Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze aflevering van de rode lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Sonos, het toonaangevende merk als het gaat om geluid beleving. Bijvoorbeeld als je naar een etappe kijkt van de Vuelta en geniet van de omgevingsgeluiden. Een helikopter, een motor, een supporter die hard Mike Teuntje alleen alleen roept bij kijken. Het wielrennen hier in Amsterdam-West. Met een prachtige Sonos Beam soundbar onder de tv en jonne zit daar vaak met jou. Wat is jouw favoriete koers geluid Renaat? Of toch misschien toch dat Jos?

[00:00:34]

Nee, niet niet, niet niet? Nee. Het is moeilijk. Kiezen is zoveel moois om naar te luisteren. Maar dit alles wordt dus extra mooi met een Sonos Beam soundbar. Schuif even op je agenda jonne van Black Friday tot Cyber Monday. 27 november tot 30 november Sonos. Speciale aanbiedingen op zo'n news.com. Perfect moment om je audio te verbeteren zodat je heerlijk deze podcast kan luisteren of de koers kan kijken. Goed Nieuwjaar en dan nu door met de aflevering.

[00:01:23]

Het is zondagavond 25 oktober en live vanuit de Dag en Nacht Studio's in Amsterdam West is dit de rode lantaarn. De wieler podcast van Het Is Koers.

[00:01:44]

Wat als? Die woorden zullen vermoedelijk nog lang rondspoken op de Sunweb webbased als burelen. Want was het nou The Kingdom of Roam dat ervoor zorgde dat een rossige Brit vandaag op het hoogste treetje voor de Duomo stond? Of komt misschien ook door de halfslachtige keuzes in de ploegleiderswagen? Wat we zeker weten? Wilco Kelderman genoot van het roze, weerde zich kranig, won zijn eerste podiumplek in een grote ronde, maar zal toch blij zijn dat hij zich volgend seizoen bij de Cooking Revolution kan aansluiten.

[00:02:09]

Deze Giro d'Italia zullen we toch vooral onthouden aan de hand van vier woordjes, want een ronde die begint met een zware val van je kopman tevens de topfavoriet eindigen met zeven etappezeges, de roze trui, de witte trui en het ploegenklassement. Daar valt maar één conclusie over te trekken die Empire Strikes back. Van harte proficiat. Theo G.K.

[00:02:28]

In Hart zette een aantal Langenbach Chance Rading met leuke hoekvlag. Ze being Jim Schaaij het zinloze van dingen te bevrijden van het Waring van de bestaande Twenty Retirement Nawal Selman Cinque Change. Van t Sant stamlijn in de terugfluit zekering na negen shadid een laatste Stratingh Disgrace, zegt ook Thomas Ongena. Inline skaten destijd en Naha Clematis Teweer Italiana. Na de fietsen aan Den Haag heeft Italia ook eigen haard heeft arts Eduardo Granta realize, zei Shinawatra in het scarabee. Cheddar hebben destijds wegens Fanini als kleine HDS aanneem Muisca online clé kanda storage huiskrant.

[00:03:23]

Swish, Hacked by Tame Heerestraat, Zyn waarheidsvriend. Willem Jonne. Zo zouden we het toch eens over Wilco Kelderman moeten praten als ie als ie finisht. Stel je voor zoals Rob Rob had. Ja ja, dat was vriend van de show. Rob had ja wat zouden. Wat zouden de babbelt Belg en Karsten Kroon hebben voorbereid? Denken jullie voor ons Kelderman Het had geflikt? Iets over Tom Poes, denk ik. Ik neem nog een hapje bananen soezen.

[00:03:58]

Ja, maar het is toch echt. Ik vind dit toch echt geweldig. We hebben het vaker over gehad over de fee, de verhouding tussen Nederlands commentaar en bijvoorbeeld dit Britse van Rob Hatch. Maar het is toch fantastisch hoe hij toewerkt naar die naar de momento Theo ging en hard over de streep komt. En los van zeg maar de hele literaire klasse die door van afdruipt. Het is ook gewoon uitermate kundige voorbereiding dat je weet dat zoiets gaat komen en dat je denkt ik moet hier.

[00:04:24]

Ik moet hier een hoogtepunt van maken, er naartoe praten en da's toch een beetje ook een verwijt aan de Nederlandse commentatoren die Max. Dat is toch altijd een beetje makkelijk. Vanaf nu weet ik niet. Ik vind. Ik vind dat de babbelt Belg die bereid zich buitengewoon goed voor absoluut weinig fouten uit is, misschien niet de beste in het voeren van een gesprek. En Karsten Kroon? Ja, ik. Ik maar niet echt van hem. Ik heb deze Giro van allebei genoten, maar waar het om gaat is hoe praat je toe naar een hoogtepunt?

[00:04:52]

En zij zijn voortdurend op babbelt niveau. Klopt dat? Babbel is aangenaam, daar kunnen wij ook zo babbelen. Maar valt tegen hoor. Ja, maar dat komt ook omdat we geen roomsaus hebben. Dat maakte Bernard Smeets Condit. Mart Smeets. Ik vond ik nou ja ja, maar die kon ook wel eens zeggen. En Ronaldo wint. Ja, da's waar. En dan was het. En dan was dat het maar roepen Heidsieck. Zie hier wel echt fenomenaal in.

[00:05:15]

Het is een vriend van de show en de show, maar dat is dus ook een reden dat ik heel vaak in de rit zijn commentaar gebruik. Ik vind het echt echt genieten, maar ik vond dit echter redelijk onovertroffen. Voor een stukkie erger vrienden van de show gesproken. Ja, we hebben een gast. Lidewij van Noort is er weer welkom, Lidewij! Denk je wel? Ben je weer even terug uit Italië waar je woont? Ja, ik ben heel even in Nederland omdat er uhm, 15 oktober is mijn laatste boek verschenen.

[00:05:41]

Het heet Alleen of avontuur. Het gaat niet over wielrennen, maar over wandelen in je eentje.

[00:05:46]

Ook leuk weetje wat Kelderman gisteren bij hem in behandeling heeft. Ik had hem eigenlijk voor een interview. Keihard eens keihard Tim tegen de rebellen gestrekt been. Oef. Ja, maar hoe is het? Hoe is het je dorpje in Italië vergaan tijdens de korona chaos van de laatste jaar naar mijn dorpje?

[00:06:06]

Ja, wij liggen zo geïsoleerd. We hadden op gegeven moment de dokter. De dorps dokter was was Korona als positief. Maar dat was dan iemand uit een ander dorp. Dat wist ook iedereen. Nou ja, dat was niet echt waar. Zit jouw dorp? Mijn dorp zit in het Altai Monferrato. Dat is eigenlijk het zuidoosten van Piemonte. Het ligt op de grens met Ligurië. Wauw, wat is het water aa boven Genua? Oké. Ja ja.

[00:06:35]

Is een beetje het mader van Italië. Zo zou je het wel kunnen noemen, maar dan echt heel erg mooi en minder NSB'ers.

[00:06:43]

Waarschijnlijk is Italie dat Stoke City. Dat is wat anders dan de NSB. Nee, wij hebben een mooi pak. Inderdaad Lidewij. Italië kenner, Peter Sagan, kenner, wielerkenner, maar ook wandelen.

[00:06:58]

Dus ja ja, dat doe ik graag. Wat is daar? Waar gaat je boek over over?

[00:07:04]

Ik ben toen. Toen ik daar ging wonen. Ik woon in een zijn heuvels en ik woon heel dichtbij een nationaal park. En dat is een heel goeie achtduizend hectare. Heel ruig, bergachtig gebied. En toen ik daar ging wonen, wilde ik dat verkennen. Ik was heel benieuwd wat hoe dat was, dus toen ben ik daar gaan lopen. Maar ik vond het eigenlijk doodeng. Ik heb geen bereik bij iemand tegen heel veel aardverschuivingen als het geregend. Dus toen ben ik eigenlijk.

[00:07:32]

In twee jaar heb ik een beetje geleerd hoe je daar mee om moet gaan met die met. Nou ja, toch wel angst ook. Wat gaat er gebeuren? Ik ben nu helemaal alleen. Wat doe ik als er iets gebeurt? En ik besefte na twee jaar hoeveel ik daaraan had geleerd, dacht ik. Misschien zijn er ook nog wel andere mensen die hier tegenaan lopen, die best wel graag in hun eentje op avontuur willen, maar die het eng vinden.

[00:07:52]

En dan heb ik nu wel wat tips voor wordt. Het is echt een handboek voor jonge woudlopers, precies voor padvinders op leeftijd. Oh ja, leuk en weet. Hoe heet het Boekenweekgeschenk? Alleen op avontuur? Alleen op avontuur, maar ben je wel? Ga je er nooit op de fiets op uit? Zeilde ik. Ik ben dus echt een daler en op zich gewoon een heuvelachtig gebied. Maar ja, als je wil dalen dan moet je dus bij mij ook echt klimmen.

[00:08:22]

En best wel steile pittige klimmetjes. Dus ja, daar hou je minder van. Daar hou ik minder van. Dat begrijpen wij heel goed hier toch? Ja, ik vind het echt verschrikkelijk klimmen. Oh, ik hou er wel van hoor. Van Dale trouwens ook verschrikkelijk. Ik vind Daelen erger een klimmer, maar ik vind allebei echt verschrikkelijk. En hoe was het? Euh. Want wanneer ben je hier gekomen? Weg? De vijftiende dus, anderhalve week geleden de steundienst.

[00:08:45]

Je hebt toch wel een stukje Giro in Italië meegemaakt? Ja, hoe was het om om die Giro d'Italia tegen die backdrop van van Korona? Want dat was te veel. Hing hier natuurlijk voortdurend zo'n soort van sfeer omheen. Als het maar doorgaat en is het wel verantwoord en kunnen we dit wel maken in Italie moet nu. Ik heb het idee dat dat hier misschien wel iets meer speelde dan daar. Gek genoeg ook omdat hier het aantal besmettingen eerder opliep dan in Italië is.

[00:09:08]

De situatie hier was ernstiger. In Italie inmiddels ook wel, maar dat duurt. Dat kwam er even een beetje achteraan. Jelle Kruijswijk nodig om besmet te raken wegens ziekte?

[00:09:19]

Alsjeblieft. En ja, de Giro is natuurlijk wel een beetje een. En ja dat dat als je niet zomaar af zeg, maar dat dat dat is zo belangrijk en zo zoon. Ja, het is bijna niet heilig, dus dat dit wel heel wat gebeuren wil dat niet doorgaan in Italië. Kan me ook voorstellen dat het daardoor juist dus ook iets is wat juist moraal geeft. En in een tijd waarin een hoop en optimisme ver te zoeken is. Zeker in Italië of de Giro is natuurlijk altijd al de wedstrijd geweest of het evenement in het jaar dat Italië samenbrengt.

[00:09:58]

Misschien dat die crisis Italië ook wel een beetje heeft aangebracht, want de zaten natuurlijk. Maar ja, dat was ook zelfs in het begin een noord zuid verhaal. Want in het noorden was heel erg in feite minder. En normaal heeft Giro de functie om heel Italië weer het hart van een land te maken, wat dan verheugt naar de Giro kijken. En misschien hadden ze dat dit jaar wel extra nodig om iets leuks en positiefs en moois en afleiding te hebben.

[00:10:21]

Moet ze het niet weer eens een keer andersom doen? Want ik kan me voorstellen. T Is toch altijd een beetje Noord-Italië tegen Zuid-Italië? Zou altijd Venetië, Milaan. Zou het niet leuk zijn om de kou andersom te doen? Finish in Palermo, Napels van Napels. Lijkt me ook mooi. Ja nee. Van mij mag het zijn wel echt. Ik vind het parkour dat ze nu hebben gemaakt wel echt heel gaaf met die start. Ze zijn echt helemaal in tuinen geweest en helemaal nooit.

[00:10:45]

Het is wel echt een goede balans dit jaar tussen Noord en zuid en waar het dan begint en waar het dan eindigt. Ja, misschien dat het wel mooi zijn. Al een keer inderdaad woning. In het zuiden treinen.

[00:10:54]

Maar het was wel schitterend. Toch? Vandaag weer met de Duomo op de achtergrond. Ja, het heeft wel iets moois tijdelijk. V v Milaan, Milaan favoriete stad? Absoluut niet. Nee, ik hou niet zo van Milaan. Wat dan wel? Rome, dat is echt mijn stad. Ja toch gewoon bij de Engelenburcht, Venetië en Rome.

[00:11:11]

Jij nou, die finishte en bij die tijdrit op het Colosseum dat jij Menchov won. Want ik zou echt een euh ja, onvergetelijke bilder. Ja, dat zou leuk zijn. Nou, er zijn er nog heel veel wat waarvan je willen weten. Tuurlijk koeien naar Nibali. Nibali hebt gekeken deze Giro en Peter Sagan natuurlijk. Want vorige keer we uitgebreid over het liefdesverdriet van Sagan gepraat. ARNHEM Jij hebt natuurlijk ook een boek geschreven over Peter Sagan, dus je bent echt een kenner versterkt.

[00:11:38]

Maar we moeten natuurlijk even door wat administratie heen voordat we over de Giro gaan praten, want het regende weer mails deze week. Jonna kijkt een beetje pips, want heeft geprobeerd ze allemaal te beantwoorden. Ja, het zou leuk zijn als jullie dit ook een keer proberen boy's. Maar goed, ik ga er wel weer voor zitten. Deze week. Ik vind het heel nobel en zet door. Nou ja, we kregen een mailtje van Maik Janssen, RAA in Overijssel.

[00:12:03]

Hallo mannen, jullie 17. De podcast begint met een biertje uit Bronkhorst. Het gehucht. Ra Ra ligt in Gelderland tegen de IJssel bij Doesburg. Voor de wielerliefhebbers aan de rand van de mooie Posbank. Veel succes en vooral veel plezier met jullie podcast Goethes Mike. En hij was niet de enige. Ook Jörn Slagman en Hilbert Veenstra. Wat ik buitengewoon mooi gevonden vind van Willem Drees namen, die hebben dit ook gemeld. Er waren nog denk ik al zeven anderen die ons op Twitter hier ook op van op de hoogte stelden, waaronder mensen die zelfs een foto sturen vanuit Raa om met de brouwerij op de achtergrond.

[00:12:39]

Ja, ik zijn het gewoon. Ik vind het helemaal niet. Het klinkt allemaal niet als iets uit Nederland en helemaal al helemaal niet uit Gelderland. Maar het was mijn fout. Dus goed. Ja, maar jij dacht ook aanvang dat ik gewoon in India lag wat ik nog steeds niet uitsluiten. Ja, da's waar. We hadden ook nog een akkefietje over Sisyphus versus Tantalus. Ja, over de dus over de Stelvio ging het de beklimming van de Stelvio die toch een beetje voelde als het naar boven tillen van een rotsblok en dan steeds weer onderaan moeten beginnen omdat er op een gegeven moment nog vijf kilometer op de teller stond.

[00:13:09]

Ze moesten nog vijf kilometer naar de top, terwijl wij dachten het zou nu toch wel fijn zijn als gewoon de finish van de etappe hier ligt. Maar goed, we krijgen een mail van Willem van Ewijk, die Stettiner binnen een uur na publicatie van de podcast. Dat vond ik echt fantastisch. Ja, want ik zou je natuurlijk wat een tantalus kwelling. En zou je toen gelijk? Want was het niet de Sisyphus arbeid? Nou, ik weet het niet helemaal meer.

[00:13:30]

Maar goed, Willem mailde ons. Hypponen, Tim en Willem. Mooie aflevering. Eens dat de beklimming van de Stelvio met Sisyphus te maken heeft, dan hebben we het over een Sisyphus arbeid waarbij je de twijfelachtige eer hebt om een rotsblok de berg op te duwen. Iedere keer als dat grote stuk bijna boven is, rolt het weer naar beneden en kan je weer opnieuw beginnen. Da's dus siervissen, arbeid en dat was de Stelvio. Ja, je kan het ook een tantalus kwelling noemen.

[00:13:55]

Zoals ik er noemde. Tantalus werd nadat hij op een banket zijn zoon als delicatesse aan de goden had geserveerd, door diezelfde goden naar de onderwereld verbannen. Hij had er dorst en honger. Het water stond aan zijn kin en het fruit hing boven zijn hoofd. Iedere keer als hij wilde drinken trok het water zich terug en iedere keer als hij wat druiven wilde plukken, schoten de takken omhoog. Dat is dus een tantalus kwelling. Zo bezien kan je de zegt dat de beklimming van de Stelvio sessies van zijn arbeid is.

[00:14:20]

De tantalus kwelling werkt weer veel beter om de poging van Nibali om de Giro d'Italia nog een keer te winnen te beschrijven. Nibali denkt steeds dat hij er dichtbij is, maar iedere keer als hij van de overwinning wil proeven, ziet hij dat het halve peloton, waaronder Wilco Kelderman, natuurlijk gewoon beter is. Ja ja, mooi. Ja en dan? Dan zegt hij erachteraan. Ja, we kunnen natuurlijk ook hebben over Icarus Almeida die als Icarus te dicht bij de zon vloog.

[00:14:47]

Zijn vleugels smelten en dondert naar beneden. Mooi. Dank je wel Willem. Zeker met Stekenaar rectificatie.

[00:14:53]

Weer uitstekend schieten van Katy jongens. Een natte ik heb hier in een houten kistje op tafel staan en er staat heel groot spijkers met koppen op.

[00:15:02]

Ja jongens, wat een schitterend optreden. Jullie waren er gisterochtend. Ja, dat John en ik. Jullie vervulde me met trots hoor. Ik heb. Ik heb aan de naast de radio gezeten en geluisterd gekluisterd. Lidewij, heb jij het ook? Heb je het ook gehoord?

[00:15:15]

Ja, ik zag het op Twitter voorbijkomen. Een linkje. En toen kon ik zelfs deel toewijzing. Ja, dat is wat dat. En dan denk je je gaat naar de radio. Ik hoef geen nette kleren aan je dat. Dat vraag ik ook inderdaad dat jullie dat dacht. Wat vond je van het optreden? Ik heb m. Ik was eigenlijk ook de etappe aan het kijken, volgens mij op dat moment. Dus ik wilde het eigenlijk dat optreden niet zien.

