Transcribe your podcast
[00:00:19]

Het is zondagavond 27 februari 2021 en vanuit de dag Insidious in Amsterdam-West is dit de rode lantaarn. De Wielen podcast van Het is koers. Er stond een werkelijk prachtig lentezonnetje aan de hemel, dus menig wieler kijker was afgelopen zaterdag volstrekt afhankelijk van dubbel dikke gordijnen voor een helder zicht op de televisie. Maar na die zware openingsfase, gevolgd door een worsteling met een verse zak Heartbreakers, was het als vanouds en duchtig genieten vanop de bank, onder meer van onze bloedeigen stek kansen.

[00:00:57]

PAARL Olaf Kooij die brutaal zijn neus aan het venster stak en pas moest capituleren toen de wereldkampioen stevig doortrok op de Molenberg. Niks om je voor te schamen overigens, want een peloton vol kleppers depressies hetzelfde. Jammer van dat straffe windje tegen en zijn geveinsde pijn in de rug, want oma ala leek even ribbe de bie. Maar dat werd hem dus niet. Een roedel. Zo weten wij nieuwbakken hondenbezitters bestaat echter uit meer wolven. En dus rechtte de blauw witten hun rug, lieten de grote motor van Senecio blazen richting Ninove, formeerde een treintje en lieten alle andere raa kansloos.

[00:01:29]

De winnaar van de eerste klassieker van 2021. Zou Quick Step dan eindelijk haar nieuwe Boonen hebben gevonden? Werd Davide Ballerini Marc en ook Robert aanzetten.

[00:01:38]

Sprinter? Kan Vanmarcke dat wel bolwerken tegen Pellegrini? Dat lijkt nu niet het geval. Ballerini heeft natuurlijk al heel veel gegeven, maar zet nu volle bak aan. Dan zien we Gilbert toch nog een poging doen om op het podium te komen. Maar het is Ballerini die de Omloop Het Nieuwsblad gaat winnen met lijn voorsprong. Ballerini doet dat met verve.

[00:01:56]

Hoe is dit? Zo ja, Jomme, ja, we moesten haast maken naar de studio. Ja ja, voor het eerst dat we dat we, dat ik dat ik doe, dat ik in keer bewust werd van de avondklok. Ja, ik heb de you van hé.

[00:02:19]

Hoe zit het eigenlijk met die avondklok? Hebben we eigenlijk een werkgevers verklaring? Ik heb er een super saai leven, dus normaal gesproken ben ik kom ik na 9 uur niet meer buiten. Nee, ik heb. Ik had het toevallig, want ik zat vorige week bij Studio Bloemenbos om Ajax Lyall voor en na te beschouwen. En toen kreeg ik zo'n ding in m'n hand. Want inderdaad. We keken daarna gewoon in de kroeg en lekker bier drinken. En om half één s strompelde ik naar huis.

[00:02:41]

En toen was ik wel blij dat ik dat ding in de hand had. Uiteindelijk was er helemaal niemand op straat. Ook geen politie. Terwijl ik echt. Ik woon letterlijk naast een politiebureau. Uhm, maar ik dacht ja, het is toch vijfennegentig epiek? Ja, weet je, dat is toch. Het zijn minstens drie vrienden. Euh, dus ja, dat willen we niet. Daar gaan we weer onze zuurverdiende centjes natuurlijk niet aan uitgeven.

[00:02:59]

Ja en uhm, ik had woensdag al was het al hommeles na na de opname van onze eerste uitzending van 2000 eenentwintig fietste ik natuurlijk euforisch naar huis. Euh, want het ging goed en we hadden het leuk. En het was leuk om jullie weer te zien. Anderhalf meter. Ha ja, ik ga. En bij de PC Hooftstraat kom ik op. Stuitte ik op een politiecordon. Oh en ja, en die hadden net het het hele Vondelpark schoongeveegd, want er was blijkbaar festival gaande.

[00:03:28]

Ja het waren geef toe, er waren al honderden hitsige tieners om me heen. Ja en ik en één gast op een racefiets. En ik dacht. Die hebben de politie heeft gebeld door wij horen daar niet bij.

[00:03:39]

Tienerserie dus geen hitsige dino meer? Nee, maar die die wielrenner werd en niet doorgelaten. En op dat moment beginnen ze allemaal als mensen. Nee, met z'n allen naar voren te lopen. Oh, en die hele straat is gewoon tv. Gelukkig kon ik nog net snel de pc hooft induiken. En ja, natuurlijk voor t window shopping gedaan zeker? En toen moest je altijd vijfennegentig euro verdienen.

[00:04:02]

Te snel? Euh ja, snel. Euh, rennen voor de scooter. Je weet zelf eentje. Ja ha, pittiger dus dat wou ik niet nog een keer weten. Nee, dat snap ik. Maar de site zit weer nu een paar uur eerder. Wat zo fijn is voor de luisteraars, want die kunnen daardoor een paar uur eerder van onze zoetgevooisde stemmen genieten. Ja, hoe eerder hoe beter. Want de reacties waren ja. Mensen waren blij dat we er weer waren.

[00:04:24]

Ja, de stemming sloeg om. Maar we hadden natuurlijk een na voorafgaand aan onze openings uitzending een beetje over dat het her en der wordt passief agressief begon te worden en vooral zo over onze absentie. Ja, maar nu iedereen het voelt als een warm bad. Iedereen was blij dat en dat we dat zo weer en dat ze ons weer konden horen. Ja op opmerkingen.

[00:04:43]

Leuk ja, vond ik ook heel leuk. Op N. Uhm, en je hebt een anonieme bedreiging gehad. Ik heb een anonieme bedreiging gehad. Iemand heeft. Want die kan. Dat is heel leuk. Een vriend van de show kan je dus een euh en Voith memo achter het bericht achterlaten. En dat dat de consument indirect fricatief is nog terug, want dat had ik aan iemand gevraagd. Gewoon zou je dat dan voor willen zeggen, vond het zich.

[00:05:02]

We hebben nog eentje van drie dagen geleden en een Jacobus of zoiets en die zei leuk zullen we zijn jongens. Maar uh ah, die jongen die gaat echt uh over over de grens van irritant. Die moet echt oppassen. Oh ja. En ik dus, vroeg ik me af. Heb ik? Waar is dit bericht nu? Ja, dat is. Dat is dus een baas. Zijn die de bewijzen voor dit? Dat is een beetje raar gegaan.

[00:05:28]

Ik wou dat vanochtend in onze redactie heb delen van jongens, zijn jullie dit? Ha ha. Zitten jullie weer mij anoniem te bedreigen? Uhm. En toen stond er dus dacht ik. Uh, dacht ik hem te delen met jullie? Ja, toen heb ik nog op dat vuilnisbakje te klikken, dacht hij meer te weten en heb ik dit vroeger op verwijde gedrukt. Wat? Wat? Misschien ook wel. Misschien wou ik dat heel graag. Dat?

[00:05:48]

Dat ik dit bericht nooit had gehad. Uhm. Maar ja, dus ik. Uhm. Dit zat namelijk ook niet echt zitten. Ik weet niet zo goed wat fout heb gedaan. Inhoudelijk kan je wel wat dingen bedenken. Ja toch, die opmerking over die drummer? Nee, ik mijn meegedacht gingen meteen terug aan naar richting. Remco even op hoe gek. Je moet namelijk voor een. Je moet namelijk ergens moet emotie zijn opgelopen. Ik merk dat het onderwerp.

[00:06:10]

Evenepoel zegt zeg maar, dat is echt een echt dingetje. Ik heb daar niet de scherpste messen geslepen toch? Nee, ja, volgens mij niemand. Want jawel Tim. Tim was echt. Ga niet of ik niet de beste open omdat ie er niet is. We kwamen allemaal volgens mij tot de conclusie dat we allemaal super vette renner vonden, maar ook maar. Maar dat. Dat we dat we nog niet helemaal uit waren. Of we nou fan van hem konden zijn.

[00:06:33]

Het is een beetje de persoon die liefde heet. Dat heb ik gezegd, maar dat vind ik wel meevallen. Maar deze man had geen zin in z'n dreigement aan te moeten richten.

[00:06:39]

Dat sowieso. Dat vind ik altijd. Je mag het. Ik vind het niet erg als een gedruis, maar dan moet het wel richting Tim Stadswaag. En uhm was. We hebben heel veel reacties ook gehad over ons Evenepoel stukje voornamelijk van Vlamingen, maar deze man klonk niet Vlaams. Hm dus ja. Nou misschien was het ja dan. Misschien was dan toch iets anders. Ja Tim, je noemde me al eventjes die euh, die horen jullie niet. T Is niet dat we dat we nog minder aan het woord laten.

[00:07:04]

Maar die arme jongen, nee, zijn schoonmoeder wordt vandaag. Proficiat waarvoor, proficiat, gefeliciteerd met pensioen! Oh nee, dit is nu natuurlijk niet meer zo. Heet tegenwoordig nog vlees 70 75 Outcome 80. Pas als wij wij aan de beurt zijn. Ja nee dus. Die die zei is er volgende week weer. Maar die is lekker. Schlecker en slagroomtaart. Ja uhm, nou maar verder alleen maar. Verder was het alleen maar een warm bad. Heel veel.

[00:07:28]

Zo voelt het voor ons ook toch weer teruggezakt. Zeker veel, ook veel leuke mailtjes. Ik heb geprobeerd allemaal te antwoorden op vragen met krijg ik daarmee antwoord op een dame? En toen was ik met iemand aan het praten over iemand die ook een zwangere vrouw had. Hoe het dat ging en of die huilbui had of niet. En toen? Ja, op geen moment. Zo gaat dat. Ja, leuk ja. Nou toch tof? Ja. Alhoewel wat er nog een aantal rectificatie en aanvullingen.

[00:07:50]

Ik dacht nou ja, ha, dus ja het is euh. Ook dit seizoen gaan we er niet aan ontkomen. Denken is zelfs de koning maakt fouten die zij euh. We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar. Nee, dat is waar. En dat. Dat slaat ook op ons. Wij zijn feitelijk het koningshuis van het volk van het Weyler journaille. We hadden een leuk vond ik nou wel een meereden leuk, maar onder andere eenhele leuk van oom paus.

[00:08:11]

Die schreef Ik voel toch de drang jullie te laten weten wat de Keuning doet? Daar hadden we natuurlijk een discussie over, want we eigenlijk jij wilde een vloer van de Keuning zijn. Toen kwamen erachter dat de koning eigenlijk geen floere maakt. Nee, dat is toch QuickStep? Ja, precies. En daar kregen we dus reactie op, want Pauwels wilde ons laten weten wat de keuring doet. Zij produceren namelijk pvc voor ramen, deuren en rolluiken, wat lang een soort alternatief voor aluminium was.

[00:08:35]

Vloeren kun je niet mee leggen. Tot zover mijn kennis over verbouwer, wat heel fijn is, maar ze zei het omdat en dat vond ik het allerleukste. Normaal gesproken gaan we natuurlijk geen reclame maken voor de Keuning. Graag een pvc deur? Nee, ik. Maar ik ga wel een pvc vloer leggen. OK. Dus je kan er ook een vloer mee leggen. Oké, oké, goed. Maar ze zijn dus mijn vader die er namelijk 30 jaar lang trouw werkte.

[00:08:56]

Nou, dat vind ik altijd echt mooi. Ik had mooi. Maar ondertussen stierf. Da's waar je wat minder zou trouwens apetrots geweest zijn dat zijn bedrijf op de petjes en truitjes van deze pracht ploeg blinkt. Hij was degene die mij de liefde voor de koers doorgaf vandaag. Je begrijpt dat ik toch even de Keuning mysterie moest ophelderen. Mooi. Ja, snap waar helemaal aan. En met ook nog een warme gloed. Dat vind ik ook sympathiek. Ja, ze zegt wel dat alle Phlypo olympisch kampioen wordt, wat natuurlijk niet zo is.

