Transcribe your podcast
[00:00:04]

Welkom bij de wekelijkse misdaad podcast van Dag en Nacht Media. Mijn naam is Harry Lensink en tegenover mij zit collega Marjan Ruska. Hij is terug. De zwarte komedie deze week Länder. KLM vlucht KL 6 14/2 vanuit New York op Schiphol met aan boord Henk Krol. Vijftien jaar zat hij vast in Amerika, veroordeeld omdat hij ecstacy naar de Verenigde Staten zou hebben willen smokkelen. Zijn straf zit erop en toch werd de 69 jaar oude Rommy in Nederland meteen weer in een cel gestopt.

[00:00:36]

Maar ons is aangeschoven. Mark Teurlings, advocaat van Rommy. Welkom Mark. Dank je wel. Waarom zit je cliënt meteen weer vast? Nou, hij wist dat dat eraan zat te komen. Om twee redenen. Euh. Eén de staat al een hele oude straf open. Da's toch van voor mijn tijd van meer dan twintig jaar geleden. Een oude zaak waarbij Cassatie is ingesteld. Maar dat werd in november 2003 definitief. En dan moet je nog ongeveer bijna 2 jaar van uitzitten.

[00:00:59]

Dat is de ene reden. De andere reden is dat justitie op haar ministerie in 2013 heeft aangegeven dat ze Henk willen vervolgen voor Passage. Daar zit je ook al voor vast. Nee, daar zit ie nog niet voor vast. Dus ze hebben ook aangegeven hij moet eerst zijn straf uitzitten. We laat u wel weten wanneer we overgaan tot passage. En we weten allemaal we lopen lang genoeg mee dat zodra er een mogelijkheid is dat ie naar buiten kan. En zullen mensen dan aangehouden in zijn cel?

[00:01:24]

En dan zal de voorlopige hechtenis starten. Daarvoor gaan we. Het zou over hebben over aam wat daar nog aan aan donkere wolken aan de einder op Henk afkomt. Aam. Je zat behoorlijk in spanning, geloof ik waarom je wel in het vliegtuig zat? Heb ik me laten vertellen. Was dat omdat ze Korona wellicht? Nee hoor, roet in het eten zou gooien? Nee, dat komt gewoon door jarenlange ervaring en gevecht met met Nederland en Amerika. En hij heeft natuurlijk heel vaak een WOT verzoek gedaan.

[00:01:56]

Dat is een verzoek tot terugkeer als je straf hebt in het buitenland en dan kan je een verzoek doen. Maar dat is. De Amerikanen hoeven daar niet aan mee te werken als je niet vanuit Nederland bent uitgeleverd. Dat als een gunst. Dat is een gunst. En hij werd expres in Spanje aangehouden om dat te kunnen weigeren. Dat is steeds gebeurd. Daarna huiver. Je gaat me nu te snel. Als je vanuit Spanje wordt uitgeleverd. Euh. Laten we even bewaren voor zomertijd, maar veel ingewikkeld gaan we doen.

[00:02:24]

Maar in welk geval is het zo Nederland? Met Nederland heb je de. Heeft Amerika de deal? Dat je dan hier de straf zou kunnen jazzbassist? Ik zal dat later anders wel uitgebreider uitleggen. Gaan we het over? Euh. Heeft die steeds dat verzoek gedaan? Amerika mocht dat weigeren. En daarnaast, ik heb daar heel veel over onderhandeld, ook met Nederland en met de Amerikanen. En dat lukte steeds niet, want ze wilden per se de volle straf daar laten zitten.

[00:02:48]

Uiteindelijk zijn er ook uitleveringsverzoek en geweest op mijn verzoek dus ook een langer verhaal. Maar Nederland wilde m hierop vervolgen voor Passage. En dat heb ik kunnen tegenhouden. Een rechter was het met mij eens. Toen heb ik aangedrongen op uitlevering verzoeken. Dat zijn twee uitleveringsverzoek en geweest, één voor tijdelijke uitlevering voor Passage en eentje voor het uitzitten van de straf. Dat duurde ook allemaal heel lang. Uiteindelijk kreeg ik het en daar gaat het om. Daar bedoelde je de spanning.

[00:03:15]

Waar komt die spanning vandaan? In 2015 had ik het voor elkaar dat de Amerikanen akkoord gingen met een terug levering en dan zou het ook nog niet tijdelijk zijn. En toen heb ik dat laten weten. En toen is dat uiteindelijk op Twitter terechtgekomen. Gekomen door een collega van jullie. Die zei van hij komt voor als getuigend Passageproces en dat was niet zo. Maar er waren de Amerikanen zo boos over dat degene die daarover ging een streep haalde door de terugkeer.

[00:03:41]

Alleen maar doordat Twitter bericht. Dus jij? Dat is wel heel raar dat Grefrath. Ja, dat is ook vergaand. Maar er is ook eerder wat anders gebeurd. Ook puur door een krantenbericht dat de dat ze boos waren over hun uitlevering. Soek van Nederland aan Spanje gaat te ver. Misschien voor hier, maar dat ligt als het al heel politiek. Nee, t is een dame die al sinds 19 eenenzeventig daar de contacten tussen Nederland en Amerika heeft en daar de scepter zwaait.

[00:04:06]

En die als zij iets niet houdt er niet van als er. Alsof we met haar met haar gesold wordt. Als zij zegt van als het niet gaat zoals zij wil. Dus dan lijkt het kort zeggen Amerika heeft destijds een uitleveringsverzoek gedaan aan Spanje. Daarvoor zat hij vast. Ik wist waar ik het net over had. Die openstaande straf was definitief geworden. De oude straf die ie uit moet zitten. Toen heb ik de advocaat generaal benaderd bij het hof.

[00:04:28]

Daar staat de straf open. Moeten niet als Nederland ook een uitleveringsverzoek doen. Ja, zei de AAG. Ik was al verrast, maar ik was er blij mee. Dus die heeft ook een verzoek aan Spanje gedaan. Dat werd eerder goedgekeurd. Dat een Amerikaanse dan het Amerikaanse verzoek. Dan moet Spanje beslissen welk land gaat voort en waarom wilde ik dat? Ik wilde m terugkrijgen naar Nederland, zodat die vanuit Nederland zou worden uitgeleverd en recht had om zijn straf in Nederland uit te zitten.

[00:04:52]

Ingewikkeld, maar dat was het verhaal. En misschien stom van mij. Misschien moet ik mezelf dat aantrekken. Ik heb dat toen verteld tegen John van den Heuvel. Die heeft het in De Telegraaf gezet en dan was die mevrouw heel boos over. Later, bij kort gedingen die ik voerde, kwam naar buiten, zei de landsadvocaat. Ja, wij kregen een mailtje van mevrouw. She was not amused. En what the fuck haar judo in de lessen is dat je bij dit soort zaken avondcursus onder de RAA onder de radar.

[00:05:17]

Heel erg onder de radar. Dus toen dat niet doorging in 2015, toen dat werd tegengehouden, heb ik met Henk er besloten mediastilte. Niks, maar proberen nu met stille trom terug en ze achter de schermen heel veel gebeurd. Heel veel onderhandelingen, wat uiteindelijk heeft geleid tot deze terugkeer. Maar ik had met iedereen afgesproken en ook met jullie Marjan. Ik afgesproken alsjeblieft, hou je mond. Ik ben ja voor Marjan. V. Nog één vraagje hierover.

[00:05:43]

Ja natuurlijk. Nee waar? Maar ze had zijn straf toch uitgezeten? Nou, niet helemaal. Al twintig jaar gekregen. Het is nu 15 jaar. Ja en nou en 15 jaar in Amerika dan gezeten. 16 jaar heeft 2 jaar voor Amerikanen in Spanje gezeten. Hij kreeg sowieso good time. Dus dat heb je daar 15 procent. Hij was eerst uitgerekend voor mei van dit jaar 2021. Uhm, ik heb het toen sterk gemaakt met Henk voor een eerdere vrijlating op grond van zijn leeftijd en een aparte regel in Amerika.

[00:06:11]

Da's gelukt dus hij zou 19 januari vrijkomen, maar hij zou dan naar een uitzetcentrum gaan. Uh. En dat kon nog vele maanden duren. Dat was één ding. Nou, dan heb ik voor gevochten met Nederland om toch terug te halen kan ik ook laten uitleggen. Maar daarna staat er nog een ondernemings vordering van een miljoen dollar. O ja, uh en Noord-Amerika? Amerika, dat zat ik mij af te vragen. Nou, dat is dat. Daar ben ik jaren mee bezig geweest.

[00:06:35]

Ik heb uiteindelijk van het consulaat de bevestiging gekregen. Dat dat niet aan een terugkeer in de weg zou staan, maar ik was daar niet helemaal gerust op en ik weet hoe de Amerikanen zijn. Ze hebben me erin geluisd. Dingen verzonnen. Daarvoor zit die dus. Ik had me niet verbaasd als ze iets nieuws hadden verzonnen. Dus ik was als de dood dat er iets zou uitkomen voordat hij daadwerkelijk voet aan de grond zou zetten. Dus daarom jouw vraag beantwoorden.

[00:06:57]

Gerustgesteld toen het vliegtuig was geland, schoof rivaal Hillary diens verhaal.

[00:07:02]

Maar moeten we ook eigenlijk niet even voor de luisteraar die dit de voorgeschiedenis niet kent? Even toch even gaan uitleggen wat er is gebeurd, wat er allemaal is gebeurd? Ja maar ja, maar de auto ga ik er toch nog eentje tussendoor, stelt William. Hoe was het om hem terug te zien? Na zoveel jaren? Nou, dat klinkt voor een luisteraar misschien raar, maar ik ken hem natuurlijk heel goed. Voor mij was het warm en fijn, maar ik kon hem op Schiphol niet zien.