[00:15:37]

Want de etappe was interessant. Maar ik dacht ik moet toch een beetje weten wat jullie hebben gedaan de afgelopen dagen, dat ik hier wel een beetje goed voorbereid aan tafel komt te zitten. Ik snap het. Maar ja, ik heb het toch afgekeken, ondanks dat er ook Verwilgen op tv was, dus dat lijkt me goed. Ja compliment.

[00:15:51]

Het was wel een beetje glad ijs waar jullie op aan gaven, want ging over Wilco Kelderman. En over de trots waarmee wij natuurlijk de Copernicaanse wending hebben door. Doorgaan. En Thijs Zonneveld had rook die ook die Copernicaanse wending had doorgemaakt. Ja, da's toch zo mooi dat er een beweging was. Hmm. Maar het was ook. Je merkte gewoon dat er spanning in de lucht hing. Want ja, het was nog niet gedaan. Zou die middag gebeuren?

[00:16:15]

Hebben jullie? Hebben jullie genoten van de gasten? Zijn daar? Ja, ik vond het erg leuk. Dus ja, leuk om te zien. Euh ja, ik vond het er. Uhm. Ik vond dat veel mensen gewoon niet. Ja gewoon heel veel mensen om zo'n aflevering te maken. Ja, dat is echt zo gewoon. En dan zeg maar een reactie. Ja ja, wat je. Wij doen het met z'n drieën. Ja, nou, niet om onszelf heel erg op de borst kloppen.

[00:16:38]

Maar ja doen ongeveer hetzelfde. Het idee gewoon ja, je maakte ja en je neemt audio op en praat alleen wat langzamer dan Dolf Jansen. Verder. Ja, precies hetzelfde dat een mooie clash der cultuur hoor. Vooral de. Het enigste uiterste van het spectrum was jonne. Aan de andere kant was Dolf Jansen. Dat was zo mooi. Het was het enige wat ik me van tevoren had voorgenomen. Laat je niet opjagen door Dolf Jansen. Ik kan wel altijd heel snel zwart als een kameleon me aanpassen aan het spreek tempo.

[00:17:05]

Maar met Dolf Jansen is het echt niet te doen. Gaat het rustig blijven, rustig blijven. Maar ik vond het vooral leuk. Ik luisterde vroeger altijd naar spijkers met koppen. Ja, dat is echt al twintig jaar geleden ofzo. Uh, maar het was wel leuk om een keer om dan een keer echt in die show te zitten. En. Was bleek dus ook nog één van de laatste afleveringen met Felix Meurders. Ja, aardig vindt. Dat hebben we een hele aardige vent, dus dat hebben we toch ook.

[00:17:27]

Maar mooier wordt toch ook weer mooi gedaan? Jullie hebben niet een bak Lycië die dik pak hitlist dingetje wat mij. Wat ik jammer vond was. Ze maken altijd grapjes over dat Felix Meurders zo oud is. Dus ik dacht er komt vast een Nairo Quintana grapje. Ik had er echt nog eentje. Je had me getipt van tevoren dat dat. Dat dat de Sansen is bij spijkers met koppen. Ik had er eentje voorbereid, maar kreeg geen tijd. Is echt zielig.

[00:17:46]

Je gaat toch niet zo'n ouwe man pesten? Waarom niet? Bedoel je daarmee bedoel je? Felix Meurders? Quintana natuurlijk. OK, laat ze maar openmaakt. Jongens dat wat voor mijn wielen gekregen. Ja euh. Het is een Mélotte en een Garra. Maar leuk, meer leute.

[00:18:03]

Zo lekker hauwert. Do anything gewoon drink fucking Marlow. Ja, hoor je Sideways referentie? Daar maakt Gaite zo'n zo'n emmer met Marlow ofzo. Ja, dat ie boos is, dat snap ik wel. Maar als je dit maar laat, want het is. Nee. Ik ben benieuwd wat voor wijntje is ik? Ik woon al twee licht wantrouwig van een wijk met schroefdop. Maar kom nou, dat is toch. Dat is toch ook wel ja, dat klopt dus ik wel.

[00:18:26]

Daarachter vind ik echt onzin. Ja, dat wilde ik doe erachteraan zeggen dat dat. Dat is echt achterhaald. Mijn probleem is achterhaald, want alle Fransen drinken zelfs gewoon wijn uit de. Ja, het uitpakken en er jerrycans niet. Ja, echt. Ja, dat vind ik dan wel heel. Euh ja. Dus de schroefdop zegt niks over de kwaliteit. Maar ik ben benieuwd dat G. Dat kan. Volhardde is echt gigantisch. Glazen wijn en gin tonic glasvocht voor je neus.

[00:18:50]

Dat bedoel ik. Hij kan het een beetje. Dus ga je nog? Ja, maar we hebben wel wat te verwerken, dus het is misschien wel goed dat een inschenken ze postte. Ja toch op de derde plek van Wilco. Wilko se bulka se pro-westers.

[00:19:01]

Trouwens ook verfraaiingen aan tafel. OK, de tijdrit. Laat ze het eerst over de tijdrit van vandaag hebben. We gaan gewoon zoemer langzaam maar uit. Ja, nou ja, misschien moeten we dus even even het veld voor voren voor de tijdrit van vandaag. Dus we hadden ja, een bizarre situatie. Volgens mij nog nooit voorgekomen in de. In welke grote ronde dan ook. Namelijk dat de nummers één en twee op de dag voor de voorlaatste dag van de grote ronde exact gelijk stonden.

[00:19:32]

0 seconden verschil met het duizendste verschilt toch met Hinckley in de in het Rollez en ging een hard in het wit en daarachter op n 43. Wilco Kelderman bestond, die weten we dan nog. Ik had er 37 gemount links even nodig. Dat zou ook kunnen. In ieder geval op dik anderhalve minuut. Laten we daar ophouden. En euh, eindelijk je eigenlijk, was dus de vraag. En verder was het naar de nummer 4. Pello Bilbao stond ver genoeg van Kelderman af om geen echte bedreiging te vormen voor het podium.

[00:20:06]

Euh. Kelderman stond eigenlijk te ver af van GGD Hart om een bedreiging te vormen voor die tweede plek, dus was eigenlijk het vraag. De vraag van vandaag wie gaat hem winnen? Een hart of J. Jeanny Hinckley? Maar dat wisten we eigenlijk allemaal toch? Wim ging met ja ja. Nou ja, goed hè. Hij kan onderuit gaan en kan een uh en een slechte bocht draaien. Hij kan klapband. Ja maar. En een hint, die kan natuurlijk ook gewoon een goede tijdrit rijden.

[00:20:30]

Ik bedoel, het was leuk geweest. Het was 16 kilometer. En uhm, Hinckley. Sinds een tijdrit is niet super, maar die van hard is ook niet super. Die wordt ergens. Het wordt die vandaag. 13 zo, maar hij was op drie seconden van Kelderman. Dat vind ik ook niet heel slecht. Neuronen niet, niet, niet heel slecht. Maar indien werd dertiende. Ja zo ja ja inderdaad. Dus Kelderman elfde. En uhm, kijk een hart.

[00:21:02]

Euh. 13. En die was drie seconden langzamer. De voorspelling was inderdaad geen Einhard is hier is hier favoriet. Normaal onder normale omstandigheden wint gaat Gennart zou moet. Ik zou moeten kunnen winnen. Uhm, en dat zou dan ook, want normaal het normale scenario was ook. Euh, dan slaat Ineos een dubbelslag, want Filippo Ganna was by far de favoriet voor de volle winst in de tijdrit. Misschien samen met zijn ploeggenoten in de eigenlijk. De twee grote favorieten zitten achter, had alles van alle schijn van dat het een feestdag zou worden voor voor de Inias grenadiers en uhm, zoals het ioss grenadiers betaamt, gebeurt dat wel leuk.

[00:21:41]

Dave. Dave Brailsford was er speciaal voor naar Italië gekomen. Want u dacht eigenlijk van het zal me worst wezen. Ja, Tom in zes gevallen. Bernau is ziek, zwak, misselijk, Fourmies ergens anders. Maar ja, dan heb je er altijd nog een paar. Maar voor iets opvallends aan deze tijdrit als mooi decor. Ja Gulnara, goed. Nou, ik laat Campenaerts was goed. We laten de Deen Victor noemen. Ja, de banaals is goed.

[00:22:05]

Ja. En dat zag je paar jaar geleden al, toen je tweede werd in een etappe. Ga je nou dit doen? Je weet dat je binnenkort tegenover hem zit. Hmm nee, maar uhm. Ik vond. Ik vind dat dat hij met zijn pretentie om om een toptijd jaar uit zijn moeten hier ook top zijn. Er zijn drie tijdritten en de eerste twee jaar eindigt ie niet in de top 10. Voor zover ik weet als de eerste viel die jou op je fiets blijven zitten wordt ook bij.

[00:22:32]

Ik ga niet zeggen dat jij nou ja, je hebt ook gelijk, maar dat is dat natuurlijk ook. Dus nee, ik vond het een verzachtende omstandigheid. Van Mount zien. Ja, hij houdt gelijke tred met met Dennis. En dat is er niet veel gegeven. Dus ja, ik vond dat. Ja en toch ook mag er ook nog Joao Almeida die gewoon vierde wordt in de beslissende tijdrit naar zichzelf drie weken lang. Even over Almeida totaal stukgetrokken te hebben, want ik zag hem dus vandaag voor het eerst zonder die bril op.

[00:23:01]

Had hij make up op ofzo? Of oogschaduw ofzo? Dit is de vraag geweest. Ja, de techniek echt. Hij zag er echter heel euh, ja feminine. Ja ja, dit was om de massa jatten. Het is iemand met de mascara. Het is iemand anders in week 3 gewoon vervangen. Dat zou ze hebben mooi geschminkt als Almeida. Ja, het was echt ongelooflijk wat. Zo goed kan je natuurlijk niet zijn, drie weken lang als jonge gast.

[00:23:29]

Ik dacht vooral ik ben echt benieuwd naar zijn skincare. 10 jaar. Het was echt smooth. Lekker babys. Barten echt he? Ja, maar eigenlijk lag het toch best dicht bij mekaar. Allemaal aan deze tijdrit. Behalve dat ganja onwaarschijnlijk veel sneller was dan de rest, namelijk een halve minuut en daarna een beetje secondes op elkaar. Ja, je wordt vaak gezegd. Weet je wel van een ander niveau, maar dit is letterlijk van een ander niveau.

[00:23:52]

Schoon rijdt iedereen gewoon op een halve minuut. En dat is dus kijk even naar de gemiddelde snelheid. Dus de de nummer twee rijdt er bijna 53 gemiddeld. Filippo Ganna rijdt 54 half gemiddeld zo'n anderhalve kilometer per uur harder dan dan de dan de eerstvolgende. Slecht nieuws voor Tom Wattage, meter van Ganja.

[00:24:13]

Die ging ook de hele tijd ongeveer een kwart kwartslag verder dan van de rest. Ja, hij is zoveel harder overigens. En dat na drie weken. Want na drie weken, ja, die heeft toch een Giro gereden zeg. Ongelooflijk licht en overigens props voor tekstveld. Ja nou ja, sowieso fantastische fantastische Giro. Maar ook waanzinnig knap dat hier ook nog twaalfde wordt. Ja twaalfde dezelfde tijd als een hard ja is. Is ganja populair in Italië? Lidewij absoluut.

[00:24:44]

Ja ja als. Hij heeft toch ook alles? Hij heeft een Romeinse god, ja, alles mee.

[00:24:50]

En ze hebben niet zo heel veel toekomst om op te hopen op het moment.

[00:24:54]

Nee, het is een beetje karig. De Sandnes kan ouders aan hun trekken en wint ontzettend veel.

[00:24:59]

En hij ziet er ook nog heel goed uit. Houden ze ook heel erg van in Italië.

[00:25:03]

Hij ziet er echt goed uit. Is echt een mooie man. Ja, soort Almeida, maar dan mannelijk. Ja nee. Maar het is een beetje bushmeat met die molijn. Zoals ik ook al Rebelo. Ja, maar Ganja is echt nog een klasse klasse hoog voor de Italianen.

[00:25:17]

Natuurlijk nog nog geliefder, want het is ook nog Italiaans. Ze hebben nu eigenlijk hun eigen Dumoulin gevonden.

[00:25:21]

O ja, ja, hij voor de. Voor de olympische ambities van Dumoulin is dit wel een. Een definitieve knauw toch? Ja, een definitief wil ik nog niet zeggen. Je weet nooit wat er met je kan er gebeurt en het is tijd, maar het is wel. Ja, hij is echt een dikke huizenhoog favoriet voor elke tijdrit in de komende drie jaar. Ja, nog wel langer denk ik. Hij is nu niet zo heel oud, dus vierentwintig.

[00:25:43]

Ja nou ja, ja ja. Echt echter naar een level. Ja, ik ben benieuwd hoe die het gedaan had. Bijvoorbeeld in die slottijdrit van de Tour tegen Pouga. Shar Stam bergop. Ja, dat is anders. Zes kilometer klimmen is wel heel lang voor hem. Ja, maar goed, ik kon ook heel goed klimmen deze Giro. Dat ze dat zeker. Ik ben benieuwd of hij zich volgens mij beter al een keer of gehad bij tweede ergens aflevering.

[00:26:07]

Euh, of hij nu ja, naar Willem of hij ook zijn volgende stap gaat maken naar courses van een week dus de Ronde van Zwitserland en zo meteen twee tijdritten stript dan. Dan kan hij daar hoge ogen gooien lijkt mij. Ja, waar gaat 82 kilo eigenlijk wel wat af om? Zie je als je echt een bergrit mee wil doen? We gaan nu uitgebreid over Hitler. Iedereen Hölderlin misschien even goed voor de administratie, het eindklassement. Ja kijk, een hart wint met 39 seconden voorsprong is toch nog best ruimen.

[00:26:38]

Als je dat slottijdrit van 15 kilometer als enige verschil hebt op zeker je Hinckley. Van tevoren hadden we een beetje ingeschat. Een halve minuut winst of een halve minuut verlies is ongeveer wat je wat je zou kunnen verwachten. Ja, da's de marge. Ja dus dan is 39 seconden vind ik aan de ruime kant voor Hindrik.

[00:26:55]

Maar je denkt toch ook Gorsem moet je toch enigszins vleugels geven? En omdat het dood of de gladiolen is ga je er extra hard in. Maar deze tijdrit, dat was echt een hart, want het had dat effect volgens mij steeds voor jongens dat deze tijd heeft hij helemaal niet was geweest dat gewoon zoals altijd eigenlijk een sprint etappe was geweest. Ja, dat was gewoon waar ze gewoon in gelijke tijd geheiligd. Dan was die op een beslist op de vorige tijdrit op honderdsten.

[00:27:21]

Dat was echt alsem geweest. Je houdt ons ook wel leuk. Ja toch? Maar dus. Hinckley was tweede. Kelderman derde op 29. Almeida wisselt een plekje. Hij schuift op met twee zevenenvijftig achterstand op een Bilbao dus 5 1 3 0 9. Daarna voer zijn Nibali, Konrad Massada en Tine Pern Stainer de Byrnes Punt. En geloof ik ook de zou toch elfde. Eigenlijk moet de top 12 dit er toe, want daarna krijgt de spot zou en Majka.

[00:27:52]

Daarna komen er niet echt klassementsrenners meer. Nee, Sergio Sammy Che McNulty misschien 15e. Beste Nederlander Sam Oomen 21e. Beste nemen na Kelderman, maar omtrent hem nog steeds tweede ontkennende. Ik ben weer in de ronde Copernicaanse wending. Zijn 360 graden is het bv dat ik nog vraag. Is het bevallig die Copernicaanse wending? Of je nu van Nahimana toch maar niet gedaan?

[00:28:17]

Het fascinerende is kregen er echt best wel veel kritiek op en veel mensen waren er best wel fel op. Ook dat we dat in één keer deden. Maar kijk. Uhm, en die vonden ook dat het een Jinx was, terwijl ik volgens mij Jinx is. Als je ala Tim zegt waar ga ik direct? Waar ga ik de zege van Kruijswijk vieren?

[00:28:36]

Kunnen we dat nog één keer aanhalen in of of ja ja, VDZ of. Of dat je zegt zoals we bij Simonides deden? Dat je hem vast gaat feliciteren met zijn Giro overwinning. Dat is echt Jinx. Terwijl dit ging natuurlijk eigenlijk over iets anders. Dit ging echt over. Wij vinden dat ie. Dat we, dat we met z'n allen moeten doormaken. Hoe Wilco Kelderman eindelijk zichzelf vindt? En. We hebben het recht om daar getuige van te zijn.

[00:29:02]

En eigenlijk vond ik die. Die donderdag Stelvio etappe vond ik daar eigenlijk de bevestiging van. Zeg maar waarin hij echt een topprestatie leverde. Vond ik die het? Los van wat er verder allemaal gebeurd is in de dagen daarna en ook op die dag zelf het waard was om gezien te worden en niet ontkend te worden. Dus ik ben eigenlijk heel tevreden met Köpenick goudsmid Lidewij. Wat vind jij nou ik? Lidewij is woedend. Het grappige is dat ik steeds meer de behoefte kreeg om inderdaad in Uhm in in hoofdletters die naam te gaan uiten op Twitter en in mijn stukjes.

[00:29:41]

Ik schrijf was het ijskorst, ik had echt. Het werd tot een soort van vulkaan. Nieuw begin, want dan moest uitbarsten. Dus ik was ergens ook wel opgelucht dat. Ik had het waarschijnlijk diezelfde dag gedaan. Ik was erg opgelucht dat ik. Nou ja, we hebben wel goed gekeken hoe defending de volkswil is.

[00:29:57]

Goed dat je Mark Rutte van de podcast zou hebben. Ja zeker, maar serieus waren mensen boos? Echt boos. Het is toch wel straf uit dat met onze Karma punten dat we dus ooit over zijn gegaan op Yeates feliciteren? Ton toen Dumoulin tweede stond en jeetje inderdaad down ging en vervolgens voor maar met de buit vandoor ging. Ja, hebben we nu dus voor elkaar gekregen dat Kelderman wat we elke dag bestek hier naar Almeida gingen tweeten en Almeida inderdaad doodging?

[00:30:28]

Vervolgens weer zou een andere Skarabot, in dit geval een Idiots bod. Theo G.K. Een hartje met beloning, verloor het ding met zijn daarmee. Het slaat altijd op jezelf presenteren wij jongens onze nieuwe sponsor Ineos. Dat is leuk en dacht even mijn grenadier. Ja, zo lijken alle plastic hier nu in de studio schitterend. Echt gek. Nou zwaar vandaag. We gaan ook fracken onder je studiootje. Ze waren deze week weer nieuw. Zijn ze weer wat de Fiats achter de ramen?

