Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Sonos. Willem Jonne, heb jij nog een serie of iets dergelijks gekeken? Ik kijk net als alle de rest van Nederland momenteel The Crown. Ja, ik kook trouwens. Ja ja, het is natuurlijk fantastisch. Ja, het seizoen waarin Lady Day wordt geïntroduceerd. Maar wat mijn kijkervaring nog extra sympathiek en leuk maakt, is dat ik tegenwoordig met een scheut roze bi mag doen. Lekker. Ja ja, de stad die van Netflix heeft nog nooit zo helder geklonken als nu.

[00:00:34]

Maar zoals bv. Heb je hem ook al zo helemaal ingesteld dat je je hele kamer heeft gescand enzo. En dat je dan het geluid van Mosaic zeker. Ik moest dat al een keer doen, want ik had al twee andere Sonos producten, al kan ik er nu dus op aansluiten. Dus heb ik vanuit drie verschillende plekken hoor ik dat. Wat is het? Bestaat er nog iets groter dan stereo naar mono stereo? En dan? Wat komt er dan Dolby Surround?

[00:00:56]

Nou, dan heb ik nu Dolby Surround. Met dank aan Sonos. Leuke man dus bereid je alvast voor op het nieuwe jaar door je geluid een upgrade te geven. Het is maandag 7 december 2020 en live vanuit de dag en studio's in Amsterdam-West. Is dit de rode lantaarn? De Wielen podcast van Het Is Koers. In het jaar 2020 was miserabel, maar gelukkig was er wel wielrennen, want te midden van de besmetting cijfers Agee opnames P waarde en andere lockdown miserie zagen we toch maar mooi.

[00:01:57]

Drie grote ronden, een paar monumenten en een WK. Conclusies trokken we al eerder over de wenselijkheid van meer koersen in de herfst. De waarde van een compacte kalender en de fascinerende doorbraak van de jonkies aan de top, denkt Pukki, denkt t.o. Denk hier zie en Yai. Maar hoe moet dat dan met onze gouden generatie? Vroegen ons soms vertwijfeld af. Om vervolgens opgelucht te constateren dat ook het Nederlandse wielerpeloton een cohort jonge mannen en vrouwen kent om je vingers bij af te likken.

[00:02:27]

Tijd om daar eens nader kennis mee te maken, dachten wij. Want als iemand een beetje hoop op schitterende wielen tijden in zijn kerstpakket verdient, dan bent u het wel beste luisteraar van de rode lantaarn. Vandaag de derde uit onze reeks over de cloudsoftware die Tony spraken, eerder al met Thijmen Arons Man en Dave Dekker. Vandaag is het de beurt aan iemand die in zijn eerste echte profjaar tweede werd in Dwars door het Hageland. In de schaduw van een ongenaakbare Monsieur VDP, tweede werd op het NCA en door een Mega Blubber Power Move Blink Matthews liet winnen in de Bretagne Classic.

[00:02:57]

En dan weten ook nog wat het is om wereldkampioen te worden. Al kan de Uki nog zo hard roepen van niet van harte. Welkom bij de rode lantaarn. Nils Eqov, dank je wel. Hoe gaat het ermee? Ja, goed. Ja, ik mag niet klagen. Lacht Sinterklaas gevierd. Leg Sinterklaas of dit inderdaad wat. Euh. Met mijn eigen familie en de familie van mijn vriendin. En wat heb je gekregen? Een lekker luchtte. Oh ja joh.

[00:03:23]

Ik vond al dat je lekker rookte, jaar jaren dacht ik zeker. Maar nee, niet met het team surprises voor mekaar gemaakt. Nee, niet eens. Ah, dat zou wel leuk zijn. Dat is misschien wel een goeie voor volgend jaar. Ja, stukje in je stukje teambuilding in december. Ik denk met name voor de buitenlandse renners of voor de niet-Nederlandse renners dat ze dan echt denken van wel. Dat gebeurt hier allemaal. Moet ik een gedicht schrijven of zelf wel?

[00:03:47]

Mooie ontgroening? Ja, maar jouw laatste koersdag was alweer 18 oktober. De Ronde van Vlaanderen toch? Da's al lang geleden, als je dat zou zeggen. Ja, wat heb je sindsdien gedaan? Lekker gerust. Ja, eigenlijk niet zoveel in de korona perioden. Natuurlijk ben je wel nog even een paar dagen naar Limburg geweest met mijn vriendin.

[00:04:08]

Maar euh ja, om te chillen. Of om toch gewoon stiekem ook een beetje te fietsen op de mountainbike.

[00:04:15]

Of echt echt Scilla? Ja ja, Shilpa en lekker eten kan je.

[00:04:20]

Kan je dat makkelijk of? Of ga je dan stiekem toch ook nog wel? Euh. Zo sinds 18 oktober dat je stiekem toch ook wel gewoon al aan het trainen bent?

[00:04:28]

Oh nee, dat vind ik heerlijk niks. Ik ben ik niet. Euh.

[00:04:32]

Daardoor ben ik echt heel goed en herkenbaar. Nou, dat is het twee weken geleden dat we tijdens Aarsman jij. Ja, je teamgenoot. Wie had er volgens mij wel? Die had er meer moeite mee om om de fiets te laten staan dan jij. Dus? Ja, dat denk ik wel. Ja ja, nee ja. Na zo'n lang jaar is het voor muilkorf mooi geweest. En normaal gesproken heb jij natuurlijk halverwege het jaar nog wel even een weekje rust ofzo.

[00:04:57]

Maar ja, nu kwam Corona en we wisten haar. Niemand wist wanneer we gewoon gingen beginnen. De zalen trainen is gewoon doorgegaan en helemaal geen rust. Helemaal geen rust. Nee ja, af en toe een wat rustigere week. Maar ja, het is toch ook lekker om euh. Om echt mentaal al gerust te krijgen nu. Ons bezielt wel. Eigenlijk zou dit Corona seizoen wat zo op elkaar gedrukt werd totaal anders vonden jullie dat ook voor je vriendin, voor je zcw.

[00:05:22]

Maar vreselijk druk.

[00:05:25]

Nou, voor mij viel het opzich nogal mee. Want ja, een begin merk dan van start gegaan weer met Pola, dan Hageland en cabaretier. En toen had ik weer drie weken geen wedstrijden. En dan de volgende reeks te weer achteraan. Uhm, dus zo was dat op zich prima voor mij. Maar. Ja, wat moeten van vinden? Ik denk dat het originele jaar toch wel mooier is. Dan leef je echt de hele winter naar het voorjaar toe vind ik ook hoor.

[00:05:51]

Ik bedoel ik vond leuk dat er toch wel werd gekoerst, maar uiteindelijk was het toch wel. Verlang ik wel naar een normale indelen? Houden jullie er rekening mee dat het volgend jaar weer hetzelfde gaat zijn? Of ga je van een normaal wielerjaar uit voor.

[00:06:07]

Nou ja, ik euh. Ik denk dat het wel een redelijk normaal wielerjaar gaat worden. Maar ja, we hebben ook wel het afgelopen jaar gezien dat we rekening moeten houden met alles wat je uiteindelijk gaat. Daarbij ook weer niet hoor. Dus ja, het kan alle kanten opgaan. Heb je?

[00:06:23]

Heb je aan een schema voor volgend jaar van een soort van blauwdruk van nou ja, dit. Dit zijn een beetje de wedstrijden voor jou. Dit hier gaat een beetje. Ja, hier ga je naartoe op moeten bouwen. Dan krijg je weer wat rust. Of is dat omdat het zo? Zo ja, zo ja, om om moe onmogelijk is om te zeggen nog niet gedaan.

[00:06:41]

Ja, het heeft allemaal wat vertraging opgelopen dit jaar. En omdat er nog steeds wedstrijden uitvallen. Dingen verplaatsen is er eigenlijk nog geen concreet schema inderdaad. Dus uhm ja, ik heb wel dan gewoon de globale Lich richtlijn. Maar ja, dat komt gewoon op neer klassiekers in de klassieke blok. Dus ja, dat is niet zo bijzonder. Het is ook niet iets nieuws. Maar ja, en dan? Waarschijnlijk ga ik wel mijn debuut maken in een grand tour.

[00:07:07]

Ja, da's wel leuk. Ja, en dan welke of the year de Giro of de Tour? OK, ja, dus het zijn niet de minste.

[00:07:16]

Ik wou net zeggen gelijk de bighorn starten en verjongen omdat de eisen gelijk gesprek Parana. Sorry hoor, maar nog één ding weten voordat ze het over schema's en deelnames aan kranten tours gaan hebben. Het was wel van bommetje horv ons deze week dat ineens team DSM werd aangekondigd.

[00:07:31]

Ja gaven. Ik vind het echt heel vet geworden. Ja wel, wat vind je er vet aan? Ja, ik weet niet. Dat is gewoon ja weer nieuw ofzo. Ik denk ook dat ja ook omdat niemand het had zien aankomen. En ja, zo'n grote sponsor, maar ook al een aantal jaar als innovatie partner. En ja, ik vind het wel heel vet dat we daarmee beginnen aan het glunderen. Nee, ik was echt enthousiast toen ik dat worden.

[00:07:55]

Ja, ik weet het nog niet zo lang. Dus ja, ik.

[00:07:57]

Ik schrok ook. Ja, want ik. Het unieke aan Sunweb was dat zij zich voor onbepaalde tijd hadden verbonden aan de ploeg. Ik dacht na. Dat zorgt in ieder geval voor een heel stabiele factor. Maar ja, het is een vakantie aam aanbieden, dus dat dat wegvalt, dat snap ik wel. Maar ja, dit van voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Maar jij bent eigenlijk alleen maar enthousiast.

[00:08:17]

Ja, nee, zeker kijken. En ja, de eerste deel is gelijk 4 jaar. Dat is ook niet mis natuurlijk. Nee dus het is al wel redelijk zeker. En euh ja. Mocht dat op slot wegvalt vallen, dan is er nog wel redelijk wat tijd om dat om nieuwsposter te vinden. Denk marcheert ook. Ja zeker. Staat je goed of niet kopen?

[00:08:37]

Maar ik ben een meisje. Ik vind van hem wel echt fan van een Sunweb shirt. Ik vond dat wel euh. Is voor jullie natuurlijk ook wel gewoon belangrijk. Maar ook welk shirt je rijdt. Maar finished vooruitgang vind je beter. Ja, ik vind het echt wel wat hebben. Ja, ik vind het wel een leuke kleur blauw. Ja, nee. Het doet een beetje denken aan het oude team scare natuurlijk. Maar ja, ook als je de fiets van dichterbij bekijkt.

[00:09:02]

Zwart met blauwe glitters. Ja, het klinkt nu een beetje gek, maar ik vind het echt wel gaaf worden.

[00:09:07]

Allemaal zo iets wat Jonna kan waarderen. Over het algemeen ver als er ergens glitters op zitten dan. Nou ja, daar raak ik altijd wel.

[00:09:13]

Ja, dat toch?

[00:09:15]

Ja beetje ja mag wat ga maar verandert nu alles dan van jullie? Dan krijg je er ook andere fietsen sponsor en een andere shirtsponsor. Een ander, wie gaat dat? Verandert dat allemaal mee met de ploeg?

