Transcribe your podcast
[00:00:00]

Voordat we beginnen. Even een ingezonden mededeling. Beste luisteraar van de rode lantaarn. Heb jij enig idee wat de commando's doen?

[00:00:11]

Deze Special Forces van Nederland opererende Mael in het diepste geheim? Maar in de podcast Byloo, Radar Bouviers zelf geeft hij voor het eerst een kijkje in hun werk en leven. Iedere aflevering neemt de Kommando je mee op een geheime missie.

[00:00:32]

Luister Byloo, de Rada, het B-4 stel nu op werk bij Defensie, Pantanal, Slash Commander of je favoriete podcast en het wielervoorjaar van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door BBB Cycling.

[00:00:48]

Alles om het fietsseizoen goed te starten. Het is zondagavond 14 maart 2021 en vanaf het wereldwijde web is dit de rode lantaarn.

[00:01:33]

Het was zo'n week waar je als rechtschapen bankzitter soms niet wist waar je moest kijken. Van Parijs tot Niels van Tirano tot Adriatico, overal was het bal en overal drukte de grote namen hun bevallige neusjes aan het venster. In naam van Van Aert Alle Verliep en Van der Poel. Samen reden we de eerste etappes in Italië, waarna Pooley Boy wel zin bleek te hebben om zich te voegen bij een heilig kwartet. Ondertussen ontstak Turbo Primoz dag na dag het vuur in de regio Nice blies in de laatste meters van de zaterdag koers de wilde droom van Gino, het voorprogramma menig in duizend stukjes en liet vervolgens een koers debat ontbranden over nut en noodzaak van elkaar en een andere ploeg iets gunnen in de koers.

[00:02:10]

Misschien was het pech, misschien was het karma of wellicht ook gewoon toeval. Maar de gretigheid waarmee Rocky in zijn Jumbo's de dag nadien in de vernieling werden gereden door diverse ploegen met twijfelachtig eigenbelang, deed toch op zijn minst vermoeden dat de sympathie woot van het peloton nog altijd niet bij de Killer Boys is beland. Hoe anders is dat voor Michel Wbp, die fietsende reclamespots voor de koers die er genoegen in lijkt te scheppen om onze koers dutjes te onderbreken met veel te vroege demarrages.

[00:02:34]

Hij was de man van de dag vandaag. Onze Rocky likt zijn wonden, want in de laatste minuten wonnen de Duitsers net als vorig jaar op de hoogste trede van Parijs-Nice Maxi Shaman.

[00:02:44]

Het is niet eerlijk, maar het hoort bij het vak. Jammer genoeg.

[00:02:52]

Maar het meest pijnlijke is dat M. Dat nu overkomt in een aantal maanden tijd. Voor de tweede keer een keertje in de Tour is nog een grotere knauw. En nu? In wat men noemt de kleine Tour. De wedstrijd die je moet winnen alvorens je de grote toer kunt gaan aanpakken. Zo vertelde de geschiedenis dat ze dit Simon die dat zodat Indurain, dat en vele anderen. Da's mooi, want onmiddellijk charmant feliciteren en dan toch maar het isolement opzoeken.

[00:03:32]

Bij wijze van troost wint hij er wel drie etappes, drie etappes. Hoe is het binnen de dagen nadien? Win je? Willem Jonne Ik zit vandaag niet bij jullie in de studio. Nee, maar ik bel in ja, lekker modernen. Ja, maar ze zijn zo professioneel. Leuk! Vanuit Haarlem. Ja, alles wat praktisch mis kan gaan rondom een rode lantaarn. Een opname ging vandaag mis, maar ik heb wel ontstellend veel genoten van de koers vandaag.

[00:04:08]

Ja, wat een dag. Het is te veel om naar te kijken eigenlijk. Ja, iemand hebben mij net dat ie totaal uitgeput op de bank lag omdat ie uitgeput was van het bank liggen. Ja, dat is er dus vandaag gebeurd was. Ja. En dus het gebrek aan koers dutjes. Ja, dat is tegenwoordig ook niet meer bij. Ja, die van de Poel. Die gaat gewoon veel te vroeg aan. Waar? Waar is de tijd gebleven dat ze dat er gewoon netjes gewerkt gewacht werd tot de 30 kilometer?

[00:04:31]

Gerben Masseert was dus niet alleen dat.

[00:04:35]

Het is ook gewoon dat die koersen tegenwoordig omdat ze tegelijk gereden worden niet duidelijk is wanneer welke finisht. Dus je moet de hele tijd opletten. Ja, dat vond ik met name. Doordeweeks was dat heel slecht geregeld. Meestal was er wel een soort van afstemming van de Tirreno. Wat later dacht ik dan Parijs-Nice. Maar nu dan opende ik m. En dan op allebei nog honderd kilometer. Ja, Jezus jongens moest het parcours gaan zitten bestuderen om te kijken wie er als eerste zou finishen.

[00:05:05]

Het is toch allemaal World Tour, daar kan je er even over bellen. Slecht vond ik ook maar iets veranderd. Serieus, rare, rare gewaarwording. Heel snel tegelijk. Want het skiën zou prima kunnen zeggen. Zorgen dat de ene een uur naar de andere finisht. Ja, heel makkelijk. Dan heb je toch ook alle pistes? Het lijkt me ook allebei redelijk dezelfde doelgroep.

[00:05:23]

Ja, maar goed, het is ook zo ingewikkeld om gewoon bij te houden wie er nou ook weer aan welke koers reed. Ik was vandaag boos op Lennard Hofstede dat ie niet in de. Nee in de Tirreno Adriatico was.

[00:05:36]

Ja ja, ik heb het deze week inderdaad, want ik zit natuurlijk met tal van wielen, spellen die ik in de gaten moet houden en Site Bettes. En natuurlijk persoonlijke vetes en WiiWare. Ik was het parlement helemaal kwijt. Ik heb er wel over gedroomd, ook nog vannacht. Ja, het is echt. Het is echt humor. Gelukkig hebben we vanaf morgen weer maar één koers om op te focussen. Tirano, want die gaat gewoon nog vrolijk twee dagen door.

[00:05:56]

Ja, maar dit zijn wel de parelen vind ik van Van der Wielen weken. Dus het is allemaal eigelijk nog een beetje voorspel, maar het is wel gewoon elke dag. Heel veel koers. Ja, en het was me ook het weekje wel parcours dat het is. Euh ja, het zijn natuurlijk. Dat waren altijd de Tirreno. In Parijs-Nice waren altijd koersen die zich, die die ik altijd wel een beetje volgde, maar nooit zo echt zo fanatiek.

[00:06:19]

Euh, maar deze weken waren was wel ja. Je zag het al aan het deelnemersveld, maar het was gewoon elke dag zo'n beetje dynamiet. Ja, echt geweldig. Ik heb echt genoten van van. Van de ME. Ook de manier waarop gekoerst werd. Ja, ik vond wel qua deelnemersveld dierenhotel. Wel echt tien keer beter dan Parijs-Nice. Ja, maar het is ook natuurlijk vooral ook omdat die heilige drie eenheid aanwezig is en daarover gesproken. Ja Alla van der Poel en Wout van Aert.

[00:06:48]

Elke koers waar ze aan de start stonden met z'n drieën vonnissen totdat Pocket Shar na negen keer die ban heeft gebroken. Dat is toch absurd? Ja ja, dit is ja. Dat is absurd. Absoluut. Ja maar. Maar ook de jongens. Het wielerseizoen is nog helemaal niet begonnen. Nou ja, herinner jullie er maar wekelijks aan dat het wielerseizoen begint gewoon bij Milaan-San Remo volgende week. Maar het is dit soort conclusies kunnen we nog helemaal niet trekken.

[00:07:12]

Het zijn wel heel veel pannenkoeken voor de kinderen hoor.

[00:07:15]

Al mijn kinderen zijn inmiddels moddervet. Nee, geen pannenkoeken zien. Laat ik zo zeggen als dit te. Als dit. Als dit het seizoen was zeg maar. Stel dat we nu zouden beëindigen, dan zou ik spreken van een geslaagd seizoen.

[00:07:29]

Ja, het is echt hè. Het is echt. Maar is Parijs-Nice altijd voor Milaan-San Remo? Of is dat normaal andersom?

[00:07:35]

Nee, nee, nee, dat is altijd voor. Ja, het is ook altijd sorte. Het is altijd in dezelfde week, dus is altijd die keus. Ga je naar de Tirreno of ga je naar? Ga je naar Parijs-Nice? En het grappige is dat meestal maken. Ze maken veel euh, renners die dus voor de klassiekers gaan. De keuze voor Parijs-Nice omdat het daar wat slechter weer is. Maar dat was vandaag ook niks van te merken. Nee, de knetter in de Tirreno ging helemaal los.

[00:07:57]

Het deed mij denken aan een op meerdere fronten. Trouwens aan de wereldkampioenschappen in Harrogate waar wij bij waren. Ja, wel met een betere afloop ja, want daar was het ook zo jammer. Of ik de eerste associatie was vanwege het weer en vanwege de parkour wat zo glooiend was, maar toch echt echt zo pittig. Ja, heel zwaar en einde ook een rondje natuurlijk, wat ze voortdurend moesten rijden. Maar later bleek nog dat er was ik even bang.

[00:08:22]

Krijgteen krijgen ontsteken nou weer een hongerklop vind om op 5 kilometer voor de finish nog een reepje zag nemen. En dan begon ik wel enige zorgen te maken. Als je als je dat niet nog moet doen. Dat ik ook echt dacht waar. Waar gaat dit reepje nou nog goed voor zijn? Maar uiteindelijk was er wel echt een essentieel reepje. Is echt een unto is een reepje waarvan waarvan het winkeltje denk ik in een. Mathieu van der Poel museum moet ik weet.

[00:08:44]

Ik weet niet of dat iemand het heeft opgeraapt. Maar man, ik deed een oproep aan onze Italiaanse luisteraars. Ik heb. De laatste vijf kilometer, niet meer op de bank gezeten, alleen maar zichtbaar op tv staan, schreeuwen en springen. Ja van ja. Gaat het halen en gaat het niet halen. Gaat het halen. Het was echt smullen, maar ik werd eten. Was ook wel. Nou ja, het is werd het natuurlijk uiteindelijk heel close.

