Transcribe your podcast
[00:00:01]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Velo's Scout Puntkomma, Velo's Scout is marktplaats voor fietsen en fietsonderdelen met tweedehands en nieuw aanbod voor zowel wegfietsen als mountainbikes. Handig voor als je niet zo dik gesponsord wordt als onze Willemijn jonne en je toch graag goed materiaal wil. Willem, heb jij onlangs nog nieuw materiaal aangeschaft? Zeker weten. Stuur lintjes. Zo ja, op de fiets. De bianchi van mijn vriendin. Waarom wit zoiets? Een witte fiets en dat staat mooi bij elkaar.

[00:00:32]

Maar ik dacht ook een mooi eerbetoon aan de mevrouw Coppi, de witte dame in wit stuurstand voor de witte dame. Studieniveau de mij toch ook een romanticus? Wil je net zo goed beslagen ten ijs komen als Willem? Als je met je vrienden gaat fietsen of je vriendin of met je vriendin gaat fietsen, sport dan als de wiedeweerga naar Velo scout. Punt kom, dan gaan we nu door met de podcast. Het is zondagavond 16 augustus en live vanuit de Dag en Nacht Studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn.

[00:01:21]

Wie de podcast van het Discours.

[00:01:35]

Het waren dit jaar niet de bladeren die vielen in Lombardijen. Het fenomeen Evenepoel. Gestart als favoriet na alweer een indrukwekkend optreden in een koers van een week, kletterde in de afzink van de Muro die soms ano van een brug. En alweer voelde. Onze harten kloppen in de keel. Het viel relatief mee met de gevolgen. Net als die voor Maxi Charmant trouwens, die in de laatste kilometers op weg naar Como nog even van de fiets werd gereden door een verdwaalde automobilist.

[00:01:58]

Relatief mee, want voor Evenen Merckx is het einde seizoen en geen Giro en voor Chapman een streep door de Tour. Het zoveelste incident sinds de herstart van het wielerjaar, want ook in de Dauphiné regende het valpartijen van prominenten en klachten over de veiligheid van de sport en de gebrekkige interesse daarvoor van de wereldwijde wielerbond UCI. Terwijl wij hoopten op het beste van onze Remco, vochten twee dappere strijders van het machtige Astana met een killer kiwi om de zege. Het was een Deen die de dug out liet en voor het tweede jaar op rij een monument won.

[00:02:24]

Tilikum in Arica Astana.

[00:02:27]

We gaan terug naar Fuglsang. Nog een paar honderd meter en het is binnen voor de Deen van 34. Na Luik-Bastenaken-Luik wint hij nu ook zijn tweede monument. Fuglsang was vandaag de beste. Hij wint in Lombardia op een zeer mooie manier is.

[00:02:58]

Ja, u hoorde de warme stem van Willem Dudok die weer terug is gekeerd. Er ist wieder, da ist wieder da Willem leken ja, fijn. Ja, zeker is eerst wat anders dan via brakken WhatsApp verbinding. Kijk wat wij willen weten. Natuurlijk is dat gekort op jouw favoriete berg en al gesneuveld of niet. Anderhalve minuut eraf in anderhalve minuut. Zeker dat ze heel veel. Op een klim van 18 minuten is dat best. Hoeveel heb je die euh spuit epo uit je koelkast halen is inmiddels overgegaan.

[00:03:31]

Hoe lang zou ik wel goed blijven? Dat kunnen we beter aan jou vragen dan over minuten af. Nee, nee, nee, denk ik natuurlijk. Voor het eerst deze klim op de. Op de echter sjieke fiets van de show. En dat heeft wel. Dat helpt natuurlijk wel, want die is gewoon drie kilo lichter dan mijn andere herkennen. Dus dat scheelt 3 kilo, dus zoveel ereschuld 3 kilo. Volgens mij misschien zelfs al iets meer soden knetter.

[00:03:53]

En daar hoef je dus niet mee naar boven te sjouwen. Dus dat is fijn. En ik was ook beter getraind. Veel veel gezweefd de afgelopen winter en al die kuiten stonden redelijk op spanning. Zeker maitresse. Het was fijn dat het Luctor was. Het is toch altijd zit altijd een zekere spanning op mijn vakantie. Door deze zelf opgelegde uitdaging. Maar ja, dus dat was mooi. Ik was ik keren als een tevreden man terug naar Nederland. Nou, blij dat je weer bent.

[00:04:18]

We zitten hier in de niet in de zomer stemming inmiddels weer, want het is gewoon donder en bliksem buiten regen tegen het raam. Het werd tijd, toch in Amsterdam? Ik zag mijn kans. Ik had te vrezen met grote vrezen voor mijn tuintje. Toen ik terugkwam na drie weken Frankrijk, het viel mee. Kennelijk heeft het toch. Dat heb ik het goed verzorgd in een tijd dat dat komt doordat je eigenlijk na dat BBC programma aan het kijken bent.

[00:04:43]

Ja, dat kan iedereen aanraden. Maar jij bent toch ook op vakantie geweest? Ja, ik was afgelopen week was ik in West-Vlaanderen. Daar wordt veel gefietst. Zo wist wisten op zich al wel toch?

[00:04:58]

Ik dacht dat we hier in Nederland een soort hype zaten. Na een tijdje werd iedereen hier rondom Amsterdam naartoe. Het Kopje van Bloemendaal fietst de Ronde Hoep Polder. Maar daar zaten we. We zaten in een in een gehucht in Fintele, dat zes in West-Vlaanderen is, een beetje in de buurt van Ieper. Hier en daar reden ze echt in bosjes voorbij. Ze keken allemaal bij ons naar binnen, want anders hadden al eens een huis. Weet je wel aan de toen.

[00:05:23]

Je kreeg natuurlijk gelijk de geest. En hop, dan ben je weer eens op je fiets, op de fiets gehuurd. En Radza. Ik heb al veel in de jacuzzi gezeten als een jacuzzi bij. Je kan overigens. Deze vakantie horen als je naar de nieuwe aflevering van een podcast over media luistert. Nee toch? Met die nerds? Ja, ik was met die gasten van een podcast over mij op vakantie in de ben, maar gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt in de aflevering opgenomen.

[00:05:47]

Ik hoorde hem vanochtend, want ik kon je natuurlijk niet missen. Tot vanavond. Je hebt er uitgebreid verteld over, over de hegemonie van dag en nacht. Jumbo, de jumbo vismeel onder de podcast, je staat ook gewoon in. Ja, ja, zij zaten samen in het bubbelbad, dus ze hebben over die roepen in de microfoon. Dit is een heel hoge mate, vanzelf bevolking. Het was een podcast over media die dan ook nog over je eigen media ging.

[00:06:16]

Onder andere ook een vriend van de show. En hoe het toch kan dat wij koploper zijn. Dag en nacht klassement zal soms ook wel eens. Kijk, wij praten altijd over de koers, maar misschien wil je gewoon een keer horen wat ik eigenlijk van podcast vind. Daar kan de staat. En er zijn ook mensen die daar naar luisteren. Ik voel me serieus. Best een leuk geschenk. Ik heb me vermaakt. Drie uur lang in de tuin, terwijl ik onkruid aan plukken was.

[00:06:34]

Best Japanse duizendknoop. Jong, maar heb je daar wel zeker? Die verschrikkelijk klopt. Die moet je niet in je tuin hebben hoor. Die groeit overal doorheen. Ja, maar die gaat zelfs door hout. Willem klopt en dan ben je echt. Hij draait zich heel ver van huis. Zijn ei wurgt alle plantjes in orde. Orde. Plant komt een ander. We gaan het weer. We gaan het over media hebben nu een rondje actualiteiten moeten doen.

[00:06:57]

We hebben media gehad, hebben tuinieren gehaald. Nu gaan we het over waar gaat het over hebben? Actualiteit Wit-Rusland. Dat kan toch niet wat er gebeurt? Maar er is zoveel in wielerland gebeurd afgelopen week. Ik dacht wat, maak gewoon effe een rijtje en dan kan ik aan jullie vragen wat je er van vinden. Ging gewoon even wat. Laat het allemaal even op een rijtje zetten wat er allemaal gebeurd is. Moeten we antwoorden met één woord met een voorwerp?

[00:07:23]

Dat zou leuk zijn. Claire Assesse uit. Dat ze goeie. Oké, laten we beginnen met de mysterieuze opgave van Egan Bernal. Bordeauxrood, gitzwart. OK, waarom gitzwart? Ik dacht terug beginnen even bij de dominee. Daar is dus van dan. Het regende opgaves, maar dus onder andere Egan Bernal. En dat ze last van zijn rug en zijn Inias. Ja, maar hij heeft zelf dus niks gezegd. Bernal, een dat een Colombiaans dingetje niks.

[00:07:55]

It's welz. Spraakzamer zijn is een Engelse. Goed, uhm, ze had wel iets kunnen zeggen. Nee, het is wel een ja, nee spraakzamer dan Naidoo. Dat is bijvoorbeeld bijvoorbeeld die ook redelijk mysterieus heeft opgegeven, maar die heeft dan wel weer wat gezegd. Klachten zijn bij euh, arcadia Sam Sikes. Neen, spraakzaam geworden. Quintana is echt een euh. Die is aangereden. Een paar weken geleden en tijdens één van zijn laatste training in Colombia.

[00:08:24]

En daar heeft ie wel last van gehad. En kennelijk nog steeds. Maar het is wel als dat kennelijk doorgevoerd. Dan begint het wel echt een een probleempje te worden. Ja, want hij was eigenlijk bij vlagen wel weer goed afgelopen week tot gister gister en toen ineens een klein scheurtje in het harnas. De Van Ventoux Challenge. Daar was ie eigenlijk natuurlijk de grote favoriet. Ja, die niet zo. Dit liep niet zoals ie moest. Maar toen ik deze deze Dauphiné was zie je eigenlijk altijd wel op de voorpost.

[00:08:57]

Kon in ieder geval. Hij kon in ieder geval volgen.

[00:08:59]

Maar nou ja, wat maakt hij daarvan tot nu toe? Jonna? Ik vond hem niet zo heel goed. Eigenlijk uhm ik. Ik denk eigenlijk dat t groot probleem is van Bernauw is dat ie een beetje explosiviteit mist. Euh. In die laatste kilometers dus de eerste etappe volgens mij die van Aardman wordt hij nog derde was en daar was ik eigenlijk echt wel verrast door. Maar daarna moest die elke keer in die laatste kilometer als rookies iets aanzetten. Of was de groep aan zet en moest ie toch maar een paar metertjes laten.

[00:09:30]

En dat ie toen uitstapte vond ik ja wel zorgelijk. Info voor Inias en dat ze dan zeggen ja rugproblemen ja. Maar er is wel veel om je zorgen over te maken als je Inias bent. Zeker is uit Basten wel een beetje een patroon van wat we sinds de herstart van het seizoen van die ploeg hebben gezien. Want het is. Het is drie keer niks. Nee ja, het amaretto zou ik zeggen. Maar drie keer niks drukt het nog beter uit, maar zat vandaag gewoon in de groep.

