Transcribe your podcast
[00:00:02]

Dit is een podcast van 3FM en de KRO NCRV. Jeetje, wat was er weer lachen weer. Ik zie jullie nu pas. Nee, we hebben net een gesprek gehad met Kasper van der Laan, comedian en misschien ook wel schrijver. In de toekomst. En we hebben het over het boek Diep Werk, maar ook over zelfhulpboeken in het algemeen. Ja, je moet nu blijven luisteren. Geconcentreerd luisteren zet je telefoon uit. Ja, daar gaat je notificaties uit van je e-mail met volle focus.

[00:00:33]

Hier bij ons gesprek, want het gaat over. Dat zou ik zat op mijn mobiel te kijken. Welkom bij de zelfhulpboeken Club Podcast, de podcast voor luie lezers met existentiële vragen bij. Dit keer het boek die per vandaag te gast in de boekenclub Kasper van der Laan. Ja, dames en heren, welkom maar weer een nieuwe zelfhulp boekenclub podcast met vandaag een hele bijzondere gast. Kasper van der Laan. Hallo jongens hé. Leuk dat je er bent.

[00:01:12]

Ja, dank je wel dat je mag zijn. Staat niet goed microfiches.

[00:01:15]

Gewoon lekker ding. Ja ik ja, ik wil ook wat dichter, maar het is gewoon heel euh. Dieper in praten. Maar ja, ik zal ook wat lager van start gaan. Wij beginnen onze podcast met eigenlijk. Ja. Wat weten wij allemaal over jou wel? En dat doen wij gewoon even uit. Uit kop wat weet je maar van Kasper? Nou, het is een echte zelfhulpboeken expert. Hij heeft meer dan tachtig zelfhulpboeken gelezen. Dat zeg ik heel weinig.

[00:01:43]

Maar goed, ja nou, hetzelfde is nou ons dat. Ik heb nog nooit in mijn leven 80 boeken gelezen, laat staan zelfhulpboeken. Maar we zijn aardig op weg. Euh, wat weten we nog meer? Je bent comedian. Euh, je hebt uhm gewerkt bij Rambam. Grappig televisieprogramma ja. Test 15 bij Comedytrain gezeten zit ik bij en dan zit. Ik ga wel corrigeren, want we hebben de tijd om het potje kopiëren te werken. Effe gegoogeld eigenlijk eerlijk gezegd.

[00:02:16]

Nee, het is ook niet zo heel veel. Nee, nee, dat is noem je focus? Ja en want daar gaan we het vandaag over hebben. Ook ja, de focus. En ja, het is wel leuk om te vertellen. We zijn afgelopen week bij jou show langsgeweest. Ja, eigenlijk is die ontstaan vanuit de corona tijd. Euh. De theaters gaan dicht. Uh, wat moeten we nou?

[00:02:39]

Hebben ze dit? Nou ja, mij toeren? Ik speel met 1 kilo en die mag niet doorgaan vanaf maart thuis. Ze viel een gat en ik was begonnen aan. Ik wil een soort zelfhulpboeken schrijven, zodat satirisch zelfhulp boekje. En dat boek is niet gelukt. Want ik heb dagelijks een nieuwe voorstelling van gemaakt. Succes geluk heet de voorstelling. Dit is één van de redenen waarom jij hier ook zit. Natuurlijk omdat naja, je hebt dus heel veel zelf ook boeken gelezen.

[00:03:01]

Je hebt die show. En wij dachten dat dit is. Dit is een unieke kans. We kunnen jou niet laten lopen. We hebben jou graag bij en als wijze mentor van ons vak.

[00:03:11]

Nee, ik heb wel geleerd om niet teveel uit te gaan van de verwachtingen van anderen. Dat moet echt vanuit jezelf komen. Ik laat Kijk al de eerste les volgens diep werk van Cool Nieuwpoort. Ja, hoe zeggen het cool of geil kennelijk niet? Dat zal ik dus precies af te vragen. Ik zeg dat call call call. Zullen nooit blijven werken in een wereld vol afleiding. Ja, we hebben natuurlijk aan jou gevraagd voordat je Jasper zegt dat ook als eerste De Telegraaf.

[00:03:42]

Inderdaad een boekje. Maar we vroegen aan jou van hé wat?

[00:03:46]

Wat zou jij graag willen lezen? Of wat heb je al gelezen? Wat jou heeft geïnspireerd? Ja, en toen kwam jij eigenlijk met dit boek? Toen vroegen we ook van Ha! Wat heeft jou dan zo geraakt? Toen zei je van ja, ik weet dat het mijn leven heeft veranderd.

[00:04:04]

En te onderhouden. Nou nee. Ik zei je van dat ik eigenlijk niet meer precies wist wat er in stond, behalve dat ik werd toen ik las dat het heel veel voor me gedaan heeft. En toen ik het nu terug las dacht ik oh ja, ik bedoel, heel veel dingen heb ik toegepast. Kijk en diep werk. Wat dan weer? We gaan straks over hebben wat dat is, maar denk ik. Maar als cabaretier is natuurlijk essentieel wat ik zeg.

[00:04:26]

Maar belangrijk is wat ik moet doen is langere periodes duiken in mijn materiaal en in de mijn. Wat waar ik over denken, maar gedachtes en mijn idee om die op te schrijven en daar een voorstelling van te maken. Dus eigenlijk alles wat ik doe draait om type werk en alles wat niet diep werken is er later van af. Ja ja, de stalen, de zachte dame. Daarom staat ie gewoon heel blij kijkboek van mij.

[00:04:49]

Ja ja, zal ik ze even voor de leuke flaptekst lezen?

[00:04:53]

Nou, dat doe ik gek. Kreeg snel Carl of Karl. Wat is de HP cao?

[00:04:58]

CAO Kalmoes poort gebruikte de term diep werk voor het eerst op zijn populaire blog. Hij doelde daarmee op de noodzaak van geconcentreerd werken om maximaal te kunnen presteren. Een vaardigheid die we langzaam zijn kwijtgeraakt. Hij raakte een zenuw. Nieuwpoortse artikelen over dit onderwerp werden honderdduizenden keren gelezen en overgenomen. De meeste mensen laten zich gemakkelijk onderbreken en besteden een groot deel van de dag aan oppervlakkige werkzaamheden. Dit boek bevat talloze inspirerende verhalen en praktische adviezen over hoe je je werk anders kunt organiseren om diep werken een vaste plek te geven.

[00:05:33]

Want alleen door iets met volle aandacht te doen, ontwikkel je de denkkracht en bereik je meer in minder tijd.

[00:05:39]

Klinkt mooi.