[00:09:25]

Ja dus. Uhm, Cervelo, die is naar Jumbo gegaan natuurlijk. Ja, dat was al bekend toch? Ja, dat was al bekend. Maar ik krijg er als Cotte bij. Dat was ook al bekend. Ja uhm. Helmen veranderen ook naar Scott. Uhm, en dan eigenlijk de kleding gaat de ploeg zelf ontwikkelen. Uhm, dat houdt eigenlijk in dat ze geen vaste kledingsponsor hebben. Uhm, maar dat ze het laten samenstellen en dan kunnen ze overal hun eigen materiaal kiezen.

[00:09:52]

Is het al het snelste en dan zitten ze niet vast verbonden aan een sponsor. Oh, ze hebben ze alle mogelijkheden.

[00:09:57]

Geinig. Heb jij? Uhm. Jij ook Tim? Tijd geleden had volgens mij een iemand in Belgie. Die had zijn fantasie de vrije loop gelaten. En dat allemaal. Ja, grote merken gekoppeld aan fietsertjes en en daar je daar zaten echtpaar heel vette ontwerpen bij waarbij volgens mij uit mijn hoofd Sunweb werd gesponsord door Cappa. Want het was toen nog echt zo zwart wit. En dat is Çapa toch ook wel. Maar daar zaten wel echt een paar vette vette ontwerpen bij.

[00:10:29]

Zou dat dan bijvoorbeeld ook kunnen? Dat dat omdat ze toch niet vast zitten aan een kledingsponsor dat ze zegt van nou, we gaan samenwerken met een ontwerper van Naya voor Saatchi. Dit was designer Stijn D'Hossche. Ja, die maakte. Die had het van allemaal. En even kijken hoor. Echt een absolute aanrader zetten. Heel vet. Maar ik vond met name de samenwerking tussen Israel Cycling Nation en Louis Vuitton vond ik erg. Euh ja, vond ik ook erg treffend, maar ze zou dat dan kunnen.

[00:10:56]

Of als ze toch vrij zijn. Ja, in theorie zou dat kunnen natuurlijk. Maar uiteindelijk moet DSM zich daar ook nog aan willen koppelen. Het is natuurlijk altijd een. Kwestie. Ja, nou ja, zou kunnen. Ik zou het wel. Heb je ze gezien die ontwerpen? Ja, ik heb er wel een aantal voor van voorbij zien komen. Je kan ook, want daardoor. Ja, ik kreeg wel zin om zo'n shirt te kopen. Lotto-Soudal bijvoorbeeld, die was me in combinatie met Nick.

[00:11:19]

Dat zag ik echt vet uit. Oh ja, eerst Sunweb met Cappa. We zélf een linkje in onze schoonhoudt zetten.

[00:11:24]

Ja, wij zitten wel lachen uit. En euh ja, ik. Ja, dat is echt. Ik vond. Ik vond het wel mooi.

[00:11:31]

Maar ja misschien dat zijn we hebben dat wel wat zou kunnen. Ja, misschien doet de inspiratie op. Laat het hopen. Laat het hopen. Misschien luisterspel.

[00:11:39]

We gaan altijd even voordat we het diepe inspringen en jouw persoonlijkheid op de filler plank leggen. Euh, even euh, grijpen we terug naar onze favoriete rubriek in Voetbal International. Dat is namelijk de rubriek Persoonlijk, waarin voetballers altijd de triviale vragen moeten beantwoorden. Zoals wat is je favoriete boek? Dan zegt ze altijd De ontvoering van Freddy Heineken. Schitterend boek trouwens. Schitterend. Ik heb afgelopen weekend nog maar eens bij gepakt, maar ik dacht te doen en. We doen even en we doen er tien uit.

[00:12:08]

Nee. Naam, leeftijd, woonplaats, naam. Niels Eqov. Heb je nog een tweede naam? Maar bijna heb je al een bijna. Ja, DJ Noemers mag wel eens dj. Ik meestal bepaal ik wel de muziek in de bus. Oh echt.

[00:12:24]

Dat is leuk, want dat is ook een van de nummers uit uit het rijtje nummers 6 muziek. Wat voor muziek? Draai dan? Mijn eigen stijl is over het algemeen wel rap. Dat zeg ik het lekkerst nieuw. Ik moet ook wel een beetje middelen natuurlijk. Is over het algemeen wordt wel een beetje bans gedraaid. Matig hiphop. Beter natuurlijk. Nederlands of Amerikaans allebei. Oh ja, en geen tril raptor. Nee, zeker geen trol. Vandaag een heel eng artikel over gelezen in de Volkskrant.

[00:12:53]

Ja, nee, maar dat is intussen mijn best. Moet je natuurlijk maar gebruiken uit ook om jou op te pompen voor een koers dat je dan ook even met je kop telefoontje zo opzit daarna.

[00:13:02]

Ik vind dat echt wel lekker inderdaad. Ja, een beetje adrenaline daarin. En euh ja, voor een tijdrit sowieso met oortjes. En ja, voor een wedstrijd galmt het gewoon door. Luba zijn ja en afvallen.

[00:13:15]

De laatste tijdrit waar ik nummer heb je dan opstaan? Of welke welke artiesten?

[00:13:18]

Favoriete artiest voor jou weet ik niet. Niks specifieker. Nee, Åke, maar leeftijd 22 toch 22 jaar. Wanneer word je? 23 23 januari? Oh oh ja, dat is dus rap. Komt snel en haalt woonplaats. Reizen houdt Grijzenhout, Tassis verlicht. Het ligt niet op de me n van de metro lijn uit Amsterdam. Nee, het is niet is dat binnen de arty spuiten latine.

[00:13:45]

Je zou het ook Schiphol kunnen noemen.

[00:13:47]

Bijna alles tussen HOOFDDORP en Aalsmeer in Turkije aan de Ringvaart.

[00:13:52]

Oh jawel, bijna is het niet eens heel ver. Ik. Ik voelde al warmte, dacht al dat het zou goed kunnen komen. 1 2 partner.

[00:14:01]

Ja, ik heb mijn vriendin leuk mee nadenken. Hoe langer twee jaar en een een beetje. Ook een wielrenner, ook een wielrenner? Nee, nee, zeker niet. Åke Zeker niet.

[00:14:14]

Ja, nee, ik vind het wel lekker om ja. Om ook wat buiten het wielrennen te hebben, om over andere dingen te kunnen praten.

[00:14:22]

Leuk. Coach. Codice4 Jouw coach. Dat was Michiel en Lisa en ik ben deze winter overgegaan op Marc Reef.

[00:14:33]

Waarom? Michiel Wallays is vriend van de show. Is je te gast geweest?

[00:14:37]

Ja. Geen keus gehad? Helaas. Oh, dat wordt gewoon bepaald wordt bepaald. OK. Euh. Ja, het was wel jammer om weer te wisselen. Ik kon het goed vinden met Michiel, maar met Mark een stuk verwenden. Maar euh ja, dat wordt weer even wennen.

[00:14:50]

Natuurlijk weet je in toga en schreef die ene die je bij Wilco Kelderman zo toe doet leven. Zie mijn Giro.

[00:15:00]

Volgens mij wel ja, zo goed kennen. Wat achteraf dat geval? Ja, maar achteraf bleek dat best wel mee te vallen. Ik de beelden zag uit de time out ook, maar wij waren allemaal lid omdat we dachten dat dit gewoon omgekeerd was, terwijl Kelderman het heel zwaar had. Jay hint liet rijden. Maar eigenlijk om deze rubriek correct te doen is er natuurlijk Favorite Coach. Dat is niet jouw huidige coach, maar favoriete coach. Moet je dan beantwoorden van van Sunweb?

[00:15:25]

Waar ik mij samen gewoon uberhaubt waar je ooit mee samen heb gewerkt? Uhm, of gewoon Louis van Gaal. Dat mag ook natuurlijk. Ja nee, ik denk tot dusverre. Michiel, wat Michiel? Mijn favoriete quote? Ja en waarom was dat het in? Ja, ik weet niet gewoon een goeie klik mee en konden ook gewoon over andere dingen praten. En dat is ook lekker. Gewoon een beetje ouwehoeren af en toe. Ja geeft af en toe ook een goeie tips om een vijfje te zetten op iemand of zo.

[00:15:51]

Het werkt dat wel goed en na een opleiding opleiding. Ik heb mijn havo afgerond en daarna heb ik hbo Johan Cruijff gedaan. Uhm ja, propedeuse gehaald en het jaar daarop jawel, afga afgemaakt, maar daarna niet meer mee doorgegaan.

[00:16:10]

Nee, wat is dat ook weer precies? Habo Johan Cruijff? Wat doe je nou? Commerciële economie?

[00:16:14]

Uhm, richting sportmarketing?

[00:16:17]

Ja, dat was nog een alternatieve carrière geweest. Dat je het sportmarketing in was gegaan als Trevino en als dat een alternatief geweest.

[00:16:24]

Inderdaad en ben je gestopt omdat je te druk was of omdat je t m niet echt interessant genoeg vond?

[00:16:32]

Beetje van beiden eigenlijk. Ja, het kwam een beetje zo sama, dat ik zoiets had van ja als ik niet zo'n wielrenner, zou ik dan ook deze studie doen? En ja, daarnaast kwam dat jaar uhm bij Sunweb en straks over het buitenland en op een gegeven moment ja, stapelde de examens op en kon het allemaal niet inhalen. En toen dacht ik zelfs op de Johan Cruijff University niet. Ja, omdat je altijd het reguliere datum moest je dan je toetsen maken?

[00:16:57]

Echt? Ja ook. En zeg maar. Als je dan de regula de normale toets niet kon maken, dan ging je naar de reguliere herkansing.

[00:17:03]

En dat schoof me open en het schoot me open en gaf me wat met Arents. Maar ook over die die ook nog een studie probeerde te doen en die zei Ik keek af en toe met toch een beetje jaloezie naar Tiesj Benoot. Waar het? Ja, het is wielrennen in Belgie en daar werd het gewoon allemaal aangepast. Je kan nu niet na prima en je volgende maand nemen dat tentamen. Ja, maar dat was zelfs bij de unief, de Johan Cruijff University, niet mogelijk.

[00:17:29]

Misschien had ik beter een best of gedaan. Moet toch naar de Gerrie Knetemann universiteit en opleiding qua wielrennen waarmee hij begonnen.

[00:17:39]

Ik ben begonnen bij de Bataafsche, bij de jeugd. Uhm, daarna heb ik nog even bij het luchtschip gereden. Waar waar is dit ongeveer? Dat was bij Utrecht. En dat was dan de ploeg met Lars van den Berg Marijn van den Berg. Dat zijn vader eigenlijk weer wat leven in gabbro ingeroepen. En daarna ben ik naar de verharding geweest gegaan. En daar heb ik een aantal jaren bij de nieuwelingen en junioren gereden en toen masseur op terechtkomen. En wanneer werd het duidelijk Van Gogh?

[00:18:11]

Je bent eigenlijk net zo goed in. Hoewel eigenlijk wel heel goed. Ik ben eigenlijk niet echt een bepaald moment te noemen, zich wel redelijk gewoon geleidelijk gegaan en ben er een beetje ingerold en ingegroeide.

[00:18:25]

Woon je al veel bij de junkies? Aan begin wel. En toen nam het een beetje af. Euh ja, toen begon je eigenlijk verschil te zien in hun puberteit. En zo euh ja, dan blijft je op een gegeven moment een beetje achter. En. Bij de nieuwelingen toen maakte ik weer een flinke stap. Hoe oud staat als je bij de nieuwelingen zit? Uhm goh, wat zat 718 tennisfans altijd heel verwaand.

