Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Sonos, het toonaangevende merk als het gaat om geluid beleving. Bijvoorbeeld als je naar een etappe kijkt van de Vuelta en geniet van de omgevingsgeluiden. Een helikopter, een motor, een supporter die hard Mike Teuntje alleen alleen roept bij kijken. Het wielrennen hier in Amsterdam-West. Met een prachtige Sonos Beam soundbar onder de tv en jonne zit daar vaak met jou. Wat is jouw favoriete koers geluid Renaat? Of toch misschien toch dat Jos?

[00:00:34]

Nee, niet niet, niet niet? Nee. Het is moeilijk. Kiezen is zoveel moois om naar te luisteren. Maar dit alles wordt dus extra mooi met een Sonos Beam soundbar. Schuif even op je agenda jonne van Black Friday tot Cyber Monday. 27 november tot 30 november Sonos. Speciale aanbiedingen op zo'n news.com. Perfect moment om je audio te verbeteren zodat je heerlijk deze podcast kan luisteren of de koers kan kijken. Goed Nieuwjaar en dan nu door met de aflevering.

[00:01:24]

Het is donderdag 26 november en live vanuit het Dag en Nacht Studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn, de wieler podcast van Het Is Koers.

[00:01:44]

Het jaar 2020 was miserabel, maar gelukkig was er wel wielrennen, want temidden van de besmetting cijfers is opname, spyware en andere lockdown miserie zagen we toch maar mooi. Drie grote ronden, een paar monumenten en een WK. Conclusies trokken we al in de vorige show over de wenselijkheid van meer koersen in de herfst. De waarde van een compacte kalender en de fascinerende doorbraak van de jonkies aan de top, denkt Pokédex t.o. Denken Hiroshi en Ji. Maar hoe moet het dan met onze gouden generatie?

[00:02:10]

Vroegen we ons vertwijfeld af, om vervolgens opgelucht te constateren dat ook het Nederlandse wielerpeloton een cohort jonge mannen en vrouwen kent om je vingers bij af te likken. Tijd om daar eens nader kennis mee te maken. Dachten wij. Want als iemand een beetje hoop op schitterende wielen tijdens een kerstpakket verdient, dan bent u het wel beste luisteraar van de rode lantaarn. Vandaag de eerste uit onze reeks over de Class Of 2020 en meteen maar één van de lievelingetje is van de leraar.

[00:02:34]

Twintig jaar, nog geen vier maanden proef en onmiddellijk een van de uitblinkers tijdens de Sunweb jongens op vakantie in Spanje dit jaar. Van harte welkom bij de rode lantaarn Thijmen Arents man. Ja, dank je wel. Mooie intro.

[00:02:47]

Dank je wel dankjewel. Mag ook wel eens gezegd worden hoor. Ja, da's waar. Laten we daarmee beginnen. Sympathiek. Wat een schitterende intro. Ze kunnen misschien nog een keer doen, anders is dat een idee dat er gewoon alleen maar interesseert. Ik zal na de uitzending nog een keer inspreken. Speciaal voor jullie een outro. Ja Thijmen. Hoe is het met je? Ja, we met aan mij alles goed en met jullie uit met ons ook wat.

[00:03:07]

Leuk dat je het leuk dat je er bent. Ja ja zeker. Ja, bedankt voor de uitnodiging. 2 2 0 2 0 of week. Zitten we nu nadeliger naar de Vuelta? Wat heb jij sindsdien gedaan? Uhm, niet zoveel moet ik eerlijk zijn. Euh ja, er zitten natuurlijk met korona kan ik niet echt op vakantie. Dus gewoon thuis. Euh ja, gewoon een familie met mijn vriendin en goed uitgerust. Beetje Netflix en zo je Netflix.

[00:03:31]

Weet je Netflix. Beetje Kremen PlayStation. Een vriendin waard kan met vrienden. En dan kom ik uit een week ook wel door. Ja en je zit nu. Dit is vandaag de laatste trainings loze dag, begreep ik. Morgen begin ik eindelijk werk. Kortom, een beetje lui. En euh ja, qua gewicht gaat het eigenlijk supergoed. Maar er wordt wel een beetje lui. En euh ja, voor mijn hoofd en euh. Ik zou wel erg graag willen fietsen.

[00:03:56]

Beetje gestructureerd, want hou ook wel van. Want je mag dan helemaal niks doen. Gewoon daar is de bank. Hier is Netflix inlog en tweeënhalve week echt niks. Nou ja, eigenlijk wel. Ja ja, je mag wel een beetje actief blijven. Maar ja, je bent wat is dat? 50 50 weken, 49 weken. Hou je het uiterste uit je lichaam, dus dan is het wel even nodig om twee weken niks te doen en zeker spelen.

[00:04:20]

En zeker ook na drie intensieve Vuelta weken. Ja, inderdaad, mentaal was het ook even fijn om dan niet op te staan en weer naar het parkour te kijken en weer volle bak te gaan afzien. Dan was het ook wel even fijn om even niks te doen. Gewoon even op de bank te liggen. Ja, was wel even fijn, maar nu heb je er wel weer zin in en is het nu gewoon weer volle opbouw richting het vol nieuwe seizoen.

[00:04:43]

Ja, ik heb er zeker zin in. Euh ja, ik wil heel graag weer op mijn fiets stappen. En wat is dan dus waar? Begin om morgen mee? Want dan weet je dat al wat je mag gaan doen? Ja, morgen heb ik gewoon de keuze wat ik tweeënhalf uur op de weg of de mountainbike ga. Dus ja, dat is hartstikke fijn dat ik gewoon een beetje de keuze had om offroad te gaan of op de weg.

[00:05:02]

Wat ik zelf wil? Ja ja, daar heb je al besloten. Had het ooit? Nee, eigenlijk niet. Maar ik denk dat ik toch de wegfietsen waar je verpak. En dan in het weekend kan ik. Mijn vader gaat elk weekend zelf mountainbike. Ja, soms gaan mijn vrienden mee of die gaat zelf. En dan ga ik mij. Het is toch nog rustig gaan. Dus dan kan ik wel mooi mee. Ja ja, normaal gesproken zou dit natuurlijk, zeg maar zo'n off season dat je zou je natuurlijk als.

[00:05:25]

Als profwielrenner even de zon op willen zoeken of even met je met je vriendin naar Gran Canaria of Aruba. Of weet ik veel wat, maar dan stiekem ook allemaal ingewikkelder nu. Je kunt eigenlijk je bent tijdelijk aan huis gekluisterd natuurlijk. Als ze, als ze nou ja, net als wij allemaal. Ja, inderdaad, dat is voor mij niet anders. Ik heb daar geen privileges en dus ik heb gewoon tweeënhalve week lekker met m'n familie en vrienden thuis gezeten.

[00:05:48]

Voor mij is dat ook hartstikke mooi. Ja, oké, hij speelde dan Willem wielermanager. Nee, eigenlijk niet. Nee, dat wat dan op de Xbox? Ik heb met PlayStation Now sorry Willem geen PlayStation 5 laten schrikken. Sorry, ook nog niet besteld. Die gaan hard, maar dat terzijde. Moet toch te regelen zijn zou je zeggen. Ja dat. Maar ik was ook iets te laat ermee dus. Maar die gaan echt heel hard. Ik zou er wel graag heen willen dus.

[00:06:16]

En wat speel open? Ja, je weet nooit. Jongens, is iemand nog een plaats in 50 liggen? Bij mijn weten wel raad mee, maar ik speel formule 1. Vind ik leuk. Uhm ja, een beetje voort. Nooit met vrienden. Uhm, Call of Duty en ik heb ook een serie Bilder games die skylines. En dan kan hele stadsplannen en alle openbaarvervoer alle huizen alles. En ja, dat vind ik het eigenlijk ook echt heel leuk om te doen.

[00:06:42]

Alles plannen. Dat was wel een beetje bij Ford, het is toch ook maar één van de Poel toch ook weer met inmiddels meegekomen VDP. Heb je met je waterpoel als gekeeld wordt? Nooit? Ja, misschien wel, want bij sommigen daar kan je de naam niet zien. Dus wie weet zijn Nick is Monsieur VDP. Oh ja, helemaal zag ik laatst op z'n euh en die Thijmen 1999 onofficieel. Ik denk dat die euh sinds mijn elfde of twaalfde al staat.

[00:07:08]

Ja, volgens mij kan het veranderen. En dat moet misschien jij de achtste keer doen. Ja, maar nu gaat iedereen jou opzoeken natuurlijk. Ja, dat denk ik wel. Oké maar euh. Plannen dus. Ja, ik hou ervan. Ja, da's goed onthouden. We onthouden Kamiano even op het zeker hé. Om te beginnen en een paar vragen om je even even iets beter te leren kennen. Want je bent natuurlijk een nieuwe nieuwe naam aan het euh, aan het willig firma firmament en uhm.

[00:07:31]

Normaal gesproken hebben we altijd de Voetbal International pakken. Ik zie dat jij er in gesneden hebt Willem. Ik heb daarin gesneden. Ik heb het. Ik heb me voor dit jaar hebben voor The Specials. Een beetje hebben de de keuzevrijheid een beetje omgedraaid, namelijk de. Ik dacht wij doen gewoon even mee in het introverte, met een paar standaard vragen van Vjjy. En dan mag jij straks uit de enorme grabbelton van luisteraars vragen. Mag je nummertjes noemen?

[00:07:55]

Het is dit blijft vrij uit, maar niet in t begin, maar wel alleen op jouw voorwaarden. Alleen maar wat vrijheid en vrijheid dus zijn heel simpel naar jouw naam. Thijmen Aarsman, die wil ik voor jou in leeftijd. Twintig jaar. Wanneer wordt je 21 4december? Dat zegt bijna in haar woonplaats Beesd. Waar is Beesd? Tussen Utrecht en Den Bosch? Kijk in de Betuwe partner. Jouw vriendin fietst ook toch niet heel actief? Want ja, op clubniveau is er natuurlijk een heel licht demonstreren.

[00:08:31]

Een hele vervelende periode. Van mij waren nog echt veel wedstrijden. En ja, KBC. Gaby Geyskens. Die rijdt gewoon veel liever wedstrijden. En ja, die waren gewoon niet. Dus dan is de motivatie ook wel wat weg. En ze heeft ook een houten bank nu. En dat vindt ze hartstikke leuk om te doen. Dat kunnen we nu ook een beetje samen gaan doen. Dat is heel leuk. Kennen jullie elkaar uit de cine? Ja, eigenlijk wel van Johan.

[00:08:54]

Leuk, een koers ontmoet of op de club. Ja, ze heeft maar één keer zien crossen en die dacht wel dat ze een interessante jongen had. Van het één kwam het ander en we hebben echt superleuk samen. EK leuk, goed opleiding. Euh ja, ik heb het gymnasium afgerond. En ik wilde heel graag een universitaire bachelor diploma. Ik was ook heel goed bezig. Geschiedenis, leraar geschiedenis. Inderdaad in Utrecht. Oh, dat heb ik ook gedaan.

[00:09:26]

Nou, dat superlekker Johan. Mijn meer dan succesvolle carrière in het Russisch heb ik nog twee jaar rond gewandeld. Nou zéér interessant. Ja, maar je was bezig met je batchelor na een eerste jaar. Ging supergoed. Was wel. Ja, het is echt lastig te combineren natuurlijk. En propedeuse gewoon gehaald. En toen hij het tweede jaar werd dan wat lastiger met de overstap naar profs. Ik wilde dat wel blijven doen. Rustig opbouwen tot mijn bachelor, maar kwam er al snel achter dat er weer heel weinig vrijheid was in mijn studie en dat het gewoon echt teveel werd.

[00:09:58]

Dat het eigenlijk twee topsporter dat ik naast elkaar. Ja, dus dat je voltijd wilde. Dus ja, misschien had ik daar ook wat andere keuzes kunnen maken. Maar ik dacht gewoon van het gaat wel. En bij SAC ging het ook heel goed. Er was ook heel veel vrijheid. Maar ja, en Wilders is natuurlijk nog een stapje hogerop. En ben je nog meer tijd kwijt en hou je het uit? Sluit je lichaam en als je dan ook op mentaal vlak en je studie super veel tijd kwijt bent en vooral veel mentale energie dan aan trainingen minder, gaat je studie minder.

[00:10:33]

Minder tijd naar studie waar je fysiek heel moe. En dan? Het ging er allebei naar beneden. Ik moest een keuze maken. Dat vind ik nog steeds wel heel erg jammer. Maar troost me wel dat propedeuse heb en dus als contract niet wordt verlengd. Of ik vanharte of wat dan ook kan ik gewoon terug instromen. En ja, dat vind ik ook hartstikke leuk. Ja precies. Ik hoorde het fonds grappig dat onze vriend van de show in jouw ploeggenoot Tiesj Benoot, die volgens mij nu in de eindfase van hun studies zit.

[00:11:00]

Die zei juist dat hij het eigenlijk heel fijn vond om zich af en toe af en toe de studieboeken op te zoeken. En dat zei omdat ik ben zo voortdurend de hele tijd bezig met met met profwielrennen. Eigenlijk is het juist heel prettig om dan af en toe iets heel totaal anders te totaal anders te doen. Maar misschien scheelt het als je iets ouder bent. Dat je dan? Voor jou is natuurlijk ook allemaal nieuw nog na. Ik denk het grootste verschil is dat hij een Belg is en ik een Nederlander en is profwielrenner in België.

[00:11:25]

En dan krijg je gewoon veel meer vrijheid. En ben ik begon aan mijn studie. Was ik natuurlijk, maar een Continental renner was niet echt bekend. Niet dat ik nu heel bekend ben en studie mij kent. Maar hij heeft gewoon veel meer vrijheid en hij kan de dames implantatie. Er is wel wat met dat trainingskamp met hem over gehad. En ja, ik ben wel een beetje jaloers, want ik zag en dat was voor jou niet te regelen.

