Transcribe your podcast
[00:00:19]

Het is woensdag 24 februari 2021 en drie dagen tot de start van Omloop Het Nieuwsblad en vanuit de Dag en Nacht Studio's in Amsterdam is dit de rode lantaarn. De podcast voor wieler kijkers en volhardende Tumulus de.

[00:00:39]

Aankomende zaterdag, zo rond de klok van half twaalf, start in Gent officieus het wielerseizoen van 2021, want het is natuurlijk allemaal fris en fruitig. Zo'n opwarmen koerste in Frankrijk of Spanje of een rondje door de zandbak van het neefje van de sultan. Maar het echte enthousiasme bewaren we toch voor de eerste van vele wedstrijden over venijnige klimmen en hobbelige kasseistroken van het Vlaamse land Zottegem en Zwalm. De Haaghoek en de Molenberg, de Berendries en de Paddestraat. Met elke poëtische stroken trappen we dieper de zonnige lente in.

[00:01:08]

En weg van t vreugden loze zwarte gat dat de korona winter van velen van ons toch was. De omloop is ons Pfizer vak voor de oplopende wielerkoers. Ze biedt instant bevrediging en een heerlijke belofte die van een kakelvers seizoen, vers van het land, klaar om verwerkt te worden in de meest prachtige gerechten. En zie daar als kroketjes in de lente. Steek uw favoriete bankzitters prompt in olijke kopjes boven de grond. Klaar voor een nieuw podcast seizoen vol wyle, leering, fiets vermaak en soms net iets te ver doorgevoerde metaforen.

[00:01:37]

Heren en dames, in vredesnaam vertrekt wou. Willem had een schitterende opening in anderhalve maand kunnen broeden. Ja, net iets te ver doorgevoerde metafoor vond ik het wel mooi. Ja, ze zaten daar net iets te veel in en krijg je als je lang geen aflevering maakt, al spaart het allemaal op in je hoofd. En dan nog één keer uit. Maar dixit, noem jij dat altijd toch? Tip big shit is big shit is een term uit de literatuur dat de schrijver skilopen jarenlang rond bouwen alles op en stoppen dat allemaal in een debuutroman.

[00:02:06]

Ja, dit is. Dit is mijn debuutroman. Anderhalve maand opsparen van intro's. The Big Shit van 2021. Maar dat brengt me gelijk bij de vragen wanneer begint het wielerseizoen eigenlijk? Want onze luisteraars die klagen nou. Nu zou een week of zes dat wij nog niet met onze grote vooruitblik zijn gekomen. Ja, maar we zijn. We zijn heel lang gewend geweest om te beginnen met Milaan-San Remo. Op een gegeven moment werd dat toch ja. Laten we eerlijk zijn de omloop.

[00:02:32]

En nu? Eigenlijk moeten we niet gewoon zeggen nog 60 nachtjes slapen tot de Tour. Ja, dan zou ik eerder zeggen down under. Maar voor mij is. Ik heb een heel duidelijke regel. En dat is als de stem van Michel Wuyts zegt euh, goedemiddag, dames en heren vanuit. En dan een willekeurige startplaats geplaatst. En dat dan euh. José De Cauwer. Op geen moment ook invalt. Maar hebben ze? Dat hebben ze dit jaar nog niet gedaan.

[00:03:00]

Ja, eigenlijk wel. Maar euh, naar. Sterker nog. Euh. De Etoile Basij. Oh ja, werd uitgezonden. En daar staat mijn aller aller allerliefste duo Renaat en José. Ja, en die kabbelde heerlijk weg met Chelsea Michel. Dus was niets personages. Dan is het dus. Nu is de Choudhury. Is het nog niet gestart? Nee, nee dus. Ja euh zaterdag. Ja, ja, ik. Ik ben het daar mee eens.

[00:03:23]

Voor mij is de omloop dus echt het moment om naar toe te leven. Dat is. Dat is dan dus. Kennelijk heeft het iets te maken met dat we ook de Vlaamse grond raken. En. En dit jaar was ik helemaal gek omdat natuurlijk de down under was. Euh ja, dat was niks. Dat was eigenlijk gewoon alleen voor Australische renners volgens mij. Dus dat heb ik dan normaal gesproken ook nog wel een soort van semi start. Ze had het wel lekker om om te checken s ochtends.

[00:03:45]

Van wie? Wie was er goed in de sprint kijken? Precies. Dus ja, ik ben toch nog steeds Milaan-Sanremo als de OV? Echt ja, ik vind gewoon echt een latinne haakje dan? Ja, maar zodra ze langs de zee fietsen. Ja in Noord-Italië. Dat is voor mij echt het ultieme begin van het wielerjaar. Ook omdat de omloop valt een beetje buiten het Vlaamse wielervoorjaar. Maar eigenlijk weet je wel de week met Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen.

[00:04:08]

De heilige week als de Heilige Week en de Omloop is toch een beetje een soort van ja. Een groot man zou zeggen de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen.

[00:04:16]

Het spel is wel een beetje waar, maar ik heb dus Milaan-San Remo heb ik wel associeer. Is voor mij wel het begin van de lente. Dat is natuurlijk ook hoe je het zelf voortdurend afficheren. Maar dat is dat is het gevoel wat mij overspoelt op het moment dat ik de zee zie in Milaan-Sanremo, bij Milaan-San Remo. Dan heb ik het wel het gevoel de lente is begonnen. Bovendien, koers is dan al een tijdje bezig. Bovendien zit jij ook gewoon aan de Strade buitenspeeltuin.

[00:04:38]

Ja, het is het hangt nog voor. Ja, maar ja, dat bedoel ik. Dan werp ik deze vraag op. Ja, steeds ingewikkelder te worden. Ja, dat is wel zo. Maar even heel even. Want genoeg over de koers. We hebben er lang genoeg over het nu weer ook even over, jullie over. We hebben elkaar een hele tijd niet gezien. Luisteraars hebben ons de hele tijd niet gehoord. En Willem, je hebt inmiddels een hond.

[00:04:56]

Hoe zit dat op je hoofd? Ja, ja, ja, allebei. Ja, ja, nee, ik heb er nog. Ik ben niet meer hondenbezitter. Nu ja, maar dat is echt een verandering ten opzichte van vorig jaar. Dus jij gaat nu? Wij moeten jou nu voorstellen als dokter klaar uit het Inspector Gadget. Zeg jij straks op de bank? Zit je zo je hond te aaien? Dokter dochterklooster? Toch een kat? Ja, dat de kat.

[00:05:14]

Maar ja, goed beschermd moeten zijn. Ja, nee, het klopt. Nee, maar dat is het niet. Het is heel snel gegaan. Je weet hoe het gaat in het wereldje. Ja ja hoor, ik werd wakker en ineens zat je hond. Nou, dit scheelde niet veel. Neen, we worden. Het is een euh. Het is een adoptie hond uit Griekenland. Hij komt van Lesbos, het eiland Lesbos. Daar wonen die een euh.

[00:05:34]

En euh. Die ik op een dag euh. Kwamen we hem tegen op een. Op een website van een adoptie organisatie die op die zeg maar Griekse zwerfhonden opvangen en dan baasjes in Nederland voor zoeken. We zagen m en we waren verkocht. Toen dacht dit is onze hond deed het mee, ons komen wonen. Ja, dat was het gekkie bij jou. Eigenlijk heet Dolly heet ze Dolly van partner. Daar is ze wel weer naar vernoemd. Ja, inderdaad goeie.

[00:05:59]

Ze mist, ze mist én je kunt herkennen omdat ze n teen mist aan één van de pootjes. Want ze is heel. Het is een heel mooi verhaal. Dat heeft af en heel verdrietig verhaal. Eigenlijk een soort. Ik ben ook van plan om er een musical over te schrijven. En maar dan voor honden, want ze is zoals is op opgegroeid op straat en. Ze woonde altijd, ging altijd eten halen bij wegwerkers die aan de weg aan het werk waren en ik Kraven er altijd eten en niet altijd aaien.

[00:06:24]

En op een dag is een van die wegwerkers perongeluk keek je niet uit en als je met zijn vrachtwagen over een pootte heen gereden. Is helemaal verbrijzeld. En toen moest dus. Kon niet meer stellen. Moest geamputeerd worden. De teen en euh. En euh. En toen vond ze het die die die. Die wegwerker voelde zich zo schuldig dat ie er wel naar de dierenarts heeft gebracht en die dieren via de dierenarts is bij een opvang gezin terechtgekomen en nu bij ons.

[00:06:46]

En daar ben jij ingetrapt. Hier ben ik zeg het is gewoon niet waar. Nee, het is gewoon zo'n Bulgaarse schaatskampioen. Zo'n Bulgaarse broodfok komt gewoon uit Roermond. Zie ook waarom de lang gekoesterde droom om een hond te nemen om die Pierre Rolland te noemen? Ja, ja, ja en nee. Ja, het was natuurlijk altijd de droom om een beste het hout te nemen en die door Roland te noemen. Maar ik kreeg de naam Pierre Loonen niet bij mijn dochter was voor Twilight Sparkle.

[00:07:13]

Die kan nog het meest in de buurt. Maar het is Dooley geworden. Maar ik ben niet Dolly het africhten om er een koers mee te kijken. Dus we hebben geoefend inderdaad, bij de UAI tour vanochtend. En dat ging heel aardig. Euh, ik ben er aan het oefenen dat ze Nibali herkend en daarna blaft als ge erop lijkt. Het lijkt lijkt me leuk om te gaan. En dus zeggen je dat lukt dan. Dan meld ik me meer.

[00:07:35]

Maar het is niet de bedoeling. Het is een heel handig, handzaam formaat. Je dus niet. Het is niet een schoothondje, maar dan zeg maar ja, in je hoofd en je in je tasje kwam je ermee aan. Het lijkt mij heel leuk om dat dan zeg maar. Er staat hier nog. We zitten hier met drie tot vier stoelen aan tafel, waarvan er drie bezet zijn. Dat straks Dooley op de vierde stoel toekijkt bij een podcast en dan af en toe blasters en blaft als wij de naam niet bij.

[00:07:55]

Dat lijkt me Realtek. Ik veter hoor, die origo doken ze. Houtdok mijn ogen dus, tenzij ik mijn kat mee mag nemen. John weet niet of dat dat samengaat met maar een jonne. Valt me ook iets op? Hij ziet er in één keer uit als een euh, als voetbal analyticus steeds meer op Van der Gijp te lijken. Nou ja, Van der Gijp, Mickey van der Vaart onder de gordel, weer onder de gordel van wat jij.

[00:08:18]

Want ineens kwam er een podcast uit de studio Socrates. Ik zet hem aan en ik hoorde de zoetgevooisde stem van jonge mooi. Wat is echt een mooie stem? Ja, het is euh. Ik werd gevraagd een tijdje geleden door een jongen die ik kende via via van hij zou je de podcast willen produceren. En euh ja, over iconische voetbalteams uit het recente verleden. Dus van de afgelopen twintig jaar. Hoe moeten ze wel euh hebben hebben gezien? Euh, nou, we zijn begonnen met het Ajax van Zlatan.

[00:08:47]

Nou ja, goed, dan moet je mij net. Moet je net mij hebben. En later PSV met de Brazilianen en Twente die kampioen werd Adriaanse. Het zet Jong Oranje met Quincy Owusu-Abeyie die al die Japanners van een meter 20 voorbij rennen. Uhm, en nu gaan we internationaal met FC Porto. Gaan we beginnen volgende week? Ah ja dus. Euh ja en nou ja, t. Daar heb ik me ouderwetse binnengeglipt. Nee, ze vroegen of ik of ik de derde stemmer worden.

[00:09:10]

En euh, Mike Teunissen en ik als Arsenal fans. Vraag ons natuurlijk af. De Invincible Zeke zijn absoluut ook al een paar keer voorbij gekomen. Uh, gaan we ook zeker doen. Alleen het lag net iets te voor de hand. Dus we willen net iets net iets gekkere. NAC 2007 2008. Ja, is dat? Dat ze derde werden, maar toch de trainer ontsloegen? Zeker die gansch? Ja, jij zeker niet samen met John Lammers.

[00:09:34]

Nee, dat is de jouwe. John Lammers was toen al lang en breed met pensioen. Was misschien zelfs overleden. Heel Naarden. Ernie Brandts Sowieso. Hoe kan je nou een coach ontslaan die Ernie heet? Ja, dan zoek je er toch gewoon een Bert bij? En dan zorg je dat t werkt? Ja, zo waar. Maar nee ja euh gaat gaat heel goed hebben. Euh, flink. Luisteraars hadden natuurlijk nog niet Roland tuinmateriaal, maar dat kan eigenlijk niet lang meer duren.

[00:09:59]

Dus iedereen moet naar zijn podcast app opzoeken. Studio. Legendarische voetbalteams beluisteren. Leuk Eventim. Aan jou zie ik ook iets. Ja, ik ben ook helemaal veranderd in mensen in één keer een mug. Ik ben van Amsterdam naar Haarlem verhuisd. Baerle, bedoel je Boualem? Ja, dat zo noemen ze net omdat mensen met kinderen vaak uit Amsterdam naar Haarlem fietsen omdat ze gaan. Baader zoals zo zou ook ik ben tegenwoordig een auto van de show. Nu ja, de carte Lara's zoals ik hem zelf graag.

[00:10:31]

We hebben een nieuwe sponsor, auto, puntenrecord en mensen kennen misschien van neutrale kijkers en die hebben ons. Die hebben ons een A een. Auto uitgeleend met heel groot een rode lantaarn, logo op allebei de kanten ziet er echt fantastisch uit. Ben echt reclamekaravaan, ben ik nu heel vet. Heel vet. We moeten echter ook een keer zorg dat we ergens in het voorjaar af en toe gadgets uit het raam. Ik gooi af en toe als je een groepje mensen ziet staan, goodies uit te draaien.

[00:10:55]

Heb je zo'n toeter zoals in de. In de Tour kan je die opladen. We moeten wel een paar van dat soort element toevoegingen moeten in zijn. Toch ook wel altijd bij auto punten voor inzien. Dat is wel leuk. En ik had als laatste. Nou, het is nu heel mooi weer buiten, maar een week geleden lag er nog sneeuw. Toen rij ik dus in Haarlem de straten. Naïef als ik ben, want ik rijd nooit de auto.

[00:11:15]

En nu ga ik dus in de auto, in de door de sneeuw en ik kwam niet meer van mijn plek af. En toen kwam er iemand naar buiten. Iemand naar Haarlemmer genaamd Stijn. En die zei wie van mijn favoriete bankzitters ben jij? Ja, want dat logo staat natuurlijk wel groter te zeiken. En toen was ie teleurgesteld dat ik er niet was. Ja, waarschijnlijk is ie gelijk weggegaan. Ik keek. Ik keek verheugd, maar waarschijnlijk was ie teleurgesteld.

[00:11:36]

En toen zei die zal ik je anders effe een duwtje geven. Dus ik ben gered door een rode lantaarn. Het gaat wat goed. Hulde voor Steijn. Ja, maar misschien het wel leuk, want jij rijdt nu in het wild met een enorme rode lantaarn auto. Ja, dus we hebben dat. Ik zie mogelijkheden, namelijk als onze luisteraars jou spotten. Ja, effe aantikken, effe effe even een fotootje. Ja, dat vind ik ook even een eveneens insteekweg met je sturen.

[00:11:59]

Ik vind hem echt heel vet. Ik vind namelijk benzineprijs met Cleven. Ik heb Mo helemaal bewonderd. Hij is wel stond op insteekweg, maar ook een tijd. Verzin nog effe een goeie fotoshoot van te maken. Het is ook niet half gedaan, dus er staat niet een kleine rode lantaarn logo op de zijkant, maar echt. Maar dit was dit wel. Ik vond een goed ontwerp. Mijn idee was om honderdduizend van die kleine الله gootjes te doen, maar deze zijn echt m.

[00:12:20]

Dit minst net zo lelijk als ik, zo groot dat ie dat soms een beetje schuin op moesten plakken. Wel jammer dat het geen Multipla is. Trouwens, dat was wel echt de droom. Had ik ook wel gegund. Was een ideale gezinsauto Multipla met drie mensen voorin en ja, vier koplampen jongens zich onveilig en vervalt op punten tegen Gent luisteraars. Maar wat is uittorenen nog even uit, want als sponsor en uit de puntentelling dan kun je dus gebruikte auto's kopen.

[00:12:43]

Toch je kopen? Ja ja, en dat. En dan hebben ze ook een website. Ja, ik zal de domeinnamen gaan opzoeken. Ja vergeten. Ja uit op internet. Hartstikke leuk. Uhm. Euh. Ja. Euh. IT? De voorbereiding is aflevering van T van t nu. De seizoensopening hebben we deze show genoemd, maar t seizoen een stuk PR is al volop gekoerst. En ja Billiau, heb je al veel gekeken Tim? Maar ja, er wordt nog niet zo heel veel uitgezonden gelukkig op de Eurosport player.

