Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van Sonos. De beste draadloze home audio ter wereld. Zoals jullie weten kunnen wij niet meer zonder de BEEM soundbar.

[00:00:11]

Meneer Renaat door onze kamer schalt met Le Grand Départ Penza of Optimal Kilometer al zo.

[00:00:18]

Naus heeft nu ook een draagbare speaker de Roam strandhuis muziek, radio, podcast en meer via wifi. Luister onderweg via Bluetooth. Tien uur lang gaat de batterij mee. Maar liefst perfectum om radio tour te beluisteren terwijl je op het strand ligt. Of ik noem maar wat je favoriete bankzitters podcast. Kijk op zoönose punt, kom voor meer informatie over The Room en dan nu verder met het wielervoorjaar.

[00:00:45]

Het wielervoorjaar van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door BBB Cycling, alles om een fietsseizoen goed te starten. Het is zondagavond 4 april 2021. Het is Pasen en vanuit de dag naar studio's in Amsterdam-West is dit de rode lantaarn.

[00:01:36]

Was het toch weer Annemiek van Vleuten die onze Hollandse tranen moest drogen? Want zeg nou zelf collega bankzitters, u had hem stiekem toch ook al geteld? Onze bloedeigen sprint raket die naar de Antwerpse meet mocht rijden met een Deense dreun bezig. Dat kon toch niet meer mis. Mis kon het wel en de verwachte euforie van vlak voor ons beeldscherm veranderde in een verdwaasd afdruipen richting de bank, die een paar uur daarvoor nog een decor voor een prima koers dat je was geweest.

[00:01:58]

Maar gelukkig was de Annemiek van Vleuten uit Vleuten, die ons gemoed al zoveel vaker had opgefleurd en die zichzelf met hulp van een dranghek op de Paterberg lanceerde richting een nieuwe zege in de Ronde. Een decennium na haar vorige. En zo eindigde de hoogmis toch nog met een glimlach en Hollands glorie op één en twee. Voortaan maar weer de huid verkopen. Nadat we de beren hebben geschoten, bij voorkeur aan een deel van Quick Step. We zullen de sprint nooit meer onderschatten.

[00:02:20]

Casper als Crain zelfde situatie als vorig jaar.

[00:02:24]

Andere Trabant op papier. Makkelijkere tegenstand?

[00:02:29]

Ja ja, jouw papieren op amper 54 kilometer ondertussen 53. De slijtage speelt allemaal mee als er Poell is een sprintje S-Type. Ja zeker dat ook en kan alle sprinters aan.

[00:02:45]

Na een lastige venijnige koers als ik neem misschien met een hele verder zak kunnen vanuit maar wind in de rug een beetje ja, eenieder verrassend Meeter maar een loer draaien past nog wat anders. Van der Poel. Als een volleerd pistier kopje schuin weg zoals Patrick Sercu dat indertijd vermocht. Nog 300 meter, een relatief kleine versnelling, maar had toen zoals vorig jaar om bliksemsnel te reageren op de impuls van de tweede man als op 200 meter. En daar is de opvang.

[00:03:16]

Daar is de opvang en als ik komt God verdorie goed voor de pinnen waar? Van der Poel gaat toch weer wat afstand nemen en van der Poel trekt door. En het is bijna zoals vorig jaar. Dat is als klein krediet mogelijk als iedereen wint de Ronde van Vlaanderen en Van der Poel is tweede. Kon niet meer mislopen als Krain wint.

[00:03:37]

De Ronde van Vlaanderen is haken en daar zit. Jo. Jonna Wij zitten hier lekker in een studio, genoeglijk warm, gezellig, zou ik bijna willen zeggen. Maar er gaapt een leegte, want geen Willem Willems zit namelijk thuis en belt hen. Willen wij daar zeker over?

[00:04:10]

Hoe gaat het met je huid naaien? Op zich wel goed. Ik heb alleen net een kwartier geleden een korona test afgelegd. Nog zonder resultaat, maar dat was jaren. Ik ben gone, ben heel erg verkouden en ik dacht zo verkouden dat ik dacht dit ga ik jullie niet. Dit kan echt niet. Ik kan echt met geen mogelijkheid nu een excuus bedenken om toch naar de studio te komen. Ik moet dit op afstand doen. Ik moet in quarantaine.

[00:04:34]

Wanneer krijg je de uitslag na? Tot nu toe zijn ze altijd vrij snel. Dus is het meestal zo binnen 24 uur. Dus ik verwachtte in de loop van tweede paasdag wel de uitslag te hebben. Het klinkt alsof jij gewoon echt twee, drie keer per week zo'n testje doet. Of ben ik gek? Het is denk ik met een vijfde ofzo in het heelal. In het hele korona jaar. Zo ja, dus dat is op zich. Dit was overigens de eerste.

[00:04:56]

Normaal gesproken ga ik altijd naar zo'n grote test. Altijd was ik iedere keer op zo'n grote. Je ziet zich uitje, uitte je gratis, ik pak, ik pak gewoon wat ik pakken kan. Nou, ik vind het. Ik vind het geen uitje, maar ik zie er ook niet meer zo tegenop. En ik vind het wel. Ik vind het wel passend bij dit Korona jaar om af en toe zo'n ding zo'n tasje te halen. Maar ik wil.

[00:05:16]

Ik was dus tot nu toe iedere keer op zo'n grote. Van die grote locaties, zeg maar de de RAI. En volgens mij nou ja, die heb je wel meer in Nederland. De Jaarbeurs heeft ook volgens mij toch een beetje van die festivals moeten krijgen. Ja, precies. Maar nu moet ik dus door en door de door de telefonist naar naar het Slotervaartziekenhuis gestuurd. Dat zo'n ziekenhuis hier in Nieuw-West en dat is dicht. Die zijn toch failliet?

[00:05:40]

Ja, die zijn failliet? Ja, maar die is dus ik dacht van de ouders handig. Hebben ze dat? Wie dacht dat die de ruimte van het ziekenhuis helemaal ingericht als als destraat? Maar dat bleek dus echt zo'n achteraf continents te zijn. Waarom? Nou ja, op zondagavond zoals nu? Zaten gewoon twee dames die die die daar soort privé kantoortje hielden. Ik was ook de enige. De enige klant van de hele avond. Ik vind het maar een raar verhaal.

[00:06:05]

Ja volgens mij. Ja. Weet je heel zeker. Ik denk dat je als je nog geen kroonen had, dan heb je nu wel ja denken. Was ik al schoon? Was het schoongemaakte uit was. Ja, het was zeker schoongemaakt. Jaar weten we. Alles was alles was delegeert. Ze verrichtte alle handelingen. Exact hetzelfde als in een normale destraat, zelfs iets sneller allemaal en gezelliger.

[00:06:25]

Ik mocht zelf kiezen welk neusgat welke wij voor gaan. Links en rechts jongen. Voor de kijkers links inderdaad. Jaja, kijken heel goed is verstandig ook, want de kogel kwam van links ook. Maar ja, Willem, ik. Ik ben blij dat je er gewoon bent. Je klinkt als een achterkamertje. Het is natuurlijk wel. Je blijft natuurlijk gewoon Korona jaar. Zag maar voorbij voor de m v luisteraars die dit over 3 jaar nog terug luisteren. Maar dit is ook de week dat we gehoord hebben dat Parijs Roubaix.

[00:06:56]

Of nou ja, we moeten natuurlijk zeggen Parijs-Roubaix. Ach jongens, hier alsjeblieft mee ophouden. Voor de tweede keer gewoon niet doorgaan. Dit is echt heel erg. Dit is Willems favoriete race en dit is. Hij is natuurlijk officieel uitgesteld tot tot de herfst. Daar heb ik toch wel goede hoop op dat we dan allemaal een vaccinatie hebben en dat het dan allemaal wel weer een beetje ok is. Maar ja, nee, ik vond het wel echt diep teleurstellend.

[00:07:20]

Ja ja, ik ook. Maar het voordeel aan de herfst wordt ie sowieso claro of niet te roken. Weet je wat ik wel jammer vind dat hij nu niet doorgaat als ie nu zonder publiek was doorgegaan? Wat het landschap er des te treuriger uit gezien. Jammer, want dat hoort natuurlijk een beetje bij die koers nu eenmaal. Het was vandaag Mahama Parijs-Roubaix het toch nooit echt van publiek moeten hebben? Dat is toch altijd wel? Dat staat altijd wel wat volk langs de kant, maar is niet net als Vlaanderen ofzo, waar ze dan met met duizenden mensen op de Muur van Geraardsbergen staan.

[00:07:53]

Nee Climatic maar bij mij. Maar op die stroken natuurlijk wel. En dat leidt wel af van de lelijkheid, hoewel die mensen dan ook weer zo extreem lelijk zijn dat het ook wel weer eruit springt of zo. Ik weet niet. Ik had wel. Ik vond het wel. Nee. Het enige grote voordeel is natuurlijk dat Mike Teunissen daardoor waarschijnlijk gewoon mee kan doen, want die was natuurlijk geblesseerd voor deze. Voor deze editie nog maar in de herfst.

[00:08:17]

Dan is hier één van de favorieten hoor wat mij betreft. De kaarten zullen in de herfst weer totaal anders liggen, want je stemt natuurlijk gewoon je jaren op af. Dat je dan na Ronde van Vlaanderen en groen achter elkaar hebt. Maar nu heb je dus ook een goed bij en een najaar. Dus moet je weer op een heel andere manier pieken. Ja, ik wil gelijk in een voorspelbaar kan voorspellen. Nou, maar ik neem telkens Tim Wellens.

[00:08:39]

Hoezo? Het gaat regenen? Hij is altijd goed in het najaar, maar meestal denk ik na een jaar regen die eronder ligt, legt Wim Thailands is regen. En normaal gesproken wordt ie dan, want het is altijd goed. Dit najaar wordt ie dan naar Guangxi gestuurd, omdat dat het enige is wat er nog te winnen valt. Wie wint ie dan ook? Maar dit jaar gaat ie gewoon Roebben winnen. Ook goed is in de Naya. Bauke Mollema is het Molemans gewoon weer.

[00:09:05]

Dat zou wel een spektakel zijn zeg. Die gasten zijn inmiddels van leer, dus dat moet kunnen. Wat ik wel heel raar is dat je anders dan de tofoe dan vorig jaar bijvoorbeeld. Wordt het wel echt zo'n beetje een geïsoleerde klassieker. Dus dat je dat je vorig jaar. Natuurlijk was het natuurlijk al die al die klassiekers die dan in één keer een andere timing hadden gekregen en waarvan er in één keer dus in het heel veel in het najaar belandden.

[00:09:27]

Maar nu is er eigenlijk al alle logica is een Parijs groep. Er wordt echt zo'n geïsoleerde wedstrijd. Ik ben heel benieuwd hoe mensen dat gaan opnemen in hun programma, ook na een wedstrijd die dan. Wat kun je dan nog als. Als voorbereiding op koers rijden? Hij is een week voor Lombardije, dus misschien gaan rijden als voorbereiding. Secours voor Lombardije. Laten we hopen dat dat het ook een mooi startschot is voor voor een een ietwat herziening in de kalender over de NAIAS koersen.

[00:09:55]

Dat zou wel mooi zijn omdat hij niet omdat hij niet goed is nu. We hebben vandaag weer geleerd dat dat niet de diepe problematiek is waar de UCI zich graag mee bezig houdt, toch? Nee, dat is zeker waar, maar als ze dan zien van hij. Het kan ook gewoon heel mooi zijn dit najaar. Misschien wel niet. Ik zeg niet dat Robert daar persé naartoe moet, maar bijvoorbeeld de Tro Bro Léon zou prachtig passen wat mij betreft.

[00:10:16]

Over Nayar gesproken. Alle anderen wat een goede week. Ja, hij is terug en Raymond Tada schrijven aanleggen aan alle Alexandro. Schrijf maar gewoon weer op. Ja ja, het is weer een normaal seizoen. Heb je het gezien, Tim? De GP Miguel Indurain? Nee, dat konden we niet kijken naar de transporteurs. Zeker, maar ik heb niet gezien waartoe vaststel Seller.

[00:10:43]

Ja, hij reed eens met Luis Leon Sanchez en Loetsenko en hij reed ze glad uit het wiel. Op een klimmetje. En dat was wel echt indrukwekkend wat hij daar deed. Je dacht niet hier rijdt een veertiger. Ongelooflijk. Maar is Sinan in vorm aan het rijden? Nu voor de Waalse klassiekers? Staat het? Ja zeker. Ja, je staat er gewoon op. Kijk om, de Amstel Gold is eigenlijk nooit goed, maar de pijl is natuurlijk recordhouder en LBO bijna recordhouder.

[00:11:21]

Dus ja, ik zou het wel echt heel vet vinden als je gewoon weer goed gaat zijn. En hij was in Catalunya wordt je gewoon vierde. En toen dacht ik ook hoe zou het dan toch? Zou die diesel gewoon aangeslagen zijn? En. Want hij is vanouds heeft ie altijd een heel vol. Dus het is gewoon die koersdagen ook nodig. Traint hard en veel koersdagen. Ik denk dat het vorig jaar daar een beetje mis is gegaan met dat ze met wel meer oudjes, oudjes, volwassenen gegaan.

[00:11:54]

Maar ja, ik, ik ben heel erg benieuwd. Daar gaat. Deze week komen we nog over te spreken. Gaat Baskenland rijden en ja, dan weten we meer. Hij was zelf ook Aros zelf ook als een kind. Zo blij. Ja ja, ik kan me ook voorstellen. Ja, ik echt echt dat je dat je ging. Kwam over de finish en er was echt. Je zag echt de opluchting, de echte volgens mij zelf ook echt wel had getwijfeld.