[00:07:26]

Hij ging meteen naar Dordrecht dat ik al besproken met justitie. Geen ruimte voor OK. Dus ik ben ook meteen naar Dordrecht. Hij was net binnen en ik kan je dat letterlijk zo uitleggen dat op moment dat ie door de gang liep. En ik hoorde zijn stem en er werd hem verteld te kunnen naar die kamer. Dus ik kijk om de hoek en er is Mark en voor hem was het. Dat merkte ik ook heel fijn om eindelijk weer een bekend iemand te zien op Nederlandse bodem.

[00:07:51]

En dus ik heb hem omdat ik hem goed ken, hartelijk begroet en welkom geheten. Maar als je zo lang in een Amerikaanse cel zit en de tency in Amerika is niet te vergelijken met de Tency in Nederland, waar de omstandigheden zijn dan een stuk beroerder en harder. Ja, hij is bijna zeventig. Ja, dat moet aan hem gew gevroren hebben dit. Dee Dee Dee Dee deze periode. Ja, hij kan je zeggen dat ik ken veel mensen die in Amerika hebben vastgezeten.

[00:08:17]

Ja en stoere mensen. Een Henks ook altijd stoer geweest omdat ie ook zelfs in Amerika een Marokkaanse dodencel heeft gezeten. Daar is ie doorheen gekomen in Spanje. Helemaal geen pretje. Amerika is echt heel erg en de mensen die daar terugkomen, hoe stoer ze ook waren voordat ze daarheen gingen. Die komen allemaal zeer beschadigd terug en hebben verhalen te vertellen die ze niet willen vertellen. En dat heb ik vaak meegemaakt. En Henk was eerlijk over. Ik wil daar niet over praten en ik heb hem de mogelijkheid geboden.

[00:08:43]

Ik zei als je uitlaatklep wil, ben daarvoor je nove met niemand te delen. Ga ik dan ook niet delen? Nee, zelfs daar heb ik geen behoefte aan. OK, dan houdt het voor zichzelf. Ja. Kamer Jan schudt ze eigenlijk gebeurt. Waarom zit hier bedraag? Ja, waarom we? Waarom stond Henk ook alweer bekend door Bril? Jij hebt al laten vallen? Nederland straffen verschillende straffen. Ik denk dat we eigenlijk even in begin moeten, want heel veel luisteraars zijn nog niet eens geboren als Henk al bezig is.

[00:09:16]

En zowaar zonder Ken hem niet eens. Nee. Daarom even kijken. Kleurrijke figuur. Zeggen Surinaamse roots. Euh, jullie zei al. Hij wordt haast negenenzestig. Hij wordt straks in maart zeventig. En hij begon als een inbreker. En hij zou ooit een Rembrandt hebben verhandeld. Moet wel een pikant. Toch geen commentaar, geen commentaar. Da's een grapje. Ik weet het ook hier. Daar heeft u zelf al verteld zijn naam toch ook aan te danken?

[00:09:45]

Dat is wel goed.

[00:09:46]

Dat is zo grappig, want hij heeft zelf verteld waar zijn bijnaam vandaan komt omdat ie zo goed snel b in huis, in en uit kon glippen. Da's grappig dat je dat zegt, want je ziet het elke keer gaat het over de bijnaam verzinnen. Ook collega's van jullie horen vanalles bij, terwijl hij altijd nooit die verzinsels erbij noemt. Alleen maar, zegt Van. Dat was omdat ik lenig was en makkelijk een dak raampje in kon kraemer.

[00:10:07]

Ik weet waar dat vandaan komt. Er is ooit een A over drugshandelaars. Heel lang he was Abbas. U heeft heel veel verklaringen afgelegd en die had het daar ooit over. Dat het wat anders zou betekenen dat het het AD hier gaat het een giftige slang. Was hij dan zes meer?

[00:10:22]

U heeft mij te maken met mannelijkheid en oh ok, dat iets wat men vaak wel als de dames al mannen hadden.

[00:10:30]

Ja, wat nog altijd witte mannen vragen aan witte vrouwen als ze het met een zwarte man zijn. En dat is heel vervelend.

[00:10:38]

En dat veronderstelt dat we het over hebben. Dat wil de Robie toch even rechtzetten. Maar dat was niet van de hand. Dat is ok.

[00:10:46]

En goed dan? Euh. Hij zit vanaf de jaren 80 halfweg weer 80. Euh. Toen de eerste koffieshop zijn Utrecht waren, ging Henks zag de handel, dacht aan de achterdeur die te bevoorraden was en hij had contacten gelegd daarvoor met iemand die ook die die in de gevangenis had ontmoet en ging naar handel halen. In Libanon en Marokko en in Marokko. Jij refereerde er al aan. Is die zelfs een keer in de dodencel beland? Maar waarom? Hij was veroordeeld.

[00:11:20]

Marjan weet dat beter is voor mijn tijd. Je weet.

[00:11:22]

En nou ja, hij. Hij werd haar ook aangehouden met zijn handel verraden. En hij had gelukkig goede vrienden die hem hebben helpen ontsnappen.

[00:11:30]

Maar dat is zo voor verondersteld dat ie moet de rechter de schrijver wil straffen op als je als shocker als je het zo groot aan. En daar is ie uit ontsnapt, daar is ie uit ontsnapt. Hij gaat nog net zo slank lichaam. Jij zeker? In de jaren negentig zit hij nog altijd in de drugshandel. Dan zit u weer bij die vervelende Irénée affaire die altijd door onze podcast spookt. En Henk heeft er een beetje mazzel mee gehad, want bij hem hadden ze stiekem in zijn loodsen gekeken waar waar ze hun handel zou liggen.

[00:12:04]

Geen toestemming voor gevraagd en uiteindelijk kon hij daardoor. Voor het hof werd hij vrijgesproken, want dat had de politie niet mogen doen.

[00:12:12]

Dat zou nu nooit meer gebeuren. Dat was ik denk dat je dat niet onder ontvankelijkheid voor kon. Ja, daar zal inderdaad. Zal er nu geen niet ontvankelijk meer lijden van de Hoge Raad. Zegt Het mag nooit tot met ontvankelijkheid. Leidt alleen strafvermindering. Ben ik het niet mee eens hoor. En zijn laag geregeld.

[00:12:26]

Maar dan begon het behandeld. Begon dan meteen daarna. Want je zag toen die beelden van Henk ook in het journaal shikken shiki als a mooi Amani pak en zo en door het oog van de naald gekropen daarna en zag hem dat altijd en ook bereid om te getuigen.

[00:12:39]

Bij zijn collega drugsbaronnen die voor zijn collega voor zijn Koblet door de verdediging in instelling gebracht. Ja dus. Dat werd niet in dank afgenomen. Wat ze ook nog stak, was dat hij een mega huwelijksfeest had gegeven hebben. Dat kom je je je altijd. Als de zalfje en kromming gaat, zie je altijd die beelden van en is geen handige geweest.

[00:13:01]

Ja, alle mooie trouwers. Nee, het is een verkennende barebeek. Ik zal je zeggen dat ik dat. Het is nooit zo gezegd door de Amerikanen, maar je ziet daar op een gegeven moment de woorden wat grapjes gemaakt. De natuurlijke Hatta liepen mensen. Met die jas verliep een vriend met een die jas en die staat voor drugs en vormend eten zie. Dus dat was de draak steken met politie en vooral Amerikaanse justitie. En ik denk dat als ze dat hebben gezien kan ik me goed voorstellen.

[00:13:28]

O ja, je hoeft ook het huisje achtervang preview.

[00:13:30]

Ja, en hetzelfde gebeurde natuurlijk ook met de in in Nederland in die tijd. Want want hij is dus tijdgenoot van anderen die we misschien wel kennen. En ook nu nog vaak in het nieuws zijn dat ze Johan V. Alias De Hakkelaar als zoals Zwolsman hier na deze afgelopen week is ie 10 jaar dood. Ja, en hij was ook bevriend met bijvoorbeeld krek krek er. Die ja, die nu vastzit in het Eres proces. Weet je wel, dat te maken heeft rechtstreeks met het proces rond Takkie.

[00:14:03]

En euh, ja, Rommy. En dan komt, dan zijn we weer rond. Dan zijn we weer open, want dan kom je bij Jesse eruit. Ja, de zoon van Krek. En dat was pleegzoon. En die is veroordeeld. Levenslang gekregen voor de moord, onder meer op Shamil en Handen. Niet de de. De vriendin van Jamal waar het vorige week over hadden. De. De Grieks Libanese drugshandelaar die in 19 drie, neigend in Antwerpen gelovigen vermoord is en daar.

[00:14:32]

Gaat Rommy nu ook met linksvoor vervolgd worden, ook als opdrachtgever voor die post? Dat klopt. Ja, ok. Lijkt me nu eigenlijk slim, maar daar komen we op het eind weer op terug. Dan gaan we nu eerst even bedoel naar Amerika. Tuurlijk hou je de spanningsboog in de gaten, maar dan hou je de spanningsboog in de gaten. Natuurlijk heel spannend maken ze. Ja, nee, fluisteren. Heel goed luisteren. Blijf luisteren naar naar het verhaal van van van Rommy in Amerika.

[00:14:58]

Ja, of eigenlijk hoe die daar terechtkwam. Kan je dat nog eens uit de doeken doen? Zeker? Uhm weet inmiddels uit stukken. Nou, laat ik het zo zeggen. Henk zat vast in 2003 voor een zaak waarbij ik hem hielp en dat was een. Een relatief kleine zaak. Hij zou dan een tussenpersoon zijn geweest bij een vrachtwagen met hasj en dat was in Rotterdam kwam de zaak voor. Ik was toen in die tijd was er een cellentekort.