[00:09:06]

Maar dat ik moet zeggen dat zat er ook enige fatalisme in. In de C&A Karsten Kroon zijn commentaar gegeven, maar die was wel echt voortdurend. Ik denk niet dat ie t gaat halen hoor. Nee, hij begon op 1 kilometer en dat vond ik wel echt knap. Hij is hij zag dus gewoon al aan de lichaamshouding, maar ook natuurlijk aan het t verschil de toch wel redelijk rap terugliep. Ja, Paul zou nog best eens lastig kunnen worden.

[00:09:29]

En toen moest je dus zelf nog een beetje om giechelen. Ja euh. Maar je had echt in zenuwen, want hij reed gewoon minuten dicht. Ja, het was maar Jonna. Wij hadden dit toch ook? Wij zeiden ook tegen mekaar. Die lichaamstaal, dat ziet er niet goed uit hoor. Nee, ik klop alleen maar naar beneden te kijken. Ja hoor, of je hing? Ja, maar dat was wel pas vijf kilometer later. Dat waren tegen elkaar, zeiden Ja, Kroonen, Kroonen, Kronecker en Keikop ja, zeker niet zo'n fatalistisch doen.

[00:09:54]

Er moet hoop houden, zeker als het om Vanbelleghem naast zit die ook niet helemaal is. Die juicht natuurlijk vooral voor Van Aert. Ik had het gevoel dat ik de commentator boks. Omdat jij er ook alleen voorstond stond vond ik verdrietig. Ja Tim. Er is iets dat ook, maar Willem. Ja. O ja, sorry. Nee, ik was gay. Ja, ik wou. Ik wou naar jou, vrienden van de skibond toe. Want dat is natuurlijk ook nogal een ditte.

[00:10:19]

En dat je waar we deze week eigenlijk even over moeten hebben. Want er is iets gebeurd weer. Er is een vooroordeel. Heeft een veroordeling plaatsgevonden? Ja, ik probeerde erachter te komen wat er nou precies allemaal aan de hand is. Ja, en toen dacht ik. Ik vind dit best wel ingewikkeld. Heeft iets met testosteron pleisters te maken ja. En een oude coach m v inmiddels maar, weet Jongert. Freeman Jonna weet volgens mij precies wat er aan de hand is.

[00:10:41]

Nou, niet eens precies. Ik weet alleen wel de uhm die coach. Die heeft dus testosteron pleisters. Uhm. 30 zakjes testmodel. Ja, en dat heeft geprobeerd te verdoezelen. En dat is niet gelukt. Is nu toch boven tafel gekomen en hij is hiervoor veroordeeld. Haar even waren hoe die het heeft proberen te verdoezelen. Ja zegt nee met ja, het dak daar werk naartoe willen. Maar sorry. Ja, ga je gang. Hij heeft dus euh een andere euh.

[00:11:06]

En een coach uit de uit de ploeg. Nu heeft hij onder de teambus gegooid. Shane Stratton heeft Sheens. Het is door te zeggen dat hij de al deze dertigplussers had besteld voor Shane Sutton, omdat die geen erectie meer kon krijgen. Wat echt is? Uhm hij. Hij zei van nou ik heb. Ik heb dat niet besteld zodat die renners harder gaan fietsen, maar gewoon omdat. Ja omdat chaîne. Die krijg hem niet meer omhoog. En euh ja daarom heb ik het besteld.

[00:11:35]

Wat opzich sympathiek is als het sowieso zijn zeker. Maar Shayne was daar niet over te spreken. Nee, je heeft ontkend dat ie die heeft ontkend en die heeft z'n dochtertje ook als bewijs aangevoerd. Van nou het. Het werkt allemaal nog op zich. Op zich sluitend ja. En het grappige is dus euh, dat dat is die Timothy. Zie die ja die veroordeeld is, die kan dit ook niet hard maken. Nee, wat dan wel weer ironisch is.

[00:11:58]

Maar er zitten heel veel. Daar zitten heel veel rare dingen omheen. Dus hij heeft ook een laptop vernietigd die als bewijsmateriaal zou moeten dienen. Die zetten rondom dezelfde tijd als dit. Als dit speelde heeft Chris Froome euh. Aangemerkt als een verdachte renner. Bij US bij Sky destijds. OK. Uhm, erdoor. Er is dus het zit wel. Daar hangt wel erg gekke hoop gekkigheid omheen. Ja, dat staat als een paal boven water. Ja ja, maar dit is nu dus wel officieel.

[00:12:29]

Dus de D. De rechter heeft dus gezegd dat ze bewezen achtte dat v.d. Free Freeman die order heeft geplaatst en ontvangen. Wetende of geloven dat deze aan een atleet zou worden toegediend om atletische prestaties te verbeteren. Dus euh. De rechter heeft gezegd van het gaat die die heeft gezegd. Het ging wel. Het gaat wel degelijk om doping, bedoeld om een topsporter beter te laten. Topsporter. Ja, maar was die d? Er was nog iets met die Sutton aan de hand, want die heeft dus weer gewezen op de rare afwijkende waarden van Froome.

[00:13:00]

Op een gegeven moment dat Froome ineens zoveel harder begon te rijden. Die hebben het ook al wel eens over gehad in de rode lantaarn. Dat vroem gewoon van de ene op de andere dag veel hogere wattage Tages begon te rijden. En daar begon die set en begon daar weer over. En toen zei Forum Ja, dat zegt hier alleen maar om te stoken tussen mij en Wiggins. Want destijds ging het om de vergelijking in waarde tussen Froome en Wiggins. Dit was rond die er rond die Tour de France dat dat Froome voor Wiggins moest knechten, maar dat Froome eigenlijk beter was actief toen op neer en Wiggins hem niet omhoog krijgt kennelijk.

[00:13:35]

Ja maar ja, iemand moet hier een boek over schrijven en dan kijk ik toch naar jouw team. Ja ja, ja. Nee, dat lijkt me wel een goeie. Maar sowieso gewoon om dit te kunnen volgen. Word wordt ook gewoon super ingewikkeld. Dus ik kies er gewoon voor om om er vanuit te gaan dat Sky gewoon doping heeft gebruikt. Lijkt me makkelijker. Hmm oké nou helder. Prima conclusie hé. Uhm g honoreren verzoeken tot de tot rectificatie schreeuwen dat er een paar.

[00:14:01]

Uh, ten eerste Philipp Walsleben. Schitterende naam, schitterende naam, geen MTBF. Zoals ik zei, maar een veldrijder. En niet zomaar één, want de zesvoudig Duits kampioen wereldkampioen bij de onder 23 zijn komt. Hij kon er ook nog aardig wat van. Geen idee waar ik dat mountainbiken vandaan had. Zo zat hij in mijn hoofd en nu staat die zit die in mijn hoofd als veldrijder? Ja, da's mooi. Onder andere Chris en Shuter Hagen wezen ons daarop, maar die waren zeker niet de enigen.

[00:14:28]

Nee, jij had het meende toch een mountainbike tred te herkennen bij hem? Ja, die meende ik te herkennen. Maar misschien heeft hij dat veldrijden tred. Nou, misschien is het gewoon een een veldrijder met een mountainbike tred. Dat kan ook gewoon. Fernão kan zeker. Ja ja ja, ik had ook. Ik kreeg het ook voor m'n kiezen van meerdere kanten. Ja, dat je historie niet kent. Ja euh. En dat klopt ook wel.

[00:14:52]

Ik bedoel ik ben euh. Ja ik ben geen zestig. Nee dus. Net zeventien geworden. Geloven? Ja en uhm ja en nee. Dit gaat om een oud wereldkampioen Jean-Pierre Monseré. Ja en ik heb denk ik de naam verkeerd uitgesproken. Maar ik had ook gezegd het ging over de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. En daarover had ik zeg dat het niet zo'n grote prijs was. En dat klopt ook, want het is de laagst gecategoriseerd. Het is een 1.1 koers en daar doelde ik op.

[00:15:25]

Maar ik kreeg dus alle alle wielren dinosaurussen over me heen. Euh, wat prima is. Maar dat gaat dus over de veel te vroeg overleden Jean-Pierre Monseré die als wereldkampioen euh. Overleed. Hij werd aangereden. Volgens mij tijdens een kermiskoers door en door een tegemoetkomend busje. Echt een heel tragisch. Een zwarte Mercedes, een zwarte Mercedes. Ja, en en later ook nog zijn zoontje toen ie aan het trainen was. Dat vond ik helemaal droevig. En er is een schitterende euh.

[00:15:56]

Belga Sport documentaire die ik iedereen inmiddels van harte kan aanraden. Ja hierover. Het verdrietige van het zo vond ik er echter een verdrietig detail van. Dat van zoontje dat. Dat heeft dus ook een verkeersongeluk gehad. Ja, ik kreeg een verkeersongeluk terwijl die in de wereldkampioenentrui van Freddy Maertens reed, die hij had gekregen als soort eerbetoon aan zijn vader. Ja, heel Giovanni reed. Ja, echt heel verdrietig. Maar goed. Euh, dat was 1971.

[00:16:22]

Ja, gebeurde dit allemaal. Maar dat was ook. Euh, nou ja, ja, het is niet echt te gek geweest.

[00:16:28]

Ook vreugdevolle volgt. Ja zeker. Maar goed, een gebeurtenis uit 1950 zullen we maar niet meer als nieuws als nieuws aanduiden. Autz was ook iets vreugdevol. Ze in ons bed nog leuk ouds, ja, in onze in onze. Inmiddels is de post Timm. Ja, wij hebben t natuurlijk regelmatig over dat er vrijwel geen kinderen geboren worden in de wereld. Jonne heten terwijl en dat betreurt ons gewoon. Want het is toch een hele leuke naam. T Is gewoon een beetje gekke naam.

[00:16:52]

Maar ja, het zou toch leuk zijn als vaker voorkwam het zelfs een beetje zonder naam. Er waren vorige week natuurlijk super teleurgesteld dat er wel een baby geboren was, maar dat die maken het heet. Ja, echt een gemiste kans.