[00:18:51]

Dan heb je dus niet. Je hebt het dan over nieuwelinge 16 17 19 en junioren. Kon daarna of is men nog langer junioren dan beloften? A rjja belofte kan je nog.

[00:19:02]

Je kan ook als je 22 of 23 bent er nog bij de beloften schijten tot je 22ste is onder 23 onder 19. En dan onder 17 jaar zelfs 15 en 16 jaar nieuwelingen. Ja, aankleeft 118 junioren.

[00:19:18]

En dat was voor ons erg verwarrend bij het WK programma toen hij mij stemt, gaf hij maar mee. Junioren en beloften in het gewest zelfde twee jaar dus zo zwaar uitgehaald hebt tot WK in Yorkshire. Dat was dus de beloftes. Ja als jij 21 denk ik of 20 misschien 21 ja en nee.

[00:19:38]

En wat wat voor jeugdidool had je? Uhm, jeugdidool. Ja, ik was vroeger altijd al echt fan van Oscar Freire. Ja ja, leuk. Net toevallig met Tom Leezer. Over gaat altijd met scherp. Krijg je toch rare verhalen als het over Gerrie gaat? Ja. Maar ja, ja, hij was. Hij was echt zo'n paradijsvogel. Dus iedereen die wij spreken over die periode dus die nog met veer heeft gekoerst komt altijd met een paar leuke verhalen.

[00:20:07]

En mijn favoriet? Ik denk dat die wel eens voorbijgekomen naar podcast. Dat je dan zeker een beetje aan het begin van seizoen 1 en dan ging ze op trainingskamp in Spanje of Italië. En dan zijn die s ochtends van het stond er een lange training op door de bergen op het programma en zei je tegen de Koita dat je last van een cnidus is. Het wordt er niet vandaag. Ik ben gebakken voor rust. En dan ging je rustig tweeënhalf uur tennissen met een andere ploegleider.

[00:20:34]

The Van Jets zouden schitterend dekken in dezen. Heerlijk. Wat vind jij zo mooi en vragen? Ja ja, ik vond zijn hele manier van van sprinten en gewoon hoe die definale reed. Vond ik het mooi om te zien. Die toch vaak gewoon op eigen houtje een beetje tussendoor sprinten. Uhm, en daar wil ik niet per se een voorbeeld aan nemen op dit moment. Ik bedoel, nu zijn we ook echt mee met de sprint treinen bezig. Maar ja, ik vond het altijd heel gaaf om te zien hoe hij zich daar toch in manoeuvreerde.

[00:21:03]

Ja, van wiel naar wiel. Ik vond dat ook wel altijd heel mooi. Afgelopen was ook gewoon ook omdat ie bij Rabo reed. Het was een beetje zo. De exotische Rabo renner die op op totaal onverwachte momenten ineens heel erg goed was. A is een leuke en leuke renner. Oké, laten we nog 2 doen. Ja, muziek en wat we hebben het al over gehad. Hoogtepunt uit je carrière tot nu toe. Hoofdpunt. Hoogtepunt zou ik wel een beetje advocacy, wel een hoogtepunt, maar ook een beetje een dieptepunt.

[00:21:36]

DIEPTEPUNTEN? De volgende vraag. Dus ja, we kunnen weer kunnen 2:1 doen. Toch is dat is twee keer als zowel het hoogtepunt als het dieptepunt zou je zeggen. Ja, ik denk het wel redelijk. Ja, als ik dat op dit moment moet noemen, dan is dat wel het eerste waar ik dan aan denkt, denk ik.

[00:21:50]

God ja, voor ons zou ik er trouwens gezegd ik denk je er nog vaak aan.

[00:21:54]

Nee, dat valt wel mee. Beetje eens in de drie, vier maanden ofzo. En dan schiet het cijfer door je hoofd, spookte er even door je hoofd. Maar verder valt het allemaal reuze mee.

[00:22:03]

En de laatste dat er gelijk heeft laat ze het gelijk en van daaruit gelijk de pleister eraf achter ons laten. Wij waren dus ook in Yorkshire. Het was. Het was echt leuk. Het was echter een heerlijke week, een heerlijke week, leuke dag. Wij stonden ook langs het parcours en wij zagen ineens een oranje shirt naar voren schieten. Tijdens de sprint van de beloftes, waar fans natuurlijk voornamelijk nieuwe renners. En het was echt zo.

[00:22:28]

Nederland. Nederlanders vind ik. En dan gaat daarom zal rondzingen eqov, eqov. En daarna natuurlijk de teleurstelling die daarop volgde. Maar laten we wel zijn je hebt gewoon een supergoed WK gereden daar. Ja zeker was dat ook. Was dit gepland? Dat je tot je dat jij. Was jij de man die uitgespeeld zou worden?

[00:22:47]

En ja ja in zeik. Ik heb daar ook wel echt naar toegeleefd. En. Mijn hoofd heeft daar wel redelijk lang naartoe gewerkt, zeg maar vanaf begin van het jaar was dat al wel mee bezig. En ja, ook met mijn programma is daar ook wel echt naartoe opgebouwd en kan je ons meenemen naar die dag van voorbereiding. Hoe hoog? Hoe gaat dat? Hoe gaat het in zijn werk? Ik denk dat ik dat geblokkeerd? Nee. Is dit een pijnlijk?

[00:23:19]

Ja? Nee, dat valt wel mee. Ja, hoe ze dag eruitziet? Ja, ik weet niet gewoon een normale dag. Gewoon lekker om 9 uur opstaan. Ik weet niet eens meer hoe laat het starten. Ja, ontbijten. En euh ja, rustig voorbereiden. Weer. Euh ja, daar waren met Nederlandse renners kan ik wel een beetje Reb op gooien. Dat is geen probleem. Weet je nog niet hebt gedraaid. Nee, dat wil ik echt niet.

[00:23:44]

Nee nee, geen Italiaan was geen itera aan zijn rug.

[00:23:49]

En euh ja ha dan koers voorbereiding met alle renners. Wat was het plan allemaal op nieuws? Euh, nee, niet per se allemaal het nieuws. Wel als de sprint wordt dan sowieso vernield. Ja en ja, ik moest toch eigenlijk wel zo lang mogelijk wachten? Uhm en is zat best wel lastig klimmen. En dat was nog een beetje de vraag of dat ging overleven als het als er echt gekoerst ging worden. Uhm, een beetje lastig. Het was best wel zwaar parcours toch?

[00:24:19]

Ja, het was een tas van Swaeb Kaur, maar er was één klim die er wel bovenuit stak, zeg maar in de aanloop naar de plaatselijke omloop. Uhm ja, die lag vrij vroeg toch? Ja, en die was van staal. Die ene waar Annemiek van Vleuten zou iedereen op een hoop rijden.

[00:24:33]

Ja, die inderdaad. En euh ja, het plan was eigenlijk om vroeg in de koers wel gewoon met de hele ploeg koers te maken en dan Bobbaers te gooien. Dat hebben we ook geprobeerd, maar dat werkte eigenlijk niet. Winston niet goed genoeg. En net niet genoeg wind. Uhm ja, toen is er een vroege vlucht weggereden met met Marijn. En dat was voor ons ideaal. Uhm. En ja, toen konden wij eigenlijk een beetje toekijken. Hoe weet je ook welke?

[00:25:00]

Maar Marleen van den Berg? Nou ja, route van ja Stabergh. En ja, toen een beetje rustig in het peloton gezeten. Ja toen. Toen kwam het noodlot ongeveer. Salonga zeggen de valpartij forma. En ja, ze lag eigenlijk over de hele weg breed. En ja, ik schrok wel, maar ik stuurde eigenlijk rechts omheen. Aleksi Pascal nog over een fiets heen springen. Een bunny hop Pascal Eenkhoorn, Pascal N koolhydraat en op dat moment denk van Faull.

[00:25:36]

Daar komen we goed vanaf. Ja, en dan komt er een. Volgens mij was de Amerikaan en die komt van achter. En die heeft het zeg maar die ja die is te laat gaan remmen en drukt mij de klapt vol op mij. Van achter hem niet druk, maar bovenop de auto. En ja, toen. Toen lag ik op de grondwerk. Voelde eigenlijk op. Toen ik op de motorkap klapte, voelde ik gelijk dan schouder niet meer goed af.

[00:25:58]

Die stak een beetje uit. Oei en uhm ja. En toen lag ik eerst op de grond en dacht echt van jou is einde koers. Maar euh ja, uiteindelijk toch ja weten terug te drukken. Ajahn, hij sprong weer terug. Ja, hij was uit de kom en alles uit de kom. Inderdaad naast. Was je nog even bang voor een sleutelbeen of voelde je van heel, heel even?

[00:26:19]

Inderdaad wel, omdat ik echt zo'n pijnscheut voelde. Ja uhm. Maar ja, toen eraf merkte ik toch altijd weer dat ik een soort van door kon. Naya fiets gepakt, korte check bij de dokter en toen weer doorgegaan. En euh ja, toen een stukje achter de auto gereden zoals zoals gebruikelijk inderdaad. Zoals iedereen altijd doet. Ja precies. En ja, het is zelfs wat. Wat zelfs gewoon gefilmd wordt, ook als er iemand is gevallen in de koers.

[00:26:49]

En die komt terug. Dan zie je dat ze achter de auto zitten.

[00:26:52]

Inderdaad, ja en ja, achteraan de karavaan na aangesloten en vervolgens jouw auto voor auto voor auto naar voren toe gereden, langs de dokter gegaan voor een paar parasieten, mollig en ongelooflijk naar je schouder uit de kom.

[00:27:06]

Want iedereen die dat wel eens heeft gehad weet hoeveel pijn dat doet.

[00:27:09]

Dat jij dan gewoon dacht van ik ga, ik ga gewoon nog voor ja, maar ik denk dat dat ook het moment van de adrenaline is geweest en dat ie gelijk weer terug ging en dat ie gelijk. Dat scheelt ook natuurlijk een hoop. Geraint Thomas viel gisteren niet twee uur met zijn arm uit de kom gezeten, maar ik kreeg Amy terug. Ach Tasama, als ze dan agressief schabouwelijk.

[00:27:26]

Ik ben best mobiel wat dat betreft. Euh ja, hij neigt al een beetje richting hypermodern en losbandig. Is misschien mijn geluk geweest. Ja ok, dan kwam je terug. Ja, toen kwam het maar ze eten. Mallette ging er lekker in.

[00:27:39]

Die gingen lekker in de heat en jenevertje. Nog meer mentaal denk ik dan.

[00:27:45]

En dan had het echt heeft gewerkt. En ja maar ploeggenoten weer opgezocht. En ja, toch een beetje gepraat over mijn gevoel en dat voor een beetje twijfelde hoe ver ik nog geen koma! Maar eigenlijk elke kilometer verder kwam ik er weer in. En ja, ook in de wedstrijd. Ja, over de klim heen gekomen en toen er bovenop werd, waag ik in waaiers getrokken. Ik zat in de eerste waaier aan en had je verder naast.

[00:28:12]

Naast die schouder had je verder nog wat schaafwonden ofzo, want je viel op een auto, dus misschien is is dat meegevallen.