[00:15:25]

Had een straf van anderhalf jaar gekregen en ik ben na zes maanden gaan zeuren over de hetzelde tekort dat hij daar moesten mensen uit. Dus daar ben ik met de selectie functionaris gaan praten. Nou ja, dat zou toch ook voor hem moeten gelden? Angelou korter maken? Lukte dat? Dat zorgde voor hoon, bombarie, maar achteraf is het ook. Was hij daardoor snel daaruit? En toen werd die op dat moment de tijd overgehaald door een vriend, Alex, om naar zijn ex in Spanje te gaan.

[00:15:52]

Want daar heeft ie een dochter, de ex van de ex van Henk Rommy. Ja Henk. En euh, dus die was jullie toch zo gewaarschuwd?

[00:15:59]

Las. Hij was lid Liman. Heel blijf in het land. Die ontkenden dat later. Maar Henk heeft me dat verteld hiervan. Pas op de Amerikanen zoek je ga niet naar buitenland. Alex bleef de hele tijd zeuren. Ghana naar het buitenland. Wat er daarvoor was gebeurd is dat hij met Alex al wat vaker contact had gehad. Alex van der Laan, de Fries die bouden containers met verborgen ruimtes en dat werd gebruikt door de drugs. Transporteurs die die verborgen ruimte konden gebruiken.

[00:16:26]

Uhm. Euh. Alex was in arm raak gekomen met een Margreeth, een Amerikaan. En daar had ie over verteld tegen Henk. Dat bleek ook later uit de stukken, maar kan nu chronologisch vertellen wat er is gebeurd. Dus die hadden die contacten. Euh. En Henk is op een gegeven moment door Alex geïnteresseerd om van. Je moet dus met die markt praten en eigenlijk geen zin in weken. Op een gegeven moment komt er een uitnodiging voor een reisje naar de Bahama's en om daar een vrouw mocht mee.

[00:16:53]

Dus wel van Alex als van Henk. Mochten vrouwen mee. En toen heeft N. Dat staat ook ergens op een tape. Gratis vakantie, dat betaalt ie gewoon. Your betaalt gewoon na. Fantastisch gaan we het toch doen. Dus die zijn daarheen geweest. En op een gegeven moment heeft Mark Gray gezegd van we moeten ze even praten, naar de hotel komen kamer. Nou, dat bleek later een opzetje te zijn geweest van Amerikanen in Marggraff bleef en bleek een Amerikaanse undercover agent.

[00:17:19]

Alex bleek te werken voor de Amerikanen. Dus een Nederlander die werkte voor de Amerikanen en die had was een soort criminele invloed. De criminelen in verdacht een infiltrant. Ze noemde hem daarin dossiers coeverden Chaucers dus. Die werkte mee, wat later wel bleek in ruil waarschijnlijk voor geen straf dat ie zelf niet zou worden vervolgd. Houdt er zelf een ander verhaal van op. Maar dat dat zal dat zijn. Uhm, daar is toegesproken op die kamer. We hebben later ook de beelden gezien.

[00:17:45]

Die zijn we ook op tv verschenen. Want Henk heeft die tape toen aan Peter gegeven. Euh, dus dat is ook uitgezonden. Euh, waarom je ziet dat Henk praat met Margreet en Alex? En dan gaat het er over handel in het algemeen. En je ziet een paar keer Henk die zegt van hoe Dutch Police Arnaz, Merkem Police, Röhrl en verfraaide of. Ik doe nooit iets met Amerika, daar blijf ik weg. Vroeger heel vroeger wel eens Canada.

[00:18:08]

Gadamer Amerika. Nee, daar blijf ik weg. En dan gaat het gesprek de tijd door. Tot Margreeth over pillen heeft en dan verteld dat die een bepaald bedrag van ik geloof 8 of 12 dollar per pil. En dan zie je de verbazing bij Henk die zegt wat zoveel ik weet dat het voor 4 dollar kan krijgen. Ik ken mensen in Nederland he die voor 4 dom het AD veel te veel ja. Nou, dat is later gebruikt tegen hem.

[00:18:30]

Want wat is er concreet gebeurd? Hij is terug naar Nederland gegaan en heeft meteen tegen Alex. Toen de infiltrant al gezegd Lijsterlaan en helemaal niks doen. Ik vertrouw die niet. Ik wil dat helemaal niet. Alex bleef daar maar op doorgaan en hameren. Dus zijn telefoongesprekken geweest. Dit is het verhaal van Van van Henk Rommy. Dat is niet. Is dit geboekstaafd ook?

[00:18:48]

Nee dus goed SADC ofzo. En heel veel tapes. Nee, maar wat je nu vertelt? Volstrekt DMR. Ik ben hier niet om leugens te vertellen wat het is gegaan om variant zekers. Nee, maar als ik zeg het is een variant, dan zeg ik dat ook, want ik zijn het ook van Alex vertelt er een ander verhaal bij. Ja, dat is zijn verhaal. Ik vond hem zo'n zak. Dus ik ben naar de dj gegaan in Den Haag en heb me gemeld omdat ik wilde verraden.

[00:19:09]

OK. Ja, ook lekker. Ja nou goed, als dat het verhaal is. Prima als je dat wil geloven, maar dat nuanceert ik het ook. Ik wil de rest. Wat ik vertel is uit de procedure naar voren gekomen. Ik kan het bevestigen, want ik heb ook heel veel stukken gezien. En indertijd hebben we bijvoorbeeld. Samen met Vereeken Fous, die afgelopen jaar is overleden, hebben we hele grote stukken geschreven in Vrij Nederland. Wat er.

[00:19:31]

Niet uitspeelden, want Nederland bijvoorbeeld was op dat moment lag onder vuur. Want waar waren het de hed excuses land van de wereld? Net zoals we dat nu weer zijn. En nu onder kritiek krijgen. Maar dat was toen ook. En wat er gebeurde was dat die xtc pillen? Euh. Inderdaad naar Amerika gingen en dat. Euh ja, een soort middenklassen van kinderen die pillen gingen gebruiken. En dat viel allemaal niet goed. En toen werd het ook Paulie.

[00:20:02]

Een heel politiek verhaal bijvoorbeeld. Op een bepaald moment is premier Kok, die op bezoek was bij mij, Clinton bij president Clinton toen echter soort op het matje geroepen van. Je moet godverdomme nou eens eindelijk wat doen aan die euh xtc handel bij jullie, want onze kinderen gaan eraan. En vanaf dat moment zie je ook dat vanuit Nederland ineens heel streng opgetreden wordt en dat er de ene na de andere Nederlander euh in de fuiken van Amerika. Maar dat zijn wel allemaal mensen.

[00:20:32]

Je hebt de DJ Wout zijn volgens mij wel mensen die ook daadwerkelijk dan maar een handeltje hebben of iets hebben gedaan wat niet en goed niet door de beugel kan. Maar maar dat, dat geldt niet voor Rutte zocht het. Maar ja, dat weet ik niet. Ik dragelijker eigenlijk ook. Dat kan ik je bevestigen. Ook dat staat vast dat er geen PYL van Henk naar Amerika is gegaan. Maar waarom dan? Wat is dan de reden waarom de die, hij of wie dan ook in Amerika zijn z'n vizier heeft laten?

[00:20:57]

Ik ben overtuigd. En zo hebben ze dat nooit letterlijk gezegd. Maar daar komt op neer. Dat is ooit, heeft de Amsterdamse korpschef ook gezegd. In die tijd wij gaan de grote mannen gaan we aanpakken. Als de stand de plas op straat of een wapen in hun zak hebben, pakken we ze, maar de grote moet worden aangepakt. Ik ben er van over treitert beleid te laten. Leitz van de grote namen. Ik ben er van overtuigd dat Henk er erin geluisd moest worden opgezet om een voorbeeld te stellen en dat op die manier de extra Systrom is opgedroogd.

[00:21:25]

En ik kan je zeggen voor de buitenstaander en die daar heel blij mee is. Dat is gelukt, want Henk is als voorbeeld gesteld. Dus iedereen. Vanaf dat moment is de EXXY stroom naar Amerika vrijwel opgedroogd. Voor zover Henk was de club Rodenberg absoluut. En ik heb later kunnen vaststellen en aan kunnen tonen letterlijk dat er geen PYL van hem daarheen is gekomen. Maar goed, in dat voorlaten geldt al als je samenzweerders dan. Dat is het graaien voor de bijl.

[00:21:51]

We zien dus het is. Het is puur duch de het verhaal dat daar op de Bahama's eigenlijk door hem gezegd is van. Ik ga met je, met jullie nou in. Dat is niet voldoen. Dat was niet voldoende, want dan moet er nog wat zijn. Maar ik probeer het zo klein mogelijk te vertellen en niet te juridisch te maken. Maar ik zal het in kort uitleggen wat er daarna gebeurde. Eerst. Waarom werd hij aangehouden? Die vriend Alex, die dus niet zo'n vriend was, baalde enorm dat ie niks met Mark Gray wilde.

[00:22:16]

Dat is niet verzonnen. Dat blijkt uit tap gesprekken. Kom op, we moeten daarheen en nee, ik wil niks mee te maken hebben. Op een gegeven. Heeft ie gewoon tickets gekocht nadat ik hem eruit kreeg. Tickets gekocht voor Spanje. Kom, want we moeten je dochter gaan bezoeken, maar ik wil hem niet. Ik heb die tickets toch. Ga toch mee zitten in het vliegtuig naar Zuid-Spanje. Tussenstop in Madrid vlak voor Madrid, zegt Alex tegen Henk.

[00:22:37]

We moeten daar even uit de migratie en ik zeg wat moet ik nou met Mark? Ik wil helemaal niet die man ontmoeten. Die Amerikaanse undercover gaat dus ook niet door. Alex is daar de eruit gegaan. Henk is meteen doorgevlogen naar zijn ex en zijn dochter. De volgende dag heeft ie met Alex afgesproken. Die was daarna doorgevlogen. Waar zit je? Kom eraan. En toen kwam de politie nimmer meer gesloten. Langsrijdende de Spincemaille Spaans lang traject geweest waar ik net al wat over zee uitleen uitlevering in het kort.

