Ja, maar heeft het antwoord ja. Mario Cipollini 2002, Milaan-Sanremo gewonnen, dus het wordt de Đức van Cipollini.

[01:09:51]

En ik ga we niet naar t Woord.

[01:09:53]

Ik hoop dat uilen, balgen, uilen bal dagscore was. De barman van cafe's met een voogd. Neem even contact op via Goetz. Het rode lantaarn podcast punten. Nou ja, of spreek je goed is inmiddels een audio bericht op vriend van de show Pantanal Slash. De rode lantaarn? Of stuur mij gewoon even een uppie. Want ja, je hebt me nummer 1. De winnaar van vorige week.

[01:10:16]

Met dank aan Mathieu van der Poel in de Strade Bianche en Thijs I Leefgewoontes.

[01:10:22]

Thijs Meulendijks blijkt te heten. Oh ja, echt super handig. Nou, dat is toch superhandig.

[01:10:26]

Harsh sinds zijn laatste niet altijd. Meulendijks is een vriend van de show achtergelaten. Zeker, dus we gaan er nu even naar luisteren. Hallo, hallo allemaal. Echt leuk dat ik deze keer op het hoogste treetje van de voorspelde locaal mag staan. Ik heb ook een hekel aan die alang groentjes die echt niemand interesseren. De Spilstraat mocht houden. Ik weet eigenlijk ook niet wie van jullie luisteraars mij kennen, dus ik wil graag iedereen ruzies doen. Maar aangezien dat wat veel is, wil ik één iemand uitlichten.

[01:10:57]

Als ik mijn allerliefste vriendin openslaat natuurlijk. Ruzie thuis. Maar ja, dat moet Marvelous jullie. Want zonder mijn collega Fabián had ik de rode lantaarn niet eens een kans gegeven om leuk vinden. Ondanks dat de vaak van mening verschillen, ben ik toch blij dat ik in ieder geval één keer in mijn leven naar hem geluisterd hebt. Dus Fabián, de route verder. Iedereen goed is thuis. O ja, shit is niet mijn achternaam en ook niet door Willem verzonnen, maar gewoon mijn naam was te horen.

[01:11:23]

Ik denk gewoon shit, want je zegt ook niet net als een geit. Parijs alhoewel, Wilhem misschien wel K3.

[01:11:34]

Ik had wel sterke groetjes zeker.

[01:11:36]

Ik vind het ook wel mooi hoe iedereen creatief is met eengoede. Absoluut ja, absoluut pakkend en goed op jongens. Aankomende zondag Gent-Wevelgem In Flanders Fields. Ja, maar Poppies grow was het gedicht ook alweer. Ja, we zullen een volgende keer weer van Robert Frost, toch? We zullen over de Eerste Wereldoorlog in het echt. Leuk dat ze dat. Dat deelt hele hele dat ze die hele koers opnieuw hebben. Vreemd, als een Eerste Wereldoorlog Remembrance koers geeft om echt veel meer karakter vind ik.

[01:12:05]

Zoals het echt zo'n eendimensionale sprint koers. Dat is nu niet meer. Maar de wind. Gent-Wevelgem is wind, wind, wind. Wind startte in Ieper. Over de Eerste Wereldoorlog gesproken. En Grote Markt. En dan naar de Moeren, waar het altijd waait. Als je denkt in Nederland waait het altijd aan. Wacht maar tot je een keer in de Moeren bent geweest. Vraag maar aan Geraint Thomas, want die is nog steeds zoek daar er geen maisveld mocht je hem tegenkomen.

[01:12:29]

Kan je terug luisteren. Onze aflevering daarover? Ja en ja. Klopt ja. En Gent-Wevelgem 2016 met speciale gast. Pas toen Michael Boogerd nee, wacht. Maar het was Amstel. Als speciale gast ga jij nog even in de boeken even zoeken. Ook weer de belletjes in duikt. Even de benen nemen. Met je Grantham is sinds een aantal jaren ook een aantal Brusselse Strooker erin om de koers nog selectiever te maken. Helemaal hip lijkt Ravel ja, helemaal hip.

[01:12:58]

Maar ik heb thuis ook euh. Vroeger hadden we allemaal plaveide van onze onze op rietjes. Allemaal met kasseien met kasseien en goodness allemaal Corvo, Amadora, Amaro. Relatief vlak dus, één van de klassiekers voor de rappe mannen. Alexander Kristoff. Dat soort types zeker zwaar, zwaar en snel. Ja euh. Maar door de grasstrook is t wel een beetje veranderd. Vorig jaar was natuurlijk die Bettel tussen van Van Aert en Van der Poel. Twee honden, twee honden die om één been vechten.