[00:13:08]

Ja, ik kijk wel geregeld op. Ik vind het dus altijd leuk. Begin van seizoen nieuwe shirtjes checken? Ja, maar ze zijn toch ook al? We kunnen al wat conclusies gaan trekken toch? T Is zou gaan gebeuren. Dingen doen ze. We hebben dus even voor de for the record, maar nu we dit opnemen is de Ster van Bessèges al geweest. De Tour, de Tour de la Provence, de Clasica Almeria, de Tour de Zuip maritiem Düwag zoals die tegenwoordig heet uh en de UAI Tour is bezig.

[00:13:34]

Zijn we wel een beetje de grootste koers toch? Ja ja. Uhm ja hoor jongens, wat is jullie opgevallen jongens?

[00:13:39]

Ik denk dus dat omdat we weten niet zeker hoelang dit wielerseizoen zo door blijft gaan, dus dat. Dat is misschien ook de reden waarom mensen echt al volle bak gaan. Ja, daar wordt echt al flink gekoerst vond ik ook. Maar het verheugt, maar we hebben gewoon een droevige winter hebben we natuurlijk achter de rug. Vooral vanwege het verscheiden van topwielrenner euh, top top. De topman van onze gouden generatie, Tom Dumoulin. Maar Nederlanders doen best goed.

[00:14:03]

Nu ik Mathieu van der Poel laat. Het is zo meteen nog effe over hebben, maar Daphne Deckers natuurlijk. Twee keer tweede in de Waheed hoor. Oef, goed, daar heb je me vanochtend gezien. Ja maar hé. Euh, ja, ik heb een. Achteraf moet ik eerlijk toegeven. Maar wat een ontzettende. Wat een topsnelheid. Ja, onvoorstelbaar. Er zat. Hij zat echt ingesloten in een in een. Zeg maar dat de voorste groep die vol topsprinters zat.

[00:14:30]

Hij kwam eruit en werd grootheden als echte. Want eigenlijk was het echt indrukwekkend. Ik heb niet gezien, maar uhm, ik zat bij Radio 1. Leuk dat je geluisterd hebt in. Callejon, timmerhout en ik luisteren niet lineair, was dat jong leren en luisteren en Radio 5 of zo? En met zoveel niks. Maar je bent overal wat je kan niet alles luisteren. Nou, dat begrijp ik niet helemaal. Je kan er gewoon alles luisteren waar ik aan meedoe.

[00:14:54]

Lift een moeilijk verhaal, maar je hebt het niet zien. Even Nee, maar ik opende dus mijn euh ep. En iedereen ging helemaal los op Dave Dekker over hoe bijzonder het was wat ie had gedaan. En ik heb helaas nog niet de mogelijkheid gehad om om het met leven, maar iedereen was diep onder de indruk. Ja dus. Maar hij schijnt een heel bijzondere sprint te hebben. Gretig. Ja, hij werd euh. Ja, dus hij zat slecht gepositioneerd eigenlijk.

[00:15:18]

Dus hij was dus van die is eigenlijk zijn. Volgens mij zijn lieden uit, maar die was ziek vandaag, waardoor Pinksteren het moest doen. Die moest vrij snel moesten je je echt vrij vroeg aan de bak, waardoor die ook vrij snel alleen zou Dekker. En hij raakte een beetje ingesloten. Uhm en Uhm en kwam er kwam er toch uit en kon in het wiel van Akkerman werd sprintten die naar de tweede plek. Alleen het leek alsof ie gewoon echt meer topsnelheid had dan uh dan uh dan Akkerman.

[00:15:44]

Sowieso ja als je bent he. Want toch. Enfin sorry dan banen. Jij hebt gelijk. Maar Akkerman versloeg ie. Juan versloeg I Need Is Jani, al versloeg ie Viviani die rekening niet tot het op. Maar is het zo zat? Hij eindigde nog best hoog vond ik. Maar goed maar. Maar dit is de Tour. Als je je. Het is gewoon wereldklasse sprinters Ulfeldt waar die gewoon tweede wordt en de tweede keer ja. Ik bedoel, de vorige was een iets andere wedstrijd waar Van der Poel won.

[00:16:09]

Maar ja, hij was heel. Ik vond het heel vet en wat heel tof is. Hij heeft nu dus dus al in een eerste profkoers, dus naast de twee tweede plaatsen heeft hij dus de de leiderstrui gedragen. Een dag, want voor Van der Poel moest eruit vanwege kroonen en ijs. Sinds vandaag heeft ie de groene trui. Hij heeft gewoon 2 2 truitjes. Da's toch een beetje waar je t voor doet als wielrenner. Ja, heel vet allemaal.

[00:16:29]

Ook niet de groene trui in de gele trui. Het Atag in de. Misschien heeft u ook de puntentrui gedragen? Volgens mij. En over truien gesproken ik was dat de euh. De maritieme Haut-Var of de pro-Franse. Euh. Met die dit die heel vette om een leiderstrui in de in de stijl is dus echt Mondriaan. Het is zonder pro-Franse zijn want schitterend heb hebben gezien. Er was Mollema toch? Nou ja, als ze echt iets wat je om een mooie zin te hebben is gewoon.

[00:17:01]

Ja, ik zou er gelijk voor tekenen. Het is voor mij een reden om op een mobiel in te gaan, maar is ook de enige reden om opnieuw over wielrennen te gaan.

[00:17:09]

Om de leiderstrui in de Tour de la Provence. Dat is een feit. Ja, die kan je dan aan een festival als je mooie motivatie voor je motivatie. Nee. Ja maar Mollema. Dat was het tijdperk continues. Dit was al tromgeroffel van we moeten echt beginnen, want Mollema is natuurlijk geblesseerd geweest. Belangrijkste gedeelte van afgelopen seizoen. Beetje pech gehad, want alles wat natuurlijk zo dicht op elkaar dat er geen tijd had om te herstellen. Ja, maar die was goed zeg.

[00:17:34]

Zo ja, hij was ook. Hij was gepassioneerd, is ook gepassioneerd door Mollema. Dat viel mij ook op.

[00:17:40]

Maar ik las ook een euh. Daar komen straks denk ik nog wel. Maar ik las ook een interview met hem in de in De Telegraaf. En daarvan? Daar spat het enthousiasme ook van af. Hij heeft echt zin in seizoen. Ja ja, maar misschien komt dat wel omdat ie eindelijk eindelijk eindelijk eens een keer voor de klassiekers gaat. Ja, hij gaat de Giro en de Tour rijden. Een van de twee zal die voor een klassement gaan. Ik gok in de Giro.

[00:18:02]

Ja, de Tour doen het minder, want hij wilde de Olympische Spelen goed. Ja en maar eigenlijk is ie natuurlijk. Euh. Hij is al 33. Hm. Euh. Eigenlijk had ie al wel veel eerder van mij de de de Waalse klassiekers mogen mogen doen. Ik denk dat ie daar gewoon zo een top 10 klant is. En nou ja, als je Lombardijen kan winnen dan kan je ook Luik-Bastenaken-Luik winnen lijkt mij. En hij gaat de straat rijden.

[00:18:26]

Ja, ook nog heel leuk. En ook als Beim ja. Nou dat ik. Ik dacht ook dus ik moet. Het enige wat ik denk. Ik denk niet dat de hele parcour past bij het enige wat ik nog moet zien is of dat die us die gravel wets wegen weggetjes een beetje aankan. Ja, want dat is toch best wel pittig? Ja ja, ja en uhm het ook in het parcours van de Giro dit jaar. Die kraaiachtigen.

[00:18:46]

Oh, dan is het helemaal slim. En dan rijdt het Franse openingsweekend en dus de foon Ardèche Classic en de Royal Bernard droom klassiek. Dit is steeds het Franse Open en je hebt het Belgische openingsweekend. Dat is WorldTour, althans de. De De Omloop, maar je hebt in Frankrijk. Dit weekend heb je ook twee eigenlijk klimkoers. Dus de Deen Michael Woods en de Molemans en de Betti Hollez van deze wereld. En hier shhy bijvoorbeeld. Die openden allemaal hun week in hun wielerseizoen.

[00:19:16]

En Mollema stond daar in ieder geval op de startlijst. Ik nog niet helemaal zeker, maar ik zou. Ik zou 1 minuut. Ik vond die strade vond ik ook extra leuk om dat geld. Dus wat als die tour de lijn iets bewijst? Dan is dat die natuurlijk in topvorm is momenteel. En dat is natuurlijk wel echt. Euh euh. Ja, dat maakt het echt extra leuk dat die zo'n grote koers gaat rijden in topvorm. In Italië weet je dat een land dat er ook heel goed ligt.

[00:19:38]

Dus ja, ik heb er wel hoge verwachtingen van. Hij is 34. Inmiddels zouden we moeten er in ieder geval nog 33, maar het moet er niet. Moeten we niet een beetje doen op Mollema als outsider voor de Strade? Leuk ja, ik zou het wel leuk vinden. Ik ga even opzoeken wat we daarmee kunnen winnen. Ja, en van de Pool die was voor de grap naar de UCI afgereisd ging. Euh, ging niet voor de overwinning, ging een beetje teamgenoten helpen, heeft een koers gereden en gewonnen.

[00:20:05]

Kan je zeggen. Matige teamgenoten? Ja, maar wat interessante Aranis is dat die tot heel wat pasta? Ja. En dat hij in Farman weer gewonnen heeft. Dat is een opsteker, want we zijn toch een beetje. Maar ook een beetje Van der Poel zien zwoegen in heel warme weersomstandigheden en heel koude weersomstandigheden afgelopen twee jaar. Maar ik dacht wel het is het lijkt me alsof het verdomd demotiverend als je met Van der Poel aan de start staat. En je bent zelf een bovengemiddelde renner, zeg maar.

[00:20:32]

Maar als dan Van der Poel ook nog begint met van tevoren te zeggen ja, ik ben hier niet echt mijn best doen. Ik rijd dit allemaal als voorbereiding op andere koersen. Ik heb er een lang veldritseizoen achter de rug, dus verwachten we niet teveel van. En dan vervolgens in de eerste de beste wedstrijd gewoon iedereen op een hoop rijdt en dan gelijk naar huis gaan. Door daarop eigenlijk. Het is echt een misdrijf. Dit was mijn voorjaar klaar.

[00:20:54]

Zijn jullie volgend jaar weer? Ja, ik doe het best niet eens meer. Je vond het echt. Ik vond het echt heftig. Dacht je zo ik? Het lijkt me echt niet leuk als je nou ja noem. 1. Weet ik veel. Alle Philiep, of er nu nog eens een favoriet voorde voor de omloop, voor de voor aankomende zaterdag. Dat je dan dat weer als zeg maar boven je hoofd hebt hangen. Dat je dacht na die van de poes veilig opgeborgen in emiraten en dat je dan ziet.

[00:21:15]

Nee, dit is corona uitgebroken. Nu komt ie weer terug. Dit zal waarschijnlijk wel gaan rijden. Nou, ik ben benieuwd. T Is nog niet zeker of ze mee gaat doen. Nee, maar hij is wel favoriet bij de bookies. Ja, dat zeg ik ook nog. Helaas nog geen euh. Geen quote voor Mollema voor de stratenmaker. Daar komen kan ik las. Het zitje dat ze de beslissing zo lang mogelijk gingen uitstellen of dat Van der Poel de omloop ging rijden, ja of nee, dat zou mooi zijn.

[00:21:38]

Dit is echter maar vast. Vorig jaar was hij ziek. Doch Van de Poel. Ja ja, schrijf me in. Daarom miste hem vorig jaar. Toen keken we er ook zo naar uit dat hij de omloop zou gaan rijden. Ik zou euh, ik zou wel eens kunnen. Marzouk zou ik één renner gesluierd aan de start laten verschijnen en dan nog in het midden laten.

[00:21:56]

Of Van der Poel is of infrastructuur eigenlijk zijn? Ja, eigenlijk wel Fedja. Is er nog iets van de om het puntje? Wat ons opgevallen is in dit prille wielerseizoen?

[00:22:07]

Hele Herna moet in ieder geval even benoemen dat de vloek van Willunga Hill is opgeheven. Halleluja, halleluja. Ja, dus je zou het al bijna weer vergeten, want het was toch weer een vloek. Nou, Richie Porte is euh. IS is in de Tour Down Under als vanouds de allersnelste op op Willunga Hill. Behalve vorig jaar. Toen werd ie. Toen werd hij tweede. En toen zeiden wij in de voorbereiding uitzending zeiden we dit. Dit is een.

[00:22:34]

Dit is een heel veel betoog. Betekenen de gebeurtenis dit Valeant gaat alles dit vooral met alles, alles en wat bleek. Nou ja, het is best veel veranderd. We zaten heel erg te wachten, zedig te hopen van ja, dat is maar één manier om dit recht te zetten. Is dat als Richie Porte weer wint op Willunga Hill en euh. Vervolgens kreeg je natuurlijk de kriebels. Want ja, wie is dat? De Tour Down Under leek te worden afgelast, maar gelukkig wist het de organisatie van Tour Down Under en de Australische regering ook wel hoe belangrijk het is om dit soort vloek te doorbreken.

[00:23:08]

Ze hebben heel snel de Santos, het Santos Festival of Cycling georganiseerd, met alleen maar Australische en misschien ook Nieuw-Zeelandse renners. Dat weet ik niet eens. Denk het eigenlijk niet. En daar reed Richie Porte niet. Niet in het team. Maar volgens mijn team Australia ofzo. Wat een landenploeg dacht ik. Euh. En reed de Willunga Hill op samen met Luc LEP. En ik zat zeg maar met zweet handjes te kijken wat er zou gaan gebeuren. Want die plek leek dus veel sterker dan Richie Porte te zijn gezet.

[00:23:35]

Wat spannend. Met dat opbouwen was ik de luisteraars die dit niet weet. Wat er is gebeurd is nooit gelopen. Dit woord kan zomaar weer een kut jaar worden of of alles wordt Geert. En euh. En Richie Porte pakte hem op. Op de meet versloeg hij Luc LEP en en Hi-Fi de vloek van Willunga Hill op afwillen. Toen dacht ik alles er viel echt iets van me af. Ja, dat kan me voorstellen. Ach jeetje, wat een vrouw en die pap pap.

[00:23:58]

Ja, die klap. Die heeft gewoon het WK. Enfin, die heeft het Aziatisch kampioenschap tijdrijden gepakt op de twintigste. Ja, dat is een toptalent. Ja, klopt ergens Righi? Ha ja, flikt het gewoon eiwit. Plat werd ook in de jeugd tweede op het WK tijdrijden achter Remco Evenepoel. Hij die niet genoemd mag worden meer, maar gewoon weer eens opgeven. Alles is gedaan, alles is leuk. Lekker. Ja ja jongens, even iets noch nog iets wat mij is opgevallen.

[00:24:25]

Oh euh, Dumoulin is gestopt net. Denkt u nog een punt? We moeten het even. Ik heb het expres in deze volgorde gezet, want dit was namelijk de dag nadat ik dacht dat alles wordt. Alles wordt weer normaal. Ik had het net breed uitgemeten op al onze social kanalen. Dat het dat het nu eindelijk! Dat alles goed zou komen. En vervolgens kwam prompt het bericht dat Tom nu per direct stopt met wielrennen. Ja, ik denk dat er eisen dat de context is natuurlijk ook een beetje.

[00:24:53]

Euh. Nou ja, we hebben. We hebben niet zo heel veel van. We zien niet zoveel van die teams tijdens de winter, want ze zijn allemaal op zichzelf gaan trainen in een trainingskamp. En zo ja. Toen zagen wij code geel. De Jumbo Viz maand documentaire aan Berceau. Je moest wel vertellen wat jullie daar vonden. Was gewoon benieuwd naar. Toen kwam op vrijdagavond Glove kwam het bericht dat Dumoulin klassiekers ging rijden en daar heel veel zin in had.

[00:25:17]

Ja, en toen op zaterdag stopte hij met wielrennen. Ik lag gewoon, maar ik huil van B&H. Het is gewoon de beste renner van ons van deze generatie. De gouden generatie Nederlandse wielrenners, onze hoop op een Tour overwinning. En ik snap het heel erg goed dat die X. Ik kan me helemaal daarin inleven. T Lijkt me ook vreselijk leven als wielrenner. Lijkt me heel zwaar. Maar het is wel. Ik vind het voor ons fans dramatisch nieuws.

[00:25:43]

Ja ja ja. Ik was ook wel een beetje kapot van hoe ik zeggen zag het aankomen, Willem. Nou ja, in de Gains site. Natuurlijk zijn er natuurlijk genoeg signalen die die heeft gegeven ook. Ook in code geel al zeg maar die met terugwerkende kracht natuurlijk heel verklarend zijn voor een besluit wat ie uiteindelijk heeft genomen denk ik. Maar het is natuurlijk wel zo'n opvallende bijzondere beslissing die je ook niet zeker niet veg, maar topsporters van dat niveau.

[00:26:08]

Die je hoort er toch eigenlijk zelden dat iemand gewoon van de ene op de andere dag min of meer zo kom. Ik doet in ieder geval over besluit. Het is wel goed geweest. Ik word hier niet gelukkig van en krijg iets heel anders doen. Ja, het is wat dat betreft ook heel knap en bewonderenswaardig. Ja, want als je uiteindelijk draait toch gewoon ja of. Of je het zelf nog leuk vind. En hij vond het. Ja duidelijk gewoon niet leuk mee aan en dan houdt het.

