Transcribe your podcast
[00:00:00]

Voordat we beginnen. Even een ingezonden mededeling. Beste luisteraar van de rode lantaarn. Heb jij enig idee wat de commando's doen?

[00:00:12]

Deze Special Forces van Nederland opererende Mael in het diepste geheim? Maar in de podcast Byloo, Radar Bouviers zelf geeft hij voor het eerst een kijkje in hun werk en leven. Iedere aflevering neemt de Kommando je mee op een geheime missie.

[00:00:32]

Luister Byloo, de Rada, het B-4 stel nu op werk bij Defensie, Pantanal, Slash Commander of je favoriete podcast en het wielervoorjaar van de rode lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door BBB Cycling.

[00:00:48]

Alles om het fietsseizoen goed te starten. Een. Ankara SOS Smis, ham en kaas ineen zoontje. Het is zondagavond 7 maart 2000 eenentwintig en vanuit de dag en nacht studio's in de Kwakkelstraat nabij de Hallen in Amsterdam-West is dit de rode lantaarn.

[00:02:03]

De tijden van Coppey en Koblet zijn alweer zo lang vervlogen. Soms vermoed ik dat God heeft gedacht. Het wordt tijd dat ik er nog eens eentje naar beneden stuur die laat zien dat ik het fietsen heb uitgevonden, schreef Stijn van Bossen Germans op Twitter, een uurtje na afloop van de raketlancering van Mathieu VDP richting Piazza del Campo. José De Cauwer had er de tranen van in zijn ogen gekregen, sprak van een versnelling die hij de laatste jaren niet meer had gezien en een overwinning van de wielrennerij als geheel.

[00:02:27]

Zou staan wij bankzitters natuurlijk al jaren bekend om onze ijskoude analyses, zakelijke kijk en puike smaken en chips, maar deze zaterdagmiddag liet zelfs ons niet onberoerd. Over de witte gravel wegen met een cartoonesk opstijven, de stof snijdend door de groene heuvels en leidend naar de pittoreske dorpjes is al veel gezegd. Maar in een jaar waarin we verstoken blijven van eigen buitenlandse tripjes vergaten we ons dubbel zo hard. Net als aan de kopgroep trouwens, dat vleesgeworden pleidooi voor minder races met meer supersterren aan de start Tourwinnaars, wereldkampioenen toptalenten, Kuan en adepten en een verrekte Gogel.

[00:02:59]

Alles moest buigen voor die ene van bij ons is een Nederlandse kampioenentrui op z'n tweedehands kennen, die nog maar eens toonde dat er geen groter natuurtalent op een fiets bestaat dan hij. En hij alleen onbespreekbaar, noemde iemand zijn laatste punch. En gelijk had ie. Want zo'n prestatie verdient een eigen woord. Onze ken je petjes af voor de winnaar van de mooiste koers van dit prille maar o zo veelbelovende wielerjaar. Mathieu van der Poel van der Poel is een meester in het Opgenhaffen en daar gaat ie voor la la la la la la la la vie, die plots uit het wiel.

[00:03:31]

Vraag is nu alleen kan hij dat nog volhouden en is de timing bij niet beter? Nee, nee. Nee, nee, nee, nee. Filip heeft omgekeken over de schouder van de pols. Frits staat door die bocht en Alaphilippe weet dat dat voor de tweede plaats is. Daar is niks aan te doen aan zijn de maestro uit Nederland. Of moet ik zeggen dat Capelle van bij ons recht naar de Piazza del Campo? En er is niemand niemand in staat om hem bij te benen.

[00:03:57]

Hij gaf al tekenen onderweg van suprematie en gaat hier met een fantastisch gevoel de laatste drie pakken. Dat kleine stukje van een goeie 25 meter dat nog rest om naar de Campo te duiken, in de schaduw van de Torre del Manisa. Hier komt Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel bij de Strade Bianchi, met een overwicht dat zelden gezien is. Mathieu van der Poel is meester in alle onderdelen. De wereldkampioen cyclocross wint de Strade Bianchi.

[00:04:27]

Hoe is de dagen nadien dit? Willem Jonna Fijn om hier weer te zien eens Schleiz, hoe was het? Hoe was het feest? 2 Mijn na mijn loopbaan, mijn euh, mijn schoonmoeder gefeliciteerd, leek zeker gras. En dat kwam haar ter ore. Hij heeft er zeer verheugd. Nou, wat leuk was het uit de grond van maart. Als dat goed was een goed feest. Nou, het was echt een spetterend feest.

[00:04:59]

Honderd vijftig man halletje Mudge. Te kleine ruimte, niet geventileerd. Leuk, wij maken dan. Ik ben blij om hier weer te zijn. Ben het met de rode lantaarn mobiel de martelaren hier naartoe gesneld. Ja, goed motortje. Ja Switsers, zo'n hybride motor. En dan kan je dus ontzettend snel mee optrekken. Zo moet Mathieu van der Poel zich thuis voelen, dacht ik vandaag. Alsof je een hybride motortje in zijn fiets. Ja, ja, ja ik dat dit gerucht vooral niet de wereld in hulpverlening.

[00:05:28]

King of jouw auto. Ik krijg. Je is tegenwoordig door onze luisteraars op de hoogte gehouden van jouw reilen en zeilen. Ze weten dat jij gisteren gesignaleerd bent bij Kraantje Lek.

[00:05:37]

Tim, doe daar met je gesignaleerd. Ja, mensen sturen dus gewoon als ze de rode lantaarn daarom mobiel zien sturen. Misschien ook omdat wij ze daartoe hebben opgeroepen. Als de kaarten laten zien. Foto's door Van waar jij staat en jij stond gisteren op een parkeerplaats bij Kraantje Lek met je broek op de enkels. Dat is volgens. En wat deed die Poolse vrouw daar? Stijn van ERP zegt als je in Haarlem woont en je gaat er met de auto heen mee natuurlijk wel heel erg uit koers, tenzij het puur uit reclame oogt.

[00:06:05]

Ja, maar dat staat in het contract toch dat jij per uur per week moet je er gewoon zoveel uur in die auto door het land heen paraderen. Ja, onze sponsor Goth hebben Sesil Auto Pantanal. Die heeft contractueel afgedwongen dat ik. Elke week moet minstens achtenveertig uur in de auto zitten, dus ik rij inderdaad overal naartoe met een grote lus door de polder. Je hebt gewoon bij Kraantje Lek effe drie uur stationair staan draaien op een plaats en veel uren maken.

[00:06:30]

Gewoon lekker man. Nee, ik was inderdaad. Ik was daar naartoe. Maar de reden was meer dat ik een gezin moest meenemen. Ja, mijn zoontje is nog zo jong. 5 maanden, 6 maanden die ik kan nog niet voor op de fiets. De Zaanen moet wel met de auto. Dan kan je met een bakfiets weet je wel zoals ze willen, maar dan heb je een bakfiets. Wij willen met zo'n elektrische bakfiets een urban aro. Verschrikkelijk.

[00:06:53]

Een hond. Urban erow roomkaas. Ja, het houdt niet op met jou.

[00:06:56]

Vaak gecombineerd met ook aan de heilige drie eenheid heilige drie eenheid. Maar wat dus ook overkwam. Ik had vorige week doorrekent dus ook een keer parkeerde ik ergens met carts. Daarna kwam er iemand heel enthousiast naar me toe en die zei ik nou, ik ben net naar je hart luisteren.

[00:07:11]

Het hartstikke leuk. Hartstikke lachen. Goeie analyse, bla bla bla. Eigenlijk klopte me nog net niet op de schouder. Durfde dus niet te zeggen dat ik er niet in zat.

[00:07:22]

En daarom was ik zo'n goeie aflevering. Echt alles was raak. Nog een keer terug is fantastisch. Echt een vlekkeloze aflevering, super scherp. Tim, hoorde ik nou een reclame voor Korps Mariniers en onze in ons korps, het Korps Korps Mariniers. Het Korps Mariniers heeft alles te maken met de bal. Het is onze bijnaam voor Astana natuurlijk. Hm. Hoe komt en hoe komt Korps Mariniers en onze introductie naar mij? Maak een podcast met het Korps Mariniers.

[00:07:50]

Wij dag en nacht, dag op dag een imperium zeker? Nou, ik niet hoor, want ik Miksebaan nooit zo hard af. A. B. Wat is hartafwijkingen nou? Die die reclamejongens? Die knalde erin? Ja ja, ik had ook jongeren. Vorige week nog even gebeld dat ie effe een soort van aanloop moest nemen omdat ie begint gelijk met dat soort lekkere euro is pompwagen. Maar vertel. Nou ja, het was wel grappig, want dan zie je dat de m v d corpsen.

[00:08:16]

Nee, nee niet. Korps Mariniers. Jawel, t is toch tekort? Nee, nee, hallo, het is de commandant groep A korpscommandant. Dit is juist het probleem dat commandant troepen. Jullie willen graag ook dat je de game uitzetcentrum, maar knaken Reapers dat je daar. Die willen graag dat mensen daar komen werken. Dat natuurlijk doen af en toe campagnes om te vertellen wat ze doen. Ja, zo heb ik er maar één van die me van die commando's ontmoet.

[00:08:37]

En je kijkt naar mij die zei ja, wij willen ook mensen zoals jij aantrekken. Losers. En niet alleen maar spierbundels, maar ook Flipse mensen bedoelt met een G met een gouden hart. Volgens mij groeien ze types die wel lekker kunnen lullen. Mensen die naar krantenwijk gaan zal alleen maar je voordat je in vijandelijk gebied ooit ooit gespreksstof tekort komt.

[00:08:58]

Nou, dat is toch echt een fucking leipe opleiding van een jaar lang. Nou, de Kommando hebben we toch wel gehad over het kamp van Koningsbrugge? Ja sorry. Je hebt. Dat gaat toch over Korps Commandotroepen zelf? Dan weer Korps Mariniers? Nee, dus de commando's zelf. Dezelfde campagne? Onze podcast. De podcast heet Byloo The Reader About Yourself. OK. Maar heb je nou dat kamfer als gekeken, Tim? Je hebt hem nu niet. Jeroen van Koningsbrugge Wat natuurlijk een zegen is, maar met Tom Waes.

[00:09:24]

Ja, dat is de Belgische frank. Ja, maar altijd beter. Nee ja. Normaal gesproken dus altijd wel een zee. Tom Waes beat. Jeroen van Koningsbrugge in Beter Waar dan ook maar Engels, zegt hij. Ja ze. Sorry sorry, maar de de euh, de kan van Koningsbrugge is echt wel beter dan Camp Waes. Sterker nog, ik zou na dat ik ze allebei had zien dacht ik u kunnen echt zouden prima kunnen overwegen om België binnen te vallen, want de Nederlandse commando's zijn echt beter dan de Belgische combo.

[00:09:52]

Maar dat is ook zo. De Nederlandse mannen zijn heel hoog aangeschreven. Toch in de wereld heb ik altijd begrepen. Ja maar goed. Toen ging ik overigens vervolgens kijken naar de CS, de de de Britse 50. Oh ja, die zijn helemaal Huo. Dat is niet dat is. Daarvan dacht ik nou goed. Engeland staat er vooralsnog als zolang er dit soort jongens rondlopen en dan staan ze daar goed voor.

[00:10:09]

Ja ja, dan kan je hem ook. Ik heb het gevoel dat ik een verordening deze Gent moet aanbrengen. Ben het helemaal kwijt. V. Effe terug naar wat ze normaal doen. Zijn er nog rectificatie is gekomen op de podcast van afgelopen kerst? Nou, gewoon negeren verzoeken tot rectificatie. Oh ja, zeg ik. Dan hoor je natuurlijk heel veel g g verzoeken tot rectificatie ingediend. Maar dan worden her en der geworden maar ééntje gehonoreerd en soms zijn dat niet eens rectificatie.

[00:10:32]

Is Maurice Steijn het blijde boodschappen?

[00:10:34]

Ja, zeker van Remco Smulders. Wat heerlijk dat jullie weer begonnen zijn. Jullie podcast lees ik altijd met een grote lach op mijn gezicht, maar vandaag was die lach nog groter dan normaal. Het was namelijk de eerste podcast die ik luister na de geboorte van onze dochter Jonne afgelopen zaterdag. Nee, onze dochter Marit van afgelopen zaterdag 15 19 uur. Uh, was het moment dat Maria zich als een volleerd topsprinter door een gat wist te wurmen dat er ogenschijnlijk niet was en haar voorhoofd over de meetrekken geboren en tijdens een ranzige meter.