[01:13:24]

En wie gaat er dan mee heen? Matts, een Deen? De wieler fluister wat spelers een enkeling na. Ik weet het waar Tim met het antwoord was natuurlijk Renaat Renaat Schotte de gaat naar 11. Kan geen boom in zijn dispuut Aleman dispuut Oudemans puta. Ja ja, nee. Melasse won voor Sénégal. Euh, Trentin, Betti, Alkuone, Degenkolb, Lampaert, Van Aert, Van der Poel en Dylan Teuns. Nog geen favoriet volgens de bookies.

[01:13:51]

Nee, die zijn er nog niet aan toe. Mentaal is dat er nog. Die hebben nog een hoop andere koers namelijk. Wij hebben wel voorspellingen. Ja, laten we met jou beginnen. Ik ga voor Sam Bennett. Oh leuk ja. Euh, de rappe man van QuickStep dus. Scenario eventjes massasprint. Euh, nou niet een massasprint hè? Het gaat wel. Een uitgedund peloton uitgedund peloton. Maar ik denk dat dat de quickstep heel veel aan gelegen is om om Bennett erbij te houden.

[01:14:16]

Euh, kunnen natuurlijk ook voor de nummer twee vorig jaar gaan. Sénégal ook goed kan aankomen. Stybar moet het natuurlijk ook, maar dit is mij The Voice. Nee, de Nederlandse favorieten te noemen. Nee, nee, nee. Meer voor euh. Het plan van Quick-Step. Maar ik denk echt dat zij heel graag de kaart Bennett gaan trekken. Ik ken ook wel ik ook al het gevoel dat ze wel een succesje kunnen gebruiken van formaat. Dan kan je denk ja, die zitten natuurlijk niet ideaal qua UJM overwinningen.

[01:14:45]

De laatste tijd. Het is toch. Trek trekt trek trek trek je er 3 3 dit weekend naar San Remo. Ook bij de mannen en de vrouwen. De Trofeo Binda. Ja, mooi, Marchetti en Moscatelli die van Marchetti is die met de film Marchetti. Chairi is de Marchetti order van Starwars. OK, die ken ik dan weer niet Tim. Euh ja, ik denk Niels. Eqov die geen chiro gehalte. Hoofdwedstrijd. Longo Borghini won hem trouwens bij de vrouwen.

[01:15:13]

Maar dat ik allemaal krijg te krijgen de EL.

[01:15:17]

De Elvan Longo Borghini gaat 9. Hoe kan men wel een heleboel hebben? Nee euh. Team DCM heeft niet zo heel veel uitgespeelde favorieten die ze meenemen. Ik dacht eqov ja, ik kan het. Hij zou het moeten kunnen zeker? Ja en euh ja, voor de rest scheiden staan. Met Arndt en Dens en beroerte kreeg Anderson en Merckx als Béarn aspirine. Moia mooi personage uit een euh. Uit een Scandinavische krimi. Zeker Lord of the Rings. Maar ja, ik koop het gewoon Nils iqov top.

[01:15:49]

Nou ja, ik uhm ja, ik ga automobili in.

[01:15:55]

Ik ga ook voor die keuze. Een QuickStep. Ja maar ja, lieve, beleef verliefd. Je bent een believer. Yves Lampaert gaat hier de grootste overwinning uit zijn carrière halen. De eerste dag ook. Hallo! Dwars door Vlaanderen waar ik bij was. Het was de voorbije dagen wel eens over de gehaaste ik gegaan in de auto zat. Ja zeker? Ja, we hebben hoeveel renners heb je nog gezien?

[01:16:15]

Euh, Michael Grimm? Nou, schrijft die dan op? Nee, nee, nee, zeker niet. Yves Lampaert gaat. Gaat Gent-Wevelgem in Flanders Field te winnen? Als je mee wil doen aan een voorspel bokaal, dan kan dat via vriend van de show puntenloos laatste rode lantaarn en krijg je net als Boonen de barman eeuwigdurend opschept. Recht en de kans om één iemand te schaars. Zeg dat die dan eeuwigdurend op zijn rug heeft. Ja, dit is het risico van het vak.

[01:16:37]

Sorry, dat ben ik ziek van. Eén iemand de groetjes te doen in de show. Euh, maar naastde los. Los van. In Gent-Wevelgem in Flanders macht mag ik sowieso een waanzinnige Winky. Ja, daar komen toch een partij heerlijke weken aan jongens. Ze spreken van de heilige week, maar die duurt eigenlijk twee en een halve week. Want dan is Roubaix en het is in hebben zoveel heerlijk. Morgen begint de Ronde van Catalonië. En wat gaan we daar doen, jongens, na klimmen, klimmen en klim klimmen en nog eens klimmen.