[00:30:57]

Milieudefensie of soms Inias? Ja ja, het was echt een gruwelijk bedrijf. Ja, het is echt. En toen ze die. Tenminste, dat dacht ze. Het is Dennis gewoon op kop gaan rijden, ook voor ons. Het is de rijkste man van Engeland en die eigenaar van Ineos.

[00:31:09]

Ja ja, dus is dat ze delen van Baarle heel veel geld geven om te fietsen. Anders waren we echt een anti beweging gestart. OK, we gaan even terugblikken op op de voorspellingen en op op deze Giro. Ja, als eerste zijn we natuurlijk gaan kijken naar wie zou er gaan verrassen? Deze Giro, wat ons spontaan een euh, een persoonlijkheid crisis gaf? Nee, een filosofische crisis. Want ja, is het een verrassing als wij zeggen dat het een verrassing gaat zijn?

[00:31:37]

Jonne Ja, zeker. Dat is een ingewikkelde kwestie. Wij noemden Vlasov. Nou ja, dat is ja. Die heeft wel verrast ja. Verrassend genoeg rijdt die nu de Vuelta. Ja, verrassend genoeg valt die daar ook alweer tegen.

[00:31:52]

Ja goed, echt voor het eerst.

[00:31:53]

Hij zit gewoon vol met verrassingen eigenlijk. Dat is voor het eerst dat we een renner in een voorbeschouwing noemen die die bij de nabeschouwing alweer in een volgende ronde aan een tegenvallen. Ja, maar dat is leuk detail. Vlasov betekent ook in het Russisch. Verrassing? Ja, nee is niet waar. Nou, ik kan tegenvallen. Ik had hem getipt als Giro winnaar. Nou, dat is echt super. Hij stond geloof ik. Na twee dagen stond die kotsend langs de kant van de weg pijnders buik en is afgestapt.

[00:32:18]

Ja en euh. Wee noemde ook Fausto Thomas kun je natuurlijk het hoogtepunt geweest. Daar heb je snelle carrière. Juanes De lente was nada. Ja, ja, klopt. Het is in de. In de in het door een woestijn is toch her en der een klein Carty churros?

[00:32:32]

Nelspruit vond ook wel een mooie Italiaanse gedrag. Dat ie zich dat ie niet wilde knechten.

[00:32:39]

Heb je dit niet gezien achteraf? Wat dan?

[00:32:42]

Nee dan? Nee. Ehm, die was er een foto van. Neem als nada. Had iets gepost over dat hij alles had gegeven voor het team en heel hard zijn best had gedaan om bij zijn kopman te blijven en nooit had gedaan, want die kon er komt op neer. Dat had. Dat had aan mij geen reet daarbij dat ie heel erg dankbaar was van als ploeggenoten voor al het werk dat ze hadden gedaan. Dat vond hem echt niet. Was het een foto waarop ze elkaar omhelsden?

[00:33:05]

Ook Leuven verloor. Vijf vrouwen verboden de telefoon. En gezegd duidelijk dit is wat jullie gaan doen. Ik denk dat Lefevere gewoon de inlog account van al zijn renners heeft en dat gewoon zelf doet worden. Ja, maar dan ook. Heeft u wel de inloggegevens van z'n eigen account ook, want hij deelt nogal wat dubieuze likes uit.

[00:33:23]

Hoezo? Want dan Jonna? Ja. Uhm, ze moeten stellen. Nee, die stipje voor alle luisteraars om gewoon even bij de vind ik leuks van van Pot Lev te kijken. Ja, dan kom je het ene nummer een boeiend materiaal tegen. Wat een paddle of ze wel leuk vindt. Paar warme moeders? Ja en nee.

[00:33:42]

Martill, voor jou moeten we toch wel complimenteren, want jij noemde Brandon McNulty en ondanks dat het in de uiteindelijk in de derde week niet niet denderend vorm is afgelopen. Op een gegeven moment werd ie zelfs nog door mensen genoemd als een outsider voor de Giro overwinning. Zover is het niet gekomen, maar hij heeft toch een tijdje heel verrassend gepresteerd naar Marowijne. Enige, maar het enige wat ik had om aan vast te houden was dat McNulty al wel eens eerder op Sicilië goed had gereden.

[00:34:08]

Nou, dat heeft ie weg gedaan en hij heeft echt een paar keer gescoord.

[00:34:12]

Kort te kort gereden ook in in de dag. Uitslagen keertje tweede keertje, derde keer goed tijdrijden ook. Ja dus. Ik vind het wel een leuke lente voor om in de gaten te houden. Hij kan wel wat skincare tips gebruiken van Almeida. Ja ja, is het misschien aan elkaar koppelen? Is dat? Is Poissy pokdalige, beetje pokdalige? Hoe dat? Dat wakkert wel altijd geruchten aan, maar dat gerucht is meer jullie ding. Maar dopinggeruchten Ottens?

[00:34:35]

Oh ja, dus p word je pokdalige van EPO? Jij toch? Nee, je krijgt van anabolen. Ja, dan word je epo. Krijg je een kalend voorhoofd aan het voorhoofd? Ja ja, leuk. Ja, de een. De steen des de lieve Leipheimer enzo. Dat die coup je allemaal. Die hebben allemaal dat. Dus je moet ik als Luttenberg. Ja, Peter Luttenberg idem. Bernhard Kohl. Je hebt zo'n hele geen als hele generatie, maar was een hele generatie calender.

[00:35:02]

Alleen zie je dat. En dat schijnt te komen, onder andere door epo gebruik.

[00:35:06]

Dat is wel echt een taaie. Want ja, nou ja, ik kan me voorstellen dat je dat je als Ronald de Boer derna, dat je als wielrenner gewoon ja, je zit al met dat doping. Euh, doping dilemma. Ja, op geen moment denk je na. Ik doe het gewoon. En dan doe je dat in een reie rond en je haalt misschien wat restart. Maar je ja, je gaat ook wel een paar keer duiden op een gemeente, komen ze erachter?

[00:35:30]

Ja, wie ook nog de rest van je leven. Echt fucking lelijk en pokdalige. Ja ja, da's heel lekker pokdalige goed Lidewij. Wie? Euh, wie vast wat jou betreft te verrassen. Wie verrassen jou is in deze Giro? Terwijl ganja zowieso natuurlijk in en niet buiten de tijdritten. Rohan Dennis. Buiten de tijdritten in de bergen. Ongelooflijk. Wilco Kelderman zeker dat die euh. Ja, ik denk ook met veel plezier terug aan die eerste rit naar de Etna waar die 1 3 seconden pakte.

[00:36:07]

Een super starry waar Rohan Dennis. Dat zou ik dat wel wat. Ik had er echt niet. Ik heb daar wel eens Copán zien zijn geloof ik. Euh, was de niet erkende Giro kopman voor. Waar was dat ie nou hiervoor? Bahrein? Bahrein ging het echt voor geen meter bergop? Nee, klopt. Hij heeft het geprobeerd en hij wou eigenlijk de de Tom Dumoulin route dus afvallen. En dan toch een goeie tijdrit, maar wel ook steeds kunnen klimmen.

[00:36:37]

Jammer. Studie en Rodenaar is niet heel. Nee, het schijnt bipolair te zijn. Ja dus. Euh. Waarschijnlijk had ie net wat lekkere A-10. Een paar lekkere positieve dagen afgelopen week. Ja en. Maar het was echt. Het was wel echt onvoorstelbaar, maar hij was. Hij kan echt als geen ander zoveel. Uhm, zo lang en zo die whats trappen gewoon. En dat was natuurlijk de rol waarin ie terechtkwam, ook door. Hoe kan je straks nog wel op hoe Sunweb het speelde?

[00:37:05]

Maar ik kreeg natuurlijk twee etappes lang gewoon de kans om heel rust. Of nou heel rustig. Knal hard, maar heel steady tempo een berg op te knallen en daar iedereen te lossen. En volgens mij refereerde ik de vorige keer al aan de trainingsritten van van Ineos op de Alp die Swift in de lockdown ouder was hij ook zo goed en waar hij iedereen, ook de bernards van deze wereld, echt op minuten reed. En dat was alleen maar daardoor gewoon een relatief laag tgu laag gewicht.

[00:37:33]

Heel veel whats kunnen trappen. En dan? En dan? Ja, dan ga je gewoon de hardst van allemaal. En nou ja, heb je dit in. We hadden dit kunnen weegt. Ik weet dat. Ik weet nog dat je dit spel al een tijdje geleden dat je dit zei het zou kunnen. Ik heb het volgens mij vorige week ook nog een keer herhaald. Ja ja, maar we hebben al wel eens eerder over gehad dat we dat wel heel erg opviel.

[00:37:49]

Nou ja, we hebben nu gezien dat het niet aan niet als een blazend hometrainer lag. Is toch goed dat we jou hebben als ogen en oren. Op Sofist kunnen we toch al zien wie er goed gaat zijn? Is wel zo en volgt de categorie grote teleurstelling in deze Giro. Wie gaat falen? Hadden jullie? Euh ja. Dus Frankie had. Frank Heinen? Euh. Victor Campenaerts? Nou, dat is. Die heeft niet gefaald. Nee, uiteindelijk niet.

[00:38:13]

Ik denk zelfs dat ie een nieuw contract heeft verdiend. Bij welke ploeg? Nou, dat weten we nog niet. Maar ik als ik. Als ik nog een plekje vrij had en ik zag Campenaerts tweede worden inderdaad in de slottijdrit. Zag hem rijden zoals hij de afgelopen week nog de aanval zat. Ja, er werd nog een keer tweede uit zijn twee tweede plaatsen in de laatste laatste week vorm. Dan zou ik zeggen ik zou deze jongen nog niet afschrijven voor een voor een voor een profcarrière.

[00:38:39]

Moet panty's van deze wereld? Nee, maar dat is sowieso niet toch? Ik bedoel, ik denk dat het gewoon een heel nuttige proef kan zijn. Het is alleen een beetje de vraag. En dat is ook wat wat ik bedoelde met dat dat gemaakt tijdrijden. Hij heeft toch wel een soort van status aparte binnen het peloton. Dat hebben heel veel tijdrijders en daar moet je ook best wel wat voor opgeven als ploeg. Dus ja, dan moet je je afvragen van van.

[00:39:05]

Zijn we daartoe bereid? En want het is een soort van kopman op een bepaalde manier. Dus je geeft iemand heel veel ruimte en tijd om om maar te doen wat ie zelf wil. En dan? Dan moet je dus ook ja in mijn ogen leveren als een kopman. Wat zou en wat zou een mooie ploeg voor om zijn? Quick Step. U kunt zich op het Onink een opvallende keus. Een JQX, ze kunnen daar altijd wel goed met hardrijders.

[00:39:30]

Ik in mijn ogen is hij ook een heel fijne om euh, gewoon kop te boren, kopte Beuker dan. Het was lekker voor Tim Declercq. Dan kan hij ook een keertje.

[00:39:41]

Zou hem niet als als soort Rohan Dennis inzetten en hem ook zou omscholen tot zo keihard bergop kan verder. Tony Martin en Amaury Lennard Hofstede zijn Genk komen niet zoals Rohan Dennis de berg op Neymar, maar Campenaerts ook niet. Nee, vrees ik niet, maar hij zegt het lijf van een sprinter man. Kan Bernhard. Maar goed, we gaan hem uitgebreid spreken, maar Campenaerts viel niet tegen een jonne. Je had een uitstekende Viviani. Maar ja, volgens mij beste plek vijfde divisie Lidewij.

[00:40:11]

Zie je een keertje vijfde geworden. Lidewij, wat moeten we met Elia is te zien? Is die nog te redden? Ik weet het niet. Ik weet het niet. Ik denk het niet. Hij is Gijs, achtentwintigste geworden in het puntenklassement. Het is nog gewoon top 30. Het is een beetje de vloek van Quick Step toch ook die Elia over zich heeft afgeroepen. Je gaat daar weg en dat alles valt in duigen. Ja, ja, ja en ja, ik weet het niet.

[00:40:37]

Zou hiervoor ook een natuurlijk een baans sprinter volgens mij ook goud in Londen gewonnen? Met ja volgens mij wel ja. En zou ie weer een baan meer de baan op moeten voor Tokio. Ja dat ja.

[00:40:56]

Meer kans op succes dan in de sprint. Denk na kijk, je kan natuurlijk een minder jaar hebben. Zo oud is ie niet als 31. Maar dat hij wegging bij Quick-Step heeft mij wel verbaasd. Volgens mij ging het vrij hoog in de boom zitten qua financiën. En ja. Maar het is iets wat ik nooit begrijp dat je als sporter voor veel geld kiest ten opzichte van een kwaliteit. Kijk naar korte termijn geld vooral dan ja. Want ik kan er gewoon niet voor.

[00:41:26]

Zegt dat hij nu gelukkig is bij Cofidis met met een dikke bankrekening, terwijl die echt. Nee, hij wordt één keer vijfde en één keer tiende. Euh ja, nou dan ga je toch echt met. Met de met de p in rijen rond. Ik kan me niet voorstellen dat de wereld een verschil maakt qua geld. Cofidis is toch ook niet? Ja, die gaat toch ook niet super veel betalen? Susnjara mag bij Cofidis, Huai of.

[00:41:48]

Ja ja, dat dat. Dat weet ik eerlijk gezegd niet, maar hij kon in ieder geval hier meer verdienen dan niet bij dan de Amini van Quick-Step. En ja, ik. Ik snap dat niet. Je zit zo goed bij Quick-Step als sprinter. Echt mooier wordt het niet. Ja, dat is waar. Tegelijk werd hij bij Quick natuurlijk wel door Fabio Jakobsen een beetje overvleugeld. Ja, trouw. Dus dat zal wel niet hebben meegespeeld. Of dat zal niet hebben.

[00:42:12]

Niet hebben meegeholpen denk ik. Nee, maar Jacobse was echt nog jong en hetzelfde geldt voor Horch. Dus uiteindelijk hebben ze Bennett als vervanger aangetrokken. Beetje zelfde niveau vind ik. Die had Gounon. Dat was het, want dat is wat het er al over dat. Het was natuurlijk een signaal moeten zijn dat hier waar was het in Wallonië door Arvid de Kleine werd geklopt? Ja, maar dat is wel een bijtertje. Is een bijtertje. Ik wou even een een ander hoofdstuk aansnijden.

[00:42:39]

Ik had namelijk de kwal van Messina als teleurstelling. Natuurlijk ook een klein beetje. Hoe noem je dat confirmation bias? Ja, ik wil Gouna. Ik heb sinds de Lidewij zegt nu haar nagels rafelige. Dumolin heb ik een hekel aan aan Nibali. En ik zeg ook altijd dat ESMA Ajmal en volgens mij is dat ook gebleken. Is Giro? Misschien kan Lidewij dat helemaal ariaans vertalen? Ja, eenmaal. Maar hoe zeggen we dat naar Volta a Cera en daarna een Volta?

[00:43:10]

Dat is meer was er. Er was eens een keer. Ja ja, er was ook ooit eens een keer ik het wel mooi. En dan maar wat maak jij van fan van Nibali? Op dit moment?

[00:43:23]

Ik voel me niet teleurstellen, want ik wil van niemand die kijkt dat dat. Misschien dat die geen Giro meer wint. Wat jou? Dat verbaast me dan weer niet zo dat ik niet altijd meekan. Maar hij eist wel wat lekkere Vetus met je zit te stockeren daar een beetje wraakactie is. Dat verwacht ik van Nibali, dus als hij daar maar een beetje. Als je dat doet ben ik allang gelukkig. Kelderman een Hinckley gehad. Hij was degene die op een gegeven moment Sayer in de krant dat dat de voornaamste concurrent van Kelderman wel eens uit zijn eigen ploeg zou kunnen komen.

[00:43:55]

Oh ja, dat het ik wel echt classic al gelijk in Classic.

[00:43:58]

Ja ja, nou had ie gelijk.

[00:44:03]

Nou ja en nee niet maar zeker. Ja alleen was niet Hinckley maar de ploegleiding hem. Maar wat vind jij? Wat vind jij mooier aan Nibali na?

[00:44:11]

Nibali is voor mij. Uhm, het is het is echt een Siciliaan en Sicilianen en zeker Siciliaanse mannen. Die moet je een beetje invullen.

[00:44:22]

Festeyn is ook een Italiaanse term voor. Ja, ik ook wel benieuwd. Ik kan niet. Ik heb drie invullen, invullen en begrijpen. Als ik dan tweede taal bijkomt, vond ik die derde niet meer.

[00:44:35]

Ah ja, sorry. Ja, maar we hadden het over de Siciliaanse maffia. Nou, ik heb m. Ik heb twee keer. Toen ik in Rome woonde, veertien jaar geleden was, had ik een vriend uit Sicilië en nu in Piemonte weer. En er is ook een cultuur clash. En het is heel. Het komt heel erg duidelijk naar voren tussen Nederland, een Nederlands en een Siciliaan. Ik heb wel een voorbeeldje daarvan. Deze Het is een vriend die ook in Piëmont woont is dus verhuisd.

[00:45:07]

Hij is opgegroeid in Sierra Causa. In de jaren na is geboren, eind jaren zeventig opgegroeid, de jaren tachtig Super ARM naar nog Sicilië.

[00:45:15]

Een beetje ruig, ruw is het gewoon niet. Een Goldfarb muziekje. Ja, precies, dan moet je er een beetje bij denken. Heet Aries. Hij is vernoemd naar Aristoteles.

[00:45:26]

Ogen niet. Ja, en dat. Die combinatie is al fantastisch natuurlijk. En hij heeft een enorme passie voor paddenstoelen. Normaal komt hij niet voor voor 9 uur zijn bed uit, behalve behalve als het het juiste moment is om het bos in te gaan en paddenstoelen te gaan zoeken, dan staat die gerust om 5 uur op.

[00:45:46]

Hij is ook echt een Siciliaan in die zin dat zodra de temperatuur onder de 25 graden komt, hij het koud heeft en een muts opzet is dan een tak die zich heel dik in.