[00:09:19]

Want dat is geheel en vooral voorbehouden aan het tijdperk. Ja precies ja. Uhm ook veel reacties op ons verhaal over naasten en de tieghem. Ja euh, waaronder. Nou, dat waren er meerdere. Maar die ik zag die van Tom Harding erbij pakken. Uhm hai, beste bankzitters, blij dat je terug zei. Genoten van de show. Toch een rectificatie voor Jonne. Ik raar dat ik deze toegeschreven krijg. Volgens mij ging hier alle drie gezamenlijk de boterhammetjes voor jouw initiatief.

[00:09:47]

NASA had niet ooit geklaagd dat de Tiegemberg te zwaar was. NASA had ooit voorafgaand aan de E3 prijs het volgende gezegd dat we de Tiegemberg. Als je daar wordt afgereden, dan stop je maar beter met koersen waarop hij tijdens de E3 moest lossen op de tieghem. En dat achtervolgt hem nu al enige tijd op Twitter op Sporza. In het veiligheidsnet boek van de KBK. En nou ja, goed, enzovoort enzoverder. Dus uhm ja, dat dat klopt ook.

[00:10:11]

Euh, dat had ie gezegd. Ik uhm had zeg ik zal zelf ook nog even boetekleed aantrekken. Overigens kwam ie wel terug in deze koers. Na de tieghem kwam ie wel nog weer terug. Oh ja ja, dus dan heeft ie nog mee gesprint om dan om de vloek is lekker roken. Ja ja, z'n broere was gevallen. Echt ja. Oh, dat heb ik Lorent. Maar ja, dat is de schenen daarover. Was even sprake van dat ie in de ambulance lag en later corrigeerde José het.

[00:10:35]

Dat het toch gewoon de bezemwagen was. Ach, de familienaam is vooral opgelucht ademhalen. Maar ik had ook een fout. Euh, een best wel. Ben best wel een suffen wat het gewas natuurlijk een komen en gaan van Franse courses. Ja, het is in de vorige show. Het was een tombola van de Ster van Bessèges, Ster van Bessèges tot de Tour de la Provence tot de Tour du Zuip maritiem idioot. VAG was de Franse. Franse is wel mooi.

[00:11:00]

Ja, heb je geoefend? Ik was gewoon heel goed in Franse. Mooi? Ja, maar ik had het regelmatig over de Tour de l'Ain. Ja, en dat is natuurlijk niet, want de Tour de LA is pas in op 29 juli. Dan begint die pas. Dus daar was geen sprake van. En ik had dat stukje terug geluisterd. Ik gooi ze echt allemaal door elkaar terwijl ik uitgedachte. Ik heb ze gewoon allemaal bekeken en dacht nou, ik heb ze wel redelijk op orde in mijn hoofd.

[00:11:22]

Mooi niet. Enthousiasme willen. Dan kan je ook niks aan doen. Stefan Coen. Dan moeten we toch ook nog even over hebben? Ja, maar dat blijkt helemaal niet. Stefan kunt eten. Nee maar. Best bankzitters ook Dioudis Zwitserse luisteraars werd de seizoensopener weer met een brede grijns beluisterd. Kleine opmerking wel. Na Wim Talens ging het alleen over Koen, zodat wij dachten dat jullie zowaar Koen de Kort nog als favoriet zouden zien boven een van onze lanzmann.

[00:11:50]

Bleek dat jullie toch over onze Stefan Küng hadden. In dit geval toch even de puntjes op de i. Gaan we tussendoor fietsseizoen en wij blijven luisteren? Groetjes van Robert en Emma. Ja, vanuit het meest neutrale land ter wereld. Stefan QGM is een aan de. De. De puntjes op de u ja hadden. Het gaf het eigenlijk al een beetje weg. Stefan Küng. Maar leuk dat er een euh, een euh ja en een spraak bericht en in ieder geval positief sprak.

[00:12:16]

Bericht in dit geval niet alleen maar dreigementen uit in onze audioboek. Leuk jonne ja. Hoe zat je erbij zaterdag? Ja, als ik een staart had. Euh Willem.

[00:12:29]

Ja dan zou je kwispelen. Ja zeker, jij hebt een hond, dus dan ben je daar op deze meter voor net iets harder aan. Net beter uit de verf. Ja, ik snap nu in één keer wat je bedoelt. Nou ja, uhm, onrustig slapen.

[00:12:41]

Hmm en uhm. Had dat al te maken met de koers? Of ja eigenlijk met andere zaken? Nee, gewoon echt onrustig geslapen door de koers. Gewoon euh, heel veel zin. Toen om 10 uur wakker geworden, toen gelijk gekeken voor hoe laat begint uitnaar. Dat was pas om half twee. Ja, laten we echt een laatste. Dus toen euh eventjes uhm naar de grote speeltuin gaan met mijn dochter. Om maar even goed moeten maken. Gewoon alles.

[00:13:08]

Alle WIB kippen, alles uit de kast, alles uit de kast. En toen echt om kwart over één heb ik er in bed gelegd voor de slaap. Want maar daar ging Rotterdam en euh nou zegt bijna tot aan de finish geslapen. Zal ik je nog een tip geven hierover? Ja, ik heb dus. Ik ben dus in Weetjens dat ik een hond heb nu zeker? Ja en euh. Ik lees nu dus veel over waaronder moe van worden.

[00:13:30]

Want om in ons dus net net nieuw komt uit Griekenland heeft veel meegemaakt, veel stress en stress moet uitblijven en daar moet je m. Je moet hem zo mimo prikkels geven. En wat blijkt? Niet alleen fysieke prikkels zijn heftig voor een hond, maar vooral mentale prikkels zoals in zijn hersenen moeten werken. Daar word je eigenlijk moest van. Je moet hem zo min mogelijk te denken geven. Dus bijvoorbeeld zit bijvoorbeeld in spelletjes die je niet kan doen. Je kunt een beter niet achter een balletje laten aanrennen, want dat kost hem heel veel mentale mentale power.

[00:13:59]

Ook om te denken waar komt dat balletje aan? Waar moet ik om precies pakken? Maar beter kunnen laten kauwen op een op een touw bijvoorbeeld. Maar dit lijkt verschijnt. Is voor kinderen ook koterijen? Als jij kind moe wil maken is het precies het tegenovergestelde van wat ik met mijn hond wil. Moet je dus niet alleen door de speeltuin laten Rousse, maar ook beter een beetje later oefenen met hoofdrekenen van sudoku's of zelfs sudoku's. Geen van. En daarna effe lekker drie uur op een op een touw laten gaan over een touw laten knallen voor de televisie.

[00:14:29]

Ja, ik ga me nu elke week updates van You Like Holy uitdeed. Nou sorry, dit was ook. Dooley was één van de dingen waar we wonen, waar we warme reacties op kregen. Onze luisteraars kunnen geen genoeg krijgen van door die je niet. Ik heb helemaal geen mailtjes gezien over Dolly. Nou uh, die komen volgende week toch wel?

[00:14:49]

Nee. Ben je nu ook closer met Wout Poels bijvoorbeeld omdat die ook een hond heeft? Ja ja, nou die ook. Zeg maar verliefd op dit. Ik heb met Wout Poels altijd idee dat er meer zo'n vriendin is dan Wout zelf die hard gaat doen. Ja ok, kijk maar. Uhm ja Wouters die ik heel veel van ijzer. Ja ja, da's dan. Dus dat is dan is dat ze voor de band. Want je hond is dan niet goed.

[00:15:11]

Maar ik was dus. Ik was zo in Ermelo dit weekend in een urn in een huisje op Broadway. Ja, gewoon even Chains of Snoey. En uhm en uh en de hond was en was even mee. En dat was zijn eerste uitje in Nederland. Willem was heel spannend. Je bakt ze wel bruin. Ja, waar ik was. Wat het fijne was was dat er een uh, nog een grotere televisie dan ik thuis heb. In mijn huisje, dat is een kat, een kat, een nog beter zicht op de op de koers dan normaal.

[00:15:40]

Ja, dat is wel heerlijk. Ja, dat is echt heel fijn. Ja precies. En het hondje heeft lekker al die tijd de hele tijd naast me gelegen. Of het nou gebeten, nou vooral ligt slapen, want ik kan er moe gemaakt in het bos. Wat heerlijk. Ja, het was wel echt. En dat is vind ik ook leuk, want je noemde dat al in jouw naam in je intro. Maar ik ben dus achtergrond dat je ook een Heartbreaker life liefhebber bent.

[00:16:03]

Want ik. Ik had je altijd vrij laag zitten. Chips technisch omdat je altijd met die matige Ribble chips op de proppen kwam. Ja maar hard. Bekes dat is wel effe ja. Dus is een ja, da's de holding van Bolcom. Ja nou ja, ik. Nou, misschien vinden wij elkaar daar nou eindelijk de Heartbreakers. Ha ha, nee. Ik kan hem zelfs op Twitter benoemen tot officiële snak van de Omloop. Omloop Het Nieuwsblad. Het is echt.

[00:16:27]

Ja dus. Ik denk vermoeid dat veel mensen nog even snel nog even snel de supermarkt zijn ingedoken. Ik heb er vandaag nog eentje weg gehakt. Nee, ik niet. Heerlijk zacht, maar alles op alles. Ik had alleen nog roomkaas, maar dat is ook geen straf. A jawel, Hanka. Het is echt het enige nadeel van hoofdcast is. Wat ik zeg je handtas te stelen is. In deze discussie hebben Fokkers eerdere als gratis Alhambra. Het is Hanka apostrof s ham kas.

[00:16:53]

Maar dit zit. Het is het tenminste. Het zou moeten smaken naar ham en kaas. Ja, ik snap de woordgrap wel die er inzit, maar het is echt. Ja, hebben dit nog nooit besproken. Zijn, zeg ik. Ik heb nog nooit iemand in de koelkast. Ik ga je. Ik ga, ik ga dit opzoeken. Nee, laten we dit oplossen. Want het is natuurlijk niet. Er is niet een officiele uitspraak van roomkaas toch?

[00:17:14]

Dat is er niet. Of moet ik de Smis mailen?

[00:17:16]

Ja, dat lijkt me wel lace. Inmiddels leest Willem, is hij de jasak die door de oudere mannen hoor, die Croky. Ik weet niet waarom ik van is. Nou, daar komen we eens lees. Maar misschien is het eerlijker dacht ik om een euh. Om gewoon even Polletje op in zijn in-stat op onze in-stat te doen. Maar die beheer jij dus maar al te beïnvloeden. Nee, dat kan ik echt niet meer invullen. En kijk, ben ik.

[00:17:40]

En dat kan alleen als we een notaris bij komen. De volgende week komen we er op terug wat de uitslag is. Over de uitspraak van Ham Kaas of over hoe jij het noemt. Ham, kaas, roomkaas. Ja, waarom dan? Als het ham kaas was geweest, had het er gewoon van als hm kaas geweest. Ja, wel, waarom hebben ze daar dan niet voor gekozen? Ja, hm, ja, SVC Ommetjes, geen idee, maar waarom zou je t in godsnaam als t nou ham en kaas met ham kaas noemen?

[00:18:09]

Ja ja, ham kaas.

[00:18:11]

Ja ja uhm, laten we naar de koers gaan. Ja, hier gaan we niet uitkomen. Hier gaan we niet uitkomen. Nee, zeker niet. Jammer, maar volgende week wel. Dit is dus het nadeel van met z'n tweeën opnemen. Dan zit je nooit een beslissende stem. Hebt immers maar gesproken. Wel echt het Zwitserland van de shit. Die had hier wel raad mee weten van de Zwitserse banken. Wat waarschijnlijk zegt ja indien we allebei wel een beetje gelijk.

[00:18:34]

Ja en dan was je waarschijnlijk weer gaan. Twitter. Precies. Hij uhm, vroege kopgroep. Laten we daarover hebben want. Tot mijn vreugde zat Bert De Backer daarbij. Ja, dat is een leuke vent. Ja, die is echt leuk. Die moeten we proberen te strikken. Die ze die. Hij schuift regelmatig aan bij uhm. Euh. Onze Belgische vrienden van Radio Stelvio. Ja, regelmatig is dat niveau één of twee keer aangeschoven. En daar was ie.

