Transcribe your podcast
[00:00:19]

Het is zondagavond 4 oktober heb je dierendag en live vanuit het dag en nacht studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn. De Wielen podcast van Het Is Koers.

[00:00:39]

Onze biologische klok kreeg vandaag een harde reset richting het einde van de lente op het programma, namelijk deel 2 van het openingsweekend van de Giro, alsook Luik-Bastenaken-Luik. Bij de mannen en de vrouwen aan Pasen dus voor ons als bankzitters twee schermen op tijd inloggen op onze NatWest Coach app en hopen dat de cruciale momenten in alle koersen elkaar keurig afwisselen. En dat ging zowaar heel aardig. Want nadat Jago Ulissi nog maar eens liet zien dat Peto nog immer niet helemaal genezen is van zijn liefdesverdriet, konden we keurig op tijd terugschakelen voor de finale van La Doyenne.

[00:01:08]

Met vier tenoren van 2020 in de kopgroep. Alle Philiep kwakte Hirsi en Pukki in het ongeluk, maar Karma kwam op kousenvoeten langszij. Op het moment dat de wereldkampioen al extatisch aan het vieren was. Never stop believing, zei de winnaar. En zo is maar net twee à drie van de monumenten voor je movies. Maar dit jaar een bitterzoete wraak op de afgelopen weken. Voor Primoz Roglic en App's Sacré. Een schijnbeweging van à la Philippe wil ze op zijn beurt ook rot nerveus maken.

[00:01:34]

Daar kan Moritz staat op het punt om aan te sluiten. Kan er nog eens gebruik maken van het wrak van de motoren die de wedstrijd een beetje vervalser, maar nu out of the race gaan. En toen waren ze met z'n vijven en het raam ik aan. En Alaphilippe doet dat moeizaam. Nou toch gaat er toch naartoe en zit dat het weer zit op het wiel zit op het wiel. Hier zie je zit nu in een zetel. De eerste zit nu in een zetel.

[00:01:55]

Opgelet voor de opkomende man. Daar komen ze in het zicht van de vaste camera. En daar maakt Alaphilippe zich los. En dan komt PRC. Komt die erop en erover? Hier zie foto en werd deze sprint beinvloedt op een andere gaan monetaire wijze. En gaat dit verhaal dat doorgaan. Maar is het toch nog Romberg? Of is het toch nog Rochlitz?

[00:02:15]

Is de zin. Jongens, het is 4 oktober, het is dierendag en het is zelden zo gezellig geweest aan tafel, want Jonna is er natuurlijk. Hallo. Maar Willem is ook weer terug. Hallo na je schorsing Willem. Ja, je hebt nagedacht over je zonden. Ja ik.

[00:02:42]

Nee ja, kijkt zijn harde en terechte straf. En ik wil graag mijn excuses aanbieden aan aan iedereen die zich gekwetst voelen. Hij had een giftige opmerking naar de aan de directeur van het kruispunt Reil gemaakt. Ja, ja, ja, nee, nee, dat is opgestaan. Nee, je bent weer genade aangenomen. Neem je dan ook de woorden terug of sta je er nog wel achter? Ja, ik. Uhm kijk, het is een momentopname. Euh.

[00:03:02]

En op dat moment stond ik erachter. En ja, nu met ik zie je als ik zie wat de gevolgen waren dan een jaar ontstaken. Een staking kan ik er niet meer achter sta. De reactie is dus. Euh, ja, de reacties zoals ik hem net net omschreef ok. Ja, mooi. En dus een euh Ivo Opstelten reactie lijkt mij.

[00:03:21]

Maar natuurlijk. Nynke de Jong is er vandaag na een curio te zien. Ja, het is toch een beetje traditie eigenlijk tijdens de Tour. Dat is een Nederlandse traditie.

[00:03:31]

Maar ja, er was iets gaande bij jou in jouw jouw persoonlijke leven. Ja, precies. Ik moest er even een kind eruit persen. Ja ja, kaas. Kaas. Echt leuk. Een leuke naam. Dank je, genoemd naar Kees Bol. Nou dan zo grappig dat ik dus net bevallen was van Kees de Leeuw en dat Kees Bolle ineens lekker voorin meerijden in de Tour. Dat ik een bolle kaas op mijn schoot had.

[00:03:55]

Op de tv stond. Stond Bauke ook op de shortlist?

[00:03:59]

Nou, dat is dus wel een familienaam bij ons. Bauke de Leeuw. Heb je wel? Hoor je wel hoe dat klinkt?

[00:04:04]

Ja, dat is de Tour 2013 exact. Dat gaat niet naar Tour van Bauke de Leeuw. Leuk zijn Sint-Agatha stel wielen. Succes gegarandeerd? Ja, dan krijg je in geval twee sprinters benen. Het was je zevenentwintigste kind als steeds zo fris bij. Ja, heb je dan nog wel tijd om naar de koers te kijken?

[00:04:27]

Nou, we hadden vandaag het geluk dat we de oudste twee een weekend logeerden waren bij opa en oma en opa, dus die kwamen pas 15 kilometer voor de finish binnen. Zeilen dus dat was heel fijn, want met drie kinderen koers kijken. D'r wordt bij ons thuis nu echt heel veel pijn op het horloge gekeken. Echt heel veel na is niet geofferd, zo is niet de bedoeling. Niet zo dus dat laatste. Zelfs Jannen, onze oudste zei van toen zei ik vandaag gaat de laptop nou eventjes dicht, want de finish was geweest, zei ze.

[00:04:56]

Ja, want papa zit ook al de hele middag filmpjes te kijken.

[00:05:00]

Wat gewoon een hele Touretappe. Ja, ik zeg nooit tegenwoordig. En dat accepteren ze dus ook. Dit is gewoon mijn werk. Het is echt het beste excuus. Zijn werk ernaar kijken. Nou, dat is echt de beste excuus dat ik ooit heb kunnen bedenken. Ja ja, tegenwoordig zeggen jongens ook tegen elkaar nee, nee papa. Zijn werk doet kunst, maar kijkt ook heel serieus naar wielrennen. Ik ben nogal iemand die de hele tijd een beetje afgeleid is van wat er om me heen gebeurt.

[00:05:23]

Maar Willem is gewoon echt een geconcentreerde koers. Ik kijk zwijgzaam of soms val ik in slaap. Maar ook dat doe ik dan zwijgzaam. Maar ja, ik kijk geconcentreerd naar de twee kinderen. Trippen op kousenvoeten om jou heen. Ja, storm maar niet. Nee, hij is aan drukker. Dan had papa maar even met zijn ogen dicht. Dat papa maar acht uur even. Ik zelf. Jij bent ook nog steeds AD columnist. Klopt. Omschrijf je eigenlijk zo weinig over wielrennen?

[00:05:48]

Euh. Omdat ik hem natuurlijk een enorme sportredactie. De sportwereld met heel veel goeie columnisten. Dus ja, als ik wieler nieuws pak. Dan weet ik geheid dat Thijs Zonneveld over hetzelfde nieuws zal schrijven. Dan heb je dubbel in de krant staan. Kan eigenlijk niet. OK, dus je vermijdt het. Ja, nee, heel soms wil ik er nog wel iets meepikken. Maar dan? Dan moet het echt iets heel groot zijn. Of het moet zo'n originele insteek hebben.

[00:06:11]

Ik denk. Dit gaat Thijs echt. Wat als je laatste over wielrennen weet je nog?

[00:06:15]

Maar dat is zo erg dat. Dat zal echt wel heel lang. En waarom schrijf je dan zo weinig over de rode lantaarn? Omdat de tijd Zonneveld eigenlijk nooit. Ja, dat is sowieso het hele idee. Heb ik het idee dat wij daar een beetje in verdomhoekje zitten? Je wordt wel doodgezwegen, ja, ook door. Ja, maar dat komt gewoon omdat links nee. Vincent Bijlo heeft geen radio en podcast rubriek meer. Die was al wel fan van ons op het idee.

[00:06:37]

Ja ja, ja, da's leuk. En uhm uh maar uh. Je hebt drie keer in de week de column. Ja, maar ik ben nu dus met verlof, dus ik hoef me nog steeds zalig nergens over na te denken op dit moment. Dat is heerlijk. OK.

[00:06:49]

Maar is er o nee. Ik wilde eigenlijk vragen. Waarom is het dan niet andersom? Want jij weet heel veel van wielrennen. Je had ook prima natuurlijk even mee gekund in die camper van de Tour, behalve dan in de Frit en een vliegkamp met Hidde van Warmerdam aan de fietskar. Ja ja, volgens mij. Maar ik denk bij dat soort frietkraam achtige dingetjes met die mannen dat je daar eigenlijk geen vrouw bij hebben. Want dan? Dan is dat meteen de hele sfeer anders.

[00:07:11]

En de verhoudingen zijn anders.

[00:07:12]

Dat geldt voor hier ook. En dat bij ons gaat het altijd supergoed, maar daarom kom ik hier ook maar één keer.

[00:07:16]

Nou ja, ik heb de Zit Cup niet elke week. Wat wordt het ook een andere podcasting zwaar. Ik vond het stom.

[00:07:21]

Ik dacht ik. Als je als ad Nynke de Jong in dienst hebt, dan wil je toch ook? Dan wil je toch ook in de frietkraam staan?

[00:07:26]

Dan vind ik het liefst dat je dat zegt. Maar dan is misschien nu al goed bij mensen. Je hebt vast wel iets van de Tour gezien.

[00:07:31]

Ja, wat vond je van de Tour?

[00:07:34]

Uhm, ik weet niet of jullie dat ook hadden, maar ik kwam pas na een week echt lekker in. Daarvoor moest ik wel heel erg wennen aan van hoe zo nu en waarom. En wat is dit? Uhm. En daarna heb ik er wel echt heel erg van genoten. En natuurlijk zeker van die laatste etappe. Dat. Maar dat is er eentje voor Zomergasten. Ik weet niet of jullie ook van die mensen zijn die altijd achter in hun agenda een lijstje hebben voor.

[00:07:54]

Als ik ooit bij Zomergasten zit, dan dit allemaal claims.

[00:07:57]

Ja ja, maar dit zou echt de.

[00:08:00]

Deze etappe zou echt eentje voor Zomergasten. En wat zou je er dan bij vertellen? Uhm, waarom wil je dit fragment laten zien in Krio? Omdat het dus laat zien dat je niet dat je niet alles kunt. Dat de maakbare samenleving niet bestaat. Je kunt alles gepland hebben en alles berekend. En dan nog kan het fout gaan, maar dat wordt juist iets heel moois is van het leven. Dan houdt het leven mooi.

[00:08:23]

Dit zou mooi. Dit is ook een hele mooie rode draad. Tijdens de uitzending kun je van alles ingooiden.

[00:08:28]

Exact, maar zei wel was fragment nemen van je keuze veel de tijd weken de keuze filmen zonder een hel en voor de rest nog twaalf wielen fragmenten. Mensen hem gek maken. Maar weet je nog waar je was toen? Toen de tijdrit gereden werd was dat een bijzonder moment.

[00:08:50]

Euh ja, want ik weet dus nog dat de kinderen de zijde van je niet zo hard schreeuwen, want we kunnen het wel niet meer horen. Dit is echt waar. Ook egoïstische krengen die kinderen misschien zelf in hun zomergast is. En ik was het fietspad in de aflevering een probleem dat gebeurd zou kunnen zeeprik. Zapatero Ja bijvoorbeeld. Dat is de enige aflevering die mijn kinderen steeds opnieuw willen zien. Echt ja, dat gaan ze in één keer onder water sic komen.

[00:09:14]

Ik zal me geraken. Ik ga tegelijk gelijk kijken als ik thuis ben. Supertrots of met robo of met sjees. Euh, allebei. Oh leuk. Maar als ik het goed begrijp was je dus gewoon thuis en heb je heel goed kunnen kijken naar de tijdrit en er vol van kunnen genieten. Zeker, want dat is het fijne van zwangerschapsverlof. Je bent gewoon heel veel thuis, dus je zit gewoon s middags hier tv aan en of Yego.

[00:09:32]

Hmm, hoe was vandaag de Giro? Luik-Bastenaken-Luik bij de dames en bij de heren? Is er ook nog een koers waar jouw voorkeur naar uitging? Nou ik euh. Ik moet zeggen dat ik ik eigenlijk dus de Giro minder goed heb gevolgd omdat Luik-Bastenaken-Luik bij de vrouwen zo verschrikkelijk leuk was. Ja, dat is echt een fijne, fijne finale en een mooie winnares. Het was een goeie dag voor de moeder. Ze op de fiets. Ja ja, ja, euh ja, dat zeker waar.

[00:09:55]

Maar oke, zorgwekkende dag voor t Nederlandse wielrennen. Zei tegen je het al crisis. De kleintjes crisis. Ja Kris Deschouwer, zo gaan we ze ook. Bespreken we deze keer de crisis in het Nederlandse dames wielrennen en wat we daarmee en wat we daarmee aanmoeten. Heel goed, maar eerst even naar de rectificatie. Want ik was natuurlijk vorige keer niet wegens schorsing. Dan zou je zeggen en dan kunnen jullie een vlekkeloze aflevering maken. Was er zo? Nou dat.

[00:10:18]

Daar waren mensen die daar anders over dachten, waaronder Karai, Kay, Raijmakers, Jan Donkers de marketing van kennen.

[00:10:27]

Ja, er was wat de sponsor was not amused. Oh ja, dat was zo. Ja, wat was er gebeurd? Nou ja, het was volgens mij gewoon een. In een gesprek. Ik kon even. Ik wil de Alpecin zeggen en ik wist niet meer. Ik was zo zo. Ik besefte niet meer wat hij de naam van de ploeg was. Volgens mij voelde iemand me aan, maar toen kwam ik in ieder geval uit op Giant-Alpecin. Maar dat is natuurlijk niet de ploeg van Mathieu van der Poel.

[00:10:50]

Ik test daar bedoelde, maar dat bovendien een ploeg waar de renners op Giant fietsen zitten en niet op Canyon fietsen, zoals bij Alpecin Phenix van Mathieu van der Poel. Dus dat regende boze reacties. Onder meer van KJH Raaijmakers en van Jan Ankers. En zoals je al zei de marketing manager van Quick die ons wordt septem vanaf zijn vakantieadres geloof ik. Ja, want wat maak je me nou? Jan Donkers die scheef geachte bankzitters. Shame on you. Tot driemaal toe hebben jullie sponsor en fiets van de show.

[00:11:21]

Ken je een in diskrediet gebracht drie Bantoe ook blijkbaar Bijbels? Je had er u bij verloochende een avondje achter moeten moeten knippen. De ploeg van Mathieu van der Poel heet natuurlijk Alpecin Phenix en rijdt op prachtige canyon hé. Euh, tussen aanhalingstekens fietsen van de show. Giant-Alpecin was zelfs een andere ploeg en is het huidige Sunweb gouaches van vriend van de Shou Conti. POM pom pom. Ja klit 4jaar.