[00:45:56]

Want dat is natuurlijk altijd in de herfst en dan heeft dit per definitie koud. En ik ben dus dat waren onze eerste ontmoeting meegegaan om van hem te leren over paddenstoelen. Nou zijn dat boswegen en ik was er al lang gelukkig, want was supermooi. Bos en hij had zijn hond mee vond ik heel leuk. En ik had mijn camera mee. Mooie. Kaasmakers Ik was helemaal blij en hij liet maar te mopperen dat dat ie geen paddenstoelen vond en wilde fungi portie niet hebben.

[00:46:19]

Dat is de Italiaanse paddenstoel. En dan maar eentje.

[00:46:23]

Geef me er maar eentje en we zijn er nu in. Ik vraag er niet om honderd. Ik wil er maar eentje naar. Ik dacht nou ja, waar maak je dan wat je? Het is toch wel leuk en net zo goed? Dan gaan we zelf naar de supermarkt.

[00:46:35]

Ik bedoel ik hartstikke leuk als iedereen vinden, maar als ze dat niet is, dan heb ik ook wel een leuke ochtend gehad. Maar goed, ik dacht oké, ik laat het maar een beetje een tweede keer dat we gingen. Zelfde verhaal. Ah ja en in beklaag jongen. En oh ja en ik heb niet eens een paddenstoel gevonden. Ik word er maar eentje. Ik vraag me niet om thuisbevalling, maar eentje noemen we één van cappuccino. Ik dacht ik weet niet wat het is.

[00:46:57]

En ik wilde eigenlijk daarna niet meer met, want ik vond zo ongezellig alleen maar te mekkeren over dat we geen paddenstoelen vonden.

[00:47:03]

Derde keer was dacht ze voor het laatst, gaat nu mee. Hij begon weer met hetzelfde verhaal. Ik werd boos, gewoon. Ik kon gewoon niet meer. Ik zeg wat loop je nou te zeuren? Maar weet je, het is toch goed weet. Het is een mooie ochtend. We lopen hier door het bos. We hebben een paar paddenstoelen gevonden. Het is niet die gewenste gewilde, vond geport Chiny. Maar je kan ook nu kan koken. En toen ze zei ja, maar weet je wat t is?

[00:47:27]

Als ik hier met jou doordat Boskoop, dan voel ik me als man tekortschieten. Als ik geen paddenstoel voor je begint.

[00:47:33]

Ah ja, nou ja.

[00:47:35]

En toen dacht ik oh kijk, dat had ik natuurlijk helemaal niet aangevoeld. Ik had er echt geen idee dat dat issue was. Ja, maar dat was het zijn Siciliaanse eergevoel als man.

[00:47:45]

Dus zodra zodra hij dus niet datgene voor elkaar krijgen wat hij mij beloofd had of waar die mij voor meegenomen had. Hij voelde zich volledig tekortschieten als man. Dus deze Giro was eigenlijk de Giro waarin Vincenzo Nibali vergeefs op zoek was naar paddestoelen?

[00:48:01]

Misschien wel, maar je merkt dat een nieuwe die ook altijd zodra iemand zijn eer aantast. Op welke manier kan het heel klein zijn waar wij van Niccolò? Maakt niet uit. En dat doet. Dan weet je je vindt je geen paddenstoel? Ja toch? Leuke ochtend bij Nibali blijft dat zitten. Dat gaat groeien en dat wordt ook rock. En het wordt rancune. En dat gaat ie uit. En dan gaat ie aanvallen op momenten. Jij staat te pissen en ja ja, dat is voor mij echt een Siciliaanse man.

[00:48:26]

Dus als je dat een beetje zo ziet, dan vind ik het alleen maar prachtig om hem zo te streng. Het is hoe werkt het dan? Fuglsang die was die zat bij hem. Een ploeg die wilde. Die was knecht van Nibali. Op een gegeven moment en vogelzang zelf is Nibali pissig omdat Fuglsang nu hem uitdaagt waar de eerste knecht was. Is dat dan typisch Siciliaans? Ja, misschien wel dat het nieuwe leven. En dat weet je, het grappige is dat in Italië wordt altijd over Nibali gezegd dat hij zo bescheiden is.

[00:48:54]

Oh beschijnen man. En dat wilde hebben wij natuurlijk helemaal niet aan de deur. Het is gewoon een bescheiden man met een enorm omdat die gewoon een hele lange tenen heeft en bescheiden met een enorm ego.

[00:49:10]

En waarschijnlijk heeft Kelderman dan zoiets nuchter gezegd.

[00:49:12]

Zoals Willem net zei vandaag gaan we toch over een supermarkt. Dit is een interessant, maar zeer interessant gedachte. Ex koop je gewoon een van de situatie waarin Wilco Kelderman zich op een gegeven moment bevond en het relativeringsvermogen dat hij zelfs aan de finish nog had. Zeg maar. Moet je voorstellen als Vincenzo Nibali in deze situatie had gezeten? Ja. No way. Dit had nooit gebeurd. Nee toch? Nee, natuurlijk niet. Nou ja, daarom zeg ik kijk, ik ga ik natuurlijk mijn pijn als je de kwaal noemen.

[00:49:37]

Want stel je voor dat je een peloton hebt zonder Nibali met alleen maar kalendermaand. Én Kelderman is hartstikke leuk, maar je moet er ook niet wel eens bij hebben. Weet je dat? Maar het is een oneindige, is een fantastische renner en er genoeg geweldige personage in in het peloton natuurlijk. Dus het is niet per se beledigend. Nee en ik. Ik ben ook hooguit voor Tim. Ja, net Tim is echt een anti. Ik ben groot fan, maar het is ook inderdaad de de.

[00:50:02]

De persoon You Love To heet toch jouw naam? Maar absoluut, maar het is ook altijd leuke aan Nibali. Is dat hij altijd het beste is als de rest pech heeft, dus dat ook. Daarna ben ik het niet helemaal mee eens die die Vuelta en die die Tour overwinningen en ook zijn Giro overwinning de eerste niet. Die Tour overwinning ging Froome en zijn prima moest viel hier uit omdat hij uitgleed. En dan Nibali. Als de film enkel Willy V.

[00:50:29]

Froome en Contador. Maar ja, ik ben heel erg benieuwd hoe hoe die Tour was verlopen. Hij wint een Belgo met 7 minuten op voorop de nummer twee die tour. Ja, dat. Dat had voor Froome en Contador nog wel willen zien doen. En hoe hij daarover die over die kasseien ramde. Dat was ook gewoon puur qua echt vintage Nibali Fonteinestraat. Ja zeker, maar ik. Ik vind wel ik ben met je eens de de de dingen die dit doet om toch nog te winnen en de vuurtjes die stoken vind ik van gas.

[00:51:00]

Maar op de fiets was het wel echt kleurloos, maar echt kleurloos door ze zijn beste resultaat. Een achtste plek denk ik. Zevende plaats, één keer zevende gort op de Etna. Wordt dat eigenlijk zevenen? Ook in het eindklassement? Maar er was niet één Nibali Haanse aanval? Nee, nee, nee, zelfs niet eens. Zelfs de de wrok dreef me nog niet genoeg op om het verschil te kunnen maken. Ik moet wel zeggen dat ik dat ik naar Tim toe ga van zwa einmal ja, die die neiging heb ik ook wel ja.

[00:51:28]

Maar ik hoop wel dat hij nog een paar jaar blijft fietsen en dit soort vedettes blijft blijft creeren, want hij is wel een van de weinigen die dit soort dingen doet. De hele tijd weet je wel dat je gewoon alles over hebt om te winnen en voortdurend bezig bent met soort Skeemz en plotten enzo. In dat opzicht lijkt hij het meest op ons. Misschien misschien verrast Theo graag een hardtrance ook nog wel. Dat dat ook een ontzettende bloedzuiger blijkt te zijn?

[00:51:52]

Ja, dat zou toch ook leuk zijn?

[00:51:53]

Jullie hadden. Jullie hadden de drie de top 3 voorspeld. Ik ook maar op afstand. Uhm, je neemt nu al afstand. Vind nou Willem. Nee kijk. Het was echt een slagveld. Als je kijkt naar de top drie is want iedereen Tamás, iedereen J.T. De enige die Kruijswijk werd ook nog her en der genoemd is enige Vlasov in de buurt kwam vliegscholen. Die had ik als nummer één. De enige die een beetje in de buurt kwam was Willem die er niet was die gewoon Kelderman maar in t zand en vind dat jij meer kans zag.

[00:52:24]

Ging Kelderman dan in Kruijswijk?

[00:52:26]

Ja klopt wat. Wat was?

[00:52:28]

Wat als je als derde? De argumentatie was dat Kelderman natuurlijk eigenlijk een type renner is dat optimaal profiteert van een van een seizoen lang zonder koersen. Want dat zijn namelijk nul kansen om te vallen dus. En wat zijn grote probleem was natuurlijk dat die altijd eigenlijk soort gemankeerd naar een grote ronde toe ging en altijd met de hoop van zal die het redden of om op tijd fit te zijn of niet? En komt ie? Rijdt ie zich dan in de tweede week in vorm om nog een klassement te kunnen rijden?

[00:52:57]

En nu was eigenlijk voor het eerst in tijden dat ik me kon herinneren in ieder geval dat Kelderman eigenlijk. Uhm uh fit en up met een met een goed gemoed een grote ronde kon betreden. En ik dacht ja als hij dat kan. En ook gezien de de de concurrentie. Dan maakt ie gewoon een kans. Sterker nog, ik kan nu als tweede hier in mijn voorspelling gezet, maar ik had gewoon een beetje staan op op. Wilco Kelderman was als winnaar van de Giro en maakte na twee eurootjes maar wel voor voor wat n op 68 ofzo.

[00:53:30]

Het waren wel twee euro. Schrik heel veel van genoten. Maar ja, had al aardig goed gereden. En de Tirreno Adriatico maar die steeds net niet mee konden op het einde.

[00:53:38]

Nee, maar wel al al heel goed rijdt. Ja is daarom ook die achtenzestig dat er niet één op 200 was, zelfs geen Hartoch? Nee. Maar was ook hij was toch ook gewoon kopman bij Sunweb en en daarmee was wel in ieder geval top 10 sowieso ook top vijf kandidaat. Van tevoren ik van ik vind een achtenzestig wel heel hoog. Ja, zijn arm. Daarom dacht ik ik vind hem na heel wat broeierig hoog, heel hoog. Goede rating.

[00:54:06]

Ja, je krijgt veel geld voor een voor een eventuele overwinning. Het wel. Het had misschien niet zoveel is hard. Maar nee, klopt hij.

[00:54:13]

Laten we even naar de. Naar de. Verder zaten we daar natuurlijk verder. Ik heb wel nog één vraag hierover Kelderman. Misschien ga ik straks ook nog over, maar er gaat natuurlijk naar Bora volgend jaar. Hoe komt hij daar binnen gaat? Gaat hij daar kopman zijn of gaat ie daar luxeknecht? Of of wat hebben jullie nou?

[00:54:31]

Ik denk na deze Giro gaat ie gaat ie wel met iets meer opgeheven kannetje binnenkomen. Uhm. Maar je hebt echt een en sloot aan kopman Nada. Ja. Chapman heeft ambities. Buchmann natuurlijk. Onderhoudt onderhoud, reed goed. Deze Onraedt graaf Gregor. Uhm, nou uh, ik wist Albergen doet het heel goed, maar het zal druk worden in euh, maar ik. Ik vermoed dat het dat die ofwel als ze als ze euh. Nou ja, die.

[00:55:02]

Ze hebben veel kopmannen, maar niet echt een hele uitgesproken toch? Jacky Buchmann. De man is denk ik degene die er het meest bovenuit steekt. Vierde geworden en een grote G in de Tour. Outronde in de Tour? Ja maar goed. Kelderman nu derde in de Giro. Ik zou zeggen ik zou zeggen ik zou hem inschatten op het niveau n grote ronde voor jezelf en n knechten voor Boehme. Wat denk jij? Ik denk dat hij goede zaken heeft gedaan, maar om deze status te krijgen die je net noemt.

[00:55:33]

Had je misschien wel moeten winnen? Ja, dat gevoel heb ik ook. Ik heb wel een beetje gevoel dat het nu of nooit is. Niet meer zo jonge. Hij is 29, daar is op zich. Zijn Prime komt er wel aan. Alleen Bora is een Duitse ploeg. En tuurlijk, hij heet wel man, maar niet met dubbel. Dus dan heb je daar gewoon een mannetje minder. Ik wil graag een statutenwijziging in dit opzicht. Uhm nee, ook na alles wat er gebeurd is in Team Sunweb.

[00:55:58]

Ik stel voor dat ik niet alleen meer Wilco Kelderman noemen met een C, maar dat we daar ook een Annetje aan vastplakken voor de officiële naam nu Wilco Kelderman Kelderman. Kelderman is Kelderman. Ja, ok, dan nog even. Kun je dat afhakt? Martin als. Ja, we nemen het in de statuten. We gaan over stemmen. En dan? Ik neem aan dat het wel doorkomt. Ja, ik ben voor. Want dan heeft die wel die status.

[00:56:23]

Ik denk het wel, want dan komt die bij de charmante en de Pestel burgers en de Naya noem ze maar op. Maar dit podium.

[00:56:31]

Want laten we overgaan tot de conclusies over deze Shiro. Dit podium. Theo Gaaien een hard hinckley. Ja Wilkerson Kelderman Lidewij. Wat vind je van dit? Wat vind je? Vind je dit een mooi podium?

[00:56:46]

Ja, ik kan niet niet anders zeggen dat Wilco Kelderman op het podium staat. Dus dan is het per definitie een mooi podium.

[00:56:53]

Maar is het een maar ik vraag me natuurlijk wel af wat er gebeurd zou zijn als niet. En Thomas Kruijswijk en niét na de eerste week waren afgevallen. Ja, maar is vind. Vind je het een mooie reflectie van hoe deze Giro is geweest?

[00:57:08]

Nee, het is meer reflect hoe dit jaar is geweest. Totaal onvoorspelbaar met veel jonge renners. Uhm ja, wie dit had voorspeld?

[00:57:20]

En niemand. Nee, nee, nee dit jaar dus. Nee, letterlijk dus, want we hebben natuurlijk in de voorspelbare vragen we altijd mensen met podium te voorspellen. Zeg ik niet. Niemand komt in de buurt. Nee, volgens mij is Theo GGD Hart 0 keer genoemd. Ook niet zo gek natuurlijk als Tommy's. De kopman is eigenlijk die. En die ook echt goed was trouwens. Ja ja, maar ja, je ziet maar wat er kan gebeuren.

[00:57:43]

Ja, het is een reflectie van een gek van een gek wielerjaar. Dat denk ik ook, benoemde Theo GKN hard in de voorbereiding. Nog even als outsider, maar alleen vanwege zijn voorliefde voor Arsenal dat niks met zijn prestaties te maken. Hij wist je dat hij. Hij is heel lang Gunner Saurus geweest en is tot aan vorige week pas echt een hij de Giro. Wordt hij nu betaald door uitviel maatschappelijk vlak voor deze Giro hoefde hij niet meer wekelijks in dat pak te verschijnen en ineens twee seconden die tijd over om te trainen.

[00:58:13]

Hij is wel goed afgevallen dan, want is echt flink. Nog tot vorige week. Hij komt dus uit Londen. Hij woonde vlakbij London Fields, die opgegroeid in Londen is, de East London. En dat er echter beetje naar het was, had hij Douchy. Het is nu heel erg hip, maar het is wel echt een bijzonder gebied om als wielrenner en op te groeien. Dat is echt totaal anders dan wielrennen. Is natuurlijk altijd een beetje gewoon een boer.

[00:58:37]

Boeren sport. Vergelijk het is met een Nederlandse wijk in een stad, maar het is echt Amsterdam Noord. Oh ja, maar een opgegroeid, daar kan je mooi fietsen maar hebben. Er was toch ook lang voetballer? Voetballers zwemmen? Ja ja, ook nog ZAZ Evenepoel. Als er goed in bij PSV gespeeld. En nee, dat is alles. Ik wil alles voor jullie doen. Ik ga niet bij PSV. Snap ik, maar je zult zullen.

[00:59:00]

Een paar uur zonder een paar conclusies nemen van de Giro. Schiet jij ons alles nog even in de Mélotte bij? Het bevalt mij ook wel. Ja, ik vind hem heerlijk. Echt een stuk beter dan die je niet drop. Siroop die we elke week moeten drinken.

[00:59:11]

Wat echt gevreesd voor zo'n socialistisch wijntje. Maar dat is echt socialistisch. Je bent die linkse. Verder heb jij samen met het met het kwartje van Kok. Heb jij die de deur uitgedaan? Sinds ik walgelijk. Sinds ik voor mezelf ben begonnen is, is dat helemaal waar. Hij een paar en een paar simpele volgens mij. Uhm, even wat conclusies. Arnaud Démare wint natuurlijk de puntentrui in vier etappes. Kunnen we toch eigenlijk al benoemen als één van de winnaars van dit Kroonen seizoen?

[00:59:40]

Ja, ook omdat die zo leuk is. Ja ja, we vinden het maar gewoon leuk. Leuker, maar ook succesvol. Dus ja, ja en natuurlijk haar begon heel. Hij begon gelijk met een pittige korona start, een pittige korona start. Ja, hij heeft toch echt iets van twee maanden in de Verenigde Arabische Emiraten. Zo ja, ja, ik met PlayStation en Ramon Sinkeldam met Ramon Sinkeldam dat die op een gegeven moment een soort van eenmans werden.

[01:00:04]

Zowaar een soort klomp. Ja, gewoon Ramon. Maar werd het maar hij was dus echt de. Nou ja, dus 4 4 etappes gewonnen 1. En volgens mij heeft ie in totaal 12 of 13 overwinningen en overwinningen gehaald op een gegeven. Na Milaan-Turijn won ie zo'n beetje alles waar ie waar ie startte. Echt heel goed. Uhm ja, dus ook de sprinter van het seizoen denk ik. Ook al werd hij hier in het Jiro ben ik niet Meines bijzonder sprinter van dit seizoen.

[01:00:31]

Sam Bennett ook. Die heeft nu in de dan had je ook een huishouden waar hij voor het eerst in 42 jaar Sagan van het groen gehouwen, Bennett en Bennett en de man uit Ben het misschien inderdaad. Heb je wel gelijk? Nog een stapje hoger dan uhm. Moeten we toch ook even over hebben? In het kader van de ß van de sprint. Peter de Grote. Bieden wij jouw expertise, jouw field of interest? Nou, ik was wel opgelucht dat ik toch weer een rit won, want ik gewoon zelf ook een beetje.