[00:09:57]

Netto gezellig samen met Geraint. Ik snap niet wat die aan doen zijn er eigenlijk. Want je zou verwachten van een week. Volgens mij was de theorie van Tommy's en Vroembos eigenlijk ze sparen ze zo hoog. Het derde. Het algemeen klassement laten ze lopen en ze gaan een paar keer in goede vluchten mee. En Mars is jarig. Ze rijden gewoon een soort wielertoerist. Rijden ze mee? Vroeger heb je nog ook. Hebben we nog wel gezien. Maar Tom is na.

[00:10:22]

Tommy's is tot twee etappes geleden. Is ie best nog lang elke keer aan blijven haken. Helemaal wat dus best lang. Nou de laatste 20 man ofzo. Maar dat is toch niet het niveau wat je helemaal niet hoort te komen? Nee, zeker niet. Ik denk ook dat ie gewoon nog niet goed genoeg is. En maar dat ze nu in de Coupet ogen gingen zitten vond ik inderdaad ook euh aanvallend. Wanneer komt dan de test? Weet je wel of je het of je of je?

[00:10:48]

Want het is dus wel heel voorzichtig allemaal. Want nu is het volgens mij de komende twee weken is gewoon weer hoogtestage en dan is de Tour al is. Wanneer ga je dan? Wanneer is er dan een bewijs dat dat in dat die het kan? Zij kunnen wel heel erg goed pieken op het juiste moment. Maar ik heb dit nummer. Heb je dit ooit als gezien van Inias? Dat ze dat ze eigenlijk over de hele linie toch een soort van beetje gevoel van malaise niet echt goed.

[00:11:14]

Ik ken het niet. En t contrast met die Movistar is natuurlijk ook heel heftig omdat die alles winnen en dat ze daar heel erg goed gaat. Behoudens de de twee blessures die ze nu hebben opgelopen. Maar t is wel pijnlijk vind ik. En misschien in de Tour kan het helemaal anders zijn dan weet je niet, maar vindt weinig indrukwekkend tot nu toe. Ik zou er met geld niet opzetten worden. Het is heel slecht, zelfs eigenlijk. Ik tot nu toe de enige waarvan ik denk na die is goed in vorm is Bernal en Castroviejo Go.

[00:11:41]

Kvyat vind ik af en toe nog wel oké. Die reed in de koers tot nu toe altijd wel top 15. Sivakov de Sivakov klopt, Sivakov en de rest? Ja, maar die heeft dan ook niet het niveau dat ie een dag als vandaag kan winnen. Naveau. Maar vandaag viel die ook. Dus hij kwam wel heel sterk terug nog daarna. Ik vond hem wel een heel sterke indruk maken en eigenlijk zat ie er continu bij in het laatste groepje.

[00:12:06]

Dus ja, daar zou ik nog wel meer vertrouwen in hebben dan Tom en zijn vroem. Denk wel dat ze er gaan staan in ieder geval Tommy's. Uhm, maar ze hebben Inias heeft. Tom is ook gewoon heel hard nodig. Een Tommy's heeft wel die punch. In de laatste meters. Dus als Bernal daar tekort komt is het toch wel fijn als ze die hebben om ieder geval kort in het klassement te staan. Maar het was wel weer de grote Jumbo Wisman show en in de Dauphine.

[00:12:33]

Je hoopt toch maar dat Jumbo niet gewoon? Weet je wel? Enig gretigheid, te vroeg pieken en dan super scherp aan de Tourstart verschijnt? En Jumbo een beetje uitgeblust en door valpartijen geblutste omdat ze overal weer mee zaten. Maar ze zijn net zo vaak gehad over Roglic vorig jaar in aanloop naar de Giro. Dat ze dat ze achteraf ook zelf zeggen hij heeft gewoon te veel gereden en had als eigenlijk al te vroeg in vorm. In de derde week van de Giro eigenlijk al over zijn grote vorm heen was.

[00:13:01]

Je zou zeggen je Movistar heeft er wel van geleerd dat ze dat ze dit en het is natuurlijk een ander soort seizoen. Dat snap ik ook wel, maar het lijkt me toch sterk hoor. En laat me zo zeggen in de opbouw van Dumoulin bijvoorbeeld. Dat vind ik echt heel hoopvol dat ze me zag vandaag. Hoe slim hoe goed die Mekel reed.

[00:13:20]

Ja, je hebt en je hebt geen kaas voor waarom? Nou ik Lumina op het juiste moment gaat pieken naar twee kanten. Daaraan één is dat ie. Dat ik er inderdaad steeds beter vond gaan rijden in de Dauphiné en dat ie dat ie dat je overduidelijk vandaag zag dat ie zichzelf nog even ging testen. En hij heeft. Hij is echt. Hij rijdt zo slim en dat valt me zo op. Bijvoorbeeld in vergelijking met hé. Je hebt nu heel natuurlijk heel veel young echt jonge gasten die die vaak vooraan rijden en en en dat ook goed doen.

[00:13:51]

Is Boogerd jaren. En Evenepoel en. Maar eigenlijk als je goed oplet. Dan maak je die eigenlijk nog best veel tactische fouten. Smijten vaak net iets te veel met een kracht. Weet je ook niet net niet zuinig genoeg. En Dumoulin? Vandaag vind ik echt een schoolvoorbeeld en dat heeft ie eigenlijk altijd al gehad uit dat ie zo supergoed in staat is om dan als ie voelt. Ik kan niet mee om een klim niet forceren. Gewoon laat je gewoon even afzakken of even uitbollen.

[00:14:14]

Nee, niet uitbollen. Laat je even terug op eigen tempo omhoog en dat heb je vandaag zo slim mee met nog extra dat die gewoon eerst echt letterlijk gewoon andermans boek niet letterlijk andermans bordje leeg had andermans bidon leeggedronken. Letterlijk? Nee, maar dat ie eerst lekker achter die Fransen aan ging hangen en toen vervolgens. Toen die leeg waren gewoon zelf ging. En ik denk dat dat gogme wel een wel heel ver kan brengen in de Tour ook al. Ook al euh ja, uiteindelijk wordt ie ook gewoon 7e.

[00:14:42]

Uh in de in de Dauphiné, terwijl ie ook nog best een paar dagen echt wel geknecht heeft. Dus hetzelfde geldt trouwens voor Koesj die tiende wordt. Goh jongens, die is goed zijn.

[00:14:52]

Nog even over de eisen over alles al het circus dat hebben gezien en door de Dauphiné Libéré, want aan het begin van de etappe van gisteren is nu zondag op zaterdag veel rjl. Roglic al vroeg in de etappe en heeft de rest van de reis met een naam met een rooie bil rond gefietst. Ook niet maar opgestapt. Nou ja, ik hoop voorzorg elke week. Maar dat is niet helemaal een bevestigd bericht. Maar ik hoorde iets over dat ie duizelig was.

[00:15:19]

Ja, dat afschuwelijke metals, dat is natuurlijk hersenschudding en een hersenschudding. Moet je echt knetter voorzichtig mee zijn? Euh, dus ja, hopen dat dat niet zo is. Of anders ligt dat ie een week op bed kan liggen zonder al te veel te licht en geluid. Uhm ja, hopelijk voorzorg. Maar goed, het kan gebeuren natuurlijk. Zo'n valpartij. De wet van Willem Dudok zou ik natuurlijk. Als je wil winnen moet je op je fiets blijven zitten zeker.

[00:15:47]

Maar je weet maar wat er eigenlijk wat aan Göta vrouw was. Van wat er gister gebeurde was de afdaling van de Col de Playboy waar Kruijswijk viel en Buchmann en Mubarak er aan voor formule werken. Bedoeling van Gréco van Mubarak een graf graven om mijn wagen en waar Dumoulin achteraf van zei dit was echt belachelijk. Jongens zaten alleen maar gaten in de weg en scheuren en grint. Ja dat dat. Euh ja dat. Dat hoorden wij ook. Ik heb het niet gezien eerlijk gezegd.

[00:16:16]

Nee nee. Was nog niet begonnen ergens mij de uitzending. Nee, we kregen alleen maar door dat allemaal mensen zo Bolke irritant toelaat die uit zo'n uitzending in elkaar begonnen. Maar goed. Uhm ja. Dumoulin was echt woedend. Dat was wel mooi om te zien ook. Ik nog nog één ding aan Nederland. Aan die reactie als ik eindelijk het gevoel had de patrons weer terug. Ja ja, dat gevoel weet je wel van dat je dat iemand is die het gevoel heeft.

[00:16:38]

Ik spreek namens peleton en dat heb je eigenlijk maar zo weinig dat dat deed. En de Tostig vond dan ook wel weer een goed teken dat je die euh die die die shit weer een beetje hebt. Lekker. Samen met Greipel. André had zich ook. De gorilla heeft zich ook even laten horen. Gebruld. Effe op zijn mooist geslagen, want ze gingen. Ze gingen in die afdaling omdat ze dus vrij snel merkte van hij. Dit is echt een gierend gevaarlijke afdaling.

[00:17:07]

Hebben ze heel rustig gereden, dus ze hebben echt geen druk ofzo opgezet. Maar er zaten dusdanig veel kuilen in de weg. En euh euh grind dat. Ja dat ze toch echt een flinke smak hebben gemaakt. Want laten we wel wezen als ze bij het vierkant van Brabant een schouder uit de kom gaan. Zo moeten er, daar is veel van over de schouder ook zo. Maar er gaat nogal wat uit te komen. Ik hoor ik de. Het schijnt dat ze m tot in Parijs hebben gehoord dat dat gebeurde.

[00:17:34]

Wat hebben jullie er beelden van gezien? Ik had nog effe gezocht naar Spillane. Volgens mij reed er gewoon nog geen. Hij was nog geen. Geen beeld. Wat zou er gebeurd zijn? Is er gewoon geen andere uitweg? Alleen gokken? Ja, maar er zijn er wel. B. Kruijswijk twijfelde of dat de Tour ook haalbaar was. Uhm. Brugman Ja, Bogtman is ook zij die die. Wel wat diepe wonden, ook na een nummer vier van vorig jaar.

[00:18:01]

Ja ja, de nummer drie, de nummer 4 en de nummer 1 gevloerd. Dus uhm. Bogtman denk ik wel daar we. Die heeft goede hoop dat het zo zeggen is. Toch ook niet lekker gastje zo de Dauphiné uit moet. De. Nee, het was wel weer zo goed. Zelfs een of twee keer aan de moraal. Goed antwoorden. Zo ja. Dat zijn ploeg die de de korona periode goed heeft verteerd.

[00:18:30]

Die zijn er ook lekker uitgekomen. Heeft iemand met voeding te maken? En Jimbo veel met voeding bezig en bij Borac ook zo goed?

[00:18:37]

Ja, en ze hebben goeie douches en goeie keukens ook. Ja dat is als je dan binnen zit is toch handig Borra als je nu nog een podcast zoekend sponsoren. Laten we even onze lens verplaatsen van wat er allemaal in de Dauphiné gebeurde na wat er allemaal Lombardijen gebeurde. Want dat gebeurde namelijk ook van alles wat niet met wielrennen te maken had. Nou ja, of niet met wielrennen te maken zou moeten hebben als grootste onderwerp natuurlijk. We hebben vorige week nog uitgebreid Remco Evenepoel belachelijk gemaakt.