[00:12:18]

Gaat dit nog lukken? Wordt dit nog iets waar ik het nog voor? En dus ik? Ik denk ook echt serieus ook in het in richting de Ardenne, de Wallonie en de Ardennen. Zo dat hij echt heel veel vertrouwen heeft getankt hieruit. En dat jij dat er echt weer de ouwe pokeraar terugkrijgen weet je wel, die ook? Ja, hou maar weer rekening met hem. Mooi hoor. Ja, laten we hopen dat het woord laten we absoluut hopen.

[00:12:41]

Even terug naar de orde van de aflevering over. Waren er nog verzoeken tot rectificatie? Is Jonna? Ja zeker. René Basset heeft ons een spraak bericht gestuurd. Dat vind ik extra leuk. Want ja, het is een spraak bericht. Dus nou over de over de. De. De E3. Eigenlijk zullen we even naar gaan luisteren.

[00:13:03]

Hey jongens, met René Passed René van de Amedé. Misschien weet je het nog hé. Ik hoorde jullie van de week worden Jonna eigenlijk van de week vertellen over de A16 en de A22, waar een groot reclamebord zou staan. Maar dat kan dus niet, want A22, die ligt in de buurt van Velsen op de Velsertunnel 20. Die ligt bij Rotterdam. Jonge bedoelde waarschijnlijk die snelweg bij het Terbregseplein. Engels kan toch in de wegnummers zit. De E3 is tegenwoordig de E17, die de weg is geworden van een ander nummer, voorzien om België tot zo de deed.

[00:13:43]

Groetjes van een luisteraar uit Kopenhagen. Want daar worden tegenwoordig Jojoy.

[00:13:50]

Nou, dat is het. Die was dus van de radio altijd. Die weten niet het ook altijd de file updates. Dus hij kan het echt weten. Wauw, wat vetter. Dat vind ik heel erg leuk. Ja, ik dacht de stem is bekend. Ja, nou ja, dat is omdat ie dit is. Dit is hoe een echte radio stem klinkt. Zo ja, sneert Your verkeerde been.

[00:14:10]

Uit bed gestapt met je met je kroonen hoofd de verkeerde in het verkeerde neusgat geprikt. De E3 prijs klopt dus ook helemaal niet meer. Is ACCC prijs een prijs? Ja, maar dat klinkt toch toch? Het is toch wat minder als je vindt dat de E3 prijs al? Ja, dan kan je wel afvragen of dat kastje heeft qua naam de E3 Saxobank prijs moet zeggen. Uhm, maar leuk. En inderdaad, had ook gelijk met die uhm over die die die reclame borden.

[00:14:41]

Eentje was in de buurt van Rotterdam en de ander was in de buurt van Gouda. Maar we zijn wel op bedevaart geweest, dus ik heb ze gezien. Ze. Ze bestonden echt. Het was echt genieten. Er circuleren selfies. Toch je zeker meerdere selfies met met het bord OK! Dankjewel John! En je bent natuurlijk kenner van het wegennet bij ons. Kenner van het waternet hier in Nederland is Willem. Zijn er nog verzoeken tot rectificatie bij jou binnengekomen?

[00:15:04]

Ja zeker? Nou ja, ik weet wat natuurlijk. Vorige keren waren we super enthousiast omdat we het omdat Tom Dumoulin weer op de fiets was gespot meerdere malen zelfs werd. Werkte zo'n beetje. Vorige week zo'n beetje dagelijks kreeg een update waar Tom Tom Dumoulin nu weer aan het trainen was. Maar een van de vorige keren hadden we het over dat hij op zijn tijdritfiets langs het Albertkanaal was gespot. Toen noemde ik het het Prins kanaal. En daar kregen we mail over van Felix Hafen niet.

[00:15:31]

En die schreef. Beste bank, zittende bier. Ach gut, een heerlijke aflevering weer als bijna dorpsgenoot van Tom Dumoulin. Toch even een verzoek tot rectificatie aangaande het Albertkanaal door Willem, het Prins Albert Kanaal genoemd, als ware het een segment waar wielrenners tijdritten oefenen. Dit kanaal, vernoemd naar koning Albert de eerste van België, verbindt Luik met Antwerpen en werd tussen 1930 en 1939 met de hand gegraven. Je kunt via jaagpaden, zei het af en toe typisch Belgisch onverwacht onderbroken.

[00:16:01]

De hele 129 kilometer op de fiets afleggen rond Maastricht snijdt het kanaal dwars door de Pietersberg, wat theatrale vergezichten oplevert met rotswanden, exotisch om doorheen te fietsen en de plek om Tom Dumoulin met witte baard van Van Emden, de grenspaal Jager en Bram Tankink te spotten. Het is voor Matts Maastrichtse wielerfanaten het enige stukje vlak in de wijde omtrek. Verder wil ik deze rectificatie zeker niet misbruiken om goed te doen aan mijn collega Sander. Dus sluit ik af met een dikke chapeau aan jullie mijn licht in donkere pandemische tijden.

[00:16:30]

Weesgegroet Felix uitkappen schitterend Koning Albert kanaal dus. Het is inderdaad geen segmenten. Het is gewoon 129 kilometer lang beuken. Ja maar. Maar ik denk dat het belangrijk is dat luisteraars die Tom Dumoulin ergens in het wild spotten al dan niet op een fiets, al dan niet volledig in het wit gekleed met een lange witte baard. Laat het ons vooral weten, want dat vinden wij natuurlijk. Als dat leden van Vereniging der Dualis te vinden dat belangrijk toch willen dat v.

[00:16:59]

Ja, dat vind ik heel goed. Dus laat het ons vooral weten. Maar wij zullen vervolgens over zwijgen, want volgens mij moeten we de concurrentie niet wijzer maken dan het is. En het gaat natuurlijk over het verrassingseffect straks op de Olympische Spelen. Dus we moeten. We moeten. We moeten deze informatie. Hier moeten we ons soms verkneukelen, maar ik denk wel dat ze dan vervolgens voor onszelf moeten houden. Ik hoop dat dat dat als gelegenheid konden gebruiken om nog heel veel.

[00:17:22]

Tom Dumoulin de witte grapjes te maken zoals wij begonnen zijn. Vorige week kreeg ik veel te zeggen als ik of van veel andere nerds. Laten we. Laten we dit binnenkort eens voorleggen aan aan, oppert Dumoulin. Frank Heinen kijken hoe hij in deze kwestie staat in zijn uitspraak daar. Daar zullen we het al mee moeten doen. Ja, hij is bereid de rijdende rechter onder de Dumoulin. Laten we het nu hebben over de mooiste koers van het jaar.

[00:17:49]

En misschien kan jij mij introduceren, want je weet dat er een en ander vanaf jonne. Ja, dit is de hoogmis, het absolute summum in in Vlaanderen. Ik kreeg een mail deze week van Koen Vantornhout Ja Vantournhout en die genaamd De Schepping van de Ronde van Vlaanderen. En die begint met In den beginne maakte GLC het land en de zee. Hij keek over zijn schepping, maar zag niets dat hem vreugde schonk. José dacht er moet wind zijn.

[00:18:24]

Mooi. En zo gaat ie dus. Het is een vrij lange mail. Ik zal niet helemaal voorlezen, maar elke dag is. José nog niet helemaal tevreden en denkt hij ja, dan moet toch ook? Je moet ook kasseien zijn. Er moet ook bergjes zijn. Daar moeten renners zijn. Er moet vertier zijn. Schitterende mail, waarvoor dank ook Koen en. Normaal gesproken is het misschien een beetje oneerbiedig, maar ik vergelijk het een beetje met de Koningsdag in Nederland.

[00:18:51]

Het is echt een feestdag in Vlaanderen en het is 254 kilometer. Als ik me niet vergis. Euh. 19 kassei hellingen dit jaar en met de schitterende Oude Kwaremont en de Paterberg en de Koppenberg en de Steenbeekdries en de Taaienberg. En nogmaals de Oude Kwaremont en nogmaals de Paterberg. En dan is het gewoon genieten. Ze begon om kwart over negen vanochtend. Hoe laat schakelen jullie in jou altijd bij beginnen inschakelen? Natuurlijk, ik. Ik had een weekendje gezet en ik mocht ook uitslapen vandaag.

[00:19:25]

Dus ik had de wekker zetten om om tien over negen. Dus de Belgen zetten op mijn telefoon en toen weer zo'n beetje halfweg gesukkeld, met op de achtergrond de klank van onder andere Bram Tankink was er echt weer ontzettend van. Heb genoten. Maar ook Eddy Planckaert die een goed duo had. Ja zeker. Echt een goed duo. En Planckaert dat. Daar genoot ik echt van. Die hadden ze omdat die ronde winnaar is. Outronde winnaar was geschilderd ook op het wegdek.

[00:19:54]

En ja uhm, maar wel een. Een jonge Planckaert is mooi, maar hij heeft hij nog steeds aan. En toevalligerwijs gingen Michel Chaussee in de live uitzending. Precies lunchte toen ze dat punt passeerde. Dus mocht Eddy Planckaert daar zelf commentaar bij geven. En hij was. Verontwaardigd dat ze gewoon dat er niemand eventjes dat ze gewoon om zijn afbeelding heen reden. Allemaal gewoon rücksichtslos daarover. Dus het was uhm ja, het was feest vanaf kwart over negen.

[00:20:26]

Het was drie kwartier voor beschouwen en vanaf 10 uur werd er werd er gewoon ging ze live over naar de start met veel. Ik vond het eigenlijk nog meevallen hoe lang die voorbeschouwing duurde? Ja ja, ok. Maar ja, het is ook wel ja. Het is misschien wel heel gek om een half achterstaat te beginnen, maar niet ik denk ik. Het verbaast me ook dat jij gewoon voor uitslapen hebt gekozen eigenlijk, want ik heb niet uitgeslapen. Ik heb.

[00:20:49]

Ik heb hem toen. Ik ben met mij een beetje nog een suffen. Een uurtje anderhalf met zouden de koers op de achtergrond en kabbelend. Ja, heerlijk. Wat wat ik. Wat mij erg verheugd was. De passage van hem vooruit werd teruggeblikt op de Konijnenpijp.

[00:21:06]

Een voorbeschouwing. Ja, ik zeg toch maar het is gewoon een MIMO geworden. Sporza heeft het gewoon omarmd. De ze maakten de gewone. Zelfs Renaat maakte er grappen over dit keer. Één van onze favoriete momenten altijd het Ronde van Vlaanderen is als Renaat Schotte die achterop de motor zit. De Konijnenpijp inrijdt, rijdt een speciaal vervolgens wegvalt. En dan weet je dat het Ronde van Vlaanderen is. En Ilia, nu maakt ze er zelf een grapje over. En ook nog eens perfect getimed grapje van de Jalili.

[00:21:37]

Ja, echt. Perfecte timing. Dat is echt knap. Maar nu? Ik dacht wel nu moet ze het volhouden. Dus nu is schoon. Waarschijnlijk als je over 50 jaar de Ronde van Vlaanderen kijkt, dan zit die konijnenpijp er nog steeds in. En dan was de techniek al zo ver ver gevorderd dat je gewoon perfect signaal hebt vanuit de konijnenpijp. En dan nog zal de motorrijder van dienst al moeten doen alsof zijn signaal wegvalt als eerbetoon aan Renaat.

[00:21:59]

Ja maar na te praten. Perfect vol, want haalt Reed dus op de konijnenpijp af. En hij? Hij moest dus perfect timen tot zijn signaal inderdaad wegviel op het juiste moment. Een Jordan zou zeggen van ja en dit keer gaat het ons lukken en valt het signaal niet weg. En dan konijnen. Ja, echt geweldig. Echte televisie moment van het jaar. Ja zeker. Ja combinaties binnen hoor. Ik heb hem echt een paar keer teruggekeken. Deze.

[00:22:27]

Je weet nu al en je weet nu al ookal ook al dat hij een in de ronde 105 terechtkomt. Die documentaire die ze ongetwijfeld dit jaar weer zullen maken van de. Van de Ronde. Heb over daarover gesproken en jullie gekeken ter voorbereiding. Nee, nog niet. Ik heb hem nog niet gezien. 100 104 miljoen. Nee, nog niet. Nee. Wel wat stukjes uit, maar nog niet helemaal. Was wederom een aanrader hoor. Ja ja, elk jaar weer mooi helemaal.

[00:22:53]

Nu weet ik heb jij wel gezien Tim of niet? Ja, ik heb hem al gezien. Ik vond het echter heerlijk. Hoe heet nou? Ik zit niet te denken. Hoe heet de man nou die die normaal gesproken op de motor zit, ook bij de radio? Die werd nu. Die deed het nu vanuit zijn huiskamer. Willy Willy meegekregen, gevolgd in God. Die was het altijd zoeken. Dat was het echt. Dat was het. Belette me alvast door jongens pakken.

[00:23:22]

Dat was zo fantastisch beeld. Die zat die er was. Die man zat in de woonkamer, op zijn bank, met een geluidsinstallatie voor om de koers te volgen en commentaar te geven. En euh, en met achter hem een prachtige prachtige foto van hem en zijn en zijn door zijn vrouw en zijn dochter. Hij is een vrouw, kwam ook af en toe koffie brengen en op een gegeven en vroeger die ze vroeg iedere keer wil je er nog iets bij.