[00:19:00]

Vond ik hem echt super sympathiek. Ja, heel slim. Hij zit ook wel eens gewoon bij bij de VRT. Toch gewoon bij. Dat zou goedkomen. Misschien misschien met de radio. Ik heb hem wel eens gezien of gehoord in ieder geval, maar in ieder geval. Hij zat erbij en ik dacht die vind ik leuk. Bert De Backer. Ja ja, zo kunnen we ook wel weer eens een Belg gebruiken. Maar dat verwachten natuurlijk tot tot de grens open te gaan.

[00:19:18]

Maar ja, leuk om weer eens een Belg als Bert De Backer hoog op mijn lijstje. Euh, dat was niet de enige Belg. Kenny De Ketele zat er ook bij, want een schitterende naam is dat de zesdaagse herinneren. Waarom niet in Rotterdam gezien toen vorig jaar? Ja, staat nog vaag wat voorbij is. Echt zo, maar het is echt zo'n. T Is echt zo, zegt Zesdaagsen. Euh, Fedotov Fjodorov verdorie. Sorry Jef. Kijk, als je honkvast gaat uit spreken dan euh verdorie.

[00:19:42]

Of of ok.

[00:19:44]

Euh Matthis Louvain. Is dat een Fransoos? Of is het gewoon? Zit ik hier nu gewoon een rare? Ik hoop het wel anders dan euh Anna, zij het die gewoon Matiz Lauf vol achter slavernij en Ryan Gibbons.

[00:19:57]

Ja, altijd een leuke renner. Ja, ik vind het altijd leuk. Ze altijd toch wel tof vind ik om de de vroege kopgroep. Ik hoop altijd dat het toch. Je wilt toch eigenlijk dat er één of twee vette namen zitten? Ja, dat opzicht. Bert De Backer Ja, maar hij had nog wel iets meer schwung kunnen hebben. Bart dan Bert De Backer. Klopt. Euh maag? Jaja. Die was. Dat was natuurlijk. Je weet van de vroege vlucht.

[00:20:20]

De vogel voor de kat. Vogel voor de kat. Hebben we weer gehoord of vandaag? Ja. Nou, gisteren ook. Ja ja, volgens mij tot twee keer toe. Heerlijk jacht. Maar De Galjaar, de gene De Ceuninck aan boord. Geen Möbius aan boord, geen Sunweb aan boord geen. Als je Desair aan boord geen trek, dan houdt het snel op en met jouw vlucht. Ja, het was waren de kleinere kleinere ploegen precies? Uhm, wanneer barstte de koers voor het jou betreft open?

[00:20:47]

Ja. Uhm. Ik denk op een kilometer of veertig zo sowieso op op 140 kilometer gebeurde er best iets opvallends, vond ik. Want de Keuning zette twee man op kop en bobby's ja. Mobistar is begonnen te rijden. Ze hebben kennelijk heel veel vertrouwen in Garcia Cortina. En terecht ook wel, want die zat er leuk bij in de uhm.

[00:21:10]

Ja, in de i. In de laatste kilometers. Ja, ik weet niet hoeveel. City wordt volgens mij 11de ofzo. Zoiets denk ik op mijn hoofd. Ja uhm. Maar dat is wel leuk, want dat is natuurlijk iets wat ze eigenlijk nooit doen. Maar ze zijn vorig jaar. Natuurlijk hebben ze net iets andere inslag afslag genomen met. Met niet alleen maar Spaanstalige of Spaanse renners. Ja en nee. Een aantal van van die jongens waren dus aanwezig.

[00:21:35]

Hier en daar zie je Cortina ook echt aanwezig. En natuurlijk Johan Jacobs. Inderdaad ja, over Zwitserland gesproken. Ja ja, dat was precies. Ik denk ik denk dat dat met Jean-Jacques en Kooi. Ik denk daar dus een beetje de koers losbarst. Of euh ja dan denk ik ook ja. Was in ieder geval dat ik voor het eerst opkeek en dacht hé. Nu wordt inderdaad het is koers. Ja, en als ik ook wel een beetje omdat omdat Olav Kooij erbij zat.

[00:21:59]

Ja en omdat die iets van de show. Ja precies, die zijn debuut maakte bij Jumbo, Prisma en in het profpeloton natuurlijk wel eens eerder vorig jaar een aantal koersen gereden met met de profs, maar niet op dit niveau nog. En euh, en liet zich prompt uitstekend zien. Ja, heel goed geanticipeerd. Ja, want zij komen uit. Eindelijk komen ze op een kilometer of vijfenveertig denk ik. Komen ze beide bij. Dus die vroege vlucht?

[00:22:28]

Ja, precies. En niet lang daarna komen komen de grote mannen meedoen. Ja, precies dus. Dat was er toch van. Want daardoor leek het ineens op dat hij in een in een elitegroep gemaakt trechter terecht aan zou komen. En dan begint natuurlijk ook allerlei. Tenminste, bij mij beginnen er natuurlijk ook allerlei scenario's te werken. Over hoe Olaf kon je deze wedstrijd gewoon winnen? Dat was misschien een beetje een beetje een beetje té veel vraag, maar het was al heel erg leuk dat ie er zat.

[00:22:55]

Zeker en zeker. En dus die die groep ja we alle verliep kwam er bijv. Van Avermaet, Vanmarcke, Trentin, Stybar euh. Ballerini, PID Kok die inderdaad super veel indruk maakte op mij. In ieder geval dat ie dat hij eigenlijk was. Nou ja, wie zat nog bij hem? 1 mannetje bij mij. Maar ook deed het voornaamste werk. Die 1 die de Ojani alsnog de oversteek maakte naar die elitegroep geleid vanuit het peloton. Ja, hij is een supertalenten.

[00:23:22]

Ja, hij is de enige in het veld die 1. Van Aert en Uhm en van der Poel af en toe nog het vuur aan de schenen kan leggen. Ja en komt natuurlijk ook uit het veldritseizoen. Dus ja, en je ziet volgens mij al die jongens die 1 jaar is. Het is sowieso een beetje opvallend. Haussler was ook ook weer heel sterk. Heeft dit ook iets van 10 crossen ofzo gereden? Ja precies. Ja pit koken ook.

[00:23:45]

En Stybar zelfs eigenlijk natuurlijk. Die jongens eigenlijk allemaal goed zijn natuurlijk allemaal nog een beetje voort surfen op hun vorm van T. Van het veldritseizoen. Maar ja, die hoeven niet op te bouwen. Die staan er gewoon om meteen. Maar dat was indrukwekkend. Ja, dat nummertje wat ie deed zeker. En vandaag ook weer goed. En uhm ja. Vervolgens was het. Was het de wereldkampioen, de wereldkampioen die? Nou ja, hier. Even leek alsof ie in het in 20 seconden de wedstrijd dan beslissen was toch ja ging.

[00:24:17]

Er ging ontzettend vroeg of de directrice van de Molenberg. Ik dacht op de Berendries, maar ik kan me vergissen. Ja, ik moet eerlijk bekennen ik bedoel het. Ik vind het allemaal schitterend. En kijk het allemaal al 100.000 jaar. Maar het is ook zeker als je goed gaat kijken van OK. Wat wordt het parcour? Wat gaan rijden als ze de rondjes komen overal zo vaak langs. En ja dus. Dus die moet je me vergeven.

[00:24:42]

Dat ging in ieder geval op een berg ongeveer 32 kilometer van Thaya. En hij? Hij leek ook gewoon weg. Ja, nou precies dus. Dus dat. Je voelde ook aan alles van de bij alle Flipse toen natuurlijk meteen Chuang op de hielen zitten. Hij pakte ook meteen een seconde of 20 voorsprong. Dat ging eigenlijk vrij snel. Euh, het leek ook alsof alsof. Uhm. Euh. Jongens als Van Avermaet en. En naast zijn zou het eigenlijk niet echt verwachten op dat moment zijn.

[00:25:08]

Laat zich echt een beetje een beetje naast. Zat daar niet bij volgens mij. Van bedoel je, ze liet zich allemaal een beetje verrassen. Ja en euh. En euh. Nou ja, hij had vrij snel 20 seconden, maar hij bleef daar ook meteen eigenlijk een beetje op hangen.

[00:25:23]

Ja ja, dat dat was zo. Maar. Ik had niet het idee wat dat was. Dat was op de duur wat vlakkere stukken. Ik had niet het idee dat die jongens er nog bij gingen komen. Dus uhm, als het van van iemand moest komen dan was het peleton. Ja, want wat was er aan de hand? Dus die groep achter die was natuurlijk. Dat was die was natuurlijk tamelijk uitgedund. Maar met Grec, Vanmarcke, Trenti maar vooral Stybar en Ballerini zaten we niet goed.

[00:25:55]

Ja, en die deden natuurlijk. Twee teamgenoten van Van Alle volliep. Ja en nee, die konden keurig afstoppen. Ja, maar Ballerini tackelde Stybar. Ja, dat was. Die keek naar de trapper ofzo. Werden niet precies als een hele gekke move. Ja, en een hele dure ja, want euh.

[00:26:09]

Nou ja, uiteindelijk Ballerini. Ballerini heeft het slim gespeeld. Maar ja, wel bijna niet. Ja, ik vraag me af of uhm dat. Dat zal natuurlijk wel de vraag blijven, maar of. Alarm niet gewonnen had, gewoon als als dat niet was gebeurd. Ja, eet je wel. Ik zal testen. Ik zat. Die was op een gegeven moment de de. De vogel is gevlogen volgens mij commentaar. Ik commentatoren zijn het zelfs en het was op dat moment was het echt nog 30kilometer ofzo?

[00:26:39]

Euh. Haalt 20 seconden voorsprong, zag dat hij daar een beetje bleef hangen, maar hij deed een paar rare dingen. Dus ik zag hem al een paar keer met zijn rug trekken. Euh, en dan niet. Zeg maar op zijn alle flips als er een soort van kloontje. Maar bij een beetje vertrokken van pijn. En toen dacht ik als je echt goed bent, dan is dit niet een move die een dier raakt. Nee euh. Ik was eigenlijk al vrij snel je natuurlijk.

[00:27:02]

Denk je meteen ja, dit is gewoon de wereldkampioen. En die kan prima met. Als er twee teamgenoten voor om achter stoppen 30kilometer euh, linea recta naar niet naar Ninove rijden. Ja, maar ik had toch eigenlijk meteen twijfels toen ik hem dat zag doen. En ik heb hem daar later in de. Ik heb me niet meer zijn reactie gezien op en op de kop wat de koers was. Volgens mij was dat de. De algemene mening was het is toch vooral tegenwind die euh en en een peloton dat ja en nee.

[00:27:27]

Hij zei uhm, vandaag was sowieso voor. In principe voor Ballerini. Ja dus mijn aanval zette hem perfect uit de wind. Hij zei het was. Het was niet erg als mijn aanval niet zou lukken. Nee meer. Neem nemer, alle flipt, begint niet een aanval om om Ballerini uit de wind te houden toch zou ik ook niet zeggen. Maar het is natuurlijk een aanval die snijdt aan alle kanten. Kijk, als ie wegblijft blijft die weg.

[00:27:49]

Dan winnen ze. Da's waar. Uhm, als ie. En in de achtergrond hoe al die andere jongens niks te doen. Die kunnen lekker hun benen stil houden. Euh, zich verstoppen, uit de wind gaan zitten en zeggen ja, doen jullie het maar. En dat doen jullie het maar was natuurlijk wel teleurstellend, want na Trek werd van tevoren wel echt gezien als een als een gevaarlijk of ook een groot blok. Maar om eerlijk te zijn vond ik ook DSM heel teleurstellend.

[00:28:18]

Maar ach ja. Uhm. Lotto-Soudal. Beetje hetzelfde verhaal, want die zat niet eens in die groep daarachter. Althans niet. Niet met Wellens of met Gilbert. Dus daar miste ik ook wel wat wat actie. Ja maar uhm ja, de eigenlijk DSM en Trek waren de grote afwezigen. Ja vooral trek toch uit. Zeker als je uiteindelijk de uitslag bekijkt. Ja maar ja zeker. Je stem zat nog met met Benoot en Cragg Andersen in de in de voorste groep uiteindelijk.