[00:11:47]

Nee, Jan Donkers is spleetvormig. Ludo Philippaerts nam de naam Klit Fieremans tijdens zijn studie. Zijn bijnaam en heeft die ooit gebruikt als gebruikersnaam als een Apple IDY. En dat werd blijkbaar automatisch en onbedoeld gebruikt bij het ondertekenen van zijn review in de iOS Podcast app. Ja, zo gaat dat. Zo veel vragen Spitfires vorig jaar zoveel vragen nu.

[00:12:08]

Omdat jullie de naam Klit Faar tot groot genoegen nog af en toe gebruiken. Jullie geweldige podcast houd ik m graag nog een tijdje in stand. Dat is mooi, maar ja, da's toch maar een cliffhanger. Ik vind het geweldig namelijk zo maar al te houden. Jan Wouters, Jan inmiddels. Uhm, eenenzeventig kan het al de jaren zestig dat Klit File de stad Amsterdam onveilig maakt? Ja, maar over Alpecin Phenix. We krijgen nog een brief hierover. Jonna Ja, van Jeroen van Bruchem.

[00:12:39]

Die mailde ons dat ze de licentie van CCC wil hebben aangeboden gekregen, maar dat ze die helemaal niet wilden omdat het nog niet bij hun budget past. En dat zouden ze moeten overleggen met met hun partners. Dus ja, ze hebben eigenlijk gewoon vriendelijk bedankt. Ze zijn er nog niet aan toe. Nee, maar het interessante daaraan is dus dat eigenlijk de stap die Wanty nu zet, dat ze naar de World Tour gaan. Euh, de noodzaak van.

[00:13:04]

Zin om naar de World Tour te gaan? Nog veel minder maakt, want het gaat namelijk over die euh, Debrouwer. De Heer. De wildcards die je kunt krijgen voor de WorldTour koersen. En die gaan automatisch naar de naar de ploegen in de pro-continentale en met de procontinentale status die één en twee staan in de ranglijst. De Europe Tour en tot dusver was het altijd een strijd tussen Arques Sam ziek. Die was stonden altijd bijna één. De afgelopen jaar, afgelopen twee jaar en dan Wanty en Alpecin.

[00:13:30]

Phenix als twee en drie die elkaar omwisselen. En eigenlijk wat er niet is, is gebeurd. Is dat doordat, want die weg is? Is euh Alpecin Phenix eigenlijk gegarandeerd tweede? Euh. En dus krijgen ze voor waar ze ook willen rijden in de World Tour ze mogen rijden. Maar t fijne van die wildcard is in tegenstelling tot de WorldTour hoeven ze niet te gaan. Dus ze kunnen gewoon. Ze kunnen. Feitelijk hebben ze alle vrijheid van de WorldTour ploegen, maar wel de relax tijd van een Pro Conti.

[00:13:55]

Maar behalve dit jaar toch. Euh, ja, want dit jaar dit juist alles anders. Dit jaar zal dat anders, maar dat volgens mij dit jaar heeft de want ja en want die heeft bijvoorbeeld geen euh, geen enkele grote ronde rijden ze dit jaar? Nee, volgens mij geldt dat voor de WorldTour koersen behalve de grote ronde. A Ja, maar dit is wel alle Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik en dat soort dingen allemaal. Euh. En dat is dus maar.

[00:14:17]

Dus ja, het is dus eigenlijk. De conclusie is super bedankt, want die. Want nu is Mathieu van der Poel zeker dat die alle mooie koersen mag rijden.

[00:14:24]

Ja voor jou zonder probleem dat je dan voor elke koers renners moet afvaardigen. Ja, zoals bijvoorbeeld Jumbo afgelopen week wat weinig renners had voorterrein voor de Waalse Pijl. Ja, Tom Dumoulin die je die je bij Sporza in een Sporza interview aangaf dat hij je Waalse Pijl eigenlijk helemaal niet zou rijden, maar dat ik dacht dat wij hier monisme achter kwamen. Dat ze te weinig renners hadden voor de Waalse Pijl en toen als die maar gewoon besloten om om er een trainingsritje van te maken.

[00:14:50]

En inderdaad, zo reed hij ook de Waalse Pijl, maar dat vond ik toch wel opvallend. Ja, wel leuk dat ie er zo eerlijk over was. Ja ja, hij zou. Nou dan doe ik dat wel. Ja, hij was toch thuis en in de buurt ook? Ja, grappiger. Nou goed hé. Tijd voor natte jongens. Hebben we iets? Ja, we hebben toch wel iets feestelijks meegenomen? Ik had sowieso hebben euh. Ja, ik dacht wat past nou als in mijn Nynke de Jong de gouden gans?

[00:15:19]

Nee joh. Prima. Ik Goh, jij bent ook een dichter. Ja, ik zo. De Gouden Gans is een euh ja. We hebben echt een echt een enorme hit natuurlijk. T begin van het seizoen. Onze luisteraars gevraagd om tips voor een van hun favoriete netjes en gek genoeg geheugen onze luisteraars heel erg van trippelt. Dus nu staan Knibbe kisten vol triphop die hier op kantoor of in voorraad staan. En euh, en wij zijn niet zo heel erg van de tripels.

[00:15:44]

Zeker niet zeg maar. S Avonds was er nog scherp moeten zijn. Had het Teeven? Dus dat gaat slecht samen. Maar euh, dus tot dusver heb ik alle niet tripels opgemaakt. Maar ja, nu bereikt het punt dat er eigenlijk niks meer anders is dan trippelt. Dus we moeten er toch aan geloven. Maar dit schijnt dan toch nog wel een lekkere te zijn. De Gouden Gans. En bovendien dacht ik ik selecteer deze ook omdat ie euh, in tegenstelling tot de drie voorgaande wel gerecenseerd is door zowel deze Darth Vader als Alsdorf.

[00:16:10]

Die hebben natuurlijk ook geluisterd de vorige keer en gedacht. Dit gaat ons niet nog een keer overkomen. Wij gaan vanaf nu al t allebei ook gewoon en alle t. Ja allebei. Dus ik doelpuntjes ze zo lang geleden dat we dit straks voor hun eisen waarvan het hoort te hebben gehoord dat ik dacht ik doe ze gewoon allebei. Dus Esdorp zegt over de gouden gans van Van Slot Doucet Oostende uit Goes. Donkergeel bier zonder schuim. Smaak is licht bitter en licht zoet met iets van ananas en kardemom.

[00:16:34]

Wat is kardemom? Is een kruid. Maar wat voor kruid je hebt? En ja, het is ook een beetje kan hevig. Ja, het is ook lekker door de zee. Door de warme chocolademelk zit altijd in alle curry's. En zo ja oké, matige trippel wat mij betreft. Dat is de politie.

[00:16:50]

Dit is de vervolgen van een recensie toch dat je niet. Niet iedereen denkt dat je Emanuel op hem. Nee, dit is Darth Vader zegt een fruitige, zoete trippel, vrij zoet, licht, abrikoos, honing, zoet. Waarover een lichte hint van citrus zit zie je ze zijn het niet met elkaar eens. Zeker de standaard klassieke tripple als je die zoekt ligt redelijk droog en bitter. En de bovenstaande smaak krijg je bij elke slok redelijk vol achter in je mond vol zoet, licht, geur, licht fruitig, geurend, zwaar, diffuus oranje met medium koolzuur.

[00:17:15]

Hij is wel echt van de details. Maar de schuimkraag is snel verdwenen. Dat weten, want dat is een kwaliteitscriteria van dit soort feeder. Maar mocht je een zoetige, fruitige trippel zoeken, zoek dan niet verder, want dan weet je deze zeker te waarderen. Oh ja, je glas zoet, zuur, zoet, fruitig trippel. Ja. Ik ben helemaal. Dan ga ik m nog even voor je openmaken. Nog effe dingen over deze trippel uit Goes.

[00:17:37]

Ja, want het is wel leuk, want hij is de gouden gans. En daar op het biertje staat ook vermeld. De gans en Guus zijn al eeuwen met elkaar verbonden. Oh ja, op het wapenschild van de stad Gods staat een gans afgebeeld. Tijdens carnaval wordt Goese eigenlijk omgedoopt tot Hanze had eigenlijk ganzen gehad, maar nog in Goes wordt de g uitgesproken als een h. En dat is een beetje anders. En toch ook. Je praat ook zo handen, had Hans gehad.

[00:18:00]

Johnny Hoogerland die ook? Die moest dan een spotje inspreken voor iets van giro 5 en 5 ofzo. Intern had het ook over honger in de Hoorn van Afrika.

[00:18:09]

Hij heeft. Bovendien is Goes is natuurlijk gewoon Engels voor gans he.

[00:18:16]

Zo zwaar is het niet ook dat ze.

[00:18:18]

Of is dat in Zwolle dat ze met die uh of in Deventer dat ze met die ganzen over de markt lopen?

[00:18:22]

Da's Deventer volgens mij. Is niet in Zwolle in ieder geval. Nee goed. Nou ok. Lekker hoor jongens. Proost. Ook een beetje op Tom Leezer, want die reed vandaag zijn allerlaatste koers in t shirt van Jumbo. Maar ja, Tom Leezer toch?

[00:18:36]

Euh, wat? Wat is uw grootste wapenfeit? Bijna wereldkampioen, bijna wereldkampioen. Ja ja, dat was in Dubai 2015 of zo toen. Neen, ja, in 2016 volgens mij. Nee eerder hoor. Volgens mij denk ik nou ja gaan opzoeken. En een renner met een bril en een renner met een bril? Zeker, maar ook uniek. Ja, ik denk trouwens dat je genoeg rekte. Ratificatie gaat krijgen over de Curie, want volgens mij bedoel jij kurkuma en niet kardemom.

[00:19:02]

Ja, Carmans zal het niet in de gluhwein. Ja dat. Ja, dat zou heel goed kunnen. Ja, maar daar doe je alles in. Of is dat kruidnagel goed? Volgende volgende rectificatie gaat de aflevering Rectificatie met kruiden leer. Misschien kunnen we Clasina uit. Zal ik vragen om een in te zenden die al dood is?

[00:19:21]

Dood? Wel vlakbij mij natuurlijk, maar inmiddels dood. En dat is zonde. Keuken is dat niet. Oh, fietsen zijn natuurlijk leuk. Ken jij die ook? Het is zelfs al dood voordat ik naar Zwolle kwam.

[00:19:32]

Oh oh, bij Zwolle. Ik dacht dat Friesland Zalk. Klinkt toch heel Fries? Nee zal ik ligt tussen Zwolle en Kampen. Huh?

[00:19:38]

Oké, John had wel gelijk over twee Cauwels 2016, dus ik denk dat ze hier echter van rectificatie hebben voorkomen. Echt goed ingreep is nu al de moeite waard. Nynke Hierbij hoort erbij te hebben hoe goed de koers verspreking. Vanochtend zette ik de televisie aan en toen was de dames koers was al was al gaande. Die starten namelijk voor de heren. Uh en uhm ja nou ja, bij wie?

[00:19:59]

Wie van jullie heeft de dames koers bij Luik-Bastenaken-Luik gezien? Ik liet de beslissing, niet de beslissing. Nee, de beslissende. Die zat al vrij vroeg. Ja, die zat vrij vroeg. En ja, het was natuurlijk best een beetje stressen zo heen en weer Zeppe en zo ja dus. Ik heb niet het bepalende moment gezien. Heb je het hele het allereerste begin van de koers gezien? Nee. Ik zag een foto op Instagram van de ploegen. Uhm euh.

[00:20:25]

Nu met de ploegen aankondiging. De registratie was dus echt in het donker in de regen. Want als het echt om de start echt al om 7 uur s ochtends. Dus in het donker, in de regen, zonder publiek. Het was echt het meest treurig dat ik dit seizoen heb gezien.

[00:20:40]

Als het stof van De Gorm moest het verslaan. Precies als een ploeg presentatie zonder publiek is. Is het dan wel een ploegprestatie? Wordt er dan wel iets gepresenteerd? Ja. Maar een mooie vraag.

[00:20:53]

Ja, het was een beetje een rare koers, want we zijn natuurlijk gewend dat dat t of Anna van der Breggen of Rik van Vleuten is. En die werden allebei eigenlijk een beetje verrast doordat er eigenlijk al vrij snel in de aanloop naar het laatste doet een groep van negen rensters wegreed met wel Marianne Vos en Ellen van Dijk en Amy Pieters. Uh, maar. Maar zonder Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. En dat kleurde eigenlijk de hele koers, want dat ze eigenlijk heb ze eigenlijk nooit meer recht kunnen trekken.

[00:21:18]

Van der Breggen en Van Vleuten ook omdat er volgens mij ook ploeggenotes van ze allebei in zaten. Ze hadden ook niet echt reden om daar achteraan te rijden. Ook wel eens lekker toch om een keer niet te hoeven. Ja, dacht ik. Ja ja, ja, maar ja, als je dan dan toch bent. Ja ja ja. Maar net zoals Tom Trainingsritje Waalse Pijl trainingsritje ja en uhm. Euh. Maar wacht eens. Grace Brown's had daarbij van Mitchell Tom, dus daar ging van Vleuten er niet achteraan rijden.

[00:21:41]

Ja, en van Anna van der Breggen van Boels Boels-Dolmans Ritus, 21mei. Pieters en nog eentje zegt dat de twee van Boels volgens mij dat weet ik dan weer niet goed. Maar die. Dat was dus dat kleur. Een beetje die koers. En dat maakt hem ook een beetje anders dan normaal. Uhm. En dat duurde eigenlijk vrij lang zeg maar. En op een gegeven moment ging ging Lisi. Denham ging ervandoor. Inderdaad omdat het doet op de ge doet en euh.

[00:22:06]

En dat deed ze. Euh ja euh. Spectaculair eigenlijk, want het was een lange vlucht die ze maakte. Eigenlijk een beetje. Van der Breggen.

[00:22:14]

Jans, zo voelde het is ging precies op dat moment weg natuurlijk. Nee, ik hoorde ook van Ellen van Dijk. Die zei later ook van ze hadden met elkaar gepraat en Ellen had gewoon zegt ga naar gewoonte Bent sterkste en dat weet je zelf ook wel. Dus gaan Maja en euh ja, ik vind dat knap. Als mensen op de redoute weg kunnen piefen überhaupt als m omhoog komen. Jaja, als n nou inderdaad A en B dat je dan net iets sterker kunt zijn dan de rest.

[00:22:39]

Ja ja, waar vinden Ware Finnen maar leuk? Lees die Denen. Ja, ik was wel ik. Ik. Ik zag een interviewtje en ik ken hem er nog niet zo heel goed. Alleen van naam en uit de vorige periode, want ze is volgens mij een tijdje eruit geweest omdat zijn kindje heeft gekregen. Ja, die was nu inmiddels 2. Dus dat moet om 2 uur of een seizoen geleden zijn ofzo.