[00:11:47]

Dat was gewoon een vaste datum voor een tentamen en niet Sufi aan de Universiteit Utrecht. Ja maar ja, ik begrijp natuurlijk ook wel willen gewoon dat je het haalt. En ja, maar je zou toch zeggen je wilt toch ook topsporters in je aan je universiteit hebben? Vanuit mijn perfect perspectief zag ik dat ook zeggen. Maar ja, ik snap dat ik maar één één student ben van de vele en waarmee je geschiedenis gaat doen eigenlijk. Goede vraag Willem, kleur interesse omdat ik het leuk vind.

[00:12:13]

Totaal niet aan een baan of wat dan ook gedacht. En dat kwam later pas met die studie. Maar een purmer. Wat vond je? Wat vond je dan in? Want gezien is heel zit zoals wij weten uit vorige uitzendingen heel lang. Het is heel veel geschiedenis.

[00:12:30]

Uhm ja. Gewoon alle periodes zo. Uhm. Hoe alles ontwikkeld tot het nu. Zeg maar. Waar? Wat je daaruit kan afleiden en hoe het nu is. Zeg maar dat. Ja, ik vind het gewoon heel interessant hoe alles zich heeft ontwikkeld in in andere periodes. En ja, het is gewoon puur interesse viel. Viel de studio dan mee of tegen? Want in vergelijking met geschiedenis op de middelbare school vond ik in een wereld van verschil. Ja, dat is een wereld van verschil.

[00:13:01]

Op de middelbare school was het vrij makkelijk. Allemaal standaard feitjes en dingen die je moest weten en dat ook hartstikke leuk maar hield. De universiteit is natuurlijk veel meer onderzoek. En ja, maar ik denk als je ergens heel geïnteresseerd bent en leuk vindt, dan stop je daar automatisch veel meer tijd in. Wordt het ook gewoon makkelijker. Ik denk dat het gewoon een hele goede keuze is geweest van mij en voor iedereen is dat belangrijk dat je iets doet wat je leuk en vooral leuk vindt en geïnteresseerd in bent.

[00:13:32]

Want dan ook al is het echt moeilijk. Je steekt er wel meer tijd in als je het leuk vindt. De interesse is nu niet weg natuurlijk. Als je stopt met bedoel. Je kunt nog steeds gewoon leuke, mooie, interessante geschiedenisboeken of programma's lezen of programma's kijken. Ja, zeker, en ook hier. Toen ik met de trein hier naar Amsterdam kwam, dan koos ik ervoor om te lopen, want dan kan er een beetje van het centrum zien.

[00:13:52]

Altijd zou ik al echt een mooi stukje wandelen. Dat moet ik jullie geven. Dat was echt mooi. En qua wielrennen. Wat is jouw opleiding? Wil je een Saigo Racing noemen die net al? Dat is natuurlijk. Maar wat zat daar? Wat? Hoe ben je begonnen?

[00:14:04]

Eigenlijk? Ik ben geboren in een wielerfamilie, begonnen wat mijn opa. Ouders hebben elkaar ontmoet via de wielrenner konden allebei wel een stukje fietsen. Maar ja, ehm ja, ik begon dus al vanaf Catry 1 en daar bleek al wat redelijk talent. Hij werd meerdere keren kampioen. Dat was altijd leuk natuurlijk, maar dat was al allemaal super speels. En als ik fiets, als ik zin had geen fiets. Als ik geen zin had, dan ging de brancardier of zoals het hoort al veel.

[00:14:37]

Vooral veel voetballen met met vriendjes. En ja, ik denk vanaf de nieuwelingen junioren werd het een beetje serieuzer met Wara Superveel aan mijn ouders heb te danken. Mijn vader die ook heel geïnteresseerd is in het trainen enzo en nu nog steeds wel meekijkt. En niet dat alles doet natuurlijk waar mijn vader. Die vindt het ook leuk om mee te kijken. Ik kan altijd bij hem terecht en die weet ik dan ook jarenlang in een café in, in de auto overal naartoe moeten brengen.

[00:15:06]

Ja, echt overal naartoe gebracht. Vooral bij de nieuwelingen. Als je de stap maakt naar de nieuwelingen en in het veldrijden rijd ik wel van voren mee. Ja, en dan ga je toch naar België, want daar gebeurt het in het veldrijden. En ja, daar ben je dan als je de stap maakt een nieuweling voor. Hoe oud ben je dan? 16 17 denk ik. Dus ja, dan gaat een wereld voor je open dag rijden. Ja, dan zie je daar.

[00:15:28]

Euh, je was het Sven Nijs, Niels Albert? Reie, Stybar? Ja, dan ging een wereld voor me open. Dat was echt geweldig. En dat? Ja, mijn ouders reden daar toch naartoe en mijn vader trainde mee en dat was een hele mooie tijd. Poetsten die ook je fiets? Wat deed je dat zelf? Dat heeft heel lang nog gedaan, moet ik zeggen eigenlijk. Eén of twee jaar doe ik het niet zelf. Dus ja, dan nog meer respect voor nog meer respect voor mijn ouders.

[00:15:54]

En dat geef het toch maar aan wat pedagogisch onverantwoord hoor. Ja, dat denk ik ook ja, want ik heb het heel laat moeten leren ook. Maar dat geeft wel aan hoeveel mijn ouders ervoor over hadden. En euh ja dus ja, zonder mijn ouders had ik ook hier niet gezeten denk ik. En ook niet gereden waar ik nu en dan en dus de nieuwelingen dan maar op een gegeven moment word je gevraagd door CEC. Dat is denk ik dan echt het eerste moment dat je denkt dat het echt zeg maar echt serieus serieus wordt.

[00:16:23]

Toch als in talentontwikkeling richting de profs. Ja ja, zeker bij de junioren heb ik ook kunnen proeven van een ploeg en offroad team van Jan Tentation. Tentation off road team. En euh ja dat, dat was ook echt. Heb ik ook echt veel van geleerd. Maar als je dan als tweedejaars junior net na het WK denk ik door euh ja Sarrazyn wordt gevraagd dat. Daar kijk je dan ook wel naar op als junior. Als toch wel? Ja, toch wel een eer.

[00:16:50]

Ja, dan proef je toch al een beetje van van het profbestaan. En dat ging ook weer. Echt een wereld voor me open en zo probeerde ik elk jaar echt wel stapjes te blijven zetten. Ja, hoe gaat dat dan? Spreken die dan tijdens en na afloop van een koers even aan of bellen ze of stuur je een brief? Net als bij Ajax de jeugd Amri krijg je een brief om je keer trainer hoor. Weet je wat het is om brieven voor te stellen?

[00:17:15]

Volgens mij doet Ajax dat nog steeds zo hoor. Klop met een ganzenveer zit Marc Overmars en Edwin van der Sar die dopen en dan in inkt. En dan? Ja ouwe. Nou, dat klinkt goed.

[00:17:26]

Ik neem bij CEC ging het eigenlijk heel modern via een Instagram berichtje. Ook herken ik een Bregje. Dus ik denk. Volgens mij ga je best wel blij naar mijn ouders met dat bericht. En van het één kwam het ander en dan ga je op. Maar we wachten. Van wie krijg je dan een Einse? Ken je? Krijgt een Einse Gumpert zo gauw zo'n zoon Messink? Via Instagram kom je bij. Kom je ergens fietsen of kom je camera uit elkaar te gaan?

[00:17:50]

Ja, en we houden gewoon van het echte hè? Het account. En ja, nog steeds niet helemaal wie dat heeft gestuurd. Maar ja, dan ga je op gesprek in wat kantoren in Amsterdam. En ja, dan is het toch echt een hele mooie stad dat je gaat zetten. Want is het echt een heel groot team? En dat is ook wel gebleken. Wat het wil zeggen zij zeggen zij tegen jou. We zien heel veel potentie. We willen graag een broertje halen voor het komend seizoen.

[00:18:14]

Asea zag veel potentie en dat is gebleken. Ja, en wat heb je daar geleerd? De eerste stappen gewoon van het profbestaan. Ik ging voor het eerst dat ik mijn vader eigenlijk moest loslaten. Dat was ook al een stap. Ik ging samenwerken met een trainer van de ploeg en ik kon eigenlijk alles bij de ploeg kwijt. En ja, de combinatie met mijn school. Volgens mij moest ik toen nog in mijn middelbare school examens in 2018. En ja, dat was een hele stap.

[00:18:47]

Dat ik met een trainer ging samenwerken. En je vader dus los moest laten. Wat betekent dat? Ja, dat. Het was super, vertrouwt mijn vader, want vanaf mijn zevende of achtste werkte ik samen met mijn ouders eigenlijk samen met mijn vader. Op sportief vlak dan zeg maar. En ja, dat was toch al even een soort van duik in het diepe. Dat ik toch ook vooral in het Engels, dat niet super veel moeite mee had.

[00:19:14]

Maar het is toch van je. Zit je vader elke dag naar alleen wat stopcontact of bellen met een trainer die ergens anders zit. En ja, dat was toch wel een eerste stap naar een profbestaan denk ik. Ja en neen. Moest je dan wennen aan het feit dat je dus juist niet meer het dagelijkse contact had met je pa? Of euh. Of dat dat iemand anders de regie had? Waar? Waar zit dat hem in? Of was het gewoon puur emotioneel?

[00:19:42]

Ja, ik was altijd mijn padi, die die die ik me bepaalden het samen. En nu is ineens een een en een derde bij. Ik denk dat het valt natuurlijk ook de emotionele band is. Het is en blijft mijn vader en ik zie ook elke dag. Het is gewoon mijn vader, dus dat is een hele close close band. En ja, dat klinkt hard, maar geef je dan op en ga je met iemand anders samenwerken. Maar ja, mijn vader heeft er niet voor geleerd.

[00:20:12]

Of wat dan ook, die doet ook gewoon een hobby naast zijn werk en vind het leuk om te doen met zijn zoon. Nu is weer gewoon Fenner waren had het er moeilijk mee. Maar ook wel mooi neem ik aan. Of ik heb het niet echt met hem over gehad. Maar ja, het feit dat hij nog steeds wel meekijkt en gewoon nog op mijn tank speaks kijkt zeg maar een beetje aan het verliezer is. Dat blijkt wel dat hij nu nog steeds heel erg geïnteresseerd in is.

[00:20:37]

En zoals ik ook zei, ik kan nog altijd bij hem terecht als er iets is. Maar natuurlijk ga ik er altijd eerst naar het team, maar bij mijn vader. Je loopt gewoon bij mij in huis. Het is ook hartstikke makkelijk over Sunweb game te hebben, want dat is natuurlijk de volgende stap naar daar. Gaan we het straks nog wel wat uitgebreider over hebben denk ik. Uhm jl jeugdidool. Ehm ja, niet echt per se, want ik probeerde altijd al mijn eigen ding te doen.

[00:21:06]

Maar ik zag mezelf bij de jeugd echt meer als een veldrijder. Dus ja, ik zag toen al zelf dat ik soms het technisch niet zo heel erg had als anderen en dat het meer om coureur was. Ik vond Niels Albert altijd echt een mooie veldrijder. Ja qua wegrenner. Ja dat. Ik keek niet zo heel veel. Ja, ik mag ook uit het wielrennen. Ja, weinig weinig jeugdidool, dan moet ik eerlijk zeggen niks als Alberto hele mooie was zeker?

[00:21:39]

Ja, het was echt een coureur. Naar mijn hart eigenlijk. Gewone knie, te hard rijden en dan misschien inderdaad ook hard. Heel hard door het zand in Koksijde. Ja, dat vond ik echt machtig. Alleen wel een Belg ja, maar daar kan ik over. Hij heeft daar veel meer moeite mee. Moge duidelijk zijn, sommige Belgen zijn geen Belg en hoogtepunt tot dusver. Ja, dat is een goeie, kan ik er meerdere noemen. Nee, je moet kiezen wie je straks mag je dan wel weer keer.

[00:22:10]

Uhm ja, als ik euh ja klaag. Mijn gevoel nu is natuurlijk de Vuelta en in het geheel. Maar misschien als ze weer wat tijd verder gaat dan in Slovenië 2018. Natuurlijk een hele hele mooie prestatie, vooral als je ziet wie er allemaal aan die top 10 houden.

[00:22:28]

Straks nog uitgebreid over. Gaan we straks er uitgebreid over? Kunnen we niet al een sprongetje maken? Ja, ok. Strak op het format. Alleen als je de Stuyts de goeie. Daar kunnen we zo kunnen we zo naartoe. Euh, Tour de L'Avenir in 2018. Want dat is inderdaad een hele belangrijke volgensmij. Dieptepunt drie hele zware valpartijen. Maar uhm, waar ik drie keer aan hetzelfde sleutelbeen ben geopereerd dan dat. Ja en daar voel ik heb voel ik nog zo.

[00:22:56]

Daar heb ik nog steeds wel last van. Wanneer was dit de eerste keer? Was in de Baby Giro 2018? Ja uhm, daarna ja. Reken een nieuw 20 minuten record op trainingskamp in februari in Griekenland en dan de tweede training thuis. Weer stak er een klein kindje over en daar ga ik overheen. Wat kan ik precies dezelfde kant weer. Was het kindje ook even voor de. Nee, het kindje was er nog slechter aan toe. Ik ben nog lang contact mee gehad.

[00:23:26]

Die had zijn bovenbeen dwars doormidden. UNMEE op een metalen skelter. En ik kwam met mijn voorwiel natuurlijk zo hoog. Dus tegen die skelter zijn been zat ertussen. Oh nee toch? Ja. En we hadden toen best wel goede wielen denk ik, want die was nog helemaal heel. Maar zijn die wel? Hoe oud ze is kindje? Ja, ik denk vier of vijf.

[00:23:45]

Nou ja, dan ben je ook nog snel herstel. Wij hadden weinig van rubber, maar toch. Ja, roze shirt, dat was het. Ja, ik voel me ook wel echt. Ja, hij stak zomaar ineens over na een heg, maar ik voel me wel. Zelf had ik heel veel pijn, maar dat jongetje dat heel lang contact mee gehad en nog wat naam toegegaan. Ja maar ik ja. Met het sleutelbeen is natuurlijk het superveel pijn.