[00:19:03]

Nou ja, ik gekkere baardje. Ja, terecht. Maar dit was vreselijk zeg. Wat hier gebeurd? Ik vond het ook. Wat een stom toeval dat er in zo'n lange brug. Want hij kan dus de hoek omzeilen. Zat er een knikje in de brug. Op een hele rare plek. En hij reed precies dat knikje in en parkeerde zijn racefiets tegen het knikje aan en lanceerde zichzelf echt een paar meter naar beneden. Ja, en hij schijnt op zijn benen terecht op zijn voeten terecht gekomen te zijn.

[00:19:32]

Ja, dat is waarschijnlijk zo'n zijn geluk geweest. Ja, mijn maag draaide zich om. Ik zat weer. Euh ja. Net zoals bij Jaecques van Yes. Wat gebeurt hier? En ik vond ook weer dat het vaak werd herhaald dat ik echt dacht ja jongens, we weten het wel. Uhm ja ja, zussen, ouders zitten waarschijnlijk ook te kijken. Waarom? Waarom moet dit nou? 5 6 7 keer nog in beeld worden gebracht? Het enige waar ja, waar waar ik op zat te hopen was wel eens goed nieuws weer.

[00:19:58]

Het is raar dat je m uberhaupt het ravijn uit ziet komen toch? Dat is wat je hoopt. Al die je zit aan al die fotografen zie je zo naar die naar de rand van dat ravijn toe rennen. En dan is het diktes voor de tv en zeg is Jezus van de aasgieren, ga weg. Heel die gast net gevallen om 5 minuten later tegen mekaar te zeggen. Er zijn beelden van, daar zijn beelden van. Maar ja, je wilt toch.

[00:20:21]

Je bent ook zelf ergens. We zijn zelf ook natuurlijk hypocriet in dat opzicht, maar je zoekt ergens naar goed nieuws, ook dat je denkt van al. Maar kijk, je ziet hem gewoon bewegen of je ziet hem praten. Weet je wel dat ze ook het nieuws waar je naar op zoek bent?

[00:20:35]

Dus toen ik M. Tournier toen eenmaal bleek dat ie relatief oké was? Want het is een bekkenbreuk en een gekneusde long. Ja, ik denk dat dat gebeurd is toen ie tegen dat randje aanreed. Ja dat maar dus toen eenmaal duidelijk was dat ie oké was. En toen werden mensen ook wat scheutig met het delen van beelden. Volgens mij binnenstormen natuurlijk echt heel veel mensen op die op die in die afdaling ook met gewoon te filmen gaat. Dus je zag van verschillende perspectieven kon je kon je de val zien en euh.

[00:21:05]

En ja, klinkt heel gek. Maar hij ik denk dat ie en dus de d. De voor mijn gevoel dacht de is de eerste grote schade zat volgens mij meer in de impact van tegen de brug aan dan de val naar beneden en de impact tegen de brug aan heeft hem denk ik ook gered. Uiteindelijk, want als je die. Dat de die de brug zag. Thermote dat deel waar die inviel. Als ie 5 meter verder valt dus meer met meer snelheid gelanceerd wordt valt ie ook meteen 10 meter dieper.

[00:21:35]

Want het is tijd liep super steil af. IE. Hij heeft echt natuurlijk ontzettende pech gehad, maar ook ontzettende mazzel dat iedereen vanaf is gekomen, want daar kwam op z'n voeten terecht en daardoor heeft ie niet gelijk. Heeft ie niet een breuk inperkte hernia die door direct contact, maar een indirecte contact. Ja, maar t is wel inderdaad ja. Je maag draait om je. Dat is echt alleen maar weer te hopen. Het was echt weer Jakobson over de.

[00:22:01]

Het is toch het was zo'n beetje dezelfde plek als waar een paar jaar geleden Bakelants en euh, wie hem in de plus nog een paar renners die daar toen overheen klapten. Nou ja, het is wel een erkende gevaarlijke afdaling zeg maar nam wel erg veel risico.

[00:22:18]

Maar toch denk je ook van eenzitters, zo'n klein knikje in de brug. Het is toch van wielrennen? Je moet door dat landschap rijden. Dit is toch bijna niet te voorkomen? Je kan toch niet bij elk knikje iets? Moet je daarna aan kussens gaan plaatsen ofzo? Nou ja, waarom? John en ik hebben vorige week besloten dat de Maas met de parcoursbouwer moeten gaan praten, maar toch weten wat je weet, wat je kan doen op zo'n punt en hoe realistisch, hoe realistisch het OM er inderdaad op een.

[00:22:41]

Hoelang is de koers 280 kilometer om die hele 280 kilometer om elke elke meter te inspecteren? Maar eigenlijk denk je er uit kan eigenlijk niet meer anders is. Dit is zo gevaarlijk. Nou, Plugge heeft nu een voorstel gedaan. Het. Die heeft met een aantal andere ploegleiders of sportief directeuren gezegd van hij jongens. 1. Zullen we niet gewoon een onafhankelijk instituut in gaan schakelen om de parcoursen te beoordelen of ze veilig zijn en dit niet aan de UCI overlaten?

[00:23:16]

Want de UCI parcoursbouwer zelf zoals nu blijkt wel duidelijk dat het dat er toch niet toch gewoon niet lukt niet goed gebeurt. Het was gruwelijk om te zien. En even later, wat ook echt bizar was om te zien was die auto die ineens op parkour verscheen in Lombardije en Como. Meer in Como daarbij dus. Stel je voor. Heb je het hele parcours op je? Heb je die 280 kilometer of op kussens neergezet? Rijdt er ineens een auto tussen het onderstel van die dingen waar je geen rekening mee kan houden?

[00:23:49]

Maar die schepte gewoon Chapman en die fietste de rest van de reis uit met een gebroken sleutelbeen en kan nu de Tour de France vergeten. Ja, ik denk dus dat ze eigenlijk die vrouw die de auto bestuurde eigenlijk vrij snel doorhad dat ze dan dat ze op de verkeerde plek zat, aan het rijden was en zo snel mogelijk weer van het parcours af wilde. En toen in een soort van euh ja, die renners die comitia ook met een snelheid achterop een toende net op het verkeerde moment links afsloeg.

[00:24:16]

Maar dan nog heeft ze ook gewoon niet gekeken. Bedoel je gewoon afgezien van een paniekreacties en rijdt iemand in een Duits shirtje? Euh, laat ik me Volendams door langs laten. Ja, dit zou je zeggen. Dit was dat je je parcour bereid is is één, maar dat je vervolgens dan in blinde paniek maar een renner aangedraaid door een tweede natuurlijk. Wat gek is denk ik dat charmant ook. Dat is natuurlijk voor charme, al is natuurlijk absurd om te zien.

[00:24:43]

Dan denk je tijdens een auto, maar het is een auto die op het parcours hoort. Dus die zal wel weten wat ie doet. Dus die zal die. Ik denk dat die ook pas verrast werd op het moment die uit en naar links ging. Dat ie in één keer dacht is dit helemaal niet. Dus helemaal geen ploegleider of wedstrijdleiding. Een verdwaalde verdwaalde toerist. Die vrouw reageerde ook totaal gechoqueerd. Die was echt zo. Nee oh nee, wat is gebeurd dus.

[00:25:06]

Ik denk dat daarom die theorie van jou ook al kan kloppen. Want het was ook zo alsof ze het zag aankomen, want ze reageerde zo adequaat geshockeerd over wat er gebeurd was. Maar het blijft absurd. Hoe komt zij op het parcours? Da's natuurlijk echt knap, want dit was ook. T Was niet op hem. Het was in de laatste kilometers van de koers. Dan staan. Normaal gesproken zouden daar allemaal hekken moeten staan. En zo is t echt heel raar toch?

[00:25:31]

Tot slot, want ja, t was zoveel te bespreken in een week. Maar nog geen twee. En nog maar een week geleden was Fabio Jakobsen natuurlijk het gespreksonderwerp. Ploeggenoot van Evenepoel. Nou, daar hebben ze ook wel wat. Bij Quick Step hebben ze ook al wat aan tafel om te bespreken. WASSENAAR Een luisteraar die mailde ons die zei zou het kunnen dat bij Quick Step de sfeer en de omgang van de formatie zo Wolfpack is dat rijders blind worden voor risico?

[00:26:02]

Zowel Fabio als Remco zijn jonge renners die allebei ernstig verwond zijn door grote risico's te nemen.

[00:26:10]

Ik weet niet of het echt in dit geval aan de risico's heeft gelegen van van Fabio Jakobsen en Remco Bult.

[00:26:16]

Maar ik denk ook niet dat het óf aan Quick Step ligt of aan specifiek aan die jongens. Ik denk wel dat dat meespeelt dat het natuurlijk weer in eerste koersen zijn na lang stilzitten dus dat er wel licht. Wel druk op die jongens zijn allemaal fit. Allemaal scherp. Allemaal willen allemaal winnen, want ze zijn ook niet zo heel veel kansen om er om je om je stempel te drukken. Dus dat zal er wel mee te maken hebben. En ik denk hoe jonger je bent, hoe misschien meer immune je bent voor risico.

[00:26:44]

Dus dat zal ongetwijfeld een beetje mee te maken hebben. Try voor niks. Dat gaat dan Greipel en Dumoulin zeg maar het voortouw nemen in in in t zeggen jongens. Eventueel weet je wel de jonge gasten. Die doen dat gewoon nog niet zo erg. Maar de suggestie is natuurlijk dat bij Quick Step heel erg renners worden opgestookt om het tegen mekaar op te nemen als force feedback.

[00:27:06]

Maar dat Matthew weet niet dat machogedrag zit wel in meer ploegen is. Bij de Wolfpack zit dat wel zitten. Misschien een heel, misschien heel erg aan de oppervlakte, maar ik geloof dat. Dat zit natuurlijk heel erg in het wielrennen opgesloten. Al zelf is dat zij niet zijn niet stoerdere of grotere ego's of er of risico nemers dan bij andere ploegen volgens mij. Maar het is in ieder geval gewoon echt zware weken voor die pech, die overigens weer dubbel zoveel overwinningen heeft geboekt dan de nummer twee van de ploegen en het ploegenklassement.

[00:27:37]

Tot nu toe na Korona maar waar Bramati zei je laat te laat de pech nu eens ophouden. Zij die ik. Enige wat ik eigenlijk dacht en ik die dat zei zeg ik snap je wel, maar ik denk. Je hebt ook wel heel veel mazzel gehad afgelopen in de afgelopen weken. Te midden van al die pech, want die jongens kunnen het allebei navertellen. Ja, en het had niet veel gescheeld of dat was. Niet zo geweest, maar de waarden vorige week riepen en hadden het erover dat we een vriend van de show.