[00:11:03]

Of het Hilmar. Wat een dichter geboren tijdens de openingskoers. Ik lees niet terug in de sport zijn liveblog, dat 15 19 ook precies het moment was dat alles verliep en nog een keer mee aan het rammelen was. Op de Berendries. Dat kan geen toeval zijn, lijkt me. Ze wordt zonder twijfel een groot wielerliefhebber. We gaan het haar in ieder geval met de paplepel in gieten en haar waar nodig in de tijger op de tak houding Mela te kijken naar de koers.

[00:11:26]

Kijk, dat is toch schitterend? Absoluut. Ja, met zeker ook ik wat extra koerst. Dutjes. Zoveel is mij na drie dagen meer dan duidelijk. Liefs Remco, feliciteert Remco. Ja Sievert, ja, wel echt jammer dat de moeder van Marit natuurlijk. Maar het zelf met je komst? Ja, maar wel jammer dat je niet De Jong hebt genoemd wat heel normaal is volgens mij voor ons. Luister naar niet alle baby's jonger noemen. Ja, dat vind ik dus heel raar.

[00:11:49]

Dat kan prima. Er wordt heel veel warmte op het kinderdagverblijf. Goed, ik moet denk ik een netelige kwestie aansnijden. Ja, want het is maar. Het was natuurlijk een stuk. Een een vreugdevolle gebeurtenis. Ja, maar ik heb wel. Ik heb wel her en der wat. Wat? Uhm ja, hoe zal ik het zeggen. Want redoutes gehad in de kerk gehad. Je hebt geen geluk gehad. Ja, we moeten terug naar de kwestie die Nederland en Vlaanderen spleet de afgelopen week de kwestie Hamza handtas Hawk's en lieten die het wil hebben en hoe je daar eigenlijk het meervoud uitspreekt van homocafé Tim I.

[00:12:21]

Even eerst even in één woord jouw positie in deze kwets kwestie gehoord wordt. Euh ja Willem, ik vrees toch gewoon ham kaas hoor. Maar ik sorry wat ik wou. Ik wil je één ding nageven wat ik echt fantastisch vond. Hoe hard je erin ging mevrouw. Gewoon goed met hoeveel zelfvertrouwen jij deze. Deze Kell inliep ja ook. Vooral door je onderwerp aan te spreken dat we je het hier al meerdere keren over hebben gehad. Die die dit was, maar ook een beetje onduidelijk.

[00:12:51]

Maar goed, mijn gevoel kan zijn dat ik deze discussie met andere mensen heb gevoerd. Vaker? Waarschijnlijk wel, want jij zegt eigenlijk al hoe oud ben je achtenveertig jaar? Iets heel geks continu. 62? Ja, sinds gisteren. Ja, van harte. Denk dat je er aan lekkere kaas gegeten. Zeker je verjaardag maar even. Zeg maar. De stroom aan bericht was echt schier eindeloos. Ik zou willen spreken van een lawine. Uhm, samengevat door Eva Janssen, die in dagen dagen na de rel nog een toertje stuurde met trek net een zak ham kaas open.

[00:13:21]

En ik kan er maar niet over uit dat er ook maar iemand op deze wereld Dreamcast zegt in plaats van een ham kaas. Wat zijn daar eigenlijk soort represent vol? Dat dit soort volslagen ogenschijnlijk random 2 uurtjes B-landen echt de afgelopen weken om ze om de haverklap op mijn timeline terecht. Ook ik Jansen 87 heeft helemaal gelijk. Ja sowieso. Het verbaast me ook zo dat je merkt ook dat Jonne gewoon met de mond vol tanden stond. Ja, dat heb ik niet vaak.

[00:13:47]

Tenzij ik dus heel veel Hanka uit mijn mond heb. Maar alsof Salvius uit nee ploegen. Wielerploegen rijden altijd met 15 renners. Als je mag gewoon zo zo'n onverwachte wending als je denkt en hij liep echt voelde. Het was echt een beetje Eerste Wereldoorlog. Gewoon fluiten naar het front en dan gewoon aan alle kanten gevechten, lekker vechten. En met kerst zijn we thuis. En gooi zo maar als dat gast was roomkaas. GAS? Nee ja, gewoon aan flarden geschoten werd je.

[00:14:12]

Ja, ja, nee. Beiden waren in ieder geval vrij veel mensen die bereid waren om de officiele regels even uit te leggen. En één ervan was Kaspers Soeters, docent Nederland. De les dus, daar gaan we maar even naar luisteren. Ja, beste mensen van de rode lantaarn. Allereerst veel dank dat jullie terug zijn. Ik luister met heel veel plezier, maar waar ik toch echt met wat minder plezier heb geluisterd is de discussie rondom Hankar of roomkaas.

[00:14:37]

Ja, dat kan namelijk maar één antwoord op zijn. Mooi is dat Willem zelf zegt het is toch Hanka apostrof, als hij vervolgens de conclusie trekt dat het dan wel als cas uitgesproken moet worden. Dus blijkbaar heeft hij het over het enkelvoud hanka, maar het meervoud wordt hem qas. Dat is nogal merkwaardig. De apostrof dient er juist voor om de klank lang te maken. Ik denk dat Willem het ook niet heeft. Nou, ik ben blij dat ik nog twee levende oma's hebt.

[00:15:03]

Of het regent buiten. Dus ik ga ze even bezoeken met mijn paraplu's. Nee, de apostrof is echt bedoeld om de klank lang te maken, dus roomkaas enige goede optie. Ik ben docent Nederlands, wil ik even daarbij zeggen. Dus eigenlijk alles wat ik zeg is sowieso wat waard.

[00:15:20]

Dankzij jullie podcast ja, dit is euh, die weet ik dus mee doodgegooid. Want er zijn docenten Nederlands die dit natuurlijk niet deze kans niet kunnen laten liggen om hun vak even uit te oefenen. Maar ook nieuws. Van Miltenburg. Kirsten van Loo, Martin Grillaert. Jan Postma. Erik ten Wolde. Bart de Vries. Polspoel, Matthijs Schouw, Christa Bruns stonden met vergelijkbare berichten op mijn voicemail in mijn Twitterfeed op Instagram. Uhm, ik heb er ook nog een polletje aan gewijd.

[00:15:48]

John. Want. Laten we eens uitzoeken hoe wijdverbreid dit. Euh ja. Mag ik het inmiddels? Ik zal het inmiddels misverstand noemen.

[00:15:56]

Wat is wel Instagram eenduidig, zoveel instant. Instagram 81 voor ham kaas, 19 voor ham. CAS H. 20 eenenzeventig voor roomkaas. 14 voor ham kaas, 15 procent neutraal. Maar er is dus een vrij harde kern van ongeveer eenvijfde van Nederland die gewoon wel knettergek is. Ham kaas zegt of zeg maar denkt nou, ik ben wel sportief ten opzichte van Willem en 2, maar dat is. Dat is ook niet zo gek, want volgens mij is ongeveer 20 procent in Nederland laaggeletterd of achterlijk.

[00:16:33]

Dus dat is heel logisch dat ook luisteraars van ons dat het gelijk verdeeld is. Ja, dat is gewoon knettergek zijn. Ja maar ik. Uhm. Dus er is een maar even terugkomend. Want de reden waarom heel veel mensen die inderdaad dat soort vergelijkingen trokken die Kasper ook maakte van zeg je nou ook uh oma's of paraplu's? Ik zeg ik zeg eigenlijk wel oma's willen hebben. Ga je dit echt? Ga je hier zo Deburghgraeve alleen verlenen? Ga gewoon door, maar je moet toegeven dat ik hier dat ik dit hier zit is kennelijk iets fout.

[00:17:01]

Het is bij de a klank heb ik de neiging om een kort te maken, dus ik wil heel graag als jullie het de volgende keer merken. Wijst erop dat het niet oma's is, maar oma's bij paars plus. Dat klinkt, dat klinkt inderdaad echt stupide. Daar zou ik nooit zeggen. Maar oma als wel weer. Dus mooi. Ik vind een mooie mooie kwetsbaar Vestel. Even af. Uh, afrondend, want de Hanka is in mijn leven gekomen in de jaren negentig.

[00:17:23]

En ik en bij jullie ook denk ik. Ha, zo'n beetje. Ik denk bij iedereen ja. En er is een reclamefilmpje uit de jaren negentig. En uiteindelijk moesten we daar maar deze kwestie mee afsluiten, want daarmee wordt daar wordt de officiele uitspraak wordt bekrachtigd.

[00:17:48]

Een. Ham kaas van Smisse ham en kaas inéén zoute. Daar maak je vrienden mee. Dat is bij mij nog niet echt gebleken. Maar goed wel. Echt een lekkere reclame. Roomkaas. Maar wij willen met enkelvoud. Is dat nou ham kaas of ham kaas? Euh, doe dit nou niet in het. Die jongen uit is niks meer van hem over een Amkar. En dan gaan we weer terug. Daar gaan we weer. Twitter komen in jongens maken.

[00:18:32]

Dat was het enige waar ik uiteindelijk het meeste troost uithaalde. En dat was eigenlijk dat ik dacht ik ga gewoon nooit meer chips eten. En Jeroen Zijlaard, Juha zua Allaert, Wallaert. Die schreef me het idee dat je überhaupt als wielerfan chips zou eten tijdens een wielerwedstrijd staat me tegen de borst. Wielerwedstrijden volg je met koffie en claires niet met a brol. Sowieso koffie en het woord broel. Ja, het was echt de laatste Eeckeleers. Lachen ja.

[00:18:57]

Lag echt op de grond. Pijn te lijden kwam hier. Ik had wel hard nog één keer langs de weg ergens in IJsland trapt. Kan het eindelijk eindelijk de fout. Toegegeven, toen bleek dat ik niet eens dat ik überhaupt niet mocht overwegen om chips te eten. Dus goed, Claire's wordt de volgende keer, maar dat zal ik ook wel weer verkeerd zeggen. Ha. Het leuke is laten we naar de naar de Strade Bianchi gaan. Daar schijnt iets gebeurd te zijn.

[00:19:17]

Vandaag is dat zo? Ja ja, hoe? Wat een schitterende koers zijn Jonna. Kan jij even op jouw? Jouw kenmerken aanwijzen? Wat is voor koers de Strade? De Strade is misschien wel de mooiste van het jaar. Omdat ik denk dat we dat dit jaar enorm goed terugzagen. Het is natuurlijk grind. Het is Italië. Gravel heet trefwoorden gravel en gravel grind en maar het is ook klimmen. Dus dat is natuurlijk het alle fets en dat zie je ook eigenlijk elk jaar weer in de top 10 staan dus de mensen die goed zijn in de cobos, dus de voorjaars mannen, maar ook de de punchers.

[00:19:58]

Want ja, het hè. Het einde is gewoon echt zo'n pêcheur aankomst. Maar ook de mannen die 3 weken goed kunnen zijn. Dus ja, je hebt hier gewoon en vaak een top 10 van de allergrootste renners die tegen elkaar strijden. En ja, dat maakt het. Maakt het denk ik gewoon wel echt de koers die het is. Ja, schitterend, echt, heel mooi. 184 kilometer lang, 11 onverharde stroken en een steile slotklim van ongeveer 2 minuten naar het Piazza del Campo in de prachtige China.

[00:20:26]

Ja, mooi, heel mooi. Ja, wanneer raakt je één Tim? Maria begon vroeger nu dan voor de stad was haar echt heel erg leuk. Het al zat je er toen al klaar voor. Ja, ik heb vanaf het begin aangezet, ik zelfs wat vroeger voor de leyts, de ladies. Is dat niet het begin? Ja, dat is helemaal het begin. Maar dan start je echt vroeg. En ladies heb ik namelijk ook. Heb je helemaal gezien?

[00:20:47]

Ik heb echt lekker en lekker staan. Janas heb ik dus niet live gezien, maar ik begreep dat het een een euh. Een sluw showtje van SDWorx was. Ja, het lijkt wel erg op de mannen koers. Dit keer je ze ook met alle klasbakken op het einde erbij. Ja, ze zaten dicht op elkaar zeggen ja. Het bleef wat langer bij elkaar dan euh. Maar aan de mannen klopte de, want ik kan het dus niet live gezien, maar klopte de analyse dat Longo Borghini heel veel werk deed en dat Chantal Blaak toen uiteindelijk omdat ze zoveel SD Worx vrouwen achter zich had gewoon niks hoefde te doen en gewoon lekkerder van kon.