[00:23:44]

Toegegeven, met zij die graag een koekje. Toen al niet meer zo verdween. Dat was echt zo verhaal zelf. Het was Carl Berteele. Carl Berteele Ja, zeker de mooi d&b. Na acht kwam men langzaam in de buurt van het woord. Ja ja, dat was maar dat was echt geweldig. Ja Afra, kijken. Kijken we alsnog op de Sporza site? Kan het? Je moet alleen een Belg Belgische postcode in. In euh. Als je je profiel te zetten.

[00:24:12]

Maar die kun je gewoon googlen. Ja, Molenbeek en Waregem. Jij doet dat in Molenbeek. Molenbeek? Ja, dat is goed voor de buurt kwijt. Ja voor de switched. Mooi om dat soort dingen altijd in je hoofd te hebben, zodat ook altijd van een Amerikaanse postcode doe ik altijd. Beverly Hills ja toe. Nou.

[00:24:33]

Ik denk dat iedereen dat doet, Tim. Maar nee, ik verzin m wel. Verzin een Amerikaanse postcode. Ja dat is toch waar je op uitkomt?

[00:24:42]

OK. Mooie vroege vlucht vandaag. Het is begint altijd het nationale begint een beetje op kilometer 55 voor de finish, toch maar snel voor de.

[00:24:50]

De. De inleidende beschietingen zitten altijd wel rond kilometer 100 trok ik ietsjes eerder aan.

[00:25:00]

Bevatten sowieso altijd genoeg te beleven qua materiaalpech, valpartijen, gedrang, dingetjes, relletjes. Ja, zo ook vandaag. Maar ja, op zich mooie vroege vlucht toch? We hadden heel mooi. Ja, hij had als bitsiger. Stefan Bitsiger zat erbij. Mathias De Noorse kaart. Jelle Wallays, Fabio Van den Bossche, Mathijs Paessens. Da's natuurlijk extra leuk.

[00:25:25]

En vandaag later ook Hugo Hoelen en Niko Dent. Een mooie groep. Ze hebben ook mensen lang, zeer sterk en vooral De Zaat. Normaal gesproken denk je altijd ik. Ik denk dat ze. Je zag hier Boophis, maar ook best wel een beetje vroeg. Euh, proberen om de v d de v. De vlucht weer een beetje onder controle te krijgen. Want ik denk dat ze wel schrokken. Op zich fan van de. In eerste instantie gingen het natuurlijk.

[00:25:58]

1 2 3 4 5 man weg, waaronder wel bitsiger en Noors Gård en Wallays met name. Wat natuurlijk wel echt alle 3 hardrijders zijn. Van den Bossche en Paessens zijn ik. Bij die die vallen denk ik net in een categorie daaronder, maar dat was dat. Dat vond ik al best wel stevig om weg te laten rijden. En dan denk je die zijn met 5. Dat is nu wel oké. Maar toen kwam de Hoelen en er ook nog bij.

[00:26:21]

Dat zijn natuurlijk ook twee ervaren jongens die ook ook gewoon hard kunnen koersen. Dus ik vond het eigenlijk best wel zware bezette eerste groep en euh en euh, die ook best wel snel ook aardig wat voorsprong kregen. Dus Twitter 12 minuten. Uhm, dus op een geen moment was er ook echt wel dat dat er euh. Dat het koersverloop zo was dat je dachten uit. Zou best wel eens kunnen dat één of twee van deze gasten zich echt tot in de finale zouden kunnen gaan meten.

[00:26:49]

Euh, dat is uiteindelijk niet gebeurd. Maar met name BCR heeft het natuurlijk echt wel heel lang volgehouden. God ja, die is niet slecht, zegt De Bie Sager. Ik ken hem voor dit seizoen nog niet zo goed. Naja, we hebben natuurlijk een paar weken geleden over hem gehad toen ie die tijdrit won in Parijs-Nice. Ja euh jonge gozer en zit schitterend op de fiets. Vond ik althans echt mooi om naar te kijken en hield het heel lang vol.

[00:27:15]

Uhm ja, het is ook wel de rijder van IVV Education die we het meest in beeld zien rijden dit seizoen, want dat is voorlopig Betti. Jos stelt natuurlijk teleur. Faulkner nog niet gezien onze favoriet.

[00:27:31]

Hipsters hebben misschien een beetje moeite met dat alle koffie winkeltjes gesloten zijn.

[00:27:36]

De stad, het dat het zijn, dat is geen utopie. Toch zijn tol te eisen? Ja, het zegt we hadden ook nog geen op dit moment. In de koers hadden we ook nog een beetje een schermutseling. Er werd wat werden beukers uitgedeeld tussen ja die die Fjodorov van Jo Van. Ja, daar heb ik nog een mail over gehad dat het toch Fjodorov was. Was er heel even een smaak in de VS. Uiteindelijk was leuk was een.

[00:28:00]

Een jongen die ook die Russisch vertaler is en Dennis Graduele die de leeuw van jullie weten geen zak van jou. Nee uhm. Dat komt o d. Als de e dus beklemtoond is, dan wordt het een jonge. En dat ligt er dus aan waar je de klemtoon legt. En dat is niet altijd helemaal duidelijk. Bij eigennamen en achternamen dus uiteindelijk na een paar keer heen en weer heen en weer gemaild, was zichzelf. We kwamen er niet helemaal uit, maar het was wel het was.

[00:28:30]

Het was leuk, dus het kan zijn. Fjodorov ja of Fjodorov ja Fjodorov is. Maar dan is het is niet beklemtoonde, dus dan worden de Russen. De Russische versie van Federer. Euh, ja, van Federers zou het eigenlijk betekenen. Ja, ze van Vader Abraham. Of IS is meestal een. Dat betekent van. Maar ze waren boos op hem omdat hij in de remmen knijpen dochter nu net een break testte. Even kijken of de remmen goed zijn.

[00:29:00]

Waarom niet? En toen volgens mij wat ze was, was het zo dat Alpecin Otto Vergaerde van Open Sini wilde. Euh, die? Die had eigenlijk besloten van het is klaar. Niemand gaat meer vertrekken richting die vroege vlucht. Het is afgelopen. En Astana wilde graag nog nog iemand bij hebben. Want en daarom ging verloren of ging hij ging rijden, maar dat wilde Vergaerde niet. Die zat meteen in zijn wiel en de Fjodorov zeker het goed jonne viel de Fjodorov, Fjodorov, Fjodorov.

[00:29:35]

Dat kan natuurlijk ook.

[00:29:35]

Die ja, die euh, die uhm, die zat meteen op de wielen. Volgens mij was hij daar gefrustreerd over. Kneep in de remmen. Euh. Voor veroorzaakte daarmee een gevaarlijke situatie voor Vergaerde en een jongen van Borra die erachter zat en vervolgens Vergaerde ging meteen verhaal halen. Gaf hem echter schouderduw met z'n euh ja op de op de fiets en dat was vervolgens weer gevaarlijk. Vervolgens reageerde die Astana jongeren rook en rook weer op, terwijl ze allebei gediskwalificeerd.

[00:30:04]

Wat ik wel terecht vond, dat wist ik best wel. Het is gewoon lomp om zeker zeker voeren voorin het peloton te doen, maar je mag elkaar gewoon geen beuk geven. Die eenvoudige regel zou ik zeggen, want niet zo'n eenvoudige regel is het weggooien van een bidon als Thatcher. Daar liep Cher vandaag tegenaan. Die werd er van door je beleven. Love heeft te laf. Ja, lekker nummer. Dit is gewoon mee. Vandaag Familie van Nelson V.

[00:30:32]

Neefje. Maar ja, die gooide dus een bidon weg in open natuur. Dat kan niet. Maar wat dat was? Dat vond ik sowieso discutabel, want Vlaanderen is elke. Elke drie vierkante meter gras is open natuur volgens mij.

[00:30:48]

Ja, maar er stonden geen mens. Zij gooiden gewoon een bidon richting richting een groepje mensen dus die zeg maar dat is dat die die wat doen die. Die pakken die bidon op en die nemen hem als als groot souvenir mee naar huis. Ik vond het echt heel raar dat de tas gisteren was, ook al zo'n gevalletje. Een andere koers zal de jouwe gediskwalificeerd nadat er in een papiertje van zijn reep was uitzijn uit zijn truitje gewaaid en de jury had dat gezien.

[00:31:15]

Zeg maar dat dat was gebeurd op een plek waar je niet mocht, waar het niet mocht. En wie weet kreeg ook meteen de diskwalificatie. Wauw echt was dit bij Indurain die Indurain? Ja, volgens mij wel, maar dat was dat echt. Nou ja, het is ook pfv, maar bij deze helemaal zeg maar. Hier kon iedereen zien. Ja, dit is echt volstrekt disproportioneel om deze jongen om deze reden uit uit de koers te halen. Dit was bedoeld.

[00:31:38]

Ja, zeker ook omdat volgens mij Annemiek van Vleuten niet eens zo gek veel. Een andere, die deed groep precies hetzelfde in in haar koers. Ja maar ja, ga je de winnaar diskwalificeren? Mathieu van der Poel deed het ook vrij demonstratief in beeld. Toen de finale dichterbij kwam, gooide die ook gewoon zijn bidon. Het was. Dat was in een wegwerp zone. Die hadden ze dus expres gemaakt op twee kilometer van het einde. Ah, je moet dus de nu dus de regel dus dat je er zijn een aantal van die zones waarin je dan je je je spul mag legen.

[00:32:11]

Verder mag je volgens mij bidons alleen die richting verzorger of als het echt euh doelbewust richting iemand is die hem dan kan oppakken. Maar niet maardie maar niet zeg maar. Euh Rande, gooide ik mijn bidon eens leeg. Dus ik gooi me, gooi maar uit om richting natuurlijk. Ja, precies dat is wat Cher werd verweten.

[00:32:31]

Maar ik vond het echt echt volslagen absurd dat hij daarvoor gediskwalificeerd werd. Ja, maar ik zou heel boos zijn als ik Dusar was, maar het ging dus om de kwalificatie open natuur. En dan zeg jij eigenlijk net als dom, domweg gelukkig en dapper staat open. Natuur bestaat helemaal niet in Vlaanderen.

[00:32:47]

Maar ik vind het. Ik vind het ook serieus echt wat anders. Of je een bidon een bidon over D overboord kiepert en na een groepje mensen richting een groepje mensen laat rollen, zeg maar. Of dat je je je de papiertjes van je repen gewoon willekeurig op willekeurige plekken weggooit, terwijl die bidon wordt meegenomen als het als een souvenir. Ik bedoel als je wel bij zo'n koers bent geweest, dat is echt. Weet je wel de stationsklok jongetjes. Ja, ze knokken om elke bidon.

[00:33:13]

En terecht, want dat zijn de geweldige souvenirs. Dus het is echt een beetje. En het zou ook echt niet zo moeilijk zijn om daar een beetje meer onderscheid tussen te maken dan ze nu hebben gedaan. Ik snap heus wel dat je echt dat je veel strenger wilt zijn tegen gewoon random. Ik ben een rabiate ETA is op. Ik gooi alles wat ik wat ik niet meer nodig heb gewoon in de struiken zeg. Maar dat slaat echt nergens op.

[00:33:33]

Volslagen terecht dat ze daar op ingrijpen, maar dat is echt wat anders dan wat hier gebeurde.

[00:33:38]

Helemaal mee eens is. Nou ja, goed, we zagen. Dan stuur ik dat naar de UCI, maar neem het gewoon open. We kunnen gewoon dit geluidsfragment eventjes opsturen offensief. Dan weet je ook gelijk. Je emotie erbij is belangrijk. Nog even over Cher zeggen we dan. Maar dan doen we dan monteer. Ik denk wel dat die die hit van zijn tante ervoor zeker zeker. Ja, we hebben wel vandaag ook veel valpartijen en mechanische pech gezien onderweg in de koers.

[00:34:05]

Mijn verwarde mijn dochtertje een beetje af en toe zat mee te kijken en dan net begreep wat het punt was dat mensen namelijk heel snel, zo snel mogelijk naar dezelfde plek moeten fietsen. Maar het had een andere renners ineens in de remmen knijpen en stil gingen staan. Het is toch een beetje ingewikkeld. Maar ik heb ook inderdaad heel veel wie vervangen zien worden veel sprake was. Was iets veel mechanische pech. Wel leuk om te zien hoe ze die Mielen vervangen met die schijfremmen?

[00:34:33]

Ja die mechanicus. Hmm met zo'n boormachine. Ja ja, mechanieken zijn we ook gewoon even een opfriscursus moeten doen de afgelopen twee jaar. Juist veel moeilijker is echt veel moeilijker om zo'n wiel te vervangen door een dan voorheen. Ja ja, maar t is toch nog steeds.

[00:34:49]

Ik vind het nog steeds een beetje amateuristisch. Allemaal uitzien staat nog steeds zo vaak dat ze er nog aan te klooien zijn met bijvoorbeeld een schroevendraaier. Of zou er niet goed op krijgen denk je. Ja jongens kunnen dit nou een Formule 1 pitsstop te noemen. Dan kan ik mij zat. Volgens mij is dat vooral als het dus als de neutrale mecaniciens zeg maar moeten helpen. Want dan heb je dus het probleem dat het dat al die fietsen allemaal anders zijn.