[00:05:40]

Misschien is het goed als cast, maar even voor de de luisteraars even kort zijn eigen woorden een soort samenvatting geven van wat het boek precies inhoudt. Wat is diep weg?

[00:05:48]

Ja, hoe omschrijft hij dat? Nou, laat ik zeggen wat van mij is die beggars van mij. Dus werk wat ik alleen maar kan doen als ik een langere periode van tijd, zo'n brok van tijd. Dan type, ga dan wa wa waar je met oppervlakkige gedachtes kan komen. Dus als het om komedie gaat. De eerste grap die je bedenkt ja is leuk. Maar de zesde gedachte, dat is top. Dat is origineel. En dat is dat echt wat.

[00:06:17]

Wat goed is en om daar te komen kan alleen maar door een afgekeurd blok te maken zonder afleiding waarbij je maar één ding doet. En dat is dat. Dat is voor mij diep. Elk type geconcentreerd werk. Ja, diep geconcentreerd. Ja ja. En hij zegt dan wel dat als je dat dus vaak doet, dat je dan als je in je hersenen dat het dan zou ik dan heb. Ik weet niet hoe dat technisch zit. Maar het zou creëert dat je daar de drugs beter in wordt en dat het dus makkelijker wordt om op men dat je gaat zitten Opentij direct diep te gaan.

[00:06:47]

In plaats van dat je eerste eerste half uur halfuur is toch je mobiel pakt en kun je ze euh beschrijven hoe jij dat doet? Jij?

[00:06:53]

Dus je hebt gewoon een week agenda? Dan schrijf je daarin welke momenten je gaat schrijven.

[00:06:58]

Ja, eigenlijk wel. Ja ik dat wel bedoel. Ik struikel dan ook mee. Ja, dat is een optimale situatie. Maar in principe schrijf ik gewoon s ochtends. Dus dat is eigenlijk niks. Ik sta op en dan hoe laat zijn? Ja, nu gaan we best wel. Kwart voor negen gaan we koffie halen, Saccoor of achterop. En dan ga ik koffie halen. Ja, ik vind wel lekker om effe uit de ergens te kunnen koffie halen of ergens te zitten.

[00:07:21]

Ik werk ook vaak niet thuis, maar in de thee, in een koffie tante. Oh ja, daar ga je echt schrijven. Ja, ga er wel zitten, want ik hou wel van bedrijvigheid om me heen. Want ja, heel veel afleiding. Nee, dat is juist zo. Iedereen met een laptop, iedereen aan het werk. Ja, dat doe ik net alsof ik ook zzp ben en ook designer ben. Ik ben je ook een beetje.

[00:07:40]

Eigenlijk wel, ja. Maar ook je gaat om kwart voor negen koffie halen. Ja, nu is dat dus dat. En dan werk van 9 uur tot 12 uur thuis. En s middags doe ik meer andere to dutjes dingetjes, administratie of met m'n management mail. En ik kluste dan als voorbeeld mail. Euh, dat ik dus. Ik ga dus twee keer per dag het liefst. Check ik mijn mail en heb ik ook in mijn to do lijst staan oude mailtjes die ik moet sturen.

[00:08:00]

Toen ik dan ook dan zat dat dat het gewoon weinig tijd kost en die maar dan dat blok van 9 tot 12. Is dat gewoon schrijven? Of heb je dat ook opgedeeld in zoals hij je zeggen? Eigenlijk moet je iedere minuut bijna moet je plannen hoe je dat gaat aanpakken. Kijk, laat me vooropstellen, die kan nu apart. Knulligheid?

[00:08:19]

Euh ja, dat hou ik niet bij ik.

[00:08:21]

Ik ben heel slecht, ook in uhm, het plannen of bedenken hoe lang iets duurt. En ik laat het altijd tot het einde komen. Maar ik ben ook best tegen de deadline aan. Ja euh, in mijn idee als altijd. Ik heb ook wel wat te doen. LastPass om schrijven gaat, vind ik het minder belangrijk om iets af te krijgen. Ik vind belangrijk dat ik gewoon de tijd erin steek, want ik weet wel als ik elke dag tijd steek aan het schrijven dat ik uiteindelijk een goeie voorstelling maak.

[00:08:46]

Dus het is mooi dat je begint om 9 uur. Denk Ja shit.

[00:08:49]

Nee is nooit nee. Weet je wat vaker begeerlijk betekent dus 10 of een had dan moeten zitten? Wil je? Wat zou dat gaan doen? Ik ben ook erg. Kwijl mezelf dat ook wel heel streng voor jezelf? Ja, eigenlijk wel ja. Ik heb het spelletje geeft jou dit Rusland? Ja ja ja. In theorie zou het rust moeten geven. En dat zegt wel dat jij weet broodje 50 dus heb deze week en je weet al Almanach toen ik dit inzag dat woensdag dat.

[00:09:13]

Daar is. De rest van de tijd is rust. Alleen het probleem is eigenlijk dat ik te veel wil doen, waardoor ik me eigenlijk meer druk opleg om wat graag teveel voornemen om te doen. Mijn theorie dat ik weet wat er komt, dat geeft me heel veel rust.

[00:09:26]

Nou ja, want ik wat. Wat de de. De contradictie is dat ik eigenlijk steeds meer denkt van ouwe. In één keer moet ik heel veel doen om meer rust te krijgen. Zo voelt het voor mij. En als Ekerenaar klaar is. Oh God, oh nee, oh nee, helemaal op. Ik heb hier helemaal geen zin dat deze structuur veel meer rust biedt dan dat je dus denkt als shit. Dan ben ik vergeten als je. Dan ben ik vergeten.

[00:09:50]

En dat je de dat het een soort als altijd maar een soort brei in je hoofd is. Ik denk dat iets meer moeite is, zeker om het gestructureerd te maken. Juist inderdaad, die rust.

[00:09:58]

Nee, nee, maar ik. Het is gewoon zo hè. Dat gaat ook vaker mis. Ook heeft hiermee te maken. Ik ben niet zo'n planning, technisch gewoon niet heel erg goed. Timemanagement?

[00:10:08]

Nee, oh nee, dat zou ik stond hier vandaag voor jou dus al helemaal mis.

[00:10:17]

Euh, wij gaan morgen een videoclip opnemen voor onze boyband. Die hebben namelijk een keer opgericht voor ons televisieprogramma en wij zouden eigenlijk om twee uur deze podcast gaan opnemen, maar dat werd toch 1 uur. Ik dacht dat het 2 uur was en dat was 2 uur tot 2 uur. Dan zijn we beginnen bij en vanaf mei beginnen we nu. We hebben straks nog een meeting met de crew en die begint om 3 uur. Dus dat was wat handiger. Maar ik ging nog even sporten vanochtend.