[00:21:21]

Poef op de laatste klim. Juist te simpel uitgelegd. Nee, ik denk dat het wel een mooie analyse is. Geschikt voor zowel sluwheid Chand als zeker. Ja, maar er is dé Worcestersaus Quick Step antwoordde die is gewoon die. We zijn met zoveel, maar dan met mooie pakjes en zo goed ook. Ja, ja en nee. Maar ja, ik heb het gevoel ook dat ze zo schijnen met zestien vrouwen rond ofzo. Dertig vrouwen in pjt.

[00:21:44]

Ja, jij denkt dat alle paarse dat het steenwol. Maar dat zijn er zeven te zitten. Vijftig tinten paars en euh. In het vrouwen willen tonen dat Wilders wel echt waar. Het mooiste. Ik had dus niet een lieve koers gezien, maar wel een paar dingen na afloop. Ik zag Van Vleuten over de finish komen. Totaal gesloopt. Ja en euh, die reed echt een stukje door. Het eerste wat ze in de microfoon show was Sorry Gays, oh sorry, gastacteur Orica-AIS.

[00:22:08]

Ja ja, ik had natuurlijk graag voor de Möbius! De eerste overwinning binnen getrokken. Ik ben een klein beetje pissig over het podium waar gewoon ineens iemand uit het buitenland opstaat. Ja, dat vind ik ook teleurstellend. Gewoon gewoon Longo Borghini. Ja ja. Ja ja. Ja, dat vond ik ook Nederlanders toch? Wat zegt dit over het Nederlandse vrouw? Wielrennen crisis? Het is crisis is dus pijnlijk. Maar de. De door de man een koers.

[00:22:32]

Jij was ook vanaf begin daarbij. Ja, ik.

[00:22:35]

Ik heb het laatste halfuur van van de ladies gezien en daarna gelijk overgegaan naar de naar de mannen. Waar zaten we toen? Ongeveer een koers, want ik heb. Ik ben iets later ingeschakeld, namelijk hoe een kilometer of negentig ofzo.

[00:22:47]

Moesten ze nog aan mijn minder tachtig toch? Arctiinae zoiets. Kijk nou, nou zat ik er niet ver. Nee, niet niet. Ik niet laten gaan.

[00:22:55]

Het leek wel alsof ze allemaal al kapot waren toen ik inschakelden. Nou ja, zo zwaar uit te. Het is natuurlijk fijn dat het dat het anderhalf uur eerder begon, want normaal gesproken krijg je echt veel te weinig mee. Maar eigenlijk is het toch gewoon een koers die die je integraal moet gaan uitzenden. Want de gebeurt dat eerste uur pleit ik altijd voor een gewone vent van t eerste uur. Er gebeurt zo ontzettend veel. Nou was dit keer viel het nog wel mee.

[00:23:20]

Dat was een vroege vlucht zonder al te euh. Nou ja, grote namen. De namen waren wel klinken. Namen vind ik. Philipp Walsleben, Kevin danweer Simon. Simone Bikila. Letts kwam er heel goed in Luik blijkbaar. En later kwam met Tosh Van der Sande daarbij Samuel Rify, Filippo Cagliari, Simone P.E. Thily en Samuel Zo Karate Do Ya Ya allemaal bekenden. Een voor ons volstrekt normaal natuurlijk. Ja, ik. Het was leuk om ze weer eens te zien.

[00:23:48]

Jongens wel, ik uptrend uitgesproken. Ik denk niet dat Lidewij van Nortons erg boos gaat opbellen om te zeggen dat we al deze namen verkeerd, maar die gaat hier ongetwijfeld een foutje in konden. Dat dus al. Het is natuurlijk wel een beetje zielig uit te drukken dat ik Tosh Van der Sande in een goede bui. Ja ja, nee, maar dat is inderdaad niet al te klinken, maar vooral ook zelf. Het is behalve Tosh die bij Lotto Soudal rijdt allemaal pro conti teams.

[00:24:08]

Ja en nee ook niet uit ook. Zelfs Tosh Van der Sande natuurlijk niet. Iemand met een euh, met een uitgesproken favoriet is een ploeg. Ja, het was. Het waren ook niet die jongens waarvan je dacht die gaan later in de koers nog een belangrijke rol spelen. Nee, nee, das Leben. De enige, want als Suruç van Alpecin, Phenix en wel een euh uhm mountainbiker. Ja, jij kende hem wel heb. Ik kom uit het mountainbiken.

[00:24:29]

Volgens mij sinds twee jaar ofzo bij je Alpecin Phenix. En volgens mij is Van der Poel altijd fan van m v van hem geweest als biker. Euh. En ik had eigenlijk wel verwacht. Ik had. Ik had hem eigenlijk verwacht dat ie al al veel grotere indruk had zou hebben gemaakt op de weg omdat ie. Hij is een heel licht en hij heeft ook die die mountainbikers trekt zeg maar. En je hebt al best wel wat mountainbikers gehad natuurlijk, die in bijvoorbeeld winter in het gebergte, middelgebergte en hooggebergte gewoon echt goed blijken te zijn.

[00:24:53]

Maar dit was ook de eerste keer dat ik hem echt in actie zag. Maar dit was ook de enige waarvan je dacht nou misschien dat ie dan later hoor je nog iets gaat betekenen.

[00:24:59]

Maar er was zelfs dat was niet zo. Nee, want het peloton verkleinde uiteindelijk het gat. En uhm. Daardoor konden een aantal renners onder andere de oversteek Mountain Mouaz. Die wilde het graag dicht houden voor voor Van Aert. Ja, en toen dus kwamen Serrano Kroon en Gianni Vermeersch waar, maar die sloten aan en ze bleven vooruit. En uhm ja, het gat was niet super groot. Het was allemaal wel overbrugbaar. En dat gebeurde op geen moment ook, want toen.

[00:25:30]

Rammelde. Greg Van Avermaet aan de poort? Ja, en toen dacht ik leuk ja, dacht ik. Leuk, leuk, lekker, maar ook lekker vroeg. Mooie opening van van de finale. Het kon natuurlijk twee kanten op of iets heel goed, of hij is eigenlijk niet zo goed. En euh ja, doet de vlucht vooruit en dat. Het was volgens mij. Ik bedoel, Michel en Sven Nijs probeerden er nog van te maken dat die werd.

[00:25:54]

Ik vond het een euh leeglopen had, maar hij zakte wel redelijk rap. Hij was zelf de leegloop. Hij liep gewoon leeg. Maar als Krain en Cuuw en een Simeons Quin in hart. Witte wegen heb witte wijn. Maar werd op AA werd wel op gevlamd gecanceld, ook al is ze zeker. Ja, hij is natuurlijk de misschien aanvals context erbij. Symens Ja, echt goed hoor. Jouw naam ook toen. In Yorkshire was die ook al zo goed?

[00:26:21]

Ja, hij is. Hij is een gigantisch talent. Maar hij? Uhm. Euh. Hij is natuurlijk bekend geworden als euh. Troepialen en zit op Twitter. Allemaal pro Trump dingen te tweeten en toe, maar ook en vooral ook dat ie euh. Hij werd aangesproken omdat hij een beetje geen grappen maakte of euh cynisch deed over Black Lives Matter. Dat was het. Ja en toermalijn, tweette die terug. Bay met een zwart zwaaiend Hadjar. Maar dat was helemaal aan de steen des aanstoots.

[00:26:48]

Ja ja dus ja. Ik denk dat zijn ploeg toen mocht ie niet meer meedoen met Mos kon ja kon inderdaad. En hij zijn echte twee handen op racistische buik. Leuk team hufter ja white label. Maar het label mag het label goeie goed getimed zijn. Maar hij is wel echt goed hoor. Hij is heel goed, hij is heel goed. Hij was ook echt heel goed daar, maar kreeg een lekke band geloof ik. En later werd hij zelf een combinatie van 5G en de deep steed die dat zou maken.

[00:27:14]

Hij heeft wel gewonnen hoor. Classic op 1. Op YouTube hoorde ik in een podcast dat hij wel gewoon gewonnen heeft. Hij heeft. S Avonds is er nog uit eten geweest in een leuke pizzeria waar een internationaal pedo netwerk apart wordt gerund. Euh, nou ja, goed, vanaf toen wel koers. Ja, we gaan Quincey mensen gaan we nog wel terugzien dit seizoen. Ja maar wat ik dus dit is. Het is dus fascinerend. Gek eigenlijk?

[00:27:38]

Euh, die jongens 19 jaar. Laten we m zo'n fout gunnen. Of we nou nou ja ja, laten we iets fout gunnen. En ik heb heel veel plezier en dan ook een beetje. Nee, maar bedoel ook een beetje mild oordelen over deze ogenschijnlijke jeugdzonde. Want ik zo ik zeg. Je ziet namelijk meteen wat er gebeurt op bijvoorbeeld op. Ik vroeg dan op Twitter ook tijdens de koers en de haat die de jongen meteen over zich heen krijgt, zeg maar.

[00:28:01]

Als de mensen er hun waren echt blij dat ie lek reed. Ja en uh en euh zitten. Ze heeft ook iets onfris vind ik. Dus. Ik stel voor dat wij Quin ook weer een soort schone lei geven. Ja kun, jij kan er ook niks aan doen dat je een vuile racist bent. Nee nou. Ik bedoel, hij heeft sorry gezegd. Laten we ervan uitgaan dat ie t meent dat het niet alleen maar uit sponsen overweging is en dat we dat wij dat wij daar ook overheen kunnen stappen zeker ook weer tegen Queen kunnen.

[00:28:27]

Laten we ons toch mensen hadden we vorige keer gecontroleerd. Nou maar Willem, maar ik vind t een goeie. Laten we gewoon volgende keer dat Quincey mensen ergens voorop rijdt, dan gaan we het niet. Gaan we het niet noemen. De hele Trump Black Lives Matter gay pedofilienetwerk Reptile aan de macht. Chemtrails ja, ja, nee, piscina des dames, goed, of het er nu effe allemaal uitgooien. Dan is het ook laag. Inderdaad toch? Vuile racist?

[00:28:48]

Ja, is ook zo. Maar goed, daar ging dus volkomen verdiend op z'n bakkes. Karma vanaf toen. Euh was koers. Want de grote man reageerde eigenlijk op opkeken en op onscreen en euh en racist. Ja hem en de ontstond eigenlijk. Uit die reactie ontstond een elitegroep met ja jongens, ja, ik moest bijna huilen. Ja, dat snap ik niet. Ik kan niet bedenken dat ik dat. Ik moest het denken heb ik ooit zo'n goeie kopgroep gezien?

[00:29:20]

B. Heel moeilijk te zeggen. Denk niet eigenlijk dat verrassend gevarieerde kopgroep en dus zeg maar de toppers uit verschillende categorieën bij mekaar dus. Het is al afliep Mathieu van der Poel, Wout van Aert Tani, Powhatan Boogie Boy Bernal, Tim Cockpit, Kevin Simmonds en Gogel, Mepsche, Maikel Gulde en Kevin Garnett Junior die eerder als eerste affloot wel, maar en en en later Simmonds ook zeggen.

[00:29:52]

Er ontbraken wat mij betreft nog twee in dit groepje, waardoor het feest compleet. Eddy Merckx en Roger Federer, nee, die. Maar ik zou als ik mijn favoriete groepje zou ook nog Sagan erbij hebben gehad. De Roglic. Ja, snap ik. Ja, schoon. Rogiers kreeg wel de kritiek dat die er niet was.

[00:30:12]

Maar voor Van Aert te werken op de Belg, ook als die er niet is krijgt. Maar dat was het toch ook niet? Ja meneer meneer moest zonodig naar Parijs, niet wat die ook had kunnen werken voor Wout. Heel zwaar. Maar. Euh. Ja. Nee natuurlijk. Dus de de wereldkampioen? Euh. Nou ja, meerdere wereldkampioenen ook in het veldrijden. De winnaar van vorig jaar, de Tourwinnaar van vorig jaar en het jaar daarvoor. Ja, waanzinnig toch?