[00:23:06]

Nederlandse uitlevering. Soek werd uiteindelijk ingetrokken. Een kort geding hier werkte niet. Nederland ging sorry. Nederlands uitleveringsverzoek werd ingetrokken. De Nederlanders wilden hem ook. Ja, dat had ik net verteld dat ik de advocaat generaal had benaderd voor die openstaande straf. Toen de pers daar achter. Toen John van Heuvelend had geschreven, was die mevrouw uit Amerika zo boos dat ze gemaild. Wat zijn jullie aan het doen? Toen heeft Nederland het verzoek meteen ingetrokken. Resultaat kort genomen is dat in januari 2005 naar Amerika ging.

[00:23:35]

Dan krijg je daar eerst een onderhandeling. Zal ik nu niet over uitweiden? We hebben geprobeerd te onderhandelen, een schikking te treffen, een schikking te treffen kwamen we bijna uit. Uh, ik ben op een gegeven moment gedagvaard, maar anders het toch nog even terug. Wat was de verdenking? Verdenking was het leveren van xtc pillen in Amerika door middel van verborgen ruimtes en met behulp van allemaal mensen dus. Maar wat lag dat dan voor dossier onder? Want dat was een exam.

[00:24:00]

Al het hele goeie dus. De dossier was opgebouwd uit Nederlanders waarvan ik er eentje had bijgestaan waarvan ik wist dat die niets met Henk te maken had. Dus dat kon ik gewoon Pedro D. H. Dat heb ik ook wel eens. Daar kon ik helemaal vrijuit over praat. Ik wist hoe die zaken in elkaar zat, want ik was zijn advocaat geweest. Ik wist wie daarachter zaten en zeker niet. Henk kon ik ook later aantonen, want Henk heeft mij nog gefaxt toen ik in Amerika zat.

[00:24:26]

Als je erachter komt wie daarachter zitten, kan ik me helpen, want dan kan ik de H. Die mensen zeggen dat er betaald moet worden voor de advocaat. Zo wist ik heel zeker. Daarnaast werden een Daniëlle Rinaldi genoemd en een Thomasz Bos. Die kennen die wel, maar nooit pillen voor geleverd. Dus op moment dat ik daar zat voor die onderhandelingen. En de Amerikanen wilden niet meer praten met de Amerikaanse advocaat. Was een MARPOL quasi een aanklager die met iedereen ruzie had.

[00:24:49]

Ook met hem en ik zat daar en ik ben gaan onderhandelen. En toen ben ik op een gegeven moment gaan praten over pedo. Hoe zit het dan met Pedro? En jullie kennen me met mijn charmante glimlach? Wat ik kan vertellen? Nou, ik weet toevallig hoe die zaak van Pedro in elkaar zit. Ik vertelde alles en toen we op een gegeven, in een pauze vertellend heel snel. Maar de was op een greep in de vraag van hoe zit het dan?

[00:25:09]

Is er dan geen conflict of interest? Als jij de advocaat bent, zijn beiden ja ja exact. Ik zeg nee, dat is er niet. Conflicten vind wisten geen tegenstrijdig belang Nederland omdat ik precies weet hoe die zaak in elkaar zit. Omdat ik weet dat Henk hem wilde helpen. H om proberen de juiste mensen te vinden die ze advocaat moesten betalen. Ja toch? Toch had hij daar een probleem mee. Toen kwam ie in de middag terug en hij is.

[00:25:32]

De aanklager kwam in de middag terug en toen waar we aan het onderhandelen zaten we op 87 maanden. Hij zei van ik vind gewoon. Ik heb de overtuiging dat hij drugs heeft vervoerd. Ik zal toch geen verhaal? Er is gewoon helemaal geen pil naar nee, naar Amerika gegaan. Hij heeft niks gedaan. En toen zat de aanklager. Die deed dat heel erg vriendelijk tegen mij. Was leuk. Mark Teurlings, de advocaat uit Amsterdam, stond hier opeens op nadat hij nog eens had gevraagd naar de conflicten, vindt rust, stond op en gooide de blaadjes neer.

[00:25:57]

Vormen juist en ze van ik vind het in het Engels. Ik vind fantastisch hoe eerlijk je bent geweest. Hij heeft een gifje is het Engels voor ik moet je dit geven. De stond grote letters sapientiae. Ik werd gedagvaard voor de Grand Jury. Twee dagen later om als advocaat en als ik moest alles vertellen over wat ik wist van de zaak van Henk en Pedo. Uhm, als ik tuig ze. Op dat moment lees je dat niet. Je wordt gedagvaard voor grand jury en ik ben net in Amerika en de eerste keer dat ik daar een zaak helemaal doe.

[00:26:28]

Ik ben toe naar hing gegaan, maar dan weet je hoe het is gelopen. En Henk die zag dat ik wat ziekjes was en ik was not amused. Zacht uitgedrukt wat echt niet leuk om dat te krijgen als je nog niet weet wat het inhoudt. En Henk hinkstap meteen nou nee, nee nee. Want daar omdat je dan een speler als getuige. Ja ja, precies. Ja ja. Toen ik later goed ging kijken met Amerikaanse advocaat, was het dat ik voor een grand jury alles zou moeten vertellen over hoe ik Pedro heb leren kennen.

[00:26:54]

Wie met wie ik contact heb gehad. Wie betalingen voor Pedro hebben gedaan. Welke contacten? Data dat en ook overhang. Geen beschermde status. Maar ik had dan alles moeten vertellen. Henk schrok daar zo van dat hij zei Van O nee nee, ik pak die 87 maanden wel hé. Dus het maakt me niet uit nu. Ook al ben ik onschuldig zeg nee, dan moet je niet voor mij doen. Lang verhaal kort te maken zat toen heel veel gebeurd, ook met hulp van Nederland, toen Nederlandse officier die naar Washington is gevlogen en heeft gezegd dit kan niet wat jullie met marketing doen.

[00:27:23]

Paar dagen later, toen voor de Grand Jury moest verschijnen, is een hoop gebeurd. Natuurlijk een hoop spanning, hoop overleg met Amerikaanse advocaten. Toen verscheen ik daar. En toen wilde die aanklager me toch even spreken. En die heeft toegezegd. Give you the benefit of the duidt voordeel van de twijfel. Je mag terug naar Nederland en nu stukken schriftelijk aanleveren. Dat is gebeurd, want je was bang dat je in de gevangenis terechtkwam. Ik weiger. Ik mocht niet weg.

[00:27:46]

Hij gaf me heel duidelijk aan toen die me de benefit of the duit gaf, zegt hij van Ik geef je benefits of the Daud en Alaoui Arnoud de Liefde Country. Dus het was wel degelijk heel serieus. En in de tussentijd was ook de Amerikaanse advocaat als Rustock, maar sta je als advocaat natuurlijk enorm op achterstand en je bent er voor je cliënten. Vervolgens wordt jezelf de vraag is het wel? Wil je dat moment voelde ik me wel gesteund door Nederland en vanuit Nederland.

[00:28:08]

Omdat die officier was wel degelijk gekomen en vanuit Japan's zat in Japan's meteen naar Washington gevlogen en heeft overleg gevoerd tussen dan moet ik ze nageven. Maar ik had wel zelf behoorlijke spanning natuurlijk. In de tussentijd is de Amerikaanse advocaat op de donderdag tussen die twee dagen gebeld. En toen heeft die MacBook's zich gezegd Nou, ik praat nu weer met jou. We moeten het even hebben over de 87 maanden. We hebben nog niet gehad over de grote rol van Henk.

[00:28:32]

En dan zouden er nog vier jaar bij twee tot vier bijkomen, zodat je al op een dikke zeven jaar zat je af te raden waar je 10 12 jaar zat je. En toen zei die advocaat ook ze zijn gewoon niet te vertrouwen. Je weet niet wat hier gaat gebeuren. Toen heeft Henk gezegd ik ga gewoon voor het proces was en dat was niet zo slim. Achteraf is dat niet zo slim. Aan de andere kant hadden we het bijna gewonnen, maar zijn we daar echt in de maling genomen.

[00:28:54]

Als je dit allemaal wel maar goed op een pad met de officier van justitie sluit deals met medeverdachten. Als die medeverdachten Henk aanwijzen, waar gebeurd de grote man, dan kan Henk nog 100 keer voor een rechter zeggen Wicker. Zo snel gegaan, zo is het ook gegaan. En het geloof is gewoon. Zelfs toen ik aantonen dat die getuigen die dat waren Thomas Bosch en Danny Leeren al die de A-label allebei een straf van 8 of 12 14 jaar gekregen zijn.

[00:29:18]

Ik ken die namen niet. Zijn dat Nederlanders? Hijwerd zijn een Zwitserse die ook in Miami wonen. Ja, een vermiljoen is in beslag genomen. Ze waren al afgestraft, maar voor het verhaal wel van belang waren al afgestraft, waren al verhoord. De verhoren staan zelfs op YouTube, waarbij op enig moment is vast en worden Bouter Black Cobra en dan heeft daarna Danielle Rinaldi gezegd, staat op YouTube. What about the Black Cobra? Jenifer 0 Werden hier spinet.

[00:29:43]

Je weet nooit of hij drachtig is en dat is het haartje geweest. Het haakje is uiteindelijk dat zij een deal hebben gemaakt met justitie en ze hebben daar met vingers in de lucht gezegd. De pillen kwamen van hem. Ze waren toch wel afgestraft zeg je niet? Ja, maar ze hebben een nieuw gekregen. Ze mochten de meteen uit en hebben hun geld teruggekregen. Als zij getuigden tegen Henk is dat no brainer geweest voor hen, want zij kochten Nobus en zouden dus voor hen super interessant geweest.