[00:17:04]

Gemiste kans op deze baby jongen te noemen. En nu krijg kreeg een berichtje van Clément de Bruijn die zei omdat we niet alle baby's Jonna kunnen noemen, maar allicht zeker wel een paar, is zes maanden geleden onze zoon jongen geboren. Niet geheel toevallig geïnspireerd op een zekere podcast Hoost die lekker lult over wielrennen.

[00:17:23]

Jongens die zeiden ze bedoelen. Ik ben ook benieuwd. Volgens mij is dit nummer vijf Jamón echt veel. Ik ga nu gewoon een heel. Ik ga misschien. Later kan ik gewoon een heel wielerteam met Jones. Het is ook. Het voelt ook heel erg als een naam van nu. Ik snap niet dat die niet in een top 10 staat van babynamen. Nee, maar dat kan niet lang meer duren. Nee, zeker met dit tempo, maar met met o, met onze productieve luisteraars.

[00:17:46]

En ik heb eigenlijk nog nooit een vervelende jongen ontmoet. Eigenlijk allemaal Verdel. Ik eigenlijk maar eentje. Maar Johma, De Bruijn gefeliciteerd. Ja, leuk. Welkom in de wereld bent. Ja, ik hoop dat je veel. Dat je maar veel koers mag kijken samen met je vader en je moeder. Hij uhm, waar je? Ja, we konden deze week eigenlijk een beetje kiezen uit de Tirreno of Parijs-Nice en we hadden vorige week gezegd van we gaan Parijs-Nice bespreken.

[00:18:11]

Ja, die Reino hebben net natuurlijk ook een klein beetje over gehad. Dus laten we nu even focussen op op Parijs-Nice de koers naar de goeie gekozen willen.

[00:18:19]

Nou ze. Nou ja, die van vandaag hadden we het over die koers van vandaag. Dat een soort klassieker in één dag volgens mij van van Van der Poel. Maar ik moet zeggen Parijs-Nice heb ik ook wel aardig wat. Aardig wat mooie momenten gezien hoor. Een bijzondere bijzondere momenten met denk ik voorspellende waarde. Voor de rest van het seizoen is dat ook wel interessant om even over te hebben, maar die wij hadden kozen is voor Parijs-Nice, dus de 79ste editie was het.

[00:18:44]

Uhm met uhm ja, een koers Koesj van een week. Euh, met een tijdrit. Heuvel race. Sprints. Uhm. Koning Koningin in de etappe van gisteren met een hele lange slotklim en vandaag een race in de heuvels rondom Nice. Ja en uhm ja, eerst Marci, want het was natuurlijk een uur en een week euh. Met meer waard en werd elke dag feest was. Uhm, wat is jullie? Wat zou jullie het meest opgevallen deze week?

[00:19:11]

Wat is iets waar wat je is bijgebleven? Uhm, nou, ik vond de Stefan Bitsiger de UH die de tijdrit won. Ja, sowieso vond ik een buitengewoon vermakelijke tijdrit. Uhm. De gebeurde zo'n cinefiel. Normaal gesproken is de tijdrit. Ja, wel. Ik vind een heel vet onderdeel alleen om te kijken niet heel spectaculair. Maar uhm, eigenlijk kwam Rohan Dennis met vrij snel, met een goeie tijd en waarvan iedereen dacht nou dat. Dat zal m wel worden.

[00:19:41]

Ja nou, toen kwam vriend van de show. Dylan van Baarle, die die tijd zo goed als evenaarden wel echt een fractie van een seconde nog langzamer was.

[00:19:49]

Maar supervrouw appetijtelijk en toen snurkers. Andersen was waar. Waar? Heel benieuwd naar ben dit seizoen. Hoe we hoe of wat hij gaat doen. Uh, die die dokter onder. Toen dacht iedereen wel. Nou dan zal dat m wel zijn. Toen ging Rochlitz er onder nog. Toen ging Savanna daar weer onder. En toen dacht Irena en nu is het toch wel gedaan. En toen kwam Stefan Bassenge uit Zwitserland. De duveltje uit een doosje. Ja, en hij was al tweede in de Emeralds tour achter Filippo Ganna.

[00:20:23]

Natuurlijk, het tijdrit won de tijdrit. Spektakel moet ik eigenlijk wel zeggen, want wat een mooie man is dat. En wat City schitterend opschiet. Maar ja, die biedt zeggen hij is vrij jong, was in de jeugd altijd achter. 22 jaar zat hij altijd met de tijd. Reden achter dat andere gigantisch talent. Maeckelbergh euh. En nu? Euh ja, steekt hij zijn neus aan het venster. Ik ben echt heel erg benieuwd. Krijgen ze in Zwitserland verdomme ook een gouden generatie?

[00:20:50]

Nou ja, ze, qua tijdrijden hebben ze natuurlijk altijd Cancellara gehad. Dan heb je wel een soort van automatisch een cultuur. Wel dat je dat je daar goed in bent of dat mensen dat jongeren geïnvesteerd worden. Ja, en het jongeren het gewoon ook vet vinden. Dus ja, dat zou. Het zou zomaar kunnen. Hm, in feite education uit een leuke ploeg ook. Ja mooi truitje ja en een gekke helm. Heel gekke helm. Maar ja, het helpt wel Willem.

[00:21:15]

Het helpt wel. Het is geen modeshow hé. Kennelijk ja Tim, wat vond dat? Wat viel jou op? Of wie viel jou deze week naar mijn nieuwe favoriet? Is Matheo Jorgensen. Dat is dus. Dit is de ME. Dit is de meest verwarrende renner die maar kan bedenken. Het is een Amerikaan met Roodhaar die Matheo van zijn voornaam heet. Johansson van zijn achternaam. En bij Movistar rijdt. Ik vind dat echt een combinatie van smaken die ik nog nooit eerder heb gezien.

[00:21:44]

Ja, en dan gaat het hartstikke goed in Parijs-Nice. Hij staat afkijken kijken in het algemeen klassement.

[00:21:49]

Staat die nu zevende ofzo? Dat is wel echt goed. Staat ie? Ja, hij klinkt een beetje als mijn kledingstijl. Eclectisch? Ja, zeer eclectische rijder dit. En Naema heeft vorig seizoen ook al vrij goed gereden, maar nu is ie echt en hij zit hier de hele tijd bij. Hartstikke goed. Een Amerikaan?

[00:22:10]

Ja, een jonge gast ook toch? Hij is volgens mij éénentwintig. Zoiets volgens mij. Mattheus 21 21 jaar is ook alweer zo'n jonge jonge gast die zijn neus aan het venster drukt. Is toch. Het wordt wel druk aan de Junckers zijde aan een V aan het Vence.

[00:22:24]

Ja ja, misschien zijn we nog steeds met dat seizoen bezig waarin alle jonkies goed zijn. En dat is toch een beetje de grote verandering van vorig jaar.

[00:22:31]

Ja, die oudjes kun je afschrijven joh. Ja, het is toch wel herfst? Maar er zijn zoveel dat er zoveel jeugd is die dan? Of echt van die jonge gasten die gewoon doorbreken. En ook meteen euh ja wil dat we vorig seizoen hebben t natuurlijk al uitgebreid over gehad, maar t is echt een fascinerende ontwikkeling. Ik weet echt nog nooit zo gezien dat dit zo dat het zo'n massale generatiewissel is. Nou ja, 2. En het werd altijd bij het wielrennen toch wel heel erg gezegd van nou, je kan je pas echt goed als je acht negenentwintig bent, want je je hebt die taaiheid nodig.

[00:23:01]

Ja, en nu blijkt dat ineens helemaal niet zo te zijn. Nee. Of gek van allemaal geen taaiheid. Je hebt. Je hebt juist die soepelheid nodig. Ja, je hebt gewoon frisheid nodig. Lekker. Ja Willem, was er nog iets wat jou was opgevallen deze week? Nou, ik was wel heel erg verheugd over uhm, over de sprint van Kees Bol. Moet ik zeggen. Dat was de etappe van de tweede etappe, dus dat was dan maandag volgens mij jouw impressionante.

[00:23:26]

Ja, dat was. Dat was he. Ja, hij was heel indrukwekkend. Heel fijn voor hem ook volgens mij, want het was. Hij was ook denk ik super opgelucht en blij dat het gelukt was, want ik kan me voorstellen dat ie naar de eerste sprints die hij had gereden in de USA Tour onder andere. Toen zag het er echt nog niet goed uit. Sterker nog, toen had ik echter het gevoel van ijs echte ijs echt nog wel ver van vorm die niet nodig heeft om etappes te winnen.

[00:23:48]

Ja, had een vijfde plek daar. Dat was wel enigszins hoopvol, want wel de top van de top deed daarmee natuurlijk. En dat zwaar in Parijs-Nice. Qua sprinten was het ook echt goed bezet. Ja, maar dit is ook dan denk ik de vergelijking met Dave Dekker die daar in het water natuurlijk trok. Ja, die eigenlijk echt verraste. En en m. Nou ja, die echt gewoon beter. Beter was dan hij. En we weten natuurlijk dat ie dat het een jongen is die echt super hoge topsnelheid heeft.

[00:24:13]

En dat en ook dat DSM heel erg traint op die op die sprinttrein. Uh, en die liep ook nog niet heel erg goed mee. En ik was zonnetijd en in één keer viel het allemaal op z'n plek. En het moment dat mij het meest bij bleef was dat was eigenlijk, want ze deden die schrokken. Die sprint fantastisch aan. Zowiezo met Benoot en Joris Nieuwenhuis. En uhm, in een van de laatste volgens mij de laatste bocht. Dat ie voor de voor de lange leg rechte lijn naar de finish maakte Nieuwenhuis en in de binnenbocht en één keer ruimte voor bol waardoor Bolden voorbij kon schieten.

[00:24:47]

En dat vond ik zo klassebehoud. Zo ook zo euh ocar aanvoelen en en daar kon je echt al zien. Het helpt dus echt als je zo'n trein hebt die elkaar heel goed verstaat en snapt dus wel dat die. Ja, het was natuurlijk fantastisch hoe hard die vervolgens aanging, maar dat is de snelheid. Zo kon. Houden in die bocht, zeg maar, was echt ook te danken aan Laurette, aan wie je aan wie bomen een beetje doet denken aan één van mijn lievelingseten Orta.