[00:28:48]

Ja, maar volgens mij worden die ook 20ste op 27 zetels dezelfde. Die is zo verschillend. Buiten als een buitengewoon teleurstellende dag hebben we ervaren waar we kunnen komen. Zullen we even over trekt spreken, want dat was wel echt heel behoort. Ja uhm, vooral ook met de kennis van nu al zondag is is dat een interessante euh. Hoe die tegenwind hielp? Natuurlijk niet. Helemaal niet. En en dus dit. Dit zou wel je theorie ondersteunen van dat die dat dit ook deed om Ballerini uit de wind te houden.

[00:29:15]

Het was echt al wel bekend dat er flink tegenwind. Ja, en het ging echt van heel ver. Kijk, als je gewoon wacht tot de muur dan. Euh. Als je gewoon met het groepje blijft rijden tot aan de Muur van Geraardsbergen dan dan knalt ie daar iedereen eruit. Want daar was wel gewoon de sterkste man in koers er. En een wind die m gewoon. Ja dus het was ook een beetje uit het script. Werkte ook goed, want Grec zei ik had g.

[00:29:36]

Ik had verwacht dat ie op de muur zou gaan. Ja euh. Dus daarom. Daarom hebben we ons wat laten verrassen. Ja, ja, nee, dat klopt. Ja, die valpartij van Chimie, die was ook wel daarin belangrijk. Want er was dik een belangrijke man voor voor de Keuning daarachter. Ja, maar daar zaten ze eigenlijk alleen nog met Ballerini in dat groepje. En tegelijk was voelde je op dat moment dat de groep die daar weer achteraan zat weer dichterbij zou komen?

[00:29:58]

Ja, en dan was het eigelijk gewoon volle bak koers ook op drie punten. Ja, wat wel heel erg leuk was. Ja, je hebt natuurlijk zo'n raar stuk. Een raar moment vind ik altijd in de omloop. Omdat de laatste klim ligt nog redelijk ver van de finish, dus je kunt in dat stuk kan je nog best wel veel rechtzetten. Zeker als tegenwind zeker als tegenwind is. Ja, uhm en euh. Nou ja, dat gebeurde natuurlijk ook eigenlijk.

[00:30:21]

Eigenlijk zag je langzaam de koers weer ineens smelten. Was er in één keer weer een peloton van de echte man of 50 ofzo? Ja, heel groot peloton. Wat dan wel weer vet gewoon aangevoerd werd door ja Alaphilippe. Ja ja, die gingen gewoon beginnen. Ook alweer op kop knallen wat ik? Ja, dat is toch wonderbaarlijk? Het zou nog. Hij is hartstikke gewoon steengoed. Ja schrijf. Ja, ik zat er ook meteen. Ik dacht dat ik meteen ja schrijf.

[00:30:45]

Maar op voor alle wedstrijden die van die van nu tot aan april zeg. Ja, ja ja, wat is er bedoel ik als er kan? Er kan zoveel winnen. Volgens mij dit seizoen. Ja, als je 70 is nu al deze vormen. Dit is eigenlijk geen enkele koers die niet kan winnen, behalve iets van drie weken toch? Misschien zelfs een celstraf. Over Twijfelaar. Misschien de uitvlakken door de Scheldeprijs ofzo? Ja, maar wat wel echt super vet is vind ik van Uhm.

[00:31:11]

Wat gebeurde eigenlijk iets geks vond ik. Want want het is zo'n peloton van 50 man. En dan denk je ook weet jij, dan ga je een beetje een beetje zoeken. Van wie zijn de naakte sprinters die er nog die dag nog bij zitten? Nou Kristoff, Haussler zou je misschien nog kunnen. Pedersen zat er nog lang bij. Ballerini Ballan sowieso. Dat zeiden zat Pedersen al lang mee, maar dat volgens mij is, dat was dat helemaal niet zo.

[00:31:34]

Nee, dan de tenminste hij werd gegeven in die in die groep. Uhm Trentin, maar die had ook al wel uhm best wel wat in. In die stad in dit. In het tweede groepje ook Uhm. En die had ook al best wel wat koers gemaakt. Maar daar zat 50 man in die groep en niemand heeft een poging ondernomen om nog weg te springen. Nee van E. En dat zal ongetwijfeld te maken met de tegenwind en dat het tempo godsgruwelijk hoog lag en waarschijnlijk al hard gekoerst was.

[00:31:59]

Ja, maar ik voel toch een beetje raar. Ik vond ook bijvoorbeeld. Ik zat ook te kijken welke Uhm een Jumo vis was. Zit er dan nog bij? Bijvoorbeeld dat was senso onthoofd. Dit dit voorteken zeker. Maar die hadden dus een roze eenhoorn. En Van Hooijdonk. En dan zou je zeggen ja, die zijn absoluut. Zijn ze onthoofd, onthoofd? Maar dan zou je juist zeggen ja, probeer dan niet. Probeer het. Ja en euh.

[00:32:21]

Want. Want ja, als je Nardus naar de streep rijdt dan ben je eigelijk sowieso geklopt. Ook al zei Roozen na afloop, hebben we vergokte alles op gokte op eekhoorn. Euh, op de sprint van Eenkhoorn. Want die voelde zich nog heel erg goed en heeft nog een goeie eind. Kan en kan goed finishen. OK. Uh en uh. Maar ze zaten uiteindelijk bij de laatste bij in de. Ze zaten achter die laatste val zo'n meter voor voor de finish.

[00:32:46]

Ja, was er nog een flinke valpartij? Dat die groep in één keer in twee uurtjes met iemand is. Maar dat heeft ook te maken met positie Intermarché. Ja, dat is wat de keuring zo goed doet. Ja, die zet dan. Die zitten dan gewoon even Senecio op kop. Gewoon schroeien, te hard, verschroeiend hard naar Ninove rijdt. Ja, en dan hebben ze nog 2 3 man die je die je lied uit kunnen doen.

[00:33:07]

Ja euh, nee. Nou, Senecio deed de Litouwer toch, want die wordt uiteindelijk zevende nog. Wie heeft dan nog al die tijd? Ja, ze hadden een andere God. Wie was Lampard? Was al goed was gevallen volgens mij. Die was al, die was al weggeslagen uit die groep.

[00:33:21]

En ja, wie was hun asking? Ging me geen rijen. Ja, dat was het. En wat Celestial. Laten we wel wezen. Die had ook kunnen winnen. Ja, die heeft genoeg snelheid om om om de sprint te winnen van Jakes Toward. Waar waar we het zometeen nog even over opkomen neem ik aan. Sep Vanmarcke. Ja hè? Het was. Ja, het was wel een sprint van. In niet veel arme. Nou ja, het was van iedereen armoe, behalve van Quick Step.

[00:33:47]

Quick Step was de één. Dat is ook zeg zegmaar die je hebt en zo'n rare bochtige finale zeg maar in Ninove. Ja, en waar positionering echt cruciaal is, want dat zie je zit op een gegeven en krijg je zo'n chicane zeg maar. En daar moet je gewoon. Daarvoor moet je vooraan zitten, want dan kom je er eigenlijk niet meer overheen. Dat is eigenlijk gewoon de dat moet eigenlijk de finishlijn zijn. Maar dan weet toch iedereen. Ja ja, het is toch niet de eerste keer dat we in Ninove finishen?

[00:34:11]

Nee, er moet toch een ploegleider zijn die dan zegt. Maar het is de denk dan en dan. Het zal dan ook toch niet kunnen zijn. De enige andere die ik echt goed zag positioneren was Sep Vanmarcke. Als Hubert. Nou ja, die werd dus weggedrukt door euh, Dore Vanmarcke in de aanval die in die laatste bocht die zaten. Die zat wel goed. Die zat op zijn plek en je wordt gewoon op op een soort van slimheid of routine.

[00:34:34]

Wordt hij je vijfde man? Ik heb de hele dag niet gezien. Nee, en hij heeft ook geen trap teveel gedaan of iets dergelijks. Maar ja en Vanmarcke? Zeker. Maar het was. Het was een euh. Uiteindelijk zag het er toch super simpel uit hoe Ballerini deze koers ontzettend simpel. Maar ja, dat de overmacht van QuickStep ook als je naar de startlijst kijkt. Ja dan. Dan snap ik dat wel. Ja, ze waren met vijf, zes man die konden winnen.

[00:35:02]

Ja ja, precies. En dat het is ook niet. Dus dat het dus gewoon kan dat je dat je onderweg Lampaert kwijt raakt en onderweg Stybar kwijt raakt. Ja, en dat het dan. En dan nog steeds niet echt uitmaakt, want dan kun je nog steeds gewoon prima winnen. En dat je zelfs dan nog wel van ik zet als alleen op kop. Nu ja, zo echt luxe. Ja ja, Ballerini won. Ja, jij noemt de naam al James Stewart.

[00:35:26]

Eerlijk? Had je ooit van hem gehoord? Uhm, ik heb zijn naam een keer ergens voorbij zien komen, maar ik had zelfs dat niet. Nee, ik dacht hé, wie? Wie heeft FDG nou meegenomen?

[00:35:38]

Ik ken hem omdat ik wat ik zag dat die tweede werd in de spurt. Ik dacht wie is dat? Ik ken de hem omdat de Cycling Meul als enige liefhebberij. Die had m bij z'n Riders to watch voor 2021 gezet. Ah ja, hij is ook een crosser toch? Ik heb geen idee. Ja is crossen. Ja, nou ja, nee, maar dit is het jaar. En een Brit die voor FDG rijdt. Ja, ook zo'n opvallende combi.

[00:36:00]

Ja, maar heel vet. Ja en nee. De impressies zijn van een resultaat volgens mij te jong. Ook pas eenentwintig. Tja, heel jong, heel jong dus. Tof dat je dan. Dat je dan zo'n resultaat ballerini trouwens ook. Volgens mij 23 ofzo. Ja zoiets.

[00:36:15]

En daarna de de drie. Ja, zesentwintig al 60,3. Dus ja, Vanmarcke, heel vet toch? Podia. Iedereen gunt hem natuurlijk een en altijd goed en omloop jou. Wat ik heel leuk vond. Vanmarcke zag je echt. Dat was het volgens mij, die moe van de laatste kilometer dat hij Berg effe een kwak gaf zeg maar. Dat is waar jij het vorige keer over gehad. Dat is echt de gretigheid die je nodig hebt om eigenlijk de omloop te kunnen winnen.

[00:36:42]

Ja, en hij heeft al niet de snelheid, zeg maar om Ballerini te verslaan in de sprint. Maar het is gewoon super knap van Vanmarcke om derde te worden in een groep van 50 man. Ja, zeker weten. T Is inmiddels best een oude man. Hij heeft nooit bekend gestaan als een als de echte, de echte afmaker. Nee dus. Schoon gewoon is echt een hele goeie prestatie. Wat mij verbaasde. Heinrich Haussler of Las past? Ja, echt.

[00:37:04]

Die is gewoon. Die doet al zo lang mee. Ja, de de. Hoe oud is die 37 jaar?

[00:37:10]

Wordt gewoon even vierde. Moeten we m m toch weer opschuiven op Parijs-Roubaix? Als je ook altijd goed? Ja zeker? Ja ja, ja absoluut. Ja, Gilbert vijfde. Aram Buru. Leuk. Leuk hoe lekker een heleboel represent. Hartstikke goed. Sénégal 7e 10 achtste over Senecio. Uhm, die kon natuurlijk ook winnen en die stopte ook niet met sprinten nadat die Dalida had gedaan. Heb je nog zien in de media dat ie niet stopte met sprinten?

[00:37:38]

Dat bewijst de uitslag wel.

[00:37:39]

Maar ja maar dus. Uhm ja, je kan je afvragen in in hoeverre dat Roelf plakkerig is.

[00:37:48]

OK. Ja toch? Ik bedoel hij. Hij trekt de sprint aan, dus dat is goed. Hij doet gewoon wat hij moet doen. Ja, maar vervolgens gaat ie ook nog wel sprinten voor zijn eigen plek. Ja. Nou ja, goed. Was ook zo'n kortzichtig werk gedaan? Nee is ook zo. Maar dat Ballerini met twee vingers. Dat is ook wel waar. Dat is ook zo. Ja, maar indien je dan toch nog Trentin verslaat.