[00:26:32]

Toch ook gewoon op? Ja en nee, dat is zeker, maar het is dan tegelijk ook natuurlijk. Je hebt die kant, dus ik had hé. Dat voel ik heus ook wel. Dat mijn Qara goed voor jou. Dat het euh, dat t euh dat euh dat je deed. Dat deed deze beslissing alleen maar. Ik heb precies hetzelfde als wat Tim. Ja, maar voor ons is het echt heel verdrietig. Ja ja ja, ik zou eigenlijk geen beter leven worden.

[00:26:51]

Dat Tom Dumoulin stopt is het ook pas een beetje bij de wielerwereld. Dat direct zeg maar. De reactie daarop was soort van stoere emancipatie van de wielrenner. Zo van dapper ja, goed dat je dat ook oprecht goed dicht had gedaan. Goed dat je uit de kast bent gekomen als als normaal mens. Ja, maar ik vind dat heel moeilijk. Ik vind het heel moeilijk om dat op zo'n manier te kunnen verwerken, want ik voel toch meer rouw.

[00:27:12]

Zeg nou, dat zeg je goed. Ja, die man, die mag ook zijn. En daarmee misschien te weinig aandacht. Voor ons is te weinig aandacht geweest in deze piste, maar daar zijn wij ook voor toch? Ik. Ik had wel. Ik had vooral. Ik was door alle ellende van de afgelopen twee jaar eigenlijk fan van Dumoulin. Was ik gewoon bijna vergeten wat voor een schitterende renner. Het was ja, dus het was heel fijn om na al die compilatie filmpjes te zien.

[00:27:37]

Weet je wel. Ook die Tour etappe. Het WK tijdrijden? Ja, allemaal van die dingen die gewoon waren. Tuurlijk, wie weet ik het maar zo. Ze waren gewoon weggezakt door eigenlijk een hele hoop gedoe. De hele dag was het continu gedoe. Ja en ja, die code geel kwam er nog eens overheen. Ja, dat is in de Tour. Dat was natuurlijk ook niet, hoewel ik daar ook heel vette punten vond van Dumoulin. Ik vond heel vet dat hij zei van ja, waarom doen we dit?

[00:28:05]

Hij was de enige die de tactiek op dag twee al in vraag durfde te stellen. Ja, dat. Dat geeft ook aan dat dat het iemand is die heel autonoom denkt en durft te denken. En dan ja blijkt. Dan durf je ook een dergelijke beslissing te nemen.

[00:28:21]

Wij waren iemand die autonoom kan denken waarom hebben wij niet gewoon zo'n Boonen maandag? Gek? Nou ja, ja, wel een beetje. Kijk, zit Mollema niet in het hoofd van Dumoulin? Ik. Ik zou eerder zeggen Kruijswijk gesakkerd je al die die die. Dat is de natte droom van elke trainer die ja, ik krijg te horen van nou, je moet morgen 4 uur en 32 minuten trainen en dan doet ie dat. Ja en ja, je wil dat je daar gaat wonen, want daar zijn de bergen en op gaan.

[00:28:48]

En ja, dat is voor Dumoulin toch niet genoeg? Ja hij volgens mij wat bij mij ook wel weer bleef. Weer eens weer eens door deze situatie werd benadrukt is je hebt. En daar zijn wij natuurlijk mede debet aan. Je hebt natuurlijk heel snel de neiging om die wielrenners bijna als soort personages in een roman of in een of in een televisieprogramma te beschouwen. Uh ha, dus die hier stuk bij we. We dichten ze karaktereigenschappen toe en uh en uh uh en we geven ze bijnamen.

[00:29:15]

Maar het is inderdaad af en toe best lastig om te blijven zien. Het zijn gewoon natuurlijk gewoon mens met motivatieproblemen en uh, en de ruzie thuis of weet ik veel. Wat weet je allemaal? Dingen die ons ook die. En last van Korona en zo. En dat speelt ook bij hun net zo goed dus dus. Ik werd wel even weer met de neus op de feiten gedrukt. Maar ja, het ook gewoon is ook gewoon een mens, net als wij met dezelfde dezelfde gevoelens en gedachtes en twijfels en onzekerheden.

[00:29:40]

Zo vond ik ook wel weer mooi om echt zo af en toe daar bewust van te zijn dat dat zo is. Maar dat had hij natuurlijk al een keer eerder geprobeerd. Duidelijk maken van he jongens ik. Ik ben ook een mens, ik moet ook gewoon poepen. Ja dus ja, dat is het is eigenlijk wel heel spectaculair. Waar ben ik zo? Heb ik nog nooit gedaan door Jonne.

[00:29:58]

Nee, nee. Nou misschien? Ja, ik kan me niet herinneren. Dumontlaan was in die. Euh, in die documentaire was ie wel een beetje. Was symbolisch voor die laatste twee misschien wel drie jaar al een beetje was, want hij was ook altijd al vaak naar. Gewoon in die kleine interviewtjes na afloop ja aan te klagen. Ja, veel aan te klagen. Want als zij van Jame bezaten staat niet goed. Ik had net niet de goede benen.

[00:30:23]

Een beetje last van Jubal Tenen.

[00:30:25]

Ja, dat en en heel erg vaak in interviews. En dat zag je denk ik bij dat interview over die klassiekers. Heel erg dat je het gevoel had, zeker met terugwerkende kracht. Je zit iemand die zichzelf probeert te overtuigen van van. Ik ga er weer helemaal voor of ik wil dit. Ik ga je heel erg van genieten ofzo. Ja, en dat een stuk. Dat voel je achteraf in ieder geval ook wel heel erg. Ja, maar de vraag is dan.

[00:30:45]

Dat is natuurlijk de de de winnende. De winnende trein heeft altijd gelijk. Ja, deed ie dat niet gewoon altijd al dat ie dat ie twijfelde, maar dat ie gewoon won? Ja euh ja. Want Ten Dam, zo zei hij, heeft ook wel eens gezegd van ja euh euh. In die Giro dan had toch maar af en toe voelde zich ook niet lekker en hij zegt ja hup in mijn wiel en euh gewoon euh ga ik zet je aan die laatste berg af en aan ram jij naar boven.

[00:31:08]

En vanavond? Hij drinkt met een goed glas wijn en lachen we erom dat je wel zo. Dus ja, misschien. Misschien had ie dat we dat, want ik vond m altijd heel eerlijk in interviews en nog steeds. Uhm, alleen ja, als je dan ook nog eens wint dan. Dan valt het misschien niet zo op dat je ook af en toe doet dat je dat je best negatief bent over jezelf. Of in ieder geval. Ja ja, veel twijfel.

[00:31:32]

Ja, nou ja, dat is wel ook met de heet. Dat is het wel weer. Interessant vind ik met terugwerkende kracht ook dat vertrek bij Sunweb bijvoorbeeld. Met toendertijd natuurlijk ook al gezegd van van euh dat t is. T Is natuurlijk nooit alleen dat Sunweb niet meer de ploeg is waar Dumoulin groot kan worden en zitten ook natuurlijk altijd van twee kanten. De gevleugelde uitspraak van mijn oma zaliger waar je ook naartoe gaat. Je neemt jezelf mee. Die is wel weer eens bewaarheid.

[00:31:59]

Ach, dit is lekker zeg. Nu Tim nog effe, ze wou allemaal. Zo voelt het gewoon weer helemaal Hemaco. Heerlen nog even.

[00:32:06]

Nog even te voorspellen. Dit is. Uhm. Is dit? Euh. Is dit het definitieve einde van het ondermolen of hebben jullie ergens nog een sprankje hoop? Nou nee, ik zie. Nee, echt niet. Maar ik was toch wel verbaasd toen ik plug hoorde zeggen dat ze nog wel een beetje met potlood voor de Tour hebben opgeschreven. Toen deze man ja maar nee, dat vond ook. Ik hoop dat die een beetje de Hulk is. Zal ik over na te denken?

[00:32:28]

T Is gewoon weet je wel. De Hulk is toch altijd een beetje de intellectuele mutant die toch een beetje wordt belemmerd?

[00:32:34]

Jon en ik kijken nooit Starwars het aan de Hulk is. Dat gaat echt. Is dat het groene ventje? En misschien komt ie gewoon echt helemaal opgeladen en woedend. En nee, dit lijkt me niet gebeuren. Cottische terug. Als hem echt straks in de tour zit. Het zou me echt super verbazen, maar er bestaat nog een kans.

[00:32:50]

Ik hoop dat gewoon als een Hulk in de Tour schijnt en jij zou jij zeggen ook meteen nee nee. Ja euh. Ja euh ja. Ik zeg ik zeggen ja. Ik zeg nee. Ik denk niet dat hij nog terugkomt. En uhm, want ja, hij heeft zo'n rigoureus besluit genomen. Ja, hij heeft echt aan de noodrem getrokken omdat. Blijkbaar kon ie geen kant meer op en daarom heb ik last inderdaad dat Klug of niemand het gezegd van dat ze hem nog niet hebben afgespeeld.

[00:33:14]

Afgeschreven voor de Tour. Ik zou als ik hem was zou ik dat ook heel vervelend vinden. Ik bedoel stel, ik ga hier weg bij jullie met burnout klachten omdat je er me eigenlijk al jaren pesten. En euh, dat ik niet lekker in mijn vel zit omdat ik eigenlijk jullie ontgroeid ben, maar wat we allemaal weten. Maar je mag doen wat we altijd onuitgesproken laten, want je hebt toch ook een team nodig? En dat dat nou dan heb ik eindelijk die knoop door durven hakken.

[00:33:38]

Je bent eindelijk. Weet je wel wat last van je schouders en Anns in de eerstvolgende podcast? Dan hoor ik jullie zo ja. Nou, ik denk dat Johnny voor de Tour nog wel.

[00:33:48]

Zo zullen we dat interview ooit zo weet je dat. Ik heb eerder anders zonder denken. Als hij zelf nog niet de deur definitief dichtslaat, dan is het heel naar een ploeg om dat dan eventueel wel te doen. Maar je kan het ook gewoon effe lekker laten rusten. Ja, dan in Finland. Gewoon even zijn mond over moeten. Laat hem gewoon. Laat hem gewoon lekker. Weet je wat ik eet? Ik had dus ook het gevoel van ik denk ik.

[00:34:06]

Lijkt me niet dat ie nog terugkomt, alleen al omdat ik denk dat hij schijnt nog wel te fietsen. Overigens hoorde ik. Maar dat komt omdat ie dat leuk vindt. Ja, maar dat stuk dus. Het probleem lijkt me dus he. Stel dat je terug wil keren en je kunt niet een half jaar helemaal niks doen. Zeg maar gewoon op de bank liggen en Mollemse eten. Uhm, en dan verwachten dat je dan nog een Tour de France kunt rijden.

[00:34:26]

Maar wat natuurlijk wel kan is dat je dat je door blijft trainen en gewoon zeg maar het semi topsport leven houdt of gewoon topsport leven houdt zonder dat je de druk van de camera van de wedstrijden voelt. En dan op een dag besluiten. Ik heb wel zin in een wedstrijdje. Het is makkelijk om ja, ja en nee. Wat ik opvallend vond dat mijn vriendin die behandeld is. Mensen met met burnout bijvoorbeeld. En die zij die was. Ik vroeg dat aan haar.

[00:34:50]

Van ik liet haar dat verhaal zien van dit is. Dit is hoe die er zelf over vertelt of goed kon kijken in en uit zei ze nou ja, nee, ik zie het wel gebeuren hoor, dat ie gewoon weer terugkomt. Dacht ik nou echt? Iemand die de. Die dit als. Als dit? Als die dit dit die dagelijks analyseert voor haar werk. Als die durft te zeggen van waarom? Waarom zou dat niet kunnen denk ik? Nou, dat is toch misschien toch wel een sprankje hoop?

[00:35:11]

Grappig dat wij staan altijd net iets anders in dit soort dingen. Ik denk ik moet niet hopen, want dan gebeurt het niet. Jij denkt altijd. Ik moet in jouw forum, dat zeg maar. Jij bent natuurlijk getraumatiseerd doordat je Kruijswijk toen een Geynst. Ja, dat zou waar ik ben. Bij mij is dat maar iets gevoeliger, want alles wat ik zeg komt uit. Ja ja, dat is waar. Het is ook een beetje nadenkt. De volgende keer dat we Frank Heinen spreken, moeten we hier denk ik even over spreken.

[00:35:36]

Ook wil ik dit stuk wat voor. Hoe moeten we hier als Dumoulin mee omgaan? Is dit? Is dit inderdaad? Is het uiteinde van t van een Dumoulin? Of is dit juist een nieuw begin? Of wat hopen van de terugkeer van. Dat is heel logisch toch in een religie? Zeker is dat Pasen precies zien, maar ook nog wel iets heel anders doen.

[00:35:52]

Misschien komt er wel nog een land acht op de Olympische Spelen die waarschijnlijk echt serieus ja of uhm, waar ik veel paardrijden. De hippische sporten ook. Ja ja, is maar waar zeggen ook een hond. Maar met honden kom je niet ver op de Olympische Spelen. Hij vond dit puntje af te ronden. Euh, is er nog iets van jou opgevallen? Is aan dit begin van het wielerseizoen jonne? Nou ja, jij noemt het net al eventjes euh, dat er lekker aanvallend wordt gekoerst.

[00:36:18]

En dat komt natuurlijk ook omdat het ha. Het zijn allemaal het begin courses en uhm ja. Dat doet er natuurlijk nog niet zo heel veel toe. Maar het is ook een beetje van. Vandaag wordt er gekoerst. We weten niet wat er morgen gaat gebeuren en. Veel jongens die vorig jaar toch echt weinig koersdagen in de benen hebben gehad, dus tot nu toe vliegen ze er gewoon in. Ik vond het ook gister. Uhm, of eigenlijk de hele tour tot nu toe met die uhm waaieretappe.

[00:36:45]

Die was echt schitterend. Nee Keuning QuickStep eventjes. Ja ja. Wat dan ook wel weer ironisch is, want hun sprinter was daar niet mee. Ja maar ja, daar gaan ze toch wel weer allemaal om de beurt aanvallen. Ik Keuning echtgenoote gewoon Mathieu van der Poel paaien. Dat weet je toch ook? Ja, nee, dat snap ik maar. En ik wil de Keuning paaien, want ik moet een nieuwe vloer hebben. Maar uhm da. Ja, ik zag ook gisteren dan.

[00:37:08]

Ik zag geen vloeren van QuickStep. Ik zeg nee, ik krijg nu een dikke indiqué. Wat is de Keuning? Is dat een euh? Ja, dat weet ik niet. Misschien staat er ook wel Floere Borra vind ik trouwens ook fantastisch. Wel dat je een douche nodig dus ramen en deuren doet ramen. Oh, dat kan ik ook gebruiken. Ja, maar niet op je vloer maken. Dan weet je niet. Je moet ook. Je moet ook naar beneden durven kijken.

[00:37:29]

Heel erg financieel is het heel snel. De Coninck wil Van der Poel paaien door waaiers te trekken. Is dit? Nee natuurlijk. Dat is natuurlijk al langer in principe naar en zit in een zetel naar. Naar die eerste overwinning gereden natuurlijk van een bepaalde manier, omdat Zuideinde natuurlijk al eerder dat van dat wat is. Van der Poel een stuk de doornat, de natte droom van de Van Keuning QuickStep. Die willen ze natuurlijk gewoon. Dat is de renner die je ploeg wilt.

[00:37:53]

Denk je dat ik de ideale Lefèbvre? Ja, het is best toch? Je hebt heb je een rozige van Mathieu Debaters. De ronde hoor. De ronde 100 2, de eerste die die reed. Dus is een witte broek toen nog. Ja euh. Daar zit een scène in dat volgens mij Steels op een gegeven moment tegen Van der Poel iets rijdt ruim zet. Je moet gewoon met ons komen rijden. En ja, Wout Van Aert is toch veel logischer, vindt Jacques van der Poel.

[00:38:20]

Veel meer in de keukenkruiden dan qua type. Maar Wout van Aert is Wout Van Aert en Niels Herne. Ja, hoe kan ik hier worden statement geplaatst? Ik vind het al.

[00:38:29]

Ja maar goed, maar je heeft gelijk. Dit is mijn verhaal. Nog even afmaken. Gisteren die euh. Jubel Hafid. Ja euh, schitterend duel zeker. Maar dat brak iets versproken. CD&V'ers Poegatsjov en Koesj ook een kleine, een mooi. De inleidende beschietingen waren voor koers. Mooie, mooie gast. Mayrhofen, Moessab Koesj en Florian Stojic. Ja, vloeide stoer, staat er ook lekker bij en ze begonnen vroeg niet kilometertje aan de meet, maar gewoon op 1 kilometer.

[00:38:58]

O ja, eigenlijk, de koers ging al op op 6. Weet je wel echt gewoon? Hop, daar was stof van bank ja. En ze zei dit ook. Euh. In de renners interviews naar de Tour de l'Ain zag je ook voortdurend terugkomen dat al die renners eigenlijk zouden. Ja, dan wordt die gewoon gekoerst op het niveau van de Tour de France. Ja, gewoon zo hard al zo. Euh ja, inderdaad, met het mes tussen de tanden.