[00:28:19]

Of nee, eigenlijk geen schaafwonden na misschien Rinat op een knie, maar het heeft in ieder geval geen indruk gemaakt. Ja, en toen zat je in de eerste waaier. Ja, eerste waaier inderdaad. En met wie? Met. Pascal Eenkhoorn, Ide Schelling en euh. Volgens mij is dat. Volgens mij zal Daan Hole daar ook nog bij op dat moment. Uhm ja, en dan eigenlijk alle mannen die die Vervoorn zaten, ook aan het einde van de koers.

[00:28:50]

Pisco ook pezige. PID Kok wordt dit jaar ineens zoveel van. Zeker is dat ze toen ook gewoon bij batty stellen waarschijnlijk de písek zou worden. Mijn woorden zijn de woorden van je onderdanen zullen Niels of ik zal dit eruit verliezen? Ja ja. En toen en toen je voelt vanaf wanneer de acties van dit.

[00:29:17]

Dit gaat sprintten worden.

[00:29:18]

Vanaf hoeveel kilometer? Ja, eigenlijk reden een groep weg. En toen merkte ik steeds meer dat het geen sprintje ging worden. Ja, toen dacht ik van ja. Nu moet ik actie ondernemen, want de sprint gaat niet meer worden. Dus ja, wachten kan. Kan ik wel doen, maar hij heeft niet zo heel veel zin meer. Toen ben ik eigenlijk echt euh, offensief gaan koersen en in de aanval gegaan en ja, uiteindelijk weggeraakt. En toen werd het wel steeds spannender.

[00:29:44]

Komen er bijkomende niet bij? Ja en uiteindelijk ja. Ik denk in de laatste kilometer aangesloten. Ja en euh ja. Toen kwam ik in de laatste bocht eigenlijk als eerste eruit. Wat nu absoluut niet de bedoeling was. Uhm, maar ja toch het overzicht gehouden en geprobeerd een andere renner uit de tent te lokken en die op te vangen en daarna daar weer overheen gaan. En dat was op dat moment gelukt.

[00:30:13]

Ja, maar er zat toch ook nog best wel een heuvel zo vlak voor de finish aan de finish. Straat was gewoon best oplopend. Ja, de finish staat denkt nog 450 meter. En die ging. Die ging flink omhoog. Die liep aardig op. Inderdaad bestaat er Staten-Generaal. Goed ook. Jij kan ook wel de power spins power sprints die liggen, maar wel goed.

[00:30:35]

Inderdaad, lang hoog vermogen trappen en dan nog nog even doortrekken.

[00:30:40]

En quizje, je wist van de jongens om je heen. Had je zoiets van ik? Ik ben hier de snelste. Of was het voor jou een euh, een fiftyfifty? Of zag je als underdog? Hoe?

[00:30:53]

Uhm, nou, ik moest op dat moment wel heel snel schakelen dat ik eigenlijk niet heb na nagedacht over de snelste zijn of niet. Ik wist wel dat Bisexual zou zijn. Maar na zo'n slopende koers kunnen er ook ineens andere renners naar voren komen. Ja dus ja, dat is dan altijd wel een vraag. En ja, ik ben eigenlijk wel redelijk van mijn eigen kracht uitgegaan. En ja, uiteindelijk alles of niets daar. Ja alles uit trekken. Ja en het werd alles.

[00:31:20]

Het werd alles. Inderdaad, en dat bleef het ook even goed. Ja, ik deed wat ik zeg. Maar euh ja, ik heb dat interview gedaan ja. En daarna, op een gegeven moment begon het wel een beetje lang te duren tot de ceremonie begon. En toen dacht ik wel van ja, want dat is aan de hand. Ja, ik had echt geen idee. Ik had. Ik had er geen flauw idee. En toen, op een gegeven moment kwam de UCI commissaris bij me en ik moest even meekomen.

[00:31:48]

En echt mag voorzichtig pokken uitlopen op mijn plaatjes. Ja, en door de mopperen en weet ik wat allemaal. Theater kreeg wat spanning voor wat is er nou weer aan de hand? Ja, in een jury Bush en daar krijg je de beelden voorgeschoteld. En ja, dan denk je ja in ik. Heerlijk heerlijkste Jagan. Boos als ja, want het erg trotse ook. Altijd zou het dat renners heel snel zo zegt van ja, kom erbij neerleggen.

[00:32:13]

En het is zo, t is wat het is. En ja, jammer, maar ik ga naar huis met mijn ziel onder mijn arm. Maar wij zijn dan woedend en het is ook. Ik kan mij juist ook voorstellen wat bij een sportman gewoon hoort om gewoon eerst even echt heel pissig te zijn voordat je er bij neerlegt. Hoe was dat voor jou? Nadat ook voor voornamelijk als ik echt onrecht voel. En dat had ik zeker op dat moment.

[00:32:36]

Kijk, als er een dag is waar je beste eruit hebt gehaald en er zat gewoon niet meer in, dan kan ik me daar wel redelijk snel naast leggen. En dan weet ik dat ik weer harder moet werken, maar dat was op die dag zeker niet het geval. Hoelang ben je boogscheut? Ben je nog steeds? Eindelijk valt het nogal mee hoe lang politievan weggewist. Ik bedoel. Ja, ik kreeg ook wel een redelijk snel moment dat ik me realiseerde dat dat het ook alleen maar energiekosten om boos te blijven.

[00:33:04]

Denk dat het ongeveer anderhalve dag, misschien twee dagen dat ik wel pissig was en daarna nog wel na. Ik denk dat het hooguit twee weken heeft geduurd, ik er echt mee bezig was.

[00:33:16]

Ja en nee. Want hoe gaat zo'n zoon zo'n beslissing van de jury? Hoe gaat het in zijn werk? Volgens mij. Maar dat weet ik niet helemaal zeker. Moet er een klacht zijn van een ander land of is dat?

[00:33:27]

Is dat niet het geval? Ik weet ook niet hoe dat precies is gegaan en hoe dat hoort te gaan volgens mij. Ja, nee, durf ik geen uitspraken over te doen. Het niet? Geen idee. Ze hebben toen aangegeven dat het tijdens de koers is genoteerd. En euh ja, dat is het. Na de koers hebben teruggekeken en dat ze daarom die beslissing hebben gemaakt. Maar ja, dat is natuurlijk ook een beetje vaag.

[00:33:52]

Dat is wel heel erg op Suzuki's. Was een beetje symboolpolitiek ook dat ze zeiden van wel een statement maken dat dit niet mag. Ja, en dan ben jij dan slachtoffer van in theorie wel ja. Maar we hebben het er nu over. Volgend jaar WK in Leuven. Dat is gewoon WK op tijd bij de echte de echte profs. Dan hebben we nooit meer over dit WK Yoshiro. Meestal is het dan is het vergeten. Het gaat wel een euh.

[00:34:16]

En het is wel geen goed idee. Het is wel een type WK denk ik. Wat jou moet liggen toch?

[00:34:21]

Jazeker, ik. Ik ben wel blij met dat WK, want even voor de. Voor de luisteraars. Wat voor type renner ben jij? Hoe zou jij jezelf omschrijven?

[00:34:31]

Ik zou mezelf omschrijven als een euh, rappe klassieke renner, een rappe klassieke renner. En dan? Euh, denken we, dan is sprinten toch de bedoeling?

[00:34:41]

Mij Radza met dan bedoel ik na het sprinten dus meer. Beste snelle renner. En ik kan ook wel een massasprint winnen, maar ik zal daar zeker geen tientallen winnen. Dus dan moet het ook wel allemaal op z'n plek vallen.

[00:34:55]

Dus uhm. De eerste namen niet aan bij mij opkomen zijn Kristoff, Sagan, Hushovd. Het liefst natuurlijk Squeezebox. Is dat een beetje Boonen? Misschien? Boonen Ja, graag zelfs. Maar ja, juist dat is een jaartje. Qua type renner wel denk ik.

[00:35:16]

En zijn dat ook de jongens waar je waar je dan extra naar kijkt? Wat doen die koersen die? Hoe pakken zij het aan?

[00:35:24]

Uhm, je hebt wel een beetje, maar ook niet in het bijzonder. Ik ben ook wel vooral met mezelf bezig. Hoe ik het ga aanpakken?

[00:35:31]

Kijk je? Je kijkt niet, Wellens. Dat je een sprint van één van die renners gaat terugkijken om te kijken hoe ze het gedaan hebben. Of zo'n slot.

[00:35:39]

Ja tuurlijk, ik wel. Sprint terug. Maar het is niet dat ik specifiek alleen maar sprints van Tom Boonen ga terugkijken om te kijken hoe hij dat ooit heeft gedaan. Maar nee, en is het ook van bij af veranderd qua type renner waar je anders uit? Was je in de jeugd nog een ander soort renner mee? Verandert in de loop van de tijd?

[00:36:00]

Ja, bij de jeugd kon ik ook nog wel klimmen, maar dat is inmiddels alweer lang geleden. Je bent vrij lang hoe lang mee? Ik ben 92.

[00:36:08]

Dat is inderdaad een flink en in overweging mogen we dat weten.

[00:36:12]

Ik weeg op dit moment nog. In één seizoen ben ik ongeveer tussen de 75 66 kilo.

[00:36:22]

Ja ja, het was ik ook ooit zou vergeten. John is net onder gepasseerd. Goed aankomen, maar dit is dat zijn teveel kilo's om een berg op te gaan op te slijpen toch?

[00:36:36]

Ja, wel wel voor klassementen renners ja, maar renners van die van die gewichtsklassen die wel ver kunnen komen.

[00:36:42]

Maar ja, maar dat is natuurlijk niet de ambitie. Maar dat is niet de ambitie voor de Ronde van Vlaanderen, die je dus hebt gegrepen. Een paar maanden geleden. Euh, zou dat moeten kunnen? Ja, dat zou geen probleem moeten zijn. Zeker niet. Hoe was dat om de Ronde van Vlaanderen? Was dat een jongensdroom die uitkwam? Niet per se een jongensdroom, maar jongensdroom was altijd Parijs-Roubaix. Ja, die heb je gewonnen in de jeugd.

[00:37:07]

Die ik in de jeugd inderdaad gewonnen. Het is maar bij de profs me nog komen. Maar de Ronde van Vlaanderen is natuurlijk wel ook een van de klassiekers. Het was wel heel gaaf om te rijden, maar wel anders dan andere jaren in de korona periode. Dat snap ik niet meer, die geel zwarte vlaggen rijden en niet die waanzin langs parcours radijzen. Maar het was wel bijzonder moet ik zeggen. Ik ben er ook van tevoren gaan verkennen. En toen ik daar ook reed.

[00:37:32]

Toen had ik wel zoiets van ja, het is wel. Het is wel gaaf om daar ook echt te koersen. Het heeft toch ja? Gek genoeg heeft het toch iets bijzonders. Die wegen om dan overheen te koersen? Was het de zwaarste koers die ooit heb gereden? Als iets inkort, denk ik dit jaar, maar als de koers. Weet ik niet. Nee, nee, het is niet speciaal bijgebleven of nee, het is me niet speciaal bijgebleven dat het echt bijzonder zwaar was.

[00:38:01]

Elke zware kernarsenaal heeft natuurlijk wel een beetje als de ploeg van de uitgebreide plannen. Hoe is dat? Hoe is dat bij jou gegaan? Wat? Wat zijn zijn de plannen van het team met jou geweest?