[00:30:37]

Alleen hoe groot eigenlijk? Onverwacht? Waarbij? Ja, ja, maar na na zijn openingsweekend. Vorige week was hij ook al goed. Had ik niet aan zien komen, ben ik heel eerlijk. Ik zit altijd best kort op de rem op de opkomende voorjaars mannen, maar ik had hem toch niet dit gezien. Het is. Ik kijk hem nog een beetje twijfel of dat dit nou? Of dat die toevallig een koers is die hem supergoed ligt. Of dat het inderdaad een voorteken is voor veel goeds.

[00:31:06]

Want je had toevallig moest ik denk terugdenken aan Rob Power die vorig jaar bij Sunweb is vertrokken en nu bij Mitchell dan weer rijdt. Die heeft over was ook. Had ooit ook ooit zijn doorbraak in de Strade. Dit volgens mij het jaar dat Tiesj won. Daar hebben we eigenlijk daar naderhand nooit meer iets van gehoord. Behalve nu. Nu zag ik hem weer terug in de Strade. Is dat gewoon de enige race die hem echt ligt? Ja, dat zou kunnen, want Michel Gogel ook wel een beetje.

[00:31:33]

Want er was vorig jaar natuurlijk ook al als negende geloof ik vorig jaar. En Peter dus ja, ik. Ik kende hem dus alleen van de uitspraak. Gogo! Zo noemde Sagan hem altijd. Euh. Maar uhm, toen ja. Inmiddels heeft ie zich gewoon wel, maar in associatie was gewoon. New Kids Turbo. Ja kogel. Door die heerlijke snor ook. Ja ja. Nou ja, opvallend, maar wel heel erg leuk. Ik ben.

[00:31:58]

Ik ben benieuwd of je het het volgend houden. De rest van het euh. Van het voorjaar. Wat ik fascinerend vond in deze groep was dat ze supergoed samenwerkten. Allemaal. Dus dat was meteen vanaf het begin was het was het met z'n allen door knallen en je had. En ze hadden echt het gevoel van wij gaan, want. Wij gaan het uitmaken. En euh. Maar daarachter zat een groepje met onder andere Fabeltje Bilbao en Tim Wellens. Ja, in tijdens die heel dichtbij kwamen 30 seconden of acht.

[00:32:23]

Ik dacht echt het is spring naar de motor en je bent er maar in beeld bij mekaar. Ze kunnen elkaar écht bijna aanraken. Maar toen hadden ze achter kwamen op acht seconden. Toen ging het vrij snel weer naar 30 seconden. En toen was het. En toen was het de het gebouw. Toen brak het. Ik snapte daar geraken. Ik snapte dat fabeltje echt niet, want die was dus die. Die reed samen met Bilbao en met name reed in die groep zo'n beetje terug naar acht seconden.

[00:32:48]

En toen ze daar bijna waren ging ie boos worden op de Alpecin jongens. En volgens mij ook, want de KBK jongens, want daar zat dus al misschien wat Vermeers en vaak word je nog in die groep zitten. Dat ze niet meewerkten. Toen dacht ik ja, wat denk je? Wat denk je dat Alpecin die dié Van der Poel in de kopgroep hebben zitten? Denk je dat ie dat ie b b belang hebben bij het terugbrengen van zijn vakantie in de Vuelta?

[00:33:10]

Bilbao en Wellens terugbrengen voor zij dat. Dat ik dacht dat die energie besteed aan het dichtrijden van die achterkomt. Als je er geweest. Ja ja, eigenlijk wel.

[00:33:18]

Dom vond ik het minst, maar ze was het ook. Het was ook op de verkeerde momenten. Ik denk dat ze een beetje dacht ik ben er nu. Ja ja, ze nu is nog topsporter worden. Ja, en toen was ze toch net ja en een mens. En die anderen zijn gewoon beter, waren gewoon ziek, gewoon beter op die stroken telkens. Dus daar liepen ze weer telkens weer wat uit. Ja dat bedoel als je die kopgroep ziet en je zag van ok.

[00:33:41]

Die jongens die heb de slag gemist. Ja, dan weet je dat het groepje dat wat achter zit bij de volgende strook of de volgende helling. Ja dan wordt het gewoon weer een lastig verhaal. Dat was namelijk ook toen op een gegeven moment. Van Aert moest lossen volgens mij net bij de negende strook samen met Colpin. Zo toch. Samen met Pit Kok. Ja uhm, als ze onverwacht ja, niet helemaal is. Altijd onverwacht dat Van Aert moet lossen.

[00:34:06]

Zeker, maar het was wel gewoon zijn eerste koersen van het jaar. Dit als ook buit gelijk. Natuurlijk zeggen. En het was de eerste koers van het jaar. En hij heeft natuurlijk. Hij rijdt vooral voor de Ronde van Vlaanderen of de. Gelijk door dit was INRA. Dit was de rijder voor Wout van Aert. Ja, dat vond ik ook wel opvallend, maar het is wel logisch toch? Ik bedoel. Hij komt net van hoogte. Hij heeft nog geen wedstrijd, hardheid of natuurlijk een zwaar crossseizoen gereden of een crossseizoen gereden.

[00:34:34]

Even wat gas terug en nu weer opbouwen dus. Ik vind het ook niet heel gek. Euh. En uiteindelijk kwam ie weer wel weer heel sterk terug. Wat wordt ie vierde? Ja nou ja, dat is natuurlijk gewoon besser. Heel goed. Uhm ja, maar t is. Dat is waar. Maar het is natuurlijk juist wel losser. Ja ja, en dit is wel een deuk in je zelfvertrouwen denk ik. Dus als je als je t.

[00:34:55]

En kijk. Volgens mij is het altijd is natuurlijk. Van der Poel kijkt naar Van Aert en Van Aert kijkt naar Van der Poel. En uhm. En we hadden natuurlijk vorig jaar, want in juni hadden we die Ronde van Vlaanderen waar ze echt aan elkaar gewaagd waren. Maar het is uiteindelijk 15 seconden of 15 centimeter schild of antão. Minder nog. Zelf heb ik niet zo goed in inschat van 15 centimeter, maar had ik al eerder gehoord. 1 centimeter.

[00:35:16]

En uhm euh. Dus ik kan me wel voorstellen dat het niet lekker is als je ziet dat Van der Poel zo veel beter is nog. Dat lijkt me sowieso niet lekker. Ik eet. Lijkt me verschrikkelijk om momenteel weer in t zand. T Voelt maar het voelt. T Moet voor Van Aert denk ik heel erg voelen nu. Als hoe die de laatste jaren is van zijn veldrit carriere veldrijden carrière heeft gereden namelijk eigenlijk altijd achter Van Aert en Van der Poel aan.

[00:35:42]

Ja, aan de andere kant. Vorig jaar was het precies andersom. Ja, toen ik won was werd, werd Van der Poel kansloos gelost en won hij. De week erna won Van Aert ook nog San Remo. Ja, maar ik zou dan zeggen de in mei bij mij zou in mijn hoofd gaan zitten. De orde is hersteld in plaats van ik kan hier nu even niet voor. Ja, ja, ja, ik kan me dat. Ja, dat kan me wel voorstellen.

[00:36:02]

Maar ik denk dat we gelijk hebben. Vind ik dat wij veel belang hebben om dit narratief te pushen bij Van Uit. Ik ben heel benieuwd naar de Tirreno. En Van Aert, want hij gaat daarvoor een klassement. Dat is welke. Dat heeft de Jumbo vandaag gecommuniceerd, zoals dat dan heet. Ja euh, ja, dan een week zijn waarin die zich echt in voor moet rijden voor alle andere. Ja, maar dat vind ik wel heel vet.

[00:36:22]

De Tirreno is niet superzwaar dit jaar in de vorm van Wubben. Niet heel veel. Uh uh, heel leipe aankomsten bergop. Wel wat. Dat wordt natuurlijk wel altijd geklommen. Uhm. Maar ja, hij. Ik ben heel benieuwd hoe ver die gaat komen. Echt nieuwsgierig, want Dumoulin zou eigenlijk kopmannen zijn. Maar ja, die we weten wat daarmee is. Ja is dus lekker bij Bram Tankink. Ja, heel vet. En uhm ja dus daar gaat de Agaat van klassement.

[00:36:47]

Ik ben erg benieuwd. Nog even en een site Naudé bij Wout van Aert. Ik heb erg genoten van de In het Wiel podcast. Die zijn echt. Het is zijn lekker bezig te zijn en zich steeds meer aan het uitbouwen. En qua correspondenten reportages allemaal dingen. Maar ze hebben dus ook Theo Bos. Hadden ze naar China gestuurd. Theo Bos was echt met soort schoolreisje bezig. Is echter. De reportage van Theo Bos ging een beetje zo van.

[00:37:11]

Nou ja, ik was in Italie en ja, lekker eten. Maar ja, er is hier een heel mooi plein. Jongens als jullie, daar willen ze heel mooi plein ten vroegste. Daar is een analyse van een wedstrijd van Van Aert en Tournant geconsolideerd. Jan van Aert pas vierde geworden? Ja, hij heeft toch gewoon een goeie ploeg, dus vlak om nog niet uit. Toen dacht ik nou, je hebt Theo Bos. Dank je wel, die jou nog een keer naar Italië.

[00:37:36]

Ja, het werd redelijk goed.

[00:37:38]

Uhm ja, wat ik wel knap vond van van Van Aert. En euh, hij had eigenlijk want ze werden. Hij werd dus met pit samen gelost. Ja uh. En Van Aert reed wel weer terug naar de groep en die groep reed best wel door. En toen probeerde Pit Cooke om nog te naaien ook. En toen zag je wel. Dat was echter van karakter dat Wout zei van ja, krijg de pleuris rap ja wat vrachtwagen van Marseille. Nou uhm.

[00:38:03]

Van Aert was gelost met Pit Cok en dus Pouga. Van der Poel Ala en Bernat denk ik reed toch nog vooruit. Zeker één kogel met een kogel Mepsche, maar staat er ook nog bij. Gewoon. Ja, en dus waren gelost. En toen, van Aert deed eigenlijk al het kopwerk daarom om ze nog bij te halen en toen ze er bijna waren. Toen dacht pit gok ik. Ik jumper naartoe. O ja, in plaats van dat ie gewoon overnam.

[00:38:30]

En toen zag je wel effe die over my dead body mentaliteit van vandaag. Ja, mooi niet ventje. Ja, dit gaat mij niet gebeuren. Was er ook iets leuks aan de hand? Vond ik dat? We zijn zo gewend om in de klassiekers een totaal dominante quickstep te zien, maar hier bij deze koers krijg je dus ook ineens Inyo zat met op een gegeven moment met 4 man. Geloof ik bij Jumbo was er natuurlijk ook volstrekt dominante hebben.

[00:38:55]

Echt goed gereden gisteren. Uh, en Alpecin en Alpecin? Ja ja, da's al Alpecin, maar zaten echte mee. Ze eindigen ook uiteindelijk volgens mij met een met een paar man in de top 10 toch? Ja ja, maar top 10 weet ik niet. Maar op 20. Wat is dat?

[00:39:10]

Ja, top 20 wel. Maar uhm, wat natuurlijk ook het allermooiste is. En dat weet je eigenlijk al. Bij de Strade op Gmünd gaat het gewoon Mano en Mano. Dan heb je ook niet zo heel veel Amani aan die euh any knechtje. Dan is het gewoon de kopmannen gaan tegen elkaar. En en ja, de sterkste wint. Ja maar. Ja, da's waar. Maar de aanloop, het is toch wel belangrijk dat je een goeie ploeg?

[00:39:36]

Ja zeker. En nu zag je gewoon even dat Quick Step die altijd zo dominant zijn. Je moest ze eigenlijk een beetje plaatsmaken voor Jumbo en euh. En Ineos en Alpecin. Ja ja nou ja. En Ineos had natuurlijk gewoon de luxe dat ze er gewoon uit. In de uiteindelijke groep met twee man zaten Bernal en en Pit Kok. Ja, weet niet of ze al eerder ooit eerder met elkaar hadden. Geen eigen. Volgens mij zal nooit worden met kan gewisseld.

[00:39:58]

Bernauw, van der Poel ooit in het in het echt lijven gezien? Ja, nog handtekeningen van shirtje geruild. Dat is echt totaal bizar. Die bij mekaar te gaan rijden. Maar goed, als fascineerde ze. Dee Dee Dee Dee Dee Dee Dee verwennerijen zat er natuurlijk ook in dat dat deze groep in de basis al vanaf 44 kilometer voor de streep euh samen was. En euh en dat t is dat Dee Dee Dee Dee Dee Dee je de tijd had om een beetje in te gaan schatten.