[00:35:11]

Dat er ook nog zeg maar renners zijn met veel remmen en met schijfremmen. Uh, en en dan is het dus een beetje alsof je de. De vergelijking is dan. Zeg maar alsof je een monteur voor ervoor 21 Formule 1 teams hebt zeg maar die allemaal andere bandenkeuze hebben en weet ik wat die allemaal. Je moet het allemaal maar net doorhebben wat het wat het hoe. Hoe dat moet. Dus ik snap wel dat die neutrale mecaniciens echt veel meer tijd nodig hebben omdat ze voorheen hadden toen alle wielen zo'n beetje hetzelfde waren.

[00:35:39]

Ik heb weinig neutrale mechanische mechanicus aan het werk gezien vannacht, maar ik heb ook eigenlijk geen veeltermen meer gezien. Ik heb volgens mij alleen maar schijfremmen gezien. Of ben ik erbij? Nee ook. Nee, ook al val gemaakt die je hebt gemist. Wat ik me afvroeg is hebben jullie Mathieu van der Poel eigenlijk met Persyn staan? Of heeft zijn fantastische fiets aan de van de show het weer zo sterk gehouden? Ja, dat was dus soepeltjes gewoon. Hij heeft de film aan z'n fietsen.

[00:36:06]

Aan zijn fiets lag het niet mee? Nee, ik had wel. Ik heb wel veel ploeggenoten van hem op de grond zien liggen, maar dat lag volgens mij niet aan de fiets. Nee, nee, uhm ja. Op naar het vervolg van de koers op 55 kilometer voor de finish. De Oude Kwaremont. Lampaert was volgens mij de eerste die ik echter vol zag gaan en de boel eigenlijk. Die opent de debatten na een opener debat. Er was een splijtende, de hele boel werd doormidden gescheurd en toen was het dus 55 kilometer voor de finish was op de Oude Kwaremont.

[00:36:37]

Toen al dacht ik. Volgens mij zijn als kleine matchke van de poeier de sterksten, want Wout van Aert moest gewoon op. De eerste keer dat dit gebeurde moest hij al een gaatje dicht gaan rijden. Hij zat, hij staat te ver. Ik dacht maar ik vond Van der Poel was wel goed. Maar bij ons in de AB was het wel redelijk snel de consensus het AZ de sterkste man in koers was. Die was echt echt indrukwekkend. Op elk klimmetje was hij gewoon.

[00:37:05]

Ja, terecht erbij, direct erbij of de sterkste of gelijken op het wiel. Ik was echt indrukwekkend. Hij was. Ja, maar ik denk wel dat het een. Ik denk dat Mathieu van der Poel, die twijfelt aan zijn vorm als Kraainemse, natuurlijk net de E3 prijs gewonnen. Die zat helemaal. Die voelden zich echt heel erg sterk. En hij zei ook achteraf. Screenshot van Stroud aangekomen sprint. Ja, heel vet. Vaak ook wel vet en dus was gewoon volgens mij de hele dag supergoed.

[00:37:40]

Er is gewoon de hele dag gedacht. Ja, ik heb gewoon nergens last van. Maar komen door de boter. Doe maar nog 250 kilometer op. Op 24 kilometer voor de finish de Koppenberg en Al-Hadi. Die rijdt gewoon. Euh ja, die rijdt de boel aan gort. En die gaat de richting die sigaar die toen nog gewoon op kop reed. Ja ja, ja, ik niet. Alle paniek was al voorafgaand aan de koers. Ik ook overlieten, lik ik.

[00:38:09]

Ik kneep hier wel een beetje. Ik dacht als het nu gaat. En dan kan het wel een hele lange chrono worden. Zeg maar wat ik gaat doen. Vooral omdat je daar daarachter nog wel even wat Greipel zag omdat Wider achteraan niet kan rijden ala of Van der Poel en Van Aert keken echt naar elkaar. Ja en pijn.

[00:38:36]

Als Greenland dus niks te doen gaat dan ook dat nog meer. Dan kan je niet nog op dat moment geen Senecio. Ja ja. En eindelijk was Bombe elkaar gelukkig toch nog wel. En dan was er natuurlijk nog genoeg tijd en genoeg mogelijkheden om ontwikkeld. Want even later kwamen ze toch weer bij elkaar en zag je de Taaienberg. Er ontstond een echt mooie groep met alle verliep en vandaag in alle werken die die keurig kon horen. Wat weggespoelde Van der Poel, Al Green en Billund Theuns.

[00:39:07]

Ieder die er op een indrukwekkende wijze met reed. Ja, die die die op de Taaienberg was zie je was die heel goed. Maar ik las net dat hij op de Kwaremont zakte die de ouderwetse wijn ouderwets zette. Gewoon van Dylan. Dylan Teuns? Nee, niet per se.

[00:39:26]

Maar ja, hij kan er gewoon wel. Ja, hij kan er wel lekker doorheen. Saccoor vind ik altijd ja, maar was hier wel even indrukwekkend. Zo ja, ook ze zaten ineens met twee teamgenoten met die Mark. Markus Haller.

[00:39:39]

IE Haller. Ja Haller.

[00:39:41]

En toen dacht hij maar zo Bahrein ineens. Met z'n tweeën zagen ze er niet echt uit. Zoals ze ook maar enig contact met elkaar maken.

[00:39:50]

Ik zou heel graag beelden hebben gezien toen misschien dat het volgend jaar niet overkomt komt van de ploegleiding van Bahrein. Ja, die zullen ook hebben gezeten. Van wat gebeurt hier dan? We zitten in de finale. Het is Marco Haller trouwens, maar wat niet zo lastig had. Nee, niet. Sebastian was ergens anders vandaan, maar hij deed die. Haller is ook zo groot. Lijkt me heerlijk om de hele tijd bij hem in t wiel te gaan zitten.

[00:40:16]

Maar ja, dat deed Teuns en hij is gewoon nog groter.

[00:40:19]

En Ascari? Ja, en dat is ook al geen kleine jongen. Ja maarja. T is op dit moment dat de twee Quick Steps in de indeze lees 2 2 Bahrein, Victorious, Victor Vic Victorious.

[00:40:34]

Schitterende naam dus alles verliep en de screening van van Quick-Step en Haller en Theuns van Bahrein en Van Aert en van der Poel is ook een koppel eigenlijk. Zoek een koppeltje. Mag ik even? Mag ik even een lieve rectificatie doen? Ja, hallo is 1m78 als ik reden is 92 dat als gnqt 1/32 was.

[00:40:56]

Ja maar wacht even, jij zegt het verkeerd, want hij is 1m78 in de breedte.

[00:41:01]

Is Halle een achtenzeventig, één achtenzeventig die tien centimeter kleiner dan ik? Hij ziet er zo groot uit op memoriseren. Hij is even groot als ik, maar wil hem. Je moet eerlijk zijn. Hij zag er echt heel groot uit in beeld. Ja zeker? Ja, ik vond naast mij ook maar procycling stands. Liefst niet jongens. Nee, ik vind dat zou er nog bij moeten komen. We moeten ons aan de feiten houden, verwacht ik ook.

[00:41:24]

Dus die kleine klimgeit Haller klimmer, die pocket klimmer wou ook dit.

[00:41:33]

Ik schrik hiervan van klap. Dit is wel een tik, maar wisten jullie op dit moment wat? Wat dachten jullie van Van der Poel en Van Aert dit moment in de koers?

[00:41:43]

Ja, ik dacht eigenlijk allebei dat ze allebei. Na Van de Poel dacht ik wel dat ie goed was inmiddels. Van Aert had ik een beetje mijn twijfels over. Maar Van der Poel ook. Maar dat kwam eigenlijk doordat die van tevoren had gezegd dat het dat dat zijn vorm niet meer top was, dat het gewoon een beetje een aflopende zaak was. Maar dat was in de. Dat was dat. Daar heb je zeker gelijk in, maar in de koers was het toch geen enkele aanleiding om te denken dat Van der Poel iets anders was dan top.

[00:42:09]

Klopt zijn Walsrode. Ik vond hem echter soeverein heel India. Ik bedoel als ik Raymond zei je goed. Die ging iedere keer makkelijk mee in het likten. Maar ik had. Ik had voortdurend het gevoel van de boer is hier echt de sterkste man in koers. En en en. En Van Aert inderdaad. Zeker niet voor alle verliep zag je al eerder. Dat bleek dus. Die aanval bleek eigenlijk volgens mij vooral een daad omdat die toch niet zo goed was als hij had gehoopt.

[00:42:34]

Dat hij dan maar gewoon als eerste ging in de in de rotation aztecs van de van de Quick Step. Waar en Van Aert daar had je al zag je al wel eerder in de koers ook. Inderdaad een paar van die momenten dat hij inderdaad net niet scherp was of net iets te ver zat. Daar voel je eigenlijk al aan van na. Hij heeft het gewoon. Het is net niet vandaag. En bij Van Aert nog even wat daar denk ik ook nog bijkwam.

[00:42:58]

Euh, of bijkwam. Zijn ploeg was weer niet goed. Ja eigenlijk. Sati. Maar ik denk wel al bij de eerste keer Oude Kwaremont. Sartiau alleen. Ja ja, inderdaad, ik heb even zitten tellen. Euh, daar zat echt een man of 50 in de. In de eerste groep zeg maar. Voordat er weer en de enige Jimbo vismeel was Van Aert. Maar ja, dat vind ik. Dat is niet goed genoeg. Ze hadden.

[00:43:32]

Ze hadden bij zich Asinius. Ga je ook maar Dekker, Eenkhoorn, Roze. Nathan Van Hooydonck en Maarten Wijnants, die overigens vandaag laatste rij na fout van Roosen en Eekhoorn. En vooral Nathan Van Hooydonck mag toch wel? Dan had ik toch wel iets meer verwacht. Die wordt 62 vandaag en volgens mij is dat de eerste Jimbo na hem na Van Aert is dan natuurlijk dat er altijd dat er iets gebeurt. Ik bedoel dan weet ik ook niet, maar het is.

[00:44:03]

Ze hebben de afgelopen tijd best wel veel kritiek gehad, ook op de op de Jumbo quiz, maar heeft zelf ook gezegd we moeten de klassieke ploeg gewoon gaan versterken en de komende in de komende tijd. Ze waren wat gefrustreerd over na die zege van Van Aert in Gent-Wevelgem, maar Van Hooijdonk zo'n belangrijke rol had gespeeld. Daar was je wel heel graag. We zijn nog een keer op terug. Ja ja zeker, want er kwamen er ook nog een keer op terug omdat ze daar best wel gefrustreerd over waren en dat ze daar toch best al wat kritiek op kregen.

[00:44:28]

Maar ja, dit was toch wel weer een grote afspraak. Euh ja, Van Aert moest het wel allemaal in zijn eentje opknappen. Als je dat dan vergelijkt bijvoorbeeld met Van der Poel, weet je wel die die al vrij snel drie man kwijt raakt. Maar ja, die zitten wel tot op het eind met Gianni Vermeersch en zeker nog nog voorin. Die was ik wel weer heel goed vandaag. Hij heeft Jumbo niet heel erg veel renners in de ploeg die potentieel geschikt zouden zijn voor kasseien.

[00:44:56]

Kasseien klassiekers. Theunisse is natuurlijk wel een groot verlies. Kijk als Ceunen semesters. Als je gewoon om. Je je mede kopman of je schaduwkopman op één na beste man verliest, dan is eigenlijk maar één ploeg die daar geen last van heeft. En dat is de Keuning dienst stelt dan gewoon een andere klepper op. Waar is Stybar? Waren ze kwijt? Ja, en dat merk je niet. Maar ik problemen als als Alpecin Phenix Vermeersch niet had, ja dan.

[00:45:29]

Dan is het ook daarna zoeken naar van hij. Wat is nou eigenlijk de steun voor voor Van der Poel en ga zo maar. Maar zeg maar een ploeg die dat is natuurlijk. Dat is waar. Maar dat de ploeg met de status van Jumbo Wiersma is natuurlijk nog wel wat anders dan Alpecin Phenix uiteindelijk. Dit is natuurlijk ook je hebt ook gelijk doel deden, daar kan niemand wat op doen. En je zou zelfs kunnen zeggen Dumoulin zou ook eigenlijk Vlaanderen gaan rijden dit jaar.

[00:45:53]

Dan had hij al die ook nu al wat gehad. Maar dan nog is het wel. Het is wel jammer dat het dat het. Nou, het is gewoon. Ik vind het wel echt jammer dat je dan dat je dan met zo'n zestig man vooraan zit en dat er dan dat dat er geen behalve van uit geen enkele andere geel geel zwarten meer zit. Jij zegt eigenlijk wat je. Je zit gewoon in team 10. Michel Wuyts Roglic had hier gewoon moeten starten.

[00:46:20]

Dumoulin tijdens de start. Dat was toch anders? Kijk, dat zijn er toch ook wel twee gigantische namen die wegvallen moeten we ook eerlijk zijn. Maar het is gewoon erg moeilijk op te vangen van Theo Witte bij jullie test over Van Aert. Ja, want hij kon dus steeds net iets tekort eigenlijk dit voorseizoen.

[00:46:37]

Tot nu toe. Maar hij is zo ontzettend goed geworden bergop en in de rondes en in de tijdritten zou het ook niet kunnen. Tijdens de training iets heeft aangepast. Misschien zon fysiek iets anders is geworden dat hij zo'n allrounder is geworden. Dat het gewoon moeilijk is om met echte specialisten hier mee te komen. Ja, misschien wel aan elkaar. Hij wint ook gewoon wel. Massasprints zijn het gewoon geklopt, ook al in een massasprint dit jaar. En hij wint wel gewoon Gent-Wevelgem.