[00:38:15]

Uhm, het valt eigenlijk nog wel mee bij mij. Uhm ja, ze hebben maar wel redelijk mijn eigen gang laten gaan wat dat betreft. Zeg maar een beetje uitvinden. Er waren waarden waar de krachten liggen. En ja, daarbij heb ik bij de beloften wel veel kansen gekregen in de sprint, maar heb ik ook mezelf wel vaak in het klassieke werk laten zien. En ja, nu hebben ze toch wel gezien dat het klassieke werkterrein inderdaad wel aardig inzit.

[00:38:40]

Dus daar gaan we nu gewoon om opbouwen. En ja, die sprint gewoon behouden als ze als troef achterhand als extraatje.

[00:38:48]

Dus je gaat bijvoorbeeld niet 1 komend jaar het einde van de sprinttrein zijn. Uhm ja, daar zou ik zeker ook gewoon in. Ja ja. Maar ook als AZ als laatste man of als ene laatste man. Uhm, een aantal keer als laatste man. Waarschijnlijk wel ok. Ja, één laatste man. Dat zal waarschijnlijk met Kasper Pedersen afgewisseld worden.

[00:39:09]

Ja ok.

[00:39:11]

En wie zijn dan jullie? Wie zijn jullie klassiekers ploeg? Want je hebt natuurlijk Tiesj Benoot en jij. Ja, wie nog meer naar Nikias Arndt als als kapten dan om de ervaring die we hebben? Graag andersom ze een Cragg anders. En inderdaad Kees Bol. Uhm, Casper Pedersen je jasje scutellum.

[00:39:33]

Joshi die ook de kasseien op.

[00:39:35]

Of is het toch meer de ja, ik denk de heuvels af en toe een jaar om dat ook gewoon mee te pikken. Kijk. Hij is wel een beetje een alleskunner. Ja dus dat dat hij zouden zeker tussen kunnen. Maar ik denk dat ie toch al bijna bij de heuvels blijft.

[00:39:48]

OK, maar dat men wel een ploeger. Want dat is. Daar kan je. Ik heb het gevoel. Het is heel raar gevoel voor ons. Gewoon als als liefhebbers en als volgers van Sunweb. Wij hadden. Een halfjaar geleden hadden we gesprekken van. Wat is er nou aan doen? Waar gaat dit heen? En ieder? Iedereen gaat weg en een half jaar later heb ik het gevoel dat jullie zoveel troeven hebben om uit te spelen.

[00:40:11]

Ze zijn ook niet per se de allergrootste namen. Tuurlijk maar uhm. Ze hebben wel allemaal echt kracht. Dus ik denk dat het wel een ploeg is die stiekem toch wordt onderschat.

[00:40:23]

Afgelopen jaar zijn het afgelopen jaar wel, maar ik denk dat het dit jaar zal het wel anders zijn?

[00:40:28]

Natuurlijk. Nee zeker. Ik denk ja, dit jaar hebben we ons wel bewezen. Inderdaad ja, maar heb je dat? Hoe heb je dat beleefd? Afgelopen jaar was daarbij is er is die kentering ook bij jullie zo euh, zo geweest tijdens het seizoen?

[00:40:42]

Ja kijk. Wij gaan natuurlijk ook gewoon vanuit van onze eigen krachten uit en en wij geloven de zelf in. Want anders. Ja, anders doen we niet mee. En dat heeft ook geen zin. Maar het is wel heel mooi om te zien dat euh ja, dat bij heel veel koersen inderdaad de Dorin zijn gekomen. Ja kijk, ik zegt dat er best veel negativiteit is geweest en in de media en dan ben ik het ook maar eens. En ik heb daar ook wel eens mijn Michio over gehad.

[00:41:06]

En ja, vroeg ik wat ik ben daarvan vindt van vanavond. En ja, ik zou ook tegen hem van ja. Mij interesseert het echt niet zo heel veel wat anderen ervan vinden. Ja, dat is een pak aan en ik focus me op mezelf en ik weet dat ik goed om een plek zit.

[00:41:21]

Ja, dat het wel goed gaat komen in de sfeer in de ploeg was gewoon wel heel goed. Ja nee, zeker waar in binnen de ploeg werd daar echt niks niks van opgemerkt.

[00:41:30]

Maar wij zijn natuurlijk emotionele fans, dus wij zijn gewoon. Als ze bij het Kleitse zeg je tegenwind, dan zitten wij in zak en as. Nou ja, ineens is heel goed gaat zijn wij voelen wij veel vreugde. Maar toen al bij bij wat bij onze aankomst natuurlijk. Kelderman weg en Molenberg, Dumoulin Hemweg en dat even bij jullie nooit in de ploeg geleid tot. Waar gaat dit naartoe? En het loopt leeg. Of een andere negatieve gevoelens?

[00:41:58]

Nou ja, misschien bij mij misschien wat minder dan bij anderen kijken. Dat waren natuurlijk wel allemaal de klassementsmannen. En ja, voor mij. Ja, het biedt alleen maar weer meer kansen voor sprinttrein in een grand tour. En ja, het klassieke werk en ik natuurlijk meer mee bezig is. Ja, voor mij persoonlijk maakt dat niet heel veel uit. Ja kijk zo een Michael Mevius is dan jammer omdat het gewoon een hele sterke troef is voor ons. Ja, maar die werd ook niet meer echt uitgespeeld.

[00:42:26]

De laatste. De laatste periode. Hij trainde niet, maar op zijn sprinter was op een gegeven. Wel weer anderhalf jaar geleden. Manea. Nou ja, hij werd. Op geen moment ging hij naar de Giro en niet naar de klassiekers dus op zich. Viel dat ook wel mee, maar wel lekker. Ook als jonge renner om denk ik om in een jonge ploeg te zitten. Lauria zeker als je gewoon je Hip-Hop opzetten en geen haan die ernaar kraait.

[00:42:49]

Ja, nee, is ik zo? Wie? Wie zei je je vrienden in in de ploeg? Wie? Op wie moeten we letten? Er zijn twijfels. Het zijn twee vragen. Eerste vrienden, eerste vriendin. Met wie trek je op? Uhm erkent in principe gewoon met iedereen goed vinden. Ja ja, dit is ook wel een beetje te gek van de ploeg die ja ja euh priemt van de show. Niet van de show die euh. Die gaat wel los in de bus hoor.

[00:43:14]

Ja ja ja, maar dan ook nee die. Euh. Die houdt wel van dolletje.

[00:43:18]

Ja, de sfeer die, maar die maakt sfeer en die zorgt euh. Die zorgt voor voor een goeie goed gevoel. En in de ploeg. Ja, da's toch ook altijd anders. Want als ik hem zo bij ons in een podcast hoor, ik dacht heel verstandige jongen. Maar ook een beetje tegen. Gewoon Brafa aan Scelsi over. Serieus? Ja, maar dat valt reuze mee hoor. Oh ja, wat leuk komt.

[00:43:38]

Kijk cvwy eindelijk weer naar voorbeeld van hoe werkt zoiets? En euh, ja, nee, Aneke Ja, hoe goed en vooral ook, maar hoe snel de. De sfeer is iets minder of de hebben koers geen. Het is niet lekker gegaan ofzo en de sfeer in de in de bus is is minder. Of de week daarna op de training is minder. Hoe zorgde hij er dan voor dat dat jullie er toch weer uitkomen? Is dat dan verbaal? Of euh ja, gewoon met geintjes?

[00:44:06]

Hoe werkt zoiets?

[00:44:07]

Ja, gewoon een geintje tussendoor inderdaad. En euh, kijk Pink op zich. Muziek maakt ook altijd al wel. Geeft iets meer sfeer. Ja en euh ja met euh weet. Kesey is ook altijd al goed in. In een dolletje is wel Jacques Brel en Casper Pedersen die euh ja, die kan er ook altijd wel goed in meegaan. OK, leuk is. Euh ja nee dat daar met die gasten kan ik het wel heel goed vinden.

[00:44:32]

Lijkt me echt leuk om op dat moment bij Sunweb te zitten. Het lijkt nog het. Ik vind gewoon zoals zoals er gekoerst wordt. Eigenlijk moet je misschien ook al een seizoen hebben als dit. Dat er dus eerst bepaalde geen renners weg. Weet je anders? Hoe ontstaat er een nieuw soort vrijheid? En dan? Euh. Het werd gewoon lol gemaakt in de koers. Zo zag er voor ons uit. Althans, dat was het is wat vrijer koersen kijken.

[00:44:54]

Met. Voorheen waren ze natuurlijk heel erg bekend om om de plannen en daar werd aan vastgehouden. En die plannen gingen dan vaak om om één renner. Uhm. En we zijn nog steeds heel erg van de plannen, maar wel echt als als als groep. En iedereen krijgt daar zijn mogelijkheden. Dus we willen echt als blok er staan. Uhm, een beetje ala Quick-Step. Zoveel mogelijk mannen in de finale weten te krijgen zodat je ook zoveel mogelijk kaart kan uitspelen.

[00:45:21]

Ja, maar dan niet een wolfpack, maar meer een soort Rudel of zo broedsel. En ja ja, een zwerm is een zwerm jonge honden. Ja ja, maar uhm, ook wie moeten we letten hadden? Net ja. We hadden net een frieza aan je vriendin in in de ploeg. Maar zijn er ook nog. Zijn er nog juist vrienden uit de jeugd? Zou die in het peloton rondrijden van jouw team? Op dit moment dus niet binnen de ploeg, maar gewoon in petto.

[00:45:50]

Waar Pascal Eenkhoorn natuurlijk. Uhm ja, er zijn best wel veel. Sowieso wel gewoon concurrenten van vroeger. Natuurlijk, die bieden al aan een redelijke lichting. Die is door aangekomen alfabetisch tellen.

[00:46:04]

Weet je wie? Welke concurrent uit de jeugd kom je daar nu weer tegen? Philips word je Cámara nu iets meer op een andere euh. Op een ander vlak rijdt hij rond. Gelukkig maar heb je wel tegen hem gekoerst in de jeugd? Ook. Ook in in koersen waar jullie allebei konden winnen. Ja, bij de nieuwelingen zelfs nog. Ja ja joh, toen waren we denken allebei 17 en de Asko Rat Jugend Tour in Oostenrijk. Ik weet niet meer of ik in vorm en Huinegem klassement de hoe de Asko Raedts Jugend Tour erqw.

[00:46:36]

Het klinkt heel mooi, zeg maar dat is klimmen. Euh ja, heuvels. Net toen de tijd was het klimmen, maar tegenwoordig is het wel vlakke heuvels, maar was hij toen ook al opvallend.

[00:46:48]

Het toen nog niet in het bijzonder. Gewoon een goede renner, maar niet uitzonderlijk. En die is er echt met de jaren inderdaad doorheen gekomen. Barbarie bij de beloften echt serieus doorgebroken. Ja, wie was wat waar?

[00:47:00]

Wie waren de jongere jongelingen die bij jou altijd opvielen? Zei je toen jij in de jeugd koerste? Marquise Ja Stefan BBY zeggen ja. Jasper Philipsen. Best wel vergastte Groot Schotenaren doorbreken natuurlijk. Je had het net over specialiseren in de klassiekers. Uhm, hoe ziet de perfecte koers voor jou eruit? Zwaar zwaar waaiers, waaiers, wind, wind, regen kan, maar dan het liefst niet te koud. Erqw? Nee, nee, ik heb niet zoveel vet, dus dat verteer ik vaak niet zo goed.