[00:28:05]

Die mailde ons dat zijn zoontje inmiddels een tekening had gemaakt van Fabio Jakobsen en dat willekeurig Bart Vriend en willekeurige Bart vriend, een willekeurige vriend van de show. En euh, die ontvingen wij met De Post deze week met begeleidend briefje. En jij zit met de brief. Ja, echt superleuk. En sowieso een heel leuke foto van Fabio. Dus met euh, zijn zoontje Stef en euh. Dus die is en de tekening erbij en euh klein. Ik krijg een klein kort verhaaltje.

[00:28:32]

Vorig jaar zijn we naar de Hammer Series geweest om naar wielrennen te kijken, maar ook om te kijken of we wielrenners konden ontmoeten. Dat gaat heel makkelijk. Hadden onze zin op Fabio gezet, maar stonden ineens oog in oog met Remco Evenepoel. Een dag eerder had hij rond Vaals al een masterclass gegeven. Maar nee, die moeten we niet hebben. We ontweken Remco en liepen recht op Fabio af en die was geweldig. Een foto was geen probleem. Sterker nog, hij pakte mijn zoon vast en zette hem zo bovenop het stuur en nam netjes de tijd voor een paar leuke foto's.

[00:28:59]

Zo word je dus vanzelf Venn en hebben we ook absoluut geen spijt van geren van Remco Evenepoel, omdat het allemaal weer zielig in hindsight. Stef weet niet precies wat gebeurt, alleen dat hij hard gevallen is en dat het lang zal duren voordat ie weer kan fietsen. En ik hoop dat deze tekening hem bereikt. Nou leuk toch? Dan kan je jouw verzorgde rijbewijs en adres nog wel zeker salderen. Ik zal de mooie tekening zo ook even op onze social kanalen delen.

[00:29:22]

Kan iedereen hem bewonderen, groeien? En dan mocht je nog, mocht je nog een uur mocht je nog zoontjes of dochters hebben die graag ook een tekening willen sturen naar Fabio. Stuur ze even naar dag en nacht of naar Remco en mag ook. Remco mag ook zeker. Dat mag ik stuur aanwijzen. Stuur wijs weer door. Ik weet dat dit erg gewaardeerd wordt, want toen voor Martijn Disveld hadden we een. Mijn zoon had een tekening gemaakt die echt heel erg als je echt heel blij want werd.

[00:29:45]

Heel blij vond hij. Da's nou goed. Goed idee. Goed, dat was zo voor alles rondom een hele rij en had eigenlijk niks met koers te maken. Zou moeten hebben. Ja, en nog wat meer van dat rectificatie. Zappos vorige aflevering. Zonder dat ik erbij was. Het verbaast me. Niets is fout. Niet veel te imperfectie. Zijn kleine kleine imperfecties is vaak wel wat het bijzonder maakt en uniek maakt. Zeker, dan heb je gelijk door hoe schoon de rest is.

[00:30:13]

En euh, t zijn v. Ja, het zijn dus een aantal imperfecties veel ingeleid door Tim, waardoor ik vervroegd de mist in ging. Pijnlijk, maar het is niet anders. Uhm, voor de draad ermee. Ja, Frans de Vries zegt de goedemiddag podcast. Dus ik heb nog een kleine aanvulling voor het lijstje dat Jonne noemde in zijn voorspelling voor de Ronde van Lombardije. Er is een aanvulling van de theorie dat Mollema wint. Jo de Ro won Lombardije ook al tweemaal op rij in 19, 2 en 63.

[00:30:42]

Nederland heeft dus al laten zien dat het tweemaal op rij kan winnen. Dus de sterren staan goed voor Mollema en Jo De Ro blijkt en blijft een fantastische avond. Ik ken ik al maar eens Jo De Ro als gegoten. Ja zeker, maar als je twee keer Lombardijen wint beantwoord je vragen toch een beetje toch? Ja, dus dank je wel. Frans de Vries. En dan nog n. Gerard Bezemer. Ja, dat ga jij die doen. Een veelgehoorde klacht.

[00:31:07]

Tijd hard bezig, maar rectificatie. Beste bankzitters. Wat fijn dat wielerseizoen weer volop is losgebarsten. Niet in de laatste plaats voor, maar naar jullie te kunnen luisteren terwijl je lid hebben over de recente wielerkoersen die door een Belg gewonnen worden. In plaats van gelul over klassiekers van enkele jaren geleden die door een Belg keihard. Goed, zolang er maar een Belg wint, dan gaan wij daarmee ook. In de extra tijd van de laatste podcast kwamen jullie met een mooi muzikaal intermezzo waarin jullie naar eigen zeggen de Vijfde symfonie van Beethoven wilden uitvoeren.

[00:31:40]

Ja ja, dat ging bij jou mis. Die kleine ambities, kleine ambities moet je gewoon moet je. Af en toe moet je het zelf wat moeilijker maken. Zowel in de neuriën van Tim als in de uitvoering op de bierfles van Jongen herken ik toch echt een fragment uit de negende van Beethoven. Het Europees volkslied. Van iemand die in het Concertgebouw heeft gewerkt. Dat was ook mijn eerste gedachte. Met dit betoog van afwasser. Tot slot kon je daar wel horen.

[00:32:08]

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel. Ik ben niet heel vaak naar concerten geweest. Tuurlijk, ik hoor het wel, maar vooral voor de sfeer.

[00:32:16]

Jazeker, maar weet je wat wel? Leuk feitjes. Wat ArtEZ ook zegt, het thema van de vijfde van Beethoven heeft wel een vergelijkbare bekendheid, vooral door de Tweede Wereldoorlog en de film The Longest Day. Het thema kort, kort, lang. Turner, denk je staat in morse voor de W van Victory past perfect, dus eigenlijk was gewoon het best wel goed, weet je. Wout van Aert had net gewonnen en wij konden gewoon lekker fluiten.

[00:32:44]

Misschien kunnen we dit na de uitzending nog even proberen, want de Jacob van die een biertje heeft dus gebrouwen. Die had men ook al op gewezen en die zei ik stuur nog een sixpack op een. Hebben jullie nog een herkansing? Dus. Misschien kunnen we gedrieën ook aan het eind nog een klein stukje de Verlat fluiten. Zou ik niet weten wat verder gaat duren? Niet, zegt de fluit. En zo ver voor je willen, want anders doe jij het begin en aan pakken.

[00:33:13]

Euh, thymine. En ik ben altijd meer een Mozart man geweest. Jongens genoeg om de hete brij heen gedraaid. Laatste overuren hebben, maar niet voordat we een nachtje hebben geopend, want wielrennen bespreken wij alleen met natte. En we hebben een tijdje geleden en natuurlijk gevraagd op onze vriend van de show pagina de rode lantaarn Podcast Pantanal, naar tips voor lokale netjes. Dus we hebben vandaag. Willem. Heeft al die netjes die aangeraden waren besteld Almaz. En er werden hier echt op de dag en nacht redactie drie enorme dozen met bier bezorgd en daar ook allemaal trippel.

[00:33:48]

Leuk allemaal tripels. Ik heb daar vannacht nacht Grutte Pier Trippel heb ik daaruit gevist en tip van mana Zino zijn het echt alleen maar tripels? Nee, ik had, want op gegeven moment dacht ik. Toen werd het werd maar een stuk tipi's dat als je mensen vraagt wat je favoriete bier dat iemand dan een trippel typt omdat daardoor de meeste smaken alleen maar dat drink je maar eentje. Maar op een gegeven ben ik dus bewust geen vragen aan mensen om iets lichters speciaal en hebben we ook mensen gewoon een fluitje ofzo.

[00:34:13]

Niemand heeft gewone grüner vaasje. Heineken fnuikte Heineken. Misschien komt die tip nog binnen en kunnen maar alsnog een keer drinken zou ik waarderen. Wij hebben geen gewone mensen onder ons. De sneeuw komt uit Friesland. Blijkbaar armbandjes. Typische groeiscenario. Brouwerij Mannarino. Dat heel vaak voor in Kim's werd. Want hij schrijft de mout. De geit staat voor de tijd dat Grutte Pier nog een boer uit Kim's waard was. De zoetige bitterheid staat voor de wraak op de Hollanders die zijn vrouw vermoordden en heerlijke trippel.

[00:34:46]

Zo luguber kantje zitten aan de zoete bitterheid staat voor de wraak op de Hollanders die zijn vrouw vermoorden. Ja dus van A. Hij heeft wraak genomen op de Grote Vier door dit bier te brouwen. Mooi lokaal. Natte Friesland. Proost op Fryslân. Paus jongens en een tekort.

[00:35:10]

We gaan het hebben over de Ronde van Lombardije. Gisteren Johma. Wat voor soort koers is de Ronde? Om maar effe op te frissen voor de mensen die het effe kwijt zijn op Corona en alles. Nou, normaal gesproken is dit de de officieuze afsluiter van het uur van het wielerjaar of het begin van het zwarte gat. Ja ja, eigenlijk wel.

[00:35:29]

Uhm. Dus de koers van de vallende bladeren. En het is één van de vijf monumenten. En het is het monument dat het meest geschikt is voor de voordelen lichtgewichten onder ons dus. De jongens drieassers, de power Sharps van deze wereld? Ja, mits ze meedoen met gemener en. Vorig jaar won Mollema natuurlijk. Het tijdperk is daarom begonnen. Inderdaad, maar daarom is het nou ja ja, het Boogerd shar voor voorspelt. Maar ik vond de hertekening eigenlijk al een tijdje ongelukkig, omdat ze m dus tegelijkertijd met de Dauphiné hebben gepland, maar ook allemaal klimmers actief zijn, maar ook allemaal.

[00:36:08]

De Dauphiné was echt een klimmers koers dit jaar en aanvankelijk was stonden San Remo en Lombardije ook omgewisseld. Maar toen? De Italianen zijn natuurlijk van de traditie wonnen en die vonden niet dat je kon beginnen met de herfst, met de herfst en lente dus. Daardoor was het deelnemersveld misschien iets minder chique dan had gekund. Had gekund dan had gekund. Nou, daar heb nog een theorie over zometeen. Maar het was natuurlijk ook zo dat vorig jaar alles draaide om Roglic.

[00:36:41]

Iedereen was vorig jaar liedje aan het wachten en Sepp Koers reed toen ontzettend goed in Lombardije. En die waren allebei dit weekend natuurlijk ontzettend aan heerste in Frankrijk. Jullie hadden hier wel raad mee geweten denk ik. Uhm, tussen 200 31 kilometer van Bergamo naar Como dus niet. Jullie zijn in het 280 kilometer 231 kilometer weer 50. Vroeger was de scherprechter eigenlijk altijd de Madonna del Ghisallo, maar inmiddels heb je de Muro die Submarino Shimano zomaar hermano. En die is echt een heel kort stukje 1,7 kilometer.

[00:37:22]

Maar ja, echte superstaat, gigantische percentages meer dus eigenlijk. De laatste jaren. Is dat wel waar de beslissing valt? Uhm, we begonnen met een kopgroep van elf renners. Meneer Haak, de trein zat je weer lekker met je Eurosport pleziertje op het balkon, want ik begrijp dat je afgelopen week alleen maar op balkon hebt gezeten. Kijk, jullie waren allebei op vakantie, dus het zware werk was voor mij. Ik moest al die koers in mijn eentje kijken jongens.