[00:22:57]

Ze is er eerst eens eentje zonder uitgeweest en ze is ook oud wereldkampioen. Nou, ze kan wel.

[00:23:01]

Wat is geen k. O dit is uhm zij het er Sanders ambtstijd. Ja ja, kijk maar. Dit maakt vrouwenwielrennen super verwarrend. Dat ze dan af en toe van naam veranderen. Maar ik vind het echt zo hopeloos achterhaald en nu ook af en toe moeten doen. Dat lijkt me heel leuk. Tom Dumoulin rijdt vanaf nu geen Tom Dumoulin meer, maar Tom de Vries ging helemaal uit het niets. Maar dat is hier niet te vroeg of Dumoulin, want hij is nu getrouwd.

[00:23:24]

Ouderwets zat er dan nog steeds niet doen in Marjetten. Een aantal mannen. Dus uhm. Uh, hoe heet ie die Deen? Uh Galgen Falk Erin. Die heet nu anders. Ja ja, Frank. En andersom? Nee nee opzoeken. Hun ideaal. Foudraine hun al heet ie nu. Oh ja, dus die is getrouwd en die heeft de naam van zijn vrouw ook aangenomen.

[00:23:42]

De man van Lizzie Armitstead kan ook heel goed fietsen, maar minder goed dan dat zij dat kan. Hm, zo heeft hij gezegd van ja, als we dan toch één van onze Dorman gaan met die carrière. Doe jij dat dan lekker? Ja, dus hij is standaard zo'n beetje. Ja, en dan gaat ze mee naar de koers. Leuk hoor. Echt leuk, maar het was een mooie en mooie finale, want we. Het leek er even op dat de Denen gewoon lekker gingen ging halen.

[00:24:08]

Ook met dank aan Ellen van Dijk, die een mooie assist op werk deed in de groep daarachter. Maar Grace Brown, de ploeggenote van van Annemiek van Vleuten bij Michotte dit jaar dan nog die. Die maakte er toch nog even spannend. Want die die ging er achteraan en die kwam tot denk ik na een seconde of 18 10 zelfs nog nog dichterbij. Het leek even dat ze inderdaad bij ging halen, maar denk je in dat soort nog nog een vierde adem?

[00:24:33]

Wanneer Pien die finishte toch met negen seconden voorsprong? Mooie overwinning zeker. Maar en daarachter was bleek het. Nou ja, dan is je Marianne Vos en Amy Pieters in een groep hebt. Dan denk je niet dat Ellen van Dijk de sprint gaat winnen. Maar die was zo slim om weg te poef en nog net voor de. Net voor de laatste net binnen de laatste kilometer volgens mij een. Pakte dus de derde plek op het podium, dus 1 en drie voor Trek-Segafredo.

[00:24:57]

Waren Vos en Pieters aan het juichen. Allebei? Ja ja dus. Euh. Eén ding in twee Brown drie. Van Dijck 4. Vos 5. Pieters Ja, precies 4 en 5. Crisis? Ja, wat moeten we ermee? Wat moet u ervan vinden?

[00:25:10]

Ja, de Kamer, u moet morgen bij elkaar komen.

[00:25:13]

Ja, ja, ja. Over een jaar zullen zeggen dit was het moment. En toen is het alleen maar namelijk na maanden naar beneden gegaan. Die Wende, ja ja, zwaar.

[00:25:22]

Maar ik zit dus heel erg te wachten op nieuwe glansrijke overwinning van Marianne Vos. Eigenlijk op moment gewoon dat ze weer Eva aan, want ze hebben nu niet. Iedereen gunt het haar volgens mij ja nog een grote overwinning te doen.

[00:25:34]

Maar Nynke moet er aan geloven. Moeten we daar nog lang op wachten? Gaat nog dit seizoen. Dat gaat vast nog wel gebeuren. Maar ik vond nou ook heel fijn dat Van Dijk derde werd, want die heeft ook echt een rotjaar achter de rug, dus die had ook wel even. Je kan het al een steuntje in de rug gebruiken en da's mooi worden. Ja, ja en uh en van niks. Koerse hoort natuurlijk Parijs-Roubaix bij de vrouwen. Hopen t ja, dat is AMA's komend jaar achter de rug.

[00:25:55]

Ze heeft haar bekken gebroken, dus heel lang moeten revalideren. En dat? Ja, dat is best leuk, maar best lastig als je drieëndertig bent. Dan denk je dus ook van ja. Hoeveel goeie jaren heb ik nog op de fiets? Ja, je wilt ook niet stoppen met een gebroken bekken. Maar om dan weer terug te komen? Ja, want ik heb ook ooit mijn nek gebroken. Maar niet zo erg als dat zo met fietsen toch is zeker.

[00:26:13]

Ja, maar dat niet lang zo erg als dat zij het hadden zijn. Die zat echt in een rolstoel enzo en die heeft er echt lang van moeten revalideren.

[00:26:21]

Ja nou eens knapperige uberhaubt. Gewoon op niveau. Terug naar zo'n blessure. Ja joh, ik heb maar twee mensen die dat gelukt is. Niet Krio.

[00:26:29]

Van Dijk ooit een keer ooit met Ellen van Dijk gefietst en met een groepje dames en Ellen was erbij. En toen moest Ellen even plassen en toen zagen wij, toen zij weer terug wilde komen, dat ze de verkeerde kant op fietste. En toen moest een vriendin van mij achter Ellen van Dijk staan, die Ellen van Dijk niet dacht. Ik moet even aanzet, want ik ben de groep kwijt. Die vriendin, die hebben we daar echt weer aan de beademing moeten leggen.

[00:26:50]

Ze heeft er wel bij gehaald, maar was echt een beetje weer ook aan het herstellen is van een bekkenbreuk. Nee, hij die niet genoemd mag worden. Oh ja, ja verdorie ja, zit zijn bekken. Ik dacht zijn ze heup? Netebekken bekken? Ja, dan kijk ik. Wij hebben een groepje met mensen die ooit een bekken hebben gebroken en hij zit daar ook toegelaten.

[00:27:10]

Nou ja, ga hem niet noemen, want deze podcast is gegarandeerd hij die niet genoemd mag worden. Vrij. Oh ja. Bek houden is de nieuwe, zoals de nieuwe beleid of podcast. Zeker geen hij die niet genoemd mag worden. Nee klopt. Uhm, en toen? Nou ja, dus hartstikke leuk feliciteert. Liet ideeën. Uh, een mooie overwinning. Crisis bij de vrouwen. Crisisoverleg bij de Kamer vanmorgen vroeg. Dat waren de vrouwen koers. Gaan we door naar de mannen koers?

[00:27:34]

We moeten drie koersen bespreken. Het is helder heen, maar waar? Waar zijn jullie dan in ik vandaag? Eigenlijk zijn jullie allen. Ik had de hele dag voor de Opta voor de tv gelezen. Ik. Ik ben het met u tegenoverstellen deze vraag echt best wel vaak. Dus wat was het eerste beeld dat je zag toen je de televisie aanzette? Dus ik ben er tegenwoordig extra scherp op? Ik probeer ook zeg maar te bedenken. Is dit het moment om de televisie aanzetten?

[00:27:55]

Of denk ik dat ik nog beter even vijf minuten kan wachten? Ja, en nu had ik het moment echt perfect getimed, want nu zet hij hem aan. En het eerste beeld wat ik zag als ik kijk Van Avermaet die op de grond lag. Dat was bij mij ook ongeveer. Ja en euh. En dat was natuurlijk een triest beeld. Het fijne was wel dat ie dat het t. Dat het ergste al voorbij was. Dus hij heeft in de herhaling zag je dat ie effe in een soort van foetushouding stil had gelegen.

[00:28:20]

Dat zijn altijd natuurlijk. Dat je altijd denkt oei, oei, oei. Maar inmiddels zat hij alweer recht overeind. Dus dan dacht ie nou God, het is stil. Dat is ook dat ze altijd. Dat was heel laag precies. En uh en uh, maar ja, dat is dus euh. Ik weet niet of dat inmiddels een medische update is, maar het leek erop dat ie zijn schouder had gebroken. Dat zei zijn vrouw. Heb je daar ook?

[00:28:41]

Nee, ik wist nee. Ik had dus inderdaad dat.

[00:28:43]

Zijn vrouw had chargé gemept omdat het een schande was. Kwam hij ineens in jullie bekkenbreuk. Rapgroep? Nee, we gescheiden. We hebben er geen contact mee. Maar dat zulke vervelende mensen, die moet je apart houden. Ja, dat klopt. Maar ik had dingen die ook niet. Toen ik. Ik schakelde in Het was vandaag echt een hele grauwe, donkere dag buiten. Hier gewoon. Ja, en toen schakelde ik eerst in op Luik-Bastenaken-Luik en dat was het ook.

[00:29:06]

Grauw en somber. En toen dacht ik de Giro rijdt natuurlijk gewoon nog steeds in Sicilië. Zo is de beeldschone Becca geworden. Effe lekker gaan kijken naar het landschap in de Giro en dat soort na het was. Dat was daar ook sluierbewolking. Maar het was wel lekker. En weer dan dan hier. Ja, absoluut.

[00:29:20]

Ik vind dat juist altijd fijn aan Luik-Bastenaken-Luik. Als het regent dan krijg ik helemaal wat het Ardennenoffensief gevoel. Dat was echt nodig al.

[00:29:27]

Maar dat was ook euh. Het is nu een halfjaar later, maar ze geven ons gewoon het weer wat we gewend zijn.

[00:29:32]

Dat ik het nog steeds ben verbrodde citeren als je je ze zou daar eigenlijk voor de voor de vorm zeiden ze eigenlijk bommen moeten doen afgaan langs de weg terwijl de renners er voorbijrijden. Dat is echt het gevoel hebt dat je met het offensief gaat wegens afpersing van Masipa loopgraven. Daarbij ook wel leuk. Why not? Toen ze een renner in een loopgraaf zie duiken waar Gent-Wevelgem mensen echt helemaal op de koers. Die willen echt de Eerste Wereldoorlog gekoerst worden. En ze zijn er nu in Flanders Field.

[00:29:57]

Ja, mooi in in een ik koor jongens in opspeelt geoefend, maar daar extra gaven. Toch ook een keer in de rode lantaarn het gedicht voorgedragen? Ja ja, want toen? Toen ze dat dus een nieuwe marketingcampagne vraagt om perfect bij ons is gewijd, zijn wij ook wel gevoelig voor goed. Toen Van Avermaet dus al op de grond lag. Hij was ook eens niet de enige wat Adam Yates is daar ook uitgevallen. Maar dat was het. Daar waren geen beelden van.

[00:30:21]

Maar die is ook goed. Je passeert de koers verlaten en zich weet ik niet, maar is ernstig genoeg om de koers te verlaten. Dus het is niet niks waarschijnlijk. Ja ja, uhm, maar dat je de op dat moment zaten daar eigenlijk in. Hadden we eigenlijk al een kopgroep met Kenny Molly en Mathijs Paessens van een Bingel Wallonie Brussels pandjes Paessens. Daar hebben t al wel eens over gehad. Geboren in Rotterdam en opgegroeid in Leuven. Volgens mij is ergens in Belg in die knakken.

[00:30:46]

Ja, maar rijdt wel altijd. Rijdt wel om een Nederlandse licentie te zijn. Je rijdt ook altijd te tnk en op één van de Meerstad die volgens mij vorig jaar dus ook al in de kopgroep van Luik-Bastenaken-Luik vallen. Ter Pharrel en Paul CLM van Team Tuta Direct Energie. Kobe Goossens van Lotto Soudal Michael's Church van CCC hield het het langste vol van allemaal. Omer Goldstein van Israël start Nation. Kijk, met zo'n naam mag je wel eens gastouder. Geheel mee.

[00:31:11]

Oh mijn god Shim. Heel goed. Gino Meeder en Iñigo Elouassaki van Mobistar. Wat er geite is dit? Het is. Ik had wel verwacht dat Jonne drie namen geleden had gezegd dit verzin je allemaal weer.

[00:31:22]

Ik moet zeggen dat Mobistar Iñigo Elouassaki, Elouassaki. Ik weet het niet bepaald als al die mensen van Taio.

[00:31:30]

Wat is er gebeurd met Mobistar? Die sturen gewoon elke keer niet eens een B-ploeg. Nee, maar zeg maar C of D. Ze hebben wel euh, denk ik vorig jaar wel heel erg geïnvesteerd in de jeugd en euh en een matige jeugd. Ja ja weet ik niet, maar de jeugd moet natuurlijk wel een keer een kans krijgen. Ik verwacht binnenkort ook een telefoontje bij de jeugd.

[00:31:51]

Ja dus ze hebben nu Valverde en 20 jaar jong en daar zit Valverde al een hele tijd niks mee. En dan de zoon van Valverde. Twee generaties overgeslagen. Wél heb je hebt gemist dat er met Frank naar de Kvist hebben gedaan. Wie ken je van het drinken van geluisterd? Nou ja, ja vitten. Ik was heel enthousiast over jullie bobbels. Segment dat wel. Heel raar en heel jammer dat de hele dj in de hele Bouwelse segment de naam Dodi Apeldoorn niet is gevallen.

[00:32:16]

Belachelijk. Ja. Wie Dodi Apeldoorn PISAD hield, was de presentatrice van Boogbal Neo op dat televisie.

[00:32:23]

Dat was toch Frans voor ambulancier? Die is van Lingo meester Marc Klein Essink. Die borrel borrelende. Ja Frank. Nee, Frank Kramer. Frank van Kramer. Van Kramer was het CDA Apeldoorn. Door die Apeldoorners The Original Gangster van Boekel. Ja, zeker weten. Leuk detail, want ik was de was ik zelf een beetje vergeten. Maar ik was donderdag jarig. En uhm feestmarkt. Nou dank je wel en niet. Verder kwam er maar een moeder oppassen en zo een cadeautje bij mij bij zich voor een borrel.

[00:32:49]

Ja en ja is van de luisteren. Was dit gewoon een van de stad podcast gelezen en was naar de tweedehands spellen winkel gegaan. Leuk zeg. Weet niet of je meer of minder dan 7 euro was. Maar ja, heel vet. Leuk dus wel een keer speel hoor. Vind ik leuk. Boldon Ja, ik moet. Ik moet even oefenen. Want 1 frank, je hebt me uitgedaagd voor het Nederland kampioenschap Bockel theatertekst. En dan? Dus ja, we kunnen een lekker potje platenbonzen hartje zomer.

[00:33:14]

Helaas. Dat vind ik dus heel jammer, maar die kunnen we wel maken voor je. Toch niet bij al ywa. Maar dan moeten we ook zo'n lange baan hebben. Hmm, maar beter, want we hebben hier dus wel een specialist van Nederlandse televisie aan tafel. Nynke. Kan je iets zeggen over de culturele significantie van Bockel? Nee, van Dodi Apeldoorn.