[00:25:15]

Greipel haalde ook, Greipel had ook dit een. Een is natuurlijk superhoge topsnelheid en gewoon een machtige sprinter. Ja, maar die had ook dat wel een beetje ruimte nodig. En een bel en een. Een trein die hem goed loodste en een sprinter die ook altijd heel ver, dus heel clean rechtdoor. Ja en. Maar als je eenmaal op gang was dan ja, dan is je ook gewoon ok. De die is vertrokken. Ja en euh ja, die vergelijking zie ik wel.

[00:25:40]

Ik. Ik zag. Ik zag deze videodagboek. Ja, maar het was ook echt machtsvertoon. Ja, dit was echt. Hij had echt een hele hoge snelheid kletsen die je echt eroverheen had en gewoon nou ja, als een sprinter de tijd heeft om beide armen in de lucht te steken, zeg maar, dan weet je dat er. Ja, je hebt er genoeg ruimte was. Ja, dat vond ik heel even ter. Ter verdediging van Greipel.

[00:26:00]

Die wordt in de verleden tijd besproken, maar die rijdt ook gewoon mee in Parijs-Nice.

[00:26:04]

Ja, die was gewoon keurig negenenvijftig ze deze heten vandaag. Of die die etappe. Nee, bij de sprint met Böll. OK. Ja, want het zou natuurlijk mooi zijn, want vandaag is ook exact zoveel jaar geleden de Bokito ontsnapte. Ja, de gorilla dus dat zou ik. Dan zou de cirkel ook wel weer mooi rond zijn. Ja, nee, volgens mij is Bokito jarig. Vandaag is jarig, vandaag vanaf vanharte Bokito vanuit Washington. 25 uit Amsterdam-West 25.

[00:26:32]

Laat me dit for research your gorilla Bokito vijfentwintigjarig in vijfentwintigjarige worden in Diergaarde Blijdorp. Nou fantastisch. Nou, dat was even een moment dat we dachten dat ie dat niet zou gaan halen hoor. Nee, inmiddels worden apen gewoon doodgeschoten op moment dat ze ontsnappen. Volkomen onterecht trouwens. Bokito protocol.

[00:26:49]

Dit is ergens een mooie metafoor voor. Liet gisteren gedroegen. Daar komen vast nog op. Nou ja, nou ja, da's dus even euh. Wat verder opviel twee etappezeges voor voor Bennett, die toch. Nou ja, als je het over sprint treinen hebt. Morkov is daar toch jaren? Da's dan zo'n goeie piloot. En het is wel echt ook denk ik de sprinter van het moment gewoon. Ja, maar ik denk dat jij en ik ook nog wel een rietjes zouden pakken hoor.

[00:27:13]

Met Murk of Assels lieden houdt waarschijnlijk wel ja, gewoon gewoon een elastiekje als een zadel. Ja en dan alsnog. Had wel gekund. Ja en. Verder was natuurlijk de grote Roglic show. Ja, alle andere etappes natuurlijk niet besproken zijn namelijk gewoon Primoz Roglic. Maar wacht even behalve die van eigen natuurlijk. We hadden eerst twee eerste twee etappes van sprint etappes. Daarna kwam de tijdrit. En laten we eerlijk zijn, we hadden wel verwacht dat er ook iets in de tijdritten al zijn slag zou slaan eigenlijk.

[00:27:44]

Ja ja.

[00:27:45]

Ik vond de tijdrit niet slecht. Alleen uhm. Daarom wou ik ook biedt zeggen de uitlichten. Die was gewoon nog effe een tandje beter en cavan je ook.

[00:27:56]

Maar Cav Anna rooklucht zijn Cavan je moet er ook. Liet zich gewoon Cavanagh kunnen verslaan in een goede tijdrit.

[00:28:01]

Ook Quine was tweede, toch op het laatste WK tijdrijden.

[00:28:04]

Ja, we hebben hoofd. Nou ja, het zal elkaar niet veel, maar geen schande om daarvan te verliezen. Nee, zeker op zo'n korte afstand. Dat maar je hebt wel gelijk de t. Ik bedoel euh hij. Hij zou m ook gewoon kunnen winnen. Ik had het gevoel dat Rood liet deze week gewoon een beetje in vorm moest komen, het had toen die eenmaal op dreef was. Had ie echt niet met houden was.

[00:28:26]

Ja, want die etappes die wonnen waren wel echt. Ik vind met name de enorme etappe 6 dat die gewoon eigenlijk de sprint wint van Laporte en Matthews. Ja, dan denk ik echt wow, je bent gewoon. Je punch is gewoon nog beter geworden. Want Laporte en Matthews. Ja, als ik Mettes was zou ik denken van Java. Waarom koerste ik nog als ik dit deed? Zijn de etappes die jij me op mijn lijf geschreven een beetje alle sprinters zijn nu we overboord.

[00:28:52]

Nou ja, Laporte is wel die gaat. Denk een heel goed seizoen. Rijden zat er vandaag ook weer heel. Zat vandaag ook weer heel goed bij. Had wel moeten winnen. Echt een fout. Uhm. Maar ja, dat Roglic ze gewoon voor hun twee eindigt is echt in scene. Ja ja, maar je ziet gewoon. Hij heeft gewoon op één of ander manier. Inderdaad, hij heeft die. Euh die die punch. Aan het eind.

[00:29:12]

Die inderdaad beter is geworden dan vorig jaar. Maar hij heeft ook nog ten opzichte van al die anderen altijd nog zoveel over. Dat was stukken die in die zaterdagrit. Dat dan? Dat je dan denkt het is echte. Het is. Het is goed gedaan, zeg maar. Een meedere zit toch. Zit op 300 meter van de finish. Dus die hoeft alleen nog maar uit te rijden. Dan is t klaar. En dan? Iedereen zit op zijn tandvlees en Rodalies gaat gewoon effe nog vrolijk.

[00:29:33]

Nog even 500 meter of Vogelpoel de sprint aan. Ja, dat was. Ik vond dat wel heel, heel indrukwekkend. Ik ook. En toch dwaalden ook mijn gedachten af naar de koersen van drie weken. Want er zijn heel veel renners toch in het verleden met een echt goeie punch. Kijk naar Valverde. Daniel Martin ja. Uhm die eigenlijk die drie weken niet aankan. Die net iets te veel springveren. Alle Flipse is natuurlijk een mooi voorbeeld van.

[00:30:02]

Ja uhm. En Roglic zit daar een beetje tussenin. En als ik dan zie dat zijn punch nog beter is geworden, dan vrees ik wel een beetje voor zijn inhoud. Ja, waar nu? Nu zou je zelfs kunnen zeggen misschien is de theorie. Zou je theorie niet moeten zijn. Hij kan koers van drie weken niet uit, maar hij kan gewoon. Hij is gewoon steeds net ook in koers van een week. Die duren ook met een dagtaak.

[00:30:23]

Net iets te vroeg wat elke koers die je doet die die doet is gewoon net iets te.

[00:30:27]

Die is net iets te lang voor een ja behalve Luik-Bastenaken-Luik. Ja, daar was ie nog net goed genoeg. Ja, fascinerend. Ja, maar dit is wel. Dit wel één van de leuke kanten, vertelt Van Roglic. Staat ie? Hij is gewoon feilbaar. Ja, hij is ontzettend goed. Tijdens zo'n koers was dit gewoon super. Agressief rijden, ontzettend dominant zijn, ver weg. Beste van allemaal erbij zitten. En dan dat er dan toch iets misgaat.

[00:30:50]

Net als met de Tour afgelopen jaar. Ja, dat maakt toch ook wel leuk om naar te kijken zeker?

[00:30:54]

Maar t maakt m. Dus dat vond ik ook. Dus dat voor een van de belangrijkste conclusies van vandaag. Maar dat gold ook voor Van der Poel in de Tirreno. Is dat het mensen zijn? Ja. Is die? Die kijken. Wij hebben natuurlijk allemaal. Laten we zeggen eind jaren negentig, begin jaren nul meegemaakt, waarin je soms het idee had van het kon niet op. Weet je wel, het zijn gewoon machines die maar door blijven malen.

[00:31:14]

Ik vind het heel prettig om te zien dat dat die gasten iedere keer als je denkt. Ze leveren bovenmenselijke inspanning dat ze doorgaans ook moeten bekopen ergens 1. En dat er niet een oneindig aantal pijlen is die je kunt afschieten. En dat was natuurlijk bij Roglic. Dat zie je natuurlijk bij hem heel erg goed. Euh, naast dat ie dat ie ook nog wel wat werk heeft om in het afdalen en in te sturen volgens mij, want daar ging vandaag het een en ander in fout.

[00:31:40]

Zo ja ja, want die hij is twee keer gevallen. Ja, het was zwart wit, maar moeten we niet eerst nog even over gisteren hebben dus, want dat is een Duitser. Best een discussie over namelijk. Nou ja, en die relateert natuurlijk aan wat er van wat er vandaag gebeurde. Dus laten we even kijken naar. Want gisteren was. Dus won won Roglic in een euh uit in een uiterste inspanning van de ontsnapte Gino Meeder. Het voorprogramma die een prachtige koers reed op de overwinning leek af te stevenen.

[00:32:08]

Maar euh. Nou laten we zeggen 50 meter voor de streep. En één keer soort wind voorbij vloog voelde vliegen. En dat is ook niet. Maar als het echt nog maar 15 meter. Ja is echt heel weinig haar biezen willen.

[00:32:21]

Baume hé. Je had hem al wel eens eerder het voorprogramma genoemd toch? Ja klopt. Dat was vanwege de Vuelta vorig jaar.

[00:32:28]

Ja, toen reed hij namelijk. Uhm. Euh. Gerben Thijssen Grect reed toen ook mee. En toen zat er volgens mij zelfs een keer samen in de vlucht. En Gerben Thijssen kennen we natuurlijk van zijn van t Levenslied. Euh. En toen toen hadden geconcludeerd dat Gino Meeder eigenlijk een hele lekkere naam is voor een voor hun achtste volkszanger en een uitstekend voorprogramma. Je kunt niet twee zangers in het hoofdprogramma hebben, dus je hebt een voorprogramma nodig. Dus toen dacht als Gerben Thijssen uit Hoofdprogramma doet, dan kan Gino Meeder het voorprogramma zijn.