[00:30:06]

Want het is ook interessant alleen wat zij vertelden. Allemaal verhalen. Daniëlle Rinaldi zou op een gegeven. Ik heb het toen, want we gingen allemaal vragen stellen. Hoe heb je een opoe dat een dat vertelde dus op een gegeven ik heb een toende toen die datum. Toen hebben we dat afgesproken. En toen dacht ik. Maar toen zat ie een uitlevering detentie in Spanje. Dat kan niet. Dan heb ik die avond. Na haar verhoor heb ik Fred Teeven gemept en gebeld.

[00:30:28]

Kreeg meer van de telefoon in Nederland. Oud officier van justitie die al die zaken kent en ook de officier van justitie was met het uitleveringsverzoek aan Spanje. Ja, dus kende die zaak. Ik zei en ik kende Fred inmiddels persoonlijk. We zijn geen vrienden, maar kennen persoonlijk. Dus ik moet zeggen Fred, dit is gebeurd. Jij kan bevestigen dat hij op dat moment vastzat, dus dat die getuigen niet de waarheid. Hij kan je mee helpen. Nee, zei die, dat doe ik niet.

[00:30:52]

Zij moeten als de Amerikanen aan mij vragen, zal ik bevestigen. Maar ik ga jou geen briefje sturen. Snap ik wel, maar dat hoopte ik natuurlijk op dat punt. Waarom snap je dat wel? Omdat die officier van justitie is? Ja, snap ik dat wel? Omdat ik inmiddels weet hoe het werkt? Verdachten worden niet geholpen. Ook niet dat je Nederlandse officieren. Hij had mij inderdaad kunnen. Hoezo niet? Want hij weet dan toch dat daar een onterechte verdenking is?

[00:31:14]

Ja, maar dan is denk ik, de verhoudingen tussen Nederland en Amerika zijn zo dat je niet een verdacht, want dat is inderdaad handig. Wat is de rol geweest van Nederland in die tijd?

[00:31:22]

In de gaten houden is nog altijd die tijd van euh, dat Nederland op de vingers getikt wordt door Nederland.

[00:31:28]

Bang voor een meer HESM Nederlandse. Altijd bang voor Amerika geweest? Ja, want welke rol heeft Nederland gespeeld in deze hele affaire? Deze hele toestand in de aanloop naar uiteindelijk de veroordeling van van Rommy. Zij wisten dat Alex in Nederland was ingeschakeld door de Amerikanen. Dat was verboden een op verboden opsporingsmethoden. Wij mogen niet uitlokken. Je mag geen Nederlander inschakelen en ik heb later aangifte gedaan tegen Alex en Amerikaanse agenten. Lang verhaal kort te maken, kwam daar uit.

[00:31:56]

Het had niet gemogen op deze manier. Zijn formuleerde het zo formeel is het onrechtmatig materiaal vinden we niet onrechtmatig. Maar het is afgekeurd op politiek niveau met de Amerikanen, dus we vinden het goed zo ok. Dus dat waren naar draagkracht krachtig waaien. Waar wa wa waar je niet, daar niet tegenop. Maar het gaat in deze zaak waar die nu voor vervolgd wordt. Dan ga ik vol inzetten hoe die in de steek is gelaten. Maar da's verlaten en verlaten als het.

[00:32:22]

Later in deze podcast, maar later in De Tuinkruiden, kan ook in deze poll. Je bedoelt dat de kort genomen wordt, vind ik. Nederland heeft op verschillende manieren hem zo in de steek gelaten. Op diverse momenten zijn vele momenten die ik zou ook zelden kunnen aanstippen voor je, maar we zitten nog in het Amerika verhaal. Het is beter om daar straks op terug te komen, maar deze zegt van waarbij ik uiteindelijk concludeert dat Nederland recht op strafvervolging heeft verspeeld.

[00:32:47]

En daar durf ik me heel hard voor te maken. Nu heb je het nu, nu, nu. Nu ga je al richting de verdenking die precies passage, de dubbele moord op Shamil en De Witte, maar waarschijnlijk voor gevolg had. Wil je daar zo terug op terugkomen? Laten we eruit. Volgens mij kunnen we. Want zijn wij rond Amerika? Waar zijn we rond? Kwamen? Jullie gaan volgens mij. Nou ja, je krijgt modelling, maar je kan nog heel lang door.

[00:33:07]

Ja, zal ik mijn kort Amerika nog even toelichten, want dat is gewoon Luikstraat van hoger toch? Als je dan. Ik heb uiteindelijk met behulp van Doedens dus oud advocaat van Henk Piet Doedens heb ik na Fred gebeld. Daar kreeg ik afschriften van dat ie een uitlevering detentie zit. Dat hebben we toen voorgehouden volgende ochtend aan de officieren van justitie van Amerika. Die baalde als een gek, maar zei ook je hebt gelijk, dan krijg je een stimulation, moet je het voorlezen aan de jury dus en lees je voor de jury dat de getuigen heeft gelogen.

[00:33:36]

Op moment dat we dat met de rechter hadden afgestemd. Dit is een stipje lejon. Ga je voorhouden, op dat moment komt er zoals je wel hier in Nederland een klas hebt binnenkomen. Kwamen de twintig volwassenen binnen, allemaal van het Openbaar Ministerie. Van de aanklagers geen jurylid heeft opgelet. Wat wij hebben uitgesproken is dat de getuigen had gelogen. Dus wij hebben daar tegen geprotesteerd bij de rechter. De rechtse afleidingsmanoeuvre. Dan lees is het maar terug. Maar ze hebben niks gehoord.

[00:34:01]

Dan lees je ze terug en er was en later om het niet te lang maken hebben ze dus. De seinen stonden op rood gegeven. Dan hadden ze wel door dat ook de Amerikaanse agenten als getuigen hadden gelogen. De juryleden hadden daardoor stelde later bij het beraad vragen waar dat uit bleek en daar. En dat gaat allang dan voortdurend te worden moe van me. Maar dat. Daar heeft zelfs de rechter heeft op een gegeven moment gezegd Oeps ja. Het is duidelijk dat ze het niet vertrouwen, maar zodanig antwoord gegeven dat de jury niet anders kon dan veroordelen.

[00:34:30]

De rechter heeft daar niet de taak op zich genomen om ze absoluut niet om te zeggen dat dit gewoon niet de vraag van de jury was. Wat als er nou een telefoongesprek van Henk Rommy is gemanipuleerd, vervalst door de dj? Stel dat dat is gebeurd, is ie dan toch schuldig? Het gesprek konden wij aantonen was gemanipuleerd. Henk heeft nooit daarheen gebeld. Zij deden net of je had gebeld, want dan heb je iets gedaan. Na Bermuda, de Bahama's dus.

[00:34:59]

De Amerikanen probeerden dat aan te tonen als duidelijke vervalsing. Onzin. Suri geloofde ons, want anders stel je niet de vraag. De rechter heeft toegezegd. Nou ja, dan moeten we. De aanklagers zaten met de handen in het haar. Shit. We verliezen de zaak op het laatste moment, want het was Gema. De jury gelooft dat de manipulatie was en toen heeft de rechter daar een uur hebben we erover gesproken. Alle jurisprudentie is naar voren gekomen.

[00:35:21]

En toen was er één uitzondering. Eén op de honderd gevallen dat als gemanipuleerd is. In principe zou het wel kunnen. En toen was het antwoord aan de jury nu moeten we het antwoord aan de jury formuleren. Tussen het nou in huis. Hij zou het gedaan kunnen hebben.

[00:35:35]

Het zou kunnen, zelfs als het vervalst is. Zou je dan toch nog schuldig? Ja, er is een mogelijkheid en dit werd het antwoord naar de jury. Dus wij protesteren. En daar had de jury rechter niks mee te maken. En toen was het. Toen wisten welke kant het was op gaan. Sorry. Lang verhaal, maar zo zie je maar toen.

[00:35:52]

Je kan nog heel veel vertellen. Jaja, ik wou, maar toen is Wider volledig ingegaan. Hij bedoelde m. Ja kreeg hij 20. Daarna zag je de juryleden allemaal teleurgesteld keken naar het antwoord. Durfde ons niet meer Nath aan te kijken. Dan gaan ze weer beraadslagen. Heeft totaal drie dagen geduurd. Toen hadden ze nog maar een half uur of een uur nodig en kwamen ze met de gil differ guilty verdict. Een rechter moet dan de straf bepalen.

[00:36:13]

Dat heeft die drie maanden later gedaan. Dat het weer 20 jaar maximum wat ik kon geven. Maar dat is kan ik me voorstellen van jou ook vrij Kafka's geweest? Ja, ja ja. Het hele verhaal dus. Er is zoveel gebeurd dat ik jullie volgens mij niet eens verteld ik ben. Later hebben de Amerikanen mij geprobeerd erin te luizen. In Nederland en ik heb daar nooit stijltje. Nee, ik zie jullie kijken. Uhm Peter, die waarschuwen met BTR.

[00:36:39]

Euh. En toen was ie bezig voor zo'n programma met een Nederlander die zei te werken voor de Amerikanen en dat hij een deal had gemaakt. En die moest ook mensen in de omgeving van Henk er, zoals zijn zoon, zoals zijn ex-vrouw moest die proberen erin te luizen om hen dwars te zitten. Want wij waren steeds met procedures bezig. Een lang verhaal kort te maken hebben ze heel veel minder gewerkt, heeft Henke of hij Peter ook geholpen met een ticket en zo naar Suriname.

[00:37:05]

Ze hebben allemaal bandopnamen steeds gemaakt, maar elke keer als cruciaal wordt werd, stopte de band op naam. Dus ze vertrouwde het op een eigen mening. Hoe kan dat nou, afluisterapparatuur? Dat was niet zo toen hij sprak met de zoon en die probeerde hij over te halen toen om xtc pillen naar Amerika te een naar Engeland vervoeren. En die zoon had mij dat verhaal al verteld en die heeft gelukkig toen ook meteen gezegd. Maar bedenk je wel wie ben je nou?