[00:24:08]

Ja ja, ik had een operatie. Drie dagen narcose eruit en je kan heel rustig weer beginnen opbouwen. Had zijn been, revalideren alles en voelde me wel. Ik leef er wel heel erg met hem mee. Het was heel ongelukkige, ongelukkige val. Maar ja, en uiteraard. Ja en ja, maar nu is ie wel weer. Jaja, nu gaat alles weer goed en hard dus. Maar goed, dus dat hartstikke mooi is mooi. Misschien goed om de groetjes doen.

[00:24:37]

Het kan straks. Hij heeft in. Hij heeft een goed verhaal later. Ja, ik ben nog om vier dagen door de winnaar van deze Tour. Ik zou. Ik zag ook op jouw Instagram volgensmij dat je een keer twee keer in één week was aangereden door een auto. Ja ik. Volgens mij was dat in Frankrijk. Ja ja, dat kan best. En ik denk dat het er niet zo lang na die val was dat ik weer een beetje mijn stuur kon vasthouden.

[00:25:02]

Dus dat was ik ook niet zo heel blij mee. Maar uiteindelijk heb ik daalt ik daar alleen een paar schaafwonden van en heb goed. OK, en het was niet twee keer dezelfde auto, maar dan moet je echt zorgen maken. Dan heb je het alle andere Valverde goed. Uhm ja precies. Nou laten we dan. Laten we je noemen met al die Tour de L'Avenir. Dat is wel een volgens mij. Maar de vraag is ook even aan jou jonne, die Tour de L'Avenir.

[00:25:29]

Dus dat is natuurlijk altijd zo. Zo'n klassiek ijkpunt om de de jonge talenten van van nu zeg maar te spotten. Weekenddagen, dat is oud. Ik word altijd gezegd weet je wat de de. Euh ja, dat is de plek waar jong talent zich kan tonen. En dat was denk ik voor ons ook. In ieder geval voor mij. De eerste keer dat ik hoorde van de naam Tijmen Arents man. Ja, voor mij ook al denk ik.

[00:25:52]

Ja ja ja. En dat was voor mij eigenlijk best een en een verrassing. Uhm, ik weet niet. Ik weet niet hoe het bij jou zat, of het voor jezelf ook een verrassing was. Ik neem aan dat jou wel van jezelf had gehoord, maar maar bijvoorbeeld. Uhm nee, wacht even. Ken jij de? Ken jij de namen uit de top 10 van de 2 Tour de L'Avenir in 2018 noemen?

[00:26:14]

Uhm ja, waarschijnlijk niet allemaal. Maar beginners met de nummer 1 Boogaert Char natuurlijk. Ja. Derde was Gino Meeder. Ja euh. Eddie Dunbar stond ergens Vlastuin of achtste plaats of Fire Almeida 6, 7e. Euh, ja ja, er staan nog nog geen Inias. Nog een Inias. Colombia aso's zijn natuurlijk sowieso een hele goeie Nore voor een Jumbo Avos. Ja ja, ja, dat zijn echt namen als Shaun Poesen shampoo, Samia. Die heeft de Vuelta ook supergoed gedaan.

[00:26:50]

Ja, zeker niet normaal. Dit rijtje. Ik stuurde het in ter voorbereiding even in onze WhatsApp rode lantaarn groep. Zeg maar wat voor wat? Ja, hoe die top tien eruit zou. Absurd en jij wordt gewoon tweede? Als eerstejaars heb ik inderdaad. Ja ja, het is een volwassen mannetje. Want ja precies, want je ging naar inderdaad hé. Hoe ging je daar naartoe als je dacht je? Ik kan hier in een klassement rijden. Uhm nee, ik ging eigenlijk net zo min als dat ik naar de Vuelta ging zoveel mogelijk leren.

[00:27:20]

Het was mijn allereerste jaar en ik was gewoon super blij dat ik daar eigenlijk mocht rijden. Want zoals ik zei ik was heel hard gevallen. In de Giro brak m'n duim en sleutelbeen. Dat ik echt lang van oud gelegen. En dat was mijn tweede wedstrijd naar Tour Elzas, denk ik. En ja, ja, dat was gewoon een enorme, leerzame ervaring. Patrick dat ik daarna zou gaan. Ik wist wel dat ik goed kon klimmen natuurlijk. En dat ik ook vermogen had, een goed bergop kon rijden, maar dat het zo goed was dat.

[00:27:51]

Ja, dat had ik nog niet laten zien in een koers natuurlijk. Ja, dus dat dat verbaast die je zelf ook daarin. Wellicht niet zozeer in de zin van de catharsis wat er voor nodig is, maar dat doet het. Dag op dag kon blijven doen dat. Die mogelijkheid had ik nog niet gehad. Dit is een dag. Of toch die toen tien jaar en stadsbendes lang. Inderdaad, je had geen grote ronde, maar het is toch elke dag wel volle bak.

[00:28:14]

Want zeker als je dat nog niet gewend bent om elke dag of zo lang achter elkaar elke dag te presteren. Ja dus. Dat was een hele leerschool. En daaruit bleek al dat ik wel goed kon herstellen en naar grotere koers. Ja, en dus ook met dit soort jongens mee kon, want het programma was volgens mij altijd al wel dat je. Dat was ook volgens mij wel favorieten voor de Tour de L'Avenir. Nee, niet helemaal volgens mij.

[00:28:38]

Dat was Soča. Oh ja, dit was nog beter, die rij alle profs aan gort. Maar dat die was echt omhoog gaan vliegen. In de maanden ervoor. Maar ik denk dat hij ook iets vermoeid werd. Ja daar en het was niet meer top. Hij won wel etappes volgens mij, maar hij zakte aan het einde een beetje doorheen. Ik denk dat hij er een beetje op was. Had Boogerd reed natuurlijk al super hard en dat hebben we daar ook gezien.

[00:29:03]

Ja ja, precies hij. Want dit is natuurlijk dit hangt natuurlijk ook een beetje samen met wat ik in de introductie al aanhaalde. Is dit. Dit is dus de Tour de L'Avenir van 2018. Volgens mij het jaar hiervoor won Berno de Tour de L'Avenir. Dat zou kunnen. Ja, en hadden we dus op een gegeven moment zo'n situatie dat de Tourwinnaars van Van Dyck vorig jaar en dit jaar allebei ook ex-winnaars waren van de Tour de L'Avenir. En wat eigenlijk een beetje past in dat frame van wat je nu ziet dat eigenlijk hele jonge renners in één keer meekunnen met de besten.

[00:29:38]

En dat is eigenlijk iets nieuws van wat we de afgelopen jaren hebben hebben gezien. Feit is dat het absurd is natuurlijk dat jongens die zo jong zijn als Berno en Boogerd jou alzo zulke prestaties leveren. Hoe kijk jij daarnaar? Waarom zijn? Waarom zijn die hunky zo goed nu ineens? Ik denk dat het puur te maken heeft met de begeleiding in de WorldTour teams. Dat is gewoon op jonge leeftijd, is hartstikke goed. En dan wordt het potentieel van iemand gewoon goed benut.

[00:30:07]

Dus veel eerder. Ja, dat lijkt mij wel. Maar ja. Maar ik denk dat een Tuco heeft te maken met heel veel talent in deze generatie natuurlijk. Maar ja, ik denk dat het ook wel heeft te maken met de schoonheid van de sport. Maar ja, daar kan ik niet heel veel over zeggen natuurlijk, maar ik minder doping is. Jaja, dat dat denk ik. Ik bedacht de esthetiek. Ja, ik dacht dat jij dat zou denken.

[00:30:32]

Jij bent zo'n romantische romanticus. Ehm, ja, het is minder doping.

[00:30:39]

Dus ja. Dus je spits is de tussen afgevlakt is. Het is makkelijker voor een jonge renner om tussen te komen. Ja, inderdaad, als je het potentieel hebt en je zit in. Ja, ik denk in elke WorldTour team zijn er heel veel experts en heel veel mensen die er heel veel verstand van hebben. Ja Jan, dan benutte je potentieel gewoon veel sneller, veel beter. En ja dan. Dat zie je in de resultaten. Ja, VRT legt uit.

[00:31:02]

Want jij bent twintig en en je ziet je leeftijdsgenoten nu af en toe dingen doen waarvan je echt waar die echt echt absurd zijn. Zeg maar qua prestaties. Boogerd jaar die de Tour wint en in de derde week nog zo'n tijdrit oplegt. Maar dat is dat lijkt me dan de beste prestatie van het afgelopen seizoen bij legde. Ik kan me voorstellen dat het ook wel ongemakkelijk voelt. Want het is dus ook het legt in één keer waar je voorheen misschien zeg maar het jonge talent was, wat rustig kon rijpen.

[00:31:32]

Zie nu in één keer de jongens om jou heen staan in de Tour de L'Avenir van 2018 al allerlei grote koersen winnen. Ja, nee, voor mij is het verandert eigenlijk helemaal niks aan voor mezelf, want ik heb gewoon een plan voor mezelf en met het team en ik wil een jaar per jaar een beetje groeien. En dat andere talenten van mijn leeftijd zo goed Reie verandert niks aan dat plan. Ik heb gewoon zelf iets in mijn hoofd wat ik wil.

[00:31:58]

En ja, jaar wil ik gewoon sterker worden en beter worden dan als ik op mijn hoogtepunt zit van van mijn kunnen. Dan wil ik wel wat gaan proberen. Voor mij hoeft het niet nu, want ik voel me daar ook niet helemaal klaar voor. Nog om. Om zich maar dat soort dat soort mega prestaties al te leveren. Ja, inderdaad. Ik kan. Ik kan nog heel veel verbeteren, nog heel veel leren en dat wil ik jaar per jaar gewoon verbeteren, zodat ik misschien ook een hele lange carrière kan hebben.

[00:32:28]

Hartstikke leuk om te doen. Ja, en dat is gewoon het plan waarbij aan werken en hoe ik mij wil ontwikkelen. Wat is dan het eind toe je droom? Ik denk dat het beste bij mijn fysieke capaciteiten gewoon een klassement past. Dat is. Ja, ik heb gewoon hoge vermogens. Ben niet heel licht. Geen Colombiaan, maar gewoon een goede tijdrit. Klimmen. En ja, ik heb nu dus gezien dat een van mijn krachten echt herstel vermogen is.

[00:32:56]

Dan spreekt een drieweekse koers spreekt me gewoon aan. Maar ja, ik, ik denk dat er ook wel andere mogelijkheden liggen, want in 2008 ben ik ook derde in Parijs geworden. Het is een andere koers gesproken. Dat is een heel rare. Als je een beetje naar jouw palmares kijkt, dan is dat vond ik best een rare uitslag. Daartussen kreeg kreeg je dat nou weer voor mekaar? Ja, heel hard fietsen. Het is een goed begin.

[00:33:24]

Uhm ja, nee ja. Ging die koers. Ben wel benieuwd naar. Uhm ja, dit is een belofte. Koerst. Het was Sadi Redes secco. Want als de Tour de L'Avenir met landenploegen. En dit is dit was dus met CEC Racing. En ja, we hadden daar een supersterke ploeg. Julius van den Berg die uiteindelijk tweede werd. Eduardo Affinis die natuurlijk ook echt aan de brommer is. Jumbo? Ja, natuurlijk ook een echte brommer.

[00:33:52]

En ja, dus ik wilde daar ook zoveel mogelijk leren en kijken wat die jongens deden. Dus ik dacht van ik blijf bij de jongens. En ja, misschien ga ik vroeg af. Misschien raken? Laat af. Misschien kan ik het uitdraaien. Misschien niet. Ik kijk wel waar het schip strandt. En ja, ik kon eigenlijk bij Julius blijven totdat we met z'n drieën boven waren. Samen met standen Wulf en namen als Jasper Philipsen hadden we eraf gereden en toen gingen we met z'n drieën naar de velodroom.

[00:34:20]

Toen dacht ik van waar ben ik nou weer beland?

[00:34:23]

Een bekerfinale ga rijden, maar denk niet al heel vaak op tv gezien was. Ik dacht wat is dit nou weer? En ja, daaruit bleek ook wel gewoon dat ik gewoon super hard kan fietsen en dat ik zo'n koers ook aankan. Vooral ook met mijn skills uit het veldrijden. Dat hielp zeker mee. Ah ja, natuurlijk heb je een voordeel bij, want het jaar laten zie je ook dat Tom Petkov Winter eigenlijk een veldrijder wil ik het veldrijden? En dat werkte zeker mee.

[00:34:51]

En dat evenwel geholpen. Die zaten er wel met zijn hit Stan Dewulf won toch? Ja, ja, ja, dat was. Ik neem aan dat dat zinnen in de bus niet blij waren dan.

[00:35:03]

Naja, ik was sowieso ook blij dat ik daar zat. Maarja het was. We hadden dat veel beter kunnen aanpakken inderdaad. Maar ja, Jasper Philipsen kwam ook terug op de vierde plek. Kwam ook hard terug. Die rijdt natuurlijk ook super hard en die wil je er echt niet bij hebben in hun eindsprint. Ja, alleen onze tactiek was niet supergoed. Maar ik moet ook zeggen dat Stan Dewulf ook echt heel sterk was die dag en op de dag van vandaag nog steeds heel sterk rondrijdt.

[00:35:32]

Ja ja zeker. Dit is inderdaad wel een gekke uitschieter. Die was mij ook opgevallen. Nee, maar het is dus al algemene klassementen, want ik vond het leuk dat je dat zegt, want dat was ons denk ik. Even een bruggetje maken richting de Vuelta als één ding opviel was natuurlijk waren al vanaf etappe 5 dat je in de eerste vlucht zat met Wellens en Gio Martin. Dat was natuurlijk het eerste moment dat ik dacht dat ze leuk waren.

[00:36:00]

Tijm en Aarsman reed rijdt in de kopgroep. Maar indrukwekkend zoals je het in week 3 nog steeds deed. Is dat zelf ook? Is dat? Die had ik denk ik genoemd als hoogtepunt van jouw uit jouw carrière tot nu toe. Die opeenvolging in derde week van de eerste tijdrit waar je volgens mij vijftiende werd en toen de die bizarre goede kopgroep waar je in terechtkomen de dag erna en de laatste La Cova Tjia Berg waar je in één keer met Valverde en Wout Poels omhoog reed.