[00:10:41]

Nee, nee, nee, nee, nee, hallo V. We slaan nu stappen. Nee, het was ook maar, zou ik zeggen.

[00:10:47]

Het is om twee uur. Jaspis zegt nee, nee, nee, het is echt om 12 uur. Ik denk nou goed. Weet je, ik ben niet zo van de planning. Dus Jasper zal het wel weten. Uiteindelijk blijkt dat het toch 2 uur was, waardoor ik dacht van oh en nu heb ik twee. Tings eigenlijk die elkaar gaan overlappen, moest dat vanochtend regelen. Van mij kunnen we misschien die andere verzetten of kan ik met euh, met Kasper nu een afspraak maken.

[00:11:08]

Gelukkig train God, kon jij een uur eerder. Maar ik had ook al geregeld dat ik een pot. De podcast zet letterlijk het fysieke apparaat volgens Dacca die nog ergens zou ophalen, want iemand anders had die thuis staan en die moet vanmiddag ook weer teruggebracht worden. Nou dus, en dat kon om elf uur. Nou ja, uiteindelijk sta ik hier dus iets voor 12 uur bij de deur. Kwart voor twaalf. Kwart voor twaalf. En ik, dacht hij, konden ze in precies een uur van tevoren één uur dus om 12 uur de tijd hebben.

[00:11:34]

Het doet me normaal altijd uurtje van tevoren afspreken. Maar ja, ik was nog lekker in de sportschool. En terwijl ik in de sportschool was, was ik dus 1800 telefonisch aandoen voor een videoclip voor danseressen en een kleding en noem maar op. Dat geregeld moest worden. Dus ik was het liep bij mij ook een beetje uit. Is toen allemaal eigenlijk toch een klein beetje ruzie. Aan de telefoon omdat Stijn zich. Ja, ik zou voor je Duxz.

[00:11:54]

Ja, ik ben nog niet gaan sporten. Het ging mij er meer om dat je nog zei ja, maar dan moet ik nu mijn roei sessie gaan crypt zeg. Ja, eigenlijk wel, maar dat is een stijging niet?

[00:12:07]

Hebben we heel veel te leren van dit boek. Ik dacht de eerste avond Bucaspor.

[00:12:11]

Wat heb je ons aangedaan? Dat snap ik. De eerste helft gaat hij alleen maar vertellen over waarom het economisch belangrijk is dat we diep werk weer terugkrijgen in onze werkwijze en waarom het steeds minder aanwezig is in ons werk bij ons. En denk ja ook maar ik wil gewoon nu leren hoe ik dit dan wel moet doen in plaats van echt. Het is wel honderd bladzijden voordat die daar over beginnen. Het is heel Vlaanderen had heel veel voorbeelden. Wetenschappelijk economen denken ja sorry, maar je zit ik gewoon niet op te wachten.

[00:12:39]

Ja ja, het is natuurlijk ook omdat hij neemt. Ik moet van een blogje. Moet ik een boek maken? Dat moet het toch allemaal toevoegen? Maar ik denk wel bedoel de trend gewoon als je om je heen kijkt. Is wel erg dat alles wat een beetje hap snap en euh bedoelt dat mensen nu roepen. Al als ik thuiswerk, euh, dan kan ik eindelijk. Ik ben geconcentreerd en kan ik echt werk verzetten. Stuk. Verschrikkelijk dat dat zo is dat je het eigenlijk op je werk niet kan werken.

[00:13:04]

Dat is wel waar, dat ontzettend waar het is. Dus dus dat de trend is totaal tegenovergesteld van wat hij zegt als in die zin denk ik dat hij niet God. Ik moet mensen echt gaan overtuigen van het belang van. Ik kijk het heel erg vanuit creatie zoals jij. Dat kan vanalles zijn, of je nou complimenten of schrijver of ander project wil doen. Eigenlijk alles waar je gewoon echt tijd voor vrij moet maken. Terwijl wij leven in in een soort wereld nu die eigenlijk continu jou probeert af te leiden.

[00:13:33]

Weet je wel dat zowel je van je baas als je telefoon up of social media dat ze dingen? Dus ik bedoel creatie zeggen toch ook van je moet mensen ook die in de arena staan? Moet je al. Uhm, hoe heet dat bejubelen? Om dat überhaupt creatief aan het werk gaan is al een strijd. Strijd met jezelf. Kan ik het wel? Lukt het me wel? Het is niet makkelijk om te creëren, zeg maar. En als je dan ook nog zo mobiel hebt die je afleidt of mensen die je afleiden.

[00:14:01]

Euh bedoel, ik heb al een tijdje ook gewerkt om een Gonesse van twee uur te blokken om echt even ergens in te duiken. Zo ontzettend moeilijk kon het. Mensen houden de vallen om belangrijk te zijn op het werk. Druk te zijn op het werk. Te laten zien dat ze veel doen terwijl ze eigenlijk niet zoveel doen. Wel heel grappig bedoeld. En het voelt goed om oppervlakkig werk te doen. Ik ga heel lekker op het to do lijstje maken met kleine dingetjes en af te vinken.

[00:14:23]

Veel meer voldoening dan een uur schrijven en dan eigenlijk altijd nadenken denken. Het is allemaal chat wat je hebt gemaakt. Je maakt bijvoorbeeld zo kantoortuin dat iedereen afleidt. Iedereen hebben ze een koptelefoon op omdat iedereen toch probeert zich af te zonderen natuurlijk. Dus dus iedereen is zo kantoortuin aan het strijden. Uh, om toch effe voor jezelf wat te mogen doen. Maar ook die drie voorbeelden. Jij geeft over mailtjes dat mensen gewoon euh denken van nou ja, weet je dat?

[00:14:47]

Ik stuur gewoon een mailtje. Wat vind jij? Ik heb vannacht een kerel. Schrijfgerief? Erg sterk?

[00:14:53]

Ja, maar ik heb nu bijvoorbeeld van mezelf. Ja, ik ben. Ik maak heel veel regeltjes, dus ik. Ik heb met ze allemaal in optimale situaties. Niet alles lukt maar het liefst. Check ik alleen wat om 12 uur m'n mail en een keer om 5 uur s middags. En dan mijn inbox subtypen geleeg leeg dus ik. Ik werk het ook wel echt direct af of het komt op mijn to do lijst. Maar wat ik ook doe, ik zie je mailtje.

[00:15:14]

Dan geeft het antwoord op de planning het verzenden in na. Later die middag, omdat ik weet ja, diegene die het krijgt gaat mij weer terug mailen. En dat stel ik liever uit wat goed is. Zo probeer ik mijn mail een beetje te minnetje komen. En uhm, ook niet waar ik vroeger was. Heel dom, want ik ben heel erg gewerkt aan productiviteit. En dat dacht ik ook. 50 minuutje schrijven, 10 minuten niet. En dan weer 50 minuten 10 minuten, 50 minuten niet 3 uur.