[01:00:57]

Het was het achthonderd dagen geleden ofzo dat die wordt volgens mij iets minder, maar ook echt een schitterende rit.

[01:01:04]

Maar op die manier. En hij zat er ook wel een beetje tegenaan te hikken, want hij was al drie keer tweede geworden. Geloof ik daarvoor geld? Ik kom nou niet dit weer, want dat hadden we natuurlijk het begin van zijn carrière. Dat die komt in die tweede werd niet. En toen begon niet te winnen. En toen hield ik niet meer op met winnen. En toen hield ik dus wel weer op met winnen. Toen werd hij weer tweede.

[01:01:19]

Maar ik was een beetje bang dat dat gewoon vanaf nu zo zou blijven. Dat is echt het einde van Peter Sagan en dat we vanaf nu. Maar ja, het is ook raar dat je met zo'n renner van het einde spreekt, want hij rijdt nog wel de ene na de andere plaats bij elkaar natuurlijk. Zeker, maar de commentatoren via elke aanzet zeggen elke keer van. Hij vindt het moeilijk om motivatie te vinden.

[01:01:39]

Ja, ik vind dat dat het wel. Uhm. Intrigerend eigenlijk, want als je er echt geen motivatie vindt, dan word je niet drie keer tweede of dan weet je aan rij je ook niet op plaatsen. Volgens mij is het misstanden, de motivatie om te winnen. Dat kan ik me ook gewoon, want dat kan niet eens weten hoe dat moet. Wat is dat dan? Is het niet een beetje de vloek van het Sagan? Zijn ze maar met me?

[01:02:05]

Ja, dus dat je dat dat de verwachtingen zo hoog zijn, maar ook dat dat er al altijd een soort van show is en het moment dat de show er niet is. Dat mensen dan denken dat je niet lekker in je vel zit. En want als je inderdaad kijkt naar de resultaten, dan is het is het gewoon goed. Alleen als je denkt van ja is Sagan. Er moet veel meer of zouden. Er moet ook steunt. En er moeten filmpjes.

[01:02:28]

En er moet. Er moet gelachen worden. En dat soort dingen is dat. Is dat het niet? Misschien ben ik wel blij dat dat nu klaar is. Ik vond dat heel vervelend. Ja, ik vond het echt niet leuk. Hoezo? Wat vind je daarvan? Die show dat dat had gemaakt? Gemaakte, dat doordachte dat je al van tevoren wist wat voor gebaart je? Die ging doen als je winnend over de streep kwam? In welke film die ging imiteren?

[01:02:50]

Beetje, het werd een beetje Selatan. Hij was ook niet, maar hij heeft inmiddels. Dat vind ik een goede vergelijking jongens. Dan ging het wel over knokken. Johnny is heel groot en slaat aan. Fijn, maar het is adeps op een gegeven moment. Je hebt een adept. Op een gegeven moment Gaston bijna wellicht gaat leven naar je eigen reputatie. Kan me voorstellen, maar Sagan was deze deze Giro tweede in de tweede etappe, tweede in de vierde etappe en tweede in de zevende etappe.

[01:03:13]

Eerst in de tiende etappe, daarna weer tweede in de elfde etappe, nu tweede in het groene trui klassement. Ja, aan de daar eigenlijk toch goeie Giro gereden toch? En dat voor iemand die zo eenzaam is. Ja, hij heeft er een nieuwe vriendin. Weet jij dat Lidewij? Nee, want wij krijgen natuurlijk gelijk. Allemaal mailtjes en truitjes. Dat Sagan. Liefdesverdriet blijkbaar voorbij is omdat we toen vorige keer tien jaar was allemaal verklaard hebben. Dat kwam dus liefdesverdriet.

[01:03:39]

Nou door. Door de manier waarop hij met liefdesverdriet was. Dat was mijn verklaring voor jullie, dit liefdesverdriet theorie. Heel lang aangehouden, maar ik dacht dat het meer een gevolg was van hoe die dat verwerkt had. Waarmee ik door te zuipen toch aan de toog te houden.

[01:03:55]

Trouwens, echt een effectieve manier om met liefdeslied om te gaan. Ja, afscheid. Ik kan het iedereen aanraden. Je hebt ook nooit en je hebt ook nooit Parijs-Roubaix gewonnen, dus dat nog niet. De consequentie daarvan is dat die niet doorging vandaag. Het is vannacht Super Sunday. Ja, het zou vandaag. We zijn al zo vol van emoties, maar vandaag staan ook nog Parijs-Roubaix zijn geweest. Maar ik denk dat de nog even dat koppelen aan Sagan.

[01:04:16]

Denk dat er Sagan bij de hertekening van de van de van de wielerkalender wel even achter de oren had gekrabd toen hij zag dat de nieuwe Giro gelijk zou vallen met Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Dat hij vandaag toch wel enige opluchting zal hebben gevoeld toen een paar weken geleden enige opluchting zou hebben gevoeld toen Parijs Robert niet doorging. Want of Stuka eigenlijk wel een koers voor hem? Ja, een andere conclusie over deze Giro. Veel leuk, dat ook.

[01:04:44]

De reden waarom ik Vlasov noemde als winnaar van deze Giro is omdat de jonkies alles winnen. Ja, en da's toch al een beetje de vraag van dat.

[01:04:53]

Hoe dat nou in godsnaam kan? Wie gaat dat? Wie gaat nu de Vuelta winnen als. Als dit zo doorgaat? Ja, ja, je zou zeggen MAS. MAS misschien, maar die was vandaag niet best. Van alle toppers? Nee, toch het grootste gat gelaten. Jouw Carty zou ik wel echt niet zo oud na, maar die mag niet meer voor je.

[01:05:18]

Voor de jongen het hard rijden.

[01:05:20]

Volgens mij is het carapax eigenlijk ja, die is ook nog helemaal niets, maar ook niet jongerenklassement. Maar het is inmiddels dus dit eigenlijk. We zagen nu in het Paessens 27 de doorbraak van Almeida en Hinckley en G.K. Een hart eigenlijk ook wel, zeg maar. Allemaal junkies die die hoog bovenaan stonden. Iemand op Twitter. Ik ben hier even vergeten wie, maar ik vond een heel goed idee. Die stelde voor om in plaats van de het jongerenklassement voortaan de grijze trui te introduceren om renners boven de 25.

[01:05:48]

Dat is wel veel knapper, namelijk dan dat het wit willen over renners boven de 30. Ik zou het sowieso echt wel leuk vinden. De Nestor Rykx Award voor de beste beste. Normaal is alles Meije. Bij atletiek is het volgens mij vanaf 35 dat je in de senior klasse gaat meedoen. Dus misschien is dat zou dat? Zouden we dat gewoon ook moeten introduceren?

[01:06:08]

Nou, maar hij heeft Nibali dan toch toch wat die grijze trui?

[01:06:14]

Nee, Fuglsang met erboven eigen. Jammer. Pijnlijk hé. Wat een pech.

[01:06:19]

Maar het was dus ook voor voor iOS. Ik was even aan t zoeken. Uhm, de meest succesvolle grote ronde aller tijden eigenlijk. Ja, echt. Ja dus. Zeven etappezeges, eindwinst, de witte trui en het ploegenklassement. Dat hebben ze tot dusverre nooit nooit eerder gehaald. En ja, het is dus waanzinnig knap en sterk nog. Het is in de geschiedenis ook niet zo vaak gebeurd dat een ploeg zo succesvol is, want je moet al weer terug naar 1980.

[01:06:49]

Die Rally van Zoetemelk om. Dat is de meest succesvolle Tour ooit. 11 etappezeges geel en wit voor tihy rallies 11 etappezeges. Dan moet iedereen toch ook geklaagd hebben dat de rally zo dominant was? Ja, en dan heb je nog negenenzestig. De de Tour van Merckx van wqma reed die toen acht etappezeges en alle truien. En dan heb je ook nog Freddy Maertens in de Vuelta, die volgens mij in zijn eentje en 11 etappes won en een en de in het eindklassement.

[01:07:19]

Dit is gewoon een ploeggeest die alle truien. Ja, ik vind dat dan ook het peloton dat die dan ook alle truien aan hem reisblog nakomt. Ja, die laatste etappe, gewoon allemaal blote hetzelfde de ploeg, de ploegen truien van de andere gewonnen skins voor shirts. De laatste etappe van Noukeu. OK, je hebt alle truien. Het was wel een mooie lange voorbereiding zijn etappe terug te luisteren. Ik waardeer Jonne altijd erg om zijn opbrengst. Aflevering, voorbereidingen, aflevering dat Jonna gaat er altijd gewoon om kniehoogte in, evenals de voorspellingen was was dat Sunweb het heel erg goed zou doen omdat ze met een heel interessante ploeg kwamen.

[01:07:54]

En één van zijn conclusies was dat Ineos echt met een lukraak samen geraapt zooitje daar aan de start verscheen en dat dit typisch was voor de chaos die het op dit moment was bij Ineos. Ja, goed ja, daar zitten ook wel veel waarde. Nou, dat denk ik wel, maar dan komen ze zo. Patrick V. Ja, het is ook wel een beetje mazzel toch goed is gegaan voor Unilever dat het wel is afgelopen donderdag. Hij is bekende hard dat ie niet bezig was geweest tijdens de etappe met de Giro eindwinst.

[01:08:24]

Dan denk ik. Het is geen het schema, maar het is omgaan met chaos. Maar daar komen zou nog wel even op de macht. Laat ze even nu bij het puntje aankomen hangen aan een klif. Sunweb. Ah ja joh, dit is toch wel het? Er is het hete hangijzer. Ja, we moeten hier geen uitspraken over doen. En Lodewijk verwacht hier veel van jou. Ja, ik zie dat je met je achterover gaat zitten en niet het moment diepte analyse.

[01:08:49]

Is heeft Sunweb dit nou goed gedaan? Ik dacht even terugkijken. Na de tijdrit en een lange tijdrit halverwege de Giro stond Kelderman gewoon drie minuten voor op Hinckley en op het en hart. En de grote tegenstander was Almeida. Nou ja, wij zeiden wel die gaat er nog wel een keer doorheen zakken. Maar toen zeiden tegen mekaar wie zijn onze concurrenten?

[01:09:15]

Nibali maar die volgens mij hebben we Hart toen ook wel genoemd. Wat zeker zeker, want die stond vierde toen. Nee nee, die stond toen nog op drie minuten. Dat is een slaat, maar wel vier Donets. Ja ja, zand. Niet dus. Ja, hij stond na Hinckley stond ie stond ie 4e toe. Maar uhm. Hij heeft zijn heupen nou goed gedaan of niet. Nee, ze hebben het niet goed gedaan. De tweede vraag is alleen G.K.

[01:09:44]

Een Hart stond toen 11de na de eerste rustdag, na het nee na de na de tweede lange tijdrit hadden het over in de etappe. Na etappe 14 was een lange tijdrit. Stond Kelderman op 56 Sart-Tilman van Overmeire zaterdag. Dit was op Freikorps 17 oktober. Dit is acht dagen geleden, dus vorige week zaterdag en vorige week zaterdag, maar die zondag. Het was natuurlijk een belangrijke etappe en daarna stond hij volgens mij vierde. Nog steeds wel op ongeveer die afstand.

[01:10:19]

Ja, er waren vooral heel veel uitgevallen treinen niet? Nee, nee. Nou ja, wel. Op zondag stond ineens vierde. Hij bleek toen hij bergop en dat hebben we toen ook genoemd bleek hij gewoon een van de sterkste. En toen dacht ik al, want volgens mij reed die toen ook iets weg. Of krijg je een etappe waardoor die wat bookings pakte. Oef, die moeten we nog in de gaten houden omdat Kelderman er dus zo goed voorstond.

[01:10:41]

Ik vind dat Sunweb het niet goed heeft gedaan, maar daar wil ik ook een lans verbreken. Ook gezien onze euforie van donderdag en van heel veel meer mensen. Dat het op het moment zelf gewoon ontzettend lastig was om nou de juiste strategie te bepalen. Kijk, achteraf is het echt mooi wonen en dat. Het is gewoon te makkelijk om te zeggen van Sunweb heeft het fout. Het is alleen maar hun hun eigen stomme schuld. Ze hebben niet de goede keus gemaakt.

[01:11:17]

Ze hebben namelijk geen keus gemaakt en dat is duidelijk altijd slecht. Alleen op het moment zelf weet ik nog ik zat te kijken en ik dacht hoe. Ik weet niet wat ik nu als ploegleider zou doen. Dat ook zondag ook al aangegeven. Want uiteindelijk staat ze na donderdag wel gewoon 1 en 2. Maar ze zijn hun hele voorsprong kwijt geraakt. Maar het is. Ik vind het te makkelijk om gewoon nu te zeggen ja, ze hebben tactisch geblunderd.

[01:11:43]

Want op het moment zelf, je zegt het zelf ze hebben geen keus gemaakt. Dat is toch per definitie een tactische blunder? Dat dat. Dat weet je op het moment zelf toch niet zomaar? Neem aan dat ze wel een keuze hebben gemaakt. Ik denk dat als je Robert site toch Luke Roberts de ploegleider. Ik denk dat als je aan hem vraagt heb je een keuze gemaakt dat hij zegt ja. Onze keuze was om Hitler kort te houden. Dat was de keuze.

[01:12:08]

Het is niet dat. Ja, we hadden er kort daarna, maar wij zeggen van. Ze hebben geen keuze gemaakt omdat Hinckley dan had moeten aanvallen op de. Wat was het? Hoe heette die relatief? Fredi Nou ja. En ook al op de Stelvio dat. Dat had ik wel. Op het moment zelf dat ik zat te kijken, dacht ik ook. Als ik vond namelijk dat Hinckley wel mee moest met hard, want anders rijden Dennis en Hardt gewoon keihard weg.

[01:12:31]

Dat wil je ook niet. Keihard keihard maakt schepten. En dan heb je nog dat stuk. De de af. De afdaling in het stukkie vlak dus. Daar wil je ook niet dat Dennis en hij gewoon naar boven gaan rammen. Alleen Lidewij zit boos te gebaren.

[01:12:46]

Nee, dat mag de man. Je mag ook zou inbreken, maar hij op.

[01:12:50]

Op de Stelvio had Hart moeten proberen om in ieder geval Dennis te lossen, want dat was de grote motor. Dat was wel duidelijk. Alleen ik vind het te makkelijk om nu te zeggen ja, ze hadden dit moeten doen. Ze hadden dat moeten doen, want op het moment zelf baryonen. Kijk. Het is ingewikkeld, dat is. Dat hebben we toen ook al gedaan, hebben donderdag geconstateerd. Het is een Transcend is een Super Messi situatie waarin het niet per se heel duidelijk is welke keuze gemaakt zou moeten worden.

[01:13:17]

Dat is waar. Maar ja, sorry, je mag achteraf ook de rekening opmaken en stellen. Ze worden hier 2 en 3 1. Kelderman staat Hinckley en Kelderman staat op een afstand waarvan je zou kunnen zeggen. Die hadden we kunnen. Die hadden we ze niet hoeven hebben als we een andere keuze hadden gemaakt. Dus is het uiteindelijk een euh, een een WK. De keuze die Sunweb heeft gemaakt is per definitie een verkeerde. Ja, nee, dat is er in de vervoersvraag.

[01:13:46]

Is het verwijtbaar? Weet je wel? Nou ja, daar. Zelfs daar vind ik wel wat voor te zeggen. OK? Nou. Maar is het? Is het echt de verkeerde keuze geweest van net zo goed dat natuurlijk Kelderman hier 2de geworden en Högli ergens achteraf. En ik kreeg ook een mailtje over en een ik. Ik heb daar achteraf ook nog wel over nagedacht. Achteraf op de Stelvio was het de vraag gaat Kelderman breken of niet? Hij loste wel, maar brak uiteindelijk niet.

[01:14:11]

Hij volgens mij op de top lag ruim 35 seconden achter hem. Dat was hand geklokt, want we kennen allemaal de Italiaanse tijdmeting. Supermooie tijdmeting, maar klopt niet helemaal op de top van de Stelvio. 43 seconden achter. Ja, volgens mij werd er hand geklokt 35. Maar door dat een verschil in Zimbabwe. Het was niet zo heel groot, dus hij brak niet echt. En dat was het moment dat de ploegleider dat moet zeggen ok. Hinckley.

[01:14:37]

Het spijt me, maar je gaat wachten, want op dat vlakke stuk hebben we je zo meteen nodig. En die laatste klim is niet zo zwaar. Daar gaan we gewoon schade beperken. Het is niet erg als Kelderman in totaal een minuutje verliest. Dan hebben we nog staan, maar nog 1 minuut en 47 uit mijn hoofd voor. Met nog die laatste echte klim dag en in die tijdrit. Naja, dan wil ik het wel zien. Kelderman versus hard.

[01:14:59]

Dat was achteraf gezien de beste plees geweest. Hadden ze dat moeten weten? Misschien? Uh, maar ik vind het te makkelijk om te zeggen van Jace hebben alles. Nee, maar deze. Natuurlijk is makkelijk. Maar Lidewij. Wat? Waarom? Waarom gebeurde er in het wild? Nou, ik wel. Ik kwam toen ik het zag gebeuren toen een kader me zag loslaten. Toen dacht ik eerst en natuurlijk. Natuurlijk. Moet niet mee met. Ik laat ze niet zomaar wegrijden.

[01:15:24]

Als ik het niet mee kan. Vervolgens bleek dus inderdaad dat dat, want daar ben je bang voor. Dat Kelderman breekt, een minuutje verliest en dat het klaar is. Maar ja, inderdaad zie je dat dat niet zo is. Maar waar ik dus net ook weer opnieuw boos omheen is, dan stuur je hem niet mee in de lichte er een sprintje met bonificatieseconden en dan komt hij gewoon als derde over de meet. En dan denk ja, als je denkt wat mij stoort omdat je wil controleren of omdat je ze niet weg wil laten gaan.

[01:15:49]

Zorg dan ook dat ze geen extra seconde gratis krijgen, want je laat hem dan ook echt controleren en het is zo goed mogelijk. Nou ja, ik denk dat ie niet wist dat de ploegleiding de prijs toch niet redden.

[01:16:01]

Ik dus het is dus verwijtbaar. Ja, het was heel raar, want ik wist het wel. Ja en volgens mij wisten jullie dat ook. Volgens mij heeft zich aan boord. Hij iedereen. Had hij hier zijn pony's te verdienen. En toen dacht ik ook maar het zal je niet aandoen. Wat gebeurt hier nou eigenlijk? Zit er een plan achter? Of is het een soort van? Maar dan was er wel een plan? Ja ik. Maar dit is wat.