[00:38:06]

Volgens mij voor de derde of vierde jaar op rij achtste in of of in een soortgelijke koers. Trentin weet gewoon alles. Hij is gewoon de. De nieuwe Louis Meintjes wordt gewoon over achtste. Ja. Ja euh. Kevin ik. Hoe spreek je deze naam uit? Jij geniet je niet. Het is een Luxemburger waarmee Luxemburgs niet zo sterk.

[00:38:29]

Michel en José hadden de TV. 1. Yeni? Ja, maar dat. Daarom dacht ik hij doet Alexandre Iunius mee. Ja, die wat natuurlijk ook een Fransman, maar dat is. Glimmer Dus dat leek me heel sterk. Bovendien reed hij natuurlijk in dat schitterende Luxemburg, Trico echte mooie truitje. Voor het eerst sinds jaren en andere Luxemburgse kampioen Bob Jungels Jan Bobbels. Samen met hem zijn We Gaan Te Zien, Marijs in de Waalse en de Waalse klassiekers.

[00:38:59]

Jens en Niels polit pills wil snel iets Saene. Dit Zana leuk. En vandaag was die ook weer goed in de gaten. Ook kun je ook opschrijf voor Parijs-Roubaix. Ja euh. Zevende wordt die in Kuurne vandaag. Ja, en die gaat een leuk voorjaar rijden. En ik reduit de uit de klauwen van Israël. Ja en hoera Maria inkort ja, maar die hoor. Uhm, en dat gaat een leuke tandem zijn denk ik met euh Saddam. Ja dan heeft het idee volgens.

[00:39:28]

Het is ook fijn voor Sagan dat het niet meer alleen maar ja euh Sagan is. Hoewel, ze kan daar natuurlijk wel lekker op hebben. Het gehad over Sagan in de voorbeschouwing. Nee, het is dat ik fiets naar huis. Ik dacht wow, we hebben gewoon nul keer. Dit zal zoals eerder overkomen. Wat The Last Gistelinck van Sagan is. Los van het verleden van de recente seizoenen. Hij had natuurlijk in de Giro vorig jaar nog echt een euh masterclass.

[00:39:51]

Ja euh. Verder was het toch een beetje tegenvallend allemaal. Ja, maar stiekem geveld door Corona. Ja, daarom begin dit jaar. Daarom hebben we het niet over hem gehad. Hij zou eigenlijk namelijk gewoon de openingskwart rijden. Ja maar uhm, dat is. Ik heb daar niet heel veel updates meer van gezien. Ik ook niet. Ik heb er wel op gelet, namelijk dat er updates zouden komen over de gezondheidstoestand van Sagan. Want zoals Corona kan natuurlijk echt 100 verschillende varianten zijn.

[00:40:16]

Ja, dan bedoel ik niet Zuid-Amerikaans. De Braziliaanse. Nee, maar gewoon hoe het je bakken te heet is. Ja en uhm ik ik. De eerste berichten waren positief. Vind dat toch wel uhm in dan niet positief dingetje dat ze de eerste berichten was. Maar ja, ik voelde niet zoveel van hem. Volgens mij hij en os en uh. Nog iemand die waren in quarantaine gezet, maar hij had het echt en. Hij zei Ja, ik voel me niet heel slecht ofzo.

[00:40:42]

Maar ja, het is afwachten. Behelpen. Hopen dat wanneer je weer in koers komt. Ik dacht dat hij er nog opstond voor voor de Strade, maar dat durf ik niet helemaal met zekerheid te zeggen. Die startlijst die de van de Strade en wat daar altijd ingewikkeld aan is. Dat hij daar. Ze maken dan al zo'n vol voorlopige startlijst, maar die is allemaal altijd redelijk beperkt. En door door zeg maar het openingsweekend word je dan weer helemaal door elkaar gehusseld.

[00:41:08]

Ja nee, hij staat erop voor de Strade en daarna de Tirreno en San Remo en alle kasseiklassiekers. Maar ook. Uhm ja, spannend ja. Benieuwd op welk niveau die dan binnenkomt? Ja, als je dan weer naar zo'n na Korona weer je eerste koers moet rijden. Ja ja, lijkt me pittig zeker? Oké, ja, nee dus. Ja we de grote winnaar van het na van het openingsweekend in ieder geval van de openingsklassieker. Keuning QuickStep zeker Ballerini.

[00:41:37]

Einde verhaal. Ik hoorde de podcast van Sporza. En daar werd de vraag geopperd heeft de quickstep dan eindelijk haar nieuwe Boonen te pakken? Ja, dat durf ik. Dat zou ik. Ik Ik denk van niet. Het probleem van De Coninck werd daar geduid als. Ze hebben natuurlijk alle Philiep. Maar verder niet echt. Nee winnaar winnaars. Momenteel is wel zo en. En dat was dik. Is het echt een verschil met met voorheen? Dat ze de meerdere hadden?

[00:42:10]

En euh. En Ballerini werd genoemd als één van de jongens die dat zou kunnen. Ja, die rol zou kunnen gaan. Eigenlijk helemaal niet zo slecht als niet zo'n rare gedachte. Er was natuurlijk. We wonnen hun etappe, was de ster met twee zelfs. Volgens mij. En Tom Boonen was wel echt heel compleet. Die kon die. Aanvankelijk was het natuurlijk gewoon waar ze heel rap aan de meet ja, maar op geen moment kon je ook gewoon aanvallen en kon je dus op verschillende manieren een koers winnen.

[00:42:38]

Maar toen was dat hele team ook wel heel erg op Boonen. En nu is het hele team. Gent op het hele team. Tuurlijk, Alaphilippe steekt er wel bovenuit, maar zo'n aanval als gisteren? Ja, daar profiteert Ballerini dan van. Uhm. En hetzelfde geldt voor iemand als Assige als Krain en en Lampaert zijn het gewoon steengoede renners die inderdaad niet per se een heel groot wapen hebben. Maar ze zijn als team natuurlijk gewoon het wapen. Ja weliswaar, maar uhm.

[00:43:05]

Nou op de nieuwe bolus vind ik finke uit zou komen. Veel als er grote schoenen met grote schoenen om te vullen. Maar het is wel. Je voelt wel aan alles. Deze jongen gaat wel. Neemt u wel eens een snipperdag? Wie houdt die van vraagjes? Maar dan? Ah, dan weet ik het wel. Uhm, nee, maar je voelt wel alles. Deze jongen, het is niet de laatste koers die deze bijlenen. Nee, zeker niet.

[00:43:27]

Nee, ook niet dit jaar. Ik. Ik vond het sowieso al best typerend dat ie boven Senegal in de in de rangorde zat gister. Want net zoals vorig jaar tweede geworden geloof ik in Gent-Wevelgem en die heeft gewoon wel goed team een goed seizoen gedraaid. En uh ja, maar er was gewoon geen enkele twijfel. We gaan voor Ballerini vandaag exact staan. Ja AC Astana, daar heeft het vak geleerd natuurlijk. Ja, die zullen er ook nog wel achter achter de oren krabben dat ze me hebben laten gaan.

[00:43:58]

Ja, maar het was altijd de droom van Quick Step te rijden. Dus ja, ja ja, die reed twee jaar geleden of drie jaar geleden nog pijn? Best wel klein Italiaans ploegje. In Astana kwam je niet echt uit de verf en toen pikte Lefevre op en dan was ie echt echt. Seels zielsgelukkig en want het was altijd zijn droom om voor de 5 en mooi zijn ploeg te rijden. Zo verscheen de familie van Franco Ballerini heb ik overal gelezen.

[00:44:24]

Jammer zijn. Kennelijk is Ballerini een naam die vaker voorkomt in Italië. Dat verbaast me dan weer niks. Mij ook niet. Mij ook niet nemen. Dus daar kan je een QuickStep de grote winnaar. Ja, we zijn het net al. Trek-Segafredo kreeg aardig op de ballen. Ja, want als we naar de uitslag kijken en dan blijkt gewoon die hele ploeg. Daarvan zat niemand in dat eerste groepje van 50 groepje van 50. Dit is de eerste was Alex Kiers die finishte op 2 44 op de 63ste plek.

[00:44:54]

En stijve Teuns Pedersen, die zaten zelfs daar nog achter. Ja, er was wel echt heel bedroevend. Ja, dat is trouwens wel de ploeg die geacht werd om in de breedte ook juiste ja folding opereren. Vond ik ook wel weer een beetje gehypet eigenlijk. Uhm. Ik had eerlijk gezegd zeker na vorig jaar had ik DSM hoger verwacht. Het voormalig Sunweb start met oud en Krach. Anderssen, Benoot en Krach Andersen en Romain Bardet worden. Ja nou ja, goed, dat is toch ook na?

[00:45:27]

Het is nu afwachten hoe hij het gaat doen. Maar ja, ik vond dat ze met een en een leuke sterke ploeg, maar vooral ook vorig jaar ook met een plan kwamen. En die leken niet echt een plan, maar toch gewoon wel heel erg oud. Het is grappig, dus om maar een ik weer even een podcast. The Cycling Podcast. Ja ja. Oh nee, dit kan niet, want dit is een Frans Special Cycling Potterijstraat dat extra goed, want dan kan ik er.

[00:45:48]

Kan ik m? Kan ik me hier parafraseren. Ja uhm, in the Cycling Podcast. Die had een special over team DSM dan. En dat ging eigenlijk over over de manier waarop zij wedstrijden managen. En B en D. Uhm, Nicolas Roche werd daar onder andere aan het woord gelaten en die zei dat hij zich erover verbaasde. Euh, dat hij bij toen niet bij Subnet kwam. Het meest verbaasde dat ie dat ie soms opdrachten kreeg voor een wedstrijd die niks te maken hadden met het winnen van de wedstrijd.

[00:46:15]

Dus die domme bijvoorbeeld zei ja, vandaag is jouw opdracht. Is onze opdracht om Michael Stor te leren hoe die zichzelf beter moet positioneren in het peloton? Dat is onze opdracht voor vandaag. En ja, hij zei ja wat. Wat ik echt bizar vond, daar had ik nog nooit heb meegemaakt. Zodat dat dus bij elke ploeg waar je rijdt is eigenlijk als altijd het geen plan is. Altijd gaat altijd over hoe kunnen wij deze koers op korte termijn?

[00:46:38]

Ja, bij Sunweb hebben ze altijd, denken ze altijd in. Hoe kunnen we op lange termijn ontwikkelen? Dat vind ik al heel vet. Ja, en dat kan dus ook betekenen. Dus het zou dus theoretisch kunnen betekenen dat s team DSM super tevreden is over deze koers is verlopen omdat dit gewoon de opdracht was. Verder ging helemaal niet voor de winst en we gingen. Weet ik veel. Beetje een beetje oefenen met dingen. Leuk bos bergjes rijden.

[00:47:00]

Nou, dan zijn we misschien moe als ze dat ook effe kunnen informeren wat het idee was achter dit weekend. Denk overigens niet dat ze wedstrijden als Omloop Het Nieuwsblad gebruiken om Mikael Storey te leren positioneren hoor. Zou ik andere? Zou ik zelf andere wedstrijden verkiezen? Maar toch Tour de l'Ain? Ja, precies. Nou ja, maar goed ja. Wat er dan? Wat het fijne is? N een slechte koers maakte je nog geen slechte renner. En het fijne van het openingsweekend is dat er na zaterdag altijd zondag komt en je dus in Kuurne-Brussel-Kuurne alles goed kunt maken.

[00:47:31]

Jasper Stuyven zei vanochtend euh, euh, dat hij geen idee had wat er was misgegaan. Had ook geen excuses over zijn gevallen of nee, was gewoon alles was schoon en had gewoon gezeten en zaten niet in die groep. Slechte benen allemaal. Euh. En wat fijn is ze. Ze kon het meteen rechtzetten en ze zetten het meteen recht. Ja en euh. In een schitterende koers mogen we zeggen ja, want Kuurne was en was natuurlijk vandaag wederom prachtig weer.