[00:47:45]

Ik ben er beginnen wel iets beter in te worden. Maar ja, als ik dan toch mag kiezen dan dan liever niet te koud en heuvelachtig. OK. En dan uiteindelijk het liefst met een selecte groep aankomen.

[00:47:59]

Ja, het is de eerste groep. En Vlaanderen? En ja, Gent-Wevelgem ook. Als het over waaiers gaat. Ja is is, want je hebt Robert dus gewonnen. Uhm, bij de junioren beloften bij de beloften zelfs. Uhm. Is dat ook de ramkoers? Dat is ook mijn droom. Ik denk dat. We hebben natuurlijk al mijn vraag gesteld op Twitter. En euh ja. De meeste vragen was hij wacht even bange luisteraars gevraagd of ze vragen hadden voor Niels Ornelis.

[00:48:27]

Ja op Twitter en Twitter. Ja, euh. De meeste mensen vroegen van uhm, hoe ga je het vieren als je Rube hebt gewonnen? Welk dansje ga je doen? Hoe vaak ga je hem winnen en aan wie ga je opdragen? Dat zijn er behoorlijk wat vragen.

[00:48:43]

Hij op één of ander manier is. Is jouw naam dus onmiddellijk verbonden met Rauber? Komt dat door die overwinning? Of komt het omdat jij ook echt echt een renner bent? Bij. Ik denk allebei misschien ja, ja. Ik vind het wel leuk om te horen dat dat iedereen echt veel, veel mensen gewoon op op een bepaalde manier stellen en vragen over Rube.

[00:49:04]

Ja, maar ik ben er zelf ook heel stellig in. Dus dat dat ook helpt. Je gaat hem winnen. Ooit is bedoelingen erqw ja en nee, maar dat is wel echt. De koers, de koersen.

[00:49:15]

Maar ja, we hadden ook een leuke vraag van een luisteraar. Die noemt zichzelf Boonman. Die vroegen ook van welke korsthagedis. Wat is de ideale overwinning voor jou? Welke koers Naters Parijs-Roubaix? Maar wie zou je dan het liefst te willen verslaan in de finale van Ruben? Ja, euh, batty stellen natuurlijk, en dat is wel een makkelijke naam laten stellen aan OK en je mag niet batty Stella noemen. Maar dat maakt me echt helemaal niks uit. Nee, lang maar win.

[00:49:47]

Waar gaat om? En je koestert geen kookcursus.

[00:49:50]

Geen revanchegevoelens ten opzichte van hem. Want ja, maar wij wel. Wij doen dat. Ik snap dat je er bent, sportman. Je moet natuurlijk. Daar kan je niet zeggen, maar wij doen dat in jouw plaats. Doe je dit wel? Hij gaat nu naar Astana, wat ons dus wel een moeilijk loyaliteiten conflict oplevert. Als zeker naar liefhebbers. Maar we zullen toch nog gewoon toch als hij als hij verslagen wordt in een sprint omdat die te vroeg juicht.

[00:50:13]

Nou, dan zullen wij wel even frisse lucht zeker. Hoe?

[00:50:16]

Euh, ik zou dat ook al grappig vinden. Ik ga daar zeker niet wakker van liggen. Ach gelukkige, hoe?

[00:50:22]

Uhm hoe ging die winst in beide dus bij de beloften? Je was met een groupie van 15 man ofzo. Zoiets inderdaad.

[00:50:32]

Het was eigenlijk wel een beetje een gekke koers. Uhm was er een grote kopgroep weg en team moest uiteindelijk wachten voor een treinstation bij spoorwegovergang etc. Daardoor werd best wel weer veel tijd van daarvan afgesnoept. En halfweg koers ik wel een beetje in een dip en de benen wilden niet helemaal meer. Toen ging het ook echt in mijn hoofd zitten. En uhm ja, toen krijg je eigenlijk een mentale oppepper van een ploegmaat. En die zegt van jou het is jouw koers.

[00:51:01]

Jij moet het vandaag doen. Wie was ze dit als euh. Uhm. Als ik met zijn achternaam overmorgen z'n achternaam. Dat is wel een beetje erg hoor. Leon gewoon Leon. Ja en euh ja, daar kreeg ik het eigenlijk toch gewoon weer een boost van. En toen ben ik naar de kopgroep toe gesprongen als laatste. En de aangesloten oever reden toen achter. Euh, ja, wat zal het zijn? 30 seconden ofzo? OK. Ja en euh ja.

[00:51:32]

Op Carrefour spatte de kopgroep van elf. Het zat zijn twintig man uiteen en ik miste net aansluiting met de eerste groep van drie man. En toen kwam ik erachter te zitten met een groepje van vijf man. En eigenlijk, bij het opdraaien van de vele droom kwamen alle drie de groepen weer tegelijk samen. En toen werd dat een sprint à en en opleidingsploeg.

[00:51:55]

De opleidingsploeg is wel een grote sprint voor voor de velodroom. Jazeker. Maar ja, dat deed het uiteindelijk ook, omdat ze van vooraan pokeraar waren. En bij ons weet je nog wie de wie de drie waren.

[00:52:05]

Die groep zaten of is dat? Gaan we dan te ver? Teveel je geheugen op de proef stellen?

[00:52:10]

Ja, dat is wel. Volgens mij was het Nathan Van Hooydonck. Jasper Philipsen en. Goqs dan Dewulf, maar dat durft niet met zekerheid zeggen ja en ja, Vanvoorden hadden ze te Pokhara en bij ons. Wij hadden dan volgens mij drie man van de opleidingsploeg van Assenede, zei een jihadi. Wilden ons ook niet meenemen en achter is wel volle bak. Daardoor kon het allemaal zo bij elkaar op één keer. En toen Dehaze de Zaire. Een mooie, een mooi Liebaut voor.

[00:52:44]

Maar dat was voor Mayatalen.

[00:52:47]

Dit klinkt inderdaad als perfecte verloop van de zware koers gehad. Ja, en dus veel van de echte sprinters zijn al afgefloten. Een beetje chaos in de finale. Slim positioneren? Ja.

[00:52:59]

En nog een beetje de de baan ervaring van vroeger meenemen en met gebruik van van de lange bochten en daar vroeger op de baan gereden. Ik heb vroeger op de baan gereden. Kijk dus en daardoor de eigen jongens van achteruit. Een beetje afgeschrikt door een beetje omhoog te sturen. En ja dan. Dan denk zelf snel dat het een lange weg wordt. Het is dan hield houden ze toch in. En ja, perfecte timing. Je hebt er echt een trucje uitgehaald.

[00:53:26]

Wat goed? Ja dus. Op die manier vang je. Dat is natuurlijk een vette. Dat komt. Dat zag je toen bij de winst van He-Man en het die Boonen versloeg. Ook op de velodroom zag je dat natuurlijk ook. S-tog? Ja, legendarisch goed bij. Was dat ook zeker wonderbaarlijk? OK. Het goed, begrijp hun handen in de lucht en daarna denk je van wel. Ik heb het gewoon gewonnen ja. En dan bedoel ik nooit.

[00:53:48]

Verwacht op dat moment dat wel als nieuwjaars. Kijk wel weer gewoon echt wel naar toegewerkt omdat ik daar mentaal ook gewoon heel erg mee bezig was omdat dat altijd mijn koers was. Het jaar daarvoor bij de junioren werd ik tweede achter Jarno Mobach. Ja dus ik wist wel dat het me zeker lag.

[00:54:06]

Ja, u bent en het jaar daarop werd het zo'n twaalfde. Of ofzo toch? Francine loopt er gewoon altijd echt goed. Hoge eindigde tot het jaar daarna toen. Toen dacht je ook het zou ook wel mooi gebeuren. Precies.

[00:54:17]

Gewoon een uitkering.

[00:54:19]

Het klinkt alsof je het leuk vindt om een beetje tactisch te koersen en trucjes uit te halen. Kan me ook voorstellen dat het wel slim is dat jullie nu met subnet met veel troeven zijn, want daar kan je dan van profiteren. En in de finale? Ja, is zeker dat jullie beetje ook weer dit soort plannetjes kunnen verzinnen.

[00:54:35]

Ja, maar dat wordt natuurlijk wel in de finale in Split Second bepaald. En ja, dat is ook wel veel instinct. Een gevoel. Ben je tactisch tactisch goed wat dat betreft? Of en hoe komt dat dan uit? Uit de ploeg, uit de uit de auto. Ik denk dat ik steeds tactische wordt. Ja ja, vroeger was het toch vaak wat meer voor dan van gewoon met krachten smijten. En ik begin wel steeds meer trucjes te mee te pikken en in je rust duiken je rust te bewaren.

[00:55:06]

Want dat doen namelijk inderdaad voornamelijk de rust bewaren. Vroeger was je best wel snel gestrest als ik niet op kop rijden, want dan had ik niet deregio handen. En dat kan ik nu al goed loslaten, want die had het net over Yorkshire. En daarin zeg je Fania. Euh, ik moest het. Ik moest me echt inhouden om om niet te vroeg koers te maken. Totdat je op een gegeven moment was dat een groepje vooruit. En toen dacht ik.

[00:55:30]

Nu moet ik en ga je dan een beetje terug naar je, naar je natuur van is. Is dat? Ja, maar zelfs toen euh. Zat ik dan in de achtervolging met twee andere v.i. In eerste instantie drie anderen. Maar dat zijn ingelost. Uhm, en zelfs toen was ik nog wel aan de rekenen van OK. Ik moet die niet meeste werk gaan doen. Ik moet wel energie overhouden, dus het is heel erg. Die timing voelen van OK.

[00:55:52]

Hoe erg kan ik pokeren en niet te veel energie verspillen zodat we er wel nog bijkomen? Het was natuurlijk close geworden één kilometer, maar ik had zeker best wel veel energie achter de hand gehouden door een kei. Leuk. We hebben veel leuke luisteraars. Gaan we nog een paar van ja, bijvoorbeeld van een willekeurige. Bart Vriends van de show die vraagt Wat is jouw favoriete stukje in Nederland om te fietsen? Rondje Haarlemmermeer rijden een rondje Ringvaart is de verbetering van ja, want Juris 12 die vraagt wat vind je het saaiste rondje van Nederland en die zich daarna zeggen alsjeblieft een rondje ringvaart is een rondje ringvaart.

[00:56:37]

Dezelfde rondje dat ik het meest heb gefietst. Van alle rondjes. Ja, hoe groot is het rondje 60 kilometer? Ja, nee, maar tegenwoordig raakt het bijna nooit. Het is ja. Bij mij thuis vind ik het mooiste rondje rondje duinen, denk ik. Maar ik ga ook steeds vaker richting de Utrechtse Heuvelrug. Daar hoeft de graaf bepaalde scheuren. Vind ik ook wel echt heel mooi. Ja nou leuk.

[00:57:00]

Doe je dat dan in je eentje? Of heb je een groepje waarmee je graag fietst? Veel alleen maar. Af en toe sluit ik aan bij bij trainingsgroep van de modegroep van Cycling Lab. In de winter voornamelijk. En dan wat losse trainingsmaat. Wat is dat wel? De molen groep van Cyclingnews? Ja dus. Dus dat is een trainingsgroep met Jasper Kloen en Uhja. En dan Jan van den Berg. Jaar van vroeger Roobeek van Trainingscentrum. En Uhm.