[00:39:19]

En morgen kan het voorbij zijn. Is zo pakken, want we pakken kunnen. En ja, het levert wel veel vet gekoerst op. En toch die dat korona dreiging je eroverheen is toch wel lekker. En dat zelfs de saaiste wieler baas ter wereld. Euh van Ineos dat die gewoon heeft gezegd. Nou ja, de manier waarop wij de Giro hebben gewonnen. Dat heeft ons zoveel goodwill opgeleverd dat we vaker doen. Brailsford zo. Sir David voor Karloman.

[00:39:43]

Niet leuk, maar hij volgens jou op Twitter toch echt. Mijn vriend heeft veel voor elkaar. Laten we effe. We gaan naar Phat versnellen, want mensen zitten hier natuurlijk direct na. Dit wielerseizoen gaat nog heel lang duren, zo met rode lantaarn. Maar ik wil nog een vraagje hebben ook nu alle nieuwe tenues gezien. Jonne jij je toch een beetje als Jean Debouvrie van deze podcast, de Jan Debouvrie? Jawel, heel vet. Hoe heet ie gewoon Jan Dan Debouvrie?

[00:40:05]

Hij is dood. Andere vrienden? Oké, ja, ja hoor, gelabeld substantial hebben deze. Euh. Het mooiste shirt is denk ik het. Euh. Het nationale shirt van Nieuw-Zeeland. Ja, helaas wel afgekeurd, maar echt een schitterend shirt. Ja ja, maar ja ok. Dus waar George Bennett die eindelijk een keer Nieuw-Zeelands kampioen is geworden. Mooi shirt laten ontwerpen. Ja, echt heel mooi. Met even zwart. Helemaal zwart natuurlijk. Op een plek met zo'n euh ja en een witte met witte accenten.

[00:40:33]

En toen in jouw neus de taal duww shall not pass. Op zich wel een Nieuw-Zeelands doel. Ja, ze vonden te veel lijken op het shirt van een Nieuw-Zeelandse ploeg. Ja, maar George Bennett zei maar gaat de Nieuw-Zeelandse ploeg dan ook de Giro rijden? Heeft ie hem? Maar nee. Euh. Ja, ik zou zeggen eigenlijk gewoon nog IVV vind ik nog steeds de mooiste. Is een grapje nu. Ze hebben alle alle instructies van de UCI staan erop.

[00:40:58]

Nee, ermee gestikt. Ah, dat vind ik wel heel leuk. Het is terecht, maar dit zakje met 10 centimeter lang zijn dit. Dat staat er allemaal. Nee, ze halen. Dat vind ik wel heel leuk. Ja, echt grappig gedaan. Over grapje gesproken. Euh. In de reglementen van Kuurne-Brussel-Kuurne hebben ze een Oliver Naesen regel opgenomen. Zag het na. Zat ooit geklaagd dat er in een helling stiekem toch die Tiegemberg de Tour te zwaar was?

[00:41:22]

Euh, dus nu? Uhm heeft de directie opgenomen in de statuten. In de regelgeving dat daar niet gekoerst. Dat er niet gekoerst mag worden. Dat iedereen gewoon rustig de tieghem oprijdt. En dat daarna dat Ólafur dan rustig euh, weer aan kan sluiten. Sympathiek, echt leuk. Ik voel me ook echt elke wedstrijd sowieso één zo'n statuut moeten hebben dat net onderscheidt van alle anderen. De Tour doet het altijd stiekem al aankomen in de geboorteplaats van Bardet.

[00:41:45]

Weet je wel. Dat zijn dingen, maar ze kunnen ook gaan in de reglementen opnemen. Zwaar? OK. Waar zien we naar uit dit voorjaar? Jongeren die het meest uit kasseien? Ja, hoelang nog? Zaterdagmorgen lag zaterdag de straten. Oh ja en euh. Ja, dat zie ik altijd het allermooiste uit. Euh, publiek of geen publiek. Euh. Tuurlijk het liefst met maar de heilige week en Jago en Michel JRC Renaat. Ja Tim, jij.

[00:42:15]

Nou uhm, ik heb waar. Ik ben natuurlijk meer. Iets meer dan jullie ben ik van de hondersten. Ik hou gewoon de toerist van mij. Het allerbelangrijkste. Daarna de Giro, daarna de Vuelta, nu maar ik. Ik kan me erg vrolijk maken om de grote waffel van hij die niet genoemd kan worden. Mag worden die hij die niet genoemd mocht worden, maar inmiddels weer wel. Hoezo zouden we een die noemde? Oh ja, dit is omdat alles weer anders is.

[00:42:39]

Ja, precies dus. Evenepoel heeft een erg grote waffel en denkt dat ie de Giro gaat winnen dit jaar. Ik vind dat ie niet moet zeiken en gewoon naar de Tour moet. Want ik verheug me erg op dat ie gesloopt gaat worden door de Sloveense tandem. Dat is echt ik.

[00:42:54]

Ja, ik vind gewoon dat de beste renners tegen mekaar moeten rijden, zeker de renners met de grootste mond. En ik ben echt benieuwd hoe het verder gaat met Pouga, Shar en Roglic. Maar ik denk gewoon dat even een Pool dat is toch is kan toch nog niet? Ik ik. Ik heb een heel dubbel gevoel bij elk interview dat ik leest en dingen elke moet ik nou heel vet vinden? Of moet ik m nou heel erg haat? En het is echt een mix van beide?

[00:43:15]

Ja, want ik hou van branie. Precies hetzelfde. Dus het is een beetje. Ja, de persoon die laf te heet gewoon. Euh ja, de Heleen van Royen uit het wielerpeloton. Ja, het is alles. Is alles oké. Die die Smack Backus van M. Ja ja, het is ook dat je denkt ja, het is een jaloersmakend, maar ook vreselijk onuitstaanbaar. En dan PSV, dat denk je ook. Ja ja, ook ik heb.

[00:43:38]

Ik heb dat helemaal niet gemengd tijd. Ik ben gewoon 100 procent hater. Jij bent 100 a a. Nou Chelsy is het. Ik zie nu pas jij 100 10 procent anti. Even een poll gebruiken, maar ik vind wel moeilijk. Ja, ik ben dus ik. Ik vind dat ie naar de tour moet als ie zo'n grote mond heeft. Dat vind ik dus ook. Je kan niet tegelijk een grote mond hebben en dan zeggen ik ga nog even naar de Giro.

[00:43:58]

Maar Tim dit. Dit is nu daag je me uit en dan gaat hij het waarmaken. Daar zitten we. Daar zijn we vertrokken voor de komende zeven jaar. Nou ja, je hebt net gezegd dat all you uh al dit soort voorspellingen van jou uitkomen. Ja, da's is wel een beetje risico. Ja zeg, kom dat uit de tour en dan verslaat duidelijk. Daar komt ie. Ja, daar komt die nog. Besluit die Mollema had in de laatste tijdrit.

[00:44:17]

Ach zal je net zien behalen. Willem, maar kijk jij het meest uit? Nou ja, dus kasseien. Maar de die kasseien van jou die. Die leg ik wel dan in Parijs of Parijs-Roubaix, want daar is ik. Die hebben natuurlijk vorig jaar echt gemist als jouw favoriete koers. By far. Eigenlijk ben ik toch vorig jaar weer achter? Ja en uhm en uh ja, toch wel leuk dat je toch? Ja ja. Vond ik het wel leuk?

[00:44:41]

Maar ja nee ook zeker. Ik wist. Ik dat het altijd al het vermoeden. Maar als ie dan. Als ie dat en je weet pas wat je miste en de stukken van de dijk eronder monteer.

[00:44:49]

Nou ja, da's mooi, maar die heb ik dus heel erg gemist. Maar ik ben ook echt een super sakkeren voor de Olympische Spelen. Dat vind ik echt een geweldig sport evenement al. Waar ik echter. Daar kan ik drie weken vrij voor nemen. Gewoon alleen voor de televisie gaan zitten en dan elke dag huilen omdat er weer iemand goud wint dat zo bijzonder wint. En die willen die wegkoers vind ik ook echt heel tof. En ook die wordt natuurlijk ook euh steeds belangrijker in het wielrennen.

[00:45:12]

Was altijd zo'n beetje zo'n zoon. Ja weet je wel zo. Dat deden ze ook nog eventjes tussendoor. Maar het is nu wel volgens mij voor veel grote renners ook echt een doel om om 1 om de die wegwedstrijd te winnen. En daar zie ik echt super naar uit. Ik lijkt me echt heel erg leuk. Dat is na de na de Tour de France. Als het doorgaat natuurlijk, maar dat is nog steeds. Hangt nog steeds een beetje een zweem boven de Spelen.

[00:45:31]

Ook met een beetje klimmen. Ja, ja, ja zeker. Het wordt heel zwaar. Het is een beetje ja. Ja en nee. T Wordt dus tot een zware koers. Kees Bol gaat er niet winnen. Ah ja, dan kun je dat niet eens. Het WK weer om naar uit te kijken. Ja, dat is het woord. Zeg maar een soort Luik-Bastenaken-Luik achtig. Zwaarder nog wel. Maar ja, het was zwaarder dan Rio. En Rio was al een pittige was er natuurlijk.

[00:45:55]

Uiteindelijk won onttrekt daar. Maar dat was ook omdat Nibali op z'n waffel ging, want dat was echt een klimkoers. Euh, en nou wat ik weet en heb gehoord is het zwaarder dan Rio? Ja dus echt? Euh ja. De hier Shiz en de Valverde is en maar ook de YTC en zo de Woerts die hier echt naar uitkijken. Ah Mollema. Mollema is nog feitjes nog. Mollema. Tokio. Tokyo is nog ver, dus daar. Daar kun je het later over hebben.

[00:46:24]

OK. En dan een spannende voorspelling voor komend jaar. Maar de mijne is duidelijk. Bauke Mollema wordt olympisch kampioen. Ja, het heeft het zelf. G. Met een euh, met de vijf euh, gekleurde cirkels omcirkeld. Ja, deze datum. Hij zei het ook in dat b dat b telegraaf interview waar ik het net over had, zei die. Ik vind de Olympische Spelen nog belangrijker dan de Tour. Ja, het is echt is echt zijn hoofddoel dit jaar.

[00:46:50]

Ik denk ook echt dat die heeft een paar jaar geleden al heeft gekeken van nee daar word toen het parcours bekend werd van euh. Euh, dat is wel wat voor mij. Euh, dus daar moet ik. Moet ik me op focussen? Ik denk ook echt dat hij zijn seizoen zo opbouwt dat ie dan echt een piek in zijn vorm bereikt. En euh ja ik. Ik denk dat hij hier dat het voor hem is voor Bauke. Bauke Mollema, olympisch kampioen in goud, fietst dan vier jaar lang, net als Grec.

[00:47:15]

Het zou echt schitterend zijn. Ga ik toch één van de dingen die ik altijd moeilijk vind hieraan. Is dat gewoon deze generatie Nederlandse wielrenners zo goed zo weinig wapens om nationale te beslissen. Maar Mollema heeft goeie laatste kilometer.

[00:47:27]

Ja, maar hij moet er toch ook altijd een beetje hebben van bijvoorbeeld Lombardijen? Weet je wel. Vorige keer toen was. Toen keek de rest een beetje naar mekaar en toen ging ie op het slimme moment. Zou ook kunnen dat dat dit jaar weer gebeurt omdat die denk ik bij de boekjes niet tot de top tien van favorieten gaat behoren. Dus dat die dan net. Weet je wel van op elk moment gebruik kan maken.

[00:47:45]

Is dan een renner ervaringen? Dit kan niet mis is. Tim.

[00:47:51]

Ja, ik zat ergens. Ik zat ergens over na te denken. Want ja, we hebben het over de gouden generatie Nederlanders. Er is ook natuurlijk een gouden generatie Slovenen en een gouden generatie Colombianen. Maar ik denk dat als voorspelling Sosa gaat de beste Colombiaan zijn dit jaar.

[00:48:06]

Één zwaluw, jij denkt zomer ja ja, nee, maar hij geeft voor Garissa werd hij ook steeds beter. Tja. In de loop van het seizoen. Ja, hij reed een heel rare Vuelta geloof ik. Ja, Jezus heeft het vooral te reed de foto die ik had een beetje door mekaar van afgelopen jaar, omdat ze zo bijna tegelijk met elkaar ik. Hij was natuurlijk een gigantisch talent. Ik denk twee jaar geleden al Java. Ik had hem volgens mij twee jaar geleden voor de Vuelta hem getipt als Vuelta winnaar.

[00:48:33]

Ja, ik ben altijd zelf wat wilde voorspellingen, maar ik ben eens benieuwd hoe dit jaar gaat zijn. Want Lopez is er natuurlijk bij Mobistar dit jaar. Ja, maar dat gaat interessant worden. Hoe Quintana ervoor staat is mij helemaal een raadsel, want die was toch eigenlijk met een soort van Rui quasi dopingschandaal af. Ook al in Frankrijk starten denk ik toch? Zo ja, ja, die gaat ook dit dit weekend. Volgens mij. Ik las ergens gewoon te halen over zijn vorm.

[00:48:56]

Maar wat is er nou uiteindelijk met die met het hele doping verhaal toch? Hij rijdt gewoon weer. Ja, maar ze zijn wel gewoon zijn hotel binnengevallen toch?

[00:49:05]

Ja ja, ik weet het niet zo raar dat wielrenner dit soort dingen geheim kunnen blijven. Dat vind ik altijd zo. Wat daar nou precies gebeurd is, is gewoon geheim. We kijken naar jou, willen jullie wel niks? Je hebt de Telegraaf gelezen. Zijn het? Ik weet niet. Ik zag dat die laatst weer een jaartje jonger was geworden. Als ik was ik heel blij om. Benjamin Button? Ja, maar tot slot Bernau heb je natuurlijk ook nog rondrijden.

[00:49:24]

Euh, en daar ben ik dus ook een groot vraagteken. Dus ik dacht ineens Soča djembé door een door aanbouwen goed gaat. Nou ja, dan heb je het vraagsteller aan Higuita Martinez. Hey ya hi gitaren voorspel ik ook nog wel heel zeker. Die was ook nog verder terug gesproken. Ja dan die I. In combinatie met het Colombiaanse nationale Trico, zeker in combinatie met zijn twaalfjarige uiterlijk. Ja, schitterend. Een kleine fietsje? Ja, om door een ringetje te halen.

[00:49:53]

We gaan voor nog een voorspelling die we op kunnen schuiven. Jonne ja ik euh zeg. Geraint Thomas wint de Tour. Oh ja en euh.

[00:50:02]

En wie brengt die daarvoor mee? Een verdienstelijke punch. Een goeie tijdrit is wel waar. En een hele hoop zwak. Ik bakkebaarden zeker. En hij heeft daar zitten natuurlijk. Volgens mij drie tijdritten in de Tour, of twee in ieder geval meer dan de laatste jaren. Uhm, hij heeft die tour gewonnen. Toen was ie echt Murle goed. Ja, toen ging ie een jaartje hamburgers vreten. Toen werd ie alsnog tweede en afgelopen jaar was een beetje gek.

[00:50:33]

En ik denk nu dat ie gewoon in het jaar dat die tweede werd. Had ie denk ik gewonnen. Als die laatste etappe niet had ingekort had. Maar ja, daar ben ik van overtuigd. Maar niet heel veel mensen met mij. Maar ik denk nou ja, je wel heel veel mensen. Maar we hadden wel zoiets van Abernathy gehad. Zelfs ik heb het zelfs. Merijn Zeeman horen zeggen Ja, ja, oh ja, ok. Nou euh, nou ja, dat dus.

[00:50:56]

En ik? Ik denk eigenlijk dat ie t dat ie t dit jaar gewoon euh gaat doen. Euh, ik zie. Euh. Het zou leuk zijn, maar ze hebben wel echte. Die ploeg is wel weer echt serieus versterkt. Zouden hem net iets. Felipe Martinez. Maar het Cok is voorbij. Ja, maar Ramires wordt dus gewoon kopman in de Vuelta. Ja, want ja euh, Martinez wordt gewoon knecht in de Giro. Ja, want ja, ze kunnen ze allemaal niet kwijt.

[00:51:22]

Car-Pass hard natuurlijk. Bernal gaat naar de Giro. Ja euh. Dus ja daarom. De Tour wordt de Bort wordt Thomas. Ja toch? Ik ben wel benieuwd hoor. Die hierarchie is ingewikkeld daar. Ontzettend ingewikkeld. Want Thomas is zou ook best wel kunnen zeggen gaan. Slechts seizoen gehad met Dave plaatsje terug na een slecht seizoen bij Ineos en is vaak. Je hebt geen grote rol, geen grote ronde gewonnen. Ben je kan aan de Giro of ik?

[00:51:51]

Ja, al was het maar toen ging je door. Die bidon ging in gelijk een dikke 100 3 onderuit. Maar ja, hij leek toen wel weer ontzettend in orde. Hmm, favoriete voetbalclub Fantômas. Ik gok Arsenal. Arsenal. Wie een beetje verstand van zaken heeft van Theo ook toch geen hart? Ja ja, ik zocht laatst een lijstje op de Queen. Dus ook voor Arsenal. Maar weet je wie weet je wilt als zevende, zeg maar de koningin?