[00:47:05]

Maar misschien is dit zijn korte, venijnige kassei klimmetjes. Ja, is dat? Zijn dat dan net de dingen die die een beetje een beetje vervagen ofzo? Ja, maar maak meekomen lukt natuurlijk nog prima. Bedoel, hij kleurt gewoon mede de finale van de koers, zeg maar uiteindelijk. Uiteindelijk moet hij moet hij van de boeren als ik er één laten lopen. Ja, hij komt wel. Hij komt wel gewoon in de in de. In de uiteindelijke beslissende kopgroep terecht zeg maar is.

[00:47:34]

Dus het is niet dat die. Het is meer dat je dat zeg maar dat vorig seizoen. Dat je meer het gevoel dat dat gold van Van der Poel trouwens ook. Dat zij er met z'n tweeën en alle verliep. Misschien was de derde de echt een stuk meer bovenuit staken nog dan dit jaar misschien. En dat volgens mij dat we nu af en toe zien van de Poel en bij Van Aert. Met name alle verliep ook dat eigenlijk ook soms gewoon normale mensen zijn die ook wel eens gewoon een slechte dag kunnen hebben?

[00:48:04]

Nee, maar slechte momenten. Maar het komt toch ook niet zo heel vaak voor dat iemand tweede wordt in de Tirreno Adriatico of wat Hoovels werd, die tweede, tweede en tweede. En en ook nog eens Parijs of Ronde van Vlaanderen wint. Dat zijn toch twee koersen die op zich niet zo heel erg veel. Hetzelfde van het totaal, niet van de eisen. Dat is absoluut. Dat is absoluut waar. Dat is echt een wereld van verschil wel.

[00:48:29]

Maar bij deze jongen is zo oeroud. Dat is echt bijna geen discipline in het wielrennen te bedenken. Dat die die hij niet beheerst. Dat je ook kan voorstellen dat hij op een gegeven moment echte specialisme misschien net iets tekort gaat komen omdat dit gewoon omdat ie misschien moet wel kiezen. Het zou kunnen zijn Kazou na Jezus voor mezelf was van Maarten De Croo of niet. Die zou zou zeggen ja, misschien wordt het tijd voor hem om te kiezen, want je altijd.

[00:48:52]

Anders kom je een echte specialisme. Kan je binnenkort? Je begint Studio Sport zo'n betweterige?

[00:49:00]

Ik zal zonder. Ik zou het super zonde vinden als hij dat zou doen, want dit is toch. Dit is toch juist super wet? Bedoel dat hij niet dat hij niet azi? Stel dat ene APU's zou focussen op de massasprint bijvoorbeeld. Ja dan gaat ie door wie hij misschien twintig massasprints per jaar en dan zou die de rest niet meer meedoen. Ik vind juist net als Van der Poel zo super feit dat de jongens op zoveel zoveel verschillende wedstrijden gewoon goeie uitslagen kunnen rijden.

[00:49:26]

Alle Philiep ook. Da's toch genieten? Ja, ook hoe hoe ze ook, hoe zeg maar beide als soort junioren. Af en toe in. In de Phlips benaderen. Ik bedoel, dat moet je koesteren. Dan maar effe wat minder, maar da's toch. Je rijdt. Ze rijden wel het hele jaar daarmee in de etalage. Ja, euh, ja, het lijkt me. Lijkt me heel waardevol. Volgens mij zijn het echt de dood voor de wielersport als we al die jongens dwingen om iedere keer voor de volgende voor één soort specialisme te kiezen.

[00:49:54]

Juist, ik juist. Heerlijk dat het zeg maar generalisten zijn. Ja, absoluut. Ja, maar je zou kunnen zeggen Mathieu van der Poel is echt. De Ronde van Vlaanderen is hem op het lijf geschreven. En Wout van Aert? Die is echt wel een ander niveautje ronderenner en klimmer dan Mathieu van der Poel op dit moment. Maar het is. Ik ben het met je eens, Willem. Het is zo tof dat dat soort dat we dit soort complete renners allemaal het peloton rond hebben lopen die op zoveel verschillende fronten meedoen en op zoveel verschillende fronten kunnen verrassen.

[00:50:25]

Doet me ook een beetje denken aan dat dat dat verandert. Misschien ook wel een beetje in de loop van de tijd was op een gegeven moment. Ik had een heel goed stuk gelezen. Of dat ze voetballers op een gegeven moment ging scouten op een laag draaipunt omdat Messi dat heeft. Kleine beentjes laten rijpen en op geen moment veranderde dat weer wilden ze meer atletische voetballers wilden zijn. En misschien is dat in het wielrennen. Ook al zou het dat we nu in een periode zitten dat je gewoon een heel complete renner moet zijn om om in de absolute top mee te kunnen doen.

[00:50:53]

En dan op een gegeven moment worden die weer verdrongen door de echte specialisten. Jouw Safed zijn maar goed, tot zover met theorie. Waren gebleven. Euh, even kijken waar waren gebleven. 27 kilometer voor de finish de hotel. Ja, die aanval van Van AS was het. Ja, die was na dat. Dat was die. Hoe vaker mensen aanvallen vandaag ook. Ik denk aan een stuk of vier keer misschien. Ja, nou ja, uhm, de gebeurde daar natuurlijk wel iets raars.

[00:51:23]

Uhm. Want als ik veel offscreen aan of alles verliep en als iedereen vierhuizen als ik even aan alle verliep moest lossen. Ja dus. Nou, alle flipt het lijk leek het wel gewoon niet te proberen.

[00:51:36]

Je moet even. Volgens mij moet je even moet je even terug, want het is even naar die daar. Even naar de samenstelling van die groep was dus alle. Philiep Van Aert, Theuns, Haller, Van der Poel en AS kregen dus eigenlijk twee teams met duo's Theuns en Haller van Bahrein. Als ik er één en alle verliep van de keuring Quick Step, dan verwacht je die teams moeten iets gaan doen die willen. Die moeten die en dan met name kijken natuurlijk naar de Quick Step.

[00:51:59]

Dan denk je ook. Die hebben als ik één om alle verliep naar dat. Dat is een fijn uitgangspunt als je er van der Poel en Van Aert dat zou dan de sterkste moeten zijn uit die groep moet gaan kloppen. Dus wat is de ideale situatie zeg maar? Op het moment dat je 97 kilometer van de finish zit en met die 6 rijdt. Toen dacht ik dat is niet dat. Als ik er nu aan gaat vallen en alleen Van der Poel en Van Aert meegaat.

[00:52:21]

Het was echt écht een rampscenario eigenlijk voor de koning. Ja dat, dat dacht ik ook. Ik dacht heel hoe kan Hoecke? Hoe kunnen ze dit nou willen en hoe kan? Hoe kan je nou besluiten om op dit moment met als ik erheen mee te laten rijden? De stad dat je in een situatie komt waarin je denkt. We laten eerst om en om wat we later als reden alle verliep, bijvoorbeeld onbenoemd demarreren en maar op het moment dat als ik reed met twee snellere sprinters.

[00:52:48]

Uh, zeker met Van der Poel en Van Aert eindigt dan. Dan houdt hij de benen stil. Daar kan ik me voorstellen. Weet je al dat het maar als ik reageer gewoon vol meefietsen? Ja, ik denk meedraaien. Ik denk ik denk dat Alaphilippe gewoon heel eerlijk is geweest en dat ie gewoon heeft gezegd. Ik ben niet goed vandaag. Dat kan niet anders, want hij kon er ook niet mee in het telefoontje van de telefoon van de ploegleiding.

[00:53:11]

Ik denk dat ie dat ie gewoon heel eerlijk is geweest, want uiteindelijk ja rijden dus deze drie jongens weg en vallen dus allebei de. De Bahreinse weg. Maar ja daar. Ik denk dat ze zich daar al niet zo heel erg veel zorgen over maakten. Uhm, maar dit is ook je snelste man. Op papier althans, want dit is de sfeer van de QuickStep strategie van altijd weer Merckaert hebben om te spelen. En dan je tegenstanders. Dus alles verliep.

[00:53:39]

Wij keken natuurlijk allemaal naar. Op een gegeven moment ontstaat er zouden een kopgroepje kunnen ontstaan, idealiter met alle Philiep. Van der Poel en Van Aert. Maar op dat moment wist QuickStep wist meer. Die wisten namelijk dat Alaphilippe die dag niet goed was en tot Ascalon zich al de hele dag supergoed voelde. Dus die konden ze mooi spelen op dit moment. En wij dachten natuurlijk Jezus, wat dom, want als je met Van der Poel naar de finish rijd.

[00:54:03]

Ik kan veel beter sprinten dan als alleen wat Ravenstraat Giersch deed. Ja, dat dachten we allemaal denk ik. Maar eerst moest op 13 kilometer nog Van Aert lossen. Ook de laatste keer Kwaremont. En toen dacht ik. Ja, toen dacht ik helemaal. Dit is een idee. Wat een ideaal scenario voor Van der Poel. Ziehier het ontvouwen Van Aert die nog net niet goed genoeg is om mee te kunnen op de Kwaremont. Die die waardoor je met als ik reed de tijdrijder naar de finish mag rijden.

[00:54:36]

Ja, ideaal, want je rijdt met z'n tweeën weg voor Van Aert. Je bent de groep die erachter zit en de eigenlijk nog redelijk dicht erop zat. Die die. Die kun je makkelijker met z'n tweeën aan dan in je eentje. Ja, het is dus ideaal scenario voor Van de boel. Dit is. Dit is hoe je droomt als je als ploegleider van optie Felix volgens mij ja en en. Ik voelde. Ik zal eerlijk zijn, ik voelde wel enige ontspanning in mijn lijf staan.

[00:55:02]

Ik ook. Ik had startnummers. Ik had me echt een beetje rijk gerekend. Helemaal omdat de strijd die ik zag plaatsvinden was. Vooral de strijd gaat wat dat groepje nog teruggekomen bij, want op een gegeven moment zakten Wout van Aert terug in het groepje met achtervolgers en die begonnen zich een beetje te organiseren. Toen dacht ik ze kunnen nog terugkomen. Het was volgens mij zestien seconden op een gegeven. Maar ja, dat was het groepje met onder andere Grec en stuiven en Vanmarcke en Van Avermaet was ook in vorm.

[00:55:30]

Ja, we hebben het wel net net even drie kritische noten op je Movisie. Waarom je dit moet zeggen? Ik vond dit een hele slimme boer voor Van Aert zich terug te laten zakken in die groep en en te proberen om het daar te organiseren. Want want dat was natuurlijk voor Van Aert nog een veel grotere kans. Sowieso om derde te worden, maar die kans dat die groep terugkwam was ook natuurlijk nog wel aanwezig. Dan heb je natuurlijk gewoon altijd nog de sprint van Van Aert erbij die kan winnen.

[00:55:56]

Dus dat voel ik echt een goede keuze dat ze dat deden. Ja ja, het leek. Het leek speelbaar. Noch de die die die die die achterstand van het groepje, maar de laatste kilometer of zoiets of laatste anderhalf zei als Krain. Toen zij die van Naya toen wist ik wel. We hebben dertig seconden. Ik ga niet meer op kop. En toen heeft hij dus Van der Poel op kop gedwongen. Waren jullie er helemaal gerust op? Naja, ik dacht euh.

[00:56:24]

Wat me in verwarring bracht was dat als Garain niet meer ging demarreren en mij. De theorie was eigenlijk scholastieke dood. Euh. Hij kan gewoon niet meer precies. Wat willen we zegt? Ik dacht dat ik dit gewoon, ik moest helemaal. Ik verplaatste me helemaal Willem in discussies die wij heel vaak hebben gehad. Van waarom ga je dan met Mathieu van der Poel naar de finish? Maar probeer dan niks. En ik dacht de enige reden waarom die niks probeerd is omdat die kapot is.

[00:56:51]

Hij gaat gewoon voor de tandplak. Ja, want wegrijden lukt niet bij Van der Poel, die op volle stoom is en een achtervolgend groepje. Maar de sprint met me aangaan slaat ook nergens op. Ik ik. De deur was voor mij gewoon een heel klein dingetje in mijn achterhoofd. Wat iemand vroeger opgeven met mij over de app van. Hij kan als geen sprinten om heel zijn, wist ik het gewoon niet. Ik had hem eigenlijk nog nooit een sprint zien rijden.

[00:57:19]

Of eigenlijk omdat omdat die natuurlijk ook een tijdrijder hardrijder is die één keer een sprint gewonnen van Tejay van Garderen BJ. Ik kan ook niet diep gaan.

[00:57:29]

Nee dus ik. Ik wist gewoon niet. En maarja laten we wel wezen. Van der Poel is één van de snelste uit het peloton, dus echt zo maakte ik ze niet. Nee. En ik denk ook eerlijk gezegd nog steeds. Ik bedoel de winnaar heeft altijd gelijk. Maar het stuk? Hoog spel want, want negen van de tien keer of 1920 keer of 99 van de 100 keer mag Mathieu van der Poel dit natuurlijk met twee vingers in de neus af.

[00:58:01]

Ja, ik bedoel ja, bedoel hij als ik rinkelt toch ook niet in het hoofd van Van der Poel kijken of in de benen van Van der Poel? Van der Poel heeft niet tegen me gezegd van ja, ik voel me niet zo lekker vandaag. Ik denk dat ik dat ik vijftig procent minder sprint. Ik denk dat ik plafonneren. Ja en nee bedoel. Ik bedoel je. Hij heeft. Euh. Het is hem gelukt. Hij heeft gewonnen in de sprint en dat was super indrukwekkend.