[00:33:29]

Nou, ik weet waar mijn hersens nu heel erg op aanslaan is dat we dus een tijd is geweest op de Nederlandse televisie. Dat je dus en Frank Kramer had en Marc Klein Essink en Robert ten Brink en Frank Masmeijer. En dat Fruithof Rob Fruithof. Wij allemaal een lange dunne mannen met donker haar. Nu al dan niet met krullen. Ja, maar dat was dus het. Het Nederlandse tv landschap was toen zo uniform dat deze maar mensen die ze hadden gewoon voor elkaar allemaal.

[00:33:57]

Inwisselbaar totaal als Frank Kramer ziek was, dan kon Marc Klein Essink invallen en niemand had het door. Maar moet je nagaan hoe bijzonder het is dat Dodi Apeldoorn zich daartussen heeft gewrongen. Is echt knap. Ja, dat is echt. Marianne Vos van die tijd was het maar op prijs dat de presentatoren gebied. Overigens leuk detail over Rob Fruithof, die tegenwoordig in Zuid-Afrika woont. Ja, weet je dat? Euh, dat ie in Zuid-Afrika wat over je nummerbord?

[00:34:20]

Ja, dat is wel cool. Ja, hij heeft een auto uit Zuid-Afrika met het nummer Word wakker. Nee, wat zet Sveta? Ook leuk is dat ze genieten. Het effect is dus dat je m ziet hem eerst van voren. Dan zeg je ja, vanachter zie je Watco en dan van achter en dan zie je Marco. Dus wat denk je als je m ziet?

[00:34:39]

Marco Accoe maar mee. En dan ga je die hele toen zitten. Is toch geweldig? Ik vind dit echt zo goed en goed bedacht. Ja, heel vet. Je zit me een beetje meewarig aan te kijken Tim. Ja, het is toch een fantastisch detail. Ik doe. Ik zat eraan te denken. Waar zijn we eigenlijk gebleven? In de Dodion smelterij Omar Geldsysteem, Dodi Apeldoorn en Omar gold die in de kopgroep mikken?

[00:35:01]

Wat als moment dat jij inhaakt en vandaag als eerste wat je zag? Ja, ook bij Creek. Alleen jij zat er al. Vanaf 7 uur s ochtends zag je naar de vrouw koersen kijken.

[00:35:07]

De vrouw wordt op gezien. En toen kwam ik in mijn grec, want dat was ook wanneer we waar Sporza in haakte een tour lasagne in de oven ging. EH nee, want toen ben ik wilde zijn gaan maken. Had ik maar op een muurtje geverfd, dus dat was net klaar. En toen ben ik toch even lasagnes gaan maken, want ik dacht nou ik. Ik zei tegen Tom. Die zat op de bank. Ik zei zijn mij vinden ze wat gebeurd.

[00:35:25]

En toen heb ik het gekeken om jouw mannen niet doen. Dumoulin? Nee, niet Tom Dumoulin. Nee, dat zou wat zijn van de rit vanuit de koers en die kijken niet. Ik heb wel als er iets gebeurt. Ik ga zo demarreren. Nee dus.

[00:35:39]

Dus dan heb ik ben ik eigenlijk pas ingehaald toen het er echt om ging. Ik heb daarvoor ook niet heel veel gemist.

[00:35:45]

Nee, nee, nee, nee, nee, want nee. Sterker nog, het was eigenlijk best wel fascinerend, want ze reden veel langer met z'n allen. Euh. Naar het einde dan normaal is, over de geduwd werd gewoon werd gewoon in een groep gereden. Trainingsritje. Ja, er waren ook te veel mensen bij en je krijgt dan op een gegeven moment dat gewoon Asti die groep nog veertig mensen is. Ja dan heeft niet veel zin om op terug te gaan, want dan ja dan een pakje tien seconden en dan gaan ze met z'n allen achteraan rijden.

[00:36:10]

Daar kun je normaal gesproken uit. Dat is het idee. Dus dan ga je. Dan ga je normaal gesproken zou je zeggen maak daar oorlog en dan heb je. Dan rijd je niet meer met veertig man bovenaan, maar nog maar met tien. En dan heb je dan is t, dan wordt het een harde koers. Maar nu was het. Het gekke was dat ze gewoon dat ze gewoon met z'n allen dus daar waren. Ook in één keer volgens mij.

[00:36:26]

Bij Sporza zei ze het ook zijn volgens mij nu heel veel meer mensen die denken ik maak je kans om te winnen dan dat ze vooraf gesproken hadden gedacht. De euh. Luis Leon Sanchez is van deze wereld, zeg maar die. Die moeten daarvan hebben dat je niet dat je niet klagen doet volop knallen. Want dat Van der Poel ook de niet. Niet in zijn nadeel. Nee, ik dacht ook gelijk. Dit wordt een van de poeltje, want die was natuurlijk bang dat de beklimmingen te zwaar zouden zijn en te lang.

[00:36:50]

Ja, en nu hadden ze die gehad. Maar ja, je vergeet altijd. Daarna komen nog een paar beklimmingen die je echt heel straf zijn. Eentje aangemaakt door de Rocio Falcón. Ja, en daar gebeurde het wel, maar uiteindelijk nemen ze daar best een risico mee. Kijk. Uhm uh, LBO is een is is een afvalkoers en niet per se terug concours. Dus tuurlijk, met de veranderingen van 1 van de finale een paar jaar geleden is het wel.

[00:37:14]

Euh ja, zou het kunnen. Maar nu ja, in plaats van dat ze dus de de E-type, Van der Poel en de liefste Luis Leon Sanchez. Iets minder, maar dat ze die de nek omdraaien al op de verdoet? Ja, was het nu gewoon met 40 man eroverheen? Euh. En ja, toch echt wachten op die Rocio voorkomen? Ja als. Als ze daar dicht genoeg blijven hadden ze nog terug kunnen komen. Ze kwam ook nog best dicht eigenlijk na en met beste grote groep ook.

[00:37:39]

Ja ja dus. Ik vond ook een risico. En ook best wel gek, want normaal gesproken zijn Nico hebben die koers toch best een redelijk standaard verloop ofzo. Dus. Gek genoeg was er dan kennelijk niemand die de behoefte had of de benen had om dat dan te doen of de ploeg had om dat te doen. Ik hoopte eigenlijk uh en dacht dat misschien ook wel dat euh dat Tom daar zou gaan. Ja, dat was ook leuk. Je leek je ook even te doen.

[00:38:00]

Was een beetje Gaus. Ja euh, maar uiteindelijk ging ie daar niet en ging ie uiteindelijk wel later tempo maken voor ook niet. Ja, het was natuurlijk ook het moment voor Van der Poel geweest om zelf te gaan. Maar niet dat ie dat ie uhm, gisteren de dag voor volgende Luik-Bastenaken-Luik natuurlijk wel een dijk van een koers had. Daarna gekeken Manmanman naar huis was dat ik? Uhm misschien wel ja. Dit was nu natuurlijk niet in de belangrijkste koers van het jaar, maar was wel sterk bezet.

[00:38:30]

En het was wel een van de mooiste nummers van het jaar. Vertel eens in je eigen Gorden waar het over gaat voor jou. Winst mensen, dit over een half jaar. Nou, die moeten m zeker nog even terugkijken. De laatste etappe van de BinckBank Tour, die een beetje ontsierd werd door de nieuwe korona maatregelen in Nederland, waardoor één keer de etappes in Nederland werden afgelast en de E. De organisatie eigenlijk moest heel erg moest gaan zoeken naar euh.

[00:38:52]

Nou ja, naar nieuwe plekken waar ze een wielerwedstrijd konden organiseren en een paar dagen tijd. En dat leek eigenlijk een beetje de doodsteek van die wedstrijd te zijn, want ja, daardoor was het best een beetje Becht, een beetje half half Arno, maar dit werd compleet gered door de laatste etappe op de met de Muur van Geraardsbergen als de scherprechter. Die is volgens mij vijf keer op moesten. Ja ja en euh. Mathieu van der Poel, die op 70 kilometer voor de meet besloot om aan een solo te beginnen.

[00:39:19]

En euh, en en op een gegeven moment reed hij er n tweeëntwintig voor op een groep met Stefan Küng. Mads Pedersen. Euh. Wie zat er nog meer infernale NAS'en en Colbrelli Colbrelli? En nog een hardrijder. Euh, Senecio? Nee, die zat er al. Die had ie al. Die had graag anders. En natuurlijk mag Andersen gewoon tweede worden. Die reed ook vol klasse denk je. Als ik ooit een groepje niet achter me aan wil hebben, zijn het deze.

[00:39:44]

Ja, en hij bleef gewoon voor. Ja, die 70kilometer is iets vertekend, want de eerste winter denk ik was was met een met een kleine groep kleine groep die operatiezaal hetzelfde aanzien opgezet vonden. Ja en euh vanaf ik denk 50 kilometer of sporadisch solo. En je zat continu van daar gaat het redden. Den Haag het niet redden gaat redden, het niet redden. En op een gegeven moment we wet werd ook hij gevangen in een shot met met dit kassei klimmetje.

[00:40:12]

Op het eind werd die in één shot gevangen met de achtervolgers. En toen dacht je echt van Atid. Ik kan niet goed gaan, niet tegen jongens die daar nu achter rijden. Ja en euh ja. Tuurlijk, steeds meer kwam het geloof en dat pakte best wel wat ze konden in de gouden kilometer waardoor die aan winst genoeg zou hebben. Vier seconden moest ie er moest moesten en moest 4 seconden pakken op Seurynck. Anders, want euh, want Peterson was er doorheen gevallen.

[00:40:36]

Ja en euh. Uiteindelijk wint die m nog met en met een paar seconden verschil, waardoor die ook het klassement pakt met 4 5 seconden. Geloof ik nagenieten. Ja, heb je die eens ook gezien? Ja zeker. En ik vond het juist, want hij moest volgens mij iets van 17 seconden beginnen. Dus keek ik. Ik was ook weer andere dingen aan het doen. Dus ik keek met een schuin oog. Ik zeg gaat ik nou gewoon gaat ie nou doen?

[00:40:58]

Ja, gaat ie nou redden? Ja ja, echt te gek. Onvoorstelbaar. En ook het mooie dat hij over de finish kwam en he le maal kapot was. En dat vind ik het altijd het allermooiste. Zeg maar dat je ook weet van hem. Nou, dit wilde je dus zo graag. En het is de BinckBank Tour. Ha ja, dus wij op de bank kunnen denken van nou ja, morgen Luik-Bastenaken-Luik. Ik weet niet wat je wil, maar ik vond de.

[00:41:18]

Ik vond de diepe frustratie van Seurynck Cragg Andersson die over de finish schreeuwend over de finish kwam ook heel mooi, maar echt te weinig sneeuw of niet? Ja, je zei ja, maar dat was niet waarom die je waarschuwde volgens mij. Het was gewoon frustratie dat niet gelukt was, want daar had natuurlijk echt de BinckBank Tour op een presenteerblaadje gekregen. Eigenlijk min of meer. Maar ja ja, heftig. T Is toch wel een populaire koers stand worden onder na onder een aantal onder een bepaald soort rennen.

[00:41:44]

Ja, het is gewoon leuk. Ideale koers voor voor de klassieke renners. Nu in aanloop naar de klassiekers. Maar meestal zullen ze. Ja, in een normaal seizoen is het toch een beetje om voor hun nog geen najaar te hebben. Ja, mooi dat. Nou ja, goed. Het wordt leuk om te weten dat Van der Poel goed is. Toch voor de komende weken? Ja was vandaag ook goed zesde. Wordt ie uiteindelijk. Dat stuk telt natuurlijk grap.

[00:42:06]

Het is bizar natuurlijk dat je m zeg maar hetzelfde weekend twee van dit soort inspanningen kan doen. Ja, want even terug naar de rockshow. Voorkom alle verliep. Heeft heeft de Waalse Pijl overgeslagen om hier goed te kunnen zijn? Ja ja ja, want we zagen dus dat er Roche over folksong spreek het goed uit. Ja, zag Dumoulin er heel erg hard op kop gaan rijden. Dat is dan altijd in het WhatsApp groepje wat wij hebben. Met het discours leidt dat altijd tot consternatie.

[00:42:31]

Want waarom doet Dumoulin kopwerk? Vinden wij schandalig collectief. Maar we zagen alle verliep, zagen wegrijden en eigenlijk het hele kopgroepje gewoon op een hoopje rijden. Mark. Hirsi Ali kon er nog net achteraan rijden. Dit al was dat vond ik wel mooi om te zien, want die reed gat dicht leek me wel een kleine tegenvaller voor alle.

[00:42:52]

Philiep verliep redelijk vrij makkelijk het groot en vond ook Kokejane ja op een soort op een Dumonceau achtige wijze gewoon een eigen tempo van gaat dichtrijden, waardoor een kopgroepje bleef met eigenlijk vijf favorieten. Want je krijgt dus alle Philiep. Je krijg hier shhy Roglic en Pouga Shar en Kwiatkowski Menkeweer. Dat kost kan je in t begin. Ja en dan is het zweefde ook nog even. Woot zweeft er ook nog effe tussenin. Ja, maar die redde het niet. Maar dat is fascinerend, want dat is precies de kopgroep van de WK.

[00:43:22]

Ja, minus Wout van Aert. Ja, wat had een goeie Wout Van Aert hier kunnen doen?

[00:43:28]

Andere vraag inderdaad, maar die vraag ik je dat niet hoort vallen. Nou, ik denk dat hij het niet had gehaald, want dan had Pouga, Cherrad of Road. Dit zat natuurlijk de hele tijd het gat dichtgereden of niet geholpen. Zeker niet grofheid. Vreselijk. Waarschijnlijk had iemand nog uitgescholden in het Sloveens. Je merkte dat Wouters ook gewoon nog steeds boos was en was er een beetje moe van hoor. Maar het is heel gek, want volgens mij.

[00:43:50]

Ik heb het gevoel dat heel België er al overheen is, behalve de redactie van Sport.

[00:43:55]

Ja maar ja, ik maak ze inderdaad. Ik leef een podcast over opvoeden, maar ik heb. Wij hebben dus niet zulke jackets. In de podcast gehad. Dat gaat over opvoeden, over kinderen. Ja, echt, Weijts is echt.

[00:44:04]

Heb je tips tegen holebi's? Dat is echt privé. Zoals Weird Al laten huilen, laten weglopen? Ja toch? Eerst een kwartier en dan weglopen of troosten? Dan tien minuten. Dan weglopen. Gewoon zeggen ik ben hier. Alles komt goed en snel weer weg. Ja, dit is de enige strategie die je moet volgen. Ja, ik ken iemand die trouwens de Opvoedpoli TCAS van Nike. Zeer grote aanrader, maar dan. Je krijgt er een achtervolging en dat was toen.