[00:37:47]

Ja, ik kwam nul steun vanuit het team. Dat is eigenlijk alleen maar kopwerk gedaan vanaf een balkon. Nee, uhm ja, eigenlijk wel. Ja, lekker balkonnetje. En daarna waren natuurlijk drie koersen die ik of twee of drie koersen die ik allemaal heb moeten kijken. En ik had mijn dochtertje slimmer als ik was bij mijn moeder te slapen gelegd en die sliep lekker door het wielerfeest. Doen we dan ook gewoon de hele dag lekker op de bank koersen kunnen kijken?

[00:38:19]

Ja, was wat heerlijk. Maar wat trof je aan toen je inschakelden bij Lombardijen ploeg?

[00:38:25]

Volgens mij was die kopgroep was al teruggepakt.

[00:38:28]

Volgens mij kwam ik binnen op een stelling. Die was alweer een peloton verglijden.

[00:38:35]

Madonna del Ghisallo. Volgens mij schakelde ik daar ongeveer in tussen dat groepje van zeven man. Het was zo bizar dat na die Ghisallo wat dus echt zeg maar de scherprechters over het algemeen zaten er gewoon nog 5 tracks zaten erbij, terwijl ze echt maar een ploeg van Mollema. Die was echt gekomen om gewoon totaal dominant te koersen. 5 man dat was echt de meest vertegenwoordigde groep. Maar dat gebeurde dus helemaal niet op de Gyselen, want het werd 1. Het ging pas echt los.

[00:39:06]

Natuurlijk daarna op de Muro di Soldado dus. Die kopgroep van elf renners die een maximale voorsprong kreeg van 4 minuten, die werd al.

[00:39:14]

Daar zaten eigenlijk geen euh, geen sprekend naam bij. Behalve trouwens. Dat vond ik opvallend. Pas Kallon is Wanty versie tegenwoordig. Nee, hij zat er bij, want die Amanti zit bij Wanty. Ja ik, ik had toch meer van hem verwacht? Ik vind zijn carrière is toch een beetje?

[00:39:35]

Is het bij Wanty? Heb je t wel gemaakt? Bepaalde kringen? Tuurlijk leuke ploeg, maar ja, ik.

[00:39:42]

Ik vond dat die dan ook weer in die kopgroep zit. Nou ja, goed te. Misschien is dat een persoonlijk dingetje bovendien niet. Niet zo enthousiast over zijn als ik, maar we even hebben over wat er op de Muro di Hermano gebeuren, want dat is wel echt ongelooflijk.

[00:39:56]

Ineens Vlasov. Nou ja, dus die 1 was dus dat is dus die jongen die die koers won die Quintana had moeten winnen op de mol van toe. Daar was ie wordt eerste. Nochtans. Volgens mij pas vorige week ofzo.

[00:40:11]

Zat al weer 2 weken of 3 weken geleden ofzo denk ik alweer van toen. Challenge vond dus heel erg goed. De Russische kampioen. Ja, dat was Quintana was eigenlijk topfavoriet. Een Vlasov werd sorte, werd zo'n beetje als outsider getipt, want we weten wel dat ie goed is zoals bij die beide. Bij de nieuwelingen is zoals ie ook altijd wel echt een toptalent. En euh. Maar wat bleek? Hij won gewoon toen en vanaf toen gingen bleek zijn vorm eigenlijk heel erg sterk.

[00:40:36]

Heel erg goed. Ja is Russisch kampioen natuurlijk. Uhm, opgroeit in Italie volgens mij. Ja, ze werd een halve Italiaan genoemd. Euh ja, wel heel erg leuk dat er eindelijk weer een goeie Russische klassementsrenner. Afgelopen jaren moest het toch een beetje caring hebben. Word ik eerlijk gezegd niet warm van. Maar Vlasov maakt op mij een heel, heel goeie indruk dat ik ook een fantastische ploeg Astana. Hij komt van Gazprom, vind ik ook een schitterende ploeg overigens, maar daar zat hij eerst en dus echt overstappen van Barcelona naar Real Madrid en Rusland.

[00:41:12]

Je van Gazprom naar Astana gaat. Ja ja, dat zijn dat zijn ploegen die die mogelijkheid niet. Dat zijn grote concurrenten voor mekaar tenminste. Dit heb ik gelezen in het profiel van Wieler Flipt die naar aanleiding van een man van Touche eens zijn profiel profiel iets van hem hadden gemaakt. Toevallig ook iets over hem gelezen. Maar hij is dus echt een groot talent als Illumination uitzetten. Vlasic profiel in het profiel. Maar goed, er is geen primeur. Zijn vriend van Joop.nl, Vassell Dat kunnen we ook, maar hij deed.

[00:41:48]

Hij deed de forcing en daardoor bleven er ruim 7 man over. Ja, waarvan dus Vogelsang en Vlasov van Astana. Drie man van Trek-Segafredo Mollema, Nibali, Ykkönen, Ciccone 1, Bennett van Jumbo, Vosmaer en Evenepoel en Evenepoel. En en daarachter zag je een onsympathiek nog spartelen. Die deed wel echt alles daar aan om bij te blijven. Tja eigenlijk. Ik hoop dat er na een paar keer afgevraagd is ervan dat ze allemaal geen koersvorming speelt. Maar ja, dat.

[00:42:20]

Dat vond ik ook. Ik heb me hardop afvraag, want tegelijkertijd was Dwars door het Hageland bezig om uhm iets. Toch zeker niet als Eqov trouwens 2de. Erg leuk. Uhm, maar ik denk eigenlijk dat ie dat ie ook gewoon echt wel wat koers hardheid op wil doen. En dan ben je in Rom. Ronde van Lombardije natuurlijk ook met het sterkere deelnemersveld. Ben je toch wel aan het juiste adres? Het is gewoon een monumentje stof om te rijd toch?

[00:42:47]

Ja, en dan rijden ze aardig hoor, want hij was ze hadden de centen al snel het achtervolgende groepje, maar liet zich niet liet zich niet kisten door gaan. Vet, uiteindelijk tiende geworden, was het volgens mij. Ik vond het het indrukwekkendste wat ik van Van de Poele sinds de herstart heb gezien. Echt goed en veelbelovend voor wat er nog komen gaat zeker? Wat vindt natuurlijk met die 7 man vindt de valpartij plaats. En dat is in de afdaling van Sandy Muermans vermanen toch?

[00:43:16]

Ja, en wie leiden die afdaling? De kwal van Willemina D. Ja, dat gaat vaak fout als Nibali. Dan blijft hij op de limiet op de limiet. En euh, ik las een interview met Rosszee en die zei ja, als Nibali gaat dalen dan moet je stevig in je schoenen staan. Wil je dat kunnen volgen? Dat klopte eigenlijk ook wel iets té. Het was wel. Het was echt wel op scherp, want zij kwamen waar.

[00:43:48]

Evenen profiel. Dat hele groepje kwam, die scheerde langs langs langs. Ja, dat muurtje waar waar hij ook viel. Ja, het is. Ik vind het altijd link om als ik vind dat de link om te zien als Nibali in zo'n groepje op kop rijdt. Want daar gaat inderdaad heel hard, maar neemt ook altijd veel risico. Dus het is ook. Als je daarachter zit en je hebt nog minder zicht op hijheeft, maar dan is het gewoon echt best.

[00:44:09]

Is gewoon echt link waar. Evenepoel zat er natuurlijk echt een paar meter achterover, dus ik had het gevoel dat Evenepoel daardoor ook meer risico te nemen was omdat ie het de aansluiting met dat groepje aan het missen was. En want je ziet ook op die beelden dat ie dan parasitair rijdt er echt al een paar meter achter. Nou ja dan. Dan is dan is de neiging heel snel om om het even iets later te remmen. En dan vlieg je zomaar de bocht uit.

[00:44:32]

Jonge jongen, hoe voelde je eigenlijk toen dit gebeurd was? Want ik weet waar we het vorige week over gehad hebben. Is dat je dan eigenlijk je koers plezier direct verdwijnt omdat je omdat zoiets gebeurd was? Hoe was het gister? Kan me ook voorstellen dat je van al die valpartijen een klein beetje murw gebeukt was. Nou, bij deze draaide mijn maag zich wel weer om. Ja, dat was wel ik. Ik zat te kijken en mijn moeder en mijn vriendinnetje, die zaten ook een beetje mee te kijken.

[00:45:02]

En die hadden natuurlijk van die verschrikkelijke val gehoord van Jacobse. En ik zat gelijk weer rechtop op de bank. En ja, zij. Zij zei ook eens van ja uh had. Wat is dit voor sport van W. Gaat dit elke week zo? Nee dus. En toen begon ik weer het continu verversen van mijn telefoon van Gol. Euh, is er nieuws? Is er nieuws? Is een nieuws? Uhm raakte me minder persoonlijk. Want ja, ik ken Evenepoel niet, maar wel he.

[00:45:32]

Het raakt me wel dusdanig op een manier bedacht van God. Verder gaan we weer het niveau niveau tot op het moment dat je soort duidelijkheid hebt over. Hij leeft nog. Weet je wel? Dan zit ik. Dan denk ik wel echt mee. Murw gebeukt kijken en. En euh. Dus ik heb ook. Ja, dat bederft mijn koers. Plezier ook wel moet ik zeggen. En euh ja, het is een beetje de vraag van of vond ik ook.

[00:45:57]

Die werd op Twitter volgens mij ook gesteld. Wanneer wordt een wielerkoers stilgelegd? Je wanneer besluiten eigenlijk om niet meer door te gaan, niet meer door te fietsen? Met zo'n smak weet je wel zo'n Nayarit. Is dat het een doodsmak noem? Daar was het dus niet, maar daar had het kunnen zijn. Maar is er een is. Ja, ik. Ik vraag me af of dat daar zijn daar regels voor is. Dat bestaat al 2.2. Is dat?

[00:46:19]

Of is dat daar een interpretatie? Of gaan we gewoon altijd maar door dat? Dat hebben wij ons dus inderdaad vorige week afgevraagd. En ik? Ik vond het dus heel. Het ging tegen mijn gevoel in. Vorig jaar bijvoorbeeld dat er na de dood van Bjorg Lambrecht vond dat hij werd gekoerst en dat ik dacht ja, dat vond ik ook absurd. Dat is ook ontzettend onpraktisch om een koers halverwege de koers af te lassen, want dat zit namelijk al die renners.

[00:46:43]

Die zitten op verschillende plekken langs het parcours. En het is dus een heel groot gedeelte van de weg is er afgezet en renners moeten op een bepaalde manier vervoerd worden. Het is volgens mij heeft ook een heel erg een praktische reden dat je gewoon allemaal bij de finish moet aankomen. Maar. Maar goed, als je zegt van de koers is vanaf nu geneutraliseerd. En nee, rij gewoon om lekker terug naar jouw hotel en dan komt het er ook goed.