[00:37:27]

Ga je mij voorstellen terwijl mijn vader daar zat? Ga je mij xtc pillen? Dat had beter, vertelde ook dat stond op tv. Godzijdank heeft die zoon ook dat afgehouden. Maar dat is wat er is gebeurd. Maar begin maart kregen ze geen contact meer. Dus Peter zei van de bedoeling Was al die opnames jou naar de studio vragen en zeggen Marc. Kijk eens je hebt tegengehouden naar Alex dat er geen Amerikanen of Nederlanders meer voor de Amerikanen werken.

[00:37:49]

En kijk, het gebeurt nog steeds. Wat vind je daarvan? Daar kunnen we nu niet meer doen, maar we wilden je wel waarschuwen. Dankjewel Peter. Drie weken later kreeg ik een mailtje en werd ik uitgelachen. Iemand wilde mij spreken. Ik ben uiteindelijk de willen niet naar Amsterdam komen en hij had wel wat vertellen. Die wilde Henk helpen. Ik ben een ik voel, je werd gewoon gebeld. Nee, dat was een mailtje, ging via de mail.

[00:38:10]

En toen ben ik uiteindelijk naar Rotterdam gegaan. Naar een hotel na Zestienhoven vliegveld Zestienhoven als een Hindostaanse meneer die. En dat was duidelijk de man die Peter ook had gesproken. De kenmerken waren allen hetzelfde. En die vertelde een heel verhaal en dat ging heel ver. Euh. Die zou nu te veel meer uit drie uur gepraat. Hoe die door de Amerikanen was ontvoerd naar Amerika toe. En allemaal verhalen dat Dexia is een slecht jongensboek bedoelde. Kan niet eens een film van maken totdat hij met al die verhalen zei van die Amerikanen hebben mij gevraagd om Henk de omgevingen van Henk te erin te luizen en daaraan mee te werken.

[00:38:44]

En die hebben mij een week de tijd gegeven of ik zou worden. Volgt op een week de tijd gegeven om erover na te denken. Ik werd in een hotel in Little Italy gestopt. Haha, zit ik elke keer. Waar gaat dit heen? Ik zeg. Ik zal het je laten zien en haalde ze uit zijn buidel tasten. Haal die papiertje verfrommeld uit elkaar. Ik zag de nota van Littell reality van Little Italy, een hotel en ik zag de boven Pepi, de stad, een district of New York, Marc, me, Keessie en handtekening.

[00:39:10]

En dat was dezelfde aanklager die Henk had gehad. En ik herkende de handtekening. Holy! Dit is gewoon echt. En toen begon niet meer te vertellen. Liet een paspoort zien. Special agent dat en dat ging heel lang door en op geen fout. Waarom vertel je me dit allemaal? Ja, ik bedoel Henk. Helpen ze? Hoe kan jij dan Henk helpen? Ja, hij vertelde niks over Peter dat hij daar was geweest. Dus ik voelde al wel een.

[00:39:31]

Klopt niet helemaal. En toen kwam je op een gegeven moment had verteld over Suriname kennen dirigenten daar. En ik ken een paar dirigenten. Die waren net nieuw en zijn van ik heb de beschikking over Helicopter daar. Ik wil je wat. Wat wil je? Ik wil naar Suriname. Ik wil de dirigenten, wil ik ontvoeren, meebrengen naar de jungle en dan vanuit Nederland gaan onderhandelen over Henk. Is hij ja? Of je daar verzamel? Nee, ik ging niet los.

[00:39:59]

Jij? Wat je eilandenrijk? Zeg ik. Ik zeg wat hij zei. Wat vind je ervan? Wat vind je ervan? Ik zeg spoor jij wel? Ik zeg alleen al voor dit idee. Kan je levenslang krijgen? En nee, nee, nee, maar ik wil je ook niet als ik zeg maar advocaat. Wat vertel je blauwer? Gaat dit over? Slaat toch helemaal nergens op? Nee, nee, nee. Maar ik wil dus. Het toen ging niet over een ander onderwerp en ik denk ja, ik moet weg hier, maar bleven wat praten.

[00:40:21]

En toen kwam je na tien, vijftien minuten zei ie wil ik wel afscheid? Neem jij nog eventjes? Want als ik dat doe voor de helikopter heb ik wel geld nodig. Zou je aan de zoon van Henk kunnen vragen. Ik zei ga jij nou echt nog geld vragen ook je? Waar moet het nou? Toen schokje wil zijn? Nee, nee, nee, nee, sorry. Toen sloot hij het gesprek af. Ik zal eerlijk zeggen zat ik in de auto en denk aan Marc sukkel.

[00:40:41]

Want ik weet hoe de Amerikanen werken. Dat hebben ze bij Henk gedaan met knippen en plakken. Ik had meteen moed om waar sta je wel op de band? Ja, dus ze kunnen daar een jas van maken en niet meteen weg. Maar was het ook een opzet van het OM? Ja. Hij probeerde steeds contact te krijgen en vroeg me terug te bellen. Had geen beltegoed. Ik heb nooit teruggebeld dat ik weet hoe de Amerikanen werken, want dan had ik hetzelfde als waar ze hing mee hebben gepakt.

[00:41:03]

Dan had ik iets gedaan in continuing en in. Na dit plan had ik iets gedaan en teruggebeld, dus heb ik nooit gedaan. Op een G.D. Nummers opgedroogd niks. Toen heb ik op. Ik wilde naar Amerika, ging daar heel vaak heen naar vrienden, ook in Los Angeles. Durfde niet, want ik had een onderbuikgevoel. Toen heb ik gevraagd via het college P.G.T. Nee, dat heb ik gezegd dat ik me niet vrij voelde als advocaat.

[00:41:25]

Toen ben ik tot mijn verbazing. Normaal houd je iets vast. Krijg je nooit wat te horen. Ik werd een uur later gebeld of ik wilde langskomen. Dit was vrijheid. Meer lees ik faxen. Ja, toen zat t Hooft College. P.G. Zat daar en twee officieren voor u was dat. In het latere Amsterdam officier van justitie geworden, was De Wijkerslooth de Wit en op dat moment ook twee officieren van justitie. Meneer Maen, weet ik nog een mevrouw over het doel schoot.

[00:41:49]

Nou ben ik ook even kwijt, maar toen had ik ook wel door dat zij waarschijnlijk iets doorhadden. Ik heb mijn hele verhaal daar uit de doeken gedaan. Op dat moment stond ik ook Stanley Hillis bij een Zavala. Ik weet dat jullie misschien niet zo aardig vindt. Nee, zegt ie. Wij hebben altijd we weten wie je bijstaat. Maar we weten dat je je werk als advocaat altijd netjes doet en we vinden dat je dat ook moet vrij moet kunnen doen.

[00:42:09]

Wij gaan dit onderzoeken, was al helemaal verbaasd. Het zes maanden geduurd kwam na zes maanden terug. Toen zat verdoet. Zala en Maen zaten daar, want de hoofdweg was toen was afwezig. Moeilijke gezichten en ik denk o ik van zeg maar wat is eruit gekomen? Nou, we hebben dit heeft even geduurd. We hebben dit op hoog politiek niveau aangekaart tussen minister van Justitie en Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse en CIA. En wat? Wat is eruit gekomen?

[00:42:37]

Amerikanen zijn we hebben dit nooit gedaan. Whenever, dit is met het woont hebben ik en dus je was bijna door de Amerikanen de ingeluisd. En dan had je een groot probleem gehad. Ah ja, en daar waren dus op hoge niveaus er over gesproken. En Nederland heeft zal nooit meer gebeuren. Hm hm. Jeetje ja. Nou goed, een heel verhaal. Maar ook net zoals die dagvaarding in Amerika waren dit natuurlijk ook geen leuke moment als advocaat.

[00:43:04]

Nee, dat ik gewoon mijn werk probeert te doen. En ik had wel ja. Dus dit is serieus en geen verzonnen verhaal. In één zin samengevat Henk Rommy. En je hebt het net uitgelegd Marjan gekende boef. Geen lieverdje, maar is er ingeluisd. Dat Amerikanen. Is dat een conclusie die A-7 hier aan tafel mogen trekken? Of gaat u te ver, Marjan? En in de steek gelaten door? Ja, het is dus uitlokking op Barré met een omweggetje in.

[00:43:28]

Ik bedoel in nee, op Nederlands grondgebied mag je niet uitlokken. En mogen Amerikanen dat soort acties niet doen? Ja, wat doe je dan? Dan schakel je een Nederlands criminelen in om die boef even op buitenlands grondgebied te zetten. En dan kan je toch doen.

[00:43:40]

Ja goed, nu even naar de toekomst. Wel leuk. Waarschijnlijk nabije toekomst. Want je zei het net al dat is nog iets in het hem. Heeft toch iets in petto voor van Rommy. A Marjan aam wie wil jij dat uitleggen? We hebben net al even aangestipt. Het gaat om de liquidatie van twee mensen in 1993, een drugshandelaar Shamil en zijn vriendin De Witte. Ja, dat vond plaats in Antwerpen. Daar hebben we het vorige week over gehad, toen we het hadden over kaasje in onze podcast en die Shamil.

[00:44:16]

Maar er is er ook een grote drugscrimineel uit die periode.

[00:44:20]

Ja, en die euh gamel was iemand die Jeroen mee had leren kennen in de gevangenis in Veenhuizen en via hem al is die in contact gebracht met die Shamil. Die smell heeft hem in contact gebracht met iemand die heet Monza Alcázar. En ja, dat was echt een van de grote Syrische grote wapenhandelaren in de wereld. Hij werd prins van Marbella genoemd en die man was ook heel belangrijk als het gaat om een hasj en heroïnehandel. Dat werd een contact van Rommy.

[00:44:52]

Dat werden door drugshandel.