[00:40:23]

Van wie is nou eigenlijk goed? Wie, wie euh. En wie heeft echt de benen? Euh. Bij alle verliep weten we natuurlijk altijd een beetje waar we op moeten letten. Weet je ook meer? Die speelt eigenlijk en beter zich zenuwachtiger is als niet zo scenograaf. Ik vond hem rustig. Ja, en dan weet je dus wel van oef. Hij stapte over en ik zag hem alleen één keer op zo'n grind strook een bocht nemen terwijl die aan drink veel drinken was en gewoon meteen met één hand zeg maar zijn stuurtje zo door de bocht gaan.

[00:40:50]

Ja, toen dacht ik wel dit. Hij zou zoals hij zou wel eens echt goed kunnen zijn. Maar inderdaad waren minder tekenen dan dan normaal. En de de eerste de eerste stoot was pas dan ook van Van der Poel. Ja, en hoe. Dat was echt echt indrukwekkend. Ja, hij reed. Hij reed dus alle flyball al een keer eerder dus eraf en hij reed. Hij viel aan en de reactie kwam van alle verliep maar best moeizaam.

[00:41:15]

Je zag wel aan alles van opoe. Euh. Hij moest zich echt even buzet. Hij moest echt diep gaan om erbij te komen, maar hij kwam erbij. En toen race eventjes samen. En toen kwam Benno Barnard. Ja, dit was op de Tove toch als dit. Ja ja, maar ik vond het zo mooi dat ie. Want ik zei v b ij. Uhm, want van der Poel die euh, die telefoneert gewoon als ie gaat.

[00:41:36]

Het is niet alsof hier. Hij gaat gewoon keihard, maar t is niet alsof ie. Hij probeert niet persé anderen te verrassen. Hij is niet sterk genoeg voor wat je bij alle verliep zag. Was volgens mij eventjes. Die zag gewoon dat Van der Poel ging en volgens mij moest ie echt even zichzelf zetten tot Oh oh oh oh achterhoudt.

[00:41:55]

Nou nee, het was niet zeg maar gewoon nog harder. Zo ja, hoe het was voor mij dacht was dat moment dat ik dacht ok. Dit is een teken dat ie. Hij is goed, maar is niet supergoed. Want als je supergoed bent dan denk ik niet over na en dan ga je gewoon meteen omdat Wiels erom. En het is des te knapper dat ie er weer bijkwam. En van Bernau helemaal, want dat een stukje was. Eigenlijk denk ik nog de meest onverwachte man in de kokmeeuw met göbel.

[00:42:15]

De onverwachte man in de kopgroep die al helemaal in dat in dit elitegroepje wat daaruit uit voort bleef. Maar ja, ze bleven met z'n drieën over. Maar dit was ze ook al een teken aan de wand en de toffe is waar vorig jaar. Dus ja, of een half jaar geleden. Wout Van Aert ging dus echt een beslissende klim in de Strade. Over het algemeen. En ik had. Ik had zelf eerlijk gezegd ingeschat. Het is dan aan Van der Poel te kijken op die klimmetjes daarvoor.

[00:42:41]

Daar zat hij achter, schudde zijn stuur te trekken en ik vond hem helemaal niet zo goed bij zitten. Maar hier dacht ik ineens van. Jammer waar het, maar dan helemaal niet. Van der Poel is geen SP. Van der Poel is meer dan 70 kilo. Ja, en die hier gewoon op een alle Philiep klim ging ie gewoon Alaphilippe uit het wiel rijden. Dat is natuurlijk hè hè? T. De grootste zorg voor Quick-Step en voor alle verliep.

[00:43:04]

Deze aankomst is in alle Philiep aankomst bij uitstek. En ja, hij stond eens op de foto. Nee, Van der Poel. Ja, hij verslaat hem echt op zijn eigen terrein. Tuurlijk, gravel is meer iets voor Van der Poel. Hoewel alle flipt het natuurlijk ook prima kan. Maar zo'n aankomst, daar heeft hij het heft ala de laatste jaren toch gewoon echt echt patent op. Het is niet voor niets in de Waalse Pijl wint toch? Ja, daarom een korte snelle klim.

[00:43:30]

Ja maar als van Vanpol dit is kan en dan kan ie dus ook de Waalse Pijl winnen. En dat is nog wel net iets langer. Ik heb wel het gevoel van die twee minuten zeg maar die houdt Max Kemmer. De rest van de koers is ook wel een stuk minder zwaar. Ja, dat is waar. Dus dan kan je gewoon veel langer wachten. Ik sluit niks meer uit. Nee, in ieder geval voor straks op de Poggio. Lijkt me zorgwekkend, vooral voor liep.

[00:43:54]

De enige vraag in mijn ogen is van Garmin Karni Lombardijen winnen. De rest kan niet gewoon allemaal binnen. Ja, ja, dat blijken eigenlijk hier op de tol van Van Teeken, want dat was gewoon nog niet wat ze eerder hadden gezien. Dat Van der Poel dus ook tegen alles verliep op dit soort klimmetjes op kan. Ja, dan zijn ineens alle scenario's mogelijk. Ja, en dat was ook voor de rest van de koers was was het gewoon van ja ook maar normaal.

[00:44:19]

Daarvoor als je misschien gedacht aan moeten. Alle verliep op een ander stuk eraf rijden op een zwarte op een vlakke grind strook ofzo. Weet je wel waar echt power voor nodig is. Maar hier bleek dus ook dat het ook gewoon bergop kan. Ja, en met zo veel macht. Het was echt een. Het was echt een poeier van een demarrage poeier. Het was echt een raket die af ging. Ja, echt gaan. Ja en dan? En dan denk je dat ok.

[00:44:41]

Weet je wel? Cruijff kruit verschoten of of we hebben in ieder geval iets moeten inleveren. Maar ja, goed dat de slotklim nog. Maar ja, goed, ze gingen dus met z'n drieën alle Philiep Berno en Van der Poel richting China. Dat het wel leuk gedaan vind ik ook dat parcours dat je eigenlijk heel snel als China ziet liggen, maar dat ze eigenlijk soort van daaromheen moeten er eigenlijk een beetje moeten zoeken naar welke stadspoort moet binnen te komen.

[00:45:05]

Ze rijden de rotonde volgens mij driekwart rond. Ja, ik. Ik had ook af en toe het gevoel dat ze dat een beetje twijfelden van hebben. Moeten we nou links of rechts wat waren? Waar gaan we naartoe? Maar het is heel leuk dat je t, want je ziet het. Het is soort dreigende dreigend. Want als je weet waar je naartoe moet en dat. Ja, dat is echt nog een eind omhoog ja. Van der Poel deed op dit moment veel te veel kopwerk dat ik dacht ik ja, want de camera de hele tijd op kop.

[00:45:28]

Maar hij vond het blijkbaar gewoon zo goed dat ik dacht ik ga gewoon naar de keizer, naar de finish rijden. Ja ja, en dat. Maar dat doet ie eigenlijk altijd wel. Volgens mij is die heeft ie zich gewoon bij neergelegd inmiddels dat als hij in een kopgroep zit dat ie eigenlijk gewoon driekwart van t werk moet doen. Maar ik vond wel dat alle verliep. Bernal die ze. Ze speelden er niet mee ofzo. Die gingen ook wel.

[00:45:46]

Ze werkten ook wel mee. Bernauw moest even op adem komen, maar dat zag ik m ook. En dat was ook wel weer ja zeker. Maar het was ook wel weer effe dat je dacht van Jezus Ineos want pitbox reden achter en die reed ook niet. Ja dus die liet daar de pit. Cocle. Liet Van Aert al het werk doen en Bernal liet uhm van de boel al het werk doen. En dat je echt een jouck. Dit is wel heel matig dat je gewoon in 2 groepen zit en je rijdt allebei niet.

[00:46:12]

Ja maar t is kunnen he. Er zijn twee redenen waarom je hem niet mee rijdt. Eentje is omdat je niet wil, omdat tactisch slim is en tweede is wat je gewoon helemaal kapot bent. Ja, en Van der Poel zei ook achteraf zei ie. Op dit moment alle Philiep rijden niet mee omdat ie kapot was, is de inschatting van na afloop. Alle Fiep hadden tegen Van der Poel gezegd dat ie niet. Ik ben niet zo goed die niet zo goed wat ik dan wel wil opvallen.

[00:46:33]

Waarom zeg je zoiets? Ik ga hier tweede worden. Zat? Ik vind het wel goed. Zou je al-Ahmar? Nou ja, je moet natuurlijk wel een excuus hebben om niet mee te rijden op zo'n moment. Dus ik. Ja ja, maar ik zou dan zeggen van ik geen zin. Ik heb er geen zin. Ook niet letterlijk bedoeld hoor. Misschien bedoelde dit niet letterlijk, want misschien weet je wel dan zit je in de koers. Jij bent kopwerk gaan doen.

[00:46:54]

Je kijkt naar álle verliepen, naar alle Phlips. Nee. Hmm dat. Dat is misschien zeggen ik kan er niet. Weet je wel dat dit niet letterlijk heeft gezegd, maar dat dit de interpretatie van het nee schudden van van vandaag? Ja ja, ja, ik kan me bijna niet voorstellen dat ie letterlijk heeft gezegd ik ben vannacht niet goed uit m'n onhandig. Ja ja, het kan ook. Dat kan ook. Ja, maar ieder geval Van der Poel zei dat ie Bernal dat ie Berno vond die eigenlijk de daar die die vertrouwen niet nog minder dan alle Philiep had het gevoel dat ie alle Philiep wel aankon.

[00:47:21]

Zeg wat ik geweldig vind ik ook. Maar ja, in indeze aankomst. Dit is natuurlijk niet de specialiteit van Bernau. Heeft t niet echt een punt? Nee zeker. Zou ik ook niet vertrouwen als ie naast het standbeeld, maar ook in in de Tour dit. Dit zijn niet zijn aankomsten. Weet je wel. Ik vond t echt extreem dat het hier mee zat en hij was ook gewoon echt heel goed. En het wordt echt een feest. Ook deze Giro met de met onder andere uh Bernal die daar gaat rijden.

[00:47:50]

Ja maar. Dit is niet zijn, niet zijn werk en daarom is het extra vet dat hierbij zat. Maar ja, daar maakte ik me niet zo'n zorgen over. Nee, het was een cadeautje voor mij hoor. Dit zeg, want ik heb natuurlijk klagen jarenlang over onze gouden generatie die helemaal geen wapens hebben om een rit te winnen. En nu rij Van der Poel me echt met alle mogelijke wapens is en waar alle wapens zijn. Dit is gewoon.

[00:48:13]

Het is net. Hij is één groot wapen. Jij kan je twins, die film met Danny DeVito en Arnold Schwarzenegger die dan tweeling zijn en dan heeft. Schwarzenegger heeft alles en iedereen, van alle fysiek. En hij is super slim. En Danny DeVito precies? Nee, dat is een beetje. Al onze krachten zijn gebald in. Mathieu van der Poel lijkt weer wat het is gewoon. Je kan niet met hem naar de finish rijden. Nee, je moet ook zorgen als je weet je wel echt op de krachtpatserij stukken.

[00:48:36]

Verlies je het van hem? Maar nu blijk je dus ook op korte klimmetjes van hem te verliezen. T Is een uit een demarrage van kop af aan jou en van achteruit. Wat moet je doen? Ja ja, hij heeft een ploeg die mee kan. Die man die hem inmiddels zo goed ondersteunt dat hij kan winnen. Ik kom vandaag gisteren aardig tactisch uit de voeten. Nee zeggen, maar niet kwam die zelf ook nog op terug. Dat je het idee dat dat hem toch een beetje dwars had gezeten, dat mensen had gezegd dat je tactisch dom had gereden in Kuurne toen die ook de tachtig kilometer van de finish waren.

[00:49:07]

Ik ga alvast de groeten. Ja, wel simpele tactiek. Maar ik vond ik heel ik. Hij is zo dominant, ook in zijn uitstraling. Het is dus dat dit stuk ergens een grote grote vent, zeker in vergelijking met die kleine klimmetjes. Weet je wel. Zie je de de Reijt echt? Ik zou het ook echt imponerend. En hoe hij dus. We reden China binnen de de de stadspoorten door en dan komt die klimmer aan. Hij neemt dan ook gewoon, gaat dan ook gewoon.