[00:47:07]

Wat er vorig jaar in de Tour zo'n moment met die aardverschuiving dat het als praktisch onhandig maar is toch uiteindelijk is, is iedereen gewoon netjes thuis gekomen. Heel graag. Da's waar. Het is meer. Ik weet het ook niet hoor. Ik weet ook niet het antwoord wat je dan moet doen wat ik bedoel. Uiteindelijk valt het mee en. En euh, relatief mee met de schade en is het. Je weet het ook nog niet. Dus je bent de jury ofzo van iemand die dat zou moeten beslissen en je weet niet wat er aan de hand is.

[00:47:34]

Na een jaar dat je met schrik vrijkomt en als je dan ineens gekoerst hebt afgeblazen, is dat natuurlijk ook vervelend. Ja ja, ik. T Is meer dat ik mijn verbazing dat het eigenlijk. Dat is het eigenlijk nooit gebeurd. Tenzij er inderdaad een aardverschuiving is waardoor het parcours niet meer bereikbaar is, maar nooit om redenen van veiligheid of zelfs de renners en het soms gewoon gewoon weigeren. Zelfs zoals vandaag eigenlijk in de Dauphiné dat ze begonnen met een.

[00:47:57]

Met een neutralisatie ja, maar goed, maar de man die euh. Die groep was wel interessant. Want hoe bizar is het inderdaad als je zes man over, want het is. Evenepoel viel letterlijk uit zodat je met zes man overblijft, waarvan drie van Trek, twee van Astana en George Bennett. Ook al goed schoon bij Jumbo's. Iedereen tegelijk en vormen. Het was ook zo heerlijk. Hij had natuurlijk ook al mooie overwinningen gehaald eerder die week, waar de marge eigenlijk zit ik dan te kijken, dan denk ik.

[00:48:26]

Eigenlijk prachtig voor Trek-Segafredo, dat zie hier met z'n drieën zitten. Maar ja, het is ook wel een zware last op je schouders. Want als je er met zijn drieën zit eigenlijk denk je jaren. Dit moet je wel. Die moet je uitspelen. En uhm, nou jij kan je nog eens uitgespeeld werden ze nog steeds noordelijker door te zeggen. Er zitten ook twee Astana bij. Zegt Gaia. Moeten ook iets doen eigenlijk om vooral bedienend gewoon lekker.

[00:48:52]

Nou jongens, zoeken jullie maar lekker uit. Nou, dat dacht ik ook dat ie dat zou doen. Dat ie dat ie gewoon lekker zou volgen en en die gast t werk zou laten doen. Maar wat in ieder geval niet mag gebeuren als je 16 bent is dat je dat er drie mensen wegrijden 2 van Astana en George Bennett dat je uiteindelijk 4, 5 en 6 word. Ik word augur melig van het onderkoelde, de onderkoelde reactie van Mollema achteraf die toch nog even kwijt moest.

[00:49:19]

Dat toch wel mooi was dat ze man 4 5 6 waren geworden. Ja van de 16 vooruit waren. Maar het was natuurlijk ook al weer in der defense het stuk. Ja, als je de benen niet hebt en houdt, dan kan je er nog 3 nog 3 hebben. Het is wel een Vlasov, Fuglsang en Benner zeg maar. Ja het is ook niet. Zijn ook niet de minste. En als ik bergop piekt is ook niet dat je ja.

[00:49:43]

Nee dus het is ook niet echt helpen. Dat is natuurlijk bij de Ronde van Lombardije. Het is toch vaak dat de sterkste wint? Omdat het omdat het gewoon een een te zware koers is om. Om nou heel veel tactisch te kunnen doen. Maar ja, ik vond het wel wat. Nibali cijferde zich volgens mij helemaal weg. Uhm en Chacon en daarna ook voor Mollema. Ja, dat is dan toch niet een goede keus. Net op het moment dat die dat die andere boys gaan kan Mollema niet mee dus.

[00:50:14]

En dat was al eerder. Eigenlijk een beetje aangekondigd dus. Dus misschien hebben ze daar gewoon de verkeerde kaart gespeeld. Misschien was Nibali ook gewoon niet goed genoeg. Nouja ook niet. Ja natuurlijk zo. Zo plat is het misschien soms gewoon. Alledrie niet goed genoeg, maar het was wel. Vervolgens kwam je eens in een situatie dat Vlasov, Fuglsang en Bennett met z'n drieën op kop kwamen. Juist Vlasov bij iedereen. Rij iedereen aan die rij, al die tracks eraf.

[00:50:42]

Dus die had al op de muur van Shimano. At al het hele peloton min of meer door in mootjes gehakt en nu ook nog eens uit de kopgroep. Maar wat wel interessant is er waren nog twee bergen, dus. Dit gebeurde op de Syfy Leo. En dan krijg je daarna krijg nog één berg je. Maar de S-Video was dus. Daardoor bleven er drie renners over. En als je dan kijkt naar de tijden over hoe snel de Sufi cadeau's opgeeft.

[00:51:09]

Als vorig jaar Mollema demarreerde hier. Toen was iedereen naar rood liet en kijkend ging Mollema en zijn ze vandoor. En die rij toen in 12 minuten 45 seconden. De civica die Joop. En dit jaar deed Mollema er 13 minuten en 37 seconden over. Dus rij echt beduidend langer langzamer. Reedie die berg op, maar ook Fuglsang en uit dat groepje. Die reden ook. Die deden ook dik 13 minuten over. Dus Mollema als vorig jaar echt supersnel en dit jaar was misschien wel doordat de dominee ook tegelijk gereden werd, was het tempo gewoon langzamer op de civica.

[00:51:44]

Dat zou kunnen, maar ik vond het wel een super warme trui. Dat is normaal een najaar en nu in de hoogzomer. Zo'n lekker koele herfst briesje heb je normaal. Ja, want het was ook nog een statistiek dat de top 10 nog nooit zoveel tijd uit elkaar heeft gelegen sinds wat was in 1994. Dat was echt een zware koers. En dat grappig als je de straat ook zou. Ik zou een enorm verschil tussen nummer 1 en 10. Ik denk ook dat het toch wel dat de hitte daarna een vrij grote rol heeft natuurlijk.

[00:52:17]

Maar vervolgens die Astana als speelde het wel echt prachtig uit. Zeg het, dat was echt een mooie masterclass. Hoe je hoe je dit soort koersen wint als Fuglsang natuurlijk. Volgens mij sowieso de beste van de drie. Dat zou wel, maar een Vlasov weten werd keurig ingezet om om het 1e verschil te maken met de met de tracks en vervolgens als een soort van schaduw achter binnen te hangen en te blijven hangen, waardoor Bennett gedwongen werd eigenlijk om te demarreren.

[00:52:45]

Bennett zei zelf ook Als ik in een sprint kom terechtkon met Fuglsang, dan verlies ik het. Dus ik moest niet Zuid-I en die ging op eigen benen, waarschijnlijk de enige ter wereld. Naja die de sprint van vroeger. Denk jij dat Bennett zou winnen van Van der Sar? Ze gingen met z'n drieën. Dat was vaak vlak voor het Vlasov lostte, gingen met z'n drieën daarop af en toen ik in in de groep. Dit zou wel eens de langste sprint kunnen worden.

[00:53:13]

Ik zou zeggen Bennett staat ook niet echt bekend omdat die zone zone. Nee, het zijn allebei geen célèbre 20, maar allebei strijkijzers. Maar ik wist eerlijk gezegd niet zo goed hoe Vlasov de voorstond. Nee, maar ja, de A-niveau. Bennett had het gevoel dat ie dat ie niet zou winnen van vogelzang als het 1 tegen 1 zou worden en dat ie er dus vandoor moest. En wie voelde Vlasov in zijn rug? Is die gingen er vandoor en eigenlijk vervolgens liep ie op een counter van Van Voetbaltermen.

[00:53:39]

En toch vond ik eigenlijk dat Bennett het niet slecht deed. Ik kon niet, anders kon ik niet veel anders. En maar als het echt mooi uit ben, ik zou zelf ook na afloop zei die met rotzakken op wat ik gedaan heb tegen zo'n ploeg op te nemen en op en om tweede te worden in Lombardije. Laten we wel wezen Bennett heeft een abonnement op de tiende plaats. Vrijwel elke koers die rijdt dus dat die gewone grapje Montabaur wint. En nu hier tweede wordt is toch echt fenomenaal.

[00:54:11]

Het geeft echt aan dat de jumbo's gewoon echt iets heel erg goed hebben gedaan. De afgelopen maanden een stuk beter dan podcast met ons gemaakt bijvoorbeeld, denk ik heel erg op zich nemen. Ineos drama. Mobistar drama. Uhm, nou ja, de grote winnaars zijn Astana, Quick Step, Bora Bora en Jumbo en Jumbo. Bovenal eigenlijk. Nou nou ja, Quick Step staan nog steeds echt qua overwinningen daar ver boven. Als je kijkt wat dit soort overwinningen.

[00:54:45]

Ik bedoel de Milaan-San Remo en is natuurlijk wel de belangrijkste misschien met Lombardije tot nu toe geweest. Veel van de QuickStep overwinningen zijn nog van vóór de voor de break. Dus ze gaan nog zien wat de Vlaamse klassiekers gaan brengen. Die statistiek vertekende een beetje. Even kijken naar de. Wordt het wat het voorjaar ons nog gaat brengen? Euh, wij gaan even kijken naar de rituitslag. Ja uhm. Nou ja, we hebben dus vogelzang op 1 n trekken, maar hopen ja, dan moeten we dus niet anders saneren.

[00:55:21]

3 vleugeltjes voor ik heb nog nooit in mijn leven denk ik nee gezegd tegen een vleugeltip, maar ook niet altijd even goed bekomen. Dus toch geen Malé? Sorry, ik heb me open gemaakt.

[00:55:34]

Je moet met je tanden moet je het dopje op a. Je moet echt een ideaal is als er een stukje voorkant afbreekt. Dan heb je het echt goed gedaan.

[00:55:43]

N. Wat lekker jongens uit staat ook achterop mix drank met alcohol. Belangrijk voor het publiek dat normaal gesproken vleugeltip. Wat is dit eigenlijk? Een mix? Alcohol klinkt zo goed. Maar goed, vliegveldje Tim is afgehaakt.

[00:56:05]

Jongens vluggertje. Eerste Bennett, tweede Vlasov Nardi. Die heeft dus zoveel knecht werk gedaan. Die wordt gewoon. Dit zit maar 20 seconden achter Banned aan drie tracks Mollema, Chacon en Nibali. Chapman wordt nog zevenen met z'n schouder, met een gebroken sleutelbeen. Gebroken sleutelbeen. Dan Ulissi. Ben Hermans van Israël Damnation wordt negende en Mathieu van der Poel wordt tiende. 6 28. Schitterend! Echt knap. Mag ik nog even focussen op nummer 12? Nee.

[00:56:38]

Anta Nieto Antonio wordt hier gewoon twaalfde is knap hoor zeker? Ja, die zat gewoon met Car-Pass. Ja, hij heeft verslagen in de sprint. Waarschijnlijk heeft hij me niet gezien. Ernstig opgevallen. Gato nam misschien maar als knecht dan naar de Tour als als Kruiswijk niet mee kan. Goeie vraag. Ik weet het niet, want wat het plan daarvoor is naar Theunisz is eerste reserve. Marc Theunis is natuurlijk niet fit was gevallen. Ja, was fit en zou volgens mij Hageland rijden, dacht ik.