[00:36:31]

Ja, inderdaad, dat is een hele mooie derde week. Jij derde week. Maar was je niet steenkoud? Lotto al in die derde week? Nee, ik moet zeggen dat ik me supergoed voelde. Dat ik. Ik voelde me eigenlijk alleen maar beter worden in die in de drie weken. En ja, ik belde in de derde week ook mijn manager met Bart Vanhaeren Sack en die zei ook later van ja laat. Laatst hadden we een gesprek en hij zei ook van ja, je klonk mentaal ook super fris.

[00:37:01]

En dat heb ik niet bij iedereen gehoord. Je was een van de weinige die mentaal nog super fris klonk. En ja ja, echt nog hongerig was naar naar aanvallen en naar volgen. En naar. Gewoon aanvallen eigenlijk. En zei ja, dat is ook heel mooi voor de toekomst. Ja, laten we even bij het begin beginnen dus. Dus jij bent prof geworden? Augustus 2020? Ja dus dat was en ik zag op je Instagram. Dat was heel leuk dat je heel trots was dat je het single Pak Aan mocht trekken.

[00:37:33]

Ik kan me voorstellen dat dat de grote neem. Ik kan me voorstellen dat het dat je voor het eerst een prof tenue aantrekt, zeg maar dat dat ook wel goed moet voelen als als jonge renner. Als bijzonder moment toch? Ja ja zeker. Ja, ik was super trots op dat ik voor zo'n mooie ploeg mag mag rijden. En nog steeds ben ik daar trots op. Het zou natuurlijk een heel mooi team. En wat was het? Want je wordt prof in een gek jaar.

[00:37:56]

En wat was het? Wat was het idee van wat was wat het was? Wat hadden ze gezegd van wat wordt? Wat wordt het programma de komende maand? Wat? Volgens mij wist je nog niet meteen dat je de Vuelta zou gaan rijden?

[00:38:04]

Nee. Ik stond wel een longlist online van twaalf namen. Maar ja ja, dat moest je maar bewijzen dat je daar heen kon of het team wilden dat je daar ging rijden. En blijkbaar heb ik in het seizoen toch mooie dingen laten zien waardoor ze me mee wilden nemen. Ja, want je hebt de tour delen. Dat was de eerste. Je hebt gelijk dat wat ook absurd is, want dat is natuurlijk normaal gesproken een koers die niet zo belangrijk is, maar die nu in één keer een soort van top loodwit was met allemaal toppers die zich aan het voorbereiden waren op de Tour.

[00:38:34]

Ja, dat was echt bizar om mee te maken hoe Jimbo en Inias daar ook kapot aan het maken waren. Dat ging echt super hard omhoog. En dat was ik wil niet zeggen een wake up call of zoiets. Maar dat was wel een mooie kennismaking met het profpeloton, want Corremans had je moeite om te volgen. Ja, het was ook super warm 40 graden. Elke dag en is ook niet maar als sterkste punt. Als Nederlander in de hitte?

[00:39:03]

Ja inderdaad. En ja, dat ging ook heel hard omhoog. En we reden daar ook meer om te leren. En in dienst van Sam oma. En ja, ik gewoon heel veel ervaring opgedaan en het was gewoon een hele mooie ervaring te rijden in het nu.

[00:39:20]

Maar hoe is het dan? Want je zei. Ineos is een jumbo. Die reden elkaar die rjukan hemel naar de hel. Dat was eigenlijk de eerste echte krachtmetingen. We hebben dat wel op tv gezien. Maar hoe voelt dat dan als je in het peloton? Als je een speler die je niet jongens even rustig. Het is de Tour de l'Ain. Komaan. Ja, het ging gewoon de hele dag hard. Asylum gewoon. Elke klimwerk, gewoon echt strak tempo omhoog rijden.

[00:39:42]

En dan wordt er gewoon gezegd van ja, op deze klim gaan we ze afrijden en dan rijden. Ik denk. Robert Gesink ging op kop. En dan? Ja, dan is het sterven in. Het begon. En dan zie je dan zie je Jumbo en daar voorop rijden. En al de rest volgt gewoon en probeert te volgen. Het gaat sowieso hard en nu is het dan. Want dat kan natuurlijk ook. De eerste keer dat je écht tussen allemaal profs en echte grote namen rijdt.

[00:40:11]

Het is nooit je ne keer naast die Molenhof, met Geesink of met dit. Stel, u moet toch ook wel absurd zijn als je daar in één keer maar altijd naar gekeken hebt op tv en dynamo voorbij ziet komen? En dat ze dan in één keer dat je in één keer gewoon op dezelfde plek rijdt als zij. Ja, dat was echt bizar. Ja, dat was wel een droom die uitkwam. En natuurlijk, om zo'n wedstrijd met die namen te rijden kijk je altijd naar ze op tv en je ziet interviews met ze en je hoort misschien een podcast van sgia.

[00:40:40]

En dan ineens rijden in een peloton met ja dat. Wat doe je dan gaan en even een babbeltje maken? Of hoe werkt dat dan? Nee, ik ben lekker. iDeal zit of ik ben niet echt het type daarvoor om gewoon een babbeltje te maken. Ik liever gewoon mijn eigen ding. En ja, dan kijk ik wel even wat ze doen. Zeg maar wat ik van hem kan leren en wat zij doen. Welke keuzes zij maken. Hoe is hij in het peloton rijden?

[00:41:03]

Want je kan superveel van die ervaring. En dat neem ik toch allemaal mee. Noem eens iets wat je daar wat je daar meteen zag of wat je daar oppikte waarvan je dacht dit kan ik zelf ook gebruiken. Wat mij vooral opviel is dat de kopmannen gewoon echt een jasje of een bidon, dat ze dat gewoon echt niet gaan halen om zoveel mogelijk krachten te sparen. Eerst dacht ik altijd van Phaedra. Je kan zelf ook prima wel even naar 8 rijden.

[00:41:30]

Stel je Nya. Stel je niet aan. En ja, die knecht of die je teamgenoot. Die kan ook wel even voor hem blijven, maar dat is toch echt anders op dit niveau. Ja, en vooral het rijden in het peloton zo is iets meer gecontroleerde, maar je moet ze claimen echt een plek oppast team. En dat is natuurlijk ook helemaal anders dan bij de beloften. En zeker niet zomaar even voorin tussen die een Provins, maar als geen rijder.

[00:41:58]

Het zou theoretisch kunnen denk ik waar ze het echt waarderen. En het staat ook een beetje op de tv natuurlijk. Dat is zonet zijn witz. Jonge Sunweb cerium autotreinen is het sowieso natuurlijk anders dan bij de junioren, maar het rijden in een peloton omschreef jezelf niet als super technisch. Of was dat? Geldt het alleen voor het veldrijden? Wat het meer is? Drie zware valpartijen na twee zware valpartijen met drie operaties aan mijn sleutelbeen. Ja, daardoor word je dan een beetje angstig in het peloton.

[00:42:34]

En dat voel ik nog steeds wel. Dus ik kan heel veel met een fiets in het veld rijden op lage snelheid. Maar zolang ik eigenlijk een soort van de controle moet afgeven aan iemand anders in een peloton of een afdaling of een sprint, dan klapke soort van een beetje dicht. Maar daar heb ik dit jaar echt enorme progressie in gemaakt. Vrolijk door de Vuelta te rijden. Samen met het team goalies is mijn coach en je begrijpt supergoed in. Dat gaat steeds beter.

[00:43:04]

Maar ja, dat dat voel je dan wel. Hoe werkt het ook? Bespreek je dan samen situaties na? Of geeft hier dan tips over hoe je oefeningen mee, omdat om te leren?

[00:43:14]

Je praat gewoon veel over en het is vooral een kwestie van doen en meer. Gewoon veel doen en vertrouwen opbouwen. Het is puur vertrouwen opbouwen. En zoals ik ben ook in februari of begin maart samen met Wilco naar Spanje gegaan met Oscar Saiz downhill renner en daar we gewoon af van training en techniek training met z'n tweeën. Onder leiding van hem en daar bouwen ze ook heel veel vertrouwen van op. Alleen dan is het heel jammer dat in maart ineens het seizoen over was en ik het niet in de praktijk kon brengen.

[00:43:50]

Dan blijf je op training gewoon een beetje weer je eigen lijnen rijden en dan gaat het vertrouwen ook weer. Wordt weer wat minder, dus dan was ik wel blij om wedstrijden te rijden. Niet omdat ik het dan zo leuk vond, omdat ik niet op mijn gemak was in het peloton, maar wel om weer dat vertrouwen terug te krijgen. En dan? Ja, dan werk je eigenlijk. Ja daar. Daar werk je aan. En het gaat niet alleen maar om die resultaten te rijden.

[00:44:17]

Het gaat puur om die ontwikkeling steeds een beetje beter te worden. Hij henon dus in de Tour de l'Ain. Dat was meteen een goede ontgroening in het profpeloton. En dan was de Horie daarna al van de Vuelta is een serieuze optie. Of was is komt het pas veel later? Nee, ik denk dat dat wel later kwam. Ik hoorde natuurlijk wel voor het seizoen dat ik op de longlist stond, maar dat duurde nog een tijdje voordat ik daar echt opstond.

[00:44:45]

En wanneer weet je wanneer, wanneer je dat hoorde? Ik weet het niet echt meer uit mijn hoofd. Het was wel een aantal weken van tevoren. Was je er blij mee om ze mochten rijden? Ja, zeker het. Tuurlijk, de eerste grote ronden. En eerst had ik natuurlijk een beetje mijn twijfels als twintigjarige. Want ja, ik ben maar 20. Ik had geen idee of ik het überhaupt aankon, maar het team heeft me wel overtuigd van dat.

[00:45:12]

Dat ik dat gewoon aankon. Dat ik eigenlijk een supersterke renner ben voor mijn leeftijd en dat het me alleen maar beter kon maken om daar. Tarija en het team was super flexibel als het niet niet ging. Nou dan kon ik naar huis zoals het ook prima. Ja, daar was het hartstikke prima als je. Was je zenuwachtig? Ja, tuurlijk ben je een beetje zenuwachtig. Een allereerste grote ronde en weer met al die grote namen in een peloton rijden.

[00:45:36]

En elke dag zie die grote namen als Vroem, Dumoulin dan. Een beetje zenuwachtig Stina. Ja, dat snap ik. Wanneer? Wanneer zijn die zenuwen dan weg? Moment dat de koers is? Euh, ja, eigenlijk als het volle bak koers is, dan denk je nergens maar aan en dan euh. Dan was het alleen maar zo hard mogelijk rijden, dus dan voel je de zenuwen niet meer. Maar ja, elke keer als je dan in de neutralisatie even naast die gasten rijdt of naar de start gaat, dan denk je van ja, je ga ik toch maar mooi.

[00:46:04]

En het was natuurlijk wel een bizarre. Het is jullie ploeg. Was ik ook allemaal jonge gasten, dus het was zoiets soort. Wij maakten. Ik zou het net ook nog in de introductie roken toen de cultures sinnaeve jongeren vakanties. Maar er was wel een beetje. Het was wel een beetje zoiets van we gaan de besturen, die jonge garde naar de naar de Vuelta. En we zien wel wat wordt zeg maar toch omgooien. Lily de leer ploegh eigenlijk?

[00:46:28]

Ja zeker. Het doel was daar echt om te leren en etappes en etappes te gaan. Ja en ja, we hadden ook Jozef Stalin mee. Die had al meerdere grote rondes gereden en er was echt een supergoede mentor daar. En we konden alles vragen aan hem. Maar was hij niet de enige die al ronde ervaring had? Hij ook microsporen en power? Ja, er was wel wat een grote ronde ervaring dus het was maar nog steeds Walde. Vijf debutanten.

[00:46:56]

Dat is echt veel. En. Maar ja, we hadden ook wel de nodige ervaring mee en we konden alles vragen aan hen. En het was gewoon puur een leerschool zoals ja, we hadden geen doelen zoals winnen het klassement, maar bijvoorbeeld de eerste drie dagen van het eerste zesdaagse blok. Hou je voeding bij en houd bij wat je hebt ingenomen. En dan krijg je dan mooi na die drie dagen dan een overzicht terug van na die etappe heb je misschien iets te weinig gegeten, daar heb je teveel gegeten.

[00:47:23]

En ja, dat verwerk dan allemaal naar wat je allemaal weer een betere renner. Ja, dat heeft me dan ook wel heel erg geholpen in die Vuelta op klinkt ook iets wat heel goed bij jou past. Als ik zo meteen zeg, maar sowieso gestructureerd bij te houden en te werken aan kleine verbeteringen. Ik vond het hartstikke fijn omdat dat de ploeg daar gewoon aan mee dacht en dat voeding bijhouden. En als je dan iets te weinig at dan? Dan wist je dat voor de volgende keer.

[00:47:51]

En dan zat je weer op goed level eigenlijk. Ja, en dan Balance dan. Dus dan heb je die eerste dagen door een dom blondje in één keer in etappe vijf. Had was het was een van de ambities van de plannen om te gaan in de in een vlucht af en toe eigenlijk elke kans die voordeed.

[00:48:10]

Wilden we gewoon voorgaan. Een beetje Tour praktijken denk ik. Vol op de aanval en mooie inspiratie voor de Sunweb centreren. Dat was een super inspiratie en ook de Giro die je toen aan de gang was. Volgens mij was het ook die etappe dat veel kogelhuls pakten, denk ik. Dat hoorden wij in ons oortje. En ja, dat was natuurlijk supermooi om te horen. Ja en ja, die etappes zaten we altijd met z'n drieën denk ik in een kopgroep van tien, twaalf man.