[01:17:06]

Alleen de eerste dag heeft Sagan nog een kans op sprinten, maar de rest wordt het gewoon klimmen. Euh ja top. Ja hoor, eindelijk zeker. Eindelijk zijn knieproblemen en zijn materiaal. Problemen zijn voorbij. Ze hebben eindelijk een fiets gegeven met banden. Euh, da's Hirsi Ali. Wilco Kelderman dichter. Voor het eerst in Borra. Ja en euh. Timna Huisman vriend van de show. Euh, voedselarm in de top 20. Bij de bookies voor het algemeen klassement.

[01:17:35]

Echt leuk. In de top 20 als knapperd. Het is wel nog knap hoe cynisch te doen over Thijmen Aarsman. Ja, maar ik ben Aarsman. Sorry, ik dacht Wilco Kelderman dat geld top. Interessant stond woensdag. Dat is over vier dagen. Dan hebben we de Driedaagse De Panne, die inmiddels nog maar één dag is. En hij heeft ook iets van Oxy. Kleyn ofzo. Super Superfast in de Vlaamse week die tweeënhalve week in de heilige week.

[01:18:03]

Mister Proper Driedaagse De Panne.

[01:18:07]

Met als de Ronde van Vlaanderen die eigenlijk geen ronde is. De rondjes rondjes veranderen als iemand uit de E3-Prijs was door Vlaanderen. Het is toch niet? Dwars door Vlaanderen? Dan zou je echt precies zo. Dat zou heel veel de middellijn door de Middelheimpark velde. Eigenlijk klopt er geen ons huis van de je van die koersen. Maar vrijdag jongens op het hoogtepunt. Mijn lieveling is de E3-Prijs. Alleen feit dat die op vrijdag is. Dat maakte toch echt schitterend.

[01:18:35]

En ook de E3 gaat. Ja maar Tim, je houdt van snelwegen met je favoriete snelweg, de E3. Zeker terecht. Maar dat is aanstaande vrijdag ja. Aanstaande vrijdag en mijn A2 prijs doen. Ja, dat zou leuk zijn om ze te ziek kanker lang dezelfde dag. Euh. En dan is zondag als kers op de taart. Van Gent naar Wevelgem jongens. Ja, echt leuk. Ja. En ik heb nog even een kleine shootout naar het vierde café Het Verzetje.

[01:19:01]

Thomas Die is namelijk in een mailing begonnen met alle mooie weetjes en dingetjes die de Gebeure in een euh. In en rondom het wielrennen. En daar kan je dus abonneren. Hoe dan? Ja, dan moet je naar Gent. Ref Gaat review. Punt CEO wielerweek kan je subscriber? Ik zou het nu wel even in de Cherono in de show nooit zetten. Ik zal je. Ik zal jou dat sturen. Euhm ja, heel leuk, want hij doet daar een overzicht van wat allemaal gaat gebeuren, maar ook vette filmpjes of mooi docu's of goeie podcast.

[01:19:32]

We worden ook regelmatig genoemd. Eigenlijk elke week wel leuk. Euh, dus eveneens zou dat terecht zijn? Inderdaad ja, maar nu gaan we er een punt achter zetten. En gaat de afkondiging van een point u luisteren naar even momentje. Ja, het was mooi en het was een mooie Milaan-Sanremo. Het was snee, vond ik niet. Ik vond het heel saai. Ik vond duurde me echt te lang voordat ik ga, niet. Ik ga niet nog een keer 7 uur kijken.

[01:19:55]

Het is de subtiele besliste subtiel voor jullie, voor jullie jongens, deze koers. U luisterde naar de rode lantaarn. De podcast voor wieler kijkers, gepresenteerd door hun favoriete collega bankzitters Willem Dudok, jongens Gisen en mijzelf Tim de Gier. Veel dank aan onze sponsors BBB Cycling Auto NL en de Vrienden van de Show, waaronder Ruud van den Brink, Olav Sky, Boudewijn Barse en ook Bart Jocelin van der Hammen en Christiaan van Mansfeld en ook Robert Niels van Deurzen, Nico Langendijk alias De Tulpen, generaal Jan Willem en Geert van der Harst ja en Niels Tonus.