[00:15:39]

Maar dan ga je die 50 minuten dacht ik. Of in die 10 minuten de puzzel dacht ik en dan kan ik er verklein taakje doen. Maar dat stuk Superdome, want dan ga ik mezelf eigenlijk nog prikkel. Ga ik effe in die 10 minuten m'n mail checken en dan gaat beginnen die 50 schijven weer. Daar heb ik t allemaal halve mailtjes die in m'n hoofd zitten. Nou ja, dat schrijven beschrijft ook heel goed vind ik in dit boek dat je dus als je dus dan rust neemt moet je ook echt rust nemen.

[00:16:00]

Ook niet op je telefoon heet dit weer gaan zitten, maar dan ben je weer met allemaal andere dingen. Ja, want ik geloof heel erg in dat je dus valt. Als je onder de douche staat krijg je denken ideeën toch? Of op het toilet? Krijg idee of als je gaat roken. Krijg je idee. Ik hou het niet, maar dat gebeurt dan. Dat is volgens mij omdat. Je brein maakt nog steeds connecties tussen alle dingen die je daarvoor hebt gedaan.

[00:16:19]

En als je dus in die tijd op je mobiel gaat, krijgt die juist weer prikkels. Hij maakt dat die die connecties niet en ik denk dat ook. Daar kun je dus ook slim doen wat ik schrijf als wat. Dit was het nieuws. En dan sta ik achter computer en ga ik alle onderwerpen door. Ik schrijf tot dingen op en dan vervolgens ga ik hardlopen. En ik weet het, hij is hard op ik eigenlijk ideeën, want dan maak je die connecties.

[00:16:38]

Maar dat lukt dus ook wel als waarschijnlijk de onderwerpen op mijn hand. En dan ga ik gewoon rennen en dan krijg ik af en toe begint en één poprad. En grappen die zin, die spreek ik dan in. En dan kom ik later weer op de vorige dag bij mijn computer en dan werk ik het uit. Ja, zij werkt heel bewust die die tijd van verveling eigenlijk als productiviteit gebruikt. Ja, misschien zit ik vol met evenwel DOMA als ik zoiets vertel, maar niet dat dat, zo beschrijft hij ook.

[00:17:01]

Hij geeft een voorbeeld van een euh onderzoek dat ze begraven met twee groepen mensen en de n. Ze moesten allebei moesten ze iets oplossen volgens mij, maar daar moesten ze dan over nadenken. En de ene groep, die kreeg er dan tijd om over na te denken. Die andere mocht gewoon een puzzel gaan maken of iets gewoon om ze bezig te houden. Maar die groep die dus gewoon door niet over na ging denken die dus met iets anders even bezig was uiteindelijk.

[00:17:23]

Die wist beter uiteindelijk de oplossing dan de groep die de hele tijd over ging denken omdat. Dus deed het over iets gaan nadenken dat. Dat lost dus niks op. Je kunt beter even overlaten aan je wat je zegt. Je bewustzijn die vanzelf zonder dat je doorhebt. Soort van oplossingen met onderbewuste, het onderbewuste, terwijl daarop durven vertrouwen. Dat vind ik eigenlijk heel heftig. Dat je dan maar denkt kan je of een uur? Moet ik met iets komen?

[00:17:47]

Ik ga het nu niet naar zetten. Heel Tricky voelt ook, zegde dat gebeurt dus wel. Je gaat hardlopen en dvd die poppen dan wel. Alleen als ik en dat weet ik dan ook dat. In zo'n project kan ik het ook doen. Maar bijvoorbeeld mijn eigen voorstelling. Als ik echt in de stress zit van ik zie het gewoon niet meer. Dan is mijn. Daar ga ik harder daarop duwen en harder eraan werken, terwijl dat dus niet de oplossing dan is.

[00:18:08]

Ja ja. En dat dit dit soort dingen, dat vind ik dat die zich af en toe tegenspreekt. Want hierin zegt ie de de juist euh. Ha. Wie rust is heel erg belangrijk in een ander fragment in het boek is juist h. Dat gaat ook over komedie, bijvoorbeeld het. Hij haalt het voorbeeld aan Van Uhm. Seinfeld. Jerry Seinfeld. En er is een iemand die is fan van hem. En die vraag dan aan hem. Euh Jerry, wat?

[00:18:35]

Euh, wat? Wat moet ik eigenlijk? Wat? Wat? Hoe kan ik nou een betere comedian worden dan? Zegt de schrijver. Ja, je moet je ertoe zetten de eigenlijke borden. Het voorbeeld met het voorbeeld is anders. Dit klopt niet, want ik sla elke dag schrijven en je maakt een rooster en elke dag vink je af dat je hebt geschreven. Dat was echt een domper op de show. Ja, is de regel die je basic visueel maakt dat je dus deed.

[00:19:04]

Het zie dat je iedere dag iets bedenkt dat je dan ook in een soort vlogen omdat je dat wil blijven doen en het idee dat je op een gegeven bent niet wil dat er een gat tussen komt. Dus je bouwt die ketting steeds langer? Haha ja, maar volgens mij mag leestafel als bij onderstreept.

[00:19:19]

Ik ga me er even bijhalen, maar ik. Ik probeer hem even kort door de bocht te kloppen.

[00:19:23]

Even kort door de bocht in. Nee, nee, nee. Volgens mij is het niet tegenstrijdig gezamenlijk. En volgens mij dus het is inderdaad zo. Van elke inspiratie volgt werken in plaats van andersom. Ja, je. Je wacht niet op inspiratie en dag aan de slag. Je gaat aan de slag. En dan zegt Seinfeld ook als ze dat voorbeeld volgens mij en elke dag. Dus je belooft elke dag drie uur waarin je aan de slag gaat. En als je dat doet, dan gebruik je vervolgens de tijd om te vervelen.

[00:19:46]

Je moet het en doen. Je kunt niet vervelen en dan komt het. Dat komt omdat je daarvoor drie uur gewerkt hebt, zoals ik drie uur schrijf, ook al komt er niks uit. In de drie uur daarna wel een keer niks toe kunnen misschien de grappen komen. Dat is volgens mij wel het is mooi dank en niet het doel dat je de hele dag maar productief bent. En dat dat gebeurt dan wel een beetje is dat je? Hij zegt ook van ja.

[00:20:10]

Je kan al je te dus indelen op context. Dan zit je in de trein. Kun je precies zien wat je in de trein kan doen als je in de buurt van de supermarkt zie je welke spullen je moet kopen. Je kan elk moment iets productief doen, terwijl het idee levert weer heel veel druk en stress op. Ja, en het is natuurlijk helemaal niet. Kijk. Hij zegt ook al die zegt dat van je brein meer in minder tijd.