[00:48:39]

Ja, dat is echt een hele prestatie, vooral voor zo'n jonge ploeg. Ja, en uiteindelijk was een gevecht van honderd kilometer denk ik dat überhaupt de kopgroep weg ging. Ja, dan zitten Mark Donne van Robert Power en ik zit daar dan bij. In een superstrakke kopgroep. En na dan? Dan weet je dat we ook een hele sterke ploeg hebben en dat er iets moois inzit dat we gewoon het talent en de kracht hebben om daar eventueel een een goed resultaat te rijden.

[00:49:07]

Uiteindelijk zag de rest natuurlijk ook dat wij heel sterk waren, ook al waren we erg jong. Dat ze met z'n drieën daar zaten en was de samenwerking een beetje weg. Dus ik dacht van ja, dan ga ik er maar vandoor. En dan krijg ik Tim Wellens mee. Natuurlijk ook volle bak bekommeren. Even later qjm Martin ja, dat ging ook super hard omhoog. Waar is toch ook bizar dat je dan in één keer zeg maar in een kopgroep zit met Gio Mortar en Tim Wellens?

[00:49:32]

Ja, zeker als ik er aan terugdenkt dan als echt Biesbrouck poorten om onderweg een beetje gepraat met elkaar ook. Uhm ja ja, dat gefilosofeerd. Of ik vind het nog steeds heel erg mooi dat Tim Wellens eigenlijk Engels tegen mij begon te praten. Echt. Dat betekent dus dat ik me echt niet zo laat ik. Ik praat gewoon Nederlands, maar ik denk dat hij me nu al kent. Ja, natuurlijk. De andere etappe in waar ik ook mee in de vlucht zat natuurlijk ook bij is.

[00:50:04]

Hij zou goeie herinneringen aan jou hebben denk ik. Dan denk ik wel. Ik zei de etappe daarna volgens mij ook tegen hem van jou. Als jij weer met mij in de kopgroep zit, dan ga ik gewoon terug naar het peloton, want hij werd toch al geniaal. Ik denk dat hij me nu wel kent. Hartstikke leuk. En wat wil dag want als stiekem dat is. Je rijdt dan met z'n drieën op de finish af en jij had overduidelijk een plannetje gemaakt en bedacht.

[00:50:26]

Wat was de. Wat was je? Hoe gaat dat ook? Bedenk jij dan? Krijg je dan meteen van de ploegleiding mee? Van zo gauw met spelen de laatste. De laatste kilometers? Euh ja, ik had natuurlijk nooit zo'n finale gezeten. Dus behalve in Parijs-Roubaix inderdaad. Maar niet getreurd niveau. En Mark geeft dat zat in de auto daarachter. En ik vroeg. Marc van Uhm ja, dit zijn echt twee wereldtoppers waarmee je naar de streep gaat, dus hoe?

[00:50:52]

Hoe kan ik het helpen? Help alsjeblieft. En achteraf hoorde ik dat hij gewoon met mijn trainer Dajo Sanders heeft gebeld en zei van ja, wat is nou eens de kracht? Kan die echt puncher? Kan die centen nog even navragen waar vooral ook na zijn koers bijna 200 kilometer een beetje doorheen natuurlijk. Hoe heet die gast ook weer niet in de kopgroep? Zit die Engelsman ook toen? Ja, en hij belde met je trainer. En wat zijn je trainen?

[00:51:22]

Ja, dat ik gewoon euh. Echt echt ja, gewoon echt hele hoge waardes heb. En euh, dat ik daar wel zou kunnen winnen. Maar ja, tegen puncher als Tim Wellens dan op zo'n aankomst wat het was. Was denk ik iets meer dan de kilometer echt 10 procent. Ja, daar heb je bij weinig renners. Schei! Euh, geen schijn van kans. Misschien een Roglic. Maar euh ja. Wellens is wel echt een specialist.

[00:51:45]

Ja natuurlijk dat. Dat ligt hem echt perfect natuurlijk ook. Iemand die natuurlijk echt al tientallen van dat soort finales heeft gereden. Ja, het zal ook hydraat. Ja ja. En dat zag je ook, want mijn beste kans was hij. Ze kende. Maar mijn beste kans was dat ze mij echt kennen natuurlijk. En op elkaar gingen letten. Ja inderdaad. Dus ik probeerde aan te vallen. En als ze dan een kleine uhm. Twijfel was dan ja dan had ik een gat kunnen pakken van 5 tot 10 seconden.

[00:52:14]

Dan had ik gewoon alles gegeven. Bergop en dan had ik misschien kunnen winnen. Jaja, dan zie je de ervaring van Tim Wellens en die zet meteen op mijn wiel. En ja, je punt was net niet hard genoeg. Ja, ik ben niet het meest explosieve type. Dus voor mij was het een hele goeie aanval en op het goede moment alleen. Ja, ik pakte een klein gaatje, maar het was niet groot genoeg. En ze is er één moment geweest dat je dacht yes gaan pakken.

[00:52:39]

Gewoon als een split second. Euh ja, toen ik aanviel. Wel ja. En ik hoorde dat ik een klein gaatje had. Maar ja, achteraf hoorde ik ook van Tim dat die op de klimmetjes ervoor dat ie echt tot de limiet zat en dat ik de sterkste bergop was. En als ik dat dan achteraf worden, dan denk ik van ja. Dat is dan ook de ervaring dat ik nooit mezelf mijn eigen grenzen nog niet helemaal ken en dat ik daar had moeten aanvallen en misschien hem nog niet helemaal kan lezen ook.

[00:53:06]

Ja, inderdaad, het is toch iedereen zit daar met een pokerface en niemand laat zien wat die voelt in zijn benen. Dat is ook de ervaring dat ik dan nog net wat. Wat voel jij daar in je benen? Had je zoiets? Vandaag kan eigenlijk nog een tandje harder. Of ja, ik had eigenlijk van ik kan nog wel een tandje harder. Maar ja, daar komt zo'n afdaling aan en ik denk dat het beter is om samen te blijven.

[00:53:28]

Maar achteraf, dan is het. We hadden drie minuten, drieënhalve minuut. Ja, direct energie was wel volle bak aan het. Aan de brommer achter ons, maar ik weet niet helemaal waarvoor. Maar ja, dat wisten dus waarschijnlijk ook niet. En trouwens, de etappe dat ik ook in de kopgroep zat met van waren. En zo waren ze ook volle bak achter ons aan aanmaant rijden. Ja ja, wat het niet persoonlijk op me zou. Ik zou wel gaan twijfelen.

[00:53:52]

Nu ja, ik wou het zeggen. Heb je vijanden? Nee. Ze hebben ook gewoon een hele goeie puncher daar natuurlijk. En ik weet niet meer hoe hij precies heet Simon ofzo. Maar ja, ze hebben hele goeie pêcheur, dus zagen er ook kansen. Maar als ik daar achteraf aan terugdenken had ik misschien toch gewoon moeten aanvallen. In de afdaling naar eigen lijnen moeten rijden en volle bak moeten brommen. Ga naar de finish en daar zit je dan.

[00:54:14]

Zit je dan te balen na afloop? Of is het. Of ben je vooral trots op hoop dat je dat je daar gewoon mee kon in de finale? Ik. Ik was vooral trots dat ik daar zat en dat ik dat lijkt me het meest gezonde reactie overigens. Maar ja ja, tu IX. Ik klopte even op mijn stuur, want ik was zo dicht bij een overwinning. Als topsporter wil je natuurlijk altijd winnen. Daarom viel ik ook aan, want ik wilde winnen.

[00:54:35]

Maarja, je bent toch al 20 20? Inderdaad de Vuelta. Is dat al zo oud? Maar ja, tuurlijk wilde ik weer naar. Maar na vijf seconden ging de knop HQOU om van Wow dit podium. Eerste podium World WorldTour. Ja, dit is echt vet. Ja echt vet. Dat wil ik wel meer. Ja, eindelijk. En gewoon in een kopgroep met zulke namen. Wellens die gewoon moet reageren op een Engelsman. Da's toch mooi?

[00:55:00]

Ja, dat klinkt hartstikke mooi toch? Al een paar jaar geleden had ik het over durven dromen. Nee, dat snap ik echt heel goed. Hij en euh. En uhm. Uhm en vervolgens hoe heb je t vervolgens ervaren? Ik kan me zo richting dan de etappe 14, want dat was denk ik het volgende hoogtepunt. Of de tijdrit. Eigenlijk denk ik die dan nog voordat die tijdrit was. Misschien moeten we daar even over hebben, want dat is wel een goeie, want daar werd je vijftiende.

[00:55:22]

Uhm, en ik weet dat weinig in natuurlijk. Na afloop van die tijdrit en een uitzending hadden en uhm en het dan lopen altijd klassement door en in één keer zagen de klagers wel eens 15 jaar geworden. En toen dacht ik ook nog hé. Ik heb hem weer niet opgesteld. Ja, ik mag hierover. Ik houd je in mijn wielen. Broodnodig straffen je. Ik had je ook opgenomen als ook wel omdat je echt heel goed. Pas vijf punten ofzo, dat zal volgend jaar dan ook een beetje tegenvallen.

[00:55:52]

Ja, dus dan wordt het wel meer in gewetens? Vraag ik. Had je bij SCO Rito. Ik heb heel weinig punten met je gehad en dan kan je dus afvragen ligt het aan mij? Ligt het aan jou? Of ligt het aan het spel? Ik vind het makkelijkste. Is nu het spel de schuld? Dit seizoen was ik zeker van plan gewoon een derde partij de auto is bleek de puritanisme dat in de remmen? Inderdaad. Maar die tijdrit was het doel om daarna om daar te gaan knallen.

[00:56:18]

Het was niet per se een doel, maar ik heb dit jaar wel geïnvesteerd in mijn tijdrit. En ja, het is wel heel jammer dat ik geen protest heb kunnen doen voor mijn positie. Ik ben een beetje op de fiets gezet door Korona werd dat mocht dat niet doorgaan? Jeri baantjes. Daar baalde ik heel erg van. Maar ja, dat maakt het des te mooier dat ik daar vijftiende kan worden zonder echt data van hoe Aro ik nou eigenlijk ben.

[00:56:42]

Ja, maar het wel. Had je al wel uit jouw wel veel tijdritfiets ervaring? Uhm nee, bij Sekt niet per se. Ik had ook maar één tijdrit gereden bij Sembilan in Slowakije en die ging eigenlijk heel erg goed op het puur vlakke tijdrit. Als enige gast onder de 70 denk ik in de top 10 en achtste staan was ik 170 kilo niet onder de 70 jaar. En dan doet zelfs verder nog wat je Israël praktijken. Ja en ik eigenlijk in dezelfde tijd als Chad Haga, dus dan was ik echt.

[00:57:19]

Kan wel een stukje fietsen kan ik zeker een stukje fietsen. Dat is echt knap hoor. Hij is hard fietsen. En ja, dus ik had wel wat geïnvesteerd in de in de tijdrit. En het was niet per se een doel op zich. Ik mocht wel volle bak gaan van het team. Gewoon puur als investering voor de toekomst. Ja, ik was gewoon heel blij dat ik ook zo'n mooie uitslag kon rijden. Wist je dit van jezelf dat je in de jeugd wel eens tijdrit gereden?

[00:57:47]

Kampioenschappen meegedaan en dat soort dingen? Ja, ik heb wel podia gré op Enca tijdrijden, maar ik heb nooit echt op gefocust. Maar dat gaat de komende jaren alleen maar meer worden om mezelf te verbeteren daarin voor de toekomst. En misschien kan ik daar ook mooiere dingen in laten zien. Kan een wapen van je worden natuurlijk? Ja, dat is denk ik wel het doel, want ik heb daar het vermogen voor. En als ik dan wat meer ARO kan worden en wat de kleine dingen kan finetunen en meer op die positie focussen, want daar kan ik nog heel veel meer winnen qua kore en qua rekken.

[00:58:19]

En al die dat soort dingen kan er nog heel veel verbeteren en misschien kan dat echt een goed wapen worden. Ik zei ook dat het de eerste keer was dat je met een oortje reed. Een tijdrit. Ja, dat klopt. Ja en hoe gaat het dan? Wat wordt er gezegd in Yoyo? Nadat moet je eigenlijk zelf aangeven voor de start? Mag je nou zelf weten zoals jij zegt? Ik wil muziek, dan spelen de muziek. Ja, na dat.

[00:58:41]

Ik denk niet dat dat veel gebeurt, maar ik kan me voorstellen dat pompende house godetia vrolijke radio 4 ofzo ook hartstikke leuk kalmerend. Ja lekker. Ja ja, nee. Ja, ik mocht dat gewoon zelf aangeven aan aan de coach die me volgde Arjan Robbers. En ja, ik had eigenlijk geen idee wat ik wilde horen. Dus ik zei van ja, ik denk dat ik geen tijden hoef te horen van zeg maar gewoon wat ik moet doen, want dat moet ik doen.

[00:59:10]

Ja, wat zeg maar gewoon wat ik moet doen. Zo simpel is het. Gewoon versnellen en vertragen, links naar rechts omdat ze bijna Sytske, dit zouden wij de hele tijd niet vallen. Alleen harder rapportages alleen dan qua voltages. Wat ik harder of zachter moest. Want er wordt natuurlijk een basisplan gemaakt, maar die bleek veel te laag te zijn omdat er niet genoeg data was. En ja, daar moest ik. Uiteindelijk krijg ik toch een beetje op gevoel van.

[00:59:38]

Maar Arjen zei wel van ja, deze sector is meer tegenwind, het rijden wat harder en hier is het wat meer. De wind staat wat gunstiger, dus rij her, probeer wat te herstellen. En zo ja, dat heb ik dan hooghartig gehoord. Meer heb ik niet zoveel gehoord, maar dan kom je over de finish en een oefenstonde.

[00:59:58]

Want je was je of stond natuurlijk niet heel hoog in het klassement, dus was dat zat je nog echt in de top vijf of zelfs top 10. Volgens mij is dat een redelijk eindklassement. Iets van vijfenveertigste ofzo. Ja ok, dus we waren al heel veel renners geweest, waaronder Joshua Stalin teamgenoot. Die ging echt volle bak in die tijdrit. Dat was ook het doel. En hij stond toen tweede ofzo denk ik. En toen kwam ik over de streep.