[00:49:32]

Hij is gewoon de baas op die klim, meteen vanaf het begin vooraan. Weet je wel tempomaker? Ja euh, da's. Je zag Bernal lopen. Pete's lopen. Ja. En dan denk je ok. Dit is al aardig tempo. Ben benieuwd. Ben benieuwd wanneer alle verliep. Een poging gaat wagen. Ja en dan is ontbrand die door een raket. En dan ga je over een paddenstoel zijn volgens mij. Ja, het was echt ongelooflijk. Ik had.

[00:49:55]

Ik heb. Hebben jullie ook? Ik denk wel tien keer teruggekeken. Deze laatste klim? Ja ja, omdat het gaunt dat je echt denkt zal jij maar wat? Is het echt gang? Of was het echt van kop af aan? Ja, het was echt van kop af aan begon die echter onderaan de klim met draaien begon echt wel onder aan de klim met treitert. Ja, echt, maar het was ook ongelooflijk. De spanning was er ook in één seconde af.

[00:50:13]

Als je denkt wat gaat ie? Wat gaat hier gebeuren? Euh, dus. Dit wordt een prachtige sprint. Weet je wel. Hopelijk zat nog te denken. Is fijn van der Poel. Die kan supergoed sturen. Met dank aan de al die veldritten. Dus is fijn voor die laatste boogjes als ie dan nog zeg maar langs moeten. Van der Poel wint nog wel een gaatje, maar dat was één seconde spannend enthousiasme. V. V. Alle verliep zag ik meteen.

[00:50:33]

Daar ga ik nooit kunnen volgen. Het was een beetje de finale van Game Of Thrones en die gezien mee. Oh, en dan wordt op een gegeven moment wordt er ineens een hele stad wordt er door. Drake wordt gewoon platgebrand en dan is het gewoon weet je wel, na jarenlange opgebouwd naar een finale. Hup, hele stad platgebrand. Dat was een beetje wat er hier ook gebeurde. Dacht gewoon dat je denkt oh wat, ik ga je maar klaar voor zitten.

[00:50:55]

Dat wordt spannend. Ja, Alofi wordt ook gewoon op 5 seconden binnen en en en bijna op 20. Ja, dat geeft gewoon aan hoe uh ja en en t precies een maand geleden is. En volgens mij deed ie de laatste bocht en ging ie nog redelijk rustig door. Ja, want er zijn. Die zijn dan ook nog. Die liggen volgens mij nog best wel scherp, dus je moet er wel een beetje oppassen hoe je maar hoe je ze aansnijdt.

[00:51:15]

Euh. Dus als ie door was getrokken dan was er nog wel iets meer geweest denk ik. Maarja wat een machtsvertoon zeldzaam ook machtig juichte. Die vond ik juist krachtig juichen was. Het was niet zeg maar is. Hij ging nog zo hard dat ie nog even n hand op het stuur moest houden. En toen bij de finish ging hij ook nog effe recht overeind zitten. Natuurlijk gaf dit soort schreeuw en alarm in de lucht. Gewoon nog heel veel kracht, maar het was een mooie.

[00:51:37]

Het was een mooie Cruijff. Vianen juich vond ik dus Teske. Cruijff had natuurlijk ook altijd dat ie zo met n vuist in de lucht zegmaar en wegliep. En dat was Van der Poel ook. Ik dacht ik kan je dan wel inhouden, want jij kan een mooi stuk natuur horen. Ja, misschien ook met zo'n lintje. Ja ja, leuk wanneer ze stuur lintje gebruiken. Ja ja zeker. Ik wilde zeggen na. Dit is het tijdperk. Mathieu van der Poel is nu definitief begonnen.

[00:52:00]

Maar wie staat er eigenlijk eerst in de UCI? Komen ze er op terug? Nee dus. Nog even voor de volledigheid de uitslag. Mathieu van der Poel Winters. Uhm, uh. Van de finale verliep Berno. Wout van Aert werd vierde, voor PID kok Gogol Mepsche keurig zesde. Ja, Boogie Boy. Zevenen. Simon Clark achtste als eerste van de V. Als eerste van de rest. Euh. Met vogeltje en Bilbao. Ja ja, mooie mooie top 10.

[00:52:26]

Pouga Sharaf rijden hebben we nog niet eens over gehad. Ja. De huidige Tourwinnaar ja is er gewoon afgereden. Ja ja ok jongens, dat was ze stralen op een berg. O wat was ie mooi. Euh ja nee ja. Moet weer een jaar wachten. Ja ja, maar moeten we nou zeggen over deze? Over deze koers die dit? Dit is toch euh. Nou wat? Wat me vooral kwijt moet is ten eerste dat je vanaf begin.

[00:52:52]

Moet uitgezonden worden, Er moet ook gepraat worden, maar als in monumentenstatus. Ja ja, gek wel, maar dat is volgens mij maar volgens mij heeft die nu dezelfde status als het. Als Het Nieuwsblad. En hij zit ook nog onder Gent-Wevelgem enzo. O ja, ja, ook qua punten en zo'n ranking die je krijgt dus. Ja ja, ik zou zeggen gewoon lekker. In ieder geval gelijk zitten met het Gent Wevelgem en drie prijzen en dat soort dingen.

[00:53:19]

Wat is zo'n koers die zo op alle fronten voldoet aan wat wij eigenlijk allemaal willen van Van den. Van de nieuwe wielerkalender of zeg maar het nieuwe wielrennen. Daar zijn ze, zeg maar in een prachtige omgeving. Een onderscheidend parcours op een parcours waar alle wereldtoppers met elk zich met elkaar kunnen meten. Dat vooral kort dus. Dat vind ik ook leuk zeg maar. Het is de is die euh, dus die het is. Wat als zou ik nou 100 85 kilometer bijna 200 is?

[00:53:46]

Maar om nou maar nieuw record? Ik vond er niet lang genoeg, maar korter, korter dan we zeggen dat het dan het MONY meer dan een monument en wat dat wat dat doet ook is er zo zorgt er wel voor dat veel meer jongens ook nog een beetje frisheid hebben. Aan het eind is niet zo'n sluik vast. Weet je wel wat een monument ook al kan zijn? Ja, en dat. En nou ja, en dus inderdaad euh van die Guarulhos stroken erin dat je ook nog zeg maar.

[00:54:08]

Die combinatie van niet alleen maar eindeloze snelwegen, maar ook gewoon bijzondere paadjes waar ook ongeluk een toeval kan spelen. Weet je wel. Het is al op zoveel fronten. Is het een koers die zo o zo 2021 is om op. En dat is ook denk ik. Deel van is echt gewoon waarom. Waarom zo ontzettend waarderen nu? En waarom sommige van de. Laten we zeggen dat Milaan-San Remo soms echt een beetje ouderwets kan aanvoelen. Ja of euh.

[00:54:32]

Ha. En euh. En euh. Is de regering nu allemaal waar ze nu allemaal gingen stemmen op? Moeten we niet moet Strade Bianchi en niet de met de standaard Milaan-Sanremo nemen als een van de monumenten? Nou is dat monumenten en weer ook maar gewoon bij verzonnen. Dus we kunnen prima nog één bij. Ik wou het zeggen zou moeten. Eentje waar gratis ceria samengaan. Maar je ziet een stuk tegenwind. Ja, maar je ziet volgens mij wel dat ie dat ie dus volgens mij in de hoofden van de wielerfans al eigenlijk al de status heeft van een van de belangrijkste koersen van het jaar.

[00:55:01]

En Van der Poel zei dat ook hij zij ook van dit was één van de koersen die ik het allerliefst wilde winnen dit jaar. Ja, goed gedaan. Nou, die jongens van de Strade. Ja, da's heel fijn. De meisjes misschien. En dat terwijl het wielerseizoen eigenlijk nog helemaal niet begonnen is van jullie kennen mijn mening. Het begint pas bij Milaan-San Remo. Ja, jij bent ook een gekkie. Jij zegt waarschijnlijk ook roomkaas. Het is allemaal nog het soepje.

[00:55:21]

Het soepje zit aan het soepje. Nog gewoon de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen toch? Ja, dat is. Ja, daar ben ik absoluut mee eens. Maar niet in dit geval. Nou precies hebben we nog geen nieuws over de vrienden van de Chirojongens. Nou. Mike Teunissen is bedolven onder een berg met kaarten afgelopen week. Hij is een lezer geworden inmiddels. Hartstikke leuk. Zijn echt veel kaartjes verstuurd. Hebben jullie eentje gestuurd? Zeker met de dolly drop?

[00:55:46]

Ja, nee. Gaan we dit weer krijgen? Ja, misschien wel effe ter context van de mensen die niet gehoord hebben. Mike Teunissen Geplet is mijn hond door dochter van Willem en ik kan Mike Teunissen kaartjes sturen en via de rode lantaarn pent oma PostPunten. En daar kan je zelf een plaatje uploaden wat op dat kaartje staat dus. J. Willem heeft een even doorleren opgezet. Hond John heeft selfie gestuurd. Zeker naakt maakt selfie. Ik heb die foto gestuurd, maar met z'n allen van toen wij met z'n allen bij de finish stonden.

[00:56:18]

Sony de gele truien met zo'n vet. Leuk? Goed hoor. Nee oetlul. Tot wanneer laten we deze actie eigenlijk lopen?

[00:56:25]

Tim gaat tot ie weer beter is. Nee hoor, dat is nog tot eind april of tot er een andere renner in ons nodig heeft. Ja, ik Bridgeport alweer. Ik zou willen aanvullen, dus dat het open blijft staan totdat hij weer in koers is. Maar dat we dus het aanvullen met andere renners. Mocht mocht Alive nodig zijn. Aira liever niet. Liever niet. Maar volgens mij report kunnen we al wel weer wat koud gepakt worden. Je hoort niet echt tot de vrienden van de show.

[00:56:50]

Na inmiddels wel, want alles is weer normaal. Ja ja, dan gun ik het gamemuis van Richie Porte aan toevoegen aan Arjen Robben.

[00:56:56]

Dan wordt iedereen naar iedereen van je Jari Litmanen, tracking of vrienden of je vrienden van de show. Hebben jullie Bram Tankink gezien? Maar Extra Trang Koesj? Jazeker, heb ik dat gezien? Bram Tankink noemde het was. Dan werd een samenvatting gegeven van de overwinning van Bauke Mollema in Hoe heet die Italiaanse koers nou ook alweer? Trofeo Laigueglia lijkt wel een lekkere waar die won en waren waar Bram Tankink afsloot met het tijdperk is begonnen. Hebben de jongens van de rode lantaarn altijd pijn?

[00:57:28]

Mollema 1 en 2 2. Toen werden we gewoon genoemd in de extra tijd aan koersen te genieten. Echt leuk. Dank je wel. En Sep Vanmarcke? Die zat er ook bij. Die was het er helemaal mee eens. Zei alleen tijd. Het tijdperk is begonnen bij de Ronde van Lombardije. Maar ja, dat klopt. Toen hebben wij het aangekondigd. Een tijdperk is begonnen. Nou ja, twee jaar eerder aangekocht. Volgens mij is het heel lang geleden dat je tijdperk Mollema al aankondigde.

[00:57:50]

Dat is die klasse aangekondigd. Dat het tijd. Ik zou komen en bij hem nu is hij is begonnen. Winter is coming. Sep Vanmarcke ook wel weer genieten waarbij Extra Time koerste wil ik ook wel heel graag keren. Pot. Het is zo'n leuke man Sep, als je luistert. Ja, dit moet. Wees welkom. Je moet toch lukken? Als we mogen al weer de grens over naar België. Is dat nog not done? Nee. Ik kijk steeds negatief reisadvies.

[00:58:11]

Ja ja, naar alles. OK meneer, feest met je schoonmoeder met 165 mensen.

[00:58:18]

Euh nee. En Daya over een tijdperk dat begonnen is. Hij staat gewoon bovenaan in de in de pc's ranking en momenteel gewoon de beste renner van het voorjaar tot tijdperk. Ja Mollema. Nou ja, terecht ook. Ja, hij is in bloedvorm. Ik ben heel benieuwd naar hem in de Waalse klassiekers. Ja, ik zag dat we heel even dat het tijdperk ook zijn Wikipediapagina had bereikt. Ja, iemand in een van onze een van onze luisteraars was zo vriendelijk om het OM het op Wikipedia toe te voegen.