[00:32:59]

Oh wacht effe weten was. En het had dus helemaal niks te maken met dat ie al een keer eerder was opgestaan. Een paar meter voor verder? Nee, maar dat is wel dé in dit opzicht als het kwam er natuurlijk prachtig uit bij. Het was. Nomen est omen. En hij verzet zich precies en voegde een nieuwe betekenis toe aan zijn eigen, aan zijn eigen bijnaam, waar we even dacht dat er niet hoofdprogramma zou. Maar nee, het was toch het voorprogramma?

[00:33:21]

Ja, ja, maar nee, maar ja, dat was dat wat dat deed is. Ik vond het heel vet dat dat ook dat je m gewoon pakt. Kom nou ontstond. Tussen idee ontstond een debat, dus daar gaan we. Laten we daar nu even over hebben. Ontstond er een debat over het roglic. Zo gretig moeten zijn. H. Is het slim om op dit moment euh, als een kannibaal alles op te eten wat je wat je te pakken krijgt?

[00:33:43]

En er waren denk ik. Nou, ik denk een minderheid van de stemmen die zij. Euh nee zelfs. Da's niet zo slim. Hij haalt beter menig kunnen laten winnen. Want je weet nooit wanneer je Bahrein nodig hebt om iets voor je te doen. OK. Maar belangrijker koersen. OK, maar dan had ie dus ook. Zeg niet dat dit mijn mening nee ok, maar dan had ie dus ook kostbare seconden laten liggen. Zowel Bonis als euh.

[00:34:03]

Die versnelling die op het laatste plaatst. Hmm uhm, had ie dan gewoon laten liggen? Dat scheelt misschien wel 15 seconden, zeker wel 20. Ja ja ja dan. Dan is ineens zijn met. Met de laatste etappe op het programma is ineens een voorsprong helemaal niet zo groot. Ja en. Want ja, je kan een iets mindere dag hebben. En Chapman kan uit zijn slof schieten. Weet ik wat? Wat we vandaag heb meegemaakt? Dat dat.

[00:34:28]

Dat gun je niemand. En dat zie je ook niet aankomen. Ja, maar ik vind als je de beste bent en en met name je hebt nog tijd nodig op je concurrenten moet je het gaan doen. Jim. Ah, kijk, ik wil hier even een klein stukje theoretisch kader introduceren. OK, ik kom maar door.

[00:34:46]

Ik heb ooit een vak over moreel leiderschap gevolgd en daarin zeiden ze je moet het als volgt analyseren. Dus je kijkt eerst naar Chino Meeder.

[00:34:57]

Hij mag er natuurlijk helemaal niet vanuit gaan dat hij ooit een cadeautje gaat krijgen tijdens een topsport wedstrijd. Dus dat slaat natuurlijk nergens op om te zeggen ja, die arme Gino Meeder. Die heeft zo hard gereden, die hele dag. Die had gewoon hier moeten winnen. Dus als ze het vanuit het perspectief van Gino Meeder bekijken. Moet gewoon zeggen sorry jongen, t is gegeten. T Is eten of gegeten worden. Dit hortend was gewoon net niet goed genoeg.

[00:35:19]

Dit is Overshoot die zelf ook zei ja ja. Oh ja, hij reageert ook heel sympathiek. Ik bedoel, hij zei gewoon van ja. Het gaat erom wie er als eerste bij de finish is. En dat was er ook.

[00:35:29]

Ik moet gewoon harder fietsen. Ja, punten voor Jinan en af, maar wij kunnen het ook even vanuit het perspectief van Roglic bekijken. En dan gaat mijn gedachten toch wel een beetje terug naar de documentaire over Jumbo tijdens de tour. En dat ze toch op een gegeven moment wel een beetje achter kwamen dat ze misschien een beetje vijanden maken waar het dat ze zo ontzettend matthau aan het rijden waren. Ja, en we hebben wel eens vaker mensen horen zeggen dat de reputatie van Jumbo in de Tourpeloton niet zo goed is, omdat ze dus gewoon de hele tijd.

[00:36:00]

Nou, we noemen het eerder al een beetje Bokito gedrag vertonen. En dat is tijdens deze Parijs-Nice. Is dat ook wel weer een beetje zo hoor. De hele tijd op kop rijden, de koers keihard maken en Roglic? Die heeft natuurlijk. Die had al 2 2 keer een rit gewonnen en dus die was al. Die zat gewoon heel erg goed bij. Ja maar aan de kan nu geen die toch even z'n tegenstander gewoon vernietigen hier op deze berg.

[00:36:25]

Het was niet gewoon. Het was gewoon met de finish in zicht. Echt als een luipaard besprong die gewoon die arme Gino met en helemaal haar atom levende opa verscheurde en voor de camera ging toen met zijn restanten de finish over. Het was wel echt gewoon ok, maar het was niet zo dat ze samen naar de finish gingen en dat Roglic de keus had om te zeggen ok. Win jij je maar? Nee, het was een tactisch behoorlijk ingewikkeld geweest om hem dit te gunnen.

[00:36:49]

Inderdaad, als ie weg moeten duwen. Ja had ie er naast zitten. En vraag van Gino. Want ook jij ging winnen. Ja, dat is. Dat is het ook niet. Dus weet je. Hij had hier niks te winnen behalve gewoon tijd en en hij kon gewoon Parijs niet winnen. Waar ik kijk. Jullie kennen mijn opvatting over topsport. Ik vind uiteindelijk AZ als Nederland moet winnen. Ja sowieso. Maar ook als je als je tegenstander aan de klif hangt en je hebt de keus.

[00:37:15]

Wat moet ik doen, zeg maar? Moet ik hem de hand reiken? Dan zeg je met mijn mening altijd nee, je moet hem op z'n vingers stampen. Scor ja, want dan valt. Dan valt die eer dan weer niet. Dat is de uiteinden. Is dat de harde wet van de topsport? Dus in de basis ben ik het helemaal met jou eens jonne. Ik vind je moet het hier. Hij heeft hier niks verkeerd gedaan. Maar er is natuurlijk een breder probleem wat Tim volgens mij een beetje aansnijdt en dat is het imago van hierboven is.

[00:37:36]

Maar in het peloton he. Beetje arrogant, beetje het nieuwe Ineos wordt toch een beetje naar gekeken als zij dat ze nou volgens mij boho. Ze hebben een behoorlijk negatief imago bij een deel van het bij een deel van het profpeloton, maar in ieder geval is er in ieder geval een deel van het misschien is negatief. Imago is te groot uitgedrukt. Maar ik heb het idee dat mensen Jumo vis maar de mensen in het peloton. Jumbo vis maar graag zien verliezen.

[00:37:59]

Ja, dat is wat ons ook altijd had. Toch weten we dat die zwaar zijn en wat het Preuteleute zegt. Ja, ze worden niet gehaald, maar iedereen ziet ze gewoon graag verliezen. Maar daar zitten als wij dat natuurlijk wel. Er is geen equation, maar iedereen zit. Maar er is natuurlijk wel een nuance verschil. En daar heeft Jumbo Vista wel heel veel last van. En wat je moet doen dus is denk ik. Dit is o.

[00:38:20]

Volgens mij is dat imago is om ontzettend ingewikkeld om te beïnvloeden, laat staan om een negatief imago te keren, terwijl jouw werk toch ja te stemmen probeert te helpen. Als je moet nadenken over wat zijn nou momenten en en instrumenten om de simpele niveautje een beetje terug naar jouw kant te krijgen? En dan gaat het nog één keer. Wordt het een een groter schaakspel of 3D 3 3D shows en dan spelen waar je immers ook moet nadenken over wat zijn nu actieve gebaar die wij kunnen maken richting het peloton omdat dat aura van arrogantie van ons af te werpen.

[00:38:53]

En dan zou je kunnen zeggen hartje is is had je hier misschien niet nog steeds dezelfde keus gemaakt, maar is in dat licht is deze is wat er nu gebeurt is best wel ongelukkig, want eigenlijk wat daar gebeurde was dat het eigenlijk alle negatieve sentimenten rondom Jumbo vist, maar nog een keer bekrachtigd, namelijk de. De alles etende ploeg, telkens vanuit individueel perspectief. Van Robaeys kan ik het me helemaal voorstellen, maar vanuit de ploegleiding zou ik toch wel net iets vaker nadenken over wat zijn ook de momenten dat we kunnen proberen om hier een beetje meer sympathie te organiseren?

[00:39:25]

Dus in hindsight zeg jij dat het een heel slimme keuze is vandaag om van Roglic om twee keer jezelf in de berm te planten en ook voor de charmes van die willen ook wat. Ja, die weer volgens. Die bips is dat in een string rond te gaan rijden. Ik hoorde al euh, primoz rook Flesch. Primrose kwam al voorbij en euh primoz rood vlees. Nee, er was immers rood vlees. Ik wel een hele goeie Riemens roken. Ja ja, maar even dus maar even dat.

[00:39:55]

Het is nog even, want de link met vandaag. Ze kregen het volgens mij wel meteen. Het deksel op de neus is over I, over het peloton dat Jumbo vist, maar graag ziet verliezen. De gretigheid waarmee een aantal ploegen naar de kop gingen op het moment dat euh, dat ze hoorden dat t m dat Rodalies het moeilijk had, vond ik wel heel opvallend. Maar welke ploegen waren dat nou? Daar waren een aantal ploegen die Zana. Ja, die m.

[00:40:18]

Dat weten we. Ja precies. Maar de Astana, maar daarvoor zou je ook nog kunnen zeggen. Die hadden nog een beetje belang omdat ze natuurlijk twee man ja staan. Zeker Aborah. Die konden daarmee de koers winnen. Absoluut. Maar Fabio Aru, die liet zich gewoon winnen. Dat is echt gewoon Cofidis. Ja, die gulo martyr. Ja maar goed u op een geven moment. Je kunt niet zeggen ja, we gaan. We gaan van onze negende plaats in het algemeen klassement de achtste plaats maken en daarom mee in deze trein.