[00:47:59]

Dus wederom de gordijnen dicht. Ja en uhm, ik vond het was. En dat is Kuurne eigenlijk altijd wel. Euh. Echt een tactisch steekspel. Ja dus. Euh, omdat natuurlijk dat laatste stuk euh, zonder klimmetjes en zonder kasseien is. En ja, dat. Dat maakt gewoon dat de de aanvallers Furs de sprinters voor de snelle mannen dat dat gewoon een continu uhm ja continu spel is. Ja, dat was was ontzettend vet. En ja, vandaag was het natuurlijk extra mooi dat Mathieu van der Poel gewoon op 80 kilometer zegt.

[00:48:36]

Jongens, ik ga al 85 85. Ik ga alvast. En wat blijkt? Je kunt Mathieu van der Poel rustig laten rijden als je op 55 kilometer voor de meet van vandaag gaat. Jeetje, wat stelde ie voordat ie dat afgemaakt? Ja, wonderbaarlijk. Uhm, heel vet gereden. Ik dacht ook ja, we waren continu op de EP aan het discussiëren. Waar gaat ie dit nou halen of niet? Had ie dit nou halen of niet? Dat kan toch bijna niet?

[00:49:00]

Ja maar ja, het is wel van de poes. En die naar Wayans. Die was met ook al eerder opgevallen. Was gister of vorige week ergens ook heel vet? Ja, want die rijdt ook gewoon 50 kilometer, maar geen volle bak mee. Ja en nee. Die zag van de Poel gaan en ik dacht oké. Die moest je niet laten rijden en zag je hem bijten. Ja ja, hij ook. Dat is op gegeven moment. Uh, sloten zijn met z'n tweeën aanwijzen een groepje.

[00:49:22]

Zeg je nou vijs ook echt? Zou zeggen helemaal kapot gaan. Ik heb het gered. Dus zo grappig en van etter die dan gewoon effe een keer extra adem haalt en dan weer volop kop gaat draaien. Zijn herstel vermogen is zo absurd. Ja, dat was wel heel bijzonder. Maar goed, ja, dit is die uhm ja, de anderhalve kilometer voor de meet. Toen werd hij ingerekend. Ja ja, was ons jammer. Ik had t m.

[00:49:46]

Jaja, het stuk gewoon zowieso. MWP van euh. Van deze koers. Ja en uhm. Helaas. Ik dacht hij gaat nog meesprinten ook. Ja en hij maakt nog kans ook om te winnen. Ja maar ja, tegen dan tegen Yass verstijven die de sprint aantrekt voor Matt. SPDC die gewoon massasprints in de Tour kan winnen zeg maar. Dat is dan toch moeilijk als je met 85 kilometer solo op kop hebt gereden? Ja. En toch ook wel weer een opvallende nummer twee Anthony Turki en de Zweed Thomas PID Kok.

[00:50:18]

Ja uhm, im cockpit Tim Cockpit ja uhm dat nog net even niet hebben benoemd was uhm bij. De Omloop is Kristof ja en die had gehoopt dat. Jullie had ontzettend pech en daarom vandaag eigenlijk wel verwacht. Ja, maar hij staat er niet meer bij. Bij de sprint gisteren had ie dus Lou Reed die lek. Echt op de laatste kilometers denk ik anderhalf. Zoiets is ontzettend pech, want hij staat er wel gewoon goed bij. Maar van de acht is niet opvallend genoeg.

[00:50:50]

Nee, nee dus precies. Dus het podium was Mads Pedersen, Anthony Terzi en Thomas PID Kok. Trentin werd keurig vierde. 2 2 4 4 plekken, 4 plek, gewoon een achtste en vierde. En dit als dit zich zo doorzet dat Qadeer Khan niet meer mis mee. Werd een topseizoen. Jenthe Biermans vijfde. Sonny Colbrelli op 6. Niels Polit.

[00:51:11]

Wederom is er weer een Tienenaar zevenen de ster. Dat gaat ook de goede kant op. Grec op acht van lerberghe. De eerste keer in een QuickStep. Toch is Quick QuickStep op 9 en Erik Noordt CETA Rosseel Mijn Noorse Argos, maar die dit zijn die Uno jongens. Die reden ook wel een reden. Leuk. Je reed een paar keer echt leuk vooraan in een na. Al mogen we wel zeggen. Buitengewoon leuk shirt. Ja zo god ja. Go Ahead Eagles meets the Aldi of zo.

[00:51:44]

Ja ja, ik denk dan God, het valt in ieder geval op. Jij kent ze misschien ieder geval. Duizenden Ja ja, omdat ik vind dat niet bijvoorbeeld heel lastig met de team DSM. Dat ze zo'n shirt dat eigenlijk op teveel shirts, andere shirts lijkt. Ja klopt. In het vrouwen peloton veel mooie shirts, veel paars wel. Uhm ja ja, dat is dat. Is dat de EKD Works toch? Ja, maar dat was iemand.

[00:52:06]

Ja, maar dat was er nog één die ook die erg paars was. Paars, maar lievelingskleur lips? Nee. Is dat dan lief? Ja, volgens mij wel. Ja, dat zou kunnen. Ja ja. Uhm ja, ook een mooie koers trouwens. Ja nou, om een zo mogelijk nog even, want dit is toch het laatste jaar dat we ervan kunnen Rossana kunnen genieten? Ja, maar qua stijl is hij wel echt een beeldschone renner, zeker oliemolen.

[00:52:30]

Zij hadden op een gegeven dat je weer zo'n prachtig beeld dat ze dat ze in volle inspanning naar Ninove reed. Het was weer had zich losgemaakt van die groep. Zo stil en rustig op de fiets met de fiets. Zoveel kracht mag jou. Een podcast tipper. De olympische podcast van het Van de Breggen Ja van de NOS was echt een leuk gesprek. Leuk, echt leuk gesprek aanraden. Gaat ze naar de tijdrit en de wegkoers rijden? Ja ja, dat lijkt me logisch.

[00:52:56]

Ja ok. Nou ja, dus in het najaar top. Dus al met al jonne. Een heerlijk weekend en heerlijk. Echt een heerlijk week en Puss eraf. De kop is eraf. Ja, precies. En als je nou mag kiezen, welke koers voer je dan eigenlijk mooist KBK of gek genoeg Karaca? Maar het was toch vooral vanwege het nummertje van Van der Poel? Ja, en omdat je omdat je ook wel bij de omloop. Het is toch die fijne groep van 50 die dan met elkaar de laatste 20 kilometer naar de meet rijdt?

[00:53:24]

Zeg maar. Da's toch niet het allerleukste? Nee. En uhm, het was wel denk ik nog leuker geweest als Kristoff niet lek was gereden. Want Kristoff na zo'n koers die die. Die kan Ballerini wel aan zij, maar dat wordt dan gewoon een heel spannende sprint. Laten we wel wezen. Ballerini sprinten en daar stond. Ze stonden niet op de foto. En vandaag eigenlijk met Peeters hetzelfde verhaal. Dus opzich leuke koersen, maar uhm. De eindsprint was een beetje mooi.

[00:53:59]

Ja, KBK was stuk legendarisch geworden. Als Van der Poel wel ja, dan was het natuurlijk wel een punt was geweest waar we over 20 jaar nog over hadden. Ja maar. Nou ja, dat vreselijk is een beetje niet, want ik denk dat hij dit soort dingen gewoon nog wel vaker gaat doen. Toch wil hij het vorig jaar in de BinckBank Tour ook gedaan? Ja zeker? Ja natuurlijk. Maar daar heb ik nog steeds zo hebben het nog steeds over.

[00:54:20]

Maar goed, ja, inderdaad der Hoeven. Ja, over hoeveel overwinningen? Magische overwinningen kun je het hebben? Ja, dat is zeker waar we gaan laten gaan. We kopen de dvd met de Hot 100 mooiste momenten van Mathieu van der Poel. Ik heb Litmanen niet, maar ja, die cd's zijn heerlijk. DVD's, dat wel goed. We hebben nog nieuws over over de vrienden van de show. Snikkende of sneaken die via groen truitje gewoon van geel.

[00:54:45]

Tof? Ja zeker? Helaas, in de laatste etappe van de wei, maar die nog een keer mocht sprinten kwam die niet aan conditionele bak? Nee, maar dat was ook niet zo gek toch? Nee. Is de World Tour koers zeven dagen volle bak gegaan? Ja, fantastisch gereden, twee keer tweede. En ik moet zeggen. Heb je die sprint deel van de dag daarvoor gezien? Nadat het Palm eiland was een goeie sprint weer na vooral.

[00:55:08]

Ik was vooral onder de indruk van zijn positionering. Positioneel goed, het was echt goed. En hij deed één ding fout volgens mij, want hij ging in de kante aan waarde waar de wind kwam, zat heel vroeg in de wind en dat hield in niveau. Ik moet steeds denken aan euh en euh. Volgens mij was dat onze special met Kees Boel die vertelde over een over een training of een sprint training en dan vertelde van ja, het belangrijkste is gewoon je moet jezelf constant vertellen, blijven staan, blijven staan, blijven staan, blijven staan, blijven staan zeg maar.

[00:55:35]

Ook al spijt dat zuur uit je benen. Ja, en dat hield hij niet. Niet? Nee hoor. Hij moest gaan zitten en moest gaan zitten. En dan weet je en dat gaat toch niet worden? Nee, precies, maar toch. Ja, groene trui in je eerste koers. Hij gaat met een rode trui, groene trui en waarschijnlijk een tijdrit bocht van de auto naar het volk of een hopelijk Parma's Snickers. Nou ja, ik zal toch ook wel de ja een mooie sneakers hebben, maar dat zal toch.

[00:55:57]

De Sultan had er ook wel nog iets leuks meegeven als je de groene trui wint.

[00:56:01]

Snickers, groene Snickers van kamelen en kamelen, hazen, kamelen, leer en Maximillian. Nee, dat was tof he? En uhm ook. Nou ja, ik kan je zeggen. Goed nieuws voor mijn deur, dus dat weet ik niet. In ieder geval leuk, want we hadden die. We hadden natuurlijk samen met oma Post. Hadden we ja kaartjes actie lopen, hebben nog steeds lopen. Superhit? Heb jij er al eentje gestuurd? Nog niet, nog niet.

[00:56:25]

Ik wel. Hartstikke leuk vanuit mijn bed en wat autootje. Lekker zo een beetje schuin van onder. Wat voor foto's heb je gemaakt? Ja, echt een heel scherpe foto. Gewoon volle bak die onderkin meepakken. Je hebt en je hebt gewoon een selfie gemaakt voor de selfie gemaakt. Fake vet. Ik dacht probeer even kijken of het lukt ok. En euh. Het was binnen een minuut je thats. Ja, dat is echt leuk. Ja, echt leuk gaan we ook op m'n tante is het zo?

[00:56:45]

Ga ik nu ook gewoon allemaal niet vanuit bed dan maar gewoon wel. Ja precies. Nou, hoop echt dat ik prominent op de koelkast. Al bijna vijftig kaartjes dus dat is inderdaad een koelkast vol. Ik weet niet hoe groot zo'n koelkast is, maar dat ben ik. Daar kun je je koelkast mee behangen. Dat zal die toch nog echt blij mee zijn? Bijna 50 dus. Ik roep de luisteraars nog één keer op om om euh om mee te doen.

[00:57:05]

Want dat we die 50 eventjes gaan Chrisje. Mooi de rode lantaarn. Punt oma post punten nl. Ja, Saddam. Dat kun je lekker je doen op super vetten. Heel vet. Ik vind echt een leuke, echt leuk initiatief. We hadden natuurlijk als laatste misschien leuk. Ja, onze onze. We gingen toch wel glimmen van trots als ben je mee tijdens de omloop? Ja, toen onze onze. Onze jonge. Ik zie je nog zitten zie Simi nog zitten.

[00:57:35]

19 jaar vers vers uit het ei net van de middelbare school af, die die gewoon op het moment suprême bij de omloop was. En ja, dat was wel heel vet. Dus laten we MeV. Laten we even bellen kijken wat hij er zelf van vond. Uitstekend idee. Met Hiero, Olof, Jony en Willem. Hé, goeie avond. O ja, heel goed, liet Lignel de hele dag op de bank. Ja, ik ben er binnen voor een uurtje fietsen van afgekomen.