[01:00:22]

Het was maar 15 seconden langzamer op een 50 minuten tijdrit. Ik zou Derülo de derde tijd ofzo. Wat is dit nou weer een jasje, zegt de supergoede renner. En van een hele goede tijdrit rijden? Ik dacht van. Nou, ik heb ook wel echt een goede tijd gereden. De catharsis waren ook gewoon echt heel goed voor mij. En uiteindelijk dat ik 15e kan worden. Dat is. Hele mooie prestatie, ja zeker. En toen dacht je de dag erna ik ga het toch maar weer eens mee in de vlucht.

[01:00:52]

Ik dacht waarom niet goed toch? Met Tim Wellens weer was het even zie, je zoekt de groepjes wel uit, want dit was dus Stybar. Even heb je misschien onderweg, maar even over veldrijden kunnen hebben lijkt me weinig gepraat met hem gepraat. Maar hij was ook wel één van mijn voorbeelden. Wil ik toen ik veldrijden reed? Ja, da's waar je precies de Baarle. Michel Wuyts wederom Tim Wellens Mark. Zo leg in Aarsman dat. Ja, echt super om tussen die namen te staan.

[01:01:21]

Ja groupie ja. En ook vooral als er zulke sterke namen weggaan, dan weet je dat het een superzware aanvangsfase was om daarin te komen. Zoals je daar in komt. Als je als twintigjarige, dan weet je dat je echt wel wat kan, want anders gaan gaat zo'n groep niet weg. Dan zitten er wel iets mindere namen bij. Dus ja, eigenlijk ook op de manier dat ik daar inkwam. Die groep reed weg. Ja, ik was eigenlijk de enige die nog over sprong of de sprong kon maken naar Diplo, naar die groep en met pensioen toch?

[01:01:56]

Ja, inderdaad. Die moesten bijna af bij mij. Maar ik heb op hem gewacht. En euh, want ik dacht van Dijk met je kan het ook weer niet waar ik dacht van. Met z'n tweeën komen er sneller, maar hij kon niet overnemen. Dus misschien altijd nog beter geweest dat ik alleen in je eentje had gedaan. Ja, maar uiteindelijk op die laatste klim moest ie er ook af. Dus ja, waar Stybar Stybar zei dus niet wil dan wel.

[01:02:22]

Praat je wel een beetje met Van Baarle bijvoorbeeld. I want dat Stuka. Die zal wel weten dat je gewoon Nederlands spreekt en dat weet ik niet.

[01:02:30]

Ik heb eigenlijk ook niet met hem gepraat in die koers. We konden elkaar gewoon supergoed verstaan en ja, versnelde wanneer we moesten versnellen. Toen we hoorden dat Direct Énergie volle bak ging rijden toen omdat we ze afhouden en supergoed verstaan zonder iets te zeggen dus gewoon. Je wist gewoon wat je aan elkaar had. Ja, we zagen het. Euh. Het is dus het volgende als je in zo'n groep zit met zoveel ervaring. Die weten gewoon wanneer ze moeten versnellen.

[01:02:55]

Als ik hoeft alleen maar te volgen met mijn volle bak om op kop te doen. Net als de anderen. Dat kon ik volhouden. Ja en ja, dan ga je gewoon mee. En dan zie je dat die mannen zoveel ervaring hebben wat ik nog kan leren. Ze voelen gewoon aan wat het peloton doen en houden dat gewoon af. Zoals ik dacht van nou ja, het is nog één minuut, anderhalve minuut voor de laatste klim van de derde categorie.

[01:03:18]

Het is veel te weinig, want die gaan daar volle bak koersen. Maar ja, die gasten wisten dus dat wij ook finale gingen gingen rijden en dat wij volle bak de klim op gingen rijden en dat het peloton zou blokkeren omdat van Baarle van Ineos erbij zat. En Jumbo had er niks aan om dat de bonus af. Het was juist goed voor Jumbo dat de bonus wegvaren. Zij voelen dat aan en ik had daar niet echt over nagedacht. Ik dacht van te weinig en te pushen.

[01:03:46]

Ja ja, zij zagen dat natuurlijk al. En dat is pure ervaring denk ik. Ja ja, precies. En kun je eigenlijk gewoon kijken en denken ik doe gewoon wat jullie doen, want jullie zullen wel weten. Ja, inderdaad, ik. Ik volgde gewoon lekker. En toen Solaire Voets aanvielen op de klim dacht ik ja, ik ga lekker mee. Ja, precies. Had je daar het gevoel dat er dat er meer in had gezeten? Die rit?

[01:04:07]

Uhm nee, die rit dat. Daar heb ik wel het maximale uitgehaald denk ik. Daar was het niveau ook zo hoog. Misschien als er echt een veel langere beklimming was, had ik meer Vervoorn kunnen zitten. Maar dit was een tekort. Te korte beklimming en Asse-Terheide gewoon super hard. En daarbij was de etappe ook echt heel lang iets van 220 230. En dan voel ik wel dat ik 20 jaar ben en dat die mannen gewoon echt weer meer jaren in hun benen hebben.

[01:04:36]

Ja. Ik zat met na afloop van die etappe met Dylan van Baarle te hopen dat ik er zo voor. Ik had namelijk twee eurootjes staan om Dylan van Baarle. Dat was misschien niet helemaal voor jou waar. Die zei dat ze na afloop hadden ze dus wel titels met Brailsford over jou gehad. Brailsford was al heel erg onder de indruk van die tijdrit, maar vond dit ook weer heel, heel goed.

[01:05:00]

Dus je zit gewoon, je bent wel aan het masseren? Ja of nee. Maar toen vond dagtochten toch interessant in het kader van de grote naam dat je in één keer tussen de grote namen rijdt. Dus zelfs Dave Brailsford denkt. Ha Isar, Thijmen Smolov. Je kan wel wat. Dit is toch mooi? Ja, dat Sir Dave dat niet weet gewoon diademen heeft. Dat geldt voor John en mijnheer natuurlijk. Nee, voor Tim wel trouwens. Tim volgt Tim op Twitter tenslotte zwaar.

[01:05:31]

Sindsdien twittert Tim alles in en nu kennen we twee mensen die ik ken. Ik heb. Ik had gisteren gebeld met met Aike acquis Pekkie, oud trainer van SEG. En die? Die was echt heel enthousiast over. Over jou als over Dave Dekker, met wie we morgen zitten? En Uhm, die die dinsdag heel veel positieve dingen dus met name hoe gedreven en gefocust en Naya dat je eerder afgeremd moet worden dan dan gestimuleerd. Maar dat ik vroeger zijn er ook mindere punten toe.

[01:06:05]

Moest u lang nadenken? Die eerst naar het positioneren waar we het over gehad? Uhm. Maar hij is oké. Hij heeft. Hij is van de structuur. Dus toen je net zei van Uhm over dat je dat spel speelde waarbij hij de steden bouwt en zo en IKZ is. Ja, bij Sunweb zit ie goed. Maar wat als het als het bijvoorbeeld een keer minder gestructureerd is bijvoorbeeld? Wat als je ineens wordt op goed opgeroepen voor Parijs-Nice? Euh, ik herken je daarin.

[01:06:35]

Kan je. Zie je daar iets van van? Ben je iemand die heel erg hecht aan structuur? Uhm, ja, ik heb. Ik krijg best wel best wel wat structuur, ik vind het fijn gewoon om houvast te hebben eigenlijk. Maar ja. Stel dat je graag je je je programma van tevoren wil weten. Ja inderdaad, ik wil gewoon weten waar je aan toe ben en waarnaar ik toewerken eigenlijk. Wat? Wat mijn doelen zijn. En dan wil ik daar zoveel mogelijk uit mezelf halen om daar goed goed te zijn.

[01:07:05]

En dat is gewoon mijn mentaliteit, denk ik. En daarom zit ik bij Sumba ook heel erg goed Alaïa zoals jij zegt. Het kan zijn dat ik ineens voor Parijs-Nice wordt opgeroepen, maar ja, dan moet je ook zo professioneel genoeg zijn om dan naar Claver te zijn natuurlijk. En dat ben ik ook zeker al dat dat lijkt me geen probleem. Het is nog niet voorgevallen natuurlijk, maar liever ook omdat je pas vier maanden prof maar wel vier ook wel mee vier.

[01:07:33]

Wel vier heel gekke maanden zeker is wat dat betreft. Ja nee zeker. Dit is dus ofwel vier maanden waar je het best wel onvoorspelbaar was wat er allemaal ging gebeuren. Weet je bijvoorbeeld nu al. Heb je een soort van programma al in je hoofd voor voor komend seizoen? Is is trouwens is een soort van schets van gemaakt? Of heb je voor jezelf al gemaakt bijvoorbeeld? Nee, dat Parijs-Roubaix in ieder geval dat een echte mooie koers. Dan wil ik wel echt graag een keer rijden.

[01:07:59]

Maar ik denk dat dat niet voor de nabije toekomst is, want we hebben daar gewoon veel betere renners voor de ploeg. Maar ik denk ja normaal bij Sunweb zou nu altijd dat altijd wel de programma's bekend zijn. Maar ik heb ook van Michiel gewoon gehoord door door Corona dat Down Under al afgelast is. Johan Vittore is nog niet afgelast denk ik nog niet. Maakt aan een zijden draadje denk ik. En ja, je kan er gewoon nog niks over zeggen.

[01:08:23]

Dus dan kan je wel een plan maken waarvan je wordt als de algemene veronderstelling. Wel dat het wielerseizoen eigenlijk gewoon weer twee maanden opschuift. Toch dus dat we pas dat normaal dat alles wat in januari februari is. Dat zal nu naar San Juan zijn. We gaan gewoon door hoeveel een Kalut? Die staat natuurlijk sinds gisteren op losse schroeven. Volgens mij is het. Gaan ze daar nu drie maanden rouw hebben. Maar ja, het zal gewoon Gewandhaus zijn.

[01:08:48]

Iedereen komt gewoon. Het wordt een groot feest. Altijd mooi. Ja ja, leuk. Uhm nee. De ja nee is goed dat je het zegt. Dus bij Sunweb. Daar zouden we nog even op terugkomen. See you want. Dat stuk staat natuurlijk bekend als een gestructureerde geste. De ploeg van de structuur was tot vorig jaar de ploeg van de overdreven protocollen ook wel kan. Kan me een verhaal van Mike Teunissen herinneren over het het zonnebril protocol dat je moest doen met je zonnebril.

[01:09:17]

Na na afloop van een nee op het podium is specifiek zakjes verdeeld. En euh, waar wij natuurlijk heel veel grapjes over hebben gemaakt destijds. Maar ik kan me voorstellen dat het voor voor heel veel jonge renners zoals jij echt een soort een hele fijne plek is om gewoon het vak te leren van profrenner. Want dat vind ik wel weer het voordeel van dat heel veel dingen zijn vastgelegd. Zo doen we dat. Want dat betekent dat je die dat je daar niet over de denken en makkelijk kunt overnemen.

[01:09:44]

Ja nee, inderdaad ja. Heb je maar gelijk in. Voor mij is dat super makkelijk, want je zit in een Dropbox word je. Je wordt toegevoegd met je account aan die Dropbox en daar staan alle protocollen gewoon in. En als je even wil weten hoe je de bril opzet of hoe je netjes op een foto staat. Tijdens de ploegenpresentatie dan ja, dan open je Dropbox op je telefoon, klik je een protocol aan en heb je gewoon een pdf bestand met de status van april.

[01:10:12]

Hier zegt Apple ja, dat is gewoon.

[01:10:17]

Elke ploeg heeft die regels eigenlijk maar eens per sump. Is gewoon gestructureerd in een Dropbox. Dan is het super makkelijk om te bekijken. In plaats van dat iemand anders het toevallig even tegen je moet vertellen zoals waarschijnlijk andere Boudat. Ja inderdaad dat een dat een coach ofzo het gewoon onthoudt. Hij heeft het gewoon opgeschreven. Dus was het voor jou was voor jou dienst die zegmaar nadruk op structuur was voor jou ook de reden om voor Sunweb te kiezen? Want ik weet niet hoe dat gaat.

[01:10:42]

Want jij? Is bij Sijx Racing in een kamer op voorstellen dat op een gegeven moment, dat doe je het goed. En dan is op een gegeven moment zien mensen jong talent en dan zeker naar zo'n Tour de L'Avenir. Dan twijfelt natuurlijk niemand meer aan van die gaat prof worden. Euh, maar dan? Kan me voorstellen hoe meer ploegen waren die interesse hadden. Uhm ja, dat heb ik me ook laten vertellen dat er meer ploegen interesse hadden. Maar dat begon natuurlijk na Lovania 2018.

[01:11:05]

Maar toen heb ik gewoon gezegd tegen Bart en Bart Vanhaeren en het management van SEC. Ik vind mezelf gewoon veel te jong. Ik wil eigenlijk gewoon nog studeren. Ik wil mijn bachelor halen. Dus hou het allemaal maar af. Maar ja, ik denk dat ze wel contact hebben gehouden met Sunweb en andere ploegen. En ja, toen 2019. Halverwege zijn ze eigenlijk van ja. We zien dat je een hele stap hebt gezet. Vooral mentaal. Dat was het belangrijkste en we kunnen wel gaan praten.

[01:11:34]

En ja, toen ben ik eigenlijk met mij naar Deventer gegaan om met Sunweb te praten met Mark. Ivan En dat sloten eigenlijk gewoon perfect aan. En zoals ik het zou willen is ook de enige ploeg met wie ik toen serieus zelf gebruikten. Waarmee ik zelf heb gepraat. Ik vertrouw het management gewoon. En ja, die doen echt super dingen voor mij. Ik heb ook in de ploeg rijden en Sunweb is de enige ploeg waarmee ik echt zelf persoonlijk heb gepraat.

[01:12:05]

Maar ik heb me laten vertellen door het management dat er wel een heleboel ploegen waren, maar hier voel ik mij gewoon comfortabel bij voelt. Voelde meteen heel vertrouwd en de manier van werken zo gestructureerd. Ja, dat is precies zoals ik het zou willen. En ik voel me hier eigenlijk heel goed en heel gelukkig.