[01:20:31]

De Beer Yamal dames Thieme en Alexander van der Wielen. Wil jij je aansluiten? Ja, je mag ook. Nee hoor, en hij gaat voor. Wil je aansluiten bij dit magische peloton van inmiddels achthonderd negenenveertig buddies wanhoopt Volkmann acht jaar. Negenenveertig zeker. Echt veel mensen als ze hier niet in de studio hoor. Dat kan ik je wel zeggen. Euh, en ze ook komend seizoen weer gewoon het dorp mee starten. Het is groter naarmate ze ouder was.

[01:20:56]

Dat zou leuk zijn. Een dorp starten met al onze vrienden. Van hoeveel is dat er wel eens gebeurd met een podcast? Ja ja, regelmatig ja. Zo is gebeurd. Vrij is een dorpje in Friesland. Alhoewel. Hoeveel inwoners heeft het kloten door van jou? Euh. Amsterdam? Onder de gordel made is eigenlijk verrassend veel hoor. Ja, 15.000 ofzo. Nee. Jazeker. Ja, zo'n groot sic.

[01:21:22]

Euh. En dan niet eens een Intersport. Opvallend? Kijk dan even wil je daar ook bij horen? Kijk dan even een vriend van de shop. Windtunnels leest de rode lantaarn en doe een donatie. De rode lantaarn wordt namelijk mede mogelijk gemaakt door dag en nacht. Media en Scaurus met de NL de allerleukste wielerploeg van Nederland en Vlaanderen bedanken voor de steun op vele fronten, in het bijzonder. Bastiaan jaar, Maarten Visser leningen en notaris Bas van Eijk tevens gediplomeerd brandweerman in dat klote dorp.

[01:21:44]

Made Willem in het schitterende dorp. Schitterende, door hem fantastische winkelstraat zonder Intersport Willem over de brandweer. Maandag FOCA hebben we nog een tijd. Nou, ze hebben hun twee nieuwe brandweerman brandweermannen echt, waarvan er ook nog n bas heet. Wat me wel weer lijkt, zeker in Idols. Als er paniek is, lees je dan n bas roept en dat er dan de verkeerde komt. Dat lijkt me onhandig. Ja, maar daarmee eindigde dit. Ze zoeken nog steeds nieuwe vrijwilligers, zowel in Made als in de aan de de aangrenzende dorpen.

[01:22:13]

Maar enige voorwaarde is dat je iedereen denkt nu natuurlijk ook interessant. Dat wil ik ook wel, maar je moet wel 5 minuten van de kazerne wonen, want je moet er heel snel kunnen zijn. Natuurlijk. Die brandweer uiteraard. Shing Groningen woont en bij het korps in. Maar dat wil zeggen het is heel onhandig dat Snap Brands virtueel brand heeft. Meestal urgentie. Uhm maar 5 dus vijf minuten van de kazerne wonen maar zijn blijken dus heel veel vrijwillige brandweerkorpsen die hulp kunnen gebruiken en vrijwilligers zoeken.

[01:22:39]

Dus je kunt misschien bij je eigen lokale brandweerkorps melden. Dat is wel leuk en wie weet wie weet kunnen we dan ooit soort spel organiseren tussen alle korpsen van Nederland waarin vrienden van de rode lantaarn een rol spelen? Maar dat een soort spel van spel zonder grenzen mee in ons eigen dorp? Heel ver, maar dat is toch alleen in plekken zeg maar waar niemand meer woont. Zeg maar in Amsterdam hebben gewoon professionals toch? Ja, maar die zijn allemaal door en door racistisch ja dezelfde uitgekeerd.

[01:23:03]

Daar hoort er een beetje bij. Uhm, ik vind het wel iets voor jou jongen. Je hebt ook nooit over de postduiven. Zijn dat niet terug? Oh, dat wou ik nog effe. Die zijn nog steeds als kepie rijshout. Kijk, als je er eens iets vliegen. Euh, wil je reageren op de rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. We zijn vooral actief op Twitter en Instagram, maar in andere talen is voor jou een kleine Ardea.

[01:23:25]

Maar je mag ook mailen naar groetjes het de rode lantaarn podcast punten. Dan zijn er volgende week weer met Gent-Wevelgem In Flanders Fields, arbiter Abby en Tom Abierto.

[01:23:37]

Hoe is de dader? Zit zijn. Van links naar rechts, rechts, rechts, extreem rechts, kijkend naar die ultieme in t begin zegt. CMC sur Wayland en Manon afnames. Een zooitje Avondland dan ook welkom in de feesttent. Een lekke band is jammer van de terug aan de rand van de burgers brengen. Het gaat uit Sampol, bol en teamwork, gebald van links naar rechts. Teamwork op links de juiste antwoord geven op links rechts. Krijgt een goeie plaats.