[00:52:14]

Ja, dat kan niet echt. Ik dacht misschien heb je een bijnaam voor iemand die ik niet ken. Nou ja, Fujita de kwakte mooiste vond was toch wel groot. Arsenal van Osama Bin Laden? Ah, leuk leek. Hebben ze jou ook een keer een shirtje shirtje gegeven? Nu heb ik vaak hoor dat Osama en ik op één lijn zitten. Ja ja, ja. Grappig. Ben je ook Arsenal fan? Zeker? Groot fan.

[00:52:35]

Dit is dit is iets wat goed geheim is gebleven. Maar Mike Teunissen dus ook. Ja ja, ja ja ok. Nee, we hadden ook 1 jaar halte. Was zo vriendelijk geweest om het publiek aan te kondigen dat we er eindelijk weer waren omdat we zoveel klachten mails kregen dat dit zo leuk was. Meer pacificatie dan echt een gerichte marketingstrategie. Dat was voor het eerst dat dit soort enige passieve agressiviteit merkte in een berichtje en een uur in de mailtjes van mensen.

[00:53:01]

Die vonden ook wel bezorgdheid, ook wel bezorgdheid van iemand die informeerde naar onze gezondheid. Dus ik snap het wel, want je zijn een jaartje ouder, dus jullie zitten langzaamaan. Gaan jullie richting die de kwetsbare groep? Natuurlijk hebben. Tim en ik heb onze Prick ook allebei wel gehad met alle Floriano trouwens. En je moet hem binnenkort weer inleveren omdat dan weer de jongens. Maar ja, leuk. Leuke lieve mailtjes en licht agressief ook. Ja ja, bedankt voor alle mailtjes, zelfs licht aggressieve.

[00:53:30]

Maar uhm was zo vriendelijk om om dan maar zeg maar de OM een beetje dus de spanning eraf te halen door mensen te vragen wat ze wilden weten. Ja ja, nee, maar we hopen zoveel inzendingen gehad. Ik dacht wat leuk is, is dat we er allemaal eentje uitzoeken en die aan. En een val van de andere stellen. Oh ja, ik heb er eentje uitgezocht van jou. Oh ja, ik ben staalsoorten. OK. Olav Herreman vraagt.

[00:53:53]

Ik ben benieuwd wat jullie verwachtingen zijn bij de vrouwen dit jaar. Lijkt me een mooi seizoen te worden. Helemaal geen verwachting uitspreken. Ja, ik vind het dus echt. Is nog moeilijker dan dan normaal, want ze hebben zoveel zo weinig gezien van de vrouwen in de afgelopen jaren nog maar een paar courses herinneren die je dat stuk een beetje gek. Waar ik het heel erg naar uitkijken is voor Annemiek van Vleuten bij de. Bij de Möbius. Ja, ik hoop heel erg dat ze een rol speelt in de documentaire die.

[00:54:17]

Nou ja, dat zou top zijn. Misschien gaat dat wel over vorig seizoen nog, maar dat is misschien dat je zo InSites krijgt in de transferperikelen rondom Van Vleuten. Vind heel tof dat ze zich presenteren als de ster. Dus ze moest gewonnen bij de team foto's en zo moest In t voor verder van verder werd al een beetje opzij geduwd. Echter een echte Stor, maar van verder Gréco over Luberon. Gravenbeek hoor ik of regel over wacht even wasdat Gréco is ie naar moppie gegaan?

[00:54:44]

Is dan wel weer Farouq ja zeker. Dit moet je. Hier moet je wel allemaal winnen. Maar ik kreeg geen textiel aangeboden. Maar het is natuurlijk gekke gek voor de vrouw. Is sowieso gek. Want, zei Van Vleuten dus bij een nieuwe ploeg, Van der Breggen is is de laatste jaar. Dus het wordt een soort ereronde voor voor 1 voor Anne die dient alles gewonnen heeft wat er te winnen viel en nog één jaar in. Nou allebei de regenboogtrui mag mag fietsen en daarna de fiets aan de wilgen hangt.

[00:55:08]

En ploegleider wordt onder anderen werd volgens mij deze week bekend. Dus voor de vrouw is volgens mij wat het interessantste is, denk ik om te zien krijgen we een euh. Gaat de nieuwe generatie opstaan? De Demi vol rings' en Floortje Mark's van deze wereld kunnen die zeg maar de rol van Van der Breggen en Van Vleuten overnemen. Wat hebben we? Ja, we hebben. We willen natuurlijk al die Nederlandse hegemonie houden. Ik heb geen zin dat straks weer allemaal naar de Italiaanse, Italiaanse of had staan.

[00:55:32]

Belgische vrouwen moeten kijken die alles winnen. Ik wil gewoon de Nederlandse vrouw. Koesj moet per definitie van ons zijn. Ja, we hadden afgelopen seizoen af en toe wat moeite met een podium wat niet geheel Nederlands was. Natuurlijk een probleem, maar er kan toch ook. Is dit? Maakt je een bouwfirma de entree in het peloton als wielerploeg ook hartstikke leuk? Met Marjan? Vos als kopvrouw? Ja, euh, wel een beetje pech, want volgens mij Jip Van den Bos sarren ze.

[00:55:55]

Ze zien ze heel veel in als een jonge jong vrouwelijk talent en die heeft de nare blessure volgens mij. Ze heeft ook een nageslacht onder van dit seizoen, maar dat is wel euh ja. Nee zeker. Dat is super top. En wat heel leuk is. Waar ik ook heel erg naar uitkijken wordt vandaag volgens mij bekend dat euh Alvarado de veldrijdster waarschijnlijk de Parijs-Roubaix voor vrouwen gaat rijden. Want die is ook voor het eerst dit jaar. Daar kijk ik er nog naar.

[00:56:17]

Dat is ook. Dat is echt heel leuk. De ploeg zitten. Ja, niet bij Jumbo. Nee, ja, dit is. Dat is dan zo'n zet. Het is natuurlijk. Ze zitten natuurlijk eigenlijk bij Alpecin, Phenix zeg maar Onet in het veldrijden. Maar op de weg is dat dan weer een. Is dat weer een andere ploeg? Dus die heet dan weer anders. Ook niet iets geks? Cycling Mundial, zo heet het. Ah ja, Fernão.

[00:56:37]

Maar je herkent er denk ik wel hoor verraden. Ja, ik heb er wel eentje van jou Tim. Ja, van Coert Fernão. Hoera! Op naar weer een mooi seizoen. Gaan jullie ook de verkiezingen van 17 maart invullen? Festeyn? Ik kan wel een beetje duiding gebruiken namelijk. Kijk, jij zit goed in de politiek. Tim. Dat weten we. Euh, jij je? De lijntjes zijn kort. Euh. Willem en ik kennen elkaar van de PMMA.

[00:57:01]

Ik wou net zeggen daarom. Euh, dames, natuurlijk ook allebei aan de linkerkant van de tafel. Mooi om te zien. Euh. Dus dicht bij mekaar. Ja Tim, zeg maar. Nee, ik vind dat echt de vindt ontzettend moe. Het is een hele rare tijd, ook met K. Ga je dat nou zeggen? De hele gekke tijd. Het zijn rare tijden, het zijn rariteiten. Je gaat ook iets raars stemmen. Nee, ja, ik.

[00:57:24]

De verkiezingen aanvoelen. Kijk of ik een voor wilde voorspelling kan doen. Ja. Kim bood hem meer dan tien zetels. Zo heftig, ja, opa, vader Willem Steijlen wilt u niet eens over hebben. Nee, je moet er wel de versnelling in. Nee, ik wil me niet mailden. Voorspellingen doen. Ik ben heel verdrietig dat de onze vriend van de show, Lodewijk Asscher, niet meer verkiesbaar is. Ja, kan hij zich weer op z'n Amby carrière richten?

[00:57:50]

Nou, en op. Op koers? Ja, leuk. Zullen we niet vragen of die leggen een koers met ons komt kijken binnenkort? Ik dacht en we gaan binnenkort. Dat zijn natuurlijk moderne jongens. Die zorg moeten binnenkort een Kliphuis ventje doen. Lodewijk Asscher zit nu voortdurend op Kliphuis. Overal zat laatst bij een ik betrapte hem laatst in een clubhuis over Barri. Pas de TV10 niet. Nou ja, heel grappig. Oh, en toen dacht ik nou is daar tijdverdrijf?

[00:58:15]

Dan kun je ook wel met onze keren een Koesj voor beschouwen. In een clubhuis was ie positief op post, even over z'n borry. Nou, ik kan het idee van wel denken ja van die fout niet van nodig. Dat andere mensen dat waren schijnen onder de.

[00:58:27]

Ik mag eentje ouzo, ik mag eentje ook. Sorry hoor, ik heb er sowieso eentje voor jonne. Oh oh ja nou van de rode baron. Na het vele winnen ze een markante verschijning. Zijn CLIM kunst is een daul. Kunst is een nerveuze gedrag. Het geel, zijn nieuwe vriendin, het gejank, het prematuren, gejuich, zijn horloge en de regenboogtrui. Waar gaan we dit jaar hebben over hebben met betrekking tot Julia Alaphilippe? Oew? Nou uhm.

[00:58:51]

Is zijn euh z'n dansen al genoemd? Zit je op dansen naast de drummer? Nee, ik ken niet. Heb ik altijd geleerd. Nee, de drummers, dat zijn losers. Maar is hij een drummer? Ja, maar niet voorstemmers. Agressief? FSV? Nee. Hij postte vorig jaar en dat filmpje Ik weet niet waarom, maar het kwam ineens weer voorbij. Uhm, denk nou te winnen van het WK poster die een filmpje in een konijnen pak dat hij in zijn woonkamer aan het dansen was.

[00:59:22]

En hij had echt lekkere moves, maar echt lekkere Emmaus. Oh dat je gewoon Willemijns wilt dat de Coughlin. Ja, ik wil het. Ja en euh. Toen euh werd werd er al werd ik via Twitter een social media website en het werd ik daarop geattendeerd van hij Tongers zoon, ben jij dit? Of euh. Maar toen bleek het dus Julia, Julian, Philiep en de man is los in de heupen. Ja, z'n vriendin is ook zwanger.

[00:59:53]

Ja goed.

[00:59:55]

Mijn vriendin ook trouwens. Echt wel. Ach ja, jongeren gooien dit gewoon.

[01:00:01]

Effe je plompverloren in de outcast. Ja, ze weet het zelf ook niet. Maar ja mam, nee. Ja ja ja. Maar jij hebt stiekem zo'n testje gedaan. Maar zo gemakkelijk jij zegt en ik heb nieuw huis. Wat is mijn huidige huis als gister verkocht? Jongens eentje. Het leven lacht je toe. Starters van de Bærum nauwe Heerstraat die er ook in mixen. Leuk, leuk. Ik vind een goeie vraag. Wacht even, dan nog eventjes doorvragen.

[01:00:25]

Nee, oh ja, alle FLI Papanin afgerond. Ja, wat maakt een baby en een baby ook zo meteen? Nou, ik dacht zo moet het onderwerp wat meneer Stiekema aansnijdt. Moeten we nog effe behandelen die zegt hoe zit in nou met Hiroshi? Welke gegevens wilde hij niet geven aan DSM? Hoe groot was het rekening dat hij? Doping zou gebruiken? Het risico risico? Wat zeg ik dan? Het rekening is geen Nederlands. Nee, een beetje een uitvallende keuze van woorden.

[01:00:50]

Hoe groot was het risico dat die doping zou gebruiken? Nou, ik zat dus gisteren in een in een clubhuis dateert uit eten zou je. Willem heeft nogal wat invites hoor. Maar euh, waar? Uhm nee. Is daar? Euh. Daar gingen. Daar was werd verteld over wat er in de wandelgangen het verhaal nu was. Dat ie dat het ging over out of competition controles. Euh, die had gemist Hiroshi, en waar ie geen afdoende verklaring voor had.

[01:01:17]

Je bij deze en dat ze daarom niet meer vertrouwden als renner van hem af wilden. En uhm. Dus dat is maar da's echt een wandelgang dingetje. Daar houden we lekker onder ons en de luisteraars. Wij zijn ook geen dualistisch. 180 Duitstaligen kunnen we niet bewijzen dat ze wel lekker makkelijk om onder je contract uit te komen. Nou ja, wil bij DSM. Maar ok. Maar nu nu dus de. Kijk, dit is natuurlijk heel veel zijn met heel veel focus points op.

[01:01:42]

Op deze discussie. Maar ik wil het wel graag hebben over hoe kijken jullie nou naar Marcuse? Want ik vind dit is heel moeilijk. Ik vind het. Ik merk dus nu van ja, want ze hebben een soort radiostilte afgesproken uit DSM zegt er niks over en Hiroshi Kamp Hiroshi zegt er niks over. Maar ja, hij is naar UAI met de Gianetti. En hoe heet die andere launching machine die er? Ja euh. Hij gaat weg omdat er iets niet helemaal klopt met zijn met z'n bloedpaspoort zeg maar.

[01:02:12]

Of met een in ieder geval zijn oude Vancamp competition controles die die gemist had, zo suggereert. Daar is niets aan. Er is iets geks aan de hand. Hangt toch wel een beetje gek misschien om die jongen heen en dat is het niet. Wordt niet weggehaald doordat hij even een fijn interviewtje geeft en zegt ja, dat was stom. Dit. Dit heb ik fout gedaan. Maar euh maar zeg. En nu heb ik een miljoen. Kan ik een miljoen verdienen.

[01:02:31]

Maar ik ben klaar.

[01:02:32]

Het is ook een beetje gek dat de. Het is natuurlijk innocent until proven guilty. Op zich ja, maar even na het wielrennen wel moeilijk. Ik vind net alle respect. En nu komt het. Ja, ik vind dat ze naar school gaan en wel een beetje moeilijk. Ik vind eigenlijk namelijk dat je gewoon moet bewijzen dat je niks fout hebt gedaan, want het is wel zo geschiedenis dat je niet. Je kan niet gewoon zeggen ik ga hier niks meer over zeggen.

[01:02:56]

Dat is gewoon voor ons. Fendt is dat heel moeilijk om mee te doen. Maar daar hebben ze contractueel denk ik afgesproken. Ja want maar dat dit wat nu naar buiten is gekomen is, is ook gelekt. Dit is niet een officieel statement van van deze, maar dit is dus wat je krijgt. Ja en nee. Daarom dat is het is ook heel ongelukkig en dat is natuurlijk de is natuurlijk iets geks aan de hand. Dus inderdaad, ik sowieso iets geks.

[01:03:15]

Los van het hele doping vraagstuk zeg maar. Het was dan nog weer een paar bruggen verder. Maar er is iets geks aan de hand met die jongen. We weten het niet. We krijgen daar geen updates over en de enige move die hem zien maken is naar een ploeg waarvan we waarvan je eigenlijk ook al een beetje zeg maar je wenkbrauwen fronst. Af en toe is er dus de vraag is eigenlijk heel simpel hoe? Hoe kijk je nou? Wat gebruikt ie?

[01:03:35]

Hoe kijken jullie naar deze jongen? Simpele vraag. Ik vind dat geestig, maar daar sta ik ik. Inmiddels kijk ik dus met een zekere argwaan, omdat in het wielrennen toch net iets te vaak 1 en 1 2 is geweest. Dus dus als als een hoop euh ja, verdachte dingen zich opstapelen, ja, dan komt er niet meteen, maar vaak wat later van. Ja nee, dat was wel vanwege dat en dat. En het het is natuurlijk gewoon wat je zegt is niet zo raar hand.

[01:04:08]

En het rare dat er aan de hand is is hij breekt door met een fantastisch seizoen. Hij was al een supertalent, maar breekt nu door. Hij doet wonderbaarlijke dingen. Heeft nog een contract. En ineens uit het niets is ie weg. Hij heeft DSM daar wel een beetje. Voormalig Sunweb een beetje een handje van, want Matthews ging ook zo weg en Tom Dumoulin ging ook weg. Dus er is iets, ook met die ploeg. Maar het feit dat er dan van beide kanten niks wordt gezegd, dat levert alleen maar speculatie op.

[01:04:38]

En alleen maar onhandigheid. En ja, dat gaat sowieso aan hem blijven hangen. Ik was er dus heel ik. Ik was echt fan van Hyfte. Ja, ik ook echt een toffe renner. Ik ben weer terug en besloot dat ik terug ben in standje neutraal. O t. Het is. Ik heb. Ik ben niet negatief nog. Ik denk dat. Dat vind ik te ver gaan, zeg maar deels stadswachter. Er is niks bewezen, dus niks.

[01:04:59]

Maar hij verdient niet. Hij verdient voorlopig niet mijn ongebreidelde, enthousiaste geschreeuw naar de tv. Knal. Ik zal neutraal kijken naar Mark Juche. En dan helpt het natuurlijk ook niet dat zijn hoofd echt heel erg op dat van Van Bommel lijkt. Ik ben een heel groot fan van Van Bommel. Jij ook? Euh Tim? Ooit Van Bommel verstehen nodig hebt? Zullen we abeylegesse interests is een zus van de Joshi nieuw boek heeft.

[01:05:24]

Is dat zo?

[01:05:25]

Ja, ultra ah.