[01:16:22]

Sorry krijgen. Nou, ik wil dat nog wel effe. Ik heb zelf de feiten proberen uit te zoeken. Kelderman stond de 2.42 voor op opkeken hart toen ze begonnen aan de Stelvio. Op de Stelvio verliest hij 43 seconden. Volgens de tijdmeting. Ik heb dit onderzoeksjournalistiek. Technisch heb ik gekeken naar hoeveel. Hoeveel was het verschil? Volgens. Weet je wel dat timed je van Tiso die altijd linksboven in beeld staat? 43 seconden op de beklimming, daarna verliest hij 38 seconden.

[01:16:53]

De toren Die tralie lief rely geel is een beetje dat Lidewij. Meestal krijg ik een boos mailtje van jou achteraf, namelijk als ik het nooit gedaan.

[01:17:03]

Oh nee, Leon zegt dat Leons net zegt altijd maar tegen Maria B. Goed Lidewij en niet gehoord heeft. Maar dat is wel waar. Daar krijg je twee beklimmingen op de Sestrière op zaterdag. 37 seconden verliezen op de eerste beklimming of op de tweede beklimming van de zestiger jaren. 59 seconden op de tweede beklimming van de zestiger jaren. In totaal. Totaalvisie 21 seconden. Bonificatie seconden op G.K. Einhard. Daar wees Sven van Houwelingen ons op Twitter. Tijdens deze twee bergetappes, dus het verlies bergaf en op het vlakke was ongeveer 56 seconden.

[01:17:37]

Niet eens een minuut, wat wat dus verloren heeft doordat vlakke stuk tussen de Stelvio en de laatste beklimming. En uiteindelijk staat hij dus in het eindklassement op 1 minuut 19. Dus de vraag is een beetje stelt dat. Hinckley bij MAS geweest op dat vlakke stuk en hij daardoor geen tijdverlies had gehad. Dan had hij nog steeds nu op achterstand gestaan. Maar ja, dan had je misschien minder energie. Het ingewikkelde is dat dat er ook een andere dynamiek in de rest van de koers opgeleverd is.

[01:18:06]

Dat maakt het. Dat maakt het heel ingewikkeld is. Je zou kunnen zeggen dat betekent dat GKN hard ophoudt op die laatste klim kan. Of dat betekent dat dat ineens die laatste rit op een andere manier weet je dus op het moment dat er een beslissing heeft gevolgen voor de volgende discussie niet allemaal bij elkaar optellen. Maar feit is Kelderman reed twee keer in zijn eentje in het in het in het dal waar GKN Hart voortdurend Dennis bij zich had. En dat ombudsvrouw direct.

[01:18:37]

Want dat vorig jaar bleek uit dat windtunnel onderzoek dat dat 70 procent scheelt. Dat als je in het peloton zit, ja, dan dit misschien niet 70 procent. Maar achter tennis zitten scheelt echt veel. Maar ja, Bayonne, mag ik er één vraag stellen? De vraag mag altijd winnen. Stel. Het was andersom geweest. Inias had in deze situatie gestaan. Denk je dat dit inmiddels was overkomen? Nou, met dit Inias ben ik wel benieuwd, want volgens mij was dit Ineos wat hier rondreed.

[01:19:06]

Niet zo georganiseerd en gestructureerd als het Inos uit de Tour. Want Ineos. Afgelopen donderdag reed niet voor Giro winst. Dat hebben ze achteraf gezegd. Nee, hard, zei ik. Ik was volle bak mee bezig met de etappe. Dat zag je ook. Haar ging niet. Volle bak. Hij was. Hij reed met reserves naar boven, samen met Hinckley, in de hoop dat hij die etappe nog kon winnen. Dus. Of dit in iOS?

[01:19:35]

Het was overkomen weet ik niet. Of het Inias in de Tour was overkomen? Dat denk ik niet. Ik denk dat dat met allerlei scenario's rekening zouden houden. Hmm. Uhm. Maar. Wat ik, wat ik. Waar ik een beetje voor wil waken kijk, het is niet dat wij afgelopen donderdag hebben gezegd dit is fout geweest. Ook wij drie hebben toegezegd. We gaan zaterdag zien of of dit de goeie keuze of dit de juiste play is geweest.

[01:20:08]

En ja, achteraf is het gewoon allemaal heel mooi wonen en weet iedereen wel wat je had moeten doen. Hebben donderdag een tweede precies dit gesprek gevoerd, namelijk of het of het nou slim was of niet. En toen kwamen we tot dezelfde tot dezelfde conclusie dat we het dat we het zaterdag of zondag pas wisten. Ja, dat weet en nu zuiverder zijn zondag. En nu is het mislukt. Ja klopt, maar het is niet dat wij dat wij donderdag kwamen met met een panklare oplossing van A.

[01:20:30]

Dit was sowieso beter geweest. Maar laat het moment zelf was het gewoon onder hoge druk ontzettend lastig, maar laten beslissen de juiste plebaan al. Maar laten we dan de zaterdag er even aan toevoegen.

[01:20:40]

En hoe Sunweb zich prachtig de gorden door Unidos naar de slachtbank laat leiden. Het is etwas. Ik vond het. Ik vind het dus. Dus nee, het gaat waar het over gaat volgens mij waarom ik het vergelijking met Ineos maak. Ineos organiseert voor zichzelf altijd opties voortdurend en laat ik even laat ik even een euh en een toevoeging doen aan het aan ons theoretisch kader. Ik moest de laatste tijd heel vaak denken bij. Heel vaak moest ik moest denken aan de chaostheorie en een boek dat ik gelezen heb van Nicolas Taleb over antiek fragiliteit à moi.

[01:21:18]

Ja, en eigenlijk denk ik dit is zo als een sleutel kunnen zijn over wat er mis is met het Nederlandse wielrennen of met Nederlandse ploegen en er rekening Sunweb ook bij is. Volgens mij gaat dat hierover namelijk. Het probleem is dat Nederlands ploeg hebben zich echt gespecialiseerd in het plannen. Het planmatig aanpakken van koers, planmatig aanpakken van voorbereiding, het nadenken over van tevoren nadenken, over wat kan er gaan gebeuren en in welke situatie moeten we op welke manier redeneren?

[01:21:46]

Maar dat ze dus dat ze heel goed zijn in plannen, maar slecht kunnen omgaan met chaos en chaos is per definitie in het wielrennen een hele hele belangrijke factor. Zeker in een derde week waarin van allerlei dingen gaan meespelen. Van Bontes tot vermoeidheid tot een motivatie van rode truien. Chaos, chaos, chaos. En wat ik bij Sunweb altijd al altijd voel is. Zij maken altijd. En dat heeft Jim, maar ook wel een beetje. Ze maken plannen vanuit de gedachte dat ze de besten moeten zijn om een koers te kunnen winnen.

[01:22:19]

Sterker nog, ze zeggen letterlijk. Kelderman zegt vandaag. Daar werd ik woedend over. Hij zei ja, ik heb verloren van twee betere renners. Ja, die renners waren de afgelopen week misschien beter dan jij, maar niet over de hele Giro. En het is een denkfout om te denken dat je de besten moet zijn om een koers te kunnen winnen. Het is een misvatting over wat wielrennen is. Het is ook een matig uitgangspunt als je begint met plannen van een wedstrijd om alleen maar te denken hoe kan ik dit zo planmatig aanpakken dat ik aan het einde van de ronde de beste renner ben?

[01:22:53]

En wat je zou willen is dat je. En dat vind ik. Wat inmiddels fantastisch kan is dat zij eigenlijk het planmatig kunnen aanpakken. Dus zij kunnen eigenlijk. Ze hebben dezelfde type voorbereiding als een Nederlandse ploeg kan hebben, maar ze hebben de andere kant organiseren ze ook altijd goed. Volgens mij was Nicolas Portal daar een meester in. Iemand die eigenlijk voortdurend opties creëert, voortdurend nadenkt over wat Zaugg zeg maar in de dynamiek van een koers kunnen gebeuren waarin wij.

[01:23:22]

Euh, waarom wij dan nog op moeten reageren? Niet vooraf, maar op het moment zelf. Opties creeren. En dat is als je als je die theorie van van anti fragiliteit organiseren gratis. Hoe zorg je dat je dat je euh, dat je dat je niet kwetsbaar bent voor chaos? Dan gaat dat heel vaak over dat dus op finaliteit moest zorgen dat je robuuster wordt, minder kwetsbaar voor allerlei gebeurtenissen en veranderingen waar je zelf geen invloed op hebt. Dus je moet plan B hebben.

[01:23:49]

Begrijp je dat? Nee, je moet plan-B, je moet Lancee implant een plan E een goed plan hebben en Nederlandse ploegen hebben vaak alleen plan A. En als plan A niet lukt dan wordt het een probleem. Ik weet niet of van het script af te wijken. Dat vinden ze heel erg. Dus eigenlijk. Ze hebben het vaak over, dus hebben het vaak over uhm, over gogme H, dus over koers in zicht en over het Obree op onder druk.

[01:24:11]

Op het juiste moment de juiste beslissing nemen. Dat is volgens mij maar één onderdeel van het van het van het probleem. Denk dat het uiteindelijk gaat over dat dat Nederlandse ploegen veel meer moeten leren om om de chaostheorie te omarmen. Ik ben het eens met je theorie over of je analyse over Nederlandse ploegen. Maar dat je dan Ineos als voorbeeld neemt die goed zijn met chaos, vind ik een heel rare. Nou bedoel ik Ineos. Ineos. Hij is toch de de meester van het planmatige, van alles uitdenken en tot tot in de puntjes.

[01:24:47]

Maar op moment dat chaos wordt. Dan is Nibali goed. Of Astana behalf Mobistar, zoals Carapax vorig jaar. Ik bedoel. Vorig jaar had het Ineos geen plan. En toen stonden ze ineens, gingen ze ineens met met hart en Sivakov naar de Jiro en was het een beetje langlevende greep dit jaar ook in de Tour. Het gaat niet zoals ze willen met Froome en Thomas. Ja dan doel. Maar bovenal proberen we daar wat mee. Ik ik.

[01:25:11]

Ik vind juist dat dat dat de Angelsaksische en de Duits-Nederlandse ploeg juist heel erg van van de planning zijn en daar ook goed in zijn op een moment dat het Gaals wordt dan. Dan vind ik ze juist niet op hun sterkst. Ja ik. Naja, ik vind de Giro die Froome won een heel goed voorbeeld dus waarin je eigenlijk toch voortdurend blijft proberen in een in een giro di. Die dreigt te mislukken. Zeg maar om voor jezelf euh, mogelijkheden te creëren om toch nog te winnen.

[01:25:41]

En de tweede ook al zelfs met een long shot. Zo'n heel Marie. Pas als ze als ze Froome deed en het tweede is. Nee, maar wacht even. Ik vond hem in deze euh, vond ik hem voorbij deze Giro. Juist super knap omdat ze Tommy's kwijt kwijtraakten. Al heel snel heel vroeg in de race. Vervolgens bedachten een en een ploeg hadden nog om daarnaast de koersen niet meteen mislukt. Ze hadden nog steeds drie tijdritten en drie van de beste tijdrijders in hun ploeg.

[01:26:07]

Die is dus. Dat betekent per definitie eigenlijk al basis succes en op het moment dat je de mogelijkheid ziet de optie ziet om een koers nog te winnen. Dat je nog in staat bent om plannen te bedenken om dat voor elkaar te krijgen. Dat vind ik ontzettend knap. En ik vind eigenlijk. Je hebt, want volgens mij het Angelsaksische en de Nederlandse. De Nederlands Germaansche Wielerschool zeg maar. Die zijn inderdaad supergoed in plannen. Een Dormaels gesproken zijn Italianen en Spanjaarden meer in dit in.

[01:26:34]

In de grein bij chaos, zeg maar. Maar ik vind als ik één ploeg zou moeten noemen die me van die me het vaakst verrast dat ze die twee werelden combineren. Dan is het Inias. Maar het is ook Sunweb is volgens mij. Ging na deze Giro met het idee. Headley en Kelderman zijn gedeeld kopman. Dat hebben spaken gezegd van hun soort vrije rol gaan we eigenlijk voor Kelderman en maar Hinckley is een goede tweede en die Wilder misschien gewoon op het moment suprême ook niet meer van afwijken tot op een moment dat ze in de situatie kwamen tot zijn kopman nodig hadden met een knecht tot zich.

[01:27:10]

Dat ze dat niet maar van dat plan wilden afwijken dus misschien. Dat zou dan de les zijn. Hoe heet het? De Whyte theorie? De anti vlieg anti fry fragiliteit theorie dus. Hadden ze eigenlijk op dat moment moeten schakelen naar een ander plan? Want je Copán zit voor de wind op een vlak stuk, terwijl de wereldkampioen tijd meervoudig wereldkampioen tijdrijden bij je concurrent rijdt? Ja, dus moet je iets doen. Moet je garanderen. Er zijn genoeg twee kopmannen.

[01:27:36]

Ik ben nog heel ver terug in het begrip twee kopmannen. Het begint al vroeg, want het begint al met het creëren en het organiseren van opties. Dus laat ik een ander voorbeeld maken dan Ineos. Een ander voorbeeld dan Ineos is Quick-Step. Met Almeida op de laatste dag van zaterdag. Die bedenken wij moeten. We hebben een plan. We gaan. We gaan opties creëren voor Almeida om een poging te wagen om om nog het podium te halen. Hoe doen we dat?

[01:28:01]

Door drie man mee te sturen in de. In de eerste kopgroep, in de hoop dat je daar op een gegeven moment gedi als de koers eenmaal ver gaande is. Zeg maar dat je dan nog opties hebt om uit te spelen. De enige optie die die Sunweb nog voortdurend voor zichzelf creëerde. Ze hebben hun eigen probleem gecreëerd door niet op een andere manier na te denken over hoe zouden we deze koers ook kunnen aanpakken? Behalve dat we. En dan heb ik het over die zaterdag, behalve dat we proberen om zo lang mogelijk aan te haken bij Dennis en een hart.

[01:28:32]

Want we wisten dat dit scenario zou gaan gebeuren. En het enige wat ze waar ze op hebben gegokt of waar ze op konden gokken was. We hopen dat Kelderman eraan blijft hangen. Maar het enige. Ik wilde wel reageren, maar volgens mij zit Lidewij ook al een tijdje te azen.

[01:28:47]

Nee, nee, ik heb. Ik heb echt genoten van wat QuickStep zaterdag deed. Dat was echt prachtig om te zien welke Salechard en was vorige week of staat ook. Dat is wel wat ze nog met. Maar wat het verschil denk ik is, is dat omdat Almeida al redelijk wat achterstaat, een klassementscrossen is van Quick Step in de aanval mogen. Ik denk niet dat dat dat want Zündapp had laten gaan. Dus hoeveel opties heb je nog?

[01:29:11]

En daar is natuurlijk, want waarom het OM heeft het gewoon geprobeerd? Dan ben ik eindelijk antwoord. Jonne effe en ik. Ik vraag me ook wel eens af in hoeverre wij wij vastzitten in het verhaal dat dat een eppens wordt van van door hem georganiseerde ploegen en dat er helemaal geen geen creativiteit is en geen vrijheid. Want volgens mij klopt dat niet. Dan hebben we de Tour natuurlijk ook wel gezien zeker. Dus ik vraag me ook af. Want ik kan hier natuurlijk best wel hard over oordelen, maar uiteindelijk staan ze wel tweede en derde.

[01:29:42]

En ik vraag me af hoeveel er mogelijk was geweest, want je kan al heel veel mooie plannen verzinnen. Maar nou, voor ze maar eens.

[01:29:52]

Uit zowat alle andere scenario's was ze misschien wel slechter geweest dan dit. Dat had ook. Ik had ook gekend ja, maar het gaat. Maar het gaat dan ook over creativiteit. Dus ook ook bedenker Heijdens. Want dit is dit zou ik namelijk ook bedenken. Dat lukt natuurlijk nooit om mensen mee te sturen. Maar dan moet je misschien creatiever denken. Het is waar waar wij donderdag al over hadden was Borra. Zat ook niemand van Boonen in de kopgroep Wilco.

[01:30:19]

Wilco Kelderman gaat daar volgend jaar rijden. Waarom zijn we niet even gaan praten met Bora om te vragen of je al weer buiten zinnen? Nee maar. Maar wie gaat dit organiseren? Dit is het. Het gaat over het creëren van opties. Het voortdurend nadenken over wat, want dit kun je voorspellen. Je kunt voorspellen Sunweb laat ze niet rijden. Wij hebben er baat bij als daar iemand zit die ons kan komen helpen. Nou, laten we op een andere manier proberen.

[01:30:41]

Het is dus ook niet dat dat dat dat gaat lukken of dat dat makkelijk is, of dat dat omdat het altijd zo werkt. Maar zeg maar het waar ik moe van wordt omdat ik ingewikkeld vind, is dat het eigenlijk dat we dat we zaterdag kijken naar een volslagen voorspelbare koers van Sunweb. Ze hebben niet nagedacht over we. Zijn er nog andere mogelijkheden dan dit weekend? Want ja, ze hebben ieder van mij vandaag een stamboom.

[01:31:07]

Maar wat misschien hier nog tegen in te brengen is, is dat de ploegleiding van Sunweb Sijs dat zaterdag dus wel verrast waren hoe snel Kelderman eraf ging. Ja, en het verbaast mij wel een beetje dat Kelderman al zei dat hij tijdens de tweede beklimming van 60jaar gedacht. Ik ga me een podiumplek verdedigen in plaats van ik ga met Giro eindoverwinning verdedigen. Dat is ook een beetje van Jezus. Kelderman had echt nog niet gehoeven. Nee, het duurde lang voordat die voordat het definitief echt in de plooi viel.

[01:31:38]

Maar daarom ging hij ook geen kopwerk doen, want hij ging zichzelf sparen. Lieve hemel.

[01:31:43]

Hij dat vol. Dat was nogal mijn vraag. Hadden. Had jij dan? Of denk jij dan dat ze meer risico hadden moeten nemen met Hinckley bijvoorbeeld? Ja ja, dat is eigenlijk wel gewoon. En hoe dan ook donderdag al op donderdag al. Dus ik vind eigenlijk. Ik vind dit echt onbegrijpelijk dat hij die donderdag niet één keer aanhoudt na de slotklim. Nee, absoluut. En ook wel al op de Stelvio. Ja en ik denk ze. En ik denk sterker nog.