[00:40:47]

Nouja euh. Goeie vriend mij. Die is echt fan van bijvoorbeeld Astana en Aru omdat ze dus dit soort dingen doen omdat ze dus naaien. En dat is ook wel lekker om gewoon. Je hebt een paar ploegen nodig die af en toe de knuppel toen ook gooiden. En net zoals toen zegt Scars gedrag. Ja, Scars gewoon. Toen toen ook toen in de in de Tour. Dat dat. Euh, dat dat jumbo's stil is zeg maar. Dat was daar naartoe gereden.

[00:41:13]

Dat vervolgens Lopez vol tegen een bord aanreed. Het gaat ook altijd mis voor Astana. Het is inderdaad wel een beetje het B100 syndroom. Ze hebben altijd pech. Ja ja, da's waar. Dus maar ik vond super interessant, want de ronde even. Dus wat nu? Het is onze taak als als wielerfan stayers natuurlijk ook om te kijken. Wat gaat dit nou zeggen over de rest van het seizoen? Ik denk al serieus dat het dat je dat je als Jumbo maar moet gaan moet gaan denken van.

[00:41:39]

Op welke manier kunnen we nou wel dit beïnvloeden? Vriendjes maken? Want in de Tour? Euh. Helven? In de Wetstraat. Kijk, dit is natuurlijk Parijs-Nice. Natuurlijk ook een wedstrijd waarover over waarom het gaat. Maar dat de bigger fish Friedan Parijs-Nice volgens mij voor je monisme. Hoe kunnen we nou zorgen dat we dat er op cruciale momenten als er echt op aankomt dat we dat we toch ook wel een beetje vrienden hebben hier en daar zeg maar die niet?

[00:42:01]

Nee, misschien niet eens bereid zijn om ons te helpen, maar die was in ieder geval niet met met graagte het ravijn in zijn. Ja, dat vind ik toch belangrijk? Ja Tim. Ja naja ik. Ik ben heel erg blij dat Willem hier met mijn theoretisch kader meegaat. Want dat is inderdaad. Je kan het niet los zien van de context waarin dit gebeurt en dat betekent dus ook dat. Kijk, we kunnen heel lang praten over wat rook liet.

[00:42:24]

Gister deed het dat ie. Tja, hoe agressief hij voorbij die arme Gino Meeder reed. Maar t leed is dus eigenlijk al op een ander. Op een ander moment geschied. Het is al zeg maar, die reputatie, die was eigenlijk al gevestigd. En ja, ik weet niet of ik er was. Toch ook een moment vandaag dat Gino Meeder ineens uit de kopgroep KP kopgroep ging, terwijl Grotius al helemaal achteraan.

[00:42:49]

Toen dacht ik ja, dat zou karma Sabatier.

[00:42:52]

Maar Willem. Andersom zeg jij ook altijd van. Als je één man iets als je als je ergens op wordt aangesproken. Ja, en dan moet je niet zo'n half slab gaan ontkennen, maar dan moet je toch een one? Ja dus je kan ook zeggen van nou ja, prima, we zijn die arrogante Hollanders. Ja ha, zijn de beste FOK jullie allemaal eens allemaal aan gort? Dat kan ook een strategie zijn. Ja, maar dat bestuurt ook niet echt wat ze.

[00:43:15]

Wat ze wat ze doen? Nee. Ja, maar dan wel weer iets heel positief zuid jongens.

[00:43:21]

Ik heb dus wat. Waar ik ontzettend blij mee ben is dat we nu met volle overgave Borra kunnen haten. Want Borås is natuurlijk de G. Die is degene die de ploeg die er het meest van profiteert rood. Twee keer gevallen. Ja jij Moora keihard op kop rammen met shag. Maar ik kan Borra niet haten. Waarom niet je one naam op je cv? Beetje, doe gezellig mee met de negatieve energie, maar jullie hebben toch die schitterende tien foto's van zijn nichtje uit Suggs?

[00:43:48]

Je weet nog wat die gedaan hebben. Vertel. Die goeie wegen bedoel je die ze hebben aangelegd? Die waren fantastisch. Dank je wel. Maar na die tienvoud van vorig jaar dat ze met z'n allen onder de douche staan en elkaar niet nat spuiten. En met Daniel Oss met die lange haren en Issac. Maar deze vertikten film heb ik niet gezien. Hoe jonger heb je die foto's? Ze hebben schitterende foto's. Das Boot heet dat. Je hebt je ook gezien door willen hebben uitgebreid naar mekaar gestuurd destijds.

[00:44:12]

Ja, zeker jonne. Ik weet dat je een romanticus bent. Maar effe vanuit van het belang hier is natuurlijk. Ze hebben gewoon een Nederlandse ploeg vandaag keihard in het hemd gezet. Ja, dus nu volgende keer. Ik verheug me er gewoon op. Weet je wat ik vind dat we moeten doen? Volgende keer gewoon Geesink elke keer op kop zetten in die etappes. Waarop Sagan hoopt dat die andere sprinters moeten lossen en hij de puntjes pakt na een berg.

[00:44:35]

Nou weet je dat, maar dan gaan wij gewoon elke keer Geesink op kop zetten. Kijk, weet je wel te hopen voor voor Jumbo? Wat ik zeg ik zeg ik was dat. Ik bespeur natuurlijk nu actief naars symbolen van van dat Jumbo Vosmaer maar probeert om dit te keren. En ze hebben in rookies wel een hele goeie kopman. Wat dat betreft, want dat is volgens mij. Uhm. Euh. U heeft Rogiest namelijk wel veel sympathie? Ja.

[00:44:56]

Wordt die martyr over het algemeen echt gezien als een hele leuke, leuke, lieve, sympathieke gast? En uhm, het eerste wat ie ook deed na de finish bij Parijs-Nice was een box geven aan Sharman. En toen dacht ik dit is echt goed, want nu hou je het niet trekt. Nu laat je gewoon zien van. Weet je. Ik heb het ook als een SP als iets positiefs ervaren. Dit hoort bij de strijd en daarmee haal je wel soort venijn volgens mij uit.

[00:45:18]

Wat hier ook uit uit kunnen komen als rokende is hier chagrijnig op had gereageerd bijvoorbeeld. Dan had je precies het narratief bevestigd waarin je Movistar was beland. Evenzo voor de brulden van Primoz. Ja, en even voor de wat oudere luisteraar. Een box is dus dat je met je blote vuist tegen een andere vast. Dat je niet dat je iemand op z'n neus slaat en je wat. Dat kan natuurlijk ook. Mensen denken dat ja, die denken nu gewoon niet dat roken iets na afloop shag man een beuk heeft gegeven.

[00:45:42]

Maar dat is niet gebeurd. Zeg maar niet Bouhanni Bocken. Nee maar Tim. Uhm. Kijk je je mee? Als jullie slim waren geweest had je natuurlijk en in een schuin oog gericht op. Op ons voorspellingen voor de verspil bokaal. En dan weet je ook waarom ik, waarom ik. Euh Bora niet kan kan haten.

[00:46:02]

Ja toch jongens. Je had natuurlijk slagmannen opgeschreven bij Anatolie. Nou laten we daar dan zometeen nog een keer op terugkomen. Ik dacht X-Type TV aan. Ja uiteindelijk word uh wordt. Uhm uh, onze onze vriend Roglic V. B. Gaat zelfs uit de top 15 volgens mij. Ik zie me niet meer terug. Uh, ik dacht dat ie nog net vijftiende stond maar dat niet is. Dat zou je zestiende geworden. Nou dat. Dat zou helemaal eigenlijk.

[00:46:27]

Sharman wint dus uiteindelijk voor een Vlasov Izaguirre Leeuwkes. Hamilton TISJ, vriend van de show als eerste, is de vriend van Cho. De vijfde plek is jawel, het vijftiende. We zitten met een verouderde kijk in het dingetje. Maar ja, ja nou ja, station als je de dag als eerste begint. Dan is 15 en niet persé een troost troostende plek. T Is niet waar je voor gaat. Nee, uhm. Een andere vriend van de show.

[00:46:50]

Dylan van Baarle viel me ook op. Vandaag weer weer op de voorpost en ga je dit zo goed. Die gaat echt, die gaat goed zijn. Ja, waar is nog een beetje de vraag denk ik waar die goed gaat aan San Remo? Maar ja, ja denk ik hoop natuurlijk Vlaanderen en Roubaix zeker, die gaat al die koersen lekker lekker pieken. Ja echt zat lekker een paar tientjes rij. Het zou mooi zijn als je de E3 prijs wint.

[00:47:11]

Ja ergens op. Tim Beter nog, als hij de E3-Prijs ergens wint. Ja, het liefst langs de E3. Dat zou een goeie plek zijn om de E3 prijs te winnen. Absoluut. Maar die werd 13de, dus dat is ook supergoed. Andere Kinoo, menig voorprogramma, keurig tiende. Harm Vanhoucke is ook weer. Bewijst ook dat hij geen eendagsvlieg is dit seizoen denk ik. Want hij rijdt ook al rijdt overal ook al aardig mee. Ja zeker viel me ook.

[00:47:36]

Euh, nou ja. Naast Van Baarle en Tiesj Benoot hadden we natuurlijk nog meer nieuws over de vrienden van de show. Want inderdaad, Kees Bol won dus de etappe. En wat ik tof vond was uhm, ik zag een Instagram post van Martijn Disveld. Die weet je nu nog, misschien een jaar geleden zo knap heette hard, euh. Viel in Parijs-Nice en toen drie maanden door een rietje moest eten. Ja en euh. Maar wat ik dus echt fascinerend vond en eigenlijk een beetje weer kwijt was Smarts.

[00:48:00]

Dat die euh, dat ie daarnet is nog altijd niet helemaal van huis herstelt. Nu een laatste halfjaar van z'n euh van euh ja nee volgens mij met nee nog steeds niet helemaal. Is nog steeds niet helemaal beter. Maar wat? Wat heeft ie nog dan? Nou ja, volgens mij moet ie nog een operatie. Oh jeetje. Ja, want dat is stukje. Viel natuurlijk uit. Volgens mij was ie al zijn tanden kwijt ook. Dus dus dat zijn van die reconstructies die dan heel je voorstellen hoe lang dat goed is.

[00:48:23]

Hang dat al sleepte je gewoon tot twee jaar FLA aan te passen. Ik hoop het niet voor M.