[00:20:30]

Ja, dat is dat natuurlijk ook, omdat je dan vervolgens minder doet en meer tijd. Snap je? Ja, maar ik vind dit dus een hele euh. Euh je hele Amerikaanse manier van denken. Dus je moet eigenlijk meer. De productiviteit moet altijd omhoog.

[00:20:44]

Nou ja, maar hij is er dus dus. Dus uh, in de tijd dat je werk de productiviteit omhoog, maar probeer zo min mogelijk tijd te besteden aan productiviteit. Dat zeg ik dan. Maar volgens mij klopt. Ja, maar dit is heel erg. Wat zijn er? Gent op? Succes en hij zegt Ik had negen wetenschappelijke artikelen geschreven en het jaar daarop had ik het verdubbeld naar achttien. Denk ja, maar dat lijkt me ook. Euh, dat euh.

[00:21:09]

Maar dat is nou.

[00:21:09]

Het is heel Amerikaans om te denken dat het meer, meer, meer moet zijn in het sijpelt. De dans in het boek is nog wel redelijk op. Meer, meer, meer weten beter. Succes?

[00:21:19]

Nee, ik ben je echt wel eens niet mee eens. Ik sta ook op, ik ga weg. Nee.

[00:21:25]

Waar andere zeggen gaat dan over effectiviteit en efficiëntie. Toch heel vaak over timemanagement enzo. Volgens mij heeft hij het erover van waar ik vroeger in 400 uren een onderzoek bij doe ik het nu een 300 uur omdat ik minder afleiding heb en en ik kom beter in die concentratie. Ik. Ik kan makkelijker diep werken. Daarom schrijft die meer euh. Onderzoek. Niet omdat die nu omdat die minder uur over doet dat de twee tegelijk is gaan doen. Dat zegt in.

[00:21:55]

Nee, ik voel ervaar de laatste twee weken een beetje stress. Euh. Misschien dat ik er ook wat negatiever in ben gestapt dan dat zou kunnen. Ja, eigenlijk was het gewoon heel confronterend voor jou in dit boek om te lezen. Misschien wel ja. Ik denk van jou en m. Eigenlijk zeg ik ga he. Zo komt op mij over. Gaat nog, je moet diep werken. Want dan kan je nog meer doen.

[00:22:17]

Jaja, maar wat ik denk is dat jij die leest. Jij omschrijft dat dat dan toch niks te maken heeft met dit boek. Volgens mij. Wat er bij jou aan de hand is is dat je denkt ik wou vrij zijn. Deze week blijkt dat ik een hele lijst krijgt van dingen die ik moet doen en dat je niet heb besloten. Weet je wat ik ga? Dat 80 procent helemaal niets van doen. Ik kies gewoon de vijf dingen uit die ik wel echt wil doen.

[00:22:37]

En dat Adje en ik er veel minder op je lijstje staan. Had je toch die rust gepakt die ook wilde zijn? Maar het wordt alleen maar nog confronterend, terwijl die namelijk zijn. Streng irriteer me nou en dan, want ik ga gewoon door met euh, met met kritische vragen. Heel goed. Nee, maar ik moet verdedigen. Afstand nemen. Je hoeft helemaal niet. Beetje ik. Ik haal hier echt wel hele leuke, interessante punten uit.

[00:23:05]

Alleen het. Het is niet een heel euh. Niet het hele boek waard om het te lezen vond ik. Ja, zo goed dat we dit zo doen. Ja nee, maar daarom is deze podcast ook zo dat mensen dit lijzige maken. Heerlijk. Dit boek hoef ik dus niet meer te lezen. Valt me op dat jij dat elke keer moet herhalen.

[00:23:21]

Mijn grootste vijand is echt mijn telefoon. Ben ik wel echt achter gekomen door dit boek? Echt wel confronterend. Ik denk ja, ik zit gewoon echt de hele dag op m'n telefoon. Maar niet uit wat in de sportschool nu ook. Ik had hem iig gewoon uit moeten zetten en dan ben ik daarna na een uur wel weer wat er allemaal voor kleding setjes voor de danseressen moet worden geregeld. Maar dat kan ik dan toch niet laten om dan krijgen je een hapje maar gelijk.

[00:23:42]

Verder weet je om daar dan mee bezig te zijn. Maar dat dat geen levert zoveel stress op om deed met verschillende dingen en ik ben sowieso de hele dag aan het appen met met mensen met meisjes. Dus dat is ook gewoon zo.

[00:23:58]

Dat zeg jij ook overleven. Maar dat is eigenlijk door vermoeide leerlingen.

[00:24:03]

En waarom hebt u eigenlijk mee? Is het toch voor de muziek en de sportschool? Waarom loop je met je mobiel? Omdat ik ook al mijn oefeningen zeg, maar daarin ook een afvinken. Ik zou dat toch heel ouderwets op een briefje schrijven? Ja, het is eigenlijk wel een goeie. Maar dat is dat. Ik doe exact hetzelfde jaar en in één keer zet ik tien minuten op mijn mobiel in de sportschool. En ik heb dus. Ik heb er een ouwe Nokia, dus wat ik al met twee chipkaarten.

[00:24:25]

Dus ik kan soms. Euh, ga ik werken aan het koffie tuintje wat ik? Ik kan er niet tegen om niet bereikbaar te zijn, maar daar kan ik alleen sms'en en bellen. En dan kom ik gewoon in de verleiding. Film bedoel je? Je gaat niet, euh. Het is veel makkelijk om jezelf op de Vlaming gewoon weg te halen dan dat je er tegen moet vechten tegen de verleidingen.

[00:24:42]

Na wat ik nu dus heb gedaan met dit boek, want ik vond dit ook weer een structuur om doorheen te komen. Het begin dacht ik zelf. Volgens mij is die zo briljant schrijven dat die expres het boek zo kut heeft gemaakt dat je zeg maar dat je gelijk traint om diep te werken. Om door dit boek.

[00:24:56]

Later werd het toch al vond ik toch wel stukken leuk om te lezen. Maar dat ik. Ik weet niet of je de pool model. Wat is nou de promotoren van moderne techniek techniek? Geen doen is. Dat is je. Je zet een wekker voor 25 minuten. Dan ga je focussen op iets wat je gaat doen. Is eigenlijk die werk. Dat was in mijn geval niet dit boek lezen. Dan neem je drie minuten rust en dan ga je weer verder.