[00:58:24]

Maar het stuk. Ja, ik vind dit nogal een gok die je die je daar bira neemt. Als je eigenlijk. Als je kennelijk wel de energie hebt om om nog zo'n sprint aan te gaan. Hij zegt achteraf zegt ie. Ik had vertrouwen in mijn sprint, maar het zou natuurlijk ook best kunnen dat dat in de race anders was. Het is gewoon geen mogelijkheid zag om weg te rijden, want Van der Poel was op de optische stroken. Was hij ook gewoon supergoed?

[00:58:48]

Ja, dus dat was hoe kun je?

[00:58:50]

Maar hoe hoger hoe jongens, hoe kun je vertrouwen? Je kunt wel zeggen ik heb. Ik kan ook zeggen ik heb vertrouwen in de sprint. Dat ik dat ik het zo had. Dat ik nog best hard kan en het hardste kan rijden. Dat ik dan op dat moment binnen mijn mogelijkheden ligt. Maar dat zegt nog niks over je tegenstander. Maar Willem, als de tegenpartij van de boer moet sprinten. Wat had je moeten doen? Want ik zag er ook eigenlijk geen punt.

[00:59:09]

Ik ga niet. Hij heeft gewonnen. Dit had hij moeten doen. Dat is fantastisch, maar het is toch. Jullie zijn? Het is toch Beenie met me eens dat het dat er toch negenennegentig van honderd keer was dit toch misgegaan is in deze keuze? Maar ik denk dat voor je. Ik ben het met je eens hoor. Maar ik denk dat voor askruisje een stuk of ik denk echt stuk of vier keer aangevallen. Vandaag onder meer op op 27 kilometer voor de finish op hotel valt.

[00:59:37]

Als geen vuiltje aan. En dat was volgens mij zijn poging om met een aanval weg te rijden. Maar als je dan op een gegeven moment in die laatste dertien kilometer zit die gewoon vlak zijn, dan heb je toch geen enkele manier meer om bij Van der Poel weg te rijden. Ik zou het ook niet weten hoor. Dat moment is dan kan je alleen maar een sprint gokken vanavond.

[00:59:55]

Wat moet je doen als ik erin kan? Dit is wat ik altijd doet wat hij in de E3-Prijs nog deed, namelijk wegrijden en het tien meter pakken. Ze zien hem nooit meer terug, want hij kan supergoed in zijn eentje rijden. Ik zou wel buul. Het gaat natuurlijk. Uiteindelijk gaat het volgens mij over kansberekening. Hoe maak ik de meeste kans om te winnen? Ik denk niet dat iemand van tevoren had gedacht dat alles van de boer. Als ik er eens samen naar de meet rijden.

[01:00:20]

Zelfs al is hij heeft als geen supergoede benen. Dat als iedereen de sprint wint van Mathieu van der Poel. Nee klopt. En dat hij wel een kans had gehad op het moment hij liever een grotere kans had gehad op het moment dat hij had geprobeerd om weg te springen bij Van der Poel over een langere sprint van te maken. Want dat vond ik ook nog graag. Het was een korte sprint. Ze stonden bijna stil.

[01:00:37]

Het was de ideale sprint voor de jongens. Ik denk dat dit laatste zal. Je kan je. Je kunt wel uit. Je kunt ook naar het casino gaan, zeg maar in alles op 31 zetten. Maar dat is een beetje, want als ik er één heeft gedaan en toevallig viel het balletje op te leggen. Ja en achteraf. Daarom zeg ik heb er geen vertrouwen in. 31.

[01:00:57]

Ja ja, precies ja. Da's dus dat Engels. Super knap en een stuk. Maar het is natuurlijk ook een beetje. Ja, het is ja is een beetje gek gewoon. Ja maar die sprinten. Wat gebeurt er volgens jullie in die sprint? Want ik zat te kijken. Vijfhonderd meter voor de voor de streep rij. Van der Poel ligt geagiteerd voorop, want Ascania zat gewoon netjes in zijn wiel. Niets, liet Van der Poel daar zitten. Een aantal van de vaak jongere.

[01:01:25]

De hele tijd gebeurt er nog niks mee. Precies hetzelfde als dat willen we zeggen. Ik dacht dit speelt Van der Poel volledig in de kaart van New World, wordt gewoon op een explosieve sprint. En Van der Poel, die ging van kop af aan. Geniaal. Want ja, hij moest wel op een gegeven moment met de kop Naya driehonderd meter keihard rijden. Dat kan toch heel goed? Ja, maar het zag ook een beetje gek uit, want het ging honderd meter goed.

[01:01:49]

En toen begon ie ineens echt absurd met zijn fiets heen en weer te slingeren. En toen hield hij ermee op. Ja, ik.

[01:01:56]

Ik weet nog steeds niet zo heel goed wat er nou gebeurde. Ja, ik denk dat hij voelde dat dat. Dat het bij hem dat zijn benen vol liepen en dat als geen een hoge snelheid had, maar dat hij dacht hier ga ik niet. Overrijden Dus ik ga zitten als ik kwam langszij een dreun en dat was gewoon echt een mentale klap, want aanvankelijk ving je een best goed op. Ik dacht ook ze zetten allebei ongeveer hetzelfde moment aan als ik iets eerder.

[01:02:23]

Maar Van der Poel ving hem goed op en leek een een wiel weg te rijden. Zeg maar een wiel te versnellen zodat die is binnen. En toen switchte ook het camerastandpunten. Toen Agyness. Oef, hij is nog helemaal niet binnen. En toen? Hield hij op met trappen. Ik was ontzettend verbaasd. PV S-Type Stipe, maar dit. Wat is hier gebeurd? Is die klapband? Dat dacht ik.

[01:02:57]

Maar ja, mijn vriendin zat ook woest naar de telefoon te fluiten, naar de televisie te roepen. Wat doet ie? Wat doet ie? Geen stappen trappen. Maar ja, het is ook. Het is ook het zijn van die fracties van seconden dat je ook denkt ja ja. Misschien was het een vlaag van verstandsverbijstering of een blackout, zeg maar de laatste laatste 50 meter waar dat ie niet meer wist wat hij moest doen. Je krijgt de Ronde van Vlaanderen niet met je mee terug zeg maar.

[01:03:19]

We kunnen niet even terugspoelen en de tv opnieuw doen. Ja, maar dit was echt 95procent. Kat in het bakkie van Mathieu van der Poel. Deze hele koers maar negenennegentig vond toch maar deze had ik niet, maar deze gaat echt te ver. Deze hele koers heeft zich precies voltrokken volgens een ideaal schema voor Mathieu van der Poel. Ja ok, maar je weet in een sprint kan je nog verliezen. Vooral als je niet weet of die jongen tegen wie je rijdt of hij kan sprinten.

[01:03:43]

Je weet het. Ik wist het niet, maar de enige die het wilde ist. Die had er vertrouwen in. Als geen had kreeg hij Bqj. Die is gewoon. Die zit ergens lekker. Schiet even een schouder uit je dit kunnen vertellen. Maar wat ik wel en wat ik wel leuk vind dan aan de renner Mathieu van der Poel. Er is echt werkelijk nooit een saaie momenten met hem. Nee, het is ook gewoon. Hij verbaast je elke keer op wat positief en negatief.

[01:04:09]

Nee, dat klopt bij mij nog het meest aan Yorkshire denken toen. Ook in prima positie rijden en eigenlijk alles ging volgens plan. En toen ineens dacht nou nou, nou heb ik het koud als ik er niet meer een wegstuurde. De koek is op. Ja dat. En dit keer was het was de koek op een meter of 80. Misschien minder zelfs nog wel 50. Voor de meet was de koek op. Jawel, mooi ook wel ja, mooi verloren.

[01:04:32]

Daardoor vond ik het eigenlijk. Ik was wel ook. Het was wel een spectaculaire Ronde van Vlaanderen. Daardoor was ik vond het sowieso een schitterende dag. Het. Ik heb echt genoten. Het was echt een heel mooi. Ja ja, heel mooi. Maar ik moet me dan wel nog effe overheen zetten dat het einde zo onbevredigend was hoor. Ja, ik bedoel, ik had graag afgesloten met een met een juichende Mathieu van der Poel die zijn tweede op rij pakt.

[01:04:55]

Ja, maar het is wel wat jullie zeggen. Het blijft. Het is wel altijd. Het blijft gewoon altijd billenknijpen met Van der Poel. Je weet nooit zeker dit gebeurt altijd wat. Ja, never do moment. Ja, prachtige Ronde van Vlaanderen. En dan even de top 10 dus als Krijnen. Van der Poel kwam met z'n tweeën binnen en daarna won Grec gewoon de sprint. Ook best wel. Nou dan kregen was weggereden nog met met stuiven.

[01:05:18]

Uhm, die was ze maar won de sprint van s avonds. Won de sprint van stuiven. Ja dat. Daar heb ik wel van genoten. Kijk was gewoon al goed. Gek is was gewoon op de afspraak. Die rijdt eigenlijk gewoon een best wel degelijk voorjaar. Ik zag hem ook demarreren op een vast moment en dat had ik echt al lang niet meer gezien bij een bergop demarreren.

[01:05:35]

Ja klopt. En daarna was dus wat ik mooi je mooi vond van Phil. Hebben jullie het begin interviewtje met Van Avermaet gezien? Nee, hij was geniaal. Hij zei dat ging. Het ging erover dat ie dat ie door dat door in de schaduw van Van der Poel en Van Aert en in alle verliep. Ook wel dat hij toch iets meer verstopt kon fietsen en niet meer in de luwte kon blijven en hoopte dat ie zo onopvallend een beetje kon mee met je meeslepen.

[01:06:04]

En terwijl die dat zei richtte mijn blik zich op zijn gouden helm en zijn gouden fiets. Ja, lekker onopvallend. Ja, vandaag deed ie wel eer aan. Uhm, nou, Fémina zeker? Fijn om te zien. Ik vond dat die sprint daarna achter kreeg en stuiven. De deur werd pas heel laat op omgeschakeld. Maar dat was echt een schitterende sprint van 1 2, 3 4, 5 6 man op rij. Ja dus van Mark gewonnen sprint.

[01:06:33]

Wat ook wonderbaarlijk is dat Vanmarcke dan in een sprint dan wel ineens de sprint wint. Voor Vermeer was dat de tweede keer. Maar het waren er in de Omloop Het Volk deed het ook. Ja, voor Van Aert en daarna Smeers en daarna theologie. Ja Sener, Chaudry en Van Baarle en Laporte sprintte niet echt mee.

[01:06:53]

Euh, jawel, ook die zat ook allemaal. Die zaten allemaal binnen. Een binnen een halve wiel van elkaars is echter op een rijtje. Ja, ik vond het echt niet. Ja, dat was echt schitterende sprint. Alleen je zag het pas heel laat. Dus uhm ja wat? Benoot die die die sprint sprintte niet mee. Ja dat zat er net iets Rema uit. Ja dus. Uhm ja, mooie een schitterende schitterende top 12 eigenlijk. Ik had.

[01:07:17]

Ik baalde een beetje van de voorwaarden. Ik bedoel, Tienen is een keurig, natuurlijk een keurige plek. Na woensdag, waar die natuurlijk Dwars door Vlaanderen op een geniale manier won, had ik echt gehoopt dat ie dat ie nog voor de Noor echt voor het podium mee zou rijden. En ik had ook iedere keer het gevoel van mij dat het volgens mij heel goed ging, maar volgens mij zat hij op een gegeven moment op een net of verkeerd moment achter een valpartij, waardoor die zo'n beetje de.

[01:07:44]

Helemaal achter de feiten aan moest rijden, ja, want op een gegeven moment dacht ik je zit er gewoon niet bij. Zeg jij bid kop van de van de Inias grenadiers en en pas veel later in koers zag ik van Baarle weer terugkomen. Dus ik weet niet precies. Hebben jullie gezien wat er gebeurd was met hem?

[01:08:00]

Ja, van Baarle. Die zat gewoon achter een valpartij die toen vlak in aanloop naar de Kwaremont volgens mij gebeurde in een vlak na een hoek rijden gewoon renners. Zal best wel ongelukkigerwijs of iemand schoten uit zijn uit de pedalen ofzo. En daar zat volgens mij een valpartij met Joris Nieuwenhuis ook al eerder.

[01:08:19]

Ja, ik weet niet of andere valpartijen bij de tweede keer Oude Kwaremont en daarna moest je achtervolgen. Maar ik wou het pit kok die er was natuurlijk op. Daardoor leek het even fout. Volgens mij was Pit Kok gewoon degene bij inonze grenadiers die het moest gaan doen vandaag. Maar die was echt niet sterk. Dus misschien had Peter van Baarle moesten zijn gaan doen. Hitchcock moest echter uiteindelijk voor voor het inzamelen. Dat wilde ik zeggen dat zij uiteindelijk toch gaan doen, want hij heeft die gekocht.

[01:08:48]

Zat er nog wel bij toen. En Van Baanders had toen een groepje naar achter. Klopt. En toen toen van erbij kwam, toen is Peter ook gaan knechten. OK, het was wel. Hij was wel echt duidelijk kopman vandaag. Pat is euh op de 42ste plek binnengekomen, samen met alle Philiep. Ja ja, dat geeft ook wel aan hoe slecht Alla was, want die heeft erna gewoon volledig laten lopen. T Is gewoon voorbijgereden door Victor Campenaerts in de Ronde van Vlaanderen.