[00:57:29]

Dat heet nu Cycling LEP. En ja, daarmee, in de winter hadden we altijd een trainingsgroep mee.

[00:57:34]

Ja, ah ja, leuk. Ja, ik ken haar ook natuurlijk van de strandhuisjes ex-prof en van de sokken van de SOLAS paar sokken doen word je ook al genoemd. Ik heb een vraag van Mimi. Michael TTK heeft. Heb je vanuit het profpeloton erkenning gekregen voor je bestolen WK overwinning? En wel benieuwd hoe werd er daarop gereageerd in het peloton?

[00:57:56]

Nou ja, ik denk dat iedereen het euh redelijk onterecht vond. En ze zijn ook wel redelijk wat renners die naar me toe zijn gekomen tijdens de koers nog wel en gewoon. Nou ja, nog effe hebben aangegeven dat Valverde ofzo Valverde niet meer met Valverde heb gekoerst. Nee ja, ik weet niet precies meer welke renners maar wel. Maar ik heb al zeker erkenningsaanvraag que.

[00:58:20]

Je hebt nog nooit met Valverde gekoerst. Dus kan ook niet vragen wat de eerste woordenwisseling is geweest die met Valverde hebt gehad.

[00:58:26]

Nee, nog niet. Nog een keer terugkomen en nog dat jaren denk ik.

[00:58:31]

Dat is altijd een van onze favorieten. Is toch de eerste confrontatie met Valverde? Uhm, ik nog eentje. Ja, vraag van Arnaut. Waar moet je nog beter in worden om kopman te kunnen zijn in de grote klassiekers? Of kunnen we komend seizoen al een Marque Hiroshi achtige doorbraak verwachten? Goeie vraag ja, Arnaut, dat is echt een goeie vraag. Stellen is waar je denkt, voornamelijke gewoon naar de kracht en de inhoud. En ik denk dat het goed is om in de schaduw door te groeien.

[00:59:06]

Maar. En natuurlijk is er altijd wel mogelijk. Is de schaduw van Benoot Craig Andersson van de ploeg van de ploeg vooral? Ja, dat is in de schoot van de ploeg. Zo is het groeien, elke.

[00:59:17]

Ik hoorde ook een vraag in één van mijn favoriete podcast de rode lantaarn waar Dave Dekker werd geïnterviewd. Daar hoorde ik de vraag wordt er bij het team DSM gegamed? Uhm, FIFA wordt wel gespeeld met de trainingskampen en ja, verder moet dan wel de podcast van Fan Time weer geluisterd worden. Steden geluid ervoor. Nou ja, niet bijzonder veel. Ik ben denk ik de grootste gamer, want Dice had meegedaan. Toch een davidsster toernooi. Niet zeker hoeveel er is geworden.

[00:59:51]

Derde oh ja, niet slecht. Niet slechts niet slecht boven David of niet. David zelfs al is ziek van zijn werk. Wel naar boven van de pool, ook boven van de Pourcq. Dat is lekker.

[01:00:02]

Oh, dat is wel lekker, want we hebben dit 8september. Nou Vervoort niet. Ja voor nou precies. Ja ja, want uhm, dat is leuk, want we hebben een vraag van Joost Elstak, waarschijnlijk familie van. Waar ben jij over twee jaar sterker in dan Mathieu van der Poel? Maar dat is voor t niet. Hij is wel een gewaagde concurrent ook hoor. Ja, zelfs daar goed in, zelfs dagelijks. Het is wel erg frustrerend.

[01:00:24]

Echt een Ronner. Ja, echt, al moet alles kunnen.

[01:00:28]

Maar ik maak hem. Ik maak hem zeker lastig. Er is dus hoop. We zijn nog meer goede gamers, het peloton. Em. Goeie gamers. Dat durf ik echt niet zeggen. Ik ken er niet heel veel, moet ik eerlijk zeggen. Maar je kon ze niet allemaal tegen. Als je dan als je er allemaal in Girona zit en daar niet aanzetten, nee, dan zijn er toch ook wel veel die boeken gaan lezen?

[01:00:51]

Maar kijk mij niet gelukkig maakt. Bauke Mollema. Heb je nog een boek gelezen? De ontvoering van Heineken of niet? Nee, nee. Tom Leezer Ja. Forumleden? Ja, hij. Wat wilde je worden toen een klein jongetje was? Wielrennen? Ja, echt al vanaf hoe oud Naya vanaf acht jaar denk wel ja eigenlijk vannacht dat ik al vuur en Aging wilde ik wielrenner worden. Het is beter, weet ik eigenlijk niet meer vroeger. Dat zou echt echt heel sec.

[01:01:22]

Ja, het zou echt mooi was. Maar de. Wanneer heb je voor het eerst in wedstrijdverband gefietst? WAASMUNSTER Na acht jaar ja. Op acht jaar ben ik 1 2 voorwiel en dik judo en daar heb ik denk ik een jaar gedaan. En dat deed ik dan met een vriend van mij. En die vlieger verhuist op een gegeven moment naar Frankrijk toe. En tegelijkertijd promoveerden we. Dat ging niet op leeftijd, maar dat ging op band tegen oudere jongens.

[01:01:53]

Werk op de mat gesmeten. Dat vond ik echt helemaal niks. Toen wilde ik stoppen, maar ik moest wel een andere sport kiezen van voor mijn ouders. Een wielrenner stond wel op in huis bij. Bij mijn vader en bij mijn opa en tijdens de Tour of Zorc. Zeg van Nou wil wel burenhinder proberen. Ja en ja, zonder dat mijn ouders daar iets van wisten zijn ze gaan googlen waar het kon. En euh ja, Tommeke. Bij de Batavus Swanenburg terechtgekomen ced en is sneeuw.

[01:02:23]

Want een van de dingen die wij bij de rode lantaarn vaak gezegd hebben is dat renners eigenlijk moeten gaan judo, zodat als ze vallen dat ze goed een val kunnen bereiken, maar daar wel eens wat haar gat.

[01:02:33]

Maar ja, ook dat is denk ik een neersteekt. Maar ik heb tijdens een val nog nooit had gebroken met wielrennen. Klopt ploegafvalling? Ja, maar dit.

[01:02:41]

Dit onderstreept de rode lantaarn. Judo Teheran? Ja, aan andere kant ik.

[01:02:45]

Volgens mij ben je dus maar één keer op de mat gegooid en ben je gestopt als je huid één keer heel goed leren vallen en daarna stuk nooit meer lopen. Dus het risico dat volgende keer als je tegen het asfalt gaat, dat je ogenblikkelijk je fiets in de hangt.

[01:03:00]

Nee, nee, nee, daar hoef je je niet meer voor te zijn. Wat ik wel dan? Wat ik me dan wel afvraag als ik het zo hoor. Ik kan je slecht tegen geen verlies. Uhm, nou, dat valt wel mee, valt mee. Ja, het was echt puur omdat ik daar op gegeven moment in mijn eentje zat zonder dat ik anderen kende. En ja, klopt, ik heb het ook gehad. Toen ik. Ik zat vroeg op.

[01:03:20]

Ik heb vroeger gebokst en toen? Toen ik 13 14 15 was. Toen was het heel leuk, want dan kon je gewoon alle gastjes uit de buurt poffen zonder dat ze hun broer gingen halen. Tunnelbouw? Ja, toen. Toen werd ik dus ietsjes groter. En toen ging ik dus naar de grote klas. En toen? Ja, toen kwam ik gewoon mijn broer in. Ja, in de boekskes. En toen werd ik gewoon elke keer keihard in elkaar geslagen.

[01:03:44]

Dus toen ben ik gestopt. Was er ook een goeie reden om te stoppen? Ja, ik heb nog één vraag van Spartacus. Laat ze ja heeft euh bling mevius niet gevraagd of je meeverhuisd naar mits naar het fantastische werk in Bretagne? Nee, nee, daar heeft ie niet gevraagd. Matig, maar had natuurlijk ook al getekend. Toendertijd volgens mij a. Want ik denk dat diezelfde week nog bekendgemaakt werd dat ie euh ja naar ging verkassen. Ja, dat was wel een stunt die eruit haalde.

[01:04:12]

Ja zeker. Ja, ik denk dat het misschien stiekem wel een beetje de highlight was voor mij dit jaar. Ja, raad toch? Boven Hageland en euh. En Enca ja, een klassieker op WorldTour niveau. Ja en euh. Ja weet je, vanaf het begin was daar al wel het plan dat we voor euh, voor Michael gingen gaan. En ja, een Witte Lietaer gewoon euh. Ja, wel wat zien, euh. Dat ik dat ik BQ, zou ik zelf wat kunnen winnen als ik het anders had aangepakt.

[01:04:42]

Ja, je zat me eerst wat minder in in de kopgroep. Ja, en in de laatste twee kilometer of zoiets. Ja, zoiets. Euh, ben je weg met Senecio? Ja, met Saint-Malo.

[01:04:53]

Ze sprong eigenlijk seneschalk. Sprong met een andere renner weg en ik reed dat eigenlijk. Dat gat reeck dicht op kop. En toen dus eigenlijk de laatste groep van het peloton 40 man in uiteengespat. En ja, toen kwamen met een groep van acht renners vooruit te zitten er. Op dat moment wist ik van ook. Michael zit mee en nu moet ik volle bak doortrekken zodat hij euh ideaal op hoge snelheid gelanceerd wordt voor de sprint. En vervolgens scheurt die groep nog een keer.

[01:05:23]

En toen kwam ik weg te zitten met Sénégal. Ja, dat was niet helemaal de bedoeling op dat moment. Maar ik had het geluk wel op Tidore en uhm ja op dan probeert dat hij de kop over zou nemen. Maar hij weigerde waar die achteraf spijt van heeft denk ik. Ja en ja, toen ik de snelheid eruit gehaald waardoor ja uhm. Masked vroeg d'Aspremont lanceerde met met miCoach wil en Yaya Touré en Mikel maakt het af en heb je niet de moment gedacht Van Eijk.

[01:05:55]

Ik rij met Senegal naar de streep en ik. Ik nack hem gewoon. Ik weet niet. Naja, het is zeker door mijn hoofd gegaan. Euh, dat ik daar ook gewoon tweede had kunnen worden. Ja, maar op dat moment dacht ik ook voor jou we komen hier voor de winst. Ja en euh ja. Op dat moment, als ik met Senecio door was gegaan had ik alleen maar tweede kunnen worden.

[01:06:15]

Ja, je had Sénégal niet gepakt in de naam. Niet als ik zelf door was geweest. Als hij over had genomen, dan had ik het nog maar moeten zien. Ja, kan toch nog wel snel herstellen? Ja en euh ja ook die sprint liepen omhoog. Ja maar euh. Ja het is gegaan zoals het is. Ja, en het was schitterend als fantastisch om te zien dat ik ook op WorldTour niveau.

[01:06:35]

En nam je zelf die beslissing of werd die vanuit de auto genomen? Nee, dat. In de laatste kilometers wordt niks meer opgesloten. Vanuit de auto. Nee, dat is echt allemaal allemaal een eigen beslissing. Eigen beslissingen instellen. Maar ik hoor je wel een verband wordt tussen al deze races. Dit gewoon de. De Nielse EQOV chaostheorie. Een beetje chaotische finale. Dat is eerlijk. Je bent gewoon Liddell Finger uit Game of Thrones. Altijd zegt Kayal sisal leider, chaotischer finales.