[01:05:29]

Heerlijk! Lekker leuk te. Maar wat moet er nog eentje doen? Nou ja, dus. Euh ja, het was allemaal doen. Frankie Rayhi. Vraagt. Yes, we gaan weer beginnen. Gaat dit het seizoen van Sneeker Defurne nou beginnen? Is veelbelovend. Op op, op Sneker gebied of op fiets? Heb jij nog te veel? Jullie vonden elkaar helemaal zeker ik. Ik ben geen vedette en euh, ik heb. Ik heb hem over de heb gesproken afgelopen dagen en hij euh.

[01:06:00]

Hij was tevreden. Of vond het vet dat ie dat die tweede was geworden. Maar ja, t is wel tweede. Dus dat daar hou ik nog van dat je niet per se gaat juichen bij een tweede plaats. Uhm dat. Dat hebben we ooit na het WK een Nederlands elftal gedaan. Dan word je dus nooit wereldkampioen. Nee. En uhm, hij vond het heel raar om vervolgens in die leiderstrui te rijden. Want ja, dat was ook niet dat.

[01:06:24]

Dat voelde niet helemaal goed omdat dat kwam omdat Van der Poel dus was uitgestapt, maar was heel euh blij met hoe het ging. En er was eigenlijk nog blijer met het feit dat die de Giro gaat rijden. Hij kreeg het programma en had het echt niet verwacht. Ik had er stiekem wel al rekening mee gehouden, omdat Groenewegen natuurlijk best laat weer in competitie mag komen, maar hij had het blijkbaar zelf nog niet gedurfd. En ja, de Giro is wel echt euh.

[01:06:49]

Ik denk dat er iets van 5 tussen de 5 en de 7 sprint ritten zijn. Dus ja, hij kan hier echt wel. Hij kan er gewoon heel leuk gaan leren. Ja toch? Ik vond heel grappig dat ie je kreeg. Bericht van Niels Commandeur dat de Sneker Dave ook reageert op felicitaties via zijn Marktplaats advertenties. Dislike iDevice op heel veel manieren te bereiken. Mooi, maar ik volg toch ook een beetje de lijn van Dumoulin. Ik weet als het antwoord op de vraag wordt dit het jaar verslikken?

[01:07:19]

Ja is meer dan het wielrennen. Dylan Groenewegen krijgt een kind, dus misschien wordt dat al het jaar van Dylan Groenewegen. Ik zag dat Nienke, Nienke Storm naar je White Nine en Nina Storms die Nina Storms. Ja, die is maar twee jaar voor. Groenewegen zal dan voornamelijk in koersen gaan. Zich afspelen? Ja, maar heel misschien. Ik wel iets positiefs, zegt Vuelta. Ja, postief zeggen. Nee, ik kom er nog iets wat je daar nog zo heftig over zeggen.

[01:07:44]

Dat is één van de dingen die mij mij raakten tijdens de lockdown in twee jaar tijd. Hij zijn lokaal tijdens de winter, de zwart, het zwarte gat. Ik zag twee foto's van van Fabio Jakobsen en een foto van Dylan Groenewegen. Ik weet niet of de chedi die hier legendarische foto Syrië kent. Ik ben even vergeten van welke fotograaf het was, maar dat zijn foto's van jongens die afreizen naar Afghanistan in de naar de oorlog. En dan zeg maar foto's van dat ze er heengaan.

[01:08:10]

En dan vol in hun gezicht en dat ze terugkomen. En er zit. Het is fascinerend wat jij dus. Wat je dan? Wat je ziet is eigenlijk naast dat ze moe en bruin zijn geworden. Zie je vooral in hun ogen. Lijkt iets heel gek. Lijkt iets veranderd. Is dat dat zo lijkt? Iets? Er lijkt iets kapot, iets gebroken en ook iets volwassen te zitten. Zeg maar een soort. En euh, alsof het leven ze echt even flink geraakt heeft.

[01:08:33]

En ik moest daar aan denken toen ik de foto's van Jacobse en Groenweg zag. Yep. Ze hebben nu gewoon de D. De de. Dat zijn we precies. Dezelfde blik als die jongens die naar de oorlog zijn geweest, daar iets vreselijks hebben gezien en terug komen. Hmm, dat is niet best. Nee Tim, jij wel. Jij wou iets positiefs zeggen. Ja sorry dat ik jullie weer député, waardoor jij je kind. Ja ja ja, da's waar.

[01:08:55]

Hij heeft een kind. Het is algemeen bekend dat je mij zelfs over gaat. Maar ja, zeg nou dan toch eens bij jongens.

[01:09:01]

Ja godverdomme. Nou gefeliciteerd.

[01:09:05]

Daar zal ik dan nog iets positiefs zeggen. Geld is heel leuk vind. Is dat dat? Euh dat hij die jonge gasten dus onze klas of toch niet? Want die nu overal voor het eerst een proef coaches euh rijden. Dan zie je dat allemaal nog met zoveel onbevangenheid en enthousiasme doen. Dus ik had Timon Aarsman, sprak ik toevallig. Euh, naar aanleiding van of na de tijdrit van de Uhjw Tour. Die had zo'n fotootje gedeeld dat ie met een auto met maar dan heel groot Arents man op de voorkant stond toen etc.

[01:09:31]

Maar je moet wel ervoor zorgen dat je me dat je die dat je dat bord meeneemt stelt die al geregeld het zet. En dat natuurlijk zo vet is, want daar hebben we je eerste koers. Dacht ik dit is ook dit zo fijn dat je een past zo goed bij dat gevoel van de nieuwe lente. Dat soort jongens dat soort dingen nog kan waarderen. Dat dat voor je geregeld wordt. Dat er dan gewoon een bord met Arents man op zo'n zijn uitziet van keel, koe en ander goed nieuws over de klas.

[01:09:53]

Stonington niet natuurlijk. Olaf Coj die direct prof is geworden met rode lantaarn effect. Onder andere vanwege inderdaad vanwege de rode lantaarn effect. Omdat wij er nou toch een beetje een lobte hebben gedaan waar je bij de H. Bij de vrienden van Jan van Lotto-Jumbo alleen maar om op het rechte pad gezet. Jumbo Boophis. Sorry, maar een beetje wel. Ook naar aanleiding van dat van het afscheid van Dumoulin. Tijdelijk of definitief en de val van Mike Teunissen.

[01:10:18]

Dat is natuurlijk een beetje een verdrietige vrouw, want die was op trainingskamp. Ja, op de tijden viel in de laatste dag af. Ja, volgens mij de laatste dag van de in een afdaling en lijkt in zo. Dat waren de laatste berichten eigenlijk het voorseizoen te kunnen vergeten. Bittere tijden. Ja, we hebben m. We hebben hem gebeld. Ja, goed met. Laat laten Duivenaar luisteren. Lachenmann Beste lange minuut, moet ik zeggen, echter sorry Maik, hier zijn we dan snikt.

[01:10:47]

Het is gelukt ja en we eindelijk de speler geworden. Het lag niet aan mij, maar ik ligt eigenlijk nooit aan mij. Waar is dit een beetje? De regel bij de rode lantaarn ligt eigenlijk nooit aan mij, maar hebben we hebben begrepen dat jij heel veel tijd hebt nu dus dat het eigenlijk toch niet zoveel uitmaakt.

[01:11:00]

Ja, dat is een bittere conclusie. Ja, je Ligi ligt lekker op de bank. Nu ja, eigenlijk wel God. Dit is nu hoe jij je dagen slijt of niet. Ja, ik moet zeggen ik ben vanaf deze week begonnen bij beide ouders. Dan kunnen we eigenlijk niet zo heel veel aan. De blessure zouden doen, maar wel vooral alles eromheen bezighouden.

[01:11:25]

Dus dat stelt niet veel voor.

[01:11:26]

Maar dat geeft tenminste nog een beetje voldoening dat ik de mensen nog eens iets doe, iets doe op een dag en je liever even even terug. Wat is. Wat is er in godsnaam gebeurd?

[01:11:37]

Wij zaten op de vulkaan. De tijden duiden aan. Eigenlijk gewoon één van onze ritjes door de Norén naar beneden en ergens in een dorpje lag er op. Elk ligt al vaker stenen op de weg, zeker daar alleen. Het was daar toevallig een steen die ik dik over de ogen had gezien. En achteraf bleek ook wel, want niemand ging hem nog ophalen. Die steen bleek een hele donkere steen te zijn.

[01:12:07]

Het was een bocht in de schaduw en zo een beetje afgetopt washi.

[01:12:13]

Dat was eigenlijk een beetje een erg ongelukkig moment als het ware. Maar ik val dus over die stenen heen en in één keer raak ik mijn fiets kwijt. En in de afdaling zou ook met snelheid verschijnen. Waar mijn snelheid inderdaad. En ik dacht nogal met de auto. Ik stel Lacson, maar daar valt nog mee volgens mij. Maar terwijl ik mijn been eigenlijk optillen en dat nu begon eigenlijk niet. En toen voelde ik al dat het niet goed was.

[01:12:37]

Maar Primoz heeft wel een mooie nieuwe steen voor zijn collectie.

[01:12:40]

Ja ja, ik ben me niet gedaan hebben, want die moet in het Mathenesse Museum Maïsstraat platen. Ik hoop dat ie m heeft. Heb je m? Heb je meegekregen of 15 mm achterovergedrukt? Ik ga geen vragen wat maaibeurt is. De eens licht. Ja, dat lijkt me wel belangrijk. En een en is een stuk superspion, want er was volgens mij de laatste dag zo'n beetje terug van het trainingskamp. Nee, nee, nee, nee. Naja voor jou wel.

[01:13:03]

Nee, nee, wij waren aan het einde van de eerste week. Want in principe. Nathan en Edo bijvoorbeeld. Die zouden dan met mij eigenlijk terugvliegen naar België en dat zou morgen gepland zijn. Dus Ajax zal morgen pas de laatste dag zijn.

[01:13:19]

Ja, en toen rond Hanshin ben ben je meteen naar huis gevlogen.

[01:13:23]

IRA afgevoerd natuurlijk naar het ziekenhuis. Euh, en daar eigenlijk wat testen gedaan. Maar toen zouden ze daar ook van. Nou ja, die is gescheurd, dus daar willen we opereren. En ja, dan zijn wij daar als ploeg wat meer terughoudend in.

[01:13:36]

Zeker na vorig jaar natuurlijk met Midwoud, want die heeft eigenlijk vooral die is gescheurd. Althans in spieren je bovenbeen toch? Dat was het. Die was dan eigenlijk.

[01:13:46]

Die was dan gescheurd en ik moet geopereerd worden in Amsterdam zeg maar. Of naar Nederland gevlogen. Naar Amsterdam, waar we dat onderzocht toen bleek die bleek een van de bovenbeen. Wij ingescheurd te zijn is dus niet helemaal daarmede, maar wel anders. Want eigenlijk is het gat. En ach ja, en daar moeten ze dan hechten ofzo. We gaan dus dat hebben ze. Ja sorry, ik weet niet of ze dat maar wel aan elkaar maken is.

[01:14:08]

Jammer dat echte verlijmen misschien. Ik weet het niet. Ik ben geen chirurg. Er zitten wel hechtingen in die in ieder geval van dus.

[01:14:15]

Oké, ik denk wel dat hechtingen, maar het lijkt me wel beter dan dat ie helemaal door is toch? Jaja zeker?

[01:14:20]

Ja, want dat kan je ook Schama terugbrengen. Zo en dan het normale probleem. Maar dat is allemaal dus niet aan de orde. Dat valt ons allemaal gelukkig mee.

[01:14:28]

Feit is wel dat ik geopereerd moest worden en nu drie weken een brace moet dragen omdat ik dan niet te veel mee mag doen en niet mag buigen en zo en niet weer ontward mag maken en dan langzaamaan weer opbouwen richting richting fietsen en.

[01:14:42]

En wat is de. Wat is dan de prognose voor me? Hoelang ben je hiermee zoet? Zeg maar met zoiets?

[01:14:47]

Ja, daar in het ziekenhuis was de eerste prognose drie weken Brees drie weken opbouwen en dan weer soort van volledig belastbaarheid. Je weer kan gaan trainen als het ware. Wat je dan in principe nog een aantal weken moet doen voordat je aan koersen kan denken, is zo'n zaadknop een week of tien. Maar ja, wat ik zei ga je naar de fysio. Probeer ook wel iets met die knie te doen. Ja gecontroleerd dan wat er mogelijk is. Maar daarna proberen zal natuurlijk nog moeten versnellen mogelijk?

[01:15:17]

Ja, toch het beste van te maken. Inderdaad ja. En dan te zien hoeveel we nog van die tien weken eigenlijk grofweg. Ja, en daar gaan we dan proberen natuurlijk wel wat van af te snoepen.

[01:15:27]

Ja maar ja, tien weken en dan zit je in. Het zit tweeënhalve maand verder. Dus uhm, begin mei zo'n beetje. Ja, da's net te laat. Maar ik, met een beetje geluk ben ik in ben ik fit om. Met alle vorige successen. Ja, Jezus man en ik vind het wel echte. Ik las het en ik moest ze echt een beetje van huilen. Ik zegt wel dat zulke dikke pech.

[01:15:50]

Ik weet ook niet of ik word er nog steeds niet echt vrolijk van dat ik nu wel kijk. Ja, uiteindelijk moet je dan maar mee doen en probeer ik nu gewoon zo goed mogelijk weer fit te worden. En kan ik niet wachten op het moment dat ik weer op een fiets kan zitten? Ja maar ja goed, ik bedoel nu aankomende zaterdag. Dat gaat ook wel eens door natuurlijk. Ja maar hé, je kijker. Jawel, je kan prima naar zijn koers kijken.

[01:16:18]

Maar het is natuurlijk wel heel natuurlijk. Vorig jaar had je eigenlijk een beetje een chirojaar met. Wat was het? Vijftien koersdagen of zeven in totaal.

[01:16:26]

Iedereen was traag, maar ja, da's pas één koers tot het korona in veel neusblad.

[01:16:31]

En toen toen net wat we eigenlijk meegingen in koers, viel ik dan op hoogtestage? Ja en nee. Ja, toen heb ik nog inderdaad een aantal weken kunnen koersen. Een beetje en met de moed der wanhoop zo. Maak er nog maar van. Ging nog best goed eigenlijk. Ja achteraf als je kijkt.

[01:16:47]

Ik heb echt een week fatsoenlijk kunnen fietsen voor de Tirreno en dan een paar weken later nog BinckBank. En wij hebben hier eigenlijk best nog wel goed worden gedaan. Ja dus, maar dat was allemaal in het ook al zo net niet. Weet je wel. Het is eigenlijk een jaar om snel te vergeten. En dan was het eigenlijk vooral hopen dat het dit jaar dan dubbel zo goed zou gaan, maar dan ziet het niet naar uit. Gelukkig is het nog een lekker toetje, toch voor jou dit jaar.

[01:17:10]

Ja, het WK in Leuven. Er zijn natuurlijk veel mooie toetjes, maar toevallig dat de bondscoach koos die er ook nog een berichtje aan trekt. Ook van de vrije tijd.

[01:17:21]

En dan komen nog genoeg mooie koersen aan. Dit jaar dus. Ik zei ook al van Leuven.

[01:17:27]

Leuven zoverre dat de secundum districtshoofd. Maar ik kan me wel voorstellen dat de stuk. Vorig jaar was denk ik voor jou ook al wel mentaal zwaar. Weet je wel, als je met die met die valpartijen dan? Inderdaad ja, je bent geen profrenner om vijftien dagen te koersen op een heel jaar toch? En eindelijk ook. Het lijkt me een lastig, lijkt me echt serieus. Ingewikkeld om dan om weer om je weer op te laden. Weet je om weer zo'n herstelperiode in te gaan, dan weer op te bouwen?

[01:17:54]

Dat is wel echt pittig. Toch kon je hem na een depressie aan te praten.

[01:17:58]

Ik ga me zo weer games geven. Ik ga me zeggen we gaan omhoog praten en dit natuurlijk, maar dat lijkt me gewoon super zwaar. Och ja, maar Maaike. We zat helemaal waar. Staat helemaal klaar om op jou te letten bij het Bos van Wallers dit jaar. Jaar na jaar niet Banfield. Wie moeten we dan letten? Timo Roosen.

[01:18:20]

Hoe hoog? Dat zou leuk zijn. Ja, die heeft Tele. Die heeft iedere keer met jou kunnen trainen.

[01:18:26]

Ik hoorde dus dat die euh, ofwel ik had van de week nog gebeld, maar daarvoor hoorde ik al dat die echt heel goed schijnt te draaien en dat die een beetje opschuift in de hiërarchie.

[01:18:37]

Ja, je drie weken niet bij ben.

[01:18:39]

Dus ik zei nog maar eens eigenlijk ook niet zo gek natuurlijk. Al die tijd hebben mij getraind.

[01:18:43]

Maar dan dan spelen een gewone spelen gewoon dit voorjaar doorgaan, want die moet inderdaad met hun wel.

[01:18:50]

Unieke kans voor me inderdaad, want bij de omloop daarom vandaag ook niet. En jij ook niet. De journalisten keren Olaf Kooien en Time Goeroe om op te letten.