[00:58:43]

Maar Wikipedia? Ja, die moet dat niet. Nee, wie houdt die aan af?

[00:58:47]

Maar ik denk nu zelfs op televisie is het al genoemd door twee profrenners. Is noem me maar het tijdperk. Wat is er voor nodig om hen? Wikipedia heeft mij ook gecanceld. Dus jouw Wikipedia pagina's van huis? Site? Weinig humor heb ik gemerkt bij de makers van Wiki. Ze willen wel altijd bronnen. De spelers zijn ons kapot te hebben gehad. Bronnen? Ja, ze willen ons kapot hebben. Ik denk dat. Maar dit is toch een Menos in een extra time koers?

[00:59:11]

Is toch een bron? Ja, dan heb je meer nodig. Ja, als ik mensen ervan mag afmaken Willem. Ik denk dat ze uitleg willen waar die naam vandaan komt. Dat is dus ergens op kunnen klikken en dat zou kunnen lezen. Uit het tijdperk dat dalmatiek tijdperk begon. OK denk ik. Maar Okkerse Bram. Als je dit hoort volgende keer als je bij Extra Time koers zit. Leg effe uit om een tijdperk. Mollema is begonnen. Die daarom zo heet.

[00:59:34]

Maar dat heeft ie in principe gedaan. Hij heeft gewoon ons genoemd, heeft verwezen naar ons. Ja, ik snap gewoon niet niet wat de criteria van Wikipedia zijn om de één of bijna een wel goed te keuren en de andere niet. Talking Witch. Weten jullie wat de officiele bijnaam van Mathieu van der Poel is volgens Wikipedia? Shake. Meer suggesties? De pocket rocket nee, pluisje, nee, god nee, maar dit zegt toch alles.

[01:00:02]

De de bijnaam voor. Volgens Wikipedia is de bijnaam van wat Van der Poel is De Vliegende Hollander nu.

[01:00:08]

Flikker toch op Wikipedia. Het is helemaal niet waar. Dit is helemaal niet de bijnaam van. Dit is het onze één redacteur van jullie heeft waarschijnlijk ooit bedacht een leuk wigvormig?

[01:00:17]

Ja, maar dat is helemaal niet leuk. Nee, maar dit is wel een goeie. Nou nou, omdat het. Het is zo willekeurig. Het is toch. Het tijdperk is toch veel meer de vaste bijnaam van Bauke Mollema dan dat? De Vliegende Hollander van Mathieu van der Poel de bijnaam van met J.W. Van de Poel is. Ik. Tim, ik snap het wel. Willem is heel boos op Wikipedia sinds mijn week Wikipedia pagina is weggehaald. Daarvoor vond ik wel heel verdrietig chronisch gebrek aan humor.

[01:00:41]

En had ik heel veel werk en zin. En kijk. En dat, dat druppelt nu hierdoor door en dat snap ik ook wel. Dat waardeer ik ook weer. Dat weet ik echt. Ja maar ja, op het geut website. Ja en Willem. Later is de energie van het imperium niet een alternatief. Wikipedia? Ja Tim, PvdA. Nou ja, je hebt dus voor. Voor de meesten weet je wel een grote fantasy werelden, zoals eerder genoemde Froyennes.

[01:01:04]

Heb je gewoon een aparte Wikipedia. Maar gewoon zeg maar alle steden en zo staan uitgelegd omdat de echte Wikipedia dat niet goedkeurt. Dus misschien omdat wij ook zeg maar een soort vandam. Dat heet. Vandaar dat die Wikipedia pagina's misschien moet er ook een rode lantaarn van een pagina krijgen.

[01:01:20]

Oh oh, dat is wel leuk, maar ook onze met de verassing Scaurus ook.

[01:01:23]

Ja, en dan ook gewoon een echt uitgeschreven gewoon. Hoe echt is de echte waarde? Ik ga niet. Ik Carnival geen cent meer doneren aan Wikipedia totdat er een of andere mening mee een bijnaam van ons is geaccepteerd om deze op deze website. Want ook Yung Bubbles bijvoorbeeld is gewoon weer weggehaald. Dat staat nu weer op willekeurige rare bijnamen van Bob Jungels. OK! Willem, neem effe een glaasje water, maar kijk even naar de voorspelde bokaal. Wat waren onze voorspellingen eigenlijk?

[01:01:48]

Van der Straeten? En wie weet blijkt weer het beste te zijn in het voorspellen van euh, van deze koers. Jonne, je had Romain Bardet. Ja, goeie koers Gereon. Fantastisch. Nou eigenlijk continu in de aanval. Hij heeft de koers mede gekleurd dan wel gezien. Ik heb hem ook gezien. Uit de koers bruingrijze start bijna twintigste. Het is nog niet echt het seizoen van december. Nee, nee, dat viel mij ook op. Euh, ik ben heel benieuwd naar een Tiesj en Krach Andersen en Kees Bol in Parijs-Nice Parijs-Nice.

[01:02:22]

Maar kaasboer vandaag veertigste hoorde ik dus ja zeggen. De traded sprinttrein was ook nog niet. Nee, we hebben het nog niet bij DSM. Nee uhm, packed char. Willem ja. Nou ja, ik. Ja, ik was best tevreden over Porky. Waardeloos, waardeloos gekoerst. Ja nou ja, wegrijden. Ik vond het jammer dat ie eraf ging, maar jaar als ze als de Vliegende Hollander dan met de bloemen gaat lopen. Maar wel leuk heet dat dan tegenwoordig.

[01:02:48]

Dus Tourwinnaars ook gewoon in de klassiekers rondrijden. En dat was met Rodalies en natuurlijk ook al een beetje zo. Maar dus ineens Pazar en aan porno. Nou ja, jij had de US Open. Ja ja, ja nou ja, de heer Sweets. Kleine penis piszczek. Ja ja. Nou ja ja jongens, wie had het allemaal goed. Helaas, met allemaal voorlezer. UDI, Erik, Juriaan, Bart, Gert, Guus, Stop Lovsky, Jeroen Buitenhuis, Gijs van Male, Ivo Verbeek Astana, Wismar, Baby Streeft Land Paling Trist en Jacob Klit 4 Il Falco, Gerben, Wout GAIM Lennard en Gharbi Klit 4, Astana Pisman B.

[01:03:25]

Wat een topper ze allemaal weer. Ja, Tim is de winnaar en wie mag de hoedjes doen? Maar de notaris heeft iets uit de hoge hoed getrokken. En wel Ivor Verbeek. Gefeliciteerd Ivor. Neem even contact met ons op via groetjes Ed. Dat loonde, want daar podcast puntenloze rode lantaarn rode lantaarn was heel lang duur. Het goedje zette Ham, Kaas, Spinel of spreek je goed even in middels een audio bericht op een vriend van de Chopard en nog steeds de rode lantaarn.

[01:03:48]

En dan horen we je volgende week en de winnaar van vorige week. Met dank aan Davide Ballerini in de omloop was Wouter Berkhoff van Amerongen van Oranje-Nassau. Hoera! Berg Henegouwer. Bravo hoera Wouter. Kom er maar in.

[01:04:01]

Beste bankzitters. Wouter Berkhoff Van Amerongen, Von Amsberg zur Lippe-Biesterfeld hier. Ik heb een security clearance van het RIVM gekregen om in jullie podcast en plein public te mogen verschijnen. En ben natuurlijk zeer vereerd dat ik de groetjes mag doen en zich dit seizoen natuurlijk wel een regel dat je maar aan één iemand de groetjes mag doen. Dus ik ga aan één iemand de groetjes doen, zoals Willem altijd één iemand voorspelt voor de bosspel bokaal. Ik heb namelijk overwogen om Mark, mijn goede wielervrienden vriend, de groetjes te doen.

[01:04:34]

Maar ook uhm, nee, dat is natuurlijk maar één iemand aan wie ik de groetjes wil doen. En dat is mijn vrouw, aan wie ik het achterste deel van mijn achternaam te danken heb en die nou regelmatig regelmatige tv moet afstaan voor het kijken van een of andere achteraf koers in het hooggebergte van Andalusië. En die ook regelmatig meewarig kijkt hoe ik met Excelsior. In de weer ben om mijn scored opoe in te vullen. En dan hoor ik haar denken.

[01:04:59]

Wat is die jongen toch liever aan het spelen? En jullie natuurlijk. Hartelijk dank voor de mooie podcast. Ga zo door en heel veel succes. Nou, dank je wel uit. Goh Willem, je wordt wel echt aan alle kanten kapot gemaakt. Het is gewoon o jee jij hier ook. Maar ook jij wil natuurlijk de mijne. Ik ben een Shaolin writer jonne ja, maar geef me allemaal alle alle alle nats down. Geef mij allemaal ons allemaal gratis energie.

[01:05:24]

Ja wat. Wat je niet vermoordt maakt je alleen maar sterker. Ja, zo zou je je kunnen zeggen. Mooi gezegd. Schitterend? Ja zeker. Boeddha. Uhm ja, Boeddha. Fascinerend wat hij zegt over. Dat zijn vrouwen dus regelmatig het televisiescherm afstaat denk ik. Ja maar nu, wielerkoersen worden allemaal op zondagmiddag of zaterdag mee. Wat gaat ze dan zitten kijken? Herhalingen van VTM wonen anders?

[01:05:45]

Nou nee. Waarschijnlijk gewoon weer seksistisch hoor Willem. Nee, maar buiten of buiten heet of voorbeeld. Dat is op zondagochtend uit. Noem langs iets wat dan op zaterdag, wat normaal gesproken tijdens een wielerkoers zou worden uitgezonden. Wat? Dure tractorpulling op RTL7? Ja, nee, maar het is niet omdat t het is.

[01:06:05]

Je moet je maar we maken ons zelf als wieler kijker vaak kleiner dan we zijn. Zijn het iets te bescheiden in het opeisen van de tv schermen en noem maar normaal? Het alternatief is dat het scherm niet gebruikt wordt. Het woord bescheiden is ook niet direct aan jou koppelen. Ik probeer mensen te helpen ook. Nee, en terecht. Ook normaal wordt het scherm niet gebruikt. En nu wel, dus doe je bewijst iedereen een dienst? Ja, vriendelijke prijzen is vandaag begonnen.

[01:06:29]

Parijs-Nice? Ja, wij zijn er volgende keer weer als Parijs-Nice achter de rug is. Ja, vannacht nog iets bijzonders gebeurd jonne. Ja, de wereld is gewoon weer helemaal zoals je moet zijn. Richie Porte is abandon natuurwandeling. Ja dus verwarmend ja, dan weer een veelvoud. Dan wordt het weer kouder en zo. En dat gaat helemaal goed komen. Ja, het einde is in zicht. Sam Bennett won vandaag uh in Uhm. En nou ja, zondag eindigt ie dus in niets.

[01:06:57]

En dan zijn Werners. Het is een beetje een uitstapje, want en we hebben deze man nooit besproken Parijs-Nice. Of we hebben überhaupt nog nooit een koers van een week gedaan. Ik ben echt benieuwd hoe jullie er vanaf gaan brengen. Jongens hebben vorig jaar Parijs-Nice gedaan, want toen dachten we terrestris die door ok.

[01:07:12]

Met uitzondering van vorig jaar hebben we nog nooit Parijs-Nice gedaan. Ja ja, da's waar. Nee, heerlijk. Eigenlijk is het belangrijkste is dus. Dinsdag en woensdag dus. Dinsdag is er een tijdrit en woensdag is een IS game waardoor de game door de heuvels rondom Nice. En dan heb je op de laatste dag, dus dat is zaterdag. Heb je de. Heb je eigenlijk de D. De Koninginnen etappe? En die is oké. Het is ook altijd zo groot.

[01:07:38]

Gewoon een toffe week. Ja zeker. En altijd een mooie koers vind ik. En woensdag begint natuurlijk het Syrena ook nog. Veel dagen werd ook nog gefietst in Italie en Cavendish is tweede geworden vandaag. Ja in de Grote Prijs. Wederom machtig maar lief monsieur ofzo. Euh ja Monseré. Ja, ik vond het woord grote prijs niet helemaal terecht, maar het is gewoon 2de geworden. Jongens aan de terugreis is de minimumprijzen. De kleine bravere werd vooral heel veel gevallen.