[00:44:54]

En daar zijn hele verhaal, ofwel hele mooie verhalen nog verder over te maken. Over deze meneer Alcázar. En dan beland je weer in allerlei complotten en geheime diensten. Maar goed, het gaat over de drugshandel. En die meneer Caesaris zit inmiddels ook in Amerika in de gevangenis. De moord, euh, volgens euh. Die moord zou zijn gepleegd op deze manier, Shamil, omdat er ruzie was over geld in mineur, jamel hij dat hij nog een miljoen van Gulde in die tijd van Rommy tegoed had.

[00:45:26]

En het verhaal gaat onder meer in een Passageproces heeft een kroongetuige die bevriend was met Jesse, Jesse, er gezegd dat iemand afschieten goedkoper is dan iemand betalen.

[00:45:39]

En dat was zou de reden zegt dat hij dat had gehoord van Jessie. Ja, dat zou de reden zijn dat deze moord gepleegd is. En dus dus Rommy wilde niet betalen. Dus zou hun en zou hij de opdracht hebben gegeven we hebben gestuurd. Ja, oké. En het grappige is ik het was toevallig van de week. Euh, in een of andere archiefkasten aan het rommelen. En euh. Daar kwam ik terecht in een onderzoek uit die tijd.

[00:46:04]

Een drugsonderzoek van de politie in Utrecht naar Henk Rommy. En ja, dat was het zou hun klapper worden, heel groot drugsonderzoek, maar tegelijkertijd liepen in België dus het onderzoek naar de moord op die manier Chanel. En wat blijkt nou, die politie in Utrecht? Die had geen toestemming gevraagd om Henk Rommy te kunnen afluisteren. Hem en niet aan de rechter commissaris was dus illegaal afgetapt. En dat is in de periode dat Henk Rommy nog contact heeft met Chainel.

[00:46:34]

Als u nog leest leeft. En op basis van die taps had de politie in Antwerpen nog dus eigenlijk een Rommy willen veroordelen voor sorry, maar die taps hadden de Belgen wel en ze mochten ze niet gebruiken.

[00:46:49]

Nog steeds niet gebruiken. Maar ze hadden ze wel. Want je zegt ze pas op afstand afstaan aan huis geleverd hebben met Nederland. Maar wat stond er dan op die taps?

[00:46:56]

Nou, dat ging onder meer over deze drugs, schuld, de redenen en mogelijkerwijs nog meer. Maar laten we wel wezen er is nu wel in het Passageproces zijn 2 twee mensen of n stalen er. Of zijn er nog meer moppen en montane natuurlijk. Ja, wat zijn 3? Zelfs die zijn daarvoor veroordeeld.

[00:47:14]

Wat we ook, wat ze ook urge getuigen omstanders bij die moord hebben gezegd. Ze hebben geen 2 mm lange mensen. 2 donker donkergekleurde, lange mensen gezien. Dat moet je zeggen. Ik heb ze wel moppie, erg gezien. En ik heb Jesse gezien. Niet langer. Dat zijn geen lange, geen lange mensen zijn eerder superkleine.

[00:47:32]

Van 1 van Gesar valt nog wat te winnen voor de verdediging en niet zo'n klein beetje ook. Kijk, vertel me ja, nee, maar ik haalde. Ik wilde zeggen het ziet er waarschijnlijk wel levenslang gekregen. Het ziet er niet heel gunstig uit, maar dat begrijp ik. Maar uhm ja, uh dan. Ik moet nog aan de beurt komen. En euh. En er is wel dat. Dit is één ding wat Marjan vertelt ze. Dus als er inderdaad tap gesprekken zijn gebruikt die illegaal waren en daarmee informatie naar de Belg is gekomen en daarna eindelijk in dit Nederlandse onderzoek.

[00:48:02]

Nou, dan deugt dat niet. Dus dan he? Als dat. We kennen allemaal de fout of de Porst industrie. Als dat de bron is van een onderzoek, dan mag dat niet gebruikt worden en is alles weg. Daarnaast het nummer dus goed. Dat zou mijn betoog kunnen zijn. Dat is één ding, maar jullie noemen terecht Okay ez-Zor. Die is helaas overleden. Want wat is een protest altijd geweest? Het duurt allemaal veel te lang. Nederland doet er niets aan om Nederland ome Henk eerder uit Amerika te kunnen krijgen.

[00:48:28]

Dus getuigen verdwijnen. Mensen die van belang zijn voor de zaak die wij als getuigen horen. Die kunnen niet meer of ze worden te oud en vergeetachtig. Of de gebeurt dat mensen dat ze de weg kwijt zijn of ze zijn er niet meer. Een eerlijk proces is niet meer mogelijk. Dat zeg ik. En Kaiser is juist degene die beschoten is door Chanel, die een motief had en alle reden had om Chanel iets aan te doen omdat ie zelf beschoot.

[00:48:51]

Sterker nog, hij heeft gezegd dat ie daar een poging toe heeft laten doen. Begrijp je in Libanon nou? Mag ik jou als getuige? Nou, maar zondag staat ook geboekstaafd. Ik neem aan dat een slang is, maar Kaisha is nog wel gehoord als getuige, als getuige in een Passageproces.

[00:49:05]

Ja ja, maar dat begrijp ik. Maar dat kan ik dus nu niet meer. Ik zat niet in dat Passageproces. Ik bedoel voorheen ook wil ik mijn eigen getuigen kunnen horen. Eigen onderzoek en we zijn nu jaren later en daarom. Ik zal dat uiteindelijk, als het wel tot de procedure komt. Is dat natuurlijk een van de dingen die taps zijn. De dingen haar. Als leek iets over vragen gehad had had had Rommy al bij verstek vervolgd kunnen worden, ook in deze zaak.

[00:49:30]

Officier van justitie destijds mevrouw Tammes, die wilde dat graag liet bij verstek. Maar die wilde dan zeggen van jij kan alvast onderzoek doen. En euh he Marc, jij als advocaat. Jij kan de getuige horen en wegsturen. Dossier Kunnen we ook naar Rommy opsturen? Kan jij in Amerika overleggen met hem? Euh. En toen heb ik dat G-krachten geweigerd? N omdat dit al gebeurde met mij. Die uitlokking. Ik was helemaal niet zeker dat de Amerikanen mij zouden laten gaan.

[00:49:57]

Daar had zij geen boodschap aan. Dan moet je maar een andere advocaat zoeken, was haar antwoord. Daarnaast zei Henk, had ik ook mijn Henk als daar een laptop komt met allemaal verdenkingen en dan kan Amerika daar ook wat mee, zegt ze. Dan zouden ze misschien ergens rechtsmacht vandaan halen om m opnieuw te vervolgen voor iets wat ze daar vonden. Dus. Henk zag dat ook niet zitten. Daarnaast zei ze want uiteindelijk zou misschien Amerika akkoord gaan met een terugkeer van Henk voor dit zza voor deze zaak.

[00:50:20]

Dat ik alles al deed en dat ie voor twee weken terug zou kunnen komen voor één dag horen wat zijn visie is en dan wachten op de uitspraak. En jullie weten allemaal dat een zaak die zo groot is niet in 2 weken beslecht is en dat je ook een aanhouding zou kunnen krijgen. Maar daar zaten de nodige haken en ogen aan. Ik protesteerde. De officier wilde doorgaan. Het is mevrouw Gijsbers. De rechter commissaris, voormalig rechter commissaris die dat tegenhield.

[00:50:45]

Is uit. De Teurlings heeft gelijk. We gaan dat niet doen, dus we moeten maar wachten tot Rommy is. Toen had mevrouw Tammes dan wachten maar tot 2021. Ik zeg er maar dat is niet fair zijn, want dan zijn er al mensen die we niet meer kunnen horen. Lang, vaak kort te maken, heb ik heel erg aangedrongen op die uitlevering verzoeken. Dat is uiteindelijk gebeurd. Uitleeft verzoek, alleen bleef dat heel lang liggen. Jarenlang, nu wel in 2 éénentwintig.

[00:51:07]

Ja, we zijn toch nog het. 2021 beland, waardoor dus. Let wel, deze zaak is dus 28 jaar oud en het verjaart niet meer. Maar het is 1993 is 28 jaar geleden. Moeten we in de herinnering van mensen uit die tijd gaan putten en dus heel veel mensen weg. Zoals Kaizer die een motief had voor de moord en het misschien misschien heeft gedaan. Ik hoef niemand te beschuldigen. Dus ondanks het feit dat er twee uit voerende zijn veroordeeld, drie uitvoerende zijn veroordeeld, waarvan er eentje is volgens mij overleden.

[00:51:36]

Dat betekent niet dat Abbink er niet hoeft te hebben gedaan om nee, maar daar springt het best kansrijk om het voor Rommy toch zo te vertellen of te draaien. Haar draai is niet het goede woord, maar waar je je. Je hebt een goed verhaal. Laat ik het zo zeggen als wat wel? Ja, nee, nee, hij zit graag bij de grote wacht. Ik heb een goed verhaal. Dat is niet het enige goed. Het Openbaar Ministerie komt ook met een verhaal.

[00:51:59]

Natuurlijk wil ik dat hij kan behoren tot een criminele organisatie die oogmerk gehad om moorden te plegen. Dat zou ook Antun kunnen. De uitvoerders in hun ogen zijn Jessy en. Hoe heet Moppie Mobilisatie? Maar dat? Dat zou je dan moeten aantonen. Nee, maar ik begrijp ik. Tuurlijk kunnen ze vanalles en wat ik net al in t begin zei. Ik vind dat Nederland het recht op strafvervolging heeft verspeeld door alles wat er is gebeurd. Dat is.