[01:18:59]

Ja, leuk natuurlijk voor heel de ploeg. Wel mooi, zeker omdat de omloop is niet. Wout rijdt er dan niet en iedereen kan kopman zijn. Afval nu ook wegen. En dan is het wel een uitgelezen kans voor jongens als Thimo, Pascal, Nathan. Noem het allemaal op. En euh, en het geeft ook het iets minder druk voor Olaf. Natuurlijk moet iedereen zo snel instromende. Ja, als gewoon een hele mooie koers om dat allemaal in te vliegen.

[01:19:22]

En dan gewoon kijken hoe ze meekunnen, op niveau meekunnen of zo mee kunnen doen tot diep in de finale. Nee, maar toch nog even terug op de op de motivatie, want ik ben buitengewoon benieuwd. Ik kijk zeker een nieuw begin. Volgens mij heb je die eerste klap. Weet je wel van euh. En dan denk je van oma's seizoen valt in het water. Maar hoe voel je je nu daarbij? Zeg maar helpt het dan om weer met de fysio aan de slag te gaan en weer het gevoel te hebben dat je een beetje aan het opbouwen bent?

[01:19:46]

Of zit jij nog echt een jaar vol in de rouw van verdomme, daar gaan we. Daar gaan we weer vier kostbare maanden in. Euh euh. In euh, in het wielerleven van Mike Teunissen. Ja, dat ook. Alleen probeer ik er niet teveel over na te denken, want dat was al een mooi verhaal. Maar vandaag mocht ik voor het eerst iets van zo'n cadeau doen als het ware. Dus ik werd gekraakt als een soort rookmachine gezet, het alleen met je handen kan werken, want jij kan niks doen.

[01:20:11]

Ja, ik heb daar twintig minuten aan wat staan te draaien en. Het is ongelooflijk eigenlijk wel voldoening geven als je zeg maar met twee weken alleen maar een beetje op bed gelegen hebt en niks heb gedaan. Eigenlijk gewoon zoiets simpels al eigenlijk weer gewoon het gevoel dat je door een soort van terug aan het koken bent er iets aan het doen bent om om om wielrenner te worden.

[01:20:33]

Maar dat lijkt me al een beetje een beetje wel. En dan wat ik zeg ik kan niet wachten wat ik een keer weer op de fiets kan rijden, kan gaan stappen en dan langzaamaan dat weer gaan uitbouwen en dan richting een wedstrijd kan toewerken kijken. Ja, dat is maar een beetje waar ik nu duikt. Daar ben ik mee bezig en dat geeft hoop. Ja, precies ja. Het voordeel is wel dat je nu meer Eminems mag eten. Ja, sluikreclame, maar al van afgestapt, want een paar dagen kan het wel.

[01:20:59]

Maar ik heb wel gezien als je het niet doet op een dag.

[01:21:01]

Awel dat soort ongein uithaalt. Dan gaat het snel de verkeerde kant op.

[01:21:04]

Ik kreeg gewoon foutmeldingen van je jumbo voet. Quasi een fotootje app. Ja precies. Loop ik even met. Ik kijk naar de tweets van mijn en Spanje.

[01:21:14]

Wetenschap, wetenschap, spiermassa zakken op een stuk beter, maken Mooijman en Jennen en nou DS 13 Mauro's voor de omloop. Kunnen we het dan toch nog wel van jou verder? InSites van. Hoe was het op het trainingskamp met Djumbo verder? Waar de rij waar de jongens die je opvielen, waarvan je dacht van hoe die game daar voorbij die die? Die zijn al vroeg goed. Na Eigenlijk als je op de hoogte gaat hij eerst een paar dagen nodig om te acclimatiseren en heb ik het niet gek te doen.

[01:21:43]

Ja, en eigenlijk. We hebben een goede training gedaan, maar die dingen allemaal apart. Eigenlijk omdat iedereen toch zijn. Zonnehuizen Bocken heeft nu dus eigenlijk maar nu. De eerstvolgende dagen zal ik was de eerste moeilijke dagen om te kijken. Die is goed en niet uit. En dat heb ik allemaal gemist.

[01:21:59]

Dus. Nou ja, bescheiden dwaasheid, zo'n mannen. Nee, we waren maar met een mannetje of vijf een aantal achterna nagekomen, maar we autostrada en voor de rest alleen Edo en Nathan van der Goya's kern. Ja en nee, het ziet er niet veel goed uit. Ook die twee die ook in de gaten houden dit weekend. Maar ja, verder neem ik aan dat iedereen die traint heeft.

[01:22:22]

En heb je vanochtend nog de UHH tour gekeken. Ja, ik kwam eigenlijk net terug van de fysio en vergelijking voor de finale.

[01:22:30]

Dus doe 7, doe 7 de de. Mike Teunissen analyse van de sprint.

[01:22:35]

Ik vind het allereerst wel knap hoe ze dan een parcours van 200 kilometer dwars door de woestijn uittekenen om vervolgens de eerste 100 bochten achter elkaar in omloop te vinden om daar de finish te leggen. Als knap, dat is dan ook allemaal verder. Ik let natuurlijk op dader, dan zal ik het ook goed uit moeten leggen.

[01:22:55]

Swings die op hem ook goed en je ziet ook daar de Caputsteen rijdt, heeft echt wel goede intuïtie en liet uiteindelijk toch veel goed en goed in zo'n finale. Jammer jammer dat net die pasta toen nog twee keer rechtdoor moest inhouden.

[01:23:08]

Denk je dat hij het anders had gehad? Ja, weet je, wat is dus wel tegen? En als je een man als Ackerman een bol ziet vallen ook best wel hard terug. Het is ook in het zog. Kun je ook wel heel snel heel veel snelheid maken. Ik denk er echt nog naast te overkomen. Is dan wel nog een volgende stap. Maar ja, het feit is wel dat je natuurlijk erg goed kan positioneren en heel veel snelheid heeft.

[01:23:30]

Ja dus ik weet niet of nog een sprint is eigenlijk. Maar ik ben wel benieuwd wat we al zien als die als die extra baan heeft. Volgens mij niet toch? Kijk even naar Jonne. Of er nog gesprint zit in de Buatu hoor. Jawel, morgen of overmorgen toch? Oh ok. Ik kan ik nog één keer lijken kijken. Als je kijkt wie je wie. Die twee is zelfs nog nog twee sprints. Ja, nou, dan moeten we naar één bergtop.

[01:23:51]

En euh, en dan moet ie er nog wel eentje kunnen pakken zou je zeggen. Lijkt me ook eigenlijk wel ja, maar verrast het jou dat die zo goed is? Je had natuurlijk ook de voorbede, de podcast special gehoord met rode lantaarn? Ja daarom. Waarom is eigenlijk Roland danig?

[01:24:08]

Ja zeker? Ja Olav je ook Lagerlöf geworden. Dave Dekker? Die moet alleen maar tweede. Het werd wel tijd dat we je. Dat we dat effect ook weer op jou gaan hebben.

[01:24:16]

Mag ik net zeggen.

[01:24:18]

Anders dan Hefti heeft hij al wat schoenen verkocht of niet? Nee, nee. Ah ja, van hem.

[01:24:25]

Die troost staat ook stil. Ja, maar voor niks gaat de Sonnenborgh. Volgens mij hoef je je niet te leren. Echte goeie handelaars. Ja, heel jammer. Maar waar heb je nog geen Netflix tips nodig van ons? Of wat, hoe en hoe spendeer jij je avonden nu?

[01:24:41]

Ik heb van het weekend, kwam Materne langs en heeft een puzzel gebracht. Ik ben nu een pizza.

[01:24:49]

Of heb je wel een kut leven hoor? Ik maak Mayken, maar ik maak. We hebben de bodem wel bereikt. Het is echt de zero hoor.

[01:25:03]

Maar als jullie nog een Netflix tip hebben, dan hou ik me aanbevolen. Nou ja, ik denk dat ik denk dat ze daarmee ons luisteraars gewoon voor inschakelen. Toch? Netflix tips van Mark, Netflix, tips voor merktekens. En ja, ik neem aan dat je de Movistar documentaire al drie keer hebt gezien. Heb je de nieuwe Analog? Ja, ja, zeker. En dat kan nog wel even duren. Heb je de docu Saurer Grapes gezien? Nee, daar kan ik je aanraden is echt genieten.

[01:25:27]

Waar gaat die over? Jou gaat over iemand die ineens naam maakt in de wijnwereld en of dat helemaal euh euh. Schoon gaat is. Euh. Er is een goeie vraag. Het is echt genieten. Ook in de ook in de wijnwereld. In de wijnwereld kan alles worden out of competition controles gebeuren, zeker, zegt Smele. Maar ook daar heb je de eerste op te pakken. Maar we zullen alle namen kennen. We zullen de luisteraars ook nog even even vragen en dan kunnen ze je kennis in tweets sturen met een goeie maar een goeie Netflix stip.

[01:25:56]

Hij mag top beterschap jongen, maar het is. Het is een zure periode, maar daar komen weer. Er komen weer gouden tijden aan. Dat twijfelde geen moment aan. Ik eigenlijk ook.

[01:26:07]

Alleen daar heb ik op dit moment zo weinig last problemen. Zei je nog wel eens je? Nee, want euh. Laten we zeggen mij fit. Je stond natuurlijk op de rooster voor de tour. Is dat is dat ie? Ik word daar al over gesproken of niet?

[01:26:21]

Nou, toevallig dat dan een gewone week effectjes, maar hij komt nog lang daarvoor hebben. Uhm, kijk in principe alsof ik die weken is het uiterste. Vanaf mei fit. En aan die opbouw richting tour, dat neem ik aan. Ja moet geval sowieso wel lukken. Maar ja, je moet even kijken hoe dat. Hoe we dat gaan doen. Het zou wel tof zijn. En het beste Pannis ja lees zeker, maar ik laat dat aan het gevoel zijn waar we ons ook kunnen trekken.

[01:26:46]

Ja, er is wel iets om je op te verheugen. En wie weten wie weet hebben we weer net zo'n seizoen als vorig jaar. Worden gewoon al die klassiekers netjes verplaatst naar het najaar voor jou? Ja, ik zou het zowaar een keer. Niet erg fuchsia's misschien. Maar hij zegt wij zullen elkaar allemaal nog een extra knuffel geven om de coronavirus nog even een slinger te geven. Mike Ja. Derde golf kogelgat. Okay, je laatste vraag weet je nog iemand de groetjes doen?

[01:27:12]

Uhm, ik wil Jos van Emden de doen die in Stedelijk Ziekenhuis is gegaan. Ik las het de groetjes en beterschap. Weet je wat hij had? Was het gewone. Was gewoon een euh, een woestijn griepje.

[01:27:26]

Ik heb hem door de tijd redelijk succes te wensen, zegt hij. Ik ben er al langer. Maar dat is voor mij. Maar ik denk het nog wel. Een is. Een appel allergie denk ik. Kan ook een appel rederij d'Europe gewoon de Zuid-Afrikaanse variant. Beste zijn. Hij mayke tot later. Super! Bedankt dat we je even konden spreken. Die wetenschap bannen nu aso. Nou Nathan en Edo moeten opletten. Voorjaarsklassiekers. Dus. Dat is dus Nathan Van Hooydonck en Edo.

[01:27:59]

En er worden affinis, grootouders, edo of nee en moest ik ook effe overdenken. Wordt natuurlijk jouw visie affiniteit mee? Ja, dit jaar het gekozen niet slecht van Michotte. Michelson scat uitrijden. Ja, Nelisse die zeker niet. Alles mag lekker op kop gaan beuken voor onze jongens. Voor onze Hollandse jongens ja. Maar als ik hem zo hoor dan is dus dan is het kennelijk niet alleen een euh een nee. Ze zien wel in een klassieker rijden in hem denk ik.

[01:28:23]

Grappig is de dus Edo past wel weer bij je bij een vraag die we van folky 92 krijgen. Misschien moeten draaien om een heel kort even een uitstapje nadoen die ons wezen op een. Dat we die vond dat we een special moesten doen met de seck renners van lichting 2018 2019 die nu het profpeloton kleuren zijn en dat zijn dat Rijsoord affinis is edo zoals wij me mogen noemen. Arend van Kees Bol De Chinezen, euh, Jordi Meeus die nu bij Bora rijdt.

[01:28:53]

Schelling die ook bij boerenschuur Bora rijdt. Julius van den Berg van de Van Jeff. Wat een neuh, want een lichting is dat. Maar ja, echt leuk. ASEC heeft leuke dingen gedaan. Laatste jaren. Ik wil heel. Ik wil heel graag een sexy special maken. Ik vind sexy golf het echt een toffe club. Ja, maar ook voor Mike Teunissen. Wij lezen natuurlijk ontzettend met hem mee en we zouden de rode lantaarn niet zijn als ze daar niet wat mee zouden doen.

[01:29:15]

Nou dus we hebben natuurlijk wel als guirlande. Virtuele fruitmand moeten we naar m sturen. Aangezien er geen één renner reageerde op het rotte fruit wat was of tegen de tijd dat het in Andorra was en wat nu? Weet je wat ze kunnen doen?

[01:29:29]

We kunnen iedereen die maar even een positieve noot zal sturen een hart onder de riem wil steken om een kaartje te sturen. Dat faciliteren wij. Wij zorgt dat kaartjes bij hem terecht kan komen. Dat is leuk. Ja, dit is. Daar gaan we wel. Het kan me vaker doen dit seizoen, maar hopelijk hebben we niet hoeven niet te vaak in te zijn. Vrienden van de show in de lappenmand? Ja, dus je kan nu gaan naar de rode lantaarn podcast Pinel slash kaartje.

[01:29:54]

Hoe kom je op een pagina? Dan kan je eens een berichtje tikken naar Mike Teunissen. Kan je een plaatje bloosde of een plaatje van ons kiezen? Bijvoorbeeld een omhoog gestoken duim bijvoorbeeld? Ja, of wat het gaat over plaatjes zeg. Foto's van je nieuwe hondje. Ja, dat ga ik doen denk ik. Dat is veel leuker, maar jouw hondje heeft geen duimbreed toe. Euh mens, dat is mij beloofd. Maar aan één poot raken. Maar dan zorgen wij dat het geprint wordt op een kaartje en dat bezorgd wordt bij Mike Teunissen en zo Can-Am allemaal even.

[01:30:22]

Dat vind ik echt leuk. Ook leuk. Ik zou ook dat zou hebben met z'n allen voor een gejuicht toen in Brussel won een met een andere succes. En straks staan we allemaal weer te juichen als je je als ze je Parijs-Roubaix eindelijk wint. Euh, het is nu als je aandeel in de overwinning in Parijs-Roubaix. Dan moet je me nu een hart onder de riem steken. Want de Kees-Jan had ik zeggen ik heb me toen in Intune in het diepste dal.

[01:30:42]

Stol zat toen wassing. Weiden waren wel vol. Inderdaad heb ik m een kaartje gestuurd en heeft al die tijd van koelkast gangen. En kijk nu eens, dus dat is de rode lantaarn podcast Pantanal slash kaartje. En dat is met dank aan Alma Post. Het was best wel leuk bedrijfje. Dan kan je dat heel leuk. Ja, dat is wat dit bedrijfje doet. Kaartje versturen die er gewoon intypt. Plaatje uploaden. Cash stuurt. Ze hebben ook heel simpel hele fijne Ector.

[01:31:06]

Dat je gewoon met je app meteen een kaartje kunt sturen. Wat ook heel chill is. Want hoe kun je een super fijne super makkelijk na? Daar is volgens mij ooit mee begonnen. Een heel fijn een bijvoorbeeld een iPhone foto als kaartje geprint naar je oma sturen. Een brief. Ja, nu baal ik nog meer dat ze dood is. Ja nou ja, ja ja, heb jij weer ja? Wat een pech kan ik dat weer niet doen.

[01:31:26]

Nou, dan stuur je toch het kaartje dat je eigenlijk naar oma had willen sturen? Nou, Mike Teunissen. Dat is een leuk idee met een foto van jouw hond. Zou het echt Warnier als jullie dit zouden doen? Je moet de luisteraars ook nog een keer zeggen dat de rode lantaarn podcast Pantanal slash kaartje. We zullen het ook effe op een vriend van de show in zou zetten. Ja, en in de show nooit op Twitter. Goed voor de draad ermee.

[01:31:45]

Aanstaande zaterdag? Ja, Omloop Het Nieuwsblad. Voormalig Omloop Het Volk. Wie gaat er winnen? Oliver Naesen. Echt snel moeten we niet effe in-line. Want het is voor Tim die die Beuk tegelijk met de vraagt en ik. En ik ben enthousiast omdat ze het er over gehad hebben aan maar doe maar. Dan kan de leider nog meer in hoor. Mag van mij zeker. Ja maar kijk wat spot is belangrijk. Ik denk. Voorts voorspellen de ze 200 kilometer.

[01:32:14]

Euh, het is een beetje er zo uit te noem maar een tegenwoordige de. De oude Ronde van Vlaanderen, omdat die een beetje over het oude parkoers gaat van een van de van de Ronde van Vlaanderen is de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. En zo zit het erin. Vorig jaar hadden we natuurlijk een episch duel om de Voorspel Bokaal. John en ik met Jasper Stuyven en Yves Lampaert. De Leeuw van Leuven. Wonder won daar in een sprint à deux en de rest van de top vijf van zes Cragg, Anderssen, Matteo Trentin, Tim Declercq en op 5 en 6 2 vrienden van de show Mike Teunissen en jouw voorspelling voor nu dus kennelijk.