[00:48:28]

Dit heeft Fabio Jacobse heeft dat dus ook op dit moment. Is onlangs ook weer geopereerd om. O ja, ze zijn zijn tanden al terug eigenlijk. Ja volgens mij. Volgens mij was dat de n. Ging dat nu gebeuren. Dus dat ze nu de implantaten hadden we en dat nu de de dus de kunst worden teruggeplaatst zijn zulke naar een nare naar een blessure is. Ja, maar echt niet goed om hem terug te zien daar in Parijs-Nice. En ik hoop dat ie echt een topseizoen gaat hebben.

[00:48:53]

Uhm, Jace was een tegenvaller.

[00:48:55]

Ook van ik trouwens in Parijs-Nice. En dat was Shai Hinckley die ook mee rijdt. En het is bergop gewoon niet zo heel sterk. Nee, die kan het gewoon Jon Izagirre laten gaan en zo een Tiesj Benoot. Wat toch eigenlijk ja is. Die zouden toch met elkaar moeten kunnen optrekken? Ja, we gaan. We gaan gewoon dit jaar zien wat de Giro van vorig jaar waard is geweest, denk ik. Of dan jammer dat je when day fly was?

[00:49:20]

Of een ja nee. Dus de mensen die daar goed waren. Dus trok ik een hart. Ja en euh ja hinckley. Maar ook toch een beetje. Kelderman had ook pech toen hij viel. Of hij snel. Gaan we toch wel echt zien van hij? Hoe sterk was die Girona bezet in dat hele rare seizoen? Ja, onze voorspellingen voor Parijs-Nice. Nou ja, hij jonne en jij was dik dolgelukkig met de val van de dubbele val. Zeker?

[00:49:44]

Ja, die dubbele fout. Toen heb ik de champagne opengetrokken. Maxim Hartman heb ik besteld op training voor Sven Champagne Pinel en daar kwamen ze binnen. 10 minuutjes dat brengen. En hoppa, je tweede tweede. Goeie voorspelling van dit jaar toch? Ja man, ik ben ik. Ik weet wel dat ik er kijk op heb. Informeer dan jullie. Maar dat het zo vroeg dat ik zo vroeg in vorm zou zijn, dat had ik eigenlijk niet durven durven dromen.

[00:50:05]

Ik vind het ook heel knap dat je de nummer twee van vorig jaar hebt voorspeld.

[00:50:11]

De winnaar van vorig jaar toch? Ja, wij vonden. Wij vonden weliswaar van niet. Maar officieel is ie gewoon de winnaar van vorige editie van vorig jaar. Won je me ook volledig terecht, net zoals dit jaar eigenlijk. Willem kan je nog één keer jouw wedt herhalen. Euh, welke bedoel je? Op je fiets blijven jullie op je fiets blijven zitten? Wordt ook bij wielrennen? Inderdaad, Robbie Traksel herhaalde hem ook letterlijk. Vandaag echt? Ja, hij luistert.

[00:50:32]

Weet je Bobby als je luistert? En van die shirtjes niet op 60 graden was? Of of minder testosteron pleisters plakken.

[00:50:41]

Zeg je nou dat Bobby hem niet mee? Ik helemaal niet. Tim, jij had Gio Martin. Wat is daar heeft? Wat is de analyse over Gio Martijn van deze week? Nou, hij is wel goed gereden, maar ik vind tot nu toe een beetje met Gio. Martijn is dat ie de hele tijd. Ik heb er nog nooit een demarrages in plaatsen waarvan ik denk. Daar zit echt wat achter. Overtuigingen? Nee, dat je het dan hebt opgeschreven.

[00:51:04]

CMC. Maar hij is wel weer. Hij zou weer goed. En ik ben blij voor hem dat een sterk renner filosofen ben. Blij dat Lampard hem gewoon graag! Dat rapport presteert. Want ik vond de vondst zo zielig dat die alles alleen moest doen bij Cofidis. Maar dat is nu en nu heeft ie dus kennelijk een goeie sprinter, naast om die ook af en toe een wedstrijdje kan winnen en daarmee wat druk bij me weggehaald. Wie Lappersfort? Oh ja zeker?

[00:51:24]

Ja, het is mooi. En jij had Jack Haak. Hadden jullie zaten ook dicht bij elkaar. Het scheelt 4 seconden. 4 seconden. Ja ja ja. Zesde en zevende Tim Story. Maar liefst achter Jonne Vuurplaats, achter jonne. Typisch plaats achter je jongen. Die zijn zulke kleine verliezen. Hadden het na jou naast jou nog meer goed. Gijs Nieuwenhuis en Thijs Shit. Tai chi chi chi ra. Daarom zeg moeilijk. En dat is ook de reden dat hij gewonnen heeft, want hij mag dus de groetjes doen.

[00:51:59]

Ook om dus een beetje verduidelijkte geen verduidelijking te geven over zijn achternaam, want je je schrijft dus JHT. Maar ja, dan kan ik toch eigenlijk niet anders doen een Chigi? Ja zeggen. Of ben ik nou gek? Nee. Ligt dit aan mij? Dit is een mooie douairière referentie. Daar ben ik altijd erg voor. Ja, dat wel ja. Me. Neem even contact op via groetjes uit de rode lantaarn podcast Spinel. Of spreek je goed even inmiddels een audio bericht op?

[00:52:24]

Een vriend van de Chopard die nog steeds de rode lantaarn. En dan horen we je volgende week en de winnaar van vorige week. Met dank aan ons keuken in de Strade was Ivo Verbeek. Komen maar in. Beste bankzitters. Allereerst wil ik graag een klein verzoek tot rectificatie doen in jullie vorige podcast noemde die de naam IFOR Verbeeck als winnaar van de voorspeld bokaal. Helaas ben ik genoodzaakt om jullie te verbeteren door te zeggen dat mijn echte naam Ivo Verbeeck is als jarenlange vaste luisteraar van jullie podcast.

[00:52:56]

Is het een eer om vanaf nu het eeuwige opschept recht te mogen hebben als winnaar van de Voorspel Bokaal? Na veelal aanvoelend vuursteen, zoals Timm dat altijd zo mooi zegt, had ik het uiteindelijk bij het rechte eind. En dat heb ik natuurlijk ook mede te danken aan ons fenomeen Monsieur MWP. Of zoals Wikipedia hem liever noemt De Vliegende Hollander. Wat natuurlijk een achterlijke bijnaam is. Daarnaast wil ik graag als mede hondenbezitter Willem een hart onder de riem steken na het ham kaas of ham cas dilemma, waarin hij met de grond gelijk gemaakt werd.

[00:53:29]

Al even jong en natuurlijk het grootste gelijk dat het ham kaas moet zijn.

[00:53:34]

Ik luister altijd met veel plezier naar jullie unieke kijk op de koers en soms betrap ik mezelf erop dat ik tijdens het luisteren weer in de lach schiet als het gaat over de leden van het dispuut huilebalk of als het gaat over de leeftijd van Nairo Quintana als groetjes, mens in hart en nieren. Was het lastig kiezen aan wie ik de groetjes wilde doen? Ik heb lang overwogen om te kiezen voor één van mijn wielervrienden Jan of Chris. Maar uiteindelijk wil ik graag de groetjes doen aan mijn goede Wyle vriend en vaste luisteraar van de podcast Arno Tellegen, met wie ik jarenlang in dezelfde ploegenkoers dan bij de junioren, met wie ik nog vaak napraten over de podcast als we samen aan het fietsen zijn.

[00:54:14]

Tot slot wil ik jullie graag bedanken voor het maken van deze podcast. Het is iedere keer weer uitkijken naar de volgende show. Ga zo door! En succes na.

[00:54:23]

Super bedankt hiervoor. Ja, en het is. Ik bravo. Ja wat. Wat ik zo leuk vind is dat jouw oproep om om dus n goeie te doen en ja, om dit in iets sneller een rubriek te maken dat. Dat is echt goed gelukt.

[00:54:38]

Overbeck 4 uur. Heerlijk! Ivo verdient een eigen podcast, was wel duidelijk ja. En erg goed. Misschien dat ie volgende week weer effe wat in kan spreken. Je kan namelijk spraak berichten achterlaten. Jongens op vriend van de Chopins. Echt, zo is het. Wij richten onze blik. Nou ja, we hebben nog twee daagjes Tirreno-Adriatico te gaan. Mogen we ervan uitgaan? Jonne? Voorspel wonden dat je daar bent. Dat de Boogie Boy daar de eindzege gaat, met de eindzege gaat lopen.

[00:55:07]

Of voorspel jij nog andere? Nou als als ie geen Roglic, geen rookworst euh moves maak dan dan gaat ie hem daar gewoon winnen. Jammer, want Van Aert heeft wel echt vet gekoerst. Die ook wordt. Maar euh. Het leek er wel echt op zo'n seconde strijd te worden, maar na vandaag na deze geniale etappe gaat dat niet meer gebeuren. We gaan toch voor Bodhi? Ja ok. Ja dus. Wij richten ons blik op zaterdag, aankomende zaterdag.

[00:55:36]

Het eerste monument van 2021, Milaan-Sanremo, La Primavera. Tim is dit. Was dit nou jouw officiele start van de lente of van het wielerseizoen? Goh, fijn dat je Anakin nog steeds ziet. Ik begin volgende week pas met leuk te zijn, maar dan kom je ook gewoon weer in de studio toch? Ja, waarschijnlijk wel ja. Lekker 299 kilometer.

[00:55:57]

Een wedstrijd die voor de 112de keer gereden wordt. En natuurlijk bekend vanwege het vermaarde duo Cipressa Poggio. Ook nu weer in de finale. Uh, en een uh en een super vette afdaling na de Poggio, vijf kilometer lang. Favorieten volgens de bookies. Jaar na vandaag en vooral denk ik bestraalde en hoe wat hij hier laat zien. Momenteel gratis geld, mensen, gratis geld, ons jeuken. Vier keer, vier keer je inzet. Korten op korte korte afstand, gevolgd door Wout Van Aert, Julian Alaphilippe en daarachter Benoit Ballerini, Mathues, Sagan en uwen.