[00:44:31]

Maar is dat wel echt leuk? Want duurde dus héél lang voordat het los brandde vandaag? Maar toen je dit kreeg, dus je had dat kopgroepje met eigenlijk vier favorieten, want Kwiatkowski moest er snel vanaf zat en alles liep Hirshberg ook. Dit tempo werd yar. En toen had je daarachter het groepje rijden met Mathieu van der Poel die als enige reed, maar wel in volle achtervolging ging. En jullie hebben toch ook wel even gedacht? Dit gaat gewoon Amstel Gold Race worden.

[00:44:54]

Ja, dat werd ook voortdurend aan gerefereerd op Sporza. Ja, maar ik bedoel, ik had ook het geluid uit kunnen zetten dat ik hetzelfde tijdelijkheid gezegd tegen de tv. Ja, net nee precies. Bleef altijd zo gauw rond de 20 seconden hangen. Dat was stuk. T Was meer dat meer. Dat WK gevoel vond ik dan dan de Amstel Gold Race te ook wel. Ik had niet het gevoel dat Van der Poel. Euh. Euh. Dat ie dat die super superbenen had, want anders had ie er wel bij gezeten.

[00:45:19]

Misschien dat ie gisteren niet 50kilometer in z'n eentje dat België had gefietst. Dat had wellicht wel wat. Dit is ook dus de veldrijder is dus gewend om in het weekend gewoon twee dagen achter elkaar te fietsen. Ja, die maken die malloot gewoon twee crossen. Ja, het zijn zij. Recuperatie tijdens de koers is al enorm, maar ook zeker als nog een dag tussen zit dat echt. Dat is één van zijn sterkste punten. Maar zo'n inspanning jaar.de kan je niet.

[00:45:42]

Ik bedoel t is een bijzonder mens, maar zo s dat kan natuurlijk niet dat je dat ook nog niet koopt. Goed laten zitten over de sprint hebben is een mooi moment. Graag zelfs. Ja euh Nynke. Wat vond je van de entertainment waarde van deze sprint?

[00:45:57]

Zeer hoog. Ik kreeg ontzettende Hilbert van der Duim achtige gevoelens en emoties die wij dan niet.

[00:46:03]

Je moet nog een rondje, maar dit wordt Van der Duim. Dat die schaatser die liever gehad, dat hij nog gewoon bij Albert. Je moet nog een rondje rijden jongen.

[00:46:12]

En die daardoor dus verloor. Uhm. Dat gevoel krijg je een beetje. Maar ik vond het al heerlijk, want het was natuurlijk echte naam wat jij in de intro zei. Je camera kwam op kousenvoeten.

[00:46:23]

Ja, dat alle Philiep zijn juichen was ook van dusdanige arrogantie dat je denkt alle kanten niet goed gaan. Zeker als je met twee man heb gesneden. Ja ja, want dat was nog wat lullig.

[00:46:34]

Want ik denk anders had eerste denk ik gewonnen met twee vingers in de neus zeker. Dus dat vind ik. Ik vind het echt een lullige dag voor Ali, maar het snoepje van dit seizoen is bedoel, want een cadeau is die jongen echt gegund. En dat is. Daar vind ik het lullig voor. Maar ik vind dat Feijenoord nu geeindigd is.

[00:46:50]

Ja ja, dat is echt. Ja, het was absurd. Is dus uhm, even voor de luisteraar. Over 5 jaar al. Alles verliep ging aan. Uhm nee, dat was en was nog bijzonder. En namelijk de Moho. Rik kwam terug uit de hele dag. Niet in beeld gezien en hij is komo van mij. Iets weten we één ding. Nee. 2 t is ook een Sloveen. Zaten er dus drie Sloveen in de kopgroep in een land van 7 inwoners is bijna 50 procent is echt heel knap.

[00:47:20]

Maar die 1, die kwam nog terug. Want die? Daarvan weten we dat ie ook heel goed kan afdalen. En dat had ie bewezen. Die kwam terug omdat de jongens vooraan een pokeraar waren. Die leek even erop en erover te gaan, maar die trok eigenlijk daarmee de sprint aan voor een voor een voor die 4. Alle Flybe sprong meteen in zijn wiel en nam over. Voelde Hiroshi komen, duwde zijn fiets naar en keek zelfs even om.

[00:47:42]

Zag Hiroshi komen, gooide zijn fiets naar links, waarmee Hiroshi eigenlijk afgesneden werd, Hiroshi op zijn beurt. Daardoor Boogaert zag afsneed. Die had namelijk ook nog best wel wat vaart. Als je kijkt in de herhaling van de sprint, maar die moest helemaal stoppen met fietsen. Enfin, Hiroshi ging met zijn voet uit de trapper, was ook kansloos daardoor, maar trapte nog wel door. Maar euh, dat was één iemand die op rechts gewoon was doorgegaan door het gat was gedoken.

[00:48:07]

Op kousenvoeten en dat was Roglic en op het moment dat AENA verliep zijn armen in de lucht stak omdat ie dacht op links komt er niks meer. Kwam er op rechts in één keer iets voorbij en ie echt op het allerlaatste moment zijn wiel voor het wiel van alle verliep, duwde en won. En als er zoveel lizen van rook leek vandaag. Ja, ik was zo blij dat ie won. Ik vond dat echt heel erg leuk, maar fascinerend toch?

[00:48:30]

Ja, zoals veel fijner, maar meer te zien lachen. Ja, ik vond het echt een soort van. Kon je dat zien dan doordat mondkapje n. Ja, ook heel lang voor dat is mondkapje op tijd en niet Dumolin zag bij de finish moest ze allebei zo hard lachen. Toen dacht ik ja, wat fijn jongens. Ja, maar het fascinerend toch? Want ik, ik. Euh. Ik had het gevoel dat zeg maar dat dat dat Grunne pas begon op het moment dat ie daadwerkelijk gewonnen had.

[00:48:54]

Dus dat in één keer voelde je het. Want volgens mij. Leefde het breed, want ik zit natuurlijk ook een beetje op Twitter op dat moment en er was volgens mij zo'n gedeelde emotie over. Oh oh, wat fijn dat ie dat ie gewonnen heeft volgens mij niemand van tevoren dacht oh, wat zou het heerlijk zijn als er ook iets wint. Maar het is dan toch. Dat is toch de mens toch het gevoel hebben dingen die backlash van die van aard actie?

[00:49:14]

Euh. En natuurlijk dat mensen toch echt wel medelijden met hem hebben hoe de tour is afgelopen. En dat het dat ie gewoon dat ie verloren heeft. Dat ze dan toch uiteindelijk denken God is toch? Het is toch een soort van goedmaken?

[00:49:25]

Je zag en die in die glimlach van rook liet aan het eindigen. Maar bij de finish zag je ineens maar in sepia de rest van het seizoen zeg maar terug. Ja ja ja, van die diatessaron zou door het schuim vliegen. Maar de kreeg ook een knuffel van Lennard Hofstede, dus die had ook goed geregeld. Wat zat er lang bij? Ja ja, en die was er. Die ging elke keer. Ook dit op de goede plek. Zo vlak voor de klimmetjes zag je ineens Lennard Hofstede Rodalies aan de goeie plek rijden.

[00:49:52]

Dus dat is ook een goede teamprestatie zeker. Want daarvoor was het al even over Tom Leezer, maar die was ook vrij lang in beeld. In t begin omdat ie. Die was een soort Tony Martin en voorop het peloton. Dus ik vind ook wel serieus. T Is uiteindelijk een teamprestatie. Ik vond het op het moment dat die roshi ook voorkomt dat Dumoulin hard op kop ging rijden dacht ik wel even. Goh, ik weet niet of je dit of je dit nu moet doen, zeg maar.

[00:50:14]

Dan zijn anderen die dit ook kunnen. Alle verliep gaat hier vooral van profiteren. Die heeft toch ook nog wel iemand die dit zou kunnen? En als je het niet doet kun je misschien zelf wel mee in die, want zo goed was ie volgens mij wel. De start vond ik wel jammer, maar uh ja, maar al met al achteraf kun je zeker zeggen dat ze juist net zoals we zeggen weet je bij de Tour dat de tactiek gefaald heeft omdat ze verloren hebben?

[00:50:34]

Heeft de tactiek identiek? Waren dit natuurlijk allemaal juiste beslissingen omdat ze uiteindelijk gewonnen hebben? Ja, dus we krijgen uiteindelijk. Krijgen we na. Laten we even kijken naar wat de uitslag was. Roglic eerste ja hier zie tweede onder Thale verliep uiteindelijk toch door de jury. Na een laatste plaats van het kopgroepje is gezet. Ja dus hier zie tweede. Dit is hoe dit werkt en in eendagswedstrijden dus dat je dat je niet naar de laatste plaats in de.

[00:51:01]

In de Giro zou je dus naar de laatste plaats worden gezet. Van de etappe en in eendagswedstrijden hoor je naar de laatste plaats van het groepje gezet. Ja, ja, ja, precies. Nou, dat is een beetje afhankelijk van hoe groot het groepje is, of dat goed of slecht voor je uitpakt. Tenzij je dus gediskwalificeerd wordt natuurlijk. Maar dan moet je dus wel euh, opzettelijk iemand in gevaar hebben gebracht. Ja dus je kreeg Roglic Hiroshi Boogaart jaar motoriek afliep en daarna werd sprint gewonnen door Mathieu van der Poel.

[00:51:27]

Ja Nynke, ben jij eigenlijk bij alle Filipović? Uhm, nou, ik vind het niet. Nee. Nee, niet niet per se. Ik vond het fijn voor hem. Ik heb erg van zijn tranen genoten. Ja, kun je van tranen genieten? Cline zo natuurlijk als gisteren. Ik vond het mooi dat ie. Hij was echt oprecht ontroerd omdat vader natuurlijk was overleden en dat vind ik altijd fijn als een jongen dan wint. En dan effe zijn emoties laat zien.

[00:51:49]

En ik vind een mooie renner. T Is altijd leuk. Het is altijd leuk om naar uit te kijken. Weet je dat hard hersenzenuw pezen? Ontzettend. Maar goed, ik hou wel van die excentrieke Fransen. Is dat leuk? Goed om erbij te hebben? Ze Ja, anders heb ik er een peloton vol flessen types. Ja, en dan geeft de kleur de koers weer kleur vandaag, want hij is degene die als eerste gaat. Ja dus.

[00:52:09]

Nou wij blij dat hier dat heer rondrijdt. OK maakt rijd je even af. Nog dus een boel zeg ja. En daar nam Wout Benoot achtste. Dat is toch leuk? Barguil en Kwiatkowski werd tiende. Inzakt is terug in het groepje Den Martin 11de en Tom Dumoulin twaalfde. Maar hier shhy en Boogerd Chahar mogen wel. Echter balen vannacht wat echt meer ingezeten. Voor allebei denk ik vooral energie. Ja, word je toch een monument op ontnomen? En ik zat ook te denken dat de US de US.

[00:52:41]

Want ik denk dat ze er bij Sunweb natuurlijk gigantisch van balen. En dan kun je. Ik denk wel altijd een instantie. Ja die jongen is 23 22 23. Nu hier 22. Ik denk dat ik graag nog kansen genoeg. Zo werkt het natuurlijk niet. Nou ja, hij is natuurlijk wel echt echt in bloedvorm momenteel. Precies dat is wat dat betreft. Uhm, is het zeker een gemiste kans. En vooral was ik wel een mooi moment.

[00:53:07]

Woensdag was was alle verliepen natuurlijk niet in de pijl en die wint die best soeverein. En het was twee jaar geleden dat dat ala Valverde van de troon stoten. Ook in de pijl nadat hij had gewonnen. Dat was toch wel een en een een moment. Weet je wel dat je dat je je je ja de de de dominante aap op de op de apenrots jou daarvan afstoot. En deze monialen verandering is eigenlijk. Dat wil zeggen inderdaad dat je wel Timm en dat.

[00:53:36]

Dat was hier ook dat. Dat ging ook gebeuren vandaag, dus het was een heel jaar en een heel mooi moment geweest. Wat dat betreft en ook een veelzeggend gebaar van alle verliep dus. Hoe doen nou die wilde? Die zag zelf ook wel aankomen dat hier van de troon gestoten zou worden. Nee, misschien wel. Ja, hij voelde het wel, want de inma. Hij keek en dan maakt die move. Ja, het was buitenproportioneel vond ik.

[00:54:02]

Dat iedereen trouwens maar hijzelf oke was daar achteraf hoffelijk. Toegegeven dat het een stomme fout was. Ja ok. Nou dan. Dat scheelt. Dus ja, wat dat betreft is het is het jammer dat het ze was hier. Shim uh uh pa, was dat een mooier moment geweest? Aan andere kant? Uh, zeker als we kijken naar de rest van seizoen. Qua chaos was dit natuurlijk wel weer heel erg genieten. Ja zo ja, dat vroeg gejuicht.

[00:54:24]

Maar ik denk eigenlijk omdat Ala ook een beetje van zijn stuk was gebracht door die fout die hij maakt dat ie daarom ook al te vroeg juichten. Ja of nee. Denk je dat ik denk ik zeg dat ie zelf wel een beetje blij was dat ie werd teruggezet. Anders had ie verloren door te vroeg te juichen. Euh ja, nou dat snap ik dat. Ja zeker, daar kan me voorstellen doen.

[00:54:44]

Maar nee, want ik bedoel het idee zal nu altijd blijven bij deze Luik-Bastenaken-Luik. Dat Alaphilippe is verloren omdat ie getuigen was en niet omdat ie gediskwalificeerd hij werd.

[00:54:54]

Hij verloor eerst met juichen en daarna doordat ie gediskwalificeerd is toch een iconisch beeld blijft. Dit stuk, die echt als als een soort van ballerina's handen in de lucht steekt en ook liet zien die er gewoon met z'n norse kop aan aan de linkerkant voorbij komt rijden. Ik denk echt dat IE Dessous die ergens zit heel stilletjes deed Roglic. Ja, echt grachtje mogelijk niet. Ademen raakt jij niet. Niet meer schakelen. Eigenlijk heel zachtjes proberen te trappen. Dat is hoe je t m verrast.

[00:55:22]

Slim hoor. OK. Ja, ondertussen zijn ze niet. Nu pas bedenken dat er natuurlijk alien Hirsi Ali natuurlijk nooit goed samen had gekund.

[00:55:31]

Het is inderdaad al jaren is dat het helemaal niet zeker goed over was. Hierover ook nog een leuke uh, beste dier.

[00:55:43]

Vandaag nog dierendag 24ste plek. Loïc Vliegen wou ik toch even genoemd hebben als we. Euh leuk Jonna dan wel gesteld hebben dat Marc Joshi natuurlijk Duits voor hecht. Inderdaad. En dan merk je dat je maar bent opgegroeid hoor. Hoezo?