[00:25:15]

En dat doe je dan vier keer achter elkaar, waardoor je dus eigenlijk bijna twee uur gefocust hebt gewerkt. En toen heb ik gewoon mijn mobiel. Ik dacht gewoon ik zet gewoon vliegvermogen, leggen we onder de hoek van de kamer. En toen heb ik dat gewoon is. Ik heb wel mijn wekker van mobiel gebruik, maar ik heb wel gewoon echt twee uur dat gedaan. En dan twee blokken en twee dagen na elkaar. En ik had het boek uit.

[00:25:32]

Is dat al zo echt? Het geeft veel meer voldoening, merkte ik al. Dat ik dacht ah, dit ga ik gewoon voortaan altijd doen als we boeken moeten lezen. Maar hoe lees je dan normaal gesproken boeken? Nou, dan ga ik op de bank zitten denk. Ja, ik moet zo maar even beginnen. Ah, wacht effe, ik ga nog effe kijken, filmpje kijken en dan rijd je voor je t weet ben je zo. De hele dag zit je op je telefoon en lees ik af en toe gewoon bladzijden.

[00:25:52]

Maar. Eind vandaag shit, ik had toch wel gehoopt wat meer had gelezen?

[00:25:56]

Ja ja, ik hou ervan. Ik denk dat ik vaker diep werk, dus met me. Als ik vroeger moest leren voor mijn opleiding voor me. Voor mijn studie, dan kon ik de hele dag gewoon bezig zijn voor tentamen. Om die stof op te nemen. En er ging ik gewoon een hele dag. En dan was er niks of niemand die mij kon afleiden. Ja dus ik denk dat het wel immer zit. Alleen nu met werk is weer anders dan leren ofzo.

[00:26:26]

Dat vind ik. Dat vind ik lastig om het daar iets minder makkelijk toepasbaar omdat je met leren voor jezelf bezig bent. Maar was dat dan ook eigenlijk de dag voor je tentamen? Ja, ja zeker, want dan kan ik het ook. Maar twee weken daarvoor kan ik het niet. En nee, want dan is er geen urgentie. Ja, maar dat zal met lezer dus ook samen zijn. Hij zegt je moet eigenlijk. Als je weet dat een opdracht een uur duurt om te maken, moet je je diezelfde eigenlijk drie kwartier vergeven omdat je jezelf dan zeg maar die druk oplegt dat je het dus sneller moet gedaan krijgen waardoor je automatisch minder afgeleid wordt.

[00:27:01]

Ja, dat schrijft die ook in een boek De Fanfare.

[00:27:04]

Als je een tentamen de dag voor een beetje ok. Ik ben nu vakken. Als ik niet is, dan ga je automatisch meer je best doen. Maar omdat alles zomaar op een willekeurige dag te doen alsof je een deadline. Ja, daar trap ik niet. Dat gaat over de gek. Als je dingen uitstelt tot het einde dan. Dan ben je meer geconcentreerd. Maar da's eigenlijk stress. Zo'n lange termijn is dat gewoon heel slecht voor je als je dat altijd zou doen.

[00:27:25]

Alleen ik, ik ben er nu wel uit. Vooral bijvoorbeeld als ik ergens aan specifiek optreden moet doen. Euh, daar kan ik echt een week mee bezig zijn. Omdat ik het dan wil voorbereiden en dat ik dat nu wel ben van erbij. Dat gaan we niet doen. Kass. We beginnen het de laatste dag, maar dan lukt het je ook wel, want het project wordt dan. Hoe heet dat? The Love Of PPA Parkinson last van een taak wordt groter.

[00:27:46]

Op een moment dat je meer tijd voor neemt zowel als jij een scriptie moet inleveren over een halfjaar denk je oma, ik had het moeten zijn een geweldige scriptie worden. Dan heb je nog een week dat je een flämischen wat in elkaar stuurt op de schijfjes.

[00:27:57]

Dan gun je jezelf een zesje, zeg maar ik sowieso altijd. En inmiddels ik wel. Ik moet ook vertrouwen op mijn ervaring en dat ik het echt alleen in een dag in elkaar kan knallen. Iets goeds. Euh, dus die scène is het uitstellen tot het einde. Ook met lezen blijkbaar. Ja, je kunt je je kindje geen afleiding meer permitteren.

[00:28:16]

En dat is. Dat is inderdaad. Je kunt je eigenlijk die afleiding niet meer permitteren. Dat is eigenlijk een prettig gevoel.

[00:28:22]

Ja ja, het is prettig. Maar het omgekeerde is dus wat er aan de hand is. Dat het ontzettend moeilijk is om uit het niets zeg wat jij wil een film schrijven terwijl je hoeft van niemand gaat dan maar door terwijl je je mobieltje hebt en je inschrijven in de zaal. Hoe bedoel je die je hebt? Fasti sociaal dilemma ook wel gezien. Nog niet die docu, maar gewoon dat wat er wel bekend is dat al die mensen die bedenken social media om jou verslaafd te maken.

[00:28:45]

Dus dat gokkast principe van je Colter door kijkt, is er wat nieuws. Ook al is er niks bij de vorige keer, toch weer benieuwd of er wat nieuws is. Het eeuwige scrollen. Dat er dat als jij rechtervuist altijd weer iets nieuws is. Hoe zit dat bij het theater? Ik heb wel eens gehoord theater is hé. Je boekt al in een jaar van tevoren. Jij staat weer op. En als we weer mogen naar theater, dan sta jij volgend jaar in de theaters met een nieuwe show.

[00:29:09]

Noem maar wat. Ja, maar ik ga door met 1 kilo. De luisteraars groeten. Je was net begonnen aan een kilo, dat lovende recensies. Dus ja, dat dat. Dat is nog niet af. Maar euh, het jaar daarop bijvoorbeeld word je al ingetekend voordat je een show hebt.

[00:29:24]

In het najaar een boekje voor de tour die het najaar daarna begint. En dan vaak weet je al helemaal niet wat de show wordt.

[00:29:30]

Dus je bedenkt een eigenlijk een heel titel en een titel. Ja, een titel en een taxi. En daarna moet het eigenlijk nog helemaal geschreven. Ja, een mooie mix van specifiek een algemene Houdret. Dan denk je nou ja, dat lijkt mij heel erg lastig en ook een bepaalde druk. Want dan komt het schrijfproces. Je gaat niet de show een dag van tevoren schrijven.

[00:29:50]

Nee, nee, dat is grappig. Nee dus. En je hebt dus ook wel nodig, want zonder deadline ga je ook geen voorstelling maken. Dus eigenlijk is het goed dat je dat al inplant. Had ik al eens het stressvol van oma gehad? Euh, ik moet iets, maar ik moet dan iets hebben. En aan de andere kant kijk, ik ben nog maar net een nieuwe maken. En Micha Wertheim is mijn regisseur die zegt dat weet je een week van tevoren.