[00:57:10]

Maar dat is stond niet op de startlijst. Uiteindelijk staat wel nog op de startlijst voor Ouest France Plouay. Kijk maar ieder geval eerst, die zou eerste reserve zijn. Maar als je Kruijswijk kwijtraakt kan me voorstellen dat je liever een klimmer hebt vragen dan. En als er geen vragen is, dan kennen we maar iemand in de omgeving. Ik zal dus vragen. In de volgende uitzending hoe jullie meer. Misschien het mysterie. Nog effe aandacht voor de nummer 19.

[00:57:39]

Wilco Kelderman Iedereen ook. Wilco is kansen zijn gestegen voor de Giro in afgelopen week. Ja, dat is wel een. Dat is ook wel een taaie dingen. Natuurlijk weet je de een zijn dood is de ander zijn brood. Bijna letterlijk dat het leven. Maar mag ik daar nog een theorie over loslaten? Een kleintje. Want stel dat Kruijswijk het niet haalt. De Tour. Dan en met Groenewegen in absentie bij de Giro, want die gaat hier natuurlijk nooit rijden.

[00:58:10]

Zou Kruijswijk dan de Giro gaan rijden? Waarom niet? Omdat Kruijswijk de Vuelta gaat rijden. Hij is daar kopman aan het begin van het seizoen. Nog gezegd Aging voor de Tour en Vuelta en de Giro en Vuelta overlappen dit jaar.

[00:58:24]

Maar zou je dan niet je programma aanpassen als je hem ook ook gezien de. Ook? Want, want voor de Vuelta kan me voorstellen dat Tommeke nog wel willen sturen. Ook in de Giro zou je zeggen daar ligt. Daar liggen kansen, want de grote favoriet is Isra valt uit. Evenepoel stond de één bij de bookies. Dan weet ik dat jij daar iets anders over dacht, maar toch één bij de boekjes. Nou ik, ik weet niet of ik.

[00:58:48]

Ik ben wel enorm. Ik was gewoon echt super benieuwd. Daarom vind ik het ook echt extreem jammer dat die is uitgevallen. Ik vind ook. We krijgen best veel mailtjes van Belgen voordat we Remco. Dat we met rust moeten laten gaan.

[00:59:01]

Maar ik ben volgens mij helemaal niet zo negatief over hem geweest en ik ben überhaupt niet negatief over hem. Ik vind het euh. Het is een mannetje en daar hou ik altijd wel van. Euh. En ja, ik. Ik was gewoon echt razend benieuwd naar hoe hij drie weken tegen 1 tegen een aantal toppers niet heel veel, maar een aantal toppers in het hooggebergte zou gaan doen. Zonder echte ploeg, maar ik ook. Maar denk je niet dat er nu dus met euh.

[00:59:26]

Met al die matige bezetting zeg maar van klassementsrenners? Dat er voor Kruijswijk, van wie de Giro toch ook een finisht, business is? Ze zeggen best mooie kans, liggen enorme kans. Uhm, leuker toch? Zou toch leuker zijn om Kruijswijk nu net ook, want volgens mij wat moet. Euh. Wat moeten ze bij? Bij Lotto Jumbo vismeel? Nou euh. In de Giro. Zonder Groenewegen is ook de +60 hun kopman. De Blussers kopman, maar het is een Idiots renner.

[00:59:56]

Ze gingen voor Groenewegen. Groenewegen was echt het speerpunt voor de Giro, omdat er echt wel tussen de vijf en de acht sprints zou Groenewegen versus Jacobse worden in de Giro? Nee dus. Dus daar gaat gewoon naar wegen. Zeker weten niet meer mensen. Volgens mij heeft deze fiets niet meer aangeraakt sinds Polen en had zijn sleutelbeen gebroken sowieso. En ze hebben m. Ze hebben hem op non-actief gesteld en volgens mij komt er een schorsing aan voor om van de UCI.

[01:00:20]

Enige vorm lijkt me heel sterk dat Groenewegen dit jaar nog niet echt. Ik vrees dan ook wel een beetje voor zo. Maar dus is dus. Dus je Movistar moet ook iets in de Giro of je of je schrijft hem gewoon af en je zegt gewoon oké, we gaan dit gebruiken voor 1 vol voor de renners die niet mogen. Lekker voor een beetje. We gaan een tijdrit winnen met van Emden en de rest lekker vrij buiten daar kan me ook voorstellen.

[01:00:42]

Maar waar God als Kruijswijk de tour niet rijdt? Ik zou zeggen laat hem denken maar ik vind wat ik wel een beetje vind van van Jumbo dat ze best dogmatisch zijn in hun plannen. Uhm, niet zo flexibel als ik hoor je zeggen.

[01:00:57]

Jij bent een soort Barbapapa. Het is gewoon een mogelijkheid dat Jumbo dit jaar alle drie de grote ronden. En jij zit het een beetje terug te trekken met je realistische scenario's. Okay jongens 2 2 afleveringen niet geweest, maar iemand moet een reële realist zijn. Willem anders gaat het helemaal mis met jou. Jongens, effe terug naar Lombardije hadden wij eigenlijk opgeschreven. Willem II Willem II had je opgeschreven. Ja jongens, ja. Boogert jaar ja sorry. Ja en DNS did not start gingen van start in de Dauphiné.

[01:01:30]

Jij werd hier echter op het verkeerde been gezet door euh ja, de herstart van het seizoen, maar ook een beetje Procycling stad die je op de startlijst had geprikt. Maar waar zowel de bij de Dauphiné als bij de Lombardije Bobet jaar stond de macht. Dit mag op dit niveau mag dit natuurlijk niet. Dit heeft helemaal niks meer met wielrennen. Jonna Mollema ook niet goed genoeg. Amper 19. Nog veel last van de hitte? Ja ja, maar wel mooi.

[01:01:58]

4, 5 en 6. Wat is de beste van trek? Ja maar ja, ik ben blij met een team gedaan en je vindt. Maar net zo euforisch als vorig jaar. Exact zo euforisch, maar ook weer uit z'n afsluiten. En toch hè?

[01:02:16]

Volgens mij missen die een beetje de bocht en dat die daardoor maar wel iets. Iets gonst er over dat het materiaal bij Trek gewoon niet helemaal in orde is. Schramm Ja, maar ik heb dus vaak in SRAM op mijn op mijn super sjieke Kennan zitten. Is ook van kinky Swam en is vaak geen Schramm. Schakelen lijken het elektronisch schakelen.

[01:02:40]

Schakel je elektronisch? Man, man man, wat ben je ook.

[01:02:43]

Een luie paardje die zelf al zo'n koordje lopen. Een luxe. Maar dat is fantastisch. Maar goed, misschien op die op dat moment. Dat geweld wat molenmaker roepen is misschien anders schakelt waar hij wel heel erg veel kost.

[01:03:01]

Of zo'n batterij is leeg. Dan kan het schijnt ook wel eens te. Onhandig kleine Arquettes in en die kunnen op je kat woedt het negenentwintigste ook. Ook leuk, keurig. Ja, echt ver achter van. Mathieu van der Poel bijvoorbeeld. Dat zou toch niet moeten? Ja, het is natuurlijk lang geblesseerd geweest ja. En Van de Kasseien, nu eigenaar van ploeg veranderen naar Israël.

[01:03:24]

Fact that nation start celebration, Zombie Nation Nations? Nee, nee, nee. Nee, nee, nee, nee. En die weet je dan wel weer vlekkeloos. De vijfde van Beethoven, daar ga je voor. Dat voordat we gaan melden wie het goed hadden dat we even een kleine instrumentele break nemen. O ja, ja, Eurosport. O ja, wat gebeurde er na die hebben? Ja, die heb ik denk ik. Het commentaar opnieuw uitgevonden op een manier waarvan ik dacht dit is geweldig.

[01:04:02]

Het was gewoon ouderwets wordt. Ja, want het soort combinatie tussen Sky Radio met je muzak wordt je altijd in de lift hoort. Ja, maar het zat ook iets softporno. Zin?

[01:04:13]

Zeker als het 2 2 was. De gewone computer van Kassem Karsten had tijdens de koers en voortgang gesprek en dat is niet goed af. Hebben ze hem weggedraaid en toen hij een muziekje erin gegooid? De Belg zat gewoon porno te kijken.

[01:04:31]

Maar hij we nog met de wij er nog met Shazam hebben ernaast gestaan om erachter te komen welk liedje dit was. Maar dat herkennen Shazam niet. Nee, het was dus gewoon geen liedje. Misschien kan alles beter. Een kast, een echt zielig van wat zat er lekker in? Maar het was een prima gitaarsolo. Ik ging er wel lekker op, maar ik zat, dus ik zeg wel eens heel grappig, want ik zat tussen. Ik had me ik.

[01:04:53]

Via allerlei ingewikkelde methodes had ik mijn telefoon Eurosport Player op een ander beeldscherm. GE projecteert of heet dat dan gestreamd? En ik dacht echt ik zegt een soort paniek. Dit is mijn Siri wereld. Maar Spotify dat aangaat op Twitter dat iedereen er last van heeft gehad. Want bij ons zit er een knop op. Muziek zijn heel veel invasief vriendin. En zo heeft iemand sindsdien nog iets van Carsten vernomen. Of is het een goeie? Euh, nee.

[01:05:28]

Maar hij Sitek vriend Karsten misschien bij Carsten Karsten Carsten. Laat Markus maar wie dat goed of wie van onze vrienden van de Tsjechen had het goed.

[01:05:41]

Thijs Miskovic, Marie Isha, Martijn Dennis Gelijmde aardigheidje hydrologie en Michael Rovereto, vriend van twee vriend van de show. Sinds hoeveel mensen het goed gewoon. 2 criminele duo tussen Gio en Marius houdt van verdachten en verdachten zijn nieuwe orde en wees uit de hoge hoed van de notaris gekomen.

[01:06:02]

Dennis Gelijmde, die hij heeft gewonnen na interventie van de notaris. Nou gefeliciteerd Dennis, dus jij mag de groetjes doen na uitzending stuurse evenals op. Je kan. Je kan gewoon naar de rode lantaarn podcast Pantanal of vriend van de show Slash de rode lantaarn en dan naar ons opsturen. Dan komt het goed. Vorige week won Vincent JUTS en zijn gladjes. Beluister hier nu. Hallo Sander hier. Allereerst de groetjes en felicitaties aan Wout van Aert. Bedankt voor de.

[01:06:31]

Daarnaast goed nieuws aan alle luisteraars van de rode lantaarn, maar in het bijzonder. Mijn broertje Fabian, EKU, De Wit, Sjans, Tim, Heleen en Michel. En natuurlijk de groetjes aan moeder en goed nieuws.