[00:56:32]

Maar die staan wel echt stuk. Daarom mag de grote favorieten Van der Poel, Van Aert en Alle verliep. Die zullen het wel gaan uitmaken. Uhm, dus dan moeten wij misschien iets anders kiezen. Ja, zo maar drie QuickStep zussen. Volgens de bookies als favorieten. Nou, daar wil Jonne vast iets over zeggen. Nou ja, ik ga. Ik kies een Quick Step renner. Ja het is. Het is een beetje flauw om nu Mathieu of Van Aert of Allah te doen, dus ik ga voor Ballerini.

[00:56:59]

OK. Euh. Ik zat. Uhm euh. Liszts sloot met Iljo Keisse. Afgelopen weekend. En Iljo zegt die zij euh. Van Ballerini heeft echt het niveau van Van der Poel en Van Aert. Daar kan ik echt. Kan niet echt dichtbij komen. Dus ik ben heel erg benieuwd naar wat Ballerini gaat doen dit. Dit voorjaar en natuurlijk de omloop gewonnen. En ik ben benieuwd ook hoe ala het gaat spelen. Ja Ballerini en of ze. Of ze daar iets mee.

[00:57:28]

Of ze wat zijn status is. Ploegen tactiek gaan toepassen. Ja nou ja, het kan natuurlijk zijn dat Allah gaat op de Poggio. En dan? Ballerini Eigenlijk alleen maar te volgen. En dan zit die op zich in een zetel. Maar ja, goeie kans dat Van der Poel en Van Aert meegaan. En dan dan weer niet. Vind t wel fascinerend dat Bennett nog zo hoog staat. Een luchtledig die je eigenlijk voor jouw hekel. Belachelijk dat graag nog eens zien.

[00:57:48]

Of dat beeld van vorig jaar dat ie zo achteraan in te. Gaat hem never nooit. Hij is ook niet per se lichter geworden.

[00:57:54]

Zien hé. Nou hij zat gister t die dus gewoon kopwerk in de bergen om gewoon alvast een beetje fit te worden.

[00:58:01]

In Milaan-Sanremo had ik het nog niet bekeken, maar dat is wel waar. Maar ja ja, dit gaat hem toch echt niet worden. Jongens, van wie ga jij?

[00:58:08]

Ik ga voor Arno, Dena. O. Euh. Ja, ik wil niet voor één van die favorieten van de boekjes gaan natuurlijk. Maar volgens mij is dit maar een mooie outsider die is. Ik kan de Poggio wel over als je achter een autohandelaar die heel erg goed. Wat zeg je als je aan een auto hangt? Wel, dan komt die wel over jou. Nou, het is natuurlijk na de Poggio. Is dat er nog vijf kilometer gelopen ofzo.

[00:58:31]

Dat zou net genoeg moeten zijn. Weet je wel voor een peloton om om iemand in te halen. Alaphilippe ofzo? Nou en dan zou dat maar een goeie kunnen zijn. Ja ja, denk ik. Lijkt me leuk. Ligt eraan en voor een koers jurylid meer uit. Maar we gaan zien.

[00:58:46]

Echt lullig dit. Ga jij je Gaya anders weer iemand van de top drie favorieten opschrijven.

[00:58:51]

Ik zag manga's weer opschuiven en je jongere gaat voor Ballerini. Dus. Ja ja, uhm ja ik je. Ik vind het heel moeilijk om buiten Van der Poel, Van Aert en alle verliep te gaan. Dus dan moeten we toch wel gaan denken in wat zijn andere scenario's? Maar het is zo ingewikkeld, want ze moeten echt alledrie niet goed zijn, wil een van de drie niet echt niet winnen. En je mag natuurlijk ook gewoon Van der Poel. Van harte, maar dat is het flauwtjes.

[00:59:17]

Alsnog alsnog is dat ze kan. Ik zou dan de meest logische optie zou dan vervolgens zijn denk ik dat. En dan het dat een Quick Step renner wint. Maar laat ik dan gaan voor een voor een outsider en olie naast genoeg. Ah, leuk. Ach, dat zou enorm. Zou ik echt heel erg leuk vindt. Hij moet toch een keer een klassieker winnen geworden. Hij is als tweede geworden. Hij zou het moeten kunnen, maar ook daar geld voor.

[00:59:39]

Weet je wel. Ik zie gewoon. Ik zie het wel echt somber in voor iedereen die met Van der Poel, Van Aert en alle Philiep over de Poggio wil. Want die jongens, die gaan er gewoon zo hard overheen knallen. Ik kan me niet voorstellen dat je dat nog kan volgen. Dus dan moet je het moet ergens anders gebeuren. Nou misschien dan olie met grec die dan iets opzetten of eerder durven te gaan. Je weet het niet. Zou leuk zijn.

[00:59:59]

Oliver Naesen ga ik voor als je mee wil doen aan de voorspelbaarder en kan dat via vriend van de show punten en heel slechte de rode lantaarn en de winnaar krijgt ook dit seizoen weer eeuwigdurend opschept recht en de kans om één iemand de groetjes doen te doen. Alleen de Gottes, niks anders, geen bedankjes, geen geen rectificatie is. Een volgende keer gaan we in ieder een uitknippen. Jonne, want ik kan echt niet meer zijn. Ik heb ook het gevoel dat we mensen teveel ruimte geven.

[01:00:23]

We moeten weer even de teugels aanhalen. De teugels aanhalen is belangrijk om dat team ook op afstand zit en ook niet zeg maar iemand niet de groetjes doen. Iemand die je hebt overwogen. Die strategie is ook al te vaak gebruikt. Slim, gewoon iemand. Een goeie toen gewoon. Zeg ik doe jongeren, gentes datzelfde. Dat wordt dat gewaardeerd. Die van vijf baby's zijn niet jouw. Auke, moet u luisteren naar de rode lantaarn? De podcast voor Wielle kijkers, gepresenteerd door uw favoriete collega bankzitters Willem Dudok, Tim de Gier en natuurlijk je Boy.

[01:00:54]

Veel dank aan onze sponsoren BBB Cycling Auto Pinel en aan de vrienden van de show. Bijvoorbeeld Olav Smit, Arne van nuchtere Rick Verhoeve, Jos Swinkels en Ruben Tock en ook Diederik Mouthaan, Brent Meulenberg, Steven van de Rijdt, Koen van der Zwet en Chantal Beerens. En ook Tom Eisen Baart, Koen Peelen, Lars Heemskerk, Freek van Hoof en Remco Bos. Ja, wil je schitterende namen? Ja, absoluut. Wil je aansluiten bij dit magische peloton van inmiddels achthonderd, vijfendertig vrienden?

[01:01:24]

En zou ik het komend seizoen weer een hoop uren willen luisterplezier mogelijk maken? Kijk dan even op Vriend van de chopper en tnl Slash. De rode lantaarn en doe een donatie. De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht media en het is koerspotentieel. De allerleukste wielerploeg van Nederland en Vlaanderen bedanken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaansen jaar Maarten Visser Laughlin en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman te Made Willem. Over de brandweermannen gesproken hebben wij nog een hoop tijd.

[01:01:50]

Nou uhm. Zaterdag 6 maart, net voor middernacht werd het brandweer team verzocht om voor hun wateroverlast uit te rukken naar de Markt naar de Marktstraat in maart. En dat is de hoofdstraat waar heel veel winkels zijn. Heel veel winkels of gewoon 6.

[01:02:06]

Ik zou zeggen 20. Oh ja, zo zit er een Intersport, want dat geeft altijd aan of iets een stad is of een middelgrote stad. Nee, dat zit volgens mij bij mijn best doordat besloten geen in geen danssport daarmee nog een dorp. Helaas wel een Blokker. Ja die zit overal en een hele goeie worstenbroodjes. Bakker Ja, maar dat is ook een beetje het land. Toch is waar.

[01:02:25]

Daar zitten 6 hele goeie worstenbroodje. Maar in ieder geval hier was dus daar was sprake van water. Lekkage bij de bovenburen van een winkel.

[01:02:33]

Uh en uh. En inderdaad bleek dus toen de. Toen de brandweer aankwam, stond er een politieagent die liet zien binnen een week een enorme laag water te staan in het appartement. En dat gaat natuurlijk lekker bij de onderbuur.

[01:02:45]

Dat is water zoekt altijd het laagste punt. Dat weten we allemaal. Ja, dus moest de brandweer moest de boel leegpompen en. Maar ja, het zat boven een elektronicazaak. En jullie weten net zo goed als ik water en elektronica. Da's geen goeie combinatie, geen goeie vrienden. Nee, nee, nee, het is flink wat schade. Was daar. Oh ja, verder nog geen nieuws over de postduiven. Al werd heraanleggen. De afgelopen week onder anderen in onze comments de de suggestie gedaan dat die arme man zelfs een kooi had opengezet om zo roemde de verzekeringspremie te innen.

[01:03:18]

Nee toch wat ze dit fic onsympathiek van ons. Luisão En ook natuurlijk niet. Heel logisch was dat het gras die mij laatst had bedreigd het hele idee van een postduif is. Dat ie weer terugkomt en zeggen dat er niet zoveel uit. En je kan het hok wel open zetten waar je bendadi die blijven terugstort. Herpes ja, postduif is en zijn de hersenen van de dieren verzekeringspremie wil in. En dan zijn postduiven niet persé de beste. De makkelijkste optie.

[01:03:44]

Want die postduiven waren verdwenen toch? Dat was tocht fout. Ja, gestolen. Anderhalve ton aan postduiven gestolen. O ja, zo was het. Ja, dat is nogal wat. Uhm, als je wil reageren op deze rode lantaarn, dat kan dan via vele wegen. Maar er zijn vooral actief op Twitter en Instagram. Je mag echter ook mailen naar groetjes uit de rode lantaarn podcast punten nl. Aankomende zondag. Dan zijn we nu weer. Dan blikken we terug op La Primavera, Meylandt, Meiland, Meylandt.

[01:04:08]

De Duitse naam van voor Milan. Ik dacht hij zit helemaal in de charmant sfeertje.

[01:04:12]

Dus je is altijd wel grenzeloos gay. Prima weer aan Maitland. Mooi. Ja, nee hoor. Milaan Remo. En daar hebben ze geen. Daar kun je er hooguit Duits uitspreken. Is niet aan de andere Chada. Milaan Sanremo dus Jungs wint ook.

[01:04:26]

Abierto Pinto is haken en daar zit.