[01:32:05]

Maar ik bedoelde. Wat is dit ook? Want ik ben het helemaal eens met je. Achteraf is mooi wonen en zegt makkelijk praten, maar waar het over gaat is. Ik hoop dat ze leren van wat hier gebeurt. Goed dat stukken belangen neem, maar dus ook. Dat was dus die situatie was al langer dat Kelderman een Hinckley hoog in het klassement stonden. Daarmee spelen daarin daag. Dit is als een B. Zij stond op een gegeven moment op de plek waar je Movistar had willen zijn.

[01:32:34]

Tijdens de tour nam ik twee mensen in de top tien. Ze hebben daar niet echt iets mee gedaan. Ze hebben het een keer geprobeerd. Volgens mij ergens. Volgens mij vorige week zondag. Ja, uiteindelijk dat die dat die etappe was net niet zwaar genoeg. Inderdaad dat dat Huntly gingen Kalman proberen een keertje ernaartoe te springen. Uhm. Uiteindelijk was dat op dat moment ook niet heel erg nodig, want Kelderman had gewoon echt een ruime voorsprong. Uiteindelijk hebben ze gewoon donderdag.

[01:33:04]

Een verkeerde col gemaakt die desastreus uitpakt, met name dat ze gewoon niet echt een keuze maken en dat. Dat heeft heel, heel zuur uitgepakt. Maar ik blijf erbij dat op het moment zelf ik niet heel veel beter idee had. En nu ben ik ook geen ploegleider. Ik bedoel. Maar het was niet dat ik dat ik dat ik zat te kijken dacht. Nu moet je dit doen. Behalve op de Stelvio proberen Dennis te lossen en later op die slotklim Dennis proberen te lossen.

[01:33:35]

Volgens mij kon kon Hinckley ook niet meer. Dat was Rohan. Dennis legt zo straf tempo bovenop. Maar wat ik wel toch ook verbazingwekkend onderwerp hiervan vind is dat Kelderman zo goed was in de eerste week. Echt zo goed.

[01:33:49]

Hij heeft gewoon geen Einhard en proost op Kelderman.

[01:33:53]

De eerste week uitgang Gooikenaars en Huntly op twee minuten gereden in de tweede etappe naar de Etna. En toen was dit gewoon van alle favorieten. Zo goed Huntly, niet Hinckley op 58 seconden volgens mij.

[01:34:06]

O ja, Arena was in ieder geval gewoon op de Stelvio. Was zelfs zo fantastisch. En ja, het is gewoon. Het verval verbaast me wel, want ik heb altijd het beeld gehad van Kelderman als hij is eigenlijk de beste Nederlander van allemaal, maar heeft altijd pech. Lekke band vallen. Weet je wel. Dat soort dingen. Dus ik dacht nu alles goed gaat is Kelderman. In de derde week gaat hij me toch een partij huishouden, want hij is namelijk supergoed in.

[01:34:30]

En dat hij er dan zo doorheen zakt?

[01:34:31]

Ja, nee, nee, nee, nee, maar hij is er niet bij. Ook Lidewij. Nee, want toen Henk was natuurlijk niet voor een klassement. Naja, misschien wel de Etna. Hanneman gingen vol voor. Ze waren van tevoren, zeiden ze altijd Hinckley ook die moesten wel hoog bij blijven.

[01:34:49]

Maar keken een. Ja, maar jouw hele punt van njet van van hoe weinig die eigenlijk verloren heeft. Hoeveel die op de cruciale momenten in de laatste etappes alleen heeft moeten rijden en hoe beperkt de schade is gebleven. Het is echt. Kelderman is helemaal niet doorheen gezakt. Dat is precies het probleem. Fantastisch. Hij heeft een fantastische Giro gereden en daar had deze Giro kunnen winnen. Als er op een paar cruciale momenten een ander besluit was genomen. Ja, maar waar is die er doorheen gezakt?

[01:35:15]

Waar heeft hij? Hij heeft nergens tien minuten verloren of nergens. Het was iedere keer bespeelbaar en beperkt, dus. Dat is het frustrerende van deze Giro. Voor mij in ieder geval. Kelderman was misschien niet, stak er misschien niet huizenhoog bovenuit. Misschien was hij zelfs niet de beste renner, maar dat wil niet zeggen dat hij deze hier gewoon niet had kunnen winnen. Als er een ander scenario was geweest en dat is dat is. Dat is wel wat blijft hangen natuurlijk.

[01:35:39]

Het had gekund hoe het had gekund. Is echt de echte vraag. En is echt heel moeilijk achteraf redeneren. Welk moment had je een ander besluit moeten nemen? Maar het had anders gekund. Het zijn in een andere dimensie. Al stond Wilco Kelderman nu bovenaan het op het treetje op de Duomo. Ja maar schitterende conclusie. Geweldig. Ja, met andere dingen. Ik vond toch wel echt een van de momenten van deze Giro. Was dat de ploegleiderswagen gewoon bij een weg.

[01:36:05]

Op een cruciaal moment tijdens die etappe. Ja, dat weet ik wel echt voor iemand zoals Kelderman van wie bekend is dat ie gewoon vertrouwen nodig heeft. Gewoon doet. Hij zwaaide ook. Dat is ook nog echt het toppunt hiervan. De ballen. Ik ga mij hinckley, dat water. Ze echter zullen nogal veel over te spreken komen. Dat was de doodsteek. De eindscore van deze Giro. Ik wil. Laten we het uitdrukken in Pisa Hawai punten.

[01:36:30]

Dat is niks niks. Want zo Italië schreeuwt als Pisa Away toch? Kijk nu even naar Lider. Wel echt ruzie met niet Galeri. Euh ja euh. Daar lijkt me heerlijk trouwens. Als maximaal 10 ha minimaal 1. Nee, maximaal 5. Ajax. Je mag met zalfjes als je eigenlijk is een 10 lidewij ofzo. Hoeveel pit zou je punten? Vijf punten is een hele pizza dus als de perfecte perfecte match te eten. We kunnen maximaal tien werd 5.

[01:37:03]

Steek en geel briefje open als je voor de motie bent voor het steunen van deze zege.

[01:37:10]

Wat was het maximale aantal?

[01:37:11]

0 5 5? Uhm, goed deel in een pizza in vijven. Kan wel gewoon ja.

[01:37:20]

Ik had niet verwacht dat iedereen Processes zo zou aan wiskunde A. Nee, ik zou er nou okay, je mag even over nadenken hoor.

[01:37:30]

Je gaat hem één keer in en nog kunnen meer. Lidewij wil iets iets spectaculairs aan geven, maar ik vond het een hele leuke shiro. Via een fietspunt, zo sluit ik me aan. Echt spectaculair wisselende truien, strategie of onverwachte wendingen? Zeker. En nog een extra vers blikje ananas daarbij. Soms gewoon voor de lekker new Lidewij. Ja, ik vond het echt supervedette.

[01:37:56]

Ja ja, van t Superfans. Maar ik vond het ook wel jammer dat dat er toch echt wel wat grote namen naar huis gingen in de eerste week. Het blijft toch een beetje hangen. Op een gegeven moment tijdens de Italiaanse commentatoren. Nibali degene was die de winnaar van deze Giro eigenlijk groot groot maakte. Want Nibali was de enige oud winnaar die daar rondreed. Dus dankzij het feit dat ie dan Nibali had verslagen had hij toch wel een ja. Maar ik hoorde daar wel wat over.

[01:38:25]

Dat er wat tages dat die euh hoger waren dan in de in de Giro van 2007 niet geloof ik. En dat was echt een top giro dus. Dus dat de wattage, want ik dacht ook van we zitten wel een beetje naar beide acteurs te kijken, maar dat dat dus heel erg meevalt. Dat het echt een heel hoog niveau was. Ja, geloof ik. Maar. Aantal pizza. 4. Ik sluit me bij jou aan. Niets. Niet eens zozeer vanwege het uitvallen van de favorieten, maar omdat ik toch het einde zaterdag en de zondag ondanks alle anticipatie toch een beetje een nachtkaars vond.

[01:39:02]

Dus de met name de duidt het ontbreken van dat daar eigenlijk een té vroeg het vroege breken van Kelderman en euh. En dat had. Dat had het voor mij naar na vierenhalf getild, maar vier vond ik een uitstekende score. Je kan wel zeggen dat het ook wel een beetje een nachtkaars is. Dat er weer een Idiots renner wint die verdedigend rijdt. Ja, da's toch wel weer jammer. Maar goed, de Giro zet er een punt achter. Ja ja.

[01:39:29]

Komende week gaan wij dus de aandacht verleggen naar de Vuelta. Daar won vandaag Jon Izagirre. John Pho, supermooi gedaan na een eerder wat gekkie. Een eerste succes voor het dispuut Ilbo aldaar. Hartstikke mooi. Uhm, even samengevat de afgelopen week. We hebben al heel veel uitvallers gezien. Ilan Van Wilder, de Belgische klimtalent van Sunweb. Die ging op dag één al naar huis. Party Animal Motoriek. Daniel Felipe Martinez helaas. Jonne zullen we zo nog zien.

[01:39:57]

Guesthouse al naar huis. Dumolin is heel slecht. Althans, het lijkt nu weer een klein beetje doorheen te komen. Misschien maar was. Euh ja, was ging eigenlijk als voor het klassement naar de Vuelta. Euh, maar ja, zakte er vrij snel doorheen. Jumbo 4 Lovis, maar overheerste de eerste week? Euh, concurrent leek Carapax en dat bleek vandaag bv werd vandaag weer eens bevestigd. Uhm, en je morfisme overheersing bleek iets minder groot dan verwacht.

[01:40:26]

Etappezeges tot nu toe voor Roglic Solaire. Demoord in het hobbelpaard. Hij hobbelt weer terug naar de top. Zo, zo is het. Sam Bennett, Tim Wellens en Jon Izagirre dus. Ook leuk voor John, die voltooid is een trilogie. Hij heeft nu etappes gewonnen in de Giro, de Vuelta en de Tour. Mooi en ook een hele mooie ereplaats al voor Thijmen Aarsman, die derde werd in de rit die Tim Wellens won. En wat bleek vandaag?

[01:40:52]

Niet alleen de Sunweb ers, maar ook Roglic heeft moeite met zijn regenjas. Want dat was bleek de reden te zijn dat hij dat hij achteraan het peloton hing op het moment dat het los ging op de berg. Het was al hondenweer. Ik. Ik ruik een nieuw programma. Aankomen! Riep Harry Vermeegen Vermeegen, die het peloton als gaat uitdelen. Niet meer met voetballers dit keer, maar gewoon een. Grischa Niermann was niet mild. Die vond het een grove fout van de ploeg dat ze dat Roglic op dat moment aan te kloten was met zijn regio's terwijl het voorheen los ging.

[01:41:23]

Het is wel iets wat Ineos scholen elke keer weer goed voor mekaar heeft. Zijn met een perfecte Rego jasjes en ander sjokte cynischer bij aanhebben. Sjonge jonge, niet alleen Ini Özer of Mobistar is dit altijd goed. Hij heeft dit altijd op orde. Ja ja, t was themapagina om te zien. Maar ik ben dus wel een beetje bang. Hij werd de hele middag met Johnny erover gediscussieerd. Of het nou of je nou. Ik vond het zo tragisch om te zien dat roken niet altijd even moeilijk op de laatste beklimming en Jumbo rijdt zo dominant.

[01:41:51]

En dan was er niemand bij mij omdat ze allemaal helemaal terugbrengen was omdat hij zijn jasje niet aankon. Want ze stonden gisteren nog met z'n drieën in de top tien. Nu niemand meer naar de rook is nog wel maar flink gezakt, omdat zij allemaal rustig door, allemaal door de regen jassen om hem te schatten.

[01:42:08]

Maar dat was dus de uitleg van niet van Grischa Niermann. Het was een hele dure regio's, want ze zijn nu dus accu's en banned kwijt in de top van het klassement. Ja ja, dan heb je het AD in discussie beslecht.

[01:42:19]

Ja wat, want je misschien ook met Hague over hebben over hoe het toch kan dat de regio je moeilijk krijgt. Ja, maar het is. Het was ook wel natuurlijk. Het was bergop en ontzettend slecht weer en wind van de zijkant. Probeer dan maar eens gewoon schone handen te fietsen en je jasje aan te trekken. Ja, het leek Movistar ook toch? Ja ja, maar ja. Bij Ineos hebben ze natuurlijk allemaal van dit soort spiders. Goed die op je geschoten wel ja.

[01:42:44]

Maar even de tussenstand misschien, want. We moeten natuurlijk wel ook onze eigen weg, maar wij moeten zelf ook weer even inkomen in de Vuelta. Waren natuurlijk zo bezig met de Giro de afgelopen tijd. Dus de tussenstand nu morgen is dus de eerste rustdag met Car-Pass die nu bovenaan staat en dus het rood draagt. Jouw Carty op 18 seconden. Het hobbelpaard op 20 Roglic, nu op een halve minuut na, lijkt me zeer speelbaar. Enric MAS op 1.07, Groes Shatner op 1:30 Solaire op 1.

[01:43:13]

42, Esteban Chaves op 2 0, 2 1 en Wout Poels, de eerste Nederlander op de elfde plek. 3 minuten 19. Maar Ucar gaat natuurlijk deze Vuelta winnen. Het is de jongste uit Detta MAS. MAS nog iets jonger? Ja ok. Maar MAS was vandaag wat hij vandaag liet zien. Dacht ik na dat wordt jouw. Carty was goed jongen vandaag. Ja, en je hebt wel gelijk. Die jongen toch? Die KRO's Shatner ook.

[01:43:36]

Er is ook Borra. Hm ja, als je het goed doet dan gaat Kelderman er nog een concurrent bij.

[01:43:44]

Ik had daar effe geen zin in in de Vuelta, maar nu na deze. Denk Ik heb geen zin in de kwatta, maar ik had even geen zin in het geld. Anderen hadden te veel met de Chiro bij en maken hier een Wyle podcast met jou en je hebt geen zin in de foto. Ik had geen zin om Arsenal te kijken wat hier en daar duidelijkheid sta, maar dat dit is. Het is je vergeven in dit beestje weer wat er vandaag was.

[01:44:03]

Dat is natuurlijk wel een beetje voorspeld voor de komende anderhalve week ook. Dus het wordt een hele zware ronde als het op en ook heel chagrijnig renners volgens mij die je die dit kan rijden. Euh ja, moeten we nog over die staking hebben? Euh, nee, want Soltani Zero. Nou, dat was toch. Ze hadden geen zin om een lange rit te rijden. Lidewij Welten, wat jij daarvan?

[01:44:25]

Ik was een beetje opgelucht, want ik had ook niet zoveel zin om een lange rit te kijken.

[01:44:30]

Maar ik snap wel dat meneer Fenicië beledigd was. En kijk, je bent als renner natuurlijk nooit gehoord van de Giro. Nee, is dit soort dit soort wanstaltig gedrag om dan te gaan bepalen hoe ze hoe lang zo'n giro etappe wordt? Ik wil dit niet rijden, want het regent kan natuurlijk niet over de Giro.

[01:44:50]

De Giro is groter dan wat dan ook. Het is heiligschennis, dus ja, dan kom je dus aan het Italiaanse eergevoel. En hij heeft die Giro georganiseerd en alles geregeld ondanks een korona in een pandemie. Dus de renners zullen moeten rijden. Ja, het is gewoon een belediging van de Giro. Een Giro etappe niet wel rijden.

[01:45:10]

Ik vind dat ze in de Vuelta gewoon rond Madrid moeten rijden. De komende twee weken gewoon voor de zekerheid. Weet je wat koud gedoe? Iedereen zit voor het einde van z'n Latijn gewoon lekker door Madrid. Ja, overdekt. Goed idee eigenlijk gewoon over de baan goed.

[01:45:25]

Maar dit is de komende week in de in de Vuelta. Dan haken wij dus weer in. De eerste het eerste moment is morgen is de rustdag. En euh, de aanstaande woensdag is een hele mooie rit naar Mount Calvino. Het is een bergrit. Dan heb je twee vlakke ritten. En dan zeg maar. Dit weekend zijn weer twee hele mooie bergritten, waarvan de laatste het is die van de zondag na de Angliru gaat. Dus dat is er wel.

[01:45:50]

Een soort legendarische Vuelta aankomst natuurlijk. De Angliru, maar natuurlijk met stijgingspercentages van. Nou, het zal zijn 20+. Jazeker, stukjes van 26. Ze 24 procent. Zoiets bijna niet bereikbaar. Ik weet nog dat Filemon Wesselink dat vertelt dat rechtdoor een weiland moest lopen om bij de Angliru uit te komen. Nou ja, ja, dat vind ik een mooi detail. Hm ok. En wij moeten even naar de nog even de administratie doen. Dus een voorspel bokaal.

[01:46:17]

We hadden natuurlijk 1 de etappe van vandaag in de Giro en de Vuelta voorspeld, waarbij iedereen natuurlijk wat het express dubbel gemaakt omdat iedereen natuurlijk ganja voorspelde voor voor de Giro vandaag. Nou, dat kwam uit. Daarnaast had Tim Wout Poels voor vandaag opgeschreven. Je werd vijftiende, Jonne Daniel Felipe Martinez. Helaas, die was een paar dagen geleden al. Did not start kan je niet weten. Kan je niet weten en niet weten. En Esteban Chaves had.

[01:46:42]

Ik deed nog wel een dappere uitval op uitvalspogingen, maar werd slechts 22e. Uhm, rijd goed door Esteban, maar hij staat. Hij was heel blij dat hij je voor de eerste rustdag top 10 stond. Ja, toen dacht ik nou dat is dat. Je hebt in ieder geval realistisch beeld van je eigen kwaliteit. Hij is altijd heel blij. Ja ja, dat is wel wat. Churandy Martina van het peloton. Ja, de winnaar van de vorige keer mag de groetjes doen.

[01:47:05]

En dat is Lisanne Mulder rij en daar gaan we nu even naar luisteren.