[01:06:47]

Goed, je zou zijn moeder vinden als sympathiek. Vind ik ook echt een goeie afsluiter als moeder, een vriendin en ook goed in die volgorde. Ja, vaak. Je krijgt vaak de goeie dingetjes. Maar ja, hij zei tip dus neem aan dat over mij ging. En zij die vond ik ook een opvallende zet van James Bond. Ja. Jij zit daar kort op. Michel zat ook tussen de stress. Eclectisch gezelschap, speciaal uit en mooi rijtje om tussen te staan.

[01:07:13]

Laten we vooruit kijken, want we gaan het nu hebben over Palm, Palm, Palm, Palm, Palm, Barbapapa.

[01:07:21]

Even de negenen van beter dan de vijfde in de Tour de France. De vijfde etappe van de Tour de France. Wat weten we over de Tour? Geloof je de Tour? In ieder geval dat je mee moet doen met onze Tour Paul? Wij organiseren natuurlijk in samenwerking met Security.nl een Tour Tourploeg waarmee je geweldige prijzen kan winnen. Naar verluidt gaat het om een shirt van Nairo Quintana Cycles Jutte. Heel zwijgzaam oud uiteraard, naar zijn begindagen in 1910 mee.

[01:08:00]

Meedoen kan natuurlijk door naar de Roland lantaarn podcast puntennood gaan en doen nu al achthonderd. Drieëntachtig mensen, net als torpor. Mij vind ik echt tof te veel.

[01:08:09]

Ik zat dus ook al een beetje beter zo een beetje zo'n team samen te stellen, maar het is echt ontzettend moeilijk.

[01:08:14]

Ik heb nu zestien man en geen budget aan en je moet er twintig toch? Je hoeft niet op. Jawel, je moet goud moet het einde en dus die je hebt dan nog, want de minimale kost een half miljoen. Dus je hebt nog eigenlijk twee miljoen nodig zeker? Dus als je nog echt wat heb liggen winnen dan hou ik.

[01:08:33]

Geen probleem, niet van Steam. Een tikkie. Natuurlijk heeft gekeken naar wat er nog meer allemaal gebeurt komende week. Wij zijn er dus vrijdag met de grote Tour. Voorbeschouwing met Arial. Zaugg met Het Orakel. Ja, ja.

[01:08:49]

En maar wordt. Voor die tijd wordt er misschien ook nog wel gekoerst. Her en der zeker. Uhm, vandaag begon natuurlijk al de Ronde van Wallonië. Dus in België koerst Land der Koers landen waar Caleb jouwen als een duiveltje uit een doosje kwam. Mooie overwinning. Tip gelijke niet te Tourploeg jongens. Caleb Jump. Zijn er geen sprint aankomsten? Ik ben er mee bezig om maar om met roet te boeken. Ik ben, ik ben er bij en hoor je vrijdag al met 5.

[01:09:18]

Inderdaad kom ik dan normaal op terug. Woensdag is volgens mij de Giro Emilia en het heeft geen zin keren. Toch leuk? Euh, dat volgens mij. In Bologna is het Europees kampioenschap en ploegen zijn allebei in Plouay trouwens. En dat is. Volgende week, volgend weekend of zou kunnen of over anderhalve week met. Maar toch is de geut is onze kopman bij de ECA.

[01:09:48]

En uhm. En een aantal nationale kampioenschappen zijn er. Maar het is me niet helemaal duidelijk welke daarna doorgaan en welke niet. Het WK gaat in ieder geval niet door. Zou zouden naar Zwitserland gaan. Dat ze zijn op zoek naar een andere locatie. Martini heeft gewoon gezegd we willen het niet, want Corona maar hopen jullie op Camp koop? Nou, ik zou wel leuk vinden. Salou Salou, ouwe lekker met z'n drietjes.

[01:10:13]

Chersonissos. Nou, ik zou Amsterdam-West wel lekker vinden, maar veel veel Heuff. Maar ja, Femke Halsema dus. Genoeg wieler genot.

[01:10:25]

De komende week nog. U luistert naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok. Welkom terug! Tim de Gier. Leuk dat je nog steeds was en mijn zelf hilarische. Veel dank aan onze sponsors. Spirito en een stuk fiets van de show. Bedankt spreekkoor. Ja, inderdaad, 3 kilo. En aan de vrienden van de show bijvoorbeeld. Volkert kan Johan prima. Kees de Kok, Didi Andreev Hart en Louis Schrijvers mogen hun leven vreedzaam voortkabbelende gelijk de Golfjes op de Jangtsekiang.

[01:10:55]

Mooi, schitterend waar je stil van. Ik lees gewoon voor wat ik heb, wat ik, wat ik voor mijn neus. Ik ben de biografie van Juliana aan het lezen. Koningin Juliana, voormalig koningin die ja, en dit is wat zij regelmatig onderaan haar briefkaarten schreef aan vriendinnen. Mogen jullie mogen je leven vreedzaam voort kabbelen, gelijk de golfjes op de Jangtsekiang. Was je die bomen knuffelaars? Nee, dat is Irene. Hideaway scheelde niet veel of een klap van de molen.

[01:11:22]

Wat hoor?

[01:11:24]

Nou niet die het koningshuis beledigen. In de podcast? Zeker niet. Ik ben het beste dat ik tijdens deze vakantie achter ben gekomen.

[01:11:31]

Dat ik afstamt van de van een uit een trompetter geslacht met Willem van Oranje Nederland heeft geslagen.

[01:11:41]

Dat is een trompetter geslacht dat klinkt als geslachtsziekte. Ik heb een trompetter was een geslachtsdeel, wat volgens een trompet van de prins Claus zeker. Nou, dat is misschien kan je even op je bierflesje doen van Den Helder tot in Breda. Nou, dat ging dus eigenlijk over mijn voorvaderen. Die waren trompetter in het leger van de prins. Dan moesten ze moesten bevelen doorgeven op het slagveld. Die wil je dit schitterende peleton van inmiddels Troelant achtenveertig vrienden vergezellen. Brauns dan naar de rode lantaarn podcast punten nul en trek de geld beugel geldbeugel meer in elke aflevering een nieuw synoniem voor portemonee te verzinnen.

[01:12:18]

Coupland noteerden we vorig jaar natuurlijk wel, maar vandaag is het geldbeugel. Ik waardeer het en hopen nu dat het volgende week is. Leidschendam waardeer het enorm en zo wordt voor ons weer een stukje makkelijker om lekker vaak mooie Chooz te maken. De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht mediahetze, koerspotentieel, de wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken voor de steun op vele fronten, in het bijzonder. Bastiaan Kaja, Martijn Fischer Lounge 1 en notaris Bas van Dijk, tevens gediplomeerd brandweerman in Made.

[01:12:48]

Willem hebben we nog een uitdeed. Nou, zo ook geen kleine. Nee. Binnen niet lukte. Nee, dat weet de brandweer. Mader heeft. Hoe zeg je dat het regionale nieuws gehaald? Dat was namelijk een enorme brand in Tilburg op 10 augustus. Enorm enorm. Er stond een bedrijfsverzamelgebouw in fik met een make up studio en een en een tent waar oldtimers stonden opgeslagen en we testes. De brand in Made werd opgeroepen samen met de korpsen van Waspik, Hanka, Breda, Tilburg en Waalwijk en de goede verstaander hoe het dan dat dennenhout ontbreekt.

[01:13:26]

Dat komt waarschijnlijk niet goed genoeg bevonden voor deze brand. Mooi vind ik ook Breda en Tilburg. Had een hoogwerker dat dan weer wel? Ik vraag me af waarom Mader geen hoogwerker heeft. Dat zou inmiddels met met de huidige status van het korps Kamervragen en Kamervragen. Dat kan toch niet? Zelf is er geen hoogwerker, maar deze mensen zijn opgeroepen en ze hebben het de de naastgelegen panden nat gehouden en daardoor de brand niet. Ze mochten niet eens om te kijken omdat ze daar staan, maar geen hoogwerker.

[01:14:01]

Ik blijf me een beetje weg die die Planta. Maar wat ik heel lief vond was dat er ook om op. Ze hadden dus Omroep Brabant. Had er een bericht over geschreven en na de laatste alinea uit het bericht van Omroep Brabant luidde een woordvoerder van de brandweer laten weten dat er vanwege de zomerse temperatuur extra veel aandacht is voor voldoende drinken eten, zoals energierepen, rustmomenten in de krant. Ik hou zoveel van dit soort dingen. Erg leuk zijn, maar energierepen gehad denk je ik ook gewoon liga's toch?

[01:14:31]

We hebben hier gewoon nog een liga's. Daarnaast heb ik denk ik denk ook geen huismerk. Nog steeds dat ham kaas. Ik krijg er veel energie van. Wil je reageren jongens op deze lantaren? Dat kan via vele wegen natuurlijk. Je kunt ons sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar je mag ook mailen naar groetjes uit de Roland en Podcast punten. Vind het super leuk als je zo'n review achter wil laten op iTunes. Omdat we ze zelf heel leuk vinden, maar ook omdat ze anders over de show te vinden.

[01:15:02]

Tim, hebben we er nog eentje? Ja zeker? Ja, maar we hebben allemaal vernietigende recensies voorgelezen.

[01:15:09]

Schande! Ik hoorde ze zeggen het zegt helemaal niks. Die zijn ook alweer wat uit en mijn oma, wijlen mijn oma zaliger en mijn oma zaliger.

[01:15:19]

Maar we hebben deze week na een recensie van onze goede vriend Klit.

[01:15:30]

Wat een heerlijke podcast over puntje, puntje puntje en luister recensie.

[01:15:34]

Ja, dit wordt al. Alles wordt niet dubieus, want Klit Smith geeft veel nattigheid. Tijdens mijn Willem II eerst dat je gewoon nog dat je na afloop rare en gekke naam had. Eerst en nu begin je gewoon ronduit pornografisch materiaal porno riedeltje.

[01:15:55]

En nu dit fraaie tijdens mijn fiets rondjes in Zuid-Frankrijk. Deze vakantie de tijd makkelijk doorgekomen door de podcast van de. Rode lantaarn, supergoede historische kennis van het wielrennen en de perfecte hoeveelheid humor kan al niet wachten op de komende maanden gaan ze door. Ik ben meteen vriend van de show geworden. Boks spierballen.

[01:16:15]

Dank je wel, Klit is een trompetter geslacht. Echt ontzettend bedankt. Maar wij zijn er vrijdag weer met de grote voorbeschouwingen van de Tour. Met ons wiskundig model. Wat leuk is, want ik had altijd al het gevoel dat ik met Bassie en Adriaan aan tafel zit.

[01:16:32]

En nu komt Robbie midden ook weer bij de jongens. Ik vind het leuk om hier aanwezig te zijn. Leestafel insluit, fijne abierto is.

[01:16:56]

Mooi in koor ook nog, jongens. O ja, en we moeten nog wat gaan we doen? We gaan nog effe de de vijfde van Beethoven spelen.

[01:17:06]

Natuurlijk ook jongens die twee. Dat is hier niet Carsen mee kunnen censureren.

[01:17:22]

Dat was leuk geweest. Eurosport als je dit hoort. Wij willen best studio komen voor kleinere bladen.