[00:55:58]

Nou, dat spreekt zich allemaal lekker met t rechte handje omhoog. Gewoon een beetje Duits praten onderling. Als niemand luistert, als niemand luistert naar Augé House, want hier is het gewoon Nederlands in de vakantie toch? De wereld is gekomen. Dat heb je zelf gedaan. Smeets is toch geen madam? Dat heeft iemand anders? Heeft dit in een rectificatie over een NSB? En wil je zeggen. Waarschijnlijk noemt dit een NSB actie. OK. Opvallend en goed Lowy dan.

[00:56:22]

Dus dan is Loïc Vliegen de beste die er op de 24 de plek waar toch? Ja of ik toch belangrijk. Laat ze het over de Giro hebben. Ja, t is natuurlijk heerlijk dat ie weer begonnen is. De tijdrit. Gisteren was er ouderwetse giro chaos en shit. Een grote 107 kilometer puur h mogelijk. Ik durf ik met de auto amper. Het is toch helemaal niet? Ja, het is. Het is leuk om naar te kijken, maar ook helemaal niet leuk om naar te kijken.

[00:56:47]

Ik vond helemaal niet leuk, anders kijk echt niet. Ik kan er niet tegen doping ja, maar wacht even volgens mij.

[00:56:51]

Nynke vindt het niet leuk omdat het zo hard gaat en dat hij ze uit de bocht kan vliegen. Maar vind jij t is om dezelfde reden om dezelfde reden niet bij. Het is niet leuk als je als je voortdurend het gevoel hebt. Ze kunnen echt heel hard vallen. Of ze moeten wel onmogelijke risico's nemen jullie tijdrit te winnen. Want je zag al vrij snel dat het gewoon dat het eigenlijk dat parkoers nergens op sloeg. Dus dat ze klinkt nature. Hartstikke leuk en een euh.

[00:57:13]

Een tijdrit naar beneden. Maar de snelheden die A. De snelheden die ermee bereikt en b staat van het wegdek was echt abominabel. Dus het was. Daar zaten overal putten en kuilen en en putdeksels die half los hingen. En ja, dat. Ik bedoel dit is niet ik kan best de charme van inzien, maar ik heb er inmiddels ook voe. Inmiddels ook al echt mee met de renners. Op zo'n moment dat ik denk ja maar dit slaat.

[00:57:39]

Het is eigenlijk gewoon belachelijk. En ik snap ook niet dat t dat ze er zelf niks van hebben gezegd, want ze waren er al 3 dagen met z'n allen.

[00:57:45]

En ze zeggen elke keer weer ja en de hierop verzinnen of verzinnen als niet rare dingen. Tuurlijk, elke elk jaar zit er wel iets aan waarvan je denkt al echt wie zijn het weer? Geiten paadjes is het weer qfl weet ik veel. En nou dus dit inderdaad. En het is gewoon. Nu ging het allemaal goed. En dan zeg je o, wat was dat spectaculairst? Lopez is eruit.

[00:58:03]

Ja, maar is echt erg. Is dat? Baalde daar echt van?

[00:58:07]

Het is niet Wouter Weiland slecht gegaan zeg maar. Nou en dan haal je opgelucht adem s avonds. Nou ja, dan zeg je wat die valpartij van Lopez. Ik bedoel, we hebben het allemaal over Jacobse gehad en over. En hoe hij de boarding in vloog. Dit was vergelijkbaar hoor. Volgens mij een vergelijkbare snelheid. Euh, op dat moment, want daar en op een tijdritfiets en maakte een soort vergelijkbare euh euh. Emoe zeg maar. Weliswaar omdat die zelf in een putje reed in plaats van dat die opzij werd geduwd.

[00:58:34]

Maar dat had ook heel anders kunnen aflopen. Enne en euh. Nou ja. Volgens mij heb ik meerdere renners horen klagen over dat dat ze echt bang waren om om te vallen. Maar Nynke, misschien leuk om maar even bij te geven, want jij zegt de Giro. Trekt altijd weer allemaal rare dingen uit de kast, op dit moment is het op in de Stelvio pas min twee en sneeuwt het.

[00:58:58]

Daar moeten we straks overheen en de erelijst volgt. Ja, dan gaan ze morgen. Morgen finisht die op de Etna. Dan moeten ze de ring ring gooien. Maar het is ook geen half werk uit het begin van deze tijdrit. En dan de rit van vandaag morgen op de Etna.

[00:59:13]

Ja, da's waar. Maar zijn belangrijkste conclusies van de tijdrit gisteren? Nou, dat iedereen zich lekker heeft laten inpakken door Geraint Thomas eigenlijk. En Samojeedse? Ja, in mindere mate door J.T. Vooral. Maar Thomas heeft vooral de beste zaak gedaan. Het lijkt toch alsof in dan toch de beste weerman in huis heeft. Ik vind het Jumbo. Die heeft dan toch waarschijnlijk naar Piet Paulusma ofzo gekeken? En dan? Ja en dan? Hoe kan het nou dat dat dat zij als enige dit dit wel goed hebben gedaan om daar misschien met Minsart dan naar de verwachting was?

[00:59:47]

Dus de hypothese is dat de verwachting was van tevoren de wind 1 graad gaat draaien en liggen dacht ik. Windstoten gingen liggen. Nee, hij ging dra. Hij ging de hij ging draaien. Maar het probleem was dat ie zo ver draaide dat die wind dat de wind mee wind tegenwerkt. Dus ze hadden. Euh ja. Achteraf is het echt onbegrijpelijk dat ze niet voor een hele vroege start hebben gekozen. Allemaal. Ik vind dat ik daar. Dat is echt absurd.

[01:00:16]

Behalve dom is die heeft het gedaan en die heeft nu een gratis minuut gewonnen.

[01:00:20]

Iedereen weet dat dingetje. Kruijswijk kwam van anderhalve minuut. Ja ja wil het. Is het het meest pijnlijke, vond ik. Wilco Kelderman, toch erkend tijdrijder, werd de laatste van heel team Sunweb. Alles ontwerpers hebben harder gereden. Deze tijdrit dan Wilco Kelderman. Wat erg. Ja, en dat is dat de meesten. Ja, ik mag het hopen, want hij zei dat hij goede benen had en dat ie goed reed. Maar ja, dat stuk.

[01:00:45]

Ja, ik bedoel, die man zegt echt niet dat hij goede benen heeft terwijl die dat niet heeft. Maar je kunt. Hij zegt in principe altijd dat die slechte benen. Ja, daarom denk ik ook opties. Maar hij heeft dus ja, je kunt het pech noemen. Maar het is wel. Ik vind het wel opvallend hoe vaak uh Ineos geluk heeft, want dit soort dingen hebben op één of vanmeer toch echt iets meer gogme. Of. Het is ook maar het moment op Namor, want in de Tour ging echt alles mis bij Ineos en nu ging het.

[01:01:10]

Nu ging het ouderwets goed. En dan denk je Ineos weer Marckx nogeens. Ja is nog geen weerman of fulltime weerman. Is dat mijn eigen Piet Paulusma die gewoon de hele tijd zit te kijken? 2 2 Daul? Conclusie. Maar er was meer naar aanleiding van vandaag. Dat was een van de eerste beelden die ik zag van de Gier van de Giro vandaag. Jouw nummer 1, Vlasov. Verrassing? Ja, die verrastte.

[01:01:34]

Nou ja, nou ja, want hij stond kotsend langs de weg. Hij kon niet meer verder. Dat was wel echt een verrassing. Maagproblemen. Maar ja, dat is iets wat alleen maar hele grote renners hebben. Maagproblemen. Het schijnt dat ie een bootleg versie had gedownload van de Jumbo fotoshop, maar hij was niet meer goed. Waarschijnlijk had ie onze natte scooter op de avond van tevoren geraadpleegd. Die arme jongen. Nynke Ik had dus Vlasov voorspeld als Giro winnaar dit jaar en die stond gewoon in rit 1 stond in GONA weet ik.

[01:02:03]

Voor 100 kilometer stond ik kotsend aan de zijkant van de Italiaanse snelweg. Waarschijnlijk druk denk ik uit. Ook gehoord dat jij werd genoemd? Ja, hebben we ooit zo snel voorspelde ook al de prullenbak in kunnen flikkeren nog groter waren. Ik denk wel dat ik een recordpoging.

[01:02:19]

Wie denk jij dat de Giro gaat winnen? Oh goeie vraag.

[01:02:22]

Euh Nibali? Haha.

[01:02:25]

De aaseter? De kwal van Messina.

[01:02:27]

Omdat ie gewoon altijd weer iets flikt die. Uiteindelijk komt er altijd weer een truc. Of dan heeft een practicum iemand in de afdaling of dan drijft die zijn medestanders weer tot waanzin. Altijd dat je denkt dat ik ben van hem af. Dan komt ie weer terug. Zeker in Italia. Ja, nou ja daarom. Hm, ik hoop Kruijswijk. Maar dat geloof hoop ik al jaren natuurlijk bedoeld. Het is de eerste verdient revanche.

[01:02:50]

Ja, maar dat is dus wel eentje waarvan je zei dat overheerste van jou. En zijn tijd komt nog wel. En dat hoopt bij Kruijswijk wist je gewoon 4 jaar geleden van. Dit was je moment. Ja ja. En hij weet zelf ook dat was mijn moment ja.

[01:03:02]

Maar nu rijd je wel weer achter de feiten aan. Aan die tijdrit van gisteren. Dat zegt zo irritant dat ineens zanger verdedigend kan gaan rijden. Als ik één ding vervelend zit is naar een koers kijken waar een Inos verdedigend kan rijden. Maar het fijne is wel dacht ik. Ik dacht dit namelijk ook meteen. Er zijn wel heel veel jongens die nu op achterstand staan en iets moeten. Euh en. En uhm, daar zijn heel veel kansen om iets te kunnen gaan doen.

[01:03:26]

En is die die derde week wordt echt zo brutaal. Dus daar gaat ook. Daar gaat het ook ineens serieus getest worden. Je kan bijna niet anders. Nou ja, ik dacht ik had wel echt het idee dat Astana misschien wel de ploeg was dat de sterkste ploeg had meegenomen hier naar de naar de Giro nu. En die is nu al Miguel Angel Lopez Moreno kwijt. Ja, er is eens iemand voor de duidelijkheid. Vlaams Miguel Angel Lopez en Moreno de ouzo, die halve ploeg.

[01:03:56]

Nog maar Vogelsang niet elke dag dat wij instore sturen.

[01:03:59]

Nu ja, ja, maar nog een ander. Een ander dingetje van die tijdrit van gisteren.

[01:04:04]

Rohan Dennis had wel gewoon wind mee, maar die. Ja, ik weet niet wat die aandoen. Maar volgens mij maakt die bijna smakkerd en zie daarna uit angst ja. Maar zie daarna vond het wel mooi geweest. Daar waren best wel veel renners die dat zeiden. Dat ze dat ze goed reden in t begin en op gegeven moment dachten ik ga ik echt, zag het dan. Zeker het verbod die natuurlijk ook de roze trui vandaag dan in zijn achterhoofd houdt.

[01:04:25]

Die ging het begin dat je volle bak in de beugels, maar toen ging je één of twee keer zwabberen. En toen dacht ie nou ja, het is wel goed is. Ja, echt zo hard dat die dichte wielen Mijwaart zorgen voor de zwakkeren. Dus wou een Delneste de die. Die kon gewoon ook niet echt doortrapt. Want is dat de hele tijd zo zwak punt op zijn? Het gekke is dat vader was. Dat schijnt is toch wel net iets anders te werken.

[01:04:49]

Is normaal gesproken zorg die wielrenner is voordat je juist dat je fiets veel stabieler blijft. Maar het probleem is dat je zijwind hebt en zo'n lange Sylvia's. En dan zeker niet zozeer zo'n lange straat waar je een soort voortdurende wind hebt, maar daar staan allemaal huizen, een zijstraat. En dan heb nog iedere keer zo'n zijstraat als zo'n gat tussen twee huizen, waar dan in één keer verrassend veel wind komt, waardoor je dan in één keer super gevoelig wordt voor voor.

[01:05:12]

En als je met je handen niet beugel ligt, dan heb je veel minder. Dan kun je veel minder bijsturen dan dat je kan als je normaal gesproken in je beugel hangt. Ah ja, ja, je hebt zelf toch ook wel eens gehad dat je fiets met zo'n groot karton of zelfs met een doos op je fiets zou moeten uitzicht voelen?

[01:05:29]

Ja ja, ook met 100 kilometer per uur. Nee, ja, nee, gisteren nog. Maar wat leuk was, want ik zat jullie gisteren. Jullie voorbeschouwingen aflevering met Frank Heinen is goed. En daar weten we dus naast de hele boel episode waar ik super enthousiast van werd snap ik. Zat er dus ook een voorspellende waarde in. Want jullie hadden gezegd. Etienne van Empel, onze Nederlander die bij Vini Sabu rijdt. Die euh. Moest vooral Attilio het advies geven om vooral Thomas De Gendt het wiel van Thomas De Gendt in de gaten te houden.

[01:06:03]

En zo haar genugten, waarin de kopgroep. Thomas De Gendt, Etienne van Empel, schitterend en bijenkast aan een maffiabaas en Alessandro Donnelly, maar toch Etienne van Empel is. Dat was. Die zat in de eerste vlucht van Van der DDZ Jiro samen Thomas superkracht en heeft ze ook punten gehaald voor de blauwe trui? Ja ja. Thomas de Gendt heeft volgens mij de meeste kijk. Die pakten elke sprint, maar dat was tof tussen goed begin van de Giro voor Uhm, op 20 kilometer hadden zij nog één minuut op het peloton.

[01:06:35]

Maar eigenlijk wist iedereen ze gaan worden ingelopen. Want daar komt een slotklim aan. Euh, en daar gaat het echt gebeuren. En daar gebeurde het. Ja, slotklimmetje, slotklimmetje. T Was. Het was een beetje spannend. Het was wel. Het was net goed, want het is eigenlijk net. Euh ja, het was. T Was net dat was van tevoren twijfel over. Gaan de sprinters het hier houden of niet? En dat was op de klim ook nog steeds zo.

[01:06:57]

Ja, dat zullen gaan met Gerets en andere niet. Ik heb even opgezocht dat Edje en van Empúries dus een punt gehaald voor de bollen voor de. Voor de blauwe trui rust hier geloof ik bergklassement en euh. Maar degene die van start gaat morgen de blauwe trui is Peter Sagan. Nou ja, hij heeft ie ooit zelfs een bergtrui aan gehad. Zaccaria, hm, was ie misschien in Niger. Misschien is dit een nieuwe, een nieuwe directie in zijn leven.

[01:07:24]

Ja klimmer. Ja, klimmer, klimgeit. Gewoon met een vroege ontsnapping mee. En dan elke keer die sprint van het kopgroepje winnen.