[01:08:03]

Ja, dat is wel. Dat was vandaag ook wel het geval. Uhm ons voorspellingen jongens voor Parijs-Nice ja. Uhm, nou, dit kan me echt heel goed uit, want ik had in mijn. In het voorbereidende documenten had ik als allereerste opgeschreven Richie Porte. Tot ik vanmiddag weer tegen vanmiddag weer eventjes in het US I bezig was in een goebel doq. En toen dacht ha, heb ik nou Richie Porte opgeschreven? Maar ik had net in de vorige uitzending gezegd dat alles weer normaal zou worden vanwege de Willunga Hill theorie.

[01:08:31]

Ja dus toen dacht ik ja, daar gaat natuurlijk niet. Heb ik m vervangen door Jack Haak? Leuke keus. Vijf minuten later eentje port op zich had die arme jongen. Dus ik voel me ook wel een beetje medeverantwoordelijk. Maar ik heb Jack gekozen. Mooi een mooie. Dit is dit belooft niet veel goeds voor Jack Heekt dan Tim. Ik zeg Gio Martijn. Ha, de filosoof. De filosoof. Ja, het is gewoon als t echt goed bij jou.

[01:08:55]

Maar als Heijne van het peloton. De Basij van Parijs. Gek eigenlijk dat je hem nu pas voor het eerst voorspelt. Ik vind. Inderdaad, ik mag m graag voorspellen. Hij was vorig jaar was ie. Hij heeft een goed seizoen gereden, maar het duurde allemaal iets te lang. Dus ik denk Parijs-Nice zo volgend jaar moet het ook allemaal in z'n eentje noemen. Cofidis heeft Ion. Nou ja, God ja dat is allemaal Cofidis. 19 hebben een Elia of Elia.

[01:09:16]

Elia Viviani hoefde niet aan te komen. Jonck gaf de winnaar van vorig jaar, Maxi Maxi charmant. Kijk Roock, dit is natuurlijk de bal hoog favoriet m 1. Maar Maxi kan wel. Lekker puncher. En hij heeft echt een goeie tijdrit, dus ik denk als iemand hem het vuur aan de schenen van Turbo Primoz kan leggen dan is het charmant. Laswell dat zie je dat ie voor zichzelf had, die Baskenland als hoger doel. Ja, en de Waalse klassiekers natuurlijk.

[01:09:48]

Ja ja, dat snap ik ook nog een beetje. Is ook ze eerste. Een beetje voorbereiding is koersvorming, maar het zou leuk zijn. Dat is trouwens ook de eerste. Het paard wordt interessanter, want doen veel goede renners mee? Vlasov doet ook mee. Maar Theo G.K. Een hart ben ik benieuwd naar de grote. Of die dan? Of het lag aan B. Toch een beetje een restje wat in de Giro rondreed afgelopen jaar of nooit echt zo goed is.

[01:10:11]

Ik helemaal me hier na Guido van één van de favorieten. Ja, Tiesj Tiesj. Heel benieuwd naar. Die had hem vorig jaar eigenlijk moeten winnen namelijk. Hij had smaak gewonnen. Ja, vond ik. Maar ja ja, da's gewoon raar. Was toch charmant, viel gewoon in de laatste bocht en niet kreeg. Die kreeg toen vervolgens de. De derde dus. Dat is dan. Kreeg een meteen in de schoot geworpen. Krijgt echt heel. Dat was heel raar, want dat was vorig jaar.

[01:10:34]

Het was niet alsof ik daar in z'n eentje en hij viel.

[01:10:36]

Ja, goed, als je mee wil doen aan de voorspelbare kou. Dat kan natuurlijk via vriend van de show Pantanal Slash. De rode lantaarn. De winnaar krijgt natuurlijk eeuwig durend, opschept recht en ook de kans om één iemand, één iemand.

[01:10:51]

Daar zijn we streng in de groetjes te doen. Dus ja, genieten we allemaal mee en mag ook gewoon met de herstel voorspelbaar kau op allerlei andere dubieuze sociale media. Willem dat moet checken om te kijken wie er gewonnen heeft hé. Ik dacht dat het alleen nog maar via een vriend van de show deden, toch? Nou dat jij het echt? Nee, daar ga ik sowieso al. Die inferieure clubhouse mag club aan. Je mag je maar. Je mag men.

[01:11:13]

Je mag mijn audio op clubhuis voor je Voicst. Ja, heel goed. Euh, u luisteren naar de rode lantaarn. De podcast voor wieler kijkers, gepresenteerd door uw favoriete collega bankzitters Willem Dudok, Jonas Gysen en mijzelf Jonas. Dankjewel Tim de Gier. Leuk jij ook weer was. Het had er misschien even aan moeten passen ten opzichte van vorige week. Veel dank aan onze sponsoren BBB Cycling autotunnel en aan de vrienden van de show. Bijvoorbeeld Remco Heijmans, Tommy Boy 26, Louis Roch Herr.

[01:11:46]

Louise Rocher. Waarom niet? Vini Quine familie Phang en Jelle Kroon Dijk? Ja, en ook Michiel Smits, Rob Oudheusden, Berend Buys Ballot. Echt. Respect voor deze naam Berend. Bazbo is die van BBB Cycling. Zou kunnen Bart Al en Jan Joost en ook Anja Koolhaas, Richard Arise, Ruben van Veen, Du Fromage en Gené. Het is weer een bonte bende. Hartstikke leuk. Wil je aansluiten bij Dit Mag spelen ton van inmiddels 818 achttien vrienden.

[01:12:16]

En zo ook het komend seizoen weer een hoop uren. Wie de luisterplezier mogen maken? Kijk dan even op vriend van de show Pantanal, Slash de rode lantaarn en Paez die Fluence de rozentuin wordt verder mede mogelijk maakt de dag nog media en het Scaurus meteen ook de allerleukste videoblog van Nederland en Vlaanderen, bedanken voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen Kaja, Maarten Visser, Leon! En notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman in Made Willem.

[01:12:39]

Over brandweer maandag gesproken hebben we nog een update. Nou hebben we nog een update. Minister van Defensie Ank Bijleveld is op werkbezoek geweest. Nou, brandweer made. Ongelooflijk wat. Wat een eer! Geen alledaags bezoek. Nee, nee. En die kwam langs voor een rondleiding en een gesprek. Ze heeft daar met twee Malysse brandweerlieden over de uitdagingen en ervaringen als vrijwillige brandweerman gesproken. Dat ik hoop dat de kwestie bejaardenhuis ook ter sprake is gekomen. Ja, ja, ja, dat is het gasbellen.

[01:13:08]

Ja zeker? Dat is toch. Nou, ik zou het leuk vinden als minister van Defensie zich daar eventjes mee zou willen bemoeien. Niks zou ik zou zeggen erop op effe een lekkere vlaai bij zeg. Gewoon lekker lage straaljager over dat bejaardenhuis laten gaan. Ja, of die zwaardvechters van den Houten die de hele tijd zo voor zijn. Ja ja, ja, dat zou ook. Of is ze daar ook geweest? En Ank Ank Bijleveld gaat natuurlijk nee, ze is daar niet geweest.

[01:13:31]

Heeft specifiek gekozen voor made wat ik. Wat ik ook echt een keus vind voor Made. En we hebben nu natuurlijk sinds kort dus.

[01:13:36]

We hebben nu dus twee contacten bij het Korps Commandotroepen.

[01:13:40]

Ja dus die kunnen we laten helpen als het echt uit de hand escaleert. Met inhoud vind ik heel fijn. Uhm, er is nog iets anders in Mader gebeurd. Uh. De politie vraagt uw aandacht voor het volgende. Er zijn postduiven gestolen. Zo ja, dan heb ik gezien.

[01:13:55]

Ja. En dan denk je ja postduiven dat. Ja, weet je dan steeds een duif als die een brief of een bel je geen mailtje wil bereiken? We hoeven niet per se te communiceren meer met postduiven. Het is 2000 éénentwintig made. Je kan toch ook op club houdt? Je kan ook gewoon huis. Je hebt geen vee, maar postduif is ook een hobby. Niet alleen zeg maar functioneel. Mensen houden postduiven om daar sport mee te bedrijven en daar zijn er dus een aantal van gestolen.

[01:14:18]

In Made. Ja en nou ja, dat liep in de tonnen toch? Nou ja, anderhalve ton aan duiven. Ja, anderhalve ton. Ja maar ik om de politie je te helpen, dacht ik. Laten we het hè? Het volledige Opsporing Verzocht item helemaal achteraan deze podcast zetten na de aftiteling, zodat mensen ook hun ogen kunnen openhouden voor de duiven. De duiven uit Made die zijn gestolen ga ik zeker doen. Dat is euh. A b vind ik heel Sint-Niklaas.

[01:14:43]

Het minste wat we kunnen doen is het. Ja, da's echt minste wat we kunnen doen. Ja. Wil je reageren op deze rode lantaarn? Dat kan via vele wegen. Ik zou het ontzettend leuk vinden als jullie in ieder geval n postduif zouden terugvinden. Die mag je dan sturen na een dag en nacht, dag nacht media ja, in de Klaverstraat en dicht dichtbij de hallen waar de hallen moeten even vermeld. Wil je reageren, dan kan dat.

[01:15:06]

We zijn vooral actief op Twitter, het de rode lantaarn in Instagram en de rode lantaarn, maar je mag ook mailen naar groetjes, rode lantaarn podcast punten Brentano. Wij zijn er aankomende zondag weer met of zonder postduiven en dan blikken we terug op de koers naar de Zon. Parijs-Nice jongens. Het was maar weer een genoegen met asiento asiento.

[01:15:24]

Hoe is de zin? Och, moet ik nog maar even? De politie vraagt aandacht voor de volgende inspraak. Mag u kijken of alles wat er inzit?

[01:15:45]

Ja, oké. De politie vraagt uw aandacht voor het volgende. Moeten we dat niet? Zal ik dat niet beter inspelen omdat je jouw Nederlands niet zo goed is als begrijpt de helft het weer? Misschien een timme doen, want ik kan in. Dan kan ik de Haarlemse natuurlijk beginnen met de politie vraagt aandacht voor het volgende en dan aan het einde. Heeft die informatie over deze duiven? Euh, waar moet ik dat? Bel dan even met dag en nacht met Anne Janssens bij dag en nacht.

[01:16:15]

De politie vraagt die aandacht wordt volgen. De politie vraagt aandacht voor het volgende. Mooi, zo schitterend en goed gedaan. De politie vraagt aan W. H. Tim.

[01:16:28]

De politie beelden net en ze willen graag de aandacht je voor die bestrijding Stegosaurus Drovers postduiven rovers even politische voor het volgende dieven.

[01:16:37]

In maart hebben bij een inbraak anderhalve ton buit gemaakt, stalen ze sieraden. Stalen ze kunst dan? Nee, dat voor hele andere dure dingen.

[01:16:48]

Achter een huis aan de Freeza Jansstraat in Made staat een aantal volières met kostbare inhoud. Postduiven voor u en mij zien ze er misschien uit als gewone duiven, maar deze exemplaren zijn zo bijzonder dat ze voor enorme bedragen aan het buitenland worden verkocht. Er zijn inmiddels maandagse duiven tot in Japan, maar de duivenmelker die ze volgt ontdekt donderdag n oktober dat er s nachts een groot aantal van zijn duiven is gestolen.

[01:17:14]

Uit andere streken geblazen natuurlijk. En nee, dit is iets waar je bij je zelf opgebouwd heb. Ja, terwijl je dag en nacht naar bezigheden mag en dan niet te vergelijken met de met materiële schade worden, zo zeggen vierentwintig exemplaren.

[01:17:29]

Allemaal met een eigen unieke ring nummer zijn verdwenen. En de schade?

[01:17:33]

Die is wel een anderhalve Boldon. Maar ja, we moeten het hier echt hebben van mensen die rond die duiven wild iets over deze diefstal hebben opgevangen. Die diertjes kunnen zijn doorverkocht, maar ook gestolen zijn om te fokken. Gewoon hier in Nederland. Vierentwintig en één keer dus. Verder hebben buurtbewoners enige tijd voor de diefstal een drone boven het huis van de eigenaar aan de Freeza straat zien vliegen. Het is mogelijk dat de daders in de buurt hebben gestaan en toen via die drone hebben bekeken hoe ze het beste de hokken konden openbreken.

[01:18:06]

Is u iets opgevallen daar in Made? Geef het dan ook door.