[01:12:23]

Ik heb begrepen dat je ook meteen met Michiel Elijzen en Wilco Kelderman nog had gesproken om een soort om beter beeld te krijgen. Uhm, niet per se van tevoren van sump, maar uhm ja, toen ik er eenmaal bij zat dan heb ik wel veel. Uhm ook wel. Met Wilko heb ik heel veel van geleerd. Ja, ook met Giel heb ik gewoon. Als je in eenmaal in de ploeg komt zeg maar dan praat je veel met hun. Om nou echt te zien hoe het nou werkt.

[01:12:54]

Jammer dat het Bessel Stratford vind ik. Als je dan toch van de van de structuur en de opbouw en planning ook wel bent, heb je er ook een zoiets voor voor je carrière. Heb je een soort van Schetz in je hoofd of een blauwdruk? Nou, dat is ongeveer zoals ik het voor me zie of is. Ja, eigenlijk wel. Zoals ik zei is het doel nu om jaar bij jaar te ontwikkelen, sterker te worden, meer te leren.

[01:13:25]

En ja, totdat ik in mijn prime zegmaar ben. Maar dat dat globaal 20 dan echt mooie prestaties te laten zien. En dan? Afhankelijk van waar dat is. Maar als dat in een klassement is, wil ik daarna wel wat klassiekers ofzo te gaan rijden en probeer het nu gewoon op te bouwen zodat ik een hele mooie lange carrière kan hebben en gewoon altijd Starry en Shaukat. De categorie bij Sunweb is Jesi tellen toch? Dat is hier wat Sony mooie.

[01:13:56]

Die hebben dus ook het zelf. Ook de gedachten van we moeten hem klaarstomen om klassementen te gaan rijden. Maar hoe werkt het anders in wedstrijden? Want ik kan me voorstellen dat je dan begint met koersen van een week ofzo. Weet je wel om daar sproeit te proberen om hoog te eindigen in een klassement. En dan en misschien volgend jaar als als onder ondersteunende ondersteuning mee in de Tour. Bijvoorbeeld OM, want ik kan me voorstellen dat ze hier niet meteen als kopman willen uitspelen.

[01:14:23]

Spelen in zo'n koers. Maar dat is dan ongeveer een beetje het pad toch voor de komende. Voor de komende jaren? Ja, dat denk ik wel inderdaad. Uhm ja bijvoorbeeld. Dit jaar is het al ingezet. Bijvoorbeeld in de Ronde van Slowakije. Konden Aylan en ik eigenlijk onze eigen kans gaan? Ja, Kaur lenen lenen zich er niet super toe. Waren niet echt Berghoff wat dan ook. Maar de mogelijkheid was er wel. En ja, Aylan viel dan helaas best wel hard in de eerste etappe in een film Walder verhaal voor de luisteraars.

[01:14:55]

Ook een heel groot talent. En dit laatste was die gingen een dag een van de Vuelta al uit. Ja, helaas helaas wel inderdaad. We hadden samen heel erg naar de Vuelta uitgekeken en samen getraind in de Ardennen en van huis allebei anderhalf uur in de auto. Samen trainen, echt een paar keer gedaan. Dat schept ook echt wel een band. Je kan het heel goed met hem vinden. Nou ja, dan is het jammer dat die dan eruit gaat.

[01:15:21]

Maar ja, shit happens. Shit happens. Zeg je goed? Sowieso wel leuk denk ik, want we hadden het natuurlijk over die de de jongere vakantie in de Vuelta, maar het sowieso wel veel. Zitten sowieso veel jonge gasten in die ploeg van van Sunweb is ook wel tegenwoordig. Maar jij noemt het altijd Ajax. Ja, zeg maar de. Het is gewoon heel veel talent, maar allemaal nog heel oud. Over het algemeen vrij jong, zeg maar wat er zit.

[01:15:46]

Je merkt ook dat zeg maar als renners al wat ouder worden ofzo en misschien wat meer. Misschien zeggen gereikt eigengereide worden, dat ze dan ook dat dan ook wat lastiger wordt om in die ploeg dan nog een plek te vinden. Dumoulin is daar misschien het beste voorbeeld van. Ik kan me voorstellen dat ook heel leuk is. Dus om juist met allemaal gasten van je eigen leeftijd ook zeg maar zo'n ontwikkeling door te maken. Ja ik. Ik vind het echt een hele gezonde mix.

[01:16:10]

En euh ja, superleuk omdat er zoveel gasten van mijn eigen leeftijd erin zitten. Want bijvoorbeeld op waa waar ook superblij dat we mee op hoogte mogen. En in Oostenrijk. En dan zaten we in bubbelbad. Euh ja, dan zit je met veel iscal. Ilan Van Wilder, Mark Donovan. Maar dan zetten ze ook een Chad Haga en een Marthijn tussen bij ons. En dan kan je zoveel leren van die van die twee gasten, terwijl je toch maar wordt.

[01:16:36]

En dan ook nog een beetje gekeept. Gekeept ja, gewoon euh, overlopen bierdrinker. Euh, ge weet je geite sambo halen in de supermarkt beneden? Ja dat. Euh, dat deed Michael. Allerslimste. En euh nee, ik kon natuurlijk niet Korona, maar de verkeerde Shabwa niet eens. Niet eens Alpecin. Ja nee, maar dat waren. Dat was echt een hele mooie ervaring. En uhm ja en en natuurlijk hebben we wel veel plezier in die euh in de trainingen omdat je toch ook wel een beetje wil testen.

[01:17:12]

Beetje wel uitdagen elkaar beter wil maken. Ja en dan als er iets is, dan kan je dus altijd naar die twee opa's gaan vragen.

[01:17:21]

Dat is leuk. Zesentwintig jaar. Maar ja, hij is uit zijn ouwe ziel. Zijn ouders waren heel oude vriend van de show. Martijn is daar al veel door en door mee gepest. Door Ilan en mij. Hij heeft het al vaker gehoord, leek hij nog één ding. Wat gaan zo nog even naar de postzak? Dan mag je wel wat nummertjes trekken, maar ik wil uit. Een onderwerp waar ik nog wel benieuwd naar ben. Euh hé.

[01:17:46]

Ik heb het onder het kopje. Omgaan met verwachtingen. Want zo'n supergoede Vuelta en zo'n Tour de L'Avenir brengt natuurlijk met zich mee dat je dat mensen in één keer naar jou gaan kijken en denken weet je waaronder wij, deze jongen die je die moet in de gaten houden? En we hadden net. Hij had net al even zo'n voor gesprekje als jij. Euh. En daar kwam dat ook al een beetje ter sprake. Dat als jij Belg was geweest, dan was je nu de nieuwe Merckx zeg maar eigenlijk min of meer.

[01:18:13]

En dan lachend lag het Nieuwsblad euh. Bij op de bij op de stoep om elke dag een foto te maken van van euh, van wat je nu weer aan doen was. Euh. Maar hoe ervaar je het zelf eigenlijk? Ervaar je zelf euh. Druk of na naar aanleiding van je prestaties? Of hoe voel je? Hoe voelt dat? Super rustig. Ik ben blij dat ik een Nederlander ben. Af en toe krijg je dan een verzoek of dat je bij een podcast wil zitten.

[01:18:39]

Dan zegt Jiraiya op volmondig ja, natuurlijk verstandig. Ik wil heel graag friet van de show zijn natuurlijk. Dat snap ik. Ja, nee, super rustig. En ik ben hartstikke blij mee. Want ja, ik doe gewoon mijn eigen ding. Ja, al krijg ik super veel media verzoeken. Ik zal toch mijn eigen ding blijven doen. Ik heb gewoon een plan samen met de ploeg en ik wil gewoon jaar per jaar ontwikkelen en daar verandert niks aan.

[01:19:03]

Ook al had ik nog beter in de Vuelta gereden dan ja, dat plan blijft staan, maar op het idee om met bijvoorbeeld zo'n Ilhan wel eens over. Over hoe dat verschilt tussen Nederland en België.

[01:19:14]

Uhm ja, hij heeft natuurlijk de mazzel dat hij even de boel naast zich heeft die nogal wat aandacht weg zuigt. Ja inderdaad. Ja ja, daar hebben we het wel af en toe over dat het in Nederland gewoon echt anders is. Dat heeft gewoon meer media aandacht, puur omdat hij een Belg is waar zijn hele vergelijkbare renners. Ik ben wel een stuk langer en niet zwaarder, maar eigenlijk rijden we precies even hard omhoog. Beetje vergelijkbare prestaties. Maar ja, ik heb dat natuurlijk deze Vuelta gereden.

[01:19:45]

Waarom? Of zal je er? Hij is gewoon een Belg en heeft daardoor meer media aandacht. Dus in dat opzicht ben ik wel blij om de Nederlanders zijn. Ja snap ik mooi. De postzak ja, we hebben onze luisteraars gevraagd. Wat zou je van Thijmen Arents man willen weten waar heel veel mensen die helemaal van je wilden weten dat het me een beetje uit geselecteerd was? Niet alles is even kies, maar het meeste Hangul. Dus laten we zeggen noem eens een getal tussen de 1 en de 30.

[01:20:16]

11 11 Missie hjt gaim! Is zo'n beetje een vraag die we al wel hebben gehad. Maar euh, je kunt wel een beetje aanpassen. De vraag is wat is je mening over doorbreken van de huidige generatie jonge renners? Gaat het over andere trainings vormen? En hoe zijn die dan opgebouwd? Naar eigen cachot had je bedienen, terwijl die natuurlijk al besproken, maar misschien een variant op die vraag. Wat zijn de jonge renners die jij eigenlijk bewondert? Zeg maar dat je jouw generatie waarvan je denkt wow, die vind ik echt goed.

[01:20:46]

Ja, dat is misschien wel een no brainer. Dat Bogaerts er natuurlijk zegt de Tourwinnaar is misschien echt het hoogst haalbare wat er is. En uit hij 22 denk ik. Ja is anderhalf jaar ouder dan ik en dat ik al zo dicht bij hem zat in de Tour de L'Avenir. En wat hij nu laat zien dat de supermooi King. Ken je hem? Heb je wel eens spoken? Nee, niet persoonlijk. Alleen met hem gekoerst. En daarna houdt het op.

[01:21:11]

Alleen in de Tour de L'Avenir of ook op andere plekken. Misschien wel op andere plekken, maar dat zal ik me niet kunnen herinneren toen over uur. Dat heb je allemaal gezien. Of misschien reed ik heel ver achter je.

[01:21:24]

OK. Uhm, nee, maar nummertje. Om Ceva. Hoe wie je vriend in het peloton en bij wie? Blijf je het liefst ver uit de buurt van Rob Vief? Vraagt het. Ja, uhm. Ik denk dat ik niet echt per se een vriend heb in het peloton ofzo. En zoals jullie ook zeggen vier maanden prof. Ik moet ook nog een beetje mijn plekje in de ja. Dus ik kan niet echt een vriend. Tim Wellens en jij zijn wel goed toch?

[01:21:56]

Ja, er zijn wel heel close geworden. Gewoon elke keer. Daarbij is het een winti, dus ja, dan wint. Dus dan ben je misschien meer een talisman dan een vriend. Het is natuurlijk ja. Ik denk dat ik mezelf nog niet echt vriend kan noemen, een vriend van Tim Wellens. Wie weet ik zou me gewoon een appje sturen. Tim, weet je nog toen we samenwonen? Heb je al wel vijanden gemaakt? Nee, denk het ook niet.

[01:22:15]

Nee. En er is ook niet echt iemand die ik niet mag ofzo. Ja, ik ben ook nog steeds mijn plek aan het aan het vinden, dus misschien heb ik wel een sappig verhaal over een aantal jaar bij jou. Ben jij? Heb je? Heb je kinderen kwakje gehad in de Vuelta of was. Ben je netjes? Behandelt de hele tijd.

[01:22:34]

Ik ben wel netjes behandeld, denk ik. Maar ja, ook de. De dachten dat nadat ik derde werd van euh ja krijg ik krijg ik ook euh. Voel je ook wel wat meer respect zeg maar dan krijg je een tikje op je kont en een kusje op Yesterday. Van wie? Euh, weet je nog van wie? Dat was van euh. Van Lennard hofsteden. Heb ik dat wel? Euh. Zijn hier geen jobs cd? Wist ook niet dat je een Nederlander was.

[01:22:59]

Volgens mij lijkt het wel, want ik had de eerste stap ook samen met hen naar de streep gereden. Nou ja, echt aardige gast. Ja zeker vriend van jou. Ook goed opgevoed. Ook vriend van de CIA. Jaja, we voelen ze willen worden jongens. En ook wij hadden deze Vuelta framed als de Lennard Hofstede versus Alessandro Valverde de cykel. Want in onze special met hofsteden vertelde die over het incident in zijn. De vorige Vuelta, waarin je waarin die bij op een rotonde heel hard in de remmen creep kneep om Valverde terug te pakken.

[01:23:31]

Na een incidentje werd daardoor een plek op 25. En dat was genieten. Dat zijn echt mooie verhalen natuurlijk zeker. Jullie hebben ook wel gesmuld van de laatste echte etappe. Ja zeker Rached dapper toen je Tinny op kop reed. Daarna? Ja, dat was genieten als je echt goed helvert. Het was zo. Zeker? En jij reed daar niet zo ver achter. Ik zal bij Valverde. Ja ja, precies ja. Heb je nog even herinnerd aan.

[01:23:54]

Weet je nog? Op het moment dacht ik daar even net niet. En wat denk je dat even tussendoor? Wat denk je dan op zo'n moment? Dus jij was het echt? Is dan alleen maar lijden en vasthouden? Of kun je dan wel denken? Holy shit. Valverde in zijn wiel. In de laatste kilometer van de laatste. Hij is wel echt een icoon natuurlijk. Ja, hij is natuurlijk echt een icoon. Jammer van die twee jaartjes dat dit suite is geweest kan gebeuren.