[01:09:13]

Ja, maar Victor Campenaerts rijdt een verdomd leuke klassieker seizoen. Ben jij met de wielen ook goed bezig?

[01:09:21]

Kijk, ik heb gezegd dat hij gemaakte tijdrijder is als hij in de eigenlijke klassieker een klassieker rijdt. Hij heeft. Hij heeft nu bedacht, want hij gaat niet naar de Olympische Spelen, want ze hebben in België namelijk twee. Ja, toch wel echt natuurtalent. Tijdrijders met Evenepoel en Van Aert. En hij heeft eieren voor zijn geld gekozen. En ik heb hem echt al heel veel leuke dingen zien doen. Dan moet ik wel zeggen dat Chaussee redelijke killing online over wat hij zei.

[01:09:50]

Campenaerts demarreert als een zeilschip.

[01:09:57]

Dus ja, dat moet hij nog eventjes oefenen. Maar ja, hij heeft echt leuke leuke voorjaarskoersen gereden. En laten we hopen dat als de de grens weer opengaan dat we hem een keer te spreken krijgen. Ja, dat zou leuk zijn. Het zou wel leuk zijn, zeker na dit voorjaar. OK, je verdient wel wat complimentjes. Ja, tot zover. Ronde van Vlaanderen 2021. Voor de mannen, bij de mannen en voor de mannen. Want de lente kwam nog.

[01:10:20]

Ja, want wie krijgt daar nog? Daarna krijg je eerst een heleboel interviews en nabeschouwing enzo en daarna gingen we over naar de vrouw, naar de dames. Euh, en blijft zitten. Ja zeker? Ja, dat weet de grote Angelique van Vleuten show dus. Dus er waren volgens mij twee momenten die mij heel erg opvielen. Het eerste was Marianne Vos die iedere die er doorheen zakte. Dit was natuurlijk na haar zege in Dwars door Vlaanderen, waar ze de sprint won.

[01:10:48]

Volgens mij wel een van de grote favorieten, misschien wel de grote favoriet om de om deze ronde te winnen. Dat was kennelijk wel echt onder Raul, maar zakte erdoorheen. Nou ja, toen. Toen Beveren een groepje over en op de Paterberg denk Wat is die kilometer of 15 voor de finish was ging, ging Annemiek van Vleuten in een mooie Mobistar outfit. Je ging er in de Europese kampioenentrui. Die gingen er vandoor en hier zagen ze niet meer terug.

[01:11:13]

En ja, dat was echt een indrukwekkende solo op het grote mes. Ik heb zeer zelden sinds sinds de sinds de ouwe rushen nooit meer iemand op zo'n zware versnelling zitten. Maar dat is ook wel leuk. Van tevoren had zij iets van ja, dit is echt de enige koers waar ik waar ik echt nog zenuwachtig voor ben. Ook omdat het een beetje haar doorbraak koers was. Tien jaar geleden dat ze deze won. En ja, dat ze me nu weer wint.

[01:11:37]

Hij stond echt hoog op het lijstje. Wel nog even een een. Een lieve rectificatie, want Vos won niet Dwars door Vlaanderen, maar Gent-Wevelgem. O ja, Gent-Wevelgem is schitterend en de eerste. De eerste klassieker ooit bij de bij de vrouwen voor Mobistar. Da's toch leuk zeker? Ja, dat is toch echt weer een heel fêtes dat stiekem op je naam te hebben. Volgens mij zou ik dus de enige winnaar van de Ronde van Vlaanderen die zowel Ronde van Vlaanderen in met de finish in Meerbeke als in Oudenaarde heeft heeft gewonnen.

[01:12:10]

Dat Sathya tien jaar geleden zaten we nog. Dat was volgens mij de laatste editie dat die in Meerbeke eindigen. Dat zou heel goed kunnen. Ja, de Ronde van Vlaanderen op twee verschillende finishplaats. Heel vet. Leuk? Ja, mooi. Mooie en mooie koers. Zij won dus voor Lisa Brennauer. Die won de sprint van de achtervolgende groep. Grace Brown completeerde het podium.

[01:12:33]

OK.

[01:12:33]

Uhm. Is er nog nieuws van vrienden van de show elders in in de wielerwereld? Nou ja, Van Baarle won natuurlijk afgelopen woensdag Dwars door Vlaanderen. Aan een heerlijke solo van 50 kilo, maar ik vond een beetje rare koers om heel raar omdat die de afstanden tussen de achtervolgende groepen exact hetzelfde bleef. Continu. Maar ja, heel vet gereden. Uhm ja. Euh. Gewoon ja en euh. Hij noemt het zelf een semiklassieker. Maar ik ja, ik vind het gewoon de.

[01:13:06]

Dwars door Vlaanderen is echt wel gratis. Die heb je wel graag op die lijstje toe. Wij deden gewoon zelf de buit vorig jaar vanuit nu Gent bij Gent Gent-Wevelgem te zijn. Vanaf nu is dit een klassieker. Op dat moment noemen wij Dwars Door Vlaanderen vanaf nu een klassieker. Groeien zal ik misschien wel wonnen. Een rit in Parijs-Nice die ook heel mooi was, maar ik denk dat dit wel de mooiste zege uit zijn carrière is. Het is gewoon heel fijn dat die hij zij al natuurlijk al weken dat hij echt goede benen had.

[01:13:35]

Dat zag je ook wel overal waar het stuk. Je moet maar net de kans krijgen om die te verzilveren. En je ziet wat er vandaag gebeurt is dat je met hele goeie benen ook gewoon pech kunt hebben en net achter de wolken zitten en daardoor net de belangrijke momenten mist. Het is gewoon heel fijn voor hem dat hij dat hij dat hij zij heeft kunnen verzilveren. En hoe. Met zo'n solo gewoon in de superjet koersen op je palmares hebt staan schitteren is echt echt heel erg leuk.

[01:14:00]

Daar eigenlijk wat die gaan doen. Wat zijn gaat hij ook. De Waalse klassiekers? Nee, want dat zou die op zich ook al kunnen toch zijn. Zal nu alweer weer richting tour gaan. Toch? Ja, denk ik ook. Hij won trouwens niet in Parijs-Nice, maar in de Dauphiné toch mijn hoofd. Oh ja, de Dauphiné. Je hebt gelijk. Nee, ik denk niet. Hij gaat niet de Waalse klassiekers rijden. Dat kan ik me niet voorstellen.

[01:14:26]

Ik denk dat die nu gewoon weer echt volle bak moet knechten en gewoon harder is. Ze hebben genoeg kopmannen dus Baarlo overal gebruiken zeker de eigen. Grote kans dat ik naar de tour gaat. En nog meer goed nieuws. Misschien nog wel veel mooier nieuws, want Fabio Jakobsen gaat weer fietsen na de Ronde van Turkije komende zondag begint ie. Ja, dat is toch wel echt echt schitterend nieuws. Dat hadden we toch niet? Ik had even opgezocht. Het is dus.

[01:15:01]

Hij viel in de Ronde van Polen en dat was op 5 augustus 2020 en dat is 249 dagen geleden. Als hij weer dus op de fiets stapt aankomende zondag. Zo. Nou, als je die. Ja, we hebben. Ik heb hem nooit meer teruggekeken niveau. Nee, maar ik geloof niet dat iemand toen had gedacht dat ie binnen 249 dagen weer aan de start van een van de week van de profkoers zat. Ja ja, superblij mee en superblij.

[01:15:28]

Ben benieuwd. Ik ben ook gewoon. Ik heb zin om een jaar op een fiets te zitten. Ja inderdaad, dat we gewoon niet meer het niveau verdenken. Maar Turkije Canada kunnen vast nergens zien. Ook niet in Sardinië Eurosport. Volgens mij heeft Eurosport heeft het gewoon. Ik heb hem wel eens gezien hoor. Heb je in ieder geval. Ja, maar dan heb je niet gewoon een soort liedje. Oh ja, ik kan er eigenlijk al bij.

[01:15:46]

Ik heb heel veel buren die zijn. Ik kan gewoon bij de buren kijken om mij willen bekijken. Ja, ik wou zeggen ik trek over zo'n draadje door, maar ik kan me inderdaad ook bij hun kijkers. Toch leuk. Maar anderzijds buren van Willem Ashtiani. Dit ik kan me graag willen kijken naar de Ronde van Turkije. Goed dan voorspel bokaal. Wie hadden wij opgeschreven voor de ronde John? En wie had jij graag? Begin jij Bayonne? Peter de Grote Rooten.

[01:16:10]

Ja, hij wordt 15e. Schitterend gereden. Fantastisch. De hele dag in aanval. Eigenlijk Sterkste Man in koers. Dat zag je aan alles. En ja, die jongens die dat zitten slepen natuurlijk. Dus uiteindelijk verliest ie aan de sprint van een Burkhardt en een Clays. Ja, weet je, dat kan gebeuren als je de hele dag zo kop hebt. Als je de hele dag zo loopt te beuken aanvallen aanval, dan zag je het uitstel helemaal als een soort nieuwe.

[01:16:39]

Peter Sagan is helemaal glad soort dolfijn. Hij is helemaal gladgeschoren. Zonder snorren is het toch fijn. Er is iets. Er is wel iets gaande met Peter. Los van los van wat de. Wat ons natuurlijk de hele tijd al bezighoudt, zijn liefdesverdriet en zijn herstel daarvan. Ja, maar hij loopt uit contract dit jaar. En ja, hij is echt. Hij is natuurlijk een van de grootverdieners van het peloton. Euh. Naar verluidt 5 miljoen per jaar vind ik nog weinig.

[01:17:04]

Veel is ja. Ja. Voor Peter Sagan van drie jaar geleden is dat absoluut. Is dat absoluut een koopje? Ja maar euh. Boonen heeft gezegd we moeten nog maar even kijken of we of nog mee doorgaan met Sagan, want dat is inderdaad heel duur. Moet ik hem niet beter voor een paar jonge talenten gaan dan voor 1? Zou de Aubroeck van wie we nog maar moeten zien?

[01:17:25]

Ja Ralf Dxty sprak al over de hé dat die in de herfst van zijn carrière zit. Hij is 31. Ik bedoel ja. Als je kijkt naar als je de wet van Alessandro volgt, dan kan je wind die over negen jaar de Grote Prijs Miguel Indurain. Maar beter in de Alexandro is. Nee, nee, maar ik denk wel. Ik denk niet dat hij bij. Waar blijft het? Ik ook niet, maar dankzij zaag joelde jij als. Als Sagan lista.

[01:17:49]

Ja, waar moet? Waar moet ons Peter Kay? Nou, dat kan nummer 1 zijn natuurlijk. Winnen. Bahrein. Neyman. Sagasta. Natuurlijk moet je naar Astana. Dat is Astana. Zou heel leuk zijn. Astana miste ook een type Sagan.

[01:18:03]

Ja ja ja, gewoon iemand met een tip. Wat bedoel je met het type Sagan? Iemand voor de klassiekers? Iemand voor de sprint? Iemand met zwak? Euh ja, ik denk dat hij en euh. Hoe heten ze onze blonde vriend? De de. De grote finale videootje ja oh ja, Vino is kan gaan te goed samen. Dat kan niet anders. Ja, dat zijn worden wel leuke gesprekken denk ik. Ja, en sowieso de de.

[01:18:31]

De ontgroening bij Astana long drink wodka, katten of een stoel naar te kijken of je er weer vanaf kan komen wordt wel zo'n soort ploeg denk ik als ie weg gaat bij Bora Bora. Ik stond meteen. Ik dacht meteen in het Midden-Oosten. Ja ja, maar dat is ook heel naief in het Vicca. Zulke waardeloze ploegen zielloos naar de zandbak weten of naar Israël Procycling kan je eigenlijk met frl niet gaan rijden. Dat zou leuk zijn.

[01:18:54]

Zou ik ook graag gaan naar Vroey, maar Astana hoort bij die jongens. We hebben ook natuurlijk nog nog je Boophis, maar dat een versterking voor de voorjaars kern zoekt. Mag ik er echter voor Van Aert zeker? Dat lijkt me echt te gek. Het lijkt me ook heel, heel vet. Peter Sagan Jumbo shirt en reclame gaan maken voor je. Wisman willen die reclame zien. Tom Dumoulin doet die je over de aandacht voor al wie had jij opgeschreven voor de voorspelbaar Karel Willem?

[01:19:25]

Ja, Gianni Vermeersch had ik mooi, keurig, keurig zevende, echt goed gereden. Die is goed, zegt. Heel goed. Ik had nog even de hoop dat ik dacht van Asse als ze terugkomen op Rob van de Poel. Als ik Reem dan. Dan moet ik het nog zien doen. Dan ben ik benieuwd hoe het met jullie gaat doen. Jij dacht die laatste 25 meter. Dacht jij na Heb ik even hoop dat Vermeersch nog terugkomt in een pact?

[01:19:50]

Nee, er was ideeën, die laatste kilometers door bocht. Dat is mooi, want Gianni Vermeersch een van de weinigen die niks hoeft te doen in die achtervolgende groep. Die hield lekker de beentjes stil. Die liep lekker te storen. Ja, en je zag het na een zevende plek sprinten aardig mee. Maar goed, jij had taugé toch? Dit Terzi was het die zat. Die rijdt gewoon heel goed voorseizoen en hij heeft de vetste bril van het hele peloton.