[00:58:08]

Maar verder rijden vooral op de bank.

[00:58:12]

Inderdaad, het was het Pieter gisteren. Ja, ja, toch toch flink naar de kleuter gedragen. Mooijman, hoe shoko je alle Philiep niet volgen op de Molenberg?

[00:58:30]

We ook, maar slechte nougat is mij dat. Ik was wel gewoon goed genoeg naar de kloten om goed te slapen.

[00:58:40]

Ja, schrijf je, daar is een meenemen door je dag. Hoe gek? Hoe euh. Hoe verliep die voor jou? Want ze zagen je natuurlijk op een gegeven moment inderdaad in de aanval gaan. Maar ik kan. Ik kan me voorstellen dat daarvoor ook nog wel het een en ander gebeurde. Ja, klopt, daarvoor was op zich de opening was de kopgroep reed relatief snel weg en daarna was het. Ja, als Staercke wel een redelijk normaal verloop denk ik euh, controle van Quick Step en daarna ja richting heuvelzone werd het euh, werd het wat nerveuzer en ging het ook steeds harder zeg maar.

[00:59:18]

Dus uhm ja. En toen Paya vlak voor de Molenberg. Of tenminste dat was ook een beetje mijn droom. Tussen Kattenberg en Molenberg scherp te zijn op eventuele tegenaanvallen. En uiteindelijk sprong ik vlak voor de Molenberg mee met die de jongen van Mobistar. Jacobs toch? Ja ja, ja Jacobs. En toen euh ja toen kwamen met twee vooruit te rijden en later op de Molenberg toen ja. Toen reden in het peloton ook een groep met favorieten weg die euh ja die bij ons aansloot.

[00:59:53]

Ja, dat was een mooi groepje.

[00:59:58]

Als uw zoontje doen tussen die het is die Reutemann het rijden. Euh, ja, vooral vooral hard afzien, ik heb verder per week krijgen. T Is ook niet dat het dan ook momenteel bijzonder is ofzo. En jij zit gewoon volle bak te koersen in de koers. En euh ja, dat krijg je verder niet heel veel van mij. Maar ja toch wel. Toch mooi om dat toch nog redelijk fijn die koersen ja zo mee te kunnen doen.

[01:00:30]

En na de Molenberg ging het, ging het ligi uitbouw of was had je nog of. Want ik maakte het een grap. Natuurlijk geen schande dat je alle Filippini kunt voor onze dag, maar het was wel. Toen was het wel, want toen was het een koers wel over. Toch niet?

[01:00:45]

Ja, toen begin deze week inderdaad een afgereden. Ja, toen daarna. Fosko toen. Daar kwam ik eigenlijk in de achtervolgende groep terecht. En toen kon ik daar nog net mee bovenkomen. En toen heb ik richting de muur nog. De jongens van van onze ploeg die nog wel in die groep zat probeert goed af te zetten richting de muur. Ja en toen euh ja, om daaraan mee te doen. Toen was mijn koers weggeblazen. Ja, ik dacht.

[01:01:16]

Wij zaten allemaal nog te hopen dat jij in die groep van 50 zat. Ik dacht als je mee als je nog mee zou kunnen, dan ligt er een mooi sprintje te wachten. Ja, dat was het was niet direct verwacht dat er zo'n grote groep naar een rij inderdaad, maar achteraf ging het allemaal best. Grote groep op Vinnytsja.

[01:01:37]

Ken je deze wegen of niet? Heb je hier vaker gekoerst in jeugd? Ja, ik heb wel in deze regio had gekoerst, maar ik heb toch wel euh. Kijk. Woensdag en donderdag ben ik wou eens verkennen met de ploeg, dus het was wel was ook normaal een bestanddeel nieuw? Ja, het was wel goed om dat van tevoren te bekijken.

[01:01:58]

Hoe keken ze bij jullie ploeg op terug op de wedstrijd? Ja, in principe wel. Euh, ja. Koers zoals plan was alleen uiteindelijk ja, zonder het gewenste resultaat natuurlijk.

[01:02:13]

Ook echt Perreira met die laatste. Met de roze, Van Hooijdonk en Eenkhoorn zaten er volgens mij nog, maar volgens mij is ze alledrie net achter de valpartij. Ja, inderdaad.

[01:02:24]

Precies op dat moment dat ze opbouwden schuiven ze er geen reet. En ja euh, toen was een goede resultaat ook gevlogen. Dus dat is inderdaad helemaal Rome. Ja maar cool leuk.

[01:02:37]

Ik vond het echt superleuk om hier zo in beeld Zino. Het was echt een beetje je je nu wel echt een beetje het bal van de grote mannen.

[01:02:45]

Ja, dat wel. Heel vet. What's next? Want je bent natuurlijk gewoon ja, eigenlijk toch veel vroeger prof geworden dan dan verwacht is. Wat? Welke koersen sta je? Sta je erop? Ik sta eerst nog op van mijn dinsdag met opleidingsploeg die geen lid meer zijn. Leuk, tof? Ja, dus ik zou hier en daar nog wel eens met de opleidingsploeg meegaan. Na. Brugge, De Panne en Dwars door Vlaanderen? Ja, mooi.

[01:03:14]

Ja, in Scheldeprijs niet. Nee, u rijdt de ploeg sowieso niet. OK. Ja, logisch ook. NACO. Hoe bevalt het tot nu toe om onder één keer de zitten? Want ze waren mekaar natuurlijk in december gesproken in in de. In de special toen was natuurlijk nog sprake van dat je in juni naar euh, dat je in juni prof zou worden en het natuurlijk allemaal sneller gegaan door volgens mij. Dumoulin en Theunisse met name. Euh, en waarschijnlijk waarschijnlijk ook wel omdat je tot de weinige neo koersen euh op het programma stonden dit jaar.

[01:03:45]

Ja maar ja, maar hoe vind je tot nu toe? Ja, ik ben wel blij dat ik inderdaad ja, inderdaad, normaal zou ik Koerselse Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen bij de beloften rijden zeg maar. Maar dat euh ja ja, die koersen zijn allemaal weer afgelast. En ja, dat blijft verder ook niet heel veel over. Dus ja, ik ben gewoon heel blij dat ik daar heb. Een koers en ook ja toch bij de profs. Dat bevalt tot nu toe.

[01:04:14]

Heb je al vriendjes gemaakt? Nog geen Viander ook jammer, Johan Jacobs zet nu geen aanval verder, misschien lukt makker Coel na Olaf CIBE Brackman. We hebben genoten en Le Samijn, dus gaan we dinsdag kijken. Zeker wordt gewoon uitgezonden, dus genieten. Denk je? Heb je? Weet je al wat je rol wordt in die koers? Kopman?

[01:04:40]

We starten met de opleidingsploeg. Dus ja, het is altijd dan niet aan ons om de koers in handen te nemen.

[01:04:47]

Als ploeg als Quick Step aan de start staan dus Mathieu van der Poel en Mathieu van der Poel. In principe hebben we allemaal. Zijn we daar allemaal wel wat vrijheid is? Gaan we dinsdag gewoon zien.

[01:04:59]

Tof. Als je op 85 kilometer van de meet gaat, dan moet je gewoon mee zijn.

[01:05:03]

Olaf, dat hebben we vandaag wel gezien en niet overnemen. Gewoon in zijn wiel gaan zitten. Blijkbaar goed dat je een fijne avond en tot later heb je bemoei je zo denkt. Ja genieten. Ja, leuk die gasten. Ja zeker. Grappig, grappig. Nee, mijn mooie tof voor de lessen Mijnders. Daar is de eerstvolgende die we kunnen zien komen uit het duel tussen Olaf Kooi en Mathieu van der Poel is dan de voorspelbare kou. Want waren onze voorspellingen voor de omloop jonne?

[01:05:39]

Euh, ja, ik had Oliver Naesen en uhm. Ik heb hem heel even gezien in de tegenaanval. Maar eerlijk gezegd. Een beetje teleurgesteld. Beetje teleurgesteld dat Tom, euh. Hij werd echter niet echt nés gemaakt. Ja, negentiende, gewoon niet echt koers gemaakt. Niet heel erg gezien. Ja, ik vond ook eigenlijk dat Aeschylus er ook best een goed blok had die ik niet had. Die had ik gewoon ook wel wat meer op de voorposten verwacht.

[01:06:08]

En dat ja ja, viel toch een beetje tegen. Ja nou het hele weekend oke. Grec wordt achtste vandaag in KBK, maar het is nog niet waar ze willen zijn. Nee, Krek zei wel dat hij euh, dat die euh, dat dit het gevoel goed was. Dus dat ze genoeg hadden om op voort te bouwen. OK. Nou, da's lekker. Dus koop t voor, zegt Wellens. Ja, een beetje hetzelfde. Ja ook niet.

[01:06:29]

Niet dat ik ook veel meer van verwacht werd. Vierentwintigste. Wat moet? Ja, wat moeten we daarmee? Dan kan je helemaal niks mee. Stefan Küng Ja, hebben we met en wat 14maart weet die eigenlijk? Stefan Küng is wel de man die de die de twee het derde peloton terugslag, terugbracht naar de tweede groep. Daarom hebben achtendertigste ja, nou allemaal niet om over naar huis te schrijven. Nee. Uhm. Gelukkig hadden we wel iets om iets anders om te juichen, want wij sloten natuurlijk onze.

[01:06:58]

Onze eerste aflevering van 2021 af met een collectieve voorspelling dat Mads Pedersen Kuurne-Brussel-Kuurne zou winnen. Ja, en die karweitje. Nou, dat is toch euh, goed gedaan. Ik vond grote klasse grote klasse voornamelijk van mij toch? Of hadden jullie zelf ook al bedacht dat Maté spelers om gruwelijk waren dat gedaan?

[01:07:15]

Heerlijk? Ja, ook waren er veel mensen die je Davide Ballerini goed hadden. Niet veel, niet veel. 3 om precies te zijn Pym keizers Wouter Berkhoff van Amerongen en Tom Nederhemert. Wat de top is natuurlijk van die drie voor allemaal. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Weten we sinds Hennie en. De notaris heeft op Wouter Berkhoff van Amerongen van Amstetten Oranje Nassau. Ongelooflijk dat we dat er zelfs mensen van van adel en het koningshuis naar ons luisteren zeker.

[01:07:44]

Ik ben benieuwd of zij de groetjes ook durven te mogen doen van de van VVD of RIVM. Wat denkt? Ik denk het wel hoor. Ruiter Wouter Berkhoff van Amerongen mag contact met ons opnemen via Goetz, de rode lantaarn podcast Pinel of als een Goetz inspreken via een audio bericht op vriend van de Pantanal slechts de rode lantaarn. Dan kan je dus heel leuke audio berichten achterlaten. Dat liefst positief. Ja, dan stuurt Jonas ze weer door. En dan nog eens in één keer verdwenen.

[01:08:08]

Maar ja, als je dat nu doet, dan hoor je volgende week goed. Aankomende zaterdag één van de mooiste koers van het jaar. Goed nieuws. De uitzending begint anderhalf uur eerder. Eindelijk dat in de krant. Ja, ha ha. Hebben ze eindelijk door dat die koers eigenlijk al veel eerder interessants lag? Ongelooflijk? Ja. Nee ik. Ik hoorde het dat. Doet ie dat ze anderhalf uur eerder? Dat vind ik een heel goed nieuwsshow.

[01:08:33]

Ik ook heel blij ben zeker. Maar dit? Dit is echt goed ook, want de vijftiende editie van de strijd, want de vorige veertien edities waren ook super vet. Alleen het CIBE, het meest vette deel van de koers, hebben we nooit gezien. De D gewoon waar, waar, de waar. Maar anderhalf uur is nog steeds niet van start tot finish toch? Nee. Nee. Maar t is nog steeds wel dat de site een hele vette Strooker helemaal in t begin.

[01:08:55]

Ja, het zou heel slim zijn om gewoon van start ja van start af euh uit te gaan zenden. En dan misschien zelfs een uurtje ertussenuit als je als je dat persé nodig zou leuker zijn.