[01:07:31]

Of dit? Claiming dan wel louche. Vooral leuk voor z'n Tinder biao. Ja inderdaad. EH nee sorry terug. Waar waren we gebleven?

[01:07:41]

Nou, we waren geweest bij de. We stonden de heuvel voor aan de heuvel stonden en uhm euh, waarvan de vraag was gaan de sprinters het hier doen of moeten we toch iets meer in de punchers zoeken? En het werd een mooie mix van twee van beide. Uh, want we zagen hem. Ja we uh uh Ulissi. Dit was die. Die nam al vrij snel het initiatief. Ja, die zitten in ieder geval. Ze zijn z'n ploeg op kop al vroeg.

[01:08:04]

En ja, het was continu de vraag. OK. Gaan gaan, de sprint die overleven. En dan met name de Demarez en de Gaviria. Ja, daar hadden we. Had ik toch wel verwacht dat dat die er af zouden gaan. En dat gebeurde ook. Maar ja, dan heb je dus nog twee grote grote mannen die ook best aardig bergop kunnen. En dat Sagan en Matthews. Uhm, dus het was een beetje de vraag wie? Uh wie?

[01:08:26]

Wie zijn er sterk genoeg? En ik hoopte stiekem ook nog, maar daar was het uiteindelijk die klim echt wel wat te zwak voor dat uh uh Simon J.T. En eventueel Geraint Thomas nog wel uit een zak zouden komen, want die kunnen dit ook. In ieder geval een goeie punch. Maar hier was het gewoon t was. Het was een minder steil eigenlijk dan ik zelf van tevoren had gedacht. Maar het was. Het was genoeg om om in ieder geval Jesse op achterstand te rijden.

[01:08:54]

Ze kan nog mooi terug, maar het was te breed denk ik ook te weinig. Het was gewoon moeilijk om uit beeld te rijden. Dat was gewoon euh, was er niet echt ruimte voor. Maar wat ik wel mooi vond was dat jij iets had er echt zin in hoor. Die hing daar de hele tijd vooraan en die dacht ik moet gewoon dit nog niet doen.

[01:09:12]

Echt te vroeg, maar niet veel zo graag. Hij stond zo ei zo om zich heen aan te kijken. Geen idee dat het op zo'n Sampers eigenlijk zat, er altijd een ploeg ploegleider is en ook niet niet. Nee nee als Matthew White new look remember. Nou Simon natuurlijk de hele tv. Nou nou, nou nou ja. Uhm.

[01:09:36]

O ja ja. Da's de dubbel slim van UAI, want die haalde. Die maakte dus de koersen de de klimmend zwaar genoeg voor. Voor Demare en uhm. Euh Gaviria en Gaviria. Maar uhm euh. Ja. De politie ging er vandoor. Leek even bijgehaald te worden door door Sagan en Regentesselaan Honoré. Ja, dat vond ik ook verrassend. Dat vond ik heel opvallend. Ik had niet verwacht dat hij dit zou kunnen. Ken ik helemaal niet. Michael Freilich, Honoré.

[01:10:02]

Dat is toch geen Deense naam? Dus een Deen? Deen heeft een Honore Honoré. Michel is toch best wel Deense naam? Ja, ook Greeley. Ook Honoré de Balzac moet in het gelijk. Ja, dat is waar ik ga. Heb me een beetje Heuliez. Ben jij dan weer maar wat voor renners? Stationcar, die ken ik.

[01:10:21]

Ja, ik ken hem als knecht eigenlijk als niet. Niet per se als iemand die dit nou heel goed aankon. Maar hij is nog jong. Hij is 23. Maar ja, voor zover ik weet ook niet heel bijzonder uitslagen gereden, wel wat toptwintig en eendagskoersen. Maar ja, dat ie hier ging had ik had eerder Naya Ballerini verwacht. Ja en dus ik dacht ik zag Quick Step. Ik dacht het zal Ballerini zijn. Maar ja. Honswijk ja ja.

[01:10:49]

Waar de fuck nog jongens van KIJK wordt er ook voor betaald. Zo mooi was het toch. Ja, je krijgt dus Ulissi en Honoré die met z'n tweeën wegreden. Sagan moest het het gat dichtrijden daarachter. Dat lukte hem, maar daar had ie niks meer over voor de sprint. Ja toch?

[01:11:03]

Dacht ik wel toen hij erbij kwam. Toen ze kan daarbij kwam, dacht ik ook. Nu is het erop en erover, zeker omdat het laatste stuk was 3 procent. Zo kon je er ook echt aan. Ja, erop en erover. En ik dacht euh dat Ulissi ook wel een beetje down voor was dat die gewoon wel klaar was. Maar uhm, je zag wat er gebeurde, want Sagan kwam erbij en dacht ik ga deze pakken. Ik ga deze overwinningen opdragen aan.

[01:11:27]

Oh nee, ik heb niemand bezonken minder schoenen. Zo ik zat was het wel. Nee, ik vond het het. Je moet dus terugkijken die, want dit is het geniale gespeelt van politie, want volgens mij keek je even om. Zag hij Sagan aankomen, hield ie even in fing die Sagan eigenlijk op. En op het moment dat Sagan boven op de klim was en even wilde gaan zitten ging Ulissi aan en. En toen was het eigenlijk nog een stukje naar beneden en dat was volgens mij de morele klap voor.

[01:11:54]

Voor Sagan was te groot. Ja ja. En hij heeft een klap op klap gekregen.

[01:11:58]

Want Nynke. Wat moeten we van Peter Sagan op Tinder?

[01:12:01]

Het is nu klaar is het is. Ik bedoel liefdesverdriet alla. Maar op een gegeven moet je ook niet. Nog een leuke vriendin voor Peter. Ik heb zat leuke vriendinnen van Peter Sagan. Ik weeg.

[01:12:09]

Dat zou toch leuk zijn in je vriendengroep Sagan daarbij. Gewoon een paar WhatsApp groepjes met Peter, die boerin die met jouw broere was.

[01:12:17]

Ja, die is weer vrijgezel.

[01:12:18]

Ja, nou, dat is toch iets voor Peter en Annemieke? Ja, ja, nee. Ik vind al dat je dat hij zich nu als een baron van Münchhausen eerst uitzet aan zijn eigen haren uit het moeras moet trekken. Want tuurlijk, je moet het zelf doen. Ha ha. Zoals mijn moeder zegt je moet eerst van jezelf houden en dan kun je pas vanaf.

[01:12:33]

Ja, dat klinkt als de oma van Jan-Willem. Ongelooflijk. Misschien dat zijn familie zo voor is. Zijn oma, florist, reumapatiënten? Ja, maar het is toch wel gek. Het is gewoon niet der kans om zo'n sprint als dit dan te verliezen. Nou ja, het is echt zo voor het zeggen we de hele tijd over Sagan. Dat dit niet. Dit is de zender gebeurd de afgelopen twee jaar de hele tijd, zei Sagan. Dingen die niet descendants zijn, maar we gaan toch niet zeggen dat ie dat ie slecht is?

[01:13:03]

Ik bedoel hij wordt gewoon tweede hier. Laten we wel wezen, dit is ook gewoon een specialiteit van Ulissi. Maar dat heeft ze gisteren er niet voor te schamen. Nee, ik schaam is een gewoon. Hoeft zich ook niet te schamen dat die single is en verdrietig.

[01:13:15]

Dat mag gewoon te weten te accepteren dat Sagan niet meer het mes tussen de tanden heeft als ie vroeger het mes tussen de tanden had omdat die ook gewoon een jaartje ouder wordt en en geen liefde meer heeft om voor te vechten.

[01:13:25]

Extra goed. Uhm, nochthans Ulissi sportchef Sagan. Ik wilde toch ook niet? Ik wilde naar Jones's felicitatie Ouzo. Jonna heeft dat voorspel. Jonas zit al met zijn borst naar voren en is helemaal klaar voor. Ja ja, ja jongens, nee toch niet. Roglic winter de meet. Je keek. Je zat al te. Wat gebeurt er zonder jou? De Giro is begonnen jongens. Papa heeft zijn eerste overwinning alweer binnen 1 0, 0 0. Ongeloof.

[01:13:56]

Yego Elizalde, jonne. Die wordt eerste. Ik had Matthews die wordt vierde. Timothy Juel Almeida keurige zesde plaats in Frankart. Patrick Conrad 20ste. Almeida was natuurlijk een beetje de vraag of vandaag de Holstra ging pakken, want die had ook een hele goeie tijdrit gereden. Knap van ganja dat dit hield.

[01:14:12]

Ja zat dus. Cannae zat er nog bij hem dat je van je almada dat ie zo'n euh zo'n tijdrit reed. Gisteren, dat wist ik ook niet van hem. Sowieso wist ik niet zo heel veel van Almada, maar dat is wel een absoluut toptalent van Quick Step. Een hekel heeft aan hij die niet genoemd mag worden. Oh ja, die liggen elkaar heel slecht. Hoe weet je dat? Ja, dit is een krantjes. Een akkefietje uit een euh.

[01:14:36]

Uit welke koers was dit SsangYong denk ik? Nee. Later toen euh. Deed de deed. Almeida deed veel werk voor even de boel. En ja, zegt het ja, nee wordt wel ja, dat kan ik wel. Ik ga het noteren in Buitenhof. Zijn wel grappig nu Rob vraagt. Ja sorry zeggen en klinkt alles. Liller ja, hij deed heel veel werk voor Rob Fruithof zijn leuke Remko. Serieus, serieuzer scoor je bijna hier. Ja euh ja.

[01:15:08]

Hij deed heel veel werk. En toen op het moment toen hij reed zelf ook goed en toen op gegeven moment. Toen leek Almeida aan te sluiten bij Rob Fruithof en toen ging Rob Fruithof demarreren. En euh, toen zei Had Almeida na afloop zei ie. Dit kwam. V. Gaf in een interview wat opnieuw min of meer op neerkwam. Dit gebeurt iedere keer en hij kan niet in een team rijden en voor ik. Ik weet niet hoe serieus nog is, maar voor mijn gevoel werd daar De V.

[01:15:34]

De Wit wist zitten. Daar zit dat niet lekker. En hoe leuk is het dan dat je al Joao Almeida in de Giro die Rob Fruithof eigenlijk Grant grandioos had moeten winnen? Een fantastische prestatie gaat neerzetten? Dat is simpelweg dat in wint. Dat zegt schitterend zelfs dat de grootste fuck you Rob Fruithof die ik kan maken.

[01:15:54]

Ik zou met drie aapjes op mijn stuur gaan rijden. Als ik zowel aan mij, dan was dat Jacobse shirt.

[01:16:02]

Goed, er waren naast Jonne ook nog luisteraars niet goed hadden euh. En één van hen mag dus de hoedjes doen in de volgende show Ardooise MediaMonkey. Die hebben we ook al eens eerder gehad. Een goede voorspeller Rick Bas, Tobias Greeven Den Dimi en Max Tollenaar Max Tollenaar. Dit klinkt als een vriend van jou Tim. Het zou wel ja. Nou ja, dat is ie nog niet. Maar Max, als je dit hoort bij wellnesscenter Marco, ik denk dat het erin zit.

[01:16:29]

En anders koppelen aan Peter Sagan. Want waarom zou je het? Waarom zou je pc over vrouwen moeten gaan? Ja, kameraadschap is ook mooi. Ja zeker? Nou of mooier? Nee. Of homoseksualiteit is ook prima homoseksualiteit.

[01:16:41]

Ik zeg gewoon gelijk. Nee, ik heb het over ga ik? Nee ok.

[01:16:46]

Ja Tim, we weten heus wel dat jouw fiets geen zadel heeft. Schøne. Helemaal zeker. Heb ik niet gezien als pa. Ja, wat is er nou actief bij de Tour? En da's maar gewoon eny. Hoe Tomy als geven wint de ploegenspel bokaal? Ja, weer niet in Dimi. Nee, dit is geen staat hier in t lang in met den Dimi.

[01:17:05]

We moeten even gaan babbelen met de met en het arrest. Want den Dimi, die heeft het vet vaak goed. Nou weet je waar deze als den Dimi nog een keer goed heeft. Nee, want ik vind dit is wel waar, want ik herinner me dit ook. Dus laten we overigens hard strijken en den Dimi en Tobias geven tot ex aequo voorspelbaar ook al winnaar van deze van deze aflevering uitroepen. OK! Kijk naar het leven staan we allebei een goed seizoen.

[01:17:28]

Ze mogen allebei de Gottes. Dat is wel extra werk van mij. De volgende voorspelbaar gaat over de etappe van aankomende woensdag. Dat zou oorspronkelijk de etappe naar de Etna zijn, maar die is verhuisd naar 1 morgen. Toch gaan ze morgen over de Etna. Ja ja, zeker, ze finishen morgen bovenop de Etna. Ja, niet in de krater. Nou ja, dat iets volgens mij.

[01:17:48]

Dat weten. Ze moeten bekend.

[01:17:50]

Ze moeten net remmen. De fiscus is op het randje en dat zou verzorgen. Zou met iedereen tegen het licht dat een massasprint was, daarna het randje van de Etna. Inderdaad, het zou wel heerlijk Giro zijn. Giro zou dat zijn. Nee dus. Scherpe bocht vlak voor de krater. Uhm.

[01:18:15]

Dan krijg je toch nooit die tour waar je Kruijswijk de laatste tweeënhalve week in z'n eentje moet rijden? Niet overhouden? Uhm, het is de. Wij hebben het wel over de etappe van woensdag naar Camilia. Talloos Sylvano. Uhm. Nooit van gehoord van die plek. Maar het is een. Een rit van het 225 kilometer zware heuvels. Uhm. Van Milito naar Camilia Taels, Milano. De finale is een klim van 25 kilometer en vervolgens een duikvlucht van 6 kilometer naar de meet.

[01:18:43]

Heerlijk. Wat moet je dan lachen? Ja, gewoon omdat het waarschijnlijk weer om geplaveid is. Door het weiland putten valkuilen, speren die mee gegooid te worden. Moet een schaap achter opnemen. Precies? Uhm. Dus wie gaat hem winnen? Jonne, jij had een vorige keer goed. Jij mag beginnen, dat sympathiek van je. Ik ga voor Cornea Madonna. Ja, da's leuk zeker? Uhm. Ik zag vandaag al wel wat tijd verliezen. Het schijnt dat ie in quarantaine heeft gezeten.

[01:19:10]

Dus hij zal zielsgelukkig zijn dat ie weer uit is. Ja, maar hij is nu dus ook geweest om alleen te zijn. Heeft ie korona gehad of heeft ie? Dacht ik. Dat is meestal niet zo'n goede voorbereiding. Nou ja, nou ja, ik weet niet of ik of ie dat werk heeft gehad. Maar uhm, ik denk het krijg niet. Hij zal in ieder geval ruimte krijgen als ten aanval etappe wordt. Ik denk dat het als ik het zo zie dat dat het een dat de aanvallers het wel gaan redden.