[01:20:13]

Nou, je ziet hem overal zitten. OK. Nathan Van Hooydonck is alle verhalen krijgen opgestuurd, toch? Ja, dat koop het als waar. Ja. En Anthony Terzi? Die wou ik graag bij deze nomineren voor de verwelken voor de Louis Meintjes de Louis Meintjes.

[01:20:31]

Hij pakt hem gewoon. Hij wordt weer achtste. Vorige week ook al, maar eigenlijk sinds zijn team sinds Milaan-San Remo wordt ie geloof ik. Tiende, negende, achtste, achtste. Wat een degelijkheid.

[01:20:49]

Ja, maar hij is ook best een leuke renner. Hij was ook veel werk in de achtervolging vandaag. Maar Louis Meintjes ook wel leuker. En het is het is een eer.

[01:20:55]

Louis Touquet. Nou ja, wie altijd goed om onze luisteraars. Nou, dat viel nog. Viel eigenlijk best wel. Iedereen en natuurlijk van de Poel of nooit gezegd. Ja nee, maar zoals de luisteraars spijtig genoeg super slim zijn. Jullie hebben voor ons luisteraars waren.

[01:21:12]

Die kan je als klein voorspeld hadden, namelijk Vedra Stefan C. Zevenenzeventig Matsier, red. Maar Woudstra vermetel fort. Vermeltfoort wordt dat. Dat was ook na Coen Vermeltfoort. Was dat niet een euh. Oké? Ook een renne?

[01:21:28]

Ja, da's ook al zijn het is leuk. Hopen dat het van Milius vermetel wordt was een leuke naam. Runner Paul, Jorg en Kristof. En wie heeft de winnaar uit de hoge hoed getoverd?

[01:21:41]

Paul Raphael, Gnarls ster feliciteert van harte. Neem contact op via groetjes uit de Roland podcast Pinel of spreek je groetjes. Inmiddels een audio bericht op vriend van de Chopins Slash. De rode lantaarn. En dan hoor het volgende week. En dan moet je wel echt te verdoen, want de Goeij van vorige week paling. Die zijn er gewoon te wegen glibberig. Ja, ik heb geen goede reden dat dat ze misschien is. Ze vergeten dat ze bij drie ouders zou matig zijn.

[01:22:09]

Uhm ja, hoe? Hoe bereiken wij? Hoe? Hoe? Hoe maak je contact met een paar jongens? Misschien is hij wel genoemd naar de legendarische strip Paling en co. Ja, dat was echt een heerlijk streven. Dat was later ook nog een heel vette tekenfilm. Ja zeker. Ja ja, echt een aanrader. Getracteerd gemist heb ik ontzettend om gelachen. Had uit paling. Als je dit hoort in met genoemd naar paling en codon moet je helemaal eens komen melden.

[01:22:31]

Euh ja, we zouden volgende week zondag natuurlijk uitgebreid gaan terugblikken en een voorbeschouwing op Parijs-Roubaix. Maar helaas. Maar wat is er komende week wel jongens? De Ronde van Baskenland met een deelnemerslijst om je vingers bij af te likken en een parcours dat minstens net zo geil is. Ja ja, ik doe eventjes de de de grootste kanshebbers om even aan te geven hoe het hoe het. Hoe de deelnemerslijst is. Euh Roglic. Boggeter Adam Yates, Jon Izagirre VOV, Alessandro Schurmann, Fuglsang Landa, Car-Pass tailles en Bauke Mollema.

[01:23:09]

Maar dan hebben we de mannen als Burgman, Kelderman, Nikita, Woerts, Carthy en MAS nog niet eens genoemd. Moet moeten nog even doorgaan jongens. Gio Martin. Wat de fietsende filosoof Uran Uran Sogeti Garde. Neem hem Toys R US Perry Conrad Tim speciaal voor jou brainer McNulty van stal gehaald. Maar Booi Mecca nadie ja mcnally uh Luttre prutser Loetsenko en Tim nog dit. Dit moet je echt kunnen waarderen. Groot. Fabio Aru trekt die centum ook maar op zijn inmiddels aangekomen Heiveld met veldritten zeker te worden gehaald.

[01:23:44]

Dit zijn allemaal mannen die hem over het algemeen in ieder geval goed willen zijn in de heuvels in de Waalse klassiekers, dus die gaan nog een week lang knallen. Maar voor ja, voor veel van de jongens die die willen deze koers graag winnen. Het parcours is op z'n minst uitdagend te noemen en op z'n minst fenomenaal. Zes etappes, waarvan alleen de ene laatste met wat fantasie vlak te noemen is. De eerste etappe is een tijdrit van 14 kilometer met start bergop en finish op een muurtje.

[01:24:13]

Die is morgen dus al. Nou, dat wordt echt feest. De rest van de dagen is het klimmen met een shirt bergop. Ik ga zo mooi bergop, vind ik heerlijk. Ik is ook gewoon meer van die ritten die gewoon een start bergop hebben en dan heel kort duren. Dat vind ik echt heel leuk nieuws, maar verliest dan ook gelijk zo'n muurtje. Gewoon echt hop. Effe een kilometertje 9 procent dat je gewoon gelijk. Al die beukers lost kan gewoon ja maar.

[01:24:37]

Dus de rest van de dag is het klimmen puncher dalen en hopen dat je de finish haalt binnen het tijdsbestek dat er voor staat. Nou, de favorieten dus Roglic Pouga en Adam Yates. Wie? Wie zeggen jullie? Ik schrijven Sharman op, al is het maar omdat ik zo blij ben dat Borra alle Männer meeneemt. Hebben ze alle minder Burgman? Ja, Sharman Kelderman is erg leuk, maar charmant is volgens mij goed.

[01:25:06]

Hij heeft m al een keer gewonnen volgens mij Baskenland. Ja, twee jaar geleden denk ik klopt Willem. Wat zeg je ervan? Ik ben dus echt in de een Baskenland NewB. Ik kan me niet herinneren dat ik deze koers ooit echt met heel veel interesse bekeken. Ik weet dat ik niet zo goed waar dat er ligt. Misschien dat ja maar, want ik zou hem volgens mij heel erg leuk moeten vinden. Dus ik, ik ga me er deze week voor het eerst met met aandacht aan laven.

[01:25:33]

Euh. En dan heb je echt een goeie editie uitgekozen. Als ik Rocky een boekje niet mag zeggen en hem Yeates doe ik uit principe niet. Hoe wordt het dan? Wordt het toch Alexandro? Nu er toch in het kader van Wat nu we toch bezig zijn met liefst rectificatie Chapman Bond drie en een etappe ja 2019 en hij verloor het klassement op de laatste dag. Dat was het. Ja, je hebt helemaal gelijk. Ja, ik ga dus voor.

[01:25:59]

Adam Yates, want die is gewoon echt in een koers van een week is de absolute wereldtop zodat ge opgekuist. Dank je wel, dank je wel. Jaja met en Roglic is wel wat anders. Daarom en vorige keer voorspelde ik Chapman die jij nu voorspeld. En toen zei je exact hetzelfde met diezelfde bijdehante ondertoon.

[01:26:17]

Nee, ik heb geen actieve herinneringen aan dit niet rennen. Ja, Adam Yates.

[01:26:22]

Het is te hopen dat hij ook een keer leert hoe je drie weken goed bent. Maar asci, als daar een plek voor is, dan is het ineens grenadiers, dus we gaan het zien. Maar een koers van een week is echt absolute absolute wereldtop. Ik ben heel erg benieuwd wie krijgt.

[01:26:37]

Wie krijgt Rodalies eigenlijk mee naar het Baskenland?

[01:26:40]

Weten we dat allemaal? Jonkies, sfinxen en videokaart Vos, Ohia, Vos, Sam Oomen en Saman? Ja, het is volgens mij was de enige DNL steden Lennard Hofstede ook echt leuk vinden. Moeten we op opletten. Die heeft zat die vorige week gewonnen Coppi, Bartali, Jagersma. Dus dat ze ook echt een mooi groot talent. Wil je meedoen aan een voorspel bokaal? Dat kan via vriend van de show Penal Slash De rode lantaarn. En de winnaar krijgt ook dit seizoen weer eeuwigdurend opschept recht.

[01:27:12]

Maar ook de kans om één iemand ha paling, iemand niet nul iemand, maar gewoon één iemand de groeten wil hoeft ook weer niet. Nee, neural is wel echt weinig, maar misschien ja. Nou ja, goed. Uhm. O ja. En aanstaande woensdag is gewoon het officieuze wereldkampioenschap sprint. Althans het voormalig officieuze wereldkampioenschap van de sprint. Want het is nu een beetje weggezakt qua in in aanzien. Maar de Scheldeprijs en volgens mij komen alle Sprint kanonnen.

[01:27:39]

Even kijken hoe de sfeer is, behalve Caleb Ewan, de titelverdediger die gek genoeg zei ik ben er altijd slecht in België. Terwijl vorig jaar deze koers gewonnen, maar waar hij zegt. Ik vind het heerlijke koersen, maar wel vanaf de bank, dus dat. Dat begrijpen wij toch. Daar zijn wij het van harte mee eens. Volgend jaar weer. Met Groenewegen en Jacobsen kunnen we weer echt met volle aandacht naar de Scheldeprijs kijken. Helemaal mee eens.

[01:28:04]

Dit was de rode lantaarn. De podcast voor wieler kenners kijkers niet meer kennis.

[01:28:11]

Als ik jullie voorspellingen Sassi dan voor jullie een slip gepresenteerd door een favoriete collega bankzitters Willem Dudok, onderschriften en mijzelf. Tim de Gier. Veel dank aan onze sponsoren BBB, Cycling Auto, Autohandel en Canyon. En aan vrienden van de show. Bijvoorbeeld Niels ter Brake, Simon den Haak, Max Malé, Nico Langedijk alias De Tulpen Generaal. Ik word er regelmatig van bij de tulp generaal of ik altijd Marmont zie. Gijs was veld, maar ook Joost Tober familie van.

[01:28:41]

Laten we het hopen. Ronny H. Pièce PISAD. Henk Wemelen. Mentink. We bellen Henk. We bellen of is het van we bellen? Hoezo staat er dan geen spatie? Henk We bellen onze ouders, onze van uitgeverij Atlas Contact.

[01:28:57]

We bellen ok. Nou, we bellen. Henk Mentink. Roland Morsig. Jan Willem te Gussinklo de Gussinklo te Gussinklo te Gussinklo OK nou prima! Wouter Janse Jons De Kleine Bosc Kroon Piet-Hein en Martijn Doeve Dans. Zijn naam is klein. Wil je je aansluiten bij dit Rode Leger van inmiddels achthonderd, zeventig vrienden en zo ook het komend seizoen weer een hoop uren wider luisterplezier mogelijk maken? Kijk dan even op vriend van de Chopins. Een heel slechte rode lantaarn, trekt de boel plat en doneer die roebels.

[01:29:30]

De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Dag en Nacht Media en het Secours koerspotentieel, de allerleukste wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken voor de steun op vele fronten, in het bijzonder Basilika Maarten Visser, Leo Gaaien en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman te Made Willem. Over de brandweer in Made gesproken zijn ze al uitgerukt. Het lijkt erop, want er is gebeurd. Echt helemaal niks. De laatste weken echt. Ze zijn gewoon doen we best om overal nieuws vandaan te puren.

[01:29:58]

Beneden gebeurt niks. Er wordt nergens iets nergens uitgerukt. Ik denk dat de bejaarden zijn angstig, want ze kunnen krijgen. Ze durven niks meer. Ik doe geen Pringels meer. Nee, nee precies. Krijg je, dan krijg je dat weer. Nee dus. Dus dit gebeurt niks. Is geen uitnodiging aan onze ouders, luisteraars publiek. Maar hopelijk kan ik volgende week weer iets iets heroïsch vertellen.

[01:30:16]

En die duiven weten daar nog iets van. Duiven geene zijn nog steeds.

[01:30:20]

Ze is helemaal uitgerukt, niemand ondergespoten. Wat is dit voor Beatrix? Zo allerlei beelden gezien van de beveiliging die deze beste man op zijn duiven Tiel had. Dat heet Til heet Till You zeker Duiventil. En het was niet mis, dus het was is indrukwekkend met een indrukwekkend zware hydraulische apparatuur. Is zijn de duiven ontvreemd? Dus ik dacht ze hebben gewoon het hondje opengezet. Ja, dat is makkelijk, maar dat blijkt helemaal niet, zo blijkt. Een professionele daad geweest is zo pittig, pittig.

[01:30:52]

Ehm, wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via VDW. Wij zijn vooral actief op Twitter en de gram. 1 mei mag ook mailen naar groetjes, het! De rode lantaarn podcast UNL of natuurlijk via de postduif. Dat kan natuurlijk ook.

[01:31:04]

Tijd daarna zo, terwijl enigszins verdacht niet zeker, want als je dan ook nog met hydraulische apparatuur aankomt, dan weten we wel hoe laat het is. Hij zijn er aankomende zondag weer en dan blikken we terug op Tim. Hoe heet het iets? Zulia Basic Country.

[01:31:21]

Achter het apparaat vraag je net wat verkeerde momenten die je krijgt.

[01:31:24]

Even de tijd om met iets spolia Bačka. Ja, isoleer Maaskantje, El Gouna sites Bohai en dan zetten we die op twee.

[01:31:34]

Volgende week wil ik wel echt een belletje. Jongens. Ja, sowieso. Adios Amigos Admirals techniekers abierto.

[01:31:42]

Nou is Hake, die gaat zich.