[01:09:06]

Maar goed. Laten we niet te laat en niet overvraagd. Dit is wel winst ja. Maar dit is dus de vijftiende editie. Nou ja, Strade Bianchi betekent witte wegen in het Italiaans. Dat wist wel veel onverhard, veel stevig oplopend oplopende weggetjes, gravel, groupwise, ja zelfs wat tegenwoordig. Ja, mooi, maar zeg je Engels ook vloeiend? Ja, ja zeker. Zeker. Het is Engels Nederlands. Kan Dolmans sic ja. 184 kilometer. 11 onverharde stroken en dus n steile slotklim naar de Piazza del Campo in China.

[01:09:38]

Italiaans natuurlijk ook waar in stukken van 16 procent. Ja, precies vorig jaar was het natuurlijk ja, die was in die verzengende hitte augustus. Euh, was het. Bij ons was het dan ook de eerste koers de eerste. Ja, het was de openingskoers toch van Van T. Van het hertekende voorjaar. Uhm ja of nee. San Remo. Nee, die kwam daarna. Nou, dat kwam er na. Ja, want dat was toen net van ArenaNet Flying.

[01:10:06]

Daarna ja, maar Wout van Aert won toen. Euh, heel veel favorieten die heel vroeg afhaakten omdat ze niet tegen de hitte konden. Ja, het was ook echt heel warm en heel droog.

[01:10:15]

Ja, heel warm en heel droog, maar Van Aert doorstond dat het beste won voor Vormeloos. Jarman, Bettino Fuglsang, Stybar, Bookwalter, Van Avermaet, Göbel, Rosa en ik heb m expres nummer 11 naar nummer 11. De Gaverke Nico Van Muylder schitterend op 8 minuut 11, maar moest na de boobies toch die snelle Möbius. Leuk, leuk, leuk. Uhm, nou ja, euh ja, onze voorspellingen. Ja, ik doe een verrassing. Ik ga voor remember the.

[01:10:45]

Oh ja, waarom? Nou, hij is al eens 2e. Ja, achter. Volgens mij Benoot die er bovenuit. Euh ja, voor Van Aert die toen moest afstappen op 1 of 2 of omviel op de piste. Passies? Uhm is een verandas Willems outfit. Ja ja, ja, euh. Dus. Hij is euh. Hij kent de Wega. Hij kan het. Ja, er zitten natuurlijk echt heel staartstuk bij. Het is ook echt een koers voor hem.

[01:11:10]

Hij rijdt met Benoot, oud winnaar. Nou, het is me mooi natuurlijk. Die maakt ook een goeie kans. Maar uhm, ik vond het leuk om Bardet zeg. Ik vind het leuk dat ie dat ie. Euh euh, de Omloop reed ik. Het zou me niet verbazen als hij een heel goed seizoen gaat rijden omdat ie verlost is van het Franse van de Franse druk. Ja, dus had ik veel d'Italie koersen, gaat de Giro rijden Vuelta maar oke dus.

[01:11:34]

Dus de de Italiaanse denkt dat die die Tirreno gaat rijden. Maar ook San Remo, dat soort dingen. Nou ja, dat. Ik ben heel erg benieuwd. Dus Romain, zou jij? Het zou een leuke zijn voor je. Krijgt het Disveld mee, ook als knecht? Nou, goeie knecht, zeker voor dit soort werk denk ik. Ja euh. Tim noemde Cockpit Tim Cockpit. Ja, denk ook het Tim Cook. Leuk, leuk, leuk, leuk.

[01:11:57]

Euh. Ja ja veld. Ja, die zal dan van z'n veld zijn capaciteit moeten hebben. Ja en vanwege het feit dat ie n eenenvijftig is. Of zoiets. Ja en 12 kilo weegt. Ja. Dus ja, dat helpt je wel. Die kan vliegen over het grind. Die grindwegen. Ik ga je ook een. Ik ga ook een bijzondere voorspelling doen. O Taddei, Ogata. Ja ja, denk je nou? Ik denk ik ja.

[01:12:21]

Ik gok erop dat die hoogtemeters kan ie het wel? Ja, en hij heeft m erin gereden wordt VLD. Vorig jaar zei ik het nou of niet? Nee, dat was graaf Gregor die in de twaalfde of twaalfde of dertiende eeuw maar zou kunnen worden zat. Hij zat redelijk kort op ja. En dus zei hij, kan het maar geen man zijn. Hij is tering, goed in vorm, stelde Willem. Nee, maar wat dat ding is de hij Stuka.

[01:12:46]

Hoe Aimard? Ja, hij heeft natuurlijk twee belangrijke in het jaar de UAI Tour in de Tour de France en na allerlei moet moeten we is een bord met druk toegewerkt. Ze moeten allebei winnen. Nou, het is de Whitehorse gewonnen, maar dat is. Dat was zijn vorm piek. Hij zit nu in een vorm epiek dat. Ja uhm, dat zou dus ik denk dat ie. Ik denk dat hij die vorm door gaat trekken naar naar de naar het machine danke.

[01:13:12]

Ben benieuwd ben ik leek me ook een leukere, leukere voorspelling dan opnieuw Van Aert of Van der Poel. Ik had eerst Van Aert gezegd denk jij dus makkelijk? Ja, ik zou alle Philiep zeggen. Ik denk het wordt sowieso een schitterende koers. Dat is natuurlijk het allerleukste aan om aan de strade, om zowel de kassei mannen. Nou ja, kijk naar de top 10 van vorig jaar. Bettino Stybar en Van Avermaet zijn hier goed. En Van Aert, maar ook vormeloos.

[01:13:36]

Lachman en Vogeltje. Ja, en graaf Gregor. Dus dat is het aller vetste. Je kan er alle kanten mee uit. Alle vette renners komen. Gaat hier aan de start staan en gaan hier ook willen winnen. Want het is natuurlijk echt een moderne klassieker. In mijn ogen is Alaphilippe wel echt de favoriet. Maar ja, euh. Van Aert en Van der Poel kunnen dit natuurlijk net zo goed. Ja nou, dat is wel. Dat is wel echt leuk.

[01:14:00]

Het kan zoveel kanten op. En het weer gaat het ook denk ik veel bepalen. Ja en niet. Ik vermoed dat de voorspellingen ongeveer gelijk zijn als dat het nu is. In Nederland is natuurlijk hoop op regen. Ja, ik zie, ik zie, ik zie me beauty's nog binnenkomen. Grijs als een standbeeld en dat stof rechtstreeks uit de jaren 50. Maar ook met een aantal mooie. Ja, nou, het zou dus uit alle drie zou het verrassend zijn, toch?

[01:14:22]

Tom PID kok Romain Bardet heeft dat Ogata. Dat vind ik wel leuk voor alle drie een beetje een een uitzaaien. Niet niet de geijkte namen. Nee, precies als je mee wilt doen aan de voorspel bokaal, dan kan dat via vriend van de show puntenoogst. Lees de rode lantaarn. En ook dit jaar krijgt de winnaar weer eeuwigdurend. Opschept recht en de kans om één iemand. En dan zijn we heel erg streng in de groetjes te doen. In de show ga je het elke week zeggen dat je heel streng raak zeker strenger is.

[01:14:46]

Zeker als Wouter Berkhoff van Amerongen luistert. Iemand? Ja, maar hij waarschijnlijk een heel lange naam. Ja, dat is van een ander ander.

[01:14:55]

ADO mannelijk geslacht is een Pruisische prins. Ja. Euh. Luisteren naar de pot. De podcast vervielen. Kijk eens, gepresenteerd door favoriete collega bankzitters Willem Dudok, Jonas Friesen en Nick Jonas Ruysen. Veel dank aan onze sponsors. Sonos, Auto, Puntennood. Uhm Tim, heel vet. Die stond naast de auto van tour de Thietmar. En jawel hoor. Hij heeft hem gewoon eruit getrokken. Echt niet dus. En natuurlijk is dat fijne van de hybride zeg jij lekker.

[01:15:27]

Die kids zijn lekker en natuurlijk gewoon omdat auto. Alleen maar kwaliteit leven alleen maar klasbakken levert zwaar. En Tim en Tim is ook fantastische rijder. Ja, dat is de zo heb je wel eens met in mijn auto gezeten. Heel degelijk, heel de echte als ie is. Uhm. Maar ook de vriend van de show. Bijvoorbeeld Niels verdorde Harald Donink, Marc van Berlo, Koen Smeets. Ivo Laurenz een ja en ook Lotte Visschere, Bram Swinkels, Sander Janssen, Eric van den Haak en Simon van der Kooij en tenslotte Christa Jansen, Timothy Dijkstra, Paul Meyers, Sanne Couperus Familie van hopelijk en Keien Schaekers.

[01:16:02]

Wil je aansluiten bij dit magische peloton? De inmiddels zevenhonderd 92 vrienden en zo ook het komend seizoen weer een hoop uren wieler en luisterplezier mogelijk maken? Kijk dan even op een vriend van de Chopard die nog steeds de rode lantaarn en doe een donatie de rode lantaarn met verder mede mogelijk maakt door dag en nacht media en het discours met. De wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken hem voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen Gaya. Maarten Visser Lounge en Natalia's Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman te Made Willem.

[01:16:32]

Over de brandweer maandag gesproken. Is er nog wat gebeurd? Nou, dat was 7 uur.

[01:16:38]

Er werd even een screenshot in mijn Twitter streaming geblazen vanmiddag, waardoor ik even dacht wat is hier aan de hand? Want dat was de Royal Barnaart droom classic was gaande. Ja, weet niet wat je hebt meegekregen. Euh ja, ik heb ik. Ik heb hem niet gezien, maar dat was echt wel leuk. Wederom kan je in QuickStep Andrea Badioli woensdag dat. Dat was voor Impey en Honoré in gisteren 1 en 3. Van daar kan je niet gisteren goodie.

[01:17:02]

Ja, precies. Maar uhm, daar kwam dus in één keer een een brandweerwagen het parcours op. En dan in de brandweer van Made. In tegengestelde richting zeg maar. Ging ie uh, ging ie. Kwam niet om het peloton af. Het was echter heftig om te zien, maar wel met sirenes. Nee, zonder sirenes. Nee ok. Maar ik lees als prompt alle meldingen in mijn twitterfeed dat de brandweer in Made erg uit koers was en of ik wilde vragen of ze weer wilden inrukken.

[01:17:28]

Maar dit was. Dit was duidelijk. De brandweer uit van hout, terwijl de helft uit den hout uit. Jaja, precies. Laten we die vooral de schuld geven. Ja, nee. Ja, absoluut. Ja dus dat was even. Was even billenknijpen. En uh, maar de de heren uit Made bleken onschuldig. Zij hadden er niks mee te maken. Pak van mijn hart. Ja, maar toch weer toch weer lekker brandweer momentje. Nog goed.

[01:17:48]

Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Wij zijn vooral actief op Twitter en Instagram. Op Instagram moet je dus ook wezen voor de allesbeslissende ham, kaas of ham kaas test, maar je mag ook met ham kaas.

[01:18:00]

Het klinkt leuk, maar dit is met mijn miljoenen. Het klinkt als een kast van Ikea. Zou nu kunnen zeggen hoe kun je nou ham kaas zeggen? Dat is gewoon. Dit is dé. Het is niet mijn sterkste argument, ben ik heel eerlijk. Het is voor jou net zo net zo absurd dat je iemand anders het anders hoort uitspreken als het voor mij absurd is. Wie gaan hier niet uitkomen? Ja, toch ben ik meer. Ik mijn BBN is natuurlijk gewoon veel beter omdat ik uit Nederland kom, je binnen de A10 bent geboren.

[01:18:26]

Ja, ik denk. Ja ja, da's waar. Uhm gaan zien. Ja, Twitter of Instagram. De rode lantaarn allebei. Maar je mag ook mede naar goed. Het rode lantaarn podcast punten nl. Wij zijn er aankomende zondag weer in om blikken terug op de strade banken. Met een hopelijk verrassende winnaar voor één van ons zeker. En euh. Tot die tijd je abierto is.

[01:18:49]

De dader gaat zich.