[01:19:35]

Nienke, wie moeten we voor jou opschrijven?

[01:19:37]

Hebben we hier flink aangedikt? Discussieer thuis met alle 27 kinderen. Ja zeker. Nou, iedereen mag zijn zegje doen. En ja, Kees, robot. Okay? Ja, nee. Ik ik.

[01:19:50]

Ik heb geluk. Thomas De Gendt. OK. TG. Ja, want die heeft toch zo'n vrije rol gekregen? Nou, hij zei op sportten dat ie lekker in je vel zit. Hij laat zich nu al goed zien. Ja bedoel, is wel echt zo was mijn tweede keus. Ik denk faket, ik heb. Ik heb hem ooit geïnterviewd. Dat was echt. En toen was hij nog niet zo spraakzaam. Maar ze was echt trekken aan een dood paard.

[01:20:10]

Jongens.

[01:20:10]

Maar goed, ze heeft haar echt geleerd. Kom zeg maar interessant te zijn. Ja, dit heeft maar en het heeft even geduurd. Maar nou heb je m ook en heb je ook wat? Ja, want dat was echt 7 jaar geleden ofzo. Toch was het waar moest je voor? Interview van soigneur? OH Leuven toch nog een tijdje heel mooi blad. Ja, dus toen heb ik hem geurige insituut over zijn winst op de Stelvio. Dat heb ik gewoon gezegd.

[01:20:28]

Vertel me gewoon van minuut tot minuut wat je daar dacht en hoe je die bocht enzo, want dat werkt wel. Nou ja, dan kom je uit dat opzicht zijn dat hele leuke interviews altijd. En ik? Stamelde De Gendt ook leuk. Zo'n een mooi blad bestaat vandaag nog alleen online en is er nog een Engelse uitgave. Hm, tekst. Ik kreeg vandaag gisteren een Bahamontes binnen. In dat wel eens gelezen zeker? Ja, da's ook zo leuk.

[01:20:53]

Dat is wat ik zo leuk vind. Van dat soort soigneur had dat ook. Dat je echt het gevoel hebt. Dit is echt gemaakt door mensen die die ook geen echt oprecht heel erg leuk vinden en die van mooi beeld houden. En dat is natuurlijk bij wielrennen. De woorden doen ertoe toe, maar het beeld is net zo belangrijk.

[01:21:07]

Ja, zo mooi gezegd Tim. Ja, ik dacht waarom niet pello Bilbao? Goeie? Die heeft de Tour gereden. En eigenlijk vorig jaar als in de Giro won die twee ritten, dus da's een hele goeie aanvaller, maar de Tour heeft weinig uit uitgefloten. Dus hij heeft misschien wat bewijs drang. En zoals John al zei dit is waarschijnlijk eentje voor de aanvallers. Jannink trouwens ook, want anders waarom zou je anders Thomas De Gendt selecteren? Dus tussen de start?

[01:21:38]

Misschien iets voor Pello Bilbao? Leuk negenen, vandaag al erfgoed. Kijk eens bij Baga en is kopman.

[01:21:47]

Volgens mij per Bilbao maar een kopman. Nee, wie is. Volgens mij hebben ze niet echt een euh, een heel duidelijke kopman. Om heel eerlijk te zijn. Keijenborg zoekt op nummer 31 is Arashiro. Ah ja, die zal niet de kopman zijn. Weet je niet. Je weet niet wat het plan is. Het ziet eruit als een team dat bestaat uit de aanvallers. Toch is de gans waarschijnlijk het 3010 dat heel goed is in de Etna.

[01:22:11]

Ja misschien. Pardoen is natuurlijk een talent, maar nog niet echt uitgekomen. Pardoen is vast een talent, maar hij is ook al anderhalf jaar. Start ook als stilt toch wel een beetje een Burns Pern staan. Maar ja, dan zou ik ook mijn kaart in Jeppe inzetten. Daar pello Bilbao dan. Leuk. Ik sluit me aan bij het muzikale thema van Jongen en ik ga voor Massada Paths. Muzikale thema, maar dat moment is wat inderdaad, Canada, dit is een tent in de tent.

[01:22:45]

Tenten moet ik de trainer mijn eigen leven. Laten we keer geweldig zwemmen. OK, laten we heel even luisteren naar wat Cañada.

[01:23:18]

Maria Sharapova. Skynet zie ik altijd denken, maar was na regen en IHO ook best goed. Dit mascara dus. Meedoen kan door een reactie achter te laten op de heijstek. Een voorspel beaucoup post op de rode lantaarn podcast punt nl. U luisteren naar de rode lantaarn? Gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok, Tim de Gier en mijzelf. Filosofische en vandaag speciale gast Nynke de Jong. Je moet effe ja, ook je eigen naam moet je ook effe effe met wat meer Sjon uitspreken.

[01:23:59]

Maar Donald Jones is heel veel, maar ik heb dit.

[01:24:04]

Ik heb dus ooit een presentatie cursus gedaan en dit is dus wat heel veel mensen doen die ook die goed zijn. En. Nu moet je ook weten. Nynke die hebben we zijn vaak in staat om andere mensen heel goed een podium te bieden, maar hebben heel veel moeite met het uitspreken van hun eigen naam. Dat ze daardoor een soort van Yarne bij voelen, terwijl het juist belangrijk is om je eigen naam met met met trots uit te spreken. Jonge Syrische Willem Dudok Tim de Gier doet dat nu terug in De Gier.

[01:24:28]

Tim de Gier.

[01:24:29]

Nou ja, maar heel veel mensen vinden het concept ongemakkelijk. Ik roep de luisteraar op om nu op dit moment even je eigen naam even even hardop uit te spreken als er als een soort mentaal momentje om de dag mee te beginnen.

[01:24:42]

Gregor van Mühlberg en Dimi Do. Ja ook. Uhm nee, kom op dan. Doe dan.

[01:24:53]

Flikken is veel leuker als sponsoren is Hurrieten en. Hij steekt iets van de show. En aan de vrienden van de show, bijvoorbeeld Thomas Hendrik-Jan, Bart Raymaekers, Kenneth Alting, Anne Wiersma, Steef Boekhoutse. Maar en ook mag ik deze nog uitspreken? Willem Ja, chapeau echt deze manier. Als je deze manier doet Kiwi Jonker ga je gewoon fruitsoort en nu als dame op de inspiratie was op Frank zit in m'n soldeer 6 3, wat overigens echt een lekkere kiwi is.

[01:25:28]

Echt een aanrader. Tim. En ook niet nog meer de trimmer deed Zimmer. Denk dit maar. Frank Schaap. Bart van den Berg en Robert van Eijk. Ja, mooi, maar t zijn inmiddels 500 vierenvijftig vrienden van de show. En daar ben ik wel blij mee. Want vorige keer, toen waren er ineens, kwam er heel veel vrienden van de show bij, na de 500 na dat jullie samen een aflevering hadden gedaan. Het hek van de dam?

[01:25:50]

Ja, maar het hek is Van Dam. Dus 554 vrienden. Dat gaat echt lekker. Is dit een verwijzing naar Frank Schaap? Het Henk het Schaap is van de Dam. Frank Raes gaat die beelden, die net genoemd telkens Van Dam en Frank de schapen binnen. Ja, als Frank een schaap over de dam is, volgen de meer. Ja ja, dat was een jonckheer zat er dichtbij. Maar ja, met inmiddels vijfhonderd vierenvijftig vrienden van de show kunnen we niet meer spreken van de kopgroep en van een peloton.

[01:26:15]

En jij als niet vriend bevindt je dus feitelijk in een groep netto? Wil dus niet eindigen als Kenny van Hummel. In de Alpen is ie al binnen. Dan kun je beter snel even bij je trappen, want voor een paar uurtjes per maand rijd je lekker beschut en maak je het ons steeds makkelijker om vaak mooie shows te maken. Nou is dat geen aanbeveling is. Zoals deze met Nynke bijtertje er was, was het zelfs altijd. Het is altijd fijn om lid te zijn jongens.

[01:26:40]

Kom je volgend jaar weer terug? Mogen we je contract verlenging aanbieden?

[01:26:43]

Nou, als jullie mij willen hebben dan. Dan ben ik er natuurlijk sowieso kijken.

[01:26:46]

Mogen wij dan ook een keer in jouw podcast? Ja, ik ken iemand die nauw bij zijn. Alle drie hele. Nou ja, een redelijke vader.

[01:26:55]

Maar echt. T Lijkt me fantastisch om met een cross-over met. Ik ken niemand die en dan bedoel ik. Wielrennen kijken met kleuters. Heel leuk. De palpen zoals special. Bij mij kijkt ze nog geen poppetjes. Dat is toch hoe oud moet je zelf zijn? Een kind?

[01:27:10]

Nou ja, euh. Jongens tweeënhalf. Die is jonger dan die mee.

[01:27:14]

Hield ze het ook al wel, Alberto. Oh oh ja, het is vaak een kwestie van aanbieden. Ja maar dat ik bied alleen maar koorzang en Zomergasten. En Zomergasten eigenlijk koers. Zomergasten en Tegenlicht. De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht mediaan. Het is Koersplan, terwijl de Wieler Blog van Nederland en Vlaanderen. Wij danken en voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen Ga maatje Visser Leon Geule en notaris Bas van Eijk tevens gediplomeerd brandweerman te maken.

[01:27:43]

En wij blijven zo hopen op nieuws uit Made Willem. Ja, we zijn de enigen niet. Ik heb ook dus nog steeds familie in Made en uh en uh, waaronder neef Niels. Dit is mijn neef. Ja, ja en nee heet ie. Zo ja, en die Huibert is nu tegenwoordig op de hoogte als ie iets hoort. Dus die hapte zoals zaterdagochtend vol enthousiasme. Ik hoor net de brandweer uit Made uitrukken, dus ik ben al blij, want ik.

[01:28:04]

Dat betekent dat we gered zijn voor de zondagavond. Uh, ik bas appen. Abas zit je in de brandweerwagen, want ik hoor net dat jullie zijn uitgerukt. Toen heb Debast Sneijders de hoogwerker uit Oosterhout. Want ja, wat is dat? Sorry, dat bedoel je dan. Maar we hadden toch hoogwerker? Ja is een hoogwerker. Rijdt ook met een sirene? Ja dus. En je hebt dus een bepaald type brandweerwagens? Is de hoogwerker voor als er bijvoorbeeld brand is in een flat, dan is dat handig goed hoogwerker te kunnen blussen op hoogte.

[01:28:31]

Een poes in de boom zitten of een poes in de boom. Maar de. De paarse korps heeft geen hoogwerker. Daar hebben we al eens eerder schande van gesproken. Maar nu blijkt dus opnieuw dat dat heel pijnlijk is, want deze uitrukken is dus overgenomen door de gemeente Oosterhout. Dus Oosterhout kwam op Mates grondgebied om de hoogwerker om als extra pijnlijk op Marokkaans grondgebied. Op Mates grondgebied. Ergens is wel een slap in the face hoor. Ja, dus ik heb Dennis en Niels terug van in.

[01:28:54]

De hoogwerker uit Oosterhout is maar is nog steeds niet uitgerukt en toen heeft ie aangeboden om met een emmertje benzine het natuurpark.

[01:29:00]

Internet willen maken is een echte NSB en ik ben al lang dat het dat er niet die honden uit Drimmelen zijn, want dat had ik echt wel erg uit den Houte. De echte honden.

[01:29:12]

Als er iemand is die het spreekbeurt pakket heeft gebruikt, dat zou ik ook wel erg leuk vinden om te horen. Ja, dat zou ik ook. Schitterend voorzeker. Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Je kunt wel sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar je mag ons ook altijd mailen naar groetjes ed. De Rode Lantaarn podcast blijf blijven veel mailtjes binnenstromen. Dat is heel erg leuk. We vinden het ook leuk als je eens een riviertje wil achterlaten op iTunes.

[01:29:35]

Omdat ze dat zelf leuk vinden om te lezen, maar ook omdat het andere helpt om de show te vinden.

[01:29:40]

Heb er nog eentje Jonne zeker Uhm van Freek 1983 geschreven op dinsdag. Nominaties Vijf sterren, uiteraard vijf sterren voor de leukste podcast van dit moment. De Willem Podcast is interessant, maar mag nog niet in de schaduw staan van de drie mannen. Veel leuke grappen en mooie nieuwe Wyle inzichten maken we iedere keer weer blij. Zeker als Bram Tankink mag aanschuiven om wat grappen te maken. Uiteraard heb ik jullie genomineerd als leukste sport podcast. Maar waarom zijn jullie niet genomineerd tot beste hoost?

[01:30:10]

Nu heb ik Bernard Hammelburg moeten kiezen wie Bernhard had. Grenzeloos Geil. Hamelink die toch Bernhard met Maarten Stekelenburg, Denethor! In staat hier hab op. Ja, volgens mij kun je alleen maar mensen aan BNR nomineren. Hoe oud is dat een beetje de correspondent? Kijk jij al even aan Tim G. Met Jou Duitsland? Een links en journalistieke verleden? Nee, ja, zegt u niks? Nee, helemaal bij. Jawel. Jawel, Ernst Happel.

[01:30:32]

Durk? Nee. Bernard Hammelburg. Gelul. Fietsen, daar is ie bekend. De vraag is natuurlijk waarom zijn wij niet genomineerd tot beste hoost? Maar ja, nou, zo zitten wij. Wij zijn ook een soort half hoost en half onze eigen gasten.

[01:30:45]

Dat is gebleken.

[01:30:49]

Want ja ja, het is niet één van ons. Echter, de presentator van deze podcast een. Met z'n drieën zou ooit, als ze ooit een Zomergasten te gast zijn, dan zitten we daar gewoon met z'n drieën. Weet je wat ik echt geweldig zou vinden als wij, net als Nick en Simon bij The Voice met z'n drieën een stoeltje mogen? Sowieso lijkt me dat prachtig. De rode lantaarn is gedraaid, maar nooit draaien. Ik vond weer kut, helemaal niks.

[01:31:16]

En ik heb ook helemaal geen zin om je te coachen. Ja, dat klopt. Na de eerste ronde klaar zijn, ga lekker. Ze zijn er niet te krijgen binnen zes weken tot de coaches maar ton in de zak. Maar euh gewoon ja, dat was twee weken. Is niks tussen zat. Gezien mijn leeftijd eigenlijk prima verdienmodel. Wij zijn er woensdag weer. Asiento jongens, je hebt ook abierto into you.

[01:31:43]

Is die dadelijk? Daar zit je. OK, ik doe ik doe jou intro wel gewoon goed op jouw manier.

[01:31:59]

Onze biologische klok kreeg vandaag zaterdag tegen het einde van de lente iedere keer als Willem. Ja, dit was echt spotten om ergens spottend dacht als mijn ogen dicht had ja, zeker als net zo ja. Het Fausto Fous Thomas T.K. Rips in de Slavonië Europa.