[00:30:10]

Dan valt het kwartje echt wel dus en weet je wat ook is. Ik kan eigenlijk alleen maar maken als ik speel. Dus uhm. Daarom doe ik ook zelf als standup. Euh. Kijk als ik. Als ik nu iets een stukje moet schrijven daar, dan schuif ik wel iets. Als ik weet dat ik het vanavond drie minuten over moet praat op het podium, ga ik een hele andere manier aan het werk. Ja, want dan wordt het concreet.

[00:30:30]

Maar al zeker niet twee uur voor de show. Dan in één keer alles komt in één keer pats spat. Pats. Maar dat is eigenlijk zijn die tussen 13 s voor jou, want je mag niet wat hebben. Het zijn de tussen deadlines om het moet doen. Je moet het doen.

[00:30:45]

Het is twee uur voor de show dan. Dan valt het kwartje echt.

[00:30:48]

Nou, dan komen de extra dingetjes. Ja en dat volgens mij. En ik weet niet precies. Maar het heeft ook te maken met euh, dat je dan zo dichtbij komt van hoe ga ik het straks zeggen? Hoe sta ik daar? Hoe voelt dat dat dan in één keer? Euh, allemaal associaties dichterbij komen? Ik snap gewoon niet hoe je hoe je gaat gewoon. Je gaat gewoon zitten en je gaat gewoon grappen schrijven. Dat lijkt me echt het lastigste dat er is met muziek.

[00:31:11]

Dan is het gewoon heb ik een melodie en dan begin ik te spelen om dan dat. Dat gaat gewoon een beetje vanzelf. Heb ik altijd idee en dan kun je er ook nog uren over perfectionistisch over nadenken hoe dan het moet klinken ofzo. Maar ja, ik heb toch wel echt bewondering voor. Mensen als jij die gewoon. Die gaan gewoon zitten en die gaan gewoon grappen schrijven. Dat vind ik zo iets raars hebben.

[00:31:31]

Ik denk dat je gelijk hebt en dat het ook aan één van de moeilijkste dingen Guterres het hoogst haalbare. Grapje. Volgens mij is het echt serieus, want ik. Ik vind het gewoon ja, maar andersom heb ik hetzelfde bij jou. T Is natuurlijk ook waar je goed in bent ofzo. Dan denk ik als ik ja in alle bescheidenheid. Maar ik heb weinig voorkeuren voor dan nu in deze 16. Misschien wat minder omdat we zo serieus praten, maar voorkeur om overal grapjes van te maken.

[00:31:55]

Ja uh, zeker in mijn hoofd.

[00:31:57]

Je hebt wel eens ook in een interview gezegd van ik was er even. Ik was even toe aan rust van zelfhulpboeken. Oh ja, absoluut. Ja, ik heb een enorme haat liefde verhouding met zelfhulpboeken. Eigenlijk omdat uhm op omdat ik het zelf. Kijk, daar staat ik genoeg dingen in waar je echt wel wat aan hebt. Alleen het komt voor dat ik dat ik voel van ja, ik doe het nog niet goed. Dus nu ga ik een boek lezen en dan ga ik dan een oplossing vinden.

[00:32:21]

Voordat ik het wel goed doe. Dus dus op moment dat ik dus daaraan toe geef. Geeft dus eigenlijk toe aan een soort onzeker gevoel van ik ben niet goed genoeg. En liever zou ik gewoon denken ik doe het prima zoals ik het doe. Ik bedoel. En ik bedoel, in principe doe ik het toch ook prima. Maar heb je niet ook zelf de boeken gelezen waarin juist wordt beschreven dat het goed is zoals het is? Dat je dat leert?

[00:32:39]

Nou ja, de kracht van t nu bijvoorbeeld. Het is één van mijn favorieten. Ja dan werk dat ook elke keer.

[00:32:46]

Uh, leert je ook dus gewoon te accepteren wat er is. In dit moment. Ja ja, ik ben toch meer gefocust op wat ga ik hierna doen? De kracht van het straks? Ja, dat boek zou ik misschien eens moeten pakken. Heb ik ooit gelezen? Ooit was gelezen, maar een beetje half. Ik denk dat. In die tijd vond ik het te zweverig en nu realiseer ik me het is eigenlijk helemaal niet zo zweverig. Euh ja, dan zijn we tegen Torbert moment aangekomen dat.

[00:33:09]

We hebben alles een beetje besproken.

[00:33:12]

We hebben ook weinig bumpers gedaan of toe te voegen. Die laten toe. Uh, die vroeg verlaten. Want het begonnen enthousiast als jullie de intro live deden.

[00:33:19]

Ja maar. Ja, ja, nee, die zat ik later, want het begon zo mooi. Dat valt nou is. Alsof ik nu al aan het luisteren naar de podcast waar ik te gast ben.

[00:33:27]

Nee, dat is het is allemaal techniek. Het zal wel. Techniek? Nee, ja, ik. Ik denk dat we de wel redelijk euh. Doorheen zijn eigenlijk. We weten wat. Euh. Tenminste dat hoop ik. Dat de luisteraars nu weten wat dieptewerking werken een beetje is. Euh. Het boek staat er vol mee van hoe je dat zou. Kunnen bereiken. Dan ga ik ook gelijk over naar WA, wat ik er dan van vind is eigenlijk hetgene dat ik nou misschien niet het beste moment ofwel beste moment om dit boek voor mij te lezen.

[00:33:57]

Omdat ik eigenlijk dacht van ik heb er helemaal geen zin in afleiding en nog extra dingen die ik moet. Maar ik denk dat ik zelf in mijn euh heel goed heb. Wat hoe ik kan diep werken, dat ik dat gewoon dat weet. Hoe dat? Te bereiken en dat het helemaal vol staat met hoeveel succesvolle mensen? In hoeverre ze nu in hun leven niet zijn gekomen doordat ze dit en dit en dit hebben gedaan. Ja, daar had ik nu effe gewoon geen euh, geen euh geen boodschap aan.

[00:34:28]

Het feit dat ie dat ie denk na over veertig pagina's voetnoten euh. Heeft toegevoegd. Te weinig, te weinig.

[00:34:36]

Dat zegt wel ja van van van hoeveel voorbeelden er worden aangehaald. Ja, dat is waar. Maar ja, dat is. Dat is een persoonlijke mening. Ik denk dat ik er daadwerkelijk wel wat aan heb. Dus zeker als ik een sterren zou moeten geven ben ik toch optimistisch blijven. Euh, drie sterren.