[01:07:02]

We moeten jou opschrijven. Dan moet je jonger. Dan moet jij dus snel effe. Dan moet je volgend jaar Effi Unibet bij de bij de hand houden om de Dacca altijd in. Ja, maar als ik of ik heb al meerdere euro's op Stayen. Ja. De komende tien jaar maar niet nul kunnen. Eurootje en waarom? Ik bedoel ik ben. Maar ik bedoel je als ze graag blijven skirt van de finale in de finale. En natuurlijk met dat ook al erbij zitten in de tweede groep t liefst ja, of het truitje trouwens niet Unibet.

[01:07:24]

Het is een euh en een willekeurige website die niet genoemd mag worden. Pardon dus. Anders krijgen we weer gedichten van koning Toto.

[01:07:34]

U luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Tim de Gier en mezelf. Yoni Syrische vandaag zonder Willem Dudok, maar met Niels Eqov. Waarvoor hartelijk dank. Niels vond het leuk om te gast zijn. Ik vond gezellig met jullie. Ja, leuk. Nou ja, we vonden het ook een euh, een enorme eer dat je er was veranderd in een podcast om een keer een podcast te zitten. Mooi vuurdoop bedenk ik. Ja nee, heel goed gedaan zeker?

[01:07:58]

Uhm, veel dank ook aan onze sponsors. Kenyon heeft ik fiets van de CEO van de show Sonos en aan de swingjazz voor t gezellige muziekje aan de. En aan de vrienden van de show. Bijvoorbeeld Sanne Goossen, Jorrit Romme. Familie van Pepper Pepsi. Geen geen familie van soms. Dan glipt er toch nog zo'n nickname doorheen dat we niet achter de echte naam kunnen komen dan van de drie Sterksel jongeren. Het is expres, maar een vriend van de show hebben we expres in nicknames gedaan omdat.

[01:08:26]

Dat vind ik gewoon heel erg leuk als mensen en ik nemen invullen. Maar daar moeten we toch ook gewoon een nickname voorlees? Want nu klik ik elke keer op hun naam en dan krijg ik een IMO adres en die lezen we dan voor toegang. En ik sluit ja is gaan en gaat daarvan het liefst dat ze dit leuk vinden. Dat ze een vriend van mij, Hugo van Amerongen en Jeroen Jonkman. Maar ook Vinokourov, Veliko of Vinokourov, Chris Marnette, Mark Scholten, Tom van der Leeuw van Shimano.

[01:08:51]

Oh echt is vandaag jarig. Nagekomen LinkedIn. Echt? Ja hoor, gewoon geciteerd om Gijs Buiter en dan van der Pols. Yes, euh. Een guppy vriend was een broek Himalaya zout met rasp, brandhout, schoenen, een camping, toilettas, een GoPro selfiestick en een poster met de 18 belangrijkste bomen. Allemaal dingen die je voor exact 30 euro kan kopen op een of andere obscure kadootje website waar ik gisteravond was beland. Had maar maar jongens, voor 30 euro kan je ook een jaar lang onze vriendschap kopen.

[01:09:25]

Dat is toch echt een koopje. Voor minder kan het trouwens ook. We zijn echt heel goedkoop dus maar even duur zijn camping, toilettas. Ja, maar was wel van een merk. Ik weet niet meer welk merk. Maar ik wou het niet noemen hem. Want ha ja, dat was wel echt goed merk je. Euh, ben je ook niet vies van wat platonische prostitutie? Sluit je dan aan bij de euh, zevenhonderd 33 bordeel slippers die zich in de Rode Rode Leger noemen?

[01:09:50]

Ga naar Friend van de show Pantanal Slash. De rode lantaarn en wordt vriend. En helpt Tim die experimentele syfilis behandeling te betalen. Hoe gaat het met je skiffle? Bedankt jongen is echt schitterend wervend. Wervende teksten?

[01:10:02]

Ja toch? Ja, nee, heel smaakvol. Euh. De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Dag en Nacht Media en het Scribenten. NL. De wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. We danken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder basisjaar Maarten Visser, Leon G. En notaris Bas van Eijk, die wel brandweerman is. Maar we doen geen updates, want Willem is er niet. Nee, te bewaren we natuurlijk even voor. Wil je reageren op deze rozentuin?

[01:10:24]

Dat kan via vele wegen. Je kunt ons sowieso vinden op Facebook en Twitter. Uh, maar je mag ook mee naar een goed het Roland Duin podcast. Punctueel? Heb jij nog een euh. Een website of iets wat je wil promoten, zoals sneaker dj bijvoorbeeld, die je mij regelmatig nog een mooie remixen hebt? Je bedoelt Dave Dekker afdekken? Nee hoor, ik ben makkelijk te vinden. Ik kijk gewoon heel zeker af.

[01:10:45]

En dan vind je me wel oké als jouw favoriete sociale medium, waarbij de meest actieve Instagram alleen makkelijker, instar en snlb.

[01:10:53]

Wij schijnen ook interviewers in Seyns kwam hebben we tegenwoordig ja ja, voor je voor de. Volgens zonder ons niet te veel mensen onder de veertig luisteren, maar als jullie luisteren, we hebben Instagram. Ja, we hebben niet alleen Instagram op moment, maar we hebben ook een Wikipedia pagina. Ja, dat is vet. Ja, dat hebben we nog niet of gehad. Want als gast.

[01:11:12]

Ja, zeker alle alle vrienden van de shows die zijn euh. Die zijn helemaal niet. Je mag niet zelf aanpassen jongen, dat moet je aan andere mensen ga ik ook zeker niet doen. Maar ik ben heel eerlijk. Dit is één van mijn euh doelen. Dus ik was die de baas ooit als klein jongetje. Jij wou wielrennen worden. Ik wou op Studio Sport komen. Maakt niet uit hoe ik heb opgeven. Me nog curling overwogen? Euh. Snelste weg naar de Olympische Spelen tenslotte.

[01:11:37]

Maar dat hebben we gehaald. Ik wou een eigen Wikipedia is nog niet helemaal een eigen Wikipedia, maar wat niet is kan nog komen. En uiteindelijk mijn. Mijn einddoel, dat is Tim. Dat weet jij. Jouw einddoel? Hem rijden voor Astana? Nee.

[01:11:51]

Te gast zijn bij De Slimste Mens Belgium en uiteindelijk daarin de jury samen met Patrick Lefevere. Ja, die had de laagste score ooit. Schitterend. Ja, dat was echt heel vet goed. Euh, ja, we hebben een Wikipedia super vet. Ja, dus je moet alles volgen op Instagram. Je moet de dingen op onze Wikipedia schrijven. Ja en een riviertje achterlaten, want er kunnen andere mensen ons ook weer vinden. En als ze dus euh euh uiteindelijk met onze naam is zijn nu nog rood.

[01:12:21]

Dus je kan er wel op klikken, maar dan krijg je van dit heeft nog geen pagina, maar uiteindelijk kunnen jij Tim of jij. Willem en ik kunnen dus ook een eigen Wikipedia krijgen. Dan is mijn leven wel heel compleet als ik. Heb jij?

[01:12:32]

Nou ja, ja natuurlijk. Goh, waarom zeg je dit nou? Het is de voorzitter lekker. We zaten helemaal de positieve flow. Hoe voelt nou?

[01:12:38]

Dat is alleen voor grote spelers. Staat er al een bijnaam?

[01:12:43]

Dat denk ik niet. Nee, jij toevoegen ja. Nou, dan ga ik wel doen. EQI.

[01:12:49]

Euh. Nou, we vinden super leuk als je ook een review achter laat op iTunes. Omdat we ze zelf leuk vinden, maar ook omdat ze anders helpen de show te vinden. Tim, hebben we er nog eentje. Nou, ik zat eens te kijken of er een bijnaam stond op de Wikipedia. Nee, nog niet in Onghena.

[01:13:01]

Nee, ik kan me doen. Kan doen Jonna. Ja, dat mag dus wel bij andere mensen. Nee hoor, dat mag niet, want ik heb ooit bij Jasper Stuif geprobeerd m om M. Lion van Leuven euh. Te laten noemen omdat ie zoon is van een chocolatier en Lyon. En dat is toch van chocola. Maar dat was binnen het uur verwijderd. O jee, brulde Lui van een snoepje. Niet leuk, maar ja, vond mooi en hij komt uit Leuven.

[01:13:22]

Ik dacht dat allitererende chocola. En ja jawel, ook een leeuw zijn, toch? Wie wil er nog geen leven zijn? OK. Concentratie? Ah ja, want we hebben wel een heel mooi riviertje en we binnen grecht. Ja zeg. En uhm, ik zou eerst even inleiden. Yvonne rouwbord die zegt het is Sinterklaas en euh 2 2020 en gedichten en een recensie voor die heerlijke podcast van de mannen van de rode lantaarn. Dank voor alle schitterende afleveringen.

[01:13:45]

En dan stuurt een gedicht mee. Mag ik even muziek?

[01:13:50]

Sint zat te denken wat hij de rode lantaarn zou schenken. RECENSIE Gedicht leek hem een goed idee, want hij luistert al seizoenen lang mee. Drie gezellige mannen samen op de bank. Eentje begint met de intro, de andere pakkende drank. Soms is dat een Flügel als Jacob heeft gescoord.

[01:14:08]

Meestal is het een biertje waarover ze Dutch Darts Vader hebben gehoord.

[01:14:13]

Heel mooi dan, een rondje langs de vrienden. Het is inmiddels een hele tros. Zo maakten we kennis met Sneker Days en hoorden we over appeltjes Jos.

[01:14:23]

Dan even naar dispuut. Hoe is het eigenlijk een kyrka in Yom en het tijdperk en het hobbelpaard?

[01:14:29]

Horen we bij het rode lantaarn vakjargon. Dan gaat het ineens over tuinieren en Nack. Het zijn jullie vergeven. Gelukkig snel terug naar de koers en de belangrijkste bijzaak in het leven.

[01:14:41]

Jonne Tim en Willem bij de brandweer. Update uit Made weet ik het is die tijd, maar blijf verstehen goed aanvullen met ziel en zaligheid. Met schitterende, goed en schitterende goed schitterende goed. Het is jouw woord. De Sint Yasar. Mooi schitteren. Schitterend. Zou dit zeggen aan Ivonne? Dank je wel, felle keerspoor Veldeken.

[01:15:02]

Een beetje emotioneel van. Daar komen de waterlanders jongens.

[01:15:05]

Toch mooi dat we dat een overnamebod op het Laathof ook straf? Ja ja. Volgende week de laatste in onze klas of twenty twenty. Dan spreken we met Olaf COI. Dus als je vragen aan hem hebt, kan je ze achterlaten op een vriend van Chopin toneel. Niels. Heb jij toevallig nog een vraag voor Olaf? Of heb je iets van nou concurrenten voor de toekomst? Daar stel ik geen vragen aan.

[01:15:28]

Ik ben wel benieuwd wie haar de betere sprinter vindt.

[01:15:30]

David of Olav hebben getest, maar dat een goeie. Dat is een hele leuke vraag noteren. Ja ja, goeie.

[01:15:39]

Leuk. Nou uhm. Volgende week.

[01:15:42]

Dus zitten we met euh, met Olaf, Coj en euh tot onze gekke Abierto.

[01:15:48]

Pinto zou de dader zijn.