[01:47:09]

Goeie bankzitters, drie goede voorspellingen is scheepsrecht. En wat een eer dat ik uitgerekend op deze memorabele dag dan eindelijk de voorspelde bokaal in ontvangst mag nemen. Ik wil gelijk van de gelegenheid gebruik maken om jullie te complimenteren met deze heerlijke podcast die het over altijd een enorme lach op mijn gezicht hebben en soms ook wat geluid ontsnapt, wat nimmer leidt tot vragende blikken van andere mensen op straat dan nu. De groetjes. Allereerst wil ik de groetjes doen aan jullie gezellige bankzitters.

[01:47:38]

Daarnaast wil ik de groetjes doen aan de fund bunny's Carolin Lysander en. Mijn ouders Juul en Niek en oma. Maar de allerbelangrijkste groetjes gaan uit naar mijn vriend Jeroen, met wie wielrennen kijken zo mogelijk nog leuker is geworden.

[01:47:53]

Groetjes de Fin Burny ze dat. Nou ja, dan wil ik ook wel even de Goetz aandoen trouwens. Ik doe ook de groeten worden helemaal. Die worden echt extreem onderbelicht. In onze podcast was mij al opgevallen dat het park in documenten van de Fin Bunny's ja, vaker dan goed sano jongens we hadden was geen luisteraar trouwens die het goed had. De D. De dubbelslag wil wel nog even Reinhard Rosier benoemen die Jon als Izaguirre goed voorspeld had. Ah ja, maar Thomas De Gendt als winnaar van de Giro rit had pech.

[01:48:25]

Dat is wel echt pech dat het geen goed is, maar wel Naya. Klein beetje opschepperij. En toch mag ie de volgende voorspel beaucoup. Ik heb iets iets anders gedaan jongens, want wij zijn natuurlijk donderdag weer. Maar die etappe van donderdag is een sprint etappe en die wint. Ben het natuurlijk sowieso. Ja, ben jij daar Herma? Dan was ik daar. Zullen we daar een euh een wijntje op zetten? Wie denk je dan?

[01:48:47]

20 aqy. Ik ja, dat wil ik wel doen. Da's goed. Ja ja, zo goed. Ik dacht dat je Jasper Philipsen ging zeggen nee. Had ik leuk gevonden? Nee. Maar goed, van af wil ik het. Nee, maar bijna tref ik wel aan tegen jou. Contador is goed. Euh, dat is wel die. Het is dan dus waarschijnlijk wel weer een spijkers met koppen.

[01:49:06]

Hoeveel heb je er gekregen dan? Ik heb er maar één gekregen. 3 4 zaterdag maar hele Luxemburg fuckin. Je hebt geen hele wijn wijn pakket gekregen. Ja, leuk voor jullie. Maar welke moeten wij nou sparen? Nee dus. Precies dus niet die donderdag, maar de woensdag etappe. Dus dat is de een bergrit. En dat is leuker, want dat is denk ik spannende en iets meer variatie mogelijk. Want euh, een belangrijke dag voor de klassementsrenners, want we gaan naar een nieuwe plek.

[01:49:32]

Nog nooit geweest met de met de Vuelta de Auto de Moncayo. Dat is een slotklim van 8 kilometer aan 9 procent gemiddeld met heel veel stroken in de dubbele cijfers. Dus hebben we weer ergens een boerenpaard opgeduikeld of wurmden? Of een euh of een muur geasfalteerd? Klinkt wel als een uitdagend parcours. Klinkt als een uitdagend parcours waar je zelf over deze etappe echt lyrisch in bij de presentatie weet ik nog. Ja ja, dat champagne erbij en gewoon tapa's.

[01:49:59]

Hoppa echt oldskool Vuelta. Dit dus. Dat wordt heel tof. En euh, wel weer echt ja dit. Dit wordt echter voor heel veel renners parkeren en met 6 kilometer per uur naar de finish. Zeg maar euh. En hopen dat je op je fiets blijft zitten. Leuk dus. Dat is goed om te bedenken. Bijtje bij het voorspellen van van de winnaar. Dus uhm nou Lidewij, ik laat jou als laatste, want dan ga je nog even over nadenken.

[01:50:22]

Tim, je moet er van jou opschrijven.

[01:50:24]

Ja, Wout Poels gaat gewoon overal. Misschien ga ik wel elke etappe en Wout Poels net net als je in het voorjaar gewoon alles Kraut kreeg hoor. Maar hij is goed hoor. Hij is goed deze Vuelta. Ik had hem vandaag verwacht, want de die multiples werd.

[01:50:38]

N. O ja, al gefeliciteerd. Raffie niet. Ralf kan je volgen op internet. Groeisnelheid, schoeisel, geloof. Ongelofelijk roofvis Toontje van Geert. Maar geen cadeautje voor z'n verjaardag helaas. Maar misschien woensdag dus jonne. Ja, ik heb ben natuurlijk even op onderzoek uitgaan omdat nieuw CLIM is. Goebel met PCI-E erbij en hele parcours afgelegd. Ja, heel bosrijk gebied dus. Ik ben voor Woerts gegaan. Nou hartstikke mooi, maar ga. Lidewij diptiek zette de jongens die er niets meer op.

[01:51:08]

Maar is er straks zoveel moeite in een goed verhaal? Denkt er wat bij. Is het bos? Alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Nee, natuurlijk is er geen poll. Ik heb het toch maar niet opgezocht hoor. Ik zie Fets duidelijk CLIM. En dan is Tiger Woods toch gewoon degene die we moeten hebben? Ja of zo goeie. Ik ga voor scepticus. Ik was even bezorgd toen ik de. Toen ik de uh de uitslag van vandaag zag.

[01:51:32]

Ik dacht hij zal het er niet echt doorheen gezakt zijn. Maar ik denk eigenlijk dat het in zijn voordeel werkt, want de ijstijd is nu weg uit het klassement. Dus hij is niet meer zo ontzettend gevaarlijk. Misschien dat ie moet werken voor Rocky. Dat zou natuurlijk kunnen, maar ik denk het niet. Ik denk dat ie dat ie jd tape gaat pakken. Lidewij. Wie moeten we voor jou opschrijven? En dan ga ik voor Bennett zijn CMNE.

[01:51:51]

Sam Bennett is sprint omhoog. Sjors, Sjors, George Bennett. Hartstikke goed, die schrijven op jou hartstikke goed. Dit was het. We zijn. We hebben t snel gedaan! Dacht ik. Ja zeker. 1 uur, anderhalf en drie uur lijkt het alleen moties. Je luistert naar de rode lantaarn, gepresenteerd door uw favoriete bankzitters Willem Dudok, Jonne Surprises Delft, Tim de Gier en natuurlijk vandaag met speciale gast Lidewij van Dort. Lidewij! Leuk dat je weer was.

[01:52:19]

Wanneer ga je weer naar Italië? Dat weet ik nog niet. Ik hoop snel. Mag je weer wel weer terug. Het wordt steeds ingewikkelder, want je komt uit een risicogebied. Maar het is daarmee als ook gewoon weer risicogebied. Lekker. We zitten gewoon allemaal lekker in een risicogebied. We zijn allemaal samen veel dank naar Nieuw-Zeeland verhuizen. Ja, en daar is geen risco, maar ook niet welkom. Zijn we niet welkom? Alleen George Bernard is er welkom.

[01:52:41]

Steven Kruijswijk gaat ie daar de boel aansteken? O ja, dat is niet alleen besturings. Steven Kruijswijk op hoogtestage Spider. Veel dank aan onze sponsor Canyon, de fiets van de show en aan de vrienden van de show natuurlijk. Bijvoorbeeld ziet Govert Lars Bevers Bayart Beckford staat en hoor met een D. Robert. Elk maande Roda zeer bedankt voor tfiz. Trumpet Roderick. Wat is er? Is Willem Finca opvallend dat euh. Ja? Was gewoon Willems bijnaam Roderick van Vliet.

[01:53:12]

Ja en ook Daniel mogen door David van Westerlo, Tom Benjamins, Meriam reders en Bart Broeders. Ja, wij Swish natuurlijk. Nog even naar de Vuelta, maar aan alles voel je dat het zwarte gat nakende is. De blaadjes vallen van de bomen, buiten wordt het kouder en gure. En je moet je serieus afvragen of je de komende periode wel eenzaam en alleen wil doorbrengen of wil gaan wandelen. Lidewij, in je eentje. Terwijl de oplossing zo simpel is, laaf je aan de warmte, intelligentie, gezelligheid van ons rode peleton van de inmiddels 600 zevenenveertig donateurs en maak het zwarte gat voor jezelf meer dan draaglijk.

[01:53:42]

Wij zouden zelfs durven zeggen aangenaam om mooi. Willem van J.C. Bloem was het Tovey je portefeuille tevoorschijn? Pak die Bamps bankpas en doe een onverdachte financiële transactie of vriend van de show puntenloos. Lash de rode lantaarn. Zo simpel is het. Het helpt ons om vaak leuke shows te blijven maken en te bouwen aan een oeuvre gelijk. Harry Mulisch zaliger? Alsjeblieft niet zeg. Ach schitterend Schreck. Ik ben echt. Ik schiet er van vol. De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door dag en nacht media en het is kort snel, terwijl de wieler blog van Nederland en Vlaanderen.

[01:54:11]

Wij danken hen voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bassie en Adriaan, visser Leon Geule en notaris Bas van Eijk, tevens gediplomeerd brandweerman te Made. Willem is een nieuws. Nou, er zijn meerdere dingen gebeurd. Gisteren was er een flink ongeluk op de op de de A59. Je klinkt enthousiast. Nou, het was echt Bessel nodig, want dat was namelijk. Het was opzich. Viel het mee, dan was een klein ongeluk was waar de brandweer naartoe ging terwijl ze de boel aan het opruimen waren om om het om het op te ruimen.

[01:54:40]

Knalde door een andere auto op de auto van Rijkswaterstaat die er stond om het tegen te houden. Hoe? Het was heel heftig, maar uhm. Dat was het heftige nieuws in de bus. Laat ik graag even passeren en dan maken we geen grapjes over natuurlijk echte ongelukken. Ja, het was ook een iemand met een niersteen. Aanval zo op een blokhut boot in de Aqualibi dat midden in de Biesbosch zou dat zijn echtpaar. Heel mooie woorden op een rij.

[01:55:02]

Een persoon met een niersteen. Aanval op een blocken boot in de Aqualibi, de ark. Precies dus in de Aqualibi is in de Biesbosch, dus dat is zeg maar een ruw natuurgebied. Weet je waar Lidewij woont, maar dan de Nederlandse pendant daarvan. Deze onherbergzame Lidewij kijkt vrijwel bedenkelijk nu, dus daar moet dan een. Daar moet de brandweer moet wordt dan opgeroepen omdat er iemand een niersteen aanval heeft gehad. Heeft iemand jullie wel een niersteen aanval gehad?

[01:55:25]

Nee, maar dat is toch een. Dat is en als je heel dik en boven de 50 bent. Nou, ik kan je net zeggen ik afgelopen zomer.

[01:55:32]

Oef, eindelijk. Maar die helpt eindelijk dus even passeren. Nou, heel pijnlijk en wat vroeg schijnaanval.

[01:55:41]

Dat is pas pijn dat ik mijn naam, mijn. Mijn oude mentor had dat en die was echt juge. Ja, ik.

[01:55:48]

Ik weet niet fijn voor je mentor. Maar Lanna, effe Willem over de niersteen aanval vertellen. Ik weet niet of dat. Ik weet niet of dat het echt te maken heeft met dikte hoor. Ik bedoel je kunt veel meer zeggen, maar echt corpulente ben ik natuurlijk niet. Je ego wel. Ja, misschien dat er daarna. Nou, dat zou ik. Heb je daar dan mee? Kan je naar de brandweer dan bij jou wel. Dus als je in de Biesbosch?

[01:56:05]

Ja, dus is je wat het probleem is. Je weet natuurlijk zelf niet meteen dat je niersteen eindevan aanval hebt en het voelt echt alsof alsof je soort. Nou ja, ik denk ik heb nooit een blindedarmontsteking gehad. Maar het voelt alsof je echt heel erg mis is wat dat doet. Het is een soort stekende pijn, alsof iemand met soort mes in je darmen aan het prikken is. De hele tijd. Dit voelt alsof je echt dood kunt gaan tenminste.

[01:56:26]

Je kunt je relatief. Ik moest dus. Ik had het dus afgelopen zomer. Ik moest echt overgeven aan pijn. Sowieso niet zozeer deed het. En ik heb het uiteindelijk d ik heb. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een aantal huisartsen als vriend heb, dus ik kon een huisarts bellen met de vraag heb ik heel veel pijn. Wat moet ik doen? Dat jij het klinkt als dat je niersteen aanval hebt? Oh, en dan moet je nu ibuprofen nethe in een paracetamol dette nemen.

[01:56:49]

Maar ja, niet iedereen heeft huisarts als vrienden. Nee dus dan denk je bij de brandweer wel 1 en 2. De brand heeft de ambulance moet nog komen, maar de ambulance kan niet over water, dus dan moet de. Bood uitrukken om iemand op te halen naar de kant te brengen. Daar staat de ambulance klaar en die gaat dan daarheen. Toen bleek het een niersteen aanval te zijn en de brandweer is daarvoor uitgerukt. Ja, en met succes.

[01:57:10]

En ze waren eerder dan d'en haut die waarschijnlijk honderd meter achter deze is. Maar hoe kom je van een niersteen? Aanval dan af? Nou, het gaat dus.

[01:57:18]

Het zijn dus meer steentjes die in je nieren zitten en die steentjes die als het goed is. Euh. Vinden die dus hun weg door je urinebuis naar buiten? Oh nee, nee, nee, nee, dat valt dus. Nou ja, dat doet ook pijn. Maar het schijnt is dat dat niet per se de pijnlijkste is. Want dat is namelijk een dikkere buis dan wat die in je nieren waar je moet dus doen. Het nieuwe deel is het pijnlijkste en heb je.

[01:57:39]

Heb jij dat ook gehad? Ik heb het niet gevoeld dat ik het uitgeplant, maar op een gevlamd hield het gewoon op. En toen was Treunen toen. Euh ja dan. Dan is ja, dan is het ook gewoon klaar generaal. En dan soms komt het nog terug, want dan zijn die nierstenen niet uit. Maar bij mij kennelijk wel. Heb jij dit gehad Lidewij?

[01:57:53]

Nee, ik heb het niet veel vaker bij mannen voor dan bij vrouwen.

[01:57:56]

Of is dat weet ik? Ja, dikke mannen boven de vijftig. Vind wel een heel ontroerend persoonlijk verhaal. Ja ja, dit is precies wat de rode lantaarn er al over deed. De niersteen aanvaller van Willem II. Het was heel. Het was serieus, heel heftig. Ik kan me niet heugen dat ik ooit zo'n medische situatie heb gehad, dus ik kon me helemaal voorstellen in in hoe de persoon in de blokhut bood in de akelei zich voelde op het moment dat dat het zich afspeelde.

[01:58:18]

Klokken je medeleven betuigen aan Willem? Of wil je reageren op andere wijzen op de rode lantaarn? Dat kan vele wegen. Je kunt sowieso vinden op Facebook en Twitter. Als jongens zeggen maar je mag ons ook mailen naar groetjes ed. De Rode Lantaarn Podcast Punten nl. Wij vinden het superleuk als je eens een riviertje wil achterlaten op iTunes, omdat we het leuk vinden om die zelf te lezen, maar ook omdat het andere helpt om de show te vinden.

[01:58:41]

Gezondheid willen bijwonen en we nog een recensie jazeker hebben. Die van Nick Vierenzeventig. Beter wordt het niet. Uitroepteken. 5 sterren. Echt de allerbeste podcast in wielerland. Nee, zelfs in sportland. Ik geniet met volle teugen over de verhalen en vooral de humor van Jonne, Tim en Willem. Beter gaat ie niet worden. Ga zo door met drie uitroeptekens. Was hartstikke mooi humor.

[01:59:03]

Ja, ik heb wel eens het gevoel dat mensen denken dat allemaal grapjes zijn. Maar goed, we zijn er donderdag weer. Ja, donderdag. En dan praat voorvrouw over de rit van woensdag. Nee hoor, over de rit van donderdag. Ah ok. Maar alleen in de voorspelbaar over de rit van OKW uit. Ja, precies. De komende zes dagen mag je jezelf alvast wat acclimatiseren in Spanje. De laatste ronde voor het zwart gat.

[01:59:24]

Hoelang is het hoe dan ook voor lang een zwart gat? Een week en drie weken. En dan is niks meer geen Parijs voorbij of geen weken. We zijn al een week onderweg met de World Tour. Is dus nog twee weken. Twee weken koersen is gewoon klaar. Dan moeten we weer wachten tot euh ja, toch de eerste week van januari. Ja, ik wou net zeggen een heel kort zwart gat. Dit. Ja, ja, nee, heel klein zwart gaatje.

[01:59:45]

Nee hoor. Dus ik betrapte mezelf ook op zeg maar de redenering. Euh. In het nieuwe wielerseizoen is alles weer normaal. Maar dat is natuurlijk onzin. Het is niet dat er op 1 januari de wereld in één keer heel anders uitziet. Dus. De vraag is eerder wanneer gaat de eerste afgelasting van tweeduizend éénentwintig komen? Ja, wil jullie niet? Is euh dan? Volgens mij? Wat dan? Volgens mij gaat de Herald Sun Tour niet door.

[02:00:06]

Oh nou ja, walla. Dan ga je Willunga Hill straks. Ja, dat is.

[02:00:10]

Dat is tourdata worden naar een ander. Maar stel je voor. Ik dacht aan de Herald Sun Tour. Dan kan je longen heel als zo meteen Gatineau door. Wat we dan voor Gaals krijgen in 2021? Ja ja, dat is dat. Ja, we hebben allemaal gezien wat hè? Wat een gekke uitslag daar al kan doen. Dat mag Joost weten. Lidewij. Ik hoop dat er bij de volgende Giro die over of een halfjaar of over twee weken wordt gereden.

[02:00:34]

Je weet nooit dat je er dan weer bij bent. Ik hoop het ook.

[02:00:37]

Talrijk zijn. Ik ben steeds toevallig mogelijk, dat helemaal niet. De bedoeling natuurlijk dat ik daar juist tijdens de Giro Nederland ben. Volstrekt toevallig ook als je net een nieuw boek uit hebt gezien. Nog één keer je boek heet het alleen nog af en toe alleen op af.

[02:00:50]

Ja, precies. Koop het allemaal boek van Lidewij van Noort. Uhm, goed tot donderdag gebinten Akindo.

[02:00:56]

Abierto Adress to you is de dagen zit.