[00:34:55]

Ja, er wacht nog één ding ook, zeggen de van euh, die euh succesverhalen. Dat is ook altijd een beetje lelijk, want succesverhalen die laten achterwege dat er misschien ook nog duizend mensen zijn die exact hetzelfde hebben gedaan die geen succes hebben gehad. Daarom. En dat vind ik echt een groot probleem van de hele cel voor Brauns. Dat het seinhuis niet de succesverhalen waar we echt van kunnen leren. Want er is heel moeilijk om precies te doen wat diegene deden.

[00:35:17]

Ja, want als andere mensen allemaal verkeerd deden en dat ze eigenlijk waar je van kan leren, je kan dat alleen maar leren van je fouten en niet van wat je goed doet.

[00:35:24]

Ik hoor hier een euh, zelfhulpboeken schrijven scoutskamp weg, maar ik ben net zo nep als al die andere Countess. Ik praat ook allemaal weer mensen na. Nee, maar het is wel waar. Wat je waar. Wat je zegt eigenlijk. Want euh daarin hé. Dit Amerikaans. Wat ik al vaker als wij Amerikaanse boeken maar Almeerder van besproken is eigenlijk een terugkerend Godts. Jammer dat jij daar zelf al last van had van die afleiding.

[00:35:50]

Dan snap ik helemaal niks van. Ik heb dus allemaal planningsfase in mijn telefoon gezegd waarvan Kickoff. Streetlab hebben we zo meteen overnamegolf. Nog een tip mobiel alle notificaties uit is ook een goeie.

[00:36:02]

Nou neem ik ook maar mee. Euh.

[00:36:05]

Maar inderdaad, een woordenboek. Euh mindset. Dat is ook wel een Amerikaanse hoogleraar. Die lerares die inderdaad allemaal succesverhalen van Michael Jordan. Tot dan weet ik veel wie. En dat is in. Ik kan wel inspirerend zijn, maar het is. Het is alleen maar yard of in had even een vak is ook een opsomming van heel veel open deuren en euh, mooie verhalen. Dus wel succesverhalen. Daar zit iets heel moois in, want het leest daardoor ook wel euh, wel wat lekkerder weg omdat het dit ook echt een blog schrijver een goeie blog schrijven.

[00:36:36]

Euh, maar ja goed, ik ik, ik, ik. Op een gegeven moment was ik een beetje klaar mee. Misschien omdat ik het t riedeltje ken. Misschien is dat t. Ik weet het niet.

[00:36:44]

Misschien gaan we er ook vanuit dat dat. Als jij een boek schrijft en het is bekend, dan gaan we ervan uit dat de theorie klopt. Dus dan hoeven we al die argumenten niet meer. Geef mij dan maar gewoon maar wat op staat of zo. Volgens mij past dit in een patroon pondje te doen.

[00:36:57]

Dat komt terug in een dieper werk. Noem ik het dan?

[00:37:06]

Euh ja, ik. Ik ben toch al iets positiever gestemd dan Stijn ik heb. Het boek heeft me echt weer geïnspireerd om euh nou meer uh uh, maar afleiding te verwijderen uit m'n leven. Want ik ben gewoon echt heel zwaar verslaafd aan mijn telefoon. Euh ja, wij allemaal amfi jongeren en vrouwen. Maar dat dat, dat is ook avty. Ja. Nee, die appen. En zo ja, dat klopt.

[00:37:31]

Euh, maar goed. Nee dus ik ben wel geïnspireerd om dat echt euh. Concreet aanpakken bijvoorbeeld. Hij zegt dan maak internet blokjes per dag dat je op je laptop of op je telefoon op internet mag. Dacht ja, dat ga ik gewoon echt proberen, maar zet gewoon niet vliegtuigmodus om k. Kun je dus ook geen belletje rinkelen, maar gewoon je je internet uitzetten, je wifi en je internet uit.

[00:37:52]

En dat zal je dat in haar eigen zeggen. Wanneer, wanneer je het wel mag gebruiken dat je. Dat is echt wanneer het wel mag gebruiken. Ja, in plaats van andersom.

[00:38:00]

Ja dus. Dus je zegt gewoon nou, laat ik beginnen met 10 minuten per uur dat ik een blokje heb, dat ik van mijn internet kan aanzetten dat je niet de hele dag door steeds meer aan reageren bent en alles aan het oplossen bent. Ik denk dat dat heel veel rust al kan geven. Uhm ja, nee tegen me. Ik vond dat het af en toe wel een pittig boek omdat ie net zoveel voorbeelden geeft. Een hele wetenschappelijke manier. De induikt.

[00:38:26]

Maar toch vond ik het wel een inspirerend boek. Dus ja, mmm. Ja, je hebt echt de tijd gehad om hierover na te denken, ik. Ik geef New ook half aan quarto.

[00:38:39]

Driemaal Frederiksen, drieënhalf ja, ja, gij. Dan ik. Ja, ok, ik, euh, ik, euh, geef het vijf sterren in totaal. Uhm, ik vind wel ook dat blijkbaar erg, want jouw verhaal dat je eigenlijk wel een beetje het type werk al machtig moet zijn om het boek te kunnen lezen. Dat ben ik ook al met je niet eens. T Is vrij taai. Euh, om er toch heen te komen. En ik vind dan ook dat het lezen alleen helpt niet.

[00:39:07]

Je moet er toch aan toevoegen. Dus ik geef het boek ook drieënhalve sterren. En dan wat ik aan toe heb gevoegd. Anderhalve ster. En dan kom ik uit op vijf sterren. Ja maar nee. Wat? Hoe bedoel je anderhalf Haft sterren toegevoegd?

[00:39:19]

De tips die ik in het laatste uur heb toegevoegd tijdens. Nee eigenlijk.

[00:39:25]

Maar het concept Diep werk? E. Anzio. Dat heeft hij vijf sterren. Alleen zelf zei nee, ja, maar als je zijn van bereik bereik meer in minder tijd dan altijd ook een dunne boekje. Nou euh, ja, volgens mij zijn we er wel. Ja, ik ben heel erg blij dat jullie weer hebben geluisterd. Kasper dat jij de was. Ja, dank je wel. Leuk dat ik er mag zijn.

[00:39:50]

Ik hoop dat jij nog wel zelf een boek gaat schrijven ooit. Dat wij die dan weer kunnen bespreken.

[00:39:55]

Als die tweede of derde lokt, dan komt dan die Steinweg te baren. Waarom dan volgende keer in de zelfhulpboeken club? Hallo Jasper Stijn met Sander Hoogendoorn? Ik sta voor de deur, maar er wordt op dit moment nog niet opengedaan. Ik heb maar boekje bij me super slapen en euh, ben er bijna doorheen. Dus. Ook Facts volgende week pas volgende week. Boom, boom, boom, boom.