[00:52:24]

Dat is vooral. Dat is de grote niet ontvankelijkheid wat je net zei. Dat leidt tegenwoordig niet meer tot niet ontvankelijkheid. Heit heb je normaal helemaal gelijk in. Ik denk dat het zo ernstig is wat er al is gebeurd de afgelopen achttien jaar Nederland. Een Nederlander zo in de steek heeft gelaten. Dat ik daar hele grote kansen zie en waarom. Kijk eens naar Machiel Kuijt. Kunnen we nog herinneren dat ie in Thailand zat? Heel Nederland in rep en roer.

[00:52:46]

Onschuldig in de Thaise gevangenis. De koning is naar Thailand gegaan om erover te praten. Michiel komt terug en volgens mij kwamen er toen dingen uit dat Michiel helemaal niet zo onschuldig was, maar heel Nederland handen in elkaar. Machiel moet terugkomen. Ook de koning voor Henk Rommy, omdat hij in bijna mijn zwarte cobra helemaal niets en alleen maar tegengewerkt is een van de dingen. Ik zeg dat Nederland heeft nooit meegewerkt en en nooit geholpen. Nooit een vinger uitgestoken Medicis te rade gegaan.

[00:53:12]

De V. De gevangenis daar. De uitlokking interesseert ze niks. De uitlokking van mij. De uitlokking via Alex van der Laan de Vries. Het is allemaal goed almen met de mantel der liefde. Dan zeg ik nou dan hebben jullie zo aan meegewerkt. Dit in het kort, maar dan natuurlijk uitgebreid. Dat ik echt vind oprecht dat jullie het recht op strafvervolging hebben verspeeld. Dan is het de vraag of de rechter dat ook vindt. Maar ja, achter het kansrijker dan een redelijk denkende rechter niet ontvankelijkheid.

[00:53:39]

V. Verzoek ook ja.

[00:53:40]

Waar moet je dan eerst nog bijvoorbeeld? Want wat je wel eens hoort een artikel 12 procedure voeren dat je ook allemaal bewijzen hebt dat dat zo is. Want ik bedoel jij vertelt nu dat klopt.

[00:53:49]

En ik heb juist die aangifte gedaan. Ik heb dat hele onderzoek gekregen waarbij Alex van der Laan de Vries is gehoord en alles bij elkaar heeft gelogen. Toen heb ik ook gevraagd aan het OM. Laat je het hierbij zitten, moet je niet confronteren met de leugens. En ik heb er een stuk of dertig aan zijn genoemd. Dat je denkt dat dit is zo zonneklaar, allemaal leugens. En dat wilden ze niet meer. Dan had ik op dat moment artikel 12 procedure in Den Bosch kunnen voeren.

[00:54:11]

Het onderzoek was in Breda. Op dat moment was ook duidelijk Nederland doet hier geen moer aan. Het werkt alleen maar averechts. Alle gevechten voor Henk met Henk samen heb ik toen besloten in 2015. OK, nu doen we niks meer in de media. We doen geen procedures meer, alleen maar gericht op terugkeer en dat is nu gebeurd.

[00:54:30]

En en je had of wilde ook eventueel gratie aanvragen. Gratie heb ik aangevraagd. Opnieuw ja. En is dat voor die ouwe straf, die oude strafzaak? Want en dat heb ik op ja, op basis van twee dingen. Eentje is de medische omstandigheden en hoe die in de steek is gelaten en hoe die eraan toe is en zijn leeftijd en hoe oud die zaak is. Andere is wat ik net heb uitgelegd van hoe Nederland met hem is omgegaan. Dat ik vind dat je geen recht meer hebt om die straf nog ten uitvoer te leggen.

[00:54:55]

Daar komt een besluit over. Ja, maar dat duurt altijd lang goed. Daar staat hem nog wat te wachten ondertussen. We kennen hem ook als iemand diezelfde publiciteit ook verzorgd heeft een boek geschreven. Columns voor Crimesite. Klopt. Is dat iets wat ie nog steeds doet? Daar is hij nog steeds actief bezig met met zijn zaken. Kunnen we nog wat verwachten van Rommy zelf. Zijn visie hierop heb je. Heb je een kans op Uh, ik heb hem natuurlijk vrijdag bezocht, drieënhalf uur met hem gezeten en is even over andere dingen gegaan.

[00:55:25]

Uh, het was ook weer even wennen. Hij heeft media heeft ie nooit geschuwd. Vindt hij ook wel leuk. Euh, dat weet ik ook. Dat weten jullie ook. Maar we hebben die afspraak gehad. Vanaf 2006. Zorg eerst dat je terugkomt in Nederland en daarna en wellicht dat je op een gegeven moment uh ja, of hij schilderde het van zich af. Ja, dat kan ook. Ik weet niet of je schulden spulletjes heeft meegenomen meekreeg.

[00:55:46]

Die heb ik niet gezien toen ik m zag. Maar hij kan heel mooi tekenen. Schilderen dus. Dat kan ook een uitlaatklep zijn. Je moet dan ook. Het spel is nog niet gespeeld voor de zwarte Coops. Zeker niet a. Dank Mark Teurlings. Succes met het bijstaan van Robbie. Dank je wel, maar om nog even naar jou. Je hebt toch laatste nieuws uit het hoger beroep tegen Holleeder verteld? Euh. De afgelopen week is Jesse er weer gehoord in het bij Holleeder omdat ja ook werd gezegd altijd dat Jesse betrokken zou zijn geweest, mogelijk bij de moord op Cor van Hout.

[00:56:20]

Hij ontkent dat. Hij zegt dat er andere mensen zijn geweest. Hij noemt geen namen, want hij zegt dat zijn principe. Hij noemt geen namen, maar hij zegt wel dat iets niet zo is. En euh, er zijn ook nog mensen geweest waar v en kijk ik jou weer even aan? Harry, we hebben ooit geschreven over een kroongetuige die afgeperst werd.

[00:56:39]

Iemand een heel gezin wat in hem covalent. Ja, die ook. Getuige beschermings. Terecht. Ik zat ook in die zaak, maar dan voor anderen.

[00:56:47]

En ja, sorry, ik ga nou deze Remco van Red van Lent die uhm die dus ook zegt dat Holleeder een iets andere rol is toebedeeld door de andere criminelen in het land. Die wordt ook binnenfort. Nu ben je cryptisch. Iets wat andere rol is toebedeelde andere criminelen in het land.

[00:57:08]

Ja, nou ja, dat hij de schuld zou hebben gekregen. De. Dat gedaan, bedoel je dat nou dat ze Holleeder als schuldige naar voren schuiven terwijl hij de criminelen waarvan Lent mee te maken had? Die waren vele malen erger, om het maar zo te zeggen en verantwoordelijk voor voor voor daden die nu Holleeder in de schoenen hebben aangezwengeld worden. Ja, dat is wat van Mens zegt. En daar wordt ie over gehoord. Of er nog op wil.

[00:57:32]

De verdediging van Holleeder, dat snap ik goed, gaat hem daar graag over horen en hij is ook opgeroepen als getuige.

[00:57:37]

In maart moet hij ook verschijnen. En dat het pikante is dat hij de bron van Verlent met een van de criminelen met wie Van Lent optrok en die we tot nu toe nooit ergens zijn zegje heeft gedaan, is ook deze week gehoord op het proces van Holleeder. En ja, uit die als uitlatingen. Dat was een meneer Pim Cazemier maar zeggen en die trok. Die heeft Vaelen dus in vertrouwen genomen over al deze gevonden inmiddels. Ja, die was is gevonden.

[00:58:08]

Die is gehoord ook bij. En die heeft het deels bevestigd wat Silence volgens.

[00:58:13]

Volgens de advocaat van Holleeder, Sander Janssen, heeft ie een deels bevestigd van euh, dat Van Lent niet uit zijn nek. Maar daar zal Jansen, Janssen, Sander Janssen blij mee zijn. Ik denk het wel ja. Want wat? Want wat is jouw reactie? Maar mij verbaast het ook, want ik ken Jesse jou persoonlijk, dus die is inderdaad iemand die niet graag praat.

[00:58:30]

En oh nee, maar Jesse heeft niet geklaagd. Het gaat om die Pimco werknemer.

[00:58:34]

Die heeft dus aan de ene kant gezegd van Holleeder. Zat niet achter de moord op Cor van Hout. Ja, dat ja. En Remko van Lent is geen makkelijke getuige. Dat wekt Alcatraz. Ja, dat weet ik. Alhoewel. Je zat ook in de zaal achter. Dat was. Wie had juist Clint? Ik had euh. Zeg maar de vrouw van Donald G. Oh ja, en niks. Sta je Donald ook een beetje bij, dan ben je mee met alle zaken bezig.

[00:58:55]

Ik heb er altijd bij gezeten en dat was een aparte zaak. En in die zaak was Stanley Hillis een cliënt die geliquideerd is. Die zou anders ook zijn meegenomen, die zaak. Dus ik. Maar Remko was. Weet je, dat is altijd lastig bij kroongetuigen. Je hoopt dan dat ze één en al de waarheid zeggen, maar het is nooit de hele waarheid worden. Dat betoog natuurlijk van advocaten. Maar ik zie het ook echt. Elke keer zouden altijd dingen weg.

[00:59:20]

En altijd is er weer een andere reden. Dus ik vind het heel moeilijk om te zeggen oud, dan zal dat wel zo zijn. Nou ja, misschien dat ie dan vanuit jouw perspectief op dit onderdeel wel iets zegt wat hem waar. Maar dat kan wel hoor. Ja, dat weet ik. We gaan het ook niet beoordelen daar daar. We gaan dat absoluut volgen. Interessant. En we gaan er op terugkomen. Goed. Dit was Willem. Volgende week zijn wij er weer.

[00:59:42]

Ondertussen abonnement nemen via iTunes of een andere muizen dienst. En dan heeft u vragen dan holmen het graag. Ik ben het Harry Lensink op Twitter. Marjan is uit hun schemerlamp gaan mailen mag ook naar vragen het de een podcast putten. Dank voor het luisteren en graag tot volgende week.