[01:32:47]

Ja Oly NAS'en. Ja euh. Ja, belangrijk om te weten. Geen Wout van Aert dit jaar van Mathieu van der Poel is dus de vraag. Want die was er vorig jaar ook al niet, toen wegens ziekte. Nu vond hij de UAI Tour eigenlijk een betere voorbereiding. Maar Van Aert en Van der Poel hebben allebei gezegd Vlaanderen en hoe blij zijn onze? Daar gaan we voor. Dus Van Aert start zijn seizoen in de strade die Van der Poel eigenlijk ook wil rijden.

[01:33:08]

Maar dat is nog niet zeker, want hij kwam erachter dat volgens mij Parijs-Nice op dezelfde dag eindigt als of begint als ze zijn niveau overlapping. En hij wist nog niet welke die ging rijden van Irene of Irene of Parijs-Nice. Ja euh. Maar ja, jij zei Onet staat bovenaan bij de bookies. Alle Philipe tweede, Tim Wellens derde was Wim Talens Joke On Fire. Zeker? Ja, ook echt goeie kans ja. Jasper Stuyven. Greg Van Avermaet, Casper Green, Yves Lampaert, Ballerini.

[01:33:37]

Ook onder andere Senecio en euh. En Naesen. Maar voor naasten krijg je wel zesentwintig eurootjes.

[01:33:43]

Voor elke euro die je kan houden ingezet Willem maar deze keer helemaal geen geld meer met dat geld al almen overwaarde pharmacy. Heb ik erop gestaan, deze quote ook deze quote. Ja, zeker vet. Maar goed olie naastde dus, zegt Jonne Tim Stefan Koen. Mooie qhiz, mooie keuze dat de King Kong Freunde waarderen. Ja, dat ga je ook. Goed voorseizoen al zat er lekker in. Zeker is dat zou leuk zijn, maar lastig is hij niet echt een ploeg en er moet veel alleen doen en moet het alleen doen.

[01:34:10]

Ik hoop het wel, want ik heb hem bij me op mijn bingokast. Oh ja, ja, het is gewoon bingo. Het voorjaarskoersen bingo. Ja, lees dan euh. Krijg je een paar renners en die moeten een podium rijden. Ja ja, ik heb meer vertrouwen in Koen dan jij denk ik. Jazeker jou dan negatief over zijn. Ik was niet. Heb je de mijne? Ik heb het gevoel dat ik Koen zat vorig jaar. Ik had het gevoel dat zo'n jongen die er tegenaan zit en die ook die superieure tijdrijder is.

[01:34:33]

Ze geven me geef m geen vijf meter, want dan is ie weg. En euh, ik ben dat WK heeft dat euh ja, WK in Yorkshire nog niet vergeten. Daar reed hij ook sype goed.

[01:34:42]

Hij hing een koe is eigenlijk alleen maar goed. Bij Mahjong is dat een kom.

[01:34:50]

Ik vond het een hele referentie. Ontgaat mij echt volledig. Heb je dan nooit gemaakt? Zal vasten wordt zelfs als een euh Harrer spelers? Eigenlijk niet. Die nu op kop rijden. De pers bij Mahjong. Maar jongens haasteren, dat Chinese bordspel. Ja, een bordspel. Gokspel kan je ook grof geld op inzetten. Jonna heeft altijd van die verbazingwekkende van die kanten die ineens tevoorschijn komen. Mahjong, de Indische familie Willem. Ja, wie heb je?

[01:35:14]

Ik had eens Tim Wellens opgeschreven, want kabouters denken dat ze dat. Nee, ga jij nou? Dit is jouw truc. Dit kan echt. Nee, nee, de renners noemen. Dat zeg je van jou. Maar ik ben er om. Maar dit is nauwelijks staan. Ik geef toe dat ik wat ik vaak doe is inderdaad mijn jullie ne meeneem in mijn gedachten proces. Dat wil ik ook nog wel eens doen. En dat is inderdaad not done als je daar vervolgens op terugkomt en zegt ja maar ik had die ook een beetje genoemd en dat doe ik nooit.

[01:35:36]

Ik heb dat nog nooit gedaan. Luister al die afleveringen terug. Ik heb me nog nooit helemaal op. Zit wel. Je denkt het wel en dat is het. Maar dit mag niet. Dit is gewoon oneerlijk. Ik kan zijn dus de eerstgenoemde Mathieu van der Poel, want die gaat natuurlijk wel winnen. Maar jullie zullen waarschijnlijk maar dus is ook in Rusland en Brazilië winnen. De eerste? De eerstgenoemde renner die je. Maar nee, ik kom terug op Tim Wellens, want ik ga Tim Wellens zeggen ok.

[01:35:59]

Maar ik ga maar. En nu ga ik je mijn eigen graf graven natuurlijk. Want euh, want Tim Wellens was was waar Radio en de Provence volgens mij supergoed. Was je de woning niet de Ster van Bessèges? De Ster van Bessèges had gelijk. Later was de Siep. Dat was niet supergoed. Mooiste voorjaar ooit en je kiest Tim Wellens. Ja, precies. Nou ja, ik kan het warmste voorjaar ongelovige Thomas De Gendt zijn. Thomas De Gendt was het met me eens die zei hij gaat.

[01:36:23]

Hij gaat de omloop winnen. Maar euh, vandaag hoorde ik dat mijn grote vriend Yves Lampaert wordt. Ook vader heeft raak geschoten. Yves Lampaert heeft seks gehad. Ja zeker? Jaja heeft seks gehad. Het is hem gelukt. En uhm, met een vrouw en een leuke vrouw. Een hele leuke vrouw. Absoluut ja. Goed voor lief, ja en euh. En normaal ben ik natuurlijk van kamp. Believe Lambada. Euh, dus zou ik eigenlijk maar ja, ik één keer raak schieten is denk ik genoeg voor jou.

[01:36:49]

En je heeft ook alle pijlen gezet op Parijs-Roubaix. Ja dus. Nee ik bedoel maar ik blijf bij Tim bellen. Moet ik daar nog uitleg geven over Oliver Naesen? Ik heb vorig jaar natuurlijk heb ik deze voorspellen elkaar met succes afgerond. Ja gaat. Dat is het invullen van Greg Van Avermaet deze uitleg. Nee, helemaal niet. Het is de de dezelfde als die ik vorig jaar met euh. Euh. Dat met prins Harry Duitsland met stuiven. Dat de perkje kende alleen nog maar zijn bijnaam.

[01:37:17]

Lien Van Leuven. Heb ik ooit geprobeerd nog bij op Wikipedia? Maar da's niet gelukt?

[01:37:20]

Uhm ja hè hè hè? Het is de eerste koers van het jaar en de de echte kleppers die die gaan natuurlijk. Die leggen hun piek iets later en na. Ze is natuurlijk een echte klepper. Maar hij heeft nog steeds niks gewonnen. En euh, dat gaat knagen. En de. De omloop is toch vaak een koers van de geteste? Dus wie? Ja, wie? Wie? Wie moet er? T. T. T. T Liefst.

[01:37:48]

En dat was vorig jaar natuurlijk Prins Praliné en het jaar daarvoor was het Stybar. Weet je wat het zijn? Elke keer mensen die wel tegen een grote overwinning aanzitten te hikken? Ja, maar het lukte maar niet. En daarom gaat olie hard. Zou het ook echt een zeldzaam leuke gast is? Absoluut. Gaat ie t gewoon flikken zaterdag? Ik hoop ik, dan doe ik een dansje. Ik hoop konijnenpoot. Hoop dat je deze voorspelde, ook al wint jonne.

[01:38:10]

Nou, dan ben ik heel eerlijk. En dat is leuk. Sympathiek bedoeld, zo zou ook mij wel. Romain Bardet. O ja, waar rijdt de Omloop Het Volk? Ik vind het wel grappig. Zo is Sunweb Baltus of deze hebben vandaag een filmpje waarin je volgens mij hun fiets presenteerde. Dus ze rijden op Michotte? Nee, op Scott Scot natuurlijk. En ik moest Bardeen heel stoer kijken in de camera. Lol, zo hilarisch. Sowieso Eikelboom veel, maar eens toe kijken ze toe.

[01:38:39]

Nee, zeker niet. Waar hebben jullie de ploegenpresentatie foto gezien van DSM? Euh, meerdere? Volgens mij wel, maar ze hebben dat was. Ze hebben dus een foto genomen met alle renners en rensters. Maar het waren echt razend veel de leidingsploeg en de dames. En dus die hadden ze aan een zwembad gezet. Maar ze hadden een foto genomen. En ja, hoe ver je ook inzoomen. Er waren gewoon in. Ik denk wel dat waren er meer.

[01:39:09]

Maar dat was 1G. Het was gewoon helemaal niet duidelijk. Die stond ook gewoon net met z'n hoofd achter iemand anders. Dus ik had. Ik had nog een paar jongens uit de ploeg van he. Weten jullie wie dit is? En ze wist het schreeuwende zwembad Booi niet erachteraan. Dat is heel echt heel knullig. Zag eruit. Maar goed, ik dacht dat je nu ging ze achteruit was. Was dat. Het had prima gekund. Dat prima gekund.

[01:39:31]

OK. Als je mee wilt doen aan de verspeeld beaucoup, dan kan dat via een vriend van de SHO punten. De El sluisje, de rode lantaarn en de winnaar krijgt ook dit seizoen weer eeuwigdurend opschept recht. Dus je zult niet de eerste zijn die zijn of haar zege op zijn of haar LinkedIn profiel had gemeld. Maar je krijgt ook de kans om iemand en daar zijn we dit jaar extra streng. Behalve voor vrienden van de Chōshū, als maar enigszins zoals je het hoorde.

[01:39:52]

De groetjes te doen in de show. Goed, extra streng als in één iemand.

[01:39:57]

Eén iemand is één iemand rubbertjes. Aan het einde van de vorige seizoenen was dat ging iedereen het hele dorp bedanken? Dat vind ik niet goed. Nee, nee, dat ging hoog. Hoe gaan we daar paal en perk aan stellen? Nou, gewoon terugsturen gewoon. Dit is te. Je hebt teveel mensen te goed. OK. Je krijgt de groeten terug. Ja, goed terug en precies en mag één van ons goeds doen. Sowieso. En één iemand zo zal het zijn ook de kop eraf vrienden.

[01:40:20]

Dit was de rode lantaarn. De podcast voor wieler kijkers, gepresenteerd door uw favoriete collega bankzitters Willem Dudok, Jongens Driessen en mijzelf Tim de Gier. Met veel dank aan onze sponsoren So News, Atonaal en aan de vrienden van de show natuurlijk te weten. Eef en Tom Sluiter en Maureen Spierenburg en Marijn van Sponsen en Happy Zevenenveertig.

[01:40:46]

En ook Ronald Scheffer en Jenny Spill, Jurre Pellikaan, Remco Zwanenburg en Leon Graat. O ja, echt veel dieren. Klopt. Ja euh. Matthijs Cassis, Jan Donkers, Tim Klaassen, Dirk. Degelijk, begeerlijk. Dirk dik en vet dat die luistert. Euh, Martijn van Bemmel. Waarom ook niet? Nou, dat is mooi. Dus Jacco. Dit is inmiddels een peloton van 777. Zevenenzeventig vrienden.

[01:41:10]

Wow, wat een wat een getal ook. Ja vind ik een mooi getal om het jaar mee af te trappen. Heel even 7/7 was dat. Als je dit op de gokautomaat hebt, ja dan heb je een dikke prijs. Het is bijna net zoveel als met studeert Socrates. We hebben er vier. Ik zou zeggen kom erbij, kom erbij. Zet je zorgen maar opzij. Mooi gezegd dat. Dat kan namelijk door naar een vriend van de show Pantanal Slash.

[01:41:31]

De rode lantaarn te gaan. En daarmee maak je deze podcast mogelijk en zorgen dat wij nog meer spetterende content kunnen maken zoals dit. De rode lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Dag en Nacht Media en het is Koersplan, terwijl de wielerploeg van Nederland en Vlaanderen. Wij danken hen voor de steun op vele fronten en in het bijzonder Bastiaen Galjaar, Maarten Visser, Leon Gooien en notaris Bas van Eijk, die tevens gediplomeerd brandweerman ter Bade is.

[01:41:56]

Ja Willem, ik kan kan bijna niet wachten.

[01:41:59]

Maar is er nog een update? Ja jongen, er zijn zoveel updates. Ik had hier uit van alles kunnen kiezen, maar ik heb gekozen voor een vrij moment dat zich nog niet zo heel lang geleden afspeelde. 2 weken geleden 11 februari 2000, éénentwintig, 3 over 10 in de ochtend. Toen werd het oppervlakte reddingsteam van de post Mader gealarmeerd voor dienstverlening aan derden aan de Professor Romme Hoek te Oosterhout. Professor Romme een hoop Brogno hoorde je een beetje politiek.

[01:42:24]

Weet je wie professor Rommel was? Nee, je wijst naar mij. Maar minister minister prees oud minister president. Nee, hij was geen minister president, maar wel een minister als minister president van Made. Ook goeie tien kilometer in de benen. Assistentie gevraagd door de politie, want er bleek. Het bleek was een vuurwapen, een mogelijk vuurwapen aangetroffen op het ijs. Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar niet zo heel lang geleden konden we schaatsen in Nederland en de politie aan het oppervlak in oppervlakte.

[01:42:49]

ReddingsTeam van de brandweerpost Made. Gevraagd om assistentie. Het is een van de zwemmers van de brandweerpost ging het ijs op om het mogelijke vuurwapen te pakken en onschadelijk te maken en te overhandigen aan de politie. Maar het bleek een plastic neppistool niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. Nee, niet om niet te onderzees niks te doen is er weer in gedrukt en om 10 uur vijfenveertig. Euh. En dat is 42 minuten na de eerste aanvankelijke oproep waren de heren terug op hun post.

[01:43:16]

Je zou zeggen het houdt je van de straat, maar het is juist een beetje het brengt je op te staan. Ja, dat brengt je hè. Dan hebben de jongens ook gewoon het effe lekker aan de boog. Effe lekker buiten het kopje helemaal leeg. Nou ik. Ik zie ineens wat je bedoelt, Jonna.

[01:43:29]

Dit is natuurlijk een perfecte manier om de avondklok te omzeilen. Lid worden van de vrijwillige brandweer. Ja, ik vind daarbuiten serieus een goed idee. Ik heb een hondje gekocht, maar dit zou jij kunnen doen dalen. Heb je dat beest natuurlijk gekocht? Ja ja, dat. Die kwam euh. Kwam op het goede moment wel heel eerlijk. Heel cru om dan gelijk te verminken, maar voor de blijkbaar goed. Wil jij wel reageren op deze aflevering van de rode lantaarn of op de rode lantaarn in het algemeen?

[01:43:51]

Dat kan natuurlijk op vele wegen. We zijn vooral actief op Twitter en Instagram. Telegram. De grap. De Grammy. Ik Willem. Willem is veel dingen op De Crem gezet. Het gaat goed met hem. Het gaat best enkele laatste weken met een keer wat stiller, maar nu pak ik het weer op. Misschien eerst wat leuks, misschien ga ik jullie zo wat leuks laten doen. Een dansje, dat schijnt heel goed te doen. Ik heb me konijnen, pak niet bij me.

[01:44:12]

Dus je mag ook gewoon mailen. Dat kan nog steeds naar groetjes ed. De rode lantaarn Podcast Pantanal. We zijn er aankomende zondag weer. Dan blikken we terug op de omloop en vast ook op Kuurne-Brussel-Kuurne, want dat is de tweede rit. Natuurlijk, want ja, zondag altijd sprinten toch?

[01:44:26]

Je gaat m winnen en het zo een sprint worden. Misschien doet Van der Poel wel mee. Zou kunnen staan nog niet op de startlijst. Nee, volgens mij gaan ze voor Tim Merlier. Ik zeg euh mathé spelers hem aan. Da's leuk. Ik zeg ook wat spelers nou ja zeggen.

[01:44:43]

Ik zeg ook maar wat spelers. Dat zou lekker zijn als het nu maar tweede wordt. OK. Tot zondag na het Abierto Asiento Argenteau.

[01:44:53]

Hoe is dit? Hallo Mik maybe even T-shirtje, want volgens mij geluidstechnici gaat er iets niet goed.

[01:45:14]

Kon je volgens mij wel over Kees iets zeggen hallo.

[01:45:19]

3. Helaas, uhm, ogenblikken. Ik bel Jo. Even kijken of wacht hij voor? Wacht even, maar ik kan nog iets zeggen. Nee ook niet. Joëlle Milquet Mieke. Nee. Uhm jongens, wat nou in ieder geval? Nee, nee. En ja, goed, fokking anderhalve maand vakantie gehad. Noem het maar vakantie. Uhm. Wacht even, maar wel hier over. Over 1 minuut minuten even terug Mike. Ja ja, oké, Juju.