[01:24:17]

Kleine smet kan gebeuren natuurlijk niet. Hij was op fietsvakantie toen hij. Dat zou het vast zijn, maar is natuurlijk echt een icoon. Supergoede renner, supergrote renner dus. En natuurlijk was het volle bak afzien daar zo. Maar stiekem zat ik daar toch wel met deelmarkten en Wout Poels en Valverde een beetje te genieten tussen de 420 watt. Lekker. Ik heb een vraag van Arjan Arts. Ik ben het er gewoon. Erfenis? Ja, ik. Jawel.

[01:24:47]

Hij intrigeert maar deze vraag ja. Ik kan me namelijk gaan vragen. Waar komt zijn bijnaam de pelikaan van Deil vandaan? En dan vooral die pelikaan. Ik heb nergens die bijnamen kunnen vinden. Ik ook niet. Maar is dat zo? Of is dit Arjan Atxy gewoon een bijnaam met het poesje?

[01:25:07]

Uhm, ik heb geen flauw idee. Ik vind het wel een lekkere bijnaam, namelijk ik niet helemaal.

[01:25:14]

Maar volgens mij is dat een keer verzonnen door Joeri Einse van Wieler Flats, denk ik. Maar waar dat vandaan komt? Ik heb geen flauw idee. Je hebt niks met pelikanen. Helemaal niks om een mooie vogel hoor. Schitterende vogels wel snel. Toch maar hopen. Welkom. Ik ben geboren en getogen alleen. Vanaf januari dit jaar woon ik in Beesd. Dat is drie kilometer verder. De allergrootsten mogen natuurlijk een eigen bijnaam verzinnen. Heb je stiekem eentje je Achthoven van die codeshare lijken zijn?

[01:25:45]

Ja nee. Misschien is dat leuk voor jullie om te verzinnen. Wij zitten gewoon in Arents mannendubbel te denken. Ja, dan ga je binnen de kortste keren naar Bora. Ik voelde me aankomen. Beetje jammer dat dat Wilco vertrekt bij zinnen. Ja, eigenlijk vind ik dat wel heel jammer. Ik kijk echt naar hem op eigenlijk. En ik denk dat ik superveel van hem kan leren. Maar uhm ja, Nievelt had ik nog wel wat contact met hem en hij zei dat ik terwijl hij in de Giro zat nog net daarna.

[01:26:14]

Want dat na de eerste week van de Vuelta was. Klaar. Denk dus. En ja, hij zei dat ik altijd nog wel naar de Ardennen kan komen om samen met hem te trainen. Dat is een feit. Dat vond ik heel erg mooi om te horen. En jij denk dat ik echt super veel van hem kan leren. Ja ja, je lijkt ook wel een beetje op elkaar. Toch ook ook? Zeg maar qua karakter volgens mij. Ja, ik ken hem natuurlijk niet supergoed.

[01:26:38]

Wat ik hoor van wat het is? We hadden dezelfde trainer Dajo, en die zei van dat we ook qua renner ook best wel vergelijkbaar zijn in wat hij hoort qua hoe wij zijn. Dat zag het mentaal persoonlijkheid ook best wel wat op elkaar lijken. Natuurlijk zijn we niet dezelfde persoon of wat dan ook, maar ik vond dat eigenlijk echt een compliment om te horen, want ik kijk kijkbuis van hem op. Het is een steengoede renner naturae zeker, maar ook van al het alle valpartijen die hij heeft gehad.

[01:27:11]

Alles wat hij heeft gebroken en hoe hij toch allemaal weer terugkomt. Daar heb ik zelf ook in mindere mate gehad. En het is toch een soort inspiratiebron eigenlijk. Je kan me heel goed voorstellen. Vraag hem Bart de Vries. Welke koers zou het liefst winnen? Als je mag kiezen aan het einde van je carrière, staat er één koers op je palmares. Zouden wij alvast niet heel blij zijn als dat inderdaad het geval is. Maar stel, welke fouten moeten zijn de Giro?

[01:27:39]

Ja. Nass ook een beetje revanche voor Wilco? Misschien wel ja. En opdragen opdragen aan Wilco. Ja dat is schitterend. Dat zou heel mooi. En waarom de Giro? Ik vind het een mooie koers dan bijvoorbeeld de Tour. Ja, want de Tour? Daar is zoveel druk. Ja. Niet dat ik het zelf heb ervaren natuurlijk. Maar wat ik hoor en zie je de media zoveel aandacht, zoveel druk, zoveel. Er hangt zoveel van af.

[01:28:05]

En de Giro? Ik heb het in mindere mate natuurlijk de baby giro gereden. En L'Avenir zie je toch is meer relaxed. Iets waar een mooiere omgeving mooier landt. Niks ten nadele van Frankrijk. Ga er altijd op vakantie. Maar ja, prima kamperen. Ja ja, hartstikke leuk. Italië eigenlijk een lekkere koers. En daarbij is het gewoon echt de zwaarste grote ronde. Dus als je daar wint dan ben je gewoon een steengoed renner. En ja, het is gewoon een superzware koers.

[01:28:36]

Daniel Herbers schraagt. Wat is jouw geheim? Wat wordt jouw wapen om wedstrijden te winnen? Zullen we? Wij hebben het vaak over jou? Zeker? En dan met name over het onvermogen van de goud gouden generatie van onze renners. Dat er heel veel steengoede renners hebben, maar dat ze eigenlijk maar heel weinig wapens hebben om daadwerkelijk als eerste over de meet te komen. Het is bijna allemaal solo moeten aankomen. Wat zeg je? Wat wordt jouw wapen om wedstrijden te winnen?

[01:29:00]

Denk je? Uhm, eerlijk, om eerlijk te zijn.

[01:29:03]

Misschien kan ik me aansluiten bij renners die niet zo heel veel gaan winnen. Ik denk niet dat ik een veelwinnaar ga worden, maar dat ik vooral een hele constante renner ga worden. Maar natuurlijk wil je winnen en ik denk dat ik daar ook wel echt meer in ga investeren om dat te kunnen. Ja, zoals ze toch weer terugkomen naar Wilco die volgens mij ook echt hele goeie punch ontwikkelt. Dus dat kan ook altijd natuurlijk. Dat bijvoorbeeld voor bonificaties of wat dan ook.

[01:29:34]

In een klassement is dat altijd goed om te hebben. Ja ja, ja, oké. Uhm ja, ik had nog een vraag. Ik zoek alleen een familie. Was maar volgend jaar al een klassement proberen. Bijvoorbeeld in Naya. Aike noemde bijvoorbeeld de Ronde van Zwitserland of euh, nog een jaartje aanvallen. Nog een jaartje aanvallen. Ja ja, ik denk dat jullie en de media dat ook wel leuk vinden zeker? Zeker een beetje. Aanvallen, dat vind ik zelf ook hartstikke leuk.

[01:30:10]

En ja, ik dat. Dat is eigenlijk gewoon mijn natuurlijke rijstijl. Gewoon aanvallen. Bij de juniorenrecord oerdom, maar eigenlijk een stuk sterker gemaakt. En ja, hoe bedoel je oerdom? Gewoon heel veel met je krachten smijten na de neutralisatie was klaar en ik viel aan met een halve meter onder mijn wiel en zo ging de hele wedstrijd door. En dan in de sprint was ik nergens. Nou ja, wel hartstikke leuk dat ze de klimkoers. Vond ik toen ook al leuker dan waaier koers aan waaiers waren ook wel leuk.

[01:30:42]

Ook hard fietsen, maar sprint Korzel minder? Heb je helemaal geen sprint of is het nog wel iets? Beetje Naya Mollema bijvoorbeeld. Het is vooral na zware koersen kan ik nogal wel wat, maar Norga hebben jullie hebben jullie hier Davidts? Maar tien sprints op het vlakke. Verlies ik er elf. Misschien noem je ook wel iemand. Ja, dat noem ik ook iemand. Ja zeker. Da Vinci's Arnaud schraagt. Zie je je lengte als belemmering om ooit een ronderenner te worden?

[01:31:14]

Het is natuurlijk niet ideaal om 1 meter 90 te zijn. Daar moet ik wel eerlijk in zijn, maar het gaat uiteindelijk toch meer om gewicht. Hoe hard je omhoog gaat en dat is ook bij mij. Dat is al afroomt Humala denk ik, dus die kunnen het opzich ook wel opzich. Op zich kunnen die het ook wel. Je moet alleen gewoon hard genoeg fietsen. En als je gewoon heel hard fietst dan heb je ook een goeie tijdrit. Als je erg dynamisch bent.

[01:31:39]

Dus ja, het hoeft niet een belemmering te zijn als je maar hard genoeg kan fietsen vind ik een hele mooie vind ik ook mooi. Ik denk dat we daarmee afsluiten. Ja, ik denk ook wil jij je afkondigen? Euh ja zeker? Dat kan u luisteren naar de rode lantaarn, gepresenteerd door de favoriete bankzitters Willem Dudok en mijzelf. Johnny Syrische vandaag zonder Tim de Gier, maar met Tuin Aarsman. Vond je leuk? Ja zeker. Dank je wel dat ik hier mocht zijn.

[01:32:08]

Waarbij er dingen niet besproken die je graag ter tafel zou willen brengen. Nee, uhm, ja, ik denk dat we alles hebben benoemd. Heb je nog een vraag voor de aftikken? Zitten we morgen mee en heb je mee gereden? Mag je? Je mag even over nadenken ja, bij de afkondiging bij de afkondiging een straks nog een vraag doen. Euh, veel dank aan onze sponsors kennen. Hij stak de fiets van de show en Sonos. En natuurlijk aan de swingjazz voor het gezellige muziekje en aan de vriend van de show.

[01:32:35]

Bijvoorbeeld Floris van Mil, Joost Conijn, Rick van Munster, Kitty Helm, Big Joost Vermeer en Jeroen voor mooi veel dieren. Ja, en ook Bas Ruben Bax, Kasper Macedo, Marijn Wieringa, Sybrand Heidestraat, Bas van Kabaal, Diezijn en Robert Hillebrand Wil je ook. Wil je ook aansluiten bij ons peloton van de zevenhonderd éénentwintig pracht mensen, dan moest je misschien vriend van de show puntenloos sleetse de rode lantaarn een keertje op googlen al. Daar tref je het tabblad Woord Vriend en dan wijst het zichzelf eigenlijk.

[01:33:03]

Euh, dus. Het leuke is dat je er specials zoals deze mee mogelijk maakt en je zorgt ervoor dat wij vrij onafhankelijk en overweegt. De Golden Retriever op de bank van het wielerpeloton kunnen zijn. Ik had eerst luis in de pels van het wielerpeloton, maar de golden retriever op de bank was veel meer de lading. Ja, wij zijn absoluut geen luis in de pels. Wij hebben er geen vervelende vraag gesteld. Vandaag precies. Dus hup hup, naar mijn vriend van Chopin.

[01:33:26]

Terwijl slechts de rode lantaarn, maar je kan dus ook. Als je dus geen geld hebt om vriend van de show te worden, kan je dus ook vanaf. Hoe ouder was je toen je voor het eerst gaan fietsen?

[01:33:35]

Uhm. 6 denk ik nou.

[01:33:37]

Vanaf je zesde tot je twintigste knetter hard gaan trainen en dan kom je uiteindelijk gewoon hier bij ons op de bank.

[01:33:44]

Toch 30 euro uitgespaard uit de rode lantaarn wordt verder mmMechelen maar mede mogelijk gemaakt door dag en nacht media en het is koerspotentieel. De wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen Galjaar, Maarten Visser en Leo G. En notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd en prijswinnende brandweerman in Made. Ja. Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Je kunt ons sowieso vinden op Facebook en Twitter, maar je mag ook mailen naar groetjes.

[01:34:12]

De Rode Lantaarn Podcast Punten nl. En we vinden het heel leuk als je ook eens een je wilt achterlaten op iTunes. Omdat we ze zelf leuk vinden, maar ook omdat ze anderen helpen de show te vinden. Jonne hebben we er nog eentje? Jazeker. Heerlijk gewauwel van nederhop. 5 sterren, HIR bankzitters. Bedankt voor een knotsgek seizoen dat belachelijk dicht op elkaar gepropt zat. Hulde dat jullie mega veel en vaak podcast hebben gepubliceerd. Ik kijk nu al uit naar de specials komende winter.

[01:34:36]

Nou, bij dezen en niet te vergeten de avonturen van het brandweerkorps te Made. Ja, het brandweerkorps te Made. Ja, we hebben ook winterstop. We hebben ook winterstop. Dus die uh, die komen in het volgende seizoen weer. Ja. Uhm thijmen, heb je nog een vraag voor Dave Dekker?

[01:34:52]

Uhm ja, misschien wel. Uhm David, wat was het effect van de Brotherhood dit jaar op jouw prestaties? Van der Brüder hoe? Ik voel je een sappige anekdote aankomen, maar we gaan er morgen aan hem voorleggen. Harstikke goed, hij is super bedankt, zeiden was. Ik vond het heel leuk om met je te praten en ik hoop dat het niet de laatste keer was, want ik ga voor. Stel voor dat je gewoon zo nu en dan uitnodigen in de studio om te praten over de voortgang van de carrière.

[01:35:17]

Voortgangsrapport evaluatiegesprek je zo ieder jaar. Lijkt me leuker. Ja, hartstikke goed. En uhm ja nee. Dus dank je wel een succes met weer op training richting het volgend seizoen. Uhm, jonne tot morgen Abierto Abierto.

[01:35:32]

Nou is Hake die gaat zitten. Hoi. Like hier van dag en nacht. We hebben een spannende nieuwe podcast. De Vlaamse kunstroof. Het gaat over de gestolen paneel van het Lam Gods, het meesterwerk van schilder Jan van Eijck. En het diefstal is een van de grootste onopgeloste kunstroof aller tijden. En dat terwijl deze kunstroof gewoon opgelost had kunnen worden. Samen met journalistieke schaut duik ik in het Vlaamse mysterie. Wallace afperst brieven, kraken codes en zoeken met amateur speurders naar het gestolen werk.

[01:36:16]

Luister je snel naar de Vlaamse kunstroof?